Σύνδεση

View Full Version : HABEMUS PAPA(RIA)M 4

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20

sniper
18/11/2015, 14:35
Να σου δώσω λοιπόν την απάντησή μου.
Θέλω η επιτροπή οικονομικού ελέγχου της Βουλής να βγει επίσημα και να κατοκυρώσει την παράνομη κερδοφορία των ευρωπαικών lobby και των τραπεζών εις βάρος του λαού. Θέλω να βγει επίσημα χαρτί που να λέει κύριοι....τα λεφτά πήγαν στους λίγους εκλεκτούς και μας πηδάνε ασύστολα με δικαιολογίες του κώλου και αντί να αποπληρώνουμε τις πραγματικές μας υποχρεώσεις...τους κάνουμε ακόμα πιο πλούσιους από το υστέρημά μας.

Αφού γίνει επίσημο θέλω διακοπή όλων των συναλλαγών με Ευρώπη. Θέλω να πάρουν το μακρύτερο οι τραπεζίτες και το κράτος να οικοιοποιηθεί πραξικοπηματικά και δια της βίας όλα τα αποθεματικά τους όπως πραξικοματικά και με παράνομα νομοσχέδια και μνημόνια μας τα πήραν.

Αφού λοιπόν το κράτος κάνει ανακατάληψη της εθνικής περιουσίας και του ρευστού που υπάρχει αυτή τη στιγμή θέλω να πάει το lobby στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για όσα μπορούν να καταλογίσουν.

Παράλληλα να δηλώσει στο κόσμο εθνικό νόμισμα ή ένα μεταβατικό στάδιο εθνικού νομίσματος και euro και να ξεκινήσουμε από το 0.

Ναι θα φάμε σκατό 10χρόνια αλλά θα κοιτάμε το μέλλον των παιδιών μας αισιόδοξα. Το δικό μου μέλλον των 35άριδων+ είναι τελειωμένο. Πλέον Δεν έχω να χάσω κάτι.

Αυτά.

Αναίμακτα όλα αυτά;

GFawkes
18/11/2015, 14:35
Θέλω η επιτροπή οικονομικού ελέγχου της Βουλής να βγει επίσημα και να κατοκυρώσει την παράνομη κερδοφορία των ευρωπαικών lobby και των τραπεζών εις βάρος του λαού. Θέλω να βγει επίσημα χαρτί που να λέει κύριοι....τα λεφτά πήγαν στους λίγους εκλεκτούς και μας πηδάνε ασύστολα με δικαιολογίες του κώλου και αντί να αποπληρώνουμε τις πραγματικές μας υποχρεώσεις...

Αρα θελεις η βουλη να βγει και να πει ψεμματα;

....οχι οτι θα ειναι η πρωτη φορα...
:shrugs:

GFawkes
18/11/2015, 14:36
Αναίμακτα όλα αυτά;

Φυσικα ρε....

και μετα με ΣΚΛΗΡΟ εθνικο νομισμα θα κερναει ολους τους Ελληνες το αγαπημενο του Σπυρακου35

π@υτσααααααα

byron
18/11/2015, 14:38
Ναι, αλλά μιλάτε με υποθέσεις. "Αν δεν παίρναμε δάνεια, δε θα είχες ρεύμα, θα γίνονταν πόλεμοι, άνθρωποι θα σκότωναν συνανθρώπους και ο Ήλιος θα πλησίαζε τη Γη".

Το "παράπονο" του λαού (όσων ψήφισαν "όχι", τέλος πάντων) είναι ότι τα δάνεια δεν επιστρέφουν στη χώρα, στον πολίτη, αλλά στις τράπεζες και σε όσους άλλους τα κονομάνε εις βάρος μας. Γιατί να θέλει ο απλός πολίτης να χρεωθεί μερικά δις ακόμα, όταν θα υποφέρει έτσι κι αλλιώς; Γιατί να πληρώσω ΑΚΟΜΑ περισσότερους φόρους για ένα ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ κράτος, το οποίο δε μου προσέφερε ποτέ τίποτα, ενώ το πληρώνω χρόνια; Αυτό μου χρωστάει, όχι εγώ.

Αλλο παραμύθι...
Ρε παλληκάρια...τι δεν καταλαβαίνεται με τις τράπεζες? Σεισάχθεια γίνεται. Τα λεφτά που έριξε το κράτος, δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι, για να καλύψει τα κόκκινα δικά μας δάνεια...χάθηκαν επειδή το κράτος τα έκανε σκατά στην διαχείριση της οικονομίας και τώρα ξαναχρειάζονται λεφτά προκειμένου να ξαναπληρώσουμε τα νέα κόκκινα μας δάνεια.

107 δις από το σύνολο των 220 δις που είχαν δωθεί, έχουν σκάσει. Το ριφιφί του Λαφαζάνεφ δεν αρκεί ούτε για τα σοβατεπιά.

MG-KTiNoS
Εσύ και μάλλον οι περισσότεροι, το λάθος που μάλλον επίτηδες (είτε από άγνοια, είτε από ρομαντισμό) κάνεις είναι πως θεωρείς πως προδόθηκες επειδή οι άνθρωποι/μαθητευόμενοι μάγοι δεν κατάφεραν να λύσουν ένα καθαρά μακροοικονομικό πρόβλημα κάνοντας βουντού.
Υπάρχουν 2 ειδών άνθρωποι
Αυτοί που δεν καταλαβαίνουν και
Αυτοί που δεν θέλουν να καταλάβουν
Οι δυναστείες λοιπόν και τα καθεστώτα που μας κυβέρνησαν ως τώρα
φρόντισαν να κάνουν τους ανθρώπους τύπου Β

Δεν είναι κακό, απλά οι λύσεις είναι συγκεκριμένες στα οικονομικά. Όσο άγαρμπο και ψυχρό σου ακούγεται αυτό. Με ΟΠΟΙΟΝ τρόπο και να πλησιάσεις την μακροοικονομία, θα καταλήξεις σε πίνακες και αριθμούς. Τα προβλήματα δεν λύνονται με δακρύβρεχτα word, αλλά με άψυχα excel.
Θα μου επιτρέψεις, έχεις δίκιο κατά το μισό.
Φυσικά και χωρίς αριθμούς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Ο άνθρωπος όμως πρέπει να πιστεύει.
Μόνο έτσι μπορεί να κάνει θυσίες.
Ένας άψυχος πίνακας λοιπόν μπορεί να είναι αυτός που λέει 10000 αυτοκτονίες
Άψυχος όμως για ποιόν???
Ένας άλλος άψυχος πίνακας μπορεί να είναι αυτός που λέει ότι οι τραπεζιτικοί
είναι περίπου όσοι και οι δημόσιοι και πρέπει ν απολυθούν 10000 αυρίο μεθαύριο...
Τι θα εμποδίσει τον άνθρωπο από τη λίστα Β να μην μπει στην Α?
Η πίστη ότι κάτι θ αλλάξει, ότι θ έρθουν και καλές μέρες κλπ κλπ
Αν λοιπόν αυτός που φτιάχνει τα Εξ Ελ έχει στο κέντρο τον άνθρωπο πάει καλά.
ΑΝ όμως στο κέντρο έχει άλλα πράματα τότε το κόλπο μπερδεύει και έχουμε άλλα.

Αν υπάρχει κάποια εφαρμόσιμη λύση, χωρίς να μου λες τα προφανή...εδώ είμαι.

Η λύση είναι μια ΔΟΥΛΕΙΑ δηλαδή επενδύσεις. Δεν υπήρξε ποτέ καμία άλλη.
Άσχετα τι πίστευε ο κάθε βλάκας που έγινε ΝΔΟΚ και νόμιζε πως έπιασε τον Πάπα απ τ @@....

Λέω...
;)

107 δις από το σύνολο των 220 δις που είχαν δωθεί, έχουν σκάσει. Το ριφιφί του Λαφαζάνεφ δεν αρκεί ούτε για τα σοβατεπιά.
:lol:

kostas777
Μέχρι πότε θα συζητάμε το δημοψήφισμα; (Και ποιοί το ξαναφέρνουν στην κουβέντα από τον πολιτικό κόσμο έχει κάποιο νόημα να δούμε)

Όσες φορές και να το ξαναέφερναν, πάλι ΟΧΙ θα λέγαμε, χίλιες φορές. Γιατί διαφωνούμε. Το ότι έχουμε νέα δανειακή σύμβαση συνοδευόμενη με μνημόνιο (που δεν γίνεται αλλιώς, γιατί κανείς δεν χαρίζει λεφτά χωρίς αντάλλαγμα), δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε. Σημαίνει ότι θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη και αναγκαζόμαστε να παίξουμε με τους όρους Της αναγκαστικά μεν, αλλά χωρίς να συμφωνούμε δε.
Είτε με ΝΑΙ είτε με ΟΧΙ, αν θέλαμε να παραμείνουμε, πάλι το ίδιο θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε. Στην πρώτη περίπτωση με τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού, στη δεύτερη με τη διαφωνία του. Όπως είχα γράψει και στο αντίστοιχο thread του δημοψηφίσματος, τώρα δεν μπορεί ο ευρωπαίος χαρτογιακάς να κατηγορήσει τον Τσίπρα ότι είναι κακό παιδί, γιατί αν το κάνει, κατηγορεί όλους τους Έλληνες για το ίδιο πράγμα και δεν τον συμφέρει.

Η άλλη επιλογή, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από τις δηλώσεις τους και τις συμπεριφορές τους, ήταν να μας πετάξουν εκτός Ευρωζώνης και να μας αφήσουν στην τύχη μας (δηλαδή χωρίς δάνειο). Προφανώς ο ελληνικός λαός δεν θέλει κάτι τέτοιο (αλλιώς θα ψήφιζε Laughαζάνη), δεν σημαίνει όμως ότι συμφωνεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται. Η πραγματική «επανάσταση» θα ήταν να βγαίναμε από μόνοι μας εκτός, δεν θα είχε σχέση όμως αυτό με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως αποτυπώθηκε, οπότε κακώς το χρησιμοποιούν οι πολιτικάντηδες και μη -από κάθε πλευρά- σαν επιχείρημα.

Όταν π.χ. σε απειλεί ένας ληστής με όπλο, του δίνεις τα λεφτά σου και ό,τι έχεις πάνω σου προκειμένου να γλυτώσεις τη ζωή σου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνείς με την πράξη του.

George_Sp
Αναίμακτα όλα αυτά;

Δεν είμαι σε κανένα ροζ συννεφάκι. Το σύστημα δε θα σε αφήσει να το κάνεις αναίμακτα αυτό που περιγράφω. Το χω γράψει παλιότερα, οτι ο ανιδιοτελής αγώνας για ηθικές αξίες και ιδανικά έχει και αιματοκύλισμα. Το μόνο που εύχομαι είναι να είναι το λιγότερο δυνατό γιατί είμαι κατά της βίας....αλλά και αν συμβεί το αίμα να είναι μόνο όσων πρέπει να πληρώσουν και όχι αθώου κόσμου που δε φταίει. Αν με ρωτάς αν θα υπάρξουν απώλειες άμαχου πληθυσμού ναι πιστεύω θα υπάρξουν. Με πορδές αυγά δε βάφονται και δε ζω στη νεραιδοχώρα.

Pan (dvs)
18/11/2015, 14:39
Αναίμακτα όλα αυτά;

Το ξερεις το ανεκδοτο με τον δοκιμο ναυτη?

...............
-Και που θα βρεις ρε στραβαδι τοσες αγκυρες μεσα στο πλοιο?
-Απο εκει που βρισκεται και εσεις τοσες καταιγιδες κυριε διοικητα.

sniper
18/11/2015, 14:43
Δεν είμαι σε κανένα ροζ συννεφάκι. Το σύστημα δε θα σε αφήσει να το κάνεις αναίμακτα αυτό που περιγράφω. Το χω γράψει παλιότερα, οτι ο ανιδιοτελής αγώνας για ηθικές αξίες και ιδανικά έχει και αιματοκύλισμα. Το μόνο που εύχομαι είναι να είναι το λιγότερο δυνατό γιατί είμαι κατά της βίας....αλλά και αν συμβεί το αίμα να είναι μόνο όσων πρέπει να πληρώσουν και όχι αθώου κόσμου που δε φταίει. Αν με ρωτάς αν θα υπάρξουν απώλειες άμαχου πληθυσμού ναι πιστεύω θα υπάρξουν. Με πορδές αυγά δε βάφονται και δε ζω στη νεραιδοχώρα.

Ναι... ΟΚ... Καταλαβαίνω... Τελείς υπό σύγχιση....

Αν γίνουν όλα τα παραπάνω, δεν θα σκοτωθουμε μεταξύ μας μόνο, θα έχουμε βοήθεια κι απ' έξω... Και μάντεψε, δεν θα κυλίσει το αίμα της "πλουτοκρατίας", συνήθως οι κάτω κάτω τρώνε τα σκ@τά.

Reality check.. Negative.

MG-KTiNoS
18/11/2015, 14:45
Αναίμακτα όλα αυτά;

Ήθελα να γράψω κι εδώ κάτι εδώ και καιρό....
Αν γίνει το μπαμ δεν έχει τίποτα το ρομαντικό.
Πήγα Γιουγκοσλαβία με το μηχανάκι λίγο μετά τον πόλεμο και δεν θέλω να πω
τι είδα.
ΑΥτά που γράφουν οι μλκες (και λένε) για επαναστάσεις και δεν ξέρω κι εγώ τι....
Είναι ΟΛΑ ΦΟΥΤΣΕΣ
Μακριά από μας και απ όλους τους ανθρώπους.

George_Sp
18/11/2015, 14:46
Ναι... ΟΚ... Καταλαβαίνω... Τελείς υπό σύγχιση....

Αν γίνουν όλα τα παραπάνω, δεν θα σκοτωθουμε μεταξύ μας μόνο, θα έχουμε βοήθεια κι απ' έξω... Και μάντεψε, δεν θα κυλίσει το αίμα της "πλουτοκρατίας", συνήθως οι κάτω κάτω τρώνε τα σκ@τά.

Reality check.. Negative.

Καμία σύγχυση. Εδώ είμαι και παλεύω κάθε μέρα μια δεκαετία τη ζωή χωρίς βοήθεια από κανέναν. Σας αφήνω να γράψει και κανένας άλλος γιατί έγραψα ολοκληρωμένα τα πιστεύω μου και γιατί δε θέλω να εξελιχθεί σε προσωπικό ζήτημα. Ας ακούσουμε και τους υπόλοιπους. Δημοκρατία έχουμε.....

sniper
18/11/2015, 14:47
Δεν φταίει ούτε η Τουρκία ούτε η Ελλάδα για το προσφυγικό

(http://www.naftemporiki.gr/story/1032289/ntaboutoglou-gia-to-prosfugiko-den-euthunetai-oute-i-ellada-oute-i-tourkia)Να που φταίμε κιόλας.... :rolleyes:

byron
18/11/2015, 14:51
Θέλω η επιτροπή οικονομικού ελέγχου της Βουλής να βγει επίσημα και να επικυρώσει την παράνομη κερδοφορία των ευρωπαικών lobby και των τραπεζών εις βάρος του λαού. Θέλω να βγει επίσημα χαρτί που να λέει κύριοι....τα λεφτά πήγαν στους λίγους εκλεκτούς και μας πηδάνε ασύστολα με δικαιολογίες του κώλου και αντί να αποπληρώνουμε τις πραγματικές μας υποχρεώσεις...τους κάνουμε ακόμα πιο πλούσιους από το υστέρημά μας.

Αφού γίνει επίσημο θέλω διακοπή όλων των συναλλαγών με Ευρώπη. Θέλω να πάρουν το μακρύτερο οι τραπεζίτες και το κράτος να οικοιοποιηθεί πραξικοπηματικά και δια της βίας όλα τα αποθεματικά τους όπως πραξικοματικά και με παράνομα νομοσχέδια και μνημόνια μας τα πήραν.

Αφού λοιπόν το κράτος κάνει ανακατάληψη της εθνικής περιουσίας και του ρευστού που υπάρχει αυτή τη στιγμή θέλω να πάει το lobby στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για όσα μπορούν να καταλογίσουν.

Παράλληλα να δηλώσει στο κόσμο εθνικό νόμισμα ή ένα μεταβατικό στάδιο εθνικού νομίσματος και euro και να ξεκινήσουμε από το 0.

Ναι θα φάμε σκατό 10χρόνια αλλά θα κοιτάμε το μέλλον των παιδιών μας αισιόδοξα. Το δικό μου μέλλον των 35άριδων+ είναι τελειωμένο. Πλέον Δεν έχω να χάσω κάτι.

Αυτά.

αυτές τις απαντήσεις να μην έδινες ώρες ώρες και θα κάνουμε καλύτερο διάλογο. εγώ δε σε ειρωνεύομαι σε κανένα σημείο.

Λυπάμαι αν ακούστηκε ειρωνία, απλά διασκεδάζω με το πόσο απλά τα θεωρείς όλα.
Για τα παραπάνω, δεν έχω να πω κάτι πραγματικά. Αν νομίζεις οτι με σκληρή δουλειά (μόνο) και απομόνωση απ΄τον περίγυρο σου θα κατακτήσεις ευημερία, η Βόρεια Κορέα θα έπρεπε να κολυμπάνε στο τάληρο ή ότι έχουν εκεί.

Οι επιτροπές ελέγχου και χρέους, που μας ζάλισε τα παπάρια η je sui mourli, χτυπάνε ξέρεις σε κάτι μικρές λεπτομέρειες που ως νομικός και έγκριτη...παρέλειψε να αναφέρει.
Kάθε κράτος, έχει νομική συνέχεια και συνέπεια σε αυτά που υπογράφονται. Η μονομερής αποχώρηση από τέτοιου είδους νομικές δεσμέυσεις, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του αντισυμβαλλομένου (βλέπε λέσχη Παρισίων), μπορεί να αφορά ένα όμορφο προηγούμενο μονομερούς υπαναχώρησης από κάθε είδους συμφωνίες, όπως πχ η Συνθήκη της Λωζάννης.

If you catch my drift...

George_Sp
18/11/2015, 14:53
Λυπάμαι αν ακούστηκε ειρωνία, απλά διασκεδάζω με το πόσο απλά τα θεωρείς όλα.
Για τα παραπάνω, δεν έχω να πω κάτι πραγματικά. Αν νομίζεις οτι με σκληρή δουλειά (μόνο) και απομόνωση απ΄τον περίγυρο σου θα κατακτήσεις ευημερία, η Βόρεια Κορέα θα έπρεπε να κολυμπάνε στο τάληρο ή ότι έχουν εκεί.

Οι επιτροπές ελέγχου και χρέους, που μας ζάλισε τα παπάρια η je sui mourli, χτυπάνε ξέρεις σε κάτι μικρές λεπτομέρειες που ως νομικός και έγκριτη...παρέλειψε να αναφέρει.
Kάθε κράτος, έχει νομική συνέχεια και συνέπεια σε αυτά που υπογράφονται. Η μονομερής αποχώρηση από τέτοιου είδους νομικές δεσμέυσεις, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του αντισυμβαλλομένου (βλέπε λέσχη Παρισίων), μπορεί να αφορά ένα όμορφο προηγούμενο μονομερούς υπαναχώρησης από κάθε είδους συμφωνίες, όπως πχ η Συνθήκη της Λωζάννης.

If you catch my drift...

Αη κατς γιορ ντριφτ και στο κάνω ταληράκια.
Πιστεύεις οτι μας έφεραν προ αδιεξόδου για οικονομική και κοινωνική κατοχή ή οτι όλα γίνονται για το καλό μας?

GFawkes
18/11/2015, 14:57
Πιστεύεις οτι μας έφεραν προ αδιεξόδου για οικονομική και κοινωνική κατοχή ή οτι όλα γίνονται για το καλό μας?

To "mazi ta fagame" & " ta ithele o kolos mas" ρινγκ εη μπελ;

George_Sp
18/11/2015, 15:01
To "mazi ta fagame" & " ta ithele o kolos mas" ρινγκ εη μπελ;

ναι...και? μαζί τα φάγαμε? ενστερνίζεσαι την άποψη του κοιλαρά δοσίλογου που μιλάει για τους ομοίους του και τον πασοκικό στρατό του γίνομαι κυβέρνηση με 20 και 30%?
Γιατί αν το πάμε μαθηματικά και με πίνακες το ελάχιστο της πλειοψηφίας είναι το 50.1%. Ενώ το αντίστοιχο ποσοστό μαζί με τα κόμματα που δε μπαίνουν στη Βουλή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση το ποσοστό ξεπερνά το 60 και 70. Λοιπόν?

GFawkes
18/11/2015, 15:05
ναι...και? μαζί τα φάγαμε? ενστερνίζεσαι την άποψη του κοιλαρά δοσίλογου που μιλάει για τους ομοίους του και τον πασοκικό στρατό του γίνομαι κυβέρνηση με 20 και 30%?
Γιατί αν το πάμε μαθηματικά και με πίνακες το ελάχιστο της πλειοψηφίας είναι το 50.1%. Ενώ το αντίστοιχο ποσοστό μαζί με τα κόμματα που δε μπαίνουν στη Βουλή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση το ποσοστό ξεπερνά το 60 και 70. Λοιπόν?

Προφανως οχι

αλλα σαν λαος ...ναι το καναμε

κοροιδευαμε επι 10ετιες την ΕΕ/ΕΟΚ και οπως θες πες την
σπαταλουσαμε τα χρηματα που αλλοι τα εκαναν υποδομες σε μερτσεντε και π@υτανακια...

λοιπον εφτασε η ωρα του payday.....

αυτοι που τα φαγανε με τις γκομενες και τις αεροσυνοδους...εχουν αποδημησει εις κυριο...

και το κ@υλι το τρωμε εμεις....η "επομενη" γενια....

That's all folks.

Εσενα μπορει να μην σου αρεσει-ουτε εμενα αλλα τα παραπονα σου στον...πατερα σου και μου!!

byron
18/11/2015, 15:08

+ 990 στον GFawkes

Tο όνειρο ήταν απατηλό και βαρύ για τα @@ μας. Δεν πιστεύω σε συνομωσίες, sorry κιόλας. Τα λεφτά τα δανειστήκαμε και με το παραπάνω. Όποιος πιστεύει το αντίθετο, πιστεύει και σε Άι-βασίληδες, νεράϊδες, στον Ητα-Βήτα και σε κακούς καλικάντζαρους.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πιστεύω πως ΔΕΝ μας έσκισαν το μπάτο οι δανειστές, μιας και τους δουλεύαμε ψιλό γαζί όλον αυτόν τον καιρό. Δυστυχώς η ζωή είναι κάπως έτσι, σκληρή και όποιος δεν μαθαίνει απ΄τα λάθη του, έχει φάπες.
Αυτοί κάνουν την δουλειά τους και κοιτάνε τα συμφέροντα τους, και εμείς θα ΕΠΡΕΠΕ να κάνουμε την δουλειά μας και να κοιτάμε τα συμφέροντα μας. Το οτι είμαστε διαχρονικά κατσαπλιάδες και δεν ξέρουμε που πάνε τα 4 δεν κάνει τους άλλους αποκλειστικά υπεύθυνους.

GFawkes
18/11/2015, 15:12
+ 1050 στον GFawkes

.
FIXED

τσαμπα κυβικα να μην εχουμε και το γκρηκ πουλ μουρ;

George_Sp
18/11/2015, 15:15
Συμφωνώ με όσα γράφετε. Πάμε όμως και στο ζουμί.

Όποιος έχει ευθύνες που δεν ήταν τόσο πονηρός να διαφυλάξει τα συμφέροντά του (είτε λόγω "κατσαπλιοσύνης" είτε λόγω αδυναμίας επιβολής)........πιστεύετε οτι πρέπει να τιμωρηθεί ανθρωπιστικά και κοινωνικά?

πιστεύετε δηλαδή οτι ο τρόπος που επιβάλλεται αυτή η τιμωρία και ξεπερνά τα όρια της ηθικής και της νομιμότητας, δικαιολογείται γιατί φταίμε έστω και εν μέρει?

Να ξέρω δηλαδή αν είμαστε τόσο κυνικοί πλέον και χάσαμε κάθε κοινωνική ευαισθησία στην αναζήτηση της απόλυτης και στείρας δικαιοσύνης.

Λυπάμαι Byron και GFawkes. Εγώ δε διαφωνώ στο να πληρώσω τα λάθη των προηγούμενων γενεών. Διαφωνώ στον τρόπο αποπληρωμής που βουτάει στη δυστυχία τόσο κόσμο και τόσα παιδιά που ακόμα δεν έχουν ηλικία για δικαίωμα στην ψήφο ή ακόμα και την αγέννητη γενιά που έρχεται.

byron
18/11/2015, 15:16

Ε? Αν θυμάμαι καλά δηλαδή...τα κόμματα που δεν μπαίνουν στη βουλή είναι 3-4-5% συνολικά? Και όσοι επιλέγουν την αποχή...έχουν απαίτηση να γίνει σεβαστό το ΔΞ/ΔΑ/σας γράφω στα @@ μου?

Το 2007 πχ ήταν στο 25 η αποχή και το 2009 ο Γιωργάκης είχε πάρει 45 με 30% σποχή?

alres
18/11/2015, 15:16
Εσύ και μάλλον οι περισσότεροι, το λάθος που μάλλον επίτηδες (είτε από άγνοια, είτε από ρομαντισμό) κάνεις είναι πως θεωρείς πως προδόθηκες επειδή οι άνθρωποι/μαθητευόμενοι μάγοι δεν κατάφεραν να λύσουν ένα καθαρά μακροοικονομικό πρόβλημα κάνοντας βουντού.

Δεν είναι κακό, απλά οι λύσεις είναι συγκεκριμένες στα οικονομικά. Όσο άγαρμπο και ψυχρό σου ακούγεται αυτό. Με ΟΠΟΙΟΝ τρόπο και να πλησιάσεις την μακροοικονομία, θα καταλήξεις σε πίνακες και αριθμούς. Τα προβλήματα δεν λύνονται με δακρύβρεχτα word, αλλά με άψυχα excel.

Αν υπάρχει κάποια εφαρμόσιμη λύση, χωρίς να μου λες τα προφανή...εδώ είμαι.

Τα οικονομικά δεν είναι φυσική. Τα οικονομικά είναι πολιτική. Και όταν η οικονομική πολιτική είναι συγκεκριμένη, ποτέ δε βγαίνουν τα νούμερα αν είσαι μεσαίος και κάτω και πάντα βγαίνουν αν είσαι μεσαίος και πάνω.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί ένα πρόβλημα που είναι των αφεντικών, εγώ να πρέπει να το καταλάβω. Τι πρεμούρα είναι αυτοί να μάθουμε όλοι τα ισοδύναμα τα έτσι και τα γκιουβέτσι. Εγώ θέλω να βλέπω ότι καλύπτονται οι κοινωνικές ανάγκες όλων. Αν αυτές δεν καλύπτονται πρέπει να μιλάνε άλλα μέσα, όπως αυτά της πολιτικής ισχύος έναντι των όσων κυβερνάνε. Χεστήκαμε για τους αριθμούς, δικοί τους οι αριθμοί, δικό τους το πρόβλημα. Το δικό μας πρόβλημα είναι άλλο και αν δεν το λύνουν, θα πρέπει να νοιώθουν πως είναι να μην καταλαβαίνεις από αριθμούς, εξισώσεις και προϋπολογισμούς. Αυτή είναι μια λογική που θα μας βοηθούσε. Από τότε που αρχίσαμε να προβληματιζόμαστε για το αν βγαίνουν τα νούμερα στο αφεντικό, χάσαμε τη μπάλα.

Η οικονομική επιστήμη είναι χρήσιμη για να μελετά κανείς και να αντιλαμβάνεται δείκτες που αποτυπώνουν κοινωνικές/οικονομικές/ίσως και πολιτικές μεταβολές, να συγκρίνει κλπ. Όταν πάει να κάνει άλλες δουλειές, δηλαδή να μιλήσει για το ΤΙ κ ΠΩΣ πρέπει να γίνεται στην κοινωνία και όταν επιχειρούν να μας τη φορέσουνε καπέλο για να σκάσουμε, εκεί τελειώνει ο ρόλος της.

George_Sp
18/11/2015, 15:18
Ε? Αν θυμάμαι καλά δηλαδή...τα κόμματα που δεν μπαίνουν στη βουλή είναι 3-4-5% συνολικά? Και όσοι επιλέγουν την αποχή...έχουν απαίτηση να γίνει σεβαστό το ΔΞ/ΔΑ/σας γράφω στα @@ μου?

Το 2007 πχ ήταν στο 25 η αποχή και το 2009 ο Γιωργάκης είχε πάρει 45 με 30% σποχή?

αν και έγραψα 1 λεπτό πριν για άλλο σκέλος ας απαντήσω και εδώ.
Θεωρείς λοιπόν την μη εφαρμογή της απλής αναλογικής δημοκρατικό πράγμα? γιατί για μένα αποτελεί ένα τεράστιο αγκάθι και καρκίνωμα που εξυπηρετεί το σύστημα. Δε θεωρώ λοιπόν δημοκρατία να αποφασίζουν το 35% των ψηφοφόρων και να περνάνε νόμοι με 35% που με την δύναμη των έξτρα εδρών του πρώτου κόμματος φορτώνονται ένα ακόμα πλαστό 15%.

MG-KTiNoS
18/11/2015, 15:19

If you catch my drift...

Ναι ρε Βύρωνα έτσι είναι αλλά το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που πήραν οι Ναζί και το οποίο δεν εξοφλήθηκε ποτέ δεν
ακριβώς μια τεχνική λεπτομέρια.....
Υπάρχουν και μερικά ακόμα που λεπτομέρειες δεν τα λες. (εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Ζίμενς κλπ κλπ)
Σου θυμίζω όμως ότι ο λογιστικός έλεγχος είναι αυτονόητος για ΟΛΑ τα χρέη και μνημονιακή υποχρέωση που
ΜΟΝΟΙ μας ως εξτρα λαρτζ τύποι που είμαστε δεν κάναμε ποτέ.
Θέλω να προσθέσω ότι αν ΕΣΤΩ μάζευε τα λαμόγια -κράτους και ΙΧ επιχειρήσεων-
Ίσως αρκούσε από μόνο του για την επανεκκίνηση της οικονομίας....
Τέσπα να χουμε να λέμε.
Τίποτε δεν έγινε, τίποτε δεν θα γίνει και εμείς είμαστε κάτι χαζοί
που διαφωνούμε μεταξύ μας χωρίς νόημα. Λες και δεν μας έχουν γραμμένους
όλους στα @@ τους ή μας υπολογίζει και κανείς....
:(

BLiTzER
18/11/2015, 15:20
Βύρωνα, δε διαφωνώ σε όσα λες, αλλά λέμε κάπως διαφορετικά πράγματα. Η όλη αδικία, λέω εγώ, έγκειται στο γεγονός ότι ΔΕΝ τα "φάγαμε" μαζί. Κάποιοι τα "έφαγαν" και κάποιοι ΑΛΛΟΙ τώρα τα πληρώνουν, ενώ αυτοί οι πρώτοι συνεχίζουν να "τρώνε". Τόσο απλά. Δεν υποστηρίζω ότι σαν σύνολο, σαν χώρα είμαστε αθώοι, ίσα-ίσα μας βρίσκω τρομακτικά μαλάκες. Αλλά αυτό απέχει από το πραγματικό ζήτημα.

MG-KTiNoS
18/11/2015, 15:29
Δεν υποστηρίζω ότι σαν σύνολο, σαν χώρα είμαστε αθώοι, ίσα-ίσα μας βρίσκω τρομακτικά μαλάκες. Αλλά αυτό απέχει από το πραγματικό ζήτημα

Έχω μια ένσταση και σ αυτό.
Στη Δημοκρατία ο καθένας έχει το ρόλο του.
Εγώ πχ είμαι φαρμακοποιός.
Κάνω εφημερίες, πληρώνω φόρους και γενικά έχω κάποιες υποχρεώσεις.
ΑΝ δεν είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις αυτές με.... μπιπ.
Ο άλλος είναι αστυνομικός, δάσκαλος κλπ κλπ
Δεν είναι δουλειά δική μου να ελέγξω το κράτος, ούτε μπορούσα, ούτε καν το χρόνο είχα
για κάτι τέτοιο.
Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν γιατί ζητούν ευθύνες όλοι από το λαό?
Πλήρωσα τους φόρους μου...Καθάρισα.
ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Δεν φταίμε όλοι, δεν τα φάγαμε μαζί και ΚΥΡΙΩΣ

ΔΕΝ ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΜΑΖΙ

byron
18/11/2015, 15:43
Λυπάμαι Byron και GFawkes. Εγώ δε διαφωνώ στο να πληρώσω τα λάθη των προηγούμενων γενεών. Διαφωνώ στον τρόπο αποπληρωμής που βουτάει στη δυστυχία τόσο κόσμο και τόσα παιδιά που ακόμα δεν έχουν ηλικία για δικαίωμα στην ψήφο ή ακόμα και την αγέννητη γενιά που έρχεται.

Δεν μπορείς να δέχεσαι το πρώτο και να απορρίπτεις το δεύτερο. Δεν θα σου άλλαζε τίποτα τρομερό στα βάρη που καλείσαι να πληρώσεις το οτι πληρώνεις 5-6 δις τόκους τον χρόνο, όταν έχεις 2,5 δις μισθούς και συντάξεις ΤΟΝ ΜΗΝΑ. Και παρόλο το κούρεμα που έχει πέσει...εξακολουθείς να έχεις ελλείματα.

Χέστο το χρέος, 0 αύριο με μαγικό τρόπο. Όταν μπαίνεις μέσα 5-6-10 δις τον χρόνο στα λεφτά που μπαίνουν στο ταμείο και στα λεφτά που βγαίνουν...πως ακριβώς το καλύπτεις χωρίς να κόψεις κάτι?

byron
18/11/2015, 15:45
Σορρυ, τώρα είδα πολλά μηνύματα αλλά έχω άλλα πράγματα να κάνω. Τα λέμε άλλη στιγμή. :beer:

afortistos
18/11/2015, 15:50
Συγνώμη που ίσως είμαι εκτός θέματος, απλά διάβασα τυχαία το παρακάτω και δε μπόρεσα να μην κάνω κάποιους παραλληλισμούς..και στη θέση του κινέζου μάγειρα βάζω είτε την Ελλάδα είτε εμένα,ανάλογα σε ποια κλίμακα θέλει να το δει κανείς..

Ένας άνεργος αποφάσισε να πάει στα καράβια. Μπήκε λοιπόν στο πλοίο και ξεκίνησε το ταξίδι του. Έπειτα από 6 μήνες και αφού δεν πιάνανε λιμάνι βρίσκει ένα ναύτη και τον ρωτά.
- Εσείς εδώ πως την βγάζετε;
- Τι εννοείς;
- Να, δεν γ@μ@τε;
- Ααα έχουμε ένα καταπληκτικό κινέζο μάγειρα. Δίνουμε 1000 ευρώ και τον γ@μ@με.
- Πολλά δεν είναι 1000 ευρώ για να γ@μήσω τον κινέζο μάγειρα;
- Ναι αλλά παίρνει 200 ευρώ ο καπετάνιος γιατί δεν συμφωνεί με αυτό που γίνεται.
- Και πάλι πολλά δεν είναι 800 ευρώ για να γ@μήσω τον κινέζο μάγειρα;
- Ναι αλλά παίρνει 200 ευρώ και ο πρώτος μηχανικός γιατί ούτε και αυτός συμφωνεί με αυτό που γίνεται.
- Και πάλι πολλά δεν είναι 600 ευρώ για να γ@μήσω τον κινέζο μάγειρα;
- Ναι αλλά παίρνει 200 ευρώ και ο αρχιλοστρόμος γιατί ούτε κι αυτός συμφωνεί με αυτό που γίνεται.
- Και πάλι πολλά δεν είναι 400 ευρώ για να γ@μήσω τον κινέζο μάγειρα;
- Ναι αλλά παίρνουν και δυο μούτσοι από 200 ευρώ για να τον κρατάνε γιατί ούτε κι ο κινέζος μάγειρας συμφωνεί με αυτό που γίνεται..!!

nicksior
18/11/2015, 18:40
Ε!
Εμείς είχαμε 3 μούτσους
Αλλά ήρθε ο Συριζα και τους έκανε 4.

Joyrider
18/11/2015, 19:13
Ώρες ώρες φαντάζομαι ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο byron λέγεται robyn (των φτωχών) και γίνεται λέει πρωθυπουργός και σε μια νύχτα κάνει αυτά τα κατεπείγοντα πως τα λένε ώστε να μην μπορεί να βγει από την χώρα καμιά μεγάλη κερδοφόρος επιχείρηση και ταυτόχρονα τους φορολογεί πολύ παραπάνω.

Διαμαρτύρονται οι εφοπλιστΑΙ τότε και μα και μου πως θα ζήσουμε χωρίς φοροαπαλλαγές. Ε και ΤΙΝΑ κάνουμε τους λέει, life is a biAtch mofos, τι είμαι εγώ κάνας Άγιος Βασίλης; Να κάνω δώρα χρέη και μλκς.
Και πάνε πορεία οι τύποι και τρώνε ξύλο από τον υπουργό δημοσίας τάξης sniper. Μα λέει τι μας βαράτε, για τα δικαιώματά μας φωνάζουμε. Τι δικαιώματα ρε χίπιδες τους λέει. Εδώ πεθαίνουν άνθρωποι τα υπερκέρδη σας θα κοιτάξουμε; Reality check negative. Abort διαδήλωση.
~
Μετά ξυπνάω βέβαια και κοιτάω τα νούμερα που dont lie.
345671
http://www.theguardian.com/money/2015/oct/13/half-world-wealth-in-hands-population-inequality-report
Τι μλκς λέω είμαι, αφού δεν βγαίνουν :sad:

~
Τελείως χιουμοριστικά έτσι; :beer:

byron
18/11/2015, 20:05
Τελείως χιουμοριστικά έτσι; :beer:

Εντελώς χιουμοριστικά, θα προσθέσω την απορία μου...τι ακριβώς ανακάλυψες;
Ότι υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες; ότι ο κόσμος δεν είναι δίκαιος; ότι κάποιοι είναι πιο ίσοι από κάποιους άλλους;

Wow...re joyrider. I'm so fucking impressed :beer:

Μέχρι να χωνέψουμε την σκληρή πραγματικότητα που ισχύει στον μάταιο αυτό πλανήτη από την εποχή που οι homo sapiens έφαγαν τους Neanderthal, ας δεχθούμε κάνοντας την καρδιά μας πέτρα, πως κανένας ενφια, φόρος εισοδήματος και εισφορα αλληλεγγύης δεν θα πληρωθεί την πλουτοκρατία.

Grow up, be a man and face the reality.

Joyrider
18/11/2015, 20:08
Τίποτα καινούριο δεν ανακάλυψα. Την ίδια πραγματτικότητα ζούμε και γω και συ και το ίδιο την αντιλαμβανόμαστε. Δεν σου περνάω νέα γνώση.
Το χιουμοριστικά πήγαινε στην χρησιμοποίηση ονομάτων για να μην γίνει παρεξήγηση.

nick_VFR
18/11/2015, 20:10
Μια τέτοια πυραμίδα θα την προτιμούσαμε δηλαδή;

345678

Χώρια που αυτή αναφέρεται σε παγκόσμιο επίπεδο και εμείς εδώ εστιάζουμε στην Ελλάδα. Πόσες μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις έχουμε;

Και πόσο παραπάνω να τις φορολογήσουμε; Ήδη σχεδόν 30% δεν είναι αρκετό; Αν μάλιστα το ψάξουμε λίγο, θα δούμε ότι αυτό το ποσοστό είναι από τα υψηλότερα στον ανεπτυγμένο κόσμο (στον οποίο θέλουμε να ανήκουμε). Γιατί πολλές χώρες, από την Ιρλανδία και την Κύπρο μέχρι την γνωστή για το κοινωνικό της κράτος και το υψηλό βιοτικό της επίπεδο Σουηδία έχουν πολύ χαμηλότερους συντελεστές φορολογίας για τις επιχειρήσεις; Και γιατί όλες αυτές οι χώρες προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πείσουν (ή να δελεάσουν, όπως θέλετε πείτε το) επιχειρηματίες να έχουν τις επιχειρήσεις τους μέσα στα σύνορα τους και δεν προσπαθούν να τις ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ να μείνουν μέσα;

byron
18/11/2015, 20:10
Τίποτα καινούριο δεν ανακάλυψα. Την ίδια πραγματτικότητα ζούμε και γω και συ και το ίδιο την αντιλαμβανόμαστε. Δεν σου περνάω νέα γνώση.
Το χιουμοριστικά πήγαινε στην χρησιμοποίηση ονομάτων για να μην γίνει παρεξήγηση.

Είχε πλάκα το Robyn πάντως. :lol:
:beer:

byron
18/11/2015, 20:15
Μια τέτοια πυραμίδα θα την προτιμούσαμε δηλαδή;

Η παραπάνω πυραμίδα, (ακόμα χειρότερη) είναι αυτή που ίσχυε στον πλανήτη τους τελευταίους 21 αιώνες.

sniper
18/11/2015, 20:56
Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε, εδώ και μέρες, ότι τα ισοδύναμα για το 23% στην εκπαιδευση θα είναι μια επιπλεον φορολογηση στο τζόγο και επιβολή 30 λπετών στο πουκάλι το κρασί. Το σχετικό νομοσχέδιο είναι προς ψήφιση αύριο.

Μπα, αλλάξαν γνώμη (http://www.kathimerini.gr/839078/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/deyteres-skeyeis-gia-ton-foro-sto-krasi?utm_source=hootsuite)...

Πίνω και μεθώ οφ αμάν μέρα νύχτα τραγουδώ.... κλπ

byron
18/11/2015, 21:07
Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε, εδώ και μέρες, ότι τα ισοδύναμα για το 23% στην εκπαιδευση θα είναι μια επιπλεον φορολογηση στο τζόγο και επιβολή 30 λπετών στο πουκάλι το κρασί. Το σχετικό νομοσχέδιο είναι προς ψήφιση αύριο.

Μπα, αλλάξαν γνώμη (http://www.kathimerini.gr/839078/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/deyteres-skeyeis-gia-ton-foro-sto-krasi?utm_source=hootsuite)...

Πίνω και μεθώ οφ αμάν μέρα νύχτα τραγουδώ.... κλπ

Η αποτελεσματικότητα που επεδειξαν στην εύρεση ισοδυναμων για την εκπαίδευση, με κάνει αισιόδοξο για την εξεύρεση των υπολοίπων 80 δις σε ισοδύναμα που έχουν εξαγγείλει για να ακυρώσουν το μνημόνιο.

Viva la revolution.

Joyrider
18/11/2015, 21:20
Θα βρούνε ισοδύναμα δεν τους φοβάμαι
345690

byron
18/11/2015, 21:28
Θα βρούνε ισοδύναμα δεν τους φοβάμαι
345690

Δυστυχώς, ο χειρισμός που κάνουν με τα κόκκινα δάνεια δεν είναι καθόλου αστείος, και ως άσχετοι θα χάσουν τα αυγά και τα καλάθια.

Τα λεφτά που θα βγουν από τα κόκκινα δάνεια είναι τρομαχτικά πολλά, και ήδη έχουν εμφανιστεί τα κοράκια για να τα ξεκοκκαλήσουν.

Τα vulture funds κάθονται στους ώμους τους, και θεωρούν πως μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους. Κούνια που τους κούναγε...

Bob_o_mastoras
19/11/2015, 01:17
Μαντης ειμαι ή βοηθος φακιρη...;;;

Η Γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε την Τετάρτη να απαγορεύσει την πραγματοποίηση της πορείας και των συγκεντρώσεων που είχαν προγραμματιστεί για την 29η Νοεμβρίου, παραμονή της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, αλλά και την πορεία που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Δεκεμβρίου, για λόγους ασφαλείας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Η Σύνοδος της COP21 θα διεξαχθεί από την 30η Νοεμβρίου έως την 11η Δεκεμβρίου στο Μπουρζέ κοντά στο Παρίσι και οι εργασίες της θα ξεκινήσουν μετά από μια σύνοδο των επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων. Η Σύνοδος δεν ματαιώθηκε, παρά τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Η κατάσταση που δημιουργήθηκε από τις απεχθείς επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και τις έρευνες που διεξάγονται έκτοτε επιβάλλουν τα μέτρα ασφαλείας να ενισχυθούν», υπογραμμίζεται σε δελτίο που εξέδωσε η προεδρία της Συνόδου, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.

... :wave2:

byron
19/11/2015, 06:28
http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1230155/See-incredible-moment-woman-survives-Paris-gunman.html

0:38...τι να λέμε. :eek:

MG-KTiNoS
19/11/2015, 07:13
Δυστυχώς, ο χειρισμός που κάνουν με τα κόκκινα δάνεια δεν είναι καθόλου αστείος, και ως άσχετοι θα χάσουν τα αυγά και τα καλάθια.

Τα λεφτά που θα βγουν από τα κόκκινα δάνεια είναι τρομαχτικά πολλά, και ήδη έχουν εμφανιστεί τα κοράκια για να τα ξεκοκκαλήσουν.

Τα vulture funds κάθονται στους ώμους τους, και θεωρούν πως μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους. Κούνια που τους κούναγε...

Ρίξε φως στην υπόθεση..... (όταν μπορείς)

Endo με ταξί η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία φτιάχνει βαλίτσες....
http://farmakopoioi.blogspot.gr/2015/11/blog-post_86.html#more

Joyrider
19/11/2015, 08:10
Μαντης ειμαι ή βοηθος φακιρη...;;;... :wave2:

Γιατί ρε συ και εδώ δεν γίνονταν απαγορεύσεις όταν είχαμε επισκέψεις υπουργών-πρωθυπουργών ξένων χωρών, ecofin, eurogroup κτλ; Και στην Ισπανία πρόσφατος ο "νόμος φίμωτρο", και στην Γαλλία έιχαν απαγορεύσει διαδήλωση για την Παλαιστίνη.
Η ένωση δικαστών στην Γαλλία είχε βγάλει ανακοίνωση από προχτές πάντως:
http://www.syndicat-magistrature.org/Vendredi-soir-des-attentats.html

...Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μεταβάλει επικίνδυνα την φύση και την έκταση των αστυνομικών αρμοδιοτήτων εκ μέρους των διοικητικών αρχών. Ο περιορισμός ατομικών και συλλογικών ελευθεριών δεν θα εξετάζεται πλέον και δεν θα δικαιολογείται ανά περίπτωση αλλά θα λειτουργεί υπό το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης.

Τα εντάλματα έρευνας θα διατάσσονται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση χωρίς να προσδιοριστεί η σχέση με ποινικό αδίκημα και χωρίς έλεγχο της δικαστικής αρχής η οποία μόνο θα ενημερώνεται. Το ίδιο ισχύει και για τον κατ ‘οίκον περιορισμό που θα αποφασίζεται επίσης κάτω από ένα θολό και ασαφές πλαίσιο κινδύνου διατάραξης της δημόσιας τάξης. Όσον αφορά τον δικαστικό ρόλο έχει εκμηδενιστεί.

Η Γαλλία έχει τα πάντα να χάσει απ αυτήν την αναστολή έστω και προσωρινά του κράτους δικαίου...

nicksior
19/11/2015, 09:54
Μην ανησυχείτε , όσο υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που διατηρούν την ψυχραιμία τους και συμπεριφέρονται όπως πριν τα κωλομνημόνια ..

Όλα θα πάνε καλά!

http://www.onlarissa.gr/2015/11/18/ellipan-i-33-apo-tous-38-ipallilous-se-dimosia-ipiresia-tis-larisas-i-apisteftes-dikeologies-gia-tis-kopanes/

BLiTzER
19/11/2015, 09:57
Κακίες. Τα ίδια συμβαίνουν και στον ιδιωτικό τομέα.

Not.

Sapadak
19/11/2015, 09:57
Κάτι πήρε ο μάτις μου οτι η Αλβανια, θα έχει μηδεν φορολογία για καινουριες σταρταπς μέχρι 35κ τζίρο και αν τυχόν το ξεπεράσουν τότε η φορολογία επι των κερδών θα μειωθεί απο το 7,5 στο 5 τοις εκατό.

Καληνύχτα μας (ξανα)

Cpt. Haddock
19/11/2015, 10:30
Ένας άλλος άψυχος πίνακας μπορεί να είναι αυτός που λέει ότι οι τραπεζιτικοί
είναι περίπου όσοι και οι δημόσιοι και πρέπει ν απολυθούν 10000 αυρίο μεθαύριο...

Ο πινακας υπάρχει εδω και χρονια και εφαρμόζεται. Εχουν απολυθει καποιες χιλαδες, αλλα ιδιωτικος τομέας ειναι, δε γαμείς; Δε φοράνε κοκκινα γάντια να τους κανει συναυλιες συμπαράστασης η Χαρούλα.

byron
19/11/2015, 10:49
Ο πινακας υπάρχει εδω και χρονια και εφαρμόζεται. Εχουν απολυθει καποιες χιλαδες, αλλα ιδιωτικος τομέας ειναι, δε γαμείς; Δε φοράνε κοκκινα γάντια να τους κανει συναυλιες συμπαράστασης η Χαρούλα.

Βασικά, έχουν απολυθεί 19.000 από το 2008 ως το 2015, και έρχονται άλλες 10.000 (1 στους 4) απολύσεις μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Είναι γνωστό, και μέσα στα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς.

http://www.liberal.gr/arthro/20704/oikonomia/2015/apoluetai-1-stous-4-trapezopallilous.html

sniper
19/11/2015, 10:54
Βασικά, έχουν απολυθεί 19.000 από το 2008 ως το 2015, και έρχονται άλλες 10.000 (1 στους 4) απολύσεις μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Είναι γνωστό, και μέσα στα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς.

http://www.liberal.gr/arthro/20704/oikonomia/2015/apoluetai-1-stous-4-trapezopallilous.html

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά το θέμα δεν ειναι η Ελλάδα.

Προβλέπω να βλέπουμε πράγματα γύρω "μας" που η ανεργία, τα μνημόνια κλπ θα είναι παρανυχίδες...

Cpt. Haddock
19/11/2015, 10:59
Ελα ρε Βυρωνα, πώς κανεις έτσι για μερικες χιλιαδες ακριβοπληρωμένους τραπεζιτικους που πιναν το αίμα του κοσμακη; :p

Το θεμα πλέον ειναι οτι η Ελλαδα, έχοντας θαλασσια συνορα που πρακτικά ειναι αδυνατο να κλεισουν, θα γινει ενα τεραστιο στρατόπεδο προσφυγων που δε θα έχουν πού να πάνε. Η "Μακεδονια" ήδη φτιαχνει φραχτη. Θα ακολουθησει και η Βουλγαρια συντομα.

Καποια στιγμη, οι εθελοντες στην Ειδομένη και αλλου που τους φροντιζουν και τους ταΐζουν μια και το κρατος απουσιάζει, θα βαρεθουν και θα φυγουν.

Τα χιλιαδες στοματα καπως πρέπει να φανε και να ντυθουν :wave2:

MG-KTiNoS
19/11/2015, 11:01
. Εχουν απολυθει καποιες χιλαδες, αλλα ιδιωτικος τομέας ειναι, δε γαμείς; Δε φοράνε κοκκινα γάντια να τους κανει συναυλιες συμπαράστασης η Χαρούλα.

Εγώ θα έκανα μια πιο απλή ερώτηση...
-Οι συνάδελφοι τους δεν έπρεπε να τους συμπαρασταθούν???
ΓΙατί εγώ βλέπω να έχουν χωριστεί σ αυτούς που πριν ήταν στη Χ τράπεζα κι έπερναν τόσα
και στους Ψ που ήταν εδώ από τα πριν και άρα είναι δικό τους το μαγαζί.
Την χαρούλα για έρθει πρέπει να την καλέσεις.

Όποιος λέει τέτοια πράματα για τοη δουλειά του άλλου θέλει μπουφλα μες τα μούτρα.
Χωρίς λόγια.
ΜΟΝΟ ΜΠΟΥΦΛΑ

Cpt. Haddock
19/11/2015, 11:05
-Οι συνάδελφοι τους δεν έπρεπε να τους συμπαρασταθούν???[...]

Ποιοι συνάδελφοι; Μηπως εννοεις την ΟΤΟΕ του πρωην συναδελφου κυριου Τσουκαλα που βγηκε στη συνταξη μη εχοντας δουλεψει και τσεπώνοντας ενα εκατομμυριο εφαπαξ;

Σωθηκαμε :wave2:

Panos76
19/11/2015, 11:06
Το θεμα πλέον ειναι οτι η Ελλαδα, έχοντας θαλασσια συνορα που πρακτικά ειναι αδυνατο να κλεισουν, θα γινει ενα τεραστιο στρατόπεδο προσφυγων που δε θα έχουν πού να πάνε. Η "Μακεδονια" ήδη φτιαχνει φραχτη. Θα ακολουθησει και η Βουλγαρια συντομα.

Καποια στιγμη, οι εθελοντες στην Ειδομένη και αλλου που τους φροντιζουν και τους ταΐζουν μια και το κρατος απουσιάζει, θα βαρεθουν και θα φυγουν.

Τα χιλιαδες στοματα καπως πρέπει να φανε και να ντυθουν :wave2:

Εγώ απορώ - σκεφτόμουν - όταν φύγουν όλοι οι μετανάστες και έρθουν Ευρώπη εκεί ποιοι θα μείνουν για να ασχολούνται οι ταλιμπάν, που το παν;

THEOD
19/11/2015, 11:09
-Οι συνάδελφοι τους δεν έπρεπε να τους συμπαρασταθούν???
ΓΙατί εγώ βλέπω να έχουν χωριστεί σ αυτούς που πριν ήταν στη Χ τράπεζα κι έπερναν τόσα

Τα τελευταία 5-6 χρόνια (ή μάλλον και μερικά χρόνια πιο πριν - είχαν ψυχανεμιστεί τι έρχεται) το όλο παιχνίδι του συνδικαλισμού (σε όλους τους τομείς - και ειδικά εκεί που παραδοσιακά έχει ακόμα δύναμη και πέραση) έχει εστιαστεί στο πως οι "παλιοί" θα κατοχυρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κεκτημένα και για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού δεν υπάρχει ο παραμικρός ενδοιασμός στο να ρίξουν τους νεότερους στο λάκκο με τα κωλοδάχτυλα - εξ' άλλου "δεν βαριέσαι...νέοι είναι και έχουν όλη την ζωή μπροστά τους"...

byron
19/11/2015, 11:16
Ρίξε φως στην υπόθεση..... (όταν μπορείς)

Τι να πω ρε μαν?
Δεν είναι μυστικό, πως η οριστική διάλυση του τραπεζικού συστήματος προήλθε από ασχετοσύνη των νυν. Ασχετα, αν ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως φταίνε οι τραπεζίτες. :lol:
H ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έγινε το 2013 έγινε πλέον καπνός, το ΤΧΣ που είχε βάλει τα λεφτά έχασε τα πάντα, και τώρα ξανά-μανά νέα λεφτά. Μόνο που είναι ακόμα πιο δύσκολο πλέον, τα ποσά δεν μπορούν να καλυφθούν από παλαιούς μετόχους, ούτε υπάρχει η πολυτέλεια να βγουν εκτός διαδικασίας διάφορα περίεργα Hedge Funds που είναι μάλλον Vulture/Distress Funds και ψωνίζουν όταν ο άλλος πεθαίνει. Δυστυχώς, οι ποιοτικοί επενδυτές (ξένα ασφαλιστικά ταμεία, ομολογιακά funds, long only funds κλπ) που μπήκαν στην προηγούμενες αυξήσεις, καταστράφηκαν και άντε βρες τους..

Ε, με το πρόσχημα της προσέλκυσης επενδυτών, Η Εurobank ανακοίνωσε τους corner investors (όρνια investors θα τους έλεγα)...http://www.capital.gr/epikairotita/3079931/eurobank-xekinaei-to-book-building-poioi-einai-oi-cornerstone-ependutes
Κάποιοι απ΄αυτούς είναι γνωστοί, όπως η Brookfield (http://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=35509596), κάποιοι άλλοι δεν το λένε απροκάλυπτα αλλά είναι γνωστό επίσης οτι αγοράζουν σκασμένα δάνεια στο 10% της αξίας του, και αρχίζουν να κυνηγάνε μετά αυτοί.

Η συμμετοχή τέτοιων funds, γίνεται για έναν λόγο. Για να έχουν προνομιακή πρόσβαση στα κόκκινα δάνεια που είναι η Β' Φάση μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις. Τυπικά η συμμετοχή τους, θα γίνεται ως πρόσληψη συμβούλων για την αναδιάρθρωση προβληματικών δανείων και κάποιοι θα κάνουν ΚΑΙ αυτό, μιας και υπάρχει εξειδίκευση σε τέτοιους τομείς. Το πρόβλημα θα ξεκινήσει όταν ο νέος κάτοχος του κόκκινου δανείου (που θα είναι κάποιος απ΄τους παραπάνω, γιατί είναι βέβαιο πως ένα μεγάλο μέρος θα πουληθούν), θα κρίνει πως η εταιρία δεν είναι βιώσιμη και θα προτιμήσει να βγάλει στο σφυρί όλα τα πάγια που διαθέτει.

Θεωρητικά η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει την πώληση στεγαστικών, και μικρών επιχειρήσεων. Αμφιβάλλω πολύ πως θα το καταφέρει, μιας και έχει αποτύχει σε οτιδήποτε αφορά οικονομικά θέματα.

Εξίσου κακό και εξίσου τεράστιο θέμα οπου υπάρχει ευθύνη, μιας και παραμύθιαζαν τον κόσμο πως θα γίνει σεισάχθεια, διαγραφή χρεών, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και λοιπές πίπες...είναι πως απ΄το σύνολο των 107 δις που είναι σκασμένα κόκκινα δάνεια, ένα ποσοστό 30-40 δις αφορά τους strategic defaulters, αυτούς δηλαδή οπου μπορούν να πληρώσουν, αλλά συνειδητά δεν το κάνουν περιμένοντας διαγραφή. Ενα τέτοιο δάνειο που θα περιέλθει στην κατοχή fund, δεν χρειάζεται να σου πω τι θα πάθει...

sapila racing
19/11/2015, 11:30
Τι να πω ρε μαν?
Δεν είναι μυστικό, πως η οριστική διάλυση του τραπεζικού συστήματος προήλθε από ασχετοσύνη των νυν. Ασχετα, αν ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως φταίνε οι τραπεζίτες. :lol:
H ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έγινε το 2013 έγινε πλέον καπνός, το ΤΧΣ που είχε βάλει τα λεφτά έχασε τα πάντα, και τώρα ξανά-μανά νέα λεφτά. Μόνο που είναι ακόμα πιο δύσκολο πλέον, τα ποσά δεν μπορούν να καλυφθούν από παλαιούς μετόχους, ούτε υπάρχει η πολυτέλεια να βγουν εκτός διαδικασίας διάφορα περίεργα Hedge Funds που είναι μάλλον Vulture/Distress Funds και ψωνίζουν όταν ο άλλος πεθαίνει. Δυστυχώς, οι ποιοτικοί επενδυτές (ξένα ασφαλιστικά ταμεία, ομολογιακά funds, long only funds κλπ) που μπήκαν στην προηγούμενες αυξήσεις, καταστράφηκαν και άντε βρες τους..

Ε, με το πρόσχημα της προσέλκυσης επενδυτών, Η Εurobank ανακοίνωσε τους corner investors (όρνια investors θα τους έλεγα)...http://www.capital.gr/epikairotita/3079931/eurobank-xekinaei-to-book-building-poioi-einai-oi-cornerstone-ependutes
Κάποιοι απ΄αυτούς είναι γνωστοί, όπως η Brookfield (http://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=35509596), κάποιοι άλλοι δεν το λένε απροκάλυπτα αλλά είναι γνωστό επίσης οτι αγοράζουν σκασμένα δάνεια στο 10% της αξίας του, και αρχίζουν να κυνηγάνε μετά αυτοί.

Η συμμετοχή τέτοιων funds, γίνεται για έναν λόγο. Για να έχουν προνομιακή πρόσβαση στα κόκκινα δάνεια που είναι η Β' Φάση μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις. Τυπικά η συμμετοχή τους, θα γίνεται ως πρόσληψη συμβούλων για την αναδιάρθρωση προβληματικών δανείων και κάποιοι θα κάνουν ΚΑΙ αυτό, μιας και υπάρχει εξειδίκευση σε τέτοιους τομείς. Το πρόβλημα θα ξεκινήσει όταν ο νέος κάτοχος του κόκκινου δανείου (που θα είναι κάποιος απ΄τους παραπάνω, γιατί είναι βέβαιο πως ένα μεγάλο μέρος θα πουληθούν), θα κρίνει πως η εταιρία δεν είναι βιώσιμη και θα προτιμήσει να βγάλει στο σφυρί όλα τα πάγια που διαθέτει.

Θεωρητικά η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει την πώληση στεγαστικών, και μικρών επιχειρήσεων. Αμφιβάλλω πολύ πως θα το καταφέρει, μιας και έχει αποτύχει σε οτιδήποτε αφορά οικονομικά θέματα.

Εξίσου κακό και εξίσου τεράστιο θέμα οπου υπάρχει ευθύνη, μιας και παραμύθιαζαν τον κόσμο πως θα γίνει σεισάχθεια, διαγραφή χρεών, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και λοιπές πίπες...είναι πως απ΄το σύνολο των 107 δις που είναι σκασμένα κόκκινα δάνεια, ένα ποσοστό 30-40 δις αφορά τους strategic defaulters, αυτούς δηλαδή οπου μπορούν να πληρώσουν, αλλά συνειδητά δεν το κάνουν περιμένοντας διαγραφή. Ενα τέτοιο δάνειο που θα περιέλθει στην κατοχή fund, δεν χρειάζεται να σου πω τι θα πάθει...

Mε άλλα λόγια, σε απλά Ελληνικά μπαίνουν τα κοράκια μέσα για να παρουν φτηνά τα σπίτια...

byron
19/11/2015, 11:36
Mε άλλα λόγια, σε απλά Ελληνικά μπαίνουν τα κοράκια μέσα για να παρουν φτηνά τα σπίτια...

Υπάρχει και άλλος τρόπος...
Μετοχοποίηση των δανείων λέγεται. Όπερ μεθερμηνευόμενον, οι καλές εταιρίες θα αναγκαστούν (λόγω αδυναμίας πρόσβασης σε νέα κεφάλαια), να κάνουν βασικό μέτοχο (δλδ ιδιοκτήτη) κάποιες εταιρίες όπως την Brookfield η οποία...is a private equity firm specializing in recapitalization and distressed asset investments. The firm typically invests in real estate, financial, manufacturing, forest products, metals and mining, energy, and power generation.

Το τραγικό είναι, πως με ευθύνη ΚΑΙ των προηγούμενων ΚΑΙ των νυν όταν ήταν αντιπολίτευση, στέρεψαν την ρευστότητα των υγιών επιχειρήσεων διοχετεύοντας λεφτά σε πεθαμένες (για πολλούς λόγους) επιχειρήσεις, με το πρόσχημα να μην αυξηθεί η ανεργία.

buckley
19/11/2015, 11:39

Εγώ πάλι θέλω να μου πεις ποιος θα τα κατοικήσει όλα αυτά τα σπίτια γιατί Έλληνας δεν θα ναι.
Θα ξεκίναγα και μια κουβέντα γιατί χτίστηκαν όλα αυτά τα σπίτια αλλά άστο...

sniper
19/11/2015, 11:40
.... με το πρόσχημα να μην αυξηθεί η ανεργία.

Κανένα πρόσχημα. Αν εφτανε στο 40-45% η ανεργία, θα ήταν κόκκινος ο Ιλισσός.

Edit : Είμαστε σε catch 22, στα οικονομικά τουλάχιστον. Στα υπόλοιπα, είμαστε χαμένοι... Λυπάμαι πολύ.

byron
19/11/2015, 11:45
Κανένα πρόσχημα. Αν εφτανε στο 40-45% η ανεργία, θα ήταν κόκκινος ο Ιλισσός.

Εξαρτάται πως το βλέπει κάποιος...
Ναι, θα έκλειναν οι πεθαμένες επιχειρήσεις και θα υπήρχαν απολύσεις (που θα έρθουν οσονούπω), απ΄την άλλη ΔΕΝ θα έκλειναν οι υγιείς που θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν ή (θεωρητικά) και να προσλαμβάνουν κόσμο. Τώρα μάλλον και οι μεν και οι δε παίρνουν την κουρτίνα με τον κύριο Ζονγκ.

Στην οικονομία, την επίδραση των αποφάσεων σου τις βλέπεις μινιμουμ σε 6 μήνες (πχ αυξήσεις-μειώσεις επιτοκίων) ως κάποια χρόνια.

AristidisZ
19/11/2015, 12:12
Αν γράψω ότι δε θεωρώ την προστασία της 1ης κατοικίας ταμπού, κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ποικιλοτρόπως ;;;

dimmie_72
19/11/2015, 12:21
Το θεμα πλέον ειναι οτι η Ελλαδα, έχοντας θαλασσια συνορα που πρακτικά ειναι αδυνατο να κλεισουν, θα γινει ενα τεραστιο στρατόπεδο προσφυγων που δε θα έχουν πού να πάνε.

Mια χαρά θα πάνε. :D

Ας καταλαγιάσει λίγο η εσωτερική αντίδραση των πολιτών που διαβλέπουν ότι θα μειωθεί το βιοτικό τους επίπεδο όπως έγινε το πάλαι ποτέ με την επανένωση της Α. Γερμανίας και.... χαλί στρώνουν οι Γερμανοί βιομήχανοι προκειμένου να εξασφαλίσουν φτηνό εργατικό δυναμικό με επικεφαλής τον ηγέτη τους κο Σόϊμπλε.

Το στοίχημα για τη Μέρκελ είναι να τους το περάσει σαν ανθρωπιστική ενέργεια και να κλείσει τα μάτια της μεσοαστικής τάξης μιας και την αριστερή συμπαθεια την έχει εξασφαλισμένη. ;)

sniper
19/11/2015, 12:23
.... Στα υπόλοιπα, είμαστε χαμένοι... Λυπάμαι πολύ.

Σε λίγους μήνες διαλύουμε προσπάθειες, ιδρώτα κι αίμα δεκατιών (http://www.naftemporiki.gr/story/1032632/apodexthike-mixanismo-sunergasias-gia-tis-aktofulakes-ton-duo-xoron)...

Άντε κι εις ανώτερα...

Cpt. Haddock
19/11/2015, 12:26
Αν γράψω ότι δε θεωρώ την προστασία της 1ης κατοικίας ταμπού, κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ποικιλοτρόπως ;;;

Τωρα το έγραψες, ειναι αργα :D

Σε λίγους μήνες διαλύουμε προσπάθειες, ιδρώτα κι αίμα δεκατιών (http://www.naftemporiki.gr/story/1032632/apodexthike-mixanismo-sunergasias-gia-tis-aktofulakes-ton-duo-xoron)...

Άντε κι εις ανώτερα...

Τι περιμενες ρε συ; Μιλαμε για ανθρωπους που προπαγανδιζουν οτι διαπραγμετεύονται και καθε φορά που βγαινει απο το ξενοδοχείο ο Τσακαλώτος, σκανε και νέα μέτρα :lol:

Sapadak
19/11/2015, 12:29

Οχι

Panos76

Άντε κι εις ανώτερα...

Ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι/ανίκανοι ή απλώς έπεσαν σε πολύ κακούς καιρούς ή δε ξέρω τι άλλο.

sniper
...

Τι περιμενες ρε συ; Μιλαμε για ανθρωπους που προπαγανδιζουν οτι διαπραγμετεύονται και καθε φορά που βγαινει απο το ξενοδοχείο ο Τσακαλώτος, σκανε και νέα μέτρα :lol:

Δεν περίμενα να είναι τόσο πειθήνια όργανα...

Εκτός αν είναι εντελώς ηλίθιοι.

dimmie_72

Άντε κι εις ανώτερα...

Είδες; ;)

Έχει βρει και η Μέρκελ "ισοδύναμα" για να εξασφαλίσει τη συνεργασία της Τουρκίας να μη στέλνει αφειδώς μετανάστες. :D

... και δεν της στοιχίζει και τπτ! :bawl:

Δεινόσαυρος
19/11/2015, 13:11
ΕΤΕ σήμερα: 0.28 :lol: :bawl: :lol: :bawl:

Ρε Βύρωνα, εσύ που ξέρεις τα πολλά κι η λογική των αγορών σου κατεβάζει, να χώσουμε κανα ψιλό να τα οικονομήσουμε; Θα ξαναείναι αύριο στα 0.70 ως είθισται;

Ή πάει, αυτό ήταν, φούντο, άιντε καλυνύχτα;

Τι λένε οι σοφες αγορές που γνωρίζουν τι τους γίνεται; Πως θα εξελιχθει η φάση στα επόμενα 5´ ;

345760

Αυτό που έλεγες οτι φταίνε οι νυν κι όχι το τραπεζικό σύστημα, το πιστεύεις αληθινά, άραγε;
Τί θα έπρεπε να κάνουν για να φταίνε οι ίδιοι, να σφάζουν βρέφη ανοιχτά στο δρόμο;

nicksior
19/11/2015, 13:23

Σα να λέμε ... Σου καθαρίζει ο Πακιστανός το παρπριζ και συ του λές..

Ευχαριστώ.

Πάρε παιδί μου 2 μετοχές της ΕΤΕ ....

Δεινόσαυρος
19/11/2015, 13:30
Πάρε παιδί μου 2 μετοχές της ΕΤΕ ....

Το απόγευμα που θα ξανάναι στα 0.70 θα το μετανιώσεις. Αν είσαι χουβαρντάς, δώστου μία το πολύ.

byron
19/11/2015, 14:57

Ρε Βύρωνα, εσύ που ξέρεις τα πολλά κι η λογική των αγορών σου κατεβάζει, να χώσουμε κανα ψιλό να τα οικονομήσουμε; Θα ξαναείναι αύριο στα 0.70 ως είθισται;

Τι λένε οι σοφες αγορές που γνωρίζουν τι τους γίνεται; Πως θα εξελιχθει η φάση στα επόμενα 5´ ;

Τα 5' αφορούν μόνο high frequency traders και δεν νομίζω οτι ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.
Θα έλεγα να την αφήσεις στην ησυχία της/τους γιατί όταν χορεύουν οι ελέφαντες, οι ψύλλοι κάθονται στην άκρη. Αυτό που βλέπεις, δεν έχει να κάνει με αποτιμήσεις, έχει να κάνει με τις ΑΜΚ και που θα βγεί η τιμή. Η τιμή που θα γινόταν η ΑΜΚ της Eurobank, συζητούσαν μέχρι εχθές πως θα είναι τα 0,02€...και τελικά θα είναι στο 0,01 δλδ -50%. Συμπερασματικά η αγορά υπολογίζει πως και οι υπόλοιπες τράπεζες θα έχουν ένα αντίστοιχο discount και πέφτει το χώσιμο.

Αυτό που έλεγες οτι φταίνε οι νυν κι όχι το τραπεζικό σύστημα, το πιστεύεις αληθινά, άραγε;
Τί θα έπρεπε να κάνουν για να φταίνε οι ίδιοι, να σφάζουν βρέφη ανοιχτά στο δρόμο;

Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου ακριβώς? Το τραπεζικό σύστημα γενικά και αόριστα, το τραπεζικό σύστημα στο εξωτερικό και τα προβλήματα που δημιούργησε στις χώρες τους, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα...τι απ΄όλα?
Ξέρω πολύ καλά πως δεν είναι άγιοι όπως και την διαπλοκή μεταξύ τραπεζών και πολιτικών που συντηρούσαν ένα όμορφα αγγελικό πλασμένο συστηματάκι οπο όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Μετά το PSI και ότι ακολούθησε, και εννοώ την κρίση φυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε πολιτικούς χειρισμούς, η ευθύνη είναι 10000% δική τους.

MG-KTiNoS
19/11/2015, 15:11
345769

nikos_abel
19/11/2015, 15:15
Μα δε βγαίνουν τα νούμερα ρε φίλε.....

Δεινόσαυρος
19/11/2015, 15:17
όταν χορεύουν οι ελέφαντες, οι ψύλλοι κάθονται στην άκρη.
Μάλλον έχεις δίκιο. Μπορεί να τα διπλάσιασεις, παίζει άνετα να τα χάσεις κι όλα, όμως.

Όσο για το δεύτερο, άστο, μάλλον κακώς το άρχισα, αυτά είναι κουβέντες για αν ποτέ συναντηθούμε προσωπικά. Στο ιντερνετ χαζομάρα στην καλύτερη παρεξήγηση στην χειρότερη. Beggin' yer pardon.

dimmie_72
19/11/2015, 15:30
Μα δε βγαίνουν τα νούμερα ρε φίλε.....

τελικά παίζει αντί να κρίνουμε τα νούμερα όχι σαν αριθμούς αλλά μόνο απ την επίπτωση που έχουν αυτά στη ζωή μας ανταμοίβοντας η απαξιώνοντας ανάλογα, να ασχολούμαστε περισσότερο απ ότι ο ΥΠΟΙΚ και οι συν αυτώ .

και ο τελευταίος αγρότης σε καφενείο στο πιο μακρυνό χωριό της Πίνδου έχει μπει στο τριπάκι να συζητάει πόσα οι μεγαλοσχήμονες φυγάδευσαν έξω και πόση θα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μετά τα stress tests.

παραλογισμός η αποπροσανατολισμός;

byron
19/11/2015, 15:33
Μάλλον έχεις δίκιο. Μπορεί να τα διπλάσιασεις, παίζει άνετα να τα χάσεις κι όλα, όμως.

Όσο για το δεύτερο, άστο, μάλλον κακώς το άρχισα, αυτά είναι κουβέντες για αν ποτέ συναντηθούμε προσωπικά. Στο ιντερνετ χαζομάρα στην καλύτερη παρεξήγηση στην χειρότερη. Beggin' yer pardon.

Νο prob, άνετα συζητάω. Τι να παρεξηγηθώ...πλάκα κάνεις? Έχω ακούσει τόσα χρόνια τόσα εδώ μέσα που δεν κάνει διαφορά. Εγώ, ο Captain και κανα δυο τρεις άλλοι εκπροσωπούμε ότι πιο βδελυρό υπάρχει στο moto.gr. Άκαρδοι και τεχνοκράτες χωρίς οίκτο για τους γύρω τους.

Κάτι έγραψε ο MG πριν, πως η Χαρούλα πάει όπου την φωνάξουν...εγώ ξέρω πως εδώ και λίγα χρόνια ντρέπομαι να πω τι δουλειά κάνω σε αγνώστους για να μην δω την ξυνίλα. Πλάκα κάνουμε για συμπαράσταση στους απολυμένους, ναι?

AristidisZ
19/11/2015, 15:59
εγώ ξέρω πως εδώ και λίγα χρόνια ντρέπομαι να πω τι δουλειά κάνω σε αγνώστους γι

τι δουλειά κάνεις είπαμε ;

BLiTzER
19/11/2015, 16:00
Εγώ, ο Captain και κανα δυο τρεις άλλοι εκπροσωπούμε ότι πιο βδελυρό υπάρχει στο moto.gr. Άκαρδοι και τεχνοκράτες χωρίς οίκτο για τους γύρω τους.

Μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι εσύ, ο κάπταιν και κανά δυο τρεις άλλοι εργάζεστε σε τράπεζες; :P

byron
19/11/2015, 16:07
Μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι εσύ, ο κάπταιν και κανά δυο τρεις άλλοι εργάζεστε σε τράπεζες; :P

Frankly, my dear, who gives a fuck ?

AristidisZ
19/11/2015, 16:14

δυο τρεις ;

ας γελάσω...

THEOD
19/11/2015, 18:21

ΟΥ,ΟΥ,ΟΥ,ΟΥ,ΟΥ,ΟΥ ου,ου,ου,ου,ου
ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ 666 ,

ΝΤΑ-ΛΑ-ΡΑΣ, ΝΤΑ-ΛΑ-ΡΑΣ, 666 Ουυυυυυυυυυυυυ

tsompanis
19/11/2015, 18:34
Στους συναδέλφους μου μετά από τις προσφατες κινητοποιήσεις αφιερώνω αυτό
Αγαπημένη το ψωλο:D

http://m.youtube.com/watch?v=rXXzH9oo178

MG-KTiNoS
19/11/2015, 18:53
Κάτι έγραψε ο MG πριν, πως η Χαρούλα πάει όπου την φωνάξουν...εγώ ξέρω πως εδώ και λίγα χρόνια ντρέπομαι να πω τι δουλειά κάνω σε αγνώστους για να μην δω την ξυνίλα. Πλάκα κάνουμε για συμπαράσταση στους απολυμένους, ναι?

Υπάρχουν και χειρότερα ρε μαν....
Σκέψου να δούλευες στο ΣΚΑΙ καμεραμαν ή τεχνικός ήχου?
Τυπογράφος στην καθημερινή....
Ε?
Καφετζής στη Γαδά???
Δημοσιογράφος στο Μοτο?
(περί τεχνοκρατών ας τα να πάνε.... το ανέκδοτο με μια λέξη)

Λοιπόν σοβαρά, άργησα πολύ να καταλάβω ότι όλα αυτά είναι παπαριές.
Αν στέκει η Ελλάδα σήμερα, όπως στέκει, είναι γιατί κάποιοι βάζουν...Ένα χέρι.
Ούτε αριστεροί υπάρχουν ούτε δεξιοί ούτε τίποτα...
Μόνο άνθρωποι υπάρχουν που μπορούν να δείξουν που και που και έναν καλό εαυτό
Τον εαυτό αυτό προσπαθούμε να βγάλουμε και να διαφοροποιηθούμε από τους κάφρους.

;)

Cpt. Haddock
19/11/2015, 20:14

Εμενα μη με βαζεις στο σωρο με τις βδελες που πινουν το αιμα του κοαμακη :lol:

Απελυθην μετα πακετου το 2011, οταν εκλεισε η τραπεζα στην οποια δουλευα.

Οποτε τωρα το παιζω αντιτραπεζικος επαναστατης, κατι σαν τους πασοκους του συριζα δηλαδη :lol:

AUFGEBRACHT
19/11/2015, 21:57
Ποιοι συνάδελφοι; Μηπως εννοεις την ΟΤΟΕ του πρωην συναδελφου κυριου Τσουκαλα που βγηκε στη συνταξη μη εχοντας δουλεψει και τσεπώνοντας ενα εκατομμυριο εφαπαξ;

Σωθηκαμε :wave2:

Τον ζηλεύεις επειδή είχε καλό συνταξιοδοτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα... :lol:

pipe_smoker
20/11/2015, 00:15
Νο prob, άνετα συζητάω. Τι να παρεξηγηθώ...πλάκα κάνεις? Έχω ακούσει τόσα χρόνια τόσα εδώ μέσα που δεν κάνει διαφορά. Εγώ, ο Captain και κανα δυο τρεις άλλοι εκπροσωπούμε ότι πιο βδελυρό υπάρχει στο moto.gr. Άκαρδοι και τεχνοκράτες χωρίς οίκτο για τους γύρω τους.

Να τσεκάρεις ότι δουλεύουν τα φρένα του Tuono κάθε πρωί πριν καβαλήσεις:evil:

Bob_o_mastoras
20/11/2015, 03:06

Προς θεου...

345824

:evil:

duke200
20/11/2015, 06:54
ας φτιαξουν σωστες εφορίες και σωστή και ΑΠΛΗ φορολογική νομοθεσία ώστε να πιάνουν αυτους που πρεπει και ας αφήσουν ήσυχους αυτούς που έχουν (ΜΟΝΟ) μια κατοικία. Ας προσέχανε η τραπεζες που δίνανε δάνεια και στην κουτσή Μαρία τα προηγούμενα χρόνια.

amyroukai
20/11/2015, 07:00
Το ότι δεν θέλει κανείς να πιάσουν αυτούς που πρέπει, το έχουμε βάλει στις πιθαν... βεβαιότητες;

duke200
20/11/2015, 07:16
Το ότι δεν θέλει κανείς να πιάσουν αυτούς που πρέπει, το έχουμε βάλει στις πιθαν... βεβαιότητες;

γιατι σου περναν απο το μυαλό τέτοιες κακοήθειες? Είναι δυνατόν να πιστεύεις οτι κάτι τέτοιο τόσο σοβαρό γίνεται σε βάρος του κοσμάκη?

MG-KTiNoS
20/11/2015, 07:33
ας φτιαξουν σωστες εφορίες και σωστή και ΑΠΛΗ φορολογική νομοθεσία ώστε να πιάνουν αυτους που πρεπει και ας αφήσουν ήσυχους αυτούς που έχουν (ΜΟΝΟ) μια κατοικία. Ας προσέχανε η τραπεζες που δίνανε δάνεια και στην κουτσή Μαρία τα προηγούμενα χρόνια.

Το είχε πει και η τρόικα αυτό...
Τι 1ο που τους είπε.
Αλλά το ξέχασαν... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Το γιατί είναι απλό.
Μπορεί να τρων οι από κάτω χωρίς να τα σκαν στους από πάνω???

MG-KTiNoS
20/11/2015, 07:36
Και ένα μικρό φρεσκάρισμα της ιστορικής μας μνήμης

Κρίση του Μάρτη ΄87, ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου ζητάει βοήθεια από τη Συρία κι ο Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του για την Ελλάδα, στα σύνορα με την...
Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!

ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

BLiTzER
20/11/2015, 08:20
Ας προσέχανε η τραπεζες που δίνανε δάνεια και στην κουτσή Μαρία τα προηγούμενα χρόνια.

Γιατί να πρόσεχαν; Έχουν εισπράξει τα χρήματά τους εις τριπλούν ΚΑΙ θα πάρουν τα ακίνητα πίσω. Μια χαρά δούλεψε.

GFawkes
20/11/2015, 08:27
Αλλο Hafez al Asad
αλλο Basar Al Asad

Oπως

Αλλο Ανδρεας Παπανδρεου
Αλλο Γιωργακης Παπανδρεου
:wave2:

GFawkes
20/11/2015, 08:32
Γιατί να πρόσεχαν; Έχουν εισπράξει τα χρήματά τους εις τριπλούν ΚΑΙ θα πάρουν τα ακίνητα πίσω. Μια χαρά δούλεψε.

Χωρις να απαντω στον χορχοδειλα

αλλα με αφορμη το σχολιο του, να σας χαλασω λιγο την προπαγανδα των κακων τραπεζων.

Οι τραπεζες ΔΕΝ πηραν ζεστο-πραγματικο χρημα, μετρητο, κασερι, μαρουλι κλπ...αλλα εγγυησεις!!![πλην του ELA]
Δλδ χαρτια, δλδ σχεδον ....τιποτα

Οι "δοσεις" των 2 δις, 3 δις κλπ που περιμενουμε καθε 3μηνο, ΔΕΝ μπαινουν καν στην Ελλαδα....

δινεται η εντολη εκταμιευσης και το 85-90% των ποσων πανε κατευθειαν στους πιστωτες μας για παλιοτερες δοσεις (δλδ σε αυτους που μας δανειζουν....σημερα)!

Το κολπο ειναι πολυ καλα στημενο....

BLiTzER
20/11/2015, 08:35
Εγω μιλούσα για τα λεφτά που εισέπραξαν από τους δανειζόμενους οφειλέτες.

byron
20/11/2015, 09:38

Oi σοφές αγορές, έχουν μείνει άφωνες από το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ όλου του τραπεζικού συστήματος σε ξένα funds. Τέτοιο ξεπούλημα, δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ στην ελληνική ιστορία. Τιμή αύξησης της Εθνικής τα 0,02 (!!!!) με χθεσινό κλείσιμο 0,32 (!!!!)

Αποτιμούν την Εθνική 70.000.000 € !!!!! (Εβδομήντα εκατομμύρια ρπστμ !!!!) :moutza:

GFawkes
20/11/2015, 09:52
Εγω μιλούσα για τα λεφτά που εισέπραξαν από τους δανειζόμενους οφειλέτες.

Για ξαναγραψε το αυτο διοτι δεν βγαινει νοημα...

δλδ καποιος πηρε δανειο 40 ετη 300.000 για αυθαιρετη μεζονετουλα ανω γλυφαδα
πληρωσε 5 χρονια δοσεις πριν πιστολιασει
πες 500€ το μηνα =6000 το χρονο
αρα 5*6=30000...

χρωσταει ακομα 270,000+τοκους...

Τι ακριβως εισεπραξε η τραπεζα.
Υ.Γ.

Σε περιπτωση που δεν καταλαβατε, ολοι εμεις πληρωνουμε παραπανω στα ΠΑΝΤΑ, και οι τραπεζες τραβανε ανακεφαλαιοποιησεις για ολα τα κοκκινα δανεια που τυποι οπως στο παραδειγμα δεν πληρωνουνε....