Σύνδεση

View Full Version : Κατοικιδια

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

tsompanis
19/11/2015, 03:06
Μιας και περιμένω μια κυρία να γεννήσει ας βάλω και εγω

Το ριτακι.Είναι το πιο κοντινό κατοικίδιο στην οικογένεια. Κάνει παρέα με τις έξι γάτες στο σπίτι, τρελαίνεται για βόλτα με μηχανάκια, την αγαπάνε τα σκυλιά του σταβλου και γενικότερα είναι ο ισσοροπιστης της υπόθεσης

345735

tsompanis
19/11/2015, 03:09
Ο Μάρκος ή αλλιώς Αρμόδιος

345736

byron
19/11/2015, 07:07
Δυστυχώς, ο Tunip δεν άντεξε στο στρες τεστ και στην ελλιπή μου γνώση και άντεξε μόνο ένα εξάμηνο περίπου.

Εδώ όταν ακόμη ήταν μια χαρά (νόμιζα)

345667

και εδώ την πρώτη μέρα που μας ήρθε, δυστυχώς Σάββατο βράδυ, με αποτέλεσμα να φάει την αμμωνία
ποιος ξέρει πόσων ημερών...

345668

Τώρα λοιπόν, δεδομένου ότι έχω το 25λιτρο ενυδρείο (που δεν κάνει για χρυσόψαρα), ποιος γνωρίζει τι
θα μπορούσα να βάλω μέσα να μην στέκεται άδειο;

Σε 25 lt δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, θα σου πω αργότερα.

345740

WiSe
19/11/2015, 08:22
Εχω δοκιμάσει επίσης πολλάκις να τον κάνω να μου αγριέψει χωρίς επιτυχία ,σε σημείο που και να τον σηκώσω ψηλά απο τον λαιμό ,απλά με κοιτάει στα μάτια.
Αλλά τέτοιες συμπεριφορές είναι εξαίρεση για γάτα ,κ συμβαίνουν μόνον σε εξαιρετικούς χαρακτήρες ζωντανών σε συνδιασμό με εξαιρετική ενσωμάτωση ανθρώπων-ζώων στην κοινή τους αγέλη.

Ακριβως το ιδιο "προβλημα" αντιμετωπιζω και γω! Δε νευριαζει με τιποτα! χαχαχαχααχα

tsompanis
19/11/2015, 12:38
Και συνεχίζουμε:lol:

από αριστερά προς τα δεξιά.
Η πίτσι η ρίτσι και η μίτσι πείτε τα όλα μαζί στα γρήγορα να δείτε πως τρέχουνε:lol:

345756

nicksior
19/11/2015, 12:49
Και συνεχίζουμε:lol:

από αριστερά προς τα δεξιά.
Η πίτσι η ρίτσι και η μίτσι πείτε τα όλα μαζί στα γρήγορα να δείτε πως τρέχουνε:lol:

345756

Χα... Μου θύμισες τις Τρε , Ζο και Λι που είχα μικρός .

nikos_abel
19/11/2015, 13:03

Άρα ούτε εσύ είσαι πστς :lol:

Περιμένω με αγωνία (αν και δυστυχώς ο skylaros επαλήθευσε αυτά που έχω καταλάβει).

byron
19/11/2015, 14:28
Άρα ούτε εσύ είσαι πστς :lol:

Περιμένω με αγωνία (αν και δυστυχώς ο skylaros επαλήθευσε αυτά που έχω καταλάβει).

Σχετικά με το ενυδρείο σου.

Τα 25lt έχουν το εξής πρόβλημα. Λόγω μικρού μεγέθους, δεν είναι εύκολο να βάλεις βιολογικό φίλτρο που είναι απαραίτητο για να μην ασχολείσαι με την ποιότητα του νερού που => αρρώστιες των ψαριών.
Το 80% των απωλειών του ενυδρείου (ίσως και παραπάνω) σχετίζεται με την ποιότητα του νερού, που χωρίς βιολογικό τρόπο εξουδετέρωσης της αμμωνίας κυρίως και των νιτρωδών δεν είναι εύκολο. Αναγκαστικά, θα κάνεις συχνές αλλαγές νερού το οποίο όμως δεν αλλάζει ποτέ όλο, εκτός και είναι πολύ χάλια. Βασικό λάθος που κάνουν στα μικρά ενυδρεία, αφορά την ολική αντικατάσταση νερού, όπου το ψάρι παθαίνει σοκ και λόγω του χλωρίου.
Όταν σκοπεύεις να αλλάξεις, άλλαζε το μισό, και βάλε το νέο νερό σε μια λεκάνη για κάποιες ώρες προκειμένου να εξατμιστεί όσο γίνεται το χλώριο. Συνήθως βάζουν και κάποιο μαλακτικό εξουδετέρωσης χλωρίου, ιδίως στα μεγάλα ενυδρεία.

Λόγω μεγέθους ξανά, δεν είναι εύκολο να βάλεις θερμοστάτη. Αναγκαστικά θα πας σε ψάρια που έχουν μεγάλη ανοχή στις μεταβολές της θερμοκρασίας και μπορούν να ζήσουν και κάτω απ΄τους 20 βαθμούς που μπορεί να φθάσει το νερό τον χειμώνα μέσα στο σπίτι. Εκτός από χρυσόψαρο, αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο μονομάχος. Ο τελευταίος είναι ακόμα πιο ανθεκτικός στην ποιότητα του νερού, μιας και συνηθίζει να αναπνέει στην επιφάνεια. Συνήθως τους έχουν σε πλαστικά ποτηράκια στα μαγαζιά.
Τον μονομάχο τον αγοράζεις μόνο του, ούτε καν θηλυκο μιας και την πέφτει και στο θηλυκό αν δεν είναι εποχή ζευγαρώματος.

Αν σου αρέσουν τα ενυδρεία, είναι πολύ εύκολα στην συντήρηση τους παρόλο που θεωρούνται μπελαλίδικα και δύσκολα. Απλά ο αρχάριος συνήθως δεν βρίσκει βοήθεια απ΄τα μαγαζιά που προτιμούν να πουλάνε φάρμακα και νέα ψάρια παρά να σε βοηθήσουν να στήσεις το ενυδρείο σωστά απ΄την αρχή προκειμένου να μην χάνεις συνεχώς ψάρια. Με ένα βιολογικό φίλτρο ή με πλακάκια και αεραντλία που θα επιτρέψουν την δημιουργία βακτηριδίων για να ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου http://www.aquahobby.gr/arthra/aquarist/32-o-kiklos-toy-azotoy.html είναι ζήτημα αν θα ασχολείσαι με το ενυδρείο 1-2 ώρες κάθε 2-3 μήνες. Με ένα ενυδρείο 75lt μια χαρά το φτιάχνεις και το χαζεύεις.

:beer:

buckley
19/11/2015, 14:37

Τα 25lt έχουν το εξής πρόβλημα. Λόγω μικρού μεγέθους, δεν είναι εύκολο να βάλεις βιολογικό φίλτρο που είναι απαραίτητο για να μην ασχολείσαι με την ποιότητα του νερού που => αρρώστιες των ψαριών.
Το 80% των απωλειών του ενυδρείου (ίσως και παραπάνω) σχετίζεται με την ποιότητα του νερού, που χωρίς βιολογικό τρόπο εξουδετέρωσης της αμμωνίας κυρίως και των νιτρωδών δεν είναι εύκολο. Αναγκαστικά, θα κάνεις συχνές αλλαγές νερού το οποίο όμως δεν αλλάζει ποτέ όλο, εκτός και είναι πολύ χάλια. Βασικό λάθος που κάνουν στα μικρά ενυδρεία, αφορά την ολική αντικατάσταση νερού, όπου το ψάρι παθαίνει σοκ και λόγω του χλωρίου.
Όταν σκοπεύεις να αλλάξεις, άλλαζε το μισό, και βάλε το νέο νερό σε μια λεκάνη για κάποιες ώρες προκειμένου να εξατμιστεί όσο γίνεται το χλώριο. Συνήθως βάζουν και κάποιο μαλακτικό εξουδετέρωσης χλωρίου, ιδίως στα μεγάλα ενυδρεία.

Λόγω μεγέθους ξανά, δεν είναι εύκολο να βάλεις θερμοστάτη. Αναγκαστικά θα πας σε ψάρια που έχουν μεγάλη ανοχή στις μεταβολές της θερμοκρασίας και μπορούν να ζήσουν και κάτω απ΄τους 20 βαθμούς που μπορεί να φθάσει το νερό τον χειμώνα μέσα στο σπίτι. Εκτός από χρυσόψαρο, αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο μονομάχος. Ο τελευταίος είναι ακόμα πιο ανθεκτικός στην ποιότητα του νερού, μιας και συνηθίζει να αναπνέει στην επιφάνεια. Συνήθως τους έχουν σε πλαστικά ποτηράκια στα μαγαζιά.
Τον μονομάχο τον αγοράζεις μόνο του, ούτε καν θηλυκο μιας και την πέφτει και στο θηλυκό αν δεν είναι εποχή ζευγαρώματος.

Αν σου αρέσουν τα ενυδρεία, είναι πολύ εύκολα στην συντήρηση τους παρόλο που θεωρούνται μπελαλίδικα και δύσκολα. Απλά ο αρχάριος συνήθως δεν βρίσκει βοήθεια απ΄τα μαγαζιά που προτιμούν να πουλάνε φάρμακα και νέα ψάρια παρά να σε βοηθήσουν να στήσεις το ενυδρείο σωστά απ΄την αρχή προκειμένου να μην χάνεις συνεχώς ψάρια. Με ένα βιολογικό φίλτρο ή με πλακάκια και αεραντλία που θα επιτρέψουν την δημιουργία βακτηριδίων για να ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου http://www.aquahobby.gr/arthra/aquarist/32-o-kiklos-toy-azotoy.html είναι ζήτημα αν θα ασχολείσαι με το ενυδρείο 1-2 ώρες κάθε 2-3 μήνες. Με ένα ενυδρείο 75lt μια χαρά το φτιάχνεις και το χαζεύεις.

Φαντάσου τώρα ότι όλες αυτές οι πληροφορίες έρχονται από έναν "ιδιοκτήτη" γάτας.Δεν υπάρχεις ρεεεεεεε.
Παρ ολίγο να ξεχάσω τα εισαγωγικά και θα μου την έπεφτε ο γατούλης (Ελ γκάτο).

BLiTzER
19/11/2015, 14:39
Έχει ένα 75άρι για να ταΐζει τις γάτες του.

Δεινόσαυρος
19/11/2015, 14:47

Axolotl?
Triops?

Κάτι το λίγο διαφορετικό, τέλως πάντων.

sniper
19/11/2015, 14:50

Στο ενυδρείο βουτάς για ψαροντούφεκο ρε Μπαρμπαρόσα;

byron
19/11/2015, 15:08
Axolotl?
Triops?

Δεν έχω ιδέα πως τα συντηρούν και τι χρειάζονται αυτά τα διαολάκια.

Φαντάσου τώρα ότι όλες αυτές οι πληροφορίες έρχονται από έναν "ιδιοκτήτη" γάτας.Δεν υπάρχεις ρεεεεεεε.
Παρ ολίγο να ξεχάσω τα εισαγωγικά και θα μου την έπεφτε ο γατούλης (Ελ γκάτο).

Το πρωί που έβαλα τη φωτό, έψαχνα να βρω φωτό με την γάτα μου που ανεβαίνει δίπλα στο έπιπλο και τα χαζεύει
To αστείο είναι πως την τρολλάρουν κανονικά και μαζεύονται εκεί που στέκεται και κάνουν βόλτες. :tooth:.

Στο ενυδρείο βουτάς για ψαροντούφεκο ρε Μπαρμπαρόσα;

Ξέρεις πως γενικά δεν είμαι και στα καλά μου...διχασμένη προσωπικότητα και εδώ. Αλλη σχέση έχω με τα ψάρια του ενυδρείου μου ως χόμπυ, άλλη ως κυνηγός που τα καθαρίζω με μάλλον βίαιο τρόπο. Με κάποια ψάρια του ενυδρείου που έχω χάσει (ζουν αρκετά χρόνια), έχω στεναχωρηθεί πολύ. Στην φωτό που έβαλα παραπάνω, υπάρχουν 3 μεγάλοι clown (Botia macracanthus) τους οποίους είχα 5 χρόνια. Τους έχασα μέσα σε 3 μέρες από ένα κωλοβακτήριο που μπήκε στο ενυδρείο με καινούργιο ψάρι, και παρόλο που έκανα ότι ήταν δυνατόν πέθαναν ο ένας μετά τον άλλο. Εσκασα λέμε...

nikos_abel
19/11/2015, 15:09
Σχετικά με το ενυδρείο σου.......

Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω φάει ένα κόλλημα με τα guppies....

Αυτό που με απασχολεί με το μέγεθος, δεν είναι οι συνθήκες τους νερού, κουτσά στραβά θα τις φτιάξω.

Με απασχολεί καθαρά το "ανθρωπιστικό" του ζητήματος. Ήδη με τον Tunip, είχα στα σχέδια να πάω σε πολύ
μεγαλύτερο ενυδρείο (μόλις έβρισκα τρόπο αποφυγής της :pantofla: ) και να του πάρω τουλάχιστον ένα παρεάκι.

Δεδομένου όμως ότι δεν έχω εύκολα χώρο να βάλω μεγαλύτερο, έλεγα να βρω κάποια ζωντανά που να μην
υποφέρουν σε τόσα λίγα λίτρα.

Εξού και τα γκάπι, που ναι μεν δε θέλουν τεράστιους χώρους, αλλά τα ρημάδια γεννοβολάνε σα τρελά
και δεν έχω σκοπό να ανοίξω μαιευτήριο.

Σκεφτόμουν λοιπόν 3 θηλυκα (ας μην είναι τόσο όμορφα).

Τον μονομάχο τον έχω σαν 2η επιλογή, αλλά θα είναι μοναχούλης (όχι για μένα, για αυτόν).

Τέλος πάντων, ίσως ακουλουθήσω τη συμβουλή του Εφταποστόλη και παίξω με φυτά και ντισκομπάλες,
άντε και καμμια γαριδούλα με κανά σαλιγγαράκι......

nikos_abel
19/11/2015, 15:10
Axolotl?
Triops?

:hmm:

nikos_abel
19/11/2015, 15:14
Εσκασα λέμε...

Εδώ να δεις, τι αγώνα έκανα να τον επαναφέρω, από νυκτική κύστη την πάτησε
αλλα το κατάλαβα αργά, δεν τον είχα δει που "μπάτερνε"....

...σου λέω δάκρυσα.

Στον γυιο είπα ότι τον πήγα στη λιμνούλα στο πάρκο Τρίτση για να μεγαλώσει.

Τώρα με έχει πρήξει να πάμε να τον δούμε :tooth:

byron
19/11/2015, 15:23

Αυτό που με απασχολεί με το μέγεθος, δεν είναι οι συνθήκες τους νερού, κουτσά στραβά θα τις φτιάξω.

Με απασχολεί καθαρά το "ανθρωπιστικό" του ζητήματος. Ήδη με τον Tunip, είχα στα σχέδια να πάω σε πολύ
μεγαλύτερο ενυδρείο (μόλις έβρισκα τρόπο αποφυγής της :pantofla: ) και να του πάρω τουλάχιστον ένα παρεάκι.

Δεδομένου όμως ότι δεν έχω εύκολα χώρο να βάλω μεγαλύτερο, έλεγα να βρω κάποια ζωντανά που να μην
υποφέρουν σε τόσα λίγα λίτρα.

Εξού και τα γκάπι, που ναι μεν δε θέλουν τεράστιους χώρους, αλλά τα ρημάδια γεννοβολάνε σα τρελά
και δεν έχω σκοπό να ανοίξω μαιευτήριο.

Σκεφτόμουν λοιπόν 3 θηλυκα (ας μην είναι τόσο όμορφα).

Τον μονομάχο τον έχω σαν 2η επιλογή, αλλά θα είναι μοναχούλης (όχι για μένα, για αυτόν).

Τέλος πάντων, ίσως ακουλουθήσω τη συμβουλή του Εφταποστόλη και παίξω με φυτά και ντισκομπάλες,

Λανθασμένα το προσεγγίζεις το θέμα. Κάποια είδη, χρειάζονται απαραίτητα να είναι κοπαδάκια, κάποια άλλα τα κρατάς μόνα τους γιατί νιώθουν καλύτερα. Οι μονομάχοι πχ, δεν επιβιώνουν σε ενυδρείο με άλλα ψάρια, μιας και παρόλο που θεωρείται "άγριο" και καλά, είναι επιθετικό μόνο προς το είδος του. Μια φορά που έκανα το λάθος να τον βάλω μαζί με άλλα είδη, τον έκαναν φυτίλια σε χρόνο dt.

τα guppies είναι όντως πολύ όμορφα, και εννοείται πως θα πάρεις αρσενικά μόνο. Δεν είναι επιθετικά καθόλου, και ζουν σε μικρό ενυδρείο. Απλά πρέπει να εξασφαλίσεις τα παραπάνω που έγραψα, μιας και είναι τροπικά ψάρια και θέλουν φίλτρο θερμοστάτη. Γίνεται να το φτιάξεις αυτό που έχεις, αλλά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Όσο πιο μικρό είναι το ενυδρείο, τόσο πιο δύσκολα το στήνεις.
Το ζευγάρωμα είναι το τελευταίο πράγμα που θα σε απασχολήσει. Δεν ζευγαρώνουν εύκολα, τουλάχιστον σε ενυδρεία που εννοείς. Η αναπαραγωγή θέλει άλλες συνθήκες, και συνήθως ατομικό ενυδρείο για το ζεύγος μιας και τα αυγά τους είναι μεζές για τα υπόλοιπα.

τα ζωντανά φυτά, έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα ψάρια + καλό φωτισμό...επομένως μην το θεωρείς τόσο απλό.Αντίστοιχα και οι γαρίδες, ενώ τα σαλιγκάρια είναι πρόβλημα και σε λίγο καιρό γεμίζουν τον τόπο αν δεν υπάρχει θηρευτής...:D

Nik0s_Dk
19/11/2015, 15:26
Αυτή είναι η Μάντυ. Εχουμε μεγαλώσει λίγο από τότε που τραβήχτηκε η φωτό, αλλάξαμε και γειτονιά αλλά βολευόμαστε παντού!

345772

sniper
19/11/2015, 16:27
Kαλά, η μαλακία δεν έχει πάτο (http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/jesuisdiesel-%CF%84%CE%BF-twitter-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AC-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82)...

Η Βρετανός βέβαια, ουτε Je suis Diesel, ούτε γαλλική σημαία... Union Jack και στα καλαμπαλίκια μας... :bawl:

spyrval
19/11/2015, 17:27

Κι εγώ μονομάχο προτείνω πάντως, σε 25 λίτρα τον έχω κι εγώ και είναι άρχοντας. Θες οπωσδήποτε θερμοστάτη όμως, βρες ένα μικρό και βάλτον πλαγιαστό για να χωρέσει. Θα σε εκπλήξει με τη συμπεριφορά του, κανονικό κατοικίδιο λέμε..:D

nikos_abel
19/11/2015, 17:30
Κι εγώ μονομάχο προτείνω πάντως, σε 25 λίτρα τον έχω κι εγώ και είναι άρχοντας. Θες οπωσδήποτε θερμοστάτη όμως, βρες ένα μικρό και βάλτον πλαγιαστό για να χωρέσει. Θα σε εκπλήξει με τη συμπεριφορά του, κανονικό κατοικίδιο λέμε..:D

Λανθασμένα το προσεγγίζεις το θέμα. Κάποια είδη, χρειάζονται απαραίτητα να είναι κοπαδάκια, κάποια άλλα τα κρατάς μόνα τους γιατί νιώθουν καλύτερα. Οι μονομάχοι πχ, δεν επιβιώνουν σε ενυδρείο με άλλα ψάρια, μιας και παρόλο που θεωρείται "άγριο" και καλά, είναι επιθετικό μόνο προς το είδος του. Μια φορά που έκανα το λάθος να τον βάλω μαζί με άλλα είδη, τον έκαναν φυτίλια σε χρόνο dt.

τα guppies είναι όντως πολύ όμορφα, και εννοείται πως θα πάρεις αρσενικά μόνο. Δεν είναι επιθετικά καθόλου, και ζουν σε μικρό ενυδρείο. Απλά πρέπει να εξασφαλίσεις τα παραπάνω που έγραψα, μιας και είναι τροπικά ψάρια και θέλουν φίλτρο θερμοστάτη. Γίνεται να το φτιάξεις αυτό που έχεις, αλλά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Όσο πιο μικρό είναι το ενυδρείο, τόσο πιο δύσκολα το στήνεις.
Το ζευγάρωμα είναι το τελευταίο πράγμα που θα σε απασχολήσει. Δεν ζευγαρώνουν εύκολα, τουλάχιστον σε ενυδρεία που εννοείς. Η αναπαραγωγή θέλει άλλες συνθήκες, και συνήθως ατομικό ενυδρείο για το ζεύγος μιας και τα αυγά τους είναι μεζές για τα υπόλοιπα.

τα ζωντανά φυτά, έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα ψάρια + καλό φωτισμό...επομένως μην το θεωρείς τόσο απλό.Αντίστοιχα και οι γαρίδες, ενώ τα σαλιγκάρια είναι πρόβλημα και σε λίγο καιρό γεμίζουν τον τόπο αν δεν υπάρχει θηρευτής...:D

Με ψήνετε σιγά, σιγά

Ευχαριστώ για τις ιδέες:beer:

WiSe
19/11/2015, 17:51
Kαλά, η μαλακία δεν έχει πάτο (http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/jesuisdiesel-%CF%84%CE%BF-twitter-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AC-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82)...

Η Βρετανός βέβαια, ουτε Je suis Diesel, ούτε γαλλική σημαία... Union Jack και στα καλαμπαλίκια μας... :bawl:

μας τα εχουν κανει μπαλονια οι φανατικοι φιλοζωοι......... ελεος δηλαδη! Εμεις ας πουμε που δε κραυγαζουμε τα φιλοζωικα μας ενστικτα ειμαστε βαρβαροι.......

Ασχετο αλλα εχω και γω ενυδρειο... προσφατα εχασα ενα tinfoil barb 5 ετων 30cm σχεδον.... ζουσε παρεα με τον κολλητο του ενα αλλο καρχαριοειδες και τωρα ειναι μονο του.... το ενυδρειο ειναι 60 λιτρα και εχω αποπειραθει παλαιοτερα να το τιγκαρω με 13 ψαρια. Ειχα πολλες απωλειες οποτε εμειναν τα δυο δυνατοτερα και μεγαλωναν και πιο ευκολα....

Στο νεο σπιτι σε λιγες μερες θα μπει 180λιτρο με το νερο του παλιου και το φιλτρο του παλιου και του νεου μαζι για λιγες μερες μαζι με το ψαρι για να ισοροπησει και να δεχτει νεους φιλοξενουμενους...... Σκεφτομαι δυο σεναρια, ή να βαλω 3 ψαρια και να μεγαλωσουν οσο παει και να αραξω ετσι ή να βαλω πολλα μικρα guppies να γεννοβολανε να γινει της κακομοιρας! αχαχαχαχα..... τι λετε?

byron
19/11/2015, 18:32
Το πρωί που έβαλα τη φωτό, έψαχνα να βρω φωτό με την γάτα μου που ανεβαίνει δίπλα στο έπιπλο και τα χαζεύει
To αστείο είναι πως την τρολλάρουν κανονικά και μαζεύονται εκεί που στέκεται και κάνουν βόλτες. :tooth:.

345787

:owned::tooth::tooth:

byron
19/11/2015, 18:53
προσφατα εχασα ενα tinfoil barb 5 ετων 30cm σχεδον.... ζουσε παρεα με τον κολλητο του ενα αλλο καρχαριοειδες και τωρα ειναι μονο του.... το ενυδρειο ειναι 60 λιτρα και εχω αποπειραθει παλαιοτερα να το τιγκαρω με 13 ψαρια. Ειχα πολλες απωλειες οποτε εμειναν τα δυο δυνατοτερα και μεγαλωναν και πιο ευκολα....

Στο νεο σπιτι σε λιγες μερες θα μπει 180λιτρο με το νερο του παλιου και το φιλτρο του παλιου και του νεου μαζι για λιγες μερες μαζι με το ψαρι για να ισοροπησει και να δεχτει νεους φιλοξενουμενους...... Σκεφτομαι δυο σεναρια, ή να βαλω 3 ψαρια και να μεγαλωσουν οσο παει και να αραξω ετσι ή να βαλω πολλα μικρα guppies να γεννοβολανε να γινει της κακομοιρας! αχαχαχαχα..... τι λετε?

Tinfoil έχω και εγώ, αλλά δεν τα πολυγουστάρω να πω την αλήθεια.
Τα 180 lt ειναι πολύ μεγάλο ενυδρείο μόνο για guppies. Θα χάνονται μέσα, και σίγουρα θα πρέπει να βάλεις και άλλα είδη που απαραίτητα θα είναι ήρεμα. Διαφορετικά, αν βάλεις ημιάγρια θα τα σκίσουν. Μην σας απασχολεί την αναπαραγωγή. Ακόμα και τα guppies πχ, πρέπει το ζευγάρι να είναι μόνο του και αμέσως μετά την γέννα πρέπει να απομακρύνεις το θηλυκό. Τι θα κάνεις, θα συντηρείς δύο ενυδρεία?
Το πόσα ψάρια θα βάλεις, εξαρτάται απ΄το μέγεθος. Σε 180lt μπορείς να βάλεις 40 ψάρια των 6cm, 20 των 8 cm, 7-8 των 10 cm.

tzimidis
19/11/2015, 19:50
μας τα εχουν κανει μπαλονια οι φανατικοι φιλοζωοι......... ελεος δηλαδη! Εμεις ας πουμε που δε κραυγαζουμε τα φιλοζωικα μας ενστικτα ειμαστε βαρβαροι.......
........... tinfoil barb 5 ετων 30cm σχεδον............... το ενυδρειο ειναι 60 λιτρα και εχω αποπειραθει
Βάρβαρος δεν είσαι , αλλά 30cμ ψαρι σε 60 λιτρα ενυδρείο???? πώς έστριβε μέσα στη γυάλα ???? α λά bmw αργά-αργά και προσεκτικά??
................. θα μπει 180λιτρο με το νερο του παλιου και το φιλτρο του παλιου και του νεου ...................
Το φίλτρο του παλιού ναι (εφόσον κάνει για τα λίτρα του νέου , το νερό του παλιού όχι -πέταμα και φρεσκαδούρα με αντιχλώριο
...

byron
19/11/2015, 20:01
...

Ποτέ δεν αλλάζουμε όλο το νερό, ιδίως αν υπάρχει βιολογικό φίλτρο (άρα βακτήρια). Αν πετάξεις το νερό, πεθαίνουν τα βακτήρια και το ενυδρείο θέλει χρόνο πάλι για να ξαναρχίσει ο κύκλος του αζώτου.

AristidisZ
19/11/2015, 20:01
345787

:owned::tooth::tooth:

να σου φέρω 2 μέρες το θηρίο να ψάχνεις να βρεις τη δική σου γάτα, τα ψάρια και το ενυδρίο ολόκληρο ; :D

tzimidis
19/11/2015, 20:19
Ποτέ δεν αλλάζουμε όλο το νερό, ιδίως αν υπάρχει βιολογικό φίλτρο (άρα βακτήρια). Αν πετάξεις το νερό, πεθαίνουν τα βακτήρια και το ενυδρείο θέλει χρόνο πάλι για να ξαναρχίσει ο κύκλος του αζώτου.
ποτέ σε ενυδρείο που τρέχει, με ψάρια μέσα.
Αν κατάλαβα καλά , ο φίλος θα στήσει καινούργιο 180λιτρο, και τώρα δεν έχει ψάρια μιας και αποδήμησαν.
Γι'αυτό λέω φρέσκο νερό 100% , βιολογία έχει ήδη στο φίλτρο.
Σωστό στρώσιμο (όχι με τη μέθοδο του χρυσόψαρου!!) και όλα κομπλέ.

Υ.Γ. : Ναι , εκτός από τους κινητήρες και τα λάστιχα, και τα ενυδρεία απαιτούν στρώσιμο.

costas_versys
19/11/2015, 20:25
Ο σκύλος μου στο ταξίδι είναι πάντα δίπλα μου, τόσο πολύ που άλλο δεν πάει ..

345791

byron
19/11/2015, 20:31
ποτέ σε ενυδρείο που τρέχει, με ψάρια μέσα.
Αν κατάλαβα καλά , ο φίλος θα στήσει καινούργιο 180λιτρο, και τώρα δεν έχει ψάρια μιας και αποδήμησαν.
Γι'αυτό λέω φρέσκο νερό 100% , βιολογία έχει ήδη στο φίλτρο.
Σωστό στρώσιμο (όχι με τη μέθοδο του χρυσόψαρου!!) και όλα κομπλέ.

Υ.Γ. : Ναι , εκτός από τους κινητήρες και τα λάστιχα, και τα ενυδρεία απαιτούν στρώσιμο.

Δεν το έχω κάνει ποτέ, ακόμα και όταν χρειάστηκε να αλλάξω δυο φορές ενυδρείο. Πάντα κρατούσα νερό από το προηγούμενο που είχαν συνηθίσει τα ψάρια.
Κάπως έτσι δεν τα μεταφέρουμε και τα καινούργια; δεν μπαίνουν κατευθείαν από τη σακούλα, αναμιγνυουμε νερό από το ενυδρείο μέσα στη σακούλα του νερού που είχε το ψάρι και μετά το αμολαμε, λάθος;
Τουλάχιστον, έτσι το κάνω εγώ.

tzimidis
19/11/2015, 20:43
Δεν το έχω κάνει ποτέ, ακόμα και όταν χρειάστηκε να αλλάξω δυο φορές ενυδρείο. Πάντα κρατούσα νερό από το προηγούμενο που είχαν συνηθίσει τα ψάρια.
Η βιολογία που απαιτείται υπάρχει σε αποικίες στα υλικά του φίλτρου και όχι στο νερό. Στο νερό με τον καιρό συσσωρεύονται αμμωνίες , νιτιρκά , και άλλα που δεν τα θέλουμε , γι'αυτό και κάνουμε αλλαγές νερού , για να αραιώνει η συγκεντρωση των ανεπιθύμητων στοιχείων στο νερο. Τα υλικά του φίλτρου ωστόσο δεν τα πλένουμε ποτέ με νερό βρυσάτο αλλά τα ξεπλένουμε με το "παλιό" νερό , για να μη χαθούν οι μικροοργανισμοί που χρειάζονται για να διασπάνε αμμωνία, χλωραμίνες, υπολείμματα τροφής και άλλα πολλά
Κάπως έτσι δεν τα μεταφέρουμε και τα καινούργια; δεν μπαίνουν κατευθείαν από τη σακούλα, αναμιγνυουμε νερό από το ενυδρείο μέσα στη σακούλα του νερού που είχε το ψάρι και μετά το αμολαμε, λάθος;
Σωστό , βάζουμε τη σακούλα με το ψάρι ανοιχτή να επιπλέει μέσα στο ενυδρείο για να πάρει σιγά σιγά τη θερμοκρασία του, και προσθέτουμε λίγο λίγο νερό από το ενυδρείο στη σακούλα ώστε να προσαρμοστεί το ψάρι όσο γίνεται στις νέες συνθήκες , αλλιώς καραδοκεί οσμοτικό σοκ και αποχαιρέτα το το ψάρι
...

tzimidis
19/11/2015, 20:47
1989 -Schmutzi , ο πιο αφύσικος γάτος που υπήρξε ποτέ -με το λουράκι του και όλα τα κομφόρ.
Το χάμστερ (Νικηφόρος) , όχι , δεν το έφαγε.
Ο Μουστακαλής πάνω από τη marilyn δεν είναι ο χίτλερ
345793

345794

byron
19/11/2015, 20:53
να σου φέρω 2 μέρες το θηρίο να ψάχνεις να βρεις τη δική σου γάτα, τα ψάρια και το ενυδρίο ολόκληρο ; :D

Ναι, στείλτη με το Hornet να τηε ρίξουμε κανένα μανίκι. :D

tsimidi, πάνω κάτω τα ίδια λέμε. :beer:

WiSe
19/11/2015, 20:56
...

κιομως

calmen
20/11/2015, 02:04
345821

spyrakos35
20/11/2015, 02:57
η Ερρικα

οκ δεν είναι ακριβώς πετ αλλά το καλοκαίρι έσκαγε μύτη κάθε απόγευμα στα μαρουλάκια του κυρ-Κώστα για να φάει.... σιγά μη δεν την αφηνε ο κυρ-Κώστας....

345822

byron
20/11/2015, 06:36
345821

Εξαιρετικό δείγμα πολύ μπελαλίδικου ενυδρείου. :)

Η φροντίδα του είναι αντίστοιχη με την φροντίδα που θέλει Εγγλέζικο μηχανάκι του 70 με ιταλικά ηλεκτρικά. :lol:

vaska
21/11/2015, 00:29
Μιας και είδα ότι πολλοί ασχολείστε με ενυδρεία να δώσω ένα link ενός πολύ καλού φόρουμ με άτομα που και γνώσεις έχουν και να βοηθήσουν έχουν διάθεση. Επίσης έχει πολύ καλά άρθρα για τους νεοφώτιστους.
Αν δεν το ξέρετε ήδη είναι αυτό

http://www.aquatek.gr/vb/

WiSe
22/11/2015, 00:07
Παιδες μιας και θα παω σε 180λιτρο και θα πρεπει να αρχισω να ψαχνομαι παλι με ψαρια κλπ.... εχετε καποιο αξιοπιστο μαγαζι να παω? Φυσικα εκτος pet city που ειναι απαραδεκτο

calmen
22/11/2015, 01:03
αυτο που εχεις να κανεις να γραφτεισ στο φορουμ που εγραψε ο vaskas απο πανω...εκει θα βρεισ οτι θεσ..+πολλεσ αγγελιεσ σε καλεσ τιμεσ..και το aquazone.gr επισης πολυ καλο.

DrEvil
22/11/2015, 17:36
Στο καλο φιλαρακο μου :(

346070

skylaros
22/11/2015, 18:34
??????? Τι έγινε επιπλοκή από το χτύπημα με το αεροβόλο ?

DrEvil
22/11/2015, 18:52
??????? Τι έγινε επιπλοκή από το χτύπημα με το αεροβόλο ?

To σφαιριδιο βρηκε το οπτικο νευρο και ο μικρουλης αρχισε να εχει επιληπτικες κρισεις, οπου στο τελος δεν αντεξε η καρδια του.
Δυστυχως, ακομα δεν εχω βρει το καθαρμα που το εκανε, αλλα ειμαστε λιγοι στην γειτονια και δεν υπαρχει περιπτωση να μην το ξανακανει.
Οπως σου ειπα, εδω τα παιρνουν στα σοβαρα τα ζητηματα κακοποιησης ζωων και ελπιζω να βγαλουμε ακρη.

spyrakos35
22/11/2015, 19:03
τι να πω ρπστμ....

:(

skylaros
22/11/2015, 19:04
Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου, ξέρω πως είναι και σε καταλαβαίνω. Περισσότερο κρίμα για τον μικρούλη που δε πρόλαβε να ζήσει. Για τα καθίκια αυτά μπορεί να φανώ ακραίος αλλά μόνο κακό ψόφο μπορώ να σκεφτώ.

vaska
22/11/2015, 19:37
Εύχομαι να τον βρεις και να του γ@μησεις ότι του έχει μείνει αγ@μητο

tsompanis
22/11/2015, 19:54
Κρίμα .Έτσι είναι με τους φίλους μας τα ζώα. Μια μας γεμίζουν χαρά και μια λύπες. Βρέθηκα σε μια ανάλογη κατάσταση προχθές και έχασα πέντε χρόνια από την ζωή μου. Σαν να έχανα δικό μου άνθρωπο
Λένε πρέπει να έχεις γερό στομάχι αλλά αρχιδια. ..λυγιζεις.

MG-KTiNoS
22/11/2015, 21:01
Λένε πρέπει να έχεις γερό στομάχι αλλά αρχιδια. ..λυγιζεις.

Δεν υπάρχει γερό στομάχι....
Υπάρχουν άνθρωποι με αισθήματα και σκατόψυχοι.
Μια ζωή στο φαρμακείο και στο υπογράφω φαρδιά πλατιά.

taisteal
23/11/2015, 00:32
Στο καλο φιλαρακο μου :(

346070

:(....

duke200
23/11/2015, 07:07
:(

μην στεναχωριέσαι υπάρχει καποιος που δινει στον καθένα ότι χρειάζεται σε αυτη την ζωή. Ο "μύλος του θεού (ή του διαβόλου) είναι μεγάλος και αλέθει αργά, αλλα όταν γυρισει η ρόδα θα βρεθεί απο κάτω και αυτός με το αεροβόλο (ή τα παιδιά του) και τότε ο μύλος θα τον λιώσει χωρις να μάθει ούτε το γιατί...

Όσο για το γατάκι... πήρε προαγωγή :)

nicksior
23/11/2015, 17:54
Δεν πιστεύω στις κατάρες , ούτε στις ευχές, ούτε στην μεταθανάτια δικαίωση του γατιού, η την τιμωρία του μαλάκα με το αεροβόλο..

Μια καταγγελία όμως (που δεν έκανες) στην αστυνομία για την ύπαρξη ελεύθερου σκοπευτή στη γειτονιά θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους ..

DrEvil
23/11/2015, 18:03
Μια καταγγελία όμως (που δεν έκανες) στην αστυνομία για την ύπαρξη ελεύθερου σκοπευτή στη γειτονιά θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους ..

και γιατι εισαι τοσο σιγουρος;
Προτεινω να μην εισαι.

nicksior
23/11/2015, 18:17
και γιατι εισαι τοσο σιγουρος;
Προτεινω να μην εισαι.

Δεκτή η παρατήρηση , σίγουρος δεν είμαι ούτε για τον κώλο μου.. Σίγουρα γνωρίζω όμως τι προβλέπει ο νόμος για παράνομη οπλοχρησία με πρόκληση σωματικής βλάβης (και για ζώα) .

Εσύ που αμφιβάλεις μπορείς να κάνεις μια ερώτηση σε δικηγόρο ή στο ΑΤ της γειτονιάς σου.

Εκτος αν προτείνεις να κρεμάσουμε φυλαχτά και να τρέχουμε στις ξεματιάστρες προκειμένου να αισθανόμαστε ασφαλείς..

Αύριο κανείς δεν ξέρει τι θα βάλει στο σημάδι ο μαλάκας

DrEvil
23/11/2015, 18:25
Δεκτή η παρατήρηση , σίγουρος δεν είμαι ούτε για τον κώλο μου.. Σίγουρα γνωρίζω όμως τι προβλέπει ο νόμος για παράνομη οπλοχρησία με πρόκληση σωματικής βλάβης (και για ζώα) .

Εσύ που αμφιβάλεις μπορείς να κάνεις μια ερώτηση σε δικηγόρο ή στο ΑΤ της γειτονιάς σου.

Εκτος αν προτείνεις να κρεμάσουμε φυλαχτά και να τρέχουμε στις ξεματιάστρες προκειμένου να αισθανόμαστε ασφαλείς..

Αύριο κανείς δεν ξέρει τι θα βάλει στο σημάδι ο μαλάκας

Απο το παραληρημα σου, μονο η τελευταια προταση κανει νοημα.

Προς ενημερωση σου, καταγγελια εγινε απο μενα και με την μαρτυρια των γιατρων της κλινικης οπου πηγα τον γατο, 6 ωρες μετα το συμβαν.
Μιας και δεν ζω στην Ελλαδα πια, ισως να μην γνωριζεις ποσο πιο αυστηροι ειναι οι νομοι εδω σε οτι αφορα την κακοποιηση ζωου (καθως λογω παλιων αμαρτιων, το να κυνηγουν ζωα στον δρομο ηταν καποτε εθνικο σπορ και ακομα δεν εχει εξαληφθει).
Επισης κινητοποιηθηκε ο Αστυνομικος της γειτονιας (θεσμος που δεν υπαρχει στην Ελλαδα, μαλλον ομως θα επρεπε) καθως και οι 2 μεγαλυτεροι ζωοφιλικοι συνδεσμοι του τοπικου Δημου.

Για τα ματοχαντρα και τα λοιπα, καπου μπερδευτηκες. Δεν με λενε Ελενη Λουκα.

Επισης νομιζω οτι δεν χρειαζεται να το συζητησουμε παραπερα.

nicksior
23/11/2015, 18:36
Απο το παραληρημα σου, μονο η τελευταια προταση κανει νοημα.

Προς ενημερωση σου, καταγελια εγινε απο μενα και με την μαρτυρια των γιατρων τηε κλινικης οπου πηγα τον γατο, 6 ωρες μετα απο το συμβαν.
Μιας και δεν ζω στην Ελλαδα πια, ισως να μην γνωριζεις ποσο πιο αυστηροι ειναι οι νομοι εδω σε οτι αφορα την κακοποιηση ζωου (καθως λογω παλιων αμαρτιων, το να κυνηγουν ζωα στον δρομο ηταν καποτε εθνικο σπορ και ακομα δεν εχει εξαληφθει).
Επισης κινητοποιηθηκε ο Αστυνομικος της γειτονιας (θεσμος που δεν υπαρχει στην Ελλαδα, μαλλον ομως θα επρεπε) καθως και οι 2 μεγαλυτεροι ζωοφιλικοι συνδεσμοι του τοπικου Δημου.

Για τα ματοχαντρα και τα λοιπα, καπου μπερδευτηκες. Δεν με λενε Ελενη Λουκα.

Επισης νομιζω οτι δεν χρειαζεται να το συζητησουμε παραπερα.

Παραλήρημα ε?

Να σαι καλά ρε μεγάλε εκεί που βρίσκεσαι..

Ζεύκας
23/11/2015, 18:40
To σφαιριδιο βρηκε το οπτικο νευρο και ο μικρουλης αρχισε να εχει επιληπτικες κρισεις, οπου στο τελος δεν αντεξε η καρδια του.
Δυστυχως, ακομα δεν εχω βρει το καθαρμα που το εκανε, αλλα ειμαστε λιγοι στην γειτονια και δεν υπαρχει περιπτωση να μην το ξανακανει.
Οπως σου ειπα, εδω τα παιρνουν στα σοβαρα τα ζητηματα κακοποιησης ζωων και ελπιζω να βγαλουμε ακρη.

Μάτωσε η κάρδια μου ρε Έβιλε.

Μάκαρι να τον βρείς το κωλόπαιδαρα και να τον σκίσεις πατόκορφα

buckley
13/12/2015, 09:16
Δεν υπάρχει ...

https://www.youtube.com/watch?v=xP3y2Ub2KDo

byron
13/12/2015, 09:58
Δεν υπάρχει ...

https://www.youtube.com/watch?v=xP3y2Ub2KDo

Ως κακό Photoshop μου φαίνεται, όπως και το γαμώ κίτρινο που βάζετε στα post. ;)

mreza
13/12/2015, 18:04
Η Πίπη

348140

congate7
16/12/2015, 10:21
The secret life of pets (https://www.youtube.com/watch?v=i-80SGWfEjM)

SHOOTER045
16/12/2015, 11:04

Και γαμω

GFawkes
16/12/2015, 11:10

xaxaxaxaxaxa

Φοβερο

Billymuse
22/12/2015, 21:01
https://www.youtube.com/watch?v=7gSCIGjpnFU :lol:

mariza
30/12/2015, 09:58
Εμείς έχουμε ενα pitbull ,μια γάτα (η οποία έχει μεγαλώσει με το pitbull και νομίζει οτι ειναι σκύλος) και ενα yorkshire!
Στην φωτο ειναι το yorkshire μας, ο Rossi!!

349206

HelenKoR
30/12/2015, 11:46
Η μητέρα μου ήθελε πάντα ένα yorkshire terrier αλλά δεν αποκτησαμε ποτέ ένα μέχρι τώρα..
Μαρίζα να χαίρεσαι τα σκυλογατα σου!

SHOOTER045
30/12/2015, 14:59
349218

New boy in town....
Σημερινό απόκτημα τα εκανα δυο τα Ροντ
Έχω ενα Ρόκι
Και αυτός ο μικρός ειναι ο RAMBO
Το νου σας...:smokin:

Ζεύκας
30/12/2015, 16:23
δεν μου φέρνεις κανένα ροτβαιλερ Αθηνα που τα έχω καημό;

έχω 2 σκύλες γνωστών μου αλλά και οι 2 από Πάσχα θα τις ζευγαρώσουν και δεν μπορώ να περιμένω!

skylaros
30/12/2015, 16:43
Υπάρχουν πολλά ενήλικα Ροτβάιλερ που ψάχνουν σπίτι σε διάφορα καταφύγια ή προσωρινές φιλοξενίες.

Ζεύκας
30/12/2015, 17:01
αυτά τα σκυλιά πρέπει να έχουν περάσει από μικρά εκπαίδευση.

ξέρεις κάποιο εκπαιδευμένο που να ψάχνει σπίτι;

skylaros
30/12/2015, 18:39
Όλα τα σκυλιά θεωρητικά πρέπει να ξεκινούν με βασικές εντολές αρκετά νεαρά. Αυτό δε συμβαίνει γιατί είναι αδύνατο να μάθουν αργότερα αλλά γιατί είναι σαφώς πιο δύσκολο να μάθουν (αυτό φυσικά εξαρτάται και από το χαρακτήρα του ζώου). Αν σου πει κάποιος εκπαιδευτής ότι θα κάνει εκπαίδευση σε ένα σκυλί και μετά απλά θα εκτελεί απομακρύνσου όσο είναι νωρίς (υπάρχουν άπειροι καραγκιόζηδες που είναι και "καλά" εκπαιδευτές και ειδικά όσοι ασχολούνται αποκλειστικά με "δυναμικές φυλές" είναι περισσότερο πιθανό να είναι καραγκιόζηδες) Αν υιοθετήσεις ένα ενήλικο ζώο το πιο δύσκολο κομμάτι είναι όχι το να του μάθεις καινούργια "κόλπα" αλλά να καταφέρεις να του "πάρεις" συμπεριφορές και κυρίως τραύματα που του έχουν προκληθεί στην ως τότε ζωή του. Το πως εκδηλώνει το κάθε ζώο αυτές τους τις εμπειρίες είναι κάτι σχετικό.

Χωρίς καμιά παρεξήγηση έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου την επόμενη φορά που θα έχω κάποια ανάμειξη στην όποια διαδικασία υιοθεσίας κάποιου ζώου, να είμαι απόλυτα σίγουρος για τον άνθρωπο που θα το πάρει. Δε σε γνωρίζω καθόλου και αν και μου είσαι συμπαθής από τα γραφόμενα σου δε θα μπορούσα να έχω μια τόσο σοβαρή ευθύνη. Θα σε συμβούλευα να το ψάξεις μόνος (βλέπε τηλ σε ΔΙΚΕΠΑΖ, σε κέντρα φιλοξενίας, σε φιλοζωικές κλπ) είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να δείξεις ότι όντως ενδιαφέρεσαι να βρεις κάποιο ζώο (όχι για εμένα αλλά γι'αυτόν που θα έχει αναλάβει τη φιλοξενία του ζώου). Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα κείμενο στο fb σαν αγγελία ζήτησης που όμως να εξηγείς το γιατί θέλεις συγκεκριμένη φυλή (Ok σίγουρα θα ακούσεις και κάποιες υπερβολικές απόψεις αλλά η πίεση που έχουν δεχθεί μερικοί άνθρωποι σε αυτό τον τομέα τους έχει κάνει να αντιδρούν κάπως) Ελπίζω σε κάποιο Κρίκο να τα πούμε και από κοντά. :beer:

SHOOTER045
30/12/2015, 18:56
Στο θέμα έχω φωτο απο τα υπόλοιπα ζωντανά μου.
Πλέον έχω 4 σκυλιά
Το μεγάλο Ροντ
Ενα τσομπανο που το βρήκα αδέσποτο και κυριολεκτικά πεθαίνει για μένα .
Ενα γκριφον - τεριέ που το περιμαζεψα και τον έχω στην οικοδομή
Και αυτον τον μικρουλη.
Είχα και στο παρελθόν σκυλιά αλλά όπως σε εκείνα όπως και σε αυτά δεν έκανα κάποια εκπαίδευση.
Αλλά πέρασα χρόνο μαζί τούς και απο μόνα τους ακούνε.
Τα μεγάλα τα έχω για φύλακες, δεν τα βγάζω βόλτα σε κόσμο ούτε τα αφήνω ελεύθερα, εκτός αν Χάνομαι στο βουνό και δεν υπάρχει ψυχή γύρω,και πάλι όμως κάποιες φορές που συνάντησα κόσμο κράτησαν απόσταση υπερασπίζοντας ουσιαστικά εμένα.
Τώρα αν κάποιος πάει χωρίς εμένα στον χώρο τους καλά να πάθει

yes-u
30/12/2015, 18:57
Αυτά πιάνονται για pet; Η κόρη μου πάντως την καταβρίσκει μαζί τους...
349238
.. και εγώ με αυγά μάτια μινιατούρες..
349239

SHOOTER045
30/12/2015, 18:59
Ορτύκια?

yes-u
30/12/2015, 18:59
Ορτύκια?

Γιααααααα!

SHOOTER045
30/12/2015, 19:02
Γιααααααα!

Απο εκτροφείο η τα βρήκες εξω?
Γιατί κάποτε πηγαίναμε στα χωράφια (καπνά) και ηταν γεμάτα φωλιές με αβγά.

SHOOTER045
30/12/2015, 19:05
Ίσως την μόνη εκπαίδευση που τους εκανα,και αυτό μου το είπε μπάρμπας εκπαιδευτής σκύλων.
Ήταν να βρίσκω κάποιον γνωστό να τους δίνει τροφή με καυτερό (Ταμπάσκο κλπ)
Ώστε να ελαχιστοποίησω την πιθανότητα να τους πετάξει κάποιος τροφή με φολα και να την φάνε.
Και δόξα τω θεό τόσα χρόνια πάμε καλά

yes-u
30/12/2015, 19:05
[QUOTE=SHOOTER045;2684920]Απο εκτροφείο η τα βρήκες εξω?
Γιατί κάποτε πηγαίναμε στα χωράφια (καπνά) και ηταν γεμάτα φωλιές με αβγά.[/QUOTE

Όχι, εκτροφείου είναι. Αν και μένω σε περιοχή που περνούν το φθινόπωρο μεταναστεύοντας νότια, δεν έχω πετύχει ποτέ φωλιές τους με μικρά...

mreza
30/12/2015, 22:00
το ακιτάκι μας η Κίμπα (5 μηνών)
349245

SHOOTER045
30/12/2015, 22:04
Μην το δει η κόρη μου η μεγάλη.
Τα εχει μεγάλη καψουρα.
Αν θέλεις πες μου τι σόι είναι
Δηλαδή συμπεριφορά ,τι περιβάλλον θέλουν διατροφή κλπ
Κάποια στιγμή θα πάρω και τέτοιο

Innersense
31/12/2015, 00:14
Απίστευτη κούκλα να τη χαίρεστε!

mreza
31/12/2015, 00:22
Απίστευτη κούκλα να τη χαίρεστε!
σε ευχαριστώ πολύ :)

andreaspetr
31/12/2015, 01:06
Μεγαλη χαντρα να της βαλεις γιατι θα στην ματιασουμε!
Εχω ερωτα με τα Ακιτα!!

mreza
31/12/2015, 01:17
Μεγαλη χαντρα να της βαλεις γιατι θα στην ματιασουμε!
Εχω ερωτα με τα Ακιτα!!
Έχεις δίκιο! χαχαχα! :)

spyrval
31/12/2015, 08:24
Ωραίος σκύλαρος. Πάντως δε θα ξεχάσω όταν ήμουν στον εκπαιδευτή με τη δικιά μου και έβλεπα ένα ραντεβού που είχε με ένα παιδί με ακίτα περίπου 6 μηνών. Του έκανε διάφορες ερωτήσεις και κάποια στιγμή τον ρώτησε αν έχει σχέση. Αυτός απάντησε αρνητικά και ο εκπαιδευτής του είπε δεν έχεις και πολύ χρόνο να βρεις κοπέλα. Αν μεγαλώσει κι άλο το ακίτα, πολύ δυσκολα θα δεχθεί κάποια δίπλα σου. Είναι τρομερά ανθρωποκεντρικά σκυλιά. Βλέπεις πόσο ήρεμος είναι με τόσο κόσμο γύρω του; (είμαστε 4-5 άτομα). Δεν μας έχει δεχθεί, απλά μας ανέχεται....Δεν είναι boxer, και δείχνει το δικό μου τρελοκομείο που χοροπήδαγε και στριφογύρναγε σαν το κοριτσάκι από τον εξορκιστή :lol:
Φυσικά δε στα λέω για να σε φοβίσω, απλά να ξέρεις ότι είναι πολύ ιδιαίτερα σκυλιά. Το Χάτσικο έκανε πολλούς άσχετους να πουν άχουτογλυκούλι αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Τώρα αν τα ξέρεις αυτά που σου γράφω, δεν πειράζει, ας τα διαβάσει κανένας άλλος.
Να χαίρεσαι το αρκουδάκι σου azoo!

mreza
31/12/2015, 09:11
Ωραίος σκύλαρος. Πάντως δε θα ξεχάσω όταν ήμουν στον εκπαιδευτή με τη δικιά μου και έβλεπα ένα ραντεβού που είχε με ένα παιδί με ακίτα περίπου 6 μηνών. Του έκανε διάφορες ερωτήσεις και κάποια στιγμή τον ρώτησε αν έχει σχέση. Αυτός απάντησε αρνητικά και ο εκπαιδευτής του είπε δεν έχεις και πολύ χρόνο να βρεις κοπέλα. Αν μεγαλώσει κι άλο το ακίτα, πολύ δυσκολα θα δεχθεί κάποια δίπλα σου. Είναι τρομερά ανθρωποκεντρικά σκυλιά. Βλέπεις πόσο ήρεμος είναι με τόσο κόσμο γύρω του; (είμαστε 4-5 άτομα). Δεν μας έχει δεχθεί, απλά μας ανέχεται....Δεν είναι boxer, και δείχνει το δικό μου τρελοκομείο που χοροπήδαγε και στριφογύρναγε σαν το κοριτσάκι από τον εξορκιστή :lol:
Φυσικά δε στα λέω για να σε φοβίσω, απλά να ξέρεις ότι είναι πολύ ιδιαίτερα σκυλιά. Το Χάτσικο έκανε πολλούς άσχετους να πουν άχουτογλυκούλι αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Τώρα αν τα ξέρεις αυτά που σου γράφω, δεν πειράζει, ας τα διαβάσει κανένας άλλος.
Να χαίρεσαι το αρκουδάκι σου azoo!
Ευχαριστώ spyrval, όπως τα λες είναι!
Καλό είναι να υπενθυμίζουμε την ιδιαιτερότητα(-ες) του γιατί ο πολύς κόσμος το έχει γνωρίσει και συνδυάσει με τον Χάτσικο της ταινίας. Δεν είναι ακριβώς έτσι, ούτε είναι το γλυκούλικο σκυλάκι του καναπέ. Θέλει "δουλίτσα" αλλά όλα γίνοντα​ι (στο μέτρο του δυνατού). Βέβαια όπως θέλεις "μπορείς να κάνεις" το οποιοδήποτε ζώο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης.
:)

congate7
02/01/2016, 09:13
Τώρα με τα κρύα μπαίνουν όλοι μέσα.

Ο Νώντας και ο Ρόκυ κάτω, η Ήρα στο κρεβάτι σκεπασμένη με το dainese

349353

petros1479
02/01/2016, 17:50
349473 Αυτό είναι ένα κοπρ εσπανιελ (Κόπρος ο σπάνιος)!!!!!! που τον έχω 4 χρόνια και είμαστε κολλητοί. Το όνομα του ειναι Ρονυ ( από τον ronnie james dio )

HelenKoR
03/01/2016, 13:32
Πανέμορφος Πέτρο!
Το δικό μου σκυλάκι είναι αντισταρ. Δεν κάθεται να την βγάλω φωτογραφία :lol:

Pan (dvs)
03/01/2016, 13:48
Ευχαριστώ spyrval, όπως τα λες είναι!
Καλό είναι να υπενθυμίζουμε την ιδιαιτερότητα(-ες) του γιατί ο πολύς κόσμος το έχει γνωρίσει και συνδυάσει με τον Χάτσικο της ταινίας. Δεν είναι ακριβώς έτσι, ούτε είναι το γλυκούλικο σκυλάκι του καναπέ. Θέλει "δουλίτσα" αλλά όλα γίνοντα​ι (στο μέτρο του δυνατού). Βέβαια όπως θέλεις "μπορείς να κάνεις" το οποιοδήποτε ζώο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης.
:)

Για τα Ακιτα και τα Χασκυ,μην ορκιζεσαι.

Εχω ακουσει ομως ,οτι τα Ακιτα εχουνε καποια ιδιαιτερα χαρισματα.Ανοιγουνε τρυπες μεχρι να βρουνε πετρελαιο,ειναι αληθεια αυτο?

mreza
03/01/2016, 14:36
Για τα Ακιτα και τα Χασκυ,μην ορκιζεσαι.

Εχω ακουσει ομως ,οτι τα Ακιτα εχουνε καποια ιδιαιτερα χαρισματα.Ανοιγουνε τρυπες μεχρι να βρουνε πετρελαιο,ειναι αληθεια αυτο?
Εδώ Πάνο άρχισε να σκάβει αυτή την τρύπα όταν ήταν 2,5 μηνών. Αν την άφηνα να συνεχίσει, με τη φόρα που είχε πάρει, μπορεί τώρα να είχε βγει σε καμιά Αλάσκα ... :rotflmao:

349529

Leon67
03/01/2016, 16:50
Ζητείται γαμπρός: Σιαμέζος ή Σιαμέζος lynx-point για την κοπέλλα της φωτογραφίας....
349661

zopas
03/01/2016, 18:15
3 ευτυχισμένα αδεποστακια εχω, τους ρποσφερω όλα αυτά που πρεπει και κυριως απειρη αγαπη και δυστυχως δεν εχω χωρο στο διαμερισμα μου για περισσοτερα....

mariza
03/01/2016, 20:32
Η μητέρα μου ήθελε πάντα ένα yorkshire terrier αλλά δεν αποκτησαμε ποτέ ένα μέχρι τώρα..
Μαρίζα να χαίρεσαι τα σκυλογατα σου!

Σε ευχαριστώ πολύ!!!!
Μακάρι να πραγματοποιηθει το όνειρο της μαμάς σου και να πάρετε ενα γιορκυ.
Είναι απίστευτα πλασματακια,όμορφα κ πανέξυπνα.

mariza
03/01/2016, 20:40
349245

Είναι μια κούκλα!!!!
Να την χαίρεσαι!!
Πολύ ιδιαίτερα σκυλιά.
Παντα μου άρεσαν πολύ και μια μερα συναντησα ενα ζευγάρι στο δρόμο που είχαν εναν τέτοιο κουταβο και φυσικά ετρεξα σαν μικρό παιδί και ζήτησα αν μου επιτρέπουν να το χαιδεψω.... θεέ μου τι αίσθηση!!!
Αυτό ηταν το ερωτεύτηκα.

HelenKoR
03/01/2016, 22:16
Σε ευχαριστώ πολύ!!!!
Μακάρι να πραγματοποιηθει το όνειρο της μαμάς σου και να πάρετε ενα γιορκυ.
Είναι απίστευτα πλασματακια,όμορφα κ πανέξυπνα.
Και μεζές για το σκυλάκι που έχουμε τώρα..!
Στο μέλλον λοιπον.... :)

Tedvj23
10/01/2016, 09:58
Κανει οτι θελει...:D
350134

duke200
10/01/2016, 12:15
ακομα μια φορά διαπίστωσα ποσο διαφορά στην νοοτροπία έχουμε σαν λαός σε σχέση με πολιτισμένες χώρες, όσον αφορά την αντιμετώπιση στα ζώα.

στην Γαλλία έχουν όλοι σκυλάκια και γατάκια, τα στειρώνουνε και τα φροντίζουνε, δεν βλέπεις 1 αδέσποτο έξω, έχουν όλα το σπίτι τους. με το που πάτησα Ελλάδα, αμέσως είδα στον περιφερειακό της θεσσαλονίκσης σκυλιά και γατιά να σπαρταράνε χτυπημένα στην περιφερειακή! Τι ΑΘΛΙΟΣ δρόμος αυτή η περιφερειακή της θεσσαλονίκης και τρέχανε και όλοι σαν τρελοί!!! Ειναι δυνατόν τετοιος δρομος να ναι ανοιχτός και χωρίς περίφραξη? Τι σκατά κάνει η Περιφέρεια Κεντρικης Μακεδονίας που έχει την ευθύνη για το δρόμο? Τι σκατά κάνουν οι Δήμοι τα λεφτα του προυπολογισμού τους που προβλέπονται για καταφύγια και περίθαλψη αδέσποτων? Τετοιοι είμαστε, σε τέτοια χώρα μας αξίζει να ζούμε...

Tedvj23
10/01/2016, 12:32
Τα παντα για ενα μεζεδακι...:bawl:
350142

skylaros
10/01/2016, 12:34
Τα τρώνε τα λεφτά. Τα τρώνε κτηνίατροι, τα τρώνε "φιλόζωοι", τα τρώνε pet shop, τα τρώνε φαρμακευτικές, τα τρώνε δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και @@ διαδημοτικών κέντρων και πάει λέγοντας. Ναι σε αυτό που έχει επικρατήσει να το λέμε Ευρώπη είναι καλύτερα τα πράγματα σε πολλούς τομείς όχι όμως σε όλους. Μη νομίζεις πως στη Γερμανία για παράδειγμα δε θα υπήρχαν αδέσποτα αν δεν είχαν τόσους μήνες χιόνι... Ότι στην Ελλάδα έχουμε μια κουλτούρα απαράδεκτη σε πολλούς τομείς είναι αλήθεια. Πριν ακριβώς πέντε λεπτά βρίζονταν στη γειτονιά γιατί κάποιου ο κάδος είχε γεμίσει και πήγε να τα ρίξει στον απέναντι κάδο... βγήκε ο άλλος από το μπαλκόνι και φώναζε χτυπιόταν να τα πάει στην πόρτα του τα σκουπίδια (λες και του ανήκει ο κάδος...) μιλάμε για μπινελίκια και ήταν και μεγάλος άνθρωπος.

Τέλος πάντων η λύση για τα αδέσποτα είναι στειρώσεις και μόνο στειρώσεις.

ps: karavidas, γνωρίζεις πως οι ταρταρούγες (ο χρωματισμός της γάτας σου) όπως και οι τρίχρωμες είναι σχεδόν πάντα θηλυκές και αν γεννηθεί πολύ σπάνια αρσενικός με τέτοιους χρωματισμούς είναι στείρος ? :)

Lioulios
10/01/2016, 19:26
Έτσι , για μην ξεχνιόμαστε

350152