View Full Version : πιότητα φτουκατι
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Pan (dvs)
12/10/2015, 21:10
Πηρε το ματι σου κανεναν Αεκτζη;
:D
55 ρε οχι 65.
ασταδιαλαρε! :moutza:
Ξερω καποιους σε caPΙ...........
:tooth:
Ο πατέρας του Πίου μάλλον... Πες κάτι τώρα στον Ζεύκα που θέλει TC στο δέλο σας...
Αστον αυτόν...έχω την εντύπωση πως δεν έχει καν κοιτάξει τι φοράει το μηχανάκι του.
Ψιτ Ζεύκα...Ohlins αμορτισέρ και Οhlins σταμπιλιζατέρ φοράει η παπαρδέλα σου.
spyrakos35
12/10/2015, 21:12
Ποιος ξεχνάει εκείνος τον καημένο τον παππού (τον παγκόσμιο όμως) που μπήκε Σερρες με το μαμά gsxr, και χωρίς να ρυθμίσει τίποτα γύρισε στο 23;
https://www.youtube.com/watch?v=-_6_coqh6Lg
Αστον αυτόν...έχω την εντύπωση πως δεν έχει καν κοιτάξει τι φοράει το μηχανάκι του.
:a029:
Πως λέμε ΚΑΠΗ; Μπα, δεν ισχύει... :bawl:
https://www.youtube.com/watch?v=KJBdVf6FEd8
Θες να μου πεις κατι και ντρεπεσαι;
:lol::lol::lol:
μαλλον εχω καιρο να γραψω και εχει ξεχαστει ο κοσμος
για ποιο πραγμα να ντρεπομαι?
ευθεως οτι εισαι γκαβος σου λεω :rotflmao:
pipe_smoker
12/10/2015, 21:18
Γιατί ρε συ; Έχεις σκεφτεί ποια μηχανάκια ήταν οι ανταγωνιστές των 851 (888) και 916; Τσέκαρε την λίστα με τα μοντέλα της κάθε χρονιάς (1987 & 1994) για τους τέσσερις ιάπωνες και πες μου αν κάνω λάθος... μην κοιτάς τώρα που πλέον την έχουν δει σοβαρά τα japanια και σκέφτονται το total design, κοίτα τότε κάτι ανοικονόμητες μπουρούχες που είχαν, βασισμένες στην φιλοσοφία "δώσε γκάζι στο λαό και για στρίψιμο ας φάνε παντεσπάνι..."
Θες να σου πως ποια ήταν τα Hondamahasuwaki γυμνά το 1993 που παρουσιάστηκε το 900Μ; Θα γελάσεις..
Δεν λέω ότι εκεί στην Ducati κατέχουν την φιλοσοφική λίθο της μοτοσικλετιστικής σχεδιάσης, ούτε ισχυρίζομαι ότι είναι οι πιο γ@μιστερές μηχανές του κόσμου. Αυτό που λέω είναι ότι η Ducati είχε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, αμιγώς sport και αρκούντως σοβαρή και όταν την πλάσαρε ο κόσμος τσίμπησε και γούσταρε. Το ίδιο συνέβη και με την KTM και άλλες ευρωπαικές εταιρείες, που αφήσαν στην άκρη την UJM φιλοσοφία... και ναι, δέχομαι ότι η KTM και η Ducati και η Aprilia πολύ θα ήθελαν να είχαν τα μερίδια πωλήσεων των ιαπώνων αλλά καλώς ή κακώς, δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να τους χτυπήσουν στο πεδίο που ήταν μανούλες, στην πολυχρηστικότητα και στην ευκολία οδήγησης, στο οne size fits all...
Άρα τι; Βοηθούμενοι και από την ιστορία τους, κάναν αυτό που ήξεραν καλύτερα, να παρουσιάζουν δηλαδή απόλυτες οδηγικές μηχανές, μονοδιάστατες και με πολύ δόση "fuck you" στο ιαπωνικό κατεστημένο, που η αλήθεια είναι ότι είχε καταντήσει και βαρετό και τετριμμένο.
Θα μπορούσαν οι Ιάπωνες να παρουσιάσουν κάτι αντίστοιχο; Φυσικά και το έδειξαν και στη μετέπειτα πορεία τους άλλωστε. Είναι καλύτερο ένα japan ss σε σχέση με ένα ducati; Όχι, απλά είναι διαφορετικό και πλέον το "καλύτερο" ως προς την αξιολόγηση, σηκώνει πολύ κουβέντα...
Ξαναλέω... όσο σημαντική ήταν η συμβολή των Ιαπώνων στην μοτοσικλετιστική ιστορία, όταν αντέγραψαν τα ευρωπαικά χάρβαλα και τα έκαναν επιτέλους αξιόπιστα άλλο τόσο σημαντική ήταν και η συμβολή των ευρωπαίων αργότερα, όταν ξαναδώσανε παλμό και επαναπροσδιόρισαν το τι σημαίνει fun στα δίτροχα.
Δε διαφωνώ. (εκτός από το κομμάτι των γυμνών. Αλλά κι εκεί αν το εννοείς με την έννοια του στρίβειν οκ)
Αυτό που δε δέχομαι είναι ότι οι ευρωπαίοι μάθανε μπαλίτσα τους γιάπωνες.
Ότι τους ξεκούνησαν, όπως το καταλαβαίνω καλύτερα τώρα, ναι.
Αλλά συμφωνώ με αυτό που λέει ο sniper.
Τα Ιαπωνικά πλέον τα κάνουν όλα και συμφέρουν.
Αν με ρωτήσεις αν προτιμώ ένα CBR600rr ή μια agusta F3 σίγουρα θα σου πω την F3.
Αν με ρωτήσεις τί θα ήταν πιο πιθανό να αγοράσω, να αρχίσω να το βάζω πίστα, να το μαθαίνω, να το φέρνω σιγά σιγά στα μέτρα μου, να το βελτιώνω αν νιώθω ότι χρειάζεται κάπου, σίγουρα θα σου πω το CBR.
Αν με ρωτήσεις με τί θα γύρναγα πιο γρήγορα, με το CB400 που το έχω 5 χρόνια και το ξέρω (κάπως):lol:
el_hymador
12/10/2015, 21:18
Συμφωνώ... Κια για να μην χαρακτηριστώ Ιταλός, τα τζαπάν τα κάνουν πλεόν όλα και φτηνά....
Ποιος ξεχνάει εκείνος τον καημένο τον παππού (τον παγκόσμιο όμως) που μπήκε Σερρες με το μαμά gsxr, και χωρίς να ρυθμίσει τίποτα γύρισε στο 23;
Η αλήθεια είναι ότι με οποιοδήποτε 1000ρι γιαπωνέζικο ss θα πας και μια κέντρο σε ώρες αιχμής στην ανάγκη... με το ducati θα πας επίσης αλλά μετά θα θες χειροπρακτικό για το πιάσιμο και εξορκιστή για τις χ-πγιες που θα έχεις ρίξει. Με το γιαπωνέζικο θα κάνεις και 2500+ χιλιόμετρα καπέλο, αγνοώντας το service χωρίς πρόβλημα, εδικά αν δεν το σκίζεις (πολύ)... με το ducati παίζει επίσης να το κάνεις αλλά θα παίρνεις χούφτες τα zoloft και τα zanax για να μην τρελαθείς από το αγχός ότι ενδέχεται από στιγμή σε στιγμή να σε ευνουχίσει μπιελοπίστονο, κομπλέ μαζί με το desmo...
Αυτά είναι βέβαια greek σενάρια και καταστάσεις, καθότι στα ξένα, τα φορτώνουν σε τρειλερ και τα πάνε στις μπίστες και τα ευχαριστιούνται...
...ποιες μπίστες και ποια ss και ducati λέμε τώρα στην Ελλάδα του 2015...
...πάρτε όλοι V-Strom...
devil's animal
12/10/2015, 21:19
Έχεις ιδέα πόσο έχει μόνο το ολόκληρο μπροστινό Ohlins; Βαλτο σε R1 και ξεπερνάς την τιμή του Panigale μόνο μ αυτό.
εχει ας πουμε 2000€ (http://www.ebay.com/itm/Ohlins-Forks-FGRT206-Yamaha-R1-YZF-R1-2009-2014-NEW-30-MM-NIX-Cartridge-Bolt-on-/281487641059?hash=item4189f889e3&vxp=mtr)...
και αλλο τοσο εχει το πισω (http://www.ebay.com/itm/Ohlins-TTX-Mark-2-Shock-2007-2008-Yamaha-YZF-R1-YA932-/251705295617?hash=item3a9ace0301&vxp=mtr)...
4000€ εγω σου λεω...αντε να φτασουμε στα εξτρα 14 που θελουμε για να φτασουμε το 1199s...μας μενουν 10..θες ζαντες? θες brembo monoblock?
για να μην το κουραζουμε, επειδη εψαξα ελαχιστα εγω σου λεω οτι βαζω τα παντα πανω και μου περισσευουν και για λαστιχα και βενζινες για κανεναν χρονο...
περα το οτι θα εχω και τα μαμα πραγματα για πουλημα...
δεν την ξεπερνας την τιμη του panigale μονο με το μπροστινο με την καμια...
σε λιγο θα μας πειτε οτι οι ιταλοι μπαινουν και μεσα με καθε πωληση ducati...:bawl:
τσαμπα τα δινουν παιδια...τρεχτε να παρετε 5-6...ειναι ευκαιριαρα λεμε...
α, και να μην ξεχασω...τα ohlins του panigale S (http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=ohlins+r1&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xohlins+panigale+s.TRS0&_nkw=ohlins+panigale+s&_sacat=0)...
ποτε θα καταλαβουμε δλδ οτι πουλανε ΟΝΟΜΑ?..
και ξαναλεω..οχι οτι ειναι κακο...δεν με πειραζει καθολου..οποιος θελει αγοραζει, οποιος δεν θελει σε αλλη παραλια μαζι με τα κουβαδακια του...
αλλα να το καταλαβουμε καποτε και να το αποδεχθουμε, ναι??
:wave2:
ρε ντεβιλς για πες και ποσα θες για να αδυνατησει και 15 κιλα το τζιξερ
spyrakos35
12/10/2015, 21:23
:lol::lol::lol:
μαλλον εχω καιρο να γραψω και εχει ξεχαστει ο κοσμος
για ποιο πραγμα να ντρεπομαι?
ευθεως οτι εισαι γκαβος σου λεω :rotflmao:
Νταξ τωρα; γαμησαμε και σημερα;
dimmie_72
12/10/2015, 21:23
Συμφωνώ... Κια για να μην χαρακτηριστώ Ιταλός, τα τζαπάν τα κάνουν πλεόν όλα και φτηνά....
καλά ok, αλλά την ίδια εποχή οι Japan παραβλέποντας (κακώς) αναρτήσεις, πλαίσια κλπ εξέλισσαν κάτι κινητήρες τεχνολογικά διαμάντια από λευκό χαρτί, με τους Ευρωπαίους στον συγκεκριμένο τομέα να μένουν κολλημένοι στην βελτίωση των μονάδων που παρουσιάστηκαν αρχές της 10ετίας 70, μη πω και νωρίτερα.
Τώρα πλέον -και εγώ το οριοθετώ αρχικά με την παρουσίαση του R1 τo 98- επήλθε κάποια ισορροπία και στις 2 πλευρές και στην ισομερή εξέλιξη όλων των δομικών στοιχείων της μοτοσυκλέτας αλλά μη ξεχνάμε ότι τότε 2-3 cb750 κόστιζαν όσο 1 pantah.
Νταξ τωρα; γαμησαμε και σημερα;
οχι ακομα νωρις ειναι...
devil's animal
12/10/2015, 21:24
Η ttx σειρα της Ωχ λινς ειναι πανακριβη.Τα περισσοτερα ντουκατια αυτη φορανε..
εχω παθει ενα μικρο σοκ ειναι η αληθεια...
πανακριβη, σαν να λεμε 300€ το πισω και ενα χιλιαρικο τα μπροστινα (http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=ohlins%201199%20panigale%20s&rt=nc&_trksid=p2045573.m1684)?
ρε ντεβιλς τωρα σοβαρα κανεις συγκριση σε τιμες ebay με τιμες καινουριων?
θες ενα πανιγκαλε ρακαρισμενο 5 χιλιαρικα? να το φτιαξεις με αλλα 2 μετα οποτε με 7κ εχεις μηχανακι τουμπανο σε σχεση με τη μαλακια το τζιξερ στα 15 χιλιαρικα :lol:
Johny the Fox
12/10/2015, 21:29
πανακριβη, σαν να λεμε 300€ το πισω και ενα χιλιαρικο τα μπροστινα (http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=ohlins%201199%20panigale%20s&rt=nc&_trksid=p2045573.m1684)?
Δεν καταλαβαινω καθολου το σκεπτικο σου και στο που προσπαθεις να καταληξεις.Το μηχανακι δεν ειναι χοιρινο να το πουλανε με το κιλο κρεμασμενο στο τσιγκελι.Τους υπολογισμους που προσπαθεις να κανεις ,μονο εσυ τους καταλαβαινεις
Ναι ρε συ...
Και η ducati συναρμολόγηση από eBay κάνει και τους τα πουλάει. :tooth:
dimmie_72
12/10/2015, 21:31
:evil:
devil's animal
12/10/2015, 21:34
ρε ντεβιλς για πες και ποσα θες για να αδυνατησει και 15 κιλα το τζιξερ
ναι, βγαλτε τα και μπαλαρινες...καιρος ειναι...θα γελαω ολο το βραδυ και θα ξυπνησουν οι γειτονες...:rotflmao:
Παναγια μου και Χριστε μου, που εχουμε μπλεξει??:eleison::priest:
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
devil's animal
12/10/2015, 21:36
Δεν καταλαβαινω καθολου το σκεπτικο σου και στο που προσπαθεις να καταληξεις.Το μηχανακι δεν ειναι χοιρινο να το πουλανε με το κιλο κρεμασμενο στο τσιγκελι.Τους υπολογισμους που προσπαθεις να κανεις ,μονο εσυ τους καταλαβαινεις
απλα μαθηματικα ειναι ρε κουκλε...
παιρνουμε ενα ιαπωνικο και προσπαθουμε να του βαλουμε τα πραγματα του panigale...ε, ποσο θα κοστισει το γ@μημενο? θα πουλησουμε και τα 2 νεφρα ή μονο το ενα?
simple as that...
devil's animal
12/10/2015, 21:39
Ναι ρε συ...
Και η ducati συναρμολόγηση από eBay κάνει και τους τα πουλάει. :tooth:
χειροτερα, man...η ducati εχει κανει συμφωνια με την ohlins (λογικοτατο) και τα παιρνει χονδρικη...οποτε στις τιμες που βλεπεις στο ebay, ριξε και ενα 20% κατω για το κοστος της ducati...
Johny the Fox
12/10/2015, 21:41
Μπροστινο-πισω συστημα αναρτησεων-φρενων-ηλεκτρονικων και υλικων (μαγνησιο τιτανιο μπιελες κλπ) κινητηρα ,αν σου δωσω το επισημο κοστος των ανταλακτικων υπολογιζε πανω απο 15000
εχει ας πουμε 2000€ (http://www.ebay.com/itm/Ohlins-Forks-FGRT206-Yamaha-R1-YZF-R1-2009-2014-NEW-30-MM-NIX-Cartridge-Bolt-on-/281487641059?hash=item4189f889e3&vxp=mtr)...
και αλλο τοσο εχει το πισω (http://www.ebay.com/itm/Ohlins-TTX-Mark-2-Shock-2007-2008-Yamaha-YZF-R1-YA932-/251705295617?hash=item3a9ace0301&vxp=mtr)...
4000€ εγω σου λεω...αντε να φτασουμε στα εξτρα 14 που θελουμε για να φτασουμε το 1199s...μας μενουν 10..θες ζαντες? θες brembo monoblock?
για να μην το κουραζουμε, επειδη εψαξα ελαχιστα εγω σου λεω οτι βαζω τα παντα πανω και μου περισσευουν και για λαστιχα και βενζινες για κανεναν χρονο...
περα το οτι θα εχω και τα μαμα πραγματα για πουλημα...
δεν την ξεπερνας την τιμη του panigale μονο με το μπροστινο με την καμια...
σε λιγο θα μας πειτε οτι οι ιταλοι μπαινουν και μεσα με καθε πωληση ducati...:bawl:
τσαμπα τα δινουν παιδια...τρεχτε να παρετε 5-6...ειναι ευκαιριαρα λεμε...
α, και να μην ξεχασω...τα ohlins του panigale S (http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=ohlins+r1&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xohlins+panigale+s.TRS0&_nkw=ohlins+panigale+s&_sacat=0)...
ποτε θα καταλαβουμε δλδ οτι πουλανε ΟΝΟΜΑ?..
και ξαναλεω..οχι οτι ειναι κακο...δεν με πειραζει καθολου..οποιος θελει αγοραζει, οποιος δεν θελει σε αλλη παραλια μαζι με τα κουβαδακια του...
αλλα να το καταλαβουμε καποτε και να το αποδεχθουμε, ναι??
Edit : με πρόλαβαν οι παραπάνω... Που πάω ο μλκας με γιαπωνέζικο.... Αργός...
devil's animal
12/10/2015, 21:44
Ναι οκ... ξανά... 19Κ το R1, 23Κ το 1199s (όχι το R)....
Δεν θα βγάλουμε άκρη ε;
απ'οτι φαινεται οχι...
19 εχει το καινουργιο R1...14-15 ειχε το παλιο...
28 εχει το 1199s (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1919811/)..
ρε ντεβιλς τωρα σοβαρα κανεις συγκριση σε τιμες ebay με τιμες καινουριων?
θες ενα πανιγκαλε ρακαρισμενο 5 χιλιαρικα? να το φτιαξεις με αλλα 2 μετα οποτε με 7κ εχεις μηχανακι τουμπανο σε σχεση με τη μαλακια το τζιξερ στα 15 χιλιαρικα :lol:
Υπήρχε κάποτε ένα 916 στουκαρισμένο, που του έλλεπε όλο το μπροατά...
Μαλακία που δεν το πήρα, με 2Κ και μια αλοιφή θα είχα κόσμημα...
απ'οτι φαινεται οχι...
19 εχει το καινουργιο R1...14-15 ειχε το παλιο...
28 εχει το 1199s (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1919811/)..
Ebay και car.... Οκ. ανώφελο μάλλον...
Tζάμπα (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6873486/) λέμε... Πάω να βάλω το δικό μου καμια 15ριά... και κάτι ψιλά που έχω καβάτζα, το γ@μησα το panigale... γατάκια...
el_hymador
12/10/2015, 21:49
Σας διαφεύγει και κάτι άλλο σχετικά με την τιμολόγηση:
Τουουουτ....τουουουτ....
-Παρακαλω;
>Ohlins εκεί;
-Ναι για...
>Νασαχίρου Γιακαμόσι...
-Στα @@δια μας!
>Πως μιλάτε έτσι κύριε;;;!!!
-Ποιος είσαι ρε;
>Νασαχίρου Γιακαμόσι! Γενικός διευθυντής τμήματος ανταλλακτικών της Yamaha!!!
-Ω χίλια συγνώμη κύριε Γιαγκαμουτσου
>Γιακαμόσι!!!
-...Γιακαμόσι, σωστά... συγνώμη και πάλι κύριε Γιακαμόσι, απλά μας παίρνουν τηλέφωνα κάτι αλήτες από την WP και μας κάνουν φάρσες!
>...α ναι...κατάλαβα και εμάς μας κάνουν τα ίδια από τη Honda!
-Tεντιμπόιδες κύριε Γιαγκαμούτσου μου
>ΓΙΑΚΑΜΟΣΙ!!!!
-Γιακαμόσι, σωστά... Γιακαμόσι... λοιπόν κύριε Γαιγκαμ... εεε... Γιακόμόσι μου, τι θα θέλατε;
>Θέλω αυτά τα πιρούνια και τα αμορτισέρια τα καλά, τα χρύσα...
-Τα TTX;
>Α γεια σου...
-Πόσα να βάλω;
>Πόσο πάει το κιλό;
-Εσείς πόσα θα πάρετε;
>ε ξέρω γω; έχει σημασία;
-Φυσικά!
>Γιατί;
-.... σίγουρα δεν είστε από την WP ε; Δεν μας κάνετε πλάκα;
>Να μου κοπει το clipon!
-Λοιπόν κύριε Γιακουμπάσι...εεε..Χαγιαμπούσα....εεε... λοιπόν ακούστε αξιότιμε κύριε, παίζει ρόλο η ποσότητα της παραγγελίας που θα κάνετε...
>Εγώ θέλω πολύ πράμα!
-Ε μα για αυτό σας λέω, άλλη τιμή... όχι σαν τους άλλους τους μαλάκες από τη Ducati που τα παίρνουν τετράδες για τα *δελα τους...
>Ε οκ δεν ειναι και *δέλα τα Ducati...
-... ε πως... και είστε και από τη Yamaha...
>Σεβάσου τον αντίπαλο! Κομφούκιος
-....είστε μέλος στο moto.gr forum;
>Ορίστε;
-Τίποτα, τίποτα...
devil's animal
12/10/2015, 21:49
Μπροστινο-πισω συστημα αναρτησεων-φρενων-ηλεκτρονικων και υλικων (μαγνησιο τιτανιο μπιελες κλπ) κινητηρα ,αν σου δωσω το επισημο κοστος των ανταλακτικων υπολογιζε πανω απο 15000
ε, τοτε και επισημα μπαινουν μεσα οι ανθρωποι...
αν εχουν μονο αυτα 15000..βαλε ροδες, αλυσιδογραναζα, το υπολοιπο μοτερ, πολυοργανα, κουστουμια, μαρσπιεδες, CLIP ONS, ντεποζιτα, φιλτροκουτια και πολλα παραφερναλια...
βαλε προμηθεια δικτυου πωλησεων...
'νταξει..τους λυπαμαι ηδη...
αν νομιζετε οτι θα κανουμε σοβαρη κουβεντα βαζοντας τις τιμες των ανταλλακτικων απο τον καταλογο, που ως γνωστον ενα μηχανακι που κοστιζει 28Κ, αν αποφασισεις να το συναρμολογησεις ΜΟΝΟ απο τα ανταλλακτικα θα σου βγει 80, χανουμε την ωρα μας...
πυξιδας990
12/10/2015, 21:51
342876
10000 xlm ηδη στο 5μηνο
το 4ο ευρωπαικο με συνολο χλμ σε αυτα 120000χλμ την τελευταια 6ετια
συνεχιζουμε ακαθεκτοι.
οποιος δεν τα γουσταρει-δεν τα αγοραζει
οποιος τα γουσταρει αγοραζει.thats it all.
τα υπολοιπα ειναι για να γεμιζει ο σερβερ....
devil's animal
12/10/2015, 21:52
Ebay και car.... Οκ. ανώφελο μάλλον...
Tζάμπα (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6873486/) λέμε... Πάω να βάλω το δικό μου καμια 15ριά... και κάτι ψιλά που έχω καβάτζα, το γ@μησα το panigale... γατάκια...
το car εχει την τιμη του επισημου dealer της ducati για καινουργιο μηχανακι...δεν σε καταλαβαινω...:confused:
εσυ εβαλες εναν τρελο που πουλαει το μεταχειρισμενο χρεπι του...δες καλυτερα...εκτιθεσαι...
pipe_smoker
12/10/2015, 21:53
Σας διαφεύγει και κάτι άλλο σχετικά με την τιμολόγηση:
Τουουουτ....τουουουτ....
-Παρακαλω;
>Ohlins εκεί;
-Ναι για...
>Νασαχίρου Γιακαμόσι...
-Στα @@δια μας!
>Πως μιλάτε έτσι κύριε;;;!!!
-Ποιος είσαι ρε;
>Νασαχίρου Γιακαμόσι! Γενικός διευθυντής τμήματος ανταλλακτικών της Yamaha!!!
-Ω χίλια συγνώμη κύριε Γιαγκαμουτσου
>Γιακαμόσι!!!
-...Γιακαμόσι, σωστά... συγνώμη και πάλι κύριε Γιακαμόσι, απλά μας παίρνουν τηλέφωνα κάτι αλήτες από την WP και μας κάνουν φάρσες!
>...α ναι...κατάλαβα και εμάς μας κάνουν τα ίδια από τη Honda!
-Tεντιμπόιδες κύριε Γιαγκαμούτσου μου
>ΓΙΑΚΑΜΟΣΙ!!!!
-Γιακαμόσι, σωστά... Γιακαμόσι... λοιπόν κύριε Γαιγκαμ... εεε... Γιακόμόσι μου, τι θα θέλατε;
>Θέλω αυτά τα πιρούνια και τα αμορτισέρια τα καλά, τα χρύσα...
-Τα TTX;
>Α γεια σου...
-Πόσα να βάλω;
>Πόσο πάει το κιλό;
-Εσείς πόσα θα πάρετε;
>ε ξέρω γω; έχει σημασία;
-Φυσικά!
>Γιατί;
-.... σίγουρα δεν είστε από την WP ε; Δεν μας κάνετε πλάκα;
>Να μου κοπει το clipon!
-Λοιπόν κύριε Γιακουμπάσι...εεε..Χαγιαμπούσα....εεε... λοιπόν ακούστε αξιότιμε κύριε, παίζει ρόλο η ποσότητα της παραγγελίας που θα κάνετε...
>Εγώ θέλω πολύ πράμα!
-Ε μα για αυτό σας λέω, άλλη τιμή... όχι σαν τους άλλους τους μαλάκες από τη Ducati που τα παίρνουν τετράδες για τα *δελα τους...
>Ε οκ δεν ειναι και *δέλα τα Ducati...
-... ε πως... και είστε και από τη Yamaha...
>Σεβάσου τον αντίπαλο! Κομφούκιος
>Ορίστε;
-Τίποτα, τίποτα...
Δε μας βλέπω να κοιμόμαστε σήμερα.
342876
Ήρθα απλά για να γράψω "ΟΥΑΟΥ!!!!!11".
devil's animal
12/10/2015, 21:55
>Ορίστε;
-Τίποτα, τίποτα...
:a23::a23::a23::a23:
:rotflmao::rotflmao::rotflmao:
Δε μας βλέπω να κοιμόμαστε σήμερα.
Ασε ρε που θα χασω τον υπνο μου για τα ρδελα τα ντουκατια.............
pipe_smoker
12/10/2015, 21:57
Ασε ρε που θα χασω τον υπνο μου για τα ρδελα τα ντουκατια.............
Έλα ντε.
Παίρνουμε γιαπωνέζικα για να μη χάνουμε τον ύπνο μας.
Άμα ήταν να τον χάνουμε ας παίρναμε ντουκάτια:lol:
ναι, βγαλτε τα και μπαλαρινες...καιρος ειναι...θα γελαω ολο το βραδυ και θα ξυπνησουν οι γειτονες...:rotflmao:
Παναγια μου και Χριστε μου, που εχουμε μπλεξει??:eleison::priest:
ε ναι...συνωνυμο της ελαφροτητας ειναι το gsxr, ως γνωστον :lol:
ΝIKOLTSOS
12/10/2015, 23:05
342876
10000 xlm ηδη στο 5μηνο
συνεχιζουμε ακαθεκτοι.
Με υγεία και τα καλύτερα... Θέλω εντυπώσεις έιτε με pm....
ΚΟΥΚΛΆΡΑ....
skylaros
12/10/2015, 23:52
342876
10000 xlm ηδη στο 5μηνο
συνεχιζουμε ακαθεκτοι.
Ποιος ο λόγος να αλλάζεις κάθε 30κ λοιπόν μηχανή? Θέλω να πω αν ήταν Ιαπωνικά μήπως δεν υπήρχε λόγος ? Κούκλα η μηχανή σου και να φανταστείς πως δεν είναι και από τα αγαπημένα μου Ducati σε εμφάνιση.
taisteal
13/10/2015, 00:45
342876
Δηλαδη 30.000 χλμ το καθενα.
Ε,δεν το λες και κανενα επιτευγμα..
Εκτος και αν χαιρεσαι που σε αυτα τα χλμ δεν σκορπισαν,οποτε πασο :lol:
LOUKILOUK
13/10/2015, 01:02
342876
10000 xlm ηδη στο 5μηνο
συνεχιζουμε ακαθεκτοι.
Κούκλα:beer::beer:
αλλά να πω ότι ένα 620 σε ένα 36ώρο έκοψε το μεταλικό στήριγμα το καθρέφτη, και όταν ρώτησα τον κουμπάρο μου που το οδηγούσε, μου είπε ότι συμβαίνει...:confused::sick:
Κατά τα άλλα και ένα ΧR650 έσπασε κάρτερ σε πτώση από παρκαρισμένο όταν μια κοπελιά με παπί το έσπρωξε κατά λάθος...
Μιλάω για περιπτώσεις κολητών φίλων στις οποίες ήμουν παρόν...
Για το θέμα το νήματος νομίζω ότι είναι σαφές πλέον ότι ο τίτλος είναι αποπροσανατολιστικός εώς παραπλανητικός...η υπόθεση που ασχολούμαστε αποδείχθηκε μούφα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και ίσως αυτό να είναι μια καλή αφορμή για πολούς να σταματήσουν να καταπίνουν αμάσητα ότι σκατά διαβάζουν...
Τα μηχανάκια είναι μια χαρά, ο φανατισμός είναι πρόβλημα...
Και εγώ Ακεκτζής είμαι αλλά μετά την έξοδο από την "σκεπαστή" και την ποδοσφαιρική ενηλικιωσή μου γουστάρω να βλέπω μπάλα βασικά και όχι μόνο την ΑΕΚ...αν η ομάδα μου παίξει και μπαλίτσα ιδανικό, αλλά δεν θα σκάσω κιόλας...
Τέλος τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ..λους οπότε αν κάποιος νομίζει ότι θα αγοράζει ακριβά και θα συντηρεί φτηνά εξιδεικευμένα προιόντα που απευθήνονται σε συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό με απαιτήσεις τότε μάλλον κακώς αγοράζει...εκτός και αν τα χρήματα δεν απότελουν πρόβλημα...Γνωρίζω τις ανάγκες μου, ζυγίζω τις οικονομικές μου δυνατότητες και αγοράζω ότι χρειάζομαι και μου ταιριάζει...
Αλλιώς έρχομαι εγώ με το φειζεράκι του 99 και σου κάνω πλάκα στον επαρχιακό που βγήκες με το υπερτούμπανο χιλιάρι και στο βενζινάδικο παρακάτω κλωτσάς τα λάστιχα άμηχανα ή τσεκαρεις το κινητό σου, περιμένωντας διακριτικά να φύγω πρώτος αφού τελιώσω με το καφεδάκι μου, το οποίο όμως πίνω περιμένωντάς σε γιατί είμαι κακός και γουστάρω να σε τσαγιάζω μιας και δεν έχω χρήμα να πάρω και εγώ υπερτούμπανο και να πάψω να ασχολούμε...
:D;):wave2:
τι ολινς και μπρεμπο και ιστοριες..................
ο κατασκευαστης κρινεται απο τα μοτερ που φτιαχνει ο ιδιος και οχι απο τα περιφερειακα που παιρνει απο προμηθευτες και τα μεταπουλαει χρυσαφι
αν μεσα σε 30 χρονια απο τωρα φτιαξει κανας ευρωπαιος τετοιο https://www.youtube.com/watch?v=YhhrDsQWWiM που φτιαχναν οι αλλοι 30 χρονια πριν το ξανασυζηταμε
40 xρονια πριν απο το τετοιο που εβαλες τα ειχαν βγαλει οι ευρωπαιοι...
το 1950 ειχαν οι ευρωπαιοι τετρακυλινδρο 250αρι που στροφαριζε στις 20000 για καθημερινη χρηση δρομου απο 4-5 διαφορετικους ιδιοκτητες;:confused:
και μετα τι εγινε την ξεχασανε την τεχνη;
Bob_o_mastoras
13/10/2015, 03:26
40 xρονια πριν απο το τετοιο που εβαλες τα ειχαν βγαλει οι ευρωπαιοι...
:eek::uplate:
Ουτε καν... :wave2:
Εν τω μεταξυ το thread παει να ξεπερασει το habemus papam ή papa(ri)am... :lol:
Μωρε μπραβο ζηλος... :D
αν μεσα σε 30 χρονια απο τωρα φτιαξει κανας ευρωπαιος τετοιο https://www.youtube.com/watch?v=YhhrDsQWWiM που φτιαχναν οι αλλοι 30 χρονια πριν το ξανασυζηταμε
:bawl::bawl::bawl:
342895
ΝIKOLTSOS
13/10/2015, 06:00
Ασχοληθείτε με την επιλογή σας...
Εγώ θέλω να διαβάσω γιατί έγινε αυτό και όχι το μακρί και το κοντό του καθένα....
Ένα σπασένο κλιπόν και τα @@ μας κουνιούνται άλλα κόβανε πλαίσιο και δεν λέμε τίποτα...
Όποιος έχει ψώρα μπορεί μπορεί και αναγνωρίζει τα καλά της κάθε σχολής...
Και παρακαλάει να κάνουν ουσιώδης τεχνολογικές κόντρες για να τσιμπάμε και εμείς από τα ψίχουλα...
(το cb250 νομίζω ξεκίνησε το 87 και όχι το 50)
342896
342897
342898
πυξιδας990
13/10/2015, 07:32
65000χλμ το 950
30000χλμ το 990
15000χλμ το πρωτο μουλτι
με το δευτερο συνεχιζουμε.
τα κτμ απλως απλως βαρεθηκα και αλλαξα
το πρωτο ducati ηταν μαυρο και ηθελα κοκκινο απλα.
ολα αγορασμενα μεταχειρο...
amyroukai
13/10/2015, 07:44
Μπρε πυξιδάκο, όλα καλά και άγια.
ΔΕΝ έχεις κάνει σοβαρά χιλιόμετρα με κανένα μηχανάκι όμως.
Από την άλλη, καλοσυντηρημένα/καλοδουλεμένα LC8 γράφουν πολλά πολλά χιλιόμετρα. Αυτό φυσικά σημαίνει καλό μηχανικό :D και "σωστό" ιδιοκτήτη :bawl: και γελάω γιατί σπανίζουν αμφότεροι.
Τα ντουκάτι σε χιλιόμετρα που είχε το BMW του taisteal ή το fazer μου ας πούμε δεν έχω διαβάσει σε τι κατάσταση είναι.
Το ότι τα περισσότερα Ιαπωνικά ήθελαν/θέλουν αρκετή προσπάθεια για να "πεθάνουν" δεν είναι αμφισβητήσιμο γεγονός, όπως και το ότι είναι φτηνότερα στην συντήρηση.
Και δεν καταλαβαίνω γιατί πάλι πάμε στο europe VS japan γιατί όλα αυτά που λέμε είναι γραμμένα σε κάθε παρόμοια συζήτηση 'δωμέσα...
Το νήμα όπως ξεκίνησε (όπως το ξεκίνησε ο λήπτης της φωτογραφίας δηλαδή, όχι ο Σπύρος) ήταν απλώς κακοήθεια του ιδιοκτήτη της panigale. Τα λοιπά, είναι "που'στε ρε τρόλια να χαβαλεδιάσουμε". Αργεί να πάρει FΖR ο Δάλτων να ασχοληθούμε με τίποτα σοβαρό; Θα βρούμε ένα σωστό μηχανάκι στον Πόλντο; Πόσο θα πουλήσει το παπί ο μπομπ; Θα πάρει λουκάνικα ο Τεόγτπ; Πότε θα κά-πότε θα κάνει ξαστεριά;
πυξιδας990
13/10/2015, 08:22
ρε συ μεταχειρο τα πηρα.
αυτο τωρα 45000χλμ εχει ηδη πανω.
το προηγουμενο ειχε φτασει 70000χλμ
ποσο να κανουμε δηλ,να κοιμομαστε και παρεα.......
195.000 χλμ σε BMW Κ100 πιανουν;
να τα αφησω μαστορα;
το μηχανακι πουληθηκε και ακομη λειτουργει ...με πανω απο 260.000χλμ
Αν ο ιδιοκτητης δεν ειναι καφρος, λιγα μοτο πλεον χαλανε.
Οσο για τα 4κυλινδρα...
342900
Gilera 50's...πολυ μπροστα....
amyroukai
13/10/2015, 08:56
το προηγουμενο ειχε φτασει 70000χλμ
Όπως είπα, ψίχουλα...
@Gfawks bring it on baby. Ναι οι παλιές BMW ήταν πιότερο ανθεκτικές. Η τζιλέρα, θύμησέ μου πόσες τέτοιες ζουν σήμερα (σε σχέση με τα cb750 ας πούμε, την ονείρωξη του χίΨτερ) και που είναι ακριβώς ο τεχνολογικός αυτός κολοσσός σήμερα; Δεν είπε κανείς ότι δεν ξέρουν να φτιάχνουν μοτέρ οι ευρωπαίοι, ρε κόμπλεξ πιά, λες και σας βρίσανε τη μάνα, τον πατέρα, την αδερφή και το σκύλο ταυτόχρονα...
Έλα να μπουν και οι βαρκαντέρος να πουν σας έχουμε όλους και συμφέρουμε να γίνει κούγκι. Άλλος τώρα που κρέμονται για μέτρημα; :bawl:
Χάιντε μπρε, καλημέρες πάω να κάνω τίπτις σοβαρό.
spyrakos35
13/10/2015, 08:58
τα μπροστινά του μύθου??
:lol:
Όπως είπα, ψίχουλα...
@Gfawks bring it on baby. Ναι οι παλιές BMW ήταν πιότερο ανθεκτικές. Η τζιλέρα, θύμησέ μου πόσες τέτοιες ζουν σήμερα (σε σχέση με τα cb750 ας πούμε, την ονείρωξη του χίΨτερ) και που είναι ακριβώς ο τεχνολογικός αυτός κολοσσός σήμερα; Δεν είπε κανείς ότι δεν ξέρουν να φτιάχνουν μοτέρ οι ευρωπαίοι, ρε κόμπλεξ πιά, λες και σας βρίσανε τη μάνα, τον πατέρα, την αδερφή και το σκύλο ταυτόχρονα...
Έλα να μπουν και οι βαρκαντέρος να πουν σας έχουμε όλους και συμφέρουμε να γίνει κούγκι. Άλλος τώρα που κρέμονται για μέτρημα; :bawl:
Σε ποσοστο παραγωγης μαλλον μεγαλυτερο απο τα CB (δεν κανω πλακα)
μια και τα 2α βγηκαν σε εκατομμυρια και βιασθηκαν ποικιλοτροπως...
Τωρα οσον αφορα την εφευρετικοτητα οι ευρωπαιοι εκαναν ολες(!) τις μεγαλες ανακαλυψεις αλλα οι ιαπωνες τις εβαλαν μαζικα στην παραγωγη.
κομπλεξ με ιαπωνες/κινεζους/ευρωπαιους/αμερικανους δεν εχω μιας και καβαλαω τα παντα...
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146639&p=2641604&viewfull=1#post2641604
vassilis88
13/10/2015, 09:09
Άμα είχαμε φράγκα ευρωπαϊκά θα πέρναμε Απλό είναι.
+1
ιτς ε ματερ οφ μανΗ, πρεστιζ εν σελφ-εστημ, γιουνικ-νες εν εξεκιουτιβ-νες
αν απλα καλυπταμε τις αναγκες μας θα χαμε ολοι glx :D
αν απλα καλυπταμε τις αναγκες μας θα χαμε ολοι glx :D
Εγω θα ειχα C72 6v
vassilis88
13/10/2015, 09:17
ποζερα:D
Χλιδατε...θες και χρωμα στο κοντερ...
φιγουρατζη..
spyrakos35
13/10/2015, 09:30
επικοινώνησα με τον Rob μέσω fb....
τον ρώτησα κάποια πράγματα και μου έδωσε απαντήσεις
αν και θα μεταφέρω αυτούσια την συνομιλία μας πιο αργά σήμερα, σας γνωρίζω το ζουμί....
το μηχανάκι το είχε στο πλαινό σταντ με νεκρά, του τσουλησε και έπεσε αριστερά....
είδε οτι είχε λυγίσει το κλιπόν αλλά δεν είδε οτι έχει (προφανώς) σπάσιμο....
αν και αναγνωρίζει οτι ήταν επικίνδυνο να οδηγήσει μετά, έπρεπε να πάει στο σπίτι του...
στα 80 μίλια έκανε σούζα και όταν το μηχανάκι έσκασε κάτω, εσπασε το κλιπόν....
αναγνωρίζει οτι έκανε μαλακία και λέει οτι πήρε το μάθημά του και το ποστάρισμα το έκανε για να ενημερώσει τον κόσμο να μην κάνει μαλακίες τέτοιου τύπου...
όταν του είπα οτι όπως το έγραψε μου φάνηκε σαν να έσπασε μόνο του, απάντησε ενα στεγνό "no it didnt" (σ.σ. δεν το σχολιάζω)...
τέλος, μου ζήτησε να μεταφέρω χαιρετισμούς σε όλο το forum...
μου έχει στείλει φωτό, όλα θα ανέβουν το βράδυ
:beer:
EDIT: ξέχασα να πω οτι το σ/κ θα πάει να μιλήσει για το θέμα με την Ducati.... του ζήτησα - αν θυμηθει - να μου μεταφέρει την άποψή τους
Μας το χαλασες ρε Συπρακο το ονειρο τωρα....
μπινι@
spyrakos35
13/10/2015, 09:33
Μας το χαλασες ρε Συπρακο το ονειρο τωρα....
μπινι@
όχι ακόμα....
όταν θελήσω να το χαλάσω, θα το καταλάβεις ;)
195.000 χλμ σε BMW Κ100 πιανουν;
να τα αφησω μαστορα;
το μηχανακι πουληθηκε και ακομη λειτουργει ...με πανω απο 260.000χλμ
Αν ο ιδιοκτητης δεν ειναι καφρος, λιγα μοτο πλεον χαλανε.
Οσο για τα 4κυλινδρα...
342900
Gilera 50's...πολυ μπροστα....
Όχι γιατί ?
Θα σου εξηγήσει ο Μιχάλης ο γυμναστής (που ξέρεις) στα σχολεία στη Φιλαδέλφεια με το κοκκινοβυσινί k100lt , πριν 5-6 χρόνια είχε φτάσει στις 450.000 λέμε...
pipe_smoker
13/10/2015, 09:44
Πωωωω ρε πστ.
Δεν αντέχω αλλα ποπ κορν και σήμερα.
Αμαρτια να τερματισει το θρεντ στα 265 ποστ....
ειχε πολυ...ποπ κορν ακομα...
el_hymador
13/10/2015, 09:51
Για πείτε τις διακριτές και διαχρονικές κατηγορίες μοτοσικλετών που δημιούργησαν οι γιαπωνέζοι όλα αυτά τα χρόνια...
Για να μην κουράζεστε θα σας τις πω εγώ και αν διαφωνείτε τεκμηριώστε το:
-To ΧΤ500 ως on-off thumper - ψηλόφτερο
-Tα τετρακύλινδρα sport και ss
-Το παπί
Τα δύο πρώτα όμως προϋπήρχαν, απλά τα japanια τα εξέλιξαν και τα προχώρησαν πολύ.
Από εκεί και έπειτα:
Scooter: Ιταλοί
Mega on-off: Γερμανοί
Touring / Sport Touring: Γερμανοί
Supermoto πολιτικό: Ιταλοί, Αυστριακοί (Gilera Nordwest για όσους το θυμούνται και μετά Duke 620)
Streetfighter: Ιταλοί
V (L) 2 SS: Ιταλοί
Για να λέμε τα πράγματα με τ΄ όνομα τους, οι Γιαπωνέζοι ήταν ανέκαθεν εξαιρετικοί αντιγραφείς. Πλέον είναι και καινοτόμοι και εφευρέτες ωστόσο ποτέ δεν είχαν και ούτε έχουν την τόλμη να περνάνε την τεχνολογία άμεσα στα μοντέλα παραγωγής και απεχθάνονται το extreme σαν το διάολο το λιβάνι. Αν εξαιρέσει κανείς τα τετρακύλινδρα που ήταν και είναι το σήμα κατατεθέν τους, σε όλες τις άλλες κατηγορίες διακρίνονται από μετριοπάθεια... ως απάντηση π.χ. στα Ducati, βγάλανε το TL1000s και το VTR 1000 Firestorm... τα οποία ήταν γ.τ.π.κ. συγκριτικά με τα ιταλικά (ακόμα θυμάμαι την "επιτυχία" με το αμορτισέρ - κουτί στο TL...) Ναι, φυσικά ήταν πιο φθηνά από τα Ιταλικά, πιο αξιόπιστα και μπορούσε να κάνεις τον γύρο του κόσμου με αυτά, απροβλημάτιστα... ωστόσο δεν παίρνεις "αθλητικό" V2 για να κάνεις αυτά τα πράγματα ε;
Όταν η KTM ξανάρθε στο προσκήνιο και άρχισε να βγάζει σοβαρά μονοκύλινδρα με δυνατότητα πινακίδας, οι γιαπωνέζοι παρέμειναν με τα XT, τα KLR και τα DR... χάος! Κάτι KLX 650R και ΧR650, ήταν φιλότιμες προσπάθειες αλλά οποιοδήποτε KTMHusqy τα πέρναγε από πάνω και τα έτρωγε για πρωινό. Παρουσίασαν και SM εκδόσεις βέβαια... το Honda Funmoto και το KLR 650 SM και κάτι Belgarda ΤΤ αν θυμάμαι καλά... όλα τους τούμπανο!
Όχι σοβαρά τώρα σκεφτείτε ένα ιαπωνικό μηχανάκι που παρουσιάστηκε και άλλαξε άρδην ή εγκαθίδρυσε μια κατηγορία... μη μου πείτε ZXCBRR1 RRRRR, αυτό είναι εξέλιξη μιας παλιάς ιδέας η οποία χρειάστηκε πολλααααα χρόνια για να αρχίσει να στρίβει και να φρενάρει (και ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα που το χρωστάμε αυτό). Ξαναλέω... προσωπικά τους χρεώνω το παπί, το XT500 και άντε πες και το TDM 850 που ήταν στην εποχή του κάτι πραγματικά διαφορετικό... έπρεπε όμως να βγει το Multi, το Tiger και το TRE-K για να ενεργοποιηθούν η Yamaha και η Kawa και να παρουσιάσουν το Tracer και τα Versys αντιστοίχως... δηλαδή δεν μπορούσαν πριν 15 χρόνια να βάλουν ένα τετρακυλινδρο μοτέρ σε on-off γεωμετρίας πλαίσιο με 17άρηδες τροχούς; Μορούσαν αλλά δεν το έκαναν γιατί είναι άτολμοι και γιατί (κυρίως) απευθύνονται σε ένα ευρύ consumer κοινό που αρέσκεται σε δοκιμασμένες, ώριμες και στρογγυλές, χωρίς αιχμές, προτάσεις.
Εν ολίγοις η προσέγγιση των ιαπώνων ήταν ανέκαθεν τύπου Toyota Corolla... φανταστικό αυτοκίνητο, να σε πάει να σε φέρει και να γυρίσει κοντέρ 10 φορές αλλά τι; Ναι έχουν φτιάξει το NR750 και κάτι δίχρονα αμεσοψεκαστά και κάτι πρωτότυπα μούρλια... και μετά σου βγάζανε το ξενερέ πολιτικό και καλά εμπνευσμένο απ όλα αυτά και αντί για την Μπελούτσι που περίμενες, σου πασάρανε την average σύζυγο που βλέπει πρωινάδικα και σε περιμένει σπίτι. Δε λέω, είναι και αυτό χρήσιμο και επιθυμητό και στην τελική όλη με μια τέτοια σύζυγο θα καταλήξουμε ή έχουμε ήδη καταλήξει... αλλά ρ.π.μ. κανείς από εμάς δεν έφαγε την παραμύθα με τα μηχανάκια επειδή πιτσιρικάδες καβαλήσαμε ένα και είπαμε πόσο οικονομικό, άνετο και ισορροπημένο προιον ήταν!
Μπορεί λοιπόν να έχει κάποιος ένα εκατομμύριο λόγους να προτιμήσει Varadero έναντι ενός KTM Adventure και αυτό είναι σεβαστό και θεμιτό... αλλά για να μη λέμε μ@λ@κιες, το KTM θα μείνει στην ιστορία ως το μηχανάκι που επαναπροσδιόρισε την κατηγορία στις πραγματικές της βάσεις και αυτό που το έβλεπες και το οδήγαγες και ξερόχ*νες, όχι το Varadero... ναι θα πει κάποιος, αλλά τώρα βγαίνει το νέο Africa που μπλα...μπλα...μπλα...μπλα... χεστήκαμε ρε!!! Άργησε μια 10ετία τουλάχιστον, μας τα έκανε τσουρέκια με τις φήμες και τις σπέκουλες και στο τέλος -για να μην τρέφετε αυταπάτες- μια μαλακία και μίση θα είναι και αυτό!
υ.γ. Δεν είμαι αντιγιαπωνέζος, κάθε άλλο, θεωρώ ότι τους χρωστάμε πάρα πολλά, απλά μην μπερδεύουμε την φούτσα με την βούρτσα, ο καθείς στο είδος του
Καλά, αλλά μη συγκρίνουμε την ΚΤΜ με τη ντουκάτι :P
spyrakos35
13/10/2015, 09:59
Καλά, αλλά μη συγκρίνουμε την ΚΤΜ με τη ντουκάτι :P
θα σε κράξουν τώρα οι μέτοχοι της φτουκάτι.....
Όπως είπα, ψίχουλα...
..και που να ηξερες ποσα βαραντερο στην ελλαδα εχουν σημερα πανω απο 450.000χλμ..θα εχανες το μετρημα..
Πωωωω ρε πστ.
Δεν αντέχω αλλα ποπ κορν και σήμερα.
Γιατί ρε σε πείραξε τ' αλάτι ???
...
υ.γ. Δεν είμαι αντιγιαπωνέζος, κάθε άλλο, θεωρώ ότι τους χρωστάμε πάρα πολλά, απλά μην μπερδεύουμε την φούτσα με την βούρτσα, ο καθείς στο είδος του
Εγώ θυμάμαι εκείνα τα VTR-SP1/SP2....
Θυμάται κανένας πόσο έκαναν; Όχι για να μην λέμε ότι οι Ιταλοί απλά πουλάνε μούρη...
Johny the Fox
13/10/2015, 10:17
Για πείτε τις διακριτές και διαχρονικές κατηγορίες μοτοσικλετών που δημιούργησαν οι γιαπωνέζοι όλα αυτά τα χρόνια...
Για να μην κουράζεστε θα σας τις πω εγώ και αν διαφωνείτε τεκμηριώστε το:
-To ΧΤ500 ως on-off thumper - ψηλόφτερο
-Tα τετρακύλινδρα sport και ss
-Το παπί
Τα δύο πρώτα όμως προϋπήρχαν, απλά τα japanια τα εξέλιξαν και τα προχώρησαν πολύ.
Από εκεί και έπειτα:
Scooter: Ιταλοί
Mega on-off: Γερμανοί
Touring / Sport Touring: Γερμανοί
Supermoto πολιτικό: Ιταλοί, Αυστριακοί (Gilera Nordwest για όσους το θυμούνται και μετά Duke 620)
Streetfighter: Ιταλοί
V (L) 2 SS: Ιταλοί
Για να λέμε τα πράγματα με τ΄ όνομα τους, οι Γιαπωνέζοι ήταν ανέκαθεν εξαιρετικοί αντιγραφείς. Πλέον είναι και καινοτόμοι και εφευρέτες ωστόσο ποτέ δεν είχαν και ούτε έχουν την τόλμη να περνάνε την τεχνολογία άμεσα στα μοντέλα παραγωγής και απεχθάνονται το extreme σαν το διάολο το λιβάνι. Αν εξαιρέσει κανείς τα τετρακύλινδρα που ήταν και είναι το σήμα κατατεθέν τους, σε όλες τις άλλες κατηγορίες διακρίνονται από μετριοπάθεια... ως απάντηση π.χ. στα Ducati, βγάλανε το TL1000s και το VTR 1000 Firestorm... τα οποία ήταν γ.τ.π.κ. συγκριτικά με τα ιταλικά (ακόμα θυμάμαι την "επιτυχία" με το αμορτισέρ - κουτί στο TL...) Ναι, φυσικά ήταν πιο φθηνά από τα Ιταλικά, πιο αξιόπιστα και μπορούσε να κάνεις τον γύρο του κόσμου με αυτά, απροβλημάτιστα... ωστόσο δεν παίρνεις "αθλητικό" V2 για να κάνεις αυτά τα πράγματα ε;
Όταν η KTM ξανάρθε στο προσκήνιο και άρχισε να βγάζει σοβαρά μονοκύλινδρα με δυνατότητα πινακίδας, οι γιαπωνέζοι παρέμειναν με τα XT, τα KLR και τα DR... χάος! Κάτι KLX 650R και ΧR650, ήταν φιλότιμες προσπάθειες αλλά οποιοδήποτε KTMHusqy τα πέρναγε από πάνω και τα έτρωγε για πρωινό. Παρουσίασαν και SM εκδόσεις βέβαια... το Honda Funmoto και το KLR 650 SM και κάτι Belgarda ΤΤ αν θυμάμαι καλά... όλα τους τούμπανο!
Όχι σοβαρά τώρα σκεφτείτε ένα ιαπωνικό μηχανάκι που παρουσιάστηκε και άλλαξε άρδην ή εγκαθίδρυσε μια κατηγορία... μη μου πείτε ZXCBRR1 RRRRR, αυτό είναι εξέλιξη μιας παλιάς ιδέας η οποία χρειάστηκε πολλααααα χρόνια για να αρχίσει να στρίβει και να φρενάρει (και ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα που το χρωστάμε αυτό). Ξαναλέω... προσωπικά τους χρεώνω το παπί, το XT500 και άντε πες και το TDM 850 που ήταν στην εποχή του κάτι πραγματικά διαφορετικό... έπρεπε όμως να βγει το Multi, το Tiger και το TRE-K για να ενεργοποιηθούν η Yamaha και η Kawa και να παρουσιάσουν το Tracer και τα Versys αντιστοίχως... δηλαδή δεν μπορούσαν πριν 15 χρόνια να βάλουν ένα τετρακυλινδρο μοτέρ σε on-off γεωμετρίας πλαίσιο με 17άρηδες τροχούς; Μορούσαν αλλά δεν το έκαναν γιατί είναι άτολμοι και γιατί (κυρίως) απευθύνονται σε ένα ευρύ consumer κοινό που αρέσκεται σε δοκιμασμένες, ώριμες και στρογγυλές, χωρίς αιχμές, προτάσεις.
Εν ολίγοις η προσέγγιση των ιαπώνων ήταν ανέκαθεν τύπου Toyota Corolla... φανταστικό αυτοκίνητο, να σε πάει να σε φέρει και να γυρίσει κοντέρ 10 φορές αλλά τι; Ναι έχουν φτιάξει το NR750 και κάτι δίχρονα αμεσοψεκαστά και κάτι πρωτότυπα μούρλια... και μετά σου βγάζανε το ξενερέ πολιτικό και καλά εμπνευσμένο απ όλα αυτά και αντί για την Μπελούτσι που περίμενες, σου πασάρανε την average σύζυγο που βλέπει πρωινάδικα και σε περιμένει σπίτι. Δε λέω, είναι και αυτό χρήσιμο και επιθυμητό και στην τελική όλη με μια τέτοια σύζυγο θα καταλήξουμε ή έχουμε ήδη καταλήξει... αλλά ρ.π.μ. κανείς από εμάς δεν έφαγε την παραμύθα με τα μηχανάκια επειδή πιτσιρικάδες καβαλήσαμε ένα και είπαμε πόσο οικονομικό, άνετο και ισορροπημένο προιον ήταν!
Μπορεί λοιπόν να έχει κάποιος ένα εκατομμύριο λόγους να προτιμήσει Varadero έναντι ενός KTM Adventure και αυτό είναι σεβαστό και θεμιτό... αλλά για να μη λέμε μ@λ@κιες, το KTM θα μείνει στην ιστορία ως το μηχανάκι που επαναπροσδιόρισε την κατηγορία στις πραγματικές της βάσεις και αυτό που το έβλεπες και το οδήγαγες και ξερόχ*νες, όχι το Varadero... ναι θα πει κάποιος, αλλά τώρα βγαίνει το νέο Africa που μπλα...μπλα...μπλα...μπλα... χεστήκαμε ρε!!! Άργησε μια 10ετία τουλάχιστον, μας τα έκανε τσουρέκια με τις φήμες και τις σπέκουλες και στο τέλος -για να μην τρέφετε αυταπάτες- μια μαλακία και μίση θα είναι και αυτό!
Αξιζει να μπαινεις στο φορουμ για τετοια ποστ.Καιρο ειχα να διαβασω εμπεριστατωμενα διατυπωμενη αποψη.Ευγε φιλε !
πυξιδας990
13/10/2015, 10:21
το τι πουλιεται στον κοσμο,μια βολτα στις αλπεις θα δειξει πολλα πραγματα.
το τι πουλιεται στην ελλαδα,μια βολτα στο μικρολιμανο θα δειξει παλι το ιδιο.
..και που να ηξερες ποσα βαραντερο στην ελλαδα εχουν σημερα πανω απο 450.000χλμ..θα εχανες το μετρημα..
2;
κανενα;
υπαρχουν ακομη ανθρωποι που καβαλανε αυτο το πραγμα; διχως να ντρεπονται;
:confused:
μα δεν είπα ότι δεν έχει ohlins μπρος πίσω.
σταμπιλιζατέρ όμως τα factory φοράνε sachs. τουλ τα πρώτα.
και τώρα που έχουνε περάσει τα χρόνια και έχουν έρθει νέες τεχνολογίες πες μου,
εσύ ειδικά που είχες φάει και high, δεν θα θελες να είχες tc με αισθητήρες τροχών στο μηχανάκι σου;
RaGe_Raptor
13/10/2015, 10:22
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το Χυμαδόρη.. Πχ πριν μια δεκαετία οι Τζαπάν ss καθίσανε στ'αυγά τους γύρω στα 160hp και γενικά υπήρχε ένας αργός ρυθμός εξέλιξης μέχρι που το '09 ήρθε η BMW κι έκανε το ΜΠΑΜ (:lol:) με ένα GSXR που θα έπρεπε να είχε βγάλει η Σουζούκι (το s1000rr βασίστηκε στο K5 :smokin: )
εσύ ειδικά που είχες φάει και high, δεν θα θελες να είχες tc με αισθητήρες τροχών στο μηχανάκι σου;
Bάλε κι ΑBS... Μην είσαι τσίπης...
amyroukai
13/10/2015, 10:24
Εγώ θυμάμαι εκείνα τα VTR-SP1/SP2...
Και τον λουτσο που κέρασαν στα sbk
RaGe_Raptor
13/10/2015, 10:31
Cornering abs, εσύ κι αν είσαι τσίπης...
cornering abs πια αλλιώς δεν πας πουθενα.
edit: με πρόλαβε ο αποπάνω :lol:
RaGe_Raptor
13/10/2015, 10:34
Είσαι αργός σαν aprilia ή εγώ γρήγορος σαν gixxer? :D
spyrakos35
13/10/2015, 10:35
Cornering abs, εσύ κι αν είσαι τσίπης...
edit: με πρόλαβε ο αποπάνω :lol:
επιτέλους το τζίξερ μπροστά από το τουόνο
Brakes are for pussies βέβαια....
spyrakos35
13/10/2015, 10:35
επιτέλους το τζίξερ μπροστά από το τουόνο
και το φουζουρού
dimmie_72
13/10/2015, 10:37
Και η Ελλάδα δίδαξε πολιτισμό και Τέχνες και μπλα, μπλα, μπλα.... αλλά δεν βλέπω να παίρνουμε διαχρονικά και κάνα μέρισμα επί των δικαιωμάτων.
Προσωπικά σαν καταναλωτή και τελικό χρήστη δεν μ'ενδιαφέρει η εκπόρευση της ιδέας αλλά η εφαρμογή της και η μετουσίωσή της σε τελικό προϊόν που έρχεται στα χέρια μου σε λογική τιμή και υψηλή αξιοπιστία.
Σαυτό τον τομέα που είναι και το ζητούμενο πρακτικά και όχι θεωρητικολογώντας σαν ιστορική αναδρομή, νομίζω ότι πρωτοπόρησαν εξελίσσοντας πανάλαφρα 4Τ στα μέχρι τότε 2Τ καθαρόαιμα ΜΧ και εντούρο, έβαλαν στα street διαμάντια κινητήρες V4 σε μηχανάκια που μπορούσε να αγοράσει ο οποιοσδήποτε και όχι να αντιμετωπίζονται σαν εξωτικά δημιουργήματα, συντήρησαν τους αγώνες παγκοσμίως και σε ποικιλία κατηγοριών που χωρίς αυτούς θα είχαν πάψει να υπάρχουν, όταν το θέλησαν παρουσίασαν και τεχνολογικά επιτεύγματα με κεραμικά μπλοκ και οβάλ κυλίνδρους και πλείστα όσα που χωρίς την ύπαρξή τους η σοβαρή μοτοσυκλέτα θα ήταν σήμερα μάλλον προϊόν για... λίγους.
devil's animal
13/10/2015, 10:38
....
Κωστα ωραια ολα αυτα που λες αλλα τα μηχανακια πρεπει ν'αντεχουν...
τι να το κανω να εχω ενα τουμπανο με ημερομηνια ληξης?
ελαχιστα απο αυτα τα innovated μηχανακια του τοτε, που λες υπαρχουν μεχρι και σημερα...και αυτα που υπαρχουν δεν εχουν κυκλοφορησει πολυ και δεν εκαναν απ'ουδενι τα χλμ που εχουν τα ιαπωνικα του τοτε...
ενταξει παιζει και το ποσοστο αποκτησης σε σχεση με το ενα και το αλλο...αλλα δεν ειναι ο κοσμος χαζος να παρει το ακριβο που παραλληλα χαλουσε κιολας...
ποσα duke I βλεπεις να κυκλοφορουν? εγω ουτε gen 2 δεν βλεπω πλεον...αραια και που τα gen 3...
δεν θα βαλω μεσα τα husaberg και τα husqvarna...
XT και KLR βλεπω απειρα...
για να μην ειμαι αδικος, και οι ευρωπαιοι πανε σιγα σιγα προς την αξιοπιστια...οπως και οι ιαπωνες πανε προς το στησιμο και το "τουμπανιασμα"...
τα περισσοτερα που λεω ισχυουν για τα πιο παλια μηχανακια...
αλλα οπως και να το παρεις, δες μεταπωλητικες αξιες...
ουτε αυτο ειναι τυχαιο...
με τιμη αγορας καινουργιου περισσοτερο απο το ιαπωνικο μεσα στην 5ετια πουλιονται σχεδον ιδια λεφτα και τα 2...
1098S (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=&make=20&variant=1098&price-from=&price-to=®istration-from=®istration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&kteo=&sort=pra&rg=&radius=&postcode=&modified=&hi=&st=&offer_type=sale)ενα τουμπανο για πιστα και ενα απλο στα 11Κ συζητησιμη...
Κ9 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=&make=242&variant=k9&price-from=&price-to=®istration-from=®istration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=%3E900&engine_size-to=%3C1100&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&kteo=&sort=pra&rg=&radius=&postcode=&modified=&hi=&st=&offer_type=sale) με 8-9Κ...
εχουν δλδ 3χιλ διαφορα μετα απο 6 χρονια κυκλοφοριας...αλλα το ενα κοστιζε τα διπλα απο το αλλο..ασε τα extras που εχουν πανω τα ducati που κανουν οσο ενα αλλο ducati...
η τιμη που διαμορφωνεται στην αγορα δεν ειναι τυχαια...
δεν δεχομαι να θελει να παρει καποιος ss...να ειναι διατεθειμενος να δωσει 9 και να μην δωσει 11 για ενα υπερτουμπανο...και ομως...δεν πουλιονται τα duc ευκολα οσο τουμπανα και αν ειναι...
ή να το θεσω καλυτερα, πουλιονται σε συγκεκριμενο κοινο που θα επαιρνε duc ετσι και αλλιως...
αν εχεις μαθει στο ιαπωνικο δεν πας για το ιταλικο..και δεν ειναι οικονομικο το θεμα...αυτο λεει πολλα...
Cpt. Haddock
13/10/2015, 10:39
:a014:
342907
spyrakos35
13/10/2015, 10:40
:bawl:
RaGe_Raptor
13/10/2015, 10:42
:a014:
342907
Ωραία λίμνη... :p
ναι αλλά εγώ έχω ohlins και ιταλικό πουλ μουρ να να να να να
Johny the Fox
13/10/2015, 10:47
ελαχιστα απο αυτα τα innovated μηχανακια του τοτε, που λες υπαρχουν μεχρι και σημερα...και αυτα που υπαρχουν δεν εχουν κυκλοφορησει πολυ και δεν εκαναν απ'ουδενι τα χλμ που εχουν τα ιαπωνικα του τοτε...
ενταξει παιζει και το ποσοστο αποκτησης σε σχεση με το ενα και το αλλο...αλλα δεν ειναι ο κοσμος χαζος να παρει το ακριβο που παραλληλα χαλουσε κιολας...
ποσα duke I βλεπεις να κυκλοφορουν? εγω ουτε gen 2 δεν βλεπω πλεον...αραια και που τα gen 3...
δεν θα βαλω μεσα τα husaberg και τα husqvarna...
XT και KLR βλεπω απειρα...
για να μην ειμαι αδικος, και οι ευρωπαιοι πανε σιγα σιγα προς την αξιοπιστια...οπως και οι ιαπωνες πανε προς το στησιμο και το "τουμπανιασμα"...
τα περισσοτερα που λεω ισχυουν για τα πιο παλια μηχανακια...
αλλα οπως και να το παρεις, δες μεταπωλητικες αξιες...
ουτε αυτο ειναι τυχαιο...
με τιμη αγορας καινουργιου περισσοτερο απο το ιαπωνικο μεσα στην 5ετια πουλιονται σχεδον ιδια λεφτα και τα 2...
1098S (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=&make=20&variant=1098&price-from=&price-to=®istration-from=®istration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&kteo=&sort=pra&rg=&radius=&postcode=&modified=&hi=&st=&offer_type=sale)ενα τουμπανο για πιστα και ενα απλο στα 11Κ συζητησιμη...
Κ9 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=&make=242&variant=k9&price-from=&price-to=®istration-from=®istration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=%3E900&engine_size-to=%3C1100&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&kteo=&sort=pra&rg=&radius=&postcode=&modified=&hi=&st=&offer_type=sale) με 8-9Κ...
εχουν δλδ 3χιλ διαφορα μετα απο 6 χρονια κυκλοφοριας...αλλα το ενα κοστιζε τα διπλα απο το αλλο..ασε τα extras που εχουν πανω τα ducati που κανουν οσο ενα αλλο ducati...
η τιμη που διαμορφωνεται στην αγορα δεν ειναι τυχαια...
δεν δεχομαι να θελει να παρει καποιος ss...να ειναι διατεθειμενος να δωσει 9 και να μην δωσει 11 για ενα υπερτουμπανο...και ομως...δεν πουλιονται τα duc ευκολα οσο τουμπανα και αν ειναι...
ή να το θεσω καλυτερα, πουλιονται σε συγκεκριμενο κοινο που θα επαιρνε duc ετσι και αλλιως...
αν εχεις μαθει στο ιαπωνικο δεν πας για το ιταλικο..και δεν ειναι οικονομικο το θεμα...αυτο λεει πολλα...
Η μεταπωλητικη αξια εχει πολλες μεταφρασεις ,ειδικα στην Ελλαδα σημερα.Αποτελει κριτηριο ''απωλειας''και επ'ουδενι κερδους.Παρε παραδειγμα τα αυτοκινητα μεγαλου κυβισμου η τα ακινητα
Cpt. Haddock
13/10/2015, 10:48
Ωραία λίμνη... :p
Ναι, αλλα σε λαθος χρωμα, πρασινη :lol:
Εγώ θυμάμαι εκείνα τα VTR-SP1/SP2....
Θυμάται κανένας πόσο έκαναν; Όχι για να μην λέμε ότι οι Ιταλοί απλά πουλάνε μούρη...
Ακριβούτσικα ήταν...:p
Και κάτι κιτάκια που πούλαγε το HRC για να ράβουν μΠάτους είχαν από 110 ως 200 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ανα κιτάκι. Αν δεν με γελάει η μνήμη μου με μια κουβέντα που είχαμε εδώ μέσα με τον rein για τα ready to race γιαπωνέζικα.
RaGe_Raptor
13/10/2015, 10:52
Ακριβούτσικα ήταν...:p
Και κάτι κιτάκια που πούλαγε το HRC για να ράβουν μΠάτους είχαν από 110 ως 200 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ανα κιτάκι. Αν δεν με γελάει η μνήμη μου με μια κουβέντα που είχαμε εδώ μέσα με τον rein για τα ready to race γιαπωνέζικα.
Να σε κάτι τέτοια θρεντ χρειάζεται ένας Rein... :lol:
Περίεργο...
Τα Mille factory σίγουρα φοράνε Ohlins σταμπιλιζατέρ...
Οκ, αν υπήρχε καλό θα ήταν. Κάνουμε την πλάκα μας με ότι μπορούμε, τα υπόλοιπα είναι για πιο γρήγορα αγόρια.
Johny the Fox
13/10/2015, 10:58
Και το '' τουμπανο '' ,θα κυκλοφορησει με την καταλληλη συντηρηση σαν οποιοδηποτε μηχανακι.Τηρουμενων των αναλογιων δεν υπαρχει καμμια διαφορα ,αντιθετα απο οτι οι πολλοι πιστευουν.
Και το '' τουμπανο '' ,θα κυκλοφορησει με την καταλληλη συντηρησησαν οποιδηποτε μηχανακι.Τηρουμενων των αναλογιων δεν υπαρχει καμμια διαφορα ,αντιθετα απο οτι οι πολλοι πιστευουν.
Προφανώς εννοεί ότι έχουμε ένα SS και δεν έχουμε και πολλά € για την συντήρησή του... Οπότε διαλέγουμε ένα τζαπάν που δεν θέλει και πολλά...
Ξαναλέω, δεν είναι όλα τα μηχανάκια για όλους... Όπως και πολλά πράγματα στη ζωή μας. Επειδή όμως δεν μπορουμε να αγοράσουμε ή να συντηρήσουμε κάτι, δεν χρειάζεται να το απαξιώνουμε.
devil's animal
13/10/2015, 11:02
Η μεταπωλητικη αξια εχει πολλες μεταφρασεις ,ειδικα στην Ελλαδα σημερα.Αποτελει κριτηριο ''απωλειας''και επ'ουδενι κερδους.Παρε παραδειγμα τα αυτοκινητα μεγαλου κυβισμου η τα ακινητα
ακυρο παραδειγμα για τα αυτοκινητα μεγαλου κυβισμου και τα ακινητα...
τα μεν αν δεν υπηρχαν τα τελη, οι φοροι πολυτελειας και τα τεκμηρια θα μεσουρανουσαν...
τα δε στηριχτηκαν σε μια απιστευτη φουσκα που εσκασε...δεν μπορει καθε χρονο ενα ακινητο να παιρνει 20% ή και 30% πανω ετσι...(μιλαμε για τις καλες εποχες)...
εδω μιλαμε για ιδιας κατηγοριας μηχανηματα, με ιδια (πανω κατω) κυβικα και για ιδια χρηση...πιστα θες..αραγμα σε cafe...(το ducati ειναι και πιο μουρη αν το παρκαρεις καφετερια και ειναι τουμπανο απο ενα απλο gixxer)
ναι το οτι κυκλοφορανε ακομα τα χτ σε σχεση με τα duke επειδη καθε 20 χτ εβλεπες και ενα δουκα, προφανως δε παιζει ρολο...
ουτε το οτι τα duke τα ειχαν και αποκλειστικα κανιβαλοι, ενω τα χτ μπαρμπαδες με καφασια...ειχα και χτ αλλα τι διαβαζουμε ρπμ :lol:
τωρα για τις τιμες του καρ με τα τζιξερ και τα 1098, πασο
KotsosDR
13/10/2015, 11:07
Εχείς δίκιο σε πολλά , αλλα απο την άλλη έχουμε και περιπτώσεις όπως το πρόσφατο Η2R (που ειναι μια κατηγορία απο μόνο του ) , το v max που μετα απο χρόνια εσκασε το v rod και προσφατα το diavel κ.α.