View Full Version : Ta Scooter ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ...
Σελίδες :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
el_mojito
26/11/2006, 18:50
...υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν οτι άλλο σκούτερ κι άλλο μοτοσυκλέτα.Οτι το σκούτερ όσα κυβικά και να έχει,οτι μα οτι τεχνολογίες κι αν φοράει...δε θα γίνει ποτέ μοτοσυκλέτα.
Εγώ συμφωνώ με αυτο...ποιά η άποψή σας???
(Οχ ξεκινά τρελη διαμαχη μου φαίνεται...)!!
:p
Και γιατι συμφωνεις με αυτο ??? :confused:
συμφωνω οτι δεν γινεται κατι τετοιο γιατι και μονο η θεση οδηγησης το απογορευει...
ειναι πολυ ωραια ομως τα scooterακια, εννοειται τα μικρα καθως πιστευω οτι πανω απο 250 ξεφευγει το πραγμα αφου εχει πια καταναλωση και συντηρηση μεγαλης μοτοσυκλετας, επισης τα μεγαλα σε κυβικα scooter ειναι και μεγαλα σε ογκο οποτε χανουν και το πλεονεκτημα να χωνονται...
ελεγα οτι ποτε δεν θα επαιρνα αλλα την εχω καταβρει με το μικρο :D
el_mojito
26/11/2006, 19:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Και γιατι συμφωνεις με αυτο ??? :confused:
ΔΙΟΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΟΥΤΕΡ.ΠΟΛΛΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΡΑ,ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ,ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΜΠΛΟ ΠΟΥ ΑΝΕΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ...ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
ΔΕ ΛΕΩ ΚΑΛΗ Η ΑΝΕΣΗ,ΑΛΛΑ Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ.ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΝΑ ΣΕ ΦΥΣΑΕΙ ΤΟ ΑΕΡΑΚΙ...ΝΑ ΠΕΤΑΣ...
:beer:
kostisthegreek
26/11/2006, 19:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_mojito
ΔΙΟΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΟΥΤΕΡ.ΠΟΛΛΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΡΑ,ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ,ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΜΠΛΟ ΠΟΥ ΑΝΕΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ...ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
ΔΕ ΛΕΩ ΚΑΛΗ Η ΑΝΕΣΗ,ΑΛΛΑ Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ.ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΝΑ ΣΕ ΦΥΣΑΕΙ ΤΟ ΑΕΡΑΚΙ...ΝΑ ΠΕΤΑΣ...
Θα συμφωνήσω και θα συμπληρώσω:
Μεταφορικό μέσον είναι το σκούτερ και όχι μηχανή με όλη τη σημασία της λέξης.
Κατά την άποψή μου, τα δίτροχα που κινούνται με κινητήρα ΕΙΝΑΙ μηχανές ή μοτοσικλέτες ή μοτοσακά ή όπως αλλιώς θέλει ο κόσμος να τα αποκαλεί.
Το scooter είναι τύπος μοτοσικλέτας (βλέπε supersport, on-off, touring, enduro, MX και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή μας).
Μηχανή street, θα βρει κανείς από 50cc μέχρι 1300cc και βάλε... και σχεδόν το ίδιο ισχύει και για όλα τους τύπους πλέον.
Τα scooter, όχι, δε θα γίνουν ποτέ street ή MX ή ότιδήποτε άλλο από αυτό που είναι... αυτοί που τα καβαλάνε έχουν μάλλον το κόλλημα!!! (μη μπερδεύουμε τη βούρτσα...)
Φυσικά, ο αέρας στα μαλλιά, η αίσθηση ελευθερίας και ολοκλήρωσης και απόλαυσης κτλ είναι στον άνθρωπο και όχι στη μοτοσικλέτα.
(Ούτε το jean δε θα γίνει ποτέ αθλητική φόρμα, ή το πλεκτό δε θα γίνει ποτέ φούτερ!!!:D )
φιλε απο ολα αυτα, μονο στην θεση οδηγησεις συμφωνω οπως ειπα και προηγουμενος...
ολα τα αλλα ισχυουν και στα δυο μοτουκλετες - scooter, και οι μοτοσ/τες εχουν ταμπλο και πλαστικα (ενταξει τα mega scooter περισσοτερο) αλλα και τα μεγαλα ον-οφφ δεν πανε πισω...
οπως επισης και το αερακι και το αισθημα ελευθεριας το καταλαβαινεις σε scooter...
ιδιως τα τελευταια που βγαινουν και με μεγαλους τροχους 16' και 17' πλησιαζουν κατα πολυ τις μοτοσυκλετες...
οποτε η θεση οδηγησης ειναι το μοναδικο που τα διαφοροποιει κατα την γνωμη μου...
vassilis88
26/11/2006, 21:34
ο συμπλεκτης ειναι το βασικο που τα διαφοροποιει!:p συνεπως δν θα νιωσεις ποτε την ιδια αισθηση με τις μοτο!για την πολη ειναι οτι πρεπει τα σκουτερ βεβαια!εγω ενα σκουτερ θα θελα για την πολη κ .......αυτο........(για πιστα!)
70558
Δε ξέρω αν θα γίνουν ποτέ μοτοσυκλέτες τα scooter, ξέρω όμως ότι σε οποιαδήποτε μηχανή δε μπορώ να ακουμπήσω το γόνατο στο τεπόζιτο, αναγκαστικά το βάρος πάει στα χέρια -το ότι κάθεσαι πολυθρονάτα δεν βοηθάει, γούστα είναι αυτά...
Τελευταία φορά που είδα στην Αθήνα να με προσπερνάει με χίλια βέσπα μεγάλου κυβισμού, σκεφτόμουνα τον γιαποκάγκουρα που την οδηγούσε με κουστούμι ξεκράνωτος. :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vassilis88
ο συμπλεκτης ειναι το βασικο που τα διαφοροποιει!:p συνεπως δν θα νιωσεις ποτε την ιδια αισθηση με τις μοτο!για την πολη ειναι οτι πρεπει τα σκουτερ βεβαια!εγω ενα σκουτερ θα θελα για την πολη κ .......αυτο........(για πιστα!)
Χμμμ και ο συμπλέκτης έχει ξεκινήσει να φεύγει σιγά-σιγά.... για παράδειγμα: Yamaha FJR 1300 ημιαυτόματο :rolleyes:
Ε, η αίσθηση του συμπλέκτη έχει να κάνει με τον συμπλέκτη. Η αίσθηση της μοτο έχει να κάνει με ότι έχει 2 ρόδες και σε εκθέτει σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
Να μου πείτε για αυτές τις "μοτοσικλέτες" με τα κουβούκλια από πάνω και τη χλίδα του να μή φοράς κράνος και τέτοια, τί να πω? Πάσο...
70559
Electra
Ε, η αίσθηση του συμπλέκτη έχει να κάνει με τον συμπλέκτη. Η αίσθηση της μοτο έχει να κάνει με ότι έχει 2 ρόδες και σε εκθέτει σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
+ 1000
:rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Electra
Φυσικά, ο αέρας στα μαλλιά, η αίσθηση ελευθερίας και ολοκλήρωσης και απόλαυσης κτλ είναι στον άνθρωπο και όχι στη μοτοσικλέτα.
Εμένα πάλι τα μαλλιά μου δεν έχουν αέρα γιατι προφυλάσονται απο το κράνος μου:beer:
GIXXERAKIAS
27/11/2006, 11:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
Εμένα πάλι τα μαλλιά μου δεν έχουν αέρα γιατι προφυλάσονται απο το κράνος μου:beer: :winka: +10000:beer: :wave2:
dukeandthecity
27/11/2006, 11:57
(Ούτε το jean δε θα γίνει ποτέ αθλητική φόρμα, ή το πλεκτό δε θα γίνει ποτέ φούτερ!!!:D )
αν το ξαναπεις αυτο θα μαλώσουμε :D :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
Εμένα πάλι τα μαλλιά μου δεν έχουν αέρα γιατι προφυλάσονται απο το κράνος μου:beer:
Ok, "ο αέρας στα μαλλιά" πάει για τους μακρυμάλληδες! Όσοι δεν είναι... ας ανοίξουν τη ζελατίνα!!! :beer:
κατά την άποψή μου μοτοσυκλέτα είναι ό,τι σε κάνει να νιώθεις αυτό το απερίγραπτο συναίσθημα να είσαι ΕΝΑ με το μέσο μεταφοράς σου....να υπακούει στις κινήσεις του σώματός σου σαν να είναι το ίδιο σου το σώμα...ενώ ταυτόχρονα δεν σε προφυλάει με τίποτα από το εξωτερικό περιβάλλον...είσαι εσύ κ το περιβάλλον , κ η μοτοσυκλέτα είναι το μέσο για να δεις με άλλο μάτι το περιβάλον γύρω σου...
αυτό το συναίσθημα που το νιώθεις μόνο πάνω σε δίτροχα...
το έχω νιώσει ακόμα κ καβαλώντας 50αρι παπί σε διακοπές γυρνώντας ξημερώματα σπίτι με την τρομερή ταχύτητα των 40 χιλιομέτρων....
κατά την άποψή μου η οδηγική απόλαυση (που είναι περιορισμένη σε ένα σκούτερ σε σχέση με μια μηχανή) δεν αναιρεί την μοτοσυκλετιστικό χαρακτήρα του σκούτερ.....
Υ.Γ. ωστόσο ενδέχεται οι οδηγοί των σκούτερ αναλογικά να μην διακατέχονται από την νοοτροπία της μοτοσυκλέτας όσο οι κάτοιχοι μεγάλων μοτοσυκλετών...αυτό είνια άλλο ζήτημα...
:wave2: :wave2:
εγω απο την αλλη ρε παιδια δεν μπορω να καταλαβω με τι κριτηρια λεμε οτι τα μεγασκουτερ δεν ειναι μηχανες...δεν μπορω να το καταλαβω αυτο.δηλαδη μηχανες ειναι μονο τα τουμπανιασμενα σουπερσπορτ και τα γυμνα τερατα;αυτοι που εχουν φαει τα χιλιομετρα της ζωης τους πανω σε "μοτοσυκλετες" και αποφασισαν πλεον να καβαλανε καποιο μεγασκουτερ ή καποιο αλλο φιλυσυχο μηχανακι επειδη πονανε τα κοκκαλα τους και η μεση τους εγιναν ξαφνικα γιαπηδες και φλωρια;:nono: μην λεμε οτι θελουμε.ελεος...:confused:
Yianniss
27/11/2006, 15:18
Συμφωνω με το τιτλο του θεματος!
Τα σκουτερ ποτε δεν θα γινουν μοτοσυκλετες! Οι μοτοσυκλετες ομως πολυ συντομα θα γινουν σκουτερ...
:( :( :(
Αρχικά δημιουργήθηκε από Yianniss
Τα σκουτερ ποτε δεν θα γινουν μοτοσυκλετες! Οι μοτοσυκλετες ομως πολυ συντομα θα γινουν σκουτερ...
:D +100
Ok, "ο αέρας στα μαλλιά" πάει για τους μακρυμάλληδες! Όσοι δεν είναι... ας ανοίξουν τη ζελατίνα!!! :beer:
ανοιγω:beer: :beer: :beer:
einai profanes!!!!
boss
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
70666
VanDiemen
28/11/2006, 18:50
Και για ποιο λόγο να γίνουν; Ας μη γίνουν χίλια χρόνια! Το να καβαλάς κάτι, ότι κι αν είναι αυτό, είναι γούστο και καπέλο σου! Αν το κάνεις για να γκουρλώνουν τα μάτια οι περαστικοί και να λένε "αααα...ποιος είναι καλέ αυτός ο πανέμορφος ήρωας πάνω σ' αυτή την καταπληκτική μοτοσυκλέτα;" τότε ψάξ' το γιατί κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα υπάρχει στη μέση (τώρα λέγεται σύμπλεγμα κατωτερότητας; Κόμπλεξ; Ας τα βρουν οι ειδικοί)! Αν πάλι, όταν άλλοι που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, αναφερθούν σε σένα υποτιμητικά, επειδή καβαλάς σκούτερ, παπί, ποδήλατο ή άλογο και σε πειράξει πραγματικά, επειδή κατά βάθος πιστεύεις ότι έχουν δίκιο, ψάξ' το κι εσύ!
Τι σας νοιάζει η ταμπέλα που θα κρεμάσουν στην πλάτη σας οι άλλοι; Προσωπικά καβαλάω παπί και δε δίνω δεκάρα αν θα με πουν παπάκια, παπόβιο, παπάρα κ.τ.λ.
η διαφορά του σκούτερ από τις μοτοσυκλέτες βρίσκεται στο περιθώριο ελέγχου που έχεις στο εκάστοτε μηχάνημα.
Στα σκούτερ δεν έχεις έλεγχο του κιβωτίου (ΑΝ υπάρχει κιβώτιο) ούτε του συμπλέκτη (σε κάποιο έχεις ηλεκτρομηχανικό κιβώτιο νομίζω; ). Η θέση οδήγησης δεν επιτρέπει έλεγχο κατανομής μάζας.
αυτά και άλλα.
Η διαφορά δεν είναι στην πλαστικούρα ούτε στο βάρος ούτε στα κυβικά. Αν ήταν εκεί, τότε που θα βάζατε το goldwing;
kostisthegreek
28/11/2006, 21:25
Μία άλλη άποψη λέει ότι:
Πρέπει να το καβαλάς το εργαλείο, να το έχεις ανάμεσα στα πόδια σου κι όχι να κάθεσαι πάνω του.
GIXXERAKIAS
28/11/2006, 22:58
Δηλ βρε Κωστα αυτο δεν το εχεις αναμεσα στα ποδια σου?ειναι η δεν ειναι μοτοσυκλετα?ε?Δεν ειναι αυτοματο?
70692
...υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν οτι άλλο σκούτερ κι άλλο μοτοσυκλέτα.Οτι το σκούτερ όσα κυβικά και να έχει,οτι μα οτι τεχνολογίες κι αν φοράει...δε θα γίνει ποτέ μοτοσυκλέτα.
Εγώ συμφωνώ με αυτο...ποιά η άποψή σας???
(Οχ ξεκινά τρελη διαμαχη μου φαίνεται...)!!
:p
+1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
:o :o :o :o :o :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
κατά την άποψή μου μοτοσυκλέτα είναι ό,τι σε κάνει να νιώθεις αυτό το απερίγραπτο συναίσθημα να είσαι ΕΝΑ με το μέσο μεταφοράς σου....να υπακούει στις κινήσεις του σώματός σου σαν να είναι το ίδιο σου το σώμα...ενώ ταυτόχρονα δεν σε προφυλάει με τίποτα από το εξωτερικό περιβάλλον...είσαι εσύ κ το περιβάλλον , κ η μοτοσυκλέτα είναι το μέσο για να δεις με άλλο μάτι το περιβάλον γύρω σου...
αυτό το συναίσθημα που το νιώθεις μόνο πάνω σε δίτροχα...
το έχω νιώσει ακόμα κ καβαλώντας 50αρι παπί σε διακοπές γυρνώντας ξημερώματα σπίτι με την τρομερή ταχύτητα των 40 χιλιομέτρων....
κατά την άποψή μου η οδηγική απόλαυση (που είναι περιορισμένη σε ένα σκούτερ σε σχέση με μια μηχανή) δεν αναιρεί την μοτοσυκλετιστικό χαρακτήρα του σκούτερ.....
Υ.Γ. ωστόσο ενδέχεται οι οδηγοί των σκούτερ αναλογικά να μην διακατέχονται από την νοοτροπία της μοτοσυκλέτας όσο οι κάτοιχοι μεγάλων μοτοσυκλετών...αυτό είνια άλλο ζήτημα...
+1000:wave2:
XAIRETATE :wave2: OLOUS TOYS ALLOYS MOTOSYKLETISTES!!!! :beer:
Gandalf dr685sm
29/11/2006, 09:20
Διαφορά scooter με μοτοσυκλέτες
1) Πλαίσιο... κανένα scooter δεν φέρει πλαίσιο όπως οι street, enduro, on-off κτλ. Μόνο ενα τυπικό υποπλαίσιο φέρει το Burgman 650, αλλά μέχρι εκεί. Είναι και το αδύνατο σημείο τους που τα υποχρεώνει πολύ απλά να μην στρίβουν όπως οι άλλες.
2) Όγκος.... Τα μεγάλα scooters (400+) είναι σαφώς πιο μεγάλα ακόμα και απο τα Varca-dero..Είναι λογικό λοιπόν να μην έχουν και την ίδια ευκολία κίνησης σε μποτιλιάρισμα ή ανάμεσα απο αυτοκίνητα.
3) Αναρτήσεις. Ελάχιστα έχουν σωστές αναρτήσεις. Θα πρέπει να φτάσεις κοντά στα 10.000? για να έχεις κάτι αξιοπρεπές (T-max, Burgman) και εκεί συγνώμη αλλά όπως και να το κάνουμε προβάδισμα έχουν τα SS.
4) Δεν πάνε παντού. Μηχανάκια που δεν μπορούν να ακολουθήσουν σε φλαταδούρες, λόγω μη ύπαρξης κιβωτίου και δυνατότητας ελέγχου με αυτόν τον τρόπο του γκαζιού.(έχει οδηγήσει κανείς απο δάυτα να δεί πως γλυστράει , ακόμα και στην σκόνη;)
5) Αγοραστικό κοινό. Λόγω της ευκολίας οδήγησης και της θέσης αναβάτη, είναι η επιλογή νο1 , για ανθρώπους που μεταπηδούν απο τα 4τροχα και παίρνουν κάτι τέτοιο για να κερδίζουν χρόνο σε μετακινήσεις, χωρίς στην ουσία καμία μοτοσυκλετιστική παιδεία ή ακόμα και οδηγική εμπειρία σε δίτροχα. Ακράνωτοι, χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει έλεγχος, όταν θα γλυστρήσει ο πίσω ή ο μπροστά τροχός. Είναι ενα απλο μέσο μετακίνησης για αυτούς και οχι τι σημαίνει για τους περισσότερους απο εμάς.
κατά τα άλλα είναι ενα δίτροχο και αυτά σαν όλα τα άλλα , μα με περιορισμένες αποδόσεις σε στήσιμο (οχι σε γκάζι!) απέναντι σε ενα motard, SS, on-Off, enduro, moto-cross.
Είναι θέμα επιλογής πάντως και δεν θα το καταδίκαζα άμεσα σαν μηχανάκι. Εκείνον που θα καταδίκαζα , είναι τον αναβάτη αν είναι απο τους γνωστους ανεγκέφαλους. Αλλά αυτοί υπάρχουν παντού , όπου υπάρχουν ρόδες και μοτέρ. Δεν τους χαρακτηρίζει το όχημα... το αντίθετο συμβαίνει.
Gandalf
Εγώ προσωπικά δεν έχω κολλήματα μια που καβαλάω αυτό που πάντα ήθελα να έχω....
Αλλά θα εφιστούσα την προσοχή στους πολέμιους των "μη μηχανών" μην σας παράσει καμμιά μέρα κανένα σκουτερ απο την εξωτερική και πάτε και βάλετε φωτιά στη Μηχανή σας...
Τι έγινε; Επειδή έχουμε τα φράγκα γίναμε και πιλότοι;
:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αλλά θα εφιστούσα την προσοχή στους πολέμιους των "μη μηχανών" μην σας παράσει καμμιά μέρα κανένα σκουτερ απο την εξωτερική και πάτε και βάλετε φωτιά στη Μηχανή σας...
Εσυ δεν εχεις ενα scooter 954 κιβυκων?
Γιατι λενε οτι το 800 της gilera θα ειναι το μεγαλυτερο?
Ασχετοι...δεν ξερουν :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
O ξεκράνωτος γιαποκάγκουρας που το παρακάνει στη κίνηση θα χεζότανε πάνω του για να καβαλήσει αυτό το scooter (https://www.pmtuning.co.uk/index2.htm).
Το google όμως μου έδωσε τη καλύτερη εξήγηση της λέξης scooter (http://www.kickbike.com/index.php?mid=340).
Άνεση για μένα σημαίνει πάντως ή Harley ή σουτζούκα ss (και στα δύο ξαπλα είμαι).
Όλα τα άλλα είναι τρίχες (προσωπική εκτίμησις).
Και ο συμπλέκτης είναι μια χαρά εκεί που είναι, οι αρχάριοι στη θέση του συνεπιβάτη (για λίγο) ή στο κουτί σας. :D
GIXXERAKIAS
29/11/2006, 22:53
:smokin: :a23: :a23: :a23: :a23: Ετσι ετσι πεστα φιλε μου!:beer:
kostisthegreek
29/11/2006, 23:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Δηλ βρε Κωστα αυτο δεν το εχεις αναμεσα στα ποδια σου?ειναι η δεν ειναι μοτοσυκλετα?ε?Δεν ειναι αυτοματο?
Αυτό πάλι τι είναι?
Δεν το έχω ξαναδεί...
GIXXERAKIAS
29/11/2006, 23:19
Ειναι το dna της gilera Και ειναι οσο παλιο ειναι και το παλιο runner 125-200 ειχαν το ιδιο μοτερ ακριβως!Ηταν ο ερωτας μου ωσαν πιτσιρικας αλλα δεν εκατσε,ηταν και το πρωτο στρεετοειδες αυτοματο και κυκλοφορησαν πολυ εδω ελλαδα,απορω δεν το εχεις δει?
kostisthegreek
29/11/2006, 23:24
Δηλαδή όταν εγώ κάποτε με παπί φτιαγμένο περνούσα κάτι χιλιάρες χάρλευ τι σημαίνει? Οτι το παπί ήταν καλύτερο?
Δε νομίζω να είναι θέμα ταχύτητας.
Από κει ξεκινάνε εξάλλου και οι καγκουριές που γίνονται συνήθως από παπιά και σκουτεράκια σε λάθος τόπο. Κάτσε να πιείς ένα καφέ και να κοιτάς δρόμο με όχι και τόσο πυκνή κίνηση και θα δεις ποιοί τρέχουν.
kostisthegreek
29/11/2006, 23:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Ειναι το dna της gilera Και ειναι οσο παλιο ειναι και το παλιο runner 125-200 ειχαν το ιδιο μοτερ ακριβως!Ηταν ο ερωτας μου ωσαν πιτσιρικας αλλα δεν εκατσε,ηταν και το πρωτο στρεετοειδες αυτοματο και κυκλοφορησαν πολυ εδω ελλαδα,απορω δεν το εχεις δει?
Αυτό το συγκεκριμένο δεν το έχω δει ποτέ. Ενα τσοπεράκι θυμάμαι είχα δει κάποτε με 125 κυβικά αυτόματο.
Αυτά όμως δεν είναι σκούτερ.
vassilis88
29/11/2006, 23:41
ναι συμπαθητικο μηχανακι!ηταν να το παρω αλλα ηθελα οπωσδηποτε να μαθω συμπλεκτη κ ετσι προτιμησα το πιο αργο cbr!
re paidia peirazei pou egw kathimerina kavalaw to scooter mou kai karagoustarw??
mipos einai prokatalipsi ola auta? egw prosopika oti kai na kavalisw kai exei dio rodes pou leei o logos to apolamvanw... to thema einai na gousternis na odigeis.. ola ta alla einai paramithia..
-Δηλαδή αν πάρουμε τον κινητήρα του T-Max και το βάλουμε μέσα στην Μ1 τί θα έχουμε????
Γιααααααα ορίστε την λέξη scooter γιατί μου φαίνεται ΟΝΤΩΣ έχουμε μπερδέψει άλλα με άλλα!!!
-Αφού στο ίδιο καταλήγουμε όλοι (και ας μή το λένε μερικοί). Ο οδηγός κάνει αυτό που καβαλάει και όχι το αντίθετο...
-Άλλοι το θέλουν ανάμεσα στα πόδια τους και άλλοι από κάτω.
-Άλλοι βολεύονται με αυτά γιατί δε θέλουν κάτι παραπάνω και άλλοι θέλουν κάτι παραπάνω αλλά κοιτάνε να βολευτούν με ένα τέτοιο.
-Σε όσους περισσεύει κάνα ψιλό, να δώσω έναν αριθμό λογαριασμού τραπέζης, να με εξυπηρετήσετε για να πάρω κι εγώ αυτό που θέλω και όχι αυτό που μπορώ!!!
-Δεν ήξερα ότι κυκλοφορούν στο δρόμο ψυχολόγοι με "μοτοσικλέτες" που θα καταλάβουν, αναλόγως με αυτό που οδηγάς, την εμπειρία σου στους δρόμους, ούτε και αν μεσα στο γκαράζ σου έχει 3 "μοτοσικλέτες", ουτε και αν κάποιος έχει πάρει 3 πρωταθλήματα ταχύτητας και κυκλοφορεί με το "scooter" γιατί ΑΥΤΟ τον βολεύει.
-Ήρθε η ώρα να ξεκολλήσουμε λιγάκι με τους κομπλεξισμούς και άμα σας έκανε καμια στραβή κανένας με scooter, πηγαίνετε σε αυτόν να τα πείτε και όχι σε όλο το κόσμο που επιλέγει να τα οδηγεί.
-...και στη τελική, κόμπλεξ κατωτερότητας έχω ξαναδεί, κόμπλεξ ανωτερότητας είναι κάτι που αξίζει να σημειωθεί.
-...ή μήπως να αρχίσουμε να λέμε για τα κουτιά, που δε κάνουν διακρίσεις στο τί καβαλάς και σε παίρνουν σβάρνα με ό,τι και αν είσαι, όποιος και αν είσαι?
Τέλος πάντων, να' μαστε καλά!:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostisthegreek
Δηλαδή όταν εγώ κάποτε με παπί φτιαγμένο περνούσα κάτι χιλιάρες χάρλευ τι σημαίνει? Οτι το παπί ήταν καλύτερο?
Δε νομίζω να είναι θέμα ταχύτητας.
Από κει ξεκινάνε εξάλλου και οι καγκουριές που γίνονται συνήθως από παπιά και σκουτεράκια σε λάθος τόπο. Κάτσε να πιείς ένα καφέ και να κοιτάς δρόμο με όχι και τόσο πυκνή κίνηση και θα δεις ποιοί τρέχουν.
Τι είναι μηχανή; Για να δουμε...
Εγώ καβαλάω SS και θεωρώ οτιδήποτε άλλο δεν ειναι κάτω απο 170 κιλά δεν επιταχύνει σαν παρανοικό, δεν έχει τελική πάνω απο 270 ποδήλατο και όταν το βλέπω στο δρόμο γελάω μαζί του και τους δείχνω με το δάχτυλο.... Για να μην μιλήσουμε για χωμάτινα μηχανάκια....
Σε καλύπτει αυτή η τοποθέτηση;
Τέτοιο ρατσισμό δεν είχα ξαναδεί... :mad:
MIKE_16V
30/11/2006, 13:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από dodos_1
ΟΕΟ!:wave2:
Aυτο χωρις το διπλο σταντ...:rotflmao: :rotflmao:
vassilis88
30/11/2006, 13:39
:hypnotize :hypnotize βαραντερο να ξυνει εχουμε??
gian_nykt
30/11/2006, 17:21
ρε παίδες....τι πάθατε πάλι με τα scooter..........έχετε προϋγούμενα?
Λεφτά σας τρώνε?
Ειναι άλλη κατηγορία....και φυσικά δεν ειναι μοτο! Ειναι scooter....απλά έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ και μερικά έχουν φτάσει πολύ κοντά στην ιδέα των μοτοσυκλετών...απλά έχουν άλλο σουλούπη κι άλλα λάστιχα...κατα τα άλλα έχουν πολλά κοινά ΠΛΕΟΝ...
-πλαίσια
-φρένα
-ABS
-πλαστικά
-2κύλινδρα (εως και V2 θα δούμε όπου ναναι)
-αναρτήσεις
δλδ σε μερικά αν υπήρχε συμπλέκτης και 17άρες θα ήταν μοτο με σωληνωτο πλαίσιο!
Ασε που μερικά αρχισαν να χρησιμοποιουν ΚΑΙ αλουμίνιο σε κάποια κομμάτια του πλαισιου ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ!
ΟΛΑ ΚΑΛΑ είναι.....το καθένα για τους λόγους τους.
Ο τελικός κριτής ειναι ο αγοραστής.
Εμενα αυτα μου φενονται κομπλεξισμοι και δεν μπορω να καταλαβω τον λογο..
Σε αλλο τοπικ συγκρινατε το παπι με το μεγα-σκουτερ και τωρα το συγκρινετε με μεγαλες μηχανες. Μα ομως και παλι δεν συγκρινονται η μεγαλη μηχανη ειναι μεγαλη μηχανη και το σκουτερ ειναι σκουτερ. Οσον αφορα την ασφαλεια του ποσο κυνδηνευει κανεις με μηχανη η με σκουτερ αυτο πιστευω ειναι στο κεφαλι και στην οδηγηση του καθενος και λιγο στην τυχη (ας μην ξεχναμε και ποσα αυτοκινητα κυκλοφορουνε γυρω μας). Αν καποιος ξεπερασει τα ορια που του δινει η μηχανη του λογικο ειναι να πεσει. Η πραγματικοτητα για μενα ειναι η εξης οτι τα σκουτερ επειδη εχουν αρχισει και αναβαινουν οι πωλησεις τους οι διαφορες εταιριες που βγαζουν σκουτερ τα κανουν ολο και πιο γρηγορα και δυνατα. Στο κατω κατω εχει και πλακα να εχει ο αλλος μια μεγαλη μηχανη να πηγενει σπασμενος και σκυφτος για να μην τον πιανει ο αερας και χασει κανα χιλιομετρο και να τον περναει ο αλλος με ενα σκουτερ 459 κιβικων... Δεν εχει πλακα? Σαν να εχεις ενα subaru impreza και να σε περναει lada ειναι. Αυτος ειναι και ο λογος που εχω σκουτερ οσο και ανασφαλη και αν το λετε οσο και βαρκα και μπανιερα και πολυ8ρονα και καναπες και κουβας να ειναι εγω το γουσταρω μονο και μονο επειδη ριχνει σε πολλα :) Sad but true!
http://xs207.xs.to/xs207/06392/Image195.jpg
Α και μην προσπαθητε να βγαλετε οσους εχουν σκουτερ ασχετους και οτι τωρα μαθενουν να οδηγανε.. :nono: Υπαρχουν παντα και εξερεσεις
bb :wave2:
kostisthegreek
30/11/2006, 22:39
Βασικά αχταρμάς έγινε πάλι:lol: ...συγκριση διαφορετικων μοτοσακών...διαφορετικών κυβικών,κλπ...
Το κάθε μηχανάκι είναι φτιαγμένο για μια συγκεκριμένη δουλειά κι ας προσπαθούμε εμείς με ένα να τα κάνουμε όλα.
Πριν λιγο καιρο ανοιξα ενα thread κατα των MEGA scooter
Mετα απο χρηση διλυκλου για καθημερινη χρηση/ μεταφορα εμπορευματων στο μαγαζι μου, πιστευω οτι τα scooter ειναι οτι καλυτερο/ευκολοτερο/εργονομικοτερο για τετοια χρηση
Χαλαλι τα παραπανω χρηματα σε σχεση με το παπι(που εχω), τουλαχιστον δεν θα σερνεται με 2 ατομα
ρε μαγκες ο καθενας οτι τον βολευει και με οτι κανει την δουλεια του πηγαινει...
απλα στην ελλαδα ολοι βαλεντινο ροσσι την εχουμε δει...
κι εγω ποτε μου δεν ειχα παπι ή σκουτερ και ελεγα μαλιστα οτι ποτε δεν θα παρω, οχι επειδη δεν μου αρεσουν ή επειδη ειμαι γρηγορος αλλα επειδη ποτε δεν ειχα την αναγκη μεχρι τωρα...
καμια φορα ομως φτανει καποια στιγμη που κοιταμε απλα να κανουμε την δουλεια μας και οχι να ικανοποιουμαι την κ@@λα μας...
και πιστεψτε με τα σκουτερ για την δουλεια που προοριζονται ειναι αψογα...
τωρα αν θα γινουν ποτε μοτοσυκλετες, ας μην γινουν ποτε, γιατι να γινουν αλλωστε, οποιος θελει μοτοσυκλετα ας παρει μοτοσυκλετα, αλλα κατι δηλωσεις υποτιμητικες τυπου "αυτο ειναι πολυθρονα με ροδες" και διαφορα αλλα τετοια ειναι ακυρα για μενα...
ασε που πολυ την εχουν δει γρηγοροι και πετανε κουβεντες χωρις να εχουν οδηγησει ποτε σκουτερ για να δουν τι προσφερει και τι θετικα εχει...
Το Goldwind μηπως ειναι το πρωτο μεγαλο scooter?
εγω που εχω και σκουτερ και μοτοσυκλετα αλλα οδηγω πολυ συχνα και παπι εχω να πω το εξης
μεσα στη πολη ειναι βασανο η μεγαλη μηχανη
το παπι ειναι πιο μικρο αλλα κια πιο ευκολο να χωθει και να φυγει
αλλα με το σκουτερ μου κουβαλω ολα τα ψωνια του σουπερ μαρκετ κλπ κλπ και δεν εχω τιποτα στα χερια τιμονι κλπ
δε βρεχωμε σε λακουβες με νερο
αλλα
με εχει δυαλισει στις ζημιες και στα συνεργεια
μεσα σε ενα μηνα εδωσα 190 ευρω ! για να αλλαξεις μια γαμολυχνια πρεπει να το ξυλωσεις ολο!
(καλα εμενα ειναι ενα typhoon125 του 96) αλλα......
αμα πεσει το παπι ποσες ζημιες να παθει?το ασκουτερ καθε που πεφτει κατι σπαει -στραβωνει
στις στροφες ειναι επυκινδινα τα πραγματα και γενικα θελει στοργη και προδερμ
παντως για βολτες εξω δε συγκρινετε η μοτοσυκλετα ειναι ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ....ειναι στο γουστο του καθενος ομως
Εγώ είπα και ελάλησα ποιό scooter θέλω. :mad: :D
Όσο για το παπί, έχω να το βάλω μπροστά κάτι μήνες (με το που θα αδειάσω το καρμπυρατέρ του όμως θα πάρει με τη μία), και φυσικά επειδή δεν είμαι Αθήνα, πολύ απλά κυκλοφορώ μόνο με το τερατάκι μου. Από την άλλη, στο τελευταίο service που του έκανα μόνος μου έσκασα 50 ολάκερα ευρά (!) και πήρα κομπλέ φρένα μπρος πίσω και μετάχειρη εξάτμιση (αν μπορείς κάντο αυτό σε οποιαδήποτε άλλη μηχανή).
Και φυσικά δεν έχω τίποτα με τα scooter (παρόλο που η οδήγηση τους μου φαίνεται τελείως εξωγήινο πράμα). Πλάκα κάνουμε (ναι, τσέκαρα το κανονισμό, σ 'αυτό το φόρουμ επιτρέπεται).
Άμα σας βολεύει το scooter και το γουστάρετε, μην ακούτε κανένα...
τα ίδια ισχύουν και για τις βέσπες ????:confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tati
Ααααααα αυτή είναι ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ! Και πολύ σωστά τις ανέφερες....
Οι παλιές Vespa ειναι μοτοσικλέτες? Έχουν συμπλέκτη και μοιάζουν με scooter!!!!!
Ωωωωωχ μπερδεύτηκα :eek:
:lol: :beer:
Τραβάτε οδηγάτε αυτό που θέλετε και μή μασάτε! Λίγοι είναι οι κομπλεξικοί (απλά είναι πολλά τα κόμπλεξ που αντιστοιχούν στον καθένα τους)
:sun:
χμμμμμμμμμμ δλδ αν δεν έχει πλαίσιο..... και 750 άλογα δεν ειναι μηχανή....
Κάτι σαν τα Ducati δλδ.... :D
(βγάλτε τα πέρα τώρα μόνοι σας :lol: )
kostisthegreek
01/12/2006, 22:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από tati
Με το μεγάλο παμπριζ μπροστά ή άνευ?:lol:
δλδ εγω που εχω σκουτερακι πρεπει να κυκλοφορω με τζιν και πλεκτο;;;
ελεος
να δω τι αλλο θα ακουσω
H.A.Balafoutre
02/12/2006, 11:03
Ντάξει, στο άλλο θέμα του After δεν είχα γράψει, αλλά από ότι βλέπω το θέμα δεν έχει εξαντληθεί.
Κάθε 2κυκλο έχει τις διακριτές διαφορές του από όλα τα υπόλοιπα.
Αλλά όπως ξέρουν κάποιοι και όπως εφαρμόζουν κάποιοι άλλοι, θέλει μια μηχανή για κάθε χρήση.
Αυτό που εμείς οι υπόλοιποι προσπαθούμε να πετύχουμε είναι να συνδιάσουμε τα επιμέρους χαρακτηριστηκά του κάθε τύπου 2κυκλου. Αν ας πούμε μπορούσα να έχω ένα WR250F κι ένα παπί και το Fazer θα ήμουν κομπλέ. Αλλά δεν πιστεύω στα είδωλα.
Αλλά όπως και να έχει κάποιους συμβιβασμούς πρέπει να τους κάνουμε.
Φυσικά το πρώτο 2τροχο ήταν το Τ50. Ε λοιπόν εκεί που το έχω πάει, διότι ήταν και ελαφρύ για κουβάλημα, δεν μπορεί να πάει τίποτα άλλο.:lol: Αλλά σίγουρα δεν μπορεί να πάει scooter κι έχω οδηγήσει και scooter και 50άρι και 250άρι στην Αθήνα το 1999.
Αν και το παπί είχε επαρκή φρένα, είχε όμως μεγάλους τροχούς που σου έδινε μια εμπιστοσύνη αδιανόητη, το scooter δε είχε πολύ καλά φρένα και αναρτήσεις μόνον για στεγνό δρόμο και μικρούς τροχούς και ψηλό κέντρο βάρους.
Από άποψη οικονομίας δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση πως το παπί δεν πρέπει να έχει αντίπαλο λόγο απλότητας στην κατασκευή. Πάει παντού για πάντα. Τα scooter δεν τα κάνουν αυτά ένα τρισεκατομύριο τα %, άλλωστε δεν χρειάζεται αφού ένας από τους λόγους ύπαρξής τους είναι και η αισθητική ικανοποίηση του ιδιοκτήτη. Τα παπιά δεν έχουν τέτοια.
Αλλά, πάλι θα πω πως κάθε τι εξυπηρετεί το δικό του σκοπό και το δικό του κοινό ή και τις ορέξεις του κάθε ιδιοκτήτη. Όλα είναι καλά, η τεχνολογία όμως ορίζεται από τους αγώνες και κάτι από τους αγώνες περνάει στις μηχανές. Βέβαια αν κάθε μια από τις κατηγορίες που ασχολούματε έκανε τα πάντα, τότε δεν θα λεγόταν "παπί" ή "scooter" ή "μηχανή" αλλά θα λεγόταν "ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΩ" :lol: :rotflmao: :bawl:
loukasfilm
02/12/2006, 18:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από bored
ΤΣΟΥΤΣΟΥΠΡΟΥΤΣΟΥ
Αυτή την φωτογραφία την τράβηξαν λίγο πριν πέσει? Είχα δει και άλλη μια παρόμοια με μια Harley, αλλά εκεί είχανε βάλει και τις επόμενες, που ο τύπος σερνότανε στο δρόμο.
:rotflmao:
kostisthegreek
02/12/2006, 22:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Davelis
δλδ εγω που εχω σκουτερακι πρεπει να κυκλοφορω με τζιν και πλεκτο;;;
ελεος
να δω τι αλλο θα ακουσω
Να ντύνεσαι καλά...γιατί είναι χειμώνας :a9: :lol:
ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
03/12/2006, 08:07
και εμενα δεν μου αρεσουν οι χαρλεη νταβισον αλλα δεν μπωρω να πω οτι ειναι χαζομαρα η οτι ειναι ξανθια κλπ οποιος οδηγη χαρλεη νταβισον.
δεν μπορουσα να καταλαβω το τι βρησκουν και της αγωραζουν.τι ειναι αυτο που τους αρεση.
και για να μπορεσω να το καταλαβω σε μια εκθεση μοτοσικλετας ζητησα να κανω τεστ ντραιβ στο βε ροαντ γιατι για να μηλας για κατι πρεπει να εχεις ιδια γνωμη και οχι οτι ακουσες.
αν και την οδηγησα, παλι δεν με εντιποσιασε και δεν καταλαβα τι ειναι αυτο που τους αρεσει. αλλα αφου τους αρεσει και μαλιστα για αυτους ειναι τροπος ζωης.... ειναι μοτοσικλετα...
δεν ειναι μχ η εντουρο η ςς η σκουτερ αλλα ειναι μοτοσικλετα
οπως αυτοκινητο ειναι το ντεσεβο η φεραρι το λαντ ροβερ η το φολξβαγεν τρανσπορτερ.
και οποιος ειναι κολιμενος και μαλακας δεν μπορει να το δει.
σαν να λεει οτι μονο οι λευκοι ειναι ανθρωποι ενω οι μαυροι οι κοκκινοι οι κιτρινοι δεν ειναι ανθρωποι γιατι εχουν αλλο χρωμα.
πιστευω οτι μετα απο 31 χρωνια και απηρα χιλιομετρα επανω σε μοτο εχω δικαιομα να εκφρασω την γνωμη μου πανω στο τι ειναι μοτοσικλετα αλοστε το εχω ποσταρη και καπου αλλου δεν θημαμε που το τι πυστευω οτι ειναι μοτοσηκλετα
παντως εγω οταν αγωρασα το νεξους το ζζρ το ειχα εγκαταλιψει στην ακρη ακομα και για της εκδρομες που πηγενα ησως ειμαι φενομενο και ειμαι ο μονος που θα εδηνα την μοτο μου για σκουτερ... ησως λεω...
ησως ομως να βρηκα το μηχανακι πασπαρτου που ικανοποιοι το 95% των αναγκων μου.....
αλλα αξηζη να δωσεις ενα σκασμο λευτα για το 5% των αναγκων σου και μονο και για να σε θεωρουν οι αλλοι μοτοσηκλετηστη?
Uriah Heep
03/12/2006, 08:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
και εμενα δεν μου αρεσουν οι χαρλεη νταβισον αλλα δεν μπωρω να πω οτι ειναι χαζομαρα.....
........................................
....αλλα αξηζη να δωσεις ενα σκασμο λευτα για το 5% των αναγκων σου και μονο και για να σε θεωρουν οι αλλοι μοτοσηκλετηστη?
Έβαλες τα πράγματα στη θέση τους!
:beer: :beer: :beer:
παντως εγω οταν αγωρασα το νεξους το ζζρ το ειχα εγκαταλιψει στην ακρη ακομα και για της εκδρομες που πηγενα ησως ειμαι φενομενο και ειμαι ο μονος που θα εδηνα την μοτο μου για σκουτερ... ησως λεω...
ησως ομως να βρηκα το μηχανακι πασπαρτου που ικανοποιοι το 95% των αναγκων μου.....
αλλα αξηζη να δωσεις ενα σκασμο λευτα για το 5% των αναγκων σου και μονο και για να σε θεωρουν οι αλλοι μοτοσηκλετηστη?
σιγουρα δεν εισαι φαινομενο για να κανεις μια τετοια αλλαγη, αλλωστε κι εγω το εκανα προσφατα γιατι πολυ απλα το χρειασθηκα (scooter) και με βολεψε...
τα εχω γραψει κι εγω σε προηγουμενη απαντηση μου,
"ρε μαγκες ο καθενας οτι τον βολευει και με οτι κανει την δουλεια του πηγαινει...
απλα στην ελλαδα ολοι βαλεντινο ροσσι την εχουμε δει...
κι εγω ποτε μου δεν ειχα παπι ή σκουτερ και ελεγα μαλιστα οτι ποτε δεν θα παρω, οχι επειδη δεν μου αρεσουν ή επειδη ειμαι γρηγορος αλλα επειδη ποτε δεν ειχα την αναγκη μεχρι τωρα...
καμια φορα ομως φτανει καποια στιγμη που κοιταμε απλα να κανουμε την δουλεια μας και οχι να ικανοποιουμαι την κ@@λα μας...
και πιστεψτε με τα σκουτερ για την δουλεια που προοριζονται ειναι αψογα...
τωρα αν θα γινουν ποτε μοτοσυκλετες, ας μην γινουν ποτε, γιατι να γινουν αλλωστε, οποιος θελει μοτοσυκλετα ας παρει μοτοσυκλετα, αλλα κατι δηλωσεις υποτιμητικες τυπου "αυτο ειναι πολυθρονα με ροδες" και διαφορα αλλα τετοια ειναι ακυρα για μενα...
ασε που πολλοι την εχουν δει γρηγοροι και πετανε κουβεντες χωρις να εχουν οδηγησει ποτε σκουτερ για να δουν τι προσφερει και τι θετικα εχει..."
συμφωνουμε απολυτα...
vassilis88
03/12/2006, 12:54
+1 στο ποστ του γιαγια αρκουδα.
Ένας από τους λόγους που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον δίτροχο κόσμο είναι η φιλοσοφία των ανθρώπων που τον απαρτίζουν. Έχω ακούσει αλλά και έχω δει ανθρώπους που σκέφτονται τον συνάνθρωπό τους που δεν του βάζουν μια ταμπέλα και δεν τον κατηγοριοποιούν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πριν από 4 περίπου χρόνια όπου βρισκόμουν στην Αττική οδό και σταματάω κάτω από τη γέφυρα στο ύψος της Μεταμόρφωσης επειδή είχε ξεβιδωθεί ο ένας από τους δύο καθρέπτες μου. Δεν πέρασαν 30 δεύτερα και σταματάει μπροστά μου ένας μοτοσυκλετιστής. Κατεβαίνει και μου λέει: << φίλε μου έπαθες κάτι θες να σε βοηθήσω;>> του λέω για τον καθρέπτη και μου λέει άμα θες έχω εργαλεία να σε βοηθήσω. Τον ευχαρίστησα πάρα πολύ για την σκέψη που έκανε και τον ενημερώσα πως έχω και εγώ εργαλεία. Αφότου ανταλλάξαμε ευχές για καλό δρόμο έφυγε. Εγώ τότε ήμουν με ένα Piaggio Typhoon 80cc και ο κύριος με μια γυμνή μοτοσυκλέτα 600cc.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως δεν υπάρχουν διαφορές στους δύο τροχούς, ούτε κατηγορίες μοτοσυκλετιστών. Τώρα αν κάποιοι αρέσκονται στο να τοποθετούν ταμπέλες και να δημιουργούν κατηγορίες είναι ένα γεγονός το οποίο προσωπικά με θλίβει. Ακόμα πιστεύω πως υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται τον συνάνθρωπό τους και σέβονται τους δύο τροχούς που καβαλάνε. Ελπίζω στο να μην εκλείψουνε ούτε και αυτοί.
Καλή μέρα να έχουμε και καλούς δρόμους.
GIXXERAKIAS
06/12/2006, 00:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από sgland
Ένας από τους λόγους που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον δίτροχο κόσμο είναι η φιλοσοφία των ανθρώπων που τον απαρτίζουν. Έχω ακούσει αλλά και έχω δει ανθρώπους που σκέφτονται τον συνάνθρωπό τους που δεν του βάζουν μια ταμπέλα και δεν τον κατηγοριοποιούν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πριν από 4 περίπου χρόνια όπου βρισκόμουν στην Αττική οδό και σταματάω κάτω από τη γέφυρα στο ύψος της Μεταμόρφωσης επειδή είχε ξεβιδωθεί ο ένας από τους δύο καθρέπτες μου. Δεν πέρασαν 30 δεύτερα και σταματάει μπροστά μου ένας μοτοσυκλετιστής. Κατεβαίνει και μου λέει: << φίλε μου έπαθες κάτι θες να σε βοηθήσω;>> του λέω για τον καθρέπτη και μου λέει άμα θες έχω εργαλεία να σε βοηθήσω. Τον ευχαρίστησα πάρα πολύ για την σκέψη που έκανε και τον ενημερώσα πως έχω και εγώ εργαλεία. Αφότου ανταλλάξαμε ευχές για καλό δρόμο έφυγε. Εγώ τότε ήμουν με ένα Piaggio Typhoon 80cc και ο κύριος με μια γυμνή μοτοσυκλέτα 600cc.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως δεν υπάρχουν διαφορές στους δύο τροχούς, ούτε κατηγορίες μοτοσυκλετιστών. Τώρα αν κάποιοι αρέσκονται στο να τοποθετούν ταμπέλες και να δημιουργούν κατηγορίες είναι ένα γεγονός το οποίο προσωπικά με θλίβει. Ακόμα πιστεύω πως υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται τον συνάνθρωπό τους και σέβονται τους δύο τροχούς που καβαλάνε. Ελπίζω στο να μην εκλείψουνε ούτε και αυτοί.
Καλή μέρα να έχουμε και καλούς δρόμους. :a23: :a23: :a23: :a23:
Κλαως ηρθες φιλε μου στο moto.gr:wave2:
ps:Το ποστ το δικο σου και του γιαγια αρκουδα ειναι τα μονα που εχουν λογικη.
TheOneAB
11/12/2006, 16:23
καλησπέρα και απο εμέ! λέγωντας και εγώ να αναφέρω την γνώμη μου θα έλεγα ότι και τα scooter και τα μέγα....είναι μηχανές. έχουν φτιαχτεί και έξυπηρετουν κάποιους υποκειμενικούς σκοπούς του εκάστωτε χρήστη και ειδικά στην normal εκδοχή τους(σκουτερ)είναι ακούραστα εργαλεία πόλεως τώρα για την μεγα έκδοση τους έχω αναφερθεί αρκετά και εκτενές σε άλλο θέμα που άνοιξε ο after θα θελα μονάχα μια ερώτηση να υποβάλω και φυσικά αν και όποιος θέλει απαντά. Αναφέρθηκε οτι ένω για μηχανές δύνουμε ένα σκασμό λεφτά.....ακόμα και τα μέγα αν και κατε εμε και όχι μόνο είναι λάθη τεσπα μπορεί κάποιος να μου πεί γιατί και αυτά τα λάθη τι είναι? μήπως έχει κάποιος την εσφαλμένη εντύπωση ότι είναι φτηνά?????υπάγονται στην κατηγοριά μηχανών και αν μη τι άλλο τα συγκεκριμένα είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!είναι ήταν και θα παραμείνουν όπως δείχνη τραγικά ακριβά για αυτό που είναι. ακού 10500 το μπεργκερ της σουζουκι η 9000 καβαλημένα το Τμαξ της γιαμάχα μήπως ο Χόντας ο Απριλιας η ο οποιοσδήπωτε τεσπα πανε πίσω?να λέμε απόψεις ρε παιδιά αλλά να τις τεκμειριώνουμε δεν είναι κακό!:wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheOneAB
Αναφέρθηκε οτι ένω για μηχανές δύνουμε ένα σκασμό λεφτά.....ακόμα και τα μέγα αν και κατε εμε και όχι μόνο είναι λάθη τεσπα μπορεί κάποιος να μου πεί γιατί και αυτά τα λάθη τι είναι? μήπως έχει κάποιος την εσφαλμένη εντύπωση ότι είναι φτηνά?????υπάγονται στην κατηγοριά μηχανών και αν μη τι άλλο τα συγκεκριμένα είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!είναι ήταν και θα παραμείνουν όπως δείχνη τραγικά ακριβά για αυτό που είναι. ακού 10500 το μπεργκερ της σουζουκι η 9000 καβαλημένα το Τμαξ της γιαμάχα μήπως ο Χόντας ο Απριλιας η ο οποιοσδήπωτε τεσπα πανε πίσω?να λέμε απόψεις ρε παιδιά αλλά να τις τεκμειριώνουμε δεν είναι κακό!:wave2: :wave2:
Φαντάζομαι έχει αρχίσει να εισχωρεί σε αυτό το είδος mega scooter η πολιτική των αυτοκινήτων πολυτελείας! Είναι μοτοσικλέτα πολυτελείας μάλλον!! :rolleyes:
Δε θα το αγοράσει αυτός που θέλει να γλυτώσει τη κίνηση και να πάει πιο γρήγορα στη δουλειά του... Αυτός που θα μπορέσει να το αγοράσει θα έχει κάθε άλλο παρά πρακτικούς λόγους!
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ/ΑΣΧΕΤΟ: Που πάτε ρε σεις με καρεκλοπόδαρα, στην εθνική, χωρίς κράνος??? Ήμαρτον δηλαδή!:mad: )
TheOneAB
12/12/2006, 15:43
Elektra και οποια/ος άλλος όμως επειδή σαν φόρουμ πρέπει να αναφέρονται διαφορετικές γνώμεις απόψεις, επειδή έδω μέσα είναι ένα φορούμ που υποδηλώνει την λατρεία προς τις μηχανές τέλος επειδή δεν είμαστε πιτσιρικαρία όλοι (τουλάχιστον στα χαρτιά:smilea: )καλό θα είναι να κρατήσουμε ένα επιπέδο και ειδικά 2 και 3 φορές άνθρωποι που τουλάχιστον λένε διάφοροι ότι έχουν κάποια Α πείρα να τεκμειριώνουν τις απόψεις τους! Δεν δέχομαι κανένας να μου λέει λόγου χάρη για μηχανές και ένα σκασμο λεφτά ότι δείνω όταν ο ίδιος ακόμα και με αυτό το λάθος κατε εμέ που αποφάσισε να αγοράσει...πραγματικά ρε παιδιά έχει δώσει τα περισότερα λεφτά για τα κυβικά του και όχι μόνο!!!!δεν λέω οκ να υποστειρίξω σαν ελληναρας ότι έχω το σουπερ ντούπερ μηχάνημα που τα κάνει όλα και συμφέρει να βγάλω σκάρτο το οποιοδήπωτε προηγούμενο είχα γιατί όπως και να το κάνουμε νιώθουμε καλύτερα αλλά τέλως ώς εκεί! Ο ζουζουράς και το νέξους...η βούρτσα με την....και τεσπά όπως και νά έχει ήταν σωστό για εμέ εσέ τον οποιοδήπωτε τεσπά οκ αλλά...εεεε πια όχι και έναν σκασμό χρήματα για μηχανές και τι οικονομικά που είναι τα αυτά!!!άκου 9 το ένα 10500 το άλλο κανένα πάνω και το κουβεντιάζουμε κιόλας!ναι οκ το έχουμε ξαναπεί το γεγονός ότι είναι πολυτελείας κάθισμα αλλά δίτροχο, τραβά κόσμο απο αυτόκινητα και όπως και να το κανουμε αποβένει σε όλους καλύτερο!Δεν διστάζω να πώ ότι για εμέ είναι πεταμένα και μάλιστα ένα σκασμο λεφτά άλλα είπαμε αν δεν μπορώ και σίγουρα δεν περιμένω όλοι να συμφωνήσουν ότι είναι πεταμένα εεεεεεε σίγουρα όμως δεν μπορούν να μου πούν τίποτα για το ένα σκασμό λεφτα! είναι ΠΟΛΛΑ
Elektra και οποια/ος άλλος όμως επειδή σαν φόρουμ πρέπει να αναφέρονται διαφορετικές γνώμεις απόψεις, επειδή έδω μέσα είναι ένα φορούμ που υποδηλώνει την λατρεία προς τις μηχανές τέλος επειδή δεν είμαστε πιτσιρικαρία όλοι (τουλάχιστον στα χαρτιά:smilea: )καλό θα είναι να κρατήσουμε ένα επιπέδο και ειδικά 2 και 3 φορές άνθρωποι που τουλάχιστον λένε διάφοροι ότι έχουν κάποια Α πείρα να τεκμειριώνουν τις απόψεις τους! Δεν δέχομαι κανένας να μου λέει λόγου χάρη για μηχανές και ένα σκασμο λεφτά ότι δείνω όταν ο ίδιος ακόμα και με αυτό το λάθος κατε εμέ που αποφάσισε να αγοράσει...πραγματικά ρε παιδιά έχει δώσει τα περισότερα λεφτά για τα κυβικά του και όχι μόνο!!!!δεν λέω οκ να υποστειρίξω σαν ελληναρας ότι έχω το σουπερ ντούπερ μηχάνημα που τα κάνει όλα και συμφέρει να βγάλω σκάρτο το οποιοδήπωτε προηγούμενο είχα γιατί όπως και να το κάνουμε νιώθουμε καλύτερα αλλά τέλως ώς εκεί! Ο ζουζουράς και το νέξους...η βούρτσα με την....και τεσπά όπως και νά έχει ήταν σωστό για εμέ εσέ τον οποιοδήπωτε τεσπά οκ αλλά...εεεε πια όχι και έναν σκασμό χρήματα για μηχανές και τι οικονομικά που είναι τα αυτά!!!άκου 9 το ένα 10500 το άλλο κανένα πάνω και το κουβεντιάζουμε κιόλας!ναι οκ το έχουμε ξαναπεί το γεγονός ότι είναι πολυτελείας κάθισμα αλλά δίτροχο, τραβά κόσμο απο αυτόκινητα και όπως και να το κανουμε αποβένει σε όλους καλύτερο!Δεν διστάζω να πώ ότι για εμέ είναι πεταμένα και μάλιστα ένα σκασμο λεφτά άλλα είπαμε αν δεν μπορώ και σίγουρα δεν περιμένω όλοι να συμφωνήσουν ότι είναι πεταμένα εεεεεεε σίγουρα όμως δεν μπορούν να μου πούν τίποτα για το ένα σκασμό λεφτα! είναι ΠΟΛΛΑ
Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου! Επίσης διαφώνησα και με το αρχικό ποστ για τον λόγο τον οποίο η άποψη αυτή ("τα σκούτερ δε θα γίνουν ποτέ μοτοσικλέτες") δεν ήταν τεκμηριωμένη. Ο καθένας επιλέγει με βάση τα γούστα του και το τί του προσφέρει ένα δίτροχο!
Το λογικό είναι ότι το thread αυτό μπήκε στις διαμάχες! Όντως έχουν χιλιοειπωθεί τέτοιες απόψεις και δε πρόκειται να σταματήσει. Απλά δε πρέπει να ενοχλούμαστε και να συνεχίζουμε να οδηγούμε αυτό που μας εκφράζει και που μας βολεύει.
Απο τη στιγμή που κάποιος επιλέγει να τα "ακουμπήσει" για κάτι που του αρέσει, δε με απασχολεί προσωπικά, ούτε θα κάτσω να κρίνω την επιλογή του!!(και κανονικά έτσι θα πρέπει να κάνουμε όλοι)
Το μήνυμα που πρέπει να περαστεί στη δίτροχη κοινωνία είναι να αγαπάμε αυτό που οδηγάμε! Άλλωστε η αγάπη για τους δύο τροχούς (κάτω από οποιοδήποτε πλαίσιο και κυβικά και αν κρύβονται) είναι μία. Αν αρχίσουμε τους διαχωρισμούς και τα "μοτο-ρατσιστικά" σχόλια δε θα τελειώσει πουθενά η κουβέντα...
:wave2: :beer:
TheOneAB
13/12/2006, 15:16
Και εγώ με τα δικά σου Εύη. Ακόμα και για ένα συγκεκριμένο είδος που ναι οκ για πολλύ μοτοσυκλετικο κοσμο παρουσιάζει ένα μεγάλο Χ ναι οκ δεν κάνω τίποτα άλλο απο το να παραθέτω την γνώμη μου. Ομολογώ ίσως μερικές φορές με άσκημο τρόπο άλλα προκλήθηκα αρκετά και άσκημα για αυτό. Η μηχανή σαν κάθε θυληκό στην ζωή μας well...δεν θέτει θέμα πρακτικότητας μια και είναι καθαρά θέμα γούστου. Ο Γιώργος η ο οποιοσδήπωτε τεσπα δεν μπορεί να μου αναφέρει ότι κατάλαβε τους ανθρώπους που πάνε και άγοράζουν τσοπερ παρόλο που όδηγησε μια σε κάποια έκθεση που βρέθηκε γιατί δεν είναι απλά του γούστου του και μετά να προσπαθεί να μας πείση ότι ξέρεις κάτι ναι πήρα το μέγα γιατί είναι πρακτικό?!?(στα χέρια σου ίσως ρε γιαγιά αρκούδα αλλά στα δικά μου και των περισοτέρων έδω μέσα μηχανή με 2 μέτρα μήκος με ροδάκια τα περισότερα και δίχως φρένα κινητήρα με κατεβάσματα-κουμπόματα ταχύτητας κάτω και πολλά άλλα....απλά σε πολλές περιπτώσεις που μπορώ να σκεφτω με το ταπεινό μου μυαλο...επικύνδυνα!και πάλι τονιζω για ΕΜΕΝΑ)είναι μηχανή ΤΕΛΟΣ και ο γνώμονας απόκτησης της πρέπει να είναι ΠΑΝΤΑ η φράση περι ορέξεως.....ΓΛΑΡΟΠΙΤΑ! χερετώ και πάλλυ άπαντες:wave2: :wave2:
Εύχη σε όλους μας ανεξαρτήτως πάντα όρθιοι παιδιά και μια και το αναφέραμε(Η Εύη δλδ πρίν)πάντα με ΚΡΑΝΟΣ!πάντα!
Και εγώ με τα δικά σου Εύη. Ακόμα και για ένα συγκεκριμένο είδος που ναι οκ για πολλύ μοτοσυκλετικο κοσμο παρουσιάζει ένα μεγάλο Χ ναι οκ δεν κάνω τίποτα άλλο απο το να παραθέτω την γνώμη μου. Ομολογώ ίσως μερικές φορές με άσκημο τρόπο άλλα προκλήθηκα αρκετά και άσκημα για αυτό. Η μηχανή σαν κάθε θυληκό στην ζωή μας well...δεν θέτει θέμα πρακτικότητας μια και είναι καθαρά θέμα γούστου. Ο Γιώργος η ο οποιοσδήπωτε τεσπα δεν μπορεί να μου αναφέρει ότι κατάλαβε τους ανθρώπους που πάνε και άγοράζουν τσοπερ παρόλο που όδηγησε μια σε κάποια έκθεση που βρέθηκε γιατί δεν είναι απλά του γούστου του και μετά να προσπαθεί να μας πείση ότι ξέρεις κάτι ναι πήρα το μέγα γιατί είναι πρακτικό?!?(στα χέρια σου ίσως ρε γιαγιά αρκούδα αλλά στα δικά μου και των περισοτέρων έδω μέσα μηχανή με 2 μέτρα μήκος με ροδάκια τα περισότερα και δίχως φρένα κινητήρα με κατεβάσματα-κουμπόματα ταχύτητας κάτω και πολλά άλλα....απλά σε πολλές περιπτώσεις που μπορώ να σκεφτω με το ταπεινό μου μυαλο...επικύνδυνα!και πάλι τονιζω για ΕΜΕΝΑ)είναι μηχανή ΤΕΛΟΣ και ο γνώμονας απόκτησης της πρέπει να είναι ΠΑΝΤΑ η φράση περι ορέξεως.....ΓΛΑΡΟΠΙΤΑ! χερετώ και πάλλυ άπαντες:wave2: :wave2:
Εύχη σε όλους μας ανεξαρτήτως πάντα όρθιοι παιδιά και μια και το αναφέραμε(Η Εύη δλδ πρίν)πάντα με ΚΡΑΝΟΣ!πάντα!
ρε φιλε αν θες αφηνε και καμια παραγραφο, ειναι πιο ευκολοδιαβαστο...
προσωπικα με το που βλεπω αυτο το κατεβατο που γραφεις βαριεμαι να το διαβασω γιατι κουραζει...
φιλικα kalant
ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
14/12/2006, 07:59
TheOneAB
Αναφέρθηκε οτι ένω για μηχανές δύνουμε ένα σκασμό λεφτά.....ακόμα και τα μέγα αν και κατε εμε και όχι μόνο είναι λάθη τεσπα μπορεί κάποιος να μου πεί γιατί και αυτά τα λάθη τι είναι? μήπως έχει κάποιος την εσφαλμένη εντύπωση ότι είναι φτηνά?????
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
μαλων δεν διαβασες αυτο που εγραψα σωστα.
αν δεν καταλαβενεις τι ενωω ...
την στιγμη ποπυ εχω δωσει οσα εδωσα πολλα η λιγα για το σκουτερ γιατι θα πρεπει να δωσω ενα σκασμο λευτα ακομα για να παρω και μια μηχανη για να με θεωρουν μοτοσηκλετιστη ενω τωρα με θεωρουν χαζο η ξανθεια που εχω μονο σκουτερ..
και ειπα οτι δεν καταλαβενω το τι βρησκουν στα τσοπερ και τα περνουν αλλα αφου τους αρεση ... δεν θα πω οτι ειναι χαζοι η ξανθιες...
και εμενα δεν μου αρεσουν οι χαρλεη νταβισον αλλα δεν μπωρω να πω οτι ειναι χαζομαρα η οτι ειναι ξανθια κλπ οποιος οδηγη χαρλεη νταβισον.
δεν μπορουσα να καταλαβω το τι βρησκουν και της αγωραζουν.τι ειναι αυτο που τους αρεση.
και για να μπορεσω να το καταλαβω σε μια εκθεση μοτοσικλετας ζητησα να κανω τεστ ντραιβ στο βε ροαντ γιατι για να μηλας για κατι πρεπει να εχεις ιδια γνωμη και οχι οτι ακουσες.
αν και την οδηγησα, παλι δεν με εντιποσιασε και δεν καταλαβα τι ειναι αυτο που τους αρεσει. αλλα αφου τους αρεσει και μαλιστα για αυτους ειναι τροπος ζωης.... ειναι μοτοσικλετα...
και στο κατω κατω γιατι να δωσω 11000 ευρω για να ικανοποιοι το 5% των αναγκων μου και να με λενε μοτοσηκλετηστη και να μην σωσω τα ιδια χρηματα και αν παρω ενα σκουτερ που να ικανοποιοι το 95% των αναγκων μου?
αν δεν με κανει αυτο μοτοσηκλετηστη....
ωραια δεν ειμαι.......
αλλα δεν δεχομε για την επιλογη μου αυτη να με λενε ουτε χαζο ουτε ξανθεια που δεν ξερω να αλαζω ταχητητες
symvoulos
14/12/2006, 09:07
ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΙΣΩ Η GOLDWIND ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΗ;;
ΝΩΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΤΕΡ...
ΠΡΙΝ ΠΑΡΩ ΤΟ CBF ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΚΟΥΤΕΡ...
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΛΕΦΤΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΥΤΕΡ ΒΡΗΚΑ ΤΟ CBF ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ
ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ-ΦΡΕΝΑ)
ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
14/12/2006, 09:45
παντως το FJR1300 ειναι σκουτερ
μια που ειναι αυτοματο εχει ενα βουνο πλαστικα
αλλα λογο του οτι εχει 18000 ευρωπουλα (ενω το ακρηβοτερο μεγα σκουτερ της σουζουκι το μπερκμαν εχει μονο 11000) το FJR1300 κατατασετε στης μοτοσικλετες .
οποτε οποιος περνει το FJR 1300 ειναι μοτοσικλετηστης ενω οποιος περνει το μπερκμαν το τ μαξ το νεξους το μπεβερλι κλπ ειναι χαζος η ξανθεια που δεν μπορει να αλαξει ταχητητα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sgland
+10000
:a18:
+10000000
:a18: :a012:
Re ksekolate leme ratsismos kai komplex kai stis motosykletes?????
kai giati oxi tha pei kapoios.... ama exeis lefta ola ginonte, einai dynaton na doso 15000 gia thn mixanara mou kai 4000 gia eksoplismo kai trivalitsa kai na skao kafeteria kai na parkaroune dipla mou pitsirikades me scooter kai na lene oti einai motosykletistes??!!?!?!?
E oxi na ginoume oloi isa kai omoia etsi????
el_hymador
14/12/2006, 10:34
Eγω δεν μπορω να καταλαβω προς τι ο διαχωρισμος των σκουτερς απο την μοτοσυκλετα...μοτοσυκλετες ειναι και τα δυο!!
Ακομα και τα ATV (γουρουνες) πιο πολυ σαν μοτοσυκλετες μου κανουν παρα σαν αυτοκινητα.
Αν το θεμα ειναι οι επιδοσεις πολλα απο τα μεγαλα σκουτερς εχουν παρομοιες η και καλυτερες επιδοσεις απο μεσαιες μοτοσυκλετες.Και επισης καλυτερο κρατημα να προσθεσω.
Τ MAX , NEXUS και BURGMAN 650 εχουν την υποδομη ωστε στα χερια ενος καλου αναβατη να κερασουν τσαϊ πολλες μοτοσυκλετες στα στροφιλικια.
Ειχα ποσταρει παλιοτερα το περιστατικο που κυνηγουσα εναν Ιταλο με ενα φτιαγμενο T max στο Σουνιο ... (τον ηπια τελικα...:mad:)
Απλα εχουν μια διαφορετικη προσεγγιση στο θεμα μοτοσυκλετα.Και πολλα απο τα πλενεκτηματα που προσφερουν (ολοκληρωτικη καλυψη απο αερα - νερα , αραχτη θεση οδηγησης , αυτοματο κιβωτιο) μπορω με βεβαιοτητα να πω οτι τα εχω ζηλεψει πολλες φορες.
...αυτο με την σκληροπυρηνικοτητα μερικων και τις εμμονες τους σε οτι αφορα την μοτοσυκλετα , πραγματικα δεν μπορω να το καταλαβω...το εχω ξαναπει...αν σκεφτομασταν ολοι με αυτον τον τροπο , ακομα θα οδηγουσαμε μπολντορια.
TheOneAB
14/12/2006, 11:31
Γιώργο όπως έχω γράψει και εδώ αλλά γενικά και αλλού ίσως όχι κόσμια αλλά με είχε προκαλέσει έντονα ο άλλος με το burgerman παραφράζοντας πράγματα που είπα και η πλάκα είναι ότι ήταν και γραπτώς λόγως...τέσπα δεν χαρακτηρίζω κατόχους και γενικά μόνο εκφέρω την ΔΙΚΗ μου πρωσοπική γνώμη (αν δε η γνώμη μου ανήκει σε πολούς η όχι δεν το χαρακτηρίζω)για ότιδηπωτε θέλω. Τόνισα 2-3 σημεία στις απαντήσεις της οποίες έδωσα και είδα ότι απάντησες.
Συγκεκριμένα αυτό που αναφέρω είναι ότι ένω έσυ δεν κατατάσεις σε χαζές,ξανθιές η ότιδηποτε λάθος κατε με κατόχους μιας κατηγορίας μηχανών προτρέχεις να γράψεις ότι η επιλογή η δική σου είναι πρακτική κλπκλπ (μιλώντας πάλη για μηχανές δλδ)και το συγκρίνεις με την προηγούμενη μηχανή σου (το ζούζουρα)και αναφέρεις ένα σκασμο λεφτά για κάτι που δεν μου κανει κλπκλπ....
Ναι λοιπόν διαφωνώ μαζί σου και έχω απαίτηση απο τον κάθενα που θεώρω ότι είναι ενδιαφέρων ο διάλογος, έχει κάποια οριμότητα πάνω σε αυτό που αγαπάμε όλοι(μηχανές) να μην αναφέρει ώς λάθος (που είναι!)και στην αμέσως επόμενη παράγραφο να εμπίπτει στο ίδιο λάθος!(το κάνεις όταν αρχίζεις και συγκρίνεις, μπορεί να μην χαρακτηριζείς άμεσα άλλα αυτό κάνεις έμεσα)
Στο θέμα λοιπόν απάντηση έδωσα δηλώνοντας ότι τα scooter δεν θα γίνουν μια και ΕΙΝΑΙ μηχανές δηλώνοντας μάλιστα ότι εκτός απο τα μέγα (για τους δικούς μου λόγους έχωντας ένα τέτοιο για περίπου 2 χρόνια με άποψη λοιπόν κατασταλαγμένη, σεβαστή και σίγουρα όχι απαρέτητα όλου του κόσμου για όνομα!!!) τα κανονικά για εμέ είναι ΚΑΙ έργαλεια πόλεως!
Αυτά πάντα όρθιοι όλοι πάντα χαρούμενοι με τις όποιες ζουζούνες της ζωής μας και στον φύλο που αναφέρθηκε στις παραγράφους...ελπίζω να βελτιώθηκα λίγο :lol: :lol:
:wave2: :wave2: :wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Yianniss
ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ GAY :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
VanDiemen
14/12/2006, 13:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
Re ksekolate leme ratsismos kai komplex kai stis motosykletes?????
kai giati oxi tha pei kapoios.... ama exeis lefta ola ginonte, einai dynaton na doso 15000 gia thn mixanara mou kai 4000 gia eksoplismo kai trivalitsa kai na skao kafeteria kai na parkaroune dipla mou pitsirikades me scooter kai na lene oti einai motosykletistes??!!?!?!?
E oxi na ginoume oloi isa kai omoia etsi????
Βοήθησέ μας λίγο να καταλάβουμε..
Μιλάς για ρατσισμό και κόμπλεξ σαν να αναφέρεσαι σε άλλους χρήστες που κατά τη γνώμη σου είναι ρατσιστές και κομπλεξικοί! Εξήγησε λίγο.. Τι έννοια κατά τη γνώμη σου φέρει ο όρος "ρατσισμός"; Είναι (ρατσιστής) : α) Αυτός που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από κάποιον άλλο, εξαιτίας κάποιου χαρακτηριστικού του; ή β) Αυτός που λέει ότι ανεξαρτήτως οποιουδήποτε χαρακτηριστικού έχει ο τάδε ή ο δείνα, όλοι είναι ίσοι;
Η πιο αντιπαθητική φάρα όντων που χαρακτηρίζουν τη σύγρονη ελληνική κοινωνία είναι ακριβώς αυτή που περιγράφεις. (απολύτως προσωπική άποψη). Και ξέρεις γιατί; Επειδή αυτός που σκέφτεται με αυτό τον τρόπο δεν είναι μηχανόβιος! Ένας παλιομαλάκας είναι, που αγόρασε τη μοτοσυκλέτα για να παρκάρει στην καφετέρια απέναντι από το σπίτι του, να μαρσάρει, να κάνει οποιαδήποτε μαλακία περάσει από την κεφάλα του για να προκαλέσει την προσοχή των υπόλοιπων θαμμώνων (κατά δική του προτίμηση, γένους θηλυκού) και όλοι κατά τη γνώμη του να λένε "ααα τέτοιουν άντρα, τέτοιουν άντρα, θα πουλήσου κι τα γίδια κι τη μάντρα" ενώ στην πραγματικότητα τρώει το μπινελίκι της ζωής του, χωρίς να το ακούει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Βοήθησέ μας λίγο να καταλάβουμε..
Μιλάς για ρατσισμό και κόμπλεξ σαν να αναφέρεσαι σε άλλους χρήστες που κατά τη γνώμη σου είναι ρατσιστές και κομπλεξικοί! Εξήγησε λίγο.. Τι έννοια κατά τη γνώμη σου φέρει ο όρος "ρατσισμός"; Είναι (ρατσιστής) : α) Αυτός που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από κάποιον άλλο, εξαιτίας κάποιου χαρακτηριστικού του; ή β) Αυτός που λέει ότι ανεξαρτήτως οποιουδήποτε χαρακτηριστικού έχει ο τάδε ή ο δείνα, όλοι είναι ίσοι;
h dilosi oti : "Eimaste oloi motosykletistes ektos ap' toys odigous scooter 'h enalaktika einai oles motosykletes ektos apo ta papia kai ta scooter" emena mou kanei kati san ...... eimaste oloi anthropoi ektos apo toys mavrous poy... mporei na exoune dyo podia kai dyo xeria alla safos kai den einai anthropoi
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
h dilosi oti : "Eimaste oloi motosykletistes ektos ap' toys odigous scooter 'h enalaktika einai oles motosykletes ektos apo ta papia kai ta scooter" emena mou kanei kati san ...... eimaste oloi anthropoi ektos apo toys mavrous poy... mporei na exoune dyo podia kai dyo xeria alla safos kai den einai anthropoi
ELA PES STA PAIDIA OTI EXEIS SKOYTER KAI OTAN PAME BOLTA(MEXRI TO PEIRAIA) THES NA PARKAREIS DIPLA MOY GIA NA LENE OI THAMONES THS KAFETERIAS..."A NA...IRTHANE KAI OI MHXANOBIOI"
:rotflmao: :lol: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
ELA PES STA PAIDIA OTI EXEIS SKOYTER KAI OTAN PAME BOLTA(MEXRI TO PEIRAIA) THES NA PARKAREIS DIPLA MOY GIA NA LENE OI THAMONES THS KAFETERIAS..."A NA...IRTHANE KAI OI MHXANOBIOI"
:rotflmao: :lol: :rotflmao:
etsi etsi
:bigcry:
Εγώ βασικά θα προτιμούσα να έβλεπα να οδηγούσαν όλοι scooter και μηχανάκια μικρά... μέσα στην πόλη... παρά με τα range rover και τα cayenne και τα hammer , :) :) Σωστά?????:rolleyes: :rolleyes:
hidefnick
14/12/2006, 15:05
Δηλαδή όσοι κράζουν τα scooteria έμαθαν να οδηγούν σε κάτι άλλο όχι σε μηχανή (διαστημόπλοιο ίσως) και μετά έμαθαν να οδηγούν και μηχανή.
Τσου ρε, που γεννηθήκατε όλοι με τα clip-on στο χέρι.:D :D :D
Ξεκολλάτε ρε και ασχοληθείτε με τίποτα σοβαρό.
TheOneAB
14/12/2006, 15:27
είδικα για να ΜΗΝ οδηγούν τις συγκεκριμένες μπουλντόζες....άτομα που ούτε ξέρουν μα ούτε λογαριάζουν να μάθουν το μέγεθος αυτών των κτήνων....απλά ευχής έργο να οδηγούσαν ότιδηποτε άλλο!μακάρι.....τεσπα μακρυά απο το θέμα μα μια και έγινε αναφορα.....
1η ερωτηση κρισεως: αμα εχω και scooter και μηχανη οταν βγαινω με την μηχανη ειμαι μηχανοβιος ενω οταν βγαινω με το scooter δεν ειμαι?????
2η ερωτηση κρισεως: αν εχω scooter και εχω οργωσει ολη την Ελλαδα δεν ειμαι μηχανοβιος ενω αν εχω μια GS1200 και την εχω για να πηγαινω για καφε Κολωνακι ειμαι???
Υπαρχουν ατομα με μηχανες αξιας 10.000ευρω+ και δεν ξερουν ουτε τι λαστιχα φορανε και εχω δει ατομα που δεν εχουν μηχανη και ξερουν τα παντα, λετε να τους συγκρινουμε????
PS: απεχθανόμαι τα scooter αλλα μην τρελαθουμε κιολας....
loukasfilm
14/12/2006, 17:47
Δηλαδή ρε μάγκες για πείτε μου. Αυτό το μοντέλο τι είναι? Σκουτερ ή μοτοσυκλέτα?
72037
loukasfilm
14/12/2006, 17:53
Aprilia NA 850 MANA. Έχει και χώρο για να βάζεις το κράνος σου. Από την στιγμή που έχουν δύο ρόδες και κινητήρα, στην ίδια κατηγορία ανήκουν. Μιλάω πάντα για τα μηχανήματα και όχι για τους οδηγούς.
Εξάλλου αυτό που κατά την γνώμη μου μας χαρακτηρίζει όλους, ανεξαρτήτως αν καβαλάμε σκούτερ ή μηχανή ή παπί, είναι ότι όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα στον δρόμο.
Αν κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν αυτό, τότε είναι μακρυά νυχτωμένοι.
Δηλαδή τα λάδια στον δρόμο θα κάνουν διάκριση μεταξύ σκούτερ και μοτοσυκλέτας ή παπιού?
:confused: :confused: :confused:
kala paidia einai apisteyto,diavasa apo thn arxh olh thn shzhthsh(moy pire panw apo 30 lepta)kai akrh den vrika,egw mexri prosfata odhgoysa mono aytokinhto alla moy trexan ta salia gia mia moto,meta pira thn Bandit moy kai twra skeytome na parw ena ATV.Ta ATV einai h den einai mhxanes?Egw eimai h den eimai motosykletisths?Yparxei Zwh meta thanatwn?H zwh ston arh ti doyleia exei?...den yparxei athanasia?Oi Manowar h oi Iron maiden pezoyn kalytero Heavy metal?
enta3i re magka...Tha paw fylakh:a016:
Sovara twra,ti se niazei re file me to scooter pws se lew egw?ti me niazei emena an oloi me krazoyn gia ta lefta poy trww se ma**kies(opws lene)?O kathenas opws niwthei,prosfata kapoios me ena GSXR 1000 moy eipe 'pare to scooteraki soy apo thn mesh' gia na perasei(miloyse gia thn apistefta ga**th kai theikia bandit 400 moy):a012: Ti na ekana?Xarakiri?:ninja:
pantws ola kala einai,e3artate apo to ti xrhsh prepei na kanoyme se kathe mhxanhma kai apo to giati einai ftagmeno kati(kai ayta ta 2 prepei na teriazoyn apolyta)
That's all folks
zhtw to ethnos,zhtw o stratos,zhtw to Bandit,zhtw ta kainoyrgia mas epipla
Krokodilos001
14/12/2006, 21:00
ego pali tosa xroia motosikleta...leo na to giriso se scooter....:lol:
Krokodilos001
14/12/2006, 21:06
ke sigekrimena exo balei sto mati dio, ena souper scooter :lol: kai ena megascooter :lol:
kai diskolebome na apofasizo!
ti lete? souper scooter deuville?? i mega scooter GTR ???
Ρε ασ' τα διαλα με το ντοβιλ πια ! Καταντησες σα καποιον εδω μεσα που λαδωνει να παρει το φλουρι !!
:smokin: :smokin: :evil: :evil:
spyrakos35
18/12/2006, 13:10
....εγώ ξέρω οτι στην γαλλία κάτι t max 500 στην εθνική και κάτι 50ρακια στην πόλη με ξυρίζανε κανονικότατα (dl 1000 ο υπογράφων).....
τωρα είναι - δεν είναι... το τζιπ δεν είναι ΙΧ.... νομίζω οτι προκειται για μία παραλλαγή επι του ιδίου θέματος μιας και σίγουρα ο κάτοχος σκουτερ δεν μπορεί να πει οτι έχει μοτοσυκλέτα ούτε και ο κάτοχος μοτοσυκλέτας οτι έχει σκούτερ.....
symvoulos
19/12/2006, 09:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από warlord
,prosfata kapoios me ena GSXR 1000 moy eipe 'pare to scooteraki soy apo thn mesh' gia na perasei(miloyse gia thn apistefta ga**th kai theikia bandit 400 moy):a012: Ti na ekana?Xarakiri?:ninja:
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;;;; ΚΑΤΩ ΑΠΟ 999cc ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΤΕΡ!!!!:rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από symvoulos
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;;;; ΚΑΤΩ ΑΠΟ 999cc ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΤΕΡ!!!!:rotflmao: :rotflmao:
Dikio exeis,moy eixe diafygei,ama to teliwsw to scooter tha toys di3w egw:a5:
Krokodilos001
21/12/2006, 21:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Ρε ασ' τα διαλα με το ντοβιλ πια ! Καταντησες σα καποιον εδω μεσα που λαδωνει να παρει το φλουρι !!
:smokin: :smokin: :evil: :evil:
SAE 10/50W dokimases???
:rotflmao:
Εγω παρολο που οδηγαω ενα ταπεινο beverly και εχω κανει αρκετα χιλιομετρα εκτος πολης, πιστευω οτι δεν ειναι μηχανη(και το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να το αλλαξω κιολας :bigcry:)
....Τουλαχιστον σοβαρη μηχανη....Μηχανη θεωρω κατι το οποιο εχει σοβαρο πλαισιο φρενα κτλ κτλ...
και το beverly Πιστευω οτι δεν εχει...
giobazolias
16/01/2007, 23:51
μοτοσυκλετα------->moto(μοτερ)-cycle(κυκλοι, δηλαδη ροδες)---------->μοτερ με ροδες
ολα τα δυκυκλα μηχανοκινητα με ροδες ειναι μοτοσυκλετες
αρα και τα σκουτερ ειναι μοτοσυκλετες
αν καποιοι απαξιουν να κατατασουν τη μηχαναρα τους στην ιδια κατηγορια με τα σκουτερ μπορουν να της δωσουν ονομα!
εγω για παραδειγμα, εχω μια bmw R25/3 του 52, και δεν την λεω ποτε μοτοσυκλετα αλλα......................... χαρχαλο!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
SNORLAX2
22/03/2007, 11:39
το ειδα στο περιοδικο 0-300 κ δεν αντεξα να μην το γραψω
αναφερομενο το περιοδικο σε ενα σκουτερ κατα τη διαρκεια ενοσ
τεστ λεει
ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ....
σασ καλυπτει αυτο η ουτε κ αυτο σασ αρεσει...????