PDA

View Full Version : ηλεκτρονικο τσιγαρο

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20

7Tolis
06/11/2015, 21:43
Το δοκίμασα σήμερα αυτό.το mod δε πείθει οτι θα κρατήσει καιρό.Ο melo με κέρασε και εμένα ένα καψούλι.Απλά προσπέρασα και στάθηκα στο νεο cloupor mini plus.Ιδιες διαστάσεις με το mini.Εβαλαν TC και το πήγαν στα 50 watt.Ενδιαφέρον θα έλεγα,ποιοτική κατασκευή.
Αυτ'ο το istick 60 TC,σα ψευτικο ήταν.Προτίμησα το ipv d2 λόγω πλακέτας και κάποια στιγμή θα την ψάξω με τα joules και τιτάνιο νικέλιο κτλ κτλ.
Παιζει κανείς με TC?

basilis_k6
06/11/2015, 21:53
δεν παίζω tc. περιμένω να ωριμάσει το θέμα tc+ss και μετα.

Hayate
06/11/2015, 22:29
Και ναι...έχασα την φλάτζα που είχε ο ατμοποιητής σήμερα στο καθάρισμα..@#$$!@%!%!$!@#$!%!@#$ !!! Καταραμένα μικρά λαστιχάκια....

WiSe
06/11/2015, 22:31
Και ναι...έχασα την φλάτζα που είχε ο ατμοποιητής σήμερα στο καθάρισμα..@#$$!@%!%!$!@#$!%!@#$ !!! Καταραμένα μικρά λαστιχάκια....

Και δε στελνουν οι χαμενοι ενα σετακι να το εχουμε spare

Hayate
06/11/2015, 22:32
Ε εγώ φταίω απλά θα με φάει το ψάξιμο τώρα σα χαζός να πάω να βρώ στα γνωστά μαγαζιά....

WiSe
07/11/2015, 00:24
Ερωτηση προς ολους...

ποσο υγρο καταναλωνετε το μηνα?

7Tolis
07/11/2015, 05:15
Έναν κουβά.

zannisvel
07/11/2015, 08:40

Ποιον ατμοποίηση έχεις; Θυμησε μου. Αν έχεις τον KFN έχω stock τα orings της βασης να σου δώσω. Επίσης έχει και στο μπιχλιμπιδι. Αν έχασες το πάνω το μικρό δυστυχώς δεν έχω άλλο, και γω στο πλύσιμο κάτω από τη βρύση το χάνω..

Hayate
07/11/2015, 08:52
Ποιον ατμοποίηση έχεις; Θυμησε μου. Αν έχεις τον KFN έχω stock τα orings της βασης να σου δώσω. Επίσης έχει και στο μπιχλιμπιδι. Αν έχασες το πάνω το μικρό δυστυχώς δεν έχω άλλο, και γω στο πλύσιμο κάτω από τη βρύση το χάνω..

Α γεία σου...το μικρό έχασα.Θα πάω μια βόλτα απο τον μπιχλιμπίδα έτσι κ αλλιώς θέλω να βρώ και ένα άλλο τανκ...

panoulis222
07/11/2015, 09:07
καλημερα! εχει κανεις να προτεινει επισκευασιμο ατμοποιητη για i-stick 30W? καινουργιος στον χωρο και επειδη εχω ακουσει διαφορα για τους επισκευασιμους, λετε πως αξιζει η αγορα καποιου? εχει μεγαλη διαφορα απ τον gs air που δουλευω 4 μηνες?

7Tolis
07/11/2015, 09:50
καλημερα! εχει κανεις να προτεινει επισκευασιμο ατμοποιητη για i-stick 30W? καινουργιος στον χωρο και επειδη εχω ακουσει διαφορα για τους επισκευασιμους, λετε πως αξιζει η αγορα καποιου? εχει μεγαλη διαφορα απ τον gs air που δουλευω 4 μηνες?

Kfl+ Εύκολος, εύκολος και εύκολος.

dimmie_72
07/11/2015, 10:11
Επισεις υπαρχει αυτη η γνωριμη (για τους παλιους κατοχους istick)καθυστερηση λειτουργιας στο πατημα του κουμπιου ατμισματος.

Αυτό λογικά δεν προέρχεται από το istick αλλά από την υψηλή αντίσταση των ατμοποιητών που συνήθως κουμπώνουν και χρειάζεται περισσότερο έργο για να πυρακτωθούν, γιατί κατά τ'άλλα 1 διακόπτης είναι ανοίγει και κλείνει κύκλωμα.

teogtp
07/11/2015, 10:15
Αυτό λογικά δεν προέρχεται από το istick αλλά από την υψηλή αντίσταση των ατμοποιητών που συνήθως κουμπώνουν και χρειάζεται περισσότερο έργο για να πυρακτωθούν, γιατί κατά τ'άλλα 1 διακόπτης είναι ανοίγει και κλείνει κύκλωμα.

Χθες ο melo με αντίσταση μικρότερη (1.3) απο την δικη μου, (1,4) αργουσε να "παρει".
Κατι σαν το καπο σου ενα πράγμα. :lol:
Οταν τον βιδωσα στον kangerbox αρπαζε αμέσως.

dimmie_72
07/11/2015, 10:20
Χθες ο melo με αντίσταση μικρότερη (1.3) απο την δικη μου, (1,4) αργουσε να "παρει".
Κατι σαν το καπο σου ενα πράγμα. :lol:
Οταν τον βιδωσα στον kangerbox αρπαζε αμέσως.

η δικά σου αντίσταση φτιαχτή και η άλλη βιομηχανοποιημένη;

teogtp
07/11/2015, 10:35
Ναι.
Και οταν εβαλα τον δικο μου ατμο στο istick είχε αυτο το delay.

dimmie_72
07/11/2015, 10:43
Ναι.
Και οταν εβαλα τον δικο μου ατμο στο istick είχε αυτο το delay.

α, μάλιστα. τότε μάλλον η εσωτερική αντίσταση που έχει το ηλεκτρονικό κύκλωμα του istick είναι μεγαλύτερη. δεν έγινες τυχαία ατμικός μου ινστρούχτορας. :p

daz
07/11/2015, 11:06
Το δοκίμασα σήμερα αυτό.το mod δε πείθει οτι θα κρατήσει καιρό.Ο melo με κέρασε και εμένα ένα καψούλι.Απλά προσπέρασα και στάθηκα στο νεο cloupor mini plus.Ιδιες διαστάσεις με το mini.Εβαλαν TC και το πήγαν στα 50 watt.Ενδιαφέρον θα έλεγα,ποιοτική κατασκευή.
Αυτ'ο το istick 60 TC,σα ψευτικο ήταν.Προτίμησα το ipv d2 λόγω πλακέτας και κάποια στιγμή θα την ψάξω με τα joules και τιτάνιο νικέλιο κτλ κτλ.
Παιζει κανείς με TC?

Έχω δυο επισκευάσιμες κεφαλές για τον subtank mini και στην μία έχω νικέλιο. (chip dna).

Το tc είναι καλό γι' αυτούς που τους αρέσουν οι πολύ χαμηλές αντιστάσεις και οι ναργιλεδοτζούρες (direct, πνευμονικές ή όπως αλλιώς τις λένε).

Έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δε θα σου δώσει καμένο ακόμα και αν το παρακάνεις με μακριές τζούρες ή επαναλαμβανόμενες.
Δεν σηκώνει θερμοκρασία ο ατμοποιητής.
Μου έχει τελειώσει δυο φορές το υγρό χωρίς να το καταλάβω σε σημείο που σταμάτησε να βγάζει ατμό.
Έχει λιγοτερη κατανάλωση υγρού απ' την αντίσταση 0,5.
Με μια σωστά κατασκευασμένη κεφαλή μπορεί να σου δώσει και τσιγαροτζούρες χωρίς να καίγεται το driptip (με τις 0,5 κανονικές αντιστάσεις δεν..)
Μεγαλύτερα διαστήματα αλλαγής στο βαμβάκι.

Παρόλα αυτά στην δευτερη κεφαλή έχω κανονική αντίσταση με κανθαλ και κολλημένες σπείρες στο 1,2 -1,3. Η ευκολία στησίματος του κανθαλ είναι μεγαλύτερη οπότε την χρησιμοποιώ όταν βαριέμαι να φτιάξω νικελίου ή όταν θέλω να δοκιμάσω υγρά αλλάζοντας βαμβάκι.

Για να στήσεις σωστά αντίσταση νικελίου πρέπει να εισαι λίγο μάστορας. Την δευτερη φορά πέτυχα τυχαία ένα καλό στήσιμο και μετά μου έφυγε ο κωλαράκος για να ξαναστήσω κάτι παρόμοιο. Τωρα το πετυχαίνω κάθε φορά αλλά μόνο η 1 στις 2 ειναι τόσο τέλεια όσο τη θέλω. Με κάνθαλ καθε στήσιμο είναι τέλειο.

Η ακρίβεια στην θερμοκρασία, εκτός απ' το τσιπάκι (το dna είναι ή ήταν το πιο ακριβές) εξαρτάται και από πολλούς άλλους παράγοντες. Ποιότητα επαφών του ατμοποιητή με το μοντάκι επαφής του σύρματος με τις βάσεις (ή τις βίδες) και πολλά άλλα. Αυτό γιατί την θερμοκρασία την καταλαβαίνει απ' την τιμή της αντίστασης (η τιμή της αντίστασης αλλάζει με την θερμοκρασία και απ' την αλλαγή αυτή υπολογίζει σε τι θερμοκρασία έχει φτάσει). Οπότε πρέπει να ξέρει την αρχική τιμή της αντίστασης. Η σωστή αναγνώριση της τιμής της αντίστασης εξαρτάται απ' τα παραπάνω που έγραψα αλλά και από πολλά άλλα.
Ο καϊφουν πχ δεν είναι τόσο καλός σε αυτόν τον τομέα γιατί έχει πάρα πολλά κομμάτια και το μοντάκι δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι αντίσταση έχει. Μια πολύ μικρή απόκλιση στην τιμή της αντίστασης έχει μεγάλη απόκλιση στην θερμοκρασία.

Ο έλεγχος όμως δουλεύει.
Μπορεί εσύ με καιφουν να ρυθμίσεις στα 470F και εγώ με κάνγκερ στα 450F (220C?) αλλά και οι δύο να ατμιζουμε στην ίδια θερμοκρασία. Ας είναι λάθος η δική σου (ή και των δυο), ο κόφτης θα λειτουργήσει κανονικά. Όταν και οι δύο πάρουμε την αίσθηση που έχουμε ρυθμίσει το μοντάκι θα διατηρήσει την θερμοκρασία αυτή ανεβοκατεβάζοντας τα βατ που θα στέλνει. Αν φανταστείς την θερμοκρασία σαν μια κλίμακα δεν έχει σημασία αν εγώ ρυθμίζω στην 3η σκάλα και εσύ στην 4η για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Και το υγρό να τελειώσει καμένο δεν θα πάρει κανένας απ' τους δυο μας.

Ένας καλός τρόπος να δοκιμάσεις τον έλεγχο είναι αγοράζοντας αντισταση νικελίου και ας μην έχει την απόδοση μιας καλοφτιαγμένης νικελίου σε επισκευάσιμο.

Θεωρώ ότι είτε είναι το μέλλον, είτε μόδα και θα περάσει (μάλλον το πρώτο). Κάποιος που δεν έχει μοντάκι με tc δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί ειδικά αν θέλει σφιχτές τζούρες τσιγαρίσιες. Κάποιος όμως που έχει μοντάκι με tc και του αρέσουν οι πνευμονικές ίσως κολλήσει άσχημα. Εμένα μου έκατσε και το απέκτησα δεν είχα σκοπό να μπω σε έξοδα. Ατμοποιητή του κότσαρα τον kanger που απ' ότι δείχνει είναι αρκετά καλός και σε αυτόν τον τομέα. Συνήθως χρησιμοποιώ tc και ας μην είμαι πολύ του ναργιλέδικου τρόπου.

nikos_abel
07/11/2015, 12:33
Ρε παιδιά, για define "πνευμονική" κάποιος.

teogtp
07/11/2015, 12:40

Ρουφας απ'ευθειας απο τα πνευμονια.

7Tolis
07/11/2015, 13:10
2 τζούρες υπάρχουν.Η mouth to lung δλδ στόμα και μετά κάτω στο πνιμόν' (τσιγαρίσια) και η απευθείας όπως πχ ρουφάς ζεστό καφέ ή οταν μαζευεις αέρα για μακροβούτι.Αυτή λέγεται πνευμονική και θέλει λίγη νικοτίνη γιατί κατακαίγεσαι αλλιώς.Εκτός αν είσαι δράκος και σε κυνηγάει ο αη γιώργης οπότε πάω πάσσο.

nikos_abel
07/11/2015, 13:43
Σα να λέμε "διαφραγματική" δηλαδή.

Ευχαριστώ, δε θα πάρω :lol:

Η τζούρα του "πιπάκια" πάντως, είναι αυτή που δεν την εισπνέεις, αλλά παίζεις με τον καπνό......εεεεεε.....ατμό ήθελα να πω, μέσα στο στόμα σου και όταν εκπνέεις, ενδεχομένως εκπνέεις και καμπόσο από τη μύτη.
Αυτή είναι και η χαρά του καπνοσυριγγιστή, χαρά που με το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι εύκολη.

Με το istick πάντως οι γεύσεις και τα αρώματα έχουν γίνει πιο έντονα, όποτε κάπως καλυτερα παλεύεται.

basilis_k6
07/11/2015, 18:56
με έναν ντρίπερ που έχει αρκετά αεράτη τζούρα αν ακουμπήσεις χαλαρα τα χείλη σου και πάρεις ανασα (σαν να σου έβαλαν μάσκα στο νοσοκομειο) έχοντας το πολύ 3αρα νικοτινη... Ειναι ωραιο!

WiSe
08/11/2015, 10:40
2 τζούρες υπάρχουν.Η mouth to lung δλδ στόμα και μετά κάτω στο πνιμόν' (τσιγαρίσια) και η απευθείας όπως πχ ρουφάς ζεστό καφέ ή οταν μαζευεις αέρα για μακροβούτι.Αυτή λέγεται πνευμονική και θέλει λίγη νικοτίνη γιατί κατακαίγεσαι αλλιώς.Εκτός αν είσαι δράκος και σε κυνηγάει ο αη γιώργης οπότε πάω πάσσο.

εχω παρει υγρο με 12αρα νικοτινη και στη πνευμονικη δεν νιωθω αυτο που λες... :confused:

7Tolis
08/11/2015, 10:43
Με ποιον ατμοποιητη WiSe?
Είναι αδύνατο αυτό που λες να μην καείς.

zannisvel
08/11/2015, 10:47
Προσωπικά δεν την αντέχω τη πνευμονική τζούρα με τίποτα.

teogtp
08/11/2015, 10:51
εχω παρει υγρο με 12αρα νικοτινη και στη πνευμονικη δεν νιωθω αυτο που λες... :confused:

Ρε μπας και πεθανες και μας γράφεις απο "απέναντι ";

WiSe
08/11/2015, 10:52
Με ποιον ατμοποιητη WiSe?
Είναι αδύνατο αυτό που λες να μην καείς.

GS 16S 1,8ομ και 4,2volt και 3sec τζουρα

spyrakos35
08/11/2015, 11:02
GS 16S 1,8ομ και 4,2volt και 3sec τζουρα

:uplate:

μήπως να πάει στα τεχνικά το θρεντάκιο?

teogtp
08/11/2015, 11:04
:uplate:

μήπως να πάει στα τεχνικά το θρεντάκιο?

Κατσε να δεις τωρα που θα συγχωνευτει το θεμα με τις εξατμισεις του τενεκε......

WiSe
08/11/2015, 11:05
δε σας πιανω ρε παιδια τι λετε

7Tolis
08/11/2015, 11:32
Δεν είμαι βέβαιος ότι με τον gs μπορείς να κάνεις πνευμονικη λόγω του λόγου αέρα που βάζει. Τα 3 sec είναι λίγα για να σε καψουν. Μισό να βρω κάνα βινδεο να δεις τι εννοώ.

Edit https://youtu.be/Rkm1eUZYtQE

WiSe
08/11/2015, 11:35
Δεν είμαι βέβαιος ότι με τον gs μπορείς να κάνεις πνευμονικη λόγω του λόγου αέρα που βάζει. Τα 3 sec είναι λίγα για να σε καψουν. Μισό να βρω κάνα βινδεο να δεις τι εννοώ.

δοκιμασα και 5sec αλλα χαλαει η γευση

7Tolis
08/11/2015, 11:43
σου έβαλα ένα βίντεο στο προηγούμενο ποστ. Ο gs δεν κάνει για πνευμονικες. Η νικοτινη σε καίει για πλάκα. Και εγώ 12 άρα κάνω αλλά για πνευμονικες, μέχρι 5 νικοτινη αντέχω για 7-8 sec. Η γεύση είναι καλύτερη με αυτό τον τρόπο αλλά βγάζει πολύ ντουμανι.

nikos_abel
08/11/2015, 13:43
Ρε μλκς, βρήκατε τρόπο να σας κάνει το άτμισμα περισσότερο κακό από το κάπνισμα;

DrEvil
08/11/2015, 13:47
Ασχετο με το θρεντ.

Εξωγηινε, ποιον καπνο προτιμας να πιπωνεις;
Εχω φαει πετρια τελευταια με τον Erinmore.

Nostradamus
08/11/2015, 15:58

Edit https://youtu.be/Rkm1eUZYtQE

Μλκ μου, Αυτος ειναι οικονομικος τροπος για εφε στις συναυλιες... :lol:

7Tolis
09/11/2015, 01:11
Έχω δυο επισκευάσιμες κεφαλές για τον subtank mini και στην μία έχω νικέλιο. (chip dna).

Το tc είναι καλό γι' αυτούς που τους αρέσουν οι πολύ χαμηλές αντιστάσεις και οι ναργιλεδοτζούρες (direct, πνευμονικές ή όπως αλλιώς τις λένε).

Έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δε θα σου δώσει καμένο ακόμα και αν το παρακάνεις με μακριές τζούρες ή επαναλαμβανόμενες.
Δεν σηκώνει θερμοκρασία ο ατμοποιητής.
Μου έχει τελειώσει δυο φορές το υγρό χωρίς να το καταλάβω σε σημείο που σταμάτησε να βγάζει ατμό.
Έχει λιγοτερη κατανάλωση υγρού απ' την αντίσταση 0,5.
Με μια σωστά κατασκευασμένη κεφαλή μπορεί να σου δώσει και τσιγαροτζούρες χωρίς να καίγεται το driptip (με τις 0,5 κανονικές αντιστάσεις δεν..)
Μεγαλύτερα διαστήματα αλλαγής στο βαμβάκι.

Παρόλα αυτά στην δευτερη κεφαλή έχω κανονική αντίσταση με κανθαλ και κολλημένες σπείρες στο 1,2 -1,3. Η ευκολία στησίματος του κανθαλ είναι μεγαλύτερη οπότε την χρησιμοποιώ όταν βαριέμαι να φτιάξω νικελίου ή όταν θέλω να δοκιμάσω υγρά αλλάζοντας βαμβάκι.

Για να στήσεις σωστά αντίσταση νικελίου πρέπει να εισαι λίγο μάστορας. Την δευτερη φορά πέτυχα τυχαία ένα καλό στήσιμο και μετά μου έφυγε ο κωλαράκος για να ξαναστήσω κάτι παρόμοιο. Τωρα το πετυχαίνω κάθε φορά αλλά μόνο η 1 στις 2 ειναι τόσο τέλεια όσο τη θέλω. Με κάνθαλ καθε στήσιμο είναι τέλειο.

Η ακρίβεια στην θερμοκρασία, εκτός απ' το τσιπάκι (το dna είναι ή ήταν το πιο ακριβές) εξαρτάται και από πολλούς άλλους παράγοντες. Ποιότητα επαφών του ατμοποιητή με το μοντάκι επαφής του σύρματος με τις βάσεις (ή τις βίδες) και πολλά άλλα. Αυτό γιατί την θερμοκρασία την καταλαβαίνει απ' την τιμή της αντίστασης (η τιμή της αντίστασης αλλάζει με την θερμοκρασία και απ' την αλλαγή αυτή υπολογίζει σε τι θερμοκρασία έχει φτάσει). Οπότε πρέπει να ξέρει την αρχική τιμή της αντίστασης. Η σωστή αναγνώριση της τιμής της αντίστασης εξαρτάται απ' τα παραπάνω που έγραψα αλλά και από πολλά άλλα.
Ο καϊφουν πχ δεν είναι τόσο καλός σε αυτόν τον τομέα γιατί έχει πάρα πολλά κομμάτια και το μοντάκι δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι αντίσταση έχει. Μια πολύ μικρή απόκλιση στην τιμή της αντίστασης έχει μεγάλη απόκλιση στην θερμοκρασία.

Ο έλεγχος όμως δουλεύει.
Μπορεί εσύ με καιφουν να ρυθμίσεις στα 470F και εγώ με κάνγκερ στα 450F (220C?) αλλά και οι δύο να ατμιζουμε στην ίδια θερμοκρασία. Ας είναι λάθος η δική σου (ή και των δυο), ο κόφτης θα λειτουργήσει κανονικά. Όταν και οι δύο πάρουμε την αίσθηση που έχουμε ρυθμίσει το μοντάκι θα διατηρήσει την θερμοκρασία αυτή ανεβοκατεβάζοντας τα βατ που θα στέλνει. Αν φανταστείς την θερμοκρασία σαν μια κλίμακα δεν έχει σημασία αν εγώ ρυθμίζω στην 3η σκάλα και εσύ στην 4η για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Και το υγρό να τελειώσει καμένο δεν θα πάρει κανένας απ' τους δυο μας.

Ένας καλός τρόπος να δοκιμάσεις τον έλεγχο είναι αγοράζοντας αντισταση νικελίου και ας μην έχει την απόδοση μιας καλοφτιαγμένης νικελίου σε επισκευάσιμο.

Θεωρώ ότι είτε είναι το μέλλον, είτε μόδα και θα περάσει (μάλλον το πρώτο). Κάποιος που δεν έχει μοντάκι με tc δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί ειδικά αν θέλει σφιχτές τζούρες τσιγαρίσιες. Κάποιος όμως που έχει μοντάκι με tc και του αρέσουν οι πνευμονικές ίσως κολλήσει άσχημα. Εμένα μου έκατσε και το απέκτησα δεν είχα σκοπό να μπω σε έξοδα. Ατμοποιητή του κότσαρα τον kanger που απ' ότι δείχνει είναι αρκετά καλός και σε αυτόν τον τομέα. Συνήθως χρησιμοποιώ tc και ας μην είμαι πολύ του ναργιλέδικου τρόπου.

Έστησα με Ni σήμερα το πρωί.Στους 180 βαθμούς το έβαλα και στα 17 joules.0.294 κλείδωσε,δε δυσκολευτηκα κάπου στο στήσιμο.Κατάλαβα πως δουλευει και πως επεμβαίνει ο κόφτης.Εχω την εντύπωση οτι το αρχικό ρευμα είναι παλμικό ωστε να δώσει ομαλή μετάβαση προς τη θερμοκρασία και μετά απλά ισιώνει στην θερμοκρασία που έχεις επιβάλλει.Δε κόπηκα κιόλας αλλά θα συμφωνήσω απόλυτα εκεί που λες οτι είναι χρήσιμο για δρακοκαταστάσεις με λίγα λόγια.Σε γευση θα έλεγα ένα κλίκ κάτω σε σχέση με το κανθαλ και αυτό λόγω του οτι με το Ni δε μπορείς να κάνεις μικροκόλι.

Υγρό δε τράβηξε πολύ και η μπαταρία είχε νορμάλ αποφόρτιση οπως και με το κάνθαλ.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει ειναι, αν και εφόσον η αντίσταση ειναι τόσο μικρή,μεχρι πόσα joules μπορείς θεωρητικά να δώσεις;Σκέφτομαι ΠΟΛΛΑ μιας και θα επέμβει το TC να στο ισιώσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.Σωστά το σκέφτομαι έτσι ή κάτι χάνω;Δε ξέρω αν βέβαια στα πολλά joules θα αντέξεις το αρχικό σκάσιμο του ατμού στο στόμα.

daz
09/11/2015, 02:42
Toli εγώ είμαι συμβατικός δεν είμαι για εχτρίμ καταστάσεις. Το κάνω για να το κάνω. Να φανταστείς την νικοτίνη την είχα κόψει εντελώς και τώρα βάζω και ελάχιστη 1-2% για να μου τονίζει λίγο τα αρώματα. Αν ξεμείνω δε θα σκάσω κιόλας.

Οπότε καπνίζω με τον συμβατικό τρόπο και τον έλεγχο τον χρησιμοποιώ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Γιατί δε με πειράζει που θα ρυθμίσω τα βατ, πόσα βολτ είναι, αν θα μου δώσει καμένο, αν θα θα κάψει το ντριπτιπ, αν έχει αρκετό υγρό.
Καμιά φορά δίνω και καμιά καλή τζούρα αλλά αυτό το ντουμάνι το παρεξηγήσιμο εμένα δε μου αρέσει. Προτιμώ βάση με περισσότερο pg που δίνει χτύπημα και γευση παρά vg που βγάζει ντουμάνι.
Μερικές φορές ρυθμισμένο στο sweet spot με απλό κάνθαλ και απλές τσιγαρίσιες τζούρες μου το χάλαγε λίγο γιατί ανέβαζε πολύ θερμοκρασία και έκαιγε μέχρι και το ντριπ. Ειδικά στις τσιγαρίσιες τζούρες με τον αέρα κλειστό (στις ναργιλέδικες δεν συμβαίνει αυτό γιατί ο αέρας που έρχεται κάτω απ' την αντίσταση είναι περισσότερος και δεν βράζει). Αυτό δεν συμβαίνει με πιο χαλαρά στησίματα αλλά τότε δεν έχεις και την ίδια αίσθηση.

Ε με τον έλεγχο απλά δε με απασχολεί.

Το στείνω και ο κανγερ μου επιτρέπει να το καπνίσω-ατμίσω με ότι τρόπο σηκώνει η διάθεσή μου χωρίς περιορισμούς.

Οι κατασκευαστές προτείνουν 450F.

Το istick tc ήταν λίγο ότι να 'ναι στην σωστή αναγνώριση της αντίστασης με αποτέλεσμα να πρέπει να ρυθμίσω και στα 470. Το dna έχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και πραγματικά το sweet spot είναι στα 440-450F.

Με άλλα μοντάκια και ατμοποιητές είχα ακούσει και για 500F. Απλά το σφάλμα ήταν πολύ μεγαλύτερο, δεν παίζουν αυτές οι θερμοκρασίες. Μερικούς απ' τους λόγους που δεν αναγνωρίζει σωστά την θερμοκρασία τους ανέφερα. Οπότε είναι λάθος να μιλήσουμε με τέτοιους όρους. Μπορεί ο άλλος στους 500F να έχει πιο δροσερό ατμό από εμένα ή μικρότερη απόδοση, χειρότερη αίσθηση.

Όσο πιο απλός είναι ο ατμοποιητής και όσο καλύτερο το chip τόσο θα συγκλίνουν οι θερμοκρασίες.

Το όριο που παίζω την θερμοκρασία εναι 10F πάνω 10 κάτω. (5κελσίου)

Όσο αφορά τα βατ..
Μερικά μοντάκια όπως ο ιστικ δεν έχουν καθόλου ρύθμιση στα βατ. Με το που το έβαζες στο tc χτύπαγε μόνο τέρμα γκάζια 40βατ.
Ναι δεν έχεις πρόβλημα να το ρυθμίσεις όσο δυνατά θέλεις. Ειδικά στις δρακόντιες αυτό είναι πολύ καλύτερο.
Ρυθμίζοντας στα 40W πχ με το που πατάς το κουμπί έχεις ακαριαία πλήρη απόδοση. Στην αντίσταση φτάνει πλήρη ισχύς ώστε να παράγει άμεσα ατμό έτσι όπως τον θέλεις. Από κει και πέρα επεμβαίνει ο έλεγχος και κόβει τα βατ διατηρώντας σταθερή την θερμοκρασία στην αντίσταση ώστε να μη σου φέρει καμένο, να μην ανάψει η κεφαλή κτλ.

Εγώ ρυθμίζω αρκετά ψηλά τα βατ αλλά όχι τέρμα. Στις τσιγαρίσιες δουλεύει καλύτερα με αυτόν τον τρόπο και δίνει και λίγο καλύτερη γευσή νομιζω. Με κάποια μοντάκια δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα αλλά κατά τη γνώμη μου χρειάζεται γι' αυτούς που καπνίζουν κανονικά γιατί όταν επεμβαίνει ο κόφτης, ανάλογα και με το τσιπ, το καταλαβαίνεις. Στο istick το καταλάβαινα γιατί δούλευε μόνο τέρμα. Στο dna δεν το καταλαβαίνω γιατί ρυθμίζω χαμηλότερα και ο κόφτης είναι πιο διακριτικός.

Ο έλεγχος ομως είναι ακόμα καλύτερος γι' αυτούς που δίνουν πόνο με αντιστάσεις 0,5. Είναι σαν να δίνει η αντίσταση τα μέγιστα που μπορεί όχι απ' τη μέση της τζούρας αλλά απ' την αρχή και να μην ξεπερνάει το επιθυμητό σημείο θερμοκρασίας.

Στο κανονικό τσιγάρο με το που τραβάμε, η καύτρα μπροστά ανάβει μέσα σε κλάσματα και καίει τον καπνό. Ε το ίδιο γίνεται και με τον έλεγχο. Βάλε τα βατ στο τέρμα αν θέλεις. Το καλύτερο είναι να ρυθμίζεις την θερμοκρασία πάντα χαμηλότερα και να ανεβαίνεις λίγο λίγο μέχρι να βρεις το σημείο που σου αρέσει. Αν το ξεπεράσεις θα το καταλάβεις. Αυτό να το κάνεις με κάθε νεα αντίσταση ανεξάρτητα αν στην αναγνωρίζει ίδια ακριβώς με την προηγούμενη.

joules δεν έχει το δικό μου. Έχεις άλλο τσιπάκι που χρησιμοποιεί την θερμική απόδοση. Τις θερμοκρασίες στις αναφέρω σε φαρενάιτ γιατί απλά το έχω συνηθίσει και δεν ξέρω ούτε πόσοι κελσίου είναι.

Το πόσο καλοστημένη είναι η αντίσταση θα το καταλάβεις στις τσιγαροτζούρες. Η σωστή αντίσταση σου δίνει τέλεια αίσθηση καπνίσματος καλύτερη από μια 1,2 - 1,3 με κάνθαλ. Στην γεύση θα συμφωνήσω ότι ίσως είναι λίγο καλύτερη η δευτερη. Και λέω ίσως γιατί κάνω συνέχεια το ίδιο υγρό και μικροδιαφορές δεν τις καταλαβαίνω ενώ έχω καιρό να στήσω μια με κανθαλ.

WiSe
12/11/2015, 17:08
Μπορει καποιος να με κατατοπισει? Γιατι νομιζω οτι σκουραινει το χρωμα του υγρου μερα με τη μερα και νομιζω οτι πηζει κιολας.... (????)

teogtp
12/11/2015, 17:17
Μπορει καποιος να με κατατοπισει? Γιατι νομιζω οτι σκουραινει το χρωμα του υγρου μερα με τη μερα και νομιζω οτι πηζει κιολας.... (????)

"Ωριμαζει" κοινως οξειδωνεται.
Καποια υγρα βγαζουν καλυτερη γευση μετα απο την ωρίμανση τους.
Κάποια, απλα δεν ατμιζονται...

WiSe
12/11/2015, 17:27
"Ωριμαζει" κοινως οξειδωνεται.
Καποια υγρα βγαζουν καλυτερη γευση μετα απο την ωρίμανση τους.
Κάποια, απλα δεν ατμιζονται...

Αυτο που εχω ειναι της Liqua (two apples).... νομιζω οτι ειναι λιγο πιο δυσκολο να ατμιστει δε ξερω.... γνωμες για τη μαρκα υγρου?
Εχω καταληξει σε αυτη τη γευση και δε μαρεσει καμια αλλη τοσο!

teogtp
12/11/2015, 17:34
Προσωπικά δεν μου άρεσαν.
Μου μυριζαν σαν αποσμητικό τουαλετας.
Ειχε ξεκινήσει ο αδερφος μου με αυτα και ειχε πέσει τρελο γελιο οταν μια μερα ενας πελάτης μπαινοντας στο μαγαζί ,νόμιζε οτι μολις ειχαμε σφουγγαρισει το πατωμα και κοιτουσε μην λερωσει πατωντας.....

WiSe
12/11/2015, 17:37
Προσωπικά δεν μου άρεσαν.
Μου μυριζαν σαν αποσμητικό τουαλετας.
Ειχε ξεκινήσει ο αδερφος μου με αυτα και ειχε πέσει τρελο γελιο οταν μια μερα ενας πελάτης μπαινοντας στο μαγαζί ,νόμιζε οτι μολις ειχαμε σφουγγαρισει το πατωμα και κοιτουσε μην λερωσει πατωντας.....

:lol:

Το two apples ειναι μια χαρα και σε γευση και σε αρωμα αληθεια :)

sam4g
12/11/2015, 17:40
Μια μέρα τώρα ξεκίνησα της ligua Q το berry mix... Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο... Όταν λες σκουραίνει, ποσό δλδ; Αισθητή η διάφορα; Ρωταω γτ δεν το έχω ξανακουσει να σκουραίνει...

WiSe
12/11/2015, 17:47
Μια μέρα τώρα ξεκίνησα της ligua Q το berry mix... Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο... Όταν λες σκουραίνει, ποσό δλδ; Αισθητή η διάφορα; Ρωταω γτ δεν το έχω ξανακουσει να σκουραίνει...

Το θυμαμαι και παλια αυτο το πραγμα οτι γινοταν! ε τωρα πως να στο πω σκουραινει! το πηρα σε ξανθο χρωμα και τωρα οσο παει καφετιζει. δε το κανει απο τη πρωτη μερα θα το δεις μετα τη 4η 5η

teogtp
12/11/2015, 17:56
Το θυμαμαι και παλια αυτο το πραγμα οτι γινοταν! ε τωρα πως να στο πω σκουραινει! το πηρα σε ξανθο χρωμα και τωρα οσο παει καφετιζει. δε το κανει απο τη πρωτη μερα θα το δεις μετα τη 4η 5η

344933

WiSe
12/11/2015, 18:08
σωραιος! Αυτο ναι!

teogtp
12/11/2015, 18:27
Που να δεις την μ@λακια της Hαlo την "και καλα" Βελγικη σοκολατα...........
Κατραμι......

WiSe
12/11/2015, 18:33
Μιλησα με το μαγαζι και μου ειπαν οτι ειναι λογικο και συμβαινει σε ολα τα υγρα απο τη στιγμη που ξεσφραγιζονται. οποτε θα παω να παρω 2 των 10ml το ενα για να αραιωσω το παλιο και θα παιρνω τελικα τα μικρα γιατι δε μαρεσει οσο πηζει......

teogtp
12/11/2015, 18:38
Μιλησα με το μαγαζι και μου ειπαν οτι ειναι λογικο και συμβαινει σε ολα τα υγρα απο τη στιγμη που ξεσφραγιζονται. οποτε θα παω να παρω 2 των 10ml το ενα για να αραιωσω το παλιο και θα παιρνω τελικα τα μικρα γιατι δε μαρεσει οσο πηζει......

Γιατι ρε;
Θα ειναι αρωμα "σαπιο μηλο".....
:tooth:

teogtp
12/11/2015, 18:39
Αν σου αρεσουν τα γλυκά φρουτενια αρωματα,χτυπα ενα lucena απο five pawns.
Ειναι ακριβό να ξέρεις.

WiSe
12/11/2015, 18:53
:lol:

Τα εχω δει ναι.... αλλα θα αραξω λιγο ακομα με αυτη τη γευση και βλεπουμε!

sam4g
12/11/2015, 18:57
Όχι ρε γαμωτο και πήρα 30ml ο λαιμαργος γτ μ άρεσε..!

teogtp
12/11/2015, 19:00
Όχι ρε γαμωτο και πήρα 30ml ο λαιμαργος γτ μ άρεσε..!

Τι πηρες και τωρα το μετανιωσες;

sam4g
12/11/2015, 19:02
Ligua berry mix... Δεν το μετάνιωσα αλλά σκέφτομαι αν δε μ αρέσει όταν σκουρινει τζάμπα θα πάει...

WiSe
12/11/2015, 19:15
Για 3 ευρω σιγα τη διαφορα.... παιρνεις 3 μπουκαλακια των 10ml και ξενοιαζεις!

7Tolis
12/11/2015, 19:41
Η νικοτινη είναι φωτοευάισθητη και γιαυτό σκουραίνει. Επίσης όταν ατμιζεις, ο ατμό/της ανεβάζει θερμοκρασία η οποία μεταβαλει τη νικοτινη γιαυτό σκουραίνει το τανκ. Είναι κάτι φυσιολογικό, μπαφιάστε ελευθερα.

Υγ. Όποιος θέλει συνταγή υγρού που να μοιάζει με τοξικά απόβλητα πολυκαιρισμένα με παστουρμα, σάπια πατούσα πιγκουίνου και πιτσινια, ας μου πει να του τη γράψω κάπου.

THEOD
12/11/2015, 20:16
Αν ψυχολογικά σας πέφτει βαρύ να βλέπετε αλλαγές στο χρώμα του αγαπημένου σας υγρού, σας έχω την καλύτερη λύση.
Αλλάξτε το διαφανές γυαλί του ατμοποιητή σας με ένα σκούρο φυμέ και πιστέψτε με δεν θα σας ξαναπασχολήσει το θέμα.... :lol:

Πέρα από την πλάκα... το έχω προτείνει σε 1-2 που είχαν εμμονή με το θέμα, με άκουσαν, και τώρα είναι μες την τρελλή χαρά...:D

WiSe
12/11/2015, 20:46
Ενταξει το χρωμα πες δε μας νοιαζει..... οι ιδιοτητες του υγρου? χαλανε? επηρεαζεται το ατμισμα?

Hell_Rider
12/11/2015, 21:37
Απο την Halcyon Haze κανει κανεις?

THEOD
12/11/2015, 22:48
Ενταξει το χρωμα πες δε μας νοιαζει..... οι ιδιοτητες του υγρου? χαλανε? επηρεαζεται το ατμισμα?

Όχι... Η αλλαγή στο χρώμα είναι φυσιολογική και πολλές φορές συμβαίνει και από παρτίδα σε παρτίδα (σε λογικό βαθμό όμως εεε) του ίδιου υγρού... Γενικά τα υγρά αν δεν τα βλέπει φως (γιαυτό και η σωστή συσκευασία για υγρά ατμίσματος είναι γυαλινο φυμέ-σκούρο μπουκάλι ή διαφανές αλλά με κουτί) δεν έχουν κανένα θέμα μέχρι την ημερομηνία λήξης αλλά και ακόμα (πολύ ακόμα) παραπέρα... Το μόνο που θα διαπιστώσεις σε ένα υγρό που πλησιάζει ή έχει ξεπεράσει την ημερομηνία λήξης του είναι μια μικρή εξασθένηση στο άρωμά του...

Μια ακόμα αλλαγή χρώματος του υγρού είναι αυτή που συμβαίνει όταν ξαναγεμίσουμε τον ατμοποιητή μας με το ίδιο υγρό που μόλις μας τελείωσε...Εκεί τα μικρά υπολείμματα της καύσης που έχουν μείνει στον πάτο, στην αντίσταση και στο φυτίλι του ατμοποιητή σχεδόν αμέσως σκουραίνουν το νέο υγρό που μόλις βάλαμε - ειδικά αν είναι ανοικτού χρώματος είναι εντυπωσιακό να το βλέπεις να συμβαίνει... Αν για ψυχολογικούς λόγους θέλεις να το περιορίσεις να συμβαίνει (θα συμβαίνει σε πολύ μικρότερο βαθμό) η μόνη λύση είναι το πλύσιμο του ατμοποιητή πριν βάλεις το καινούργιο υγρό. Πολύ κακό για το τίποτα όμως - και εδώ παραμένει το τρύκ ότι το καλύτερο φάρμακο είναι το φυμέ γυαλί στον ατμοποιητή.... :D :wave2:

daz
13/11/2015, 03:50
Η νικοτινη είναι φωτοευάισθητη και γιαυτό σκουραίνει. Επίσης όταν ατμιζεις, ο ατμό/της ανεβάζει θερμοκρασία η οποία μεταβαλει τη νικοτινη γιαυτό σκουραίνει το τανκ. Είναι κάτι φυσιολογικό, μπαφιάστε ελευθερα.

Υγ. Όποιος θέλει συνταγή υγρού που να μοιάζει με τοξικά απόβλητα πολυκαιρισμένα με παστουρμα, σάπια πατούσα πιγκουίνου και πιτσινια, ας μου πει να του τη γράψω κάπου.

Toli με οι περιγραφές σου με κάνουν να θέλω να το δοκιμάσω! :lol: Για πες.

Αγοράζουμε 3 βάσεις.

Μια με 12% νικοτίνη. 8ευρώ τα 100ml
Μια με 0% 2ευρώ τα 100ml
Μια με 0% fress. (δροσερή). 2ευρώ τα 100ml

Αναμιγνύουμε τις δυο τελευταίες γιατί η fress παραείναι παγωμένη.
Τα 200μλ τα ρίχνουμε μέσα σε 50μλ με τη βάση που περιέχει 12% νικότινη και μας δίνει 250μλ με 3% νικοτίνη ενώ μειώνει άλλο λίγο τη δροσάδα.

Αγοράζουμε άρωμα..

Ένα λεμονάδα της άτμος με 6 ευρώ τα 10ml
Ένα μανταρίνι της ατμος με την ίδια τιμή.

Αραιώνοντας στο 5% (1μλ άρωμα 20βαση) φτιάχνουμε 150 μλ λεμόνι 50μλ μανταρίνι, ατμιστικού υργού και τα ρίχνουμε το ένα μέσα στο άλλο. (25% μανταρίνι 75% λεμόνι για τα αρώματα που ανέφερα. Αν βρείτε καθαρό άρωμα λεμόνι να με το πείτε γιατί η άτμος έχει λεμονάδα και όχι λεμόνι)

*Πάντα την μικρότερη ποσότητα την αραιώνουμε με την μεγαλύτερη. Δλδ δε θα ρίξουμε το άρωμα μέσα στη βάση αλλά τη βάση μέσα στο άρωμα. Επίσης δε τα ρίχνουμε ποτό ολόκληρα, πάντα ρίχνουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας.
Δλδ μέσα σε 1ml άρωμα (το οποίο θα το αραιώσουμε με 20μλ βαση) θα ρίξουμε αρχικά 1μλ βαση και θα το ανακατώσουμε. Μετά άλλο ένα, και άλλο ένα μέχρι να έχουμε ρίξει 5. Μετά θα ρίξουμε άλλα 5ml x 3.
Όσο καλύτερο το ανακάτεμα, τόσο λιγότερος ο χρόνος ωρίμανσης.
Το μανταρίνι και όλα τα παρόμοια είναι το πιο δύσκολο στο ανακάτεμα και θέλει πάντα να το ανακινούμε πριν τη χρήση (ακόμα και στα αγοραστά).
Χρόνος ωρίμανσης (να δέσουν τα αρώματα μεταξύ τους και με την βάση) 3 ημέρες το λιγότερο με συχνό ανακάτεμα (πρωί μεσ/ρι βράδι, σαν το σιρόπι του βήχα ένα πράμα). Χρόνος δοκιμής 20 λεπτά με μισή ώρα.

Το συνολικό κόστος μετα βίας υπερβαίνει τα 2 ευρώ ανά 30ml υπολογίζοντας και αυτά που περίσσεψαν για την επόμενη φορά.

Δοκιμάστε αρχικά με μικρές ποσότητες (30μλ αντί για 300) και αν δε σας αρέσει στέλνετε τα αρώματα και τις βάσεις (όχι το ματζούνι που φτιάξατε) σε εμένα.

Το 7 sins πάντως δεν κατάφερα να το πιάσω ούτε βάζοντας λίγο μέντα μέσα.

7Tolis
13/11/2015, 04:16
Τι να γράψω.Εντυπωσιάστηκα απο το πόσο δυνατό είναι το fotia απο atmos.2 σταγόνες στα 20 ml και σκέπασαν τα πάντα.Παστουρμάς με πιτσίνια ένα πράμα.Ανυπόφορο και θα πάει στον νεροχύτη αν δε στρώσει μετά την ωρίμανση.
Πολύ ωραία υγρά είναι τα les grands.Σαν υγρες πάστες και τάρτες είναι.Εδώ και εμένα που δεν είναι του γούστου μου τα γλυκά,εντυπωσιάστηκα.
Ενα diy ρε φούστη μου δε θα μου κάτσει;

Exει Lemon lime η tpa Απόστολε.

daz
13/11/2015, 04:43
Exει Lemon lime η tpa Απόστολε.

Thanks.

Τα έντονα αρώματα μπορείς να τα αραιώνεις και σε μεγαλύτερο ποσοστό απ' το προτεινόμενο.
Αντί για 1 μλ στα 20 βάση, βάλε 0,5μλ.

7Tolis
13/11/2015, 04:51
Το έκανα και αυτο.Βασικά πήγα κάτω απο την προτεινομενη αναλογία μιας και είναι αρκε4τά έντονο το fotia και σκέψου πάλι κάλυψε τα πάντα.Ενα πολύ ενδιαφέρον που στην εκπνοή μυρίζει σιτρονέλα έχει η Les grands και λέγεται Grand Maitre.Ειναι ένα υγρό που έχει τσάι,μανταρίνι και κίτρο.
Θα διώχνεις και τα κουνούπια. :D

chillipf
13/11/2015, 08:51

Παλαιός στο χώρο εγώ, και δουλεύω τελευταία (κανά 8μηνο δηλαδή) gs Air m, παράλληλα με KFL+ φτιαγμένο tiny από τους Steam tuners.
O gs Air κλπ είναι πολύ καλός ατμοποιητής, κάνει καιρό να ζητήσει αντικατάσταση αντίστασης, αλλά μέχρι εκεί. Τελικά είναι πολύ αεράτος για τα γούστα μου.
Ο καυφούν από την άλλη μου έχει ταιριάξει απόλυτα, τσιγαρίσιο τράβηγμα, εύκολότατο στήσιμο, αλλά όπως λες είσαι καινούργιος.
θα σου πρότεινα για αρχή τον gs Air tank και αργότερα τους επισκευάσιμους.
Οι διαφορές τους δηλαδή είναι τεράστιες, αλλά και οι 2 είναι πολύ καλοί στην κατηγορία τους.
αυτά

chillipf
13/11/2015, 08:52
Ερωτηση προς ολους...

ποσο υγρο καταναλωνετε το μηνα?

250 ml περίπου, DIY ασφαλώς...

zannisvel
13/11/2015, 09:32
Εγω ειμαι στα 30ml 12mg τη βδομαδα. Λιγο πανω λιγο κατω...

WiSe
13/11/2015, 11:33
εγω εκλεισα τη πρωτη εβδομαδα με 20ml περιπου.

manhunter
13/11/2015, 12:32
Εγώ κάνω τώρα περίπου, 4ml την ημέρα. Τώρα είμαι με βάση T-Juice, και άρωμα Greedy Scratch. Τέλειος συνδυασμός.

THEOD
13/11/2015, 14:32
Ο μέσος όρος κατανάλωσης υγρού στο ηλεκτρονικό του τυπικού Έλληνα πρωην καπνιστή (τυπικά αυτός έκανε γύρω στα 30 τσιγάρα/ημέρα) είναι τα 3ml/ημέρα με +/- 15% (τσεκαρισμένο προσωπικά από δείγμα +500 ανθρώπων)...
Μέχρι τα 4-4+κάτι ml/ημέρα το θεωρώ φυσιολογικό και δεν με ξενίζει. Από εκεί και πάνω όμως αρχίζει και ξεφεύγει το πράγμα... Η δική μου εμπειρία λέει ότι είτε έχει "κολλήσει" ψυχολογικά και το έχει κάνει πιπίλα, είτε ατμίζει υγρό με πολύ μικρό ποσοστό νικοτίνης ενώ ο οργανισμός του χρειάζεται πολύ περισσότερο, είτε τον έχουν πάρει από κάτω οι συνεχείς δοκιμές-πειράματα...

manhunter
13/11/2015, 14:51
Ο μέσος όρος κατανάλωσης υγρού στο ηλεκτρονικό του τυπικού Έλληνα πρωην καπνιστή (τυπικά αυτός έκανε γύρω στα 30 τσιγάρα/ημέρα) είναι τα 3ml/ημέρα με +/- 15% (τσεκαρισμένο προσωπικά από δείγμα +500 ανθρώπων)...
Μέχρι τα 4-4+κάτι ml/ημέρα το θεωρώ φυσιολογικό και δεν με ξενίζει. Από εκεί και πάνω όμως αρχίζει και ξεφεύγει το πράγμα... Η δική μου εμπειρία λέει ότι είτε έχει "κολλήσει" ψυχολογικά και το έχει κάνει πιπίλα, είτε ατμίζει υγρό με πολύ μικρό ποσοστό νικοτίνης ενώ ο οργανισμός του χρειάζεται πολύ περισσότερο, είτε τον έχουν πάρει από κάτω οι συνεχείς δοκιμές-πειράματα...

Σωστο, και απο επαγγελματία. Και ακούω για κάτι 15ml/ημέρα και έλεγα τι κάνω λάθος. Το μαξ το δικό μου είναι 4ml, και αυτό αν είμαι έξω, με καφέδες, ποτά κλπ.
Συνήθως γεμίζω το Tiny του Kayfun το πρωί, (~2,5ml) και είμαι οκ όλη ημέρα.

chillipf
13/11/2015, 14:53
Εγώ με τα περίπου 8ml ημερησίως,

1. κάπνιζα 50 τσιγάρα Winston κόκκινα ημερησίως
2. βάνω νικοτίνη περίπου 4% και πιπιλάω πράγματι
3. δεν με έχουν πάρει από κάτω οι δοκιμές - πειράματα, τα σταμάτησα

αυτά :cool:

THEOD
13/11/2015, 15:08
2. βάνω νικοτίνη περίπου 4% και πιπιλάω πράγματι

:cool:

Σίγουρα ??? :a03: ή μήπως μπερδεύεις το άρωμα με την νικοτίνη ?

8ml υγρού/ημέρα με ποσοστό νικοτίνης 4% είναι περίπου 0,32ml/ημέρα καθαρή νικοτίνη... Μπορεί να μην ακούγεται πολύ όταν όμως οι περισσότεροι αρκούνται σε 0,036 ml/ημέρα καθαρή νικοτίνη (3ml/ημέρα υγρό με μεσαίας περιεκτικότητας σε νικοτίνη όπως το 1,2%) αυτό είναι 10 φορές πάνω και όχι 2 ή 3 φορές επάνω (που λογικά θα περίμενες από έναν βαρυ πρώην καπνιστή)

daz
13/11/2015, 15:22
Ξέρω κάποιους που ξεκίνησαν το ηλεκτρονικό για να μη ξεκινήσουν το κανονικό. Δλδ ήταν στα αρχικά στάδια του να παίρνουν πακέτο και τους είπα πως αφού τους έπιασε και θέλουν να μαλακιστούν ας πάρουν ηλεκτρονικό χωρίς νικοτίνη μέχρι να τους περάσει.

Κάνουν χωρίς νικοτίνη και με αντιστάσεις που αδειάζουν τα 4,5ml του kanger μέχρι να τελειώσουν τον καφέ τους. Καμιά ώρα ακόμα να μαλακιστούν το βράδυ στην tv, πιάνουν τα 10ml την ημέρα χαλαρά. Σε βραδινή έξοδο ο ένας δεν το έχει καν μαζί του γιατί δεν κουβαλιέται εκείνο το πράγμα.

Νομίζω ότι το πόσο καπνίζει ο καθένας είναι ανεξάρτητο από το πόσο νικοτίνη χρειάζεται.

Και γι αυτούς που έκαναν 2 πακέτα την ημέρα, την μόνη νικοτίνη που χρειαζόταν ο οργανισμός τους την έπαιρναν με 5 τσιγάρα μόνο.

Επίσης επειδή μου είχε φανεί πολύ περίεργο στην αρχή να ατμίζεις με direct το googlαρα και διαπίστωσα ότι πολύς κόσμος κάπνιζε με τον ίδιο τρόπο και το τσιγάρο του.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν καπνίζουν αλλά το βράδυ έχουν ηλεκτρονικό με διάφορες γεύσεις γιατί το βρίσκουν χαλαρωτικό να βλέπουν καπνό να βγαίνει απ' το στόμα τους. Αυτό δεν μπορώ να το πολυκαταλάβω αλλά όσες φορές έχω βρεθεί στην θέση του μη καπνιστή, η πρωτινή εμπειρία μου δε μου επέτρεπε να μπω στην ψυχολογία αυτού που δεν καπνίζει και βλέπει τους άλλους να αράζουν κουρασμένοι στον καναπέ με το τσιγάρο τους.

5ml για μένα χωρίς νικοτίνη ή το πολύ με 3%. Από κει και πάνω δεν μπορώ να το κάνω πλέον.

daz
13/11/2015, 15:30

8ml υγρού/ημέρα με ποσοστό νικοτίνης 4% είναι περίπου 0,32ml/ημέρα καθαρή νικοτίνη... Μπορεί να μην ακούγεται πολύ όταν όμως οι περισσότεροι αρκούνται σε 0,036 ml/ημέρα καθαρή νικοτίνη (3ml/ημέρα υγρό με μεσαίας περιεκτικότητας σε νικοτίνη όπως το 1,2%) αυτό είναι 10 φορές πάνω και όχι 2 ή 3 φορές επάνω (που λογικά θα περίμενες από έναν βαρυ πρώην καπνιστή)

Ή θα πούμε πόσα mg ανά ml θα έχει αυτό που ατμίζουμε (όπως το γράφουν στα περισσότερα μπουκαλάκια) ή το ποσοστό. Το ποσοστό μάλλον είναι 0,3 ή 0,4% Δλδ ο chilipf κάνει 0,4 ml νικοτίνη στα 100ml υγρού.

Απλά αυτά τα δύο τα έχουμε κάνει ένα και μπερδευόμαστε. (και εγώ το ίδιο κάνω).

dimmie_72
13/11/2015, 15:53
Κατά το κάπνισμα αναπτύσσεται θερμοκρασία 650-700οC στο κύριο ρεύμα του καπνού (mainstream smoke) του τσιγάρου που εξατμίζει την νικοτίνη και κατακαίει το μεγαλύτερο ποσοστό της. Το "μέσο" τσιγάρο περιέχει 8-9 mg νικοτίνης, από τα οποία ο καπνιστής εισπνέει περίπου 1 mg.

Eδώ, με θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες, παραμένει πάντα ένα θέμα προς διερεύνηση... :hmm:

daz
13/11/2015, 16:09
Κατά το κάπνισμα αναπτύσσεται θερμοκρασία 650-700οC στο κύριο ρεύμα του καπνού (mainstream smoke) του τσιγάρου που εξατμίζει την νικοτίνη και κατακαίει το μεγαλύτερο ποσοστό της. Το "μέσο" τσιγάρο περιέχει 8-9 mg νικοτίνης, από τα οποία ο καπνιστής εισπνέει περίπου 1 mg.

Eδώ, με θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες, παραμένει πάντα ένα θέμα προς διερεύνηση... :hmm:

Για το υγρό που περιέχει πχ 6mg/ml. πρέπει κάποιος να κάνει 3-4μλ ώστε να πάρει την ίδια νικοτίνη με κάποιον που κάπνισε 1 πακέτο τσιγάρα. Ή κάτι τέτοιο τέσπα.

Μια άλλη διαφορά με το τσιγάρο είναι ότι περιέχει διάφορες ουσίες ώστε η νικοτίνη να απορροφάται απ' τον οργανισμό πολύ πιο γρήγορα, ενώ με το ηλεκτρονικό χρειάζεται περισσότερη ώρα.
Αυτό ξεγελάει πολλούς και νομίζουν ότι χρειάζονται είτε περισσότερη νικοτίνη είτε καπνίζουν περισσότερο.

Οι ανάγκες του οργανισμού σε νικοτίνη είναι οι ίδιες. Οι ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός δεν αλλάζει, αυτό που αλλάζει είναι ότι σταματά να την παράγει απ' τη στιγμή που του την δίνουμε εμείς.

nikos_abel
13/11/2015, 16:23
.....γιατί το βρίσκουν χαλαρωτικό να βλέπουν καπνό να βγαίνει απ' το στόμα τους. Αυτό δεν μπορώ να το πολυκαταλάβω....

Αν κάπνιζες κανά πούρο ή καμμιά πίπα και έπαιζες με τις γεύσεις, με αργή...πολύ αργή απορρόφηση της νικοτίνης (χωρίς να εισπνέεις) θα το καταλάβαινες καλύτερα.

Η ελάχιστη νικοτίνη που καταναλώνουν, μαζί με τη διαδικασία που χρειάζεται, ίσως να δημιουργεί τη χαλάρωση.

THEOD
13/11/2015, 18:05
Ή θα πούμε πόσα mg ανά ml θα έχει αυτό που ατμίζουμε (όπως το γράφουν στα περισσότερα μπουκαλάκια) ή το ποσοστό. Το ποσοστό μάλλον είναι 0,3 ή 0,4% Δλδ ο chilipf κάνει 0,4 ml νικοτίνη στα 100ml υγρού.

Απλά αυτά τα δύο τα έχουμε κάνει ένα και μπερδευόμαστε. (και εγώ το ίδιο κάνω).

Το σωστό και το εύκολα υπολογίσιμο είναι το ποσοστό...
Αν ο chilipf κάνει 8ml υγρού την ημέρα και το υγρό αυτό είναι περιεκτικότητας 0,4% σε νικοτίνη τότε ενας από τους λόγους που κάνει 8ml τη ημέρα (μπόλικο) είναι γιατί το υγρό του είναι πολύ "ελαφρύ" σε νικοτίνη ειδικά όταν μιλάμε για ένα καπνιστή των 50 βαριών τσιγάρων την ημέρα.
Αν ανεβάσει το ποσοστό της νικοτίνης σε κάτι πιο λογικό όπως πχ 1,2% ή 1,8% τότε μαζί με μια μικρή "ψυχολογική αυτοσυγκράτηση" δεν αποκλείεται να δει την ημερήσια κατανάλωσή του να πέφτει στο μισό - κάτι που είναι και πιο κοντά στον μέσο όρο των ατμιστών.
Ο οργανισμός του δεν θα πάρει λιγότερη νικοτίνη από ότι τώρα, αλλά θα έχει λιγότερη συνολική κατανάλωση υγρού την ημέρα με ότι και αν συνεπάγεται αυτό στον εξοπλισμό του και στην τσέπη του (και δεν με συμφέρει που το λέω αυτό... :D)

daz
13/11/2015, 18:32
Έτσι είναι!

chillipf
13/11/2015, 18:47

Theod, έχεις δίκιο.
Πάντα μπερδεύομαι με τα χημικά.
Λοιπόν, αναμιγνύω 100ml 20άρας βάσης με 400ml μηδενικής, και κατόπιν προσθέτω τα αρωματικά.
Θα έπρεπε λοιπόν μάλλον να πω 4άρα βάση και όχι 4% νικοτίνη, σωστά?

daz
13/11/2015, 20:19
Theod, έχεις δίκιο.
Λοιπόν, αναμιγνύω 100ml 20άρας βάσης με 400ml μηδενικής, και κατόπιν προσθέτω τα αρωματικά.

Πες ρε χριστιανέ 5mg/ml νικοτίνη να ξεμπερδεύεις και ας καταλάβει ο καθένας ότι θέλει. :D

Να προσθέτεις την βάση στα αρώματα και όχι τα αρώματα στην βάση. ;)

Ο διαλύτης είναι η βάση.

THEOD
13/11/2015, 20:32
Theod, έχεις δίκιο.

Απ' ότι καταλαβαίνω αυτή την στιγμή καπνίζεις υγρό που η τελική περιεκτικότητά του σε νικοτίνη είναι κάτω από 0,5%... Αυτό είναι και ένας από τους λόγους που κάταναλώνεις τόσο υγρό σε ημερήσια βάση.
Με δεδομένο ότι ήσουνα ένας βαρύς καπνιστής, θα έλεγα να 2πλασιάσεις το ποσοστό της νικοτίνης στο υγρό σου. Θα σε βοηθήσεις να ατμίζεις λιγότερο (πάντα με την προυπόθεση ότι θα ελένξεις και λίγο το ψυχολογικό σύνδρομο της πιπίλας που έχεις αποκτήσει...). :wave2:

Hayate
14/11/2015, 13:19
http://www.atmosfaira.com/kayfun-lite-plus-spare-kit.html και ο ατμοποιητής σαν καινούριος ξανά...Θα πάω να πάρω και ένα 2ο σετάκι γιατί ποτέ δε ξέρεις αν θα χαθεί κανα o-ring και είμαστε πένα...3 μέρες άντεξα με τον GS-Air και σπάσανε τα νεύρα μου.Δεν ένοιωθα γεύση σε σχέση με τον KFL.

teogtp
14/11/2015, 13:23
Το βαζω και εδω, σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον.
Ανταλλασεται eleaf 60 tc με kangerbox mini.
Το μοντακι ειναι φιλου,χρησης μιας εβδομάδας γιατι απλα του "πεφτει" μεγαλο.

chillipf
15/11/2015, 18:48
Απ' ότι καταλαβαίνω αυτή την στιγμή καπνίζεις υγρό που η τελική περιεκτικότητά του σε νικοτίνη είναι κάτω από 0,5%... Αυτό είναι και ένας από τους λόγους που κάταναλώνεις τόσο υγρό σε ημερήσια βάση.
Με δεδομένο ότι ήσουνα ένας βαρύς καπνιστής, θα έλεγα να 2πλασιάσεις το ποσοστό της νικοτίνης στο υγρό σου. Θα σε βοηθήσεις να ατμίζεις λιγότερο (πάντα με την προυπόθεση ότι θα ελένξεις και λίγο το ψυχολογικό σύνδρομο της πιπίλας που έχεις αποκτήσει...). :wave2:

Ελήφθη υπόψη το παραπάνω..

θα ψιλοανεβάσω μάλλον, δοκιμαστικά, και βλέπουμε

ευχαριστώ :beer:

7Tolis
16/11/2015, 10:23
Ειχα δοκιμάσει και παλιότερα ατμο/τη τύπου genesis.Δινει πιο καθαρή γευση και χτύπημα που ίσως σε αναγκάσει να κατέβεις σε νικοτίνη γιατί βαράει άσχημα.ΑΝ ΣΤΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ.Σε κάθε άλλη περίπτωση αυτό που θα πάρεις είναι απαίσια γευση μέταλλου συνοδευόμενη απο γευση καμμένης αντίστασης η οποία δε ξεχνιεται.Ειναι λίγο μπελλάς το στήσιμο αλλά σε γευση ειναι πάνω όλων εύκολα.Το μέσο τροφοδοσίας του ειναι ss πλέγμα.Μιλάμε για τόσο λεπτό σαν ύφασμα το οποίο έχει οπές οι οποίες απαριθμούνται απο τον τύπο του πλέγματος.Το 400 πχ σημαίνει 400 τρύπες ανα τετραγωνική ίντσα.Το 325,το 200 κ.ο.κ.Αυτό λοιπόν το πλέγμα,αφου το κάψεις με ένα φλόγιστρο πρώτα,το τυλίγεις και φτιάχνεις ένα καλαμάκι το οποίο μπαίνει στην οπή του ατμο/τη κάθετα.Επάνω στο mesh λοιπόν τυλίγεις την αντίσταση.Δεν γεμίζεις αμέσως γιατί πρώτα πρέπει να στρώσεις την αντίσταση να ανάβουν όλες οι σπείρες ομοιόμορφα.Αν κάποια σπείρα αρπάζει γρηγορότερα απο τις άλλες,τότε έχεις το λεγόμενο hot spot.Με λίγο πείραγμα και καντήλια την στρώνεις την αντίσταση.Μετά γεμίζεις και καταλαβαίνεις τι ρόλο βαράει το άρωμα που έκανες τόσο καιρό.Λόγω της καθαρότητας της γευσης,ίσως το αγαπημένο σου υγρό να σε απογοητευσει.

Εδώ είναι ένας ατμο/της που δουλευει με 2 mesh και που επιτέλους κατάφερα να στήσω σωστά.

345443

Με την πάροδο των ημερών η αντίσταση με το mesh συνεργάζεται στο να πιάσει μάκα η οποία θωρακίζει την αντίσταση και αποφευγεται έτσι η δημιουργία του hot spot.Απο εκεί και πέρα φορτώνεις watt και απολαμβάνεις.

Μεγάλο μειονέκτημα είναι οτι πάντα πρέπει να στέκεται όρθιος ο ατμοποιητής γιατι αν μείνει ξάπλα,θα τρέξει υγρά.Δεν είναι ευκολος δλδ στο θέμα τον βάζω στη τσέπη και φευγω.

Μεγάλο συν η γευση του,το χτύπημα του που σε αναγκαζει να κατέβεις σε επίπεδα νικοτίνης και η διάρκεια αντικατάστασης ενός καλου στησίματος μήνας +.

chillipf
16/11/2015, 10:41
Τόλη σε βλέπω πολύ προχώ...

θέλει μαστοράντζα το πράγμα :beer:

7Tolis
16/11/2015, 10:47
Ειναι μπελαλίδικο μεχρι να κάτσει σωστά.Τα hot spots κανουν τη μπινιά όλη.

WiSe
16/11/2015, 17:01
πηγα σημερα να παρω ανταλλακτικη κεφαλη για τον GS16S μου.... ξερω οτι δεχεται απο 1,6-1,8ohm.... εκει αυτος μου εδωσε 1,2 και μου λεει παρτη βαλτη και θα παιξει τελεια! μα του λεω ειναι το mini-istick 10watt βγαζει.... μου λεει κανεις λαθος θα το ρυθμισεις οσο πιο χαμηλα γινεται και θα παιξει σουπερ..... και οντως παιζει σουπερ με ντουμανι αρκετο και πολυ δυνατο χτυπημα.... δε καταλαβαινω....

THEOD
16/11/2015, 17:29
πηγα σημερα να παρω ανταλλακτικη κεφαλη για τον GS16S μου.... ξερω οτι δεχεται απο 1,6-1,8ohm.... εκει αυτος μου εδωσε 1,2 και μου λεει παρτη βαλτη και θα παιξει τελεια! μα του λεω ειναι το mini-istick 10watt βγαζει.... μου λεει κανεις λαθος θα το ρυθμισεις οσο πιο χαμηλα γινεται και θα παιξει σουπερ..... και οντως παιζει σουπερ με ντουμανι αρκετο και πολυ δυνατο χτυπημα.... δε καταλαβαινω....

Γιατί σου κάνει εντύπωση ? Το mini iStick δέχεται αντιστάσεις εως 1.0 Ωμ... Με την 1,2 της Eleaf και ρυθμισμένο στα 3,7-3,8 V παίζει μια χαρά - απλά θα αδειάζει την μπαταρία κάτι τις πιο γρήγορα... :wave2:

WiSe
16/11/2015, 18:04
Δε μου κανει εντυπωση γιατι δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις :P Απλα επειδη ειχα δει στο site απο το οποιο το αγορασα οτι παιρνει απο 1,6 εως 1,8 γιαυτο.... νταξει ολα καλα! το εχω στο 3,3V και ειναι σουπερ! :D

Επισης σημερα πηρα και 2 μπουκαλακια των 10ml 12αρα και 6αρα νικοτινη να τα ριξω στο μεγαλο που θα αδειασει να γινει 8αρα... αντε να πεφτουμε σιγα σιγα στη νικοτινη! Αποτοξινωση λεμε! :smokin:

Υ.Γ.: νομιζω οτι μου "τελειωνει" και πιο γρηγορα το υγρο με τον 1,2ohm

baulander
16/11/2015, 18:17
Γεια σας παιδια , εχω ενα GS tank της eleaf χρησιμοποιημενο μια φορα μονο.εχει πανω την αντισταση ni 0,15 Ω ,συν μια ιδια ανταλλακτικη μεσα στο κουτι.Ειχα αγορασει και τον nautilus mini ο οποιος μου αρεσε περισσοτερο,οποτε αν ενδιαφερει καποιον ο GS ας μου στειλει πμ.

dimmie_72
16/11/2015, 19:03
Επισης σημερα πηρα και 2 μπουκαλακια των 10ml 12αρα και 6αρα νικοτινη να τα ριξω στο μεγαλο που θα αδειασει να γινει 8αρα... αντε να πεφτουμε σιγα σιγα στη νικοτινη! Αποτοξινωση λεμε! :smokin:

θα σε συνέφερε ίσως καλύτερα να παίρνεις ατμιστική Βάση 00mg που στοιχίζει 2€ τα 100ml + μια των 20mg και να αναμιγνύεις ανάλογα τι θέλεις να φτιάξεις.

WiSe
16/11/2015, 19:16
θα σε συνέφερε ίσως καλύτερα να παίρνεις ατμιστική Βάση 00mg που στοιχίζει 2€ τα 100ml + μια των 20mg και να αναμιγνύεις ανάλογα τι θέλεις να φτιάξεις.

Ευχαριστω για το tip! Βαριεμαι λιγο τις διαδικασιες :P

dimmie_72
16/11/2015, 19:37
Επισης σημερα πηρα και 2 μπουκαλακια των 10ml 12αρα και 6αρα νικοτινη να τα ριξω στο μεγαλο που θα αδειασει να γινει 8αρα

Ευχαριστω για το tip! Βαριεμαι λιγο τις διαδικασιες :P

:confused:

WiSe
16/11/2015, 19:41
Αστο δε βγαζεις ακρη :P

Παρατηρησα οτι με την 1,2ohm μου τελειωνει πιο γρηγορα το υγρο.... ιδεα μου ειναι?

daz
16/11/2015, 19:51

Δε φτιάχνει υγρά. Έτοιμα παίρνει και τα ανακατεύει για να αλλάξει την περιεκτικότητα σε νικοτίνη.

7Tolis
16/11/2015, 20:07
Με 1.2 και 10 watt απλά ανέπνεε λίγο πιο δυνατά και ο σκέτος αέρας θα εχει περισσότερο χτύπημα φίλε.