View Full Version : Ta Scooter ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ...
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Gandalf dr685sm
29/12/2008, 08:29
DrLuv...
Παθος για την μηχανή δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια ούτε να το μετρήσεις με χιλιόμετρα.. Απο πότε το συναίσθημα ή η πνευματική έκφραση ενός ανθρώπου , χωράει σε λέξεις και μετρήσιμες μονάδες;
Οι άνθρωποι που δεινοπαθούν πάνω σε ενα χάρβαλο δίκυκλο (συνήθως) για διανομές κτλ.. δεν το κάνουν απο πάθος... κατά ανάγκη το κάνουν γιατί είναι δουλειά. Αν τους δώσεις μια άλλη δουλειά σε γραφείο και ενα Ι.Χ. με leasing να κινούνται κάθε μέρα, αυτό θα προτιμήσουν οι περισσότεροι.
Δεν το κάνουν απο πάθος.. .όσα χιλιόμετρα και αν γράφουν.. το κάνουν απο ανάγκη εργασίας. Για αυτό σου λέω οτι τα χιλιόμετρα δεν μπορούν να μετρήσουν το πόσο "πάθος" τρέφει κάποιος για μια μοτοσυκλέτα.
Gandalf
Gadalf:
Συμφωνώ ότι οι περισσότεροι ντελιβεράδες δεν κάνουν χιλιόμετρα από πάθος αλλά από ανάγκη. Το γεγονός όμως και μόνο ότι περνάνε τη μισή τους ζωή πάνω σε δυό ροδες και βλέπουν καθημερινά πράγματα που ο μέσος μοτοσυκλετιστής τα βλέπει στη βδομάδα τους κατατάσει στους μοτοσυκλετιστές αυτομάτως. Και ούτε το γεγονός ότι περνάνε κόκκινα ή πάνε ανάποδα φίλε sakisvolos τους κάνει λιγότερο... Και μένα μ' εκνευρίζει αυτή η συμπεριφορά, αλλά αν το πάμε έτσι θα πρέπει να δούμε και τα καγκούρια με τα κωλοφτιαγμένα, αυτούς με τις ακράπες που κάνουν λές και έχει φύγει το πιστόνι απ' τον κύλινδρο, τον άλλο που σε περνάει ξυριστά ανάμεσα απ' τα αυτοκίνητα γιατι είναι γλήγορος, τον ζογκλέρ που σκάει σούζα στη Βουλιαγμένης και η λίστα δεν τελειώνει πουθενά....
Επίσης δεν προσπαθώ να μετρήσω το πάθος του καθενός για τη μοτοσυκλέτα γιατί όντως δεν είναι μετρήσιμο, άσε που το πάθος ξεφουσκώνει και πολύ εύκολα πολλές φορές. Πόσοι από τους πιτσιρικάδες που είναι στο φόρουμ τώρα πιστεύεις ότι θα είναι μοτοσυκλετιστές και μετά τα 40 τους, ας πούμε?
Αλλά ρε φίλε μάγε το αν έχεις ένα παπί ή ενα σκουτεροειδές και το παίρνεις κάθε Κυριακή να πας να πάρεις εφημερίδα (επίτηδες υπερβάλω) είσαι μοτοσυκλετιστής? Και ο κολλητός μου που οδηγεί μόνο μηχανή ακόμη και με χιόνι, με 100 χιλιόμετρα καθημερινά είναι το ίδιο με τον προηγούμενο?
Δεν είμαι εξωγήινος ρε παιδιά, αλλά καμμιά φορά τρελαίνομαι με κάτι γιαλαντζί μηχανόβιους που περιγράφουν κουτιά τα αυτοκίνητα που θα αποκτήσουν σε λίγα χρόνια και θα τρώνε την παντόφλα με το κιλό... Αλλά μάλλον έφυγα απ' το θέμα, θα ανοίξω καινούριο καλύτερα...
Gandalf dr685sm
29/12/2008, 10:55
εκείνος που κάνει 100ΚΜ κάθε μέρα μέσα σε καιρικές συνθήκες , επειδή το γουστάρει και οχι απο ανάγκη σίγουρα δηλώνει πάθος... αλλά αυτό έχει μια διαφορά απο ενα αντίστοιχο παληκάρι που κάνει τα ίδια, κυρίως λόγω ανάγκης.
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
εκείνος που κάνει 100ΚΜ κάθε μέρα μέσα σε καιρικές συνθήκες , επειδή το γουστάρει και οχι απο ανάγκη σίγουρα δηλώνει πάθος... αλλά αυτό έχει μια διαφορά απο ενα αντίστοιχο παληκάρι που κάνει τα ίδια, κυρίως λόγω ανάγκης.
Gandalf
Και πάλι θα συμφωνήσω.
Dr. Luv,
το πάθος δεν έχει καμία σχέση ούτε με τα χιλιόμετρα, αλλά ούτε και με το πόσα τερτίπια και άσκημες καταστάσεις συναντάει κάποιος στο δρόμο. Το να κάνεις 1, 50, 200, 3000 χιλιόμετρα με τη μηχανή επειδή το θέλεις πραγματικά υποδηλώνει πάθος. Το να κάνεις τα ίδια χιλιόμετρα με τη μηχανή, το αυτοκίνητο, το βαν, τον τράκτορα επειδή είναι η δουλειά σου ή αφορά τη δουλειά σου δεν έχει να κάνει με το πάθος. Έχει να κάνει με το πάθος μόνο αν από επιλογή κάνεις αυτή τη δουλειά, εννοώντας ότι έχεις διαλέξει αυτή ακριβώς την εργασία ενώ υπήρξαν κι άλλες εναλλακτικές διάφορου είδους.
harvester
29/12/2008, 20:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Dr. Luv,
το πάθος δεν έχει καμία σχέση ούτε με τα χιλιόμετρα, αλλά ούτε και με το πόσα τερτίπια και άσκημες καταστάσεις συναντάει κάποιος στο δρόμο. Το να κάνεις 1, 50, 200, 3000 χιλιόμετρα με τη μηχανή επειδή το θέλεις πραγματικά υποδηλώνει πάθος. Το να κάνεις τα ίδια χιλιόμετρα με τη μηχανή, το αυτοκίνητο, το βαν, τον τράκτορα επειδή είναι η δουλειά σου ή αφορά τη δουλειά σου δεν έχει να κάνει με το πάθος. Έχει να κάνει με το πάθος μόνο αν από επιλογή κάνεις αυτή τη δουλειά, εννοώντας ότι έχεις διαλέξει αυτή ακριβώς την εργασία ενώ υπήρξαν κι άλλες εναλλακτικές διάφορου είδους.
συνηθως αυτος που εχει παθος για την μοτοσοκλυτα το αποδυκνειει εμπρακτα αναλογα το ειδος της μοτοσυκλετας που επιλεγει.αν λοιπον εχει παθος με τα διτροχα τοτε υπερτερει καθε λογικης αρα δεν χωραει καμια δικαιολογια σε εναν με χωματινο να μην μεσα στην λασπη ολη μερα, σε ενα ss να μην τρωει τις πιστες κτλ.
οσο για τους ντελιβεραδες αν δεν εχεις παθος για το δικυκλο δεν αντεχεις ουτε μια βδομαδα οσο αναγκη και αν εχεις την δουλεια.
harvester
29/12/2008, 21:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Υπάρχει και ο αντίλογος σε αυτά που λες..
Θες να μου πείς μήπως αυτοί οι δοκοί που στηρίζονται ακριβώς; Πως ακριβώς στέκονται στον δρόμο που θα δεχτούν πλευρικές πιέσεις ανέμων; Γιατί άραγε ακόμα και μεγάλα scooter που αναφέρεις (Τ-ΜΑΧ) σε πλευρικούς ανέμους αλλά και σε επαναλαμβανόμενα S , δεν τα καταφέρνουν;σου ειπα οτι υπαρχουν σκουτερ με πλαισιο τυπου διαμαντι και σκουτερ που χρησιμοποιουν τον κινητηρα και δοκους σαν πλαισιο. αυτο με τους πλευρικους ανεμους ειναι οτι πιο ασχετο εχω ακουσει για τα σκουτερ.πραγματικα πως το σκεφτικες και τις σε κανει να πιστευεις οτι ενα ss εχει μικροτερη πλευρικη επιφανεια.οσο για τα επεναλαμβανομενα ss ποιος σου ειπε οτι δεν τα καταφερνουν? και γιατι δεν τα καταφερνουν εχουν μεγαλυτερο μεταξονιο μηπως? σιγουρα δεν ειναι τοσο ζυγισμενα οσα τα ss αλλα σιγουρα τα καταφερνουν καλύτερα απο ενα μεγαλο τουρισταδικο,αρα ειναι καπου στην μεση
Η επιλογή αυτόματου κιβωτίου (οχι tiptronic που έχει το FJR) δεν υπάρχει στις μοτοσυκλέτες.. τσέκαρε το ξανά σε παρακαλώ.αν διαβασες ειπα οτι στο μελλον θα ειναι επιλογη του χρηστη το αυτοματο κιβωτιο οπως εγινε και σε ολα τα αυτοκινητα ειδικα σε εκεινα με μεγαλη ροπη
Οι 16'' είναι αρκετά πιο επικίνδυνες σε σύγκριση πάντα με άλλους τύπους μοτοσυκλετών. Στα SS θα βρεις 16'' σε μπροστινό αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσεις αναρτήσεις, πλαίσιο , κάστερ, μετατρόχιο , μεταξόνιο που πραγματικά κάνουν τεράστια διαφορά με ενα scooter. Για να μην πάμε σε μεγαλύτερες διαστάσεις τροχών (βλ. 17-19-21'' )
ξερεις τι μ'αρεσει οτι συγκρινει τα σκουτερ με την κορυφη σε καθε ειδος.αν μπορουσαν να ειναι ανετα οσο τα μεγαλα τουρισταδικα, ευκολοδηγητα οσο τα παπια, στριφτερα οσο τα ss και να πανε και χωμα τοτε θα κλεινανε πολλα εργοστασια, αληθεια υπαρχει μηχανη που τα κανει ολα και πρεπει να υπαρχει σκουτερ.μου αναφερεις τα ss ξερω πως πανε και τι στησιμο εχουν μιας και ειχα 636 αλλα απο την αλλη ειναι οτι πιο αβολο για μεσα στην πολη, για δικαβαλο, για ταξιδι
Το πόσα χλμ κάνουν οι αναβάτες μηχανών τύπου scooter, δεν το κρίνω καθώς δεν το γνωρίζω αλλά και πολύ λίγο έχει να κάνει με αυτό που είπα. Τα scooter αφήνουν ελάχιστο περιθώριο τεχνικής οδήγησης (έχω και εγώ την εμπειρία μου σε scooter, οπότε μπορώ να κρίνω) σε σχέση με άλλο τύπο μηχανής. Τα scooter κατηγορίας Burgman 650 και Τ-ΜΑΧ 500 , πάνε ακριβώς στο παρακάτω σχόλιο.αν δεν θελουν τα σκουτερ τεχνικη οδηγηση τοτε μαλλον δεν πρεπει να εχεις εμπειρια απο οδηγηση.το μονο πιο ευκολο ειναι οτι δεν εχεις ταχυτητες.απο την αλλη ομως δεν εχεις φρενο κινητηρα που σημαινει οτι πρεπει και να κρατας τις στροφες να μην σου βγαλει νεκρα απο την αλλη πρεπει να φρεναρεις πιο δυνατα γιατι δεν εχει φρενο απο τον κινητηρα + οτι πρεπει να προσεχεις να μην βρει το σταντ πολυ και να μην εχεις υποστροφη
Γενικά πιο άνετο και πιο βολικό είναι ενα αυτόματο κιβώτιο σε scooter με σέλα μαλακή αλά πολυθρόνα κτλ.. κτλ.. κτλ.. απέναντι σε ενα SS ή σε ενα street cafe racer ή σε ενα Super motard. Όμως 80-90% αναβάτες μηχανών με πείρα , όταν μιλάμε πάντα για τα ίδια λεφτά, θα προτιμήσουν μηχανή και οχι scooter.ο καθενας με τις αναγκες του απλα εδω στην ελλαδα ειναι διαφορετικα τα πραγματα, για ρωτα και κανενα που πηγε ιταλια να σου πει πως πανε τα σκουτερ και αν τα οδηγουν εμπειροι.αντε να σου πω και αυτο και ο ροσσι με σκουτερ μετακινειτε οχι με ss.απλα στην ελλαδα το ψωνιο ειναι τοσο μεγαλο που η μεγαλυτερη πλειοψηφια με ss δεν εχει μπει ποτε σε πιστα
Δηλαδή απέναντι σε ενα όποιο scooter των 8-10000? και σε ενα αντίστοιχο διαφορετικό τύπο μηχανής , πίστεψε με οι αναβάτες δεν θα κοιτάξουν εύκολα το scooter. Οχι επειδή δεν είναι βολικό, αλλά επειδή δεν απεικονίζει αυτό που λέμε μοτοσυκλέτα στο μυαλο τους. Αν τώρα θεωρείς πως ενα σημαντικό ποσοστό αυτών που έχουν καβαλήσει και κάποιες μηχανές , δεν ξέρουν τι θέλουν .. ..... είναι κάτι που δεν το συμμερίζομαι.σου απαντησα πιο πανω.δες τις πωλησεις των ss και τραβα μια σερρες να δεις πως εχουν τα πραγματα.βεβαια περι ορεξεως ειναι ολα
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
συνηθως αυτος που εχει παθος για την μοτοσοκλυτα το αποδυκνειει εμπρακτα αναλογα το ειδος της μοτοσυκλετας που επιλεγει.αν λοιπον εχει παθος με τα διτροχα τοτε υπερτερει καθε λογικης αρα δεν χωραει καμια δικαιολογια σε εναν με χωματινο να μην μεσα στην λασπη ολη μερα, σε ενα ss να μην τρωει τις πιστες κτλ.
οσο για τους ντελιβεραδες αν δεν εχεις παθος για το δικυκλο δεν αντεχεις ουτε μια βδομαδα οσο αναγκη και αν εχεις την δουλεια. Όταν ήμουνα φοιτητής δούλεψα πολλά χιλιόμετρα διανομέας, για να ξέρεις το μεγαλύτερο ποσοστό όσων κάνουν αυτή τη δουλειά είτε την κάνουν συμπληρωματικά, είτε 12ώρο. Ένα μεγάλο μέρος που αφορά και Έλληνες και αλλοδαπούς είναι οικογενειάρχες. Το 90% έχουν κάποιο παλιό αυτοκίνητο που το προσέχουν σαν τα μάτια τους. Είναι πολύ μικρό το ποσοστό εκείνων που έχουν ψώνιο με τις μηχανές κι ακόμη μικρότερο εκείνων που ορμώμενοι απ' το επάγγελμα του διανομέα αρχίζουν να γουστάρουν τα δίκυκλα. Ακριβώς τα τερτίπια των δρόμων και των οδηγών κάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων να σιχαίνεται και το επάγγελμα και τα μηχανάκια. Αρκετοί μάλιστα τα κλειδώνουν εκεί που δουλεύουν και φεύγουν με άλλο μέσο. Κι έχω κάνει αυτή τη δουλειά πολύ, σε εξοντωτικούς ρυθμούς και κάποτε με συντήρησε για πολύ καιρό.
harvester
30/12/2008, 08:22
Όταν ήμουνα φοιτητής δούλεψα πολλά χιλιόμετρα διανομέας, για να ξέρεις το μεγαλύτερο ποσοστό όσων κάνουν αυτή τη δουλειά είτε την κάνουν συμπληρωματικά, είτε 12ώρο. Ένα μεγάλο μέρος που αφορά και Έλληνες και αλλοδαπούς είναι οικογενειάρχες. Το 90% έχουν κάποιο παλιό αυτοκίνητο που το προσέχουν σαν τα μάτια τους. Είναι πολύ μικρό το ποσοστό εκείνων που έχουν ψώνιο με τις μηχανές κι ακόμη μικρότερο εκείνων που ορμώμενοι απ' το επάγγελμα του διανομέα αρχίζουν να γουστάρουν τα δίκυκλα. Ακριβώς τα τερτίπια των δρόμων και των οδηγών κάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων να σιχαίνεται και το επάγγελμα και τα μηχανάκια. Αρκετοί μάλιστα τα κλειδώνουν εκεί που δουλεύουν και φεύγουν με άλλο μέσο. Κι έχω κάνει αυτή τη δουλειά πολύ, σε εξοντωτικούς ρυθμούς και κάποτε με συντήρησε για πολύ καιρό.
εκτος οτι ειναι ασχετα με το θεμα του θρεντ αυτα που γραφεις εγω παλι ξερω πολλους ντελιβεραδες που εχουν μηχανες, μεχρι και ντελιβερα με ολοσωμη πετυχα μια φορα στην λαρισα και οταν τον ρωτησα μου ειπε οτι καθυστερησε στις σερρες και ηρθε κατευθειαν και δεν προλαβε να αλλαξει.....τωρα αν αρκετοι τα κλειδωνουν και φευγουν με αλλο μεσο δεν λεει τιποτα παλι.αρκετοι ειναι παλι που βαζουν τα δικα τους δικυκλα για να κερδισουν παραπανω λεφτα.πραγματικα απορω το ποσοστο 90% πως το εβγαλες.το να εχεις μονο αυτοκινητο μπορει να σημαινει οτι καταφερες να αγορασεις μονο αυτοκινητο γιατι μ'αυτο βολευεται η οικογενεια.....και εγω τωρα θα παρω αυτοκινητο γιατι δεν μπορω να κανω διαφορετικα τι σημαινει αυτο.
με την λογικη σου οτι σιχαινονται το δρομο τοτε ολοι οι επαγγελματιες οδηγοι μολις τελιωνουν απο την δουλεια κυκλοφορουν μονο με τα ποδια γιατι σιχαινονται το τιμονι.
σαν επιλογο φερνεις παραδειγμα τον ευατο σου που εχεις δυο διτροχα και αναιρει ολα τα παραπανω που εχεις πει
Δε μιλάμε για 'μενα συγκεκριμένα. Όπου και πάλι εγώ είχα την κάποια εμπειρία και το μέσο κι έκανα αυτή τη δουλειά. Έχοντας πέσει πάνω μου αυτοκίνητο στην Κωνσταντινουπόλεως στον Ταύρο θα ήταν μια καλή πρόφαση ή ακόμη και δικαιολογημένη απόφαση για να τα παρατήσω. Όταν όμως σε μια πολύ περίεργη φάση μπορούσα μόνο εγώ να βοηθήσω την οικογένεια μου δεν είχα την πολυτέλεια να τα παρατήσω όταν υπήρχαν μέρες που έκλεινα με 70 και 80 ευρώ. Και γιατί να το κρύψω άλλωστε το δεύτερο δίτροχο στο οποίο αναφέρεσαι βγήκε απ' το ντελίβερυ όταν πλέον είχα την πολυτέλεια να κρατήσω κάποια χρήματα για 'μενα. Αλλά εγώ ούτως ή άλλως αγαπώ τις μοτοσυκλέτες κι αποδέχομαι ως δέλεαρ και όχι συγκαταβατικά και το κρύο και τη βροχή και τον εξοπλισμό. Λες πως το 90% είναι αυθαίρετο. Είναι πολύ λιγότερο αυθαίρετο να λέω κάτι τέτοιο έχοντας δουλέψει σε μεγάλες αλυσίδες και διαμένοντας στην Αθήνα απ' ότι να λες το αντίθετο εσύ που όπως λες απλώς έχεις ρωτήσει ντελιβεράδες και που μένεις σε μια κατά πολύ μικρότερη πόλη. Η δειγματοληψία σου στηρίζεται σε διαφορετικό γεωγραφικό πλάτος κατά πρώτον και κατά δεύτερον εγώ ήμουν ένας απ' αυτούς και τα έβλεπα καθημερινά. Ωραία κι εγώ φορούσα στολή και για το ντελίβερυ και τι λέει αυτό; Ωραία δούλευα μια περίοδο μ' ένα παιδί που είχε και το blackbird κι ήμασταν οι 2 μας και άλλοι 5 ή 7 διανομείς που πριν από κάθε διαδρομή εύχονταν να τελειώσει καλά η ημέρα και να γυρίσουν σπίτια τους και στις οικογένειες τους και να κατέβουν επιτέλους απ' το μηχανάκι.
harvester
30/12/2008, 17:02
Δε μιλάμε για 'μενα συγκεκριμένα. Όπου και πάλι εγώ είχα την κάποια εμπειρία και το μέσο κι έκανα αυτή τη δουλειά. Έχοντας πέσει πάνω μου αυτοκίνητο στην Κωνσταντινουπόλεως στον Ταύρο θα ήταν μια καλή πρόφαση ή ακόμη και δικαιολογημένη απόφαση για να τα παρατήσω. Όταν όμως σε μια πολύ περίεργη φάση μπορούσα μόνο εγώ να βοηθήσω την οικογένεια μου δεν είχα την πολυτέλεια να τα παρατήσω όταν υπήρχαν μέρες που έκλεινα με 70 και 80 ευρώ. Και γιατί να το κρύψω άλλωστε το δεύτερο δίτροχο στο οποίο αναφέρεσαι βγήκε απ' το ντελίβερυ όταν πλέον είχα την πολυτέλεια να κρατήσω κάποια χρήματα για 'μενα. Αλλά εγώ ούτως ή άλλως αγαπώ τις μοτοσυκλέτες κι αποδέχομαι ως δέλεαρ και όχι συγκαταβατικά και το κρύο και τη βροχή και τον εξοπλισμό. Λες πως το 90% είναι αυθαίρετο. Είναι πολύ λιγότερο αυθαίρετο να λέω κάτι τέτοιο έχοντας δουλέψει σε μεγάλες αλυσίδες και διαμένοντας στην Αθήνα απ' ότι να λες το αντίθετο εσύ που όπως λες απλώς έχεις ρωτήσει ντελιβεράδες και που μένεις σε μια κατά πολύ μικρότερη πόλη. Η δειγματοληψία σου στηρίζεται σε διαφορετικό γεωγραφικό πλάτος κατά πρώτον και κατά δεύτερον εγώ ήμουν ένας απ' αυτούς και τα έβλεπα καθημερινά. Ωραία κι εγώ φορούσα στολή και για το ντελίβερυ και τι λέει αυτό; Ωραία δούλευα μια περίοδο μ' ένα παιδί που είχε και το blackbird κι ήμασταν οι 2 μας και άλλοι 5 ή 7 διανομείς που πριν από κάθε διαδρομή εύχονταν να τελειώσει καλά η ημέρα και να γυρίσουν σπίτια τους και στις οικογένειες τους και να κατέβουν επιτέλους απ' το μηχανάκι.
που να μιλουσαμε για σενα φιλε προσωπικες εμεπειριες μου λες οπως ξεχνας οτι η αθηνα ειναι μονο το 50% της ελλαδας οποτε και ολα να τα ειδες το 90% αναφερεται σε οτι ειδες :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
που να μιλουσαμε για σενα φιλε προσωπικες εμεπειριες μου λες οπως ξεχνας οτι η αθηνα ειναι μονο το 50% της ελλαδας οποτε και ολα να τα ειδες το 90% αναφερεται σε οτι ειδες :rotflmao: :rotflmao: Εννοείται οτι το 90% αναφέρεται σε οτι έχω δει προσωπικά.
joe_black
01/01/2009, 20:58
Οδηγάω μηχανές 15 χρόνια τώρα.
Ξεκίνησα από
lead (aki ) Honda
πέρασα σε
παπι
s
ss
on- off
Εδώ και ένα χρόνο έχω το SH Honda,
πιο όμορφα δεν έχω νιώσει.
Σας μιλάω ειλικρινά, πιο όμορφα δεν έχω νιώσει στην ζωή μου.
- την μοτοσυκλετική -
:)
ΥΣ μένω Αθήνα.
suntiritikos
01/01/2009, 23:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από joe_black
Οδηγάω μηχανές 15 χρόνια τώρα.
Ξεκίνησα από
lead (aki ) Honda
πέρασα σε
παπι
s
ss
on- off
Εδώ και ένα χρόνο έχω το SH Honda,
πιο όμορφα δεν έχω νιώσει.
Σας μιλάω ειλικρινά, πιο όμορφα δεν έχω νιώσει στην ζωή μου.
- την μοτοσυκλετική -
:)
ΥΣ μένω Αθήνα.
Σε πειρανε τα χρονια ε??!!!!!
Προς τί τα δεικτικά σχόλια φίλε μου;
αν τα σκουτερ ειναι κανονικες μοτοσυκλετες , και ετσι τα θεωρουν και οι ιδιοκτητες των...
γιατι οταν καποιος αγοραζει ενα σκουτερ 50 ή 125 ή 200 ή 750 κυβικα.....
"θεωρει" ως επαρκη εξοπλισμο ενα μισο κρανος των 35 ευρω και κανενα φλα'ι' μπουφαν...?
(δεν γενικευω, μιλαω για την πλειοψηφια)
SnakeMJK
02/01/2009, 08:27
Όντως, οι οδηγοί των σκούτερ φοράνε λιγότερα σε θέματα ασφαλείας και από τους παπάκηδες!
thalasinos
02/01/2009, 08:55
HONDA DN-01 scouter η Μοτοσυκλετα??? εδω παει η ερωτηση!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
αν τα σκουτερ ειναι κανονικες μοτοσυκλετες , και ετσι τα θεωρουν και οι ιδιοκτητες των...
"θεωρει" ως επαρκη εξοπλισμο ενα μισο κρανος των 35 ευρω και κανενα φλα'ι' μπουφαν...?
με την ιδια λογική με την δική σου λοιπον ερχομαι και εγω ενας ιδιοκτήτης scooter ο οποιος εχει δωσει ενα σωρο λεφτα για εξοπολισμο να σε ρωτησωγιατι φιλε μου SVX καθε μερα που σταματαω σε φαναρι βλεπω εναν σωρο τυπακια με ΟΛΩΝ των ειδων τις μηχανες και τα μηχανακια απο Harley εως και mini moto να κυκλοφορουν χωρις ουτε καν κρανος???
Αρχικά δημιουργήθηκε από thalasinos
HONDA DN-01 scouter η Μοτοσυκλετα??? εδω παει η ερωτηση!!!! Άγγιξες χορδή τώρα :D Τρελαίνομαι για τη μούρη και το στήσιμο του. Αν έβγαινε με ταχύτητες θα το χτύπαγα αμέσως και δε με νοιάζει ούτε πόσο έχει ούτε καν που έχει τον άχρηστο κινητήρα της ντοβίλ :wave2:
thalasinos
02/01/2009, 20:00
Άγγιξες χορδή τώρα :D Τρελαίνομαι για τη μούρη και το στήσιμο του. Αν έβγαινε με ταχύτητες θα το χτύπαγα αμέσως και δε με νοιάζει ούτε πόσο έχει ούτε καν που έχει τον άχρηστο κινητήρα της ντοβίλ :wave2:
Κανε μια δοκιμη, αυτοματο σε αυτα τα κυβικα δεν παιζονται :eyepop:
Προσωπικα πολυ μου αρεσει!!!:a07:
ειναι θεμα "πρωτοκυκλοφορησης" κατσε να περπατησουν και θα δεις!!!!!:a013:
Αρχικά δημιουργήθηκε από thalasinos
Κανε μια δοκιμη, αυτοματο σε αυτα τα κυβικα δεν παιζονται :eyepop:
Προσωπικα πολυ μου αρεσει!!!:a07:
ειναι θεμα "πρωτοκυκλοφορησης" κατσε να περπατησουν και θα δεις!!!!!:a013: Βασικά επειδή ξέρω τι θα πει ντοβίλ φαντάζομαι τα κενά στην επιτάχυνση. Και στη ντοβίλ μπορείς να επέμβεις ελάχιστα τραβώντας τις ταχύτητες. Στην αυτόματη έκδοση της μάλλον χειρότερα θα είναι. Αλλά οτι θα το δοκιμάσω είναι σίγουρο.
Οτιδήποτε εχει 2 τροχούς και προσφέρει διασκέδαση έχει το δικαίωμα να λεγεται μοτοσυκλετα.
Εχω περάσει απο πολλά μηχανάκια, αλλα τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση μου την έδωσε ενα Nexus 500...
Αν δεν εχετε οδηγησει ενα τετοι μηχανακι, πρεπει να το κανετε για να αναθεωρήσετε τις αποψεις σας...
και κατι αλλο...
www.scooterclubhellas.gr
:cool:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gi_4ce
Οτιδήποτε εχει 2 τροχούς και προσφέρει διασκέδαση έχει το δικαίωμα να λεγεται μοτοσυκλετα.
Εχω περάσει απο πολλά μηχανάκια, αλλα τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση μου την έδωσε ενα Nexus 500...
Αν δεν εχετε οδηγησει ενα τετοι μηχανακι, πρεπει να το κανετε για να αναθεωρήσετε τις αποψεις σας...
και κατι αλλο...
www.scooterclubhellas.gr
:cool: Eγω οδηγώ καθημερινά ένα τέτοιο μηχανάκι και μέχρι πριν μερικούς μήνες το διασκέδαζα πηγαίνοντας στις δουλειές μου και το βράδυ γύριζα κι έβγαζα το fazer για πιο ιδιαίτερες στιγμές.
Όσον αφορά το σκούτερ κλαμπ είναι πολύ ξηγημένα παιδιά.
sakisvolos
02/01/2009, 23:59
Και ΑΝ το φοράνε κι αυτό το κράνος γιατί συνήθως ένα μαύρο σκούφο για το κρύο φοράνε οι
περισσότεροι! :winka: :winka: :winka:
Θα συμφωνήσω με ένα παιδί παραπάνω που είπε οτι αντίστοιχα κάθε foul armed σκουτεράκιας μπορεί να πει το ίδιο για όλους εκείνους στα φανάρια που δε φοράνε κανένα μέσο προστασίας και καβαλάνε από ΧΤ μέχρι GSXR και πάει λέγοντας. Είναι πιο ασφαλής οδός να μη γενικεύουμε. Είναι εξ' ίσου πολλοί και ίσως περισσότεροι οι μοτοσυκλετιστές που δεν φοράνε τίποτα.
Αν και σιχαίνομαι τις γενικεύσεις και λατρεύω τα σκούτερ δεν έχω δεί ποτέ μου αναβάτη σκούτερ με φουλ εξάρτυση, διορθώστε με αν κάνω λάθος.
XJR_Billy
03/01/2009, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dr Luv
Αν και σιχαίνομαι τις γενικεύσεις και λατρεύω τα σκούτερ δεν έχω δεί ποτέ μου αναβάτη σκούτερ με φουλ εξάρτυση, διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Εγώ έχω δει φίλε, αρκετούς, αλλά σε πολύ μικρό ποσοστό, ας πούμε 5-10%...
Αν μπορούσα να πιάσω και το μάγκα με το Beverly που χωνόταν στην κίνηση σήμερα σαν επαγγελματίας... :lol: :lol:
Ξεκράνωτος όμως...:mad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Εντάξει κράνος και μπουφάν βλέπω αρκετούς ευτυχώς, αλλά παντελόνι και μπότες δεν έχω δει ούτε 5%.
Εντάξει κράνος και μπουφάν βλέπω αρκετούς ευτυχώς, αλλά παντελόνι και μπότες δεν έχω δει ούτε 5%. Μπότες, μπουφάν, γάντια, κράνος φοράω πάντα. Παντελόνι μέσα στην πόλη ούτε και με το fazer πολυφοράω.
Γιατί έχει κάλο στο κεφάλι στον τομέα που αντιλαμβάνεται την ασφάλεια.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elle
Ρε τι μάχη γίνεται εδώ μέσα και δεν την έχω πάρει ακόμα πρέφα;
:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :lol:
Τα scooter είναι επίσημα μοτοσυκλέτες εφόσον έχουν 2 ρόδες.
Είναι απλά διαφορετικής κατηγορίας. Όπως λέμε street, OnOff,
motard, enduro, Super sport κτλ. Διαβάσατε πουθενά εσείς οτι
όσες μοτοσυκλέτες δεν έχουν το τεπόζιτο ανάμεσα απο τη σέλα
και το τιμόνι δεν είναι μοτοσυκλέτες; Τι λετε βρεεεεεε??????
Όπως και το παπί μοτοσυκλέτα θεωρείται. Απλά είναι άλλη η
κατηγορία που συνήθως ονομάζουμε "μηχανάκι" αντί για
"μηχανή". Μόνο το 50cc δεν θεωρείται επίσημα μοτοσυκλέτα
αλλά μοτοποδήλατο, όσοι διαφωνείτε δείτε τα σχετικά διπλώματα
καταλληλότητας οδήγησης μέχρι 50cc.
Τα έχω πει ξανά και το βάζω σε παράθεση για να μην το ξαναγράφω,
μπας και λήξει αυτό το άστοχο thread.
Ε λοιπόν ναι, ΕΓΩ έδιωξα το Ρένο απ΄ την εταιρεία! :evil:
:confused: :confused: :confused: :a24: :a24: :a31: :a27: :a018:
Ε λοιπόν ναι, ΕΓΩ έδιωξα το Ρένο απ΄ την εταιρεία! :evil: :eyepop: :eyepop: :a6: :a29:
peskandritsos
04/01/2009, 11:03
Αν μπορούσα να πιάσω και το μάγκα με το Beverly που χωνόταν στην κίνηση σήμερα σαν επαγγελματίας... :lol: :lol:
Ξεκράνωτος όμως...:mad: Ρε συ τα σκουρτερ μεσα στην κινηση δυσκολα πιανοντε.(ειδικα απο σαλιγκαρια):lol: :lol:
Τωρα κοιταμε και τις ενδυματολογικες προτιμησεις των αναβατων???
:confused: :confused: :confused: :a24: :a24: :a31: :a27: :a018:
Spam το παραδέχομαι, αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ, το βρίσκω πολύ αστείο και ως τέτοιο το έγραψα.
Μου το επισήμανες εσύ και ο Road. Δεκτό.
Δεν είχα σκοπό να χαλάσω τη διάθεση κανενός. Τα emotions όμως που χρησιμοποιείς είναι επιεικώς απαράδεκτα, δεν βρίσκεις? :nono:
Φιλικά μιλάω.
Spam το παραδέχομαι, αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ, το βρίσκω πολύ αστείο και ως τέτοιο το έγραψα.
Μου το επισήμανες εσύ και ο Road. Δεκτό.
Δεν είχα σκοπό να χαλάσω τη διάθεση κανενός. Τα emotions όμως που χρησιμοποιείς είναι επιεικώς απαράδεκτα, δεν βρίσκεις? :nono:
Φιλικά μιλάω.
E γιατί δεν κολλάει ρε συ Dr Luv πουθενά αυτό το
Ε λοιπόν ναι, ΕΓΩ έδιωξα το Ρένο απ΄ την εταιρεία!
Ποιός να το διαβάσει και τι να καταλάβει από αυτό...?
ΠΟΙΟ Ρένο έδιωξες, από ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ και γιατι λες "ε λοιπόν ναι",
σε ρώτησε κανείς αν τον έδιωξες εσύ;
Και τέλως πάντων ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΠΩΣ ΣΟΥ ΗΡΘΕ!!!
Αστείο δεν ήταν πάντως, χαζομάρα ίσως...
Φιλικά μιλάω κι εγώ, δεν κοντράρω, να πάρε :beer: :beer:
costas_versys
04/01/2009, 15:16
Ωστε ΕΣΥ έδιωξες το Ρένο απ' την εταιρεία.
XJR_Billy
04/01/2009, 18:40
Γιατί? Δεν φόραγε κράνος:confused: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
XJR_Billy
04/01/2009, 18:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Ρε συ τα σκουρτερ μεσα στην κινηση δυσκολα πιανοντε.(ειδικα απο σαλιγκαρια):lol: :lol:
Τωρα κοιταμε και τις ενδυματολογικες προτιμησεις των αναβατων???
:lol: :lol: :lol:
Έ, των θυληκών αναβατών, βεβαίως, βεβαίως ...:a13: :a13: :winka:
peskandritsos
04/01/2009, 18:49
:lol: :lol: :lol:
Έ, των θυληκών αναβατών, βεβαίως, βεβαίως ...:a13: :a13: :winka: Αν σε πιασω να κοιτας την γυναικα μου με το σκουρτερ της οταν κυκλοφορει στην Αθηνα, τοτε θα...
σου την χαρισω... :rotflmao: :rotflmao:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E γιατί δεν κολλάει ρε συ Dr Luv πουθενά αυτό το
Ποιός να το διαβάσει και τι να καταλάβει από αυτό...?
ΠΟΙΟ Ρένο έδιωξες, από ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ και γιατι λες "ε λοιπόν ναι",
σε ρώτησε κανείς αν τον έδιωξες εσύ;
Και τέλως πάντων ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΠΩΣ ΣΟΥ ΗΡΘΕ!!!
Αστείο δεν ήταν πάντως, χαζομάρα ίσως...
Φιλικά μιλάω κι εγώ, δεν κοντράρω, να πάρε :beer: :beer:
Δηλαδή θες να μου πείς ότι δεν έχεις δει τη διαφήμιση της nova που σατυρίζει (μοναδικά θα έλεγα) τις σαπουνόπερες? Sorry, αλλά έχω πεθάνει στα γέλια...
http://www.youtube.com/watch?v=jfHlR6iVydQ
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
... Δε μπορείς να πεις πάντως τα δικά μου emoticon ήταν ωραίος συνδυασμός :D
XJR_Billy
05/01/2009, 08:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Αν σε πιασω να κοιτας την γυναικα μου με το σκουρτερ της οταν κυκλοφορει στην Αθηνα, τοτε θα...
σου την χαρισω... :rotflmao: :rotflmao:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Να τη χαίρεσαι τη γυναίκα σου Στρατούλη, έχω ήδη μία και το κόστος συντήρησης για δύο είναι απαγορευτικό..:lol: :lol: :lol:
Εδώ λέω να χαρίσω και τη δικιά μου...:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
notakos600
05/01/2009, 08:43
Να τη χαίρεσαι τη γυναίκα σου Στρατούλη, έχω ήδη μία και το κόστος συντήρησης για δύο είναι απαγορευτικό..:lol: :lol: :lol:
Εδώ λέω να χαρίσω και τη δικιά μου...:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Δε μπορείς να πεις πάντως τα δικά μου emoticon ήταν ωραίος συνδυασμός :D
Ήταν σωστά, πως να το κάνουμε :a013:
ΛΟΙΠΟΝ για να γυρισουμε στο θεμα μας...........
πιστευω πως ενας GIXXERAKIAS-BUSAS -R1as ZXarakias θα εχουν την ιδια γνωμη για τα σκουτερ που θα εχει και ενας ιδιοκτητης IMPREZA sti για ... το picanto ας πουμε...
θα ελεγε " ωραιο μωρε....καλο ειναι ...την κανει τη δουλεια του..."
ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως καποιος με 330 αλογα 4κινηση και διαφορα μπικουτι δε θα ειχε πολυ εκτιμηση στο 1000αρακι κουτακι.....
και ομως απο την αλλη μερια υπαρχουν ατομα που εχουν 1000αρακια για κυριο οχημα...κουβαλαν ψωνια,παιδια και αγαπαν πολυ τα οχηματα τους.....
Ε.......... το ιδιο γινεται και με τα MOTO
ΛΟΙΠΟΝ για να γυρισουμε στο θεμα μας...........
πιστευω πως ενας GIXXERAKIAS-BUSAS -R1as ZXarakias θα εχουν την ιδια γνωμη για τα σκουτερ που θα εχει και ενας ιδιοκτητης IMPREZA sti για ... το picanto ας πουμε...
θα ελεγε " ωραιο μωρε....καλο ειναι ...την κανει τη δουλεια του..."
ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως καποιος με 330 αλογα 4κινηση και διαφορα μπικουτι δε θα ειχε πολυ εκτιμηση στο 1000αρακι κουτακι.....
και ομως απο την αλλη μερια υπαρχουν ατομα που εχουν 1000αρακια για κυριο οχημα...κουβαλαν ψωνια,παιδια και αγαπαν πολυ τα οχηματα τους.....
Ε.......... το ιδιο γινεται και με τα MOTO Έτσι για την ιστορία δεν υπάρχει impreza μαμά που σε δυναμόμετρο να έχει δείξει 330 άλογα.
Το σχόλιο σου πάντως μου φαίνεται απαξιωτικό γιατί ναι το picanto είναι ένα όχημα 1000αρακια για κυριο οχημα...κουβαλαν ψωνια,παιδια και αγαπαν πολυ τα οχηματα τους..... αλλά το συγκρίνεις με ένα αυτοκίνητο που κυμαινόταν γύρω στα 50.000 ευρώ.
Απ' την άλλη όταν το R1 έχει 14.000 και το Tmax 9.500 μιλάμε για πολύ κοντινά ποσά. Επιπλέον και τα δύο μπορούν να διακοσαρίσουν (ναι το R1 παέι παραπάνω αλλά δεν είναι εκεί το θέμα). Επιπλέον και διαφορα μπικουτι δε θα ειχε πολυ εκτιμηση στο και τα δύο έχουν διάφορα μπικουτί όπως τα χαρακτηρίζεις. Αλλά το να συγκρίνεις ένα γυμνό μικρό αυτοκινητάκι με ένα αυτοκίνητο που μόνο και μόνο από άποψη τιμής δεν ανήκει στα συμβατικά είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Επιπλέον ποιός σου είπε οτι το σκούτερ δε μπορεί να κάνει μεγάλες διαδρομές ή να γράψει χρόνους. Και ξαναλέω έχω ένα μικρο δυομισάρι έχω γυρίσει και μ' αυτό σε 3,5 ώρες Αθήνα από Άρτα όπως και με τη μηχανή μου.
Δε θέλω να σε προσβάλω απλώς είναι τελείως άστοχος ο παραλληλισμός για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω.
Έτσι για την ιστορία δεν υπάρχει impreza μαμά που σε δυναμόμετρο να έχει δείξει 330 άλογα.
Το σχόλιο σου πάντως μου φαίνεται απαξιωτικό γιατί ναι το picanto είναι ένα όχημα 1000αρακια για κυριο οχημα...κουβαλαν ψωνια,παιδια και αγαπαν πολυ τα οχηματα τους..... αλλά το συγκρίνεις με ένα αυτοκίνητο που κυμαινόταν γύρω στα 50.000 ευρώ.
Απ' την άλλη όταν το R1 έχει 14.000 και το Tmax 9.500 μιλάμε για πολύ κοντινά ποσά. Επιπλέον και τα δύο μπορούν να διακοσαρίσουν (ναι το R1 παέι παραπάνω αλλά δεν είναι εκεί το θέμα). Επιπλέον και διαφορα μπικουτι δε θα ειχε πολυ εκτιμηση στο και τα δύο έχουν διάφορα μπικουτί όπως τα χαρακτηρίζεις. Αλλά το να συγκρίνεις ένα γυμνό μικρό αυτοκινητάκι με ένα αυτοκίνητο που μόνο και μόνο από άποψη τιμής δεν ανήκει στα συμβατικά είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Επιπλέον ποιός σου είπε οτι το σκούτερ δε μπορεί να κάνει μεγάλες διαδρομές ή να γράψει χρόνους. Και ξαναλέω έχω ένα μικρο δυομισάρι έχω γυρίσει και μ' αυτό σε 3,5 ώρες Αθήνα από Άρτα όπως και με τη μηχανή μου.
Δε θέλω να σε προσβάλω απλώς είναι τελείως άστοχος ο παραλληλισμός για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω.
ΤΟΤΕ γιατι δεν πουλας το FAZER?:wave2:
sakisvolos
06/01/2009, 09:48
Έτσι για την ιστορία δεν υπάρχει impreza μαμά που σε δυναμόμετρο να έχει δείξει 330 άλογα.
Με την ίδια ασφάλεια διακοσαρίζει το T-Max και με την ίδια το R1;;; :confused: :confused:
Το ίδιο ισχύει και για το Impreza με το Picanto (όχι βέβαια για τα 200 για αρκετά λιγότερα)
το ίδιο ασφαλή είναι;;; :confused: :confused:
Το θέμα τιμή το αφήνω ασχολίαστο απλά γιατί μου είναι αδιάφορο!
peskandritsos
06/01/2009, 10:04
Τελικα ειναι τοσο μεγαλες οι ομοιοτητες του R1 με τα σκουτερ που η γιαμαχα αποφασισε του χρονου να ριξει στους αγωνες το majesty.
Και η πλακα ειναι οτι ο Ροσι συμφωνησε.
:beer: :beer: :beer: :beer:
ΤΟΤΕ γιατι δεν πουλας το FAZER?:wave2: Δυστυχώς το πούλησα :sad:
Άλλη η χρήση της μιας κι άλλη της άλλης ως επί το πλείστον. Πήρα το σκούτερ γιατί το fazer στις χαμηλές είναι νεκρό κι όταν μέσα στην πόλη δεν έχεις χώρο για διήθηση με τα σταμάτα ξεκίνα κουράζεται και κουράζομαι κι εγώ. Όσα ταξίδια έχω κάνει μετά τον Αύγουστο είναι με το Xmax αλλά προτιμώ την μηχανή για τρεις λόγους :
α. Δεν θέλω ν' ανεβάζω πολύ τα χιλιόμετρα του σκούτερ.
β. Μ' αρέσει πολύ ν' αλλάζω ταχύτητες
γ. Καλύτερη διαχείριση με τις ταχύτητες σε στροφές και σε σημεία που χρειάζεται ροπή.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
Με την ίδια ασφάλεια διακοσαρίζει το T-Max και με την ίδια το R1;;; :confused: :confused:
Το ίδιο ισχύει και για το Impreza με το Picanto (όχι βέβαια για τα 200 για αρκετά λιγότερα)
το ίδιο ασφαλή είναι;;; :confused: :confused:
Το θέμα τιμή το αφήνω ασχολίαστο απλά γιατί μου είναι αδιάφορο! Δε μπορώ να σου απαντήσω πάνω στο πρώτο ερώτημα διότι δεν έχω πάει με Τmax πάνω από 160-170 και δεν έχω καβαλήσει R1 αλλά μπορώ να συγκρίνω με βάση το GSXR 600 και τη Haya K1. Αλλά καθι πάλι θα πρέπει να το περιορίσω για να σου απαντήσω για τα 170 αφού εκεί σταμάτησα με το Τ (ξένο μηχανάκι). Εγώ αισθάνομαι πιο ασφαλής έχοντας ταχύτητες αναπτύσσοντας ταχύτητα αλλά πρέπει να συνυπολογίσεις οτι δε μπορώ να συνηθίσω σκούτερ σαν το Τ, majesty, X9 κλπ που κάθεσαι σαν πολυθρόνα (το xmax έχει τελείως διαφορετική θέση, κανένας απ' όσους γνωρίζω με majesty δεν μπορούν να το στρίψουν εύκολα, έχει καθαρά στριτοειδή συμπεριφορά και γι' αυτό είχα σκάσει 5 χιλιάρικα για την αγορά του δηλαδή μόλις 2,5 χιλιάρικα κάτω απ' του fazer).
Δεν έχω οδηγήσει κανένα απ' τα δύο αυτοκίνητα που προαναφέρθηκαν αλλά συγκρίνοντας τα 200 χιλ με το δικό μου αυτοκίνητο και με το C4 2.0lt αντίστοιχα μπορώ να σου πω οτι το δικό μου αν και παλιότερο (κατά μια δεκαετία) φτηνότερο, οικογενειακού τύπου τα πιάνει με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.
Αν πρεπει να αποχαρακτηριστουν τα scooter μοτοσυκλέτες...
τοτε σιγουρα το ιδιο θα πρεπει να υσχιει κ για τις harley κ τυπου harley....
Προσωπικα θεωρω πολυ περισσοτερο "μοτοσυκλετα" ενα ΤΜΑΧ παρα ενα harley....
:beer:
VanDiemen
20/03/2009, 13:10
Ακόμα δεν έγιναν; :confused:
TOLISTOLAROS
20/03/2009, 13:31
το fazer στις χαμηλές είναι νεκρό
Σε χάλαγε το SV εε; :p :p :p
konsttanttinos
21/03/2009, 09:41
Λαμβανοντας υπ'οψη πλαισιο, αναρτησεις, κεντρο βαρους, θεση οδηγησης, στησιμο, ογκο, ιπποδυναμη, σιγουρα τα mega scooter δεν ειναι μηχανες, Ειναι οχηματα ελευθερου χρονου, με στοχο την ανεση οδηγου-συνεπιβατη σε χαλαρα ταξιδακια. Σε καμμια περιπτωση δεν υπαρχει αμεση συγκριση με μηχανη, ποσο μαλιστα με ss.
Τα μικροτερα scooter (εως 125cc), ειναι οχηματα πολης.
Αν καποιος πιστευει οτι ενα Τ-max , ενα Gp 800, ενα Χ9,ενα Burgman κτλ, ειναι οχηματα πολης, τοτε ειναι πολυ γελασμενος.Εγω το δικο μου το εδωσα γιατι μεσα στην πολη ειχε την ευελιξια ηλικιωμενου ελεφαντα.Ειναι σαν να χρησιμοποιεις SUV μεσα στην πολη.
Ας μην πιστευουν μερικοι οτι ειναι απαξιωτικο να μην λεμε τα mega scooter μηχανες.Αφου δεν ειναι,, δεν σημαινει οτι ειναι κακο.Μαλλον πλησιαζουν (σαν συμπεριφορα και χαλαροτητα) τις harley, αλλα μεχρι εκει.
konsttanttinos
21/03/2009, 09:52
.
konsttanttinos
21/03/2009, 09:54
:smokin:
158876
Αρχικά δημιουργήθηκε από CMOS
Αν πρεπει να αποχαρακτηριστουν τα scooter μοτοσυκλέτες...
τοτε σιγουρα το ιδιο θα πρεπει να υσχιει κ για τις harley κ τυπου harley....
Προσωπικα θεωρω πολυ περισσοτερο "μοτοσυκλετα" ενα ΤΜΑΧ παρα ενα harley....
καλά μη τρελαθούμε τώρα......
CMOS η αίσθηση της μοτοσυκλέτας, η ελευθερία , η ανεξαρτησία και όλα αυτά που αγαπάμε ξεκίνησαν από "harley και τύπου harley" μοτοσυκλέτες και κάποιοι από εμάς εξακολουθούμε να είμαστε λάτρεις των custom - chopper (ανεξαρτήτων κυβικών) μοτοσυκλετών........ μην τα ισοπεδώνουμε όλα πιά....:mad:
powerman95
23/04/2009, 00:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
:smokin:http://i64.servimg.com/u/f64/12/84/26/10/scoote10.jpg
Ε αυτο ενταξει,μπορουμε να κανουμε μια εξαιρεση και να το πουμε μοτοσυκλετα:a19: :a19: :a19: :a19:
ακομα παιζει αυτο το ποστακι ΠΟΙΟΣ ξερει να μου πει?:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
ακομα παιζει αυτο το ποστακι ΠΟΙΟΣ ξερει να μου πει?:beer: Mη το κάνεις up pleaseeee!!!!
Να δω ποιός θα γράψει τώρα; :confused: :D
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Εγώ θα γράψω..UP :-)
Να πω οτι είμαι fan των δίκυκλων κάθε είδους..ΑΛΛΑ σε τόσο χμχμχ ρατσιστικά?σχόλια που διάβασα έχω να πω..
..οτι είναι λάθος ο τίτλος του topic..
"Οι μοτοσυκλέτες δε θα γίνουν ποτέ megascooter" έπρεπε να γράφει ο τίτλος..
..σίγουρα κάποιοι όταν είχαν άλογα και άκουσαν για 2 ρόδες που κάνουν θόρυβο και καίνε βενζίνη αν είχαν forum θα είχαν πει πολλά απ αυτά που διάβασα για τα scooter..σημασία έχει η πραγματικότητα καθώς τα scooter δεν ανταγωνίζονται πια τις μηχανές..έχουν ξεπεράσει ήδη πολλές απ αυτές, κερδίζουν μέρα με τη μέρα έδαφος σε πωλήσεις παγκόσμια και σαφώς χαρακτηρίζονται και μοτοσυκλέτες. Όλο και περισσότερες εταιρίες σχεδιάζουν megascooter (BMW, Ducati) χαζές είναι? Κάποιος ανέφερε μέχρι και οτι κινείται πιο εύκολα με μια μηχανή στην πόλη απο ένα megascooter (μήπως το κάνεις και με βροχή χωρίς να είσαι ντυμένος σαν τον robocop?Μήπως δε γυαλίζεις και τη μπότα στο κατέβασμα?)..υπάρχουν megascooter ήδη που με ένα χέρι και μόνο κινείσαι και φρενάρεις με "ασφάλεια" (αναλογία φρένων μπρος πίσω) και με το άλλο καπνίζεις πούρο κινούμενος στην πόλη (σ αυτή την περίπτωση flip-up κράνος)..με 2 χέρια ανοιγοκλείνεις καθρέπτες και περνάς ωσάν ένα παπί ανάμεσα απ τ αμάξια ενώ στο φανάρι μοιράζεις lipton σε πολλούς..αν πέσεις δε, σε λούμπα ή βρέχει..το πολύ πολύ να φορέσεις μια cordura (που χωράει κάτω απ τη σέλα) πάνω και να πλύνεις το scooter και όχι τα ρούχα σου. Ταξίδι με megascooter?Όσοι δε το έχουν κάνει ας μη μιλάνε και ας προσπαθήσουν να βγάλουν κανένα μυγάκι απ τους αεραγωγούς του κράνους τους, να σταματάνε κάθε τόσο να βαζοβγάζουν αδιάβροχα και να ξεπιαστούν. Γκάζι?Ίππους?Ροπή?Το θέμα παίρνει τόση ανάλυση όση παίρνει το αν μπορείτε να κινείστε συχνά και σταθερά με πάνω απο 200km/h. Τα scooter ήδη μπορούν εσείς?Ο δρόμος?Η ασφάλεια σας και των γύρω σας? Αξιοπιστία?Δείτε μοντέλα του 2001 πόσα χιλιόμετρα κουβαλάνε σε megascooter αξίζει..ά δείτε και πόσο κάνουν (μεταπώληση). Συχνότητα service?Τη μηχανή κάθε πότε την πάτε?Οκ βγάλτε τον έλενχο-συντήρηση της αλυσίδας κάθε τόσο (εκτός απ το GP800 m@l@kes ιταλοί)..και είστε στα ίδια. Κόστος service?Δε νομίζω να απέχει πολύ απο μια μηχανή..παίζει να είναι και πιο κάτω. Ασφάλεια?Σε πόσους κόμπλαρε αλυσίδα-σασμάν-μίζα και δε ξέρω τι άλλο εν κινήσει με μηχανή και τσακίστηκαν χωρίς λόγο?Μηδενίστε το ποσοστό στα scooter και βγάλτε το συμπέρασμα.
Τέλος τα scooter δεν έχουν μπει στο χώμα ακόμα και είναι "ακριβά". Μόλις αλλάξει και αυτό ετοιμάστε πολλοί απο εδώ την αγγελία σας..και να ελπίζετε να έχουν πέσει οι τιμές των scooter.
Φιλικά, χωρίς εμπάθεια, τονίζοντας πάλι οτι είμαι fan οποιουδήποτε δικύκλου και ανταλλάζοντας "εύκολα (όχι τόσο αλλά λέμε)" το scooter μου με μια varadero 1000 (τουλάχιστον μέχρι να βγει το t-max το 750 (δεν αργεί), το BMW 800 ή το ducati αγνώστων κυβικών ακόμα που μόνο σχέδιο να δεις..λιποθυμάς).
Θάνος ;-)
ΥΓ1 http://www.youtube.com/watch?v=NegpNBY7DIc
ΥΓ2 http://www.youtube.com/watch?v=BBAhCvGFl9g&feature=related
ΥΓ3 Δεν είχα οδηγήσει απλά, είχα μηχανή πριν αναρωτηθούν πολλοί.
ΥΓ4 Ας κλείσει κάποιος το κουτί της Πανδώρας..το μπέρδεψα με το κουτί της μερέντας :p
sakisvolos
26/04/2009, 00:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από sf1n4k1
(υπάρχουν megascooter ήδη που με ένα χέρι και μόνο κινείσαι και φρενάρεις με "ασφάλεια" (αναλογία φρένων μπρος πίσω) και με το άλλο καπνίζεις πούρο κινούμενος στην πόλη (σ αυτή την περίπτωση flip-up κράνος)
Μήπως λέω τώρα εγώ......... με ένα αυτοκίνητο αυτά που περιγράφεις γίνονται καλύτερα?:confused: :confused:
Μήπως λέω τώρα εγώ......... με ένα αυτοκίνητο αυτά που περιγράφεις γίνονται καλύτερα?:confused: :confused:
Σίγουρα γιατί μπορείς να έχεις και καφέ μαζί..απλά δε ξέρω πόσο εφικτό θα είναι να μη κολάς στην κίνηση και να βρίσκεις parking, μιλάω για μες τη πόλη στη συγκεκριμένη φάση αν δεν είδες τι παρέθεσες :-)
Μήπως λέω τώρα εγώ......... με ένα αυτοκίνητο αυτά που περιγράφεις γίνονται καλύτερα?:confused: :confused: Εσύ έχεις πμ :D
konsttanttinos
27/04/2009, 11:07
:a19: :a19: :wave2:
konsttanttinos
27/04/2009, 11:14
Εγώ θα γράψω..UP :-)
Να πω οτι είμαι fan των δίκυκλων κάθε είδους..ΑΛΛΑ σε τόσο χμχμχ ρατσιστικά?σχόλια που διάβασα έχω να πω..
..οτι είναι λάθος ο τίτλος του topic..
"Οι μοτοσυκλέτες δε θα γίνουν ποτέ megascooter" έπρεπε να γράφει ο τίτλος..
.................................mpla,mpla,mpla..................................................... ......................
ΥΓ4 Ας κλείσει κάποιος το κουτί της Πανδώρας..το μπέρδεψα με το κουτί της μερέντας :p
Κανε μια βολτα στο κεντρο μιας μεγαλης πολης με mega-scooter, και ελα να μου πεις πως χωραει το ρημαδι των 240 κιλων και φαρδους 3 παπιων αναμεσα στα αυτοκινητα.Αυτο μονο.Τελος!
..
..
Ρε φιλε, πεσ'μου ειλικρινα..Αυτα που λες τωρα τα πιστευεις ή εισαι promotion manager τμηματος mega scooter??:confused: :confused: :confused: :confused:
mikros boudas
27/04/2009, 11:25
τα μεγκα σκουτερ ειναι απατεωνια!καινε πολυ,ειναι βαρια και ακριβα!και κακασχημα οπως και καθολου ασφαλη....:rolleyes: εχω πετυχει στα γιανενα μεγκα σκουτερ με ζελατινα που εφτανε μεχρι πισω...εκανε δλδ σκεπη...:wave2:
kostantinos και mikros boudas φαίνεται απ τα λεγόμενα και των 2 οτι δεν είχατε ποτέ mega scooter ούτε για 1 μέρα. Βρείτε ένα φίλο και δώστε του 5-10Ε τις βενζίνες να σας κυκλοφορήσει μια μέρα να δείτε και την άνεση του πίσω.
kostantinos έχω megascooter και απ το Δεκεμβριο οδηγώ στην 3η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας μόνο αυτό (το αμάξι το άφησα χωρίς πόλους στην μπαταρία κ ανασφάλιστο..σκέψου το γιατί). Α και όχι δεν είμαι promotion manager..η δουλειά μου είναι τεχνικός Η/Υ.
mikros boudas εντελώς καμία επαφή με το άθλημα και σορρυ κ όλας..όσο καίει το v-strom καίει το πιο μεγάλο σε κυβικά (839cc) GP800, και νομίζω οτι το v-strom είναι οικονομικό σε μηχανές..που τα είδες να καίνε?Σε σχέση με τι?Στο κακάσχημα..δεν απαντώ, είναι υποκειμενικό και καθαρά δικό σου θέμα. Βαριά?Δηλαδή ποια μηχανή 500-650-800 κυβικά είναι ελαφριά και πόσα κιλά είναι?Για το θέμα ασφάλειας δε το συζητάμε άλλο..το είπα παραπάνω μη γίνουμε γραφικοί. Βρες ένα scooter που κόμπλαρε, αλυσίδα-μετάδοση-σασμάν-μίζα και τσάκισε τον οδηγό του και μετά μιλάμε για ασφάλεια (μηχανή μη ψάξεις θα βρεις αρκετές ακόμα και εδώ).
Καλό θα ήταν να μιλάνε άνθρωποι που ξέρουν τα megascooter και τις μηχανές για να μας πουν αν τα θεωρούν ή όχι μοτοσυκλέτες..μπορώ να πω 9 στους 10 που έχουν μιλήσει εδώ όχι μόνο δε τα ξέρουν δε τα έχουν καβαλήσει και ποτέ.
mikros boudas
28/04/2009, 09:44
kostantinos και mikros boudas φαίνεται απ τα λεγόμενα και των 2 οτι δεν είχατε ποτέ mega scooter ούτε για 1 μέρα. Βρείτε ένα φίλο και δώστε του 5-10Ε τις βενζίνες να σας κυκλοφορήσει μια μέρα να δείτε και την άνεση του πίσω.
kostantinos έχω megascooter και απ το Δεκεμβριο οδηγώ στην 3η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας μόνο αυτό (το αμάξι το άφησα χωρίς πόλους στην μπαταρία κ ανασφάλιστο..σκέψου το γιατί). Α και όχι δεν είμαι promotion manager..η δουλειά μου είναι τεχνικός Η/Υ.
mikros boudas εντελώς καμία επαφή με το άθλημα και σορρυ κ όλας..όσο καίει το v-strom καίει το πιο μεγάλο σε κυβικά (839cc) GP800, και νομίζω οτι το v-strom είναι οικονομικό σε μηχανές..που τα είδες να καίνε?Σε σχέση με τι?Στο κακάσχημα..δεν απαντώ, είναι υποκειμενικό και καθαρά δικό σου θέμα. Βαριά?Δηλαδή ποια μηχανή 500-650-800 κυβικά είναι ελαφριά και πόσα κιλά είναι?Για το θέμα ασφάλειας δε το συζητάμε άλλο..το είπα παραπάνω μη γίνουμε γραφικοί. Βρες ένα scooter που κόμπλαρε, αλυσίδα-μετάδοση-σασμάν-μίζα και τσάκισε τον οδηγό του και μετά μιλάμε για ασφάλεια (μηχανή μη ψάξεις θα βρεις αρκετές ακόμα και εδώ).
Καλό θα ήταν να μιλάνε άνθρωποι που ξέρουν τα megascooter και τις μηχανές για να μας πουν αν τα θεωρούν ή όχι μοτοσυκλέτες..μπορώ να πω 9 στους 10 που έχουν μιλήσει εδώ όχι μόνο δε τα ξέρουν δε τα έχουν καβαλήσει και ποτέ. στα χαρτια καιει τοσο η στην πραγματικοτητα?γιατι οσα εχω υποψιν πανω απο 400κυβικα καινε αρκετα,ειδικα για μεσα στην πολη.ασε που μεσα στην πολη τα παραπανω κυβικα δεν κανουν την διαφορα.
κακασχημα ειναι γιατι δεν εχουν καμμια ισορροπια ογκων,εχουν μεγαλο κωλο,πλατυ ρυγχος και γενικα μια στραβοχυμενη αισθητικη,εμενα δε μου αρεσει εσενα μπορει οκ:beer:
δλδ εσυ τα θεωρεις ελαφρια?ειδικα για κινηση μεσα στην πολη?
γιατι μηχανη 500-650-800 κυβικα για πολη δε παιζει να ειναι η ενδεδειγμενη για πολη!
τα ατυχηματα που λες αντε να ειναι το 5% απο τις ποσες μηχανες κυκλοφορουν και μαλιστα απο κακους μαστορες.
το σκουτερ ειναι πολυ καλο για την δουλεια του.οπως και το παπι.οπως και καθε οχημα εχει προσανατολισμο.οπως ειναι χαζο να φτιαχνεις ενα παπι για πιστα,να κανεις ντελιβερυ με χαγιαμπουσα,ετσι ειναι χαζο να αγοραζεις σκουτερ 500 κυβικα για μεσα στην πολη ας πουμε.:beer: για ταξιδι δε λεω κατι γιατι εχει μια ανεση αλλα μεχρι εκει.:wave2:
mikros boudas επιμένω να οδηγήσεις ένα πριν μιλήσεις. Δηλαδή τι θες να μου πεις οτι ένα fazer (κουκλί μηχανάκι πολύ το πάω) ή ένα varadero (άλλη αγάπη μου) κινούνται πιο εύκολα και πιο οικονομικά μέσα στην πόλη απο ένα GP800?Και καίνε και λιγότερο?Πλάκα μου κάνεις?Καταλαβαίνεις τι λες?Και μόνο το ανέβασε κατέβασε ταχύτητες..όχι μόνο τα σκίζει μες την πόλη αλλά σκίζει και τον οδηγό και την κατανάλωση. Άρα τι ζητάμε?Και ταξίδι και πόλη..σε πληροφορώ τα megascooter έχουν και τα 2 αρχική σχεδίαση για πόλη και μετεξέλιξη στο άνετο ταξίδι, θα ξαναπώ μόνο το χώμα τους λείπει ώς ώρας. Μέχρι να οδηγήσεις ένα και στα 2 (ταξίδι-πόλη)..καλό θα ήταν να μη λέμε ασυναρτησίες..Για αισθητική σου είπα, υποκειμενικό. Για βάρος ισχύει ότι είπα και παραπάνω. Τα ατυχήματα 5% απ αυτά που λέω?Και τι είναι μικρό ποσοστό? (καταρχάς είναι μικρότερο). 5 στους 100 τσακίζονται απο λάθος μάστορα ή απο μια ξεπερασμένη τεχνολογία που ανέβασε ίππους και ταχύτητες χωρίς να λύσει θέματα μετάδοσης-ασφάλειας?Τα παραπάνω τα λέω μιας και τέθηκε ασφάλεια στα scooter. Επίσης εκείνα τα πόδια σε περίπτωση πτώσης που τα κρύβει ο μηχανόβιος?Μήπως πηδάει για να τα γλυτώσει άσχετα απ το αν θα προσγειωθεί σε κολώνα της ΔΕΗ?O scooterovios απλά κάθεται σε πλάγια πτώση..αραχτός και αφήνει το όχημα ενώ βρίσκεται στο έδαφος..χωρίς να έχει ξηλώσει τα πόδια του.
Θες να πεις κάτι σωστό?Πες για χώμα και megascooter..εκεί δε πάνε..αλλά εκεί δε πάνε και πολλά δήθεν on-off.. ;-)
Άρα ξαναλέω..οι μοτοσυκλέτες δε θα γίνουν megascooter και αυτός έπρεπε να είναι ο τίτλος.
mikros boudas
28/04/2009, 10:52
mikros boudas επιμένω να οδηγήσεις ένα πριν μιλήσεις. Δηλαδή τι θες να μου πεις οτι ένα fazer (κουκλί μηχανάκι πολύ το πάω) ή ένα varadero (άλλη αγάπη μου) κινούνται πιο εύκολα και πιο οικονομικά μέσα στην πόλη απο ένα GP800?Και καίνε και λιγότερο?Πλάκα μου κάνεις?Καταλαβαίνεις τι λες?Και μόνο το ανέβασε κατέβασε ταχύτητες..όχι μόνο τα σκίζει μες την πόλη αλλά σκίζει και τον οδηγό και την κατανάλωση. Άρα τι ζητάμε?Και ταξίδι και πόλη..σε πληροφορώ τα megascooter έχουν και τα 2 αρχική σχεδίαση για πόλη και μετεξέλιξη στο άνετο ταξίδι, θα ξαναπώ μόνο το χώμα τους λείπει ώς ώρας. Μέχρι να οδηγήσεις ένα και στα 2 (ταξίδι-πόλη)..καλό θα ήταν να μη λέμε ασυναρτησίες..Για αισθητική σου είπα, υποκειμενικό. Για βάρος ισχύει ότι είπα και παραπάνω. Τα ατυχήματα 5% απ αυτά που λέω?Και τι είναι μικρό ποσοστό? (καταρχάς είναι μικρότερο). 5 στους 100 τσακίζονται απο λάθος μάστορα ή απο μια ξεπερασμένη τεχνολογία που ανέβασε ίππους και ταχύτητες χωρίς να λύσει θέματα μετάδοσης-ασφάλειας?Τα παραπάνω τα λέω μιας και τέθηκε ασφάλεια στα scooter. Επίσης εκείνα τα πόδια σε περίπτωση πτώσης που τα κρύβει ο μηχανόβιος?Μήπως πηδάει για να τα γλυτώσει άσχετα απ το αν θα προσγειωθεί σε κολώνα της ΔΕΗ?O scooterovios απλά κάθεται σε πλάγια πτώση..αραχτός και αφήνει το όχημα ενώ βρίσκεται στο έδαφος..χωρίς να έχει ξηλώσει τα πόδια του.
Θες να πεις κάτι σωστό?Πες για χώμα και megascooter..εκεί δε πάνε..αλλά εκεί δε πάνε και πολλά δήθεν on-off.. ;-)
Άρα ξαναλέω..οι μοτοσυκλέτες δε θα γίνουν megascooter και αυτός έπρεπε να είναι ο τίτλος. δεν διαβασες τι ειπα.πιστευεις πως μια μηχανη η σκουτερ τοσα κυβικα ειναι καταλληλη για πολη?εγω οχι.
ειναι πολυ μικρο το ποσοστο και δεν μπορεις να το ελεγξεις κιολας.ασε που στα σκουτερ δεν μπορεις να κανεις τυπικο ελεγχο πριν ξεκινησεις γιατι ολα ειναι κλειστα με καπακια.ενω στην μηχανη την αλυσιδα την βλεπεις,την τσεκαρεις.βλεπεις αν εχει δακρυσει λαδια το μοτερ και χιλια 2 αλλα.μην προσπαθεις να με πεισεις πως τα σκουτερ ειναι καλυτερα απο μια μηχανη σε κανενα ειδος γιατι δεν ειναι.
μεσα στην πολη,προτιμω σκουτερ 250 (το πολυ) η παπακια.
στην καλυτερη κανενα εντουρακι που καβαλαει πεζοδρομια ανετα,δεν φοβαται λακουβες και επιβλεπει την κινηση πολυ καλα.αμελητεο βαρος και σπιρταδα που την θες μεσα στην πολη.
για ταξιδια δε το συζητω,η μηχανη ειναι πολυ πιο ανετη και αξιοπιστη και αξιοποιησιμη.ειπαμε,προσανατολισμος.για χωμα?ουτε λογος.
τα μεγκασκουτερ βγηκαν καθαρα για καναλωτικους πλασματικους προσανατολισμους και οχι για ουσιαστικη αναγκη,παθος και αγαπη για τους 2 τροχους.:wave2: ειναι ευκολια,με ο,τι αυτο συνεπαγεται
Διάβασα πολύ καλά αυτό που είπες. Το τι πιστεύεις χωρίς να το έχεις δοκιμάσει δε σημαίνει οτι ισχύει κ όλας. Το megascooter κινείται μια χαρά μες την πόλη. Ανεβαίνει πεζοδρόμια δε ζαλίζει τον κ@λο του αναβάτη σε λακούβες και περνάει έυκολα ανάμεσα απο αμάξια. Σίγουρα θα ήταν καλύτερο να είχαμε ένα 100ρι για μες την πόλη ένα 500ρι για ταξίδι και μια πραγματική on-off για το χώμα. Αλλά δεν είναι έυκολο για την τσέπη του καθενός. Το megascooter προσφέρει πιο πολλά απο μια μηχανή ότι και να μου πεις. Αυτός είναι και ο λόγος που δε μοιάζει με την BMW του 1930 +αναρτήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει περάσει σε πωλήσεις την μηχανή. Για το ταξίδι που λες..φάσκεις και αντιφάσκεις στα λεγόμενα σου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
πουμε.:beer: για ταξιδι δε λεω κατι γιατι εχει μια ανεση αλλα μεχρι εκει.:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
.
για ταξιδια δε το συζητω,η μηχανη ειναι πολυ πιο ανετη και αξιοπιστη
Μόλις παρατήσεις το αμάξι χειμώνα καλοκαίρι για να πηγαίνεις στη δουλειά και αποσυμφορήσεις την κίνηση των δρόμων. Έλα να μου πεις για την αγάπη και το πάθος του μηχανόβιου ή αν είμαι η όχι δικυκλιστής επειδή οδηγώ scooter. Αυτός ο ρατσισμός δλδ είναι πραγματικά ντροπή για όλους τους δικυκλιστές πιστεύω.
mikros boudas
28/04/2009, 11:23
Διάβασα πολύ καλά αυτό που είπες. Το τι πιστεύεις χωρίς να το έχεις δοκιμάσει δε σημαίνει οτι ισχύει κ όλας. Το megascooter κινείται μια χαρά μες την πόλη. Ανεβαίνει πεζοδρόμια δε ζαλίζει τον κ@λο του αναβάτη σε λακούβες και περνάει έυκολα ανάμεσα απο αμάξια. Σίγουρα θα ήταν καλύτερο να είχαμε ένα 100ρι για μες την πόλη ένα 500ρι για ταξίδι και μια πραγματική on-off για το χώμα. Αλλά δεν είναι έυκολο για την τσέπη του καθενός. Το megascooter προσφέρει πιο πολλά απο μια μηχανή ότι και να μου πεις. Αυτός είναι και ο λόγος που δε μοιάζει με την BMW του 1930 +αναρτήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει περάσει σε πωλήσεις την μηχανή. Για το ταξίδι που λες..φάσκεις και αντιφάσκεις στα λεγόμενα σου.
Μόλις παρατήσεις το αμάξι χειμώνα καλοκαίρι για να πηγαίνεις στη δουλειά και αποσυμφορήσεις την κίνηση των δρόμων. Έλα να μου πεις για την αγάπη και το πάθος του μηχανόβιου ή αν είμαι η όχι δικυκλιστής επειδή οδηγώ scooter. Αυτός ο ρατσισμός δλδ είναι πραγματικά ντροπή για όλους τους δικυκλιστές πιστεύω. αν πιστευεις πως οι μηχανες ειναι ιδιες με το '30,κανεις μεγαλο λαθος...το κοστος για ενα παπι ειναι πολυ μικρο για μεσα στην πολη,γυρω στα 2000 ευρω που αν το πας με δανειο βγαινει ενα αμελητεο κοστος καθε μηνα+την γελοια συντηρηση....χωμα(πραγματικα χωμα,οχι βολτα σε καποιο χωματοδρομο) πανε ελαχιστοι οποτε δε το βαζω στην κουβεντα καν σαν παραμετρο.
οποτε παιρνεις ενα παπι και μια μηχανη για βολτες,ταξιδια και ο,τι κανεις κεφι.
δεν καταλαβα που τα λεγομενα μου αντικρουονται στο ταξιδι,ισως εσυ μπερδευτηκες.
μια μοτοσυκλετα αρχικα,εχει εντελως διαφορετικη ροπη που σε ξεκουραζει στα ταξιδια.εχει πραγματικες αναρτησεις,το σκουτερ ειναι ανετο λογω σελας και μονο,μια μηχανη παιρνεις τις στροφες με σιγουρια.
το ο,τι ειναι αυτοματο εχει σιγουρα + αλλα και -(για διαφορους οδηγικους λογους).και ξαναλεω,για μεσα στην πολη τα 500+ κυβικα ειναι αχρηστα,ειδικα σε σκουτερ.τις επιδοσεις που ισως ειχαν τις εξισωνει το βαρος.αν επιμενεις πως ειναι ευκινητο οκ,δικαιωμα σου!εγω δε το πιστευω απο αυτα που βλεπω.
εγω χρησιμοποιω μμμ οπου μπορω γιατι μονο ετσι βοηθας πραγματικα
:wave2:
δε ειπα πως εσυ δεν εισαι μηχανοβιος η δεν εχεις πνευμα κλπ κλπ.
η φιλοσοφια ομως κατασκευης των μεγκασκουτερ ειναι καθαρα για καταναλωση.προσπαθουν να προσαρμοσουν το στυλ αυτο σε πλασματικες αναγκες και συντηρουν ενα συστημα συμφορησης μεσα στις πολεις.οι 2 τροχοι ειναι 2 τροχοι ακομα κι αν ειναι....3!:beer: μην το παιρνεις προσωπικα,δε σε γνωριζω για να μαλωσουμε:wave2:
Εγώ όμως επιμαίνω οτι κινείται μια χαρά μες την πόλη πιο εύκολα απο μια μηχανή τουλάχιστον (δε βλέπω και λίγες μηχανές στην πόλη), άρα δε θες παπί και πετάγεσαι και ταξιδάκι ακόμα και ευρώπη μ ένα megascooter δικάβαλος. Έχει μια χαρά αναρτήσεις για το δρόμο. Επιδόσεις που ίσως είχαν?Δηλαδή στο 500ρι το 0-100 σε 7-8s νομίζεις οτι δεν είναι πραγματικότητα για το βάρος των 220kg + οδηγό (σε νορμάλ επίπεδα βάρους) ?Αν θες περισσότερες επιδόσεις παίρνεις R1 πας σέρρες και γυρνάς με την (σπάνια) συνοδηγό να έχει σκευρώσει. Είπες οτι δεν είμαι μηχανόβιος..γιατί είπες οτι τα scooter (κατα συνέπεια και όσοι τα έχουν) δεν έχουν αγάπη, παθος για τους 2 τροχούς. Δεν είναι πλασματική ανάγκη το megascooter είναι πραγματική και θα το καταλάβεις μόνο όταν καβαλήσεις ένα megascooter και στην πόλη και στο άνετο ταξίδι με 2.
nassosxlvbros
28/04/2009, 12:00
τι διαμάχη και τούτη....
:rolleyes:
konsttanttinos
28/04/2009, 14:28
E, ρε κατι μεντιουμ που εσκασαν μυτη!!
Σακη ακουουςς??
Δεν ειχα ποτε mega-scooter!!:cry: :cry: :cry:
Aκου (ή μαλλον διαβασε) φιλε sf1n4k1, εσυ εχεις απο τον δεκεμβριο mega scooter, εγω ειχα απο το 2003 t max.Κακως που το λεω ετσι (σαν να εκανα κατι μεγαλο), αλλα τα συμπερασματα σου κρατα τα για την παρτη σου, και μην κανεις υποθεσεις που σε αφηνουν ακαλυπτο.
Μην γραφεις ιδεες που ονειρευτηκες χθες το βραδυ γιατι εκτιθεσαι.
Το maga scooter δεν κανει για την πολη.Τελος.Οποιος υποβαλλει τον εαυτο του στο καθημερινο βασανηστηριο της ''διηθησης'' στην πηγμενη κινηση με ενα tmax ή ενα burgie τοτε ειναι μαζοχα.Ναι, ειναι πολυ καλα για χαλαρα ταξιδια, εχουν σελαρα και ανεση, και πανω απο ολα δεν εχουν ταχυτητες, πραγμα που αρκετοι δεν θελουν.
Δεν θα παρω Burgie για να κανω 0-100 φιλε sf1n4k1, ουτε για τις απολυτες επιδοσεις.
Το ειχα για να κανω χαλαρα ταξιδακια ανεξαρτητως χιλιομετρων, και γιατι δεν μπορουσα να παρω κατι καλυτερο.
Αν θελεις το ιδανικο, ελα να σε παω μια βολτα με το fjr 1300 και μετα τα ξαναλεμε.
Και τελος, ουτε που με νοιαζει γιατι παρατησες το αμαξι σου σε στην κατασταση που περιγραφεις...Μαλλον δεν μπορεις να το συντηρησεις???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Στο αμάξι: Οχι απλά δε τ οδηγώ ;-) Άρα δε θέλει και συντήρηση-ασφάλιση. Λαδάκια-ασφάλεια όταν το ξαναπάρω (ΑΝ) και είμαι οκ. Στο fjr 1300 τι ακριβώς θα μου δείξεις στη βόλτα?Τη διήθηση του μέσα στην κίνηση που είναι καλύτερη απ το μεγαλύτερο μονόγκαζο (να βάλουμε honda silverwing το πιο μαούνα απ όλα)? Πες μου οτι έδωσες το t-max και πήρες το fjr 1300 για να κινείσαι καλύτερα μέσα στην πόλη. Αφού ταξιδάκια μας λες έκανες με το t-max, άνετο ήταν επιδόσεις δε θες και του R1. Πήρες το kawa για την πόλη και κράζεις το megascooter?Ε μ αυτά που λες πως να μην υποθέσω οτι δε το χες ποτέ?Θα μου δείξεις και το παπουτσάκι σε βρεγμένο δρόμο? Γυναίκα πέρνεις σε ταξίδι? γιατί όλο μονοκάβαλους σας βλέπω...πχ προχτές στα καλάβρυτα.
Μήπως είσαι και εσύ της φιλοσοφίας οτι οι scooterades δεν είναι δικυκλιστές?
ΥΓ τι δε μπορούσες να πάρεις το 2003 με τα λεφτά του t-max που πήρες?
Το Xmax σε σχέση με το fazer μέσα στην πόλη είναι αστέρι εκτός από δικάβαλο. Εκεί υπερέχει το fazer.
sakisvolos
28/04/2009, 16:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
E, ρε κατι μεντιουμ που εσκασαν μυτη!!
Σακη ακουουςς??
Δεν ειχα ποτε mega-scooter!!:cry: :cry: :cry:
Ακούω αλλά άσε να μη μιλήσω πάλι δεν κάνει! :winka: :winka: :winka:
:wave2: :wave2: :wave2:
Ακούω αλλά άσε να μη μιλήσω πάλι δεν κάνει! :winka: :winka: :winka:
:wave2: :wave2: :wave2: Μίλα :smokin:
sakisvolos
28/04/2009, 17:43
Μίλα :smokin:
Η σιωπή είναι χρυσός! :winka: :winka:
Η σιωπή είναι χρυσός! :winka: :winka: Καλά αμά έμπαινε κανάς ασημένιος καβαλάρης θα σου 'λεγα εγώ αν και τι θα έγραφες :lol: :lol: :lol:
Καλά αμά έμπαινε κανάς ασημένιος καβαλάρης θα σου 'λεγα εγώ αν και τι θα έγραφες :lol: :lol: :lol:
:o τα SCooter ΔΕΝ θα γινουν ΠΟΤΕ μοτοσυκλετες.... :rolleyes:
162175
sakisvolos
28/04/2009, 18:20
Καλά αμά έμπαινε κανάς ασημένιος καβαλάρης θα σου 'λεγα εγώ αν και τι θα έγραφες :lol: :lol: :lol:
Αλλη περίπτωση αυτή φίλε Άρη!:beer: :beer: :beer:
mikros boudas
28/04/2009, 22:54
Εγώ όμως επιμαίνω οτι κινείται μια χαρά μες την πόλη πιο εύκολα απο μια μηχανή τουλάχιστον (δε βλέπω και λίγες μηχανές στην πόλη), άρα δε θες παπί και πετάγεσαι και ταξιδάκι ακόμα και ευρώπη μ ένα megascooter δικάβαλος. Έχει μια χαρά αναρτήσεις για το δρόμο. Επιδόσεις που ίσως είχαν?Δηλαδή στο 500ρι το 0-100 σε 7-8s νομίζεις οτι δεν είναι πραγματικότητα για το βάρος των 220kg + οδηγό (σε νορμάλ επίπεδα βάρους) ?Αν θες περισσότερες επιδόσεις παίρνεις R1 πας σέρρες και γυρνάς με την (σπάνια) συνοδηγό να έχει σκευρώσει. Είπες οτι δεν είμαι μηχανόβιος..γιατί είπες οτι τα scooter (κατα συνέπεια και όσοι τα έχουν) δεν έχουν αγάπη, παθος για τους 2 τροχούς. Δεν είναι πλασματική ανάγκη το megascooter είναι πραγματική και θα το καταλάβεις μόνο όταν καβαλήσεις ένα megascooter και στην πόλη και στο άνετο ταξίδι με 2. τα μεγκασκουτερ φτιαχτηκαν για τους γιαπηδες που δεν θελουν να πηζουν στην κινηση.γι αυτο και εκαναν ξαφνικα το μπαμ.καλυπτουν δλδ μια πλασματικη αναγκη και συντηρουν ενα καθεστως που με βρισκει αντιθετο.
δεν ειπα πουθενα πως δεν εισαι μοτοσυκλετιστης,μην επιμενεις σε αυτο στο ειπα και πριν,βγαζεις δικα σου αυθαιρετα συμπερασματα.οταν ομως μια εταιρεια βγαζει τετοια οχηματα,το κανει μονο και μονο για το κερδος επειδη ξερει πως πολλοι θα τσιμπησουν για χ ψ λογους.το ο,τι τα παραγουν δε σημαινει πως αξιζουν η ο,τι πραγματικα υπαρχει αναγκη.καθε χρονο αλλαζουν τα ςς τους,υπαρχει πραγματικος λογος να το κανουν?.
Δεν αλλάζουν μοντέλα κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα t-max και burgman παραμένουν αναλοίωτα 7-8 χρόνια σε αλλαγές κινητήρα-εμφάνισης εκτός απο injection και μικροπράγματα, το burgy ούτε καν face lift. Ποια εταιρία δε στοχεύει στα κέρδη?Στις μηχανές δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο?Δεν έκαναν ξαφνικά μπαμ..παίζουν 8-9 χρόνια στην αγορά κ απλά όλο κ περισσότερος κόσμος τα εκτιμά σαν δίτροχα. Δε θεωρώ οτι τσιμπάει κανείς που τ αγοράζει. Απλά κατασταλάζει στην άνεση και στην εντός-εκτός πόλης άνετη-ασφαλή μετακίνηση.
Το νέο t-max ουσιαστικά αλλάζει μετά απο ~10 χρόνια και γίνεται τρικύλινδρο και 750cc απο του χρόνου..στα χέρια μας
Δεν είναι χάλια?
http://www.mototriti.gr/news/preview_news.asp?news_data_id=75438&category_id=80
konsttanttinos
29/04/2009, 06:18
Απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα..παντως οχι με scooter:rotflmao: :rotflmao:
Φιλε sf1n4k1 καποιος σε κοροιδευει, και σιγουρα θα ειναι ο οφθαλμιατρος σου, γιατι αλλιως δεν εξηγειται οτι δεν διαβαζεις αυτα που γραφουμε και γραφεις οτι να'ναι.
Ε ρε ενας silver rider που σου χρειαζεται!!!
mikros boudas
29/04/2009, 08:00
Δεν αλλάζουν μοντέλα κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα t-max και burgman παραμένουν αναλοίωτα 7-8 χρόνια σε αλλαγές κινητήρα-εμφάνισης εκτός απο injection και μικροπράγματα, το burgy ούτε καν face lift. Ποια εταιρία δε στοχεύει στα κέρδη?Στις μηχανές δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο?Δεν έκαναν ξαφνικά μπαμ..παίζουν 8-9 χρόνια στην αγορά κ απλά όλο κ περισσότερος κόσμος τα εκτιμά σαν δίτροχα. Δε θεωρώ οτι τσιμπάει κανείς που τ αγοράζει. Απλά κατασταλάζει στην άνεση και στην εντός-εκτός πόλης άνετη-ασφαλή μετακίνηση.
Το νέο t-max ουσιαστικά αλλάζει μετά απο ~10 χρόνια και γίνεται τρικύλινδρο και 750cc απο του χρόνου..στα χέρια μας
Δεν είναι χάλια?
http://www.mototriti.gr/news/preview_news.asp?news_data_id=75438&category_id=80 διαβασες τι εγραψα η μπα?τα ςς λεω αλλαζουν καθε χρονο.οχι τα σκουτερ.και
τα 8-9 χρονια που λες ειναι "μπαμ" που εκαναν αν σκεφτεις πως η βεσπα και η λαμπρετα κυκλοφορουν 50 ποσα χρονια(που ειναι σκουτερ):beer:
kostantinos μ έχεις καλύψει..διαβάζω τι λες..το ιδανικό για πόλη και ταξίδι είναι το fjr1300..μ έβαλες σε σκέψεις ειδικά για την πόλη να το δώσω το t-max και να πάρω ένα 1300..ποιος είναι αυτός ο rider?Γιατί δεν εμφανίζεται να μου δώσει κ αυτός καμιά ιδέα..πχ να πάρω νταλίκα για μες την πόλη να μεταφέρω και πράγματα φίλων.
mikros boudas sorry που κατάλαβα λάθος..διάβασα τι γράφεις. Που κολάει το σσ με την προηγούμενη πρόταση σου?Νόμιζα οτι έλεγες ΣκουτερΣ με συντομογραφία. Και γενικά που κολάει στο αν θεωρούνται ή όχι μοτοσυκλέτες τα σκούτερς με το αν αλλάζουν κάθε χρόνο τα μοτόρια τους οι περισσότεροι?Άλλο κ@υλα άλλο πραγματικότητα. Οι εταιρίες είπαμε θέλουν κέρδη ακόμα κ αν βγάζουν fjr 1300 πόλης.
H vespa είναι μια κατηγορία μόνη της. Κάτι ανάμεσα σε σκούτερ και μηχανή. Έχει ταχύτητες και ποδόφρενο. Έχει ιστορία και φιλοσοφία άλλη. Τη θεωρώ και αυτή μοτοσυκλέτα.
Γενικά σε κανένα πραγματικό επιχείρημα έχει να σταθεί κανείς?Η απλά μιλάμε για να τη λέμε ο ένας στον άλλον?Το πλέον απλό για εμένα ;-)
BlackAdder
30/04/2009, 11:41
Έχοντας περάσει απο σχεδόν όλες τις κατηγορίες μοτοσυκλετών, αυτό που έχω να πώ είναι ότι τα σκούτερ είναι μοτοσυκλέτες.
Δεν υπάρχει καμία λογική απάντηση που να οδηγεί στο αντίθετο συμπέρασμα.
popo fagoyra me ta scooter...
:eek: :eek:
:uplate:
1000 fores na exoyne oloi scooter para aytokinita..
file esy o ypostiriktis toys..de pas na ta peis se kana sait me amaxia ayta??kalo tha kaneis..emeis etsi k allios moto exoyme xoro sto dromo de pianoyme..opote leo ego tora..
kalo tha kaneis ekei..edo apla se grafoyme sta ar!@#! mas siga mi dosoyme ti moto mas na paroyme kanape me rodes.
BlackAdder
30/04/2009, 13:10
Ελπίζω να μην ενοείς εμένα φιλαράκο...
Αρχικά δημιουργήθηκε από BlackAdder
Ελπίζω να μην ενοείς εμένα φιλαράκο... koita de sas diabasa ki oloys ama saresei parto kai esy ti na soy po.
pantos de to leo oyte me kakia oyte eironika pragamtika kalo tha kanei opoios peisei merikoys aytokinitistes na paroyne ena mega scooter gia kathe mera anti toy aytokinitoy..malista kai to trikiklo poy exei bgei mia xara kompso einai kai steno gia 3 rodes..nomizo einai pio steno apo ta mega on-0ff poy kykloforane mesa stin athina.eixa ena mprosta moy to proi mia xara ta paei.:beer:
ola ta dykikla 3 kykla eyprosdekta einai...
DUKASII
Προφανώς εμένα λες..
Δεν είπα σε κανέναν να δώσει τη μότο του και να πάρει scooter..είπα οτι είναι μοτοσυκλέτες, τα υπερ και τα κατά τους :-)
Όσοι έχουν αμάξι μή νομίζεις ειδικά το τρίκυκλο το mp3 που δε θέλει και δίπλωμα παρα μόνο αυτοκινήτου το χαζεύουν-αγοράζουν ήδη. Δε νομίζω να θέλει κανείς να πήζει στην κίνηση-πάρκινγκ. Βέβαια εδώ σε ψιλοβροχή-βρεγμένο δρόμο οι μότο σας..σας κάνουν ψιλοχάλια και τις ανταλάσετε έυκολα με το αμάξι..ενώ τα scooter..εξακολουθούν να κυκλοφορούν έστω και σαν καναπέδες με ρόδες :-)
Το αν οποιαδιποτε μηχανη ειναι μοτοσικλετα ή scooter ή on-off καθοριζετε απο τον οδηγο και οχι απο την μηχανη!
Δηλαδη η το R1 ή το GS1200 που η μονη του χρηση ειναι να πηγαινει τον ιδιοκτητη για καφε ειναι μηχανη ενω το οποιοδιποτε scooter με το οποιο ο ιδιοκτητης έχει γυρισει ολη την Ελλαδα ειναι scooter και δεν αξιζει να λεγεται μοτοσυκλετα?
Τωρα οσον αφορα mega-scooter και γιαπηδες που αναφερθηκε αφηστε καλυτερα. Mε αυτη τη λογικη οι πραγματικοι οδηγοι των on-off θα επρεπε να ντρεπονται για ολους αυτους που εχουν on-off
Η λέξη scooter ειναι οτι και το on-off το street το supersport κτλ κτλ κτλ.
Είμαστε ολοι μοτοσυκλετιστες κινδυνευουμε ολοι το ιδιο και απλα εχουμε διαφορετικα γουστα σε αυτο που μας αρεσει.
Θα ντρεπουμουνα να λενε μοτοσυκλετιστη καποιον που οδηγει χωρις κρανος και οχι καποιον που οδηγει scooter ή μοτοσακο.
Αντε γεια μας και καλο μηνα.... :beer: :beer: :beer:
peskandritsos
01/05/2009, 11:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από simeon
Το αν οποιαδιποτε μηχανη ειναι μοτοσικλετα ή scooter ή on-off καθοριζετε απο τον οδηγο και οχι απο την μηχανη!
Δηλαδη η το R1 ή το GS1200 που η μονη του χρηση ειναι να πηγαινει τον ιδιοκτητη για καφε ειναι μηχανη ενω το οποιοδιποτε scooter με το οποιο ο ιδιοκτητης έχει γυρισει ολη την Ελλαδα ειναι scooter και δεν αξιζει να λεγεται μοτοσυκλετα?
Τωρα οσον αφορα mega-scooter και γιαπηδες που αναφερθηκε αφηστε καλυτερα. Mε αυτη τη λογικη οι πραγματικοι οδηγοι των on-off θα επρεπε να ντρεπονται για ολους αυτους που εχουν on-off
Είμαστε ολοι μοτοσυκλετιστες κινδυνευουμε ολοι το ιδιο και απλα εχουμε διαφορετικα γουστα σε αυτο που μας αρεσει.
Θα ντρεπουμουνα να λενε μοτοσυκλετιστη καποιον που οδηγει χωρις κρανος και οχι καποιον που οδηγει scooter ή μοτοσακο.
Αντε γεια μας και καλο μηνα.... :beer: :beer: :beer: Εμενα με καλυψες 100%.
Σωστος!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από simeon
Αντε γεια μας και καλο μηνα.... :beer: :beer: :beer:
μακράν το καλύτερο post εδώ μέσα.......:beer: :beer: :beer: :beer: