Σύνδεση

View Full Version : Κατοικιδια

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19

Ζεύκας
30/05/2016, 16:03
ωραίος ρε μαν. αν ποτέ βαρεθεί ο παπαγαλίνος υπάρχουν κάτι ωραίες ψιψίνες στο φόρουμ να του κρατήσουν παρέα

teogtp
30/05/2016, 17:26
Ο γ@μοτουητι!
:D

tsompanis
30/05/2016, 17:49
360034

thunder ace
30/05/2016, 18:05
Ο γ@μοτουητι!

οχι ρε πστ μου........πληγωσες την παιδικη ψυχουλα μου.........τοσα χρονια ζουσα μεσα στο ψεμα................................................μου ειχαν πει οτι ο τουιτι ειναι καναρινι:bigcry::bigcry:

mankam
30/05/2016, 18:10
Τους κακαρικι δεν τους ξερω αλλα 2 κακαντου που ειχα παρει μεγαλουτσικα απο μαγαζι δεν μπορω να πω τα καλυτερα για τον χαρακτηρα τους, μεγαλο κλουβι, σωστη τροφη καθαρισμα καθε μερα, 2-3 φορες πηγαν να μου αρπαξουν το δαχτυλο χωρις λογο:eek: ο ορισμος της παραφωνιας ακουει στο ονομα παπαγαλος:cry: εγερτηριο ξημερωματα με κρωξιμο, η γειτονια παραπονεθηκε και τα πηγα στο μαγαζι, προσπαθησα να τα χαρισω αλλα δεν βρηκα ανταποκριση και ετσι ενα ωραιο καλοκαιρινο πρωινο ανοιξα το κλουβι :wave2:

thunder ace
30/05/2016, 18:12
360034

μετα απο λιγο καιρο και μετα απο αυτα που ακουσε στο φορουμ
360036

MG-KTiNoS
30/05/2016, 18:29
360037

νιεχ νιεχ νιεχ

thunder ace
30/05/2016, 18:36
360040
γατακια

Bowleno
30/05/2016, 18:38
ωραίος ρε μαν. αν ποτέ βαρεθεί ο παπαγαλίνος υπάρχουν κάτι ωραίες ψιψίνες στο φόρουμ να του κρατήσουν παρέα

360034

360037

νιεχ νιεχ νιεχ

:moutza::moutza::moutza::cry::lol:

Pan (dvs)
30/05/2016, 20:33
Νομιζω θελει παρεα.Ρωτα τους ειδικους μηπως θα ητανε καλο να τα κανεις ζευγαρι.

akis_trevor
30/05/2016, 20:42
:beer:

yes-u
30/05/2016, 20:49
Τη μάμησες! (http://www.birdnest.gr/showthread.php?t=4063)

Bowleno
30/05/2016, 20:52
Νομιζω θελει παρεα.Ρωτα τους ειδικους μηπως θα ητανε καλο να τα κανεις ζευγαρι.

Σωστός, βαριούνται πολύ γιαυτό συνήθως τους βάζουν παιχνιδια να έχουν να απασχολούνται η τα εκπαιδεύουν.
Θα δω αν μπορέσω να το ζευγαρώσω κάποια στιγμή, δεν είναι και φτηνά, 70 ευρώπουλα κοστίζει :(

spyrakos35
31/05/2016, 09:53
Σωστός, βαριούνται πολύ γιαυτό συνήθως τους βάζουν παιχνιδια να έχουν να απασχολούνται η τα εκπαιδεύουν.
Θα δω αν μπορέσω να το ζευγαρώσω κάποια στιγμή, δεν είναι και φτηνά, 70 ευρώπουλα κοστίζει :(

70??????

Παρτου πλαστικη παπαγαλινα να βγαζει εκει τα γουστα του.....

sniper
31/05/2016, 10:01

Με 70€ γεμίζεις το σπίτι με πάπιες.

Nostradamus
31/05/2016, 10:02
70??????

Παρτου πλαστικη παπαγαλινα να βγαζει εκει τα γουστα του.....

Χα ωραιος ρε!!! Εσυ ρε θα ηθελες καποιος να κανει τετοιο κουμαντο στην τσουτσου σου και να σου εφερνε μια πλαστικη να βγαζεις γουστα ???:lol:

Να εισαι κιμπαρης ρε... Παρτον μαζι σου και να πας σε ενα πετσοπ να διαλεξει νυφη ο μιστερ (αν ειναι μιστερ )

Panos76
31/05/2016, 10:32
και ετσι ενα ωραιο καλοκαιρινο πρωινο ανοιξα το κλουβι :wave2:

ά για αυτό έχουμε γεμίσει παπαγάλους σε όλα τα προάστια Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Βρέθηκε ο υπεύθυνος της κλιματικής αλλαγής :lol:

PortisHead
31/05/2016, 10:58
Κοντα στη δουλεια , εχουμε εναν παπαγαλο , γκριζο μεγαλο , ο οποιος ειναι στο πεζοδρομιο
σε τεραστιο κλουβι , κι οποιος περναει του λεει και μια μ@λ@κια.:)
Γενικα πολλοι σταματανε του μιλαν,σφυραν κλπ κια αυτος τις περισσοτερες φορες ανταποκρινεται.
Μολις ομως πας να βαλεις το δαχτυλο μεσα στο κλουβι....πολλες φορές ερχεται γρηγορα προς το μερος σου
και εκει οι περισσοτεροι φοβουνται και το τραβανε πισω.
Σαν αλλος Cesar Millan κι εγω , βλεποντας την συμπεριφορα του και το "χαρουμενο" υφος του
ηθελα να αποδειξω σε κατι συναδελφους ποσο λαθος ειχαν.
Βαζω το δαχτυλο μεσα στο κλουβι....ερχεται γρήγορα ο παπαγαλος προς το μερος μου...
για να κανει τι τελικα ???
Εσκυψε το κεφαλακι του και απολάμβανε το ξυσιμο που του εριχνα στο σβερκο :lol:
:a07:

teogtp
31/05/2016, 11:37
Κοντα στη δουλεια , εχουμε εναν παπαγαλο , γκριζο μεγαλο , ο οποιος ειναι στο πεζοδρομιο
Γενικα πολλοι σταματανε του μιλαν,σφυραν κλπ κια αυτος τις περισσοτερες φορες ανταποκρινεται.
Μολις ομως πας να βαλεις το δαχτυλο μεσα στο κλουβι....πολλες φορές ερχεται γρηγορα προς το μερος σου
Σαν αλλος Cesar Millan κι εγω , βλεποντας την συμπεριφορα του και το "χαρουμενο" υφος του
Βαζω το δαχτυλο μεσα στο κλουβι....ερχεται γρήγορα ο παπαγαλος προς το μερος μου...

Για να καταλάβω. .......
Εξυνες το πουλί αλλουνού ;

:tooth:

Bowleno
31/05/2016, 12:20
Για να καταλάβω. .......
Εξυνες το πουλί αλλουνού ;

:tooth:

Μα κυριολεκτικά, ναι :bawl::bawl:

Portishead, ακριβώς αυτό θέλουν αυτά τα πουλιά, να τα ξύνεις :p

Αν σε παρηγορεί, έχω ξύσει κι εγώ εκατοντάδες πουλιά άλλων.....:D

Bowleno
31/05/2016, 12:22

Γκρίζος και μεγάλος και πετάει και μαλακίες, Ζακό (http://www.papagaloi.eu/african-grey-%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CF%8C/) είναι;

Και μιλάει και σου σκύβει το κεφάλι...δεν θέλεις να μάθεις πόσο κοστίζει..... :(

duke200
31/05/2016, 12:25

ναι ετσι κανουνε, χάδια θέλουνε. Θυμάμαι πριν χρόνια έναν τέτοιο παπαγάλο σε πετ shop στην οδό παρασίου (που γίνεται μετά δεριγνύ), που έκανε ακριβώς το ίδιo. Μην είναι και ο ίδιος γιατι αυτα ζούνε και καμια 50αρια χρόνια.

Και στην Τρίπολη είχα δει έναν χαδιάρη γκρι παπαγάλο που έκανε ακριβως το ίδιο

Panos76
31/05/2016, 12:28
Και μιλάει και σου σκύβει το κεφάλι...δεν θέλεις να μάθεις πόσο κοστίζει..... :(

έτσι και κάνει κανα λάθος και τον κακομεταχειριστεί κ πέσει σε κατάθλιψη; όσο δύο παπιά μτχ (όχι τα δικά μου :lol: )

PortisHead
31/05/2016, 13:02
Γκρίζος και μεγάλος και πετάει και μαλακίες, Ζακό (http://www.papagaloi.eu/african-grey-%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CF%8C/) είναι;

Ολοιδιος ομως !!! :)

panos_zip
31/05/2016, 13:28

Ένα 1400άρι που ειδα σε τυχαίο πετ σοπ ειναι η τιμή?????
:eek:

Bowleno
31/05/2016, 14:03
Ένα 1400άρι που ειδα σε τυχαίο πετ σοπ ειναι η τιμή?????
:eek:

ναι....έχει και πολύ πιο ακριβά, π.χ. μακάο με 3-4.000 :sick:

LogOutGoRide
31/05/2016, 14:08
Με 3-4000 μπορώ να επαναλάβω όποια μαλακία θέλετε

teogtp
31/05/2016, 14:13

:bawl:

Bowleno
31/05/2016, 14:35

πάνε καφέδες πλΕκτολόγια, όλα :moutza::moutza::bawl::bawl:

GFawkes
31/05/2016, 14:36

Mονο αν εχεις παρκινσον ενδιαφερομαι!!!

LogOutGoRide
31/05/2016, 14:40
Εύκολο. Μου αρέσει να με ξύνουν κιόλας.

GFawkes
31/05/2016, 14:51
4 u
https://www.youtube.com/watch?v=880RAXPoBQ8

Red Rider
31/05/2016, 15:32
Λόλα σε χαμηλή πτήση!!:eek:

mreza
31/05/2016, 15:38
Μαζί με τα αγόρια

359367

359368

Περιμαζέψαμε και την Πίπη.

359369

Με την Κίμπα αρχηγό!
Κι αφού η Πίπη ένοιωσε σιγουριά, χθες το βράδυ έφερε και τα μωρά :lol: !!!!

360091

360092

...τώρα γίναμε πολλοί! :D

duke200
31/05/2016, 16:08
ωραια και τα γατακια, αλλα αυτη η ασπρη πολική αρκουδα που έχεις για σκυλί είναι όλα τα λεφτά!!

Ζεύκας
31/05/2016, 17:11

360091

360092

αχ θα πάθω διαβήτη από τη γλύκα! <3

LogOutGoRide
31/05/2016, 17:33
Ωραία πράγματα.
Μου λείπει η συντροφιά ενός ζώου!

thunder ace
31/05/2016, 17:43
εγω δοξα τω θεω δεν εχω παραπονο.............................................εχει αρκετα εδω που ειμαι.

spyrakos35
31/05/2016, 17:59
αχ θα πάθω διαβήτη από τη γλύκα! <3

Τι λουγκρα θεε μου.....

LogOutGoRide
31/05/2016, 18:09
εγω δοξα τω θεω δεν εχω παραπονο.............................................εχει αρκετα εδω που ειμαι.

Χαχαχαχα, έπρεπε να το γράψω διαφορετικά.
Ενός τετράποδου φίλου ήθελα να πω.

el-Gatto
01/06/2016, 00:22

Κουκλάκια !!! :)
360091

ΜΠΡΑΒΟ σου ρε φίλε που φροντίζεις τόσα ζωντανά.
Να είσαι πάντα καλά ,και να σου επιστρέφεται πολλαπλά πίσω ,αυτό που προσφέρεις. :beer:

mreza
01/06/2016, 09:07
Κουκλάκια !!! :)
360091

ΜΠΡΑΒΟ σου ρε φίλε που φροντίζεις τόσα ζωντανά.
Να είσαι πάντα καλά ,και να σου επιστρέφεται πολλαπλά πίσω ,αυτό που προσφέρεις. :beer:
Δεν είναι και πολύ εύκολο, αλλά αγάπη και ασφάλεια ζητάνε. Πως να το αρνηθείς :) thnx!

mariza
01/06/2016, 09:11
Να και η δικιά μας μανούλα με τα μωρά της..

360133

el-Gatto
01/06/2016, 09:55

360133
Κουκλάρα η μαμά...κουκλιά κ τα μωρά...:)

ΥΓ: ...δεν ξέρω αν υιοθετήσατε την οικογένεια προσφάτως κ μετά την γέννα...
..αλλά ,αφού απογαλακτιστούν τα μικρά κ τα προωθήσετε προς υιοθεσία
καλό θα είναι να της κάνετε μετά μια στείρωση...

mariza
01/06/2016, 10:07
Κουκλάρα η μαμά...κουκλιά κ τα μωρά...:)

ΥΓ: ...δεν ξέρω αν υιοθετήσατε την οικογένεια προσφάτως κ μετά την γέννα...
..αλλά ,αφού απογαλακτιστούν τα μικρά κ τα προωθήσετε προς υιοθεσία
καλό θα είναι να της κάνετε μετά μια στείρωση...

Καλημέρα! :wave2:
Την μαμά την είχα βρεί μωρό και την πήρα σπίτι.Απο τότε ζεί μαζί μας..
Τα μωρά της σκοπεύω να τα κρατήσω.
Οσο για την στείρωση το έχουμε σκεφτεί,μόλις με το καλό απογαλακτιστούν τα μικρά :beer:

el-Gatto
01/06/2016, 10:10
Καλημέρα! :wave2:
Την μαμά την είχα βρεί μωρό και την πήρα σπίτι.Απο τότε ζεί μαζί μας..
Τα μωρά της σκοπεύω να τα κρατήσω.
Οσο για την στείρωση το έχουμε σκεφτεί,μόλις με το καλό απογαλακτιστούν τα μικρά :beer:
ΩΩΩΩΩ....οπότε θα γίνετε γατοπολύτεκνοι !!! :beer:

bebeto
01/06/2016, 10:14
360168 η Πελαγια βλεπει τον σκυλο με αγαπη....χαχαχαχαχαχα

mreza
01/06/2016, 11:17

360133
Τέλεια!

Ζεύκας
01/06/2016, 11:32
Τι λουγκρα θεε μου.....

προτιμώ το γλυκό αγόρι :blush:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=115301&highlight=%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1+%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1

Bowleno
01/06/2016, 19:29
Χμ...για να δούμε...θα μάθει; :D

360193

SHOOTER045
01/06/2016, 20:24
Βλέπε να μαθαίνεις

https://youtu.be/aO5Y7IS1ABo

Bowleno
01/06/2016, 20:46
Βλέπε να μαθαίνεις

https://youtu.be/aO5Y7IS1ABo

:moutza::moutza::moutza::bawl:

mariza
05/06/2016, 20:52
Like a boss :smokin:

360446

virus
07/06/2016, 00:06
Η Λιλυ... μια γατα με ιστορια.

γεννημενη στην μανη στο σπιτι ενος πολυ αγαπημενου μου φιλου τον Γιαννη. τοτε ο Γιαννης τα ειχε με μια φιλη μου απο την αθηνα κι ετσι κατεβαιναμε παρα πολυ συχνα στην μανη. σαν γεννηθηκε η Λιλυ την εφερε η φιλη μου στην αθηνα. της αρεσε παρα πολυ αυτη η γατα. δυστυχως ο Γιαννης "εφυγε" πολυ ξαφνικα. και η φιλη μου μου ειπε το εξης. Δεν μπορω να εχω την Λιλυ μου τον θυμιζει παρα πολυ. κι ετσι την πηρα εγω.

360533

George_Sp
16/06/2016, 17:45
2 καυκάσια και ακόμα ένα αγνώστου ταυτότητος. και είχαν ήδη γίνει καταγγελίες στο παρελθόν εις βάρος τους για επίθεση των σκυλιών.
ασάλιωτα χρηματικά πρόστιμα χωρίς δικαίωμα έφεσης και ποινικό δικαστήριο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

http://www.sdna.gr/politiko-deltio/koinonia/article/212432/komotini-den-antexo-pethaino-oyrliaze-o-50xronos-poy-epese

Ohm
16/06/2016, 18:35
"του λείπει το 30% του μυικού ιστού του"... jesus christ on a pogo stick ο_Ο

Pan (dvs)
16/06/2016, 20:35
Νέες μα κυρίως σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος νόμος Νόμος 4039/2014 που αφορά την προστασία των κατοικίδιων ζώων.

Κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικιδίου θα πρέπει να γνωρίζει τα βασικά σημεία του νόμου, τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτόν.

Τα πιο σημαντικά σημεία του νόμου είναι:

-Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κτηνίατρο για τη μεταβολή των στοιχείων – είτε αφορούν τον ίδιο είτε το κατοικίδιό του – που έχουν καταχωρισθεί στη βάση δεδομένων.

-Γίνεται υποχρεωτική η σήμανση ακόμη και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και τη διασφάλιση της υγείας τους.

-Απαιτείται άδεια εκτροφέα σε όσους πωλούν ζώα, ακόμη και στην περίπτωση κατοχής ενός και μόνο θηλυκού ζώου αναπαραγωγής. Άδεια εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς απαιτείται και για τους ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων ή γατών.

-Απαγορεύεται η πώληση σκύλων και γατών σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων αγορών, διότι στους χώρους αυτούς δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες για την καλή υγεία τους.

–Απαγορεύεται η εισαγωγή και εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι.

-Αποσαφηνίζεται η επανένταξη των αδέσποτων. Έτσι, απαγορεύεται η επανένταξή τους στις εισόδους και εξόδους των λιμανιών, στους περιφραγμένους αρχαιολογικούς χώρους και στις κλειστές αγορές.

-Οι σκύλοι – οδηγοί τυφλών θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς φίμωτρο ή κλουβί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Τα πρόστιμα για περιστατικά κακοποίησης, παραμέλησης και μη τήρησης των κανόνων ευζωίας γίνονται αυστηρότερα ενώ προστίθενται και νέα πρόστιμα, όπως αυτά που απαγορεύουν την εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων και επιφέρουν χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Ο ιδιοκτήτης κατοικιδίου:

1. Θα πρέπει να µεριµνήσει για τη σήµανση µε τσιπ και καταγραφή του κατοικιδίου του καθώς και την έκδοση βιβλιαρίου υγείας µέσα σε διάστηµα ενός µήνα από την απόκτηση του ζώου.

2. Σε εµφανές σηµείο στο περιλαίµιο του ζώου θα πρέπει να τοποθετηθεί η µεταλλική κονκάρδα που παραλαµβάνει ο ιδιοκτήτης κάθε χρόνο από τον κτηνίατρο κατά τον ετήσιο αντιλυσσικό εµβολιασµό του.

3. Είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει κατάλληλο κατάλυμα στο κατοικίδιό του.

4. Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου υποχρεούται να φροντίζει για τον περίπατο του κατοικιδίου του, που πρέπει να γίνεται πάντα με συνοδό. Παράλληλα, πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου το ζώο να μην εισέρχεται σε κοινόχρηστους χώρους ή χώρους άλλων ιδιοκτησιών.

5. Κατά τον περίπατο του κατοικιδίου, ο ιδιοκτήτης οφείλει να καθαρίζει άμεσα από το περιβάλλον τα περιττώματα του ζώου. Η μη τήρηση επιφέρει πρόστιμο.

6. Η στείρωση των ζώων είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη, ενώ για οποιαδήποτε ζημιά προκαλέσει το κατοικίδιο ευθύνεται ο ιδιοκτήτης.

7. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό κατοικιδίων που μπορεί να διατηρεί ένας ένοικος πολυκατοικίας. Εφόσον, όμως, βάσει καταστατικού της πολυκατοικίας υπάρχει περιορισμός, δεν μπορεί να έχει πάνω από δύο ζώα.

Η διατήρηση κατοικιδίων σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επιτρέπεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Να διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη.

β) Να μην παραμένουν μόνιμα στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος ή τις βεράντες.

γ) Να τηρούνται στο διαμέρισμα οι κανόνες ευζωίας, οι υγειονομικές και αστυνομικές διατάξεις.

δ) Να φέρουν τα ζώα τσιπ και να έχουν βιβλιάριο υγείας.

8. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή των κατοικιδίων σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ενοίκων, επιτρέπεται στον κήπο, τον ακάλυπτο καθώς και την πιλοτή της πολυκατοικίας.

9. Στις μονοκατοικίες, η διατήρηση ζώων συντροφιάς επιτρέπεται εάν και εφόσον έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

10. Η μεταφορά των μικρών ζώων συντροφιάς σε όλα τα οδικά, σιδηροδρομικά και σταθερής τροχιάς μέσα μαζικής μεταφοράς, επιβατηγά πλοία και ταξί μπορεί να γίνει εφόσον τα ζώα είναι τοποθετημένα σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς και φυσικά συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχό τους.

Συνεχιζεται...

Pan (dvs)
16/06/2016, 20:36
Πρόστιμα:

Απουσία εν ισχύει αντιλυσσικού εμβολιασμοί και μη τοποθέτησης της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 ευρώ.

Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 ευρώ.

Μη κατοχή ενημερωμένου και θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου 300 ευρώ.

Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου 300 ευρώ.

Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο ατύχημα 300 ευρώ.

Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς ή της εξέτασης από κτηνίατρο 500 ευρώ.

Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας, υγειονομικών και αστυνομικών διατάξεων και διατήρηση περισσοτέρων από δύο ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση ζώων συντροφιάς 500 ευρώ.

Πώληση ζώου συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων και πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους χώρους 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Εκτροφή έστω και ενός θηλυκού σκύλου αναπαραγωγής χωρίς άδεια εκτροφής 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Εκτροφή και αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων ζώων μετά την οριζόμενη λήξη της μεταβατικής πενταετούς περιόδου 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατικά πλοία για την μεταφορά μεγάλων ζώων 5.000 ευρώ.

Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με οικονομικό όφελος 5.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο.

Εκτροφή και εκπαίδευση ζώου για μονομαχία 10.000 ευρώ ανά ζώο.

Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο που χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο ή σκοπό στο πρόγραμμά του ή πραγματοποιεί παράσταση 20.000 ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται.

Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.

Πηγη: http://elanadeis.gr/2016/03/%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81/

duke200
16/06/2016, 20:40
ανευθυνα ηλίθιοι ιδιοκτήτες. Τα χουμε ξαναπει.

Το σκυλί θέλει κόπο για να μεγαλωθει σωστα, δεν είναι το πήραμε, τελείωσε.

παρτε ενα βιβλιο εκπαίδευσης εφόσον δε σας φτανει το μυαλό να το εκπαιδεύσετε ρε παληκάρια.

Nostradamus
16/06/2016, 22:00
Νέες μα κυρίως σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος νόμος Νόμος 4039/2014 που αφορά την προστασία των κατοικίδιων ζώων.

Κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικιδίου θα πρέπει να γνωρίζει τα βασικά σημεία του νόμου, τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτόν.

Τα πιο σημαντικά σημεία του νόμου είναι:

Moναδικά εκπτωτικά κουπόνια για χιλιάδες προϊόντα σε τιμές-ΣΟΚ βάζοντας μόνο το email σας! Μην το χάσεις!! Κάντε κλικ εδώ
........................

Συνεχιζεται...

Αυτο ρε φιλος ειναι μεσα στον νομο ???? :lol::lol:

Pan (dvs)
17/06/2016, 07:18
Αυτο ρε φιλος ειναι μεσα στον νομο ???? :lol::lol:

Ηταν το αποσυρανε.:D

zopas
17/06/2016, 08:05
Τοσα χρονια δεν υπηρξε κανενας νομος που να προστατευει ουσιαστικα τα ζωα- η μια ακρη- και τωρα με νεο νομο παμε λιγο στην αλλη πλευρα, γενικα της υπερβολης..

Δηλαδη σε ενα ωραιο μπαλκονι, προστατευμενο με το σπιτακι του ο ιδιοκτητης θα πμηρωσει προστιμο μετα απο καταγγελια;δυστυχως υπαρχουν πολλοι που αντιπαθουν τους σκυλους και προδπαθπυν να κανουν τη ζωη δυσκολη στους ιδιοκτητες..

Στο δασος οταν αφοδευει το σκυλακι θα τιμωρειται; και τοσα αλλα..

Και επειδη μιλαμε για νομους...στην επαρχια που στην κυριολεξια κακοποιουν τα ζωα ο νομος θα εφαρμοζεται; αν ναι τοτε γιατι δεν εχει καμια επιπτωση ο περιφημος δημαρχος μπεος που μαζεψε ολα τα αδεσποτα του βολου και τα αφησε να πεθανουν σε κλειστο χωρο απο ασιτια;;

Επισης υπαρχπυν ασαφειες..μεσα σε δασιλιο που περπαταει κοσμος ο σκυλος μου γαυγισε για παιχνιδι σε ποδηλαυες που τρεχανε με πολυ μεγαλη ταχυτητα σε μερος που κινουνταν γεροι και παιδια..φταιω εγω που ηταν ελευθερος λιγο για να ξεμουδιασει η αυτοι που εκαναν το χωρο πιστα αγωνων;

..και πολλα αλλα που μαλλον θα κρινονται στα δικαστηρια κατα το δοκουν..

Pan (dvs)
17/06/2016, 08:13
Τοσα χρονια δεν υπηρξε κανενας νομος που να προστατευει ουσιαστικα τα ζωα- η μια ακρη- και τωρα με νεο νομο παμε λιγο στην αλλη πλευρα, γενικα της υπερβολης..

Δηλαδη σε ενα ωραιο μπαλκονι, προστατευμενο με το σπιτακι του ο ιδιοκτητης θα πμηρωσει προστιμο μετα απο καταγγελια;δυστυχως υπαρχουν πολλοι που αντιπαθουν τους σκυλους και προδπαθπυν να κανουν τη ζωη δυσκολη στους ιδιοκτητες..

..........
.

Τι εννοεις λεγοντας σε ενα ωραιο μπαλκονι?Ενα μπαλκονι τριων τετραγωνικων ποσο ωραιο μπορει να ειναι?

Τα σκυλια δεν ειναι για μπαλκονια,ουτε τα πουλια γεννιουνται για να τα βαζουμε σε κλουβια για να μας ψυχαγωγουνε.Οποιος δεν μπορει να τους προσφερει τις απαραιτητες συνθηκες να μην τα παιρνει.

Τα ζωα γεννηθηκαν για να ειναι ελευθερα και οχι για να τα μαντρωνουμε και να μας κανουνε τον κλοουν.

zopas
17/06/2016, 10:54
Δηλαδη ο φιλος μου που εχει τη ριτα σενα πολυ μεγαλο μπαλκονι, τρυγιρισμενο απο φυτα, με τεντα σενα πολυ ωραιο σπιτακι ωστε το σκυλακι το καλοκαιρι να μην ζεσταινεται και να παιζει, με το νερακι του, το φαγακι του, θα φαει προστιμο;

Ohm
17/06/2016, 10:59

1. άλμα λογικής
2. αβάσιμη υπόθεση
3. weasel words

Στο δασος οταν αφοδευει το σκυλακι θα τιμωρειται; και τοσα αλλα..

όχι

το σκυλάκι όμως να μην χέζει ούτε να κατουράει στο πεζοδρόμιο και στους δρόμους

αν σου φαίνεται οκ να σου κατουράνε το πεζοδρόμιο πες μου που μένεις να έρθω να χέζω (μην ανησυχείς, θα τα μαζεύω μετά) μπας και γλυτώσω νερό από το καζανάκι

Και επειδη μιλαμε για νομους...στην επαρχια που στην κυριολεξια κακοποιουν τα ζωα ο νομος θα εφαρμοζεται; αν ναι τοτε γιατι δεν εχει καμια επιπτωση ο περιφημος δημαρχος μπεος που μαζεψε ολα τα αδεσποτα του βολου και τα αφησε να πεθανουν σε κλειστο χωρο απο ασιτια;;

ο μπέος έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος περί αδεσπότων. αν δεν ξέρεις τις λεπτομέριες, τράβα διάβασε τη νομοθεσία, γιατί απ'ότι φαίνεται δεν τό'χεις.

Επισης υπαρχπυν ασαφειες..μεσα σε δασιλιο που περπαταει κοσμος ο σκυλος μου γαυγισε για παιχνιδι σε ποδηλαυες που τρεχανε με πολυ μεγαλη ταχυτητα σε μερος που κινουνταν γεροι και παιδια..φταιω εγω που ηταν ελευθερος λιγο για να ξεμουδιασει η αυτοι που εκαναν το χωρο πιστα αγωνων;

ναι, τον άφησες αδέσποτο

ουτε τα πουλια γεννιουνται για να τα βαζουμε σε κλουβια για να μας ψυχαγωγουνε.Οποιος δεν μπορει να τους προσφερει τις απαραιτητες συνθηκες να μην τα παιρνει.

Τα ζωα γεννηθηκαν για να ειναι ελευθερα και οχι για να τα μαντρωνουμε και να μας κανουνε τον κλοουν.

καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι

τα ωδικά πτηνά μια χαρά περνάνε σε κλουβιά. προσωπικά δεν έχω δει κανέναν να έχει αετό, γεράκι, γερανό ή κουκουβάγια σε κλουβί.

τα σκυλιά έχουν εκτραφεί άμεσα και έμμεσα για δεκάδες χιλιάδες χρόνια για να είναι σύντροφοι του ανθρώπου, όχι να είναι αδέσποτα, μην τα μπερδεύεις με άγρια ζώα

τα ζώα - έτσι γενικά - υποτίθεται τα αφήνουμε να κινούνται στο φυσικό περιβάλλον τους. Σου στέκει εσένα να σουλατσάρουν κατσίκες, αγριογούρουνα και κότες στην πόλη; Το φυσικό περιβάλλον του σκύλου είναι να περιμένει το φανάρι στη βουλιαγμένης για να περάσει απέναντι και να σκάβει στους σωρούς από σκουπίδια, ή σε σπίτι μαζί με το αφεντικό του;

mreza
17/06/2016, 11:29
...το σκυλάκι όμως να μην χέζει ούτε να κατουράει στο πεζοδρόμιο και στους δρόμους

αν σου φαίνεται οκ να σου κατουράνε το πεζοδρόμιο πες μου που μένεις να έρθω να χέζω (μην ανησυχείς, θα τα μαζεύω μετά) μπας και γλυτώσω νερό από το καζανάκι...
Θα ήθελα να δω πως θα πεις σε ένα σκυλί να μη κατουρήσει η να μη χέσει στο πεζοδρόμιο όταν του έρθει :lol: .
Μ' αρέσει που εξομοιώνεις τον εαυτό σου (άνθρωπο ον με λογική) με το ζώο (σκύλο) .
Εδώ είσαι οφ.

Εννοείται πως οι ακαθαρσίες του δεσποζόμενου ζώου πρέπει να καθαρίζονται έπειτα από τον ιδιοκτήτη. Το ζώο δεν μπορεί να το κάνει, αλλιώς θα πήγαινε στις δημόσιες τουαλέτες, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει σαν ζώο που είναι και που επίσης δεν υπάρχουν (δημόσιες τουαλέτες) και γιαυτό συχνά οι άνθρωποι κατουράνε και χέζουν δημόσια και δεν τα μαζεύουν. Βλέπω καθημερινά τέτοια φαινόμενα.
Γιατί άραγε;
Για τα αδέσποτα μεριμνά η πολιτεία... (όπως μεριμνά).

mario27
17/06/2016, 11:39
Τι το κουραζουμε ρε παιδια ? Στην ελλαδα (οσο πιο μικρο γινεται γιατι τετοιοι γιναμε) τιποτα δεν ισχυει. Περπατας στον δρομο και βλεπεις κουραδια και κατρουλια.
Εγω μενω στον πρωτο και απο κατω εχει εισοδο για παρκιν και ενα μικρο 10-15 τετραγωνικα γκαζον , η εισοδος ειναι ανοιχτη απο το παρκιν και περναει ο αλλος με το σκυλι του , χωρις λουρι και τον αφηνει να μπει μεσα στο χωρος της πολυκατοικιας και να κανει την αναγκη του και μετα φευγει χωρις να τα μαζεψει.
Περπαταω εγω βολτα με την σκυλα και αλλαζω πεζοδρομια για να μην συναντησω κουραδες. Και αντε πες το δικο μου ειναι 5 κιλα και το πολυ πολυ να κανει κουραδακια περιπου οσο δυο δαχτυλα , ο αλλος που εχει 35 εως 50+ σκυλι και κανει δυο χουφτες , φαντασου να τα αφησει κιολας, ποσο ασχημα θα φανει. Και μετα ξαναπερνανε και ξανακανει και τα ξαναφηνει ή περνανε αλλοι ιδιοκτητες με σκυλια ή αδεσποτα. Ξεκινησε ο ενας και μετα απο μερες γεμισε το πεζοδρομιο.
Δεν υπαρχει παιδει , δεν υπαρχει πολιτισμος.
Παλιοτερα , ιδιο σκηνικο αλλος ιδιοκτητης ειχε μπει παλι μεσα στο παρκιν της πολυκατοικιας και το κατοικιδιο του εκανε την αναγκη του. Μολις τελειωνει επειδη ημουνα εξω στην βεραντα 1,5 μετρο απο πανω του λεω δεν θα τα μαζεψεις. Λεει εεε χμμμμ εεε βγμ εμμμμ εχχμμμ , κοιταει δεξια αριστερα απο αμηχανια και λεει δεν πηρα κατι για να τα μαζεψω. Μου λεει μηπως εχεις καμια χαρτοπετσετα να τα μαζεψω λολ. Του δινω μερικα σακουλακια απο τα δικα μου (ειναι σακουλακια για απο αποθηκευση φαγητου).
Ή αλλη περιπτωση , τραβουσα φωτογραφιες που εκανε την αναγκη του και ετοιμαζοταν να φυγει , βλεπει το φλας, λεει τι ειναι αυτο φλας , με τραβας φωτογραφιες ? Λεω ναι αν δεν τα μαζεψεις ή ξαναρθεις εδω και τα αφησεις παλι , ειναι τριακοσια ευρω προστιμο. Λεει ποιος εγω εγω εγω εγω? Εγω να πληρωσω τριακοσια ευρω προστιμο εγω εγω ....
Αν θυμαμαι καλα εφυγε χωρις να τα παρει αλλα δεν τον ξαναειδα παντως.

Τι να κανουμε ? Ο σκυλος/σκυλα δεν μπορει να τα μαζεψει. Δεν εχει μαθει . Εμεις εχουμε μαθει τι θα παει καθαριοτητα , πολιτιμος , παιδεια (λεμε τωρα) θα πρεπει να τα μαζεψουμε. Ο σκυλος δεν εχει μαθει σε τετοιο περιβαλλον. Ειμαι σιγουρος οτι αν ηξερε να τα μαζεψει θα τα μαζευε.

Τεσπα

Εμενα η δικια μου εκοψε το φαγητο τωρα που αρχισε η ζεστη . Την βαζω 2 φορες ωρες 12-13 και 20-22 και τωρα απο την μια τρωει το μισο. Αμα την βγαλω τιποτα ωμα φτερουγες απο την καταψυξη θα τα τσακισει ομως τρολαλολ :p

zopas
17/06/2016, 12:01
Ωραια αυτο με το μπεο που διαβασα...μαζεψε ολα τα αδεσποτα και τα αφησε χωρις φαγητο και δυστυχως πριν την κατακραυγη μερικα πεθαναν απο την ασιτια και βγηκαν και φωτο..οταν τον ρωτησαν γιατι..η απαντηση του ειλικρινεστατη: Δεν ειναι δικια μου δουλεια να τα ταιζω.. Μιλαμε λογικη αουσβιτς απο εναν υποδικο που εχει καταπατησει ολο το νομικο συστημα και αντι φυλακη ειναι δημαρχος με τη ψηφο δημοτων!

Νασαι καλα ρε φιλε εσυ που τοχεις..

mreza
17/06/2016, 12:01
Τι να κανουμε ? Ο σκυλος/σκυλα δεν μπορει να τα μαζεψει. Δεν εχει μαθει . Εμεις εχουμε μαθει τι θα παει καθαριοτητα , πολιτιμος , παιδεια (λεμε τωρα) θα πρεπει να τα μαζεψουμε. Ο σκυλος δεν εχει μαθει σε τετοιο περιβαλλον. Ειμαι σιγουρος οτι αν ηξερε να τα μαζεψει θα τα μαζευε.Μαζί σου:beer:

zopas
17/06/2016, 12:07
Και μιλαω για αυτο: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/687631/axilleas-mpeos-adistaktos-dolofonos-zoon-o-paytheis-ypodikos-dimarxos-voloy

Ευτυχως ομως υπαρχουν "φιλοζωοι" που ξερουν τους νομους και τον υποστηριζουν...

duke200
17/06/2016, 13:02
και φυσικά ο ΔΗΜΟΣ είναι υπευθυνος να ταιζει τα αδέσποτα (εφόσον είναι υπεύθυνος γενικά για τα αδεσποτα με και η εγκατάλειψη αδεσποτου είναι ποινικό αδίκημα)

άρθρο 94 του Ν3852/2010/Πρόσθετες αρμοδιότητες των Δήμων: "Η περισυλλογή αδέσποτων σκύλων, καθώς και η ίδρυση ή βελτίωση εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων σκύλων"

Α ρε Μ@λ@κα Ελληνα, να χαίρεσαι τους Δημάρχους/βουλευτες που ψηφίζεις.

όσο για το σκ@τό στο δρόμο, γι' αυτο υπάρχουν οι παρα πολυ φτηνες σακουλίτσες. Σε προηγμένες χώρες όλοι βγαζουν βόλτα το σκύλο με τις σακουλίτσες τους.

DrEvil
17/06/2016, 13:05
@ζοπα
Για τον Ωχμ λες;
Ασε, αυτος τα ξερεις ολα καλυτερα απο τους παντες και δεν ειναι και απολυτος!

Οσο για τις νεες ρυθμισεις που διαβασασ παραπανω, ειναι ημιμετρα, γιατι απο την αλλη δεν καθοριζει πολλα που χρειαζονται, καθως και δεν παρεχει αλλα τοσα.
Θα επανελθω με φωτο και απτα παραδειγματα αργοτερα σημερα η αυριο.

Ohm
17/06/2016, 13:06
Θα ήθελα να δω πως θα πεις σε ένα σκυλί να μη κατουρήσει η να μη χέσει στο πεζοδρόμιο όταν του έρθει :lol: .
Μ' αρέσει που εξομοιώνεις τον εαυτό σου (άνθρωπο ον με λογική) με το ζώο (σκύλο) .
Εδώ είσαι οφ.

να χέσει στο σπίτι του, που του ανοίκει, όχι στο πεζοδρόμιο ρε!!!

"τί να κάνουμε, σκύλος είναι, θα χέσει όπου βρει"

και γαμώ!

πες μου που μένεις να έρθω να κατουράω έξω από την πόρτα σου

όπως κάνουν τα ζώα με τα ζώα τους

όχι στο σπίτι τους (ίιιιουυ!!!) ούτε στο πεζοδρόμιο έξω από το δικό τους σπίτι (ίιιιουυυυ!!!) αλλά σε πεζοδρόμιο έξω από την πόρτα άλλου ("μακριά απ'τον κώλο μου, κι όπου θέλει ας μπει")

Για τον Ωχμ λες;
Ασε, αυτος τα ξερεις ολα καλυτερα απο τους παντες και δεν ειναι και απολυτος!

δεν σε πειράζουν τα σκατά που πατάς, ούτε η μπόχα από τα κάτουρα
εγώ σε πείραξα
χαίρομαι που έχεις τις προτεραιότητές σου σε σειρά

DrEvil
17/06/2016, 13:06
Οτι να 'ναι!

Pan (dvs)
17/06/2016, 13:10
Δηλαδη ο φιλος μου που εχει τη ριτα σενα πολυ μεγαλο μπαλκονι, τρυγιρισμενο απο φυτα, με τεντα σενα πολυ ωραιο σπιτακι ωστε το σκυλακι το καλοκαιρι να μην ζεσταινεται και να παιζει, με το νερακι του, το φαγακι του, θα φαει προστιμο;

O φιλος σου παλικαρι μου ειναι ενας στους δεκα και το ξερεις πολυ καλα.Οι περισσοτεροι τα εχουνε σε μπαλκονακια 1*1,τα βαραει κατακουτελα ο ηλιος και τα βγαζουνε βολτα μια στον μηνα.

DrEvil
17/06/2016, 13:17
δεν σε πειράζουν τα σκατά που πατάς, ούτε η μπόχα από τα κάτουρα
εγώ σε πείραξα
χαίρομαι που έχεις τις προτεραιότητές σου σε σειρά

Για τα σκατα ουτε μπορω να πω τιποτα, αλλα ουτε και να διαφωνισω.

Αλλα για την μποχα απο τα κατουρα, εισαι σιγουρος οτι ειναι απο τα σκυλια, ε;
Δεν νομιζω ομως να πηγες σε κανα καυλιαρη που αδειαζει φουσκα οπουδηποτε να του την ειπες.
Γιατι ως γνωστο, ειδε ο τρελος τον μεθυσμενο και φοβηθηκε.

Και η υπηρεσια καθαριοτητας του δημου που θα επρεπε να καθαριζει δρομους και πεζοδρομια; Τιποτα; Κουβεντα;
Γιατι αν καθαριζοταν, εστω και τα ουρα των σκυλων (επαναλαμβανω, επι τω πλειστο δεν ειναι αυτα που σου μυριζουν) δεν θα μυριζαν.

Επισης, σε παρακαλω, αυτο για τον Μπεο μην το ξαναπιασεις.

DrEvil
17/06/2016, 13:17
O φιλος σου παλικαρι μου ειναι ενας στους δεκα και το ξερεις πολυ καλα.Οι περισσοτεροι τα εχουνε σε μπαλκονακια 1*1,τα βαραει κατακουτελα ο ηλιος και τα βγαζουνε βολτα μια στον μηνα.

Πανο, μην και αυτο ειναι το αλλο ακρο;

PortisHead
17/06/2016, 13:25
Στην γειτονιά μου πάντως μόνο εγω μαζευω τις ακαθαρσιες του σκυλου μου.
Κι οχι τιποτα αλλο, ακομα και το πιο ηλίθιο να σκεφτεις , αφου ρε μ@λ@κ@ αυριο,παλι εσυ ο ιδιος θα περασεις απο εδω
με το σκύλο σου , αν 1-2 βδομαδες δεν τα μαζεψεις
+ ολους τους αλλους σκυλοιδιοκτητες που θα περασουν ,
που θα περαπατας ??? Τα παιδια σου , απο που θα πάνε σχολειο ?
Απλά πράγματα...αλλα φευ.
Μέχρι και μανουρες εχω δει απο νταηδες να φωναζουν , φωναξε μου την αστυνομια να με γράψει κι αλλα ευτράπελα.

Υ.Γ.
Οι ταξιτζίδες,μεταφορεις, και γενικα ολοι όσοι δουλευουν σε διανομες ,
λετε καθε φορα να αγοράζουν κι απο εναν καφε στον "Γρηγορη" για να κάνουν την ανάγκη τους στο WC ?

skylaros
17/06/2016, 13:56
@Ohm

Η ραδακού που αμόλησες στη λεκάνη σου ήρθε δίπλα μου την ώρα που κολυμπούσα πριν 17 χρόνια, χρειάστηκε να σου κάνουμε εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων και μας κοστίζεις πολύ. Κοίτα να τα κάνεις σε μπουκάλια και να τα πίνεις από εδώ και πέρα αλλιώς πες μου που μένεις να έρχομαι να σε κατουράω ή να πέρνάω πρώτη του μήνα να μου δίνεις αποζημίωση. Κάνε κάτι και με το ζήτημα της αναπνοής σου, ενοχλεί! Για να μη σου χώσει κανείς κάνα φίλτρο θα εκπνέεις μέσα σε γυάλα με σύστημα καθαρισμού.

Είναι άλλο πράγμα να πεις σε έναν άνθρωπο που έχει την ευθύνη ενός ζώου να μαζεύει τα σκ@τα του και άλλο πράγμα να λες μη κατουράει έξω.

Σε ότι αφορά την κακοποίηση παθητική και μη, ο κάθε ψυχάκιας ξεσπάει εκεί που τον παίρνει πάντα.

Pan (dvs)
17/06/2016, 14:06
Πανο, μην και αυτο ειναι το αλλο ακρο;

Κουβεντα κανω με δοση υπερβολης.Τα ακρα οπως και να χει λαθος ειναι και το αποτελεσμα σπανια το αναμενομενο.

Εγω σαν πραγματικος φιλος των ζωων ειχα την τιμη να με διαλεξουνε για φιλο (οχι για αφεντικο τους) τους πολλα ζωα.

Μεσα σε αυτα γερακι,μπουφος,γλαρος (οχι του Αριστειδη),αλεπου και αλλα πολλα τα οποια αν τα γραψω μπορει και να με παρουνε στο ψιλο.Σκυλια,γατια και αλλα γνωστα και σαν κατοικιδια,κανουνε πανηγυρι οταν με βλεπουνε.Οπως ισως καταλαβαινεις σεβομαι την υπαρξη τους πολυ περισσοτερο απο καποιους φιλοζωους που τα τυρανανε.Εχω γλυτωσει πολλα ζωντανα απο τα χερακια τους.

Τον νομο ουτε καν τον κοιταξα,απλα τον αντεγραψα,γιατι πιστευω οτι,οτι και να γραφει απλα δεν θα εφαρμοστει.

Nostradamus
17/06/2016, 15:21

Δεν ειναι ευγενικο αυτο που λες.. Μην γινεσαι νευρικουλης..

Μισανθρωπος ειχες πει...

Ουτε και με τα ζωα μαλλον ε ??

Με την φυση πως τα παμε ??

Κοιτα μην μεινεις μονο με το διαστημα, τελειωνουν οι επιλογες...

HelenKoR
17/06/2016, 16:49
Να μας ζήσει ο παίδαρος!
361169

teogtp
17/06/2016, 17:21
Να μας ζήσει ο παίδαρος!
361169

Πανθηρας;

Nostradamus
17/06/2016, 18:44
Πανθηρας;

:lol::lol: το ιδιο σκεφτηκα μολις το ειδα..

bulmont
17/06/2016, 18:52
Πανθηρας;

Το βλέπεις για ρόζ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:bawl::bawl:

mreza
17/06/2016, 22:46

"τί να κάνουμε, σκύλος είναι, θα χέσει όπου βρει"

και γαμώ!

πες μου που μένεις να έρθω να κατουράω έξω από την πόρτα σου

όπως κάνουν τα ζώα με τα ζώα τους

όχι στο σπίτι τους (ίιιιουυ!!!) ούτε στο πεζοδρόμιο έξω από το δικό τους σπίτι (ίιιιουυυυ!!!) αλλά σε πεζοδρόμιο έξω από την πόρτα άλλου ("μακριά απ'τον κώλο μου, κι όπου θέλει ας μπει")Έχεις πολύ δρόμο ακόμα... :wave2:

skylaros
17/06/2016, 23:20
Λοιπόν ο μικρός συνήλθε... Τις πρώτες μέρες δεν μπορούσε να κινήσει τα πόδια του αλλά με μασαζάκι και κορτιζόνη συνήλθε... Δυστυχώς έμεινε τυφλός και κουφός... Πολύ ιδιαίτερο πλάσμα λοιπόν. Έγινε μια αποτυχημένη υιοθεσία όπου και μου επεστράφη και τώρα υπάρχουν προτάσεις που εξετάζονται με επικρατέστερη να φύγει για Αγγλία σε μια κυρία με εμπειρία σε ζώα που χρειάζονται ιδιαίτερο χειρισμό. Εναλλακτικές υπάρχουν και στην Ελλάδα αλλά το σύστημα περίθαλψης στη Βρετανία σε ότι αφορά τα κατοικίδια προσεγγίζει σχεδόν το σύστημα υγείας για τους ανθρώπους κάτι που δίνει κάποιες ελπίδες και βελτίωση. Έχουμε πάει μέχρι τώρα σε έξι κτηνιάτρους και σε μια ειδική οφθαλμίατρο, η ακοή έχει βελτιωθεί και πιάνει κάποιους ήχους και η όραση με κάποια καθυστέρηση αντιδρά σε ερεθίσματα σε κάποια σημεία του οπτικού πεδίου. Δε περιμένω να γίνει υιοθεσία από εδώ, απλά ενημερώνω γιατί είχα ποστάρει όταν βρέθηκε. Κατά τα άλλα είναι γλύκας, κάνει παιχνίδια και είναι φαγανός, αντιδρά επιθετικά γιατί τρομάζει (λογικό) όταν δε ξέρει τη μυρωδιά κάποιου και είναι πολύ πολύ ήσυχος. Δύσκολη ζωή το ξέρω, πέρασε και το ενδεχόμενο της ευθανασίας από το μυαλό μου αλλά προσαρμόζεται πολύ γρήγορα για να του έκανα κάτι τέτοιο. Το κακό είναι πως για Αγγλία θέλει διάφορα, οικονομικά έχω μπει μέσα αλλά ο μπαγάσας χαλάλι!

361186 361187

skylaros
17/06/2016, 23:26
Και εδώ που ήρθαμε Πειραιά

361188361189

akis_trevor
17/06/2016, 23:32
:a18::a18::a20::a20::a012:
κουκλος ειναι!!

duke200
18/06/2016, 07:04
οτι και να πω είναι περιττο. Τελικά, υπαρχουν ακόμα ανθρωποι.

Nostradamus
18/06/2016, 08:50
Λοιπόν ο μικρός συνήλθε... .......και τώρα υπάρχουν προτάσεις που εξετάζονται με επικρατέστερη να φύγει για Αγγλία σε μια κυρία με εμπειρία σε ζώα που χρειάζονται ιδιαίτερο χειρισμό. ....... Το κακό είναι πως για Αγγλία θέλει διάφορα, οικονομικά έχω μπει μέσα αλλά ο μπαγάσας χαλάλι!

361186 361187

Εννοεις να παει μονιμα στην Αγγλια αν καταλαβα καλα.. Οταν λες για Αγγλια χρειαζονται διαφορα τι εννοεις ?

skylaros
18/06/2016, 09:14
Εννοεις να παει μονιμα στην Αγγλια αν καταλαβα καλα.. Οταν λες για Αγγλια χρειαζονται διαφορα τι εννοεις ?

Αυτό ψάχνω ακόμα γιατί ο κάθε κτηνίατρος μου λέει και κάτι διαφορετικό. Περιμένω απαντήσεις από άτομα που στέλνουν συχνά ζώα Αγγλία, αλλά ακόμα δε τις έχω. Σίγουρα θέλει βιβλιάριο, θέλει microchip, θέλει αντιλυσσικό 21 μέρες πριν το ταξίδι το λιγότερο (όταν είναι κοντά 3 μηνών) θέλει τρεις μέρες πριν φύγει χάπι για τα σκουλήκια... αυτά ξέρω σίγουρα και αναμένω πληροφορίες, θα κάνω έντιτ όταν μάθω και όταν φυσικά φύγει και πάνε όλα καλά θα κρατήσω αρχείο με το τι χρειάστηκα ακριβώς. Το κακό είναι πως όσο μένει δένετε και δένομαι και εγώ και θα ζοριστώ ειδικά σκεπτόμενος τον φόβο του στο ταξίδι και στο νέο του περιβάλλον μέχρι να συνηθίσει... Ο διάολος με ψάχνει με τη μυρωδιά και έρχεται και μου φιλάει τις γάμπες :s Όσο ήμασταν κάτω η γάτα μου τον είδε δυο φορές και από τη ζήλια της ξέρασε και τις δύο :p O δε σκύλος μου είναι χωριάτης ύπουλος ζηλιάρης και το μούγκριζε!

Ohm
18/06/2016, 10:14
@Ohm

Η ραδακού που αμόλησες στη λεκάνη σου ήρθε δίπλα μου την ώρα που κολυμπούσα πριν 17 χρόνια, χρειάστηκε να σου κάνουμε εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων και μας κοστίζεις πολύ. Κοίτα να τα κάνεις σε μπουκάλια και να τα πίνεις από εδώ και πέρα αλλιώς πες μου που μένεις να έρχομαι να σε κατουράω ή να πέρνάω πρώτη του μήνα να μου δίνεις αποζημίωση.

αποζημίωση δεν δικαιούσαι, για τον προφανέστατο λόγο ότι το σκατό σου και το σκατό μου, τότε το λουζόμασταν και συ και γω

τώρα, κανείς δεν πατάει ούτε βλέπει ούτε μυρίζει το δικό μου σκατό, αλλά εγώ βρίσκω έξω από την πόρτα του σπιτιού μου σκυλόσκατα.

σύμφωνα με τη λογική σου, πρέπει να πάνε στράφι οι εγκαταστάσεις που έχουμε, και να γυρίσουμε πίσω 17+ χρόνια πριν, γεμίζοντας τον τόπο σκατά

αν φιλόζωος σημαίνει να αποδέχομαι τα σκατά παντού στο διάβα μου, τότε δεν είμαι φιλόζωος και καμία σχέση δεν θέλω να έχω με του λόγου σας

για τολμήστε να τα πείτε αυτά σε καμια γερμανία, στο τρελοκομείο θα σας κλείσουνε

γίναμε και φιλόζωοι οι έλληνες

μη χέσω

mario27
18/06/2016, 11:19
Ελεος ρε ωμ ελεος.
Κοιτα πισω απο το δεντρο . Δεν ειναι απενταντι σου , απλα λενε κατι που συμφωνουν ολοι οι υπολοιποι εκτος απο σενα που δεν το βλεπεις.
Κανει δεν θελει να βλεπει σκατα εξω απο το σπιτι του. Το καταλαβες αυτο ?
Παμε παρακατω
Ολα τα σκυλια θελουν να χεζουν στην βολτα και μακρια απο τον χωρο τους γιατι ετσι εμαθαν , ετσι ξερουν , ετσι ειναι το μπιμπ το εντσικτο μακρια απο την βεραντα , κηπος , σπιτι κτλ Το καταλαβες αυτο ?
Παμε παρακατω.
Ολα τα σκυλια κανουν και (γιατι καποια κανουν και στην βεραντα ειδικα αμα δεν τα πανε βολτα οι ιδιοκτητες) στην βολτα. Καποια μπορει να περιμενουν , καποια τα κρατανε , καποια ξερουν τι ωρα ειναι η βολτα και τα κρατανε κτλ κτλ κτλ για να τα κανουν μακρια απο το μερος τους οπως ειπα παραπανω. Το καταλαβες ? Παμε παρακατω.
Το θεμα ειναι το μαζεμα των σκατων και βγαινει απο την παιδεια και τον πολιτισμο και οχι τα σκατα τα ιδια.
Οι ιδιοκτητες θα πρεπει να φροντιζουν να τα μαζευουν και οχι τα σκυλια να μην κανουν την αναγκη τους.

Παμε παρακατω που μακαρι να το πιασεις.
Απο που και που εχτισες σπιτι ? Τον ρωτησες τον σκυλο ? Τον πληρωσες σε ανταλλαγμα να κανεις σπιτι και να εχεις δικαιωμα να μην χεζει απο εξω? Γιατι νομιζεις οτι εχεις τετοια δικαιωματα ωστε χτιζεις και να καταστρεφεις ενα μερος και να το κανεις σπιτι σου ? Μπορει αυτο μερος αν δεν γινονταν σπιτι να ηταν μερος που να μπορουσαν να κανουν την αναγκη τους τα σκυλια. Γιατι τα θελω τα δικα σου τεθονται αντιθετα στα θελω του σκυλου ? Ποιος νομιζεις οτι εισαι ? Δικαιωματα δεν εχεις ο σκυλος? Αν δεν εχει ιδιοκτητη ο σκυλος ωστε να μαζεφτουν τα σκατα του , τι θα κανεις ? Θα αρχισεις απο τα νευρα σου να βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο , να ξεσπας στο φορουμ ή να παρεις την αστυνομια και να κανεις καταγγελια ?
Και σε ξαναρωταω ? Ποιος νομιζεις οτι εισαι ωστε τα δικαιωματα και τα θελω τα δικα σου να ειναι πανω απο αυτα ενος σκυλου?
χα γελαω:D
Δεν εχω συναντησει ανθρωπο καλυτερο , με μεγαλυτερη καλοσυνη , ευχαριστηση απο οταν βλεπει γνωστους / φιλους , να σε κοιταει στα ματια κτλ κτλ απο την ζιζελ, την σκυλα μου.
Και εσυ ξεσπας για κατι κουραδια απο σκυλια και οχι για την παιδεια και τον πολιτισμο απο τους ανθρωπους σε ενα μερος που εχεις χτισει για ζεις , εχεις χτισει εναν πολιτισμος , με δικου σου κανονες χωρις χωρις και ξαναλεω χωρις να εχεις δικαιωμα να το κανεις αυτο στα αλλα ζωα.
Τσιλ ωμ , τζαστ τσιλ , ολοι στον ιδιο πλανητη ζουμε. Δεν εισαι παραπανω. Απο κατω μαλλον εισαι με αυτα που λες.

ΥΓ το προβλημα εισαι εσυ που εκτος απο τα παραπανω τελευταια λογια , δεν βλεπεις και το πραγματικο προβλημα

skylaros
18/06/2016, 16:06
αποζημίωση δεν δικαιούσαι, για τον προφανέστατο λόγο ότι το σκατό σου και το σκατό μου, τότε το λουζόμασταν και συ και γω

Αυτό το λες εσύ, εγώ μπορώ να σου πω ότι τα δικά μου πριν 17 χρόνια τα είχα σε στεγανό βόθρο και πλήρωνα για την επεξεργασία τους.

τώρα, κανείς δεν πατάει ούτε βλέπει ούτε μυρίζει το δικό μου σκατό, αλλά εγώ βρίσκω έξω από την πόρτα του σπιτιού μου σκυλόσκατα.

Πάλι κάνεις λάθος, μένω Πειραική και όταν έχει άπνοια ή νοτιά όπως χθές το σκατό όλης της Αττικής γεμίζει τα δικά μου ρουθούνια και κανείς δε με αποζημιώνει γι'αυτό

σύμφωνα με τη λογική σου, πρέπει να πάνε στράφι οι εγκαταστάσεις που έχουμε, και να γυρίσουμε πίσω 17+ χρόνια πριν, γεμίζοντας τον τόπο σκατά
Δε πρόσεξες τι σου είπα, μίλησα για τα ούρα των ζώων που είπες πως δε πρέπει να ουρούν έξω (!!!) αν προσέξεις καλύτερα θα δεις πως το διαχωρίζω από το να μη μαζέψει τα "κακά" του σκύλου του ο ιδιοκτήτης του. Παρόλα αυτά έχω να σου πω ότι τα ούρα μας και ότι αυτά φέρουν (βλέπε φάρμακα, λοιπά χημικά, ραδιενεργό υλικό από χημιοθεραπείες κ.α.) δεν επεξεργάζονται γιατί τα ούρα γενικότερα έχουν αρκετά πιο πολύπλοκη επεξεργασία από ότι τα κόπρανα μας και σαφώς πιο δαπανηρή άρα τα τσίσα σου πέφτουν ώς έχουν στο κατρουλοδοχείο που ονομάζετε Σαρωνικός

αν φιλόζωος σημαίνει να αποδέχομαι τα σκατά παντού στο διάβα μου, τότε δεν είμαι φιλόζωος και καμία σχέση δεν θέλω να έχω με του λόγου σας
Κάνεις άλματα σκέψης, φιλόζωος σημαίνει πολλά πράγματα, ένα από αυτά είναι και η ανεκτικότητα στη ζωώδη συμπεριφορά των ζώων. Μπορείς να νευριάσεις με τον μαλ@κα ιδιοκτήτη που δε νοιάζεται για το που τα κάνεις το ζώο του αλλά όχι με το ζώο το ίδιο. Θα μπορούσα να γίνω αγενής και να σου πω ότι με το να μη γουστάρεις σχέσεις με του λόγου μας, μας έκανες τη μούρη κρέας αλλά δε θα γίνω.

για τολμήστε να τα πείτε αυτά σε καμια γερμανία, στο τρελοκομείο θα σας κλείσουνε
Αν σου αρέσει τόσο πολύ η Γερμανία μπορείς να πας να μείνεις, πίστεψέ με όμως θα δεις πολλές προβληματικές και εκεί που δε σου περνούν κάν από το μυαλό ή έστω δε τους έχεις δώσει τη δέουσα σημασία.

γίναμε και φιλόζωοι οι έλληνες
Όχι όλοι, μερικοί.

μη χέσω
Μη χέσεις γιατί έχει νοτιαδούρα και θα έρθω για αποζημίωση

Zid
19/06/2016, 05:36
Kαλημέρα σε όλους τους μοτο-ζωοφιλους δείτε λίγο το παρακάτω μήπως καταφέρουμε και βρούμε ενα σπιτάκι για τα κουτάβακια http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149658&p=2764302#post2764302

tsompanis
19/06/2016, 08:00
Το κουτάβι μου ήρθε προχθές. Πήρα Σαρπλανινατς! :a25::a25:
περίεργο ζωντανό και σίγουρα πολύ διαφορετικός χαρακτήρας.
πουλάει τσαμπουκά στα μεγάλα και είναι δύο μηνών! Δεν μάσησε ούτε όταν τον πλευρησαν τα μεγάλα θηρία:D
Είναι από τα πιο δυνατά σκυλιά που υπάρχουν και οι λύκοι είναι η αδυναμία του. Επίσης θέλει να έχει το κοντρόλ στο κοπάδι και το ενοχλούν στην δουλειά του τα υπόλοιπα σκυλιά!
Φωτό σύντομα, αλλά όχι ακόμα μην μου τον ματιασετε:D

Nostradamus
19/06/2016, 10:37
Το κουτάβι μου ήρθε προχθές. Πήρα Σαρπλανινατς! :a25::a25:
περίεργο ζωντανό και σίγουρα πολύ διαφορετικός χαρακτήρας.
πουλάει τσαμπουκά στα μεγάλα και είναι δύο μηνών! Δεν μάσησε ούτε όταν τον πλευρησαν τα μεγάλα θηρία:D
Είναι από τα πιο δυνατά σκυλιά που υπάρχουν και οι λύκοι είναι η αδυναμία του. Επίσης θέλει να έχει το κοντρόλ στο κοπάδι και το ενοχλούν στην δουλειά του τα υπόλοιπα σκυλιά!
Φωτό σύντομα, αλλά όχι ακόμα μην μου τον ματιασετε:D

Το γιουγκοσλαβικο ποιμενικο λες ??? Αυτο ρε αδυναμια πρεπει να εχει στις αρκουδες..οι λυκοι ειναι μικροι γι αυτα... :lol:

LogOutGoRide
19/06/2016, 13:42
Θα έγραφα "τι κακό έχουν οι αρκούδες και κυρίως οι λύκοι" αλλά δεν θα το γράψω, γιατί βλέπω να καταλήγουμε στις διαμάχες.

Nostradamus
19/06/2016, 14:05
Θα έγραφα "τι κακό έχουν οι αρκούδες και κυρίως οι λύκοι" αλλά δεν θα το γράψω, γιατί βλέπω να καταλήγουμε στις διαμάχες.

Το εγραψες ομως... ;)

δεν εχουν τιποτε κακο και οφειλουμε να τα προστατευουμε και αυτα οπως τα οικόσιτα ζωα.. Θα ελεγα μαλιστα περισσοτερο αυτα γιατι κινδυνευουν...

Ωστοσο υποψιαζομαι οτι το συγκεκριμενο μελος ειναι απο τα λιγα που εχουν σκυλια τετοια που χρειαζονται για το κοπαδι του.. Αλλη ζωη, αλλες αναγκες, που δεν τις ξερουμε οι περισσοτεροι οποτε θα μπουμε σε χωραφια που τσαμπα θα μας χαλασουν αν το συνεχισουμε..