Σύνδεση

View Full Version : ηλεκτρονικο τσιγαρο

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

stefanos
11/11/2014, 19:21
Έχω λιώσει στον βηχα. Μεταβατικό είναι αυτό από κανονικό σε e;

Παίζει να είναι και ο ατμοποιητής για αλλαγή.

akis_trevor
11/11/2014, 19:24
ρε κοφτε το να ησυχασει το κεφαλι σας,με τα υγρα φαρμακια που φουμαρετε...:smokin:

nikos_abel
11/11/2014, 20:30

Πότε πρόλαβες, πότε πήρες....

Άμα γεμίζεις νέο coil να περιμένεις κανά 5λεπτο να ποτίσει το βαμβακι με το υγρό, αλλιώς δεν ατμίζεις, εισπένεεις καμένο βαμβάκι και σίδερο.

Επίσης, αν πήρες αυτό που πρότεινα, ΜΕΙΩΣΕ ΤΑ ΒΟΛΤ για αρχή.

Ή απλά, τα πνευμονάκια σου βρήκαν ευκαιρία να αποβάλλουν τη σαπίλα που τα γέμιζες τόσα χρόνια.

(ειρωνία....αυτή τη στιγμή φουμάρω έναν καπνό που ανασταλινει νεκρούς.....απλά δεν τον εισπνέω...)

notakos600
12/11/2014, 05:17

Πόση νικοτίνη έχει το υγρό αναπλήρωσης που έβαλες;
Εγώ με φουλ νικοτίνη πνιγόμουνα στο βήχα, όταν την μείωσα ή την μηδένισα όλα καλά.

7Tolis
12/11/2014, 05:36
Πότε πρόλαβες, πότε πήρες....

Άμα γεμίζεις νέο coil να περιμένεις κανά 5λεπτο να ποτίσει το βαμβακι με το υγρό, αλλιώς δεν ατμίζεις, εισπένεεις καμένο βαμβάκι και σίδερο.

Επίσης, αν πήρες αυτό που πρότεινα, ΜΕΙΩΣΕ ΤΑ ΒΟΛΤ για αρχή.

Ή απλά, τα πνευμονάκια σου βρήκαν ευκαιρία να αποβάλλουν τη σαπίλα που τα γέμιζες τόσα χρόνια.

(ειρωνία....αυτή τη στιγμή φουμάρω έναν καπνό που ανασταλινει νεκρούς.....απλά δεν τον εισπνέω...)

Eιχα ενα στο συρτάρι απλα δεν το χρησιμοποιουσα.Απο Σάββατο θα ψαχτω για τα υπόλοιπα.

Πόση νικοτίνη έχει το υγρό αναπλήρωσης που έβαλες;
Εγώ με φουλ νικοτίνη πνιγόμουνα στο βήχα, όταν την μείωσα ή την μηδένισα όλα καλά.

9 νικοτίνη είναι.Αλλα έχει λήξει τωρα που κοιταξα καλύτερα το μπουκαλάκι.Δεν ήξερα οτι λήγουν αυτά τα ζουμιά.

nikos_abel
12/11/2014, 06:58
Eιχα ενα στο συρτάρι απλα δεν το χρησιμοποιουσα.Απο Σάββατο θα ψαχτω για τα υπόλοιπα.

9 νικοτίνη είναι.Αλλα έχει λήξει τωρα που κοιταξα καλύτερα το μπουκαλάκι.Δεν ήξερα οτι λήγουν αυτά τα ζουμιά.

Ουσιαστικά μέχρι την ημερομηνία λήξης υποτίθεται οτι αντέχουν τα αρώματα. Δεν ξέρω αν παθαίνει κάτι άλλο αλλα δε νομίζω.

Όσο για τη νικοτίνη, όσο λιγότερη έχει, τόσο λιγότερο kick θα έχεις στο λαιμό, οπότε τόσο λιγότερο θα σου μοιαζει με τσιγάρο. Μακάρι να την κοψεις τελείως. Μετα θα μπορέσεις να κοψεις και το ηλεκτρονικό.

Αν και η ιστορία με τη ψύχωση κατα της νικοτίνης ειναι λίγο αστεία, καθώς ειναι το λιγότερο βλαβερό που έχει το ρημάδι.

7Tolis
12/11/2014, 07:16
Δε θέλω να το κόψω. Να μου βγει οικονομικότερα το χουι θέλω. Νομίζω η νικοτινη είναι ζήτημα 17 ημερών ως απεξαρτηση για όσους θέλουν να το κόψουν.

vaska
12/11/2014, 08:01
Ήμαρτον ρπμ, καπνίζετε τσιγάρο χωρίς καπνό, πίνετε καφέ χωρίς καφέ, τρώτε μακαρόνια με κιμά σόγιας δλδ χωρίς κιμά, έλεος. Σε λίγο θα ζητάτε μπέικον χωρίς λίπος και "βρώμικο" χωρίς γύρο ή λουκάνικο. Πόσο χαμηλά πια??

Ααα και πουστε, το να πηδ@τε γκόμενα χωρίς γκόμενα, αυτό δεν είναι καινούριο, είναι η πιο παλιά ανακάλυψη του άντρα και λέγεται μ@λ@κι@!!!

Pan (dvs)
12/11/2014, 08:14
Δε θέλω να το κόψω. Να μου βγει οικονομικότερα το χουι θέλω. Νομίζω η νικοτινη είναι ζήτημα 17 ημερών ως απεξαρτηση για όσους θέλουν να το κόψουν.

Νομιζεις.

notakos600
12/11/2014, 08:18
Ήμαρτον ρπμ, καπνίζετε τσιγάρο χωρίς καπνό, πίνετε καφέ χωρίς καφέ, τρώτε μακαρόνια με κιμά σόγιας δλδ χωρίς κιμά, έλεος. Σε λίγο θα ζητάτε μπέικον χωρίς λίπος και "βρώμικο" χωρίς γύρο ή λουκάνικο. Πόσο χαμηλά πια??

Ααα και πουστε, το να πηδ@τε γκόμενα χωρίς γκόμενα, αυτό δεν είναι καινούριο, είναι η πιο παλιά ανακάλυψη του άντρα και λέγεται μ@λ@κι@!!!

Εικονική πραγματικότης αγαπητέ...

Bowleno
12/11/2014, 08:22
Ούπς..

παρών.

Σε 1 μήνα κλείνω 3 χρόνια στον Ατμό :cool:

καθόλου :smokin: εννοείται..

θα σε κάνω πμ να μη διαφημίζουμε εδώ τα ανάλογα καταστήματα.326888

Εδώ αυτά που έχω. ο ατμοποιητής που μου είπες στο πμ κάνει; αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι μπαταρίες είναι e-go (στα πμ δεν μπαίνουν φωτό γιαυτο και την εβαλα εδώ)
Αυτό που έχω βάλει στον κύκλο ο ατομοποιητής είναι;

Bowleno
12/11/2014, 08:24
Νομιζεις.

Σωστό σε βρίσκω με όσα έχω διαβάσει ως τώρα, δεν βγαίνει και τόσο οικονομικότερα.....

chillipf
12/11/2014, 09:54
326888

Εδώ αυτά που έχω. ο ατμοποιητής που μου είπες στο πμ κάνει; αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι μπαταρίες είναι e-go (στα πμ δεν μπαίνουν φωτό γιαυτο και την εβαλα εδώ)
Αυτό που έχω βάλει στον κύκλο ο ατομοποιητής είναι;

Ναι ο ατμοποιητής που σου είπα κάνει.
αυτό που είναι στον κύκλο είναι ένας αρχαίος για τα σημερινά δεδομένα ατμοποιητής.

Για αρχή προτείνω να κρατήσεις μόνο τις μπαταρίες και τον φορτιστή τους.
τα ρέστα πέτα τα.
πάρε τον ατμοποιητή που σου είπα, (για αρχή λέμε, μέχρι να πάρεις χαμπάρι τι γίνεται με δαύτα)
και μερικές αντιστάσεις ανταλλακτικές & ξεκίνα.

'Ωπα...

και καινούργιο υγρό (πάρε κάτι σε νικοτίνη 9 ας πούμε και βλέπεις)

καλή επιτυχία :beer:

sniper
12/11/2014, 10:01
Ναι ο ατμοποιητής που σου είπα κάνει.
....

Ένα @ είναι... Πάτε αι παίρνετε μ@λακίες και μετα δεν σας αρεσει και το γυρίζετε στο κανονικό τσιγάρο πάλι (και πετάτε και τα λεφτά σας).

Αυτό είναι ατμοποιητής..!
326889

nikos_abel
12/11/2014, 11:26
Ένα @ είναι... Πάτε αι παίρνετε μ@λακίες και μετα δεν σας αρεσει και το γυρίζετε στο κανονικό τσιγάρο πάλι (και πετάτε και τα λεφτά σας).

+18 (mg νικοτίνης)

7Tolis
12/11/2014, 11:30
Κανονιστε να γίνει κάνα vs για ατμότέτοια. Οι πρώτες κατευθύνσεις εδωθησαν στους αδαεις. Εγώ βηχω ακόμη πάντως. Αυτό με την οσφρηση ισχύει.

sniper
12/11/2014, 12:17
Κανονιστε να γίνει κάνα vs για ατμότέτοια. Οι πρώτες κατευθύνσεις εδωθησαν στους αδαεις. Εγώ βηχω ακόμη πάντως. Αυτό με την οσφρηση ισχύει.

Εσυ βήχεις γιατί κρύωσες. Δεν έχω ακουσει κανέναν να βηχει από το eτσιγάρο... εκτός αν τραβάς τζουρες των 10"...

GFawkes
12/11/2014, 12:31

+1000

θεουλης!!!!
:beer:

Υ.Γ.

Σε ενεσιμο υπαρχει τιποτα;

costas_versys
12/11/2014, 12:38
..Νομίζω η νικοτινη είναι ζήτημα 17 ημερών ως απεξαρτηση για όσους θέλουν να το κόψουν.
Δεν ακριβές αυτό που λες. Η νικοτίνη μέσω του τσιγάρου κάνει 3 δευτερόλεπτα να φτάσει στον εγκέφαλο. Η απορρόφηση της νικοτίνης ενός τσιγάρου από τον οργανισμό διαρκεί συνολικά περίπου 30 λεπτά (ως συμπτώματα ταχυκαρδίας, χημικής επίδρασης κλπ). Η αποχή από το κάπνισμα του τσιγάρου και κατά προέκταση η διακοπή παροχής νικοτίνης στο αίμα, δημιουργεί στερητικό σύνδρομο για 2-3 ημέρες μόνο. Η αντίδραση του οργανισμού στην μην συνέχιση παροχής νικοτίνης είναι πολύ περιορισμένη. Στην δική μου περίπτωση κράτησε περίπου 20 - 30 ώρες. Και εγώ ήμουν 28 χρόνια καπνιστης !

Ως απεξάρτηση θα πρέπει να θεωρήσουμε κυρίως την απεξάρτηση από την συνήθεια του καπνίσματος (κίνηση των χεριών, ψυχολογική εξάρτηση, βούληση κλπ) και όχι μόνο την διακοπή παροχής νικοτίνης που έτσι και αλλιώς είναι εύκολη διαδικασία. Με αυτήν την πλευρά νομίζω ότι και το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί απεξάρτηση από το κάπνισμα αλλά μια παραλλαγή.

Bowleno
12/11/2014, 12:55

326889

Αυτόν που έβαλες, Νίκο, τον είδα σε ένα μαγαζί στην Ηλιούπολη που έκανα διανομή σήμερα στα 25 ευραιόπουλα πήρα έναν σαν αυτόν που μου πρότειναν σε πμ στα 10 ευρώ, τώρα φορτίζω τις μπαταρίες και θα δούμε... αλλά μάλλον με βλέπω και για μπαταρία στα 1500 mA ρυθμιζόμενη που δοκίμασα εκεί....

teogtp
12/11/2014, 13:09
Να ρωτησω και εγω τωρα..........
Εχω δει κατι τετοια μαραφετια που ειναι σαν το κλαρινο του Μαγκα.
Ειναι ολα τοσο μεγαλα;

sniper
12/11/2014, 13:21
Ειναι ολα τοσο μεγαλα;

Έχει διάφορα μεγέθη, ανάλογα τι μπαταρία θες να βάζεις μέσα... αν θες να βάζεις 18650 μεσα (2000mAh), ναι είναι σαν φλάουτα, αλλιώς με τις 18350 ελιναι σαφώς πιο μικρά.

teogtp
12/11/2014, 13:29
Το ηλεκτρονικο,το συνιστουν για τους "full"καπνιζοντες;

Pan (dvs)
12/11/2014, 13:30
Ειναι ολα τοσο μεγαλα;

Υπαρχουν και μεγαλυτερα,αλλα θα κοψει η λογοκρισια.

chillipf
12/11/2014, 13:54
Το ηλεκτρονικο,το συνιστουν για τους "full"καπνιζοντες;

εγώ φερ' ειπείν φουμάριζα 2 εικοσιπεντάρια μπακέτα per day.
Εδώ και 3 χρόνια ατμίζω με τα ματσούκια.
Τσιγάρο γιόκ, τελείως, καθόλου.
Μόνο κλαρινέτο. :cool:

Κάπου το πράγμα είναι και ψυχολογικό.
Αισθάνομαι ότι απλώς άλλαξα τρόπο καπνίσματος.
Δεν μπήκα ποτέ σε διαδικασία κοψίματος τσιγάρου δηλαδή.

7Tolis
12/11/2014, 14:40
Ημέρα δευτερη.Εκανα ένα κανονικό και ζαλίστηκα αμυδρά.Επίσης,θα χρειαστώ δευτερη μπαταρία γιατι βάρδια δε βγαίνει με τα 650.Λογικά αν πάρω έναν ατμοποιητή της προκοπής θα είμαι κομπλέ.Ατμοποιητής ειναι ο θάλαμος που ρίχνουμε το ματζουνι μέσα σωστά;

Bowleno
12/11/2014, 14:53
Ημέρα δευτερη.Εκανα ένα κανονικό και ζαλίστηκα αμυδρά.Επίσης,θα χρειαστώ δευτερη μπαταρία γιατι βάρδια δε βγαίνει με τα 650.Λογικά αν πάρω έναν ατμοποιητή της προκοπής θα είμαι κομπλέ.Ατμοποιητής ειναι ο θάλαμος που ρίχνουμε το ματζουνι μέσα σωστά;

Σωστά :)

μόλις ξεκίνησα κι εγώ το δικό μου, καλό φαίνεται, περισσότερα σε καμιά δύο μέρες

nikos_abel
12/11/2014, 15:03
Ως απεξάρτηση θα πρέπει να θεωρήσουμε κυρίως την απεξάρτηση από την συνήθεια του καπνίσματος (κίνηση των χεριών, ψυχολογική εξάρτηση, βούληση κλπ) και όχι μόνο την διακοπή παροχής νικοτίνης που έτσι και αλλιώς είναι εύκολη διαδικασία. Με αυτήν την πλευρά νομίζω ότι και το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί απεξάρτηση από το κάπνισμα αλλά μια παραλλαγή.

Για αυτό μίλησα νωρίτερα για το "χόμπι". Μεγάλη σημασία έχει η έννοια του τσιγάρου παρά αυτό το ίδιο. Π.χ. από τότε που έκοψα το τσιγάρο και το γύρισα
στις πίπες ( :D ), ελαττώθηκε το κάπνισμα κατά πολύ. Όμως στη δουλειά όταν έπηζα ή το βράδυ στο σπίτι όταν ήθελα να ξελαμπικάρω, εξαφανίστηκε
η δικαιολογία "πάω να κάνω ένα τσιγάρο 2 λεπτά". Αυτό στοίχησε στη ψυχολογία μου, μου έλειψε όχι τόσο το τσιγάρο, όσο το διάλειμα που αυτό
συμβόλιζε. Οπότε τελικά, πάλι έπαιρνα κάποια πακέτα να καπνίζω.
Μόλις όμως μπήκε ένα (καλό, τέλος πάντων ικανοποιητικό) e - φουμάρισμα στη ζωή μου, πάλι βρήκα τη δικαιολογία μου. Με αποτέλεσμα να "τη κάνω"
για "τσιγάρο" πιο εύκολα, πολλές φορές χωρίς καν να καπνίσω ή να ατμίσω.

Πρεζάκια είμαστε, ψυχολογικά πρεζάκια....

Αυτόν που έβαλες, Νίκο, τον είδα σε ένα μαγαζί στην Ηλιούπολη που έκανα διανομή σήμερα στα 25 ευραιόπουλα πήρα έναν σαν αυτόν που μου πρότειναν σε πμ στα 10 ευρώ, τώρα φορτίζω τις μπαταρίες και θα δούμε... αλλά μάλλον με βλέπω και για μπαταρία στα 1500 mA ρυθμιζόμενη που δοκίμασα εκεί....

Κι αυτή που σου έβαλα εγώ ρυθμιζόμενη είναι (η τάση) για ελαφρές και γερές τζούρες....

@προς όλους τους βρωμοτσιγαρολάτρες:

Βρείτε το moonlight της dea. Να έχετε όμως ένα i-tsigaro τση προκοπής.

Bowleno
12/11/2014, 15:11
να πηδ@τε γκόμενα χωρίς γκόμενα, αυτό δεν είναι καινούριο, είναι η πιο παλιά ανακάλυψη του άντρα και λέγεται μ@λ@κι@!!!

πςςςς μάστορα, αδιάβαστο σε βρίσκω....:smokin:
326898

vaska
12/11/2014, 17:24
πςςςς μάστορα, αδιάβαστο σε βρίσκω....:smokin:
326898

Εγώ είπα "χωρίς γκόμενα". Εδώ υπάρχει έστω και γιαλαντζί.

Προς μονδεράτορες: Αλλάξτε βρε το τίτλο του νήματος και κάντε τον "Περί Πνευστών ο λόγος", είναι αρκετά πιο πιασάρικος και μέσα στο πνεύμα του ρουφήγματος.

Και παιδιά μην ξεχνάτε, έναν καλό λογιστή για να τα περνάει όλα στα ροφήματα που έχουν χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.

:moutza:

7Tolis
12/11/2014, 19:22
Εξοπλιστηκα βάσει των pm που είχα. Παίζει να δοκίμασα και 25 γεύσεις. Τα καπνικά αρώματα είναι utter fail πάντως. Το ριξα στα δροσερά και καλά. Ακόμη βηχω όμως και δεν είμαι κρυωμενος.

roukos_x
12/11/2014, 20:23
θα παρω κ εγω μερος σε αυτο το θεμα.
πρωτα απολα να πουμε, για να μαθαινουν κ οσοι δεν ξερουν, οτι αυτα τα "λαδια" εχουν κ καποια νουμερα επανω.
18mg,12mg,6mg,5mg,0mg.
οπως καταλαβαινετε, υπαρχουν πιο βαρια κ πιο ελαφρια.
Προσωπικα, οταν πρωτοπηρα το ηλεκτρονικο, πηρα δοκιμαστικα το 12αρι κ με βιασε κανονικα.Δεν κοιμηθηκα απο τον βηχα αρκετα βραδια, παρολο που καπνιζα βαρια τσιγαρα.
Οποτε αγορασα το πιο ελαφρυ.Καλυμενος ημουν για κα'να 2μηνο.
Ξαφνικα αρρωστησα!!!! γρυπη,κρυωμα, δεν ξερω τι σκατα ηταν (κ ειναι ακομα)
κ εκει διαπιστωσα κατι που με αφησε μ@λ@κ@!!!!
οταν πηγα να παρω τζουρα, ενιωσα πως κατεβαζα μαχαιρια!!!!
απο περιεργεια κ μονο αναψα ενα κανονικο και?????
καμια ενοχληση!
δεν ξερω τι ακριβως φταιει ή παιζει, αλλα εδω κ 3 μερες ειμαι κανονικα.
Ναι, μου βρωμανε, με ντουμανιαζουν, μου βρωμιζουν γυρω-γυρω απο το τασακι αλλα.....
ελπιζω να το ξαναγυρισω σε ηλεκτρονικο!!!!

DrEvil
12/11/2014, 20:36
Red Astaire της T-Juice.
Οτι καλυτερο εχω πιει.

Ατμοποιητη, κατι αντιστοιχο με αυτο που εβαλε ο σναϊπ πιο πανω.
Mod μονο μηχανικο (προσωπικη αποψη, μα δεν σπαει-δεν χαλαει). Μια καλη προταση ειναι να παρεις εναν κλωνο Νεμεσις.
Κι ενα μαραφετακι να μετρας την αντισταση.

Αρκετες ωρες στα αντιστοιχα φορα και στο τιουμπ και εισαι αρχοντας.
Ενα καλο σεταπ στηνεται με κατι λιγοτερο απο 100 του ευραιου.

Επισης προτεινω υγρα απο 8-13mg (δεν ειναι το ποσοστο της νικοτινης που δινει το "hit" στον λαιμο αλλα ενα εκ των PG/VG (δεν θυμαμαι ποιο ομως :lol: )).
Κατα την αποψη μου δεν χρειαζεσαι κατι παραπανω, για να σου περνα η 'τρελλα'.

Θελει ομως τον χρονο του κι εκει ο αλιεν εχει δικιο, ειναι χομπι.

εντιτ: Μπαταριες χρησιμοποιω τις 18650. Ανοιξα μια παλια απο λαπτοπ και ειμαι αρχων, αν και το εργαλειο παιζει καλυτερα με μια high drain

nikos_abel
12/11/2014, 20:52
Red Astaire της T-Juice.
Οτι καλυτερο εχω πιει.

Χμμμ, για να το δούμε και αυτό

(δεν ειναι το ποσοστο της νικοτινης που δινει το "hit" στον λαιμο αλλα ενα εκ των PG/VG (δεν θυμαμαι ποιο ομως :lol: ))

Έχεις δίκιο, το ένα δίνει το κικ και το άλλο το ντουμάνι, ούτε εγώ θυμάμαι. Απλά, με τη λίγη νικοτίνη πάντα ξενερώνω.
@roukos, μάλλο η αναλογία που λέει ο dreveil σε χαλάει. Ψάξτο λίγο.

Θελει ομως τον χρονο του κι εκει ο αλιεν εχει δικιο, ειναι χομπι.

:beer:

Μικe777
12/11/2014, 21:40
εγώ φερ' ειπείν φουμάριζα 2 εικοσιπεντάρια μπακέτα per day.
Εδώ και 3 χρόνια ατμίζω με τα ματσούκια.
Τσιγάρο γιόκ, τελείως, καθόλου.
Μόνο κλαρινέτο. :cool:

Κάπου το πράγμα είναι και ψυχολογικό.
Αισθάνομαι ότι απλώς άλλαξα τρόπο καπνίσματος.
Δεν μπήκα ποτέ σε διαδικασία κοψίματος τσιγάρου δηλαδή.

κι ουτε προκειται να μπεις ποτε..:(
δηλ πιο βλακεια δεν υπαρχει!το χω δοκιμασει κι εγω..
ψευδαισθηση ειναι αφου παιρνεις την νικοτινη κανονικα:lol:
ασε που πιστευω οτι ειναι και πιο βλαβερο τελικα..:D

virus
12/11/2014, 21:42
να μπω κι εγω τωρα:D

αν ειναι να μιλαμε για καλο ατμο μονοδρομος η μηχανικη μοντα με το τσιπακι. οντως ειναι κλαρινετο αλλα κανει σαφως πολυ καλυτερη δουλεια.καλυτερο χτυπημα και καλυτερα αρωματα.

κι αει πεταξτε τα ε-γκο και τα παρεμφερει.

οσο για ατμοποιητη "ιθακα" μακραν.

επισης παντα παιρνω δυο λαδια. ενα καπνικο κι ενα με φρουτα η κατι αλλο. κι εχω δυο ατμοποιητες. το καθενα με το δικο του λαδι. ετσι οταν τελειωνει το υγρο του ενος ατμοποιητη κανω τον αλλο. ετσι αλαζουν οι γευσεις και δεν το βαρυεμαι. και καταλαβαινεις καλυτερα την γευση οταν αλαζεις.

ασχετα αν τωρα εδω κι ενα τριμηνο εχω πεσει παλι στα στριφτα λογω δυσκολιων. οπου ναναι θα το ξαναγυρισω παλι στο e-.

DrEvil
12/11/2014, 21:45
ασε που πιστευω οτι ειναι και πιο βλαβερο τελικα..:D
γιατι;

Μικe777
12/11/2014, 21:58
γιατι;

δεν εμπιστευομαι αυτα που λενε..οτι ειναι πιο
υγειηνο!αλλα δεν κανω και τον εξυπνο.εμενα με
πειραξε βραχνιαζα εβηχα..τωρα αν ειναι λογω οσων
λενε παραπανω..ποσοτητες..κ.τ.λ..δεν ξερω το παρατησα..
αλλα το θεωρω μια καλη λυση αν μπορεις να μειωσεις το κανονικο!
και το πεταξεις εντελως..κατι πολυ δυσκολο γιατι παιρνεις νικοτινη..:(
αν σε δουμε καμια φορα!ελπιζω να το χεις καταφερει..:wave2:

virus
12/11/2014, 22:08
παντως εχω δει πολυ μεγαλη διαφορα στην αναπνοη με το ηλεκτρονικο. και πολυ μεγαλυτερες αντοχες στις διαφορες χειρωνακτικες δουλειες που εκανα.

το λαθος μου ηταν αυτο που εκανε ο τολις πριν λιγο. καπνισε κανονικο τσιγαρο απο περιεργεια. ε με πηρε ο διαολος παλι.

το κανονικο δεν μειωνετε. ο οργανισμος ζηταει συνεχεια περισσοτερο.

ο βηχας ειναι λαθος ρυθμισης ηλεκτρονικου η φτηνιαρικου. εγω προσωπικα δεν ειχα ποτε βηχα παρα μονο με τα φθηνιαρικα.

DrEvil
12/11/2014, 22:10
αλλα το θεωρω μια καλη λυση αν μπορεις να μειωσεις το κανονικο!
και να το πεταξεις εντελως..κατι πολυ δυσκολο γιατι παιρνεις νικοτινη..:(
αν σε δουμε καμια φορα!ελπιζω να το χεις καταφερει..:wave2:

Αν δεν το πεταξεις μια και καλη, μοιραια θα "κυλησεις" παλι. Αλλα αυτο ειναι το καλυτερο (το να το πεταξεις μια και καλη), συμφωνω απολυτα.
Απο την αλλη, πλεον το e-cig το εχω περισσοτερο για την γευση. Αν και κατω απο 6 νικοτινη ακομα δεν μπορω, με πιανει μια μουρλια.
Θα ερθω στις γιορτες, οποτε μια μπυροκατασταση θα την σκαρωσουμε :D

Μικe777
12/11/2014, 22:10
το λαθος μου ηταν αυτο που εκανε ο τολις πριν λιγο. καπνισε κανονικο τσιγαρο απο περιεργεια. ε με πηρε ο διαολος παλι.

ο βηχας ειναι λαθος ρυθμισης ηλεκτρονικου η φτηνιαρικου. εγω προσωπικα δεν ειχα ποτε βηχα παρα μονο με τα φθηνιαρικα.

αυτα ειναι πολυ βασικα!
κι εγω αυτο εκανα και κοντεψε να με στειλει..:wave2:

Μικe777
12/11/2014, 22:13
Αν δεν το πεταξεις μια και καλη, μοιραια θα "κυλησεις" παλι. Αλλα αυτο ειναι το καλυτερο (το να το πεταξεις μια και καλη), συμφωνω απολυτα.
Απο την αλλη, πλεον το e-cig το εχω περισσοτερο για την γευση. Αν και κατω απο 6 νικοτινη ακομα δεν μπορω, με πιανει μια μουρλια.
Θα ερθω στις γιορτες, οποτε μια μπυροκατασταση θα την σκαρωσουμε :D
ειναι μια καλη μεταβατικη λυση!
στην τελικη γλυτωνεις αρκετη επιβαρυνση..
:beer::beer:

chillipf
13/11/2014, 00:05
PG για χτύπημα (και καλά), VG για ντουμάνια (πάει με τα χαρμάνια).
Παίζει η PG να ενοχλεί στο λαιμό κάποιους.
Εγώ το έχω ρίξει σε σκέτη VG, και νικοτίνη στο 4. Σύνεφο
Καλύπτομαι για όλες τις καταστάσεις, καφέδες ποτά κλπ. :cool:

7Tolis
13/11/2014, 03:28
Ισως να μην έχει στρωσει ο λαιμός με το ηλεκτρονικο;Δε ξέρω απο που σκάει ο βήχας αλλα πλέον άρχισαν να πονάνε τα πλευρά μου απο τον βήχα.Τι στην ευχή.Ρουφάω λίγο,δεν ειναι ικανοποιητικό.Ρουφάω περισσότερο,ξεκινάει μπουκωμα και βήχας.Στο μαγαζί που πήγα οπου είχε και επιλογή γευσεων,τα δοκιμαστικά ηταν σε κάτι μεταλικους ατμο/τες σαφώς ακριβότερους απο αυτον που έχω εγω αλλα η αίσθηση ήταν η ίδια.Και εκει έβηξα πάλι σε μια δυο γευσεις.Θα την βρω την άκρη πιστευω.

virus
13/11/2014, 05:23
υπαρχουν ρυθμισεις. τα βολτ στο τσιπακι και τα ωμ στην αντισταση.

7Tolis
13/11/2014, 06:02
είναι φιξ αυτά που έχω δεν έχουν ρυθμισεις απόσβεσης και συμπίεσης.

Bowleno
13/11/2014, 08:44
είναι φιξ αυτά που έχω δεν έχουν ρυθμισεις απόσβεσης και συμπίεσης.

και το δικό μου έτσι είναι.

Μιλώντας με τον πωλητή, με προέτρεψε να πάρω μια μεγαλύτερη μπαταρία (1500mA) με ρυθμιζόμενο βολτ Καθώς και τον ατμοποιητή που είπε ο σκοπευτής πιο πάνω.

Έτσι, έχεις πολλές επιλογές ρύθμισης για να το φέρεις στα μέτρα σου και να κάνεις ΟΝΤΩΣ δουλειά.

Εκεί θα κινηθώ κι εγώ. Το άλλο ζήτημα, τα υγρά αναπλήρωσης, τουλάχιστον στο κατάστημα που πήγα, έχουν 14 € τα 20 ml κομματάκι ακριβά μΕ φαίνονται, έχει κανείς υπόψη πιο φτηνά;
(να μην είναι και σαπουνόνερο....)

Bowleno
13/11/2014, 08:46
PG για χτύπημα (και καλά), VG για ντουμάνια (πάει με τα χαρμάνια).
Παίζει η PG να ενοχλεί στο λαιμό κάποιους.
Εγώ το έχω ρίξει σε σκέτη VG, και νικοτίνη στο 4. Σύνεφο
Καλύπτομαι για όλες τις καταστάσεις, καφέδες ποτά κλπ. :cool:

Για δώσε περισσότερα ινφο...τι εστι PG και VG;

7Tolis
13/11/2014, 09:54
1100 πήρα εγώ. Όχι τζιξερ, αμπερ. Αυτή δοκιμάζω σήμερα. Τελικά παρατήρησα πως αν το υγρό είναι ελαφρώς πάνω από τη μέση λειτουργεί σωστά.

chillipf
13/11/2014, 10:09
Ότι έχω καταλάβει θα σου πω, χωρίς να διεκδικώ αυθεντία.
Είναι και οι δύο γλυκερίνες, η PG είναι προπυλενο..... και η VG vegetable.... δηλ φυτική.

Συνήθως τα έτοιμα υγρά έχουν έχουν και από τις δύο, παίζουν τα ποσοστά.
Η γενική ιδέα είναι ότι με VG έχεις πολύ ατμό, αλλά μικρό χτύπημα στο λαιμό, δηλ δεν την πολυακούς κοινώς.
Με περισσότερη PG, έχεις το περίφημο χτύπημα, αλλά υστερεί σε παραγωγή ατμού.

Προσωπικά πάντως αγοράζω βάση VG, και πέντε έξι αρώματα που έχω κατασταλάξει ότι μου αρέσουν,
και φτιάχνω τα υγρά μόνος μου.
Είναι φυσική κατάληξη το μόνος σου, αν παραμείνεις στο άθλημα.
Πολύ μα πολύ λιγότερο κόστος υγρών, και φτιάχνεις περίπου ή και ακριβώς αυτό που θέλεις.

Bowleno
13/11/2014, 11:35
1100 πήρα εγώ. Όχι τζιξερ, αμπερ. Αυτή δοκιμάζω σήμερα. Τελικά παρατήρησα πως αν το υγρό είναι ελαφρώς πάνω από τη μέση λειτουργεί σωστά.

με ρυθμιζόμενο βολτ, Τόλη; έχεις δει διαφορά από το άλλο; το άλλο νομίζω είναι στάνταρ στα 3,5 η 3,7 βολτ, βάλε το δικό σου στα 4 και πες γνώμη....

THEOD
13/11/2014, 11:49
Μιας και εδώ και 3 χρόνια έχω κατάστημα αποκλειστικά ηλ. τσιγάρου να σας πω 2-3 πραγματάκια που μπορεί να φανούν χρήσιμα κυρίως στους νέους…

Συσκευές
Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος σε σχέση με τις πρώτες συσκευές που πουλιόντουσαν στο ντου του 2011. Οι σημερινές συσκευές (ακόμα και οι απλές) είναι πιο απροβλημάτιστες στην λειτουργία, πιο αξιόπιστες, με μεγαλύτερες αυτονομίες και με σαφώς μικρότερο κόστος αγοράς και χρήσης. Πάντως η τρέχουσα τάση της αγοράς είναι για ακόμα καλύτερες και ποιοτικότερες συσκευές που προσφέρουν δυνατότητες ρυθμισεων (και στο ρεύμα όσο αφορά τις μπαταρίες αλλά και την ροή του ατμού όσο αφορά τους ατμοποιητές) και είναι φτιαγμένες από ποιοτικότερα και ανθεκτικότερα υλικά. Ναι μεν το αρχικό κόστος τους είναι σχετικά ανεβασμένο αλλά σε βάθος χρόνου βγάζουν και με το παραπάνω τα λεφτά τους. Πλέον συνήθως οι νέοι ατμιστές ξεκινάνε μεν με απλές συσκευές (που όμως όπως είπα κι αυτές είναι αρκετά πιο αναβαθμισμένες σε σχέση με τις παλαιότερες) και σύντομα περνάνε-αναβαθμίζονται σε καλύτερα προιόντα…. Για τους παλιούς δεν το συζητάω – έχουν αναβαθμιστεί σε πιο εξελιγμένες συσκευές εδώ και καιρό….

Υγρά
Τα υγρά είναι άλλη ιστορία. Σε γενικές γραμμές είναι όπως έγραψε ένας φίλος παραπάνω. Αποτελούνται από PG (προπυλενογλυκόλη), VG (φυτική γλυκερίνη), Νικοτίνη (το επίπεδο της οποίας είναι επιλέξιμο από τον χρήστη) και μερικές σταγόνες αρώματος που δίνουν την ιδιαίτερη γεύση του κάθε υγρού. Η αναλογία μεταξύ PG και VG είναι αυτή που κυρίως καθορίζει (παίζει και η νικοτίνη ρόλο αλλά μην το κάνουμε διατριβή τώρα...) την λεπτή ισσοροπία μεταξύ «χτυπήματος» (throat hit) και παραγωγής ατμού που ο κάθε ατμιστής προτιμά. Υπάρχει και η αγορά του DIY για αυτούς που έχουν την ‘ορεξη και το μεράκι να αχοληθούν, αλλά η μεγάλη μάζα αγοράζει ετοιμα που υπάρχουν σε πολλέεεεες διαθέσιμες γεύσεις (και καπνικές – δηλαδή μυρίζουν σαν τσιγάρο) αλλά και πολλές άλλες (φρούτα, καφέδες, σοκολατοειδή κλπ)και σε τιμές που πια είναι αρκετά φθηνές (το diy όμως παραμένει φθηνότερο όταν και αν ξεπεράσεις το αρχικό στάδιο πετυχημένων ή μη πειραματισμών). Αυτό που έχει αξία και πρέπει να προσεχθεί είναι η προέλευση. Το υγρό είναι αυτό που το βάζουμε μέσα μας και αν μη τι άλλο θα πρέπει να πληρεί κάποια στάνταρ όπως και οτιδήποτε τρώμε ή πίνουμε... Κατ' εμέ θα πρέπει να είναι επώνυμο (δηλαδή να υπάρχουν στοιχεία επώνυμου εργοστασίου-κατασκευαστή όχι να έχει απλά μια ετικέτα με ένα brand-name), να αναγράφει τις σημάνσεις – προειδοποιήσεις χρήσης που είναι υποχρεωτικές εντός της ΕΕ, να είναι συσκευασμένο σωστά ώστε να προφυλάσσεται από την έκθεση στο φως, και φυσικά να μην έχει λήξει η ωφέλιμη ζωή του. Αν ξέρετε και την προέλευση των συστατικών του ή αν έχει περάσει από κάποια επίσημη διαδικασία ελέγχου-πιστοποίησης ακόμα καλύτερα (κατ' άλλους αυτό είναι το καθοριστικό κριτήριο).
Από εκεί και πέρα με λίγο πειραματισμό αλλά και με την βοήθεια της δυνατότητα δοκιμής πριν την αγορά που υπάρχει σε πολλά καταστήματα (και στο δικό μου) ο καθένας θα βρει αυτό ή αυτά (συνήθως οι περισσότεροι δεν καπνίζουν ένα και μόνο υγρό αλλά διαθέτουν 5-6 γεύσεις και κάνουν ένα περιοδικό rotation μεταξύ τους) που του κάθονται καλά…
Αυτά σε γενικές γραμμές. Αν μπορώ να λύσω κάποια απορία ευχαρίστως…

7Tolis
13/11/2014, 11:59
Δεν ήξερα και πήγα αλλού. Θα έρθω όμως σύντομα γιατί έγινε πιπιλα η φάση.

Bowleno δεν είναι ρυθμιζόμενο.

zannisvel
13/11/2014, 12:10
Theod μπορεις να μου στειλεις διευθυνση και τηλεφωνο για το μαγαζι?

THEOD
13/11/2014, 13:24
Διαβασα μαζεμένες τις προηγούμενες σελίδες (είχα αρκετές ημέρες να μπω) και θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι συμβαίνει με τον βήχα και τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζουν οι νιόφερτοι στον χώρο

Κατ’ αρχάς να πω ότι μια ενόχληση ή ένα βήχας στην αρχή είναι απολύτως φυσιολογικά… όταν ένας λαιμός έχει συνηθίσει επί χρόνια να δέχεται τον καπνό ενός συγκεκριμένου τσιγάρου και ξαφνικά του δίνουμε κάτι άλλο είναι λογικό να ξαφνιάζεται, να δυσανασχετεί, και να διαμαρτύρεται… Θυμηθείτε πόσο άσχημα αντέδρασε ο λαιμός σας όταν πρωτοτραβήξατε τζούρα κανονικού τσιγάρου και θα καταλάβετε… Παρόμοια συμβαίνουν ακόμα και αν αλλάξετε μάρκα τσιγάρου πόσο μάλλον όταν πάς σε κάτι εντελώς διαφορετικό όπως ο ατμός του ηλ. τσιγάρου.

Στο 90% των περιπτώσεων οι ενοχλήσεις αυτές όπως ο βήχας και η αίσθηση ξηρότητας μειώνονται σταδιακά και εξαφανίζονται μέσα σε μια εβδομάδα. Σε πολλούς και από την 2η-3η μέρα… Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό ανθρώπων της τάξης του 8-10% των οποίων ο λαιμός δεν καταφέρνει να προσαρμοστεί πλήρως. Ο ένοχος για αυτό συνήθως είναι η PG (προπυλενογλυκόλη) και όχι η νικοτίνη όπως οι περισσότεροι νομίζουν…. H PG είναι μεν ένα αναγκαίο συστατικό μιας και προσφέρει το «χτύπημα» που ζητάει ο καπνιστής (σε υγρά με σκέτη VG βγάζεις μεν ντουμάνια αλλά δεν νοιώθεις ότι συμβαίνει κάτι…) αλλά δεν είναι όλοι οι οργανισμοί δεκτικοί σε αυτήν όταν τα ποσοστά της στο υγρό είναι υψηλά…
Τι θα πρότεινα ? (πάντα με προυπόθεση ότι μιλάμε για άτομο κατά βάση υγιές χωρίς άλλα θέματα με το αναπνευστικό, για υγρά που τέλος πάντων καλύπτουν κάποιες προδιαγραφές, και ότι ο ατμοποιητής δεν έχει κάνει κάρβουνο το φιτίλι του…)
Πρώτα λίγη υπομονή… Μικρές τζούρες στην αρχή με διάλειμμα χρόνου μεταξύ τους ώστε να δοθεί στον λαιμό το περιθώριο να συνηθίσει αυτήν την νέα ουσία που του δίνετε…. Μετά από 2-3 ημέρες λογικά θα έχει συνηθίσει και τότε μπορείτε σταδιακά να αυξάνετε την διάρκεια της τζούρας και την ποσότητα του ατμού που εισπνέετε με όλο και μειούμενες αντιδράσεις από τον λαιμό σας. Αν αυτό δεν λειτουργήσει θα πρέπει να στραφείτε σε υγρά με μικρότερη αναλογία PG στο μίγμα. Τα περισσότερα έτοιμα υγρά περιέχουν PG σε αναλογία από 80% έως και κάτω από 40%... Αν το υγρό σας ανήκει στην 1η κατηγορία και έχετε πρόβλημα, το πιθανότερο με ένα της 2ης να μην έχετε… Αν και αυτό αποτύχει τότε ανήκετε σε αυτό το μονοψήφιο ποσοστό που δύκολα θα τα καταφέρει να προσαρμοστεί στην PG. Μόνη λύση η χρησιμοποίηση υγρών με 100% VG που όμως εξ’ ορισμού δεν θα προσφέρουν «χτύπημα» ή για να το κάνουν θα πρέπει να ανεβείτε σε μεγάλα νούμερα νικοτίνης που κι αυτό δεν είναι καλό για άλλους λόγους… :wave2:

nikos_abel
13/11/2014, 15:11
τουλάχιστον στο κατάστημα που πήγα, έχουν 14 € τα 20 ml κομματάκι ακριβά μΕ φαίνονται, έχει κανείς υπόψη πιο φτηνά;
(να μην είναι και σαπουνόνερο....)

Υπάρχουν και υπάρχουν και πολύ καλά. Πρότεινα πιο πάνω ένα, θα το βρείτε δύσκολα αλλά θα σας ικανοποιήσει.

Bowleno
14/11/2014, 08:11
Ατμοποιητής.... :D κόστος; αρκετό αν και τον πήρα από συνάδελφό που είναι "στα πράγματα" στο μισό κόστος....

326966

teogtp
14/11/2014, 08:16
Ατμοποιητής.... :D κόστος; αρκετό αν και τον πήρα από συνάδελφό που είναι "στα πράγματα" στο μισό κόστος....

326966

Αυτά τα "φιτίλια" κάθε πότε τα αλλαζεις.

Bowleno
14/11/2014, 08:28
Αυτά τα "φιτίλια" κάθε πότε τα αλλαζεις.

Ακόμα δεν ξέρω τι παίζει με αυτόν, θα τον έχω στα χέρια μου σε μια ωρίτσα οπότε και θα μΕ πει πως παίζει, ο συνάδελφος

7Tolis
14/11/2014, 08:29
Τι είναι αυτό ωρε. Απεμπλουτισμενο θα βάζεις;

zannisvel
14/11/2014, 08:32
326967

Να και η δικη μου συλλογη μετα απο 3 χρονια και... στο ηλεκτρονικο τσιγαρο.
Παραμενω πιστος στα clearomizers οπως βλεπετε αλλα που και που παιζω και με τα αλλα.
Αν καταφερεις να το κανεις hobby τοτε καταφερνεις να κοψεις και το τσιγαρο. Συνεχιζει να ειναι μια κακη συνηθεια!!

7Tolis
14/11/2014, 08:38
Έχω δρόμο δλδ ακόμη. Η γλυκιά γεύση είναι παγίδα πάντως. Πιπιλα έχει γίνει το τσιγάρο.

teogtp
14/11/2014, 08:54
Αυτα τα καλαμπαλικια καθε ποτε θελουν συντηρηση;

zannisvel
14/11/2014, 09:30
Θελει φορτισμα η μπαταρια καθε 1,5 με 2 μερες. Αν καθε φορα που φευγεις απο το σπιτι παιρνεις και μια extra μαζι σου, εισαι παντα ΟΚ απο θεμα μπαταριας.
Τα φιτίλια - αντιστασεις τα αλλαζω καθε περιπου 15 μερες και κανουν περιπου 2€ το ενα. Εχω πολυ μεγαλο stock απο Αμερικη αρα δεν εχει χρειαστει να παρω τον τελευταιο χρονο που ειμαι εδω. Υγρο παλι απο Αμερικη γιατι ειμαι κολλημενος σε ενα υγρο και δεν υπαρχει στην Ελλαδα, φυσικα δοκιμαζω συνεχεια και ντοπια. Καμια φορα ο ατμοποιητης χρειαζεται καθαρισμα και μπορει και καποια ψιλο - μετατροπη σε περιπτωση που μπουκωνει. Ο καθενας κανει τις δικες του πατεντες οι οποιες ερχονται απο μονες τους. Παντα οταν βγαινω απο το σπιτι εχω μαζι μια extra αντισταση και λιγο υγρο.

Για αυτους που μπαινουν στο χωρο των Mods ή καλαμπαλικια ή γκουμουτσες... προτεινω αυτα που ειναι με οθονη γιατι παρεχουν ασφαλεια και ειναι πιο ευκολο να τα φερετε στα μετρα σας. Μια επαναληψη στο νομο του Ohm δεν ειναι κακη ιδεα, για να θυμηθείτε περιπου τι παιζει με τα volts, ohms, και Watts. Παντως ειναι πολυ ευκολο και υπαρχουν μεχρι και γραφηματα στο Internet για να ξερετε απο ποσα μεχρι ποσα Volts πρεπει να πυροβολατε την καθε αντισταση.

Αυτα :wave2:

chillipf
14/11/2014, 09:59
Βλέπω αγρίεψε το μάτς ...
:a014:

teogtp
14/11/2014, 13:06
Ερωτησης..................
Εγω ειμαι "γιαλατζι" καπνιστης.Για παραδειγμα,μολις αναψα το πρωτο μου τσιγαρο για σημερα..........
Αξιζει η μεταβαση στο κλαρινο;

chillipf
14/11/2014, 13:10
μάλλον όχι.

εκτός αν το δοκιμάσεις και σου αρέσει.
(αυτό ισχύει παντού άλλωστε)

alex14
14/11/2014, 13:10
Εγω ειμαι "γιαλατζι" καπνιστης.Για παραδειγμα,μολις αναψα το πρωτο μου τσιγαρο για σημερα..........

Εσυ εισαι απο τους τυχερους. Αστα τα κλαρινα στην ακρη και απολαυσε τα λιγα τσιγαρα που κανεις.

teogtp
14/11/2014, 13:18
Κοιτα,εδω και κατι χρονια χρησιμοποιω καπνο.
Τα ετοιμα τσιγαρα αρχιζαν να με ενοχλουν.
Μου μυριζαν και δεν μου αρεσε η γευση τους.
Εδω και καιρο αρχιζει να μην μου αρεσει και ο καπνος.
Θα μου πεις "κοψτο".ΟΚ νο προμπλεμ απλα ξερεις με το ποτακι,τον καφε θες κατι να γουσταρεις.

alex14
14/11/2014, 13:38
Κοιτα,εδω και κατι χρονια χρησιμοποιω καπνο.
Τα ετοιμα τσιγαρα αρχιζαν να με ενοχλουν.
Μου μυριζαν και δεν μου αρεσε η γευση τους.
Εδω και καιρο αρχιζει να μην μου αρεσει και ο καπνος.
Θα μου πεις "κοψτο".ΟΚ νο προμπλεμ απλα ξερεις με το ποτακι,τον καφε θες κατι να γουσταρεις.

και εγω καπνο κανω απο το 1990 αλλα εκλεγω πάπα καμια 30αρια φορες την ημερα :lol:
Ηλεκτρονικο δοκιμασα και το πεταξα σε λιγες μερες. Τσιγαρο ετοιμο δεν κανω ποτε, βρωμαει.
Να το κοψω θελω .... αλλα...

Cpt. Haddock
14/11/2014, 13:43
Εσυ εισαι απο τους τυχερους. Αστα τα κλαρινα στην ακρη και απολαυσε τα λιγα τσιγαρα που κανεις.

+955

OldMan
14/11/2014, 14:41
απλα ξερεις με το ποτακι,τον καφε θες κατι να γουσταρεις.
3 (τουλαχιστον) gay friendly bar έχετε στον Βόλο...

teogtp
14/11/2014, 14:50
3 (τουλαχιστον) gay friendly bar έχετε στον Βόλο...

Ενα δικιο το'χεις......................
Τοσα κλαρινα και καλαμπαλικια που γραφτηκαν εδω μεσα............

Bowleno
14/11/2014, 14:58
Για τα φυτίλια που ρώτησε ο teogtp με κάλυψε ο zannisvel με την διαφορά (από ότι μου είπε ο συνάδελφος που μου προμήθευσε τον ατμοποιητή) ότι τα συγκεκριμένα καθαρίζονται, μπαίνει νέο φυτίλι και αντίσταση, κοινώς, δίνω τα χρησιμοποιημένα και παίρνω έτοιμα με αποτέλεσμα το κόστος τους να πέφτει πολύ. Το πόσο δεν το ξέρω ακόμα, θα δείξει.

Πάντως όντως με αυτόν τον ατμοποιητή η διαφορά από τον απλό που πήρα είναι τεράστια....πολύ περισσότερος ατμός και γεύση. Και δεν κουράζει κιόλας.
Με mod μπαταρίες θα παίξω από τον άλλον μήνα καθώς είμαι μια χαρά καλυμμένος με τις 2 που έχω προς το παρόν. :)

zannisvel
14/11/2014, 15:12
Για τα φυτίλια που ρώτησε ο teogtp με κάλυψε ο zannisvel με την διαφορά (από ότι μου είπε ο συνάδελφος που μου προμήθευσε τον ατμοποιητή) ότι τα συγκεκριμένα καθαρίζονται, μπαίνει νέο φυτίλι και αντίσταση, κοινώς, δίνω τα χρησιμοποιημένα και παίρνω έτοιμα με αποτέλεσμα το κόστος τους να πέφτει πολύ. Το πόσο δεν το ξέρω ακόμα, θα δείξει.

Πάντως όντως με αυτόν τον ατμοποιητή η διαφορά από τον απλό που πήρα είναι τεράστια....πολύ περισσότερος ατμός και γεύση. Και δεν κουράζει κιόλας.
Με mod μπαταρίες θα παίξω από τον άλλον μήνα καθώς είμαι μια χαρά καλυμμένος με τις 2 που έχω προς το παρόν. :)

Τα δικα σου της φωτογραφιας ειναι κεραμικα και επισκευαζονται πολυ φθηνα αλλα σου βγαινουν λιγο τα ματια. Αν προσπαθησεις να επισκευασεις ελπιζω να εχεις Mod που εχει πλακετα και οθονη και οχι μηχανικο γιατι ειναι επικυνδινο. Ηθελα να το δοκιμασω και το δικο σου αλλα δεν εχω βρει ευκαιρια....:beer:
Τα δικα μου ειναι βιδωτα και δεν επισκευαζονται.

nikos_abel
14/11/2014, 15:45

Και που να δοκιμάσεις χαλαρό κάπνισμα 1 πίπας τη μέρα π.χ., θα απολαμβάνεις, δε θα καπνίζεις......

(σε αυτό με βοήθησε πολύ το ηλεκτρονικό. Μία, άντε δύο το βραδάκι)

Bowleno
14/11/2014, 15:52
Τα δικα σου της φωτογραφιας ειναι κεραμικα και επισκευαζονται πολυ φθηνα αλλα σου βγαινουν λιγο τα ματια. Αν προσπαθησεις να επισκευασεις ελπιζω να εχεις Mod που εχει πλακετα και οθονη και οχι μηχανικο γιατι ειναι επικυνδινο. Ηθελα να το δοκιμασω και το δικο σου αλλα δεν εχω βρει ευκαιρια....:beer:
Τα δικα μου ειναι βιδωτα και δεν επισκευαζονται.

δεν θα τα επισκευάζω εγώ (όχι προς το παρόν, τουλάχιστον) τα 5 που έχω μου φτάνουν λογικά για κοντά 1 μήνα θα έχω πάρει mod με πλακέτα που έχω ήδη σταμπάρει με την βοήθεια του συνάδελφου που έχει το ίδιο, από ebay

7Tolis
14/11/2014, 16:00
Εγω δε μπορώ να καταλάβω τι πατάτα κανω και τη μια δίνει και την άλλη δε δίνει ατμό.Τωρα η μπαταρία δε κάνει επαφή;Θα πάω να πάρω μια stirela να τη μπουμπουνίσω μου φαίνεται.Δεν έχει μόνιμη ροή ατμού εννοώ και δεν έχεις έτσι την ίδια τζουρα πάντα.Ο ατμο/της ειναι για τα κνέλια άραγε;

zannisvel
14/11/2014, 16:37
δεν θα τα επισκευάζω εγώ (όχι προς το παρόν, τουλάχιστον) τα 5 που έχω μου φτάνουν λογικά για κοντά 1 μήνα θα έχω πάρει mod με πλακέτα που έχω ήδη σταμπάρει με την βοήθεια του συνάδελφου που έχει το ίδιο, από ebay

Οπως εχει αναφερθει και παραπανω νομιζω οτι για πρωτο MOD το καλυτερο ειναι το Vamo, ειναι δυνατο και κανει τα παντα και φθηνα.
Αν δεν κανω λαθος το πουλανε και Ελλαδα. Αν παρεις κανενα με ενα κουμπι θα σε ζορισουν στην αρχη αν δεν εισαι λιγο εξασκημενος. Αν θελεις οταν ερθει η ωρα μου λες.

zannisvel
14/11/2014, 16:40
Εγω δε μπορώ να καταλάβω τι πατάτα κανω και τη μια δίνει και την άλλη δε δίνει ατμό.Τωρα η μπαταρία δε κάνει επαφή;Θα πάω να πάρω μια stirela να τη μπουμπουνίσω μου φαίνεται.Δεν έχει μόνιμη ροή ατμού εννοώ και δεν έχεις έτσι την ίδια τζουρα πάντα.Ο ατμο/της ειναι για τα κνέλια άραγε;

Παρε χαρτι κουζινας και καθαρισε τις επαφες της μπαταριας να φυγει η μαυριλα. Και απο το φορτιστη και απο τη μπαταρια. Θα το κανεις σα να βιδωνεις και να ξεβιδωνεις το χαρτι στη μπαταρια. Λογικα σου εχει σταξει υγρο απο τον ατμοποιητη στο θετικο πολο της μπαταριας. αν δεν πιασει πες μου και θα σου πω κανα 2 πραγματακια ακομα.

7Tolis
14/11/2014, 17:29
Παρε χαρτι κουζινας και καθαρισε τις επαφες της μπαταριας να φυγει η μαυριλα. Και απο το φορτιστη και απο τη μπαταρια. Θα το κανεις σα να βιδωνεις και να ξεβιδωνεις το χαρτι στη μπαταρια. Λογικα σου εχει σταξει υγρο απο τον ατμοποιητη στο θετικο πολο της μπαταριας. αν δεν πιασει πες μου και θα σου πω κανα 2 πραγματακια ακομα.

Καλά τα είπες.Καλύτερα τώρα.Ευχαριστώ. :)

zannisvel
14/11/2014, 17:33
Καλά τα είπες.Καλύτερα τώρα.Ευχαριστώ. :)

:a013::a013:

HolyDiver
14/11/2014, 21:01
Περί βήχα: Εξαιρώντας τις αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να έχει κάποιος στα συστατικά του η.τ, είναι απόλυτα φυσιολογικός καθώς είναι ο τρόπος με τον οποίο τα πνευμόνια μας καθαρίζουν. Μετά από 20 χρόνια 1,5 πακέτου την ημέρα στο πρώτο μήνα με το η.τ είχα παραγωγικό βήχα, full καφετι φλεμα γεμάτο πίσσα, μιλάμε για κουβάδες:yuck:
Περί σφίξιματος στα πνευμόνια: Κάποιες από τις 600:eyepop: ουσίες που προστίθενται στα τσιγάρα παίζουν το ρόλο των βρογχοδιασταλτικών, κόβεις το τσιγάρο και αντί να ανοίξουνε οι πνεύμονες, νιώθεις δυσφορία και θες να ξαναβάλεις το ρημάδι στο στόμα για να πάρεις ανάσα:cry:

costas_versys
14/11/2014, 22:11
Τι ανοησίες είναι αυτές?
Η διακοπή καπνίσματος βοηθά αρχικά στην υποχώρηση της ρηνίτιδας & της χρόνιας βροχήτιδας των καπνιστών. Η βελτίωση της κατάστασης των πνευμόνων γίνεται μακροχρόνια και μετά από αρκετούς μήνες ή και χρόνια θα μπορούσε κάποιος να πει για κάποιες σημαντικές βελτιώσεις. Οι πνεύμονες ούτε καθαρίζουν, ούτε ανοίγουνε, ούτε προκαλούν δυσφορία που σε οδηγεί ξανά στο τσιγάρο. Αρχικά βελτιώνεται η αναπνοή από την ρηνική περιοχή λόγω ανανέωσης κυττάρων ( βελτίωση της όσφρησης ), την αναπνευστική οδό και πολύ μα πάρα πολύ αργά βελτιώνεται και η κατάσταση των πνευμόνων.

Μικe777
14/11/2014, 22:35
Τι ανοησίες είναι αυτές?
Η βελτίωση της κατάστασης των πνευμόνων γίνεται μακροχρόνια και μετά από αρκετούς μήνες ή και χρόνια θα μπορούσε κάποιος να πει για κάποιες σημαντικές βελτιώσεις. Οι πνεύμονες ούτε καθαρίζουν, ούτε ανοίγουνε, ούτε προκαλούν δυσφορια.
εδω κανεις λαθος..ναι μεν Η βελτίωση της κατάστασης των πνευμόνων γίνεται μακροχρόνια και μετά από αρκετούς μήνες ή και χρόνια
και εχεις απολυτο δικιο σε αυτο!οτι βλαβες εχεις παθει δεν διορθωνονται..
αλλα αυτο που λεει ο holy diver ισχυει ο οργανισμος αρχιζει να αντιδρα περιεργα και τα πνευμονια αρχιζουν και βγαζουν ολα τα αχρηστα.
αυτο εχει σαν αποτελεσμα.ο βηχας και η δυσφορια να μεγαλωνουν συν πολλα νευροφυτικα συμπτωματα βεβαια..
πονοι στο στηθος.π.χ..αγχος-ευερεθιστοτητα
αλλα εξαρταται τον οργανισμο!αλλοι το εκοψαν ανετα μαχαιρι.:lol:

akis_trevor
14/11/2014, 22:45
εγω που το εκοψα(το κανονικο τσιγαρο)καποιον ελαφρυ βηχα ειχα μετα απο 4-5 μηνες και κρατησε για λιγες μερες.
απλα μετα σου μυριζει πολυ πολυ ασχημα το τσιγαρο,ακομα και στα ρουχα..

costas_versys
14/11/2014, 22:55
Επέτρεψέ μου να έχω άποψη αφού ήμουν 28 χρόνια καπνιστής και το έκοψα μαχαίρι εδώ και 2 χρόνια χωρις υποκατάστατα, ηλ. τσιγάρα, επιθέματα κλπ. και γνωρίζω καλά τι συνέβη στο σώμα μου.

Ο οργανισμός μας αντιδρά άμεσα και για μερικά 24ωρα αρχικά στην διακοπή παροχής διοξειδίου του άνθρακα και της νικοτίνης στο αίμα, υποχωρούν οι ταχυπαλμίες και φυσικά υπάρχει μια ορμονική αντίδραση που επιρρεάζει τον μεταβολισμό και για αυτόν τον λόγο έρχονται αργότερα και τα πρόσθετα κιλά. Οι αντιδράσεις του οργανισμού είναι κατ' αρχήν χημικές λόγω άμεσης διακοπής των βλαπτικών επιδράσεων του καπνίσματος και συνήθως άμεσα αισθητές με κάποιες ζαλάδες, ένταση, εγρήγορση και φυσικά μια μεγάλη ψυχολογική πρόκληση που προκαλεί εκνευρισμό. Οι πνεύμονες δεν είναι σε θέση να αποβάλουν τίποτα ούτε ανοίγουν κυψέλες ούτε με τον βήχα βελτιώνεται κάτι. Σε δεύτερο στάδιο αλλά πολύ αργότερα χρονικά μπορεί να γίνει κάποια βελτίωση σε θέματα ευαισθησίας και να έχουμε καλύτερη αναπνοή, λιγότερα βλένη και φυσικά υποχωρεί ο βήχας, το άλγος κλπ

Για όποιον ενδιαφέρεται περισσότερο ευχαρίστως να τον παραπέμψω σε σχετικά βιβλία.

HolyDiver
15/11/2014, 02:17
Τι ανοησίες είναι αυτές?
Η διακοπή καπνίσματος βοηθά αρχικά στην υποχώρηση της ρηνίτιδας & της χρόνιας βροχήτιδας των καπνιστών..........
Επέτρεψέ μου να έχω άποψη αφού ήμουν 28 χρόνια καπνιστής και το έκοψα μαχαίρι εδώ και 2 χρόνια χωρις υποκατάστατα, ηλ. τσιγάρα, επιθέματα κλπ. και γνωρίζω καλά τι συνέβη στο σώμα μου........
. Επέτρεψε μου να γνωρίζω επίσης τι συμβαίνει στο δικό μου σώμα, εκτός αν από το πολύ το διάβασμα έχεις αποκτήσεις και τηλεπαθητικές ικανότητες και έχεις μπεις μέσα στο ανόητο μυαλό μου.

υ.γ1 Μονοξείδιο του άνθρακα. "Κάθεται" στην αιμοσφαιρίνη και την μυογλοβίνη και έτσι μειώνεται η παροχή οξυγόνου στους μυς, όργανα κτλ. με τις ανάλογες συνέπειες.
υ.γ2 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_additives_in_cigarettes. Συγνώμη ανοησία έκανα πάλι. 599 είναι. Άλλες για γεύση, άλλες για γρηγορότερη και καλύτερη απορόφηση της νικοτίνης (πχ. με την αμμωνία κάνουν freebase την νικοτίνη), άλλες ως βρογχοδιασταλτικά για να παίρνεις καλύτερα το ντουμάνι μέσα σου βρε αδερφέ, χωρίς πολύ βήξιμο.
υ.γ3 Kροσσοί: Μέρος του μηχανισμού απομάκρυνσης στερεών ουσιών από τους πνέυμονες οι οποίοι (κροσσοί) παραλύουν και καταστρέφονται από το κάπνισμα αλλά αναγεννιούνται και αρχίζουν να επανέρχονται σε φυσιολογική λειτουργία μετά από τρεις μέρες διακοπής.
υ.γ4 Η πίσσα που εχει κολλήσει μετά από 20 χρόνια σίγουρα δεν έφυγε σε 1 μήνα. Η πρόσφατη πλέμπα έφυγε, εκτός αν υπνοβατώντας σνίφαρα σοκολάτες και smarties και γίναν τα φλέμματα μου χρώμα σκ@τουλί.
υ.γ5 Τώρα που είπα για σοκολάτες, μπορείς να μου εξηγήσεις τι ρόλο βαράει το κακάο ως πρόθετο στα τσιγάρα? Μήπως λόγω της θεοβρωμίνης που έχει βρογχοδιασταλτικές ιδιότητες και επίσης ανεβάζει την ανεκτικότητα του αναπνευστικού συστήματος στους ερεθισμούς (λιγότερο βήξιμο)?
υ.γ6 Το χω κόψει μαχαίρι καμιά 10αριά φορές:a2:.
υ.γ7 Θα μπορούσα να γράψω και άλλες ανοησίες όπως για τις TSNA (tobbaco spesific nitrosamines) και το ρόλο τους στον εθισμό του τσιγάρου αλλά βαριέμαι.

Μικe777
15/11/2014, 02:27
εγω το ειπα καθε οργανισμος αντιδρα!διαφορετικα..:D

teogtp
15/11/2014, 08:13
Τελικα να ηλεκτροτσιμπουκοθουμε;
Or not?

teogtp
15/11/2014, 09:03
Δεν ξερω αν καταλαβα καλα.................
Τον "μηχανικο"mod τον επιλεγουν η χρηστες που θελουν να χρησιμοποιουν αντιστασεις μικροτερες του 1ohm;

costas_versys
15/11/2014, 09:17
Or not?

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις κανένα βιβλίο για την διακοπή καπνίσματος.

http://web-profile.com.ua/wp-content/uploads/allen-carrs-easy-way-to-stop-smoking.pdf

nikos_abel
15/11/2014, 10:30
Or not?

Θα σου πρότεινα να κοψεις τελείως και μαχαίρι οτιδήποτε βάζεις στα πνευμόνια σου και να αφήσεις τις βλακείες με τα ηλ. τσιγάρα, τα τσιμπούκια, τα κλαρίνα και τα πάντα.

Αλλά αν είσαι αδύναμος θα βρεις χίλιες 2 δικαιολογίες για να συνεχίσεις.

Προς το παρόν λοιπόν, μάλλον το ηλ. κάπνισμα έχει μικρότερες επιπτώσεις από το κανονικό (κυρίως στο άλλο θέμα των παθητικών που μας τα έχουνε κάνει εντελώς τσουρέκια).

Και δε βρωμανε και τα ρούχα μας.

7Tolis
15/11/2014, 13:05
Πήγα απο το κατάστημα του Θάνου σήμερα και αναβαθμίστηκα ολίγον.Τον έπρηξα και στις δοκιμές τον άνθρωπο.Μεγάλη μπάλα ο ατμο/της τελικά και η μπαταρία παίδες.Πολύ νέος κόσμος μπροστά.

sniper
15/11/2014, 13:06
Πήγα απο το κατάστημα του Θάνου σήμερα και αναβαθμίστηκα ολίγον.Τον έπρηξα και στις δοκιμές τον άνθρωπο.Μεγάλη μπάλα ο ατμο/της τελικά και η μπαταρία παίδες.Πολύ νέος κόσμος μπροστά.

Τα λέμε αλλά δεν ακούτε...

7Tolis
20/11/2014, 18:20
Και δε μου λέτε βρε καλόπαιδα ποσα ml κάνετε την ημέρα γιατί με κόβω να γίνομαι ζάκι σιγά σιγά.

zannisvel
20/11/2014, 18:50
Και δε μου λέτε βρε καλόπαιδα ποσα ml κάνετε την ημέρα γιατί με κόβω να γίνομαι ζάκι σιγά σιγά.

Στις αρχες εκανα πολυ με το καιρο σταματας να το εχεις τοσο αναγκη, και τωρα ειμαι στα 2ml τη μερα με 12mg νικοτινη. Στις αρχες που ηταν και σαν παιχνιδι και αν ημουν και σπιτι κατεβαza και 6ml.

stefanos
20/11/2014, 18:56

Ανάλογα το υγρό και το τσιγάρο.Εγώ τελευταία είμαι στα 2ml 1,5%
Τι μπαταρία πήρες τελικά?

chillipf
21/11/2014, 08:54
5-6 ml την ημέρα, νικοτίνη 4mg, με 100% vg.

Ζάκια είμαστε ούτως ή άλλως :smokin:

DrEvil
21/11/2014, 08:55
Εγω που ειμαι στα 10-12 ml/ημερα-8mg, μαλλον το παρακανω, ε;