Σύνδεση

View Full Version : HABEMUS PAPA(RIA)M 4

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

MG-KTiNoS
13/11/2015, 20:29
Για ποια ιδεολογια μιλας.

Για την αριστερη που πρατει χειροτερα απο την καπιταλιστικη?

Για την καπιταλιστικη που οποτε την βολευει,χαιδευει τα αυτια του λαουτζικου και μαζευει ψηφαλακια?

Η για την σοσιαλιστικη,της οποιας αρκετοι εκπροσωποι ενω επρεπε να ειναι κρεμασμενοι εξω απο την βουλη,μεχρι πριν λιγους μηνες ητανε ακομη υπουργοι μας?

Για ιδεολογια εχουνε το δικαιωμα να μιλανε μονο αυτοι που κρεμανε αναποδα τους κλεφτες,τα λαμογια και τους λωποδυτες.Εμεις αυτο το δικαιωμα το χασαμε προ πολλου.Να σου θυμησω δε οτι προσφατα επιβραβευσαμε με την ψηφο μας μια αριστερη κυβερνηση,η οποια λειτουργησε χειροτερα απο δεξια.

Οταν τρωμε αμασητο το ενα παραμυθι μετα το αλλο,σε τι θα μας βοηθησει η ιδεολογια.στην χωνεψη?

1=3

Η ιδεολογία μας βοηθάει να μην τρώμε γενικά και ειδικά....
:lol:

byron
13/11/2015, 20:44
Η για την σοσιαλιστικη,της οποιας αρκετοι εκπροσωποι ενω επρεπε να ειναι κρεμασμενοι εξω απο την βουλη,μεχρι πριν λιγους μηνες ητανε ακομη υπουργοι μας?

[/B]

Χαχχαχχαχχααχχχχ
Σου βρήκα video να γελάς μέχρι αύριο. Ακούστε τον μονόλογο, και πείτε μου τι άλλαξε.

https://www.youtube.com/watch?v=8ahVghkW5WI

Joyrider
13/11/2015, 20:47
Για ποια ιδεολογια μιλας.

Για την αριστερη που πρατει χειροτερα απο την καπιταλιστικη?

Για την καπιταλιστικη που οποτε την βολευει,χαιδευει τα αυτια του λαουτζικου και μαζευει ψηφαλακια?

Για ιδεολογια εχουνε το δικαιωμα να μιλανε μονο αυτοι που κρεμανε αναποδα τους κλεφτες,τα λαμογια και τους λωποδυτες.Εμεις αυτο το δικαιωμα το χασαμε προ πολλου.Να σου θυμησω δε οτι προσφατα επιβραβευσαμε με την ψηφο μας μια αριστερη κυβερνηση,η οποια λειτουργησε χειροτερα απο δεξια.

Οταν τρωμε αμασητο το ενα παραμυθι μετα το αλλο,σε τι θα μας βοηθησει η ιδεολογια.στην χωνεψη?

Για καμιά δεν μιλάω. Γενικά νομίζω προσεγγίστικε ο όρος.

Αλλά πιο πάνω κάνεις την διαπίστωση ότι η ψήφος σου δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι λαμβάνεις και μια απόφαση.
Επίσης κάνεις την διαπίστωση ότι η εξουσία σε χειραγωγεί για να σε εκτονώνει που και που αλλά και διαστρεβλώνει τις λέξεις και την σημασία τους.

Αυτά δεν σε οδηγούν στο να σε κάνουν να πράξεις αλλιώς; Πριν πράξεις δεν θα σκεφτείς πως θα είναι αυτό το αλλιώς; Θα απορίψεις πχ την αντιπροσώπευση και θα στραφείς στην αυτονομία ας πούμε. Θα διαμορφώσεις νέες ιδέες για τον τρόπο ζωής σου. Αυτό δεν είναι ιδεολογία;

MG-KTiNoS
13/11/2015, 20:51
Να ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι των TSOPANA RAVE αφιερωμένο στον ΣΥΡΙΖΑ που κατεβαίνει στην απεργία για τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ...

https://youtu.be/Rmakc8Z9pD8

:rotflmao:

Pan (dvs)
13/11/2015, 21:03
Για καμιά δεν μιλάω. Γενικά νομίζω προσεγγίστικε ο όρος.

Αλλά πιο πάνω κάνεις την διαπίστωση ότι η ψήφος σου δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι λαμβάνεις και μια απόφαση.
Επίσης κάνεις την διαπίστωση ότι η εξουσία σε χειραγωγεί για να σε εκτονώνει που και που αλλά και διαστρεβλώνει τις λέξεις και την σημασία τους.

Αυτά δεν σε οδηγούν στο να σε κάνουν να πράξεις αλλιώς; Πριν πράξεις δεν θα σκεφτείς πως θα είναι αυτό το αλλιώς; Θα απορίψεις πχ την αντιπροσώπευση και θα στραφείς στην αυτονομία ας πούμε. Θα διαμορφώσεις νέες ιδέες για τον τρόπο ζωής σου. Αυτό δεν είναι ιδεολογία;

Αν μιλαμε για 10 εκατομμυρια ιδεολογιες σε μια χωρα 10 εκατομμυριων δεν θα διαφωνησω.Αλλα για να συνεργαστει η κοινωνια πρεπει να καταληξει σε καποιες βασικες ιδεολογιες.Οταν αυτοι που αντιπρωσοπευουνε κατα καποιο τροπο αυτες τις ιδεολογιες,τις κοβουνε και τις ραβουνε στα μετρα τους,τις ξεφτιλιζουν,τις ποδοπατουν και κερδιζουνε απο αυτο πρεπει να εχουνε συνεπειες.

Επειδη η κοινωνια ειναι ανημπορη να επιβαλει τις συνεπειες,παυω να πιστευω και στις ιδειλογιες αλλα και στην κοινωνια μας.Προτιμω να γινω περιθωριακος κατα μια εννοια και να τα εχω καλα τουλαχιστον με τον εαυτο μου.

Α ρε Βυρωνα εβαλες τον Θεο και συγκινηθηκα.:cry:

nick_VFR
13/11/2015, 21:23
Και για νάχουμε καλό ερώτημα, πότε πιστευεις οτι «Δεχτήκαμε» αυτόν τον παραλογισμο που οδήγησε... κλπ;
Πότε, δλδ, δεν τον είχαμε;

Προσωπικά πιστεύω οτι ΠΑΝΤΑ έτσι είμασταν, απλά τελευταία γὶνεται λίγο πιο φανερό, πιο εύκολα, πιο άμεσα, πιο έντονα.

Πότε δεν τον είχαμε?

Εχμ... έχω ακούσει για κάτι τυπάκια που ζούσαν κάποτε στην περιοχή που σήμερα αποκαλούμε Ελλάδα και πίστευαν στον ορθολογισμό. "Αρχαίους Έλληνες" τους λέμε σήμερα και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτούς! :cool:

Ναι, ΠΑΝΤΑ έτσι ήμασταν, αλλά ΤΩΡΑ την πληρώνουμε!
Σαν τον μοτοσικλετιστή που οδηγάει χωρίς κράνος, με κακοσυντηρημένη μοτοσικλέτα κτλ.κτλ. Δεν την πάτησε πιθανότατα ούτε την πρώτη, ούτε την δεύτερη, ούτε την δέκατη φορά που ανέβηκε έτσι στην μηχανή του. Κάποια στιγμή όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως ΘΑ την πατήσει, εκτός αν αλλάξει μυαλά εγκαίρως!

Ε, εμείς δεν αλλάξαμε μυαλά εγκαίρως... βασικά ούτε τώρα αλλάζουμε... :(

el_hymador
13/11/2015, 22:14
Χυμαδόρ, προσωπικά πιστεύω ότι άνθρωπος χωρίς κοινωνία δεν υφίσταται. Ο καθένας εξαρτάται από την κοινωνία, οπότε η πάρτη του καθενός είναι συνδεδεμένη με την ευημερία όλης της κοινωνίας. Η κοινωνία για να φτιαχτεί θέλει πράξεις και οι πράξεις πηγάζουν από ιδέες. Η δημιουργία δηλαδή θέλει ιδεολογία και εγώ πιστεύω ότι η πάρτη μου και ταυτόχρονα και όλη η κοινωνία θα λειτουργεί καλύτερα και θα ευνοηθεί όταν λειτουργώ αλληλέγγυα προς τον διπλανό μου παρά εξουσιάζοντας πάνω του.
Όλα αυτά βέβαια θα λειτουργούσαν αν τα μέλη της κοινωνίας αποφάσιζαν για την ζωή τους, όταν δηλαδή φτιάχνεις εσύ τους δικούς σου κανόνες για να μπορείς να τους αλλάζεις και όχι όταν σου επιβάλλονται.
Εν κατακλείδι διαφωνώ που απαξιώνεις την ιδεολογία γενικώς σαν έννοια αλλά συμφωνώ στο να μην υιοθετούμε ιδεολογίες χωρίς αμφισβήτηση όπως οι θρησκείες πχ.
~
Αυτοί που σου πλασάρουν κινόα και μαλακίες σαν ιδανική διατροφή μάλλον πλασιέ της χερμπαλάιφ ή χίπστερ άσχετοι είναι, δεν είναι όλοι οι διαιτολόγοι έτσι. :lol:

Διαφωνώ, οι κοινωνίες, τόσο οι ανθρώπινες όσο και αυτές των ζωών, μπορεί εκ πρώτης να μοιάζουν ότι δομήθηκαν με σκοπό την ευημερία του συνόλου αλλά στην πραγματικότητα είναι ξεκάθαρα ατομική "καβάτζα" που προϋποθέτει φυσικά αμοιβαίες παραχωρήσεις και υποχωρήσεις μεταξύ των μελών τους. Με λίγα λόγια, ο προ νεατερντάλιος μπορεί να μην γούσταρε καθόλου τον διπλανό του αλλά ήξερε (ή ένοιωθε) ότι μαζί με αυτόν τον αχώνευτο μ@λ@κ@ θα σκότωναν πιο εύκολα το Μαμούθ ή θα αμύνονταν καλύτερα αν τους την έπεφτε το Μαμούθ.

Το κυριότερο δε, από τη στιγμή που τα μωρά των ανθρώπων απαιτούσαν και απαιτούν μακράν τον μεγαλύτερο χρόνο εκπαίδευσης απ΄όλα τα υπόλοιπα θηλαστικά μέχρι που να αρχίσουν να αυτονομούνται, ήταν μοιραίο και αναπόφευκτο να δημιουργηθούν οι κοινωνίες. Οπότε αυτό που λογίζουμε ως κοινωνία σήμερα, δεν είναι παρά ένα αταβιστικό και ζωώδες ένστικτο μας το οποίο προσπαθούμε να το προσαρμόσουμε στα σημερινά δεδομένα, βαφτίζοντας το -και καλά- ως πολιτισμό και κοινωνία πολιτών.

taisteal
13/11/2015, 23:37
Terror in Paris..

Περιεργα πραγματα...

el_hymador
13/11/2015, 23:45
Terror in Paris..

Περιεργα πραγματα...

Πολύ περίεργα όντως...

dimmie_72
13/11/2015, 23:55
Γνώριζα τις εθνομηδενικές θεωρίες, βλέπω ότι προκύπτουν και κονωνιομηδενικές και ιδεολογιομηδενικές.
Ίσως είναι κάποιο νέο ρεύμα.... δεν ξέρω.
Θα τις παρακολουθήσω κι αυτές με ενδιαφέρον.

el_hymador
13/11/2015, 23:57
Γνώριζα τις εθνομηδενικές θεωρίες, βλέπω ότι προκύπτουν και κονωνιομηδενικές και ιδεολογιομηδενικές.
Ίσως είναι κάποιο νέο ρεύμα.... δεν ξέρω.
Θα τις παρακολουθήσω κι αυτές με ενδιαφέρον.

...που να δεις τις ανθρωπομηδενικές...

dimmie_72
13/11/2015, 23:59
...που να δεις τις ανθρωπομηδενικές...

μηδενιστής; ;)

:bawl:

el_hymador
14/11/2015, 00:02
μηδενιστής; ;)

:bawl:

Άστα, έχω πιάσει Patton...:bawl:

Δεινόσαυρος
14/11/2015, 00:31
Πότε δεν τον είχαμε?

Εχμ... έχω ακούσει για κάτι τυπάκια που ζούσαν κάποτε στην περιοχή που σήμερα αποκαλούμε Ελλάδα και πίστευαν στον ορθολογισμό. "Αρχαίους Έλληνες" τους λέμε σήμερα και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτούς! :cool:

Μπα, μην ψαρώνεις μ'αυτά που έχεις ακούσει!
Ακόμα κι αν δεχθούμε την μάλλον φαιδρή ιδέα οτι έχουμε κάποια σχέση με τους προ δύομισυ χιλιετηρίδες κατοίκους αυτού του τόπου, ήταν κι αυτοί κάτι λαμόοοοογια... τους ορθολογιστές και φιλόσοφους τους σκότωναν άμα το παρατράβαγαν (Το κατηγορητήριο του Σωκράτη ήταν οτι... έφερνε νέες ιδέες...) - αντίθετα κάτι τσογλάνια Αλκιβιάδηδες, κάτι Περικλήδες - ισάξιους στον όποιο σημερινό Ανδρίκο/Μητσοτό/Τσίπρα και βάλε++, τους αποθέωναν.

Άστους όμως τους "Αρχαίους" και κοίτα λίγο και τα 2000 χρόνια που μεσολάβησαν από τότε για να καταλάβεις πόσο ποτισμένος είναι ο τόπος σε αυτές τις νοοτροπίες.
Από Μιθριδάτη μέχρι Τανζιματ για να καταλάβεις πόσο Ανατολίτικος.

Τελικά ίσως να μην θέλουμε "μονδερνο κράτος". Δεν είναι και τόσο κακό αυτό. Μια νιόφερτη και πιθανά υπερτιμημένη ιδέα είναι κι αυτό. Ίσως μας ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία καλύτερα μια ψιλοαναρχίζουσα ρουσφετοκρατία.
Και να σου πώ....

έτσι που τάχουν κάνει δεν ακούγεται και τόσο άσχημα, έ;

el_hymador
14/11/2015, 00:34
Πω πω το τι μαλάκιες γράφονται στα σόσιλα μίδια με αφορμή το Παρίσι, δεν έχει προηγούμενο!!!

Αιτούμαι αλλαγή πλανήτη, pleaseeeeee

taisteal
14/11/2015, 00:37
Bye bye schengen....

dimmie_72
14/11/2015, 00:50
Άστα, έχω πιάσει Patton...:bawl:

Μα το μηδέν δεν έχει κάποια αξία μικρότερη η μεγαλύτερη από αυτό που αντιπροσωπεύουν οι απόλυτες έννοιες στο σύστημα των αριθμών.

Στο μετρητικό ίσως σύστημα να θεωρείται -κακώς- ο πάτος αλλά εκεί πάντα υπάρχουν και οι αρνητικοί.

Τουλάχιστον δεν εμφανίστηκε μέχρι τώρα και.... φιλοσοφομηδενιστής!
Εκεί υπάρχει αντίθετα, μια υπερβολή θα έλεγα. :lol:

nick_VFR
14/11/2015, 01:23
Τελικά ίσως να μην θέλουμε "μονδερνο κράτος". Δεν είναι και τόσο κακό αυτό. Μια νιόφερτη και πιθανά υπερτιμημένη ιδέα είναι κι αυτό. Ίσως μας ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία καλύτερα μια ψιλοαναρχίζουσα ρουσφετοκρατία.
Και να σου πώ....

έτσι που τάχουν κάνει δεν ακούγεται και τόσο άσχημα, έ;

Ναι, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: θέλουμε από την μια "ψιλοαναρχίζουσα ρουσφετοκρατία", αλλά από την άλλη θέλουμε να απολαμβάνουμε όλα όσα απολαμβάνουν και οι κάτοικοι των "μοντέρνων" κρατών (υψηλούς μισθούς και υψηλό βιοτικό επίπεδο γενικότερα, κοινωνικό κράτος, αγαθά του καπιταλισμού κτλ. κτλ.)

Και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη με άλλα λόγια! :rolleyes:

Δεινόσαυρος
14/11/2015, 02:08
Bye bye schengen....

Κι εγώ αυτό ακριβώς σκέφτηκα.

Δεινόσαυρος
14/11/2015, 02:21
Ναι, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: θέλουμε από την μια "ψιλοαναρχίζουσα ρουσφετοκρατία", αλλά από την άλλη θέλουμε να απολαμβάνουμε όλα όσα απολαμβάνουν και οι κάτοικοι των "μοντέρνων" κρατών

Σωστά.
Αλλά αυτό ακριβώς είναι ΤΟ πρόβλημα. Δεν υπάρχει άλλο.
20 χρόνια τώρα, με τα ψέμματα, το καταφέραμε. (Και μπράβο μας, πρωτιά στην ιστορία της ανθρωπότητας!)

Τώρα τέρμα τα ψέμματα. Πάμε γι ὰλλα.
Και ρωτάω: Μπορεί αυτός ο λαός να απεξαρτηθεί από την πρέζα του, έστω με το δέλεαρ της "υψηλής ποιότητας" Δυτικής ζωής;
Νομίζω οτι όλλο ξέρουμε την απάντηση, άσχετα αν δεν το παραδεχόμαστε (εύκολα).
Δεν θάταν έτσι όπως είναι τα πράγματα αλλιώς.

Μπακ του δε σιξτηζ λοιπόν, επιοικώς δε σεβεντιζ.

7Tolis
14/11/2015, 05:53
Αρχισαν τα je suis Paris κτλ τώρα. Κάτσε να δεις πως πάει κάτω βόλτα η Ευρώπη.

amyroukai
14/11/2015, 06:09
Το καλυτερο που διαβασα, ελεγε οτι.το πρωτο τυφλο χτυπημα τρομοκρατων ηταν στο παρισι του 1800, εναντιον του Βοναπαρτη, οργανωμενο και απο τις βρεττανικες μυστικες υηρεσιες.

Το οτι "δεν ξέρουμε ποιος και τι μπαίνει" το έλεγαν πολλοι καιρό Τώρα... Τώρα προβοκάτσια οργανωμενη για να γίνει.ότι γίνει...; όντως οι βλαμένοι έστειλαν κόσμο να σφάξει...;

alres
14/11/2015, 06:30
Το καλυτερο που διαβασα, ελεγε οτι.το πρωτο τυφλο χτυπημα τρομοκρατων ηταν στο παρισι του 1800, εναντιον του Βοναπαρτη, οργανωμενο και απο τις βρεττανικες μυστικες υηρεσιες.

Το οτι "δεν ξέρουμε ποιος και τι μπαίνει" το έλεγαν πολλοι καιρό Τώρα... Τώρα προβοκάτσια οργανωμενη για να γίνει.ότι γίνει...; όντως οι βλαμένοι έστειλαν κόσμο να σφάξει...;

Εγώ πάντως επιστεύομαι ότι πουν τα κράτη.

Αυτά τα κράτη που μας έχουν μη στάξει και μη βρέξει.

Αυτά που πεθαίνουν για το καλό μας.

Εγώ αυτά εμπιστεύομαι.

Μάγκες το πράμα βρωμάει και ζέχνει

tsompanis
14/11/2015, 07:37
Bye bye schengen....

Νομίζω ότι αυτό θα είναι το τελευταίο που θα μας απασχολεί. ..

Το πράγμα πάει αλλού

tzimidis
14/11/2015, 07:51

Το πράγμα πάει αλλού

Opou kai na paei to pragma, emena me apasxolei pote tha erthei i seira mas.
pros to paron ti glitonoume epeidi exoun anagki ta mpate skyloi aleste synora mas gia na mpainobgainoun eleythera.
To teleytaio pou tha ithela na do einai na dikaionontai ta xrysaygoula kai oi loipoi omoideates tous,
alla i katastasi einai akros anisyxitiki.

Basika o,ti kai na leme, otidipote kai na kanoume apo do kai pera einai too little too late

SKATA.........

GFawkes
14/11/2015, 08:22
345311

Αν τους μιλησουμε για τις αξιες του ανθρωπισμου νομιζω θα μας καταλαβουν...

Pan (dvs)
14/11/2015, 08:33

Το πράγμα πάει αλλού

Θα μας βαλουνε τσιπακια.

el_hymador
14/11/2015, 08:36
Πας σαφάρι.
Βρίσκεις μια μαμά τίγρη με τα τιγράκια της.
Σκοτώνεις την μητέρα και τα μικρά εκτός από ένα.
Μεγαλώνεις το τιγράκι, του εκπαιδεύεις τα πιο άγρια ένστικτα του.
Το χρησιμοποιείς και το εκμεταλλεύεσαι.
Το τιγράκι μεγαλώνει και γίνεται μια αιμοβόρος τίγρης.
Νομίζεις ότι το ελέγχεις.
Σε κάποια φάση το θηρίο που μεγάλωσες γυρνάει και σε ξεσκίζει.

Λογικό και αναμενόμενο, όπως και το συμπέρασμα που θα προκύψει από αυτό... ότι φταίνε όλες οι τίγρεις.

el_hymador
14/11/2015, 08:37
pros to paron ti glitonoume epeidi exoun anagki ta mpate skyloi aleste synora mas gia na mpainobgainoun eleythera.
To teleytaio pou tha ithela na do einai na dikaionontai ta xrysaygoula kai oi loipoi omoideates tous,

Basika o,ti kai na leme, otidipote kai na kanoume apo do kai pera einai too little too late

SKATA.........

Χεσμένους μας έχουν παιδιά. Αν μας πάρουν τίποτα σκάγια από ξόφαλτσες μόνο.

patsavour
14/11/2015, 08:52
Οποιος σπερνει ανεμους θεριζει θυελλες.Και η Γαλλια εχει σπειρει πολλους :wave2:

spyro
14/11/2015, 09:12
Αφού το βλέπω στη τηλεόραση το έγκλημα μάλλον είναι αποτρόπαιο και φρικιαστικό. Τα υπόλοιπα που δε τα είδα τα τελευταία δε ξέρω και εγω ποσά χρόνια στο Ιράκ τη Συρία την ιορδανια τη παλεστινη και πρόσφατα στο Αιγαίο μάλλον δεν είναι.

Ναι αλλά αυτό είναι στη καρδιά της Ευρώπης. Οκ τότε να δεχθούμε σαν ευρωπαίοι επιτέλους οτι φρικιαστικό είναι το έγκλημα που προσδιορίζεται με γεωγραφικούς όρους και βάση τηλεοπτικών καναλιών.

patsavour
14/11/2015, 09:14
Αφού το βλέπω στη τηλεόραση το έγκλημα μάλλον είναι αποτρόπαιο και φρικιαστικό. Τα υπόλοιπα που δε τα είδα τα τελευταία δε ξέρω και εγω ποσά χρόνια στο Ιράκ τη Συρία την ιορδανια τη παλεστινη και πρόσφατα στο Αιγαίο μάλλον δεν είναι.

Ναι αλλά αυτό είναι στη καρδιά της Ευρώπης. Οκ τότε να δεχθούμε σαν ευρωπαίοι επιτέλους οτι φρικιαστικό είναι το έγκλημα που προσδιορίζεται με γεωγραφικούς όρους και βάση τηλεοπτικών καναλιών.

+153

Joyrider
14/11/2015, 10:40
Διαφωνώ, οι κοινωνίες, τόσο οι ανθρώπινες όσο και αυτές των ζωών, μπορεί εκ πρώτης να μοιάζουν ότι δομήθηκαν με σκοπό την ευημερία του συνόλου αλλά στην πραγματικότητα είναι ξεκάθαρα ατομική "καβάτζα" που προϋποθέτει φυσικά αμοιβαίες παραχωρήσεις και υποχωρήσεις μεταξύ των μελών τους. Με λίγα λόγια, ο προ νεατερντάλιος μπορεί να μην γούσταρε καθόλου τον διπλανό του αλλά ήξερε (ή ένοιωθε) ότι μαζί με αυτόν τον αχώνευτο μ@λ@κ@ θα σκότωναν πιο εύκολα το Μαμούθ ή θα αμύνονταν καλύτερα αν τους την έπεφτε το Μαμούθ.

Το κυριότερο δε, από τη στιγμή που τα μωρά των ανθρώπων απαιτούσαν και απαιτούν μακράν τον μεγαλύτερο χρόνο εκπαίδευσης απ΄όλα τα υπόλοιπα θηλαστικά μέχρι που να αρχίσουν να αυτονομούνται, ήταν μοιραίο και αναπόφευκτο να δημιουργηθούν οι κοινωνίες. Οπότε αυτό που λογίζουμε ως κοινωνία σήμερα, δεν είναι παρά ένα αταβιστικό και ζωώδες ένστικτο μας το οποίο προσπαθούμε να το προσαρμόσουμε στα σημερινά δεδομένα, βαφτίζοντας το -και καλά- ως πολιτισμό και κοινωνία πολιτών.

Το ίδιο λέμε με την διαφορά ότι για σένα γίνεται με βαριά καρδιά και καταναγκαστικά γιατί νομίζεις ότι αντί για ολόκληρο μαμούθ έχεις μισό, ενώ εγώ βλέπω ότι έχω μισό από εκεί που δεν θα είχα τίποτα. Η πλάκα είναι ότι και συ μηδέν μαμούθ θα είχες χωρίς συνεργασία. Οπότε η κοινωνία δεν είναι αναγκαίο κακό αλλά μόνος τρόπος.
Το να κοιτάμε τον εαυτούλη μας είναι στοιχείο και του καπιταλισμού (δούλευε καλό δουλάκι γιατί μόνο έτσι θα πετύχεις την ευημερία ΣΟΥ) και της θρησκείας (αγάπα αλλήλους μεν γιατί μόνο έτσι θα πετύχεις την σωτηρία ΣΟΥ δε).
Αυτά κι αν είναι αυταπάτες.

skylaros
14/11/2015, 11:02
Ξεχνάμε πως η τελευταία μεγάλη κρίση του καπιταλισμού κράτησε 35 χρόνια και τελείωσε με έναν δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και εκατομμύρια νεκρούς !

taisteal
14/11/2015, 13:09

Το πράγμα πάει αλλού

Το γνωριζω πολυ καλα,απλα δεν επεκταθηκα με καταστροφολογια...
345319

tsompanis
14/11/2015, 14:03
Μου αρέσει που ο λεβέντης ο πρωθυπουργος μας καλεί και εκτακτο συμβούλιο για την τρομοκρατία λες και θα ασχοληθεί κανείς με μας. Είμαστε τόσο μπουρδελο και μπατε σκύλοι αλέστε που ακόμα και οι τζιχαντιστες θα σκεφτούν να χαραμισουν βόμβες . έχουν και αυτές ένα κοστολογιο. ...

taisteal
14/11/2015, 14:06
οι τζιχαντιστες θα σκεφτούν να χαραμισουν βόμβες . έχουν και αυτές ένα κοστολογιο. ...

Αναλογα ποσο ακριβα θα πουλησουν οπλα οι Ευρωπαιοι...

tsompanis
14/11/2015, 14:09
Ε ναι ...έχει ανάγκες τώρα ο Ολαντ

dimmie_72
14/11/2015, 14:23
Ε ναι ...έχει ανάγκες τώρα ο Ολαντ

τι ανάγκες νάχει;

με 1 ταξιδάκι 1 ημέρας εδώ έμασε:
-απόσυρση της πρότασης για ΦΠΑ στο βοδινό 23%
-συνεκμετάλλευση στον ΟΣΕ
-συνεργασία με κατασκευαστικές
...........................................
και δεν ξέρω γω πόσα άλλα!

:D

SHOOTER045
14/11/2015, 14:46

SKATA.........

Άσχετο/ σχετικό με αυτό και με άλλα.
Σύμφωνα με ασφαλή πληροφόρηση εκ των έσω, πολλοί εκ των προσφύγων έρχονται ναι μεν με βάρκες, αλλά όχι σάπιες.
Εικαζουν δε οτι ότι ναυάγια και τραγωδίες είναι υποκινούμενες για να πέσει εκεί προσοχή.
Πολλοί επίσης εξ αυτών πού φτάνουν στα ελληνικά παράλια είναι φορτωμένοι με ευρό, όχι δολάρια ούτε γιεν η ρουβλια
Ευρό,περιπτωσεις από 15.000 μέχρι 30/40.000 η και εξαψηφια νούμερα.
Οι πούλησαν σπίτια επιχειρήσεις εν καιρώ πολέμου
Ας το δεχτούμε.
Πήραν ευρό η οτι άλλο και στην γείτονα χώρα τα άλλαξαν με ευρό
Ας το δεχτούμε και αυτό.
Με τόσα φράγκα ρισκάρεις την βάρκα η παίρνεις αεροπλανάκι και visa για να πας άνετα και ακίνδυνα?
<no airfield, no planes >λένε.
But why? Λέω εγώ
Περνώντας το Αιγαίο η τον Έβρο σαν κακομοίρης μαζί με τούς πραγματικούς κακομοίρηδες, τυγχάνεις άλλης συμπεριφοράς και άλλης διαδικασίας καταγραφής, λίγο χύμα λίγο ότι να ναι λίγο μπακαλίστικη με δακτυλικά αποτυπώματα και όχι πλήρη σωματομετρικα μεγέθη και λεπτομέρειες (όσοι έχετε βγάλει διαβατήριο ξέρετε)
Άρα λέω εγώ τώρα αν κάποιος θέλει να κρύψει η να παραλειψει κάτι προφανώς γίνεται.
Και δεν είναι ούτε δεξιοστροφα ούτε αριστεροστροφα ούτε εθνικιστικά ούτε μηδενιστικα

duke200
14/11/2015, 14:47
όσοι έχουν το χρόνο να διαβάσουν την "Ιστορία το Αραβικού Κόσμου" του Αλμπερτ Χουρανί (τονίζω, άραβας και αυτός)

εξηγεί πολύ καλά και παραστατικά τι εστι ισλαμισμός και γιατι κάνουν έτσι οι τζιντιστες. Πριν διαβάσω το βιβλίο πίστευα οτι απλά είναι εξτρεμιστες που παρερμηνέυουν το κοράνι και τη σαρία.

όμως δυστυχώς δεν ειναι έτσι. Ο μωαμεθανισμός είναι ένα κατασκεύασμα ενός πολύ έξυπνου ανθρώπου του Μωάμεθ, το οποίο εισήγαγε τετοιους βίαιους τρόπους επιβολής για να καταφέρει να εδραιωθεί (όπως συνέερε τον Μωάμεθ). Οι τζιχαντιστες δεν είναι εξτρεμιστες, είναι παραδοσιακοί μουσουλμάνοι σουνίτες (γιατι οι σηιτες είναι πιο ήπιοι) που κάνουν αυτα ακριβώς που λέει η θρησκεία τους.

Σκοπός του παραδοσιακού ισλαμισμού είναι να προσυλητιστούν όλοι στον ισλαμισμό ή να πεθάνουν.

Pan (dvs)
14/11/2015, 17:55
Τα μαθατε τα νεα?Θρηνος απο ακρη ,σε ακρη στο facebook.

Συμπαράσταση στο λαο της Γαλλιας για την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση.

Είμαστε όλοι Γάλλοι!

Αλλάξτε την εικόνα του προφίλ σας για να υποστηρίξετε τη Γαλλία και τους κατοίκους του Παρισιού.

Ρε υποκριτες του κ@λου,δεν εχει κανενας καθρεφτη στο σπιτι του?Γιατι σημερα γινατε ολοι Γαλλοι και θρηνειται με κροκοδειλια δακρυα?Εκατονταδες χιλιαδες χανονται καθημερινα διπλα σας και ποτε δεν γινατε Συριοι,Ιρακινοι η οτι αλλο.Αυτοι στο κατω κατω της γραφης ποτε δεν απλωσανε χερι πανω μας,ουτε μας ζητησανε ποτε να σκυψουμε μεχρι να γινει κομματια η μεση μας.

Ακους εκει,γιναμε ολοι Γαλλοι....

byron
14/11/2015, 18:26
όσοι έχουν το χρόνο να διαβάσουν την "Ιστορία το Αραβικού Κόσμου" του Αλμπερτ Χουρανί (τονίζω, άραβας και αυτός)

εξηγεί πολύ καλά και παραστατικά τι εστι ισλαμισμός και γιατι κάνουν έτσι οι τζιντιστες. Πριν διαβάσω το βιβλίο πίστευα οτι απλά είναι εξτρεμιστες που παρερμηνέυουν το κοράνι και τη σαρία.

όμως δυστυχώς δεν ειναι έτσι. Ο μωαμεθανισμός είναι ένα κατασκεύασμα ενός πολύ έξυπνου ανθρώπου του Μωάμεθ, το οποίο εισήγαγε τετοιους βίαιους τρόπους επιβολής για να καταφέρει να εδραιωθεί (όπως συνέερε τον Μωάμεθ). Οι τζιχαντιστες δεν είναι εξτρεμιστες, είναι παραδοσιακοί μουσουλμάνοι σουνίτες (γιατι οι σηιτες είναι πιο ήπιοι) που κάνουν αυτα ακριβώς που λέει η θρησκεία τους.

Σκοπός του παραδοσιακού ισλαμισμού είναι να προσυλητιστούν όλοι στον ισλαμισμό ή να πεθάνουν.

Δεν ξέρω πότε γράφτηκε το βιβλίο, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Σουνίτες είναι και οι Τούρκοι, σουνίτες είναι και οι σαουδάραβες. Μέσα σε αυτό το δόγμα υπάρχουν δεκάδες ερμηνείες του κορανίου, από τις πιο κοσμικές όπως είναι οι Τούρκοι, μέχρι τις πιο ριζοσπαστικές που είναι οι σαλαφιστές/ουαχαμπιστές και πάει λέγοντας.

Κοινό χαρακτηριστικό είναι αυτό που περιγράφεις στο τέλος. Κυριαρχία του δόγματος τους ακόμα και με την βία, σε όλους τους απίστους. Όπου άπιστοι θεωρούνται και οι λοιποί σουνίτες. ISIS, Al Nusra, FSA, Taliban, παλαιστινιακή Hezbollah, Al Qaeda, είναι όλοι ακραίοι σουνίτες.
Χαρακτηριστικό όλων των απο πάνω, είναι οτι αλληλοεξοντώνονται, και όχι μόνο στην Συρία. Πρίν λίγο καιρό, οι ισλαμοφασίστες του ISIS έκαναν επίθεση και εκτέλεσαν ισλαμοφασίστες Ταλιμπάν στο έδαφος του Αφγανιστάν.

Καλά είναι όσα λέτε, αλλά το θέμα τους δεν είναι η εκδίκηση για όσα έχουν υποστεί από τους δυτικούς. Το θέμα τους είναι η κυριαρχία της θρησκείας τους παντού και με κάθε τρόπο. Για σύγκρουση πολιτισμών πρόκειται, και τα άλλα ακολουθούν.

Nostradamus
14/11/2015, 18:46
δεν ξερω τι με αγχωνει περισσοτερο.. οι "πολιτισμενοι" δυτικοι που στο θεο του κερδους ανακατευουν την τραπουλα οπως τους βολευει, φτιαχνουν κρατη, εθνη, ομαδες και τραβανε συνορα κατα το δοκουν, η τα κολλημενα στο μεσαιωνα ανθρωποειδη που στο ονομα ενος Θεου σε σφαζουν λες και εισαι κατσικι..

Κριμα στους ανθρωπους που πηγαν ετσι... Κριμα και σε αυτους που χανονται στην αλλη μερια, την "απολιτιστη"... Κριμα ομως κυριως για τα παιδια τους, αυτα που πνίγονται κατα δεκαδες στα νερα μας, αλλα και αυτα που μεγαλωνουν σε ενα περιβαλλον που θα δωσει και αλλους "βιτζιλαντιδες" στο μελλον...

el_hymador
14/11/2015, 18:51

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=753465

Κανένας δεν έφτιαξε σκίτσο με ματωμένη τη σημαία του Λίβανου, κανένας δεν άλλαξε την φώτο στο profile του fb, κανένας δεν άρχισε τα je suis...

...μακρυά από εμάς και οκ, σκοτώνονται αυτοί μωρέ, είναι συνηθισμένο...

paramedic
14/11/2015, 20:47
Καταδικαστέο και κρίμα για τις τόσες ανθρώπινες ψυχές που χαθήκανε γιατί οι μαλάκες οι "μεγάλοι" κάνουν τα παιχνίδια τους αλλά αυτή η ψευτοεπανάσταση του FB και όλων των μέσων ηλιθιότητας είναι απίστευτα υποκριτική απο την στιγμή που λίγες ημέρες πριν 250 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους με την ανατίναξη του Ρωσικού αεροπλάνου και κανένας δεν έδωσε σημασία...
Αλλά αυτοί δεν είναι "Ευρωπαίοι αδελφοί" μωρέ...

BLiTzER
14/11/2015, 21:02
Τις τελευταίες ώρες, περισσότερο με εκνευρίζουν τα status διάφορων που κράζουν όσους τόλμησαν να αναρτήσουν γαλλικές σημαίες εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους, αλλά όχι λιβανέζικες ή παλαιστινιακές, παρά αυτοί που το παίζουν ευαισθητοποιημένοι μέσω φέισμπουκ. Λες και τους έχουν καμιά υποχρέωση. Εντάξει, το καταλάβαμε, σκάστε τώρα.

duke200
14/11/2015, 21:10
Δεν ξέρω πότε γράφτηκε το βιβλίο, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Σουνίτες είναι και οι Τούρκοι, σουνίτες είναι και οι σαουδάραβες. Μέσα σε αυτό το δόγμα υπάρχουν δεκάδες ερμηνείες του κορανίου, από τις πιο κοσμικές όπως είναι οι Τούρκοι, μέχρι τις πιο ριζοσπαστικές που είναι οι σαλαφιστές/ουαχαμπιστές και πάει λέγοντας.

Κοινό χαρακτηριστικό είναι αυτό που περιγράφεις στο τέλος. Κυριαρχία του δόγματος τους ακόμα και με την βία, σε όλους τους απίστους. Όπου άπιστοι θεωρούνται και οι λοιποί σουνίτες. ISIS, Al Nusra, FSA, Taliban, παλαιστινιακή Hezbollah, Al Qaeda, είναι όλοι ακραίοι σουνίτες.
Χαρακτηριστικό όλων των απο πάνω, είναι οτι αλληλοεξοντώνονται, και όχι μόνο στην Συρία. Πρίν λίγο καιρό, οι ισλαμοφασίστες του ISIS έκαναν επίθεση και εκτέλεσαν ισλαμοφασίστες Ταλιμπάν στο έδαφος του Αφγανιστάν.

Καλά είναι όσα λέτε, αλλά το θέμα τους δεν είναι η εκδίκηση για όσα έχουν υποστεί από τους δυτικούς. Το θέμα τους είναι η κυριαρχία της θρησκείας τους παντού και με κάθε τρόπο. Για σύγκρουση πολιτισμών πρόκειται, και τα άλλα ακολουθούν.

είναι δύσκολο να αποδώσεις σε πεντε γραμμες κατι που έχει γραφεί σε 1000 σελίδες, αλλα συμφωνούμε, αυτό είναι το νόημα και όχι η εκδίκηση, κλπ.

byron είπαμε, εε? χάρηκα...:)

SHOOTER045
14/11/2015, 21:44
Άσχετο/ σχετικό με αυτό και με άλλα.
Σύμφωνα με ασφαλή πληροφόρηση εκ των έσω, πολλοί εκ των προσφύγων έρχονται ναι μεν με βάρκες, αλλά όχι σάπιες.
Εικαζουν δε οτι ότι ναυάγια και τραγωδίες είναι υποκινούμενες για να πέσει εκεί προσοχή.
Πολλοί επίσης εξ αυτών πού φτάνουν στα ελληνικά παράλια είναι φορτωμένοι με ευρό, όχι δολάρια ούτε γιεν η ρουβλια
Ευρό,περιπτωσεις από 15.000 μέχρι 30/40.000 η και εξαψηφια νούμερα.
Οι πούλησαν σπίτια επιχειρήσεις εν καιρώ πολέμου
Ας το δεχτούμε.
Πήραν ευρό η οτι άλλο και στην γείτονα χώρα τα άλλαξαν με ευρό
Ας το δεχτούμε και αυτό.
Με τόσα φράγκα ρισκάρεις την βάρκα η παίρνεις αεροπλανάκι και visa για να πας άνετα και ακίνδυνα?
<no airfield, no planes >λένε.
But why? Λέω εγώ
Περνώντας το Αιγαίο η τον Έβρο σαν κακομοίρης μαζί με τούς πραγματικούς κακομοίρηδες, τυγχάνεις άλλης συμπεριφοράς και άλλης διαδικασίας καταγραφής, λίγο χύμα λίγο ότι να ναι λίγο μπακαλίστικη με δακτυλικά αποτυπώματα και όχι πλήρη σωματομετρικα μεγέθη και λεπτομέρειες (όσοι έχετε βγάλει διαβατήριο ξέρετε)
Άρα λέω εγώ τώρα αν κάποιος θέλει να κρύψει η να παραλειψει κάτι προφανώς γίνεται.
Και δεν είναι ούτε δεξιοστροφα ούτε αριστεροστροφα ούτε εθνικιστικά ούτε μηδενιστικα

http://www.bloko.gr/?m=1

SHOOTER045
14/11/2015, 21:53
Άρθρο 7 και 17
Δεν μπορώ να κάνω αντιγραφή το κάθε ένα χώρια, με πετάει στην αρχική σελίδα.
Όποιος θέλει ας ρίξει μία ματιά.
Είναι επιβεβαίωση αυτών πού είπα νωρίτερα

AUFGEBRACHT
14/11/2015, 21:57
Το έγραψε και κάποιος παραπάνω και με εκφράζει απόλυτα, όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες... μόνο που οι θύελλες θερίζουν αθώες ανθρώπινες ψυχές στα πόλεις-φαντάσματα της Συρίας, στο κοσμοπολίτικο Παρίσι, στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου, στο Λίβανο, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη, στην Αίγυπτο, στο Σουδάν. Η παγκόσμια ιστορία της ανθρωπότητας (ή μάλλον της απανθρωπιάς) έχει αποδείξει περίτρανα πως αυτές οι θυσίες είναι αμελητέες στις ορέξεις των ισχυρών οι οποίοι δεν ορρωδούν προ μηδενός, γιατί η υπέρτατη παγκόσμια σταθερά είναι το γαμημένο το χρήμα... Φάτε αν θέλετε παραμυθάκι για σύγκρουση θρησκειών, πολιτισμών, λαών, ιδεολογιών, τα πάντα κινούνται για το χρήμα!!! Το οποίο μπορεί να φτάνει στα χέρια μας τυπωμένο με μελάνι, μόνο που το μελάνι αυτό είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΙΜΑ. Το χρήμα λοιπόν κάνει κύκλους και τώρα τελευταία είναι στα κάτω του, εδώ και πολλάάάά χρόνια είναι στα κάτω του κι επειδή δεν αντέχει να είναι στα κάτω του μάλλον θα πρέπει να καταφύγει μέσω των φωτισμένων ταγών που το λατρεύουν να καταφύγει στο αγαπημένο του ξαδερφάκι, τον πόλεμο, όχι όμως έναν οποιοδήποτε πόλεμο, ένα παγκόσμιο πόλεμο, η κατάσταση απαιτεί μέτρα κι όχι ημίμετρα... ή όπως ζοφερά το αναγγέλλει ο ποιητής, "βλέπω το κακό να έρχεται με δρασκελιές".

Η χτεσινή σφαγή συγκλονίζει για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, για τα δεδομένα της Συρίας ας πούμε είναι μια καθημερινή ημέρα σε μια μαρτυρική συριακή πόλη, αυτό που λέμε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Επίσης, τόσα είναι τα θύματα του χαλκού ετησίως σε φτωχές χώρες της Ασίας, αλλά αυτοί δεν είναι μπαμ και κάτω με τη μία, άσε που είναι και μακρυά από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Αλήθεια, πόσοι ξέρετε ότι για να γράφουμε αυτή τη στιγμή στον υπολογιστή που χρησιμοποιούμε, για να ποστάρετε με υπερηφάνεια από το hitech κινητό σας στο facebook je suis Paris, για να μπορέσει να χαμογελάσει μέσα στη μαλακία του ο homo sapiens που μόλις απέκτησε το νέο του iPhone, πόσοι ξέρετε ότι για όλα αυτά χρειάζεται χαλκός και κάθε χρόνο σκοτώνονται εκατοντάδες άνθρωποι για να τον εξορύξουν; Ότι την ώρα που βγάζετε selfie με το καμάρι σας, ένας Φιλιππινέζος δεν θα δει το καμάρι του επειδή τον καταπλάκωσαν τόνοι χώματος στο παράνομο ορυχείο χαλκού - ή ακόμα χειρότερα κάποιος δεν θα δει το καμάρι του, επειδή το 8χρονο καμάρι του μαζί με εκατοντάδες άλλα οκτάχρονα δουλεύουν στα ίδια παράνομα ορυχεία για μερικά λεπτά του ευρώ την ημέρα...

Χτες λοιπόν έγινε μια μικρή συγκομιδή θύελλας, τηρουμένων των (παγκόσμιων) αναλογιών μπορείς να την πεις και αεράκι, αλλά επειδή η Ευρώπη φημίζεται για τη προσήλωσή της στις πανανθρώπινες αξίες πανάθεμά την, το αεράκι αναβαθμίστηκε σε ανεμοστρόβιλο. Η θύελλα που θέρισε τις 129 ψυχές είναι αποτέλεσμα μιας καλής και αποδοτικής σποράς ανέμου, μια σπορά που χάνεται στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, τότε που υπήρχε μια χώρα που την έλεγαν ΕΣΣΔ, η οποία τελούσε το διεθνιστικό της καθήκον στο αφιλόξενο Αφγανιστάν. Οι Μουτζαχεντίν, οι στρατιώτες του Θεού, έκαναν δύσκολη τη δουλειά για τους καημένους τους Ιβάν στα κακοτράχαλα βουνά του Αφγανιστάν, ιδιαίτερα όταν άρχισε να ρέει άφθονο το δολάριο από τις ΗΠΑ, μαζί με τα δολάρια έρχονταν και τα κασόνια με τους Stinger και οι Stinger έριχναν με ιδιαίτερη επιτυχία τα σοβιετικά ελικόπτερα και αεροσκάφη. Κι όσο οι Σοβιετικοί έχαναν αεροσκάφη, ελικόπτερα, τανκς και Ιβάν, τόσο περισσότερο τελμάτωναν και αιμορραγούσαν οικονομικά και αυτή η αιμορραγία ευχαριστούσε τις ΗΠΑ γιατί η αυτοκρατορία του Κακού σύντομα θα ψυχορραγούσε. Το τζιχάντ, ο Ιερός Πόλεμος δηλ των Μουτζαχεντίν είχε τις ευλογίες των ΗΠΑ και την αμμέριστη συμπαράστασή τους. Μόλις έφυγαν τελικά οι Σοβιετικοί, οι Μουτζαχεντίν άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους, γιατί έπρεπε κάποιος να έχει το πάνω χέρι και τελικά το πάνω χέρι το κατέκτησαν οι Ταλιμπάν, επί λέξει "οι σπουδαστές του κινήματος της ισλαμικής γνώσης", σπουδαγμένα παιδιά δηλ, κι ένα από αυτά ήταν ο Οσάμα, τον θυμάστε άραγε;;; Οι μαστουρωμένοι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μακελάρηδες του Ισλαμικού Χαλιφάτου είναι το τελευταίο φρούτο της αρχικής αμερικανικής σποράς και η παρούσα μετάλλαξη των πάλαι ποτέ κραταιών Μουτζαχεντίν που εδώ και πολύ καιρό στράφηκαν ενάντια στο χέρι που τους τάισε στα μέσα του 80 στις κοιλάδες του Αφγανιστάν. Περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή και πιθανώς ανούσια, το παρόν πόνημα θα ολοκληρωθεί με τη φράση ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ...

sniper
15/11/2015, 00:22
Ναι οκ, καλές οι αναλύσεις και η συμπάθεια για τους τραυματίες και τους συγγενείς αυτών και των νεκρών, αλλά η κατάσταση είναι αυτή.
Η Ευρώπη κολαούζος των ΗΠΑ/Γερμανία (το ίδιο πράγμα είναι ουσιαστικά) και ξεβράκωτη στο τυφλό μίσος που έσπειρε.

The age of innocence is over.
Όποιος μπορεί να κάνει κάτι για τον εαυτό του και τους δικούς είναι οκ. Οι υπόλοιποι με τις χίππικες μαλακίες θα εκπλαγούν.

tomy
15/11/2015, 01:48
Carlos Latuff..

345363

Δεινόσαυρος
15/11/2015, 05:24
Ναι. σε λίγο θα μας φταίνε κι οι Γάλλοι οι μεταλλάδες.
Αῑσιχτιρ πια με τις τόσο γλυκές δακρύβρεχτες εντρυφήσεις στις ενοχές.
Θα δικαιολογούμε τώρα και το δικαίωμα του κάθε καραφανατισμένου ψυχάκια να σκοτώνει κατα το δοκούν; (Εμείς φταίμε, σπείραμε κλανιές).
Αν είναι ένα πράγμα για το οποίο φταινε «οι μεγάλοι» (άκου οι «μεγάλοι»!!!, τί απαίσιος ορισμός που προδίδει την βρεφική αντίληψη των χρηστων της) είναι που δεν εξολόθρευσαν αυτην την τσογλανοκατάσταση άμα τη εμφανίσει.
Έπρεπε βέβαια να μην στενοχωρήσουν Τούρκους (ο πλανήτης να καίγεται, επ ουδενί παραχώρηση στους Κούρδους) τους Σαουδάραβες (γαμω τον σαλαφισμό τους *\%# :lipssealed: *\%#), κλπ πελάτες.

Η ασχήμια είναι μία κι ας έχει πολλά πρόσωπα: Οι υποχθόνειες μορφές της Αμερικάνικης εξουσίας. Ο υπερεθνικισμός στυλ Πουτιν και παρέας. Tα κακομαθημένα, λυσασμένα, κοπρόσκυλα που το μόνο που τους μένει είναι να σε σκοτώσουν γιατί και καλά διαφώνισες (ναι, σιγά τον θρησκευτικό παράγοντα). Και εδώ μέσα θαρρώ οτι συγκαταλέγονται και οι μανταμ Σουσούδες του «εμεις φταίμε, που δεν είμαστε ευαισθητοι αρκετά».

Δεν τηρώ λογαριασμους στα αντικοινωνικά μέσα, δεν ανέχομαι την εμετίλα του FB/twitter και σία, αλλά εν προκειμένω, αν όντως γεμισε το FB με Γαλικές σημαίες όπως λένε, δεν το θεωρώ κακό πράγμα κι ούτε υποκρισία, όπως φαίνεται να το βλεπουν κάποιοι. Νά που βγήκε και κάτι καλό από το FB. Υποκρισία, γιγάντιων διαστάσεων μάλιστα, θεωρώ τις μελό ΓΤΠ αντιδράσεις, όπως πχ, του προηγούμενου σκίτσου.

AUFGEBRACHT
15/11/2015, 07:55
Ναι οκ, καλές οι αναλύσεις και η συμπάθεια για τους τραυματίες και τους συγγενείς αυτών και των νεκρών, αλλά η κατάσταση είναι αυτή.
Η Ευρώπη κολαούζος των ΗΠΑ/Γερμανία (το ίδιο πράγμα είναι ουσιαστικά) και ξεβράκωτη στο τυφλό μίσος που έσπειρε.

The age of innocence is over.
Όποιος μπορεί να κάνει κάτι για τον εαυτό του και τους δικούς είναι οκ. Οι υπόλοιποι με τις χίππικες μαλακίες θα εκπλαγούν.

Συμφωνώ με τα παραπάνω, απλά μια σημείωση: Ναι, καλή η συμπάθεια, αρκεί να μην είναι επιλεκτική. Δεν θυμάμαι φωτογραφίες χρηστών των μέσω κοινωνικής δικτύωσης (sic) στα χρώματα της Συριακής, Παλαιστινιακής, Λιβανέζικης, Κουρδικής σημαίας...

fkol k4
15/11/2015, 08:40
Θα δικαιολογούμε τώρα και το δικαίωμα του κάθε καραφανατισμένου ψυχάκια να σκοτώνει κατα το δοκούν; (Εμείς φταίμε, σπείραμε κλανιές).
Αν είναι ένα πράγμα για το οποίο φταινε «οι μεγάλοι» (άκου οι «μεγάλοι»!!!, τί απαίσιος ορισμός που προδίδει την βρεφική αντίληψη των χρηστων της) είναι που δεν εξολόθρευσαν αυτην την τσογλανοκατάσταση άμα τη εμφανίσει.
Έπρεπε βέβαια να μην στενοχωρήσουν Τούρκους (ο πλανήτης να καίγεται, επ ουδενί παραχώρηση στους Κούρδους) τους Σαουδάραβες (γαμω τον σαλαφισμό τους *\%# :lipssealed: *\%#), κλπ πελάτες.

Η ασχήμια είναι μία κι ας έχει πολλά πρόσωπα: Οι υποχθόνειες μορφές της Αμερικάνικης εξουσίας. Ο υπερεθνικισμός στυλ Πουτιν και παρέας. Tα κακομαθημένα, λυσασμένα, κοπρόσκυλα που το μόνο που τους μένει είναι να σε σκοτώσουν γιατί και καλά διαφώνισες (ναι, σιγά τον θρησκευτικό παράγοντα). Και εδώ μέσα θαρρώ οτι συγκαταλέγονται και οι μανταμ Σουσούδες του «εμεις φταίμε, που δεν είμαστε ευαισθητοι αρκετά».

Δεν τηρώ λογαριασμους στα αντικοινωνικά μέσα, δεν ανέχομαι την εμετίλα του FB/twitter και σία, αλλά εν προκειμένω, αν όντως γεμισε το FB με Γαλικές σημαίες όπως λένε, δεν το θεωρώ κακό πράγμα κι ούτε υποκρισία, όπως φαίνεται να το βλεπουν κάποιοι. Νά που βγήκε και κάτι καλό από το FB. Υποκρισία, γιγάντιων διαστάσεων μάλιστα, θεωρώ τις μελό ΓΤΠ αντιδράσεις, όπως πχ, του προηγούμενου σκίτσου.

Αυτό ακριβώς.

Συμφωνώ με τα παραπάνω, απλά μια σημείωση: Ναι, καλή η συμπάθεια, αρκεί να μην είναι επιλεκτική. Δεν θυμάμαι φωτογραφίες χρηστών των μέσω κοινωνικής δικτύωσης (sic) στα χρώματα της Συριακής, Παλαιστινιακής, Λιβανέζικης, Κουρδικής σημαίας...

Η συμπάθεια είναι επιλεκτική από προεπιλογή, έτσι είμαστε καλωδιωμένοι και είναι άκρως υποκριτικό να ισχυρίζεται κάποιος το αντίθετο για τον εαυτό του.
Γι αυτό και το αίσθημα απώλειας δεν το αισθανόμαστε το ίδιο για όλους.

Ο Λίβανος δεν μπήκε ποτέ ως επιχείρημα σε κανένα thread για κάποιον συγγενή/γνωστό/συνφορουμίτη/αθλητή/ηθοποιό κτλ που έφυγε και σωστά δεν μπήκε. Δηλαδή τι πρέπει κατά τη γνώμη σας, κάθε φορά που πεθαίνει/σκοτώνεται κάποιος να έχουμε την "αστυνομία στενοχώριας" να ελέγχει το κατά πόσο δικαιούμαστε να λυπηθούμε για τον Χ με βάση το πόσο είχαμε προηγουμένως λυπηθεί για τον Ψ;

tomy
15/11/2015, 08:43

Φαντάζομαι ο ιμπεριαλισμός ειναι άγνωστη έννοια;
Ενώ οι φωτογραφίες που κατακλύζουν γνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε εξωτικές παραλίες ή πανω σε μπάρες γνωστών ξενυχτάδικων, διανθισμένες με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας δεν ειναι "μελό" και βουτηγμενες στην αντίφαση..

George_Sp
15/11/2015, 08:44
http://www.france24.com/en/20140821-france-arms-syria-rebels-hollande

AUFGEBRACHT
15/11/2015, 08:50
Ο Λίβανος δεν μπήκε ποτέ ως επιχείρημα σε κανένα thread για κάποιον συγγενή/γνωστό/συνφορουμίτη/αθλητή/ηθοποιό κτλ που έφυγε και σωστά δεν μπήκε. Δηλαδή τι πρέπει κατά τη γνώμη σας, κάθε φορά που πεθαίνει/σκοτώνεται κάποιος να έχουμε την "αστυνομία στενοχώριας" να ελέγχει το κατά πόσο δικαιούμαστε να λυπηθούμε για τον Χ με βάση το πόσο είχαμε προηγουμένως λυπηθεί για τον Ψ;

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί όταν ας πούμε οι βόμβες των Ισραηλινών κομμάτιαζαν παιδάκια στην Παλαιστίνη, τα προφίλ όλων ήταν γεμάτα χαζά τεστ, καψουροτράγουδα από το youtube και γενικά η συνήθης δραστηριότητα και μετά από αυτό που έγινε στο Παρίσι, γέμισαν τα προφίλ με την τρικολόρ και τον Πύργο του Άϊφελ, φαντάζομαι είναι θέμα χρόνου να αρχίζουν και τα κινητά να χτυπάνε στο ρυθμό της Μασσαλιώτισσας, ή αύριο όλοι στους φούρνους να ζητάνε γαλλική μπαγκέτα. Γιατί η μαζική αδιαφορία στη μια περίπτωση γίνεται μαζική συμπάθεια στη δεύτερη περίπτωση;

AUFGEBRACHT
15/11/2015, 08:52
Φαντάζομαι ο ιμπεριαλισμός ειναι άγνωστη έννοια;
Ενώ οι φωτογραφίες που κατακλύζουν γνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε εξωτικές παραλίες ή πανω σε μπάρες γνωστών ξενυχτάδικων, διανθισμένες με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας δεν ειναι "μελό" και βουτηγμενες στην αντίφαση..

Αυτό ακριβώς!!! Εύγε ρε φίλε!!! Έχει η άλλη φωτό με το μπικίνι από τις διακοπές κι έχει κοτσάρει τη σημαία της Γαλλίας σαν εφέ...

AUFGEBRACHT
15/11/2015, 09:01
http://www.france24.com/en/20140821-france-arms-syria-rebels-hollande

Εδώ δες αγάπες με τον συγχωρεμένο τον κακό ο πρώην Γάλλος πρόεδρος... Αμέσως μετά βέβαια ο κακός που έγινε καλός ξαναέγινε κακός και η Λιβύη πεδίο δόξης λαμπρό για την γαλλική επιχειρηματικότητα και τη γαλλική αμυντική βιομηχανία. Πήγαινε και πιο πίσω, πάτα Jacques Iraq να δεις φωτό του Σιράκ τότε που ο Σαντάμ ήταν φίλος και οι Γάλλοι του έφτιαχναν πυρηνικά εργοστάσια...

345391

amyroukai
15/11/2015, 09:10
Πάντως (σόρι γυρίζω λίγο πίσω) το να λέμε ότι ο Ισλαμισμός/Μωαμεθανισμός είναι η θρησκεία που σκοπό έχει να επικρατήσει με όποιο τρόπο ειναι λίγο στρουθοκαμηλικό.
Σταυροφορίες, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Αφρική... Περασμένα ξεχασμένα. Είμεθα πολιτισμένοι και κηρύσσουμε την αγάπη.

el_hymador
15/11/2015, 09:17
Να τα βάλουμε στο ζύγι δηλαδή; Τι είναι προτιμότερο; Να πνίγεσαι στο Αιγαίο, ή να τρως σφαίρα από φανατικούς; Να σε διαμελίζει πύραυλος στη Γάζα ή να σε λιώνουν τόνοι τσιμέντου στους δίδυμους πύργους; Δεν είναι η θλίψη για τα θύματα, αυτό είναι επιφανειακό, για τους περισσότερους επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι είναι ο φόβος επειδή καταρρέει αυτή η ψευδαίσθηση ασφάλειας που έχουν, πιστεύοντας ότι στη δύση δεν συμβαίνουν αυτά.

Να που συμβαίνουν λοιπόν. Δυστυχώς ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος και μπορεί να δικαιοδοτήσει, να δικαιολογήσει και να απαιτήσει αντίμετρα τα οποία κάθε άλλο πέρα από στοχευμένα και επιλεκτικά ως προς τη πραγματική λύση του προβλήματος θα είναι. Και όσο και αν φοβάται, αγανακτεί και στη συνέχεια θυμώνει οποιοσδήποτε δυτικός επειδή μερικοί φανατικοί σκοτώνουν αθώους δικούς του άλλο τόσο φαβάται, αγανακτεί και θυμώνει ο μουσουλμάνος για τον ίδιο λόγο.

Φαύλος κύκλος.

AUFGEBRACHT
15/11/2015, 09:24
Πάντως (σόρι γυρίζω λίγο πίσω) το να λέμε ότι ο Ισλαμισμός/Μωαμεθανισμός είναι η θρησκεία που σκοπό έχει να επικρατήσει με όποιο τρόπο ειναι λίγο στρουθοκαμηλικό.
Σταυροφορίες, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Αφρική... Περασμένα ξεχασμένα. Είμεθα πολιτισμένοι και κηρύσσουμε την αγάπη.

Έχει πλάκα φίλτατε που κάποια "έξυπνα" μυαλά -κι εδώ μέσα- υποστηρίζουν λόγω των δικών τους ελατηρίων, ότι για όλα αυτά φταίνε οι θρησκείες... Αυτός που θέλει να αιματοκυλίσει μέχρι και τον Μίκυ Μάους θα σου επικαλεστεί προκειμένου να "δικαιολογήσει" την πράξη του. Την απάντηση σε αυτά που λες την έδωσαν στις δηλώσεις τους 2 θρησκευτικοί άρχοντες, εάν είναι δόκιμος ο χαρακτηρισμός. Στην Αίγυπτο ένας αρχι-ιμάμης καταδίκασε τα γεγονότα και έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση σχετικά με τις προσταγές του Ισλάμ και ο ορθόδοξος πατριάρχης της Γαλλίας δήλωσε πως δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η λατρεία του Ισλάμ από τέτοια γεγονότα. Σαφώς έχουν γίνει σφαγές στο όνομα του Χριστού/Αλλάχ/Βούδα/Βραχμαπούτρα/Θεού Ήλιου/Δία αλλά όποιος δεν θέλει να δει ότι αυτό είναι μια βολική πρόφαση και πάτημα μην πω καλύτερα πως χαρακτηρίζεται... Εκτός αν πιστεύει ακόμα ότι ο Τρωϊκός Πόλεμος έγινε για τα μάτια της Ωραίας Ελένης... Ας αφήσουμε τεσπα το θέμα γιατί πάντα καταλήγει σε αντιπαραθέσεις και προσωπικούς διαξιφισμούς, επί του θέματος ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα σε ένα απίστευτο αιματοκύλισμα που φέρει τη σφραγίδα 2 (υποτιθέμενων) συμμάχων, ΗΠΑ-ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.

AUFGEBRACHT
15/11/2015, 09:28
Ααα και κάτι άλλο... βαρέθηκα να βλέπω στην τηλεόραση τις πομπώδεις κλισέ εκφράσεις "Ο πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης", "πρωτοφανές πλήγμα στην καρδιά της Ευρώπης", "το τέλος της αθωότητας" και τα συναφή. Τα ίδια δεν έλεγαν όταν έσκαγαν οι βόμβες στα λεωφορεία του Λονδίνου; Τα ίδια δεν έλεγαν όταν έσκαγαν οι βόμβες στο σιδηροδρομικό της Μαδρίτης; Τα ίδια δεν έλεγαν με το Charlie Hebdo;

fkol k4
15/11/2015, 09:30
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί όταν ας πούμε οι βόμβες των Ισραηλινών κομμάτιαζαν παιδάκια στην Παλαιστίνη, τα προφίλ όλων ήταν γεμάτα χαζά τεστ, καψουροτράγουδα από το youtube και γενικά η συνήθης δραστηριότητα και μετά από αυτό που έγινε στο Παρίσι, γέμισαν τα προφίλ με την τρικολόρ και τον Πύργο του Άϊφελ, φαντάζομαι είναι θέμα χρόνου να αρχίζουν και τα κινητά να χτυπάνε στο ρυθμό της Μασσαλιώτισσας, ή αύριο όλοι στους φούρνους να ζητάνε γαλλική μπαγκέτα. Γιατί η μαζική αδιαφορία στη μια περίπτωση γίνεται μαζική συμπάθεια στη δεύτερη περίπτωση;

Γιατί η Γαλλική δομή της κοινωνίας μοιάζει περισσότερο με τη δική μας (ή του οποιουδήποτε δυτικού) από ό,τι η δομή της Παλαιστινιακής, οπότε μας φαίνονται πιο οικείοι.
Και πιο οικείοι από τους Γάλλου μας φαίνονται οι Έλληνες (άσχετα με το αν οι μισοί βρίζουμε τους άλλου μισούς κάθε μέρα από κάθε μέσο), οπότε αν αυτό γινόταν εδώ θα χτύπαγε ακόμα περισσότερο.

Και για να το κάνω ακόμα πιο εμφανές, κι όσοι γράφουν για Παλαιστίνη, Λίβανο κτλ εδώ, δεν είδα να γράφουν τίποτα για τους εμφυλίους στην Καμπότζη και την Αφρική, σωστά; Γιατί κι εκεί πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι αν δεν κάνω λάθος...

AUFGEBRACHT
15/11/2015, 09:34
Γιατί η Γαλλική δομή της κοινωνίας μοιάζει περισσότερο με τη δική μας (ή του οποιουδήποτε δυτικού) από ό,τι η δομή της Παλαιστινιακής, οπότε μας φαίνονται πιο οικείοι.
Και πιο οικείοι από τους Γάλλου μας φαίνονται οι Έλληνες (άσχετα με το αν οι μισοί βρίζουμε τους άλλου μισούς κάθε μέρα από κάθε μέσο), οπότε αν αυτό γινόταν εδώ θα χτύπαγε ακόμα περισσότερο.

Και για να το κάνω ακόμα πιο εμφανές, κι όσοι γράφουν για Παλαιστίνη, Λίβανο κτλ εδώ, δεν είδα να γράφουν τίποτα για τους εμφυλίους στην Καμπότζη και την Αφρική, σωστά; Γιατί κι εκεί πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι αν δεν κάνω λάθος...

Πολύ λογικό το επιχείρημά σου περί οικειότητας, με κάλυψες. Όσο για το δεύτερο σκέλος εννοείται πως δεν κάνεις λάθος, το ίδιο πράγμα λέμε.

duke200
15/11/2015, 10:09

οχι δεν είναι έτσι. Ο καθένας μπορεί να επικαλεστεί μια θρησκεια, αλλα στον ισλαμισμό η ίδια η θρησκεια επιβάλει τη συμπεριφορά τους. Απλα οι ορθα σκεπτόμενοι μουσουλμάνοι καταλαβαίνουν οτι η ιδεολογία που έφτιαξε ο Μωάμεθ τον 6ο μ.Χ. αιώνα δεν μπορει και δεν πρέπει να εφαρμοστεί σήμερα. Ο Μωάμεθ όταν έφτιαξε την ισλαμική θρησκεία έβαλε το κάψε-σκότωσε τους "άπιστους" ως το προφανές μέσο επιβίωσης και εδραίωσης της νέας θρησκείας γιατι εκείνη την εποχή αυτή ήταν μια συνηθισμένη πρακτική και χωρις αυτή δεν θα επιβίωνε το κίνημα. Η όλη θρησκεία είναι κομένη και ραμένη σε αυτα που συνέφεραν τον Μωάμεθ. Όσο τον συνέφερε για παράδειγμα και τα χε καλά με την εβραική κοινότητα, έβαζε αντίστοιχα στοιχεία στην θρησκεία του. Όταν τα "τσουγκρισε" με τους Εβραίους, εισήγαγε χριστανικά στοιχεία.

Επειδή αυτός ήθελε να χει 40 γυναίκες μόνο για πάρτη του, καθιέρωσε τα μαντήλια και αλλα τέτοια χαζά και οι επόμενοι απο αυτόν μιμούνταν ότι τους συνέφερε απο την ζωή του προφήτη. Και έτσι έφτασαν ως τις μερες μας οι πρακτικές αυτές.

Μη γελιέστε, οι άνθρωποι (οι φανατικοί τουλάχιστον) είναι 15 αιώνες πίσω και εκεί θέλουν να γυρίσουν την ανθρωπότητα.

φυσικά και όπως τονίστηκε προηγουμένως δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι κακοί και γι΄αυτο άλλωστε σκοτώνονται και μεταξύ τους.

amyroukai
15/11/2015, 10:14
....

Σαφώς έχουν γίνει σφαγές στο όνομα του Χριστού/Αλλάχ/Βούδα/Βραχμαπούτρα/Θεού Ήλιου/Δία αλλά όποιος δεν θέλει να δει ότι αυτό είναι μια βολική πρόφαση και πάτημα μην πω καλύτερα πως χαρακτηρίζεται...

Δεν διαφωνώ με κάποιον. Απλά επειδή η κρατούσα άποψη είναι ότι πρόκειται για απολίτιστους και φανατισμένους αιμοδιψείς θρησκόληπτους, είπα ότι δεν απέχουμε πολύ οι "απ' εδώ" ιστορικά.

Οι σφαγές προφανώς και δεν έγιναν ποτέ στην ιστορία για της Λενιώς τα μάτια. Πάντα για γεωπολιτικούς/οικονομικούς λόγους ήταν αλλά ο μανδύας της θεότητος δίνει άλλον αέρα και μιά δικαιολογία που δεν επιδέχεται κριτικής. Αν προστάζει ο θεός (δια του εκπροσώπου αυτού), ο άνθρωπος οφείλει να εκτελεί. Για αυτό και τονίζεται η εθνικότητα και η θρησκεία των δραστών, άλλο αν πχ στην Γαλλία είναι πλειοψηφία οι "αλλόθρησκοι".

Το ΧΟ το βλέπω να κάνει επανεμφάνιση μετά βαΐων και κλάδων.

paramedic
15/11/2015, 10:15
Αυτό με εμάς τους Έλληνες που ξέρουμε τα πάντα τόσο καλά και είμαστε "μέσα" στα πράγματα λες και τα βλέπουμε με τα μάτια μας πρέπει να είναι μοναδικό στον κόσμο πάντως ρε σεις. Και όλοι μας έχουμε και πάντα δίκιο ενα πράμα!!!

amyroukai
15/11/2015, 10:19
Αυτό με εμάς τους Έλληνες που ξέρουμε τα πάντα τόσο καλά και είμαστε "μέσα" στα πράγματα λες και τα βλέπουμε με τα μάτια μας πρέπει να είναι μοναδικό στον κόσμο πάντως ρε σεις. Και όλοι μας έχουμε και πάντα δίκιο ενα πράμα!!!

Υπάρχει ο όποιας εθνικότητος κάτοχος της απολύτου παγκοσμίας αληθείας;
Οπότε να μην μιλάμε γιατί κανείς δεν τα ξέρει όλα και άρα σιλάνς βασιλάκη (τυχαίο το όνομα) και ρούφα τ'αυγό σου; Δεν σε πιάνω...

Δεινόσαυρος
15/11/2015, 10:19

To θέμα είναι οτι στις Δυτικές κοινωνίες, όσο νάναι, δεν έχει και τόσο πέραση πια ο Χριστιανισμός. Έχουμε άλλα δόγματα τώρα. Υπήρξε, για καλό η για κακό και ένας Διαφωτισμός, καλά νάναι, που μας έδωσε τα μηχανάκια μας και κάτι άλλα ψιλά, δευτερεύοντα. Οι κοινωνίες που είναι ευάλωτες στον Ισλαμισμό, δεν δέχθηκαν ποτέ την επιρεια το Διαφωτισμού σε σημαντικό βαθμό - ενίοτε και καθόλου! Οι νοοτροπίες εκεί βρίσκονται κυριολεκτικά εκατοντάδες χρόνια πίσω.

Πάντως ούτως η άλλως, ιδίως όσον αφορά τη δράση «Ισλαμιστών» στη Δύση, δεν νομίζω οτι έχει και πολλά να κάνει με θρησκεία:
Ίσως έχετε προσέξει οτι σε μεγάλο βαθμό οι δράστες (ιδίως στα πιο πρόσφατα επισόδεια, και Αγγλία, και ΗΠΑ, και τώρα Γαλλία) ήταν λούμπεν νεαροί, πρωην μικροεγγληματίες, ψιλοχασικλήδες, βαθεια αλλωτριωμένοι και σίγουρα σε κάποιο βαθμό απεγνωσμένοι. Κάτι τέτοιοι πέφτουν θύμα στους Ισλαμιστες, όχι γιατί ξαφνικά έννοιωσαν την ανάγκη για τον Θεό στην ζωή τους και γίναν θρήσκοι, αλλά μάλλον γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να σκοτώσουν κόσμο να βγάλουν το άχτι τους και να έχουν και κάποια δήθεν πνευματική δικαιολογία. Δεν μιλάω εδώ για τα βλαχαδερά που τους λένε για τον Παράδεισο και τους ζώνουν με εκρηκτικά, αλλά για τους νεαρούς αστούς δράστες. Δεν θυμάμαι τα ονόματα για κάθε περίπτωση, αλλά πιστεύω οτι καταλαβένετε τι εννοώ, δεν χρειάζεται να αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα, ετσι;

el_hymador
15/11/2015, 10:23
οχι δεν είναι έτσι. Ο καθένας μπορεί να επικαλεστεί μια θρησκεια, αλλα στον ισλαμισμό η ίδια η θρησκεια επιβάλει τη συμπεριφορά τους. Απλα οι ορθα σκεπτόμενοι μουσουλμάνοι καταλαβαίνουν οτι η ιδεολογία που έφτιαξε ο Μωάμεθ τον 6ο μ.Χ. αιώνα δεν μπορει και δεν πρέπει να εφαρμοστεί σήμερα. Ο Μωάμεθ όταν έφτιαξε την ισλαμική θρησκεία έβαλε το κάψε-σκότωσε τους "άπιστους" ως το προφανές μέσο επιβίωσης και εδραίωσης της νέας θρησκείας γιατι εκείνη την εποχή αυτή ήταν μια συνηθισμένη πρακτική και χωρις αυτή δεν θα επιβίωνε το κίνημα. Η όλη θρησκεία είναι κομένη και ραμένη σε αυτα που συνέφεραν τον Μωάμεθ. Όσο τον συνέφερε για παράδειγμα και τα χε καλά με την εβραική κοινότητα, έβαζε αντίστοιχα στοιχεία στην θρησκεία του. Όταν τα "τσουγκρισε" με τους Εβραίους, εισήγαγε χριστανικά στοιχεία.

Επειδή αυτός ήθελε να χει 40 γυναίκες μόνο για πάρτη του, καθιέρωσε τα μαντήλια και αλλα τέτοια χαζά και οι επόμενοι απο αυτόν μιμούνταν ότι τους συνέφερε απο την ζωή του προφήτη. Και έτσι έφτασαν ως τις μερες μας οι πρακτικές αυτές.

Μη γελιέστε, οι άνθρωποι (οι φανατικοί τουλάχιστον) είναι 15 αιώνες πίσω και εκεί θέλουν να γυρίσουν την ανθρωπότητα.

φυσικά και όπως τονίστηκε προηγουμένως δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι κακοί και γι΄αυτο άλλωστε σκοτώνονται και μεταξύ τους.

Το πως ερμηνεύεται το Κοράνι (και η Βίβλος και οι Βέδες και το Ταλμούδ) από τον καθένα, έχει να κάνει με την οπτική του. Αυτό που λέγεται ότι ο ισλαμισμός έχει ως βασική αρχή του τον θάνατο των αλλόπιστων είναι μια μ@λ@κι@ και μισή με το συμπάθειο. Στις ισλαμικές χώρες που αυτή τη στιγμή θεωρούνται τα μαιευτήρια και τα HQ των φανατικών, μπορούσες να ταξιδέψεις μια χαρά πριν χρόνια, χωρίς κανένας να σου πάρει το κεφάλι επειδή ήσουν αλλόθρησκος. Η δε φιλοξενία αυτών των λαών ήταν μοναδική.

Είναι σαν να λέμε ότι ο χριστιανισμός είχε στο Plan του την ιερά εξέταση ή διάφορα άλλα "ωραία" που διαπράχθηκαν στο όνομα του. Μια χαρά μπορεί να υπάρξει σκοταδισμός παντού με πρόσχημα οποιαδήποτε θρησκεία και ιδεολογία.

duke200
15/11/2015, 10:26
διαβαστε το κοράνι και θα καταλάβετε τι λέει και τι δεν λέει μέσα. Και υπάρχουν και άλλα ιερά κείμενα (πεπραγμένα του Προφήτη, κλπ)

και γω έτσι νόμιζα....

Joyrider
15/11/2015, 10:36
Ε τώρα σόρρυ αλλά περιμένατε κάτι διαφορετικό από τα "κοινωνικά δίκτυα"; Ότι είναι μόδα πουλάει.
Η πλάκα είναι ότι νομίζουν ότι έκαναν το ανθρωπιστικό τους χρέος και έδειξαν την αλλυλεγγύη τους με το φίλτρο, το λάικ και το χασταγκ.
Ίσως αυτό είναι και το ζητούμενο, να νιώσει ο χρήστης ότι έκανε το καθήκον του πάνω στο θέμα και να μην ζητήσει εξηγήσεις από το κράτος του, και να σιγοντάρει με την στήριξή του και τον πόλεμο που θα συνεχιστεί, την ελευθερία του που θα συρρικνωθεί κι'άλλο, τον φασισμό που θα ανέβει, τα τείχη που θα χτιστούν κτλ.
Αυτοί που είναι συνεπείς συνεχίζουν να στηρίζουν τον αδύναμο και τον καταπιεσμένο σε κάθε περίπτωση. Χωρίς @prayforparis και φίλτρα σημαιούλες. (Σοβαρά τώρα περισσότερη θρησκεία και περισσότερο έθνος; χαχαχα).

el_hymador
15/11/2015, 10:40
διαβαστε το κοράνι και θα καταλάβετε τι λέει και τι δεν λέει μέσα. Και υπάρχουν και άλλα ιερά κείμενα (πεπραγμένα του Προφήτη, κλπ)

και γω έτσι νόμιζα....

Με ένα απλό ψάξιμο:

Έξοδος 22:20

"Εκείνος που προσφέρει θυσία εις τα είδωλα, θα καταδικάζετε και θα εξολοθρεύεται δια θανάτου. Μόνον στον Κύριον θα προσφέρετε θυσίας."

Έχει ένα κάρο τέτοια στις γραφές. Το θέμα είναι πόσο κυριολεκτικά τα παίρνει κανείς.

υ.γ. Μην αρχίσουμε τα γνωστά Χριστιανισμός Vs Ισλαμισμός.

amyroukai
15/11/2015, 10:45
Με ένα απλό ψάξιμο:

"Εκείνος που προσφέρει θυσία εις τα είδωλα, θα καταδικάζετε και θα εξολοθρεύεται δια θανάτου. Μόνον στον Κύριον θα προσφέρετε θυσίας."

Έχει ένα κάρο τέτοια στις γραφές. Το θέμα είναι πόσο κυριολεκτικά τα παίρνει κανείς.

υ.γ. Μην αρχίσουμε τα γνωστά Χριστιανισμός Vs Ισλαμισμός.

Άι ρε.
Θα μας πεις τώρα ότι τόσα τάματα στις εικόνες απαγορεύονται. Ου αντιχριστε.

duke200
15/11/2015, 10:46
δεν μπαίνω σε φάση συγκρισης καμιας θρησκείας. Παραθέτω απλά λεω τι προσταζει ο προφήτης Μωάμεθ.

Η παλαια διαθήκη και πώς μεταφράστηκε και γιατι ενσωματώθηκε με αυτα που είπε ο Χριστός είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία που ξεφευγει απο αυτό το τοπικ...

και εδώ που τα λέμε δεν πολυπιστευω σε αυτα που γραφανε οι Εβραίοι στην παλια διαθήκη

el_hymador
15/11/2015, 10:55
δεν μπαίνω σε φάση συγκρισης καμιας θρησκείας. Παραθέτω απλά λεω τι προσταζει ο προφήτης Μωάμεθ.

Η παλαια διαθήκη και πώς μεταφράστηκε και γιατι ενσωματώθηκε με αυτα που είπε ο Χριστός είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία που ξεφευγει απο αυτό το τοπικ...

και εδώ που τα λέμε δεν πολυπιστευω σε αυτα που γραφανε οι Εβραίοι στην παλια διαθήκη

Συμφωνώ 100%. Το θέμα είναι όπως καταλαβαίνεις ότι ο καθείς μπορεί να χρησιμοποιήσει αποσπασματικά ή παρερμηνευμένα τμήματα από τα ιερά βιβλία, τις διδαχές και οτιδήποτε άλλο αποτελεί το θεμέλιωμα οποιασδήποτε θρησκείας για ισχυριστεί ότι παπάτζα τον εξυπηρετεί.

Για να το βγάλουμε από το "επικίνδυνο" πλαίσιο των θρησκειών, πουθενά σε αυτά που έλεγε ο Μαρξ και ο Ένγκελς δεν συμπεριλαμβανόταν η εντολή για σιβηρικά γκουλάγκ και εκκαθάριση αντιφρονούντων... ο Στάλιν είχε αντίθετη άποψη βέβαια..

paramedic
15/11/2015, 11:01
Υπάρχει ο όποιας εθνικότητος κάτοχος της απολύτου παγκοσμίας αληθείας;
Οπότε να μην μιλάμε γιατί κανείς δεν τα ξέρει όλα και άρα σιλάνς βασιλάκη (τυχαίο το όνομα) και ρούφα τ'αυγό σου; Δεν σε πιάνω...
Καμμία σχέση. Απλά πάντα μιλάμε για κάτι που έγινε, ακούσαμε κλπ κλπ λες και είμαστε ειδήμονες, το είδαμε με τα μάτια μας κλπ. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτό φυσικά.

duke200
15/11/2015, 11:03
αυτο φυσικά και ισχύει και ο καθένας ερμηνεύει τις ιδεολογίες όπως τον συμφέρει για να δώσει μια επίφαση ηθικής και αλήθειας στις λαλακίες που θέλει να κάνει

απλα ο φίλος Μωάμεθ τα λεει μεσα ρητά μέσα στα κέιμενά του, δεν τα υπονοεί ουτε ερμηνεύονται απο τα συμφραζόμενα.

Αν θες να σαι καλός μουσουλμάνος και να πας στον παράδεισο των Μουσουλμάνων πρέπει να καθαρίσεις και 5-6 άπιστους.

amyroukai
15/11/2015, 11:10
αυτο φυσικά και ισχύει και ο καθένας ερμηνεύει τις ιδεολογίες όπως τον συμφέρει για να δώσει μια επίφαση ηθικής και αλήθειας στις λαλακίες που θέλει να κάνει

απλα ο φίλος Μωάμεθ τα λεει μεσα ρητά μέσα στα κέιμενά του, δεν τα υπονοεί ουτε ερμηνεύονται απο τα συμφραζόμενα.

Αν θες να σαι καλός μουσουλμάνος και να πας στον παράδεισο των Μουσουλμάνων πρέπει να καθαρίσεις και 5-6 άπιστους.

Για να καταλάβω...
Δεν εμπιστεύεσαι εβραίους και χριστιανούς θα προσθέσω στην απόδοση των ως σήμερα σωζώμενων ιερών κειμένων, ουδεμία αμφιβολία έχεις όμως για το ακριβές της απόδοσης των γραφομένων στο κοράνι κλπ. Τα έγραψε ο ίδιος ο προφήτης όλα, αφού.

DAYMAN
15/11/2015, 11:14
Αφού η Τροία επέτρεψε την είσοδο εντός των τειχών της ,του δούρειου ίππου , ο βασιλεύς Πριαμος , διέταξε το κλεισιμο των θυρών της πρωτεύουσας .
Ικανοποιημένος απ την απόφαση του , πήγε περιχαρής για ύπνο .

el_hymador
15/11/2015, 11:21
Αφήστε τα της θρησκείας, σε οποιοδήποτε δυτικό πολιτισμένο (My ass) κράτος έχει σημειωθεί ύφεση, τσουπ! να σου άνοδος της ακροδεξιάς. Δείτε την Ελλάδα της κρίσης και πως ξεφύτρωσε το μεγάλο ποσοστό της ΧΑ. Σπόροι μίσους και μ@λ@κι@ς στον εγκέφαλο υπάρχουν παντού,μια στραβή περιμένουν για να ανθίσουν. Για κράτη και εθνικές - θρησκευτικές ομάδες που ήταν επί σειρά ετών κάτω από καθεστώτα και στη συνέχει βίωσαν και την "ειρηνευτική" επέμβαση των δυτικών, ήταν πολύ - πολύ πιο εύκολο. Δεν δικαιολογώ, αιτιολογώ.

duke200
15/11/2015, 13:24
Για να καταλάβω...
Δεν εμπιστεύεσαι εβραίους και χριστιανούς θα προσθέσω στην απόδοση των ως σήμερα σωζώμενων ιερών κειμένων, ουδεμία αμφιβολία έχεις όμως για το ακριβές της απόδοσης των γραφομένων στο κοράνι κλπ. Τα έγραψε ο ίδιος ο προφήτης όλα, αφού.

βασικά είναι τα ίδια τα κείμενα τι γραφουν. Η καινη διαθήκη δεν γραφει πουθενα "σφαξτε τους άπιστους", ενω στο κοράνι γράφει. Καποιος που θέλει να αλοιώσει το νόημα της καινής ενσωματώνει τα κειμενα της παλιας που γραφουν "σφάξτε τους άπιστους", ενω ο μουσουλμάνος που θέλει να σφάξει τους άπιστους δεν χρειάζεται να κάνει κανένα "μαγείρεμα" μιας και το γραφει μεσα στο ίδιο το κείμενο.

BLiTzER
15/11/2015, 13:30
Με ένα απλό ψάξιμο:

Δηλαδή, ειλικρινά τώρα, ΠΩΣ αλλιώς μπορείς να πάρεις κάτι τέτοιο; Ένα νόημα υπάρχει μόνο και είναι αυτό ακριβώς που λέει.

Φυσικά, ανάλογα εδάφια υπάρχουν και στις χριστιανικές γραφές.

sniper
15/11/2015, 13:31
Μπορούμε να σταματήσουμε τις θεολογικές συζητήσεις;

Η τυφλή βία έχει κοινή ρίζα και σκοπό έχει την επικράτηση του ισχυρότερου. Κι αυτό το επιτυγχάνουν με την χειραγώγηση του αμόρφωτου πόπολου με όποιο τρόπο (θρησκευτικό/οικονομικό/πολιτικό/εθνολογικό/κλπ).

p@nos
15/11/2015, 14:11
345417

p@nos
15/11/2015, 14:18
λοιπον στο θεμα της θρησκειας η θρησκεια απο μονη της δε κανει τιποτα, απλα στο ονομα της πατανε πανω σε αμορφωτους ανθρωπους, για να τους προσηλυτισουν και να εξυπηρετησουν τα εκαστοτε συμφεροντα...

και οι χριστιανοι μπολικα εχουν κανει στο ονομα του θεου και δε μιλαω για σταυρωφοριες, μια χαρα τα καναν οι φιλοι μας οι αμερικλανοι μονο τα τελευταια χρονια, με τους αμετρητους πολεμους που εχουν ξεκινησει παντου (ιρακ αφγανισταν βιετναμ λιβυη και μεχρι και στη διπλανη γιουγκοσλαβια κ.α.)...

το προβλημα δεν ειναι οι ισισισισι αλλα αυτοι που τους εφτιαξαν, και τους εβαλαν να κανουν οτι κανουν, υπαρχει μια πολιτικη σκοπιμοτητα απο πισω που ξεπερνα θρησκειες και μορφωτικα επιπεδα, αυτα ολα μπορουν να σταματησουν οσο δεν υπαρχει υποκινηση...

το θεμα ειναι η υποκρισια της καταστασης, τοσα χρονια γινονται βομβαρδισμοι και αιματοχυσιες, αλλα τωρα που το αγγουρι πλησιασε στον κωλο μας αρχισαμε να το περνουμε χαμπαρι (καλα το προβαλουν και τα μμε αλλιως ακομα fame story θα βλεπαμε)

το θεμα ειναι, οτι εν ετει 2015 εχουμε καταληξει να ζουμε σε εναν κοσμο, που αν θες να εισαι, προσωπικα ασφαλες, και οσο το δυνατον καλυμενος απο τις πολιτικες μαλακιες μαλακισμενων πολιτικων που γαμανε εναν ολοκληρο πλανητη στο βωμο του χρηματος, πρεπει το λιγοτερο να ξερεις καποια μορφη σοβαρης αυτοαμυνας, ωστε να εισαι σε θεση τουλαχιστον να ακινητοποιησεις οποιον σου επιτεθει, και επισης, να οπλοφορεις, για να καταφερεις να προστατευτεις απο τον εν δυναμει τρελο που καποιος θα τοποθετησει στο διαβα σου...

sniper
15/11/2015, 14:41
...

το θεμα ειναι, οτι εν ετει 2015 εχουμε καταληξει να ζουμε σε εναν κοσμο, που αν θες να εισαι, προσωπικα ασφαλες, και οσο το δυνατον καλυμενος απο τις πολιτικες μαλακιες μαλακισμενων πολιτικων που γαμανε εναν ολοκληρο πλανητη στο βωμο του χρηματος, πρεπει το λιγοτερο να ξερεις καποια μορφη σοβαρης αυτοαμυνας, ωστε να εισαι σε θεση τουλαχιστον να ακινητοποιησεις οποιον σου επιτεθει, και επισης, να οπλοφορεις, για να καταφερεις να προστατευτεις απο τον εν δυναμει τρελο που καποιος θα τοποθετησει στο διαβα σου...

Kάτι που δεν υπάρχει κι ευτυχώς δλδ γιατί θα σκοτωνόμασταν μεταξύ μας.
Δεν υπάρχει λύση, αν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν το σταματήσουν (και μπορούν, μην ακούσω τα περί αδράνειας και τώρα ξέφυγε κλπ),

p@nos
15/11/2015, 15:01
το θεμα ειναι οτι υπαρχουν πλεον ολα τα υλικα, για να δημμιουργηθουν τετοιες απαιτησεις, και να επιστρεψουμε 200 χρονια πισω, με τους πυροβολισμους και τους θανατους στο δρομο να αποτελουν καθημερινοτητα...ηδη καλλιεργειται κλιμα τρομου και πανικου, ηδη ο κοσμος δεν ξερει τι να κανει και στρεφεται σε ακροδεξιες τακτικες, αλλα και εκλεγει πλεον τετοια ατομα...ειναι θεμα χρονου πλεον να εχουμε ακροδεξιες κυβερνησεις στον πυρηνα της ευρωπης, που θα εξαπλωθουν παντου σιγα σιγα...

το πραγμα οπως ειπα και πιο πανω, θα σταματησει μολις σταματησει η υποκινηση του...το θεμα ειναι οτι απ οτι φαινεται, αυτη η χαοτικη κατασταση εχει πολλα συμφεροντα για λιγους απο πισω, για να σταματησει τελικα, για χαρη της παγκοσμιας ειρηνης...

patsavour
15/11/2015, 15:07
Μην τρελλαινεσθε ωρε ζαγαρια.Τιποτα δεν εχει αλλαξει στην βασικη ηθικη του ανθρωπου εδω και χιλιαδες χρονια.Η σχεση εξουσιας μεταξυ του εξουσιαστη και του εξουσιαζομενου παραμενει η ιδια.Απλως η τεχνολογια εχει αλλαξει, και τα μεσα της επιβολης και της εφαρμογης της ισχυος.Κατα τα αλλα ολα τα ιδια μενουν, με την βασικη αρχη του δικαιου του ισχυροτερου να παραμενει αναλλοιωτη.
Η ΜΟΝΗ διαφορα που υπαρχει στο παγκοσμιο -γιγνεσθαι-ειναι οτι πλεον εχουμε γινει πολλοι σ αυτον τον πλανητη και αν δεν βρεθει ενας τροπος 1) για φθηνη ΚΑΘΑΡΗ ενεργεια 2) ισομερεια και ισοκατανομη του βιοτικου επιπεδου που θα οδηγησει σε σταθεροποιηση του παγκοσμιου πληθυσμου, τοτε πολυ φοβαμαι οτι δεν θα αποφυγουμε την ολοκληρωτικη οικολογικη καταστροφη που θα οδηγησει στον ολοκληρωτικο πολεμο για την εναπομεινασα τροφη και για το εναπομειναν υδωρ.:wave2:

p@nos
15/11/2015, 19:16
μια καπως γενικοτερη εικονα του πραγματος

https://www.youtube.com/watch?v=NKb9GVU8bHE

μια χαρα υπαρχει αρκετη φτηνη ενεργεια στον πλανητη, για ολους...ο πολεμος για το πετρελαιο δεν εινια για την ενεργεια, ειναι καθαρα για θεμα εξουσιας, και για το ποιος θα κανει κουμαντο που...

patsavour
15/11/2015, 19:27
μια καπως γενικοτερη εικονα του πραγματος

https://www.youtube.com/watch?v=NKb9GVU8bHE

μια χαρα υπαρχει αρκετη φτηνη ενεργεια στον πλανητη, για ολους...ο πολεμος για το πετρελαιο δεν εινια για την ενεργεια, ειναι καθαρα για θεμα εξουσιας, και για το ποιος θα κανει κουμαντο που...

Κατι ξερεις εσυ φαινεται που ακομα δεν ξερουν ολοι οι επιστημονες:a13:

p@nos
15/11/2015, 19:32
ποιος σου πε οτι δε το ξερουν οι επιστημονες? η οτι μιλαμε για καποια αποκρυφιστικη τεχνολογια?
και ποιος σου ειπε οτι δεν μιλαω απο επιστημονικη πλευρα

el_hymador
15/11/2015, 20:24
Δηλαδή, ειλικρινά τώρα, ΠΩΣ αλλιώς μπορείς να πάρεις κάτι τέτοιο; Ένα νόημα υπάρχει μόνο και είναι αυτό ακριβώς που λέει.

Φυσικά, ανάλογα εδάφια υπάρχουν και στις χριστιανικές γραφές.

Από χριστιανική γραφή είναι το απόσπασμα που έβαλα, Έξοδος, Παλαία Διαθήκη.

BLiTzER
15/11/2015, 20:36
Το δέχομαι. Είδα quote που αναφερόταν στο κοράνι και παρασύρθηκα λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Όχι ότι αλλάζει οτιδήποτε.

Όπως είχε πει κι ένα φιλαράκι μου: "Men will never be free until the last king is strangled with the entrails of the last priest."

foogr01
15/11/2015, 20:55
Το δέχομαι. Είδα quote που αναφερόταν στο κοράνι και παρασύρθηκα λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Όχι ότι αλλάζει οτιδήποτε.

Όπως είχε πει κι ένα φιλαράκι μου: "Men will never be free until the last king is strangled with the entrails of the last priest."

Άμα "φύγει" ο king και ο priest θα βρεθεί κάποιος άλλος, αργά ή γρήγορα, να πάρει τη θέση τους => men will never be free.

patsavour
15/11/2015, 22:21
ποιος σου πε οτι δε το ξερουν οι επιστημονες? η οτι μιλαμε για καποια αποκρυφιστικη τεχνολογια?
και ποιος σου ειπε οτι δεν μιλαω απο επιστημονικη πλευρα

Εχουμε τετοιον λαμπρον επιστημονα στο φορουμ και κατ επεκτασιν στην Ελλαδα που ξερει την νεα καθαρη και φθηνη ενεργεια που θα σωσει τον πλανητη και το κραταμε κρυφο??????????????????????? ΛΑΛΑ ΤΟ PANOS ΛΑΛΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ να την μαθει ολος ο κοσμος κι ο ντουνιας μπας και σωθουμε.:beer:

p@nos
15/11/2015, 22:29
Εχουμε τετοιον λαμπρον επιστημονα στο φορουμ και κατ επεκτασιν στην Ελλαδα που ξερει την νεα καθαρη και φθηνη ενεργεια που θα σωσει τον πλανητη και το κραταμε κρυφο??????????????????????? ΛΑΛΑ ΤΟ PANOS ΛΑΛΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ να την μαθει ολος ο κοσμος κι ο ντουνιας μπας και σωθουμε.:beer:

μα γιατι οταν ερχομαι αντιμετωπος με τη βλακεια να μη ξερω πως να την αντιμετωπισω :lol: