View Full Version : Γενικο chat cbf600
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
ΝικόλαςXL
19/01/2020, 17:35
Aπο λάστιχα τι κάνουμε?
Τωρα έχω , η μάλλον είχε , Michelin pilot , 815, δλδ δεύτερο μήνα του 2015, δεν έχω πρόβλημα ακόμα αφού εχω κάνει κ'απου 10000χλμ με αυτά , αλλά λέω σιγά σιγά να το παίρνω ααπόφαση.
Michelin θα βάλω σίγουρα , είδα κ αυτά τα Pilot Road 5 μια 300αρα , δεν είναι πολλά τα λ7? .
doctoras
19/01/2020, 18:05
Ωπα!!!εδω σε πιανω αδιάβαστο.
Εσυ που "ξεψειριζεις την μαιμου" και δε σου ξεφεύγει τιποτα..άφησες λαστιχο 5χρονια??
Στο θεμα τωρα, εξαρτατε απο ποσα χλμ κανεις ανα χρονο. Παραδειγμα εαν στην τριετια βαρια τετραετια εχεις λιγότερο απο 10k τοτε σε παιρνει να πας sport ελαστικα και και οχι σε sport-touring οπως αυτα που αναφέρεσαι.
Για το cbf600:
Τα sport-touring ειναι ακριβότερα(ενδεικτικά 270-350€) λογο του οτι χρησιμοποιούν περισσότερο ανθεκτικό υλικό το οποιο καλείται να αντεξει σε μεγαλη χλμ χρηση(25-30k) σε φουλ φορτιο ταξιδιου και αναβατων. Και καλο κράτημα στο βρεγμένο λογο περισσότερης χάραξης
Τα sport λαστιχα ειναι οικονομικότερα(190-270€) ειναι αισθητα πιο μαλακά με καλυτερο κράτημα σε στεγνο με καλυτερο φρενάρισμα αλλα με και γρηγοροτερη φθορα(10k).
Θα σου πρότεινα τα bridgestone s20 στα 250€ θα εκπλαγείς με την συμπεριφορά τους!
Cpt_Slow
19/01/2020, 18:16
Βαλε κατι μαλακο αν το στριβεις, κατι sport touring αμα το πας διαδικαστικα.
Ειχα roadsmart2 και 3, βγαζαν καμια 17.000χλμ αξιοπρεπως. Θελαν κανενα 10λεπτο για να ζεσταθουν τουλαχιστον.
Μετα εβαλα sportsmart2 max και ειδα το φως μου. Το εδωσα ενω ειχαν 9.000χλμ αλλα εβγαζαν ανετα αλλα 2-3.000. Εκανα τα παντα και ταξιδι δικαβαλος και ηταν μια χαρα, δεν τετραγωνισαν. Στο cbf αμα προσεχεις τις πιεσεις δεν υπαρχει λογος να μην πας σε σπορ λαστιχο. Αυτο που τα φθειρει στο συγκεκριμενο μηχανακι ειναι το βαρος του σε συνδιασμο με λαθος πιεση και οχι η δυναμη του.
Τωρα (σε αλλο μηχανακι) φοραω s21, πολυ τιμιο και σε βροχη, θα παω σε καινουργιο πιθανως s22. Για εμενα δες κατι νεοτερο απο το s20.
Grafton 505
19/01/2020, 18:52
Aπο λάστιχα τι κάνουμε?
Εγώ που λες, θέλω κράτημα στο βρεγμένο. Τα Michelin pilot road 1 που είχε όταν την πήρα, ήταν ότι καλύτερο έχω περπατήσει σε μηχανή. Έβαλα τα Road 2 και δεν με αρέσανε. Για το στεγνό καλό αλλά για το βρεγμένο έτσι και έτσι. Θα βάλω λοιπόν τα Road 5 που θεωρούνται βροχολάστιχα με εσάνς και γαρνιτούρα street και ίδωμεν.
Για άλλα λάστιχα δεν έχω γνώμη.
ΝικόλαςXL
20/01/2020, 15:45
Πράγματι είμαι αδιάβαστος , δεν το κρύβω :), απο παπί που είχα πάντα Metzeler, σε Τρανσάλπ με δυο φορές Anakee,
και τωρα σε ενα μηχανάκι που πάλι με αλλαγη κατηγορίας δεν ξερω τι μου γίνεται.:confused:
Τώρα τα sport-touring η τα σκέτα sport δεν κατέχω για την διαφορά .:confused:
Τα χιλιόμετρα είναι 3000 το χρόνο μέσο όρο, κ με ήρεμη τουριστική θα έλεγα χαβαλεδιάρικη οδήγηση , τα προσέχω στις πιέσεις αν κ αγοράζοντας το μηχανάκι είχα μια ελπίδα οτι λόγω tubeless θα γλύτωνα απο αυτό το μαρτύριο.
Συμπέρασμα , επειδή δεν οδηγώ με βροχή παρά μόνον αν με πιάσει αδιάβαστο στο δρόμο, η εκτός κ αν κάποιος έχει ρίξει νερα στο δρόμο που αφού φάει τα μπινελίκια του , σετ με μερικές κατάρες απλά πάω απο άλλο δρόμο ,
Τα χιλιόμετρα είναι λίγα αρα στην τετραετία αντε να εχω πιάσει τα 10000χλμ,
θέλω λοιπόν ένα λάστιχο που να έχει δείκτη ταχύτητας χαμηλο κ να ζεσταίνεται γρήγορα κ απο χαμηλές ταχύτητες.
Τα Road 5 τα ανέφερα για δύο λόγους , πρώτον έχω κόλημα με την Michelin, κ δεύτερον θέλει να τα βάλει κ φίλος με CBF1000 με ίδιο οδηγικό στυλ αρα είπα να τα προτιμήσω.
Πάει αυτό , θέμα δεύτερον , διάβασα οτι μερικοί άλλαξαν τους καθρέπτες με αυτούς απο το 1000 κ είδαν σημαντική διαφορά, εμένα οπτικά ίδιοι μου φαίνονται, τουλάχιστον σαν μήκος μπράτσου, εκτός κ αν αλλάζει ο καθρέπτης.
Κ τέλος , αφού άλλαξα εμπρός σωληνάκια φρένων , κ κατάφερα με πολύ κόπο να τα στηρίξω με αυτές τις κ@λόβιδες που σε κάνουν να αλλάξεις πίστη, έκανα κ την απαιτούμενη εξαέρωση , πρώτα πίσω , μετα εμπρός δεξιά το μεσαίο εμβολάκι για το πίσω φρένο , κ μετα αριστερά εμπρός κ δεξιά για το εμπρός φρένο.
Χάλασα πάνω απο μισό λίτρο υγρά αφου τρομπάριζα κάθε φορά δύο λεκανάκια σε ποσότητα για να αλλάξω κ τα υγρά .
Ομως ενω το πίσω φρένο σκλήρινε κ είναι μάχιμο, το εμπρός παραμένει μαλακό η ετσι τουλάχιστον το αισθάνομαι , δλδ όσο κ να εξαερώνω κ να βγαίνει το υγρό καθαρό δίχως φυσαλίδες η μανετα πλησιάζει το γκρίπ στα 2 εκ οταν την σφίξω για τα καλά.
Τώρα η κατι δεν κάνω σωστά, η επειδή έχω τρείς μήνες να το καβαλήσω ξέχασα σε ποιά θέση ''πιάνει'' η εμπρός μανέτα .:)
Cpt_Slow
20/01/2020, 22:59
Πράγματι είμαι αδιάβαστος , δεν το κρύβω :), απο παπί που είχα πάντα Metzeler, σε Τρανσάλπ με δυο φορές Anakee,
και τωρα σε ενα μηχανάκι που πάλι με αλλαγη κατηγορίας δεν ξερω τι μου γίνεται.:confused:
Τώρα τα sport-touring η τα σκέτα sport δεν κατέχω για την διαφορά .:confused:
Τα χιλιόμετρα είναι 3000 το χρόνο μέσο όρο
Συμπέρασμα , επειδή δεν οδηγώ με βροχή παρά μόνον αν με πιάσει αδιάβαστο στο δρόμο, η εκτός κ αν κάποιος έχει ρίξει νερα στο δρόμο που αφού φάει τα μπινελίκια
Τα χιλιόμετρα είναι λίγα αρα στην τετραετία αντε να εχω πιάσει τα 10000χλμ,
θέλω λοιπόν ένα λάστιχο που να έχει δείκτη ταχύτητας χαμηλο κ να ζεσταίνεται γρήγορα κ απο χαμηλές ταχύτητες.
Ξεχνας sport touring, κοιτας τις σπορ σειρες της καθε μαρκας
ΝικόλαςXL
21/01/2020, 20:06
Με άλλα λόγια sport turing είναι τα sport αλλά για ταξιδισριδες;
Είναι πιο περίπλοκα απο αυτό.
Συνήθως τα sport touring έχουν σκληρότερη γόμα στη μέση για περισσότερα χιλιόμετρα, όπως αναφέρθηκε πριν.
Ακόμα, έχουν συνήθως μικρότερη (ομαλοτερη) κορόνα, άρα δεν στρίβουν τόσο άμεσα σε σχέση με τα sport.
painterakis
22/01/2020, 07:43
Όπως τα είπε και ο Volpad, συν του ότι τα sport λάστιχα δε συμπαθούν τόσο πολύ και τη βροχή.
Απο τη στιγμή που λές οτι δε το βγάζεις με βροχή (αν κάτσει στη διαδρομή) και δε κάνεις πολλά χιλιόμετρα ανα έτος τότε πας σε ένα sport λάστιχο, π.χ. matzeler m7rr ή το νεο m9rr ή το bridgestone s22 ή στο πιο extreme το dunlop d222.
Εγώ, απο το 2015 που έχουν πέσει αισθητά τα χιλιόμετρα, 3000 με την βία 4000, και έβαλα τα m7rr, τα υπερευχαριστήθηκα, ειδικά σε ορεινές διαδρομές ήταν όλα τα λεφτά, έκαναν και εμένα τον άσχετο ... οδηγάρα, κράτησαν ούτε 8000.
Ήταν ακριβώς για 2 καλοκαίρια, όπως ακριβώς τα ήθελα ... τώρα που κόψαμε τις βόλτες τα καλοκαίρια και βγαίνω όταν βρέχει (σα τους χοχλιούς και εγώ) έβαλα τα michelin road 5, sport turing λάστιχο, το ξέρω ότι δε θα το "φάω" στα 4 (πλέον) χρόνια που θα το αλλάξω αλλά είναι τρομερό στη βροχή ... άρα μου είναι τέλειο για τη χρήση το θέλω.
Οπότε ανάλογα με τις ανάγκες σου βάζεις λάστιχο κάνοντας τους απαραίτητους συμβιβασμούς.
Sport turing: +:χιλιομετρική απόδοση, οδήγηση στη βροχή, αντέχουν στα φορτία (2κάβαλος/3βάλιτσος), -: έχουν κόστος στα 300€, οδηγική απόλαυση
Sport: +: κάτω απο 250€, οδηγική απόλαυση, καλή απόδοση και μέσα στη πόλη μιας και ζεσταίνονται σχεδόν αμέσως , -: χιλιομετρική απόδοση, βροχή
ΝικόλαςXL
24/01/2020, 19:05
Πόσο ασχετος μπορεί να είναι κάποιος τελικά .
Ο κόσμος , και εγώ μέσα δλδ, ακούγοντας Michelin σκέφτεται κάτι το μαλακό , δεν σκέφτεται οτι η κάθε μάρκα θα έχει απο κάθε είδος/κατηγορία ελαστικού.
Ενας φίλος αγοράζει πάντα metzeler επειδή είναι λάστιχα μόνο για μηχανές , αρα κ τα καλύτερα .
Απόψεις .
Τωρα έχω , οπως κ προανέφερα τα michelin pilot, αλλά δεν είδα πουθενά να γράφουν νούμερο, γράφουν Michelin radial , pilot power , νούμερο οχι, ισως να είναι κ τα πρώτα ?
Δεν ξέρω, είναι σπορτ, η σπορτ τουριγκ? Πάντως φθορά σημαντική δεν βλέπω , μην πώ οτι δεν βλέπω καθόλου
414524
Τελικά είμαι για λάστιχα sport, δλδ να ψάχνω για metzeler m7rr, m9rr , bridgestone s22 kai dunlop d222
Aυτά είναι λάστιχα σπορτ, με τα συν κ τα πλήν τους .
Κ κάτι ακόμα , ο δείκτης ταχύτητας για το μηχανάκι μας πρέπει να είναι Η? ο δείκτης αυτός έχει να κάνει με το αν ένα ελαστικό ζεσταίνεται γρηγορότερα η όχι απο κάποιο άλλο
η απλά θέτει ένα ανώτατο όριο ταχύτητας που μπορεί αυτό το λάστιχο να αντέξει?
Πάιζει ρόλο η χώρα κατασκευής η είναι όλα ίδια? τα τωρινά γράφουν Ισπανια
Grafton 505
24/01/2020, 19:52
Αυτά που βλέπω στην φώτο είναι τα road 2. Φοράω τα ίδια.
Το Η είναι δείκτης ανώτατης ταχύτητας. Αν βάλεις μικρότερου δείκτη δεν θα αντέξει το λάστιχο όταν περάσεις αυτήν την ταχύτητα.
Η χώρα κατασκευής δεν παίζει ρόλο αλλά να μην είναι και από τα βάθη της Κίνας.
Κάθε εταιρία έχει διάφορες κατηγορίες ελαστικών για την ίδια διάσταση. Βάλε αυτό που σε βολεύει. Πολλά χιλιόμετρα, γρήγορο ζέσταμα, μαλακή γόμα κτλ.
ioannispar
24/01/2020, 20:17
Σκέφτομαι να αλλάξω την θέση της μπαταρίας από δεξιά στο καπάκι που είναι τώρα και να την βάλω κάτω από την σέλα όπως στα επόμενα μοντέλα. Τι λέτε; Κάθε γνώμη δεκτή! Το δικό μου είναι του 2004.
Grafton 505
25/01/2020, 16:58
Όχι.
doctoras
25/01/2020, 17:50
Σκέφτομαι να αλλάξω την θέση της μπαταρίας από δεξιά στο καπάκι που είναι τώρα και να την βάλω κάτω από την σέλα όπως στα επόμενα μοντέλα. Τι λέτε; Κάθε γνώμη δεκτή! Το δικό μου είναι του 2004.
Τα καλώδια παροχης ειναι οριακα, καθε αλλη κίνηση θα τραβήξει μερος της πλεξούδας που δε το θέλεις. Απο την αλλη η πρόσβαση στην μπαταρία ειναι πανεύκολη με μολις ενα καπακι με μια 5ρα αλλεν, ενω η θεση κατω απο την σελα του οδηγου προυποθέτει να βγαλεις σελα συνοδηγου και κατοπιν οδηγου(με αφερεση δυο εξτρα βιδων).
Και αντε πες οτι τα μετακινησες ολα, τι θα τον εκανες τον χωρο της υπάρχων μπαταριας?
Grafton 505
25/01/2020, 18:32
ενω η θεση κατω απο την σελα του οδηγου προυποθέτει να βγαλεις σελα συνοδηγου και κατοπιν οδηγου(με αφερεση δυο εξτρα βιδων).
Συν άλλες δύο βίδες που κρατάνε το κάτω μπρακέτο της σέλας του οδηγού, συν την βίδα στην κορυφή της μπαταρίας που την κρατάει στην θέση της.
ioannispar
25/01/2020, 19:24
Τα καλώδια παροχης ειναι οριακα, καθε αλλη κίνηση θα τραβήξει μερος της πλεξούδας που δε το θέλεις. Απο την αλλη η πρόσβαση στην μπαταρία ειναι πανεύκολη με μολις ενα καπακι με μια 5ρα αλλεν, ενω η θεση κατω απο την σελα του οδηγου προυποθέτει να βγαλεις σελα συνοδηγου και κατοπιν οδηγου(με αφερεση δυο εξτρα βιδων).
Και αντε πες οτι τα μετακινησες ολα, τι θα τον εκανες τον χωρο της υπάρχων μπαταριας?
Τα καλώδια της παροχής θα τα επιμηκύνω από την αρχή τους. Η πλεξούδα δεν θα επηρεαστεί καθόλου!
Το ότι η πρόσβαση στην μπαταρια είναι πανεύκολη θέλω να αποφύγω. Σε εμένα δεν έχει αλεν. Είναι απλά με κουμπώματα το πλαστικό. Αν ο Χ που θέλει να μην βαρέσει ο συναγερμός μου, κόβει πανεύκολα το ρεύμα και κάνει φτερά η μοτό.
Στον υπάρχον χώρο της μπαταρίας θα έβαζα το φαρμακείο ή το τσαντάκι με το κιτ επισκευής, μιας και η πρόσβαση εκεί είναι πολύ εύκολη.
Αλλιώς θα πρέπει να αλλάξω τον συναγερμό που έχω με έναν σύγχρονο που έχει μπαταρία δική του.
Το να ξεβιδώσω δύο βίδες για να βγάλω την σέλα δεν είναι πρόβλημα.
ο συναγερμος σου πιθανον εχει εισοδους για μαγνητικες παγιδες
μπορεις να προσθεσεις μια τετοια στο καπακι της μπαταριας οποτε αν παει να αφαιρεθει να χτυπησει
ΝικόλαςXL
26/01/2020, 09:07
Δεν έχω δεί πως είναι το κουτί της μπαταρίας στο μοντέλο σου , αλλά αν είναι η μπαταρία τοποθετημένη κάθετα καλύτερα αστην ετσι.
Οι μπαταρίες που τοποθετούνται υπό κλίση πρέπει να είναι τύπου τζέλ ωστε να μην μένουν τα στοιχεία στεγνά απο ηλεκτρολύτη, κατι που σαν κόστος αγοράς διπλασιάζει την τιμή , μην πω κ τριπλασιάζει σε επώνυμες.
Ομως παίζει ρόλο κ η κλίση , δλδ για μικρές κλίσεις δεν είναι κ απαραίτητο.
Εγώ άλλαξα πέρισυ κατακαλόκαιρο μπαταρία με MF με υγρά λόγω του οτι δεν ηθελα να πληρώσω πάνω απο 50 ευρω, τελικα εδωσα 55 για μια Yuasa, γνωρίζοντας οτι η κλίση δεν θα της πολυαρέσει.
ΝικόλαςXL
26/01/2020, 09:21
Αλλιώς θα πρέπει να αλλάξω τον συναγερμό που έχω με έναν σύγχρονο που έχει μπαταρία δική του.
.
Αυτό αλλάζει ευκολα, δλδ απο το θετικό (+) καλώδιο του συναγερμού , οχι το μόνιμο, αλλά αυτό που ελέγχεται απο τον διακόπτη με το κλειδί τραβας ενα καλώδιο κ τοποθετείς μια απλή δίοδο με φορά απο το (+) πρός μια εξωτερική μπαταρία , μικρή επαναφορτιζόμενη , συνδέεις κ το (-) της στην γείωση του συναγερμού .
Ετσι η μπαταρία αυτή θα φορτίζει κανονικά αλλά λόγω της διοδου δεν θα εκφορτίζει πρός την καλωδίωση .
Μονο αρνητικό οτι η μπαταρία αυτή θα πρέπει να είναι 12 βολτ κ οχι 7 οπως συνήθως έχουν οι συναγερμοι για λόγους κόστους κ όγκου.
Ομως την τοποθετείς όπου θές σε ασφαλές μερος κ αντε να βρεί ο αλλος που βρίσκεται.Το είχα κάνει σε ενα ΜΕΤΑ που είχα κ δούλεψε.
Στο παπί μου έχω (για πλάκα το εκανα στην αρχή:)) τοποθετήσει ενα ρελέ που ενεργοποιείται οταν κλεισει ο διακόπτης με το κλειδί κόβει σχεδόν τα πάντα ωστε να μην παίρνει μπροστά με τπτ ακόμα κ να σπάσουν τον διακόπτη απλά κανουν τα πραματα χειρότερα.
Ομως δεν το συστήνω σε μηχανάκι, αν πάθει κοκομπλόκο το ρελέ με το παπί απλά εγκαταλείπεις .:)
ΝικόλαςXL
26/01/2020, 09:28
Στα δικά μας, δλδ να ψάχνω για metzeler m7rr, m9rr , bridgestone s22 κ dunlop d222 , οπως είπε ο σύντροχος.
Δεν πιστεύω η αλλαγη ελαστικού αλλά διατηρώντας τις ιδιες διαστασεις να επηρεάζει το Αμπουσοϋ? ετσι?
Σε αυτό που ρώτησα σχετικά με τους καθρέπτες απο το 1000 ξερετε τπτ? σε τι διαφερουν απο του 600? σε κλιση , μηκος βραχίονα η τυπο καθρέφτη?
Τωρα για να δω καθαρά πίσω πρέπει να κουνήσω λίγο την κράνα μου δεξά η αριστερα.
ioannispar
26/01/2020, 10:11
ο συναγερμος σου πιθανον εχει εισοδους για μαγνητικες παγιδες
μπορεις να προσθεσεις μια τετοια στο καπακι της μπαταριας οποτε αν παει να αφαιρεθει να χτυπησει
Αυτό θα το κάνω για το σελάκι του συνοδηγού.
Αυτό αλλάζει ευκολα, δλδ απο το θετικό (+) καλώδιο του συναγερμού , οχι το μόνιμο, αλλά αυτό που ελέγχεται απο τον διακόπτη με το κλειδί τραβας ενα καλώδιο κ τοποθετείς μια απλή δίοδο με φορά απο το (+) πρός μια εξωτερική μπαταρία , μικρή επαναφορτιζόμενη , συνδέεις κ το (-) της στην γείωση του συναγερμού .
Ετσι η μπαταρία αυτή θα φορτίζει κανονικά αλλά λόγω της διοδου δεν θα εκφορτίζει πρός την καλωδίωση .
Μονο αρνητικό οτι η μπαταρία αυτή θα πρέπει να είναι 12 βολτ κ οχι 7 οπως συνήθως έχουν οι συναγερμοι για λόγους κόστους κ όγκου.
Ομως την τοποθετείς όπου θές σε ασφαλές μερος κ αντε να βρεί ο αλλος που βρίσκεται.Το είχα κάνει σε ενα ΜΕΤΑ που είχα κ δούλεψε.
Στο παπί μου έχω (για πλάκα το εκανα στην αρχή:)) τοποθετήσει ενα ρελέ που ενεργοποιείται οταν κλεισει ο διακόπτης με το κλειδί κόβει σχεδόν τα πάντα ωστε να μην παίρνει μπροστά με τπτ ακόμα κ να σπάσουν τον διακόπτη απλά κανουν τα πραματα χειρότερα.
Ομως δεν το συστήνω σε μηχανάκι, αν πάθει κοκομπλόκο το ρελέ με το παπί απλά εγκαταλείπεις .:)
Αυτό δεν το ήξερα και θα το δοκιμάσω. Νόμιζα ότι δεν μπορώ, εφόσον δεν έχει built in μπαταρία, να του βάλω μία και να μην αποφορτίζει προς την κύρια μπαταρία. Νομίζω είναι η καλύτερη λύση!
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Grafton 505
26/01/2020, 10:35
Σε αυτό που ρώτησα σχετικά με τους καθρέπτες απο το 1000 ξερετε τπτ? σε τι διαφερουν απο του 600? σε κλιση , μηκος βραχίονα η τυπο καθρέφτη?
Τωρα για να δω καθαρά πίσω πρέπει να κουνήσω λίγο την κράνα μου δεξά η αριστερα.
Είναι πιο μακρύς ο βραχίονας στο 1000.
Cpt_Slow
26/01/2020, 12:32
Αν ο Χ που θέλει να μην βαρέσει ο συναγερμός μου, κόβει πανεύκολα το ρεύμα και κάνει φτερά η μοτό.
Μην αγχώνεσαι το cbf δεν το εκτιμουν οι κλεφτες.
painterakis
26/01/2020, 16:49
Στα δικά μας, δλδ να ψάχνω για metzeler m7rr, m9rr , bridgestone s22 κ dunlop d222 , οπως είπε ο σύντροχος.
Δεν πιστεύω η αλλαγη ελαστικού αλλά διατηρώντας τις ιδιες διαστασεις να επηρεάζει το Αμπουσοϋ? ετσι?
Που θα επηρεάσει αλλαγή ελαστικού (στις διαστάσεις που προτείνει ο κατασκευαστής) στη λειτουργία του ABS;
Το σκεπτικό της ερώτησης σου δε καταλαβαίνω ...
ioannispar
26/01/2020, 17:36
Μην αγχώνεσαι το cbf δεν το εκτιμουν οι κλεφτες.
Μακάρι!!!
doctoras
26/01/2020, 17:40
Είναι πιο μακρύς ο βραχίονας στο 1000.
Εχω την εντυπωση πως το mk2 cbf600 & mk1 cbf1000 εχουν ιδιο κωδικό καθρεπτων οποτε μαλλον ιδιοι πρεπει να ειναι.
Του mk1 cbf600 ειναι μικρότεροι
Grafton 505
27/01/2020, 09:40
Εχω την εντυπωση πως το mk2 cbf600 & mk1 cbf1000 εχουν ιδιο κωδικό καθρεπτων οποτε μαλλον ιδιοι πρεπει να ειναι.
Του mk1 cbf600 ειναι μικρότεροι
Ναι όντως, ίδιοι φαίνονται.
ΝικόλαςXL
27/01/2020, 19:43
Αρα πρέπει να ξαναδιαβασω το νήμα για να δώ για ποια μοντέλα εγραφαν
ΝικόλαςXL
02/02/2020, 17:37
Σύντροχοι, τώρα που είναι ζεστό το θέμα ,
α) metzeler m7rr https://www.tyreshop.gr/611/
β)metzeler m9rr https://www.metzeler.com/en-ww/products/tyres/sportec-m9-rr#gallery-1
γ) η τούτα εδώ? MICHELIN PILOT STREET FRONT 120/70-17 58S TL, 744651
https://www.lyris.gr/index.php?route=product/product&product_id=55249
doctoras
02/02/2020, 17:44
Τα metzeler που έβαλες ειναι sport, τα michelin sport touring.
Το αντιστοιχο sport μοντελο της michelin ειναι τα pilot power 2ct
Βαλε οτι σου αρεσει
Grafton 505
02/02/2020, 18:48
Ότι και να βάλεις φρόντισε το μπροστά να είναι 58W και το πίσω 69W.
ΝικόλαςXL
05/02/2020, 18:13
Τα metzeler που έβαλες ειναι sport, τα michelin sport touring.
Το αντιστοιχο sport μοντελο της michelin ειναι τα pilot power 2ct
Βαλε οτι σου αρεσει
Το θέμα δεν είναι η ομορφιά , για να πώ οτι θα βάλω οτι μου αρέσει , αλλά ποιά μάρκα να εμπιστευτώ ετσι ώστε τα λάστιχα που θα βάλω να διατηρήσουν για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους τις αρχικές ιδιότητες ? απόδωση? ας το πούμε κ ετσι.
Αν κ τα pilot power 2ct είναι σημαντικά πιο φθηνά , στα 215 ευρω .
Το Σαβατο θα περασω απο το Tyreshop κ βλέπουμε .
doctoras
05/02/2020, 19:37
Το θέμα δεν είναι η ομορφιά , για να πώ οτι θα βάλω οτι μου αρέσει , αλλά ποιά μάρκα να εμπιστευτώ ετσι ώστε τα λάστιχα που θα βάλω να διατηρήσουν για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους τις αρχικές ιδιότητες ? απόδωση? ας το πούμε κ ετσι.
Αν κ τα pilot power 2ct είναι σημαντικά πιο φθηνά , στα 215 ευρω .
Το Σαβατο θα περασω απο το Tyreshop κ βλέπουμε .
Αυτά τα brands (michelin, bridgestone, dunlop, metzeler, pirelli) είναι πρώτης γραμμής, κορυφαία με τεράστιο background και μελέτες διαχρονικά, με το πέρας των χρόνων έχουν φτιάξει πολλούς θερμούς υποστηριχτές (δηλαδή υπάρχει πόλωση ακόμη και στα λάστιχα). Ότι και να βάλεις θα κάνει αναβάθμιση γιατί ο εγκέφαλος θα συγκρίνει το καινούργιο με το 5ετίας λάστιχο που φοράς ήδη.
Απόδοση και ποιοτικά χαρακτηριστικά έχουν όλα και είναι πολύ κοντά και η μια η άλλη απο τα τόσα συγκριτικά που έχουν γίνει σε αναλογα μοντέλα ελαστικών με συγκεκριμένα μοντέλα δικύκλων για ασφαλή συμπεράσματα.
Στα λάστιχα, λάδια και ένα σωρό περιφερικά αναλώσιμα πρέπει να δοκιμάσεις για να κατασταλάξεις τι ταιριάζει πιο πολύ στις προτιμήσεις σου.
Αν κατάλαβες ως εδώ πάμε και στο άλλο
ότι είναι φθηνό δεν παει να πει οτι δεν είναι καλό.
Τα sport λάστιχα είναι φθηνότερα απο τα sport touring λάστιχα και αυτό γιατί τα δεύτερα χρησιμοποιούν περισσότερη γομα για την χιλιομετρική ανθεκτικότητα τους. Πρόσεξε είπα χιλιομετρική ανθεκτικότητα.Ενδεικτικά τα sport touring μπορούν να αντέξουν μεγάλα φορτία(τριβάλιτσος-διπλος) και να διανύσουν με νορμαλ οδήγηση 30000 ίσως και 35000(στην ελλάδα πάντα λογο των καθρεπτών οδοστρωμάτων) μέχρι που θα ξεραθούν απο την πολυχρυσία στο περας των χρόνων.
Εάν στα 3 χρόνια(εάν θες να οδηγείς με φρέσκα λάστιχα πάντα) δεν υπερβαίνεις τα 12000 χιλιόμετρα δεν υπάρχει λόγος να βάλεις sport touring (στην ελλάδα). Αντ'αυτού βάζεις sport λάστιχα με λιγότερα λεφτά και μακράν καλύτερες επιδόσεις σε κράτημα και φρενάρισμα αλλά και σε αίσθηση.
harris_x
06/02/2020, 09:54
Ότι και να βάλεις φρόντισε το μπροστά να είναι 58W και το πίσω 69W.
πιάνει 270km/h το CBF :eek:
Grafton 505
06/02/2020, 16:15
Τι να σε πω. Ότι γράφω το διαβάζω στο μάνουαλ.
415011
doctor_john
06/02/2020, 16:45
Υπάρχουν μικρότεροι κωδικοί σε διαστάσεις 160 -180;
Έψαξα και βρίσκω 69W και 73W μόνο.
Ρώτησα σε κατάστημα και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και λειτουργούν κανονικά
τα 73W σε μοτό που έχουν τα κιλά να τα ζεστάνουν.
ΝικόλαςXL
06/02/2020, 19:06
Ντόκτορα είσαι απολυτα κατανοητός .
Σίγουρα θα βάλω λάστιχα σπόρτ ασχετα με το κόστος.
Κ όπως είπα παίζουν τα Metzeler κ τα Michelin.
Tώρα σε οτι αφορά δείκτη βάρους κ ταχύτητας, στο πρώτο πιστεύω οτι μιλάμε για βαρος ανα τροχό ετσι? δλδ αν το μηχανάκι είναι 230 κιλά δεν πατάνε 230 μπροστα κ 230 πίσω , συνολικά δεν είναι ο δείκτης αυτός?
Για δε την ταχύτητα με βλέπω να βαζω με δείκτη S ασχετα αν το μηχανάκι είναι για Η, ο χαμηλότερος δείκτης ταχύτητας δεν σημαίνει οτι το λάστιχο θα ζεσταίνεται γρηγορότερα, η κάνω λάθος κ η θερμοκρασία επηρεάζεται απο άλλο η άλλους παραγοντες?
Η Metzeler στην σελίδα της δίνοντας τα στοιχεία της μοτό ( Racing & Sport HONDA CBF 600 / ABS PC 43 (> 2008)) μου προτείνει SPORTEC M7 RR και SPORTEC™ M5 INTERACT™ με διαστάσεις 120/70 ZR 17 (58W) M/C TL FRONT και
160/60 ZR 17 (69W) M/C TL REAR
Α, καλά , με βλέπω να μπλέκω με αυτό το W .
Η Michelin στην σελίδα της δίνει , η μάλλον προτείνει, για εμπρός στο 120/70 -17 58S το PILOT STREET και σε Η το PILOT STREET RADIAL κ για πίσω το σε 160/60 R17 69H το
PILOT STREET RADIAL.
Αρα για να ξεφύγω απο τις υπερηχητικές ταχύτητες του W με βλέπω να πεφτω το πολύ στο Η.
Τώρα τι να πώ? για να βάλω ενα λάστιχο που μου αρέσει θα πρέπει να είναι με δείκτη ταχύτητας W? κ ποιός θα το ζεστάνει αυτό το λάστιχο? το μπαρμπαδοτζόβενο? θα τρελαθούμε δλδ.
doctoras
06/02/2020, 20:26
Ντόκτορα είσαι απολυτα κατανοητός .
Σίγουρα θα βάλω λάστιχα σπόρτ ασχετα με το κόστος.
Κ όπως είπα παίζουν τα Metzeler κ τα Michelin.
Tώρα σε οτι αφορά δείκτη βάρους κ ταχύτητας, στο πρώτο πιστεύω οτι μιλάμε για βαρος ανα τροχό ετσι? δλδ αν το μηχανάκι είναι 230 κιλά δεν πατάνε 230 μπροστα κ 230 πίσω , συνολικά δεν είναι ο δείκτης αυτός?
Για δε την ταχύτητα με βλέπω να βαζω με δείκτη S ασχετα αν το μηχανάκι είναι για Η, ο χαμηλότερος δείκτης ταχύτητας δεν σημαίνει οτι το λάστιχο θα ζεσταίνεται γρηγορότερα, η κάνω λάθος κ η θερμοκρασία επηρεάζεται απο άλλο η άλλους παραγοντες?
Η Metzeler στην σελίδα της δίνοντας τα στοιχεία της μοτό ( Racing & Sport HONDA CBF 600 / ABS PC 43 (> 2008)) μου προτείνει SPORTEC M7 RR και SPORTEC™ M5 INTERACT™ με διαστάσεις 120/70 ZR 17 (58W) M/C TL FRONT και
160/60 ZR 17 (69W) M/C TL REAR
Α, καλά , με βλέπω να μπλέκω με αυτό το W .
Η Michelin στην σελίδα της δίνει , η μάλλον προτείνει, για εμπρός στο 120/70 -17 58S το PILOT STREET και σε Η το PILOT STREET RADIAL κ για πίσω το σε 160/60 R17 69H το
PILOT STREET RADIAL.
Αρα για να ξεφύγω απο τις υπερηχητικές ταχύτητες του W με βλέπω να πεφτω το πολύ στο Η.
Τώρα τι να πώ? για να βάλω ενα λάστιχο που μου αρέσει θα πρέπει να είναι με δείκτη ταχύτητας W? κ ποιός θα το ζεστάνει αυτό το λάστιχο? το μπαρμπαδοτζόβενο? θα τρελαθούμε δλδ.
Δεν φταις εσύ αλλά οι απο πάνω που σε μπερδεύουν ακόμη περισσότερο.. :)
Η honda συνιστά sport touring ελαστικά επειδή η μότο ανάμεσα στις 2 κατηγορίες είναι πιο κοντά στα sport touring, όμως η άσφαλτος μας δεν είναι όπως της δύσης. Αντί αυτού με υπερβολικά χαμηλό δείκτη κρατήματος. Ενα άλλο είναι οτι οι διαστάσεις αυτών των ελαστικών "120/70/17-160/60/17" έχουν συγκεκριμένο εύρος, από δείκτη Η μέχρι W.
Oι δείκτες ταχύτητας είναι ενδεικτικοί και έχουν να κάνουν με πολλούς παράγοντες και όχι μόνο με το ποια είναι η τελική ταχύτητα για να μη πάρει "φωτιά" το λάστιχο.
Στην πράξη ενα W(δείκτη) sport κατηγορίας ελαστικό ζεσταίνεται κατευθείαν σε σχέση με ένα χαμηλότερου δείκτη "H" αλλά sport touring κατηγορίας ελαστικού, αυτό οφείλεται στα δυναμικά χαρακτηριστικά των δύο κατηγοριών των ελαστικών παρά του ότι και τα δυο χρησιμοποιούν τεχνολογία τελευταίας γενιάς.
ΝικόλαςXL
08/02/2020, 19:16
Τελικά ο κόσμος , η μόνο εγώ ? :confused: δεν καταλαβαίνουμε τι λάστιχα παίζουν? μάλλον τυχαία κ επηρεαζόμενοι απο οτι ακούμε απο τους μαγαζάτορες βαζουμε κατι στην τύχη η στην αποφαση της στιγμής κ καποια στιγμή ... μπίβ! στα κάγκελα .:priest:
Πέρασα απο το λαστιχάδικο, είχα γραψει σε ενα χαρτί οτι λέμε εδώ μέσα, πήγα δλδ διαβασμένος κ σε δύο λεπτά με είχε μπερδέψει κ τον κοιτούσα σαν μακάκας .:rolleyes:
Είπα , θέλω λάστιχα, μαλακά, με δείκτη ταχύτητας το πολύ Η, κ σπορτ.
Μου απάντησε οτι σκέτα σπορτ δεν υπάρχουν αλλά σούπερ σπορτ (εδώ είχε δίκιο πάντως ) και αυτά βγαίνουν μόνο σε W, και οτι ταιριάζουν στο μηχανάκι μου :hmm: κ πως ο δείκτης ταχύτητας δεν έχει να κάνει με την τελική που βγάζει το μηχανάκι αλλά στο πόσο αντέχει το λάστιχο.Οπως πολύ σωστά είπε ο προλαλήσαντας Ντόκορ.
Τα μονα που παίζουν σε Η είναι τα PILOT STREET RADIAL, που σαν λάστιχα είναι τα πιο μαλακά απο όσα ζήτησαν κ τα πιο φθηνά στα 190 ευρώ (ασχετο αυτό ) ,
σε οποιοδήποτε αλλο πάω πρέπει να εχει δείκτη ταχυτητας W.
Μάλιστα είπε οτι τώρα με τα δίγομα λάστιχα οι κατηγορίες έχουν μπλέξει κ έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους .
Οτι σε μικρές διαδρομές η με μικρές ταχύτητες εντός πόλης οτι λάστιχο κ να βάλω δεν θα προλάβει να ζεσταθεί , κλπ, κλπ.
Μου φαίνεται θα πάω απο εκεί, θα του πω τι θέλω, πως οδηγάω, με πόσα πάω, που κυκλοφοράω , με τι βαρος κ ας βάλει οτι θέλει , θα πληρωσω κ θα φύγω.
Αμαν πιά ...
Grafton 505
08/02/2020, 19:29
Συμφορουμίτες τα φώτα σας
Μάλλον τα λάστιχα σας πρέπει να λες. :lol:
Νικόλα, ο Μπρους Λι είχε πει το εξής : '' Αν θες να κάνεις κάτι και το σκέφτεσαι πολύ, στο τέλος δεν θα το κάνεις''.
Πολλά χιλιόμετρα δεν γράφεις. Διάλεξε ένα μαλακό λάστιχο και μία εταιρία που σε αρέσει οπτικά η χάραξη της στο λάστιχο, και αγόρασε το.
Όσο για τους δείκτες ταχύτητας, πραγματικά πόσες φορές θα πάς πάνω από 200 χλμ/ώρα ;
painterakis
08/02/2020, 20:34
Νικόλα, ο Μπρους Λι είχε πει το εξής : '' Αν θες να κάνεις κάτι και το σκέφτεσαι πολύ, στο τέλος δεν θα το κάνεις''.
αυτό ακριβώς, η διύλιση του κώνωπα οδηγεί σε σύγχυση.
Εγώ όπως είπα, είχα τα metzeler m7rr, φοβερό λάστιχο, ζεσταινόταν με το μόνο μόνο ΑΛΛΑ αν και ήταν σχετικά καλό στη βροχή δεν είναι ούτε σαν σκέψη σε σχέση με το michelin road 5 που έχω τώρα.
Αν οδηγούσα μόνο σε στεγνό τερέν θα έβαζα το m9rr αλλά είμαι κουζουλός και οδηγώ μόνο χειμώνα και δε με νοιάζει η βροχή ούτε το αγιάζι για αυτό πήγα το road 5.
Οπότε, βάλε ένα μαλακό λάστιχο και ετοιμάσου για τις καλοκαιρινές σου βόλτες κυρ. Κώστα !!!
doctoras
09/02/2020, 08:50
Τελικά ο κόσμος , η μόνο εγώ ? :confused: δεν καταλαβαίνουμε τι λάστιχα παίζουν? μάλλον τυχαία κ επηρεαζόμενοι απο οτι ακούμε απο τους μαγαζάτορες βαζουμε κατι στην τύχη η στην αποφαση της στιγμής κ καποια στιγμή ... μπίβ! στα κάγκελα .:priest:
Πέρασα απο το λαστιχάδικο, είχα γραψει σε ενα χαρτί οτι λέμε εδώ μέσα, πήγα δλδ διαβασμένος κ σε δύο λεπτά με είχε μπερδέψει κ τον κοιτούσα σαν μακάκας .:rolleyes:
Είπα , θέλω λάστιχα, μαλακά, με δείκτη ταχύτητας το πολύ Η, κ σπορτ.
Μου απάντησε οτι σκέτα σπορτ δεν υπάρχουν αλλά σούπερ σπορτ (εδώ είχε δίκιο πάντως ) και αυτά βγαίνουν μόνο σε W, και οτι ταιριάζουν στο μηχανάκι μου :hmm: κ πως ο δείκτης ταχύτητας δεν έχει να κάνει με την τελική που βγάζει το μηχανάκι αλλά στο πόσο αντέχει το λάστιχο.Οπως πολύ σωστά είπε ο προλαλήσαντας Ντόκορ.
Τα μονα που παίζουν σε Η είναι τα PILOT STREET RADIAL, που σαν λάστιχα είναι τα πιο μαλακά απο όσα ζήτησαν κ τα πιο φθηνά στα 190 ευρώ (ασχετο αυτό ) ,
σε οποιοδήποτε αλλο πάω πρέπει να εχει δείκτη ταχυτητας W.
Μάλιστα είπε οτι τώρα με τα δίγομα λάστιχα οι κατηγορίες έχουν μπλέξει κ έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους .
Οτι σε μικρές διαδρομές η με μικρές ταχύτητες εντός πόλης οτι λάστιχο κ να βάλω δεν θα προλάβει να ζεσταθεί , κλπ, κλπ.
Μου φαίνεται θα πάω απο εκεί, θα του πω τι θέλω, πως οδηγάω, με πόσα πάω, που κυκλοφοράω , με τι βαρος κ ας βάλει οτι θέλει , θα πληρωσω κ θα φύγω.
Αμαν πιά ...
δεν σε πείθω με τίποτα μάλλον..
Έχω CBF1000 '07, φοράει τις ίδιες διαστάσεις ελαστικών με το CBF600 όμως είναι 20kg βαρύτερο απο το δικό σου. Απο τότε που σταμάτησα να ταξιδεύω στην Ευρώπη διπλός τριβάλιτσος, του φοράω πια sport τύπου ελαστικό(άλλοι το λένε supersport άλλοι hypersport είναι το ίδιο πράγμα) παρά κάποιους ενδοιασμούς δεν έχω κανένα θέμα οσο αναφορά την ανθεκτικότητα του ελαστικοί στο βάρος της μοτο
Βέβαια κάθε χρόνο ετησίως γράφει και λιγότερα χλμ.. Σημερα που μιλάμε έχω φτάσει να γράφω δε γράφω 1000km/χρόνο
Πάμε τώρα στα "PIlot Street"που ανήκουν στην οικογένεια sport touring. Η μοτοσυκλέτα μου παραλήφθηκε καινούργια με μαμά λάστιχα αυτά, έγραψα 30000Km δεν πάθανε τίποτα τα έβγαλα στην τριετία γιατί ξεράθηκαν, όμως καουτσούκ, μακράν ότι χειρότερο οδήγησα ποτέ σε κράτημα, φρένα(σε ελληνική άσφαλτο).
415038
Εάν θέλεις να μείνεις στην MIchelin και απο την παρακάτω τρέχον λίστα
https://www.michelin.co.uk/motorbike/browse-tyres/by-category/roadster
Αν πας σε ST πήγαινε σε Pilot Road 2 και άνω(3/4/5 όσο αντέχει η τσέπη σου)
Αν θες να πας σε Sport τότε Pilot Power 2CT θα σε υπερκαλύψουν αν κάνεις solo μέχρι 15000χλμ στην τριετία και θα έχει μεγάλη διαφορά στην αίσθηση.
εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με τις sport σειρές της Bridgestone (s20 / bt16 pro)
ΝικόλαςXL
10/02/2020, 19:02
Όσο για τους δείκτες ταχύτητας, πραγματικά πόσες φορές θα πάς πάνω από 200 χλμ/ώρα ;
200 χλμ/ώρα ; ΠΟΤΕ!
Πίστευα , η μάλλον αυτήν την εντύπωση μου είχαν δώσει στα διάφορα φόρα οτι ο δείκτης ταχύτητας είναι αυτός που καθορίζει το πότε ενα λάστιχο ''πιάνει'' την θερμοκρασία λειτουργίας του , αρα κ απόδωσής του .
Τώρα όλα αλλάζουν αφού σύμφωνα με τον λαστιχά , ο δείκτης ταχύτητας αφορά την μέγιστη ταχύτητα πριν σκορπίσει το λάστιχο κ δεν έχει να κάνει σε τπτ με το πόσο γρήγορα θα ζεσταθεί.
Βέβαια ο λαστιχάς είχε κ τα δίκια του, αν διανύσεις μια αποσταση 20χλμ μέσα στην Αθήνα με ΜΩΤ τα 30χλμ/ω κ σταμάτα ξεκίνα ,ποιό λάστιχο να ζεστάνεις βρε κικιρίκο?
Σωστόν κ αποδεκτόν το επιχείρημα .
δεν σε πείθω με τίποτα μάλλον..
To αντίθετο θα έλεγα με βοηθήσατε πολύ όλοι σας κ σας ευχαριστώ τα μέγιστα.
Έχω CBF1000 '07, φοράει τις ίδιες διαστάσεις ελαστικών με το CBF600 όμως είναι 20kg βαρύτερο απο το δικό σου. Απο τότε που σταμάτησα να ταξιδεύω στην Ευρώπη διπλός τριβάλιτσος, του φοράω πια sport τύπου ελαστικό(άλλοι το λένε supersport άλλοι hypersport είναι το ίδιο πράγμα) παρά κάποιους ενδοιασμούς δεν έχω κανένα θέμα οσο αναφορά την ανθεκτικότητα του ελαστικοί στο βάρος της μοτο
Βέβαια κάθε χρόνο ετησίως γράφει και λιγότερα χλμ.. Σημερα που μιλάμε έχω φτάσει να γράφω δε γράφω 1000km/χρόνο
Κατανοητός , τα τούριγκ είναι για κάλυψη μεγάλων αποστάσεων η αλλιώς να ''βγάζουν'' πολλά χλμτρα. Το εμπέδωσα αυτό.
Πάμε τώρα στα "PIlot Street"που ανήκουν στην οικογένεια sport touring. Η μοτοσυκλέτα μου παραλήφθηκε καινούργια με μαμά λάστιχα αυτά, έγραψα 30000Km δεν πάθανε τίποτα τα έβγαλα στην τριετία γιατί ξεράθηκαν, όμως καουτσούκ, μακράν ότι χειρότερο οδήγησα ποτέ σε κράτημα, φρένα(σε ελληνική άσφαλτο).
Δεν με αφορά η οικογένεια τουριγκ το ανέφερα αυτό .
Εάν θέλεις να μείνεις στην MIchelin και απο την παρακάτω τρέχον λίστα
https://www.michelin.co.uk/motorbike/browse-tyres/by-category/roadster
Στην λίστα αυτή βρισκονται τα MICHELIN PILOT POWER και τα PILOT POWER 2CT που είναι dual compound Sport tyre
[QUOTE=doctoras;3033790]Αν πας σε ST πήγαινε σε Pilot Road 2 και άνω(3/4/5 όσο αντέχει η τσέπη σου)
Είπαμε , οχι τουριγκ .
Αν θες να πας σε Sport τότε Pilot Power 2CT θα σε υπερκαλύψουν αν κάνεις solo μέχρι 15000χλμ στην τριετία και θα έχει μεγάλη διαφορά στην αίσθηση.
Αυτά του ζήτησα κ με μπέρδεψε που είχαν δείκτη ταχύτητας W.
Δεν είναι τπτ το σοβαρό θα το ξεπεράσω :)
Ομως μου είπε πως τα πιο μαλακά λάστιχα που είχε στο μαγαζί του ηταν τα Michelin Pilot Power .
Που ΚΑΙ αυτά βγαίνουν σε W , κάτι που ήθελα να αποφύγω κ να είμαι στο Η, αλλά τι να κάνουμε ?
εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με τις sport σειρές της Bridgestone (s20 / bt16 pro)
Kαλή σαν εταιρεία δεν αντιλέγω αλλά κ εδώ παίζει το W , https://www.bridgestone.gr/moto/battlax/search-by-vehicle/
ΤΟ BATTLAX S22 ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ HONDA CBF 600 PC 43
(ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ: 120/ 70 17 58W ΠΙΣΩ ΕΛΑΣΤΙΚΟ: 160/ 60 17 69W)
ΤΟ BATTLAX BT-016 PRO ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ HONDA CBF 600 PC 43
(ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ: 120/ 70 17 58W ΠΙΣΩ ΕΛΑΣΤΙΚΟ: 160/ 60 17 69W)
αυτό ακριβώς, η διύλιση του κώνωπα οδηγεί σε σύγχυση.
Εγώ όπως είπα, είχα τα metzeler m7rr, φοβερό λάστιχο, ζεσταινόταν με το μόνο μόνο ΑΛΛΑ αν και ήταν σχετικά καλό στη βροχή δεν είναι ούτε σαν σκέψη σε σχέση με το michelin road 5 που έχω τώρα.
Αν οδηγούσα μόνο σε στεγνό τερέν θα έβαζα το m9rr αλλά είμαι κουζουλός και οδηγώ μόνο χειμώνα και δε με νοιάζει η βροχή ούτε το αγιάζι για αυτό πήγα το road 5.
Η συζήτηση τώρα δεν έχει να κάνει με τα σπορτ κ τα σπορτ τουριγκ, είπαμε οτι θα βάλω σπορτ σκέτο. Πάει αυτό.
Τώρα ομορφιές, μπιζού κ σχέδια δεν με αφορούν , απόδωση κ διάρκεια σε βαθος χρόνου ναι με νοιάζουν.
Εχω θέμα με το W, κάνουν η δεν κάνουν? Βασικά κ εσύ W θα εχεις βάλει ετσι?
Και τα τρία λάστιχα metzeler m7rr, m9rr κ michelin road 5 που αναφέρεις είναι τουριγκ, δίγομα αν δεν κάνω λάθος κ δεν με αφορούν.
...... κυρ. Κώστα !!!
Κάτι ξέρει αυτός ....
Λοιπόν για να μην αρχίσουν να σας κουδουνίζουν λέω τελικά να βάλω τα MICHELIN PILOT POWER η τα PILOT POWER 2CT.
Κ μαλλον τα πρώτα που δεν είναι δίγομα .
painterakis
10/02/2020, 19:39
Και τα τρία λάστιχα metzeler m7rr, m9rr ............. που αναφέρεις είναι τουριγκ, δίγομα αν δεν κάνω λάθος κ δεν με αφορούν.
όχι και τούρινγκ ... είπαμε τώρα.
«The Supersport tyre for your daily leans, enhancing the pleasure of riding without worrying about the unexpected, be that changing tarmac or weather conditions»
https://www.metzeler.com/en-uk/products/tyres/sportec-m9-rr
Κάτι ξέρει αυτός ....
έχουμε "μιλήσει" στο FB, απλά δε θυμάστε !!!
Grafton 505
10/02/2020, 19:46
Εάν δεν ξεκολλήσεις από το W, είμαι πολύ κοντά στο να αρχίσω να σε κυνηγάω με αυτά τα λάστιχα ...... :smokin:
415067
doctoras
10/02/2020, 20:51
Εμένα μ'αρέσεις που θέλεις να μαθαίνεις όλο και περισσότερα,
οπότε ας προσθέσω λίγα ακόμη
Και τα τρία λάστιχα metzeler m7rr, m9rr ............. που αναφέρεις είναι τουριγκ, δίγομα αν δεν κάνω λάθος κ δεν με αφορούν.
Όπως σωστά επισήμανε ο painterakis είναι sport κατηγορίας.
Στα metzeler τα χωρίζουν βάση των συγκεκριμένων διαστάσεων σε 3 κατηγορίες
Racetec (*RR) που είναι καθαρά πιστιάρικα λάστιχα
Sportec (*M3/M5/M7/M9) που είναι sport δρόμου
Roadtec (*Z6/Z8) που είναι tourinng
Λοιπόν για να μην αρχίσουν να σας κουδουνίζουν λέω τελικά να βάλω τα MICHELIN PILOT POWER η τα PILOT POWER 2CT.
Κ μαλλον τα πρώτα που δεν είναι δίγομα
Τα δίγομα τα θέλεις, η διαφορά τους είναι ότι στο κέντρο έχουν περισσότερο υλικό για να μη σου τετραγωνίσουν
415069
Εχω θέμα με το W, κάνουν η δεν κάνουν? Βασικά κ εσύ W θα εχεις βάλει ετσι?
Το W σε sport λάστιχο είναι λογικό, εφόσον αφορά και sport μοτοσυκλέτες η οποίες ενδέχεται να ξεπερνάνε τα 210km/h
Αν σονυ και καλά θες "H" sport σου έχω σε Dunlop
ΕΜΠΡΌΣ 17 120/70R17 58H TL SPORTSMART 2 MAX 58H TL 635456
ΠΊΣΩ 17 160/60R17 69H TL SPORTSMART 2 MAX 69H TL 635459
https://www.dunlop.eu/el_gr/motorcycle/tires/sportsmart_max.SSMART2MAX.html#/
Εαν δεν ξέρεις να στρίβεις αυτά στρίβουν μονα τους(γρήγορη κορόνα). Σε άλλους θετικό σε άλλους κουραστικό.
doctor_john
11/02/2020, 18:29
Αυτό που λες με τα sportsmart 2 με έχει απασχολήσει λίγο :confused:
Αν δεν κάνω λάθος είναι τα λάστιχα που δίνουν με τα ER και έχω δεί κάμποσους να μου λένε διάφορα:
οι πιο νέοι οδηγοί, ίσως και άτσαλοι; τι να πω, πέφτουν σαν τις μύγες σε στροφές με λίγα χλμ και σε
χαζές φάσεις με πολύ λίγα χλμ.
Δοκίμαζα er τον προηγούμενο χρόνο, το πρώτο που μου έλεγαν οι ιδιοκτήτες: πρόσεχε τα λάστιχα είναι χάλια!
Εμένα μου φάνηκαν λογικά, θα έλεγα πως μου θύμησαν λίγο από batlax αλλα δεν τα οδήγησα σε δική μου μοτό
να είμαι άνετος και δεν ρίσκαρα την μοτό που τα είχε προφανώς.
Ένας αρκετά έμπειρος με erf μου είπε πως μία έχουν γλυστρήματα, μία δεν έχουν...
ΝικόλαςXL
11/02/2020, 19:18
Ανακεφαλαίωση:
Πάω με μια 300αρα τσέπα κ διαλέγω Michelin pilot power, η pilot power 2ct που είναι δίγομα, κάτι που δεν μπορώ να πω πως είναι κ απαραίτητο στο στυλ της οδήγησής μου κ στρα χλμ που κάνω αλλά ας τα αφήσω σαν επιλογή.
H τα Metzeler M7 η M9.
Δεν χρειάζεται να την ψειριζω άλλο την μαιμού κ με κυνηγάει ο άλλος με την σφενδόνη ... :)
Οπότε μολις παραλάβω το αυτοκινητο απο το συνεργείο, βγάζω τροχούς τους πεταω στο πορτμπαγκάζ κ εφυγα.;)
Ευχαριστώ απαντες :beer:
andreastwin
11/02/2020, 19:27
Ανακεφαλαίωση:
Πάω με μια 300αρα τσέπα κ διαλέγω Michelin pilot power, η pilot power 2ct που είναι δίγομα, κάτι που δεν μπορώ να πω πως είναι κ απαραίτητο στο στυλ της οδήγησής μου κ στρα χλμ που κάνω αλλά ας τα αφήσω σαν επιλογή.
H τα Metzeler M7 η M9.
Δεν χρειάζεται να την ψειριζω άλλο την μαιμού κ με κυνηγάει ο άλλος με την σφενδόνη ... :)
Οπότε μολις παραλάβω το αυτοκινητο απο το συνεργείο, βγάζω τροχούς τους πεταω στο πορτμπαγκάζ κ εφυγα.;)
Metzeler M7 και ξερο ψωμι.
Grafton 505
11/02/2020, 19:59
Ανακεφαλαίωση:
H τα Metzeler M7 η M9.
Michelin pilot power από εμένα γιατί σε βλέπω να τα θες περισσότερο. Με τα άλλα θα σκέφτεσαι συχνά πυκνά, ''τώρα φταίει το λάστιχο ή εγώ'' και ας μην φταίει κανείς.
Easy of mind που λέμε.
doctoras
11/02/2020, 20:35
Michelin pilot power, η pilot power 2ct που είναι δίγομα, κάτι που δεν μπορώ να πω πως είναι κ απαραίτητο στο στυλ της οδήγησής μου κ στρα χλμ που κάνω αλλά ας τα αφήσω σαν επιλογή.
H τα Metzeler M7 η M9.
Αυτή την απόφαση θα την πάρεις μονος σου μεσιέ
Απο εμενα ότι και να βάλεις θα δεις διαφορά, προτίμησε τι γουστάρεις πιο πολύ να βλέπεις (που λέγαμε στην αρχική απάντηση του νήματος για την επιλογή ελαστικών ;) )
panavour
11/02/2020, 20:43
Καλημερα παιδες και απο μενα.Μια γρηγορη ερωτηση,επειδη ενδιαφερομαι να αγορασω μια στοκαρισμενη καινουργια cbf600s απο γνωστο μαγαζι στον κορυδαλλο αλλα δεν γνωριζω ακριβως την χρονολογια παραγωγης,πως μπορω απο το νουμερο στον σκελετο να δω ποτε παρηχθη το μηχανακι?? 6100 ειναι σωστη τιμη? ευχαριστω εκ των προτερων οποιον ξερει να μου απαντησει.Μιλαω για το πρωτο μοντελο με το καρμπυρατερ.
αν είναι αυτό (https://www.car.gr/2703162-honda-cbf-600s#modal)
Πρόσεχε!!
είναι μοντέλο '04-'07
το πολύ κακό είναι οτι είναι βαμμένο άσπρο απο τον εμπορο διότι δεν υπήρχε τέτοιο χρώμα στο συγκεκριμένο μοντέλο (PC38)
δες εδώ (https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CBF600)
"4 colours were offered for the faired version- black, dolphin grey, pearl red and metallic blue".
το γνήσιο χρώμα αναφέρεται κάτω απο την σέλα του συνεπιβάτη
406949
τώρα τα 6100 κάτω απο αυτά τα δεδομένα ακούγονται πολλά, θα μπορούσες να βρεις το επόμενο μοντέλο μεταχειρισμένο(αν δεν σε πειράζει) πρώτο χέρι με ενημερωμένο book service
αντιπρόταση: εάν αποδεδειγμένα απο σωστό έλεγχο σε μηχανικό εκτός απο το χρώμα δεν έχει καποιο θέμα μια πρόταση στα 4900 θα ήταν καλό ντίλ
Επειδη εκανα μια βολτα απο τον συγκεκριμμενο εμπορο προχτες,σχεδον 9 μηνες που εκανα την ερωτηση στο φορουμ ,το νεο ειναι οτι το χρωμα ειναι της μανας του,μου εδειξε και τα χαρτια πωλησης απο τον Σαρακακη ,μου ειπε οτι εχει 2 χρονια εγγυηση,όποτε και να πουληθει,απο το νουμερο του σκελετου γραφει οτι ειναι μοντελλο του 05,και το γελοιο-ξεκαρδιστικο της υποθεσης ειναι οτι ενω το ειχε παρει το 05, 5800 ευρω,κατα δηλωσιν του,το πουλαει τωρα ακατεβατα 6100.Ουτε καινουργια λαστιχα δεν μου εβαζε μετα 15 χρονια.:lol::bawl::moutza:
ΝικόλαςXL
13/02/2020, 18:54
Πήρα τηλ κ εκλεισα για το Σαβατο τα pilot power, κ τα 2CT, οτι αποφασίσω εκείνη τη στιγμή.
Φυσικά σε W, μονο κάτι Πιρέλι παίζουν σε Η.
Τώρα , επειδή Σαβάτο θα βρέχει στα μέρη μου θα βγάλω τροχούς κ θα τους πάω.
πρωτον δεν αφήνω κανένα να βάλει χερι στο μηχανάκι αν δεν έχει ροπόκλειδο ,
δεύτερον δεν τους εμπιστεύομαι στο θέμα αλυσίδα, κ τρίτον
δεν μπορώ να καταλάβω γιατι ζήτησε να βγάλω την γραναζιέρα , είναι απαραίτητο? σε τι ενοχλεί?
Οσο για τον φίλο απο πάνω, 6100 + μεταβιβαστικά +σήμα + λάστιχα?
Αν επιμένεις σε Χοντα , μπορείς να πάρεις το CB500 σε αυτά τα λ7, η ακόμα κ το CB500X, λέω εγω τώρα ,
γιατι αν σου εχει κατσει το σουλούπι του CBF πάω πάσο.
painterakis
13/02/2020, 19:12
δεν μπορώ να καταλάβω γιατι ζήτησε να βγάλω την γραναζιέρα , είναι απαραίτητο? σε τι ενοχλεί?
Το γρανάζι "κάθεται" σε συνεμπλόκ οπότε δε θα γίνει σωστή ζυγοστάθμιση, εξάλλου, βγάζοντας το γρανάζι βλέπεις και σε τι κατάσταση είναι αυτά.
https://www.youtube.com/watch?v=Dy7RcbCrGsA
ΝικόλαςXL
16/02/2020, 17:46
Τελικά τα παλιά είχαν τα χάλια τους , το πίσω είχε τετραγωνίσει αρκετά , τόσο που τελικά κ επειδή είμαι δικάβαλος 99,8% προτίμησα τα 2CT.
Tα παλιά τέλος
415253
Επι το έργον
415254
415255
Εβαλα κ πλαγιαστές βαλβίδες αλουμινιου, 10 ευρω η μία περικαλώ
415256
Και ετοιμα για το σπίτι
415257
Τωρα θα δείξει ...
ΝικόλαςXL
16/02/2020, 17:51
Εβαλα κ τον Κινέζο στα κράνη , πολύ καλή απόδωση , μεχρι τα 80χλμ τουτλάχιστον πολύ καθαρός ηχος , μπήκαν πανευκολα .
415258
και το μικροφωνάκι
415259
Τα ηχεία δεν ενοχλούν καθόλου , αφου μπήκαν κάτω απο την εσωτερική επένδυση σε χωρο που προυπήρχε για αυτό το σκοπό.
doctoras
16/02/2020, 18:31
Ωωωωω!! Δεν υπάρχει πιο ωραια αισθηση απο τα καινούργια "παπούτσια"
Ωραια χάραξη μ'αρέσουν
Απομένει να μας γραψεις τις εντυπώσεις σου
Grafton 505
16/02/2020, 19:07
Μεγειά !
:beer:
Εβαλα κ τον Κινέζο στα κράνη , πολύ καλή απόδωση , μεχρι τα 80χλμ τουτλάχιστον πολύ καθαρός ηχος , μπήκαν πανευκολα .
415258
.
Πολύ VFM η συγκεκριμένη ενδοεπικοινωνία. Εγώ την έχω δοκιμάσει μέχρι τα 140 χλμ/ώρα και δεν χάνεται η σύζευξη... βέβαια στο χορνετ λόγω του αέρα η ακουστική σ αυτά τα χιλιόμετρα δεν είναι και η καλύτερη...
painterakis
17/02/2020, 11:50
καλορίζικα τα λάστιχα ...
έχει παραγίνει το κακό με τα καλώδια του HISS ... ήμαρτον πχια, 47000km, 3 φορές, τη μια μου προκάλεσε πτώση, εδά πάλι ...
415267
120000 με το vstrom τέτοια προβλήματα ποτέ και του είχα πιει το αίμα.
doctoras
17/02/2020, 12:22
έχει παραγίνει το κακό με τα καλώδια του HISS ... ήμαρτον πχια, 47000km, 3 φορές, τη μια μου προκάλεσε πτώση, εδά πάλι ...
Πρέπει να είναι μεμονωμένο, προσωπικά δεν έχω ακούσει παρόμοια κατάσταση ούτε (στα έως τώρα 60k) είχα τέτοιο θέμα
Cpt_Slow
17/02/2020, 12:33
Το ειχα παθει κ εγω αυτο στα 50χιλ οπου μετα απο 2 αποτυχημενα κολληματα το αλλαξα. Δεν θυμαμαι τιμη, θυμαμαι οτι ειχε τσουξει.
Εσβηνε εν κινησει πραγμα το οποιο στις χαμηλες ταχυτητες ειναι επικινδυνο.
ioannispar
17/02/2020, 15:03
Καλορίζικα τα λάστιχα!!! Και εγώ αυτά έχω, και θα δεις πως ζεσταίνονται στα πρώτα 2 χλμ. Απίστευτο κράτημα και ωραίο φρενάρισμα!
ΝικόλαςXL
17/02/2020, 19:23
Μην περιμένετε εντυπώσεις απο το κουλάδι , ελεος δλδ :)
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις ευχές.
Πρώτη φορά βαζω ενδοεπικοινωνία σε κράνος , η σύζευξη δεν πιστευω να εχει σχέση με την ταχύτητα, με την ταχύτητα εχει να κάνει ο θόρυβος του αέρα .
Το μικρόφωνο δλδ σε ότι αφορά την τοποθέτησή του κ την ποιότητα του σπογγώδους υλικού που το περιβάλλει.
Εχετε δεί τα μικρόφωνα σε κάτι ρεπόρτερ που γύρω τους γίνεται καταστροφή κ εμείς τους ακούμε καθαρά? αλλά τετοια μικρόφωνα δεν χωράνε στα κράνη μας.
Επίτηδες αφησα το υποσιαγώνιο στο κράνος , ελπίζω να βοηθήσει στο να μην χτυπάει ο αέρας το μικρόφωνο, αν κ αυτό δεν με πολυνοιάζει τον άλλο θέλω να ακούω.;)
Για το HISS έχω ακούσει πολλά παράπονα , ακόμα κ για την Τρανσάλπ 650 που είχα, στο φόρουμ έχουν γραφτεί κατεβατά κ ολοκληρα σεντόνια σχετικά .
Πιστεύω όμως οτι είναι θέμα σωστής τοποθέτησης των καλωδίων αλλά κ σε ενα βαθμό κατασκευαστικό λάθος. Θα έπρεπε δλδ τα καλώδια όπως βγαίνουν απο την κεραία να υπήρχε ενα κάτι σαν πιαστράκι που να μην τα αφηνε κ κινιούνται στο σημείο που βγαίνουν.
Νομίζω πως αν δεν βάλεις εσύ το χεράκι σου να τα προστατέψεις δεν θα γλυτώσεις .
Μην περιμένετε εντυπώσεις απο το κουλάδι , ελεος δλδ :)
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις ευχές.
Πρώτη φορά βαζω ενδοεπικοινωνία σε κράνος , η σύζευξη δεν πιστευω να εχει σχέση με την ταχύτητα, με την ταχύτητα εχει να κάνει ο θόρυβος του αέρα .
Το μικρόφωνο δλδ σε ότι αφορά την τοποθέτησή του κ την ποιότητα του σπογγώδους υλικού που το περιβάλλει.
Εχετε δεί τα μικρόφωνα σε κάτι ρεπόρτερ που γύρω τους γίνεται καταστροφή κ εμείς τους ακούμε καθαρά? αλλά τετοια μικρόφωνα δεν χωράνε στα κράνη μας.
Επίτηδες αφησα το υποσιαγώνιο στο κράνος , ελπίζω να βοηθήσει στο να μην χτυπάει ο αέρας το μικρόφωνο, αν κ αυτό δεν με πολυνοιάζει τον άλλο θέλω να ακούω.;)
Για τη σύζευξη το ανέφερα επειδή το νομίζω ότι το manual του λέει ότι έχει τη δυνατότητα σύζευξης μέχρι τα 120 km/h.
ΝικόλαςXL
21/02/2020, 17:56
Σύζευξη είναι με άλλα λόγια η σύνδεση μεταξύ τους , κάτι που είναι δύσκολο να μην πραγματοποιηθεί λόγω μικρής απόστασης .
Αυτό που όμως μπορεί να συμβεί στα 120χλμ είναι να μην ακούς τα λόγια που λέει ο άλλος λόγω του θορύβου του αέρα .
Και που είναι κ το πιό βασικό πρόβλημά τους δλδ.
ΝικόλαςXL
07/03/2020, 19:51
Δε μας κάνει κ τη χάρη ο καιρός να την κάνουμε κατά Λεωνίδιο.
panavour
09/03/2020, 13:16
αυτη η αγγελια πως σας φαινεται?
https://www.car.gr/26482075-honda-cbf-600
Για πάρτη σου ? Τζάμι ,έχει και μπαγκαζιέρα :D
Πέραν της πλάκας ,τι καβαλάς τώρα ρε Παναβούρη :hmm:
panavour
09/03/2020, 14:06
ερ-5
ερ-5
Και ψάχνεσαι για πιο δυνατό δηλαδή ,αν στην αλλαγή πέραν των χρημάτων που θα δώσεις έχεις υπολογίσει και την αυξημένη κατανάλωση του 4cyl προχώρα .
doctoras
09/03/2020, 15:13
την αποψή μου θα σου πω, δεν τον πιστεύω. Λέει οτι έχει 2400χμ όλα και όλα...δεν φαίνεται απο την μουργκα που έχει πιάσει το ψαλίδι, έμβολο της πισω δισκοπλακας και το εσωτερικό της εξάτμισης.. Επίσης τα αλλαγμένα γκριπ, τα μαμα δεν παθαίνουν τίποτα όσα χρόνια και εάν περάσουν ποσο μάλλον εάν είναι αμεταχείριστα
Grafton 505
09/03/2020, 17:40
1) Λείπουν τα δύο καλύμματα (heat covers) στην ένωση της εξάτμισης με τους λαιμούς.
2) Τα πόσα χιλιόμετρα έχει, μπορείς να τα δεις σε μια αντιπροσωπία. Κουμπώνουν τον υπολογιστή και διαβάζουν την ecu και ας λέει ότι θέλει το κοντέρ.
1) Λείπουν τα δύο καλύμματα (heat covers) στην ένωση της εξάτμισης με τους λαιμούς.
2) Τα πόσα χιλιόμετρα έχει, μπορείς να τα δεις σε μια αντιπροσωπία. Κουμπώνουν τον υπολογιστή και διαβάζουν την ecu και ας λέει ότι θέλει το κοντέρ.
Να μας πουν πόσες ώρες πτήσης έχει ρε, άκου 2300 χλμ σε 15,5 χρόνια.
Παναβούρη ρώτα τον πρώτα από περιέργεια πόσα χρόνια πλήρωνε τέλη για να δούμε το παραμύθι λίγο και δες αν κομπιάσει στην απάντηση :bawl:
ΝικόλαςXL
10/03/2020, 18:04
Στο Ελλαδιστάν τα μεταχειρισμένα είναι λαχείο.
painterakis
12/03/2020, 20:19
Αφού δε δουλεύουμε μιας και έκλεισαν (πολύ καλώς) και τα φροντιστήρια, είπαμε να φτιάξουμε τα καλώδια του HISS.
Οι κολλήσεις έγιναν πολύ καλύτερες και με καλύτερη προστασία ... το μηχανάκι δούλεψε.
Α ... να δούμε πόσο θα κρατήσει αλλά 170€ που θέλει το καινούργιο HISS είναι πολλά.
Κουλό αλλά ψάρωσα ολίγον. Κάνοντας τις δοκιμές βάζω το 2° κλειδί (δε το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ) ... και δε το αναγνώρισε το HISS !!!!!!
Πήρα τηλέφωνο το τοπικό service της Honda και μου ότι πολύ πιθανόν να μη το είχαν προγραμματίσει απο όταν το είχα αγοράσει πριν 7 χρόνια !!!!!
Ο τρόπος προγραμματισμού είναι γελοίος αλλά σκέψου να μου είχε σπάσει το κλειδί (το αρχικό) σε κανένα ταξίδι και να ήμουν σίγουρος ότι με το δεύτερο θα προχωρούσα.
Αν και σίγουρος δεν είσαι με το HISS βεβαίως βεβαίως ... χαχαχαχα
ioannispar
12/03/2020, 20:42
Παιδιά θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση περί κατανάλωσης. Πόσα χλμ σας βγάζει εντός πόλης και πόσα εκτός;;; Μιλάω για μοντέλο 2004.
ΝικόλαςXL
13/03/2020, 18:16
Για το 600 του '08, περίπου 5,3 εκτός κ μισό λίτρο πάνω μέσα σε κίνηση , πάντα δικάβαλος.
Cpt_Slow
14/03/2020, 10:57
Συμφωνω με το γεροντα, 52 ναι 2 οχι. Δισκοι, εξατμιση, πισω φρενο, καλα μην πω για τα γκριπ που ειναι καρακιτσαριο.
Τα λαστιχα του 15 που εχουν πατησει μονο οσο γερνει στο πλαινο σταντ, ξερεις εκει στην ακρη ποσο μαλακα θα εχουν παραμεινει..
ioannispar
14/03/2020, 18:06
Για το 600 του '08, περίπου 5,3 εκτός κ μισό λίτρο πάνω μέσα σε κίνηση , πάντα δικάβαλος.
Νικόλα εσένα είναι injection ενώ εμένα όχι. Για αυτό έβαλα χρονολογία :wave2:
doctoras
15/03/2020, 09:30
Παιδιά θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση περί κατανάλωσης. Πόσα χλμ σας βγάζει εντός πόλης και πόσα εκτός;;; Μιλάω για μοντέλο 2004.
κολλητός που το έχει σε εκτός πόλης (σε ταξίδι) του καίει περίπου 5-5,5(το διαπίστωσα όταν ανεφοδιάζαμε) εντός περίπου 6-6+, η οδηγική του συμπεριφορά του όμως είναι πάντα σε ρυθμούς βόλτας (εντός-εκτός)
painterakis
15/03/2020, 18:01
Έχει αγοράσει κάποιος γνήσιο κλειδί; Θυμάστε το κόστος;
ioannispar
16/03/2020, 08:45
κολλητός που το έχει σε εκτός πόλης (σε ταξίδι) του καίει περίπου 5-5,5(το διαπίστωσα όταν ανεφοδιάζαμε) εντός περίπου 6-6+, η οδηγική του συμπεριφορά του όμως είναι πάντα σε ρυθμούς βόλτας (εντός-εκτός)
Σε ευχαριστώ πολύ!!!
painterakis
16/03/2020, 19:35
εγώ πάντως
416068
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Grafton 505
16/03/2020, 19:51
εγώ πάντως
416068
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:bawl:
ΝικόλαςXL
20/03/2020, 19:43
Νικόλα εσένα είναι injection ενώ εμένα όχι. Για αυτό έβαλα χρονολογία :wave2:
Φίλος με μοντέλλο με καρμπ είχε την ίδια κατανάλωση με το δικό μου, με μετακινήσεις Αιγάλεω Μαρούσι σχεδόν καθημερινά.
Δεν είναι δλδ κ΄τόσο δραματική η διαφορά.
ΝικόλαςXL
20/03/2020, 19:52
Έχει αγοράσει κάποιος γνήσιο κλειδί; Θυμάστε το κόστος;
Part Number: 35121-MFJ-D00
Εξάρτημα: KEY, BLANK
https://www.car.gr/parts/view/6032020/ Μακριά , αλλά το έβαλα για την τιμη στο περίπου.
Ψάχτο με το παρτ νάμπερ
painterakis
20/03/2020, 20:28
Part Number: 35121-MFJ-D00
Εξάρτημα: KEY, BLANK
https://www.car.gr/parts/view/6032020/ Μακριά , αλλά το έβαλα για την τιμη στο περίπου.
Ψάχτο με το παρτ νάμπερ
το part number το ξέρω και μάλιστα το έβρισκα στο ebay κοντά στα 45€, ήθελα να πάρω και τον motosp αλλά γιατί "μακριά" ;;;;
ο λόγος; (αν δε θέτε εδώ, σε πμ )
doctor_john
20/03/2020, 20:57
Εννοεί ότι είναι μακριά σε απόσταση ;)
ioannispar
20/03/2020, 22:12
Φίλος με μοντέλλο με καρμπ είχε την ίδια κατανάλωση με το δικό μου, με μετακινήσεις Αιγάλεω Μαρούσι σχεδόν καθημερινά.
Δεν είναι δλδ κ΄τόσο δραματική η διαφορά.
Ok σε ευχαριστώ.
ΝικόλαςXL
29/03/2020, 14:46
Εννοεί ότι είναι μακριά σε απόσταση ;)
Kοστίζει κ η μεταφορά . Πρέπει να την υπολογίζουμε .
Βέβαια τωρα με τον ιό , αναγκαστικά κ δίπλα στο σπίτι μας να είναι ντελίβερι θα πληρώσουμε .:(
ΝικόλαςXL
11/04/2020, 16:53
Ρεμάλια , που χαθήκατε?
Γινατε σπιτόγατοι?
Τι να πω εγω , που έβγαλα τροχους , τους πήγα κ αλλαξα λάστιχα , γύρισα τους φόρεσα κ με επιασε το μέσα?
Το πίσω λάστιχο δεν έχει πατήσει κάτω ....:D
Grafton 505
11/04/2020, 19:04
Έχω βγάλει την μπαταρία από τον Δεκέμβριο !!! :lol:
painterakis
11/04/2020, 21:54
Μπαταρία λεει ... χαχαχα
417388
αν κάτσουμε πολύ μέσα,με βλέπω να το κάνω βίδες ... αλλά μιας και έχω κακό ιστορικό λέω να είμαι λίγο χαλαρός με αυτό και να μη φτάσω στο σημείο 0 όπως το vstrom
417389
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Grafton 505
11/04/2020, 23:32
Ρε Μανωλιό ... !!! :eek:
:lol: :lol:
painterakis
12/04/2020, 12:57
Άστα ... με το κλείσιμο των σχολείων έχω χρόνο και μέχρι στιγμής την έχει πληρώσει το γκαράζ, για αυτό και η πλάτη του πάγκου είναι κατεβασμένη για να διαμορφωθεί ... και λιγότερο το μηχανάκι.
Τελικά δε πήρα 3° κλειδί, μιας και το service της Honda μου είπε ότι μπορώ να καταχωρήσω στο εγκέφαλο μέχρι 3 κλειδιά και είπα άστο, αλλά μεταχειρισμένο HISS απο CB 600F HORNET του 2008 και δουλεύει τέλεια.
Έφτιαξα και το δικό μου (το κόλλησα για 4η φορά) και έτσι έχω 2.
Σκέφτομαι να φτιάξω προέκταση (για αυτό λείπει και το μούτρο) ώστε το φυσάκι του HISS που είναι πίσω απο τα όργανα, να πάει σε άλλη θέση που να είναι εύκολα προσβάσιμη απο εμένα (και να μη χρειάζεται να ξηλώνω το μηχανάκι) ώστε να έχω το άλλο (HISS) σαν spare.
ΝικόλαςXL
12/04/2020, 18:26
Έχω βγάλει την μπαταρία από τον Δεκέμβριο !!! :lol:
Απο τον Νοέμβρη που ασχολήθηκα με τα φρένα , μεχρι σημερα το μηχανάκι μου κόστισε πάνω απο 650 ευρω , κ το έχω οδηγήσει τρείς ωρες.:tooth:
Τον Κορωνοιό τους μέσα :hunter:
Την φωτό με το στρώμα θα την κοινοποιήσω στο ΦΒ στην ομαδα των Τρανσαλπάδων να δώ αν θα βρούν τι μηχανάκι είναι :tooth:
Αλλα όλα τα λ7 είναι το μαξιλαράκι στην καρέκλα μην κ πιαστεί ....
Τελικά ο Κρητικός , θα χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη με αυτό το Hiss.
Είναι να μην σου κάτσει.:)
Να δούμε κ που θα πάει αυτη η ιστορία , κ πόσο θα την πληρώσει ο στόλος μας δλδ.
Τωρα την περνάμε κάπως , φοβάμαι ομως οτι τα δύσκολα είναι μπροστά , οταν θα αρχίσουν οι βουτιές απο τα μπαλκόνια . :hmm:
painterakis
25/05/2020, 22:23
Την φωτό με το στρώμα θα την κοινοποιήσω στο ΦΒ στην ομαδα των Τρανσαλπάδων να δώ αν θα βρούν τι μηχανάκι είναι :tooth:
Αλλα όλα τα λ7 είναι το μαξιλαράκι στην καρέκλα μην κ πιαστεί ....
να μη το προσέξω λιγάκι;;;
Τελικά ο Κρητικός , θα χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη με αυτό το Hiss.
Είναι να μην σου κάτσει.:)
άστα ...
πάντως μετά απο 4 μήνες, ήρθε το νέο κεραιάκι, ήρθαν και τα συσάκια και ...
https://youtu.be/6-djVs5F9-0
έφτιαξα και ένα πανελάκι πέριξ του διακόπτη/κεραία του HISS και έκατσαν όμορφα (για μένα πάντα) το βολτόμετρο και η αναμονή για φόρτιση ...
α να δούμε πόσο θα κρατήσει ...
todoros78
06/06/2020, 14:11
καλησπέρα σας
κατάφερα και διάβασα (σε 3 μέρες) και τις 80 σελίδες!!!!!! είμαι σε φάση που σκέφτομαι να αλλάξω μηχανή/κατηγορία (KTM 640 adventure) και να πάρω ένα πιο ασφάλτινο (όπως το cbf600 ή v-strom που το είχα και το ξέρω, ας πούμε)
λίγη ιστορία.... μηχανή πήρα στα 35 μου. Νωρίτερα μηδέν εμπειρία.... είχα ένα cbf250 για 4 μήνες, πήγα σε v-strom για 7 χρόνια και 45Κ χλμ σχεδόν και εδώ και ένα χρόνο (και 7Κ χλμ) έχω το 640,
το οποίο πήρα επειδή ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο με το χώμα, αλλά λυπομουν το v-strom....
χρηση: καθημερινά σπίτι-δουλειά-σπίτι, σχεδόν 20χλμ (μένω Βόλο) και βόλτες, μικρές μεγάλες, διήμερα με την γυναίκα (ίσως...) ότι έκανα με το v-strom δλδ.....
σαν οδηγός είμαι χαλαρός και ήρεμος, ούτε πλαγιάσματα, ούτε τελικές, ούτε σούζες...
το cbf600 από πάντα μου άρεσε οπτικά! αν δεν είχα πάρει το v-strom τότε, ίσως να είχα πάρε το cbf!!!
γενικά, βλέπω ότι δεν βγάζει προβλήματα, εκτός του HISS (?) και της αντλίας βενζίνης και αυτά όχι πάντα προφανώς... και το πιο "σοβαρό" πρόβλημά του είναι οι αναρτήσεις του....
ήθελα να σας ρωτήσω, έχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να με προβληματίσει (αν και μετά από 1 χρόνο με το 640 έχω εκπαιδευτεί....) ?
επίσης, σκέφτομαι κάποιες εργασίες να τις κάνω μόνος... λάδια, φίλτρα, υγρά, τακάκια, για να ξέρω και τι μου γίνεται....
"δυστυχώς" ο προυπολογισμός μου φτάνει τα 2500€ το μέγιστο....
οποιαδήποτε πληροφορία - συμβουλή, είναι ευπρόσδεκτη ;)
Grafton 505
06/06/2020, 20:53
...
Προτίμησε το ψεκαστό. Από το 2008 και μετά δηλαδή. Από το 2010 έγινε δίχρωμο και αλλάξανε λίγο τα νούμερα στο καντράν. Τα άλλα είναι ίδια.
Οι αναρτήσεις είναι η καλύτερη βελτίωση για την μηχανή, κυρίως η πίσω.
Λάδια ξύδια τακάκια μπουζί φίλτρα λάμπες αλλάζουν εύκολα χωρίς να διαλύσεις την μηχανή.
HISS και αντλία είναι τα μόνο προβλήματα που ''μπορεί'' να συναντήσεις και εφόσον δεν είσαι και σιδεροφάγος, πιθανών ούτε αυτά.
Ίσως να θες λίγα λεφτά ακόμα για το ψεκαστό.
Κάτι άλλο ;
:beer: