Σύνδεση

View Full Version : Κατοικιδια

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

latris mixanis
16/09/2013, 11:32
Η ροξούλα βρέθηκε :)

Lioulios
17/09/2013, 01:59
Η ροξούλα βρέθηκε :):beer:

Καλλιτεχνική σκυλοφωτό που τράβηξα μόνος μου .
299542

vaska
20/09/2013, 05:25
Ο "Κρονος"... :D:D Ειναι του αδεφου μου.. Στην αρχη με ζορισε λιγο στην σκεψη οτι θα υπαρχει ενα Ντομπερμαν στο σπιτι, αλλα τωρα εχουν αντιστραφει ολα!!! :) :D Μιλαμε για πολλη αγαπη!!!!!!!!

Κομμένα αυτιά και είστε και τόσο περήφανοι που το βγάζετε και φωτό???

:nono::nono:

Άσε που απαγορεύεται πλέον από τον νόμο. Να φανταστείς τα Ντόμπερμαν με κομμένα αυτιά δεν μπαίνουν πια στις εκθέσεις, το κόψιμο θεωρείται και είναι ακρωτηριασμός.

Επίσης να σε πληροφορήσω (μπας και το δει και κανένας άλλος και γλυτώσει κανένα ευρώ) ότι το άσπρο αντιπαρασιτικό κολάρο (που και καλά απωθεί και την σκνίπα που μεταδίδει το Καλαζαρ) που του φοράς είναι μάπα. Πάρα πολλά παράπονα από Ελλάδα κι εξωτερικό. Το καλύτερο που έχω δοκιμάσει είναι κλασικά της Bayer.

ktmakis
20/09/2013, 10:25
Oντως το κόψιμο ης ουράς ( αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος οπως στα κυνηγετικά) και των αυτιών μόνο κακοποίηση είναι.
Το σχόλιο του Vaska επίσης μόνο περιττό δεν ήταν.
Αν καποιος ανέβαζε φωτό με ένα σκυλί με ένα αυτί και ένα πόδι κομμένο θα άλλαζε κάτι ??
Βάλατε το σκυλί να υποφέρει πόνο για να γίνει "ντόπερμαν" ??

nicksior
20/09/2013, 10:38
Εδώ που τα λέμε ... Και η στείρωση , ακρωτηριασμός είναι !

Και αν υποθεσουμε φίλε Βάσκα πως είχες ουρά , τι θα προτιμούσες να σου κόψουν ?

Πλάκα κάνω ε? μην αρχίσετε τώρα..
Ο Βάσκα είναι "σπαθί"

taxydromos
20/09/2013, 10:39
ο Μάρκυ στο αγαπημένο του βουνό τον Υμηττό..
http://markythehusky.blogspot.gr/

299710

vaska
20/09/2013, 11:08
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες και τα γνωριζω κ εγω πλεον ολα αυτα. Με ολο το σεβασμο ομως, νομιζω οτι δεν σε αφορα φιλε Vaska :):) κ το σχολιο ηταν περιτο... Οσο για το αντιπαρασητικο, δεν το ηξερα, αλλα οπως κ να εχει δεν το φοραει πλεον.. Η φωτο ειναι τραβηγμενες εδω και 4-5 μηνες. Ευχαριστω για την πληροφορια :)

Όταν ποσταρεις δημόσια να είσαι έτοιμος να δεχτείς την κριτική. Δεν έχω τπτ προσωπικά μαζί σου (δεν σε ξέρω άλλωστε) αλλά έχω με όλους εσάς που χάριν ομορφιάς βάζετε τα ζώα σας σε διαδικασία χειρουργείου, πόνου κλπ. και αυτά σας ανταποδίδουν αγάπη.
Δεν είναι λίγο άδικο??? Τι νομίζεις???

Το σκυλί σου θα είναι το ίδιο "Ντόμπερμαν" με την ουρά του και τα αυτιά του.

Να σας ζήσει το λοιπόν και επίσης μιας και είσαι και μοτοσυκλετιστής να ευχηθώ καλούς δρόμους.

chester24
20/09/2013, 11:39
Όταν ποσταρεις δημόσια να είσαι έτοιμος να δεχτείς την κριτική. Δεν έχω τπτ προσωπικά μαζί σου (δεν σε ξέρω άλλωστε) αλλά έχω με όλους εσάς που χάριν ομορφιάς βάζετε τα ζώα σας σε διαδικασία χειρουργείου, πόνου κλπ. και αυτά σας ανταποδίδουν αγάπη.
Δεν είναι λίγο άδικο??? Τι νομίζεις???

Το σκυλί σου θα είναι το ίδιο "Ντόμπερμαν" με την ουρά του και τα αυτιά του.

Να σας ζήσει το λοιπόν και επίσης μιας και είσαι και μοτοσυκλετιστής να ευχηθώ καλούς δρόμους.

Την δεχομαι την κριτικη σου φιλε Vaska επειδη τα γωριζω ολα αυτα που λες κ συμφωνω σε ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ :) απλα το σχολιο σου ηταν περιττο επειδη, ξαναλεω, το ΓΝΩΡΙΖΩ .. :)
Φυσικα κ θα ειναι το ιδιο "Ντομπερμαν", αλλα δεν ειμαι εγω ο ιδιοκτητης.

Anyway, ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του, εγω ομως δεν ειμαι ετσι. Δεν προκειται να κανω κριτικη σε καποιον για αυτα που θελει να εχει η θελει να κανει, γιατι ετσι ειμαι.. Κ γιαυτο το λογο προτιμησα να αφαιρεσω τις φωτο. :)

Ευχαριστω φιλε μου για την ευχη σου. Το ιδιο ευχομαι κ σε εσενα.

nicksior
20/09/2013, 11:47
Σίγουρα το κόψιμο ουράς και αυτιών στο ντοπερμαν έγινε πριν τον νόμο , κανένας κτηνίατρος δεν θα το έκανε τώρα.
Η "μόδα" ήταν ξενόφερτη και γινόταν προφανώς για να δείχνει πιο "άγριο" το σκυλί μιας και τα ντόπερμαν είναι σκυλιά φύλακες και σε ενδεχόμενη "μάχη" δεν έπρεπε να έχει ευαίσθητα μέρη (τα αυτιά στο σκυλί είναι) που θα μπορούσε κάποιος να τα πιάσει.
Το ίδιο γίνεται και στα τσοπανόσκυλα για να μην μπορεί ο λύκος να τα πιάσει απο τα αυτιά..
Θα συμφωνήσω βέβαια, ότι αυτου του τύπου οι ακρωτηριασμοί γίνονται για να ικανοποιήσουν την δική μας ματαιοδοξία και όχι για τις παραπάνω δικαιολογίες..
Σχετικά με το κόψιμο της ουράς σε μερικές ράτσες κυνηγόσκυλων (όχι σε όλες) γίνεται γιατί η ουρά τους είναι "βαριά" χοντρή και μεγάλη με αποτελεσμα όταν κινούνται σε δύσβατα μέρη στο βουνό να την πληγώνουν με δυσάρεστες συνέπειες , πόνο , μολύνσεις κλπ.
Το κόψιμο αυτό γίνεται (γινόταν) όταν το κουτάβι ήταν μερικών ημερών αφου προηγουμένως την έδεναν με ένα λαστιχάκι , διδικασία ανώδυνη ή εν πάσει περιπτώσει στιγμιαία .
Επίσης υπάρχουν ράτσες που συμβαίνει τα κουτάβια να γεννηθούν χωρίς ουρά (πολύ μικρή) πχ τα επανιέλ οπότε μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα αν τύχει και τα συναντήσετε..
Θέλω να πω ότι δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι , όπως η στείρωση (ακρωτηριασμός κι αυτή) γίνεται για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής του ζώου έτσι και τα αυτιά (για τα τσοπανόσκυλα) και η ουρά για κάποιες (όχι όλες) ράτσες κυνηγόσκυλων γινόταν για τον ίδιο λόγο.
Σκοπός πάντα είναι να ξεχωρίζουμε την ζωοφιλία απο την "υστερική" ζωοφιλία.
Φιλικά.

akis_trevor
20/09/2013, 13:43
αν δεν υπηρχαν αδεσποτα(τα οποια εμεις δημιουργησαμε)θα χρειαζοταν να στειρωνουμε τα οικοσιτα ζωα μας;;;;;αρα και παλι it's our fault!

Lioulios
20/09/2013, 13:57
Ο νομος περι ουρας και αυτιων ειναι του 92 αλλα πολλοι κτηνιατροι το κανουν και σημερα

nicksior
20/09/2013, 14:40
Ο νομος περι ουρας και αυτιων ειναι του 92 αλλα πολλοι κτηνιατροι το κανουν και σημερα

Δεν το γνώριζα .
Είσαι σίγουρος?

Lioulios
20/09/2013, 15:09
Nόμος 20/17 1992

http://www.zougla.gr/Uploads/iliopulu/ZwaDiamartyriaProtaseis.pdf

Και η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΠΣΕ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΙΩΝ

http://www.animalscare.gr/action/steering-committee/102-queque.html

Lioulios
20/09/2013, 15:17
Αυτός είναι ο νόμος . Το τί κάνει ο καθένας είναι άλλη ιστορία . Εγώ τελευταία το έμαθα .

Πριν 6-7 χρόνια πήραμε από επίσημο εκτροφείο τον παρακάτω κύριο ( δεν υπάρχει πια ) ο οποίος ήταν καλύτερο κουτάβι φυλής σε εκθέσεις . Έτσι κατέβαινε στις εκθέσεις ...Έτσι τον πήραμε .

Αφού συνεχίζουν να τα δέχονται έτσι σε επίσημες εκθέσεις ... Το φαινόμενο θα συνεχιστεί .

299741

nicksior
20/09/2013, 15:30
Αυτός είναι ο νόμος . Το τί κάνει ο καθένας είναι άλλη ιστορία . Εγώ τελευταία το έμαθα .

Πριν 6-7 χρόνια πήραμε από επίσημο εκτροφείο τον παρακάτω κύριο ( δεν υπάρχει πια ) ο οποίος ήταν καλύτερο κουτάβι φυλής σε εκθέσεις . Έτσι κατέβαινε στις εκθέσεις ...Έτσι τον πήραμε .

Αφού συνεχίζουν να τα δέχονται έτσι σε επίσημες εκθέσεις ... Το φαινόμενο θα συνεχιστεί .

299741

Νομίζω ότι πλέον δεν θα τον δέχονται.
Πρόσφατα βρέθηκα σε παρόμοια έκθεση (περιστασιακά , δεν είμαι φαν του "σπορ") και έμαθα πως κομένες ουρές κλπ.. τέρμα.

Συγνώμη δεν προσεξα το " δεν υπάρχει πια "
κρίμα.

Μάλλον αυτός είναι ο πρόσφατος νόμος , δηλ του αποκλεισμού των ακρωτηριασμένων απο τις εκθέσεις κλπ

Lioulios
20/09/2013, 15:54
Δεν ξέρω τί γίνεται πια με το θέμα των εκθέσεων μιας και δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτό το σπόρ και έχω αλλάξει και φυλή (έχω σκυλί αρτιμελές) ,αλλά αν ξεκίνησαν να μην τα δέχονται , νομίζω είναι καλό .

Από την άλλη ξέρω ντόπερμαν που κόπηκαν τα αυτιά σε κτηνίατρο πριν από κανα 6μηνο .

Είναι και πως μας έμαθαν τόσα χρόνια και τί ατήληψη επικρατούσε

299743

latris mixanis
21/09/2013, 10:23
Ο νέος νόμος για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό ψηφίστηκε και είναι αυτός που θα ισχύει πλέον στη χώρα μας.
Οι σημαντικότερες αλλαγές που πέρασαν είναι:
- Η διατήρηση της βάσης δεδομένων των microchips περνά πλέον στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ενώ μέχρι σήμερα την ευθύνη είχε ο Πανελ. Κτηνιατρικός Σύλλογος).
- Δημιουργείται διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση microchips ώστε να μπορούν οι κτηνίατροι να καταχωρούν απευθείας ή να αναζητούν στοιχεία ζώου.
- Προβλέπεται προαιρετικά από κάθε Δήμο να επιβάλλει τέλος σήμανσης για τα ιδιόκτητα ζώα έως 3 ευρώ, με σκοπό τα έσοδα που θα συγκεντρώνει να χρησιμοποιούνται για πρόγραμμα/καταφύγιο αδέσποτων
- Ο ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να δηλώνει μέσα σε 5 μέρες την απώλεια του ζώου, με τον αριθμό microchip (για να μην θεωρηθεί εγκατάλειψη αλλά και για να τον εντοπίσουν)
- Απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις. (Μπαίνει έτσι ένα τέλος στους ακρωτηριασμούς αυτιών και ουρών).
- Επιτρέπονται 2 ζώα ανά διαμέρισμα και ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν μπορεί να απαγορεύει ζώα – δεν υπάρχει περιορισμός στις μονοκατοικίες
- Η ευθύνη διαχείρισης αδέσποτων δεν ανήκει πλέον μόνο στους Δήμους οι οποίοι οφείλουν να έχουν καταφύγια αλλά και στα φιλοζωικά σωματεία που μπορούν να συνεργάζονται με τους Δήμους- η δωρεάν στείρωση αδέσποτων από αλλοδαπούς εθελοντές κτηνιάτρων επιτρέπεται, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία
- Η μεταφορά ζώων επιτρέπεται σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (και ταξί) και πλοία, τα οποία μάλιστα υποχρεούνται να διαθέτουν καθαρά κλουβιά
- Απαγορεύονται ρητώς τα τσίρκο και κάθε είδους θεάματα με ζώα για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ακόμα και η παρουσία/διατήρηση ζώων σε πανηγύρια/συναυλίες κλπ.
Δυστυχώς καμία αλλαγή δεν προβλέπεται για ζωολογικούς κήπους, pet shops και εκτροφεία θηραμάτων, τα οποία μαζί με τα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων εξαιρούνται.
Ακόμα:
- Προβλέπεται »παράδοση» ιδιόκτητου ζώου στο Δήμο αν κάποιος δεν επιθυμεί να κρατήσει το ζώο του, ώστε να μην το εγκαταλείψει. Άγνωστο βεβαίως τι θα γίνει με τους Δήμους που δεν έχουν εγκαταστάσεις και καταφύγια!
- Απαγορεύονται πλέον αγγελίες υιοθεσίας ή πώλησης σε εφημερίδες/αφίσες/Διαδίκτυο αν δεν αναφέρεται ο αριθμός microchip του ζώου
- Προβλέπεται άδεια εκτροφής αλλά και άδεια εκπαιδευτή σκύλων
- Προβλέπεται υπογραφή δήλωσης αγοράς ζώου από νέο ιδιοκτήτη όταν πωλούνται ζώα (για να μπει ένα τέλος στις απρόσωπες αγοραπωλησίες που καταλήγουν σε εγκαταλείψεις ζώων)
Ο εισαγγελέας μπορεί να δώσει διαταγή για να κατασχέσει ζώα αλλά και να απαγορεύσει μελλοντική απόκτηση ζώου από άτομα που τα κακομεταχειρίζονται και να ελέγξει καταγγελίες για κυνοκομεία ή εκτροφεία.
Οι ποινικές κυρώσεις: Η παράνομη εμπορία ζώων: φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτος και πρόστιμο 5.000-15.000 ευρώ. Η κακοποίηση ζώων: φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτος και 5.000 -15.000 ευρώ. Η κλοπή ζώου: φυλάκιση 6 μήνες και 3.000 ευρώ.</h5>

vaska
21/09/2013, 11:28
Ο νέος νόμος για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό ψηφίστηκε και είναι αυτός που θα ισχύει πλέον στη χώρα μας.

Δυστυχώς ελάχιστοι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς έχουν εναρμονιστεί με την ισχύουσα νομοθεσία. Το σύνηθες είναι ακόμα και αν το σκυλί πχ εισαχθεί με τσιπ όπως προβλέπει ο νόμος, ο ιδιοκτήτης δεν το δηλώνει. Το να μην δηλώσεις τον σκύλο σου σου αφήνει κάποιες "ελευθερίες", αν αρρωστήσει για παράδειγμα, μπορείς να τον εγκαταλείψεις σε κάποια απόμερη περιοχή, αδιαφορώντας για το τι θα απογίνει.

Έτσι έφτασε στα χέρια μου η Ζάρα, βρέθηκε παρατημένη στον λόφο της Νίκαιας επειδή έπασχε από Καλαζάρ. Ήταν όμως σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και δεν πήγε καθόλου το μυαλό μου ότι ήταν άρρωστη. Μέχρι πριν περίπου 1 μήνα που εκδήλωσε τα συμπτώματα πιθανότατα για δεύτερη φορά (το έχει αυτό το κουσούρι η Καλαζάρ, μπορεί να υποτροπιάσει το ζώο αρκετές φορές με ενδιάμεσα διαλείμματα).
Πριν εμφανίσει τα συμπτώματα της αρρώστιας είχα σκεφτεί να την δώσω σε κάποιον που να έχει κήπο να μπορεί να τρέχει όσο θέλει μιας κι εγώ δεν διαθέτω τον απαιτούμενο χώρο μα τώρα πια είναι σε θεραπεία και αν τα καταφέρει θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας (όχι ότι τώρα δεν είναι).

MG-KTiNoS
21/09/2013, 11:38
Βάσκα κι ο γάτος που έχω τα ίδια...
:rolleyes:

endopandou
21/09/2013, 12:45
Τεκμήριο τα γαϊδούρια στα ζώα πως δεν σκέφτηκαν να βάλουν ακόμα; Σκυλιά: 1000 ευρώ | Γατιά: 500 | Ιγκουάνα-Παπαγάλοι άνω των 50εκ 2000 (εμπίπτουν στον πολυτελείας) | Άλογα 5 χήνες και σε όποιον αρέσει

akis_trevor
21/09/2013, 12:53
Τεκμήριο τα γαϊδούρια στα ζώα πως δεν σκέφτηκαν να βάλουν ακόμα; Σκυλιά: 1000 ευρώ | Γατιά: 500 | Ιγκουάνα-Παπαγάλοι άνω των 50εκ 2000 (εμπίπτουν στον πολυτελείας) | Άλογα 5 χήνες και σε όποιον αρέσει

οριστε;

MG-KTiNoS
21/09/2013, 14:15

Μεταξύ μας ξέρεις πόσο μπορεί κάνει ένα άλογο??
και 200 000 ευρώ !
(για Ελλάδα μιλάμε )

endopandou
21/09/2013, 14:36
akistrevor ειρωνικό αστείο ήταν με αφορμή τη νομοθεσία, όμως ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει.

Μεταξύ μας ξέρεις πόσο μπορεί κάνει ένα άλογο??
και 200 000 ευρώ !
(για Ελλάδα μιλάμε )
Στα μεσόγεια πάντως έχει πολλούς ιππικούς ομίλους και όντως το χρήμα δεν κρύβεται, αλλά τόσα πολλά για ένα άλογο δεν το ήξερα. Αυτό που επίσης μου κάνει εντύπωση είναι πως πολλά σκυλιά ράτσας έχουν κομμένη ουρά. Επίσης έχουν και πολλά κυνηγόσκυλα τα οποία είναι συνεχώς κλεισμένα σε σκυλόσπιτα με την αιτιολογία πως έτσι πρέπει για να βγαίνουν στο κυνήγι και να τα δίνουν όλα. Δεν γνωρίζω αν είναι σωστό αλλά δεν μου αρέσει.

nicksior
21/09/2013, 19:36
akistrevor ειρωνικό αστείο ήταν με αφορμή τη νομοθεσία, όμως ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει.

Στα μεσόγεια πάντως έχει πολλούς ιππικούς ομίλους και όντως το χρήμα δεν κρύβεται, αλλά τόσα πολλά για ένα άλογο δεν το ήξερα. Αυτό που επίσης μου κάνει εντύπωση είναι πως πολλά σκυλιά ράτσας έχουν κομμένη ουρά. Επίσης έχουν και πολλά κυνηγόσκυλα τα οποία είναι συνεχώς κλεισμένα σε σκυλόσπιτα με την αιτιολογία πως έτσι πρέπει για να βγαίνουν στο κυνήγι και να τα δίνουν όλα. Δεν γνωρίζω αν είναι σωστό αλλά δεν μου αρέσει.

Οχι φίλε κακώς σε πληροφόρησαν.
Απορώ πως γίνεται να υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που να υποστηρίζουν τέτοιες δοξασίες , το σκυλί , το κάθε σκυλί , ακόμα και τα μικρόσωμα σαλονιού , έχει ανάγκη καθημερινής δραστηριότητας στον φυσικό τους χώρο , που δεν είναι το σαλόνι μας, για τουλάχιστον μία ώρα, πόσο μάλλον τα κυνηγόσκυλα που είναι σκυλιά αθλητές.
Η αντίληψη ότι έχω σκύλο σημαίνει πως του παρέχω ένα σκουριασμένο βαρέλι για σπίτι, δύο μέτρα αλυσίδα και μερικά κόκαλα (άλλος μύθος κι αυτός, τα σκυλιά Δεν τρώνε κόκαλα , Δεν πρέπει να τρώνε κόκαλα) , όταν το θυμηθώ , μόνο και μόνο για να κάνει γαβ όταν πλησιάζει κάποιος ξένος , έχει καταδικαστεί στη συνείδηση όλων των ανθρώπων και επί πλέον τιμωρείται αυστηρά από τον νόμο που μακάρι να ήταν και αυστηρότερος..
Διάβασα κάποιος να επαίρεται πως έχει τον σκύλο του σαν μέλος της οικογένειάς του , δηλαδή πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά ; Από τη στιγμή που υιοθετείς ένα σκυλάκι αναλαμβάνεις και την ευθύνη του, όπως ακριβώς κάνεις με τα παιδιά σου , όταν αποφασίσεις να κάνεις παιδιά..
Αγαπώ τα ζώα , εν προκειμένω τα σκυλιά , δεν σημαίνει τίποτα αν δεν φροντίσω να μάθω και ποιες είναι οι ανάγκες τους ώστε να είναι ευτυχισμένα και υγιή μαζί μου , διαφορετικά η αγάπη μου μπορεί να είναι καταστροφική… Για παράδειγμα δεν δίνεις για πρωινό στο λίγων μηνών παιδάκι σου , ψιλοκομμένο πατσά , επειδή αρέσει σε σένα , πληροφορείσαι από τον παιδίατρο ποιες είναι οι διατροφικές του ανάγκες και αναλόγως πράττεις.
Τα πραγματικά έξοδα του σκύλου είναι ελάχιστα , ένας εμβολιασμός κάθε χρόνο και μια καλής ποιότητας ξηρά τροφή , περίπου 2 ευρώ ημερησίως , αντιπαρασιτικά χάπια και προληπτικές εξετάσεις επίσης στοιχίζουν ελάχιστα , αυτό που πραγματικά τους είναι αναγκαίο , όπως και στα παιδιά σας επίσης , είναι ο χρόνος σας . Χρόνος για σωματική υγιεινή , για τρέξιμο , παίξιμο , αγκαλιές και χάδια.. Αν δεν έχετε χρόνο να αφιερώσετε μην παίρνετε σκύλο (ούτε παιδιά να κάνετε) γιατί θα γίνουν δυστυχισμένα και προβληματικά.
Καμία νομοθεσία δεν επιβάλλει τα παραπάνω , ούτε θα μπορούσε εξάλλου ,τα επιβάλλει όμως ο κοινός νους κάθε σύγχρονου πολιτισμένου και καλλιεργημένου ανθρώπου.
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι (δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν) που μέσα από κάποιο δύστυχο ζωάκι δίνουν διέξοδο στα κόμπλεξ και τις ανωμαλίες τους .
Όπου τους βρείτε τσακίστε τους , ο νόμος σας δίνει το δικαίωμα (η ανθρωπιά σας κυρίως).

el-Gatto
21/09/2013, 20:34
Κυριες & Κυριοι ,να σας συστήσω τον "Cat-M"(ΚαΤέΜ). ("Nονά" & "Μαμά" του η κυρα μου η"Ζουζου")
Ειναι ρατσας: "StreetFighter"
299785
Τον βρηκαμε (ή μηπως μας βρηκε),τον Σεπτεβρη του 2009,σ'ενα KAFE του Ασπρόπυργου ,οπου ειχαμε παει να συναντησουμε φιλικο ζευγαρι.
Ηταν σε ασχημη κατασταση (χτυπημενος-βρωμικος-νηστικος-αδυναμος)
Κατοπιν εντονης πιεσης της κυράς(βλ.Ζουζου),συνυπέγραψα στο "να τον παρουμε μαζι μας-σπιτι-να τον παμε στο γιατρο-να τον φροντισουμε μεχρι να 'αναστηθεί'-κ να του εχουμε ,εξω απ'το σπιτι,φαγητο κ νερο ,ωστε να'χει τροφη και ανεξαρτησία ταυτοχρονα"
Ετσι κι εγινε.....
299786
Απο εκεινο το πρωτο βραδυ που εμεινε στο σπιτι μας ,μας εδειξε οτι ΑΞΙΖΕ την φιλοξενια μας.
Παρ'ολο που ηταν χτυπημενος-μικρος-κι αμαθητος στα "μέσα" ,ηταν ησυχος κ ΔΕΝ πειραξε απολυτως τιποτα!(ουτε κ' λερωσε πουθενα)
Την επομενη μερα μαθαμε απο τον γιατρο οτι¨
1)Ηταν γεννημενος τον Μαη του '09 (3 μηνων τοτε)
2)Ηταν χτυπημενος ασχημα στο κεφαλι & κακοποιημενος γενικα κι αδυναμος.
3)Ειχε μια ασχημη-μα αντιμετωπισιμη-ωτιτιδα.
Του καναμε το 1ο του εμβολιο ,κ' πηραμε κ την φαρμακευτικη αγωγη ,που θα πρεπε να ακολουθησουμε ,για να τον βοηθησουμε στην αποκατασταση της υγειας του.
Η εμπιστοσυνη & η ευγνωμοσυνη που μας εδειξε απο την πρωτη στιγμη,ήταν κατι που με ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ!(σημ.ειχα γατο κ στο παρελθον,για μια 10ετία)

Ολα εδειχναν να πηγαινουν καλα ,αλλά ,δυστυχως ,μετα απο 15 μερες,χωρις αλλο προηγουμενο ,επεσε κατω εχωντας σπασμους -αφρους απο το στομα κτλ.
Ηταν η 1η του κριση επιληψιας.
Μετα απο επαναλειπτικες κρισεις ,και εξετασεις ,μαθαμε οτι ,το χτυπημα που του προκαλεσε καποιο ανθρωπομορφο θηριο στο κεφαλι,ειχε σαν αποτελεσμα αιματωμα στον αριστερο λοβο του εγκεφαλου ,με μονιμη επιπτωση την οξεια επιληψια.
Η ευθανασια ΔΕΝ ηταν απαραιτητη μιας και, κατα τις κρισεις ΔΕΝ νιωθει πονο.ΔΕΝ εχει καμια απολυτως αισθηση.
Απλα ,για να μην παθαινει συνεχεις κρισεις -κατι που θα τον οδηγουσε σε συντομο θανατο απο εξαντληση κ καρδιακη δυσλειτουργια- θα επρεπε να ακολουθηθει καθημερινη-τακτικη-παρακολουθηση κ φαρμακοληψια,με φαρμακα ανθρωπινης επιλειψιας.
299787

endopandou
21/09/2013, 20:42
...
Πολύ όμορφο κείμενο και φυσικά δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω :beer:
Ωστόσο την δραματική κατάσταση που περιέγραψα για τα κυνηγόσκυλα την βλέπω καθημερινά, δεν την άκουσα απο κάποιους. Δεν τα βγάζουν ούτε απ το κλουβί. Χωρίς ίχνος υπερβολής αυτό.

el-Gatto
21/09/2013, 20:42
Μεγαλη αποφαση και Μεγαλη ευθυνη λοιπον.
Ο γλυκός γαλανομάτης Gattos ,ΔΕΝ γινεται να μεινει μονος του ΠΟΤΕ.
Πρεπει να παιρνει καθημερινα κι ανελιπως τα φαρμακα του ,αλλιως...τελος...

Εχει και μειωμενη οραση ,οπως ανακαλυψαμε στην πορεια.(επιπτωση του αιματωματος σε καποιο οπτικο νευρο)
ΔΕΝ εχει τη δυνατοτητα να υπερασπιστει τον εαυτο του ,ουτε να διεκδικησει την τροφη του ,εκει ,στον εξω κοσμο.
Μόνιμα μεσα στο σπιτι λοιπον -προστατευμενος- κι εξω μονο μαζι μου βολτα (σα σκυλακι-γελαει ολη η γειτονια λεμε)
Ακομα κ στην ταρατσα κ σε παρακειμενες στεγες(για να εκτονωσει τη φυση του)-παντα μαζι-υπο την επιβλεψη μου...
(ευτυχως που με ξερουν οι γειτονες κ δεν φωναζουν την αστυνομια για "μπουκαδορους")
Εννοειται οτι γουστάρει τις μοτοσυκλετες! Εχει βεβαια ιδιεταιρη αδυναμια ,σε μια ,συνονόματη του....
299788

Λογω του οτι ,ΚΑΝΕΙΣ δικος μου ανθρωπος ΔΕΝ αναλαμβανει την ευθυνη να τον κρατησει-φροντισει-δινει τα χαπια του κτλ. ,παιζει να ειναι ο πιο ΠΟΛΥΤΑΞΙΔΕΜΕΝΟΣ γάτος των Βαλκανιων ,κ οχι μονο.
Εχει γυρισει σχεδον ολη την Ελλαδα ,και εχει μεινει στα καλυτερα Χοτελια κ ξενωνες σε:
Δραμα - Σέρρες(+ επισκεψη στην πιστα) - Κερκίνη - Πελλοπονησο - Κονιτσα - κ' αλλου που μου διαφευγουν τωρα.
ΑΨΟΓΟΣ παντα στα ταξιδια (με αυτ/το εννοειται) -ΑΨΟΓΟΣ και στους εκαστοτε χωρους φιλοξενιας μας.

Εδω,σε μια δοκιμασια-γνωριμια με τους φιλους μας τα αλογα ,στη λιμνη Κερκινη.
299789

el-Gatto
21/09/2013, 20:44
Μεσα στο σπιτι τωρα ,εχει ολα τα comfort στη διάθεση του
299790

Αράζει όπου γουσταρει
299791

Εχει διαλεξει κ τους -εικονικους του- φιλους
299792

el-Gatto
21/09/2013, 20:46
Και νιωθει γενικοτερα ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΑΝΕΤΑ!!!
299793

Τον λατρευουμε ΟΛΟΙ στο σπιτι ,και ΔΕΝ μπορω να φανταστω τον χωρο ,χωρις αυτον
299794

Ελπιζω να μην σας κουρασα...Ειμαι χαζο-Γατο-"μπαμπας"...τι να κάνουμε.... :rolleyes:
299795

Lioulios
21/09/2013, 20:51
Ωραιος ο κτ Μ ...τον θυμαμαι και απο αλλο θρεντ .

Lioulios
21/09/2013, 20:57
ΒΑΣΚΑ ..δυσκολο το καλαζαρ .... Περαστικα σας ... 2 θηρια εχουμε χασει , αλλα τωρα κανω οτι μπορω να μη μου ξανατυχει

el-Gatto
21/09/2013, 21:15
ΒΑΣΚΑ ..δυσκολο το καλαζαρ .... Περαστικα σας ... 2 θηρια εχουμε χασει , αλλα τωρα κανω οτι μπορω να μη μου ξανατυχει
Ο γιατρός του ,μου'χει πεί οτι δεν υπάρχει λόγος ν'ανησυχώ.

Αλλά ,μια κ τα λέμε ,για πείτε οι γνώστες:
1)Το Καλαζάρ τελικά ,"Χτυπάει" και γάτες;
2)Εκτός απο την αμπούλα στο σβέρκο που του βάζω ,χρειάζεται τιποτ'άλλο;
3)Το οτι βγαίνει έξω απο ελάχιστα έως καθόλου ,κυρίως στις διακοπές ,είναι λόγος να μην ανησυχώ ,ή όχι;

el-Gatto
21/09/2013, 21:35
3 ακόμα φωτό του ,που μ'αρέσουν πολύ.

Αν και πλέον είναι κατα 90+% τυφλός ,με λίγη προσπάθεια-καθοδήγηση απο μένα ,και με την ασφάλεια που νιώθει με μένα κοντά του ,τα καταφέρνει να εκδηλώνει κ να χαίρεται τις ανάγκες που του επιβάλει η γατίσια φύση του.

299804

299809

299810

nicksior
21/09/2013, 21:48
Ο γιατρός του ,μου'χει πεί οτι δεν υπάρχει λόγος ν'ανησυχώ.

Αλλά ,μια κ τα λέμε ,για πείτε οι γνώστες:
1)Το Καλαζάρ τελικά ,"Χτυπάει" και γάτες;
2)Εκτός απο την αμπούλα στο σβέρκο που του βάζω ,χρειάζεται τιποτ'άλλο;
3)Το οτι βγαίνει έξω απο ελάχιστα έως καθόλου ,κυρίως στις διακοπές ,είναι λόγος να μην ανησυχώ ,ή όχι;

Κάπου διάβασα πως ναι χτυπάει και τις γάτες , όμως και ο δικός μου κτηνίατρος συμφωνεί με τον δικό σου , άρα η γνώμη τους μετράει περισσότερο.
Αμπούλα , υποθέτω για γάτες , γιατί αυτή για σκύλους απαγορεύεται στις γάτες (αυτές αντίθετα με τους σκύλους μπορούν να γλείψουν την ράχη τους..)
Το καλαζαρ θεραπεύεται (υπάρχουν σύγχρονα φάρμακα), τουλάχιστον στα αρχικά στάδια, σε σημείο που να μην ανιχνεύεται πλέον σε εξετάσεις αίματος αλλά μετά απαιτείται ισόβια ήμερήσια χορήγηση ζιλαπουρ (ανθρώπινο φάρμακο) που δρα ως αναστολέας, δοσολογία αναλόγως του βάρους του σκύλου (για τις γάτες δεν γνωρίζω).
Το καλαζάρ μεταδίδεται απο την φλεβοτόμο σκνίπα , ένα είδος σκνίπας που μεταφέρει την ασθένεια απο το άρρωστο στο υγιές ζώο , αφου ο "κωλόφαρδος" γατούλης σου (τελικά σε όλους χρειάζεται η τύχη) κοιμάται μέσα στο σπίτι σου όπου υποθέτω δεν κάνουν πάρτυ οι σκνίπες δεν έχεις κανέναν λόγο να ανησυχείς.
Ωραίος ο μόρτης , στις φωτογραφίες δείχνει να απολαμβάνει τα προνομιά του.
Ωραίος κι εσύ.

el-Gatto
21/09/2013, 22:12
Σ'ευχαριστώ φίλε μου για τις πληροφορίες. :wave2:

spyrval
21/09/2013, 22:40
Επίσης να σε πληροφορήσω (μπας και το δει και κανένας άλλος και γλυτώσει κανένα ευρώ) ότι το άσπρο αντιπαρασιτικό κολάρο (που και καλά απωθεί και την σκνίπα που μεταδίδει το Καλαζαρ) που του φοράς είναι μάπα. Πάρα πολλά παράπονα από Ελλάδα κι εξωτερικό. Το καλύτερο που έχω δοκιμάσει είναι κλασικά της Bayer.

Για το Scalibor μιλάς? Είχα την εντύπωση ότι είναι καλό...Η Bayer έχει κολάρο για τη σκνίπα?

vaska
21/09/2013, 23:44
Για το Scalibor μιλάς? Είχα την εντύπωση ότι είναι καλό...Η Bayer έχει κολάρο για τη σκνίπα?

Δεν θυμάμαι πως το λένε το άσπρο κολάρο, αλλά πουλήθηκε κατά κόρον για την και καλά ιδιότητά του απέναντι στην σκνίπα.

Η Bayer έχει το καλύτερο κολάρο (η άποψη του γιατρού μου) και η θέση του για την αντιμετώπιση της σκνίπας είναι ένα απλό παιδικό εντομοαποθητικό το οποίο ψεκάζεις στο χέρι σου και μετά αλείφεις τις άτριχες περιοχές του ζώου. Σε συνδυασμό με το κολάρο κάνουν την καλύτερη δουλειά.

Lioulios
22/09/2013, 02:03
Τη σκνίπα αυτή πληροφοριακά τη λενε φλεβοτόμο και οι επικύνδυνες ώρες που χτυπάει είναι ξημέρωμα και σούρουπο . Εϊναι αόρατη σχεδόν και άμα σε τσιμπήσει ...Τον ήπιες !

Εϊναι κάτι σαν το AIDS στους ανθρώπους . Το σκυλί μπορεί και να είναι φορέας για κάποιο διάστημα και να μην νοσήσει , αλλά και κάθε σκυλί , την ακούει διαφορετικά .
Πολλοί λένε πως ενδέχεται να τσιμπηθεί σκυλί και να μην πάθει τίποτα ποτέ και πως άλλα να νοσήσουν κατευθείαν .
Το μαλινουά του αδελφού μου ας πούμε , ενώ μετά το τσίμπημα νόσησε ( κρατικό σκυλί με συχνές εξετάσεις) και ενώ είχε την καλύτερη αντιμετώπιση όσο αναφορά την αγωγή , κατέλληξε .
Ένα άλλο σκυλί ημίαιμο ίσως να είχε περισσότερα αντισώματα και να μην πάθαινε τίποτα (σπάνια περίπτωση) ή να δέχεται την αγωγή με καλύτερα αποτελέσματα όπως πάλι ενδεικτικά γνωρίζω σκυλί που φαίνεται αρντητικό , αλλά πέρασε δύσκολα μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο ...Μέχρι και το τρίχωμα είχε πέσει (μιλάω για αρεενικό Γερμανικό ποιμενικό 45 κιλά ) .

ΌΠως και να χει ... Και από την στιγμή που υπάρχει και κυκλοφορεί , εγώ εκτός από την αμπούλα που βάζω ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ , έχω εμβολιάσει το σκυλί με το Κανιλέις .

Εμβόλιο κατά της Λεϊσμανίασης που χορηγείται μετά τον 6ο μήνα και επαναλληπτικά κάθε μήνα σε σύνολο 3 δόσεων . ΒΑΣΙΚΟ είναι να επαναλλαμβάνεται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ μια δόση.
Το πρόβλημα είναι πως το κάθε εμβόλιο κοστίζει κανα 45άρι και σε περιπτώσεις ατόμων που έχουν πάνω από ένα σκυλί ...Εϊναι ένα θέμα .
Εγώ προτημώ να μου λήψει κάτι άλλοπαρά αυτό και τοκάνω και θα το κάνω όσο μπορώ .

Όποιος έχει χρόνο ας ρίξει μια ματιά ...Χαμένος χρόνος δεν θα ναι με τίποτα . http://iatropedia.gr/articles/read/2826

taxydromos
22/09/2013, 08:50
πολύ χρήσιμη αναφορά Γιάννη! :a013:

επειδή αυτό το εμβόλιο είναι καινούργιο και δεν είναι γνωστές τυχών παρενέργειες ακόμα,εσύ έχεις παρατηρήσει καμιά αλλαγή στον σκύλο?

:wave2:

Lioulios
22/09/2013, 10:16
Είχα ακούσει και εγώ διάφορα ...Καμία παρενέργεια , απολύτως τίποτα

Μέχρι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες σκύλοι έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες όπου κυκλοφορεί το εμβόλιο (Πορτογαλία, Γαλλία, Κύπρος, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα) με συχνότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων αντιδράσεων που κατατάσσεται στην κατηγορία “σπάνιες” (> 0.01% - <0.1%)».

http://www.zoosos.gr/article/1656/virbac-spanies-oi-anepithumetes-adidraseis-tou-emvoliou-kata-tou-kalaazar

latris mixanis
22/09/2013, 10:19
Η Bayer έχει το καλύτερο κολάρο (η άποψη του γιατρού μου) και η θέση του για την αντιμετώπιση της σκνίπας είναι ένα απλό παιδικό εντομοαποθητικό το οποίο ψεκάζεις στο χέρι σου και μετά αλείφεις τις άτριχες περιοχές του ζώου. Σε συνδυασμό με το κολάρο κάνουν την καλύτερη δουλειά.
Το είχα πάρει φέτος της Umas γιατί δεν είχα βρει το Scalibor, αλλά πολύ βρώμα. Όλο το σπίτι μύριζε, εμένα με έπιανε το κεφάλι και ήμουν σαν μεθυσμένο. Τώρα αν έπιανε τις σκνίπες δεν ξέρω, εμένα σίγουρα :lol:.
Χρησιμοποιώ το scalibor σε συνδυασμό με αμπούλα, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση.

:beer:

latris mixanis
22/09/2013, 10:28
Εμβόλιο κατά της Λεϊσμανίασης που χορηγείται μετά τον 6ο μήνα και επαναλληπτικά κάθε μήνα σε σύνολο 3 δόσεων . ΒΑΣΙΚΟ είναι να επαναλλαμβάνεται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ μια δόση.
Το πρόβλημα είναι πως το κάθε εμβόλιο κοστίζει κανα 45άρι και σε περιπτώσεις ατόμων που έχουν πάνω από ένα σκυλί ...Εϊναι ένα θέμα . [/url]

Ενημερώθηκα φέτος για το εμβόλιο του καλαζάρ, που είναι σε 3 δόσεις των 50 ευρώ αλλά η επιτυχία όπως μου είπε η κτηνίατρος μας δεν είναι 100% , αλλά σαφώς βοηθάει αρκετά. Αλλά δεν με ενημέρωσε ότι πρέπει να το κάνω κάθε χρόνο. Έχει βγει κι άλλο ή απλά ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του?
Επίσης, υπάρχει η γρήγορη εξέταση αίματος για το καλαζάρ που κοστίζει 20-25 ευρώ και ανά πάσα στιγμή μπορείς να ελέγξεις το σκυλί σου.

spyrval
22/09/2013, 11:51
Ενημερώθηκα φέτος για το εμβόλιο του καλαζάρ, που είναι σε 3 δόσεις των 50 ευρώ αλλά η επιτυχία όπως μου είπε η κτηνίατρος μας δεν είναι 100% , αλλά σαφώς βοηθάει αρκετά. Αλλά δεν με ενημέρωσε ότι πρέπει να το κάνω κάθε χρόνο. Έχει βγει κι άλλο ή απλά ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του?
Επίσης, υπάρχει η γρήγορη εξέταση αίματος για το καλαζάρ που κοστίζει 20-25 ευρώ και ανά πάσα στιγμή μπορείς να ελέγξεις το σκυλί σου.

Το ίδιο εμβόλιο είναι. Ο ετήσιος εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Απλά την πρώτη φορά είναι κανά 150άρι και πολλοί το σκέφτονται..

Lioulios
22/09/2013, 13:22
Εαν το σκυλι ειναι μεσα στο σπιτι , το σκαλιμπορ κολαρ ειναι μονοδρομος σε οτι αναφορα τις οσμες .
κοστιζει τα διπλασια απο τα αλλα που αποδεδειγμενα κανουν και αυτα δουλεια , αλλα βρωμα πολυ ρε παιδακι μου.

SHOOTER045
22/09/2013, 13:27
ψαχνω κουταβι για ενα φιλο ειχε παρει για τα παιδια του αλλα για ανεξηγητο λογο ψοφησε και τα μικρα ειναι απαρηγορητα.κατα σειρα τρεις ρατσες
1)λαμπραντορ
2)βελγικο λυκοσκυλο
3)γερμανικο λυκοσκυλο
οσο γινεται καθαροαιμο και μικρο
οσοι πιστοι πμ μαζι μου

Lioulios
22/09/2013, 13:34
Με 6.5 ευρω το τοπ σειφ ειναι καλο , αλλα μονο για εξω απο το σπιτι...Μυριζει πολυ.

http://www.pet4u.gr/Product/4239/antiparasitiko_skyloy_top_safe

Lioulios
22/09/2013, 13:34
Σουτερ , αν πατε σε ποιμενικο , καλυτερα Γερμανικο . Ειναι πιο ηπια σε σχεση με τα αλλα σε θεματα ςκρονωσης ενεργειας κτλ .
Ειδικα τα Βελγικα δεν προτεινονται σαν πρωτο κυλι και θελουν παραπανω ασκηση-εκτονωση απο τα ηδη απαιτητικα Γερμανικα

latris mixanis
22/09/2013, 16:43
ψαχνω κουταβι για ενα φιλο ειχε παρει για τα παιδια του αλλα για ανεξηγητο λογο ψοφησε και τα μικρα ειναι απαρηγορητα.κατα σειρα τρεις ρατσες
1)λαμπραντορ
2)βελγικο λυκοσκυλο
3)γερμανικο λυκοσκυλο
οσοι πιστοι πμ μαζι μου

Έχουν κοιτάξει σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο ή κυνοκομείο ??? :winka:

alex14
22/09/2013, 20:08
Είχα ακούσει και εγώ διάφορα ...Καμία παρενέργεια , απολύτως τίποτα

Μέχρι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες σκύλοι έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες όπου κυκλοφορεί το εμβόλιο (Πορτογαλία, Γαλλία, Κύπρος, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα) με συχνότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων αντιδράσεων που κατατάσσεται στην κατηγορία “σπάνιες” (> 0.01% - <0.1%)».

http://www.zoosos.gr/article/1656/virbac-spanies-oi-anepithumetes-adidraseis-tou-emvoliou-kata-tou-kalaazar

Ουτε ο δικος μου παρουσιασε κατι. Φετος καναμε και το επαναληπτικο. Παντως, συμφωνα με το κτηνιατρο δεν προστατευει 100% απο το Καλαζαρ.

nicksior
22/09/2013, 21:42
Εχετε υπ όψιν σας πως οι σκνίπες -κουνούπια κλπ ελκύονται απο τα στάσιμα νερά -βαλτώδη μέρη γιατί εκει γεννούν τα αβγά τους.
Τέτοιο μέρος είναι και μη σας φανεί παράξενο , το πιατάκι αποστράγγισης της γλάστρας σας...
Επίσης ελέγχουμε αν στην γειτονιά περιφέρεται αδέσποτος ή και όχι , εμφανώς ασθενής σκύλος (φορέας)
Το εμβόλιο γίνεται εφόσον προηγηθούν εξετάσεις αίματος που δείχνουν πως το ζώο είναι "καθαρό" απο την ασθένεια.
Ενα απο τα πρώιμα συμπτώματα είναι και η υπέρμετρη αύξηση των νυχιών.
Ψέκασμα με απλή σιτρονέλα το προστατεύει για μερικές ώρες , όπως ακριβώς κι εμάς.
Τα "σπανά" ζώα είναι πιο ευάλωτα.
Το καλαζάρ μπορεί να έχει σπλαχνική δράση οπότε και δεν είναι εμφανή τα συμπτώματα στα πρώτα στάδια.
Ασβεστώνοντας τούς τοίχους και προσθέτωντας στο μείγμα καοθρίν (έτσι νομίζω λέγεται ένα ήπιο δηλητήριο) σκοτώνονται τα κουνούπια που κάθονται πάνω. (αυτό φυσικά για τα ζώα που μένουν σε εξωτερικό δικό τους χώρο)
Οι παλιές κολητικές ταινίες για τις μύγες πού κρέμονταν στα παλιά καφενεία , εκτός απο μύγες πιάνουν και σκνίπες .
Μια ηλεκτρική συσκευή με φως και ηλ.αντιστάσεις επίσης κάνει δουλειά.
Το καλαζάρ δεν πετάει πάνω απο κάποια μέτρα άρα όσοι μένετε σε ρετιρέ ανησυχείτε λιγώτερο..

vaska
22/09/2013, 21:57
Το καλαζάρ δεν πετάει πάνω απο κάποια μέτρα άρα όσοι μένετε σε ρετιρέ ανησυχείτε λιγώτερο..

60 ή 90 εκατοστά είναι το ανώτερο ύψος που μπορεί να φτάσει.

Lioulios
22/09/2013, 22:10
Επισης , οποιος το κατεχει το αθλημα ,μππορει να προμηθευτει τα εμβολια και να τα κανει μονος του με κοστος γυρω στα 38 ευρω αν θυμαμαι καλα . Εγω προτημησα τον κτηνιατρο γιατι ερχεται και την εξεταζει και μια φορα το χρονο και δεν τα πηρα μονος μου συν οτι πριν την πρωτη δοση γινεται και το τεστ για καλαζαρ (ακουσα κοστιζει κανα20ρικο - εγω δεν το πληρωσα) που πρεπει το σκυλι να βγει αρνητικο για να προχωρησει η αγωγη... οποτε δεν εχω εικονα που μπορει να βρεθουν . Υποδορια γινονται .Ευκολη δουλεια -δεν ειναι τιποτα .

Επισης πρεπει αν η 3πλη δοση τελειωσει φετος τον Δεκεμβρη πχ ...Η επομενη επαναληπτικη να γινει παλι Δεκεμβρη και οχιπολυ αργοτερα ,γιατι μετα ειναι σαν να μθν εγινε καμια δοση ...και φτου και απο την αρχη .

Αλλο βασικο ειναι να μην γινεται το εμβολιο 15 μερες πριν και μετα απο το ετησιο επαναλληπτικο που κανουν τα σκυλια καθε χρονο .

Την μερα της δοσης το σκυλι καλο ειναι να μην φαει και αυτο που παρατηρειται ειναι πως την μερα εκεινη και μονο χανει την ορεξη του και ειιναι λιγο αρνταν .

SHOOTER045
23/09/2013, 00:24
Έχουν κοιτάξει σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο ή κυνοκομείο ??? :winka:

καλησπερα
ναι εδω γυρω δεν παιζει κατι αναλογο
γι αυτο απευθυνθηκα εδω μηπως ξερετε-ειδατε κλπ

Lioulios
23/09/2013, 02:19
Δεν θα βρεις ευκολα .

Υπαρχουν καποια σκυλια αυτη τη στιγμη προς υοθεσια ,αλλα ειναι 2 η και 3 ετων . Θα τα βρεις στην ομαδα φιλων ΓΠ στο φεισμπουκ .Κουταβι που ψαχνει ο φιλος σου ...δεν θα πω σιγουρα ...Αλλα πολυ δυσκολο μα βρεθει . Κανενας δεν δινει κουταβι

imitrelos
23/09/2013, 05:21
Ωραίο θέμα τώρα το πήρα χαμπάρι :-)
@ Lioulios έχεις δίκιο για τα βελγικα θέλουν πολύ προσοχή για να μην γαιδουρεψουν γιατί είναι εξυπνα αλλα και αυτόνομα
Επίσης έχουν πολύ ενέργεια
Ένα απο τα προηγούμενα σκυλια μου ήταν βελγικό (rad στο όνομα) δυστυχώς του εριξαν φόλα :(

GIXXERAKIAS
23/09/2013, 08:34
πολύ χρήσιμη αναφορά Γιάννη! :a013:

επειδή αυτό το εμβόλιο είναι καινούργιο και δεν είναι γνωστές τυχών παρενέργειες ακόμα,εσύ έχεις παρατηρήσει καμιά αλλαγή στον σκύλο?

:wave2:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΕΙΓΟΝ !!!

Οι ιδοκτήτες μικρόσωμων φυλών να προτιμήσουν να μήν το κάνουν.Το πινσεράκι μας παράλίγο να χάσει την ζωή του στήν δεύτερη δόση του εμβολίου.Γιατρός ηλίθιος για τα φράγκα του έκανε το εμβόλιο (δεν ξέραμε πρώτο μας κατοικίδιο) για καλύτερα σε ηλικία 6 μηνών,ενώ το εμβόλιο πρέπει να γίνεται σε ενήλικα ζώα και δή μεγαλόσωμες ράτσες λόγω του ότι είναι πιό επηρρεπής λόγω κατάλληλου ύψους να προσβληθούν από την φλεβητόμο σκνίπα.

Ο ¨γιατρός¨ μας επέμενε οτι δεν εχει τίποτα το σκυλι το βράδυ που άρχισε να πρήζεται και να ουρλιάζει από πόνους και πήρα την απόφαση να πάμε στο Νοσοκομείο ζώων στο Πικέρμι.Εκεί μας είπαν ότι τους είχαν έρθει μόνο εκείνη την μέρα άλλα 5 περιστατικά με τα ίδια συμπτώματα.Ο ¨γιατρός¨ μας δεν είχε κάν την ευγενή καλοσύνη να μας πεί ότι κάθε τρίμηνο πρέπει να γίνεται αποπαρασίτωση στον Gixxerako μας με το γνωστό χαπάκι Drontal για τα σκουλήκια.Ευτυχώς με τις οδηγίες της πολύ καλής Γιατρού που έτυχε να έχει εφημερία εκείνο το βραδυ στο Πικέρμι μας λύθηκαν πολλές απορίες και πολλά κενά στο πώς να τον φροντίζουμε καλύτερα.

Με την χρήση κορτιζόλης σε 1 βδομάδα ήταν περδίκι αλλά τρείς μήνες μετά τον εμβολιασμό άρχισαν τα δύσκολα τα οποία και αυτά ξεπεράσαμε ευτυχώς,αλλά αυτό είναι ένα άλλο σενάριο που θέλει πολλές γραμμές να αποτυπωθεί,το ΄μόνο σίγουρο είναι ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο του καλααζάρ ήταν υπευθυνος για όσα πέρασε ο μικρός μας.:(

Lioulios
23/09/2013, 09:16
Tάπα !!!!

ΕΝοείται πως όλα αυτά που λέμε εδώ είναι γενικότητες και σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει ιατρική συμβουλή από υπέυθυνα άτομα ...1η φορά ακούω κάτι τέτοιο και θα το έχω στο νου μου.

latris mixanis
23/09/2013, 11:52
καλησπερα
ναι εδω γυρω δεν παιζει κατι αναλογο
γι αυτο απευθυνθηκα εδω μηπως ξερετε-ειδατε κλπ
Κάτι στα γρήγορα:
Περιγραφή
......μπεζ με μαυρο, με ορθια αυτια 7 μηνων,πανεξυπνος. Εχει βιβλιαριο υγειας, ειναι καλος φυλακας, υπακουος. Μας τον χαρισαν ημερων απο Pet Shop, ειναι εμβολιασμενος,... Τον χαριζουμε λογω μετακομισης... περιοχη Ιλιον.
Πληροφορίες
Μέγεθος Αναμενόμενο : Μεσαίο (12-25 )

Φύλο: Αρσενικό

Όνομα ζώου: Ροκι
Φιλικό
Εμβολιασμένο
λυκόσκυλο με ποιμενικό
7 μηνων
Επικοινωνία
Νομός: Αττικής‎
Πόλη: Αθήνα‎
Άλλη Πόλη/Χώρα : Eλλάδα
Τσιρίκου Νεφέλη
6981928208
e-mail: kapoia.nef@hotmail.com

Με λίγο ψάξιμο στο internet (φιλοζωικά site), στο fb και σβάρνα σε φιλοζωικές (κάθε περιοχή έχει από μια τουλάχιστον) βρίσκεις ... ;) Υπομονή θέλει !!

latris mixanis
23/09/2013, 12:02
Κανενας δεν δινει κουταβιΑνεπιθύμητες γέννες, κουτάβια άπειρα... το θέμα είναι ότι δεν είναι πάντα καθαρόαιμα.
Για παράδειγμα στα μέσα καλοκαιριού είχα δει να χαρίζουν καθαρόαιμα κουτάβια Dogo Argentino, στο τσακ ήμουν ... Απλά θέλει υπομονή και ψάξιμο αν θες απαραίτητα καθαρόαιμο.

latris mixanis
23/09/2013, 12:08
Θα βάλω 2-3 site για αδεσποτάκια που χαρίζονται, για όποιον ενδιαφέρεται :

Πατουσάκι (http://www.patousaki.gr/index.php/istories/11-xarizontai?start=10)
παρατρίχα (http://paratrixa.skai.gr/)
Fazoo (http://www.fazoo.gr/)

Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά, αρκεί να μπείτε στην διαδικασία να το ψάξετε !!

el_hymador
30/09/2013, 11:59
Nέο μέλος, η Μάγια.

300323

...ο Πάρης δεν είχε καμία αντίρρηση...

300324

vaska
30/09/2013, 12:20
Ο Πάρης αν του αφήνεις χώρο για ύπνο δεν χαλάει τη ζαχαρένια του

Μου θυμίζει τον Μπάμπη τον φλου.

:bawl:

petros1972
02/10/2013, 14:13
300411300412

GIXXERAKIAS
02/10/2013, 14:48
Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά.....πάρε και το σκυλί μου....ΖΖΖΖzzzzzz....:p

300414

Aerobitch
02/10/2013, 14:49
300413

O Λουκάς το μικρο basset.

Το Λουκάς βγαινει απο το λουκάνικο και στο σπιτι είναι γνωστος και ως:

Ύπνος
Σάλιας
Πετσάκιας (επειδη το δερμα του το εχει πάρει σε ΧΧL αλλά και επειδη αράζει την πέτσα του συνέχεια)
Νταλίκα
Μουσουδας
Αυτιάς

μεταξύ άλλων...

GIXXERAKIAS
02/10/2013, 14:52
Τρελή μουτσούνα!:lol:

Aerobitch
02/10/2013, 14:52
300415

Και άλλη μία...

taxydromos
02/10/2013, 15:13
για όσους αρσενικούς έχουν ορέξεις..
:eleison:

300418

taxydromos
04/10/2013, 14:18
Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων(τετράποδων) σήμερα!!

ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!

κ ένα δωράκι για τον Μάρκυ!
300615

ktmakis
04/10/2013, 15:06
Αν και μου σπάει τα νεύρα συχνά τελευταία τον αγαπώ γιατι μας αγαπάει......

300618

Τι δώρο να του κάνω δε ξέρω όμως......

AristidisZ
04/10/2013, 15:09
Αν και μου σπάει τα νεύρα συχνά τελευταία τον αγαπώ γιατι μας αγαπάει......

300618

κάνα γκομενάκι να του περάσουν και τα νεύρα ;;;

nicksior
04/10/2013, 15:09

http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6602

Αριστείδη με τσάγιασες στη στροφή...:lol:

ktmakis
04/10/2013, 15:12
κάνα γκομενάκι να του περάσουν και τα νεύρα ;;;

Μακάρι να μας κάτσει ρε γαμώτο.... Δεν έχει αφήσει πεζοδρόμιο για πεζοδρόμιο άγλυφτο....

ktmakis
04/10/2013, 15:13
http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6602

Αριστείδη με τσάγιασες στη στροφή...:lol:

Καλή περίπτωση.... μας πέφτει λίγο μακρυα ρε γαμώτο...

taxydromos
20/10/2013, 11:35
Με την ευκαιρία της γιορτής κάστανου στο Πλάτανο Κυνουρίας ο Μάρκυ έκανε μια βόλτα και στο φαράγγι Λεπίδα....στο φυσικό του περιβάλλον!

Βιντεάκι: http://www.youtube.com/watch?v=u0AFddaSnH8

:cool:
301839

:winka:
301840

:ninja:
301841

Innersense
20/10/2013, 12:39
Κούκλος ο Μάρκυ να τον χαίρεσαι!

Εγώ πάλι, ζω με την μετεμψύχωση του Scrat... Αναφέρομαι σε αυτόν ως Snow (You Know Nothing Jon Snow) αλλά δυστυχώς είναι ΑΜΕΑ καθότι είναι κουφός εκ γενετής οπότε δεν ακούει τίποτα και το μόνο που νοιώθει είναι οι δονήσεις του sub άμα βλέπουμε καμία ταινιούλα παρεούλα.

301842

Arena Album (https://www.facebook.com/join.snowflake/media_set?set=a.1434672416759598.1073741834.100006505590070&type=3)

taxydromos
20/10/2013, 13:14
από ευκινησία σκίζει βλέπω!
σίγουρα θα έχει κ την 6η αίσθηση ανεπτυγμένη!!
ο el gatto έχει ένα τυφλό γάτο αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να κινείται άνετα στον χώρο που γνωρίζει!
You Know Nothing about Jon Snow!
:cool:

manosamos
20/10/2013, 15:40
Η Λουλού........................όλα τα Λ7:p

301847

Innersense
20/10/2013, 19:49
από ευκινησία σκίζει βλέπω!
Κarate Kid, και που να δει και Thundercats hohoooo! :beer:

σίγουρα θα έχει κ την 6η αίσθηση ανεπτυγμένη!!
εννοείται, την αίσθηση της πείνας ο παλιοχεζμπολάν, μαμ κακά και νάνι είναι!

T E O
21/10/2013, 19:40
αυτα ειναι τα δικα μου

301943
301944
301945

taxydromos
21/10/2013, 20:21
όμορφα με βλοσυρό βλέμα.. φαίνεται να τα πάνε καλά μεταξύ τους! :beer:

T E O
21/10/2013, 20:30
όμορφα με βλοσυρό βλέμα.. φαίνεται να τα πάνε καλά μεταξύ τους! :beer:
καμια φορα η Λουνιτσα (Husky) τον πριζει τον αλλο, παει διπλα του τον μυριζει θελει να παιξει και τετοια αλλα του τη δινει χαχα :giggle:

taxydromos
21/10/2013, 21:13
χαχαχαα..έτσι είναι τα χάσκυ....φιλικά και παιχνιδιάρικα! και υπεράνω στις επαφές τους με ξένους..

IRA57
04/05/2014, 10:37

Μπορεις να μου εξηγησεις τι σημαινει ''οσο γινεται καθαροαιμο''?

akis_trevor
04/05/2014, 11:17

με περισσοτερες αιμομιξιες... ;)

SHOOTER045
04/05/2014, 11:51

Με όσο το δυνατον το γενεαλογικό του δέντρο να είναι ίδιας φυλής
Βέβαια από τότε ο φίλος βρήκε
Και τα δικά μου χαίρουν άκρας υγείας

nicksior
04/05/2014, 11:58
Με όσο το δυνατον το γενεαλογικό του δέντρο να είναι ίδιας φυλής
Βέβαια από τότε ο φίλος βρήκε
Και τα δικά μου χαίρουν άκρας υγείας

Αθώε μικρέ αφελή ...
Αλλού το πάνε...
Σε λίγο θ ακούσης το ποίημα...

Ας πρόσεχες!:lol:

akis_trevor
04/05/2014, 12:32
ρε γαμωτο εχω 3 σκυλια και τα 2 ειναι απο 10 φυλες το καθε ενα.το αλλο ειναι δαλματιας,τα οποια εινα 20% αν θυμαμαι καλα γεννιουνται κουφα.εχει:αρθριτικα,ειναι σχεδον τυφλος,σχεδον κουφος,καρδια,παθαινει ουρολοιμωξεις κλπ...παρτε καθαροαιμα μετα...

SHOOTER045
04/05/2014, 12:49
Τα δύο-τσομπαν/λυκος και γκριφο/τεριε είναι ημιαιμα και το ένα το περιμαζεψα απ τον δρόμο και μου έχει ΤΡΕΛΉ ΑΓΑΠΗ
το τρΌτο το ροντ αν κει καθαρόαιμο είναι βράχος

Tedvj23
04/05/2014, 13:54
Εχω και εγω διαφορα αλλα τωρα μονο απο στα σκυλακια και την αγαπημενη μου χελωνα..
Ο μικρουλης..(μηνων..)
315644
Η γιαγιουλα(14 χρονια μας κανει παρεα..)
315645
ΚΑι το αγαπημενο μου σε στιγμες εκτος νερου(ΜΕσα στο νερο ζει απο το 1992-3 που την εχω..)
315646

GIXXERAKIAS
06/05/2014, 08:11
Ο Gixxer ποζάρει όλο λεβεντιά....:D

315780

freco
06/05/2014, 08:35
Η Westie (6 μηνών).

315782

miltosv
06/05/2014, 09:59
315785

Ο Anjel (14 μηνών πλέον)

315786

O Bonjo (3 ετών)

τα μικρά μου μερικούς μήνες πριν....

Στην περίπτωση του πρώτου τα μεγέθη έχουν αλλάξει αρκετά....κι έχει ακόμα....

Lioulios
07/05/2014, 00:33
Θα ξαναβάλω και εγώ ....

Έτσι την γνώρισα

315827

και μετά από κατι λιγότερο από 3 χρόνια ... Με ανέχεται ακόμα .

315828

315829

el-Gatto
07/05/2014, 00:35
Κουκλάρα είναι ρε φίλε.
Να τη χαίρεσαι.:beer:

Lioulios
07/05/2014, 00:43
Η Λάρα , η κουκλάρα . Να σαι καλά .

Mits-fz6
07/05/2014, 10:37
Κυρίες και Κύριοι σας παρουσιάζω τον γαλανομάτη λύκο μου από Σιβηρία
315833

nio1981
07/05/2014, 11:53
315847

Ο κυριος πουκυ κοντα 7 χρονων κοντα μας απο κουταβακι

315849

Και το ενυδρειο μου.

Lupo
07/05/2014, 15:16
Η κούκλαρα του Lioulios προκάλεσε τον ζηλιάρη πιτσιρίκο μου.:a2:
315850

el_hymador
15/05/2014, 11:31
Άντε μετά τις φόλες να ευθυμήσουμε λίγο...

316196

316197