View Full Version : HABEMUS PAPA(RIA)M 4
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
15
16
17
18
19
20
345836
Καταλάβατε γιατί η πρώτη κατοικία δεν είναι ταμπού;
Για ξαναγραψε το αυτο διοτι δεν βγαινει νοημα...
δλδ καποιος πηρε δανειο 40 ετη 300.000 για αυθαιρετη μεζονετουλα ανω γλυφαδα
πληρωσε 5 χρονια δοσεις πριν πιστολιασει
πες 500€ το μηνα =6000 το χρονο
αρα 5*6=30000...
χρωσταει ακομα 270,000+τοκους...
Τι ακριβως εισεπραξε η τραπεζα.
Υ.Γ.
Σε περιπτωση που δεν καταλαβατε, ολοι εμεις πληρωνουμε παραπανω στα ΠΑΝΤΑ, και οι τραπεζες τραβανε ανακεφαλαιοποιησεις για ολα τα κοκκινα δανεια που τυποι οπως στο παραδειγμα δεν πληρωνουνε....
Καλά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η κουβέντα, γιατί δεν έχουμε χειροπιαστές αποδείξεις, ακριβείς αριθμούς και οι οικονομολόγοι του φόρουμ σίγουρα γνωρίζουν καλύτερα. Αλλά μπορεί, αντίστοιχα, κάποιος να δανείστηκε για 20 χρόνια, να πλήρωνε κανονικά τα πρώτα 15, μετά λόγω κρίσης να αδυνατούσε να πληρώσει όλη τη δόση, οπότε συνεχίζει να πληρώνει μόνο τους τόκους μέχρι και σήμερα. Πόσο απίθανο θεωρείς να έχει πληρώσει μεγαλύτερο ποσό από αυτό που δανείστηκε αρχικά ΚΑΙ να κινδυνεύει να χάσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σπίτι του; Καλή μπίζνα μου ακούγεται εμένα, εκτός αν πέφτω τόσο έξω και δε συμβαίνουν αυτά. Κουβέντα κάνουμε ^^
patsavour
20/11/2015, 10:06
Βασικά, έχουν απολυθεί 19.000 από το 2008 ως το 2015, και έρχονται άλλες 10.000 (1 στους 4) απολύσεις μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Είναι γνωστό, και μέσα στα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς.
http://www.liberal.gr/arthro/20704/oikonomia/2015/apoluetai-1-stous-4-trapezopallilous.html
Εθελουσιες ηταν κατα 95 τοις εκατο οχι απολυσεις και με αξιολογοτατες αποζημειωσεις σ αυτους που ηθελαν
nicksior
20/11/2015, 10:09
....Οι τραπεζες ΔΕΝ πηραν ζεστο-πραγματικο χρημα, μετρητο, κασερι, μαρουλι κλπ...αλλα εγγυησεις!!![πλην του ELA]
Δλδ χαρτια, δλδ σχεδον ....τιποτα....
Ποσό το οποίο και οφείλουν βεβαίως βεβαίως .. 90δις?? ή κάνω λάθος?
Οταν μετά τα cc που η κυβέρνηση προκάλεσε επειδή πίστευε ότι θα εκβιάσει.. (Βούτσης said ,διαπραγματευτικό όπλο το ονόμασε..) ο κόσμος άρχισε τα τραβά καταθέσεις και να τις κρύβει στα στρώματα (τι τραβούν κι αυτά.. τα στρώματα!!)
:wave2:
Καλά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η κουβέντα, γιατί δεν έχουμε χειροπιαστές αποδείξεις, ακριβείς αριθμούς και οι Α).οικονομολόγοι του φόρουμ σίγουρα γνωρίζουν καλύτερα. Αλλά μπορεί, αντίστοιχα, κάποιος να δανείστηκε για 20 χρόνια, να Β).πλήρωνε κανονικά τα πρώτα 15, μετά λόγω κρίσης να αδυνατούσε να πληρώσει όλη τη δόση, οπότε συνεχίζει να πληρώνει μόνο τους τόκους μέχρι και σήμερα. Πόσο απίθανο θεωρείς να έχει πληρώσει μεγαλύτερο ποσό από αυτό που δανείστηκε αρχικά ΚΑΙ να κινδυνεύει να χάσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σπίτι του; Καλή μπίζνα μου ακούγεται εμένα, εκτός αν πέφτω τόσο έξω και δε συμβαίνουν αυτά. Κουβέντα κάνουμε ^^
Α).Εγω δλδ δεν σου κανω;
Β).Σε αυτην την περιπτωση κανει επεκταση το δανειο για αλλα 15 και δινει 1/3 της δοσης που εδινε.
Ποσό το οποίο και οφείλουν βεβαίως βεβαίως .. 90δις?? ή κάνω λάθος?
Οταν μετά τα cc που η κυβέρνηση προκάλεσε επειδή πίστευε ότι θα εκβιάσει.. (Βούτσης said ,διαπραγματευτικό όπλο το ονόμασε..) ο κόσμος άρχισε τα τραβά καταθέσεις και να τις κρύβει στα στρώματα (τι τραβούν κι αυτά.. τα στρώματα!!)
:wave2:
Ο ELΑ εδωσε χρημα, με ανταλλάγματα απο τις τραπεζες ΚΑΛΑ δανεια και ΑΚΙΝΗΤΑ των τραπεζων (γραφεια κλπ).
Αρα ΔΕΝ τους εδωσε χρήματα-μετρητα το κρατος ή το καθε κρατος....
οπως σε εναν ιδιωτη , να του δωσουν επιδότηση...την ευχη τους, και ο ιδιος να ενεχυριάσει το σπιτι του!!
nicksior
20/11/2015, 10:16
....Αποτιμούν την Εθνική 70.000.000 € !!!!! (Εβδομήντα εκατομμύρια ρπστμ !!!!) :moutza:
Οι ίδιοι που χαρακτήριζαν ξεπούλημα κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης...
Να γιατί δε θέλω να μπαίνω στο φορουμ..
Γιατί μου τα θυμίζεις και μου ανεβαίνει το ζάχαρο (αν είχα θα ανέβαινε σίγουρα :()
Οι ίδιοι που χαρακτήριζαν ξεπούλημα κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης...
Να γιατί δε θέλω να μπαίνω στο φορουμ..
Γιατί μου τα θυμίζεις και μου ανεβαίνει το ζάχαρο (αν είχα θα ανέβαινε σίγουρα :()
Αλλο οι "αλλοι"
αλλο αυτοι....
αυτοι το κανουν με αξιοπρεπεια....
οι "αλλοι" ηταν γερμανοτσολιαδες
:a31:
Cpt. Haddock
20/11/2015, 10:20
:smokin::a39:
345838
nicksior
20/11/2015, 10:21
Ο ELΑ εδωσε χρημα, με ανταλλάγματα απο τις τραπεζες ΚΑΛΑ δανεια και ΑΚΙΝΗΤΑ των τραπεζων (γραφεια κλπ).
Αρα ΔΕΝ τους εδωσε χρήματα-μετρητα το κρατος ή το καθε κρατος....
οπως σε εναν ιδιωτη , να του δωσουν επιδότηση...την ευχη τους, και ο ιδιος να ενεχυριάσει το σπιτι του!!
Δε νομίζω να έγραψα κάτι διαφορετικό .. Γιατί όμως οι τράπεζες αναγκάστηκαν να τα ζητήσουν ?
Δε νομίζω να έγραψα κάτι διαφορετικό .. Γιατί όμως οι τράπεζες αναγκάστηκαν να τα ζητήσουν ?
Λογω αξιοπρεπους Capital Control.
nikos_abel
20/11/2015, 10:48
Για ξαναγραψε το αυτο διοτι δεν βγαινει νοημα...
δλδ καποιος πηρε δανειο 40 ετη 300.000 για αυθαιρετη μεζονετουλα ανω γλυφαδα
πληρωσε 5 χρονια δοσεις πριν πιστολιασει
πες 500€ το μηνα =6000 το χρονο
αρα 5*6=30000...
χρωσταει ακομα 270,000+τοκους...
Τι ακριβως εισεπραξε η τραπεζα.
Υ.Γ.
Σε περιπτωση που δεν καταλαβατε, ολοι εμεις πληρωνουμε παραπανω στα ΠΑΝΤΑ, και οι τραπεζες τραβανε ανακεφαλαιοποιησεις για ολα τα κοκκινα δανεια που τυποι οπως στο παραδειγμα δεν πληρωνουνε....
Άμα βρεις (έβρισκες) δάνειο με 500Ε για 300.000Ε, τότε ναι.
Αλλά δάνειο 300.000Ε με 500Ε το μήνα, θες 50 χρόνια για να το ξεχρεώσεις ΧΩΡΙΣ τους τόκους.
Να βάλω ένα επιτόκιο, ξέρω γω, 1% (είμαι χουβαρντάς). Σημαίνει ότι σε 50 χρόνια θα πληρώσεις 381 περίπου χιλιάρικα
ΑΛΛΑ με δόση 650 περίπου Ε.
Αν πληρώνεις αυτό το δάνειο με 500Ε/μήνα, θες 832 μήνες, ήτοι 70 χρονάκια περίπου. Και θα σου στοιχίσει 416.041,40Ε
Στα 5 χρόνια λοιπόν, πριν πιστολιάσει, θα έχει πληρώσει όπως είπες 30.000, τα οποία όμως αποπληρώνουν τους τόκους
και χρωστάει ακόμα 284 χιλιάρικα κεφάλαιο (άρα πλήρωσε μόνο 16 χιλιάρικα) και 102 χιλιάρικα τόκους.
Φταίει φυσικά ο δανειολήπτης, αλλά δεν φταίει η τράπεζα που υπολόγισε ότι ο τύπος θα ζήσει (30 χρονών όταν το πήρε +70) 100 χρόνια να πληρώνει
και του το ενέκρινε;
Μήπως όμως δεν την ένοιαζε καθώς δεδομένου ότι στο τέλος ή θα έπαιρνε τα λεφτά (από τα παιδιά του, τα εγγόνια του κλπ)
ή αλλιώς θα της έμενε το σπίτι (300.000Ε) + τα 30 χιλιάρικα που έχει ήδη εισπράξει;
Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια, όταν σε ντοκυμαντέρ στην TV έβλεπα τραπεζιτικούς γνωστής τράπεζας να λένε
πως τα κόκκινα δάνεια δεν τους ενδιαφέρουν, κάποιο ποσοστό από τους δανειολήπτες αρκούσε να πληρώνει
και έβγαινε τόσο κέρδος που δεν υπήρχε πρόβλημα.
Αριθμούς σε αυτό το τελευταίο δεν βάζω γιατί θέλει πολύ δουλειά και δεν έχω χρόνο.
Nομιζα οτι τα στρογγυλοποιημενα νουμερα που εβαλα για χαρην παρακουλουθησης ηταν προφανη...
Δανεια μεγαλα για σπιτια δωθηκαν απο 2003~2009 αρα δεν εχουν πληρωσει 102 χιλιάρικα τόκους....
Προσπαθησε να δεις την μεγαλη εικονα, δεν κατεβαζουμε excel με pmt'ς
το πόσο δανειο χρωσταει, δεν εχει τοση σημασια....
δλδ ακομη και να ειναι 284 χιλιάρικα υπολοιπο στο κεφάλαιο, το σπιτι δεν αξιζει πλεον τοσο αλλα το μισο, αρα σκατα collateral εχει.
Τελος λάβετε υπ'οψιν οτι καμια τραπεζα δεν ειναι Real Estate πρακτορας, να εχει για πουλημα 100.000 ακινητα-ουτε και το θελει.
το main business τους ειναι αλλο.
Cpt. Haddock
20/11/2015, 10:52
Αν θυμαμαι καλα απο τα τραπεζικα μου χρονια, ανωτατο όριο στα στεγαστικα δάνεια ήταν τα 30 χρονια. Το οποιο ήταν και συναρτηση με την ηλικια του δανειοληπτη. Ενας 60αρης δεν επαιρνε τετοιο δανειο που να χτυπιόταν.
nikos_abel
20/11/2015, 10:56
Αν θυμαμαι καλα απο τα τραπεζικα μου χρονια, ανωτατο όριο στα στεγαστικα δάνεια ήταν τα 30 χρονια. Το οποιο ήταν και συναρτηση με την ηλικια του δανειοληπτη. Ενας 60αρης δεν επαιρνε τετοιο δανειο που να χτυπιόταν.
Αυτό λέω
Τα μεγαλυτερα δανεια ειναι πλεον 40 ετη, και για ανθρωπους εως 40 ετη ηλικιας....
Για αλλες περιπτωσεις με "εγγυητη"!
Υ.Γ.
Δεν εχω σχεση με δανεια κλπ καμια περαν ως πελατης (που πληρωνει ομως)
Λογω αξιοπρεπους Capital Control.
Λόγω waiver από την ECB μιας και έληξε το πρόγραμμα της στις 5/2/15 (εκείνο που είχε πάρει δυο μήνες παράταση ο σαμαροβενιζελος, και τσίριζαν οι τσιριζαιοι).
Το πρόγραμμα έληξε λοιπόν, ο μπαρούφας έψαχνε για αγάπη τότε, και τα ομόλογα σταμάτησαν να γίνονται δεκτά από την ECB. Αυτόματα πέσαμε στον ELA...αλλά δεν έτρεχε τίποτα.
Έτσι νόμιζαν δλδ...
Έτσι νόμιζαν δλδ...
Όχι όλοι δηλαδή...η Ραχήλ νόμιζε πως με τον ELA τυπώνεις χρήμα.
Όχι όλοι δηλαδή...η Ραχήλ νόμιζε πως με τον ELA τυπώνεις χρήμα.
Ρέητσελ παρακαλώ...
Κι ο Λαφαζάνης δεν ήταν έτοιμος για ντου να το τυπώσει μόνος του;
Ε, έτσι κι αλλιώς σε λίγο, μετα τη νέα οριοθέτηση συνόρων, υφαλοκρηπίδας κλπ θα τυπώνουμε πάλι στον Χολαργό... No worries.
Ρέητσελ παρακαλώ...
Κι ο Λαφαζάνης δεν ήταν έτοιμος για ντου να το τυπώσει μόνος του;
Ε, έτσι κι αλλιώς σε λίγο, μετα τη νέα οριοθέτηση συνόρων, υφαλοκρηπίδας κλπ θα τυπώνουμε πάλι στον Χολαργό... No worries.
Nαι
νεες δραχμες με σημα την ...κανταχαρ.
tsompanis
20/11/2015, 11:33
Όπως είπε και ο Νίκος με 500 ευρώ το μήνα δεν δίνουν 300 χιλιαρικα.
Από κάποιες περιπτώσεις φίλων που ξέρω και έχουν πάρει δάνεια να χτίσουν παρθενωνες, τα τελευταία χρόνια πληρώνουν σχεδόν όλο το ποσό για τόκους.
Οπότε μια χαρά ενοίκιο κόβει η τράπεζα και το σπίτι δικό της
spyrakos35
20/11/2015, 11:56
Όπως είπε και ο Νίκος με 500 ευρώ το μήνα δεν δίνουν 300 χιλιαρικα.
Από κάποιες περιπτώσεις φίλων που ξέρω και έχουν πάρει δάνεια να χτίσουν παρθενωνες, τα τελευταία χρόνια πληρώνουν σχεδόν όλο το ποσό για τόκους.
Οπότε μια χαρά ενοίκιο κόβει η τράπεζα και το σπίτι δικό της
εξαρτάται το ύψος του επιτοκίου
σήμερα που τα επιτόκια είναι πάτος, το ποσό των τόκων στη δόση είναι μια χαρά.... τω καιρώ εκείνω που χτίζανε παρθενώνες με 5,6,7% ναι, έβγαινε νοίκι
το θεμα ειναι
ΓΙΑΤΙ εχτιζαν παρθενωνες, ανθρωποι με 1000€ μισθο....
spyrakos35
20/11/2015, 12:07
το θεμα ειναι
τώρα εσύ γιατί μας οδηγείς πάλι σε εμφύλιο?
Ζήτω οι βλάκες που πουλάγανε μούρη με δανεικά!!!
spyrakos35
20/11/2015, 12:12
"βλάκες", χμμμμμ
εξαρτάται, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...
τότε ίσχυαν και άλλες τιμές σαφώς πιο ψηλές από σήμερα (δεν εξετάζουμε αν καλώς ίσχυαν ή όχι)
για παράδειγμα, το fjr είχε 17.500 και σήμερα έχει 15.500
για παράδειγμα, το fjr είχε 17.500 και σήμερα έχει 15.500
Ασε που τώρα έχει και ΕΝΦΙΑ
Άλλοι βλάκες, άλλοι μαλ@κες...
Ασε που τώρα έχει και ΕΝΦΙΑ
Τι ,βάλαν και στα γιωτ ???
Cpt. Haddock
20/11/2015, 12:35
Βαζετε ακραία και λαθος παραδειγματα.
Με 1000 ευρω μισθο, δεν επαιρνες στεγαστικο δάνειο, πανω απο 50,000.
Δεινόσαυρος
20/11/2015, 12:42
Oi σοφές αγορές, έχουν μείνει άφωνες από το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ όλου του τραπεζικού συστήματος σε ξένα funds.
Ου, ναί, ιδέα δεν είχαν (γιατί εννοείται οτι τα funds δεν αποτελούν μέρος των αγορών).
Δηλαδή να θεωρήσουμε οτι αυτό το ξεπούλημα δεν ήταν προδιαγραμένο από τις συμφωνίες;
Κάτι 0.22 βλέπω σήμερα. Στέκει;
Αποτιμούν την Εθνική 70.000.000 € !!!!! (Εβδομήντα εκατομμύρια ρπστμ !!!!)
Αν είναι έτσι, να κάνουμε μια γύρα στο μοτο.γρ, ρε παιδί μου, να την πάρουμε εμείς.
Μετά μπορεί να δίνουμε δάνεια με αρνητικό επιτόκειο για αγορές Μούλτι, ΤuonoV4, S1000RR, κλπ...
spyrakos35
20/11/2015, 12:43
Βαζετε ακραία και λαθος παραδειγματα.
Με 1000 ευρω μισθο, δεν επαιρνες στεγαστικο δάνειο, πανω απο 50,000.
αυτό
σας συνιστώ ψυχραιμία
Θα με τρελάνετε ρε παίδες!
Θα μπορούσα να αναφέρω παραδείγματα από κοντινούς μου κύκλους πάμπολλα μη συνετής διαχείρισης. (για να το θέσω εντελώς ευγενικά)
ps: Δε μιλάω για τον νοικοκύρη που έχασε την δουλειά του ενώ είναι σε δάνειο. Μιλάω όμως για αυτούς που με μεγάλες ''εργασιακές επισφάλειες'', προχώρησαν σε αγορές που δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν. Μόνο εγώ το βλέπω; :confused:
Cpt. Haddock
20/11/2015, 12:51
Επισης, αν νομιζετε οτι το προβλημα ειναι μονο στην ανακεφαλαιοποιηση ή στα δάνεια, κανετε λαθος.
Ο νομος για τις κατασχεσεις κατοικιών, αγγιζει ακομα και επιχειρηματικα δάνεια που δόθηκαν με εγγυηση ακινητου, ακομα και αν το χρεος δημιουργηθηκε πριν το νομο. Υπηρχε καποτε μια αρχη, της μη αναδρομικοτητας, την καναμε κουρέλι και αυτη...
Το βασικο προβλημα ειναι οτι επι της ουσιας η χωρα ειναι ακυβερνητη ενα χρονο τωρα (απο τοτε που ανακοινωθηκε η εκλογη προέδρου της δημοκρατιας).
Το προβλημα ειναι οτι η οικονομικη πολιτικη (αυτα τα περιφημα ισοδυναμα - δηλαδη απο πού αλλου θα βρούμε λεφτα ωστε να μην κοψουμε εξοδα), γινεται χωρις κανενα σχέδιο και ειναι πού θα κατσει ο "μουτζούρης", μα στην παιδεια, στο μοσχαρι, στη μπυρα, στο κρασι, όπου βρουμε...
Αντε, προλαβαινουμε και για εκλογες φετος
dimmie_72
20/11/2015, 12:56
Αν είναι έτσι, να κάνουμε μια γύρα στο μοτο.γρ, ρε παιδί μου, να την πάρουμε εμείς.
Μετά μπορεί να δίνουμε δάνεια με αρνητικό επιτόκειο για αγορές Μούλτι, ΤuonoV4, S1000RR, κλπ...
και να φτύνουμε το 500αράκι το Benelli απενοχοποιημένοι.
ΤΙ; το κάνουμε και τώρα;;;; :bawl:
nicksior
20/11/2015, 13:02
.....Αντε, προλαβαινουμε και για εκλογες φετος
Φοβάμαι μη και η επόμενη ψηφοφορία γίνει δια Βοής..
εκκωφαντικής
el_hymador
20/11/2015, 13:10
...να δεις που θα κάνουν θραύση οι σκηνές τεσσάρων εποχών...
Ου, ναί, ιδέα δεν είχαν (γιατί εννοείται οτι τα funds δεν αποτελούν μέρος των αγορών).
Δηλαδή να θεωρήσουμε οτι αυτό το ξεπούλημα δεν ήταν προδιαγραμένο από τις συμφωνίες;
Κάτι 0.22 βλέπω σήμερα. Στέκει;
Αν είναι έτσι, να κάνουμε μια γύρα στο μοτο.γρ, ρε παιδί μου, να την πάρουμε ε
Μην τα μπερδεύεις...
Οι αγορές δεν είναι κάτι ενιαίο. Υπάρχουν 1000 διαφορετικά funds που δεν επενδύουν ούτε με τον ίδιο τρόπο, ούτε για τον ίδιο χρόνο.
Αυτό που γίνεται, αφορά το βίαιο ξεπούλημα του τραπεζικού συστήματος, στα χέρια κάποιων που δεν είναι αυτοί που ξέρατε, και στοιχηματίζω πως θα είναι πολύ χειρότεροι.
Δεν είναι hot money funds που θα έπαιρναν το 5-10-50% και θα έφευγαν. Αυτοί ήρθαν για να πάρουν τις τράπεζες και να τις χειριστούν με τρόπο που δεν φαντάζεσαι. Το πως μπορούν να βγουν λεφτά από τα δάνεια, στο περιέγραψα στο περίπου εχθές.
Και σε αυτό το τρομακτικό ξεπούλημα, τα όσα έχουν γίνει από τους προηγούμενους είναι παρανυχίδες.
Σε 7 μήνες, εξαφάνισαν 40 δις που μπήκαν από εμάς στις τραπεζες, χωρίς να έχουν πάρει καν χαμπάρι τι έχει γίνει.
Πόσο πιο απλά να το γράψω;
Το νούμερο που βλέπεις στο ταμπλό, είναι εκεί γιατί υπάρχει όριο ημερήσιας διακυμανσης 30%. Η μετοχή θα πάει εκεί που θα γίνει η αύξηση μέσα στις επόμενες μέρες.
Cpt. Haddock
20/11/2015, 13:13
[...]
Οι αγορές δεν είναι κάτι ενιαίο. [...]
Ααααα, ωστε γι' αυτο δε χορευουν ολες μαζι οταν βαραμε το νταούλι; :lol:
Για να ευθυμησουμε. Τουΐτ του Παπαδημούλη απο το 2012 :p :
345843
Μην τα μπερδεύεις...
Οι αγορές δεν είναι κάτι ενιαίο. Υπάρχουν 1000 διαφορετικά funds που δεν επενδύουν ούτε με τον ίδιο τρόπο, ούτε για τον ίδιο χρόνο.
Αυτό που γίνεται, αφορά το βίαιο ξεπούλημα του τραπεζικού συστήματος, στα χέρια κάποιων που δεν είναι αυτοί που ξέρατε, και στοιχηματίζω πως θα είναι πολύ χειρότεροι.
Δεν είναι hot money funds που θα έπαιρναν το 5-10-50% και θα έφευγαν. Αυτοί ήρθαν για να πάρουν τις τράπεζες και να τις χειριστούν με τρόπο που δεν φαντάζεσαι. Το πως μπορούν να βγουν λεφτά από τα δάνεια, στο περιέγραψα στο περίπου εχθές.
Και σε αυτό το τρομακτικό ξεπούλημα, τα όσα έχουν γίνει από τους προηγούμενους είναι παρανυχίδες.
Σε 7 μήνες, εξαφάνισαν 40 δις που μπήκαν από εμάς στις τραπεζες, χωρίς να έχουν πάρει καν χαμπάρι τι έχει γίνει.
Πόσο πιο απλά να το γράψω;
Το νούμερο που βλέπεις στο ταμπλό, είναι εκεί γιατί υπάρχει όριο ημερήσιας διακυμανσης 30%. Η μετοχή θα πάει εκεί που θα γίνει η αύξηση μέσα στις επόμενες μέρες.
Χωρίς ίχνος συνωμοσιολογίας, ο Σόρρος εμπλέκεται κάπου ανάμεσα στα funds που έρχονται;
U know?
Λειπουν οι μυγες απο τα σκ@τ@ ρε σναιπ....;;
(δανειο με 1000/μηνα ....εως 150Κ -οχι 50κ για 30 ετη δανειο)
Χωρίς ίχνος συνωμοσιολογίας, ο Σόρρος εμπλέκεται κάπου ανάμεσα στα funds που έρχονται;
U know?
Ο sorros είναι ανθρωπιστής. Δεν νομίζω...
Ο sorros είναι ανθρωπιστής. Δεν νομίζω...
A... OK
Pan (dvs)
20/11/2015, 13:35
το θεμα ειναι
Μηπως βγαζανε και 2-3000 μαυρα,απο αλλες δραστηριοτητες?
Θα με τρελάνετε ρε παίδες!
Θα μπορούσα να αναφέρω παραδείγματα από κοντινούς μου κύκλους πάμπολλα μη συνετής διαχείρισης. (για να το θέσω εντελώς ευγενικά)
ps: Δε μιλάω για τον νοικοκύρη που έχασε την δουλειά του ενώ είναι σε δάνειο. Μιλάω όμως για αυτούς που με μεγάλες ''εργασιακές επισφάλειες'', προχώρησαν σε αγορές που δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν. Μόνο εγώ το βλέπω; :confused:
Οχι ολοι το βλεπουνε.Δεν νομιζω ομως,να υπαρχει κανεις που να τους λυπαται αυτους.
el_hymador
20/11/2015, 13:54
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος.Νικος Καζαντζάκης
Δεν χρωστά τίποτα. Ουφ! Ανώνυμος.
Μηπως βγαζανε και 2-3000 μαυρα,απο αλλες δραστηριοτητες?
Οχι ολοι το βλεπουνε.Δεν νομιζω ομως,να υπαρχει κανεις που να τους λυπαται αυτους.
Όλα τα σενάρια είναι πιθανά, αυτό που εισπράττω προσωπικά είναι:
Πόσα έβγαζα (το 2008 πχ); Χίλια πεντακό.
Μια χαρά, ας βάλω στον Κωτσόβολο ένα 200ράκι μωρέ το μήνα για 36 άτοκες να πάρω την 52άρα για τη Σούλα να πάρω κ για εμένα το PS4.
Να μη πάμε κ μία Πάτημα Γέρακα για εκείνη τη μαιζονετούλα με τους 2 ημιυπαίθριους και τη σοφίτα;
Πόσο έχει το σπιτάκι; 280 χιλιάρικα; Ουουου, ζάχαρη, το χτυπάμε με 80% επιδότηση (γιατί δεν έχουμε προλάβει να βάλουμε κάτι στην άκρη) ήτοι 225Κ δάνειο.. για 30 έτη.
κλπ.
Μετά έπεσαν και οι μειώσεις μισθών και απολύσεις κ έκατσαν όλοι στον άξονα με τις 15 πιστωτικές και τα 2 καταναλωτικά.
Πιστέψτε με δεν είναι λίγοι, είναι πάρα πολλοί.
Anyway.
MG-KTiNoS
20/11/2015, 13:55
Δεν χρωστάω τίποτα. Ουφ! Ανώνυμος.
μεγάλη μπουκιά φάε....
dimmie_72
20/11/2015, 14:43
Μια χαρά, ας βάλω στον Κωτσόβολο ένα 200ράκι μωρέ το μήνα για 36 άτοκες να πάρω την 52άρα για τη Σούλα να πάρω κ για εμένα το PS4.
Να μη πάμε κ μία Πάτημα Γέρακα για εκείνη τη μαιζονετούλα με τους 2 ημιυπαίθριους και τη σοφίτα;
Πόσο έχει το σπιτάκι; 280 χιλιάρικα; Ουουου, ζάχαρη, το χτυπάμε με 80% επιδότηση (γιατί δεν έχουμε προλάβει να βάλουμε κάτι στην άκρη) ήτοι 225Κ δάνειο.. για 30 έτη.
κλπ.
Μετά έπεσαν και οι μειώσεις μισθών και απολύσεις κ έκατσαν όλοι στον άξονα με τις 15 πιστωτικές και τα 2 καταναλωτικά.
Anyway.
Ξέρεις καμία κοινωνία παγκοσμίως που να ανθεί και να μη λειτουργεί έτσι; Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου μιας κοινωνίας μας αρέσει δεν μας αρέσει, ναι στηρίζεται ΚΑΙ στη δανειοδότηση. Στο κάτω-κάτω δύσκολα ο ιδιώτης-μισθωτός θα είχε τη δυνατότητα να εξαπατήσει την τράπεζα και δε νομίζω να απολάμβανε τπτ περισσότερο απότι ίσχυε διεθνώς στις χρηματοδοτήσεις. Μακάρι να ήταν εκεί το πρόβλημα.
Ας εστιάσουμε καλύτερα στους ομίλους και τους επιχειρηματικούς γίγαντες με ξύλινα πόδια που προσέφευγαν σε δανειοδοτήσεις με πλασματικούς ισολογισμούς, τραπεζικές και πολιτικές εκατέρωθεν εξυπηρετήσεις και χαριστικές επιδοτήσεις καθώς και στη πολλαπλή υποθήκευση των στοιχείων τους.
κλπ.
Anyway.
Πάνο ,μαιζονέτα στο Πάτημα το 08 από τετρακό και πάνω ρε,τα υπόλοιπα οκ ,α και το 4Χ4 ξέχασες μη τους πιάσουν τα χιόνια και αποκλειστούν στο Γέρακα...
dimmie_72
20/11/2015, 14:48
Οι άνθρωποι είναι αλλού! (http://www.crashonline.gr/%CE%BA%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CF%89%CF%83-%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-17%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/) :bawl::bawl::bawl:
Σημείωση: Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κωστάρης έμεινε ενεός και αρνήθηκε ευγενικά αντιλαμβανόμενος το πολιτικό σκάνδαλο που θα προκαλούσε μια βόλτα του στο εσωτερικό της Βουλής…
Υπάρχει και αντίστοιχα, όμως, ο 55άρης με τη σταθερή δουλειά, ο οποίος δανείστηκε 150-200 χιλιάρικα για να αγοράσει ένα διαμέρισμα 70 τ.μ., για να αποκτήσει επιτέλους κάτι δικό του, αφού δούλευε μια ζωή και να στεγάσει την οικογένειά του, έβαλε υψηλές δόσεις για να ξεχρεώσει μέχρι τα 75 του και του στέρησαν τη δυνατότητα αυτή, όταν του μείωσαν την - κατά τ'άλλα εξασφαλισμένη - σύνταξη στο μισό. Δεν έκανε κάτι λάθος, δεν "ανοίχτηκε". Απλά το κράτος τον γάμησε.
Και βέβαια υπάρχει και ο Βγενόπουλος (http://www.koutipandoras.gr/article/155843/daneia-ston-eayto-toy-kai-toys-synetairoys-toy-edine-o-vgenopoylos) και οι όμοιοί του (όπως πχ το πασοκ και τα λοιπά κόμματα, o λαμπρακης, ο ψυχαρης κτλ κτλ κτλ) που ο καθένας τους έχει φεσώσει τις τράπεζες όσο όλοι οι δανειολήπτες μαζί...
Υπάρχει και αντίστοιχα, όμως, ο 55άρης με τη σταθερή δουλειά, ο οποίος δανείστηκε 150-200 χιλιάρικα για να αγοράσει ένα διαμέρισμα 70 τ.μ., για να αποκτήσει επιτέλους κάτι δικό του, αφού δούλευε μια ζωή και να στεγάσει την οικογένειά του, έβαλε υψηλές δόσεις για να ξεχρεώσει μέχρι τα 75 του και του στέρησαν τη δυνατότητα αυτή, όταν του μείωσαν την - κατά τ'άλλα εξασφαλισμένη - σύνταξη στο μισό. Δεν έκανε κάτι λάθος, δεν "ανοίχτηκε". Απλά το κράτος τον γάμησε.
+110000
Εχεις δικιο σε αυτο .....
Και εχω να σου πω αρκετα παραδειγματα με ανθρωπους που "κρεμαστηκαν " παιρνοντας δανειο για τα απολυτος απαραιτητα.....
Αλλα δεν παυει να ειναι η μεγαλη μειοψηφια στην υπερβολη που εγινε αυτα τα χρονια.....
AristidisZ
20/11/2015, 15:14
Βέβαια επένδυσε σε μια φούσκα, και εκεί που είχε κάτι που άξιζε 250 χιλιάρικα, σήμερα αξίζει τα μισά.
Τώρα θα μου πεις πρέπει ή δε πρέπει να αποπληρώσει το δάνειό του ;
Εκεί είναι όλο το ζουμί της κουβέντας
Τον Λεουτσάκο, δεν τον γουστάρω, αλλά εδώ μια χαρά τα λέει. Χάθηκαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ 40 δις, και δεν ανοίγει ρουθούνι !!!
7)Ποιοι αποφάσισαν ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας άρα και ο φορολογούμενος πολίτης θα πρέπει να χάσει τα 40 δισεκ. που επένδυσε στις ελληνικές τράπεζες το 2013 και να αποδεχθεί ότι πρέπει να τα ξεγράψει;
Το ΤΧΣ θα διαθέτει μετά την ανακεφαλαιοποίηση το 21% του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών.
Ταυτόχρονα θα έχει επενδύσει 40 δισεκ. το 2013, περίπου 1,35 δισεκ. προνομιούχες μετοχές του δημοσίου που μετατρέπονται σε κοινές στην Εθνική και 5,5 δισεκ. νέα κεφάλαια στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 δηλαδή συνολικά 47 δισεκ.
Για να ανακτήσει με το 21% που κατέχει στις τράπεζες το ΤΧΣ τα 47 δισεκ. που επένδυσε θα πρέπει η συνολική κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο του κλάδου να ξεπεράσει τα 230 δισεκ. ευρώ.
Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ούτε στους επόμενους 100 αιώνες.
Αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία;
Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούμαι τις διοικήσεις του ΤΧΣ αλλά οι πολιτικοί προϊστάμενοι πως επέτρεψαν να συντελεστεί αυτό το σκάνδαλο δεν έχουν ευθύνη;
http://www.bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/224358-%CE%B7-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE% B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%E2%80%93-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%BD-%CF%88%CF%85%CF%87%CF%81%CF%8E-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82.html
MG-KTiNoS
20/11/2015, 16:12
Βέβαια επένδυσε σε μια φούσκα, και εκεί που είχε κάτι που άξιζε 250 χιλιάρικα, σήμερα αξίζει τα μισά.
Τώρα θα μου πεις πρέπει ή δε πρέπει να αποπληρώσει το δάνειό του ;
Εκεί είναι όλο το ζουμί της κουβέντας
Άκουσε να δεις κάτι...
Αν πας αυτή τη στιγμή στην Αγγλία και τους πεις θέλω να σπουδάσω φωτογραφία και φέρτε δάνειο,
η τράπεζα ΔΕΝ θα Σε δώκει
Θα σΕ πει άκου Αρίστο παιδί μου αυτό που θες να σπουδάσεις το πιθανότερο είναι ότι
ΔΕΝ θα σου επιτρέψει να πληρώσεις το δάνειο και δύσκολα θα τα φέρεις βόλτα...
Αυτό σου το λέει για το καλό το δικό της φυσικά αλλά και για το δικό σου.
Θέλω να σου πω ότι η τράπεζες είχαν μια μεγάλη ευθύνη για τη φούσκα γιατί υποθήκευαν
πλασματικές αξίες. Φυσικά ως πονηροί που ήταν υποθήκευαν και άλλα ακίνητα όπου μπορούσαν.
Τα πράγματα λοιπόν έχουν ως εξής
κάποιοι θα πληρώσουν γιατί είναι έντιμοι.
κάποιοι θα πληρώσουν γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς
κάποιοι θα σου πουν ότι δεν με συμφέρει να πληρώσω ένα ακίνητο 100.000 σήμερα που το παίρνω
50....
και κάποιοι θα πεταχτούν στο δρόμο με το χειρότερο τρόπο.
Την μαλακία όμως θα την πληρώσουν ΟΛΟΙ τελικά άλλος πολύ άλλος λίγο κι άλλος θα .... Πεθάνει.
Υγ
Μην μου πεις ότι η τράπεζα ΔΕΝ ήξερε ότι όταν η Μαντόνα πήρε Βίλα στο Μπεβερλι Χιλς με 2 000 000 ε
το διαμέρισμα στην Γλυφάδα έκανε 900 000....
:eleison:
Υγ2
ΤΟ γράφω από πείρα δική μου.
Όποιος είχε επαγγελματική σχέση με το Ελληνικό δημόσιο στο τέλος έχασε τα λεφτά του.
ΕΚΤΩΣ αν ήταν από τον ΠΟΛΥ στενό κύκλο.
MG-KTiNoS
20/11/2015, 16:16
Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούμαι τις διοικήσεις του ΤΧΣ αλλά οι πολιτικοί προϊστάμενοι πως επέτρεψαν να συντελεστεί αυτό το σκάνδαλο δεν έχουν ευθύνη;
Ευθύνη έχεις μόνο εσύ κι εγώ, κανένας άλλος....
Αυτούς δηλαδή που λέμε "μεσαία τάξη" αλλά στην πραγματικότητα είναι οι αγελάδες της... πατρίδας
(και φυσικά σε κάθε βιασμό ο βιαστής βρίζει το θύμα...)
dimmie_72
20/11/2015, 16:22
Άκουσε να δεις κάτι...
Αν πας αυτή τη στιγμή στην Αγγλία και τους πεις θέλω να σπουδάσω φωτογραφία και φέρτε δάνειο,
η τράπεζα ΔΕΝ θα Σε δώκει
Θα σΕ πει άκου Αρίστο παιδί μου αυτό που θες να σπουδάσεις το πιθανότερο είναι ότι
ΔΕΝ θα σου επιτρέψει να πληρώσεις το δάνειο και δύσκολα θα τα φέρεις βόλτα...
Αυτό σου το λέει για το καλό το δικό της φυσικά αλλά και για το δικό σου.
πάντα gentlemen οι Άγγλοι!
ρε Κτήνε μη μου πεις ότι ψάχνεσαι στα γεράματα αναζητώντας κεφαλαιοποίηση των καλλιτεχνικών σου αναζητήσεων σε αντιστάθμισμα της απαξίωσης των φαρμακείων!
...και κυρίως να βγάλεις και λεφτά απ αυτό! :lol:
Δεινόσαυρος
20/11/2015, 16:37
Λες; 27 ¢ (US) άνοιξε Νέα Υόρκη. Δλδ 25 σεντς ευρωπαῑκά.
Εγώ λέω οτι το παίζουν σπέκουλα, ο,τι χάνει ο κοσμάκης (άμεσα/έμεσα) να το κερδίζουν αυτοί στην επαναφορά.
Πόσο σίγουρος είσαι οτι θα γίνει αύξηση τις επόμενες μέρες, και σε τι βαθμό; Τις προάλλες έλεγες οτι η μετοχή αξίζει κάτι πάνω από 0.45, γύρω στα 0.50. Δεν ισχύει αυτό πιά;
===
Και γιατί (για νάχουμε καλό ρώτημα) νομίζεις οτι ξεπουλάει ο Τσιπράς, σε οργανισμούς που ακόμα κι ένας τραπεζικός χαρακτηρίζει σκοτεινούς; Ποιοί ακριβώς είναι, αφού δεν είναι οι παλιοί, «καλοί» γύπες που ξέραμε, έτσι, να καταλάβουμε κι εμείς. Υπάρχουν και «κακοί» γύπες τώρα; :lol: :evil:
Δεινόσαυρος
20/11/2015, 16:41
Χάθηκαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ 40 δις, και δεν ανοίγει ρουθούνι !!!
Είναι το νέο realpolitik παγκόσμια (από τον καιρό του Blair). Ό,τι δεν μπορούν να κάνουν τα τσακάλια επι δεξιάς, γιατί είναι πολύ χοντρό, το κάνουν με την αριστερά, και δεν παίρνει κανείς πρέφα τίποτα.
Α, ναι 0.26 USD στην Wall St. όσο μιλάμε.
MG-KTiNoS
20/11/2015, 16:51
πάντα gentlemen οι Άγγλοι!
ρε Κτήνε μη μου πεις ότι ψάχνεσαι στα γεράματα αναζητώντας κεφαλαιοποίηση των καλλιτεχνικών σου αναζητήσεων σε αντιστάθμισμα της απαξίωσης των φαρμακείων!
...και κυρίως να βγάλεις και λεφτά απ αυτό! :lol:
:lol:
Κάτι δημοσιευσεις φωτογραφιών έχω κι εγώ στο παλμαρες μου....
Αλλά φωτογραφίες δε μπληρώνει κανένας πια.
Ουτε καν από φωτορεπόρτερ
(για Ελλάδα μιλάμε)
Άσε που δεν κάνω και στούντιο οπότε....
:D
:lol:
Κάτι δημοσιευσεις φωτογραφιών έχω κι εγώ στο παλμαρες μου....
Αλλά φωτογραφίες δε μπληρώνει κανένας πια.
Ουτε καν από φωτορεπόρτερ
(για Ελλάδα μιλάμε)
Άσε που δεν κάνω πια και για στούντιο μασάζ οπότε....
Στο φτιαξα λιγάκι ρε.
Δεινόσαυρος
20/11/2015, 16:58
οι πολιτικοί προϊστάμενοι πως επέτρεψαν να συντελεστεί αυτό το σκάνδαλο δεν έχουν ευθύνη;
Έχουν όμως;
Ένα τσούρμο βλαχαδερά γίδια δεν είναι, που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι τους γίνεται;
Το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ οτι αυτό θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα!!
Άντε πες μου πως ΔΕΝ ήταν τραπεζικός.
MG-KTiNoS
20/11/2015, 17:10
Έχουν όμως;
Ένα τσούρμο βλαχαδερά γίδια δεν είναι, που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι τους γίνεται;
:nono:
dimmie_72
20/11/2015, 17:22
Άσε που δεν κάνω και στούντιο οπότε....
να κάνεις τότε γυμνό ρε :tooth:
AUFGEBRACHT
20/11/2015, 17:49
:lipssealed:
http://www.topontiki.gr/article/150225/i-eleni-arveler-stirizei-ton-kyriako-mitsotaki-toy-egrapse-kai-poiima-video
Μετά από αυτό περιμένω με αγωνία τον Ράμφο να απαγγέλει και να στηρίζει Άδωνι...
Α ρε τιτάνες που βγάζουν αυτά τα άγια χώματα
https://www.youtube.com/watch?v=nlhWMMz-mMI
MG-KTiNoS
20/11/2015, 19:02
Α ρε τιτάνες που βγάζουν αυτά τα άγια χώματα
https://www.youtube.com/watch?v=nlhWMMz-mMI
:moutza:
Τον Λεουτσάκο, δεν τον γουστάρω, αλλά εδώ μια χαρά τα λέει. Χάθηκαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ 40 δις, και δεν ανοίγει ρουθούνι !!!
7)Ποιοι αποφάσισαν ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας άρα και ο φορολογούμενος πολίτης θα πρέπει να χάσει τα 40 δισεκ. που επένδυσε στις ελληνικές τράπεζες το 2013 και να αποδεχθεί ότι πρέπει να τα ξεγράψει;
Το ΤΧΣ θα διαθέτει μετά την ανακεφαλαιοποίηση το 21% του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών.
Ταυτόχρονα θα έχει επενδύσει 40 δισεκ. το 2013, περίπου 1,35 δισεκ. προνομιούχες μετοχές του δημοσίου που μετατρέπονται σε κοινές στην Εθνική και 5,5 δισεκ. νέα κεφάλαια στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 δηλαδή συνολικά 47 δισεκ.
Για να ανακτήσει με το 21% που κατέχει στις τράπεζες το ΤΧΣ τα 47 δισεκ. που επένδυσε θα πρέπει η συνολική κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο του κλάδου να ξεπεράσει τα 230 δισεκ. ευρώ.
Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ούτε στους επόμενους 100 αιώνες.
Αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία;
http://www.bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/224358-%CE%B7-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE% B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%E2%80%93-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%BD-%CF%88%CF%85%CF%87%CF%81%CF%8E-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82.html
Έτοιμος με copy το link ήμουν να σου το παραθέσω και να ζητήσω από σένα κι τους άλλους "οικονομικούς" σχολιασμό επί τούτου.
Τελικά ο μεγάλος χαμένος είναι και πάλι ο μικρομεσαίος φουκαρατζίκος (η μεγάλη αστική μάζα) που και πάλι χάνει λεφτά είτε μέσω της ανακεφαλαιοποίησης του '15 είτε μέσω της απώλειας της αξίας που υπέστη η μετοχή στην οποία επένδυσε??
Και τελικά μεγάλος κερδισμένος είναι το κραταιό ξένο κεφάλαιο??
Μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτό??
Απορίες κάποιου που δεν μπορεί να διαβάσει (πέρα από τα βασικά) πίσω από τους αριθμούς. Κι αν θέλεις και δεν βαριέσαι δώσε μια εκτίμηση του τι μέλλει γενέσθαι.
Δεινόσαυρος
20/11/2015, 21:27
NYSE 3:25 EST - NBG 0.18 (με day low 0.16) χε-χε :p (οι σοφές αγορές)
SHOOTER045
20/11/2015, 22:34
Οι τζιχαντιστες επικοινωνούσαν μέσω PS 4
Οι σοφοί επενδυτές μέσω moto. gr :smokin:
AUFGEBRACHT
20/11/2015, 22:36
Οι τζιχαντιστες επικοινωνούσαν μέσω PS 4
Εικασία των ΜΜΕ, κυρίως των αγγλικών...
NYSE 3:25 EST - NBG 0.18 (με day low 0.16) χε-χε :p (οι σοφές αγορές)
Re Dino...δεν έχω πολύ όρεξη πραγματικά και βαριέμαι άλλο τόσο.
Τι σε ζορίζει απ΄τις αγορές? Το οτι έκλεισε στα 0,18$ δλδ 0,15€ και εδώ στα 0,22-23 που στο διάολο έκλεισε λόγω ορίου?
Πιστεύεις οτι το -50% είναι λίγο πχ και έπρεπε να κάνει με την μία -95%? Ε, θα κάνει. Μην έχεις καμμία αμφιβολία για αυτό.
Γιατί αγοράζουν όσοι αγοράζουν? Οι λόγοι είναι οι παρακάτω.
1) Ηλίθιοι
2) Ανενημέρωτοι που δεν άκουσαν τα 0,02€
3) intraday trading απο γρήγορους
4) ETF του εξωτερικού που κάνουν replicate τον ΓΔ και FTSE-25
5) passive funds που ακολουθούν πιστά το benchmark και κάνουν rebalancing καθημερινά λόγω τεράστιας μεταβολής της μετοχής που με την σειρά της αλλάζει τα βάρη των μετοχών όλου του χαρτοφυλακιου
6) Quad models και high frequency models. Στα @@ ποιά είναι η μετοχή. Βάση της τεράστιας μεταβολής, και με αλγόριθμους που υπολογίζουν την πιθανή αντίδραση, είτε με τεχνική ανάλυση, είτε με RSI, είτε με Bollinger bands, είτε με Fibonacci, τζογάρουν στην αντίδραση που μπορεί να είναι σε 2λεπτη-5λεπτη-15λεπτη-ωριαία βάση. Αγοράζουν κάτι στο 0,18 και στο 0,1830 έφυγαν. Αν δεν τους βγει ο αλγόριθμος, παίρνουν loss στο 0,1790 και ξανά απ΄την αρχή.
Αν είδες σήμερα την συνεδρίαση στην Αμερική, είχε χαμηλό 0,15 και αντέδρασε μέχρι τα 0,20 περίπου. Αυτή είναι τεχνική αντίδραση και μαζί ένα 50% κέρδος...
7) Η Αμερική δεν έχει μετοχές της Εθνικής. Εχει ADR's, τα οποία λόγω της ΑΜΚ που θα γίνει, δεν μπορούν να μεταφερθούν στην Ελλάδα για να μετατραπούν προκειμένου να κάνει κάποιος arbitrage. Όποιος παίζει, παίζει με το ρίσκο της αμερικάνικης αγοράς μόνο και δεν κινδυνεύει να φάει κομμάτια στο κεφάλι απ΄την μετοχή της Εθνικής που παίζει εδώ. Όποτε συμβαίνει αυτό, οδηγεί και σε μεγάλες αποκλίσεις. Η διακράτηση σε νορμάλ ημέρες, έχει πάλι το ρίσκο της συναλλαγματικής ισοτιμίας, γιατί η μετατροπή θέλει 7-10 ημέρες.
8) short θέσεις στα ADR που είχαν ανοίξει ψηλότερα, και κλείνουν με αγορές. Το γιατί τα παίρνουν εδώ ή πιο πάνω, έχει να κάνει με τις πολιτικές του κάθε fund που κλειδώνει υποχρεωτικά κέρδη, από ένα σημείο και πάνω.
Αν τα παραπάνω, τα θεωρείς "λαθος" των αγορών, μπορείς να αγοράσεις μετοχές και να κάτσεις να περιμένεις αν σου βγει το trade.
Καλό βράδυ.
Έτοιμος με copy το link ήμουν να σου το παραθέσω και να ζητήσω από σένα κι τους άλλους "οικονομικούς" σχολιασμό επί τούτου.
Τελικά ο μεγάλος χαμένος είναι και πάλι ο μικρομεσαίος φουκαρατζίκος (η μεγάλη αστική μάζα) που και πάλι χάνει λεφτά είτε μέσω της ανακεφαλαιοποίησης του '15 είτε μέσω της απώλειας της αξίας που υπέστη η μετοχή στην οποία επένδυσε??
Και τελικά μεγάλος κερδισμένος είναι το κραταιό ξένο κεφάλαιο??
Μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτό??
Απορίες κάποιου που δεν μπορεί να διαβάσει (πέρα από τα βασικά) πίσω από τους αριθμούς. Κι αν θέλεις και δεν βαριέσαι δώσε μια εκτίμηση του τι μέλλει γενέσθαι.
Ναι
Ναι
Ναι
Δεν θέλω. Κάποια στιγμή σε καφέ θα τα πούμε.
Δεινόσαυρος
21/11/2015, 00:10
Δεν είναι να τσαντίζεσαι byron.
Είπες ευχαρίστως συζητάς, αν βαριέσαι μη το κάνεις, ουδεν πρόβλημα, κατανοώ.
Μια λογική εκτίμιση των πραγμάτων προσπαθώ να κάνω, προφανώς είσαι μέσα στα πράγματα και δεν βλέπεις πόσο εντελώς παλαβά φαίνονται σε όσους δεν είναι. Αλλα και αυτών που είναι μέσα στα πράγματα είναι άξιο απορίας πόσο γρήγορα αλλάζει η εκτίμηση από στιγμή σε στιγμή.
Λες και μιλάμε για άστατο φθινοπωρινό καιρό, και όχι για οικονομίες που υποτίθεται οτι έχουν κάποια αληθινή βάση/υπόσταση.
Δεν είναι να τσαντίζεσαι byron.
Είπες ευχαρίστως συζητάς, αν βαριέσαι μη το κάνεις, ουδεν πρόβλημα, κατανοώ.
Μια λογική εκτίμιση των πραγμάτων προσπαθώ να κάνω, προφανώς είσαι μέσα στα πράγματα και δεν βλέπεις πόσο εντελώς παλαβά φαίνονται σε όσους δεν είναι. Αλλα και αυτών που είναι μέσα στα πράγματα είναι άξιο απορίας πόσο γρήγορα αλλάζει η εκτίμηση από στιγμή σε στιγμή.
Λες και μιλάμε για άστατο φθινοπωρινό καιρό, και όχι για οικονομίες που υποτίθεται οτι έχουν κάποια αληθινή βάση/υπόσταση.
Δεν αλλάζει καμμία εκτίμηση. H ETE είχε price/tangible book 0,7 στην περιοχή των 0,50€. Εκεί είναι και ο μέσος όρος των Ευρωπαϊκών. Θεωρητικά μια ΑΜΚ γίνεται λίγο πιο χαμηλά προκειμένου να πετύχει η αύξηση. Χαμηλότερο P/TBV είχαν οι άλλες 3, με την διαφορά πως καμμία τους δεν έχει Finnance bank που αποτιμάται στα 3,5 δις € και όταν θα πουληθεί, θα αποπλήρωνε το χρέος προς το ΤΧΣ.
Το να ανακοινωθεί ΑΜΚ 95% χαμηλότερα απ΄την τιμή στο ταμπλό δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ. Είναι ο ορισμός του ξεπουλήματος. Με την υπάρχουσα κατάσταση (προ ανακεφαλαιοποίησης η Εθνική αποτιμάται στα 80 εκατ. € !!!), ενώ διαθέτει την Finnance Bank, το Αστέρα Βουλιαγμένης, το μισό κέντρο της Αθήνας, το μισό...παντού, την Εθνική ασφαλιστική που αποτιμάται αρκετά πάνω από 1 δις, 50 δις καταθέσεις και τις μικρότερες επισφάλειες από τις υπόλοιπες 3.
Το P/TBV θα είναι ΜΕΤΑ την ανακεφαλαιοποίηση στο 0,30...
Αυτά. :wave2:
Και εδώ καλά τα λέει...
http://bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/224487-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BD,-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BC%CE%BA-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%BF%CE%B9-%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-5-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1-345-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CF%8E%CE%BD.html
el_hymador
21/11/2015, 01:05
Δεν αλλάζει καμμία εκτίμηση. H ETE είχε price/tangible book 0,7 στην περιοχή των 0,50€. Εκεί είναι και ο μέσος όρος των Ευρωπαϊκών. Θεωρητικά μια ΑΜΚ γίνεται λίγο πιο χαμηλά προκειμένου να πετύχει η αύξηση. Χαμηλότερο P/TBV είχαν οι άλλες 3, με την διαφορά πως καμμία τους δεν έχει Finnance bank που αποτιμάται στα 3,5 δις € και όταν θα πουληθεί, θα αποπλήρωνε το χρέος προς το ΤΧΣ.
Το να ανακοινωθεί ΑΜΚ 95% χαμηλότερα απ΄την τιμή στο ταμπλό δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ. Είναι ο ορισμός του ξεπουλήματος. Με την υπάρχουσα κατάσταση (προ ανακεφαλαιοποίησης η Εθνική αποτιμάται στα 80 εκατ. € !!!), ενώ διαθέτει την Finnance Bank, το Αστέρα Βουλιαγμένης, το μισό κέντρο της Αθήνας, το μισό...παντού, την Εθνική ασφαλιστική που αποτιμάται αρκετά πάνω από 1 δις, 50 δις καταθέσεις και τις μικρότερες επισφάλειες από τις υπόλοιπες 3.
Το P/TBV θα είναι ΜΕΤΑ την ανακεφαλαιοποίηση στο 0,30...
Αυτά. :wave2:
α, οκ, αντιληπτό...
345900
Bob_o_mastoras
21/11/2015, 05:09
α, οκ, αντιληπτό...
345900
Mπαα, αλλου πρεπει να τα στρεψουμε τα οπλα!!! ;)
Δεινόσαυρος
21/11/2015, 17:57
Εκεί που λέει
Οι ξένοι επενδυτές με 5 δισεκ. αγόρασαν αξία τραπεζών 345 δισεκ. ή υφιστάμενα ίδια κεφάλαια 18 δισεκ.
Μηδένισαν τις αξίες των τραπεζών οι ξένοι για να αποκτήσουν τις ελληνικές τράπεζες δωρεάν.
Μόνο εμένα μου φαίνεται λίγο παράξενο;
Δλδ, ΠΟΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ μηδένισαν τις αξίες για να τις φάνε τζάμπα;
Δεινόσαυρος
21/11/2015, 18:02
Οπότε καταλαβαίνεις και το λαμόγιο που σου λέει ούτε φόρους πληρώνω ούτε τίποτα. Απάτη και κομπίνα όπου βρώ και μπορώ!
Ναπαναγα όλοι τους.
Δηλαδή πεθαίνει ο μικρομεσαίος για να είναι σωστός, να κάνει το καθήκον του μπας και ορθοποδήσει η χώρα, να γίνουμε Ευρωπαίοι, κλπ, κλπ, και η θυσία του να πουλιέται στο 1/70στο της αξίας της για να κάνουν οι καπιτάλες πάρτυ. Ε, Δεν Νομίζω Τάκη.
από τον Ιούλιο τα δισεκατομμύρια εγίνανε στραγάλια....
Δεινόσαυρος
21/11/2015, 18:15
Ε, θέλω και γω στραγάλια τότε. :D
Όχι πολλά, χουφτα μου φτάνει.
Δεινόσαυρος
21/11/2015, 18:25
Μια λέξη μόνο για να τα περιγράψει όλα
ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΡΑΤΙΑ
Pan (dvs)
21/11/2015, 19:19
Αυριο εχει εκλογες η νου δου και εσεις ασχολειστε με τις τραπεζες?
AristidisZ
21/11/2015, 20:41
εδώ μωρέ χάσαμε το ντέρμπι, ποιες τράπεζες και ποιος Άδωνις...
nicksior
22/11/2015, 08:04
Εκεί που λέει
Μόνο εμένα μου φαίνεται λίγο παράξενο;
Δλδ, ΠΟΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ μηδένισαν τις αξίες για να τις φάνε τζάμπα;
Τα ξένα funds «ρίχνουν» χρήμα στις τράπεζες (αν και έχουν ξαναρίξει και χάσει αρκετό) όχι επειδή προσδοκούν να κερδίσουν από την άνοδο των τραπεζικών μετοχών αλλά επειδή έχουν υπ όψη τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και όχι τις ίδιες...
Η Ελλάδα ήταν και (ακόμα) είναι προσφιλής και ασφαλής προορισμός , το αποδεικνύει η συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση …
Υπάρχουν πολλά «κόκκινα» φιλέτα στα συρτάρια .
Η χρηματιστηριακή «μαρίδα» δεν θα ήταν σοφό να τους ακολουθήσει..
paramedic
22/11/2015, 09:37
Αυριο εχει εκλογες η νου δου?
Ουτε αυτο τελικα δεν καταφεραν να κανουν. Νταξ, δεν βαζουμε την ταμπελα "κατεδαφιζεται" στην χωρα να παμε για φουντο να ησυχασουμε;
amyroukai
22/11/2015, 09:50
Έλα, ήταν η απόπειρα των παλιών τζακιών να ξεφορτωθούν.τον Νίκο.Ξανθόπουλο της νδ, τον μεροκαματιάρη Αδωνί.
MG-KTiNoS
22/11/2015, 09:54
Οπότε καταλαβαίνεις και το λαμόγιο που σου λέει ούτε φόρους πληρώνω ούτε τίποτα. Απάτη και κομπίνα όπου βρώ και μπορώ!
Ναπαναγα όλοι τους.
Δηλαδή πεθαίνει ο μικρομεσαίος για να είναι σωστός, να κάνει το καθήκον του μπας και ορθοποδήσει η χώρα, να γίνουμε Ευρωπαίοι, κλπ, κλπ, και η θυσία του να πουλιέται στο 1/70στο της αξίας της για να κάνουν οι καπιτάλες πάρτυ. Ε, Δεν Νομίζω Τάκη.
Εξαπανέκαθεν.....
Γιατί αυτό το κόλπο δεν είναι μια ΝΕΑ ιδέα έχει γίνει και ξαναγίνει στο παρελθόν
Να θυμίσω τον ΟΤΕ? (πούλα πριν απαξιωθεί όσο όσο)
Τον ΟΣΦΠ ίσως με τον κ.ο ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ΜΑΝΟ ως υπουργό οικον. του Ροφού να χαρίζει κάτι δις?
Κρατικοποιήσεις?
Κοινωνικοποιήσεις ?
Τι να γράψεις και τι ν αφήσεις είναι αυτή η χώρα.....
Και κάτι ακόμα, το έχω γράψει και άλλες φορές εδώ μέσα....
Η κλοπή, η απάτη και η ρεμούλα γενικά δεν είναι καπιταλισμός
ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
και ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ
είναι ότι σε λίγο θα έρθουν κάποιοι εδώ και θα λένε
ξαναφέρτε τους άλλους να μας σώσουν....
:moutza:
Η χρηματιστηριακή «μαρίδα» δεν θα ήταν σοφό να τους ακολουθήσει..
Αυτοί με την σοφία έχουν πάρει διαζύγιο.
Pan (dvs)
22/11/2015, 09:54
Ουτε αυτο τελικα δεν καταφεραν να κανουν. Νταξ, δεν βαζουμε την ταμπελα "κατεδαφιζεται" στην χωρα να παμε για φουντο να ησυχασουμε;
Xρειαζομαστε και ταμπελα?Χωριο που φαινεται.....:D
Ρε τους Ντενεκεδες,αυτοι θα μας σωσουν:rotflmao::rotflmao::rotflmao:
Φιλοι συμφορουμιτες/σες,την κατσαμε την βαρκα.
Και το παιρνεις αποφαση και λες μ@λακια εκανα που μπζηφισα τον συριζα αλλα δε γ@μεις..... δε θα παει μακρια και στις επομενες εκλογες θα ερθουν οι αλλοι οι σοβαροι.......
Και δεν μπορουν να κανουν μια εκλογικη διαδικασια χωρις να γινουν τσιρκο μεντρανο......
https://www.youtube.com/watch?v=TzOWUGUbNLA
Και το παιρνεις αποφαση και λες μ@λακια εκανα που μπζηφισα τον συριζα αλλα δε γ@μεις..... δε θα παει μακρια και στις επομενες εκλογες θα ερθουν οι αλλοι οι σοβαροι.......
Και δεν μπορουν να κανουν μια εκλογικη διαδικασια χωρις να γινουν τσιρκο μεντρανο......
https://www.youtube.com/watch?v=TzOWUGUbNLA
Έχω μια σοβαρή υποψία.
Οι εκλογές θα βγάζανε μέχρι τώρα Βαγγέλα.
Αλλά η συνισταμένη και τα μεγάλα κεφάλια τη ΝΔ δε θέλουν Βαγγέλα, αλλά οποιονδήποτε από τους άλλους.
Οι λόγοι υποψιάζομαι ότι έχουν να κάνουν με το προφίλ αντιτσίπρα (μη χέσω) που θέλουν ή με το ότι ο Βαγγέλας παραείναι κεντρώος (επίσης μη χέσω) για τα δεδομένα τους.
Οπότε οι εκλογές έπρεπε να μη γίνουν και να ανακατευτεί η τράπουλα.
Νομίζω ότι το βαρός για το ότι δεν έγιναν οι εκλογές πρέπει να πέσει, σε ποιον άλλο, στον ως τώρα αρχηγό, το Βαγγέλα...
Θυμίζω ότι οι τύποι αυτοι που αλληλοσφάζονται προεκλογικά, δέχθηκαν να είναι συνυποψήφιος ο Άδωνις, που επιτροπή εκλογώ είχε απορρίψει την υποψηφιότητά του λόγω εκπρόθεσμης δήλωσης συμμετοχής (ή κάπως έτσι το παν). Δηλαδή δέχθηκαν να παρακάμψουν τον κανόνα, για να βάλουν υποτίθεται έναν αντίπαλο στο παιχνίδι...
Ούτε ένα στήσιμο της προκοπής δε μπορούν να κάνουν..Και κάνει μπαμ από μακριά..
pipe_smoker
22/11/2015, 10:18
Τελικα για να εκλέξουν τον αρχιμαλακα τους, θα ψηφίσουν μόνο μέλη (που ειναι εγγεγραμμένοι στο κόμμα πάνω απο ενα χρόνο πχ), ή θα γίνει έστω κάποιου είδους """ονομαστική""" ψηφοφορία?
Ή εγω ο αγνός επιχειρηματίας (μαζί και οι 1400 υπάλληλοι μου), επειδή με κέρασε θρουμπα και κασέρι ας'ουμε και ήπιαμε και 2 τσιπουρα, θα στηρίξω Μεϊμαρακη πχ?
(Οχι οτι έχει καμια σημασία. Αλλα για το έτσι...)
amyroukai
22/11/2015, 10:22
Με 3 ευρώ.μόνο, ψηφίζεις τον δεξιό αρχηγό της καρδιάς σου
nicksior
22/11/2015, 10:25
Ενω τον αριστερό τον ψηφίζεις τσάμπα!
amyroukai
22/11/2015, 10:29
Δεν σε ρωτάνε.καν, για να μην.ξοδεύεσαι.
pipe_smoker
22/11/2015, 10:32
Ε ναι ρε φιλε!
Ευλυγισια, προσαρμοστικοτητα, ευκολια, κοντα στις αναγκες του πολιτη.
Γι'αυτο γαμαει η δεξια:rockon:
Κατω η γραφειοκρατια.
Ζητω η πλουτοκρατια!:lol:
nicksior
22/11/2015, 10:38
Ε ναι ρε φιλε!
Ευλυγισια, προσαρμοστικοτητα, ευκολια, κοντα στις αναγκες του πολιτη.
Γι'αυτο γαμαει η δεξια:rockon:
Κατω η γραφειοκρατια.
Ζητω η πλουτοκρατια!:lol:
Αυτά είναι λυμένα πλέον..
Η δεξιά στο χρονοντούλαπο
Και η αριστερά γ@μ@ει ακόμα και όταν δεν ... Συμμετέχει!