View Full Version : HABEMUS PAPA(RIA)M 4
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Συμφωνώ αλλά δεν είπα εγώ για παρατάξεις. :confused:
Μμ απλά "πήδηξα" λίγο, θεωρώντας ότι ο Ζεύκας δεν εννοούσε, ακριβώς, ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα, αλλά ότι έχει παραγίνει το κακό με το τρέχον καθεστώς και τα προνόμια που απολαμβάνουν, βάσει καθαρά κομματικών χρωμάτων. Μπορεί απλά να κατάλαβα λάθος :P
MG-KTiNoS
09/10/2015, 14:50
αλλά το δικαίωμα του όποιου άλλου να χρησιμοποιήσει έναν νόμο του κράτους πρέπει να το υπεραστιστώ. \.
1 νόμος περί ευθύνης υπουργών
2 βουλευτική ασυλία
3 άρθρο 99
και θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα.
Για να έχεις δίκαιους νόμους, πρέπει να έχεις και τίμιους ανθρώπους
Ανθρώπους δηλαδή που πιστεύουν.... και όχι που είναι υποχειωμένοι.
διαφορά του ρήματος δει από το ρήμα χρή
taisteal
09/10/2015, 14:53
Η νομιμοτητα ειναι ο πολιτισμος των λαμογιων...
Χωρις απαραιτητα να υποστηριζω την ανομια,ολα γινονται στα μετρα των δυνατων...
GhostDog
09/10/2015, 14:55
το μεγάλο πρόβλημα με τις σχολές είναι η ελευθερία των φοιτητών που νομίζουν ότι κάνουν κουμάντο και κάθε μικρή ομάδα αριστερών τη βλέπει Ερνέστο Γκεβάρα
και κάνει κατάληψη επειδή κάποιος έκανε απεργία πείνας, ή το Ισραήλ βομβάρδισε τη Γάζα, ή σκοτώθηκε κάποιος από πυρά αστυνομικού ή δεν μάζεψαν λεφτά να πάμε Σχοινούσα.
εγώ σε όλα τα χρόνια των σπουδών μου δούλευα και έπρεπε να παρακολουθώ εργαστήρια και να κάνω εργασίες καθόλη τη διάρκεια του εξαμήνου σε κάθε εξάμηνο.
και με τις καταλήψεις έχασα αρκετά εξάμηνα γτ όταν τελειώναν έπρεπε να πιεστούν οι ύλες και τα χρονοδιαγράμματα και δεν είχα χρόνο λόγω δουλειάς.
α και'που σαι, ΔΑΠ/ΝΔ δεν ψήφισα ποτέ.....
η μεγαλύτερη λέρα των πανεπιστημίων οι φοιτητοσυνδικαλιστές.
μακάρι το μανατζμεντ όλων των ΑΕΙ/ΤΕΙ να γίνει ιδιωτικό και να αφαιρεθούν όλα τα προνόμια από τους φοιτητές μπας και δει αυτή η χώρα άσπρη μέρα.
επειδή και γω έκανα φοιτητής εργαζόμενος που έχασα εξεταστικές και εργαστήρια από καταλήψεις. Έχασα και από άλλα πράγματα όμως που συμβάινουν κατά κόρον στις ελληνικές σχολές. Και βαριέμαι να τα γράφω. Το πρόβλημα στις σχολές ΔΕΝ είναι η ελευθερία των φοιτητών. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν ξέρει για πιο λόγο βρίσκεται εκεί. Ούτε οι Καθηγητές, ούτε οι Φοιτητές, ούτε οι Φοιτητοπατέρες. Όποιος έχει κάνει έστω και ένα μάθημα σε δυνατό Πανεπιστήμιο του εξωτερικού μπορεί να στο επιβεβαιώσει.
Στη σχολή πας για να μελετήσεις ένα κλάδο και να γίνεις ικανός επιστήμονας και επαγγελματίας . & -
Πρέπει να σου προσφέρει, χώρο, υλικό και δυνατότητες για να υλοποιήσεις τα παραπάνω. Κοινωνικοποίηση, Επανάσταση, Εκδρομές στη Μύκονο, Πάρτυ κλπ. ΔΕΝ είναι αντικείμενο σχολής. Ούτε οι παρατάξεις ούτε οι αφίσες για συναυλίες ούτε τα καλέσματα στο σύλλογο για την προστασία της μονάχους μονάχους έχουν χώρο στις σχολές.
Δεν πρέπει να μας απασχολεί αν τυγχάνει ιδιωτικής ή δημόσιας χρηματοδότησης, αλλά πρέπει να μας απασχολεί ότι ολοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν που βρίσκονται και πράττουν ανάλογα.
Μεταξύ μας, σε μια χώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των αποφοίτων της δουλεύουν σε εργασίες άσχετες με το πτυχίο... είναι γελοίο να συζητάμε για το επίπεδο της Πανεπιστημιακής της εκπαίδευσης. Είναι αυταπόδεικτο ότι είναι υπό τον πάτο.
Πες ότι θες, ταμπελάκια δεν θέλουμε. Ουτε γραμμές έχουμε ή δίνουμε.
Αλλά εγώ μπορεί να είμαι δεξιότερος από εσένα (μπορεί λέω, μην το δένεις κόμπο) αλλά το δικαίωμα του όποιου άλλου να χρησιμοποιήσει έναν νόμο του κράτους πρέπει να το υπεραστιστώ. Αν δεν σου αρέσει ο νόμος, πάλεψε να τον αλλάξεις. Οι "αντίπαλοί" σου παλεύουν.
Τώρα συμφωνούμε δεν συμφωνούμε με τις ιδέες και τις πρακτικές του Ρωμανού ή του κάθε Ρωμανού είναι άλλη κουβέντα. Αλλά κι αυτός πριν συλληφθεί, αθώο παιδάκι ήταν ε;
τώρα μιλάς καθαρά, σταράτα κι έτσι μ' αρέσει. όχι με τον άλλο τον τρόπο, του ρίχνω μια ειρωνεία περι Παπαδόπουλου και φεύγω. Εκτός και αν κάνεις χρήση του Ex cathedra δικαιώματος να ειρωνεύεσαι μόνο εσύ. Οπότε να το ξέρουμε...
Επίσης το τι κάνουν "αυτοί" είναι άλλο θέμα και είναι ύλη προς σχολιασμό. Όσο για τον νόμο του κράτους, δυστυχώς ή ευτυχώς ο νομοθέτης τότε "ξέχασε" να συγκεκριμενοποιήσει κάποια πράγματα που αφορούν το ποιός αποφασίζει και σε ποιά περίπτωση για την άδεια, και υπό ποιές προϋποθέσεις δίνεται αυτή. Και συνεπώς τηρήθηκε ο νόμος στην περίπτωση του έφηβου εγκληματία.
Εγώ λοιπόν δεν ταμπέλιασα κανέναν εδώ μέσα.
για τις μπηχτές του κλασσικού προβικάτορα περι χρυσαυγίτη / νομοταγή κλπ θα πεις κάτι που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που λες για τα ταμπελάκια, ή θα συνεχίζουμε να σφυρίζουμε ψάχνοντας αράχνες στο ταβάνι?
...
για τις μπηχτές του κλασσικού προβικάτορα περι χρυσαυγίτη / νομοταγή κλπ θα πεις κάτι που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που λες για τα ταμπελάκια, ή θα συνεχίζουμε να σφυρίζουμε ψάχνοντας αράχνες στο ταβάνι?
Εννοούσα ότι δεν έχει δωθεί γραμμή από κανέναν στους Mods.
Aν έχεις κάτι προσωπικό μαζί του, βρείτε τα. Μεγάλα παιδιά είστε. Κι εγω πιστεύω ότι αν δεν είσαι, με τα λεγόμενά σου είσαι πολύ κοντά ιδεολογικά με την ΧΑ. Η πατριωτική δεξιά (που πιθανώς θα επικαλεστείς) δεν υπάρχει πια.
pipe_smoker
09/10/2015, 15:02
βλέπω απαρτία το mod team...
αυτό είναι η ηχώς της ηχούς ή η ηχως της ηχούς της ηχούς...?
Ναι.
Το mod team γι'αυτο το φτιάξαμε.
Μαζεύτηκαν κάπου εκει το 2002 μερικοί ανάρχες, και λένε "Ρε δε σαγνουμε ενα φορουμ με βιτρίνα τα μηχανακια, για κάνουμε πλύση εγκεφάλου στον κόσμο?"
Μέσα εισαι.
Για να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον οι αναρχικοί, όταν μας τελειώνουν τα επιχειρήματα.
Πολλα είχαμε ακούσει μέχρι σήμερα, το ακούσαμε κι αυτό.
Δεν περνάει κάν απο το μυαλό σου, οτι διαφωνώ με αυτά που λες, εγω, άλλος ένας μοντ, κι άλλοι 10 χρήστες ας πούμε?
Ειναι οργανωμένο το έγκλημα. Καρφωνομαστε:lol:
και στην τελική για ποια κουβέντα?
Έλα ντε?
Για ποιά κουβέντα?
Γι'αυτη που για ακομη μια φορά εσύ έφερες στο τραπέζι, όλως τυχαίως?
Στο είχα γράψει και την άλλη φορά.
Σας έχει πάρει πρέφα και η κουτση Μαριω.
Κάτσε μιλα με το Sniper λοιπόν (αν έχει την όρεξη σου φυσικά), γιατι εγω ούτε την υπομονή του έχω, κι ο μόνος λόγος που δε σου έχω σερβίρει απο το δικό σου φαγητό μέχρι σήμερα, ειναι γιατι κάποιοι τους νομους και τους κανονισμούς (έστω κι ενός φόρουμ) προσπαθούν να τους εφαρμόζουν όσο καλύτερα μπορούν.
Εννοούσα ότι δεν έχει δωθεί γραμμή από κανέναν στους Mods.
Aν έχεις κάτι προσωπικό μαζί του, βρείτε τα. Μεγάλα παιδιά είστε. Κι εγω πιστεύω ότι αν δεν είσαι, με τα λεγόμενά σου είσαι πολύ κοντά ιδεολογικά με την ΧΑ. Η πατριωτική δεξιά (που πιθανώς θα επικαλεστείς) δεν υπάρχει πια.
οπότε κατά συνθήκη και κατα περίπτωση επιτρέπονται όλα λοιπόν...
οκ, δικό σου είναι το μαγαζί προφανώς κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους...
άλλοτε ταμπελιάζουμε, άλλοτε "εκθέτουμε απόψεις" (για τα προσωπικά πιστεύω του καθενός)...
πάμε και στην ηχώ...
είσαι αρκετά φρέσκος εδώ μέσα για να λες "το φτιάξαμε"...
επειδή όμως ήσουν καλή ηχώ "σε φτιάξανε". No problem by me...
ούτως ή άλλως με την κάλυψη του κάθε sniper έχεις το high ground και "καθαρίζεις" όπως γουστάρεις την κουβέντα...
άλλοτε με επιχειρήματα εκεί που πιάνουν, άλλοτε με αποφασίζομεν και διατάσσομεν με ειδικό νόμο εκεί που δεν πιάνουν.
οπότε ουσιαστική κουβέντα δεν γίνεται, και φυσικά το "βρείτε τα" από τη στιγμή που παίζεις με χάντικαπ δεν υφίσταται...
over and out.
ps. Οι αγγλισμοί και τα τοιαύτα είναι επειδή σου αρέσουν, και είναι και πολύ προχώ ναουμ..
Για όσους απάντησαν περί 3βαθμιας εκπ/σης:
Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω βγάλει νόημα από τα γραφόμενά σας και
αυτή τηστιγμή δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο, συγνώμη.
Για να ξεκαθαρίσω τι πιστεύω:
-Κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και λοιπών παραφυάδων.
-Αφαίρεση του δικαιώματος λήψης αποφάσεων από τους φοιτητές.
-Ιδιωτικό MANAGEMENT, όχι ιδιωτικοποίηση, μην τα μπερδεύουμε παρακαλώ.
-Security στα ιδρύματα
-Πάταξη κάθε λογής παραεμπορίου.
...
Iδιώτης που θα λαμβάνει εντολές από τον υπουργό; Λες να βρεθούν πολλοί ηλίθιοι;
-Security στα ιδρύματα
Με δικαιώματα αστυνόμευσης και σύλληψης δλδ; Δες το λιγο πάλι...
Iδιώτης που θα λαμβάνει εντολές από τον υπουργό; Λες να βρεθούν πολλοί ηλίθιοι;
Με δικαιώματα αστυνόμευσης και σύλληψης δλδ; Δες το λιγο πάλι...
ο ιδιώτης θα συμμετέχει στις αποφάσεις εννοείται.
σεκιούριτυ με δυνατότητα σύλληψης; wtf; είπα κάτι τέτοιο; μήπως είπα να οπλοφορούν κιόλας;
ο ιδιώτης θα συμμετέχει στις αποφάσεις εννοείται.
Μα τι λες ρε συ;
Ιδιωτικό managment χωρίς κέρδος (αφού προφανώς έχει βάλει κάποιο κεφάλαιο) δεν γίνεται... ούτε θα δεχτεί κάποιος σοβαρός δντης να παιρνει ρισκα και αποφάσεις χωρίς να εχει τον απόλυτο έλεγχο.
σεκιούριτυ με δυνατότητα σύλληψης; wtf; είπα κάτι τέτοιο; μήπως είπα να οπλοφορούν κιόλας;
Τότε τι τους θες; Για να τρωνε φάπες ή να πληρώνουμε αργόμισθους;
Για να ξεκαθαρίσω τι πιστεύω:
-Κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και λοιπών παραφυάδων.
-Αφαίρεση του δικαιώματος λήψης αποφάσεων από τους φοιτητές.
-Security στα ιδρύματα
-Πάταξη κάθε λογής παραεμπορίου.
Συμφωνώ σε όλα.
ΥΓ. όταν ο Αλέξης ρώτησε ποιος θέλει να γίνει Υπ. Παιδείας γιατί δεν σήκωσες το χέρι σου και έβαλε τον Φίλη?
Μα τι λες ρε συ;
Ιδιωτικό managment χωρίς κέρδος (αφού προφανώς έχει βάλει κάποιο κεφάλαιο) δεν γίνεται... ούτε θα δεχτεί κάποιος σοβαρός δντης να παιρνει ρισκα και αποφάσεις χωρίς να εχει τον απόλυτο έλεγχο.
Τότε τι τους θες; Για να τρωνε φάπες ή να πληρώνουμε αργόμισθους;
στο μυαλό μου το έχω σαν επιχείρηση με δουσου και βασικό μέτοχο το δημόσιο και ιδιώτες μάνατζερς.
τώρα έαν είναι πρακτικό δεν έχω την παραμικρή ιδέα. εάν είχα μάλλον θα έπαιρνα κάμποσα χιλιάρικα
το μήνα και δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να κάνω διάλογο σε ένα φόρουμ μοτοσυκλέτας.
όσο για τα σεκιούριτυ...really; να ανοίξουμε καινούριο θρεντ για το νόημα ύπαρξης των ιδιωτικών σεκιούριτυ καλύτερα;
Bob_o_mastoras
09/10/2015, 16:21
Μπηκα να δω πως παει το thread...
Τι το θελα...;;;;
Tι εχουν μερικοι μες το κεφαλι τους απορω....
342587
Συμφωνώ σε όλα.
ΥΓ. όταν ο Αλέξης ρώτησε ποιος θέλει να γίνει Υπ. Παιδείας γιατί δεν σήκωσες το χέρι σου και έβαλε τον Φίλη?
έχω μια αλλεργία στην εξουσία. ήμουν επιλοχίας στους ΥΕΑ και είδα στη μικρογραφία πως είναι το πόπολο να έχει
του κόσμου τις ανέφικτες απαιτήσεις και όταν δεν γινόντουσαν τα χατήρια τους όλοι στρέφονταν εναντίον σου.
όλοι παρτάκηδες είμαστε, απλά έχουμε εκλέξει κάποιους και τους πληρώνουμε για να τους βρίζουμε
και να ξεσπάμε πάνω τους.
MG-KTiNoS
09/10/2015, 16:35
έχω μια αλλεργία στην εξουσία. ήμουν επιλοχίας στους ΥΕΑ και είδα στη μικρογραφία πως είναι το πόπολο να έχει
του κόσμου τις ανέφικτες απαιτήσεις και όταν δεν γινόντουσαν τα χατήρια τους όλοι στρέφονταν εναντίον σου.
όλοι παρτάκηδες είμαστε, απλά έχουμε εκλέξει κάποιους και τους πληρώνουμε για να τους βρίζουμε
και να ξεσπάμε πάνω τους.
Μέχρι τη μέση σύντροφε καλά το πήγες....
Μετά το γ... λίγο !
:lol:
(αλλά να ξέρεις από παρτάκια σε παρτάκια στη μέση μπορεί να υπάρχει μια ΘΑΛΑΣΣΑ από λεφτά)
;)
Cpt. Haddock
09/10/2015, 16:44
Πάντως βλέπω μια βελτίωση δω μέσα...
Τώσα χρόνια που οι άλλοι έκαναν τα ίδια δεν έτρεχε τίποτα.
Οκ κάτι είναι κι αυτό.
Καλε μου φαρμακοτριφτη, υποτιθεται βγαλαμε τους αλλους για να ΜΗΝ κανουν τα ίδια, ναι; ;)
MG-KTiNoS
09/10/2015, 16:51
Καλε μου φαρμακοτριφτη, υποτιθεται βγαλαμε τους αλλους για να ΜΗΝ κανουν τα ίδια, ναι; ;)
ναι...
(ΑΛΛΆ αυτά ήταν ΠΡΙΝ το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ)
:cry:
Cpt. Haddock
09/10/2015, 16:53
ναι...
(ΑΛΛΆ αυτά ήταν ΠΡΙΝ το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ)
Ε, ας ψηφιζατε "ΝΑΙ", αφου αυτο επιθυμουσε καταβαθος ο Αλεξης (συμφωνα με τις τελευταιες αποκαλυψεις του Βαρουφακη :p )
MG-KTiNoS
09/10/2015, 17:04
Ε, ας ψηφιζατε "ΝΑΙ", αφου αυτο επιθυμουσε καταβαθος ο Αλεξης (συμφωνα με τις τελευταιες αποκαλυψεις του Βαρουφακη :p )
πάλι το ίδιο θα ήτανΕ.....
:D
υγ
Έπρεπε να υπάρχει και 3η επιλογή.
-Στα @@ μας στο τέλος ότι γουστάρετε κάνετε
Εκεί να δεις !!!!
nicksior
09/10/2015, 17:28
Ρε παιδιά , κάποιος να πει στους κινηματίες του «Δεν πλερώνω» ότι τώρα που γίναμε κυβέρνηση , πλερώνουμε !
MG-KTiNoS
09/10/2015, 17:44
Ρε παιδιά , κάποιος να πει στους κινηματίες του «Δεν πλερώνω» ότι τώρα που γίναμε κυβέρνηση , πλερώνουμε !
μίλα για τον εαυτό σου.....
(οι οριτζιναλ δε πλερώνω είναι με το Δραχμαζάνη πια)
nicksior
09/10/2015, 17:56
μίλα για τον εαυτό σου.....
(οι οριτζιναλ δε πλερώνω είναι με το Δραχμαζάνη πια)
"γεροπαράξενε" στο τέλος θα κάνεις κόμμα με τον εαυτό σου.. Θα γίνεις κόμματος :wave2:
Και δεν θάχεις άδικο βέβαια!
MG-KTiNoS
09/10/2015, 18:09
πολλά λένε τώρα τελευταία (αλλά δεν θα κάνουν τίποτα) για τους τρανσφόρμερς...
Αλλαγή φύλλου κλπ κλπ
Εδώ μια μικρή μετετρέπει τον εαυτό της σε μικρό, με ορμόνες....
:rolleyes:
https://www.youtube.com/watch?t=27&v=93Tqo6tAPJg
el_hymador
09/10/2015, 18:16
πολλά λένε τώρα τελευταία (αλλά δεν θα κάνουν τίποτα) για τους τρανσφόρμερς...
Αλλαγή φύλλου κλπ κλπ
Εδώ μια μικρή μετετρέπει τον εαυτό της σε μικρό, με ορμόνες....
:rolleyes:
https://www.youtube.com/watch?t=27&v=93Tqo6tAPJg
ε και; :confused:
MG-KTiNoS
09/10/2015, 18:18
ε και; :confused:
και τίποτα....
Απλά μου έκανε εντύπωση η... μετάλλαξη.
:p
el_hymador
09/10/2015, 18:21
και τίποτα....
Απλά μου έκανε εντύπωση η... μετάλλαξη.
:p
Εδώ έχουμε βιώσει μετάλλαξη Αλέξη σε 6μηνο και αυτό σου έκανε εντύπωση; :lol:
nicksior
09/10/2015, 18:34
Έπρεπε να υπάρχει και 3η επιλογή.....
Τρίτος δρόμος , Τρίτη λύση , Τρίτο φύλο , Τρίτος άνθρωπος , Αγία τριάς , Τα τρία κακά της μοίρας μας .....
Παντου "τρία"
Κάποιος μας κάνει πλάκα ... Μάλλον ο τρίτος απο το τέλος :lol:
dimmie_72
09/10/2015, 18:41
έχω μια αλλεργία στην εξουσία vs ήμουν επιλοχίας στους ΥΕΑ
:hmm::hmm::hmm:
:hmm::hmm::hmm:
μετά το επιλοχάδικο την απέκτησα
el_hymador
09/10/2015, 18:48
Tι μας κρύβουν; Γιατί ο Αλέξης κατά τη θητεία του στο ναυτικό μοιάζει τόσο πολύ με τη σημερινή Φώφη;
342593
Desperado
09/10/2015, 18:59
Tι μας κρύβουν; Γιατί ο Αλέξης κατά τη θητεία του στο ναυτικό μοιάζει τόσο πολύ με τη σημερινή Φώφη;
342593
:lol::bawl::lol:
Cpt. Haddock
09/10/2015, 19:31
Παντως ρε σεις, αν δεν κανω λαθος, φωτο "δρασης" σε αΡεοπλανα βγαζει κι εκεινος ο χοντρομπαλας ο Κιμ, ναι; Να δειξει ποσο σουπερ ειναι κλπ
Τελικα, αντι για αφρικη θα γινουμε Κορέα. Μια χαρα εξελισσεται αυτη η χωρα :beer:
RaGe_Raptor
09/10/2015, 19:47
τι λε ρε, και να του δίναμε το δικαίωμα να λέει ότι "αν είχε βγει το όχι θα είχα τη μέρκελ στα 4" κι άλλα τέτοια όμορφα που έχει περιγράψει προ πολλού ο Βύρων.....
Cpt. Haddock
09/10/2015, 19:57
Παντως ρε σεις, αν δεν κανω λαθος, φωτο "δρασης" σε αΡεοπλανα βγαζει κι εκεινος ο χοντρομπαλας ο Κιμ, ναι; Να δειξει ποσο σουπερ ειναι κλπ
Τελικα, αντι για αφρικη θα γινουμε Κορέα. Μια χαρα εξελισσεται αυτη η χωρα :beer:
Με συγχωρειτε, λαθος. Βενεζουέλα ήθελα να γραψω. :wave2:
342595
Pan (dvs)
09/10/2015, 19:59
342593
Αυτος ο Αντρεας εχει γεμισει τον τοπο ξωγαμα.
Έλα, MG...σε ψάχνει ο τυρόπιτας.
Ετήσιο εισόδημα κάτω των €12.000 δηλώνουν πάνω από 5 εκατ. Ελληνες
http://m.euro2day.gr/1365954/article.aspx
MG-KTiNoS
09/10/2015, 21:17
342592
ντιλιτ το γκαντέμι εδώ και τώρα....
Θα πέσει ο Σερβερ
MG-KTiNoS
09/10/2015, 21:22
Ποιός τυρόπιτας μωρε???
Με μισθούς 400ε τι θες να δηλώσουν.
Άσε με τώρα τα βλέπω κάθε μέρα στο μαγαζί
και κατεβάζω καντ΄λια !!!!
------------------
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το ποσοστό του πληθυσμού της Ελλάδας που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (ετήσιο εισόδημα 4.608 ευρώ για το 2014) ανέρχεται στο 36%. Εάν μάλιστα δεν υπήρχαν τα επιδόματα και οι λοιπές κοινωνικές ενισχύσεις το ποσοστό θα έφτανε το 52,2% του πληθυσμού.
MG-KTiNoS
10/10/2015, 09:49
342619
AUFGEBRACHT
10/10/2015, 11:59
Λάθος κάνεις...
342624
AUFGEBRACHT
10/10/2015, 12:00
Και μια πιο macho, να φαίνεται και το σιδερικό στην πόρτα...
342625
MG-KTiNoS
Μια απίστευτη καταγγελία που ξεπερνάει κάθε όριο και είναι αδύνατο να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.
Χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Μολύβου πέντε άγνωστοι κουκουλοφόροι με ταχύπλοο επιτέθηκαν εν πλω σε 4 φουσκωτές βάρκες με πρόσφυγες και κατέστρεψαν τις μηχανές τους. Από τις 9 το πρωί και για οκτώ ώρες οι βάρκες έμειναν ακυβέρνητες με κίνδυνο να υπάρχει ανατροπή ή πνιγμοί προσφύγων.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αρκετοί πρόσφυγες (κυρίως άνδρες) έπεσαν στη θάλασσα και προσπάθησαν να σπρώξουν τις βάρκες προς τις ακτές κολυμπώντας. Το συμβάν έγινε μάλλον στα διεθνή ύδατα και στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχει και η Τούρκικη Ακτοφυλακή καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός από γυναίκες και παιδιά μεταφέρθηκαν στις ακτές της Τουρκίας. Στην φωτo φαίνονται οι Ισπανοί ναυαγοσώστες να τραβάνε μια από τις τέσσερις πλαστικές λέμβους προς τις ακτές της Λέσβου (ώρα 17:15 μετά από 8 ώρες στη θάλασσα) με τους άνδρες που είχαν πέσει νωρίτερα στη θάλασσα.
Η καταγγελία έρχεται από τον Βέλγο Peter N. Bouckaert (διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ένας εμπειρογνώμονας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων, είναι υπεύθυνος για το συντονισμό ανταπόκριση του οργανισμού σε μεγάλους πολέμους και άλλες κρίσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων) που αυτό το καιρό προσφέρει τις υπηρεσίες του στο βόρειο τμήμα του νησιού μας. Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις η επίθεση με φουσκωτό έγινε από Έλληνες ακροδεξιούς.
Πηγή: lesvosnews.net
AUFGEBRACHT
Πωπω όλοι αντιγράφουν τελικά τους τριτοκοσμικούς ηγετίσκους...
342626
AUFGEBRACHT
10/10/2015, 12:06
Να δεις εγώ εισοδήματα που βλέπω, σκάνε τα Navara τα διπλοκάμπινα και σου φέρνει το εκκαθαριστικό ο αγρότης με ετήσιο εισόδημα €500 από αγροτικές εργασίες...
MG-KTiNoS
10/10/2015, 12:08
Να δεις εγώ εισοδήματα που βλέπω, σκάνε τα Navara τα διπλοκάμπινα και σου φέρνει το εκκαθαριστικό ο αγρότης με ετήσιο εισόδημα €500 από αγροτικές εργασίες...
και δε σε φτάνουν να πληρώσεις ούτε την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών ρπστμ?
AUFGEBRACHT
10/10/2015, 12:10
και δε σε φτάνουν να πληρώσεις ούτε την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών ρπστμ?
-Τι κάνεις Γιάννη;
-Κουκιά σπέρνω...
dimmie_72
10/10/2015, 12:20
Αυτό που παρατηρώ επί 10ετίες σε σχέση με πολιτικούς και στρατιωτικούς είναι το εξής:
ενώ στο εξωτερικό οι ηγέτες όταν δέχονται στρατιωτικό χαιρετισμό ανταποδίδουν με 1 χαμόγελο, 1 κούνημα το κεφαλιού και 1 χαμόγελο, 1 χαιρετισμό και 1 χαμόγελο (ο Ομπάμα πιάνει και συζήτηση), οι Έλληνες πολιτικοί όταν δέχονται χαιρετισμό από αστυνομικό η στρατιωτικό στη Βουλή, στο Μαξίμου, στο Προεδρικό δεν δίνουν καμία σημασία μη σου πω και :yuck: και το μόνο τους μέλημα είναι πως να χαμογελάσουν στους δημοσιογράφους και στις κάμερες κατ ευθείαν μπροστά.
θα ήταν αποδεκτό να το κάνουν από άποψη και να απαλλάξουν και τον ένστολο από τον υποχρεωτικό χαιρετισμό, αλλά είναι τόσο άσχετοι και αγενείς που το κάνουν και όταν τους υποδέχονται με τιμές σε ξένες χώρες. μάλλον κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για την έννοια του χαιρετισμού από ένστολο.
gior-gos
10/10/2015, 12:31
342592
Άλλος ηταν ο πρωτος διδαξας :)
"Στα τέλη Ιανουαρίου 1912 έφτασε στην Αθήνα με το αεροπλάνο του τύπου
Nieuport, 50 ίππων, ο Εμμ. Αργυρόπουλος, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα
αεροπλοίας στη Γαλλία. Στις 8 Φεβρουαρίου 1912 απογειώθηκε από την περιοχή του
Ρούφ το πρώτο ελληνικό αεροπλάνο με οδηγό τον πρώτο Έλληνα αεροπόρο, μπροστά σε
πλήθος κόσμου, παρουσία του βασιλιά Γεωργίου του Α’ και του πρωθυπουργού Ελ.
Βενιζέλου. Στη συνέχεια ο Αργυρόπουλος πέταξε με συνεπιβάτη το Βενιζέλο, γεγονός
που είχε τεράστια απήχηση στις ψυχές των Ελλήνων και προκάλεσε τα ενθουσιώδη
σχόλια του Τύπου. Ακολούθησε η βάπτιση του αεροπλάνου από το Βενιζέλο και νέα
πτήση του Αργυρόπουλου τέσσερις μέρες αργότερα (12-2-1912) από το Ζωολογικό κήπο
του Π. Φαλήρου."
Πηγη: http://www.geetha.mil.gr/media/1.VALKANIKOI/pa/aeroporia_epoxi_protoporwn.pdf
MG-KTiNoS
10/10/2015, 12:43
-Τι κάνεις Γιάννη;
-Κουκιά σπέρνω...
Τίποτε δε σπέρνεις...
:cool:
MG-KTiNoS
10/10/2015, 12:47
Αυτό που παρατηρώ επί 10ετίες σε σχέση με πολιτικούς και στρατιωτικούς είναι το εξής:
ενώ στο εξωτερικό οι ηγέτες όταν δέχονται στρατιωτικό χαιρετισμό ανταποδίδουν με 1 χαμόγελο, .....
Ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα νομίζουν πως όλα αυτά τους ανήκουν?
Ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι ΟΛΟΙ εμείς υπάρχουμε για να τους πληρώνουμε
και ότι είναι οι φυσικοί μας... ντβατζήδες.... ?
Εδώ ο ο φίλος μου ο αχτενμπουχτεν πιστεύει ότι οι Έλληνες φοροδιαφεύουν.....
Όχι ότι μας λιστεύουν καθημερινά....
pipe_smoker
10/10/2015, 12:48
Ναι....
Οκ. Όλα αυτά μήπως μας λένε απλα οτι οι κυβερνώντες κάθε χώρας θα κάνουν ποτε ποτε την περασια τους κι απο τα στρατα, να πούνε τη μλκια τους, να τάξουν καλύτερες συνθήκες, να χαμογελάσουν στις κάμερες, και μετα να πανε σπίτια τους?
Τί ειναι αυτό που μας έχει κάνει τόση εντύπωση και σχολιάζουμε στις τελευταίες σελίδες, δεν καταλαβαίνω?
Το οτι πήγε κι ο Τσιπρας με τον Καημενο?
pipe_smoker
10/10/2015, 12:49
Όχι ότι μας λιστεύουν καθημερινά....
Απλούστατα, συμβαίνουν και τα δυο.
MG-KTiNoS
10/10/2015, 12:51
Τί ειναι αυτό που μας έχει κάνει τόση εντύπωση και σχολιάζουμε στις τελευταίες σελίδες, δεν καταλαβαίνω?
Το οτι πήγε κι ο Τσιπρας με τον Καημενο?
Νομίζω πως ΟΛΟΙ περίμεναν να μην το κάνουν
Ακόμα και αυτοί που δεν τους ψήφισαν, αφού όλοι ξέρουμε τι είναι μαλακία
άσχετε αν πολλές φορές κάνουμε πως δεν βλέπουμε.
:)
MG-KTiNoS
10/10/2015, 12:55
όχι φίλε μου...
κάποιοι νόμιμα δεν πληρώνουν φόρους και κάποιοι νόμιμα τσιμπάνε ΕΣΠΑ και πακέτα και ρεφάρουν....
ΤΟυς φτωχούς κάπου θα τους πιάσει εν τέλει.
υγ
για φωτογραφικούς νόμους τα έχουμε ξαναπεί
όχι φίλε μου...
κάποιοι νόμιμα δεν πληρώνουν φόρους και κάποιοι νόμιμα τσιμπάνε ΕΣΠΑ και πακέτα και ρεφάρουν....
υγ
Παλαιοτερα ο επαγγελματιας φοροδιεφευγε για να φτιάξει περιουσία.
Τωρα απλα φοροδιαφευγει για να μπορέσει να πληρωσει την εφορια.........
Nostradamus
10/10/2015, 13:37
9/10 (για να μην πω 10/10 και χαλαστουν οι ηθικοι του νηματος) που θα τους δωθει η ευκαιρια να φοροδιαφυγουν θα το κανουν χαλαρα... Ελληνες, Ιταλοι, Γερμανοι, αμερικανοι, κογκολεζοι...ολοι....
Το στην "φ@ουτσα μου λουλουδια και γυρω γυρω μελισσες" δεν ειναι ελληνικο προνομιο.. Ωστοσο σε ενα κρατος μπαχαλο, οι διαστασεις του προβληματος ειναι εκρηκτικες..
Πολλες παραγωγικες γενιες του σημερα μεγαλωσαμε με την ιδεα οτι η "αποδειξη" ειναι ασπρο χαρτι, μαυρα γραμματα... Ισα που ορισμενοι πιστευουμε οτι κανουμε και καλο στο περιβαλλον αν δεν παρουμε γιατι λιγοτερες αποδειξεις σωζεις ενα δεντρο...
Βαλε και την γενικοτερη αγνοια του κοσμου (αυτο που καταστηματαρχες/επαγγελματιες κτλ κτλ νομιζουν π.χ. οτι το ΦΠΑ ειναι λεφτα ΤΟΥ και αλλα τετοια γραφικα)..
Τεσπα, Αν υπαρχει ελπιδα, θα ερθει μονο μετα απο προσπαθεια να αλλαξουμε τις γενιες που ακομη ειναι στο καροτσι και δεν περπατανε... Οι λοιποι σχεδον στο συνολο τους ειμαστε "καμμενα χαρτια"...
nikos_abel
10/10/2015, 14:01
το ΦΠΑ ειναι λεφτα ΤΟΥ και αλλα τετοια γραφικα
Γιατί ποιανού είναι; Φυσικά και είναι δικά του. Όπως και δικά μου. Όλων μας είναι.
Πιστεύεις ότι αν τα "λεφτά μου" από τον ΦΠΑ και όλους τους άλλους φόρους (που είναι πολλά συνολικά, μα πάρα πολλά) τα βλέπαμε σε σχολεία, νοσοκομεία, δρόμους κλπ (θα ξανατονισω τα σχολεία) θα τα θεωρούσε κανείς δικά του;
Δυστυχώς οι εξουσιάζοντες παγκοσμίως έχουν την ίδια νοοτροπία με τον καθένα "απλό" άνθρωπο. Νομίζει πως αυτός ξέρει καλύτερα το συνολικό συμφέρον αλλά αυτός έχει τη δύναμη να το επιβάλει. Και φυσικά αυτός παίρνει τις αποφάσεις, τις δύσκολες, αυτές που για το συνολικό καλό θα απαιτήσουν τη θυσία κάποιων.
Εκτός από λίγες εξαιρέσεις, όχι των ιδίων βέβαια.
Για αυτούς λοιπόν που βλέπουν σχέδια, συνομωσίες και παρόμοια, θα πρέπει να καταλάβετε ότι όπως εδώ μέσα, όπως στις δουλειές σας, όπως όταν κυκλοφορείτε στον δρόμο βλέπετε κάποιους ανθρώπους και τη συμπεριφορά τους, ακριβώς ίδιοι είναι και όσοι έχουν δύναμη. Ίσως και χειρότεροι, απλά γιατί μπορούν.
Nostradamus
10/10/2015, 14:10
Γιατί ποιανού είναι; Φυσικά και είναι δικά του. Όπως και δικά μου. Όλων μας είναι.
Πιστεύεις ότι αν τα "λεφτά μου" από τον ΦΠΑ και όλους τους άλλους φόρους (που είναι πολλά συνολικά, μα πάρα πολλά) τα βλέπαμε σε σχολεία, νοσοκομεία, δρόμους κλπ (θα ξανατονισω τα σχολεία) θα τα θεωρούσε κανείς δικά του;
Ξερεις τι εννοω με το "λεφτα του"... Μην μπουμε στην διαδικασια να το αναλυσουμε..
Προφανως και το κρατος οφειλει να γυριζει τα χρηματα "μας" στον πολιτη μεσω κοινωνικων και αλλων παροχων...
Αλλα για να συμβει αυτο πρεπει να τα λαμβανει και στο ακεραιο (μεσα απο την "συμφωνια" μαζι μας με τις καταβολες φορων).
MG-KTiNoS
10/10/2015, 14:15
Δεν έχετε βαρεθεί με το ΦΠΑ ακόμα....?
Από περέργεια ρωτάω.
Flying Mythos
10/10/2015, 14:23
Αυτό να το πεις στο γέρο μου με το διπλοκάμπινο L200 που πουλάει το λάδι σε Ιταλό χονδρέμπορο και κόβει τιμολόγιο ακόμα και για το τελευταίο λίτρο. Τώρα αν μου βρεις τρόπο να δηλώνει 500 ευρώ, σου υπόσχομαι ένα 10% από τα αφορολόγητα κέρδη. Επίσης να μου βρεις τρόπο να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός όταν βάζει πετρέλαιο στο τρακτέρ με τιμή ίδια με αυτή που καίει η merc στο κολωνάκι και αγοράζει αγροτικά εφόδια με υψηλότερο Φ.Π.Α από ότι οι ευρωπαίοι συνάδελφοι του.
Εντάξει πλάκα κάνω, δεν θα μου την βρεις εσύ την λύση αλλά να μην λέμε και ότι θέλουμε.
MG-KTiNoS
10/10/2015, 14:33
Εντάξει πλάκα κάνω, δεν θα μου την βρεις εσύ την λύση αλλά να μην λέμε και ότι θέλουμε.
Όταν είναι να γ... κάποιον στανταράκι αρχίζουν και τον βρίζουν.
Κοινωνικό αυτοματισμό το λένε.
Κοίτα να δεις τι διάβαζα σήμερα....
τα λεγαμε, δεν τα λεγαμε; Θα "ανακαλυφθουν" επίσης "μαιμού συνταξιούχοι", "μαιμού αγρότες", μαιμού πολύτεκνοι" ώστε να δικαιολογηθεί η σφαγή, να στρέψουν τη μια κοινωνική κατηγορία κατά της άλλης. Φυσικά καράβια θα μεταφέρουν από ηρωίνη μεχρι μισθοφόρους και λαθραίο πετρελαιο, οι τοκογλύφοι θα είναι "σεβάσμιοι τραπεζίτες", η ΕΕ και το ΔΝΤ "θεσμοί"! Και για το ποιος έθρεψε τη διαφθορά, κουβέντα...Τα εκανε ο Αντρέας, τα έκαναν ο Μητσοτακης ο Κραμανλης κι ο Σαμαρας, τα ίδια κάνουν και οι συνεχιστές τους!
AUFGEBRACHT
10/10/2015, 14:48
Δεν το πιστεύω απλά, έχω αποδείξεις... γενικότερα όταν υποστηρίζω κάτι φροντίζω να είναι τεκμηριωμένο και έχει αποδειχθεί πολλάκις εδώ μέσα.
dimmie_72
10/10/2015, 15:13
Και για το ποιος έθρεψε τη διαφθορά, κουβέντα...Τα εκανε ο Αντρέας, τα έκαναν ο Μητσοτακης ο Κραμανλης κι ο Σαμαρας, τα ίδια κάνουν και οι συνεχιστές τους!
"θα το καταλάβαινα αν είχε κάνει 1 δωράκι στον εαυτό του..." σου θυμίζει κάτι; :lol:
pipe_smoker
10/10/2015, 20:28
Νομίζω πως ΟΛΟΙ περίμεναν να μην το κάνουν
Ακόμα και αυτοί που δεν τους ψήφισαν, αφού όλοι ξέρουμε τι είναι μαλακία
άσχετε αν πολλές φορές κάνουμε πως δεν βλέπουμε.
Τί να σου πω ρε μαν.
Εγω δεν είχα τέτοια high hopes να σε ειπώ την αλήθεια.
Οποτε δε μου κάνει εντύπωση.
όχι φίλε μου...
υγ
Σωστά.
Για ποιο λόγο αυτά ακυρώνουν το γεγονός οτι κάποιοι φοροδιαφεύγουν, κάποιοι μας ληστευουν, και κάποιοι κάνουν και τα δυο μαζί, δεν το καταλαβαίνω.
Δεν είπα οτι υπάρχει μόνο φοροδιαφυγή, ούτε οτι για όλα φταίει η φοροδιαφυγή, ούτε σχολίασα το κατα πόσο μπορεί εγω να τη θεωρώ δικαιολογημένη ανάλογα την περίπτωση.
MG-KTiNoS
10/10/2015, 22:12
Για ποιο λόγο αυτά ακυρώνουν το γεγονός οτι κάποιοι φοροδιαφεύγουν, κάποιοι μας ληστευουν, και κάποιοι κάνουν και τα δυο μαζί, δεν το καταλαβαίνω.
γιατί κάποιοι ΔΕΝ φοροδιαφευγουν.
Νόμιμα δεν πληρώνουν.
Οι εφοπλιστές πχ...
Μην σου πω και για εκείνο τον απίθανο το Θεοχάρη τι μαλακίες πέταγε όταν ήταν υπέυθυνος φοροαπαλαγών
εεεε συγνώμη εσώδων του κράτους
και ένα κουφό
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/10/xa-protokolla-sofon-sion-synadinos/
Νόμιμα δεν πληρώνουν.
Οι εφοπλιστές πχ...
Μην σου πω και για εκείνο τον απίθανο το Θεοχάρη τι μαλακίες πέταγε όταν ήταν υπέυθυνος φοροαπαλαγών
και ένα κουφό
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/10/xa-protokolla-sofon-sion-synadinos/
Αρχίζοντας απ΄το τέλος, να το κοιτάξεις αυτό, γιατί είσαι ένα βήμα πριν το περίφημο team των "διαδόσται το, κινοπιειστε το"
Πηγαίνοντας παραπάνω, επίσης να το κοιτάξεις γιατί είσαι ένα βήμα πριν την ένταξη στην ΚΟΒΑ Συντάγματος και του team "να πληρώσει η πλουτοκρατία".
Το παραμύθι των εκάστοτε λαϊκιστών που λένε να πληρώσουν οι τάδε (εν προκειμένου οι εφοπλιστές) δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για να μην πληρώσεις αυτά που οφείλεις εσύ, εγώ και οι υπόλοιποι. Και δεν πρόκειται να γίνει, γιατί ΔΕΝ μπορείς νομιμα να τους φορολογήσεις, και γιατί τους έχεις μεγαλύτερη ανάγκη απ΄ότι μπορείς να φανταστείς.
Και πριν αρχίσεις τα κουλά για τους εφοπλιστές που πίνουν το αίμα κλπ κλπ (που δεν διαφωνώ πως μπορεί να είναι έτσι), σκέψου πως για να πάρεις φράγκα οφείλεις να το κάνεις με νόμο. Και οι νόμοι, συνήθως πέφτουν στο κενό όταν δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Και δεν μπορούν να εφαρμοστούν για όσους έχουν ένα πλοίο σε μια εταιρία στον Παναμά, με σημαία Naurou, πληρώνουν μέσω British Virgin Islands, λαμβάνουν ναύλα στην Ελβετία και τα πλοία εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Νιγηρίας-Φιλαδέλφειας...δεν σου οφείλουν τίποτα. To μόνο που μπορείς να τους φορολογήσείς, είναι τα ακίνητα που έχουν στην Ελλάδα. Αλλά και αυτά δεν αρκούν ούτε για προεκλογικές αφίσες.
Και όσοι είναι με ελληνική σημαία, μπορούν σε χρόνο 0 να τα γυρίσουν σε σημαία Λιβερίας και να πάνε στο City που θα τους κάνουν πίπες, μιας και θα δώσουν την δουλειά των 100.000 που ζούν άμεσα ή έμμεσα στην Ελλάδα απο αυτούς (και τους φορολογείς). Οι μόνοι που θα είναι ευχαριστημένοι απ΄την κατάληξη, θα είναι οι Άγγλοι και οι Γερμανοί...αλλά δεν γαμείς? Θα έχουμε δώσει ένα ηχηρό χαστούκι στους κατέχοντες. :rolleyes:
Η πλάκα είναι πως συχνά πυκνά, μιλάς για προσέλκυση επενδύσεων και επενδύσεις, και επιχειρηματικό περιβάλλον και μπλα μπλα μπλα...και ουσιαστικά αυτό που υπάρχει στο μυαλό (όχι μόνο στο δικό σου), είναι να έρθουν για να τους πηδήξουμε.
Ε, δεν πρόκειται να έρθουν. Σιγά μην έρθουν για να μετατραπούν σε μια νύχτα σε "ισοδύναμα μέτρα" των κατσαπλιάδων και των συντεχνιών. Και οι κατσαπλιάδες και οι συντεχνίες που στεναχωριούνται μωρέ...και διαμαρτύρονται επειδή φορολογούν και φορολογούνται, ας βρουν τα ισοδύναμα στους παραδίπλα μαλάκες "για να αποτραπεί η καταστροφή του κλάδου τους".
Καληνύχτα και να σκεπαζόμαστε το βράδυ. :beer:
pipe_smoker
11/10/2015, 07:10
Νόμιμα δεν πληρώνουν.
Οι εφοπλιστές πχ...
Μλκ χτηνε....
Κοιτά να με κανεις να έρθω το επόμενο Σάββατο στους γκουτσαιους με κανα ρόπαλο να σε πάρω στο κυνήγι.
Και ξέρεις τι έχει μετα ε? Τοκ και βατ-βατ:smokin:
Ρε αθρωπα, ναι λέμε.
Κάποιοι νόμιμα δεν πληρώνουν, γιατι οι νόμοι ειναι κομμενοι και ραμμένοι στα μέτρα τους και και και.
Δεν είπα το αντίθετο.
Αλλα υπάρχει ΚΑΙ φοροδιαφυγή. Μη με ζουρλαινεις.
Κι αμα θες να σου πω την άποψη μου περί φοροδιαφυγής θα σου την πω απο κοντά.
Αλλα υπάρχει. Ήμαρτον.
Ο Βυρωνας καλά τα λεει.
Ωμά τα λεει, σκληρά τα λεει, αλλα καλά τα λεει.
Αν θες κανα ψίχουλο απο αυτούς που πίνουν το αίμα του κοΖμακη, πρεπει να τους κανεις και μπουλκουμέδες για να τους γλυκανεις.
Αν δε θες τα λεφτά τους (και μεγάλη σου μαγκιά αν μπορείς χωρις αυτούς), πουλα τους και σνομπαρια και μαθήματα ανθρωπιάς. Και μαγκιά σου, ξαναλέω και το εννοώ.
Δε χαίρομαι για τη συγκεκριμένη τροπή που έχει πάρει η ανθρωπότητα/κενωνια/γουατεβερ, αλλα δυστυχώς αυτό συμβαίνει.
Και ούτε τυχαία φτάσαμε εδώ, ούτε ξυπνήσαμε ξαφνικά ενα πρωι.
nikos_abel
11/10/2015, 08:48
Με λίγα λόγια, όπως είπα, επειδή μπορούνε κάνουνε. Το περιγράψαμε μια χαρά.
Τωρα εμείς πως πρέπει να αντιδράσουμε;
Live and let live?
tsompanis
11/10/2015, 08:59
Εφτακαν τα νέα ραβασακια με την επιπρόσθετη προκαταβολή του φόρου. Προκαταβολή της προκαταβολης! Χαχαχα δεν υπάρχουν!
Σιγά μην μαζέψουν χρήμα. ...Ποιο χρήμα το μαζεμένο?
pipe_smoker
11/10/2015, 09:18
Με λίγα λόγια, όπως είπα, επειδή μπορούνε κάνουνε. Το περιγράψαμε μια χαρά.
Τωρα εμείς πως πρέπει να αντιδράσουμε;
Live and let live?
Το πώς πρέπει/οφείλει/αισθάνεται οτι οφείλει/και βάλε κι ο,τι αλλο γουστάρεις εσύ, ο καθένας απο εμάς να αντιδράσει, ειναι άλλη ιστορία και μεγάλη ιστορία.
Άλλος νιώθει οτι το πράγμα έχει φτάσει πλέον στον απόλυτο εγωκεντρισμό, και αν ο καθένας κοιτάει την πάρτη του όλοι "καλά" θα είμαστε, κατ'αναλογια, φουτσες καλά δηλαδή.
Δίκαιο κι άδικο ειναι έννοιες για γέλια πλέον.
Άλλος νιώθει οτι τώρα ειναι η στιγμή να ενωθούν οι άνθρωποι ενάντια σε όλο αυτό το κακο που μας έχει βρει και να τα βγάλουμε πέρα όλοι μαζί.
Άλλος προσπαθεί να περάσει απο την άλλη πλευρά, μπας κι αρχίσει να πηδάει και σταματήσει να τον τρώει.
Άλλος πηδαει απο τον 6ο.
Live and let live δεν έχει.
Έχει die and let live, ή live and let die.
Ή "θα ψοφησω που θα ψοφησω, ας πάρω και κανα μπούστη μαζί".
Αλλα και πάλι, that' just me.
Ας ελπίσουμε οτι υπάρχουν και καλύτερες ιδέες.
AUFGEBRACHT
11/10/2015, 15:06
Τελικά έκανα λάθος ότι υπάρχει φοροδιαφυγή...
http://www.efsyn.gr/arthro/epidimia-apo-adilotes-tameiakes-mihanes
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64266824
pipe_smoker
11/10/2015, 15:24
Το παραλογο θα ηταν να μην υπηρχε.
AUFGEBRACHT
11/10/2015, 15:26
Το παραλογο θα ηταν να μην υπηρχε.
Μην το λες σ' εμένα, #153 λίγο παραπάνω...
pipe_smoker
11/10/2015, 16:01
Μην το λες σ' εμένα, #153 λίγο παραπάνω...
Του τα'πα αυτουνου.
Εδω τον απειλησα οτι θα τον :a021: κιολας:lol:
Απλα τα λεμε σε παραξενη διαλεκτο.
MG-KTiNoS
11/10/2015, 19:21
Αρχίζοντας απ΄το τέλος, να το κοιτάξεις αυτό, γιατί είσαι ένα βήμα πριν το περίφημο team των "διαδόσται το, κινοπιειστε το"
Ότι θες καταλαβαίνεις
Πηγαίνοντας παραπάνω, επίσης να το κοιτάξεις γιατί είσαι ένα βήμα πριν την ένταξη στην ΚΟΒΑ Συντάγματος και του team "να πληρώσει η πλουτοκρατία".
Το παραμύθι των εκάστοτε λαϊκιστών που λένε να πληρώσουν οι τάδε (εν προκειμένου οι εφοπλιστές) δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για να μην πληρώσεις αυτά που οφείλεις εσύ, εγώ και οι υπόλοιποι. Και δεν πρόκειται να γίνει, γιατί ΔΕΝ μπορείς νομιμα να τους φορολογήσεις, και γιατί τους έχεις μεγαλύτερη ανάγκη απ΄ότι μπορείς να φανταστείς.
Λυπάμαι που θα σου το πω αλλά η πλουτοκρατία στην Ελλάδα δεν πλήρωσε ΠΟΤΕ Εσύ κι εγώ θα πληρώσουμε θέλουμε δεν θέλουμε
Και πριν αρχίσεις τα κουλά για τους εφοπλιστές που πίνουν το αίμα κλπ κλπ (που δεν διαφωνώ πως μπορεί να είναι έτσι), σκέψου πως για να πάρεις φράγκα οφείλεις να το κάνεις με νόμο. Και οι νόμοι, συνήθως πέφτουν στο κενό όταν δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Και δεν μπορούν να εφαρμοστούν για όσους έχουν ένα πλοίο σε μια εταιρία στον Παναμά, με σημαία Naurou, πληρώνουν μέσω British Virgin Islands, λαμβάνουν ναύλα στην Ελβετία και τα πλοία εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Νιγηρίας-Φιλαδέλφειας...δεν σου οφείλουν τίποτα. To μόνο που μπορείς να τους φορολογήσείς, είναι τα ακίνητα που έχουν στην Ελλάδα. Αλλά και αυτά δεν αρκούν ούτε για προεκλογικές αφίσες.
Και όσοι είναι με ελληνική σημαία, μπορούν σε χρόνο 0 να τα γυρίσουν σε σημαία Λιβερίας και να πάνε στο City που θα τους κάνουν πίπες, μιας και θα δώσουν την δουλειά των 100.000 που ζούν άμεσα ή έμμεσα στην Ελλάδα απο αυτούς (και τους φορολογείς). Οι μόνοι που θα είναι ευχαριστημένοι απ΄την κατάληξη, θα είναι οι Άγγλοι και οι Γερμανοί...αλλά δεν γαμείς? Θα έχουμε δώσει ένα ηχηρό χαστούκι στους κατέχοντες. :rolleyes:
Με το μπαρδόν αλλά λες σαχλαμάρες
Η πλάκα είναι πως συχνά πυκνά, μιλάς για προσέλκυση επενδύσεων και επενδύσεις, και επιχειρηματικό περιβάλλον και μπλα μπλα μπλα...και ουσιαστικά αυτό που υπάρχει στο μυαλό (όχι μόνο στο δικό σου), είναι να έρθουν για να τους πηδήξουμε.
Λυπάμαι αλλά έχω ξαναγράψει πολλές φορές εδώ μέσα ότι για να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα θα πρέπει να παταχτεί η διαφθορά και να υπάρχει σταθερό περιβάλλον
ΑΥΤΑ όμως δεν μπορούν να γίνουν γιατί οι γνωστοί ολιγάρχες εξουσιάζουν το κράτος. Να στο πω καθάρά.
Αυτοί έχουν διώξει τις επενδύσεις από δω. (Καρφούρ, ξένες τράπεζες, Ιταλούς κατασκευαστές δρόμων, Νόκια κλπ κλπ κλπ Αυτοί με τα καρντάσια τους το κράτος)
Ε, δεν πρόκειται να έρθουν.
Σιγά μην έρθουν για να μετατραπούν σε μια νύχτα σε "ισοδύναμα μέτρα" των κατσαπλιάδων και των συντεχνιών. Και οι κατσαπλιάδες και οι συντεχνίες που στεναχωριούνται μωρέ...και διαμαρτύρονται επειδή φορολογούν και φορολογούνται, ας βρουν τα ισοδύναμα στους παραδίπλα μαλάκες "για να αποτραπεί η καταστροφή του κλάδου τους".
Μεγαλίτεροι κατσαπλιάδες και συντεχνίες από τις κωλοτράπεζες δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν ποτε.
καλοχώνευτα και αυτά τα 25 δις στα μούτρα όλων αυτών που ήθελαν να παράγουν
Καληνύχτα και να σκεπαζόμαστε το βράδυ. :beer:
Καληνύχτα και να προσέχεις γιατί μπορεί μια μέρα να μην περάσει το δούλεμα του Αλέξη και το μαγαζί που δουλευεις να γίνει ίσωμα.
:beer:
MG-KTiNoS
11/10/2015, 19:26
Μλκ χτηνε....
Αλλα υπάρχει ΚΑΙ φοροδιαφυγή. Μη με ζουρλαινεις.
Η φοροδιαφυγή στο επίπεδο του καφενείου που δεν κόβει απόδειξη είναι πουτσες μπλε.
Φοροδιαφυγή ΒΑΡΒΑΤΗ έχει στα καύσημα πχ
Τι σκατά δεν καταλαβαίνεις?
Ότι τον καφετζή μια μέρα θα τον γ,.... στανταράκι?
ή ότι άλλος θα ζει και θα βασιλεύει γιατί τόσες οικογένεις "ζουν" από τα "λεφτά του"
(που το έκανε δώρο το κράτος)
Πες τη παραμύθα λοιπόν για τις συντεχνίες και κάποιος θα τσιμπήσει.
Εγώ λοιπόν σου το λέω καθαρά.
Ολιγάρχες τους λένε και αυτοί έχουν γαμήσει και συνεχίζουν να γαμάν τα πάντα.
Δες και το σκάνδαλο με το ναρκοβάπορο και κοίτα μην παν στο σίτι τ @@.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ
:wave2:
MG-KTiNoS
11/10/2015, 19:41
Καρέλλας, Γούκος, Κοσκωτάς, Σαλιαρέλης, Κόκκαλης, Λαυρεντιάδης Μπαρμπα Μιγκ, Μπομπ Όλας
Είναι μερικοί από τους ένδοξους στυλοβάτες της Ελληνικής οικονομίας....
Αλλα αν ρωτήσεις μερικούς διάσημους οικονομολογους θα σου πουν ότι ο ταρίφας και ο υδραυλικός
δεν κόβουν απόδειξη.
Με το μπαρδόν ξέχασα τον τυροπιτά
Τελικά για πόσο μαλάκες μας περνάνε ????
pipe_smoker
11/10/2015, 19:47
Η φοροδιαφυγή στο επίπεδο του καφενείου που δεν κόβει απόδειξη είναι πουτσες μπλε.
Φοροδιαφυγή ΒΑΡΒΑΤΗ έχει στα καύσημα πχ
Τι σκατά δεν καταλαβαίνεις?
Ότι τον καφετζή μια μέρα θα τον γ,.... στανταράκι?
ή ότι άλλος θα ζει και θα βασιλεύει γιατί τόσες οικογένεις "ζουν" από τα "λεφτά του"
(που το έκανε δώρο το κράτος)
Πες τη παραμύθα λοιπόν για τις συντεχνίες και κάποιος θα τσιμπήσει.
Εγώ λοιπόν σου το λέω καθαρά.
Ολιγάρχες τους λένε και αυτοί έχουν γαμήσει και συνεχίζουν να γαμάν τα πάντα.
Δες και το σκάνδαλο με το ναρκοβάπορο και κοίτα μην παν στο σίτι τ @@.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ
Βρε χρυσό μου αγόρι, με είδες εμένα να λέω πουθενά οτι ειναι καλοί άνθρωποι οι εφοπλισταδες και οι τραπεζαδες?
Ή ειδες να σου λέω οτι φταίει ο τυροπιτας?
Τον τυροπιτα θα τον γ@μησουν. Και το μισθωτο θα το γ@μησουν. Και τον επιχειρηματία (ανάλογα το μέγεθος του) θα τον γ@μησουν.
Πουθενά δεν είπα οτι φταίει ο τυροπιτάς για την κατάσταση που ζούμε. Ίσα ίσα που λέω το αντίθετο.
Γυρνα και ξαναδιαβασε.
Τα υπόλοιπα θα τα πούμε απο κοντά γιατι δε βγάζουμε άκρη:beer:
Pan (dvs)
11/10/2015, 19:54
Καρέλλας, Γούκος, Κοσκωτάς, Σαλιαρέλης, Κόκκαλης, Λαυρεντιάδης Μπαρμπα Μιγκ, Μπομπ Όλας
Είναι μερικοί από τους ένδοξους στυλοβάτες της Ελληνικής οικονομίας....
Αλλα αν ρωτήσεις μερικούς διάσημους οικονομολογους θα σου πουν ότι ο ταρίφας και ο υδραυλικός
δεν κόβουν απόδειξη.
Με το μπαρδόν ξέχασα τον τυροπιτά
Τελικά για πόσο μαλάκες μας περνάνε ????
Σε γενικες γραμμες θα συμφωνησω με τον φαρμακοτριφτη μας.
Οχι οτι δεν γινεται σε ολα τα επιπεδα φοροδιαφυγη,αλλα σε γενικες γραμμες στις υψηλες κατηγοριες ειναι πραγματικα τεραστια τα ποσα.Με τη σειρα τους οι παρακατω το βρισκουνε αυτο σαν δικαιολογια,το γνωστο "ας πιασουν πρωτα αυτους και μετα τον λαουτζικο" και παει λεγοντας.
Αν κανουμε ποτε κρατος ,να με χεσετ@ι.
Βυρωνα, καποιοι μεγαλοι επενδυτες. δεν φυγανε απο εδω γιατι δεν ητανε ευνοικες οι συνθηκες.Φυγανε γιατι φαγανε οτι μπορουσανε απο το δημοσιο η τους εγχωριους προμηθευτες και οταν αρχισαν να ζοριζονται,την κανανε για αλλους τριτοκοσμικους προορισμους.
Επισης οταν λεμε οτι θελουμε επενδυτες,πρεπει να ξερουμε πως τους εννοουμε.Δεν θεωρω επενδυτη καποιον που θελει να αγορασει π.χ. τον ΟΤΕ,καταβαλλοντας σαν τιμημα το ποσο που θα εχει κερδος η εταιρεια τα επομενα 3 χρονια.
amyroukai
11/10/2015, 20:02
Νομίζω πως ο Αντουάν έδωσε τον ΟΠΑΠ όσο τα κέρδη μιας χρονιάς;
Pan (dvs)
11/10/2015, 20:20
Νομίζω πως ο Αντουάν έδωσε τον ΟΠΑΠ όσο τα κέρδη μιας χρονιάς;
Για τη συγκεκριμενη περιπτωση,το 2014 τα κερδη ητανε λιγο κατω απο τα 200 εκ ευρω.Το τιμημα της αγορας του 33% των μετοχων,ητανε περιπου 650 εκ ευρω.
Φυσικα με την αγορα του 33% των μετοχων,αγοραζεις και τα αναλογα περιουσιακα στοιχεια του ΟΠΑΠ.;)
Το οτι περασε στα χερια προεδρου ομαδας Α εθνικης,δεν το σχολιαζω,γιατι μπορει καποιος να μου πει οτι λεω αοριστολογιες,μιας και δεν ειναι στο ονομα προεδρου αλλα του γιου του.
Σε γενικες γραμμες θα συμφωνησω με τον φαρμακοτριφτη μας.
Οχι οτι δεν γινεται σε ολα τα επιπεδα φοροδιαφυγη,αλλα σε γενικες γραμμες στις υψηλες κατηγοριες ειναι πραγματικα τεραστια τα ποσα.Με τη σειρα τους οι παρακατω το βρισκουνε αυτο σαν δικαιολογια,το γνωστο "ας πιασουν πρωτα αυτους και μετα τον λαουτζικο" και παει λεγοντας.
Αν κανουμε ποτε κρατος ,να με χεσετ@ι.
Βυρωνα, καποιοι μεγαλοι επενδυτες. δεν φυγανε απο εδω γιατι δεν ητανε ευνοικες οι συνθηκες.Φυγανε γιατι φαγανε οτι μπορουσανε απο το δημοσιο η τους εγχωριους προμηθευτες και οταν αρχισαν να ζοριζονται,την κανανε για αλλους τριτοκοσμικους προορισμους.
Επισης οταν λεμε οτι θελουμε επενδυτες,πρεπει να ξερουμε πως τους εννοουμε.Δεν θεωρω επενδυτη καποιον που θελει να αγορασει π.χ. τον ΟΤΕ,καταβαλλοντας σαν τιμημα το ποσο που θα εχει κερδος η εταιρεια τα επομενα 3 χρονια.
Παναγιώτη, δεν με πολυενδιαφέρει να πείσω κάποιους για την πικρή αλήθεια. Όποιος θεωρεί οτι δεν υπάρχει τεραστίου μεγέθους φοροδιαφυγή που ΔΕΝ αναπληρώνεται με άλλο τρόπο μιας και χρειάζονται λεφτά για να καλύψεις πχ τα 16 δις του ασφαλιστικού (αφήνω απ΄έξω ΟΓΑ κλπ), ας το πιστεύει. Ουκ ολίγες φορές έχω κοτσάρει νούμερα που προκύπτει το μέγεθος της φοροδιαφυγής, όπως τα 11 δις που θα είχε, αν μπορούσε να τσιμπήσει τους Ελ.Επ. που πληρώνουν τα δάνεια με πλασματικές φορολογικές δηλώσεις...
Αν πιστεύει κάποιος πως μπορεί να γουστάρει σεισάχθεια, χωρίς να πληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών...ας το πιστεύει. Τσιτάτα όμορφα για να γίνομαι αρεστός στους πολλούς, μπορώ να πετάξω εύκολα. Αυτό δεν αλλάζει την αλήθεια της κατάστασης όμως.
Αν υπάρχει φοροδιαφυγή απ΄τους χοντρούς? Ναι υπάρχει. Ας τους πιάσει όμως, ας μαζέψει ότι μπορεί και μετά συζητάμε. Γιατί αν πχ ο Λάτσης είναι ο πιο πλούσιος έλληνας με περιουσία 4 δις (με πολλές απο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες εκτός Ελλάδος), πόσα είναι των υπολοίπων? 5-10-15-20?
Ακόμα και αν τα έπαιρνε, τι νομίζεις οτι θα έλυνε? Το ασφαλιστικό θέμα ενός έτους θα έλυνε...
Γιαυτό μιλάω για παραμύθια λαϊκιστών, που απλά κάνουν κακό γιατί θεωρούν οτι υπάρχουν μαγικές λύσεις.
Το θέμα με τις ιδιωτικοποιήσεις είναι τεράστιο και βαριέμαι. Ιδιωτικοποιήσεις κάνεις για δύο λόγους:
1) Επειδή δεν μπορείς να μανατζάρεις ως δημόσιο μια επιχείρηση γιατί δεν ξέρεις και την πήγες άπατη (άπειρα παραδείγματα).
2) Επειδή χρειάζεσαι λεφτά για "τρέχοντα έξοδα" και προκειμένου να μην πάρεις μέτρα (φόρους, περικοπές κλπ), πουλάς τα ασημικά του σπιτιού.
Σε κάθε περίπτωση, διατηρείς το δικαίωμα επιβολής φορολογίας επί των κερδών που θα προκύψουν. Που ιδίως στις πρώην ζημιογόνες είναι win-win κατάσταση.
Στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, αν θυμμαι καλά, ο φόρος επί των κερδών του ΟΠΑΠ (εταιρίας) είναι πάνω από 40% + τον φόρο επί των κερδών των παιχτών.
Σε ένα άλλο πλανητικό σύστημα, που το κράτος θα μπορούσε να είναι επιχειρηματίας, καλό θα ήταν προφανώς να μένει ο έλεγχος στο κράτος. Δυστυχώς ως επιχειρηματίας, το κράτος (και μάλλον στην πλειονότητα του δυτικού κόσμου) είναι για κλάματα.
pipe_smoker
11/10/2015, 21:43
Αν υπάρχει φοροδιαφυγή απ΄τους χοντρούς? Ναι υπάρχει. Ας τους πιάσει όμως, ας μαζέψει ότι μπορεί και μετά συζητάμε. Γιατί αν πχ ο Λάτσης είναι ο πιο πλούσιος έλληνας με περιουσία 4 δις (με πολλές απο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες εκτός Ελλάδος), πόσα είναι των υπολοίπων? 5-10-15-20?
Ακόμα και αν τα έπαιρνε, τι νομίζεις οτι θα έλυνε? Το ασφαλιστικό θέμα ενός έτους θα έλυνε...
Είναι τόσο υποθετικό σενάριο (γιατί ποτέ δεν πρόκειται να τα πάρει), που τσάμπα θα συμπληρώσω, αλλά δε γ@μείς.
ΑΝ, λοιπόν, τα έπαιρνε, θα έλυνε κι άλλα πολλά.
Γιατί αν έβλεπα εγώ, ο Χ, ο Ψ, μια τέτοια κίνηση (κι άλλες τέτοιες κινήσεις), ούτε τσίχλα δε θα αγόραζα χωρίς απόδειξη;)
Αλλά ξαναλέω, είναι τόσο υποθετικό το σενάριο που τσάμπα το κουβεντιάζουμε.
Κι αν οι φόροι πιάνανε τόπο θα τους πληρώναμε "όλοι", κι αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν.....
Ε, αφού είναι υποθετικό το σενάριο, ας πάει παρακάτω.
Πιστεύει κάποιος πως με τα λεφτά των χοντρών που έχουν κλέψει, δεν χρειάζεται να πληρώνονται φόροι από τον κόσμο;
Αν πληρώνει ο κόσμος, μπορεί ο καφετζής ή ο τυρόπιτας να μην πληρώνει γιατί έτσι;
Υπάρχει αποδεκτό όριο φοροδιαφυγής ή όχι;
Υπάρχει όριο φοροδοσιας των ανίκανων να κρύψουν ή όχι;
Ο τυρόπιτας τραβάει κανένα ζόρι, αν πληρώνω (και εγώ) τους φόρους του, ή του είναι αδιάφορο μιας και δεν πιάνουν τους ολιγαρχες;
Υπάρχει ζωή στον Πλούτωνα ή όχι;
Θα πάρει πρωτάθλημα ποτέ ο pedrosa ή θα γίνει φαροφυλακας στα Κανάρια Νησιά;
pipe_smoker
11/10/2015, 22:20
Ε, αφού είναι υποθετικό το σενάριο, ας πάει παρακάτω.
Θα πάρει πρωτάθλημα ποτέ ο pedrosa ή θα γίνει φαροφυλακας στα Κανάρια Νησιά;
Μετά τα σημερινά, και το Hitting the Apex που σε "άγγιξε" η ιστορία του, τίποτα δεν μπορώ να αποκλείσω:bawl:
Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω καν. Όχι γιατί τα απαξιώνω.
Απλά το είπα και στο προηγούμενο ποστ, ότι δεν έχει νόημα να αρχίσουμε τα "ποιός σφύριξε το μπέναλντυ και μου'κλεισε το σπίτι" από τη στιγμή που μιλάμε σε τόσο υποθετική βάση.
MG-KTiNoS
11/10/2015, 22:43
Πόσα λεφτά έχουν πάρει από την αρχή της κρίσης οι τράπεζες ?
Το νούμερο 230 δισεκατομμύρια ευρώ είναι μακριά απ την πραγματικότητα?
υγ
και θα μείνω στο νούμερο γιατί αν ρωτήσω για αποτελέσματα....
:lol::cry:
Πόσα λεφτά έχουν πάρει από την αρχή της κρίσης οι τράπεζες ?
Το νούμερο 230 δισεκατομμύρια ευρώ είναι μακριά απ την πραγματικότητα?
υγ
και θα μείνω στο νούμερο γιατί αν ρωτήσω για αποτελέσματα....
:lol::cry:
YG. Ναι είναι λάθος το νούμερο. Δώσε πηγή να δω τι site διαβάζεις. :D
Ελπίζω να μην είναι κανένα olympia, defencenet, cosmopolitan.gr. Από κάποιο έγκυρο site έχεις αντλήσει στοιχεία, ναι?
MG-KTiNoS
11/10/2015, 23:03
YG. Ναι είναι λάθος το νούμερο. Δώσε πηγή να δω τι site διαβάζεις. :D
Ελπίζω να μην είναι κανένα olympia, defencenet, cosmopolitan.gr. Από κάποιο έγκυρο site έχεις αντλήσει στοιχεία, ναι?
Ναι δεν έχω καταλάβει ακόμα πόσα είναι οι απόψεις πάνε από 88 δισ έως 230.
Τα 25 που θα σκάσουμε τώρα δεν τα υπολογίζω στο λογαριασμό.
Για δισεκατομμύρια μιλάμε πάντα
:a08:
Ναι δεν έχω καταλάβει ακόμα πόσα είναι οι απόψεις πάνε από 88 δισ έως 230.
Τα 25 που θα σκάσουμε τώρα δεν τα υπολογίζω στο λογαριασμό.
Για δισεκατομμύρια μιλάμε πάντα
:a08:
Υπολογισμοί ακριβείας, με διακύμανση στατιστικού λάθους!!!
Εγω λεω οτι τα λεφτα τα φαγανε σε επιδοτησεις φαρμακων....
[βιακρα κλπ]-λογικο με τοσα κ@λομπαρα ανα την χωρα
Pan (dvs)
12/10/2015, 08:23
Παναγιώτη, δεν με πολυενδιαφέρει να πείσω κάποιους για την πικρή αλήθεια. Όποιος θεωρεί οτι δεν υπάρχει τεραστίου μεγέθους φοροδιαφυγή που ΔΕΝ αναπληρώνεται με άλλο τρόπο μιας και χρειάζονται λεφτά για να καλύψεις πχ τα 16 δις του ασφαλιστικού (αφήνω απ΄έξω ΟΓΑ κλπ), ας το πιστεύει.
...............
Σε ένα άλλο πλανητικό σύστημα, που το κράτος θα μπορούσε να είναι επιχειρηματίας, καλό θα ήταν προφανώς να μένει ο έλεγχος στο κράτος. Δυστυχώς ως επιχειρηματίας, το κράτος (και μάλλον στην πλειονότητα του δυτικού κόσμου) είναι για κλάματα.
Βασικα δεν διαφωνουμε σε κατι.Αλλα για μενα ειναι θεμα αρχης να ισχυσει για ολους το ιδιο.Το εχω πει και εγω απειρες φορες,δεν υπαρχει ευκολος τροπος και ο λαικισμος μονο κακο κανει.
Κτηνε "τα λεφτα που πηγανε στις τραπεζες" δεν ειναι τοσο απλο θεμα.Οι πολιτικοι μας χρηματοδοτησανε με πλαγιο τροπο τους δικους τους.Δεν πηγανε στις τραπεζες αλλα στις τσεπες καποιων μεσω των τραπεζων.Αν πρεπει να κατηγορησουμε καποιους αυτες δεν ειναι οι τραπεζες ,οχι οτι αυτες δεν εχουνε ευθυνες η καποιοι απο το εκει κυκλωμα δεν φτιαχτηκανε,αλλα αυτους που τους δινανε εντολες να "δωσουν".
MG-KTiNoS
12/10/2015, 09:13
Υπολογισμοί ακριβείας, με διακύμανση στατιστικού λάθους!!!
ΥΠολογισμοί ακριβείας ?
Δεν υπάρχουν !
Προσπαθώ να μάθω απλά
Πόσα έχει δόσει ο κράτος στις τράπεζες και πόσα τελικά είναι το δημόσιο χρέος
Θα ήθελα ν μάθω ακόμα πόσα λεφτά χάθηκαν από τις τράπεζες που άδειασαν.
-Κρήτης
-ΤΤ
-Πρότον
-Αγροτική
και δεν ξέρω ποιά ήταν ακόμα.
ΑΠό περιέργια....
:a018:
ΑΠό περιέργια....
:a018:
:eek:
342831
el_hymador
12/10/2015, 09:39
Η κατηγορία πολιτών που έχει φάει το μεγαλύτερο γ@μησι σε αυτή τη χώρα, είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι... νομίζω ότι αυτοί και μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να ομιλούν και να γκρινιάζουν. Έχοντας υπάρξει ιδιωτικός υπάλληλος στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό του εργασιακού βίου μου, δεν θα γκρινιάξω, ούτε θα κάνω τίποτα βαρυσήμαντες δηλώσεις... αυτό που ξέρω είναι ότι όταν έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο πριν από ένα μήνα περίπου, όταν χρειάστηκε δηλαδή να "εισπράξω" ένα minimum ανταπόδοσης για τα απίστευτα ποσά ασφαλιστικών εισφορών που είχα πληρώσει οοοοολα αυτά τα χρόνια, πήρα τα @@δια μου... μπορώ να κάνω τον μ@λ@κ@ για χίλια άλλα δυο πράγματα αλλά σε θέματα υγείας (επί προσωπικού) και παιδείας (επί συλλογικού) όχι.
Ως εκ τούτου, διαπιστώνοντας ότι και οι δύο αυτοί θεμελιώδεις λίθοι ενός κράτους εξακολουθούν να είναι μπο*ρδελο, με πλήρη επίγνωση του τι γράφω, στα @@δια μου όλα. Θα φοροδιαφεύγω όπως και όσο μπορώ και θα τα γράφω όλα στα παπάρια μου, κοιτώντας μόνο το προσωπικό μου όφελός. Τόσο απλά, βαρέθηκα να είμαι ο μ@λ@κ@ς της υπόθεσης και δεν με παίρνει πλέον να συνεχίσω έτσι, όσο καλές και ειλικρινείς προθέσεις και αν έχουν αυτοί που προσπαθούν να με πείσουν για το αντίθετο.
Αθεράπευτος ρομαντισμός Vs Κυνισμός, σημειώσατε διπλό καραμπινάτο.
Η κατηγορία πολιτών που έχει φάει το μεγαλύτερο γ@μησι σε αυτή τη χώρα, είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι... νομίζω ότι αυτοί και μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να ομιλούν και να γκρινιάζουν. Έχοντας υπάρξει ιδιωτικός υπάλληλος στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό του εργασιακού βίου μου, δεν θα γκρινιάξω, ούτε θα κάνω τίποτα βαρυσήμαντες δηλώσεις... αυτό που ξέρω είναι ότι όταν έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο πριν από ένα μήνα περίπου, όταν χρειάστηκε δηλαδή να "εισπράξω" ένα minimum ανταπόδοσης για τα απίστευτα ποσά ασφαλιστικών εισφορών που είχα πληρώσει οοοοολα αυτά τα χρόνια, πήρα τα @@δια μου... μπορώ να κάνω τον μ@λ@κ@ για χίλια άλλα δυο πράγματα αλλά σε θέματα υγείας (επί προσωπικού) και παιδείας (επί συλλογικού) όχι.
Ως εκ τούτου, διαπιστώνοντας ότι και οι δύο αυτοί θεμελιώδεις λίθοι ενός κράτους εξακολουθούν να είναι μπο*ρδελο, με πλήρη επίγνωση του τι γράφω, στα @@δια μου όλα. Θα φοροδιαφεύγω όπως και όσο μπορώ και θα τα γράφω όλα στα παπάρια μου, κοιτώντας μόνο το προσωπικό μου όφελός. Τόσο απλά, βαρέθηκα να είμαι ο μ@λ@κ@ς της υπόθεσης και δεν με παίρνει πλέον να συνεχίσω έτσι, όσο καλές και ειλικρινείς προθέσεις και αν έχουν αυτοί που προσπαθούν να με πείσουν για το αντίθετο.
I rest my case with yours...
Καλος ο Αθεράπευτος ρομαντισμός αλλα οχι με ξενο κ@λο
MG-KTiNoS
12/10/2015, 09:47
Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν σε πιστεύω.
Αυτά δεν είναι επιλογές. Όσο κι αν παλέψεις στο τέλος όλο και κάποιος ανεμόμηλος
θα σου μπεί στη μύτη και θα θες να τον πλακώσεις.
υγ
Θα ήθελα ακόμα να μάθω αν ξέρει κανένας να μου πει πόσο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσει η εκκλησία.
Μια και μιλάμε για μικροποσά.
Οση και τα πολιτικα κομματα.
dimmie_72
12/10/2015, 10:22
Καλος ο Αθεράπευτος ρομαντισμός αλλα οχι με ξενο κ@λο
ακόμη περισσότερο ο κυνισμός.
όταν η φοροδιαφυγή ενεργείται με την αποφυγή έκδοσης απόδειξης προς εμένα τον συναλλασόμενο μαζί σου,
τότε σόρυ ρε φίλε αλλά είσαι ένας επαναστάτης και αρνητής του καταραμένου συστήματος...
με τα δικά μου αρχ@@.