View Full Version : Γενικο chat cbf600
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
ΝικόλαςXL
23/07/2019, 19:00
Σύντροχοι, αδέλφια μου αλητες πουλιά που λεει κ το ασμα ...
Στο 600αρι τα καλώδια κ οι φίσες απο τα εμπρός φλας στερεώνονται κάπου?
Μου φαίνεται οτι κοπανάνε σαν κουδούνες στις λακούβες .
Grafton 505
23/07/2019, 20:32
Είναι λίγο χύμα είναι η αλήθεια, αλλά κράτα μέχρι αύριο που θα τα βγάλω φωτο να δεις.
Grafton 505
24/07/2019, 17:15
Σύντροχοι, αδέλφια μου αλητες πουλιά που λεει κ το ασμα ...
Στο 600αρι τα καλώδια κ οι φίσες απο τα εμπρός φλας στερεώνονται κάπου?
Μου φαίνεται οτι κοπανάνε σαν κουδούνες στις λακούβες .
408546
408547
408548
ΝικόλαςXL
24/07/2019, 18:54
Κάπως ετσι είναι κ τα δικά μου, η μόνη διαφορά είναι οτι ο κονέκτορας έχει πέσει τελείως κάτω ανάμεσα δλδ στο πλαινό πλαστικό κ το μαύρο κάθετο που υπάρχει εκεί.
Μάλλον όταν το έκανα βίδες πρέπει να αφησα περισσότερο καλώδιο ελεύθερο .
Μάλλον πρέπει τωρα να τα ''πιάσψ'' κάπου με ταιραπ.
Θα δω, πρέπει να είναι κάτι μη μόνιμο για να μην έχω θέμα οταν βγαζω τα πλαινά .
ΝικόλαςXL
24/07/2019, 18:56
Ξέχασα , ευχαριστώ για τις φωτό, κ για την βοήθεια που μου προσφέρεις κάθε φορά .:a012:
Grafton 505
24/07/2019, 20:26
Ξέχασα , ευχαριστώ για τις φωτό, κ για την βοήθεια που μου προσφέρεις κάθε φορά .:a012:
Κανένα πρόβλημα. άλλωστε κάνω αρχείο για όταν το διαλύσω για ανακατασκευή στα 20 χρόνια !!
Αν προσέξεις στην τελευταία φωτό, το καλώδιο πάει κάτω και μέσα από την κάτω βίδα . Δες αν το έχεις περάσει από εκεί.
ΝικόλαςXL
25/07/2019, 17:58
Το πρόσεξα , αλλά είπα πως είναι τυχαίο, δλδ ενα κάτι σαν πειραματισμός τύπου ... δεν το περνάω απο εκεί να δούμε ?
Είναι δλδ ετσι απο μαμά ?
Αν γίνεται κάτι χωρίς να βγάλω πλαστικά θα το προσπαθήσω , αλλά δεν το ξαναλύνω για τα καλώδια.
Τωρα θέλω να αλλάξω υγρά στα φρένα , λεω για Ferodo .
Grafton 505
25/07/2019, 18:04
Το πρόσεξα , αλλά είπα πως είναι τυχαίο, δλδ ενα κάτι σαν πειραματισμός τύπου ... δεν το περνάω απο εκεί να δούμε ?
Είναι δλδ ετσι απο μαμά ?
Αν γίνεται κάτι χωρίς να βγάλω πλαστικά θα το προσπαθήσω , αλλά δεν το ξαναλύνω για τα καλώδια.
Τωρα θέλω να αλλάξω υγρά στα φρένα , λεω για Ferodo .
Είναι και στα δύο έτσι από το εργοστάσιο. Δεν τα έχω βγάλει ποτέ.
Για υγρό φρένων έβαλα Agip αλλά δεν είδα διαφορά με το υγρό της Honda.
ΝικόλαςXL
26/07/2019, 18:35
Ωπα, έχει υγρό η Χοντα?
Δλδ Σαρακάκης κ ετσι?
Οσο για τα καλώδια , αν οι φωτό είναι τραβηγμένες απο πάνω χωρίς να βγουν τα πλαστικά πλαινά ,
λες να χωράει χερι με κοντό κατσαβίδι για να κάνω δουλειά ?
Η να το αφήσω για όοοοοταν χρειαστεί να βγουν τα πλαστικά ?
Grafton 505
26/07/2019, 20:20
Ωπα, έχει υγρό η Χοντα?
Αφού έχει λάδι και αντιψυκτικό, υποθέτω ότι θα έχει και για φρένα. Μπορεί και να μην έχει βέβαια.
Οσο για τα καλώδια , αν οι φωτό είναι τραβηγμένες απο πάνω χωρίς να βγουν τα πλαστικά πλαινά ,
λες να χωράει χερι με κοντό κατσαβίδι για να κάνω δουλειά ?
Η να το αφήσω για όοοοοταν χρειαστεί να βγουν τα πλαστικά ?
Τις φ'ωτο τις έβγαλα από πάνω και από κάτω χωρίς να βγάλω τα πλαστικά. Χωράει χέρι αλλά είναι λίγο παίδεμα. Βάλε λιγο duck tape να μην κουνιούνται και φτιάξτα όταν τα βγάλεις για καμιά δουλεία.
ΝικόλαςXL
01/08/2019, 18:07
Αφού έχει λάδι και αντιψυκτικό, υποθέτω ότι θα έχει και για φρένα. Μπορεί και να μην έχει βέβαια.
Και καλό λάδι για τα πηρούνια έχει σε καλή τιμή και Τζαπάν.
408743
408744
Τις φ'ωτο τις έβγαλα από πάνω και από κάτω χωρίς να βγάλω τα πλαστικά. Χωράει χέρι αλλά είναι λίγο παίδεμα. Βάλε λιγο duck tape να μην κουνιούνται και φτιάξτα όταν τα βγάλεις για καμιά δουλεία.
Ε, ναι δεν λέει, πριν κάνα μηνα την εγδυσα για αλλαγη ψυκτικού.
Grafton 505
01/08/2019, 18:56
Και καλό λάδι για τα πηρούνια έχει σε καλή τιμή και Τζαπάν.
408743
408744
Από που το πήρες αυτό; Δεν έχω βρει κάτι στα ελληνικά σάιτ.
ΝικόλαςXL
02/08/2019, 17:39
Απο το Σαρακάκη, δεν το ήξερα , πήγα να αγοράσω ανταλλακτικά για σερβις στο μπροστινό όταν την είχα τσίτσιδη κ μου λεει ο πωλητής : Τι λάδι θα βάλεις ?
Ξέρω γω?
Και μου λέει γιατί δεν δοκιμάζεις το ''δικό'' μας? είναι κ εισαγωγή απο Ιαπωνία.
Πήρα ενα λίτρο στα 8 ευρώ , τώρα καλό η όχι αυτό λένε βαζουν στα εξουσιοδοτημένα ...
Ναι σιγά μην καί ...:lol:
doctoras
03/08/2019, 08:32
Απο το Σαρακάκη, δεν το ήξερα , πήγα να αγοράσω ανταλλακτικά για σερβις στο μπροστινό όταν την είχα τσίτσιδη κ μου λεει ο πωλητής : Τι λάδι θα βάλεις ?
Ξέρω γω?
Και μου λέει γιατί δεν δοκιμάζεις το ''δικό'' μας? είναι κ εισαγωγή απο Ιαπωνία.
Πήρα ενα λίτρο στα 8 ευρώ , τώρα καλό η όχι αυτό λένε βαζουν στα εξουσιοδοτημένα ...
Ναι σιγά μην καί ...:lol:
σε ψήνει το παρουσιαστικό του μπουκαλιού είναι και σε πολύ καλή τιμή!
αυτό που θέλω να σημειώσω έχει σχέση με το ιξώδες μετά την αλλαγή σε φρέσκο λάδι δουλεύει καλύτερα αλλά μακροπρόθεσμα εάν το πιέσεις σε ορεινό δίκτυο(φρένα σε κατηφόρες) ή φορτώσεις ή ταξιδεψεις μακριά υποκύπτει στην σώβρακοειδή συμπεριφορά του και να φανταστείτε οτι εγώ έχω αλλάξει ελατήρια στο πιρούνι με αφτερμαρκετ
η επόμενη αλλαγή μου θα είναι σε 15w
ΝικόλαςXL
03/08/2019, 14:45
η επόμενη αλλαγή μου θα είναι σε 15w
Πριν το CBF είχα μια Τρανσαλπ 650, εκεί να δείτε μπροστινό κ βύθιση.
Οταν ήρθε η ώρα να αλλάξω απο 5αρι που προβλέπεται έβαλα 10αρι της Bellray αν θυμάμαι καλά.
Προσωπικά δεν είδα την παραμικρή διαφορά.
Τότε άλλοι με συμβουλευαν να πάω σε WP ελατήρια , άλλοι να βάλω τάκους εσωτερικά.
Κάποιοι συμβούλευαν να αυξήσω τον όγκο του λαδιού , επειδη τα υγρά δεν συμπιέζονται αυτό θα έκανε την αίσθηση καλύτερη, όμως γνωστός που το επιχείρησε
πήρε τις τσιμούχες στο χέρι λόγω αύξησης της πίεσης.
Τελικά ,δεν ασχολήθηκα.
Οταν οδήγησα το CBF μου είχα φανεί κούτσουρο μεχρι να το συνηθίσω.:D
Cpt_Slow
09/08/2019, 13:37
Κουτσουρο το cbf? το πάπλωμα το ίδιο?
Εμένα το stock ελατηριο μπροστά μου φαινόταν οτι βυθίζοταν πααααρα πολυ. Του θοδωρή με το Hyperpro που το είχα κάνει μια βόλτα, πολύ καλύτερο.
Γενικά το cbf είναι ωραίο και τίμιο για αυτό που είναι. Μην ψάχνεσαι τόσο. Αν θες κάτι πιο σπορ, πήγαινε σε άλλο όπως έκανα εγώ. :rolleyes: Αν μπορούσα θα το κρατούσα βέβαια.
ΝικόλαςXL
09/08/2019, 18:29
Οχι δεν θα τόλεγα πως ψάχνομαι , το Σεπτέμβρη πιάνω τα 60 , οχι χλμ :), κ αυτό για εμένα είναι υπέρ αρκετό .
Καλύπτει τις ανάγκες μου , σε τέτοιο βαθμό που θάθελα να είχα περισσότερα χρόνια να το ευχαριστηθώ.:sad:
ΥΓ: Ασχετο αλλά πως βαζω φωτό κάτω απο το νικνειμ?
ΝικόλαςXL
03/09/2019, 17:51
Εχει αλλά δεν διαχωρίζει σε μοτο η αυτοκινητου:confused:
https://www.coxmotorparts.co.uk/honda-shop/genuine-honda-brake-fluid-500-ml/
Grafton 505
03/09/2019, 22:50
Εχει αλλά δεν διαχωρίζει σε μοτο η αυτοκινητου:confused:
https://www.coxmotorparts.co.uk/honda-shop/genuine-honda-brake-fluid-500-ml/
Αυτοκινήτου.
that impact power steering noise
You put your foot on the brake pedal and the vehicle slows
DOT4 λέει. Τα φρένα είναι ίδια (σχεδόν) σε μηχανές και κουτιά οπότε δεν βλέπω πρόβλημα.
ΝικόλαςXL
04/09/2019, 19:05
Τα παράγγειλα , 15,5 ευρώ το μισό λίτρο.
Απο κουτί κ συσκευασία καλά πάμε αν είναι κ καλό σαν προιόν ελυσα ακομα ενα θεματάκι.
Με τα Ferodo δεν έμεινα ευχαριστημένος, μετα απο δύο χρόνια απαιτείται εξαέρωση.
Πήγα κ μια εκδρομούλα καταδρομικού στυλ Λεωνίδιο , ξεσκιστηκα στις στροφές , στα φρενα , κ τωρα οταν φρενάρω ακούγεται ενα ''γου'' σαν το τακακι να μην ''πιάνει'' σε όλη την επιφάνεια του δίσκου, αρα η βρώμισε, η ηταν οι δίσκοι λεπτοί κ στράβωσαν απο το ζόρι , έξοδα βλέπω , κάπου 250 ευρώ τα εμπρός .
doctoras
05/09/2019, 08:47
Τα παράγγειλα , 15,5 ευρώ το μισό λίτρο.
Απο κουτί κ συσκευασία καλά πάμε αν είναι κ καλό σαν προιόν ελυσα ακομα ενα θεματάκι.
Με τα Ferodo δεν έμεινα ευχαριστημένος, μετα απο δύο χρόνια απαιτείται εξαέρωση.
Πήγα κ μια εκδρομούλα καταδρομικού στυλ Λεωνίδιο , ξεσκιστηκα στις στροφές , στα φρενα , κ τωρα οταν φρενάρω ακούγεται ενα ''γου'' σαν το τακακι να μην ''πιάνει'' σε όλη την επιφάνεια του δίσκου, αρα η βρώμισε, η ηταν οι δίσκοι λεπτοί κ στράβωσαν απο το ζόρι , έξοδα βλέπω , κάπου 250 ευρώ τα εμπρός .
ή κάποιο πιστόνι απο τις εξαπίστονες να θέλει συντήρηση
ΝικόλαςXL
07/09/2019, 08:26
Εχεις δίκιο μάλλον, οταν αλλαξα τακάκια το ενα , αλλα δεν θυμάμαι ποιό, ηταν κολημένο έξω , δεν ξερω αν δουλεψε μετά.
Υπάρχει τρόπος να το ξεκολήσω η πρέπει να πάρω σετ τσιμούχες και ξύστρες? και να μπλέξω για τα καλά?
και κάτι ακόμα , εκανα μια δυό γρατζουνιές στο τεπόζιτο κ είμαι κάπως , λέω λοιπόν για κάλυμα η αυτοκόλητο ....
Εχει βάλει κάποιος κάλυμα τεπόζιτου ? τα βρίσκω ακριβά στα 120 ευρω αλλά είναι δύο ειδών , ενα είναι αυτό:
https://www.giassaris.gr/kalymmata-rezervouar/kaluma-rezerbouar-bagster-honda-cbf600s
είναι και αυτό
http://www.bagster.com/cbf-600-s-tete-de-fourche-carenee-4774.html
Ο αλλος εδώ λεει οτι πιάνει όλα τα μοντέλα απο 2004 εως 2011 και εμπλεξα ...
https://www.hondabikes.gr/honda-cbf-600s-and-600n-04-12/bagster-cbf600s-2004-2012-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF
Βρήκα κ ενα μεταχειρισμένο στη μιση τιμή αλλά είναι διαφορετικό
https://www.car.gr/parts/view/23840674-aksesouar-peripoihsh-valitses-bagster-bagkazieres-bagster-bagster
Υπάρχει κ το γνήσιο tankpad με κωδικό 08P61-KAZ-800-F αλλά είναι ασχημο γμτ!
https://www.google.com/search?q=08P61-KAZ-800-F&sxsrf=ACYBGNRDeOmC6jiaqsQzDdCiMAEuZ45wzw:1567837703609&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=uOASKOCjaI8j5M%253A%252CZEEEEVE6AXsxEM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kQ3-zc0RKSG01YdAicNHsEKgGhG-g&sa=X&ved=2ahUKEwjvj47Lir7kAhWzwsQBHcxmA4YQ9QEwA3oECAkQDw#imgrc=uOASKOCjaI8j5M:
Grafton 505
07/09/2019, 16:46
...
1) Το τελευταίο που έβαλες δεν έχει καμιά σχέση με τα πιο πάνω γιατί είναι αυτοκόλλητο και καλύπτει το μέρος στο ντεπόζιτο μπροστά από εσένα μόνο.
2) Για τα tank bags, η bagster έχει δύο κωδικούς με τον ένα να είναι για το ''καρμπυρατέρ'' και τον άλλο για το ''injection''. Και φυσικά διαφορετικά για το γυμνό και διαφορετικά για με το φέρινγκ.
Έχω την εντύπωση ότι το ντεπόζιτο είναι λίγο διαφορετικό στις δύο εκδώσεις.
doctoras
07/09/2019, 17:35
Λύνεις την δαγκανα και την μουλιαζεις σε λεκανακι με αντισκουριακο
ΝικόλαςXL
08/09/2019, 15:14
Grafton 505 Ναι το τελευταίο είναι για προστασία απο φερμουάρ, ζώνες κλπ, απλά το γνήσιο είναι καπως χοντροκομένο κ είπα μπας κ έχετε κάτι άλλο να προτείνετε.
Η Bagster έχει κωδικό για το ψεκαστό με δύο στυλ, το ένα πρέπει να είναι για τα μοντέλα του ' 11 με το δίχρωμο τεπόζιτο λογικά ?
doctoras , δλδ χωρίς να την βγάλω απο το μηχανάκι ? ετσι οπως είναι ?
Αν κολάει το κυλινδράκι τι φταίει? Μόνο η βρώμα η εχουν ξεραθεί ολα εκεί πέρα?
doctoras
08/09/2019, 15:36
Το "καμμενο" απο την τριβη και φυσιολογική φθορα υλικο του τακακιου υπο μορφη σκονης και λογο της φορας εισχωρεί εντος της δαγκανας στα κινούμενα μερη της.
Τα πιστονακια της δαγκανας ειναι τα πρωτα που μπορει να επηρεαστούν.
Και αυτο γινεται συνηθως σε μια ανυποψίαστη αλλαγη τακακιων που οπως αναφέρουν οι κατασκευαστες πιεζεις το πιστονακι να μπει μεσα για να απελευθερωσει τον δισκο και να αλλαξεις τα τακακια.
Ε τα πιστονακια που μπήκαν μεσα λογο της μουργκας παιζει να μην θελουν να βγουν παρα την υδραυλικη πιεση του κυκλώματος.
Τοτε λυνεις την δαγκανα απο το μηχανακι την παιρνεις στο χερι ειτε ανοιγεις ολα τα εξαρτηματα της δαγκανας τα καθαριζεις βαζεις ενα φιλμ υγρο φρενων πανω και ξανασυναρμολογεις, ειτε απλως την μουλιαζεις σε καθαριστικο φρενων η wd40
ΝικόλαςXL
09/09/2019, 19:20
Εξοδα , μυρίζομαι
Το ΣΚ θα επιχειρήσω να τα ξεκολήσω , αν δεν ...
Τότε θα βγαλω τις δαγκάνες κ θα αλλάξω τα πάντα .
Grafton 505
09/09/2019, 21:50
Grafton 505 Ναι το τελευταίο είναι για προστασία απο φερμουάρ, ζώνες κλπ, απλά το γνήσιο είναι καπως χοντροκομένο κ είπα μπας κ έχετε κάτι άλλο να προτείνετε.
Εγώ έβαλα ένα από το ράφι που λέμε που με άρεσε και τέλος.
Η Bagster έχει κωδικό για το ψεκαστό με δύο στυλ, το ένα πρέπει να είναι για τα μοντέλα του ' 11 με το δίχρωμο τεπόζιτο λογικά ?
Ναι έτσι φαίνεται, αλλά πρέπει να είναι μισό για να καλύπτει μόνο το πάνω μέρος που είναι μαύρο.
Εξοδα , μυρίζομαι
Το ΣΚ θα επιχειρήσω να τα ξεκολήσω , αν δεν
Τότε θα βγαλω τις δαγκάνες κ θα αλλάξω τα πάντα
Ξεκίνα με ένα πολύ καλό καθάρισμα με brake cleaner και μετά ότι είπε ο γιατρός.
doctoras
10/09/2019, 08:18
Εξοδα , μυρίζομαι
Το ΣΚ θα επιχειρήσω να τα ξεκολήσω , αν δεν ...
Τότε θα βγαλω τις δαγκάνες κ θα αλλάξω τα πάντα .
Δε νομίζω οτι έχεις πρόβλημα για να αντικαταστήσεις κάποιο ανταλλακτικό, αν συμβαίνει αυτό που περιγράφουμε στις συντριπτικές περιπτώσεις (ειδικότερα μετά απο αλλαγή στα τακάκια) είναι στα πλαίσια συντήρησης.
Όταν ολοκληρώσεις τo καθαρισμό στην δαγκάνα η αίσθηση στο φρενάρισμα θα είναι αισθητά αναβαθμισμένη και εσύ χαρούμενος
τρόποι υπάρχουν πολλοί πάρε μια ιδέα (https://www.youtube.com/watch?v=kb0ox9Ue6fw)
Αρχικά ξεκίνα με την λιγότερη αποσυναρμολόγηση(όπως είπε ο Grafton σπρέι καθ.φρένων και οδοντόβουρτσα σε πρώτη φάση), αν αισθάνεσαι άνετος και σίγουρος να κάνεις την δουλειά πήγαινε σε πιο ενδελεχή καθαρισμό όπως τους βίντεο με αφαίρεση πιστονιών
o_gavros
10/09/2019, 08:59
15,5€ το μισό λίτρο Ντοτ4 ζουμί φρενων μόνο επειδή λέει χοντα, είναι ακουμπημα.
Αν εσένα σου αρέσει βέβαια, ποιος είμαι εγώ που θα σου πω σταματα.
Σίγουρα δε φταίνε τα υγρά της φεροντο αν όντως θες εξαερωση.
Που από ότι περιγράφεις μάλλον δεν φταίει ο αέρας στο κύκλωμα αλλά η μη σωστή κίνηση των εμβολων στις δαγκάνες σου.
Ψάξε βρες εδώ μέσα έχουν γραφτεί πολλά θρεντ σχετικά με το σωστό καθαρισμα των δαγκανων. Το πιο πρόσφατο που μου έρχεται στο μυαλό είναι από τον χρήστη Telegonos και θα το βρεις αρκετά διαφωτιστικό.
εδιτ: ενδεικτικά λύσιμο & καθάρισμα (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155748&highlight=%CE%9B%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF+%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B 1) και εξαέρωση (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130964&page=3&highlight=%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7)
Kickstart
10/09/2019, 11:40
και κάτι ακόμα , εκανα μια δυό γρατζουνιές στο τεπόζιτο κ είμαι κάπως , λέω λοιπόν για κάλυμα η αυτοκόλητο ....
Έχει βάλει κάποιος κάλυμμα ντεπόζιτου ? φίλε μου καλημέρα...ο αδερφός μου είχε το cbf του 2005 μοντέλο με καρμπς δλδ.
το πούλησε και του χει μείνει το δερμάτινο κάλυμμα του ντεπόζιτου και πιθανόν και ένα τσαντάκι (τανκμπαγκ) που μπαίνει από πάνω (για το δεύτερο δεν είμαι σίγουρος)...το κάλυμμα είναι γκρι αν σε ενδιαφέρει στείλε pm και θα σου πω λεπτομέρειες.
ΝικόλαςXL
10/09/2019, 19:45
Grafton 505 αυτό θα κάνω, ενα καλό καθάρισμα το ΣΚ, κ αν δεν πάει καλά θα παραγγείλω τσιμουχες κ ξυστρες (δεν πιστεύω να θέλω κ τπτ άλλο, ισως κ κατι στεγανωτικές ροδελες στα ρακορ?) κ θα τις λύσω τελείως .
Δεν πιστευω να θέλω και εμβολάκια, οι τσιμουχες κοστίζουν 6,5 ευρω το σετ επι 6 και με φπα πάμε για μια 50 αρα.
o_gavros, δεν έχεις κ αδικο, οταν επιασα στα χερια μου το μπουκάλι ηταν το πρώτο που σκέφτηκα , οτι μου τον επιασαν για τα καλά.
Δεν πιστεύω να το ξανακάνω, με 6 ευρώ επαιρνα ενα λίτρο Φεροντο.
Kickstart, εχω την εντύπωση οτι δεν ταιριάζει , το δικλό μου ε΄λιναι του 2008, αλλά κ πάλι είναι μαύρο το μηχανάκι.
Κρίμα, σε ευχαριστώ πάντως.
o_gavros
10/09/2019, 19:51
καλό θα είναι να προτιμάς τις συσκευασίες των 250μλ.
τα ζουμια των φρένων μπορεί να μην έχουν διαφορά απο μάρκα σε μαρκα αλλά με τον αέρα δεν τα πάνε τόσο καλά. Οπότε με το τεταρτάκι κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά.
το έκανα κι εγω το λάθος γιατι υπάρχουν 3 μηχανακια στην οικογένεια που τα φροντιζω και σου μιλάω εκ πείρας. Δεν έχει νόημα να παίρνεις μονόλιτρο ζουμί.
ΝικόλαςXL
11/09/2019, 18:31
Θέλω να κάνω αλλαγή υγρών κ δεν ξέρω πόσο θα χρειαστώ , ετσι πήρα μισό λίτρο .
Ελπίζω να φτάσει .
ΝικόλαςXL
14/09/2019, 22:00
Βασάνων συνέχεια ...
Λοιπόν , είπα να βγάλω τις δαγκάνες για να δώ τι παίζει , βαζω την μηχανή στο διπλό κ κοιτώντας την δεξιά δαγκάνα βλέπω οτι λείπει η πάνω βίδα που στερεώνει την δαγκάνα στο πηρούνι..
Τωρα που είναι δεν κατέχω , κάπου αναμεσα Λεωνίδιο κ σπίτι αν δεν κάνω λάθος, επειδή δεν ξέρω κ για πόσο καιρό αγνοείται .
Μικρό το κακό , βγαζω κ την άλλη κ ξεκινάω εργασία
409831
Πατάω μπροστινό φρένο κ βγαίνουν τα εμβολακια ετσι
409832
Καλό , αυτό , κακό ? θα δείξει .
doctoras
14/09/2019, 22:12
Αν το ιδιο κανει και η δευτερη μπροστινή δαγκανα τοτε ειναι πιθανο να δουλεύει με αυτο τον σχηματισμό τα abs/cbs. Εσυ ομως την συντήρηση να την κάνεις
ΝικόλαςXL
14/09/2019, 22:16
Βάζω μια προέκταση κ τα βγάζω έξω μέχρι αυτό το ψυχολογικό όριο.
409833
Τελικά τα εμβολα ήταν καθαρά , δλδ αυτό που βλέπετε είναι μετα απο ένα καθάρισμα με νερό.
Μονο το μεσαίο είχε λιγη μάκα περιμετρικά που βγήκε με λίγο τρίψιμο με σφουγγαρι κουζίνας .
Το κακό είναι οτι και στα δύο σωληνάκια στο κάτω σημείο το εξωτερικό προστευτικό τρίβεται σαν ρύζι σαν να έχει πολυμεριστεί
409834
Για να αλλαχτούν δεν το βλέπω , το ενα κοστίζει κάπου 200 κ το αλλο κάπου 90 ευρώ .
Μάλλον θα τα βγάλω κ θα τα καλύψω με θερμοσυστελόμενο μακαρόνι αφού εσωτερικά είναι άψογα.
Τα τακάκια είναι κ τα 4 σε καλή κατασταση κ έχουν φθαρεί ομοιόμορφα, αρα δεν τίθεται θέμα να κολάει κάποιο εμβολάκι
Το θέμα είναι αυτό το λαμαρικάκι .
409835
409836
Ονόματι pad retainer
409837
Kas_Tracer
14/09/2019, 22:25
Βασάνων συνέχεια ...
Λοιπόν , είπα να βγάλω τις δαγκάνες για να δώ τι παίζει , βαζω την μηχανή στο διπλό κ κοιτώντας την δεξιά δαγκάνα βλέπω οτι λείπει η πάνω βίδα που στερεώνει την δαγκάνα στο πηρούνι..
Τωρα που είναι δεν κατέχω , κάπου αναμεσα Λεωνίδιο κ σπίτι αν δεν κάνω λάθος, επειδή δεν ξέρω κ για πόσο καιρό αγνοείται .
Μικρό το κακό , βγαζω κ την άλλη κ ξεκινάω εργασία
409831
409832
Μάλλον έχεις CBS φρένα οπότε το μεσαίο ενεργοποιείται μόνο από το πίσω πεντάλ , οπότε καλά είναι εκεί που κάθεται.
Για τα άλλα 2 μπορεί να υπάρχουν μικροδιαφορές στην τριβή στις τσιμούχες . Εάν κοντράρεις το έξω τακάκι και πατήσεις μανέτα και βγει το άλλο έξω θεωρητικά μπορεί να είσαι εντάξει.
Πως μπορέι να εξαφανιστεί μια βίδα από την δαγκάνα? Είναι πραγματικά απίστευτο. Δεν ακουγόταν κάποιο κλανκ την ώρα που πάταγες φρένο????
ΝικόλαςXL
14/09/2019, 22:32
Που μπαίνει εδώ
409838
Αλλά μπαίνει ετσι
409839
Η ετσι?
409840
Γιατί αν μπεί με τον δεύτερο τρόπο τότε αν ενα τακάκι φτασει (λέμε τωρα ...) στην χαραμάδα θα ξεφύγει απο την θέση του αφού δεν θα έχει την κόντρα
409841
409842
Ενώ αλλιώς βρίσκει πάντα κόντρα
409843
Τέλος πάντων σε γενικές γραμμές όλα καλά , λίπανα κ με αυτό
409844
τις γλίστρες κ τα στερέωσα πρόχειρα να μην κρεμονται, τωρα πρέπει να αγοράσω την βίδα και τις φιμπερένιες ροδελες στεγανωσης στα ρακόρ απο τα σωληνάκια
κ να τα βγάλω να δω τι θα πάιξει με τα φαγώματα .
o_gavros
14/09/2019, 22:43
Μια χαρά το πας.
Στο παρτ λιστ που έβαλες δείχνει πως μπαίνει το ρητέηνερ. Αλλά και να μην το είχες, ακολουθάς τη λογική που λέει ότι άμα πέφτει τακάκι το'χω βάλει λάθος.
Αν η φθορά στα σωληνάκια (και απο κοντά και οι τιμές που αναφέρεις) σε κάνει να χάνεις ύπνο, εχει στον Πειραιά ένα μαγαζί (Παφίτης) που μεταξύ άλλων φτιάχνει κάστομ σωληνάκια. Εχω βάλει σε δυο μηχανάκια με κάνα 20ρικο έκαστο.
Η βίδα κακώς έφυγε αλλά δεν εχει νόημα να σκας πλέον. Στην επόμενη βάλε και λίγο λοκτάητ συγκρατιτικό σπειρωμάτων και σφίξε με τις προβλεπόμενες ροπές.
ΝικόλαςXL
15/09/2019, 08:44
Καλημέρα σύντροχοι,
Αμα δε σε πάει όμως ...
Εχασα την βίδα απο την δαγκάνα , λέω δεν αλλάζω τα λάδια στο παπί να τόχω για τρέξιμο κ ανταλλακτικά ?
Βγάζω τάπα κ την πέρνω στο χέρι μαζί με το Helicoil...
Eιχα περασει Heli αφού ο προηγούμενος μου το πούλησε με την τάπα πιασμένη με τεφλόν . Ελεος δλδ .
Πάει κ το παπί , αντε να το πάω τώρα συνεργείο σπρωχτό :a52:
Καλή η ιδεα για φτιαχτά σωληνάκια , δεν είναι κ ασχημη επιλογή αλλά στο κύκλωμα έχει πολλά κυβακια :):confused:
409846
Δλδ θέλω τα Νο2 κ 4 , αλλά εκεί που βιδώνει το Νο 26 κ 27 εχει κάτι μεταλικούς κύβους ? ας τα πούμε κ ετσι , αυτά πώς κατασκευάζονται? οεο?
Τέλος πάντων , προχωράω σε παραγγελιά ανταλλακτικά να τσουλήσει το μηχανάκι κ βλέπουμε κ αυτόν τον Παφίτην.
Loctite έχω το μπλέ , αλλά μου φαίνεται οτι δεν λεει η βίβλος να χρησιμοποιείται σε αυτήν την βίδα , θα το ελέγξω μην λέβ κ π@π@ριές πρωί πρωί.
o_gavros
15/09/2019, 10:25
Δεν γνωρίζω τι είναι αυτα τα κυβάκια. Συνήθως τα σωληνάκια εχουν τα banjo bolts στα άκρα τους, όπως αυτό ανάμεσα στις χαλκινες ροδέλες #20.
Μη σε πάρω και στο λαιμό μου.
Και να μη λέει κάτι η Βίβλος για λοκτάητ, κακό δεν του κάνεις να βάλεις λίγο.
Δεν βάζεις γράσο στη δισκόπλακα, συγκρατιτικό σε μια βίδα βάζεις.
Κηπ ιν μάηντ ότι ο νόμος του Μέρφυ που με ύβρη αγνόησες, απαγορεύει να κάνουμε εργασίες συντήρησης και στα δυο μας μηχανάκια ταυτόχρονα :p.
Να η τιμωρία σου που σήκωσες μπαϊράκι και την είδες άπλας :D.
andreastwin
15/09/2019, 10:40
Καλημέρα σύντροχοι,
Αμα δε σε πάει όμως ...
Εχασα την βίδα απο την δαγκάνα , λέω δεν αλλάζω τα λάδια στο παπί να τόχω για τρέξιμο κ ανταλλακτικά ?
Βγάζω τάπα κ την πέρνω στο χέρι μαζί με το Helicoil...
Eιχα περασει Heli αφού ο προηγούμενος μου το πούλησε με την τάπα πιασμένη με τεφλόν . Ελεος δλδ .
Πάει κ το παπί , αντε να το πάω τώρα συνεργείο σπρωχτό :a52:
Καλή η ιδεα για φτιαχτά σωληνάκια , δεν είναι κ ασχημη επιλογή αλλά στο κύκλωμα έχει πολλά κυβακια :):confused:
409846
Δλδ θέλω τα Νο2 κ 4 , αλλά εκεί που βιδώνει το Νο 26 κ 27 εχει κάτι μεταλικούς κύβους ? ας τα πούμε κ ετσι , αυτά πώς κατασκευάζονται? οεο?
Τέλος πάντων , προχωράω σε παραγγελιά ανταλλακτικά να τσουλήσει το μηχανάκι κ βλέπουμε κ αυτόν τον Παφίτην.
Loctite έχω το μπλέ , αλλά μου φαίνεται οτι δεν λεει η βίβλος να χρησιμοποιείται σε αυτήν την βίδα , θα το ελέγξω μην λέβ κ π@π@ριές πρωί πρωί.
αυτα τα [κυβακια]οπως αναφερεις, πρεπει να τα εχουν μονο τα εργοστασιακα σωληνακια με καποια τρυπα στο ενα ακρο, η στην μεση για να βιδωνουν στον σκελετο τις μοτο. παντος τα σωληνακια θελουν αλλαγη χθες οχι αυριο.σκεψου τον πολυμερισμο που εχουν φαει και εσωτερικα. δεν πεζει ρε φιλε να βαλεις θερμοσυστελομενο για να μην φαινεται. σε αυτα τα σοληνακια ειναι ολοι η ουσια. αλλοι κανουν αναβαθμιση στα φρενα !!!! για ασφαλεια. παρε τα σωληνακια οπως ειναι και πηγαινετα για αλλαγη, μπορει να επισκευαζονται κρατωντας τους σταυρους οι οποιοι ειναι απο μαμα φιξ.αν δεν γηνεται, υπαρχουν σταυροι, φιαχνεις και τα σωληνακια και θα εισαι κομπλε οπως σου ειπε ο γαυρος.
Grafton 505
15/09/2019, 20:22
Ρε Νικόλα .... :dizzy:
Το επάνω και το κάτω εμβολάκι πρέπει να βγαίνουν ταυτόχρονα και στο ίδιο μήκος. Το μεσαίο βγαίνει όταν πατάς το πίσω φρένο μόνο λόγο CBS.
Η ετσι?
Έτσι γιατί περνάει η δισκόπλακα από εκεί. Το τακάκι, ακόμα και αν φαγωθεί τελείως δεν θα φτάσει εκεί ούτε θα πέσει. Και προσέχουμε πως βγάζουμε τι και από που. :a38:
Καλή η ιδεα για φτιαχτά σωληνάκια , δεν είναι κ ασχημη επιλογή
από τις καλύτερες αν γίνει σωστά.
στο κύκλωμα έχει πολλά κυβακια εκεί που βιδώνει το Νο 26 κ 27 εχει κάτι μεταλικούς κύβους ? ας τα πούμε κ ετσι , αυτά πώς κατασκευάζονται? οεο?
Αυτά τα κυβάκια είναι κούφια από μέσα και είναι έτσι φτιαγμένα για να συνδέονται οι γραμμές από τα φρένα και να στερεώνονται στα καλάμια χωρίς επιπλέον στερεωτικά. Μαγκιά της Χόντα δηλαδή.
Κανονικά δεν λέει αλλά αν δεν έχεις ροπόκλειδο, βάλε λίγο. Κακό δεν κάνει.
Λογικά απάντησα σε όλα ..... :lol:
ΝικόλαςXL
16/09/2019, 20:55
Αμα σε πάει η κ@φ'αλα η τύχη ...
Μετράω το σπείρωμα της τάπας στο παπί, 12χλστα
Μετραω το σπέιρωμα στο κάρτερ 14χλστα χωρίς να υπολογίσω το χελικόιλ ...
Κάτι μου θυμίζει αυτό ...
Ψ'αχνω κ βρίσκω μια τάπα λαδιού απο ενα Χοντα civic που είχα το 1998
!4 αρα , και ίδιο σπείρωμα κ ιδιο μήκος ,
λές να?
μπααααα δεν ...
Αμα όμως ?
Την δοκιμάζω κ βιδώνει καλά, είχα φυλάξει κ δύο αλουμινοροδέλες, νάναι καλά τα μαστόρια που μια ζωή τις καταστρέφανε κ πήρα δυο να έχω .
Την πέρασα , φυσικά με το ροπόκλειδο, στεγάνωσε μια χαρά ,
Πάπος οκ
409914
o_gavros
16/09/2019, 20:57
Ελα ρε το ταούνι!Ωραίος!
φτου φτου
χαζεψα λεμε.....γυρισα στο 1992
να το χαιρεσαι:beer:
doctoras
16/09/2019, 21:06
μπουμπούκι ο ταουνις!να τον χαίρεσαι
ΝικόλαςXL
16/09/2019, 21:09
Στα δικά μας τώρα ...
Το να φτιάξω σωληνες δεν εχω θέμα .
Ετσι κι αλλιώς αφου το μηχανάκι θα αναμένει τα ανταλλακτικά 15-20 εργάσιμες εχω χρόνο να ασχοληθώ κ να την ψάξω.
Ομως δεν πρόκειται να μπεί τπτ που να μοιάζει ξένο, η να διαφοροποιείται απο το γνήσιο.
Ολα θα μπούν όπως πρέπει.
Οσο για το αν πολυμερίζεται, δεν φταίνε τα σωληνάκια αλλά ο πακστάν στο πλυντήριο που τα ξέσκισε .
Εχει απλά φύγει το εξωτερικό πλαστικό.
Ομως θα το ψάξω το θέμα κ αν δεν ... θα πάρω τα γνήσια .
110 ευρω τα ανταλλακτικά .
απο το FR. BRAKE MASTER CYLINDER
409915
Reference No: 20
Part Number: 90545-300-000
Εξάρτημα: WASHER, OIL BOLT
Απαιτούμενα τεμάχια: 8
Τιμή: 1,76 €
Απο FRONT BRAKE CALIPER( L.)
409916
Reference No: 15
Part Number: 45215-MBT-D51
Εξάρτημα: PIN, HANGER
Απαιτούμενα τεμάχια: 1
Τιμή: 7,92 €
Reference No: 7
Part Number: 45111-MAJ-G41
Εξάρτημα: RING, STOPPER
Reference No: 1
Part Number: 06451-MZ2-405
Εξάρτημα: SEAL SET, PISTON
Απαιτούμενα τεμάχια: 3
Προσοχή η τιμή ισχύει για ένα τεμάχιο!!!
Τιμή: 6,16 €
Απο το FRONT BRAKE CALIPER( R.)
409917
Reference No: 20
Part Number: 90131-KBV-003
Εξάρτημα: BOLT, FLANGE, 8X32
Απαιτούμενα τεμάχια: 2
Τιμή: 2,64 €
Reference No: 14
Part Number: 45166-MER-R80
Εξάρτημα: GUIDE B, FR. SPEED SENSOR
Τιμή: 2,64 €
Reference No: 16
Part Number: 45215-MBT-D51
Εξάρτημα: PIN, HANGER
Τιμή: 7,92 €
Reference No: 8
Part Number: 45111-MAJ-G41
Εξάρτημα: RING, STOPPER
Reference No: 1
Part Number: 06451-MZ2-405
Εξάρτημα: SEAL SET, PISTON
Απαιτούμενα τεμάχια: 3
Τιμή: 6,16 €
Παράγγειλα και δύο λάστιχα για τα πατακια στα ποδάρια μου
Kas_Tracer
16/09/2019, 21:12
Βάση μανουαλ (που το ανέφερες σαν ευαγγέλιο)
τα λαστιχένια σωληνάκια φρένων πρέπει να αλλάζονται κάθε 4 χρόνια.
o_gavros
16/09/2019, 21:15
δεν έχω καταλάβει απο που προκύπτει η ανάγκη να αντικατασταθούν τα παρτς που αναφέρεις :confused:
Τα σωληνάκια ναι, μα με γνήσια μα με αφτερμαρκετ ναι. Τα υπόλοιπα,γιατί;
ΝικόλαςXL
16/09/2019, 21:18
Νάστε καλά , είναι βιτρινάτος ο παπούς παρά τα 30 τόσα χρόνια του ... μερικές ακόμα να γουστάρουμε .
Δυό μιση χρόνια μου πήρε να τον φτιάξω, τώρα θα μείνει στην οικογένεια .
409918
409919
409920409921
ΝικόλαςXL
16/09/2019, 21:23
Μισό ήρθαν τα σουβλάκια ...
Αφού θα βγάλω δαγκάνες κ θα τις έχω στο χερι γιατί να μην αλλάξω τσιμουχάκια κ ξυστρες?
Αφου θα τις βγαλω , δεν θα θέλουν μετα στεγανωτικές ροδελες τα ρακορ η πως τα λένε?
Είναι κ αυτή η βίδα που είναι σαν καρφί κ κραταει τα τακάκια που είναι λίγο χαραγμένη, αντε να τ αλλάξεις όλα κ να σου σκαλώνουν εκεί
Ε το ενα φερνει το άλλο ... πολύ θέλει να αφήσουμε τα καταναλωτικά μας ενστικτα ελεύθερα ?
o_gavros
16/09/2019, 21:27
μετά τα σουβλάκια, δεν κατάφερα να ξανασυγκεντρωθώ στο ποστ σου :D
ΝικόλαςXL
17/09/2019, 19:11
μετά τα σουβλάκια, δεν κατάφερα να ξανασυγκεντρωθώ στο ποστ σου :D
Ναι πράγματι, αν δουλεύεις 10 ωρο στα 59 σου ενα σετ σούβλακους με ενα ποτήρι απο την κατάψυξη γεματο με ενα λιτρο μπύρα είναι ... κάπως .
Να πώ ενα ευχαριστώ σε όλους για τις απαντήσεις σας, αναμονή ανταλλακτικών τώρα.
Αν και έχω σαν μικρό παιδί κ εγώ πολλές απορίες, όπως πχ πως αλλάζω τσιμούχες κ ξύστρες στις δαγκάνες ,
μου φαίνεται πολύ μικρό το κενό ανάμεσα δαγκάνα κ εμβολάκι.
Επειτα αν δεν βρώ κάποιον να κατασκευάζει σωληνες με τα ''κουτάκια '' παίζει η λύση για κάτι σε μεταχειρισμένο η θα είναι κ αυτά ξερά?
Grafton 505
17/09/2019, 20:12
Αν και έχω σαν μικρό παιδί κ εγώ πολλές απορίες, όπως πχ πως αλλάζω τσιμούχες κ ξύστρες στις δαγκάνες ,
μου φαίνεται πολύ μικρό το κενό ανάμεσα δαγκάνα κ εμβολάκι.
Ε ακολουθείς το μάνουαλ ρε κουμπάρε
409929
:beer:
ΝικόλαςXL
18/09/2019, 18:17
Αδιάβαστος ...:blush:
o_gavros
18/09/2019, 18:28
αν πιάνουν τα χέρια σου γενικώς, το να αλλάξεις τσιμούχες και ξύστρες είναι αστείο (ειδικά απο τη στιγμή που τις έχεις έτσι λυμένες).
παίζουν στο εμπόριο κάτι "μυτάκια" (picks αγγλιστί) που σε γλιτώνουν πολύ καντήλι σε τετοιες δουλειές.
ΝικόλαςXL
18/09/2019, 19:03
Προς το παρόν την ψάχνω για σωλήνες η μαρκούτσια όπως τα λένε .
ΝικόλαςXL
22/09/2019, 19:31
Ερώτησις ....
Δικάβαλος
Ταχύτης 50-60χλμ ,
Στο κιβώτιο 6η
Στροφες κάπου 2500
Δρόμος ψιλοκατηφορικός
Αφήνω γκάζι κ προσπαθώ να διατηρήσω μια ταχύτητα κάτω απο τα 50 αλλά δεν ζητάω επιτάχυνση απλά να μειώσω λίγο ακόμα αφού στρίβω παρακάτ'
Και κάνει σαν να αφήνω κ δίνω γκάζι κάθε δύο δευτερολεπτα, το κράνος με την κράνα μου πάει μπρός πίσω .
Αν είχε καρμπς θα έλεγα οτι σκορτσάρει.
Εδώ λέω οτι δεν μπορεί να αποφασίσει τι θέλει να κάνει :confused:
Σας έχει συμβεί ?
Να θέλει συνεργείο κ σύνδεση σε έλεγχο?
Μήπως να μην το δουλεύω χαμηλά?
Grafton 505
22/09/2019, 20:06
Η έκτη είναι overdrive που λένε και στο χωριό μου. Δοκίμασε ξανά με πέμπτη και αν κάνει το ίδιο, το ψάχνουμε.
Έχεις πολύ χαμηλές στροφές με κλειστή πεταλούδα οπότε είσαι τριγύρω στο cut off του ψεκασμού για οικονομία
Μια πάνω θέλει για να φρενάρει και καλυτερα
ΝικόλαςXL
23/09/2019, 18:48
Είναι ενοχλητικό πάντως
Το αυτοκινητο δεν το κάνει , πρέπει να πλησιάσεις τις στροφες του ρελαντί.
Αν σας το παρουσιάζει κ εσάς τότε να μην ασχοληθώ.
doctoras
23/09/2019, 19:42
Το 1000 με τις ιδιες συνθηκες δε το κανει παρα μονο αν φτασεις κατω απο το ρελαντι του (1200 rpm).
Ποιοτητα βενζινης, αντλια βενζινης, Φίλτρο αέρα, μπουζι, injection, ecu ειναι καποια υποψήφια τμηματα, αν έτυχε μια φορα δεν νομιζω οτι αξιζει γιατι παντα μπορει να ισχυει η ποιοτητα καυσίμου, να ασχοληθείς αν σου γινει συχνό και μόνιμο
Grafton 505
23/09/2019, 20:25
Το αυτοκινητο δεν το κάνει
Δεν συγκρίνονται.
ΝικόλαςXL
24/09/2019, 19:31
doctora, είναι μονιμο, δεν παρουσιάστηκε ομως ξαφνικά, οταν το πρωτοπήρα πριν τρία χρόνια δεν θυμάμαι να το έκανε.
Μετα ενα πρόσφατο ταξίδι 550χλμ με σταθερά 120χλμ/ω εθνική , έχω την εντύπωση οτι το κάνει πιο έντονα .
Κ οχι κοντά στο ρελαντί αλλά απο τις 2000-2500στρ/λ.
Λέω να το πάω για ενα τεστ με λαπτοπάκι.
Ετσι να δω τι θα πούν.
Η πλάκα είναι οτι πριν το ταξίδι αυτό η αντλία σφύριζε κλέφτικα, τωρα σταμάτησε.
Αν κ σκέφτομαι μην κ είναι κάποιο σωληνάκι κομμένο η σχισμένο κ έχω θέμα . Οταν άλλαξα φιλτρο αέρα βρήκα ένα να κρέμεται κ είχε ξεραθεί στην ακρη.
Grafton 505 , γιατί δεν συγκρίνονται? ισως ρωτάω χαζομάρες αλλά δεν τα κατέχω κ πολύ τα μηχανολογικά .
Grafton 505
24/09/2019, 20:12
Ο κινητήρας του αυτοκινήτου έχει μεγαλύτερη ροπή και διαφορετικό γρανάζωμα.
ΝικόλαςXL
07/10/2019, 19:02
Hρθαν κ τα ανταλλακτικά , παράγγειλα κ άλλα ακόμα ...
Ρώτησα κ για σωληνάκια υψηλής, αφού δεν φτιάχνουν χαμηλής , στον Παφίτη στον Πειραιά , σύντροχοι ευρώ ο πόντος αν ενδειαφερεστε.
Χρώμα ασημί μόνον , κ αν θέλω τα περνάω θερμοσυστελόμενο .
Τελικά τα γνήσια θα πάρω , εκεί με βλέπω δλδ
painterakis
08/10/2019, 09:53
Αν πάρεις τα γνήσια, θα σου είναι εύκολο να τα μετρήσεις, όχι μόνο σε συνολικό μήκος αλλά σε μήκος απο διακλάδωση σε διακλάδωση;
ΝικόλαςXL
08/10/2019, 19:36
Oταν λέμε γνήσια δεν θα χρειαστεί να τα μετρήσω , αγοράζω κ τοποθετώ , φυσικά εννοώ μόνον τα εμπρός κ μονον αυτά που καταλήγουν στον τροχό , εκεί δλδ που τρίβεται το εξωτερικό πλαστικό.
δλδ στο σχεδιο :
410996
Σκέφτομαι να αγοράσω τα Ν02 κ Νο4, αφού το πρόβλημα είναι απο εκεί που βιδώνει η βίδα Νο26 κ 27 και κάτω .
Εδώ εχω μια απορία , πως συνδέονται μεταξύ τους τα Νο2 κ 4 κ γιατί θέλει δύο βίδες την 24 κ την 26? Και τι είναι αυτό το F5 στο σχέδιο.
Και με ποιό τρόπο στεγανοποιείται αυτή η σύνδεση με το σωλήνα που κατεβαίνει απο την τρόμπα?
Το πρόβλημα είναι οτι τα ρακόρ που πιάνουν στις δαγκάνες θέλουν κάθε φορά που αφαιρούνται κ ροδέλες στεγανοποίησης .
Τώρα που θα ερθουν και αυτές θα λύσω δαγκάνες, αν περνάει το θερμοσυστελόμενο απο τα ρακόρ κ σφίγγει οκ,
αλλά κ πάλι θα ζήσει το μακαρόνι η θα ξεραθεί κ θαχω κάθε τόσο βγαλε - άλλαξε μακαρόνι κ ροδέλες κ φτου κ απο την αρχή?
Οσο για τα υψηλής , αν εκεί που έχουν τα γνήσια τα κυβάκια που τα στερεώνουν δλδ στις βίδες 24,26, κ 27 τα μεταλικά σωληνάκια δεν φτανουν αφου θα κοπούν για να βγουν τα γνησια ελαστικά σωληνάκια , θα τα επεκτείνει με κολητό σωλήνα μεταλλικό, αυτό είναι πάλι κάτι που δεν μου αρέσει.
Grafton 505
08/10/2019, 20:39
Σελ : 1-30
1-32
16-2
Τα F-5 είναι οι συνδέσεις από και προς τα σωληνάκια του ABS.
painterakis
08/10/2019, 21:03
Oταν λέμε γνήσια δεν θα χρειαστεί να τα μετρήσω , αγοράζω κ τοποθετώ , φυσικά εννοώ μόνον τα εμπρός κ μονον αυτά που καταλήγουν στον τροχό
Λογικό δε χρειάζεται να μετρήσεις αλλά το είπα αν άλλαζες και κομμάτια που δε φαίνονται (μιας και τα έχεις στα χέρια σου) ώστε να έχουμε μια ιδεα ώς προς το κόστος αν θέλουμε να βάλουμε aftermarket.
ΝικόλαςXL
09/10/2019, 18:57
Οπως το έγραψα,
μετραει ,
βγαζει τρία κομμάτια των 15 εκ ,
λεει 15 ευρω το ενα ,
45 συνολον,
... με συνοπτικές διαδικασίες .
Φυσικά κολήματα, προεκτάσεις κλπ στα εξτρα.
Σελ : 1-30
1-32
16-2
Τα F-5 είναι οι συνδέσεις από και προς τα σωληνάκια του ABS.
Θα τα δώ δάσκαλε .
Grafton 505
09/10/2019, 20:23
Θα τα δώ δάσκαλε .
:a024::lol:
ΝικόλαςXL
13/10/2019, 15:28
Τώρα το είδα , εκεί κάτω απο το φεριγκ , η βίδα 26 είναι για να στηρίζει τα τετράγωνα που πανω τους βιδώνουν τα σωληνάκια που έρχονται απο ... κάπου.
To θέμα είναι οτι στο παρακάτω σχεδιο φαίνονται απο που έρχονται
411118
Αλλά ελπίζω εκεί που βιδώνουν στο F-4-1 να μην θέλουν τπτ ροδέλες κλπ κ αναμένω αλλες 20 μερες .:a018::a06:
Grafton 505
20/10/2019, 16:12
Νικόλα, αν είχε - ήθελε ροδέλες θα το έδειχνε. Από ότι θυμάμαι, γιατί δεν έχω φωτο από το σημείο, στεγανοποιούν με το βίδωμα.
edit - έχω ρε :D
411516
411517
ΝικόλαςXL
22/10/2019, 15:14
Αρα απλά βιδώνοντας στεγανοποιούν, δλδ αυτα στο σχεδιο του ποστ #1075 που καταλήγουν στο F-4-1 είναι ίδια με το τετράγωνο της β' φωτό που ανέβασες ,
δεν πειράζει , το συνεργείο είναι κοντά κ είναι κ κάπως κατηφορικά , λέω ... σε περίπτωση που ... :lol:
ΝικόλαςXL
22/10/2019, 15:15
Ηρθαν σήμερα κ τα υπόλοιπα υλικά .
Τωρα μένει η απόφαση ...:D
Grafton 505
22/10/2019, 17:01
Αρα απλά βιδώνοντας στεγανοποιούν, δλδ αυτα στο σχεδιο του ποστ #1075 που καταλήγουν στο F-4-1 είναι ίδια με το τετράγωνο της β' φωτό που ανέβασες ,
Ναι, η σειρά είναι F-4-1 κουμπώνει στο F-4 που γίνεται F-5-1 που κουμπώνει στο F-5.
δεν πειράζει , το συνεργείο είναι κοντά κ είναι κ κάπως κατηφορικά , λέω ... σε περίπτωση που ... :lol:
:lol:
ΝικόλαςXL
23/10/2019, 20:15
Ναι, η σειρά είναι F-4-1 κουμπώνει στο F-4 που γίνεται F-5-1 που κουμπώνει στο F-5.
:lol:
:hypnotize::hypnotize::hypnotize::hypnotize:
ΝικόλαςXL
27/10/2019, 15:50
Ο κύβος ερρίφθη ...
411972
411973
411974
ΝικόλαςXL
27/10/2019, 15:56
Τώρα ....
Στα ακρα απο τα σωληνάκια στα ρακορ? ετσι τα λένε? εχει κατι κοντρες που δεν αφήνουν το ρακορ να στραφεί οταν σφιγγουμε την βίδα
411975
Αυτά εμποδίζουν το θερμοσυστελόμενο μακαρόνι να περασει μέσα , οποτε θα τα κοψω με τον δίσκο η το ντρέμελ , ανάλογα αν είναι σίδερο η αλκουμίνιο.
Κ να καταστραφουν δεν με πολυνοιάζει αφού ηδη το εχω πάρει αποφαση οτι θα τα αλλάξω κ θα κλαίω την 300αρα.:)
Το θέμα είναι οτι τα σωληνάκια ξεφλουδίζουν παντού , δλδ κ επάνω στην γέφυρα που δεν έχει να κάνει με την θερμοκρασία ,αρα πρέπει να τα καλύψω όλα με μακαρόνι .
Η θα τα αλλάξω απο εδώ επάνω :
411976
Grafton 505
27/10/2019, 16:49
Ρε συ Νίκο, δεν θυμάμαι το cbfάκι μου να γυαλίζει έτσι ούτε όταν το πήρα καινούργιο πριν από δέκα χρόνια. :lol: :beer:
Πάντως για να ξεφτίζουν τα σωληνάκια και λοιπά, πρέπει να ήταν πολύ δυνατά τα χημικά καθαρισμού που πέσανε επάνω.
ΝικόλαςXL
29/10/2019, 19:04
Πάνο, εγω το προκάλεσα μου φαίνεται .
Αιτία ? ενα σπρευ σιλικόνης που εγραφε οτι προστατεύει τα ελαστικά μέρη.
Τώρα να μην ήταν ελαστικό το υλικό στα σωληνάκια ? τι να πώ?
Στην αρχή νομιζα οτι ηταν η φθορά λόγω θερμοκρασίας , επειδη ξεκίνησε στα ακρα , μετα ομως οταν είδα κ στην γεφυρα που σχηματίζει το ανάποδο U πάνω απο το φτερό
απογοητευτηκα .
Νυχτώνει κ νωρίς τώρα πιά , σχολάω 1700 , μεχρι να ερθω σπίτι να βάλω μια μπουκιά στο στόμα πάει νύχτωσε, μόνο ΣΚ πιά.
Στο ΦΒ πάντως δεν ξέρω αν μπαίνεις στην σελίδα Honda cbf Greek club, είναι άλλος ένας ταλαίπωρος σαν εμένα με το ίδιο πρόβλημα κ
περιμένει να δεί τι θα κάνω για να προχωρήσει .:D
Οσο για την εμφάνιση ? προσπαθώ, είναι το πρώτο μηχανάκι που μου κάνει όλα τα χατήρια, το έχω βολευτεί τόσο πολύ , που τωρα στα 60 μου σταναχωριέμαι που δεν το είχα αγοράσει πιο παλιά , αλλά κ που δεν ξέρω μεχρι πότε θα μπορώ να το καβαλάω :(
ΝικόλαςXL
07/12/2019, 16:14
Τελικά ισως δεν το προκάλεσα εγώ το πρόβλημα ...
Ψάχνοντας για σετ σωλήνες βρήκα δύο απο μηχανάκια πρός διάλυση κ τα δύο είχαν το ίδιο πρόβλημα .
Οπότε ηταν γραφτό να τα πληρώσω αφου δεν συμβιβάζομαι με αλλη λύση .
Αγόρασα κ ενα σπρέυ Plasti Dip μαύρο με σκοπό να τα βαψω με αυτό το ελαστικό χρώμα , μου είπαν οτι με 5-6 χέρια θα καλύψει
Εγώ έχω ρίξει 46 κ ακόμα να καλύψει την διαφορά σε διατομή του τμήματος που έχει ξεφτίσει με το υπόλοιπο, ωστε μετα να το βάψω ολο.
Ετσι χρησιμοποιώντας τιμολόγιο απο την δουλεία , κ την εκπτωση λόγω συνεργαζόμενης εταιρείας με τον Σαρακάκη προχώρησα σε παραγγελία, κ απο 317 ευρω θα πληρώσω κάπου 233 ευρω , δεν είναι λίγα , ούτε σώθηκα , αλλά τα 300+ ηταν υπερβολή .
Αναμονή λοιπόν για τα ανταλλακτικά .
Αυριο λέω να ασχοληθώ με τις δαγκάνες κ να τις τοποθετήσω .
ΝικόλαςXL
26/12/2019, 17:13
Χρόνια πολλά κ καλά σύντροχοι εξαφανισμένοι
413727
Grafton 505
26/12/2019, 20:01
Χρόνια πολλά κ καλά σύντροχοι εξαφανισμένοι
413727
Καλές γιορτές και υγεία!
ΝικόλαςXL
28/12/2019, 16:02
Οι δυο μας μείναμε ε?
Αστα , ξεκινησα να κανω μια πατέντα μήπως κ σώσω τα σωληνάκια εμπρός κ σωθώ κ εγω , αλλά δεν ...
Τελικά τα παράγγειλα ...
Αντε τωρα υπομονή κάπου ένα μήνα , κ επειδή τα παράγγειλα σαν εταιρεία θα είμαι τυχερός αν είναι μήνας ,,,
Παραγγέλνω κ το σετάκι για επισκευή στις δαγκάνες , ξεχνάω δύο βίδες αντε 20 αρχικά κ άλλες 20 μέρες αναμονή για τις βίδες .
Μετά λύνοντας βρίσκω το εμβολάκι της δεξιάς χαραγμένο? σαν σκωροφαγωμένο, μετραω με το παχύμετρο κ το φάγωμα πέφτει στο επίπεδο μέσα απο την ξύστρα αλλά στο επίπεδο της τσιμούχας , αναμονή άλλες 12 εργάσιμες για δαύτο.
Γιοφύρι της Αρτας κατάντησε ... :)
Καλή χρονιά νάχουμε , καλές βόλτες .
doctoras
28/12/2019, 17:47
Ηθικό διδαγμα οτι δουλεύει δεν το αγγίζεις (γιατι οσο ψαχνεις βρίσκεις).
Θυμάμαι για τυπική συντήρηση πήγαινες και δεν ειχες κανενα προβλημα με την αποδοση των φρενων..
Οπως φαινεται ομως σου αρεσουν τα μαστορέματα οπότε το χαιρεσαι
Καλη χρονια με υγεια!
Grafton 505
28/12/2019, 20:08
Οι δυο μας μείναμε ε?
Ε είναι και ο Ντόκτορας ντάξει ... :lol:
ΝικόλαςXL
29/12/2019, 08:36
Τελικά ο Ντοκτορας εχει τα δίκια του δε λέω ...:)
Απλά είναι που μερικοί ,σαν εμένα δλδς , την ψειρίζουν την μαιμού.:blush:
Απο την μια , μια ιδέα που μου έβαλε φίλος γιαντο αν κολάνε τα εμβολάκια, απο την άλλη το οτι τα φρένα είχαν μια σφουγγαρίσια αίσθηση τώρα τελευταία , ισως λογω ανάγκης εξαέρωσης? , ε δεν θέλει κ πολύ να μπείς σε μια τέτοια διαδικασία .
Τέλος πάντων αν προλάβω θα επανέλθω με φωτό .
Αλλιώς θα τα πούμε ..... του χρόνου.
Αν κ αυτή η βδομάδα προβλέπεται δύσκολη στην δουλειά λόγω κρυου.
Καλή πρωτοχρονια:beer:
Cpt_Slow
02/01/2020, 16:21
Ε είναι και ο Ντόκτορας ντάξει ... :lol:
:wave2:
Grafton 505
02/01/2020, 19:16
:wave2:
Αναρωτιόμουν πότε θα εμφανιστείς !!!:D
ωραίους έχεις τους λαιμούς από τις εξατμίσεις , like
ΝικόλαςXL
03/01/2020, 18:39
Κατ' αρχάς καλή χρονιά , υγεία , χαρά , τζόκερ κ ελπίδα για όλους μας .:beer:
ωραίους έχεις τους λαιμούς από τις εξατμίσεις , like
Οταν το έκανα βίδες έβγαλα λαιμους κ εξάτμιση κ τα πέρασα βούρτσα .
Αρχικά ζήτησα χρώμιο αλλά η απάντηση ήταν πως δεν θα ζούσε πολύ λόγω θερμοκρασιών , στις χαρχάλευ οι λαιμοί έχουν καλύματα (ετσι είπε).
Κόστος 70 ευρω όλα . Σύν τα ζουάν κ το ζουάν που ενώνει το τελικό με τον καταλύτη.
ioannispar
12/01/2020, 21:07
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα!!!
414190
Grafton 505
13/01/2020, 18:24
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα!!!
414190
Καλώς ήλθες ! :beer:
ΝικόλαςXL
15/01/2020, 18:03
:welcome: σύντροχε συμφορουμίτη, αντε να μαζεύεται κόσμος γιατί χανόμαστε .
doctor_john
15/01/2020, 18:30
Μην ανησυχείς, όλοι εδώ είναι απλά είναι οι μπαγκαζιέρες ανάμεσα.. :evil:
ioannispar
15/01/2020, 18:38
Καλώς ήλθες ! :beer:
:welcome: σύντροχε συμφορουμίτη, αντε να μαζεύεται κόσμος γιατί χανόμαστε .
Να είστε καλά!
Μην ανησυχείς, όλοι εδώ είναι απλά είναι οι μπαγκαζιέρες ανάμεσα.. :evil:
Και αυτές βγαίνουν κιόλας ;)