PDA

View Full Version : Κατοικιδια

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

pipe_smoker
15/05/2014, 11:47
Άντε μετά τις φόλες να ευθυμήσουμε λίγο...

316196

316197

:lol::lol::lol:

JAD
15/05/2014, 12:24
Χάιδω @ 2μηνών....!!!!!
316199

Και λίγο πιο πρόσφατη:
316200

petros1972
15/05/2014, 13:02
κουκλα.παρε κανα ματι για να μην την ματιασουν.

Lioulios
19/08/2014, 02:08
:wave2:

321805

Bob_o_mastoras
19/08/2014, 02:09
O Bruno! :) κουταβακι

321803
321804

SHOOTER045
19/08/2014, 10:36
Αν δεν του πάρεις και αυτουνού
Μπλούζα γιαμαχα δεν κάνεις τίποτα

peterTHErider
19/08/2014, 13:58
Σας παρουσιαζω ενα αιμοβορικο(γελαει ο κοσμος) ντογκο αρτζεντινο 50 κιλων!τον ραμος!321822

Bob_o_mastoras
19/08/2014, 14:11
Και μια τωρα που μεγαλωσε και μυαλο δεν εβαλε ο κοπριτης :)

321826

SHOOTER045
19/08/2014, 15:14
Πες του να κόψει τις selfie

Bob_o_mastoras
19/08/2014, 15:16
Πες του να κόψει τις selfie

:lol::lol:
To παιζει γκομενος μπας και βρει καμια σκυλιτσα!

Xlitos
20/08/2014, 17:10
Έχω κλείσει πέντε χρόνια με την Λίλι...αν και ήθελα σκύλο-φύλακα μετά από ασυνεννοησία μου έφεραν από καταφύγιο εδώ το κορίτσι που πρεπει να έχει Ολλανδικές ρίζες(Dutch Shepherd)...πιο πολύ κυνηγόσκυλο είναι παρά φύλακας(έχει φοβίες)....τρομερη ευελιξία,άλμα κα ιτελική ταχύτητα,έχει κυνηγήσει αλεπούδες/κουνάβια και ήταν στην ουρά τους(είχαμε πρόβλημα πριν μερικά χρόνια γιατί δεν φράζαμε καλά τις κοτούλες και τις χήνες στο κτήμα που είναι λίγο πιο κάτω από το σπίτι οπότε αφήναμε την Λίλι ελεύθερη για περιπολίες) ...

όλα καλά είναι μωρέ τα πλασματάκια,το καθένα έχει τα ατού του και ΟΛΑ είναι ερωτεύσιμα!

peterTHErider
20/08/2014, 17:30
Έχω κλείσει πέντε χρόνια με την Λίλι...αν και ήθελα σκύλο-φύλακα μετά από ασυνεννοησία μου έφεραν από καταφύγιο εδώ το κορίτσι που πρεπει να έχει Ολλανδικές ρίζες(Dutch Shepherd)...πιο πολύ κυνηγόσκυλο είναι παρά φύλακας(έχει φοβίες)....τρομερη ευελιξία,άλμα κα ιτελική ταχύτητα,έχει κυνηγήσει αλεπούδες/κουνάβια και ήταν στην ουρά τους(είχαμε πρόβλημα πριν μερικά χρόνια γιατί δεν φράζαμε καλά τις κοτούλες και τις χήνες στο κτήμα που είναι λίγο πιο κάτω από το σπίτι οπότε αφήναμε την Λίλι ελεύθερη για περιπολίες) ...

όλα καλά είναι μωρέ τα πλασματάκια,το καθένα έχει τα ατού του και ΟΛΑ είναι ερωτεύσιμα!

οι φοβιες ξεπερνουνται με καταλληλη συμπεριφορα και εκπαιδευση οπως και η φυλαξη γινεται με εκπαιδευση!αν θελουμε σωστο φυλακα τον εκαπιδευουμε,απλα μερικες φυλες εχουν το ενστικτο της φυλαξης και τους το βγαζουμε πιο ευκολα.απο κει και περα ειπα...

Xlitos
20/08/2014, 17:59
οι φοβιες ξεπερνουνται με καταλληλη συμπεριφορα και εκπαιδευση οπως και η φυλαξη γινεται με εκπαιδευση!αν θελουμε σωστο φυλακα τον εκαπιδευουμε,απλα μερικες φυλες εχουν το ενστικτο της φυλαξης και τους το βγαζουμε πιο ευκολα.απο κει και περα ειπα...

η Λίλλι μου ήρθε ενήλικη,είχε ήδη χτίσει χαρακτήρα και είχε πολλά θέματα μιας κα ιποιος ξέρει τι είχε τραβήξει μικρό όταν ήταν αδέσποτο...της μάθαμε τα βασικά αλλά απο κει και πέρα και εκπαιδευτες που ρώτησα δε γίνεται να γίνει φύλακας ούτε να απαλλαγεί απ΄την κροτοφοβία...ρώτησα και έκανα πολλά κόλπα δε γίνεται...έχει και η αδερφη μου σκυλίτσα κροτοφοβική είναι απίστευτα εκπαιδευμένη αλλά απ΄την κροτοφοβία δεν απαλλάχτηκε ποτέ....

peterTHErider
20/08/2014, 18:15
η Λίλλι μου ήρθε ενήλικη,είχε ήδη χτίσει χαρακτήρα και είχε πολλά θέματα μιας κα ιποιος ξέρει τι είχε τραβήξει μικρό όταν ήταν αδέσποτο...της μάθαμε τα βασικά αλλά απο κει και πέρα και εκπαιδευτες που ρώτησα δε γίνεται να γίνει φύλακας ούτε να απαλλαγεί απ΄την κροτοφοβία...ρώτησα και έκανα πολλά κόλπα δε γίνεται...έχει και η αδερφη μου σκυλίτσα κροτοφοβική είναι απίστευτα εκπαιδευμένη αλλά απ΄την κροτοφοβία δεν απαλλάχτηκε ποτέ....

το οτι ηρθε ενηλικη και με διαμορφωμενο χαρακτηρα δεν αποτελει κανενα προβλημα!δεν εχεις ακουςει την φραςη ´γερικο σκυλι νεα κολπα?´η σωστη εκπαιδευση φυλαξης και οχι βασικης υπακοης ετσι και αλλιως προυποθετει ενηλικο σκυλο.τωρα το οτι ειναι κροτοφοβικη και παλι ειναι ασχετο με την φυλαξη!δηλαδη θα μπει ο κλεφτης και θα ριχνει πυροτεχνιματα η πυροβολισμους?μαλλον στα αθορυβα θα γινουν ολα!αφου ρωτησες εκπαιδευτες παω πασο αλλα και παλι και εκει υπαρχουν ασχετοι και ανικανοι.
δεν σου λεω οτι ειναι θα ηταν ευκολα αλλα γινεται.και φυλαξη απο φυλαξη διαφερει αλλα και ενα κανις μπορει να μαθει τη φυλαξη.οπως σου ειπα ομως μερικα σκυλια το εχουν μεσα τους και τους το βγαζεις πιο ευκολα...

Bob_o_mastoras
20/08/2014, 18:48
Και μενα κροτοφοβικος ειναι ο χεσας!!
Μικρος μεχρι 8 μηνων δεν ηταν. Πηγαμε μια μερα στο βουνο και επεσε ενας κεραυνος στα 50 μετρα απο εμας. Χεστηκε πανω του και του εμεινε απο τοτε του καημενου.
Και 'γω ψιλοσαστισα. Σαν να εφαγα flashbang ηταν. Και το μπαμ πιο βαρυ και δυνατο. Και δεν ειχε δωσει σημαδια ο καιρος μεχρι εκεινη τη στιγμη. Απλα ειχε χαμηλα συννεφα.

akis_trevor
20/08/2014, 19:37
κι εμενα η μια ειναι κροτοφοβικη.και οσο μεγαλωνει δυστυχως γινεται χειροτερο σε σημειο που οταν εχει καταιγιδες κλπ,τις δινουμε μισο ηρεμιστικο.
αποτι εχω αντιληφθει,ειναι πολλα σκυλια κροτοφοβικα,για διαφορους λογους,αλλα σιγουρα μεγαλυτερο ποσοστο αποτι παλιοτερα..:(

peterTHErider
20/08/2014, 20:30
παιδια να προσεχετε πολυ ανασταση και πρωτοχρονια!αν τα εχετε εξω σε μπαλκονια πολλες φορες απο το φοβο τους πηδανε κατω και εξαφανιζονται!

Tedvj23
20/08/2014, 22:54
Εμενα παντως μολις ακουσει κροτιδες κεραυνους μπουμπουνιτα και γενικοτερα τετοιου τυπου ηχους αρχιζει τα γαβαγουβα και δεν σταματαει με τιποτα..!!!
Ισχυει παντως αν παρουν φοβο απο μικρα τελος μετα δεν το ξεπερνανε..Ο παππους μου ειχε ενα μικρο σκυλακι και ο θειος μου οταν ηταν μικρος του ειχε ριξει μια κροτιδα κοντα του και απο τοτε παει εφτασε 18 χρονων το σκυλι και μια ζωη τα κανε πανω του μολις ακουγε μπαμ μπουμ κριμα..

Lioulios
21/08/2014, 01:02
Πίτερ ΒΜΒε Ράιντερ , ασχολήσαι με την εκπαίδευση ?

Σε ρωτάω γιατί λες κάτι για τη φύλαξη και πως φτιάχνεται με εκπ/ση . Πιστεύεις πως όλα τα σκυλιά κάνουν για φύλακες (ενοώ αυτά των φυλών που έχουν τα ένστυκτα)

Ξέρω σκυλί που ασχολήθηκε μαζί του εκπ/της και δεν τα κατάφερε ούτε να δαγκωσει το παραμικρό παιχνίδι ...Μέχρι που πήγαμε τη δικιά μου που δάγκωνε μπας και τη δει και δαγκώσει και αυτός .

Τότε μου είπε πως δεν κάνουν όλα για φύλακες . Μερικά το έχουν και άλλα δεν θα το αποκτήσουν ποτέ ....Εμένα 2,5 μηνων , όρμηξε στον ταχυδρόμο και μέχρι και σήμερα σε ακτίνα 30 μέτρων δεν αφήνει να περάσει ούτε κουνούπι .

Με τους κρότους δεν γουστάρει καθόλου . Ξεκινάει και γαυγίζει ...Την ενοχλούν πολύ , δεν θέλει . Σαν του Καραβίδα .

Η Λίλη τα σπάει . Πρέπει να εχει μίξη από Ολλανδικό ποιμενικό και κυνηγοσκυλο .

DoctoR_k6
21/08/2014, 01:10
Δεν υπαρχει σκυλι που να μην εχει κροτοφοβια!! Ολα ανεξαιρετως...απο τσιουαουα μεχρι κ αρκουδια στυλ ελληνικους ποιμενικους κ αλλα κτηνη που τα βλεπεις κ λες παναγια μου!!

Lioulios
21/08/2014, 01:15
Δεν υπαρχει σκυλι που να μην εχει κροτοφοβια!! Ολα ανεξαιρετως...απο τσιουαουα μεχρι κ αρκουδια στυλ ελληνικους ποιμενικους κ αλλα κτηνη που τα βλεπεις κ λες παναγια μου!!

Ρόζα ... Τρελαίνεται για μπαλωτιές ... Όταν ακούσει τρέχει να βρει που είναι το θήραμα και να το φέρει ..Προσπάθησα και με τη Λάρα , αλλά στη 1η , στράβωσε , άρχισε να γαυγίζει και πήγε σπίτι μόνη της (ήμασταν κοντά)

322052

DoctoR_k6
21/08/2014, 01:28
Τα κηνυγοσκυλα μεγαλωνουν τελειως διαφορετικα απο την πλειονοτητα των υπολοιπων σκυλιων.
Τουλαχιστον απο αυτα που εχω δει στο χωριο μου απο κυνηγους. Ας το παιρνα κουταβι 40ημερων αθηνα κ να μην ειχε
μυηθει οπως ολα κ μετα θα σου λεγα τι θα εκανε με τους κεραυνους! Αποψη μου βεβαια κ κανα 2 πραγματα που μου χε πει ο κτηνιατρος
οταν ρωταγα να μαθω τι επαιζε με την δικια μου οταν ανακαλυπτα τις φοβιες της οταν εβρεχε δυνατα με κεραυνους
κ ειδικα το πασχα...

peterTHErider
21/08/2014, 10:40

ο δικος μου στα παπαρια του ΟΛΑ! ναι μεν ειναι κυνηγοσκυλο απο τη φυση τους αλλα μεχρι να κυνηγησει και να μαθει και παλι δεν τον ενοιαζε τιποτα!ουτε πυροβολισμοι ουτε πυροτεχνηματα ουτε κεραυνοι!απο κουταβι ετσι!τυχερος ημουν και σε αυτο με τον σκυλακο μου!

skylaros
21/08/2014, 11:52
Όσο μεγαλώνουν αποκτούν και φοβίες να το ξέρετε. Σκύλοι που δε μάσαγαν μπροστά σε τίποτα στα γεράματα να φοβούνται και τον ήχο της πόρτας. Να τα απολαμβάνετε όσο μπορείτε, ακόμα και αυτά που τώρα σας ενοχλούν, κάποτε θα σας λείψουν ...

peterTHErider
21/08/2014, 12:14
Όσο μεγαλώνουν αποκτούν και φοβίες να το ξέρετε. Σκύλοι που δε μάσαγαν μπροστά σε τίποτα στα γεράματα να φοβούνται και τον ήχο της πόρτας. Να τα απολαμβάνετε όσο μπορείτε, ακόμα και αυτά που τώρα σας ενοχλούν, κάποτε θα σας λείψουν ...

Αδερφε φοβιες και ανασφαλιες ναι,πιθανον να αποκτησουν μεγαλωνοντας αλλα εμεις φταιμε με λαθος χειρισμους μας και λαθος αντιμετωπιση διαφορων σημαδιων που θα μας δειξει ο σκυλος μας.σιγουρα θελει και εμπειρια,γνωση και ενδιαφερον απο μας να αντιληφθουμε τα σημαδια και να αντιμετωπισουμε με τον καταλληλο τροπο!
Στα υπολοιπα συμφωνω...

SHOOTER045
08/01/2015, 15:05
Τις γάτες δεν τις συμπαθούσα ιδιαίτερα,και ποτέ δεν είχα.
Μέχρι πριν λίγο καιρό, που τα παιδιά μού, μου κουβαλησαν στο σπίτι έναν κεραμιδογατο γκρι με μαύρες ρίγες.
Στην αρχή έμενε στην αποθήκη μαζί με το σκυλακο τον μικρό.Αρχισαν τα κρύα και ο γατούλης με ακολουθούσε όταν κατέβαινα να βάλω ξύλα στο λέβητα.
Σύντομα μετακόμισε μόνος του εκεί.
Αφού του έκανα τα απαραίτητα εμβόλια - χαπάκια - ξεψυλισμα ,άρχισα να τον συμπαθώ.
Κατεβαίνω στο λέβητα ανοίγω την πόρτα, και αυτός στα πόδια μου.
Κάθομαι μέχρι να ανάψει καλά, χτυπάω το χέρι μου στα γόνατα, και πηδάει πάνω στα πόδια μου.
Χτες κοιμήθηκε στα γόνατα μου.
Πλέον ο Ρούντι - έτσι τον ονόμασαν τα παιδιά μου- είναι φιλαράκι,περναμε αρκετή ώρα μαζί, και ευτυχώς με το κανίς- τεριε που έχω εδώ, δεν μαλώνουν. Πολλές φορές μάλιστα τρώνε μαζί!!!!
Το ροντβαιλερ τον έχω πάει προσωρινά να ξεχειμωνιασει στο πατρικό μου.
Όταν τον ξαναφερω θα δούμε.
Για την ώρα ο Ρούντι είναι μια χαρά, του εφτιαξα και φωλιτσα και είναι άρχοντας.
Φώτο προσεχώς.

Lioulios
08/01/2015, 15:47
...και προβλήμτα προσεχώς υποψιάζωμαι ... Μακάρι να τα πάνε καλά και με το ρόντ ,αλλά χλωμό το κόβω .

Bob_o_mastoras
08/01/2015, 16:03
Kαλες ειναι και οι γατουλες. Και 'γω παλια δεν τις πολυσυμπαθαγα αλλα τα βρηκαμε τελικα και τωρα εχω μπολικες. Ειναι και χρησιμες, ως φυσικοι κυνηγοι, δεν αφηνουν τιποτα να περασει κοντα απο το σπιτι, φιδια, ποντικια, μεγαλα εντομα κλπ τα εξαφανιζει.

Τωρα με το σκυλο μπορει να 'χεις και θεμα γιατι τα rotweiler προστατευουν το χωρο τους αρκετα απο ενσικτο και δεν νομιζω να ψηθει να το μοιραζεται με τη γατα. Απαξ και τη συνηθισει ως μερος της αγελης ομως δεν θα εχει προβλημα. Ουτως ή αλλως θα ειναι πολυ δυσκολο να την πιασει.

Να ξερεις επισης οτι αν δεν τον στειρωσεις το γατο, που και που, οταν τον πιανουν οι κ@υλες θα την κανει να παει για :a021: και τσαμπουκαδες με γατους.

SHOOTER045
08/01/2015, 17:20
Δεν με πειράζει να μαλώσει με γάτους κατά το σεξ, αλλά ότι μπορεί να απομακρυνθεί και να τον χτυπήσει κανένας παπάρας

amyroukai
08/01/2015, 17:41
Θα σε πειράξει και μόλις αρχίσει να "μαρκάρει" το σύμπαν...

SHOOTER045
08/01/2015, 18:04
Τώρα τι να σού πω.
Δεν ξέρω καθόλου από γάτες

ΝΤΙΚ
08/01/2015, 20:00
εγω ειχα 2 γατες και 5 σκυλια
2 βελγικα ζευγαρι, ενα γκεκικο κυνηγοσκυλο, ενα ντογκο και ενα ροτβαιλερ στο σπιτι.
ο ενας γατος εφυγε περισυ επειτα απο πτωση απο τον 2ο οροφο, το ενα βελγικο μου το εφαγε λυκος, και το αλλο συστροφη στομαχου,
ολα σε μια χρονια,
πλεον με 3 σκυλους και μια γατουλα (σπιτι κι αυτη) δεν θελω αλλα γιατι ο αποχωρισμος ποναει πολυ.
Α ξεχασα να αναφερω οτι χθες μου στειλαν αστυνομια για το ροτβαιλερ, γιατι λεει φοβουνται να περασουν απο τον δρομο!!!

virus
08/01/2015, 20:03
μην ανησυχας. τωρα σε λιγακι ειναι η εποχη τους. εμενα μου εξαφανιζεται απο προσωπου γης για δυο βδομαδες και μετα ερχεται σχεδον πετσι και κοκκαλο. υποψιν πριν να φυγει εχει παρει το μεγιστο βαρος. κοντα 7 κιλα ειναι ο ενας γατος μου. μετα θαρθει στυλακι στα 4 κιλα :bawl:

καλυτερα να σου εξαφανιζεται ο γατος σου γιατι αν αρχισει να ψεκαζει στο σπιτι σου κλαφτα χαραλαμπε :(

SHOOTER045
08/01/2015, 20:36
Είναι εκτός σπιτιού, στον δωμάτιο - λεβητοστασιο.
Που και αερίζεται, και έχει φως, εδώ φώναξα σιδερα να μου κάνει πορτάκι να μπαινοβγαίνει μόνος του.

virus
08/01/2015, 20:40
α ωραια. αμα σου εξαφανιστει αυτην την εποχη μην δωσεις σημασια. καπου θα :a021:

amyroukai
08/01/2015, 21:00
καλυτερα να σου εξαφανιζεται ο γατος σου γιατι αν αρχισει να ψεκαζει στο σπιτι σου κλαφτα χαραλαμπε :(
Ένα μαλακισμένο αρσενικό προ ετών μου ψέκασε το φέιζερ. Ο λεκές πρέπει να είναι καυστικός γιατί το σημάδι δεν έφυγε ποτέ... Τα δικά μου ζουν έξω μόνιμα, αλλά και πάλι το φσιτ φσιτ δεν το γλιτώνεις.

Eversman
08/01/2015, 22:00
Πριν απο 12 χρόνια εκανα κάμπινγκ στη Σύρο. Κοιμομουν στη σκήνη με ανοικτό το καλυμα λόγω ζέστης με μονη προστασία τη σιτα. Το μονο που κατάλαβα ηταν ενα πιτσιλισμα στο προσωπο και μια ανυπόφορη βρώμα. Ο παλιοπ@υστας ο γάτος με κατουρησε κανονικά και η μυρωδιά έκανε να φύγει απο πανω μου μια εβδομαδα. Πολυ χρήσιμα ζωντανά, άλλα μετα το κατουρημα δεν τα πάω γμτ.

virus
08/01/2015, 22:02
απλα δεν φευγει ποτε ο λεκες και η μυρουδια. μονο αν το πεταξεις. μου ψεκασε ενα πουφ και το πεταξα χωρις δευτερη κουβεντα.

το καλο ειναι οτι στην εποχη τους εξαφανιζονται παιρνουν τα βουνα κι ετσι δεν εχω προβλημα.

εβερσμαν δεν μιλαμε για κατουρημα. το "ψεκασμα" ειναι αλλο πραμα

SHOOTER045
08/01/2015, 22:09
α ωραια. αμα σου εξαφανιστει αυτην την εποχη μην δωσεις σημασια. καπου θα :a021:

Ρε μωράκι είναι ακόμα, το πολύ 3 μηνών

vaska
09/01/2015, 05:46
απλα δεν φευγει ποτε ο λεκες και η μυρουδια. μονο αν το πεταξεις. μου ψεκασε ενα πουφ και το πεταξα χωρις δευτερη κουβεντα.

το καλο ειναι οτι στην εποχη τους εξαφανιζονται παιρνουν τα βουνα κι ετσι δεν εχω προβλημα.

εβερσμαν δεν μιλαμε για κατουρημα. το "ψεκασμα" ειναι αλλο πραμα
Μπερδεύτηκε δε ο άνθρωπος χα χα χα τα έχασε από την βρώμα λέμε

Coyote.V
09/01/2015, 06:58
Α ξεχασα να αναφερω οτι χθες μου στειλαν αστυνομια για το ροτβαιλερ, γιατι λεει φοβουνται να περασουν απο τον δρομο!!!

Τι ηλίθιοι είναι ; Έχω και εγώ ένα ροτβάιλερ θηλυκό... Είναι ψυχούλα, πολύ ήρεμο, έξυπνο και πολύ ποιο καλό από πολλές ράτσες σκυλιών, ακούει στις εντολές πάντα χωρίς να δυσανασχετεί και χωρίς να είναι εκπαιδευμένο, φαντάσου ότι τα κανίς τα έχουν για καλά σκυλιά και είναι από τα αιμοβόρα και κακά σκυλιά ... ευτυχώς που είναι μικρόσωμα.

Eversman
09/01/2015, 08:49
Μπερδεύτηκε δε ο άνθρωπος χα χα χα τα έχασε από την βρώμα λέμε

Πείτε το όπως θέλετε! Έγώ μύριζα σαν ασβός και τα μαλλιά μου έγιναν ξανθά σε μία νύκτα χαχα. Μιλάμε για βρώμα, όχι παίξε/γέλασε! Εννοείται ότι πέταξα και τη σκηνή .. δεν ξεμύριζε με τίποτα!

amyroukai
09/01/2015, 09:34
Πείτε το όπως θέλετε! Έγώ μύριζα σαν ασβός και τα μαλλιά μου έγιναν ξανθά σε μία νύκτα χαχα.

Λες και τον Ξηρό να τον ψέκασε γατί και να ξάνθυνε;

stynikop
12/01/2015, 16:37
Τις γάτες δεν τις συμπαθούσα ιδιαίτερα,και ποτέ δεν είχα.
Μέχρι πριν λίγο καιρό, που τα παιδιά μού, μου κουβαλησαν στο σπίτι έναν κεραμιδογατο γκρι με μαύρες ρίγες.
Στην αρχή έμενε στην αποθήκη μαζί με το σκυλακο τον μικρό.Αρχισαν τα κρύα και ο γατούλης με ακολουθούσε όταν κατέβαινα να βάλω ξύλα στο λέβητα.
Σύντομα μετακόμισε μόνος του εκεί.
Αφού του έκανα τα απαραίτητα εμβόλια - χαπάκια - ξεψυλισμα ,άρχισα να τον συμπαθώ.
Κατεβαίνω στο λέβητα ανοίγω την πόρτα, και αυτός στα πόδια μου.
Κάθομαι μέχρι να ανάψει καλά, χτυπάω το χέρι μου στα γόνατα, και πηδάει πάνω στα πόδια μου.
Χτες κοιμήθηκε στα γόνατα μου.
Πλέον ο Ρούντι - έτσι τον ονόμασαν τα παιδιά μου- είναι φιλαράκι,περναμε αρκετή ώρα μαζί, και ευτυχώς με το κανίς- τεριε που έχω εδώ, δεν μαλώνουν. Πολλές φορές μάλιστα τρώνε μαζί!!!!
Το ροντβαιλερ τον έχω πάει προσωρινά να ξεχειμωνιασει στο πατρικό μου.
Όταν τον ξαναφερω θα δούμε.
Για την ώρα ο Ρούντι είναι μια χαρά, του εφτιαξα και φωλιτσα και είναι άρχοντας.
Φώτο προσεχώς.

Αυτά είναι! Σε κέρδισαν κι εσένα!

Ελπίζω να τα πάνε καλά και με το μεγαλο.
Δημητρη, ενα σου λέω... Μιλάμε για αγάπη!

Κι αν τύχεις σε γατί-σκύλο όπως ετυχα κι εγώ παλι, θα ριξεις πολύ γέλιο! Εγώ πετάω μπαλάκια και παιχνιδακια και παει και μου τα φέρνει πίσω! Είναι απιστευτος ο μικρός!
329653

PetranGR
03/03/2015, 23:02
σήμερα είχα το πρώτο close-call με σκύλο (έχω κατοικίδιο).

Φανάρι κάθομαι στην ΧΑΝΘ ,από απέναντι τρέχει ένας σκύλος περνάει δρόμο και έρχετε κατά πάνω μου την ψυλιάζομαι και είμαι χαλαρός γαύγιζε μόνο, και ερχόταν όλο και πιο κοντά κουνούσε ουρά όμως,οπότε του έλεγα εγώ "τι είναι βρε κτλ κτλ" με χαμηλό τόνο. Πλησίασε και άλλο με μύρισε ,ήμουν ήρεμος το κοιτούσα αυτό έφαιρνε βόλτες γύρω από την μηχανή και εμένα.
Ώσπου είδα να κάνει απότομη κίνηση για δάγκωμα,τότε πετάγομαι από την μηχανή, αριστερά πάει από τα δεξιά,βαράω κόφτη τίποτα,εκείνο να θέλει να πλησιάσει άσχημα το πόδι μου. (Δεν το κλώτσησα ούτε καν κινήθηκα απειλιτικά) απλά φώναζα έεεεε ήρεμα κάτσε κτλ. μπας και μια στις 10 κόψει γκάζια.

Αμ.Δε,ανάβει πράσσινο και ανεβαίνω γρήγορα στην μηχανή να ξεκινήσω και εκείνη την στιγμή έρχετε για το πόδι μου ακριβώς μιλάμε στην γάμπα την τραβάω κάπως ,ούτε και εγώ κατάλαβα πως και με αρπάζει στο παπούτσι και το "σκίζει όλο"μιλάμε για μπότα οικοδομής παιδιά,το έσκισε σαν ριζόχαρτο,αν με είχε πιάσει σίγουρα την είχα κάτσει.

Σε τέτοιες περιπτώσεις τι κάνουμε ; (Έβαλα φωνές ,κουνιόμουν δεν το άφησα από τα μάτια μου, ενώ στην αρχή ήμουν ήρεμος μετά φώναζα, ξεκίνησα και με δάγκωσε).

Τώρα ίσως από τα νεύρα μου θα το πώ αυτό,αλλά αν το ξαναδώ την επόμενη φορά και φοράω μπότα μηχανής και το κλωτσήσω στον κώλο να του γίνει καινούργιος θα φταίω ; (Δεν μιλάω για κλώτσημα κεφάλι κτλ.)

Bob_o_mastoras
03/03/2015, 23:25
Gixxerακιας θα 'τανε και δεν ψηθηκε με το Honda! :p:lol:

Δεν ξερω τι φρικες τρωνε τα σκυλια με τις μηχανες και τα ποδηλατα αλλα ειναι πολυ συχνο φαινομενο δυστυχως.
Αν δεν μπορεις να το αποφυγεις με ταχυτητα ωστε να μην σε αρπαξει αυτο που προτεινω ειναι να κανεις σιγα σιγα στο πλαϊ τη μηχανη και να κατεβεις. Μετα κινησου απειλιτικα με ανοιχτα τα χερια προς το μερος του σκυλου αφηνωντας του ομως περιθωριο να υποχωρει.
Αν δεν υποχωρει (σχεδον απιθανο) αφησε το να ηρεμησει και να απομακρυνθει μονο του χωρις να του γυρισεις πλατη ομως.
Θα μυρισει λιγο απο δω, λιγο απο κει, θα βαρεθει και θα φυγει (προς αναζητηση αλλου οχηματος :p).
Γενικοτερα το κολλημα το τρωνε με το οχημα και οχι με εσενα οποτε πολυ απιθανο να σου επιτεθει αν δεν εισαι πανω στη μηχανη.

bonus: https://www.youtube.com/watch?v=QTUQsieovso

congate7
03/03/2015, 23:43
Σε τέτοιες περιπτώσεις τι κάνουμε ; (Έβαλα φωνές ,κουνιόμουν δεν το άφησα από τα μάτια μου, ενώ στην αρχή ήμουν ήρεμος μετά φώναζα, ξεκίνησα και με δάγκωσε).

(Δεν μιλάω για κλώτσημα κεφάλι κτλ.)

Εγώ κάνω την κίνηση οτι θα πάρω πέτρα και με το που σκύψω αρχίζουν και κόβουν. Βέβαια έπεσα μια φορά σε μια τριάδα με τσοπανόσκυλα που δεν καταλάβαιναν τίποτα και με «έσωσε» ο τσοπαναρέος.

PetranGR
03/03/2015, 23:55
Gixxerακιας θα 'τανε και δεν ψηθηκε με το Honda! :p:lol:

Δεν ξερω τι φρικες τρωνε τα σκυλια με τις μηχανες και τα ποδηλατα αλλα ειναι πολυ συχνο φαινομενο δυστυχως.
Αν δεν μπορεις να το αποφυγεις με ταχυτητα ωστε να μην σε αρπαξει αυτο που προτεινω ειναι να κανεις σιγα σιγα στο πλαϊ τη μηχανη και να κατεβεις. Μετα κινησου απειλιτικα με ανοιχτα τα χερια προς το μερος του σκυλου αφηνωντας του ομως περιθωριο να υποχωρει.
Αν δεν υποχωρει (σχεδον απιθανο) αφησε το να ηρεμησει και να απομακρυνθει μονο του χωρις να του γυρισεις πλατη ομως.
Θα μυρισει λιγο απο δω, λιγο απο κει, θα βαρεθει και θα φυγει (προς αναζητηση αλλου οχηματος :p).
Γενικοτερα το κολλημα το τρωνε με το οχημα και οχι με εσενα οποτε πολυ απιθανο να σου επιτεθει αν δεν εισαι πανω στη μηχανη.

bonus: https://www.youtube.com/watch?v=QTUQsieovso

ήμουν πάνω στην μηχανή σταμάτησα στο φανάρι ,δεν ήμουν με ταχύτητα ή κάτι τέτοιο και ήταν κεντρικό φανάρι δεν μπορώ να φύγω με κόκκινο.
Από εκεί και πέρα κατέβηκα και προσπάθησα αλλά αυτό ερχόταν όλο και πιο απειλητικά. Τι φωνές τι χτύπημα ποδιού τίποτα εκεί να έρθει πάνω μου και ήταν και τεράστιο ρε γμτ.

Εγώ κάνω την κίνηση οτι θα πάρω πέτρα και με το που σκύψω αρχίζουν και κόβουν. Βέβαια έπεσα μια φορά σε μια τριάδα με τσοπανόσκυλα που δεν καταλάβαιναν τίποτα και με «έσωσε» ο τσοπαναρέος.

Τι πέτρες ; εδώ κάτω κατέβηκα και μέ έγραψε στα @@ του, με έσκισε το πόδι κάτω το παπούτσι σκέψου ήταν οικοδομής εργατικό παπούτσι ,πολύ επιθετικό σκυλί αν φορούσα σπορτέρ θα με είχε κόψει κομμάτι.

Ξανά λέω, ότι αν το ξανα πετύχω ξέρω λόγω ζωικής που σπουδάζω,ότι αυτά σε σταμπάρουν και θα είναι χειρρότερα ,και οσο και αν περίεργο ακουστεί μας έχουν πεί ότι την επόμενη φορά πρέπει όντως να το χτυπήσουμε άσχημα,γιατί θα μας κάνει χειρρότερη ζημιά.

Το ρωτάω όμως εδώ,γιατί δνε με παίρνει η καρδιά να το χτυπήσω,σκέψου οτι με δάγκωσε και δεν το βάρεσα προσπαθούσα να αποφύγω σε στάση άμυνας ώστε να μην χρειαστεί αλλά πάλι με άρπαξε.

congate7
04/03/2015, 00:08
Απ'ότι έχω ζήσει εγώ, το θέμα είναι να σε δει να παίρνεις κάτι από κάτω. Πάρε κάτι και ρίχ'του το. Μέχρι να το ρίξεις έχει φύγει(τις περισσότερες φορές). Ούτε εγώ μπορώ να χτυπήσω ζώο αλλά αν δεν τρομάξει δε θα σε αφησει.

PetranGR
04/03/2015, 00:13
Απ'ότι έχω ζήσει εγώ, το θέμα είναι να σε δει να παίρνεις κάτι από κάτω. Πάρε κάτι και ρίχ'του το. Μέχρι να το ρίξεις έχει φύγει(τις περισσότερες φορές). Ούτε εγώ μπορώ να χτυπήσω ζώο αλλά αν δεν τρομάξει δε θα σε αφησει.

από κάτω να πάρω τι ;στο φανάρι ήμουν στο κέντρο της πόλης ... (που είναι οι πέτρες των αναρχικών όταν τι θες!)

congate7
04/03/2015, 00:14
Αυτή είναι η Ήρα
331991
και ο Ρόκι
331992

PetranGR
04/03/2015, 00:18
σαν το από κάτω το δικό σου στην 2ή φωτογραφία ήταν αλλά πιο μεγαλο και σκούρο μαύρο.

congate7
04/03/2015, 00:21
Ε τότε φιλαράκι έπεσες στο 10% των περιπτώσεων που έλεγα. Ο Ρόκι όταν σηκώνεται στα δύο ερχόμαστε μούρη με μούρη και είμαι 1,80

PetranGR
04/03/2015, 00:23
Ε τότε φιλαράκι έπεσες στο 10% των περιπτώσεων που έλεγα. Ο Ρόκι όταν σηκώνεται στα δύο ερχόμαστε μούρη με μούρη και είμαι 1,80

όταν κατέβηκα από την μηχανή και έκανα εναλλάξ αριστερά δεξιά για να μην του δώσω χώρο,σκέψου ότι είμαι 1,83 περίπου σαν εσένα και η κεφάλα του έφτανε στην λεκάνη μου ΑΝΕΤΑ! Για αυτό κατάφερε και έκανε τέτοια ζημιά.

Bob_o_mastoras
04/03/2015, 00:26
όταν κατέβηκα από την μηχανή και έκανα εναλλάξ αριστερά δεξιά για να μην του δώσω χώρο,σκέψου ότι είμαι 1,83 περίπου σαν εσένα και η κεφάλα του έφτανε στην λεκάνη μου ΑΝΕΤΑ! Για αυτό κατάφερε και έκανε τέτοια ζημιά.

Αχου το μωρε το γλυκουλινι! :p

congate7
04/03/2015, 00:27
Σόρρυ που θα το πω έτσι αλλά ήσουν το γεύμα του :cry:

PetranGR
04/03/2015, 00:27
Αχου το μωρε το γλυκουλινι! :p

σκέψου είχα και σκύλο σχετικά μεγάλο ,και στο χωριό επίσης,αλλά τέτοιο φόβο στα ξαφνικά μπάμ μπούμ έγιναν όλα πρώτη φορά. Εσύ να έβλεπα τι θα έκανες...

ήταν και ένας ακόμα με μηχανή ,στα @@ του με έγραψε αντί να έρθει κατά πάνω του και να βοηθήσει λίγο.

PetranGR
04/03/2015, 00:29
Σόρρυ που θα το πω έτσι αλλά ήσουν το γεύμα του :cry:

το ξέρω και το πιστεύω.

Bob_o_mastoras
04/03/2015, 01:06
σκέψου είχα και σκύλο σχετικά μεγάλο ,και στο χωριό επίσης,αλλά τέτοιο φόβο στα ξαφνικά μπάμ μπούμ έγιναν όλα πρώτη φορά. Εσύ να έβλεπα τι θα έκανες...

ήταν και ένας ακόμα με μηχανή ,στα @@ του με έγραψε αντί να έρθει κατά πάνω του και να βοηθήσει λίγο.

Tα κακα μου θα εκανα και 'γω! :lol:
Μια φορα μου την πεσαν 5,6 τσομπανοσκυλα μεγαλα στο Βερμιο κοντα στον Τριποταμο σε εντουραδα. Το σκατο εφτασε στην καλτσα, την ξεπερασε και εσταξε και κατω.
Ευτυχως ημασταν δυο ατομα και λιγο απο 'δω, λιγο απο 'κει βγηκαμε αλωβητοι αποφευγωντας τα. Με το που μας δωσαν μια μικρη ευκαιρια και δεν μας ειχαν περικυκλωμενους γκαζωσαμε ωσαν μπαγκοσμιοι και γιναμε καπνος.
Πολυ θα θελα να συναντουσα το βοσκο να του πω δυο λογια! :a52:

PetranGR
04/03/2015, 01:07
Tα κακα μου θα εκανα και 'γω! :lol:
Μια φορα μου την πεσαν 5,6 τσομπανοσκυλα μεγαλα στο Βερμιο κοντα στον Τριποταμο σε εντουραδα. Το σκατο εφτασε στην καλτσα, την ξεπερασε και εσταξε και κατω.
Ευτυχως ημασταν δυο ατομα και λιγο απο 'δω, λιγο απο 'κει βγηκαμε αλωβητοι αποφευγωντας τα. Με το που μας δωσαν μια μικρη ευκαιρια και δεν μας ειχαν περικυκλωμενους γκαζωσαμε ωσαν μπαγκοσμιοι και γιναμε καπνος.
Πολυ θα θελα να συναντουσα το βοσκο να του πω δυο λογια! :a52:

που να αισθανόσουν και τα δόντια τους δηλαδή όπως αισθάνθηκα εγώ.

Ορίστε βρήκα και φώτο σε πιο σκούρο αυτό και πιο χοντρό:

331993

Προσοχή για όποιον είναι στην Θεσσαλονίκη εκεί στην ΧΑΝΘ είναι αυτό.

skylaros
04/03/2015, 01:14
Την επόμενη κατεβαίνεις βγάζεις το γάντι και με το χέρι μπουνιά και ήρεμα πας στο μουσούδι του φυσικά μιλώντας του. Θα σε μυρίσει θα τον χαϊδέψεις και θα είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Στη ζωική αν σας έχουν πει τέτοιο πράγμα είναι πίπες. Όπως τον περιγράφεις είναι Ελληνικός ποιμενικός, πανέμορφα και γλυκά πλάσματα. Έχουν ένα ζητηματάκι με τον χώρο τους αλλά για να μην έχει φάει τη μισή Θεσσαλονίκη είναι οκ :)

PetranGR
04/03/2015, 01:20
Την επόμενη κατεβαίνεις βγάζεις το γάντι και με το χέρι μπουνιά και ήρεμα πας στο μουσούδι του φυσικά μιλώντας του. Θα σε μυρίσει θα τον χαϊδέψεις και θα είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Στη ζωική αν σας έχουν πει τέτοιο πράγμα είναι πίπες. Όπως τον περιγράφεις είναι Ελληνικός ποιμενικός, πανέμορφα και γλυκά πλάσματα. Έχουν ένα ζητηματάκι με τον χώρο τους αλλά για να μην έχει φάει τη μισή Θεσσαλονίκη είναι οκ :)

στο φανάρι τέρμα μπροστά στο κέντρο η μηχανή άρα πρέπει να την μετακινήσω ή να κουνηθώ από εκεί άρα θα είναι πιο εύκολο να με αρπάξει εδώ όταν έφυγα με άρπαξε.

Απορώ που ήρθε απο απέναντι μόνο για εμένα τόσα αμάξια και μηχανές τριγύρω τι στο καλό;

Ναι,λόγω ότι "έχουν" την αίσθηση και θυμούντε κτλ. ειδικά αν τα φοβίσεις ή ειδικά σε δαγκώσουν ,σαν να υπάρχει μια μυρωδιά. Οπότε μετά γίνεται χαμός όταν σε ξαναδεί,έχει περιστατικά τέτοια σαν παράδειγμα. Από εκεί και πέρα,δεν θέλω να το χτυπήσω και εγώ αν ήταν έτσι θα το είχα κάνει ήδη απλάαν την επόμενη φορά γίνει το ίδιο δεν ξέρω πόσο θα κρατηθώ,εδώ σήμερα με δάγκωσε και φοβήθηκα,γιατί και θα έπεφτα από την μηχανή αλλά και βραδιάτικα να έτρεχα σε νοσοκομεία δεν έλεγε.

Ναι, δεν διαφωνώ για ότι μπορεί να μην έχει φάει την μισή Θεσσαλονίκη,αλλά μπορεί να είμαι ένα κρούσμα και εγώ.

Bob_o_mastoras
04/03/2015, 01:22
Kαπως ετσι ηταν;;
331994

Ή ετσι;;
331995

PetranGR
04/03/2015, 01:26
Kαπως ετσι ηταν;;
331994

Ή ετσι;;
331995

το δεύτερο το έχω στο guinness record στην βιβλιοθήκη μου,αυτό και άλλο ένα ήταν μου διαφεύγει το όνομα του.

Όσο για τα υπόλοιπα αυτά ρε συ θα με έκαναν να πηδήξω στο ταβάνι και να μείνω εκεί.

ΝIKOLTSOS
04/03/2015, 07:51
Αρσενικό σκυλί ή θυλικό έχεις...
Μπορεί απλά να μύρισε το ζώο σου...
Η εποχή είναι.

nicksior
04/03/2015, 09:51
Αρσενικό σκυλί ή θυλικό έχεις...
Μπορεί απλά να μύρισε το ζώο σου...
Η εποχή είναι.
Και θέλησε να κρατήσει την ανάμνηση της μυρωδιάς σ ένα κομμάτι παπούτσι.

Ρομαντικό ζωάκι!

HelenKoR
17/11/2015, 14:49
345546

Φανούρης το όνομά του

MG-KTiNoS
17/11/2015, 15:16
345553

Ο Λιοντάρης.... :lol:

ΆΜα τον θέλει κανένας είναι άστεγος....

spyrakos35
17/11/2015, 15:21
Φανούρης το όνομά του

έχει θέμα με το μάτι το ένα?

HelenKoR
17/11/2015, 15:23
έχει θέμα με το μάτι το ένα?

Και τα δύο. Είναι τυφλός.

spyrakos35
17/11/2015, 15:24
Και τα δύο. Είναι τυφλός.

ουπς

είναι αυτή η αρρώστια που πριν κάποια χρόνια έκανε θραυση στα γατιά?

HelenKoR
17/11/2015, 16:58
Κατά τη γέννα απο την μάνα (η οποία είχε χλαμύδια).
Τον βρήκαν δύο γυναίκες την ημέρα του Αγιου Φανουριου και τον ονόμασαν έτσι (καμία ειρωνία από μέρους τους, το επιβεβαίωσα :tooth:). Επειδή δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν, τον πήραμε εμείς.

el-Gatto
17/11/2015, 17:36
Ο CatM (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=53412&page=29&p=2375510&viewfull=1#post2375510)(ΚαΤέΜ) ,ζεί κ' "βασιλεύει".
Μερικές φορές ,μας αφήνει να ξαπλώνουμε κι εμείς στο ...κρεβάτι "μας". :lol:

345576

AristidisZ
17/11/2015, 18:02
Η μικρή Άρυα του οίκου Ζ - μεγαλώνει σιγά σιγά...

345579

Dennis-
17/11/2015, 19:14
ο αρης μεγαλωσε πλεον !! :eek:

345581

345582

motostop.gr
17/11/2015, 20:26
Lilly - δυστυχώς την χάσαμε από ποντικοφάρμακο μελισσοκόμων στο δάσος!!

345584

Και ο Ερμής, που μας αποτρέπει να πάρουμε άλλο γατάκι, γιατί τα έχει άχτι!!
Αν βρει λάσπες, δεν τον μαζεύεις με τίποτα!

345585

WiSe
17/11/2015, 20:37
345587

O King.... ή αλλιως ο Δεν εχω νευρα ποτε δε με τσαντιζει τιποτα ειμαι υπερανω!

DrEvil
17/11/2015, 22:00
Αυτος ειναι ο Looney
345591

Κι αυτος ειναι ο Looney απο χθες, οποτε και τον χτυπησε καποιο παπαρι με αεροβολο το ματι...
345592

Billymuse
17/11/2015, 22:07
Να και ο Αλέκος :) Τον είχαν παρατήσει οι δίπλα οταν την κοπάνησαν βραδυ γιατι δεν πλήρωναν τα ενοίκια στον ιδιοκτήτη, άφησαν το κουνέλι στη διπλανη αυλή και μια μέρα
τυχαία τον είδαμε που έκανε βόλτες και τον λυπηθηκαμε,τον πηγαμε στον κτηνίατρο και εδω και 2,5 χρόνια μας κάνει παρεα ο μάγκας

345593

duke200
18/11/2015, 07:11
με τι καρδιά τα παρατάνε τα κατοικίδια τους!!! Θα μου πεις άλλοι παρατάνε τα παιδιά τους και χέστηκ@ν.

Να σας συστήσω τον Ρούνο.
είναι ημίαιμο γκριφόν 3.5 χρονών μεσαίου μεγέθους (τώρα είναι 35 κιλά)

τον βρήκαμε με κλειστά μάτια στην Τρίπολη μέσα σε ένα κουτάκι δίπλα απο τα σκουπίδια και έκτοτε είναι ο καλύτερος φύλακας - σύντροφος στο σπίτι, αφού γαβγίζει ακόμα και τις μύγες. Τέτοια σκυλιά τα εκπαιδεύουν για κυνήγι αγριογούρουνων, αλλα εγω δεν τα παω πολύ καλά με αυτα τα αιμοβόρικα σπορ.

345600

MG-KTiNoS
18/11/2015, 08:21
345602

Ο Τάιγκερ, γερνάει.
10 χρόνια πριν με βρήκε στην Παν.μιου και έκτοτε ζει στο σπίτι μου.
Λογικά είναι από 13 - 15 ετών.
Ο πιο καλός γάτος που είχα ποτέ.
Αγαπάει όλο τον κόσμο (και το πλήρωσε ακριβά αυτό)

el-Gatto
18/11/2015, 09:15
Γουστάρω Tiger ρε φίλε. :beer:

WiSe
18/11/2015, 09:25
Τελικα και εδω φαινεται οτι οι ιδιοκτητες γατων στην Ελλαδα ειναι πραγματικα πολλοι! Ειχα μια κουβεντα με ενα πελατη μου χονδρεμπορα ζωοτροφών και συναφων ειδων και μου ειπε οτι σε συγκεκρημενο κωδικο αμμου γατας ειμαστε οι πρωτοι σε καταναλωση στο κοσμο! :eek:

PortisHead
18/11/2015, 10:18
Ο Μαξ-ούλης πλέον 11 ετων, και ασπρισμένη μουριτσα απο τα γηρατεια
...αλλα παντα προθυμος να παιξει με τα πιτσιρικια.
(Εδω του ισσοροπουν διαφορα λουτρινα στην πλατη του)

MG-KTiNoS
18/11/2015, 10:46
Ο Μαξ-ούλης πλέον 11 ετων, και ασπρισμένη μουριτσα απο τα γηρατεια
...αλλα παντα προθυμος να παιξει με τα πιτσιρικια.
(Εδω του ισσοροπουν διαφορα λουτρινα στην πλατη του)

το γκζέρω αυτόνα....
:)

taisteal
18/11/2015, 13:01
Η Ροζα η ναζιαρα μας
Αδεσποτουλα που εγινε μονιμη κατοικος στο σπιτι
345633

manhunter
18/11/2015, 15:10
345643

O Τσόρι, ημίαιμος Μέιν-Κουν. Άαααααλλη φάση γάτος..

mreza
18/11/2015, 18:01
Η Κίμπα, τριών μηνών και κάτι ψιλά

345665

nikos_abel
18/11/2015, 18:28
Δυστυχώς, ο Tunip δεν άντεξε στο στρες τεστ και στην ελλιπή μου γνώση και άντεξε μόνο ένα εξάμηνο περίπου.

Εδώ όταν ακόμη ήταν μια χαρά (νόμιζα)

345667

και εδώ την πρώτη μέρα που μας ήρθε, δυστυχώς Σάββατο βράδυ, με αποτέλεσμα να φάει την αμμωνία
ποιος ξέρει πόσων ημερών...

345668

Τώρα λοιπόν, δεδομένου ότι έχω το 25λιτρο ενυδρείο (που δεν κάνει για χρυσόψαρα), ποιος γνωρίζει τι
θα μπορούσα να βάλω μέσα να μην στέκεται άδειο;

skylaros
18/11/2015, 18:40
κάλτσες, αυτοκινητάκια και λοιπά παιχνίδια etc :p Αυτό που σου λέω είναι πως το έθεσες λάθος, αν είχες ένα λουρί με οδηγό θα έπαιρνες σκύλο? ;) Μη πάρεις τίποτα λοιπόν α) γιατί ακόμα και τα ψάρια δε μου αρέσει να είναι σε "γυάλες" β) έχουν μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας και έχεις μικρά παιδιά γ) Τα ενυδρεία που είναι εντυπωσιακά είναι αλμυρού νερού και κοστίζουν και σε χρήμα και σε χρόνο και έχουν και μεγάλες απώλειες τουλάχιστο μέχρι να μάθεις.

nicksior
18/11/2015, 18:57
Βάλε υδρόβια φυτά κι ένα φωτορυθμικό ή κάποιο φωτισμό με κίνηση για εφε..

345670

http://www.enidrio.gr/el/aquarium_plants/

costas_versys
18/11/2015, 19:09
Το σκυλάκι μου την πρώτη ημέρα που το έφερε η σύζυγος στο σπίτι. Δεν είχε απογαλακτιστεί και τώρα που μεγάλωσε μου έχει βγεί κολιτσίδα και λίγο φοβικό. Παρόλα αυτά είναι απίστευτο ζωάκι

345672

el-Gatto
18/11/2015, 19:11
Τελικα και εδω φαινεται οτι αυτοί που υιοθετούν γάτες στην Ελλαδα ειναι πραγματικα πολλοι!
...
Fixed :)

Επέτρεψέ μου φίλε μου ,χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης ,να διορθώσω την φράση σου ,καθαρά για λόγους ακριβολογίας.

Ειδικά οι γάτες ,δεν γίνονται ιδιοκτησία κανενός.
Είναι τόσο αυτόνομα όντα κ με τόσο έντονη προσωπικότητα ,που είναι πρακτικά αδύνατο απο τη φύση τους κάτι τέτοιο.
Σέβονται και εκτιμούν αυτόν που τις φροντίζει (όπως κ όλα τα ευφυή θηλαστικά με υγιή ψυχολογία) ,κ του το ανταποδίδουν με διάφορους τρόπους ,που πηγάζουν κυρίως απο το ένστικτό τους.
Αλλά μόνον όταν και αν το θέλουν.
Αν πιεστούν ,αντιδρούν ,προσπαθώντας να επιβάλλουν την δική τους άποψη.
Για να υπακούσουν δε σε συγεκκριμένες εντολές του "αρχηγού της αγέλης" (βλ.αφεντικό-ιδιοκτήτης όπως εσφαλμένα συνηθίζεται) πρέπει πρώτα αυτός να έχει κερδίσει τον αμέριστο σεβασμό τους.

Το ίδιο ,και μάλλιστα σε υπέρτατο βαθμό συμβαίνει κ με τα σκυλιά ,των οποίων ο σεβασμός κ η αγάπη για αυτόν(τους) που τα φροντίζουν ,μπορεί να φτάσει μέχρι κ την απόλυτη ένδειξη ανταποδωτικότητας(βλ.αυτοθυσία)
Σε καμία περίπτωση όμως και αυτά δεν είναι ιδιοκτησία.

Γενικά μιλώντας ...
Τα κατοικίδια (για τους υγειώς σκεπτόμενους ανθρώπους) ,αποτελούν μέλη της οικογένειάς τους.
Αντίστοιχα ,τα κατοικίδια που ζούν υιοθετημένα από κ' μαζί με ανθρώπους ,αισθάνονται μέλη της "αγέλης".(βλ.οικογένειας)

costas_versys
18/11/2015, 19:13
Λίγους μήνες μετά

345673

costas_versys
18/11/2015, 19:35
.. και όπως είναι σήμερα, 2 χρόνια μετα
345674

WiSe
18/11/2015, 20:53
Fixed :)

Επέτρεψέ μου φίλε μου ,χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης ,να διορθώσω την φράση σου ,καθαρά για λόγους ακριβολογίας.

Ειδικά οι γάτες ,δεν γίνονται ιδιοκτησία κανενός.
Είναι τόσο αυτόνομα όντα κ με τόσο έντονη προσωπικότητα ,που είναι πρακτικά αδύνατο απο τη φύση τους κάτι τέτοιο.
Σέβονται και εκτιμούν αυτόν που τις φροντίζει (όπως κ όλα τα ευφυή θηλαστικά με υγιή ψυχολογία) ,κ του το ανταποδίδουν με διάφορους τρόπους ,που πηγάζουν κυρίως απο το ένστικτό τους.
Αλλά μόνον όταν και αν το θέλουν.
Αν πιεστούν ,αντιδρούν ,προσπαθώντας να επιβάλλουν την δική τους άποψη.
Για να υπακούσουν δε σε συγεκκριμένες εντολές του "αρχηγού της αγέλης" (βλ.αφεντικό-ιδιοκτήτης όπως εσφαλμένα συνηθίζεται) πρέπει πρώτα αυτός να έχει κερδίσει τον αμέριστο σεβασμό τους.

Το ίδιο ,και μάλλιστα σε υπέρτατο βαθμό συμβαίνει κ με τα σκυλιά ,των οποίων ο σεβασμός κ η αγάπη για αυτόν(τους) που τα φροντίζουν ,μπορεί να φτάσει μέχρι κ την απόλυτη ένδειξη ανταποδωτικότητας(βλ.αυτοθυσία)
Σε καμία περίπτωση όμως και αυτά δεν είναι ιδιοκτησία.

Γενικά μιλώντας ...
Τα κατοικίδια (για τους υγειώς σκεπτόμενους ανθρώπους) ,αποτελούν μέλη της οικογένειάς τους.
Αντίστοιχα ,τα κατοικίδια που ζούν υιοθετημένα από κ' μαζί με ανθρώπους ,αισθάνονται μέλη της "αγέλης".(βλ.οικογένειας)

Σεβαστη η αποψη σου απολυτα.

Ειδικα για τα Σιαμ θα διαφωνισω λιγο. Μου δειχνει ξεκαθαρα το αντιθετο απο αυτο που λες και οσοι εχουν γατες που ειναι εμπειροι και κτηνιατροι μου το εχουν τονισει για τη συγκεκρημενοι ρατσα οτι ειναι σε level σκυλου στην αγαπη και στην ανταποδοτικοτητα καποιες φορες (φυσικα υπαρχουν εξαιρεσεις κακες)... Αν και λειπω σχεδον ολη μερα απο το σπιτι και συνηδειτοποιημενα πηρα γατο επειδη ειναι πιο αυτονομος και λογο του οτι ειναι μεγαλωμενος πολυ σωστα και με παρα πολυ αγαπη στους πρωτους μηνες της πλεον μπορω να πω οτι ειναι μελος της οικογενειας μου μετα βεβαιωτητος! :)

Συμφωνω για τον σεβασμο που λες... πρεπει να τον δειχνουμε σε ολα τα κατοικιδια απο χρυσοψαρα εως φιδια αχαχαχ.... Ο χαρακτηρας του αυτη τη στιγμη αντανακλα ολα αυτα. Και σε εντολες ακουει και εκπαιδευμενος ειναι ως ενα σημειο στα απαραιτητα... και στις καινουριες καταστασεις που προκυπτουν εκπαιδευεται πανευκολα χωρις προσπαθεια. Εχει μεγαλο IQ το σκασμενο! χαχα!

Η λεξεις αντιδραση νευρα σπασμωδικες κινησεις αγριαδα κλπ δεν υπαρχουν σε αυτο το γατι! :D

Σε λιγο καιρο αλλαζω σπιτι και εχω ενημερωθει ηδη για τον τροπο που θα τον χειριστω ωστε να εχει οσο λιγοτερο στρες γινεται. Εχει δημιουργηθει ηδη η γωνια του και τον περιμενουν ευχαριστες εκπληξεις! :)

Billymuse
18/11/2015, 21:57
Kαβαλάμε μηχανές,τρέχουμε, ξύνουμε γόνατα φοράμε δερμάτινα να ουμε και...
ο ενας έχει κουτάβι ο αλλος κουνέλι ,ο αλλος ενα γλυκο γατάτακι... ποσο λουγκρες είμαστε καταβάθος :lol:

7Tolis
18/11/2015, 22:16
345701

Να μαι και εγώ.

el-Gatto
18/11/2015, 22:17
Σεβαστη η αποψη σου απολυτα.

Ειδικα για τα Σιαμ θα διαφωνισω λιγο. Μου δειχνει ξεκαθαρα το αντιθετο απο αυτο που λες και οσοι εχουν γατες που ειναι εμπειροι και κτηνιατροι μου το εχουν τονισει για τη συγκεκρημενοι ρατσα οτι ειναι σε level σκυλου στην αγαπη και στην ανταποδοτικοτητα καποιες φορες (φυσικα υπαρχουν εξαιρεσεις κακες)... Αν και λειπω σχεδον ολη μερα απο το σπιτι και συνηδειτοποιημενα πηρα γατο επειδη ειναι πιο αυτονομος και λογο του οτι ειναι μεγαλωμενος πολυ σωστα και με παρα πολυ αγαπη στους πρωτους μηνες της πλεον μπορω να πω οτι ειναι μελος της οικογενειας μου μετα βεβαιωτητος! :)

Συμφωνω για τον σεβασμο που λες... πρεπει να τον δειχνουμε σε ολα τα κατοικιδια απο χρυσοψαρα εως φιδια αχαχαχ.... Ο χαρακτηρας του αυτη τη στιγμη αντανακλα ολα αυτα. Και σε εντολες ακουει και εκπαιδευμενος ειναι ως ενα σημειο στα απαραιτητα... και στις καινουριες καταστασεις που προκυπτουν εκπαιδευεται πανευκολα χωρις προσπαθεια. Εχει μεγαλο IQ το σκασμενο! χαχα!

Η λεξεις αντιδραση νευρα σπασμωδικες κινησεις αγριαδα κλπ δεν υπαρχουν σε αυτο το γατι! :D

Σε λιγο καιρο αλλαζω σπιτι και εχω ενημερωθει ηδη για τον τροπο που θα τον χειριστω ωστε να εχει οσο λιγοτερο στρες γινεται. Εχει δημιουργηθει ηδη η γωνια του και τον περιμενουν ευχαριστες εκπληξεις! :)
Απ όσα διαβάζω ,δεν διακρίνω καμία διαφωνία.
Ούτε καν λίγο.(νταξ ,ίσως στα φίδια κ τα χρυσόψαρα ,τα οποία δεν θεωρώ κατοικίδια)

Αυτό που μου περιγράφεις ,είναι ακριβώς το αποτέλεσμα όλων όσων περιέγραψα κι εγώ πιό πάνω.
Ενα ζωντανό ,το οποίο είναι μέλος μιας οικογένειας ,έχει ενσωματωθεί πλήρως σε αυτήν ,και το αποδεικνύει με την συμπεριφορά του.

Αλλωστε εξ'αρχής ,η μόνη διαφοροποίησή μου ,αφορούσε τον χαρακτήρισμό "ιδιοκτήτες γάτας".

ΥΓ: Ο CatM όταν λείπω (όπως μου λέει η κυρά) με ακούει να έρχομαι...πρίν έρθω ,με περιμένει πίσω απο την πόρτα νιαουρίζοντας κ της σπαει τα νεύρα γιατί δεν σταματάει αν δεν μπώ στο σπίτι ,κ μόλις μπώ ,θέλει να σκαρφαλώσει στην αγκαλιά μου.
Με ακολουθεί απο πίσω σαν σκυλάκι όταν κινούμαι μέσα στο σπίτι.
Ακούει κ συνήθως συμορφώνεται σε ότι του λέω ,μιλώντας του όπως θα μίλαγα κ στα παιδιά μου.
(πχ όχι στον κανεπέ ,σήκω ,στο καλάθι σου ,κ πάει στο καλάθι του)
Εχω δοκιμάσει επίσης πολλάκις να τον κάνω να μου αγριέψει χωρίς επιτυχία ,σε σημείο που και να τον σηκώσω ψηλά απο τον λαιμό ,απλά με κοιτάει στα μάτια.
Αλλά τέτοιες συμπεριφορές είναι εξαίρεση για γάτα ,κ συμβαίνουν μόνον σε εξαιρετικούς χαρακτήρες ζωντανών σε συνδιασμό με εξαιρετική ενσωμάτωση ανθρώπων-ζώων στην κοινή τους αγέλη.

Αισθάνομαι ευτυχής που μπορώ κ ζω τέτοιου είδους επικοινωνία με 4ποδα ζωντανά.
Γιατί ο CatM δεν είναι ο μόνος ούτε ο πρώτος.

Γενικά με τα ζώα ,δεν θυμάμαι να έχω αντιμετωπίσει ποτέ στην ζωή μου πρόβλημα.
Με κάποιους ανθρώπους...ασε...δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

:wave2:

skylaros
18/11/2015, 22:39
SOS Ποιός θέλει έναν φίλο για πάντα ???
Αυτός είναι ο Perro. Βρέθηκε τυχαία στο δρόμο μου με μια μεγάλη δαγκωνιά στο κεφάλι που του είχε κάνει απόστημα. Δε γινόταν να τον αφήσω εκεί. Ήμουν μαζί με μια φίλη στην περιοχή για άλλη δουλειά που αφορούσε άλλο αδέσποτο (μια στείρωση που πήγε μια βδομάδα πίσω). Τελικά πήγε ο Perro στον γιατρό του έδωσε αγωγή με αντιβίωση και τώρα είναι περδίκι. Από την πρώτη μέρα βρίσκεται σε καταφύγιο που όμως δεν έχει χώρο και είναι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο. Δε λερώνει μέσα, ακούει στο λουρί, είναι γλύκας και έχει ανάγκη από σπίτι! Παιδάκια ανέλαβα τα έξοδα του ενώ έχω μηδέν έσοδα, στο καταφύγιο βρίσκεται επί πληρωμή και πάλι όμως έχουμε θέμα γιατί δεν έχουν χώρο όπως προείπα και μου ζητούν να τον πάρω από εκεί (το δωμάτιο που τον έχουν είναι το αναρρωτήριο). Με τα σκυλιά είναι αδιάφορος πιθανό σοκαρισμένος από τη δαγκωνιά και απλά δε δίνει σημασία. Όποιος τον υιοθετήσει θα του κάνω εγώ το πρώτο εμβόλιο, θα του πάρω εγώ μπολάκια για νερό/φαγητό κλπ και θα πληρώνω εγώ την τροφή του όποτε ζορίζεται οικονομικά ο γονιός του. Γενικά είναι περίπου ενός έτους, πολύ φιλικός, απίστευτα προσαρμοστικός, με θλιμμένα μάτια, κοντούλης για ημίαιμο λυκάκι αλλά με κάτι μπουτάρες που σίγουρα θα τον βοηθούν να τρέχει σαν τρελός!

345718 345719