PDA

View Full Version : HABEMUS PAPA(RIA)M 4

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

AristidisZ
11/11/2015, 20:41
Τόσα χρόνια φαλιμέντο ακούω και φαλιμέντο δεν βλέπω ρε γαμώτο όμως! Πόσα αποθέματα έχει πια σε αυτά τα στρώματα ο Έλληνας??
Και μακάρι να το ρίξουμε έξω το μαγαζί γιατί απο την μία μ@λακία στην άλλη το πάμε σαν λαός.
Χθες μου έλεγε η γυναίκα μου για φίλη της που για να βγάζει πέρα νοικιάζει το σπίτι που της έδωσε η γιαγιά της και μένει με τους γονείς της και προσέλαβε λέει "personal trainer" για να αθλείται!!! Ρε στον καιάδα, ρε!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=egXPujhAATA

MG-KTiNoS
11/11/2015, 20:45
Μη βγαίνεις από το σπίτι... Κάθε μέρα και μια έκπληξη είσαι ρε συ..

Μαλακομαγνήτη έχω δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά !

tzimidis
11/11/2015, 23:08
Θα το πω γιατί από το πρωί έχω φορτώσει....

Πήγα το πρωί στη στρατολογία για τον Τζούνιορ.
Λοιπόν ένα σας λέω....
Κάνουν τα πάντα, ΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να μην επιστρέψει ΠΟΤΕ πίσω.
Είναι αξιοθαύμαστοι για την επιμονή και τη μεθοδικότητα που δουλεύουν ώστε να
μην υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα... να σκεφτεί να καν έρθει....

Το ότι πιστεύουν πως το σύμπαν λειτουργεί για να τους υπηρετεί είναι μια άλλη ιστορία

:moutza:

i feel you, medicine-man...............

μου θύμισες τα δικά μου ,
όταν έτρεχα στρατολογία για μένα , αλλά τα χαρτιά που χρειαζόμουν από γερμανία δεν ερχόταν ΓΙΑΤΙ στο ρουφ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΧΑΡΤΙ ΣΤΟ ΦΑΞ !!!!!!
και επειδή το ελληνικό κράτος de facto ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ώστε να το στείλει το ελλ.προξενείο του dortmund σε οποιαδήποτε κρατική αρχή στην ελλάδα,
πήρε η μάνα μου το αεροπλάνο και μου έφερε τα χαρτιά στο χέρι.

-Ρε παιδιά , να τα στείλει το προξενείο με φαξ στο υπ.εξωτερικών και να τα πάρετε υπηρεσιακά από εκεί? ή να τα πάρω από το υπουργείο και να σας τα φερω εγώ?
-ΟΧΙ, πρέπει να μας τα στείλει εδώ.
-Μα αφού δεν έχετε χαρτί στο φαξ !!!!!!
-περιμένουμε να μας φέρουν.

Να μη σου δίνει ο στρατός αναβολή επειδή έληξε το διαβατήριο, και να μην μπορείς να ανανώσεις το διαβατήριο επειδή δεν έχεις αναβολή από το στρατό.

Να χάνει ο πατέρας μου 1 μεροκάματο και να ταξιδεύει 300χλμ σε άλλη πόλη στη γερμανία , για να του πουν οι αποσπασμένοι από ελλάδα χαραμοφάηδες του προξενείου "ελάτε αύριο"
ιστορίες για αγρίους , που αν δεν τις έχεις ζήσει φαντάζουν απίθανες.
Να αναγκαζόμαστε οι γεννημένοι και διαμένοντες στο εξωτερικο να βγάζουμε π.χ. γερμανικό διαβατήριο και να παίρνουμε διπλή υπηκοότητα, επειδή το ελληνικό διαβατήριο με τις ευλογίες και τη φροντίδα του κράτους μας ,
ούτε για κωλόχαρτο δεν κάνει
Να έχεις χαλάσει μια ολόκληρη ζωή στα εργοστάσια της γερμανίας , και να έρχεται το κουτοπόνηρο ελληνικό μπουρδέλο και να θέλει να σου φορολογήσει τα λεφτά που έκανες έξω.

Είχα διαβάσει σε κάποια εφημερίδα όταν ξέσπαασε ο πόλεμος στη Λιβύη , ότι ενώ όλα τα κράτη φυγαδεύανε τους υπηκόους τους με αεροπλάνα και βαπόρια,
κάποιοι εγκλωβισμένοι στην έρημο έλληνες πήραν τηλέφωνο στην εκεί πρεσβεία μας για βοήθεια και τους είπαν "ΞΑΝΑΠΑΡΤΕ ΑΥΡΙΟ , έχουμε σχολάσει για σήμερα"
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι γεγονός η μπαρούφα ,
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ

Ζεύκας
12/11/2015, 00:03
i feel you, medicine-man...............

μου θύμισες τα δικά μου ,
όταν έτρεχα στρατολογία για μένα , αλλά τα χαρτιά που χρειαζόμουν από γερμανία δεν ερχόταν ΓΙΑΤΙ στο ρουφ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΧΑΡΤΙ ΣΤΟ ΦΑΞ !!!!!!
και επειδή το ελληνικό κράτος de facto ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ώστε να το στείλει το ελλ.προξενείο του dortmund σε οποιαδήποτε κρατική αρχή στην ελλάδα,
πήρε η μάνα μου το αεροπλάνο και μου έφερε τα χαρτιά στο χέρι.

-Ρε παιδιά , να τα στείλει το προξενείο με φαξ στο υπ.εξωτερικών και να τα πάρετε υπηρεσιακά από εκεί? ή να τα πάρω από το υπουργείο και να σας τα φερω εγώ?
-ΟΧΙ, πρέπει να μας τα στείλει εδώ.
-Μα αφού δεν έχετε χαρτί στο φαξ !!!!!!
-περιμένουμε να μας φέρουν.

Να μη σου δίνει ο στρατός αναβολή επειδή έληξε το διαβατήριο, και να μην μπορείς να ανανώσεις το διαβατήριο επειδή δεν έχεις αναβολή από το στρατό.

Να χάνει ο πατέρας μου 1 μεροκάματο και να ταξιδεύει 300χλμ σε άλλη πόλη στη γερμανία , για να του πουν οι αποσπασμένοι από ελλάδα χαραμοφάηδες του προξενείου "ελάτε αύριο"
ιστορίες για αγρίους , που αν δεν τις έχεις ζήσει φαντάζουν απίθανες.
Να αναγκαζόμαστε οι γεννημένοι και διαμένοντες στο εξωτερικο να βγάζουμε π.χ. γερμανικό διαβατήριο και να παίρνουμε διπλή υπηκοότητα, επειδή το ελληνικό διαβατήριο με τις ευλογίες και τη φροντίδα του κράτους μας ,
ούτε για κωλόχαρτο δεν κάνει
Να έχεις χαλάσει μια ολόκληρη ζωή στα εργοστάσια της γερμανίας , και να έρχεται το κουτοπόνηρο ελληνικό μπουρδέλο και να θέλει να σου φορολογήσει τα λεφτά που έκανες έξω.

έπρεπε να τους είχες αγοράσει ένα πακέτο χαρτί για φαξ. θα είχες γλυτώσει από πολύ κόπο, χρόνο και χρήμα.

Είχα διαβάσει σε κάποια εφημερίδα όταν ξέσπαασε ο πόλεμος στη Λιβύη , ότι ενώ όλα τα κράτη φυγαδεύανε τους υπηκόους τους με αεροπλάνα και βαπόρια,
κάποιοι εγκλωβισμένοι στην έρημο έλληνες πήραν τηλέφωνο στην εκεί πρεσβεία μας για βοήθεια και τους είπαν "ΞΑΝΑΠΑΡΤΕ ΑΥΡΙΟ , έχουμε σχολάσει για σήμερα"
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι γεγονός η μπαρούφα ,
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ

επειδή έχω μιλήσει προσωπικά με κανά δυό από τους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις σου λέω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

ο ένας μάλιστα παραλίγο να μείνει ανάπηρος από σφαίρα λιβύου

tzimidis
12/11/2015, 00:26
................Δεν ξέρω κατά πόσο είναι γεγονός η μπαρούφα...................
είπα , δεν ξέρω αν ισχύει

επειδή έχω μιλήσει προσωπικά με κανά δυό από τους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις σου λέω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

ο ένας μάλιστα παραλίγο να μείνει ανάπηρος από σφαίρα λιβύου
δεν αμφιβάλλω για τους στρατιωτικούς , αλλά για το πολιτικό προσωπικό των πρεσβειών

duke200
12/11/2015, 06:39
Θα το πω γιατί από το πρωί έχω φορτώσει....

Πήγα το πρωί στη στρατολογία για τον Τζούνιορ.
Λοιπόν ένα σας λέω....
Κάνουν τα πάντα, ΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να μην επιστρέψει ΠΟΤΕ πίσω.
Είναι αξιοθαύμαστοι για την επιμονή και τη μεθοδικότητα που δουλεύουν ώστε να
μην υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα... να σκεφτεί να καν έρθει....

Το ότι πιστεύουν πως το σύμπαν λειτουργεί για να τους υπηρετεί είναι μια άλλη ιστορία

:moutza:

καλα οι στρατολόγοι δεν είναι στρατιωτικοί ουτως ή άλλως. Δημόσιοι υπάλληλοι είναι που τους έχουν δωσει (κακώς) στρατιωτικό βαθμό...

byron
12/11/2015, 09:48
So true...
344851

GFawkes
12/11/2015, 09:59
344855

sniper
12/11/2015, 10:05
Ξεκινήσαμε έτσι...

344858

Συνεχίσαμε έτσι...

344859

Καταλήξαμε εδώ...

344860

GFawkes
12/11/2015, 10:05
344861

sniper
12/11/2015, 10:06
Αλλά πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στο γνήσιο και λαϊκό ΠΑΣΟΚ.

Μας τα έλεγαν αλλά με τρόπο.... το κοντάρι δεν ειναι για άλμα επί κοντώ... Γι' άλλο πήδημα είναι...

344862

Cpt. Haddock
12/11/2015, 10:09
:eek:

Μλκ πού τη θυμηθηκες αυτη την αφισα! Εκλογες 1981 !

(εχουμε και κοινο γνωστο που τις κολλαγε τοτε :D :lol: )

GFawkes
12/11/2015, 10:10
Tα βλεπω

344863

Aννουλα λεμε....

ετσι και την πετυχω πουθενα την γ@#$$Α

GFawkes
12/11/2015, 10:11
344865

sniper
12/11/2015, 10:11
:eek:

Μλκ πού τη θυμηθηκες αυτη την αφισα! Εκλογες 1981 !

(εχουμε και κοινο γνωστο που τις κολλαγε τοτε :D :lol: )

Μα έτσι τη θυμήθηκα... Προσπαθώ να θυμηθώ αν είναι κι ο ίδιος στην αφίσα. Τότε που ήταν και σγουρομάλλης... :bawl:

Cpt. Haddock
12/11/2015, 10:12
Μα έτσι τη θυμήθηκα... Προσπαθώ να θυμηθώ αν είναι κι ο ίδιος στην αφίσα. Τότε που ήταν και σγουρομάλλης... :bawl:

:tooth::tooth::tooth:

Οχι ρε συ, ηταν πιτσιρικος τοτες

GFawkes
12/11/2015, 10:13
Για ολους εχω...
344866

byron
12/11/2015, 10:15
Κλαίω...

Όλος ο σουρεαλισμός της ελληνικής πολιτικής σκηνής σε μια ανακοίνωση (http://popaganda.gr/tmima-ergatikis-politikis-syriza/)

“Όλοι και Όλες στην Απεργία και τις Συγκεντρώσεις την Πέμπτη 12 Νοέμβρη

Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας στην εργασία, στην ασφάλιση και την αξιοπρεπή διαβίωση

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, τους/ις άνεργους/ες, τους/ις συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.

Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους.

Σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, οι αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, κεκτημένων και αναγκών ενάντια στην κερδοσκοπία, όχι μόνο δεν αναστέλλονται αλλά συνεχίζονται.

Οι εργαζόμενοι, με τις κινητοποιήσεις τους μπορούν να αποτελέσουν τον καταλυτικό παράγοντα για την αλλαγή των συσχετισμών, προκειμένου το κοινωνικό μέτωπο να κάμψει αξιώσεις και προαπαιτούμενα, διαμορφώνοντας ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες την δική του αδιαπραγμάτευτη ατζέντα.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, συνταξιούχους, άνεργους/ες, νέους και νέες να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

Τους καλεί να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που με κάθε μέσο προσπαθούν να επιβάλλουν τη συνέχιση των πολιτικών που οδήγησαν στην ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση της ανεργίας και οδήγησαν σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ”

byron
12/11/2015, 10:18
Και ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, το link από tokouloyri πριν ένα μήνα !!! :tooth: :tooth: :tooth:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης (http://www.tokoulouri.com/politics/protest/)

«Δεν θα τους περάσει» θα είναι το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα-λαίλαπα που φέρνει η τρόικα και οι εγχώριοι συνεργάτες τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως η μόνη αντιμνημονιακή δύναμη της χώρας που δεν έχει πρόβλημα να ψηφίσει μνημόνια, καλεί όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης, να κατέβουν στις πλατείες και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που καπηλεύτηκαν την ψήφο και τα όνειρά τους.

«Αυτές τις μέρες, ζούμε το απόλυτο αδιέξοδο της κυβερνητικής αυταπάτης. Κάποιοι θεώρησαν πως κάνοντας τον καλό μαθητή και εφαρμόζοντας κατά γράμμα το μνημόνιο, θα είχαμε την επιείκεια των πιστωτών και τη στοργή των αγορών. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα μνημόνια και τις πολιτικές τους, ο λαός θα νικήσει» αναφέρει το μήνυμα που έστειλε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη νεολαία του κόμματος.

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σχεδιάζεται μια φαντασμαγορική είσοδος στην πλατεία Συντάγματος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που θα έχουν μόλις ψηφίσει τα μνημονιακά νομοσχέδια θα βγαίνουν τρέχοντας από τη Βουλή και θα κάνουν «high-five» με αλυσίδα βουλευτών που θα έχουν ήδη ψηφίσει τα μέτρα και θα βρίσκονται έξω διαμαρτυρόμενοι, στα πρότυπα του NBA. Την χορογραφία της ενέργειας αυτής, αναμένεται να υπογράφει ο Πάνος Μεταξόπουλος.

Η αστυνομία εκφράζει πάντως επιφυλάξεις σχετικά με το κατά πόσον θα είναι εύκολο να τηρήσει την τάξη στην συγκέντρωση. Πήγες που πρόσκεινται στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμες σχολίαζαν στο «Κουλούρι» πως πολιτικά πρόσωπα, που πιθανότατα θα έχουν ήδη ψηφίσει τα μέτρα, ενδέχεται να υποδαυλίσουν την οργή του πλήθους παροτρύνοντας τον κόσμο να εισέλθει στη Βουλή ώστε να σταματήσει την ψηφοφορία των νομοσχεδίων τα οποία θα έχουν ήδη υπογράψει.

Το «Κουλούρι» θα βρίσκεται όπως πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και θα σας μεταφέρει άμεσα όλα τα τεκταινόμενα.

:tooth: :tooth: :tooth:

GFawkes
12/11/2015, 10:19
344867

nicksior
12/11/2015, 10:20
Ειλικρινά .. Δεν σας(μας) καταλαβαίνω!
Αν ποστάριζα πως αγόρασα χαρλευ επειδή πίστεψα τον πωλητή ότι πάει στο χώμα σαν ΚΤΜ και τώρα ψάχνω τρόπο να σπάσω το συμφωνητικό αγοράς παίρνοντας πίσω τα λεφτά μου..
Πως θα με χαρακτηρίζατε?
Α) Εξαπατημένο.
Β) Μ@λ@κα.
Γ) Δεν ξέρω δεν απαντώ.
Δεν έχουν ευθύνη μόνο αυτοί που πουλάνε όνειρα , μεγαλύτερη έχουν όσοι τ αγοράζουν ..
Συστηματικά και κατ επανάληψιν !

byron
12/11/2015, 10:21
OMG + 3 lol re
344868

spyrakos35
12/11/2015, 10:22
στην αμερική εξαπατημένο

εδώ εξαπατημένο μ@λ@κα

Cpt. Haddock
12/11/2015, 10:29
Συμφωνα με την κυβερνηση, η καλοδεχουμενη μαζικη συμμετοχη στην απεργια/συγκεντρωση, θα ειναι διαπραγματευτικο οπλο προς την τρόικα :tooth:

Μην το ψαχνετε παίδες, δεν εχει πατο η υποθεση. Εδω εβγαλε ανακοινωση για την απεργια ο συλλογος αρχιτεκτονων και αφου απαριθμει ενα σωρο αιτηματα οικονομικης φύσεως που "απαιτει", καταληγει με το μνημειώδες:

"Πλήρη σταθερή εργασία για όλους"

Πώς ρε μαλακες; Πώς ζητατε απο το κρατος να σας βρει δουλεια; Πού ζείτε;

GFawkes
12/11/2015, 10:30
"Πλήρη σταθερή εργασία για όλους"

Πώς ρε μαλακες; Πώς ζητατε απο το κρατος να σας βρει δουλεια; Πού ζείτε;

Εκαλη

διπλα στα τοπικα γραφεια....κοντα στον προεδρο...
:D

kostas777
12/11/2015, 10:32
Ειλικρινά .. Δεν σας(μας) καταλαβαίνω!
...
Δεν έχουν ευθύνη μόνο αυτοί που πουλάνε όνειρα , μεγαλύτερη έχουν όσοι τ αγοράζουν ..
Συστηματικά και κατ επανάληψιν !

Γιατί, νομίζεις ακόμα ότι ψηφίζουμε με κριτήριο τις υποσχέσεις; Δηλαδή ο λαός άκουσε το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» του Συ.Ριζ.Αρ και είπε: «Ναι ρε Μαλάκα! ΝΑΙ! Επιτέλους θα δούμε άσπρη μέρα, επιτέ!».

Αν ναι, τότε καλώς νομίζεις ότι είμαστε μαλάκας λαός.

Αλλά θα σου πω μερικούς ακόμη καλύτερους λόγους:

1. Ποτάμι
2. Ένωση Κεντρώων
3. Χρυσή Αυγή
4. Πα.Σο.Κι
5. Κο.Κο.Ε
(I rest on your face..εεε my case)

Ούτε το «Λεφτά Υπάρχουν» πίστεψε, ούτε το «Ποιά Τρόικα; Δεν υπάρχει Τρόικα». Να αλλάξει αρχηγό ήθελε, να βάλει κάποιον άλλον να παλέψει στις λάσπες, είτε θέλει είτε δεν θέλει (δηλαδή ας πρόσεχε).

Τώρα δηλαδή έγινε σουρεάλ το πολιτικό σκηνικό, τόσα χρόνια (50; 60; ) δεν ήταν, ήταν μια χαρά όλα και το γαμήσαμε και ψόφησε έτσι χωρίς λόγο. Επειδή είμαστε όλοι ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΤΑΞ; Ναούμε;

GFawkes
12/11/2015, 10:35
Ξεχασες την μεγαλη δημοκρατικη παραταξη του

ΚΙΔΗΣΟ

kostas777
12/11/2015, 10:39
Ξεχασες την μεγαλη δημοκρατικη παραταξη του

ΚΙΔΗΣΟ

Δεν την ξέχασα, ανέφερα όσους είναι μέσα στε Βουλέ

GFawkes
12/11/2015, 10:40
Ε...καλα

επι τιμη στον τεως...

στο τσακ δεν μπηκε....και αυτος και ο Δραχμαζανοφ

el_hymador
12/11/2015, 10:45
Αν είχαμε χιούμορ ως λαός έπρεπε να διοργανώσουμε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ζητώντας και άλλα μέτρα...

Cpt. Haddock
12/11/2015, 10:49
Αν είχαμε χιούμορ ως λαός έπρεπε να διοργανώσουμε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ζητώντας και άλλα μέτρα...

Eκ του αποτελεσματος, αυτο καναμε. Τοσα χρονια διαδηλωναμε και τελικα ήρθαν κι αλλα μετρα :lol:

sniper
12/11/2015, 10:50

Μα τι λες....

Είμαστε οι ΜΟΝΟΙ που σε δημοψήφισμα με επιλογές ΝΑΙ - ΟΧΙ βγάλαμε το ΜΠΟΡΕΙ.

Ζεύκας
12/11/2015, 10:53
Μα τι λες....

επίσης θα μπορούσαμε να είχαμε βγάλει το:

-ΑΣΕ ΜΕ

-ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ

-ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΣ

-ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ

byron
12/11/2015, 10:54
:tooth: :tooth:

344871

el_hymador
12/11/2015, 11:02
Μα τι λες....

Πάσχουμε από Διpollική διαταραχή... και ο άλεξ, περισσότερο απ΄όλους.

nick_VFR
12/11/2015, 11:03

1. Ποτάμι
2. Ένωση Κεντρώων
3. Χρυσή Αυγή
4. Πα.Σο.Κι
5. Κο.Κο.Ε

Χμ... σκεπτόμενος για ποιους λόγους να ψηφίσει κάποιος ΣΥΡΙΖΑ, τα πρώτα πράγματα που του έρχονται στο νου είναι το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων και ΜΕΤΑ η Χρυσή Αυγή; (σαν να λέμε ότι υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω που να θεωρεί αυτά τα δυο κόμματα χειρότερα από ΧΑ! εκτός αν η σειρά είναι τυχαία, οπότε πάσο)

Και η ΝΔ δεν είναι ΚΑΝ στην λίστα; :confused:

byron
12/11/2015, 11:06
344875

Τόσα έχει περάσει ρε αυτός ο λαός! Και αυτό θα το αντέξουμε. Ψυχή βαθιά, εκεί στην Κουμουνδούρου...

sniper
12/11/2015, 11:14
:tooth: :tooth:

344871

Καλά ΟΚ αλλά να σοβαρευτούμε λίγο...

Διαβάζω αυτό:

Όλα τα δάνεια -όχι μόνο τα «κόκκινα»- και όλοι οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκαν ως θέματα στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση κυβέρνησης – θεσμών.

Λεπτομερέστερα, σε ό,τι αφορά τα δάνεια, οι δύο πλευρές φέρονται να συμφώνησαν ότι καλύτερο είναι να υπάρξει συνολική συμφωνία και όχι μόνο για τα «κόκκινα». Αν αυτό συμβεί, είναι βέβαια ότι θα πρόκειται για επώδυνη ρύθμιση για τους δανειολήπτες.

Αρχίζω και ιδρώνω δροσερά...

GFawkes
12/11/2015, 11:15
344875

Τόσα έχει περάσει ρε αυτός ο λαός! Και αυτό θα το αντέξουμε. Ψυχή βαθιά, εκεί στην Κουμουνδούρου...

νταξει

εχουν και κατι εκατομμυρια ξεχασμενα στην ακρη...

για παν ενδεχομενο....

byron
12/11/2015, 11:19
344881

kostas777
12/11/2015, 11:20
Χμ... σκεπτόμενος για ποιους λόγους να ψηφίσει κάποιος ΣΥΡΙΖΑ, τα πρώτα πράγματα που του έρχονται στο νου είναι το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων και ΜΕΤΑ η Χρυσή Αυγή; (σαν να λέμε ότι υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω που να θεωρεί αυτά τα δυο κόμματα χειρότερα από ΧΑ! εκτός αν η σειρά είναι τυχαία, οπότε πάσο)

Και η ΝΔ δεν είναι ΚΑΝ στην λίστα; :confused:

Τυχαία η σειρά. Η ΧΑ είναι το σύγχρονο απόλυτο ξεφτιλίκι του Έλληνα που μόνο και μόνο για αυτό θα έπρεπε να ντρέπεται.

Η ΝΔ είναι σταθερή αξία, έβαλα μόνο τις Ανανεωτικές Ελπιδοφόρες Φρέσκες Δυνάμεις του τόπου, αυτές στις οποίες ο λαός ελπίζει, αποδεδειγμένα, για να δει προκοπή. Δεν έβαλα καν LaughΛαζάνι, που χαντακώθηκε πανηγυρικώς. Ίσως ήταν η μόνη που μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Για διαφορά λέω, για μια διαφορετική προοπτική, τρομακτική, αντισυμβατική, φτου-κακά-μακριά-από-μας, να ζητάμε μόνο λεφτά από εκεί που υπάρχουν (Μέρκελ), δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

GFawkes
12/11/2015, 11:24
Η μονη λυση

344883

byron
12/11/2015, 11:27
Καλά ΟΚ αλλά να σοβαρευτούμε λίγο...

Διαβάζω αυτό:

Αρχίζω και ιδρώνω δροσερά...

Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο ποιητής...
Η πρόβλεψη των κεφαλαίων που θα χρειαστουν οι τράπεζες στο adverse scenario, στηρίζεται στην υπόθεση των δανείων που ΘΑ σκάσουν, αν επαληθευτούν οι κακές προβλέψεις του -3% και άλλο -3% του ΑΕΠ που έχει μπει στο μοντέλο τους.

Στους τυπικούς στην αποπληρωμή δανειολήπτες, τι ακριβώς να "συμφωνήσουν" ? Να τους αλλάξουν την σύμβαση μονόπλευρα? Δεν παίζει αυτό, αν και με την αντίληψη που έχουν κάποια γατόνια της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας...χέρι στην φωτιά δεν βάζω.

byron
12/11/2015, 11:29
MG για σένα ρε αυτό...:D

344885

el_hymador
12/11/2015, 11:35
Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο ποιητής...
Η πρόβλεψη των κεφαλαίων που θα χρειαστουν οι τράπεζες στο adverse scenario, στηρίζεται στην υπόθεση των δανείων που ΘΑ σκάσουν, αν επαληθευτούν οι κακές προβλέψεις του -3% και άλλο -3% του ΑΕΠ που έχει μπει στο μοντέλο τους.

Στους τυπικούς στην αποπληρωμή δανειολήπτες, τι ακριβώς να "συμφωνήσουν" ? Να τους αλλάξουν την σύμβαση μονόπλευρα? Δεν παίζει αυτό, αν και με την αντίληψη που έχουν κάποια γατόνια της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας...χέρι στην φωτιά δεν βάζω.

Nαι γιατί; Αν υπάρχουν κάποιοι συνεπείς ως προς την αποπληρωμή των δόσεων δανειολήπτες, σημαίνει ότι αντέχουν οικονομικά και αυτό είναι ύποπτο για την κυβέρνηση! Είπαμε θα εξαλειφθούν οι ανισότητες!!! Δεν μπορεί να είναι ληξιπρόθεσμοι μόνο μερικοί, από τη στιγμή που είναι αδύνατον να διορθώσει η κατάσταση με τους "προβληματικούς" οφειλέτες, θα προσπαθήσουμε να γίνουν "προβληματικοί" και οι εναπομείναντες συνεπείς. Ομοιογένεια - ισότητα.

kostas777
12/11/2015, 11:39
Η μονη λυση

https://www.youtube.com/watch?v=VHUsond06Pc

byron
12/11/2015, 11:45
Nαι γιατί; Αν υπάρχουν κάποιοι συνεπείς ως προς την αποπληρωμή των δόσεων δανειολήπτες, σημαίνει ότι αντέχουν οικονομικά και αυτό είναι ύποπτο για την κυβέρνηση! Είπαμε θα εξαλειφθούν οι ανισότητες!!! Δεν μπορεί να είναι ληξιπρόθεσμοι μόνο μερικοί, από τη στιγμή που είναι αδύνατον να διορθώσει η κατάσταση με τους "προβληματικούς" οφειλέτες, θα προσπαθήσουμε να γίνουν "προβληματικοί" και οι εναπομείναντες συνεπείς. Ομοιογένεια - ισότητα.

Πιθανόν να υπάρχει κάποιο "σχέδιο", οι συνεπείς δανειολήπτες που αντέχουν οικονομικά...να πληρώνουν ΚΑΙ την δόση όσων δεν πληρώνουν δλδ?

Η κύβέρνηση θα κάνει πράξη την "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ" επιτέλους? Σατανικό τώρα που το λές...:uplate:

RaGe_Raptor
12/11/2015, 11:52
:cry::lol:
344886

el_hymador
12/11/2015, 11:54
Πιθανόν να υπάρχει κάποιο "σχέδιο", οι συνεπείς δανειολήπτες που αντέχουν οικονομικά...να πληρώνουν ΚΑΙ την δόση όσων δεν πληρώνουν δλδ?

Η κύβέρνηση θα κάνει πράξη την "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ" επιτέλους? Σατανικό τώρα που το λές...:uplate:

Ή αυτό ή ο οφειλέτης που έχει να πληρώσει θα υπάγεται αυτόματα σε νέο καθεστώς τοκισμού, αναλόγως της συνέπειας του. Όσο πιο συνεπής τόσο μεγαλύτερος ο τόκος και θα πέσει και το ανάλογο χαράτσι για αυτό φυσικά. Ε.Ε.Σ. = έκτακτη εισφορά συνέπειας.

Νομίζω ότι από στιγμή σε στιγμή θα με πάρουν από την Κουμουνδούρου τηλ., κάτι τέτοιες ιδέες δεν τις αφήνουν ανεκμετάλλευτες!

byron
12/11/2015, 11:55
Ή αυτό ή ο οφειλέτης που έχει να πληρώσει θα υπάγεται αυτόματα σε νέο καθεστώς τοκισμού, αναλόγως της συνέπειας του. Όσο πιο συνεπής τόσο μεγαλύτερος ο τόκος και θα πέσει και το ανάλογο χαράτσι για αυτό φυσικά. Ε.Ε.Σ. = έκτακτη εισφορά συνέπειας.

Νομίζω ότι από στιγμή σε στιγμή θα με πάρουν από την Κουμουνδούρου τηλ., κάτι τέτοιες ιδέες δεν τις αφήνουν ανεκμετάλλευτες!

Το οποίο θα είναι προσωρινό μέτρο ανακούφισης των ευπαθών ομάδων όμως...:lol:

el_hymador
12/11/2015, 11:57

:lol: ανέμενε και εσύ τηλέφωνο, είσαι ιδανικός για εκπρόσωπος τύπου!

sniper
12/11/2015, 11:58

Ο καιρός γαρ εγγύς να γίνει ένα όνειρο πραγματικότητα...

Θα πάω στην Κούβα χωρίς να κουνηθώ καθόλου...

Πούρα Λαρίσης και τάνες όπου κι αν γυρίσεις...

Cpt. Haddock
12/11/2015, 12:05
:rockon::rockon::reckon:

344889

sniper
12/11/2015, 12:08
1. Κάνεις φόλοου την Ρέητσελ;
2. Με γελουν τα ματάκια μου ή είναι μπροστά ο Λαφαζάνης; :lol:

THEOD
12/11/2015, 12:08
Tα βλεπω

344863

Aννουλα λεμε....

ετσι και την πετυχω πουθενα την γ@#$$Α

Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλα λόγια μην λές... Δεν αποκλείεται στα +40της πλέον να μην βλέπεται και τότε να σε δώ τι θα κάνεις... :D

Panos76
12/11/2015, 12:14
Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλα λόγια μην λές... Δεν αποκλείεται στα +40της πλέον να μην βλέπεται και τότε να σε δώ τι θα κάνεις... :D

Εδώ (http://www.tovima.gr/files/1/migratedData/D2007/D0909/1poa29a.gif) καλά τη βλέπω :D

Cpt. Haddock
12/11/2015, 12:15
1. Κάνεις φόλοου την Ρέητσελ;
2. Με γελουν τα ματάκια μου ή είναι μπροστά ο Λαφαζάνης; :lol:

Οχι ρε ππρα και φολλοου. Στο πρωταγων τη βρηκα τη φωτο.

Φυσικα και ειναι μπροστα ο Λαφαζαν, αφου ειναι το μπλοκ της Λαϊκης Ενοτητας (οπου εγκατασταθηκε εσχατως η Μακρη μετα απο πορεια σε διαφορα κομματα)

sniper
12/11/2015, 12:18
Οχι ρε ππρα και φολλοου. Στο πρωταγων τη βρηκα τη φωτο.

Φυσικα και ειναι μπροστα ο Λαφαζαν, αφου ειναι το μπλοκ της Λαϊκης Ενοτητας (οπου εγκατασταθηκε εσχατως η Μακρη μετα απο πορεια σε διαφορα κομματα)

Α ναι; Και την δεχτήκανε; Ρέητσελ και Ζωή... Δαγκωτό λέμε... :rolleyes:

nicksior
12/11/2015, 12:23
Γιατί, νομίζεις ακόμα ότι ψηφίζουμε με κριτήριο τις υποσχέσεις; Δηλαδή ο λαός άκουσε το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» του Συ.Ριζ.Αρ και είπε: «Ναι ρε Μαλάκα! ΝΑΙ! Επιτέλους θα δούμε άσπρη μέρα, επιτέ!».

Αν ναι, τότε καλώς νομίζεις ότι είμαστε μαλάκας λαός.

1. Ποτάμι
2. Ένωση Κεντρώων
3. Χρυσή Αυγή
4. Πα.Σο.Κι
5. Κο.Κο.Ε

Ούτε το «Λεφτά Υπάρχουν» πίστεψε, ούτε το «Ποιά Τρόικα; Δεν υπάρχει Τρόικα». Να αλλάξει αρχηγό ήθελε, να βάλει κάποιον άλλον να παλέψει στις λάσπες, είτε θέλει είτε δεν θέλει (δηλαδή ας πρόσεχε).

Τώρα δηλαδή έγινε σουρεάλ το πολιτικό σκηνικό, τόσα χρόνια (50; 60; ) δεν ήταν, ήταν μια χαρά όλα και το γαμήσαμε και ψόφησε έτσι χωρίς λόγο. Επειδή είμαστε όλοι ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΤΑΞ; Ναούμε;

Να δεχτώ ότι έχεις δίκιο.

Πράγματι πόσοι να είναι πια οι μαλάκες? Φαίνεται πάντως πως είναι αρκετοί που μαζί με τους παρτάκηδες φτιάχνουν εκείνη την κρίσιμη μάζα , πλειοψηφία τη λένε.

Στην τελική έχουμε μια νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που οφείλουμε να σεβαστούμε , πως αλλιώς?

Δε βλέπω τι μπορεί να γίνει πλέον , να πέσει η κυβέρνηση ? Και μετά τι? Και πως? Και με ποιους?

Πως δηλ θα γίνουμε ΤΩΡΑ κακά παιδιά ? Εστω γίναμε και τα κάναμε πουτάνα μετά ?

Αδιέξοδο !

Παρτάκηδες = Βολεμένοι αντιπαραγωγικοί κρατικοδίαιτοι
Ημέτεροι διορισμένοι σε θέσεις με θεσμοθετημένα προνόμια
Προνομιακοί συνταξιούχοι από τα 45 - 50
Πονηροί δανειολήπτες , μεγαλόσχημοι ή και μικροαπατεώνες , που ευελπιστούν πως κάποιος άλλος θα αποπληρώσει τα χρέη τους
Κοράκια που φρόντισαν να εξασφαλίσουν τα παράνομα κέρδη τους και τώρα προσδοκούν να αγοράσουν μπιτ – παρά τις περιουσίες των άλλων ..
......................................
Σίγουρα θα βρεις κι άλλους..

el_hymador
12/11/2015, 12:32
Στο μυαλό του αλέξη...

344891

el_hymador
12/11/2015, 12:39
menwhile, όσο εμείς ασχολούμαστε με το σκοπίμως αποπροσανατολιστικό Συριζα Vs Σύριζα η κρατική μηχανή, απρόσκοπτα και με προεξέχουσα δύναμη πυρός την αστυνομία, συνεχίζει το έργο της κάθαρσης.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/362989

GFawkes
12/11/2015, 12:42
https://www.youtube.com/watch?v=VHUsond06Pc

Σε εχω
https://www.youtube.com/watch?v=zykafTuIMKo

οτι καλυτερο για την ελλαδα!!!

amyroukai
12/11/2015, 12:43
Αυτός και ο.άλλος με τα εισιτήρια. Έριξαν έξω τη χώρα.

GFawkes
12/11/2015, 12:47
40 χρονια επιτυχιες λεμε...

https://www.youtube.com/watch?v=8ahVghkW5WI

el_hymador
12/11/2015, 12:48
344892

...και επεισόδια στα παρελκόμενα της απεργίας... συγκεκριμένα δυνάμεις των MAT σκάνε μολότωφ στα κεφάλια τους και οι αντιεξουσιαστές συλλαμβάνουν τον εαυτό τους και τον οδηγούν στη ΓΑΔΑ.

GFawkes
12/11/2015, 12:53
344892

...και επεισόδια στα παρελκόμενα της απεργίας... συγκεκριμένα δυνάμεις των MAT σκάνε μολότωφ στα κεφάλια τους και οι αντιεξουσιαστές συλλαμβάνουν τον εαυτό τους και τον οδηγούν στη ΓΑΔΑ.

xaxaxaxaxa

Ελιωσαααααααα

:bawl:

kostas777
12/11/2015, 13:19
Να δεχτώ ότι έχεις δίκιο.

Πράγματι πόσοι να είναι πια οι μαλάκες? Φαίνεται πάντως πως είναι αρκετοί που μαζί με τους παρτάκηδες φτιάχνουν εκείνη την κρίσιμη μάζα , πλειοψηφία τη λένε.

Είμαι της γνώμης ότι η πλειοψηφία της ανθρωπότητας απαρτίζεται από βλαμμένους που φτιάχνουν συμμορίες και τις ονομάζουν αριστερά, δεξιά, μέση, ποτάμι, τελεία, παύλα και ό,τι άλλο μπορεί να πουλήσει ως προϊόν. Τουτέστιν, σπάνια βλέπεις σοβαρό και αξιοσέβαστο άτομο να θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική ως πολιτευόμενος. Γιατί πολιτική είναι διαγωνισμός παρλαπίπας.

Στην τελική έχουμε μια νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που οφείλουμε να σεβαστούμε , πως αλλιώς?

Δε βλέπω τι μπορεί να γίνει πλέον , να πέσει η κυβέρνηση ? Και μετά τι? Και πως? Και με ποιους?

Πως δηλ θα γίνουμε ΤΩΡΑ κακά παιδιά ? Εστω γίναμε και τα κάναμε πουτάνα μετά ?

Έχω κι εγώ τα ίδια ερωτηματικά, αλλά δεν είναι θέμα κυβέρνησης. Η πολιτική και οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Οι κυβερνήσεις σήμερα ασχολούνται κυρίως με τη διαχείριση χρημάτων. Το μόνιμο θέμα μας είναι τα λεφτά. Και όπως βλέπουμε στο παρόν θέμα, είναι ίσως το μόνο που μας απασχολεί. Είναι το υπέρτατο αγαθό που όποιος το έχει είναι ευτυχής και πετυχημένος. Αν πεις και τίποτα άλλο, πέφτουν να σε φάνε σαν πεινασμένα όρνια. Όταν θα καταστραφεί ο πλανήτης, θα μείνουν τα λεφτά μόνα τους σαν μνήμα της ανθρωπότητας.

Αδιέξοδο !

Παρτάκηδες = Βολεμένοι αντιπαραγωγικοί κρατικοδίαιτοι
Ημέτεροι διορισμένοι σε θέσεις με θεσμοθετημένα προνόμια
Προνομιακοί συνταξιούχοι από τα 45 - 50
Πονηροί δανειολήπτες , μεγαλόσχημοι ή και μικροαπατεώνες , που ευελπιστούν πως κάποιος άλλος θα αποπληρώσει τα χρέη τους
Κοράκια που φρόντισαν να εξασφαλίσουν τα παράνομα κέρδη τους και τώρα προσδοκούν να αγοράσουν μπιτ – παρά τις περιουσίες των άλλων ..
......................................
Σίγουρα θα βρεις κι άλλους..

touché

kostas777
12/11/2015, 13:21
Σε εχω
https://www.youtube.com/watch?v=zykafTuIMKo

οτι καλυτερο για την ελλαδα!!!

Καλό αλλά παλιό, τώρα οι 15 από αυτούς είναι Σύριζαίοι!

Joyrider
12/11/2015, 14:06
Να τον κράζουμε για αυτά που λέει και δεν κάνει οκ, αλλά αφού αυτό το έκανε όπως το είπε :p
http://www.thetoc.gr/politiki/article/deite-live-tin-omilia-tou-aleksi-tsipra-stin-ke-tou-suriza

"ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα και η κυβέρνηση"
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/syriza-komma-kai-i-kybernisi

Για να παραμείνω εντός εορταστικού κλίματος όμως :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=0hGs4K7lD0Q

Δεινόσαυρος
12/11/2015, 16:40
Δεν μίλησα για την μετοχή της ΕΤΕ συγκεκριμένα. Το 0,70 μου φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα ίσως λίγο παραπάνω απο δίκαια αποτίμηση.

0.40 σήμερα. (12 days later)
Όχι, δεν είναι μουρλές οι αγορές.
Είναι ο,τι βρέξει ας κατεβάσει... Ελάτε, σας έχουμε έναν ωραίο ζουρλομανδύα.
Eυτυχώς που ρυθμίζουν την οικονομία μας, γιατί αλλιώς τι θάχαμε απογίνει;

byron
12/11/2015, 16:43
0.40 σήμερα. (12 days later)
Όχι, δεν είναι μουρλές οι αγορές.
Είναι ο,τι βρέξει ας κατεβάσει... Ελάτε, σας έχουμε έναν ωραίο ζουρλομανδύα.
Eυτυχώς που ρυθμίζουν την οικονομία μας, γιατί αλλιώς τι θάχαμε απογίνει;

Βασικά προσπάθησα να σου πω με αγγλοσαξονικό τρόπο πως δεν βλέπω φως... :D
Ελπίζω να έχωσες τίποτα εκεί...:wave2:
Δεν είναι μουρλές. Απλά είχαν γίνει κάποιες υπερεκτιμημένες υποθέσεις σχετικά με τα ποσά ανακεφαλαιοποίησης και την πώληση της Finnansbank.

Και ναι, ρυθμίζουν τις οικονομίες όλων, και τους έχουν/με ανάγκη. Η εναλλακτική είναι αυτό που βιώνουμε.

Δεινόσαυρος
12/11/2015, 16:48
Όσο για το σημερινό μας θέμα, η κυβέρνηση θα κριθεί από το αν αποδεχθεί έτσι, με σταυρωμένα τα χέρια την αθέμιτη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, ή αν κι αυτή με τη σειρά της θα καλέσει τον Ελληνικό λαό να διαδηλώσει ηχηρά κατα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα κι όλα, δίκαια πράγματα.

Δεινόσαυρος
12/11/2015, 16:53
Δεν είναι μουρλές. Απλά είχαν γίνει κάποιες υπερεκτιμημένες υποθέσεις σχετικά με τα ποσά ανακεφαλαιοποίησης και την πώληση της Finnansbank.

Και ναι, ρυθμίζουν τις οικονομίες όλων, και τους έχουν/με ανάγκη. Η εναλλακτική είναι αυτό που βιώνουμε.

Για το οποίο φυσικά, ουδεμία ευθύνη φέρουν οι ακατονόμαστες. :bawl:

Δεινόσαυρος
12/11/2015, 17:19
Αν ποστάριζα πως αγόρασα χαρλευ επειδή πίστεψα τον πωλητή ότι πάει στο χώμα σαν ΚΤΜ και τώρα ψάχνω τρόπο να σπάσω το συμφωνητικό αγοράς παίρνοντας πίσω τα λεφτά μου..
Πως θα με χαρακτηρίζατε?
Τί λε ρε;

Οι Χαρλευ κερδίζουν χρόνια τώρα το ΑΜΑ flat-track, κανείς δεν τις αγγίζει. Όλο χώμα και πάντες με 200 χλμ.
Απλά πρέπει να διαδηλώσουν οι Χαρλευ κατα της Χαρλευ για ενα πλαίσιο της προκοπής.

Άρα τέλεια η αναλογία με το θέμα μας. :D

nicksior
12/11/2015, 18:10
Τί λε ρε;

Οι Χαρλευ κερδίζουν χρόνια τώρα το ΑΜΑ flat-track, κανείς δεν τις αγγίζει. Όλο χώμα και πάντες με 200 χλμ.
Απλά πρέπει να διαδηλώσουν οι Χαρλευ κατα της Χαρλευ για ενα πλαίσιο της προκοπής.

Άρα τέλεια η αναλογία με το θέμα μας. :D

:confused:
Ελα.. τρέλανε μας
Αρχικά νόμισα πως το παράκανα με το τσιπουρο.
Τρεις αναγνώσεις χρειάστηκα..
:p

tzimidis
12/11/2015, 19:31
menwhile, όσο εμείς ασχολούμαστε με το σκοπίμως αποπροσανατολιστικό Συριζα Vs Σύριζα η κρατική μηχανή, απρόσκοπτα και με προεξέχουσα δύναμη πυρός την αστυνομία, συνεχίζει το έργο της κάθαρσης.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/362989

http://greekpress.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%cf%80/

vaska
12/11/2015, 20:40
http://greekpress.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%cf%80/

αφού σε λίγο σχεδόν όλοι θα βγούμε άλλος με ακορντεόν άλλος με φυσαρμόνικα στην επαιτεία, καλά κάνουν, να μειωθεί και ο ανταγωνισμός βρε αδερφέ.

ΓΤΠΚ είμαστε

:a31:

nick_VFR
12/11/2015, 20:52
Ωραία γελάμε με αυτά που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό (με αποκορύφωμα τα σημερινά) αλλά καλό είναι να θυμόμαστε τα εξής:

Σαν λαός, σαν πολίτες, σαν κοινωνία (όπως θέλετε πείτε το) έχουμε πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, θεωρούμε το εν λόγω διαζύγιο ως κάτι φυσιολογικό.

Πόσες φορές έχουμε δει/βιώσει καταστάσεις και είπαμε "μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά";
Πόσες φορές είδαμε πράγματα εξόφθαλμα παράλογα αλλά "στην Ελλάδα ζούμε";
Και αντίστοιχα, πόσες φορές είδαμε κάτι καλό να γίνεται σε άλλες χώρες και είπαμε "στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά";

Όλα αυτά τα σουρεαλιστικά που βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας τελευταία, πιστεύω πως είναι (εν μέρει τουλάχιστον) αποτέλεσμα αυτού ακριβώς του διαζυγίου. Δεχτήκαμε τον παραλογισμό σαν κάτι φυσιολογικό και τον αφήσαμε να μεγαλώσει, μέχρι που έφτασε στα σημερινά μεγέθη... :eyepop:

SHOOTER045
12/11/2015, 22:51
Για να πω και εγώ κάτι.
Η ΕΡΤ ,γιατί έκανε απεργία?

el_hymador
12/11/2015, 23:09
Για να πω και εγώ κάτι.
Η ΕΡΤ ,γιατί έκανε απεργία?

Aν κρίνουμε από την γενικότερη λογική της απεργίας αυτής, μάλλον διαμαρτύρονταν για την επαναλειτουργία της, ζητώντας να πέσει πάλι μαύρο.

Δεινόσαυρος
13/11/2015, 00:44
Δεχτήκαμε τον παραλογισμό σαν κάτι φυσιολογικό και τον αφήσαμε να μεγαλώσει, μέχρι που έφτασε στα σημερινά μεγέθη...
Και για νάχουμε καλό ερώτημα, πότε πιστευεις οτι «Δεχτήκαμε» αυτόν τον παραλογισμο που οδήγησε... κλπ;
Πότε, δλδ, δεν τον είχαμε;

Προσωπικά πιστεύω οτι ΠΑΝΤΑ έτσι είμασταν, απλά τελευταία γὶνεται λίγο πιο φανερό, πιο εύκολα, πιο άμεσα, πιο έντονα.

GFawkes
13/11/2015, 08:33
345160

GFawkes
13/11/2015, 09:32
Η καταστροφή της Ελλάδας είναι κάτι που προφανώς δεν επιθυμώ. Κυρίως επειδή είμαι κάτοικός της και φοβούμαι πως θα με πάρει μαζί στον τάφο της που επιμελώς σκάβει εδώ και πολλές δεκαετίες. Γι’ αυτό και καμιά φορά που έχω πιει λίγο παραπάνω ξεστομίζω μπούρδες όπως «να δείτε που η Ελλάδα θα επιβιώσει και αυτή τη φορά» ή ακόμα μεγαλύτερες όπως «δεν μπορεί να πάμε πιο κάτω». Μετά ξενερώνω, συνειδητοποιώ πως δεν είμαι ούτε 5χρονο ούτε αριστερός να μπερδεύω την επιθυμία με την πραγματικότητα και συνεχίζω να ζω με το αναπόφευκτο: Η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να καταστραφεί.

Επειδή αντιλαμβάνομαι πως ανάμεσά σας υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, είναι αισιόδοξοι, επιτρέψτε μου να σας πως τις 10 πρώτες αποδείξεις που μου έρχονται στο μυαλό και που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το επερχόμενο τέλος. Μη φοβάστε και δεν θα μελαγχολήσετε. Ευτυχώς, το συγκεκριμένο τέλος εκτός από βέβαιο είναι και πολύ κωμικό:

1. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ένας ακαλλιέργητος άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί η οικονομία, θεωρεί ατυχία να πέσει πάνω σε λέμβο μεταναστών την ώρα που επισκέπτεται νησί για να δει από κοντά το πρόβλημα της μετανάστευσης, δεν έχει κάνει καμία δουλειά πέραν αυτής του κομματόσκυλου, δεν μιλάει καλά καμία γλώσσα όπως καταλάβαμε όταν τον ακούσαμε να προσπαθεί να μιλήσει αγγλικά αλλά και όσες φορές τον έχουμε ακούσει να μιλάει ελληνικά, δεν ξέρει ούτε τα βασικά της γεωγραφίας της χώρας που κυβερνά, λέει ψέματα πιο συχνά κι από όσο πάει τουαλέτα και δεν κρύβει το θαυμασμό του για ανθρώπους οι οποίοι πολέμησαν προκειμένου η Ελλάδα να εισχωρήσει στο ανατολικό μπλοκ παρέα με Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία κ.λπ. (βέβαια με βάση τις χώρες που ανήκαν στο συγκεκριμένο μπλοκ και την εικόνα της Ελλάδας που ανήκει στους Έλληνες καταλαβαίνουμε πως η πατρίδα μας εκεί ίσως να ταίριαζε πιο καλά).

2. Αρχηγός του μεγαλύτερου ελληνικού κόμματος της αντιπολίτευσης είναι και μπορεί να συνεχίσει να είναι ο Βαγγέλας ο Μεϊμαράκης. Ένας άνθρωπος τόσο ανεπαρκής πνευματικά ώστε να πιστεύει πως ο Κουμουτσάκος έφαγε ξύλο επειδή ο υπουργός Παιδείας πιστεύει πως η σφαγή των Ποντίων ήταν εθνοκάθαρση και όχι γενοκτονία. Ή μπορεί να εκλεγεί ο Κούλης χωρίς επώνυμο ο οποίος, παρότι ένθερμος μεταρρυθμιστής (κατά δήλωσή του) είναι έτοιμος να αγωνιστεί για να προστατεύσει τους αγρότες από τους φόρους οι οποίοι, ως γνωστόν, είναι για όλους τους υπόλοιπους. Ή μπορεί να εκλεγεί ο άλλος μεταρρυθμιστής (κατά δήλωσή του), ο Άδωνις ο Γεωργιάδης, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να ορκιστεί σε εκείνο το ωραίο τρίπτυχο της 7ετίας με την Πατρίδα τη Θρησκεία και την Οικογένεια. ΄Η μπορεί να εκλεγεί ο Τζίτζι ο Κώστας. Ο άνθρωπος που δεν μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια ακόμα κι αν τον ρωτήσεις τ’ όνομά του και ίσως ο μοναδικός που κάνει το χαρακτηρισμό «κύριος τίποτα» που κάποτε ακούστηκε για τον Δημήτριο Λ. Αβραμόπουλο να μοιάζει άδικος.

3. Με δεδομένο πως την κυβέρνηση του πρωθυπουργού και την αντιπολίτευση των 4 μνηστήρων στηρίζουν 7 στους 10 ψηφοφόρους, καταλαβαίνετε πως η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας επιδιώκει με πάθος την καταστροφή της χώρας. Ευτυχώς οι περισσότεροι από αυτούς έχουν και χιούμορ: Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ψήφισαν ένα κόμμα που πιστεύει στο μεγάλο κράτος και τώρα, για να μας διασκεδάσουν, διαμαρτύρονται για το ύψος της φορολογίας (όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο GVeltsi).

4. Είναι μια χώρα στην οποία είναι μεμπτό το να είσαι «αντικομμουνιστής» καθώς από πολλούς συνανθρώπους μας θεωρείται ανεπίτρεπτο εκτός από τις μαύρες να μη γουστάρεις ούτε τις κόκκινες δικτατορίες. Είναι μια χώρα στην οποία –και πολύ σωστά– γίνεται χαμός αν ο κολλητός του δεξιού πρωθυπουργού κουβεντιάζει με εκλεγμένους φασίστες που πολύ θα ήθελαν να ανατρέψουν το πολίτευμα αλλά δεν τρέχει μία αν βουλευτές του αριστερού πρωθυπουργού κουβεντιάζουν με φασίστες καταδικασμένους για δολοφονίες που έκαναν προσπαθώντας να ανατρέψουν το πολίτευμα.

5. Ο υπουργός της ελληνικής, δημόσιας και δωρεάν (αν δεν πληρώνεις φόρους) Παιδείας δεν κατάφερε ποτέ να πάρει το πτυχίο της σχολής στην οποία μπήκε.

6. Ο πιο επιτυχημένος Έλληνας σατιρικός είναι τόσο κολλητός με την εξουσία ώστε ο πρωθυπουργός –που ως πραγματικός ηγέτης χρειάζεται το γελωτοποιό του– να τον καλεί στις συναντήσεις με τους υψηλούς καλεσμένους του.

7. Η Ελλάδα είναι η χώρα που (μετά από μήνες προσπαθειών) κατάφερε να κάνει τη Μάικροσοφτ να καταλάβει πως η Ρουμανία είναι πολύ προτιμότερη αν δεν θέλεις να κάνεις μπάνια και ηλιοθεραπεία αλλά να επενδύσεις.

8. Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία καταδικάζεται έντυπο επειδή αποκάλεσε «σταλινικό γκαουλάιτερ» έναν άνθρωπο που για χρόνια ήταν μεγαλοστέλεχος του ΚΚΕ: τον υπουργό των εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος (σύμφωνα με την απόφαση του σεβαστού δικαστηρίου) «υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ » (ναι, ναι, έτσι το γράφει ακριβώς, χαρίζοντας νέο περιεχόμενο στη φράσεις «εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη» και μαρτυρώντας την πραγματική ηλικία του Κοτζιά που πρέπει να είναι γύρω στα 120).

GFawkes
13/11/2015, 09:33
9. Η Ελλάδα είναι η χώρα που ένας βουλευτής τρώει ξύλο μπροστά σε διμοιρία των ΜΑΤ και ο άνδρες των ΜΑΤ, ως δημόσιοι υπάλληλοι που σέβονται το λειτούργημά τους, χαζεύουν ατάραχοι το θέαμα. 5 μέρες μετά, τα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούν να συλλάβουν τους δράστες, ίσως επειδή μπροστά στο ξύλο, εκτός από τα ΜΑΤ, ήταν και κάμερες και τα πρόσωπα των δραστών φαίνονται πεντακάθαρα γεγονός που ξενερώνει τα λαγωνικά που δεν τους αρέσει καθόλου να τους προσφέρουν τον ένοχο στο πιάτο.

10. Υπάρχουν ακόμα πολλοί συνάνθρωποί μας που πιστεύουν πως μια κυβέρνηση από οπαδούς του Μαρξ (του ανθρώπου που κατάλαβε τόσο λίγο τον καπιταλισμό και τους άλλους ανθρώπους ώστε να είναι σίγουρος πως η μεγάλη επανάσταση θα γίνονταν στην καπιταλιστική Αγγλία) μπορεί να δώσει κάποια λύση στην οικονομία πέρα από την τελική.

Αυτές είναι 10 τυχαίες (από τους 2 τελευταίους μήνες μόνο) αποδείξεις του επικείμενου τέλους της χώρας. 10 από τις εκατοντάδες που αποδεικνύουν πως αυτή η χώρα δεν μπορεί να σωθεί. Οι κάτοικοί της δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα ούτε –πολύ περισσότερο– την επιθυμία. Είμαι σίγουρος πως ο καθένας από εσάς έχει πρόχειρες άλλες 10 αποδείξεις του επικείμενου τέλους και συνεχώς προστίθενται και καινούργιες: Καθώς γράφω αυτές τις γραμμές ενημερώνομαι πως ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί στην απεργία ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. (δεν είναι πλάκα – ορίστε το λινκ )

Και μπράβο σε όσους από σας έχουν προλάβει ή θα προλάβουν να μεταναστεύσουν.

http://www.athensvoice.gr/article/%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BB%CE%B5%CF%82-web/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%89%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

PortisHead
13/11/2015, 09:52
Η καταστροφή της Ελλάδας...

Τουλαχιστον μου δινεις ελπιδα οτι υπάρχουν ακόμα λογικα σκεπτομενα άτομα σε αυτο τον τόπο.

:a18:

GFawkes
13/11/2015, 09:54
Τουλαχιστον μου δινεις ελπιδα οτι υπάρχουν ακόμα λογικα σκεπτομενα άτομα σε αυτο τον τόπο.

Μεχρι να....

μεταναστεύσουν....

;)

sniper
13/11/2015, 10:12
Πόσο αφελείς είμαστε...

Στα πλαίσια του οργανωμένου σχεδίου διάλυσης (ή κατάργησης) του κατασταλτικού μηχανισμού εκ των έσω ήταν η απόφαση του Συριζα να παρακινήσει τους εργαζομένους στην χθεσινή απεργία να απεργήσουν...

Αποτέλεσμα, παραδίδονται πλέον μόνοι τους οι δράστες (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500038989)αξιόποινων πράξεων... ενώ ήδη εδώ και μέρες η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι είναι γνωστές οι ταυτότητές τους (αλλά δεν έχει συλληφθεί κανένας) .

Έτσι, χωρίς αντικείμενο πλέον, θα γίνει μη απαραίτητη η ύπαρξη της ΕΛΑΣ... :a9: :ninja:

:alien:

MG-KTiNoS
13/11/2015, 10:56

κι εσύ μου την πήρες πίσω....

:a22:

MG-KTiNoS
13/11/2015, 11:07
Πόσο αφελείς είμαστε...

Στα πλαίσια του οργανωμένου σχεδίου διάλυσης (ή κατάργησης) του κατασταλτικού μηχανισμού .....
Εγώ το λέω χρόνια απλά το λέω ανοιχτά....

Η μαφία στην Ελλάδα αλωνίζει και φυσικά δεν θέλει κανένα έλεγχο, σε τίποτα.
Καταρρέουν τα πάντα και μένει η αγορά να αυτορυθμιστεί.
Σε ποια αγορά όμως το μαύρο χρήμα έχει το πάνω χέρι?
Ποια αγορά θανατώνει, δέρνει ή καίει τη χώρα?

Θες να μείνουμε μόνο στους εμπρησμούς και να ξεχάσουμε ΟΛΑ τ άλλα?
Από τα 70ς έχουν πιάσει το Μηχαλολιάκο για εμπρησμό.
Σήμερα ο άνθρωπος έχει κόμμα.

kostas777
13/11/2015, 13:04

Για τον Μάνο τον Βουλαρίνο μιλάμε :cool:

el_hymador
13/11/2015, 14:02
Μιας που έτσι και αλλιώς στο φιλοσοφικό θα το ρίξουμε γιατί δεν μας μένει και τίποτα άλλο, γιατί είστε τόσο σίγουροι ότι όλη αυτή η μαλακία του 20ου αιώνα περί προόδου, που στηρίχθηκε εν πολλοίς πάνω στην επιστήμη και στη βιομηχανική επανάσταση, τελικά θα ευοδώσει; Ή για να το θέσω αλλιώς, γιατί όλοι μας πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο αντικειμενικός σκοπός μιας κοινωνίας;

Ναι οκ, το προσδόκιμο ζωής έχει ανέβει (και; ), υπάρχουν μεγαλύτερες ανέσεις, κατανοούμε τον κόσμο γύρω μας (ή έτσι νομίζουμε anyway) περισσότερο από κάθε άλλη εποχή αλλά είμαστε τελικά εμείς οι δυτικοί (καταχρηστικά μας συμπεριλαμβάνω στους δυτικούς) μια κοινωνία που έχει σημειώσει πρόοδο σε σχέση με άλλες, παλιότερες;

Εγώ τα ίδια σκατά που συνέβαιναν και παλιότερα βλέπω να επαναλαμβάνουμε ως είδος και μάλιστα τώρα που έχουμε ασύγκριτα μεγαλύτερη ισχύ και ικανότητες, τα επαναλαμβάνουμε σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και έκταση.

Δεν νομίζω ότι έχουμε προοδεύσει ως είδος, οι ίδιοι μαλάκες που είμασταν πάντα είμαστε, απλά πιο επικίνδυνοι και αποτελεσματικοί από ποτέ.

Για να το ξαναβάλω στη ροή του νήματος, αυτά που έχει γράψει ο Βουλαρίνος είναι πέρα για πέρα αληθινά και ας είναι γραμμένα με χιούμορ. Σε αυτό που διαφωνώ είναι ότι κάνει λόγο για καταστροφή. Ποια καταστροφή; Τι θα καταστραφεί ακριβώς; Ήταν κάτι δηλαδή σωστό στην πρότερη κατάσταση και τώρα θα καταστραφεί; Μια ψευδαίσθηση peak είχαμε πιάσει και τώρα νομοτελειακά πάμε για ναδίρ. Αφού έτσι γίνεται χιλιάδες χρόνια τώρα, είναι έξω από εμάς και πέρα από τις δυνάμεις μας.

Ας το συνειδητοποιήσουμε αυτό, ότι ούτε ουτοπία, ούτε πρόοδος μπορεί να υπάρξει (απέτυχαν παταγωδώς χροοοοοοονια τώρα στην εφαρμογή και στην επιδίωξη τους). Ας συνειδητοποιήσουμε επίσης ότι ούτε ως κοινωνία και είδος (γενικά και διεθνιστικά) έχουμε επιτύχει ποτέ να διατηρήσουμε επί μακρόν "καλές" περιόδους στη διάρκεια της ιστορίας μας, πάντα τα σκατώναμε.

Οποιοδήποτε καλό πολιτικο - ιδελογικο - κοινωνικό μοντέλο και να έχει κανείς κατά νου ως παράδειγμα ή ως όραμα, καταστρέφεται εντός 5 λεπτών με αντικειμενικά και λογικά αντεπιχειρήματα και παραδείγματα τα οποία πατούν στην ηθική και στη λογική:

Ηθική και λογική είναι ανθρώπινες εφευρέσεις και είναι για τον πο*τσο καβάλα στη σχέση τους με την πραγματικότητα... και ακριβώς επειδή όλα τα πολιτικο κοινωνικο ιδεολογικά κατασκευάσματα του ανθρώπου εκπορεύονται από την ηθική και την λογική, θα παίρνουν τα @@δια τους μια ζωή, γιατί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα αλλά με μια μαλακία που έχουμε στον εγκέφαλο μας ως πραγματικότητα.

Με λίγα λόγια, είμαστε τίγκα ελαττωματικοί ως είδος. Οπότε ας βγάλουμε τον σκασμό, ας το αποδεχτούμε και ας κοιτάξουμε ο καθείς την πάρτη του, γιατί έτσι και αλλιώς, πάντα αυτό κάναμε.

Για να το θέσω απλά, αρκετά με τις αυταπάτες οποιουδήποτε είδους.

THEOD
13/11/2015, 14:26
Δεν νομίζω ότι έχουμε προοδεύσει ως είδος, οι ίδιοι μαλάκες που είμασταν πάντα είμαστε, απλά πιο επικίνδυνοι και αποτελεσματικοί από ποτέ.

Την στιγμή που η τεχνολογική εξέλιξη έγινε εκατοντάδες φορές πιο γρήγορη από την "φυσική" εξέλιξη του είδους (Δαρβίνος speaking...) ήταν σίγουρο ότι αυτό θα συνέβαινε...

Panos76
13/11/2015, 14:29
Από τον Μαρξ εως τον Παπανούτσο και από τον και από τον Κέινς ως τον Βαρουφάκη, παρέα με όλους τους τεχνοκράτες της υφηλίου, θα έπεφταν από το ΣούΛι, αλλά είναι το λιγότερο έτσι όπως τα λες.

Το κακό όμως είναι ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους.

nikos_abel
13/11/2015, 14:50
Μιας που έτσι και αλλιώς στο φιλοσοφικό θα το ρίξουμε γιατί δεν μας μένει και τίποτα άλλο........

......Για να το θέσω απλά, αρκετά με τις αυταπάτες οποιουδήποτε είδους.

:beer:

MG-KTiNoS
13/11/2015, 15:02
Μιας που έτσι και αλλιώς στο φιλοσοφικό θα το ρίξουμε γιατί δεν μας μένει και τίποτα άλλο, γιατί είστε τόσο σίγουροι ότι όλη αυτή η μαλακία του 20ου αιώνα περί προόδου, που στηρίχθηκε εν πολλοίς πάνω στην επιστήμη και στη βιομηχανική επανάσταση, τελικά θα ευοδώσει; Ή για να το θέσω αλλιώς, γιατί όλοι μας πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο αντικειμενικός σκοπός μιας κοινωνίας;

Ναι οκ, το προσδόκιμο ζωής έχει ανέβει (και; ), υπάρχουν μεγαλύτερες ανέσεις, κατανοούμε τον κόσμο γύρω μας (ή έτσι νομίζουμε anyway) περισσότερο από κάθε άλλη εποχή αλλά είμαστε τελικά εμείς οι δυτικοί (καταχρηστικά μας συμπεριλαμβάνω στους δυτικούς) μια κοινωνία που έχει σημειώσει πρόοδο σε σχέση με άλλες, παλιότερες;

Εγώ τα ίδια σκατά που συνέβαιναν και παλιότερα βλέπω να επαναλαμβάνουμε ως είδος και μάλιστα τώρα που έχουμε ασύγκριτα μεγαλύτερη ισχύ και ικανότητες, τα επαναλαμβάνουμε σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και έκταση.

Για να το ξαναβάλω στη ροή του νήματος, αυτά που έχει γράψει ο Βουλαρίνος είναι πέρα για πέρα αληθινά και ας είναι γραμμένα με χιούμορ. Σε αυτό που διαφωνώ είναι ότι κάνει λόγο για καταστροφή. Ποια καταστροφή; Τι θα καταστραφεί ακριβώς; Ήταν κάτι δηλαδή σωστό στην πρότερη κατάσταση και τώρα θα καταστραφεί; Μια ψευδαίσθηση peak είχαμε πιάσει και τώρα νομοτελειακά πάμε για ναδίρ. Αφού έτσι γίνεται χιλιάδες χρόνια τώρα, είναι έξω από εμάς και πέρα από τις δυνάμεις μας.

Ας το συνειδητοποιήσουμε αυτό, ότι ούτε ουτοπία, ούτε πρόοδος μπορεί να υπάρξει (απέτυχαν παταγωδώς χροοοοοοονια τώρα στην εφαρμογή και στην επιδίωξη τους). Ας συνειδητοποιήσουμε επίσης ότι ούτε ως κοινωνία και είδος (γενικά και διεθνιστικά) έχουμε επιτύχει ποτέ να διατηρήσουμε επί μακρόν "καλές" περιόδους στη διάρκεια της ιστορίας μας, πάντα τα σκατώναμε.

Οποιοδήποτε καλό πολιτικο - ιδελογικο - κοινωνικό μοντέλο και να έχει κανείς κατά νου ως παράδειγμα ή ως όραμα, καταστρέφεται εντός 5 λεπτών με αντικειμενικά και λογικά αντεπιχειρήματα και παραδείγματα τα οποία πατούν στην ηθική και στη λογική:

Ηθική και λογική είναι ανθρώπινες εφευρέσεις και είναι για τον πο*τσο καβάλα στη σχέση τους με την πραγματικότητα... και ακριβώς επειδή όλα τα πολιτικο κοινωνικο ιδεολογικά κατασκευάσματα του ανθρώπου εκπορεύονται από την ηθική και την λογική, θα παίρνουν τα @@δια τους μια ζωή, γιατί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα αλλά με μια μαλακία που έχουμε στον εγκέφαλο μας ως πραγματικότητα.

Με λίγα λόγια, είμαστε τίγκα ελαττωματικοί ως είδος. Οπότε ας βγάλουμε τον σκασμό, ας το αποδεχτούμε και ας κοιτάξουμε ο καθείς την πάρτη του, γιατί έτσι και αλλιώς, πάντα αυτό κάναμε.

Για να το θέσω απλά, αρκετά με τις αυταπάτες οποιουδήποτε είδους.

Εδώ μια μάντρα έφτιαξε ένας μαλάκας να κάνει το γκαλόνΕ στη Μέρκελ
έπνιξε 10000 ψυχές (με γυναίκες και παιδιά)
και τώρα φιλοσοφεί περί τοιχών ανάμεσα στις ευρωπαικές χώρες....
Εμείς δε θα το ρίξουμε στη παρλαπίπα?
ΆΚουω τώρα τι έλεγε ο παππούς μου που τον είπαν κόκκινο φασίστα
και του γ.... ότι είχε και δεν είχε, δικοπΕ στα γκρικ ίσλαντς κλπ κλπ

-Είναι και 5% ιδεoλόγοι μέσα στο σκυλολόι αλλά δε φτάνουν....
Είναι λίγοι....

el_hymador
13/11/2015, 15:21
Εδώ μια μάντρα έφτιαξε ένας μαλάκας να κάνει το γκαλόνΕ στη Μέρκελ
έπνιξε 10000 ψυχές (με γυναίκες και παιδιά)
και τώρα φιλοσοφεί περί τοιχών ανάμεσα στις ευρωπαικές χώρες....
Εμείς δε θα το ρίξουμε στη παρλαπίπα?
ΆΚουω τώρα τι έλεγε ο παππούς μου που τον είπαν κόκκινο φασίστα
και του γ.... ότι είχε και δεν είχε, δικοπΕ στα γκρικ ίσλαντς κλπ κλπ

-Είναι και 5% ιδοελόγοι μέσα στο σκυλολόι αλλά δε φτάνουν....
Είναι λίγοι....

Τι σημαίνει ιδεολόγος ρε γαμότο μου; Έχω μια ιδέα (συνήθως δανεική) για το πως θα κάνω τον κόσμο καλύτερο και πάω να την εφαρμόσω;

Τους άλλους τους ρώτησα αν γουστάρουν την ιδέα μου ή είμαι τόσο σίγουρος ότι θα τους αρέσει;
Τα κίνητρα μου και η επιδίωξη μου είναι ανιδιοτελή ή μήπως αν το ψάξω κάτω από το ουμανιστικό παπατζιλίκι κρύβεται ο εαυτούλης μου;
Αξίζει πραγματικά να σκοτώσω και να εξαφανίσω τους διαφωνούντες με την ιδέα μου και αν ναι, ποιος και τι με δικαιοδοτεί σε αυτό;

Παπάρια μάντολες αγαπητέ Χτήνε. Έτσι και αλλιώς, το έχουμε διαπιστώσει πολλάκις, ότι μια ιδεολογία (και θρησκεία και πολιτική και και και) για να να φτουρίσει, πρέπει να επιβληθεί. Να την ασπαστούν όλοι αναίμακτα και μετά βαίων και κλάδων δεν έγινε και ούτε θα γίνει ποτέ.

el_hymador
13/11/2015, 15:28
...και το ιδεολόγος, εννοιολογικά παραπέμπει σε αυτό: ιδέα + λόγος... η ίδεα που εκπορεύεται από τον λόγο, χέστηκε η φοράδα στο γενί τζαμί δηλαδή.

Ιδεοπράκτης -όσο αδόκιμο και αν ακούγεται- θα έπρεπε να λέγεται και να αφορά καθαρά σε προσωπική θέση και πράξη.

Το ιδεολόγος δεν μου λέει τίποτα... είναι σαν το διατροφολόγος... ένας εκεί που σου λέει ότι ιδανικό, είναι να τρως μουσλί, φύτρες ρυζιού και κινόα για να είσαι υγιής... ε οκ, καλό ακούγεται στα χαρτιά και όλοι θα θέλαμε να έχουμε καλή διατροφή, αλλά να, εκεί που τα σκεφτόμαστε αυτά και πάμε να τα εφαρμόσουμε, τσουπ! πετάγεται μπροστά μας η σούβλα με το κοκορέτσι και το ταψί με τον μπακλαβά...είμαστε πολύ αδύναμο είδος... και αυτό είναι απλά μια διαπίστωση. Ο χριστιανισμός το πήρε αυτό και το έκανε ενοχή με τυράκι την λύτρωση, ο νεοτερικός τρόπος σκέψης το έκανε ανάγκη για πρόοδο με τυράκι την ουτοπία.

Joyrider
13/11/2015, 17:25
Χυμαδόρ, προσωπικά πιστεύω ότι άνθρωπος χωρίς κοινωνία δεν υφίσταται. Ο καθένας εξαρτάται από την κοινωνία, οπότε η πάρτη του καθενός είναι συνδεδεμένη με την ευημερία όλης της κοινωνίας. Η κοινωνία για να φτιαχτεί θέλει πράξεις και οι πράξεις πηγάζουν από ιδέες. Η δημιουργία δηλαδή θέλει ιδεολογία και εγώ πιστεύω ότι η πάρτη μου και ταυτόχρονα και όλη η κοινωνία θα λειτουργεί καλύτερα και θα ευνοηθεί όταν λειτουργώ αλληλέγγυα προς τον διπλανό μου παρά εξουσιάζοντας πάνω του.
Όλα αυτά βέβαια θα λειτουργούσαν αν τα μέλη της κοινωνίας αποφάσιζαν για την ζωή τους, όταν δηλαδή φτιάχνεις εσύ τους δικούς σου κανόνες για να μπορείς να τους αλλάζεις και όχι όταν σου επιβάλλονται.
Εν κατακλείδι διαφωνώ που απαξιώνεις την ιδεολογία γενικώς σαν έννοια αλλά συμφωνώ στο να μην υιοθετούμε ιδεολογίες χωρίς αμφισβήτηση όπως οι θρησκείες πχ.
~
Αυτοί που σου πλασάρουν κινόα και μαλακίες σαν ιδανική διατροφή μάλλον πλασιέ της χερμπαλάιφ ή χίπστερ άσχετοι είναι, δεν είναι όλοι οι διαιτολόγοι έτσι. :lol:

Pan (dvs)
13/11/2015, 20:01
Αυταπατες ολα,οπως λεει ο συμφορουμιτης με το σφυροδρεπανο.

Σε βαζουνε να ψηφιζεις για να νομιζεις οτι συμμετεχεις στη ληψη των αποφασεων.

Σε κατεβαζουνε στις διαδηλωσεις για να νομιζεις οτι κανεις επανασταση.

Σε βαζουνε να πληρωνεις τον αερα που αναπνεεις και εισαι χαρουμενος που βοηθας (παλι) στην ανοικοδομηση της χωρας σου.

Ατελειωτος ο καταλογος.Τελικα μηπως δεν ειναι αυταπατες ,αλλα ειμαστε απλως ηλιθιοι?

Pan (dvs)
13/11/2015, 20:14
Χυμαδόρ, προσωπικά πιστεύω ότι άνθρωπος χωρίς κοινωνία δεν υφίσταται. Ο καθένας εξαρτάται από την κοινωνία, οπότε η πάρτη του καθενός είναι συνδεδεμένη με την ευημερία όλης της κοινωνίας. Η κοινωνία για να φτιαχτεί θέλει πράξεις και οι πράξεις πηγάζουν από ιδέες. Η δημιουργία δηλαδή θέλει ιδεολογία και εγώ πιστεύω ότι η πάρτη μου και ταυτόχρονα και όλη η κοινωνία θα λειτουργεί καλύτερα και θα ευνοηθεί όταν λειτουργώ αλληλέγγυα προς τον διπλανό μου παρά εξουσιάζοντας πάνω του.
Όλα αυτά βέβαια θα λειτουργούσαν αν τα μέλη της κοινωνίας αποφάσιζαν για την ζωή τους, όταν δηλαδή φτιάχνεις εσύ τους δικούς σου κανόνες για να μπορείς να τους αλλάζεις και όχι όταν σου επιβάλλονται.
Εν κατακλείδι διαφωνώ που απαξιώνεις την ιδεολογία γενικώς σαν έννοια αλλά συμφωνώ στο να μην υιοθετούμε ιδεολογίες χωρίς αμφισβήτηση όπως οι θρησκείες πχ.
~
Αυτοί που σου πλασάρουν κινόα και μαλακίες σαν ιδανική διατροφή μάλλον πλασιέ της χερμπαλάιφ ή χίπστερ άσχετοι είναι, δεν είναι όλοι οι διαιτολόγοι έτσι. :lol:

Για ποια ιδεολογια μιλας.

Για την αριστερη που πρατει χειροτερα απο την καπιταλιστικη?

Για την καπιταλιστικη που οποτε την βολευει,χαιδευει τα αυτια του λαουτζικου και μαζευει ψηφαλακια?

Η για την σοσιαλιστικη,της οποιας αρκετοι εκπροσωποι ενω επρεπε να ειναι κρεμασμενοι εξω απο την βουλη,μεχρι πριν λιγους μηνες ητανε ακομη υπουργοι μας?

Για ιδεολογια εχουνε το δικαιωμα να μιλανε μονο αυτοι που κρεμανε αναποδα τους κλεφτες,τα λαμογια και τους λωποδυτες.Εμεις αυτο το δικαιωμα το χασαμε προ πολλου.Να σου θυμησω δε οτι προσφατα επιβραβευσαμε με την ψηφο μας μια αριστερη κυβερνηση,η οποια λειτουργησε χειροτερα απο δεξια.

Οταν τρωμε αμασητο το ενα παραμυθι μετα το αλλο,σε τι θα μας βοηθησει η ιδεολογια.στην χωνεψη?