View Full Version : Adventure-R 1190 147ps 230 kg
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
DoctoR_k6
17/09/2013, 08:31
ο φίλος το χε μετρήσει ή απλά μετέφερε το τι έγραψε το trip computer?
Σε αυτο δε μπορω να σε διαφωτισω γιατι δεν μιλησαμε πολυ ωρα λογω οτι ημασταν στον δρομο εν κινησει κ τα λεγαμε. Απλα μου ειπε πως εκει που με το 990 του επαιζε απο 8/8.5/9 αναλογως τωρα ειναι 6/6.5. Θεωρω πολη κ μεση να εννοουσε κ οχι ταξιδι που αλλαζουν τα δεδομενα. Οταν τον ξαναπετυχω θα τον βαλω στην ακρη για πληρη συνεντευξη...:D
endopandou
17/09/2013, 08:31
Εγω ρωτησα για να μου λυσει την απορια μηπως λενε μλκς περι καταναλωσης...τωρα ετσι μου πε ετσι λεω!!! Μπορει κ να εχει κινητηρα διαμαντι ξερω γω?? Μονο αυτοι που το καβαλανε καθημερινως θα ξερουν καταναλωσεις σε ταξιδια, στη πολη, στο σκισιμο... Γι αυτο περιμενουμε κ απο αλλους να μας πουνε!! Οσοι περισδοτεροι τοσο καλυτερα!!!
Ναι το ξέρω πως δεν θα έδινες δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα. Η ένσταση ήταν προς αυτόν και κυρίως στο 'μέση' όχι προς εσένα. :beer:
DoctoR_k6
17/09/2013, 08:33
Ναι το ξέρω πως δεν θα έδινες δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα. Η ένσταση ήταν προς αυτόν και κυρίως στο 'μέση' όχι προς εσένα. :beer:
Καταλαβα τι εννοουσες!! Δεν παρεξηγησα...:beer:
crfouras
17/09/2013, 14:35
Μια μικρη πληροφορια........το μετρησα εγω, υπο συνθηκες μικτης χρησης και μου εκαψε 6.7/100χλμ.....κ μαλιστα αφου ειχανε προιγηθει κ δυο τελικιασματα στο δρομο της επιστροφης!!!:D
Μια μικρη πληροφορια........το μετρησα εγω, υπο συνθηκες μικτης χρησης και μου εκαψε 6.7/100χλμ.....κ μαλιστα αφου ειχανε προιγηθει κ δυο τελικιασματα στο δρομο της επιστροφης!!!:D
εσύ διάβασες την ένδειξη στο trip computer.
κλασίκη μέτρηση με βενζινάδικο και λίτρα δε κάναμε :a26:
μη τους πιστευεις τους μαμα υπολογισμούς λεμε
Ενώ η αξιοπιστία της αντλίας είναι εγγυημένη λέμεεεεεε
crfouras
17/09/2013, 14:55
:nono:Εγω γεμισα πριν παραδωσω στο Γιαννο.....και κρατησα κ αποδειξη για οσους δεν πιστευουν.....
Το t.computer εγραφε 6.5/100:beer:
+/- 2‰ σΕ λεω
στα π@π@ρι@ μας, ετσι κι αλλιως κινεζικη των 5 ευρω θα ειναι, τωρα το μαθαμε το κολπο...:lol:
:nono:Εγω γεμισα πριν παραδωσω στο Γιαννο.....και κρατησα κ αποδειξη για οσους δεν πιστευουν.....
:hmm:
:hmm:
Από αύριο να μπαίνεις με το username doubting Thomas.
φωνη βοωντως εν τη ερημω ...
ΥΓ περιμενω το πρωτο σχολιο για βοες...
Από αύριο να μπαίνεις με το username doubting Thomas.
Τα χλμ που κάναμε τα ξερω. αν έχει την αποδειξη ο Λευτέριους και τη δω μπορεί κάτι να γίνει :D
δύσκολα πιστευω οτι με τέτοιο κυνηγητό 150 δικύλινδρα άλογα κάψανε 6,7. όπως είπε και ο endo τοτε μιλάμε για επιστημονικά οξύμωρα σχήματα
299583
Allst@rf
17/09/2013, 16:51
[QUOTE=spyro;2373667]Τα χλμ που κάναμε τα ξερω. αν έχει την αποδειξη ο Λευτέριους και τη δω μπορεί κάτι να γίνει :D
δύσκολα πιστευω οτι με τέτοιο κυνηγητό 150 δικύλινδρα άλογα κάψανε 6,7. όπως είπε και ο endo τοτε μιλάμε για επιστημονικά οξύμωρα σχήματα
299583[/QUOTE
Ποιον θες να σταυρωσουμε για να πιστεψεις;
:tooth:
Μάγκες το κουράσαμε....
Κριτικάρουμε ένα πολύ καλό μηχανάκι με βάση τον "μέσο οδηγό"...τράτζικ!!!
ΔΕΝ μας ενδιαφέρει το επίπεδο οδηγικής ικανότητας, ψυχολογίας, νοοτροπίας, άποψης, κτλ, του κάθενός που καβαλάει όταν κριτικάρουμε μια μηχανή...
Το μηχάνημα έχει κάποιες δυνατότητες κάποια θετικά και κάποια αρνητικά, κάποια από αυτά είναι αντικειμενικά μετρήσημα (με νούμερα...)και κάποια εντελώς υποκειμενικά. Τα φραγκά, τα γούστα, τα κέφια, οι ανάγκες ποικίλουν από αναβάτη σε αναβάτη όπως επίσης μπορεί να διαφέρουν στον ίδιο αναβάτη σε διαφορετικές χρονικές στιγμές...Τόμπολα...
Χαλαρώστε λοιπόν και ξεχάστε το "ιδανικό" μηχανάκι για τον "μέσο οδηγό" που μάλιστα θα είναι και Έλληνας... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΜΕ....
Το μόνο που υπάρχει είναι επιλογές...και ο καθένας ας κάνει την δική του... το πρόβλημα είναι όταν δεν γνωρίζουμε τις ανάγκες μας, τις δυνατότητές μας, τις ικανότητές μας και γενικά όταν νομίζουμε ότι έιμαστε "κάποιος άλλος". Αυτογνωσία μας λείπει, δεν είναι τα μηχανάκια λάθος...
Θα συμφωνήσω με Τέρενς (και άλλους...) ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γινόμαστε δούλοι της μηχανής, αλλά αυτή να υπηρετεί εμάς...(το αυτό για όλα τα υλικά αγαθά...).
Κάτι ακόμα...καλό είναι όταν δεν έχουμε δει το έργο να μην το κριτικάρουμε μέσα από τα μάτια άλλων, και η στατιστική είναι ζόρικη επιστήμη που δεν της πρέπει να ξεφτιλίζετε μέ στατιστικολογίες του καφενέ (έστω και ιντερνετικού)...
Τέλος να υπενθυμίσω ότι θα πρέπει να είμαι εντελώς παράφρων μιας και παραμένω πελάτης της ΚΤΜ από το 2002 οπότε μην δώσετε και πολύ βάση στα παραπάνω...τρελός μουτζαχεντίν....
υ.γ. να πω κάτι και για το 1190...με βάση και τα λεγόμενα του Σπύρο, αλλά και τα υπόλοιπα που διαβάζω αλλά και τα νούμερα όπως υποδύναμη, κατανάλωση και τιμή η ΚΤΜ θα έπρεπε να κάνει ρεκόρ στις πωλήσεις αλλα δυστυχώς ο μύθος της βαβαρέζικης αντιπάλου είναι πολύ δυνατός και έχει και δράκο... οπότε ζόρικα...
Τα σέβη μου :wave2:
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ..............
Όπως ό Γερμανός..??
Γιατί έγώ στή Γερμανία πέρσυ ένα μήνα άλλο είδα......
ΟΛΑ BMW........σέρβις,άνταλλακτικά,ύποστήριξη,σωβινισμός..!!
Ό Έλληνας άνέδειξε τό vstrom-650, στή Γερμανία δέ θυμάμαι νά είδα κανένα...!!
Όσο γιά τή λέξη ΜΕΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ,όσο άστείο καί νά σού φαίνεται ύπάρχει καί παραυπάρχει.....
Γνώμη μου,άλλιώς δέν θά πέρναγε σέ πωλήσεις τά παπιά τό Βεστρόμ τά τελευταία 5 χρόνια.
δευτερο στις πωλησεις πισω απο bmw.
το 500 honda δεν ειναι στην ιδια κατηγορια
το crossturer που ειναι.............................απλως δεν υπαρχει και ειδικα στην ελλαδα
ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΤΜ 1200.....??
Πολύ χλωμό....δέ βλέπω νά σηκώνεται σκόνη.
Πέρασε καί τά Ντουκάτι,Άπρίλια,Μορίνι,Μοτογκούτσι,Τράϊομφ..??
Τί νά πώ...??
Τό Χόντα 1200 μεγάλη άποτυχία ,σύμφωνοι..!!
πυξιδας990
17/09/2013, 17:44
ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΤΜ 1200.....??
Πολύ χλωμό....δέ βλέπω νά σηκώνεται σκόνη.
Πέρασε καί τά Ντουκάτι,Άπρίλια,Μορίνι,Μοτογκούτσι,Τράϊομφ..??
Τί νά πώ...??
Τό Χόντα 1200 μεγάλη άποτυχία ,σύμφωνοι..!!
http://www.mrbike.gr/website/pinakes-poliseon-Moto/poliseis-motosikleton-A%E2%80%99-eksamino-2013.html
Μωρέ σαν ζεστό ψωμί θα πουλήσει!
crfouras
17/09/2013, 19:16
Τα χλμ που κάναμε τα ξερω. αν έχει την αποδειξη ο Λευτέριους και τη δω μπορεί κάτι να γίνει :D
299583
Φιλαρακι δηλαδή άμα σου έλεγα ότι δείχνει 270χλμ, θα με πιστευες;;;;:)
crfouras
17/09/2013, 19:24
Ευχαρσιτώωωωωω, να 'σαι καλά ρε παλικάρι!:wave2:
Φιλαρακι θα μπορούσες μήπως να διαφωτισεις κ εσυ λιγάκι με το θέμα κατανάλωση, γιατί πρεπει να δω πόσους σταυρούς πρεπει να ετοιμασω;;
Αλήθεια τωρα, τι κατανάλωση έχεις σε λίτρα;;; Για πες κ στους "φίλους" μας!!!!!
Να βλέπω και γω κολοτούμπες μιας και κρατάει από παλιά αυτή η κουβέντα . :lol:
endopandou
17/09/2013, 19:35
Φιλαρακι θα μπορούσες μήπως να διαφωτισεις κ εσυ λιγάκι με το θέμα κατανάλωση, γιατί πρεπει να δω πόσους σταυρούς πρεπει να ετοιμασω;;
Για να έχουμε μια εικόνα το δικό σου πόση μέση κατανάλωση έχει;
crfouras
17/09/2013, 19:39
http://www.fuelly.com/motorcycle/ktm/1190%20adventure
..................κοιτα ψέματα που λένε......κ ειναι αρκετοί οι αλήτες
crfouras
17/09/2013, 19:43
Εγω βασικα είμαι κάτοχος 950 Adv, το 1190, ήταν δημοσιογραφικό κ έτυχε να το έχω μια δυο μέρες. Δεν έχω αλλα δεδομένα, εκτός απο αυτά που προανέφερα.
Θα το κάψω το δικό μου μα τον Ανανία...
Τρύπιο ντεπόζιτο έχει το μαμίδι:evil:
http://www.fuelly.com/motorcycle/ktm/1190%20adventure
..................κοιτα ψέματα που λένε......κ ειναι αρκετοί οι αλήτες
Τα χουμε πει αυτά στο παρελθόν στο παρών θέμα .
Αυτοί όλοι είναι κουλοί , έχουν άλλη βενζίνη , φύσσαγε ούριος άνεμος , ήταν σε κατηφόρα, δεν ξέρουν να μετρούν ...κτλ :lol:
endopandou
17/09/2013, 19:50
Εγω βασικα είμαι κάτοχος 950 Adv, το 1190, ήταν δημοσιογραφικό κ έτυχε να το έχω μια δυο μέρες. Δεν έχω αλλα δεδομένα, εκτός απο αυτά που προανέφερα.
Ναι βρε συ οκ. Το δικό σου ρωτάω πόση μέση κατανάλωση έχει. Δεν ρωτάω πόσο φέρνεις μέσο όρο το μήνα με χαλαρή οδήγηση για παράδειγμα, ρωτάω πόση μέση έχει το 950 χρησιμοποιημένο ως 950 και όχι ως παπί ή ως αγωνιστικό φούλ εντούρο στα χέρια σου. Δεν ρωτάω εκ του πονηρού.
crfouras
17/09/2013, 19:56
Ναι βρε συ οκ. Το δικό σου ρωτάω πόση μέση κατανάλωση έχει. Δεν ρωτάω πόσο φέρνεις μέσο όρο το μήνα με χαλαρή οδήγηση για παράδειγμα, ρωτάω πόση μέση έχει το 950 χρησιμοποιημένο ως 950 και όχι ως παπί ή ως αγωνιστικό φούλ εντούρο στα χέρια σου. Δεν ρωτάω εκ του πονηρού.
Το 950 λοιπόν στα χέρια μου καίει περί τα 8με9 λίτρα/100. Αν έχω όρεξη παίζει να "φάμε" για 3εις.
crfouras
17/09/2013, 19:59
Θα το κάψω το δικό μου μα τον Ανανία...
Τρύπιο ντεπόζιτο έχει το μαμίδι:evil:
Ελα, δεν σε πιστεύω!!!!! Γιατί το λες αυτό;;; Δεν κανεις 300-350χλμ με ενα ρεζερβουάρ;;;;
Φαντάζομαι έτσι σου είχανε πει σε διάφορα forum κ εσυ τους πιστεψες!!!!!
Ε, καλα να παθεις!!!!:lol:
http://www.mrbike.gr/website/pinakes-poliseon-Moto/poliseis-motosikleton-A%E2%80%99-eksamino-2013.html
ΦΙΛΕ ΜΟΥ................ΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ 34 ΟΜΩΣ
Είναι τό πρώτο ντού τών άγοραστών.
Άν μπείς καί δείς πέρσυ τό πρώτο έξάμηνο
τό tiger 1200 είχε 24 πωλήσεις καί αύτό ήταν.....ΤΕΛΟΣ
Φέτος δέν τό βλέπω πουθενά.
Περίμενε νά κάτσει ή σκόνη καί βλέπουμε.
Όσοι τρελλαμένοι περίμεναν μέ τό πουλί στό χέρι τά άγόρασαν.
Ναί έχεις δίκαιο 34 πωλήσεις γιά ένα έξάμηνο είναι πολλές,άλλά
περίμενε καί τό δεύτερο ,καί τού χρόνου καί βλέπουμε,όταν άρχίσουν
νά άκούγονται τά ώραία τύπου βάλε άλουμινόχαρτο νά μήν καίγεσαι..!!
crfouras
17/09/2013, 20:11
Και αφού έχουμε πλέον μπει σε κουβέντα υψηλού επιπέδου κ αντιπαραθέσεις πολλών δυφορουμενων απόψεων, θα συμμετέχω κ εγω, καταθέτοντας σύντομα την προσωπική μου άποψη για το 1190, έτσι για να ρίξω κ αλλα πολλα lt.....λαδιού στην φωτιά!!!!!!:evil:
Και αφού έχουμε πλέον μπει σε κουβέντα υψηλού επιπέδου κ αντιπαραθέσεις πολλών δυφορουμενων απόψεων, θα συμμετέχω κ εγω, καταθέτοντας σύντομα την προσωπική μου άποψη για το 1190, έτσι για να ρίξω κ αλλα πολλα lt.....λαδιού στην φωτιά!!!!!!:evil:
δωσε πονο....
έτσι για να ρίξω κ αλλα πολλα lt.....λαδιού στην φωτιά!!!!!!:evil:
αρκεί να μην τρέχουν από το καρτερ..
crfouras
17/09/2013, 20:20
αρκεί να μην τρέχουν από το καρτερ..
Ναι ρε γαμω το, άσχημη εμπειρία, κάπου είχα διαβάσει μια τέτοια ιστορία απο κάποιο forum, με ενα ΒΜW..... 1200 αν ενθυμούμαι καλώς.....
Bradipous
17/09/2013, 20:32
Στο τελος θα το βγαλετε καλυτερο και απο βστρωμ, ελεος... :tooth:
Eεεε , όχι γίνεσαι υπερβολικός τώρα . :lol:
crfouras
17/09/2013, 20:45
Εντάξει, είπαμε, είμαστε καβ....κατεμάδες, αλλα μη γίνουμε κ ψεύτες!!!
Εντάξει, είπαμε, είμαστε καβ....κατεμάδες, αλλα μη γίνουμε κ ψεύτες!!!
να δουμε κι εσυ τι θα πεις:D
:beer:
Ναι ρε γαμω το, άσχημη εμπειρία, κάπου είχα διαβάσει μια τέτοια ιστορία απο κάποιο forum, με ενα ΒΜW..... 1200 αν ενθυμούμαι καλώς.....
Σε ποια απ' όλες αναφέρεσαι? :lol:
LOUKILOUK
18/09/2013, 00:29
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ..............
Όπως ό Γερμανός..??
Γιατί έγώ στή Γερμανία πέρσυ ένα μήνα άλλο είδα......
ΟΛΑ BMW........σέρβις,άνταλλακτικά,ύποστήριξη,σωβινισμός..!!
Ό Έλληνας άνέδειξε τό vstrom-650, στή Γερμανία δέ θυμάμαι νά είδα κανένα...!!
Όσο γιά τή λέξη ΜΕΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ,όσο άστείο καί νά σού φαίνεται ύπάρχει καί παραυπάρχει.....
Γνώμη μου,άλλιώς δέν θά πέρναγε σέ πωλήσεις τά παπιά τό Βεστρόμ τά τελευταία 5 χρόνια.
Το πως αγοράζει, αγόραζε, ή θα αγοράζει ο Έλληνας, ο Γερμανός, ή ο κάθε Ευρωπαίος καλύτερα να μην το πιάσουμε εδώ να το αναλύσουμε, δεν μας φτάνουν ούτε τα προικιά σε κλινοσκεπάσματα της συχωρεμένης της Φρειδερίκης για να το καλύψουμε και πάλι θα διαφωνήσουμε μιας και μάλλον δεν θα έχουμε σοβαρά στοιχεία στα χέρια μας παρά μόνο την προσωπική μας εμπειρία και άποψη που ίσως διαφέρει. Δεν το αποφεύγω το θεματάκι απλά δεν έχω αυτή την ώρα χρόνο και όρεξη να γράψω αναλυτικά όσα σκέφτομαι. Ίσως μια κουβεντούλα εκ του σύνεγγυς με καφέ ή μπυρίτσα να ήταν ιδανική, αλλά και αυτό προς το παρόν δυσκολάκι είναι...
Για τον "μέσο οδηγό" τώρα...και φυσικά υπάρχει σαν λέξη αλλά σαν έννοια είναι πολύ αφηρημένη και υποκειμενική για τον καθένα, πράγμα που κατά την γνώμη μου κάνει ουσιαστικά άχρηστη την χρήση της. Αν τώρα εσύ την αγορά και χρήση ενός V-strom650 την θεωρείς χαρακτηριστικό του μέσου αναβάτη (Έλληνα μόνο...) εγώ αυτό το θεωρώ αστείο και χωρίς ουσία επιχείρημα μιας και μια μηχανή 650 κ.εκ που διακοσαρίζει (τι λέωωω...;) δεν βρίσκετε στο "μέσο". Επίσης αν ρωτήσεις και τους κατόχους στρομάτων δεν νομίζω να συμφωνήσουν με τον χαρακτηρισμό που τους δίνεις.
Γνώμη μου είναι ότι η αγορά μηχανής (και όχι μόνο)καθορίζετε κυρίως από την οικονομική επιφάνεια του αγοραστή, μετά από τις επιταγές την μόδας και λιγότερο από τις πραγματικές του ανάγκες και οδηγικές ικανότητες...Αν υπήρχε πράγματι μέσος οδηγός, στην Ελλάδα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με 250 μάξιμουν 400 κυβικά και όχι στρωματα και τδμ. Ενιγουέι ξέρω ότι δεν θα σε πείσω σε κάτι με όσα λέω μιας και έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σε κάποια πράγματα αλλά για να μην καταστρέφουμε και το θρεντ που είναι για άλλο θέμα μπορεί να ανοιχθεί άλλο νήμα με θέμα το "μέσος οδηγός, μύθος ή πραγματικότητα" καθώς και "αγοραστικές κουλτούρες Ευρωπαίων και μη γύρω από την μοτοσυκλέτα" ...
Προς όλους και όχι μόνο προς Τερενς...
Είναι κρίμα να βλέπεις κόσμο να φανατίζετε και να αρνείτε να δει την πραγματικότητα όταν αυτή διαφέρει από αυτό που με φανατισμό υποστηρίζει και μάλιστα χωρίς κανένα σοβαρό λόγο, όφελος ή συμφέρον...μην ποδοσφαιροποιήτε τον μοτοσυκλετισμό...όπως λέει και η λαική σοφία τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα δουλεύουν σωστά όταν είναι ανοιχτά...Επίσης αν και όταν "βάλετε τα δάχτυλα στις πληγές" αναφωνήστε και ένα "σόρρυ, έσφαλα ο άπιστος..." μπορεί και να συγχωρεθείτε...;)
Άντε και καλή τύχη μάγκες.
el patron
18/09/2013, 01:51
Το πως αγοράζει, αγόραζε, ή θα αγοράζει ο Έλληνας, ο Γερμανός, ή ο κάθε Ευρωπαίος καλύτερα να μην το πιάσουμε εδώ να το αναλύσουμε, δεν μας φτάνουν ούτε τα προικιά σε κλινοσκεπάσματα της συχωρεμένης της Φρειδερίκης για να το καλύψουμε και πάλι θα διαφωνήσουμε μιας και μάλλον δεν θα έχουμε σοβαρά στοιχεία στα χέρια μας παρά μόνο την προσωπική μας εμπειρία και άποψη που ίσως διαφέρει. Δεν το αποφεύγω το θεματάκι απλά δεν έχω αυτή την ώρα χρόνο και όρεξη να γράψω αναλυτικά όσα σκέφτομαι. Ίσως μια κουβεντούλα εκ του σύνεγγυς με καφέ ή μπυρίτσα να ήταν ιδανική, αλλά και αυτό προς το παρόν δυσκολάκι είναι...
Για τον "μέσο οδηγό" τώρα...και φυσικά υπάρχει σαν λέξη αλλά σαν έννοια είναι πολύ αφηρημένη και υποκειμενική για τον καθένα, πράγμα που κατά την γνώμη μου κάνει ουσιαστικά άχρηστη την χρήση της. Αν τώρα εσύ την αγορά και χρήση ενός V-strom650 την θεωρείς χαρακτηριστικό του μέσου αναβάτη (Έλληνα μόνο...) εγώ αυτό το θεωρώ αστείο και χωρίς ουσία επιχείρημα μιας και μια μηχανή 650 κ.εκ που διακοσαρίζει (τι λέωωω...;) δεν βρίσκετε στο "μέσο". Επίσης αν ρωτήσεις και τους κατόχους στρομάτων δεν νομίζω να συμφωνήσουν με τον χαρακτηρισμό που τους δίνεις.
Γνώμη μου είναι ότι η αγορά μηχανής (και όχι μόνο)καθορίζετε κυρίως από την οικονομική επιφάνεια του αγοραστή, μετά από τις επιταγές την μόδας και λιγότερο από τις πραγματικές του ανάγκες και οδηγικές ικανότητες...Αν υπήρχε πράγματι μέσος οδηγός, στην Ελλάδα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με 250 μάξιμουν 400 κυβικά και όχι στρωματα και τδμ. Ενιγουέι ξέρω ότι δεν θα σε πείσω σε κάτι με όσα λέω μιας και έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σε κάποια πράγματα αλλά για να μην καταστρέφουμε και το θρεντ που είναι για άλλο θέμα μπορεί να ανοιχθεί άλλο νήμα με θέμα το "μέσος οδηγός, μύθος ή πραγματικότητα" καθώς και "αγοραστικές κουλτούρες Ευρωπαίων και μη γύρω από την μοτοσυκλέτα" ...
Προς όλους και όχι μόνο προς Τερενς...
Είναι κρίμα να βλέπεις κόσμο να φανατίζετε και να αρνείτε να δει την πραγματικότητα όταν αυτή διαφέρει από αυτό που με φανατισμό υποστηρίζει και μάλιστα χωρίς κανένα σοβαρό λόγο, όφελος ή συμφέρον...μην ποδοσφαιροποιήτε τον μοτοσυκλετισμό...όπως λέει και η λαική σοφία τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα δουλεύουν σωστά όταν είναι ανοιχτά...Επίσης αν και όταν "βάλετε τα δάχτυλα στις πληγές" αναφωνήστε και ένα "σόρρυ, έσφαλα ο άπιστος..." μπορεί και να συγχωρεθείτε...;)
Άντε και καλή τύχη μάγκες.
Εισαι ωραίος ,μερικοί έχουν μεγάλη αγνοία και υπάρχει περιπτωση οι εμμονες που τούς βασάνιζουν , να πηγάζουν απο τράυματα μεγάλα , κρίνει ο κάθενασ βγάζει συμπεράσματα , χαντακωνει η εξυμνη , χωρίς τις πιό πολλές φορές να μην το έχει δεί απο κοντά το κάθε μηχάνημα , φίλτατοι οι μηχανές είναι αυτές που είναι .Οταν ο κάθε ειδικός που η προκατάληψη και η ασχετοσυνη του είναι μεγάλες , παθαίνει γάγγρενα όταν καβαλάει κάτι που κράζει και διαψευδεται .
Lioulios
18/09/2013, 02:17
Στο θέμα μας ...
Σίγουρα το μεγάλο ΚΤΜ δεν προορίζεται για κανέναν μέσο οδηγό σε καμία χώρα (άσχετα αν το παίρνουν).
Μιά εμπορική κίνηση στα πλαίσια των σημείων του καιρού και απευθήνεται :
Σε μοτοσυκλετιστές που έχουν καταρχάς (το βασικότερο όλων) την οικονομική άνεση να το αποκτήσουν .
Σε ήδη κατοχους ΚΤΜ (γιατί ως γνωστόν όποιος παίρνει ΚΤΜ , ξαναπαίρνει) .
Σε άτομα που θέλουν κάτι για να κλήσουν (σαν τον Τέρενς ένα πράμα) .
Σε πρώην κάτοχους ss που μεγάλωσαν πια (έχω μωρέ και έναν πόνο στη μέση κτλ κτλ ) .
Σε αυτούς που ψάχνουν κάτι μεγάλο , καινούριο και να κάνει μπούγιο (είπαμε , αυτούς περιμένουμε να τα βαρεθούν και να τα πουλήσουνε όταν εμας θα μας πιάσει η μέση που λέγαμε)
...Και σε όποιον άλλο τέλος πάντων .
Όποιος μπορεί να το πάρει ας το πάρει . Όλοι οι υπόλοιποι θα το βλέπουμε στο δρόμο και θα αναρωτιόμαστε ... Γιατί πήγε και το πήρε ? Μα πάμε καλά ?
Ας σταματήσουμε ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του και ας βάζουμε φωτό , βίντεο , πληροφορίες και απόψεις για ότι αφορά το μοντέλο γιατί βλέπω στα νέα μηνήματα ειδοποίηση για το παρών και πολλές φορές δεν μπαίνω ...
Ας λέμε για το μοντέλο (του τίτλου ) .
Φιλικά (όπως πάντα άλλωστε)
:wave2:
motomaniac
18/09/2013, 04:04
Αυτο ακριβως. Μπαινω να δω και διαβαζω αοριστιες για μεσους αναβατες κλπ. Θα το καβαλησει κανεις η θα φιλοσοφουμε μονο?
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ.............
Έπίσης δέν ξέρω γιατί σέ ένοχλεί τόσο ή λέξη μέσος.
Κάποτε ναί ό μέσος κυκλοφορούσε μέ τετρακοσάρι Ίαπωνίας καί είχε γεμίσει
τή χώρα.
Τώρα είναι πιά μέ vstrom,έκανε άλμα.
Τό ότι τό μηχανάκι καλύπτει πολύ περισσότερες άνάγκες δέν άποκλείει αύτό τό μέσος.
Δέν θεωρώ μέσο όδηγό αύτόν μέ τό σκουτεροειδές.
Αύτός γιά μένα δέν είναι μοτοσυκλεττιστής σέ τίποτε.
Κάνει τή δουλειά του,διευκολύνεται ,μέχρι έκεί.
Μέσο όδηγό έννοώ αύτόν πού γουστάρει τή μηχανή,πού τρώει καί καμμιά βροχή,
πού κάνει καί κανένα ταξιδάκι άλλά πού δέν άκουμπάει μαρσπιέδες σέ κάθε του έξοδο
γιά τό γαμώτο.
Όλοι οί άσχετοι πήγαν καί άγόρασαν ένα vstrom τόν καιρό τής παχιάς άγελάδας,έτσι γιά νά βρίσκεται.
Μαζί μέ αύτούς όμως τό πήραν καί όλοι αύτοί πού τούς κάλυπτε βασικές άνάγκες κατά τό δοκούν.
Όταν ένα μηχανάκι πουλάει όπως τά παπιά δέν χρειάζεται έπιστημονική μελέτη ούτε στατιστικά
γιά νά τό χαρακτηρίσεις σάν μέσο μηχανάκι γιά τόν μέσο όδηγό ή όπως άλλιώς θές πές το,άφού
σέ ένοχλεί αύτό τό μέσο.
Όταν βλέπεις στό δρόμο ένα μηχανάκι καί ένα vstrom πώς άλλιώς νά τό πείς αύτό...??
Τρανσάλπ καί βεστρόμ ΝΑΙ είναι τά μηχανάκια τού μέσου όδηγού ή όπως άλλιώς θές πές τον...!!
Τό tdm είναι άλλη ίστορία,2 στούς 3 πού τά έχουν........καγκουρίζουν...!!!
Τώρα άν αύτοί οί μέσοι πού γέμισαν τούς δρόμους τό πήραν νομίζοντας ότι είναι ένα μέσο μηχανάκι
καί έμείς βλέπουμε καί άλλα προσόντα αύτό είναι άλλη ιστορία.....
Γιά μένα π.χ. πού άλλαξα ότι κυκλοφοράει πάνω άπό χίλια ούτε κάν μέσο δέν είναι.....άλλά τό ζητούμενο
κρίνεται διαφορετικά.
Έγώ μίλησα βάσει τών πωλήσεων καί τό τί βλέπουμε στό δρόμο.
ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κανέναν άπό τούς 34 πού πήραν τό ΚΤΜ τό πρώτο έξάμηνο τού 2013.
Κάθε μέρα όμως βλέπω άπειρα τρανσάλπ καί βεστρόμ...!!
Τί νά κάνω τώρα πώς νά τούς χαρακτηρίσω,στατιστική ύπηρεσία δέν είμαι νά παραθέσω άριθμούς.
Άν δηλαδή έδώ μέσα μαζευτήκατε σέ αύτόν τόν χώρο όσα ΚΤΜ έχει όλη ή χώρα καί πιάσαμε κουβέντα
τί νά κάνω έγώ..??
Νά πώ ότι τό κέντρο τής γής είναι τό καινούργιο ΚΤΜ...??
Άντε νά δώσουν 16000 καί άλλοι 34, έ καί..??
Τουλάχιστον τό BMW πουλάει,αύτοί νά μιλάνε ναί.......άγοράζουν καί μετά τρέχουν,μπές στό GS forum καί διάβασε
τό Έλληνικό ,νά δείς γιά το νέο καμάρι τους.
Έντάξει περί όρέξεως,άλλά νά άναρωτιέστε γιατί μιλάμε γιά άξιοπιστία όταν έχει γίνει σλόγκαν τό γνωστό κάθε Τρίτη.........??
Οϋτε φανατισμός ύπάρχει,ούτε πρεμούρα γιά τίποτε,ούτε συμφέρον όπως πολλές φορές έχω δεί μέσα στά φόρουμ.
Καί ούτε φυσικά έγωϊσμός γιά τίποτε................άλλά γιά νά χτίσει ή ΚΤΜ όνομα όπως οί Τζάπς
ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΨΩΜΙΑ ΑΚΟΜΑ................άλλο τί λέτε έσείς οί fun...!!!
Ναί είναι μεγάλο θέμα,τό άφήνω.......
Τά συμπεράσματα μου περί άξιοπιστίας δέν είναι αύθαίρετα.
Πήγα νά δώ γιά τό ΚΤΜ,ρώτησα,έμαθα......
Ένας λέει είναι μέσα στήν πόλη,αύτόν θά έμπιστεύεσαι σά νά ψάχνεις τόν Γιακούμπ ένα πράμμα.
Άμα μαλώσω ρέ παιδί μου τί κάνω...??
Άν θές καλύτερον τράβα στόν τάδε στήν Άθήνα..!!
Έ δέ γίνονται αύτά ρέ παιδιά,έντάξει καλώς γουστάρεις αύτό πού έχεις γιατί θεωρείς ότι αύτά πού σού προσφέρει
είναι περισσότερα άπό αύτά μέ τά όποία σέ βασανίζει...!!
Δέν είμαστε όμως όλοι ίδιοι,ούτε καί έχουμε φαντασιώσεις περί άξιοπιστίας.
Καί ρωτάω τώρα έγώ............
Αύτό τό μοτέρ προέρχεται άπό ένα μηχανάκι πού έβγαλε στήν πρώτη του φουρνιά θέματα...??
Έπειδή αύτοί τό σετάρισαν καί το πήγαν στά 150 άλογα τελειώσαμε,γίναμε τέρας άξιοπιστίας.
Τί νά τά κάνω δεύτερον τά 150 άλογα μέ τέτοιο στήσιμο.
Είδαμε κανέναν μέ τέτοια μοτό νά νοιώθει άσφαλής μέ 250 χλμ. καί νά κινείται μέ τόσα..??
Ή Ντουκάτι μέ τά ντεμέκ 150 άλογα καί τά 20000 εύρώ ΠΗΓΕ ΑΠΑΤΗ.....
Νά έχει γενικά τέτοια νοοτροπία..??
Όλοι αύτοί μέ τέτοια μοτόρια,χαλαροί 120-140 πάνε πάντα...!!!
Καί γιαυτό άγοράζουν καί τέτοια μηχανάκια γιά νά άπολαμβάνουν βόλτα μέ αύτόν τόν τρόπο.
Άλλιώς έχει καί Χαγιαμπούζα καί ZZR.
Ξέρω δέν πάνε χώμα αύτά,ένώ άν πάς χώμα μέ ένα τέτοιο πού κάνει 16 χιλ. καί άκουμπήσεις πουθενά
θά κλαίς μετά τό χιλιάρικο γιά πλάκα.
Τέλος πάντων έφόσον μού έπιτρέπεις νά έχω άλλη γνώμη κρατάω τήν πρόταση γιά καφεδάκι,πές μου πού βρίσκεσαι
νά πάρω ένα Σουκού το άεροπλάνο νά πεταχτώ νά τά πούμε άπό κοντά........
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟ
Όταν μιλάμε γιά ένα μοτόρι πού θέλουμε νά άγοράσουμε δέ γράφουμε μόνο ξερά τίς έπιδόσεις του.
Γιαυτό είναι τά φόρουμ,προβληματισμοί,έμπειρίες κ.λ.π...άλλιώς πάμε στήν ΚΤΜ νά μάθουμε πόσα πιάνει τελική.
:beer::wave2:
.........
παραδόξως δε διαφωνώ μαζί σου
και όπως είδες και στα προηγούμενα πόστ δεν είσαι ο μόνος που κατηγορεί τα οξύμωρα με τα Αυστριακά
αυτο που με πειράζει είναι οτι με 7 σεντόνια να 5 λεπτά προσπαθείς να πείσεις και τους υπόλοιπους να μη λαχταράνε κάτι. αν έχεις βρει τον δρόμο της αλήθειας κράτα τον. δε χρειάζεται να πεισεις τους άλλους. ας κάνουν και αυτοί το λάθος. δωστους τους την ευκαιρία.
Υπάρχει μία νοοτροπία να κατακρίνεται ένα μηχανάκι με τη φράση: "απευθύνεται στο μέσο οδηγό". Αυτός είναι η μεγάλη μάζα του αγοραστικού κοινού που όλοι οι κατασκευαστές φιλοδοξούν να προσεγγίσουν όσο μπορούν για να τους ικανοποιήσουν με το προϊόν τους. Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε αν το προϊόν αυτό που προκύπτει από άπειρους συμβιβασμούς, τεχνικής οικονομικής και μαρκετεριστικής φύσεως, μας καλύπτει. Αυτά.
bros400pgm
18/09/2013, 08:40
Υπάρχει μία νοοτροπία να κατακρίνεται ένα μηχανάκι με τη φράση: "απευθύνεται στο μέσο οδηγό".
Eγω νομιζω το αντιθετο γινεται. Χαρακτηριζουν ενα μηχανακι στο τι μπορει να κανει με εναν γαματο οδηγο. Ο μεσος οδηγος, ουδεποτε θα μπορουσε να κανει κατι τετοιο. Μου θυμιζει ιστοριες με ΚΤΜ adv που δερνουν, και απο διπλα τα περνας με ενα SXV με σλικ λαστιχα και ενα caponord με karoo.
Παντως η φιλοσοφια αγορας της μηχανης, χαρακτηριζετε απο το ακαταλογιστο: χρονια προσπαθει να αναλυθει το πως και το γιατι και δεν βγαινει ακρη. Για μενα, καλα κανει καποιος και μας τα πρηζει για το ΤΙ μπορει να κανει το μηχανακι του. Το λαθος ειναι να πιστευει οτι μπορει να τα κανει και αυτος :lol:
Λοιπόν...
Έχω 1500 χλμ στο κοντέρ και κατά τη μετακίνηση μες στην πόλη (Πειραιάς - Πέραμ - Καλλιθέα - Γλυφάδα - Παπάγου) ο υπολογιστής βγάζει 7,2 κατανάλωση την τελευταία βδομάδα.
6,5 είχα δει σε μια εκδρομή προς Βυτίνα (δικάβαλο) όταν ακόμα έστρωνε (μέχρι 6500 σαλ) και μέχρι 160 χαλ.
Έχω βάλει από χθες, να μετρήσω τα χλμ με γέμισμα απ'το βενζινάδικό (τσεκαρισμένο πως δεν κλέβει) κι όταν έχω αποτελέσματα θα σας πω.
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον dealer της ΚΤΜ, σιγά σιγά θα βλέπω πτώ ση στην κατανάλωση όσο ομαλοποιείται ο κινητήρας.
Ίσως φταίει κι η οδήγησή μου, αν και δεν νομίζω ότι το καρυδώνω το γκάζι, αλλά μες στην πόλη 6 λτ δεν το βλέπω:nono:
Το καλό (για τα δικά μου δεδομένα πάντα) είναι πως με το CBR600F που είχα έως τώρα είχα παρόμοια κατανάλωση;)
endopandou
18/09/2013, 09:12
:tooth::tooth::tooth: :owned: Άψογος!
Απόλυτα λογικές οι καταναλώσεις. Τα 6,5 ΜΕΣΗ κατανάλωση που ποστάρει ο κάθε κουλός πικραμένος στο fuelly είναι ΜΕΣΗ δαχτυλίδι, ΜΕΣΗ δρόμου, ΜΕΣΟπέλαγα, ΜΕΣΙ Lionel αλλά ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ αυτής της μοτοσυκλέτας δεν μπορεί να είναι.
endopandou
18/09/2013, 09:19
Α... :a024: ... είχα και εγώ cbr 600f και γνωρίζω ακριβώς τι είδους οδήγηση χρειάζεται για να έρθουν αυτές οι καταναλώσεις, οπότε έχω και πολύ καλό μέτρο σύγκρισης :D
παραδόξως δε διαφωνώ μαζί σου
και όπως είδες και στα προηγούμενα πόστ δεν είσαι ο μόνος που κατηγορεί τα οξύμωρα με τα Αυστριακά
αυτο που με πειράζει είναι οτι με 7 σεντόνια να 5 λεπτά προσπαθείς να πείσεις και τους υπόλοιπους να μη λαχταράνε κάτι. αν έχεις βρει τον δρόμο της αλήθειας κράτα τον. δε χρειάζεται να πεισεις τους άλλους. ας κάνουν και αυτοί το λάθος. δωστους τους την ευκαιρία.
ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...............ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΩ ΖΟΡΙ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ
Τήν άποψη μου γράφω,όπως έμαθα νά μιλάω,έπαναλαμβάνω,χωρίς παντομίμες,κραυγές,συνθήματα,άτάκες κ.λ.π.....
Όποιον τόν κουράζω μπορεί νά πάει παρακάτω........
Άν φορτώνω τόν σέρβερ καί μού τό ζητήσουν τότε ναί θά προσπαθήσω καί γώ νά έκφραστώ
όπως οί περισσότεροι μέ Α......Ε......Ο
Πιστεύω στή δύναμη τού λόγου,στήν ύγιή άντιπαράθεση χωρίς κοκκορομαχίες,
στήν συζήτηση,στήν κουβέντα όπου φυσικά ύπάρχει έπίπεδο.
Όταν ΔΕΝ, άρχίζω καί γώ τό καλαματιανό....!!!!!
Άπλά έπειδή έζησα πράμματα καί καταστάσεις λόγω ήλικίας,
σκέφτομαι........
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ,άπό καμμιά μαλακία πού είχε στό μυαλό του,
όποια καί νάναι αύτή,κι άς λένε μερικοί ότι άγοράζεις μηχανάκι σκεπτόμενος
μέ το κάτω κεφάλι γιαί έτσι άξίζει.....
Λοιπόν...
Έχω 1500 χλμ στο κοντέρ και κατά τη μετακίνηση μες στην πόλη (Πειραιάς - Πέραμ - Καλλιθέα - Γλυφάδα - Παπάγου) ο υπολογιστής βγάζει 7,2 κατανάλωση την τελευταία βδομάδα.
6,5 είχα δει σε μια εκδρομή προς Βυτίνα (δικάβαλο) όταν ακόμα έστρωνε (μέχρι 6500 σαλ) και μέχρι 160 χαλ.
Έχω βάλει από χθες, να μετρήσω τα χλμ με γέμισμα απ'το βενζινάδικό (τσεκαρισμένο πως δεν κλέβει) κι όταν έχω αποτελέσματα θα σας πω.
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον dealer της ΚΤΜ, σιγά σιγά θα βλέπω πτώ ση στην κατανάλωση όσο ομαλοποιείται ο κινητήρας.
Ίσως φταίει κι η οδήγησή μου, αν και δεν νομίζω ότι το καρυδώνω το γκάζι, αλλά μες στην πόλη 6 λτ δεν το βλέπω:nono:
Το καλό (για τα δικά μου δεδομένα πάντα) είναι πως με το CBR600F που είχα έως τώρα είχα παρόμοια κατανάλωση;)
ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ.............
Τήν μέχρι τώρα έπαφή σου μέ τό μηχανάκι...??
Ήταν όπως τό περίμενες...??
Είχες πρίν ΚΤΜ..??Άν δέν είχες ή γνώμη σου μετράει περισσότερο..!!
Κραδασμοί ...??
Περπάτημα...??
Βόλτα μεγάλη βγήκες...??
Μέ δεύτερον δοκίμασες...?? καί είδικά γυναίκα..??
Είναι άνετα..?? ή σούρχεται στά φρένα έπάνω σου..??
Άν θέλεις μάς άπαντάς,έμείς λέμε θεωρίες,ή γνώμη τού άναβάτη μετράει, όμως
όταν φυσικά είναι κοντά στήν άλήθεια,διότι περιοδικά καί ήλεκτρονικός τύπος
έχουν πολλούς σπόνσορες...!!!
ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ.............
Τήν μέχρι τώρα έπαφή σου μέ τό μηχανάκι...??
Ήταν όπως τό περίμενες...??
Είχες πρίν ΚΤΜ..??Άν δέν είχες ή γνώμη σου μετράει περισσότερο..!!
Κραδασμοί ...??
Περπάτημα...??
Βόλτα μεγάλη βγήκες...??
Μέ δεύτερον δοκίμασες...?? καί είδικά γυναίκα..??
Είναι άνετα..?? ή σούρχεται στά φρένα έπάνω σου..??
Άν θέλεις μάς άπαντάς,έμείς λέμε θεωρίες,ή γνώμη τού άναβάτη μετράει, όμως
όταν φυσικά είναι κοντά στήν άλήθεια,διότι περιοδικά καί ήλεκτρονικός τύπος
έχουν πολλούς σπόνσορες...!!!
:lol::lol:
Επειδή "αρπάζεις" εύκολα θα σου απαντήσω γρήγορα μην έχουμε ντράβαλα...:p
- Δεν παίζεται το μηχανάκι! Δεν έχω τρελλή εμπειρία (6 χρόνια oδήγηση μηχανής) αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος. Άσε που νομίζω πως με κάνει μάγκα, τόσο εύκολο που είναι στην οδήγηση;)
- Δεν ήξερα τι να περιμένω γιατί δεν είχα ποτέ "ψηλό μηχανάκι" (ένα Transalp έχω οδηγήσει μερικές φορές). Είμαι 1.85 κι ίσα που πατάω το πέλμα οπότε σκεφτόμουνα πως δε θα μπορώ να μπαίνω στις στροφές όπως με το CBR...έκανα λάθος! Ίσως λόγω και του TC νιώθω πολύ άνετα παρόλο που είμαι όρθιος - πάνω κι όχι σκυμμένος - μέσα στο μηχανάκι. Γόνατο δε βγάζω πάντως :p
- Κραδασμούς δεν έχω καταλάβει πουθενά
- Περπάτημα;; Τι εννοείς;
- Βόλτα έχω πάει μια φορά περί τα 500 χλμ με τη σύζυγο κι ενθουσιάστηκε κι εκείνη από την άνεση και την αίσθηση ασφαλείας που δίνει το ΚΤΜ. Τα φρένα του τα συγκρίνω με του αυτοκινήτου μου...τα μαγκώνω απ΄τα 150 και δεν ιδρώνω. Άλλωστε δε μου περίσσευαν 16.000 κι είπα να πάρω κάτι να κάνω φιγούρα στο δρόμο (με κοιτάνε όλοι στα φανάρια - αφού της έκανα αγιασμό κι έβαλα ματάκι στη ζελατίνα), την έψαξα πολύ τη δουλειά!
Υ.Γ.
Με την επικαφαλίδα σε πειράζω γιατί είσαι κι ΑΕΚάκι και πρέπει να σας προσέχουμε εσάς, σαν τα γιγαντιαία Πάντα :p
Lioulios
18/09/2013, 13:25
Αλλος ενας που ειδε το φως.
endopandou
18/09/2013, 13:30
Αλλος ενας που ειδε το φως.
:tooth: είσαι...
http://www.youtube.com/watch?v=lX5tfRdkoY0
Επειδή "αρπάζεις" εύκολα θα σου απαντήσω γρήγορα μην έχουμε ντράβαλα...:p
- Δεν παίζεται το μηχανάκι! Δεν έχω τρελλή εμπειρία (6 χρόνια oδήγηση μηχανής) αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος. Άσε που νομίζω πως με κάνει μάγκα, τόσο εύκολο που είναι στην οδήγηση;)
- Δεν ήξερα τι να περιμένω γιατί δεν είχα ποτέ "ψηλό μηχανάκι" (ένα Transalp έχω οδηγήσει μερικές φορές). Είμαι 1.85 κι ίσα που πατάω το πέλμα οπότε σκεφτόμουνα πως δε θα μπορώ να μπαίνω στις στροφές όπως με το CBR...έκανα λάθος! Ίσως λόγω και του TC νιώθω πολύ άνετα παρόλο που είμαι όρθιος - πάνω κι όχι σκυμμένος - μέσα στο μηχανάκι. Γόνατο δε βγάζω πάντως :p
- Κραδασμούς δεν έχω καταλάβει πουθενά
- Περπάτημα;; Τι εννοείς;
- Βόλτα έχω πάει μια φορά περί τα 500 χλμ με τη σύζυγο κι ενθουσιάστηκε κι εκείνη από την άνεση και την αίσθηση ασφαλείας που δίνει το ΚΤΜ. Τα φρένα του τα συγκρίνω με του αυτοκινήτου μου...τα μαγκώνω απ΄τα 150 και δεν ιδρώνω. Άλλωστε δε μου περίσσευαν 16.000 κι είπα να πάρω κάτι να κάνω φιγούρα στο δρόμο (με κοιτάνε όλοι στα φανάρια - αφού της έκανα αγιασμό κι έβαλα ματάκι στη ζελατίνα), την έψαξα πολύ τη δουλειά!
Υ.Γ.
Με την επικαφαλίδα σε πειράζω γιατί είσαι κι ΑΕΚάκι και πρέπει να σας προσέχουμε εσάς, σαν τα γιγαντιαία Πάντα :p
ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ..............ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΕΣ
Διότι είναι άπό άνθρωπο όχι φανατικό άπ'ότι καταλαβαίνω.
Εύχομαι νά τό χαρείς καί νά σού βγεί άξιόπιστο ......
Μέ ύγεία,καλές βόλτες.
υγ. Άρπάζω......εύκολα...??
Μονίμως άρπαγμένος είμαι....
Σήμερα μέ πέτυχες στίς καλές μου....χθές ρίξαμε 4
Ω Paris......Paris.......c'est la vie
crfouras
18/09/2013, 22:57
Λοιπόν, ας καταθέσω και εγώ με την σειρα μου, τις εντυπωσεις, που αποκόμισα κατα την συντομη συνεύρεση που ειχα, με την νεα αυστριακη κυρια που ακουει στο ονομα ΚΤΜ Adventure 1190 R.
Καταρχην, η πρωτη εκπληξη ερχεται κιολας απο τα πρωτα λεπτα της γνωριμίας μας, καθως στην πρωτη μου κιολας προσπαθεια να την "ριξω" απο το διπλο σταντ, αντιλαμβανομαι οτι η διαδικασια ηταν πολυ ευκολοτερη απο οτι ειχα υπολογισει. Προιδεασμενος απο τον συνολικο ογκο της 1190, η οποια ειναι κ φαινεται μεγαλυτερη μοτοσυκλετα, σε σχεση με το 950/990 Adventure, εβαλα περισσια δυναμη, μη τυχόν υπεπεφτα σε τιποτα περιστατικα του "ωπ, ωπ, ωπ......ευτυχως που δεν πεσαμε......", παρευρισκομενος ακομα μπροστα στον υπαλληλο της αντιπροσωπειας που με κοιταζε μεσα απο την βιτρινα του καταστηματος!!!! Επι τοπου, αποφασιζω να την ξαναστησω στο διπλο σταντ για να επαναλαβω την διαδικασια! Κανω να πατησω το διπλο σταντ......κ παταω κενο......... Αφου στρεφω τα ματια μου για να δω που ακριβως βρισκεται, αντιλαμβανομαι οτι τελικα πρεπει να σηκωσω αρκετα ψηλοτερα το δεξι μου ποδι, ωστε να βρεθει στην σωστη θεση.........Μμμμμμμμμ, λεω απο μεσα μου......παπακια!!!!! Παταω με τα πολλα το σταντ, κανω να τραβηξω......κ η "μανταμ" ξαναστήνεται με μεγαλη ευκολια, χωρις πολλα ζορια και ιδιαιτερη προσπαθεια. Μραβο......η ΚΤΜ......
Ανεβαινοντας στην σελα της.......μου επαναφερονται μνημες κ προσφατα λογια, που ειχα πει περι αυτης, πρωτου γνωριστουμε..........οπως "αυτη δεν ειναι ΚΤΜ......, χαλασε η ΚΤΜ κτλ κτλ" και σε πρωτο χρονο, νιώθω οτι εν μερει επιβεβαιωνομαι!!!! Τιποτα, μα τιποτα δεν θυμιζει ΚΤΜ, λες κ το εργοστασιο, αρνηθηκε το παρελθον του κ δεν θελει τιποτα να τους θυμιζει το παλιο 990-950!!!! Η θεση οδηγησης μοιαζει ανετη, ευρυχωρη και ψηλη........Τα ποδια μου πατανε στις μυτες, ωστοσο το βαρος της σε σταση δεν φαινεται και θα ελεγα οτι σαν πρωτη αισθηση ειναι ελαφρυτερη απο του 990.
Ψαχνω τον διακοπτη, για να βαλω το κλειδι......και απο εκει που καθομαι, ο διακοπτης δεν ειναι ευκολα προσβασιμος, ουτε εμφανης, ουτε κ πρακτικος, κατι το οποιο επιβεβαιωθηκε οταν σε καποιες απο τις βολτες που εκανα, διαπίστωσα οτι το πλαστικο τμημα του μπρελοκ, βρεθηκε αρκετες φορες εγκλωβισμενο, αδυνατωντας να κλειδωσω το τιμονι ή να τραβηξω το κλειδι!!!!! Σιγουρα ειναι κατι που χρηζει αναθεωρησης....... Ανοιγω το διακοπτη και ο πινακας οργανων φωτιζεται στιγμιαια με λαμπακια ενδειξεων, ψηφιακες πληροφοριες και διαφορα σηματα, αγνωστα μεχρι τωρα σε εμενα. Παταω την μιζα και μετα απο μια διακριτη υστερηση για την ανταποκριση της εντολης, το μοτερ ερχεται σε λειτουργια. Τι εγινε λεω? Πηρε, δουλευει???? Ρε ειναι σιγουρα ΚΤΜ? Αυτο δεν ακουγεται!!!! Συνενοχο σε αυτη την ησυχη κ ομαλη εν σταση λειτουργια, σιγουρα ειναι το τεραστιο κ κακασχημο μπουρι που εχουνε τοποθετησει για τελικο εξατμισης!!!
Το αριστερο χερι παει κατευθειαν στο χειριστηριο των ηλεκτρονικων επιλογων, οπου ανακαλυπτω οτι αφορουν: 1. στον περιορισμο ιπποδυναμης, σε επιλογες street, sport, rain & off-road traction control, 2: στην επιλογη λειτουργίας του ABS, οπου μπορεις να διαλεξεις λειτουργία συνδιασμενης πεδησης (η οποια ενεργοποιειται μεσω της μανετας του εμπρος φρενου), ή ABS μονο στον εμπρος τροχο, δινοντας την δυνατοτητα στον οδηγο να ντριφταρει, οποτε αυτος επιθυμει. Αν απενεργοποιειται τελειως, δεν το θυμαμαι μιας κ δεν το εψαξα, αλλα επιλεγοντας να ειναι απενεργοποιημενο για τον πισω τροχο, πιανω συμπλεκτη για να κουμπωσω πρωτη.
crfouras
18/09/2013, 22:58
Διαπιστωνω πως ο συμπλεκτης ειναι απιστευτα μαλακος κ αρκει μολις ενα δακτυλο για να τον τραβηξεις. Κουμπωνω πρωτη κ ξεκιναω. Στα πρωτα κιολας μετρα, αντιλαμβανομαι οτι η θεση του τιμονιου ειναι σχετικα μπροστα, κατι που δεν μου αρεσει προσωπικα, αλλα δεν δινω ιδιαιτερη σημασια κ συνεχιζω. Συντομα βγαινω απο τον παραδρομο για να πιασω κεντρικο δρομο κ ενω εχω μια χαλαρη τριτη σχεση στο κιβωτιο κ χωρις πολλα πολλα, το γκαζι χτυπαει στο στοπ κ παιρνω την πρωτη κρυαδα!!!! Το μοτερ ανεβαζει με χαρη κ ευκολια στροφες, τοσο γρηγορα, που δεν προλαβαινω να καταλαβω αν κατα την προσπαθεια του να βρει προσφυση στην γλιστερη Αθηναικη ασφαλτο εχει χτυπησει κοφτη ή απλα εχει επεμβει το traction control!! Φαναρι κ κατεβαζω με σκοπο να σταματησω, αλλα αναβει πρασινη φωτεινη ενδειξη.....κ με βρισκει με πρωτη στο κιβωτιο!!! Δεν δισταζω κ κανω ενα γενναιο ανοιγμα στο γκαζι......αλλα τιποτα το απροβλετο, τιποτα το τρομερο........"ρε καλο μου?".....δευτερα, ανοιγω παλι........τιποτα το συγκλονιστικο...........τριτη στο κιβωτιο κ τοτε το θηριο ξυπνα κ σε κερναει καρπαζια απο εκει που δεν το περιμενες. Αντιλαμβανομαι οτι ολο αυτο εχει να κανει με το σεταρισμα του traction contol, στο οποιο αποφασιζω να μην το πειραξω, απενεργοποιωντας το κ συνεχιζω το παιχνιδι!!
Με πιανει φαναρι κ σταματαω. Δυστυχως ομως, πιανω κ εμενα, να ψανχω νεκρα αναμεσα σε πρωτη κ δευτερα κ μετα απο καποιες επαναλαμβανομενες προσπαθειες να τα καταφερνω!!! Να αναφερω ωστοσο οτι η εν λογω μοτοσυκλετα ειχε αρκετα δημοσιογραφικα χλμ επανω της κ υποθετω πως αρκετοι θα την ειχανε κακομεταχειριστει.......κατι ομως που δεν αναιρει την βλακεια των Αυστριακων να επιμενουν να τοποθετουν αυτη την παλιο τρομπα συμπλεκτη της Magura, που οπως γνωριζουν οι περισσότεροι......χαλαει!!!!! Αλλο ενα μεγαλο (-) εδω!!!!!
Αρχιζω να κινουμαι στα στενα του κεντρου της Αθηνας κ συντομα με εκπληξη ανακαλυπτω οτι το τιμονι αυτης της ΚΤΜ στριβει.....κ στριβει αρκετα, οπου πολλες φορες με φερνει σε θεση να κανω επιτοπιους ελιγμους αναμεσα στα ακινητοποιημενα κουτια, ακολουθωντας παπακια κ scooter χωρις πολυ προσπαθεια. Μεγαλο πλεονεκτημα εναντι των 950-990, οπου για να γυρισεις επι τοπου, χρειαζοσουν κ τις δυο λωριδες στην λεωφόρο!!!! Απο την χαρα μου που βρισκομαι πανω σε μια καινουργια μοτοσυκλετα.......παρατηρω οτι το αριστερο μου μπουτι εχει αναπτυξει αυξημενη θερμοκρασια, αλλα δεν δινω ιδιαιτερη σημασια, καθως με εχει συνεπαρει ο ρυθμος με τον οποιο κινουμαι, ντριφταροντας σε καθε ευκαιρια κ συνεχιζω.....
Πλεον εχει η φτασει αργα το βραδυ κ μετα απο μια κουραστικη ομολογουμενως ημερα στην δουλεια......παιρνω τον δρομο της επιστροφης για το σπιτι. Ειναι αργα κ ψαχνω για τον διακοπτη φωτων, ο οποιος ομως απουσιαζει απο τα χειρηστηρια του τιμονιου, προσφεροντας μονο διακοπτη σινιαλου.....που παλι δεν ανακαλυψα αν δυναται να κρατησει αναμμένη την μεγαλη σκαλα με καποιον τροπο.....Φτανοντας σπιτι, και λογω της χωροταξικης ιδιομορφιας του γκαραζ που διαθετω, πρεπει να την χωρεσω σε χωρο τσιμα-τσιτα κ εχοντας εμπειρια απο το 950......δεν ειναι κ οτι πιο ευκολο. Εντυπωσιαζομαι με το κοψιμο του τιμονιου για μια ακομη φορα κ μετα απο καιρο η διαδικασια μου φαινεται πιο ευκολη!!!!
Ανεβαινω σπιτι κ το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να χτυπησω τηλεφωνο στον "κουμπαρο" για να κανονιστει πρωινη - κοντινη βολτα..........
**Συγχωρεστε με για την εκταση του κειμενου και την γλαφυρη γραφη μου........αλλα αν συνεχισετε να διαβαζετε, τοτε το προβλημα το εχετε εσεις!!!!!!
crfouras
18/09/2013, 22:58
7:00 το πρωι, εχω ηδη φτιαξει καφε και ενω εχω σκυψει απο το μπαλκονι......θαυμαζοντας το 1190, οπου σε ασπρο χρωματισμο κ σε συνδιασμο με το πορτοκαλι πλαισιο κ καγκελα ειναι τουλαχιστον εντυπωσιακο!!! Απορω για πιο λογο βγαλανε στην παραγωγη αυτα τα κακογουστα χρωματα (γκρι-πορτοκαλι) που δεν ταιριαζουνε καθολου στην μοτοσυκλετα, αντιθετως την χαντακωνουν!!!! Διακοπη στην παρααγωγη τωρα λεμε!!!!! Καβαλαω κ φευγω να συναντησω τον Σπυρο, οπου με περιμενει. Συνοπτικες καλημερες......κ γρηγορη αποφαση για την διαδρομη που θα ακολουθησουμε. Ο κληρος επεσε στην Αρβανιτσα κ αποφασιζουμε να παμε μεσω Φυληw. Δρομος με ιδιαιτερα σφιχτη χαραξη κ μετρια ποιοτητα ασφαλτου. Χαβαλεδιαζω στον δρομο, ποτε κανωντας σουζες με τριτη-τεταρτη στο κιβωτιο, χωρις αγχος για καπακι, μιας κ η επεμβαση του anti-wheel ειναι εκει για να σε προφυλαξει και ποτε ντριφταροντας στις εισοδους με απολυτο ελεγχο.
Αρχιζω κ παρατηρω πραγματα κατα την διαρκεια της βολτας μας, οπως τον μηχανισμο της ζελατινας, ο οποιος ειναι πολυ ευκολος κ πρακτικος στην χρηση του, υπαρχει ενδειξη βενζινης, θερμοκρασιας, πιέσεις ελαστικων......αποδιδοντας πολλα μπραβο στην μαμα ΚΤΜ.......Εντοπιζω μια βαση, η οποια ειναι προεγκατεστημενη κ περιμενει με ανυπομονησια το GPS που θα βοηθησει τον επιδοξο ταξιδιωτη, να χαραξει νεες πορειες!!! Εξυπνη κινηση.........
Το traction control δεν τολμω να το απενεργοποιησω και λαμβανω συνεχεια την ιδια αισθηση οτι το μοτερ του ειναι "κομμενο" στις δυο πρωτες σχεσεις, ενω δεν ισχυει κατι τετοιο κ για τις επομενες. Η ποιοτητα κυλησης ειναι παρα πολυ καλη, κατι το οποιο οφειλεται κ στα ασφαλτινα ελαστικα της Continental, τα οποια εδειξαν παρα πολυ καλη συνολικη συμπεριφορα σε ολο το διήμερο. Εχω πλεον χαλαρωσει στην σελα της κ αποφασιζω να ανεβασω ρυθμο, χωρις ομως διαθεση να απομακρυνθω απο τον Σπυρο. Ετσι αρχιζω κ ανεβαζω χιλιομετρα, ενω τωρα πλεον αρχιζω να εκτιμω και να απολαμβανω το δαγκωμα των εμπρος ακτινικων δαγκανων, προσφεροντας αριστη αισθηση κατα το φρεναρισμα. Τα ποδια βρισκονται υπο φυσιολογικη κλιση κ θεση, οπου σε συνδιασμο με το καλοσχεδιασμενο ρεζερβουαρ, βρισκουν καλη στηριξη κατα την οδηγηση, ειδικα υπο συνθηκες εντονου φρεναρισματος.
crfouras
18/09/2013, 22:59
Το πιρουνι συμπεριφερεται παρα πολυ καλα, μεταφεροντας πολυ καλη πληροφορηση στον αναβατη, οπου δειχνει να ειναι βιδωμενο στην ασφαλτο, οσο κ να προσπαθεις να πιεσεις......,το οποιο με την σειρα του συνεργαζεται αριστα με το αμορτισερ, προσδιδοντας συνολικα μια παρα πολυ καλη συμπεριφορα στο 1190, θετοντας υψηλα στανταρ για την κατηγορια 21-18 mega-on/off.(υπαρχει αλλο???) Για τα δικα μου δεδομενα ωστοσο, θα ελεγα πως ηταν γενικα γρηγορο στην επαναφορα του (προφανως προηγουμενος δημοσιογραφος θα ειχε επεμβει) αλλα δεν ασχοληθηκα καθολου, μιας ακομα κ υπο ολες τις συνθηκες που το οδηγησα, ηταν παρα πολυ καλο. Ακομα κ υπο συνθηκες εντονου φρεναρισματος η μοτοσυκλετα κ παλι δειχνει παρα πολυ καλα ζυγισμενη, χωρις να παρουσιαζει εντονο βυθισμα, επιτρεποντας σου να κινηθεις με μεγαλυτερες ταχυτητες εισοδου, αφου ακομα κ υπο ρυθμους αρκετα σβελτους δεν θα δειξει σημαδια "λαστιχαρισματος". Υπο γρηγορους ρυθμους πλεον, αρχιζω να γινομαι πιο επιθετικος στο γκαζι, προσπαθωντας να εκμεταλλευτώ την "θεικη" παρεμβαση του traction control, οπου στην επιλογη sport, επιτρεπει το ντριφταρισμα ισχυος, τοσο οσο θεωρει οτι μπορει να διαχειρηστεις εσυ........κ οχι το πλαισιο της 1190 R, η οποια παραμενει ακλονητη, ειτε στριβεις σταμπουλιγμενος στα κλειστα κομματια του Παρνωνα με 1-2α.......ειτε με 5-6 και το κοντερ να γραφει 200-250+χλμ.............
Το συνολικο στησιμο της 1190, απο αποψη πλαισιου, αναρτησεων, φρενων.......ειναι πραγματικα παρα πολυ καλο!!!! Σου δινει αυτο το παραπανω σε εμπιστοσυνη, να κινηθεις πραγματικα πολυ γρηγορα.......αφου εχει καταφερει να σε ξενιασει απο πολλα πραγματα που σε απασχολουν κατα την οδηγηση.........ετσι επικεντρωνεσαι στην επιλογη της ιδανικης γραμμης κ το θηριο απλα υπακουει!!!! Δεν σε απασχολει αν εσυ αποφασισεις να καρυδωσεις το γκαζι......αυτο εχει το traction control για να σε κανει μαγκα.............δεν σε απασχολει αν κουβαλας περισοττερα χιλιομετρα πλησιαζοντας την επικινδυνη τυφλη δεξια φουρκετα......εχεις φρεναρες......κ ενα ABS που δεν θα γινει αντιληπτο στην μανετα σου.....μιας κ επεμβαινει σπανια κ αυτο υπο πολυ διακριτικα.......Μαλιστα οι γυροσκοπικες εντολες ειναι αμεσες, προσδιδοντας με πιο ευκολους και ηπιους χειρισμους, μια πιο ομαλη συνολικα οδηγηση, χωρις να αναγκαζεσαι να χαραμιζεις δυναμεις........
crfouras
18/09/2013, 23:00
Ωρα για αλλαγη μοτοσυκλετας κ βρισκομαι πανω στο 990 του Σπυρου......μοτοσυκλετα που εχω καβαλησει αρκετες φορες στο παρελθον κ μου ειναι αρκετα οικεια. Πρωτη αντιδραση??? Ρε τι ειναι αυτο το απαρχιωμενο μοτοσακο????(τωρα ειμαι υπερβολικος....)ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ........ Γρηγορο reset κ καθομαι απο πισω στον Σπυρο να δω ποσο διαφορετικες ειναι τελικα αυτες οι δυο μοτοσυκλετες μεταξυ τους......οχι μονο σε εμφανιση, αλλα τελικα κ σε φιλοσοφια. Ακολουθω τον Σπυρο απο κοντα, ο οποιος συντομα φαινεται να την οικειοποιειται πολυ γρηγηρα, αναγκαζοντας με να μην λυπηθω το 990 κ να μπω σε ρυθμους καταδιωξης........Το 990 καταφερνει κ μενει κοντα, αλλα ηδη ζηλευω τον Σπυρο κ θελω το 1190 πισω!!!! Το 990, μια μοτοσυκλετα οροσημο, μια μοτοσυκλετα που ειχε θεσει παρα πολυ υψηλα στανταρ στον τομεα της οδηγηκης συμπεριφορας, μετα απο χρονια συμβιωσης μαζι της, για πρωτη φορα το μπροστινο της μου μοιαζει ασαφες, μαλακο......κ τα φρενα του ισα που λεμε επαρκη!!!!!!
Αφου εναλλασουμε μοτοσυκλετες αρκετες φορες κατα την βολτα μας, φτανουμε στην Αρβανιτσα, οπου αποφασιζουμε να την λερωσουμε!!! Ο Σπυρος δεν χανει ευκαιρια κ χανεται σε εναν απο τους χωματοδρομους, οι δυο τους.......Εγω καθομαι υπο την σκια των ελατο-δεντρων κ προσπαθω να βαλω τις σκεψεις μου σε μια ταξη........Μετα απο κανα 15λεπτο επιστρεφει ο Σπυρος......κ επι τοπου αποφασιζουμε να καβαλησει τωρα το 990 κ να ακολουθησω με το 1190!!! Επιλογη off-road.....ABS απενεργοποιημενο για το πισω φρενο κ παμε! Ειμαι διστακτικος, καθως θυμαμαι οτι φοραει τα Continetal κ περιμενω γλιστρηματα.....αλλα συντομα αναθεωρω. Ακομα κ με αυτα τα ελαστικα που ειναι καθαρα ασφαλτινου προσανατολισμου, το μεγαλο 1190, κινειται με ιδιαιτερη χαρη κ ανεση!!! Το traction control συλλαμβανεται να δουλευει μονο οταν εγω υπερβαλλω, αλλα βοηθαει απιστευτα με το να μην αναλωνομαι σε χαζο-σπινιαρισματα κ βαζει την δυναμη κατω με εναν πολυ ομορφο τροπο, βοηθωντας με να κινηθω με μεγαλυτερη ταχυτητα, αθορυβα κ ασφαλεστερα. Τα φρενα επισης δεν μου προκαλουνε προβλημα πουθενα, αν κ σε συνθηκες χωματοδρομου το εμπρος φρενο ειναι παρα πολυ.....κ χρειαζεται το πολυ ενα δαχτυλο!!! Τα κιλα ειναι πολλα, ωστοσο κρυβονται καλα κ με το που κουμπωσεις 1η κ αρχισεις να κινησαι εξαφανιζονται ως δια μαγειας.....ενω σε αυτο πιστευω οτι συμβαλλει τα μεγιστα οι χαμηλα συγκεντρωμενες μαζες, κανοντας την ιδιαιτερα ευκολη ειδικα στις επι τοπου μανουβρες.
crfouras
18/09/2013, 23:00
Βγαινουμε συντομα απο τα χωματα.....κ πιανουμε τον δρομο της επιστροφης. Χαλαροι ρυθμοι πλεον κ απολαμβανω την αθορυβη λειτουργεια του μοτερ, το οποιο προσφερει απλοχερα την ροπη του να κινηθεις με μια ή κ δυο σχεσεις πολλες φορες επανω.....απολαμβανοντας την μεστη αποδοση του μοτερ κ ολα αυτα χωρις σκορτσαρισματα!!!!! Στιγμες οπου τρελαίνομαι.....συμπλεκταρισμα με τριτη ή ακομα κ με τεταρτη.....σημαινει ανορθωση του εμπρος τροχου......ετσι για να αναβουμε λιγο τα αιματα.....κ να κραταμε τους παλμους μας ψηλα.......Συντομα φτανουμε εθνικη κ ειμαι χορτασμενος απο οδηγηση......αλλα θυμαμαι εκεινο το βιντεακι στο youtube......και συντομα κανω τους υπολογισμους μου. Το R ειναι πιο ψηλο.....21-18 εναντι 17-19.......εεεε λεω και 240-250 να δω θα ειναι σουπερ!!! Ανοιγει η μπαρα......κ οι σχεσεις αλλαζουνε σε ρυθμους κλακετας αφου το μοτερ ανεβαζει πολυ γρηγορα.....κ πολυ συντομα βλεπω τα 250......ανεβαζει μεχρι 266......κ κοβω γιατι συνανταω κινηση. Ο δρομος πιο κατω δεν εχει κινηση κ ανοιγω με 6η κ απο 140.....και το μοτερ αρχιζει κ ανεβαζει.......συντομα βλεπω τα 270........κ το χαμογελο ειναι πιο μεγαλο απο την ζελατινα του κρανους!!!!
Σε συνθηκες εθνικης το 1190, προσφερει μια πυθηνεια συμπεριφορα, λογω του μακρυ μεταξονιου, ενω η καλυψη απο τον αερα με την ζελατινα στην ψηλη θεση ειναι ικανοποιητικη κ δεν χρειαζεται να σκύψεις, παρα μονο οταν μπεις στο κυνήγι της τελικης της!!! Τωρα, σε συνθηκες ταξιδιου, ειναι σκετη απολαυση!!! Τα 180-200χλμ/ωρα ειναι μια ταχυτητα ταξιδιου που πολυ ευκολα μπορεις να κρατησεις για πολυ ωρα και πολλα χιλιομετρα, ενω ο οδηγος μπορει υπο αυτες τις ταχυτητες να νιωθει ανετα, αναβοντας τσιγαρο, ξυνοντας.....την πλατη του......κ να εχει στην διαθεση του γκαζι που πολυ ευκολα θα του προσφερει επιπεδα ενεργητικης ασφαλειας να κανει κ την προσπεραση στην ξεχασμενη Mercedes που κινειται στην αριστερη.......
Φτανουμε στα διοδια κ σταματαμε δεξια, να κανουμε ενα τσιγαρο. Τα δυο ΚΤΜ στεκονται διπλα διπλα κ προσπαθω να καταλαβω τι σοι ΚΤΜ ειναι το καινουργιο 1190 Adventure. Η προσωπικη μου αποψη λοιπον ειναι οτι το νεο 1190 Adv, ειναι μια καινουργια μοτοσυκλετα της ΚΤΜ, η οποια ομως σιγουρα δεν ειναι απογονος ή αντικαταστατης του 950-990 Adventure!!!! Κατ'εμε, ειναι μια νεα μοτοσυκλετα που δεν εχει ερθει για να αντικαταστησει το 950-990, αλλα σκοπος του εργοστασιου ειναι να εμπλουτισει την γκαμα της, προσπαθωντας να πουλησει σε αλλες χωρες που δεν ειχε λογο κ υπαρξη, να προσεγγισει νεους φανατικους και ολα αυτα με μια μοτοσυκλετα τουρισμου που θελει να μπει εμβόλιμη σε μια αλλη κατηγορια μοτοσυκλετων......αυτη των sport-touring!!! Με αυτη την μοτοσυκλετα και ολες τις αλλες μοτοσυκλετες της κατηγοριας, οι οποιες παρουσιαζουνε επιδοσεις εφαμιλλες με αυτες των sport-touring, φορτωνονται οσο δεν παει, αναβατης-συνεπιβατης να απολαμβανουνε ανεσεις κ ασφαλεια που πολλοι θα ζηλευαν.......κ ολα αυτα χωρις να χρειαστει να στραμπουληχτει η μεση σου, χωρις να σε βαρανε ανεμοι......κ αμα λαχει να μπορεις να κανεις κ τον "ινδιανο" οπου κ οποτε σου την βαρεσει........νομιζω οτι σκοπος δεν ητανε η αντικατασταση του 950-990!!!! Η αντικατασταση του 950-990 adv, θα ερθει......αλλα θα ερθει οπως εγω υποθετω απο ενα 800ρι (οπως πολλοι εχουμε πει....), το οποιο θα ειναι (οπως το φανταζομαστε....) 100hp.....και καπου στα 200kgr......με στησιμο κ αερα που θα θυμιζει καλες εποχες της ΚΤΜ στο Dakar!!!!
Μεχρι τοτε, κατοχοι των 950-990 απολαυστε τα θηρια σας.....δεν απειλουνται ακομα.........
ΥΓ.1. Ελπιζω να μην σας κουρασα......
ΥΓ.2 Θα ακολουθησει κ video απο την βολτα....οταν βρω χρονο........
DoctoR_k6
18/09/2013, 23:24
Τελικα ποσο εκαψε θα μαθουμε...???:D
crfouras
18/09/2013, 23:29
Τελικα ποσο εκαψε θα μαθουμε...???:D
Εγω κατεθεσα τα νουμερα.......εδωσα κ σχετικες μετρησεις κ απο τα εξωτερικα......αλλα κανεις δεν με πιστευει!!!!:lol:
Περι τα 6.7lt/100 υπολογισα.....νουμερο αρκετα κοντα σε αυτο που εχουνε πει κ αλλοι........και δεν αναφερομαι στις ενδειξεις του trip computer spyro......:D
Να σημειωθει οτι το μηχανακι που ειχα στην διαθεση μου ειχε 10.000χλμ στο κοντερ του.....
el-Gatto
19/09/2013, 07:22
@ crfouras: :beer:
Είμαι ένα βήμα πρίν την "ολική καταστροφή".
Ετοιμος να βάλω στις αγγελίες όλα μου τα υπάρχοντα ,ώστε να μαζέψω τα λ7 για να την κάνω δικιά μου.
Κλείνω το pc κ φεύγω για εργασία ΤΩΡΑ ,έτσι ωστε να ξανα-δώ ότι τα λ7 πλέον μαζεύονται τόσο δύσκολα όσο και τα ψίχουλα απο τις πευκοβελόνες ,ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο ,θα επανενταχθώ στη ζοφερή πραγματικότητα ,κάτι το οποίο θα με γλυτώσει απο την άμεση οικονομική καταστροφή.
Και πάλι :beer:
endopandou
19/09/2013, 07:33
Ωραιότατη παρουσίαση σιαρέφουρα. Congrats :beer:
(Ο επόμενος που θα κάνει τέτοια διαδρομή παρέα με 990 και δεν θα μετρήσουν ακριβώς τις καταναλώσεις να τον πιάσει κόψιμο 5 χλμ πρίν την Αρβανίτσα και να μην προλάβει να φτάσει...) :giggle:
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...........ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΚΤΜ ΕΛΛΑΣ
Πού είναι αύτό τό μηχανάκι...??
Τιμή...??
Πού τό παρουσιάζει...??
..........
κουμπάρε
αν και δε συμφωνώ σε όλα
spyrakos35
19/09/2013, 08:19
κουμπάρε
αν και δε συμφωνώ σε όλα
Kαλα μην χαλασει και η κουμπαρια για το χρεπι.......
Ωραίο μηχανάκι αλλά παρόλο που ο Τζέφρυ είπε ότι λεφτά υπάρχουν, εγώ δεν τα είδα. Το λοιπόν μένουμε ως έχουμε.
Ωραίο μηχανάκι αλλά παρόλο που ο Τζέφρυ είπε ότι λεφτά υπάρχουν, εγώ δεν τα είδα. Το λοιπόν μένουμε ως έχουμε.
:lol:
Εγω κατεθεσα τα νουμερα.......εδωσα κ σχετικες μετρησεις κ απο τα εξωτερικα......αλλα κανεις δεν με πιστευει!!!!:lol:
Περι τα 6.7lt/100 υπολογισα.....νουμερο αρκετα κοντα σε αυτο που εχουνε πει κ αλλοι........και δεν αναφερομαι στις ενδειξεις του trip computer spyro......:D
Να σημειωθει οτι το μηχανακι που ειχα στην διαθεση μου ειχε 10.000χλμ στο κοντερ του.....
Μπας και θυμασαι βρε Λευτερη ποιες ηταν οι ενδειξεις του οργανου vs πραγματικης καταναλωσης? Για να τελειωνουμε και μ'αυτο το θεμα....Πολυ ωραιο review btw, μερικοι απο σας θα βγαζατε ανετα περιοδικο :beer:
crfouras
19/09/2013, 08:48
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...........ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΚΤΜ ΕΛΛΑΣ
Πού είναι αύτό τό μηχανάκι...??
Τιμή...??
Πού τό παρουσιάζει...??
Αν σου δωθει η ευκαιρία, αξίζει να το κανεις εστω ενα test drive. Θεωρώ ότι θα έχεις μια πλήρη εικόνα μετά, ώστε να την μοιραστεις μαζί μας.
crfouras
19/09/2013, 08:56
κουμπάρε
αν και δε συμφωνώ σε όλα
Κάθε ένας απο εμάς, αντιλαμβάνεται, κρίνει, εκτιμά κ βλέπει αλλα πράγματα σε μια μοτοσυκλέτα. Εγω προσπάθησα να μεταφέρω τις εικόνες που εγω αποκομισα απο την βόλτα, ενδεχομένως απο μια διαφορετική οπτική γωνία. Το ότι δεν συμφωνείς σε όλα, ειναι καλο γιατί θα μπορέσεις ίσως να δώσεις επιπλέον πληροφορίες στο forum που εγω να αγνόησα κ να το αναπτύξουμε περαιτέρω το θέμα. Αλλωστε γιαυτο υπάρχει το forum.
crfouras
19/09/2013, 08:57
Μπας και θυμασαι βρε Λευτερη ποιες ηταν οι ενδειξεις του οργανου vs πραγματικης καταναλωσης? Για να τελειωνουμε και μ'αυτο το θεμα....Πολυ ωραιο review btw, μερικοι απο σας θα βγαζατε ανετα περιοδικο :beer:
Πρεπει να έγραφε 6.4lt/100 αν θυμάμαι καλα.
..............Το ότι δεν συμφωνείς σε όλα, ειναι καλο γιατί θα μπορέσεις ίσως να δώσεις επιπλέον πληροφορίες στο forum που εγω να αγνόησα κ να το αναπτύξουμε περαιτέρω το θέμα. ....
σου ξέφυγαν τα δικά μου προηγούμενα σεντόνια :D
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130207&page=16
crfouras
19/09/2013, 09:34
σου ξέφυγαν τα δικά μου προηγούμενα σεντόνια :D
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130207&page=16
Αδερφε τα διάβασα όλα, πριν ξεκινήσω να γράφω, αλλα όπως είπα κ πιο πάνω, ο κάθε ένας απο εμάς μεταφέρει τι είδε, πως το ένιωσε κ πως το εκτίμησε. Πολύ σωστά έχεις συμπεριλάβει πράγματα τα οποία είτε σου αρεσαν είτε δεν σου άρεσαν κ αυτός ειναι ο ουσιαστικός λόγος να γράφουμε κ να μοιραζόμαστε στο forum.
Εγω κατέθεσα την δική μου άποψη.....;)
...... ο κάθε ένας απο εμάς μεταφέρει τι είδε, πως το ένιωσε κ πως το εκτίμησε. .....
όντως,
in any case, τσάκω άλλη μια
ωραίο review
Αν σου δωθει η ευκαιρία, αξίζει να το κανεις εστω ενα test drive. Θεωρώ ότι θα έχεις μια πλήρη εικόνα μετά, ώστε να την μοιραστεις μαζί μας.
ΠΗΓΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.............ΑΛΛΑ
Είχανε ένα καί μοναδικό καί τό γυρνάγανε σέ όλη τή βόρεια Έλλάδα,έτσι τήν πάτησα
όταν πήγα είχε φύγει γιά Βέροια,Νάουσα,Κατερίνη...??
Τού τήν έχω στημμένη,πού θά πάει...??
Έπιτέλους κάποιος πού γράφει...!!
Σ'εύχαριστούμε γιά τήν έμπειρία σου μέ τή μοτοσυκλέττα πού μάς παρέθεσες.
Σέ βρίσκω βέβαια ένθουσιώδη,χωρίς νά έχω άποψη μιά καί δέν τό καβάλησα.
Οί ένστάσεις μου είναι στό θέμα τιμή 16000 εύρώ....!!!
Νομίζω πώς άν είχε γύρω στά 13000-13500 θά έμπαινε πιό καλά στήν άγορά.
Κάπως έτσι ΕΘΑΨΑΝ έκεί στή Γιαμάχα τό 1200 tenere μέ τά 16300 πού ζήταγαν.
Άν τό μυαλό τών Αύστριακών όπως άκουσα καί στίς δηλώσεις τους ήταν μόνο τό
πώς θά κοντράρουν τήν BMW άγνοώντας όλους τούς άλλους,ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ.
Διότι ή BMW κουβαλάει παράδοση,ίστορία καί πολύ βαρύ όνομα άπέναντι στήν ΚΤΜ
πού μέ 500 καί 1000 εύρώ διαφορά δέν μπορείς νά τή βάλεις άπό κάτω....!!!
Καί τό μεγάλο έρωτηματικό......άξιοπιστία...??
Πού όταν δώσεις παραπάνω άπό όσο κοστίζει
ένα πετρελαιοκίνητο 1600άρι αύτοκίνητο αύτό τό ΑΠΑΙΤΕΙΣ..!!
Έδώ όμως μέ τό παρελθόν πού κουβαλάει ή ΚΤΜ
μόνο ό ΧΡΟΝΟΣ θά μιλήσει..!!
Γιά μένα λοιπόν οί έπίδοξοι άγοραστές θά πρέπει νά κάνουν λίγη ύπομονή,
νά τό δούμε νά γράφει χλμ. καμμιά 25000-30000 καί μετά βλέπουμε.
Έξάλλου καί οί καλύτεροι.........πάντα τά θέματα τους τά βγάζουν
στόν πρώτο ,άντε δεύτερο τό πολύ χρόνο κυκλοφορίας τους.
devil's animal
19/09/2013, 11:11
για εμενα οπως τα λες, το μοτο δεν ειναι απογονος του 990..ειναι απλα ενα αλλο μηχανακι με διαφορετικες βλεψεις και προσδοκιες...
δεν κανει καλυτερα αυτα που κανει ηδη το 990...κανει αλλα πραγματα...
μαλλον πιο πολυ ανταγωνιστης του tiger 1050 ειναι παρα του BMW...ή μπορει κατι αναμεσα σ'αυτα τα 2...
διασκεδαστικα ακουγονται ομως ολα αυτα για καποιον που εχει το μαρουλι...
:moutza: στην φτωχια μου την μαυρη...
Κατ'εμε, ειναι μια νεα μοτοσυκλετα που δεν εχει ερθει για να αντικαταστησει το 950-990, αλλα σκοπος του εργοστασιου ειναι να εμπλουτισει την γκαμα της, προσπαθωντας να πουλησει σε αλλες χωρες που δεν ειχε λογο κ υπαρξη, να προσεγγισει νεους φανατικους και ολα αυτα με μια μοτοσυκλετα τουρισμου που θελει να μπει εμβόλιμη σε μια αλλη κατηγορια μοτοσυκλετων......αυτη των sport-touring!!! Με αυτη την μοτοσυκλετα και ολες τις αλλες μοτοσυκλετες της κατηγοριας, οι οποιες παρουσιαζουνε επιδοσεις εφαμιλλες με αυτες των sport-touring, φορτωνονται οσο δεν παει, αναβατης-συνεπιβατης να απολαμβανουνε ανεσεις κ ασφαλεια που πολλοι θα ζηλευαν.......κ ολα αυτα χωρις να χρειαστει να στραμπουληχτει η μεση σου, χωρις να σε βαρανε ανεμοι......κ αμα λαχει να μπορεις να κανεις κ τον "ινδιανο" οπου κ οποτε σου την βαρεσει........νομιζω οτι σκοπος δεν ητανε η αντικατασταση του 950-990!!!!
αφου επιβεβαιωνεις και εσυ αυτα που ελεγα οταν διαβασα την αποψη του Σπυρου, δεν χωραει αμφιβολια...
το μηχανακι ειναι για να ταξιδευει με διαφορετικο τροπο απ'οτι εχει συνηθισει ο μοτοκοσμος μεχρι σημερα...
αυτες τις ταχυτητες στην εθνικη τις εβλεπες με 4κ ή στην χειροτερη 3κ χιλιαρια...
τωρα ολα αυτα γινονται με δικυλινδρο μηχανακι που εχει ονοφαδικες καταγωγες και στησιμο και μπορεις (αν εισαι χερας) να μπεις και σ'αυτον τον χωματοδρομο που φαινεται στον χαρτη στα νοτια της Τοσκανης, που βγαζει πιο συντομα στον προορισμο σου απο την ασφαλτο...
εμενα με ενθουσιασε αυτο που εγραψες για την ταχυτητα ταξιδιου...180-200χλμ/ωρα σταθερα δεν ειναι αστειο πραγμα...
αν ηθελες λοιπον να ταξιδευεις καπως ετσι οι επιλογες σου ηταν περιορισμενες στα sport touring (βλ. busa, blackbird) αλλα με πολλους περιορισμους σε βαρος, κινηση στην πολη κλπ, στα 1000αρια naked (βλ. fazer 1000) που οκ, μια χαρα μηχανακι ειναι αλλα σου δινει την δυναμη του ψηλα χωρις να εχει καγκουροβλεψεις, ή το tiger 1050 που ειναι και αυτο ενα (σχεδον) ονοφαδικο design με ασφαλτινο προσανατολισμο και ωραιο μοτερ...
ολα αυτα φορτωνονται, πανε δικαβαλα ταξιδια και ταξιδευουν με 180 σταθερα, αλλα με ολα κανεις συμβιβασμους σε καποια αλλα πραγματα...
τωρα με το δικυλινδρο ΔΕΝ κανεις συμβιβασμους...
θες καγκουριες στην πολη? τις κανει...
θες ταξιδι φορτωμενος, δικαβαλο και σταθερα 180 στην εθνικη? το κανει...
θες στριψιμο σε επαρχιακο στροφιλικι, ειτε κλειστο, ειτε ανοιχτο με πολλα χλμ στο κοντερ? το κανει...
θες χωμα? το κανει...
θες κινηση στην πολη και να κοβει το τιμονι του για περνας απο παντου? το κανει...
αν αποδειχτει αξιοπιστο, νομιζω οτι θα γινει το μηχανακι πολλων μετα απο καποια χρονια που θα κυκλοφορησουν και θα πουλιονται τα μεταχειρισμενα...
βεβαια το ερωτημα παραμενει..ΠΟΙΟΣ θα δωσει ΤΩΡΑ 16000€ και θα παρει το μηχανακι για να το δωσει μεταχειρισμενο σε 3-4 χρονια??:hmm:
crfouras
19/09/2013, 11:16
Είχανε ένα καί μοναδικό καί τό γυρνάγανε σέ όλη τή βόρεια Έλλάδα,έτσι τήν πάτησα
Εξαρχής να πω ότι όντως είμαι αρκετά ενθουσιώδης, γενικα σαν μοτοσυκλετιστης, που πολλές φορές, ανεξάρτητου μοτοσυκλετας που καβαλαω, τα βρίσκω πάντα ωραία και αυτό γιατί πιστεύω ότι κάθε μια μπορεί κ προσφέρει αυτό το "κάτι" που άλλες δεν το έχουν ή μπορεί ενδεχομένως να το κάνουν καλύτερα απο τις άλλες!!!! Ομως κάθε μοτοσυκλέτα έχει πάντα αυτό το κάτι να προσφέρει!!!
Τωρα επι του θέματος αξιοπιστία, με βρίσκεις μαζί σου. Για εμένα ειναι σημαντικότατη παράμετρος πριν αποφασίσω να καταθέσω τον οβολό μου, ανεξαρτήτως αγοραστικής αξίας. Η εν λόγω μοτοσυκλέτα με τα τόσα ηλεκτρονικά , ειδικα για την απλή έκδοση που περιλαμβάνει κ τις ηλεκτρονικές ρυθμιζομενες αναρτήσεις, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι κάτι σίγουρα θα βγει στην επιφάνεια αργα ή γρήγορα, αν κ δεν το εύχομαι. Πολύ ηλεκτρονικό ρε παιδί μου σε αυτά τα μηχανάκια!!!!
Στο θέμα των τιμολογιακων πολιτικών που ακολουθούν οι εταιρίες όπως πολύ σωστά είπες, θα έπρεπε κ θα μπορούσαν να ειναι πιο down to earth, προσεγγίζοντας ενδεχομένως μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό. Δυστυχώς επαυτου δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι!!!!
Σου λέει σου αρέσει κύριος; Πρεπει να πλερωσεις!!! Κ να θυμίσω ότι "η καψουρα, η μαστουρα κ η τσιπουρα, πληρωνωνται"!!!! Και έχουμε πληρώσει.....ουκ ολίγα!!!!!
Οι παιδικές ασθένειες αναμένονται κ σίγουρα θα εμφανιστούν. Ελπίζω να περιορίζονται σε μικρής σημασίας κ κόστους!!!!
Οσο αφορά την BMW, όσο κ να μη μπορούν κάποιοι να το χωνεψουν, όντας ορκισμενοι εχθροί, ειναι μια εταιρεία κολοσσός, με ιστορία, τεχνογνωσία κ παράδοση πολλών χρόνων. Δύσκολα θα σταθεί η ΚΤΜ απέναντι της!!! Ετσι κ αλλιώς έχει πολλα χρόνια μπροστά της για να δείξει την αξία της, ειδικα όταν απαιτεί να σταθεί απέναντι τους κ κοιτώντας τους στα ματιά.....να δείξει τον δρόμο της εξέλιξης.
Και να σκεφτείς ότι αυτά τα γράφει ένας βαμμενος ΚΤΜ-ιμικος!!!!!!:beer:
Πρωτον, αν βαλεις κατω τo κοστος των εξτρα της BMW για να ερθει στα επιπεδα του ΚΤΜ των 16Κ η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο 1-2Κ, δευτερον μονο για αξιοπιστια δεν εχει παραδοση η BMW και τριτον το μοτερ RC8 ειναι μαζι μας εδω και 5 χρονια.
αφου επιβεβαιωνεις και εσυ αυτα που ελεγα οταν διαβασα την αποψη του Σπυρου, δεν χωραει αμφιβολια...
το μηχανακι ειναι για να ταξιδευει με διαφορετικο τροπο απ'οτι εχει συνηθισει ο μοτοκοσμος μεχρι σημερα...
αυτες τις ταχυτητες στην εθνικη τις εβλεπες με 4κ ή στην χειροτερη 3κ χιλιαρια...
τωρα ολα αυτα γινονται με δικυλινδρο μηχανακι που εχει ονοφαδικες καταγωγες και στησιμο και μπορεις (αν εισαι χερας) να μπεις και σ'αυτον τον χωματοδρομο που φαινεται στον χαρτη στα νοτια της Τοσκανης, που βγαζει πιο συντομα στον προορισμο σου απο την ασφαλτο...
εμενα με ενθουσιασε αυτο που εγραψες για την ταχυτητα ταξιδιου...180-200χλμ/ωρα σταθερα δεν ειναι αστειο πραγμα...
αν ηθελες λοιπον να ταξιδευεις καπως ετσι οι επιλογες σου ηταν περιορισμενες στα sport touring (βλ. busa, blackbird) αλλα με πολλους περιορισμους σε βαρος, κινηση στην πολη κλπ, στα 1000αρια naked (βλ. fazer 1000) που οκ, μια χαρα μηχανακι ειναι αλλα σου δινει την δυναμη του ψηλα χωρις να εχει καγκουροβλεψεις, ή το tiger 1050 που ειναι και αυτο ενα (σχεδον) ονοφαδικο design με ασφαλτινο προσανατολισμο και ωραιο μοτερ...
ολα αυτα φορτωνονται, πανε δικαβαλα ταξιδια και ταξιδευουν με 180 σταθερα, αλλα με ολα κανεις συμβιβασμους σε καποια αλλα πραγματα...
τωρα με το δικυλινδρο ΔΕΝ κανεις συμβιβασμους...
θες καγκουριες στην πολη? τις κανει...
θες ταξιδι φορτωμενος, δικαβαλο και σταθερα 180 στην εθνικη? το κανει...
θες στριψιμο σε επαρχιακο στροφιλικι, ειτε κλειστο, ειτε ανοιχτο με πολλα χλμ στο κοντερ? το κανει...
θες χωμα? το κανει...
θες κινηση στην πολη και να κοβει το τιμονι του για περνας απο παντου? το κανει...
αν αποδειχτει αξιοπιστο, νομιζω οτι θα γινει το μηχανακι πολλων μετα απο καποια χρονια που θα κυκλοφορησουν και θα πουλιονται τα μεταχειρισμενα...
βεβαια το ερωτημα παραμενει..ΠΟΙΟΣ θα δωσει ΤΩΡΑ 16000€ και θα παρει το μηχανακι για να το δωσει μεταχειρισμενο σε 3-4 χρονια??:hmm:
ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..........ΡΕ
Θά άνατριχιάζουν τά σίδερα άπό τά Χάγια τά blackbird,καί τά ZZR
Τωρα επι του θέματος αξιοπιστία.....
Οσο αφορά την BMW, όσο κ να μη μπορούν κάποιοι να το χωνεψουν, όντας ορκισμενοι εχθροί, ειναι μια εταιρεία κολοσσός, με ιστορία, τεχνογνωσία κ παράδοση πολλών χρόνων.
Δεν μάθαμε τελικά... με τον δημοσιογράφο που σκοτώθηκε κατά τις δοκιμές του νέου R1200gs τί έγινε....?
γιατί για τις ανακλήσεις της BMW τουλάχιστον μαθαίνουμε...
spyrakos35
19/09/2013, 12:10
τωρα ολα αυτα γινονται με δικυλινδρο μηχανακι που εχει ονοφαδικες καταγωγες
γκουχαπογκουχπουγκουχκιγκουχωςγκουχπουγκουχέχειγκο υχονοφάδικεςγκουχκαταγωγές?γκουχ
γκουχαπογκουχπουγκουχκιγκουχωςγκουχπουγκουχέχειγκο υχονοφάδικεςγκουχκαταγωγές?γκουχ
Τον πατέρα του τον λέγανε ΟΝούφριο και τη μάνα του OFFηλία. :lol::lol::lol::lol:
spyrakos35
19/09/2013, 12:26
Τον πατέρα του τον λέγανε ΟΝούφριο και τη μάνα του OFFηλία. :lol::lol::lol::lol:
είσαι μλκς......
:bawl:
crfouras
19/09/2013, 12:30
Δεν μάθαμε τελικά... με τον δημοσιογράφο που σκοτώθηκε κατά τις δοκιμές του νέου R1200gs τί έγινε....?
γιατί για τις ανακλήσεις της BMW τουλάχιστον μαθαίνουμε...
Δεν γνωρίζω, ούτε για το ατύχημα, ούτε για την εξέλιξη κ την τροπή που πήρε. Ομως δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις!!! Πολύ έχουν πέσει, χτυπήσει κ πολλές φορές έχουν καταλήξει.....αλλα δεν νομίζω ότι βρίσκεσαι στο σωστό thread κ δεν καταλαβαίνω που το πας!!!!
:rolleyes:
devil's animal
19/09/2013, 12:31
πως θα χαρακτηριζες εσυ ενα μοτοσακο με τις συγκεκριμενες διαστασεις ζαντων και διαδρομες αναρτησεων?:confused:
super sport? sport touring? enduro? mx?
ρωταω για να μαθαινω δλδ...
devil's animal
19/09/2013, 12:33
ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..........ΡΕ
Θά άνατριχιάζουν τά σίδερα άπό τά Χάγια τά blackbird,καί τά ZZR
αν αυτο καταλαβες απο αυτα που εγραψα, οκ...:rolleyes:
μην σου κακολογισουμε και το busa..:yuck:
spyrakos35
19/09/2013, 12:42
πως θα χαρακτηριζες εσυ ενα μοτοσακο με τις συγκεκριμενες διαστασεις ζαντων και διαδρομες αναρτησεων?:confused:
super sport? sport touring? enduro? mx?
ρωταω για να μαθαινω δλδ...
δεν μου λένε κάτι οι συγκεκριμενες διαστασεις ζαντων και διαδρομες αναρτησεων από μόνες τους..... βάλε ας πούμε στην εξίσωση την καταγωγή του κινητήρα....
αλλιώς να πούμε οτι και το βέρσυς 1000 ή το μουλτιστράδα ή το απρίλια κάπο είναι και αυτά με ονοφφ καταγωγή....
Καθίστε πρώτα να λύσουμε τον γρίφο του τι είναι πλέον αυτά τα μηχανάκια και μετά πιάνουμε και άλλους γρίφους όπως τη καταγωγή τους
έναν έναν :p
spyrakos35
19/09/2013, 12:53
Καθίστε πρώτα να λύσουμε τον γρίφο του τι είναι πλέον αυτά τα μηχανάκια και μετά πιάνουμε και άλλους γρίφους όπως τη καταγωγή τους
έναν έναν :p
ναι, πάμε στον πρώτο γρίφο....
σύμφωνα με τα λεγόμενά σας (των κουμπάρων ντε) εγώ αντιλαμβάνομαι οτι είναι μια νέα για την ΚΤΜ κατηγορία
αυτή των ΟΝ, που πάνε αξιοπρεπώς (και ίσως και παραπάνω) και off....
και λέω νέα για την ΚΤΜ κατηγορία, γιατί ΟΝoff οι άλλοι βγάζανε χρόνια τώρα....
βασιλιάς του ΟΝΟFF παραμένει (πάλι όπως αντιλαμβάνομαι από τα λεγόμενά σας) το 950/990 (βγάλτε τα μάτια σας, δεν ξέρω ποιο από τα δύο :p)
αυτό είναι ευκολάκι νομίζω....
endopandou
19/09/2013, 12:58
:tooth: :a014::a014::a014::a014:
pipe_smoker
19/09/2013, 13:05
:tooth: :a014::a014::a014::a014:
Kαι λίγα λες:lol:
pipe_smoker
19/09/2013, 13:11
ναι, πάμε στον πρώτο γρίφο....
σύμφωνα με τα λεγόμενά σας (των κουμπάρων ντε) εγώ αντιλαμβάνομαι οτι είναι μια νέα για την ΚΤΜ κατηγορία
αυτή των ΟΝ που πάνε αξιοπρεπώς (και ίσως και παραπάνω) και off....
και λέω νέα για την ΚΤΜ κατηγορία, γιατί ΟΝoff οι άλλοι βγάζανε χρόνια τώρα....
Αφού παίζεις με κεφαλαία και πεζά να σου πω κι εγώ αντιστοίχως πώς αντιλαμβάνομαι εγώ αυτά που έγραψαν τα παιδιά.
Το καλύτερο ONOFF συνεχίζει να είναι το 950-990.
Άλλοι βγάζανε χρόνια τώρα ONoff όπως σωστά λες.
Το συγκεκριμένο είναι ONoff.
Ναι μεν πιο πολύ On παρά Off, αλλά πολύ περισσότερο και On και Off από αυτά που βγάζανε χρόνια οι άλλοι.
υγ. Άμα το πάρεις και σου βγει μάπα τα λεφτά σου πίσω δε σου τα δίνουμε να ξέρεις :lol:
spyrakos35
19/09/2013, 13:14
Αφού παίζεις με κεφαλαία και πεζά να σου πω κι εγώ αντιστοίχως πώς αντιλαμβάνομαι εγώ αυτά που έγραψαν τα παιδιά.
Το καλύτερο ONOFF συνεχίζει να είναι το 950-990.
Άλλοι βγάζανε χρόνια τώρα ONoff όπως σωστά λες.
Το συγκεκριμένο είναι ONoff.
Ναι μεν πιο πολύ On παρά Off, αλλά πολύ περισσότερο και On και Off από αυτά που βγάζανε χρόνια οι άλλοι.
υγ. Άμα το πάρεις και σου βγει μάπα τα λεφτά σου πίσω δε σου τα δίνουμε να ξέρεις :lol:
και που διαφωνήσαμε δλδ??? στο οτι οι άλλοι βγάλανε λιγότερο οφφ από ον?
τεσπα,
χρέπια είναι χρέπια θα παραμείνουν.... :lol:
δικό σας :wave2:
η εξελιξη του SMT ειναι, μη το κουραζουμε το θέμα. Αυτο που πρεπει να κανει η ΚΤΜ πλεον ειναι να μπει και αυτη τη κατηγορια 800 με περισσοτερο οφ χαρακτηρα για να ψωνισουμε και μεις οι τελειωμενες με τα ψυχολογικα απο στρομα
endopandou
19/09/2013, 13:26
Mιας και το έφερε η κουβεντΆΡΑ γιατί δεν είναι η εξέλιξη του adv? (δεν ξέρω, ρωτάω)
Mιας και το έφερε η κουβεντΆΡΑ γιατί δεν είναι η εξέλιξη του adv? (δεν ξέρω, ρωτάω)
γιατί δεν εξέλιξαν καθόλου το κομμάτι του OFF. απλά εξέλιξαν το κομμάτι του ON χωρίς να διατηρεί (εκτός απο την ομαλότητα του κινητήρα στις χαμηλές) τα χαρακτηριστικα του OFF.