View Full Version : Ξεχρεώσαμε; Μπα...
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
16
17
18
19
20
21
blackrose
21/09/2013, 13:50
Ουδείς μίλησε για -εκ των προτέρων- διάλογο, φίλτατε...
Η χρήση διαλόγου είναι εντελώς προαιρετική και μόνο για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς..!!
(για να διαπιστώσεις π.χ. εάν και πόσο κουνήθηκε το μυαλό κάποιου μετά την βίαια πρόσκρουση σε τούβλο, τσιμεντόλιθο, μποντρέλι και λοιπά επιστημονικά όργανα όργανα διανοητικής βελτίωσης..):p
:lol:
εδω το μονο ισως να χρειαζεται μια διευκρινηση, που ειναι, οτι τον προαιρετικο διαλογο τον κανουμε με το τουβλο,τσιμεντολιθο,μποντρελι κ.τ.λ ,για να διαπιστωσουμε της αντοχες των υλικων αυτων , ποτε με το συγκεκριμενο προσκρουμενο κρανιο......
blackrose
21/09/2013, 14:00
Τί λες φίλε;
Ο εθνικισμός δεν είναι φασισμός ούτε ιδεολογικός ρατσισμός!
Μιλάω για τον υγιή εθνικισμό που είναι το ν'αγαπάς και να υποστηρίζεις το έθνος σου και να θες να προοδεύει!
Οι επαναστάτες του 1821 ήταν φασίστες δηλαδή;
Τί άλλο θα διαβάσουμε...
πατριωτες ηταν! που τους καθαρισαν μετα την επανασταση η "υγιεις εθνικιστες"που λες!
kalgeorge
21/09/2013, 16:12
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/article2421211.ece
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/article2421335.ece
kostaspetrou
21/09/2013, 22:54
πατριωτες ηταν!
Όχι.Ήταν πρώτα εθνικιστές και μετά όλα τ'άλλα.
Εξηγώ:ήταν εθνικιστές επειδή αποσκοπούσαν στην απελευθέρωση των ομοεθνών τους που ζούσαν σε περιοχές που δεν περικλείονταν απ'το νεοσύστατο ελληνικό κράτος(πατρίδα).
Πιστεύω η διαφορά είναι κατανοητή.
Δεν είναι τυχαίο που ο Κολοκοτρώνης απευθύνονταν πάντα ξεκινώντας απ'τη λέξη 'Έλληνες".
Σήμερα χρησιμοποιούν τις λέξεις "ελληνικές λαέ" ή-ειδικά οι αριστεροί-τη λέξη "λαέ",κάτι που για μένα δεν προάγει την εθνική ενότητα.
Τί διάολο,σπυριά βγάζουν με τις λέξεις έλληνας,ελληνικό,έθνος,πατρίδα;
που τους καθαρισαν μετα την επανασταση η "υγιεις εθνικιστες"που λες!
Δεν είναι τόσο απλή η εξήγηση και ειλικρινά δεν μπορεί ν΄αναλυθεί στο παρόν νήμα.
Απλά έχε κατά νου ότι σχεδόν σ'όλες τις εθνικοαπελευθερωτικές επαναστάσεις ανά τον κόσμο,ακολούθησε σε κάποια φάση περίοδος διώξεων ή εμφυλίου πολέμου.
kostaspetrou
21/09/2013, 23:11
Επειδη ομως η εθνικοτητα καθε ανθρωπου βγαινει απο την γενηση και οχι απο επιλογη (δεν μπορει καποιος Γαλλος π.χ. να αυτοπροσδιοριζετε ως Ελληνας οσο και αν το θελει) ο διαχωρισμος ειναι εξ ορισμου ρατσιστικος.
Ρατσιστικός δεν είναι καθόλου.
Ο ρατσισμός σημαίνει να θεωρείς αξιωματικά χωρίς αιτιολόγηση ή και αμφισβήτηση μια ομάδα ανθρώπων(έθνος,φυλή,θρησκευτική ομάδα κλπ) ως κατώτερη ή ανώτερη από μία άλλη.Δεν έχει καμμία σχέση με το αν κάτι που σε/με/μας χαρακτηρίζει είναι από επιλογή ή όχι.
Η εθνικότητα απλά χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο,δεν μίλησε κανείς για ρατσισμό,είναι άσχετο θέμα αυτό.
Γιατί λοιπόν είναι ρατσιστικός ο διαχωρισμός σε εθνικότητες βάσει των γονέων του ανθρώπου;
Είμαι Έλληνας από Έλληνες γονείς(άρα δεν διάλεξα) και δίπλα μου κάθεται ένας Πολωνός από Πολωνούς γονείς(άρα δεν διάλεξε).
Είμαι λευκός(δεν διάλεξα) και δίπλα μου κάθεται ένας κίτρινος(δεν διάλεξε).
Τον ρατσισμό που τον βλέπεις;
AUFGEBRACHT
22/09/2013, 08:48
Επειδή πάνω από όλα είμαστε μοτοσυκλετιστικό φόρουμ και χτες μάθαμε από τα κανάλια ότι τα μηχανοκίνητα τάγματα εφόδου ονομάζονται κωδικά "Ινόβα", δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη εάν μάθουμε ότι πέφτουν με τα μηχανάκια τους πάνω σε ανθρώπους επειδή η σύγκρουση σταματά το τρίξιμο των πλαστικών...
MG-KTiNoS
22/09/2013, 12:04
δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη εάν μάθουμε ότι πέφτουν με τα μηχανάκια τους πάνω σε ανθρώπους επειδή η σύγκρουση σταματά το τρίξιμο των πλαστικών...
ρε μπας???
:D
kalgeorge
22/09/2013, 13:10
Για τη σχέση της Χρυσής Αυγής με την ΕΛ.ΑΣ. ο ίδιος αναφέρει: "Στη Χρυσή Αυγή δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με την αστυνομία. Ήταν σχεδόν πάντα με το μέρος μας. Δεν τους είχαμε ποτέ αντιμέτωπους, εκτός από τον Άγιο Παντελεήμονα που δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Αλλιώς είναι πάντα με το μέρος μας και έχουμε την κάλυψή τους".
http://news247.gr/eidiseis/politiki/apokalupseis_gia_th_drash_ths_xryshs_ayghs_to_aima_einai_sta_xeria_olwn_mas_eimaste_pwrwmenoi_na_max airwsoyme.2422426.html
notakos600
22/09/2013, 13:13
Για τη σχέση της Χρυσής Αυγής με την ΕΛ.ΑΣ. ο ίδιος αναφέρει: "Στη Χρυσή Αυγή δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με την αστυνομία. Ήταν σχεδόν πάντα με το μέρος μας. Δεν τους είχαμε ποτέ αντιμέτωπους, εκτός από τον Άγιο Παντελεήμονα που δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Αλλιώς είναι πάντα με το μέρος μας και έχουμε την κάλυψή τους".
http://news247.gr/eidiseis/politiki/apokalupseis_gia_th_drash_ths_xryshs_ayghs_to_aima_einai_sta_xeria_olwn_mas_eimaste_pwrwmenoi_na_max airwsoyme.2422426.html
Με ποιανού το μέρος να ήταν οι αστυνομικοί δλδ? των αναρχικών? :lol::lol::lol:
kalgeorge
22/09/2013, 13:13
kai epidi kapoi pragmata prepei na legontai.....
na se xairontai
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/article2422641.ece
notakos600
22/09/2013, 13:29
Προετοιμαστείτε για τον χειμώνα
Τσεκούρια σχισίματος ξύλων -
σφηνοτσέκουρα
Σφηνοειδή τσεκούρια σχισίματος ξύλων σε
μεγάλη ποικιλία.
Διαθέσιμα μοντέλα από ελαφριά των 1570
γραμμαρίων μέχρι και σφηνοτσέκουρα των
3700 γραμμαρίων.
Μη ψαρώνετε, ενημερωτικό e-mail από κατάστημα είναι... :lol:
Joyrider
22/09/2013, 13:53
Επειδή πάνω από όλα είμαστε μοτοσυκλετιστικό φόρουμ και χτες μάθαμε από τα κανάλια ότι τα μηχανοκίνητα τάγματα εφόδου ονομάζονται κωδικά "Ινόβα", δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη εάν μάθουμε ότι πέφτουν με τα μηχανάκια τους πάνω σε ανθρώπους επειδή η σύγκρουση σταματά το τρίξιμο των πλαστικών...
Τα πλαστικά τα βγάζεις για να μην σπάσουν και μετά πέφτεις σε ανθρώπους με την ησυχία σου. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=K8WZ9gcmAwQ
blackrose
22/09/2013, 15:50
Όχι.Ήταν πρώτα εθνικιστές και μετά όλα τ'άλλα.
Εξηγώ:ήταν εθνικιστές επειδή αποσκοπούσαν στην απελευθέρωση των ομοεθνών τους που ζούσαν σε περιοχές που δεν περικλείονταν απ'το νεοσύστατο ελληνικό κράτος(πατρίδα).
Πιστεύω η διαφορά είναι κατανοητή.
το νεοσυστατο κρατος λειτουργησε το 30-32 οι περισσοτεροι απο τους γνωστους μας επαναστατες, μας ειχαν αφησει χρονους....ο εθνικισμος εμφανιστηκε σαν ιδελογια στα βαλκανια σαν ιδεολογια περιπου το 50 μαλλον ουτε και ο κολοκοτρωνης των προλαβε των ορο αυτο......:D
AUFGEBRACHT
22/09/2013, 17:29
na se xairontai
Αναμφισβήτητα να την χαίρονται αλλά τα κονδυλοφόρα βαμπίρ δεν ορρωδούν προ ουδενώς... Εκτός του ότι δεν αισχύνονται - αφού έκαναν την πλύση εγκεφάλου μεθοδικά και αθόρυβα (βλ. ρεπορτάζ τρόμου για τον Άγιο Παντελεήμονα) και προετοίμασαν το έδαφος για την αποδοχή της Χ.Α., ενώ τώρα ξαφνικά μεταμορφώθηκαν σε απηνείς διώκτες του νεοναζισμού και τί δεν έχουμε δει τις τελευταίες μέρες:
- Ο ΑΝΤ1 από την πρώτη ημέρα έδωσε στη δημοσιότητα όχι μόνο το ονοματεπώνυμο και την εργασία του δολοφόνου, αλλά άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά ρεπόρτερ να λέει σε ποια οδό, αριθμό, πολυκατοικία και όροφο έμενε αυτός κι η οικογένειά του...
- Η γνωστή φυλλάδα Πρώτο Θ(Ψ)έμα πρωτοσέλιδη φωτογραφία το παληκάρι να ψυχορραγεί στα χέρια της κοπέλας του - τελικά οι πρωτοσέλιδες φωτογραφίες της Τσέκου να τσιμπουκώνει το Ζαχόπουλο ήταν πιο ανώδυνες. Μιλάμε σημειωτέον για την ίδια φυλλάδα του ατιμώρητου κομιστή Θέμου, η οποία πριν τις εκλογές είχε ρεπορτάζ για ανήμπορες γριούλες που φώναζαν τη Χ.Α. για προστασία προκειμένου να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ τραπεζών, ασχέτως εάν η "ανήμπορη" γιαγιά στην πραγματικότητα ήταν η μάνα του υποψήφιου βουλευτή της Χ.Α. Πλωμαρίτη.
- Σήμερα βγάζουν φόρα παρτίδα στη δημοσιότητα το πρόσωπο και τα προσωπικά δεδομένα μιας αστυνομικού με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται...
Θα ήταν ευχής έργον αντί να γαμάνε την αισθητική και τη νοημοσύνη μας να πάνε να γαμήσουνε στο ξενοδοχείο ημιδιαμονής New Dream ιδιοκτησίας Μιχαλολιάκου - είσοδος από Σεπολίων 14-16 όπου η πόρτα είναι πιο διακριτική σύμφωνα με την ιστοσελίδα του μπουρδελοξενοδοχείου.
με μια πρωτη αναγνωση,οντως να την χαιρονται,μιας και εκανε μονη της οτι οι αλλοι "συναδελφοι" της δεν ειχανε το θαρρος να κανουνε
με μια δευτερη ομως αναγνωση,μου εξηγεις λιγο τι εννοουσε οταν ειπε"ε οχι και μαχαιρι..." ??
διοτι καποιος κακοηθης θα μπορουσε να το ερμηνευσει οτι οκ,αφηνουμε τον ανθρωπο να τον σαπιζουνε στο ξυλο με οτι συνεπαγεται αυτο,αλλα ε οχι και μαχαιρι ρε παιδια,ειπαμε,τι πραματα ειναι αυτα?τακη,θα σε μαλωσω...
na se xairontai
AUFGEBRACHT
22/09/2013, 18:06
με μια πρωτη αναγνωση,οντως να την χαιρονται,μιας και εκανε μονη της οτι οι αλλοι "συναδελφοι" της δεν ειχανε το θαρρος να κανουνε
με μια δευτερη ομως αναγνωση,μου εξηγεις λιγο τι εννοουσε οταν ειπε"ε οχι και μαχαιρι..." ??
διοτι καποιος κακοηθης θα μπορουσε να το ερμηνευσει οτι οκ,αφηνουμε τον ανθρωπο να τον σαπιζουνε στο ξυλο με οτι συνεπαγεται αυτο,αλλα ε οχι και μαχαιρι ρε παιδια,ειπαμε,τι πραματα ειναι αυτα?τακη,θα σε μαλωσω...
Ό,τι και να έλεγε η κοπελιά, ο κακοήθης κακοηθώς θα το ερμηνεύσει, οπότε εμείς που δεν είμαστε ας αφήσουμε τις αναγνώσεις...
α οκ,συγνωμη λαθος εκανα,νομιζα οτι εδω μεσα αυτο βασικα κανουμε,αναγνωσεις...
διορθωνω λοιπον,αν καποιος κακοηθης θελει,ας μου το ερμηνευσει μιας και μενα βλεπεις μου αρεσουνε οι αναγνωσεις
Βρήκα που θα πάω να πουλήσω μπιέλες... :D
Pan (dvs)
22/09/2013, 18:13
το νεοσυστατο κρατος λειτουργησε το 30-32 οι περισσοτεροι απο τους γνωστους μας επαναστατες, μας ειχαν αφησει χρονους....ο εθνικισμος εμφανιστηκε σαν ιδελογια στα βαλκανια σαν ιδεολογια περιπου το 50 μαλλον ουτε και ο κολοκοτρωνης των προλαβε των ορο αυτο......:D
Πολλων λεξεων η σημασια ειναι διαφορετικη τωρα και διαφορετικη πριν 50-150-500 η 2000 χρονια πριν.Αλλος ο εθνικιστης του 1821 αλλος του 40 και αλλος σημερα.
Αυτος που τοτε αγαπουσε την πατριδα του λεγοτανε Ελληνας,σημερα πολλοι τον λενε εθνικιστη.Εθνικιστη λενε ακομη και αυτον που εχει αρρωστημενη αποψη για τη χωρα του.
Βαζουμε παντου ταμπελες μαλλον λογω ελλειψης χρονου.Το αποτελεσμα ειναι να ταυτιζονται ανθρωποι με εντελως διαφορετικη ιδεολογικη αποψη.
AUFGEBRACHT
22/09/2013, 18:30
α οκ,συγνωμη λαθος εκανα,νομιζα οτι εδω μεσα αυτο βασικα κανουμε,αναγνωσεις...
διορθωνω λοιπον,αν καποιος κακοηθης θελει,ας μου το ερμηνευσει μιας και μενα βλεπεις μου αρεσουνε οι αναγνωσεις
Ωραία λοιπόν, η κοπελιά είπε "ε όχι και μαχαίρι" γιατί της ήρθε αυθόρμητα αυτή η κουβέντα στη θέα ενός μαχαιρωμένου ανθρώπου στο πεζοδρόμιο, ή σκέφτηκε πως "έχεις διαφορά με κάποιον, άντε να το καταλάβω να έρθετε στα χέρια και να πλακωθείτε, αλλά όχι και να τραβήξεις εν ψυχρώ μαχαίρι"...
Εντάξει τώρα, ικανοποιημένος με αυτές τις ερμηνείες, πάμε παρακάτω;
kostaspetrou
22/09/2013, 18:33
το νεοσυστατο κρατος λειτουργησε το 30-32 οι περισσοτεροι απο τους γνωστους μας επαναστατες, μας ειχαν αφησει χρονους....
Λάθος κάνεις:
1)Ο Καποδίστριας ανέλαβε το 1827.Ουσιαστικά από τότε είχαμε κράτος.
2)Μακρής,Μακρυγιάννης,Κανάρης,Μιαούλης,Τζαβέλλας,Μπότ αρης πέθαναν από αργότερα έως πολύ αργότερα(πχ Κανάρης 1877).
....ο εθνικισμος εμφανιστηκε σαν ιδελογια στα βαλκανια σαν ιδεολογια περιπου το 50 μαλλον ουτε και ο κολοκοτρωνης των προλαβε των ορο αυτο......:D
Λάθος και πολύ μάλιστα.
Ο εθνικισμός υπήρχε στους Έλληνες απ'το 1453,έκαναν ένα σωρός επαναστάσεις και εξεγέρσεις.
Απλά τις έκαναν ανοργάνωτα και τελικά χρειάστηκαν οι Κοραής και ο Φερραίος να τους κάνουν να το θέλουν πολύ και η ευκατάστατη και οργανωτική αστική τάξη (Φιλική Εταιρεία) για να τους οργανώσει και να γίνει η δουλειά σωστά.
Όλ'αυτά πολύ πριν το 1850 που λες.
πρωτον,μπορει να εισαι οργισμενο μελος,δεκτο,αλλα δεν καταλαβαινω την τσαντιλα σου ως προς την ερωτηση μου.δλδ δεν καταλαβα,σενοχλησε που σκεφτηκα κατι περα απο τα προφανη?σου θιξαμε καποιον και δεν το πηρα χαμπαρι?
δευτερον,το παμε παρακατω,το οριζεις μονο εσυ για αποψε η εχει κι αλλος βαρδια στο καταστημα?αν ειναι να μας το πειτε να το ξερουμε.
αυτο το πραγμα οτι λετε οτι σας κατεβει ορισμενοι και δεν τρεχει καστανο και μολις τολμησει και μιλησει καποιος αλλος,αμεσως βγαινουνε οι κιτρινες και πεφτουνε βροχη τα σφυριγματα,καλο ειναι να το κοιταξετε εδω μεσα καποια στιγμη.
φασισμος και συναφη ειπαμε ειναι το θεμα των τελευταιων σελιδων ετσι δεν ειναι??οκ,απλα να μην ξεχνιομαστε
AUFGEBRACHT
22/09/2013, 18:44
Λάθος και πολύ μάλιστα.
Ο εθνικισμός υπήρχε στους Έλληνες απ'το 1453,έκαναν ένα σωρός επαναστάσεις και εξεγέρσεις.
Απλά τις έκαναν ανοργάνωτα και τελικά χρειάστηκαν οι Κοραής και ο Φερραίος να τους κάνουν να το θέλουν πολύ και η ευκατάστατη και οργανωτική αστική τάξη (Φιλική Εταιρεία) για να τους οργανώσει και να γίνει η δουλειά σωστά.
Όλ'αυτά πολύ πριν το 1850 που λες.
Yπάρχει μια σύγχυση πατριωτισμού κι εθνικισμού. Εθνικισμός ΔΕΝ υπήρχε σίγουρα το 1453, αφού ο εθνικισμός είναι πνευματικό τέκνο της Γαλλικής Επανάστασης. Οι καταβολές του ελληνικού εθνικισμού μπορούν να αναζητηθούν στον Παπαρρηγόπουλο και τον Κοραή, ο Ρήγας Φεραίος ΔΕΝ έχει σχέση με εθνικισμό, αντίθετα, είχε όραμά του τη συμβίωση πολλών εθνών και πολυεθνικού κράτους βασισμένο στις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης, βλ. Νέα Πολιτική Διοίκησις των κατοίκων της Ρούμελης, της Μ. Ασίας, των Μεσογείων νήσων και της Βλαχομπογδανίας.
AUFGEBRACHT
22/09/2013, 18:45
πρωτον,μπορει να εισαι οργισμενο μελος,δεκτο,αλλα δεν καταλαβαινω την τσαντιλα σου ως προς την ερωτηση μου.δλδ δεν καταλαβα,σενοχλησε που σκεφτηκα κατι περα απο τα προφανη?σου θιξαμε καποιον και δεν το πηρα χαμπαρι?
δευτερον,το παμε παρακατω,το οριζεις μονο εσυ για αποψε η εχει κι αλλος βαρδια στο καταστημα?αν ειναι να μας το πειτε να το ξερουμε.
αυτο το πραγμα οτι λετε οτι σας κατεβει ορισμενοι και δεν τρεχει καστανο και μολις τολμησει και μιλησει καποιος αλλος,αμεσως βγαινουνε οι κιτρινες και πεφτουνε βροχη τα σφυριγματα,καλο ειναι να το κοιταξετε εδω μεσα καποια στιγμη.
φασισμος και συναφη ειπαμε ειναι το θεμα των τελευταιων σελιδων ετσι δεν ειναι??οκ,απλα να μην ξεχνιομαστε
Ααααα καλάάάάά...
αυτο λεω κι εγω φιλε μου,αααα καλαααα...
ειναι θεμα οπτικης οπως βλεπεις,τιποτα παραπανω
AUFGEBRACHT
22/09/2013, 18:49
αυτο λεω κι εγω φιλε μου,αααα καλαααα...
ειναι θεμα οπτικης οπως βλεπεις,τιποτα παραπανω
Εντελώς καλοπροαίρετα, διάβασε πάλι τι έγραψες αρχικά και τι σου απάντησα μπας και γλυτώσουμε την επίσκεψη στον οφθαλμίατρο...
δεν χρειαζεται επισκεψη σε οφθαλμιατρο κυριακατικα,αν πας σε δημοσιο θα περιμενεις με τις ωρες αν πας σε ιδιωτη θα σου τον πιασει κοινως.οποτε ας κοιταξουμε να ταποφυγουμε.
κακοηθης δεν ειμαι,σε αυτο εχεις δικιο,απλα εθεσα μιαν αλλην διασταση στο ζητημα.εκανα λαθος?πιθανον.ψαχνω να βρω θεμα εκει που δεν υπαρχει?και αυτο παιζει,δεν ξερω.χαζομαρα του?ενδεχομενως.
αλλα μενοχλει οταν μου λενε οτι τωρα παμε παρακατω διοτι ετσι το λεω εγω.
οσο για την γενικευση που εκανα μετα περι καρτων και τα λοιπα,μην ανησυχεις,ξερουμε τι λεμε,δεν ειναι τωρινο φαινομενο...
φιλικα
γιαννης
kostaspetrou
22/09/2013, 18:59
Yπάρχει μια σύγχυση πατριωτισμού κι εθνικισμού. Εθνικισμός ΔΕΝ υπήρχε σίγουρα το 1453, αφού ο εθνικισμός είναι πνευματικό τέκνο της Γαλλικής Επανάστασης. Οι καταβολές του ελληνικού εθνικισμού μπορούν να αναζητηθούν στον Παπαρρηγόπουλο και τον Κοραή, ο Ρήγας Φεραίος ΔΕΝ έχει σχέση με εθνικισμό, αντίθετα, είχε όραμά του τη συμβίωση πολλών εθνών και πολυεθνικού κράτους βασισμένο στις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης, βλ. Νέα Πολιτική Διοίκησις των κατοίκων της Ρούμελης, της Μ. Ασίας, των Μεσογείων νήσων και της Βλαχομπογδανίας.
Υπήρχε.Αν δεις,ξεκινώντας απ'τον κροκόδειλο Κλαδά το 146φεύγα,πάντα επαναστατούσαμε ως Έλληνες.
Πάντα αυτοπροσδιοριζόμασταν ως ρωμιοί-έλληνες.
Ο Φερραίος μην ξεχνάς ότι προωθούσε την από κοινού εξέγερση όλων των εθνών των βαλκανίων επειδή έτσι θα έδιωχναν ευκολότερα τους τούρκους.
Αν το σκεφτείς πάντως,παντού στα έργα του έδινε προτεραιότητα στους Έλληνες και ως επί το πλείστον σ'αυτούς αναφέρονταν,άσε που έγραφε στα ελληνικά.
Πρότεινε μέχρι και σύνταγμα ελληνικής δημοκρατίας.
Δεν ήταν το είδος του εθνικιστή που ήταν ο Κοραής και οι υπόδουλοι,αλλά πάντα είχε τους Έλληνες ως επίκεντρο για το όραμά του.
AUFGEBRACHT
22/09/2013, 19:02
δεν χρειαζεται επισκεψη σε οφθαλμιατρο κυριακατικα,αν πας σε δημοσιο θα περιμενεις με τις ωρες αν πας σε ιδιωτη θα σου τον πιασει κοινως.οποτε ας κοιταξουμε να ταποφυγουμε.
κακοηθης δεν ειμαι,σε αυτο εχεις δικιο,απλα εθεσα μιαν αλλην διασταση στο ζητημα.εκανα λαθος?πιθανον.ψαχνω να βρω θεμα εκει που δεν υπαρχει?και αυτο παιζει,δεν ξερω.χαζομαρα του?ενδεχομενως.
αλλα μενοχλει οταν μου λενε οτι τωρα παμε παρακατω διοτι ετσι το λεω εγω.
οσο για την γενικευση που εκανα μετα περι καρτων και τα λοιπα,μην ανησυχεις,ξερουμε τι λεμε,δεν ειναι τωρινο φαινομενο...
φιλικα
γιαννης
Για να τελειώνει το θέμα, το πάμε παρακάτω δεν είναι προσταγή αλλά προτροπή, μην κολλήσει το θέμα σε ένα ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ερώτημα τί είπε και εάν το είπε και τί μπορούσε να εννοεί η αστυνομικίνα, ξανατονίζω την ειδοποιό διαφορά μεταξύ προσταγής και προτροπής.
Φιλικότατα Γιώργος
ωραιοςςςς μπορει να πεσει ελευθερα σφουγγαρισμα παρακαλω...
Nostradamus
22/09/2013, 19:08
Αυτό είναι η κατάντια των ΜΜΕ. Έγραψε ο Χ δημοσιογράφος "ε όχι και μαχαίρι.." και άρθρο για την 24χρονη κουκλάρα αστυνομικό (τι μάτάρες έχεις ρε..) που έπιασε τον δράστη και γίνεται θέμα το αυτονόητο. Ότι ένας αστυνομικός έκανε την δουλεία του.
και εγώ σου λέω οτι το είπε με το τρόπο που σκέφτηκες. Άλλωστε αμέσως μετά τις εκλογές πριν ένα χρόνο τα εκλογικά τμήματα στα αστυνομικά κέντρα βγάζανε 45% ποσοστό στην Χ.Α. Τι συζητάμε ακριβώς?? Να δούμε αν λειτουργούν με τις ανοχές της αστυνομίας??
εδώ το σύνολο πάει με γραμμές χρόνια ολόκληρα.
AUFGEBRACHT
22/09/2013, 19:11
Υπήρχε.Αν δεις,ξεκινώντας απ'τον κροκόδειλο Κλαδά το 146φεύγα,πάντα επαναστατούσαμε ως Έλληνες.
Πάντα αυτοπροσδιοριζόμασταν ως ρωμιοί-έλληνες.
Ο Φερραίος μην ξεχνάς ότι προωθούσε την από κοινού εξέγερση όλων των εθνών των βαλκανίων επειδή έτσι θα έδιωχναν ευκολότερα τους τούρκους.
Αν το σκεφτείς πάντως,παντού στα έργα του έδινε προτεραιότητα στους Έλληνες και ως επί το πλείστον σ'αυτούς αναφέρονταν,άσε που έγραφε στα ελληνικά.
Πρότεινε μέχρι και σύνταγμα ελληνικής δημοκρατίας.
Δεν ήταν το είδος του εθνικιστή που ήταν ο Κοραής και οι υπόδουλοι,αλλά πάντα είχε τους Έλληνες ως επίκεντρο για το όραμά του.
Ξαναλέω, άλλο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ άλλο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. Όταν η μητρική γλώσσα του ήταν τα ελληνικά λογικό δεν ήταν να γράψει στα ελληνικά; :confused: Δεν το κατάλαβα να είμαι ειλικρινής το επιχείρημα... ίσως θέλεις να πεις κάτι άλλο;
kostaspetrou
22/09/2013, 19:19
Ξαναλέω, άλλο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ άλλο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. Όταν η μητρική γλώσσα του ήταν τα ελληνικά λογικό δεν ήταν να γράψει στα ελληνικά; :confused: Δεν το κατάλαβα να είμαι ειλικρινής το επιχείρημα... ίσως θέλεις να πεις κάτι άλλο;
Μισό λεπτό φίλε...κατ'εσέ τί είναι πατριωτισμός και τί εθνικισμός;
AUFGEBRACHT
22/09/2013, 21:16
Μισό λεπτό φίλε...κατ'εσέ τί είναι πατριωτισμός και τί εθνικισμός;
Πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα, όπως έχει πει χαρακτηριστικά κι ο Θεοτοκάς "ένας ειλικρινής, ανυστερόβουλος πατριωτισμός, μια φροντίδα για την Ελλάδα".
Ο δε εθνικισμός είναι η υπέρμετρη προσήλωση στα εθνικά ιδεώδη, με ταυτόχρονη θεώρηση ότι το έθνος μου υπερέχει και είναι ανώτερο των άλλων με αποστροφή για τους άλλους.
Εάν το θες και με παράδειγμα, εάν βάλω στο σπίτι μου μια σημαία στο μπαλκόνι μου και πω θα βάλω το εθνικό σύμβολο γιατί αγαπάω την πατρίδα μου, αυτό είναι πατριωτισμός. Εάν πάρω τη σημαία και την περιφέρω αλλαλάζοντας και ενίοτε την κατεβάζω και σε κανένα κεφάλι μιλάμε προφανώς για εθνικισμό.
kostaspetrou
22/09/2013, 21:50
Πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα, όπως έχει πει χαρακτηριστικά κι ο Θεοτοκάς "ένας ειλικρινής, ανυστερόβουλος πατριωτισμός, μια φροντίδα για την Ελλάδα".
Συμφωνώ.Διαφωνώ με το παρακάτω:
Ο δε εθνικισμός είναι η υπέρμετρη προσήλωση στα εθνικά ιδεώδη, με ταυτόχρονη θεώρηση ότι το έθνος μου υπερέχει και είναι ανώτερο των άλλων με αποστροφή για τους άλλους.
Διαφωνώ αρκετά.Μιλάω για υγιή εθνικισμό που είναι το ν'αγαπάς και να υποστηρίζεις το έθνος σου και να θες να προοδεύει
Η ταυτόχρονη θεώρηση ότι το έθνος μου υπερέχει και είναι ανώτερο των άλλων με αποστροφή για τους άλλους ΔΕΝ είναι εθνικισμός,αλλά σωβινισμός.
Εάν πάρω τη σημαία και την περιφέρω αλλαλάζοντας και ενίοτε την κατεβάζω και σε κανένα κεφάλι μιλάμε προφανώς για εθνικισμό.
Όχι,αυτό λέγεται καφρίλα,βανδαλισμός,καραγκιοζιλίκι αλλά ΟΧΙ εθνικισμός.
Δες τί είπε ο Ίων Δραγούμης για τον εθνικισμό:
«Ο εθνικισμός είναι μορφή ενέργειας. Όλοι λοιπόν οι ενεργητικοί άνθρωποι είναι εθνικιστές, είτε το ξέρουν είτε όχι. Ο διεθνιστής είναι στοιχείο θανάτου για το έθνος του».
Πουθενά ο άνθρωπος δεν κάνει καραγκιοζιλίκια και βανδαλισμούς,ούτε μισεί άλλα έθνη.
skylaros
22/09/2013, 22:32
Πατριώτης είναι αυτός που είναι διατεθειμένος να πεθάνει για την πατρίδα του, Εθνικιστής αυτός που προτίθεται να σκοτώσει για αυτή. Προσωπικά μου μοιάζουν κάπως κουτά και τα δύο, το ένα ηλίθιο και το άλλο εμετικό θα έλεγα. Ε μιας που αρχίσαμε τα τσιτάτα λοιπόν "μόνη μας πατρίδα τα παιδικά μας όνειρα" :)
kostaspetrou
22/09/2013, 22:43
Πατριώτης είναι αυτός που είναι διατεθειμένος να πεθάνει για την πατρίδα του, Εθνικιστής αυτός που προτίθεται να σκοτώσει για αυτή. Προσωπικά μου μοιάζουν κάπως κουτά και τα δύο, το ένα ηλίθιο και το άλλο εμετικό θα έλεγα. Ε μιας που αρχίσαμε τα τσιτάτα λοιπόν "μόνη μας πατρίδα τα παιδικά μας όνειρα" :)
Οι παππούδες μας το '40 λοιπόν ήταν εμετικοί και ηλίθιοι....
:a31:
MG-KTiNoS
22/09/2013, 23:08
Οι παππούδες μας το '40 λοιπόν ήταν εμετικοί και ηλίθιοι....
:a31:
οι παπουδες μας το 40 ήταν εθνικηστές?
:rolleyes:
kostaspetrou
22/09/2013, 23:44
οι παπουδες μας το 40 ήταν εθνικηστές?
:rolleyes:
Φίλε ας απαντήσει ο skylaros,βάσει της δικιάς του λογικής όποιος είναι διατεθειμένος να πεθάνει για την πατρίδα του ή προτίθεται να σκοτώσει για αυτή είναι εμετικός και ηλίθιος....
Αν πάλι θες την άποψή μου,θα σου πώ τι μου είχε πει ο δικός μου παππούς (2/29 Σύνταγμα Ευζώνων,Μεσολόγγι) όταν τον είχα ρωτήσει για τον πόλεμο και συμπέρανε εσύ τί ήταν..
α)Όταν ξεκίνησε για το μέτωπο ένιωθε φόβο και αβεβαιότητα και με βαριά καρδιά ετοιμάστηκε.Λογικό δεν είναι;
β)Οταν άρχισε η πρώτη μάχη αρχικά φόβο και μετά έχθρα για τους ιταλούς διότι απλα πυροβολούσαν αυτόν και τους άλλους συντρόφους του.Λογικό δεν είναι;
γ)Όταν σκότωσε τον πρώτο ένιωσε ανακούφιση διότι αν δε το'κανε θα σκοτώνονταν αυτός. Λογικό δεν είναι;
δ)Όταν τραυματίστηκε σκέφτηκε αν θα γλίτωνε.Τελικά ανάρρωσε και τον ξαναστείλαν μετά 4 βδομάδες ξανά πίσω.
ε)Όταν συνέλαβαν Ιταλούς αιχμαλώτους δεν ένιωθε έχθρα διότι απλά δεν απειλούσαν πλέον αυτόν και τους υπόλοιπους!
στ)Όταν τελείωσε ο πόλεμος είπε ευτυχώς που ζω και να πα να γαμηθεί ο πόλεμος.
Ποτέ του δεν ένιωσε μίσος για τους Ιταλούς μετά τον πόλεμο.Από κάποιους αιχμαλώτους έμαθε και μερικά ιταλικά.
Ποτέ του δεν έβλεπε πολεμικές ταινίες,χαλιόταν πολύ,έβγαινε απ'το σπίτι και πήγαινε στον κήπο.
Πάντα έλεγε ότι ο πόλεμος είναι άσχημο πράγμα.
Απ'την άλλη ποτέ του δε μετάνιωσε που σκότωσε διότι δε γινόταν αλλιώς,έπρεπε να επιβιώσει αυτός και οι υπόλοιποι Έλληνες.
Μου 'πε επίσης ότι όταν βλέπεις να χτυπάνε φίλους σου(ειδικά αν είναι κοντοχωριανοί) μεταμορφώνεσαι και θες ν'ανταποδώσεις.
Το χρέος του το έκανε και με το παραπάνω.Δε λιποτάκτησε,δε κρύφτηκε,δε λούφαξε.
Εσύ τί λες να ήταν;
1)εμετικός επειδή σκότωσε;
2)ηλίθιος επειδή εκτέθηκε σε κίνδυνο κινδυνεύοντας να πεθάνει
3)απλά ένας κωλόφαρδος φαντάρος που επέζησε
4)καλός πατριώτης
5)εθνικιστής επειδή ήθελε αυτός και οι δικοί του να νικήσουν
Τί απ' όλα;
ΥΓ:Ποτέ δεν έλεγε ψέματα ούτε το'παιζε μούρη
ΥΓ2:Ποτέ δεν ήταν δεξιός
el_hymador
22/09/2013, 23:56
Καλά, ας αφήσουμε χαρακτηρισμούς και παραδείγματα παλαιότερων και ας ευχόμαστε να μην κλήρώσει πότε και για εμάς να ζήσουμε πόλεμο.
skylaros
23/09/2013, 01:03
"στ)Όταν τελείωσε ο πόλεμος είπε ευτυχώς που ζω και να πα να γαμηθεί ο πόλεμος.
Ποτέ του δεν ένιωσε μίσος για τους Ιταλούς μετά τον πόλεμο.Από κάποιους αιχμαλώτους έμαθε και μερικά ιταλικά.
Ποτέ του δεν έβλεπε πολεμικές ταινίες,χαλιόταν πολύ,έβγαινε απ'το σπίτι και πήγαινε στον κήπο.
Πάντα έλεγε ότι ο πόλεμος είναι άσχημο πράγμα".
Ο παππούς σου λοιπόν παρότι δέχτηκε σφαίρες κατάλαβε τι μαλακία είναι ο πόλεμος, εσύ χωρίς να έχεις δεχθεί ούτε κάν απειλή είσαι διατεθειμένος να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς για κάτι που ονομάζεις πατρίδα. :eek:
Επειδή ρίχνω ξενύχτια και πνίγομαι γενικά δε θα μπω σε ανάλυση, σε καμιά βδομάδα που χαλαρώνω λιγάκι θα μπορούμε να πάμε και σε σεντόνια. Απλά δύο λέξεις έτσι για το γαμώτο
1) όταν είσαι σε άμυνα δε δολοφονείς, απλά αμύνεσαι. Πάμε παρακάτω λοιπόν αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό.
Πατριώτης λοιπόν είναι αυτός που είναι έτοιμος να πεθάνει για αυτό που ονομάζεται πατρίδα. Ο παππούς σου στην περίπτωσή σου πήγε χεσμένος όπως ο μέσος άνθρωπος γιατί απλά δεν ήταν διατεθειμένος να πεθάνει για καμιά πατρίδα, μπήκε σε μια διαδικασία άμυνας καθότι βρέθηκε εκεί που βρέθηκε και απλά προσπάθησε να επιβιώσει. Το ότι ο πόλεμος σε κάνει κτήνος (sorry ktinos δε μιλάω για εσένα) είναι κάτι που δε νομίζω πως χρειάζεται εξήγηση ε? Όταν πλέον ο άνθρωπος καλή του ώρα εκεί που είναι ( αν θες επειδή νιώθω άβολα να μιλάω για τον παππού σου μπορούμε να βάλουμε λίγο πολύ τον οποιοδήποτε παππού, στην τελική δεν έκανε κάτι κακό, αμυνόταν και πάλευε για τη ζωή του) δεν ήταν σε κίνδυνο κατάλαβε όπως μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε (οκ μερικά ορκ δε μπορούν) ότι αυτοί που είχε απέναντί του και σκότωνε δεν ήταν άλλοι από τον ίδιο του τον εαυτό, από ανθρώπους που ήταν περίπου ίδιοι με αυτόν και που τους είχαν στείλει όπως και αυτόν, να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν και γι αυτό και τα παρεάκια με τους Ιταλούς.
Ένας εθνικιστής πάλι δεν έχει πρόβλημα να φύγει από την Ελλάδα και να πάει στο Σαράγιεβο να σκοτώσει γιατί αυτό ίσως να είναι καλό για την πατρίδα και το έθνος στο δικό του μυαλό, δεν έχει πρόβλημα να βιάσει ή να ακρωτηριάσει, να ξεκοιλιάσει εγκύους, να βασανίσει, να εκτελέσει αν αυτό θεωρεί πως είναι καλό για την πατρίδα του. Αυτός λοιπόν που βγάζει μια σημαία στο μπαλκόνι ο πατριώτης ντε , ναι το θεωρώ κουτό να είμαι περήφανος για την βιολογική καταγωγή μου? για το ότι έτυχε να γεννηθώ πίσω από κάτι νοητές γραμμές πάνω στο χάρτη? επειδή η μάνα μου και ο πατέρας μου μιλάνε μια συγκεκριμένη γλώσσα? πραγματικά δεν έχει νόημα τουλάχιστο στο δικό μου μυαλό. Τώρα για τις περιπτώσεις τις άλλες των Εθνικιστών που όχι μόνο βγάζω μια σημαία αλλά πιστεύω πως είμαι και ο πιο γαμάτος του πλανήτη, πως όλοι με ζηλεύουν γιατί ο Καραϊσκάκης είχε μακρύ μουστάκι και πάει λέγοντας ε ναι είναι εμετικό και άρρωστο.
ps: η επανάσταση του 21 στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ήταν πολύ περισσότερο κοινωνική και πολύ λιγότερο εθνικοαπελευθερωτική. Μαζί με τους Έλληνες ζούσαν αρβανίτες και Αλβανοί, Τούρκοι, Αιγύπτιοι, Σλάβοι και άλλοι... Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς ζούσαν μέχρι σχετικά πολύ πρόσφατα (πχ Εβραίοι και Σλάβοι Θεσσαλονίκης στις αρχές του 19ου αιώνα που φρόντισαν επιμελώς να εξαφανίσουν σχεδόν τα ίχνη τους και μιλάμε για ποσοστά ίσως και μεγαλύτερα των Ελλήνων, όχι αστεία) Οι περισσότεροι λοιπόν από αυτούς ξεσηκώθηκαν εξαιτίας της καταπίεσης γιατί κάπου στο 1805-15 τα χαράτσια της εποχής τετραπλασιάστηκαν στις περισσότερες επαρχίες της τότε αυτοκρατορίας. Επίσης την ίδια εποχή ξεκινούσε και το οικονομικοκοινωνικό ρεύμα του φιλελευθερισμού στην Ευρώπη κάτι που σπάνια αναλύεται. Εδώ να πούμε ότι μεγάλη ήταν η επιρροή της Γαλλίας και του Ναπολέοντα στην Ελλάδα ακόμα και σε περιοχές που δε βάζει το μυαλό μας ( για παράδειγμα στη Μάνη υπάρχουν απογραφές από Γάλλους από τον 16ο αιώνα και αργότερα γύρο στο 1800 μετράνε πλήρως την παραγωγή, φτιάχνουν χάρτες, στέλνουν μελετητές και δημιουργούν ένα εμπορικό δίκτυο σημαντικό) χωρίς να ασπάζομαι απόλυτα τον Κολοκοτρώνη τα απομνημονεύματά του τα θεωρώ πολύ καλύτερα από των περισσοτέρων και απείρως καλύτερα ακόμα και από του Μακρυγιάννη. Έλεγε λοιπόν ο γέρος ότι ο Ναπολέοντας του άνοιξε τα μάτια, παλιότερα οι άνθρωποι είχαν τους βασιλείς για θεούς. Επίσης ίσως η μεγαλύτερη μορφή (για εμένα) της περιόδου ο Ρήγας ήταν σαφώς επηρεασμένος από τον Ρουσό (βλέπε κοινωνικό συμβόλαιο πχ και σύγκρινε με τα γραπτά του Ρήγα). ο Ρήγας λοιπόν μιλάει ΚΑΘΑΡΑ για κοινωνική επανάσταση, για έναν τόπο που θα ποτίζεται με τον ιδρώτα αυτών που δουλεύουν πάνω σε αυτό το χώμα, όποιας εθνικότητας και αν είναι, έδινε λοιπόν ταξικά χαρακτηριστικά στην επανάσταση... Θα ήταν καλό να αναφέρουμε πως εκείνη την εποχή (και λίγο νωρίτερα) το πάθος για την αρχαιότητα είχε φουντώσει στην Ευρώπη και αυτό ίσως να έδωσε κάποια εθνικά χαρακτηριστικά στη λογική του αρχαίου πνεύματος και της όποιας αξίας θα μπορύσε να έχει για αργότερα. Τεσπά μπορούμε να γράφουμε για μέρες.
Ντυμένοι στα λευκά είπαν "όχι στη βία" - Και ο Καμίνης στη διαμαρτυρία
«Όχι στη βία» έγραφαν τα πλακάτ των λευκοντυμένων μελών της «Δράσης», που επέλεξαν έναν μη βίαιο τρόπο διαμαρτυρίας στα κλιμακούμενα περιστατικά βίας στη χώρα, με ταυτόχρονη διαμαρτυρία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=240326&catid=3
299856
299858
kostaspetrou
23/09/2013, 08:35
Ο παππούς σου λοιπόν παρότι δέχτηκε σφαίρες κατάλαβε τι μαλακία είναι ο πόλεμος, εσύ χωρίς να έχεις δεχθεί ούτε κάν απειλή είσαι διατεθειμένος να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς για κάτι που ονομάζεις πατρίδα. :eek:
Μα προφανώς και είναι μαλακία ο πόλεμος αλλά γιατί δεν παρέθεσες και το παρακάτω που έγραψα;
"Απ'την άλλη ποτέ του δε μετάνιωσε που σκότωσε διότι δε γινόταν αλλιώς,έπρεπε να επιβιώσει αυτός και οι υπόλοιποι Έλληνες."
Οπότε ήταν διατεθειμένος να σκοτώσει επειδή είχε ανώτερα κίνητρα(επιβίωση δική του και συντρόφων-ομοεθνών).
Μην κάνεις επιλεκτική παράθεση αλλoιώνοντας το κυρίως νόημα,είναι τουλάχιστον "φάουλ" για τη συζήτηση...
Ένας εθνικιστής πάλι δεν έχει πρόβλημα να φύγει από την Ελλάδα και να πάει στο Σαράγιεβο να σκοτώσει γιατί αυτό ίσως να είναι καλό για την πατρίδα και το έθνος στο δικό του μυαλό,
Είσαι σίγουρος;Δηλαδή ο μακεδονικός αγώνας τί ήταν,καθαρή μάχη σε ηλιόλουστα πεδία μεταξύ 2 κρατών;
Οι μακεδονομάχοι απ'τη νότια Ελλάδα λοιπόν τί ήταν;
Φίλε ο πόλεμος είναι πόλεμος,άγριο πράγμα και απευκταίο.Κάποιες φορές-ευτυχώς λίγες και μακάρι στο μέλλον να μην υπάρξουν-πρέπει να γίνει.
Δεν αρέσει σε κανέναν αλλά έτσι είναι,η ιστορία της ανθρωπότητας το αποδεικνύει.
Αν δε το δέχεσαι απλά εθελοτυφλείς(δικαίωμά σου βέβαια).
δεν έχει πρόβλημα να βιάσει ή να ακρωτηριάσει, να ξεκοιλιάσει εγκύους, να βασανίσει, να εκτελέσει αν αυτό θεωρεί πως είναι καλό για την πατρίδα του.
Αυτά τα κάνει ένας αιμοβόρος άνθρωπος και είναι λάθος να τον ταυτίζεις μ'έναν σωστό εθνικιστή.
Μπορεί βέβαια ένας οποιοσδήποτε να τα κάνει αν ο πόλεμος τον αποκτηνώσει σε μέγιστο βαθμό χωρίς να'ναι εθνικιστής.Είπαμε,war sucks!
Αυτός λοιπόν που βγάζει μια σημαία στο μπαλκόνι ο πατριώτης ντε , ναι το θεωρώ κουτό να είμαι περήφανος για την βιολογική καταγωγή μου? για το ότι έτυχε να γεννηθώ πίσω από κάτι νοητές γραμμές πάνω στο χάρτη? επειδή η μάνα μου και ο πατέρας μου μιλάνε μια συγκεκριμένη γλώσσα? πραγματικά δεν έχει νόημα τουλάχιστο στο δικό μου μυαλό.
Δικαίωμα σoυ όπως και δικαίωμα των υπόλοιπων να'ναι περήφανοι.Δεν έχει σχέση με την κουβέντα μας πάντως.
ps: η επανάσταση του 21 στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ήταν πολύ περισσότερο κοινωνική και πολύ λιγότερο εθνικοαπελευθερωτική.
Ξέχασέ το,ήταν καθαρά εθνικοαπελευθερωτική.Πάντα ξεσηκώνονταν εναντίων των τούρκων με σκοπό να ζήσουν ελεύθεροι ως Έλληνες.
Απόδειξη ότι ακόμα και περιοχές καβατζωμένες με πολλά οικονομικά προνόμια και καλό κοινωνικό status(πχ Χίος) δε δίστασαν να ξεσηκωθούν.
Επίσης ίσως η μεγαλύτερη μορφή (για εμένα) της περιόδου ο Ρήγας ήταν σαφώς επηρεασμένος από τον Ρουσό (βλέπε κοινωνικό συμβόλαιο πχ και σύγκρινε με τα γραπτά του Ρήγα). ο Ρήγας λοιπόν μιλάει ΚΑΘΑΡΑ για κοινωνική επανάσταση, για έναν τόπο που θα ποτίζεται με τον ιδρώτα αυτών που δουλεύουν πάνω σε αυτό το χώμα, όποιας εθνικότητας και αν είναι, έδινε λοιπόν ταξικά χαρακτηριστικά στην επανάσταση...
Τεράστια μορφή ο Ρήγας αλλά είναι η μεγαλύτερη ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
Τυχαίνει όμως άλλες μορφές που εφάρμοσαν στην πράξη τις επαναστάσεις στα βαλκάνια(ελληνική επανάσταση,εξέγερση σέρβων,ανεξαρτησία βουλγαρίας κλπ) να έκαναν ΕΘΝΙΚΕΣ επαναστάσεις,όχι κοινωνικές.
Αυτό φάνηκε ακόμα περισσότερο στους βαλκανικούς πολέμους αργότερα.
Οπότε τα περί κοινωνικής επανάστασης δε στέκουν.
Πάντα ξεσηκώνονταν εναντίων των τούρκων με σκοπό να ζήσουν ελεύθεροι ως Έλληνες.
λολ...
λολ...
ναι ρε Βύρωνα....τι γελάς.....???
τι νομίζεις....?? ότι ξεσηκώθηκαν να πατήσουν τους κοτζαμπάσηδες και τους χωραφάδες που τα είχαν (μαζί με το παπαδαριό) κάνει πλακάκια με τα μεμέτια..??....εεεε...???
άντε γιατί μπίλιες θα γίνουμε.......:a13:
ναι ρε Βύρωνα....τι γελάς.....???
τι νομίζεις....?? ότι ξεσηκώθηκαν να πατήσουν τους κοτζαμπάσηδες και τους χωραφάδες που τα είχαν (μαζί με το παπαδαριό) κάνει πλακάκια με τα μεμέτια..??....εεεε...???
άντε γιατί μπίλιες θα γίνουμε.......:a13:
Βασικά έπεσα απ΄τη καρέκλα απ΄τα γέλια :tooth:
AristidisZ
23/09/2013, 10:03
Βασικά έπεσα απ΄τη καρέκλα απ΄τα γέλια :tooth:
σε λίγο θα πείτε ότι ο "έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα" έλεγε αλήθειες
δε πάτε καλά μου φαίνεται :bawl:
Επί της Επαναστάσεως (του '21, αλλά και του '67 :bawl: ) παρακαλώ μην επεκταθούμε.
σε λίγο θα πείτε ότι ο "έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα" έλεγε αλήθειες
δε πάτε καλά μου φαίνεται :bawl:
Κοίτα, οποιοδήποτε βιβλίο ιστορίας και αν διαβάσεις (με εξαίρεση τα σχολικά βιβλία) καταλήγεις στο οτι ο γαμίκος οφ δε γιουνιβερς λίγα είπε. Φοβήθηκε κανένα αφορισμό από τον Καλαβρύτων μάλλον :tooth:
Ελεγα να το αφησω αφου το κυριο θεμα ειναι αλλου, αλλα μαλον χρειαζονται διευκρινισεις...
Γιατί λοιπόν είναι ρατσιστικός ο διαχωρισμός σε εθνικότητες βάσει των γονέων του ανθρώπου;
Ρατσισμος ειναι ο διαχωρισμος των ανθρωπων σε ομαδες με βαση γενετικα (χρωμα, σωματοτυπος κτλπ) ή κληρονομικα (γλωσσα, θρησκευμα, πολιτισμικα χαρακτιριστικα κτλπ) στοιχεια.
Απο την στιγμη που εχεις τους διαχωρισμους (εμεις και οι αλλοι) υπαρχει ο σπορος για τον απανθρωπο ρατσισμο οπως τον σκεφτεσαι εσυ και οπως εχει επικρατησει...
Ενα παραδειγματα...
Πηγαινει καποιος (απο την αθηνα π.χ.) διακοπες σε ενα αλλο μερος της Ελλαδας. Σταθμευει σε ενα δρομο που απαγορευεται η σταθμευση αλλα παντου ειναι σταθμευμενα αυτοκινητα. Οι κλισεις για παρκαρισμα ειναι μονο στα αυτοκινητα με ξενες πινακιδες...
Εχει σημασια το αν θεωρουσε ο εκατστοτε αστυνομος του ξενους σαν κατωτερους ή απλα εκανε χαρες στους συμπολιτες του (το εμεις και οι αλλοι);
Ειναι ρατσισμος ή δεν ειναι;
Στο θεμα του εθνικισμου...
Καλος εθνικισμος ειναι μονο οταν εχεις εθνοαπελευθερωτικους αγωνες. Οταν δλδ οι ανθρωποι που αυτοπροσδιοριζωνται με βαση τα γενετικα και κληρονομικα χαρακτηριστικα καταπιεζονται απο ξενες δυναμεις. Μετα την απαλευθερωση και την δημιουργεια σταθερου κρατους, οταν δλδ πια ο εχθρος σταματησει να απειλει την εθνικη σου ανεξαρτησια, οποιαδηποτε εθνικιστικη παρορμηση εχει αρνητικο χαρακτηρα γιατι βασιζετε στον φυλετικο και ρατσιστικο διαχωρισμο που περιγραψαμε παραπανω. Ειναι το αντιστοιχο του ανθρωπου που αν σκοτωσει τον εχθρο σε εναν πολεμο γινετε ηρωας, ενω αν σκοτωσει χωρις πολεμο ειναι δολοφωνος.
Απο εκει και περα καποιος που τον ενδιαφερει το καλο της χωρας του λεγετε πατριωτης. Ο πατριώτης ομως σε αντιθεση με τον εθνικιστη δεν θα απορηψει/αποκλεισει καποιον ξενο για εθνικιστικους και ρατσιστικους λογους.
Παραδηγμα για να το καταλαβουμε...
Υπαρχουν 3 παιδια που γεννηθήκανε, μεγαλωσανε και τελειωσανε το σχολειο στην Ελλαδα. Το ελληνικο κρατος θα δωσει στον καλυτερο μαθητη απο τους 3 ενα σπιτι/αυτοκινητο/δουλεια/οτι αλλο θελετε. Τα δυο απο τα παιδια αυτα ειναι απο γονείς με ξενη υπηκοότητα.
Ο πατριωτης θα πει οτι αφου ολα εχουν μεγαλωσει με βαση των (νεο)ελληνικο πολιτισμο και αισθανονται ελληνες, καλο ειναι να ανταμειφθει ο καλυτερος γιατι αυτο βοηθα την κοινωνια που τα μεγαλωσε.
Ο εθνικιστης θα πει οχι πρωτα οι ελληνες (εκ γενετης).
Ελεγα να το αφησω αφου το κυριο θεμα ειναι αλλου, αλλα μαλον χρειαζονται διευκρινισεις...
....
Ό,τι νά 'ναι όμως..
Καλος εθνικισμος ειναι μονο οταν εχεις εθνοαπελευθερωτικους αγωνες. Οταν δλδ οι ανθρωποι που αυτοπροσδιοριζωνται με βαση τα γενετικα και κληρονομικα χαρακτηριστικα καταπιεζονται απο ξενες δυναμεις.
Δηλαδή- κατά την άποψη σου- η εισβολή του Χίτλερ στην Τσεχοσλοβακία και μετά στην Πολωνία, με τι μπούρδες του περί "Ζωτικού χώρου", που κόστισε στην Ευρώπη 50μύρια νεκρούς, την χώρισε στην μέση για 50 χρόνια, και εμάς εδώ μας έστειλε πίσω στην εποχή του χαλκού, ήταν δικαιολογημένες....????
...πράγμα που "πληρώνουμε" ακόμα και σήμερα, με τα τα "ε ρε Παπαδόπουλος / ε ρε ΧΑ " που σας χρειάζεται...!!!
Γιατί κάτι βλακείες περί αίματος, χώματος, πατρίδας, τιμής, χρέους, περηφάνιας, υπάνθρωπους έλεγε κι'αυτός....!!!!
ειδικά αυτό το "γενετικα και κληρονομικα χαρακτηριστικα" θέλει προσοχή, και η ευγονική ακόμη περισσότερο....97% ίδιο DNA με τις μαϊμούδες έχουμε
Τελος περα απο την διακυβερνηση της χωρας καλο θα ηταν να δουμε και ποιος-ποιοι "ελεγχαν" δομες του δημοσιου και γενικα ειχαν συνεισφορα στην πορεια της χωρας τοσα χρονια.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/349317/parapempetai-gia-kakoyrgima-o-voyleytis-toy-syriza-g-stathakis
Μπορει βεβαια και να ειναι αθώος και απλα να τον μπλεξανε... ;)
Δηλαδή- κατά την άποψη σου- η εισβολή
Δεν καταλαβαινω που κολαει αυτο που εγραψες...
Εγω μιλαω για εθνικοαπελευθερωτικους αγωνες και εσυ για εισβολη, χουντες και φασιστικα συνθηματα.
97% ίδιο DNA με τις μαϊμούδες έχουμε
Και 68% με τους ροφούς..
(αλλά κανείς δεν λέει ένα ροφό transexual, ενώ εμείς αν τολμήσουμε να τον πατήσουμε τον συμπλέκτη...:nono:)
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/349317/parapempetai-gia-kakoyrgima-o-voyleytis-toy-syriza-g-stathakis
Μπορει βεβαια και να ειναι αθώος και απλα να τον μπλεξανε... ;)
Λεφτά...υπήρχαν... :D
Δεν καταλαβαινω που κολαει αυτο που εγραψες...
Εγω μιλαω για εθνικοαπελευθερωτικους αγωνες και εσυ για εισβολη, χουντες και φασιστικα συνθηματα.
και ο Αδόλφος εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα τον έλεγε τον πόλεμο που ξεκίνησε....
ενώ εμείς αν τολμήσουμε να τον πατήσουμε τον συμπλέκτη...:nono:)
Ολισθαίνεις σε επικινδύνους ατραπούς μάστορα....:rolleyes:
Ολισθαίνεις σε επικινδύνους ατραπούς μάστορα....:rolleyes:
Το γνωρίζω φίλτατε αλλά και μια ζωή καρφωτές είναι μονότονο (και επιζήμιο..);)
blackbusa
23/09/2013, 11:43
τι να πρωτοπει κανεις...
το μονο που εχω πω ειναι η εμετικη κατασταση που επικρατει αυτη την στιγμη στην Ελλαδα...τετοια καπηλευση νεκρου den θυμαμαι να εχει ξαναυπαρξει...περνουνε χαμπαρι οτι τα φασιστακια τελειωσανε και προσπαθουνε να αρπαξουνε οσους ψηφους μπορουν...το λιγοτερο εμετικο...
να ειναι καλα εκει που πηγε το παιδι...
..περνουνε χαμπαρι οτι τα φασιστακια τελειωσανε
Μακάρι ψηλέ, αλλα δεν...
nikos_abel
23/09/2013, 11:51
και ο Αδόλφος εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα τον έλεγε τον πόλεμο που ξεκίνησε....
Δε τρουθ ιζ ιν δε άι οφ δε μπιχολντερ.....
(ρελατίβιτυ κλπ κλπ)
blackbusa
23/09/2013, 12:24
Μακάρι ψηλέ, αλλα δεν...
san politiko komma ennousa Antouan...giafto kai i psifothiria...ypoxthonia panta tha yparxoun...dystyxws tha symfwnisw sto "alla den"
kalgeorge
23/09/2013, 14:28
Ωραία λοιπόν, η κοπελιά είπε "ε όχι και μαχαίρι" γιατί της ήρθε αυθόρμητα αυτή η κουβέντα στη θέα ενός μαχαιρωμένου ανθρώπου στο πεζοδρόμιο, ή σκέφτηκε πως "έχεις διαφορά με κάποιον, άντε να το καταλάβω να έρθετε στα χέρια και να πλακωθείτε, αλλά όχι και να τραβήξεις εν ψυχρώ μαχαίρι"...
Εντάξει τώρα, ικανοποιημένος με αυτές τις ερμηνείες, πάμε παρακάτω;
ante bravo.....
vrikame thema na kolisoume twra....
ελα μου ντε,εκεί κόλλησες εσύ τώρα 3 σελίδες μετά?
kalgeorge
23/09/2013, 20:53
ελα μου ντε,εκεί κόλλησες εσύ τώρα 3 σελίδες μετά?
sorry pou exw kalutera pragmata na kanw apo to na asxoloumai me thread tou moto
kalgeorge
23/09/2013, 21:09
se autin tin gamwxwra....sinenteuxeis san autes pantote tha pernane sta psila ..
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/article2424954.ece
AUFGEBRACHT
23/09/2013, 21:14
Γιαυτό είσαι μεγάλος ρε Γιάνναρε...
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/giannhs_aggelakas_na_proseksoyme_ton_fasismo_poy_kruvoyme_oloi_mesa_mas.2424714.html
δυστυχως εδω (http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/anastelletai_kathe_akadhmaikh_leitoyrgia_toy_panepisthmioy_athhnwn.2424702.html)
ετσι ολοι ναμαστε κουτσουρα :(
pipe_smoker
24/09/2013, 10:02
Ας κάνει τον κόπο κάποιος να της τον :a021: μπας και συνέλθει, και θα τσοντάρουμε όλοι να του πάρουμε το μηχανάκι που γουστάρει.
Όρκα: Η υποστηρίκτρια δολοφόνων φάλαινα (http://www.enikos.gr/society/176273,H_korh_toy_Mixaloliakoy_grafei.html)
Ας κάνει τον κόπο κάποιος να της τον :a021: μπας και συνέλθει, και θα τσοντάρουμε όλοι να του πάρουμε το μηχανάκι που γουστάρει.
Όρκα: Η υποστηρίκτρια δολοφόνων φάλαινα (http://www.enikos.gr/society/176273,H_korh_toy_Mixaloliakoy_grafei.html)
ΟΚ, ένα κείμενο για τη συσπείρωσή τους είναι...
Αν θες πάντως, δήλωσε εθελοντής εσύ.
kostaspetrou
24/09/2013, 10:15
Ρατσισμος ειναι ο διαχωρισμος των ανθρωπων σε ομαδες με βαση γενετικα (χρωμα, σωματοτυπος κτλπ) ή κληρονομικα (γλωσσα, θρησκευμα, πολιτισμικα χαρακτιριστικα κτλπ) στοιχεια.
Απο την στιγμη που εχεις τους διαχωρισμους (εμεις και οι αλλοι) υπαρχει ο σπορος για τον απανθρωπο ρατσισμο οπως τον σκεφτεσαι εσυ και οπως εχει επικρατησει...
Όχι.Ρατσισμός είναι όταν περικλείεται η έννοια της ανωτερώτητας/κατωτερότητας,ο απλός διαχωρισμός δεν είναι ρατσισμός.
Πχ χωρίζω μια ομάδα ανθρώπων σε άντρες και γυναίκες.
Αυτό δεν είναι ρατσισμός.
Αν όμως ισχυριστώ ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες τότε και μόνο τότε μιλάμε για ρατσισμό.
Πιο απλά δεν μπορώ να το ξαναεξηγήσω...
Ενα παραδειγματα...
Πηγαινει καποιος (απο την αθηνα π.χ.) διακοπες σε ενα αλλο μερος της Ελλαδας. Σταθμευει σε ενα δρομο που απαγορευεται η σταθμευση αλλα παντου ειναι σταθμευμενα αυτοκινητα. Οι κλισεις για παρκαρισμα ειναι μονο στα αυτοκινητα με ξενες πινακιδες...
Εχει σημασια το αν θεωρουσε ο εκατστοτε αστυνομος του ξενους σαν κατωτερους ή απλα εκανε χαρες στους συμπολιτες του (το εμεις και οι αλλοι);
Ειναι ρατσισμος ή δεν ειναι;
Αυτό λέγεται αδικία,καβάτζωμα και δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Δεν είναι καραμέλα η λέξη ρατσισμός για να τη χρησιμοποιούμε όποτε και όπως να'ναι!
Καλος εθνικισμος ειναι μονο οταν εχεις εθνοαπελευθερωτικους αγωνες. Οταν δλδ οι ανθρωποι που αυτοπροσδιοριζωνται με βαση τα γενετικα και κληρονομικα χαρακτηριστικα καταπιεζονται απο ξενες δυναμεις. Μετα την απαλευθερωση και την δημιουργεια σταθερου κρατους, οταν δλδ πια ο εχθρος σταματησει να απειλει την εθνικη σου ανεξαρτησια, οποιαδηποτε εθνικιστικη παρορμηση εχει αρνητικο χαρακτηρα γιατι βασιζετε στον φυλετικο και ρατσιστικο διαχωρισμο που περιγραψαμε παραπανω. Ειναι το αντιστοιχο του ανθρωπου που αν σκοτωσει τον εχθρο σε εναν πολεμο γινετε ηρωας, ενω αν σκοτωσει χωρις πολεμο ειναι δολοφωνος.
Συμφωνώ
Απο εκει και περα καποιος που τον ενδιαφερει το καλο της χωρας του λεγετε πατριωτης. Ο πατριώτης ομως σε αντιθεση με τον εθνικιστη δεν θα απορηψει/αποκλεισει καποιον ξενο για εθνικιστικους και ρατσιστικους λογους.
Ούτε ο σωστός εθνικιστής θ'απορρίψει κάποιον ξένο που βοήθησε!Παράδειγμα οι φιλέλληνες του 1821:κάποιοι που πρόσφεραν τιμήθηκαν απ'τους υγιείς εθνικιστές Έλληνες.
Παραδηγμα για να το καταλαβουμε...
Υπαρχουν 3 παιδια που γεννηθήκανε, μεγαλωσανε και τελειωσανε το σχολειο στην Ελλαδα. Το ελληνικο κρατος θα δωσει στον καλυτερο μαθητη απο τους 3 ενα σπιτι/αυτοκινητο/δουλεια/οτι αλλο θελετε. Τα δυο απο τα παιδια αυτα ειναι απο γονείς με ξενη υπηκοότητα.
Ο πατριωτης θα πει οτι αφου ολα εχουν μεγαλωσει με βαση των (νεο)ελληνικο πολιτισμο και αισθανονται ελληνες, καλο ειναι να ανταμειφθει ο καλυτερος γιατι αυτο βοηθα την κοινωνια που τα μεγαλωσε.
Ο εθνικιστης θα πει οχι πρωτα οι ελληνες (εκ γενετης).
Κάνεις σοβαρό λάθος:άλλο ανταμοίβω τον καλύτερο ασχέτου εθνικότητας,άλλο τον κάνω Έλληνα.
Άλλο να του δώσει μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας ή -αν περάσουν κάποια χρόνια υπηκοότητα- και άλλο να τον θεωρεί Έλληνα γιατί απλά δεν είναι!
Ο Γκάλης δηλαδή τί είναι,αμερικάνος;
Η Παπαρίζου τί είναι,σουηδέζα;
Ο Δήμας αλβανός;
Ένα παιδί που γεννήθηκε Γερμανία από Έλληνες μετανάστες που πήγαν νόμιμα είναι Γερμανός;
Όχι βέβαια!
Υπάρχει και η έννοια του jus sanguinis, (η οποία ΔΕΝ είναι ρατσιστική) ψάξτο αν θες...
AristidisZ
24/09/2013, 10:17
Ducati Multistrada 1200 S Pikes Peak
εγώ φέρνω βίντεο, εσείς αυτό
ξεκινήστε να μαζεύετε
pipe_smoker
24/09/2013, 10:35
Αν θες πάντως, δήλωσε εθελοντής εσύ.
Τόσο (μα ΤΟΣΟ) πολύ με σιχαίνεσαι πια:(
Ducati Multistrada 1200 S Pikes Peak
εγώ φέρνω βίντεο, εσείς αυτό
ξεκινήστε να μαζεύετε
Να ορίστε βρήκαμε τον άνθρωπό μας.
Έχει συνηθίσει και με τις αρκούδες σου αυτός... Piece of cake.
ΥΓ. Ρε Αρίστο, καλύτερο μηχανάκι δεν μπορούσες να διαλέξεις ρε αγόρι μου?
AristidisZ
24/09/2013, 10:45
Να ορίστε βρήκαμε τον άνθρωπό μας.
Έχει συνηθίσει και με τις αρκούδες σου αυτός... Piece of cake.
ΥΓ. Ρε Αρίστο, καλύτερο μηχανάκι δεν μπορούσες να διαλέξεις ρε αγόρι μου?
ρε μαζέψτε το χρήμα εσείς και μετά θα σου πω πως γίνεται το κόλπο :a9:
Όχι.Ρατσισμός είναι όταν περικλείεται η έννοια της ανωτερώτητας/κατωτερότητας,ο απλός διαχωρισμός δεν είναι ρατσισμός.
Πχ χωρίζω μια ομάδα ανθρώπων σε άντρες και γυναίκες.
Αυτό δεν είναι ρατσισμός.
Αν όμως ισχυριστώ ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες τότε και μόνο τότε μιλάμε για ρατσισμό.
Μου θυμιζει η απαντηση σου το ανεκδοτο που λεει [Δεν ειμαι εγω ρατσιστης, αυτος ειναι μαυρος]
Ξανα σε μορφη ερωτησης...
Αν στην πρωτη δημοτικου χωριζαμε τα παιδακια σε ταξεις αναλογα με το χρωμα ή την καταγωγη των γωνιων αλλα χωρις να λεμε οτι η μια ταξη ειναι καλυτερη απο την αλλη δεν θα σε προβληματιζε;
Αν στα παρανομα παρκαρισμενα αυτοκινητα ειχαν κοπει κλησεις μονο σα αυτα με αλβανικες πινακιδες π.χ. θα συνεχιζες να μιλας για απλη αδικια και καβατζωμα;
Απο την στιγμη που δημιουργειτε ο διαχωρισμος, στο εμεις και οι αλλοι, ολα τα αλλα ειναι επακολουθα.
Κάνεις σοβαρό λάθος:άλλο ανταμοίβω τον καλύτερο ασχέτου εθνικότητας,άλλο τον κάνω Έλληνα.
Για αλλο πραγμα μιλησα εγω.
Ο εθνικηστης δεν θα δεχτει οι φοροι του και το κρατος του να βοηθησουν εναν ξενο οταν υπαρχει ελληνας. Ο πατριωτης θα δεχτει αν αυτο βοηθα τον τοπο.
Και αν εχει ενα γωνιο ελληνα και εναν ξενο;
Αν εχει μονο η προγιαγια ελληνιδα;
Που ακριβος σταματα το αιμα να ειναι ελληνικο;
Το οτι οι εμπηριες μας μας κανουν να εχουμε συναισθηματικους δεσμους και να αγαπαμε ή οχι τον τοπο μας ειναι λιγοτερο συμαντικο απο την αυθεντικοτητα του γεναιολογικου δεντρου;
Ούτε ο σωστός εθνικιστής θ'απορρίψει κάποιον ξένο που βοήθησε!
Οι περιπτωσεις πολλες:
Ο Δημας και η ελληνικη υπικοοτητα
http://www.prisonplanet.gr/sports/10657
Αλλοι ολυμπιονικες (Γιώργο Τζελίλη, Λεωνίδα Σαμπάνη, Λεωνίδα Κόκκα, Μιρέλα Μανιάνι, Κάχι Καχιασβίλι) πολυ χειρωτερα.
Ο Σχορτσιανιτης που δεν εχει και τους δυο γονεις ελληνες;
Και μιλαμε για ολυμπιονικες, ανθρωπους δλδ που δοξασαν την ελλαδα οσο ελαχιστοι αλλοι. Φαντασου (τι φαντασου δλδ) πως συμπεριφερονται σε αλλους.
Μηπως θες να σου πω και πως αποκαλουσαν και πως συμπεριφερονταν στους Ελληνες της Μικρας ασιας οταν αναγκαστηκαν να ερθουν στην ελλαδα;
Αμα ξεκινησεις να διαχωριζεις τους ανθρωους δεν σταματας εως οτου μεινεις μονο σου.
el_hymador
24/09/2013, 12:48
Eπιτρέψτε μου πάντως να έχω πολύ μεγάλες επιφυλλάξεις για το αν οι τύποι με τα ξυρισμένα κεφάλια που εμφανίζονται πλάτη σε πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα, εκπομπές κους-κους και σφήνα ανάμεσα σε ζώδια και μαγειρική είναι όντως μετανιωμένοι ΧΑτες που σπάσαν των κώδικά σιωπής και άλλες τέτοιες @@διες... βρήκαμε παππά να θάψουμε 5-6, τα ΜΜΕ συνεχίζουν να μ@λ@κίζονται παίζοντας με ένα θέμα που μπορεί να είναι πρόσφορο για νούμερα, αλλά είναι επίσης και πολύ επικίνδυνο. Άλλωστε μεγαλύτερος κράχτης για την ΧΑ από τα ΜΜΕ δεν υπήρξε όλον αυτό τον καιρό, το διψήφιο ποσοστό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην συνεχή προβολή των "επιτυχιών" τους.
pipe_smoker
24/09/2013, 12:58
Eπιτρέψτε μου πάντως να έχω πολύ μεγάλες επιφυλλάξεις για το αν οι τύποι με τα ξυρισμένα κεφάλια που εμφανίζονται πλάτη σε πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα, εκπομπές κους-κους και σφήνα ανάμεσα σε ζώδια και μαγειρική είναι όντως μετανιωμένοι ΧΑτες που σπάσαν των κώδικά σιωπής και άλλες τέτοιες @@διες... βρήκαμε παππά να θάψουμε 5-6, τα ΜΜΕ συνεχίζουν να μ@λ@κίζονται παίζοντας με ένα θέμα που μπορεί να είναι πρόσφορο για νούμερα, αλλά είναι επίσης και πολύ επικίνδυνο. Άλλωστε μεγαλύτερος κράχτης για την ΧΑ από τα ΜΜΕ δεν υπήρξε όλον αυτό τον καιρό, το διψήφιο ποσοστό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην συνεχή προβολή των "επιτυχιών" τους.
Όντως.
Και το "Όταν εγώ ήμουν στη ΧΑ, μας δίνανε εντολές να φάμε 10 πακιστανούς, και ξενέρωσα κι έφυγα αλλά άμα πω ποιός είμαι θα με φάνε λάχανο" είναι λιγάκι για τα μπάζα.
Αν ειπωθεί κάτι τέτοιο δημόσια, κανονικά επεμβαίνει εισαγγελέας χωρίς να μάθουμε εμείς τίποτα (ούτε φυσικά το όνομα του μετανοημένου) και τον βάζει να του τα πει χαρτί και καλαμάρι.
Δεν είναι παίξε γέλασε τέτοιες κατηγορίες.
Όσα λέγονται από πρώην αυγά κι έχουν κάποια βάση, (θέλω να πιστεύω ότι) έχουν μπει σε μια σειρά κι γίνονται έρευνες.
Τώρα για το αν όντως γίνεται ψάξιμο στους αξιωματικούς που έκαναν πλάτες στα αυγά και θα πέσει γερό τσεκούρι από το εσωτερικών υποθέσεων όπως δήλωσαν.... Τί να πω. Μακάρι.
pipe_smoker
24/09/2013, 13:02
....
No offence αλλά επειδή η κουβέντα έχει προχωρήσει, μπορείτε να τα πείτε και με πμ.
Ούτως ή άλλως οι δυο σας μιλάτε, κι ο ένας απαντάει στον άλλο:wave2:
kostaspetrou
24/09/2013, 13:40
Μου θυμιζει η απαντηση σου το ανεκδοτο που λεει [Δεν ειμαι εγω ρατσιστης, αυτος ειναι μαυρος]
Ξανα σε μορφη ερωτησης...
Αν στην πρωτη δημοτικου χωριζαμε τα παιδακια σε ταξεις αναλογα με το χρωμα ή την καταγωγη των γωνιων αλλα χωρις να λεμε οτι η μια ταξη ειναι καλυτερη απο την αλλη δεν θα σε προβληματιζε;
Aν και δε μίλησα για τέτοιο διαχωρισμό-τα γραφόμενά μου αναφέρονταν σε ταξινομήσεις για καθαρά ερευνητικούς λόγους,πχ απογραφή πλυθησμού- θα σου απαντήσω:
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ξέρεις γιατί θα με προβλημάτιζε;
Γιατί
α)σε όλους τους άλλους φορείς του δημοσίου η ταξινόμηση γίνεται αλφαβητικά,οπότε το να τ'αλλάξεις στην 1η δημοτικού όντως υποδηλώνει κάτι περίεργο.
β)όταν ταξινομείς παιδιά το κάνεις με τρόπο που δεν προτρέπει στη δημιουργία κλίκας-μαύροι-άσπροι,αγόρια-κορίτσια- ώστε να μην έχουν αντίστοιχα ερεθίσματα εκτός σχολείου.
Για αλλο πραγμα μιλησα εγω.
Ο εθνικηστης δεν θα δεχτει οι φοροι του και το κρατος του να βοηθησουν εναν ξενο οταν υπαρχει ελληνας. Ο πατριωτης θα δεχτει αν αυτο βοηθα τον τοπο.
Φίλε μη συγχέεις τη λέξη ξένος με λαθρομετανάστης,η διαφορά είναι χαώδης!
Ξένος που ήρθε νόμιμα,έχει τα νόμιμα έγγραφα και πληρώνει φόρους μέσω της εργασίας του είναι σαφώς ευπρόσδεκτος,μέχρι και τα χρυσαύγουλα το λένε(με κρύα καρδιά βέβαια αλλά το λένε).
Λαθρομετανάστης που ήρθε παράνομα γιατί να έχει τις παροχές που ορίζει το κράτος;
Δεν είναι ρατσιστικό,λογική είναι.
Και αν εχει ενα γωνιο ελληνα και εναν ξενο;
Αν εχει μονο η προγιαγια ελληνιδα;
Που ακριβος σταματα το αιμα να ειναι ελληνικο;
Το οτι οι εμπηριες μας μας κανουν να εχουμε συναισθηματικους δεσμους και να αγαπαμε ή οχι τον τοπο μας ειναι λιγοτερο συμαντικο απο την αυθεντικοτητα του γεναιολογικου δεντρου;
Επειδή το σύνταγμα είναι για να μη τα κάνουμε μπουρδέλο απ'τη στιγμή που ορίζει ότι αν ένας τουλάχιστον γονιός είναι Έλληνας,τότε και το παιδί έχει ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα.
Απλά και ξεκάθαρα.
Ψάξε για jus sanguinis.
Οι περιπτωσεις πολλες:
Ο Δημας και η ελληνικη υπικοοτητα
http://www.prisonplanet.gr/sports/10657
Αλλοι ολυμπιονικες (Γιώργο Τζελίλη, Λεωνίδα Σαμπάνη, Λεωνίδα Κόκκα, Μιρέλα Μανιάνι, Κάχι Καχιασβίλι) πολυ χειρωτερα.
Ο Σχορτσιανιτης που δεν εχει και τους δυο γονεις ελληνες;
Και μιλαμε για ολυμπιονικες, ανθρωπους δλδ που δοξασαν την ελλαδα οσο ελαχιστοι αλλοι. Φαντασου (τι φαντασου δλδ) πως συμπεριφερονται σε αλλους.
Μηπως θες να σου πω και πως αποκαλουσαν και πως συμπεριφερονταν στους Ελληνες της Μικρας ασιας οταν αναγκαστηκαν να ερθουν στην ελλαδα;
Αμα ξεκινησεις να διαχωριζεις τους ανθρωους δεν σταματας εως οτου μεινεις μονο σου.
Σου ανέφερα συγκεκριμένα ονόματα και εσύ αποφεύγεις ν'απαντήσεις βάζοντας και περιπτώσεις όπου η ελληνικότητα ελέγχεται αν ήταν σωστή.
Έτσι συζήτηση δεν γίνεται.
Μου βάζεις επίσης ένα λινκ όπου ο ανεκδιήγητος και νυν φυλακόβιος Παπαγεωργόπουλος δεν θεωρεί τον Δήμα Έλληνα.
Ωραίο επιχείρημα!
Στην Αλβανία(Βόρεια Ήπειρο) υπάρχει αναγνωρισμένη διεθνώς ελληνική μειονότητα,μέλος της οποίας είναι και ο Δήμας.
Οπότε τί να συζητάμε;
Για το Σχορτσιανίτη :έχει Έλληνα μπαμπά άρα είναι Έλληνας με ελληνική ιθαγένεια.
Θα μας πεις τώρα τί είναι ο Γκάλης,η Πασχαλίδου,η Παπαρίζου;
Στους πρόσφυγες από Μ.Ασία όταν ήρθαν πολλοί δεν τους φέρνονταν καλά.Αυτό γίνεται πάντα σε όλες τις χώρες σε αντίστοιχες περιπτώσεις(πχ retornados της Πορτογαλίας).
Αυτή η αρχική αντιμετώπιση(γιατί μετά τους πρόσφυγες τους αγκάλιασαν οι Έλληνες της παλιάς Ελλάδας) δε μειώνει σε τίποτα την ελληνική τους καταγωγή.
Δεν ξέρω γιατί μπλέκεσαι και βλέπεις παντού ρατσισμό,ειλικρινά...
AUFGEBRACHT
24/09/2013, 18:46
Της τον :a021: βουλευτής του κόμματος - ας είναι καλά ο μπαμπάκας της που "παραίτησε" απ' ότι ακούγεται τον βουλευτή που είχε εκλεγεί για να βγει ο γκόμενος της κόρης.
Πάντως όταν βλέπω τη θυγατέρα Μιχαλολιάκου μου έρχεται στο νου η σκηνή από τη Λούφα και παραλλαγή που έχει φέρει την κόρη του στη μονάδα ο Κατσάμπελας κι όταν τη ρωτάνε πως τη λένε απαντά με τη φωνή του Κατσάμπελα η μικρή :lol:
ο κολοκοτρωνης εθνικιστης,
ο χριστος αναρχικος,
ο σταλιν κομουνιστης,
ο γαπ καθηγητης σε παγκοσμιου εμβελειας πανεπιστημια των ηπα,
ο σναιπερ τιμονι,
το τουονο μηχανη,
το βαρελι εχει πατο......
παρακαλω μην γραψετε και αλλα ανεκδοτα...ΖΟΥΜΕ ενα ανεκδοτο!
:wave2:
blackbusa
26/09/2013, 11:02
elpizw twra pou (epitelous) ta antanaklastika tis ellinikis dimokratias kai dikaiwsynis deixnoun pygmi kai apofasistikotita gia tin dolofonia enos pallikariou...
na synexeisei kai se aytous pu dolofonisan enan olokliro lao...leme kai kammia malakia na perasei i wra...
p.s. skata sta xrysa avga...
na synexeisei kai se aytous pu dolofonisan enan olokliro lao...
Re psile..
Exoume pou exoume dimografiko provlima.. Ama katharisoume kai kamia 1000ada kosmo, tin katsame tin varka...
blackbusa
26/09/2013, 11:19
Re psile..
Exoume pou exoume dimografiko provlima.. Ama katharisoume kai kamia 1000ada kosmo, tin katsame tin varka...
Antouan an oi fimes pou lene gia to 25ariko eisitirio sta nosokomeia einai alithines gamiseta...mallon to eisitirio tha einai sigouro....gia to an einai mono 25 einai pia to thema...
p.s. kanete akoma DS???
kanete akoma DS???
Ekleise to magazi kai metaferomaste proswrina opou vroume...
Προσέξτε, έρχετε νερόφιδο... (ντεμέκ αλλά οκ)
blackbusa
26/09/2013, 12:02
ankanete tipota 1 i 2 oktomvri steile kana pm...:wave2:
AUFGEBRACHT
26/09/2013, 16:40
Κι εγώ την ίδια εντύπωση έχω, αλλά αυτός που βγάζει ο Alpha πρέπει να είναι όντως αν κρίνω από 2 ατάκες του που άκουσα:
- Κουμάντο κάνουν οι ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ, τα μεγάλα κεφάλια.
- Φυλάγαμε τα ΧΝΩΤΑ της αστυνομίας.
Εεεε, με τέτοια άψογη γνώση της ελληνικής δεν παίζει να μην είναι χρυσαυγίτης...
el_hymador
26/09/2013, 16:43
Κι εγώ την ίδια εντύπωση έχω, αλλά αυτός που βγάζει ο Alpha πρέπει να είναι όντως αν κρίνω από 2 ατάκες του που άκουσα:
Εεεε, με τέτοια άψογη γνώση της ελληνικής δεν παίζει να μην είναι χρυσαυγίτης...
:lol: Όντως!
Κατά τ΄άλλα... STAR... αντικειμενική ενημέρωση:
https://www.youtube.com/watch?v=fBGVfE_fqIU
Eγώ ακόμα ψάχνω να βρω αυτό το Walther PP.... Πρέπει να είναι το μοναδικό κομμάτι που φτιάχτηκε απο τους Ναζί τη δεκαετία του 1920 (είναι κι ανιστόρητοι μ@λάκες) και μετά χάθηκε για να βρεθεί στα χέρια του ΧΑίτη...
Το άλλο δε; Πιστόλι τύπου Ρέπλικα; :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: Ούτε στον κόπο να το μεταφράσουν δεν μπαίνουν...
AUFGEBRACHT
26/09/2013, 17:14
Eγώ ακόμα ψάχνω να βρω αυτό το Walther PP.... Πρέπει να είναι το μοναδικό κομμάτι που φτιάχτηκε απο τους Ναζί τη δεκαετία του 1920 (είναι κι ανιστόρητοι μ@λάκες) και μετά χάθηκε για να βρεθεί στα χέρια του ΧΑίτη...
Το άλλο δε; Πιστόλι τύπου Ρέπλικα; :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: Ούτε στον κόπο να το μεταφράσουν δεν μπαίνουν...
Ενδιάμεσα πέρασε στα χέρια του James Bond ως Walther PPK, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε και συνταρακτική αποκάλυψη ότι ο 007 είναι χρυσαυγίτης...
MG-KTiNoS
26/09/2013, 17:16
Τέτοια ζώα δεν τα ρωτάς.
ΤΑ ΒΑΡΑΣ και τέλος.
Πάει να πει τι έκανες ?
Έδειρες ?
Οκ τράβα 2 χρόνια μέσα να βλέπεις το κόΖμο καρό.
Εσύ τι έκανες έβρισες?
Σκάσε 2000ε αποζημίωση.
Άντε γιατί πολύ το χέσαμε εδώ το θέμα....
Α και κάτι άλλο.
Όλες αυτές οι μαλακίες που λένε μην νομίζετε ότι περνάνε στο ΝΤΟΥΚΟΥ
Αύριο που θα πάμε σε κάποιο διεθνές δικαστήριο να βρούμε το δίκιο μας....
(στον ΟΗΕ ή άλλου)
Παίζει να πέσουμε πάνω σε κάποιο ισραιλινό ή Αφρικανό ο οποίος θα έχει την πληροφόρηση ότι η Ελλάδα δεν είναι φιλική χώρα ως προς αυτούς γιατί κάθε μέρα μερίδα του τύπου τους βρίζει κλπ κλπ
Πρόσφατο παράδειγμα ο Αβραμό που πήγε στην Αμερική.
ΤΟν κάλεσαν λοιπόν οι Εβραίοι και τον ρώτησαν
-Και δε μας λες Αβραμό τι είναι αυτά που λένε στην πατρίδα σου ότι ολοκαύτωμα δεν έγινε ???
(κι έκλασε μέντες και προσπαθούσε ο άνθρωπος να μαζέψει τα αμάζευτα...)
Αλλά έτσι είναι αυτοί πάντα.
Κάνουν τις μαλακίες τους κι όταν τη τρώμε στο ΓΚώλο μετά...
Οι Εβραίοι. οι κοΜΟΥΝΙστές... μας πρόδωσαν ! :eleison:
AUFGEBRACHT
26/09/2013, 17:22
300065
AUFGEBRACHT
26/09/2013, 17:49
Είπαμε να αλλάξει η αστυνομία μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, είπαμε ο αστυνομικός να είναι φίλος με τον πολίτη αλλά το παράκαναν... :cry:
http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/cover-story/121506/%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82
καλα...
Πολεμική ταινία στο Star οπου σε ένα όρυγμα πολεμάνε σαν τρελλοί, και ένας μένει από σφαίρες. Γυρνάει στον διπλανό συμπολεμιστή και του λέει "Give me a magazine "
O μλκς μεταφραστής έγραψε "δώσε μου ένα περιοδικό" :tooth: :tooth: :tooth:
AUFGEBRACHT
26/09/2013, 21:28
καλα...
Πολεμική ταινία στο Star οπου σε ένα όρυγμα πολεμάνε σαν τρελλοί, και ένας μένει από σφαίρες. Γυρνάει στον διπλανό συμπολεμιστή και του λέει "Give me a magazine "
Λέει κάποιος σε ένα μπαρ "the drinks are on the house" και μεταφράζει "τα ποτά είναι πάνω στο σπίτι"...
Τέτοια ζώα δεν τα ρωτάς.
ΤΑ ΒΑΡΑΣ και τέλος.
Πάει να πει τι έκανες ?
Έδειρες ?
Οκ τράβα 2 χρόνια μέσα να βλέπεις το κόΖμο καρό.
Εσύ τι έκανες έβρισες?
Σκάσε 2000ε αποζημίωση.
Άντε γιατί πολύ το χέσαμε εδώ το θέμα....
....
Σιγά ρε φίλε... μας έστειλες όλους άφραγκους στη φυλακή... take it easy...
AUFGEBRACHT
26/09/2013, 22:38
Εν τω μεταξύ κάποιοι πήγανε και τα σπάσανε στο Πρώτο Ψ(Θ)έμα - νυν Πρώτο Θαίμα για το εξώφυλλο με τον Φύσσα να ψυχορραγεί στο πεζοδρόμιο, ο γλοιώδης διοπτροφόρος ατιμώρητος κομιστής μαύρου κατάμαυρου χρήματος βγήκε χεσμένος να κάνει τον ψευτοπαλικαρά ότι θα συνεχίσει να γράφει την αλήθεια, ευχαρίστησε τον ΑΝΤ1 που ήταν το μόνο κανάλι που του συμπαραστάθηκε (όλως τυχαίως και το κανάλι που τον μισθοδοτεί), η Χούκλη ξεφύσησε με ανακούφιση που κανείς δημοσιογράφος δεν τραυματίστηκε, ανησύχησε που η ελευθερία του τύπου απειλείται και στη συνέχεια ακολούθησε ρεπορτάζ για το πως η Χ.Α. με κατασκευασμένα ρεπορτάζ παρουσιαζόταν σαν φιλεύσπλαχνη φιλανθρωπική οργάνωση με χαρακτηριστικό παράδειγμα κατά το ρεπορτάζ το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας για τη γιαγιά που συνοδεία χρυσαυγιτών έπαιρνε τη σύνταξη από ΑΤΜ επειδή φοβόταν και στην πραγματικότητα ήταν μάνα υποψήφιου βουλευτή. Κατά ειρωνική σύμπτωση η εφημερίδα ήταν το Πρώτο Θέμα :cry:
καλα...
Λέει κάποιος σε ένα μπαρ "the drinks are on the house" και μεταφράζει "τα ποτά είναι πάνω στο σπίτι"...
OK αυτά είναι μεταφράσεις σε ταινίες (που λες μεταφραστική το κάνει, τι στο π@υτσο, θα ξέρουν και τις εκφράσεις... οκ πλην ιδιωμάτων κάτι βλχαδερών από τις δύο άκρες του ατλαντικού)
Εγώ έλεγα για τους δημοσιογράφους... Άχρηστοι... Ειδικά αυτοί που κάνουν πολιτικό ρεπορταζ... μετα από 3-4 χρόνια πρέπει να σεβόμαστε την άποψή τους. Ρε αντε στο διάλο λέμε!
Α... Κορυφαία μεταφραστική ατάκα σε ταινία... της πόρνης, σφαίρες παντου, εκρήξεις κι οι 2 ηρωες είναι παγιδευμένοι πίσω από κάτι... γυρνάει ο ένας στον άλλο και του λέει:
- Ι'm almost out or rounds
Μετάφραση : Μου τελειωσαν οι γύροι.
Γύρο κτόπουλο ή χοιρινό ρε ΖΩΟΝ!;!;!;!;
(rounds = σφαίρες)