PDA

View Full Version : Habemus Papam

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Pan (dvs)
28/02/2015, 19:23
Κυριοι δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

ggs
28/02/2015, 19:24
κατω τα χερια απο τις τραπεζες ρε μ**********:lol:

Βυρωνα , με επεισες τον επομενο μισθό να τον δωσω πισω να βοηθησω την κατάσταση..:lol:

ρε συ... καλα τα λες (αφου καλα τα ξερεις) αλλα δεν τα λες ομως ολα...;)

byron
28/02/2015, 19:37
κατω τα χερια απο τις τραπεζες ρε μ**********:lol:

Βυρωνα , με επεισες τον επομενο μισθό να τον δωσω πισω να βοηθησω την κατάσταση..:lol:

ρε συ... καλα τα λες (αφου καλα τα ξερεις) αλλα δεν τα λες ομως ολα...;)

Εχω απαντήσεις για κάθε επιχείρημα, μπορώ να διαφωνήσω ακόμα και με τον εαυτό μου* :tooth:

* Yianis V™

nikos_abel
28/02/2015, 19:38
+990 re man...

Στην λύση που ανέφερες, θα πρότεινα και τα ακόλουθα στην ίδια λογική:

1) Κλείσιμο όλων των ασφαλιστικών ταμείων, μιας και έπαιξαν και έχασαν. Στα @@ μου αν δεν έχει συντάξεις ο κόσμος και καλύψεις υγείας. Επιχορηγούνται ένα σκασμό δις εις βάρος μου, και δεν γουστάρω να πληρώνω εισφορές για χρεοκοπημένα ταμεία.

2) Άμεση απαίτηση των κόκκινων δανείων με όποιους τρόπους χρησιμοποιεί και το δημόσιο (συλλήψεις, κατασχέσεις), πλειστηριασμοί σε οποιαδήποτε κινητή ή ακίνητη αξία των οφειλετών σε οποιαδήποτε τιμή, προκειμένου να καλυφθούν οι καταθέτες που θα χάσουν τα λεφτά τους. Σεισάχθεια, προστασία 1ης κατοικίας και λοιπές ρυθμίσεις υπέρ των οφειλετών δεν παίζουν φυσικά...καπιταλισμός και αφού ήθελαν δάνεια, έπαιξαν και έχασαν.
70 δις είναι τα κόκκινα δάνεια, και 20 αν πάρουν αν τα πουλήσουν σε volture funds μια χαρά θα είναι.

Τι λες nikos ? :smokin:

Βύρωνα, μάλλον έχασες το σημείο στο οποίο ειρωνεύομαι.

Και το χειρότερο, ανησυχώ γιατί τελευταία συμφωνώ σε πολλά μαζί σου. Μάλλον η αποχή σου από το φόρα (που δε γνωρίζω σε τι οφείλεται αλλά ελπίζω για καλό) δημιούργησε μια γέφυρα επικοινωνίας :lol:

Πάντως, αυτό που εννοούσα συμφωνόντας με τον Στέφανο, ήταν ότι δε μπορεί μια κερδοσκοπική επιχείρηση όπως είναι οι τράπεζες, να μην έχει ρίσκο, το οποίο μπορεί να καταλήγει στο κλείσιμο-πτώχευση-καταστροφή (όπως θέλετε πείτε το) της.

Και η εξ ορισμού διαφωνία μου μαζί σου είναι ότι καμμία οικονομική ή πολιτική συγκυρία, δεν μπορεί να δικαιολογεί την εξαθλίωση ανθρώπων.

Η όλη κατάσταση μου θυμίζει τον "έμπορο της Βενετίας" και τη λίβρα σάρκας που ζητούσε.

byron
28/02/2015, 19:38
Κυριοι δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

Re Pan...σιάχτηκα με τα bold και τα oversize :eek:

ggs
28/02/2015, 19:39
Εχω απαντήσεις για κάθε επιχείρημα, μπορώ να διαφωνήσω ακόμα και με τον εαυτό μου* :tooth:

* Yianis V™

:bawl:

ολοι ιδιοι ειστε εσεις οι αλητες με τα γυμνα μασκλ μπαικς

Flying Mythos
28/02/2015, 19:39
+990 re man...

1) Κλείσιμο όλων των ασφαλιστικών ταμείων, μιας και έπαιξαν και έχασαν. Στα @@ μου αν δεν έχει συντάξεις ο κόσμος και καλύψεις υγείας. Επιχορηγούνται ένα σκασμό δις εις βάρος μου, και δεν γουστάρω να πληρώνω εισφορές για χρεοκοπημένα ταμεία.

2) Άμεση απαίτηση των κόκκινων δανείων με όποιους τρόπους χρησιμοποιεί και το δημόσιο (συλλήψεις, κατασχέσεις), πλειστηριασμοί σε οποιαδήποτε κινητή ή ακίνητη αξία των οφειλετών σε οποιαδήποτε τιμή, προκειμένου να καλυφθούν οι καταθέτες που θα χάσουν τα λεφτά τους. Σεισάχθεια, προστασία 1ης κατοικίας και λοιπές ρυθμίσεις υπέρ των οφειλετών δεν παίζουν φυσικά...καπιταλισμός και αφού ήθελαν δάνεια, έπαιξαν και έχασαν.
70 δις είναι τα κόκκινα δάνεια, και 20 αν πάρουν αν τα πουλήσουν σε volture funds μια χαρά θα είναι.

Τσουβάλιασμα ασχέτων μεταξύ τους περιπτώσεων.

1) Αφενός τα ασφαλιστικά ταμεία δεν "επένδυσαν" αναλαμβάνοντας επιχειρηματικό ρίσκο. Υποχρεώνονταν να αγοράζουν ομόλογα τα οποία αργότερα κουρεύτηκαν υποχρεωτικά. Αυτό δημιούργησε την τεράστια τρύπα, δευτερευόντως η τεράστια ανεργία, μετά η εισφοροδιαφυγή και διαχρονικά η κακοδιαχείριση. Αφετέρου το νεοφιλελέ επιχείρημα δε γουστάρω να πληρώνω, δε γινεται δεκτό. Παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια ας είναι και ζημιογόνες θα τις πληρώνουμε. Το ζητούμενο είναι να μην είναι ζημιογόνες. Επ' αυτού να ακούω προτάσεις.

2) Το δάνειο είναι επένδυση εκ μέρους της τράπεζας που περιλαμβάνει επιχειρηματικό ρίσκο. Έπαιξαν και έχασαν. Τα χρέη προς το δημόσιο είναι κάτι διαφορετικό. Φόροι, ΦΠΑ κλπ είναι κλεμμένα λεφτά από το κοινωνικό σύνολο. Η φοροδιαφυγή είναι αντικοινωνική συμπεριφορά και γι αυτό τιμωρείται ποινικά. Σιγά μην επιδικάσουμε και μια λίβρα σάρκα στις τράπεζες επειδή ατύχησαν. Οι δύστυχες, ο νομικός μας πολιτισμός τις στέρησε από μέτρα πίεσης κατά του οφειλέτη.

Η κατάθεση ως παρακαταθήκη κατά το στάδιο της πτώχευσης αντιμετωπίζεται ως οφειλή της τράπεζας. Να το βάλετε στους ΓΟΣ που υπογράφουν στο άνοιγμα λογαριασμού. Θα ενισχύσετε και την τραπεζική πίστη έτσι :-) Μετά τα γεγονότα της Κύπρου όποιος έχει καταθέσεις σε τράπεζα ευρωζώνης μάλλον είναι κορόιδο. Αν και τα 100Κ δεν μπήκαν τυχαία ως όριο στα μπαιλ ιν.

Με κάθε σεβασμό στις απόψεις σου τις οποίες στο μεγαλύτερο μέρος αποδέχομαι.

pipe_smoker
28/02/2015, 19:41

* Yianis V™

Ε άσε τις απαντήσεις στα επιχειρήματα και πες κι εσύ καμιά μαλακία να'χουμε να ασχολούμαστε:lol:

Καλά τα είπες τις προάλλες αλλά αυτά δε θα τα κάνει ούτε ο Θεός να κυβερνήσει.

Πιάσε λοιπόν κανά ουτοπικό τροπάρι να μαλακιστούμε λίγο.
Ο ένας έπιασε τα γκούλαγκ, πλακώσανε τα τσιράκια της χρυσής αυγής, κλάψαμε τον πεθαμένο, πες κι εσύ κάτι.

Σαν το ΚΚΕ είσαι ρε πστ μου. Μονίμως στον αντίλογο και "ΟΧΙ σε όλα":lol:

pipe_smoker
28/02/2015, 19:50
:bawl:

ολοι ιδιοι ειστε εσεις οι αλητες με τα γυμνα μασκλ μπαικς

Ω ρε τι ξεστόμισε........

Στο ίδιο βαρέλι Τουόνο και η μπετονιέρα το XJR........

Σύντροφε τζιτζιέ:

331864

stefanos
28/02/2015, 19:53
+990 re man...

Βλέπεις κάτι στον ορίζοντα που να μην οδηγεί σε αυτά που περιγράφεις?

Billymuse
28/02/2015, 19:56
Οι βλάκες οι Ισλανδοί κοίτα τι πάθανε που δεν άκουσαν την ΤΡΟΙΚΑ

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/proedros-islandias-petuxame-epeidh-den-akoloythhsame-tis-eyrwsyntages.2110554.html

εκει έχουν χαρτι τουαλέτας ακομα?

stefanos
28/02/2015, 19:59
Η όλη κατάσταση μου θυμίζει τον "έμπορο της Βενετίας" και τη λίβρα σάρκας που ζητούσε.

Ταυτίζεις την σάρκα με τα εφήμερα υλικά αγαθά.

stefanos
28/02/2015, 20:00

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/proedros-islandias-petuxame-epeidh-den-akoloythhsame-tis-eyrwsyntages.2110554.html

εκει έχουν χαρτι τουαλέτας ακομα?

Ναι αλλά αυτοί δεν είχαν τις καταθέσεις τους στις Τράπεζές τους αλλά τις καταθέσεις των άλλων.:lol:

nathair
28/02/2015, 20:07

Το πρόβλημα της Ισλανδίας έχει τόση σχέση με το πρόβλημα το δικό μας όσο η νύχτα με τη μέρα...

nikos_abel
28/02/2015, 20:09
Ταυτίζεις την σάρκα με τα εφήμερα υλικά αγαθά.

Η σάρκα είναι εφήμερο υλικό αγαθό.

byron
28/02/2015, 20:16
Τσουβάλιασμα ασχέτων μεταξύ τους περιπτώσεων

Προφανώς δεν κατάλαβες που ήθελα να πάω τον Νίκο. Για τα υπόλοιπα που λες, υπάρχει πολύ συζήτηση και δεν έχω χρόνο τώρα.
Το επιχειρηματικό Ρίσκο, αφορά τις τράπεζες μόνο και όχι τους οφειλέτες δλδ?

Defined benefit pension plan & defined contribution είναι τα μοντέλα. Τσεκάρεις αν θέλεις τι κάνουν και πως λειτουργούν τς ασφαλιστικά προγράμματα.

3ο κουδούνι...:wave2:

Flying Mythos
28/02/2015, 20:51
Προφανώς δεν κατάλαβες που ήθελα να πάω τον Νίκο. Για τα υπόλοιπα που λες, υπάρχει πολύ συζήτηση και δεν έχω χρόνο τώρα.
Το επιχειρηματικό Ρίσκο, αφορά τις τράπεζες μόνο και όχι τους οφειλέτες δλδ?

Defined benefit pension plan & defined contribution είναι τα μοντέλα. Τσεκάρεις αν θέλεις τι κάνουν και πως λειτουργούν τς ασφαλιστικά προγράμματα.

3ο κουδούνι...:wave2:

Προφανώς δεν κατάλαβα γιατί δεν είχα χρόνο να διαβάσω τη συζήτηση.

Το επιχειρηματικό ρίσκο αφορά και τους δύο αλλά νομίζω περισσότερο τσούζει αυτόν που σκάει τα φράγκα. Δε νομίζεις;

Εγώ για κράτος πρόνοιας μίλησα, το οποίο όταν σε κουρεύει, σου προκαλεί τεράστια ανεργία = μείωση εισφορών και αδυνατεί να φτιάξει ένα σοβαρό σύστημα, έχει κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες του, για να μην πεθάνουν της πείνας στα τελευταία τους.

Δεν ξέρω αγγλικά και δεν μπορώ να τσεκάρω τα προγράμματα. Αν θες βοηθάς.

Το κουδούνι ποιός το χτυπάει;

stefanos
28/02/2015, 21:25

1) Αφενός τα ασφαλιστικά ταμεία δεν "επένδυσαν" αναλαμβάνοντας επιχειρηματικό ρίσκο. Υποχρεώνονταν να αγοράζουν ομόλογα τα οποία αργότερα κουρεύτηκαν υποχρεωτικά. Αυτό δημιούργησε την τεράστια τρύπα, δευτερευόντως η τεράστια ανεργία, μετά η εισφοροδιαφυγή και διαχρονικά η κακοδιαχείριση. Αφετέρου το νεοφιλελέ επιχείρημα δε γουστάρω να πληρώνω, δε γινεται δεκτό. Παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια ας είναι και ζημιογόνες θα τις πληρώνουμε. Το ζητούμενο είναι να μην είναι ζημιογόνες. Επ' αυτού να ακούω προτάσεις.

2) Το δάνειο είναι επένδυση εκ μέρους της τράπεζας που περιλαμβάνει επιχειρηματικό ρίσκο. Έπαιξαν και έχασαν. Τα χρέη προς το δημόσιο είναι κάτι διαφορετικό. Φόροι, ΦΠΑ κλπ είναι κλεμμένα λεφτά από το κοινωνικό σύνολο. Η φοροδιαφυγή είναι αντικοινωνική συμπεριφορά και γι αυτό τιμωρείται ποινικά. Σιγά μην επιδικάσουμε και μια λίβρα σάρκα στις τράπεζες επειδή ατύχησαν. Οι δύστυχες, ο νομικός μας πολιτισμός τις στέρησε από μέτρα πίεσης κατά του οφειλέτη.

Η κατάθεση ως παρακαταθήκη κατά το στάδιο της πτώχευσης αντιμετωπίζεται ως οφειλή της τράπεζας. Να το βάλετε στους ΓΟΣ που υπογράφουν στο άνοιγμα λογαριασμού. Θα ενισχύσετε και την τραπεζική πίστη έτσι :-) Μετά τα γεγονότα της Κύπρου όποιος έχει καταθέσεις σε τράπεζα ευρωζώνης μάλλον είναι κορόιδο. Αν και τα 100Κ δεν μπήκαν τυχαία ως όριο στα μπαιλ ιν.

1. Τα ασφαλιστικά ταμεία λειτουργούσαν και λειτουργούν ακόμα σαν απλός φορολογικός μηχανισμός.
Το κράτος αντί να ελέγχει την σωστή λειτουργία τους τα διοικούσε ουσιαστικά με ψιλοαποτυχημένα κομματικά στελέχη.
Η μόνη λειτουργία τους ήταν να παίρνουν το χρήμα και να το μοιράζουν στον κόσμο αφαιρώντας το κόστος λειτουργίας τους ανάλογα με τις ανάγκες σε ψήφους.
Και όταν κάποιο εύρωστο έβαζε στην άκρη κάνα κουμπαρά το μόνο που ήξερε το κράτος ήταν να κάνει βούτα.
Καταντήσαμε έτσι γιατί απλά δεν επενδύσαμε ποτέ και τώρα νεοφιλελε- ξενεοφιλελε 30% ανεργία και μείωση μισθών οι συνταξιούχοι θα μοιραστούν τα :).

2. Συμφωνώ πάρα πολύ μαζί σου, μόνο που οι τράπεζες είναι και αυτές ΚΡΑΤΙΚΕΣ και το χρήμα που λείπει από τις καταθέσεις των φορολογούμενων πολιτών και έχει γίνει κόκκινο δάνειο,
θα το βάλει στη θέση του η εφορία.:)
Οπότε...

Pan (dvs)
28/02/2015, 22:25
Re Pan...σιάχτηκα με τα bold και τα oversize :eek:

O σκοπός αγιάζει τα μέσα :D

Ειπα μπας και ακουσει κανεις.

pipe_smoker
28/02/2015, 22:58
Το κουδούνι ποιός το χτυπάει;

Δε βλέπεις?

....Για τα υπόλοιπα που λες, υπάρχει πολύ συζήτηση και δεν έχω χρόνο τώρα....
....3ο κουδούνι...:wave2:

Θέατρο έχει πάει όπως ο Βαρουφάκης το βράδυ πριν το Eurogroup:bawl:

VASOS
01/03/2015, 12:12
Σχετικό άρθρο με το παραμύθι της σύλληψης της φοροδιαφυγής:

http://www.kathimerini.gr/805462/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/pws-to-kratos-ginetai-sthn-ellada-prostaths-ths-forodiafyghs

Μάλλον χρειαζόμαστε ακόμα πολλή δουλειά (και παντού) και δυστηχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

AUFGEBRACHT
01/03/2015, 13:35
μπα!χρονια τωρα!!το χω πιασει το νοημα!;)
αλλοι πιστεψαν οτι η ελπιδα ερχεται..:cool:

Εδώ κάποιοι πίστεψαν ότι υπήρχε success story...

VASOS
01/03/2015, 13:50
Εδώ κάποιοι πίστεψαν ότι υπήρχε success story...

Δηλαδή το θέμα είναι το πόσο μαλάκες είμαστε :lol:?

byron
01/03/2015, 13:56

1) Αφενός τα ασφαλιστικά ταμεία δεν "επένδυσαν" αναλαμβάνοντας επιχειρηματικό ρίσκο. Υποχρεώνονταν να αγοράζουν ομόλογα .

Επανέρχομαι για να λυθούν κάποιες παρανοήσεις, ή να κάνω τον συνήγορο του εξω από εδώ, χωρίς να θελήσω να πάρω μέρος είτε τράπεζας, είτε άλλης πλευράς. Απλά να τη γνώμη μου για το μέγεθος του προβλήματος, μιας και τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά και εύκολα, ενώ αποφάσεις του στυλ κλείσε τράπεζα, σβήσε δάνεια, επιχορήγησε συντάξεις κλπ...ακούγονται όμορφα αλλά όπως γίνεται συνήθως οι όμορφες προθέσεις είναι μπαρουφολογία μιας και δημιουργούν μεγαλύτερη ζημιά απ΄αυτή που υποτίθεται λύνουν αν δεν υπολογιστούν (σε νούμερα) τι προκαλούν.

1). Οι καλές προθέσεις του να κλείσει η Lehman το 2008, που σε νούμερα αντιπροσώπευε μια ζημιά 55δις $ εξελίχθηκε σε κρίση εμπιστοσύνης, άρα συστημική και ανάγκασε την FED να κόψει 4 τρις $ για να σταθεροποιήσει το σύστημα τους, ενώ οι Ευρωπαίοι κρατικοποίησαν τις μισές τους τράπεζες για να προλάβουν τα χειρότερα.

2). Σε αντίθεση με τους παραπάνω, η δική μας κρίση δεν προκλήθηκε από τις τράπεζες (μεταδόθηκε εκεί). Το πρόβλημα μας είναι δημοσιονομικό, που σε απλά λόγια σημαίνει πως το δημόσιο δεν μπορεί να καλύψει τις ανελαστικές του ανάγκες (μισθούς, συντάξεις, κράτος πρόνοιας κλπ) για τους γνωστούς λόγους.
Οι τράπεζες αναλαμβάνουν ρίσκο μη αποπληρωμής όταν χορηγούν δάνεια . Το επιχειρηματικό ρίσκο ανήκει στον δανειολήπτη, και αν βρεθεί σε κατάσταση αδυναμίας πληρωμής ή εκκαθάρισης, ο νόμος προβλέπει ρευστοποίηση της όποιας περιουσίας, κάτι που δεν συμβαίνει αν δεν κάνω λάθος.
Ορθο που δεν συμβαίνει, αλλα μην ξεχνιώμαστε οι ζημιές είναι ζημιές και το κράτος προστάτης/νταβατζής ήταν ο μεγαλύτερος μπαταχτζής μέσω του κουρέματος ομολόγων, της χορήγησης δανείων σε δημοσίου δικαίου επιχειρήσεις μέσω εγγυησεων, αγροτοδάνεια ατελείωτα μέσω Αγροτικής που δεν πληρώθηκαν ποτέ κλπ κλπ. Οκ, μπορεί να τα πληρώσει η πλουτοκρατία :rolleyes:

3) Το PSI (που έγινε για να σώσει τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες) απλά έβαλε και την γάμπα που είχε μείνει απ΄έξω μέσα στον τάφο για τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τι είχαν λάβει τα ασφαλιστικά ταμεία ως επιδότηση από το 2000-2014... (edit. Η εικόνα εμφανίζεται στο κάτω μέρος του post)

http://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1281330/ena-lathos-poy-kostise-pano-apo-200-dis-evro.html

331879

200δις σε 14 χρόνια... Ακόμα και φέτος με όλες τις μειώσεις που έχουν φάει οι συντάξεις αυτά τα χρόνια, στον προυπολογισμό που είχε καταθέσει ο Χαρδούβελης προβλεπόταν ως επιχορήγηση σε ελλειματικά ταμεία+ταμεία ΟΤΑ+ΟΓΑ κάπου στα 16...
Αυτό το ποσό αντιπροσωπεύει περίπου το 1/3 των εσόδων του κράτους, χωρίς μισθούς κλπ.
Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, και συμφωνώ, αλλά τα νούμερα ΔΕΝ βγαίνουν και δεν ξέρω ποιος μάγος έχει εναλλακτικές λύσεις που να αλλάξουν την κατάσταση. Η σχέση για να είναι βιώσιμο ένα ταμείο, είναι περίπου 4:1 που δεν βγαίνει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα λόγω δημογραφικού, και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα που πλησιάζει το 1:1. H λύση που προτείνουν είναι ποια? Σύλληψη εισφοροδιαφυγής...μιας και οι εισφορές δεν μπορούν να ανέβουν κι άλλο? λολ...

Βάλε και στην συνταγή, την αποτελεσματική διαχείριση που έκαναν οι αποτυχημένοι πολιτευτές που διορίζονταν ως πρόεδροι ταμείων, και έχεις έτοιμη τη βόμβα...πριν λίγα χρόνια είχα πάει σε μια επιτροπή ενός ταμείου κάπου στο Πεδίο Αρεως, και ο πρόεδρος ήταν ιδιοκτήτης καφετέριας στην Λάρισα ή στον Βόλο. Του έλεγες για Asset-Liability report του ταμείου, και έλεγε...τστστσσσ τι λε ρε παιδί μου...(και δεν κάνω πλάκα σ΄αυτό)

Τα Defined contribution (προγραμμάτων καθορισμένων εισφορών) kai defined benefit plans (προγραμμάτων καθορισμένων παροχών) σε γενικές γραμμές προβλέπουν μέσω την συμμετοχή εργοδότη και εργαζομένου σε προγράμματα επικουρικής ασφάλισης που θα συμπληρώνουν σε μεγάλο βαθμό τις "ζημιογόνες" κύριες συντάξεις. Δεν είναι πανάκεια, αλλά καθιστά βιώσιμα ταμεία επικούρησης χωρίς να επιβαρύνουν τους κρατικούς προϋπολογισμούς.
Αρχισαν να εφαρμόζονται στα 4 ταμεία (εργαζόμενοι σε τρόφιμα, ασφάλειες, πετρελαιοειδή και φάρμακα) που παρέμειναν βιώσιμα από την αναλογιστική μελέτη από πέρυσι.

Όποιος θέλει λεπτομέρειες εδώ (http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&ved=0CEYQFjAH&url=http%3A%2F%2Fec.europa.eu%2Ftransparency%2Fregcomitology%2Findex.cfm%3Fdo%3DSearch.getPDF%267%2F LHqBaH0PUT90WidMooyVSavS5mAv%2BVHNCSwzWccv5pwdiRD711AhJs7%2B5RXcm37kGvLzo2Pu5uyjPyPE0HGhn1Yyu8a5hceF qN5ixnqYI%3D&ei=StnyVOWdHYT1OMzngYgI&usg=AFQjCNF-6VTLxDCgg5xL30q-1x8tR7Ipog&bvm=bv.87269000,d.ZWU), γιατί αναλογιστής δεν είμαι.

:wave2:

Ichigo
01/03/2015, 15:14
1). Οι καλές προθέσεις του να κλείσει η Lehman το 2008, που σε νούμερα αντιπροσώπευε μια ζημιά 55δις $ εξελίχθηκε σε κρίση εμπιστοσύνης, άρα συστημική και ανάγκασε την FED να κόψει 4 τρις $ για να σταθεροποιήσει το σύστημα τους, ενώ οι Ευρωπαίοι κρατικοποίησαν τις μισές τους τράπεζες για να προλάβουν τα χειρότερα.

Πιάνομαι από αυτή την παράγραφο για να θυμίσω το νόμο Steagall (1933 http://en.wikipedia.org/wiki/Glass%E2%80%93Steagall_Legislation) που τον "έριξαν" πριν 15 περίπου χρόνια και πληρώνει ο απλός κόσμος τη χασούρα των επενδυτικών τραπεζών. Με το νόμο αυτό λοιπόν ο οποίος ήρθε σαν απόρροια του μεγάλου "κραχ" οι τράπεζες διαχωρίστηκαν σε εμπορικές -δηλαδή τις καταθέσεις του λαουτζίκου και δάνεια/κεφαλαια κίνησης επιχειρήσεων- και σε επενδυτικές δηλαδή διαχείριση τεράστιων αποθεματικών με υψηλό ρίσκο άρα και υψηλά κέρδη.

Με το νόμο λοιπόν αυτό οι τράπεζες ΔΕΝ γίνεται να χρεωκοπήσουν. Έχουν μικρά περιθώρια κέρδους αλλά η λειτουργία τους είναι απόλυτα εγγυημένη ενώ αντίθετα οι επενδυτικές τράπεζες και να χάσουν τα λεφτά τους λίγο ενδιαφέρει τον απλό κόσμο καθώς χάνουν μόνο όσοι έχουν επενδύσει εκεί και συνήθως αυτοί είναι μεγαλολεφτάδες. Φέρνοντας λοιπόν τούμπα τον νόμο πριν 15 χρόνια οι επενδυτικές τράπεζες μπορεί να είναι εμπορικές όπως επίσης και το αντίστροφο. Αν λοιπόν πχ οι εμπορικές επενδύσουν κάπου με υψηλό ρίσκο (όπως έγινε με την Lehman Brothers) θα έχουν και μεγάλα κέρδη. Επειδή όμως το βάρος της εμπορικής τράπεζας είναι τέτοιο που αν καταρεύσει τα λεφτά του λαουτζικου και κεφάλαια κίνησης επιχειρήσεων γίνονται ατμός το κράτος λόγω της αναταραχής που θα προκαλέσει αυτό ΔΕΝ τις αφήνει με κανενα τρόπο να καταρρεύσουν. Οπότε τις ανακεφαλαιώνει το κράτος με φόρους του κοσμάκη για να βγουν τα σπασμένα από την κακή επένδυση! Οπότε η τράπεζα είναι περίπτωση win-win αφού είτε θα κερδίσει πάρα πολλά λόγω του υψηλού ρίσκου που ίσως της βγει είτε στη χειρότερη δε θα χάσει (αφού τη νύφη την πλήρωσε ο κοσμάκης).

Άρα λοιπόν πλέον επειδή οι μεγάλες επιχειρήσεις πήραν πρέφα τι παίζει πλέον τα σπρώχνουν σε τράπεζες αντί σε επενδύσεις αφού χασούρα δε θα έχουν ούτως ή άλλως και θα έχουν και μεγάλα περιθώρια κέρδους. Το οποίο όμως λειτουργεί ανασταλτικά παγκοσμίως για την οικονομία και δε θα αλλάξει αν ΗΠΑ και ΕΕ δεν διαχωρίσουν τις τράπεζες ξανά.

Συνοψίζοντας κατά τη γνώμη μου η κρίση δεν είναι καπιταλιστική παρά ένα εργαλείο ανακατανομής πλούτου σε διαφορετικά χέρια. Να πληρώσουμε όλο αυτό το χρέος στο ακέραιο απλά ΔΕΝ γίνεται ούτε σε 90 χρόνια με τις σημερινές ληστρικές φοροεπιδρομές το οποίο ακόμα και να φτάσει στο 80% του ΑΕΠ με κούρεμα θέλει καμιά 30-40αρια χρόνια και πάλι. Στο μεταξυ η βουλγαροποίηση θα έχει έρθει και θα πληρώνουν μέχρι και τα εγγόνια μας. Το οποίο χρέος δεν ξέρουμε καλά καλά πόσο είναι και γερμανοσαμαζέλοι ούτε θέλουν ν ακούσουν για το λογιστικό έλεγχο που ΔΕΝ έχει γίνει. Οπότε πληρώνετε σα ραγιάδες...

Δε γίνεται σε μια οικονομία με τέτοια απίστευτη υφεσιακή πορεία να επιμένει κάποιος να πληρώνεις με τέτοιους όρους. Άρα λοιπόν σε θέλη υποτελή και να σου πάρει ότι εχεις και δεν έχεις. Όπως και μια τράπεζα που σε δάνεισε να πάρεις σπίτι (λίγο ενδιαφέρει αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να σου τα δώσει) σου παίρνει το σπίτι και ότι άλλο έχεις (ενώ κανονικά θα έπρεπε να σου πάρει μόνο το σπίτι) γιατί δεν έχεις να πληρώσεις Η μπορεί να σε εντάξει σε ρύθμιση πχ να δώσεις μικρότερη δόση, να σου δώσει περίοδο χάριτος κλπ. Οι εταίροι μας κάνανε τίποτα απ όλα αυτά; ΟΧΙ! Κατάργησαν πχ ποσοστώσεις σε παραγωγή αγροτικών προϊόντων έδωσαν κάποια επιδότηση για επενδύσεις -μην μας πείτε το ΕΣΠΑ :lol:- έκαναν το οτιδήποτε;; ΟΧΙ!

Και μην μου πείτε τα γνωστά περί τεμπέληδων μπλα μπλα ελλήνων. Μην κρίνετε εξ ιδίων τ αλλότρια. Οι στατιστικές άλλα δείχνουν. Και στο εξωτερικό τα ίδια γίνονται αλλά τα κουκουλώνουν καλύτερα και ξέρουν να παίζουν το παιχνιδακι επίσης ακόμα καλύτερα. Ωστοσο θεωρω στο θέμα της φοροδιαφυγής ότι φταίμε όλοι και είναι και το ευκολότερο που μπορούν τουλάχιστον να ξεκινήσουν για να μαζευτεί το πράγμα...

byron
01/03/2015, 16:16
Πιάνομαι από αυτή την παράγραφο για να θυμίσω το νόμο Steagall (1933 http://en.wikipedia.org/wiki/Glass%E2%80%93Steagall_Legislation) που τον "έριξαν" πριν 15 περίπου χρόνια και πληρώνει ο απλός κόσμος τη χασούρα των επενδυτικών τραπεζών. Με το νόμο αυτό λοιπόν ο οποίος ήρθε σαν απόρροια του μεγάλου "κραχ" οι τράπεζες διαχωρίστηκαν σε εμπορικές -δηλαδή τις καταθέσεις του λαουτζίκου και δάνεια/κεφαλαια κίνησης επιχειρήσεων- και σε επενδυτικές δηλαδή διαχείριση τεράστιων αποθεματικών με υψηλό ρίσκο άρα και υψηλά κέρδη.

Με το νόμο λοιπόν αυτό οι τράπεζες ΔΕΝ γίνεται να χρεωκοπήσουν. Έχουν μικρά περιθώρια κέρδους αλλά η λειτουργία τους είναι απόλυτα εγγυημένη ενώ αντίθετα οι επενδυτικές τράπεζες και να χάσουν τα λεφτά τους λίγο ενδιαφέρει τον απλό κόσμο καθώς χάνουν μόνο όσοι έχουν επενδύσει εκεί και συνήθως αυτοί είναι μεγαλολεφτάδες. Φέρνοντας λοιπόν τούμπα τον νόμο πριν 15 χρόνια οι επενδυτικές τράπεζες μπορεί να είναι εμπορικές όπως επίσης και το αντίστροφο. Αν λοιπόν πχ οι εμπορικές επενδύσουν κάπου με υψηλό ρίσκο (όπως έγινε με την Lehman Brothers) θα έχουν και μεγάλα κέρδη. Επειδή όμως το βάρος της εμπορικής τράπεζας είναι τέτοιο που αν καταρεύσει τα λεφτά του λαουτζικου και κεφάλαια κίνησης επιχειρήσεων γίνονται ατμός το κράτος λόγω της αναταραχής που θα προκαλέσει αυτό ΔΕΝ τις αφήνει με κανενα τρόπο να καταρρεύσουν. Οπότε τις ανακεφαλαιώνει το κράτος με φόρους του κοσμάκη για να βγουν τα σπασμένα από την κακή επένδυση! Οπότε η τράπεζα είναι περίπτωση win-win αφού είτε θα κερδίσει πάρα πολλά λόγω του υψηλού ρίσκου που ίσως της βγει είτε στη χειρότερη δε θα χάσει (αφού τη νύφη την πλήρωσε ο κοσμάκης).

Νομίζω πως έχει χάσει κάτι...Η διάκριση επενδυτικών-εμπορικών τραπεζών εξακολουθούσε να υφίσταται, αλλά πήγαινε περίπατο αν μια εμπορική είχε εξαγοράσει επενδυτική (Citibank-Goldman, JP Morgan-Bear Sterns 1 μήνα πριν το κραχ κλπ). Λόγω αυτής της διάκρισης αποφάσισαν οτι η Lehman μπορούσε να χρεοκοπήσει (δεν ήταν εμπορική) χωρίς συνέπειες για το σύστημα μιας και είχε χρήματα επενδυτών κα όχι καταθετών. Αυτό που άλλαξε το 2004 ήταν πως ο Paulson (τότε πρόεδρος της Goldman και η παρέα του, "έπεισαν" τον Greenspan πως δεν υπήρχε λόγος εφαρμογής κανονιστικών ορίων ώς προς τη μόχλευση, καθώς η αγορά μπορεί να αυτορυθμιστεί. :uplate:
Το πρόβλημα ήταν πως είχε μεγάλη μόχλευση σε subrime και ΑΑΑ ως αξιολόγηση απ΄τους οίκους...ότι δηλαδή ίσχυε για όλους τους υπόλοιπους είτε άμεσα είτε έμμεσα. Δηλαδή :wave2:

Άρα λοιπόν πλέον επειδή οι μεγάλες επιχειρήσεις πήραν πρέφα τι παίζει πλέον τα σπρώχνουν σε τράπεζες αντί σε επενδύσεις αφού χασούρα δε θα έχουν ούτως ή άλλως και θα έχουν και μεγάλα περιθώρια κέρδους. Το οποίο όμως λειτουργεί ανασταλτικά παγκοσμίως για την οικονομία και δε θα αλλάξει αν ΗΠΑ και ΕΕ δεν διαχωρίσουν τις τράπεζες ξανά.

Δεν σε κατάλαβα...τι σημαίνει "τα σπρώχνουν στις τράπεζες αφού δεν θα έχουν χασούρα"? Από που προκύπτει αυτό?
Αυτό που άλλαξε για τις τράπεζες και τις επενδύσεις, αφορά πως τα Risk Departments μετά την αποτυχία τους το 2008, επέβαλαν το επιχειρησιακό ρίσκο που μπορούσε να πάρει μια επιχείρηση, τράπεζα, ταμείο, οτιθέλεις με ότι συνέπεια είχε αυτό σε χώρες, εταιρίες, οργανισμούς που δεν μπορούσαν να βρουν λεφτά αν δεν πληρούσαν τα προαπαιτούμενα του risk dep.

Να πληρώσουμε όλο αυτό το χρέος στο ακέραιο απλά ΔΕΝ γίνεται ούτε σε 90 χρόνια με τις σημερινές ληστρικές φοροεπιδρομές το οποίο ακόμα και να φτάσει στο 80% του ΑΕΠ με κούρεμα θέλει καμιά 30-40αρια χρόνια και πάλι. Στο μεταξυ η βουλγαροποίηση θα έχει έρθει και θα πληρώνουν μέχρι και τα εγγόνια μας. Το οποίο χρέος δεν ξέρουμε καλά καλά πόσο είναι και γερμανοσαμαζέλοι ούτε θέλουν ν ακούσουν για το λογιστικό έλεγχο που ΔΕΝ έχει γίνει. Οπότε πληρώνετε σα ραγιάδες...

Το χρέος δεν χρειάζεται να το πληρώνεις, τους τόκους πρέπει να μπορείς να πληρώνεις όπως κάνουν όλοι, δημιουργώντας συνθήκες αναπνοής της οικονομίας, κάτι που δεν γίνεται απ΄το κράτος-νταβατζή αν δεις το link του VASOS παραπάνω. Χρέος έχουν άπαντες (Εσθονίας εξαιρουμένης), ακόμα και το Κουβέιτ έναντι μελλοντικών εσόδων.
Λογιστικό έλεγχο και εξεταστικές ας γίνουν απ΄τους μισούς βουλευτές, το είπαμε αυτό. Οι υπόλοιποι μισοί μπορούν να αφιερωθούν στην μελλοντική πορεία της οικονομίας, αφήνοντας το παρελθόν στους άλλους?

byron
01/03/2015, 16:26
Οι εταίροι μας κάνανε τίποτα απ όλα αυτά; ΟΧΙ! Κατάργησαν πχ ποσοστώσεις σε παραγωγή αγροτικών προϊόντων έδωσαν κάποια επιδότηση για επενδύσεις -μην μας πείτε το ΕΣΠΑ :lol:- έκαναν το οτιδήποτε;; ΟΧΙ!

Και μην μου πείτε τα γνωστά περί τεμπέληδων μπλα μπλα ελλήνων. Μην κρίνετε εξ ιδίων τ αλλότρια. Οι στατιστικές άλλα δείχνουν. Και στο εξωτερικό τα ίδια γίνονται αλλά τα κουκουλώνουν καλύτερα και ξέρουν να παίζουν το παιχνιδακι επίσης ακόμα καλύτερα. Ωστοσο θεωρω στο θέμα της φοροδιαφυγής ότι φταίμε όλοι και είναι και το ευκολότερο που μπορούν τουλάχιστον να ξεκινήσουν για να μαζευτεί το πράγμα...

Τώρα το είδα...
Να σου θυμίσω τα μεσογειακά προγράμματα στήριξης? Τα πακέτα 1-2-22 Ντελόρ? Τα Α Β Γ κοινοτικά προγράμματα στήριξης? Και το ΕΣΠΑ?
να σου θυμίσω πως τα επιχειρηματικά πλάνα των συμπολιτών μας εξαντλήθηκαν στις επιχειρήσεις "Καφές-Τυρόπιτα" και στην επισκευή/κατασκευή εξοχικών με χρήματα του ταμείου που βαφτίστηκαν τουριστικά καταλύματα?
Να σου θυμίσω τον ανύπαρκτο βαθμό απορρόφησης των κονδυλίων που κατέληγαν σε άλλες χώρες, οπου υπήρχε ένα στοιχειώδες businness plan?
να σου θυμίσω πως οι ποσοστώσεις έγιναν επιδοτήσεις και οι επιδοτήσεις 3πλάσιας έκτασης απ΄την πραγματική με βρεγμένο βαμβάκι έγιναν τζίπ, μπουζούκια και Ρωσάκια?

Τον αγαπάω τον Αγγελάκα όταν τραγουδάει "η φτώχεια είναι πιο φρόνιμη σαν νοιώθει οτι φταίει", αλλά να λέμε πως δεν μας δόθηκαν ευκαιρίες ? Αστείο μου φαίνεται.

Bob_o_mastoras
01/03/2015, 17:04
Εδω και ποσα ποστ-τοστ προσπαθειτε να αναλυσετε το τι φταιει ή να σοφιστειτε λυσεις του προβληματος της οικονομιας.
Αυτο που κανετε λαθος ειναι οτι σκεφτεστε μονο μεσα στα πλαισια του υπαρχοντος.
Σε αυτα τα πλαισια δεν υπαρχει λυση και η απαντηση στο τι φταιει για το προβλημα της οικονομιας ειναι η ιδια η μορφη της.
Το θεμα ειναι πολυ απλο. Αυτο το κοινωνικο μοντελο του, νεοφιλελευθερου ή μη, καπιταλισμου εχει αποτυχει οικτρα οπως πχ και το μοντελο της οικονομιας σοσιαλιστικης ανοικοδομησης της ΕΣΣΔ.

Για να το πουμε και καπως μοτοσυκλετιστικα ειναι σαν να θελετε να βαλετε ενα chopper να τρεξει στα superbikes. Οσο και να βελτιωσεις το μοτερ, οσο και να φτιαξεις φρενα και αναρτησεις δεν προκειται ποτε μα ποτε να καταφερεις να κερδισεις εστω εναν αγωνα. Το σχεδιο της μηχανης εξ αρχης ειναι λαθος για αυτη τη χρηση. Oπως και αν βαλεις ενα superbike να τρεξει σε αγωνα mx.

Οποιαδηποτε βελτιωση πανω σε κατι εξ αρχης πληρως λανθασμενου ειναι ματαιη. Απλα κερδιζεις χρονο μεχρι την νομοτελειακη καταρευση και αποτυχια του.

byron
01/03/2015, 17:20
Εδω και ποσα ποστ-τοστ προσπαθειτε να αναλυσετε το τι φταιει ή να σοφιστειτε λυσεις του προβληματος της οικονομιας.
Σε αυτα τα πλαισια δεν υπαρχει λυση και η απαντηση στο τι φταιει για το προβλημα της οικονομιας ειναι η ιδια η μορφη της.
Το θεμα ειναι πολυ απλο. Αυτο το κοινωνικο μοντελο του, νεοφιλελευθερου ή μη, καπιταλισμου εχει αποτυχει οικτρα οπως πχ και το μοντελο της οικονομιας σοσιαλιστικης ανοικοδομησης της ΕΣΣΔ.

Για να το πουμε και καπως μοτοσυκλετιστικα ειναι σαν να θελετε να βαλετε ενα chopper να τρεξει στα superbikes. Οσο και να βελτιωσεις το μοτερ, οσο και να φτιαξεις φρενα και αναρτησεις δεν προκειται ποτε μα ποτε να καταφερεις να κερδισεις εστω εναν αγωνα. Το σχεδιο της μηχανης εξ αρχης ειναι λαθος για αυτη τη χρηση. Oπως και αν βαλεις ενα superbike να τρεξει σε αγωνα mx.

Οποιαδηποτε βελτιωση πανω σε κατι εξ αρχης πληρως λανθασμενου ειναι ματαιη. Απλα κερδιζεις χρονο μεχρι την νομοτελειακη καταρευση και αποτυχια του.

Πες τα ρε Bob...τα ίδια λέει και ο Yiannis V και έχουν μείνει κατάπληκτοι όλοι. Του λένε «μπράβο» ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών για ότι κάναμε, «θα το κάνουμε και εμείς στη χώρα μας». :lol:

Μέχρι και τον Dr.Schäuble μάγεψε πρόσφατα, όταν τον έπεισε πως μπορεί να σηκωθεί και να περπατήσει. Πως όλα είναι ένα εγκεφαλικό ουτοπικό σύνορο που μπορούμε να υπερβούμε προς την υπέρτατη ολοκλήρωση.

Bob_o_mastoras
01/03/2015, 17:30
Mπαα.. Και o V μεσα στα πλαισια αυτα σκεφτεται ισως πιο πολυ και απο σας.
Το θεμα ειναι αν θες να κανεις θυσιες για να αλλαξεις και να προχωρησεις μπροστα. Τωρα, αμα οι συμπολιτες και συνανθρωποι μου δεν θελουν, εγω δεν μπορω να τους το επιβαλω.
Και η σημερινη κοινωνια ουτοπικη ηταν για τους ανθρωπους του Μεσαιωνα πχ αλλα να που φτασαμε και εδω και μπορουμε να παμε και παραπερα. Και αυτο χαρη σε ανθρωπους που τολμουσαν να ονειρευονται.

AUFGEBRACHT
01/03/2015, 17:30

Το μοντέλο του καπιταλισμού που λες μια χαρά πετυχημένο έχει αποδειχθεί αν σκεφτείς ότι είναι το μόνο που έχει επιβιώσει και επιβιώνει και υπάρχει, άρα αποτυχημένο δεν το λες. Μπορεί σε κοινωνικό επίπεδο να είναι αποτυχημένο αλλά το πούστικο εξακολουθεί να υπάρχει και να λειτουργεί, ενώ είναι εμφανές ότι στην παρούσα μορφή του (πιο αγρίως από ποτέ) οι ζημίες πληρώνονται από τον απλό πολίτη, τα έγραψε αναλυτικότατα ο Byron παραπάνω.

Στο μοτοσυκλετιστικό παραλληλισμό, μπορεί να είναι αδύνατο μια chopper να τρέξει στα superbikes, ή μάλλον μπορεί να τρέξει αλλά εννοείται πως δεν θα είναι ανταγωνιστική και αποτελεσματική, απλά θα φέρνει βόλτες γύρω-γύρω. Το θέμα είναι ότι η chopper (βλ. Ελλάδα) κατηγορείται ότι δεν έχει δουλειά στα superbikes και πως αν και chopper παρουσιάστηκε με πλαστά στοιχεία σαν SS μοτοσυκλέτα. Το θέμα όμως είναι ότι η διοργανώτρια του αθλήματος (βλ. ΕΕ) μια χαρά βολεύτηκε με την είσοδο της chopper στο πρωτάθλημα... Τώρα που το σκέφτομαι το MotoGP ταιριάζει καλύτερα σαν παραλληλισμός κι εκεί δεν μπήκαν open συμμετοχές και κατασκευαστές απλά και μόνο για να γεμίζει το grid και να έρχονται γύρω-γύρω; Τουλάχιστο εκεί προβλεπόταν και ένα "εσωτερικό" πρωτάθλημα μεταξύ τους για την ανάδειξη του καλύτερου. Σε οικονομικούς όρους δεν προβλέπεται κάτι αντίστοιχο...

AUFGEBRACHT
01/03/2015, 17:33
Και αυτο χαρη σε ανθρωπους που τολμουσαν να ονειρευονται.

331884

:D

Bob_o_mastoras
01/03/2015, 17:41
Το μοντέλο του καπιταλισμού που λες μια χαρά πετυχημένο έχει αποδειχθεί αν σκεφτείς ότι είναι το μόνο που έχει επιβιώσει και επιβιώνει και υπάρχει, άρα αποτυχημένο δεν το λες. Μπορεί σε κοινωνικό επίπεδο να είναι αποτυχημένο αλλά το πούστικο εξακολουθεί να υπάρχει και να λειτουργεί, ενώ είναι εμφανές ότι στην παρούσα μορφή του (πιο αγρίως από ποτέ) οι ζημίες πληρώνονται από τον απλό πολίτη, τα έγραψε αναλυτικότατα ο Byron παραπάνω.

Υπαρχει εδω και 150 χρονια. Αντε να σου πω 200. Η φεουδαρχια με αυτη τη λογικη ηταν πολυ πιο επιτυχημενη για να μη μιλησω για την περιοδο της ανταλακτικης οικονομιας που ανετα ξεπερναει την χιλιετια.
Και συντηρειται η υπαρξη του με το προγραμματισμο των ανθρωπων σε αυτο το τροπο σκεψης, με τη καταληλη παιδεια, τη συνεχη προπαγανδιση και εν τελει τη απλη ωμη βια οταν τα προηγουμενα δεν λειτουργουν.

edit: Επισης για τα chopper που λεμε, ενταξει..
Εμεις μπηκαμε με virago 250 αλλα με την ισχυουσα κατασταση αμα μας διωξουν απο το πρωταθλημα καποιοι αλλοι που μπηκαν και αυτοι οχι με virago σαν και μας αλλα με κατι cb 500, er 500, xj 600 κλπ θα παρουν και αυτοι ποδι. Γιατι στο πρωταθλημα αυτο δυστυχως ενας μονο τρεχει με superbike.

Bob_o_mastoras
01/03/2015, 17:42
331884

:p:p:p
:a48::a48::a48:

Billymuse
01/03/2015, 18:17
331884

331915

Billymuse
01/03/2015, 18:30
Στην Αγγλία πάντως το έχουν προχωρήσει το θέμα...δεν αρκούνται μόνο στη χρεωκοπία μας αλλά έχουν τυπώσει και
τη ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ (http://www.gazzetta.gr/plus/article/709150/h-telegraph-anakalypse-ta-nea-hartonomismata-tis-elladas-me-elyti-kai-kastoriadi-pics)

VASOS
01/03/2015, 18:31
Mπαα.. Και o V μεσα στα πλαισια αυτα σκεφτεται ισως πιο πολυ και απο σας.
Το θεμα ειναι αν θες να κανεις θυσιες για να αλλαξεις και να προχωρησεις μπροστα. Τωρα, αμα οι συμπολιτες και συνανθρωποι μου δεν θελουν, εγω δεν μπορω να τους το επιβαλω.
Και η σημερινη κοινωνια ουτοπικη ηταν για τους ανθρωπους του Μεσαιωνα πχ αλλα να που φτασαμε και εδω και μπορουμε να παμε και παραπερα. Και αυτο χαρη σε ανθρωπους που τολμουσαν να ονειρευονται.

Δηλαδή συνάδελφε αφού δεν μας αρέσει η πραγματικότητα θα το ρίξουμε στα όνειρα με ονειροκρίτη τον Βαρούφ?

Bob_o_mastoras
01/03/2015, 18:49
O Βαρουφ που κολλαει;; :confused:
Αφου δεν μας αρεσει η πραγματικοτητα θα ονειρευτουμε μια που να μας αρεσει και θα προσπαθησουμε να τη δημιουργησουμε. Τι πιο ανθρωπινο;;;

edit: Δεν στηριζω Βαρουfunky, αν αυτο καταλαβες. Συνεχιζω να θεωρω τον Pastrana καλυτερο. :D

VASOS
01/03/2015, 19:00
Ακόμη και τα όνειρα για το μέλλον πρέπει να στηρίζονται σχεδόν πάντα στις βάσεις του παρόντος. Στη δική μας περίπτωση, όμως, δεν υπάρχουν οι βάσεις (θεσμοί, οικονομία, κράτος δικαίου, κ.λπ.) αλλά ούτε και η ουσία που τις δημιουργεί (πολίτες).

Υ.γ.: Το τελευταίο είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξει όταν το όλο σύστημα αποσκοπεί να φτιάξει υπηκόους (ραγιάδες) και πελατάκια.

Bob_o_mastoras
01/03/2015, 19:11
Αρα τι να κανουμε;; Να κατσουμε να κλαιμε;;
Δεν ειπα οτι θα ειναι ευκολο, ουτε γρηγορο. Αντιθετως, θα ειναι δυσκολο, αιματηρο, αργο και αβεβαιο δυστυχως..
Εχει αποδειχθει πολλακις στην ιστορια. Αλλα συνηθως αξιζε τον κοπο.

dimmie_72
01/03/2015, 20:23
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τι είχαν λάβει τα ασφαλιστικά ταμεία ως επιδότηση από το 2000-2014... (edit. Η εικόνα εμφανίζεται στο κάτω μέρος του post)

H συγκεκριμένη εικόνα ούτε κατά διάνοια δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα γιατί παραβλέπει το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των οφειλών προς τα Ταμεία που τα καθιστά χρήζοντα επιχορήγησης για να επιβιώσουν, προέρχεται από τις χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ και τους Δήμους.

Μόνο η Ολυμπιακή έχει φεσώσει το ΙΚΑ με 600 εκατ. τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να επιστραφούν ενώ ψηλά στη λίστα των μεγαλοοφειλετών εμφανίζονται ΔΕΚΟ, υπουργεία, κρατικά θέατρα, κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, κρατικά ναυπηγεία, συνεταιρισμοί και κυρίως Δήμοι.

Μεγάλα ποσά -δανεικά κι αγύριστα- οφείλουν προβληματικές της 10ετίας του 80 όπως το ΜΙΝΙΟΝ, το ΑΚΡΟΝ ΗΛΙΟΝ ΚΡΥΣΤΑΛ, η ΑΙΓΑΙΟΝ και η ΠΕΙΡΑΪΚΗ-ΠΑΤΡΑΪΚΗ. Μόνον στο ΙΚΑ 800 μεγαλοοφειλέτες χρωστούν άνω του 1 εκατ. εκ των οποίων οι 400 είναι ανενεργοί κωδικοί.

pipe_smoker
01/03/2015, 20:48
Γράφω σβήνω γράφω σβήνω....
Τέσπα.

Αφού ούτε τα νούμερα βγαίνουνε ρε μάγκες, ούτε οι άνθρωποι βγαίνουν, τί ακριβώς κουβεντιάζετε?

Bob_o_mastoras
01/03/2015, 20:54
Γράφω σβήνω γράφω σβήνω....
Τέσπα.

Αφού ούτε τα νούμερα βγαίνουνε ρε μάγκες, ούτε οι άνθρωποι βγαίνουν, τί ακριβώς κουβεντιάζετε?

Ελα'μ ντε;; :rolleyes:
Και τα νουμερα δεν θα βγουν ποτε αν συνεχισουμε να σκεφτομαστε στο ιδιο μοτιβο.

υ.γ.

"Την Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015 και για το χρονικό διάστημα από 21:00 έως και 23:00 θα υπάρξουν διακοπές στη λειτουργία του forum λόγω τεχνικών εργασιών."

Θα περασετε νεα ασφαλτο;; :p:lol:

pipe_smoker
01/03/2015, 21:05

Και μοτίβο δε μας παίρνει να αλλάξουμε γιατί προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι όχι σε κάτι που έχουμε μέσα στο κεφάλι μας.

VASOS
01/03/2015, 21:35
Αθάνατη Ελλάδα (παλιά & νέα):

"Έρχεται ρύθμιση αμνηστίας "μαύρων" κεφαλαίων"

http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=2242720

George_Sp
01/03/2015, 21:39
Αύριο έχουμε δυνατό crash test. Για να δούμε.

Διπλωματικός συναγερμός στην Αθήνα έπειτα από ΝΟΤΑΜ την οποία εξέδωσε το Σάββατο η Άγκυρα και δεσμεύει από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου έως το τέλος του χρόνου μια τεράστια έκταση στο Αιγαίο που αρχίζει από την Σκύρο και καταλήγει στην Λήμνο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση ασκήσεων και ως πεδίο βολής , παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Έντονη η αντίδραση της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αποφασίστηκε να γίνουν έντονα διαβήματα προς τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ICAO, με τα οποία καταγγέλλουν την Τουρκία. Διάβημα έγινε το βράδυ της Κυριακής και προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνεται από την Αθήνα, η Τουρκία:

Δεσμεύει εξ ολοκλήρου μια τεράστια περιοχή του ελληνικού FIR, όπου μόνο η Ελλάδα έχει δικαίωμα να εκδίδει ΝΟΤΑΜ.
Συνήθως η Τουρκία δέσμευε περιοχές για μικρό χρονικό διάστημα, τώρα όμως ο χρονικός ορίζοντας, μέχρι τις 31-12- 2015 είναι πρωτοφανής.
Η χάραξη του πεδίου βολής αποκόπτει το βόρειο από το νότιο Αιγαίο
Η χάραξη επηρεάζει καθοριστικά τους αεροδιαδρόμους g-33 και N -130 δημιουργώντας προβλήματα ή και κινδύνους στις αερομεταφορές.
Η καταληκτική γραμμή χάραξης, δεν περνά μόνο από διεθνή εναέριο χώρο και διεθνή ύδατα, αλλά και από εθνικό εναέριο χώρο και εθνικά χωρικά ύδατα, αλλά κυρίως συμπεριλαμβάνει έδαφος της Λήμνου. Πρακτικά αυτό σημαίνει απειλή πολέμου, γιατί αν δεν πρόκειται περί αβλεψίας των Τούρκων η απειλή είναι ιδιαζόντως μεγάλη. Γιατί θεωρητικά τμήμα του εδάφους, νοτιοανατολικά της Λήμνου , μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο βολής, για τα τουρκικά αεροσκάφη.
Παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/01/politiki-tourkia-ellada_n_6779464.html?1425237256

byron
01/03/2015, 21:45

Γάμα τα νούμερα. Όπως λέει και το ρητό "μην αφήνεις ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια όμορφη ιστορία"

Αθάνατη Ελλάδα (παλιά & νέα):

"Έρχεται ρύθμιση αμνηστίας "μαύρων" κεφαλαίων"

http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=2242720

Ναι, στανταράκι θα γυρίσουν. Ίσα με καμμιά τυρόπιτα θα φθάνουν να αγοράσουν.

Billymuse
01/03/2015, 21:48
Μην ξεχνάμε και έναν αφορολόγητο πλουτο στην Ελλάδα που απο παντου τα παίρνει και κανείς δεν τους αγγίζει :priest:

byron
01/03/2015, 21:53
Αύριο έχουμε δυνατό crash test. Για να δούμε.

Δεν υπάρχει θέμα. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Συριζα στο Ντιαρμπακίρ, θα κάνουμε καθιστκή διαμαρτυρία στη Κωνσταντινούπολη.

''Eκστρατεία'' στο ... Ντιαρμπακίρ της ΝΑ Τουρκίας έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο αλληλεγγύης στο Κομπάνι της Συρίας και τους αγωνιζόμενους Κούρδους κατοίκους του.Η αποστολή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ,που έγινε με την Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κομπάνι, επισκέφθηκε τη Δήμαρχο του Ντιαρμπακίρ, κ. Γκιουλτάν Κισανάκ.

http://www.onalert.gr/stories/ekstrateia-syriza-sto-diarbakir/41070

MG-KTiNoS
01/03/2015, 22:20
Δεν υπάρχει θέμα. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Συριζα στο Ντιαρμπακίρ, θα κάνουμε καθιστκή διαμαρτυρία στη Κωνσταντινούπολη.

''Eκστρατεία'' στο ... Ντιαρμπακίρ της ΝΑ Τουρκίας έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο αλληλεγγύης στο Κομπάνι της Συρίας και τους αγωνιζόμενους Κούρδους κατοίκους του.Η αποστολή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ,που έγινε με την Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κομπάνι, επισκέφθηκε τη Δήμαρχο του Ντιαρμπακίρ, κ. Γκιουλτάν Κισανάκ.
[/url]

Γάμα τα νούμερα. Όπως λέει και το ρητό "μην αφήνεις ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια όμορφη ιστορία" .
Φίλε Βύρωνα
Κατ αρχήν ΟΛΟΙ ξέρουμε πως τα νούμερα δεν ... βγαίνουν.
Αν έβγαιναν δηλαδή δεν θα είχαμε κρίση.
Από εκεί και μετά παρακάμπτοντας το ποιός φταίει το οποίο είναι σαφές
και το πως φτάσαμε ως εδώ που το ξέρουμε λίγο ως πολύ όλοι
Είμαστε στο τι μπορούμε να κάνουμε....
(αν μπορούμε)
Αρχίζει λοιπόν ο άνθρωπος από τα βασικά
-Ανθρωπιστική κρίση (εγώ πιστεύω πολύ και στην εθελοντική εργασία)
-Πάταξη της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας
-Δώρα σε φίλους και γνωστούς από κράτος, τράπεζες κλπ κλπ
Αυτά εδώ και τώρα.
Το μεγάλο στοίχημα όμως και η μόνη διέξοδος από την κρίση λέγεται ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ
Πάει να πάει επένδυση, παραγωγή κλπ κλπ
Εκεί θα κριθεί.
Αν αποτύχει, ο Θεός να βάλει το χέρι του.

υγ
Με τους Κούρδους πολύ καλά κάνει.

byron
01/03/2015, 22:36
Φίλε Βύρωνα
Κατ αρχήν ΟΛΟΙ ξέρουμε πως τα νούμερα δεν ... βγαίνουν.
Αν έβγαιναν δηλαδή δεν θα είχαμε κρίση.
Από εκεί και μετά παρακάμπτοντας το ποιός φταίει το οποίο είναι σαφές
και το πως φτάσαμε ως εδώ που το ξέρουμε λίγο ως πολύ όλοι
Είμαστε στο τι μπορούμε να κάνουμε....
(αν μπορούμε)
Αρχίζει λοιπόν ο άνθρωπος από τα βασικά
-Ανθρωπιστική κρίση (εγώ πιστεύω πολύ και στην εθελοντική εργασία)
-Πάταξη της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας
-Δώρα σε φίλους και γνωστούς από κράτος, τράπεζες κλπ κλπ
Αυτά εδώ και τώρα.
Το μεγάλο στοίχημα όμως και η μόνη διέξοδος από την κρίση λέγεται ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ
Πάει να πάει επένδυση, παραγωγή κλπ κλπ
Εκεί θα κριθεί.
Αν αποτύχει, ο Θεός να βάλει το χέρι του.

υγ
Με τους Κούρδους πολύ καλά κάνει.

+990

Bob_o_mastoras
01/03/2015, 22:47
Γάμα τα νούμερα. Όπως λέει και το ρητό "μην αφήνεις ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια όμορφη ιστορία"

Ποιος σου διαβεβαιωνει οτι κατεχεις την "αληθεια";; Και ποιος οτι υπαρχει μια "αληθεια";; Και ποιος οτι υπαρχει "αληθεια" και δεν ειναι ολα υποκειμενικοτητες;;

Προσπαθησα να το εξηγησω πολλακις.. Βαρεθηκα! :a55:
Και σωστα νουμερα να βγαλεις απο μια εξισωση η οποια δεν λυνει το προβλημα που θες να λυσεις, δεν εχεις καταφερει τιποτα.
Η "εξισωση" ειναι αυτη που πρεπει να αλλαχτει.
Αυτη τελος παντων ειναι η αποψη μου. Δικαιωμα σου φυσικα να διαφωνεις και να εχεις τη δικη σου. Κανενας απο τους δυο μας ομως δεν θα μαθει αν εχει δικιο στη διαρκεια της ζωης μας.
Οι ανθρωποι του μελλοντος θα το κρινουν αυτο.

byron
01/03/2015, 23:17
Δεν κατέχω καμμία αλήθεια, ένα ρητό παρέθεσα. Ευχαρίστως να αφεθώ σε μια όμορφη ιστορία αν γίνει συγκεκριμένη και την νιώσω αλλά μέχρι στιγμής δεν έγραψες για κάποια λύση, μόνο κάποιες ευχές να αλλάξουμε πορεία, να αλλάξει το σύστημα, να αλλάξουμε μοτίβο, γενικά να αλλάξουμε...προς τα που?

Για να διαφωνήσω μαζί σου πρέπει να καταλάβω τι λες. Πέραν των καλών προθέσεων που υποθέτω πως έχεις, αόριστα μιλάς.

byron
01/03/2015, 23:25
Αρα τι να κανουμε;; Να κατσουμε να κλαιμε;;
Δεν ειπα οτι θα ειναι ευκολο, ουτε γρηγορο. Αντιθετως, θα ειναι δυσκολο, αιματηρο, αργο και αβεβαιο δυστυχως..
Εχει αποδειχθει πολλακις στην ιστορια. Αλλα συνηθως αξιζε τον κοπο.

Αυτό ας πούμε... Για ποιό πράγμα μιλάς? Οι αλλαγές που "έχουν αποδειχθεί πολλάκις στην ιστορία πως αξίζουν τον κόπο" πιάνουν από την πορεία του Μεγαλέξανδρου μέχρι την μεγάλη πορεία του Μάο, και από την κατάληψη της Βαστίλης μέχρι την πτώση της ΕΣΣΔ.

Προς τα που να πάμε? :confused:

stefanos
01/03/2015, 23:37

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/786163/ena-kouti-profulaktika-sti-venezouela-kostizei-755-dolaria/

Bob_o_mastoras
01/03/2015, 23:38

π.μ. :D

Bob_o_mastoras
02/03/2015, 00:02
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/786163/ena-kouti-profulaktika-sti-venezouela-kostizei-755-dolaria/

Συγνωμη, δεν μπορουν να φτιαξουν δικα τους προφυλακτικα οι Βενεζουελανοι;; Δεν γινεται να καταληγουν να κοστιζουν 2000% της αξιας τους. Ενα κοματι λατεξ θελει και λιγο λιπαντικο... :rolleyes:

stam2
02/03/2015, 10:00

http://www.onalert.gr/stories/ekstrateia-syriza-sto-diarbakir/41070

[Όπως γράφουν τουρκικά ΜΜΕ η Δήμαρχος κ Κισανάκ υποδέχθηκε με λουλούδια την Επιτροπή και τόνισε ότι το Κομπάνι αποτελεί γέφυρα μεταξύ του ελληνικού και του κουρδικού λαού και πρόσθεσε: ''Για μας είναι άκρως σημαντικό το γεγονός ότι απλώθηκε ένα τέτοιο χέρι φιλίας από την Ελλάδα και έγινε μία τέτοια προσπάθεια αλληλεγγύης. Και ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός ο οποίος έζησε πολλούς πόνους και επέδειξε μεγάλη αντίδραση...."]
και για κάποιους από τους πόνους αυτούς ευθύνη έχουν ΚΑΙ οι Κούρδοι τους οποίους κυνηγάμε τώρα να κάνουμε... τί? φίλους μας? Αμα τους κουνήσει ο Εντογαν μια υποψία κουρδικής επαρχίας, θα έρθουν κολυμπώντας να υπερασπιστούν την Τουρκία.
Τεσπα, αντιλαμβάνομαι ότι στρατηγικά το να ενισχύεις μία μειονότητα μέσα σε ένα εχθρικό κράτος, ενδεχομένως μπορεί να βοηθήσει τα συμφέροντά σου, όμως εδώ δεν πρόκειται περί αυτού δυστυχως. Μάλλον το παίζουμε καλοί σαμαρίτες που ήρθαμε να βοηθήσουμε τον πονεμένο αυτό λαό, (ενώ έχουμε υπάρξει και καταδότες του ηγέτη τους), λες και δεν υπάρχουν κοντινότεροι πονεμένοι, ούτε καν μέσα στη χώρα μας...

Περί του ΝΟΤΑΜ ελάχιστες ενέργειες έχουν γίνει, και αυτές είναι λόγια του αέρα. Δεν είναι τόσο το ίδιο το ΝΟΤΑΜ που φαίνεται ανησυχητικό, αλλά το ότι από εχθές δεν έχουν γίνει προπαρασκευές έστω και για τα μάτια του κόσμου. Συν την αξία του ΝΟΤΑΜ το οποίο έχει μία συνεχή ισχύ, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το επόμενο βήμα είναι να γίνει μόνιμο. Πραγματικά είμαι περίεργος να δω πως θα αντιδράσει ο Καμμένος, γιατί για τον σύριζα δεν έχω καμιά υποψία...

SHOOTER045
02/03/2015, 11:29
Ο Γερμανός αρχηγός της polizei χαρακτήρισε ατυχή την δήλωση Πανουση περί νομιμοποίησης των 300.000+ μεταναστών ως μέσο πίεσης προς την ευρωζωνη.
Και δηλωσε πως μια τέτοια ενέργεια, θα διέκοπτε αυτόματα την τελωνειακη σύνδεση, και θα οδηγούσε στο καθεστώς προ ευρωζωνης και ζώνης σενγκεν.
Δηλαδή διαβατήρια, βίζες έλεγχος κλπ

stam2
02/03/2015, 11:55
Ο Γερμανός αρχηγός της polizei χαρακτήρισε ατυχή την δήλωση Πανουση περί νομιμοποίησης των 300.000+ μεταναστών ως μέσο πίεσης προς την ευρωζωνη.
Και δηλωσε πως μια τέτοια ενέργεια, θα διέκοπτε αυτόματα την τελωνειακη σύνδεση, και θα οδηγούσε στο καθεστώς προ ευρωζωνης και ζώνης σενγκεν.

βάλε 1 μύριο μετανάστες και ίσως είσαι κοντά...
και ούτως ή άλλως το είπε μόνο ο κύριος Κάρς, και ο κύριος Βεντ, επειδή δεν κοιμήθηκαν καλά το βράδυ...
όλα καλά θα πάνε, θα τους δώσουμε ταυτότητες και θα φύγουν...

sniper
02/03/2015, 11:59

Καλά τα λέει γιατί έχουμε υπογράψει το Δουβλίνο 2

βάλε 1 μύριο μετανάστες και ίσως είσαι κοντά...
και ούτως ή άλλως το είπε μόνο ο κύριος Κάρς, και ο κύριος Βεντ, επειδή δεν κοιμήθηκαν καλά το βράδυ...
όλα καλά θα πάνε, θα τους δώσουμε ταυτότητες και θα φύγουν...

Τα στοιχεία αυτά που τα βρίσκεις; 1Μ ήταν το 2009 που ακόμα λεφτά υπήρχαν.

stam2
02/03/2015, 12:13
Τα στοιχεία αυτά που τα βρίσκεις; 1Μ ήταν το 2009 που ακόμα λεφτά υπήρχαν.

εννοείς ότι είναι περισσότεροι....

SHOOTER045
02/03/2015, 12:28
http://aridaianews.blogspot.gr/2015/03/blog-post_14.html?m=1

sniper
02/03/2015, 12:40
εννοείς ότι είναι περισσότεροι....

Eγώ ρώτησα που βρήκες το νούμερο, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

http://aridaianews.blogspot.gr/2015/03/blog-post_14.html?m=1

Ναι, και τι ρε Δημήτρη; Νόμιμα βγήκαν οι άνθρωποι, με χαρτιά.

SHOOTER045
02/03/2015, 12:50
Εννοώ ότι όλοι αυτοί ήταν κρατούμενοι οι οποίοι δεν είχαν προϋποθέσεις παραμονής/ άσυλο κλπ.
Με τα προσωρινά έγγραφα που είχαν όταν πρωτοηρθαν για να εγκαταλείψουν την χώρα.
Πράγμα πού δεν έκαναν.
Συνελήφθησαν,κρατήθηκαν και τώρα αφήνονται πάλι με προσωρινά έγγραφα μέχρι να βρεθεί τρόπος να ξαναπάνε στις χώρες τους.
Πράγμα που δεν θέλουν οι ίδιοι, καθώς η πλειονότητα θέλει να πάει προς βόρεια γιατι εδώ οι δουλειές τελείωσαν

sniper
02/03/2015, 13:17
Εννοώ ότι όλοι αυτοί ήταν κρατούμενοι οι οποίοι δεν είχαν προϋποθέσεις παραμονής/ άσυλο κλπ.
Με τα προσωρινά έγγραφα που είχαν όταν πρωτοηρθαν για να εγκαταλείψουν την χώρα.
Πράγμα πού δεν έκαναν.
Συνελήφθησαν,κρατήθηκαν και τώρα αφήνονται πάλι με προσωρινά έγγραφα μέχρι να βρεθεί τρόπος να ξαναπάνε στις χώρες τους.
Πράγμα που δεν θέλουν οι ίδιοι, καθώς η πλειονότητα θέλει να πάει προς βόρεια γιατι εδώ οι δουλειές τελείωσαν

Και...; Δεν καταλαβαίνω που καταλήγεις...

stam2
02/03/2015, 13:19
Eγώ ρώτησα που βρήκες το νούμερο, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

"το αισθάνομαι...."

dimmie_72
02/03/2015, 13:27
χωρίς να είμαι ειδικός, κάτι Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που πήραμε για να φτιάξουμε και να συντηρούμε αυτά τα κέντρα ασύλου τι θα γίνουν;

Cpt. Haddock
02/03/2015, 13:39
Μα η λειτουργια των κεντρων δεν σταματα. Απλα θα λεγονται κεντρα υποδοχης πλέον :D

RaGe_Raptor
02/03/2015, 13:50
Μα η λειτουργια των κεντρων δεν σταματα. Απλα θα λεγονται κεντρα υποδοχης πλέον :D

μόνο που σιγά-σιγά αδειάζουν....!!!!! εδώ στην Ξάνθη τους αμολάνε κατά δεκάδες........

SHOOTER045
02/03/2015, 13:57
Και...; Δεν καταλαβαίνω που καταλήγεις...

Στο ότι αφήνονται ελεύθεροι ανά την επικράτεια, κυρίως Αθήνα, Πάτρα, Ηγουμενίτσα θα κατευθύνθουν για να μπουν σε φορτηγα - πλοία κλπ.
Τα χαρτιά που τούς δίνονται είναι προσωρινά μέχρι να Σούνιο ειθυνοντες τι θα απογίνουν.
Και κέντρα υποδοχής σήμαινει μια τυπική καταγραφή, μια τυπική ιατρική εξέταση για μεταδιδόμενα νοσηματα και ελεύθεροι ανά την Ελλάδα.
Μη μου πείτε ότι όταν θα τούς αναζητήσουν θα βρούνε κανέναν ή θα είναι εκεί που δήλωσαν κατοικία.

sniper
02/03/2015, 14:09
Στο ότι αφήνονται ελεύθεροι ανά την επικράτεια, κυρίως Αθήνα, Πάτρα, Ηγουμενίτσα θα κατευθύνθουν για να μπουν σε φορτηγα - πλοία κλπ.
Τα χαρτιά που τούς δίνονται είναι προσωρινά μέχρι να Σούνιο ειθυνοντες τι θα απογίνουν.
Και κέντρα υποδοχής σήμαινει μια τυπική καταγραφή, μια τυπική ιατρική εξέταση για μεταδιδόμενα νοσηματα και ελεύθεροι ανά την Ελλάδα.
Μη μου πείτε ότι όταν θα τούς αναζητήσουν θα βρούνε κανέναν ή θα είναι εκεί που δήλωσαν κατοικία.

E ας πάνε οι άνθρωποι στην ευχή του θεού τους...

SHOOTER045
02/03/2015, 14:17
Ενα δίκιο το έχεις.
Απ το να τούς ταΐζουμε,ας τρώνε μόνοι τους

MikeG
02/03/2015, 21:56
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/52555/me-tria-nea-epidomata-afksanetai-o-misthos-ton-ergazomenon-stin-dei

Billymuse
02/03/2015, 22:17
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/52555/me-tria-nea-epidomata-afksanetai-o-misthos-ton-ergazomenon-stin-dei

Γεια σου ρε Φωτόπουλε άρχοντα

Bob_o_mastoras
02/03/2015, 23:18
Aμαρτωλη η ΔΕΗ..
Ερχονται 4 ατομα για να ανεβασουν μια ασφαλεια αμα πεσει.. Και εχω δει μεσα "εργαζομενους" λουλουδια.
Τεσπα..

stam2
03/03/2015, 07:34
τσοβόλα δωστα ολα...

VASOS
03/03/2015, 08:55
τσοβόλα δωστα ολα...

...στους πελάτες.

MG-KTiNoS
03/03/2015, 10:32
Ενα δίκιο το έχεις.
Απ το να τούς ταΐζουμε,ας τρώνε μόνοι τους

Ως τώρα πάντως αυτοί ταίζουν εμάς και με πολλούς τρόπους....

:)

υγ
κι άμα το ψάξεις θα δεις ότι δεν κάνω πλάκα.

Ας πάνε όμως ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ
γιατί δεν είναι ούτε σωστό, ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό
να κρατάς μαντρωμ΄΄ενους ανθρώπους που δεν έχουν κάνει τίποτα
και στο κάτω κάτω ήταν απλά περαστικοί

SHOOTER045
03/03/2015, 10:40
Το ότι η Ευρώπη χρηματοδοτεί την σίτιση και στέγαση τούς, άρα δίνει χρήματα εδώ. Αν αυτό ναι.
Έτσι μας ταΐζουν.
Αλλά σαν πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, έχουμε την υποχρέωση να τούς κρατάμε στην επικράτεια μας

KAWAMANRIDER
03/03/2015, 10:52
Ως τώρα πάντως αυτοί ταίζουν εμάς και με πολλούς τρόπους....

:)

υγ
κι άμα το ψάξεις θα δεις ότι δεν κάνω πλάκα.

Ας πάνε όμως ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ
γιατί δεν είναι ούτε σωστό, ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό
να κρατάς μαντρωμ΄΄ενους ανθρώπους που δεν έχουν κάνει τίποτα
και στο κάτω κάτω ήταν απλά περαστικοί

δεν ειναι σκουπιδια , ειναι ανθρωποι , ελεος πια , το αν μπορει η χωρα ή οχι να βοηθησει ειναι αλλο θεμα και πως και τι θα γινει , αλλα δεν μπορει να ζουν σε αυτες τις συνθηκες , ξεφτιλα πια

RaGe_Raptor
03/03/2015, 11:22
Πρώτη φορά αριστερά ρε φίλε.....
" Τον πρώτο του ξάδελφο διόρισε ως σύμβουλο στο ΥΠΕΞ ο Τσίπρας
προχωρά με γοργούς ρυθμούς η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης"

Cpt. Haddock
03/03/2015, 11:29
:lol:

http://www.tokoulouri.com/politics/wet_varoufakis/

dimmie_72
03/03/2015, 11:38

http://www.tokoulouri.com/politics/wet_varoufakis/

πλάκα-πλάκα έχοντας παρακολουθήσει όλες τις τελευταίες του συνεντεύξεις, βλέπω ότι έχει απεμπολήσει το αρχικό αλαζονικό ύφος και έχει γίνει πιο διαλλακτικός και προσιτός σε σημείο που φαίνεται συμπαθητικός.

Cpt. Haddock
03/03/2015, 11:45
Ναι

Μενει να αφησει τις συνεντευξεις και να κανει καμια δουλεια στο υπουργειο. Βαρεθηκα να τον ακουω να λεει αποψεις και προτασεις. 1 μηνα τωρα δεν εχει αφησει εκπομπη και καναλι που να μην εχει μιλησει.

Φτανει

sniper
03/03/2015, 11:49
Ναι

Μενει να αφησει τις συνεντευξεις και να κανει καμια δουλεια στο υπουργειο. Βαρεθηκα να τον ακουω να λεει αποψεις και προτασεις. 1 μηνα τωρα δεν εχει αφησει εκπομπη και καναλι που να μην εχει μιλησει.

Φτανει

Πιανεις MEGA και ANT1 εκει;

Cpt. Haddock
03/03/2015, 11:50
Πιανεις MEGA και ANT1 εκει;

Οχι, αλλα διαβαζω sites. Βεβαια και στην Ελλαδα που επιανα ειχα χρονια να δω τηλεόραση :lol:

dimmie_72
03/03/2015, 11:55
Οχι, αλλα διαβαζω sites. Βεβαια και στην Ελλαδα που επιανα ειχα χρονια να δω τηλεόραση :lol:

ε λοιπόν σου λέω ότι όλοι το ίδιο κάνανε :bawl:

SHOOTER045
03/03/2015, 12:43
δεν ειναι σκουπιδια , ειναι ανθρωποι , ελεος πια , το αν μπορει η χωρα ή οχι να βοηθησει ειναι αλλο θεμα και πως και τι θα γινει , αλλα δεν μπορει να ζουν σε αυτες τις συνθηκες , ξεφτιλα πια

Άγγελε
Το θέμα < μετανάστες > είναι διαχρονικό.
Θυμάμαι πιτσιρικάς που έρχονταν πολωνοι με τις οικογένειες τους για τα ροδάκινα και τα καπνά στην περιοχή μού.
Καθαροί άνθρωποι, κυμπαρηδες και ήσυχοι οικογενειάρχες.
Δεν προκάλεσαν ποτέ το παραμικρό, και όταν έφευγαν δεν άφηναν ούτε γόπα.
Έρχονταν με βίζα για κάποιες ημέρες, τελείωναν και έφευγαν.
Κατά το άνοιγμα των αλβανικών συνόρων και όσο είχαμε τον στρατό στα σύνορα υπήρχε έλεγχος, υπήρχε αδιαπεραστο - ξέρω γιατί έκανα σε φυλάκια εκεί ( καντουνα,νεστοριο,κομνηναδες,καλπακι)
Όταν απέσυραν τον στρατό, ήρθαν οι ορδές ανεξέλεγκτα.
Μπαίνοντας μετά στην αστυνομία είδα διάφορες < πατέντες > του κράτους περί νομιμοποίησης αυτών, με βεβαιώσεις εργοδοτών, με ένσημα, με υπεύθυνες δηλώσεις με ότι να ναι.
Πήγαινα στο χωριό μού και έβλεπα δεκάδες.
Να κάνουν τα πάντα, από οικοδομικές εργασίες, σκάλισμα κήπων, στα χωράφια, παντού.
Και οι δικοί μας/ οι Έλληνες / στα καφενεία.
Υπήρχαν περιπτώσεις επιτήδειων όπου τηλεφωνούσαν στην αστυνομία - ανώνυμα - και έλεγαν < εκεί σε εκείνο το κτίριο, στην αποθήκη ή στο τάδε δωμάτιο έχει παράνομους >
Και εμείς πηγαίναμε γράφαμε συλλήψεις.
Όταν έσκασε όμως το παραμύθι πολλοί δικοί μας/ Έλληνες / πήγαν κατηγορούμενοι από εμάς.
Το οξύμωρο ήταν ότι μπόρεσαν μέσα στους πολλούς που νομιμοποιήθηκαν,να παρυσφρισουν και κακοποια στοιχεία, που λόγω αδυναμίας διασταύρωσης στοιχείων, δήλωναν αλλα στοιχεία και νομιμοποιούνταν.
και μην ξεχνάμε τα καραβανια με Βουλγάρες, ρουμανες και λοιπές ανατολικοευρωπαιες που αντρωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων, και έκαναν κάποιους εκατομμυριούχους.
Φτάσαμε στο σήμερα, όπου τα τελευταία χρόνια οι μετανάστες προέρχονται από Αφρική και Ασία κυρίως.
Τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν είναι να μη φέρουν μαζί τούς έγγραφα, ισχυριζομενοι ότι είναι από κράτη με εμφύλιο, ότι διώκονται πολιτικά κλπ
Δηλαδή είναι Νιγηριανός και στην Σομαλία έχει εμφύλιο, έρχεται εδώ χωρίς έγγραφα και ισχυρίζεται ότι είναι Σομαλός, πως τον ξεχωρίζεις?
Πως θα κάνεις διασταύρωση να δεις αν όντως είναι αλήθεια αυτά που λέει?
Το ίδιο συμβαίνει και προς Ασία μεριά, Μπαγκλαντές Ινδονησία, Πακιστάν κλπ.
Θυμάσαι μάλλον το συμβάν με τους Πακιστανούς και τις φράουλες πού τούς είχαν σαν σκλάβους.
Δεν είπα ότι δεν είναι άνθρωποι, και δεν έχουν δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο.
Αλλά νομίζω πως δεν αντέχουμε σαν κράτος άλλους, δεν μπορούμε να ταΐσουμε τούς δικούς μας, τα δικά μας παιδιά λυποθυμανε στα σχολεία, άλλοι αυτοκτονούν ,χάνουν δουλειές, λιμοκτονούν.
Δεν λέμε να τούς αφήσουμε στην μοίρα τούς, αλλά δεν έχουμε να τούς δώσουμε τίποτα.
Όλοι μα όλοι θέλουν και ονειρεύονται να πάνε στην Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία κλπ.
Εκείνοι δεν τούς θέλουν, η κατάσταση σε κάποια κράτη από όπου προέρχονται είναι το λιγότερο φονική.
Τι θα πρέπει να γίνει?

KAWAMANRIDER
03/03/2015, 13:15
Άγγελε
Το θέμα < μετανάστες > είναι διαχρονικό.
Θυμάμαι πιτσιρικάς που έρχονταν πολωνοι με τις οικογένειες τους για τα ροδάκινα και τα καπνά στην περιοχή μού.
Καθαροί άνθρωποι, κυμπαρηδες και ήσυχοι οικογενειάρχες.
Δεν προκάλεσαν ποτέ το παραμικρό, και όταν έφευγαν δεν άφηναν ούτε γόπα.
Έρχονταν με βίζα για κάποιες ημέρες, τελείωναν και έφευγαν.
Κατά το άνοιγμα των αλβανικών συνόρων και όσο είχαμε τον στρατό στα σύνορα υπήρχε έλεγχος, υπήρχε αδιαπεραστο - ξέρω γιατί έκανα σε φυλάκια εκεί ( καντουνα,νεστοριο,κομνηναδες,καλπακι)
Όταν απέσυραν τον στρατό, ήρθαν οι ορδές ανεξέλεγκτα.
Μπαίνοντας μετά στην αστυνομία είδα διάφορες < πατέντες > του κράτους περί νομιμοποίησης αυτών, με βεβαιώσεις εργοδοτών, με ένσημα, με υπεύθυνες δηλώσεις με ότι να ναι.
Πήγαινα στο χωριό μού και έβλεπα δεκάδες.
Να κάνουν τα πάντα, από οικοδομικές εργασίες, σκάλισμα κήπων, στα χωράφια, παντού.
Και οι δικοί μας/ οι Έλληνες / στα καφενεία.
Υπήρχαν περιπτώσεις επιτήδειων όπου τηλεφωνούσαν στην αστυνομία - ανώνυμα - και έλεγαν < εκεί σε εκείνο το κτίριο, στην αποθήκη ή στο τάδε δωμάτιο έχει παράνομους >
Και εμείς πηγαίναμε γράφαμε συλλήψεις.
Όταν έσκασε όμως το παραμύθι πολλοί δικοί μας/ Έλληνες / πήγαν κατηγορούμενοι από εμάς.
Το οξύμωρο ήταν ότι μπόρεσαν μέσα στους πολλούς που νομιμοποιήθηκαν,να παρυσφρισουν και κακοποια στοιχεία, που λόγω αδυναμίας διασταύρωσης στοιχείων, δήλωναν αλλα στοιχεία και νομιμοποιούνταν.
και μην ξεχνάμε τα καραβανια με Βουλγάρες, ρουμανες και λοιπές ανατολικοευρωπαιες που αντρωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων, και έκαναν κάποιους εκατομμυριούχους.
Φτάσαμε στο σήμερα, όπου τα τελευταία χρόνια οι μετανάστες προέρχονται από Αφρική και Ασία κυρίως.
Τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν είναι να μη φέρουν μαζί τούς έγγραφα, ισχυριζομενοι ότι είναι από κράτη με εμφύλιο, ότι διώκονται πολιτικά κλπ
Δηλαδή είναι Νιγηριανός και στην Σομαλία έχει εμφύλιο, έρχεται εδώ χωρίς έγγραφα και ισχυρίζεται ότι είναι Σομαλός, πως τον ξεχωρίζεις?
Πως θα κάνεις διασταύρωση να δεις αν όντως είναι αλήθεια αυτά που λέει?
Το ίδιο συμβαίνει και προς Ασία μεριά, Μπαγκλαντές Ινδονησία, Πακιστάν κλπ.
Θυμάσαι μάλλον το συμβάν με τους Πακιστανούς και τις φράουλες πού τούς είχαν σαν σκλάβους.
Δεν είπα ότι δεν είναι άνθρωποι, και δεν έχουν δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο.
Αλλά νομίζω πως δεν αντέχουμε σαν κράτος άλλους, δεν μπορούμε να ταΐσουμε τούς δικούς μας, τα δικά μας παιδιά λυποθυμανε στα σχολεία, άλλοι αυτοκτονούν ,χάνουν δουλειές, λιμοκτονούν.
Δεν λέμε να τούς αφήσουμε στην μοίρα τούς, αλλά δεν έχουμε να τούς δώσουμε τίποτα.
Όλοι μα όλοι θέλουν και ονειρεύονται να πάνε στην Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία κλπ.
Εκείνοι δεν τούς θέλουν, η κατάσταση σε κάποια κράτη από όπου προέρχονται είναι το λιγότερο φονική.
Τι θα πρέπει να γίνει?

εγω δεν μπηκα καν στην κουβεντα του μεταναστευτικου , ουτε λεω τι να γινει και πως και αυτα που γραφεις προφανως ισχυουν και ειναι η διατυπωση της πραγματικοτητας με καποια επιπλεον στοιχεια πχ βια εναντιον γενικα μεταναστων κτλ αλλα δεν θα το αναπτυξω εδω , τελοσπαντων νομιζω οτι το θεμα με τους μεταναστες ειναι περιπλοκο και θελει εξειδικευση , νομικη κτλ και δεν νομιζω οτι θα μπορουσα να πω κατι ή οτι επι της ουσιας εχω καμμια εφαρμοσιμη προταση στο μυαλο μου , εσυ ας πουμε και λογω επαγγελματος γνωριζεις και δυο πραγματα παραπανω , εγω γνωριζω μεχρι εκει που εχω διαβασει πεντε - εξι πραγματα , οποτε για το διαδικαστικο λιγα πραγματα μπορω να πω εως καθολου ,

αυτο ομως που δεν αντεχω φιλε μου απο την πρωτη μερα που εγινε , ειναι η αμυγδαλεζα και τυπου αμυγδαλεζα στρατοπεδα συγκεντρωσης , ντροπη μας ρε φιλε , ντρεπομαι σαν πολιτης που υπαρχει στην χωρα μου αυτο το πραγμα , ντρεπομαι σαν ανθρωπος οπουδηποτε υπαρχει κατι αντιστοιχο , ξερω οτι ολα με το μεταναστευτικο διαχρονικα ειναι θεμα πολιτικης διακρατικο και παλιοτερα και τωρα και στο μελλον , αλλα δεν γινεται , πρεπει να δοθει λυση - χθες - , ντροπη και αισχος στο ελληνικο κρατος , στην ΕΟΚ , στον ΟΗΕ και δεν ξερω και ' γω που αλλου που επιτρεπουν να ζουν ανθρωποι στιβαγμενοι σε τετοιες συνθηκες

Cpt. Haddock
03/03/2015, 13:16
Μην ξαναγυρισουμε στο μεταναστευτικο παιδες πλζ

KAWAMANRIDER
03/03/2015, 13:19
Μην ξαναγυρισουμε στο μεταναστευτικο παιδες πλζ

συμφωνω , ομως εγραψα μονο για την αμυγδαλεζα και την υπαρξη της , οχι για ολο το θεμα του μεταναστευτικου

MG-KTiNoS
03/03/2015, 13:23
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Δεν ξέρω ποιανού το μεμοράντουμ :D είναι πιο καλό.
Δεν ξέρω αν είναι καλό να έχω δραχμή ή ευρώ

Καμιά φαμπρικα θα ανοίξει να πάει ο κοσμάκης να βγάλει μεροκάματο?
:cool:

KAWAMANRIDER
03/03/2015, 13:32
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Δεν ξέρω ποιανού το μεμοράντουμ :D είναι πιο καλό.
Δεν ξέρω αν είναι καλό να έχω δραχμή ή ευρώ

Καμιά φαμπρικα θα ανοίξει να πάει ο κοσμάκης να βγάλει μεροκάματο?
:cool:

να δοθει ο πλουτος και η εξουσια στα χερια του λαου , αμεση λαικη δημοκρατια του προλεταριατου , σε παγκοσμιο επιπεδο , να εχουν ψωμι , στεγη , υγεια τουλαχιστον ολοι οι ανθρωποι του πλανητη , αν δεν του δοθουν να τα παρει μονος του με οποιον τροπο , ολα τα αλλα λειτουργουν παντα εναντιον των αδυναμων ειτε σε επιπεδο ατομικο ειτε σε επιπεδο κρατων

sniper
03/03/2015, 13:50
να δοθει ο πλουτος και η εξουσια στα χερια του λαου , αμεση λαικη δημοκρατια του προλεταριατου , σε παγκοσμιο επιπεδο , να εχουν ψωμι , στεγη , υγεια τουλαχιστον ολοι οι ανθρωποι του πλανητη , αν δεν του δοθουν να τα παρει μονος του με οποιον τροπο , ολα τα αλλα λειτουργουν παντα εναντιον των αδυναμων ειτε σε επιπεδο ατομικο ειτε σε επιπεδο κρατων

Εγω θέλω κι ένα S1000RR αν περισσεύει.

KAWAMANRIDER
03/03/2015, 13:54
Εγω θέλω κι ένα S1000RR αν περισσεύει.

κι εγω ενα h2 , το ποθητο :D

est
03/03/2015, 14:07
Πριν από μερικές σελίδες δεν είχαμε πιάσει το τραπεζικο;
Θέλει κάποιος από τους έχοντες γνώσεις και άποψη να μας διαφωτίσει λίγο σχετικά με...αυτό (http://www.thepressproject.gr/article/73440/To-senario-Kuprou-kai-pos-i-Peiraios-ebgale-34-dis-se-ena-bradu)

tzimidis
03/03/2015, 14:22
QUOTE=KAWAMANRIDER;2561969]:lol:

κι εγω ενα h2 , το ποθητο :D[/QUOTE]

Μην είσαι τσίπης ρε φιλε, αφού τσάμπα είναι, πάρε τουλάχιστον το H2R

byron
03/03/2015, 15:03
Πριν από μερικές σελίδες δεν είχαμε πιάσει το τραπεζικο;
Θέλει κάποιος από τους έχοντες γνώσεις και άποψη να μας διαφωτίσει λίγο σχετικά με...αυτό (http://www.thepressproject.gr/article/73440/To-senario-Kuprou-kai-pos-i-Peiraios-ebgale-34-dis-se-ena-bradu)

Κάπως έτσι είναι...
Το 3,5 δις που λεει είναι όντως το haircut που έριξε η Πειραιώς στα δάνεια των Κυπριακών σε σχέση με την πραγματική τους αξία, και τα έγραψε ως κέρδη λόγω του negative goodwill που λέει το άρθρο. Σε ένα μεγάλο μέρος, τα λογιστικά κέρδη έγιναν πραγματικές ζημιές βέβαια, καθώς λόγω της ύφεσης που ακολούθησε στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος των δανείων που πήρε η Πειραιώς έσκασε. Η μετοχή πάντως δεν ανέβηκε 400% τότε, αλλά λίγους μήνες αργότερα (όπως και οι υπόλοιπες) μετά την ανακεφαλαιοποίηση του ΤΧΣ.

Το draft που δημοσιεύει το site, απλά δείχνει για άλλη μια φορά πως τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Υπάρχουν 1-2-3-4-5 σενάρια που ετοιμάζονται από τα τεχνικά κλιμάκια που τα εισηγούνται, και οι πολιτικοί διαλέγουν.
Κάτι αντίστοιχο είμαι 1000% σίγουρος πως έχει γίνει και για την Ελλάδα, εδώ και χρόνια. Ποιά κουρτίνα θα διαλέξουν καθορίζεται από το risk-benefit analysis, και η θέση μας έχει πάει προς το benefit κατά πολύ σε σχέση με το 2012.
Όποιος βγαίνει και λέει το αντίθετο, ζει σε παράλληλο σύμπαν.
Αν μας ξεφορτωθούν, θα θεωρηθεί ως δείγμα αξιοπιστίας του € που ξεφορτώνεται τους προβληματικούς, που τους έδωσε τόσες ευκαιρίες μπλα, μπλα, μπλα και αυτοί σε σχέση με τους υπολοίπους προβληματικούς εξακολούθησε να έχουν της ψ@λής τους το χαβά.

stam2
03/03/2015, 15:25

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=zPoAe-wpkcA#t=3058

αντε να δούμε τι θα απαντήσει....