PDA

View Full Version : Habemus Papam

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21

VASOS
15/05/2015, 16:53
Για γέλια και για κλάματα :(

MG-KTiNoS
15/05/2015, 18:03
Γουέλ σίγουρα τα πράγματα δεν είναι ρόδινα και σίγουρα μας έχουν μας έχουν βάλει στη γονεία οι δανειστές...
Σίγουρα κάποιοι το διασκεδάζουν κι εδώ και στην Ελλάδα γενικά.
Μερικοί είναι και με τον Γερούν...
https://youtu.be/2-R1laUj1Ws

Εγώ ξέρω ότι
-ζητούν αύξηση ΦΠΑ στα φάρμακα που πάει να πει με τα ίδια λεφτά λιγότερα φάρμακα
-ζητούν αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που χτυπά ίσως το μόνο πράγμα που έχουμε τον ΤΟυρισμό
-ζητούν και αύξηση ΦΠΑ σε ένα κάρο άλλα πράγματα λες και δεν υπάρχει ιντερνέτ να πάρει ο άλλος απ έξω
εξεφανίζοντας και το εμπόρειο.

-Περί αγροτών και ψαράδων θα σας τα πει κάποιος άλλος εγώ θα μείνω στο τι έκαναν οι εγκέφαλοι στην Αγροτική τράπεζα

και πάμε στη βιομηχανία η οποία θα μπορούσε να ξαναφτιαχτεί... Αν ίσως ζητούσαν λιγότερους φόρους???
Ε?
Σόρι αλλά ΟΥΤΕ αυτό γίνεται. Οι φόροι μένουν.
Τώρα από το κωλομισθό τι να κόψεις?
Που να παν τα 500 και τι να κερδίσει η φάμπρικα απ αυτό?
Το ασφαληστικό δεν τον πιάνω καθόλου γιατί χωρίς εργαζόμενους ούτε καν το κουβεντιάζω
και τον δημόσιο τομέα δεν τον εξετάζω για τον ίδιο λόγο.

Με λίγα λόγια όταν ο Βαρουφάκης λέει ότι μας πνήγουν και πρέπει να βρεθεί κάποια λύση μερικοί γελάνε
Όταν ψάχνουν λύση "απελπισμένα" πια εδώ κι εκεί είναι γελοίοι.
Οκ ρε αδέρφια ας φέρουμε πίσω τους παλιούς ν ανοίξουμε πάλι το ΤΤ να περνάμε καλά.
Ή για να το πω πιο απλά αν δεν γίνει κάτι τη βάψαμε και δεν έχει καθόλου πλάκα
Α και που στε...
Θέλει αρετη και τόλμη η ελευθερία....
Την έχει ο "μέσος" Έλληνας?

(ή θα πάρει τα λεφτουδάκια απ την τράπεζα μήπως βγούμε απ το ευρώ και χάσει το συνάλλαγμα? γερουν γερά... κλπ)

AUFGEBRACHT
15/05/2015, 18:06
εξέφρασε την εκτίμησή του στον πρωτοπόρο ρόλο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα όχι μόνο για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Τόνισε ότι ο αγώνας αυτός του λαού της Βενεζουέλας, που εμπνέεται από τις αρχές και τις αξίες της Μπολιβαριανής επανάστασης, δείχνει ότι και μικρές χώρες μπορούν να σηκωθούν όρθιες και να αντιμετωπίσουν τις ιμπεριαλιστικές πιέσεις και απειλές.

Λίγο ακόμα και θα μπορούσε να ξεπεράσει την υπέρτατη ανακοίνωση...
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6604998

fkol k4
15/05/2015, 19:10
Γουέλ σίγουρα τα πράγματα δεν είναι ρόδινα και σίγουρα μας έχουν μας έχουν βάλει στη γονεία οι δανειστές...
Σίγουρα κάποιοι το διασκεδάζουν κι εδώ και στην Ελλάδα γενικά.
Μερικοί είναι και με τον Γερούν...
https://youtu.be/2-R1laUj1Ws

Εγώ ξέρω ότι
-ζητούν αύξηση ΦΠΑ στα φάρμακα που πάει να πει με τα ίδια λεφτά λιγότερα φάρμακα
-ζητούν αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που χτυπά ίσως το μόνο πράγμα που έχουμε τον ΤΟυρισμό
-ζητούν και αύξηση ΦΠΑ σε ένα κάρο άλλα πράγματα λες και δεν υπάρχει ιντερνέτ να πάρει ο άλλος απ έξω
εξεφανίζοντας και το εμπόρειο.

-Περί αγροτών και ψαράδων θα σας τα πει κάποιος άλλος εγώ θα μείνω στο τι έκαναν οι εγκέφαλοι στην Αγροτική τράπεζα

και πάμε στη βιομηχανία η οποία θα μπορούσε να ξαναφτιαχτεί... Αν ίσως ζητούσαν λιγότερους φόρους???
Ε?
Σόρι αλλά ΟΥΤΕ αυτό γίνεται. Οι φόροι μένουν.
Τώρα από το κωλομισθό τι να κόψεις?
Που να παν τα 500 και τι να κερδίσει η φάμπρικα απ αυτό?
Το ασφαληστικό δεν τον πιάνω καθόλου γιατί χωρίς εργαζόμενους ούτε καν το κουβεντιάζω
και τον δημόσιο τομέα δεν τον εξετάζω για τον ίδιο λόγο.

Με λίγα λόγια όταν ο Βαρουφάκης λέει ότι μας πνήγουν και πρέπει να βρεθεί κάποια λύση μερικοί γελάνε
Όταν ψάχνουν λύση "απελπισμένα" πια εδώ κι εκεί είναι γελοίοι.
Οκ ρε αδέρφια ας φέρουμε πίσω τους παλιούς ν ανοίξουμε πάλι το ΤΤ να περνάμε καλά.
Ή για να το πω πιο απλά αν δεν γίνει κάτι τη βάψαμε και δεν έχει καθόλου πλάκα
Α και που στε...

(ή θα πάρει τα λεφτουδάκια απ την τράπεζα μήπως βγούμε απ το ευρώ και χάσει το συνάλλαγμα? γερουν γερά... κλπ)

Αυτό που ζητάν (και που ήταν το κεντρικό νόημα της συμφωνίας από την αρχή) είναι η χώρα να μην ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει και να βάζει και κάτι ψιλά στην πάντα για να ξεπληρώνει τους τόκους από τα χρέη. Σε αντάλλαγμα, αυτοί θα πληρώνουν το κεφάλαιο από αυτά που χρωστάει η χώρα και πλέον θα τα χρωστάμε σε αυτούς, απλά θα τα πληρώσουμε πολύ αργότερα (που υποτίθεται πως θα έχουμε γίνει πιο οργανωμένο κράτος και θα μας παίρνει). Δεν νομίζω πως είναι και πολύ άδικη συμφωνία, σωστά;

Τώρα, όσον αφορά τα μέτρα, είναι λογικό αφού η αγορά έχει κάτσει και τους τρεις τελευταίους μήνες δεν υπάρχουν έσοδα αλλά τα έξοδα είναι σταθερά (γιατί τα έξοδα του κράτους είναι κυρίως πάγια έξοδα), για να ισχύσει η παραπάνω συνθήκη για φέτος (δηλαδή η χώρα να μην ξοδέψει περισσότερα από όσα εισπράττει και να βάλει και κάτι ψιλά στην πάντα για να ξεπληρώνει τους τόκους από τα χρέη), θα πρέπει να γίνει ένα από τα 2 ή και τα 2 συνδυαστικά:
- Να πάρει η χώρα παραπάνω έσοδα (φόροι, μέτρα).
- Να κόψει έξοδα (δηλ. μειώσεις μισθών/συντάξεων ή απολύσεις).

Για το ότι οι παραπάνω λύσεις δεν έχουν ανθρώπινο πρόσωπο, θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Προφανώς όμως, δεν πρόκειται να μας δώσουν λεφτά για να καλύψουμε χασούρες, το έχουν ήδη δηλώσει και το να περιμένουμε να «κάνουν πίσω» είναι παράλογο.
Εσύ ποια λύση βλέπεις σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα;

byron
15/05/2015, 19:31

Βασικά ο μέσος Έλληνας, αυτό που θέλει είναι ο καναπές του και να του μαζεύουν τα σκουπίδια. Αιντε και καμμιά επαναστατική μπαρούφα για να το παίξει αντιμνημονιακός.
Απλά είναι τα πράγματα ρε MG. Το φαρμακείο σου βγάζει 2.000 και έχεις έξοδα 3.000. Πας στον τοκογλύφο τράπεζα, ΔΝΤ, BRICS, θεσμούς, εξωγήινους, οποιονδήποτε...και τους λες, οτι εγώ δεν αλλάζω τίποτα, έχω κόκκινες γραμμές. Ετσι δουλεύω και θα συνεχίσετε να το χρηματοδοτείτε γιατί είναι απόφαση των υπαλλήλων μου.

Ε, και σου λένε...πάρε τα @@ μου.

Κάντο, σε μεγάλη κλίμακα και έχεις μια εικόνα. Εκτός και πιστεύεις πως με σχεδιάκια σαν αυτό που μοίρασε προχθές ο Yanis θα μας πάρουν στα σοβαρά. Είναι μια εξέλιξη σε σχέση με την χαρτοπετσέτα του Παπαθανασίου το 2009 πάντως...

335730

dimmie_72
15/05/2015, 19:46
ok, να μειωθεί ο ΦΠΑ στην Αμοργό, στα Κύθηρα, στο Καστελόριζο... Στη Ρόδο γιατί; :a13:

Cpt. Haddock
15/05/2015, 19:56
[...]
-ζητούν αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που χτυπά ίσως το μόνο πράγμα που έχουμε τον ΤΟυρισμό[...]

Πεστα ρε φιλαι. Ειναι δυνατον να αυξησουμε το ΦΠΑ και να εχει η Μυκονος τον ιδιο με την Κονιτσα :smokin:

Απο εναν τουρισμο ζουνε οι κακομοιροι στο ξερονησι τους

AristidisZ
15/05/2015, 19:59
ρε ξεκολλατε και βαλτε Ολυμπιακο να δειτε...

byron
15/05/2015, 20:03
ρε ξεκολλατε και βαλτε Ολυμπιακο να δειτε...

+9999990000000

nikos_abel
15/05/2015, 20:14
Από όλους σας διαφεύγει η λέξη "Ένωση" (και δεν εννοώ την ΑΕΚ).
Για μένα αυτή η λέξη σημαίνει ότι αν π.χ. η Λάρισα ή το Ναύπλιο τα σκατώσει οικονομικά, η υποχρέωση της υπόλοιπης χώρας ποια είναι;

fkol k4
15/05/2015, 20:24
Από όλους σας διαφεύγει η λέξη "Ένωση" (και δεν εννοώ την ΑΕΚ).
Για μένα αυτή η λέξη σημαίνει ότι αν π.χ. η Λάρισα ή το Ναύπλιο τα σκατώσει οικονομικά, η υποχρέωση της υπόλοιπης χώρας ποια είναι;

Προφανώς να βοηθήσει τη Λάρισα ή το Ναύπλιο να τα ξε-σκατώσουν.
Ακόμα πιο προφανώς βέβαια, ο σωστός τρόπος για να γίνει αυτό δεν είναι ούτε στη Λάρισα και το Ναύπλιο να απαγορεύσουν στους Αθηναίους ή τους Θεσσαλονικιούς να ανοίξουν κανένα εργοστάσιο γιατί δεν είναι ντόπιοι, ούτε να αρχίσουν να προσλαμβάνουν δημοτικούς υπαλλήλους, ούτε να ζητούν λεφτά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα βρίζουν τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικιούς και ταυτόχρονα απειλούν με αυτονόμηση από τη χώρα.

Bob_o_mastoras
15/05/2015, 20:31
ok, να μειωθεί ο ΦΠΑ στην Αμοργό, στα Κύθηρα, στο Καστελόριζο... Στη Ρόδο γιατί; :a13:

Στο 0% να παει στην Αμοργο!!! Πες τα!!!! :D:a20:

skylaros
15/05/2015, 20:41
Αχχχχχ Αμοργός το αγαπημένο μου νησί και ας μην έχω πάει ποτέ! Όνειρό μου να πάρω ένα σπιτάκι και να αράξω εκεί κάποτε! Είχα και μια σύντομη γλυκιά ιστορία με μια Αμοργιανή πριν πολλά πολλά χρόνια.

Δηλαδή ρε παιδιά εσείς αυτό καταλαβαίνεται πως έχει συμβεί στη χώρα, ο Έλληνας είναι το κοπρόσκυλο που ξύνεται όλη μέρα και έτρωγε με χρυσά κουτάλια ? Θέλετε να το πάρουμε Από το 55 και μετά? Θέλετε να το πάρουμε από το 80 ? Θέλετε από το 90 ? Από το 1821 ? Από το 1700 ? Πρέπει να θέσουμε μια ημερομηνία για να ξεκινήσουμε να κουβεντιάζουμε το θέμα και να μιλήσουμε και με κάποια γεγονότα.

Ζεύκας
15/05/2015, 21:01
Σπανούλης για πρωθυπουργός!!

fkol k4
15/05/2015, 21:05
Αχχχχχ Αμοργός το αγαπημένο μου νησί και ας μην έχω πάει ποτέ! Όνειρό μου να πάρω ένα σπιτάκι και να αράξω εκεί κάποτε! Είχα και μια σύντομη γλυκιά ιστορία με μια Αμοργιανή πριν πολλά πολλά χρόνια.

Δηλαδή ρε παιδιά εσείς αυτό καταλαβαίνεται πως έχει συμβεί στη χώρα, ο Έλληνας είναι το κοπρόσκυλο που ξύνεται όλη μέρα και έτρωγε με χρυσά κουτάλια ? Θέλετε να το πάρουμε Από το 55 και μετά? Θέλετε να το πάρουμε από το 80 ? Θέλετε από το 90 ? Από το 1821 ? Από το 1700 ? Πρέπει να θέσουμε μια ημερομηνία για να ξεκινήσουμε να κουβεντιάζουμε το θέμα και να μιλήσουμε και με κάποια γεγονότα.

Στις συζητήσεις που αφορούν χρήματα, ο συναισθηματισμός (με τον οποίο αντιμετωπίζεις το θέμα) δεν έχει καμία θέση.
Όχι, φυσικά και ο Έλληνας δεν είναι κοπρόσκυλο.
Αλλά:
- Ήταν ο Ρώσος (και οι υπόλοιποι της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ) που κάποτε καταστράφηκε;
- Ήταν ο Ρουμάνος, ο Βούλγαρος, ο Αλβανός;
- Ήταν ο Κύπριος ο Ισπανός και ο Πορτογάλος;

Όχι βέβαια, ούτε αυτοί ήταν. Όλες όμως αυτές οι χώρες έπεσαν έξω. Άλλο το «είμαι κοπρόσκυλο» και άλλο το «δεν βγαίνουν τα τάλλαρα». Σε εμάς απλά «δεν βγαίνουν τα τάλλαρα» και κανείς πλέον δεν θέλει να μας δώσει αυτά που λείπουν. Αυτό είναι όλο.

byron
15/05/2015, 21:12
Πρέπει να θέσουμε μια ημερομηνία για να ξεκινήσουμε να κουβεντιάζουμε το θέμα και να μιλήσουμε και με κάποια γεγονότα.

Το 1854 είναι καλά ?

«Η Ελλάδα είναι το μόνο γνωστό παράδειγμα χώρας που ζει σε πτώχευση από την ημέρα της ίδρυσής της. Όλοι οι προϋπολογισμοί, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, είναι ελλειμματικοί. Χρειάστηκε να εγγυηθούν οι προστάτιδες δυνάμεις προκειμένου να διαπραγματευτεί ένα δάνειο από το εξωτερικό. Αλλά τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν κατασπαταλήθηκαν από την κυβέρνηση χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα». Τα έγραφε το 1854 ο γάλλος συγγραφέας και περιηγητής Εντμόν Αμπού στο βιβλίο του «Η Ελλάδα του Όθωνα – Η σύγχρονη Ελλάδα» . Το θυμήθηκαν μέσα στην άνοιξη πολλές γερμανικές εφημερίδες. Το θυμήθηκε τελευταία στο γαλλικό περιοδικό «Εξπρές» και η αρθρογράφος Κριστίν Κερντελάν με αφορμή τις περιβόητες πια δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρτν για την Ελλάδα – και δη το «ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» που η επικεφαλής του ΔΝΤ ουδέποτε πήρε πίσω.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=151606&catID=3

patsavour
15/05/2015, 21:12
Τα πραγματα ειναι απλη αριθμητικη.Εσοδα μειον εξοδα να ειναι θετικο το προσημο.Το κρατος να εισπραττει περισσοτερο απ οσα ξοδευει.Για μενα με τις σημερινες συνθηκες ο ανωτατος μισθος στο ΔΗΜΟΣΙΟ πρεπει να ειναι 2000 και η ανωτατη συνταξη 1100 ευρω.Ο δε κατωτατος 700 ευρω και η κατωτατη συνταξη 600 για να μπορει να ζει καποιος.Οποιος δεν γουσταρει ας παει στον ιδιωτικο τομεα να δει φως αν τολμαει και νομιζει πως εχει τα προσοντα.Καταργηση μετρητων για πληρωμες ανω των 20 ευρω και αμεση διασυνδεση μεσω καρτας με την εφορια και την τραπεζα.Κεφαλοποιητικο συστημα συνταξεων - οπως στις ιδιωτικες ασφαλειες , απο 1 ταμειο για ολους -ΙΚΑ- ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ -40 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΔΕς ΓΥΝΑΙΚΕς με οριο τα 65 .ΦΥΛΑΚΙΣΗ για φοροδιαφυγη και φοροαποφυγη και αμεση κατασχεση της ατομικης περιουσιας.κλπ κλπ που μπορω να γραφω για ωρες.Και οποιος δεν γουσταρει τον ΠΟΥΛΟ-ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ συμπεριλαμβανομενων και των Βουλευτων

dimmie_72
15/05/2015, 21:28
Αχχχχχ Αμοργός το αγαπημένο μου νησί και ας μην έχω πάει ποτέ! Όνειρό μου να πάρω ένα σπιτάκι και να αράξω εκεί κάποτε!

αχχχχ και γω αλλά πήρα μια πρέζα μένοντας καμιά 10ετία στην Αμοργού, Κυψέλη :heartpound:

dimmie_72
15/05/2015, 21:30
Τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας συνάντησε ο υπουργός.

καλά εσείς συγκέντρωση αποφοίτων δεν κάνετε, ποτέ; :D

nick_VFR
15/05/2015, 21:33
Και άμα θέλει το κράτος παραπάνω έσοδα, να σταματήσει να παίζει με τους φορολογικούς συντελεστές και να κοιτάξει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βρει τρόπους να αυξηθεί το εθνικό εισόδημα (και μέσα από αυτό και τα έσοδα μέσω φόρων). Είναι ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ να θέλει κάποιος να ΠΑΡΑΞΕΙ κάτι, να δημιουργήσει εισόδημα και να αντιμετωπίζει ένα σωρό εμπόδια από το Δημόσιο! (πάρτε εδώ ένα παράδειγμα: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=365461 )

Αλλά ποιοι ακριβώς περιμένουμε να τα υλοποιήσουν τα παραπάνω; Αυτοί που έφτιαξαν καριέρες (πολιτικές και όχι μόνο) και περιουσίες πουλώντας το όνειρο του νεοέλληνα να διοριστεί στο Δημόσιο; Που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ εμπόδια σαν αυτά που ανέφερα πιο πάνω ώστε να μην υπάρχουν δουλειές ή να υπάρχουν δουλειές με λιγότερα δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να συνεχίζουν να πουλάνε το όνειρο??!!! :a37::a37::a37:

AUFGEBRACHT
15/05/2015, 21:57

Ν' ανοίξουμε ένα ξεχωριστό thread για την Αμοργό γιατί τελικά έχουμε πολλοί το ίδιο όνειρο (έχω πάει 2 φορές και θέλω να ξαναπάω...).

AUFGEBRACHT
15/05/2015, 22:04
Το 1854 είναι καλά ?

Aν ήταν να πάω τόσο παλιά θα πήγαινα στο 1897, εκεί που μας πήρε όμως και μας σήκωσε για τα καλά ήταν το 1981 και μετά... εκεί έγινε η πλήρης αλλοίωση του DNA μη αναστρέψιμη...

AUFGEBRACHT
15/05/2015, 22:43
Το θυμήθηκε τελευταία στο γαλλικό περιοδικό «Εξπρές» και η αρθρογράφος Κριστίν Κερντελάν με αφορμή τις περιβόητες πια δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρτν για την Ελλάδα – και δη το «ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» που η επικεφαλής του ΔΝΤ ουδέποτε πήρε πίσω.

Θα σταθώ συγκεκριμένα στη Λαγκάρντ γιατί μου γυρνάει τα άντερα ανάποδα όταν τη βλέπω, κλασσική γαλλική σκατόφατσα, πατσαβούρα ( και δεν εννοώ μόνο εμφανισιακά) ολκής.
Η περιβόητη δήλωσή της ήταν το απαύγασμα και η αποθέωση της υποκρισίας και δήθεν ευαισθησίας... θυμίζω εν τάχει την περιώνυμη δήλωση:
«Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας.Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα, αναγκάζονται ακόμα και την καρέκλα του θρανίου να μοιραστούν και διψάνε για μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι στην Αθήνα.»

Μωρή καργιόλα garlic eater και βατραχοποδαροφάουσα, αν πράγματι σκεφτόσουνα τα παιδάκια στην Αφρική αν πούλαγες τα εκατοντάδες σκατοφουλάρια και τις τσάντες της Hermes, αν πούλαγες τα Christian Louboutin που αλλάζεις σαν άλλη Ιμέλντα Μάρκος ξέρεις πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θα μαζεύονταν; Ανέφερε μωρή καργιόλα πόσους κακομοίρηδες Αφρικανούς έσφαξαν, πούλησαν, τεμάχισαν, εκτόπισαν, βασάνισαν οι συμπατριώτες σου, μήπως αλήθεια έχετε παράδοση στην αρωματοποιία επειδή η μύτη σας παραείναι ευαίσθητη στο χυμένο αίμα; Εμείς πρέπει να πληρώσουμε τους φόρους μας, εσείς τι πρέπει να πληρώσετε για τα αίσχη σας στην Αφρική; Γιατί μωρή γαμιόλα αφού σε καίνε τόσο πολύ τα παιδάκια της Αφρικής που μοιράζονται ένα θρανίο 15 αφρικανικά κράτη πληρώνουν αποικιακό φόρο και να καταθέτουν το 65% του συναλλαγματικού αποθέματος στη γαλλική κεντρική τράπεζα αποδίδοντας στα κράτη αυτά το ιλιγγιώδες 0,75% των τόκων; ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΩΡΗ ΚΑΡΓΙΟΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟΜΥΖΟΥΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ!!! ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ "ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ" ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΑΣ!!!

http://www.quora.com/Is-it-true-that-14-African-countries-are-still-forced-to-pay-colonial-taxes-to-France
http://www.siliconafrica.com/france-colonial-tax/

335736

tsompanis
15/05/2015, 22:47
Κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές εκδήλωσαν την κοινή τους βούληση να προχωρήσουν σε συνέργιες και συνεργασίες σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και ιδιαίτερα στον αγροτο-διατροφικό τομέα και την μεταποίηση. Δεσμεύτηκαν, επίσης, να προχωρήσουν στην υπογραφή συμφωνίας για μια ευρεία και ουσιαστική συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στα θέματα του πετρελαίου και της εξόρυξης υδρογονανθράκων.
:

το κακό ξέρεις ποιό είναι? ότι το πιστεύουν κιόλας!!
Νομίζει το βλήμα ότι έχουμε παραγωγή!
Συνδεδεμένες βάμβακος,τεύτλα (μόλις πριν ένα μήνα πληρώθηκαν την περσινή παραγωγή με αποτέλεσμα να μην έχουν σπείρει φέτος ούτε τα μισά!!)
ζωικό κεφάλαιο και άλλα πολλά πάνε κατα διαόλου.τ'ωρα θα φορολογήσουν και τις επιδοτήσεις και άρπαξαν και τα λεφτά απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ βαφτίζοντάς τα αποθεματικό(!) και δεν μπορούν να πληρώσουν τίποτα!
Ακόμη και για τον καταροικό πυρετό τωνν ζώων που έπληξε πέρσι τα περισσότερα κοπάδια,μόλις πριν μια εβδομάδα προχώρησαν στην έγκριση του εμβολίου.μέχρι τότε μίλαγαν οι του Υπουργείου για φυσική ανοσία!τραγελαφικά πράγματα,ελληνική πατέντα!

το χειρότερο απο όλα όμως έιναι ότι οι επιχειρήσεις την κοπανάνε...κάθε μέρα φεύγει κόσμος και κοσμάκης και μαζί και θέσεις εργασίας.
και οι επιχειρηματίες δεν είναι μ@λακες
http://www.epiruspost.gr/oikonomia/epixeiriseis/31573-2015-05-14-21-25-35.html

500 επιχειρήσεις,που έφυγαν απο ελλάδα.και μιλάμε για τις πολύ μεγάλες (Υγεία-Βγενόπουλος Σιδενόρ,πληροφορική μέχρι και τα everest!)
Σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις φτάνουν τις 9000!
και λογικό αφού ο Εντι Ράμα προσφέρει γη και ύδωρ σε κάθε επιχειρηματικό ανοιγμα.

Μην σας φανεί καθόλου περίεργο σε μια δεκαετία να πηγαίνουμε εμείς στην Αλβανία για μεροκάματο!
Και τότε θα λέμε ότι φταίνε οι αμερικάνοι και κλάιν μάιν

Εμείς ακόμα ψαχνόμαστε για αριστερές και δεξιές τάσεις και παπάρια μάντολες!
To ότι νά ναι σε όλο του το μεγαλείο!

gior-gos
15/05/2015, 22:49
Αυτό που ζητάν (και που ήταν το κεντρικό νόημα της συμφωνίας από την αρχή) είναι η χώρα να μην ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει και να βάζει και κάτι ψιλά στην πάντα για να ξεπληρώνει τους τόκους από τα χρέη. Σε αντάλλαγμα, αυτοί θα πληρώνουν το κεφάλαιο από αυτά που χρωστάει η χώρα και πλέον θα τα χρωστάμε σε αυτούς, απλά θα τα πληρώσουμε πολύ αργότερα (που υποτίθεται πως θα έχουμε γίνει πιο οργανωμένο κράτος και θα μας παίρνει). Δεν νομίζω πως είναι και πολύ άδικη συμφωνία, σωστά;

Καθολου αδικη συμφωνια. Συμφωνα ομως με τις "αποδόσεις" των τελευταιων ετων, οι προτασεις των δανειστων αποτελουν πραγματικη λυση για την Ελλαδα; Προωθουν την αναπτυξη; Οδηγουν πράγματι την Ελλαδα σε ενα πιο οργανωμενο κρατος; Ή υποτιθεται (οπως σωστα διατυπωσες) οτι οδηγουν την Ελλαδα σε ενα πιο οργανωμενο κρατος; Το υποτιθεται αποτελει λυση;

Αν δεχτουμε οτι οι προτασεις των δανειστων αποτελουν λυση για την Ελλαδα

και αν τραβηξουμε λιγο αυτο που σωστα γραφεις παρακατω

Για το ότι οι παραπάνω λύσεις δεν έχουν ανθρώπινο πρόσωπο, θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Προφανώς όμως, δεν πρόκειται να μας δώσουν λεφτά για να καλύψουμε χασούρες, το έχουν ήδη δηλώσει και το να περιμένουμε να «κάνουν πίσω» είναι παράλογο.
Εσύ ποια λύση βλέπεις σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα;

υπαρχει και η δοκιμασμενη, λογικη ισως κατα τους δανειστες, λυση του τσαουσεσκου. 0ισε το χρεος της χωρα του.

byron
15/05/2015, 22:57
335736

Κάτι είπες τώρα...πρόσθεσε και την υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο στο ξεζούμισμα του πλανήτη, και είσαι μέσα...+ japan, UsA, China και λοιπά περιούσια έθνη.

byron
15/05/2015, 23:09
υπαρχει και η δοκιμασμενη, λογικη ισως κατα τους δανειστες, λυση του τσαουσεσκου. 0ισε το χρεος της χωρα του.

Δηλαδή? Μήπως αναφέρεσαι στο παράδειγμα χωρών που είχαν πρωτογενή πλεονάσματα επί σειρά ετών, και χρησιμοποιήθηκε για να στηρίξει την κουκουρούκου εκτίμηση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 4,5% από το ΔΝΤ? Ελπίζω δλδ να εννοείς αυτό...

AUFGEBRACHT
15/05/2015, 23:33

Ω ναι, 12/04/1989 ήταν όταν δήλωσε πως όλο το εξωτερικό χρέος της Ρουμανίας είχε αποπληρωθεί 7 μήνες νωρίτερα από το πρόγραμμα και το κατάφερε με το να πουλιούνται κάθε χρόνο τα 3/4 της παραγωγής τροφίμων στο εξωτερικό, η παροχή ενέργειας γινόταν με δελτίο αφού το ρεύμα πουλιόταν σε Ιταλία και (τότε) Δυτική Γερμανία και στους Ρουμάνους επιτρεπόταν ένα γλόμπος των 40 βατ ανά δωμάτιο, οι ηλικιωμένοι βρίσκονταν νεκροί στα κρεβάτια τους από υποθερμία, ενώ το 1986 είχε ανακοινώσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο κατασκευής ιπποφορβείων για να αντικατασταθούν τα οχήματα κάθε λογής με άλογα ώστε όλη η ποσότητα ρουμανικού πετρελαίου να πωλείται για τη μείωση του χρέους.

Όπως πάντα όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες: Ποιον έχρισε ιππότη η βασίλισσα Ελισσάβετ το 1978; Για ποιον είπε η Θάτσερ ότι μόλις τον γνώρισε εντυπωσιάστηκε από την προσωπικότητά του; Για ποιον είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ.Φορντ ότι έχει εκπληκτική επίδραση στη διεθνή διπλωματική σκηνή; Για ποιον είπε ο Τζίμυ Κάρτερ ότι έχει παγκόσμιο γόητρο και όλος ο κόσμος τον θαυμάζει; Ποιον αποκάλεσε ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπους ένα πολύ καλό κομμουνιστή; Η σωστή απάντηση σε όλα αυτά είναι Νικολάε Τσαουσέσκου...

AUFGEBRACHT
15/05/2015, 23:35
Κάτι είπες τώρα...πρόσθεσε και την υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο στο ξεζούμισμα του πλανήτη, και είσαι μέσα...+ japan, UsA, China και λοιπά περιούσια έθνη.

Όχι, εγώ θέλω να σταθώ συγκεκριμένα στη Γαλλίδα καριόλα και τις όψιμες ευαισθησίες της για την Αφρική που τόσα δεινά της έχει προκαλέσει η οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας...

gior-gos
15/05/2015, 23:41
Δηλαδή? Μήπως αναφέρεσαι στο παράδειγμα χωρών που είχαν πρωτογενή πλεονάσματα επί σειρά ετών, και χρησιμοποιήθηκε για να στηρίξει την κουκουρούκου εκτίμηση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 4,5% από το ΔΝΤ? Ελπίζω δλδ να εννοείς αυτό...

Οχι. Εννοω κατι πιο απλο (ή και απλοϊκό). Οτι θυσιαζοντας σταδιακα ολο και περισσοτερο το λαο στο βωμο της εξυπηρετησης του χρεους, φτανεις στην τοτε Ρουμανία. Οι δανειστες εχουν 1000 δίκια. Να δεχτουμε για την αποπληρωμη του χρεους μας απέναντί τους να εχουμε 2 ωρες ρευμα την ημερα;

ΕΔΙΤ: Αυτο ακριβως :beer:

Ω ναι, 12/04/1989 ήταν όταν δήλωσε πως όλο το εξωτερικό χρέος της Ρουμανίας είχε αποπληρωθεί 7 μήνες νωρίτερα από το πρόγραμμα και το κατάφερε με το να πουλιούνται κάθε χρόνο τα 3/4 της παραγωγής τροφίμων στο εξωτερικό, η παροχή ενέργειας γινόταν με δελτίο αφού το ρεύμα πουλιόταν σε Ιταλία και (τότε) Δυτική Γερμανία και στους Ρουμάνους επιτρεπόταν ένα γλόμπος των 40 βατ ανά δωμάτιο, οι ηλικιωμένοι βρίσκονταν νεκροί στα κρεβάτια τους από υποθερμία, ενώ το 1986 είχε ανακοινώσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο κατασκευής ιπποφορβείων για να αντικατασταθούν τα οχήματα κάθε λογής με άλογα ώστε όλη η ποσότητα ρουμανικού πετρελαίου να πωλείται για τη μείωση του χρέους.

Όπως πάντα όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες: Ποιον έχρισε ιππότη η βασίλισσα Ελισσάβετ το 1978; Για ποιον είπε η Θάτσερ ότι μόλις τον γνώρισε εντυπωσιάστηκε από την προσωπικότητά του; Για ποιον είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ.Φορντ ότι έχει εκπληκτική επίδραση στη διεθνή διπλωματική σκηνή; Για ποιον είπε ο Τζίμυ Κάρτερ ότι έχει παγκόσμιο γόητρο και όλος ο κόσμος τον θαυμάζει; Ποιον αποκάλεσε ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπους ένα πολύ καλό κομμουνιστή; Η σωστή απάντηση σε όλα αυτά είναι Νικολάε Τσαουσέσκου...

fkol k4
16/05/2015, 00:40
Καθολου αδικη συμφωνια. Συμφωνα ομως με τις "αποδόσεις" των τελευταιων ετων, οι προτασεις των δανειστων αποτελουν πραγματικη λυση για την Ελλαδα; Προωθουν την αναπτυξη; Οδηγουν πράγματι την Ελλαδα σε ενα πιο οργανωμενο κρατος; Ή υποτιθεται (οπως σωστα διατυπωσες) οτι οδηγουν την Ελλαδα σε ενα πιο οργανωμενο κρατος; Το υποτιθεται αποτελει λυση;

Αν δεχτουμε οτι οι προτασεις των δανειστων αποτελουν λυση για την Ελλαδα

και αν τραβηξουμε λιγο αυτο που σωστα γραφεις παρακατω

Η λύση Τσαουσέσκου είναι η εύκολη λύση.
Η λύση «φόροι» επίσης.
Η πραγματική λύση είναι αυτή (http://www.washingtonpost.com/business/capitalbusiness/the-gamble-on-teslas-gigafactory-is-a-big-one--in-many-fashions/2015/04/10/50e9de40-d4c8-11e4-a62f-ee745911a4ff_story.html).
Μόνο που εδώ αν πάει κάποιος να το κάνει, την επόμενη κιόλας ώρα θα ξεσηκωθεί η μισή Ελλάδα γιατί «ξεπουλάμε το μέλλον του τόπου για να κάνουμε τα χατήρια του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο θα αποφεύγει νόμιμα φόρους ενώ θα μαζεύει τα υπερκέρδη του στην πλάτη της εργατικής τάξης».
Οπότε, ας πάρουμε τώρα τις μειώσεις μισθών/συντάξεων μας, την αύξηση ΦΠΑ και τους φόρους μας και ας μην παραπονιόμαστε τόσο, εμείς διαλέξαμε αυτόν τον δρόμο.

Βέβαια, όταν θα στέλνουμε τα παιδιά μας μετανάστες δεν θα τα στέλνουμε στις χώρες της ριζοσπαστικής ανάπτυξης και της πάταξης του διεφθαρμένου κεφαλαίου, στην Ευρώπη και την Αμερική, τους υπηρέτες των κεφαλαιοκρατών θα τα στέλνουμε, που εδώ και χρόνια εφαρμόζουν αυτά που εμείς δεν δεχόμαστε με τίποτα. Γιατί άραγε;

gior-gos
16/05/2015, 09:44
Η λύση Τσαουσέσκου είναι η εύκολη λύση.
...

Συμφωνω οτι η αναπτυξη - επενδυσεις ειναι ο υγιής δρομος για την ανακαμψη - προοδο μιας χωρας. Ομως παρ' ολη τη "φιλελευθερη" πολιτικη και οικονομια των τελευταιων ετων, την αφαιμαξη του λαου, το στεγνωμα της αγορας και τη συρρικνωση της επιχειρηματικοτητας, ειχαμε μαλλον αντιθετα αποτελεσματα. Αναπτυξη - επενδυσεις δεν ηρθαν. Με ποια προοπτικη να συνεχιστει η ακραια λιτοτητα και η "φιλελευθερη" πολιτικη αν δεν φερνουν αναπτυξη - επενδυσεις;
Δεν ξερω αν υπαρχει ή θα υπαρξει ποτε καποιος ηγετης ή κυβερνηση που θα εχει το ανοιχτο μυαλο ή τ αρχιδια να δημιουργησει συνθηκες τετοιες που θα φερουν επενδυσεις και θα αρχισει να αναπτυσσεται η χωρα (μακαρι να ειναι οι τωρινοι) αλλά πραγματικα δεν καταλαβαινω τις διχως πατο θυσιες εις το ονομα της μελλουμενης αναπτυξης η οποία δεν ερχεται ποτέ.

VASOS
16/05/2015, 09:51
Συμφωνω οτι η αναπτυξη - επενδυσεις ειναι ο υγιής δρομος για την ανακαμψη - προοδο μιας χωρας. Ομως παρ' ολη τη "φιλελευθερη" πολιτικη και οικονομια των τελευταιων ετων, την αφαιμαξη του λαου, το στεγνωμα της αγορας και τη συρρικνωση της επιχειρηματικοτητας, ειχαμε μαλλον αντιθετα αποτελεσματα. Αναπτυξη - επενδυσεις δεν ηρθαν. Με ποια προοπτικη να συνεχιστει η ακραια λιτοτητα και η "φιλελευθερη" πολιτικη αν δεν φερνουν αναπτυξη - επενδυσεις;
Δεν ξερω αν υπαρχει ή θα υπαρξει ποτε καποιος ηγετης ή κυβερνηση που θα εχει το ανοιχτο μυαλο ή τ αρχιδια να δημιουργησει συνθηκες τετοιες που θα φερουν επενδυσεις και θα αρχισει να αναπτυσσεται η χωρα (μακαρι να ειναι οι τωρινοι) αλλά πραγματικα δεν καταλαβαινω τις διχως πατο θυσιες εις το ονομα της μελλουμενης αναπτυξης η οποία δεν ερχεται ποτέ.

Μάστορα αυτά που γράφεις είναι αλληλοαναιρούμενα. Εάν το καταλάβεις θα δεις γιατί απετυχαν αυτές οι πολιτικές που μόνο φιλελεύθερες δεν είναι.

byron
16/05/2015, 09:54

To οικονομικό μοντέλο της χώρας μας δλδ (δεν μιλάω για τα μετά χρεωκοπίας μνημόνια), το θεωρείς "φιλελεύθερο" ?

patsavour
16/05/2015, 10:10
Τo χρεος δεν εξυπηρετειται και λογω τοκων ολο και θα ανεβαινει,Ειχαμε φθασει 340 δις το κουρεψανε στα 170 δις και εχει ξαναφθασει πανω απο 230,αρα μια απο τα ιδια.Οι λυσεις ειναι 2
Ειτε δεν το πληρωνεις και δηλωνεις χρεοκοπια με οτι αυτο συνεπαγεται ειτε ακολουθεις αυτο που σου λεει η τροικα ,οι θεσμοι,το τριο στουτζες,η οπως αλλοιως θελουμε να το πουμε.Ολα τα αλλα ειναι για ναχαμε να λεγαμε,Ρωσιες,κινες BRICKS και ολες οι αλλες λαλακιες που ακουγονται κατα καιρους.-ΧΡΕΟΣ ΑΡΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ - που λεγαν και οι αρχαιοι προγονοι μας.Ειχαμε τιναξει την ΒΑΝΚΑ στον αερα ,και για παραδειγματισμο για να μην σηκωσουν και οι αλλοι κεφαλι που χρωστανε ,οι δανειστες θα το φτασουν μεχρι τελους.Ουτως η αλλως η ΕΛΛΑΔΑ αντιπροσωπευει το 1,2 % του ΑΕΠ της Ευρωζωνης σιγα το ρισκο που θα παρουν αμα σηκωθουμε και φυγουμε.Περιμενουν στην ουρα αλλοι για να μπουνε μεσα,αντεστε στον διαολο μας λενε με τον ενα η τον αλλο τροπο.Αντε γεια μας λενε οπως λεει κι ο ΤΣΟΥΚΑΛΑς.:wave2::wave2::wave2:

byron
16/05/2015, 10:37
Τo χρεος δεν εξυπηρετειται και λογω τοκων ολο και θα ανεβαινει,Ειχαμε φθασει 340 δις το κουρεψανε στα 170 δις και εχει ξαναφθασει πανω απο 230,αρα μια απο τα ιδια.Οι λυσεις ειναι 2
Ειτε δεν το πληρωνεις και δηλωνεις χρεοκοπια με οτι αυτο συνεπαγεται ειτε ακολουθεις αυτο που σου λεει η τροικα ,οι θεσμοι,το τριο στουτζες,η οπως αλλοιως θελουμε να το πουμε.Ολα τα αλλα ειναι για ναχαμε να λεγαμε,Ρωσιες,κινες BRICKS και ολες οι αλλες λαλακιες που ακουγονται κατα καιρους.-ΧΡΕΟΣ ΑΡΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ - που λεγαν και οι αρχαιοι προγονοι μας.Ειχαμε τιναξει την ΒΑΝΚΑ στον αερα ,και για παραδειγματισμο για να μην σηκωσουν και οι αλλοι κεφαλι που χρωστανε ,οι δανειστες θα το φτασουν μεχρι τελους.Ουτως η αλλως η ΕΛΛΑΔΑ αντιπροσωπευει το 1,2 % του ΑΕΠ της Ευρωζωνης σιγα το ρισκο που θα παρουν αμα σηκωθουμε και φυγουμε.Περιμενουν στην ουρα αλλοι για να μπουνε μεσα,αντεστε στον διαολο μας λενε με τον ενα η τον αλλο τροπο.Αντε γεια μας λενε οπως λεει κι ο ΤΣΟΥΚΑΛΑς.:wave2::wave2::wave2:

Nobody gives a fuck about debt... το θέμα είναι να μπορεί η οικονομία σου να το πληρώνει, όπως κάνει κάθε χώρα που έχει μια υγιή οικονομία. Μετά τα ομόλογα της ECB που λήγουν προσεχώς, οι επόμενες πληρωμές τόκων πάνε στο 2020 αν θυμάμαι καλά με την συμφωνία του PSI ή είναι πολύ χαμηλές.

Το θέμα είναι πως επειδή η οικονομία μας όπως είναι δομημένη δημιουργεί ελλείμματα, ακόμα και αν εξαφανιζόταν το χρεος και οι τόκοι, αμέσως θα είχες ξανά τρύπα εφόσον τα έσοδα είναι μικρότερα από τα έξοδα. Αυτά...

patsavour
16/05/2015, 11:15
Nobody gives a fuck about debt... το θέμα είναι να μπορεί η οικονομία σου να το πληρώνει, όπως κάνει κάθε χώρα που έχει μια υγιή οικονομία. Μετά τα ομόλογα της ECB που λήγουν προσεχώς, οι επόμενες πληρωμές τόκων πάνε στο 2020 αν θυμάμαι καλά με την συμφωνία του PSI ή είναι πολύ χαμηλές.

Το θέμα είναι πως επειδή η οικονομία μας όπως είναι δομημένη δημιουργεί ελλείμματα, ακόμα και αν εξαφανιζόταν το χρεος και οι τόκοι, αμέσως θα είχες ξανά τρύπα εφόσον τα έσοδα είναι μικρότερα από τα έξοδα. Αυτά...

:a013:

οπως τα ειπες
Για να ξεδομηθει ομως η οικονομια μας απο την παρουσα δομη πρεπει να γινουν πολλες κωλοτουμπες ,να ξεριζωθουν πολλες συνιστωσες και να αλλαξει το κωλοδομημενο αριστερης νοοτροπιας και δεξιας τσεπης κωλοκρατος που δομηθηκε απο την μεταπολιτευση και δωθε.Αλλοιως δεν θα βρει ο παπας να θαψει.:sick:

nick_VFR
16/05/2015, 12:23
Αναβλήθηκαν εκ νέου οι πτήσεις με υδροπλάνα (http://www.kathimerini.gr/815548/article/epikairothta/ellada/anavlh8hkan-ek-neoy-oi-pthseis-me-ydroplana-logw-eklogwn)

Η φωτογραφία του άρθρου είναι από τα Ιωάννινα, όπου λειτούργησε (για πολύ λίγο) ένα υδατοδρόμιο.
Σταμάτησαν όμως οι πτήσεις και η μόνη επιλογή των κατοίκων είναι το αεροδρόμιο όπου μια εταιρία όλη και όλη εκτελεί δρομολόγια προς ένα μόνο προορισμό. Μονοπώλιο δηλαδή!

Κατά τα άλλα, έχουμε ανταγωνισμό και (φιλ)ελεύθερη οικονομία!!! :a37::a37::a37:
Μέχρι και το νόημα των λέξεων έχουν αλλάξει ορισμένοι σε αυτή την χώρα για να εξυπηρετήσουν τα μικροσυμφέροντα τους, εις βάρος όλων των υπολοίπων!

AUFGEBRACHT
16/05/2015, 12:49
Αναβλήθηκαν εκ νέου οι πτήσεις με υδροπλάνα (http://www.kathimerini.gr/815548/article/epikairothta/ellada/anavlh8hkan-ek-neoy-oi-pthseis-me-ydroplana-logw-eklogwn)

Η φωτογραφία του άρθρου είναι από τα Ιωάννινα, όπου λειτούργησε (για πολύ λίγο) ένα υδατοδρόμιο.
Σταμάτησαν όμως οι πτήσεις και η μόνη επιλογή των κατοίκων είναι το αεροδρόμιο όπου μια εταιρία όλη και όλη εκτελεί δρομολόγια προς ένα μόνο προορισμό. Μονοπώλιο δηλαδή!

Κατά τα άλλα, έχουμε ανταγωνισμό και (φιλ)ελεύθερη οικονομία!!! :a37::a37::a37:
Μέχρι και το νόημα των λέξεων έχουν αλλάξει ορισμένοι σε αυτή την χώρα για να εξυπηρετήσουν τα μικροσυμφέροντα τους, εις βάρος όλων των υπολοίπων!

Τα υδατοδρόμια είναι (άλλη μια) πονεμένη ιστορία νεοελληνικής τρέλας και παραλόγου. Δεν ξέρω εάν είναι θέμα συμφερόντων, εγώ τείνω να καταλήξω πως είναι θέμα έλλειψης διορατικότητας, αντίληψης και γενικά ικανότητας. Τέλη του 2013 ανακοινώθηκε από την τότε κυβέρνηση ότι θα υπήρχε διαδικασία ενεργοποίησης της επαναδειοδότησης των παλαιών υδατοδρομίων που λειτούργησαν πριν το 2008, ενώ το πλάνο ήταν στις αρχές του 2014 με διαδικασίες fast track (μπουχαχαχαχαχαχα) να ξεκινήσουν τα δρομολόγια από τα υδατροδρόμια, με αρχή την περιοχή των Ιονίων νήσων. Η διαδικασία fast track αφορούσε σε άρση κάποιων γραφειοκρατικών εμποδίων (κλασσικά) και προβλεπόταν ότι πλέον η αδειοδότηση θα είχε ισχύ απεριόριστη αντί της δεκαετούς όπως προβλεπόταν στα αρχικά σχέδια. Για να αρχίσουν όμως κανονικά οι τακτικές πτήσεις υδροπλάνων έπρεπε να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που να ρυθμίζει διαδικαστικά θέματα όπως οι χρεώσεις των υδατοδρομίων, ο τρόπος απόδοσης των τελών, ο τρόπος διάθεσης καυσίμων για τα υδροπλάνα και την υποστήριξή τους, έκδοση κανονισμών ασφαλείας για τον τρόπο λειτουργίας τους κτλ. Βεβαίως τίποτα από αυτά δεν έγινε απ' όσον ξέρω και καταλαβαίνω και από το άρθρο της Καθημερινής. Ακόμα φαντάζομαι θα ψάχνουν να βρουν ποιος είναι αρμόδιος φορέας, η ΥΠΑ, το Λιμενικό, το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, η Περιφέρεια;

Ακόμα θυμάμαι όταν πρωτοπήγα στην Αμοργό το 2004 που οι τοπικές εφημερίδες είχαν πρωτοσέλιδα άρθρα "έρχονται σε λίγους μήνες τα πρώτα υδροπλάνα στην Αμοργό και στο Αιγαίο"...

dimmie_72
16/05/2015, 13:25
Δεν έχω μπει στη διαδικασία να μελετήσω πως 1 επιχειρηματικό σχέδιο υδατοδρομίου μπορεί να παρουσιάζει κέρδη και πότε γίνεται απόσβεση της επένδυσης. Έχοντας όμως δει πως σταδιακά μαράζωσε και έκλεισε η γραμμή Βόλου-Σποράδων μέσα σε 1,5 χρόνο και το αεροπλάνο να πετάει με 1 η κανέναν επιβάτη, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου γι αυτού του τύπου τις κοντινές γραμμές που ήδη συνδέονται ακτοπλοϊκά με ferry, ιπτάμενα δελφίνια κλπ.

Ίσως για τον επιχειρηματία να μην αρκεί 1 γραμμή για να είναι κερδοφόρα η επιχείρηση, ίσως να είναι απαραίτητη η διασύνδεση με Θεσ/νίκη-Πειραιά (αν και η επιχείρηση στο Βόλο πετούσε και προς αυτούς τους προορισμούς με το ανάλογο όμως κόστος), ίσως να απαιτείται ολόκληρο πλέγμα υδατοδρομίων πανελλαδικά από 1 και μόνη επιχείρηση ώστε να αποσβένει τις ζημιές από υπολειτουργούσες γραμμές... ειλικρινά δεν γνωρίζω.

Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι μετά από μπαράζ διαμαρτυριών και καταγγελιών της τοπικής κοινωνίας επί σειρά ετών -μη πω 10ετιών- που απαιτούσαν τη διασύνδεση του Βόλου προβάλλοντας μόνο οφέλη και ανάπτυξη, αυτή αδειοδοτήθηκε, υλοποιήθηκε, λειτούργησε, μαράζωσε και μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, έκλεισε. Needless to say πόσοι πολιτικοί σπεκουλάρισαν και ωφελήθηκαν από τον "αγώνα" για την αδειοδότηση της επένδυσης και την υλοποίησή της.

AUFGEBRACHT
16/05/2015, 14:55
Υπάρχουν 2 "αεροπορικά" ανέκδοτα, το ένα λέει ότι ο πιο εύκολος τρόπος να χάσεις μια περιουσία είναι να ανοίξεις αεροπορική εταιρεία, το άλλο λέει πως ο μόνος τρόπος να κάνεις μια μεγάλη περιουσία από αεροπορική εταιρεία είναι να έχεις ήδη μια τεράστια περιουσία... αυτή τη στιγμή οι κερδοφόρες εταιρείες παγκοσμίως είναι μετρημένες στα δάχτυλα, για τα δε υδροπλάνα ο Καναδάς (λόγω ιδιαίτερων συνθηκών και μορφολογίας-γεωγραφίας) πρέπει να έχει ακμάζουσα βιομηχανία στο συγκεκριμένο κλάδο, ή αν όχι αυτό σίγουρα είναι ανεπτυγμένη η μεταφορά με υδροπλάνα, όπως και σε κάτι νησιωτικούς εξωτικούς προορισμούς στον Ειρηνικό.

gior-gos
16/05/2015, 16:45
Μάστορα αυτά που γράφεις είναι αλληλοαναιρούμενα. Εάν το καταλάβεις θα δεις γιατί απετυχαν αυτές οι πολιτικές που μόνο φιλελεύθερες δεν είναι.

Μα γι αυτο φιλε μου αν προσεξες εβαλα " " μπροστα και πισω απο τη λεξη φιλελευθερη οσες φορες τη χρησιμοποιησα. "Φιλελευθερη" = δηθεν φιλελευθερη.
Οι πολιτικες που εχουν ασκηθει ως τωρα ειναι αλληλοαναιρουμενες και φαύλος κύκλος.

To οικονομικό μοντέλο της χώρας μας δλδ (δεν μιλάω για τα μετά χρεωκοπίας μνημόνια), το θεωρείς "φιλελεύθερο" ?

Κατηγορηματικα οχι. Καμια φιλελευθερη κυβερνηση δεν εχει περασει ποτε απ την Ελλαδα. Και δεν ξερω αν ειναι προς οφελος του λαου ο ακρατος φιλελευθερισμος σε μια μικρη και μη παραγωγικη χωρα. Οσο για τις μνημονιακες κυβερνησεις που καταχρηστικα αυτοχαρακτηριστηκαν ως φιλελευθερες... :a31:

Εσυ πως θα χαρακτηριζες το οικονομικο μοντελο της χωρας μας;

amyroukai
16/05/2015, 19:08
Μολις ακουσα τον Αλεϊξ να λεει οτι παρελαβε καμμενη γη. Ανδρεα ζεις εσυ μας οδηγεις...

byron
16/05/2015, 19:23
Εσυ πως θα χαρακτηριζες το οικονομικο μοντελο της χωρας μας;

Δεν είναι οικονομικό μοντέλο αυτό που ακολουθεί η χώρα τουλάχιστον από το 1981. Περί πυραμίδας πρόκειται.

nathair
16/05/2015, 21:04

Και το χειρότερο είναι πως τα ελλείμματα δημιουργούνται για να πληρωθούν καθαρίστριες του Υπουργείου οικονομικών που δε καθαρίζουνε τίποτα, συνταξιούχοι 50ρηδες που παίρνουν τα τριπλά από σκληρά εργαζόμενους και οι εισφορές που δώσανε είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που παίρνουνε, κλπ...
Επομένως τα ελλείμματα δεν δημιουργούν καμία πραγματική ανάπτυξη, γιατί τελικά δεν παράγουμε τίποτα ή σχεδόν τίποτα, και στηρίζουμε την οικονομία μας μόνο στην κατανάλωση. Τελικά τα ελλείμματα καταλήγουν στην τσέπη των Γερμανών, με τα αυτοκίνητα που αγοράζουμε, των Ούγγρων (προσπαθούσα να βρω ελληνικό καλαμπόκι κονσέρβα να αγοράσω και δε βρήκα τίποτα, Ουγγρικά και ξέρωγωτι ήτανε όλα) και όλων των άλλων που τα δικά τους λεφτά δε τα τρώνε με τον τρόπο που τα τρώμε εμείς...
Μόνο ο τουρισμός σώζει λίγο την κατάσταση, αλλά και πάλι ούτε αρκετός είναι, ούτε το κλίμα που δημιουργούμε (για διάφορους λόγους) στηρίζει την κατάλληλη ανάπτυξή του. Ασε που μερικούς τους πειράζει οτι θα γίνουμε οι σερβιτόροι (και ξενοδόχοι, και ξέρω γω τι) των Ευρωπαίων - προτιμάνε να είμαστε οι "Ανεργοι στο επίδομα" των Ευρωπαίων άραγε;

patsavour
17/05/2015, 09:31
Και το χειρότερο είναι πως τα ελλείμματα δημιουργούνται για να πληρωθούν καθαρίστριες του Υπουργείου οικονομικών που δε καθαρίζουνε τίποτα, συνταξιούχοι 50ρηδες που παίρνουν τα τριπλά από σκληρά εργαζόμενους και οι εισφορές που δώσανε είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που παίρνουνε, κλπ...
Επομένως τα ελλείμματα δεν δημιουργούν καμία πραγματική ανάπτυξη, γιατί τελικά δεν παράγουμε τίποτα ή σχεδόν τίποτα, και στηρίζουμε την οικονομία μας μόνο στην κατανάλωση. Τελικά τα ελλείμματα καταλήγουν στην τσέπη των Γερμανών, με τα αυτοκίνητα που αγοράζουμε, των Ούγγρων (προσπαθούσα να βρω ελληνικό καλαμπόκι κονσέρβα να αγοράσω και δε βρήκα τίποτα, Ουγγρικά και ξέρωγωτι ήτανε όλα) και όλων των άλλων που τα δικά τους λεφτά δε τα τρώνε με τον τρόπο που τα τρώμε εμείς...
Μόνο ο τουρισμός σώζει λίγο την κατάσταση, αλλά και πάλι ούτε αρκετός είναι, ούτε το κλίμα που δημιουργούμε (για διάφορους λόγους) στηρίζει την κατάλληλη ανάπτυξή του. Ασε που μερικούς τους πειράζει οτι θα γίνουμε οι σερβιτόροι (και ξενοδόχοι, και ξέρω γω τι) των Ευρωπαίων - προτιμάνε να είμαστε οι "Ανεργοι στο επίδομα" των Ευρωπαίων άραγε;

:a10:+10000

byron
17/05/2015, 09:45
Πόσες περισσότερες μαλακιες μπορεί να γράψει κάποιος, χωρίς να φάει κράξιμο..?

http://www.ereportaz.gr/psit-esi-ne-esi-me-to-plakat-ela-na-sou-gnoriso-tous-eonious-fitites
Eσύ που κατέβηκες την Κυριακή στο Σύνταγμα μαζί με άλλους… 156 και κράτησες το πλακάτ με το «όχι στους αιώνιους φοιτητές», γνωρίζεις πραγματικά ποιοι είναι αυτοί;

Μάλλον όχι, έλα λοιπόν να στους «συστήσω»…

Είναι παιδιά που στη νιότη τους χτυπήθηκαν από άσχημες αρρώστιες και συ βιάζεσαι να τους ξεγράψεις πιο πολύ κι απ” την ίδια τους την αρρώστια…

Παιδιά που δεν κατάφεραν οικονομικά να ανταπεξέλθουν κι έπρεπε να δουλέψουν… Κι εσύ τους αρνείσαι να επιστρέψουν πίσω όταν και άμα καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους.

Παιδιά που συγκλονίστηκαν από κάποιον άσχημο κι αιφνίδιο θάνατο δικού τους ανθρώπου… Κι εσύ τους λες πως ένα τυχαίο τραγικό συμβάν έχει δικαίωμα να τους κλείσει κάθε παράθυρο…

Παιδιά αβοήθητα και με ψυχολογικά προβλήματα… Κι εσύ τα θες ακόμη πιο αβοήθητα, αποκομμένα από κάθε κοινωνική ομάδα και με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα…

Κοπέλες που έπεσαν θύματα βιασμού ή κακοποίησης, (πολύ πιθανόν κι από σένα τον ίδιο) :uplate: και ξαφνικά τα πάντα άλλαξαν γύρω τους… Κι εσύ τους λες πως δεν υπάρχει χρόνος για να αναρρώσει η ψυχή τους…

Κι άλλες πάλι που βρέθηκαν μπροστά σε μια αναπάντεχη εγκυμοσύνη και έπρεπε να σταματήσουν για να παίξουν τον ρόλο της μάνας με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να επιστρέψουν κάποτε στο όνειρό τους… Κι εσύ δεν τους δίνεις το δικαίωμα σ” αυτό το όνειρο…

Παιδιά που στα 19 και στα 20 ξαφνικά είδαν πως η απόφαση που το κράτος τους υποχρέωσε να πάρουν στα 16 τους, δεν τους εκφράζει πλέον. Και συ τους λες ότι δεν έχουν καμιά δεύτερη ευκαιρία, ούτε καν για να σκεφθούν…

Παιδιά που για κάποιους λόγους, αισθάνθηκαν ευάλωτα μακριά από τα σπίτια τους. Κι εσύ στέκεσαι «ολόρθος» μπροστά τους γιατί κάποτε ΕΣΥ τα κατάφερες σα μάγκας, ίσως οδηγώντας στην απόγνωση κάποιον Γιακουμάκη…
Κοπέλες που έπεσαν θύματα βιασμού ή κακοποίησης, (πολύ πιθανόν κι από σένα τον ίδιο) και ξαφνικά τα πάντα άλλαξαν γύρω τους… Κι εσύ τους λες πως δεν υπάρχει χρόνος για να αναρρώσει η ψυχή τους…

Κι άλλες πάλι που βρέθηκαν μπροστά σε μια αναπάντεχη εγκυμοσύνη και έπρεπε να σταματήσουν για να παίξουν τον ρόλο της μάνας με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να επιστρέψουν κάποτε στο όνειρό τους… Κι εσύ δεν τους δίνεις το δικαίωμα σ” αυτό το όνειρο…

Παιδιά που στα 19 και στα 20 ξαφνικά είδαν πως η απόφαση που το κράτος τους υποχρέωσε να πάρουν στα 16 τους, δεν τους εκφράζει πλέον. Και συ τους λες ότι δεν έχουν καμιά δεύτερη ευκαιρία, ούτε καν για να σκεφθούν…

Παιδιά… Παιδιά… Παιδιά… Όλα δικά μας παιδιά…

Και ναι… ανάμεσα σ” αυτά τα παιδιά, υπάρχουν και κάποια «άλλα»… Αλλά μήπως κι εκείνα τα… «άλλα»; Δεν είναι δικά μας παιδιά; Βιάζεσαι μήπως να τα δεις πίσω από κανένα κελί; Eκεί δηλαδή που πιστεύεις πως πρέπει να βρίσκεται όποιος δεν σου μοιάζει;

Πίσω λοιπόν από αυτό το μένος σου για τους «αιώνιους» φοιτητές, όταν δεν κρύβεται η εικόνα του φοιτητή Τζανετάκου που γλεντοκοπά στην «πρωτεύουσα» με τη Μπέλα Μπούλα με τα λεφτά που του στέλνει ο γελαδάρης αδερφός του από το χωριό, δεν υπάρχει παρά ένα μίσος για την ίδια τους τη «μοίρα». Και επειδή «μοίρες» δεν υπάρχουν, για την ίδια τους την τάξη.

Γιατί κατά βάθος, εσύ που κρατάς αυτό το πλακάτ, γνωρίζεις καλά, πως η ευθύνη αυτής της «μοίρας» ανήκει στη δική του τάξη. Στην οποία πάντα κάποιος, είτε μηχανισμός είτε τραπεζικός λογαριασμός θα υπάρχει που θα στέκεται…αρωγός στην όποια «αναποδιά» καταφέρνοντας να μην αλλάξει στη ζωή σου σχεδόν τίποτε…

Πίσω από κάθε αναφορά σε «αιώνιους φοιτητές», δεν βρίσκεται τίποτε λιγότερο από ένα κακοκαμουφλαρισμένο άσβεστο ταξικό μίσος. Όταν φυσικά δεν κρύβεται μια απλή ηλιθιότητα. Που κι αυτή, όπως σε βλέπω τουλάχιστον να χαμογελάς άνευ λόγου στον φακό, δεν την αποκλείω καθόλου.

Έλεος και ήμαρτον

Nostradamus
17/05/2015, 09:54

http://www.ereportaz.gr/psit-esi-ne-esi-me-to-plakat-ela-na-sou-gnoriso-tous-eonious-fitites
Eσύ που κατέβηκες την Κυριακή στο Σύνταγμα μαζί με άλλους… 156 και κράτησες το πλακάτ με το «όχι στους αιώνιους φοιτητές», γνωρίζεις πραγματικά ποιοι είναι αυτοί;

Μάλλον όχι, έλα λοιπόν να στους «συστήσω»…

Έλεος και ήμαρτον

Λογικα ηταν ολημερης στην αλλη πορεια με τα "ντουμανια" διπλα στην κοπελιτσα που τα εσκαγε με το ποδι, και το εγραψε το κειμενο εκεινη την ωρα..

MG-KTiNoS
17/05/2015, 09:55

Πέραν το ότι δεν είσαι εκεί να δεις αν καθαρίζουν ή όχι...
Πέραν ότι το συνεργείο καθαρισμού του Μπατζανάκι κουμπάρου κοστίζει 1 2 χιλιάρικα πιο πολύ
(με τις κυρίες να δουλεύουν όποτε και αν για 300 ή 400 το μήνα)
Δεν κι αυτό και σκέψου ΤΙ ΛΕΣ?????

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=555187

Γιατί πραγματικά... :lol:

AUFGEBRACHT
17/05/2015, 10:01
Πρώτη φορά (με) αριστερά :lol:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=704870

Y.Γ. Shooter έχεις καπαρώσει τη εκπομπή-αφιέρωμα στο metal...

AUFGEBRACHT
17/05/2015, 10:07

Oρθό, ορθότατο...

MG-KTiNoS
17/05/2015, 10:09

]Eσύ που κατέβηκες την Κυριακή στο Σύνταγμα μαζί με άλλους… 156 και κράτησες το πλακάτ με το «όχι στους αιώνιους φοιτητές», γνωρίζεις πραγματικά ποιοι είναι αυτοί;

Έλεος και ήμαρτον

Λοιπόν κάτσε να σου γνωρίσω κι εγώ έναν ΕΜΕΝΑ....
Για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα λοιπόν αναγκάστηκα να δουλέψω και να σπουδάσω...
Θες να σου πω πως ήταν?
Δε θες...
Και δεν θέλω κι εγώ.
Ένα σου λέω μόνο, όπου έβρισκα κρεβάτι την έπεφτα για ύπνο.
Την ίδια στιγμή που η εκκλησία μοίραζε απλόχερα... χαρτιά απορίας στους συμφοιτητές μου που πάρκαναν την άλφα στο πάρκινγκ της εστίας.
Είχε παρατηρηθεί μάλιστα ότι οι εν λόγω κύριοι νοίκιαζαν τα δωμάτια της εστίας σε καλή τιμή και νοίκιαζαν διαμερίσματα δίπλα.
Το πάρκινγκ όμως το κρατούσαν αμαρτία τέτοιο αμάξι να ναι στο δρόμο.

Γουέλ λάθος πλακάτ κρατάει ο μπάρμπας....

ΑΚόμα τα κοπρόσκυλα στα καφενεία τα βλέπατε και τα μετράγατε.
Τους άλλους που δούλευαν και δεν πάταγαν παρά μόνο σποραδικά σε κάποια εξεταστική δεν τους βλέπατε.?
Τα παιδιά που πέρασαν επαρχία και δεν πήγαν να γραφτούν γιατί δεν είχαν λεφτά?
(μπορώ να σου γνωρίσω και μια κοπέλα για Ιατρική Ιωαννίνων αν θες)
Μου κάνει όμως εντύπωση ο μπάρμπας τόσο μίσος που το βρίσκει και τι σκατά νομίζει ότι παριστάνει...
Αναρωτιέμαι τώρα -έτσι που προκαλεί- αν τον πετύχει η εν λόγω κοπελίτσα και του βάλει το πλακάτ εκεί που πρέπει μετά θα μιλάει για τρομοκρατία.
Σε όλα τα πράγματα φίλε μου Βύρονα υπάρχει το
ΚΑΤΑ ΠΕΡΠΤΩΣΗ
κι όταν μιλάμε για νέους πρέπει πάντα να είμαστε επιηκείς. ΤΟ νέο θέλουμε να τον εντάξουμε, να τον μορφώσουμε...
Δεν θέλουμε να τον χάσουμε...

υγ
Εύχομαι μια μέρα να μη χρειαστεί κανείς να σερβίρει 400 άτομα μόνος του για να πληρώσει το φαί του...
:uplate:

byron
17/05/2015, 10:30
Πέραν ότι το συνεργείο καθαρισμού του Μπατζανάκι κουμπάρου κοστίζει 1 2 χιλιάρικα πιο πολύ
(με τις κυρίες να δουλεύουν όποτε και αν για 300 ή 400 το μήνα)
Δεν κι αυτό και σκέψου ΤΙ ΛΕΣ?????

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=555187

Γιατί πραγματικά... :lol:

Από όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κάθε μέρα που δεν υπάρχει συμφωνία, η χώρα χάνει γύρω στα 20 εκατ., καμμιά 60αριά επιχειρήσεις κλείνουν, και και 600+ άνεργοι μπαίνουν στους υφιστάμενους. Αυτοί δεν έχουν υπουργούς να κλαίνε αγκαλιά βέβαια...

http://www.kontranews.gr/oikonomia/item/67276-louketa-stin-agora/67276-louketa-stin-agora

Επομένως, σκέψου τι λες γιατί πραγματικά κοιτάς μόνο τους συμβολισμούς και χάνεις όλη την ουσία...

AUFGEBRACHT
17/05/2015, 10:52
Και το χειρότερο είναι πως τα ελλείμματα δημιουργούνται για να πληρωθούν καθαρίστριες του Υπουργείου οικονομικών που δε καθαρίζουνε τίποτα

Φίλτατε αλίμονο εάν για τα ελλείμματα φταίνε οι καθαρίστριες... υποθέτω ότι καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά όπως και να έχει άστοχο το σχόλιο κατά την ταπεινή μου γνώμη. Επίσης η οικονομία μας δεν στηρίζεται στην κατανάλωση, στηρίζεται στο ΔΑΝΕΙΣΜΟ και την παραοικονομία, αυτό και τίποτα άλλο. Τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι καθαρίστριες άντε αθροιστικά να είναι ίσα με το μαρμάρο που πήρε δώρο ο Άκης στη Βίκυ για να διακοσμήσουν το τραπέζι τους, με τις κουρτίνες στο νεοκλασσικό της Δ.Αεροπαγίτου και με τις μπουμπουνιέρες του γάμου του Άκη μετά της πρώην υπαλλήλου της ΔΕΗ. Εξοπλιστικά-μίζες (αυτά τα 2 πάνε πακέτο) και Ολυμπιακοί Αγώνες ξέρεις πόσο έλλειμμα δημιούργησαν; Κανείς δεν ξέρει γιατί τα ποσά είναι αμύθητα, έχουν περάσει 11 χρόνια από τη φιέστα της Γιάννας και ακόμα δεν έχουμε μάθει (και ούτε πρόκειται) πόσο ακριβώς στοίχισαν στην Ψωροκώσταινα οι αγώνες του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού "ολυμπιακού" πνεύματος...

Κοινή συνισταμένη σε αμφότερα; Κώστας Σημίτης και δώσε μου μισό λεπτό να πάω να ξεπλύνω στο στόμα μου με οινόπνευμα και μπεταντίν που έπιασα το όνομα του τρισκατάρατου στο στόμα μου... Προχτές κλήθηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας (αντί να είναι κατηγορούμενος) εναντίον του Άκη και τι διαβάσαμε στον τύπο; Ότι ζήσαμε μια ιστορική στιγμή που ανέδειξε για άλλη μια φορά το μεγαλείο του Σημίτη, καθώς δήλωσε επί λέξει «Λυπάμαι διότι όλες αυτές οι αθλιότητες συνέβησαν επί δικής μου πρωθυπουργίας» :eek: Μετά έσπευσε να κατακεραυνώσει τον Άκη λέγοντάς του επί λέξει πάλι «Στο υπουργείο γίνονταν τα μύρια όσα, όφειλες να με ενημερώσεις... Δεν το ανέχομαι», μετά είπε ότι «πίεζε ο Ακης» και αυτός δεν ήξερε τίποτα αλλά τα έμαθε από τις εφημερίδες και τον τύπο και μετά κολύμπησε στην πολιτική κολυμπήθρα του Σιλωάμ και εξιλεώθηκε για τα ανομήματά του τα οποία πάντως ήταν εν αγνοία του... Μάλιστα...

Ρε πουσταριό, ρε ελεεινέ τρισάθλιε γαμώ το σπίτι σου γαμώ, τι πάει να πει πίεζε ο Άκης για εξοπλιστικά; Τι πάει να πει εσύ δεν ήξερες και ήταν εν αγνοία σου; Που ήσουνα πρωθυπουργός ρε καριόλη, σε άλλο κράτος; Στη Μπουρκίνα Φάσο; Ποιος είναι ρε ο ρόλος του πρωθυπουργού; Αν δεν έχεις εσύ γνώση τι γίνεται ποιος θα έχει; Ο αστυνομικός που ανοίγει την πόρτα του Μαξίμου; Επί των ημερών του πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα και δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα ο τίποτας που μας τον πασάρουν ακόμα σαν σοφό και σεβάσμιο καθηγητή; Τότε που μίλαγαν όλοι για σκάνδαλα εσύ ρε παλιόπουστα δεν έλεγες ειρωνικά "όσοι έχουν στοιχεία να πάνε στον εισαγγελέα"; Επί των ημερών σου ρε αισχρέ τιποτένιε δεν είχε η τυρόπιτα 100 δραχμές και την επόμενη μέρα πήγε 1 ευρώ; Χαμπάρι και τότε ε;

Αλλά στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, η δήλωση ότι κάποιος δεν ήξερε τι του γινόταν, ήταν έρμαιο των υπουργών του και δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα, μεταμορφώνεται σε ιστορική στιγμή για τον τόπο που τιμά έναν έντιμο πολιτικό. Ποιον, το Σημίτη ρε πούστη μου αν είναι δυνατό...

MG-KTiNoS
17/05/2015, 10:54
Από όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κάθε μέρα που δεν υπάρχει συμφωνία, η χώρα χάνει γύρω στα 20 εκατ., καμμιά 60αριά επιχειρήσεις κλείνουν, και και 600+ άνεργοι μπαίνουν στους υφιστάμενους. Αυτοί δεν έχουν υπουργούς να κλαίνε αγκαλιά βέβαια...

http://www.kontranews.gr/oikonomia/item/67276-louketa-stin-agora/67276-louketa-stin-agora

Επομένως, σκέψου τι λες γιατί πραγματικά κοιτάς μόνο τους συμβολισμούς και χάνεις όλη την ουσία...

Βύρωνα εγώ το άδειασμα μια τράπεζας (και δεν είναι μια 3 4 είναι ) δεν το βλέπω συμβολικά. Το βλέπω ποινικά.
Συμβολικά όμως βλέπω ετούτου...
http://www.xanthipress.gr/paliosidera-egine-o-exoplismos-tis-evz-apo-tin-proigoumeni-kivernisi-adinati-i-epistrofi-ton-6-ergazomenon-stin-xanthi/
Έκλεισαν τη φάμπρικα και διέλυσαν και τα μηχανήματα μην τυχών και βρεθεί κάποιος και την ξανανοίξει.
Τώρα για αυτό που γράφει το κόντρα...
Ακόμα κι αν υπογραφεί η συμφωνία που προτείνει η ΕΕ δεν βλέπω να επιβιώνει το εμπορείο. Γιατί? Γιατί με την αύξηση του ΦΠΑ ακόμα περισσότεροι άνθρωποι θα ψωνίζουν από εξωτερικό ή και καθόλου.
Μεγάλα παιδιά είμαστε και όλοι είδαμε τι έγινε με το πετρέλαιο.
Η ΕΕ όμως δεν θέλει ανάκαμψη της Ελλάδας θέλει να πάρει την αγορά.
(και ποιά αγορά δηλαδή, αγορά με απένταρους καταναλωτές?)

byron
17/05/2015, 10:58
Νομίζω τα έχουμε ξαναπεί...
Το να πιάσεις και να τιμωρησεις σκληρά όσους έφαγαν, είναι υποχρέωση. Όπως υποχρέωση είναι να λειτουργήσει η Οικονομία με κάποιο τρόπο.
Ας ασχοληθούν κάποιοι με το παρελθόν, αλλά αν γίνεται οι περισσότεροι να ασχοληθούν με το παρόν και το μέλλον.

Από σκελετούς σε ντουλάπες, άλλο τίποτα σ'αυτή τη χώρα.

byron
17/05/2015, 11:05
Βύρωνα εγώ το άδειασμα μια τράπεζας (και δεν είναι μια 3 4 είναι ) δεν το βλέπω συμβολικά. Το βλέπω ποινικά.
Συμβολικά όμως βλέπω ετούτου...
http://www.xanthipress.gr/paliosidera-egine-o-exoplismos-tis-evz-apo-tin-proigoumeni-kivernisi-adinati-i-epistrofi-ton-6-ergazomenon-stin-xanthi/
Έκλεισαν τη φάμπρικα και διέλυσαν και τα μηχανήματα μην τυχών και βρεθεί κάποιος και την ξανανοίξει.
Τώρα για αυτό που γράφει το κόντρα...
Ακόμα κι αν υπογραφεί η συμφωνία που προτείνει η ΕΕ δεν βλέπω να επιβιώνει το εμπορείο. Γιατί? Γιατί με την αύξηση του ΦΠΑ ακόμα περισσότεροι άνθρωποι θα ψωνίζουν από εξωτερικό ή και καθόλου.
Μεγάλα παιδιά είμαστε και όλοι είδαμε τι έγινε με το πετρέλαιο.
Η ΕΕ όμως δεν θέλει ανάκαμψη της Ελλάδας θέλει να πάρει την αγορά.
(και ποιά αγορά δηλαδή, αγορά με απένταρους καταναλωτές?)

Νομίζω ότι σου ξεφεύγει (εντελως) πως η αύξηση του ΦΠΑ αποτελεί το ισοδύναμο προκειμένου να μην πάρει αλλα μέτρα για να καλύψει τις τρύπες. Προτιμάει την φορολόγηση των γνωστών θυμάτων παρά να αλλάξει οτιδήποτε.
Είναι αστείο να δέχονται όλοι στην Ελλάδα πως το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο, αλλά είναι κόκκινη γραμμή που δεν πειραζουμε...

Ύ.Γ Ο μπαρουφ δεν έλεγε πως δεν θέλουμε λεφτά, θα αυξήσουμε το ΦΠΑ σε κάτι άσχετο για να κάνουμε τους καλούς?

AUFGEBRACHT
17/05/2015, 11:11
Ύ.Γ Ο μπαρουφ δεν έλεγε πως δεν θέλουμε λεφτά, θα αυξήσουμε το ΦΠΑ σε κάτι άσχετο για να κάνουμε τους καλούς?

Μα αυτό κάνει, για να μας ψηφίσαν, σου λέει, άσχετοι είναι οπότε ας αυξήσουμε το ΦΠΑ στους άσχετους...

MG-KTiNoS
17/05/2015, 11:12
1. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη φορολόγιση -γενικά-
2. Τα ασφαληστικό δεν είναι βιώσιμο γιατί δεν υπάρχουν πια εργαζόμενοι
3 Ο Βαρούφ έχει δίκιο... Δεν θέλουμε άλλα δανεικά....

ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ
:)

υγ
Τώρα πάμε με ένα κύλινδρο... από τους 4...

MG-KTiNoS
17/05/2015, 11:15
Μα αυτό κάνει, για να μας ψηφίσαν, σου λέει, άσχετοι είναι οπότε ας αυξήσουμε το ΦΠΑ στους άσχετους...

Είχε κανένα σχετικό ρε Άουγκεν Τάλερ?
:lol:

Ψηφίουμε με το το μη χείρον βέλτιστον....
και με το ποιός πρέπει να φύγει.

Η κατάσταση στην οποία μας έφεραν όμως οι ΝΟΥΔΟΚ είναι απλά απελπιστική
κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ΠΟΤΕΣ και ξανακάνουμε καμια μαλακία να
φέρουμε πίσω μπουμπούκους Ντορούλες Doctor Love, Αλί Μπαμπά και τους 40 κλέφτες...

AUFGEBRACHT
17/05/2015, 11:21
Η κατάσταση στην οποία μας έφεραν όμως οι ΝΟΥΔΟΚ είναι απλά απελπιστική
κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ΠΟΤΕΣ και ξανακάνουμε καμια μαλακία να
φέρουμε πίσω μπουμπούκους Ντορούλες Doctor Love, Αλί Μπαμπά και τους 40 κλέφτες...

Αμφιβάλλεις; Εδώ ο με τον άλλο κάηκε κυριολεκτικά όλη η Πελοπόννησος και τον έβγαλαν πάλι πρωθυπουργό να παίζει playstation... Αμφιβάλλεις ότι θα έχουμε πάλι τον Άδωνι υπουργό να μας ζαλίζει (εκ νέου) τα παπάρια με την τσιριχτή του φωνή;

MG-KTiNoS
17/05/2015, 11:23
Ελπίζω να μην το δω αυτό...
:rolleyes:
(νομίζω όμως πως δεν θα το δω)
:D
Όσο για τον Άδωνη ζω για την ημέρα που θα τον δω να πηγαίνει εκεί που είναι η θέση του....

byron
17/05/2015, 11:39
Ελπίζω να μην το δω αυτό...
:rolleyes:
(νομίζω όμως πως δεν θα το δω)
:D
Όσο για τον Άδωνη ζω για την ημέρα που θα τον δω να πηγαίνει εκεί που είναι η θέση του....

Στοιχηματακι πως θα τον κάνουν μάγκα τον μπουμπούκο?

Bob_o_mastoras
17/05/2015, 14:40
...Αλί Μπαμπά και τους 40 κλέφτες...

Ενα προεκλογικο αυτοκολλητο παλια ελεγε:

ΨΗΦΙΣΕ ΑΛΙ ΜΠΑΜΠΑ, ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ 40 ΚΛΕΦΤΕΣ !!! :D

MG-KTiNoS
17/05/2015, 15:27

Ελπίζω να μην γίνει αυτό ρε συ...
Κι ελπίζω γιατί ξέρω τι έχει κάνει στην υγεία και τέτοιοι άνθρωποι καλό είναι να κάθονται σπίτι τους.
Έναν σοβαρό άνθρωπο δεν μπορεί να μην έχουν εκεί μέσα να πάρει τη θέση του...
(αφού τον πετάξει απ το παράθυρο)

:(

pipe_smoker
17/05/2015, 17:07

Ουυυυυυυυυ!!!!

Έχουν γραφτεί κι έχουν γραφτεί κι όχι κράξιμο δεν έχει πέσει αλλά παλαμάκια σύννεφο:a31:

Νομίζω τα έχουμε ξαναπεί...
Το να πιάσεις και να τιμωρησεις σκληρά όσους έφαγαν, είναι υποχρέωση. Όπως υποχρέωση είναι να λειτουργήσει η Οικονομία με κάποιο τρόπο.
Ας ασχοληθούν κάποιοι με το παρελθόν, αλλά αν γίνεται οι περισσότεροι να ασχοληθούν με το παρόν και το μέλλον.

Απ'όσο θυμάμαι είχαμε συμφωνήσει στο ότι δεν υπάρχει ελπίδα καμιά ούτε για το παρόν ούτε για το μέλλον (εκτός κι αν αρχίσουμε τα ουτοπικά, εσύ περί μεταρρυθμίσεων που δεν πρόκειται να τις κάνει ποτέ κανείς, εγώ περί κΟΥμουνισμού που δεν πρόκειται να έρθει ποτέ, ο άλλος περί "Κρεμάσται τους σκούρους, μας τρόναι τω ψομή!" και δε συμμαζεύεται).

Καταδικασμένοι είμαστε να βιώνουμε το ίδιο στόρυ των τελευταίων ετών ξανά και ξανά με το αγγούρι να μπαίνει όλο και πιο μέσα κάθε φορά.

Οκ, κουβέντα να γίνεται δηλαδή, δεν έχω αντίρρηση ίσα ίσα. Απλά τσεκάρω να σιγουρεύομαι ότι δε βρέθηκε καμιά λύση απ'το πουθενά ή απ'το κάπου τοσπάντωμ και δεν το πήρα γραμμή.

Όχι τίποτ'άλλο, να ενημερώσω και το Γιάνη όταν έρθει με το XgayR του σε καμιά συνάντηση φορτηγατζήδων:lol:

Κι άλλο?:uplate:

Τι διάλο, θα του φτιάξουν και προτομή έξω από το Ιπποκράτειο?

patsavour
17/05/2015, 17:37
https://scontent-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11205553_885353688203232_6778355115460263642_n.jpg?oh=f51a4f2b0bee6b42b2553082cac0f771&oe=56032234

pipe_smoker
17/05/2015, 17:54
https://scontent-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11205553_885353688203232_6778355115460263642_n.jpg?oh=f51a4f2b0bee6b42b2553082cac0f771&oe=56032234

Άντε πάλι με την κατσίκα του γείτονα.

Ρε παίδες, στον τομέα του καθαρισμού υπάρχει δουλειά. Οκ όχι με τα μπούνια όπως υπήρχε κάποτε αλλά υπάρχει.

Όποιος ψήνεται να γίνει καθαριστής/καθαρίστρια και ζηλεύει τόσο πολύ αυτές τις να μην τις χαρακτηρίσω καλύτερα, που σα δεν αντρέπονται δέχονται να ξαναπιάσουνε δουλειά ενώ υπάρχουν τόσοι άνεργοι, ας χτυπήσει καμιά πόρτα.

MG-KTiNoS
17/05/2015, 18:09
Τρομερή μαλακία με το μπαρδόν !

Σκέψου όμως να περάσουν οι μαζικές απολύσεις και να αμολίσουν στο δρόμο καμιά 30000 δημόσιους, τραπεζικούς τι καλά που θα ναι....
Θα φτιαχτεί μια "αγωρά" εργασίας ΜΟΥΡΛΙΑ !

MG-KTiNoS
17/05/2015, 18:11
Ουυυυυυυυυ!!!!
Απ'όσο θυμάμαι είχαμε συμφωνήσει στο ότι δεν υπάρχει ελπίδα καμιά ούτε για το παρόν ούτε για το μέλλον (εκτός κι αν αρχίσουμε τα ουτοπικά, εσύ περί μεταρρυθμίσεων που δεν πρόκειται να τις κάνει ποτέ κανείς, εγώ περί κΟΥμουνισμού που δεν πρόκειται να έρθει ποτέ, ο άλλος περί "Κρεμάσται τους σκούρους, μας τρόναι τω ψομή!" και δε συμμαζεύεται).

Καταδικασμένοι είμαστε να βιώνουμε το ίδιο στόρυ των τελευταίων ετών ξανά και ξανά με το αγγούρι να μπαίνει όλο και πιο μέσα κάθε φορά.

Θα ρθούν καλύτερες μέρες...

pipe_smoker
17/05/2015, 18:38
Θα ρθούν καλύτερες μέρες...

Όταν είπαμε να μειώσεις τα Ladose σε 2 την ημέρα εννοούσαμε χάπια, όχι κουτιά:lol:

Χαίρομαι που κάποιοι ελπίζουν. Μακάρι:beer:

el_hymador
17/05/2015, 18:47
Νομίζω πως αυτό που ζούμε είναι ένας νέος -και βραχύβιος μάλλον- δικομματισμός. Από τη μια ο παλιός δικομματισμός συνασπισμένος (ειρωνεία ε; ) και συσπειρωμένος (πάλι ειρωνεία ε; ), που αναπολεί τα περασμένα μεγαλεία και από την άλλη ή πρώτη φορά "αριστερά", διασπασμένη σε συνιστώσες και με κοπάδια δελφίνων στις τάξεις της να ονειρεύεται την εφαρμογή ξοφλημένων πολιτικών χωρίς να έχει ιδέα τι της γίνεται.

Κοινή συνισταμένη και των δύο, το ότι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Ούτε μπορούμε να επιστρέψουμε στα μεγάλα φαγοπότια της μεταπολιτευτικής περιόδου, ούτε μπορούμε να ξαναζήσουμε με τα ανεδαφικά "θα". Παρ΄όλα αυτά, τα κατηγορώ των δυο φαντασμένων πλευρών δεν έχουν αλλάξει και πολύ... όπως το ΠΑΣΟΚ "ξεσκέπαζε" τις ρεμούλες της ΝΔ και η ΝΔ "ξεσκέπαζε" τις ρεμούλες του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποσπάσουν το πολυπόθητο -και παροδικό- "τους σιχάθηκα- από τον μέσο ψηφοφόρο (πέραν του κομματικού τους στρατού), έτσι και τώρα οι φαντασμένοι προσπαθούν να κατηγορήσουν ο ένας τον άλλον, όμως αυτή τη φορά με πολιτική γαρνιτούρα, αριστερή ή φιλελεύθερη...

Για τους μεν φταίνε οι καθαρίστριες, οι αιώνιοι φοιτητές και η ΕΡΤ, για τους δε φταίνε τα μεγαλοσυμφέροντα και τα ηχηρά ονόματα πέντε έξι οικογενειών με τις οποίες έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να τα βάλουν.

Κανείς από τους δύο δεν ασκεί σοβαρή πολιτική και εμμένουν στις κενές και κούφιες τακτικές του παρελθόντος. Αμφότεροι αποφεύγουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους προκειμένου να μην στεναχωρήσουν την πρώην -αλλά ακόμα νυν σε συνείδηση- μεσαία τάξη, που παραδοσιακά αποτελούσε το κύριο εκλογικό σώμα της Ελλάδας

byron
17/05/2015, 18:47
Ελπίζω να μην γίνει αυτό ρε συ...
Κι ελπίζω γιατί ξέρω τι έχει κάνει στην υγεία και τέτοιοι άνθρωποι καλό είναι να κάθονται σπίτι τους.
Έναν σοβαρό άνθρωπο δεν μπορεί να μην έχουν εκεί μέσα να πάρει τη θέση του...
(αφού τον πετάξει απ το παράθυρο)

:(
Ενώ το αντίπαλο δέος, ο αρχιπασοκος Κουρουμπλής, γαμει...

Ας μην πιάσουμε την κατάσταση στα νοσοκομεία, που είναι ακόμα χειρότερη από ότι ήταν, όταν ακούω κάτι ιδέες σαν αυτή που πέταξε προχθές, για συμμετοχή στα φάρμακα(!) με εισοδηματικά κριτήρια (!!), μου έρχεται να ξεράσω από τον λαϊκισμό τους. "γιατί δεν μπορεί να πληρώνει ο υπουργός με τον φτωχό, το ίδιο" όπως είπε.

Το οικονομικό μοντέλο που ρώτησαν πριν μερικά post, είναι πολύ απλό. "Αν δουλεύεις και δεν μπορείς να κρύψεις, θα σε σκισουμε".

bulmont
17/05/2015, 18:49
Τι διάλο, θα του φτιάξουν και προτομή έξω από το Ιπποκράτειο?

Kαλύτερα έξω απ' το Δρομοκαϊτειο............................

byron
17/05/2015, 18:49
Όταν είπαμε να μειώσεις τα Ladose σε 2 την ημέρα εννοούσαμε χάπια, όχι κουτιά:lol:

Χαίρομαι που κάποιοι ελπίζουν. Μακάρι:beer:

Ναι ρε...το λεει και ο Κοελιο εκτός από τα Αρλεκιν.

pipe_smoker
17/05/2015, 18:56
Ναι ρε...το λεει και ο Κοελιο εκτός από τα Αρλεκιν.

Κι η αμίτα κι η αμίτα:tooth:

stefanos
17/05/2015, 20:56
Αν δεν διαλυθεί το σύμπαν και δεν βαρέσει στάση πληρωμών το Δημόσιο δεν θα γίνει τίποτα.
Ακόμα το Δημόσιο δουλεύει όπως πάντα, υπερωρία, καφεδάκι, μιζούλα ,φωτογραφικός διαγωνισμός ,το ασφαλιστικό ακόμα είναι ίδιο και γεννά τα ίδια προβλήματα στην υγεία και και και....
Τίποτα δεν αλλάζει.
Ούτε καν τα πρόσωπα.
Αλλάζει ο υπουργός ο γραμματέας και όλοι οι υπόλοιποι "τα στελέχη" που κάνουν το παιχνίδι δεν τρέχει τίποτα, παραμένουν για να εξυπηρετήσουν τους επόμενους.

RaGe_Raptor
17/05/2015, 21:02
Αν δεν διαλυθεί το σύμπαν και δεν βαρέσει στάση πληρωμών το Δημόσιο δεν θα γίνει τίποτα.
Ακόμα το Δημόσιο δουλεύει όπως πάντα, υπερωρία, καφεδάκι, μιζούλα ,φωτογραφικός διαγωνισμός ,το ασφαλιστικό ακόμα είναι ίδιο και γεννά τα ίδια προβλήματα στην υγεία και και και....
Τίποτα δεν αλλάζει.
Ούτε καν τα πρόσωπα.
Αλλάζει ο υπουργός ο γραμματέας και όλοι οι υπόλοιποι "τα στελέχη" που κάνουν το παιχνίδι δεν τρέχει τίποτα, παραμένουν για να εξυπηρετήσουν τους επόμενους.

δυστυχώς ναι.....μόνο με σοκ...αλλιώς τα ίδια παντελάκη μου.....

byron
17/05/2015, 21:09
Τάσος Τέλλογλου

Οι Γερμανοί, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, έχουν έξω από το Μόναχο τη συνάντηση των πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου. Το ελληνικό ζήτημα θα κριθεί εκεί, ερήμην της Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι απορρίπτει όλες τις εναλλακτικές προτάσεις για να εγκαταλείψει το ευρώ που του έχουν γίνει στο παρασκήνιο. Και είναι φυσικό. Διότι, σε αντίθεση με το τι λέει η αριστερή του πτέρυγα για «ρήξη» και «σύγκρουση», μία ομάδα χωρών της Ε.Ε., στις οποίες περιλαμβάνονται η Ισπανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Σλοβακία, η Αυστρία και φυσικά η Γερμανία, όχι μόνο κάνουν σχέδια για τις μέρες μετά το ευρώ αλλά ζητούν την προετοιμασία των ευρωπαϊκών οργάνων για την αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του προσπάθούν να εξηγήσουν τις κόκκινες γραμμές και να τις υπερασπιστούν, αυτοί οι Ευρωπαίοι καθορίζουν τις δικές τους «κόκκινες γραμμές». Το γεγονός ότι στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται δύο μεσογειακές χώρες, που ασφαλώς θα πεισθούν για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ίσως θα πρέπει να προβληματίσει την Αθήνα. Η εύκολη εξήγηση «έχουν συντηρητικές κυβερνήσεις» δεν αρκεί.

Όπως δείχνει η αλληλογραφία του ΔΝΤ που δημοσιεύεται σήμερα στην «Καθημερινή» και χθες από τον Πολ Μέισον, το ταμείο δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Οι όροι του (εργασιακά και ασφαλιστικό) είναι που απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Χωρίς το ταμείο δεν υπάρχει τίποτα» είπε ο Β. Σόιμπλε. Η Ουάσιγκτον έχει εξαντλήσει τη δυνατότητά της να επηρεάσει την ηγεσία του ταμείου.
Αλλά και η επιρροή της Άνγκελα Μέρκελ, αν δεχθούμε ότι κάνει μια πολιτική αντίθετη με εκείνη του Σόιμπλε, εξαντλείται χρονικά στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου που δεν θα ήθελε να της το δηλητηριάσει ένα ελληνικό «ατύχημα». Μετά αποφασίζει ο Σόιμπλε. Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση -έτσι θέλει η Αθήνα- με αποχή του ταμείου ακόμα και από κάποιες προσωρινές πληρωμές, η γερμανική Βουλή δεν θα στηρίξει ένα τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία θα πάρουν ένα μήνυμα σκληρής στάσης έναντι της Αθήνας, κάτι που χρειάζονται. Και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης θα σταματήσουν να πληρώνουν μια χώρα που δεν καταλαβαίνουν γιατί την πληρώνουν. Θα έχουμε υπερασπισθεί έτσι τις κόκκινες γραμμές μας: Να μην αγγιχτούν μισθοί και συντάξεις. Σε δραχμές.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=41057

SHOOTER045
17/05/2015, 21:34
[
335779
335780
335781

Ε...

Ε.........
Έρχονται.....

SHOOTER045
17/05/2015, 21:38
Αν και νομιζω με την κατρακύλα μας
Να τυπώσουν κάτι τέτοια... 335782
335783
335784

ggs
17/05/2015, 21:41
[
335779
335780
335781

Ε...

Ε.........
Έρχονται.....

Ο Τέλης Σαβάλας είναι ο πρώτος;

SHOOTER045
17/05/2015, 21:43
Ο Τέλης Σαβάλας είναι ο πρώτος;

Όχι

Ο Γκουζγκουνης

bulmont
17/05/2015, 21:44
Κορνηλιος

ggs
17/05/2015, 21:45
Όχι

Ο Γκουζγκουνης

Οντως...ποιό κατάλληλος για την δουλειά....

AUFGEBRACHT
17/05/2015, 21:57
Αν και νομιζω με την κατρακύλα μας
Να τυπώσουν κάτι τέτοια...

Σιγά μην υπάρχουν λεφτά για χαρτί, σε Α4 θα τα τυπώνουν σαν τις άδειες οδήγησης, αλλά για να μην πάει η παραχάραξη σύννεφο ο Βαρουφάκης θα σκεφτεί να βάλει φόρο στους έχοντες έγχρωμο εκτυπωτή...

pipe_smoker
17/05/2015, 22:03
Facepalm ή πιο σωστά καράφλαpalm ο Καστοριάδης....

Ο Τάσος δε μας είπε, να ψωνίσουμε καμιά μπομπότα και ζβαν, ή σκοινί και σαπούνι κατευθείαν και να κλωτσήσουμε το σκαμνί μπας και συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας που μας έφεραν σε τούτο δω το χάλι, και παραλίγο να πάρουμε κι όλη την υφήλιο στο λαιμό μας σα δε ντρεπόμαστε λιγάκι.

nathair
17/05/2015, 22:15
Καλά, κολλήσατε μερικοί στις καθαρίστριες και αν δουλεύουν, και αν είμαι εκεί να τις βλέπω. Φυσικά και δεν είμαι, αλλά την παραγωγικότητα του μέσου υπαλλήλου του Δημοσίου την ξέρουμε. Και αν θέλουμε να μιλήσουμε για τις παθογένειες της Ελληνικής Οικονομίας θα χρειαστούμε σελίδες επί σελίδων. Φυσικά και αυτές περιλαμβάνουν και τις σπατάλες των Ολυμπιακών, και τις μίζες των Εξοπλιστικών, αλλά και έναν Ιδιωτικό Τομέα κρατικοδίαιτο που στο 90% δεν πρόσφερε ουσιαστικά τίποτα παρά μόνο υπερτιμολογημένες υπηρεσίες ή προϊόντα (βλέπε ιατρικό εξοπλισμό σε τιμές πολλαπλάσιες των ευρωπαϊκών, και που όλως τυχαίως αναλωνόταν σε 4πλάσιο ρυθμό ανά ασθενή από ότι/ θα έπρεπε). Φυσικά και περιλαμβάνουν και μια υπερανάπτυξη των υπηρεσιών (καφετέριες και σουβλατζίδικα) και εμπορίου (Hugo Boss) σε τιμές διπλάσιες της Ευρώπης. Φυσικά και περιλαμβάνουν την διαφθορά του δημοσίου (πολεοδομία, τελωνεία, εφορία), τα θαλασσοδάνεια (Λαυρεντιάδης, Τηλεοπτικοί σταθμοί), την φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή, την παραοικονομία, και πολλά άλλα που βαριέμαι ή ξεχνάω να αναφέρω, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν αναγνωρίζω ή επικροτώ.

Α, να και προσθέσω: ελλείμματα = δανεισμός, αγαπητέ Aufgebracht, εφ'όσον δεν έχουμε δικό μας νόμισμα και δε μπορούμε να τα καλύψουμε μέσω εκδόσεως χρήματος. Και μπορείς να τα δημιουργήσεις είτε επειδή ξοδεύεις εκεί που πιάνει τόπο (=επενδύεις), είτε εκεί που δε πιάνει (= καταναλώνεις). Το να δανείζεσαι δεν είναι κακό, το να δανείζεσαι όμως για να δημιουργείς μια οικονομία που βασίζεται αποκλειστικά στην κατανάλωση των δανεικών, είναι. Και αυτό κάναμε, με όλους τους τρόπους που αναφέρω, και μερικούς ακόμα που δεν αναφέρω. Και για αυτό ξεφούσκωσε έτσι το μπαλόνι, και πέσαμε σε τέτοια ύφεση από την οποία θα κάνουμε δεκαετίες να βγούμε.

Και το γεγονός πως μετά από 100 και βάλε ημέρες το μόνο που έχει να δείξει η κυβέρνησή μας είναι η επαναπρόσληψη των καθαριστριών (στο κάτω κάτω αυτές σε διαθεσιμότητα δεν ήτανε, κάτι παίρνανε, ή κάνω λάθος;), το άνοιγμα της ΕΡΤ, τα 6 ευρώ την ημέρα των ΔΕΗτζήδων (btw, είναι και αφορολόγητα παρακαλώ) και ένα αρθρο 21 του Ν 4321 τάχατε για να πατάξει τις τριγωνικές συναλλαγές (για τους γνώστες, τόσο ηλίθιο, άτοπο και παρανοϊκό που με εγκύκλιο αναστείλανε την εφαρμογή του και οι ίδιοι για Σεπτέμβριο και βλέπουμε, άσε που στην ουσία το καταργήσανε ευτυχώς), κάνει το σχόλιό μου όχι μόνο μη άστοχο, αλλά right on target...

AUFGEBRACHT
17/05/2015, 22:57
Καλά, κολλήσατε μερικοί στις καθαρίστριες και αν δουλεύουν, και αν είμαι εκεί να τις βλέπω. Φυσικά και δεν είμαι, αλλά την παραγωγικότητα του μέσου υπαλλήλου του Δημοσίου την ξέρουμε.

Εγώ κόλλησα στις καθαρίστριες γιατί εκεί κόλλησες κι εσύ, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Κατά τα άλλα λες έλλειμμα=δανεισμός αλλά να έχουμε υπόψιν ότι από τη δεκαετία του ΄50 και μετά οι περισσότερες χώρες προσπαθούσαν να διατηρούν ελλειμματικούς προϋπολογισμούς με αποσκοπό την διατήρηση της απασχόλησης σε υψηλά επίπεδα και την επίτευξη μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης, αυξάνοντας την ανάγκη δανεισμού του δημόσιου τομέα και την έκδοση κρατικών ομολόγων και χρεογράφων. Αυτό βέβαια έχει νόημα όταν τα επιτόκια δανεισμού είναι ανάλογο με το προς το σύνολο των κρατικών δαπανών. Δεν είναι θέμα εάν έχεις δικό σου νόμισμα ή όχι ώστε να καλύψεις το έλλειμμα, ο δανεισμός από το τραπεζικό σύστημα έναντι κρατικών ομολόγων μοιάζει με την εκτύπωση πρόσθετου χρήματος.

Στις 100 και κάτι ημέρες οι κυβερνώντες ολημερίς γυρνάνε από κανάλι σε κανάλι με ρυθμό πολυβόλου αντί να παλουκωθούν στα γραφεία τους και να κάνουν δουλειά (αν και μεταξύ μας και όλη μέρα να κάθονταν στα γραφεία τους λόγω ασχετοσύνης -όπως και οι προηγούμενοι και οι πριν τους προηγούμενους- το αποτέλεσμα το ίδιο θα ήταν). Παράδειγμα η Βαλαβάνη, αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός σε θέματα φορολογίας η οποία στη συζήτηση της ΠΝΠ για τις ρυθμίσεις οφειλών πέταξε το κορυφαίο "Ούτε τη φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου, τώρα τα μαθαίνω"... :lipssealed:

SHOOTER045
17/05/2015, 23:09
Σιγά μην υπάρχουν λεφτά για χαρτί, σε Α4 θα τα τυπώνουν σαν τις άδειες οδήγησης, αλλά για να μην πάει η παραχάραξη σύννεφο ο Βαρουφάκης θα σκεφτεί να βάλει φόρο στους έχοντες έγχρωμο εκτυπωτή...
335788
Σε έχω

Αλλά

Έχω και υπέρ ατού
335789

RaGe_Raptor
17/05/2015, 23:13
335788
Σε έχω

Αλλά

Έχω και υπέρ ατού
335789

ρε σε έχω πολλές σελίδες πριν (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144065&page=116&p=2583026&viewfull=1#post2583026):bawl:

SHOOTER045
17/05/2015, 23:31

ρε σε έχω πολλές σελίδες πριν (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144065&page=116&p=2583026&viewfull=1#post2583026):bawl:

Το χάνεις ότι για υπάρξει ευρεία αποδοχή
Θα παίξουν αυτοί 335793

RaGe_Raptor
17/05/2015, 23:37
Το χάνεις ότι για υπάρξει ευρεία αποδοχή
Θα παίξουν αυτοί 335793

βρε συ..!!!!!!!!!!

τον μέγιστο,τον τιτανοτεράστιο,(που να μη λιώσουν ποτέ τα κόκαλά του) μόνο 100 δραχμές????

congate7
17/05/2015, 23:50
Καταραμένο χιλιάρικο, σέξυ πεντοχίλιαρο

SHOOTER045
17/05/2015, 23:50
βρε συ..!!!!!!!!!!

τον μέγιστο,τον τιτανοτεράστιο,(που να μη λιώσουν ποτέ τα κόκαλά του) μόνο 100 δραχμές????

Είναι του λαού γι αυτό

MG-KTiNoS
18/05/2015, 07:52
http://www.koutipandoras.gr/article/140885/dafni-asthenis-dolofonise-astheni-sto-psyhiatreio

Χωρίς ανθρώπους τα νοσοκομεία.... Δεν έχουν καν νόημα ύπαρξης.
Ο ψυχιατρικός ασθενής όμως θέλει και τα πιο πολλά λεφτά.
Μια και η κουβέντα ήταν για το Μπουμπούκο χτες που θα γίνει και εθνικός ήρωας.
Τι έλεγε?
-Δεν θα μου πάρει εμένα η τρόικα τη δόξα. Εγώ τους απέλυσα !
Και το αποτέλεσμα να περνάει ντούκου.
:moutza:

(θα επανέλθω)

AUFGEBRACHT
18/05/2015, 08:01
335796

byron
18/05/2015, 08:19
http://www.koutipandoras.gr/article/140885/dafni-asthenis-dolofonise-astheni-sto-psyhiatreio

Χωρίς ανθρώπους τα νοσοκομεία.... Δεν έχουν καν νόημα ύπαρξης.
Ο ψυχιατρικός ασθενής όμως θέλει και τα πιο πολλά λεφτά.
Μια και η κουβέντα ήταν για το Μπουμπούκο χτες που θα γίνει και εθνικός ήρωας.
Τι έλεγε?
-Δεν θα μου πάρει εμένα η τρόικα τη δόξα. Εγώ τους απέλυσα !
Και το αποτέλεσμα να περνάει ντούκου.
:moutza:

(θα επανέλθω)

Ολίγον άσχετο το περιστατικό των δύο ψυχοπαθών με τον Μπουμπούκο?

byron
18/05/2015, 11:24
Ελα MG...

υγ
Να σου βάλω κι εγώ ένα κουίζ?
Πως θα φέρεις επενδύσεις στην Ελλάδα όταν η ΕΕ απαιτεί τρελή φορολογία?
-Απλό... Δεν θα φέρεις !
Μόλις ξεπουλήσεις τα πάντα....
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !

Εισηγήσεις για επιβολή έκτακτης εισφοράς σε χιλιάδες επιχειρήσεις, δέχεται ο πρωθυπουργός. Σε μια χρονική στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών βρίσκονται με συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις, φαίνεται να εξετάζεται ένα σχέδιο για επιβολή έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των επιχειρήσεων –στα πρότυπα της έκτακτης εισφοράς κοινωνικής ευθύνης που επιβλήθηκε το 2010 από τους Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου- επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει τον «λογαριασμό» των μέτρων που απαιτούνται για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2015.
Οπως αναφέρει το TheToc, το μέτρο έχει ήδη «μετρηθεί» από το οικονομικό επιτελείο και εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει έσοδα ακόμη και άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ καθώς θα αφορά στα κέρδη της προηγούμενης φορολογικής κρίσης.
Υπάρχουν βεβαίως και αντίθετες εισηγήσεις καθώς το μέτρο εκτιμάται ότι έχει έντονα υφεσιακό χαρακτήρα, μπορεί να γονατίσει τις επιχειρήσεις λόγω έλλειψης ρευστότητας ή ακόμη και να οδηγήσει σε νέο κύκλο απολύσεων.

Ο προβληματισμός για το περιεχόμενο του πακέτου μέτρων που θα «προχωρήσουν» είναι πολύ μεγάλος στην κυβέρνηση καθώς εκτιμάται ότι οι προτάσεις που έχουν πέσει μέχρι τώρα στο τραπέζι δεν επαρκούν για να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό, το ύψος του οποίου εκτιμάται σε τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ.
Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται εδώ και αρκετές ημέρες τον νόμο 3845/2010 που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο συγκεκριμένος νόμος, προέβλεπε φορολόγηση επί των κερδών των επιχειρήσεων. Όχι όμως από το πρώτο ευρώ αλλά και από τα 100.000 ευρώ και πάνω έτσι ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο συγκεκριμένος νόμος, προέβλεπε τέσσερις φορολογικούς συντελεστές:
· 4% για τα κέρδη έως τις 300.000 ευρώ
· 6% για τα κέρδη από τις 300.000 έως το ένα εκατομμύριο ευρώ
· 8% για τα κέρδη από το ένα εκατομμύριο έως τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και
· 10% για τα κέρδη από πέντε εκατομμύρια ευρώ και πάνω
Το μέτρο είχε άμεση εισπρακτική απόδοση καθώς οι εφορίες εξέδωσαν και απέστειλαν το εκκαθαριστικό κατευθείαν στις επιχειρήσεις οι οποίες και κλήθηκαν να πληρώσουν σε 12 μηνιαίες δόσεις.
Ωστόσο, υπήρξαν «παράπλευρες» απώλειες καθώς πολλές από τις εταιρείες που κλήθηκαν να πληρώσουν, προχώρησαν σε αθρόες απολύσεις για να αντισταθμίσουν τη ζημιά.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113526347

pipe_smoker
18/05/2015, 11:43
Ρε παλουκάρια, με το μπαρδό, αλλά να κάνω μια ερώτηση γιατί δεν καταλαβαίνω....

Τί σκατά θέλουμε να κάνει η ρημάδα η κυβέρνηση με το θέμα των διαπραγματεύσεων περί μέτρων, "πού θα βρεθούν τα μπικικίνια" κλπ?

Πάει να βάλει έκτακτη εισφορά σττις μεγάλες επιχειρήσεις, λέμε θα λακίσουν και θα φύγουν και θα μείνουμε με τα @@ στα χέρια. Ωραία.

Κράζουμε (ορθά) ότι δεν έχει τηρήσει (σχεδόν) τίποτα από τα όσα είχε πει στη φτωχομάνα τη Θεσ/νίκη, γυρνάει και λέει τουλάχιστον θα κρατήσω αυτά που είχα πει για εργασιακά κι ασφαλιστικό και δε θα ρίξω άλλο μισθούς και συντάξεις. Και δώσ'του πάλι κράξιμο. Θέλω να δω αν τελικά τα πειράξει, ποιοί θα είναι οι πρώτοι που θα βγουν να πουν "Α τσι πούστηδοι! Είδες? Πάλι κορόιδο μας πιάσανε!"

Ενοχλούν τις επιχειρήσεις. Κορόιδο μας πιάνουνε.
Δεν ενοχλούν τις επιχειρήσεις. Κορόιδο μας πιάνουνε.
Άμα πειράξουν τα μισθά και τις συντάξεις, κορόιδο θα μας έχουνε πιάσει.
Άμα δεν τα πειράξουνε, πάλι κορόιδο θα μας έχουνε πιάσει.

Μα τη μπαναγία δε βγάζω άκρη.....