PDA

View Full Version : Γενικο chat cbf600

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13

leo1964
26/01/2018, 17:56
Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τις Varta

doros74
26/01/2018, 19:12
Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τις Varta

Πολύ καλές οι Varta, στο αυτοκίνητο μόνο Varta βάζω, αλλά για το δικό μας μηχανάκι βγάζει αυτή https://www.varta-automotive.gr/el-gr/products/varta-powersports-agm/508-901-015 η οποία έχει υποδεέστερα χαρακτηριστικά (μικρότερη χωρητικότητα και αισθητά λιγότερο ρεύμα απόδοσης σε κρύα εκκίνηση) σε σύγκριση με την αντίστοιχη Yuasa αλλά και τις λοιπές αντίστοιχες μπαταρίες που κυκλοφορούν.

andreastwin
26/01/2018, 19:30
παντος νομιζω οτι καλητερες πλεον μπαταριες ειναι η λιθιου,τις δουλευω σε μοντελα και βλεπω ποσο πολυ κρατανε στον χρονο και σε δυναμη.πληρωνεις κατι παραπανω αλλα οπως λενε ,οτι πληρωνεις περνεις.

L'ocean Des tempetes
26/01/2018, 20:52
+1 Για τις λιθίου έβαλα το καλοκαίρι μια της magneti marelli η οποία έχει 150 cca . Θυμάμαι πόσο μου είχε κάνει εντύπωση, η μηχανή είχε πάρει και παίρνει μπροστά μόνο που την κοιτάς!

ΝικόλαςXL
29/01/2018, 19:41
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω κ θέλω την άποψή σας συμφορουμίτες είναι το εξής :

Μπαταρία γνήσια € 124 : https://www.car.gr/parts/view/7160914/
ρίξτε μια ματιά στην φωτό , made in Japan .

Μπαταρία γνήσια με κωδικό ανταλλακτικου μάλιστα 31500MCJ642 129,69 € made in Japan
https://www.bikers-world.gr/el/honda-31500mcj642.html

Μπαταρία που δεν αναφέρεται σαν γνήσια € 47.99 made in Japan (κάντε ζουμ στην εικόνα)

https://www.mandis-home.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=16605&category_id=829&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Λοιπόν ,
η εγώ είμαι στραβάδι κ κατι μου διαφεύγει,
η έχουν καλό εκτυπωτή κ τις τυπώνουν/βαφτίζουν τζαπάνες ,
η μας δουλεύουν κ δεν τόχουμε πάρει χαμπάρι.
η, δεν ανταποκρίνονται οι φωτό σε αυτό που αγοράζεις.
η, υπάρχουν μαιμού προιόντα?

Δλδ η τιμή πάει ανάλογα με το πού την αγοράζεις ?

doros74
29/01/2018, 23:55

Μπαταρία γνήσια με κωδικό ανταλλακτικου μάλιστα 31500MCJ642 129,69 € made in Japan

Μπαταρία που δεν αναφέρεται σαν γνήσια € 47.99 made in Japan (κάντε ζουμ στην εικόνα)

https://www.mandis-home.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=16605&category_id=829&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Λοιπόν ,

Δες εδώ https://www.hardwarexpress.co.uk/difference-between-yuasa-ttz-and-ytz-batteries-38-w.asp για να σου λυθούν όλες οι απορίες.
Γενικά να ξέρεις ότι η σειρά ΤΤΖ η οποία ξεκίνησε την παραγωγή της η Yuasa το 2009 είναι η πιο φθηνή σειρά και η ΥΤΖ η πιο ακριβή με τα ίδια όμως ακριβώς χαρακτηριστικά όσον αφορά την απόδοση. Απλώς στην σειρά ΥΤΖ οι πλάκες είναι πιο ενισχυμένες και θεωρητικά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Η τελευταία φωτογραφία με την μπαταρία στα 47,99 είναι λάθος. Η σειρά YTZ κοστίζει πάνω από 100 €.
Αυτά περί γνήσιας, κλπ που αναγράφουν αυτοί που τις πουλάνε, να μην χαρακτηρίσω τι είναι. Ας αρκεστώ στο ότι δεν ξέρουν τι γράφουν και τι πουλάνε. Εξάλλου η GS Yuasa είναι μια Holding πολυεθνική εταιρεια που έχει εργοστάσια σε ολο τον κόσμο.

ΝικόλαςXL
30/01/2018, 16:16
Καλό το λινκ με την επεξήγηση , αλλά και η φθηνή γραφει YTZ.

doros74
30/01/2018, 16:49
Καλό το λινκ με την επεξήγηση , αλλά και η φθηνή γραφει YTZ.

Όπως ανέφερα ανωτέρω αποκλείεται η φθηνή να είναι ΥΤΖ. Σίγουρα έχουν λάθος στην φωτογραφία. Πάρε τηλέφωνο το κατάστημα να μάθεις. Εξάλλου στην αναλυτική παρουσίαση του προϊόντος γράφει ότι είναι ΤΤΖ10S και ότι ειναι Μπαταρία άμεσης ενεργοποίησης και Συμπεριλαμβάνεται ο ηλεκτρολύτης χαρακτηριστικο που εχουν μονο οι ΤΤΖ αφου οι ΥΤΖ ειναι ενεργοποιημενες απο το εργοστασιο.

ΝικόλαςXL
31/01/2018, 11:42
Όπως ανέφερα ανωτέρω αποκλείεται η φθηνή να είναι ΥΤΖ. Σίγουρα έχουν λάθος στην φωτογραφία. Εξάλλου στην αναλυτική παρουσίαση του προϊόντος γράφει ότι είναι ΤΤΖ10S

Σωστή η παρατήρησή σου. :a013:

Ομως μερικές YTZ είναι κίτρινες , ενώ οι TTZ είναι όλες μαύρες .

Αρα ισχύει οτι υπάρχουν ΥΤΖ αποκλειστικά made in Japan και ΤΤΖ made in Japan.

Βασικά η διαφορά Y κ T είναι οτι οι πρώτες είναι τύπου Τζέλ έτοιμες απο το εργοστάσιο , κ λογικά θα έχουν μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής .

Πριν κάνα χρόνο είχα αγοράσει μια Winner στα 50 ευρώ που ηταν έτοιμη στο κουτί της κ μου την πούλησαν σαν τύπου τζέλ .
να ήταν άραγε? το θέμα είναι οτι δεν το γράφουν.

Απο εκεί κ πέρα κάπου είχα διαβάσει οτι οι μπαταρίες τύπου τζέλ θέλουν κ ''ειδικό'' φορτιστή , να θέλουν κ ''ειδικό'' σύστημα φόρτισης ? αγνωστον.

andreastwin
31/01/2018, 21:10

Λοιπόν ,

αυτο συμβαινει πολλες φορες.απλα αυτος που ανεβασε τις φωτο το ποιο πυθανων να εκανε λαθος [η εσκεμενω λαθος ]για να παρεις τηλ.,αυτη παντος με τα 47,99 ειναι taiwan σηγουρα.αλλα και η taiwan ειναι πολυ καλες.εγω εβαζα στην δικη μου μηχανη μπαταριες διαφορες και μολις εμενε λιγες μερες στο παρκινκ τελειωνε περεδιδε πνευμα.απο τοτε που εβαλα yuasa taiwan ολα πανε καλα.την εχω επανω στην μοτο 20 μηνες και ειναι αστερι.οποτε μην την φοβασε την taiwan.

doros74
31/01/2018, 23:04
Σωστή η παρατήρησή σου. :a013:

Ομως μερικές YTZ είναι κίτρινες , ενώ οι TTZ είναι όλες μαύρες .

Αρα ισχύει οτι υπάρχουν ΥΤΖ αποκλειστικά made in Japan και ΤΤΖ made in Japan.

Βασικά η διαφορά Y κ T είναι οτι οι πρώτες είναι τύπου Τζέλ έτοιμες απο το εργοστάσιο , κ λογικά θα έχουν μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής .

Πριν κάνα χρόνο είχα αγοράσει μια Winner στα 50 ευρώ που ηταν έτοιμη στο κουτί της κ μου την πούλησαν σαν τύπου τζέλ .
να ήταν άραγε? το θέμα είναι οτι δεν το γράφουν.

Απο εκεί κ πέρα κάπου είχα διαβάσει οτι οι μπαταρίες τύπου τζέλ θέλουν κ ''ειδικό'' φορτιστή , να θέλουν κ ''ειδικό'' σύστημα φόρτισης ? αγνωστον.

Η κυρίως διαφορά τους είναι ότι οι ΥΤΖ έχουν πιο ενισχυμένες πλάκες σε σχέση με τις ΤΤΖ. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει η Yuasa και όχι ότι οι πρώτες είναι Gel και οι δεύτερες όχι, σε σχέση πάντα με την επίπτωση στην απόδοση του κάθε τύπου. Εξαλλου και οι δυο της ιδιας τεχνολογιας AGM ειναι.
Τώρα, οι ΤΤΖ , συνήθως είναι made in Taiwan. Η δική μου είναι ειναι Made in Taiwan την εχω πανω στο μηχανακι 3 περιπου χρονια και είναι ΑΣΤΈΡΙ. Όταν τελειώσει η ζωής της πάλι την ίδια θα βάλλω.

ΝικόλαςXL
01/02/2018, 20:06
Και εγώ εκεί προσανατολίζομαι , Υuasa Taiwan, δεν δίνω πάνω απο 50 ευρώ για μπαταρία.

Πριν 3 χρόνια ο Κυριαζής στην Θηβών είχε την Taiwan στα 75 ευρώ . Φαίνεται πέσανε οι τιμές .
καλό για εμάς αυτό.

Τωρα την έχω στον φορτιστή , την φορτίζει κ κόβει στα 12.7 βολτ, δεν θάπρεπε να την αφήνει να ''πέφτει'' λίγο παραπάνω πριν πάρει?

gseretis
08/02/2018, 13:44
Καλησπέρα παιδιά. Τι γνώμη έχετε για τα παρακάτω αλυσιδογράναζα?? Έχουν μεγάλη διαφορά στη τιμή. Έχετε άποψη για τον κατασκευαστή γενικά?
Σκέφτομαι να τα βάλω. Κάνω μόνο 2-3000 km το χρόνο.
EK Chain (https://www.easymoto.gr/set-alysida-kai-granazia-ek-chain-gia-honda-cbf-600_3070)

Grafton 505
08/02/2018, 20:00
Καλησπέρα παιδιά. Τι γνώμη έχετε για τα παρακάτω αλυσιδογράναζα?? Έχουν μεγάλη διαφορά στη τιμή. Έχετε άποψη για τον κατασκευαστή γενικά?
Σκέφτομαι να τα βάλω. Κάνω μόνο 2-3000 km το χρόνο.
EK Chain (https://www.easymoto.gr/set-alysida-kai-granazia-ek-chain-gia-honda-cbf-600_3070)

Με τόσα λίγα χιλιόμετρα τον χρόνο και αλυσίδα από τα lidl να βάλεις καλή θα είναι.

doros74
09/02/2018, 14:27
Έχει δοκιμάσει κάποιος αυτά τα τακάκια της Brembo; είναι η λευκή σειρά η οποία σύμφωνα με την Brembo εμπεριέχει ένα εξελιγμένο υλικό τριβής σε σχέση με την κόκκινη σειρά και αντέχει 30% περισσότερο.

https://www.extraproducts.gr/index.php/el/component/virtuemart/virtuemart_category_id/2268/view/productdetails/virtuemart_product_id/132825/make_id/2098/model_id/600%20CBF/model_year/2008/page/1/vmCategoryId/2268/lang/el-GR#!

http://www.carpimoto.com/en-GR/48442_07HO57LA-Brake-Pads-Brembo-07HO57LA-Sintered-Street-for-Honda-with-ABS-1-couple-for-1-disk-.htm

ΝικόλαςXL
12/02/2018, 16:58
Χρωστάω μια δοκιμή .

Δοκίμασα αν χωράει μια ΥΤΖ12S στην θέση της ΥΤΖ10S , φάνηκε καλή ιδέα για να κερδίσουμε μερικές αμπερώρες κ αρκετό CCA.

Tελικά ο χώρος που ξαπλώνει η μπαταρία είναι απο την επάνω μεριά κωνικός , έχει δλδ μια κλίση πρός τα κάτω απο τους πολους της μπαταρίας μέχρι την επιφάνεια που η μπαταρία ακουμπάει.
Δλδ ενώ στους πόλους έχει περιθώριο να μπεί η 12αρα εκεί που ακουμπάει η μπαταρία χωράει ισα ίσα το ύψος της 10αρας. Με άλλα λόγια κ να μπεί θα στέκεται πιο όρθια.

Αρα μένουμε στην YTZ10S.

Eρώτηξις, τα χερούλια του συνεπιβάτη δεν τα πιάνει μαγνήτης, αρα δεν είναι σιδερένια, ισως είναι αλουμίνιο. Ανοξείδωτα δεν είναι πάντως αφού είναι ελαφριά.
Είναι σε κάθε μηχανάκι βαμμένα με το χρώμα του? Δεν θυμάμαι.
Τα δικά μου είναι βαμμένα μαύρα , απλό μαύρο, οχι το διπλής με το μέταλλο όπως το μηχανάκι.
Βέβαια η κυρά με τα δαχτυλίδια τα έχει κάνει στόλος .
Ελυσα το θέμα , της αγόρασα γάντια , και σήμερα τα έβγαλα κ τα έβαψα με σπρέυ μαύρο γυαλιστερό προσωρινά για να μην τα βλέπω ετσι.
Αξίζει να ασχοληθώ να τα βάψω το χρώμα που έχει το μηχανάκι ? η να τα αφήσω έτσι? Δείχνουν ωραία αλλά δεν ξερω αν θα κρατήσουν.
Παίζει βέβαια κ ηλεκτροστατική , η ακόμα κ χρώμιο αλλά θα είναι κιτς.

Grafton 505
12/02/2018, 20:09
Στα όλα τα 600αρια είναι βαμμένα μαύρα.
Στα 1000αρια όμως είναι βαμμένα στο χρώμα της μηχανής.

Cpt_Slow
13/02/2018, 13:20
έχει κάνεις ιδέα ποσά άλογα βγάζει τροχό το μοτορι μας ?

σας έλειψαν οι ερωτήσεις μου?? :lol:

Grafton 505
13/02/2018, 16:11

Να πάρει ...... τελείωσε η χειμερία νάρκη ..... :a7::lol:

Cpt_Slow
13/02/2018, 21:29
ναναι καλα τα τουκανια!!!:tooth:

Grafton 505
13/02/2018, 21:48

Με 76 άλογα στον κινητήρα, άμα φτάνουν στον τροχό τα 60 είναι καλά. Τι σκοπούς έχεις ;;;;;;

Grafton 505
13/02/2018, 21:57
Ψάχνοντας για το πόσα άλογα βγάζει το cbf τροχό, έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο.

https://www.bennetts.co.uk/bikesocial/reviews/bikes/honda/honda-cbf600-2008---2013-buyers-guide

''there is one major issue it suffers from. The wiring loom earths against the frame on the left hand side of the bike, just below the petrol tank. This area can trap water, causing the loom to corrode and short out. It’s a substantial problem and Honda did actually advise dealers to fit a corrective part or ensure water couldn’t get trapped there''

το παραπάνω λέει ότι η καλωδίωση, που περνάει κάτω από το ντεπόζιτο και από την αριστερή μεριά, μπορεί να παγιδεύσει νερό και να διαβρωθεί προκαλώντας βραχυκύκλωμα. Η μαμά Honda λοιπόν, συμβούλεψε τους αντιπροσώπους να βάλουν ένα ''κάτι'' που διορθώνει το πρόβλημα ή να ελέγχουν το σημείο.

Το άρθρο όμως δεν λέει πιο είναι αυτό το ''κάτι''. Άρα στο επόμενο σέρβις, καλό είναι να ελεγχθεί το σημείο.

doros74
14/02/2018, 00:12

Το μηχανάκι μας βγάζει 76,4 hp(i) ή 77,5 hp(m) -78 hp(m) δίνει η Honda - ενώ στον τροχό σύμφωνα με το δυναμομετρο της Akràpovic 70,4 hp(i) ή 71,4(m). H arrow στον τροχο δίνει 72 (m). Και επειδή δεν είμαστε στο Η.Β ας κρατήσουμε την hp metric (m) ως μονάδα μέτρησης. Άρα 78 άλογα στον στροφαλο 71-72 στον τροχό.

ΥΓ Σημειώνω ότι πολλά περιοδικά έχουν αντιγράψει από άλλα αντίστοιχα Αγγλικά ως ιπποδύναμηΣτο στροφαλο τα 76,4 άλογα που δεν έιμαι σωστό αν θέλουμε να κάνουμε σωστές συγκρίσεις Αφού HP metric = PS = CV κλπ. Μόνο οι βρετανοί έχουν άλλα μέτρα και σταθμά όπως σε όλα τους φυσικά.

doros74
14/02/2018, 00:16
Χρωστάω μια δοκιμή .

Δοκίμασα αν χωράει μια ΥΤΖ12S στην θέση της ΥΤΖ10S , φάνηκε καλή ιδέα για να κερδίσουμε μερικές αμπερώρες κ αρκετό CCA.

Tελικά ο χώρος που ξαπλώνει η μπαταρία είναι απο την επάνω μεριά κωνικός , έχει δλδ μια κλίση πρός τα κάτω απο τους πολους της μπαταρίας μέχρι την επιφάνεια που η μπαταρία ακουμπάει.
Δλδ ενώ στους πόλους έχει περιθώριο να μπεί η 12αρα εκεί που ακουμπάει η μπαταρία χωράει ισα ίσα το ύψος της 10αρας. Με άλλα λόγια κ να μπεί θα στέκεται πιο όρθια.

Αρα μένουμε στην YTZ10S.

Eρώτηξις, τα χερούλια του συνεπιβάτη δεν τα πιάνει μαγνήτης, αρα δεν είναι σιδερένια, ισως είναι αλουμίνιο. Ανοξείδωτα δεν είναι πάντως αφού είναι ελαφριά.
Είναι σε κάθε μηχανάκι βαμμένα με το χρώμα του? Δεν θυμάμαι.
Τα δικά μου είναι βαμμένα μαύρα , απλό μαύρο, οχι το διπλής με το μέταλλο όπως το μηχανάκι.
Βέβαια η κυρά με τα δαχτυλίδια τα έχει κάνει στόλος .
Ελυσα το θέμα , της αγόρασα γάντια , και σήμερα τα έβγαλα κ τα έβαψα με σπρέυ μαύρο γυαλιστερό προσωρινά για να μην τα βλέπω ετσι.
Αξίζει να ασχοληθώ να τα βάψω το χρώμα που έχει το μηχανάκι ? η να τα αφήσω έτσι? Δείχνουν ωραία αλλά δεν ξερω αν θα κρατήσουν.
Παίζει βέβαια κ ηλεκτροστατική , η ακόμα κ χρώμιο αλλά θα είναι κιτς.

Αλουμινίου είναι και είναι μαύρα σατινέ σε όλα τα μηχανάκια CBF 600 ανεξαρτήτου χρώματος. Θα σου συνιστούσα να τα βάψεις με χρώμα μαυρο σατινέ και όχι γυαλιστερό.

ΝικόλαςXL
15/02/2018, 22:23
Το άρθρο όμως δεν λέει πιο είναι αυτό το ''κάτι''. Άρα στο επόμενο σέρβις, καλό είναι να ελεγχθεί το σημείο.

Πρόσφατα είχα σηκώσει τεπόζιτο, στα αριστερα πράγματι περνάει η πλεξούδα αλλά δεν υπάρχει σημείο που να μπορεί να συγκρατήσει νερά, ασε που η πλεξούδα είναι κάτω απο το τεπόζιτο .

ΝικόλαςXL
15/02/2018, 22:28
Αλουμινίου είναι και είναι μαύρα σατινέ σε όλα τα μηχανάκια CBF 600 ανεξαρτήτου χρώματος. Θα σου συνιστούσα να τα βάψεις με χρώμα μαυρο σατινέ και όχι γυαλιστερό.

Γυαλιστερό είχα , γυαλιστερά τα έκανα.

Δεν ξέρω για τα δικά σας αλλά δεν βρήκα από κάτω αστάρι όταν τα έτριψα . με την μία φάνηκε κάτι ασημί, μάλλον αλουμίνιο, οπότε η τα είχε ξαναβάψει ο προηγούμενος η είναι μάπα βαμμένα .

Να φτιάξει ο καιρός κ τους την φυλάω , θα τα τρίψω , θα τα ασταρώσω κ θα ρίξω ακρυλικό διπλής . Ισως ετσι αντέχουν περισσότερο.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε δλδ

doros74
15/02/2018, 23:49
Γυαλιστερό είχα , γυαλιστερά τα έκανα.

Δεν ξέρω για τα δικά σας αλλά δεν βρήκα από κάτω αστάρι όταν τα έτριψα . με την μία φάνηκε κάτι ασημί, μάλλον αλουμίνιο, οπότε η τα είχε ξαναβάψει ο προηγούμενος η είναι μάπα βαμμένα .

Να φτιάξει ο καιρός κ τους την φυλάω , θα τα τρίψω , θα τα ασταρώσω κ θα ρίξω ακρυλικό διπλής . Ισως ετσι αντέχουν περισσότερο.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε δλδ

Έτσι είναι από το εργοστασιο.

Grafton 505
16/02/2018, 20:10
Πρόσφατα είχα σηκώσει τεπόζιτο, στα αριστερα πράγματι περνάει η πλεξούδα αλλά δεν υπάρχει σημείο που να μπορεί να συγκρατήσει νερά, ασε που η πλεξούδα είναι κάτω απο το τεπόζιτο .

Αγγλικό το άρθρο, 25 μήνες το χρόνο βρέχει και βρέχει. Εδώ που να κρατήσει νερό. Εξατμίζονται τα πάντα.

Αλλά τι είναι αυτό το upgrade δεν μπορώ να βρω.

ΝικόλαςXL
17/02/2018, 20:47
Αγγλικό το άρθρο, 25 μήνες το χρόνο βρέχει και βρέχει. Εδώ που να κρατήσει νερό. Εξατμίζονται τα πάντα.

Ναι γιατι κ να βραχεί με τόση θερμοκρασία εκεί από κάτω μένει υγρασία .

Αλλά τι είναι αυτό το upgrade δεν μπορώ να βρω.

Δεν μπορείς να τα ξερεις όλα , αν τα μάθεις όλα μετά θα πρέπει να σε βγάλουμε απο τη μέση.:):)

Grafton 505
17/02/2018, 22:41
Ναι γιατι κ να βραχεί με τόση θερμοκρασία εκεί από κάτω μένει υγρασία .

Σωστό και αυτό.

Δεν μπορείς να τα ξερεις όλα , αν τα μάθεις όλα μετά θα πρέπει να σε βγάλουμε απο τη μέση.:):)

:eek: :sick: :a7: :a42: :lol:

ΝικόλαςXL
12/03/2018, 07:01
Χαθήκαμε .....

Ανοίγει ο καιρός , το νού σας

Πρέπει να κανονιστεί καφεδάκιον ... οι κοντινοί τουλάχιστον .

ΝικόλαςXL
13/03/2018, 06:26
Δε με λέτε ορέ σύντροχοι συμφορουμίτες, το τζαμάκι αυτό που βλέπουμε την στάθμη των λαδιών κάτω χαμηλά δεξιά στο κάρτερ καθαρίζεται?

Το έχει πειράξει κανείς ?

andreastwin
13/03/2018, 09:46
Δε με λέτε ορέ σύντροχοι συμφορουμίτες, το τζαμάκι αυτό που βλέπουμε την στάθμη των λαδιών κάτω χαμηλά δεξιά στο κάρτερ καθαρίζεται?

Το έχει πειράξει κανείς ?

αν θα δεις στο κεντρο στο τζαμακι καποιες μηχανες εχουν κατι σαν βιδα,αυτη η βιδα κανει την δουλεια του καθαριστη,βαζεις το κατσαβιδι στην βηδα και την γυρνας σαν να την βιδωνεις,απο την μεσα μερια του τζαμιου υπαρχει κατι σαν κετσες και οπως γυρνας εσει την βιδα καθαριζετε το τζαμι απο μεσα.αν δεν εχει τετοια βιδα το τζαμακι θα το καθαρισεις οταν ανοιξεις το καπακι.

ΝικόλαςXL
13/03/2018, 19:54
Eκεί που βρίσκεται το τζαμάκι εξωτερικά έχει ένα τετράγωνο λαμάκι περιμετρικά , δεν ξέρω τωρα αν το λαμάκι αυτό κρατάει το τζάμι πιεσμένο κ απο πίσω υπάρχει κάποια φλάτζα, η η βίδα είναι για καθάρισμα η τπτ άλλο κόλπο.
Και δεν βρίσκεται στο πλαινό καπάκι αλλά στο κάρτερ.

Η βίδα κ το λαμάκι είναι το 3 κ το 19 στο σχέδιο που όμως δείχνει λαμάκι κ τζάμι να είναι ενα κομμάτι.

393939

andreastwin
13/03/2018, 20:17
Αυτη την βιδα που βλεπεις την γυρνας οπως βιδωνεις μια βια και απο την εσωτερικη πλευρα εχει κατι σαν (λαστιχο_ η κετσε) και οπως το γυρνας αυτο εχει την ιδιοτητα να καθαριζει το τζαμακι.

Grafton 505
13/03/2018, 20:17
@ΝικολαςXL : Στο μάνουαλ λαμάκι και τζαμάκι είναι διαφορετικά και βγαίνουν χωρίς να λύσεις κινητήρα. Βγάζεις την βίδα Νο:19 και μετά το τζαμάκι.

393941

393940

Grafton 505
13/03/2018, 20:20
Αυτη την βιδα που βλεπεις την γυρνας οπως βιδωνεις μια βια και απο την εσωτερικη πλευρα εχει κατι σαν (λαστιχο_ η κετσε) και οπως το γυρνας αυτο εχει την ιδιοτητα να καθαριζει το τζαμακι.

Φαγώθηκες ρε κουμπάρε με τον κετσέ ..... :lol: δεν έχει...

andreastwin
13/03/2018, 20:20
Αυτη την βιδα που βλεπεις την γυρνας οπως βιδωνεις μια βιδα και απο την εσωτερικη πλευρα εχει κατι σαν (λαστιχο_ η κετσε) και οπως το γυρνας αυτο εχει την ιδιοτητα να καθαριζει το τζαμακι.
Μπορςι στην αρχη να γυριση λιγο δυσκολα λογο οτι δεν το εχετε γυριση ποτε.

andreastwin
13/03/2018, 20:25
Τωρα ειδα τις φωτο και ,νε εχει δικιο δικιο ο φιλος που σου τις εστειλε.στην δικη σου περιπτωση βγενει το τζαμακι για να καθαριστη.δεν εχει βιδα για να την περιστρεψεις.

ΝικόλαςXL
14/03/2018, 21:21
Δε μου λες Panos , το τζαμάκι όταν βγεί πάει για πέταμα ? η ξαναχρησιμοποιείται?

Δλδ αν είναι το περιμετρικό στεγανωτικό λάστιχο (μάλλον λάστιχο είναι ) σκληρό απο την πολυκαιρεία θα στεγανοποιήσει σωστά κ πάλι?

Τι λές?

Πρόκειται να αλλάξω λάδια κ είναι ευκαιρία να ασχοληθώ με δαύτο.

Tελικά , αυτό που παίζει είναι η μεταλική πλάκα το Νο3 , το τζαμάκι Νο 4 κ η βίς το 19.

Πλάκα κ βίδα δεν χρειάζομαι αλλά το τζαμάκι πάει κάνα κοσάρι με τον φπα .

Ευσεβές ποσόν , αλλά αν έχει μαυρίσει πολύ κάποια στιγμή θα πρέπει να το αλλάξω , το να το βγάλω να το καθαρίσω κ να βαλω πάλι το ίδιο δεν παίζει εκτός κ αν ρωτήσω κάνα μάστορη κ μου πεί με σιγουριά οτι ετσι γίνεται,
αλλά ουτε να το γεμισω με φλατζοκολες θέλω ρισκάροντας διαρροές κ να να ξαναβγάζω πάλι λάδια και και και και .....

θα δώ ...

Grafton 505
14/03/2018, 21:34
Δε μου λες Panos , το τζαμάκι όταν βγεί πάει για πέταμα ? η ξαναχρησιμοποιείται?

Δλδ αν είναι το περιμετρικό στεγανωτικό λάστιχο (μάλλον λάστιχο είναι ) σκληρό απο την πολυκαιρεία θα στεγανοποιήσει σωστά κ πάλι?

Τι λές?

Πρόκειται να αλλάξω λάδια κ είναι ευκαιρία να ασχοληθώ με δαύτο.

Δεν το έχω βγάλει ποτέ, οπότε θα μιλήσω με υποθέσεις.

Σίγουρα δεν πάει για πέταμα. Δεν νομίζω να είναι και πλαστικό.

Το λαστιχάκι, αν είναι πολυκαιρισμένο θα είναι σκληρό και θα έχει το σχήμα της θέσης που κάθετε. Μπορεί να αλλαχτεί με οποιοδήποτε o-ring (όχι από υδραυλικά και βρύσες).

ΝικόλαςXL
15/03/2018, 19:15
Δεν το έχω βγάλει ποτέ, οπότε θα μιλήσω με υποθέσεις.

Είναι δλδ καθαρό το δικό σου? Φαίνεται η στάθμη καθαρά ?

Βρε λές να έβαζε τπτ τηγανόλαδα ο προηγούμενος κ την πληρώνω εγώ τώρα την νύφη?

Θα δώ τι θα κάνω .

Θα αδειάσω τα λάδια κ θα βάλω τα φρέσκα , αν δεν φαίνεται η στάθμη θα πάω με τα λίτρα
και θα το αλλάξω του χρόνου :)
Αφου κάνω 3-4000χλμ το χρόνο λογικά του χρόνου τέτοια εποχή πάλι τα ίδια θα συζητάμε .:)

Grafton 505
15/03/2018, 20:19
Είναι δλδ καθαρό το δικό σου? Φαίνεται η στάθμη καθαρά ?

Βρε λές να έβαζε τπτ τηγανόλαδα ο προηγούμενος κ την πληρώνω εγώ τώρα την νύφη?

Θα δώ τι θα κάνω .

Θα αδειάσω τα λάδια κ θα βάλω τα φρέσκα , αν δεν φαίνεται η στάθμη θα πάω με τα λίτρα
και θα το αλλάξω του χρόνου :)
Αφου κάνω 3-4000χλμ το χρόνο λογικά του χρόνου τέτοια εποχή πάλι τα ίδια θα συζητάμε .:)

Δες ....

394007

Είναι και άπλυτο γι' αυτό φαίνεται θολό. Η μηχανή είναι στο πλαϊνό σταντ και η στάθμη είναι σωστή.

Μήπως άλλαξε συμπλέκτη ο προηγούμενος και έβαλε τίποτα κινέζικο της πλάκας ;

ΝικόλαςXL
17/03/2018, 09:20
Δες ....

Είδα , καθαρά φαίνεται η στάθμη .

Δες ....
Μήπως άλλαξε συμπλέκτη ο προηγούμενος και έβαλε τίποτα κινέζικο της πλάκας ;

Τώρα θες να πάω απο εγκεφαλικό? Βαλτός είσαι? Κινεζιά στο μηχανάκι μου?

Εχω ενα Yamaha T50, όταν άλλαξα δισκάκια το ''ματακι'' είχε μαύρη μπίχλα, δεν έβγαινε ούτε με διαλυτικό, το ετριψα με σύρμα κουζίνας σε μέγεθος χαρτοπόλεμου , ελαφρά ωστε να μην θαμπώσει, μιλάμε για μεγάααααααλο μπελά.

394048

394049

Grafton 505
17/03/2018, 18:30
Τώρα θες να πάω απο εγκεφαλικό? Βαλτός είσαι? Κινεζιά στο μηχανάκι μου?

Φίλε μου, .... αν δεν είσαι ο πρώτος, δεν ξέρεις με τί και ποιόν και πόσους έχει πάει ... :a024:

σσ. έτσι είναι το τζαμάκι του townmate από μέσα ; Ρε για δες τι μαθαίνει κανείς !

σσ2. απέφυγε οποιοδήποτε σύρμα όταν το καθαρίσεις. Σφουγγάρι για τα τζάμια μόνο και υπομονή.

σσ3. δε βάζεις και μια φωτογραφία να δω πως είναι ;

ΝικόλαςXL
17/03/2018, 19:36
Φίλε μου, .... αν δεν είσαι ο πρώτος, δεν ξέρεις με τί και ποιόν και πόσους έχει πάει ... :a024:

Πουτανιές δλδ .:)

σσ. έτσι είναι το τζαμάκι του townmate από μέσα ; Ρε για δες τι μαθαίνει κανείς !

Ετσι είμαι εγώ, επιμορφωτικός τύπος :)

σσ2. απέφυγε οποιοδήποτε σύρμα όταν το καθαρίσεις. Σφουγγάρι για τα τζάμια μόνο και υπομονή.

Απ, 2 : Αυτό εννοείται, έχω κ αμμοβολή που παίρνει κ ψιλή σκόνη αλλά κ αυτήν την φοβάμαι.

[QUOTE=Grafton 505;2925325σσ3. δε βάζεις και μια φωτογραφία να δω πως είναι ;[/QUOTE]

Απ.3 : Είπαμε δεν θα το βγάλω φέτος, τώρα θα αλλάξω λάδια κ θα δώ αν δείχνει κρίνοντας από τις δικές σου φωτό (που οφείλω κ ένα ευχαριστώ για αυτές κ τον χρόνο σου φυσικά)
κ αν δεν δείχνει , του χρόνου τέτοια εποχή θα προχωρήσω σε αντικατάσταση η καθαρισμό.

Αρα αν δεν δείχνει θα βάλω μετρώντας : 2.8 liter (3.0 US qt, 2.5 Imp qt) after oil filter change, οκ

Τωρα, αυτό γιατί το ζητάει?

Start the engine and let it idle for 3 – 5 minutes.
Stop the engine and wait 2 – 3 minutes

Yingo
19/03/2018, 14:28
Δεν βρίσκω άλλο Topic οπότε θα ρωτήσω εδω.... Ποιός φοράει σαμάρια και τι επιλογές έχουμε σε τιμές?

Cpt_Slow
19/03/2018, 15:56
Παιδιά έλειψαν οι ερωτήσεις μου βρέθηκε όμως ο φίλος να με αντικαταστήσει επάξια :lol:

Σε σαμάρια εγώ έχω βάλει Givi τα μεγάλα έως 40lt με τις βάσεις τους. Οικονομικά 45 οι βάσεις 110 τα σαμάρια. Κουμπώνουν σε ωραία θέση χωρίς να ενοχλούνε τον πίσω και χωράνε αρκετά πράγματα. Θα βάλω και φώτο.

Yingo
19/03/2018, 17:22
Σκοπεύω να ασχοληθώ αρκετά οπότε θα σας πρήξω και θα βοηθήσω κ όσο μπορώ. Απο πού τα πήρες αγορίνα?

Grafton 505
19/03/2018, 20:16
Παιδιά έλειψαν οι ερωτήσεις μου βρέθηκε όμως ο φίλος να με αντικαταστήσει επάξια :lol:

Μην πάρεις ιταλικό να χαρείς .... :a7:

:lol:

Grafton 505
19/03/2018, 20:21
Ετσι είμαι εγώ, επιμορφωτικός τύπος :)

:a10:

Απ, 2 : Αυτό εννοείται, έχω κ αμμοβολή που παίρνει κ ψιλή σκόνη αλλά κ αυτήν την φοβάμαι.

Μακριά

Start the engine and let it idle for 3 – 5 minutes.
Stop the engine and wait 2 – 3 minutes

Το πρώτο, για να πάει το λάδι παντού σε όλο τον κινητήρα. Να ''περπατήσει'' το λάδι που λένε.
Το δεύτερο, για να κατεβεί όσο περισσότερο λάδι γίνετε στο κάρτερ για να πάρεις ακριβή μέτρηση της ποσότητας. Να ''κάτσει'' το λάδι που λένε.

Yingo
21/03/2018, 15:02
Καλησπέρααααααααααααααα ήρθε ο πρήξας πάλι χοαχοαχοαο

http://www.motomarket-shop.gr/eksoplismos-motosikletas/soft-bags/sakoi-plainoi/3540-tsantes-plaines-nordcap-cargo-ii-mayro-kokkino Σαμάρια και
https://www.moto-accessories.gr/products/baseis_malakon_tsanton/baseis_tsanton_gia_cbf_500_600_n_s_givi_t218

Συμφωνείτε????

Cpt_Slow
21/03/2018, 17:59
οι φωτοζ που χρωστουσα με τα givi

394258
394259
394260
394263

Yingo
21/03/2018, 18:55

394258
394259
394260
394263

Λέγε πληροφορίες.

ρε συ του πάνε πιο πολύ απο όσο περίμενα.είχες συνεπιβάτη?ήταβν σταθερά? με τα 120-160χλμ. έτριζαν?

40ρια είναι? Πήρανε πράμα μέσα?

Cpt_Slow
21/03/2018, 19:27
Δεν ενοχλουν τον συνεπιβατη καθολου καθως καθονται ακριβως κατω απο τα ποδια του. Τους ιμάντες που κλείνουν από πάνω πρέπει να τους βάλεις σε σημείο να μην ενοχλούν το ποπουδακι του μόνο.
Από θέμα σταθερότητας δεν έχεις πρόβλημα μέχρι 160-170 που το πήγα εγώ δεν ένιωσα κάτι. Βεβαια διπλος και φορτωμενος ποσο να πας;; Κάθονται πολύ καλά, δεν κρεμάνε καθολου και απέχουν αρκετά από την εξάτμιση.
Είναι τα μεγάλα τα έως 40lt. Εδώ τα βλέπεις αρκετά γεμάτα αλλά όχι φουλ. Χώρεσαν τα μπαγκάζια μας για 10 μέρες μαζι με πιστολακι μαλλιων :lol:. Το topcase το αφησαμε για κρανη η για μπουφαν για λιγοτερο κουβαλημα σε βόλτες με τα πόδια.
Αρκετά ποιοτικά και τα φερμουάρ τους φαίνονται δυνατά.

doros74
28/03/2018, 13:45
Σε μπουζί Ιριδίου αυτός (NGK 4286 CR8EIA-9) είναι ο τύπος για το μηχανάκι μας;

painterakis
28/03/2018, 15:30
Σε μπουζί Ιριδίου αυτός (NGK 4286 CR8EIA-9) είναι ο τύπος για το μηχανάκι μας;
Εγώ έχω βάλει τα 3797 NGK CR8EIX-9
δες εδώ ( https://www.ngkntk.co.uk/wp-content/uploads/2011/03/2015-Motorcycle-catalogue.pdf ) στη σελίδα 29

doros74
28/03/2018, 20:43
Εγώ έχω βάλει τα 3797 NGK CR8EIX-9
δες εδώ ( https://www.ngkntk.co.uk/wp-content/uploads/2011/03/2015-Motorcycle-catalogue.pdf ) στη σελίδα 29

Αυτός είναι ο σωστός τύπος. Σ' ευχαριστώ πολύ!

ΝικόλαςXL
30/03/2018, 20:43
CBF600SA8, τεπόζιτο 20 λίτρα

Φουλάρω , δεν θυμάμαι πόσο πήρε.

Εκδρομούλα, Ελευσίνα - Ισθμός απο Νέα Εθνική με ταχύτητα 120χλμ/ω σταθερά , δικάβαλο , με μπαγκαζιέρα.
Απο εκεί Ερμιόνη απο την παλιά , μια απο τα ίδια στην διαδρομή της επιστροφής εκτός απο την διαδρομή της Νέας Εθνικής που πηγαίναμε με 130- 140.

Σήμερα φούλαρα κ πάλι , 17,2 λίτρα στα 393χλμ. Βενζίνη απλή, δεν ξερω το γιατί αλλά με την Vpower έχω την εντύπωση πως ακούγεται κάπως η τρόμπα κ δεν το διακινδυνεύω.

4.37 λίτρα στα 100χλμ , χοντρικά είχα ακόμα κοντά 3 λίτρα , δλδ περίπου 70-80χλμ , που σημαίνει 470 χλμ στο τεπόζιτο.

Πώς το βλέπετε οι παλιοί?

ΝικόλαςXL
30/03/2018, 20:47

Μας ανοίγεις την όρεξη κ εξαφανίζεσαι σύντροχε.

Μάλλον τα βρήκα στον Ιταλό, https://www.accessorimotostore.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1537_735_3944&products_id=15474

στα 104 ευρώ , καλή τιμή σε σχέση με τα 258 που κοστιζουν οι σκληρές .

Υπαρχουν κ οι μικρότερες https://www.accessorimotostore.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1537_735_3944&products_id=15598
αλλά αξίζει το κόπο? η μάλλον τα λ7?

Βασεις δεν μπορώ να βρώ, η δεν ξερω την περιγραφή κ μπλέκομαι.

ΝικόλαςXL
30/03/2018, 21:27
Ξέχασα, ψάχνω για ενδοσυνενόηση, οχι τπτ εξτρίμ , ακόμα κ ενσύρματο καλό είναι , απο κράνος σε κράνος δλδ οχι απο μοτό σε μοτό, οχι οτι θα με χάλαγε δλδ κατι σαν αυτό αλλά ισως είναι ακριβό .

Απο μια πρώτη ψαχτική , βρίσκω τα περισσότερα με ΒΤ, σαν το κινέζικο: https://www.banggood.com/BT528-Motorcycle-Helmet-Bluetooth-Intercom-p-933624.html?rmmds=buy&cur_warehouse=CN

Λογικά θα χρειαστώ δύο , καλά τα λέω?

Grafton 505
30/03/2018, 21:42
CBF600SA8, τεπόζιτο 20 λίτρα

Φουλάρω , δεν θυμάμαι πόσο πήρε.

Εκδρομούλα, Ελευσίνα - Ισθμός απο Νέα Εθνική με ταχύτητα 120χλμ/ω σταθερά , δικάβαλο , με μπαγκαζιέρα.
Απο εκεί Ερμιόνη απο την παλιά , μια απο τα ίδια στην διαδρομή της επιστροφής εκτός απο την διαδρομή της Νέας Εθνικής που πηγαίναμε με 130- 140.

Σήμερα φούλαρα κ πάλι , 17,2 λίτρα στα 393χλμ. Βενζίνη απλή, δεν ξερω το γιατί αλλά με την Vpower έχω την εντύπωση πως ακούγεται κάπως η τρόμπα κ δεν το διακινδυνεύω.

4.37 λίτρα στα 100χλμ , χοντρικά είχα ακόμα κοντά 3 λίτρα , δλδ περίπου 70-80χλμ , που σημαίνει 470 χλμ στο τεπόζιτο.

Πώς το βλέπετε οι παλιοί?

Με την V-power racing που βάζω έχω κάνει 480km αλλά δεν θυμάμαι πόσα ml περισσέψανε στο ντεπόζιτο. Ήταν μία από τις 2 φορές που κόντεψα να μείνω από βενζίνη. Με την βελόνα να έχει πιάσει κόκκινο και λίγο παρακάτω υπολόγιζα ότι έχω 80Km αν πηγαίνω με 120km/h.

Ξέχασα, ψάχνω για ενδοσυνενόηση, οχι τπτ εξτρίμ , ακόμα κ ενσύρματο καλό είναι , απο κράνος σε κράνος δλδ οχι απο μοτό σε μοτό, οχι οτι θα με χάλαγε δλδ κατι σαν αυτό αλλά ισως είναι ακριβό .

Απο μια πρώτη ψαχτική , βρίσκω τα περισσότερα με ΒΤ, σαν το κινέζικο: https://www.banggood.com/BT528-Motorcycle-Helmet-Bluetooth-Intercom-p-933624.html?rmmds=buy&cur_warehouse=CN

Λογικά θα χρειαστώ δύο , καλά τα λέω?

Αυτό το έχεις δει ; https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=154021&highlight=sena#top

ΝικόλαςXL
01/04/2018, 18:28
οχι, αλλά θα το δώ κ θα σου πώ αν βγαλω ακρη.

Cpt_Slow
02/04/2018, 08:23
Μας ανοίγεις την όρεξη κ εξαφανίζεσαι σύντροχε.

Μάλλον τα βρήκα στον Ιταλό, https://www.accessorimotostore.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1537_735_3944&products_id=15474

στα 104 ευρώ , καλή τιμή σε σχέση με τα 258 που κοστιζουν οι σκληρές .

Υπαρχουν κ οι μικρότερες https://www.accessorimotostore.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1537_735_3944&products_id=15598
αλλά αξίζει το κόπο? η μάλλον τα λ7?

Βασεις δεν μπορώ να βρώ, η δεν ξερω την περιγραφή κ μπλέκομαι.

Τα μεγαλα παρε, αλλωστε με ενα φερμουαρ μαζευουν αν δεν τα γεμισεις. Εγω θα σου ελεγα παρτα απο εδω, καπου στα 115 εχουν και ενα 40αρι οι βασεις

ΝικόλαςXL
07/04/2018, 19:26
Καλή Ανάσταση κ καλό Πάσχα σύντροχοι.

Να προσέχετε κ ο Θεός να μας έχει όλους καλά .

doros74
10/04/2018, 22:10
Άλλαξα τα υγρά φρένων με τον παραδοσιακό τρόπο, μετά την αλλαγή των τακακιών. Τα υγρά είχαν να αλλαχθούν 3 χρόνια, σύμφωνα με το service book. Δεν είναι, τελικά, δύσκολη διαδικασία. Τώρα έχω, σαφώς, καλύτερη αίσθηση φρένα.

ΝικόλαςXL
13/04/2018, 09:06
Την ίδια ευχαρίστηση έχει κ το μηχανάκι σου .:)

Τα δικά μου είχαν να αλλαχτούν κάπου μια δεκαετία, είχαν χρώμα σαν εσπρεσο .
Μερικά μηχανάκια υποφέρουν απο την πολύ φροντίδα κ την καλοπέραση.:D

Cpt_Slow
18/04/2018, 08:53
Καλημέρες σε όλους, ας κάνω μια ερώτηση κ εγώ :D

Τελευταία όταν το μηχανάκι αρχίζει να παίρνει κλίση νιώθω μια αστάθεια πίσω. Το πράγμα γίνεται χειρότερο όταν εκείνη τη στιγμή τύχει να περάσω από κάποια ανωμαλία, νιώθω το πίσω μέρος να ταλαντώνεται πάνω κάτω και μετά από 2-3 "τραμπολινιάσματα" να επανέρχεται. Δεν κάνω κάποιο λάθος με το γκάζι (πχ άνοιξε κλείσε) για να το προκαλέσω. Οι πιέσεις στα λάστιχα είναι οκ, καμία ιδέα ?
Σκέφτομαι το rebound του πίσω αμορτισέρ μήπως χαιρέτισε αλλά και το λάστιχο.

JohnCart
18/04/2018, 10:50
Με την V-power racing που βάζω έχω κάνει 480km αλλά δεν θυμάμαι πόσα ml περισσέψανε στο ντεπόζιτο. Ήταν μία από τις 2 φορές που κόντεψα να μείνω από βενζίνη. Με την βελόνα να έχει πιάσει κόκκινο και λίγο παρακάτω υπολόγιζα ότι έχω 80Km αν πηγαίνω με 120km/h.

Αυτό το έχεις δει ; https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=154021&highlight=sena#top

480km/?...... E i to xeri mou exei provlima i odws kati paizei me to diko mou.. gia na vgalw 200km odigw san na exw papi

doros74
18/04/2018, 12:53
Καλημέρες σε όλους, ας κάνω μια ερώτηση κ εγώ :D

Τελευταία όταν το μηχανάκι αρχίζει να παίρνει κλίση νιώθω μια αστάθεια πίσω. Το πράγμα γίνεται χειρότερο όταν εκείνη τη στιγμή τύχει να περάσω από κάποια ανωμαλία, νιώθω το πίσω μέρος να ταλαντώνεται πάνω κάτω και μετά από 2-3 "τραμπολινιάσματα" να επανέρχεται. Δεν κάνω κάποιο λάθος με το γκάζι (πχ άνοιξε κλείσε) για να το προκαλέσω. Οι πιέσεις στα λάστιχα είναι οκ, καμία ιδέα ?
Σκέφτομαι το rebound του πίσω αμορτισέρ μήπως χαιρέτισε αλλά και το λάστιχο.

Πόσα χλμ έχεις; σε ποιά σκάλα εχεις ρυθμίσει την σκληρότητα του πίσω αμορτισέρ;

Cpt_Slow
18/04/2018, 13:12
47.000 στη θέση 3 το έχω μόνος και χωρίς βαλίτσα

doros74
18/04/2018, 14:52

Δοκίμασε στη θέση 4 θα δεις μεγαλη διαφορά. Κι εγώ στην 3 το ειχα και ειχα ταλαντώσεις. Τώρα ειναι πολύ καλυτερα.

doctoras
18/04/2018, 16:22
εάν τώρα αρχίζει να γίνεται αντιληπτό με την εξτρά προφόρτιση θα έχεις ακόμη πιο γρήγορες επαναφορές και η άνεση θα πάει περίπατο(παραυτα δοκίμασε το). Τα ίδιο συνέβει και σε εμένα στα αντίστοιχα χλμ.
Φταίει το αμορτισέρ(συνήθως όχι το ελατήριο και μπορεί να μετρηθεί) και θέλει σέρβις, δηλαδή μάστορή που ασχολείται σε αναρτήσεις να σου το επισκευάσει (αλλαγή λαδιού).Νομίζω είναι κλειστό (όπως και και το δικό μου)μη επισκευάσιμο όμως τα εξειδικευμένα μαστόρια γνωρίζουν πως να το επισκευάσουν

Cpt_Slow
18/04/2018, 19:02
Ευχαριστω αρχικα για το χρονο που αφιερωσατε για τις απαντησεις.
Το ειχα στη θεση 4 για περιπου 6 μηνες χωρις να εχω παρατηρησει να συμβαινει κατι τετοιο. Απο ενα σημειο κ μετα το γυρισα στην 3η γιατι ειχα χασει σε ανεση αρκετα στην καθημερινη μου μετακινηση. Οσοι κυκλοφορουν Θεσ/νικη ξερουν για το τι μπαλωματα υπαρχουν ειδικα στα δυτικα. Η διαφορα ηταν αισθητη απο την πρωτη κιολας μερα τοσο στη θετικη πλευρα της ανεσης οσο και στην αρνητικη, οταν πιεσεις dld λιγο παραπανω απο χαλαρους cruise ρυθμους. Τωρα για την ταλαντωση ξεκινησε να μου συμβαινει προσφατα εχοντας στο στη θεση 3 κανενα τριμηνο τωρα.
Θα δοκιμασω ξανα την 4η και αν εχουμε τα ιδια θα δω πως θα πορευτω!

Grafton 505
18/04/2018, 20:10
480km/?...... E i to xeri mou exei provlima i odws kati paizei me to diko mou.. gia na vgalw 200km odigw san na exw papi

Εκείνες τις δύο φορές έβγαλε 25 km στο λίτρο πηγαίνοντας με 110 km/h αυστηρά. (480km / 19ltr = 25km/ltr περίπου).

Ρεαλιστικά όμως είμαι κάπου στα 300 km ανά ντεπόζιτο χωρίς να με 130-140 km/h.

Αν 'όντως βγάζεις 200 km με ένα ντεπόζιτο, τότε έχεις θέμα. Και το φίλτρο αέρα είναι το πρώτο που πρέπει να δεις. Μήπως ο προηγούμενος έκανε καμιά ταλιμπανιά ;

Grafton 505
18/04/2018, 20:12

Στην 4 και εγώ από την 3 εδώ και αρκετά χρόνια.

Cpt_Slow
18/04/2018, 20:47
Με τη 4η θέση καλό θα είναι να σφίξω λίγο κ μπροστά ?

Grafton 505
18/04/2018, 21:33
Μπροστά τις έχω στην δεύτερη γραμμή από πάνω.

doros74
18/04/2018, 21:49
Ευχαριστω αρχικα για το χρονο που αφιερωσατε για τις απαντησεις.
Το ειχα στη θεση 4 για περιπου 6 μηνες χωρις να εχω παρατηρησει να συμβαινει κατι τετοιο. Απο ενα σημειο κ μετα το γυρισα στην 3η γιατι ειχα χασει σε ανεση αρκετα στην καθημερινη μου μετακινηση. Οσοι κυκλοφορουν Θεσ/νικη ξερουν για το τι μπαλωματα υπαρχουν ειδικα στα δυτικα. Η διαφορα ηταν αισθητη απο την πρωτη κιολας μερα τοσο στη θετικη πλευρα της ανεσης οσο και στην αρνητικη, οταν πιεσεις dld λιγο παραπανω απο χαλαρους cruise ρυθμους. Τωρα για την ταλαντωση ξεκινησε να μου συμβαινει προσφατα εχοντας στο στη θεση 3 κανενα τριμηνο τωρα.
Θα δοκιμασω ξανα την 4η και αν εχουμε τα ιδια θα δω πως θα πορευτω!

Μια από τα ίδια. Την είχα και εγώ στην τρίτη λόγω του άθλιου οδικού δικτύου στην Κέρκυρα. Όμως δεν ένιωθα σταθερότητα. Έτσι, ρύθμισα μπροστά στην 2η γραμμή και πίσω στην 4 σκάλα. Έχασα σαφώς σε άνεση αλλά κέρδισα σε σταθερότητα. Έτσι είναι αυτά.

honda_cub
19/04/2018, 10:22
Πάντως εγώ τσίμπησα για το δικό μου (το 1000, αλλά ίδια γεύση) ένα αμορτισεράκι μαμά διότι πρώτον το δικό του έχει κάτι περίεργα υγρά (:p) που βγαίνουν και δεύτερον έχω ξεκινήσει και τρώω κλωτσιές στις λακούβες.

Το δικό του μάλλον θα μπει σε κούτα, και όταν χρειαστεί θα πάει για φτιάξιμο.

Τώρα θα μου πεις τα άφτερ έχουν άλλη απόδοση, οκ, αλλά 500 ευρώ αμορτισέρ σε 3 χιλιάρικα μηχανάκι εγώ δεν βάζω :D

doros74
19/04/2018, 15:30
Πάντως εγώ τσίμπησα για το δικό μου (το 1000, αλλά ίδια γεύση) ένα αμορτισεράκι μαμά διότι πρώτον το δικό του έχει κάτι περίεργα υγρά (:p) που βγαίνουν και δεύτερον έχω ξεκινήσει και τρώω κλωτσιές στις λακούβες.

Το δικό του μάλλον θα μπει σε κούτα, και όταν χρειαστεί θα πάει για φτιάξιμο.

Τώρα θα μου πεις τα άφτερ έχουν άλλη απόδοση, οκ, αλλά 500 ευρώ αμορτισέρ σε 3 χιλιάρικα μηχανάκι εγώ δεν βάζω :D

Πόσο το πήρες;

honda_cub
19/04/2018, 20:26
Πόσο το πήρες;

95 ευρώ, ebay

doros74
19/04/2018, 23:29
95 ευρώ, ebay

Καινούργιο;

honda_cub
20/04/2018, 06:02
Καινούργιο;

Καινούριο ναι, ο πωλητής έχει δώσει κάμποσα και έχει καλά rating. Φυσικά, για να είμαστε 100% σίγουροι θα περιμένω να το πάρω στα χέρια, δεν έχει φτάσει ακόμα.

ΝικόλαςXL
22/04/2018, 19:56
Τα νέα μου .

Τάπαιξε ο διακόπτης στοπ της μανέτας, 21 ευρά +φπα.

Λέω είναι που είναι δεν τον ανοίγω να δώ τι παίζει?

Λοιπόν ρίξτε μια ματιά πώς εκανε επαφή :

395094

Φαίνονται καθαρά οι επαφές στα δεξιά οτι ακουμπάνε λοξά κ στην άκρη με αποτέλεσμα να ''ανάψουν '' και απο την μάκα να μην κάνουν επαφή.

Εκοψα με το ντρέμελ το πλαστικό κ μετέφερα αριστερά το κάτω λαμάκι κ το εφερα να κάνει πιό σωστή επαφή:

395095

Ελπίζω ο προηγούμενος να είχε βάλει ιμιτασιόν διακόπτη, γιατί αν είναι γνήσιος δεν πάμε καλά .

Πρός το παρόν δουλεύει καλά μέχρι να δώ αν έχει ετοιμοπαράδωτο ο Σαρακάκης.
Ελπίζω ο καινουργιος να μην είναι ίδια παρτίδα.

Grafton 505
22/04/2018, 20:12
Τα νέα μου .

Τάπαιξε ο διακόπτης στοπ της μανέτας, 21 ευρά +φπα.

Λέω είναι που είναι δεν τον ανοίγω να δώ τι παίζει?

Λοιπόν ρίξτε μια ματιά πώς εκανε επαφή :

395094

Φαίνονται καθαρά οι επαφές στα δεξιά οτι ακουμπάνε λοξά κ στην άκρη με αποτέλεσμα να ''ανάψουν '' και απο την μάκα να μην κάνουν επαφή.

Εκοψα με το ντρέμελ το πλαστικό κ μετέφερα αριστερά το κάτω λαμάκι κ το εφερα να κάνει πιό σωστή επαφή:

395095

Ελπίζω ο προηγούμενος να είχε βάλει ιμιτασιόν διακόπτη, γιατί αν είναι γνήσιος δεν πάμε καλά .

Πρός το παρόν δουλεύει καλά μέχρι να δώ αν έχει ετοιμοπαράδωτο ο Σαρακάκης.
Ελπίζω ο καινουργιος να μην είναι ίδια παρτίδα.

Καταπληκτική ΟΕΜ κατασκευή δεν μπορώ να πω :redcard:

Μας βάζεις δουλειές ρε Νικόλα .... ανάθεμα την Ιταλική κατασκευή μου μέσα....:lol:

doros74
04/05/2018, 22:24
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει στην αγορά πίσω γρανάζι για το μηχανάκι μας σε μαύρο χρώμα;

ΝικόλαςXL
14/05/2018, 14:56
Δε με λέτε συμφορουμίτες, ώρες ωρες το μηχανάκι λειτουργεί παράξενα , δλδ :

Βαζοντας μπροστά απο κρύο δεν λειτουργεί ομαλά , σαν να είναι με καρμπς κ να είναι μπουκωμένο , δεν ακούγεται δλδ ενας συνεχής ηχος απο την εξάτμιση τύπου βουουουου :)αλλά ένα διακοπτόμενο βου-βου - βου :) στο στροφόμετρο όμως δεν δείχνει να παίζουν οι στροφές.

Στην πορεία με 3η κ κάποιες σταθερές στροφές πάντα κάτω απο τις 3000στρ/λ κάνει σαν να ανοιγοκλείνω το γκάζι , ουτε αλογο σε ροντέο δλδ ενα πράμα .
Απο 2500στρ/λ κ πάνω λειτουργεί άψογα.

Σε Εθνική κάπου στα 80χλμ/ω με σταθερό γκάζι μολις ανοίξω απαλά το γκάζι δείχνει σαν να κομπιάζει κ μετά ξαφνικά κάνει ενα τίναγμα μπροστά επιταχύνοντας σαν να εχω ανοίξει το γκάζι απότομα .

Νάχω κάνα θέμα με αισθητήρα λ? τπτ μπεκιέρες, η TPS? νάχει φύγει κάποιο σωληνάκι ?

Να το παω να το περάσω σε διαγνωστικό, θα δείξει τπτ?

andreastwin
14/05/2018, 15:20
Ριξε μια ματια για τιποτα υποπιεσει κανενα σολινακι κομενω,και τις ποιο πολλες φορες κοβονται στο σημειο που μπενουν,απο ποπυκαιρια σκαει το σοληνακι.και στο σολυνακι του TPS να δεις.

Grafton 505
14/05/2018, 17:54
Δε με λέτε συμφορουμίτες, ώρες ωρες το μηχανάκι λειτουργεί παράξενα , δλδ :

Βαζοντας μπροστά απο κρύο δεν λειτουργεί ομαλά , σαν να είναι με καρμπς κ να είναι μπουκωμένο , δεν ακούγεται δλδ ενας συνεχής ηχος απο την εξάτμιση τύπου βουουουου :)αλλά ένα διακοπτόμενο βου-βου - βου :) στο στροφόμετρο όμως δεν δείχνει να παίζουν οι στροφές.

Στην πορεία με 3η κ κάποιες σταθερές στροφές πάντα κάτω απο τις 3000στρ/λ κάνει σαν να ανοιγοκλείνω το γκάζι , ουτε αλογο σε ροντέο δλδ ενα πράμα .
Απο 2500στρ/λ κ πάνω λειτουργεί άψογα.

Σε Εθνική κάπου στα 80χλμ/ω με σταθερό γκάζι μολις ανοίξω απαλά το γκάζι δείχνει σαν να κομπιάζει κ μετά ξαφνικά κάνει ενα τίναγμα μπροστά επιταχύνοντας σαν να εχω ανοίξει το γκάζι απότομα .

Νάχω κάνα θέμα με αισθητήρα λ? τπτ μπεκιέρες, η TPS? νάχει φύγει κάποιο σωληνάκι ?

Να το παω να το περάσω σε διαγνωστικό, θα δείξει τπτ?

Το έκανε ξαφνικά ή τώρα το παρατήρησες; Άπαξ και ζεσταθεί, λειτουργεί σωστά ; Αν όχι, το θες το διαγνωστικό και τον έλεγχο.

Μέχρι να ζεσταθεί, έχει ένα mode στον εγκέφαλο που κρατεί ''μπουκωμένο'' τον κινητήρα για κάποιο λόγο, και τον ελευθερώνει όταν ζεσταθει. Ίσως για να μην κάνει ζημιά στον καταλύτη. Τα συμπτώματα είναι αυτά που περιγράφεις.

ΝικόλαςXL
15/05/2018, 18:16
@ Απορία, έχει σωληνάκι το TPS? κ αν έχει που βρίσκεται? Εχω την εντύπωση πως το TPS είναι καθαρά ηλεκτρικό κομμάτι.

@ Ναι , δείχνει μπουκωμένο οταν είναι κρύο.
Οταν ζεσταθεί έχει κανονικό ρελαντί, αλλά κάνει αυτά τα κουφά στην οδήγηση, δλδ το ''ροντεο'' στυλ κυρίως στις χαμηλές.

Δεν το έκανε ξαφνικά , εχει αρχίσει καιρό, στην αρχή λιγότερο κ τώρα περισσότερο αλλά τωρα φαινεται έφτασε στο μεγιστο κ δεν αλλάζει
η τσατίστηκε κ θέλει να μου σπάσει τα νεύρα.

κατι ακόμα , λέτε να είναι θέμα τζίνας? οταν βαζω V-power το κάνει λιγότερο, να γιομίσω μια με 100αρα να δω?

@ Εχετε κάνει ποτέ διαγνωστικό έλεγχο? τυπικά στο σερβις η υπήρξε αιτία? δλδ κάποια βλάβη ?

μένω Ελευσίνα , ξέρετε κάποιον έμπιστο με διαγνωστικό της Honda κ οχι διάφορα μπλιμπλίκια κ ενα λάπτοπ?

andreastwin
15/05/2018, 20:33
Απορία, έχει σωληνάκι το TPS? κ αν έχει που βρίσκεται? Εχω την εντύπωση πως το TPS είναι καθαρά ηλεκτρικο

εχεις δικιο λαθος μου, το μπερδεψα με το map sencor.

Grafton 505
15/05/2018, 20:55
@ Απορία, έχει σωληνάκι το TPS? κ αν έχει που βρίσκεται? Εχω την εντύπωση πως το TPS είναι καθαρά ηλεκτρικό κομμάτι.

Δεν έχει σωληνάκι. Είναι καθαρά ένα ηλεκτρονικό γωνιόμετρο (https://en.wikipedia.org/wiki/Throttle_position_sensor). Είναι το τελευταίο πράγμα που συνήθως κοιτάς σε μία βλάβη.

@ Ναι , δείχνει μπουκωμένο οταν είναι κρύο.
Οταν ζεσταθεί έχει κανονικό ρελαντί, αλλά κάνει αυτά τα κουφά στην οδήγηση, δλδ το ''ροντεο'' στυλ κυρίως στις χαμηλές.

Αυτό είναι νορμάλ μέχρι να ζεσταθεί. Το κάνει και σε εμένα. Θέλει λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ''δώσει'' κανονική λειτουργία. Κράτα σταθερό γκάζι ή περίμενε λίγο να πέσουν οι στροφές όταν την βάζεις μπρος.

Δεν το έκανε ξαφνικά , εχει αρχίσει καιρό, στην αρχή λιγότερο κ τώρα περισσότερο αλλά τωρα φαινεται έφτασε στο μεγιστο κ δεν αλλάζει
η τσατίστηκε κ θέλει να μου σπάσει τα νεύρα.

Μήπως δεν το είχες παρατηρήσει πιο πριν ; (εικάζω)

κατι ακόμα , λέτε να είναι θέμα τζίνας? οταν βαζω V-power το κάνει λιγότερο, να γιομίσω μια με 100αρα να δω?

Βάλε μία τύπου V-power racing για να δεις αν συνεχίζει να στο κάνει. Να φύγει και η απορία.

@ Εχετε κάνει ποτέ διαγνωστικό έλεγχο? τυπικά στο σερβις η υπήρξε αιτία? δλδ κάποια βλάβη ?

Το έχω κάνει μια φορά για να δω τι γράφει. Η φύσα είναι κάτω από το ντεπόζιτο.

μένω Ελευσίνα , ξέρετε κάποιον έμπιστο με διαγνωστικό της Honda κ οχι διάφορα μπλιμπλίκια κ ενα λάπτοπ?

το διαγνωστικό είναι τύπου PDA αλλά μπορεί να είναι και λάπτοπ.

...

Cpt_Slow
16/06/2018, 14:55
Χαλοου παίδες! Μπορείτε να μ πείτε όσοι έχετε κάνει βαλβίδες πόσο σας βγήκε? Να εχω μια εικόνα.

Grafton 505
16/06/2018, 16:17
Χαλοου παίδες! Μπορείτε να μ πείτε όσοι έχετε κάνει βαλβίδες πόσο σας βγήκε? Να εχω μια εικόνα.

Όταν τις κάνεις, βάλε καμιά φωτό για να έχουμε και εμείς καμιά εικόνα. :lol:

Υποθέτω πάνω από 100€, αλλά θα ξέρω όταν φτάσω στις 50.000 χλμ.

Cpt_Slow
16/06/2018, 16:24
Επειδή θα το αφήσω κ θα φύγω φωτο δύσκολα δυστυχώς. Για την ώρα στο εξουσιοδοτημένο που πάω μου είπε ο υπάλληλος 180 (:a021:) συν 7 ευρώ για κάθε καπελοτο που θα χρειαστεί. Μου φαινονται πολλά.

Grafton 505
16/06/2018, 20:04
Πληροφοριακά, τα καπελώτα (valve lifters) δεν αλλάζουν αλλά οι αποστάτες (shim) κάτω από αυτά. Πάντα σύμφωνα με το manual.

Η τιμή για τα shims δείχνει καλή -> κλικ (https://www.lingshondaparts.com/honda_motorcycle_parts_selection_pfk?block_01=17MER9I1&block_02=E__0300&block_03=256&block_04=xx&block_05=hmc) και κλικ (https://www.cmsnl.com/honda-cbf600sa-2009-9-european-direct-salesabs-bct_model18669/partslist/E__0300.html#.WyVRL9R94ts) .

ΝικόλαςXL
16/06/2018, 22:56
Υποθέτω πάνω από 100€, αλλά θα ξέρω όταν φτάσω στις 50.000 χλμ.

Σκέφτομαι να το πουλήσω στα 49000χλμ .:tooth:

doros74
16/06/2018, 23:12
Επειδή θα το αφήσω κ θα φύγω φωτο δύσκολα δυστυχώς. Για την ώρα στο εξουσιοδοτημένο που πάω μου είπε ο υπάλληλος 180 (:a021:) συν 7 ευρώ για κάθε καπελοτο που θα χρειαστεί. Μου φαινονται πολλά.
Τι τιμή είναι αυτή; δεν πάει καλά ο άνθρωπος.

ΝικόλαςXL
23/06/2018, 20:29
Ωραίος καιρός .

Αλλά κ οι μετεωρολόγοι πάντα μέσα ....

(Ετσι να λέμε κ τπτ)