View Full Version : HABEMUS PAPA(RIA)M 4
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Μια χαρά κοινωνική προκοπή επιθυμώ. Η συντεχνιακή προκοπή με χαλάει...
Οι συντεχνίες είναι καλό πράγμα, όταν υπάρχουν για να προστατεύουν τα μέλη τους και όταν αντιλαμβάνονται τις άλλες "συντεχνίες" σαν ομάδες εργαζόμενων που χρήζουν συμπαράστασης, όταν υπάρχουν με βλέμα προς τα έξω και όχι για να "καλύπτουν"/βολεύουν τα μέλη τους. Αν οι συντεχνίες κατάντησαν κάτι τέτοιο, δε φταίει καθόλου η ιδέας της ένωσης, της συντεχνίας, της κοινής προσπάθειας, της ένωσης δυνάμεων. Φταίνε άλλα πράγματα. Αν το μαχαίρι με κόψει, δε φταίει το μαχαίρι, φταίει το χέρι μου που δεν έχει μάθει να το δουλεύει.
MG-KTiNoS
13/10/2015, 15:07
Μια χαρά κοινωνική προκοπή επιθυμώ. Η συντεχνιακή προκοπή με χαλάει...
Ρε ξεκώλα με τις συντεχνίες...
Η μόνη συντεχνία που έμεινε είναι οι τράπεζες!!!!
ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΘΕΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ????
:rotflmao:
υγ ΩΠΑ
ξέχασα και οι πολιτικοί.
Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ
:moutza:
MG-KTiNoS
13/10/2015, 15:12
και μια που τ αναφέραμε
Έβαλαν χέρι ΚΑΙ στα λεφτά των προσφύγων !!!!
Μιλάμε ούτε ιερό ούτε όσιο σ αυτ'ο το μπουρδέλο τελικά
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500032306
alres, να χαρείς...μαθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης/συμπαράστασης/λαϊκών αγώνων δεν χρειάζομαι.
Οι συντεχνίες (για Ελλάδα μιλάω, δεν μιλάω γενικά) ως μόνη και αποκλειστική αποστολή έχουν την προστασία των μελών τους, ακόμα και εις βάρος κάποιας άλλης, και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Και συνήθως έτσι γίνεται.
Δεν έχουν πρόβλημα οι συνδικαλιστές των συντεχνιών να λειτουργούν εις βάρος των μελών τους, προκειμένου να τσιμπάνε εξτραδάκια, πλάκα κάνουμε ή θα πιάσουμε τον Κοέλιο? :lol:
Δεν έχουν πρόβλημα οι εκάστοστε καρεκλοκένταυροι, να ζητάνε να βρεθούν ισοδύναμα (από αλλού), για να μην την αρπάξουν οι ίδιοι. Τι σημαίνει ισοδύναμα ξέρουμε? Να τα πάρεις απ΄τον άλλο σημαίνει, και who gives a fuck...Μακριά απ΄τον κώλο μας, και ας είναι όπου θέλει.
Εδώ...κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι για κοινό αίτημα, και το ΚΚΕ κάνει πορεία μόνο του. Για συμπαράσταση στις άλλες εργατικές ομάδες θα μιλήσουμε?
alres, να χαρείς...μαθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης/συμπαράστασης/λαϊκών αγώνων δεν χρειάζομαι.
Οι συντεχνίες (για Ελλάδα μιλάω, δεν μιλάω γενικά) ως μόνη και αποκλειστική αποστολή έχουν την προστασία των μελών τους, ακόμα και εις βάρος κάποιας άλλης, και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Και συνήθως έτσι γίνεται.
Δεν έχουν πρόβλημα οι συνδικαλιστές των συντεχνιών να λειτουργούν εις βάρος των μελών τους, προκειμένου να τσιμπάνε εξτραδάκια, πλάκα κάνουμε ή θα πιάσουμε τον Κοέλιο? :lol:
Δεν έχουν πρόβλημα οι εκάστοστε καρεκλοκένταυροι, να ζητάνε να βρεθούν ισοδύναμα (από αλλού), για να μην την αρπάξουν οι ίδιοι. Τι σημαίνει ισοδύναμα ξέρουμε? Να τα πάρεις απ΄τον άλλο σημαίνει, και who gives a fuck...Μακριά απ΄τον κώλο μας, και ας είναι όπου θέλει.
Εδώ...κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι για κοινό αίτημα, και το ΚΚΕ κάνει πορεία μόνο του. Για συμπαράσταση στις άλλες εργατικές ομάδες θα μιλήσουμε?
Άλλο είπα
τεσπα, καλή καρδιά
Pan (dvs)
13/10/2015, 15:20
και μια που τ αναφέραμε
Το κειμενο λεει:
"Παρά το έκτακτο της κατάστασης, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι η διαδικασία σίτιση προσφύγων και μεταναστών χωρίς διαγωνισμό δεν είναι σύννομη."
Αληθεια ειναι.Μιλαμε για 10εκ ευρω τα οποια τα δινουνε σε δικους τους.Μην βιαστεις να απαντησεις,γιατι γινεται.
Pan (dvs)
13/10/2015, 15:22
................
Τωρα το ΚΚΕ τι σχεση εχει με τον εργαζομενο και το ανακατευεις?
Ρε ξεκώλα με τις συντεχνίες...
Η μόνη συντεχνία που έμεινε είναι οι τράπεζες!!!!
ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΘΕΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ????
:rotflmao:
υγ ΩΠΑ
ξέχασα και οι πολιτικοί.
Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ
Εσυ να το κοιτάξεις αυτό με τα σύνδρομα... Ή στον πλανήτη Pandora νομίζεις οτι ζεις, ή στην Christiania.
Η εμμονή σου να τοποθετείς υπεράνω κριτικής οποιονδήποτε τρόμπα σε γαμάει, επειδή αυτοχαρακτηρίζεται αριστερός, ανεξάρτητος, ανένταχτος, επαναστάτης, και μια τρίχα απ΄το παπάρι του Che, είναι ολίγον φαιδρή.
Άλλο είπα
τεσπα, καλή καρδιά
Σορρυ ίσως να μην το διάβασα καλά, θα το δω μετά γιατί έχω φορτώσει με άσχετα. :wave2:
και μια που τ αναφέραμε
πρεπει να δινεις μεγαλυτερη προσοχη σε οτι γραφεται.
"Παρά το έκτακτο της κατάστασης, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι η διαδικασία σίτιση προσφύγων και μεταναστών χωρίς διαγωνισμό δεν είναι σύννομη."
αλλα αν γινοταν διαγωνισμος με αναθεση θα εδιναν φαγητο στους προσφυγες σε....6+ μηνες που θα τελειωνε ο διαγωνισμος
και τοτε θα ηταν¨"σκατοψυχοι" που αφησαν τα παιδακια να πεινανε κλπ...
Δεν βγαινει ακρη,....
Συντεχνια=Μακριά απ΄τον κώλο μας, και ας είναι όπου θέλει.
Ακριβως αυτο...
π.χ. γιατροι, ταξιτζηδες, φαρμακοποιοι και αλλοι μικροι δυναστες που δεν ανοιγουν τα επαγγελματα τους να δουλεψουν οι ανεργοι να ταισουν τις οικογενειες τους, για τωρα κονομανε και μαζευουν τα λεφτα των φτωχων για να ζουνε αυτοι ανετα, και μπεηκα.
MG-KTiNoS
13/10/2015, 15:35
Εσυ να το κοιτάξεις αυτό με τα σύνδρομα... Ή στον πλανήτη Pandora νομίζεις οτι ζεις, ή στην Christiania.
Η εμμονή σου να τοποθετείς υπεράνω κριτικής οποιονδήποτε τρόμπα σε γαμάει, επειδή αυτοχαρακτηρίζεται αριστερός, ανεξάρτητος, ανένταχτος, επαναστάτης, και μια τρίχα απ΄το παπάρι του Che, είναι ολίγον φαιδρή.
Με το μπαρδόν αλλά
1 Κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής.
2 Το ποιός με γαμάει το ξέρω αφού συμβαίνει να είμαι στο μεροκάματο (καλά το άκουσες) 30 συναπτά έτη....
3 Το τι είναι φεδρό και τι όχι επέτρεψε μου
Πως το είπες?
Το καλό καμμάτι και το ΠΟΛΥ κακό κομμάτι...
Μ άρεσε αυτό !!!!!
Έχω και στο μαγαζί ένα κακό κομμάτι, θα ρθει κανένας να το πάρει???
:bawl:
Μαζί με μια εγγύηση ότι θα πληρώσει ο ΠΕΔΥΥς???
:lol:
υγ
μεγάλα παιδιά είμαστε ρε!
Φιλιά στη μούρη, άκρη δεν βγάζουμε, δεν καταλαβαίνω τί λες :beer:
Pan (dvs)
13/10/2015, 15:39
..........
αλλα αν γινοταν διαγωνισμος με αναθεση θα εδιναν φαγητο στους προσφυγες σε....6+ μηνες που θα τελειωνε ο διαγωνισμος
και τοτε θα ηταν¨"σκατοψυχοι" που αφησαν τα παιδακια να πεινανε κλπ...
.
Δεν ειναι απαραιτητο.Θα μπορουσε να γινει απο προμηθευτες που ηδη τροφοδοτουνε το δημοσιο.ΠΧ στρατο,νοσοκομεια.
MG-KTiNoS
13/10/2015, 15:51
π.χ. γιατροι, ταξιτζηδες, φαρμακοποιοι και αλλοι μικροι δυναστες που δεν ανοιγουν τα επαγγελματα τους να δουλεψουν οι ανεργοι να ταισουν τις οικογενειες τους, για τωρα κονομανε και μαζευουν τα λεφτα των φτωχων για να ζουνε αυτοι ανετα, και μπεηκα.
παιδιά το βράδυ στο σαράι έχω αρνιά σούβλας και χανουμάκια
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ
(εσύ όχι)
:wave2:
Flying Mythos
13/10/2015, 15:53
Υπάρχει αυτό ήδη ...
"Επιπλέον φόρος 26% για εισαγωγές από χώρες με χαμηλή φορολογία Φόρος 26% θα καταβάλλεται από τις επιχειρήσεις επί της δαπάνης προμηθειών από χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς και θα επιστρέφεται εντός 12μήνου, εφόσον αποδεικνύεται ότι η συναλλαγή είναι πραγματική. "
Νόμος 4321 / 2015 Αρθρο 21
Δεν είμαι σίγουρος όμως αν εφαρμόζεται .. Σκοντάφτει σε κοινοτικές οδηγίες (?).
Στα κάγκελα Βουλγαρία και Κύπρος (φόρος 10% και 12% αντίστοιχα...)
http://www.reporter.gr/Diethnh/Diethneis-Eidhseis/257688-Sta-%C2%ABkagkela%C2%BB-h-Boylgaria-me-to-thema-ths-forologhshs-26-twn-eisagwgwn
nope, καταργήθηκε με την παράγραφο Δ, υποπαράγραφο Δ1, εδάφιο 11ζ του Νόμου 4336/2015, γνωστού και ως νέο μνημόνιο : http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/fek_mnimonio.pdf
Δες στη σελίδα 961 παρ. 11ζ : "Η παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 4321/2015 (Α΄ 32) καταργείται από τότε που ίσχυσε."
Το ζήτησαν οι δανειστές και εμείς το ψηφίσαμε μη τυχον και πιαστεί καμιά τριγωνική συναλλαγή και αναγκαστεί να πληρώσει φόρο.
Cpt. Haddock
13/10/2015, 15:54
Εκμεταλλευεσαι το κυμα των προσφυγων ρε αθλιε; :lol:
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ
(εσύ όχι)
Ειναι εδώ ο Τερενς;
MG-KTiNoS
13/10/2015, 15:56
Εκμεταλλευεσαι το κυμα των προσφυγων ρε αθλιε; :lol:
φυσικα ρε μαλκ....
Το λέει και μάστορας από πάνω ΚΑΘΑΡΑ
Δε το μπιστεύεις ?
dimmie_72
13/10/2015, 15:59
Ντεν καταλαβαίνει...
Ποιός πρώτος μισθός? Αυτή τη στιγμή παίρνει τόσα. Επαιρνε παλιααααα γύρω στα 1.100-1.200 και μειώθηκε. Και μάλλον είναι προνομιούχα, μιας και οι τελευταίοι που μονιμοποιήθηκαν (καθηγητές) μέσω του ΑΣΕΠ (καμμιά 20αριά άτομα) παίρνουν ακόμα λιγότερα. Η κουμπάρα μου Φιλόλογος + master στη Γαλλία = Σκαδός Νάξου (αντίο ζωή) και κανένα 720άρι καθαρά έπαιρνε.
τότε η δικιά μου κάτι τους κάνει ρε γμτ...
τώρα που θα πάω σπίτι θα γίνει χαμός!!! :a017:
342922
MG-KTiNoS
13/10/2015, 16:00
Ειναι εδώ ο Τερενς;
Όχι τέτοια χανουμάκια ρε....
Ορίτζιναλ.
Για τίποτε φτωχομπινέδες μας περνάς????
https://youtu.be/g59gWtc3Jis
342922
E, όταν πάω σπίτι θα βγάλω κόπια. Υπ ΄οψη οι καθηγητές παίρνουν περισσότερα απ΄τους δασκάλους. Δασκάλα είναι ή καθηγήτρια?
Bob_o_mastoras
13/10/2015, 16:58
Mια χαρα ειναι η Ναξος..!! Μεγαλο νησι, ομορφο και με μπολικο κοσμο.
Γιατι αντιο ζωη;;;; :confused:
Καλυτερα να δουλευε Γκραβα και να εμενε Ανω Πατησια;;; I don't think so...
Desperado
13/10/2015, 20:37
Υπερωρίες οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν? Όπως στην ΕΡΤ??? :bawl:
342954
Πάντως όλοι τις ίδιες υπερωρίες κάνουν εκεί (στην ΕΡΤ) , μάλλον θα έχουν.....έλλειψη προσωπικού.......:confused::bawl::moutza:
Mια χαρα ειναι η Ναξος..!! Μεγαλο νησι, ομορφο και με μπολικο κοσμο.
Γιατι αντιο ζωη;;;; :confused:
Καλυτερα να δουλευε Γκραβα και να εμενε Ανω Πατησια;;; I don't think so...
Ναι οκ...διακοπές πήγε να κάνει.
Δεν μίλησα για την πόλη της Νάξου, μίλησα για το Σκαδό της Νάξου που είναι στο βουνό, 600 μέτρα υψόμετρο. Μαζί πρέπει να βάλεις οτι κουβαλαγε δύο μικρά κορίτσια (δημοτικό και παιδικό σταθμό η βαφτιστήρα μου) και δεν υπήρχε ούτε το ένα ούτε το άλλο στο Σκαδό.
Αναγκαστικά έμενε Φιλότι και ανέβαινε κάθε μέρα από έναν γαμάτο δρόμο που 1-2 φορές την βδομάδα έκλεινε από ομίχλη.
Κανά 300άρι τον μήνα έμπαινε ο κουμπάρος μέσα, με την δουλειά της συζύγου...:cry:
xristos x
13/10/2015, 22:28
342922
Για ποσα χρονια προυπηρεσια μιλαμε;ή καλυτερα σε ποιο κλιμακιο καταταχθηκε με το ενιαιο μισθολογιο; για β με α την κοβω....
ε μα τις παίρνετε μικρές. :cool:
τα γούστα πληρώνονται φλρκ! :rotflmao: :rotflmao: αυτο παιζει μαλλον....
taisteal
14/10/2015, 00:09
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ
(εσύ όχι)
Κτηνε να μιλησω για τους φαρμακοποιους εδω επαρχια;
Να σου πω τι εξαψηφιες φορολογικες δηλωσεις κανουν;;
Να σου μιλησω για περιουσιακα στοιχεια;;
Να σου πω οτι ολοι ακομη και τωρα,εχουν υψηλοτατο βιοτικο επιπεδο;;
dimmie_72
14/10/2015, 00:10
Για ποσα χρονια προυπηρεσια μιλαμε;ή καλυτερα σε ποιο κλιμακιο καταταχθηκε με το ενιαιο μισθολογιο; για β με α την κοβω....
ξέρω γω; εγώ το φύλλο μισθοδοσίας κοίταξα και την πήρα. :bawl:
Bob_o_mastoras
14/10/2015, 00:28
Ναι οκ...διακοπές πήγε να κάνει.
Δεν μίλησα για την πόλη της Νάξου, μίλησα για το Σκαδό της Νάξου που είναι στο βουνό, 600 μέτρα υψόμετρο. Μαζί πρέπει να βάλεις οτι κουβαλαγε δύο μικρά κορίτσια (δημοτικό και παιδικό σταθμό η βαφτιστήρα μου) και δεν υπήρχε ούτε το ένα ούτε το άλλο στο Σκαδό.
Αναγκαστικά έμενε Φιλότι και ανέβαινε κάθε μέρα από έναν γαμάτο δρόμο που 1-2 φορές την βδομάδα έκλεινε από ομίχλη.
Κανά 300άρι τον μήνα έμπαινε ο κουμπάρος μέσα, με την δουλειά της συζύγου...:cry:
Ναι, ξερω που ειναι το χωριο.
Αλλα φιλε Byron αν δεν λειτουργουσε ετσι το συστημα δεν θα υπηρχαν εκπαιδευτικοι στα νησια και κατα συνεπεια ουτε σχολεια..
Για να μην μιλησω για την υγεια και την περιθαλψη..
Οποτε αν δεν συμφωνεις με την φαση μην απαιτεις κιολας να καταβαλονται φοροι προς το ελληνικο κρατος απο τα αντιστοιχα μερη εφοσον δεν θα υπαρχει κανενα ανταποδωτικο ωφελος για τους κατοικους εκει (που ουτως ή αλλως αναθεμα με και αν υπαρχει..)
Και εφοσον η συγκεκριμενη συγγενης σου επελεξε το δημοσιο τομεα (δεν γνωριζω βεβαια κατα ποσο ειχε και την πολυτελεια της επιλογης) θα επρεπε να ηξερε οτι θα σταλει αρχικα επαρχια..
Τωρα βεβαια, γνωμη μου ειναι οτι αμοιβονται ελαχιστα για το εργο τους αλλα φυσικα η παιδεια στην Ελλαδα υποχρηματοδοτειται σε αισχρο βαθμο, οπως γνωριζουμε..
υ.γ. Ο δρομος ειναι οντως γ@ματος!! :D
υ.γ. 2. Καλα ρε.. Εμενε και Φιλοτι και παλι ειχε παραπονο..;;; :p
Ναι, ξερω που ειναι το χωριο.
Αλλα φιλε Byron αν δεν λειτουργουσε ετσι το συστημα δεν θα υπηρχαν εκπαιδευτικοι στα νησια και κατα συνεπεια ουτε σχολεια..
Για να μην μιλησω για την υγεια και την περιθαλψη..
Οποτε αν δεν συμφωνεις με την φαση μην απαιτεις κιολας να καταβαλονται φοροι προς το ελληνικο κρατος απο τα αντιστοιχα μερη εφοσον δεν θα υπαρχει κανενα ανταποδωτικο ωφελος για τους κατοικους εκει (που ουτως ή αλλως αναθεμα με και αν υπαρχει..)
Και εφοσον η συγκεκριμενη συγγενης σου επελεξε το δημοσιο τομεα (δεν γνωριζω βεβαια κατα ποσο ειχε και την πολυτελεια της επιλογης) θα επρεπε να ηξερε οτι θα σταλει αρχικα επαρχια..
Τωρα βεβαια, γνωμη μου ειναι οτι αμοιβονται ελαχιστα για το εργο τους αλλα φυσικα η παιδεια στην Ελλαδα υποχρηματοδοτειται σε αισχρο βαθμο, οπως γνωριζουμε..
υ.γ. Ο δρομος ειναι οντως γ@ματος!! :D
υ.γ. 2. Καλα ρε.. Εμενε και Φιλοτι και παλι ειχε παραπονο..;;; :p
Δεν γκρινιάξε ρε η γυναίκα, μια χαρά πέρασε, απλά οι συνθήκες για όλους, μαθητές, την ίδια, την οικογένεια της ήταν δύσκολες.
Επιλογή όχι, δεν είχε και δεν νομίζω να έκανε άλλη επιλογή μιας και το γουστάρει πολύ αυτό που κάνει.
Τι Φιλοτι είναι μια οποιαδήποτε επαρχιακή πόλη, δύσκολη τον χειμώνα, ιδίως αν είσαι μόνος με μικρά παιδιά και δεν είσαι ντόπιος.
Kάτι δεν καταλαβαίνω.......:confused:
Εχει βγεί εκκαθαριστικό Οκτωβρίου κι' ο μήνας έχει 14;;;;;;;;;;;;;
RaGe_Raptor
14/10/2015, 05:35
Kάτι δεν καταλαβαίνω.......:confused:
Εχει βγεί εκκαθαριστικό Οκτωβρίου κι' ο μήνας έχει 14;;;;;;;;;;;;;
Οι ΔΥ πληρώνονται προκαταβολικά τον μήνα που ΘΑ δουλέψουν ,ίσως...
Ναι, έχουν κατέβει σήμερα...:rolleyes:
Τα νούμερα το του 2012 ήταν 2.940€ από 4.517€..." Στο μισθολογικό στη νέα ΣΣΕ ενσωματώνονται οι μειώσεις μισθών κατά 35% από τα επίπεδα του 2009, χωρίς να προβλέπονται νέες μειώσεις. Έτσι οι μέσες μεικτές αποδοχές διαμορφώνονται στα 2940 από 4517 ευρώ πριν το μνημόνιο." http://www.capital.gr/forum/thread/2957891
Κάπου εδώ παραμένει και ο μέσος μισθός ΠΕ τον Μάρτιο του 2015...
Οι αποδοχές των εργαζομένων στη ΔΕΗ έχουν έρθει και πάλι στο επίκεντρο της επικαιρότητας με αφορμή την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης που επανέφερε προνόμια που είχαν καταργηθεί την εποχή του Μνημονίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή από τη διοίκηση της επιχείρησης...οι μέσοι μισθοί ανά κατηγορία διαμορφώνονται ως εξής:
Πρωτοβάθμια εκπαίδευση: Μεικτά, 1.626,24 – Καθαρά, 1.018, 23
Δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Μεικτά, 2.408,46 – Καθαρά, 1.396,91
Τεχνολογική εκπαίδευση: Μεικτά, 2.996,66 – Καθαρά, 1.738,06
Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: Μεικτά, 2.907,64 – Καθαρά, 1.686,43
Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και τα 6*30=180€ μηνιαίως από τον Μάρτη του 2015 ανα εργαζόμενο. http://www.ertopen.com/news/ellada/politikh/item/31515-o-k-d-e-h-epithesh-sth-genop-deh-einai-epithesh-enantia-sto-ergatiko-kinhma
Και πιθανότατα και οι μειωμένες τιμές ρεύματος...
Και τα 600εκατομ € ετησίως κρατική επιδότηση στο ασφαλιστικό της ΓΕΝΟΠ.
Δεν ξέρω για σένα, αλλά η γυναίκα μου ΠΕ πρωτοβάθμιας, και δασκάλα σε σχολείο...κανά 800άρι καθαρά παίρνει.
εγω ειμαι εκπαιδευτικος ΔΕ και η συζυγος υπαλληλος ΔΕΗ (δευτεροβαθμιας)
οι εκπαιδευτικοι ειναι διαχρονικα οι χειροτερα αμειβομενοι στο δημοσιο σε σχεση με τα τυπικα τους προσοντα
με το ενιαιο μισθολογιο εφτασαν νεοδιοριστοι να παιρνουν 600 ευρω και 50αρηδες με δυο παιδια και 10 χρονια υπηρεσια 900 ευρω
η ΔΕΗ πληρωνει καλυτερα γιατι δεν ειναι δημοσιο αλλα ΑΕ εισηγμενη στο χρηματιστηριο ομως εχουν φαει αρκετες περικοπες
επισης η ΔΕΗ εχει σχετικα μεγαλους μισθους γιατι πληρωνει καλα διαπλεκομενα μεγαλοστελεχη (κακως), προσωπικο που δουλευει σε 24ωρες βαρδιες (καλως) και εξειδικευμενο προσωπικο οπως εναεριτες, εργατες ορυχειων κλπ (πολυ καλως)
η βασικη μισθολογικη πληγη της ειναι κατι εκατονταδες ξεχασμενοι διοικητικοι οι οποιοι διοριστηκαν επι μητσοτακη αλλα ευτυχως αυτους θα τους καθαρισει ο κυριακος στο μελλον:a31:
το προσωπικο εχει μειωθει δραστικα την τελευταια πενταετια (μπορω να δωσω ακριβη νουμερα) μια και φευγουν ολοι πανικοβλητοι με συνταξη χωρις νεες προσληψεις
οι προσληψεις που γινονται αφορουν πενταμηνες ή οκταμηνες συμβασεις μεσω εργολαβου και μιλαμε για επιστημονες με μεταπτυχιακα με 800 ευρω
η ΔΕΗ πληρωνει καλυτερα γιατι δεν ειναι δημοσιο αλλα ΑΕ εισηγμενη στο χρηματιστηριο ομως εχουν φαει αρκετες περικοπες
επισης η ΔΕΗ εχει σχετικα μεγαλους μισθους γιατι πληρωνει καλα διαπλεκομενα μεγαλοστελεχη (κακως), προσωπικο που δουλευει σε 24ωρες βαρδιες (καλως) και εξειδικευμενο προσωπικο οπως εναεριτες, εργατες ορυχειων κλπ (πολυ καλως)
η βασικη μισθολογικη πληγη της ειναι κατι εκατονταδες ξεχασμενοι διοικητικοι οι οποιοι διοριστηκαν επι μητσοτακη αλλα ευτυχως αυτους θα τους καθαρισει ο κυριακος στο μελλον:a31:
το προσωπικο εχει μειωθει δραστικα την τελευταια πενταετια (μπορω να δωσω ακριβη νουμερα) μια και φευγουν ολοι πανικοβλητοι με συνταξη χωρις νεες προσληψεις
οι προσληψεις που γινονται αφορουν πενταμηνες ή οκταμηνες συμβασεις μεσω εργολαβου και μιλαμε για επιστημονες με μεταπτυχιακα με 800 ευρω
To οτι η ΔΕΗ είναι εισηγμένη δεν δικαιολογεί τις διαφορές. Ισα ίσα που επειδή είναι εισηγμένη και υπάρχουν και ιδιώτες μέτοχοι που ψάχνουν πολύ...οι κρατικές εισηγμένες προσπαθούν να συγκρατήσουν το κόστος λειτουργίας που παρουσιάζουν στους αναλυτές για να μην τους πάρουν με τις πέτρες.
Σημασία θα είχε αν το κράτος δεν ήταν ο βασικός μέτοχος και αυτός που διορίζει την διοίκηση.
Τα υπόλοιπα παίδες, τι να σας πω...δικά τους στοιχεία είναι που παρουσίασαν στην Βουλή τον Μάρτιο. Προσωπικά δεν μπορώ να τα αμφισβητήσω αφού προέρχονται από την εταιρία. Αν έχει υπαλλήλους με μπλοκάκι ή τους "δανείζεται" από καμμιά ManCo...ακόμα χειρότερα θα είναι τα νούμερα (ως ψαλίδα εννοώ).
MG-KTiNoS
14/10/2015, 07:31
To οτι η ΔΕΗ είναι εισηγμένη δεν δικαιολογεί τις διαφορές. Ισα ίσα που επειδή είναι εισηγμένη και υπάρχουν και ιδιώτες μέτοχοι που ψάχνουν πολύ...οι κρατικές εισηγμένες προσπαθούν να συγκρατήσουν το κόστος λειτουργίας που παρουσιάζουν στους αναλυτές για να μην τους πάρουν με τις πέτρες.
Σημασία θα είχε αν το κράτος δεν ήταν ο βασικός μέτοχος και αυτός που διορίζει την διοίκηση.
Τα υπόλοιπα παίδες, τι να σας πω...δικά τους στοιχεία είναι που παρουσίασαν στην Βουλή τον Μάρτιο. Προσωπικά δεν μπορώ να τα αμφισβητήσω αφού προέρχονται από την εταιρία. Αν έχει υπαλλήλους με μπλοκάκι ή τους "δανείζεται" από καμμιά ManCo...ακόμα χειρότερα θα είναι τα νούμερα (ως ψαλίδα εννοώ).
Ξέρεις ότι βασικός αγωραστής είναι η ΖΙΜΕΝΣ ναι?
:cry:
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ
(εσύ όχι)
Προσεχω με ποιους κανω παρεα.
ειμαι πολυ εκλεκτικος σε αντιθεση με αλλους.
ψεμματα ολα
δεν ακους εδω τι λενε ...πεινανε ολοι...
αλλο που ΔΕΝ θελουν το "ανοιγμα" του επαγγελματος....ειναι απο...αλτρουισμο.
Επιμένουν οι φαρμακοποιοί να μην ανοίξει το επάγγελμα
http://www.capital.gr/story/3069950
Οι λιανέμποροι με τις άσπρες ρόμπες δίνουν μάχες πίσω από κλειστές πόρτες ...για να κρατήσουν το καρτέλ που τους δίνει δισ/μύρια παραπανίσια κέρδη κάθε χρόνο, εις βάρος των αρρώστων Ελλήνων ...
Οταν θα απελευθερωθούν τα φαρμακεία με το καλό, θα φαίνεται αστείο οτι κάποτε οι έμποροι είχαν φτιάξει νόμιμα καρτέλ σε βάρος μας ...
amyroukai
14/10/2015, 09:46
Για το καρτέλ των τραπεζιτών, υποχρεωτική μίζα από όλους τους συναλλασσόμενους 2%, κανείς; Εδώ θα μας παίρνουν δικά μας λεφτά, μη μου πει κανείς (η μίζα και επί του ΦΠΑ που δεν είναι δικά μας λεφτά). :lol:
MG-KTiNoS
14/10/2015, 09:54
Κοίταξε να δεις πόσο απλά είναι, αν και δεν έχει νόημα πια γιατί ΟΛΑ έχουν δρομολογηθεί.
Αυτός που λες ζει εκεί.
Έχτισε το σπίτι του εκεί, τρώει πίνει εκεί και τα λεφτά μένουν εκεί.
Όταν με το καλό η άδεια του θα περάσει στον πι μι με την δραχμή
αυτός θα πάει σπίτι του και τη θέση του θα πάρει ένας με 800 ευρώ.
α και κάτι ακόμα.
Το επάγγελμα ΔΕΝ θα ανοίξει με την έννοια που πιστεύουν πολλοί.
Θέλω να πω ότι ο νέος φαρμακοποιός δεν μπορεί ν ανοίγει φαρμακείο όπου και όποτε γουστάρει.
Η τρόικα λέει ότι πρέπει να κλείσουν από τα 10000 περίπου τα 6500 και να μείνουν 3500
με συμμετοχή μη φαρμακοποιών στην ιδιωκτησία.
Το πσοσοστό μένει οριστεί (αν οριστεί)
Όπως καταλαβαίνεις το ρεσιτάλ μαλακίας που δίνουν μερικοί
για το κλειστό επάγγελμα που έχει πιο πολλά φαρμακεία από περίπτερα
είναι το λιγότερο γελοίο.
Ένα σου λέω μόνο.
Με τον σημερινό νόμο ένας φαρμακοποιός ΜΠΟΡΕΙ και να βρει φαρμακείο.
Με αυτόν που φέρνει η τρόικα, ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ.
Σημαντικό
Εγώ δεν είμαι πλούσιος και νομίζω ότι όσοι με ξέρουν το γνωρίζουν καλά.
Δεν είμαι πλούσιος όμως γιατί ΕΠΕΛΕΞΑ να έχω φίλους και να ζήσω με αξιοπρέπεια
(χωρίς να κλέβω και να ψάχνω κόλπα και κομπίνες)
Ως εκ τούτου -με το μπαρδόν πάντα-
ΣΤΟ ΜΠΟΥΤΣΟ ΜΟΥ
τι κάνουν οι φαρμακοποιοί στην επαρχία ο Μπλαμπλάκας ή ο Μαργιαλόπουλος
ή ο Λαβρίδας.
Δεν θα απαντήσω εγώ για αυτούς
Ας απαντήσουν οι ομοϊδεάτες τους οι νουδόκ.
Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ ακόμα σε κανέναν μπαγλαμά για τη ζωή μου
ή το επάγγελμα μου.
Στο κάτω κάτω εγώ σπούδασα και το φαρμακείο δεν αυτοσκοπός.
Ότι και να γίνει (και θα γίνουν πολλά) δεν θα πάψω ποτέ να είμαι αυτό που σπούδασα.
Ειδικά με τον κάθε παπάρα που ότι και να γίνει
Εδώ είναι τα @@ μου
κι αυτός θα είναι από κάτω
ΜΙΑ ΖΩΗ
Κοίταξε να δεις πόσο απλά είναι, αν και δεν έχει νόημα πια γιατί ΟΛΑ έχουν δρομολογηθεί.
Αυτός που λες ζει εκεί.
Έχτισε το σπίτι του εκεί, τρώει πείνει εκεί και τα λεφτά μένουν εκεί.
Όταν με το καλό η άδεια του θα περάσει στον πι μι με την δραχμή
αυτός θα πάει σπίτι του και τη θέση του θα πάρει ένας με 800 ευρώ.
α και κάτι ακόμα.
Το επάγγελμα ΔΕΝ θα ανοίξει με την έννοια που πιστεύουν πολλοί.
Θέλω να πω ότι ο νέος φαρμακοποιός δεν μπορεί ν ανοίγει φαρμακείο όπου και όποτε γουστάρει.
Η τρόικα λέει ότι πρέπει να κλείσουν από τα 10000 περίπου τα 6500 και να μείνουν 3500
με συμμετοχή μη φαρμακοποιών στην ιδιωκτησία.
Που τα διαβάζεις αυτά για το ότι δεν θα μπορεί να ανοίξει ο καθένας;
Εν Αθήναι πάντως, τα φαρμακεία (προ κρίσης) έκαναν κάτι τζίρους απίστευτους... Συγγενικά μου πρόσωπα, ζευγαρι, και οι 2 φαρμακοτρίφτες, με δικό τους φαρμακειο ο καθένας, έχουν σπίτι στη Φιλοθέη (όχι, δεν το κληρονόμησαν), αμαξάκια 45Κ€ ο ένας, 35Κ€ η άλλη, και τα παιδιά πάνε σε ιδιωτικό σχολείο από το νηπιαγωγείο....
Τώρα κλαίγονται ότι δεν τους πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ (ή όπως τον λένε, αλλάζει συνεχεια, εχασα τη μπάλα) κι ότι πρέπει να βάλουν κι άλλο μη φαρμακευτικό εμπόρευμα μέσα για να "ζήσουν"... Θα πρέπει να δουλέψουν δλδ όπως όλοι μας...
Μ@λ@κες είναι να θέλουν να ανοίξει το επάγγελμα; Τους καταλαβαίνω απόλυτα.
MG-KTiNoS
14/10/2015, 10:09
Για το καρτέλ των τραπεζιτών, υποχρεωτική μίζα από όλους τους συναλλασσόμενους 2%, κανείς; Εδώ θα μας παίρνουν δικά μας λεφτά, μη μου πει κανείς (η μίζα και επί του ΦΠΑ που δεν είναι δικά μας λεφτά). :lol:
Φίλε αυτά είναι νορμάλ....
pipe_smoker
14/10/2015, 10:13
Οι λιανέμποροι με τις άσπρες ρόμπες δίνουν μάχες πίσω από κλειστές πόρτες ...για να κρατήσουν το καρτέλ που τους δίνει δισ/μύρια παραπανίσια κέρδη κάθε χρόνο, εις βάρος των αρρώστων Ελλήνων ...
Οταν θα απελευθερωθούν τα φαρμακεία με το καλό, θα φαίνεται αστείο οτι κάποτε οι έμποροι είχαν φτιάξει νόμιμα καρτέλ σε βάρος μας ...
342981
MG-KTiNoS
14/10/2015, 10:14
Που τα διαβάζεις αυτά για το ότι δεν θα μπορεί να ανοίξει ο καθένας;
Εν Αθήναι πάντως, τα φαρμακεία (προ κρίσης) έκαναν κάτι τζίρους απίστευτους... Συγγενικά μου πρόσωπα, ζευγαρι, και οι 2 φαρμακοτρίφτες, με δικό τους φαρμακειο ο καθένας, έχουν σπίτι στη Φιλοθέη (όχι, δεν το κληρονόμησαν), αμαξάκια 45Κ€ ο ένας, 35Κ€ η άλλη, και τα παιδιά πάνε σε ιδιωτικό σχολείο από το νηπιαγωγείο....
Τώρα κλαίγονται ότι δεν τους πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ (ή όπως τον λένε, αλλάζει συνεχεια, εχασα τη μπάλα) κι ότι πρέπει να βάλουν κι άλλο μη φαρμακευτικό εμπόρευμα μέσα για να "ζήσουν"... Θα πρέπει να δουλέψουν δλδ όπως όλοι μας...
Μ@λ@κες είναι να θέλουν να ανοίξει το επάγγελμα; Τους καταλαβαίνω απόλυτα.
Φίλε μου κατ αρχήν είναι λογικό να ξέρω τι θα συμβεί στον κλάδο μου και να προσπαθώ να πάρω τα μέτρα μου.
Από εκεί και πέρα από την κρίση μέχρι τώρα έκλεισαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μπίΖνες που τ αφεντικά τους
είχαν χρήμα αφθονο.
Δεν μου λέει τίποτε το όλο θέμα.
υγ
Αν νομίζεις ότι η τρόικα που φτιάχνει νομοσχέδια είναι εδώ
για να εξασφαλίσει το νέο φαρμακοποιό (που κάποτε ήμουν κι εγω΄)
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος
Το θέμα όμως παραμένει ότι ΟΛΑ αυτά που έγραψα έχουν υπογραφεί
οπότε ποιό το νόημα?
Στην επαρχία (βόρεια Ελλάδα) γνωστός προ κρίσης μου έλεγε 8000 καθαρά το μήνα,τώρα μετά βίας 4-5 ...
Ρε μαέστρο κάπου-κάτι μάλλον έχεις κάνει λάθος.
Ελπίζω ρε μπαγάσα αυτά που φαίνονται σε μένα πολλά να μην είναι για σένα λίγα...
pipe_smoker
14/10/2015, 10:19
Χωρίς να υποστηρίζω ότι τους έπιασε καμιά καλοσύνη τους φαρμακοποιούς....
Αυτοί για τη δουλειά τους νοιάζονται (και λογικό είναι κατ'εμέ).
Το ότι θα τονε φάμε στο γκWLο ποικιλοτρόπως κι όλοι οι υπόλοιποι με το άνοιγμα του επαγγέλματος είναι άλλη ιστορία, και θα το δούμε στην πορεία...
Κτινος μια ερώτηση
Πόσοι φαρμακοποιοί είστε εγγεγραμμένοι στο σύλλογο σας, πόσοι απο αυτούς δουλεύουν στη φαρμακοβιομηχανία και πόσοι απο αυτούς ειναι αφεντικά του εαυτού τους (έχουν το δικό τους φαρμακείο δηλάδης)
GhostDog
14/10/2015, 10:37
μάγκες πάντως άμα ο κτίνος έβγαζε 4-5k το μήνα
δεν θα γράφε στο μοτό.γρ τώρα.. θα μάσταν μογγολία τώρα με 2 χ super adventure κούτα σετάκι :lol: :lol:
Φίλε αυτά είναι νορμάλ....
Και που να δεις διευθυντη τραπεζας να προσπαθει να με πεισει οτι το μετρητο ειναι κοστος για εμας τους καταναλωτες και οτι με τα POS θα λυθουν τα χερια μας...........
Για το καλο μας δουλευουν ρε σεις.
Αγαθοεργια λεμε...................
ασπρη ρομπα...Φτωχολογια....μες την καρδια μου
https://www.youtube.com/watch?v=fVTcg3ZWlS0
pipe_smoker
14/10/2015, 10:54
Και που να δεις διευθυντη τραπεζας να προσπαθει να με πεισει οτι το μετρητο ειναι κοστος για εμας τους καταναλωτες και οτι με τα POS θα λυθουν τα χερια μας...........
Αμ, POS!
Για το καλο μας δουλευουν ρε σεις.
Αγαθοεργια λεμε...................
που να δεις τα σχεδια του Αλεξιαδη οταν μας εκανε παρουσιαση πριν 10μερες...
:a021:
ουτε τσιχλα στο περιπτερο δεν θα παιρνεις με μετρητο...
ουτε τσιχλα στο περιπτερο δεν θα περνεις με μετρητο...
Όσο ακόμα υπάρχουν. Περίπτερα, τέλος.
nicksior
14/10/2015, 10:55
Κουβέντα επι προσωπικού είναι αντιδεοντολογική.
Λάθος του MG που το επέτρεψε!
Οποιος (και απ ότι βλέπω είνα αρκετοι) γνωρίζει καλύτερα τη δουλειά του φαρμακείου ας πάει να τον βοηθήσει.
ουτε τσιχλα στο περιπτερο δεν θα παιρνεις με μετρητο...
...αλλα με πονο ψυχης παντα....
οι "αλλοι" το εκαναν με "χαρα"!
:a31:
Όσο ακόμα υπάρχουν. Περίπτερα, τέλος.
εχει ενα δικιο εδω...το ξεχασα...
Κουβέντα επι προσωπικού είναι αντιδεοντολογική.
Λάθος του MG που το επέτρεψε!
Οποιος (και απ ότι βλέπω είνα αρκετοι) γνωρίζει καλύτερα τη δουλειά του φαρμακείου ας πάει να τον βοηθήσει.
Προσωπική κουβέντα; Καθόλου!
Όλοι μας κάνουμε μία δουλειά, μας αφορά όλους το ανοιχτά/κλειστά επαγγέλματα ή το ότι έχει να κάνει με τα εργασιακά.
Οι ΔΥ πληρώνονται προκαταβολικά τον μήνα που ΘΑ δουλέψουν ,ίσως...
Πλάκα κάνεις.............................................
RaGe_Raptor
14/10/2015, 11:07
Δεν το γνωρίζω κάποιος να το επιβεβαιώσει παρακαλώ.
και οι πολιτικοι Βαγγ το ιδιο
προ-πληρωνονται την...15ετια...σε μιζες...
και οι πολιτικοι Βαγγ το ιδιο
προ-πληρωνονται την...15ετια...σε μιζες...
Να παμε να τους πληρωσουμε με καρτα να δουμε θα βαλουν POS και αυτοι;
PortisHead
14/10/2015, 11:33
Να παμε να τους πληρωσουμε με καρτα να δουμε θα βαλουν POS και αυτοι;
Μονο πλαστικο χρήμα...παντού.
http://www.madata.gr/files/syntrivani_cash_thumb_large_956895449.jpg
χαχαχα
παντου ναι...
342986
χρονια ισχυει αυτο σε....αλλους τομεις!!!!
Μετα απο ενα γευμα μεγαλης παρεας σε ταβερνα,σκανε οι καρτες εξω και ζηταει ο καθενας να κρατησει το μερτικο του..........
AUFGEBRACHT
14/10/2015, 11:39
μάγκες πάντως άμα ο κτίνος έβγαζε 4-5k το μήνα
δεν θα γράφε στο μοτό.γρ τώρα.. θα μάσταν μογγολία τώρα με 2 χ super adventure κούτα σετάκι :lol: :lol:
342987
Γιαγια,1.50 ευρω ο καφες,βαλε το PIN σου..............
342988
PortisHead
14/10/2015, 11:45
Να δω σε πανυγηρι στο χωριο τον κλαριντζή με POS αντι για τσουβάλι λιπασματων που εχωνε μεσα τα πεντοχίλιαρα (παλια)
και τι στον κόσμο...
342987
Γιατρε μου!!!!!
αρρωστησα λεμε!!!!
dimmie_72
14/10/2015, 12:19
Να δω σε πανυγηρι στο χωριο τον κλαριντζή με POS αντι για τσουβάλι λιπασματων που εχωνε μεσα τα πεντοχίλιαρα (παλια)
και τι στον κόσμο...
τώρα θα φτύνεις 1 προπληρωμένη κάρτα των 20€ και θα του την κολλάς στο μέτωπο.
Ξέρεις ότι βασικός αγωραστής είναι η ΖΙΜΕΝΣ ναι?
Βασικά, αν και είμαι και της δουλειάς...πρώτη φορά το ακούω. Εσύ που το έμαθες δηλαδή?
Υπ΄όψη πως ο κάτοχος ποσοστού πάνω από 5% σε εισηγμένη, ενημερώνει υποχρεωτικά το χρηματιστήριο και δημοσιεύεται στο site του ΧΑΑ υποχρεωτικά.
Δεν ξέρω που αναφέρεσαι, συμπεραινω στα POS?
Η προμήθεια χρήσης χρεωστικής είναι 0,10%, και πιστωτικής 1,2% ή κάτι εκεί περίπου. Σε κάθε περίπτωση την επιβάρυνση την πληρώνει ο λαμβάνων τις υπηρεσίες χρήσης POS και όχι ο καταναλωτής.
Για το 0,1% δεν θα συζητήσουμε φαντάζομαι...
Για το υψηλότερο ποσοστό, δίκαιο μου φαίνεται εφόσον ο έμπορος λαμβάνει το ποσό της συναλλαγής άμεσα, ενώ η άλλη πλευρά (τράπεζα πχ) αναλαμβάνει το ρίσκο της μη αποπληρωμής της συναλλαγής.
MG-KTiNoS
14/10/2015, 12:44
Προσωπική κουβέντα; Καθόλου!
Όλοι μας κάνουμε μία δουλειά, μας αφορά όλους το ανοιχτά/κλειστά επαγγέλματα ή το ότι έχει να κάνει με τα εργασιακά.
ψεμματα ολα
δεν ακους εδω τι λενε ...πεινανε ολοι...
αλλο που ΔΕΝ θελουν το "ανοιγμα" του επαγγελματος....ειναι απο...αλτρουισμο.
Επιμένουν οι φαρμακοποιοί να μην ανοίξει το επάγγελμα
http://www.capital.gr/story/3069950
Προσωπική ήταν η κουβέντα και είχε και χαρακτηρισμούς προσβολές και ειρωνίες.
Εκ του ασφαλούς φυσικά...
Αλλά πάλι ξέρεις εδώ μέσα ο καθένας ότι θέλει λέει κι όλοι φίλοι είμαστε κλπ κλπ
Για αυτό κι εγώ λοιπόν κι λέω πως εδώ είναι τ @@ και τέτοιοι τύποι είναι από κάτω
ΜΙΑ ΖΩΗ
Στη σκιούλα
Φιλικά όμως ε ?
:smokin:
Μην το πάρεις στραβά
:p
Αλλά πάλι ξέρεις εδώ μέσα ο καθένας ότι θέλει λέει κι όλοι φίλοι είμαστε κλπ κλπ
Για αυτό κι εγώ λοιπόν κι λέω πως εδώ είναι τ @@ και τέτοιοι τύποι είναι από κάτω
ΜΙΑ ΖΩΗ
Στη σκιούλα
Φιλικά όμως ε ?
Μην το πάρεις στραβά
Σε προσέβαλα εγώ κατά οιοδήποτε τρόπο; :confused:
Cpt. Haddock
14/10/2015, 12:58
Μετα απο ενα γευμα μεγαλης παρεας σε ταβερνα,σκανε οι καρτες εξω και ζηταει ο καθενας να κρατησει το μερτικο του..........
Ναι, ετσι κανουν στο εξωτερικο χρονια τωρα. Πού το προβλημα;
Καπιταλ κοντρολς και μαλακιες. Ζητημα αν εδω που ειμαι, σηκωνω σε μετρητα πανω απο 20 ευρω την εβδομαδα κι αυτο για μικροπραγματα (κανεναν καφε - 1,10, κανενα ψωμι και τετοια). Τα υπολοιπα, καρτα ή επιταγη (ημερας φυσικα).
Καιρος να ξεκολαμε
ΜΙΑ ΖΩΗ
Στη σκιούλα
Φιλικά όμως ε ?
Μην το πάρεις στραβά
Το σχολιο δεν ειναι δικο μου αλλα απο σχολιασμους του αρθρου
ΕΑΝ το ανοιγες θα το εβλεπες αλλα...
Υ.Γ.
ΔΕΝ εισαι ο μονος με ασπρη ρομπα...
Υ.Γ.2
Διαβασε τα δικα σου σχολια ποσο πιο καυστικα ειναι και μετα ριξε το λιθο σου αναμαρτητε-ελεγε καποιος χριστιανος παλια...
Αν γίνει καθολικό το σύστημα ναι, τώρα όμως στην πράξη συναντούμε πολλά προβλήματα.
Πχ. κάθε μήνα θέλω για παιδικούς 7 κατοστάρικα, θα μου σκάσει το σέρβις και στα 2 αμάξια την ίδια στιγμή, άλλα 300. Που θα βρω ένα 1000ρικο μέσα στο μήνα (κανείς δεν έχει μηχάνημα).
....
Καιρος να ξεκολαμε
Οπότε έτσι καταπολεμάμε και το παραεμπόριο, την αγορά ναρκωτικών κλπ....
Και λες να γίνει όπως και US, η κατοχή από κάποιο ποσό και πάνω σε μετρητά να είναι παράνομο....
Ε μετά, θα είναι παράνομο να έχεις και μετρητά... Και μετά απλά λεφτά...
ΤΙΡΡ και Κούντα κιντέ λέμε...
Αν γίνει καθολικό το σύστημα ναι, τώρα όμως στην πράξη συναντούμε πολλά προβλήματα.
Πχ. κάθε μήνα θέλω για παιδικούς 7 κατοστάρικα, θα μου σκάσει το σέρβις και στα 2 αμάξια την ίδια στιγμή, άλλα 300. Που θα βρω ένα 1000ρικο μέσα στο μήνα (κανείς δεν έχει μηχάνημα).
Εχει φροντισει ο Τρυφωνας....μην σε νοιαζει...
(οχι ο Σαμαρας....ο αλλος ο Αλεξιαδης)
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1366883/alexiadhs-se-giatroys-tha-valete-pos-sta-iatreia.html
και δεν με βρισκει αντιθετο...
Cpt. Haddock
14/10/2015, 13:06
Να βαλουν ρε Πάνο, ή να παιρνουν επιταγες. Αλλα δε θελουν γιατι με μετρητα α) παζαρευεις το "χωρις ΦΠΑ τόσο" β)περναει εκτος συστηματος=μαυρο.
Υπάρχουν και τα εμβασματα
Οπότε έτσι καταπολεμάμε και το παραεμπόριο, την αγορά ναρκωτικών κλπ....
Και λες να γίνει όπως και US, η κατοχή από κάποιο ποσό και πάνω σε μετρητά να είναι παράνομο....
Ε μετά, θα είναι παράνομο να έχεις και μετρητά... Και μετά απλά λεφτά...
ΤΙΡΡ και Κούντα κιντέ λέμε...
Δεν ξερω πού θα παει ρε συ, παντως κατι τετοια συστηματα σου δινυν ψωμι και τρως, ναι;
και δεν με βρισκει αντιθετο...
Στη θεωρία ούτε εμένα φυσικά.
Στην πράξη θα σου πω την άνοιξη, που θα κάνουμε δεύτερο καυτηριασμό στο μικρό, πόσο θα πάει η ταρίφα (μη πάει Χ2 φοβάμαι).
..
Δεν ξερω πού θα παει ρε συ, παντως κατι τετοια συστηματα σου δινυν ψωμι και τρως, ναι;
Eμένα ναι, τον διπλανό μου, όχι.... τον απολύουν.... και τον στέλνουν στα 50+ να μάθει κάτι μπας και ζήσει... Αλλά δεν πιάνει πάντα...
Δυστυχώς η ανάπτυξη της τεχνολογίας βελτιώνει τη ζωή κάποιων και καταστρέφει τους υπόλοιπους.
Αλλά εγώ δεν λέω αυτό. Λέω ότι οδηγούμαστε στην φεουδαρχία, once again...
Cpt. Haddock
14/10/2015, 13:11
Eμένα ναι, τον διπλανό μου, όχι.... τον απολύουν.... και τον στέλνουν στα 50+ να μάθει κάτι μπας και ζήσει... Αλλά δεν πιάνει πάντα...
Been there, doing that, οπως ξερεις...
Cpt. Haddock
14/10/2015, 13:13
Ελα, επειδη ολο γκρινια ειστε, σημερα εγινε μεγαλη αρση των καπιταλ κοντρολς σε συγκεκριμενο κλαδο της ελληνικης οικονομιας.
Μαντεψτε πού (2η φορά αριστερα- οπως βγαινουμε) :wave2:
Been there, doing that, οπως ξερεις...
Περίπου... δεν σε αντικατέστησε ένα σύστημα, το *δελο σας έκλεισε εδώ.
Αλλά δεν ήσουν και 50ης... Κι ακόμα δεν είσαι.
Ελα, επειδη ολο γκρινια ειστε, σημερα εγινε μεγαλη αρση των καπιταλ κοντρολς σε συγκεκριμενο κλαδο της ελληνικης οικονομιας.
Ε και; Αφού δεν έχουν μία....
ΘΑΥΜΑ!!!!!!
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/thauma-h-ekklhsia-eksaireitai-pronomiaka-apo-ta-capital-controls.3717739.html
Cpt. Haddock
14/10/2015, 13:16
Περίπου... δεν σε αντικατέστησε ένα σύστημα, το *δελο σας έκλεισε εδώ.
Αλλά δεν ήσουν και 50ης... Κι ακόμα δεν είσαι.
Σωστο το πρωτο, αλλα δεν αλλαζει την ουσια (και οτι λογω τεχνολογιας, μια τραπεζα μπορει να αρκεστει σε ενα rep-office με 7-8 ατομα)
50αρης δεν ειμαι, αλλα και στα 40+ συναντας δυσκολιες, ειδικα σε χωρες οπου ο κοσμος ξεκιναει να δουλευει απο τα 18 του
Ναι, ετσι κανουν στο εξωτερικο χρονια τωρα. Πού το προβλημα;
Καπιταλ κοντρολς και μαλακιες. Ζητημα αν εδω που ειμαι, σηκωνω σε μετρητα πανω απο 20 ευρω την εβδομαδα κι αυτο για μικροπραγματα (κανεναν καφε - 1,10, κανενα ψωμι και τετοια). Τα υπολοιπα, καρτα ή επιταγη (ημερας φυσικα).
Καιρος να ξεκολαμε
Καλά κρασά...
Όταν πήγα Αμερική (1990), το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ανοίξω λογαριασμό και φυσικά μου παρέδωσαν καρνέ επιταγών την ίδια στιγμή. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως οι επιταγές είναι ημέρας σε όλο τον πλανήτη, εκτός της Ελλάδας οπου η επιταγή μετατράπηκε σε μέσο δανεισμού.
εχουν βρει ισσοδυναμα ρε καπτεν
Αποφυλακίζεται η Βίκη Σταμάτη
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500032627#ref=newsroombox
θα ανασανει και η αγορα....
;)
taisteal
14/10/2015, 13:50
ΜΙΑ ΖΩΗ
Στη σκιούλα
Φιλικά όμως ε ?
Μην το πάρεις στραβά
Δεν ειρωνευτηκα ουτε χαρακτηρισα,το μονο που εκανα ηταν να παραθεσω τα συμπερασματα
που εχω βγαλει γνωριζοντας τι παιζει εδω με τους φαρμακοποιους.
Δεν σε ειπα ουτε πλουσιο ουτε τιποτα.
dimmie_72
14/10/2015, 13:52
Καλά κρασά...
Όταν πήγα Αμερική (1990), το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ανοίξω λογαριασμό και φυσικά μου παρέδωσαν καρνέ επιταγών την ίδια στιγμή. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως οι επιταγές είναι ημέρας σε όλο τον πλανήτη, εκτός της Ελλάδας οπου η επιταγή μετατράπηκε σε μέσο δανεισμού.
και γω το ίδιο (καμιά 10ετία αργότερα βέβαια) και μου έσπαγε τ @@ ο μαυρούλης ο πελάτης στο Ταμείο που προσπαθούσε να συμπληρώσει το check, ενώ περίμενα στα WalMart σε ουρά 40μ. Φαντάσου με τις γριές. :D
dimmie_72
14/10/2015, 13:54
Αποφυλακίζεται η Βίκη Σταμάτη
θα της πέρασαν μάλλον οι αυτοκτονικές τάσεις... :rolleyes:
θα της πέρασαν μάλλον οι αυτοκτονικές τάσεις... :rolleyes:
θα βγει για ψωνια να φτιαξει το κεφι της....
:D
nicksior
14/10/2015, 14:37
Κουβεντιάζουμε για τη φοροδιαφυγή , το μαύρο χρήμα κλπ σαν να επρόκειτο για μια φορολογία 20% - 30% …
Με τον φόρο στο 60% 70% είναι αστείο να πιστεύουν πως θα καταπολεμήσουν τέτοια φαινόμενα ή όσοι το πιστεύουν είναι απλά άσχετοι και αγνοούν αυτά που γνωρίζει ο κουλουράς της γειτονιάς τους.
Στους 1,5 μύριο ανεργους και δε ξέρω πόσους με δουλειές του ποδαριού , μικροπωλητές με τσατσάρες , αναπτήρες , λαθραία τσιγάρα , πουτάνες του δεκάευρου και λοιπούς φτωχοδιάβολους που αγωνίζονται να ζήσουν , το πλαστικό χρήμα είναι κακόγουστο αστείο για να μη γράψω ταφόπλακα.
Αν αθροίσουμε τα χρήματα που εισρέουν στο κράτος από την έμμεση φορολογία που είναι από τις υψηλότερες παγκοσμίως με αυτά από την συνεχώς αυξανόμενη άμεση φορολογία τι μένει για όποιον κατάφερε μέχρι τώρα να επιβιώσει?
Λεφτά δεν γεννάνε οι φόροι αλλά οι δουλειές .
Αυτό το γαμημένο το ελληνικό , παιδί ήμουν και γέρασα περιμένοντας την «αξιοποίηση» .. Ευτυχώς βρήκαμε «ισοδύναμο» από την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου ..
Κι όσοι "βολεμένοι" σε Δημόσιο , Δεη ή όπου αλλού πιστεύουν πως παρα τις μειώσεις του μισθού τους θα τα ψιλοκαταφέρουν , σύντομα θα διαπιστώσουν το λάθος τους .
Κι όσοι πίστεψαν πως θα γλυτώσουν την αποπληρωμή των δανείων τους απο την τάχα "πρώτη φορά σεισάχθεια" θα προσγειωθούν σύντομα ..
Το κράτος πατερούλης όταν πεινάει τρώει τα παιδιά του και δυστυχώς (το έγραψε κάποιος παραπάνω) πάντα κράτος πατερούλη θέλαμε και ψηφίζαμε
Εκτός αν καταφέρουμε να φτιάξουμε τη δική μας σοσιαλιστική όαση μέσα στην καπιταλιστική έρημο … Ειλικρινά το πιστεύετε?
dimmie_72
14/10/2015, 14:56
Όλα ίσως ξεκινάνε απ το ότι οι αποφασίζοντες δεν είχαν ούτε θάχουν ποτέ καμία σχέση με την πιάτσα.
Πρόσφατα η ΕΕΝΕ μια όχι και πολύ γνωστή ένωση επιχειρηματιών εμφανίστηκε στο ΥΠΟΙΚ και τους πρότεινε να διατηρήσουν τους αυξημένους φορολογικούς συντελεστές στα κέρδη για το ποσό που δεν υπερβαίνει τα κέρδη του 14 και τα επί πλέον κέρδη, αν υπάρξουν, να τα φορολογήσουν με 10%.
Με αυτό τον τρόπο δεν θα επηρεαστούν τα φορολογικά έσοδα, αντίθετα μπορεί και να αυξηθούν, αφού κάποιοι που είχαν κρύψει τα προηγούμενα χρόνια θα σπεύσουν τώρα να τα εμφανίσουν πληρώνοντας μόνο 10%. Επίσης θα έχουν κίνητρο να δηλώσουν όσα περισσότερα κέρδη μπορούν αντί να τα κρύψουν. Οι ξένοι επενδυτές θα μπορούσαν επίσης να μεταφέρουν έργο εδώ, να δώσουν δλδ υπεργολαβίες ώστε να εκμεταλλευτούν το χαμηλό συντελεστή η να αγοράσουν Ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέροντας κέρδη απ το εξωτερικό προκειμένου να φορολογηθούν εδώ.
Τους άκουγαν σαν εξωγήινους.
MG-KTiNoS
14/10/2015, 15:14
Όλα ίσως ξεκινάνε απ το ότι οι αποφασίζοντες δεν είχαν ούτε θάχουν ποτέ καμία σχέση με την πιάτσα.
Πρόσφατα η ΕΕΝΕ μια όχι και πολύ γνωστή ένωση επιχειρηματιών εμφανίστηκε στο ΥΠΟΙΚ και τους πρότεινε να διατηρήσουν τους αυξημένους φορολογικούς συντελεστές στα κέρδη για το ποσό που δεν υπερβαίνει τα κέρδη του 14 και τα επί πλέον κέρδη, αν υπάρξουν, να τα φορολογήσουν με 10%.
Με αυτό τον τρόπο δεν θα επηρεαστούν τα φορολογικά έσοδα, αντίθετα μπορεί και να αυξηθούν, αφού κάποιοι που είχαν κρύψει τα προηγούμενα χρόνια θα σπεύσουν τώρα να τα εμφανίσουν πληρώνοντας μόνο 10%. Επίσης θα έχουν κίνητρο να δηλώσουν όσα περισσότερα κέρδη μπορούν αντί να τα κρύψουν. Οι ξένοι επενδυτές θα μπορούσαν επίσης να μεταφέρουν έργο εδώ, να δώσουν δλδ υπεργολαβίες ώστε να εκμεταλλευτούν το χαμηλό συντελεστή η να αγοράσουν Ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέροντας κέρδη απ το εξωτερικό προκειμένου να φορολογηθούν εδώ.
Τους άκουγαν σαν εξωγήινους.
όχι δεν τους άκουγαν καθόλου.
Στο ΜΠ τσο τους τους έγραφαν.
Αν είχαν κάποια σχέση ή έστω ήθελαν να μη διαλυθεί το σύμπαν θα είχαν κάνει πολλά από παλιά
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ
Πιστεύουν ότι υπάρχουν λεφτόδεντρα.
υγ
Χώνεις πχ 16 δις φόρους
Μαζεύεις 4
τα άλλα 12 που δεν είχαν σε δώκουν είναι εκεί και πολλαπλασιάζονται
και κλείνουν μπίζνες, μαγαζία, σπίτια ζωές...
ΤΗν επόμενη χρονιά βάζεις φόρους 20 δις να ρεφάρεις
μαζεύεις 3 και πάει λέγοντας
Μέχρι που μια μέρα δεν θα πάρεις μια και τότε???
θα μας πει ο κάπιταλ.γρ?
PortisHead
14/10/2015, 15:23
Αν είχαν κάποια σχέση ή έστω ήθελαν να μη διαλυθεί το σύμπαν θα είχαν κάνει πολλά από παλιά
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ
:beer:
nikos_abel
14/10/2015, 15:24
Καλησπέρα σας.
Αν (λέω αν) ξάφνου ερχόταν μια νεράιδα και μάγευε τον οποιονδήποτε πρωθυπουργό μας, και αυτός αποφάσιζε ότι δεν θα πληρωθεί πλέον ούτε φράγκο στα χρήματα που χρωστάει η Ελλάδα στους δανειστές της,
εκτός από τους ίδιους τους Έλληνες που δεν πρόκειται να επιτραπεί να εισάγουν ούτε κονσέρβα
τοματάκια για να φάμε και θα ψωμολυσάξουμε (κυριολεκτικά)...
...ποιος πραγματικά άλλος λαός ή άνθρωπος σε άλλη χώρα θα πεινάσει;
el_hymador
14/10/2015, 15:25
http://www.newsit.gr/oikonomia/Capital-controls-Den-isxyoyn-gia-tin-ekklisia-Iera-egkyklios/437697
+ANAΛΗΨΟΝ+
nicksior
14/10/2015, 17:21
Καλησπέρα σας.
Αν (λέω αν) ξάφνου ερχόταν μια νεράιδα και μάγευε τον οποιονδήποτε πρωθυπουργό μας, και αυτός αποφάσιζε ότι δεν θα πληρωθεί πλέον ούτε φράγκο στα χρήματα που χρωστάει η Ελλάδα στους δανειστές της,
εκτός από τους ίδιους τους Έλληνες που δεν πρόκειται να επιτραπεί να εισάγουν ούτε κονσέρβα
τοματάκια για να φάμε και θα ψωμολυσάξουμε (κυριολεκτικά)...
...ποιος πραγματικά άλλος λαός ή άνθρωπος σε άλλη χώρα θα πεινάσει;
Αυτή η νεράιδα ...
Αλλα τούπε τον Γενάρη , άλλα του λέει τώρα ..
Πολύ πουτ@ν@ νεράιδα
Η αυτός νεραιδοπαρμένος ..
Και για να γράψουμε σοβαρά , το χρέος δεν απασχολεί τώρα , άσε που εξετάζεται σαν ποσοστό του ΑΕΠ .
Εχει επίσης σημασία πόσο πήρες πόσο έχεις ..
Οποιος χρωστάει τρέχει τη δουλειά του , δεν κάνει ευχέλαιο.
nikos_abel
14/10/2015, 17:41
Αυτή η νεράιδα ...
Αλλα τούπε τον Γενάρη , άλλα του λέει τώρα ..
Πολύ πουτ@ν@ νεράιδα
Η αυτός νεραιδοπαρμένος ..
Και για να γράψουμε σοβαρά , το χρέος δεν απασχολεί τώρα , άσε που εξετάζεται σαν ποσοστό του ΑΕΠ .
Εχει επίσης σημασία πόσο πήρες πόσο έχεις ..
Οποιος χρωστάει τρέχει τη δουλειά του , δεν κάνει ευχέλαιο.
Όπως πάντα χάνεις το νόημα.....
nicksior
15/10/2015, 08:42
Όπως πάντα χάνεις το νόημα.....
Το «πάντα» είναι μεγάλη κουβέντα ρε συ Νίκο..
Μη με αποκαρδιώνεις τώρα .. Που προσπαθώ να βελτιωθώ !