View Full Version : Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
[
18]
19
20
21
22
Λοιπόν δε κατάλαβα εξαρχής ότι είσαι κοπέλα, για αυτό και σου πέταξα ένα λινκ για διάβασμα, πιστεύοντας ότι θα καταλάβεις, πράγμα δύσκολο για κάποιον/α που δεν ασχολείται.
Καταρχήν που βρίσκεσαι; Αθήνα, Θεσσαλονίκη; Πόσο εύκολο είναι για σένα να μπεις σε ένα μαγαζί με εργαλεία και να πάρεις αυτό που θα σου πούμε; Προτιμάς ιντερνετική αγορά; Αν ναι, δυστυχώς θα πρέπει να αποφύγεις τα ελληνικά καταστήματα, διότι αυτά που γράφουν ότι έχουν.... δε τα έχουν. Αν είσαι θετική και έχεις εμπειρία από αγορές από ΕΕ, τότε μπορούμε να σου προτείνουμε μαγαζιά που είναι ασφαλή για τέτοιες αγορές.
ναι η καλυτερη λυση ειναι αυτη που προτεινε ο daz :a013:
Λοιπόν δε κατάλαβα εξαρχής ότι είσαι κοπέλα, για αυτό και σου πέταξα ένα λινκ για διάβασμα, πιστεύοντας ότι θα καταλάβεις, πράγμα δύσκολο για κάποιον/α που δεν ασχολείται.
Καταρχήν που βρίσκεσαι; Αθήνα, Θεσσαλονίκη; Πόσο εύκολο είναι για σένα να μπεις σε ένα μαγαζί με εργαλεία και να πάρεις αυτό που θα σου πούμε; Προτιμάς ιντερνετική αγορά; Αν ναι, δυστυχώς θα πρέπει να αποφύγεις τα ελληνικά καταστήματα, διότι αυτά που γράφουν ότι έχουν.... δε τα έχουν. Αν είσαι θετική και έχεις εμπειρία από αγορές από ΕΕ, τότε μπορούμε να σου προτείνουμε μαγαζιά που είναι ασφαλή για τέτοιες αγορές.
Χαχα ...οχι κοπελα ειμαι..ξερω κατι λιγα απο αυτα που ακουω αλλα μεχρι εκει
[QUOTE=Ion77;2910016]Χαχα ...οχι κοπελα ειμαι..ξερω κατι λιγα απο αυτα που ακουω αλλα μεχρι εκει...αθηνα βρισκομαι δεν εχω καποιο θεμα να παω σε μαγαζι η να παραγγειλω απο καποιο site ...απλα πιστευα οτι ειναι λιγο επιφοβο απο ebay..γτ εχω ακουσει οτι δεν ειναι ολα αυθεντικα αυτα που πουλανε...αλλα για να μου το προτεινε το παιδι κατι θα ξερει...οποτε θα προτιμησω αυτο το σετ με τις καστανιες για να ειμαι και σιγουρη...παρα να παρω κατι απο τα αλλα και να μν το χρειαζεται ☺
Αν και νομιζω οτι και το σφυροκατσαβιδο ειναι πολυ καλο...οποτε μπορει να παρω και τα δυο
Καθυστερημένα μεν αλλά θα του έπαιρνα το σφυροκατσάβιδο της Koken μόνο. Στα περίπου 80+ΦΠΑ από εδώ, αρκει μιά βόλτα στον Κολλέρη - Πειραιά. Το σφυροκατσάβιδο με την μεγάλη συλλογή από μύτες σε όμορφη ολο-μεταλλική κασετίνα:
Koken KKAG112H:
390760
[QUOTE=Ion77;2910016]Χαχα ...οχι κοπελα ειμαι..ξερω κατι λιγα απο αυτα που ακουω αλλα μεχρι εκει...αθηνα βρισκομαι δεν εχω καποιο θεμα να παω σε μαγαζι η να παραγγειλω απο καποιο site ...απλα πιστευα οτι ειναι λιγο επιφοβο απο ebay..γτ εχω ακουσει οτι δεν ειναι ολα αυθεντικα αυτα που πουλανε...αλλα για να μου το προτεινε το παιδι κατι θα ξερει...οποτε θα προτιμησω αυτο το σετ με τις καστανιες για να ειμαι και σιγουρη...παρα να παρω κατι απο τα αλλα και να μν το χρειαζεται ☺
Αν και νομιζω οτι και το σφυροκατσαβιδο ειναι πολυ καλο...οποτε μπορει να παρω και τα δυο
Πωωω πρέπει να είσαι από τα σπάνια και συλλεκτικά κομμάτια. Λίγες, ελάχιστες έχετε μείνει στην γη. Άκου να θέλει να του κάνει δώρο εργαλεία και μάλιστα Facom. Μπράβο. Η δικιά μου κάθε που βλέπει κάτι καινούριο με κοιτάει με μισό μάτι κι αρχίζει την μουρμούρα. Πολύ ωραία η συλλογή που σου πρότεινε ο DAZ όπως επίσης και το σφυροκατσάβιδο είναι απαραίτητο εργαλείο. Δεν χάνεις τπτ να κάνεις μια ερώτηση στον κο Βράττη που είναι εισαγωγέας της Facom
Καθυστερημένα μεν αλλά θα του έπαιρνα το σφυροκατσάβιδο της Koken μόνο στα 80+ΦΠΑ από εδώ, αρκει μιά βόλτα στον Κολλέρη - Πειραιά. Το σφυροκατσάβιδο με την μεγάλη συλλογή από μύτες σε όμορφη ολο-μεταλλική κασετίνα:
Koken KKAG112H:
390760
Φαίνεται πολύ στιβαρό, είναι και Κoken, μια χαρά και η τιμή του. Να το χαρείς.
[QUOTE=Ion77;2910017]
Πωωω πρέπει να είσαι από τα σπάνια και συλλεκτικά κομμάτια. Λίγες, ελάχιστες έχετε μείνει στην γη. Άκου να θέλει να του κάνει δώρο εργαλεία και μάλιστα Facom. Μπράβο. Η δικιά μου κάθε που βλέπει κάτι καινούριο με κοιτάει με μισό μάτι κι αρχίζει την μουρμούρα. Πολύ ωραία η συλλογή που σου πρότεινε ο DAZ όπως επίσης και το σφυροκατσάβιδο είναι απαραίτητο εργαλείο. Δεν χάνεις τπτ να κάνεις μια ερώτηση στον κο Βράττη που είναι εισαγωγέας της Facom
Φαίνεται πολύ στιβαρό, είναι και Κoken, μια χαρά και η τιμή του. Να το χαρείς.
Χαχαχχα τι να κανω βρε εμενα μαρεσει να κανω δωρα που να αρεσουν στον αλλον...δεν σκεφτομαι ακριβο η εντυπωσιακο...αλλα κατι που θα δει και θα το εχει και θα θυμαται οτι ειναι απο μενα και να του ειναι και χρησιμο..λοιπον αυτο θα κανω θα μιλησω και με τον κυριο βραττη και αναλογα το budget θα δω για το σφυροκατσαβιδο ...σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και τον χρονο ☺☺
Ίσως! Ξάξε σε καμιά force, BGS technics κ.α μάρκες που πουλάνε Κίνα και έχουν και special tools. Βέβαια υπάρχει περίπτωση, ακόμα και σε τέτοιες μάρκες να μην είναι πολύ φθηνό. External snapring plier λέγεται ή στα Ελλήνικος πένσα εξωτερικών δακτυλίων αξόνων.
Ίσως το βρεις σε αυτά τα φθηνά με τις ανταλλακτικές κεφαλές αλλά εγώ δεν έχω πετύχει κάποιο! . Σαν αυτό πχ. που όμως δεν είναι φθηνό.
https://www.colliermiller.com.au/product/17294-kincrome-circlip-plier-set-5pc-combination-type
Νομίζω πάντως πως είναι ευκολότερο για κάποιον να τροποποιήσει την κεφαλή ενός σπασμένου ασφαλειοτσίμπιδου. Ειδικά αν το θέλει για τις εν λόγο ασφάλειες αξόνων.
18 δολάρια(δεν είδα τα μεταφορικά) :
https://www.amazon.com/dp/B00IEWBUSC/ref=psdc_553326_t1_B00209ETSS
391078
Ωραίο το wilde αλλά με τα μτφ μόνο, παίρνεις κνιπεχ απ' τη γειτονιά!
Πόσα είναι;
Ακριβως!!! Ενώ Wilde στην Ελλάδα και γενικά Ευρώπη είναι σπάνια. knipex εχει και "η κουτσή Μαρία".....
Το σύνολο 36.5€ για μια μαλακία με εξωτερικό ελατήριο. Που ή θα το χάσεις ή θα σου σπάσει.
Ακριβως!!! Ενώ Wilde στην Ελλάδα και γενικά Ευρώπη είναι σπάνια. knipex εχει και "η κουτσή Μαρία".....
Δε με νοιάζει τι έχει η κουτσή μαρία. Δεν είμαστε συλλέκτες λεό!
Δε με νοιάζει τι έχει η κουτσή μαρία. Δεν είμαστε συλλέκτες λεό!
Δεν είμαστε όλοι ΚΑΙ συλλέκτες μου ακούγεται καλύτερα.
Δεν είμαστε όλοι ΚΑΙ συλλέκτες μου ακούγεται καλύτερα.
:lol:
:beer:
Μηπως ξερει κανεις πως λεγετε αυτο το εργαλειο και το τι κανει?->
391158
Λογικα πρεπει να ειναι για ξυλο γιατι το βρηκα σε ενα συρταρι με κοπιδια..
stefanos
06/12/2017, 23:06
Πώς το λένε δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι χρησιμοποιείται για να στραβώνει ομοιόμορφα τα δόντια στα πριόνια του ξύλου.
lykourgi
07/12/2017, 04:05
Πώς το λένε δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι χρησιμοποιείται για να στραβώνει ομοιόμορφα τα δόντια στα πριόνια του ξύλου.
Ακριβώς.
Λέγεται "τσαπράζι".
Το θερμοπίστολο βάζει φωτιές σε δικό του χωράφι.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=154139&p=2911332#post2911332
Το nano oil (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147689&page=5&p=2911901&viewfull=1#post2911901) του scitef και η πρέσα (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=140565&page=15&p=2911949&viewfull=1#post2911949) του camen μετακινήθηκαν στα κατάλληλα θρεντ. :)
macdeath_s
21/12/2017, 01:21
Με λίγα λόγια μη κοιτάς καθόλου αν είναι χρωμίου βαναδίου.
Πολύ αργά... πλέον δεν γίνεται ...:p
Λίγο offtopic αλλά ποιά η διαφορά Expert και Facom ?
Η διαφορά είναι στην ποιότητα και αυτό αντικατροπτίζεται και στην τιμή αλλά όχι πάντα αναλογικά καθώς μπαίνουν και άλλοι παράγοντες όπως διαφήμιση κτλ. Ακόμα και μέσα στον κατάλογο της Facom υπάρχουν διαφορετικά καρυδάκια ίδιου καρέ. Παράδειγμα είναι στα 3/8' τα καρυδάκια σε ράγες που είναι χωρίς ρίκνωση και COO μάλλον Taiwan ή Κίνα χωρίς παραχωρήσεις στην ποιότητα και τα καρυδάκια στην top μεταλλική κασετίνα J451EP που έχουν ρίκνωση αφού είναι made in Italy (USAG).
Η διαφορά στην ποιότητα δεν φαίνεται ευκολα στα καρυδάκια γενικά αφού τα μοντέρνα προφιλ (εξάγωνα ή 12αγωνα) φαίνεται να μην εφαρμόζουν σε βιδες και παξιμάδια όπως πχ τα παλιά 12αγωνα. Αυτό συμβαίνει γιατι όλοι οι κατασκευαστές προσπαθούν να εχουν προφιλ στα καρυδάκια που να πιάνει το εξάγωνο σε βίδες και παξιμάδια από πλευρές και όχι από γωνίες για να μην καταστρέφονται τα εξάγωνα σε βίδες και παξιμάδια. Ισως σε κλειδιά η εφαρμογή σε βιδες/παξιμάδια να είναι ενδεικτικότερη της ποιότητας και -μιας και η αντοχή θελει καποιο χρόνο για να φανει σε χρήση- κυρίως των μικρών σφικτών ανοχών στις οποίες είναι φτιαγμένα.
Με λίγα σχετικά χρήματα είναι εύκολο να κάνει κανείς το δικό του τεστ: Σε κάποιο μικρό νούμερο που δεν θα πάει χαμένο πχ 10mm γερμανοπολύγωνο αγοράζει ένα από Gedore No7 ή 1b, ή Hazet 600Ν/603 με κόστος εως 9-10 ευρώ και ένα Force με 3-4 ευρώ. Η 1η δοκιμή σε 10αρα στο μηχανάκι θα βγάλλει νομίζω αποτελέσματα αισθητά στον καθένα. Αν όχι αντικαθιστούμε το Force με κάτι σε Amtech και το αποτέλεσμα θα είναι αισθητό και σε νοικοκυρούλες που δεν εχουν πιάσει ποτέ εργαλείο στα χέρια τους (αλλά πλένουν πιάτα, μαγειρευουν σκουπίζουν κτλ).
Πολύ αργά... πλέον δεν γίνεται ...:p
Λίγο offtopic αλλά ποιά η διαφορά Expert και Facom ?
H σύντομη απάντηση είναι, οτι η διαφορά τους είναι η διαφορά που έχουν στην τιμή.
Να απαντήσω σε κάτι που είπε ο λεό..
Το προιόν τιμολογείται με βάση το κόστος του και όχι με το κόστος της διαφήμισης ή της φίρμας όπως λένε και πιστεύουν πολλοί! Αν ήταν έτσι η κοκακολα θα ήταν το πιο ακριβό αναψυκτικό! Δεν πληρώνεις το γεγονός ότι το καρυδάκι λέει επάνω φακομ ή hazet ή οτιδήποτε! Πόσο εύκολο είναι για όλους αυτούς να έχουν εγγύηση εφ' όρου ζωής, στα εργαλεία τους? Πόσο τους κοστίζει η εγγύηση από αστοχία υλικού ή κατασκευαστικό λάθος? Πολύ! Οπότε τι κάνουν? Δαπανηρό, ποιοτικό έλεγχο σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Άριστες πρώτες ύλες και άρτιο τρόπο κατασκευής, σωστό σχεδιασμό ώστε να είναι και λειτουργικός και ανθεκτικός κ.α πολλά! Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο σε περισσότερους τομείς απ' την αντοχή που αν θέλετε είναι η τελευταία που μας ενδιαφέρει.
Κάπως έτσι "πληρώνεις την φίρμα" και "πληρώνεις την εγγύηση", την στιγμή που αγοράζεις το εργαλείο!
Μερικές φορές θεωρούμε ότι τα πολύ ακριβά με τα αμέσως προηγούμενα έχουν δυσανάλογα μεγαλύτερη τιμή. Η διαφορά αυτή είναι υπαρκτή στην ποιότητα του τελικού προιόντος αλλά σίγουρα δεν αφορά όλους τους χρήστες. Για να το πω πιο απλά, δεν τους ενδιαφέρει αυτό το παραπάνω που προσφέρουν οι top μάρκες. Μερικοί δε μπορούν καν, να εντοπίσουν τις διαφορές ή βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα! Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική όσο και αν η εμπειρία τους ή οι ανάγκες τους, δεν τους επιτρέπουν να τη δουν. Αγοράζοντας μια μέση ποιότητα και αποφεύγοντας τα άκρα, ο απλός χρήστης σπάνια θα βγει χαμένος. Εξ' άλλου τα φθηνά εργατικά της κίνας μπορούν να προσφέρουν μια ανεκτή ποιότητα σε πολυ δελεαστική τιμή.
Ας μείνουμε εδώ για την ώρα!
Ασφαλώς το καρυδάκι της stahlwille με το expert ή το carolus, απέχουν όσο νύχτα με τη μέρα. Είναι τόσο κοντά μεταξύ τους, αλλά εντελώς διαφορετικά!
H σύντομη απάντηση είναι, οτι η διαφορά τους είναι η διαφορά που έχουν στην τιμή.
Να απαντήσω σε κάτι που είπε ο λεό..
Το προιόν τιμολογείται με βάση το κόστος του και όχι με το κόστος της διαφήμισης ή της φίρμας όπως λένε και πιστεύουν πολλοί! Αν ήταν έτσι η κοκακολα θα ήταν το πιο ακριβό αναψυκτικό!
Το προιόν τιμολογείται με βάση το κόστος του, μέσα στο οποίο είναι και το κόστος διαφήμισης αλλά και φίρμας. Για αυτό και η κοκακολα που πάει με όλα, είναι το πιο ακριβο αναψυκτικό :D (σε σχέση με τις υπόλοιπες κόλες).
Το προιόν τιμολογείται με βάση το κόστος του, μέσα στο οποίο είναι και το κόστος διαφήμισης αλλά και φίρμας. Για αυτό και η κοκακολα που πάει με όλα, είναι το πιο ακριβο αναψυκτικό :D (σε σχέση με τις υπόλοιπες κόλες).
Παραπάνω περιέγραψα τι σημαίνει "το κόστος της φίρμας". Όποιος θέλει δε το πληρώνει!
Η κοκακόλα διαθέτει το 70% των κερδών στην διαφήμιση. Το 70%!!!
Τη λουξ απ' την πάτρα δεν την ξέρει ούτε η μάνα της και ομολογουμένος έχει τα πιο ωραία αναψυκτικά ενώ η pepsi είναι αντίστοιχους βεληνεκούς προιόν με την cola (και κατά πολλούς πιο ωραία) και δεν έχει ούτε τα μισά διαφημιστικά σποτάκια. Καμία δεν είναι φθηνότερη.
Οι υπόλοιπες coles, είναι απλά άθλιες!
Η διαφήμιση έχει σκοπό την αύξηση των πωλήσεων. Το κόστος της βγαίνει απ' τις πωλήσεις.
Η κοστολόγηση του προιόντος βγαίνει απ' το κόστος παραγωγής του!
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Δε θα διαφωνήσω σε αυτά που λες, αλλά θα διαφωνήσω στην τυφλή εμπιστοσύνη που δείχνεις στη κοστολόγηση των προϊόντων αναγνωρισμένων εταιριών.
Δεν έχω τρόπο να το αποδείξω, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μια εταιρία με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, εξαργυρώνει αυτή την αναγνωρισιμότητα με την αύξηση στη τιμή του προϊόντος. Μεταξύ μας θα ήταν και χαζή να μη το κάνει. Όλοι το κάνουν. Ένα καφενείο που πουλάει καλό καφέ και μαζεύει κόσμο, κάποια στιγμή θα αυξήσει τη τιμή, δίχως απαραίτητα να αυξήσει τη ποιότητα.
stefanos
21/12/2017, 17:46
Μεγάλη αναγνωρισιμότητα ..... lidl.
Μεγάλη αναγνωρισιμότητα ..... lidl.
Παντελώς άγνωστη φίρμα στους επαγγελματίες. 20 χρόνια δεν έχω δει ούτε ένα εργαλείο τους σε καράβι, μηχανουργείο, εργοστάσιο.
Δε θα διαφωνήσω σε αυτά που λες, αλλά θα διαφωνήσω στην τυφλή εμπιστοσύνη που δείχνεις στη κοστολόγηση των προϊόντων αναγνωρισμένων εταιριών.
Δεν έχω τρόπο να το αποδείξω, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μια εταιρία με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, εξαργυρώνει αυτή την αναγνωρισιμότητα με την αύξηση στη τιμή του προϊόντος. Μεταξύ μας θα ήταν και χαζή να μη το κάνει. Όλοι το κάνουν. Ένα καφενείο που πουλάει καλό καφέ και μαζεύει κόσμο, κάποια στιγμή θα αυξήσει τη τιμή, δίχως απαραίτητα να αυξήσει τη ποιότητα.
Αυτό είναι αυθαίρετο Αχιλλέα και δικαίως σε διακατέχει γιατί έτσι "μεγαλώσαμε". Όλοι μας!
Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι και το διαπίστωσα στη πορεία. Δεν ξέρω αν και σε ποιές περιπτώσεις ή σε ποιά προιόντα το κόστος της διαφήμισης της "φιρμας", μπορεί να μοιραστεί στο κόστος του τελικού προιόντος, αλλά δεν είναι αυτός ο κανόνας.
Όπως και να έχει, οι "φίρμες" έχουν καλύτερα προιόντα απ' τις λιγότερο διαφημισμένες αξιόλογες προτάσεις της αγοράς! Διαφωνείς? Η hazet για πολλούς μπορεί να είναι δυσανάλογα ακριβή σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αλλά αν συγκρίνουμε το πως ταιριάζουν τα καρυδάκια στο καρέ, μέχρι τις ανοχές που έχουν τα ανοιχτά άκρα στα γερμανικά (σε όλα τα κλειδιά), καταλαβαίνουμε ότι τα λεφτά δεν πάνε στο γεγονός ότι επάνω γράφουν hazet και όχι padre ή elora. (άσε που υπερέχει και αλλού)
To χρώμιο ενός stahl δεν συγκρίνεται με του matadore. Η διαφορά τιμής στη γερμανία μεταξύ αυτών των δύο (παλιότερα, ασε το τώρα) δεν ήταν και τόσο μεγάλη! Και ας ήταν η stahl στη φόρμουλα και στα αεροσκάφη και η matadore πουθενά! Η διαφορά στην τιμή τους δεν είναι στη φίρμα ή αλλά στο προιόν.
Η διαφήμιση της facom και της beta στη F1 και στα motoGP αποσκοπούν στις πωλήσεις και απ' αυτές βγαίνει το κόστος. Και στην αναγνωρισιμότητα της φιρμας κτλ.
Αυτό είναι αυθαίρετο Αχιλλέα και δικαίως σε διακατέχει γιατί έτσι "μεγαλώσαμε". Όλοι μας!
Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι και το διαπίστωσα στη πορεία. Δεν ξέρω αν και σε ποιές περιπτώσεις ή σε ποιά προιόντα το κόστος της διαφήμισης της "φιρμας", μπορεί να μοιραστεί στο κόστος του τελικού προιόντος, αλλά δεν είναι αυτός ο κανόνας.
Όπως και να έχει, οι "φίρμες" έχουν καλύτερα προιόντα απ' τις λιγότερο διαφημισμένες αξιόλογες προτάσεις της αγοράς! Διαφωνείς? Η hazet για πολλούς μπορεί να είναι δυσανάλογα ακριβή σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αλλά αν συγκρίνουμε το πως ταιριάζουν τα καρυδάκια στο καρέ, μέχρι τις ανοχές που έχουν τα ανοιχτά άκρα στα γερμανικά (σε όλα τα κλειδιά), καταλαβαίνουμε ότι τα λεφτά δεν πάνε στο γεγονός ότι επάνω hazet και όχι padre ή elora. (άσε που υπερέχει και αλλού)
To χρώμιο ενός stahl δεν συγκρίνεται με του matadore. Η διαφορά τιμής στη γερμανία μεταξύ αυτών των δύο (παλιότερα, ασε το τώρα) δεν ήταν και τόσο μεγάλη! Και ας ήταν η stahl στη φόρμουλα και στα αεροσκάφη και η matadore πουθενά! Η διαφορά στην τιμή τους δεν είναι στη φίρμα ή αλλά στο προιόν.
Η διαφήμιση της facom και της beta στη F1 και στα motoGP αποσκοπούν στις πωλήσεις και απ' αυτές βγαίνει το κόστος. Και στην αναγνωρισιμότητα της φιρμας κτλ.
Όπως έχουμε πει και παλαιότερα σε προσωπική συζήτηση, τα Facom made in Taiwan γερμανοπολύγωνα είναι ανάλογης ποιότητας με τα Toptul, όμως έχουν σχεδόν τη διπλάσια τιμή. Η άποψη μου είναι ότι εδώ μας τσιμπάει λίγο η Facom. Άλλωστε αν δε κάνω λάθος η τιμή έμεινε αμετάβλητη, παρόλο που μετέφερε τη παραγωγή στη Ταϊβαν.
Ποτέ δε θα πω ότι τα Toptul και τα Vigor είναι καλύτερα από τη Facom και τη Hazet. Θα πάρω Facom και Hazet γνωρίζοντας ότι με τσιμπάει λίγο λόγω φίρμας. Το κάνω συνειδητά γιατί τις εμπιστεύομαι. Λόγω χρόνιας τριβής μαζί τους στη δουλειά.
Δε θα πω όμως ποτέ ότι όλα τα Hazet εργαλεία που κατασκευάζονται στην Ασία, πχ τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας, είναι καλώς τιμολογημένα (νομίζω ότι είναι πιο ακριβά και από τα Gedore made in Germany!! )
stefanos
21/12/2017, 19:35
Παντελώς άγνωστη φίρμα στους επαγγελματίες. 20 χρόνια δεν έχω δει ούτε ένα εργαλείο τους σε καράβι, μηχανουργείο, εργοστάσιο.
Ναι και αν δεις το Δημόσιο και οι ΔΕΚΟ δουλεύει μόνο facom γιατί η μόνη προδιαγραφή που υπάρχει είναι το "εγγύηση αντικατάστασης" αλλιώς θα πάρουν το κάτω ράφι του praktiker,
και ότι μηχάνημα πουλάνε οι Γερμανοί πουλάνε μαζί και το ειδικό "σετ εργαλείων επισκευής" stahlwille.
Που μόλις το χάσεις ή το κλέψεις ή το σπάσεις ,ο υπεύθυνος θα παραγγείλει το ίδιο σετ που είναι part number του μηχανήματος.
Δεν σημαίνει ότι τα επέλεξε κάποιος με αντικειμενικά κριτήρια...
Μάλλον κάνουν εξαιρετική δουλειά τα εμπορικά τμήματα.
Ακριβώς χωρίς αντικειμενικά κριτήρια (αλλά μέσω διαφήμισης) αγοράζουν και οι πελάτες των σούπερ μάρκετ τα κατά την γνώμη μου υπερτιμημένα εργαλεία τους.
Τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με την ποιότητα των ίδιων των εργαλείων βέβαια,
για την οποία έχω άγνοια, αλλά είναι ενδεικτικά του τρόπου διαμόρφωσης των τιμών.
Νομίζω.
Ναι και αν δεις το Δημόσιο και οι ΔΕΚΟ δουλεύει μόνο facom γιατί η μόνη προδιαγραφή που υπάρχει είναι το "εγγύηση αντικατάστασης" αλλιώς θα πάρουν το κάτω ράφι του praktiker,
και ότι μηχάνημα πουλάνε οι Γερμανοί πουλάνε μαζί και το ειδικό "σετ εργαλείων επισκευής" stahlwille.
Που μόλις το χάσεις ή το κλέψεις ή το σπάσεις ,ο υπεύθυνος θα παραγγείλει το ίδιο σετ που είναι part number του μηχανήματος.
Δεν σημαίνει ότι τα επέλεξε κάποιος με αντικειμενικά κριτήρια...
Μάλλον κάνουν εξαιρετική δουλειά τα εμπορικά τμήματα.
Ακριβώς χωρίς αντικειμενικά κριτήρια (αλλά μέσω διαφήμισης) αγοράζουν και οι πελάτες των σούπερ μάρκετ τα κατά την γνώμη μου υπερτιμημένα εργαλεία τους.
Τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με την ποιότητα των ίδιων των εργαλείων βέβαια,
για την οποία έχω άγνοια, αλλά είναι ενδεικτικά του τρόπου διαμόρφωσης των τιμών.
Νομίζω.
Είναι λίγο μπερδεμένο το μνμ σου και δε βγάζω νόημα, πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εμπειρία του τι κάνουν στο δημόσιο τομέα.
stefanos
21/12/2017, 20:34
Είναι λίγο μπερδεμένο το μνμ σου και δε βγάζω νόημα,
Το νόημα είναι ότι κατά την γνώμη μου οι κορυφαίες εταιρείες έχουν εξασφαλισμένες πωλήσεις χωρίς να πουλάνε στο πλατύ κοινό, μικροεπαγγελματίες κλπ
οπότε δεν νοιάζονται να έχουν ανταγωνιστική τιμή.
Το ίδιο νομίζω συμβαίνει και με τους κινέζους αλλά ανάποδα. Πουλάνε "φτηνά" αλλά παράγουν φτηνότερα και σε τεράστιες ποσότητες.
Όπως έχουμε πει και παλαιότερα σε προσωπική συζήτηση, τα Facom made in Taiwan γερμανοπολύγωνα είναι ανάλογης ποιότητας με τα Toptul, όμως έχουν σχεδόν τη διπλάσια τιμή. Η άποψη μου είναι ότι εδώ μας τσιμπάει λίγο η Facom. Άλλωστε αν δε κάνω λάθος η τιμή έμεινε αμετάβλητη, παρόλο που μετέφερε τη παραγωγή στη Ταϊβαν.
Ποτέ δε θα πω ότι τα Toptul και τα Vigor είναι καλύτερα από τη Facom και τη Hazet. Θα πάρω Facom και Hazet γνωρίζοντας ότι με τσιμπάει λίγο λόγω φίρμας. Το κάνω συνειδητά γιατί τις εμπιστεύομαι. Λόγω χρόνιας τριβής μαζί τους στη δουλειά.
Δε θα πω όμως ποτέ ότι όλα τα Hazet εργαλεία που κατασκευάζονται στην Ασία, πχ τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας, είναι καλώς τιμολογημένα (νομίζω ότι είναι πιο ακριβά και από τα Gedore made in Germany!! )
Όχι όχι.. Αποκλείεται εγώ να έχω πει τέτοιο πράγμα και μάλιστα για τα τοπτουλ. Είπα ότι μοιάζουν πολύ και ότι είναι πολύ καλά αλλά αποκλείεται να έχω πει ότι είναι ανάλογης ποιότητας.
Ειδικά για τα τόπτουλ που τα μετρήσαμε ολοκαίνουρια και είχαν χειρότερες ανοχές από χρησιμοποιημένα unior και gedore. Τότε ειχα πει μάλιστα, "δείτε που πάνε τα λεφτά", εννοώντας τις διαφορές στην τιμή. Τα ολοκαίνουρια τόπτουλ τα βρίσκαμε όλα στο άνω άκρο του iso 0,20 ανοχή όταν τα hazet είχαν 0,06 και τα χρησιμοποιημένα unior 0,11. Και μάλιστα τα toptul εκείνα δεν ήταν η απλή σειρά της, αλλά η heavy duty, παρόμοια με της φακόμ.. Πάει το ένα. Το άλλο είναι ο ποιοτικός έλεγχος που αυξάνει κατακόρυφα το κόστος του τελικού προιόντος. Πόσες αστοχίες σε τόπτουλ και πόσες σε φακομ.. (φυσικά είναι κάτι που δεν μπορούμε αν το ξέρουμε). Ακόμα και αν πρόκειται για το ίδιο ακριβώς εργαλείο, ο ποιοτικος έλεγχος από μόνος του, μπορεί να ανεβάσει την τιμή.. Ορίστε και ένα δευτερο.. Πάμε και στο τρίτο. Πως θα αντέξουν τα μεν και τα δε στο χρόνο? Υπάρχουν κλειδιά απ' το 60 και το 70 που έχουν δουλέψει στις χειρότερες συνθήκες και είναι ακόμα αξιόμαχα..
Όπως είπα κάποια πράγματα δε φαίνονται ή δε τα βλέπουμε αλλά είναι εκεί και ανεβάζουν δυσανάλογα την τιμή... Δυσανάλογα ναι! το είπα απ' την αρχή. Δυσανάλογα για τον τελικό χρήστη αλλά όχι για την "φίρμα" που 1ον κάνει όνομα επειδή δε χαλάει, δεύτερον δεν έχει αστοχίες και επιστροφές. Και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης.
Όσο αφορά το δευτερο για τα hazet γερμανοπωλύγωνα made in taiwan.. Εδώ είναι το κλασικότατο παράδειγμα ότι δεν μπορείς να πάρεις φθηνό προιόν από τρίτο κατασκευαστή χωρίς να κάνεις υποχωρήσεις στην ποιότητα. Τέλος! Η hazet επέλεξε να το κάνει και η τιμή ήταν αυτή που ήταν. Ε φυσικά Αχιλλέα! Όταν κατασκευάζεις ένα ποιοτικό προιόν με τον ποιοτικό έλεγχο στα ύψη, πρώτες ύλες και διαδικασία παραγωτής που αγγίζουν το άριστο, η τιμή είναι αυξημένη. Και αυξάνεται ακόμα περισσότερο γιατί πρέπει να έχει κέρδος και η hazet που επέβαλε αυτά τα στανταρ. Διαφορετικά το ίδιο προιόν θα ήταν φθηνότερο. Αλλά καμία που δεν είναι του βελινεκούς της hazet δε θα επιβάλει τέτοια διαδικασία παραγωγής γιατί καμία δεν έχει την εγγυήση και το όνομα της hazet. Οπότε το toptul όσο και να μοιάζει με το hazet, δε θα είναι ποτέ το ίδιο, ακόμα και αν προέρχεται απ' τον ίδιο κατασκευαστή. Το ιδιο δυσθεώρητα ακριβά είναι και τα stahlwille made in taiwan όταν τα gedore made in germany είναι φθηνότερα.
Και μιας μιλάμε για gedore και taiwanεζικα γερμανοπωλύγωνα καστάνιας. Τα πρώτα καστάνιας που είχε, πριν φτιάξει τα δικά της ήταν ταιβάν. Το ίδιο και της καρόλους. Επίσης ήταν ολόιδια και δύσκολα τα ξεχώριζες. Η διαφορά στην τιμή ήταν αρκετά μεγάλη όμως! Έχω χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιώ ακόμα και τα δύο. Κάποια απ' αυτά έχουν λιώσει στα χέρια μου και τα ξέρω πολύ καλά! Τα ακριβότερα gedore δεν μπορούσαν να συγκριθούν με τα ολόιδια carolus και ας ήταν απ' τον ίδιο κατασκευαστή και ίδια σα δυο σταγόνες νερό. Τα καινούρια, made in germany είναι πολύ καλύτερα ποιοτικά και το δείχνουν απ' την αρχή.
Η φίρμα σου εγγυάται ότι το προϊόν είναι άριστο απ' όλες τις απόψεις no mater what! Αυτό, πληρώνεται! To hazet taiwan δε το πληρώνεις επειδή λέει hazet επάνω. Το πληρώνεις επειδή η hazet επέβαλε τα στανταρ της!
Το νόημα είναι ότι κατά την γνώμη μου οι κορυφαίες εταιρείες έχουν εξασφαλισμένες πωλήσεις χωρίς να πουλάνε στο πλατύ κοινό, μικροεπαγγελματίες κλπ
οπότε δεν νοιάζονται να έχουν ανταγωνιστική τιμή.
Το ίδιο νομίζω συμβαίνει και με τους κινέζους αλλά ανάποδα. Πουλάνε "φτηνά" αλλά παράγουν φτηνότερα και σε τεράστιες ποσότητες.
Κατάλαβα πολύ καλά τι είπες και στο προηγούμενο μνμ που έγραψες και τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα περιγράφεις αλλά θα διαφωνήσω στο ότι αυτό είναι ενδεικτικό του οτιδήποτε.
Οπως έγραψα και αλλού οι επιλογές των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών δεν είναι ενδεικτικό της ποιότητας. Όχι η stahl δε στηρίζεται στις δέκο.Στηρίζεται παντού. Απ' τον απλό επαγγελματία, απαιτητικό χομπίστα, εραστή της τέχνης κτλ (για τον οποίο βγάζει κάθε χρόνο όλες αυτές τις προσφορές και τους καταλόγους) μέχρι τις κατασκευαστικές που κάνουν παραγγελίες χιλιάδων ευρώ, εταιρίες αεροσκαφών, f1 κτλ.
Τα εργαλεία αυτά τα χαρακτηρίζεις υπερτιμημένα αλλά θεωρώ ότι μάλλον το κάνεις επειδή υπερκαλύπτουν τις ανάγκες σου ή τις απαιτήσεις σου. Και είναι πολύ λογικό, αν θέλεις τη γνώμη μου. Και για μένα ίσως είναι overkill και ίσως για τους περισσότερους, δε διαφωνώ. Αλλά υπάρχουν μονάδες όπου ακόμα και αυτή η ποιότητα δεν είναι αρκετή! Θέλεις να σου βάλω ένα απλό διπλό πολύγωνο stahlwille με 40 ευρώ το ένα? Να είσαι σίγουρος ότι διαφορές απ' το απλό stahl των 15 ευρώ, δε θα βρεις αλλά ούτε και απ' το φθηνότερο toptul. Ε κάπου απευθύνεται όμως αυτό το εργαλείο, διαφορετικά δε θα το έβγαζε. Όπως δε θα έβγαζε και αυτά που βγάζει στην τιμή που τα βγάζει.
Όχι δεν απευθύνεται σε δεκο, πουλώντας υπερκοστολογημένα εργαλεία λόγο φίρμας. Διαφωνώ!
Δεν είπα ότι το είπες εσύ. Εγώ το έλεγα στη κουβέντα που κάναμε. Εγώ προσωπικά επειδή έχω δουλέψει στη προηγούμενη δουλειά τα Toptul και τώρα δουλεύω τα Facom, δεν βλέπω καμιά διαφορά στη ποιότητα. Ούτε στις ανοχές ούτε πουθενά. Τα Toptul είναι άκρως ανταγωνιστικά απέναντι στα Facom και έχουν τη μισή τιμή. Και δείχνουν και εμφανισιακά πολύ ποιοτικά.
Τώρα το άλλο που λες για τη Hazet δε στέκει και στο είχα πει και τότε. Δεν πήγε τη παραγωγή των εργαλείων η Hazet και η όποια Hazet στην Ασία για πλάκα. Τη πήγε για να βγάλει κέρδος. Έτσι λειτουργούν οι κατασκευαστές πια. Το κλειδί που έφτιαχνε στη Γερμανία και το πουλαγε 10€, τώρα το φτιάχνει στη Ταϊβάν, με την ίδια ποιότητα αλλά πολύ υψηλότερο κέρδος(φθηνές πρώτες ύλεςμ φθηνά εργατικά χέρια, λιγότεροι φόροι, κλπ). Το οποίο φυσικά δε το μεταβιβάζει λίγο και στον αγοραστή. Δε ρίχνει τη τιμή. Το βάζει όλο στη τσέπη.
Καλά κάνει. Αλλά μη παραμυθιαζόμαστε ρε παιδιά.
Δεν είπα ότι το είπες εσύ. Εγώ το έλεγα στη κουβέντα που κάναμε. Εγώ προσωπικά επειδή έχω δουλέψει στη προηγούμενη δουλειά τα Toptul και τώρα δουλεύω τα Facom, δεν βλέπω καμιά διαφορά στη ποιότητα. Ούτε στις ανοχές ούτε πουθενά. Τα Toptul είναι άκρως ανταγωνιστικά απέναντι στα Facom και έχουν τη μισή τιμή. Και δείχνουν και εμφανισιακά πολύ ποιοτικά.
Τώρα το άλλο που λες για τη Hazet δε στέκει και στο είχα πει και τότε. Δεν πήγε τη παραγωγή των εργαλείων η Hazet και η όποια Hazet στην Ασία για πλάκα. Τη πήγε για να βγάλει κέρδος. Έτσι λειτουργούν οι κατασκευαστές πια. Το κλειδί που έφτιαχνε στη Γερμανία και το πουλαγε 10€, τώρα το φτιάχνει στη Ταϊβάν, με την ίδια ποιότητα αλλά πολύ υψηλότερο κέρδος(φθηνές πρώτες ύλεςμ φθηνά εργατικά χέρια, λιγότεροι φόροι, κλπ). Το οποίο φυσικά δε το μεταβιβάζει λίγο και στον αγοραστή. Δε ρίχνει τη τιμή. Το βάζει όλο στη τσέπη.
Καλά κάνει. Αλλά μη παραμυθιαζόμαστε ρε παιδιά.
Η gedore γιατί ξέκοψε απ' τους κινέζους τα γερμανοπωλύγωνα καστάνιας και τα κατασκευάζει μόνη της?
Αχιλλέα δεν μπορούν να σταθούν εύκολα στην αγορά του σήμερα αυτές οι εταιρίες αλλά απ' την άλλη δε μπορούν να μη προσφέρουν και στους πελάτες τους ένα τέτοιο προιόν. Οπότε το παραγγέλνουν στα στάνταρ τους απ' την ταιβάν. Η τιμή αυξάνεται γιατί μεσολαβεί και το κέρδος του κατασκευαστή και του μεταπωλητή (δλδ της hazet). Ασφαλώς και το κάνει για το κέρδος, θα χάσει ολόκληρες κατασκευαστικές αν δε μπορεί να τα προσφέρει όλα!
Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου! Ειλικρινά! Είναι μικρότερο έξοδο για μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση να ανοίξει άλλη μια μονάδα? Όχι, είναι πιο ασφαλές αυτό που έκανε! Η gedore όμως είναι θηρίο, απέναντι στη "μικρή" hazet και μετά τη "δοκιμή" της ασίας άνοιξε μια γραμμή παραγωγής (με όλο το σχεδιασμό και το rnd κτλ) και έβγαλε τα δικά της. Ίσως αύριο το κάνουν και οι άλλες, ίσως όχι.
Τα υπόλοιπα είναι απλά επιφανειακή οπτική. Το ποιοτικό όπου και να κατασκευαστεί είναι ακριβό. Και όταν μεσολαβεί τρίτος κατασκευαστής γίνεται απλά ακριβότερο. Είναι ίδιο να πουλάς εσύ ντομάτες και ίδιο να μου τις δείνεις εμένα να τις πουλάω? Δε θα αυξήσω την τιμή?
Εκτός και αν πιστεύεις ότι η hazet έβαλε το όνομά της και την εγγύησή της σε κάτι "κινέζικο" χωρίς να επιβάλει στανταρ που αυξάνουν το κόστος και στο τέλος πουλάει τον κούκο αηδόνι επειδή γράφει hazet τσεπώνοντας το κέρδος. Λάθος, απ' όλες τις απόψεις! Δε με νοιάζει να σε πείσω, ουτε εσένα ούτε καποιον άλλο και όποιος θέλει το βλέπει όπως γουστάρει, αλλά δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα! Μιλάμε για κατασκευαστές με "όνομα", όχι τα lidl της γειτονιάς!
Η wurth γιατί έριξε τις τιμές της όταν σταμάτησε να σταμπάρει τα εργαλεία της με coo? Όταν αντί για koken καρυδάκια άρχισε να πουλάει κάποια που δεν ξέρει ούτε η ίδια που κατασκευάζεται? Άλλοι πασχίζουν αν ρίξουν τις τιμές για να κρατηθούν στην αγορά και άλλοι να κρατήσουν την ποιότητα. Όποιος δεν ξεχωρίζει καταστάσεις, τσουβαλιάζει και βάζει στην τιμή την φίρμα και τη διαφήμιση.
stefanos
22/12/2017, 00:49
Κατάλαβα πολύ καλά τι είπες και στο προηγούμενο μνμ που έγραψες και τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα περιγράφεις αλλά θα διαφωνήσω στο ότι αυτό είναι ενδεικτικό του οτιδήποτε.
Οπως έγραψα και αλλού οι επιλογές των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών δεν είναι ενδεικτικό της ποιότητας. Όχι η stahl δε στηρίζεται στις δέκο.Στηρίζεται παντού. Απ' τον απλό επαγγελματία, απαιτητικό χομπίστα, εραστή της τέχνης κτλ (για τον οποίο βγάζει κάθε χρόνο όλες αυτές τις προσφορές και τους καταλόγους) μέχρι τις κατασκευαστικές που κάνουν παραγγελίες χιλιάδων ευρώ, εταιρίες αεροσκαφών, f1 κτλ.
Τα εργαλεία αυτά τα χαρακτηρίζεις υπερτιμημένα αλλά θεωρώ ότι μάλλον το κάνεις επειδή υπερκαλύπτουν τις ανάγκες σου ή τις απαιτήσεις σου. Και είναι πολύ λογικό, αν θέλεις τη γνώμη μου. Και για μένα ίσως είναι overkill και ίσως για τους περισσότερους, δε διαφωνώ. Αλλά υπάρχουν μονάδες όπου ακόμα και αυτή η ποιότητα δεν είναι αρκετή! Θέλεις να σου βάλω ένα απλό διπλό πολύγωνο stahlwille με 40 ευρώ το ένα? Να είσαι σίγουρος ότι διαφορές απ' το απλό stahl των 15 ευρώ, δε θα βρεις αλλά ούτε και απ' το φθηνότερο toptul. Ε κάπου απευθύνεται όμως αυτό το εργαλείο, διαφορετικά δε θα το έβγαζε. Όπως δε θα έβγαζε και αυτά που βγάζει στην τιμή που τα βγάζει.
Όχι δεν απευθύνεται σε δεκο, πουλώντας υπερκοστολογημένα εργαλεία λόγο φίρμας. Διαφωνώ!
Ξεκινάω από τα τονισμένα που είναι η ουσία.
Εφόσον λοιπόν ο εξοπλισμός που οφείλω να συντηρήσω και το manual που τον συνοδεύει περιγράφει πχ το συγκεκριμένο πολύγωνο,
εάν το παραγγείλω για αντικατάσταση του χαμένου δεν είμαι σωστός στη δουλειά μου και απόλυτα καλυμμένος απέναντι στα αφεντικά μου?
Είμαι.
Θα μου ζητήσει κανείς εξηγήσεις για το κόστος την ποιότητα ή τις προδιαγραφές του?
Φυσικά και όχι σε μια σοβαρή εταιρεία αντίθετα μάλιστα θα πρέπει να εξηγήσω γιατί ΔΕΝ παραγγέλνω τα εργαλεία που προβλέπονται από τον κατασκευαστή.
Να το πάω παραπέρα?Ούτε καν χρειάζεται να το πάρω από το εμπόριο.
Την επόμενη φορά που παραγγέλνω ανταλλακτικά βάζω και το πολύγωνο στη λίστα και μου το στέλνει ο κατασκευαστής του εξοπλισμού μου.
Και δεν μιλάω για περίεργους εξολκείς ή δεν ξέρω τι ειδικό.Για απλά κλειδιά και καρυδάκια μιλάω.
Τόλη για μένα ο συλλογισμός σου είναι τελείως λάθος και διαφωνώ. Είναι διαφορετική η οπτική μου. Μια εταιρία θα μεταφέρει τη παραγωγή στην Ασία για το κέρδος. Ακόμη περισσότερο όταν έχει ήδη έτοιμα εργοστάσια στην Ευρώπη και τα κλείνει, τα συρρικνώνει απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους, όπως έκανε η Stanley όταν εξαγόρασε τη facom και 5-6 ακόμη εταιρίες. Τι θα πει οικογενειακή επιχείρηση; Εγώ δε ξέρω καμία πολυεθνική που είναι οικογενειακή.
Ακόμη και οικογενειακή να είναι μια φίρμα όμως, όταν ζητάει να της φτιάξει κάτι ο Ασιάτης, το ζητάει γιατί θα του το φτιάξει πιο ΦΘΗΝΑ! Και ο ίδιος θα έπρεπε να μετακυλίσει αυτή τη διαφορά στη τιμή του προϊόντος. Δε το κάνει, άρα τα βάζει στη τσέπη. Έτσι λειτουργούν πια οι εταιρίες. Το ποιοτικό ασιατικό εργαλείο είναι φθηνότερο από το Ευρωπαϊκό και το βραζιλιάνικο από το αμερικανικό. Δε διαφωνώ ότι είναι ποιοτικό! Διαφωνώ στο πόσο τους κοστίζει πια. Ελπίζω να έγινα κατανοητός γιατί με κουράζουν τα σεντόνια... :uplate:
Υπαρχουν 2 κανονες....
1.οτι πληρωσεις παιρνεις
2.η φιρμα πληρωνεται
Ισχυουν ταυτοχρονα και υπερισχυει αλλοτε ο ενας αλλοτε ο αλλος
Αναφερω ενδεικτικα....
Υπαρχει κοσμος που πεταξε τα λεφτα του γιατι πηρε κινεζικο εργαλειο η παπι
Υπαρχει και κοσμος που εκλαψε γιατι εδωσε κατι παραπανω να παρει bmw η miele
Ειδικα στα εργαλεια πρεπει να αγοραζει κανεις αναλιγα με τις αναγκες του αλλα ειναι πολυ δυσκολο γιατι μοιαζουν ολα πολυ μεταξυ τους
, όταν ζητάει να της φτιάξει κάτι ο Ασιάτης, το ζητάει γιατί θα του το φτιάξει πιο ΦΘΗΝΑ! Και ο ίδιος θα έπρεπε να μετακυλίσει αυτή τη διαφορά στη τιμή του προϊόντος. Δε το κάνει, άρα τα βάζει στη τσέπη. :
Αχιλλεα οικογενειακη επιχείρηση σημαίνει μικρή επιχείρηση. Δεν έχουν μπεί στη διαχειρηση πολυεθνικές όπως η Stanley. Κάποιες εταιρίες δίνουν βάση στην ποιοτητα, δεν υπάρχει άλλος λόγος να κρατάνε την παραγωγή στ σπίτι τους. Δε μου απάντησες γιατί η gedore μετέφερε την παραγωγή γερμανοπωλυγωνων καστανιάς στη Γερμανία.
Υπαρχουν 2 κανονες....
1.οτι πληρωσεις παιρνεις
2.η φιρμα πληρωνεται
Θα ήταν σωστά αν δεν εννοούσες ότι δίνεις "τσάμπα" λεφτά στο όνομα.
Σε αυτή την περίπτωση το ένα αναιρεί το άλλο.
Εξήγησα τους λόγους που έχει επικρατήσει το "η φίρμα πληρώνεται", έτσι όπως το εννοείς.
Ναι πληρώνεται για να πάρεις αυτό που πληρώνεις.
Όταν το κόστος είναι δυσανάλογο μεγάλο σε σχέση με ένα αλλο προιον, έχει προκύψει για τους λόγους που εξήγησα και για κάποιους ακομα και όχι για να πληρώσεις το όνομα.
Αχιλλεα δε γίνεται μέσα σε ένα κατάλογο να έχεις τοπ ποιότητα in house και κινέζικα so so ακριβότερα απ τα in house. Δε γίνεται να φτιάχνεις και να προσφέρεις αυτά που φτιάχνει η hazet και κάποια απ τον κατάλογο να είναι παραγγελίες απ την Ασία ποιότητας "οικονομικής" με τιμή φίρμας. Για κάποιον λόγο προέκυψε η τιμή αυτή στις "παραγγελιες" απ την Ασία. Εσύ περιγράφεις αισχροκέρδεια εμποράκου όχι τακτική κολοσσών με όνομα πιο βαρύ απ τον κατάλογο τους.
Διαφώνησε όσο θέλεις αλλά η οπτική σου είναι επιπέδου πιάτσας ταξί όπως ακριβώς η αποφθεματικη διατιπωση του toyar.
Τα κινεζικά gedore δεν ήταν ούτε κατά διάνοια, ίδια με τα φθηνότερα κινέζικα Carolus, όσο ίδια και να εμοιαζαν και ας βγήκαν απ' το ίδιο εργοστάσιο. Μάλλον δεν ήταν επειδή επάνω χάραξαν άλλο όνομα, ούτε για να βγάλουν τα λεφτά της διαφήμισης.
Και συ δεν απάντησες στο πιο σημαντικό. Ποια έχουν μεγαλύτερο κόστος κατασκευής, τα ευρωπαϊκά εργαλεία ή τα κινέζικα;
Μη γίνει αυτή η κουβέντα πόσο cri την έχει ο καθείς... :p
Σου είπα και πριν έχω διαφορετική οπτική γωνία. Δεν εμπιστεύομαι τίποτα από ότι λένε οι εταιρίες. Για παράδειγμα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας της Gedore είναι made in Germany, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ.
Ξεκινάω από τα τονισμένα που είναι η ουσία.
Εφόσον λοιπόν ο εξοπλισμός που οφείλω να συντηρήσω και το manual που τον συνοδεύει περιγράφει πχ το συγκεκριμένο πολύγωνο,
εάν το παραγγείλω για αντικατάσταση του χαμένου δεν είμαι σωστός στη δουλειά μου και απόλυτα καλυμμένος απέναντι στα αφεντικά μου?
Είμαι.
Θα μου ζητήσει κανείς εξηγήσεις για το κόστος την ποιότητα ή τις προδιαγραφές του?
Φυσικά και όχι σε μια σοβαρή εταιρεία αντίθετα μάλιστα θα πρέπει να εξηγήσω γιατί ΔΕΝ παραγγέλνω τα εργαλεία που προβλέπονται από τον κατασκευαστή.
Να το πάω παραπέρα?Ούτε καν χρειάζεται να το πάρω από το εμπόριο.
Την επόμενη φορά που παραγγέλνω ανταλλακτικά βάζω και το πολύγωνο στη λίστα και μου το στέλνει ο κατασκευαστής του εξοπλισμού μου.
Και δεν μιλάω για περίεργους εξολκείς ή δεν ξέρω τι ειδικό.Για απλά κλειδιά και καρυδάκια μιλάω.
έχεις στο μυαλό σου μια δημόσια επιχείρηση όπου τα μισά εργαλεία είναι κινέζικα και τα άλλα μισά, stahlwille. Δε διαφωνώ ότι έτσι γίνεται αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Το εργαλείο των 40 Ευρω απευθύνεται σε κατασκευαστικές αεροσκαφών. Αυτό με τα 15 σε κατασκευαστικές σιδηροδρόμων. Δεν είδα σε κανένα απαιτητικό περιβάλλον να έχουν bgs και expert και ks tools. Για κάποιους λογους τα μεταλλεία Χαλκιδικής παραγγέλνουν gedore ή facom των χιλιάδων Ευρω και η εγγύηση είναι μόνο ένας απ αυτούς.
Και συ δεν απάντησες στο πιο σημαντικό. Ποια έχουν μεγαλύτερο κόστος κατασκευής, τα ευρωπαϊκά εργαλεία ή τα κινέζικα;
Μη γίνει αυτή η κουβέντα πόσο cri την έχει ο καθείς... :p
Σου είπα και πριν έχω διαφορετική οπτική γωνία. Δεν εμπιστεύομαι τίποτα από ότι λένε οι εταιρίες. Για παράδειγμα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας της Gedore είναι made in Germany, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ.
Απάντησα πολλες φορές. Βλέπε παραπάνω.
Και η ερώτηση που έκανα πάλι εκεί αποσκοπεί.
stefanos
22/12/2017, 11:59
έχεις στο μυαλό σου μια δημόσια επιχείρηση όπου τα μισά εργαλεία είναι κινέζικα και τα άλλα μισά, stahlwille. Δε διαφωνώ ότι έτσι γίνεται αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Το εργαλείο των 40 Ευρω απευθύνεται σε κατασκευαστικές αεροσκαφών. Αυτό με τα 15 σε κατασκευαστικές σιδηροδρόμων. Δεν είδα σε κανένα απαιτητικό περιβάλλον να έχουν bgs και expert και ks tools. Για κάποιους λογους τα μεταλλεία Χαλκιδικής παραγγέλνουν gedore ή facom των χιλιάδων Ευρω και η εγγύηση είναι μόνο ένας απ αυτούς.
Και αν δεις κάνα ks ή κάτι ανάλογο θα είναι γιατί χάθηκε χάλασε ή κάτι παρόμοιο το gedore η το stahl η το facom αν μιλάς για ευρωπαϊκό εξοπλισμό :).
όπου το εργοστάσιο (επίπεδο τρένα αεροπλάνα ορυχείο κλπ) παίρνει και ένα εργοστάσιο εργαλείων μαζί του και φτιάχνουν τις εργαλειοθήκες με τα εργαλεία και τα όργανα που απαιτούνται για την χρήση ή και την συντήρησή του (ανάλογα με το επίπεδο συντήρησης που απαιτεί κάθε τελικός χρήστης), και θα εκπαιδεύσει και θα πιστοποιήσει το προσωπικό στην χρήση και την συντήρηση.
Πώς αλλιώς να το κάνεις?
Που θα ξέρει ο καθένας μας ότι επίπεδο γνώσης και να έχει (στο τριτοκοσμικό επίπεδο της χώρας μας) τι εργαλεία τι όργανα τι ειδικό εξοπλισμό χρειάζεται ένα μηχάνημα μεταλλείου ή ένα τρένο ή ένα αεροπλάνο.
Αλλά και να ήξερε κάποιος γιατί να τον πληρώσεις να κάνει αυτή την δουλειά εφόσον μπορείς να αγοράσεις τη γνώση έτοιμη εγγυημένη, πιστοποιημένη, μαζί με τα μηχανήματά σου.
Και αυτή νομίζω είναι και η κύρια δουλειά που κάνουν οι κορυφαίοι εργαλειάδες και αντίστοιχα οι κορυφαίοι κατασκευαστές εξοπλισμού
και η διαφορά που τους κάνει κορυφαίους.
Εξελίσσουν τα εργαλεία τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της βιομηχανίας και αντίστροφα.
Και φυσικά αυτό σημαίνει ότι στις τιμές τους αντικατοπτρίζεται ακριβώς αυτό το επιπλέον κόστος.
Το αποδέχεσαι ή όχι σαν ιδιώτης.
Αλλά το μεταλλείο ή ο σιδηρόδρομος (που είναι ουσιαστικά ο πελάτης) κερδίζει χρήματα αγοράζοντας το "πανάκριβο" και αυτό ακριβώς κάνει.
Στέφανε νομίζω πως κατάλαβα τι θέλεις να πεις και νομίζω ότι συμφωνώ.
Edit..
Οπότε παρανόησα το προηγούμενο ποστ σου και κατάλαβα κάτι άλλο!
macdeath_s
23/12/2017, 18:19
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, σίγουρα η φίρμα δεν αποτελεί το μεγαλύτερο παράγοντα στην τελική τιμή αλλά σε πολλές περιπτώσεις την αυξάνει αρκετά. Παραδείγματα από διάφορους τομείς είναι της apple τα προιόντα, τα dell, Cisco, το merchandise της KTM (π.χ. τα ίδια παπούτσια σε Alpinestars 30-40€ kάτω), σε ρούχα εννοείται αλλά και σε εργαλεία όπως πχ DeWalt ή Wurth. Για παράδειγμα στη δουλειά έχω ξαναπει έχουμε Wurth και για να μην πω παγκοσμίως σίγουρα Ευρώπη και βόρεια αμερική. Πρόσφατα σε εμάς εδώ (Καταλονία) σταματήσαν να παίρνουν ηλεκτρικά από αυτήν και κάναν σύμβαση με Makita τα οποία αξιολογήσαν ως καλύτερα εν τέλει.
Στα εργαλεία εδώ πιστεύω ότι διυλίζουμε τον κώνωπα αλλά αυτό είναι και το βίτσιο μας μάλλον αλλά και η ουσία του thread. Προσωπικά θα μιλήσω, αλλά ίσως ισχύει και για άλους, τα 2/3 από τα εργαλεία που έχω είναι πολύ πιο καλά για τη χρήση που τα θέλω/ που τους κάνω. Ακόμη και κάποια που έχω για τη δουλειά... Οπότε πιστεύω ότι πολλοί από εμάς συνειδητά για τον χ/ψ λόγο πέφτουμε στην παγίδα της "μάρκας". Στην περίπτωση της Φάκομ όμως η εγγύηση εφόρου ζωής αλλάζει πολύ το παιχνίδι και δικαιολογεί το κόστος. π.χ. σε κατσαβίδια θεωρώ ότι Witte, Wera, Wiha είναι πολύ καλύτερα από Facom αλλά αν είχα να εξοπλίσω 10 ομάδες της εταιρείας μου σε όλη την Ελλάδα, Βαλκάνια ή Ευρώπη ίσως π.χ. την Wera δεν θα την προτιμούσα λόγω διαθεσιμότητας ή εγγύησης.
αυτά τα ολίγα για να μην βγούμε και offtopic.
Μερικές φορές συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Ο μεταπωλητής (πχ wurth) δεν πουλάει πάντα ακριβότερα αλλά στη περίπτωση της wurth πληρώνεις και την "υπηρεσία" που σου προσφέρει, πχ φορτηγάκι στο χώρο σου (έτσι είχε ξεκινήσει η wurth), ή κουστουμάτος με βαλιτσάκι στο χώρος σου (έτσι έχει καταλήξει σήμερα). Το ίδιο και η snap on στην αμερική ή παλιότερα η hazet.
Δεν υπάρχουν εργαλεία wurth. Η wurth είναι μια εταιρία που μαζεύει εργαλεία απ' όλες τις άλλες και κοιτάει να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών με τον πιο εύκολο τρόπο. Θα μιλήσουμε για εργαλεία ή υπηρεσίες. Αν είναι να μιλήσουμε για υπηρεσίες, ο στέφανος, παραπάνω, τα έχει πει όλα!
Τα πενσάκια που πουλάει η hazet είναι μάρκα Will και τα πουλάει ακριβότερα απ' την will.
Τα πενσάκια που πουλάει η lux είναι μάρκα WNS και τα πουλάει φθηνότερα απ' την NWS.
Τα πενσάκια και τα κατσαβίδια που πουλάει η stanley σαν fatmax είναι ίδια με τα facom αλλά έχουν τη μισή τιμή!
Όποιος νομίζει ότι όλα αυτά τα εργαλεία είναι ίδια και η διαφορά παίζει στη φίρμα, να τα πάρει να τα δοκιμάσει.
Παραπάνω εξήγησα τους λόγους που υπάρχουν αυτές οι διαφορές και τις βλέπεις εύκολα στο τελικό προιόν!
macdeath_s
23/12/2017, 20:44
Τα πενσάκια και τα κατσαβίδια που πουλάει η stanley σαν fatmax είναι ίδια με τα facom αλλά έχουν τη μισή τιμή!
Ίδια με Expert είναι όχι με Facom.
Oι εταιρείες που ανέφερα πιο πάνω πάντως δν είναι υπηρεσίες. Στις οποίες ξέχασα να αναφέρω και την Fluke όπου αρκετά ευρώπουλα είναι για το όνομα.
Τα πενσάκια που πουλάει η hazet είναι μάρκα Will και τα πουλάει ακριβότερα απ' την will.
Τα πενσάκια που πουλάει η lux είναι μάρκα WNS και τα πουλάει φθηνότερα απ' την NWS.
Όποιος νομίζει ότι όλα αυτά τα εργαλεία είναι ίδια και η διαφορά παίζει στη φίρμα, να τα πάρει να τα δοκιμάσει.
Παραπάνω εξήγησα τους λόγους που υπάρχουν αυτές οι διαφορές και τις βλέπεις εύκολα στο τελικό προιόν!
Εννοείς ότι η Lux και η κάθε Lux, Bennman παίρνουν δεύτερης διαλογής;
Δε χρειάζεται, το έχεις κάνει εσύ! 20€ έδωσες για τη Benmann (NWS) Fantastico Plus και σου βγήκε σκυλί!
30€ έδωσα εγώ για τον ίδιο κόφτη από τη μητρική και με μηδενική χρήση μου έσπασε η μύτη στη μια κόψη.
391536
Ίδια με Expert είναι όχι με Facom.
Oι εταιρείες που ανέφερα πιο πάνω πάντως δν είναι υπηρεσίες.
Για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος.
Το δευτερο είναι λάθος.
Edit.. Γιατί νομίζεις ότι τα εργαλεία της snap on κοστίζουν τόσο? Γιατί είναι track brand. Ερχόμαστε στο χώρο σας με το φορτηγάκι μας φορτώνουμε τα σπασμένα και ξεφορτώνουμε φρέσκο πράμα για τις ανάγκες σας. Την ίδια τιμή θα πληρώσετε και στο κατάστημα γιατί αύριο μπορεί να έρθουμε στο χώρο σας για την εγγύηση του εργαλείου.
Εννοείς ότι η Lux και η κάθε Lux, Bennman παίρνουν δεύτερης διαλογής;
Δε χρειάζεται, το έχεις κάνει εσύ! 20€ έδωσες για τη Benmann (NWS) Fantastico Plus και σου βγήκε σκυλί!
30€ έδωσα εγώ για τον ίδιο κόφτη από τη μητρική και με μηδενική χρήση μου έσπασε η μύτη στη μια κόψη.
391536
Ο δικός σου έχει επίστρωση τιτανίου και καλύτερες λαβές δυο συστατικών. Ο benman ήταν μαυρισμένος με τις παλιές γκουμούτσες λαβές.
Η μύτη μπορεί να σπάσει σε όλους. Οι κοπτικές ακμές του benman είναι σε χειρότερη κατάσταση απ' τις δικές σου αλλά αυτό εξαρτάται απ' τη χρήση και δεν μπορουν να βγουν συμπεράσματα. Είναι απόλυτα λειτουργικές και φαίνεται ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα.
Ο ποιοτικός έλεγχος είναι κάτι που δεν φαίνεται συγκρίνοντας δυο εργαλεία εξ' αποστάσεως αλλά κοστίζει. Στους benman μπορεί οι λαβές, στο σημείο ένωσης, να ήταν πολύ σφιχτές ή πολυ χαλαρές σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό. Αυτός που είχα εγώ πάντως δεν είχε τέτοιο πρόβλημα.
Σου φτάνουν αυτά για 10 ευρώ?
Βάλε και την εγγύηση (που πηγάζει και απ' τον ποιοτικό έλεγχο) που δίνει η nws και την εγγύηση της benman. (Στην Ελλάδα φυσικά θα είναι η μία άθλια και η άλλη ανύπαρκτη, φαντάζομαι και μόνο σε λίγα μαγαζιά θα δίνουν σωστή εγγύηση στις nws. Η benman δεν προσφέρει τέτοιο πράγμα γιατί το άλλο μοντέλο πένσες θα είναι επιπέδου lidl όπως και πολλά απ' τα υπόλοιπα εργαλεία της).
Ακριβότερη έπρεπε να είναι η nws!
Η pb swiss ελέγχει το ατσάλι με μικροσκόπιο και χρησιμοποιεί μόνο αυτό που δεν έχει κάτι διαόλους που δεν θυμάμαι πως λέγονται και το microstructure και πιάσ' το αυγό.. Είναι μουρλοί οι άνθρωποι! Αν αυτό το στάδιο το παραλείψει, ένα μικρό ποσοστό δε θα παρουσιάσει την ίδια αντοχή στην κατάχρηση. Ένα μικρό ποσοστό λέω! Γι' αυτό το μικρό ποσοστό αυξάνεται το κόστος του τελικού προιόντος. Ξέρεις όμως ότι ότι πάρεις θα είναι άριστο απ' όλες τις απόψεις.
Ένα ατσάλι Β διαλογής ή ένα ατσάλι διαφορετικής σύστασης πόσο μπορεί να γίνει αντιληπτό απ' τον τελικό καταναλωτή?
Και είναι πολλά τα στάδια που μπορουν να παραληφθούν για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά χωρίς καν να φανεί στο τελικό προιόν! Ακόμα και στην επεξεργασία πριν το τελικό φινίρισμα, το οποίο είναι κατι που θα φανεί μόνο στο χρόνο.
Εσείς το λέτε "λεφτά στη φίρμα" εγώ το λέω "ότι πληρώνεις παίρνεις". Μπορεί το κόστος να είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το αποτέλεσμα ακόμα και για power users, αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα.
Τόλη δουλεύω σε παραγωγικά εργοστάσια από το 2000 και αυτό που λες είναι πολύ δύσκολο να γίνει.
Θα ήταν πιο φθηνό και γρήγορο να δώσει η NWS την ίδια ποιότητα που έχει για τον εαυτό της, παρά να δημιουργήσει άλλη υποβαθμίζοντας το προϊόν.
Θα ήταν και άσχημο για τη φήμη της. Για τη φίρμα της.
Δεν ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις.
Και δεν ισχύει για έναν απλό και ξεκάθαρο λόγο.
Γιατί αν ίσχυε, δε θα έδινε χώρο να αναπτυχθούν νέες εταιρίες. Νέες ιδέες.
Δε θα υπήρχε Xiaomi για παράδειγμα.
Τόλη δουλεύω σε παραγωγικά εργοστάσια από το 2000 και αυτό που λες είναι πολύ δύσκολο να γίνει.
Θα ήταν πιο φθηνό και γρήγορο να δώσει η NWS την ίδια ποιότητα που έχει για τον εαυτό της, παρά να δημιουργήσει άλλη υποβαθμίζοντας το προϊόν.
Θα ήταν και άσχημο για τη φήμη της. Για τη φίρμα της.
Δεν λέει nws επάνω, benman λέει! Η επίστρωση τιτανίου και οι λαβές και η εγγύηση είναι αρκετά για να δικαιολογήσουν περισσότερα από 10 ευρώ διαφοράς! Τσέκαρε πόσο έχει η επίστρωση τιτανίου με την μαυρισμένη σε μια απλή πένσα. Βάλε και το ξεστοκάρισμα από παλιές λαβές! Αν θέλεις βάλε και αυτά που βγήκαν απ' την ίδια γραμμή παραγωγής και δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές για να σταμπαριστούν NWS.
Αχιλλέα ξέρω λεπτομέρειες για την παραγωγή που δεν φαντάζεσαι!
Δεν ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις.
Και δεν ισχύει για έναν απλό και ξεκάθαρο λόγο.
Γιατί αν ίσχυε, δε θα έδινε χώρο να αναπτυχθούν νέες εταιρίες. Νέες ιδέες.
Δε θα υπήρχε Xiaomi για παράδειγμα.
Άστοχο!
Ρε συ δε πειράζει! Δεν συμφωνούμε, απλά!
Βλέπουμε το ίδιο πράγμα από διαφορετική οπτική γωνία και το αντιλαμβανόμαστε αλλιώς! Αν θέλεις, μεταφράζουμε διαφορετικά κάποια πράγματα! Παλιότερα, και εγώ τα ίδια με σένα έλεγα. Η άποψή μου άλλαξε μαθαίνοντας κάποια πράγματα και βλέποντας κάποια άλλα.
Δεν λέει nws επάνω, benman λέει! Η επίστρωση τιτανίου και οι λαβές και η εγγύηση είναι αρκετά για να δικαιολογήσουν περισσότερα από 10 ευρώ διαφοράς! Τσέκαρε πόσο έχει η επίστρωση τιτανίου με την μαυρισμένη σε μια απλή πένσα. Βάλε και το ξεστοκάρισμα από παλιές λαβές! Αν θέλεις βάλε και αυτά που βγήκαν απ' την ίδια γραμμή παραγωγής και δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές για να σταμπαριστούν NWS.
Αχιλλέα ξέρω λεπτομέρειες για την παραγωγή που δεν φαντάζεσαι!
Ούτε με σφαίρες δε δικαιολογεί το 50% της τιμής της "απλής". Ούτε με κανόνια. Δε υπάρχει αυτό. Άσε που στη περίπτωση της δικής μου δε τη βοήθησε και ιδιαίτερα η επίστρωση.
Άστοχο!
Ρε συ δε πειράζει! Δεν συμφωνούμε, απλά!
Βλέπουμε το ίδιο πράγμα από διαφορετική οπτική γωνία και το αντιλαμβανόμαστε αλλιώς! Αν θέλεις, μεταφράζουμε διαφορετικά κάποια πράγματα! Παλιότερα, και εγώ τα ίδια με σένα έλεγα. Η άποψή μου άλλαξε μαθαίνοντας κάποια πράγματα και βλέποντας κάποια άλλα.
Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν και γω! Ότι παλιότερα πίστευα ότι ότι πληρώνεις παίρνεις. Σιγά σιγά όμως από κανόνας, πάει να γίνει εξαίρεση.
Και η αιτία είναι ότι υπάρχει νέα αγορά, τεράστια και για να τη κερδίσεις πρέπει να κάνεις το ανάποδο από αυτό που γινόταν τόσα χρόνια.
Ούτε με σφαίρες δε δικαιολογεί το 50% της τιμής της "απλής". Ούτε με κανόνια. Δε υπάρχει αυτό. Άσε που στη περίπτωση της δικής μου δε τη βοήθησε και ιδιαίτερα η επίστρωση.
Η επίστρωση είναι για τη σκουριά, όχι για την αντοχή!
Η επίστρωση είναι για τη σκουριά, όχι για την αντοχή!
Τότε δεν έχει σχέση με τη σπασμένη μύτη.
Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν και γω! Ότι παλιότερα πίστευα ότι ότι πληρώνεις παίρνεις. Σιγά σιγά όμως από κανόνας, πάει να γίνει εξαίρεση.
Και η αιτία είναι ότι υπάρχει νέα αγορά, τεράστια και για να τη κερδίσεις πρέπει να κάνεις το ανάποδο από αυτό που γινόταν τόσα χρόνια.
Δε καταλαβαίνω που το έχεις πάει και τι σχέση έχει και πραγματικά δε θέλω να μάθω!
Τότε δεν έχει σχέση με τη σπασμένη μύτη.
Ποιός έχει μπει με το αβαταρ του miskin ρε? :lol:
Ποιος είπε ότι έχει? Όλες οι επιστρώσεις προσφέρουν αντοχή στη σκουριά γιατί τα κράματα αυτά δεν είναι ανοξείδωτα.
Δε καταλαβαίνω που το έχεις πάει και τι σχέση έχει και πραγματικά δε θέλω να μάθω!
Ποιός έχει μπει με το αβαταρ του miskin ρε? :lol:
Ποιος είπε ότι έχει? Όλες οι επιστρώσεις προσφέρουν αντοχή στη σκουριά γιατί τα κράματα αυτά δεν είναι ανοξείδωτα.
Δε λέω κάτι δυσνόητο. Λέω ότι για να κερδίσεις μια νέα αγορά πρέπει να προσφέρεις καλό και φθηνό προϊόν. Τουλάχιστον στην αρχή. Τι δε καταλαβαίνεις; :cool:
Νόμιζα ότι το συνδύασες με τη σπασμένη μύτη, γιατί το έγραψες από κάτω, my bad.
Όπως έλεγα λοιπόν οι ίδιοι ακριβώς κόφτες, μιας και οι λαβές και η επίστρωση δε παίζουν ρόλο στη αντοχή, είχαν εντελώς διαφορετική πορεία. Ο δικός σου ο φθηνός, ο βιασμένος, δεν έχει κάνει κιχ, ενώ ο δικός μου, ο ακριβός, εκτός από σπασμένη μύτη, έχει και αρπαγμένη κόψη. Βλέπεις τον ήλιο ανάμεσα!
Φυσικά αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό, δεν είναι ο κανόνας. Αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι ούτε το ότι πληρώνεις παίρνεις, είναι κανόνας. Δεν έχεις τα μέσα να το υποστηρίξεις. Θυμάσαι ότι στο τεστ που έκανα στα γερμανοπολύγωνα, το πιο μαλακό κράμα το είχε το πιο ακριβό κλειδί! Το σκατοχαζετ :yuck:
...
Πραγματικά με κάνεις να θέλω να ξαναγράψω όσα έχω γράψει. Αν θέλεις ξαναδιάβασε και πες μου σε τι διαφωνείς απ' αυτά που έγραψα και τι σχέση έχουν αυτά που λες τώρα!
Δε λέω κάτι δυσνόητο. Λέω ότι για να κερδίσεις μια νέα αγορά πρέπει να προσφέρεις καλό και φθηνό προϊόν. Τουλάχιστον στην αρχή. Τι δε καταλαβαίνεις; :cool:
Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με το οτιδήποτε παραπάνω! Σωστά το λες! Για να κερδίσεις μια αγορά πρέπει να προσφέρεις καλό και φθηνό προιόν. Για να κερδίσεις μια άλλη αγορά (πχ βιοημηχανία), πρέπει να προσφέρεις ένα καλό προιόν. Οι εν λόγο εταιρίες δεν είναι στην αρχή και έχουν μεγάλη μερίδα της αγοράς στην οποία απευθύνονται. Επίσης δεν απευθύνονται στην στην αγορά που που ψάχνει το καλό και φθηνό. Αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά δεν κατάλαβα.
Όπως έλεγα λοιπόν οι ίδιοι ακριβώς κόφτες, μιας και οι λαβές και η επίστρωση δε παίζουν ρόλο στη αντοχή, είχαν εντελώς διαφορετική πορεία. Ο δικός σου ο φθηνός, ο βιασμένος, δεν έχει κάνει κιχ, ενώ ο δικός μου, ο ακριβός, εκτός από σπασμένη μύτη, έχει και αρπαγμένη κόψη. Βλέπεις τον ήλιο ανάμεσα!
Αχιλλέα δεν μπορείς να κρίνεις τι χρήση από διαφορετικούς χρήστες από φωτογραφίες. Εσύ μπορεί να κόβεις ελατήρια και μπουλόνια ενώ εγώ χοντρές πρόκες που όμως είναι πιο μαλακές.
Και ο δικός μου έχει φαγωμένη κόψη, όπως και ο δικός σου και είναι απόλυτα λειτουργική για το είδος του κόφτη! Χαλασμένη κόψη έχουν και πολλοί knipex που έχω και εδώ και και στη δουλειά, που αποδεδειγμένα είναι κορυφαίοι!
Η μύτη είναι κατι που μπορεί να πάθει ο οποιοσδήποτε. Αν σε ενοχλεί πάνε τον πίσω να πάρεις άλλον. (στη γερμανία θα στον άλλαζαν στο π και φ και το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και εδώ).
Αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι ούτε το ότι πληρώνεις παίρνεις, είναι κανόνας. Δεν έχεις τα μέσα να το υποστηρίξεις. Θυμάσαι ότι στο τεστ που έκανα στα γερμανοπολύγωνα, το πιο μαλακό κράμα το είχε το πιο ακριβό κλειδί! Το σκατοχαζετ :yuck:
Δε με ενδιαφέρει να αποδείξω τίποτα! Το πιο μαλακό κλειδί είχε περισσότερη αντοχή απ' τα snap on σε τεστ περιοδικών και την μεγαλύτερη απ' όσα τεστάρησαν. Το snap on είχε καλύτερη αντοχή σε πολύ σκληρές βίδες λόγο μεγαλύτερης σκληρότητας, στο τεστ που έκανες εσύ. Και τα δύο έχουν αποδείξει την αξία τους εδώ και πολλές δεκαετίες. Πριν γεννηθούμε εμείς! Το δυσκολότερο για τον κατασκευαστή είναι να το κάνει τόσο σκληρό ώστε να μη χαλάει και τόσο μαλακό ώστε να μη σπάει. Τα ποσοστά στη σύσταση των κραμάτων σε χρώμιο και βανάδιο αυτό ακριβώς κάνει. Ο κάθε κατασκευαστής μαγειρεύει διαφορετικά! Το πάχος του μετάλλου δεν είναι ανεξάρτητο και σε διαφορετικά μοντέλα μπορεί να έχει διαφορετικά hrc. Το stahlwille το στρίψανε 3 φορές και δεν έσπασε και έχει υψηλότερο δείκτη σκληρότητας αλλά δεν έχει ούτε το μισό πάχος του hazet.
Χασαμε το δάσος αχιλλέα! Δεν καταλαβαίνω προς τι ο λόγος!
Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος για να γίνεται μια κουβέντα μεταξύ δύο διαφορετικών απόψεων;
Αν θέλεις λόγο τότε να δώσω έναν. Ο λόγος που γίνεται αυτή η κουβέντα είναι ότι δεν είναι απαραίτητο η τιμή να συμβαδίζει με τη ποιότητα και το αντίστροφο. Εγώ το βλέπω παντού γύρω μου, στα μηχανάκια, στα εργαλεία, στους φακούς, στα κινητά, κλπ, κλπ.
Συνεπώς αυτοί που διαβάζουν εδώ μέσα πρέπει να μάθουν, αν θέλουν να γλιτώσουν μερικά ευρώπουλα, τι αξίζει τα λεφτά που δίνουν και τι όχι. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που εργαλεία βγαίνουν από τον ίδιο κατασκευαστή και πωλούνται με διαφορετική τιμή από άλλους resellers (ή κατασκευαστές και οι ίδιοι, εργαλείων). Δε γίνεται να συμβαίνει σε όλες τις άλλες κατηγορίες προϊόντων και να μη γίνεται στα εργαλεία. Να λέμε ότι πληρώνεις παίρνεις. Δε σύγκρινα τα facom με τα powerfix. Με τα Toptul τα σύγκρινα.
Υπάρχουν σωρός υπερτιμημένων προϊόντων, ισχύει και για τα εργαλεία.
Τα υπόλοιπα τα κόβω απ' την παράθεση γιατί απάντησα παραπάνω.
Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος για να γίνεται μια κουβέντα μεταξύ δύο διαφορετικών απόψεων;
Και για το λόγο αυτό παρέθεσα τις απόψεις μου παραπάνω.
Είπα δε, ότι ο καλύτερος τρόπος να γλιτώσεις λεφτά ειναι να πάρεις αυτό που σου προσφέρει το καλύτερο vfm (toptul) και αυτό σίγουρα δεν είναι τίποτα απ' αυτά που προσφέρουν οι κορυφαίοι (hazet)!
Εσύ υποστηρίζεις ότι στη hazet πληρώνεις όνομα και εγώ ότι παίρνεις πολλά περισσότερα που τις περισσότερες φορές αν και δυσανάλογα, έχουν αντίκρισμα στο τελικό προιόν. (και δεν είναι πάντα δυσανάλογο)
Και αυτό δεν είναι συζήτηση. Τσατ είναι σε δημόσιο φόρουμ. ;) Σε λίγο θα μπει ο teo να μας πει να βρούμε δικό μας δωμάτιο. :lol:
Αν κάποιος δεν καλύφθηκε ως τώρα και έχει απορίες να επισκεφθεί ψυχολόγο.:lol:
Και επειδή δεν μ' αρέσει τα τσουβαλιάζω αν και έχω γενικεύσει πολύ για χάρη της συζήτησης.
δεν είναι απαραίτητο η τιμή να συμβαδίζει με τη ποιότητα και το αντίστροφο.
Εξαιρέσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν (δεδομένων συνθηκών), αλλά δεν αποτελούν τον κανόνα.
Τα ποσοστά στη σύσταση των κραμάτων σε χρώμιο και βανάδιο αυτό ακριβώς κάνει. Ο κάθε κατασκευαστής μαγειρεύει διαφορετικά!
Δεν είναι μόνο η σύσταση του μετάλλου που πάιζει ρόλο στις ιδιότητες του τελικού προϊόντος, αλλά και η θερμική επεξεργασία (από τη θερμοκρασία στην οποία ζεσταίνουμε, στο χρόνο που κρατάμε στη θερμοκρασία αυτή, στο μέσο ψύξης, στο ρυθμό ψύξης, στη θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου, στην προστασία που έχει το μέταλλο κατά τη θέρμανση από τον αέρα ώστε να μην οξειδωθεί πολύ και ΚΥΡΙΩΣ στη θερμοκρασία και διάρκεια, που μπορεί να γίνει ακόμα και σε κύκλους, της επαναφοράς αφού έχει σκληρυνθεί το μέταλλο).
edit: Αλλαγή όρων απο τα αγγλικά στα ελληνικά
Υπαρχουν απειρα παραδειγματα προιοντων που δεν ισχυει το οτι πληρωσεις παιρνεις ειδικα οταν πληρωνεις ακριβα
Χωρις να ειμαι ειδικος πιστευω οτι αυτο συμβαινει και σε καποια εργαλεια
Σε καθε περιπτωση παιζει ρολο και η χρηση
Στο ανωτερο επιπεδο της βιομηχανιας η των κατασκευων η επιλογη δε γινεται μονο βαση ποιοτητας αλλα και με εγγυησεις διαθεσιμοτητες τιμη ακομα και δημοσιες σχεσεις και μιζες
Η μηπως νομιζει κανεις οτι οι γερμανοι δεν μιζαρονται;
Τα υπόλοιπα τα κόβω απ' την παράθεση γιατί απάντησα παραπάνω.
Και για το λόγο αυτό παρέθεσα τις απόψεις μου παραπάνω.
Είπα δε, ότι ο καλύτερος τρόπος να γλιτώσεις λεφτά ειναι να πάρεις αυτό που σου προσφέρει το καλύτερο vfm (toptul) και αυτό σίγουρα δεν είναι τίποτα απ' αυτά που προσφέρουν οι κορυφαίοι (hazet)!
Εσύ υποστηρίζεις ότι στη hazet πληρώνεις όνομα και εγώ ότι παίρνεις πολλά περισσότερα που τις περισσότερες φορές αν και δυσανάλογα, έχουν αντίκρισμα στο τελικό προιόν. (και δεν είναι πάντα δυσανάλογο)
Και αυτό δεν είναι συζήτηση. Τσατ είναι σε δημόσιο φόρουμ. ;) Σε λίγο θα μπει ο teo να μας πει να βρούμε δικό μας δωμάτιο. :lol:
Αν κάποιος δεν καλύφθηκε ως τώρα και έχει απορίες να επισκεφθεί ψυχολόγο.:lol:
Και γω δεν έκανα κάτι παραπάνω από το να παραθέσω τις απόψεις μου με παραδείγματα.
Και επειδή δεν μ' αρέσει τα τσουβαλιάζω αν και έχω γενικεύσει πολύ για χάρη της συζήτησης.
Εξαιρέσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν (δεδομένων συνθηκών), αλλά δεν αποτελούν τον κανόνα.
Κάτι είναι και αυτό. Πιστεύω την επόμενη φορά θα σε πείσω ότι τις περισσότερες φορές πληρώνουμε υπεραξία! :D
Δεν είναι μόνο η σύσταση του μετάλλου που πάιζει ρόλο στις ιδιότητες του τελικού προϊόντος, αλλά και η θερμική επεξεργασία (από τη θερμοκρασία στην οποία ζεσταίνουμε, στο χρόνο που κρατάμε στη θερμοκρασία αυτή, στο μέσο ψύξης, στο ρυθμό ψύξης, στη θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου, στην προστασία που έχει το μέταλλο κατά τη θέρμανση από τον αέρα ώστε να μην οξειδωθεί πολύ και ΚΥΡΙΩΣ στη θερμοκρασία και διάρκεια. που μπορεί να γίνει ακόμα και σε κύκλους, του tempering αφού έχει σκληρυνθεί το μέταλλο).
Σωστός! Τα έχω πει πολλές φορές πιο πίσω αλλά δε πρόκειται να κάτσω να περιγράψω διαδικασίες. :)
Υπαρχουν απειρα παραδειγματα προιοντων που δεν ισχυει το οτι πληρωσεις παιρνεις ειδικα οταν πληρωνεις ακριβα
Χωρις να ειμαι ειδικος πιστευω οτι αυτο συμβαινει και σε καποια εργαλεια
Σε καθε περιπτωση παιζει ρολο και η χρηση
Στο ανωτερο επιπεδο της βιομηχανιας η των κατασκευων η επιλογη δε γινεται μονο βαση ποιοτητας αλλα και με εγγυησεις διαθεσιμοτητες τιμη ακομα και δημοσιες σχεσεις και μιζες
Η μηπως νομιζει κανεις οτι οι γερμανοι δεν μιζαρονται;
Οι γερμανοί τη μιζα δε τη θεωρούν καν κακό! Είναι της άποψης πως όποιος μπορεί καλά κάνει. Ακόμα και σε επίπεδο κυβερνήσεων!
Κάποια εργαλεία τα πληρώνεις ακριβότερα γιατί μαζί με αυτά πληρώνεις και πράγματα που δε θα χρησιμοποιήσεις ποτέ απλούστατα γιατί δεν απευθύνονται για την χρήση στην οποία απευθύνονται.
Κάτι είναι και αυτό. Πιστεύω την επόμενη φορά θα σε πείσω ότι τις περισσότερες φορές πληρώνουμε υπεραξία! :D
Αν κάτσουμε να αναλύσουμε όλες τις περιπτώσεις μία μία θα δεις ότι είναι άλλα πράγματα στη μέση και στην ουσία πληρώνεις απλά δυσανάλογο κόστος σε σχέση με το αντίκρισμα.
Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι ποσοστιαία πληρώνουμε υπεραξία σε όλα τα είδη, πράγμα που είναι πιο σωστό.
Αν κάτσουμε να αναλύσουμε όλες τις περιπτώσεις μία μία θα δεις ότι είναι άλλα πράγματα στη μέση και στην ουσία πληρώνεις απλά δυσανάλογο κόστος σε σχέση με το αντίκρισμα.
Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι ποσοστιαία πληρώνουμε υπεραξία σε όλα τα είδη, πράγμα που είναι πιο σωστό.
Όχι, όχι, δεν εννοώ αυτό. Αυτό που λέω είναι ότι ΠΑΝΤΑ πληρώνεις υπεραξία στη φίρμα. Έχω κατασταλάξει σε αυτή την άποψη δουλεύοντας πολλά χρόνια σε βιομηχανίες φασόν. Για παράδειγμα, κατασκευάζαμε για πολλά χρόνια ανταλλακτικά μιας συγκεκριμένης πολύ γνωστής στο χώρο, εταιρείας μηχανών πλοίων. Τα στέλναμε Ολλανδία σε λευκά κουτάκια δίχως κάποιο διακριτικό και αυτοί τα πουλούσαν σαν ΟΕΜ. Στη τριπλή τιμή από όσα τα αγόραζαν. Δε προσπαθώ να σε πείσω, γιατί προφανώς δε πείθεσαι. Άλλωστε έχουμε κάνει πολλές φορές αυτή τη συζήτηση, απλώς καλό είναι να γίνεται δημόσια για να λένε κι άλλοι την άποψή τους.
Όχι, όχι, δεν εννοώ αυτό. Αυτό που λέω είναι ότι ΠΑΝΤΑ πληρώνεις υπεραξία στη φίρμα. Έχω κατασταλάξει σε αυτή την άποψη δουλεύοντας πολλά χρόνια σε βιομηχανίες φασόν. Για παράδειγμα, κατασκευάζαμε για πολλά χρόνια ανταλλακτικά μιας συγκεκριμένης πολύ γνωστής στο χώρο, εταιρείας μηχανών πλοίων. Τα στέλναμε Ολλανδία σε λευκά κουτάκια δίχως κάποιο διακριτικό και αυτοί τα πουλούσαν σαν ΟΕΜ. Στη τριπλή τιμή από όσα τα αγόραζαν. Δε προσπαθώ να σε πείσω, γιατί προφανώς δε πείθεσαι. Άλλωστε έχουμε κάνει πολλές φορές αυτή τη συζήτηση, απλώς καλό είναι να γίνεται δημόσια για να λένε κι άλλοι την άποψή τους.
Αυτό ακριβώς εννοώ ότι ποσοστιαία πληρώνουμε υπερξία σε όλα τα είδη. Η τριπλάσια τιμή και λίγη είναι.
Όσο αφορά το παράδειγμά σου και στη γιαμάχα όταν πληρώνεις την philips λάμπα στο σακουλάκι της γιαμάχα με τον κωδικό της υαμαχα, θα την την πληρώσεις ακριβότερα. Πολύ ακριβότερα! Μλκ δε μπορείς καν να εστιάσεις, στο σημείο που διαφωνούμε!
Αυτό ακριβώς εννοώ ότι ποσοστιαία πληρώνουμε υπερξία σε όλα τα είδη. Η τριπλάσια τιμή και λίγη είναι.
Όσο αφορά το παράδειγμά σου και στη γιαμάχα όταν πληρώνεις την philips λάμπα στο σακουλάκι της γιαμάχα με τον κωδικό της υαμαχα, θα την την πληρώσεις ακριβότερα. Πολύ ακριβότερα! Μλκ δε μπορείς καν να εστιάσεις, στο σημείο που διαφωνούμε!
Μλκ και που διαφέρει αυτό από τη Facom και τα εργαλεία που παραγγέλνει από Ταϊβάν; Θα μας τρελάνεις; Εγώ δε μπορώ να εστιάσω ή εσύ γέρασες και δε θυμάσαι τι γράφεις;:lol:
Μλκ και που διαφέρει αυτό από τη Facom και τα εργαλεία που παραγγέλνει από Ταϊβάν;
Καμία!
Ούτε σε αυτά της τοπτουλ διαφέρει, ούτε σε αυτά του λιντλ, ούτε σε αυτά της hazet. Έχεις εστιάσει λάθος.
Έχω εστιάσει ακριβώς εκεί που θέλω και γράφω αυτό ακριβώς που σκέφτομαι. Ότι τη φίρμα θα τη πληρώνουμε πάντα παραπάνω. Χωρίς τις περισσότερες φορές να τα αξίζει
Δεν είναι μόνο η σύσταση του μετάλλου που πάιζει ρόλο στις ιδιότητες του τελικού προϊόντος, αλλά και η θερμική επεξεργασία (από τη θερμοκρασία στην οποία ζεσταίνουμε, στο χρόνο που κρατάμε στη θερμοκρασία αυτή, στο μέσο ψύξης, στο ρυθμό ψύξης, στη θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου, στην προστασία που έχει το μέταλλο κατά τη θέρμανση από τον αέρα ώστε να μην οξειδωθεί πολύ και ΚΥΡΙΩΣ στη θερμοκρασία και διάρκεια, που μπορεί να γίνει ακόμα και σε κύκλους, της επαναφοράς αφού έχει σκληρυνθεί το μέταλλο).
Βέβαια, τα περισσότερα, αν όχι όλα, από αυτά που ανέφερα,τα επιλέγουμε με βάση τη σύσταση του μετάλλου που θέλουμε να σκληρύνουμε, οπότε ίσως και να ήταν άτοπη η παρέμβασή μου, κοινώς σας την γ#!*@% τη συζήτηση.
Έχω εστιάσει ακριβώς εκεί που θέλω και γράφω αυτό ακριβώς που σκέφτομαι. Ότι τη φίρμα θα τη πληρώνουμε πάντα παραπάνω. Χωρίς τις περισσότερες φορές να τα αξίζει
Δεν έχεις αλλά δεν πειράζει.
Αυτό που έφτιαξες εσύ και το πούλησε άλλος στην 3πλάσια τιμή έστω ότι είναι toptul.
Τώρα έρχεται η hazet και σου λέει να φτιάξεις το ίδιο πράγμα αλλά.
1ον. Δε θα βάλεις ότι μέταλλο θέλεις αλλά αυτό που θα σου υποδείξει.
2ον. Το οποίο θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και ποιότητα και όχι απλά την σύσταση που θα γράφουν τα χαρτιά οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο ένα ποσοστό του μετάλλου που παράγεις.
3ον. Τα εργαλεία θα δοκιμάζοντα με πιο αυστηρούς ελέγχους και ολοκληρες παρτίδες θα περνούν από επανέλεγχο όταν διαπιστωθεί το παραμικρό σφάλμα σε ένα δείγμα.
4ον. Σε κάποια μέρη του εργαλείου θα υπάρχουν διαφορετικές προδιαγραφές απ' ότι είχαν αυτά που έφτιαχνες μέχρι τώρα. Πχ αυστηρότερες ανοχές, πιο λεία επιφάνεια, επιφανιακή σκλήρηνση κ.α.
5ον. Το προιόν θα έχει διαφορετικό φινίρισμα. Πιο όμορφο και πιο ανθεκτικό. Δε θα γίνεται εγχάραξη αλλά σφυριλάτηση εν' θερμό των κωδικών κτλ.
6ον. Οι λαβές μεταφοράς ή χρησης θα έχουν διαφορετική κάλυψη με το τάδε υλικό.
7ον. Η συσκευασία αποστολής θα είναι έτσι και έτσι και έτσι ώστε να μην υπάρχει φθορά κατά τη μεταφορά.
8ον. Θα έχεις ελέγχους της διαδικασίας απ' την εταιρία ή ο έλεγχος θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της και τα εργλεία που δεν τηρούν τις συμφωνηθείσες προδιαγραφές, θα επιστρέφονται άνεφ πληρωμής!
Και όταν παίρνει το εργλείο από σένα, το πουλάει πάλι στην τριπλάσια τιμή όπως έκανε η τοπτουλ ή όπως κάνουν τα λιντλ. Εσύ αυτό θα το πουλήσεις στην ίδια τιμή? Δε νομίζω! Οπότε τώρα το εργαλείο αυτό είναι ακριβότερο απ' της τόπτουλ. Κάποιες διαφορές φαίνονται κάποιες όχι. Η διαφορές που έχουν αυτά τα δύο είναι δυσανάλογες αναλογικά με την τιμή τους. Ο ένας κατασκευαστής ή μεταπωλητής την δικαιολογεί δίνοντας εγγύηση καλής λειτουργίας ο άλλος όχι. Όσο προσθέτεις στάδια σε μια διαδικασία παραγωγής τόσο αυξάνεται το κόστος. Από ένα σημείο κι έπειτα το κόστος είναι απλά δυσανάλογο. Η stahlwille έχει άνθρωπο με σβουράκι να πιάνει τα εργαλεία ένα ένα πριν μπουν στο κουτί τους και να τους γυαλίζει τις άκρες και να κάνει τις λεπτομέρειες. Τόσο λεπτομερής είναι σε όλα τα στάδια της διαδικασία που μερικά ειναι πολύ πιο δαπανηρά από έναν εργάτη εξειδικευμένο με ένα σβουράκι στα χέρια. Περιέγραψα δυσανάλογο κόστος σε σχέση με το αποτέλεσμα και στην pb με τους μικροσκοπικούς ελέγχους στο μέταλλο αλλά είναι και πολλά άλλα. Αναφέρθηκα σε διαφορές ανάμεσα σε ίδια εργαλεία gedore και carolus με διαφορά στην τιμή αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Αναφέρθηκα σε διαφορά στις ανοχές εργαλείων toptul vs hazet οι οποίες δε θα γίνουν αντιληπτές εύκολα γιατί ο ένας καλύπτει τα στάνταρ και ο άλλος τα υπερκαλύπτει.
Μερικές φορές το κάτι παραπάνω μπορεί να είναι και μια υπηρεσία.. πχ φορτηγάκι στην αυλή σου. Δεν ξέρω!
Το θέμα είναι ότι όσο και να μοιάζουν δυο εργαλεία η διαφορά στο κόστος που μπορεί να έχουν κρύβεται σε πράγματα που ο περισσότερος κόσμος δε τα βλέπει ή δε τα αντιλαμβάνεται. Αν βιδώνω μια βίδα το μήνα και τα δύο εργαλεία είναι το ίδιο καλά με το hazet να έχει αδικαιολόγητο κόστος που κατά τη δική σου άποψη έχει πάει στη φίρμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το toptul ειναι υπερ αρκετό, αλλά για να υπάρχει και το hazet, υπάρχει αγορά και γι' αυτό! Η βιομηχανία το επιβεβαιώνει.
Τέτοιου είδους εργαλεία, τέτοιων προδιαγραφών δε γίνεται να κατασκευαστούν ή να παραγγελθούν από εταιρίες οι οποίες δεν μπορουν να υποστηρίξουν την πωλησή τους, με το όνομά τους. Η hazet μπορεί να το κάνει, η toptoul αν προσπαθούσε να πουλήσει ποιότητα hazet στην ίδια τιμή θα έκλεινε χθες. Οπότε θεωρούμε ότι πληρώνουμε τη φίρμα.
Εσύ υποστηρίζεις οτι η hazet παραγγέλνει ή κατασκευάζει εργαλεία ίδιων προδιαγραφών με την toptul και τα πουλάει ακριβότερα λόγο φίρμας. Εγώ διαφωνώ! Δε ξέρω τι άλλο μένει να συζητήσουμε.
Όταν η toptul βγάλει κλειδί τόσο λεπτό σαν το stahlwille που έχει την ίδια αντοχή και διάρκεια στο χρόνο, με την ίδια εγγύηση καλής λειτουργίας εφ' όρου ζωής, σε χαμηλότερη τιμή, τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε ο καθένας ας αγοράσει ότι νομιζει!
Βέβαια, τα περισσότερα, αν όχι όλα, από αυτά που ανέφερα,τα επιλέγουμε με βάση τη σύσταση του μετάλλου που θέλουμε να σκληρύνουμε, οπότε ίσως και να ήταν άτοπη η παρέμβασή μου, κοινώς σας την γ#!*@% τη συζήτηση.
γ#!*@%νη είναι από ώρα μην ανησυχείς! :lol: Είσαι στο κατάλληλο θρεντ, γράψε ότι θέλεις!
Αυτό που χρήζει διευκρίνισης είναι οι οπτική γωνία από την οποία βλέπουμε τα πράγματα. Έχω την εντύπωση ότι στο φόρουμ όσα γράφουμε αφορούν τον ιδιώτη χρήστη σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τις εταιρείες και την πρακτική αυτών σε ότι αφορά τα εργαλεία και την αγορά τους. Ακόμα και εκεί (στις εταιρείες) υπάρχουν διαφορές ανάλογα με κλίμακα εμπλοκής-χρήσης εργαλείων όπως και τελικού χρήστη αν δηλαδή η εταιρία τα χρησιμοποιεί εσωτερικά στον χώρο της ή τα παραχωρεί σε εξωτερικούς χρήστες υπεργολάβους, εργάτες , συνεργεία εξωτερικά κτλ…. Νομίζω ότι σε κάθε επίπεδο επαγγελματισμού οι διαχειριστές-αγοραστές πράττουν όσον αφορά στα εργαλεία λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες που αναφέρθησαν παραπάνω αλλά και άλλους που έχουν να κάνουν με την οικονομική διαχείριση. Όμως αυτά έχουν φιλολογικό ενδιαφέρον –κουβέντα να γίνεται που λέμε- για εδώ. Δεν ξέρω αν και γιατί μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι βιομηχανίες και μάλιστα αυτές που δεν έχουν σχέση με μοτοσυκλέτες;
Σε επίπεδο ιδιώτη-home user- μπορούμε να χωριστούμε σε δύο κατηγορίες χωρίς βέβαια να αποκλείουμε ενδιάμεσες υποκατηγορίες: Αυτούς που θέλουν κάτι που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα ούτε θα πεταχτεί (πχ κλειδί που θα χαλάσει με την 1η φορά βίδες και παξιμάδια) και θα κρατήσει για πάρα πολύ-για πάντα σχεδόν σε επίπεδο weekend warrior- και σε αυτούς που θέλουν ΚΑΙ μπορούν να έχουν το κάτι παραπάνω σε ποιότητα για λόγους όπως pride of ownership, χόμπι, για ότι τέλος πάντων ο καθένας θέλει κάτι και δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσει. Ας πούμε –χωρίς να κολλήσουμε σε επιμέρους συμπάθειες ή αντιπάθειες επιμέρους εταιριών εργαλείων ότι η πρώτη κατηγορία κοιτάει εργαλεία από Toptul, Benman, Lux από Praktiker, Carolus όσο αφορά κόστος απόκτησης-τιμή και η 2η σε premium μάρκες Hazet, Gedore, Facom κτλ που προσφέρουν κατι παραπάνω. Αυτό το κάτι δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσουν οι home users –για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό άλλωστε και αν πληρώνουν παραπάνω νομίζω το κάνουν εν γνώσει τους ότι την ίδια δουλειά την έκαναν και φτηνότερα.
Τόλη μη γράφεις σεντόνια γιατί χάνεται η όρεξη του άλλου να απαντήσει. Εκτός αν το κάνεις επίτηδες.... :bawl:
Όλα αυτά που γράφεις θα μπορούσαν να αυξήσουν τη τιμή στα επίπεδα του 1-2 € παραπάνω. Σε καμία περίπτωση όμως στην διπλάσια τιμή. Με τίποτα. Άσε που δε πιστεύω ότι γίνεται αυτό. Καλά τα βιντεάκια στο σωλήνα αλλά λένε τη μισή αλήθεια. Μου θυμίζουν αυτά που κάνουμε και μεις στη δουλειά όταν έχουμε audit. Ο μόνος τρόπος να τσεκάρει ο πωλητής όλα αυτά είναι το τελικό προϊόν. Και το τελικό προϊόν της Toptul είναι σχεδόν άψογο, στα επίπεδα της facom. Και κοστίζουν τα μισά λεφτά.
stefanos
24/12/2017, 12:23
Πολύ σωστό παράδειγμα.
Αλλά το γεγονός ότι πληρώνεις ένα εξάρτημα στην τριπλάσια αξία από αυτή που κοστίζει δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει τα λεφτά του ή ότι το πληρώνεις τζάμπα εφόσον το χρειάζεσαι.
Το μέταλλο που αγόρασες για να φτιάξεις το εξάρτημά σου το πήρες με το κιλό σε τιμή Α και το εξάρτημα που έδωσες στον Ολλανδό το πούλησες
ακριβότερα.
Και πολύ καλά έκανες γιατί υπάρχει το κόστος κατεργασίας και ένα κέρδος σου.
Και στο κόστος μπαίνουν οι εργαλειομηχανές σου το προσωπικό σου το νοίκι σου ο φόρος σου η μίζα που έδωσες για να πάρεις τη δουλειά και όλα τα υπόλοιπα άγνωστα που απαιτούνται για να δουλεύει η επιχείρησή σου και να δίνει και ένα κέρδος.
Την αντίστοιχη δουλειά έκανε και ο Ολλανδός, και η τιμή του εξαρτήματός σου τριπλασιάστηκε.
Αν την ίδια παραγγελία την έκανες για ένα κινέζικο εργοστάσιο ίσως (σίγουρα) η τελική τιμή να μην ήταν τριπλάσια αλλά διπλάσια,
λόγω μικρότερης φορολογίας ή φτηνότερης ενέργειας ή φτηνότερου εργατικού κόστους ή επειδή απλά αντιγράφουν και δεν πληρώνουν
30 μηχανολόγους να σχεδιάζουν τα προϊόντα ή επειδή το κέρδος που περιμένουν να βγάλουν είναι μικρότερο για την αναλογικά μικρότερη επένδυση που έχουν κάνει.
Είναι εντελώς φυσικό.
Παρόλο που τα ΚΤΜ είναι ακριβά το εργοστάσιο δεν βγάζει τρελά κέρδη, αντίθετα μάλιστα.
Αυτό που χρήζει διευκρίνισης είναι οι οπτική γωνία από την οποία βλέπουμε τα πράγματα. Έχω την εντύπωση ότι στο φόρουμ όσα γράφουμε αφορούν τον ιδιώτη χρήστη σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τις εταιρείες και την πρακτική αυτών σε ότι αφορά τα εργαλεία και την αγορά τους. Ακόμα και εκεί (στις εταιρείες) υπάρχουν διαφορές ανάλογα με κλίμακα εμπλοκής-χρήσης εργαλείων όπως και τελικού χρήστη αν δηλαδή η εταιρία τα χρησιμοποιεί εσωτερικά στον χώρο της ή τα παραχωρεί σε εξωτερικούς χρήστες υπεργολάβους, εργάτες , συνεργεία εξωτερικά κτλ…. Νομίζω ότι σε κάθε επίπεδο επαγγελματισμού οι διαχειριστές-αγοραστές πράττουν όσον αφορά στα εργαλεία λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες που αναφέρθησαν παραπάνω αλλά και άλλους που έχουν να κάνουν με την οικονομική διαχείριση. Όμως αυτά έχουν φιλολογικό ενδιαφέρον –κουβέντα να γίνεται που λέμε- για εδώ. Δεν ξέρω αν και γιατί μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι βιομηχανίες και μάλιστα αυτές που δεν έχουν σχέση με μοτοσυκλέτες;
Σε επίπεδο ιδιώτη-home user- μπορούμε να χωριστούμε σε δύο κατηγορίες χωρίς βέβαια να αποκλείουμε ενδιάμεσες υποκατηγορίες: Αυτούς που θέλουν κάτι που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα ούτε θα πεταχτεί (πχ κλειδί που θα χαλάσει με την 1η φορά βίδες και παξιμάδια) και θα κρατήσει για πάρα πολύ-για πάντα σχεδόν σε επίπεδο weekend warrior- και σε αυτούς που θέλουν ΚΑΙ μπορούν να έχουν το κάτι παραπάνω σε ποιότητα για λόγους όπως pride of ownership, χόμπι, για ότι τέλος πάντων ο καθένας θέλει κάτι και δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσει. Ας πούμε –χωρίς να κολλήσουμε σε επιμέρους συμπάθειες ή αντιπάθειες επιμέρους εταιριών εργαλείων ότι η πρώτη κατηγορία κοιτάει εργαλεία από Toptul, Benman, Lux από Praktiker, Carolus όσο αφορά κόστος απόκτησης-τιμή και η 2η σε premium μάρκες Hazet, Gedore, Facom κτλ που προσφέρουν κατι παραπάνω. Αυτό το κάτι δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσουν οι home users –για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό άλλωστε και αν πληρώνουν παραπάνω νομίζω το κάνουν εν γνώσει τους ότι την ίδια δουλειά την έκαναν και φτηνότερα.
Λεό δεν είμαι αγαπητικός των φθηνών εργαλείων, νομίζω το ξέρετε όλοι. Δε σημαίνει όμως ότι επειδή μια εταιρία μια φορά και έναν καιρό έβγαζε καλά εργαλεία στα εργοστάσιά της στην Ευρώπη, μπορεί σήμερα να πουλά τις παραγγελιές της από τη Ταϊβάν, στην ίδια και ακριβότερη τιμή και μεις να το καταπίνουμε αμάσητο.
Τόλη μη γράφεις σεντόνια γιατί χάνεται η όρεξη του άλλου να απαντήσει. Εκτός αν το κάνεις επίτηδες.... :bawl:
Όλα αυτά που γράφεις θα μπορούσαν να αυξήσουν τη τιμή στα επίπεδα του 1-2 € παραπάνω. Σε καμία περίπτωση όμως στην διπλάσια τιμή. Με τίποτα. Άσε που δε πιστεύω ότι γίνεται αυτό. Καλά τα βιντεάκια στο σωλήνα αλλά λένε τη μισή αλήθεια. Μου θυμίζουν αυτά που κάνουμε και μεις στη δουλειά όταν έχουμε audit. Ο μόνος τρόπος να τσεκάρει ο πωλητής όλα αυτά είναι το τελικό προϊόν. Και το τελικό προϊόν της Toptul είναι σχεδόν άψογο, στα επίπεδα της facom. Και κοστίζουν τα μισά λεφτά.
Μην κρίνεις, εξ ιδίων, τα αλλότρια!
Το μέταλλο από μόνο του μπορεί να εκτινάξει την αξία δυσανάλογα!
Όταν η toptul βγάλει κλειδί τόσο λεπτό σαν το stahlwille που έχει την ίδια αντοχή και διάρκεια στο χρόνο, με την ίδια εγγύηση καλής λειτουργίας εφ' όρου ζωής, σε χαμηλότερη τιμή, τα ξαναλέμε.
Και το τελικό προϊόν της Toptul είναι σχεδόν άψογο, στα επίπεδα της facom. Και κοστίζουν τα μισά λεφτά.
H toptul έχει και heavy duty κλειδιά που κοστίζουν παραπάνω απ' αυτά που έχετε στη δουλειά.
Αυτά, μοιάζουν με τα φάκομ και δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή.
Αλλά με την ίδια λογική γιατί να πάρει κάποιος την πιο ακριβή σειρά της όταν αυτά που έχετε στη δουλειά είναι εξίσου καλά?
Πολύ σωστό παράδειγμα.
Αλλά το γεγονός ότι πληρώνεις ένα εξάρτημα στην τριπλάσια αξία από αυτή που κοστίζει δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει τα λεφτά του ή ότι το πληρώνεις τζάμπα εφόσον το χρειάζεσαι.
Το μέταλλο που αγόρασες για να φτιάξεις το εξάρτημά σου το πήρες με το κιλό σε τιμή Α και το εξάρτημα που έδωσες στον Ολλανδό το πούλησες
ακριβότερα.
Και πολύ καλά έκανες γιατί υπάρχει το κόστος κατεργασίας και ένα κέρδος σου.
Και στο κόστος μπαίνουν οι εργαλειομηχανές σου το προσωπικό σου το νοίκι σου ο φόρος σου η μίζα που έδωσες για να πάρεις τη δουλειά και όλα τα υπόλοιπα άγνωστα που απαιτούνται για να δουλεύει η επιχείρησή σου και να δίνει και ένα κέρδος.
Την αντίστοιχη δουλειά έκανε και ο Ολλανδός, και η τιμή του εξαρτήματός σου τριπλασιάστηκε.
Αν την ίδια παραγγελία την έκανες για ένα κινέζικο εργοστάσιο ίσως (σίγουρα) η τελική τιμή να μην ήταν τριπλάσια αλλά διπλάσια,
λόγω μικρότερης φορολογίας ή φτηνότερης ενέργειας ή φτηνότερου εργατικού κόστους ή επειδή απλά αντιγράφουν και δεν πληρώνουν
30 μηχανολόγους να σχεδιάζουν τα προϊόντα ή επειδή το κέρδος που περιμένουν να βγάλουν είναι μικρότερο για την αναλογικά μικρότερη επένδυση που έχουν κάνει.
Είναι εντελώς φυσικό.
Παρόλο που τα ΚΤΜ είναι ακριβά το εργοστάσιο δεν βγάζει τρελά κέρδη, αντίθετα μάλιστα.
Μα Στέφανε ο Ολλανδός δεν έκανε κάτι που να δικαιολογούσε την αύξηση. Ένα αμπαλάζ έκανε! Έβγαζε λεφτά επειδή εκμεταλλευόταν τη φίρμα της εταιρείας. Ούτε καν audit δε μας έκανε ο λακαμάς!
Μην κρίνεις, εξ ιδίων, τα αλλότρια!
Το μέταλλο από μόνο του μπορεί να εκτινάξει την αξία δυσανάλογα!
Στη μόνη περίπτωση που συμφωνώ σε αυτό είναι όταν συγκρίνεις ένα ευρωπαϊκό εργαλείο με ένα κινέζικο. Και αυτό γιατί οι Κινέζοι (λογικά και οι Ταϊβανέζοι, αλλά δε το ξέρω σίγουρα) κατασκευαστές παίρνουν επιχορηγήσεις από το κράτος όχι μόνο για το ρεύμα, που στη ουσία το παίρνουν τσάμπα, όχι μόνο για τα μεταφορικά, που στην ουσία δεν πληρώνουν, αλλά και στην προμήθεια πρώτων υλών! Εκεί ναι το κόστος ενός εργαλείου μειώνεται αισθητά (αν βάλεις μέσα και τα μεροκάματα που είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με της Ευρώπης).
Στη περίπτωση τη δική μου, το ανταλλακτικό κατασκευάζεται στην ΕΕ και πωλείται στην ΕΕ. Συνεπώς αν ερχόταν η Hazet και ζητούσε όσα ζητούσε, το ανταλλακτικό θα πουλιόταν ακριβότερα στη Hazet και η Hazet θα το πουλούσε στη τριπλάσια τιμή και πάλι. Στην ελληνική αγορά όμως, και εφόσον είχαμε πια στήσει μια γραμμή παραγωγής "Hazet ποιότητας" η τιμή του θα ήταν αισθητά χαμηλότερη. Γιατί δε θα έγραφε πια Hazet. Αλλά θα ήταν το ίδιο ανταλλακτικό!
Ξέρω τι θα πεις, "κι όμως δε θα ήταν το ίδιο γιατί δε περασε από το ποιοτικό έλεγχο της Hazet, μπλα, μπλα". Και αν περνούσε τι νομίζεις πως θα γινόταν; Εφόσον έχεις τέτοια πίστη στης ικανότητες και στην εμπειρία της Hazet και της όποιας Hazet, γιατί δε δείχνεις και την ίδια πίστη στο κατασκευαστή; Στο κάτω κάτω η ίδια η Hazet για να τον επέλεξε θα πει ότι τον εμπιστεύεται.
Όταν η toptul βγάλει κλειδί τόσο λεπτό σαν το stahlwille που έχει την ίδια αντοχή και διάρκεια στο χρόνο, με την ίδια εγγύηση καλής λειτουργίας εφ' όρου ζωής, σε χαμηλότερη τιμή, τα ξαναλέμε.
Ποτέ δε σύγκρινα τα εργαλεία της Stahwille με αυτά της Toptul!!
Διαφορετικές εταιρείες, διαφορετικά εργοστάσια! Εγώ σύγκρινα εργαλεία που βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο.
391563
Μου έτυχε χθες μια περίπτωση που αντικατροπτίζει ακριβώς αυτό που θέλω να πω σχετικά με την εκμετάλλευση της φίρμας από μια εταιρεία.
Πήγα σε γνωστό μαγαζί της Αθήνας να πάρω κάτι μπότες μηχανής. Όταν πήγα φορούσα τις παλιές, μάρκας Dainese, που είχα αγοράσει από τον ίδιο, πριν 6-7 χρόνια. Τη ώρα που δοκίμαζα τις καινούργιες του λέω ότι τις πήρα από αυτόν πριν πολλά χρόνια, κλπ, κλπ, και τι γαμάτες που είναι, και δεν έχουν κάνει κιχ, και είναι σα καινούργιες, κλπ, κλπ. και μου λέει ο άνθρωπος, που δουλεύει τη Dainese τόσα χρόνια και τη ξέρει καλύτερα από όλους μας: "Τα τελευταία χρόνια δε ξέρω τι έχουν κάνει, έχουν μαλακιστεί πολύ σαν ποιότητα, δε καταλαβαίνω τι κάνουν."
Το έχω ξανακούσει εδώ μέσα για τη Dainese, ότι δεν είναι όπως ήταν. Εμένα μου μυρίζει ότι άλλαξε προμηθευτή, άλλαξε χώρα παραγωγής και συνεπώς εργοστάσιο; Άλλαξε πρώτες ύλες; Δε ξέρω τι άλλαξε και δε με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι έριξε τη ποιότητα της δίχως να ρίξει τις τιμές της! Γιατί σου λέει είμαι η Dainese! Έχω όνομα.
Το έχω ξανακούσει εδώ μέσα για τη Dainese, ότι δεν είναι όπως ήταν. Εμένα μου μυρίζει ότι άλλαξε προμηθευτή, άλλαξε χώρα παραγωγής και συνεπώς εργοστάσιο; Άλλαξε πρώτες ύλες; Δε ξέρω τι άλλαξε και δε με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι έριξε τη ποιότητα της δίχως να ρίξει τις τιμές της! Γιατί σου λέει είμαι η Dainese! Έχω όνομα.
Ή αυξάνεις την τιμή ή ρίχνεις την ποιότητα και κρατάς την τιμή ίδια. Άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.
Τα κλειδιά αυτά που έβαλες δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή. Τα τοπτουλ δεν έχουν την εγγύηση της φακομ και δεν ξέρω αν έχουν τις ίδιες ανοχές. Κατά τα άλλα το ένα έχει σφυρήλατη στάμπα και το άλλο χαραγμένη που σημαίνει ότι περάσανε διαφορετικά στάδια παραγωγής χωρίς να ξέρουμε τίποτα γι' αυτή. Μόνο ότι το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο.
Τα κλειδιά που έφτιαχνε η φακομ στη Γαλλία ήταν πάντα πολύ πιο λεπτά! Αυτά είναι πολύ χοντρά για το μήκος που έχουν. Ή αυξάνεις την τιμή ή την κρατάς ίδια και ρίχνεις το κόστος παραγωγής!
Ποτέ δε σύγκρινα τα εργαλεία της Stahwille με αυτά της Toptul!!
Ασφαλώς και δε μπορείς να τα συγκρίνεις γιατί η διαφορά στην τιμή τους είναι χαοτική.
Ή αυξάνεις την τιμή ή ρίχνεις την ποιότητα και κρατάς την τιμή ίδια. Άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.
Ναι χαίρω πολύ, που διαφωνείς ότι εκμεταλεύεται τη φίρμα της;
Τα κλειδιά αυτά που έβαλες δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή. Τα τοπτουλ δεν έχουν την εγγύηση της φακομ και δεν ξέρω αν έχουν τις ίδιες ανοχές.
Τι εννοείς δεν έχουν την ίδια εγγύηση; Νομίζω ισόβια εγγύηση έχουν και αυτά. Οι ανοχές που μετρήσαμε είναι αμελητέες για μια σφυρήλατη πρέσα. Δε φτιάχνουν το ανοιχτό άκρο στο CNC! Θα πρέπει να μετρήσουμε εκατοντάδες κλειδιά από διαφορετικές παρτίδες για να βγάλουμε νόημα.
Κατά τα άλλα το ένα έχει σφυρήλατη στάμπα και το άλλο χαραγμένη που σημαίνει ότι περάσανε διαφορετικά στάδια παραγωγής χωρίς να ξέρουμε τίποτα γι' αυτή. Μόνο ότι το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο.
Δε ξέρω αν όντως είναι χαραγμένο το Toptul, η η μήτρα είναι 'αρσενική', πάντως το εγχάρακτο προϋποθέτει τη χρήση αλλού ένα έξτρα μηχανήματος, άρα μεγαλύτερο κόστος.
Τα κλειδιά που έφτιαχνε η φακομ στη Γαλλία ήταν πάντα πολύ πιο λεπτά! Αυτά είναι πολύ χοντρά για το μήκος που έχουν. Ή αυξάνεις την τιμή ή την κρατάς ίδια και ρίχνεις το κόστος παραγωγής!
Αυτό δε το κατάλαβα.
Ασφαλώς και δε μπορείς να τα συγκρίνεις γιατί η διαφορά στην τιμή τους είναι χαοτική.
Χαοτική δεν είναι, υπερβάλλεις, απλώς το ένα είναι κορυφή και το άλλο ένα εξαιρετικό κλειδί για τις περισσότερες χρήσεις.
Χαοτική δεν είναι, υπερβάλλεις, απλώς το ένα είναι κορυφή και το άλλο ένα εξαιρετικό κλειδί για τις περισσότερες χρήσεις.
Δεν μπορώ να σου κάνω παράθεση όπως απαντάς. stahl και toptul έχουν μεγάλη διαφορα στην τιμή που αντικατοπτρίζεται στο τελικό προιόν.
Τι παέι να πει η Dainese εκμεταλλεύεται τη φίρμα της και τι σχέση έχει με το οτιδήποτε που συζητάμε εδώ? Επειδή έριξε την ποιότητα? Το έκανε για να μειώσει την τιμή ή για να μη την αυξήσει ή επειδή έτσι γούσταρε. Δεν καταλαβαίνω! Όλες το κάνουν σήμερα! Εγώ δεν είπα ότι οι φίρμες έχουν καλά προιόντα. Είπα ότι πληρώνεις παίρνεις.
Τα υπόλοιπα είναι μόνο για να διαιωνίζουν τη συζήτηση συγκρίνοντας μαλακίες ανάμεσα σε δυο παρόμοια κλειδιά με παρόμοια τιμή από δυο διαφορετικούς μεταπωλητές.
Ότι αναφορά έκανες στον τρόπο παραγωγής είναι λάθος. Δεν έχουν μηχανουργείο οι τύποι, μαζική παραγωγή κάνουν. Αν ήταν όλοι θα μπορούσαν να έχουν ίδιες ανοχές κ.α πολλά, που δεν έχουν. Οι ανοχές είναι αμελητέες, όπως έγραψες για μια σφυρήλατη πρέσα αλλά όχι για τη δουλειά που θα κληθεί να κάνει το εργαλείο (ούτε είναι υπόθεση της πρέσας η ανοχή). 10 κλειδιά καινούρια είχαν χειρότερες ανοχές από άλλα ακριβότερα μεταχειρισμένα. Ο ποιοτικός έλεγχος εξασφαλίζει ότι όλα θα είναι ίδια και όχι ότι το 20% θα έχει διαφορετικές ανοχές. Κοστίζει ξέρω!
Αυτό ακριβώς που λέω εδώ και τόσες σελίδες.
Και μη ξεχνάς ότι ένας άλλος μπορεί να πει ότι το κλειδί των lidl είναι καλό για τις περισσότερες περιπτώσεις ενώ το toptul κορυφή. Και γιατί να πληρώσει τη φιρμα toptul; Καλύτερα no name lidl.
Δεν μπορώ να σου κάνω παράθεση όπως απαντάς. stahl και toptul έχουν μεγάλη διαφορα στην τιμή που αντικατοπτρίζεται στο τελικό προιόν.
Τι παέι να πει η Dainese εκμεταλλεύεται τη φίρμα της και τι σχέση έχει με το οτιδήποτε που συζητάμε εδώ? Επειδή έριξε την ποιότητα? Το έκανε για να μειώσει την τιμή ή για να μη την αυξήσει ή επειδή έτσι γούσταρε. Δεν καταλαβαίνω! Όλες το κάνουν σήμερα! Εγώ δεν είπα ότι οι φίρμες έχουν καλά προιόντα. Είπα ότι πληρώνεις παίρνεις.
Τα υπόλοιπα είναι μόνο για να διαιωνίζουν τη συζήτηση συγκρίνοντας μαλακίες ανάμεσα σε δυο παρόμοια κλειδιά με παρόμοια τιμή από δυο διαφορετικούς μεταπωλητές.
Ότι αναφορά έκανες στον τρόπο παραγωγής είναι λάθος. Δεν έχουν μηχανουργείο οι τύποι, μαζική παραγωγή κάνουν. Αν ήταν όλοι θα μπορούσαν να έχουν ίδιες ανοχές κ.α πολλά, που δεν έχουν. Οι ανοχές είναι αμελητέες, όπως έγραψες για μια σφυρήλατη πρέσα αλλά όχι για τη δουλειά που θα κληθεί να κάνει το εργαλείο (ούτε είναι υπόθεση της πρέσας η ανοχή). 10 κλειδιά καινούρια είχαν χειρότερες ανοχές από άλλα ακριβότερα μεταχειρισμένα. Ο ποιοτικός έλεγχος εξασφαλίζει ότι όλα θα είναι ίδια και όχι ότι το 20% θα έχει διαφορετικές ανοχές. Κοστίζει ξέρω!
Μα τι θα πει "ότι πληρώνεις παίρνεις"; Αυτός που πληρώνει ακριβά τη Dainese που έχει ρίξει τη ποιότητα, είναι το ίδιο με αυτόν που παίρνει π.χ. Revit σε αυτά τα λεφτά με καλύτερη ποιότητα; Πως ισχύει το "ότι πληρώνεις παίρνεις";
Οι αναφορές που έκανα στο τρόπο παραγωγής είναι ολόσωστες, εκτός αν μου παραθέσεις εσύ κάτι διαφορετικό. Π.χ. ας πούμε που βγαίνει η ακρίβεια στο ανοιχτό άκρο.
Άσε που στη πράξη τα 0.04 mm δε παίζουν κανένα ρόλο, μα κανένα! Δεν υπάρχει συναρμογή εδώ. Δε φτιάχνεις και τη βίδα μαζί με το κλειδί. Αν νομίζεις ότι παίζει ρόλο στα κλειδιά το μισό δέκατο είσαι βαθιά νυχτωμένος.
Δεν είπα ότι είναι μηχανουργείο, μαζική παραγωγή κάνουν. Όπως έκανα και γω όταν δούλευα CNC.
Μα τι θα πει "ότι πληρώνεις παίρνεις"; Αυτός που πληρώνει ακριβά τη Dainese που έχει ρίξει τη ποιότητα, είναι το ίδιο με αυτόν που παίρνει π.χ. Revit σε αυτά τα λεφτά με καλύτερη ποιότητα; Πως ισχύει το "ότι πληρώνεις παίρνεις";
Οι αναφορές που έκανα στο τρόπο παραγωγής είναι ολόσωστες, εκτός αν μου παραθέσεις εσύ κάτι διαφορετικό. Π.χ. ας πούμε που βγαίνει η ακρίβεια στο ανοιχτό άκρο.
Άσε που στη πράξη τα 0.04 mm δε παίζουν κανένα ρόλο, μα κανένα! Δεν υπάρχει συναρμογή εδώ. Δε φτιάχνεις και τη βίδα μαζί με το κλειδί. Αν νομίζεις ότι παίζει ρόλο στα κλειδιά το μισό δέκατο είσαι βαθιά νυχτωμένος.
Δεν είπα ότι είναι μηχανουργείο, μαζική παραγωγή κάνουν. Όπως έκανα και γω όταν δούλευα CNC.
Έχω απάντηση ήδη πολλές φορές.
Αυτό ακριβώς που λέω εδώ και τόσες σελίδες.
Και μη ξεχνάς ότι ένας άλλος μπορεί να πει ότι το κλειδί των lidl είναι καλό για τις περισσότερες περιπτώσεις ενώ το toptul κορυφή. Και γιατί να πληρώσει τη φιρμα toptul; Καλύτερα no name lidl.
Τη σχέση έχει ένα σουπερ μαρκετ που πουλάει και κλειδιά, με τη Τοπτουλ;
Η Toptul είναι μια ταϊβανέζικη εταιρεία που κατασκευάζει εργαλεία τα περισσότερα εξαιρετικής ποιότητας σε σωστή τιμή. Τα Lidl πουλάνε no name εργαλεία (που δε ξέρεις από που κρατάει η σκούφια τους), σε τιμή χώμα.
Η Stahlwille είναι μια γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει εργαλεία στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ, εξαιρετικής ποιότητας στη σωστή τιμή. Ότι κατασκευάζει στην Ασία και το πουλάει με "γερμανική" τιμή είναι κοροϊδία για μένα. Εσύ μπορείς να διαφωνείς, μπορείς να το αγοράσεις κιόλας. Εγώ δε θα το αγόραζα.
Εκτός αν μου το κάνει κάποιος δώρο! Χριστούγεννα έχουμε!
Ρε σεις...μέρα που είναι,, δεν πάτε να βιδώσετε καμιά γαλοπούλα, αρνάκι, γουρουνάκι; :D
Άντε, χρόνια πολλά στους βιδολάγνους του φόρουμ! :beer: