PDA

View Full Version : Habemus Papam

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

fkol k4
24/02/2015, 12:52
Σύμφωνοι, αλλά μιλώντας πρακτικά,

μιλωντας εντελως θεωρητικα ,

ολα τα παραπανω που αναφερω εφαρμοζονται εφοσον ειναι αναγκαια , αν και εφοσον αν , οσο πιο συνειδητοποιημενος ειναι ο λαος και με ταξικη συνειδηση τοσο λιγοτερο υπαρχει η αναγκη για περιφρουρηση και επιβολη ,
όλα τα παραπάνω που αναφέρεις πάντα υπάρχει τρόπος να κριθούν αναγκαία. πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για περιφρούρηση και επιβολή γιατί κανένας δεν θα δεχθεί έτσι αδιαμαρτύρητα το να κάνει ό,τι γουστάρει αυτός που αυτοπροσδιορίζεται ως «εκφραστής της λαϊκής συνείδησης»
αλλωστε η οποιαδηποτε επιβολη της λαικης κυριαρχιας αφορα μονο αυτους που ειναι εχθροι του λαου ,
ναι, αλλά ποιος θα αποφασίζει «εκ μέρους του λαού» ποιος είναι ο εχθρός του λαού;
ο λαος δεν μπορει να ειναι εχθρος του λαου
Σύμφωνα με όσα λες, αφού χρειάζεται να επιβάλεις στο λαό ακόμα και με το ζόρι τη «σωστή» (σύμφωνα με τη δική σου ερμηνεία) πορεία, αυτή τη στιγμή ήδη έχεις πει πως ο ίδιος ο λαός δρα ενάντια στα συμφέροντά του και ήδη τον έχεις χρίσει εχθρό του εαυτού του. Έχεις ήδη ακυρώσει τα λεγόμενά σου με τα ίδια τα λεγόμενά σου.
τα μετρα επιβολης της λαικης κυριαρχιας δεν θα κρατησουν για παντα , απολυτη λαικη κυριαρχια δεν την εχεις πουθενα αλλου , βεβαια ειναι αγνωστο το ποσο χρονο μπορει να διαρκεσουν τα μετρα επιβολης , μπορει να χρειαστουν δεκαετιες ,
τα μέτρα του μνημονίου δεν θα κρατήσουν για πάντα, έτσι κι αλλιώς απόλυτη λαϊκή κυριαρχία δεν θα έχεις πουθενά αλλού, βέβαια είναι άγνωστο το πόσο χρόνο μπορεί να διαρκέσει το μνημόνιο, μπορεί να χρειαστεί δεκαετίες
πιθανον μεχρι την πληρη αναμορφωση του συνολου του λαου
δηλαδή να εξοριστούν ή να πεθάνουν όσοι διαφωνούν
για να υπαρχει ενδεχομενως μια μορφη αμεσης δημοκρατιας ,
με όσους κατάφεραν να επιζήσουν
οτι αφορα τους αντιφρονουντες και τους εχθρους του λαου τοσο καλυτερο γι ' αυτους να συνειδητοποιησουν οσο πιο γρηγορα μπορουν οτι δεν μπορουν να ειναι εχθροι της λαικης κυριαρχιας

Ξεκόλλα φίλε, ήδη έχεις βγάλει τα φυσεκλίκια για να «επιβάλλεις στο λαό τη σωτηρία του» και εξορίζεις «αντιφρονούντες».
Οι ιδεολογίες (και δη οι οικονομικοπολιτικές) είναι για να εξυπηρετούν τον άνθρωπο, όχι για τον βάζουν σε κλουβιά.

spyro
24/02/2015, 12:52
....
Το ότι μιλούσαν ελληνικά,αρβανίτικα,αλβανικά και τούρκικα δεν έχει καμμία σχέση.

Μάθετε ιστορία ....

εσυ για ποια ιστορία μιλάς? ποια ιστορία είναι αυτή που υποστηρίζει το άνω? δεν έχει καμία σχέση η γλώσσα στο προσδιορισμό μιας εθνικότητας? τη διδάσκουν αυτή την ιστορία που αναφέρεσαι? που μπορώ να τη βρώ?

sniper
24/02/2015, 12:55
Τέλος με το μεταναστευτικό και τον προσδιορισμό της εθνικότητας.

Please...

Cpt. Haddock
24/02/2015, 12:56
εσυ για ποια ιστορία μιλάς? ποια ιστορία είναι αυτή που υποστηρίζει το άνω? δεν έχει καμία σχέση η γλώσσα στο προσδιορισμό μιας εθνικότητας? τη διδάσκουν αυτή την ιστορία που αναφέρεσαι? που μπορώ να τη βρώ?

τς τς τς...

http://www.vrisko.gr/details/agdb04ai336_cd10372200a246031j3d :p

amyroukai
24/02/2015, 13:03
βεβαια ειναι αγνωστο το ποσο χρονο μπορει να διαρκεσουν τα μετρα επιβολης , μπορει να χρειαστουν δεκαετιες , πιθανον μεχρι την πληρη αναμορφωση του συνολου του λαου , για να υπαρχει ενδεχομενως μια μορφη αμεσης δημοκρατιας , οτι αφορα τους αντιφρονουντες και τους εχθρους του λαου τοσο καλυτερο γι ' αυτους να συνειδητοποιησουν οσο πιο γρηγορα μπορουν οτι δεν μπορουν να ειναι εχθροι της λαικης κυριαρχιας

Σύντροφε Κάβαμαν είσαι έτοιμος να φτιάξεις το 1984, το V for Vendetta και τη φάρμα του Όργουελ όλα μαζί σε ένα. Για το καλό μας, πάντα.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω...

kostaspetrou
24/02/2015, 13:03
Λοιπόν επειδή αγνοείτε βασικά πράγματα,λήγω εδώ το θέμα και θ΄ασχοληθώ κυρίως με την εξάτμισή μου.

Αρα η μητρική γλώσσα δεν έχει σχέση με την εθνική συνειδηση, σωστα; :smokin:
Όχι πάντα,απόδειξη ο καπετάν Κώττας. ;)

Για να τελειώνουμε:
α)Η καταγωγη υπάρχει,
β) η ιθαγένεια (ή υπηκοότητα αν μιλάμε για βασίλειο) δινεται,
γ)η εθνικη συνειδηση καλλιεργείται.

δ)Btw, το Ισραήλ μια και το ανέφερες, εχει σαν κράτος 20% αραβικο πληθυσμο... :wave2:

α)ναι
β)όχι ή τέλως πάντων όχι ελαφρά τη καρδία και όχι επειδή έτυχε να γεννηθείς κάπου. Παράδειγμα ο λόρδος Βύρων:φιλέλληνας μεν, Άγγλος δε!
γ)ναι
δ)το ξέρω αλλά αυτό δεν αντικρούει το ότι είναι σφίχτες(και καλά κάνουν) σε ό,τι αφορά στη νομοθεσία τους

Ψάξε μόνος σου.

fkol k4
24/02/2015, 13:07
Μη μιλάς για πολιτισμένες χώρες(αλήθεια ποιές είν'αυτές) γιατί υπάρχουν χώρες (ισραήλ,ιαπωνία κλπ) που έχουν πολύ σφιχτότερη νομοθεσία σε τέτοια θέματα.
...
Μάθετε ιστορία και ξεκολλάτε εις τον κύβο.

Φέρνεις το Ισραήλ ως παράδειγμα πολιτισμένης χώρας; Μήπως να κάνεις καμία βολτίτσα στη λωρίδα της Γάζας να αναθεωρήσεις;
Επίσης, μιας και αναφέρεις την Ιαπωνία ως παράδειγμα και είσαι και της ιστορίας, θα ήθελα να μου εξηγήσεις αν θες τη διαφορά μεταξύ «Γκαϊτζίν» και «Ξενίου Ζευ».

Αγαπητέ, ως παιδί μεταναστών, θα μπορούσα άνετα μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκα εκεί να έχω αυτή τη στιγμή Γαλλική ιθαγένεια ακόμα και δεν διαμένω στη Γαλλία και χωρίς να έχω προσφέρει κάτι στη χώρα. Αυτό λοιπόν είναι ένα παράδειγμα πολιτισμένης χώρας.

Αντιθέτως, αν ξεφεύγει λίγο το χρωματάκι σου εδώ ή δεν μιλάς ελληνικά με καλή προφορά, για να πάρεις ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει το κάνεις έτσι
331698
ή να είσαι εκατομμυριούχος, αλλιώς τον ήπιες.
Και πάλι, οι μισοί (τουλάχιστον) δεν σε θεωρούν ισάξιό τους.

Αλλά τι λέμε τώρα, εδώ δεν παραδεχόμαστε για Έλληνες τους ομογενείς, θα δεχτούμε κανέναν άλλον;

dimmie_72
24/02/2015, 13:14
Τέλος με το μεταναστευτικό και τον προσδιορισμό της εθνικότητας.

Please...

:a15:

ΒΤW αυτό με Τσίπρα-Γλέζο δε θυμίζει λίγο Ρουβά-Διαβάτη; :D

stam2
24/02/2015, 13:17
ΟΧΙ. Η ιθαγένεια δίνεται, βαση νομων και προϋποθέσεων, παντου και σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Δε θα αλλάξουμε το διεθνες δικαιο επειδη δε γουσταρεις εσυ τους μελαμψους.

Εν κατεκλειδι, η συνοχη ενος κράτους βασιζεται στην οικονομική του αυτάρκεια και ευμάρεια, όχι στην φυλετική καθαρότητα.

Αλλα κι εκει να το πάμε, πώς γινεται το '21 χιλιάδες ελληνες αρβανιτες να πολεμουν για την ανεξαρτησια της χωρας τους εναντια σε σώματα τουρκαλβανων? Ξεχνάμε οτι ο πρώτος προεδρος της Ελληνικής Δημοκρατιας (Κουντουριώτης) ήταν αρβανιτης και μιλαγε αρβανιτικα στα πληρώματά του?

Ξεκολατε λεμε (δις)

όσον αφορά τους αρβανίτες καλό είναι να εμβαθυνεις λίγο στο θέμα πριν επιχειρήσεις να το χρησιμοποιήσεις ως επιχείρημα.
Ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εντελώς αδόκιμη η χρήση του. Εντελώς επιφανειακά να πω ότι δεν συγκρίνονται οι 500 ετών ιθαγενείς αρβανίτες με τους αφροαμερικανούς και ευρωπαίους που προστέθηκαν στον πληθυσμό της χώρας κατά τον 18ο και 19ο αιώνα.

Επίσης η ιθαγένεια κατά την κυριολεκτική και αληθινή της έννοια, ΔΕΝ δίνεται. Τώρα βάσει νόμων κλπ μπορούν να κάνουν ότι θέλουν σαφώς. Και η δημοκρατία κατά την αληθινή της έννοια είναι πολίτευμα που ΔΕΝ υπάρχει πουθενά στην υφήλιο σήμερα. Όμως βάσει νόμων μπορούν να ονομάζονται πολλά κράτη δημοκρατίες.

Τελος το κρασί νερό δεν γίνεται, πλην ολίγων θαυματουργών περιπτώσεων, και τα παιδιά λαθρομεταναστών, θα είναι ες αεί παιδιά λαθρομεταναστών.
Φυσικά οι νόμοι μπορεί να έχουν άλλη γνώμη και εδώ, αφού αυτοί που τους γράφουν είναι επιβεβαιωμένα προδότες της πατρίδας.

kostaspetrou
24/02/2015, 13:20
Φέρνεις το Ισραήλ ως παράδειγμα πολιτισμένης χώρας; Μήπως να κάνεις καμία βολτίτσα στη λωρίδα της Γάζας να αναθεωρήσεις;

Φέρνω το ισραήλ ως παράδειγμα χώρας που η μάζα το θεωρεί πολιτισμένο.
Θες πραγματικά να εξωτερικεύσουμε τις απόψεις μας για το ισραήλ;

Επίσης, μιας και αναφέρεις την Ιαπωνία ως παράδειγμα και είσαι και της ιστορίας, θα ήθελα να μου εξηγήσεις αν θες τη διαφορά μεταξύ «Γκαϊτζίν» και «Ξενίου Ζευ».
Ο ξένιος Ζεύς αγαπητέ είχε να κάνει με τη φιλοξενία Έλληνα από Έλληνα, για ψάξε καλύτερα.

Αγαπητέ, ως παιδί μεταναστών, θα μπορούσα άνετα μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκα εκεί να έχω αυτή τη στιγμή Γαλλική ιθαγένεια ακόμα και δεν διαμένω στη Γαλλία και χωρίς να έχω προσφέρει κάτι στη χώρα. Αυτό λοιπόν είναι ένα παράδειγμα πολιτισμένης χώρας.

Ξαναλέω,αυτοί που μπαίνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ χωρίς η χώρα να ζητά εργατικό δυναμικό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Τόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό;

Αντιθέτως, αν ξεφεύγει λίγο το χρωματάκι σου εδώ ή δεν μιλάς ελληνικά με καλή προφορά, για να πάρεις ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει το κάνεις έτσι
331698
ή να είσαι εκατομμυριούχος, αλλιώς τον ήπιες.
Και πάλι, οι μισοί (τουλάχιστον) δεν σε θεωρούν ισάξιό τους.

Αλλά τι λέμε τώρα, εδώ δεν παραδεχόμαστε για Έλληνες τους ομογενείς, θα δεχτούμε κανέναν άλλον;
Βάζεις φωτό του Αντετοκούμπο που έχει 2 γονείς Νιγηριανούς;
Μάλιστα...
Όσο Έλληνες ήταν και οι σέρβοι,εσθονοί κλπ μπασκετμπολίστες του '90...
Αν θες να βάλεις έγχρωμο Έλληνα βάλε του Σοφοκλή, έχει Έλληνα μπαμπά.

Σαφώς και οι ομογενείς(από αμερική,αυστραλία,πόντο,Β. ήπειρο) είναι έλληνες,το αν κάποιοι δε τους θεωρούν δε σημαίνει ότι ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία.

Bob_o_mastoras
24/02/2015, 13:24
Habemus double backflip!!! :mad:
Αναμενομενο...

KAWAMANRIDER
24/02/2015, 13:26
:lol:

"θεός"

δεν υπαρχει απλα :rotflmao::rotflmao::rotflmao:

Cpt. Haddock
24/02/2015, 13:36
[...]
Τελος το κρασί νερό δεν γίνεται, πλην ολίγων θαυματουργών περιπτώσεων, και τα παιδιά λαθρομεταναστών, θα είναι ες αεί παιδιά λαθρομεταναστών[...]

Οχι φιλαρακο. Τα παιδια δεν κουβαλάνε τις - όποιες- "αμαρτίες" των γονέων τους. :wave2:

GFawkes
24/02/2015, 13:37
......

και μετα σας εφταιξα εγω που γελασα με μια "φατσα"....

.....

Κατα τα αλλα .... κουκια σπερνω...

εβιβα
:beer:

fkol k4
24/02/2015, 13:39
Βάζεις φωτό του Αντετοκούμπο που έχει 2 γονείς Νιγηριανούς;
Μάλιστα...

Χάνεις το νόημα.

Δεν με νοιάζει που οι γονείς του Αντετοκούμπο είναι Νιγηριανοί.
Αυτό που με νοιάζει, είναι πως αν και τώρα μένει στην Αμερική και ως μελλοντικό αστέρι του ΝΒΑ σε λίγο καιρό θα μπορεί να κερδίζει εκατομμύρια και θα μπορούσε να γράψει στα π@π@ρι@ του και την Ελλάδα και τους Έλληνες και να βγαίνει να λέει τι ρατσιστές είμαστε (γιατί είμαστε), παρόλα αυτά γουστάρει που τον λένε "Greek Freak", μιλάει ελληνικά με τ' αδέρφια του (που και αυτά θα παίξουν στο NBA αν παρακολουθείς λιγάκι), ακούει ακόμη ελληνική μουσική και γενικώς γουστάρει.
Χέστηκα για το DNA του.
Θέλω όποιος γουστάρει να είναι Έλληνας να έχει δικαίωμα να είναι όποιο και αν είναι το DNA του και όποιος δεν γουστάρει και θέλει να είναι κάτι άλλο, να είναι κάτι άλλο ακόμα και αν είναι απευθείας απόγονος του Κάστορα και του Πολυδεύκη.

KAWAMANRIDER
24/02/2015, 13:51
Σύμφωνοι, αλλά μιλώντας πρακτικά,

Ξεκόλλα φίλε, ήδη έχεις βγάλει τα φυσεκλίκια για να «επιβάλλεις στο λαό τη σωτηρία του» και εξορίζεις «αντιφρονούντες».
Οι ιδεολογίες (και δη οι οικονομικοπολιτικές) είναι για να εξυπηρετούν τον άνθρωπο, όχι για τον βάζουν σε κλουβιά.

καθολου φυσικλικια δεν εχω βγαλει , θεωρητικα μιλαμε παντα το τονιζω ,

τα κλουβια μια χαρα ειναι για ορισμενο κοσμο , σε καποιους να εισαι σιγουρος οτι αξιζουν και χειροτερα , που να σου γραψω για την επιβολη αντιρατσιστικης συνειδησης , θα καταληξω στον αφανισμο σχεδον ολοκληρης της λευκης φυλης για να στρωσει το πραγμα , το πολυ αιμα το χυνουν και το εχουν χυσει οι αδυναμοι , οι πολλοι , στην ακρη τα περι δημοκρατιας και δικαιωματων , χρησιμοποιουν την δημοκρατια οπως τους συμφερει , να κρατουν τους λαους κοιμισμενους και σε ληθαργο , κοροιδευουν τον κοσμο και τον παραπλανουν , επισης για τους λιγους μην νοιαζεσαι , μια χαρα τον εχουν τον κ@λο τους , το θεμα ειναι ποτε θα τους τον κοψεις , πρεπει να μπει τερμα στην μπαστ@ρδοκρατια , τωρα αν φαει και ενα στριμωγμα το συνολο του λαου για μερικα χρονια για το καλο του δεν υπαρχει και τοσο σοβαρο θεμα , ουτως ή αλλως δεν θα την πληρωσει ο πολυς κοσμος που γρηγορα θα συνειδητοποιησει τα τεραστια οφελη , λαοκρατια με το στανιο και με βιαιη επιβολη αν χρειαστει εννοειται , βαρεθηκα να διαβαζω στην ιστορια και να βιωνω στην καθημερινοτητα την ηττα του λαου , την παραπλανηση του και την απαγγιστρωση του απο τα μεγαλα λαικα ιδεωδη , δυναμη και εξουσια στον λαο με καθε τροπο , αντισταση , ανατροπη , αλλα μιλαμε για κατι εντελως θεωρητικο , θεωρητικα μιλαμε παντα εννοειται ,

κατα τ ' αλλα προσωπικα δεν ειμαι σε αντιπαραθεση μαζι σου ουτε με κανεναν συμφορουμιτη , την αποψη μου διατυπωνω , ουτε εγω δεν εχω βιωσει κατι αντιστοιχο να ξερω πως ειναι πραγματικα , λεω ενδεχομενως τι μπορει να ηταν ιδανικο αλλα χωρις εμπειρια και βιωμα παραμενουμε σε θεωρητικο επιπεδο με σοβαρη πιθανοτητα εσφαλμενης αντιληψης και αποψης ,

:beer::beer:

pipe_smoker
24/02/2015, 13:53
Το είπα κι εγώ πριν 5 σελίδες, το είπε κι ο sniper πριν λίγο.

Τέλος με τα μεταναστευτικά και τους μετανάστες και τα δίκαια εδάφους γης πατρίδος εθνικότητος και των τριών κακών της μοίρας.

Αν αρχίσει το σβήσιμο θα αρχίσουν και οι κάρτες.

fkol k4
24/02/2015, 14:05
Το είπα κι εγώ πριν 5 σελίδες, το είπε κι ο sniper πριν λίγο.

Τέλος με τα μεταναστευτικά και τους μετανάστες και τα δίκαια εδάφους γης πατρίδος εθνικότητος και των τριών κακών της μοίρας.

Αν αρχίσει το σβήσιμο θα αρχίσουν και οι κάρτες.

Καλώς, από εμένα σταματά εδώ.
Αν γίνεται όμως, θα ήθελα μια διευκρίνηση (έστω και μέσω πμ) για το αν αυτό ζητείται επειδή αποτελεί off-topic ένθετο (που όντως αποτελεί) ή για κάποιον άλλον λόγο.
Ευχαριστώ.

sniper
24/02/2015, 14:16
...
Ευχαριστώ.

Παρακαλώ.

AUFGEBRACHT
24/02/2015, 14:16
Ωρε είμαστε λίκνο και κρυφή βάση της αλ γκάιντας και λοιπών δυνάμεων;

και είμαστε και αμόλυντοι άρειοι εξ-απ-ανέκαθεν; ρισπεκτ...

Άριοι ρε φίλος, γράφτο σωστά μην παρεξηγηθεί κανένας, εκτός κι αν εννοείς οπαδοί του Άρη... εσένα θα σε περίμενε μια λαμπρή καριέρα στη Χ.Α., Έλληνες εθνικιστές και δεν ξέρουν να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο, πηγαίνει το "σε γνωρίζω από την όψη του σπαθιού την τρομερή" σύννεφο...

Bob_o_mastoras
24/02/2015, 14:18
Για να ξαναμπουμε on topic..
Πιστευετε οτι απειλειται ο Travis Pastrana απο τα backflip της κυβερνησης;;;
Πιστευετε οτι η κυβερνηση θα συμετασχει στα RedBull X Games;;; Αν ναι, θα ανεβει βαθρο;;;

AUFGEBRACHT
24/02/2015, 14:21
Παίρνω την πρωτοβουλία να αλλάξω θέμα με κάτι που δεν έχω δει να σχολιάζεται (εκτός αν μου έχει διαφύγει οπότε εκ των προτέρων συγγνώμη). Τι έχετε να πείτε για το παρακάτω; Απαίτηση της τρόικας που η κυβέρνηση έκανε γαργάρα και μώκο ή πολιτική εκδίκηση;
http://www.iefimerida.gr/news/192744/thema-gia-adoni-o-kammenos-esteile-ton-gio-tis-manolidoy-ston-evro

amyroukai
24/02/2015, 14:26
Για να ξαναμπουμε on topic..
Πιστευετε οτι απειλειται ο Travis Pastrana απο τα backflip της κυβερνησης;;;
Πιστευετε οτι η κυβερνηση θα συμετασχει στα RedBull X Games;;; Αν ναι, θα ανεβει βαθρο;;;

Πιστεύω ότι αν δεν μας σφάξει η αυγή γιατί απλά δεν είμαστε μαζί τους, θα μας σφάξει το κκε γιατί α) είμαστε λευκοί άρα ρατσιστές και β) δεν ξεσηκωνόμαστε με επαρκή ζήλο για να ζητήσουμε "λαϊκή κυριαρχία".
Ως μελλοθάνατος λοιπόν στα @@ μου και το φλιπ και το φλοπ... :bawl:

@αουγκεντάλερ μέα κούλπα, μου ξέφυγε η ορθογραφία. Αλλά τέτοια κατάντια; Να με ρίξεις για καριέρα στο κοτέτσι; Αι που να πάρΗ κΕ να σΥκΟσΗ πΗα...

amyroukai
24/02/2015, 14:50
Και να που τα συντρόφια ετοιμάζονται να μας σώσουν (όσους γλιτώσουν από το μαχαίρι, την μπουζού και την πλύση εγκεφάλου δηλαδή). Πρόταση νόμου για κατάργηση του μνημονίου, ίδια με την προ τριετίας, θα την (ξανα)παρουσιάσουν γιατί είναι σταθεροί στις απόψεις τους ενώ εμείς ξεχνάμε και τώρα σύντροφε Αλέξη αν μπορείς πες όχι στα αδέρφια σου, ε, σου κάνει καρδιά, ε Αλεκάκο, πρωθυπουργούλη μου, κάνε λίγο Φρρρρρ που το κάνεις έτσι χαριτωμένα;

Πάντως απορώ μερικές φορές. Η ΝΔ θέλει να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η χαραυγή θέλει να στριμώξει το σύμπαν, νταξ, αλλά πιο πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ θέλει να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Γενικά ΟΛΟΙ θέλουν να στριμώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα τώρα αυτό γιατί μου δείχνει ότι ίσως πάει να κάνει κάτι καλό και κάποιοι ξεβολεύονται... Τέτοια μανία δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ.

πηγή: http://www.topontiki.gr/article/97698/Protasi-nomou-tou-KKE-gia-katargisi-ton-mnimonion-tin-Tetarti

RaGe_Raptor
24/02/2015, 14:56
εγώ τώρα γιατί έχω αρχίσει κι αισθάνομαι εντελώς ηλίθιος σαν Έλλην πολίτης ακούγοντας πως το κείμενο που στείλαμε προς έγκριση από τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης έχει σαν βασικούς πυλώνες το πρόγραμμα θεσ/νίκης απλά με λίγο μετατεθειμένα τα χρονικά σημεία?????:hmm::confused: am I missing something? ή απλώς μας δουλεύουν στα μούτρα μας?

Billymuse
24/02/2015, 15:03
εγώ τώρα γιατί έχω αρχίσει κι αισθάνομαι εντελώς ηλίθιος σαν Έλλην πολίτης ακούγοντας πως το κείμενο που στείλαμε προς έγκριση από τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης έχει σαν βασικούς πυλώνες το πρόγραμμα θεσ/νίκης απλά με λίγο μετατεθειμένα τα χρονικά σημεία?????:hmm::confused: am I missing something? ή απλώς μας δουλεύουν στα μούτρα μας?

Δούλεμα δε το λες,αλλα πίστωση χρόνου στη παρούσα φάση χρειάζεται για να εκπονήσει νεα οικονομικά η αναπτυξιακά
μέτρα..και επειδή η Γερμανία ειναι ικανή να διαλύσει την Εύρωπη για να μη παραδεχτεί τα λάθη της στη παρούσα φάση
καλά ενήργησαν και πήραν την παράταση. Δε ξέρω αν μας δουλεύουν αλλα σίγουρα ο Τσίπρας (εκτός απο καλούς συμβούλους,οικονομολόγους
επικοινωνιολόγους..) δείχνει να έχει και πολιτικό ένστικτο..νωρίς για συμπεράσματα αλλα τουλάχιστον είδαμε και έναν
αντίλογο στην Εύρωπη και όχι σκυμμένα κεφάλια που υπογράφουν μνημόνια

Υ.Γ εδώ άλλοι δεν είχαν χρόνο να διαβάσουν τι υπέγραφαν.. (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=439901)

fkol k4
24/02/2015, 15:06
Πάντως απορώ μερικές φορές. Η ΝΔ θέλει να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η χαραυγή θέλει να στριμώξει το σύμπαν, νταξ, αλλά πιο πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ θέλει να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Γενικά ΟΛΟΙ θέλουν να στριμώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για διαφορετικούς λόγους όμως, έτσι;

Η ΧΑ γιατί... έτσι:shrugs:
Το ΚΚΕ θέλει να τους εκθέσει ως όχι αρκετά αριστερούς :rolleyes:
Το ΠΑΣΟΚ/ΠΟΤΑΜΙ θέλει να τους εκθέσει ως όχι αρκετά... δεξιούς :D
Η ΝΔ θέλει να τους εκθέσει ως... εντελώς νεοδημοκράτες :lol:

Εμένα τώρα αυτό γιατί μου δείχνει ότι ίσως πάει να κάνει κάτι καλό και κάποιοι ξεβολεύονται... Τέτοια μανία δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ.

Δεν ξέρω, αποφεύγω να κρατήσω μεγάλο καλάθι ακόμη, απλά περιμένω. Η αλήθεια είναι πως ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει και κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό, ούτε καλό ούτε κακό, οπότε αυτό δίνει κατά κάποιον τρόπο το πάτημα στον καθένα να υποθέσει οτιδήποτε.
Όσο για το αν έχουμε ξαναδεί ή όχι κάτι ανάλογο, δεν νομίζω πως βλέπουμε κάτι ασυνήθιστο, απλά τώρα αναγκαστικά δίνουμε παραπάνω προσοχή από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

RaGe_Raptor
24/02/2015, 15:08
Δούλεμα δε το λες,αλλα πίστωση χρόνου στη παρούσα φάση χρειάζεται για να εκπονήσει νεα οικονομικά η αναπτυξιακά
μέτρα..και επειδή η Γερμανία ειναι ικανή να διαλύσει την Εύρωπη για να μη παραδεχτεί τα λάθη της στη παρούσα φάση
καλά ενήργησαν και πήραν την παράταση. Δε ξέρω αν μας δουλεύουν αλλα σίγουρα ο Τσίπρας (εκτός απο καλούς συμβούλους,οικονομολόγους
επικοινωνιολόγους..) δείχνει να έχει και πολιτικό ένστικτο..νωρίς για συμπεράσματα αλλα τουλάχιστον είδαμε και έναν
αντίλογο στην Εύρωπη και όχι σκυμμένα κεφάλια που υπογράφουν μνημόνια

Υ.Γ εδώ άλλοι δεν είχαν χρόνο να διαβάσουν τι υπέγραφαν.. (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=439901)

"όποιος καεί από χυλό φυσάει και το γιαούρτι" λέμε στο χωριό μου μαν.......
331702

AUFGEBRACHT
24/02/2015, 15:10
Πάντως απορώ μερικές φορές. Η ΝΔ θέλει να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η χαραυγή θέλει να στριμώξει το σύμπαν, νταξ, αλλά πιο πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ θέλει να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Γενικά ΟΛΟΙ θέλουν να στριμώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα τώρα αυτό γιατί μου δείχνει ότι ίσως πάει να κάνει κάτι καλό και κάποιοι ξεβολεύονται... Τέτοια μανία δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ.

Τη Χ.Α. την αφήνουμε απέξω για ευνόητους λόγους, δεν έπρεπε καν να είναι μέρος της ερώτησης. Όσον αφορά τη Ν.Δ. και το Κ.Κ.Ε. μάλλον οφείλεται στο ότι δεν θέλουν να ξαναζήσουν ένα νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ. εν έτει 2015. Τότε, το 1981 αμφότεροι φαντάζομαι περίμεναν πως θα ήταν μια προσωρινή διακοπή στο σχέδιά τους (του καθενός ξεχωριστά, μην παρεξηγηθώ), το υποτίμησαν και κατέληξε να γίνει ένα καθεστωτικό κόμμα διαρκείας. Κάτι τέτοιο θέλουν να αποφύγουν, ο δε Σαμαράς καθ' υπόδειξη πιστεύω των αφεντικών του έστησε όλο αυτό το φαιδρό θέατρο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτός κι αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι υπήρξε πράγματι τέτοιο θέμα... κοντολογίς, κάτσε να του πετάξουμε την καυτή πατάτα, να φάει τα μούτρα του, να φύγει μια και καλή από τη μέση, να ξεμπερδεύουμε με δαύτον να καταντήσει χειρότερος κι από ΔΗΜΑΡ (άλλο θύμα τους μαζί με το ΛΑ.ΟΣ). Κρατάω την υποσημείωση πως η Χ.Α. έχει ρόλο ακόμα να επιτελέσει και αυτή τη στιγμή είναι στην εφεδρεία, όταν ξαναχρειαστεί και γίνει χρήσιμη σε κάποιους θα αναδυθεί...

Cpt. Haddock
24/02/2015, 15:14
[...]Η αλήθεια είναι πως ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει και κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό[...]

Νομιζεις :D

Στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Κώστας Πουλάκης, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

· Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο Δημήτρης Τσουκαλάς, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας.

· Στην γενική γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος.

· Στη γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Γιώργος Ρωμανιάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

· Στη γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας ο Γιάννης Μπασκόζος, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας.

· Στην γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων η Φωτεινή Κούβελα υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας.

· Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

amyroukai
24/02/2015, 15:15
@τζιξερ κανε ενα εξεπλεϊν γιατι η αναλυση οπως ανεβηκε η φωτο σου δεν βοηθαει, παρακαλω

Cpt. Haddock
24/02/2015, 15:18
[..].νωρίς για συμπεράσματα αλλα τουλάχιστον είδαμε και έναν
αντίλογο στην Εύρωπη και όχι σκυμμένα κεφάλια που υπογράφουν μνημόνια[...]

Δεκτο, αλλα ο αντιλογος πρέπει να έχει και καποιο νόημα ή πατημα, οχι του στυλ "τα ΚΤΜ δε χαλάνε ποτέ" :lol:

RaGe_Raptor
24/02/2015, 20:03
@τζιξερ κανε ενα εξεπλεϊν γιατι η αναλυση οπως ανεβηκε η φωτο σου δεν βοηθαει, παρακαλω

331709

VASOS
24/02/2015, 20:12
"...The Greek authorities reiterate their unequivocal commitment to honour their financial obligations to all their creditors fully and timely...."

http://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2015/02/150220-eurogroup-statement-greece/

kostaspetrou
24/02/2015, 22:35
9η Παράγραφος της Συμφωνίας:
"Οι Ελληνικές Αρχές επαναλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη δέσμευση τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως."

Oπότε:
α)Πλήρης Αναγνώριση Χρέους.
β)όχι Λογιστικός Έλεγχος

MG-KTiNoS
24/02/2015, 23:31
Παίρνω την πρωτοβουλία να αλλάξω θέμα με κάτι που δεν έχω δει να σχολιάζεται (εκτός αν μου έχει διαφύγει οπότε εκ των προτέρων συγγνώμη). Τι έχετε να πείτε για το παρακάτω; Απαίτηση της τρόικας που η κυβέρνηση έκανε γαργάρα και μώκο ή πολιτική εκδίκηση;
http://www.iefimerida.gr/news/192744/thema-gia-adoni-o-kammenos-esteile-ton-gio-tis-manolidoy-ston-evro

O Καμμένος έστειλε πολύ κόΖμο κι απάν και μεταξύ μας

ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ! ! ! !

Δεκτο, αλλα ο αντιλογος πρέπει να έχει και καποιο νόημα ή πατημα, οχι του στυλ "τα ΚΤΜ δε χαλάνε ποτέ" :lol:
Κάπτεν κάτι πήραμε αλλά όχι όσα πιστευαμε.
Δεν μας έβαλε πλάτη κανένας αλλά μην ξεχνάς
Ποτέ δεν τελειώνει μέχρι να τελειώσει.
Τζον Ράμπο

"Οι Ελληνικές Αρχές επαναλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη δέσμευση τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως."

Oπότε:
β)όχι Λογιστικός Έλεγχος

Αφού δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ρε φίλε, τι κάθεσαι και γράφεις?
Πως θα κάνεις λογιστικό έλεγχο σ ένα χρέος που έχεις παρουσιάσει μόνος σου στην ΕΕ?
Μήπως θυμάσαι το Γιωργάκη να λέει στον Κωστάκη ότι έλεγε ψέματα για το χρέος το οποίο ήταν ΧΧΧΧΧ αντί για ΧΧΧ και όλοι του έλεγαν ότι είναι τρελός να λέει τέτοια πράγματα?
Έλεγχο του χρέους πια ΜΟΝΟ για εσωτερική κατανάλωση (και πιθανών ευθύνες αλλά κι αυτό χλωμό, γιατί έχουν φροντίσει με τον νόμο περί ευθύνης να βγουν λάδι από τα πριν)
Επίσης οι υπογραφές των κρατών δεν μπαινοβγαίνουν σα να μη πω τι.
Άπαξ και πέσει η υπογραφή ΤΕΛΟΣ
Το ζήτημα του χρέους στην Ευρωζώνη δεν έληξε γιατί κάποια στιγμή όλα αυτά θα βγουν στον αέρα.
Μπορώ να πω μάλιστα ότι μόλις άρχισε.

Τα πράγματα παίδες είναι πολύ δύσκολα και δεν θα λυθούν σε μήνες αλλά σε χρόνια
ΑΝ υποθέσουμε ότι αρχίζουμε ΤΩΡΑ

Αν η χώρα δε βγάλει μεροκάματο όλα είναι ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ
Δουλευω πληρώνω δεν δουλεύω με τρώει η μαρμάγκα.

υγ
Ελπίζω να πάμε πιο καλά αυτή τη φορά.
Όχι γιατί περιμένω κάποιο κομματικό όφελος αλλά γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν και ελπίζουν σε μια κάποια ανακούφιση.
Θα είναι κρίμα και αυτή τη φορά να πάρουν το ΜΠΟΥΛΟ

amyroukai
24/02/2015, 23:51
Είναι άδικο να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει έργο ρε σεις. Έκαναν τον Μάτζι γενικό γραμματέα ομοσπονδίας (γιατί ο κοντός είναι γατί και σιγά μην μπει αυτός πρώτη φάτσα, από πίσω και κινεί τα νήματα). We are saved.

kostaspetrou
25/02/2015, 00:23
Αφού δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ρε φίλε, τι κάθεσαι και γράφεις?

Κοίτα,έως τώρα δεν χαρακτήρισα κανένα και πάντα παρέθετα στοιχεία,οπότε δε γίνεται εσύ να μου πεις εμένα ότι δεν ξέρω τί διαβάζω.

Πάμε λοιπόν:

Πως θα κάνεις λογιστικό έλεγχο σ ένα χρέος που έχεις παρουσιάσει μόνος σου στην ΕΕ?

Πολύ απλά αμφισβητώντας το χρέος που παρουσιάστηκε το 2009. Έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις, νομικό και ηθικό.

Μήπως θυμάσαι το Γιωργάκη να λέει στον Κωστάκη ότι έλεγε ψέματα για το χρέος το οποίο ήταν ΧΧΧΧΧ αντί για ΧΧΧ και όλοι του έλεγαν ότι είναι τρελός να λέει τέτοια πράγματα?
Έλεγχο του χρέους πια ΜΟΝΟ για εσωτερική κατανάλωση (και πιθανών ευθύνες αλλά κι αυτό χλωμό, γιατί έχουν φροντίσει με τον νόμο περί ευθύνης να βγουν λάδι από τα πριν)

Ο Γιωργάκης λοιπόν να κληθεί να καταθέσει και να αιτιολογήσει αυτά που είπε.
Τέλος πια με τη λογική λέω ό,τι μου κατέβει χωρίς συνέπειες.

Επίσης οι υπογραφές των κρατών δεν μπαινοβγαίνουν σα να μη πω τι.
Άπαξ και πέσει η υπογραφή ΤΕΛΟΣ
Αυτό είναι ψέμα. Ποτέ και καμμιά υπογραφή δε δεσμεύει ένα λαό μέχρις εξοντώσεώς του!
Τί πάει να πει τέλος;
Αν το χρέος είναι επαχθές έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να το καταγγείλεις και εν ανάγκη να μην το πληρώσεις!

Δηλαδή άν ένας μαλάκας υπογράψει συμφωνία που προβλέπει μισθό 100€ και τα σύνορα στην Κόρινθο τί πάει να πει,θα το δεχθείς;
Σοβαρολογούμε;
Τις υπογραφές αν θες και μπορείς γίνεται να τις πάρεις πίσω,αυτό κάνουν οι ικανοί πολιτικοί.

Το ζήτημα του χρέους στην Ευρωζώνη δεν έληξε γιατί κάποια στιγμή όλα αυτά θα βγουν στον αέρα.
Μπορώ να πω μάλιστα ότι μόλις άρχισε.

Τα πράγματα παίδες είναι πολύ δύσκολα και δεν θα λυθούν σε μήνες αλλά σε χρόνια
ΑΝ υποθέσουμε ότι αρχίζουμε ΤΩΡΑ

Αυτό σωστό.

Αν η χώρα δε βγάλει μεροκάματο όλα είναι ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ
Δουλευω πληρώνω δεν δουλεύω με τρώει η μαρμάγκα.

Αυτό δεν ισχύει πλέον απόλυτα στο παγκόσμιο οικονομικό χάρτη.
Οι ΗΠΑ χρωστάνε αλλά κόβουν πληθωριστικό δολλάριο και κάνουν πολέμους.

Το φυσικό χρήμα που κυκλοφορεί είναι ένα κλάσμα μπροστά στο αεριτζίδικο χρήμα που δημιουργούν οι τράπεζες με λογιστικές πράξεις σε κεντρικούς Η/Υ.

Δεν είμαστε φυσικά ΗΠΑ, απλά στο λέω για να μη νομίζεις ότι είναι τόσο απλό.

υγ
Ελπίζω να πάμε πιο καλά αυτή τη φορά.
Όχι γιατί περιμένω κάποιο κομματικό όφελος αλλά γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν και ελπίζουν σε μια κάποια ανακούφιση.
Θα είναι κρίμα και αυτή τη φορά να πάρουν το ΜΠΟΥΛΟ
Όλοι οι Έλληνες ανεξαιρέτως θέλουν αυτή η κυβέρνηση να πετύχει.
Ο Τσίπρας είναι πολύ κωλόφαρδος:
α)νέος
β)άριστες σχέσεις με ΗΠΑ(θυμίζω ο Ομπάμα προετοιμάζει το έδαφος για τη Χίλαρυ, οπότε θέλει ομαλό κλίμα στην Ευρώπη)
γ)τον στηρίζουν όλοι,από παπαδαρίο και ανάρχες μέχρι τον τέως βασιλιά και τη χρυσή αυγή

Mακάρι να πετύχει.
Αν πάλι όχι,κανείς δε θα λυπηθεί που θα πάρει

το ΜΠΟΥΛΟ

Mέχρι να δούμε πού το πάει ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να του κάνουμε αυστηρή κριτική,η περίοδος παραείναι κρίσιμη για να χαρίζουμε κάστανα.

ΥΓ:το ξαναλέω,κόψτε τους χαρακτηρισμούς,δεν είμαστε 10χρονα να τσιμπήσουμε.
Κουβέντα της προκοπής γίνεται με στοιχεία και επιχειρήματα,όχι με ταμπέλες, διαστρεβλώσεις και λογικά άλματα.

Αλλιώς να μιλάμε για τσάμπιονς λιγκ.

kostaspetrou
25/02/2015, 00:45
Ακούστε μετά το 30λεπτό αν είστε ανυπόμονοι...
https://www.youtube.com/watch?v=IHCf114nl5A

tzimidis
25/02/2015, 01:28
Όλοι οι Έλληνες ανεξαιρέτως θέλουν αυτή η κυβέρνηση να πετύχει.

Ksanadesto ayto.

ton teleytaio mina o xaraktirismos "papagalaki" exei apoktisei neo noima

kostaspetrou
25/02/2015, 01:37
Ksanadesto ayto.

ton teleytaio mina o xaraktirismos "papagalaki" exei apoktisei neo noima
Πέρσυ τα παπαγαλάκια είχαν ξεφύγει,φέτος είναι σε σχετική ύφεση.

Ένα δίκιο το'χεις,έπρεπε να γράψω "Όλοι οι Έλληνες ανεξαιρέτως που θέλουν το καλό της πατρίδας και το δικό τους,θέλουν αυτή η κυβέρνηση να πετύχει. "
:)

Bob_o_mastoras
25/02/2015, 04:59

Oπότε:
β)όχι Λογιστικός Έλεγχος

Παροτι, κρινοντας απο τα προηγουμενα λεγομενα του συμφορουμιτη, μαλλον χρυσα θα τα βαψει τα αυγα φετος το Πασχα, εδω εχει δικιο και δυστυχως θα πρεπει να συμφωνησω μαζι του.
Αναγνωρισαν πληρως το χρεος και την υποχρεωση αποπληρωμης του και επεκτειναν την δανειακη συμβαση η οποια αν διαβασετε την συνθηκη που την οριζει ειναι αδιαιρετη απο το μνημονιο.

Το σωστοτερο ρεαλιστικα θα ηταν να πραγματοποιηθει δημοψηφισμα με ερωτημα:
Θελετε να τους γραψουμε στα @@ μας και να χρεοκωπησουμε ή
θελετε να το κανουμε γαργαρα και να συνεχισουμε στον ιδιο δρομο.
Επελεξαν μονοι τους την επιλογη β' οσο εξωραϊσμενη και αν την παρουσιαζουν.

kostaspetrou
25/02/2015, 06:53
Παροτι, κρινοντας απο τα προηγουμενα λεγομενα του συμφορουμιτη, μαλλον χρυσα θα τα βαψει τα αυγα φετος το Πασχα, εδω εχει δικιο και δυστυχως θα πρεπει να συμφωνησω μαζι του.
Αναγνωρισαν πληρως το χρεος και την υποχρεωση αποπληρωμης του και επεκτειναν την δανειακη συμβαση η οποια αν διαβασετε την συνθηκη που την οριζει ειναι αδιαιρετη απο το μνημονιο.

Το σωστοτερο ρεαλιστικα θα ηταν να πραγματοποιηθει δημοψηφισμα με ερωτημα:
Θελετε να τους γραψουμε στα @@ μας και να χρεοκωπησουμε ή
θελετε να το κανουμε γαργαρα και να συνεχισουμε στον ιδιο δρομο.
Επελεξαν μονοι τους την επιλογη β' οσο εξωραϊσμενη και αν την παρουσιαζουν.

:cry:
Όσο νωρίτερα ξεκολλήσετε το μυαλό σας από χρυσαυγειάδες και πιστοποιητικά αντικασιδιαρισμού τόσο καλύτερα συμπεράσματα θα βγάλετε και τόσο πιο μέσα θα πέφτετε στις υποθέσεις σας.

Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει δημοψήφισμα ο σύριζα,δεν θέλει καυτές πατάτες. ΑΠλά θέλει να κυβερνήσει και αυτός ανεξαρτήτου κόστους.
Δεν έχει για πλάκα τοποθετήσει όλο το παλιό πασόκ σε θέσεις κλειδιά.

Όχι άλλο κάρβουνο, όχι άλλος μάντης κάλχας γαι την ψήφο του άλλου, έλεος!

spyro
25/02/2015, 07:16
Όσο νωρίτερα ξεκολλήσετε το μυαλό σας από χρυσαυγειάδες και πιστοποιητικά αντικασιδιαρισμού τόσο καλύτερα συμπεράσματα θα βγάλετε και τόσο πιο μέσα θα πέφτετε στις υποθέσεις σας.

δύσκολα φίλε μου. κάποιοι απο εμάς έχουμε συναίσθηση οτι μια οικονομική κρίση έχει μεταφραστεί και εξωτερικευτεί στο παρελθόν με τη χειρότερη μορφή οργάνωσης της κοινωνίας.

είτε το θές είτε όχι, πιθανών λόγω της δικαιολογημένης οργής σου, εσύ αυτον τον σκοπό υπηρετείς. το δικό μας το μυαλό μια χαρά ξεκολημένο είναι. η δικιά σου έκδοση της αλήθειας δεν είναι όμως η μοναδική.

kostaspetrou
25/02/2015, 07:50
δύσκολα φίλε μου. κάποιοι απο εμάς έχουμε συναίσθηση οτι μια οικονομική κρίση έχει μεταφραστεί και εξωτερικευτεί στο παρελθόν με τη χειρότερη μορφή οργάνωσης της κοινωνίας.

είτε το θές είτε όχι, πιθανών λόγω της δικαιολογημένης οργής σου, εσύ αυτον τον σκοπό υπηρετείς. το δικό μας το μυαλό μια χαρά ξεκολημένο είναι. η δικιά σου έκδοση της αλήθειας δεν είναι όμως η μοναδική.
1)Υπηρετώ;Ποιό σκοπό υπηρετώ δηλαδή;
2)Το λινκ με την εκπομπή του Καζάκη που ανέβασα πριν το άκουσες;
3)Ο Καζάκης τί είναι;

Κουβέντα κάνουμε και παραθέτει ο καθένας τα στοιχεία του.

KAWAMANRIDER
25/02/2015, 08:06

Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει δημοψήφισμα ο σύριζα,δεν θέλει καυτές πατάτες. ΑΠλά θέλει να κυβερνήσει και αυτός ανεξαρτήτου κόστους.
Δεν έχει για πλάκα τοποθετήσει όλο το παλιό πασόκ σε θέσεις κλειδιά.

Όχι άλλο κάρβουνο, όχι άλλος μάντης κάλχας γαι την ψήφο του άλλου, έλεος!

οχι μονον αυτο περι πασοκ , αλλα και τους ταλιμπαν αριστερους του , φροντισε να τους βαλει σε θεσεις θεσμικες αλλα οχι ουσιας , ηξεραν τι εκαναν , τοσο προμελετημενους δεν τους το ειχα , σου λεει μην μου κανουν καμμια μ@λακια , καλα οι εκ των αριστερων εσω κλαινε , απιστευτη προδοσια λενε , θα τους εχει την κυριακη να του φωναζουν αλλα εγιναν κοψοχερηδες , παιχτηκε μπινια ,

και καλα λοιπον αφου διαλεξε τον δρομο , οχι του δημοκρατη πατριωτη , οχι του αριστερου - μαρξιστη , εστω οχι του δεξιου που αγαπαει την πατριδα του , ας παιξει μπαλα με τα δεδομενα της αγορας και της ανταγωνιστικοτητας , τουλαχιστον να μην χτυπησει την βιομηχανια του τουρισμου πχ , να κανει κινησεις να ενισχυσει την επιχειρηματικοτητα , αλλα ουτε για ' κει τους βλεπω να τα καταφερνουν ,

αναιμακτα και φιλογερμανικα πορευεται , την υπερβουτια την λεμε ελιγμο , λεγαμε αντε να δουμε , τωρα μας βγηκαν τα ματια :eyepop:

Cpt. Haddock
25/02/2015, 08:47
[...]
3)Ο Καζάκης τί είναι;[...]

ενας Βαρουφάκης λιγοτερο καταρτισμένος και χωρις επιτυχία στις γυναικες

MG-KTiNoS
25/02/2015, 08:54
Κοίτα,έως τώρα δεν χαρακτήρισα κανένα και πάντα παρέθετα στοιχεία,οπότε δε γίνεται εσύ να μου πεις εμένα ότι δεν ξέρω τί διαβάζω.

Δεν μπορώ να σου ξαναλέω τα ίδια.
Φαντάσου ότι πας στην τράπεζα παίρνεις ένα δάνειο και μια μέρα για τον Α ή Β λόγο δεν μπορείς να το πληρώσεις.
Ξαναπάς στην τράπεζα κι έχεις φάει τους τόκους της αρκούδας.
Λες οκ συμφωνώ ξαναυπογράφεις ΝΕΟ δάνειο διακανονίζοντας το πόσο.
Καταλαβαίνεις όμως, αφού υπόγραψες, ότι πάλι δεν μπορείς να πληρώσεις
Τι μπορείς να κάνεις?
Να πας δικαστήριο (αλλά σε τράπεζα δεν θα ξαναμπείς ούτε για να πληρώσεις λογαριαμό)
Να παρακαλέσεις την τράπεζα για νέα συμφωνία
Να ελπίζεις σε κάποιο νόμο Κατσέλη
Να βαρέσεις κανόνι κι όποιον πάρει ο χάρος.
(και αυτό το χάρος δες το κυριολεκτικά)

Πιο απλά δε γίνεται

υγ
Για όλα τ άλλα που λες, διάβασε το νόμο περί ευθήνης υπουργών που έχουν πει ότι θα καταργηθεί
(αλλά και αυτό είναι δύσκολο να γίνει γιατί σιγά μην δεν το κλείδωναν)

3 εξεταστηκές επιτροπές θα γίνουν για χρεος, μνημόνιο και γερμανικές αποζημειώσεις.
Κάτσε να δεις τι θα γίνει. (ελπίζοντας να κάνω λάθος αλλά χαζοί δεν είναι σίγουρα)

kostaspetrou
25/02/2015, 09:04
Δεν μπορώ να σου ξαναλέω τα ίδια.
Φαντάσου ότι πας στην τράπεζα παίρνεις ένα δάνειο και μια μέρα για τον Α ή Β λόγο δεν μπορείς να το πληρώσεις.
Ξαναπάς στην τράπεζα κι έχεις φάει τους τόκους της αρκούδας.
Λες οκ συμφωνώ ξαναυπογράφεις ΝΕΟ δάνειο διακανονίζοντας το πόσο.
Καταλαβαίνεις όμως, αφού υπόγραψες, ότι πάλι δεν μπορείς να πληρώσεις
Τι μπορείς να κάνεις?
Να πας δικαστήριο (αλλά σε τράπεζα δεν θα ξαναμπείς ούτε για να πληρώσεις λογαριαμό)
Να παρακαλέσεις την τράπεζα για νέα συμφωνία
Να ελπίζεις σε κάποιο νόμο Κατσέλη
Να βαρέσεις κανόνι κι όποιον πάρει ο χάρος.
(και αυτό το χάρος δες το κυριολεκτικά)

Πιο απλά δε γίνεται

υγ
Για όλα τ άλλα που λες, διάβασε το νόμο περί ευθήνης υπουργών που έχουν πει ότι θα καταργηθεί
(αλλά και αυτό είναι δύσκολο να γίνει γιατί σιγά μην δεν το κλείδωναν)

3 εξεταστηκές επιτροπές θα γίνουν για χρεος, μνημόνιο και γερμανικές αποζημειώσεις.
Κάτσε να δεις τι θα γίνει. (ελπίζοντας να κάνω λάθος αλλά χαζοί δεν είναι σίγουρα)

Χώρες και εταιρείες δεν είναι, ούτε αντιμετωπίζονται το ίδιο.
Υπάρχουν δεδικασμένα για επαχθές χρέος που δικαίωσαν χώρες.

Σου είπα και πριν με παράδειγμα ότι στην παγκόσμια οικονομία δεν είναι τόσο απλά.
Μπορείς να την πατήσεις ακόμα και αν έχεις ανθηρή οικονομία, μπορείς όμως και να τη γλιτώσεις αν παίξεις έξυπνα σε γεωπολιτικό και εθνικό επίπεδο.

Μακάρι να τις κάνει τις επιτροπές διότι πιστεύω απόλυτα ότι το πρόβλημά μας είναι η έλλειψη δικαιοσύνης, όχι οι τόκοι.
Αν δεν καταργήσει τον περί ευθύνης υπουργών είναι ένα άλλο κόμμα λαμογιών.
Πιο απλά δεν γίνεται να στο εξηγήσω.

Cpt. Haddock
25/02/2015, 09:08
[...]
Υπάρχουν δεδικασμένα για επαχθές χρέος που δικαίωσαν χώρες.[....]

Για πες :a014:

Cpt. Haddock
25/02/2015, 09:10
:tooth:

331716

KAWAMANRIDER
25/02/2015, 09:56
:tooth:

331716

γιατι γελας καπταιν , οι γερμανοι το εγραψαν αυτο , κερδισαμε παρα πολλα , ντανκεν βαρουφακεν :a2::lol:

Eversman
25/02/2015, 09:58
Όσο εμείς γράφουμε σε αυτό το topic, τα μαγαζιά μας παραμένουν άδεια για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Δύο μήνες με ελάχιστα έσοδα και φυσικά όλα έχουν μείνει απλήρωτα.
Όποιος συναλλάσεται καθημερινά, οικονομικά και έχει άμεση επαφή με απλούς πολίτες, είδε αυτούς του δύο μήνες, τον φόβο στα λόγια και τις σκέψεις τους( που τους δημιούργησαν οι "μπουμπούκοι" και οι λοιποί βολεμένοι και καλοπληρωμένοι τραμπούκοι) μήπως γίνει το μπάμ και μείνουν απλήρωτοι. Εξού λοιπόν και οι αγορές/'εξοδα περιορίστηκαν στα απολύτως απαραίτητα. Κατά συνέπεια, όσοι εξαρτώμαστε άμεσα από τον πολίτη (εργαζόμενο, συνταξιούχο, νoικοκυραίο) για να βγάλουμε τον επιούσιο, κάτσαμε ακόμη πιό βαθιά στο ημίμπαρο.

Ένα μήνα μετά τις εκλογές, θα περίμενε κανείς να έχει βελτιωθεί η κατάσταση, έστω κατά το ελάχιστο ώς πρός την κίνηση στην αγορά σε σχέση με την ψυχολογία του κόσμου και την ελπίδα ότι έρχονται καλύτερες μέρες. Δυστυχώς όμως ...
Όσο περνάν οι μέρες η κατάσταση χειροτερεύει. Δουλειά ΜΗΔΕΝ και το ημίμπαρο, έγινε ημιαξόνιο.

"Τί γίνεται?" αναρωτιόμαστε οι επαγγελματίες μεταξύ μας. Αυτό που συμβαίνει λοιπόν στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι ότι, ο κόσμος έχει εκλάβει την τετράμηνη παράταση που πήρε η κυβέρνηση, σαν το όριο για να προλάβει να μαζέψει κανά ευρώ στην άκρη, πρίν το επόμενο μπάμ στην λήξη του τετραμήνου, γιατί "τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε" και " πρέπει οι πολίτες να βάλουν πλάτη" σύμφωνα με την εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Ναί καλοί μου φίλοι. Έτσι κατάλαβε -καλώς ή κακώς- ο απλός πολίτης την τετράμηνη παράταση και τις όποιες υποχωρήσεις της κυβέρνησης και φυσικά "περιττά" έξοδα γιόκ, καθώς οι ανοχές και αντοχές όλων (οικονομικές/ψυχολογικές) είναι ανύπαρκτες. Τί μέλλει γενέσθαι? Σε λίγους μήνες θα δείξει.
Δουλειά όμως εξακολουθούμε να μην έχουμε.

theofilos888
25/02/2015, 10:26
Όσο εμείς γράφουμε σε αυτό το topic, τα μαγαζιά μας παραμένουν άδεια για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Δύο μήνες με ελάχιστα έσοδα και φυσικά όλα έχουν μείνει απλήρωτα.
Όποιος συναλλάσεται καθημερινά, οικονομικά και έχει άμεση επαφή με απλούς πολίτες, είδε αυτούς του δύο μήνες, τον φόβο στα λόγια και τις σκέψεις τους( που τους δημιούργησαν οι "μπουμπούκοι" και οι λοιποί βολεμένοι και καλοπληρωμένοι τραμπούκοι) μήπως γίνει το μπάμ και μείνουν απλήρωτοι. Εξού λοιπόν και οι αγορές/'εξοδα περιορίστηκαν στα απολύτως απαραίτητα. Κατά συνέπεια, όσοι εξαρτώμαστε άμεσα από τον πολίτη (εργαζόμενο, συνταξιούχο, νικοκυραίο) για να βγάλουμε τον επιούσιο, κάτσαμε ακόμη πιό βαθιά στο ημίμπαρο.

Ένα μήνα μετά τις εκλογές, θα περίμενε κανείς να έχει βελτιωθεί η κατάσταση, έστω κατά το ελάχιστο ώς πρός την κίνηση στην αγορά σε σχέση με την ψυχολογία του κόσμου και την ελπίδα ότι έρχονται καλύτερες μέρες. Δυστυχώς όμως ...
Όσο περνάν οι μέρες η κατάσταση χειροτερεύει. Δουλειά ΜΗΔΕΝ και το ημίμπαρο, έγινε ημιαξόνιο.

"Τί γίνεται?" αναρωτιόμαστε οι επαγγελματίες μεταξύ μας. Αυτό που συμβαίνει λοιπόν στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι ότι, ο κόσμος έχει εκλάβει την τετράμηνη παράταση που πήρε η κυβέρνηση, σαν το όριο για να προλάβει να μαζέψει κανά ευρώ στην άκρη, πρίν το επόμενο μπάμ στην λήξη του τετραμήνου, γιατί "τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε" και " πρέπει οι πολίτες να βάλουν πλάτη" σύμφωνα με την εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Ναί καλοί μου φίλοι. Έτσι κατάλαβε -καλώς ή κακώς- ο απλός πολίτης την τετράμηνη παράταση και τις όποιες υποχωρήσεις της κυβέρνησης και φυσικά "περιττά" έξοδα γιόκ, καθώς οι ανοχές και αντοχές όλων (οικονομικές/ψυχολογικές) είναι ανύπαρκτες. Τί μέλλει γενέσθαι? Σε λίγους μήνες θα δείξει.
Δουλειά όμως εξακολουθούμε να μην έχουμε.

Αυτη ειναι η πραγματικοτητα και καθεστε ορισμενοι εδω μεσα και τσακωνεστε για το τι χρωμα αυγα θα βαψετε το πασχα. Εκτος και αν αυτοι οι οποιοι φωναζουν και εδω, εχουν εξασφαλισμενο εισοδημα και λοιπες παροχες απο ανωθεν στρωματα. Δεν υπαρχουν χρωματα. Παρτε το αποφαση. Η τσεπη του καθενος υπαρχει και οποιος ρομαντικος ή ο,τι αλλο πιστευει το αντιθετο, πλαναται πλανην οικτραν. Δείτε την αληθεια και αφηστε τη θεωρια. Η πεινα εξακολουθει να κυριαρχει και ξερω αρκετους, που με αφορμη την παραταση αρχισαν να αποθηκευουν ρυζι και μακαρονια. Ξερω εταιρια που πληρωσε νωριτερα απο φοβο μην τυχον γυρισουμε στη δραχμη! Το νου σας. Παπαγαλακια και λοιποι κανουν εξαιρετα τη δουλεια τους. Εμεις θα την πληρωσουμε στο τελος. Οπως παντα.

kostaspetrou
25/02/2015, 12:01
Για πες :a014:
Aργεντινή 2002, Ελλάδα 1938

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/104573.html

Cpt. Haddock
25/02/2015, 12:06
[...]Ελλάδα 1938
[...]

Λαθος :wave2:

http://www.worldcourts.com/pcij/eng/decisions/1939.06.15_societe_commerciale.htm

kostaspetrou
25/02/2015, 12:25
Λαθος :wave2:

http://www.worldcourts.com/pcij/eng/decisions/1939.06.15_societe_commerciale.htm

Σωστό είναι. Δες την greek submission και την παράγραφο 88.

[88] On the other hand, the Greek submission No. 3 which is less categorical is followed by submissions Nos. 4, 5 and 6, which are linked to submission No. 3 by a significant "however". Certainly the Greek Government acknowledges that the awards of 1936 have the force of res judicata, but it also asks the Court to say that it is materially impossible for it to execute the awards as formulated (submission No. 4), that negotiations should be begun for an arrangement corresponding with the budgetary and monetary capacity of Greece (submission No. 5) and that, in principle, the fair and equitable basis for such an arrangement is to be found in the agreements concluded or to be concluded by the Greek Government with the bondholders of its external public debt (submission No. 6). Greece is also entitled to have the Court adjudicate on these submissions.

Δες επίσης την απόφαση παράγραφο 76,με κόκκινο δες ποιά δικιά μας submission κάνει δεκτή

1. Admits submission A of the Belgian Government and submission No. 3 of the Greek Government and, noting the agreement between the Parties, states that the arbitral awards made on January 3rd and July 25th, 1936, between the Greek Government and the Societe commerciale de Belgique are definitive and obligatory;

Δες τί λέει η 88 για τη δικία μας submission( η τελική ξεκινά στο 85),με πράσινο το ζουμί:

[88] On the other hand, the Greek submission No. 3 which is less categorical is followed by submissions Nos. 4, 5 and 6, which are linked to submission No. 3 by a significant "however". Certainly the Greek Government acknowledges that the awards of 1936 have the force of res judicata, but it also asks the Court to say that it is materially impossible for it to execute the awards as formulated (submission No. 4), that negotiations should be begun for an arrangement corresponding with the budgetary and monetary capacity of Greece (submission No. 5) and that, in principle, the fair and equitable basis for such an arrangement is to be found in the agreements concluded or to be concluded by the Greek Government with the bondholders of its external public debt (submission No. 6). Greece is also entitled to have the Court adjudicate on these submissions.

Ξέρεις τί έκανε στην ουσία η ελληνική πλευρά;
Αγόρασε χρόνο.
Ο Μεταξά ήταν σαφέστατα δικτάτορας αλλά ταυτόχρονα και έξυπνος.
Ήξερε ότι θα ξεσπάσει πόλεμος οπότε τα χρέη και οι αποφάσεις πάνε κατά διαόλου.
Άφησε λοιπόν το θέμα στις καλένδες.

Εκ του αποτέλέσματος καλά έκανε,σιγά μην πεθαίναμε για μια μαλακία που υπογράφηκε το 1925!

:wave2::wave2::wave2:

Cpt. Haddock
25/02/2015, 12:33
Ενταξει, αλλο λέμε τελειως...

Δεν πειράζει, οι μυθοι εχουν πέραση σ' αυτη τη χωρα.

kostaspetrou
25/02/2015, 12:37
Μύθος το ότι τελικά ΔΕΝ το πληρώσαμε;

Cpt. Haddock
25/02/2015, 12:39
Μύθος το ότι τελικά ΔΕΝ το πληρώσαμε;

Ρε ανθρωπε, δεν το πληρωσαμε ΟΧΙ γιατι κηρυχθηκε ακυρο ως επαχθες... Δεν εγινε ποτέ κατι τέτοιο. Ελεος πια με τα μυθεύματα και τα 600 δις του Σωρα.

kostaspetrou
25/02/2015, 12:49
Ρε ανθρωπε, δεν το πληρωσαμε ΟΧΙ γιατι κηρυχθηκε ακυρο ως επαχθες... Δεν εγινε ποτέ κατι τέτοιο. Ελεος πια με τα μυθεύματα και τα 600 δις του Σωρα.
Ρε μεγάλε ξαναδιάβασε το πράσινο και το συμπέρασμά μου.

Δεν το πληρώσαμε διότι αναγνωρίστηκε η submision No3 μας που έχει ως βασικό της επιχείρημα
νεγκοσιέισονς κλπ...τρέχα γύρευε δηλαδή.
Αν αυτό δεν είναι εξαγορά χρόνου και παραπομπή χρέους στο απώτερο μέλλον(δεν γίνονται στο τσακ μπαμ οι δίκες) τότε τί είναι, καλυμμένη επιταγή ή τραπεζική εντολή στο όνομα του ανιψιού να πάρει ποδήλατο;
Μπιστόλα ρίξαμε στους Βέλγους διότι πολύ απλά είπαμε με κομψό τρόπο ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.

Ή μήπως δεν γνώριζαν όλοι ότι αν παραβρωμίσει κάτι ουσιαστικά δεν το πληρώνεις,ειδικά αν μεσολαβήσει πόλεμος(που έβλεπαν ότι θα μεσολαβούσε, η απόφαση πάρθηκε 26/6/1939, ήδη είχαμε κάνει οχυρωματικά έργα διότι οι ιταλικές προκλήσεις είχαν οξυνθεί, οπότε σιγά μην εκδικαζόταν ποτέ στο μέλλον!).
Νομίζεις ότι οι δικαστές δεν το έβλεπαν αυτό;Μαλάκες είναι ή τυφλοί;
Αν αυτό δεν είναι ουσιαστική αναγνώριση του χρέους ως επαχθούς τότε τί είναι;
Ειλικρινά πες μας που είναι η ένστασή σου.

Cpt. Haddock
25/02/2015, 12:58
Παμε άλλη μια (ελπιζω η τελευταία γιατι πρέπει να βαλω και το ψαρι στο φουρνο - φιλετο Haddock)

Πρωτον, η αποφαση ΔΕΝ αναγνωριζει το χρεος ως επαχθες
Δευτερον, μια σημαντικη λεπτομέρεια που σου διαφεύγει ειναι οτι το 32 η Ελλάδα εχοντας χρεοκοπήσει, ειχε κυρηξει στάση πληρωμών. Οπότε η οποια επιχειρηματολογία ειχε αυτο σαν (αρκετα βάσιμο) επιχειρημα.

Εμεις δεν εχουμε κηρυξει σταση πληρωμών, δε μας παίρνει, απλα (οπως και τότε) παμε απο αναβολη σε παράταση αποφευγοντας να κοιτάξουμε και να λυσουμε το προβλημα.

Μια ζωη κουτοπόνηροι. Τότε, μας "εσωσε" ο πολεμος. Τωρα τιποτα. Απλα

GFawkes
25/02/2015, 13:00
γιατι δεν κανουμε πολεμο τωρα....

λιγοτερους νεκρους απ οτι τωρα με τα τροχαια θα εχουμε....

:confused:

kostaspetrou
25/02/2015, 13:08
Παμε άλλη μια (ελπιζω η τελευταία γιατι πρέπει να βαλω και το ψαρι στο φουρνο - φιλετο Haddock)

Πρωτον, η αποφαση ΔΕΝ αναγνωριζει το χρεος ως επαχθες
Δευτερον, μια σημαντικη λεπτομέρεια που σου διαφεύγει ειναι οτι το 32 η Ελλάδα εχοντας χρεοκοπήσει, ειχε κυρηξει στάση πληρωμών. Οπότε η οποια επιχειρηματολογία ειχε αυτο σαν (αρκετα βάσιμο) επιχειρημα.

Εμεις δεν εχουμε κηρυξει σταση πληρωμών, δε μας παίρνει, απλα (οπως και τότε) παμε απο αναβολη σε παράταση αποφευγοντας να κοιτάξουμε και να λυσουμε το προβλημα.

Μια ζωη κουτοπόνηροι. Τότε, μας "εσωσε" ο πολεμος. Τωρα τιποτα. Απλα

Δες λίγο την αποφαση: δικαιώνει εν μέρει τόσο το βέλγιο (submission A of the Belgian Government) όσο και εμάς.

Η δικαιοσύνη είναι ΚΑΙ πολιτική (ας μη γελιόμαστε).
περίμενες ειλικρινά να σου πει χύμα "γουί ρέκογκνάιζ δε ντετ ας ντιζγκάστινγκ εντ απάλινγκ;"
Θα γινόταν της πουτάνας στο Βέλγιο.

Θα γινόταν επίσης της καριόλας αν έλεγε "Ελλάδα πλήρωνε τώρα" και εμείς λέγαμε "πάρε ακέραια πολλαπλάσια των ΤΡΙΩΝ δραχμών και βάλτα εκεί που ξέρεις".

Και όλ'αυτά παραμονές πολέμου απ΄δυο χώρες που ήταν αγγλόφιλες!
Ποιά ήταν σημαντικότερη για την Αγγλία;
Η Ελλάδα, οπότε δε τη γαμάμε.

Για σκέψου λίγο... συνδύασέ το αν θες μ'αυτά που είπα πριν για γεωπολιτική και έξυπνο χειρισμό...
:cool:

stefanos
25/02/2015, 13:40
Και νιώθεται περήφανοι σαν ΕΛΛΗΝΕΣ που αναγνωρήθηκε και με δικαστική απόφαση η ανικανότητά μας να ξεχρεώσουμε ένα δάνειο
ή η ανικανότητά μας να διαχειρισθούμε την οικονομία μας ,
ή οτι είμαστε κλέφτες και λαμόγια (διαλέγετε και παίρνετε)
τότε το 36 και δεν ξέρω πόσες φορές ακόμα,
ωστε να ψάχνουμε τρόπο να το ξανακάνουμε?

sniper
25/02/2015, 13:43
...

Για σκέψου λίγο... συνδύασέ το αν θες μ'αυτά που είπα πριν για γεωπολιτική και έξυπνο χειρισμό...
:cool:

Γιατί δεν στέλνεις όλα αυτά σ' ενα Memorandum στα Υπ. Οικονομικών, Εξωτερικών και στο Μεγ. Μαξίμου με κοινοποίηση στα υπόλοιπα κόμματα;

Μην τους κρατάμε στο σκοτάδι...

fkol k4
25/02/2015, 13:53
γιατι δεν κανουμε πολεμο τωρα....

λιγοτερους νεκρους απ οτι τωρα με τα τροχαια θα εχουμε....

:confused:

Γιατί θα πάμε με τα αυτοκίνητα στο μέτωπο...:cry:

GFawkes
25/02/2015, 14:19
Γιατί θα πάμε με τα αυτοκίνητα στο μέτωπο...:cry:

:bawl:
εκτιμω το καλο χιουμορ!!!!!
:beer:

amyroukai
25/02/2015, 20:16
Και μόλις τώρα, χαζεύοντας στο φατσοβιβλίο, κάποιος ανέβασε και τούτο. Τροφή για σκέψη, λίγο.

http://www.freepen.gr/2015/02/blog-post_4932.html

Cpt. Haddock
25/02/2015, 20:46
Και μόλις τώρα, χαζεύοντας στο φατσοβιβλίο, κάποιος ανέβασε και τούτο. Τροφή για σκέψη, λίγο.

http://www.freepen.gr/2015/02/blog-post_4932.html

Δε χρειάζεται και πολύ σκέψη, ειναι απλη αριθμητική. Ή θα έχεις μικρό κράτος με μικρή φορολογία ή μεγαλο κράτος με μεγάλη φορολογία. Αυτο που υπόσχονται οι πολιτικαντηδες εδω, μεγαλο κράτος/λιγοι φόροι απλά δε γινεται.

Να μην ξεχνάμε οτι η Ρουμανία, ακομα και στα χειρότερα της ειχε βιομηχανια αυτοκινήτων που τα αγοράζαμε εδω (dacia - renault) και ακομα εχει. Πουλάει ακομα και στη Γαλλια...

Οπότε (πάλι) τί να συγκρινουμε.

Για την ιστορια (και για να θυμισω κατι που ειχα γραψει παλιότερα για το χρέος οτι δεν εχει νοημα να λες οτι θα το αποπληρώσεις), η Ρουμανία επι του μεγάλου Νικολάι το αποπλήρωσε όλο, εξαγοντας το συνολο της αγροτικής παραγωγης... Και μετα ο λαός δεν είχε να φάει...

amyroukai
25/02/2015, 20:49
δεν είπα να τα κάνουμε όλα ίδια.
αλλά ότι υπάρχει και άλλος τρόπος, υπάρχει.
πιθανώς να μπορείς να ξαναφέρεις πίσω όσους έφυγαν, έστω. Ή να φέρεις και νέους, τι να πω...

Bob_o_mastoras
25/02/2015, 21:06
δεν είπα να τα κάνουμε όλα ίδια.
αλλά ότι υπάρχει και άλλος τρόπος, υπάρχει.
πιθανώς να μπορείς να ξαναφέρεις πίσω όσους έφυγαν, έστω. Ή να φέρεις και νέους, τι να πω...

Ακαρδε! Δεν τους λυπασαι τους ανθρωπους να τους φερεις εδω;; :bigcry:

Billymuse
25/02/2015, 21:10

Ισως αν τους πούμε οτι τελείωσε η ανάπτυξη Σαμάρα και το success story (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63829855) του να θελήσουν να επιστρέψουν

Bob_o_mastoras
25/02/2015, 21:22
Kαι που τελειωσε δεν αλλαζει τιποτα. Και προ κρισης στο εξωτερικο (Ευρωπη) ηταν απειρως καλυτερα να ζεις και να δουλευεις.
Μας ελειπε οσους ημασταν εξω κυριως γιατι συνηθισαμε εδω και θελαμε και αυτο τον "εξω καρδια" τροπο ζωης και φυσικα να ημαστε κοντα και στους δικους μας.
Κατα τα αλλα απλα δεν τιθεται θεμα συγκρισης.

amyroukai
25/02/2015, 21:32

για επιχειρηματίες/εργοστάσια μιλάω όχι απαραίτητα για άτομα.

Bob_o_mastoras
25/02/2015, 21:50

Aυτους μην τους λυπασαι! :evil:;)

amyroukai
25/02/2015, 21:52
Aυτους μην τους λυπασαι! :evil:;)

τους απολυθέντες λυπάμαι και τα χαμένα έσοδα από φόρους/ασφάλειες συν την απώλεια στο ισοζύγιο εισαγωγών/εξαγωγών...

Bob_o_mastoras
25/02/2015, 22:42
Exεις δικιο αλλα οπως και να εχει θα τους συμφερει παντα να πανε Βαλκανια ή οπου αλλου ειναι τζαμπα τα μεροκαματα και οι συνθηκες εργασιας πιο ελαστικες και απο βρακολαστιχο.
Οποτε τι να κανουμε;; Να γινουμε τα ιδια σκατα;;
Μια ιδεα που μου 'ρθε τωρα ειναι οτι οποιος Ελληνας επιχειρηματιας αποφασισει να παρει τη μπιζαν του απο 'δω να του καταργειται το Ελληνικο διαβατηριο και να του απαγορευεται δια παντως η εισοδος στη χωρα. Μη πω και να δημευεται η περιουσια του εν ελλαδι.. :D

byron
25/02/2015, 22:50
Εκ του αποτέλέσματος καλά έκανε,σιγά μην πεθαίναμε για μια μαλακία που υπογράφηκε το 1925!

:wave2::wave2::wave2:

Oi σοβαρές χώρες πληρώνουν τα δάνεια τους, ακόμα και αν είναι πριν έναν αιώνα. http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11200373/UK-government-finally-repays-World-War-One-bonds.html

Ο όρος επαχθές, καθιερώθηκε επί των μποσλεβίκων το 1919, ακυρώνοντας τα δάνεια που είχε λάβει με επαχθής όρους ο τσάρος, Η αδυναμία χρηματοδότησης και ο επακόλουθος μεγάλος λιμος του 1920-21, ανάγκασε τον Λενιν το 1922 (Συνέδριο Γένουας) να ξαναπει στο τραπέζι των Διεθνών τοκογλύφων, ταπεινωμένος αυτή τη φορά, αναγνωρίζοντας τα τσαρικά χρέη και ζητώντας εκ νέου βοήθεια, αφού η Δύση πρώτα τους αποζημίωνε τις καταστροφές από τον εμφύλιο του 1918-1920
Η Δύση αρνήθηκε, και ο Λένιν κατέφυγε στους Αμερικάνους (!) και εκχώρησε Ρωσική γη για να εξασφαλίσει πόρους για τον εξηλεκτρισμό της χώρας του. Μετά πήγε στους Ιταλούς για σύναψη δανείου, μιας και οι Ιταλοί δανειοδοτούσαν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους παλαιότερες αρνήσεις πληρωμών.

Αυτά βέβαια δεν εμπόδισαν την κατέχοντες ομόλογα του Τσάρου, 70 χρόνια αργότερα να ζητήσουν και να λάβουν αποπληρωμή των δανείων, από τον Γκορμπατσώφ και το Γιέλτσιν. Αν θυμάμαι καλά, ο Αντρέ Κοστολάνι γνωστός κερδοσκόπος, ήταν απ΄τους πρώτους που μυρίστηκαν την αποπληρωμή και αγόρασε τσαρικά ομόλογα στην ξεφτίλα, που τα πληρώθηκε στο ακέραιο.

Πληροφορίες για το επαχθές χρέος των Μπολσεβίκων, παρακάτω.

https://notesfromthebartender.wordpress.com/2010/02/13/the-dangers-of-sovereign-debt-default/

stefanos
25/02/2015, 23:21
Ο τσάρος φαλίρισε αλλά άφησε πίσω του τον υπερσιβηρικό που ακόμα βγάζει μεροκάματο.

kostaspetrou
26/02/2015, 00:51
Και νιώθεται περήφανοι σαν ΕΛΛΗΝΕΣ που αναγνωρήθηκε και με δικαστική απόφαση η ανικανότητά μας να ξεχρεώσουμε ένα δάνειο
ή η ανικανότητά μας να διαχειρισθούμε την οικονομία μας ,
ή οτι είμαστε κλέφτες και λαμόγια (διαλέγετε και παίρνετε)
τότε το 36 και δεν ξέρω πόσες φορές ακόμα,
ωστε να ψάχνουμε τρόπο να το ξανακάνουμε?
Περήφανοι όχι αλλά σε περιπτώσεις επιβίωσης δεν πρέπει να σε νοιάζει η περηφάνια.
Όσον αφορά στο αν είμαστε κλέφτες ή λαμόγια...συγκριτικά με ποιούς;
Αγγλοσάξονες,πορτογάλους,ισπανούς,γερμανούς,αμερικάν ους;

Oi σοβαρές χώρες πληρώνουν τα δάνεια τους, ακόμα και αν είναι πριν έναν αιώνα. http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11200373/UK-government-finally-repays-World-War-One-bonds.html

Οι καλύτερες είναι αυτές που επιβιώνουν.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η επιβίωση και μετά το αν θα μας πουν παλιόπαιδα κάποιοι.

Αυτά βέβαια δεν εμπόδισαν την κατέχοντες ομόλογα του Τσάρου, 70 χρόνια αργότερα να ζητήσουν και να λάβουν αποπληρωμή των δανείων, από τον Γκορμπατσώφ και το Γιέλτσιν.
Αποπληρώθηκαν επειδή τότε έκαναν κουμάντο ο ταβάριτς πίτσα Χατ(Γκορμπατσώφ) και αργότερα ο μπεκρής(Γιέλτσιν) .
Γιατί άραγε δε τα είχαν πάρει επί Χρουτσώφ, Μπρέζνιεφ;

Καλώς ή κακώς,οι διεθνείς αποφάσεις και ψηφίσματα αν δεν μπορούν να επιβληθούν (ή αν κάποιοι δε θέλουν να τις εφαρμόσουν) είναι παντελώς κενές ουσίας...

Kαι που τελειωσε δεν αλλαζει τιποτα. Και προ κρισης στο εξωτερικο (Ευρωπη) ηταν απειρως καλυτερα να ζεις και να δουλευεις.
Μας ελειπε οσους ημασταν εξω κυριως γιατι συνηθισαμε εδω και θελαμε και αυτο τον "εξω καρδια" τροπο ζωης και φυσικα να ημαστε κοντα και στους δικους μας.
Κατα τα αλλα απλα δεν τιθεται θεμα συγκρισης.

Καλύτερα;Από ποιά άποψη;
Προφανώς δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι ακόμα και τώρα η Ελλάδα είναι ασύγκριτα καλύτερο μέρος να ζεις από χώρες πλουσιότερες μεν, αλλά με καιρό και κλίμα χάλια δε.
Υπάρχουν πολλές αγγλίδες,σουηδέζες,ρωσίδες που παντρεύτηκαν Έλληνα μόνο και μόνο επειδή τους αρέσει η Ελλάδα παρά τα στραβά της (άντε και ο γκρικ λάβερ σύζυγος... ).

Ξέρετε εσείς πολλές ελληνίδες που παντρεύτηκαν φινλανδία επειδή γούσταραν τη φιλανδία;

Τί να πώ ρε...

Ποιός επιχειρηματίας θα σκεφτεί να επενδύσει στην πατρίδα σου όταν υπάρχει αστάθεια και το φορολογικό καθεστώς αλλάζει κάθε 3 και λίγο;

Γι'αυτό ΔΕΝ φταίει ο ελληνικός λαός αλλά οι τελευταίες κυβερνήσεις του που εκλέγονται υποσχόμενες ψέμματα...

tzimidis
26/02/2015, 06:08
Υπάρχουν πολλές αγγλίδες,σουηδέζες,ρωσίδες που παντρεύτηκαν Έλληνα μόνο και μόνο επειδή τους αρέσει η Ελλάδα παρά τα στραβά της (άντε και ο γκρικ λάβερ σύζυγος... )

to pisteyeis ayto alitheia??

Καλύτερα;Από ποιά άποψη;
Προφανώς δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι ακόμα και τώρα η Ελλάδα είναι ασύγκριτα καλύτερο μέρος να ζεις από χώρες πλουσιότερες μεν, αλλά με καιρό και κλίμα χάλια δε.

einai oraia na pethaineis alla na exei liakada......

Περήφανοι όχι αλλά σε περιπτώσεις επιβίωσης δεν πρέπει να σε νοιάζει η περηφάνια.
Όσον αφορά στο αν είμαστε κλέφτες ή λαμόγια...συγκριτικά με ποιούς;
Αγγλοσάξονες,πορτογάλους,ισπανούς,γερμανούς,αμερικάν ους;

Diladi esena se ikanopoiei na eisai LIGOTERO kleftis kai lamogio apo kapoion allo? Giati ypoxreotika na to pas sygkritika?

Γι'αυτό ΔΕΝ φταίει ο ελληνικός λαός αλλά οι τελευταίες κυβερνήσεις του που εκλέγονται υποσχόμενες ψέμματα...

Ayto to paramythi pia me ton athoo kai aneythyno lao........
poios tous psifise ksana kai ksana GNORIZONTAS to poion tous?

nikos_abel
26/02/2015, 07:41
Μην ξεχνάτε όμως ότι πολύ, μα πολύ μεγάλο μέρος του χρέους (γενικά των χρεών) οφείλεται σε αυτά τα πως τα λένε επιτόκια, τόκια, πανοτόκια κλπ (που εμείς
οι κοινοί θνητοί δεν καταλαβαίνουμε) τα οποία όμως δεν είναι παρά το καθαρό κέρδος των δανειστών.

Ίσως, λέω ίσως, αν ξεκαθαριζόταν η διαφορά μεταξύ του πραγματικού χρέους και όλου αυτού του συφερτού που καπελώνει τη κατάσταση
να μπορούσε να βρεθεί λύση παγκόσμια.

Ίσως λέω ο φτωχός...

tzimidis
26/02/2015, 07:47
I isos kapoia mera na ksanabroume politikous ME ANASTIMA !!!!!

Cpt. Haddock
26/02/2015, 08:05
[...]
Καλώς ή κακώς,οι διεθνείς αποφάσεις και ψηφίσματα αν δεν μπορούν να επιβληθούν (ή αν κάποιοι δε θέλουν να τις εφαρμόσουν) είναι παντελώς κενές ουσίας...[...].

:eek::a42::plaf:

KAWAMANRIDER
26/02/2015, 09:22
οταν οι μπ@σταρδοι ευρωπαιοι εκαναν παρκινγκ τον πλανητη με την αποικιοκρατια τους , παρηγαγαν πολιτισμο και κουλτουρα , tea time και κοβοντουσαν λαιμοι λαων την ιδια ωρα , οι δυστυχισμενοι στις αλυσιδες και οι κ@ριολες να πινουν τσαι , ετσι ειχαν μια υπεροχη αναπτυξη , μια γ@ματη πολιτισμενη ευρωπη ,κλεβοντας ζωες ανθρωπων , αυτοι ειναι , εντος ευρωπης προκοπη δεν βλεπουμε , τι προκοπη θα δουμε εκτος δεν ξερω , επι της ουσιας και για να ειμαστε ρεαλιστες σε απολυτα νουμερα οτι μπορει να παραγει στο οικονομικο ζενιθ της η ελλαδα σε ολους τους τομεις παραγωγης , παροχης και εμποριου ,

οσο για τα δανεια , καταρχας να επιστρεψουν οτι εχουν κλεψει και μαλιστα εντοκα που θησαυριζουν πχ απο τα αρχαια μεχρι σημερα , ας δουμε γιατι πραγματικα δοθηκαν τα δανεια , ανακυκλωση με τοκο για αγορα εξοπλισμου , φαρμακων κτλ απο τους δανειστες , μαιμου συμβασεις με απολυτα μαφιοζικο τροπο με πλαστα νουμερα προυπολογισμων και εθνικων ισολογισμων , με πλαστα τιμολογια που πληρωνε ο λαος χωρις να φευγει απο την αποθηκη τους τιποτα , βλεπε παραδειγμα leopard - siemens , ακομα και στην αξιολογηση αλλο αρμα ητανε αλλο πηραμε , αναμεσα σε εξι χωρες που προτειναν στην αξιολογηση εκλεισαν οι γερμανοι με ενα πολυ καλο αρμα αλλα οχι αυτο που αγορασαμε ασχετα αν πληρωσαμε το καλο , παραδειγμα απειροελαχιστο , βληματα υψηλης θερμικης ενεργειας νεας γενιας που κανουν ενα σκασμο λεφτα το ενα χωρις να γινει ποτε η φυσικη παραδοση στην ελλαδα και εκδοση πλαστων cmr απο την siemens και αντικασταση με τυπου και οχι αυθεντικα απο την ΠΥΡΚΑΛ , απογραφη υλικου και παραστατικων παραδοσης τωρα σε ολες τις γερμανικες και οχι μονο εταιρειες σε ολων των ειδων προμηθειες , θα μπει φυλακη σχεδον ολο το ευρωπαικο κυβερνητικο και οχι μονο συστημα απο το 80 μεχρι σημερα ,

ξυπνα λαε , μην αισθανεσαι ενοχες , ουτε κλεφτες ουτε απατεωνες ειμαστε , μας χρωστανε δεν χρωσταμε αν μετρησουμε τα κουκια και επιτελους με αληθινα γ@μημενα νουμερα , με δοσιλογους και εγχωριους μαφιοζους γινεται η δουλεια παντα , αντε ξυπνατε λεμε

Cpt. Haddock
26/02/2015, 09:40
[...]

:a20::a08:

331754

KAWAMANRIDER
26/02/2015, 09:45
:a20::a08:

331754

το μπαφο γιατι τον ποσταρεις ?

Cpt. Haddock
26/02/2015, 09:48
Για να δωσεις και σε μάς λιγο. Δε μπορει, πρέπει να ειναι καλο πράγμα αυτο που πινεις :D

KAWAMANRIDER
26/02/2015, 09:52
Για να δωσεις και σε μάς λιγο. Δε μπορει, πρέπει να ειναι καλο πράγμα αυτο που πινεις :D

ρε καπταιν καταρχας ξερεις αν πινω ή οχι και τι , επιπλεον γιατι ειρωνευεσαι ?

sniper
26/02/2015, 09:58
Ηρεμία παρακαλώ.

Προφανώς ο κακός χιουμοριστας καπτεν εννοεί ότι το φιλοσόφημα σου επάνω δεν ακουμπαει πουθενά την πραγματικότητα.

@Cpt : Chill

kostaspetrou
26/02/2015, 09:59
to pisteyeis ayto alitheia??
Ναι διότι ισχύει

einai oraia na pethaineis alla na exei liakada......
καλύτερα να ζεις αλλά όχι σε κρύο σκοτάδι και αλκοολικός

Diladi esena se ikanopoiei na eisai LIGOTERO kleftis kai lamogio apo kapoion allo? Giati ypoxreotika na to pas sygkritika?
Ναι διότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ στη ζωή είναι συγκριτικά,αλλιώς δε θα λέμε καλό λόγο για κανένα.

Δεν γίνεται να εξισώσεις κάποιες θηριωδίες ελλήνων με τον Μάο τσε τουγκ που καθάρισε περισσότερους απ' ό,τι στάλιν,χίτλερ,κεμάλ κλπ μαζί.

Ayto to paramythi pia me ton athoo kai aneythyno lao........
poios tous psifise ksana kai ksana GNORIZONTAS to poion tous?
Αθώωος δεν είναι κανείς και λίγο δύσκολο να γωνρίζει η μάζα το ποιον τους όταν τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν και ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις

ΥΓ:ελληνικά γιατί δε θες να γράψεις;

kostaspetrou
26/02/2015, 10:00
:eek::a42::plaf:
Ζήτα βοήθεια απ'τα θύματα του Αττίλα του 1974

Cpt. Haddock
26/02/2015, 10:01
:lipssealed:

KAWAMANRIDER
26/02/2015, 10:08
Ηρεμία παρακαλώ.

Προφανώς ο κακός χιουμοριστας καπτεν εννοεί ότι το φιλοσόφημα σου επάνω δεν ακουμπαει πουθενά την πραγματικότητα.

@Cpt : Chill

προφανως αυτο εννοει , αλλα για να απαξιωσεις μια πληροφορια πρεπει να απαξιωσεις και την πηγη , εν προκειμενο η πηγη ειμαι εγω , ηδη εχω γραψει παρα πολλα που δεν πρεπει αλλα να εισαι σιγουρος οτι ειμαι αξιοπιστη πηγη , απο ' κει περα αν διαφωνει για κατι και σε ποιο βαθμο το συζηταμε ή εδω ή και κατ' ιδιαν , εγω παντως χυμα και απο το μυαλο μου δεν εχω γραψει ποτε τιποτα και ειδικα για πραγματα που γνωριζω απο πρωτο χερι , ηδη ρισκαρω πολυ για οτι στοιχεια εχω δωσει , απο ' κει και περα δεν με χαλαει να το παρω με χιουμορ αλλα οχι χωρις να γνωριζει ο αλλος πως και γιατι το γραφω δεν μου αρεσει να με ειρωνευεται

KAWAMANRIDER
26/02/2015, 10:16
:lipssealed:

καπταιν ειμαι ο τελευταιος που θα σου ελεγα να μην γραφεις , αλλα αν προκειται να πινω μπαφους πες μου τουλαχιστον για ποιο απ ' ολα που εγραψα θεωρεις οτι πρεπει να πινω μπαφους , γιατι αν πρεπει να πινω μπαφους εγω θα πρεπει να πινουν μπαφους ατομα που μπορουν να καταθεσουν σε δικαστηριο που συμμετειχαν στην αξιολογηση και δεσμευονται με κωδικους εθνικης ασφαλειας , ισχυουν μεχρι τωρα που μιλαμε - δεν σου λεω αν και εγω δεσμευομαι ? - και ομαδες επιστημονων μεσα απο το οικονομικο επιμελητηριο που ερευνουν εδω και χρονια συμβασεις

tzimidis
26/02/2015, 10:35
Ναι διότι ισχύει

καλύτερα να ζεις αλλά όχι σε κρύο σκοτάδι και αλκοολικός

Ναι διότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ στη ζωή είναι συγκριτικά,αλλιώς δε θα λέμε καλό λόγο για κανένα.

Δεν γίνεται να εξισώσεις κάποιες θηριωδίες ελλήνων με τον Μάο τσε τουγκ που καθάρισε περισσότερους απ' ό,τι στάλιν,χίτλερ,κεμάλ κλπ μαζί.

Αθώωος δεν είναι κανείς και λίγο δύσκολο να γωνρίζει η μάζα το ποιον τους όταν τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν και ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις

ΥΓ:ελληνικά γιατί δε θες να γράψεις;

Einai dyskolo na quotaro apo to kinito ena pros ena.

Ellinika den me xalaei na grafo kai to kano opou kai otan mporo.
Otan omos to kinito mou DEN EXEI ELLINIKO PLIKTROLOGIO tha grafo etsi, kai opoios einai toso anasfalis kai chauvinistis, i apla den mporei na diabazei latinikous xaraktires, as min ta diavazei.
Ego exo mathei sti zoi mou na dino simasia sto periexomeno kai oxi sto perityligma.

Ekei pou les gia mao hitler klp, bale kai ton mega aleksandro, bale kai ton boulgaroktono kai olous tous allous kai eisai mesa. OMOS kapoia pragmata sti zoi apla DEN mporoun na mpoun sti zygaria, p.x. oi sfages pou anafereis.an kai den katalaba pos mpikan aytoi sti syzitisi.

Oso afora to paramythi peri koutoxortou kai MME kai o laos den kserei kai den mporei na kserei, ti proteineis gia ton astheni? Giati i logiki apantisi se ayto mono anatrixila fernei. (Oxi se olous, se pollous omos).

byron
26/02/2015, 10:38
βλεπε παραδειγμα leopard - siemens , ακομα και στην αξιολογηση αλλο αρμα ητανε αλλο πηραμε , αναμεσα σε εξι χωρες που προτειναν στην αξιολογηση εκλεισαν οι γερμανοι με ενα πολυ καλο αρμα αλλα οχι αυτο που αγορασαμε ασχετα αν πληρωσαμε το καλο , παραδειγμα απειροελαχιστο , βληματα υψηλης θερμικης ενεργειας νεας γενιας που κανουν ενα σκασμο λεφτα το ενα χωρις να γινει ποτε η φυσικη παραδοση στην ελλαδα και εκδοση πλαστων cmr απο την siemens και αντικασταση με τυπου και οχι αυθεντικα απο την ΠΥΡΚΑΛ ,

E? :confused:
Εσύ κάτι θέλεις να πεις, αλλά είναι βαθειά κρυμμένο...

Δεν πιστεύω να μπερδεύεις τα 170 Leo2Α6 Hel με τα 183 μεταχειρισμένα Leo2A4 που παραλάβαμε μαζί ως ενδιάμεση λύση μέχρι την παραλαβή των HEL.? :confused:

Είχε σχέση η Siemens με τα βλήματα? Τα πρώτα βλήματα δόθηκαν πακέτο μαζί με τα Α4 από τα αποθέματα του Γερμανικού στρατού, μέχρι να καταλήξουν σε προμήθεια αγοράς. Δεν κατέληξαν πουθενά, και αγοράσαμε μέσω διακρατικής συμφωνίας το 2012 6.500 βλήματα από τα αποθέματα του Ολλανδικού στρατού.

Λίγο μπερδεμένα τα έχεις νομίζω...

KAWAMANRIDER
26/02/2015, 10:58
E? :confused:
Εσύ κάτι θέλεις να πεις, αλλά είναι βαθειά κρυμμένο...

Δεν πιστεύω να μπερδεύεις τα 170 Leo2Α6 Hel με τα 183 μεταχειρισμένα Leo2A4 που παραλάβαμε μαζί ως ενδιάμεση λύση μέχρι την παραλαβή των HEL.? :confused:

Είχε σχέση η Siemens με τα βλήματα? Τα πρώτα βλήματα δόθηκαν πακέτο μαζί με τα Α4 από τα αποθέματα του Γερμανικού στρατού, μέχρι να καταλήξουν σε προμήθεια αγοράς. Δεν κατέληξαν πουθενά, και αγοράσαμε μέσω διακρατικής συμφωνίας το 2012 6.500 βλήματα από τα αποθέματα του Ολλανδικού στρατού.

Λίγο μπερδεμένα τα έχεις νομίζω...

δεν μπερδευω κατι , μιλαω πολυ συγκεκριμενα για την αξιολογηση , ποιο μοντελο παρουσιαστηκε ποιο μοντελο συμμετειχε εκει και ποιο μοντελο περασε με επιτυχια την αξιολογηση , σε πραγματικο χρονο , η παραγγελια ομως δεν εγινε για το συγκεκριμενο που συμμετειχε στην αξιολογηση και κερδισε στα test , ηταν κατα πολυ υποδυεστερο αυτο που παραγγειλαμε αλλα στην ιδια αξια με το αρχικο , δεν μπορω να γραψω πιο μοντελο ητανε ουτε της γερμανιας ουτε των υπολοιπων χωρων , ειναι απορρητη πληροφορια , οχι για τα βληματα δεν εννοω αυτα που αναφερεις , ηταν του προηγουμενου διαμετρηματος των 105 αλλα αναβαθμισμενα , η δοκιμη εγινε με επιτυχια και ενω η παραγγελια εγινε απο γερμανια κατασκευαστηκαν στην ελλαδα τα οποια ηταν μεν αξιοπιστα αλλα και αυτα στην αρχικη αξια

KAWAMANRIDER
26/02/2015, 11:10
γιατι μπορει....

εσυ θα ειχες φαει 5 καρτες και 6 μηνες μπαν...

γκεγκε;

και ο λογος που θα ειχα φαει μπαν ?
εγω απο τοτε που δημιουργηθηκε το μοτο , που ειμαι και απο τα πρωτα μελη ποτε δεν θεωρησα αδικη την ποινη που μου επιβληθηκε και τις δυο φορες , αλλα ουτε και ποσταρα μπαφους σε κανεναν στην συγκεκριμενη συζητηση