View Full Version : Γενικο chat cbf600
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
Πριν 15 ημέρες περίπου έκανα ένα σύντομο (ημερήσιο) ταξίδι στη Θεσσαλονίκη δικάβαλος, φορτωμένος με πίσω 45αρα βαλίτσα και Bagster 30 λτ το οποίο όμως ήταν σχετικά άδειο.
Στην πορεία από Ηγουμενίτσα προς Θεσσαλονίκη, στα μισά τις διαδρομής ανέπτυξα ταχύτητες μεταξύ 130-140 χλμ, ενώ στο δεύτερο μισό αύξησα ρυθμό αναπτύσσοντας ταχύτητες 150-170 χλμ, για να ρίξψ άλι τον ρυθμό στα 100-120 20 χλμ πριν φθάσω στη Θεσσαλονίκη.
Στη Θεσσαλονίκη συνάντησα τον cpt_Slow όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά, να ανταλλάξουμε γνώμες για τα μηχανάκια μας, αλλά και να δοκιμάσει ο ένας το μηχανάκι του άλλου.
Στην επιστροφή ανέπτυξα ταχύτητες σταθερά 160-180 χλμ και έκοβα μόνο όταν ήταν απαραίτητο, καθώς και 5 χλμ πριν φθάσω στο λιμάνι.
Αυτά που μου έκαναν εντύπωση είναι τα εξής:
1. Το μηχανάκι στις ταχύτητες αυτές είναι πάρα πολύ σταθερό.
2. Το μηχανάκι ανεβάζει υψηλές ταχύτητες πολύ εύκολα και τις διατηρεί πολύ εύκολα. χωρίς να δείχνει οποιοδήποτε σημάδι δισταγμού ή κόπωσης, ακόμη και φορτωμένο, γεγονός το οποίο με εξέπληξε θετικά.
3. Οι νέες αναρτήσεις κάνουν τεράστια διαφορά στο δρόμο αφού απορροφούν τα πάντα και "διαβάζουν" το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα μια σημαντική αύξηση της άνεσης κατά το ταξίδι.
4. Αν και ανέπτυξα υψηλές ταχύτητες στην διαδρομή Ηγουμενίτσα - Θεσσαλονίκη η κατανάλωση κυμάνθηκε στα 5,02 lt/100km, ενώ στην επιστροφή που αύξησα ρυθμό η κατανάλωση πήγε στα 5.9 lt/100km
Από την ημέρα που έκανα το Service των βαλβίδων και καθαρίστηκε το σύστημα ψεκασμού έχω δει αισθητή μείωση της κατανάλωσης.
Γενικά, η συμπεριφορά της μηχανής σε διαδρομή αυτοκινητόδρομου για πολλά χλμ με εξέπληξε ευχάριστα.
Well Done CBF, Well Done!
Θύμισε μου, τι έκανες στο σέρβις, που και πόσο πήγε το κόστος;
Θύμισε μου, τι έκανες στο σέρβις, που και πόσο πήγε το κόστος;
Έκανα το Γενικό Service των 48.000 χλμ (λίγο νωρίτερα στα 43.000 χλμ), το οποίο περιλαμβάνει, τα συνηθισμένα (αλλαγή λαδιών και φίλτρο λαδιού κλπ) και επιπλέον αλλαγή ψυκτικού, καθάρισμα πεταλούδας (είχε αρκετή μάκα), ρύθμιση βαλβίδων (αλλαγή τριών καπελότων), αλλαγή ελατηρίων και λαδιών στα μπροστινά καλάμια (Hyperpro) και αλλαγή πίσω αμορτισέρ (Hyperpro).
Συνολικό κόστος εργασίας 290 € (τα ανταλλακτικά τα είχα αγοράσει εγώ, πλην των καπελότων).
To Service έγινε στον τόπο διαμονής μου στη Κέρκυρα.
Έτσι όπως το έκανες, Ανταλλακτικά δικά σου, και μαζί με ανάρτηση τοποθέτηση και σέρβις τα εμπρός, δεν βγάζω άκρη. Ευχαριστώ πάντως.
Έτσι όπως το έκανες, Ανταλλακτικά δικά σου, και μαζί με ανάρτηση τοποθέτηση και σέρβις τα εμπρός, δεν βγάζω άκρη. Ευχαριστώ πάντως.
Νομίζω οτι το εχω ξαναγράψει. Αγορασα το Street Box της Hyperpro ( εμπρός ελατηρια και πισω αμορτισερ) και το τοποθετησε ο μηχανικός.
Απο ανταλακτικά, αγορασα παραφλού, λαδια, μπουζι, φιλτρο λαδιου, ροδελα η οποία τοποθετειται στη βιδα εξαγωγης λαδιού.
Ολα τα ανταλακτικά γνησια Honda πλην του λαδιου οπου βαζω παντα Bel Ray.
Για την ανάρτησε τα είπαμε, και για το σέρβις.
Εγώ θα ήθελα να μάθω τιμή ανταλλακτικα και εργασίας για λάδια, φίλτρο, βαλβίδες, φλάντζα, ψυκτικό υγρό, μπουζί (όχι φίλτρο αέρα) .
Επίσης πόσο έξτρα θέλει για καθαρισμό μπεκ, και να ξαναμπούν πίσω ρυθμισμένα σωστά.
Γι'αυτό λέω ότι δεν βγάζω άκρη με τον τρόπο που το έκανες.
painterakis
08/11/2018, 06:51
Εγώ πρόσφατα έκανα τα εξής ...
Ανταλλακτικά:
Εμπρός τακάκια Honda 2x40=80€
Πίσω τακάκια EBC (αγορά από αντιπρόσωπο της Honda) 35€
O-Rings εμπρός δαγκάνας Honda 3x9=27€
Λάδι Liqui Moly 10W-40 3x12=36€
Λάδι εμπρός ανάρτησης Liqui Moly 10W 2x10=20€
4 μπουζί ιριδίου NGK CR8EHIX-9 (αγορά απο e-bay) 32€
Εργασία σε αντιπρόσωπο της Honda, σύνολο 70€:
Αλλαγή λαδιών κινητήρα και εμπρός ανάρτησης,
Αλλαγή o-rings και καθαρισμός στις εμπρός δαγκάνες
Αλλαγή υγρών φρένων εμπρός πίσω (τα υγρά είναι στη τιμή εργασίας)
Αντικατάσταση τακακιών εμπρός πίσω
Αντικατάσταση μπουζί
Μέτρηση παροχής καυσίμου από αντλία (350cm³/10sec)
Αλλαγή υγρών ψυγείου
Σύσφιξη βιδών πλαισίου και ανάρτησης με δυναμόκλειδο
70€ για εργασία , παρά πολύ καλά.
Να δω τι θα μου πούνε στην Αθήνα, αλλά εγώ θέλω και βαλβίδες , ίσως και μπεκ καθάρισμα.
Για να βγει η τρομπα πρεπει να βγει το τεποζιτο αλλα δεν ειναι τιποτα αυτο λυνεις σελα μπροστα απο κατω εχει μια βιδα και αλλες 2 πισω απο το τιμονι βγαζεις και τα 2 πλαστικα τα αβαφα
Δεξια αριστερα τα φερινκ δεν χρειαζεται να βγουνε
Το τραβας πισω και βγαινει 3 σωλινακια και 2 φισες βγαζεις για να απελευθερωθει ολο
Οι φυσες βγαινουν ανοιγοντας τα κλιψακια προς τα εξω δεν τις πατας!
Καντο και θα με θυμηθεις εκανα αισιος 1000 χιλιομετρα δεν κανει κιχ η τρομπα
Καλησπέρα, τα φώτα σας, Ανδρέα και Ρακούνι ή όποιος άλλος έχει παίξει με την αντλία του :wave2:
Δέν έχω προβλήματα, παρα ΜΟΝΟΝ το σφύριγμα(έντονο κάποιες φορές να το ακούω μέσα στο κράνος με καμιά 160-170, και άλλες να μήν πολυακούγεται)
Μου σφυρίζει αδιάφορα?? μου σφυρίζει να γυρίσω να την κοιτάξω??? δέν ξέρω....
Να διευκρινήσω ότι έχω το 1000,
Πρόσεξα στις φωτό σας το μπλέ πλαστικάκι (ασφάλεια), απο το σωληνάκι τροφοδοσίας, στο 1000 έχει σύνδεση στην αντλία banjo, και στην άλλη έχει αυτή την ασφάλεια στην πλευρά από το σώμα του injection, παλαιότερα όταν είχα προσπαθήσει να το αποσυνδέσω, για να βγάλω ρεζερβουάρ, με είχε ζορίσει ΔΕΝ έχει πολύ χώρο για τα χέρια σ'εκείνο το σημείο, ήταν και ψιλοαρπαγμένο απο την μία μεριά απο κάποιον παλαιότερα, με αποτέλεσμα σάν καλό παλικάρι να πάω απο άλλο μονοπάτι, αυτό του Banjo, και να τ'αφήσω νάσχοληθώ οταν θα είναι απαραίτητο,
Ψώνισα πλαστικάκι να το έχω.
Λοιπόν μετά την πολυλογία μου, λέω να βγάλω ρεζερβουαρ να ψαχτώ να καθαρίσω, φίλτρο δέν ξέρω εάν είναι παραπλήσιος ο τρόπος, οπότε λέω ευκαιρία είναι ν'αλλάξω το μπλέ πλαστικάκι, πώς βγαίνει το γ@μίδι εύκολα??? απασφαλίζει πατώντας και σπρώχνοντας το μπλέ πίσω?? και τραβόντας το σωληνάκι έξω?? πατάς και τραβάς το όλο??(έτσι προσπαθούσα)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΥΓ Εάν κάποιος, έχει υπ'όψιν του τόρνο για δάχτυλα :eyepop: ας γράψει τηλέφωνο
Γενικά, είναι σφιγμένο μια και πρέπει να εφαρμόζει καλά για να μην χάνει, αν έχει να βγεί και πολύ καιρό.... Παίζει να σε δυσκολεύει αρκετά. Αν έχει κάτι σαν λάστιχο ( μαύρο με δύο εξωτερικές προεξοχές από την μια υ από την άλλη ίσιο Ι ) που μπαίνει ανάμεσα στα αυτακια του μπλε, απλά τραβά το. Είναι κάτι σαν ασφάλεια που δεν αφήνει τα αυτακια να πιεστούν αρκετά για να βγει.
Δεν έχω κάτι να πω, σφιγμένο ειναι γιατί έτσι πρέπει, από τον καιρό έχει κολλήσει και είναι αναμενόμενο, χώρο δεν έχει πολύ, άρα υπομονή, καλό πάτημα τα αυτακια, σταθερό τράβηγμα, λίγο κυκλικά, μέχρι να βγει.
Γενικά, είναι σφιγμένο μια και πρέπει να εφαρμόζει καλά για να μην χάνει, αν έχει να βγεί και πολύ καιρό.... Παίζει να σε δυσκολεύει αρκετά. Αν έχει κάτι σαν λάστιχο ( μαύρο με δύο εξωτερικές προεξοχές από την μια υ από την άλλη ίσιο Ι ) που μπαίνει ανάμεσα στα αυτακια του μπλε, απλά τραβά το. Είναι κάτι σαν ασφάλεια που δεν αφήνει τα αυτακια να πιεστούν αρκετά για να βγει.
Δεν έχω κάτι να πω, σφιγμένο ειναι γιατί έτσι πρέπει, από τον καιρό έχει κολλήσει και είναι αναμενόμενο, χώρο δεν έχει πολύ, άρα υπομονή, καλό πάτημα τα αυτακια, σταθερό τράβηγμα, λίγο κυκλικά, μέχρι να βγει.
Κατ'αρχάς σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,
Ο.Κ για την σφικτή εφαρμογή το καταλαβαίνω, το μαύρο καπακάκι που λές το βγάλανε κάποτε, και δέν το ξαναβάλανε, αρμενίζει λίγο πιο πίσω,
Πατητά τα μπλέ αυτάκια, και...
Η ερώτηση είναι, αυτό το μπλέ πλαστικάκι βγαίνει μαζί με την πλαστική γωνία ή μένει πίσω και βγαίνει η πλαστική γωνία μόνη της, στο μανουάλι δέν το διευκρινίζει.
Απο την μιά, το ένα το αυτάκι του μπλέ δέν το λές καλό, απο την άλλη δέν έχει χώρο για τα χέρια, οπότε η διευκρίνηση αυτή, ίσως με βοηθήσει στο πώς θα το διαχειρηστώ πιο εύκολα για να το βγάλω
Ευχαριστώ και πάλι
401039
Η μαύρη γωνία βγαίνει από την μια και στην άλλη πλευρά θα σου μείνει το μπλέ.
Κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα:
Η μαύρη γωνία έχει δύο σαν παράθυρα, δεν θυμάμαι αν τα αυτακια του μπλέ πρέπει να είναι στην ευθεία αυτών ή κάθετα σε αυτό. Δοκίμασε δηλαδή και με 90° στροφή μεταξύ τους.
Η μαύρη γωνία βγαίνει από την μια και στην άλλη πλευρά θα σου μείνει το μπλέ.
Κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα:
Η μαύρη γωνία έχει δύο σαν παράθυρα, δεν θυμάμαι αν τα αυτακια του μπλέ πρέπει να είναι στην ευθεία αυτών ή κάθετα σε αυτό. Δοκίμασε δηλαδή και με 90° στροφή μεταξύ τους.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :beer: :beer: :beer:
Η παρατήρηση αυτή θα με βοηθήσει αρκετά
ΝικόλαςXL
11/11/2018, 21:19
Δε με λέτε παίδες , ποιό μοντέλο έχει αυτοκολητα στο φεριγκ μπροστά με κόκκινη ρίγα απο κάτω κ κοκκινη ρίγα κ στα πίσω καπάκια της ουράς ?
Εχετε καμμιά φωτό απο την σέλα ?
Ενδειαφερεται φίλος απο Ιωάννινα για CBF600 ψεκαστό , κ βρήκε αυτό: https://www.car.gr/13518078-honda-cbf-600s
Εχετε κάποια παρατήρηση?
doctoras
11/11/2018, 21:30
Ύποπτο. Υπερβολικα πολυ λιγα λεφτα γιαυτο το μηχανακι. Πρεπει να ειναι '12 και συνηθως πωλούνται 4 με 5k εουρως αναλόγως συνθηκών και αξεσουαρ
Αν διαθετει 2500 και θελει cbf600 ας απευθυνθεί σε ενα καλοσυντηρημενο και προσεγμενο καρπυρατερατο μοντέλο '04-07
Οταν εχεις περιορισμένο μπατζετ δε ψωνιζεις απο το πανω ράφι γιατι θα παρεις μπουρουχα καμουφλαρισμένη
Δε με λέτε παίδες , ποιό μοντέλο έχει αυτοκολητα στο φεριγκ μπροστά με κόκκινη ρίγα απο κάτω κ κοκκινη ρίγα κ στα πίσω καπάκια της ουράς ?
Εχετε καμμιά φωτό απο την σέλα ?
Ενδειαφερεται φίλος απο Ιωάννινα για CBF600 ψεκαστό , κ βρήκε αυτό: https://www.car.gr/13518078-honda-cbf-600s
Εχετε κάποια παρατήρηση?
Μια πρώτη παρατήρηση.
Είτε τα καπάκια είναι αλαγμένα με νεώτερα των μοντέλων my 10-13, ή είναι βαμμένα και έχουν τοποθετηθεί τα σχετικά αυτοκόλλητα.
Μόνο τα μοντέλα 2010 έως 2013 έχουν τα συγκεκριμένα γραφικά αυτοκόλλητα με την κόκκινη γραμμή.
Όπως και να έχει η τιμή είναι πολύ χαμηλή ακομη και για 95.000 χλμ που εχει η μηχανή η οποία εξωτερικά φαίνεται προσεγμένη ( και ανατομική σέλα έχει και εξάτμιση και κάγκελα προστασίας για τον κινητήρα κλπ).
Αν ο φίλος σου ενδιαφέρεται ας το πάει σε ένα συνεργείο να τσεκάρει την κατάσταση του μηχανολογικά καθώς να ελέγξει και το πλαίσιο.
Η τιμή πάντως είναι πολύ χαμηλή οπότε ή το μηχανάκι έχει κάποιο θέμα μηχανολογικά ή ο ιδιοκτήτης του έχει μεγαλη ανάγκη από χρήματα.
doctoras
12/11/2018, 07:22
Τώρα το είδα καλύτερα, το γράφει βέβαια ο άνθρωπος οτι πρόκειται για '08 μοντέλο
το '08 εχει ασημένιες ζάντες απο το '10 είναι βαμμένες μαύρες
οπότε είναι μοντέλο '08 με κοστούμι είτε αυτοκόλλητα του '10
401131
401132
Εμένα τα χιλιόμετρα του δεν με τρομάζουν. Είναι τουριστικό μηχανάκι, φτιάχτηκε για χιλιόμετρα. Το μοτέρ αυτό δεν έχει βγάλει ζημίες. Η τιμή του είναι αρκετά καλή για να κάνεις και ένα μεγάλο σέρβις. Εξωτερικά δείχνει ότι δεν θέλει μαζεματα οπότε είσαι οκ από άμεσα έξοδα.
Όπως είπαν και πιο πάνω, πήγαινε σε ένα συνεργείο, αν σου πει ότι είναι οκ τότε αποφασίζεις.
ΝικόλαςXL
13/11/2018, 18:31
Δεν αφορά εμένα η αγορά , το είπα απο την αρχή .
Το είδα το μηχανάκι , ηταν κοκκινο κ βάφτηκε μαύρο μετα απο ατυχημα που έπεσε δεξια.
Ετσι αλλάχτηκαν τα πλαστικά με τα καινουργια του νεότερου μοντέλου.
Μου είπε όμως οτι σφυρίζει η τρόμπα νερού.
Εγώ ξερω πως σφυρίζει η τρόμπα βενζίνης , για νερού πρώτη φορά το ακούω.
Κατά τα αλλα τα σερβις του εγιναν στο PROMOTO Γκινοσάτης Α. έχω ακουσει καλά λόγια για αυτό το συνεργείο.
αν λογω χλμ θελει....
ρουλεμαν τιμονιου
λαδια μπροστινου
δισκοπλακες
μεγαλο σερβις με βαλβιδες και ισως καδενα τεντωτηρα
επισης λεει αντλια νερου και προφανως λαστιχα
τοτε η τιμη δεν ειναι χαμηλη
Αν όμως δεν θέλει όλα αυτά; Τα. Περισσότερα από αυτά που έγραψες τα βλέπεις επιτόπου.
Πχ. Βλέπεις το μηχανάκι και εξωτερικά είναι περιποιημένο, τα πλαστικά του κομπλέ, τα κάγκελα του, την σέλα του, τον συναγερμό του αν εχει, το διπλό Σταντ, την μπαγαζιερα του, τα τακάκια τα βλέπεις, τα λάστιχα το ίδιο, την αλυσίδα γρανάζια, τις δισκοπλακες, χωρίς λάδια στα καλάμια εμπρός, χωρίς να κολλάει το τιμόνι, με ένα μοτέρ που πατάς μίζα και κελαϊδαει.
Το πηγαίνεις σε μηχανικό και σου λέει, δεν ακούω κάτι παράξενο, ή ακόμα καλύτερα ότι το γνωρίζει και είναι χαρτί.
Κάποια στιγμή θα κάνεις λάδια φίλτρο βαλβίδες μπουζί.
Ερώτηση: μια και μιλάμε για μηχανάκι εργαλείο όπως το CBF, σε μια τιμή όπως αυτή, είναι λόγος τα χιλιόμετρα να μην το πάρεις;;;
ΝικόλαςXL
14/11/2018, 15:52
Το τιμόνι δεν κουμπώνει
Δισκόπλακες φυσιολογικές, αρα η έχουν αλλαχτεί η δεν είχε γκαζάκηδες ιδιοκτήτες
Πηρουνια είναι οκ
συναγερμό έχει ΜΕΤΑ κ με τα δύο χειριστήρια
Μπαταρία οκ,
Οποτε το αγοράζεις στην χαμηλή τιμή κ βάζεις μια 500αρα ακόμα κ αλλάζεις λάστιχα , κάνεις κ ένα καλό σέρβις το μηδενίζεις κ ξεκινάς μαζί του απο την αρχή.
Τα χιλιόμετρα είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα , αν δλδ δεν αγοράσεις μηχανάκι που να τα έχει γυρισμένα κ μετα στο συνεργείο το βισματώσεις δείς τα πραγματικά κ πάθεις εγκεφαλικό.
καλύτερα περισσότερα χιλιομετρα κ προσεγμένο παρά λίγα κ σκισμένο.
Μηχανικό θα το πάμε προσεχώς .
Παρ΄όλα αυτά είναι λαχείο το μεταχειρισμένο στο Ελλαδιστάν που δεν υπάρχουν πιά μάγκες κ ξηγημένοι, αφού τους πάτησε το τραίνο.:)
Grafton 505
14/11/2018, 17:12
Το τιμόνι γιατί δεν κλειδώνει ; Μήπως έχει φάει γερή στούκα από μπροστά; Πώς περπατάει η μηχανή ; Την κάνατε καμιά βόλτα ;
Και οι καθρέφτες είναι διαφορετικοί . Άλλος δεξιά άλλος αριστερά.
Ότι δεν κλειδώνει το τιμόνι αναφαίνεται στο ότι τα ρουλεμάν τιμονιού είναι οκ και δεν γρατζουναει στο δεξιά αριστερά.
ΝικόλαςXL
18/11/2018, 18:50
Δε μου λέτε , στο γυμνό μοντέλο CBF600N (ED) 2008 δίνει κ ενα προστατευτικό ψυγείου, είναι το Νο6 στο σχεδιο:
401337
Κόστος 50 ευρώ, στο σχεδιο για το δικό μου CBF600SA (ED) ABS BCT δεν τό έχει , λετε να ταιριάζει ?
Εφαγα μια πέτρα στο ψυγείο κ πατήθηκε μια επιφανεια 2τ.εκ. απο τα ελάσματα ? ετσι τα λένε?
Ευτυχώς δεν τρύπησε.
Grafton 505
18/11/2018, 19:43
Ότι δεν κλειδώνει το τιμόνι αναφαίνεται στο ότι τα ρουλεμάν τιμονιού είναι οκ και δεν γρατζουναει στο δεξιά αριστερά.
Α είναι αργκό. Οκ, αλλά να τα ξεκαθαρίζετε να μην μπερδευόμαστε και προτείνουμε λύσεις σε προβλήματα που δεν υπάρχουν. :cool:
Δε μου λέτε , στο γυμνό μοντέλο CBF600N (ED) 2008 δίνει κ ενα προστατευτικό ψυγείου, είναι το Νο6 στο σχεδιο:
401337
Κόστος 50 ευρώ, στο σχεδιο για το δικό μου CBF600SA (ED) ABS BCT δεν τό έχει , λετε να ταιριάζει ?
Εφαγα μια πέτρα στο ψυγείο κ πατήθηκε μια επιφανεια 2τ.εκ. απο τα ελάσματα ? ετσι τα λένε?
Ευτυχώς δεν τρύπησε.
Εικάζω ότι είναι τα ίδια ψυγεία οπότε λογικά μπαίνει. Στην σελίδα τους έχουν ίδιους κωδικούς για τα υπόλοιπα ανταλλακτικά και για το ψυγείο.
401337
Ευτυχώς δεν τρύπησε.
Και εγώ τους κωδικούς έψαξα. Τα ψυγεία και στο γυμνό και στο ντυμένο είναι ίδια οπότε σαν επιφάνεια ταιριάζει. Αν βρίσκει κάπου μπορεί να είναι στα πλαστικά μάγουλα δεξιά αριστερά λίγο στο πάνω μέρος. Δεν νομίζω να μην μπορείς να το προσαρμόσεις.
painterakis
18/11/2018, 20:34
Δεν είναι και η επιτομή της ομορφιάς αλλά λογικά θα κάνει τη δουλειά της ...
401339
για αυτό το λόγο κάτσαμε με ένα φίλο και φτιάξαμε μια δικιά μας ...
401340
ΝικόλαςXL
19/11/2018, 17:07
Δεν είναι και η επιτομή της ομορφιάς αλλά λογικά θα κάνει τη δουλειά της ...
για αυτό το λόγο κάτσαμε με ένα φίλο και φτιάξαμε μια δικιά μας ...
Ναι , απο ομορφιά δεν .... ολίγον χοντροκοπιά δείχνει.
Για δώσε όμως πληροφορίες για την ιδιοκατασκευή.Πολύ όμορφη μπράβο στον καλλιτέχνη κατασκευαστή.
Μπήκε για λόγους ομορφιάς η λογους προστασίας του ψυγείου?
Κοστος, υλικά , κ το βασικότερο πως την στερέωσες.
Δεν νομίζω να μην μπορείς να το προσαρμόσεις.
Και να την προσαρμόσω (λέμε τώρα ) , θα την βάψω ασημί σαν του Πε'ι'ντεράκη:a013:
painterakis
19/11/2018, 22:58
Για δώσε όμως πληροφορίες για την ιδιοκατασκευή.Πολύ όμορφη μπράβο στον καλλιτέχνη κατασκευαστή.
Μπήκε για λόγους ομορφιάς η λογους προστασίας του ψυγείου?
Κοστος, υλικά , κ το βασικότερο πως την στερέωσες.
Φωτογραφίες από τη κατασκευή μπορείς να δείς εδώ: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1869585333298342&type=3
Το κόστος ήταν μόνο η αφορά της ανοξείδωτης σήτας, τα υπόλοιπα και η εργασία ήταν καφεδάκι και κουλουράκια.
Στις φωτογραφίες θα δείς δυο αυτάκια στη κάτω μεριά, αυτά βιδώνουν στις κάτω βάσεις του ψυγείου, πάνω στερεώθηκε με τη μέθοδο της givi ... με δυο δεματικά (χωρίς πλάκα, η givi έτσι στερεώνει τη σήτα ψυγείου σε tracer 700, το είδα όταν τη βάλαμε στη μηχανή του γείτονα).
Ο σκοπός είναι για όσο γίνεται προστασία του ψυγείου.
ΝικόλαςXL
20/11/2018, 16:26
Ανοξείδωτη σίτα ε? :hmm:
Και πού την βρήκες? Μέχρι στιγμής απο μια ψαχτική βρήκα οτι η περιγραφή τους είναι Πλέγματα Μεταλικά Ντεπλουαγέ και σε inox βρήκα μόνο εδώ:
https://www.alexoudis.gr/plegmata-metal-deplouage
Δεν έχω ΦΒ , κρίμα , δεν την έχεις αναρτήσει κάπου εδώ μέσα την κατασκευή ?
Περιμετρικά της σίτας τι έβαλες? ετσι απλά κομμένη και γυρισμένη είναι ?
painterakis
20/11/2018, 20:07
Αν και είχα την εντύπωση ότι είχες FB και μάλιστα είχαμε μιλήσει κιόλας :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Τη σήτα τη βρήκα στην Μεταλλοβιομηχανικη (https://www.metalindustrial.gr/) στο Ηράκλειο (της Κρήτης), οπότε αν θες κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ψαχτείς σε κάτι αντίστοιχο στη περιοχή σου.
α ... ανάρτησα νέο θέμα με τη σήτα: https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=156019
ΝικόλαςXL
22/11/2018, 16:31
Σε ευχαριστώ πολύ .
Αποθήκευσα τις φωτό κ θα πέσει μελέτη .
Υπάρχουν κ πολλά βίντεο στο Youtube. Μάλιστα ένας σε NC700 την εφτιαξε με γωνία αλουμινιου
https://www.youtube.com/watch?v=hzuenkkqe7Q
Πρώτο στάδιο να βρεθεί η σίτα/πλέγμα .
YΓ: Είχα Φ/Β αλλά το βαρέθηκα.
ΝικόλαςXL
01/12/2018, 19:18
Αυτές τις λάμπες τις εχετε ξαναδεί?
https://www.aliexpress.com/item/2018-Newest-P21W-LED-ba15s-1156-led-filament-chip-car-light-S25-auto-vehicle-reverse-turning/32868132073.html?spm=2114.search0104.3.15.6c744587d2lQbz&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10065_10068_319_317_10696_10084_453_454_10083_10618_10304_ 10307_10820_10821_537_10302_536_10059_10884_10887_100031_321_322_10103,searchweb201603_51,ppcSwitch_ 0&algo_expid=0f436aca-257f-43b7-bc34-3fd22c03f342-2&algo_pvid=0f436aca-257f-43b7-bc34-3fd22c03f342
https://www.youtube.com/watch?v=woWZ2j0vmbg&t=24s
doctoras
02/12/2018, 08:26
καλές φαίνονται και με χαμηλότερη κατανάλωση από τις πυρακτώσεως.Όμως κανείς δε ξέρει πόσο αξιόπιστες στον χρόνο μπορεί να είναι
ΝικόλαςXL
12/12/2018, 15:18
Αξιοπιστία δεν μας πολυπειράζει, αυτό που μετραει είναι οτι μπαίνουν δίχως μετατροπή , τουλάχιστον οχι δίχως φλάσερ για λεντ, κ το βασικότερο αν έχουν ίδια η περισσότερη φωτεινότητα.
ΝικόλαςXL
12/12/2018, 15:21
Κουβέντα να γίνεται ...
Κάγγελα?
Καλυμα τεπόζιτου?
Επέκταση εμπρός φτερού?
Η τίποτα?
Ιδού η απορία ...
Grafton 505
12/12/2018, 16:03
Κουβέντα να γίνεται ...
Κάγγελα?
Ναι
Καλυμα τεπόζιτου?
περί ορέξεως
Επέκταση εμπρός φτερού?
Όπως και δείποτε !!!
Η τίποτα?
Κάτι σίγουρα.
Ιδού η απορία ...
Να τα απλώσω ή καλύπτεσαι ;
Cpt_Slow
13/12/2018, 19:52
ακου τον γεροντα Νικόλα!!! :lol:
ΝικόλαςXL
20/12/2018, 17:15
Ο κύβος ερρίφθη , θα παίξει επεκταση εμπρός φτερού.
Κάλυμα τεπόζιτου ήθελα αλλά το χρήμα το άτιμον. :a06:
Ψάχνω κ για μεταχείρω αλλά κομματάκι δύσκολα τα πράματα.
Grafton 505
20/12/2018, 19:49
ακου τον γεροντα Νικόλα!!! :lol:
:a024:
Ο κύβος ερρίφθη , θα παίξει επεκταση εμπρός φτερού.
Κάλυμα τεπόζιτου ήθελα αλλά το χρήμα το άτιμον. :a06:
Ψάχνω κ για μεταχείρω αλλά κομματάκι δύσκολα τα πράματα.
Σωστή κίνηση . :a013:
Το κάλυμμα στο ντεπόζιτο κάθετε οπτικά καλά μόνο στο δελφινί χρώμα για μένα.
giovanni
21/12/2018, 21:47
Εδω γραφουμε αποριες κτλ.....σορυ καινουργιος βρηκα τα θεματα .Παρακαλω την διαγραφη
ΝικόλαςXL
25/12/2018, 15:52
Χρόνια μας πολλά σύντροχοι κ συμφορουμίτες.
Καλές γιορτές με υγεία κ χαρές για όλο το κόσμο , κ πολλά λεφτά για εμάς .:)
Με το καλό να γυρίσουν κ όσοι πήρανε τα βουνά.
Εδω γραφουμε αποριες κτλ.....σορυ καινουργιος βρηκα τα θεματα .Παρακαλω την διαγραφη
Oλοι υπήρξαμε νέοι σε κάτι στην ζωή μας , καλώς ήρθες στην παρέα μας .
painterakis
03/01/2019, 18:38
Ερώτηση, γιατί το συγκεκριμένο υποφόρουμ έφυγε από το φόρουμ των Honda CBF και μπήκε στο γενικό των Honda;
ΝικόλαςXL
11/01/2019, 16:48
Το ''δικό'' μας ?
Δεν ήταν πάντα έτσι? Τωρα το παρατήρησα .
Στα 250 έχουν παραμείνει οπως παλιά :
Forum - Μοτοσικλέτα - Μοντέλα - Honda CBF's - Γενικό chat για CBF-250
painterakis
12/01/2019, 14:29
Εγώ θα πρότεινα να το επαναφέρουν στο φόρουμ των cbf ώστε να είναι πιο εύκολο στη παρακολούθηση του αλλιώς δημιουργούμε " Γενικό chat cbf600 ΙΙ " :) :) :)
Μετακινήθηκε.
thanks for the tip :)
ΝικόλαςXL
19/02/2019, 17:03
Ρεμάλια , που είσαστε? Χαθήκαμε.:beer:
Τα πουλήσατε κ έμεινα μόνος ? :confused:
Εγώ το έχω ακόμα! Καλησπέρα!
Grafton 505
19/02/2019, 19:46
Ρεμάλια , που είσαστε? Χαθήκαμε.:beer:
Τα πουλήσατε κ έμεινα μόνος ? :confused:
Όχι .
Ποτέ!!!!
Και εγώ το έχω ακόμη, μέχρι να το πουλήσω βέβαια, αν καταφέρω να το πουλήσω :) .
ΝικόλαςXL
22/02/2019, 16:54
Ουφ, και ξαφνικά αισθάνθηκα μια μοναξιά ....:faint:
Βόλτες κάνετε, η περιμένετε να καλοκαιριασει? :)
Εγώ πηγαίνω σε πίτες , πρόσφατα στην ΦΙΛΜΑ στο Κεφαλάρι,
κ τώρα λέω να πάω Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος Λεωνίδιο.
ΝικόλαςXL
22/02/2019, 17:06
Και εγώ το έχω ακόμη, μέχρι να το πουλήσω βέβαια, αν καταφέρω να το πουλήσω :) .
Εξαρτάται πόσα ζητάς .
Πρόσφατα φίλος ήθελε να αγοράσει ενα του '08 για 2600 ευρώ, ο λόγος της χαμηλής τιμής ήταν τα πολλά χιλιόμετρα.
Εγώ για να το δώσω , το ψυχολογικό όριο είναι τα 3500 ευρώ, απο εκεί και κάτω παραδίδω πινακίδες και το κάνω εντοιχισμένο.
Και ο λόγος δλδ που το σκέφτομαι είναι οτι τα χρόνια περνάνε, σε λίγο πιάνω τα 60 , ξέρω ωρίμασα , οχι τόσο βέβαια που να πέσω απο το δέντρο αλλά ...
Δεν είμαι δα και σε ηλικία για πολλά πολλά.
Το μόνο που θα με στεναχωράει στα χρόνια που θάρθουν είναι που αγοράζοντας στα 48 μου για πρώτη φορά μηχανάκι πήρα λάθος μηχανάκι.
Δεν είχα το 2008 τα χρήματα να αγοράσω κούτα αυτό που έχω τώρα και την έχω καταβρεί μα δαύτο και δεν το χορταίνω.
Το έχω 2 χρόνια , θα το είχα 10 , κρίμα .
Με βλέπω να καταλήγω με κάνα CBF250 , τραγιάσκα, παλτουδάκι, κ τελάρο λαικής πίσω .:)
Εξαρτάται πόσα ζητάς .
Πρόσφατα φίλος ήθελε να αγοράσει ενα του '08 για 2600 ευρώ, ο λόγος της χαμηλής τιμής ήταν τα πολλά χιλιόμετρα.
Εγώ για να το δώσω , το ψυχολογικό όριο είναι τα 3500 ευρώ, απο εκεί και κάτω παραδίδω πινακίδες και το κάνω εντοιχισμένο.
Και ο λόγος δλδ που το σκέφτομαι είναι οτι τα χρόνια περνάνε, σε λίγο πιάνω τα 60 , ξέρω ωρίμασα , οχι τόσο βέβαια που να πέσω απο το δέντρο αλλά ...
Το μόνο που θα με στεναχωράει στα χρόνια που θάρθουν είναι που αγοράζοντας στα 48 μου για πρώτη φορά μηχανάκι πήρα λάθος μηχανάκι.
Δεν είχα το 2008 τα χρήματα να αγοράσω κούτα αυτό που έχω τώρα και την έχω καταβρεί μα δαύτο και δεν το χορταίνω.
Το έχω 2 χρόνια , θα το είχα 10 , κρίμα .
Με βλέπω να καταλήγω με κάνα CBF250 , τραγιάσκα, παλτουδάκι, κ τελάρο λαικής πίσω .:)
Ένα καλοσυντηρημένο CBF 600 injection με ABS, μέχρι 50.000 χλμ πραγματικά χλμ, για εμένα κάτω από 4.000 δεν πάει με τίποτα. Σε αντίθετη περίπτωση είναι χάρισμα. Γνώμη μου.
Τα μοντέλα με καρμπυρατερ πάνε από 2200 - 3500 από ότι έχω δει, σε κάθε περίπτωση δεν αφορούν τα δικά μας μοντέλα.
Εξάλλου έτσι κινούνται και όλοι όσοι πουλάνε στο Car.gr.
Εγώ το έχω βάλει σε τρεις τιμές, 4.200, 4600, 5000 αναλόγως τον εξοπλισμό. Αν δεν είχα βάλει τις αναρτήσεις και την εξάτμιση θα έπαιζα στα 4.000 - 4.300.
Οι αναρτήσεις και η εξάτμιση φυσικά ανεβάζουν την τιμή και σε κάθε περίπτωση όποιος δεν τα θέλει τα παίρνει χωρίς αυτά.
Ήδη φίλος μου έχει ζητήσει το πίσω αμορτισέρ, sτο οποίο έχω τοποθετήσει και υδραυλική προφόρτιση.
Σε κάθε περίπτωση σκέπτομαι να πάρω το Tracer 900 GT ή κάτι αντίστοιχο.
Αν δεν το πάρω τώρα στα 45 μου, καλύτερα να μην το πάρω ποτέ.
Grafton 505
22/02/2019, 20:26
είναι οτι τα χρόνια περνάνε, σε λίγο πιάνω τα 60 , ξέρω ωρίμασα , οχι τόσο βέβαια που να πέσω απο το δέντρο αλλά ...
Ρε 'σεις. Γιατί σκέφτεστε έτσι. Ποιος τις χέζει τις ηλικίες και τις κοινωνικές συνταγές. Αγοράστε αυτό που θέλετε, οδηγήστε αυτό που θέλετε και ονειρευτείτε αυτό που θέλετε.
Τι και αν είμαι 70 και οδηγώ χαγιαμπούσα, τι και αν είμαι 20 και οδηγώ χάρλευ.
Who cares ! :vroum::vroum::vroum:
Τέλος Ιουνίου, ετοιμάζω εκδρομή εξωτερικό. Πατρα- Βενετία- Μπλεντ Σλοβενίας- βόλτες 7 μέρες - Βενετία- Πάτρα- Αθήνα.
Ελπίζω να μην αλλάξει κάτι τελευταία στιγμή το πρόγραμμα μου, εγώ πάντως ετοιμάζομαι.
Αν κάποιος είναι εκείνες τις ημερομηνίες προς εκείνα τα μέρη, ευχαρίστως να οδηγήσουμε μαζί κανένα χιλιόμετρο, ή να πιούμε κανένα καφέ ή μπύρα, ή παρέα στο καράβι.
ΝικόλαςXL
23/02/2019, 14:34
Τέλος Ιουνίου, ετοιμάζω εκδρομή εξωτερικό. Πατρα- Βενετία- Μπλεντ Σλοβενίας- βόλτες 7 μέρες - Βενετία- Πάτρα- Αθήνα.
Τυχερέ άντρα ...
Τι να πούμε κ εμείς με τρία παιδιά , κ το νόμο του Μέρφυ να μας κυνηγάει? Οταν είναι για μοτοβόλτα πάντα κάποιο είναι αρρωστο.:facepalm:
@ Grafton 505, η ηλικία συνοδεύεται και με κάποια αξεσουάρ. Πρεσβυωπία, πόνοι στις αρθρώσεις :), κουράζεσαι πιό γρήγορα , και αυτό είναι χειρότερο σε εμάς τους εκδρομάτους αναβάτες που δεν χρησιμοποιούμε συχνά το μηχανάκι μας, αλλά κ της μείωση αντίληψης κ του χρόνου αντίδρασης κλπ.
Αντε τα πρώτα να τα αντιμετωπίσεις, το τελευταίο όμως δύσκολα αφού έτσι αρχίζεις να γίνεσαι επικίνδυνος .
Τα χρόνια περνάνε γρήγορα , έλεγα να το κρατήσω μέχρι τα 65 μου κ μετα αυτοκίνητο κ παπί.
Ομως αν βρώ κάποιον να μου δώσει αυτά που ζητάω ισως το δώσω απο τώρα .
Τέλος στα περί ηλικίας ...:)
Ένα καλοσυντηρημένο CBF 600 injection με ABS, μέχρι 50.000 χλμ πραγματικά χλμ, για εμένα κάτω από 4.000 δεν πάει με τίποτα. Σε αντίθετη περίπτωση είναι χάρισμα. Γνώμη μου.
Τα μοντέλα με καρμπυρατερ πάνε από 2200 - 3500 από ότι έχω δει, σε κάθε περίπτωση δεν αφορούν τα δικά μας μοντέλα.
Εξάλλου έτσι κινούνται και όλοι όσοι πουλάνε στο Car.gr.
Εγώ το έχω βάλει σε τρεις τιμές, 4.200, 4600, 5000 αναλόγως τον εξοπλισμό. Αν δεν είχα βάλει τις αναρτήσεις και την εξάτμιση θα έπαιζα στα 4.000 - 4.300.
Οι αναρτήσεις και η εξάτμιση φυσικά ανεβάζουν την τιμή και σε κάθε περίπτωση όποιος δεν τα θέλει τα παίρνει χωρίς αυτά.
Ήδη φίλος μου έχει ζητήσει το πίσω αμορτισέρ, sτο οποίο έχω τοποθετήσει και υδραυλική προφόρτιση.
Αρα έχεις πάρει την απόφασή σου . Αντε με το καλό κ ελπίζω αυτός που θα πάρει το δικό σου να του φερθεί ανάλογα .
Τα λ7 που ζητάς αφορούν το δικό σου που είναι τελευταίο μοντέλο κ που απο όσο έχω διαβάσει εδώ μέσα έχεις σπρώξει αρκετό χρήμα επάνω του.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως ότι έβαλες εσύ είναι κάποιος υποχρεωμένος να το πληρώσει.
Πρέπει να πετύχεις καποιον που να είναι γνώστης κ να καταλάβει τι έχεις κάνει κ να εκτιμήσει τι αγοράζει.
Και σε αυτές τις εποχές δύσκολο , όταν ολοι προσπαθούν να γλυτώσουν και το κατοστάρικο.
Τυχερέ άντρα ...
Τι να πούμε κ εμείς με τρία παιδιά , κ το νόμο του Μέρφυ να μας κυνηγάει? Οταν είναι για μοτοβόλτα πάντα κάποιο είναι αρρωστο.:facepalm:
@ Grafton 505, η ηλικία συνοδεύεται και με κάποια αξεσουάρ. Πρεσβυωπία, πόνοι στις αρθρώσεις :), κουράζεσαι πιό γρήγορα , και αυτό είναι χειρότερο σε εμάς τους εκδρομάτους αναβάτες που δεν χρησιμοποιούμε συχνά το μηχανάκι μας, αλλά κ της μείωση αντίληψης κ του χρόνου αντίδρασης κλπ.
Αντε τα πρώτα να τα αντιμετωπίσεις, το τελευταίο όμως δύσκολα αφού έτσι αρχίζεις να γίνεσαι επικίνδυνος .
Τα χρόνια περνάνε γρήγορα , έλεγα να το κρατήσω μέχρι τα 65 μου κ μετα αυτοκίνητο κ παπί.
Ομως αν βρώ κάποιον να μου δώσει αυτά που ζητάω ισως το δώσω απο τώρα .
Τέλος στα περί ηλικίας ...:)
Αρα έχεις πάρει την απόφασή σου . Αντε με το καλό κ ελπίζω αυτός που θα πάρει το δικό σου να του φερθεί ανάλογα .
Τα λ7 που ζητάς αφορούν το δικό σου που είναι τελευταίο μοντέλο κ που απο όσο έχω διαβάσει εδώ μέσα έχεις σπρώξει αρκετό χρήμα επάνω του.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως ότι έβαλες εσύ είναι κάποιος υποχρεωμένος να το πληρώσει.
Πρέπει να πετύχεις καποιον που να είναι γνώστης κ να καταλάβει τι έχεις κάνει κ να εκτιμήσει τι αγοράζει.
Και σε αυτές τις εποχές δύσκολο , όταν ολοι προσπαθούν να γλυτώσουν και το κατοστάρικο.
Σωστά, αν βρεθεί κάποιος να εκτιμήσει το μηχανάκι τότε αυτό δώσω στην ανάλογη τιμή. Στην αντίθετη περίπτωση θα το κρατήσω.
doctoras
24/02/2019, 09:46
πάντως για να "πετύχουν" οι αγοροπωλησίες σήμερα στην ελλάδα πρέπει να αντικαταστήσεις την λέξη <<πουλάω>> με την λέξη "σκοτώνω"
οι περισσότεροι νεοεισερχόμενοι αναβάτες σήμερα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ουτε στην αγορά ούτε στην συντήρηση του συνεπώς δεν μπορούν να εκτιμήσουν την αξία πώλησης ενός οχήματος απο ενα κιμπάρη κάτοχο
έχω φίλους που συντηρούσαν τυπικότατα τα δίκυκλα τους σε βαθμό "αηδίας" και τελικά τα "σκότωσαν" γιατί δεν έφευγαν και το έκαναν χωρίς ιδιαίτερη αναγκη αλλά λόγο αλλαγής τρόπου ζωής..
πάντως για να "πετύχουν" οι αγοροπωλησίες σήμερα στην ελλάδα πρέπει να αντικαταστήσεις την λέξη <<πουλάω>> με την λέξη "σκοτώνω"
οι περισσότεροι νεοεισερχόμενοι αναβάτες σήμερα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ουτε στην αγορά ούτε στην συντήρηση του συνεπώς δεν μπορούν να εκτιμήσουν την αξία πώλησης ενός οχήματος απο ενα κιμπάρη κάτοχο
έχω φίλους που συντηρούσαν τυπικότατα τα δίκυκλα τους σε βαθμό "αηδίας" και τελικά τα "σκότωσαν" γιατί δεν έφευγαν και το έκαναν χωρίς ιδιαίτερη αναγκη αλλά λόγο αλλαγής τρόπου ζωής..
Θα μου επιτρέψεις να μην συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, σε αυτό που λες, στο ότι δηλαδή για να πουλήσει κάποιος την μηχανή του θα πρέπει να την «σκοτώσει» και αυτό για τους εξής λόγους:
Η αγορά της μοτοσυκλέτας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως (όχι μόνο στη Ελλάδα) και έχει ανεβεί σημαντικά ο μέσος όρος της ηλικίας αυτών που αγοράζουν μοτοσυκλέτα, σε σχέση με το παρελθόν. Οι νέοι έχουν στραφεί στην αγορά των scooters ή, όπως προκύπτει με νεότερες στατιστικές μελέτες, αγνοούν πλέον την αγορά των δίτροχων και προτιμούν τα αυτοκίνητα. Επίσης, μεγαλύτερης ηλικίας άτομα έχουν κατά κανόνα μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες, αλλά και μεγαλύτερες απαιτήσεις. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Caudio Domenicali, CEO της Ducati, με την ευκαιρία παρουσίασης της νέας Multistrada 950, ανέφερε ότι «οι βελτιώσεις που έχει το νέο μοντέλο συμβαδίσουν με τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, το οποίο ζητάει όλο και περισσότερα και είναι διατεθειμένο να πληρώσει κάτι παραπάνω για να τα έχει. Από την άλλη δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με τον Domenicali και εμείς εδώ στην Ελλάδα ότι η BMW R 1200 GS και 1250 GS πλέον, ένα μοντέλο που κοστίζει πάνω από 20.000 € πουλάει σαν ζεστό ψωμί.
Έτσι λοιπόν, σήμερα, θα λέγαμε ότι μοτοσυκλέτες αγοράζει μια μικρότερη μερίδα καταναλωτών, η οποία είναι πολύ μα πολύ περισσότερο συνειδητοποιημένη. Αυτό ισχύει, βεβαίως και στην αγορά μεταχειρισμένων, αν και σε μικρότερο βαθμό ενδεχομένως. αναμφισβήτητα, υπάρχουν αυτοί που ως βασικό κριτήριο αγοράς έχουν την τιμή που ίσως και να είναι και οι περισσότεροι, επίσης, υπάρχουν αυτοί που βάζουν πάνω από όλα την αξία, οι οποίοι, ίσως, να είναι οι λιγότεροι και βεβαίως υπάρχουν κι αυτοί που σκέφτονται και τα δύο, δηλαδή αυτό που λέμε Value for Money. Αυτή η κατηγορία τοποθετείται κάπου ενδιάμεσα.
Το δικό μας μηχανάκι, έχει τη δική του αγορά, κατά την άποψή μου. Απευθύνεται σε αυτούς που έχουν μικρή ή καμία εμπειρία με τις μηχανές, σε αυτούς που προέρχονται από την κατηγορία των σκούτερ και θέλουν κάτι πιο δυνατό (εγώ άνηκα σε αυτήν την κατηγορία), αλλά και σε αυτούς που έχουν κάτι πολύ δυνατό και θέλουν κάτι πιο ήσυχο (ήδη έχω πρόταση ανταλλαγής από κάτοχο Kawasaki ZX10R, σε άριστη κατάσταση την οποία φυσικά αρνήθηκα).
Αυτοί που ανήκουν στην τελευταία κατηγορία είναι φυσικά γνώστες και θεωρώ ότι είναι διατεθειμένοι να δώσουν ένα μικρό ποσό παραπάνω για να πάρουν κάτι που θα έχει αυτό που αργότερα θα αναγκαστούν να βάλουν, βάζοντας βαθιά το χέρι την τσέπη. Και στο δικό μας μοντέλο αναφέρομαι στις αναρτήσεις και στα καλκής ποιότητας αναλώσιμα. Γιατί εγώ το μηχανάκι το πήρα με 33.000 στην τιμή των 4.500 πριν 2,5 χρόνια και το μηχανάκι, αν εξαιρέσω την αλλαγή λαδιών, καμία ουσιαστική συντήρηση δεν είχε γίνει. Είχε τακάκια κινέζικα της πλάκας, δεν είχε γίνει αλλαγή παραφλού με αποτέλεσμα να ανεβάζει θερμοκρασίες εύκολα, ειδικότερα μέσα στην πόλη, τα υγρά φρένων δεν είχαν αλλαχθεί ποτέ, το σύστημα Injection δεν είχε καθαριστεί ποτέ και οι βαλβίδες δεν είχαν ρυθμιστεί επίσης ποτέ. Επίσης, τα λάστιχα ήθελαν αλλαγή. Επειδή άνηκα στην δεύτερη κατηγορία αγοραστών (προερχόμενουν από τα σκούτερ αν και αρκετά ψαγμένος) Πολλά από αυτά δεν τα γνώριζα, κάποια άλλα τα ήξερα (αλλαγή ελαστικών), παρόλα αυτά το συγκεκριμένο μηχανάκι το πήρα γιατί ήταν το καλύτερο που υπήρχε στην αγορά εκείνη την εποχή. Με λίγα λόγια είχα βρει και φθηνότερα αλλά δεν τα πήρα γιατί δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση, αν και όπως αναφέρθηκα και σε αυτό που πήρα δεν είχε την καλύτερη συντήρηση.
Σε 2 χρόνια το μηχανάκι του μηδένισα το κοντέρ μηχανολογικά και πλέον όχι μόνο είναι σαν καινούργιο., αλλά όπως μου είπε ένας φίλος, είναι πολύ καλύτερο από καινούργιο και αυτό γιατί.
• Έχει γνήσια αναλώσιμα παντού (τακάκια, παραφλου, φίλτρα λαδιού κλπ),μέχρι και η ροδέλα στην μαγνητική βίδα του καρτερ πάντα γνήσια βάζω.
• Έχουν ρυθμιστεί οι βαλβίδες και έχει καθαριστεί το σύστημα injection με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση και να βελτιωθεί η απόδοση.
• Έχουν τοποθετηθεί καινούργιες κορυφαίες αναρτήσεις οι οποίες έχουν βελτιώσει σημαντικά την συμπεριφορά της μηχανής, σε έναν τομέα που πάσχει πολύ το μηχανάκι, αναλαμβάνοντας επίσης ένα σημαντικό κόστος. Ήδη, ένας φίλος μου έχει ζητήσει το πίσω after market αμορτισερ, σε περίπτωση που το πουλήσω χωρίς αυτό.
• Έχουν πολλά αξεσουαρ, τα οποία δεν υπολογίζω στην αξία μεταπώλησης, τα οποία όμως θα μπορούσα να τα πουλήσω κάτι που φυσικά δεν θα κάνω.
• Έχει μπει φίλτρο ελευθέρας και κορυφαία εξάτμιση η οποία ναι μεν μπορεί να μην δικαιολογούν απόλυτα τα χρήματα τους στο τομέα τον επιδόσεων, έχουν όμως άλλα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα όπως, μείωση του βάρους, εξαιρετικά γρήγορη απαγωγή θερμότητας κλπ, ζητήματα που δεν είναι καθόλου αμελητέα.
Όπως και να έχει το δικό μου μηχανάκι είναι καλύτερο από καινούργιο γιατί έχει καλύτερες αναρτήσεις, καλύτερο τελικό κλπ, γνήσια βαλίτσα κλπ. Βεβαίως δεν είμαι αδαής για να πιστεύω ότι θα το πουλήσω 8.000 + όπως κόστιζε καινούργιο. Όμως, δεν θα το δώσω όσο δίνουν άλλοι τα μηχανάκια τους τα οποία ούτε τις αναρτήσεις έχουν, ούτε τη συντήρηση που έχει το δικό μου, ούτε το τελικό κλπ. Εξάλλου, όπως είδα στο Car το υπάρχουν μηχανάκια σαν το δικό μου που πωλούνται από 4.000 μέχρι 5.500.
Ε λοιπόν αν ήμουν στη θέση ενός αγοραστή θα έδινα 300-400 € παραπάνω για να πάρω το μηχανάκι μου που έχει αναρτήσεις, που κοστίζουν μαζί με τα εργατικά 850 € και εξάτμιση που κοστίζει 700 €. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχουν και άλλα στην αγορά. Ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει και τέλος ,γιατί το Post είναι πολύ μεγάλο, θεωρώ ότι θα βρεθεί κάποιος που θα εκτιμήσει αυτό το μηχανάκι. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που με σταματάνε στο δρόμο και με ρωτάνε για το μηχανάκι, παρόλο που δεν είναι ήταν και το κορυφαίο μοντέλο της Honda. Και αν δεν βρεθεί, δεν θα στενοχωρηθώ καθόλου, θα το κρατήσω και ενδεχομένως να το δώσω μετά από λίγα χρόνια σε χαμηλότερη τιμή.
Να το σκοτώσω ούτε για αστείο. Δεν καίγομαι να το δώσω, δεν έχω ανάγκη να το δώσω.
Αν πετύχω αυτό που θέλω, τότε και μόνο τότε θα το δώσω.
doctoras
24/02/2019, 23:06
Μαλλον δε επιασες τι ηθελα να ανάδειξω δεν διαφωνώ σε τιποτα απο αυτα που έγραψες.
Κατοχος cbf1000 πρωτο χερι ολα μαμα ολα γνησια και ολα στην ωρα τους βαση μπουκ.
Για να μη πλατιασω αν θεωρητικά εψαχνα να παρω cbf600 μετ/νο και έπεφτα πανω σου, θα αντιλανβανονουν την προσπαθεια και την αξια που έδωσες στο μηχανάκι να το διατηρήσεις οσο καλυτερα μπορεις. Θα τσεραρα το ενδεχόμενο αν εχει φαει στουκο και εαν οκ θα το επαιρνα γιατι αντιλαμβάνομαι το κιμπαριλικη.
Αυτοι που θα σε καλεσουν(και εαν θελεις βαλε ενα χρονικο διαστημα και να ξανασυζητησουμε την εμπειρία σου απο τα τηλέφωνα που θα λάβεις) ψαχνουν για μια γκάμα μοτοσυκλετών onoff/street/sport touring κλπ θα πέσουν πανω σου και το πρωτο πραγμα που θα προσπαθήσουν να αλλιευσουν αν η τιμη ειναι συζητήσιμη και οχι προσανατολισμό μοντελου και να ψαξουν πληροφορίες για το ποσο προσεγμένο μπορει να ειναι.
Το ταργκετ γκρουπ των ακριβών μοτοσυκλετών ειναι και ηταν συγκεκριμένο. Παλια οι αντίστοιχοι ευκατάστατοι αγοραστές αγόραζαν, goldwing/electra glide/fjr/paneuropean/r1100lt/r1150rt κλπ.
Cbf συνήθως θα παρει newbie, ο νεαρός με το περιορισμένο μπατζετ, ο τρανσαλπακιας, ο μαξι σκουτερας. Αν είμασταν πισω στο 2007 οταν θα κανατε το ντυλ θα σου ελεγε οκ θα παρω το δανειο και θα σου ερθω να στα σκάσω, σημερα ο ιδιος προσεγγίζει τσιμα-τσιμα και ειναι πρόβλημα.
Και οταν αγοταζει αυτο που αγοραζει οριακά, αδυνατεί να συντηρήσει γι'αυτό και οπως ειπες ανελαβες μια αναλογη κατασταση.
Σήμερα ολη αυτη η αδυναμία στις αγοραπωλησίες ειναι εμφανείς. Εάν επιθυμεί ο πωλητής να επιτύχει μια γρήγορη πώληση θα πρεπει να "σκοτώσει".
Τα μεριδια στην αγορα ειναι υπαρκτα μπορει να μην εχουν ανοδικές πορειες του πρόσφατου παρελθόντος (για πολλους και διαφορους λογους), ισχυρή ομως δε.
Μαλλον δε επιασες τι ηθελα να ανάδειξω δεν διαφωνώ σε τιποτα απο αυτα που έγραψες.
Κατοχος cbf1000 πρωτο χερι ολα μαμα ολα γνησια και ολα στην ωρα τους βαση μπουκ.
Για να μη πλατιασω αν θεωρητικά εψαχνα να παρω cbf600 μετ/νο και έπεφτα πανω σου, θα αντιλανβανονουν την προσπαθεια και την αξια που έδωσες στο μηχανάκι να το διατηρήσεις οσο καλυτερα μπορεις. Θα τσεραρα το ενδεχόμενο αν εχει φαει στουκο και εαν οκ θα το επαιρνα γιατι αντιλαμβάνομαι το κιμπαριλικη.
Αυτοι που θα σε καλεσουν(και εαν θελεις βαλε ενα χρονικο διαστημα και να ξανασυζητησουμε την εμπειρία σου απο τα τηλέφωνα που θα λάβεις) ψαχνουν για μια γκάμα μοτοσυκλετών onoff/street/sport touring κλπ θα πέσουν πανω σου και το πρωτο πραγμα που θα προσπαθήσουν να αλλιευσουν αν η τιμη ειναι συζητήσιμη και οχι προσανατολισμό μοντελου και να ψαξουν πληροφορίες για το ποσο προσεγμένο μπορει να ειναι.
Το ταργκετ γκρουπ των ακριβών μοτοσυκλετών ειναι και ηταν συγκεκριμένο. Παλια οι αντίστοιχοι ευκατάστατοι αγοραστές αγόραζαν, goldwing/electra glide/fjr/paneuropean/r1100lt/r1150rt κλπ.
Cbf συνήθως θα παρει newbie, ο νεαρός με το περιορισμένο μπατζετ, ο τρανσαλπακιας, ο μαξι σκουτερας. Αν είμασταν πισω στο 2007 οταν θα κανατε το ντυλ θα σου ελεγε οκ θα παρω το δανειο και θα σου ερθω να στα σκάσω, σημερα ο ιδιος προσεγγίζει τσιμα-τσιμα και ειναι πρόβλημα.
Και οταν αγοταζει αυτο που αγοραζει οριακά, αδυνατεί να συντηρήσει γι'αυτό και οπως ειπες ανελαβες μια αναλογη κατασταση.
Σήμερα ολη αυτη η αδυναμία στις αγοραπωλησίες ειναι εμφανείς. Εάν επιθυμεί ο πωλητής να επιτύχει μια γρήγορη πώληση θα πρεπει να "σκοτώσει".
Τα μεριδια στην αγορα ειναι υπαρκτα μπορει να μην εχουν ανοδικές πορειες του πρόσφατου παρελθόντος (για πολλους και διαφορους λογους), ισχυρή ομως δε.
Επειδή αναφέρθηκες στα σκούτερ και ότι το CBF 600 είναι στο target group αυτών που έχουν maxi scooter, να σου πω ότι ως πρωην κάτοχος σκουτερ 400 κυβικων ( Kymco Xciting 400 ABS), το οποίο μάλιστα ήταν και συνεχίζει να ειναι κορυφαίο στην κατηγορία του, οτι αν γύριζα τον χρόνο πίσω δεν θα το έπαιρνα με τίποτα. Με 6.000 που κόστισε, θα μπορούσα να έπαιρνα από το 2014 ένα CBF 4 ετών, για την πλάκα, το οποίο είναι απείρως καλύτερο για την χρήση που ήθελα και θέλω, σε ολα τα επιπεδα.. Και όμως βλέπεις ότι πλέον τα 400ρια σκουτερ, σχεδόν, η τιμη τους φθανει τα 7.000 πλέον, λεφτά που θεωρώ παράλογο να δώσει κάποιος για ένα σκούτερ και όμως κάποιοι τα αγοραζουν, όπως αντιστοίχως αγόρασα εγώ το Kymco το 2014.
Όταν ομως, κάποιος συνειδητοποιήσει τι προσφέρει ένα μονοκυλινδρο σκούτερ και ένα τερτρακυλινδρο 600ρι, με κλειστά μάτια θα πάρει το 600ρι.
Για εμένα τα σκούτερ έχουν λογική να τα πάρει κάποιος μέχρι το πολύ τα 300 κυβικά. Από εκεί και πέρα καλύτερα να πάει σε μηχανή ( δεν βάζω μέσα τα δικυλινδρα σκουτερ που είναι σαν μοτοσυκλέτες αν και αυτά υστερουν συγκρικα).
Και για να κλείσω το κεφάλαιο σκούτερ να πω ότι έχω και σκούτερ, ένα Honda PCX 150 MY 2016, που αν και θεωρείται κορυφαίο στην κατηγορία του, όλο το CBF θέλω να παίρνω ακόμη και για να πηγαίνω στην πόλη αν και δεν το κάνω χρησιμοποιώ το PCX συνήθως.
Αυτά περί σκούτερ και μοτοσυκλετών.
Όσον αφορά το θέμα της πώλησης του CBF όπως είπα και ανωτέρω, δεν βιάζομαι, δεν καίγομαι, δεν με νοιάζει καν να το πουλήσω γρήγορα σκοτώνοντας το. Θα το δώσω μόνο αν βρεθεί κάποιος αγοραστής που θα μπορεί να το πάρει και θα εκτιμήσει αυτό που θα πάρει. Αν δεν βρεθεί κανένα πρόβλημα. Μια χαρά κάνω τη δουλειά μου και με αυτό.
doctoras
25/02/2019, 08:10
Όσον αφορά το θέμα της πώλησης του CBF όπως είπα και ανωτέρω, δεν βιάζομαι, δεν καίγομαι, δεν με νοιάζει καν να το πουλήσω γρήγορα σκοτώνοντας το. Θα το δώσω μόνο αν βρεθεί κάποιος αγοραστής που θα μπορεί να το πάρει και θα εκτιμήσει αυτό που θα πάρει. Αν δεν βρεθεί κανένα πρόβλημα. Μια χαρά κάνω τη δουλειά μου και με αυτό.
την καλύτερη δουλειά θα κάνεις, είμαι της ίδιας άποψης.
Cpt_Slow
25/02/2019, 08:46
Cbf συνήθως θα παρει newbie, ο νεαρός με το περιορισμένο μπατζετ, ο τρανσαλπακιας, ο μαξι σκουτερας.
όλα τα δέχομαι αλλά το τελευταίο μας πέθανε :lol:
Α να μην κακολογούμε τα σκούτερ. Δείτε εδώ https://www.bmw-motorrad.gr/el/models/urban_mobility/c400gt.html. 8.000 ευρώ για ένα σκούτερ 34 αλόγων και κορυφαίου συστήματος αναρτήσεων πίσω ( παίζει το PCX 150 που εχω να έχει καλυτερες).
Αυτά βλέπω και λέω, όχι δεν χαρίζω το μηχανάκι μου.
doctoras
25/02/2019, 18:07
:) :)
Αυθόρμητα βγηκε απο αυτα που διαβαζω απο τα μιντια σχετικα με τις υποκατηγορίες.
Αλλοι τα λενε και "GT"
Να τολμησω γκραντουρισμ σκουτερας?
Ολα καλα ειναι i like them all
Grafton 505
25/02/2019, 19:38
Τι, έγινες ;;;;; :uplate: :D
Cpt_Slow
26/02/2019, 08:50
γιατί να γίνω μαξοσκουτεράς? Μπορώ να παραμείνω απελπιστικά αργός και με μηχανή :lol:
ΝικόλαςXL
02/03/2019, 17:34
...Γιατί εγώ το μηχανάκι το πήρα με 33.000 στην τιμή των 4.500 πριν 2,5 χρόνια και το μηχανάκι, αν εξαιρέσω την αλλαγή λαδιών, καμία ουσιαστική συντήρηση δεν είχε γίνει. Είχε τακάκια κινέζικα της πλάκας, δεν είχε γίνει αλλαγή παραφλού με αποτέλεσμα να ανεβάζει θερμοκρασίες εύκολα, ειδικότερα μέσα στην πόλη, τα υγρά φρένων δεν είχαν αλλαχθεί ποτέ, το σύστημα Injection δεν είχε καθαριστεί ποτέ και οι βαλβίδες δεν είχαν ρυθμιστεί επίσης ποτέ. Επίσης, τα λάστιχα ήθελαν αλλαγή. ......
Καλά , αδελφάκια είναι τα μηχανάκια μας? Μια απο τα ίδια κ το δικό μου.
Πλήρως παρατημένο απο θέμα συντήρησης.
Η τάπα του ψυγείου είχε πιάσει βρύα στο δικό μου.:uplate:
Πολύ ωραία κ ακρως εποικοδομητική η συζήτηση αυτή.
Το 2009 στα 48 μου όπως έχω ήδη γράψει πήρα μηχανάκι, μέχρι τότε είχα ενα παπί κ μάλιστα 50αρι.
Αργησα, παιδιά, σπίτι , δάνεια που χρόνος κ χρήμα για μηχανάκι.
Οταν όμως μεγαλωσαν τα παιδιά κ δεν ακολουθούσαν επιασα την ευκαιρία κ εζησα τ όνειρο.
Αφού δεν το είχα μικρός το πήρα μεγάλος .:)
Αν το είχα απο τότε θα στεναχωριόμουν αν κάποια στιγμή λόγω υποχρεώσεων κ οικογένειας αναγκαζόμουν να το πουλήσω η να το βάλω στη ναφθαλίνη κ να μείνω αμήχανος.
Τωρα απλά στεναχωριέμαι που δεν έχω χρόνο κ κουράγια να το ευχαριστηθώ.:blush:
Το κακό είναι οτι εκείνη την εποχή διέθετα μόλις 3000 ευρώ για μηχανάκι, ετσι πήρα μια Τρανσάλπ 650, δλδ ετσι η αλλιώς πάλι δεν θα το έπιανα.
Ετσι είναι η ζωή , δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Τωρα λοιπόν έχω το εξής θέμα , δεν θέλω να οδηγώ παπί, δεν θέλω να σχοληθώ με σκούτερ ,
δεν έχω τπτ με αυτά τα οχήματα η τους οδηγούς τους, απλά δεν μπορώ .
Πρέπει όμως να ''πέσω'' σε κάτι μικρότερο λόγω ...... αρθρώσεων . Βλέπετε το γήρας το άτιμον ούκ έρχεται μόνον.:a06:
Είναι κ η σκέψη πως αργότερα δεν θα ''πιάνει '' μια τιμή.
Σκέφτηκα λοιπόν να κατέβω σε κυβικά, κ σε βάρος /όγκο.
Δεν αξίζει να διώξω το 4κύλινδρο 600 για ενα 2κύλινδρο 500 .
Ούτε καν 400.
Θέλω ένα πρησμένο παπί, ενα 250 αρι με μορφή μοτοσυκλέτας.
Πχ σήμερα είδα αυτό : https://motorbike.gr/dokimes/benelli-bn-251-abs-super-test/
250cc, ABS, ψεκαστό, 4 λίτρα κατανάλωση , 3,7 λένε αλλά αστους να λένε αστους να πούν , ανεστραμμένο μπροστά, 25 αλογάκια, 6τάχυτο, και τιμή 3800, δίνω κ παίρνω δλδ.
Κούτα μάλιστα με ότι σημαίνει αυτό.
Θα δείξει , ήρθε κ η Ανοιξη, αμα πλακωθώ στις βόλτες ισως αλλάξω γνώμη .:a21: Το Λεωνίδιο περιμένει τον Απρίλη.
Τελικά, το μηχανάκι πουλήθηκε. Δόθηκε χωρίς την εξάτμιση την οποία θα βάλω αγγελία, για όποιον ενδιαφερθεί σε μια τιμή αρκετά ενδιαφέρουσα.
Θα ήθελα να σημειώσω ότι το CBF 600 SA είναι ένα πολύ τίμιο μηχανάκι, καλό σε όλα χωρίς να ξεχωρίζει πουθενά με έκανε να αγαπήσω την μοτοσυκλέτα και να κάνω το επόμενο βήμα.
Τις επόμενες ημέρες αν όλα πάνε καλά, θα παραγγείλω το Yamaha Tracer GT, ένα μηχανάκι παρόμοιας φιλοσοφίας, αλλά φυσικά πολύ πιο σύγχρονο και πολύ πιο δυνατό.
Grafton 505
06/03/2019, 21:33
καλό σε όλα χωρίς να ξεχωρίζει πουθενά
Έτσι ! :a10:
Μεγειά το τδμ .....εεεε...... Tracer ήθελα να πω ... !!! :D
:beer:
Επειδή το μηχανάκι δόθηκε χωρίς την Akrapovic, για όποιον ενδιαφέρεται έχω ανεβάσει Αγγελία.
https://www.car.gr/parts/view/21301397-exhaust-end-silencers-akrapovic-slip-on
Cpt_Slow
14/03/2019, 08:45
404455
αυτός ο Θόδωρος, ακόμα δεν κρύωσε το μοτέρ του cbf φεύγοντας από το νησί, το ξέχασε κιόλας :a52:
Grafton 505
16/03/2019, 21:08
404455
αυτός ο Θόδωρος, ακόμα δεν κρύωσε το μοτέρ του cbf φεύγοντας από το νησί, το ξέχασε κιόλας :a52:
Ρε τι κατάΣκοπος είσαι 'συ ... !!!!! :lol:
ΝικόλαςXL
17/03/2019, 08:10
Μαστρο doros74 μεγάλη απόφαση , αν το '74 σημαίνει ημερομηνία γέννησης τότε έχουμε 15 χρόνια διαφορά ηλικίας .
Αρα καλά έκανες κ προχώρησες , έχεις χρόνια μπροστά σου να ''καβαλήσεις'' κ αλλες ....:a013:
Και όπως λέει φιλαράκι μου, η μηχανή είναι γκόμενα , την παίρνεις την πηδ@ς , την καβαλάς ήθελα να πώ , την βαριέσαι μόλις σου δώσει ότι έχει να σου δώσει κ μπίβ για την επόμενη.:):)
Εγώ όμως είμαι σητεμένος κ σε ηλικία γάμου :blush: οπότε το δικό μου το παντρεύτηκα , το έχω κ μόλις 3 χρόνια κ αρκεί κ μόνον η σκέψη οτι λείπει απο το πάρκιγκ για να πάθω σύνδρομο στέρησης , τρέμουν τα χέρια μου κ μου κόβεται η αναπνοή.:a7: κ όπως λέει η γυναίκα μου .. Πάει ο γέρος ήταν που ήταν το έχασε τελείως . :a21:
Πάμε τώρα παρακάτ' .... στα δικά μας .
Επρεπε να περιμένω να φάει το ψυγείο μια δεύτερη για να το επισπεύσω .
404519
Το ίσιωσα όσο καλύτερα μπορούσα , δεν είναι κ εύκολο, λίγο τα κουνάς κ κόβονται
404520
Ετσι παράγγειλα την επέκταση για το εμπρός φτερό, όχι απο τον εδώ αντιπρόσωπο αλλά απο Amazon , αφού τα πήρα στην κράνα όταν ζήτησα τηλεφωνικά επέκταση για CFF600 και μου έστειλαν για CB600F, κ φυσικά δεν αναγνώρισαν το λάθος τους , αφού μάλιστα ήταν κ τηλεφωνική η παραγγελία δεν μπορούσα να αποδείξω τπτ.
404521
Δεν θα τόλεγα κ άσχημο, ούτε σαν εμφάνιση ούτε σαν ιδέα.
Ομως 34 ευρώ για ενα κομμάτι πλαστικό, κ 12 η ''ειδική'' κόλα ( κοινή παρμπριζόκολα δλδ ) αφου δεν ήθελα με τπτ να τρυπήσω το φτερό για να το βάλω βιδωτό ,
ε όσο νάναι δεν τα λές κ λίγα αλλά χαλάλι της με αποζημιώνει κ με το παραπάνω .
404522
Τώρα θέλω δύο τζάμια για τα πίσω φλας , έχουν ξεθωριάσει απο την πάνω μεριά , φαίνεται ο προηγούμενος το αφηνε στον ήλιο το μωρό :a52:, τέλος αυτά , σεντονάκι παιδικό με περιμετρικό λάστιχο απο κάτω , κουκούλα απο πάνω και στο πάρκιγκ. :a021:
doctoras
17/03/2019, 09:13
ΝικόλαςXL το δικό σου είναι στις φωτό εγώ γιατί είχα την εντύπωση οτι είχες το καρπυρατερ μοντέλο
ΝικόλαςXL
17/03/2019, 14:49
Oσι, το CBF600SA8 είναι .
Grafton 505
17/03/2019, 16:01
@ΝικόλαςXL Βάλε σήτα ψυγείου. Δεν υπάρχει άλλη σωτηρία για τις πέτρες. Αυτό το φτεράκι το έβαλα από την πρώτη στιγμή αλλά οι πέτρες δεξιά και αριστερά πάλι έρχονται.
Cpt_Slow
18/03/2019, 10:09
Καλά ρε δόκτορ, πόσο καθαρό το έχεις?
ΝικόλαςXL
18/03/2019, 15:41
@ΝικόλαςXL Βάλε σήτα ψυγείου. Δεν υπάρχει άλλη σωτηρία για τις πέτρες. Αυτό το φτεράκι το έβαλα από την πρώτη στιγμή αλλά οι πέτρες δεξιά και αριστερά πάλι έρχονται.
Ναι αυτό το πιστεύω κ εγώ.
Γλύτωσα τα νερα κατά ένα μέρος αλλά τις πέτρες δεν ....
Τό έχουμε ξανασυζητήσει παλιότερα , για την σίτα που δίνει η Χόντα για το εντελώς γυμνό μοντέλο.
Είναι το Νο6 στο σχεδιο:
404543
Το ψυγείο και στο γυμνό μοντέλο κ στο δικό μας το δίνει με τον ίδιο κωδικό 19010-MFG-D01 αρα λογικά θα ταιριάζει κ θα κουμπώνει.
Κόστος για την γνήσια σίτα αν υπάρχει 50 ευρώ .
Απλά δεν μου αρέσουν αυτές του εμπορίου που γράφουν επάνω CBF600, είναι χρωμέ κλπ.
Σκέφτομαι να φτιάξω μια αλλά δεν ξερω αν θα βγεί σωστή.
404455
Δεν το ξέχασα απλώς το ξεπέρασα, όταν έκανα την παραγγελία του Yamaha Tracer 900 GT !
Μαστρο doros74 μεγάλη απόφαση , αν το '74 σημαίνει ημερομηνία γέννησης τότε έχουμε 15 χρόνια διαφορά ηλικίας .
Αρα καλά έκανες κ προχώρησες , έχεις χρόνια μπροστά σου να ''καβαλήσεις'' κ αλλες ....:a013:
Και όπως λέει φιλαράκι μου, η μηχανή είναι γκόμενα , την παίρνεις την πηδ@ς , την καβαλάς ήθελα να πώ , την βαριέσαι μόλις σου δώσει ότι έχει να σου δώσει κ μπίβ για την επόμενη.:):)
Όντως το 1974 γεννήθηκα, όπως ορθά επισήμανες από το User Name που χρησιμοποιώ στο Forum και μάλιστα στις 17-03-1974, δηλαδή χθες έκλεισα 45!
Τώρα όσον αφορά το CBF είναι αναμφισβήτητα ένα καλό μηχανάκι, αλλά όπως είναι γνωστό, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Έτσι αποφάσισα να πάρω ένα καλύτερο μηχανάκι, στην ίδια κατηγορία, καθόσον, μου αρέσουν τα Street Touring μοντέλα.
Αφού το σκέφτηκα και αφού άρχισα αν αποκλείω διάφορα μοντέλα κατέληξα σε δύο, στο Honda Crossrunner 800 και στο Tracer 900.
Αφού σύγκρινα τα δύο μοντέλα και εδικά μετά την ανανέωση του Tracer 900 το 2018, κατέληξα ότι σαφώς το Yamaha είναι καλύτερο από το Honda.
Είναι πιο σύγχρονο, πολύ πιο ελαφρύ, έχει καλύτερο κινητήρα, πιο οικονομικό στην κατανάλωση και τα service, έχει καλύτερο εξοπλισμό κλπ.
Γενικά θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο Sport Touring μηχανάκι στην κατηγορία του.
Μετά αποφάσισα να δώσω την διαφορά των 1700 € και να πάρω την GT έκδοση με τις πλαϊνές βαλίτσες, τις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, το Cruise Control, το Quick Shifter, τα θερμαινόμενα Grips, την καλύτερη οθόνη κλπ, γιατί αν έπαιρνα την απλή έκδοση για να πάρω όλα αυτά τα παραπάνω που έχει η GT έκδοση θα χρειαζόμουν άνω των 3.000 €.
Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα το παρήγγειλα στην έκδοση GT.
Όσον αφορά την ηλικία ποτέ σε είναι αργά.
Από ότι είδα στο Tracer 900 GT Club, στο Facebook πολλοί είναι αυτοί στην ηλικία των 60 που το πήραν. είτε την GT έκδοση είτε την απλή.
Και ας μην ξεχνάμε ότι το Tracer είναι, σαφώς, πιο ελαφρύ μηχανάκι από το CBF.
Δεν δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στην οδήγησή του σε σχέση με το CBF.
Το μόνο εμπόδιο για εμένα είναι το οικονομικό, σαφώς όχι η ηλικία.
Grafton 505
18/03/2019, 20:08
...
E χρόνια πολλά ρε κουμπάρε !!! :beer: και φώτο όταν παραλάβεις το GT !!! :beer:
Grafton 505
18/03/2019, 20:11
Ναι αυτό το πιστεύω κ εγώ.
Γλύτωσα τα νερα κατά ένα μέρος αλλά τις πέτρες δεν ....
Τό έχουμε ξανασυζητήσει παλιότερα , για την σίτα που δίνει η Χόντα για το εντελώς γυμνό μοντέλο.
Είναι το Νο6 στο σχεδιο:
404543
Το ψυγείο και στο γυμνό μοντέλο κ στο δικό μας το δίνει με τον ίδιο κωδικό 19010-MFG-D01 αρα λογικά θα ταιριάζει κ θα κουμπώνει.
Κόστος για την γνήσια σίτα αν υπάρχει 50 ευρώ .
Απλά δεν μου αρέσουν αυτές του εμπορίου που γράφουν επάνω CBF600, είναι χρωμέ κλπ.
Σκέφτομαι να φτιάξω μια αλλά δεν ξερω αν θα βγεί σωστή.
Ναι θυμάμαι που τα λέγαμε εδώ. Αν έχεις cnc ή shopbot είναι εύκολη και φτηνή δουλειά αλλά θα θέλει πειραματισμό για τις διαστάσεις.
ΝικόλαςXL
19/03/2019, 14:29
Το πρόβλημα είναι η στερέωση κ όχι τόσο το σχέδιο.
Υλικά κ κόλπα βρίσκω στο Θησείο που έχουν σίτες γιά όλα τα κόλπα.
Ετσι όπως το βλέπω δλδ δεν μπορώ να φανταστώ το πώς θα βιδωθεί.
Αν κ μια πρώτη σκέψη είναι να εκμεταλευτώ τις δύο πάνω βίδες κ κάτω κουμπωτό.
Grafton 505
19/03/2019, 16:04
Η στερέωση στο γυμνό γίνετε με τέσσερις γάντζους (hooks). Δύο επάνω και δύο κάτω.
Επίσης υπάρχει και μία βίδα/παξιμάδι από την κάτω μεριά.
404551
προβολή για εκπαιδευτικούς λόγους. Τα δικαιώματα ανήκουν σε αυτούς που τα έχουν νόμιμα.
painterakis
19/03/2019, 17:29
Στη δικιά μου handmade κατασκευή, στη κάτω πλευρά στερεώνετε στις βίδες που στηρίζουν το ψυγείο κάτω και πάνω το έπιασα με tire up
404552
Να μπώ σφήνα στην "σιτοκουβέντα" και να χαιρετήσω την ομάδα.
Βαγγέλης από Ιωάννινα και πλέον περήφανος κάτοχος ενός CBF 600 του 08.
Eκείνου του post #814!
Καλά χιλιόμετρα σε όλους και πάντα όρθιοι.
doctoras
19/03/2019, 20:10
Eκείνου του post #814!
Καλορίζικο!το πηρες τοσο χαμηλα οσο συζητούσαμε? Εύχομαι απροβλημάτιστο και βαλε καμια φωτο αν θελεις να το μπανισουμε
doctoras
19/03/2019, 20:13
Στη δικιά μου handmade κατασκευή, στη κάτω πλευρά στερεώνετε στις βίδες που στηρίζουν το ψυγείο κάτω και πάνω το έπιασα με tire up
404552
Εμενα μαρεσει αυτο που εκανες, μεταλλικό το τετράγωνο πλαίσιο και τσιμπημενο με ηλεκτροκολληση?
Καλορίζικο!το πηρες τοσο χαμηλα οσο συζητούσαμε? Εύχομαι απροβλημάτιστο και βαλε καμια φωτο αν θελεις να το μπανισουμε
Ναι στην τιμή που είχατε δει.
Με το ποσό που διέθετα, αυτό που έψαχνα ήταν μια μηχανή όσο πιο καλοσυντηρημένη από μηχανικής πλευράς, που δε θα χρίζει όμως και εξωτερικής αναδόμησης! :D
Ξεκινάω τις μηχανικές συντηρήσεις για να βάλω μια σειρά και ο χρόνος θα δείξει αν έκανα καλή επιλογή.:smokin:
Μια γρήγορη φωτογραφία.
404560
επιφυλάσσομε για περισσότερες στο μέλλον.
Ωραίο φίλε.Καλοτάξιδο ,καλή εποχή για αγορά,ο καιρός έφτιαξε,καλές βόλτες!!
harris_x
20/03/2019, 09:07
404455
σιγά το αξιομνημόνευτο μηχανάκι... :evil:
:a22:
Cpt_Slow
20/03/2019, 13:13
Είδα και εσάς τους τραιουμφάδες που έχετε για μαζορέτα τον giorgos.boun :a9:
Grafton 505
20/03/2019, 16:04
Eκείνου του post #814!
Ναι στην τιμή που είχατε δει.
Με το ποσό που διέθετα, αυτό που έψαχνα ήταν μια μηχανή όσο πιο καλοσυντηρημένη από μηχανικής πλευράς, που δε θα χρίζει όμως και εξωτερικής αναδόμησης! :D
Ξεκινάω τις μηχανικές συντηρήσεις για να βάλω μια σειρά και ο χρόνος θα δείξει αν έκανα καλή επιλογή.:smokin:
Μια γρήγορη φωτογραφία.
404560
επιφυλάσσομε για περισσότερες στο μέλλον.
Καλώς τονε και μεγειά !!! :beer:
Την καλύτερη επιλογή έκανες και άσε τον λύκο με το σώβρακο να λέει !!! :p :D :lol:
harris_x
20/03/2019, 18:08
Είδα και εσάς τους τραιουμφάδες που έχετε για μαζορέτα τον giorgos.boun :a9:
Ποιος ειναι ο giorgos.boun και γιατι κανει τη μαζορετα;
Cpt_Slow
20/03/2019, 19:26
Γνωστός μαιντανός του μοτο.γρ με daytona.
Δε βοηθάς. Γνωρίζω τουλάχιστον 2 τέτοιους.
:lol: