View Full Version : Ο καφενές Vol. 3
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
Θα το κάνω μια δοκιμή σήμερα να το επιβεβαιώσω, αλλά είχε παύλα στο καντράν και δεν μίζαρε με τίποτα, εκτός και πάνω στον πανικό μου, πήγαινα μεταξύ 1-2 προσπερνώντας το νεκρό.
To πράσινο λαμπάκι της νεκράς; ανάβει; δεν χρειάζεται πανικός και ντροπές ρε συ, όλοι από κάπου ξεκινήσαμε.....
o_gavros
17/02/2025, 09:47
όταν το μηχανάκι δεμπαιρνει μπρος, η προσέγγιση ΔΕΝ είναι πανικός αλλά αγιαστουρα χαλαρή.Αν συνεχίσει να μη μπαιρνει,το ύφος εμπλουτίζεται με λόγια αγάπης και τελευταίο στάδιο έρχονται οι απειλές.
αν φτάσει εκεί, συνήθως όλα παίρνουν μπρος.
τσιλ
DoctoR_k6
17/02/2025, 09:57
Τα σουτζουκια θελουν και συμπλεκτη πατημενο.
Ας εισαι νεκρα και σταντ...χωρις συμπλεκτη δεν...
(Δεν νομιζω οτι εχει αλλαξει στο στρωμα αυτο)
Επισης εχε το νου σου στο kill switch.
Σωστος!:a10:
grinderx
17/02/2025, 10:12
Κι αυτό σωστό. Έχω πατήσει κατά λάθος το killswitch 1-2 φορές κι έξυνα το κεφάλι μου γιατί δεν παίρνει μπρος το μηχανάκι :p
Κι αυτό σωστό. Έχω πατήσει κατά λάθος το killswitch 1-2 φορές κι έξυνα το κεφάλι μου γιατί δεν παίρνει μπρος το μηχανάκι :p
Το ίδιο κι εγώ, πριν 2,5 χρόνια με το 300 στην Ιερά οδό όπου σταμάτησα να πάρω κάτι, πάω να φύγω και νεκρό το μηχανάκι...20 λεπτά να παλεύω, να κατεβάζω όσους αγίους ήξερα, το κέρατο μου για καινούργιο μηχανάκι και άλλα πολλά όμορφα :lol:
Όχι.
Το benelli μου δεν παίρνει μπροστά όταν έχει στάντ κατεβασμένο, ανεξάρτητα του αν έχεις νεκρά και αν πατάς τον συμπλέκτη.
Αν το βάλεις μπροστά και μετά κατεβάσεις το στάντ, απλά σβήνει.
Προφανώς και κάθε μάρκα υλοποιεί τον υποχρεωτικό κανονισμό λίγο διαφορετικά.. :P
Ο υποχρεωτικός κανονισμός λέει οτι με κατεβασμένο stand και ταχύτητα (ακόμα κι αν είναι πατημένος ο συμπλέκτης) η μοτοσυκλέτα πρέπει να σβήσει.
Υποθέτω οτι άλλες μάρκες τον εφαρμόζουν κατά γράμμα (π.χ. τόσο το Honda το δικό μου, όσο και της σχολής οδηγών παίρνουν μπροστά με το stand κατεβασμένο, αλλά σβήνουν αν πας να βάλεις ταχύτητα πριν ανεβάσεις το stand) ενώ άλλες το πάνε και ένα βήμα παραπέρα..
Πάντως είναι πιθανό και να είχε κολλήσει κάποιος αισθητήρας..
Υ.Γ.: Αυτό με το kill switch το έπαθα την τρίτη μέρα που πήρα το δίπλωμα! Πάω να βάλω μπροστά και τίποτα.. Πάλευα κανένα τέταρτο, και είχα και όρεξη για βόλτα!
Μετά είδα το switch, το οποίο μάλλον το πάτησα κάποια στιγμή κατά λάθος προσπαθώντας να "παρκάρω" καλύτερα τη μοτοσικλέτα σβηστή στο γκαράζ...
strokt up
17/02/2025, 12:39
Κάτι δεν μας λες καλά ρε συ....αν έχει νεκρά στο κιβώτιο μια χαρά παίρνουν ΟΛΕΣ με το σταντ κατεβασμένο....
κάπου σε μια γωνία ένα bandit γελάει (τουλάχιστον την χειμερινή περίοδο)
DoctoR_k6
17/02/2025, 12:47
Όχι.
Το benelli μου δεν παίρνει μπροστά όταν έχει στάντ κατεβασμένο, ανεξάρτητα του αν έχεις νεκρά και αν πατάς τον συμπλέκτη.
Τι εννοεις ρε συ?
Αν θες να το εχεις στο σταντ να δουλευει να ζεσταθει ξερω γψ μεχρι να βαλεις γαντια, κρανος κλπ κλπ δεν λειτουργει?
Όχι.
Για μηχανάκια μιλάμε ρε συ, όχι για μπουρδ.....:cool:
basilis_k6
17/02/2025, 14:11
Όχι.
θα το πεταγα στη θαλασσα. ποιος σκεφτηκε να κανει κατι τετοιο?
doctor_john
18/02/2025, 06:57
Διορθώνεται ρε 'σεις. :lol:
Δεν έχει αισθητήρα ταχυτήτων;
Να ελεγχθεί μήπως είναι επιλογή στο software της ecu πρώτα.
doctor_john
19/02/2025, 07:34
Καλημέρα!
Όποιος θέλει σήμερα μπορεί να αποφύγει οποιαδήποτε αγορά και πληρωμή .
kosmodromio.gr/2025/02/19/inka-mpo%cf%8akotaz-thn-tetarth-19-febrouari/
http://https://kosmodromio.gr/2025/02/19/inka-mpo%cf%8akotaz-thn-tetarth-19-febrouari/
Peterjackson
19/02/2025, 08:58
Μετά από πολλαπλές δοκιμές, αν σβήσει από κατέβασμα του ποδαρικού, δεν ξαναπαίρνει ο,τι και να κάνεις αν δεν ανεβάσεις το ποδαρικό ξανά. Σαν το kill switch ένα πράγμα.
Σήμερα ανακάλυψα ότι το ίδιο συμβαίνει και με το κεντρικό κατεβασμένο. Ήθελα να γυρίσω λίγο την αλυσίδα μετά το καθάρισμα, για να την λαδώσω, οπότε τελικά το έκανα χειροκίνητα.
Άλλο μακελιό με το κεντρικό. Μέχρι να το βρω έκανα cardio από τα σμπρώξε σήκω και τελικά με βοήθησε ο γείτονας.
doctor_john
19/02/2025, 09:33
Το πιάνεις από αριστερά και πατάς ολόκληρος στο λεβιέ του κεντρικού.
Μην το φοβηθείς, πατάς το μοχλό και σηκώνεσαι πάνω του κρατημενος από τιμονι - υποπλαίσιο.
Προσοχή με το κεντρικό σταντ, βάρος-δύναμη βάζεις στο πόδι που το πατάει. Δεν προσπαθείς να το σηκώσεις με τα χέρια, απλώς κρατάς για ισορροπία.
o_gavros
19/02/2025, 11:25
αυτοί οι νεολαίοι όλη την ώρα στο παιδεμα είναι :p
Ήθελα να γυρίσω λίγο την αλυσίδα μετά το καθάρισμα, για να την λαδώσω, οπότε τελικά το έκανα χειροκίνητα.
Εννοείται δεν βάζεις μπρος την μηχανή για να λαδώσεις αλυσίδα, είναι πολύ επικίνδυνο.
basilis_k6
19/02/2025, 15:20
Εννοείται δεν βάζεις μπρος την μηχανή για να λαδώσεις αλυσίδα, είναι πολύ επικίνδυνο.
Λαδωνεις με το χερι και βαζεις μπρος να πεταξει τα πολλα στη ζαντα και οχι στο παντελονι.
Μετά από πολλαπλές δοκιμές, αν σβήσει από κατέβασμα του ποδαρικού, δεν ξαναπαίρνει ο,τι και να κάνεις αν δεν ανεβάσεις το ποδαρικό ξανά. Σαν το kill switch ένα πράγμα.
Σήμερα ανακάλυψα ότι το ίδιο συμβαίνει και με το κεντρικό κατεβασμένο. Ήθελα να γυρίσω λίγο την αλυσίδα μετά το καθάρισμα, για να την λαδώσω, οπότε τελικά το έκανα χειροκίνητα.
Άλλο μακελιό με το κεντρικό. Μέχρι να το βρω έκανα cardio από τα σμπρώξε σήκω και τελικά με βοήθησε ο γείτονας.
ΠΟΤΕ λάδωμα αλυσίδας με το μοτέρ σε λειτουργία!!!
Ρισκάρεις να αφήσεις τα δάχτυλα σου ανάμεσα σε αλυσίδα και γρανάζι!
harris_x
19/02/2025, 15:32
είδατε;
Γι' αυτό δε τη λαδώνω ποτέ.
Εντωμεταξύ ο ένας άνθρωπος που πήγε να με κάνει να σκεφτώ να τη λαδώνω, έκανε μισή δουλειά...
Άδειο μου το έδωσε το μπουκαλάκι :facepalm:
Για να βάλω βαλβολίνη λέει...
Που έχει ένα λίτρο από τότε που ξεκίνησε να ασχολείται με τα μηχανάκια λέει.... :eek:
taisteal
19/02/2025, 15:46
Σωστά αν και πάντα έτσι λαδώνω.
Στο διπλό σταντ πρώτη μέσα και σπρέι με το μακρύ πλαστικό στην άκρη οπότε δεν παίζει κίνδυνος,το χέρι είναι πολύ μακριά από την αλυσίδα
Peterjackson
19/02/2025, 15:52
Ομοίως, είχα σκοπό στο διπλό σταντ να βάλω πρώτη και όπως θα γυρνάει η αλυσίδα να ψεκάζω με το κάνιστρο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος εφόσον έχει και …. τσουτσούνι στην άκρη.
Εν τελει, έγινε και με το χέρι η δουλειά. Ευτυχώς έχω προίκα από άλλη δουλειά κάμποσα της wurth. Εχω κι ένα Rost off, αλλά δεν το χρησιμοποίησα, έμεινα στο καθαριστικό φρένων.
είδατε;
Εντωμεταξύ ο ένας άνθρωπος που πήγε να με κάνει να σκεφτώ να τη λαδώνω, έκανε μισή δουλειά...
Που έχει ένα λίτρο από τότε που ξεκίνησε να ασχολείται με τα μηχανάκια λέει.... :eek:
Με βαλβολίνη ξεκινάει το κακό και μετά καταλήγεις σε μπεμφε
harris_x
19/02/2025, 16:01
Με βαλβολίνη ξεκινάει το κακό και μετά καταλήγεις σε μπεμφε
Εεε να τώρα, ε οχι και να καταλήξουμε με προπέλα! :eek:
Με άξονα :eek:
Εεε να τώρα, ε οχι και να καταλήξουμε με προπέλα! :eek:
Με άξονα :eek:
Να σε δω με bmw & τι στον κοσμο! :lol::bawl:
είδατε;
Ουσταδιάλα ρε....
που βαριέσαι να πάς να πάρεις ένα λίτρο βαλβολίνη...
Θα σου φέρω γεμάτο την άλλη φορά να μη γκρινιάζεις...
DoctoR_k6
19/02/2025, 16:22
Εγω βαζω το παντοκ σταντ στο τζιξερ, μαζευω ποδοσταντ, βαζω μπροστα και με μια πρωτη γυρναει ωραια ωραια και εγω απλα λαδωνω εσωτερικα την αλυσιδα.
Λαδι/σπρει αλυσιδας και ουτε βαλβολινες...μια χαρα βγαζει ενα 45αρι (περιπου) η καθε αλυσιδα. Ουτως η αλλως 2 εχω αλλαξει μεχρι τωρα (103Κ).
Καθαρισμα της μονο στα πλυσιματα...απο εκει που το πλενω φυσικα. :D
Πλεον δεν υπαρχουν 2 ωρες για πλυσιμο. Καλυτερα να παω βολτα αν βρω κενο... :lol:
harris_x
19/02/2025, 16:29
Ουσταδιάλα ρε....
που βαριέσαι να πάς να πάρεις ένα λίτρο βαλβολίνη...
Θα σου φέρω γεμάτο την άλλη φορά να μη γκρινιάζεις...
Τώρα μιλάς σωστά :D
:bawl::bawl::bawl:
panos_zip
20/02/2025, 09:19
Εκτός εάν έχεις σκύλο, κάνει τα πρέγματα ευκολότερα.
https://www.facebook.com/share/r/1DtD31WFtv/?mibextid=wwXIfr
TheRegulator
22/02/2025, 18:26
1η βόλτα της σεζόν.
Έλεγε ότι δεν θα βρέχει και θα έχει διψήφιες θερμοκρασίες όποτε είπα να κάνω μια βόλτα. Βέβαια κατάληξε να είναι ταξίδι γιατί έφυγα απ το σπίτι 10:20 και γύρισα 17:10 και οι θερμοκρασίες εκτός της Ζυριχης ήταν ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ…
Όπως καταλάβατε έκανα το λάθος και έβαλα το Pista GP RR αντί για το Shoei και εννοείται δεν έβαλα ωτοασπίδες.
Μπιλ-Ζυριχη-Βετσικον-Ραπεσβιλ-Τσουγκ-Μπιλ
460283
460284
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΑ ΑΜΕΣΑ!
motojojo
22/02/2025, 18:39
Βλέπω υγρασία, δεν έχουν αλάτια οι δρόμοι;
TheRegulator
22/02/2025, 18:47
Βλέπω υγρασία, δεν έχουν αλάτια οι δρόμοι;
Αν εξαιρέσεις τα βουνά γύρω απ το Τσουγκ που είχαν ακόμα χιονι, δεν είχε αλάτι πουθενά!
TheRegulator
22/02/2025, 19:25
Όσα εγκάθετα τζιξερμποιζ μιλάτε για Σκουριά να ξέρετε δεν είναι ιταλικό!
sanctusan
22/02/2025, 19:26
αυτοί οι νεολαίοι όλη την ώρα στο παιδεμα είναι :p
Ρε συ Γιάνν', τι είναι το κεντρικό σταντ; Ξέρεις πως δουλεύει;
o_gavros
23/02/2025, 08:03
δε τα ξέρω λεβεντημ αυτά τα καινούρια τα τεχνολοτζυ κόλπα τους, μια με τα γκλικι γκλικι, μια με τα εξαρτήματα,τι άλλο πγια θα σκαρφιστουνε οι μπαγασηδες;
εμείς στην ηλικία τους: α)δεν κοιταγαμε τέτοια πράματα και β) ήμασταν πιο νεοι
thunder ace
27/02/2025, 10:29
Το ονειρο μου τετοιες μερες(δεν κανω πλακα)ηταν να μπορουσα να πλησιασω με καποιο τροπο τα ηχητικα του σχολειου η της παρελασης και να βαλω sepultura!!!!!!!
CorpseAlive
27/02/2025, 10:48
Το ονειρο μου τετοιες μερες(δεν κανω πλακα)ηταν να μπορουσα να πλησιασω με καποιο τροπο τα ηχητικα του σχολειου η της παρελασης και να βαλω sepultura!!!!!!!
:rockon::rockon::rockon:
grinderx
27/02/2025, 10:55
:lol: :lol:
ratamahatta
27/02/2025, 14:19
Τους ορθόδοξους πιστεύω να εννοείς….
thunder ace
27/02/2025, 14:37
Arize κλπ
Τους ορθόδοξους πιστεύω να εννοείς….
Arize κλπ
Ζιπουελτουερα (οπως τους φωναζουν στα μπραζιλιανικα) χωρις Max και Igor ΔΕΝ ειναι Ζιπουελτουερα. Νομος
Τι μοντέλο είναι; :hmm:
460359
Σε είδα να μου κόβεις τη χολή με το εντελώς αθόρυβο ηλεκτρικό σου BID ή κάτι τέτοιο και μάλιστα μέσα σε πεζόδρομο :rolleyes:
Ρε άνθρωπε του Θεού, αφού ξέρεις ότι δεν ακούγονται ούτε τα λάστιχα σου που κυλάνε, πάτα μια κόρνα πριν φτάσεις πέντε πόντους από την πλάτη μας!
μεσα σε πεζοδρομο, και κορνα να παταγε, δεν επαιζε να κανω στην ακρη να περασει, με τη καμια ομως...
Με κόρνα ίσως όχι αλλά αν ακούσεις κανένα " κάνε άκρη cyka blyat" καλύτερα να κάνεις :smokin:
DoctoR_k6
12/03/2025, 16:53
Με κόρνα ίσως όχι αλλά αν ακούσεις κανένα " κάνε άκρη cyka blyat" καλύτερα να κάνεις :smokin:
Δεν κανεις απλα ακρη...βουτας σαν να εχεις την καλυτερη πισινα διπλα σου ωστε να εξαφανιστεις!! :bawl:
μεσα σε πεζοδρομο, και κορνα να παταγε, δεν επαιζε να κανω στην ακρη να περασει, με τη καμια ομως...
Κι εγώ, ΣΙΓΟΥΡΑ! :smokin:
Το στενό είχε γκρι τουβλάκι αντί για άσφαλτο και αυτό το σήμα...
460635
...που σημαίνει ότι επιτρέπονται μόνο οχήματα που εισέρχονται για να παρκάρουν αν δεν κάνω λάθος.
Πρόσεξε όμως φάση και θα καταλάβεις :D
Είμαι στη μέση του στενού και από την άλλη έρχεται τύπος με σκύλο οπότε εγώ είμαι προσηλωμένος στον Ρεξ και μόλις πάω να του σφυρίξω πριν συναντηθούμε τον τραβάει στα αριστερά με το λουρί και μου φωνάζει ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!
Οπότε εγώ γυρνάω αμέσως και βλέπω το BID - BYD στους πέντε πόντους :eek:
Jump scare κανονικό σου λέω, μόνο ο Φρέντυ Κρούγκερ έλειπε :lol:
Peterjackson
12/03/2025, 18:40
Να μοιραστώ κι εγώ μια εμπειρία μου με πεζόδρομο.
Ως σωστός νεοέλληνας, κόβω καμιά φορά δρόμο από τους πεζόδρομους, σε ταχύτητα βαδίσματος βέβαια και με προτεραιότητα στους πεζούς.
Επειδή λοιπόν είχα δει ότι όλοι παρκάρουν τα μηχανάκια στον πεζόδρομο, αφήνω κι εγώ τον Μπάμπουρά μου απέναντι από την καφετέρια και κάθομαι για καφεδάκι.
Μετά από κάνα τέταρτο, βλέπω μια τροχονόμο με το μπλοκάκι να μου δίνει ένα αυτόγραφο. Πετάγομαι, μας σας παρακαλώ τι είναι αυτά; Γιατί εμένα;
Μην το κουράζω, μου την χάρισε όταν είδε το προσωρινό δίπλωμα γιατί κατάλαβε ότι δεν ήξερα πως απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση δίκυκλων στον πεζόδρομο. Και προς καλή μου τύχη, στην είσοδό του, είχα παρκάρει δέκα μέτρα από αυτήν, δεν υπήρχε καμία σχετική με πεζοδρόμηση σήμανση.
Οπότε το ρητό στην Ρώμη φέρσου όπως οι Ρωμαίοι δεν μου βγήκε σε καλό. Επειδή το κάνουν όλοι, θεώρησα ότι θα είναι και νόμιμο αλλά για κάποιον λόγο, ξεκίνησε να γράφει από εμένα.
Με παρόμοιο τρόπο είχε κοπεί η κυρα μου στα σήματα. Η ερώτηση αφορούσε την στάθμευση σε κίτρινη γραμμή. Αυτή δεν θυμόταν τι αναφέρει ο κοκ και το πήγε εμπειρικά. Αφού παρκάρουν όλοι, μάλλον θα επιτρέπεται. Νοοου. Πέφτε το παράβολο για να ξαναδώσεις :lol:
motojojo
12/03/2025, 20:16
Με παρόμοιο τρόπο είχε κοπεί η κυρα μου στα σήματα. Η ερώτηση αφορούσε την στάθμευση σε κίτρινη γραμμή. Αυτή δεν θυμόταν τι αναφέρει ο κοκ και το πήγε εμπειρικά. Αφού παρκάρουν όλοι, μάλλον θα επιτρέπεται. Νοοου. Πέφτε το παράβολο για να ξαναδώσεις :lol:
Τελικά και μόνο στην Ελλάδα, ότι κάνουν όλοι κατά πάσα πιθανότητα απαγορεύεται.
Να μοιραστώ κι εγώ μια εμπειρία μου με πεζόδρομο.
Ως σωστός νεοέλληνας, κόβω καμιά φορά δρόμο από τους πεζόδρομους, σε ταχύτητα βαδίσματος βέβαια και με προτεραιότητα στους πεζούς.
Επειδή λοιπόν είχα δει ότι όλοι παρκάρουν τα μηχανάκια στον πεζόδρομο, αφήνω κι εγώ τον Μπάμπουρά μου απέναντι από την καφετέρια και κάθομαι για καφεδάκι.
Μετά από κάνα τέταρτο, βλέπω μια τροχονόμο με το μπλοκάκι να μου δίνει ένα αυτόγραφο. Πετάγομαι, μας σας παρακαλώ τι είναι αυτά; Γιατί εμένα;
Μην το κουράζω, μου την χάρισε όταν είδε το προσωρινό δίπλωμα γιατί κατάλαβε ότι δεν ήξερα πως απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση δίκυκλων στον πεζόδρομο. Και προς καλή μου τύχη, στην είσοδό του, είχα παρκάρει δέκα μέτρα από αυτήν, δεν υπήρχε καμία σχετική με πεζοδρόμηση σήμανση.
Οπότε το ρητό στην Ρώμη φέρσου όπως οι Ρωμαίοι δεν μου βγήκε σε καλό. Επειδή το κάνουν όλοι, θεώρησα ότι θα είναι και νόμιμο αλλά για κάποιον λόγο, ξεκίνησε να γράφει από εμένα.
Το ότι το λέει και η λέξη, πεζό-δρόμος, δηλαδή δρόμος για πεζούς και ουχί πάρκινγκ, δεν σου λέει κάτι;:lol:
Μην ανησυχείς, κι εγώ εκεί παρκάρω (όταν ξέρω ότι δεν παίζει εκεί γύρω η Μαιρα) :tooth:
Εν τω μεταξύ, σε ένα τέτοιο παρκάρισμα, στην Νέα Ιωνία, μου την είπαν κάτι διες που είχαν παρκάρει και αυτοί εκεί:bawl:
Τους δείχνω τα δικά τους και λέω, εσείς;
Και που να τα πάμε μου λένε, ε κι εγώ που να το πάω;;;
Ακόμα κλαίω:bawl:
Το ότι το λέει και η λέξη, πεζό-δρόμος, δηλαδή δρόμος για πεζούς και ουχί πάρκινγκ, δεν σου λέει κάτι;:lol:
Μην ανησυχείς, κι εγώ εκεί παρκάρω (όταν ξέρω ότι δεν παίζει εκεί γύρω η Μαιρα) :tooth:
Αν σου πω οτι έχω δει Δήμο να κατασκευάζει πάρκινγκ για δίκυκλα ΕΠΙ πεζόδρομου, τι θα μου πεις; :P
Peterjackson
12/03/2025, 23:16
Ακριβώς αυτό που αναφέρει ο Phantom! Στα Γιάννενα έχουν κάνει πάρκινγκ για δίκυκλα σε πεζόδρομο.
Δεύτερον, όταν είναι φαρδύς ο πεζόδρομος, χρησιμοποιείται από αυτοκίνητα κανονικά, αν και υποθέτω η διέλευση επιτρέπεται μόνο κατά τις πρωινές ώρες για ανεφοδιασμό των καταστημάτων. Χρησιμοποιείται από δίκυκλα και ειδικά ένστολων. Παρκάρουν όλοι στις άκρες και το κυριότερο, δεν υπάρχει κάποια σήμανση, αν δεν ξέρεις, υποθέτεις ότι μάλλον αυτή η ντεμι κατάσταση είναι νόμιμη. Άσε που σκέφτηκα πως μάλλον γι αυτό έχουν βάλει άλλο τουβλάκια στις άκρες, για να ξεχωρίζει ο πεζοδιάδρομος. Και λεξιπλάστης.
Βέβαια εντάξει, Ελλάδα είσαι. Μου την έχει πει Δίας που σταμάτησα σε διάβαση να περάσει κόσμος επειδή λέει μπορεί να χτυπήσει ο από πίσω γιατί δεν είναι σύνηθες να σταματάμε στις διαβάσεις. Έπαθα εγκεφαλικό, του είπα καλημέρα και καλό βράδυ κι έφυγα.
Για να είμαστε σωστοί και δίκαιοι, υπάρχουν και οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας (woonerf) όπου η διέλευση οχημάτων με χαμηλές ταχύτητες είναι καθόλα νόμιμη.
Οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας μοιάζουν με πεζόδρομους, αλλά δεν είναι.
Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι οτι "δρόμος" και "πεζοδρόμιο" βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, ο "δρόμος" ακολουθεί τεθλασμένη πορεία (λοξό ζιγκ ζαγκ), οι θέσεις στάθμευσης είναι περιορισμένες, και η ταχύτητα διέλευσης των οχημάτων είναι η μισή απ' οτι στο υπόλοιπο δίκτυο (οπότε 20 χαω)
Δεν ξέρω αν έχετε τέτοιους δρόμους στα Γιάννενα ή όχι. Η σήμανση τους γίνεται με μπλε ορθογώνια πινακίδα (Π92)
Για να είναι ένας δρόμος "πεζόδρομος" πρέπει να φέρει την χαρακτηριστική σήμανση με την μπλε στρόγγυλη πληροφοριακή πινακίδα (P55)
Προσοχή όμως, μπορεί ένας δρόμος να έχει σήμανση ΜΟΝΟ με την απαγορευτική στρόγγυλη πινακίδα Ρ8 (κόκκινος κύκλος με σκέτο λευκό υπόβαθρο χωρίς σχέδιο) που σημαίνει "οδός κλειστή για όλα τα οχήματα και από τις δύο κατευθύνσεις". Αυτό δεν κάνει τον δρόμο αυτό αυτόματα "πεζόδρομο"
Από εκεί και πέρα στους πεζόδρομους βάση Κ.Ο.Κ επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων για είσοδο/έξοδο σε παρόδιες ιδιοκτησίες.
Επιπρόσθετα οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα να ορίσουν χρόνους ανεφοδιασμού όπου επιτρέπεται ΚΑΙ η διέλευση οχημάτων ανεφοδιασμού.
Το χειρότερο πάντως είναι σε νησιά και άλλα τουριστικά μέρη που οι Δήμοι συνηθίζουν να μετατρέπουν κάποιους δρόμους σε "πεζόδρομους" κάποιες ώρες / κάποιες μέρες / κάποιους μήνες.. :P
Την έχω πατήσει σε διακοπές, που κατέβηκα από το καράβι, πήγα κανονικά και πάρκαρα έξω από το δωμάτιο που θα έμενα, και μέχρι να ξεφορτώσω, να τακτοποιηθώ και να κατέβω να πάρω το αυτοκίνητο για να πάω για πρώτο μπάνια, δεν μπορούσα να κουνήσω ρόδα γιατί "μετά τις 6 το απόγευμα ο δρόμος γίνεται πεζόδρομος" και στις 6 και 5 είχε γεμίσει παντού τραπεζοκαθίσματα και πάγκους με πραμάτεια από τα παρακείμενα του "πεζόδρομου" μαγαζάκια..
Τέσπα..
PortisHead
13/03/2025, 09:04
Το καλυτερο το εχουν κάνει στην Πλ.Ελευθεριας στον Κορυδαλλο.
Μαντεψτε που παρκάρουν όλα τα μηχανακια :D
460654
Για να μην μπερδεύεστε, επειδή στην Ελλάδα ζούμε.....
Υπάρχουν δρόμοι που έχουν πλακώστροτο κάτω, είναι ήπιας κυκλοφορίας και όχι πεζόδρομοι.
Υπάρχουν δρόμοι που είναι ήπιας κυκλοφορίας και είναι κανονικά με άσφαλτο!
Υπάρχουν δρόμοι που έχουν ταμπέλα πεζοδρόμου και δεν έχει γίνει ποτέ επίσημα ο χαρακτηρισμός τους ως πεζόδρομοι. Είναι δρόμοι κανονικά και οι γείτονες πήγαν και κότσαραν ταμπέλες πεζοδρόμου γιατί είχαν δόντι.
Υπάρχουν δρόμοι που έχουν γίνει πλατείες αλλά ακόμα παραμένουν χαρακτηρισμένοι δρόμοι.
Και πάμε στον ΚΟΚ...... Στον πεζόδρομο απαγορεύεται να σταθμεύσει το οποιοδήποτε όχημα και η διέλευση επιτρέπεται μόνο για είσοδο και έξοδο γκαράζ.
Επειδή στην Ελλάδα δεν μπορείς να βγάλεις άκρη ποτέ για το τί είναι τι, και που επιτρέπεται τι, καλό είναι να πηγαίνεις με το γράμμα του νόμου γιατί άκρη δεν βγάζεις!
Πεζόδρομος? Θα περπατάω όπου θέλω και αν μου πεις και τίποτα κάθομαι κάτω και μένουμε μέχρι την δευτέρα παρουσία εκεί! Με έπιασε μια ξαφνική ζαλάδα! :bawl::bawl:
Υπάρχουν δρόμοι που έχουν πλακώστροτο κάτω, είναι ήπιας κυκλοφορίας και όχι πεζόδρομοι.
Υπάρχουν δρόμοι που είναι ήπιας κυκλοφορίας και είναι κανονικά με άσφαλτο!
Επειδή είμαι μηχανικός, οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας είθισται να στρώνονται με κυβόλιθους, δεν είναι όμως απαραίτητο. Και όχι μόνο στην Ελλάδα.
Στον πεζόδρομο απαγορεύεται να σταθμεύσει το οποιοδήποτε όχημα και η διέλευση επιτρέπεται μόνο για είσοδο και έξοδο γκαράζ.
Πεζόδρομος? Θα περπατάω όπου θέλω και αν μου πεις και τίποτα κάθομαι κάτω και μένουμε μέχρι την δευτέρα παρουσία εκεί! Με έπιασε μια ξαφνική ζαλάδα! :bawl::bawl:
Και οι πεζοί έχουν υποχρεώσεις, και πρέπει να τηρούν τον ΚΟΚ. Μπορεί να θεωρούνται οι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου (ή του δικτύου συγκοινωνιών) αλλά έχουν και αυτοί υποχρεώσεις.
Οπότε στο ενδεχόμενο που έρθω από πίσω σου (νόμιμα) με το αυτοκίνητο μου γιατί πηγαίνω να παρκάρω σπίτι μου (σε παρόδια ιδιοκτησία) κι εσύ "ταμπουρωθείς" στη μέση του δρόμου, αν παραμείνουμε και οι δύο ψύχραιμοι, εσύ θα φας το πρόστιμο στο τέλος για παρακώλυση και διαταραχή συγκοινωνιών, παράνομη κατάληψη οδοστρώματος κτλ :bawl::bawl::bawl::bawl:
Επαναλαμβάνω, αν μείνουμε και οι δύο ψύχραιμοι, και πάμε... με το γράμμα του νόμου!! :)
Από εκεί και πέρα στους πεζόδρομους βάση Κ.Ο.Κ επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων για είσοδο/έξοδο σε παρόδιες ιδιοκτησίες.
Κι εγώ πάντως αυτό είχα κατά νου για τη συγκεκριμένη σήμανση...
Υπάρχουν δρόμοι που έχουν ταμπέλα πεζοδρόμου και δεν έχει γίνει ποτέ επίσημα ο χαρακτηρισμός τους ως πεζόδρομοι. Είναι δρόμοι κανονικά και οι γείτονες πήγαν και κότσαραν ταμπέλες πεζοδρόμου γιατί είχαν δόντι.
Ε, τι να πει κανείς, ό,τι μπορούμε, όπου μπορούμε :lol:
o_gavros
13/03/2025, 12:05
αγαπάμε τις πολιτισμένες συζητήσεις σε διαφωνίες επί του οδοστρώματος :D
αγαπάμε τις πολιτισμένες συζητήσεις σε διαφωνίες επί του οδοστρώματος :D
Ως ο εγκάθετος που το άρχισε όλο αυτό παραθέτω και φωτό της οδού επί της οποίας έλαβε χώρα το περιστατικόν :lol:
460655
Ως ο εγκάθετος που το άρχισε όλο αυτό παραθέτω και φωτό της οδού επί της οποίας έλαβε χώρα το περιστατικόν :lol:
460655
Quiz:
Οι δύο μηχανές/scooter είναι παρκαρισμένες νόμιμα ή όχι; :P
Quiz:
Εγώ απλώς ανάβω φυτίλια, οπότε λυσσάξτε τσαούσες που έλεγε κάποτε ένας διασκεδαστής :smokin:
PaNick67
13/03/2025, 12:57
Quiz:
Δεν υπαρχει νομιμο παρκαρισμα πανω σε πεζοδρομιο
Δεν υπαρχει νομιμο παρκαρισμα πανω σε πεζοδρομιο
Υπάρχει.
ΑΝ το πεζοδρόμιο δεν είναι πεζοδρόμιο, αλλά αυλόγυρος! :P
Με απλά λόγια:
Στις νέες οικοδομές που η τάση είναι να ΜΗΝ κολλάει η πρόσοψη του κτηρίου στην ρυμοτομική γραμμή, πολλές φορές έχεις "προέκταση" του πεζοδρομίου μέσα στον αυλόγυρο της οικοδομής.
Σε αυτή την περίπτωση, οτιδήποτε βρίσκεται στον αυλόγυρο (μέσα δηλαδή από την ρυμοτομική γραμμή) είναι 100% νόμιμο.
Στο μάτι μπορεί να φαίνεται σαν ένα φαρδύ πεζοδρόμιο, αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι.
Γενικά υπάρχει η τάση εδώ και χρόνια οι οικοδομές πλέον να τραβιούνται "πίσω" στο οικόπεδο και να αφήνουν μεγάλο πεζοδρόμιο / αυλόγυρο μπροστά, χωρίς τις περισσότερες φορές να βάζουν ούτε κάγκελα.
Εσύ περνώντας από μια τέτοια περιοχή με σχετικά νεόκτιστες οικοδομές μπορεί να θεωρείς οτι στο πολεοδομικό της σχέδιο η περιοχή έχει φαρδιά πεζοδρόμια, όταν στην πράξη αυτό μάλλον δεν ισχύει και απλά οι οικοδομές έχουν τραβηχτεί πίσω.. Εκεί μπορεί εύκολα να μπερδευτείς που είναι "πεζοδρόμιο" και που "ιδιωτική ιδιοκτησία"
Στη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν έχουμε τέτοια περίπτωση, οπότε η στάθμευση όπως έχει γίνει είναι παράνομη.
Αλλά υπάρχουν και.. "εξαιρέσεις"
Υ.Γ.:
Με είχε γράψει η τροχαία για "παράνομη στάθμευση επί πεζοδρομίου" με το αυτοκίνητο σε τέτοια ακριβώς περίπτωση. (το αυτοκίνητο εντός αυλόγυρου που έμοιαζε με μεγάλο πεζοδρόμιο)
Με 2 φωτογραφίες, την διεύθυνση που αναγραφόταν επί της κλήσης και μία επίσκεψη στο αρμόδιο τμήμα, και μπορώ να καυχιέμαι οτι είμαι από τους ελάχιστους που μου σβήσανε νόμιμα κλήση!
PaNick67
13/03/2025, 13:27
Αρα δεν υπαρχει :lol:
ΑΛλο πρασια, αλλο αυλογυρος και αλλο πεζοδρομιο. Οτι ο τυπος που σε εγραψε δεν ηξερε τι ειναι τι ( πολλες φορες το βλεπεις απο την οικοδομικη γραμμη που ειναι πιο μεσα σε οσα ακινητα εχουν πρασια/αυλογυρο ) ειναι αλλο θεμα
Πίστεψε με.. για τους περισσότερους.. το πεζοδρόμιο τελειώνει εκεί που ξεκινάνε ή τα κάγκελα της αυλής, ή το ίδιο το κτήριο! :P
Όσον αφορά τις οικοδομικές και ρυμοτομικές γραμμές, δεν είναι μόνο το θέμα πρασιάς.
Για να μην ξεφύγουμε, πολύ περιληπτικά, επειδή οι εξώστες (μπαλκόνια) δεν μετράνε το ίδιο στους συντελεστές δόμησης με το κυρίως κτήριο, οι νέες οικοδομές προσπαθούν να έχουν μεγάλα μπαλκόνια. Επειδή όμως δεν μπορούν να ξεφύγουν όσο θέλουν στο πόσο "έξω" θα βγουν, πολλές φορές συμφέρει μια οικοδομή να τραβηχτεί 2/3 μέτρα πίσω, ακόμα κι αν η οικοδομική γραμμή συμπίπτει με την ρυμοτομική.
Τέσπα δεν θα το συνεχίσω, δεν είναι το κατάλληλο μέρος για αυτή τη συζήτηση.
Αλλά ξαναγυρνάω στο οτι πολλοί συνάνθρωποι μας αν δεν δουν κάγκελα ή τοίχο, ΔΕΝ μπορούν να καταλάβουν που τελειώνει το.. πεζοδρόμιο! :)
PortisHead
13/03/2025, 14:59
Στης κοπελας μου τη γειτονια, ηταν ενας γειτονας (οπως 1000δες αλλοι φανταζομαι) που ειχε γκαραζοπορτα συρρομενη, τσιμεντακι στο πεζοδρομιο
κι εβαζε το αμαξι στην αυλη-πυλωτη.
30+ χρονια ολοι θεωρουσαν οτι ειναι το παρκιν του και κανεις δεν παρκαρε εκει.
Ελα ντε που ηρθε ενας Αλβανος, αγορασε τον αερα απο πανω, εχτισε σπιτι και πηγε πολεοδομια και ειδε οτι δεν ειναι νομιμο δηλωμενο παρκιν.
Απλα μια αυλη που δεν την εχτισε τελειως και αφησε μια εισοδο που μοιαζει με παρκιν.
Οποτε βαζει φαρδια πλατια το δικο του αυτοκινητο ακριβως παραλληλα με την εισοδο :lol:
Εκανε μανουρες ο "παλιος" και του λεει ο αλβανος, καλεσε την τροχαια να τους δειξεις την αδεια που εχεις για εισοδο παρκιν να μου κοψουν κληση.
Τουμπεκα.Και ολη η γειτονια κλάμα για την κοροϊδια τοσα χρονια.
Ειμα ισιγουρος οτι το ιδιο συμβαινει σε πααααααααρα πολλες περιπτωσεις παλιων μονο(διπλο)κατοικιων.
Απλα μια αυλη που δεν την εχτισε τελειως και αφησε μια εισοδο που μοιαζει με παρκιν.
Οποτε βαζει φαρδια πλατια το δικο του αυτοκινητο ακριβως παραλληλα με την εισοδο :lol:
Εκανε μανουρες ο "παλιος" και του λεει ο αλβανος, καλεσε την τροχαια να τους δειξεις την αδεια που εχεις για εισοδο παρκιν να μου κοψουν κληση.
Τουμπεκα
Η τροχαία δεν μπορεί να βεβαιώσει πολεοδομικές παραβάσεις, και η πολεοδομία δεν μπορεί να βεβαιώσει παραβιάσεις τροχαίας.
Με απλά λόγια:
Δεν έχει σημασία αν το γκαράζ είναι δηλωμένο νόμιμα ή όχι στην πολεοδομία.
Αν του κλείσεις την είσοδο και καλέσει την τροχαία (ή αν η τροχαία τύχει και περάσει μόνη της από εκεί) μια χαρά θα εισπράξεις την κλήση σου, καθώς είναι παράνομη η παρεμπόδιση της πρόσβασης του οχήματος στον χώρο. Πολύ περισσότερο αν το όχημα βρίσκεται μέσα στο "παράνομο" γκαράζ.
Η τροχαία δεν ελέγχει και δεν την νοιάζει αν το γκαράζ/πάρκινγ είναι νόμιμο/έχει άδεια από την πολεοδομία ή όχι.
Οπότε η πονηριά και η ψιλοπαρανομία και των δύο διαμορφώνει μια κατάσταση "μούρλια" :bawl::a014::bawl:
Σημείωση:
Σε μικρές επαρχιακές πόλεις που η τροχαία θυμάται μια στο τόσο να κάνει και από καμία περιπολία, την έχουν πατήσει (και την πατάνε) αρκετοί ιδιοκτήτες που είχαν παρκάρει (ή παρκάρουν) έξω από το δικό τους γκαράζ κλείνοντας την δική τους είσοδο.
Εισέπραξαν (εισπράττουν) την κλήση τους κανονικά! Γιατί η τροχαία βεβαιώνει οτι παρεμποδίζεις την πρόσβαση στο γκαράζ. Δεν την ενδιαφέρει ούτε πιανού γκαράζ είναι, ούτε αν πολεοδομικά είναι "εντάξει" ή όχι..
Το καλό μ' αυτό είναι οτι εδώ και κάποια χρόνια που οι αυτόκλητες περιπολίες αυξήθηκαν, μειώθηκαν και τα κλειστά γκαράζ "αποθήκες" (που κι αυτό δεν είναι νόμιμο πολεοδομικά) που πολλοί έξυπνοι μετέτρεπαν το γκαράζ σε αποθήκη και πάρκαραν είτε τριγύρω σε άλλες νόμιμες θέσεις στάθμευσης (μειώνοντας έτσι τις διαθέσιμες θέσεις) είτε απ' έξω (κλείνοντας το δικό τους γκαράζ) αλλά φυσικά έχοντας πλέον μόνιμα εξασφαλισμένη μία θέση στάθμευσης σε βάρος των άλλων..
PortisHead
14/03/2025, 14:03
Η τροχαία δεν μπορεί να βεβαιώσει πολεοδομικές παραβάσεις, και η πολεοδομία δεν μπορεί να βεβαιώσει παραβιάσεις τροχαίας.
Με απλά λόγια:
Δεν έχει σημασία αν το γκαράζ είναι δηλωμένο νόμιμα ή όχι στην πολεοδομία.
Αν του κλείσεις την είσοδο και καλέσει την τροχαία (ή αν η τροχαία τύχει και περάσει μόνη της από εκεί) μια χαρά θα εισπράξεις την κλήση σου, καθώς είναι παράνομη η παρεμπόδιση της πρόσβασης του οχήματος στον χώρο. Πολύ περισσότερο αν το όχημα βρίσκεται μέσα στο "παράνομο" γκαράζ.
Η τροχαία δεν ελέγχει και δεν την νοιάζει αν το γκαράζ/πάρκινγ είναι νόμιμο/έχει άδεια από την πολεοδομία ή όχι.
Οπότε η πονηριά και η ψιλοπαρανομία και των δύο διαμορφώνει μια κατάσταση "μούρλια" :bawl::a014::bawl:
Σημείωση:
Σε μικρές επαρχιακές πόλεις που η τροχαία θυμάται μια στο τόσο να κάνει και από καμία περιπολία, την έχουν πατήσει (και την πατάνε) αρκετοί ιδιοκτήτες που είχαν παρκάρει (ή παρκάρουν) έξω από το δικό τους γκαράζ κλείνοντας την δική τους είσοδο.
Εισέπραξαν (εισπράττουν) την κλήση τους κανονικά! Γιατί η τροχαία βεβαιώνει οτι παρεμποδίζεις την πρόσβαση στο γκαράζ. Δεν την ενδιαφέρει ούτε πιανού γκαράζ είναι, ούτε αν πολεοδομικά είναι "εντάξει" ή όχι..
Το καλό μ' αυτό είναι οτι εδώ και κάποια χρόνια που οι αυτόκλητες περιπολίες αυξήθηκαν, μειώθηκαν και τα κλειστά γκαράζ "αποθήκες" (που κι αυτό δεν είναι νόμιμο πολεοδομικά) που πολλοί έξυπνοι μετέτρεπαν το γκαράζ σε αποθήκη και πάρκαραν είτε τριγύρω σε άλλες νόμιμες θέσεις στάθμευσης (μειώνοντας έτσι τις διαθέσιμες θέσεις) είτε απ' έξω (κλείνοντας το δικό τους γκαράζ) αλλά φυσικά έχοντας πλέον μόνιμα εξασφαλισμένη μία θέση στάθμευσης σε βάρος των άλλων..
Δεν σε αμφισβητω, αλλα εμενα που με εκλεινε καποιος συστηματικα και δεν επαιρνε απο λογια, αναγκαστηκα καποια στιγμη να καλεσω την τροχαια.
Το 1ο πραγμα που μου ζητησαν ηταν η αδεια της οικοδομης για το παρκινγκ της πυλωτης και μου συνεστησε να ειναι αναρτημενος ο αριθμος στην οικοδομη απ'εξω (καποιοι το κανουν, θα το εχετε δει "Αρ/Αδ. ταδε")
Στη συνεχεια του αφαιρεσε πινακιδες και κληση....ενα 400ρι συνολο θυμαμαι.
Τα νεα διαδιδονται γρηγορα και δεν ξαναπαρκαρε ουτε μηχανακι εκει.
peterTHErider
14/03/2025, 15:27
Επίσης αν έχεις νόμιμο δηλωμένο πάρκινγκ και έχεις κατασκευάσει το πεζοδρόμιο όπως ορίζει ο νόμος(σε νέα οικοδομή που δεν έχει ήδη πεζοδρόμιο) αφού έχεις πάρει τεχνικές οδηγίες από το δήμο έχεις δικαίωμα να κάνεις την νόμιμη διαγραμμιση με κίτρινο χρώμα στο δρόμο ώστε να είναι εμφανές ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα και να γράφουν οι τροχαίοι οποίον παρκάρει.
Αν δεν τα εχεις όλα αυτά και δεν είναι έχεις την διαγραμμιση κανονικά δεν γράφουν.
Έτσι τουλάχιστον μου είπαν από το αρμόδιο τμήμα του δήμου που έκανα πρόσφατα τη διαδικασία.
Σας κλείνω την είσοδο γιατί είναι κοινόχρηστος χώρος στα χαρτιά και όχι δηλωμένο πάρκινγκ ,πουλάω και μαγκιά δείξε την άδεια αλλά το μυαλό κότας που έχουν κάποιοι δεν φτάνει να καταλάβουν πως ναι δεν έχω την άδεια αλλά μπαίνουν 10 Ιχ και 4-5 2κυκλα εκεί μέσα που σε άλλη περίπτωση θα ήταν εκεί έξω και θα έπιαναν 15 θέσεις πάρκινγκ που τώρα είναι ελεύθερες για τους άλλους με κόστος 1 θέση.
Παιδιά μπερδεύουμε πολλές έννοιες και είναι κρίμα..
Άλλο πράγμα το να δηλώσεις ένα γκαράζ στο Δήμο (έχει να κάνει με την πρόσβαση στον χώρο) και άλλο πράγμα η "χρήση" που ορίζεται στα συμβόλαια ενός ακινήτου.
Το αν ένας χώρος είναι δηλωμένος στο συμβόλαιο σαν κοινόχρηστος ή σαν γκαράζ έχει να κάνει με την "εσωτερική" διαίρεση του οικοπέδου, τα ποσοστά ιδιοκτησίας του καθενός κτλ. ΟΧΙ με το αν ο χώρος μπορεί νόμιμα να βγάλει άδεια για είσοδο/έξοδο γκαράζ.
Άδεια εισόδου/έξοδου γκαράζ μπορείς να βγάλεις και σε απλή αυλή. Δεν χρειάζεται να έχεις σύσταση οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας ή κανονισμό πολυκατοικίας.
Επίσης σε πολλές πολυκατοικίες πλέον υπάρχουν τόσο αριθμημένες θέσεις στάθμευσης (ανοιχτές ή κλειστές), όσο και ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος στάθμευσης.
Ο μηχανικός όταν την χτίζει, βγάζει άδεια πρόσβασης σε γκαράζ για όλους αυτούς τους χώρους (και τον κοινόχρηστο)
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τα πάρκινγκ, τα πεζοδρόμια, τις μπάρες και τις διαγραμμίσεις κάθε Δήμος ακολουθεί την δική του λογική (γιατί ο νόμος του δίνει το δικαίωμα αυτό)
Δεν υπάρχει ενιαίος κανόνας.
Στη γειτονιά μου πριν από δύο χρόνια ο Δήμος έφτιαξε από την αρχή όλα τα πεζοδρόμια και την άσφαλτο σε μήκος 5 οικοδομικών τετραγώνων. Όπου "είδε" γκαράζ, έκανε και το αντίστοιχο χαμήλωμα στο πεζοδρόμιο και στο κράσπεδο.
Χωρίς καν να εξετάσει αν αυτά τα γκαράζ έχουν άδεια. Το ξέρω, γιατί ξέρω οτι δεν έχουν.. :P
harris_x
18/03/2025, 09:49
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ!!!
460802
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ!!!
460802
Ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου.
ratamahatta
22/03/2025, 10:56
[QUOTE=motojojo;3245267]Το μοτόρι επέστρεψε σπίτι στις ρόδες του. Αλλάχτηκε μαρσπιες και συμπλέκτης (που πρακτικα το είχαν ακινητοποιήσει).
Χτες λύθηκε το τιμόνι (η μπάρα) και παράγγειλα καινουργιο, ίδιο με κωδικό suzuki.Η διαφορά από διάφορα αφτερμαρκετ που κοιταζα ήταν μικρή και από το να ρισκάρω πιθανές ασυμβατότητες τελικά προτίμησα τη λύση του εργοστασιακού.
Τα κακά νέα έρχονται τελικά από τα όργανα, έσπασε εντελώς η εσωτερική βάση (πιθανοτατα είχε ήδη πάρει μεντα απο πιο πριν). Παραγγέλθηκε τελικά και αυτή καινουργια. Η λειτουργικότητα των οργάνων δεν εχει επηρεαστεί, μόνο η βαση στηριξης και μιας και δεν είχε καμια εξωφρενική τιμή είπα να την πάρω. Έχω την υποψία όμως ότι και η παλιά μπορεί να κοληθεί αλλά επείδη είχαν σπάσει καναδυο κομματια και είχε μπολικες ρωγμές προτίμησα την καινουργια.
Αυτα για την ώρα, ευτυχώς τα μόνα που την καθιστουν ακίνητη στο γκαράζ.
ratamahata:
Πως προέκυψαν όλα αυτά μαζί;
harris_x
22/03/2025, 13:01
Το μοτόρι επέστρεψε σπίτι στις ρόδες του. Αλλάχτηκε μαρσπιες και συμπλέκτης (που πρακτικα το είχαν ακινητοποιήσει).
Χτες λύθηκε το τιμόνι (η μπάρα) και παράγγειλα καινουργιο, ίδιο με κωδικό suzuki.Η διαφορά από διάφορα αφτερμαρκετ που κοιταζα ήταν μικρή και από το να ρισκάρω πιθανές ασυμβατότητες τελικά προτίμησα τη λύση του εργοστασιακού.
Τα κακά νέα έρχονται τελικά από τα όργανα, έσπασε εντελώς η εσωτερική βάση (πιθανοτατα είχε ήδη πάρει μεντα απο πιο πριν). Παραγγέλθηκε τελικά και αυτή καινουργια. Η λειτουργικότητα των οργάνων δεν εχει επηρεαστεί, μόνο η βαση στηριξης και μιας και δεν είχε καμια εξωφρενική τιμή είπα να την πάρω. Έχω την υποψία όμως ότι και η παλιά μπορεί να κοληθεί αλλά επείδη είχαν σπάσει καναδυο κομματια και είχε μπολικες ρωγμές προτίμησα την καινουργια.
Αυτα για την ώρα, ευτυχώς τα μόνα που την καθιστουν ακίνητη στο γκαράζ.
Δε βλέπω κάπου κακά νέα :D
Όλα καλα και αγύριστα
Πως προέκυψαν όλα αυτά μαζί;
Αγορά οικοπέδου με θέα κάπου στην Γκούρα-λίμνη Δόξας....:lol:
ratamahatta
22/03/2025, 15:05
Από ότι κατάλαβα μόνο ψιλολογια , πάλι καλά
motojojo
22/03/2025, 17:35
Θέα στις γουρουνοπουλες της Κλειτοριας εχει το οικοπεδο, οχι στις υγρασίες της Γκουρας!
Την πήγα για πλύσιμο με το δώρο που είχα κερδίσει από την πίτα του φόρουμ! 460888
(Γ@μημ. κινητό...αναποδα την εμφάνισε!)
Ούτε εγώ κατάφερα να την γυρίσω :cry::bawl:
Ουτε ο Bowleno καταφερε να την φερει στα ισια της!! Μονο ο Γιαννης!:lol:
DoctoR_k6
24/03/2025, 09:04
Ουτε ο Bowleno καταφερε να την φερει στα ισια της!! Μονο ο Γιαννης!:lol:
Ελα ρε συ...ευκολο ειναι.
Στο google photos σου, επιλεγεις crop και μετα rotate.
Δεν την γυρνουσε?
doctor_john
24/03/2025, 16:43
Κάποια ρύθμιση στην εφαρμογή είναι που "το στέλνει" landscape.
Καλό κατά τη γνώμη μου γιατί ρεαλιστικά δεν υπάρχει λόγος να τραβάτε όρθια κάδρα.
Από την άλλη, καλά να μαστε να τις γυρνάμε .
DoctoR_k6
24/03/2025, 17:31
Καλό κατά τη γνώμη μου γιατί ρεαλιστικά δεν υπάρχει λόγος να τραβάτε όρθια κάδρα.
Μπορεί να θέλει να το βάλει στην οθόνη κλειδώματος/επιφανεια στο κινητό του…:D
sanctusan
25/03/2025, 00:46
Τα Stories Γιάννη, τα Stories για τα social το επιβάλουν
Peterjackson
25/03/2025, 06:07
Ελληνικά audiobooks για όσους βαριούνται να διαβάσουν από κρατικό φορέα κιολας
https://evivlio.gov.gr/
Δεν χρειάζεται εγγραφή, η εφαρμογή είναι ανοιχτή για όλους!
RaGe_Raptor
25/03/2025, 12:23
Όταν για να βγάλεις τη μπαταρία για φόρτιση πρέπει να λύσεις το μισό μηχανάκι :facepalm:
460971
Kavasaki/Japan rulez :tooth:
από την φωτό, φαίνεται να ξεβίδωσες 2 βίδες για να βγάλεις σέλα/πλαστικά. :owned:
harris_x
25/03/2025, 12:32
από την φωτό, φαίνεται να ξεβίδωσες 2 βίδες για να βγάλεις σέλα/πλαστικά. :owned:
4 βίδες
Στα Triumph δεν ξεβίδωνα καμία.
Ούτε στα ΚΤΜ
Αλλα ξέχασα, τα γιαπωΡνέζικα δε μένουν απο μπαταρία και αν μείνουν, φταις εσύ οπότε πρέπει να ταλαιπωρηθείς :tooth:
Ο ιαπων αγοραστής δεν αλλάζει μπαταρία αλλά μηχανακι
o_gavros
25/03/2025, 15:36
τη γκαβασακι δε θα τηνε πιάνεις στον στόμα σου,τη γκαβασακι!
και στο Ζ το ίδιο, μια βίδα λύνεις της σέλας.
για το μουχαμπετι σκουζει ο αντμιν.
ας μας πούνε κάπου εδώ κι οι κάτοχοι μονστερ τις απόψεις τους περί προσβάσιμης μπαταρίας...:bawl:
harris_x
25/03/2025, 18:40
Ο ιαπων αγοραστής δεν αλλάζει μπαταρία αλλά μηχανακι
Σωστά, αν του μεινει από μπαταρία κάνει χαρακίρι από τη ντροπή :bawl:
harris_x
25/03/2025, 18:46
Το "πρόβλημα" ξεκινάει από το κινητό.
Όταν τραβάμε φωτογραφία, το πώς την τραβήξαμε κρατείται έτσι ώστε όταν την βλεπουμε να τη δείχνει σωστά.
Στον Η/Υ το orientation αναγνωρίζεται και τη δείχνει σωστά.
Στο φόρουμ όμως όχι.
Αν την ανοίξεις από το paint και απλά την σώσεις ξανά, χάνεται η πληροφορία και στο φόρουμ εμφανίζεται σωστά.
Δεν έχει να κάνει ούτε με social media ουτε με τίποτα άλλο.
navarxos
25/03/2025, 21:53
Μιας και τα οικονομικά για αλλαγή μοτό δεν επαρκούν για φέτος είπα να ρίξω ένα homemade βαψιματακι στον παππού kleαρχο από μπλε σε ανθρακι.Αντε τώρα να τα ξαναμονταρω όλα......:D
Μιας και τα οικονομικά για αλλαγή μοτό δεν επαρκούν για φέτος είπα να ρίξω ένα homemade βαψιματακι στον παππού kleαρχο από μπλε σε ανθρακι.Αντε τώρα να τα ξαναμονταρω όλα......:D
Ξαναβάψτο μπλε και Νάυαρχος είσαι, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις :D
navarxos
26/03/2025, 18:00
Ξαναβάψτο μπλε και Νάυαρχος είσαι, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις :D
Βρε το ξέρω αλλά δυστυχώς δεν με παίρνει.Δε χαλάει κιόλας ο διάολος να βρω αφορμή για την σύζυγό.:lol:
Νταξ τίμιος είναι ο παππούς θα κάνω το χαζό Τώρα που είναι και άλλο χρώμα και δεν κάνω περίεργους συνειρμούς όλα καλά.:D
harris_x
27/03/2025, 08:23
Και σε μηχανή σαν κι αυτή (χωρίς DRL κι άλλα μοντέρνα) ακόμα κι αυτό μετράει. Όχι μόνο για να βλέπεις εσύ το δρόμο, αλλά και για να σε βλέπουν.
Δεν είναι μονίμως αναμένα τα φώτα;
telegonos
27/03/2025, 08:30
H μεγάλη πλάκα είναι ότι αυτό που οι άνθρωποι λένε ''ψυχρό'' χρώμα (προς το μπλε) είναι στην πραγματικότητα το θερμό, και το αντίστροφο, αυτό που λένε οι άνθρωποι θερμό (προς το κόκκινο) είναι στην πραγματικότητα το ψυχρό.
Στην πραγματικότητα το φως που τείνει προς το κόκκινο έχει λιγότερη ενέργεια από το φως που τείνει στο μπλε.
Επειδή όμως ως άνθρωποι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το χρώμα της φωτιάς, το φως του ήλιου έτσι όπως έρχεται μέσα από την ατμόσφαιρα ως ''θερμά'' και το χρώμα του χιονιού ή του πάγου ως ψυχρό, έχουμε αποδεχθεί αυτήν την ψευδαίσθηση, ότι κόκκινο=θερμό και μπλε=ψυχρό.
Δεν είναι μονίμως αναμένα τα φώτα;
Οχι....η μηχανή αυτή ανήκει στην εποχή που είχαν έναν διακόπτη που τα άναβες και τα έσβηνες εσύ......
harris_x
27/03/2025, 08:49
Οχι....η μηχανή αυτή ανήκει στην εποχή που είχαν έναν διακόπτη που τα άναβες και τα έσβηνες εσύ......
το hornet που είχα εγώ, μοντέλο του 2003, είχε DRL.
461030