View Full Version : Γενικο chat cbf600
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
Για όποιους ενδιαφέρονται έχω ανεβάσει ορισμένα αξεσουάρ και ανταλλακτικά για το CBF τα οποία μου έχουν μείνει
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=156610
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=156612
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=156613
ΝικόλαςXL
21/03/2019, 15:53
Βαγγέλη καλώς ήρθες στην παρέα ,
καλοτάξιδο , εύχομαι πολλά κ απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.:a013:
Και ήθελα ένα πίσω φανάρι , κυρίως για τα φλάς, ο προηγούμενος το είχε μάλλον στον ήλιο κ στο επάνω μέρος τους έχουν κάνει ενα κάτι σαν μικρές μικρές χαραματιές, αλλά δείχνουν εσωτερικά του πλαστικού, όσο κ να τα τρίβω δεν φεύγουν .
Γνήσια απο Σαρακάκη κοστίζουν καπου 18 ευρώ και τα δύο.
Aτιμο χρήμα .
Pano, Grafton 505 είσαι πηγή γνώσης . Αν πηγαίνει κουμπωτά το προστατευτικό το γνήσιο θα περιμένω κάμποσο κ θα το παραγγείλω. Τώρα αυτή την βίδα απο κάτω δεν την θυμάμαι πρέπει να ρίξω μια ματιά.
Θέλω κ λάδια/φίλτρο, εκλεισε κ δύο χρόνια το ψυκτικό, να μην αλλάξω κ υγρά στα φρένα ? :D
Μου λείπει κ το μπουζόκλειδο , άλλα έξοδα κ απο εκεί.:plaf:
Να δώ τι θα πρωτοκάνω με το χαρτζιλίκι μου :tooth:
Grafton 505
21/03/2019, 19:21
Pano, Grafton 505 είσαι πηγή γνώσης . Αν πηγαίνει κουμπωτά το προστατευτικό το γνήσιο θα περιμένω κάμποσο κ θα το παραγγείλω. Τώρα αυτή την βίδα απο κάτω δεν την θυμάμαι πρέπει να ρίξω μια ματιά.
Θέλω κ λάδια/φίλτρο, εκλεισε κ δύο χρόνια το ψυκτικό, να μην αλλάξω κ υγρά στα φρένα ? :D
Μου λείπει κ το μπουζόκλειδο , άλλα έξοδα κ απο εκεί.:plaf:
Να δώ τι θα πρωτοκάνω με το χαρτζιλίκι μου :tooth:
Γι' αυτό με λέει γέρο σοφό ο Slow ...
:a024: :lol:
harris_x
21/03/2019, 20:09
Δε βοηθάς. Γνωρίζω τουλάχιστον 2 τέτοιους.
:lol:
:moutza:
painterakis
22/03/2019, 20:01
....
Καλορίζικο το μηχανάκι, από προσωπική εμπειρία είναι τρομερό μηχανάκι που σε προκαλεί να ξεφύγεις πολύ από τα νόμιμα πλαίσια.
Προσοχή μόνο στα λάστιχα, λογικά θα έχει πάνω τα Dunlop D222, πάρα πολύ καλό λάστιχο στο στεγνό, μπορείς άνετα τα ξύσεις για πλάκα τους αποστάτες
404605
και να τελειώσεις τα ίδια ...
404606
αλλά όπως λέει ο γείτονας μου (από όπου και οι φωτογραφίες απο τη πρώτη του βόλτα) στο βρεγμένο λόγω χάραξης έχουν πολύ υδρολίσθηση.
Μάλιστα σκέφτεται να τα αλλάξει με road 5.
Βαγγέλης από Ιωάννινα και πλέον περήφανος κάτοχος ενός CBF 600 του 08.
Καλορίζικος και πάντα όρθιος, να το ευχαριστηθείς όσο δε πάει.
Εμενα μαρεσει αυτο που εκανες, μεταλλικό το τετράγωνο πλαίσιο και τσιμπημενο με ηλεκτροκολληση?
Είναι κολλημένο με τη ναυτιλιακή κόλλα sikaflex
404604
και ο λόγος είναι ότι το πλαίσιο είναι γαλβανιζέ και η σίτα ανοξείδωτη.
Cpt_Slow
23/03/2019, 12:28
Πατηρακια ξύνεις άνετα και με το cbf αν και δεν πρέπει να συμβαινει. Μην κοιτάς εδώ τους τραιουμφαδες που πάνε να μας την πούνε :lol:
painterakis
23/03/2019, 14:00
Πατηρακια ξύνεις άνετα και με το cbf αν και δεν πρέπει να συμβαινει. Μην κοιτάς εδώ τους τραιουμφαδες που πάνε να μας την πούνε :lol:
με όλα τα μηχανάκια τα τρώς αλλά εγώ αναφέρομαι στα ελαστικά, τα D222 είναι μούρλια για τρελές κλίσεις (και της τροχαίας).
Αν και είχα τα M7RR και είχα δοκιμάσει τα S20evo τα D222 είναι σε άλλο επίπεδο πρόσφυσης αρκεί να μην δουν νερό ....
Καλορίζικο το μηχανάκι, από προσωπική εμπειρία είναι τρομερό μηχανάκι που σε προκαλεί να ξεφύγεις πολύ από τα νόμιμα πλαίσια.
Προσοχή μόνο στα λάστιχα, λογικά θα έχει πάνω τα Dunlop D222, πάρα πολύ καλό λάστιχο στο στεγνό, μπορείς άνετα τα ξύσεις για πλάκα τους αποστάτες
404605
και να τελειώσεις τα ίδια ...
404606
αλλά όπως λέει ο γείτονας μου (από όπου και οι φωτογραφίες απο τη πρώτη του βόλτα) στο βρεγμένο λόγω χάραξης έχουν πολύ υδρολίσθηση.
Μάλιστα σκέφτεται να τα αλλάξει με road 5.
Καλορίζικος και πάντα όρθιος, να το ευχαριστηθείς όσο δε πάει.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές.
Είμαι ακομη στην αναμονή για την παραλαβή του. Υπολογίζω να το έχω μέσα Απριλίου.
Όσον αφορά τα λάστιχα, ναι μάλλον με τα Dunlop D222 θα έρθει για τα οποία έχω διαβάσει ανάμικτες κριτικές.
Δεν γνώριζα ότι είναι τόσο καλά στο στεγνό, όσο αναφέρεις.
Στο βρεγμένο όντως θα θέλουν προσοχή, αλλά το καλό είναι πως παραλαμβανω το μηχανάκι σε μια περίοδο που θα απαιτηθούν σημαντικά οι βροχές.
Μόλις περάσει διάστημα και κάνω χλμ και φτάσω προς το φθινόπωρο με τις βροχές να κάνουν την παρουσία τους, θα δω τι θα κάνω.
Τα Road 5 θα είναι στα υπόψη μου.
Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ νωρίς να κρίνω τι θα γίνει τότε.
Για άλλη μια φορά Ευχαριστώ για τις ευχές.
Cpt_Slow
27/03/2019, 09:20
χθες έκλεισε και για εμένα ο κύκλος cbf και επίσημα.
( Είπα να σας το πω χθες άλλα φοβόμουνα μην δεν μπορείτε να κοιμηθείτε :lol: )
doctoras
27/03/2019, 12:24
για πιο λόγο εγκαταλειπεις?
Grafton 505
27/03/2019, 20:01
Ρίψασπι ..... :a023:
:D
ΝικόλαςXL
01/04/2019, 18:42
Μειώνεται το παρεάκι κ αγχώνομαι .:(
@ Μαστρο doros74 , οπως έγραψα , έγραψα? δεν θυμάμαι, τελος πάντων ... πρόκειται να παραγγείλω τα δύο πίσω τζαμάκια των φλας .
Τα δικά μου έχουν μάλλον απο την ήλιο οχι ξεθωριάσει , έχουν κάνει κάτι σαν εσωτερικά ραγίσματα που δεν φευγουν με τρίψιμο, φθηνά είναι κ λέω να τα αλλάξω γιατί όλο εκεί πάει το μάτι μου.
Τα δικά σου είναι σε καλύτερη κατάσταση?
Ψάχνω κ για πίσω φτεράκι , έχετε τπτ υπ' όψιν σας? Μαρκες, τιμές κλπ. Ποιό είναι πιο κατάλληλο ?
painterakis
01/04/2019, 19:21
Λογικά, σκέψου ότι σαν σήμερα, πριν 6 χρόνια παρέλαβα το μοτοσακό και ήταν απο τα τελευταία.
Οπότε αν εγώ το έχω ήδη 6 χρόνια, η πλειονότητα θα πλησιάζει και θα περνά τη δεκαετία.
α ... το vstrom που είχα το άλλαξα στα 8 χρόνια.
Grafton 505
01/04/2019, 20:15
Εγώ το παντρεύτηκα και δεν το λέω για κακό. Ότι και να έρθει μετά, αν έρθει, το cbfακι θα μείνει.
Ψάχνω κ για πίσω φτεράκι , έχετε τπτ υπ' όψιν σας? Μαρκες, τιμές κλπ. Ποιό είναι πιο κατάλληλο ?
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=86803&highlight=%CF%86%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=74034&highlight=ermax
@ Μαστρο doros74 , οπως έγραψα , έγραψα? δεν θυμάμαι, τελος πάντων ... πρόκειται να παραγγείλω τα δύο πίσω τζαμάκια των φλας .
Τα δικά μου έχουν μάλλον απο την ήλιο οχι ξεθωριάσει , έχουν κάνει κάτι σαν εσωτερικά ραγίσματα που δεν φευγουν με τρίψιμο, φθηνά είναι κ λέω να τα αλλάξω γιατί όλο εκεί πάει το μάτι μου.
Τα δικά σου είναι σε καλύτερη κατάσταση?
Ναι είναι σε άριστη κατάσταση τα τζάμια του φαναριου. Δεν είναι ξεθωριασμένα καθόλου.
Εγώ το παντρεύτηκα και δεν το λέω για κακό. Ότι και να έρθει μετά, αν έρθει, το cbfακι θα μείνει.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=86803&highlight=%CF%86%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=74034&highlight=ermax
Εγώ είχα βάλει αυτό https://www.motoraid.eu/mymoto/honda/skidmarx-rear-hugger-honda-cbf-600-08-?mfp=42f-etos-kataskeyis%5B269%5D%2C49f-epilexte-montelo-honda%5B351%5D
Είναι μιας αγγλικής εταιρείας, της Skidmarx. Πολύ καλό ήταν και εύκολη η τοποθέτηση.
ΝικόλαςXL
09/04/2019, 18:39
Λέω να παραγγείλω κατι σαν αυτό ...
https://www.aliexpress.com/item/Earphone-Waterproof-Wireless-Long-Standby-Helmet-Headset-Hands-Free-Easy-Operation-Bluetooth-Motorcycle-Energy-Saving-Music/32990341548.html?spm=2114.search0103.3.196.23862e5fD2cCN1&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_ 453_10083_454_10103_10618_10304_10307_10820_10821_537_10302_536,searchweb201603_80,ppcSwitch_0&algo_expid=eb97a958-07fd-4241-9bdc-854c8ab033fe-28&algo_pvid=eb97a958-07fd-4241-9bdc-854c8ab033fe&transAbTest=ae803_5
Είναι κάτω απο τα 22 ευρω που είναι το όριο για επιπρόσθετα έξοδα εκτελωνισμου κλπ .(ετσι έχω ακούσει δλδ)
Τι λέτε?
Grafton 505
11/04/2019, 16:12
Μάλλον θα μας πεις εσύ Νικόλα. :lol:
Το κακό είναι ότι δεν έχει κανένα feedback αλλά το έχει στείλει σε καναδύο στην ευρώπη. Και οι ευρωπαίοι, συνήθως, feedbackάρουνε στα online.
ΝικόλαςXL
11/04/2019, 18:32
Ο κύβος ερρίφθη, το παράγγειλα .
Θα δείξει ....
Grafton 505
11/04/2019, 18:47
Ο κύβος ερρίφθη, το παράγγειλα .
Θα δείξει ....
:a08:
painterakis
19/04/2019, 19:55
Δε ξέρω αν έχει συμβεί σε εσάς (αν θυμάμαι καλά το είχε πάθει ο καπετάν αργός πριν καιρό) αλλά εγώ έχω φάει τη ξενέρα τη ζωής μου.
4ς φορές στα 6 χρόνια, στη 3η να έχω πέσει εξαιτίας του μιας και έσβησε σε μια αναστροφή σε ανηφόρα (ευτυχώς με μικρή ταχύτητα).
Κόβονται τα καλώδια της κεραίας το HISS (3 φορές) και μια το καλώδιο του κλειδιού.
Άντε πάλι ξήλωμα της μούρης για να βγούν οι φύσες να γίνει μάτιση ...
Έχετε καμιά ιδέα να σταματήσει το θέμα;
406156
Grafton 505
19/04/2019, 21:23
Δε ξέρω αν έχει συμβεί σε εσάς (αν θυμάμαι καλά το είχε πάθει ο καπετάν αργός πριν καιρό) αλλά εγώ έχω φάει τη ξενέρα τη ζωής μου.
4ς φορές στα 6 χρόνια, στη 3η να έχω πέσει εξαιτίας του μιας και έσβησε σε μια αναστροφή σε ανηφόρα (ευτυχώς με μικρή ταχύτητα).
Κόβονται τα καλώδια της κεραίας το HISS (3 φορές) και μια το καλώδιο του κλειδιού.
406156
Έλα ρε φίλε. Πάλι ;
Σίγουρα θες καλύτερη δρομολόγηση στα καλώδια.
Μια φορά μου έτυχε στο καλώδιο του κλειδιού. Το έφτιαξα, πρόσεξα παρά πολύ πως να τακτοποιήσω τα καλώδια και από τότε όλα καλά.
ΝικόλαςXL
20/04/2019, 14:49
406156
Θα αγοράσεις καλώδια σιλικονούχα, στην μάτιση ίσως να έχεις θέμα γιατί αν θυμάμαι καλά δεν πιάνει σε αυτά η κόληση επειδή είναι ατσάλινα κ δεν τσακίζουν.
Στο σημείο που βγαίνουν απο την κεραία θα βάλεις θερμόκολλα μαύρη ελαστική η παρμπριζόκολα.
Το μακαρόνι που θα τα περάσεις να είναι σχετικά φαρδύ, να περνάνε ανετα κ να προσέξείς επίσης όπως ειπώθηκε απο πού θα τα περάσεις ωστε να καταπονούνται λιγότερο.
ΝικόλαςXL
20/04/2019, 14:56
Ξέχασα ...
Ο συνδετήριος κρίκος της αλυσίδας κόλησε, δεν τσακίζει με το χέρι. Μάλλον ο μάστορης τον παράσφιξε.:a52:
Αλυσίδα είναι η DID 525 (VX G&B) x 124 Links ,
http://www.alexopoulos.gr/ProductDetails.aspx?family=%CE%91%CE%9B%CE%A5%CE%A3%CE%99%CE%94%CE%95%CE%A3&group=02&category=%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3_02&subcategory=%CE%91%CE%9B_525_%CE%A7%CE%A1_XR_VX_02&product=E278A4C9-A93C-477B-ACC4-B37886522270
κ δεν έχει πάνω απο 4000χλμ.
Τι κάνω? πρέπει να αγοράσω κρίκο απο τον Αλεξόπουλο? να τον έχω μαζί μου, η όπου κ να πάω θα βρούν κρίκο να βάλουν?
sapila racing
20/04/2019, 15:57
Ξέχασα ...
Ο συνδετήριος κρίκος της αλυσίδας κόλησε, δεν τσακίζει με το χέρι. Μάλλον ο μάστορης τον παράσφιξε.:a52:
Αλυσίδα είναι η DID 525 (VX G&B) x 124 Links ,
http://www.alexopoulos.gr/ProductDetails.aspx?family=%CE%91%CE%9B%CE%A5%CE%A3%CE%99%CE%94%CE%95%CE%A3&group=02&category=%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3_02&subcategory=%CE%91%CE%9B_525_%CE%A7%CE%A1_XR_VX_02&product=E278A4C9-A93C-477B-ACC4-B37886522270
κ δεν έχει πάνω απο 4000χλμ.
Τι κάνω? πρέπει να αγοράσω κρίκο απο τον Αλεξόπουλο? να τον έχω μαζί μου, η όπου κ να πάω θα βρούν κρίκο να βάλουν?
Πάρε τον δικό της κρίκο απο τον Αλεξόπουλο και μετα η τον βαζεις εσυ η σε συνεργείο.
Κανονικά ο μάστορας που την έβαλε πρέπει να το φτιάξει δωρεαν.
Cpt_Slow
21/04/2019, 11:50
406156
Εγώ απλά άλλαξα καλώδιο με το γνήσιο και ας το ξαναπάθει μετά απο 50+k χλμ. (άλλος θα το πληρώσει τότε :lol:)
Είχα κάνει 2 επισκευές με κόλλημα αλλά ξανακοβόταν λίγο πιο δίπλα κάθε φορά. Ημουν τυχερός γιατί ανάμεσα στις 2 επισκευές έκανα κ ενα ταξίδι εξωτερικό 3500χλμ ευτυχώς χωρίς πρόβλημα.
ΝικόλαςXL
21/04/2019, 18:18
Πάρε τον δικό της κρίκο απο τον Αλεξόπουλο και μετα η τον βαζεις εσυ η σε συνεργείο.
Κανονικά ο μάστορας που την έβαλε πρέπει να το φτιάξει δωρεαν.
Τ θέμα είναι οτι δεν το πιρτσίνωσα εγώ,
αλλά εξουσιοδοτημένο Honda
που είναι κ εξουσιοδοτημένο του Αλεξόπουλου
που είναι αντιπρόσωπος της Did.
Ηταν απο την αρχή πιό σφιχτός απο τους υπόλοιπους, κ μετα απο 500χλμ πήγα επίτηδες στον ίδιο για δήθεν έλεγχο κ μάζεμα , κ τότε είπε οτι ετσι είναι κ θα στρώσει.
Ομως ο κρίκος είχε διαφορετική άποψη κ εσφιξε τόσο , ωστε να μην επανέρχεται πλέον με το χέρι.
Aρα , πρέπει να βρώ ακριβώς τον κρίκο για τον συγκεκριμένο τύπο αλυσίδας κ να βρώ κ σωστό ανθρωπο να τον τοποθετήσει.
Μόνος δεν επιχειρώ, είναι κάτι που δεν έχω ασχοληθεί κ δεν μπορώ να εμπιστευθώ την δουλειά που θα κάνω .
Αυριο θα κάνω ένα τηλ στον Αλεξόπουλο, κ η θα πάω απο εκεί για κρίκο, η εάν μου συστήσει άλλο μαγαζί θα δώ τι θα κάνω.
Εχω κ έναν στην Καλιθέα με συνεργείο υποψήφιο, το κακό είναι οτι ο πρώτος που αποδείχτηκε μάπας το έπαιζε κ πολύ μάστορης κ τώρα δεν εμπιστεύομαι κανέναν.
Ομως θα πάω κ στον πρώτο , ετσι για το γμτ!
Τη στραβή πρέπει να τη διορθώνει αυτός που την έκανε και φυσικά τσαμπα
ΝικόλαςXL
22/04/2019, 18:55
Τελικά πήρα τηλ σήμερα τον Αλεξόπουλο κ με ήπιο τρόπο τους εξήγησα τι συνέβη.
Μετά τηλ στον μάστορη, έφερε τον επίμαχο κρίκο κ το απόγευμα πέρασα κ τον τοποθέτησε.
Οταν παίρνοντας το βλέμμα του ασχετου που σκοτώνει τον ρώτησα γιατί συνέβη αυτό μου είπε η απο έλλειψη συντήρησης
(σε ποιόν βρήκε να το πεί τώρα αυτό ) η απο υπερβολικό σφίξιμο του κρίκου όταν τον βάλανε .
Του λέω , δλδ εσύ .
Δεν ξαναμίλησε , πλήρωσα μόνο τον κρίκο κ έφυγα.
Επιστρέφοντας σπίτι τον έλεγξα , καμμία σχέση με την 1η φορά .
Ελπίζω τώρα να είναι σωστά πιρτσινωμένος κ να μην ψάχνω για αλυσίδες.
Θα δείξει ...
Grafton 505
22/04/2019, 20:21
Βάλε μια φωτογραφία να τον δούμε. Έτσι από περιέργεια.
406156
Το καλώδιο χρειάζεται άλλη δρομολόγηση. Πρέπει να αφήσεις μπόσικα, να το αφήσεις πιο ελέυθερο και να μην ακουλουθήσεις την διαδρομή που έχει από το εργοστάσιο με τα δεματικά μαζί με τα υπόλοιπα καλώδια. Εγώ έτσι έκανα και ποτέ δεν είχα ξανά πρόβλημα, όταν μου είχε κοπεί και το είχα επισκευάσει.
ΝικόλαςXL
25/04/2019, 20:05
Βάλε μια φωτογραφία να τον δούμε. Έτσι από περιέργεια.
Tον νεο κρίκο?
Grafton 505
25/04/2019, 22:02
Tον νεο κρίκο?
Ναι.
ΝικόλαςXL
27/04/2019, 19:46
Οκ, ανεβαζω μερικές :
406336
406337
406338
ΝικόλαςXL
27/04/2019, 19:50
406339
406340
406341
Ελπίζω να έκανε καλή δουλειά αυτή τη φορά .
Ο κρίκος είναι το ίδιο σφιχτός με τους υπόλοιπους, αλλωστε η αλυσίδα έχει μόλις 3000χλμ.
ΥΓ: Γιατί οταν βάζω επιλογή απο URL για να ανεβασω φωτό απο το dropbox δεν το δέχεται?
Καλή Ανάσταση να έχουμε σύντροχοι , Καλοσούβλιστο το αρνάκι,
υγεία , χαρά κ αισιοδοξία .
Grafton 505
02/05/2019, 16:32
Καλή Ανάσταση να έχουμε σύντροχοι , Καλοσούβλιστο το αρνάκι,
υγεία , χαρά κ αισιοδοξία .
Αληθώς !
Από πάνω σύντροχε. Να φαίνεται πόσο σφιχτός είναι.
Όπως εδώ.
406533
ΝικόλαςXL
02/05/2019, 18:32
Eλήφθη .
Αν δεν είναι απο πάνω θα είναι η απο κάτω η στο πίσω γρανάζι.
ΝικόλαςXL
09/05/2019, 20:40
Στα έξοδα πάλι .
Ψυκτικό / ροδέλα , πίσω τζαμάκια φλας κ βίδες, λαδάκι, φίλτρο/ροδέλα, και ενα λίτρο υγρό φρένων Divinol, για πέτε, είναι καλό? Η να πάρω Ferodo?
406696
Grafton 505
09/05/2019, 21:29
Στα έξοδα πάλι .
Ψυκτικό / ροδέλα , πίσω τζαμάκια φλας κ βίδες, λαδάκι, φίλτρο/ροδέλα, και ενα λίτρο υγρό φρένων Divinol, για πέτε, είναι καλό? Η να πάρω Ferodo?
406696
Πολλά ψυκτικά ρε συ Νικόλα. Για το υγρό φρένων δεν ξέρω, αλλά πόσο χάλια να είναι ;
Αν είναι dot 4 είσαι οκ. Μια καλή εξαέρωση και αλλαγή ξανά σε 2 χρόνια. Συμβουλή: αλλαγή υγρών φρένων κάθε 2χρονια γιατί είναι ευαίσθητα, εκτεθειμένα σε τρελές θερμοκρασίες, συλλέγουν υγρασία, και γενικά αλλάζει η σύσταση τους και φυσικά η συμπεριφορά τους.
Πότε μα ποτέ δεν βάζουμε τα υγρά φρένων που μας περίσσεψε πριν 1-2 χρόνια και το έχουμε στην αποθήκη. Θα έχουν τραβήξει όλη την υγρασία της αποθήκης. Πάντα καινούργια.
ΝικόλαςXL
11/05/2019, 18:34
........ Για το υγρό φρένων δεν ξέρω, αλλά πόσο χάλια να είναι ;
Τώρα αυτό το λές για να με κάνεις να αισθανθώ καλύτερα δλδ? :)
Πήρα κ για εναν φίλο με το 1000, λεω το δικό μου κοντα 2.5 λίτρα, το δικό του κάνα τριάρι, ε, να μείνει κ κάνα λίτρο , ανθρώποι είμαστε μη γίνει κ κάνα λάθος .:blush:
Τελικά , είχε δίκιο ο φίλος, τα πίσω φλας είχαν ξεθωριάσει, σαν να είχαν μια κιτρινωπή απόχρωση κ οχι αυτήν σαν διάφανο μολυβί, τωρα μπήκα κ στην περιέργεια για τα εμπρός , αλλά μπροστα δεν αλλάζει μόνο το τζάμι μου φαίνεται.
Κάτι χρωστάω ετσι? Πώς είναι?
406727
406728
Grafton 505
11/05/2019, 22:36
Τώρα αυτό το λές για να με κάνεις να αισθανθώ καλύτερα δλδ? :)
:D
μπροστα δεν αλλάζει μόνο το τζάμι μου φαίνεται.
Έχω την εντύπωση ότι είναι κολημένο, το τζαμάκι στο στέλεχος και βγαίνει όλο μαζί, αλλά θα το δω αύριο.
edit : Ένα κομμάτι είναι. -> https://www.cmsnl.com/honda-cbf600sa-2009-9-european-direct-salesabs-bct_model18669/partslist/F__2600.html#.XNcy6NR94ts
Κάτι χρωστάω ετσι? Πώς είναι?
Δείχνει να είναι λίγο πιο σφιχτό και προς τα μέσα, από τα άλλα, αλλά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Μπορεί να ξεγελάει και η φωτογραφία βεβαία και να είναι ακριβώς.
ΝικόλαςXL
12/05/2019, 09:48
Ναι αυτό που λές ισχύει, μοιάζει να είναι ενα ελάχιστο πιό σφιχτός , αλλά ας ελπίσουμε οτι η αιτία είναι το ματι μου το τσακίρικο κ η πρεσβυωπία :) ,
δεν θα ήθελα τέτοιες σκέψεις τέτοια ώρα .:hmm:
Μελετώντας το μανιουάλι πρωί πρωί για να ξαναθυμηθώ την σειρά εξαέρωσης στα φρένα , βλέπω οτι βασικά χρησιμοποιεί ''εξαερωτήρα φρένων'' η κοινώς ''Brake Bleeder''.
Eριξα μια ματιά στο νετ σχετικά, υπάρχουν πολλά σχέδια κ είδη, κ εδώ στο Ελλάντα τιμές κοντά στα 50 ευρώ , εχουν κ οι σχιστομάτηδες απο 15 εως 30 κάτι κ απο ότι είδα ιδιο πράμα είναι .
Oι τιμές βεβαια είναι για νάναι :)
http://www.ergaleiostore.gr/index.php?act=viewProd&productId=2182
https://www.amazon.co.uk/RUNMIND-Pneumatic-Pressure-Motorcycle-Accessories/dp/B07RR7KZ54/ref=sr_1_fkmr0_1?imprToken=yQZhxiV27Hbi9OS-7Z2HXA&keywords=Motive+Products%2C+European+Power+Brake+Bleeder%2C+0100%2C+Hand+Pump+Pressure+Tank+with+Ada pter&linkCode=g13&qid=1557647208&s=automotive&sr=1-1-fkmr0
Εγώ βέβαια ως τα τώρα εκανα την δουλεια στο μηχανάκι κ στο αυτοκίνητο με την κλασική μέθοδο που αναφέρει κ το μάνιουαλ , τρομπάροντας κ χαλαρώνοντας /σφίγγοντας την βαλβίδα.
Αν όμως με 20 ευρώ κανω την ζωή μου ευκολότερη κ φυσικά δεν θα χρειάζομαι κ δεύτερο ατομο , λέω να το παραγγείλω.
Για πέτε λοιπόν σύντροχοι , αξίζει τον κόπο?
Αυτό το εργαλείο είναι για να κάνεις αλλαγή υγρών φρένων από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή το συνδέεις στην δαγκάνα και γεμίζεις;;;;;; ή δουλεύει αλλιώς;;;;;
Grafton 505
12/05/2019, 17:32
Ναι αυτό που λές ισχύει, μοιάζει να είναι ενα ελάχιστο πιό σφιχτός , αλλά ας ελπίσουμε οτι η αιτία είναι το ματι μου το τσακίρικο κ η πρεσβυωπία :) ,
δεν θα ήθελα τέτοιες σκέψεις τέτοια ώρα .:hmm:
:lol: Χαλάρωσε, μια χαρά είναι. Περίμενα να το δω πολύ πιο μέσα. Το μανουαλ λέει τι αποστάσεις πρέπει να έχουν οι πίροι και τα πλακάκια της αλυσίδας.
Για πέτε λοιπόν σύντροχοι , αξίζει τον κόπο?
Αξίζει και παρααξίζει. Έχω βάλει σκοπό να πάρω ένα τέτοιο εδώ και πολύ καιρο, αλλά το αναβάλω. Αυτός από το amazon δεν στέλνει Ελλάδα.
Αυτό το εργαλείο είναι για να κάνεις αλλαγή υγρών φρένων από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή το συνδέεις στην δαγκάνα και γεμίζεις;;;;;; ή δουλεύει αλλιώς;;;;;
Το συνδέεις στην δαγκάνα και με την υποπίεση που δημιουργεί ρουφάει τον αέρα από τις σωληνώσεις και το ρεζερβουάρ του φρένου.
ΝικόλαςXL
13/05/2019, 19:34
Να ξοδευτείς κ εσύ όπως κ εγώ ...
https://www.ebay.com/itm/Air-Pneumatic-Vacuum-Auto-Brake-Clutch-Bleeder-Bleeding-Fluid-Tool-Kit-Fashio/372667499241?hash=item56c4b6c2e9:g:OM8AAOSw33lcwBOI
.... αυτό λέω να πάρω .
Με τα Divinol τι να κάνω , :hmm: , DOT4 είναι , αλλά όλα τα DOT4 είναι ίδια ?
doctoras
14/05/2019, 08:18
Εφόσον τα πηρες βαλε τα, γερμανικα λεει οτι ειναι δεν βλεπω γιατι να μην κάνουν δουλειά, ολα τα dot4 ειναι τα ιδια, την επόμενη φορα θα πας σε κατι πιο αναγνωρισμένο
ΝικόλαςXL
14/05/2019, 19:46
Εφόσον τα πηρες βαλε τα,
Aυτό , δεν παίζει , δε μπεστ ορ ναθινγκ :)
Θα τα βάλω στο αυτοκίνητο.
την επόμενη φορα θα πας σε κατι πιο αναγνωρισμένο
Ferodo είχα,πάλι τα ίδια θα βάλω . Λέω εκτός κ αν έχετε τπτ καλύτερο να προτείνετε.
Σήμερα αλλαξα ψυκτικό, τι σπαστικό που δεν φαίνεται η τάπα απο πάνω κ ετσι παραγεμίζεις κ κάνεις το κινητήρα χάλια .:a52:
thanosgp
14/05/2019, 20:41
[QUOTE=ΝικόλαςXL;2990802]406339
406340
406341
Ελπίζω να έκανε καλή δουλειά αυτή τη φορά .
Ο κρίκος είναι το ίδιο σφιχτός με τους υπόλοιπους, αλλωστε η αλυσίδα έχει μόλις 3000χλμ.
3000χλμ και τόσο καθαρή αλυσίδα,ωραίος!Με ποιά προ'ι'όντα την καθαρίζεις /λαδώνεις αν επιτρέπεται?
ΝικόλαςXL
15/05/2019, 20:19
Για να πω την αλήθεια το μηχανάκι χρησιμοποιείται μόνο για λόγους αναψυχής, δλδ βόλτες κ κοψίδια.
Κάνει χιλιόμετρα , αλλά καθαρά χιλιόμετρα , χωρίς βροχές, χωματόδρομους κλπ.
Την αλυσίδα την λιπαίνω κάθε 200 χλμ με βαλβολίνη 90αρα (κάποτε δοκίμασα μια πιο χοντρή μου φαίνεταιν 140αρα αλλά ήταν σαν τσίχλα κ δεν ...) απο μερικές σταγόνες σε κάθε κρίκο, επάληψη με μια παλιά οδοντόβουρτσα , μια στροφή κ οκ.
Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η φυγόκεντρος :) , εντάξει πιτσιλάει αλλά με ένα η δύο το πολύ μωρομάντηλα έχεις κάνει τον τροχό τζαμι.
Την λιπαίνω απόγευμα κ κάτω απο την αλυσίδα έχω βάλει ενα πιατάκι πλαστικό για γλάστρες 90Χ15 που κάνει καλή δουλειά κ γλυτώνω το κράξιμο.
Την επομένη απλά κάνω μια διαδρομή κοντα χιλιόμετρο μεχρι το μπετζινάδικο , βάζω αέρα , στραγγίζει το περίσεμα κ επιστροφήσε αργό ρυθμό .
Ετσι πεταει τα περισέματα .:)
Μια φορά στο εξάμηνο την κάνω μπάνιο με βαλβολίνη κ οδοντόβουρτσα.
Εδώ στο βίντεο δείχνω την διαδικασία αλλά στο προηγούμενο μηχανάκι .
https://www.youtube.com/watch?v=vqaMaRrPsDc&feature=youtu.be
ΝικόλαςXL
19/05/2019, 18:21
Τα μπλουτούθ ήρθαν ...
Και που ήρθαν δλδ ...
Την πάτησα σύντροχοι .:a018:
Αντί για την μαγική λέξη intercom εψαχνα για headset , και έτσι ήρθαν , λειτουργούν , αλλά δεν επικοινωνούν μεταξύ τους .
Κόστος 22 ευρώ το ένα , αν κάποιος τα θέλει βλέπουμε κ φυσικά την τιμή την συζητάμε .
Κρίμα .
406840
406841
ΝικόλαςXL
23/05/2019, 18:21
Ωχ , τι έγινε κ εξαφανιστήκατε? :)
Grafton 505
23/05/2019, 20:45
Ωχ , τι έγινε κ εξαφανιστήκατε? :)
Τα πουλήσανε ... :lol:
ΝικόλαςXL
24/05/2019, 18:03
Μη το γελάς , εσύ κ εγώ μείναμε .
Η δεν μας περισσεύουν η βαρεθήκαμε την διαδικασία της αλλαγής.
Grafton 505
24/05/2019, 22:21
Μη το γελάς , εσύ κ εγώ μείναμε .
Η δεν μας περισσεύουν η βαρεθήκαμε την διαδικασία της αλλαγής.
Καλά δεν περισσεύουν αλλά εγώ είπα να το παντρευτώ !
panavour
25/05/2019, 09:00
Καλημερα παιδες και απο μενα.Μια γρηγορη ερωτηση,επειδη ενδιαφερομαι να αγορασω μια στοκαρισμενη καινουργια cbf600s απο γνωστο μαγαζι στον κορυδαλλο αλλα δεν γνωριζω ακριβως την χρονολογια παραγωγης,πως μπορω απο το νουμερο στον σκελετο να δω ποτε παρηχθη το μηχανακι?? 6100 ειναι σωστη τιμη? ευχαριστω εκ των προτερων οποιον ξερει να μου απαντησει.Μιλαω για το πρωτο μοντελο με το καρμπυρατερ.
doctoras
25/05/2019, 09:27
Καλημερα παιδες και απο μενα.Μια γρηγορη ερωτηση,επειδη ενδιαφερομαι να αγορασω μια στοκαρισμενη καινουργια cbf600s απο γνωστο μαγαζι στον κορυδαλλο αλλα δεν γνωριζω ακριβως την χρονολογια παραγωγης,πως μπορω απο το νουμερο στον σκελετο να δω ποτε παρηχθη το μηχανακι?? 6100 ειναι σωστη τιμη? ευχαριστω εκ των προτερων οποιον ξερει να μου απαντησει.Μιλαω για το πρωτο μοντελο με το καρμπυρατερ.
αν είναι αυτό (https://www.car.gr/2703162-honda-cbf-600s#modal)
Πρόσεχε!!
είναι μοντέλο '04-'07
το πολύ κακό είναι οτι είναι βαμμένο άσπρο απο τον εμπορο διότι δεν υπήρχε τέτοιο χρώμα στο συγκεκριμένο μοντέλο (PC38)
δες εδώ (https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CBF600)
"4 colours were offered for the faired version- black, dolphin grey, pearl red and metallic blue".
το γνήσιο χρώμα αναφέρεται κάτω απο την σέλα του συνεπιβάτη
406949
τώρα τα 6100 κάτω απο αυτά τα δεδομένα ακούγονται πολλά, θα μπορούσες να βρεις το επόμενο μοντέλο μεταχειρισμένο(αν δεν σε πειράζει) πρώτο χέρι με ενημερωμένο book service
αντιπρόταση: εάν αποδεδειγμένα απο σωστό έλεγχο σε μηχανικό εκτός απο το χρώμα δεν έχει καποιο θέμα μια πρόταση στα 4900 θα ήταν καλό ντίλ
Cpt_Slow
25/05/2019, 21:49
Αν δεν ψάχνεις ντε και καλά για καινούριο, μπορείς να βρείς μτχ το επόμενης γενιάς με συνδιασμένο abs και ψεκασμό σε αρκετά καλή τιμή. Ένα καλοσυντηρημένο μην σε φοβίζει καθώς μιλάμε για μηχανάκι συνώνυμο της αξιοπιστίας.
Να αναρωτηθω γιατί ένας έμπορος αναγκάστηκε να βάψει ένα καινούριο μηχανάκι?
Grafton 505
25/05/2019, 22:39
Στο ψεκαστό στην αριστερή πλευρά, ακριβώς πάνω από την πίπα του μπουζί είναι το καρτελάκι με τα νούμερα της μηχανής. Το κλασικό ορθογώνιο ασπρόμαυρο μεταλλικό ταμπελάκι.
Στο προηγούμενο μοντέλο με το καρμπιρατέρ είναι στην κολόνα στου τιμονιού στην δεξιά πλευρά.
Εκεί λοιπόν θα διαβάσεις τον αριθμό πλαισίου :
Για το καρμπυρατεράτο (2003-2007) χχχPC38χ06χχxxxxxxx
406966
Για το ψεκαστό (2008-2013) χχχPC43χ08χχxxxxxxx
406967
Το ψεκαστό καινούργιο είχε 7800€. Για μένα τα 6100€ είναι πολλά για new stock ακόμα και για το ψεκαστό. Η παραγωγή του CBF σταμάτησε το 2013. Αυτά.
andreastwin
26/05/2019, 16:32
αν είναι αυτό (https://www.car.gr/2703162-honda-cbf-600s#modal)
Πρόσεχε!!
είναι μοντέλο '04-'07
το πολύ κακό είναι οτι είναι βαμμένο άσπρο απο τον εμπορο διότι δεν υπήρχε τέτοιο χρώμα στο συγκεκριμένο μοντέλο (PC38)
δες εδώ (https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CBF600)
"4 colours were offered for the faired version- black, dolphin grey, pearl red and metallic blue".
το γνήσιο χρώμα αναφέρεται κάτω απο την σέλα του συνεπιβάτη
406949
τώρα τα 6100 κάτω απο αυτά τα δεδομένα ακούγονται πολλά, θα μπορούσες να βρεις το επόμενο μοντέλο μεταχειρισμένο(αν δεν σε πειράζει) πρώτο χέρι με ενημερωμένο book service
αντιπρόταση: εάν αποδεδειγμένα απο σωστό έλεγχο σε μηχανικό εκτός απο το χρώμα δεν έχει καποιο θέμα μια πρόταση στα 4900 θα ήταν καλό ντίλ
οραιος ο doctoras.
ΝικόλαςXL
03/06/2019, 19:05
Εναπομείναντες σύντροχοι.
Εχω ένα θέμα , η θεματάκι.
Πριν κάνα εξάμηνο αρχισε να γρατζουνάει ελαφρώς ο λεβιές ταχυτήτων . Δλδ αρχισε μια μεταλική αίσθηση σαν να έχει παλιώσει το λάδι.
Δεν κατέβαιναν μαλακά οι ταχύτητες κ κάτω απο την 3η ενώ είχα 2α αντιδρουσε σαν να είχα 1η , το τσούλαγα μπρός πίσω μπάς κ κατέβει στην νεκρά η στην 1η.
Είπα οτι ηταν θέμα λαδιού, τα άλλαξα πρόσφατα κ δεν είδα βελτίωση .
Μου κάνει εντύπωση που η ντίζα είναι τελείως τεντωμένη απο την μεριά της καμπάνας κ στην μανέτα έχει ρυθμιστεί 1εκ έξω.
Κάτι άλλο που παρουσιάζει είναι οτι μερικές φορές (οχι πάντα) ενώ πατάω συμπλέκτη το μηχανάκι τσουλάει ,
σαν να είμαι ακριβώς στο σημείο που συμπλεκτάρει κ αφήνω / τραβάω +- 1 χιλιοστό την μανέτα .
Κάνει σαν να ανοιγοκλείνεις το γκάζι .
Ρύθμισα λίγο περισσότερο την μανέτα κ αυτό το φαινόμενο δεν ξαναπαρουσιάστηκε μέχρι στιγμής.
Ο προηγούμενος χρησιμοποιούσε λάδι Liqui Moly, εγώ τα Bell Ray 10/40 ημισυνθετικό. Να φταίει το λάδι? η ντίζα είναι στα τελευταία της κ έχει ξεχειλώσει, η πάω για δισκάκια?
Αλλά δεν πατινάρει σε οποιαδήποτε ταχύτητα.
Grafton 505
03/06/2019, 20:08
Πριν κάνα εξάμηνο αρχισε να γρατζουνάει ελαφρώς ο λεβιές ταχυτήτων . Δλδ αρχισε μια μεταλική αίσθηση σαν να έχει παλιώσει το λάδι.
Δεν κατέβαιναν μαλακά οι ταχύτητες κ κάτω απο την 3η ενώ είχα 2α αντιδρουσε σαν να είχα 1η , το τσούλαγα μπρός πίσω μπάς κ κατέβει στην νεκρά η στην 1η.
Μου κάνει εντύπωση που η ντίζα είναι τελείως τεντωμένη απο την μεριά της καμπάνας κ στην μανέτα έχει ρυθμιστεί 1εκ έξω.
Κάτι άλλο που παρουσιάζει είναι οτι μερικές φορές (οχι πάντα) ενώ πατάω συμπλέκτη το μηχανάκι τσουλάει ,
σαν να είμαι ακριβώς στο σημείο που συμπλεκτάρει κ αφήνω / τραβάω +- 1 χιλιοστό την μανέτα .
Ρύθμισα λίγο περισσότερο την μανέτα κ αυτό το φαινόμενο δεν ξαναπαρουσιάστηκε μέχρι στιγμής.
Ο προηγούμενος χρησιμοποιούσε λάδι Liqui Moly, εγώ τα Bell Ray 10/40 ημισυνθετικό. Να φταίει το λάδι? η ντίζα είναι στα τελευταία της κ έχει ξεχειλώσει, η πάω για δισκάκια?
407134
Ίσως είσαι στην αρχή για αλλαγή σε δίσκους συμπλέκτη. Τα λάδια είναι καλά και τα δυο.
doctoras
03/06/2019, 20:14
αν δεν υπάρχει αίσθηση πατιναρίσματος πιστεύω οτι δεν παιζουν δισκάκια, ρωτήσε ποσο κάνει η γνήσια ντίζα αν κάνει κανα 30ρι χτύπα την.
Αν δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα / έτος και αφού είσαι ψείρας γιατί δεν βάζεις συνθετικό λαδάκι να γλυκαίνουν όλα εντός μοτερ? βρίσκω μοτουλ 7100 10.8 ευρώ/λτ
Ο προηγούμενος χρησιμοποιούσε λάδι Liqui Moly, εγώ τα Bell Ray 10/40 ημισυνθετικό. Να φταίει το λάδι? η ντίζα είναι στα τελευταία 10 της κ έχει ξεχειλώσει, η πάω για δισκάκια?
Είπα να σε πώ για τα λάδια, και γώ ΕΧΡ 10/40 Bel-Ray βάζω, και δέν τ'αλλάζω με τίποτα, το σαζμανάκι δουλεύει ''βουτηράτα, ραπτομηχανή'', τα έχω κόλλημα χρόνια τώρα τα Β/L, περί ορέξεως που λένε βέβαια.
Εγώ θα έκανα για μένα, για αρχή, την εξής δοκιμή, προσπάθησε κάργα φρεναρισμένος να ξεκινήσεις, για να τσεκάρεις το πατινάρισμα, άν σβήσει είσαι Ο.Κ, άν κάνει πως θέλει να ξεκινήσει πατινάρεις, και μετά θα έπαιξα με ρυθμίσεις.
καλή ευκολία.......
andreastwin
03/06/2019, 21:51
το ιδιο μου ειχε κανει και εμενα σε ενα ταξιδι στην σερβια προπερσι. ακριβος τα ιδια συμπτωματα, και με τα ιδια λαδια που εβαλες και εσει bell-ray 10/40 ημισυνθετικα, τα αλλαξα στην σερβια με ΕΚΟ 10/40 ημισυνθετικα και απο τοτε δεν εχω προβλημα. το αποτελεσμα για εμενα ηταν οτι τα λαδια καικαν [εσπασαν] παρ'ολο που ειχαν 2200 χιλ. αλλα λογο θερμοκρασιας τα επεξαν. και λεω, εχουν ακουστει πολλα για μαιμουδες λαδια λες!!!!!! παντος στην αλλη μηχανη μου εβαλα Liqui Moly. και τα bell-ray δεν θα τα ξαναβαλω.
ΝικόλαςXL
04/06/2019, 19:29
@ Grafton 505 , αυτό με την ελεύθερη διαδρομή της μανέτας δεν το έχω καταλάβει , εγώ λοιπόν την ρυθμίζω πρακτικά ετσι ώστε να αρχίζει να ξεκινάει το μηχανάκι στο μέσον της διαδρομής της .
Λάθος ?
@ doctora, λέω να παραγγείλω μια ντίζα , ποτέ δεν ξέρεις. Τιμή: 18,95 €(χωρίς ΦΠΑ 24%) λογική τιμή.
Οσο για το συνθετικό δεν πιστεύω οτι είναι για το δικό μας μηχανάκι, δεν αντιλέγω οτι μακροχρόνια ισως προστατεύει περισσότερο τον κινητήρα αλλά το βρίσκω κ υπερβολή σε κινητήρα που δεν στροφάρει ψηλά τόσο αυτός όσο κ το αφεντικό του να χρησιμοποιείται τέτοιας ποιότητας λάδι.
Και δεν μιλάω για θέμα κόστους .
Τώρα αυτό με την ''αίσθηση πατιναρίσματος '' ????
Μερικές φορές οταν ζητάω πολλά απο χαμηλά δλδ επιχειρώ να ανοίξω γκάζι απο τις 2000 στρ/λ κανει ενα μουγκρητό κ σαν να τρεμει το μηχανάκι , αλλά δεν πιστεύω οτι είναι πατινάρισμα , μάλλον στεναχωριέται που δεν έχει χέρια να μου ρίξει κάνα φάσκελο.
Πατινάρισμα έχω νοιώσει, το είχα στο παλιό μηχανάκι οταν πάνω απο τα 120 χλμ/ω ανέβαιναν οι στροφές αλλά όχι τα χιλιόμετρα .
@ tarifa ανάποδα τα λές? η λάθος τα διαβάζω?
Φρεναριστός η με τον εμπρός τροχό σε τοίχο επιχειρείς να ξεκινήσεις, αν σβήνει είμαι οκ, αν δεν σβήνει την έκατσα την βάρκα ... αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να μην υπάρχουν ουτε δισκάκια ουτε ελατηρια στην καμπάνα.
@ andreastwin τι μπομπα πέταξες τώρα? θες να χάσω τον υπνο μου? Να πάω δλδ σε άλλο μαγαζί να πάρω λάδια ?
Ποιά Liqui Moly χρησιμοποίησες?
Τα λαδια μου έχουν μόλις 250 χλμ , αν αλλάξω μάρκα θα πρέπει πάλι να τρέχω για φίλτρο.
Εμπλεξα , δεν ξερω τι να πρωτοκάνω .... Μάλλον ντίζα/ρύθμιση/αλλαγή , λάδια κ μετα συνεργείο με βλέπω .
ΝικόλαςXL
04/06/2019, 19:38
Ηρθαν κ τα τρία κλειδιά που μου έλειπαν
407151
Το πλήρες σετ
407152
Το Βιβλίο Χρήστη στο γνήσιο σακκουλάκι του
407153
Στην θέση τους
407154
Και μια γνήσια θήκη απο Βαραντέρο για τα ψιλολόγια , λαμπάκια, ασφάλειες, μια μονωτική, τα'ι'ραπ, κλπ
407155
ΝικόλαςXL
04/06/2019, 19:40
Ολα σε τάξη , και μια τσόχινη επένδυση του χώρου για λόγους θορύβου κ αισθητικής :)
407156
Τα λέμε
Grafton 505
04/06/2019, 20:43
@ Grafton 505 , αυτό με την ελεύθερη διαδρομή της μανέτας δεν το έχω καταλάβει , εγώ λοιπόν την ρυθμίζω πρακτικά ετσι ώστε να αρχίζει να ξεκινάει το μηχανάκι στο μέσον της διαδρομής της .
Λάθος ?
Εμπλεξα , δεν ξερω τι να πρωτοκάνω .... Μάλλον ντίζα/ρύθμιση/αλλαγή , λάδια κ μετα συνεργείο με βλέπω .
Αυτό που δείχνει το μάνιουαλ είναι ο τζόγος που χρειάζεται η μανέτα για να ρυθμιστεί σωστά. Το λέει και στο βιβλιαράκι της μηχανής.
Και χαλάρωσε, όλα λύνονται. Χόντα είναι !!!
Ηρθαν κ τα τρία κλειδιά που μου έλειπαν
Αυτό το μπουζόκλειδο δεν θα σε βολέψει καθόλου . Στα μπουζί νο2 και νο3 δεν θα μπει καθόλου. Και στο νο1 θα ζοριστείς πολύ. Μόνο στο νο4 έχει αρκετό χώρο.
EDIT : Έκανα λάθος, είναι σωστό το εργαλείο.
Ολα σε τάξη , και μια τσόχινη επένδυση του χώρου για λόγους θορύβου κ αισθητικής :)Τα λέμε
Καλή μαγκιά η τσόχα. :a013:
Φρεναριστός η με τον εμπρός τροχό σε τοίχο επιχειρείς να ξεκινήσεις, αν σβήνει είμαι οκ, αν δεν σβήνει την έκατσα την βάρκα ... αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να μην υπάρχουν ουτε δισκάκια ουτε ελατηρια στην καμπάνα.
Καλησπέρα,
Ρε σύ δέν είπα τίποτα για τοίχους, μήν με αγχώνεις......
εγώ απλά είπα ''κάργα φρεναριστός προσπαθείς να ξεκινήσεις'', επεξήγηση: το κάργα το έγραψα για να περιγράψω ότι έχεις τσαρουχώσει μανέτα και πεντάλ πίσω φρένου και αφήνεις σιγά τον συμπλέκτη, σάν να θέλεις να ξεκινήσεις, είναι ένα πρώτο τεστάκι που έχει γενική εφαρμογή, και σου δείχνει άν έχει ξεκινήσει πατινάρισμα, ανάλογα με το πόσο γρήγορα και απότομα θα σβήσει σου δείχνει περίπου το στάδιο, όταν έχεις υποψία ότι πατινάρει, ή για τεστάκι συμπλέκτη, το στάδιο που λές να μήν σβήνει είναι όπως το περιγράφεις, και θα το είχες καταλάβει προ πολλού, το τεστάκι αυτό αναφέρεται σε αρχικό στάδιο.
ΜΑΚΡΥΑ απο τοίχους........, και προσεκτικά, αλλά θέλει και λίγο feeling.
Καλοδούλευτα τα εργαλειάκια, εκείνο το λαμάκι στην προτελευταία φωτό τί είναι??
Εγώ μόνο με το μαμά μπουζοκλειδο μπόρεσα να βγάλω - βάλω μπουζί στο CBF. Αν κάποιος έχει βρει άλλο τρόπο παρακαλώ φωτογραφία.
Ένσταση για την τσόχα στον χώρο εργαλείων, θα σου μαζεύει υγρασία και θα μουχλιάσει, αν δεις ο χώρος έχει κλίση προς την μπαταρία, στις 4 γωνίες έχει από μια μικρή τρύπα για αποστράγγιση.
andreastwin
05/06/2019, 17:30
Λάθος ?
@ doctora, λέω να παραγγείλω μια ντίζα , ποτέ δεν ξέρεις. Τιμή: 18,95 €(χωρίς ΦΠΑ 24%) λογική τιμή.
Οσο για το συνθετικό δεν πιστεύω οτι είναι για το δικό μας μηχανάκι, δεν αντιλέγω οτι μακροχρόνια ισως προστατεύει περισσότερο τον κινητήρα αλλά το βρίσκω κ υπερβολή σε κινητήρα που δεν στροφάρει ψηλά τόσο αυτός όσο κ το αφεντικό του να χρησιμοποιείται τέτοιας ποιότητας λάδι.
Και δεν μιλάω για θέμα κόστους .
Τώρα αυτό με την ''αίσθηση πατιναρίσματος '' ????
Μερικές φορές οταν ζητάω πολλά απο χαμηλά δλδ επιχειρώ να ανοίξω γκάζι απο τις 2000 στρ/λ κανει ενα μουγκρητό κ σαν να τρεμει το μηχανάκι , αλλά δεν πιστεύω οτι είναι πατινάρισμα , μάλλον στεναχωριέται που δεν έχει χέρια να μου ρίξει κάνα φάσκελο.
Πατινάρισμα έχω νοιώσει, το είχα στο παλιό μηχανάκι οταν πάνω απο τα 120 χλμ/ω ανέβαιναν οι στροφές αλλά όχι τα χιλιόμετρα .
@ andreastwin τι μπομπα πέταξες τώρα? θες να χάσω τον υπνο μου? Να πάω δλδ σε άλλο μαγαζί να πάρω λάδια ?
Ποιά Liqui Moly χρησιμοποίησες?
Τα λαδια μου έχουν μόλις 250 χλμ , αν αλλάξω μάρκα θα πρέπει πάλι να τρέχω για φίλτρο.
τα Liqui Moly 10/40 ημισυνθετικα. δεν ειναι τυχαιο οτι μολις αλλαξα τα λαδια σε βενζιναδικο ΕΚΟ με 10/40 ΕΚΟ ΜΟΤΟ στην σερβια, το μηχανακι απο εκει και μετα ηταν μια χαρα.
ΝικόλαςXL
05/06/2019, 18:53
Ξανά μανά ..
Grafton 505 , είναι δλδ ο τζόγος που πρέπει να έχει η μανέτα πρίν αρχίσει να τραβάει το λεβιεδάκι κάτω δεξιά ?
tarifa, το μηχανάκι έχει συνδοιασμένα φρένα , η δεν παίζει ρόλο αυτό ? τέλος πάντων εννοείς να προσπαθήσω να ξεκινήσω φρεναριστός για να δώ αν πατινάρει ,
δεν πατινάρει το έχω ήδη κάνει .
Οταν αφήνω μαλακά συμπλέκτη πέφτουν οι στροφές κ αν το παρακάνω σβήνει.
Το λαμάκι είναι μαμά φίλλερ , 0.7 γράφει , τώρα για μπουζί η για βαλβίδες στο βαραντέρο ? δεν ξέρω.
raccoon, οταν άλλαξα μπουζί χρησιμοποίησα καρυδάκι 1/4 μπουζόκλειδο, κ μικρό ροπόκλειδο + μια μικρη προέκταση που εφτιαξα εγώ .
Πιστεύω οτι το γνήσιο απλά καταργεί την προέκταση κ δουλεύεις με επίπεδη καστάνια γερμανοπολύγωνο σαν αυτήν
407171
Οσο για την τσόχα, έχω αφαιρέσει τα στηρίγματα της U κλειδαριάς , κ έχω ταπώσει τις τρύπες εκτός απο τις δύο εμπρός που όπως είπες ειναι για αποστράγγιση μήπως και ...
andreastwin, αν αποτύχει η ρύθμιση , θα πάω σε συνεργείο να το δούν , κ βλέπουμε .
Κάτι ακόμα δεν έχει προτιμήσεις θερμοκρασίας , το κάνει κ ζεστό κ κρύο.
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις .
Grafton 505
05/06/2019, 20:13
Ξανά μανά ..
Grafton 505 , είναι δλδ ο τζόγος που πρέπει να έχει η μανέτα πρίν αρχίσει να τραβάει το λεβιεδάκι κάτω δεξιά ?
Ακριβώς. Υπάρχει έτσι ώστε όταν στρίβει τέρμα το τιμόνι, αριστερά - δεξιά, να μην τραβάει και τον συμπλέκτη μαζί. Ξεκινάς λοιπόν από κει και μετά πας κάτω δεξιά στην καμπάνα του συμπλέκτη και ....
407172
copyright honda
ΝικόλαςXL
06/06/2019, 21:00
Πήγα τελικά στο συνεργείο που εμπιστεύομαι, του εξήγησα οτι έχω χάσει τον ύπνο μου , το πήγε μια βόλτα κ πρώτη εντύπωση οτι δεν πατινάρει .
Του είπα για την ντίζα κ είπε οτι την είχα πολύ τεντωμένη, την έφερε στα σωστά της κ μου είπε να ''παίξω'' με τα λάδια .
Σωστός ο μάστορης .
Τώρα αυτό με τα λάδια κ το παίξιμο περιπέτεια μου φαίνεται αλλά δεν βλέπω κ άλλη λύση .
Σαν πρώτη δοκιμή θα πάω πίσω στα Liqui Moly που είχε όταν το αγόρασα, αφού στα χέρια μου έχει κάνει 8000χλμ σε τρία παρά κάτι χρόνια.
Τι να πώ? οτι τωρα με την 2η αλλαγή των Bell Ray ''ξεπλύθηκε'' κ σαλτάρησε?
Να πώ ότι έπεσα σε νοθευμένα λάδια ? Μα απο αυτό το μαγαζί ψωνίζω χρόνια .
Θα περάσω αυριο απο το εξουσιοδοτημένο που το αγόρασα κ θα ρωτήσω τι τύπο λαδιού χρησιμοποιούσαν κ βλέπουμε .
@ Panos, ευχαριστω για τις επεξηγήσεις , δεν είναι ανάγκη να ποστάρεις σελίδες ,(οχι πως με ενοχλεί για δική σου ευκολία το λέω) έχω την βίβλο , απλά δώσε σελίδα η index.
Αστεία αστεία η Βίβλος είναι κάπου 600 σελίδες κ θέλει 25 ευρώ για να γίνει εκτύπωση,
κάποια στιγμή θα το κάνω επειδή έχω βαρεθεί να κουβαλάω το λάπτοπ η το κινητό στην αυλή.
Grafton 505
06/06/2019, 21:38
Κανένας κόπος Νικόλα. Άλλωστε μπορεί κάποιος που διαβάζει να μην έχει την ''βίβλο''.
Όσο για το πρόβλημα, ίσως και απλά να σου φαίνεται.
Learn to Stop Worrying and Love the Bomb ... eee.....the Bike !!! :cool:
:beer:
Grafton 505
06/06/2019, 21:45
SLOWWWWW βγες έξω ωρέ και πες τι πήρες ....!!!!! :bawl:
Πήγα τελικά στο συνεργείο που εμπιστεύομαι, του εξήγησα οτι έχω χάσει τον ύπνο μου , το πήγε μια βόλτα κ πρώτη εντύπωση οτι δεν πατινάρει .
Του είπα για την ντίζα κ είπε οτι την είχα πολύ τεντωμένη, την έφερε στα σωστά της κ μου είπε να ''παίξω'' με τα λάδια .
Σωστός ο μάστορης .
Τώρα αυτό με τα λάδια κ το παίξιμο περιπέτεια μου φαίνεται αλλά δεν βλέπω κ άλλη λύση .
Σαν πρώτη δοκιμή θα πάω πίσω στα Liqui Moly που είχε όταν το αγόρασα, αφού στα χέρια μου έχει κάνει 8000χλμ σε τρία παρά κάτι χρόνια.
Τι να πώ? οτι τωρα με την 2η αλλαγή των Bell Ray ''ξεπλύθηκε'' κ σαλτάρησε?
Να πώ ότι έπεσα σε νοθευμένα λάδια ? Μα απο αυτό το μαγαζί ψωνίζω χρόνια .
Θα περάσω αυριο απο το εξουσιοδοτημένο που το αγόρασα κ θα ρωτήσω τι τύπο λαδιού χρησιμοποιούσαν κ βλέπουμε .
@ Panos, ευχαριστω για τις επεξηγήσεις , δεν είναι ανάγκη να ποστάρεις σελίδες ,(οχι πως με ενοχλεί για δική σου ευκολία το λέω) έχω την βίβλο , απλά δώσε σελίδα η index.
Αστεία αστεία η Βίβλος είναι κάπου 600 σελίδες κ θέλει 25 ευρώ για να γίνει εκτύπωση,
κάποια στιγμή θα το κάνω επειδή έχω βαρεθεί να κουβαλάω το λάπτοπ η το κινητό στην αυλή.
Εγώ για όσο διάστημα είχα το Μηχανάκι μόνο Bel Ray έβαζα τα EXP ημισυνθετικά και μόνο τα καλύτερα έχω να πω .
Cpt_Slow
07/06/2019, 10:31
SLOWWWWW βγες έξω ωρέ και πες τι πήρες ....!!!!! :bawl:
Ότι και να πήρα το avatar μου δεν θα αλλάξει ποτέ. Και τα βρουμ μου θα κάνω και το cbf θα εξυμνώ και τα τουκανια τα κράτησα :lol:
Kickstart
07/06/2019, 10:52
Παιδες καλημέρα..πουλησε ο αδερφος μου το cbf600 και εχει ξεμεινει το ΜΠΑΓΚΣΤΕΡ χρωματος γκρι με τσαντακι (τανκμπαγκ) απο πανω σε εξαιρετικη κατασταση και τα πουλαει.
αν ενδιαφερεται καποιος ας επικοινωνησει μαζι μου με pm
συγγνωμη αν παραβιαζω καποιον κανονα του φορουμ με το ποστ αυτό...αν ναι διαγραψτε το.
ευχαριστω.
Grafton 505
07/06/2019, 16:09
Ότι και να πήρα το avatar μου δεν θα αλλάξει ποτέ. Και τα βρουμ μου θα κάνω και το cbf θα εξυμνώ και τα τουκανια τα κράτησα :lol:
:a23:
ΝικόλαςXL
08/06/2019, 17:38
Εγώ για όσο διάστημα είχα το Μηχανάκι μόνο Bel Ray έβαζα τα EXP ημισυνθετικά και μόνο τα καλύτερα έχω να πω .
Λέω να κάνω μια αλλαγή με Liqui Moly κ θα δώ αν αλλάξει τπτ.
Μήπως να πάω σε 15/50? η είναι υπερβολή?
Το φίλτρο λαδιού να το κρατήσω? αν το γυρίσω τ' ανάσκελα βγάζει μπόλικο λάδι, αλλά δεν ξερω αν αδειάζει 100%.
Ουτως η άλλως κ φίλτρο να αλλάξω πάλι ο κινητήρας κρατάει μέσα μια ποσότητα.
Εκτός κ αν κρατήσω τα λάδια αυτά που έχουν μόλις 400 χλμ σετάκι με το φίλτρο τους αλλάξω λάδια με σετάκι νεο φίλτρο
Δεν είναι το κόστος αλλά η ταλαιπωρία να βρω τωρα φίλτρο, με βλέπω να αγοράζω 3-4 να έχω στοκ.
doctoras
08/06/2019, 23:09
Νικολα, θες να πεις 10-50 η χοντα προτείνει 10-30 ο πρωτος αριθμος υποδηλώνει το ποσο χοντρο θα ειναι το λαδι, αυτο το νουνερο δε θα το αλλαξεις το δευτερο νουμερο μπορεις να παιξεις
Εγω σου προτείνω να βαλεις φουλ συνθετικα οχι για να γκαζωνει περισσοτερο η μηχανη αλλα για λογο ποιουικοτερης λειτπυργιας και προστασιας στις υψηλες και χαμηλες θερμοκρασίες
11/ λιτρο motul 7100 η πρωτη ακουγεται "κλανκ" ουτε κοπανηματα ουτε τιποτε
https://www.shopbattery.gr/%20MOTUL-7100-4T-10W40-ESTER-MOTO-1L
Δοκίμασε τα αξίζουν
Λέω να κάνω μια αλλαγή με Liqui Moly κ θα δώ αν αλλάξει τπτ.
Μήπως να πάω σε 15/50? η είναι υπερβολή?
Το φίλτρο λαδιού να το κρατήσω? αν το γυρίσω τ' ανάσκελα βγάζει μπόλικο λάδι, αλλά δεν ξερω αν αδειάζει 100%.
Ουτως η άλλως κ φίλτρο να αλλάξω πάλι ο κινητήρας κρατάει μέσα μια ποσότητα.
Εκτός κ αν κρατήσω τα λάδια αυτά που έχουν μόλις 400 χλμ σετάκι με το φίλτρο τους αλλάξω λάδια με σετάκι νεο φίλτρο
Δεν είναι το κόστος αλλά η ταλαιπωρία να βρω τωρα φίλτρο, με βλέπω να αγοράζω 3-4 να έχω στοκ.
Για να καταλάβεις διαφορά με ένα τύπο και μάρκα λαδιού θα πρέπει να κάνεις 2 ακόμη και 3 αλλαγές και αυτό γιατί όπως κι εσύ ορθά έγγαψες κρατάει λίγο λάδι ο κινητηρας από το παλιό,σε κάθε αλλαγή.
Στη δική σου περίπτωση, εγώ θα έβαζα πάλι Bel Ray 10 - 40.
Τα προβλήματα που βλέπεις στην σύμπλεξη δεν νομίζω πως προέρχονται από το λάδι.
Υ.Γ. Εγώ πάντα άλλαζα το φίλτρο με κάθε αλλαγή λαδιών.
ΝικόλαςXL
09/06/2019, 15:44
Θα προσπαθήσω να γίνω περισσότερο .... περιγραφικός .
Εχω 5η κ πλησιάζω φαναρι.
Αφήνω γκάζι , κοβει
Κατεβάζω 4η , ανετος
Το μηχανάκι έχει κόψει αρκετα ταχύτητα κ δεν με παίρνει να συνεχίσω να κατεβάζω φρεναροντας με κινητήρα,
φρεναρω λοιπόν κ με το μηχανάκι ισα που κυλάει προσπαθώ να κατεβάσω σε 3η, 2α, κ νεκρά .
Με πατημένο φυσικά συμπλέκτη αισθάνομαι τις ταχύτητες πιο ''μεταλλικά'' σαν να γρατζουνάνε, δεν ξερω το γιατί αλλά έχω κ απο το άλλο μηχανάκι συνδέσει αυτήν την αίσθηση με ''κουρασμένα '' λάδια . Κάτι που το Μοτούλ 5100 το έκανε μετα τα 4000χλμ.
Εχοντας πλέον κατεβάσει σε 2α πατάω λεβιέ να πάει νεκρά κ αρνείται, (οχι πάντα ) μου δίνει την αίσθηση οτι έχω ήδη 1η κ δεν το έχω καταλάβει
η οτι δεν πρόλαβα να δώ το λαμπάκι της νεκράς.
Πατάω πιό δυνατά τπτ, κινώ το μνηχανάκι μπρός πίσω κ πατάω δυνατά , βλέπω το λαμπάκι νεκράς να αναβει στιγμιαία
κ αισθάνομαι αυτό το τίναγμα που κάνει οταν μπαίνει η 1η.
Ανεβαζω να πιάσω την νεκρά κ μπάινει 2α, ξανά μανά κ τελικά μπαίνει η νεκρά.
Δυσκολεύομαι δλδ να βρώ κ την νεκρά.
Ολο αυτό δεν το είχα, δεν παρουσιάστηκε ξαφνικά σιγά σιγά , αλλά κ δεν χειροτερεύει.
Κατά τα αλλα δεν έχω το παραμικρό παράπονο απο το μηχανάκι.
Αν τώρα ισχύει αυτό που μου είπαν στο σέρβις του εξουσιοδοτημένου που το αγόρασα οτι χρησιμοποιούν δλδ Liqui Moly , γιατί δεν ξερεις κ ποιόν να πιστέψεις πιά, σκέφτομαι να βάλω πάλι τα ίδια .
Πήγα απο εκεί κ ζήτησα λάδια αλλά μου είπαν οτι τα έχουν σε βαρέλια κ δεν μπορούν (βασικά δεν θέλουν ) να μου δώσουν.
Δεν μου είπαν ούτε κάν τι τύπος είναι αυτό που χρησιμοποιούν.
Τώρα , απο ότι βλέπω στην παρακάτω σελίδα , βλέπω κ λάδια 10/60, λάδια street, λάδια street race :hmm:
Eίμαι ανάμεσα στο LIQUI MOLY STREET 4T 10W40 4 LT (32,00 €) 29,99 € και στα LIQUI MOLY 4T SYNTH STREET RACE 10W50 4 LT+ ΔΩΡΟ MOTORBIKE CHAIN LUBE 250 ML
40,00 €
Τα 10/60, .... δεν ξερω τι κουφό είναι πάλι τούτο.
Και δεν θα αγοράσω απο μαγαζί αλλά απο εδώ: http://www.autopartscenter.gr/etairia.aspx δλδ απο την APC Auto Parts Center
Και απαντώ ..
doros74 , αφού έχω λάδια Bell Ray , γιατλί να βάλω πάλι τα ίδια? εννοείς να τα προμηθευτώ απο άλλο καταστημα μπάς και ?
Δεν ξερω απο που προέρχεται το πρόβλημα , αλλά κ απο κάπου πρέπει να αρχίσω. Πρίν βγάλω καπάκι κ τα αλλάξω όλα .
Ασε , σκέφτομαι ακόμα κ μην είχαν ρίξει τπτ στον κινητηρα για να το πουλήσουν κ τώρα που έφυγε η επίδρασή του βλέπω τι γίνεται, κ τρελλαίνομαι.
Ελεος δλδ .
doctora, θα το δώ κ αυτό αν κ μου φαίνεται σαν υπερβολή.
πριν κανεις οτιδηποτε με λαδια βεβαιωσου οτι η ντιζα σου ειναι σωστα ρυθμισμενη
αν εχει ξεφτισει καπου δουλευοντας θα χανει τη ρυθμιση της
επισης βεβαιωσου οτι η αλυσιδα σου ειναι σωστα τεντωμενη οχι περισσοτερο οχι λιγοτερο
ΝικόλαςXL
11/06/2019, 18:13
Τελικά η APC Auto Parts Center διαθέτει λάδια λιανική μονο για αυτοκίνητα , για μοτό μόνο χονδρικής.
Κ με παρέπεμψαν σε καταστημα με λάδια .
toyar , η ντίζα είναι μάχιμη, τώρα αυτό με την αλυσίδα δεν ξερω τι ρόλο μπορεί να παίζει.
ΝικόλαςXL
14/06/2019, 22:03
Τελικά πήρα ημισυνθετικά Liqui Moly, πήρα κ 2 - 3 φιλτρα να υπάρχουν .
Το θέμα είναι τώρα πως να ''ξεπλύνω'' τον κινητήρα , αλλα σα να την ψειρίζω πολύ την μαιμού.
Εγώ χρησιμοποιώ τα Castrol
παλαιότερα τα activo και την τελευταία πενταετία
βάζω τα power1 15W50
και δεν είχα ούτε έχω κανένα πρόβλημα από τα παραπάνω που αναφέρονται
alexis72
17/06/2019, 19:15
μπορεί να ειναι το πιό απλό με τα bel ray κ αδικα στενοχωριέσαι κ αγχώνεσαι ...λοιπόν τα λάδια την τελευταία φορά τα αλλαξες ΜΟΝΟΣ σου η τα πήγες σε συνεργείο ? αν τα αλλαξες σε συνεργείο ησουν ΜΠΡΟΣΤΑ η πήγες μετά απο ωρες για πληρωμή κ παραλαβή της μοτο.... επειδή εχουμε γεμίσει παντού απο ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ κ ΚΛΕΦΤΕΣ ...μπορεί να ΜΗΝ τα αλλαξαν κ να αφησαν τα παλιά μέσα κ να εσπασαν ...το ιδιο θα συνέβη κ με τον φίλο που πήγε στο εξωτερικό (που γράφει πιο πάνω με τα bel ray κ εβαλε εκο 10w40 κ μετά εφτιαξε μιά χαρά το μοτόρι του ...
ΝικόλαςXL
17/06/2019, 19:57
Τα λάδια τα αλλάζω εγώ .
Αρα δεν τίθεται θέμα να μην έχουν αλλαχτεί.
Το ότι αλλάζω μάρκα τώρα είναι γιατί παίζω κατά την γνώμη μου (πάντα ) σε ένα ποσοστό 20% να είναι τα λάδια το πρόβλημα , όχι σαν λάδια ,
δλδ τπτ νοθευμένα κ έτσι, απλά σαν μάρκα .
Τα Bell Ray σαν λάδια είναι πιο ας πούμε ''πηχτά'' σε σχεση με άλλα λάδια του εμπορίου με το ίδιο SAE.
Λόγω αυτής τους της ιδιότητας τα χρησιμοποιούσα κ στο προηγούμενο μηχανάκι για πολλά χρόνια, αλλά κ στο παπί κ ποτέ δεν είχα πρόβλημα.
Μολις τα βάλλεις απο κάποια άλλη μάρκα αμμέσως αισθάνεσαι οτι ο κινητήρας ησυχάζει.
Ισως στο CBF τώρα ο προηγούμενος να οδηγούσε με την μανέτα συμπλέκτη μόνιμα πατημένη κ κούρασε τα ελατήρια της καμπάνας με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η αποσύμπλεξη, ηρθε κ το πιο ''παχύ'' λάδι κ έδεσε το γλυκό.
Λέω εγώ τώρα , μπορεί κ να λέω μπαρούφες.
Το θέμα είναι οτι άλλαξα λάδια προχθές κ λόγω δουλειάς δεν το έχω βγάλει ακόμα για δοκιμή , γμτ! :D
Και κάτι ακόμα , ασχετο με το θέμα μου, κόλησε μια ρημάδα σακκούλα στην εξάτμιση στο σημείο που κάνει κούρμπα κάτω απο τον κινητήρα,
φυσικά ελιωσε κ έμεινε σαν σταμπα.:a52:
Τι κάνω? σας έχει τύχει κατι τέτοιο?
Τώρα εκτός απο λακκούβες θα ψαρεύω κ σακκούλες μου φαίνεται.
andreastwin
17/06/2019, 19:59
μπορεί να ειναι το πιό απλό με τα bel ray κ αδικα στενοχωριέσαι κ αγχώνεσαι ...λοιπόν τα λάδια την τελευταία φορά τα αλλαξες ΜΟΝΟΣ σου η τα πήγες σε συνεργείο ? αν τα αλλαξες σε συνεργείο ησουν ΜΠΡΟΣΤΑ η πήγες μετά απο ωρες για πληρωμή κ παραλαβή της μοτο.... επειδή εχουμε γεμίσει παντού απο ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ κ ΚΛΕΦΤΕΣ ...μπορεί να ΜΗΝ τα αλλαξαν κ να αφησαν τα παλιά μέσα κ να εσπασαν ...το ιδιο θα συνέβη κ με τον φίλο που πήγε στο εξωτερικό (που γράφει πιο πάνω με τα bel ray κ εβαλε εκο 10w40 κ μετά εφτιαξε μιά χαρά το μοτόρι του ...
τα bel ray τα ειχα αγορασει σε κουτα απο επαρχεια μαζι με φιλτρα και τα αλλαζω μονος μου. δεν εχω παει ποτε για αλλαγη λαδιων σε συνεργειο. παρα μονο για κατεβασμα και ελεγχο μπεκ, και καθησα 5 ωρες εκει εως οτου να τελειωσει.Με τα λαδια λιγο δυσκολο να σου την κανουν, αλλα με τα φιλτρα το εχω δει αρκετες φορες. σκουπισμα καλο με πετρελαιο και ειναι καινουργιο. γι'αυτο τραβας μια γρατζουνια με κατσαβιδι και εισαι σιγουρος οτι θα αλλαχτει.
andreastwin
17/06/2019, 20:06
Εγώ χρησιμοποιώ τα Castrol
παλαιότερα τα activo και την τελευταία πενταετία
βάζω τα power1 15W50
και δεν είχα ούτε έχω κανένα πρόβλημα από τα παραπάνω που αναφέρονται
Τα λαδια για εμενα δειχνουν την συμπεριφορα τους σε καταπονηση, οπως σε υψηλες θερμοκρασιες. Και εμενα δεν μου ειχαν κανει προβλημα οσω ηταν στην εθνικη με 160-170 χιλ. αλλα μολις επιασα πολη με αργους ρυθμους και το βιντιλατερ να δουλευη, τα λαδια παρεδωσαν πνευμα, στα 2200 χιλ. υπ όψιν οτι το 1300 στα 160-170 τα εχει για ρελαντι, δεν καταπονειτε. και ξανα εχω ταξιδεψει με λαδια bel ray xωρις κανενα προβλημα, με ιδιες συνθηκες, αλλα αγορα απο γνωστο μαγαζι στο Νεο Κοσμο και πειραια.
Grafton 505
17/06/2019, 22:42
Και κάτι ακόμα , ασχετο με το θέμα μου, κόλησε μια ρημάδα σακκούλα στην εξάτμιση στο σημείο που κάνει κούρμπα κάτω απο τον κινητήρα,
φυσικά ελιωσε κ έμεινε σαν σταμπα.:a52:
Τι κάνω? σας έχει τύχει κατι τέτοιο?
Τώρα εκτός απο λακκούβες θα ψαρεύω κ σακκούλες μου φαίνεται.
Για δες εδώ ! ;)
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=104288
ΝικόλαςXL
18/06/2019, 19:18
Δοκίμασα με ζέσταμα, δεν είναι απο σόλα , σόλα αφήνει η γυναίκα μου μόνιμα στην εξάτμιση με τις τακούνες που φοράει.
Η σόλα βγαίνει ακόμα κ με λίγο ζεστή εξάτμιση , με την Autosol κ υπομονή.
Η ατιμη η σακκούλα οταν ζεστανα τους λαιμούς κ πέρασα την αλοιφή , μαλάκωσε κ κόλησαν επάνω πανιά κλπ.
Είπα να αφήσω τον κινητήρα στο ρελαντί κ να τρίβω με χαρτί κουζίνας, έκαψα το χέρι μου κ τα παράτησα.
Οταν πάγωσε τόσο ωστε να ακουμπιέται το ετριψα με το ντρέμελ κ ψιλό περιστρεφόμενο γιαλόχαρτο , καθάρισε αλλά άφησε μια θαμπάδα , πιστεύω οτι με αλοιφή κ βούρτσα στο ντρέμελ θα καταφέρω να το γυαλίσω .
Ιδωμεν ...
ΝικόλαςXL
30/06/2019, 16:09
Πρώτη δοκιμή χθές με τα Liqui Moly, μια βόλτα Αθήνα να βράσουν καλά , μια εθνική, κατι δουλίτσες Αιγάλεω,
Περιστέρι κ μετα Κερατσίνι, δε μπορώ να πώ σαν ταξιτζής ένα πράμα.
Σημαντική διαφορά , μου θύμισε το μηχανάκι που αγόρασα κ που στην 1η αλλαγή έβγαλα 2 λίτρα κατάμαυρη μούργα.:D
Πλέον βρίσκω ανετα την νεκρά , αμμέσως την 1η ακόμα κ εν κινήσει , γενικά βελτίωση.
Πιστεύω πως στην επόμενη αλλαγή που δεν θα έχει πλέον μίξη παλιού με νέο λάδι θα στρώσει ακόμα περισσότερο.
Δεν θα το πίστευα πως ένα λάδι που στην Transalp του 2002 ήταν κορυφή εδώ δεν μου κάθεται (εμένα ) καλά.
Πάμε γι άλλα ...
tzeronymo
07/07/2019, 08:42
Ποτε να ερθω για αλλαγη λαδιων πριν φυγω για Ελατη ?????
ΝικόλαςXL
10/07/2019, 19:15
Tώρα το λές?
Πόσα χλμ έχεις ?