Σύνδεση

View Full Version : Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22

daz
23/08/2016, 00:39
καλά ντε. απλά ψάχνω για δικαιολογίες για τοις δικιές μου περίεργες αναζητήσεις:p

Και ποιος σου είπε ότι χρειάζεσαι δικαιολογία!

Κάπου έχει ξαναγραφτεί..

It's not a matter of need, It's a matter of want :lol:

dimitrisinside
23/08/2016, 00:48
http://www.betec-tools.de/Werkzeug/Ko-ken:::151_235.html?MODsid=afc3794a7b4610c1b306b8354929ad9d

Edit. Αν και λίγο ακριβό, μάλλον!

Οκ ευχαριατω. αντε παλαι αναζητησεις

καλά ντε. απλά ψάχνω για δικαιολογίες για τοις δικιές μου περίεργες αναζητήσεις:p
edit:
Έχω βρει την ιδανική μου κασετίνα σε 3/8¨αλλά δεν τολμώ να ψάξω τιμή......

Για ριξε να καμαρωσουμε

daz
23/08/2016, 00:49
Από Ισπανία με καλύτερες τιμές μάλλον.

http://herrapro.com/buscar?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search-cat-select=0&search_query=koken&submit_search=

Απ' το σαιτ σου δίνει την επιλογή μόνο για Ισπανία αλλά με ένα μαιλ στέλνει παντού. Ότι δεν έχει πιθανότατα μπορεί να το φέρει.

Έχει πολλές μάρκες που είναι δύσκολο να βρούμε.

Λεό είναι και στο garagejournal o τύπος αλλά σπάνια γράφει πλέον.

macdeath_s
23/08/2016, 01:05
Για τα Bahco τι γνώμη έχετε ?

Leon67
23/08/2016, 04:32
[QUOTE=Για ριξε να καμαρωσουμε[/QUOTE]

Θα μας κράξουνε..... Θα το πώ με διάφορα hint: Έχει μαύρο ροζ αφρώδες στην θήκη και η μεταλική κασετίνα είναι optional. Λυπάσαι να την χρησιμοποιήσεις, είναι για γυάλινη προθήκη στο σαλόνι ειδικά με κάτι optional καστάνιες. Εγώ θα έπαιρνα την μπλέ καστάνια.

Ηρθε το αυτοκίνητο από το Δρομοκαίκειο μαζί με την Εφορεία Ονείρων. Πρέπει να τους ακολουθήσω.....

dimitrisinside
23/08/2016, 09:45
δεν νομιζω και να μας κραξουνε, ειμστε αρκετοι οι αρρωστοι

daz
23/08/2016, 12:29
Για τα Bahco τι γνώμη έχετε ?

Έχουμε γράψει πολλές φορές για την bahco. Έχει 2 ποιότητες, την οικονομική που είναι καλή vfm επιλογή και την premium.

macdeath_s
23/08/2016, 13:50
Με συγχωρείς δεν το χα δει... Πώς ξεχωρίζουμε τις ποιότητες ?

daz
23/08/2016, 14:33
Στα bahco απ' την τιμή.

Και απ' την εμφάνιση αν μπορείς να τα ξεχωρίσεις αλλιώς απ' την τιμή.

dimitrisinside
23/08/2016, 14:55
Στα bahco απ' την τιμή.

Και απ' την εμφάνιση αλλά καλύτερα απ' την τιμή.

Η σειρα Ergo δεν ειναι η καλη της σειρα ?

Leon67
23/08/2016, 15:19
Βλέπω ότι δεν τσιμπάτε στα quiz οπόταν βάζω φωτογραφία από κασετίνα χωρίς μπλέ σκούρα μανέλα...364540

dimitrisinside
23/08/2016, 15:43
Βλέπω ότι δεν τσιμπάτε στα quiz οπόταν βάζω φωτογραφία από κασετίνα χωρίς μπλέ σκούρα μανέλα...364540

Βρε σιμπησαμε , αλλα νομιζα δεν ηθελες να το πεις, για αυτο δεν ξαναρωτησα.
Μαλιστα !
Για το σαλονι την θελεις ?
Γιατι για συνεργειο δεν την βλεπω !
Για δωσε περισσοτερα στοιχεια

Ακυρο , τα βρηκα.πανεμορφα ρε συ !

MISKIN
23/08/2016, 17:39
Λεο τα Nepros είναι για δώρο, σα κόσμημα! Όλο και κάποια αιθέρια ύπαρξη θα ξέρεις, που να ανακατεύεται με τη μουτζούρα... :rolleyes:

Leon67
23/08/2016, 20:14
Λεο τα Nepros είναι για δώρο, σα κόσμημα! Όλο και κάποια αιθέρια ύπαρξη θα ξέρεις, που να ανακατεύεται με τη μουτζούρα... :rolleyes:

και να ήξερα -που δεν ξέρω- σιγά μην της έκανα τέτοιο δώρο. Θα τα κλείδωνα σε αλεξίσφαιρη γυάλινη προθήκη....

daz
23/08/2016, 20:53
Η σειρα Ergo δεν ειναι η καλη της σειρα ?

Νομίζω ναι! Δεν ξέρω πως ονομάζει τις σειρές της αλλά αν δεις τις φωτογραφίες που επιστρέφει ο googlhs στο bacho ergo θα καταλάβεις.

gaganian
30/08/2016, 13:41
Σημερινή παραλαβή.
Ελπίζω να είναι τόσο καλά όσο τα έχετε περιγράψει εδώ. :)
Το κατσαβίδι καστάνιας φαίνεται πάρα πολύ καλό.
Το θέμα είναι τώρα, πως τα πας στο σπίτι χωρίς να τα δει η γυναίκα!

364888

daz
30/08/2016, 14:00
To κατσαβίδι δεν θα έλεγα ότι είναι και πολύ καλό. :D

Τα κλειδιά δεν φαίνονται πολύ καλά στη φωτό (είναι και κλειστή η βάση).

Είναι σαν αυτά?
364889

gaganian
30/08/2016, 14:25
To κατσαβίδι δεν θα έλεγα ότι είναι και πολύ καλό. :D

Τα κλειδιά δεν φαίνονται πολύ καλά στη φωτό (είναι και κλειστή η βάση).

Είναι σαν αυτά?
364889

Τα κλειδιά μοιάζουν αλλά ο αριθμός που είναι επάνω είναι της μορφής 0500.1719
Μη μου πεις ότι πάλι πήρα τα "δεύτερα" κλειδιά της Carolus :sick:

daz
30/08/2016, 14:38
Άσε τον αριθμό. Στη φωτό δεν μοιάζουν με αυτό που έβαλα, φαίνονται πιο γυαλιστερά γι' αυτό ρώτησα.

Δεν έχει δευτερα η καρολους.

Leon67
30/08/2016, 14:42
Τα κλειδιά μοιάζουν αλλά ο αριθμός που είναι επάνω είναι της μορφής 0500.1719
Μη μου πεις ότι πάλι πήρα τα "δεύτερα" κλειδιά της Carolus :sick:

Τι είναι αυτό πάλι με τα 2α κλειδιά; Και πως τα ξεχωρίζουμε; Πολλές μάρκες έχουν δύο σειρές πχ Beta στα κλειδιά και στα καρυδάκια συν άλλη μία στα Beta Εαsy. Αλλά 2η σειρά της Νο 2 εταιρείας του ομόλου Gedore πρώτη φορά το ακούω.εκτός εάν παλαιότερα τα έφτιαχνε Γερμανία;

daz
30/08/2016, 15:12
Έφτιαχνε γερμανία όταν ήταν carolus technics όμως.
Τώρα είναι gedore carolus και είναι όπως τα λες.

virus
30/08/2016, 17:28
Άσε τον αριθμό. Στη φωτό δεν μοιάζουν με αυτό που έβαλα, φαίνονται πιο γυαλιστερά γι' αυτό ρώτησα.

σαγρε ματ τα κοβω στην φωτο του gaganian και μου φαινεται ειναι ιδια με την φωτο που παρεθεσες daz.

ωχου μωρε του το βγαζεις ξινο του πιδιου :lol:

daz
30/08/2016, 17:38
σαγρε ματ τα κοβω στην φωτο του gaganian και μου φαινεται ειναι ιδια με την φωτο που παρεθεσες daz.

Ναι μωρέ, αφού το είπε κιόλας ότι είναι ίδια! Έτσι κι αλλιώς η carolus δεν αλλάζει κάθε χρόνο σχεδίαση ή προμηθευτές, από τότε που τη θυμάμαι ίδια εργαλεία έχει. Αυτό είναι καλό γιατί αν χάσεις κάποιο μπορείς να πάρεις και πάλι το ίδιο.

Μια χαρά εργαλεία πήρε γιατί του το βγάζω ξινό?

gaganian
30/08/2016, 17:42

Αντί να πει... "πωπω τι κλειδαρες πηρες!" LOL

Χωρίς πλάκα τώρα.
Τα συγκρινα με κάτι Izeltas που έχει ο ποδηλατας μου και φαίνεται πως τα Izeltas έχουν καλύτερο φινιρισμα αλλά είναι αισθητά πιο παχιά σε τομή. Οι λοιπές διαστάσεις μου φαίνονται ίδιες.
Να τα δούμε και σε δουλειά....

daz
30/08/2016, 18:05
Τα ανοιχτά άκρα χαλάνε όταν τα βάζουμε στη βίδα υπό γωνία.
Αυτό ανασηκώνει τις άκρες του κλειδιού αλλά δεν παύει να είναι λειτουργικό.
Επίσης χαλάνε όταν τα βάζουμε σε βίδες που χρειάζονται πολύ ροπή για να χαλαρώσουν. Εκεί το πιο σωστό είναι καρυδάκι ή πολύγωνο, έτσι δεν χαλάει ούτε η βίδα. Αν η βίδα φθαρεί και το κλειδί γλιστρήσει τα ανοιχτά άκρα είτε ανοίγουν λίγο είτε φθείρονται εσωτερικά με αποτέλεσμα να αποκτούν μεγαλύτερες ανοχές.

Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα συναντήσεις και σε ακριβά και σε φθηνά. Αν τα χρησιμοποιείς σωστά δε θα σου πάθουν τίποτα και θα τα έχεις για πολλά χρόνια. Οι διαστάσεις των carolus είναι μια χαρά.

S705
30/08/2016, 18:41

Και όμως τα carolus έχουν αλλάξει.
Η νέα σειρά είναι ιδία σε διαστάσεις , πάχος και ίσως και ο κωδικούς αλλά είναι πιο γυαλιστερό το χρώμιο τους.
Ένα 10ρακι έχω σε γυαλιστερό . απλά γλίστρα πιο εύκολα στο χέρι.

daz
30/08/2016, 19:26
Και όμως τα carolus έχουν αλλάξει.
Η νέα σειρά είναι ιδία σε διαστάσεις , πάχος και ίσως και ο κωδικούς αλλά είναι πιο γυαλιστερό το χρώμιο τους.
Ένα 10ρακι έχω σε γυαλιστερό . απλά γλίστρα πιο εύκολα στο χέρι.

Δεν αποκλείεται να είναι έτσι.

dimitrisinside
31/08/2016, 21:46
Ρε παληκαρια η BGS απο οτι βλεπω εχει κινεζιες τελευταιας ποιοτητας.
Εχω ομως την εντυπωση οτι παλαιοτερα σε συνεργεια εβλεπα εξωλκεις και αλλα εργαλεια της.
Μιλαω για παρα πολα χρονια πριν που δεν υπηρχανε κινεζικα εργαλεια στην Ελλαδα δεκαετια 70 - 80
Μηπως τοτε ητανε Σοβαρη Γερμανικη εταιρια η κανω λαθος ;

daz
01/09/2016, 14:15
Ρε παληκαρια η BGS απο οτι βλεπω εχει κινεζιες τελευταιας ποιοτητας.
Εχω ομως την εντυπωση οτι παλαιοτερα σε συνεργεια εβλεπα εξωλκεις και αλλα εργαλεια της.
Μιλαω για παρα πολα χρονια πριν που δεν υπηρχανε κινεζικα εργαλεια στην Ελλαδα δεκαετια 70 - 80
Μηπως τοτε ητανε Σοβαρη Γερμανικη εταιρια η κανω λαθος ;

Κάποτε μάλλον ήταν!
Όπως και η kstools, carolus, force, heytech και η λίστα είναι μεγάλη. Φυσικά δεν έφτιαχναν μόνοι τους όλα όσα έδιναν με την επωνυμία τους, όπως ακριβώς γίνεται και τώρα με όσους κατασκευαστές έχουν απομείνει. Εξωλκείς δεν φτιάχνουν όλοι, φτιάχνουν κάποιοι (kuko, baldur πχ) και οι υπόλοιποι παίρνουν απ' αυτούς. Και παλιότερα τους εξωλκείς δε θα τους έφτιαχνε η bgs, από άλλους θα τους έπαιρνε.

Παλιότερα αν ήθελαν κάτι φθηνότερο από kuko το κατασκεύαζαν και αν δε το έφτιαχναν οι ίδιοι το έκαναν άλλες μικρές εταιριούλες, σήμερα το ψωνίζουν απ' την κίνα με ότι τιμή θέλουν.

Leon67
01/09/2016, 21:54
Ένα σημερινό tip-info για Carolus που ίσως τελικά να έχει δύο ποιότητες και αυτή: Σε κασετίνες τουλάχιστον ασχολούμαστε μόνο αυτά που είναι σε μεταλλικές κασετίνες ιδίως σε αυτές που είναι συνδιασμός 1/2+1/4 δηλαδή τοις μακρόστενες κόκκινες. Η πηγή είναι απόρρητη αλλά 100% τσεκαρισμένη.

daz
01/09/2016, 23:35
Ένα σημερινό tip-info για Carolus που ίσως τελικά να έχει δύο ποιότητες και αυτή: Σε κασετίνες τουλάχιστον ασχολούμαστε μόνο αυτά που είναι σε μεταλλικές κασετίνες ιδίως σε αυτές που είναι συνδιασμός 1/2+1/4 δηλαδή τοις μακρόστενες κόκκινες. Η πηγή είναι απόρρητη αλλά 100% τσεκαρισμένη.

Λεό δεν είναι έτσι! Δεν έχει 2 ποιότητες αλλά που και που αλλάζει προμηθευτές. Συνήθως αλλάζει σε εργαλεία όπως τα γερμ/να καστάνιας που συνεχώς βελτιώνονται και εκτός των άλλων μπορεί να έχουν ψιλοδιαφορές ακόμα και απ' τον ίδιο προμηθευτή. Τα πολύ παλιά εργαλεία της τα έφτιαχνε άλλη εταιρία παρόλο που μοιάζουν. Κάποια έχουν και κάποιες μικροδιαφορές αλλά στην ποιότητα φαίνονται ίδια και η τιμή είναι πάλι ίδια.

Τώρα για τις παλιές μεταλλικές κασετίνες και την απόρρητη πηγή μη παίρνεις όρκο και ότι έχεις τσεκάρει μπορεί να μην ισχύει γενικά αλλά μόνο στο κομμάτι που είδες ίσως και σε λίγα εναπομείναντα ακόμα.. Η καρολους ακόμα πουλάει κάποια εργαλεία made in germany. Η καστάνια για παράδειγμα με την αφαιρούμενη κεφαλή είναι 50-50. Η λαβή με το κινούμενο άκρο είναι κατασκευασμένη απ' την carolus και οι κεφαλές απ' την κινα και την taiwan. Η καστάνια με την σπαστή κεφαλή για μύτες 5/16, που γυρίζεις τη λαβή 180 μοίρες και κλειδώνει σε μια θέση, είναι germany αν θυμάμαι καλά.
Τα καρυδάκια που έχουν μέσα οι μεταλλικές κασετίνες είναι taiwan.
Δεν αποκλείεται να έχεις βρει κάπου καμία με τα παλιά της εργαλεία αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας. Και elofort μπορείς αν βρεις made in germany αλλά δεν είναι αυτός ο κανόνας.
Τις μεταλλικές κασετίνες που έχουν 1/2 και 1/4 τις ξέρω πολύ καλά όπως και τα περισσότερα της carolus. Και τα παλιά και τα καινουρια και τα ενδιάμεσα.

DAN_DAN
08/09/2016, 12:17
Ηρθε στο mail μου:
http://www.vida.gr/facom

Έχει κάποια καλούτσικα κομμάτια.

MISKIN
08/09/2016, 12:24
:mad:
Περιμένετε πρώτα να πάω να πάρω κάτι κατσαβίδια που μου λείπουν, με τη παλιά λαβή, και μετά περάστε μια βόλτα.....
Το νου σας ρεμάλια, τα ψάχνω καιρό αυτά τα κατσαβίδια!

MISKIN
08/09/2016, 15:10
Ηρθε στο mail μου:
http://www.vida.gr/facom

Έχει κάποια καλούτσικα κομμάτια.

Τη πάτησα. Νόμιζα πως είναι Αθήνα, το Κέντρο Βίδας. :mad:

daz
08/09/2016, 20:12
Περνούσα συχνά από κει. Για πες τι θέλεις, μένει ένα φιλαράκι κοντά.

Edit. Στείλε πμ.

Vasilis_Strom
08/09/2016, 23:37
Καλησπέρα, δυο ερωτησεις:

Α. Το Wera Tool Check Plus το χτυπάμε? https://www.louis.de/en/artikel/wera-tool-check-plus-39-piece-metric/10002726?list=84834471&filter_article_number=10002726 Χρήση για "φορητό λίγο απ' όλα" το link είναι απλά ενδεικτικό, αν υπάρχει και Ελλάδα σε λογική τιμή θα το προτιμούσα.

Β. PB Swiss ψωνίζω από το www.werk10.com και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την εξυπηρέτηση αλλά και από χρήση lifetime warranty που έχει χρειαστεί να κάνω σε κάτι bits E6. Η ερώτηση είναι αν ο Παγκάκης http://www.pangakis.gr/ που αναφέρεται στην σελίδα σαν distributor της PB Swiss φέρνει τίποτα ή όχι γιατί δεν τα βρίσκω πουθενά στην ελληνική αγορά.

MISKIN
09/09/2016, 05:40

Α. Το Wera Tool Check Plus το χτυπάμε? https://www.louis.de/en/artikel/wera-tool-check-plus-39-piece-metric/10002726?list=84834471&filter_article_number=10002726 Χρήση για "φορητό λίγο απ' όλα" το link είναι απλά ενδεικτικό, αν υπάρχει και Ελλάδα σε λογική τιμή θα το προτιμούσα.

Β. PB Swiss ψωνίζω από το www.werk10.com και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την εξυπηρέτηση αλλά και από χρήση lifetime warranty που έχει χρειαστεί να κάνω σε κάτι bits E6. Η ερώτηση είναι αν ο Παγκάκης http://www.pangakis.gr/ που αναφέρεται στην σελίδα σαν distributor της PB Swiss φέρνει τίποτα ή όχι γιατί δεν τα βρίσκω πουθενά στην ελληνική αγορά.

Για Wera ρώτα στο Κολλέρη (http://www.kolleris.com/?page_id=19) μήπως το έχει.

Στο Παγκάκη είχα πάει πριν χρόνια ψάχνοντας και γω τα PB Swiss. Από αυτόν ψωνίζαμε από τη παλιά μου δουλειά PB Swiss, Holex, και γενικά όλα τα εργαλεία που δουλεύει η Hoffmann. (https://www.hoffmann-group.com/DE/de/hom/)
Δυστυχώς δεν έχει φυσικό μαγαζί, πουλάει κυρίως χονδρική. Όμως οι κοπέλες που ήταν εκεί ήταν ευγενέστατες και μου είπαν ότι βλέπω στο στο κατάλογο μπορούν να μου το φέρουν. Αλλά ήταν μεγαλύτερο μπλέξιμο από το να τα παραγγείλω από έξω.

Leon67
09/09/2016, 18:21
Μιά απλή-χαζή ερώτηση αλλά .... Γιατί σε συλλογές από καρυδάκια και κλειδιά βλέπω όλο και συχνότερα το 23 mm; Είναι και αυτό το νούμερο σαν το 18mm που παλαιότερα δεν είχε πουθενά και τώρα το συναντούμε συχνότερα; Ή απλά για να γεμίζει με νούμερα η εκάστοτε συλλογή; Ένα παράδειγμα είναι η συλλογή από γερμανοπολύγωνα της Gedore που είναι στον Magic 2016-2017. Μετά το 22mm εγώ θυμάμαι ότι πηγαίναμε πάντα 24-27-30-32 κτλ

Vasilis_Strom
09/09/2016, 21:25
Για Wera ρώτα στο Κολλέρη (http://www.kolleris.com/?page_id=19) μήπως το έχει.

Στο Παγκάκη είχα πάει πριν χρόνια ψάχνοντας και γω τα PB Swiss. Από αυτόν ψωνίζαμε από τη παλιά μου δουλειά PB Swiss, Holex, και γενικά όλα τα εργαλεία που δουλεύει η Hoffmann. (https://www.hoffmann-group.com/DE/de/hom/)
Δυστυχώς δεν έχει φυσικό μαγαζί, πουλάει κυρίως χονδρική. Όμως οι κοπέλες που ήταν εκεί ήταν ευγενέστατες και μου είπαν ότι βλέπω στο στο κατάλογο μπορούν να μου το φέρουν. Αλλά ήταν μεγαλύτερο μπλέξιμο από το να τα παραγγείλω από έξω.

Thanks, πηρα τηλεφωνο Κολλερη και το εχει. Η τιμη δεν με ξετρελανε αλλα Ok.

Για τον Παγκακη οπως το ειχα φανταστει, τωρα πως τον θεωρει η PB Swiss distributor χωρις stock και χωρις μεταπωληση σε καταστηματα δεν μπορω να το καταλαβω.

Leon67
09/09/2016, 23:22
Μιά απλή-χαζή ερώτηση αλλά .... Γιατί σε συλλογές από καρυδάκια και κλειδιά βλέπω όλο και συχνότερα το 23 mm; Είναι και αυτό το νούμερο σαν το 18mm που παλαιότερα δεν είχε πουθενά και τώρα το συναντούμε συχνότερα; Ή απλά για να γεμίζει με νούμερα η εκάστοτε συλλογή; Ένα παράδειγμα είναι η συλλογή από γερμανοπολύγωνα της Gedore που είναι στον Magic 2016-2017. Μετά το 22mm εγώ θυμάμαι ότι πηγαίναμε πάντα 24-27-30-32 κτλ

Θα μου πει κανεις που χρειαζόμαστε 23mm κλειδί ή καρυδάκι????

MISKIN
09/09/2016, 23:47
Θα μου πει κανεις που χρειαζόμαστε 23mm κλειδί ή καρυδάκι????

Αν μας ποστάρεις καμιά συλλογή με 23 καρυδάκι, θα σου πούμε, αλλιώς.... :nono:

:p

Leon67
10/09/2016, 01:47

http://www.unior-bike.com/cgi-bin/cms.cgi?doc=10780&prod=21346

MISKIN
10/09/2016, 09:14
http://www.unior-bike.com/cgi-bin/cms.cgi?doc=10780&prod=21346

UNIOR; Εδώ έχει το 20 αυτή η συλλογή, το 23 σε πείραξε; Το 23 μπορεί να το δουλέψεις και σε τίποτα υδραυλικά, το 20 πουθενά.

Κάποια στιγμή είχαμε κάνει αυτή τη κουβέντα με το Daz, όταν πήρα τα τελευταία Hazet κλειδιά, λέγοντάς μου ότι τσάμπα παίρνω το 20 και το 23, αλλά δε θυμάμαι αν ήταν δημόσια η κουβέντα ή με πμ.

daz
10/09/2016, 10:42
23 καρυδάκι μπορεί να υπάρχει στα μπουλόνια ημιφορτηγών, στις δαγκάνες φορτηγών, σε ταπες λαδιών και γενικά σε μέρη που σπάνια θα έχει πρόσβαση κάποιος που δεν δουλεύει σε αυτοκίνητα και μάλιστα σε διαφορετικά μοντέλα.
20αρι μπορεί να βρεις σε τάπες λαδιών αμερικάνικων αυτοκινήτων αλλά και πάλι πολύ σπάνια.

Η πιθανότερη χρήση και για τα δύο είναι να γεμίζουν τις θέσεις στις θήκες και να κοπανάμε ρουλεμάν.
Γερμανοπολύγωνα δε θα σου χρειαστούν πουθενά εκτός ίσως από τίποτα υδραυλικά το 23, αλλά υπάρχουν και τα γαλλικά.

Road Pirat
10/09/2016, 11:49

https://www.mabeo-direct.com/A-256849-facom-coffret-de-douilles-12-pans-s.430adp πάρε μία από μένα :D

Υ.Γ βασικά αυτή είναι η δικιά μου

Leon67
10/09/2016, 14:06
UNIOR; Εδώ έχει το 20 αυτή η συλλογή, το 23 σε πείραξε; Το 23 μπορεί να το δουλέψεις και σε τίποτα υδραυλικά, το 20 πουθενά.

Κάποια στιγμή είχαμε κάνει αυτή τη κουβέντα με το Daz, όταν πήρα τα τελευταία Hazet κλειδιά, λέγοντάς μου ότι τσάμπα παίρνω το 20 και το 23, αλλά δε θυμάμαι αν ήταν δημόσια η κουβέντα ή με πμ.

Δεν κοιτάω τα Unior, απλά αυτήν την συλλογή είχα πρόχειρη. Και στοις κασετίνες της σειράς 900 της Hazet έχει όπως είπες το 23. Αναρωτιέμαι απλά γιατί πρέπει να πληρώνουμε για συλλογές και να παίρνουμε πραγματα που δεν χρειαζόμαστε. Κοίταζα και την σειρά της Gedore από Magic 2016-17 σε γερμανοπολύγωνα και έχει 20,23. Κάνα 15-20αρι ισως και παραπάνω ευρώ για νούμερα που δεν έχω συναντήσει ποτέ.

Leon67
10/09/2016, 14:11
23 καρυδάκι μπορεί να υπάρχει στα μπουλόνια ημιφορτηγών, στις δαγκάνες φορτηγών, σε ταπες λαδιών και γενικά σε μέρη που σπάνια θα έχει πρόσβαση κάποιος που δεν δουλεύει σε αυτοκίνητα και μάλιστα σε διαφορετικά μοντέλα.
20αρι μπορεί να βρεις σε τάπες λαδιών αμερικάνικων αυτοκινήτων αλλά και πάλι πολύ σπάνια.

Η πιθανότερη χρήση και για τα δύο είναι να γεμίζουν τις θέσεις στις θήκες και να κοπανάμε ρουλεμάν.
Γερμανοπολύγωνα δε θα σου χρειαστούν πουθενά εκτός ίσως από τίποτα υδραυλικά το 23, αλλά υπάρχουν και τα γαλλικά.

Δες αυτά από πάνω που έγραψα στον Αχιλλέα. Όσο για καρυδάκι 20, μάλλον είναι 20,8 δηλαδή 13/16" αυτό που θα χρειαζόμαστε.

daz
10/09/2016, 18:37
To 20 δε δουλεύει σε 20.8 ή 13/16.

Όπως στο έγραψα, 20μμ τάπα έχουν! Το 21 είναι αρκετά κοινό νούμερο.
Στις τάπες έβαζαν συχνά σπάνια νούμερα, τώρα τα εργαλεία που χρειάζονται δεν είναι κοινά εργαλεία αλλά σπεσιαλ όπως πολύσφινο με τρύπα κ.α.

Με τις συλλογές πάντα παίρνεις εργαλεία που δε χρειάζεσαι. Επίσης μπορεί να λείπουν εργαλεία που χρειάζεσαι. Για το 23 πρέπει να κοιτάξεις αν ανήκει σε κάποιο στανταρντ. Ο τρόπος που βγάζουν τις συλλογές είναι με βάση τα νούμερα που προβλέπονται σε κάποιο στανταρντ ή προσπαθούν να συνδυάσουν τα πιο κοινά στανταρντ. (din-iso-ansi).

Οι συλλογές μπορεί να απευθύνονται και σε τομείς της βιομηχανίας που δεν ξέρουμε τι απαιτήσεις έχουν.

daz
20/09/2016, 23:23

Μια χαρά είναι. Δλδ παραπάνω από μια χαρά, η wera έχει πολυ ποιοτικές μύτες, τα κατσαβίδια της είναι καλά και άνετα και τα καρυδάκια της αρκετά ποιοτικά. Ένα αρνητικό που έχουν τα καρυδάκια είναι ότι δεν κάθονται πολύ σφιχτά επάνω στο καρέ, φυσικά είναι πλήρως λειτουργικά.

Άλλες επίλογές για μικρές συλλογές μπορείς να δεις (και να ρωτήσεις) εδώ. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147274)

Υπάρχει και αυτή (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=138275&page=39&p=2664904&viewfull=1#post2664904) η συλλογή που είναι απ' τις πιο φθηνές που μπορείς να βρεις. (πρόσεξε γιατί σε κάποιες μπορεί να βρεις διαφορετικά νούμερα καρυδάκια).

Η ποιότητα της φθηνής σειράς της bacho δεν είναι σαν της wera αλλά η διαφορά στην τιμή είναι χαοτική.

daz
22/09/2016, 22:47
Τα παρακάτω θέματα διαχωρίστηκαν απ' το θρεντ.
Επίσης πολλές όμορφες φωτογραφίες μαζί με τα σύντομα σχόλια και τις πληροφορίες που τα συνόδευαν πήραν το δρόμο για το ανάλογο θρεντ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147625)

Τα πενσοειδή και τα κατσαβίδια είχα προσπαθήσει απ' την αρχή να τα διαχωρίσω αλλά ήταν δύσκολο να γίνει χωρίς να χαθεί η συνοχή εδώ. Τα υπόλοιπα διαχωρίστηκαν ώστε να βρίσκουμε πιο εύκολα (και εμείς και όλοι όσοι ψάξουν στο μέλλον) όσα έχουν γραφτεί. Για παράδειγμα, οι αναφορές για την εγγύηση των εργαλείων ήταν διασκορπισμένες σε 125 σελίδες.

Το tooladdicts παραμένει το θρεντ για κατασκευαστές, χώρες παραγωγής, μάρκες εργαλείων και γενικές πληροφορίες σε εργαλεία χειρός που δεν ανήκουν στις κατηγορίες που ήδη υπάρχουν.

Πένσες-Κοφτάκια-Τανάλιες-Γκαζοτανάλιες κ.α (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150661)
Κατσαβίδια - μύτες κατσαβιδιών - L keys κ.α (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150660)
Εγγύηση Εργαλείων (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150673)
Σετ καρυδάκια - καστάνια μέχρι 100 ευρώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150701)
Πιστόλι υποπίεσης για υγρά φρένων (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150696)
Λείανση γραναζιού κιβωτίου ταχυτήτων (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150680)
Χωνί με εύκαμπτο λαιμό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150679)
Μικρό ερασιτεχνικό πριονάκι (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150678)
Κλείσιμο εμβόλων σε δαγκάνες φρένων. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150677)
Εργαλεία inox (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150672)
Τ-Handle Resistorx (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150702)
Καρυδάκια σε ίντσες! (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150699)
Υπερπλήρης Κασετίνα 3/8 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150697)

Έφτιαξα και ένα ευρετήριο θεμάτων, πιο πολύ για να βοηθάει εμένα, αλλά ίσως βοηθήσει και πολλούς από σας οπότε το φέρνω μπροστά απ' την κουρτίνα.

Ευρετήριο θεμάτων (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150668)

Nektarios2016
23/09/2016, 17:25
Γεια σας

Μηχανη δεν εχω αλλα γραφτηκα στο φορουμ σας μονο για να συμμετεχω στις συζητησεις με τα εργαλεια...:D

349235

349236

Πηρα ματι αυτη τη καστανια και διαβασα οτι ειναι κελεπουρι, καπου στα 150€ απο εισαγωγη.
Το οτι ειναι facom ειναι σιγουρο, ειναι ομως απο τις καλες?
Δηλαδη αξιζει οσο τιματε ή οσο ειναι η αρχικη τιμη της?

MISKIN
23/09/2016, 19:53
Γεια σας

Μηχανη δεν εχω αλλα γραφτηκα στο φορουμ σας μονο για να συμμετεχω στις συζητησεις με τα εργαλεια...:D

Πηρα ματι αυτη τη καστανια και διαβασα οτι ειναι κελεπουρι, καπου στα 150€ απο εισαγωγη.
Το οτι ειναι facom ειναι σιγουρο, ειναι ομως απο τις καλες?
Δηλαδη αξιζει οσο τιματε ή οσο ειναι η αρχικη τιμη της?

Νεκτάριε καλως ήρθες! Το ότι δεν έχεις μηχανή διορθώνεται.. δες τις αγγελίες! Πλάκα κάνω!! Που τα δουλεύεις τα εργαλεία σου;
Η συλλογή σου φυσικά και είναι Facom, η τιμή είναι καλή, θα μπορούσε να ήταν και καλυτερη.

daz
23/09/2016, 19:59
Νεκτάριε καλώς ήρθες! Όπως είπε και ο μισκιν απ' τη στιγμή που είναι facom η ποιότητα είναι ίδια. Δεν παίζει ρόλο σε τι τιμή ή προσφορά θα την πάρεις. Δλδ αν βρεις την ίδια κασετίνα σε διπλάσια ή σε μισή τιμή, η ποιότητα είναι ίδια.

Nektarios2016
23/09/2016, 20:45
Καλως σας βρηκα.
Εχω διαφορα εργαλεια, η ειδικοτητα μου ομως ειναι ηλεκτρολογικης φυσεως.
Απο καστανιες εχω τρια σετακια, καλα και φτηνα για οχι συχνη χρηση. Απλα αυτη η φακομ μου αρεσε στο ματι και επειδη γουσταρω το καλο εργαλειο περασε απο το μυαλο μου η αγορα της.

Leon67
23/09/2016, 21:55
Καλως σας βρηκα.
Εχω διαφορα εργαλεια, η ειδικοτητα μου ομως ειναι ηλεκτρολογικης φυσεως.
Απο καστανιες εχω τρια σετακια, καλα και φτηνα για οχι συχνη χρηση. Απλα αυτη η φακομ μου αρεσε στο ματι και επειδη γουσταρω το καλο εργαλειο περασε απο το μυαλο μου η αγορα της.

135 + 15 μεταφορικά από TBS-Aachen η Facom κασετίνα 1/2+1/4
Υπάρχει και η Hazet 953 SPC 1/2+1/4 από Amazon .de 169 χωρίς (μάλλον) μεταφορικά. https://www.amazon.de/Hazet-Steckschl%C3%BCssel-Satz-Zoll-47-teilig-953SPC/dp/B00BTGIVZA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1474660585&sr=8-1&keywords=Hazet+953+SPC
Στο TBS έχει 200 + μεταφορικά.

Εγώ θα έπαιρνα την Hazet αν και αυτή η Facom είναι από τοις παλιές.

gaganian
23/09/2016, 23:53
Σιγά σιγά φτιάχνεται ή εγκυκλοπαίδεια των εργαλείων.
Τελευταία κάνω δουλειές στο αμάξι και μου προέκυψαν κάτι βαψιματα...
Ξέρει κανείς τίποτα για πινέλα?
Δεν ξέρω αν έπρεπε να ανοιξω νέο θέμα?

daz
24/09/2016, 00:31
Αν ανοίγεις καινούριο θέμα το βλέπουν περισσότεροι γιατί το tooladdicts δεν το παρακολουθούν όλοι. Φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα αν χρειαστεί τη διαχωρίζω τη συζήτηση αλλά ένα καινούριο θέμα συνήθως παίρνει περισσοτερες απαντήσεις από πιο πολλά άτομα. Για βαψίματα και πινέλα τι να σου πω? Δεν ξέρω! Αν δώσεις περισσοτερες πληροφορίες για το τι θέλεις να κάνεις ίσως σε βοηθήσει κάποιος.

gaganian
24/09/2016, 00:50
Θέλω να κάνω χοντρό δουλειές...βάψιμο σασί από κάτω, πατωματος κάτω από μοκέτες ,τον καθρέφτη πίσω από το ταμπλό κλπ. Δεν με ενδιαφέρει το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά με τα φτηνιαρικα πινέλα που χρησιμοποιώ μου φαίνεται ότι δεν απλώνουν καλά το σασοχρωμα που χρησιμοποιώ. Μπορεί να φταίει και το χρώμα δεν ξέρω. Απλά είπα να ρωτησω μήπως παίζει ρόλο το πινέλο και ξέρει κάποιος τι πινέλο να δουλεύω.

daz
24/09/2016, 11:47
gaganian νομίζω υπάρχουν πινέλα που είναι καλύτερα για πλαστικό χρώμα και άλλα που χρησιμοποιούνται σε χρώμα για σίδερα, μα μπορεί να λέω και μλκιες! Είμαι σίγουρος ότι το χρωματοπωλείο της γειτονιά σου μπορεί να σε κατευθύνει καλύτερα. ;)

Bowleno
24/09/2016, 12:35
Για βαψίματα και πινέλα τι να σου πω? Δεν ξέρω!

Να πας να μάθεις! τι σε πληρώνουμε;;;;:moutza::mad:

:p:p:p

daz
24/09/2016, 12:57
Να πας να μάθεις! τι σε πληρώνουμε;;;;:moutza::mad:
:p:p:p

:D:D:D

daz
24/09/2016, 22:47
Grinding dressers (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150734)

Nektarios2016
25/09/2016, 12:38
135 + 15 μεταφορικά από TBS-Aachen η Facom κασετίνα 1/2+1/4
Υπάρχει και η Hazet 953 SPC 1/2+1/4 από Amazon .de 169 χωρίς (μάλλον) μεταφορικά. https://www.amazon.de/Hazet-Steckschl%C3%BCssel-Satz-Zoll-47-teilig-953SPC/dp/B00BTGIVZA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1474660585&sr=8-1&keywords=Hazet+953+SPC
Στο TBS έχει 200 + μεταφορικά.

Εγώ θα έπαιρνα την Hazet αν και αυτή η Facom είναι από τοις παλιές.

Το,οτι ειναι απο τις παλιες, ειναι καλο φανταζομαι. Τη βαλιτσα φοβαμαι επειδη διαβασα οτι εχει πλαστικο μεντεσε.
Θα μου πεις η χρηση της θα ειναι σπανια και ποιο πολυ τη θελω επειδη μου αρεσε.:D

daz
25/09/2016, 12:42
... μου αρεσε.:D

Τότε τι το συζητάμε ακόμα? :D

Nektarios2016
25/09/2016, 16:21
Τότε τι το συζητάμε ακόμα? :D

Δεν μου αρεσει η τιμη, δηλαδη δεν μπορω να το παρω οπως θα ηθελα

Εχω μια σειρα απο gedore india, βασανιζμενα στα προηγουμενα 30-40 χρονια.
Δεν τα εβγαλα φωτογραφια μιας και τα απεχθανεστε απο οτι καταλαβα αλλα εβγαλα μερικα αλλα.

Astrofit :rolleyes:
Απο τη nasa?
http://s19.postimg.org/smv0p9m2b/image.jpg (http://postimg.org/image/vtpk8w6i7/)

http://s19.postimg.org/4ke6ue5f7/image.jpg (http://postimg.org/image/v5gppy7sf/)

Μερικα αγγλικα και wfr :rolleyes:
http://s19.postimg.org/h0awo4yr7/image.jpg (http://postimg.org/image/hd2aubh0v/)

West germany

http://s19.postimg.org/6rn0w2037/image.jpg (http://postimg.org/image/4n2nuyygf/)

http://s19.postimg.org/7ifr1u2gj/image.jpg (http://postimg.org/image/ch39gd69b/)

Και αυτα

http://s19.postimg.org/pza5snier/image.jpg (http://postimg.org/image/a11g2io6n/)

http://s19.postimg.org/9pjzpr7qr/image.jpg (http://postimg.org/image/6ipg64nan/)

Αν βλεπετε κατι αξιολογο σχολιαστε.

daz
25/09/2016, 17:42
Αν βλεπετε κατι αξιολογο σχολιαστε.

Μια χαρά είναι. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι τα din 895 έχουν (βάση απαιτήσεων προτύπου) πολύ μικρότερη αντοχή απ' τα υπόλοιπα. Οι ελάχιστες απαιτήσεις που επέβαλε το πρότυπο είναι (ήταν) περίπου στο 1/3 των υπολοίπων.

Δεν μου αρεσει η τιμη, δηλαδη δεν μπορω να το παρω οπως θα ηθελα

Τότε μπορείς να πάρεις κάτι φθηνότερο δεν είναι απαραίτητο να πάρεις τη συγκεκριμένη. Όμως η τιμή της είναι σούπερ να το ξέρεις. Και πριν μερικούς μήνες (αν θυμάμαι καλά) ήταν και λίγο χαμηλότερη. Οτιδήποτε άλλο σε αυτή την τιμή δεν πλησιάζει την ποιότητα της φακομ αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις καλά εργαλεία σε χαμηλότερη τιμή.

Astrofit :rolleyes:
Απο τη nasa?
http://s19.postimg.org/smv0p9m2b/image.jpg (http://postimg.org/image/vtpk8w6i7/)

http://s19.postimg.org/4ke6ue5f7/image.jpg (http://postimg.org/image/v5gppy7sf/)

Ναι!
Όχι ακριβώς από τη Νασα!

Καλά ρε συ που το βρήκες αυτό?

Υπάρχει σε κανένα σημείο χαραγμένος άτσαλα (όχι από κατασκευής) κανένας αριθμός?

Αυτά είναι του γερμανικού στρατού, αγνώστου κατασκευαστή.

Nektarios2016
25/09/2016, 17:55
Μια χαρά είναι. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι τα din 895 έχουν (βάση απαιτήσεων προτύπου) πολύ μικρότερη αντοχή απ' τα υπόλοιπα. Οι ελάχιστες απαιτήσεις που επέβαλε το πρότυπο είναι (ήταν) περίπου στο 1/3 των υπολοίπων.

Τότε μπορείς να πάρεις κάτι φθηνότερο δεν είναι απαραίτητο να πάρεις τη συγκεκριμένη. Όμως η τιμή της είναι σούπερ να το ξέρεις. Και πριν μερικούς μήνες (αν θυμάμαι καλά) ήταν και λίγο χαμηλότερη. Οτιδήποτε άλλο σε αυτή την τιμή δεν πλησιάζει την ποιότητα της φακομ αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις καλά εργαλεία σε χαμηλότερη τιμή.

Ναι!
Όχι ακριβώς από τη Νασα!

Καλά ρε συ που το βρήκες αυτό?

Υπάρχει σε κανένα σημείο χαραγμένος άτσαλα (όχι από κατασκευής) κανένας αριθμός?

Αυτά είναι του γερμανικού στρατού, αγνώστου κατασκευαστή.

Θα τηνπαρω τη φακομ, απλα προσπαθω χωρις VAT...

ολα τα κλειδια ειναι του μπαμπα μου, τα ειχε για χρονια-δεκαετιες μεσα στο τρακτερ οποτε ειχαν γεμισει γρασσα και σκουρια, τα καθαρισα πριν ενα δυο χρονια με ηλεκτρολυση. Οποτε γραμμενος αριθμος δεν υπαρχει. Θα δω ομως μηπως υπαρχει καποιος χαραγμενος, γιατι ρωτας?

daz
25/09/2016, 18:06
Θα τηνπαρω τη φακομ, απλα προσπαθω χωρις VAT...

ολα τα κλειδια ειναι του μπαμπα μου, τα ειχε για χρονια-δεκαετιες μεσα στο τρακτερ οποτε ειχαν γεμισει γρασσα και σκουρια, τα καθαρισα πριν ενα δυο χρονια με ηλεκτρολυση. Οποτε γραμμενος αριθμος δεν υπαρχει. Θα δω ομως μηπως υπαρχει καποιος χαραγμενος, γιατι ρωτας?

Αυτά νομίζω τα είχε αποκλειστικά ο γερμανικός στρατός ο οποίος συνήθως χαράζει τα εργαλεία με κάποιον κωδικό.

Leon67
25/09/2016, 18:27
Το,οτι ειναι απο τις παλιες, ειναι καλο φανταζομαι. Τη βαλιτσα φοβαμαι επειδη διαβασα οτι εχει πλαστικο μεντεσε.
Θα μου πεις η χρηση της θα ειναι σπανια και ποιο πολυ τη θελω επειδη μου αρεσε.:D

Για συλλογές σε μεταλλικές κασετίνες, Hazet (μερικές αλλά στα 300 ευρώ για 1/2'), Gedore (κάπου εκεί λίγο φτηνότερα) Koken (κάπου σαν Gedore σε τιμή, ίσως λίγο φτηνότερα). Θα κοίταζα Koken ή για κάτι σε προσφορά. πχ http://www.akd-tools.gr/0010000303/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BD.html

Κοκεν 1/2 εάν βέβαια την έχει στα 149 ευρώ.

MISKIN
25/09/2016, 19:57

Και τα αξίζει μέχρι τελευταίου ευρώ. Γαμιστερή καστάνια (την έχω), κρικομανέλα, και καρυδάκια από 6(!) ως 32. Και λίγα τη δίνει. Οι αντίστοιχες γερμανικές έχουν 250-300 €.

368640

daz
25/09/2016, 20:06

Και τα αξίζει μέχρι τελευταίου ευρώ.

368640

Αυτό ακριβώς!

Τι είναι αυτή η κοκεν ρε σεις? Κορυφαία ποιότητα σε τιμή φοβερή! ότι έχω πάρει είναι κορυφαίο. Μια σειρά 1/4ου που έχω μ' αρέσουν περισσότερο από όλες τις Ευρωπαικές (1/4) και όσες αμερικάνικες έχουν πέσει στα χέρια μου.

daz
26/09/2016, 04:22
Η ερώτηση του ggs και τα τελευταία ποστ έγιναν starter kit (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150742&p=2801511)

Road Pirat
26/09/2016, 13:02
Και γαμω τα εργαλεία τα koken, αν το αποφασίσει να πάει και στο , Μητρόπουλος να ρωτήσει. Είχε στοκ την 4249 η την 4250 και μου είχε πει αν θυμάμαι καλά 120 με ΦΠΑ οπότε μπορεί να πάει ακόμη πιο κάτω αλλά έχουν λιγότερα μέσα από την από πάνω
Και τα αξίζει μέχρι τελευταίου ευρώ. Γαμιστερή καστάνια (την έχω), κρικομανέλα, και καρυδάκια από 6(!) ως 32. Και λίγα τη δίνει. Οι αντίστοιχες γερμανικές έχουν 250-300 €.

368640

Nektarios2016
26/09/2016, 19:38
Nissan motors

368697

daz
26/09/2016, 19:46
Νεκτάριε ωραίες φωτο! Και εργαλεία επίσης, ειδικά εκείνο το πενσάκι είναι πολύ ωραίο!

Για να μην βάζεις λινκ και να εμφανίζονται οι φωτογραφίες σου δες εδώ.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=129391

Καλό είναι τις φωτογραφίες να τις βάζεις στο tool porn. :beer:

Alexandross
26/09/2016, 20:24
Και γαμω τα εργαλεία τα koken, αν το αποφασίσει να πάει και στο , Μητρόπουλος να ρωτήσει. Είχε στοκ την 4249 η την 4250 και μου είχε πει αν θυμάμαι καλά 120 με ΦΠΑ οπότε μπορεί να πάει ακόμη πιο κάτω αλλά έχουν λιγότερα μέσα από την από πάνω

Μηπως θυμασαι περίπου πότε είχες περάσει ;;

Road Pirat
26/09/2016, 21:18
Κοντεύει χρόνος από τότε αλλά όλο και κάτι θα έχει σε στοκ στην Πάτρα. Για την τιμή είμαι σχεδόν σίγουρος για το σετ όχι και τόσο αλλά κάποιο παρόμοιο με αυτό που έβαλα παραπάνω
Μηπως θυμασαι περίπου πότε είχες περάσει ;;

daz
26/09/2016, 21:22
O Μητρόπουλος φέρνει συνέχεια koken απλά πρέπει να μαζέψει για να παραγγείλει.

Road Pirat
26/09/2016, 22:50
Ναι αλλά σε κάτι που έχει στοκ θα στο δώσει σε καλύτερη τιμή από κάτι που θα του παραγγειλεις. Εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα όταν είχα πάει.
O Μητρόπουλος φέρνει συνέχεια koken απλά πρέπει να μαζέψει για να παραγγείλει.

Leon67
02/10/2016, 20:53
Απορεία: Γιατί οι καστάνιες με περιστρεφόμενη λαβή δεν βγαίνουν και με το παλαιότερο σύστημα όπου το καρέ άλλαζε πλευρά ώστε να ξεβιδώνουν κιόλας με την περιστροφή και όχι να είναι για βίδωμα μόνο από την λαβή;
Κάτι μου διαφεύγει ή κάτι έχω καταλάβει λάθος;

Alexandross
02/10/2016, 21:15
Απορεία: Γιατί οι καστάνιες με περιστρεφόμενη λαβή δεν βγαίνουν και με το παλαιότερο σύστημα όπου το καρέ άλλαζε πλευρά ώστε να ξεβιδώνουν κιόλας με την περιστροφή και όχι να είναι για βίδωμα μόνο από την λαβή;
Κάτι μου διαφεύγει ή κάτι έχω καταλάβει λάθος;
Εννοεις τις 360?

https://www.youtube.com/watch?v=7BQo0yyIDaE&feature=youtu.be&t=34s

Grafton 505
02/10/2016, 22:33
Μάλλων εννοεί με το καρέ που αλλάζει πλευρά. Σαν το ροπόκλειδο της Norbar.

Leon67
03/10/2016, 14:28
Ανεξάρτητα από σύστημα (360 ή μέσα έξω ή οποιοδήποτε άλλο) είμαι με την εντύπωση ότι η καστάνιες με περιστρεφόμενη λαβή είναι μόνο για βίδωμα από λαβή. Αναρωτιέμαι γιατί, εάν είναι σωστή η εντύπωσή μου, δεν κάνουν και το επόμμενο αυτονόητο βήμα;

daz
03/10/2016, 14:32
Ανεξάρτιτα από σύστημα (360 ή μέσα έξω ή οποιοδήποτε άλλο) είμαι με την εντύπωση ότι η καστάνιες με περιστρεφόμενη λαβή είναι μόνο για βίδωμα από λαβή. Αναρωτιέμαι γιατί, εάν είναι σωστή η εντύπωσή μου, δεν κάνουν και το επόμμενο αυτονόητο βήμα;

Λεό αν αλλάξεις φορά στην περιστρεφόμενη στεφάνη και την βάλεις στο ξεβίδωμα, μπορεί να ξεβιδώνει και καθώς γυρίζεις την λαβή, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που βιδωνει.

Leon67
11/10/2016, 22:28
Λεό αν αλλάξεις φορά στην περιστρεφόμενη στεφάνη και την βάλεις στο ξεβίδωμα, μπορεί να ξεβιδώνει και καθώς γυρίζεις την λαβή, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που βιδωνει.

Εχω την εντύπωση ότι η περιστροφή της λαβής μόνο βιδώνει και είναι με λιγότερα δόντια άλλο γρανάζι-μηχανισμός. Ίσως κάνω λάθος ας μας πει κάποιος που έχει την Facom ή ο κ.Προδιαγραφής... ή θα το τεστάρω στην επόμενη επίσκεψη στο γνωστό μαγαζί Facom.

Προδιαγραφής
11/10/2016, 22:38
Εχω την εντύπωση ότι η περιστροφή της λαβής μόνο βιδώνει και είναι με λιγότερα δόντια άλλο γρανάζι-μηχανισμός. Ίσως κάνω λάθος ας μας πει κάποιος που έχει την Facom ή ο κ.Προδιαγραφής... ή θα το τεστάρω στην επόμενη επίσκεψη στο γνωστό μαγαζί Facom.

Kαλησπερα στην παρεα...
Λεο,σου εχω στειλει ενα βιντεακι στο vroom,δες το.
Εννοειται πως ΚΑΙ ξεβιδωνει με την περιστροφη της λαβης,οταν ειναι ρυθμισμενη στο ξεβιδωμα.Αλλωστε φαινεται και στο βιβτεο του Αλεξανδρου λιγο πιο πανω,απλα σε αυτο που σου εστειλα λινκ στο vroom,φαινεται ακομα πιο καλα...
edit https://www.youtube.com/watch?v=rATcrTEpwWQ

virus
11/10/2016, 22:49

ναι.

Leon67
11/10/2016, 22:57
OK κύριοι σας ευχαριστώ. Πάλι σε έξοδα θα μπώ βέβαια αλλά μαζί με αυτήν παου θα βάλλω στο Tool Porn αύριο-μεθαύριο και με μία με άρθρωση-σπαστή νομίζω ολοκληρώνουν τοις καστάνιες στο 1/4'.
edit: Δέχομαι υποδείξεις για την σπαστή...

daz
11/10/2016, 23:10
edit: Δέχομαι υποδείξεις για την σπαστή...

:D:D:D

370171

Leon67
11/10/2016, 23:12
Κοιτάζω καστάνιες με σύστημα ασφάλισης της άρθρωσης σαν αυτή: https://www.amazon.de/Heyco-Heytec-50825017083-Gelenk-Umschaltknarre-50825-00-17/dp/B005DW4AA6

ή κάποια από 7225.00 ή 7290.30 της Carolus : http://www.tbs-aachen.de/ratchets_1/4_c370.htm

αλλά θα προτιμούσα μια ποιό καλή μάρκα.

Edit: Ευρωπαική ή Koken όχι made in USA και με 48+ δόντια που μάλλον βγάζει off την Koken....

daz
11/10/2016, 23:18
Κοιτάζω καστάνιες με σύστημα ασφάλισης της άρθρωσης σαν αυτή: https://www.amazon.de/Heyco-Heytec-50825017083-Gelenk-Umschaltknarre-50825-00-17/dp/B005DW4AA6

ή κάποια από 7225.00 ή 7290.30 της Carolus : http://www.tbs-aachen.de/ratchets_1/4_c370.htm

αλλά θα προτιμούσα μια ποιό καλή μάρκα.

Αυτή που έβαλα παραπάνω έχει σύστημα ασφάλισης! :D

Καλά καλά! Άντε θα βάλω και καμία που είναι πιο εύκολο να την πάρεις.

;)

370174

370175

Ή ακόμα και την απλή αν δε θέλεις τη zeal.

(αυτή στη φωτό δεν είναι 1/4)
370176

Όλες οι παραπάνω ασφαλίζουν.

Edit. Ουπς!!! Η zeal δε ξέρω αν ασφαλίζει! (δες κατάλογο).

daz
11/10/2016, 23:29
.. ολοκληρώνουν τοις καστάνιες στο 1/4'.

E καλά μην ορκίζεσαι. :lol:

370178

Μέχρι και κατσαβίδι γίνονται!
370177

Leon67
11/10/2016, 23:43
Από 3 μεγάλες γερμανικές έχει μόνο η Stahlwille αλλά δεν μου αρέσει
http://www.tbs-aachen.de/Stahlwille/1/4_Range/Ratchets/Stahlwille_416_170_mm_Flexible_joint_ratchet_i3453_50450.htm

Carolus, KS-Tools και Heytec. Να τραβήξω κλήρο ή να πάω στην Labo κατευθείαν; Σε κάποια άλλη δεν βρίσκω με ασφάλιση και 48+ δόντια

Leon67
11/10/2016, 23:44
E καλά μην ορκίζεσαι. :lol:

370178

Μέχρι και κατσαβίδι γίνονται!
370177

Αυτές που έχω δει σε Wera δεν μου πολυαρέσουν γιατι η κεφαλή είναι ογκώδης.

Πάω για ύπνο, η συνέχεια μετά την παραλαβή της Hazet

daz
12/10/2016, 00:03
Από 3 μεγάλες γερμανικές έχει μόνο η Stahlwille αλλά δεν μου αρέσει
http://www.tbs-aachen.de/Stahlwille/1/4_Range/Ratchets/Stahlwille_416_170_mm_Flexible_joint_ratchet_i3453_50450.htm

Carolus, KS-Tools και Heytec. Να τραβήξω κλήρο ή να πάω στην Labo κατευθείαν; Σε κάποια άλλη δεν βρίσκω με ασφάλιση και 48+ δόντια

Με πολλά δόντια μόνο taiwan και usa.

36 δόντια για 1/4 ειναι υπέρ αρκετά αλλά ειναι και θέμα γούστου. Οι απλές κοκεν πάντως έχουν λιγότερα δοντια απ' τις zeal με τα 36.

Αυτή η stahl ούτε σε μένα αρέσει, ειδικά σε 1/4.

Οι roto ratchet δεν έχουν πιο χοντρή κεφαλή απ' την 360. :smokin::D (οι wera έχουν μεγαλύτερο ύψος απ' τις υπόλοιπες ώστε να ασφαλίζει και στην θέση κατσαβιδιού. Είναι οι μοναδικές με ασφάλιση στο καρυδάκι και στην κεφαλή και χειρισμό και των δύο απ' τη λαβή σε όλες τις θέσεις)

Ανάμεσα στις παραπάνω που έβαλες θα έπαιρνα την καρόλους ΜΟΝΟ και μόνο λόγο λαβής και συστήματος ασφάλισης.

:beer:

(αλλά εγώ κάααααποια στιγμή θα πάρω την κοκεν)

Προδιαγραφής
12/10/2016, 00:59
Φηφιζω armstrong και αν δεν ειναι εφικτη η αγορα της λογω ΗΠΑ,μετα παω στην wera κολοσσο,για την πολυλειτουργικοτητα της εστω και με τετοιο ογκο και τελος αν δεν σου κανει η facom r180 με ανταπτορα http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150010&p=2777698&viewfull=1#post2777698 ,να περιμενεις οπως και εγω να την βγαλουν χωρις ανταπτορα!(καταναλωτισμο εχουμε,πρωτα γκαζωνουν οι σιελογονοι μας και μετα μας ερχεται η τροφη...)

Leon67
31/10/2016, 18:31
Τα Wiesemann κλειδιά τα ξέρουμε; Γνώμες;

daz
31/10/2016, 21:52
Καλά είναι, κλασικό γερμανικό προιόν. (Νομίζω ακόμα είναι γερμανικό).

R43
31/10/2016, 22:37
Λόγω μελλοντικής αγοράς γερμανοπολύγωνων, ποια είναι η γνώμη σας για τα SONIC; Έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος από τις καστάνιες και τα καρυδάκια, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γερμανικό.

DAN_DAN
01/11/2016, 20:15
Ίσως ανοίγω μεγάλο θέμα τώρα, αλλά για κοιτάξτε τιμές Beta στη Βουλγαρία:
Inox κατσαβίδια στα 48€:
http://www.beta-tools.bg/katalog/stainless-steel/1293inox-d8.html?___store=en&___from_store=bg
σετ καστανιες-καρυδακια 1/4 και 1/2 στα 163€, στην Ελλάδα εχει περίπου 300€:
http://www.beta-tools.bg/katalog/sockets-and-accessories/sockets-and-accessories-1-2/902a-c22.html

Κοίτα που θα αρχίσουν να μας μπαίνουν ιδέες...