View Full Version : Κατοικιδια
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
15
16
17
18
19
20 ευρώ το πήρα για 4.5- έως 10 κιλά. Πήρα 5 λολ
Lioulios
07/02/2017, 23:50
...ναι , δεν . Εμεις ειμαστε παραπανω .
378449
Εχω δοκιμάσει ολα τα παραπάνω...τα καλύτερα αυτη τη στιγμή απο πλευράς κάλυψης ολων των παράσιτων , είναι οι αμπούλες της advantix και το seresto αντιπαραστικο κολαρο με 8μηνη προστασια .
1.Το bravecto αν δεν συνεργαζεται πως χορηγείται αλλιώς? Από ότι διαβάζω δεν γίνετε να κοπεί . Με το ζόρι στο στομα και κλεισιμο το στόμα μέχρι να το καταπιείδηλαδή? Η δικιά μου δεν παίζει να συνεργαστεί.
2. Όσον αναφορά πάλι το bravecto στο θέμα μπάνιο-νερο τι παίζει?
α)Πρέπει να την κανω μπάνιο και μετά από καποιες μέρες τις το δίνεις.
Β) Πρώτα τίς το δίνεις και μετά από μέρες μπάνιο.
Γ) Ή δεν υπάρχει κάποιο θέμα , μπορώ να το δώσω ακριβώς μετά το μπάνιο.
Το 2 με ενδιαφέρει πάρα πολύ γιατί το μικρό που πήραμε είχε πολύ πράμα πάνω. Ρωτάω τον κτηνίατρο αν είναι ψύλλοι αυτά τα σκουρόχρωμα που φαίνονταν και μου είπε ότι είναι κακά ή ψοφιοι ψύλλοι, δε θυμάμαι.
Λέω να πάω στο χωριό το Σκ να του κάνω μπάνιο για να φύγει ότι ψοφιο υπάρχει. Επόμενο Σκ να του δώσω το bravecto και το μεθεπόμενο Σκ ξανα μπανιο για να καθαρίσει ότι σκότωσε το bravecto. Δηλαδή μία διαδικασία 20 μερών να έχω ξεμπερδεψει και να είναι κουκλί και να μπορεί να προσεγγιστεί από παιδί .
Ρωτάω γιατί δεν εχω ξαναπάρει και η αμπούλα είχε μία διαδικασία όσο αναφορά στο μπάνιο.
akis_trevor
08/02/2017, 14:19
το bravecto ειναι μεγαλο σε μεγεθος και αν θυμαμαι καλα εχει γευση σοκολατα η κατι τετοιο.εν παση περιπτωση το δινεις σκετο και το τρωει σαν λιχουδια :).
για το μπανιο,δεν νομιζω να εχεις θεμα,οπως με την αμπουλα.και αν χρειαζεται συνηθως αποφευγεις το μπανιο 2-3 μερες πριν και μετα οποτε στην βδομαδα που λες,εισαι οκ!
παντως αν εχει τοσους πολους ψυλλους,καλο θα ηταν να ψεκασεις με ενα σπρευ που ειναι πιο αμεσο,να σκοτωθουν τα πολλα.
378511
Εκεί που έδωσα 104 , θα έδινα 150 για vectra 3d για το δικό μου.
Εκεί που έδωσα 14 για melbamix , δεν θυμάμαι πόσα έδινα είναι για πολύ μικρό. Το είχε 1,40 το ένα άρα πηρα 10. Ίσως 2 ίσως 3, ίσως 5 αλλά γλυτωσα και από κεί.
Έκανα ακόμα μία παραγγελία για το μικρό με δύο bravecto . Δεν ήρθε ακόμα αλλά είναι 41-42 ενώ θα έδινα 60.
Melbamix για το δικό μου , δεν πήρα για να έχω από κοντά τον γιατρό .
Drevil τα υπολοιπα με pm, δεν βάζω site εδω
Μπανιαρισμενη
Δεν την στέγνωσα τελείως με το σεσουάρ. Την άφησα κάτω, να αρχίσει να τρέχει για να ζεσταθεί γιατί έτρεμε πολύ.
Μετά μόλις έτρεχε/έπαιζε και πήρε θάρρος , την ετριβα με τα χέρια
378541
378542
378543
Προς ιδιοκτήτες -ή μάλλον υπηρέτες- γατών σε διαμερίσματα:
Που έχετε τοποθετήσει την αμμοδόχο;
Τι είδους αμμοδόχο έχετε; κλειστή; ανοιχτή;
AristidisZ
10/02/2017, 16:47
Σε μια γωνιά στη κουζίνα
Κλειστή, μιλάμε σωτηρία
Της την πήρα όταν ήταν 5~6 μηνών, και την έμαθε με την μία
Δε μυρίζει, βέβαια καθαρίζω την άμμο στάνταρ 2 φορές τη μέρα
el-Gatto
10/02/2017, 20:51
Ανοιχτή ,στο μπάνιο ,δίπλα στην ανθρωποχestra. :lol:
Ειδική άμμος & Kαθαρισμός άμεσα ,μετά από κάθε χρήση ,θέλω δεν θελω ,αφού φωνάζει ασταμάτητα μόλις την λερώσει κ σταματάει μόνον αν καθαριστεί.
Την θέλει καθαρή κι ετοιμοπόλεμη.
Σωστά το είπες.
"Υπηρέτες γάτας" :p
Αρχικά ,είχα πάρει κλειστή.
Σαφώς κ βολεύει από άποψη εξωτερικής καθαριότητας χώρου ,κ κρύψιμο οσμών.
Αλλά...
το γατί κάνει ότι κάνει στα τυφλά ,οπότε λερώνει τα πόδια του συχνά ,με τα οποία πόδια κινείται στο σπίτι ,και τα καθαρίζει στο σπίτι ,κι όπου ανέβει
ο περιορισμός του χώρου της κλειστής (κουτί) το αναγκάζει να ακουμπάει στα τειχώματά της ,όπου επικάθεται σκόνη τουαλέτας ,την οποία μεταφέρει με το τρίχωμά του ,όπου ακουμπήσει
το ίδιο συμβαίνει με τις συσωρευμένες οσμές ,κ στο τρίχωμα του ,κ αναπνευστικά
Σύντομα κατέληξα λοιπόν οτι η ανοιχτή ,είναι υγειονομικά ασφαλέστερη για όλους.
Επαναλαμβάνω ,με συχνότατο καθαρισμό ,κ αλλαγή άμμου με ταυτόχρονη απολύμανση της βάσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Κλειστή αμμοδόχος στον διάδρομο δίπλα στην πόρτα της τουαλέτας.
Βασικό ρόλο παίζει και η επιλογή άμμου. Τα πρώτα χρόνια έπαιρνα από σούπερ μάρκετ τη γνωστή σε κόκκινη συσκευασία, όταν άλλαξα και πήρα άλλη από petshop, είδα μεγάλη διαφορά. Και στις μυρωδιές και στο καθάρισμα.
Μπορεί να είναι πιο ακριβή, αλλά κρατάει περισσότερο. Με τη παλιά πετούσα πολύ πράγμα γιατί λάσπωνε και ήθελε συνέχεια καθάρισμα η αμμοδόχος.
Υ.Γ. Έχω δύο γάτες.
Ανοιχτή με καλή άμμο. Η ακριβή καλή άμμος τελικά συμφέρει. Τοποθετημένη δίπλα στο γραφείο μου 2 μέτρα από κρεββάτι στο υπνοδωμάτιο.
Για το υπηρέτες έχω να πώ ότι ισχύει μεν αλλά πολύ λιγότερο για κάποιες ράτσες όπως η σιαμέζα lynx-point μου που είναι συνεργασιμη και έχει συμπεριφορά ανεκπαίδευτου σχετικά σκύλου.
AristidisZ
11/02/2017, 09:57
Ανοιχτή ,στο μπάνιο ,δίπλα στην ανθρωποχestra. :lol:
Ειδική άμμος & Kαθαρισμός άμεσα ,μετά από κάθε χρήση ,θέλω δεν θελω ,αφού φωνάζει ασταμάτητα μόλις την λερώσει κ σταματάει μόνον αν καθαριστεί.
Την θέλει καθαρή κι ετοιμοπόλεμη.
Σωστά το είπες.
"Υπηρέτες γάτας" :p
Αρχικά ,είχα πάρει κλειστή.
Σαφώς κ βολεύει από άποψη εξωτερικής καθαριότητας χώρου ,κ κρύψιμο οσμών.
Αλλά...
το γατί κάνει ότι κάνει στα τυφλά ,οπότε λερώνει τα πόδια του συχνά ,με τα οποία πόδια κινείται στο σπίτι ,και τα καθαρίζει στο σπίτι ,κι όπου ανέβει
ο περιορισμός του χώρου της κλειστής (κουτί) το αναγκάζει να ακουμπάει στα τειχώματά της ,όπου επικάθεται σκόνη τουαλέτας ,την οποία μεταφέρει με το τρίχωμά του ,όπου ακουμπήσει
το ίδιο συμβαίνει με τις συσωρευμένες οσμές ,κ στο τρίχωμα του ,κ αναπνευστικά
Σύντομα κατέληξα λοιπόν οτι η ανοιχτή ,είναι υγειονομικά ασφαλέστερη για όλους.
Επαναλαμβάνω ,με συχνότατο καθαρισμό ,κ αλλαγή άμμου με ταυτόχρονη απολύμανση της βάσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Γιατί "στα τυφλά' ;
Μια χαρά βλέπει νομίζω
Εγώ βέβαια πήρα την μεγαλύτερη που υπήρχε, οπότε χωράει να φέρει βόλτες μέσα (είναι βέβαια θηλυκιά και προς το μικρόσωμη η δικιά μου)
Θες πολλή άμμο για να τη γεμίσεις, αλλά με συχνό καθάρισμα βγάζω 15 μέρες με ένα τσουβάλι (http://www.sanicat.eu/uk/products/cats/cat-litter/clumping/sanicat-clumping), που το παίρνω κάνα 7άρι ευρώ το ένα, και στην αλλαγή δεν μυρίζει ιδιαίτερα
Όταν λες απολύμανση τι κάνεις ακριβώς ;
Εγώ όταν την αδειάζω συνήθως την περνάω με ajax και κουζινόχαρτο, και κατόπιν νερό από τον βραστήρα, και τέλος σκούπισμα με κάνα παλιό πανί
lleonidas
11/02/2017, 13:53
https://www.facebook.com/AlixGe.tattoos/videos/10155016207824268/?hc_ref=NEWSFEED :D
Mits-fz6
11/02/2017, 16:59
378606
378612
χεχεχεχε
Εχω ενα μπασταρδακι, παρομοιας κοψιας.
Να την πετυχω με σταση αυτιων Γιοντα και την τριχα στην κεφαλη ετσι και ποσταρω, να παμε κοντρες :p
el-Gatto
12/02/2017, 10:31
Γιατί "στα τυφλά' ;
Μια χαρά βλέπει νομίζω
Εγώ βέβαια πήρα την μεγαλύτερη που υπήρχε, οπότε χωράει να φέρει βόλτες μέσα (είναι βέβαια θηλυκιά και προς το μικρόσωμη η δικιά μου)
Θες πολλή άμμο για να τη γεμίσεις, αλλά με συχνό καθάρισμα βγάζω 15 μέρες με ένα τσουβάλι (http://www.sanicat.eu/uk/products/cats/cat-litter/clumping/sanicat-clumping), που το παίρνω κάνα 7άρι ευρώ το ένα, και στην αλλαγή δεν μυρίζει ιδιαίτερα
Όταν λες απολύμανση τι κάνεις ακριβώς ;
Εγώ όταν την αδειάζω συνήθως την περνάω με ajax και κουζινόχαρτο, και κατόπιν νερό από τον βραστήρα, και τέλος σκούπισμα με κάνα παλιό πανί
Χμ...ναι...ο δικός μου ,είναι αρσενικός ,μεγαλόσωμος ,και ΓΑΜΕΑ (βλ.επιληπτικός κ με προβληματική όραση)
Οταν αλλάζω την άμμο ,το κουτί πλένεται με ζεστό νερό κ χλωριούχο ή τύπου detol απορριπαντικό.
378856
378857
378858
Η ζιζελ χαζεψε . "Λέει τι είναι αυτό" , αφού δεν τήν έχει ξαναδεί. :p
Έχει τύχει σε κάποιον εδώ να έχει σκύλο αρσενικό μέσα στο σπίτι και να του κατουράει μέσα;
Εμάς το yorkshire που έχουμε όταν φεύγουμε απο το σπίτι κάνει σαν τρελό....μιλάμε για ουρλιαχτα όχι αστεία και όταν γυρνάμε σπίτι ενώ του έχουμε πάνα, έχει σηκώσει πόδι μαρκάροντας κάποιο έπιπλο.
Σκέφτηκα την στείρωση αλλά δεν νομίζω να αλλάξει κάτι.
Είναι 2 μιση χρονών, αν φωνάξω εκπαιδευτή θα έχει αποτελέσματα άραγε;;
Σε όποιον έχει τύχει κάτι ανάλογο και κατάφερε με κάποιον τρόπο να το αλλάξει παρακαλώ να μου απαντήσει γιατί βλέπω να τον κρεμάω απο τα αυτιά :bawl:
εμενα ειναι σχεδον δυο...γυρναμε ολη την ηλιουπολη,κατουραμε τα παντα και μετα απο καμια ωρα που ειναι σπιτι....ριχνει και ενα κατούρημα μεσα..δεν ξερω τι να σου πω..ωρες ωρες νομιζω οτι με εκδικειται που δεν ασχολουμε συνεχεια μαζι του..
congate7
02/03/2017, 20:01
Κατουράει παντού ή σε ένα συγκεκριμένο σημείο;
Φίλος που του κατουρούσε τον καναπέ άλλαξε καναπέ και ησύχασε.
Δεν το έχεις έξω εφημερίδα να κατουραει? Λεω μηπως αν το βγαλεις εξω , παει και τα κανει μονο εκει.Αμα δεν εχεις μπορείς να το βγάλεις βόλτα 10 λεπτά να κατουρησει και μετά φεύγεις.
Απο οτι εχω παρατηρησει ,εμένα θέλει 4-5 ώρες για να ξανακατουρησει μετά από 1+ ώρα βόλτα , στεγνώνει τελείως :p Μετά από 10-15 λεπτα βόλτα, ισια ισια για να κατουρησει , θέλει σε λιγότερες ώρες. ( ίσως 3 με 4 ώρες )
Επίσης, εμένα άμα θέλει να κατουρησει και δεν την έχω ανοίξει/έχω ξεχασει την μπαλκόνοπορτα να βγει να κατουρησει στην εφημερίδα, παει ανοίγει την πόρτα από το μπάνιο και τα ρίχνει δίπλα στην τουαλέτα. :lol:
Άμα την βρει κλειστή , έρχεται με γαυγιζει . Γκουχ Γκουχ ψευτογαυγισμα , όχι κανονικό :p
1.Περιορίσε του το νερό λίγο πριν φύγεις και όταν λειπεις.
2. Δοκιμασε έξω την εφημερίδα ή την πανα. Εγώ έχω κόψει στη μεση(οριζόντια τον πάτο δλδ χ2 το ίδιο πράμα ) μια μεγάλη σακούλα του τζαμπο και από πάνω διαφημιστικά φυλλάδια.
3. Βόλτα 10 λεπτά, ισια ισια να κατουρησει.
4. 3+1
Βόλτα γενικά τον βγάζεις? Από μια έως δύο ώρες την ημέρα?
SHOOTER045
02/03/2017, 20:37
Να πω και εγώ το πρόβλημα μου.
Εδώ και λίγους μήνες τα παιδιά μου,μάζεψαν εναν κεραμιδογατο.
Είναι το τρίτο γατί που φέρνουν ,και ήμουν επιφυλακτικός γιατί τα δυο προηγούμενα (είχα βάλει και φωτό)
<έφυγαν>
Το πρωτο ακόμα ηταν μικρό και το βρήκα νεκρό.
Το δεύτερο ενω επαιζε με τον σκύλο, και ενω το κυνηγούσε πέρασε τον δρόμο μπροστά στο σπίτι.
Και ενα @ρχιδι που ερχόταν πλακωμενος ουτε καν έκοψε.
Τέλος πάντων.
Δεν ανεφερα για το τρίτο γατί,γιατί ήθελα να δω πως θα πάει.
Τον μεγάλωσα με γάλα, τόσο μικρο μου τον φέρανε.
Αν και στην αρχή δεν ήθελα μην πάθη όπως με τα προηγούμενα.
Τις μερες που έκανε παγωνιά κοιμόταν κάτω στους λέβητες οπου είχε πολύ ζέστη.
Απο την αυλή δεν ξεκολουσε.
Περνώντας ο καιρός την έμαθε και ο σκύλος.
Έφτασαν στο σημείο να κοιμούνται μαζί !!!
Δεν μαλώνουν, τρώνε απο το ίδιο πιάτο.
Ο γάτος (θηλυκιά είναι) κάθεται όλη μέρα μέσα με τον σκύλο.
Βγαίνει για την αναγκη τής, και ξαναμπαίνει μέσα, και κανει βόλτα μαζι με τον σκύλο και μετα παλι μέσα.
Υπολογιζω οτι είναι 4/5 μηνών.
Της έχω δώσει τα απαραίτητα χάπια και εμβόλια.
Αλλά μετα τα πρώτα δεν κάθεται να την πιάσω.
Ρωτάω
Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για στείρωση?
Πως να την ξεγελασω για να την πάω στον κτηνίατρο?
xaotikos
02/03/2017, 21:51
Αν εχεις μεταφορεα, κονσέρβα μεσα στο μεταφορέα να μπει και το κλείνεις μεσα.
Δοκιμασμένο στην αδέσποτη που εχουμε στην αυλή.
skylaros
02/03/2017, 23:45
6-7 Μηνών μόλις τελειώσει ο πρώτος της οίστρος να την πας για στείρωση. Βάλε κάτι μέσα σε κλουβάκι που να της αρέσει και πας και την πιάνεις.
Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για στείρωση?
όταν ενηλικιωθεί, γύρω στο 10μηνο και αρχίζει και τις έρχεται οίστρος.
θα το καταλάβεις όταν αρχίζει τα νιαουρίζει σαν να βογγά και να τουρλώνει τον ποπό της.
άστην να περάσει ο πρώτος οίστρος και μετά πηγαινέ την για στείρωση.
el-Gatto
02/03/2017, 23:54
Και τί γίνεται στην περιπτωση που γκαστρωθεί στον 1ο οίστρο της...?
Έχει τύχει σε κάποιον εδώ
Το θέμα με τα ουρλιαχτα οταν φευγαμε απο το σπιτι το είχα και εγώ με το σκυλι μου ( θυληκια αγνώστου ράτσας ) Σε σημείο να νομίζει κάποιος που δεν γνωρίζει ότι τήν σκοτωνουμε..
Είχε ταλαιπωρηθει αρκετά σαν κουτάβι μέχρι να την μαζέψουμε από τους δρομους. Όταν περιέγραψα στον κτηνίατρο το πρόβλημα είπε ότι είναι άγχος αποχωρισμού.
Να προσθέσω ότι βόλτες έβγαινε τακτικά όπως επίσης παιζαμε κάθε μέρα ένα 3ωρο τουλάχιστον.
Μου προτεινε να τις δώσουμε για ένα διάστημα ηρεμιστικα φυτικής προελευσεως ( κάτι σαν βαλεριάνα ένα πραμα) για να ηρεμήσει . Αυτό σε συνδυασμό με μια άσκηση που τις κάναμε 3 με 4 φορές την ημερα.
Η άσκηση ήταν απλή και σκοπός της ηταν να καταλάβει το σκυλί ότι φεύγουμε αλλά θα επιστρέψουμε και δεν την παράτησαμε.
Παντα πριν βγούμε από το σπίτι της λέγαμε κάθε φορά μια πρόταση. Φωνάζαμε το όνομα της για να μας δώσει προσοχή και μετά " να προσέχεις το σπιτι" και κλείναμε την πορτα.(η φράση τυχαια)
Σε πρώτο στάδιο επιστρέφαμε στο σπίτι μέσα στο επόμενο 5λεπτο. Στην ουσία ειμασταν έξω από το σπίτι καπου να μην μας ακούει. Μετά από αρκετές επαναλήψεις και ενώ έδείχνε σημάδια ότι αρχίζει να καταλαβενει η συχνότητα που "επιστρέφαμε" σπίτι μεγάλωνε όλο και πιο πολυ. Θέλει υπομονή και επιμονή, θα πάρει καιρό αναλόλα βέβαια το χαρακτήρα του σκυλου.
Στην δικιά μας λοιπόν η ασκηση αυτη κράτησε 3 με 4 μηνες.( την φράση την λέμε πάντα από τοτε)
Τελικα κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της καί είναι κυρία από τοτε!!!
Συνηθως γατακια
skylaros
03/03/2017, 01:54
Την πας αμέσως μετά τον πρώτο οίστρο και αφού την έχεις προφυλάξει από σεξ... όχι γιατί θα έχει γατάκια μέσα της αν την πας την πρώτη βδομάδα μετά τον οίστρο (γονιμοποιημένα ωάρια είναι ακόμα) αλλά για να την προφυλάξεις από σεξουαλικός μεταδιδόμενα που έχουν οι γάτες. Γενικά και πριν τον πρώτο οίστρο να την πας κομπλέ θα είναι. Ρώτα τον κτηνίατρο σου, δεν είναι κάτι... δύο τρεις μέρες ταλαιπωρία και πολύ σπάνια έχει επιπλοκές. Μετά θα πρέπει να της δίνεις ειδική τροφή να ξέρεις.
2stroker
03/03/2017, 02:41
Το πρωτο λαθος που κανουμε ολοι(και εγω μαζι) ειναι οταν εχουμε σκυλο κουταβι τους πρωτους μηνες του εχουμε πανα για να τα κανει.Ετσι ο σκυλος μαθαινει να τα κανει μεσα στο σπιτι.ΜΕ τον καιρο μαθαινει να τα κανει στη βολτα αλλα αν για καποιο λογο ζοριστει θα τα αμολησει και μεσα στο σπιτι γιατι ετσι εχει μαθει απο μικρος.ΕΠισης πολυ σκυλοι εχουν αγχος και αισθημα εγκαταλειψης με αποτελεσμα να τα κανουν μεσα στο σπιτι οταν ειναι μονοι.Εγω εχω ενα σκυλο που τωρα ειναι διομιση χρονων.Παρολο που τον παω δυο φορες τη μερα μεγαλη βολτα και τα κανει κανονικα,μερικες φορες οταν λειπω θα αμολησει κανα κουραδακι η τσισα.Αυτο συμβαινει περιπου 4-5 φορες το μηνα,ενω αμα ειμαι μαζι του σπιτι μπορει να κρατηθει για παρα πολλες ωρες.Λυση δεν ξερω αν υπαρχει γιατι καθε σκυλος ειναι διαφορετικος χαρακτηρας.Πλεον δεν δινω σημασια και οταν το κανει απλα τα μαζευω και δεν τον μαλωνω γιατι και ο ιδιος εχει καταλαβει οτι εχει κανει βλακεια.Οταν τα χει κανει μεσα στο σπιτι με το που μπαινω εχει κατεβασμενο κεφαλι και αυτια.Υπομονη.
el-Gatto
03/03/2017, 05:25
Συνηθως γατακια
:lol:
Την πας αμέσως μετά τον πρώτο οίστρο και αφού την έχεις προφυλάξει από σεξ... όχι γιατί θα έχει γατάκια μέσα της αν την πας την πρώτη βδομάδα μετά τον οίστρο (γονιμοποιημένα ωάρια είναι ακόμα) αλλά για να την προφυλάξεις από σεξουαλικός μεταδιδόμενα που έχουν οι γάτες. Γενικά και πριν τον πρώτο οίστρο να την πας κομπλέ θα είναι. Ρώτα τον κτηνίατρο σου, δεν είναι κάτι... δύο τρεις μέρες ταλαιπωρία και πολύ σπάνια έχει επιπλοκές. Μετά θα πρέπει να της δίνεις ειδική τροφή να ξέρεις.
Nαι φίλε...όπως τα λες είναι...τα γνωρίζω...έχω 3 στειρωμένα ήδη ,κ φροντίζω να στειρώνω κ όσα περιφέρονται-ταϊζω στην γειτονιά.
Ωστόσο ,το να "προφυλάξεις" μιά γάτα σε οίστρο απο το σεξ ,δεν είναι κάτι εύκολο.
Η ερώτηση έγινε ,ώστε να καταγραφεί η απάντηση στα "πρακτικά" του thread. ;)
PortisHead
03/03/2017, 08:48
Το πρωτο λαθος που κανουμε ολοι(και εγω μαζι) ειναι οταν εχουμε σκυλο κουταβι τους πρωτους μηνες του εχουμε πανα για να τα κανει.Ετσι ο σκυλος μαθαινει να τα κανει μεσα στο σπιτι.ΜΕ τον καιρο μαθαινει να τα κανει στη βολτα αλλα αν για καποιο λογο ζοριστει θα τα αμολησει και μεσα στο σπιτι γιατι ετσι εχει μαθει απο μικρος.ΕΠισης πολυ σκυλοι εχουν αγχος και αισθημα εγκαταλειψης με αποτελεσμα να τα κανουν μεσα στο σπιτι οταν ειναι μονοι.Εγω εχω ενα σκυλο που τωρα ειναι διομιση χρονων.Παρολο που τον παω δυο φορες τη μερα μεγαλη βολτα και τα κανει κανονικα,μερικες φορες οταν λειπω θα αμολησει κανα κουραδακι η τσισα.Αυτο συμβαινει περιπου 4-5 φορες το μηνα,ενω αμα ειμαι μαζι του σπιτι μπορει να κρατηθει για παρα πολλες ωρες.Λυση δεν ξερω αν υπαρχει γιατι καθε σκυλος ειναι διαφορετικος χαρακτηρας.Πλεον δεν δινω σημασια και οταν το κανει απλα τα μαζευω και δεν τον μαλωνω γιατι και ο ιδιος εχει καταλαβει οτι εχει κανει βλακεια.Οταν τα χει κανει μεσα στο σπιτι με το που μπαινω εχει κατεβασμενο κεφαλι και αυτια.Υπομονη.
Ηταν τοσο σωστα αυτα που ειπες, που δεν μου εφτανε το Vroοm.
+1000 Λοιπον !!!
PortisHead
03/03/2017, 08:50
Έχει τύχει σε κάποιον εδώ να έχει σκύλο αρσενικό μέσα στο σπίτι και να του κατουράει μέσα;
Μία ειναι η λυση.
Οταν στο ξανακανει...να πας αμεσως και να του κατουρησεις
το κρεβατακι του.
Να μάθει αυτος.....οφθαλμος αντι οφθαλμου.
:lol:
AristidisZ
03/03/2017, 10:40
Κάποια στιγμή που έψαχνα για φτηνά pet shop, είχα πέσει στα
http://www.zoofast.gr/
http://www.zooplus.gr/
Tα οποία όμως τότε δεν είχαν αντικαταβολή
Σήμερα στο 1ο είχε σαν επιλογή τρόπου πληρωμής COD (προφανώς Cash On Delivery), οπότε έβαλα μια παραγγελία
Περιμένω να δω τι χρόνο παράδοσης θα έχει...
Έχω πάρει από το zoofast κανά 2 φορές. Αργήσανε από ότι θυμάμαι αλλά το ήξερα από πριν και δε βιαζόμουν. Όταν κόψανε την αντικαταβολή σταμάτησα να παίρνω εννοείται. Τώρα την ξαναβάλανε. Οι τιμές πριν περίπου 1,5 χρόνο( ; ) που ψώνισα ήταν εξωφρενικά χαμηλές...Οι ημερομηνίες λήξης πάντως ήταν ΟΚ. Τώρα βλέπω ότι οι τιμές αυξήθηκαν. Ήρθε η ανάπτυξη (και το σάιτ έγινε γνωστό).
Παίζουν και κάτι κουλά πχ τα 2 τσουβάλια τροφής μαζί να είναι ακριβότερα από να τα πάρεις ένα ένα:lol:
2stroker
03/03/2017, 12:54
Κάποια στιγμή που έψαχνα για φτηνά pet shop, είχα πέσει στα
http://www.zoofast.gr/
http://www.zooplus.gr/
Tα οποία όμως τότε δεν είχαν αντικαταβολή
Σήμερα στο 1ο είχε σαν επιλογή τρόπου πληρωμής COD (προφανώς Cash On Delivery), οπότε έβαλα μια παραγγελία
Περιμένω να δω τι χρόνο παράδοσης θα έχει...
Εγω μετα απο πολυ ψαξιμο τα τελευταια χρονια κατεληξα οτι το πιο φτηνο ειναι το pet4u.Δωρεαν μεταφορικα για την αττικη οτι και αν παραγγειλεις και παραδοση αυθημερον αν παραγγειλεις μεχρι τις 12 το μεσημερι διαφορετικα την επομενη.Επισης δωρεαν αντικαταβολη. Δεν ειχα ποτε καποιο προβλημα οποτε το συνιστω 100%.
AristidisZ
03/03/2017, 12:57
Εγω μετα απο πολυ ψαξιμο τα τελευταια χρονια κατεληξα οτι το πιο φτηνο ειναι το pet4u.Δωρεαν μεταφορικα για την αττικη οτι και αν παραγγειλεις και παραδοση αυθημερον αν παραγγειλεις μεχρι τις 12 το μεσημερι διαφορετικα την επομενη.Επισης δωρεαν αντικαταβολη. Δεν ειχα ποτε καποιο προβλημα οποτε το συνιστω 100%.
Καλό είναι, ψωνίζω και εγώ καμιά φορά από εκεί, αλλά δεν είναι το πιο φτηνό (τουλάχιστον σε αυτά που αγοράζω εγώ)
Για σχετικά καλές τιμές μπορείτε να δείτε και στο petamazon
AristidisZ
03/03/2017, 13:19
Για σχετικά καλές τιμές μπορείτε να δείτε και στο petamazon
+1, από εκεί παίρνω συνήθως...
και από εξυπηρέτηση μια χαρά
εμενα ειναι σχεδον δυο...γυρναμε ολη την ηλιουπολη,κατουραμε τα παντα και μετα απο καμια ωρα που ειναι σπιτι....ριχνει και ενα κατούρημα μεσα..δεν ξερω τι να σου πω..ωρες ωρες νομιζω οτι με εκδικειται που δεν ασχολουμε συνεχεια μαζι του..
Μήν το νομίζεις.....σε εκδικείται!!!!
Και εμείς τον βγάζουμε βόλτες,τον παίρνουμε μαζί για καφέ, μέχρι και βόλτες με την μηχανή τον κάνουμε γιατί του αρέσει (δεν είναι τυχαίο οτι τον λένε Rossi),αλλά και πάλι την μαλακία του μεσα στο σπίτι θα την κάνει...
Κατουράει παντού ή σε ένα συγκεκριμένο σημείο;
Φίλος που του κατουρούσε τον καναπέ άλλαξε καναπέ και ησύχασε.
Το χαλί είναι στανταράκι....άλλαξα χαλί,αλλά τίποτα!
Πάει και σε αυτό. Θα κατουρήσει απο παππούτσι μέχρι και έπιπλο!
Τα πάντα όλα!!!!
Δεν το έχεις έξω εφημερίδα να κατουραει? Λεω μηπως αν το βγαλεις εξω , παει και τα κανει μονο εκει.Αμα δεν εχεις μπορείς να το βγάλεις βόλτα 10 λεπτά να κατουρησει και μετά φεύγεις.
Απο οτι εχω παρατηρησει ,εμένα θέλει 4-5 ώρες για να ξανακατουρησει μετά από 1+ ώρα βόλτα , στεγνώνει τελείως :p Μετά από 10-15 λεπτα βόλτα, ισια ισια για να κατουρησει , θέλει σε λιγότερες ώρες. ( ίσως 3 με 4 ώρες )
Επίσης, εμένα άμα θέλει να κατουρησει και δεν την έχω ανοίξει/έχω ξεχασει την μπαλκόνοπορτα να βγει να κατουρησει στην εφημερίδα, παει ανοίγει την πόρτα από το μπάνιο και τα ρίχνει δίπλα στην τουαλέτα. :lol:
Άμα την βρει κλειστή , έρχεται με γαυγιζει . Γκουχ Γκουχ ψευτογαυγισμα , όχι κανονικό :p
1.Περιορίσε του το νερό λίγο πριν φύγεις και όταν λειπεις.
2. Δοκιμασε έξω την εφημερίδα ή την πανα. Εγώ έχω κόψει στη μεση(οριζόντια τον πάτο δλδ χ2 το ίδιο πράμα ) μια μεγάλη σακούλα του τζαμπο και από πάνω διαφημιστικά φυλλάδια.
3. Βόλτα 10 λεπτά, ισια ισια να κατουρησει.
4. 3+1
Βόλτα γενικά τον βγάζεις? Από μια έως δύο ώρες την ημέρα?
Το πρόβλημα δεν είναι Μάριε οτι δεν τον βγάζουμε βόλτα.
Εμάς το κάνει για να μας εκδικηθεί.
Του έχουμε πάνα μέσα στο σπίτι στην οποία πάει όταν δεν ήμαστε σπίτι,ενώ όταν ήμαστε και θέλει να βγεί πάει στην πόρτα και κλαψουρίζει και τον βγάζουμε έξω.
Αν όμως στραβώσει με κάτι πάει και πας κατουράει τα πράγματά μας.
Το θέμα με τα ουρλιαχτα οταν φευγαμε απο το σπιτι το είχα και εγώ με το σκυλι μου ( θυληκια αγνώστου ράτσας ) Σε σημείο να νομίζει κάποιος που δεν γνωρίζει ότι τήν σκοτωνουμε..
Είχε ταλαιπωρηθει αρκετά σαν κουτάβι μέχρι να την μαζέψουμε από τους δρομους. Όταν περιέγραψα στον κτηνίατρο το πρόβλημα είπε ότι είναι άγχος αποχωρισμού.
Να προσθέσω ότι βόλτες έβγαινε τακτικά όπως επίσης παιζαμε κάθε μέρα ένα 3ωρο τουλάχιστον.
Μου προτεινε να τις δώσουμε για ένα διάστημα ηρεμιστικα φυτικής προελευσεως ( κάτι σαν βαλεριάνα ένα πραμα) για να ηρεμήσει . Αυτό σε συνδυασμό με μια άσκηση που τις κάναμε 3 με 4 φορές την ημερα.
Η άσκηση ήταν απλή και σκοπός της ηταν να καταλάβει το σκυλί ότι φεύγουμε αλλά θα επιστρέψουμε και δεν την παράτησαμε.
Παντα πριν βγούμε από το σπίτι της λέγαμε κάθε φορά μια πρόταση. Φωνάζαμε το όνομα της για να μας δώσει προσοχή και μετά " να προσέχεις το σπιτι" και κλείναμε την πορτα.(η φράση τυχαια)
Σε πρώτο στάδιο επιστρέφαμε στο σπίτι μέσα στο επόμενο 5λεπτο. Στην ουσία ειμασταν έξω από το σπίτι καπου να μην μας ακούει. Μετά από αρκετές επαναλήψεις και ενώ έδείχνε σημάδια ότι αρχίζει να καταλαβενει η συχνότητα που "επιστρέφαμε" σπίτι μεγάλωνε όλο και πιο πολυ. Θέλει υπομονή και επιμονή, θα πάρει καιρό αναλόλα βέβαια το χαρακτήρα του σκυλου.
Στην δικιά μας λοιπόν η ασκηση αυτη κράτησε 3 με 4 μηνες.( την φράση την λέμε πάντα από τοτε)
Τελικα κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της καί είναι κυρία από τοτε!!!
Θα του κάνω και εγώ αυτή την άσκηση μήπως και ηρεμήσει λίγο..
Για καλή μας τύχει μένουμε σε μονοκατοικία....εάν μέναμε σε πολυκατοικία θα μας είχανε διώξει με τις κλοτσιές!!
Η πάνα είναι τεράστιο λάθος....άσε!
Το πρόβλημα όμως είναι οτι ο δικός μας το κάνει επίτηδες!
Ειδικά εάν τολμήσουμε και καλέσουμε κόσμο και έχουνε μαζί τους μικρά παιδιά..για καμία εβδομάδα μαρκάρει όλο το σπίτι γιατί δεν τα γουστάρει καθόλου.
Ίσως εάν δεν είχε μάθει ποτέ σε πάνα να μήν είχαμε αυτή την εξέλιξη,όμως όταν ήτανε κουτάβι ήτανε σαν ποντικάκι και δεν μου πήγαινε η καρδιά να τον βγάζω έξω.
el_hymador
06/03/2017, 10:46
Έχετε το νου σας στις βόλτες και προσέξτε λίγο παραπάνω τα ζωάκια σας, την άνοιξη γνωρίζει ιδιαίτερη "άνθιση" η φόλα. Ήδη έχουν αρχίσει και πληθαίνουν ανησυχητικά τα κρούσματα πανελλαδικά και στην περιοχή της Αττικής.
amyroukai
07/03/2017, 18:04
Δεν είμαι πολύ χαρούμενος για το συμβάν αλλά... here goes:
Η κλασσική "βόλτα" με τον σκύλο μου είναι περίπου 1,5 χιλιόμετρο. Ο γύρος του "τετραγώνου" δηλαδή. Περνάμε μπροστά από τέσσερα σπίτια με σκυλιά. Τα σκυλιά του ενός σπιτιού (του πρώτου που συναντάμε) έχουν το συνήθειο να πηδάνε την μάντρα του σπιτιού σαν γάτες! Συνήθως πηδάνε έξω πριν φτάσουμε εκεί και γαυγίζουν, μετά μπαίνουν πάλι μέσα και μας γαυγίζουν από την αυλή και μόλις περάσουμε πηδάνε πάλι έξω. Ο ιδιοκτήτης είναι πολύ περήφανος που τα σκυλιά του έχουν "αλτικότητα" και βγαίνουν στον δρόμο, έχει έναν αρσενικό λευκό και ένα θηλυκό στα χρώματα λυκόσκυλου αλλά στο 1/3 του μεγέθους. Μία φορά που τον είχα βρει με την κόρη του, του είχα ζητήσει να τα μαζέψει μέσα γιατί πάντοτε μας κυνηγάνε από σχετική απόσταση και γαυγίζουν και στον δικό μου και σε άλλα δύο σπίτια μέχρι να στρίψουμε την γωνία, αλλά είχε πει "α μην ενοχλείστε θέλω να δω τι θα κάνουν και πως αντιδρούν". Ο σκύλος του είναι έξω και τα βράδια και "στήνει ενέδρες" σε μηχανάκια και αυτοκίνητα, θα μου πεις πόσοι περνάνε, εγώ και ένα βεστρόμ μόνο, σιγά τα ωά... Ο δικός μου με τρελαίνει σε εκείνο το σημείο γιατί θέλω να προχωρήσουμε αλλά μία γυρνάει πίσω να δει τι κάνει ο αρσενικός "άλτης", μία πάει να γαυγίσει στις άλλες μάντρες αλλά κατά κανόνα του τραβάω το λουρί να κολλήσει στο αριστερό μου πόδι και περπατάμε μαζί όσο μπορώ πιο γρήγορα.
Συνήθως λοιπόν τα δύο που είπα απλά ακολουθούν και γαυγίζουν όπως κάνουν πάντα, μέχρι χτες... Το αρσενικό αποφάσισε να γίνει πιο μαχητικό, είχα τον σκύλο μου τρία βήματα μπροστά μου με το λουρί, έρχεται ο άλλος τρέχοντας από δεξιά μου, ανάμεσα σε εμένα και κάτι συρματοπλέγματα και δαγκώνει τον δικό μου στο πίσω δεξί πόδι! Πριν προλάβω να αντιδράσω, κάνει το λάθος και αφήνει "λάσκα". Γυρνάει ο δικός μου και που τον πονεί και που τον σφάζει. Δεν τρύπησε δέρμα (λευκό σκυλί θα φαινόταν) αλλά τον άφησα και τον μάδησε τον πηδηχτούλη. Σήμερα που περάσαμε πάλι, δεν φαινόταν πουθενά και τελικά πήδηξε την μάντρα αφού φύγαμε από το σπίτι καμμιά εικοσαριά μέτρα, γαύγισε μόνο όταν σχεδόν φτάσαμε στην γωνία. Πάθημα, μάθημα...
skylaros
07/03/2017, 19:22
Γιάννη θα την ξανακάνει, πιάσε τον μαλάκα και πες του να βάλει κάτι να μη μπορούν τα ζώα να πετάγονται έξω. Άσε που μπορεί να την κάνει και σε κάνα πολύ μικρόσωμο ή σε γάτες. Πραγματικά ανεύθυνος ο ιδιοκτήτης του.
amyroukai
07/03/2017, 19:35
Δυστυχώς, πέραν της μπροστά μάντρας που πες εύκολα ψηλώνει (θέλει συν μία τάβλα γιατί είναι με ξύλα deck) το σκλι πηδάει και από τα πλάγια που δεν ξέρω αν ψηλώνει και πως. Γενικά δύσκολο αυτό. Απλά πρέπει να έχω τον νου μου λίγο παραπάνω. Έχει και δύο μετακινούμενες "αγέλες" από 3-4 αδέσποτα στο αποκάτω τετράγωνο, για αυτό κόψαμε την μεγαλύτερη βόλτα, δυστυχώς για εμένα δηλαδή γιατί όπως έχω ξαναπεί δεν τον βγάζω βόλτα, ουσιαστικά με βγάζει.
Ο μαλακας θα παραμείνει μαλακας πιθανόν. Άλλαξε βόλτα, πεζοδρόμιο
Πάρε 2 άγρια σκυλιά ακόμα. Άσε τη φύση να κάνει τη δουλειά της.
amyroukai
07/03/2017, 20:57
Θέλω να πάρω ένα ακόμα για τον ηλίθιο να έχει παρέα, αλλά δεν ανέχεται άλλα σκυλιά στον ίδιο χώρο.
Με εξοργίζει αφάνταστα το γεγονός οτι έχουνε σκυλιά και τα αφήνουνε να γυρνοβολάνε έξω στον δρόμο.
Και το χειρότερο όταν συμβαίνει σε σπίτια τα οποία βρίσκονται σε κεντρικό δρόμο και περνάνε αμάξια και μηχανές με αρκετά χιλιόμετρα.
Εδώ στην περιοχή μου ειναι ένας καραγκιοζόπουλος ο οποίος εχει καμία 10αριά σκυλιά στην αυλή του με ανοιχτή ΠΑΝΤΑ την καγκελόπορτα και τα σκυλιά μπαινοβγαίνουνε εξω στον δρόμο και έχουνε γίνει αρκετά ατυχήματα...
Την προηγούμενη εβδομάδα μου βγήκε ένα στο δρόμο και για καλή μου τύχει το απέφυγα.
Μεγάλη προσοχή εκεί έξω παιδιά ειδικά αυτη την εποχή που ζευγαρώνουν, έχει γεμίσει ο τόπος σκυλιά.
SHOOTER045
11/03/2017, 08:38
Η < Ζιζελ > μου
379563
379564
TsoliasGR
11/03/2017, 09:20
Θέλω να πάρω ένα ακόμα για τον ηλίθιο να έχει παρέα, αλλά δεν ανέχεται άλλα σκυλιά στον ίδιο χώρο.
Πάρε τηλ την αστυνομία και την φιλοζωική εάν ξαναγίνει και αν μπορείς έχε πάνω σου μια action cam να έχεις αποδείξεις.
Ζήτα απο την αστυνομία να κάνει σύσταση και ενημέρωσε τους οτι 'εχεις οπτικοακουστικό υλικό από το συμβάν και να ενημερώσουν σχετικά τον ανεύθυνο κάφρο διότι εσένα σε συνδέει με ταϋλάνδη.
Πάω στοίχημα οτι δεν θα ξαναδείς τα σκυλιά του έξω.
Γιαννη...εν ετη 2009-10 οταν ζουσε το pitbull μου ακομα και τον εβγαζα βολτα υπηρχαν 3-4 μαυρα αδεσποτα ψιλο αγρια που γαυγιζαν και δαγκωναν απο ανθρωπους μεχρι σαλιγκαρια τα παντα ολα...τα ειχε μπροστα στο σπιτι της μια σκυλομανα αλλα ελευθερα να αλωνίζουν..αφου ειχαν γινει κανα δυο καλα περιστατικα και απειρα ελαφρα και της ειχαν κανει επανειλημμένα παραπονα εκεινη το χαβα της..δε φταινε ελεγε τα σκυλια....το ενα μαλιστα παλιοτερα με ειχε δαγκωσει στο ποδι..το λοιπον ενα ωραιο καλοκαιρινο απογευμα μετα τη δουλεια εχει βγει ο σκυλος βολτα με το θειο μου τους βρισκουν τα 3 αδεσποτα σε ενα παρκο και κανουνε μαρς κανονικα το ενα στο θειο μου και τα αλλα στο σκυλο............οπως ειπε ο blitz ανελαβε η φυση..ο θειος μου δε μπορεσε να τον κρατησει με αποτελεσμα να σκοτωσει τα δυο επιτοπου και να τραυματίσει το αλλο..τον θειο μου δε προλαβε να τον ακουμπισει σκυλος..υπ οψην και για να μην υπαρχουν παρεξηγήσεις το σκυλι μου ηταν κουταβι στη συμπεριφορα..ουδεποτε επιθετικο με ανθρωπο η αλλο σκυλο..μονο με ενα σκατζοχειρο και ενα φιδι στο εξωχικο ααα και μια γατα η οποια πρωτα τον εδαρε στη μουσουδα..δεν ηταν ωραιο που πεθάναν δυο σκυλια αλλλαααα....απο τοτε το αλλο ουδεποτε πειραξε ανθρωπο σκυλο γατα κλπ..η σκυλομανα κουβεντα κιχ...:wave2:
επιλογες 2 οτι ειπε ο blitz η φιλοζωικη καταγγελια κλπ κλπ
Μάριε τι ράτσα είναι το κουκλί;
Τι να σου πω , πραγματικα δεν ξέρω!
Ο κτηνίατρος που την πάω, τότε , πριν τέσσερα χρόνια, μου είπε είναι τσιουαουα με λιγο πιντσερ. Δεν πιντσεριζει, λίγο η ουρά είναι μαύρη και κάποιες τρίχες μαύρες , πολυ ελαχιστες ανάμεσα στο χρωμα που που φαινεται και τα αυτιά πάνω και σε μέγεθος είναι πιο μεγάλο ή το πολυ πολυ ισο μεγεθος από τα μεγαλυτερα πιντσερ. Από την άλλη, τα τσιουαουα είναι λίγο διαφορετικά στο πρόσωπο κτλ, χρωματικα μόνο φέρνει προς τα εκεί και συναισθήματικα μιας και είναι πολύ πολύ ζηλιαρικα (από ότι μου έχει μια ιδιοκτήτρια στο δρομο)
Πριν τέσσερα χρόνια περίπου
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=53412&page=21&p=2348258&viewfull=1#post2348258
στα τσιουάουα μου πήγε το μυαλό βλέποντας τη μουσούδα αλλά μπροστά τους η δικιά σου έχει μέγεθος λύκου χαχαχ
Μιας και είχε ωραια μερα δέχτηκε να κανει το μονδελο και κάναμε και λίγο φωτοσουτινγκ :bawl:
379942
Μόλις έκανα παραγγελία 2 σκαλιμπορ(ένα για αυτό και ένα για το μικρό στο χωριό) για επαρχία στα 21 και κάτι ευρω. Έρχεται ο Απρίλιος γι αυτό ....
el_hymador
20/03/2017, 11:24
Aν αντιληφθείτε κακοποίηση / κακομεταχείριση σκύλου και γενικά ζωντανού, καταγράψτε την και πείτε το στην ομάδα των Angels (https://www.facebook.com/Angels-%CE%9F%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8E%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%A3%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CF%89%CE%BD-258927374521330/)
Tα παιδιά κάνουν εξαιρετική δουλειά και έχουν ξεκινήσει πολύ φορτσάτοι, πάντα κινούμενοι και λειτουργώντας μέσα στα νόμιμα πλαίσια. Κάτι 30άρια χιλιάρικα πρόστιμα έχουν ήδη σκάσει στον κ*λο ορισμένων υπάνθρωπων και έχει και συνέχεια.
380015
380016
Οικογένεια Adams :lol:
amyroukai
21/03/2017, 10:31
Χτες πέρασα, στην "κλασσική" διαδρομή από το σπίτι με τα σκυλιά που μας την είχαν πέσει ομαδικά προ καιρού. Ήταν μόνο ένα έξω, το οποίο δεν μπορούσε να μπει και μέσα γιατί ήταν κλειστή η πόρτα του σπιτιού του (όχι δεν ήταν ο πηδηχτούλης, αυτός πλέον δεν πλησιάζει). Δόντια, σηκωμένες τρίχες στην πλάτη "μοϊκάνα" και επιθετικό. Ο δικός μου ήταν αρκετά ψύχραιμος, μέχρι ένα σημείο που είμασταν ανάμεσα στα δύο σπίτια και είχε την "αγέλη" μέσα από τον ένα φράκτη, τον "πηδηχτούλη" μέσα από τον άλλο φράκτη και το ελεύθερο σκυλί ταυτόχρονα να του γαυγίζουν και πήγε να με ρίξει κάτω γιατί προσπαθούσα να προχωρήσουμε μπροστά να φύγουμε και αυτός γυρνούσε σε όλες τις κατευθύνσεις μήπως του την πέσουν πάλι μπαμπέσικα (τον καταλαβαίνω)... Έφαγε μιά γερή φάπα και μαζεύτηκε. Ναι ξέρω, παιδαγωγικά δεν προτείνεται η πρακτική, αλλά έχοντας την κακή εμπειρία της τελευταίας φοράς που με πέταξε κάτω και έπεσα άτσαλα και πονούσα μέρες, δεν υπάρχει περίπτωση να του αφήσω περιθώρια. Τελικά μπήκα εγώ ανάμεσα στα σκυλιά και μαζεύτηκε και υποχώρησε πίσω από το αυτοκίνητο της κυρίας του σπιτιού (η τρελή γριά/ζωόφιλη της γειτονιάς) αλλά προφανώς μετά παρέμεινε έξω... Ήμουν στην σκέψη να της φέρω πάλι την αστυνομία. Τελικά δεν το έκανα γιατί δεν είχε έκταση το συμβάν και γιατί το σκυλί αυτό δεν ήταν επιθετικό απέναντι σε εμένα (όπως είχαν κάνει όλη η αγέλη την προηγούμενη φορά), με τον σκύλο είχε "πρόβλημα".
Δυστυχώς είναι πρόβλημα τα "σιτιζόμενα αλλά ελεύθερα" στην γειτονιά και δεν ξέρω μήπως θα πρέπει να γίνω ο κακός με όλους και να δω τι θα γίνει να τα μαζέψουν.
psomaras
21/03/2017, 21:26
380062
o Bruno!
project.breeze
24/03/2017, 13:14
Και το "αρρωστάκι" μου η Νόρμα. Απίστευτη ευφυϊα και έμφυτο ένστικτο φύλακα και για το σπίτι και για την οικογένεια.
380222
Lioulios
24/03/2017, 14:07
Να τις χαιρομαστε τσοι κοπελιές
Μπηκε η ανοιξη
380223
thunder ace
24/03/2017, 15:24
ισως να μη ειναι το καταληλο θεμα,αλλα τι κανουμε στην περιπτωση που σκυλος της γειτονιας δεν μας αφηνει να υσηχασουμε απο το γαυβισμα;
Lioulios
24/03/2017, 15:44
Φωναζεις ....ειιιττττττ σσσττττττ εεειιιττττυ ..οοοοττττ οοοοττττ σσσσστττττ ή κατι αναλογο
akis_trevor
24/03/2017, 16:19
ισως να μη ειναι το καταληλο θεμα,αλλα τι κανουμε στην περιπτωση που σκυλος της γειτονιας δεν μας αφηνει να υσηχασουμε απο το γαυβισμα;
Οικόσιτος η αδέσποτος;
thunder ace
24/03/2017, 16:28
σπιτισιος,αλλα αυτη που το εχει δεν καταλαβαινει χριστο.
Της εφερα (μεχρι τωρα)δυο φορες αστυνομια,αλλα δεν χαμπαριαζει:τον εχει μονιμα στην αυλη και μας εχει τρελανει στο γαβγισμα.
Μεσανυκτα,καταμεσημερο,πρωι ,βραδυ....αστα να πανε.............τι στο καλο να κανω;
akis_trevor
24/03/2017, 16:33
σπιτισιος,αλλα αυτη που το εχει δεν καταλαβαινει χριστο.
Της εφερα (μεχρι τωρα)δυο φορες αστυνομια,αλλα δεν χαμπαριαζει:τον εχει μονιμα στην αυλη και μας εχει τρελανει στο γαβγισμα.
Μεσανυκτα,καταμεσημερο,πρωι ,βραδυ....αστα να πανε.............τι στο καλο να κανω;
Και με την αστυνομία (φαντάζομαι έγιναν συστάσεις) δεν έβαλε μυαλό;;
Δεν νομίζω ότι έχεις άλλη επιλογή.παλι αστυνομία.
Ο σκύλος λογικά βαριέται και θέλει παρέα γιαυτο γαυγιζει.
thunder ace
24/03/2017, 16:37
Και με την αστυνομία (φαντάζομαι έγιναν συστάσεις) δεν έβαλε μυαλό;;
Δεν νομίζω ότι έχεις άλλη επιλογή.παλι αστυνομία.
Ο σκύλος λογικά βαριέται και θέλει παρέα γιαυτο γαυγιζει.
Να βαλει μυαλο; χα! που πουλανε φιλε μου να παρουμε λιγο;
Επειδη ειμαι (σχετικα) καινουργιος στο χωριο,μου ειπαν γειτονες οτι δεν καταλαβαινει τιποτα.
Μεχρι και μηνυση της εχει κανει καποιος γειτονας.
George_Sp
24/03/2017, 16:43
Να βαλει μυαλο; χα! που πουλανε φιλε μου να παρουμε λιγο;
Επειδη ειμαι (σχετικα) καινουργιος στο χωριο,μου ειπαν γειτονες οτι δεν καταλαβαινει τιποτα.
Μεχρι και μηνυση της εχει κανει καποιος γειτονας.
βρες αυτόν που της έκανε μήνυση και κάνε συμπληρωματική. όταν θα γίνει το δικαστήριο 2 εναντίον ενός έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. άμα μαζευτείτε και 3-4 εκεί να δεις πόσο πιο εύκολα γίνονται τα πράγματα.
Το σκυλί είναι δεμένο??δες αν μπορείς και κατάσταση αν είναι βρώμικο απεριποιητο..και αν ναι μια καταγγελία σε φιλοζωικη για αμέλια του ζωντανού και τέλος..
thunder ace
24/03/2017, 17:35
οχι ,ειναι λυτο και δεν μοιαζει παρατημενο.
Απλα οταν αρχιζει και γαβγιζει σταματαει μετα απο μια-δυο ωρες.
Και εκει τρελενομαι:μωρη ξεκολια..α, δεν τον ακους τοση ωρα που μας πηδαει; βγες και μαζεψε το.
Άμα το βουλωνει ο σκύλος ένα ένα διωρακι το μεσημέρι και μετά τις 10 ή 11 το βράδυ, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Προφανώς ήρθε η αστυνομία, είδε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι ή δεν είχε να κάνει κάτι και έφυγε.
Και εμένα γαυγιζει , και πολύ μάλιστα. Είμαι στο πρώτο και από κάτω περνάει κόσμος "ζιζελ ζιζελ " "ψιτ " "που είσαι κοπέλα μου?" γαυγιζει , περνάει σκύλος από κάτω γαυγιζει, περνάει από μέσα στις σκάλες κάποιος γαυγιζει, από πάνω μποξέρ γαυγιζει, από κάτω έχει πάρκινγκ αυτοι που έχουν το μποξέρ το ακούει γαυγιζει.
Αμα πάει όμως 3μμ και το βράδυ μέσα
thunder ace
24/03/2017, 19:18
Άμα το βουλωνει ο σκύλος ένα ένα διωρακι το μεσημέρι και μετά τις 10 ή 11 το βράδυ, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Προφανώς ήρθε η αστυνομία, είδε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι ή δεν είχε να κάνει κάτι και έφυγε.
Και εμένα γαυγιζει , και πολύ μάλιστα. Είμαι στο πρώτο και από κάτω περνάει κόσμος "ζιζελ ζιζελ " "ψιτ " "που είσαι κοπέλα μου?" γαυγιζει , περνάει σκύλος από κάτω γαυγιζει, περνάει από μέσα στις σκάλες κάποιος γαυγιζει, από πάνω μποξέρ γαυγιζει, από κάτω έχει πάρκινγκ αυτοι που έχουν το μποξέρ το ακούει γαυγιζει.
Αμα πάει όμως 3μμ και το βράδυ μέσα
αμ εδω ειναι η ιστορια.....δεν λεει κανενας να μη εχουμε σκυλο.
Ομως αν ειναι να σπαει τα νευρα της γειτονιας ολη την ωρα .....ε τοτε αλλαζει το πραμα.
Καταλαβαινομαστε νομιζω
Τελος παντων,εγω θα καλω την αστυνομια οποτε ενοχλουμαι σε βαθμο που δεν παει αλλο και θα δουμε που θα βγει.
Σαλαμακι ο μικρος γατουλης...:bawl:
380280
αμ εδω ειναι η ιστορια.....δεν λεει κανενας να μη εχουμε σκυλο.
Ομως αν ειναι να σπαει τα νευρα της γειτονιας ολη την ωρα .....ε τοτε αλλαζει το πραμα.
Καταλαβαινομαστε νομιζω
Τελος παντων,εγω θα καλω την αστυνομια οποτε ενοχλουμαι σε βαθμο που δεν παει αλλο και θα δουμε που θα βγει.
Δεν αλλάζει το πράμα. Αν νομίζεις ότι αλλάζει,ο μόνος που θα χαλαστει είσαι εσύ.
379894
379895
379896
Μάριε τι ράτσα είναι το κουκλί;
380316
:D:D:D
Coyote.V
25/03/2017, 18:57
380328
project.breeze
27/03/2017, 12:26
380328
Τι μουσουδάρα είναι αυτή; Δώστου ενα φιλάκι από μένα του κεφάλα!
Coyote.V
27/03/2017, 19:14
Κοριτσάκι είναι :)
Η φατσαρα μου, η αγαπημενη...κάθε μερα με κανει καλυτερο ανθρωπο..
Πιο γλύκα παθαίνεις διαβήτη. να τη χαίρεσαι!
lol..Ο μπρουνακος μου είναι...αγορακι..κροατικο ποσαβετς...από αδεσποτουλης..αγαπουλης..
Κοριτσάκι είναι :)
Πιο γλύκα παθαίνεις διαβήτη. να τη χαίρεσαι!
lol..Ο μπρουνακος μου είναι...αγορακι..κροατικο ποσαβετς...από αδεσποτουλης..αγαπουλης..
:lol::lol::tooth:
σωστά, παίδες πρέπει λίγο να συντονιστούμε
380436
380328
Εγω το καταλαβα πως ειναι κοριτσι, ειναι ολόιδια με τη δικια μου, 6 χρονων τωρα <3
Να τη χαίρεσαι για πολλα πολλα χρονια ακομα!
Coyote.V
29/03/2017, 09:13
380436
Εγω το καταλαβα πως ειναι κοριτσι, ειναι ολόιδια με τη δικια μου, 6 χρονων τωρα <3
Να τη χαίρεσαι για πολλα πολλα χρονια ακομα!
Ευχαριστώ, να χαίρεσαι και εσύ την γλύκα σου κούκλα είναι. Εμένα είναι λίγο μεγάλη, 11 χρονών.
Λες να είναι καμιά κόρη της δικιάς μου; 30 κουτάβια έχει γεννήσει σε τρεις δόσεις.
Το ονομα του πατέρα της ηταν "Βούδας". Αν είχατε καναν γαμπρό με αυτο το ονομα....
Παντως δε φαινεται η ηλικια της δικιας σου. Ειναι αληθεια αυτο που λενε πως δε γερνάνε αυτα τα σκυλια παρα μονο στο τελος!
Coyote.V
29/03/2017, 15:20
Όχι δεν είμαστε συγγενείς αν και μοιάζουμε, σαν να βλέπω την δικιά μου μικρή. :)
Αν προσέξεις έχει ασπρίσει η μουσουδίτσα της, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της ηλικίας τους, όπως οι άνθρωποι. Δεν είναι τόσο κινητική όπως παλιά, αλλά κατά τα άλλα έχει ακόμα αρκετές αντοχές. Ευτυχώς δεν έχει παρουσιάσει δυσπλασία στα πίσω πόδια.
amyroukai
29/03/2017, 15:23
αν αρχίσετε και να μετράτε τις ηλικίες των σκυλιών σε εβδομάδες κλπ, είστε έτοιμοι για Χρυσή Μούτζα και μανούλες του FB...
Coyote.V
29/03/2017, 15:24
Η φατσαρα μου, η αγαπημενη...κάθε μερα με κανει καλυτερο ανθρωπο..
Ωραίος! :)
Αυτός που έχεις φώτο στο άβαταρ;
Coyote.V
29/03/2017, 15:29
αν αρχίσετε και να μετράτε τις ηλικίες των σκυλιών σε εβδομάδες κλπ, είστε έτοιμοι για Χρυσή Μούτζα και μανούλες του FB...
Κανόνισε γιατί θα την βάλω να διαβάσει το πόστ σου και στην επόμενη βόλτα θα την φέρω μαζί σε sidecar και θα της δείξω ποιος είσαι. :p
Όχι δεν είμαστε συγγενείς αν και μοιάζουμε, σαν να βλέπω την δικιά μου μικρή. :)
Αν προσέξεις έχει ασπρίσει η μουσουδίτσα της, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της ηλικίας τους, όπως οι άνθρωποι. Δεν είναι τόσο κινητική όπως παλιά, αλλά κατά τα άλλα έχει ακόμα αρκετές αντοχές. Ευτυχώς δεν έχει παρουσιάσει δυσπλασία στα πίσω πόδια.
Ναι, τωρα που το λες, την ειδα τη μουσούδα της που εχει ασπρίσει λιγο. Τι γλυκουλα!!! Στη δικια μου εχουν αρχισει ενα ενα τα μουστάκια της να ασπρίζουν και τα μετραω. Παρανοϊκη, το ξερω! Αλλα...αδυναμίες ειναι αυτες!
Να ρωτησω κατι ελαφρως off topic; για τις ολιστικές τροφές τι γνωμη εχετε;