Σύνδεση

View Full Version : Κατοικιδια

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

mariza
13/04/2016, 22:29
Είμαι η Diva και σήμερα έκανα το πρώτο μου μπάνιο

356715

byron
17/04/2016, 23:19
Kribensis, Clown, Red finned shark πλακώνονται για ένα χάπι...:lol:
356951

Αυτός, μη τα λέμε...ψάχνει σπιτι άμεσα, διαφορετικά θα γίνει χαλάκι πόρτας. Του είπα να στηθεί όμορφα, γιατί στις άλλες που έβαλα ήταν χάλι μαύρο.
356953

Αυτός, είναι το νέο μέλος, και λυπηρή ιστορία. Κάποιος βλαμμένος τον παράτησε σε ένα μεγάλο οικόπεδο με δέντρα και χόρτα, αφού τον βαρέθηκε. Το θέμα είναι πως στο δασάκι αυτό, γινόταν της πόπης από γάτες και γλάρους οι οποίοι του την έπεσαν.
Βρέθηκε χωμένο κάτω από ξύλα, έχοντας χάσει το ένα του μάτι, και με διάφορα τραύματα. Το εξέτασε και έκανε ότι μπορούσε ο κτηνίατρος (http://www.ktiniatros-stavroulakis.4ty.gr/el/%CE%9A%CE%A4%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A3%20%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%91%CE%99% CE%91%CE%A3%20-%20%CE%9A%CE%A4%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%95%CE%99%CE%9F%20%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%A1%CE% 91%CE%99%CE%91%CE%A3%20-%20%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3%20%CE%A3%CE%A0%CE%A5%CE% A1%CE%99%CE%94%CE%A9%CE%9D) Σπύρος Σταυρουλάκης στον Πειραιά χωρίς να πάρει λεφτα, και τον ευχαριστώ.
Καλά πάει, με αντιβίωση και ησυχία γιατί είναι πολύ φοβισμένο.
Κάπως έτσι, απέκτησα και κουνέλι νάνο. :lol:
356957

Lioulios
18/04/2016, 00:00
υπαρχουν και τα εσαλοτ . ειναι τα κρεμμυδια νανοι .

... Με ενα τετοιο τσικαλι , πινεις αερα 2 λιτρα κρασι

byron
18/04/2016, 06:25
υπαρχουν και τα εσαλοτ . ειναι τα κρεμμυδια νανοι .

... Με ενα τετοιο τσικαλι , πινεις αερα 2 λιτρα κρασι

Μισό κιλό είναι ρε΄σύ...

Ούτε η γάτα μου δεν χορταίνει με το δαύτο. Αμα το καθαρίσεις κιόλας, ούτε οι κλόουν στο ενυδρείο δεν κάνουν τσιμπούσι :lol:

vaska
18/04/2016, 06:40
Είμαι η Diva και σήμερα έκανα το πρώτο μου μπάνιο

Κομμένα αυτάκια και ουρά.................. ήθελα ν ήξερα γιατί ακρωτηριάζετε τα σκυλιά σας. Άσε που ειδικά γι τα αυτιά απαγορεύεται :confused:

mariza
18/04/2016, 08:33
Κομμένα αυτάκια και ουρά.................. ήθελα ν ήξερα γιατί ακρωτηριάζετε τα σκυλιά σας. Άσε που ειδικά γι τα αυτιά απαγορεύεται :confused:

Μόνο τα αυτιά της είναι κομμένα..έτσι την πήραμε δεν της τα κόψαμε εμείς!

Lioulios
18/04/2016, 15:42
Μεγαλη ιστορια παντως οι ακρωτηριασμοι . Τιποτα δεν επιτρεπεται να κοψεις .
Ακομα και καθαροαιμα με ακρωτηριασμενο καποιο μελος πλεον δεν επιτρεπεται να παρουν μερος σε εκθεσεις κτλ .
Να δειτε εκθεση μορφολογιας για ντομπερμαν και να γελατε μερες , Θα μου πεις καλυτερα ετσι ...Αλλα προσωπικα δεν θα μπορουσα να εχω ντομπερμαν η μποξερ με αυτια , οποτε και δεν θα παρω ποτε .
Απο την αλλη οι κτηνιατροι , αναλαμβανουν όλοι τετοιες ενγχειρησεις , αλλα αμα φυγεις σου λενε , δε σε ξερω - δε με ξερεις .
Μεγαλο θεμα .... Κατι σαν την απαγορευση του καπνισματος .
Χωρις να θελω να πω κατι για το πιτμπουλ απο πανω (το οποιο ειναι και ωραιο) , αν πουν σε κανεναν τιποτα , η απαντηση ειναι ετσι μου το δωσάνε-ετσι το βρηκα - το μαζεψα απο το δρομο κτλ .... Και ολα πανε καλα .

357038

357039

kachius
18/04/2016, 16:27
Το (αρτιμελές) σκυλί στη δεύτερη φωτογραφία είναι απείρως ομορφότερο από το δύσμοιρο της πρώτης!!

mreza
18/04/2016, 17:06
δύσμοιροΕντάξει,ακρωτηριασμένο ναι αλλά δύσμοιρο...

vaska
18/04/2016, 18:21
Μεγαλη ιστορια παντως οι ακρωτηριασμοι . Τιποτα δεν επιτρεπεται να κοψεις .
Ακομα και καθαροαιμα με ακρωτηριασμενο καποιο μελος πλεον δεν επιτρεπεται να παρουν μερος σε εκθεσεις κτλ .
Να δειτε εκθεση μορφολογιας για ντομπερμαν και να γελατε μερες , Θα μου πεις καλυτερα ετσι ...Αλλα προσωπικα δεν θα μπορουσα να εχω ντομπερμαν η μποξερ με αυτια , οποτε και δεν θα παρω ποτε .
Απο την αλλη οι κτηνιατροι , αναλαμβανουν όλοι τετοιες ενγχειρησεις , αλλα αμα φυγεις σου λενε , δε σε ξερω - δε με ξερεις .
Μεγαλο θεμα .... Κατι σαν την απαγορευση του καπνισματος .
Χωρις να θελω να πω κατι για το πιτμπουλ απο πανω (το οποιο ειναι και ωραιο) , αν πουν σε κανεναν τιποτα , η απαντηση ειναι ετσι μου το δωσάνε-ετσι το βρηκα - το μαζεψα απο το δρομο κτλ .... Και ολα πανε καλα .

357038

357039

Η Ήρα μου ήταν μια μελί γκομενάρα Doberman την οποία βρήκα και μάζεψα σκελετωμένη στο Δασύλλιο της Πάτρας. Ένα απίστευτο σκυλί, μία κούκλα που την ερωτεύτηκα και με ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Έγινε η κολλητή μου το παρεάκι μου και ο φύλακάς μου για πολλά χρόνια. Ήταν όταν την βρήκα περίπου 5 χρόνων με κομμένη ουρά και κομμένα αυτιά. Μία γέννα της επέτρεψα να κάνει αφού είχα προηγουμένως εξασφαλίσει που θα πήγαιναν τα κουτάβια της. Κράτησα έναν γιό της που της έμοιαζε και σε χαρακτήρα και στον σωματότυπο. Δεν του έκοψα τπτ. Πέραν της αναγνωρισιμότητας της ράτσας από τους πολλούς που έχουν συνδυάσει το doberman με κομμένα αυτιά και ουρά σας πληροφορώ ο "Ερμής" δεν υστερούσε πουθενά σε σχέση με την μάνα του. Απίστευτο σκυλί και όσο έπρεπε τσαμπουκάς στην φύλαξη με όλα τα χαρακτηριστικά της ράτσας στο μάξιμουμ. Δεν με χαλούσε καθόλου οπτικά ακόμα κι αν τον σύγκρινα με την μάνα του που πληρούσε την εικόνα του doberman με την οποία μεγαλώσαμε. Μια χαρά σκυλί και με αυτιά και με ουρά ήταν. Μαλακίες της ανθρώπινης ράτσας είναι οι ακρωτηριασμοί. Και η Ζάρα μου η μποξερίνα την οποία πάλι μάζεψα από τον δρόμο αφού ο λεβέντης που την είχε κατάλαβε ότι έχει καλαζάρ και που την έκανα καλά αλλά την έχασα από ποντικοφάρμακο πριν 2 χρόνια, μια χαρά κούκλα ήταν με τις αυτίκλες της να κρέμονται δίπλα στις μαγούλες της.
Αυτά από μένα και σταματάω εδώ.

Lioulios
18/04/2016, 22:47
επειδη και εγω δεν θα εκοβα ποτε κατι απο κανενα ζωο , για υτο λεω οτι λεω . Απλα εχει περασει τοσα πολλα χρονια μια εικονα για ορισμενες ρατσες που μου ειναι δυσκολο να τις συνηθισω οπτικα .
Νομιζω εγω και πολλοι αλλοι .
:wave2:

mariza
19/04/2016, 10:43
Eίδα κ άλλους που πήρανε σκύλο και δεν του κόψανε τα αυτιά ή την ουρά γιατί σου λένε ''αμαρτία είναι'' αλλά κατα τ'άλλα τα έχουνε δεμένα απο το πρωί μέχρι το βράδυ και τους πετάνε ένα πιάτο φαί.
Ή αγοράζουνε σκύλο σαν ''δώρο'' για τα παιδία το οποίο τα πιτσιρίκια το βλέπουνε σαν κούκλα και του βγάζουνε τα μάτια ή καταλήγει πεταμένο σε κάποιο χωράφι γτ η νοικοκυρά του σπιτιού δεν γούσταρε ο σκύλος να τις κατουράει τα χαλιά.
Ή μήπως να αναφερθώ σε αυτούς που περιορίζουνε τον σκύλο τους σε ένα μπαλκόνι 1x1??
Και πολλά πολλά άλλα....

Την Diva την αγόρασα έτσι και αν γύρναγα τον χρόνο πίσω πάλι εκείνη θα διάλεγα.
Τα σκυλιά μου είναι η οικογένεια μου,τα παιδιά μου....δεν τα αγαπάμε,αλλά τα λατρεύουμε!
Όσο για τα αυτιά και τις ουρές,συμφωνώ μαζί σας και καλό θα ήτανε να μήν κόβονται..
Στην φωτογραφία βλέπετε ενα σκυλί ευτυχισμένο που έχει πάει με την μαμά του σε μία όμορφη παραλία να παίξει και να κάνει το μπανάκι του...
Αλλά who gives a fuck... το θέμα είναι τα αυτιά!
Αυτά απο μένα :beer:

akis_trevor
19/04/2016, 10:49
Καλα ολα αυτα που λες αλλα who gives a fuck για τα χιλιαδες αδεσποτα που μπιρουμε να υιοθετησουμε.παμε να σκασουμε μια 300αρα να αγορασουμε...

mariza
19/04/2016, 10:59
Πίναμε καφέ εχτές μαζι και δεν το θυμάμαι?
Μάλλον όχι.....

Άρα φίλε Άκη δεν με ξέρεις προσωπικά για να μπορείς να ισχυριστείς κάτι τέτοιο για εμένα!
Έχω σώσει πολλά αδέσποτα και ΕΧΩ αδέσποτα!
Και στην τελική ποιος σου είπε οτι έσκασα 300 ευρώ για να την πάρω?

akis_trevor
19/04/2016, 11:20
Αφορμη πηρα απο αυτο που ειπες.
Οαους ξερω και εχουν σωσει αδεσποτα δεν θα πληρωναν για να αγορασουν κατι εμψυχο.
Αν το πηρες απο εκτροφεα οκ.αν το πηρες απο πετ σοπ μπορω νς σου δειξω πως ζει η μανα του.
Οκ δεν εδωσες 300 αλλα τα μισα.
Ο ταδε μουργος δεν σου εκανε που θα τον επαιρνες τσαμπα και θα του εσωζες την ζωη;
Εχω 3 σκυλια σπιτι μου ολα απτον δρομο τα πηρα.

mreza
19/04/2016, 11:38
Αφορμη πηρα απο αυτο που ειπες.
Οαους ξερω και εχουν σωσει αδεσποτα δεν θα πληρωναν για να αγορασουν κατι εμψυχο.
Αν το πηρες απο εκτροφεα οκ.αν το πηρες απο πετ σοπ μπορω νς σου δειξω πως ζει η μανα του.
Οκ δεν εδωσες 300 αλλα τα μισα.
Ο ταδε μουργος δεν σου εκανε που θα τον επαιρνες τσαμπα και θα του εσωζες την ζωη;
Εχω 3 σκυλια σπιτι μου ολα απτον δρομο τα πηρα.
Ο καθένας κάνει ότι του γουστάρει και όσο τον παίρνει. Άλλος παίρνει αδέσποτο, άλλος σκάει 2000 (μπορεί και περισσότερα ή λιγότερα). Αν η αγάπη και η φροντίδα για το ζώο είναι σε πρώτη φάση, υπάρχει κανόνας καταγωγής του ζώου στην απόκτηση κατοικίδιου (σκύλου στην περίπτωση μας); Πρέπει να είναι υποχρεωτικά αδέσποτο π.χ.; Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου.

akis_trevor
19/04/2016, 11:45
Ειναι σαν να σου χαριζουν μηχανακι και να πας να αγοραζεις το ιδιο η παρομοιο.
Υποχρεωτικο δεν ειναι τιποτα.
Κι εγω δεν καταλαβαινω αυτους που αγοραζουν σκυλους για συντροφια=κατοικιδιο.
Nevermind.

BLiTzER
19/04/2016, 11:50
Αν η αγάπη και η φροντίδα για το ζώο είναι σε πρώτη φάση, υπάρχει κανόνας καταγωγής του ζώου στην απόκτηση κατοικίδιου (σκύλου στην περίπτωση μας); Πρέπει να είναι υποχρεωτικά αδέσποτο π.χ.; Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου.

Υπάρχει η ενθάρρυνση των σωστών κι όχι των λανθασμένων πρακτικών. Ένας φιλόζωος θα σε διαφωτίσει περαιτέρω.

vaska
19/04/2016, 12:20
backyeard breader

https://en.wikipedia.org/wiki/Backyard_breeder

Πολύ φτηνότερο από εκτροφέα, άθλιες συνθήκες διαβίωσης μάνας και κουταβιών, απογαλακτισμός asap για την κονόμα και πολλά άλλα. Προσδόκιμο ζωής της τυχερής μάνας που έπεσε στα χέρια τους περίπου το 70% της κανονικής ζωής του ζώου, αποτέλεσμα συνεχών κι ανελλιπώς επαναλαμβανόμενων αναπαραγωγών, εκφυλιστικές ασθένειες λόγω αιμομιξίας και τόσα άλλα που μπορώ να γράφω για καμιά ώρα.

mreza
19/04/2016, 12:48
Υπάρχει η ενθάρρυνση των σωστών κι όχι των λανθασμένων πρακτικών. Ένας φιλόζωος θα σε διαφωτίσει περαιτέρω.
α)Διάβασε καλύτερα αυτά που γράφω.
β)Δεν με γνωρίζεις, γι αυτό κράτα για τον εαυτό σου τον φιλοζωοδιαφωτισμό.
γ)Διάβασε καλύτερα αυτά που γράφω.

Φιλικά

mreza
19/04/2016, 12:50
Ειναι σαν να σου χαριζουν μηχανακι και να πας να αγοραζεις το ιδιο η παρομοιο.
Υποχρεωτικο δεν ειναι τιποτα.
Κι εγω δεν καταλαβαινω αυτους που αγοραζουν σκυλους για συντροφια=κατοικιδιο.
Nevermind.
Εντελώς άτοπο παράδειγμα, αλλά αφού το λες...

BLiTzER
19/04/2016, 12:52
α)Διάβασε καλύτερα αυτά που γράφω.
β)Δεν με γνωρίζεις, γι αυτό κράτα για τον εαυτό σου τον φιλοζωοδιαφωτισμό.
γ)Διάβασε καλύτερα αυτά που γράφω.

Φιλικά

Είναι εκείνες οι μέρες του μήνα για όλους σήμερα; :lol:

Διάβασα τι έγραψες και γι'αυτό απάντησα αυτό που έγραψα εγώ. Όσο για τον "φιλοζωοδιαφωτισμό", το έγραψα επειδή ΕΓΩ δεν είμαι γνώστης του θέματος και κάποιος που ασχολείται θα τα έγραφε καλύτερα (στην προκειμένη, ο βάσκας).

mreza
19/04/2016, 12:57
....Όσο για τον "φιλοζωοδιαφωτισμό", το έγραψα επειδή ΕΓΩ δεν είμαι γνώστης του θέματος και κάποιος που ασχολείται θα τα έγραφε καλύτερα (στην προκειμένη, ο βάσκας).Αφού το λες, έτσι θα 'ναι...

akis_trevor
19/04/2016, 13:59
Εντελώς άτοπο παράδειγμα, αλλά αφού το λες...

καταρχην δεν θελω να συμφωνησεις μαζι μου ντε και καλα σε καμια περιπτωση.
δευτερον:γιατι ειναι ατοπο;;εχεις ιδεα ποσα και τι σκυλια χαριζονται;;βρισκεις οτι θες!μεγεθη φυλες ηλικιες,τα παντα.
το θεμα δεν ειναι αν θα δωσεις 10 ευρω η 1000.το θεμα ειναι γιατι να τα δωσεις οταν μπορεις να σωσεις ενα σκυλο απτον δρομο που αυριο μπορει να μην υπαρχει.η ακομα και απο μια φιλοζωικη και να τον βγαλεις απτο κλουβι 1*1 που ζει.
εγω απλα περιμενω επιχειρηματα στο γιατι να αγορασεις απτο να υιοθετησεις.ειδικα απτην στιγμη που το θες για συντροφια.

Lioulios
19/04/2016, 14:23
:wave2:

357095

SHOOTER045
19/04/2016, 14:23
Είναι εκείνες οι μέρες του μήνα για όλους σήμερα; :lol:

Διάβασα τι έγραψες και γι'αυτό απάντησα αυτό που έγραψα εγώ. Όσο για τον "φιλοζωοδιαφωτισμό", το έγραψα επειδή ΕΓΩ δεν είμαι γνώστης του θέματος και κάποιος που ασχολείται θα τα έγραφε καλύτερα (στην προκειμένη, ο βάσκας).

Ψυχραιμία.
Σύντομα με την κλιμακτηριο θα το ξεχάσεις...

kachius
19/04/2016, 15:44
Να βάλω και εγώ ένα disclaimer γιατί (γμω την ηλ/κή επ/νία γμω) γιατί κάποιοι συμφορουμίτες με παρεξήγησαν.
Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια με το κόψιμο αυτιών/ουρών κτλ
από εκεί και πέρα δεν θεωρώ (sony & de) ότι κάποιος που τα έχει κόψει στο σκύλο του, τον αντιπαθεί σφόδρα και θέλει το κακό του :D

Όπως επίσης καταλαβαίνω (γιατί το ίδιο νιώθω) το συμφορουμίτη που δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιος πληρώνει χρήματα να αποκτήσει κάποιο κατοικίδιο ράτσας, τη στιγμή που υπάρχουν άπειρα στο δρόμο να βοηθήσει,
αλλά και πάλι δε θεωρώ ότι όσοι αγοράζουν κατοικίδια δεν είναι φιλόζωοι.

Παντού γκρι παιδία :D

akis_trevor
19/04/2016, 15:47
Δεν ειπα πως οποιος αγοραζει δεν το αγαπαει η δεν το γουσταρει.

LogOutGoRide
19/04/2016, 16:03
Ακόμη και αυτοί που αγαπούν τα ζώα, μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιος τα αγαπάει περισσότερο και αληθινά :lol:
Μαλώνουμε μεταξύ μας για τα πάντα πλέον :lol:

skylaros
19/04/2016, 16:48
Το 1996 στον πρώτο μου σκύλο ήμουν μπροστά όταν του έκοψαν τα αυτιά (συγκεκριμένα βοήθησα γιατί δεν είχε προσωπικό άλλο). Έτσι ήταν η μόδα για τα πρώτα Pit Bull τότε... Ο σκύλος μου παραλίγο να πεθάνει από την νάρκωση, υπέφερε μέρες και τις δύο πρώτες μέρες χτύπαγε το κεφάλι του στον τοίχο.
Αργότερα διάβασα πως τα αυτιά των σκύλων έχουν πάνω τους εκτός από χόνδρο και 18 μύες (αλήθεια ψέμματα δε ξέρω).
Δεν ήταν το μόνο κακό που έκανα στο συγκεκριμένο σκύλο, τον έδειρα δυο φορές μικρό γιατί τη μια με δάγκωσε όταν πήγα να του πάρω κόκκαλο και με αγρίευε γενικότερα (όλους στην οικογένεια, αργότερα του έβγαζες τη μπουκιά από το στόμα, όχι από φόβο, δε φοβόταν τίποτα, από αγάπη) και μια για ένα δερμάτινο που μου έφαγε. Επίσης είχα κανονίσει και τον πήγα σε ένα πάρκο με κάτι μαλάκες που είχαν πιτάκια για μάχες και τα αφήσαμε να αρπαχτούν για κάνα πεντάλεπτο.(Δεν έπαθε κάτι πέρα από γρατζουνιές και ότι δε με άφηνε να τον πλησιάσω μια βδομάδα. Το άλλο ένα μεγάλο σκίσιμο στο πρόσωπο για το οποίο πάντα θα έχω τύψεις)

Ήμουν 15-16 χρονών και ενώ πάντα αγάπαγα τα ζώα δεν είχα ιδέα για δαύτα. Τα παραπάνω με έφεραν και σε δύσκολη θέση με τους δικούς μου, που και αυτοί είχαν άγνοια αλλά δεν ήταν έφηβοι.Ο σκύλος αυτός με εκπαίδευσε κυριολεκτικά. Είχε χαρακτήρα, ήταν παράξενος και περίεργος, διεγνώσθηκε με ήπια σχιζοφρένεια, μας λάτρευε όλους και έβαζε χωρίς δεύτερη σκέψη το σώματα του μπροστά σε ότι θα μπορούσε να είναι απειλή. Με εκπαίδευσε στον ίδιο τον κύκλο της ζωής και του πως ένα λιοντάρι στην κυριολεξία όταν γερνάει γίνετε αδύναμο, ήρεμο και περιμένει κατά κάποιο τρόπο χαρούμενο το τέλος του.
Στα 14 έπαθε εγκεφαλικό, έχασε τη φωνή του, κούτσαινε στο χεράκι, έπαθε μια κατάθλιψη, συνήλθε συναισθηματικά, έπαθε δεύτερο εγκεφαλικό στα 15 του όπου του στέρησε εντελώς τη βάδιση. Ένα μήνα αργότερα του έγινε ευθανασία όταν πλέον οι πόνοι του έγιναν αντιληπτοί και είχε αιμορραγία, έσβησε το βλέμμα του. Έπρεπε να είχε γίνει μια μέρα νωρίτερα να μην είχε υποφέρει.
Νομίζω πως τα πλάσματα πως έχω αγαπήσει τόσο πολύ στη ζωή μου μετριούνται σε λιγότερο από πέντε δάχτυλα. Μαζί του μεγάλωσα, με βοήθησε σε ζόρια, μου έλειπε όσο τίποτα όταν ήμουν εξωτερικό και πάνω από όλα με βοήθησε να καταλάβω τα ζώα και πως πρέπει να συμπεριφέρομαι σε αυτά. Με έκανε να ασχοληθώ από τα 17 μου ενεργά με τη φιλοζωία, να κινηθώ εναντίων κυνομαχιών και γενικότερης κακοποίησης ζώων, να υιοθετώ και να συμβάλω όπως μπορώ σε όποια ζώα το έχουν ανάγκη.
Μεγάλη εισαγωγή ... για να καταλήξω σε δυο φράσεις. Η άγνοια όταν υπάρχει μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες μαλακίες, αν έχεις τα μάτια σου και το μυαλό σου ανοιχτό δε θα είσαι όμως για πάντα στην άγνοια και θα μπορείς και να διορθώσεις τις μαλακίες σου. Αν κρατάς τα μάτια σου και το μυαλό σου κλειστό θα σε κουμαντάρει πάντα η άγνοια σου και αυτό σε κάνει ηλίθιο.

Lioulios
19/04/2016, 20:49
μια απο τα ιδια ...ακριβως ομως , πλην των εγγεφαλικων . 5 ετων μια μερα πριν του κανουμε ευιανασια για να μην υποφερει , μας αφησε σε ασχημη κατασταση .

...Παμε παρακατω

7Tolis
22/04/2016, 14:12
Η εικόνα είναι σκληρη.
ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΕΡΝΕΙ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ. ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ! -RT
Το βάζω υπο μορφή λινκ και όχι φωτό εδώ για όποιον θέλει να το δει.

http://prntscr.com/aveypw

Και η αλήθεια τελικά
http://xanthinews.gr/%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CF%88%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%8C%CF%84/

mreza
22/04/2016, 15:24
:eyepop:
https://www.facebook.com/MissArabUSA/videos/1127383453979165/ (https://www.facebook.com/MissArabUSA/videos/1127383453979165/)

7Tolis
22/04/2016, 15:31
Μεγάλο πράμα η αδρεναλίνη.

MG-KTiNoS
22/04/2016, 15:37
Η εικόνα είναι σκληρη.
ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Εγώ δεν έχω πάει Ξάνθη εδω και χρόνια....

mario27
23/04/2016, 11:58
https://www.youtube.com/watch?v=L7z3vjqTdtA

φοβερο!

Leon67
26/04/2016, 17:37
Γατάκια από συνεργείο μοτό για υιοθεσία. Γάτα διάλεξε το συνεργείο φίλου για βρεφοκομείο. Μόλις απογαλακτιστούν δίδονται σε γατόφιλους μοτοσυκλετιστές και μη357577

Στείλτε PM Αττική.

skylaros
26/04/2016, 18:53
:eyepop:
https://www.facebook.com/MissArabUSA/videos/1127383453979165/ (https://www.facebook.com/MissArabUSA/videos/1127383453979165/)

Έκαναν ότι μπορούσαν να κάνουν λάθος στο να χωρίσουν δύο σκύλους. Η καλύτερη διαδικασία για τη συντριπτική πλειοψηφία είναι δύο άτομα να πιάσουν το καθένα τα πίσω πόδια από τον κάθε σκύλο και να τα σηκώσουν ψηλά. Ταυτόχρονα περπατάς προς τα πίσω και κάνεις σλάλομ για να μη μπορεί να γυρίσει να σε δαγκώσει ο σκύλος. Δυστυχώς υπάρχει μια πολύ μικρή περίπτωση σκυλιά με "ζητήματα" να μην ανοίγουν το στόμα τους, εκεί απλά ακινητοποιούμε και προσπαθούμε να τραβήξουμε όταν προσπαθήσει να αλλάξει δαγκωνιά. Μεγαλύτερη ζημιά παίζει να έγινε και στα δύο σκυλιά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Για όσους έχουν θάρρος να πλησιάσουν τα χέρια τους με ένα μικρό ξύλο ή πλαστικό αν ζουλήξεις τη γλώσσα προς τα κάτω από το κενό στα δόντια ανοίγει το στόμα για λίγο. Σε κυνομαχίες χρησιμοποιούν σφήνες από ξύλο σχετικά κυλινδρικές. Το νερό είναι μια καλή λύση για αρπάγματα του "κώλου". Σπάνια ο σκύλος προσπαθεί να εξοντώσει τον άλλο σκύλο, συμβαίνει συνήθως όταν κάποιο αρκετά μεγαλόσωμο επιτεθεί σε κάποιο πολύ μικρότερο. Γενικά αν σας τύχει χαλαρά με αποφασιστικές κινήσεις και χωρίς πανικό.

amyroukai
26/04/2016, 19:04
Χτες λοιπόν την ώρα που είχαμε βγει μιά βόλτα με το σκύλο, πετυχαίνω την γάτα μου σε ένα φράκτη να λιάζεται. Το "γάτα μου" με όποια ελαφρότητα, είναι πολλές στον κήπο, αυτή ήταν παρατημένη από την μάνα της, την μεγαλώσαμε μέσα στο σπίτι και όταν έφτασε μιά ηλικία "ασφαλή" στειρώθηκε και κάνει παρέα με τις άλλες. Ξεχωρίζει διότι απαιτεί να ταΐζεται χωριστά, είναι η μόνη που έρχεται τρίβεται χαϊδεύεται και η μόνη που κάνει βραχείες επισκέψεις εντός σπιτιού κλπ.
Πάω λοιπόν να την πλησιάσω να "χαιρετηθούμε" και την βλέπω εξαφανίζεται λες και δεν με ξέρει...

Και έχω μείνει λιγάκι έκπληκτος, διότι όταν είναι εντός περίφραξης και με εντοπίσει απλά δεν ξεκολλάει. Τι στο καλό, εκτός σπιτιού το παίζει αναρχία, εντός σπιτιού είναι "γατούλα"; Πακαλά μαρή;

taisteal
26/04/2016, 19:06
Η γατα δεν ειναι σκυλος,οποτε γουσταρει αυτη ερχεται :D

thunder ace
26/04/2016, 19:10
Χτες λοιπόν την ώρα που είχαμε βγει μιά βόλτα με το σκύλο, πετυχαίνω την γάτα μου σε ένα φράκτη να λιάζεται. Το "γάτα μου" με όποια ελαφρότητα, είναι πολλές στον κήπο, αυτή ήταν παρατημένη από την μάνα της, την μεγαλώσαμε μέσα στο σπίτι και όταν έφτασε μιά ηλικία "ασφαλή" στειρώθηκε και κάνει παρέα με τις άλλες. Ξεχωρίζει διότι απαιτεί να ταΐζεται χωριστά, είναι η μόνη που έρχεται τρίβεται χαϊδεύεται και η μόνη που κάνει βραχείες επισκέψεις εντός σπιτιού κλπ.
Πάω λοιπόν να την πλησιάσω να "χαιρετηθούμε" και την βλέπω εξαφανίζεται λες και δεν με ξέρει...

Και έχω μείνει λιγάκι έκπληκτος, διότι όταν είναι εντός περίφραξης και με εντοπίσει απλά δεν ξεκολλάει. Τι στο καλό, εκτός σπιτιού το παίζει αναρχία, εντός σπιτιού είναι "γατούλα"; Πακαλά μαρή;
Ξερει το στορυ με το λαπτοπ;

amyroukai
26/04/2016, 20:29

Ωχ λες;

Ζεύκας
26/04/2016, 22:17
Έκαναν ότι μπορούσαν να κάνουν λάθος στο να χωρίσουν δύο σκύλους. Η καλύτερη διαδικασία για τη συντριπτική πλειοψηφία είναι δύο άτομα να πιάσουν το καθένα τα πίσω πόδια από τον κάθε σκύλο και να τα σηκώσουν ψηλά. Ταυτόχρονα περπατάς προς τα πίσω και κάνεις σλάλομ για να μη μπορεί να γυρίσει να σε δαγκώσει ο σκύλος. Δυστυχώς υπάρχει μια πολύ μικρή περίπτωση σκυλιά με "ζητήματα" να μην ανοίγουν το στόμα τους, εκεί απλά ακινητοποιούμε και προσπαθούμε να τραβήξουμε όταν προσπαθήσει να αλλάξει δαγκωνιά. Μεγαλύτερη ζημιά παίζει να έγινε και στα δύο σκυλιά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Για όσους έχουν θάρρος να πλησιάσουν τα χέρια τους με ένα μικρό ξύλο ή πλαστικό αν ζουλήξεις τη γλώσσα προς τα κάτω από το κενό στα δόντια ανοίγει το στόμα για λίγο. Σε κυνομαχίες χρησιμοποιούν σφήνες από ξύλο σχετικά κυλινδρικές. Το νερό είναι μια καλή λύση για αρπάγματα του "κώλου". Σπάνια ο σκύλος προσπαθεί να εξοντώσει τον άλλο σκύλο, συμβαίνει συνήθως όταν κάποιο αρκετά μεγαλόσωμο επιτεθεί σε κάποιο πολύ μικρότερο. Γενικά αν σας τύχει χαλαρά με αποφασιστικές κινήσεις και χωρίς πανικό.

:cry:

ρε μαν νορμάλ άνθρωποι μπλέχτηκαν. όχι εσύ που έχεις μάστερ στη κυνολογία :lol:

el-Gatto
26/04/2016, 22:45

Η γατα δεν ειναι σκυλος,οποτε γουσταρει αυτη ερχεται :D
ΑΚΡΙΒΩΣ !
Και ειδικά όταν σε βλέπει να φροντίζεις κ να περιποιείσαι καλύτερα τον σκύλο απο αυτήν ,σιγά να μην σε παρακαλέσει κιόλας.
Φτύσιμο και γύρισμα πλάτης. (ενστικτώδης ανταγωνιστική αντίδραση ,για να σου δείξει την δυσφορία της)
Μην στεναχωριέσαι όμως.
Για το φαγητό ,θα είναι εκεί στην ώρα της ,κ θα σου τριφτεί κιόλας. :D

:lol: :lol: :lol:

Ζεύκας
26/04/2016, 23:04
Για το φαγητό ,θα είναι εκεί στην ώρα της ,κ θα σου τριφτεί κιόλας. :D

:lol: :lol: :lol:

μεγάλες πόρνες! :lol:

andreaspetr
26/04/2016, 23:33
Χτες λοιπόν την ώρα που είχαμε βγει μιά βόλτα με το σκύλο,

Νομιζω απαντησες μονος σου...

amyroukai
27/04/2016, 00:10
Νομιζω απαντησες μονος σου...

Δεν τις πειράζει ποτέ, με έναν αρσενικό γάτο που έχουν μεγαλώσει μαζί παίζουν ακόμα. Λίγο βίαιο παιχνίδι, αλλά βλέπεις ότι έχουν κώδικα επικοινωνίας. Την συγκεκριμένη την υπερζηλεύει γιατί την χαϊδεύω και ΦΥΣΙΚΑ δεν πρέπει να δίνω σημασία σε άλλο ζώο πέραν αυτού, αλλά πάλι εντός περίφραξης η γάτα μου τον αγνοεί και τον αφήνει να χτυπιέται και να με σπρώχνει, όσο "απαιτεί" να της δώσω χρόνο και χάδι. Στην συγκεκριμένη φάση δε, αυτός ήταν απασχολημένος με το να κατουρήσει τον φράκτη όπου είχε σημάδια από άλλα σκυλιά και την γάτα την αγνόησε εντελώς.

Περίεργη... Οι γυναίκες και οι γάτες κάνουν πάντα ότι θέλουν, δεν αποδίδεται στον Όσκαρ Γουάιλντ;

mreza
27/04/2016, 08:05
παιχνιδάκι! :p

LogOutGoRide
27/04/2016, 08:27
Η δική μου γάτα, πάντα καθόταν στην πόρτα και με περίμενε περίπου 15 λεπτά πριν εμφανιστώ στο σπίτι. Έτσι καταλάβαινε η μάνα μου πως ερχόμουν και άναβε τον θερμοσίφωνα :lol:
Εκτός και αν δούλευε το πλυντήριο, όποτε δεν το κουνούσε από πάνω του γιατί έβγαζε ζέστη.
Την εκνεύριζε τρομερά το να την φυσούσες στο πρόσωπο. Όταν κοιμόταν μαζί μου, δηλαδή πάντα, έκλεινε με την πατούσα της την μύτη μου!
Πόσα να θυμηθώ

congate7
27/04/2016, 09:45
Είχαμε μαζέψει πιτιρικάδες με τον αδερφό μου ένα γατί με που βρήκαμε στον ακάλυπτο. Δώσαμε μάχη για να τον κρατήσουμε και μετά από πολύ ψεύτικο κλάμα και άλλα τέτοια τελικά τον κρατήσαμε.
Μετά τον πρώτο μου τράκο, που κοιμόμουν μόνο ανάσκελα και στον καναπέ για να μη γυρνάω, ερχόταν στην αρχή και ξάπλωνε ανάμεσα στα πόδια μου.
Όταν ξυπνούσα τον έβρισκα πάντα ξαπλωμένο στο στήθος μου με τα χέρια κουλουριασμένα και τη μούρη να κοιτάει τη δικιά μου.
Όταν έγινα καλά και επέστρεψα στο κρεβάτι μου πήρε τη γραψαρχιδίνη του και δε με ξαναενόχλησε.

Όπως πολύ καλά καταλάβατε του είχα πάρει τη θέση στον καναπέ :bawl:

thunder ace
27/04/2016, 09:53
Εμενα η Ευλαμπια (η γατα μου)εφερε στην αυλη για να τρωνε:την αδελφη της,τα ανηψια της (τα παιδια της αδελφη της)και τωρα τελευταια μου κουβαλησε και τον γκομενο.

AristidisZ
29/04/2016, 18:05
Τώρα που ανοίγει ο καιρός, έχετε καμιά ιδέα πως μπορώ να προστατεύσω το κτήνος όταν βγαίνει στο μπαλκόνι ;

Στην καλαμωτή που έβαλα είδα ότι ανεβαίνει αρκετά εύκολα

Μένουμε αρκετά ψηλά (5ος) και φοβάμαι ότι αν κάνει κάνα σάλτο προς τα κάτω θα τη μαζεύουμε με το κουταλάκι...

mreza
29/04/2016, 20:39
Τώρα που ανοίγει ο καιρός, έχετε καμιά ιδέα πως μπορώ να προστατεύσω το κτήνος όταν βγαίνει στο μπαλκόνι ;

Μένουμε αρκετά ψηλά (5ος) και φοβάμαι ότι αν κάνει κάνα σάλτο προς τα κάτω θα τη μαζεύουμε με το κουταλάκι...Πλέγμα μεταλλικό, στερεωμένο στα κάγκελα του μπαλκονιού με σιδερόβεργες καθ' ύψος. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, ανθεκτικό.

357764

taisteal
29/04/2016, 20:43

Μένουμε αρκετά ψηλά (5ος) και φοβάμαι ότι αν κάνει κάνα σάλτο προς τα κάτω θα τη μαζεύουμε με το κουταλάκι...

Οσα χρονια εχω γατες,παντα βγαινουν στη βεραντα απο μικρα και δεν επεσε καμμια ποτε.
Νομιζω οτι καταλαβαινει το υψος το γατι.
Τωρα αν ανησυχεις βαλε ενα πλαστικο πλεγμα απο αυτο που βαζουν για τα μωρα.
Κατι τετοιο
357765

Ζεύκας
29/04/2016, 20:49
Μην αγχωνεσαι. Δεν εχουν προβλημα τα γατια. Μεμω στον εκτο και η δικια μου τριγυρναει χωρις παρατραγουδα. Εχει βρει κ φιλεναδα απο διπλα διαμερισμα.

mreza
29/04/2016, 20:59
...Μιλάς για γάτα. Συγνώμη δεν κατάλαβα, νόμισα ότι πρόκειται για σκύλο. :)

skylaros
29/04/2016, 21:08
Και όμως και οι γάτες πέφτουν! Ειδικά όταν κυνηγούν παρασύρονται. Υπάρχει δίχτυ για γάτες που είναι διάφανο και δε σε περιορίζει στη θέα σου. Αν το βάλεις να βάλεις και φιγούρες από αρπακτικά πουλιά πάνω σε διάφορα σημεία (όπως ίσως έχεις δει στο πλάι μεγάλων οδικών αρτηριών πάνω στα διάφανα φράγματα ήχου) αλλιώς θα μαζέψεις μικρά και μεγαλύτερα πουλιά με το δίχτυ.

LogOutGoRide
29/04/2016, 22:29
Δυστυχώς πέφτουν.
Έπεσε ενός φίλου μου από τον τρίτο, όταν κυνηγούσε σπουργίτι. Ευτυχώς μόνο σπασμένο σαγόνι.

el-Gatto
29/04/2016, 22:47
Δυστυχώς ή ευτυχώς ,μια υγιής κ αρτιμελής γάτα ,δεν περιορίζεται ,απο κανένα πλέγμα κι απο κανένα δίχτυ.
Και είναι τόσο περίεργες ,που σε συνδιασμό με την αιλουροειδή ικανότητά τους ,θα σκαρφαλώσουν παντού κ θα εξερευνήσουν τα πάντα.
Μεγάλη επικινδυνότητα υπάρχει όταν είναι μικρά (άγνοια κινδύνου) και αν χρειαστεί να κυνηγήσουν κάποιον "εισβολέα" (πχ πουλί)
Οταν ενηλικιωθούν ,αποκτούν εμπειρία κ γνώση του χώρου κ του χρόνου ,και οι πιθανότητες fail σχεδόν εκμηδενίζονται.
Εκτός κι αν είναι μόνιμα εντός διαμερίσματος ,οπότε είναι αγύμναστες και μυϊκά και εγκεφαλικά.
Σε αυτή την περίπτωση ,έχουν το ένστικτο ,αλλά χωρίς εξελιγμένες πλήρως τις κινητικές τους δυνατότητες ,οπότε ,το fail καραδοκεί.

skylaros
30/04/2016, 05:22
Το δίχτυ για γάτες μπαίνει από πάνω ως κάτω και δεν έχει καμιά δυνατότητα διαφυγής ;) Στη δική μου βεράντα δεν έχω, είναι ένα ρίσκο που το έχω πάρει και θέλω να πιστεύω πως δε θα έχω πρόβλημα... πηγαίνει και κάθεται στην κεραμοσκεπή του 4ου από κάτω και κοιτάζει τις γάτες αλλά αφήνει δέκα πόντους από την άκρη. Αρκετός κόσμος δεν αντέχει να ρισκάρει και γι αυτό μπαίνει το δίχτυ. Αρίστο ίσως με μερικούς πόντους καλαμωτή πιο ψηλή ή δίχτυ 40-50 πόντους στο ύψος να μην έμπαινε στη διαδικασία να ανέβει. Άλλες λύσεις είναι πχ βούτυρο εκεί που πατάει για να ξεκινήσει το σκαρφάλωμα ή σαπούνι ή κάποιο σπρέι που την απωθεί. Όχι ότι δε θα μπορεί να σκαρφαλώσει αλλά θα σιχαίνεται να ακουμπήσει εκεί :p

AristidisZ
30/04/2016, 09:43
Καλημέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Γιώργο & Μπάμπη, από ότι έχω καταλάβει, δεν είναι ο γενικός κανόνας, αλλά πέφτουν...

Μου το έχουν πει αρκετοί γνωστοί που έχουν γατιά

Η καλαμωτή είναι στο ύψος της κουπαστής του καγκέλου, οπότε σκαρφαλώνει η άθλια

Σκέφτηκα ότι αν έβαζα πιο ψηλή, μπορεί να σκαρφάλωνε πάλι η χαμένη, αλλά αν έφτανε πάνω να έκανε κίνηση προς τα εμπρός και να έφευγε στο κενό, για αυτό την έβαλα έτσι

Τώρα το δίχτυ που λέει ο skylaros καλή ιδέα, θα με περάσουν βέβαια για πυροβολημένο στη γειτονιά, αλλά χέστηκα, το πρόβλημα είναι ότι είναι πανάκριβο

20 μέτρα περίμετρος τα μπαλκόνια επί 3 μέτρα ύψος, θες καμιά 60αριά τετραγωνικά :a06:

Ζεύκας
30/04/2016, 09:50
Τώρα το δίχτυ που λέει ο skylaros καλή ιδέα, θα με περάσουν βέβαια για πυροβολημένο στη γειτονιά, αλλά χέστηκα, το πρόβλημα είναι ότι είναι πανάκριβο

20 μέτρα περίμετρος τα μπαλκόνια επί 3 μέτρα ύψος, θες καμιά 60αριά τετραγωνικά :a06:

:uplate: να ρωτήσω πόσο κάνει το τετραγωνικό;

κοίτα κι εγώ αγχωνόμουν πολύ στο πρώτο της καλοκαίρι, κ καλαμωτές έβαζα κι έβγαινε έξω μόνο με την παρουσία μου κ φουσκιές στον ποπό έτρωγε άμα καβάλαγε τα κάγκελα αλλά ρε μαν γάτα είναι θα κάνει ότι της γουστάρει και θα πάει οπουδήποτε χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.

βέβαια εγώ στον έκτο δεν έχω σπουργίτια κτλ άντε κανά περιστέρι κι αυτό σπάνια. μόνο μυγάκια αλλά όταν μπουν σπίτι δεν ζουν για πολλά λεπτά :lol:

τεσπά, δικιά σου η απόφαση :beer:

AristidisZ
30/04/2016, 10:01
:uplate: να ρωτήσω πόσο κάνει το τετραγωνικό;

κοίτα κι εγώ αγχωνόμουν πολύ στο πρώτο της καλοκαίρι, κ καλαμωτές έβαζα κι έβγαινε έξω μόνο με την παρουσία μου κ φουσκιές στον ποπό έτρωγε άμα καβάλαγε τα κάγκελα αλλά ρε μαν γάτα είναι θα κάνει ότι της γουστάρει και θα πάει οπουδήποτε χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.

βέβαια εγώ στον έκτο δεν έχω σπουργίτια κτλ άντε κανά περιστέρι κι αυτό σπάνια. μόνο μυγάκια αλλά όταν μπουν σπίτι δεν ζουν για πολλά λεπτά :lol:

τεσπά, δικιά σου η απόφαση :beer:

Κοίτα δε το έψαξα και πολύ, αλλά ένα πολύ ωραίο (http://www.babyinn.gr/v1/products/view/251) που είδα (το πουλάνε για μωρά βέβαια :lol: ) πάει ένα 6άρι το τ.μ. περίπου, τιμή που δε τη συζητάμε καν...

Βέβαια είδα και αυτό (http://www.zooplus.gr/shop/gates/balkoni_kipos/dixty_gia_gates/513407?rrec=true), αλλά πάλι κάνα 100άρι θα πάει η δουλειά...

(Που είναι ο Βύρωνας να με αρχίσει στο κράξιμο... :bawl: )

bebeto
30/04/2016, 10:02
357778

Ζεύκας
30/04/2016, 10:21
Κοίτα δε το έψαξα και πολύ, αλλά ένα πολύ ωραίο (http://www.babyinn.gr/v1/products/view/251) που είδα (το πουλάνε για μωρά βέβαια :lol: ) πάει ένα 6άρι το τ.μ. περίπου, τιμή που δε τη συζητάμε καν...

Βέβαια είδα και αυτό (http://www.zooplus.gr/shop/gates/balkoni_kipos/dixty_gia_gates/513407?rrec=true), αλλά πάλι κάνα 100άρι θα πάει η δουλειά...

με τόσο δίχτυ θα βγαίνεις στο μπαλόνι και θα νομίζεις ότι θα είσαι στη Θ7 :bawl:

AristidisZ
30/04/2016, 10:25
με τόσο δίχτυ θα βγαίνεις στο μπαλόνι και θα νομίζεις ότι θα είσαι στη Θ7 :bawl:

Ιδανικά ακριβώς αυτό που έχουν στο Καραϊσκάκη σκεφτόμουν :bawl:

:beer::beer::beer::beer:

nikos_abel
30/04/2016, 10:32
Γενικώς δεν πέφτουν, αλλά η παρακάτω (όχι η ίδια, μια παρόμοια με 2 γαλανά μάτια) που είχα κάποτε, έπεσε από τον 2ο.

Δυστυχώς, δίπλα είχαν οικοδομή και έπεσε σε ασβέστη. Την βρήκαμε μετά από μέρες :(

357784

vaska
30/04/2016, 19:03
357778

Κούκλος. Κι εσύ να φανταστώ έτσι τον βρήκες (στον έδωσαν) με κομμένα αυτιά και ουρά ε?? :(

nicksior
30/04/2016, 19:37
Καλό Πάσχα!
Προσοχή στο αρνάκι μην αρπάξει απ έξω και μείνει ωμό μέσα..

bebeto
30/04/2016, 21:05
οχι δεν τον βρηκα ετσι....

vaska
30/04/2016, 22:43
οχι δεν τον βρηκα ετσι....

α εσύ λοιπόν τον κατακρεούργησες, τα θερμά μου συγχαρητήρια, υποκλίνομαι στα κυνοφιλικά σου αισθήματα :mad:

Μωρέ εσείς καλά κάνετε αφού υπάρχουν κτηνίατροι που δεν σέβονται τπτ και δεν τιμωρούνται.
Τες πα, να τον χαίρεσαι φίλε μου τον σκυλάκο σου κι εύχομαι να μην ξυπνήσεις καμία μέρα και αρχίζεις να κόβεις κι άλλα από το δόλιο το ζωντανό για να πληρεί τα δικά σου κριτήρια για την μορφολογία της φυλής.

bebeto
30/04/2016, 23:33
περιμενα την απαντηση σου..σεβαστη η γνωμη σου και με το παραπανω

byron
01/05/2016, 18:51

Δεν έχω να κράξω. Ισχύει ότι είπαν παραπάνω, αλλά (δυστυχώς) ισχύει και στις ενήλικες γάτες, ιδίως όταν χαζοπαιζουν ή κυνηγούν. Πριν 2 χρόνια μου έπεσε μια υπέροχη γάτα που είχα, γλίστρησε από το κάγκελο και έφυγε από τον 5ο. Παρόλο που έπεζησε της πτώσης, δεν άντεξε μιας και είχε χτυπήσει στο κεφάλι.

Δεν νομίζω πως θα πετύχεις τίποτα με το πλέγμα πάντως. Όπου και οπότε θέλουν ανεβαίνουν για πλάκα.

psomaras
01/05/2016, 21:56
www.youtube.com/watch?v=f6hajutp5b4&feature=youtu.be357823
Αυτό το μούτρο δεν καθότανε στ' αυγα του...
Πεισματάρης, περίεργος και πάρα πολύ ζωηρός!!!
Δυστυχώς τον χάσαμε:( Πήγε να βγει στο μπαλκόνι από την ανάκλιση της μπαλκονόπορτας
και έμεινε εκει:(
Στενοχώρια, κλάμα, κακό...κανονικό πένθος είχαμε στο σπίτι!
Θα το σκεφτώ πάρα πολύ να ξαναμαζέψω αδεσποτάκι... τέτοια στενοχώρια δεν ψήνομαι να την ξαναπεράσω!!!

byron
01/05/2016, 22:44
http://www.iefimerida.gr/news/264848/friki-rotvailer-katasparaxe-5hrono-agoraki

Αδυνατώ να κατανοήσω με ποιο τρόπο βρέθηκε ένα παιδί 5 χρονών μόνο του με Ροντβαϊλερ. Κωλόσκυλα....

Τραγικό αν είναι αλήθεια.

mreza
02/05/2016, 00:53
http://www.iefimerida.gr/news/264848/friki-rotvailer-katasparaxe-5hrono-agoraki

Αδυνατώ να κατανοήσω με ποιο τρόπο βρέθηκε ένα παιδί 5 χρονών μόνο του με Ροντβαϊλερ. Κωλόσκυλα....

Τραγικό αν είναι αλήθεια.Οι γονείς του 5χρονου παιδιού ήταν υπεύθυνοι για το παιδί τους και ο ιδιοκτήτης των ροτβάϊλερ ήταν υπεύθυνος για τα σκυλιά του. Η τραγική κατάληξη πιστεύω ήταν η ανευθυνότητα όλων, δυστυχώς για το άμοιρο παιδάκι. :(

duke200
02/05/2016, 07:28
το σκυλι είναι ζωο αγελαιο με άγρια ενστικτα. Αν βαρεθείς να το εκπαιδεύσεις, τετοια πραγματα θα συμβαίνουν. Αν το εκπαιδεύσεις, θα έχεις έναν πιστό και καλό φίλο για όλη του τη ζωή. Έχει ευθύνες το σκυλί, δεν είναι μόνο παίξε-γέλασε. Το μυστικό στην εκπαίδευση είναι να σε αποδεχθεί ο σκύλος σαν αρχηγό της αγέλης και έτσι να καταλαβαίνει τα όρια του. Αν πιστέψει ότι είναι αυτός ο αρχηγός, αρχίζουν τα δύσκολα για τους ιδιοκτήτες με τραγική κατάληξη ορισμένες φορές...

byron
02/05/2016, 09:31
Οι γονείς του 5χρονου παιδιού ήταν υπεύθυνοι για το παιδί τους και ο ιδιοκτήτης των ροτβάϊλερ ήταν υπεύθυνος για τα σκυλιά του. Η τραγική κατάληξη πιστεύω ήταν η ανευθυνότητα όλων, δυστυχώς για το άμοιρο παιδάκι. :(

Προφανώς, η ευθύνη είναι δική τους. Το πως αφέθηκε το παιδί και ο σκύλος χωρίς εποπτεία μου κάνει εντύπωση.
Και κυρίως του ιδιοκτήτη του σκύλου, που δεν είναι δυνατόν να αγνοουσε τον χαρακτήρα του κωλοσκυλου που είχε.

Οι γονείς ναι ΘΑ έπρεπε, αλλά τι να πεις για τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους. Αν φαντάζονταν τον κίνδυνο, δεν θα γινόταν τίποτα. Ανυποψίαστοι και θύματα και αυτοί.

Lioulios
02/05/2016, 10:22
Προσωπικα , επειδη εχω και παιδι και σκυλι ....(κακο σκυλι με τους ξενους) , παρ ολη τη σιγουρια που εχω αποκτησει ..... δεν τους αφηνω ποτε μονους μαζι.
ποτε δεν ξερεις . ζηλεια , στραβη ...κατι .
Πολλες ειναι οι περιπτωσεις που στραβωνει ενα σκυλι και δαγκωνει ενα παιδι , αλλα αν ειναι το σκυλι μικρο , δεν τρεχει τιποτα .
Με ζωα μεγαλα θελει ιδιαιτερη προσοχη και να παρατηρειτε συνεχεια την συμπεριφορα τογ σκυλου .
Στο παραμικρο γρυλισμα του σκυλου σας , στο παιδι σας , αρχιστε να διορθωνεται την συμπεριφορα του .
Πολυ κριμα και αδικος χαμος για το παιδακι ...Πραγματικα το κανω δικο μου και μονο με την σκεψη τρελενομαι .
Απο εχθες που το διαβασα , με εχει παρει απο κατω.

mreza
02/05/2016, 10:46
...Το πως αφέθηκε το παιδί και ο σκύλος χωρίς εποπτεία μου κάνει εντύπωση.
Και κυρίως του ιδιοκτήτη του σκύλου, ...
Πιθανόν λόγω του εορταστικού της ημέρας χαλάρωσε η εποπτεία, βάλε και καμιά τσιπουροκατάνυξη και το κακό έγινε.
Τα παιδιά είναι παιδιά και πολλές φορές με τον δικό τους τρόπο νομίζουν ότι παίζουν ή κάνουν επαφή με ένα σκύλο ενοχλώντας τον. Το ζώο δεν το ανέχεται αυτό (μερικές ράτσες περισσότερο άλλες λιγότερο) και αντιδρά με τον τρόπο που ξέρει. Προειδοποιώντας συνήθως, αρχικά και μετά η συνέχεια είναι γνωστή. Η προειδοποίηση και μόνο αυτή, μπορεί να είναι ένα επώδυνο ή ακόμα και ένα μοιραίο δάγκωμα για ένα μικρό παιδάκι, στην περίπτωση μας.
Ο ιδιοκτήτης του ζώου οφείλει να φροντίσει να μη συμβεί κάτι τέτοιο.
Συμφωνώ ότι το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης πέφτει στον ιδιοκτήτη-χειριστή του (των) ζώου(-ων). Αυτός οφείλει να διαφυλάξει με ασφάλεια τους επισκέπτες-παρευρισκόμενους στο χώρο του όσον αφορά το-τα σκυλιά του με τον ασφαλέστερο τρόπο, ειδικά στην περίπτωση λέμε που π.χ. υπάρχει ζώο με δύστροπη ή ιδιαίτερη συμπεριφορά-χαρακτήρα.

nicksior
02/05/2016, 15:45
Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε αιματηρό συμβάν με επίθεση σκύλων , ειδικά τα αδέσποτα έχουν «φάει» καμπόσους γέρους και γριές , μόνο που τότε «θάβεται» η είδηση για να μη χαλάσει τη μανέστρα κάποιων οργανώσεων «ζωοφιλικών» (και καλά.. Με καλές όμως χρηματοδοτήσεις) που προβάλουν μια Ντίσνεϋ εικόνα περί ζώων

Ένα σκυλί μαχητής όπως τα Rot δεν είναι pet ούτε μπορεί να συμπεριφερθεί σαν λουλού του καναπέ .

Αν βέβαια είσαι σωματέμπορος ή άνθρωπος της νύχτας γενικώς και θέλεις όπλο χωρίς να απαιτείται ειδική άδεια , παίρνεις ένα.. Γιατί κάποιες ράτσες σκύλων είναι όπλα , μόνο που.. Δε κρατάς πάντα εσύ τη σκανδάλη..

el-Gatto
02/05/2016, 22:28
.. Γιατί κάποιες ράτσες σκύλων είναι όπλα , μόνο που.. Δε κρατάς πάντα εσύ τη σκανδάλη..
Σωστά.
Οπως "όπλα" είναι κ πολλά άλλα -έμψυχα κ άψυχα- με τα οποία έχουμε επιλέξει να συμ-βιώνουμε ,για όποιους λόγους.

Τα μοτο/αυτο/κίνητα πχ ,είναι επίσης όπλα.
Οταν κάποιος "λαδώνει" για να πάρει δίπλωμα το παιδί του ,ή η γυναίκα του ,ενώ ταυτόχρονα βλέπει οτι δεν "το'χει" ,αλλά ελπίζει να μην γίνει το κακό μέχρι "να μάθει" ,τότε βάζει ένα όπλο στο χέρι κάποιου ΜΗ ικανού προς την χρήση του("όπλου")
Οταν ο πιτσιρικάς ή η κιουρία στουκάρει στην πρώτη στραβή ,παίρνοντας μαζί ,το όποιο άτυχο παιδί είναι εντός ή εκτός του αυτοκινήτου ,τότε φταίνε τα αυτοκίνητα;;;
Οταν κάποιος αφήσει το παιδί του να σουλατσάρει στην μέση της παραλιακής ,και περάσει μιά μοτοσυκλέτα με "υπερβολική ταχύτητα" και το θερίσει ,τότε θα πούμε οτι φταίνε τα μηχανάκια;;;

Οταν καποιος αφήσει ένα ψαλίδι ,ένα μαχαίρι ,ένα σκερπάνι ,εντός σπιτιού ,σε κοινή θέα ,και προσβάσιμο απο 5χρονα ,τα οποία πιθανότατα θα αυτοτραυματιστούν ή θα τραυματίσουν το ένα το άλλο ,τότε θα φταίει το ψαλίδι ,το μαχαίρι ,ή το σκερπάνι;;;

Οταν κάποιος είναι κυνηγός ,και αφήσει την καραμπίνα του γεμάτη και προσβάσιμη ,με τα γνωστά πολλάκις άσχημα αποτελέσματα ,τότε θα φταίει η καραμπίνα;;;

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες ,και ο κατάλογος των εν'δυνάμει όπλων με τα οποία μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας ,δεν θα είχε τέλος.

Αντ'αυτού ,θα πρότεινα στον καθένα να σκεφτεί νηφάλια ,να αφήσει τους ευθυνόφοβους αφορισμούς των πάντων ,και να φροντίσει να προβλέψει -όσο μπορεί- τις πιθανές αιτίες του κακού γύρω του ,προστατεύοντας έτσι τους οικείους του ,απο τα αποτελέσματα της ανευθυνότητας των ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,η οποία είναι η συνήθης γεννεσιουργός αιτία της δυστυχίας και των δυστυχημάτων που βιώνουμε.

ΥΓ: Κρίμα για το παιδάκι ,απο την στιγμή που το άκουσα ,σκίστηκε η ψυχή μου ,δάκρυσα ,δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου ,έχω κι εγώ παιδιά ,αν λέει αυτό κάτι σε κάποιους...
Αν πρέπει να το δώ αντικειμενικά όμως το θέμα ,τα μόνα που ΔΕΝ φταίνε σε αυτήν ,καθώς κ σε παρόμοιες περιπτώσεις ,είναι τα παιδιά και τα σκυλιά !!!
Αν κάποιοι πάλι ,"ξεδίνουν" και αισθάνονται καλύτερα με κριτικούς αφορισμούς ,μπορούν να "κρίνουν" τους γονείς του παιδιού και τους εκτροφείς-"ιδιοκτήτες"-εκπαιδευτές των σκυλιών ,επειδή δεν πρόβλεψαν κ δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας.

vaska
02/05/2016, 22:31
Σωστά.
Οπως "όπλα" είναι κ πολλά άλλα -έμψυχα κ άψυχα- με τα οποία έχουμε επιλέξει να συμ-βιώνουμε ,για όποιους λόγους.

Τα μοτο/αυτο/κίνητα πχ ,είναι επίσης όπλα.
Οταν κάποιος "λαδώνει" για να πάρει δίπλωμα το παιδί του ,ή η γυναίκα του ,ενώ ταυτόχρονα βλέπει οτι δεν "το'χει" ,αλλά ελπίζει να μην γίνει το κακό μέχρι "να μάθει" ,τότε βάζει ένα όπλο στο χέρι κάποιου ΜΗ ικανού προς την χρήση του("όπλου")
Οταν ο πιτσιρικάς ή η κιουρία στουκάρει στην πρώτη στραβή ,παίρνοντας μαζί ,το όποιο άτυχο παιδί είναι εντός ή εκτός του αυτοκινήτου ,τότε φταίνε τα αυτοκίνητα;;;
Οταν κάποιος αφήσει το παιδί του να σουλατσάρει στην μέση της παραλιακής ,και περάσει μιά μοτοσυκλέτα με "υπερβολική ταχύτητα" και το θερίσει ,τότε θα πούμε οτι φταίνε τα μηχανάκια;;;

Οταν καποιος αφήσει ένα ψαλίδι ,ένα μαχαίρι ,ένα σκερπάνι ,εντός σπιτιού ,σε κοινή θέα ,και προσβάσιμο απο 5χρονα ,τα οποία πιθανότατα θα αυτοτραυματιστούν ή θα τραυματίσουν το ένα το άλλο ,τότε θα φταίει το ψαλίδι ,το μαχαίρι ,ή το σκερπάνι;;;

Οταν κάποιος είναι κυνηγός ,και αφήσει την καραμπίνα του γεμάτη και προσβάσιμη ,με τα γνωστά πολλάκις άσχημα αποτελέσματα ,τότε θα φταίει η καραμπίνα;;;

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες ,και ο κατάλογος των εν'δυνάμει όπλων με τα οποία μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας ,δεν θα είχε τέλος.

Αντ'αυτού ,θα πρότεινα στον καθένα να σκεφτεί νηφάλια ,να αφήσει τους ευθυνόφοβους αφορισμούς των πάντων ,και να φροντίσει να προβλέψει -όσο μπορεί- τις πιθανές αιτίες του κακού γύρω του ,προστατεύοντας έτσι τους οικείους του ,απο τα αποτελέσματα της ανευθυνότητας των ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,η οποία είναι η συνήθης γεννεσιουργός αιτία της δυστυχίας και των δυστυχημάτων που βιώνουμε.

ΥΓ: Κρίμα για το παιδάκι ,απο την στιγμή που το άκουσα ,σκίστηκε η ψυχή μου ,δάκρυσα ,δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου ,έχω κι εγώ παιδιά ,αν λέει αυτό κάτι σε κάποιους...
Αν πρέπει να το δώ αντικειμενικά όμως το θέμα ,τα μόνα που ΔΕΝ φταίνε σε αυτήν ,καθώς κ σε παρόμοιες περιπτώσεις ,είναι τα παιδιά και τα σκυλιά !!!
Αν κάποιοι πάλι ,"ξεδίνουν" και αισθάνονται καλύτερα με κριτικούς αφορισμούς ,μπορούν να "κρίνουν" τους γονείς του παιδιού και τους εκτροφείς-"ιδιοκτήτες"-εκπαιδευτές των σκυλιών ,επειδή δεν πρόβλεψαν κ δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας.

Λόγια σωστά ειπωμένα που με βρίσκουν σύμφωνο στο 100%

byron
02/05/2016, 22:54
.

Δεν νομίζω πως συμφωνώ, κυρίως επειδή συγκρίνεις κάτι έμψυχο, με συναισθήματα, και ένστικτα με άψυχα αντικείμενα. Ενα μαχαίρι, ένα όπλο, μια μοτοσυκλέτα, δεν παίρνουν πρωτοβουλίες. Προφανώς και ένα σκυλί, είναι συνήθως καθ' εικόνα και ομοίωση του αφεντικού του, αλλά είναι και εντελώς παραπλανητικό να θεωρεί κάποιος πως μόνο με την εκπαίδευση θα μπορέσει να προβλέψει τι θα κάνει ένα σκυλί που από την φύση του είναι κυρίαρχο, σε κάποια άσχετη φάση.

Δεν πιστεύω σε απαγορεύσεις ράτσας, αλλά μην παραμυθιαζόμαστε κι όλας. Άλλο σκυλί είναι ένα Rottwailer, άλλο ένα Canario, άλλο ένα Dogo Argentino και άλλο ένα Λαμπραντόρ ή ένα King Charles. . Ακόμα και τα αγαπημένα Doberman του Βασίλη, θέλουν πάντα την προσοχή τους.

Δεν νομίζω πως όταν λένε οι ίδιοι οι εκπαιδευτές πως κάποιες ράτσες θέλουν έμπειρους ιδιοκτήτες, το μήνυμα είναι κάτι άλλο από το οτι το σκυλί μπορεί να θελήσει να επιβληθεί και χρειάζεται κάποιον που να ξέρει τι κάνει.

Για τον τύπο που τελικά είχε 8 (!) Rott στο σπίτι του, εύχομαι να τον σκίσουν. To παιδί χάθηκε όμως.

George_M.
02/05/2016, 23:19
ειμαι 43 κ οταν ημουν στο χωριο -εως τα 20- ειχα απο πολυ μικρος μεγαλωσει πολλα κουταβια,τοτε που τα σκυλια δεν τα λεγαν κατοικιδια αλλα τα ειχαν στα μετοχια να φυλανε τα πουλια.
ξερω να διατηρω εναν σκυλο (ασχετα αν συνειδητα δεν εχω στο σπιτι μου τωρα) πολυ καλυτερα απο ολους τους τωρινους ''μοδερνους μουσατους με τατουαζ'' που εχουν σκυλους για λογους μοδας κ πρεστιζ...τρομαρα τους!!

ενα θα πω κ λιγο με νοιαζει αν θα ταιριαξει με τις αποψεις καποιων...
το θεμα με τα σκυλια εχει ξεφυγει,χιλιαδες ηλιθιοι εχουν αποκτησει κατοικιδια σκληρων ρατσων χωρις να εχουν καμια ιδεα των δυνατοτητων τους.
συνεπεια ολων αυτων ειναι η συνεχης ηχορυπανση,οι ακαθαρσιες παντου κ βεβαια οι περιπτωσεις οπως η χθεσινη με το μικρο αγγελουδι...
να δω τι θα τα κανουν οταν τα βαρεθουν κ αλλαξει η μοδα..?θα τα αφησουν αδεσποτα η΄θα τα φανε αμα ερθει πεινα...

el-Gatto
02/05/2016, 23:59
Δεν νομίζω πως συμφωνώ, κυρίως επειδή συγκρίνεις κάτι έμψυχο, με συναισθήματα, και ένστικτα με άψυχα αντικείμενα. Ενα μαχαίρι, ένα όπλο, μια μοτοσυκλέτα, δεν παίρνουν πρωτοβουλίες. Προφανώς και ένα σκυλί, είναι συνήθως καθ' εικόνα και ομοίωση του αφεντικού του, αλλά είναι και εντελώς παραπλανητικό να θεωρεί κάποιος πως μόνο με την εκπαίδευση θα μπορέσει να προβλέψει τι θα κάνει ένα σκυλί που από την φύση του είναι κυρίαρχο, σε κάποια άσχετη φάση.

Δεν πιστεύω σε απαγορεύσεις ράτσας, αλλά μην παραμυθιαζόμαστε κι όλας. Άλλο σκυλί είναι ένα Rottwailer, άλλο ένα Canario, άλλο ένα Dogo Argentino και άλλο ένα Λαμπραντόρ ή ένα King Charles. . Ακόμα και τα αγαπημένα Doberman του Βασίλη, θέλουν πάντα την προσοχή τους.

Δεν νομίζω πως όταν λένε οι ίδιοι οι εκπαιδευτές πως κάποιες ράτσες θέλουν έμπειρους ιδιοκτήτες, το μήνυμα είναι κάτι άλλο από το οτι το σκυλί μπορεί να θελήσει να επιβληθεί και χρειάζεται κάποιον που να ξέρει τι κάνει.

Για τον τύπο που τελικά είχε 8 (!) Rott στο σπίτι του, εύχομαι να τον σκίσουν. To παιδί χάθηκε όμως.
Τα άψυχα αντικείμενα -τα οποία είναι επίσης εν δυνάμει όπλα- τα ανέφερα γιατί δεν σκοτώνουν μόνα τους ,αλλά απο κακό χειρισμό ή αδιαφορία των ανθρώπων που τα έχουν κοντά τους.
Το ίδιο κ τα (ειδικής ράτσας κ άγριων ενστίκτων κ ιδιοσυγκρασίας) σκυλιά.

Ο τύπος για να έχει 8 Ροτ ,πιθανότατα είναι εκτροφέας.
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ λοιπόν να περιμένει τόσο ξένο κόσμο σπίτι του ,και να μην έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ την πιθανότητα ,κάποιος απο τους καλεσμένους του ,να βρεθεί σε στενή επαφή με τα σκυλιά του.
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ και για τους γονείς των παιδιων που βρέθηκαν εκεί ,να μην προβλέψουν να ΑΠΟΚΛΕΊΣΟΥΝ την πιθανότητα τα παιδιά τους να πλησιάσουν τα σκυλιά.

Οτι συνέβη στο παιδάκι είναι τραγικό και ότι κ να γίνει δεν γυρίζει πίσω. ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!
Οι ευθύνες όμως ανήκουν αποκλειστικά στους ανθρώπους που ήταν υπέυθυνοι για παιδιά κ σκυλιά.

ειμαι 43 κ οταν ημουν στο χωριο -εως τα 20- ειχα απο πολυ μικρος μεγαλωσει πολλα κουταβια,τοτε που τα σκυλια δεν τα λεγαν κατοικιδια αλλα τα ειχαν στα μετοχια να φυλανε τα πουλια.
ξερω να διατηρω εναν σκυλο (ασχετα αν συνειδητα δεν εχω στο σπιτι μου τωρα) πολυ καλυτερα απο ολους τους τωρινους ''μοδερνους μουσατους με τατουαζ'' που εχουν σκυλους για λογους μοδας κ πρεστιζ...τρομαρα τους!!

το θεμα με τα σκυλια εχει ξεφυγει,χιλιαδες ηλιθιοι εχουν αποκτησει κατοικιδια σκληρων ρατσων χωρις να εχουν καμια ιδεα των δυνατοτητων τους.
συνεπεια ολων αυτων ειναι η συνεχης ηχορυπανση,οι ακαθαρσιες παντου κ βεβαια οι περιπτωσεις οπως η χθεσινη με το μικρο αγγελουδι...
να δω τι θα τα κανουν οταν τα βαρεθουν κ αλλαξει η μοδα..?θα τα αφησουν αδεσποτα η΄θα τα φανε αμα ερθει πεινα...
Αν και τα λατρεύω τα σκυλιά ,επίσης συνειδητά δεν έχω ,για λόγους κυρίως χώρου-χρόνου και των ευθυνών που συνεπάγεται η συμβίωση με έναν σκύλο.

Για τους μοδάτους έχοντες κ κατέχοντες σκυλιά ράτσας ,συμφωνώ οτι κατά πλειοψηφία είναι άσχετοι.
Το χειρότερο είναι οτι ,πολύ λίγοι ψάχνουν να μάθουν ΤΙ έχουν κ πως να το χειριστούν κατάλληλα.
Για την εγκατάλειψή τους δε ,είναι αδικαιολόγητοι ,και θα έπρεπε να επιβάλλονται πολύ σοβαρές νομικές επιπτώσεις.
Ομως κ πάλι δεν καταλαβαίνω...ΠΟΥ φταίει ο σκύλος σε όλο αυτό το παραμύθι;

Οσο για την "διατήρηση" σκύλων εργασίας στην αθάνατη Ελληνική επαρχία μας ,συνήθως γίνεται χωρίς γνώση και χωρίς σεβασμό στα ζώα.
Γιατί είναι ζώα ρε φίλε.

Αν κάποιος ασχοληθεί σε τέτοιο βαθμό ,κ καταφέρει να αφήνει 4 σκυλιά μαζί με 100 πουλερικά όλα ΕΛΕΥΘΕΡΑ να συμβιώνουν σ'ένα χωράφι ,κ το καθένα να κανει την δουλειά του χωρίς αλληλοεξολόθρευση αλλά κ χωρίς βασανισμό(βλ.καθύλωση) ,μαγκιά του κ μπράβο του.
Αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ στα χωριά ,σκύλος-φύλακας = δεμένος με κάποια μέτρα αλλυσίδα να γαυγίζει σαν συναγερμός ,με τροφοδωσία 1 ξεροκόμματο τη μέρα.
Και αυτό είναι κατάπτυστο (για μένα) όσο κι αν είναι σύνηθες για κείνους.

MG-KTiNoS
03/05/2016, 00:36
357864

ο γερο τάιγκερ....

:)

George_M.
03/05/2016, 05:31
Τα άψυχα αντικείμενα -τα οποία είναι επίσης εν δυνάμει όπλα- τα ανέφερα γιατί δεν σκοτώνουν μόνα τους ,αλλά απο κακό χειρισμό ή αδιαφορία των ανθρώπων που τα έχουν κοντά τους.
Το ίδιο κ τα (ειδικής ράτσας κ άγριων ενστίκτων κ ιδιοσυγκρασίας) σκυλιά.

Ο τύπος για να έχει 8 Ροτ ,πιθανότατα είναι εκτροφέας.
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ λοιπόν να περιμένει τόσο ξένο κόσμο σπίτι του ,και να μην έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ την πιθανότητα ,κάποιος απο τους καλεσμένους του ,να βρεθεί σε στενή επαφή με τα σκυλιά του.
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ και για τους γονείς των παιδιων που βρέθηκαν εκεί ,να μην προβλέψουν να ΑΠΟΚΛΕΊΣΟΥΝ την πιθανότητα τα παιδιά τους να πλησιάσουν τα σκυλιά.

Οτι συνέβη στο παιδάκι είναι τραγικό και ότι κ να γίνει δεν γυρίζει πίσω. ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!
Οι ευθύνες όμως ανήκουν αποκλειστικά στους ανθρώπους που ήταν υπέυθυνοι για παιδιά κ σκυλιά.

Αν και τα λατρεύω τα σκυλιά ,επίσης συνειδητά δεν έχω ,για λόγους κυρίως χώρου-χρόνου και των ευθυνών που συνεπάγεται η συμβίωση με έναν σκύλο.

Για τους μοδάτους έχοντες κ κατέχοντες σκυλιά ράτσας ,συμφωνώ οτι κατά πλειοψηφία είναι άσχετοι.
Το χειρότερο είναι οτι ,πολύ λίγοι ψάχνουν να μάθουν ΤΙ έχουν κ πως να το χειριστούν κατάλληλα.
Για την εγκατάλειψή τους δε ,είναι αδικαιολόγητοι ,και θα έπρεπε να επιβάλλονται πολύ σοβαρές νομικές επιπτώσεις.
Ομως κ πάλι δεν καταλαβαίνω...ΠΟΥ φταίει ο σκύλος σε όλο αυτό το παραμύθι;

Οσο για την "διατήρηση" σκύλων εργασίας στην αθάνατη Ελληνική επαρχία μας ,συνήθως γίνεται χωρίς γνώση και χωρίς σεβασμό στα ζώα.
Γιατί είναι ζώα ρε φίλε.

Αν κάποιος ασχοληθεί σε τέτοιο βαθμό ,κ καταφέρει να αφήνει 4 σκυλιά μαζί με 100 πουλερικά όλα ΕΛΕΥΘΕΡΑ να συμβιώνουν σ'ένα χωράφι ,κ το καθένα να κανει την δουλειά του χωρίς αλληλοεξολόθρευση αλλά κ χωρίς βασανισμό(βλ.καθύλωση) ,μαγκιά του κ μπράβο του.
Αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ στα χωριά ,σκύλος-φύλακας = δεμένος με κάποια μέτρα αλλυσίδα να γαυγίζει σαν συναγερμός ,με τροφοδωσία 1 ξεροκόμματο τη μέρα.
Και αυτό είναι κατάπτυστο (για μένα) όσο κι αν είναι σύνηθες για κείνους.

Κωστα ο γραπτος λογος κ ειδικα μεσα απο φορουμ ειναι μερικες φορες δυσνοητος κ συνηθως φταει αυτος που γραφει κ οχι αυτος που διαβαζει οποτε συνοψιζω.
σαφως κ δεν φταει ο σκυλος,το αφεντικο φταει που δεν ξερει τι εχει κ πως να το χειριστει/εκπαιδευσει.
αυτο λεω κ πιο πανω με λιγο διαφορετικο υφος.
οσο αφορα την επαρχια ναι ισχυει αυτο που λες,2 μετρα αλυσιδα βαρελι κ δυστηχως το συναντας ακομα.ευτηχως δεν ειμασταν (οικογενειακως σε τετοια κατηγορια) καθως γνωριζαμε κ σεβομαστε τα ζωα.
κ ναι σε μια εκταση 17 στρεματων ειχαμε σκυλους,κοτες,προβατα να συνηπαρχουν μαζι.κ επειδη ολα δεν ειναι ιδανικα πλασμενα υπηρχαν πραγματι φορες που καποιος σκυλος ορμησε σε κοτοπουλο κ εκανε ζημια.σαφως μετα το δεσιμο ηταν μονοδρομος.

bebeto
03/05/2016, 09:53
357866 ο Λευτερακης...

mreza
03/05/2016, 12:05
Τα αγόρια μου!

ο σωτήρης
357876

και

ο άκης
357877

congate7
03/05/2016, 23:33
Γνωρίζει κάποιος κτηνίατρο που να κάνει επίσκεψη στο σπίτι; Κατά προτίμηση Δυτική Αττική.
Επίσης αν γνωρίζετε και το κόστος.

thunder ace
04/05/2016, 07:38

Ετσι μπραβο........καλα τα λες με τις μοδες των τελευταιων χρονων................και εχει και αλλες,που σε λιγα χρονια θα μετανιωσουν οσοι πεσανε στην παγιδα και την πλυση εγκεφαλου.Πραγματι λυπαμαι για το παιδακι και ελπιζω να τιμωρηθουν ΚΑΙ οι γονεις ΚΑΙ ο 72 χρονος.

duke200
04/05/2016, 07:51
Γνωρίζει κάποιος κτηνίατρο που να κάνει επίσκεψη στο σπίτι; Κατά προτίμηση Δυτική Αττική.
Επίσης αν γνωρίζετε και το κόστος.

κανα 30αρι-40αρι πρέπει να παίρνουνε σίγουρα. Κανε αναζήτηση στο χρυσό οδηγό κτηνιάτροι στην περιοχή σου. κάποιοι έχουν και κινητά.

τι θελεις να κάνεις ακριβως, μήπως το γνωρίζουμε...

congate7
04/05/2016, 12:39
Ψάχνω κτηνίατρο να έρθει να κοιτάξει το πόδι της σκυλίτσας μου γιατί κουτσαίνει. Έχει πρήστει ο ένας της αγκώνας. Στην περιοχή δεν υπάρχει κανείς και δεν έχω όχημα να την πάω Ελευσίνα.

Nostradamus
04/05/2016, 14:25
Λοιπον ερωτηση...

Αυγουστο που μας περασε, πηραμε απο φιλοζωικη ενα κουταβι περιπου 2 μηνων.. Αμεσως μετα το πρωτο της εμβολιο εβγαλε ιατρικο θεμα που κοντεψε να αποβει μοιραιο.. Ωστοσο με τεραστιο οικονομικο και ψυχολογικο κοστος, το παλεψε αυτη το παλεψαμε και εμεις και φαινεται οτι το εχει ξεπερασει...

Στο θεμα μας τωρα μετα το μικρο ιστορικο.. Ο σκυλος αργησε να βγει απο το σπιτι και να κοινωνικοποιηθει.. Εχει λοιπον πολυ δυστροπη συμπεριφορα, οταν βγαινει εκτος σπιτιου.. Κατεβαζει διακοπτες και γυριζει σε εξαιρετικα νευρικη & φοβικη συμπεριφορα προς ολους, εκτος αυτων που εχουν αλλα σκυλια.. Επισης ειναι εξαιρετικα κυριαρχικη με τα υπολοιπα σκυλια, και αρκετα κυριαρχικη οπου την παιρνει η θεωρει οτι την παιρνει στο σπιτι.. Γι αυτο αλλωστε και δεν μενει με τα παιδια (αν και δεν ειναι πολυ μικρα) μονη της.

Ο σκυλος ειναι σε προγραμμα εκπαιδευσης εδω και 2 μηνες (σε παλια σχολη στην αλιμου) και ειχε βελτιωθει τρομακτικα, μεχρι το περασμενο Σαββατο στην Ανασταση.. Ηταν στο σπιτι μονη της, η κυρια με τις μικρες εκτος, και λογικα τα ειδε ολα απο βεγγαλικα και κροτιδες..

Απο τοτε και οπως μου μεταφερουν ξανα γυρισαμε στο μηδεν... Αρχισε να λερωνει σπιτι ενω δεν το εκανε ουτε οταν ηταν κουταβι, γαυγιζει και ξεσηκωνεται με τον παραμικρο ηχο, και ειναι εκπληκτικα νευρικη.. Δεν τα εχω δει ακομη ολα αυτα γιατι ειμαι εκτος Ελλαδας, οποτε ειναι μονο οτι μου εχουν μεταφερει..

Αποψεις & ιδεες καλοδεχουμενες.. Οι εκπαιδευτες της, λενε οτι παντα θα εχει μια ευαισθησια..

akis_trevor
04/05/2016, 14:29
Λοιπον ερωτηση...

Αυγουστο που μας περασε, πηραμε απο φιλοζωικη ενα κουταβι περιπου 2 μηνων.. Αμεσως μετα το πρωτο της εμβολιο εβγαλε ιατρικο θεμα που κοντεψε να αποβει μοιραιο.. Ωστοσο με τεραστιο οικονομικο και ψυχολογικο κοστος, το παλεψε αυτη το παλεψαμε και εμεις και φαινεται οτι το εχει ξεπερασει...

Στο θεμα μας τωρα μετα το μικρο ιστορικο.. Ο σκυλος αργησε να βγει απο το σπιτι και να κοινωνικοποιηθει.. Εχει λοιπον πολυ δυστροπη συμπεριφορα, οταν βγαινει εκτος σπιτιου.. Κατεβαζει διακοπτες και γυριζει σε εξαιρετικα νευρικη & φοβικη συμπεριφορα προς ολους, εκτος αυτων που εχουν αλλα σκυλια.. Επισης ειναι εξαιρετικα κυριαρχικη με τα υπολοιπα σκυλια, και αρκετα κυριαρχικη οπου την παιρνει η θεωρει οτι την παιρνει στο σπιτι.. Γι αυτο αλλωστε και δεν μενει με τα παιδια (αν και δεν ειναι πολυ μικρα) μονη της.

Ο σκυλος ειναι σε προγραμμα εκπαιδευσης εδω και 2 μηνες (σε παλια σχολη στην αλιμου) και ειχε βελτιωθει τρομακτικα, μεχρι το περασμενο Σαββατο στην Ανασταση.. Ηταν στο σπιτι μονη της, η κυρια με τις μικρες εκτος, και λογικα τα ειδε ολα απο βεγγαλικα και κροτιδες..

Απο τοτε και οπως μου μεταφερουν ξανα γυρισαμε στο μηδεν... Αρχισε να λερωνει σπιτι ενω δεν το εκανε ουτε οταν ηταν κουταβι, γαυγιζει και ξεσηκωνεται με τον παραμικρο ηχο, και ειναι εκπληκτικα νευρικη.. Δεν τα εχω δει ακομη ολα αυτα γιατι ειμαι εκτος Ελλαδας, οποτε ειναι μονο οτι μου εχουν μεταφερει..

Αποψεις & ιδεες καλοδεχουμενες.. Οι εκπαιδευτες της, λενε οτι παντα θα εχει μια ευαισθησια..

κροτοφοβικη πιθανον.
η μεγαλη η δικια μου ξεκινησε κροτοφοβια απο δυναμιτακια πυροτεχνηματα κλπ.μετα περασε στα μπουμπουνητα και τωρα φοβαται πλεον και την δυνατη βροχη(εχει συνδεσει τον κροτο του μπουμπουνητου με την βροχη).
μιλαμε τρεμει ολοκληρη και της δινουμε ηρεμιστικο μην παθει καμια ανακοπη.
θελει δουλεια με "ομοιοπαθητικη" ηχους παρομοιους σε χαμηλη ενταση και σιγα σιγα αυξανομενη.οι εκπαιδευτες θα σας βοηθησουν.

Nostradamus
04/05/2016, 14:34
κροτοφοβικη πιθανον.
η μεγαλη η δικια μου ξεκινησε κροτοφοβια απο δυναμιτακια πυροτεχνηματα κλπ.μετα περασε στα μπουμπουνητα και τωρα φοβαται πλεον και την δυνατη βροχη(εχει συνδεσει τον κροτο του μπουμπουνητου με την βροχη).
μιλαμε τρεμει ολοκληρη και της δινουμε ηρεμιστικο μην παθει καμια ανακοπη.
θελει δουλεια με "ομοιοπαθητικη" ηχους παρομοιους σε χαμηλη ενταση και σιγα σιγα αυξανομενη.οι εκπαιδευτες θα σας βοηθησουν.

να φτιαξω ποτ πουρι με πολεμικα βιντεακια δηλαδη (δεν κακο μπας και αρχισουμε να βλεπουμε και καμια πολεμικη ταινια σπιτι που εχουμε λαλησει στα κινουμενα σχεδια) :lol:

Σοβαρα παντως, ο σκυλος ηταν φοβικος και πριν.. αλλο σκυλι εντος και εκτος σπιτιου (λογικο μιας και εντος ενιωθε ασφαλης).. Απλα εχει αρχισει και ξεφευγει απο οτι καταλαβα... Δεν ειχα δει ποτε τετοιο πραγμα στο παρελθον, αν και με τον ενα η αλλο τροπο παντα ειχα στο περιβαλλον μου σκυλους και γατες...

akis_trevor
04/05/2016, 14:44
υπαρχουν και cd και στο ιντερνετ μπορεις να βρεις τετοιους ηχους.τους βαζεις 1-2 φορες την εβδομαδα σε χαμηλη ενταση ωστε να αισθανεται ανετα ο σκυλος.με τον καιρο αυξανεις σταδιακα την ενταση και λειτουργουν και οι ανθρωποι στο σπιτι φυσιολογικα ωστε να μην του μεταδιδουν αγχος.
για τα υπολοιπα δεν μπορω να σε βοηθησω.μιληστε με τον εκπαιδευτη που την εχει αναλαβει και ευχομαι οτι καλυτερο :)

costas_versys
04/05/2016, 15:30
Πιάσατε ένα θέμα που και εμένα με απασχολεί αρκετά. Ο σκύλος μου είναι κροτοφοβικός σε υπερβολικό βαθμό πιά. Οχι μόνο σε βροχές & μπουμπουνητά αλλά πλέον και σε ποιό συνηθισμένα πράγματα. Το θέμα μου είναι ότι όχι μόνο τρέμει ολόκληρο όταν ακούσει δυνατό θόρυβο αλλά σταματά και η αναπνοή του και φοβάμαι ότι θα μου μήνει στα χέρια καμιά φορά.

George_Sp
04/05/2016, 22:55
Προς ανάγνωση

Σαν επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων, έχουν περάσει από τα χέρια μου περισσότερα από 300 σκυλιά διαφόρων φυλών και ηλικίας. Από 15 χρονών έχω μεγαλώσει 8 δικά μου σκυλιά και έχω ζήσει 7 γέννες δικών μου σκυλιών με περίπου 40 κουτάβια να έχουν μεγαλώσει στο σπίτι μου τις πρώτες 60 ημέρες της ζωής τους.

Υπάρχουν κακά σκυλιά;
Η απάντηση είναι ότι υπάρχουν σκυλιά που έχουν την προδιάθεση να γίνουν επιθετικά, Υπάρχουν σκυλιά που από την φύση τους έχουν κυριαρχικότητα. Τα γονίδια και η κληρονομικότητα, τα έμφυτα δηλαδή χαρακτηριστικά, είναι μια πραγματικότητα που δεν πρέπει κανείς να παραβλέψει. Αρκεί κανείς να παρατηρήσει έστω μια γέννα με 4-5 κουτάβια, από οποιαδήποτε ράτσα σκύλου. Θα δει ότι τα κουτάβια από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ζωής τους εμφανίζουν στοιχεία τους χαρακτήρα τους. Θα δει το πιο δυναμικό-κυριαρχικό κουτάβι που θα διεκδικήσει και θα ‘’αρπάξει’’ την καλύτερη θηλή της μαμάς με το περισσότερο γάλα. Θα δει το κουτάβι που θα βγει πρώτο για αναζήτηση μακριά από την φωλιά της μαμάς του, θα δει το πιο φοβισμένο κουτάβι, το πιο υποτακτικό, το πιο φιλικό, το πιο αντικοινωνικό κτλ Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι σφάλλουν, όσοι βιάζονται να μηδενίσουν τελείως την σημασία των έμφυτων χαρακτηριστικών. Δεν πρέπει καμιά κακώς εννοούμενη ‘’φιλοζωία’’ να μας κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα που λέγεται έμφυτα – γενετικά χαρακτηριστικά.
Όταν λοιπόν ένα κυριαρχικό σκυλάκι πέσει σε λάθος χέρια, ή κάποιος ιδιοκτήτης σκύλων δεν ασχοληθεί με την εκπαίδευση του και την κατάλληλη κοινωνικοποίησή του, είναι προφανές ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Σαφώς και η ευθύνη βαρύνει τον ιδιοκτήτη και μόνον αυτόν.

Υπάρχουν κακές ράτσες;
Η απάντηση είναι ότι υπάρχουν φυλές οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και εκπαίδευσης. Όσο λάθος είναι η άποψη ότι όλα τα Ροτβάιλερ είναι ‘’κακά’’ και επικίνδυνα, άλλο τόσο λάθος είναι κάποιος που έχει ένα Ροτβάιλερ να μην ασχοληθεί με την εκπαίδευση του γιατί όλα τα Ροτβάιλερ είναι ''καλά''. Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε φυλή έχει τα χαρακτηριστικά της. Δεν είναι δυνατόν να παραδέχονται οι πάντες την φιλικότητα των Λάμπραντορ, την ανάγκη εκτόνωσης των Μαλινουά, την καλή σχέση των Μπόξερ με τα παιδιά, την θορυβώδη προδιάθεση των Γερμανικών ποιμενικών και να μην λέμε για την κατά πλειοψηφία κυριαρχικότητα των Ακίτα, τους ‘’ανεξάρτητους’’ χαρακτήρες των Χάσκι, την προσοχή που χρειάζεται στην κοινωνικοποίηση των Ντόγκο Αρτζεντίνο κτλ
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι αν απαιτείται μια φορά η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση ενός Γκόλντεν Ριτρίβερ, απαιτείται 10 φορές σε ένα Ντόγκο Αρτζεντίνο για παράδειγμα.

Τι έγινε στην Κοζάνη;
Είναι λάθος να κάνουμε υποθέσεις και να κρίνουμε πράγματα για τα οποία δεν έχουμε γνώση σε βάθος. Ας μείνουμε όμως σε αυτά που ξέρουμε σίγουρα. Ένας ηλικιωμένος κύριος 72 ετών είχε στην κατοχή του 8 Ροτβάιλερ. Αυτό από μόνο του είναι ένα εγκληματικό λάθος. Είναι αδύνατο ακόμα και για έναν επαγγελματία, να διαχειριστεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό σκύλων όταν μάλιστα μιλάμε για μεγαλόσωμες φυλές.
Σε όλους όσοι έχουν εμπιστευτεί την σχολή μου για την εκπαίδευση του σκύλου τους, λέω μονότονα ένα πράγμα. Δεν αφήνουμε ποτέ το παιδί μας με τον σκύλο χωρίς επίβλεψη. Είναι λάθος να εμπιστευτούμε ακόμα και τον πιο φιλικό σκύλο, τον άρτια εκπαιδευμένο σκύλο, μόνο του με ένα παιδί. Υπάρχει το ΑΠΡΟΟΠΤΟ. Δεν υπάρχει πάντα μια λογική εξήγηση για όλα όσα μπορεί να κάνει ένας σκύλος. Για να το πω καλύτερα δεν μπορεί κανένας να προβλέψει την συμπεριφορά του σκύλου του 100%.
Και εδώ έρχεται ένα βασικό πρόβλημα που μαστίζει την χώρα μας και λέγεται ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ. Εάν είχαμε σοβαρό κράτος θα αρκούσε μία μόνο καταγγελία ότι κάποιος 72 χρόνος έχει στην κατοχή του 8 Ροτβάιλερ με επιθετική συμπεριφορά. Ήμαστε η χώρα της πλάκας όπου ο κάθε απαίδευτος έχει στην κατοχή του ένα Πιτ Μπουλ και βγαίνει βόλτα για να ‘’κανονίσει’’ κανένα αδέσποτο σκυλάκι και αντί να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης, καταδικάζεται στην συνείδηση του κόσμου μια ολόκληρη ράτσα σκύλων. Ήμαστε η χώρα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αυτό το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=6IuFoxpPNAM
και που δεν είμαι σίγουρος εάν κάποιος ένστολος δημόσιος υπάλληλος ή κάποιος άνθρωπος της δικαιοσύνης, έχει ήδη επέμβει για να τιμωρήσει τους ιδιοκτήτες αυτών των σκύλων που από τύχη...δεν σκότωσαν τον άνθρωπο.

Όταν θα πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας για το τραγικό συμβάν της Κοζάνης, ο μόνος που θα έχει πληρώσει αυτό το φονικό θα είναι ο πεντάχρονος και η οικογένεια του. Θα συνεχίσουν πάλι να υπάρχουν ασυνείδητοι ιδιοκτήτες σκύλων που έχουν στην κατοχή τους είτε εν γνώση τους, είτε από άγνοια, σκύλους ‘’φονιάδες’’, θα συνεχίσουν κάποιοι ‘’εκπαιδευτές’’ σκύλων να εκπαιδεύουν σκύλους ‘’φύλακες’’ και να τους δίνουν σε ανθρώπους που δεν μπορούν να ελέγξουν, να συντηρήσουν και να ισορροπήσουν έναν τέτοιο σκύλο.

Θωμάς Αναστασιάδης
Πτυχιούχος Εκπαιδευτής Σκύλων
Κ9 Doorways Dog Trainers School
www.brosdogs.gr