Σύνδεση

View Full Version : Ο καφενές Vol. 3

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14]

harris_x
27/03/2025, 08:50
Οχι....η μηχανή αυτή ανήκει στην εποχή που είχαν έναν διακόπτη που τα άναβες και τα έσβηνες εσύ......
τι ζήσατε κι εσεις....

γι'αυτό βγήκατε έτσι :tooth:

harris_x
27/03/2025, 08:53
H μεγάλη πλάκα είναι ότι αυτό που οι άνθρωποι λένε ''ψυχρό'' χρώμα (προς το μπλε) είναι στην πραγματικότητα το θερμό, και το αντίστροφο, αυτό που λένε οι άνθρωποι θερμό (προς το κόκκινο) είναι στην πραγματικότητα το ψυχρό.

Στην πραγματικότητα το φως που τείνει προς το κόκκινο έχει λιγότερη ενέργεια από το φως που τείνει στο μπλε.

Επειδή όμως ως άνθρωποι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το χρώμα της φωτιάς, το φως του ήλιου έτσι όπως έρχεται μέσα από την ατμόσφαιρα ως ''θερμά'' και το χρώμα του χιονιού ή του πάγου ως ψυχρό, έχουμε αποδεχθεί αυτήν την ψευδαίσθηση, ότι κόκκινο=θερμό και μπλε=ψυχρό.

όπως όταν "ανοίγουν" τον διακόπτη κλείνουν το κύκλωμα, αναφέρονται στο αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η μοτοσυκλέτα και γι'αυτό λένε "ανοίγω".
Έτσι και το θερμό/ψυχρό αναφέρεται σε αυτό που βλέπεις, όχι στο τι συμβαίνει για το δεις.

Bowleno
27/03/2025, 09:13
τι ζήσατε κι εσεις....

γι'αυτό βγήκατε έτσι :tooth:

:moutza::moutza::bawl:

Phantom
27/03/2025, 09:25
Δεν είναι μονίμως αναμένα τα φώτα;

Όχι. Σε αυτά τα μοντέλα δεν είχε καθιερωθεί ακόμα.

Αλλά ο διακόπτης είναι μόνιμα στη θέση on :lol::lol::lol:

το hornet που είχα εγώ, μοντέλο του 2003, είχε DRL.

461030
Το δικό μου είναι του 2002.. (PC36)
Εσύ είχες το επόμενο..

harris_x
27/03/2025, 09:28
Όχι. Σε αυτά τα μοντέλα δεν είχε καθιερωθεί ακόμα.

Αλλά ο διακόπτης είναι μόνιμα στη θέση on :lol::lol::lol:

Το δικό μου είναι του 2002.. (PC36)
Εσύ είχες το επόμενο..

Πέτα το :bawl:

CorpseAlive
27/03/2025, 09:30

Είναι και σε τέλειο ΚΑΥΤΟ μπλε χρώμα!

Phantom
27/03/2025, 09:32
H μεγάλη πλάκα είναι ότι αυτό που οι άνθρωποι λένε ''ψυχρό'' χρώμα (προς το μπλε) είναι στην πραγματικότητα το θερμό, και το αντίστροφο, αυτό που λένε οι άνθρωποι θερμό (προς το κόκκινο) είναι στην πραγματικότητα το ψυχρό.

Στην πραγματικότητα το φως που τείνει προς το κόκκινο έχει λιγότερη ενέργεια από το φως που τείνει στο μπλε.

Επειδή όμως ως άνθρωποι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το χρώμα της φωτιάς, το φως του ήλιου έτσι όπως έρχεται μέσα από την ατμόσφαιρα ως ''θερμά'' και το χρώμα του χιονιού ή του πάγου ως ψυχρό, έχουμε αποδεχθεί αυτήν την ψευδαίσθηση, ότι κόκκινο=θερμό και μπλε=ψυχρό.

Αν το δούμε τόσο επιστημονικά, τότε το κόκκινο "φως" έχει μικρότερο μήκος κύματος σε σχέση με το μπλε. Το μήκος κύματος δεν είναι από μόνο του ενέργεια! :)

(Δεν συνεχίζω, θα ξεφύγουμε τελείως! :bawl::bawl::bawl::bawl::bawl: :beer:

Phantom
27/03/2025, 09:36

Ευχαριστώ, αλλά ΟΧΙ! :D:D:D

pektis
27/03/2025, 09:42

Η διαφορα απο το δικο σου ειναι οτι η ''γρια'' θα δουλευει και για άλλα 20 χρονια χωρις ''ιδιοτροπιες'':lol:
Αφου το ειχες και ξερεις...μην τα λεω εγω!:lol:
(Μου αρεσουν και τα ευρωπαικα ε; ...μην παρεξηγηθω! )

ΓιώργοςΤΤ
27/03/2025, 10:05
Αν το δούμε τόσο επιστημονικά, τότε το κόκκινο "φως" έχει μικρότερο μήκος κύματος σε σχέση με το μπλε. Το μήκος κύματος δεν είναι από μόνο του ενέργεια! :)

(Δεν συνεχίζω, θα ξεφύγουμε τελείως! :bawl::bawl::bawl::bawl::bawl: :beer:

Λάθος. Το κόκκινο φως (620-750 nm) έχει μεγαλύτερο μήκος κύματος από το μπλέ (450-495 nm).

Η ενέργεια ενός φωτονίου υπολογίζεται από τύπο E=hc/λ, όπου c η ταχύτητα του φωτός 3Χ10^8 m/sec, h η σταθερά του Planck 6.626×10^-34 JXsec και λ το μήκος κύματος σε nm.
Άρα το μπλε φως έχει περισσότερη ενέργεια από το κόκκινο.

Phantom
27/03/2025, 10:24
Ναι, μικρότερη συχνότητα = μεγαλύτερο μήκος κύματος.

Αλλά αυτό που ήθελα να τονίσω είναι οτι το μήκος κύματος από μόνο του δεν αναπαριστά ενέργεια.. :p

Phantom
27/03/2025, 10:26
Η διαφορα απο το δικο σου ειναι οτι η ''γρια'' θα δουλευει και για άλλα 20 χρονια χωρις ''ιδιοτροπιες'':lol:

Και το Hornet Ευρωπαϊκό είναι.. Designed in Japan, Made in Italy (με Japan specs :p)

pektis
27/03/2025, 10:28
Και το Hornet Ευρωπαϊκό είναι.. Designed in Japan, Made in Italy (με Japan specs :p)

Ναι...αλλά με japan μοτερ!

harris_x
27/03/2025, 10:58

Και το δικό μου φαντάζομαι θα λειτουργεί αν και οταν το έδωσα τα πηνία του ήταν ετοιμοθάνατα... :lol:

Phantom
27/03/2025, 11:33
Ναι...αλλά με japan μοτερ!

Αυτό δεν το ήξερα. Είχα την εντύπωση οτι ολόκληρη η μοτοσικλέτα κατασκευαζόταν στην Ιταλία, με τις προδιαγραφές της Honda φυσικά..

harris_x
27/03/2025, 11:37
Αυτό δεν το ήξερα. Είχα την εντύπωση οτι ολόκληρη η μοτοσικλέτα κατασκευαζόταν στην Ιταλία, με τις προδιαγραφές της Honda φυσικά..

Πρέπει να λέμε ότι κάτι έχει φτιαχτεί στην Ιαπωνία για να στέκει το "χονδαδεσπαειδεχαλαει" :tooth:

Ο ανορθωτής μου πάντως ήταν Ducati και δεν έπαθε κάτι.
Τα ΓιαπωΡνεζικα πηνία εκλασαν.
Η μήπως δεν ήταν ΓιαπωΡνεζικα; :eek:

PaNick67
27/03/2025, 11:43
Πρέπει να λέμε ότι κάτι έχει φτιαχτεί στην Ιαπωνία για να στέκει το "χονδαδεσπαειδεχαλαει" :tooth:

Ο ανορθωτής μου πάντως ήταν Ducati και δεν έπαθε κάτι.
Τα ΓιαπωΡνεζικα πηνία εκλασαν.
Η μήπως δεν ήταν ΓιαπωΡνεζικα; :eek:

Ο ανορθωτης σου χαλασε τα πηνια! Ειναι γνωστοι τραμπουκοι οι ανορθωτες Ducati :smokin: :p

harris_x
27/03/2025, 12:14
Ο ανορθωτης σου χαλασε τα πηνια! Ειναι γνωστοι τραμπουκοι οι ανορθωτες Ducati :smokin: :p

:lol:

pektis
27/03/2025, 15:54
Και το δικό μου φαντάζομαι θα λειτουργεί αν και οταν το έδωσα τα πηνία του ήταν ετοιμοθάνατα... :lol:

Κλασικα honda...:lol:

harris_x
27/03/2025, 16:21
Κλασικα honda...:lol:

:eek:

Χαλάνε και τα χονδαδεσπανεδεχαλάνε;;;;

pektis
27/03/2025, 19:19
:eek:

Χαλάνε και τα χονδαδεσπανεδεχαλάνε;;;;

Έλα μωρέ και εσύ...κανένα πηνίο...μη φανταστείς...καμία σχέση με ΚΤΜ!!:p

harris_x
27/03/2025, 19:31
Έλα μωρέ και εσύ...κανένα πηνίο...μη φανταστείς...καμία σχέση με ΚΤΜ!!:p

Ουστ ρε...

Tallyban
31/03/2025, 19:12
https://youtu.be/Kg8sq5nBabo?si=biXOUC98jWfDN3lo
Πρώτα βίντεο για το Χpulse 210.
Πολύ ενδιαφέρον εντουρακι.

doctor_john
01/04/2025, 07:58
Δεν το είχα ξανακουσει, πολύ ωραίο που θεωρώ πως τιμά τους συναδέλφους μου πριν σχεδόν εκατό χρόνια.

Αναλογική επεξεργασία φωτό και εικονογράφηση..
https://www.lifo.gr/culture/arxaiologia/akrida-gigantas-ston-ethniko-kipo

Καλημέρα και καλό μήνα!

karellen
01/04/2025, 08:23
:lol:

telegonos
05/04/2025, 08:48
Το Dorso Duro (σκληρή πλάτη στα ιταλικά) δεν ήταν καν motard, ένα άβολο ψηλό γυμνό ήταν που πήγε άπατο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αν δεν τα είχε πάρει η Ε.Α. θα ήταν πιο πιθανό να συναντήσεις τυραννόσαυρο στον δρόμο παρά Dorsoduro.

Ήταν χειρότερο και πιο ακριβό από τα άλλα motard της εποχής. ,Για όσους δεν έχουν καλή μνήμη, η Aprilia έδινε 93 ίππους ισχύ ενώ στις μετρήσεις απέδιδαν από 75 έως 80 σε πολύ χαρούμενα δυναμόμετρα.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να βγάλει κάτι παρόμοιο η Aprilia, τα Tuono και τα RSV 660 έχουν βγεί καλές μηχανές, πουλάνε και αρέσουν στον κόσμο. Η εποχή της άβολης μοτοσυκλέτας που δεν κάνει τίποτα σωστά έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Ακόμα και να βγάλει κάτι σαν αυτό που φαντάζεστε, το να του δώσει το όνομα Dorsoduro θα είναι αποτυχια από πλευράς marketing.

Βλέπω ένα παρατημένο εδώ και 256 χρόνια στα Σεπόλια. Στην ίδια θέση κλειδωμένο. Εξαιρώντας τα της Δίας, που επίσης έχω καιρό να δω, ιδιωτικά έχω δει δύο (2).

Τεράστια πετυχεσά (για τις γάτες που κοιμούνται πάνω στην σέλα)

Dimmanoukas
05/04/2025, 10:23
Από τεχνικά δεν ξέρω έμπειρος αναβάτης δεν είμαι αλλά, εγώ βλέπω ένα συχνά στον πεζόδρομο στη νέα Ιωνία και είναι πανέμορφο.

Είναι μηχανάκι όπου εύκολα γυρίζει κεφάλια και το προσέχεις.

Ξαναλέω από τεχνικά και εμπειρία δεν έχω, αλλά οχι και να λέμε ότι είναι καναπές για γάτες.

ΓιώργοςΤΤ
05/04/2025, 10:32
Απροβλημάτιστο μέχρι να σε πετύχει βροχή στον δρόμο, να το πλύνεις ή να πέσεις σε λακούβα.

Πολλαπλούς χάρτες είχαν τα ΚΤΜ από το 2005, Suzuki από το 2006. Σιγά την ανακάλυψη.

Αν πάρω μια κατσίκα, της κολλήσω μια ιταλική σημαία και την βαφτίσω μηχανή, δέκα fan clubs θα ξεπηδήσουν (και καλά κάνουν οι Ιταλοί).

πυξιδας990
05/04/2025, 10:45
Απροβλημάτιστο μέχρι να σε πετύχει βροχή στον δρόμο, να το πλύνεις ή να πέσεις σε λακούβα.

Πολλαπλούς χάρτες είχαν τα ΚΤΜ από το 2005, Suzuki από το 2006. Σιγά την ανακάλυψη.

Αν πάρω μια κατσίκα, της κολλήσω μια ιταλική σημαία και την βαφτίσω μηχανή, δέκα fan clubs θα ξεπηδήσουν (και καλά κάνουν οι Ιταλοί).
Οτι ναι απάντηση,και βροχή έχει φάει και λακούβες και τα πάντα όλα..
Όσο για τους χάρτες τα κτμ είχαν κάτω απ' τη σέλα ένα ρυθμιστή,πολύ πιο μετά έβαλαν στο τιμόνι,πιο Σουζούκι κάτω απ' 10000ε είχε αν είχε..
Κοίτα αν δεν σου άρεσε το μοντέλο μεγεια σου και χαρά σου,σε κάποιους άρεσε,και παρά πολύ ήταν αυτοι και μια χαρά πουλάει ανάμεσα στα μεταχειρω ..
Για το χαρακτηρισμό κατσίκα,ουδέν σχόλιο, εντελώς άκυρος

karellen
05/04/2025, 12:26
Ο Πυξίδας το είχε για πολλά χρόνια.

doctor_john
05/04/2025, 13:04
..και καλά κάνουν οι Ιταλοί..

Δεν είναι χαρακτηριστικό των Ιταλών τα club, όλοι οι υπόλοιποι τα δημιουργούμε.
Έτσι είναι όταν επενδύεις στην μοναδικότητα, την αρτιότητα κ.λπ. συχνά ενάντια στο κόστος παραγωγής και την μέγιστη απόδοση του σαν προϊόν.

Όταν δίνουμε ένα παράδειγμα καλό είναι να ξεπερνάμε τις κλισέ γενικότητες που χρησιμοποιούν άσχετοι συνήθως.
Ονόμασε μια "κατσίκα" που απέκτησε fun club ενώ δεν άξιζε κατά την γνώμη σου και δώσε την εναλλακτική σου να το συζητήσουμε.

telegonos
05/04/2025, 18:47
Ονόμασε μια "κατσίκα" που απέκτησε fun club ενώ δεν άξιζε κατά την γνώμη σου και δώσε την εναλλακτική σου να το συζητήσουμε.

Χαχαχα μια θες μόνο; Επίσης πρέπει να είναι αυστηρά κατσίκα ή σου κάνουν γελάδες, ρινόκεροι, λύκοι, γκνου, δεινόσαυροι, δελταθηρίδεια και αμμωνίτες;

ΓιώργοςΤΤ
05/04/2025, 19:00
Κανονικά αποφεύγω να εμπλακώ σε τέτοιου είδους κουβέντες, γιατί ποτέ δεν καταλήγουν πουθενά.

Punto club, διαφορά Moto Morini, Benelli, "ιταλικό σκουπιδελι" you name it. Όλα έχουν από ένα club. Σκουπίδια και σπατάλη πόρων είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που μπορώ να τους δώσω.

Για να εξηγήσω το σκεπτικό μου: το αν έχει κάποιο όχημα fan club ή όχι, δεν αποτελεί κριτήριο επιτυχίας.

Ότι και να πει κάποιος για το Dorsoduro, ο αμείλικτος κριτής χρόνος έχει μιλήσει, το μοντέλο κρίθηκε και απέτυχε και όποιος θέλει αποδείξεις ας κάτσει να πιει ένα καφέ στο Σύνταγμα με θέα στα φανάρια.

toyar
06/04/2025, 07:05
Οι Ιταλοί φτιάχνουν τα πιο στυλατα εγκαταλελειμμένα
Εγώ γουστάρα πολύ τα gagiva canyon
Και σε αυτοκίνητα κάτι πεταμένα alfa romeo και maserati

spyrval
06/04/2025, 08:12

:lol::lol::lol:

Τί ατάκα πέταξες ρε φίλε

stefanos
06/04/2025, 09:22
Τα μηχανάκια ,ή οι μοτοσυκλέτες αν θέτε, δεν είναι ούτε αξιόπιστα ούτε αναξιόπιστα.
Είναι μηχανήματα που αν έχουν κατάλληλους ιδιοκτήτες λειτουργούν για πάντα.
Δεν υπάρχει κάτι που να χαλάει και να μην επισκευάζεται.
Μόνο κάτι που τελικά δεν χρειαζόμαστε ή δεν θέλουμε πραγματικά.

Bowleno
06/04/2025, 09:38

:lol::lol::lol:

Τί ατάκα πέταξες ρε φίλε

Όντως, έκλαψα λέμε :bawl::bawl:

doctor_john
06/04/2025, 10:12
Χαχαχα μια θες μόνο; Επίσης πρέπει να είναι αυστηρά κατσίκα ή σου κάνουν γελάδες, ρινόκεροι, λύκοι, γκνου, δεινόσαυροι, δελταθηρίδεια και αμμωνίτες;

Κατσίκα είπε ο Γιώργος !
Μη το χοντραίνεις και πας ύπουλα να σπιλώσεις παχύδερμα, θα σου φέρω τη WWF! :lol:

Φίλε Γιώργο καταλαβαίνω πως το λες, προσωπικά το σκέφτομαι αν είναι ένα fc κριτήριο επιτυχίας.
Οπωσδήποτε θα πρέπει να δούμε τι ονομάζουμε επιτυχία. Αν θεωρήσουμε επιτυχία το εμπορικότερο θα πρέπει να δεχθούμε το μέσο όρο που διαμορφώνουν οι περισσότεροι..
Όλο και μικρότερο κόστος, όλο και λιγότερες "ελευθερίες" στο βωμό της "ασφάλειας" κ.ο.κ.
Χαρακτηριστικά που βλέπουμε καθαρά στην κοινωνία μας.

Από την άλλη το να παθιάζει με τον πρωτότυπο σχεδιασμό της , το να δημιουργεί ανάγκες και άλλα χαρακτηριστικά που καταφέρνουν να φέρνουν ανθρώπους κοντά σε fc ή άλλες ομάδες, οφείλω να παραδεχτώ πως επηρεάζει- συγκινεί περισσότερο τους μοτοσικλετιστές.

Νομίζω θα κάναμε αντίστοιχη κουβέντα με θέμα τις διακοπές. Άλλος θέλει να μην ασχολείται, άλλος να μαγειρεύει μόνο και άλλος να διαμορφώνει το περιβάλλον με κόπο.
Κανείς τους δεν θα το άλλαζε, όλοι ευχαριστημένοι. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια που απολαμβάνει. Πως να κρίνω κάτι τέτοιο ως αξία με βάση μόνο όσα απολαμβάνω εγώ..

katsar
06/04/2025, 11:00
Ο όρος "club" στον μοτοσυκλετισμό δεν είναι καινούργια ή μοντέρνα ιδέα,mc's υπάρχουν στον πλανήτη από το 1940.

toyar
06/04/2025, 16:05
Τα μηχανάκια ,ή οι μοτοσυκλέτες αν θέτε, δεν είναι ούτε αξιόπιστα ούτε αναξιόπιστα.
Είναι μηχανήματα που αν έχουν κατάλληλους ιδιοκτήτες λειτουργούν για πάντα.
Δεν υπάρχει κάτι που να χαλάει και να μην επισκευάζεται.
Μόνο κάτι που τελικά δεν χρειαζόμαστε ή δεν θέλουμε πραγματικά.

φυσικα υπαρχουν αξιοπιστα και αναξιοπιστα
μια γενια kawasaki τυπου eliminator και zzr ειχαν μονιμο προβλημα στα καρμπυρατερ που δε λυνοταν απο κανεναν μαστορα η ιδιοκτητη
ετσι γεμισαν οι δρομοι πεταμενα τετοια
απλα στα γιαπωνεζικα αυτο ειναι εξαιρεση ενω στα ευρωπαικα κανονας

SeniorCanardo
07/04/2025, 12:18
Το Dorso Duro (σκληρή πλάτη στα ιταλικά) δεν ήταν καν motard, ένα άβολο ψηλό γυμνό ήταν που πήγε άπατο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αν δεν τα είχε πάρει η Ε.Α. θα ήταν πιο πιθανό να συναντήσεις τυραννόσαυρο στον δρόμο παρά Dorsoduro.

Ήταν χειρότερο και πιο ακριβό από τα άλλα motard της εποχής. ,Για όσους δεν έχουν καλή μνήμη, η Aprilia έδινε 93 ίππους ισχύ ενώ στις μετρήσεις απέδιδαν από 75 έως 80 σε πολύ χαρούμενα δυναμόμετρα.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να βγάλει κάτι παρόμοιο η Aprilia, τα Tuono και τα RSV 660 έχουν βγεί καλές μηχανές, πουλάνε και αρέσουν στον κόσμο. Η εποχή της άβολης μοτοσυκλέτας που δεν κάνει τίποτα σωστά έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Άλματα λογικής επί κοντό.

Οι πωλήσεις μιας μοτοσυκλέτας (ειδικά στην Ελλάδα) δεν έχουν ευθεία αναλογία με την ποιότητα της, τις επιδώσεις ή τα μηχανολογικά της χαρακτηριστικά.
Συνήθως πωλήσεις κάνουν οι "χρυσές μετριότητες", γιατί... απευθύνονται στον μέσο όρο. Σε μετριότητες δηλαδή.:D
Δηλαδή μια μέτρια μηχανή με καλές πωλήσεις γίνεται αυτόματα εξαιρετική;
Τότε τα κινέζικα που βλέπουμε κατά κύριο λόγο να κυκλοφορούν στους δρόμους και τα 500άρια της χονδα είναι ότι καλύτερο.

Dorsoduro βλέπω πάντως αρκετά στις αγγελίες, εκτός αν έχεις κάποιον πίνακα πωλήσεων προηγούμενων ετών που δείχνει κάτι άλλο περί του ισχυρισμού ελαχίστων πωλήσεων.

Αν υποθέσουμε ότι το Dorsoduro είναι motard (προσωπικά είμαι πολύ αυστηρός με το τι θεωρώ motard), o σκοπός της κατηγορίας δεν είναι η άνεση.
Όποιος θέλει άνεση πάει σε άλλη κατηγορία.
Την σήμερον που ο μοτοσυκλετισμός μπολιάστηκε από ορδές κουτάκηδων, το ζητούμενο προφανώς και δεν είναι η "σκληρή πλάτη", αλλά το "τρυφερό πωπουδάκι".:bawl:
Ανεμοκαλύψεις, ποδιές, θερμαινόμενα, οθόνες, modes κλπ

Η ιπποδύναμη από μόνη της δεν λέει τίποτα, η μοτοσυκλέτα είναι σύνολο και όχι τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά της.
Είσαι αρκετά παλιός και έχεις κάμποσες μηχανές στην κατοχή σου για να το ξέρεις αυτό.

Αν ήθελες να είσαι ουσιαστικός σε μια κριτική για τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα θα μας έλεγες για σχεδιαστικά λάθη, για συνηθισμένες βλάβες για την προσωπική σου οδηγική εμπειρία.
Ακατανόητο πραγματικά το μένος σου.

Καλά για κλαμπ και κλουμπ δεν μπαίνω καν στην κουβέντα.
Οι άνθρωποι κάνουν λέσχες, ομάδες, κλάμπ για οποιαδήποτε μ@λακία μπορείς να φανταστείς.
Μια βότλα στα social θα σε πείσει.

Υ.Γ. Αφού στο χω πει, άμα συμφωνεί ο "ρανταπλάν" μαζί σου, ξανά σκέψου το, μάλλον μ@λακία έχεις πει. :bawl:

Tallyban
09/04/2025, 12:18
Πρώτα βίντεο X cape 700.
Απ' ότι είδα παραμένει ξερό πίσω.https://youtu.be/GtORxvG3Gr0?si=8KsndjzyidZ3VsNm

CorpseAlive
10/04/2025, 20:13
Υπάρχει κανείς που να έχει φθαρμένο-χτυπημένο NXR2 κράνος ?
Παρακαλώ PM ME .

ptc
13/04/2025, 14:07
Τι μηχανάκι ήταν; (από επεισόδια στα Εξάρχεια)

461385

taisteal
13/04/2025, 14:51
Σφουχτερ φαίνεται
Με μια καλή αλοιφή είναι έτοιμο

grinderx
13/04/2025, 15:08
Σφουχτερ φαίνεται
Με μια καλή αλοιφή είναι έτοιμο
:lol: :lol: :lol:

motojojo
13/04/2025, 23:53
Καναπεδάτα σκουτερ!

461415

https://www.thenewspaper.gr/2025/04/13/apistefto-peristatiko-ston-volo-nearoi-evalan-kanape-pano-se-patinia-kai-ekanan-volta-stous-dromous-pernousan-me-kokkino-ta-fanaria-eikones/

harris_x
14/04/2025, 07:25
Καναπεδάτα σκουτερ!

461415

https://www.thenewspaper.gr/2025/04/13/apistefto-peristatiko-ston-volo-nearoi-evalan-kanape-pano-se-patinia-kai-ekanan-volta-stous-dromous-pernousan-me-kokkino-ta-fanaria-eikones/

Νταξ!

Θεοί :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

ptc
14/04/2025, 08:31
Σφουχτερ φαίνεται

Ε, ισα με αυτο το βρηκα και μονος μου. :p
Πικρα παντως, να πας το πρωι στο μηχανακι και να το βρεις καρβουνια.

BLiTzER
14/04/2025, 09:32
Πικρα παντως, να πας το πρωι στο μηχανακι και να το βρεις καρβουνια.

Το μόνιμο άγχος κάθε ιταλόφιλου.

DoctoR_k6
14/04/2025, 09:54
Το μόνιμο άγχος κάθε ιταλόφιλου.

Λαθος...καμενο αποζημιωνεσαι.
Αν δεν μιζαρει και εχει θεμα ειναι που πληρωνεις απο τσεπη. :D

Για Bev 250 ή 400 (το παλιο) το κοβω.

motojojo
18/04/2025, 09:28
To λιγουρευεστε;

https://www.youtube.com/watch?v=WNnttZ0OR1Y

harris_x
18/04/2025, 09:33
To λιγουρευεστε;

https://www.youtube.com/watch?v=WNnttZ0OR1Y

Οχι.

doctor_john
19/04/2025, 08:11
Καλημέρα!
Αν κάποιος έχει ασχοληθεί με Crypton X και μπορεί να με φωτίσει λίγο :)

Σε καλο συντηρημένο με αρκετά χλμ ήρθε πιθανά η ώρα των δίσκων συμπλέκτη.

Ο μηχανικός λέει καλύτερα να αλλαχθούν και οι φυγοκεντρικές σιαγόνες, κάτι που ακούγεται λογικό.

Σε αυτό το σημείο γίνεται μια κίνηση ματ σε εμένα που δεν ασχολούμαι :D και θέλω τα φώτα σας.
Τα λίγα που γνωρίζω λένε πως έχω καλάθι συμπλέκτη με δισκάκια και πλάκα πίεσης με ελατήρια ενώ ακολουθεί το καλάθι των φυγοκεντρικών με τις σιαγόνες.

Τα "καλάθια" ρε παιδιά θέλουν αλλαγή όποτε αλλάζουμε αναλώσιμα; (δισκάκια, σιαγόνες)

Σόρυ αν ακούγεται αστείο αλλά και εγώ σίδερα μασάω και μου φαίνεται υπερβολικό.
Πείτε μου κάποιος που ξέρει καλύτερα πλίιζ

ευχαριστώ!

viper1
19/04/2025, 11:48
Καλημέρα!

Ο μηχανικός λέει καλύτερα να αλλαχθούν και οι φυγοκεντρικές σιαγόνες, κάτι που ακούγεται λογικό.

Σε αυτό το σημείο γίνεται μια κίνηση ματ σε εμένα που δεν ασχολούμαι :D και θέλω τα φώτα σας.
Τα λίγα που γνωρίζω λένε πως έχω καλάθι συμπλέκτη με δισκάκια και πλάκα πίεσης με ελατήρια ενώ ακολουθεί το καλάθι των φυγοκεντρικών με τις σιαγόνες.

Τα "καλάθια" ρε παιδιά θέλουν αλλαγή όποτε αλλάζουμε αναλώσιμα; (δισκάκια, σιαγόνες)

ευχαριστώ!

Γιατρέ τα καλάθια τα μετράμε για ανοχές εκεί που πιάνουν τα αυτάκια από τους δίσκους όπως και ανάμεσα στα δόντια για ζημιές εκτός ορίων
Έχεις το βιβλίο ;

Panos760
19/04/2025, 13:18
Καλημέρα!

ευχαριστώ!

Έχω crypton x με 106.000 χλμ αυτή την στιγμή.
Όταν είχε περίπου 50.000 Χλμ οι σχέσεις από 2α σε 3η δεν άλλαζαν εύκολα κ πολλές φορές , όταν είχα 3η έμπαινε μόνη της η 2α κ κόντευα να σκοτωθώ.
Σκέφτηκα τότε πως μάλλον πήγαινα για αλλαγή δίσκων, αλλά από την άλλη, τα χιλιόμετρα ήταν λίγα.
Πήγα σε έναν μηχανικό κ μου ρύθμισε τους δίσκους, δεν ξέρω ακριβώς τι έκανε κ έκτοτε δεν έχω απολύτως κανένα θέμα ως τώρα.
Πόσα χιλιόμετρα έχεις κ τι συμπτώματα σου παρουσιάζει;

doctor_john
19/04/2025, 16:50
~120000χλμ, δεν το καταλαβαίνεις αμέσως, κοντά στα 90km/h γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί δεν ανεβάζει άλλο ταχύτητα. Στροφαρει απλά δεν το δοκίμασα καν.
Μου μπήκαν ψύλλοι και το σβήνω, βάζω ταχύτητες και το σπρώχνω... Κύλησε χωρίς πρόβλημα.. εδώ είμαστε λέω, κάτι λείπει :cool:

Δεν έχω το σέρβις manual, θα το ψάξω.
Στον μηχανικό δεν λέω κουβέντα, θα ρωτήσω αν ήταν όντως φθαρμένα και θα ξέρω την επόμενη φορά που θα χρειαστεί δίσκους.
Του έχουν αλλάξει ξανά όλο το σετ κοντά στις 60Κ λεει το βιβλίο αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση ήταν οι καμπάνες.

husky21
19/04/2025, 23:06
:uplate:
αλλά εγώ χρησιμοποιώ πάρα πολύ τα μαρσπιέ.

Υπαρχει δλδ καποιος που τα χρησιμοποιει λιγο στο μηχανακι?:bawl:

RaGe_Raptor
19/04/2025, 23:42

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ;)

Bowleno
20/04/2025, 00:59
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ;)

Σε διαβεβαιώνω, όλοι τα χρησιμοποιούμε πολύ!:D

Ρεμάλια, το νου σας, μην με κάνετε να σφουγγαρίζω το θέμα, Πασχαλιάτικα...:evil:

RaGe_Raptor
20/04/2025, 02:11
Σε διαβεβαιώνω, όλοι τα χρησιμοποιούμε πολύ!:D

Ρεμάλια, το νου σας, μην με κάνετε να σφουγγαρίζω το θέμα, Πασχαλιάτικα...:evil:

Ακριβολογόντας,λοιπόν, εγώ τα φορτίζω πολύ. Για την ιστορία.

karellen
20/04/2025, 09:07
:evil:
461565

RaGe_Raptor
20/04/2025, 10:05
:evil:
461565

Αυτός είναι κοντός :bawl:

o_gavros
21/04/2025, 08:07
Καλημέρα!

ευχαριστώ!
στο δικό μου αλλαγές στα δισκάκια έγιναν πρώτη φορά στα περίπου 70-80Κ και μετά στα 150-160Κ χλμ όπου τα άλλαξα όλα μαζί με φυγοκεντρικα.
Ένα θέμα που έχω έκτοτε και τώρα πλέον στα ~220Κ έχει φτάσει να γίνεται σπαστικό, είναι με τον αστεροειδή επιλογέα ταχυτήτων που, λόγω ελλείψεως διαθεσιμότητας τότε, δεν αλλάχτηκε κι αυτός με καινούριο.
τώρα είμαι πάλι για δισκακια

doctor_john
21/04/2025, 08:17
Πως και προτιμάτε αυτά που είναι χωρίς λάστιχο; Μου φαίνεται μεγάλη η διαφορά στην αίσθηση σε σχέση με τα σπορ.

Δεν είχα ξαναδεί (ή παρατηρήσει) βιδωτά.
Με κούφιο άξονα αλουμινίου κιόλας.. μη με παρεξηγείτε αλλά έχοντας ζήσει και την παράνοια των ποδηλάτων
μου φαίνεται τέρμα άχρηστο να "κερδίσω" 3+3 γρ από τα peg μειώνοντας τόσο την αντοχή τους.

doctor_john
21/04/2025, 08:28
Το παρακάτω σημειωμένο λες; έχεις δίκιο, το σημειώνω και αυτό.
https://www.captain-motor.gr/product/no-02-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%B1%CF%82-crypton-135-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD/

o_gavros
21/04/2025, 09:20
ναι ναι.
για να καταλάβεις, όταν επιβραδυνω γραμμικά αλλά δεν κάνω κατέβασμα ταχύτητας, όπως όταν πχ βλέπεις κίνηση μπροστά κι απλά κλείνεις το γκάζι, όταν ξαναδώσω γκάζι θα μπλοκάρει το σασμάν (πολλές φορές μάλιστα δε θα δείχνει και ένδειξη σχέσης). πρέπει να πατήσω πολλές φορές και με κάποιο ακανόνιστο τρόπο το λεβιέ για κατέβασμα μέχρι να ξεμπλοκαρει. Συνήθως πρέπει να σταματήσω στην άκρη για αυτή τη διαδικασία.
Να μη σε τρομάξω,αυτό συμβαίνει τώρα που έχει περάσει τα 200Κ χλμ το μηχανάκι και με αρκουδοχρηση.
Αν είχα αλλάξει το αστέρι τότες μαζί με όλα,δε θα συνέβαινε τιποτις.

Peterjackson
21/04/2025, 19:44
Πείτε ποιος έφτιαξε τον νόμο «Θα πας εκεί που κοιτάς» να πάω να τον δείρω. Ούτε έναν ωραίο… άνθρωπο δεν μπορούμε να κοιτάξουμε ασούμ:cry:

TheRegulator
21/04/2025, 21:10
Επειδή ο Βασίλης παραπονέθηκε στο ποστ μου ότι ανέβασα τις ίδιες φωτό με το φέισμπουκ
Πάρτε μια άλλη στο πνεύμα του σχολίου του Peter

461582

katsar
21/04/2025, 22:34
biberon lap dance ; nice,nice :D

TheRegulator
22/04/2025, 06:50
Insert Ronnie Coleman’s voice: YEAAAH BUDDDYYYYY

Tsber
22/04/2025, 16:44
400+ ευρώ.... Βαλτοί είστε εσύ και ο Αντρέας;:cry:

Είναι αυτά τα ακριβά τα σπορ...

Τις προάλλες αγόρασα ένα ανταλλακτικό προσοφθάλμιο για τη φωτογραφική (1,5 ευρώ) και τα παιδιά στο κατάστημα μού λένε ευγενέστατα θέλετε και τίποτα άλλο; - θέλω αλλά κάνω πως δεν τα βλέπω τους λέω :D

Bowleno
22/04/2025, 17:45
Είναι αυτά τα ακριβά τα σπορ...

Έχεις ιδέα τι κοστίζει το.....μπόουλινγκ; :cry::D

Ένας μέτριος εξοπλισμός, έτσι, για να ξεκινήσεις, φτάνει εύκολα το χιλιάρικο και αναλόγως που θες να φτάσεις, πάει ΠΟΛΥ παραπάνω....
Ενδεικτικά, οι μπάλες (4 τον αριθμό χωρίς να υπολογίζουμε την πλαστική για τις 2ες μπαλιές) που είχα στην κατοχή μου την τελευταία πριν σταματήσω οριστικά, 5ετία, κόστιζαν 1.200 ευρώ....
Και είναι είδος αναλώσιμο, έτσι;

Tsber
22/04/2025, 18:32
Έχεις ιδέα τι κοστίζει το.....μπόουλινγκ; :cry::D

Ένας μέτριος εξοπλισμός, έτσι, για να ξεκινήσεις, φτάνει εύκολα το χιλιάρικο και αναλόγως που θες να φτάσεις, πάει ΠΟΛΥ παραπάνω....
Ενδεικτικά, οι μπάλες (4 τον αριθμό χωρίς να υπολογίζουμε την πλαστική για τις 2ες μπαλιές) που είχα στην κατοχή μου την τελευταία πριν σταματήσω οριστικά, 5ετία, κόστιζαν 1.200 ευρώ....
Και είναι είδος αναλώσιμο, έτσι;

Δεν είχα ιδέα!

TheRegulator
23/04/2025, 17:33
Ανακάλυψη: Το μεκανακι δεν είναι αγωνιστικό αν δεν κρατάει το fairing ένα ταϊρ απ…

461596

katsar
25/04/2025, 18:15
Καλησπέρα,μια γρήγορη ερώτηση παρακαλώ.
Έχω μία διαρροή σε κολάρο του συστήματος ψύξης στο ΙΧ με αποτέλεσμα να πιτσιλάει όταν δουλεύει το μοτέρ και να χάνει το υγρό πολύ γρήγορα.
Φυσικά θα αλλαχτεί σε συνεργείο μαζί με ένα γενικό έλεγχο και στα υπόλοιπα αλλά είναι επείγον να κάνω μία διαδρομή το Σ/Κ και δεν προλαβαίνω οπότε θα του κάνω ένα προσωρινό μπάλωμα
με σκοπό να κρατήσει για ~ 100χλμ ή έστω να χάνει λίγο και όχι πίδακας .

Η ερώτηση λοιπόν ,αν κάποιος έχει να προτείνει συγκεκριμένο τρόπο ή προιόν .
Εγώ σκοπεύω να αγοράσω αύριο κάτι σαν το ''PERMATEX Plastic Welder Κόλλα Πλαστικών'' ή κάτι ανάλογο σε μορφή ''πλαστελίνης'' από αυτά που λένε
πως τουλάχιστον αντέχουν σε υγρασία και θερμοκρασία .

Αν υπάρχει κάποιο tip ως προς τον τρόπο ή το υλικό θα ήμουν υπόχρεος ,ευχαριστώ.

azar41
25/04/2025, 18:32
Νικόλα δεν το ξέρω το permatex αλλά με ένα κομμάτι σαμπρέλα και δύο σφιγκτήρες θα έκανα δουλειά για λιγο,αρκεί να είναι εύκολη η πρόσβαση.

katsar
25/04/2025, 18:34
Γεια σου Πάρη , σε ευχαριστώ !
Μία τυχαία κόλλα 2 συστατικών είναι ,μπορεί να βρω κάποια άλλη ανάλογη.
Βασικά αυτό έλεγα να κάνω,ένα μπάλωμα με κάτι σαν κόλλα και από πάνω να πιάσω σαμπρέλα με 2 tireups.

:wave2:

lykourgi
25/04/2025, 18:47
Αυτές οι κόλλες σκληραίνουν.
Δεν νομίζω ότι θα κρατήσει πάνω σε λάστιχο.
Καλύτερη φαίνεται η λύση της σαμπρέλας.

Μήπως κάποιο συνεργείο μπορεί να σου αλλάξει το κολλάρο αύριο το πρωί, πριν φύγεις; Το ίδιο χρόνο θα κάνει.
Ακόμη και μόνος σου ίσως το κάνεις, αν βρεις κολλάρο.

katsar
25/04/2025, 18:53
Σωστός , θα κάνω μερικά τηλεφωνήματα το πρωί από νωρίς, ελπίζω κάποιος να φιλοτιμηθεί :wave2:

doctor_john
25/04/2025, 19:25
Αυτοβουλκανιζόμενη ταινία καουτσούκ χρειάζεσαι.
Την τεντώνεις και ξεκινάει να λειτουργεί πατάει πάνω στην ίδια και κολλάει, έχω κάνει πολλά κλεισίματα με αυτήν αντέχει, θέλει όμως μερικές στρώσεις.

Εφόσον την θέλεις για θερμότητα προτίμησε τις ακριβές (10-15€).

katsar
26/04/2025, 11:57
Τελικά η λύση ήταν απλή,το σκισιμο ήταν δίπλα στην άκρη όποτε εκοψα 2-3 εκ και το τοποθέτησα με νέο σφιγκτήρα,είχε μποσικα το σωληνάκι.
Το δοκίμασα,δεν στάζει,από βδομάδα θα αλλαχτεί γιατί πολύ πιθανό να σπάσει άλλου ,είναι και 20 χρόνων λάστιχα, ευχαριστώ για τον χρόνο σας!