PDA

View Full Version : Habemus Papam

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21

tzimidis
19/04/2015, 15:39
@ ΜG-KTiNoS

Αν ρωτήσεις 100 άτομα για το ποιος πιστεύουν πως είναι προδότης, είναι σίγουρο πως θα πάρεις πάνω από καμιά δεκαριά διαφορετικές απαντήσεις.
Σίγουρα μέσα σε κάποιες από αυτές θα συμπεριλαμβάνεται ο καθένας μας. Εγώ, εσύ, ο Χατζηπετρής κτλ...

Δεν αφήνουμε λοιπόν το προδοτοπαραμύθι μιας και είναι σίγουρο πως κανένας μας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση;
Είτε δεχόμαστε πως γενικότερα δεν έχουμε προδότες (ή προδοτοσύνολα αν προτιμάς) και απλά υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν στο πως μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα (και πιθανότατα όλοι κάπου κάνουν λάθος), είτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι μας είμαστε προδότες, οπότε καλύτερα να το βουλώσουμε όλοι μαζί.

Τα υπόλοιπα περί των «εμείς οι Χ είμαστε οι καλοί πατριώτες ενώ οι άλλοι Ψ είναι οι κακοί προδότες» είναι απλά για να σε καταφέρνουν να ψηφίζεις με νεύρα (ή ακόμα καλύτερα να μην ψηφίζεις καν)...
:eyepop:

pipe_smoker
19/04/2015, 16:21
Τότε, απομονώνοντας τις δύο παραπάνω προτάσεις, συμπεραίνω πως η εν ισχύ ασαμπίγια, πνέει τα λοίσθια ?

Κατά τη γνώμη μου ναι.

Για να αποφύγω όμως τις αναλύσεις και τα σεντόνια, να πω κάτι.

Η θεωρία της asabiyyah (και πολλές άλλες θεωρίες), έχουν πολλά καλά αλλά κι ένα κακό. Ανήκουν στην κατηγορία των grand theories κατά έναν τρόπο.
Κοινώς, είναι σαν την κόκα κόλα, πάνε με όλα, και είναι τόσο γενικές μέσα στο ίδιο τους το πλαίσιο που ότι κι αν τοποθετήσεις για να το ερμηνεύσεις μέσα από αυτή τη λογική είναι δεδομένο ότι θα βγει η πασέντζα.

Ο Khaldun είχε μιλήσει για κάθε πολιτισμό γενικά, το οποίο εμείς μπορούμε να το τεντώσουμε σε ολόκληρο το ανθρώπινο είδος και στο πώς η δικιά μας asabiyyah επικράτησε αυτής των δεινοσαύρων/μαμούθ/whatever που λέει ο λόγος, και να το φτάσουμε μέχρι το πώς η asabiyyah της σουζούκι μπορεί σήμερα να καταφέρει να επικρατήσει σε αυτή της χόντα (μόνο για σήμερα, και μετά να πέσει πάλι).

Χρονική διάρκεια, πληθυσμός, και γενικώς οτιδήποτε θέλουμε να συμπεριλάβουμε σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι απαραίτητα ούτε αναλογικά (όσο κράτησε το ένα θα κρατήσει το άλλο) ούτε έχουν και καμιά σχέση απαραίτητα μεταξύ τους.

Μιας και υποψιάζομαι πως την λατρεμένη έννοια της asabyyiah και τον τρόπο που καθορίζει όχι μόνο συμπεριφορές, αλλά την ίδια την ιστορία, δεν θα με χάλαγε να το αναπτύξεις λίγοοοοο περισσότερο.

Βρε ούτε εμένα θα με χάλαγε να το αναλύσω, αλλά θα αμολύσει καμιά αρκούδα ο sniper και την έχει και κοιμάται τόσο καιρό:lol:

Αν το πιάσω ένα ένα για να κολλήσει με αυτά που λέμε θα βγει αλεξίπτωτο όχι σεντόνι.
Αυτή είναι κουβέντα για να γίνει από κοντά:beer:

Θεωρώ πως η παρούσα κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει, ή νόμιζε πως μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια ασαμπίγια εκτός συνόρων, αλλά ξέχασε μια βασική λεπτομέρεια. Ότι η αντίπαλη ομάδα είναι πολύ πιο ισχυρή, όπως αντίστοιχα ξέχασε μια άλλη βασική λεπτομέρεια της περίφημης θεωρίας παιγνίων που μας τα έκαναν αερόστατα...πως η βασική αρχή της θεωρίας παιγνίων, είναι πως όλοι οι παίχτες είναι ισοδύναμοι.

Σε χάνω λίγο στο πώς γίνεται η αντίπαλη ομάδα να είναι πιο ισχυρή αλλά και όλοι οι παίχτες να είναι ισοδύναμοι.
Εκτός κι αν εννοείς ότι σαφώς και δεν είμαστε ισοδύναμοι, οπότε δε στέκει αυτό για το οποίο μας τα έκαναν αερόστατα.

Συμφωνώ με αυτό που λες πάντως.

Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε, με κίνδυνο να μπλέξουμε τα μπούτια μας, όπως πάνω κάτω έχει μπλέξει τα μπούτια της όλη η Ελλάδα. Από οικονομικά και μεταναστευτικό, μέχρι άσυλο και κοινωνική δικαιοσύνη.
Βασική καραμέλα των αντι-μνημονιακών δυνάμεων, αφορούσε πχ τις ελάχιστες απολύσεις/μετακινήσεις/διαθεσιμότητα των ΔΥ. Οι οποίοι συχνά πυκνά δικαιώνονται μέσω δικαστικών αποφάσεων, παραβλέποντας το γεγονός πως για τους 1,5 mio απολυμένους ΙΔ ισχύει από δεκαετίες άλλο εργατικό δίκαιο. Κατά συνέπεια η εργατική ανισότητα που ουδόλως ενδιέφερε την Α΄ομάδα, όταν θίχτηκαν τα συμφέροντα της χειραγώγησε την Β' ομάδα που αδυνατούσε να κινήθεί συντεταγμένα με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων της, στο όνομα "όλων". Κάνω λάθος?

Όχι.

Αλλά εδώ μπορούμε να έρθουμε σε αυτό που είπα στην αρχή που είναι και το "ζουμί" της όλης υπόθεσης.
Τί θα θεωρήσεις σύνολο.

Μπορείς:

1. Είτε να πιάσεις σα δύο ξεχωριστά σύνολα τους εργαζόμενους (Α=ΔΥ, Β=ΙΔ), όπου γίνεται μία πάλη για το ποιά asabiyyah θα επικρατήσει (με θεμιτά κι αθέμιτα μέσα βεβαίως βεβαίως).

2. Είτε να πιάσεις σαν ένα ενιαίο σύνολο όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν να ενισχύσουν την asabiyyah τους απέναντι στις αντίπαλες δυνάμεις (μνημόνιο, ΔΝΤ, αφεντικά, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι και δε συμμαζεύεται), χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία και με λανθασμένο τρόπο, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σιγά σιγά στην ολική παρακμή και εξαφάνιση του είδους.

Το οτι η ΑΔΕΔΥ.....
Δεν με εκπλήσσει το αίτημα τους, κατανοητό είναι λόγω asabyyah :D... αλλά εγώ τουλάχιστον δεν συμπάσχω μαζί τους.

Ave

Βλέπε το παραπάνω παράδειγμα με τους ΔΥ και τους ΙΔ, το ίδιο πράγμα είναι.

Όσο για το αν συμπάσχεις ή όχι, καλά κάνεις είτε έτσι είτε αλλιώς.

Όπως πολύ σωστά έγραψες πριν, άλλο πράγμα οι ανθρώπινες αξίες κι άλλο αυτό.
Άμα δεις κάποιον στην έρημο (για asabiyyah δε λέμε:lol:) να πεθαίνει από τη δίψα, θα τον κουβαλήσεις με τη ΓΚαμήλα σου μέχρι το κοντινότερο μακντόναλντς να πιει μια κοκακόλα.
Δε θα τον ρωτήσεις πρώτα τί ψηφίζει ή αν είναι ΔΥ ή ΙΔ.

Χαίρομαι που δεν υπάρχει καμιά διαφωνία ουσίας και κάνουμε φιλοσοφική κουβέντα.

Εβίβα ασαμπίγια:beer::lol:

Bob_o_mastoras
19/04/2015, 16:30
... και να το φτάσουμε μέχρι το πώς η asabiyyah της σουζούκι μπορεί σήμερα να καταφέρει να επικρατήσει σε αυτή της χόντα (μόνο για σήμερα, και μετά να πέσει πάλι).

Αυτο δεν παιζει με τιποτα... :p:p

:ninja:

fkol k4
19/04/2015, 17:04

Διαφωνείς κάπου;

dimmie_72
19/04/2015, 17:29
ΥΓ. Για την ταμπακιέρα, δεν μίλησες όμως...προέβαλες τι κάνεις εσύ, εγώ, ο "άνθρωπος" ως μονάδα. Μιλούσαμε για ομάδες όμως και τα συμφέροντα τους που συνήθως λειτουργούν διαφορετικά. Μια χαρά παιδιά είναι κάποιοι αγρότες που ξέρω, και είμαι σίγουρος πως αν ζήταγα την βοήθεια τους, θα μου την έδιναν.

Nόμος της φύσης. Οποιαδήποτε ομάδα νοιώθει ισχυρή είτε πληθυσμιακά, είτε λόγω φυσικής ρώμης θα ακολουθήσει τους νόμους της κοινωνίας η της ζούγκλας και θα προσπαθήσει να επιβληθεί έναντι των άλλων. Μέχρι η αλλαγή των επί μέρους δυνάμεων να αλλάξει το status.

Aν εξαιρέσει κανείς την πολύ τελευταία φουρνιά προσληφθέντων (που είναι με άλλο καθεστώς εργασίας) στο Δημόσιο, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στις Τράπεζες (και όχι μόνο τις κρατικές), στους Δήμους, στη Χαλυβουργία, στα Σιδηροκράματα, στα Τσιμέντα, στη ΛΑΡΚΟ... και όπου αλλού θΈτε, επικρατούσε το πελατειακό καθεστώς προσλήψεων, προνομίων των προσληφθέντων και ανταμοιβής των μεσολαβούντων που δεν ήταν άλλοι από τους τοπικούς βουλευτές.

Ποιός ιδιωτικός τομέας μιλάμε τώρα στην Ελλάδα και ανερυθρίαστα συγκρίνουμε με αυτό που σε ένα καπιταλιστικό σύστημα είναι πραγματικά Ιδιωτικός Τομέας!
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι μεγαλοτραπεζίτες βόλευαν κατ' επιταγήν των κυβερνώντων ενεργώντας σαν ένα 2ο Δημόσιο και οι Δημόσιοι κατ' ουσίαν μέχρι και πρόσφατα δεν ήταν ένας αλλά 2, if you know what I mean. Φυσικά και οι τύποι που κατείχαν την ιδιοκτησία των οργανισμών και κατ επίφαση επιχειρήσεων απολάμβαναν αναθέσεων, προνομίων κλπ κλπ αλλά κατ ουσία ήταν πιο Δημόσιο απ το Δημόσιο.

"Βόλεψα το παιδί μου στην Τράπεζα", "έβαλα τη γυναίκα μου στη ΔΩΔΩΝΗ", για να σε ψηφίσουμε θα βάλεις 5 απ το σόϊ μας στον Συνεταιρισμό, η κόρη μου είναι όμορφη βόλεψέ την στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ παίζουν από εποχής Μποδοσάκη, Νιάρχου, Ωνάση, Αγγελόπουλου κλπ μέχρι πρόσφατα Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Κόκκαλη κλπ.

Τράπεζες: ώρες συνδιαλλαγής με το κοινό μέχρι 1 μ.μ. το προσωπικό αρχίζει να φεύγει στις 2, ΔΕΗ: υπάλληλοι ατέλεια στην κατανάλωση ρεύματος μέχρι και 80%, Φαρμακοποιοί, Φορτηγατζήδες, Περιπτερούχοι, Αρτοποιοί, Ταξιτζήδες, Αγρότες και λοιπές τάξεις εργαζομένων :p ων ουκ έστι αριθμός, ο καθένας στον αγώνα των προνομίων των αγώνων και των διασφαλίσεων των "κεκτημένων".

Δημόσιο με μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, υπάλληλοι τραπέζης με συγκριτικά άδικα -εφάπαξ, συντάξεις, bonus, παιδικές κατασκηνώσεις, δάνεια και ας σταματήσω εδώ-, σιδηροδρομικοί με απεριόριστο αριθμό χλμ., ταξιτζήδες με 2-3-4-5-πολλαπλή μίσθωση και καπέλο, φορτηγατζήδες με ανοχή και χαμόγελο στο λαθρεμπόριο, ρευστότητα Ταμείων Ασφάλισης πηγή εξασφάλισης των τρισέγγονων του "Μητσοτάκη" (no offence στον άνδρα), μίζες στο ΚΥΣΕΑ στο :p ΜΥΣΕΑ, στους τελωνειακούς, στους Λιμενικούς, TV με τον αρχηγό της Αστυνομίας να "πιάσει" με το κοστούμι τον Σορίν Ματέϊ και φυσικά χωρίς αλεξίσφαιρο ενώ ο άλλος κρατούσε χειροβομβίδα, Ε. Στάη, Ευαγγελάτος, αεροπορικά εισιτήρια ψηφοφόρων, μαζικές μετακινήσεις στην ψήφο, δάνεια για μισθούς και συντάξεις απ το 81, Μπρισίμ προεκλογικών λαοθαλασσών, 340 δρχ. μόνο!= 1 € ...

Τώρα καλούμαστε να δουλέψουμε με όρους πραγματικής αγοράς και στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Καλούμαστε να δουλέψουμε μέχρι 5μ.μ., οι προϊστάμενοι Τραπεζών πιθανόν και μέχρι 7μ.μ. και στις 5:30 να κλείσουν τα αντιεξουσιαστικά ρολά ασφαλείας, το Δημόσιο έχει απαξιωθεί και έγινε ο χειρότερος εργοδότης, οι του πραγματικά ΙΔ χωρίς ωράριο και στον ύπνο τους να τους απασχολεί η εκτίναξη της πρωτοβουλίας που τρέχει, τα προνόμια μειώνονται, στο wild animals cage των λιονταριών μπήκαν και ύαινες αλλά έτσι λειτουργεί η ζούγκλα. ;)

Ώρες συναλλαγής για το κοινό: έως 1μ.μ. :)

amyroukai
19/04/2015, 18:31
Ώρες συναλλαγής για το κοινό: έως 1μ.μ. :)

Εγώ γιατί είχα μείνει στο 14:30 ήτοι 2.30μμ;;;;

dimmie_72
19/04/2015, 18:52
Εγώ γιατί είχα μείνει στο 14:30 ήτοι 2.30μμ;;;;

γιατί είσαι ποντικαράς :lol:

byron
19/04/2015, 20:21
γιατί είσαι ποντικαράς :lol:

Δεν νομίζω...κάποιο λάθος κάνεις. Εκτός και το μπερδεύεις με την Κύπρο που τελειώνουν 1,30.

Το ωράριο των τραπεζών, από το 1992 τουλάχιστον που ξέρω, είναι Δευτ-Πέμπτη 7,45-15,30 (8,00-14,30 για το κοινό) και Παρασκευή 7,40-15,15 (8,00-14,00 για το κοινό).
Στην πράξη μόνο το ωράριο του κοινού τηρείται, μιας και το πραγματικό ωράριο είναι αυτό που είπες παραπάνω. Για τα υπόλοιπα που είπες, μια χαρά τα περιγράφεις. Κάποιες ιδιωτικές που ξέρω πάντως, ΔΕΝ μάσαγαν στα ρουσφέτια. Εργασίας που μπήκα εγώ το 92 (4.500 άτομα για 120 θέσεις, και τελειώσαμε την πολύ απαιτητική εκπαίδευση με εξετάσεις που είχαν πλαφόν αποτυχίας, οι 98). Εχω αλλάξει 4 (!) και πάνω κάτω ξέρω τι γινόταν.
Σε γενικές γραμμές πάντως, η εμπειρία μου σε μια "κρατική" ας πούμε, είναι απογοητευτική από θέμα νοοτροπίας και εργασιακής επάρκειας. Καμμία (μα καμμία όμως) σχέση με τις ιδιωτικές.

byron
19/04/2015, 20:27
Σε χάνω λίγο στο πώς γίνεται η αντίπαλη ομάδα να είναι πιο ισχυρή αλλά και όλοι οι παίχτες να είναι ισοδύναμοι.
Εκτός κι αν εννοείς ότι σαφώς και δεν είμαστε ισοδύναμοι, οπότε δε στέκει αυτό για το οποίο μας τα έκαναν αερόστατα.

ναι το 2ο εννοώ, πως σαφώς δεν είμαστε ισοδύναμοι, αρα δεν υπήρχε θέμα θεωρίας παιγνίων απ΄την αρχή. Ή όπως το περιέγραψε κάποιος φίλος Άγγλος "you cant play chicken game with the train"

byron
19/04/2015, 20:41
Aν και δεν νομίζω με την αριστερή μας κυβέρνηση να ξαναχρειαστεί να παίρνουμε τα όρη και τα βουνά για να πάμε στη δουλειά μας :p και προκειμένου να μην πας και συ από Ελασσόνα και φτάνεις στην Κατερίνη στις 4 το πρωί, μια παρακαμπτήριος από άσφαλτο με ελάχιστο χάσιμο χρόνου που ποτέ δεν ανακοινώνεται επίσημα ως εναλλακτική είναι από Καλλιπεύκη. ;)

https://www.google.gr/maps/dir/%CE%A4%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%B7/%CE%9B%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%AC/@39.9475464,22.5250627,11z/data=!4m19!4m18!1m10!1m1!1s0x135876d843ae4e2b:0x1e09c5464c1b3866!2m2!1d22.5308681!2d39.8594893!3m4!1 m2!1d22.4229856!2d39.9796626!3s0x13586d6575b44859:0xcd2b16d051ed3be2!1m5!1m1!1s0x13580be89b481967:0x fefdc4fd2fcd8fc3!2m2!1d22.5627377!2d40.0600581!3e0

Την έχω βάλει να βγαίνει Λεπτοκαρυά για να απολαύσεις περισσότερο τον Όλυμπο, αλλά ανάλογα την προτίμηση και πόσο βιάζεσαι να επανέλθεις στο κανονικό δρομολόγιο μπορείς να βγεις κατά σειρά στους Ν. Πόρους, η στον Πλαταμώνα, η στη Σκοτίνα.

Η απρόσμενη αλλαγή δρομολογίου, παρόλο που ήταν αφάνταστη ταλαιπωρία μιας και υπήρχε δυσάρεστος λόγος και έκανα το ταξίδι μέσα στη νύχτα, είχε το θετικό πως είδα τον Όλυμπο χάραμα και ήταν πανέμορφος. Τύρναβο και Ελασσώνα πέρασα νύχτα, αλλά το ξημέρωμα στο βουνό ήταν φανταστικό !!!

Το έχω στο μυαλό μου να το ξανακάνω, αλλά με μοτοσυκλέτα και υπό άλλες συνθήκες.
Tnx για τον χάρτη. :beer:

dimmie_72
19/04/2015, 21:48
Δεν νομίζω...κάποιο λάθος κάνεις. Εκτός και το μπερδεύεις με την Κύπρο που τελειώνουν 1,30.

-Με την Κύπρο ειδικά αποκλείεται, μιας και δεν έχω πάει ποτέ.
-Προσπάθησες να μπεις το 92 που προσλήφθηκες στην Αγροτική, στο ΤΤ η στην Γενική (προ Γάλλων φυσικά) μετά τις 1;
-Για τα άλλα έχεις δίκιο αλλά οι εξαιρέσεις είναι για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

dimmie_72
19/04/2015, 21:52
Η απρόσμενη αλλαγή δρομολογίου, παρόλο που ήταν αφάνταστη ταλαιπωρία μιας και υπήρχε δυσάρεστος λόγος και έκανα το ταξίδι μέσα στη νύχτα, είχε το θετικό πως είδα τον Όλυμπο χάραμα και ήταν πανέμορφος. Τύρναβο και Ελασσώνα πέρασα νύχτα, αλλά το ξημέρωμα στο βουνό ήταν φανταστικό !!!

Εγώ με το χάρτη δεν σου μιλάω για Όλυμπο παρυφές, αλλά για καραΌλυμπο διάσχιση ανέβασμα-κορυφή-κατέβασμα. Πρόσεξέ τον καλύτερα. Ευκολία διαδρομής... μεγαλύτερη απ αυτή που έκανες ;)

tzimidis
19/04/2015, 22:29
Διαφωνείς κάπου;

διάβασε αυτό:

Δεν αφήνουμε λοιπόν το προδοτοπαραμύθι μιας και είναι σίγουρο πως κανένας μας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση;
Είτε δεχόμαστε πως γενικότερα δεν έχουμε προδότες (ή προδοτοσύνολα αν προτιμάς) και απλά υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν στο πως μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα (και πιθανότατα όλοι κάπου κάνουν λάθος), είτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι μας είμαστε προδότες, οπότε καλύτερα να το βουλώσουμε όλοι μαζί.

και πες μου εσύ που ΔΕΝ διαφωνείς..........

fkol k4
19/04/2015, 23:06
διάβασε αυτό:

και πες μου εσύ που ΔΕΝ διαφωνείς..........

Δεν χρειάζεται να το διαβάσω, εγώ το έγραψα και φυσικά δεν διαφωνώ πουθενά.
Το θέμα είναι που διαφωνείς εσύ.

- Διαφωνείς στο ότι «κανένας μας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση»; Ξέρεις αυτόν που την έχει; Ποιος είναι;
- Διαφωνείς στο ότι δεν έχουμε ένα σύνολο ανθρώπων που να είναι προδότες (δηλαδή δρουν εν γνώση τους κατά της χώρας τους); Ξέρεις εσύ ποιό είναι αυτό το σύνολο; Ποιό είναι; Είσα σίγουρος πως το σύνολο αυτό δεν σκέφτεται ακριβώς το ίδιο για αυτούς που υποστηρίζουν ό,τι κι εσύ;
- Διαφωνείς στο ότι μπορεί για ένα πρόβλημα διαφορετικοί ανθρώποι μπορεί να θεωρούν διαφορετική τη σωστή λύση; Δεν είναι λογικό;

tzimidis
20/04/2015, 00:16
ξερω οτι το εγραψες εσυ , απλά έλεγα μήπως του έριχνες καμμια δέυτερη ματιά.......

Δεν χρειάζεται να το διαβάσω, εγώ το έγραψα και φυσικά δεν διαφωνώ πουθενά.
Το θέμα είναι που διαφωνείς εσύ.

- Διαφωνείς στο ότι «κανένας μας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση»; Ξέρεις αυτόν που την έχει; Ποιος είναι; όπως το γράφεις τώρα , όχι. όπως το έγραψες πριν (..........Δεν αφήνουμε λοιπόν το προδοτοπαραμύθι μιας και είναι σίγουρο πως κανένας μας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση...........) εντελώς. γιατί δεν είναι καθόλου παραμύθι. γιατί σαν παραμύθι θέλουν να το πάρουμε αυτοί που έχουν πολλααααααααα να χάσουν εάν ποτέ συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι ακριβώς έχουν κάνει

- Διαφωνείς στο ότι δεν έχουμε ένα σύνολο ανθρώπων που να είναι προδότες (δηλαδή δρουν εν γνώση τους κατά της χώρας τους); Ξέρεις εσύ ποιό είναι αυτό το σύνολο; Ποιό είναι; Είσα σίγουρος πως το σύνολο αυτό δεν σκέφτεται ακριβώς το ίδιο για αυτούς που υποστηρίζουν ό,τι κι εσύ; απόλυτα. και κάθετα. έχουμε και παραέχουμε. και σύνολα και υποσύνολα. το αν αυτοί θεωρούν στο μυαλό τους ως προδότες τους "άλλους", δεν αναιρεί το γεγονός της προδοσίας.

- Διαφωνείς στο ότι μπορεί για ένα πρόβλημα διαφορετικοί ανθρώποι μπορεί να θεωρούν διαφορετική τη σωστή λύση; Δεν είναι λογικό; αυτό που γράφεις τώρα , λογικό είναι. αυτό που έγραψες πριν , όχι (.........είτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι μας είμαστε προδότες, οπότε καλύτερα να το βουλώσουμε όλοι μαζί...........) σαφώς και δεν θα κάτσω να το βουλώσω επειδή ενδεχομένως ο προδότης να με θεωρεί "προδότη".

fkol k4
20/04/2015, 01:28
ξερω οτι το εγραψες εσυ , απλά έλεγα μήπως του έριχνες καμμια δέυτερη ματιά.......

και το έγραψα και το υποστηρίζω. Όχι μια δεύτερη, δεκαπέντε χιλιάδες ματιές να του ρίξω.

όπως το γράφεις τώρα , όχι. όπως το έγραψες πριν
Το ίδιο έγραψα και πριν και μια χαρά παραμύθα είναι
γιατί δεν είναι καθόλου παραμύθι. γιατί σαν παραμύθι θέλουν να το πάρουμε αυτοί που έχουν πολλααααααααα να χάσουν εάν ποτέ συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι ακριβώς έχουν κάνει

Εγώ μπορώ να σου πω για πολλούς που έχουν να χάσουν πολλά.
Εσύ ποιούς εννοείς; Όνομα ομάδας θέλω. Δεν μπορεί, θα έχουν κάποιο όνομα...
Δείξε μου τον εχθρό...

αυτό που γράφεις τώρα , λογικό είναι. αυτό που έγραψες πριν , όχι
Το ίδιο έγραψα και πριν.
σαφώς και δεν θα κάτσω να το βουλώσω επειδή ενδεχομένως ο προδότης να με θεωρεί "προδότη".

Ναι, αλλά πως ξέρουμε πως εσύ είσαι ο καλός και ο άλλος ο προδότης;
Μήπως το κάνεις «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νυκοκύρης»;

Και για να μην παρεξηγούμαστε, δεν εννοώ πως είσαι εσύ ο κακός δράκος του παραμυθιού. Αυτό που λέω είναι πως το παραμύθι δράκο δεν έχει.
Έχουμε ένα πρόβλημα (χρεωκοπημένη χώρα) και μερικές διαφορετικές ομάδες που πιστεύουν πως πρέπει να το λύσουμε η καθεμία με τον δικό της τρόπο.
Αν νομίζεις λοιπόν πως έχει δικαίωμα ο καθένας να βαφτίζει «προδότες» τους συμπολίτες του γιατί έχουν διαφορετική άποψη, τότε βασικά το μόνο που μας μένει είναι να χωρίσουμε τη χώρα σε 3-4 κομμάτια, να κάνουμε το κάθε κομμάτι ό,τι καταλαβαίνει και όποιος τη βγάλει καθαρή...

GFawkes
20/04/2015, 09:02
Ρε μαν, ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή απλά ήθελες να γράψεις ένα post για να πεις για τις ανθρώπινες αξίες που ασφαλώς υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν.
....Καμμία διάθεση αντιπαράθεσης φυσικά, κουβέντα κάνουμε. Αλλά #natalemeafta :tooth:

:beer:

resume για τα λοιπα

https://www.youtube.com/watch?v=OaeaUuftupc

και παραμυθια της χαλιμας για ιδεολογικοθρησκευτικοιδεαλιστικους χανους

RaGe_Raptor
26/04/2015, 09:30
νταξ' το'χουν τερματίσει...:uplate:
334519

stam2
26/04/2015, 09:33
νταξ' το'χουν τερματίσει...:uplate:
334519

Δημοσιογραφια του κωλου...

RaGe_Raptor
26/04/2015, 09:41
Δημοσιογραφια του κωλου...

θα εστίαζα στην απάντηση των "κυβερνητικών κύκλων"...και το χειρότερο είναι πως δε μου φαίνεται τρελό να το έχουν πει..τους έχω ικανούς.

amyroukai
26/04/2015, 10:11
Γουααααατττττ....

http://www.tribune.gr/politics/news/article/133220/naomi-klain-i-ellada-esose-to-dnt-apo-chreokopia-apokalipsi-vomva.html

o_gavros
26/04/2015, 10:17
Ελλάδα η χώρα του πράσινου ήλιου ρε παλουκάρι,τι δε γκαταλαβαίνεις;

amyroukai
26/04/2015, 10:34
Τιποτα. Δεν πανα.... παω για πεστροφα χωρις να χαθω, ετσι γιατι ζηλεπσα.

byron
28/04/2015, 13:45
Επειδή έχει πέσει ησυχία, μελετήστε το παρακάτω 3 φορές και θα βάλω τεστάκι. :tooth:

««Η άμεση επεξεργασία και προβολή εναλλακτικών λύσεων στη χρηματοδότηση της Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ μπορεί να σπάσει το φόβο που καλλιεργείται συστηματικά εδώ και πέντε χρόνια από το εγχώριο και ευρωπαϊκό κατεστημένο και την προπαγάνδα του ότι δήθεν δεν υπάρχει ζωή για τη χώρα στο ενδεχόμενο ρήξης με τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωζώνης, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα και στην έξοδο από αυτήν. Μια τέτοια, όμως, εξέλιξη, την οποία χρησιμοποιούν ως «μπαμπούλα» για να διατηρούν την επικυριαρχία τους συνιστά πρωτίστως απειλή για τους ίδιους και το σαθρό ακραία νεοφιλελεύθερο οικοδόμημά τους, και όχι για τον ελληνικό λαό.
Αντίθετα, αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στο ασφυκτικό και εχθρικό πλαίσιο της Ευρωζώνης και εφόσον δεν υλοποιηθούν άμεσες και ριζικές αλλαγές στο χαρακτήρα της Ευρωζώνης - εξέλιξη που δε φαίνεται πραγματοποιήσιμη - τότε όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να είναι ανοικτά. Η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή, ενταγμένη στο συνολικό προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμα, συνιστά επιλογή που δεν είναι η συντέλεια του κόσμου, όπως διατείνονται οι κυρίαρχοι κύκλοι και την οποία πρέπει να έχει στο οπλοστάσιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και εφ' όσον χρειαστεί, να είναι έτοιμος να την υλοποιήσει, προκειμένου να αντιμετωπίσει εκβιασμούς και απειλητικά διλήμματα»

:smokin:

nickald
28/04/2015, 13:51
ο Μπομπολας το ειπε....

Panos76
28/04/2015, 13:54
ΓιάΝς μου μυρίζει.

RaGe_Raptor
28/04/2015, 13:57
Επειδή έχει πέσει ησυχία, μελετήστε το παρακάτω 3 φορές και θα βάλω τεστάκι. :tooth:

««Η άμεση επεξεργασία και προβολή εναλλακτικών λύσεων στη χρηματοδότηση της Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ μπορεί να σπάσει το φόβο που καλλιεργείται συστηματικά εδώ και πέντε χρόνια από το εγχώριο και ευρωπαϊκό κατεστημένο και την προπαγάνδα του ότι δήθεν δεν υπάρχει ζωή για τη χώρα στο ενδεχόμενο ρήξης με τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωζώνης, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα και στην έξοδο από αυτήν. Μια τέτοια, όμως, εξέλιξη, την οποία χρησιμοποιούν ως «μπαμπούλα» για να διατηρούν την επικυριαρχία τους συνιστά πρωτίστως απειλή για τους ίδιους και το σαθρό ακραία νεοφιλελεύθερο οικοδόμημά τους, και όχι για τον ελληνικό λαό.
Αντίθετα, αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στο ασφυκτικό και εχθρικό πλαίσιο της Ευρωζώνης και εφόσον δεν υλοποιηθούν άμεσες και ριζικές αλλαγές στο χαρακτήρα της Ευρωζώνης - εξέλιξη που δε φαίνεται πραγματοποιήσιμη - τότε όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να είναι ανοικτά. Η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή, ενταγμένη στο συνολικό προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμα, συνιστά επιλογή που δεν είναι η συντέλεια του κόσμου, όπως διατείνονται οι κυρίαρχοι κύκλοι και την οποία πρέπει να έχει στο οπλοστάσιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και εφ' όσον χρειαστεί, να είναι έτοιμος να την υλοποιήσει, προκειμένου να αντιμετωπίσει εκβιασμούς και απειλητικά διλήμματα»

:smokin:

Ο Στάθης Λεουτσάκος είναι μέλος της ΠΓ και βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ

334628

Cpt. Haddock
28/04/2015, 14:16
Πριν λιγο καιρο μιλουσαμε για προδοτες, κομψομεσιαστες, οσφυοκαμπτες, τσανακογλυφτες πολιτικους.

Επειτα ηρθε ο Λαφαζανης και μας εδωσε αξιοπρέπεια

334629

334630

byron
28/04/2015, 15:09
Πριν λιγο καιρο μιλουσαμε για προδοτες, κομψομεσιαστες, οσφυοκαμπτες, τσανακογλυφτες πολιτικους.

334629

334630

Ρε ΄συ...παιδικά απωθημένα είναι αυτά.
Εγώ ονειρεύομαι να με πάει βόλτα με το Tuono o Rossi πχ. Αν έσπαγε ο διάολος το ποδάρι του και τον έφερνα μπροστά στο γκαράζ μου...δεν θα έκανα υπόκλιση? Στά 4 θα έπεφτα να κάνω το σκαλάκι :tooth:

E, o Lafazanof μεγάλωσε με το όνειρο να κάνει deal ομιλώντας την Ρωσική, και έγινε πραγματικότητα.

chillipf
28/04/2015, 15:13
Πραγματικότητα μεν, με αλλοιώτικο καθεστώς δε... :cool:

Cpt. Haddock
28/04/2015, 15:55
:tooth:

334636

OldMan
28/04/2015, 16:15
Επειδή έχει πέσει ησυχία, μελετήστε το παρακάτω 3 φορές και θα βάλω τεστάκι.

Προσωπικά, ακόμη δεν έμαθα πως μπαίνει το σύμβολο του ευρώ στο πληκτρολόγιο, οπότε μάλλον με βολεύει...;)

byron
28/04/2015, 16:49
Προσωπικά, ακόμη δεν έμαθα πως μπαίνει το σύμβολο του ευρώ στο πληκτρολόγιο, οπότε μάλλον με βολεύει...;)

Ήξερες της δραχμής δηλαδή ? :D

Δεν έβαλα το κομμάτι για να συζητήσουμε για την δραχμή κλπ. Η γλώσσα με τρελαίνει...αυτά τα «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προετοιμάσει τους εργαζόμενους και το λαό για τη μεγάλη ταξική αναμέτρηση με τις εγχώριες και ξένες πολιτικές - οικονομικές ελίτ», «το εγχώριο και ευρωπαϊκό κατεστημένο και την προπαγάνδα του», «εφόσον δεν υλοποιηθούν άμεσες και ριζικές αλλαγές στο χαρακτήρα της Ευρωζώνης», με αποκορύφωμα ΤΟ κορυφαίο «συντεταγμένη νομισματική αλλαγή, ενταγμένη στο συνολικό προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμα»...με συναρπάζουν.
Μου λύνει τα γόνατα αυτή η γλώσσα. Σαν την Jamie Lee Curtis όταν άκουγε τον Kevin Kline να μιλάει Γαλλικά νοιώθω...:a07:

OldMan
28/04/2015, 16:53
Ήξερες της δραχμής δηλαδή ? :D
Όχι ακριβώς, αλλα ασχολιόμουν με ποσά που δεν υπήρχε περίπτωση να τα μπερδεψεις με αριθμό τηλεφωνου...

dimmie_72
28/04/2015, 18:41
με αποκορύφωμα ΤΟ κορυφαίο «συντεταγμένη νομισματική αλλαγή, ενταγμένη στο συνολικό προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμα»...με συναρπάζουν.
Μου λύνει τα γόνατα αυτή η γλώσσα.

είναι όλα για ντόπΧια κατανάλωση, προκειμένου να μη μπορούν να τα μεταφράσουν στην ΕΕ ;)

nathair
28/04/2015, 18:44
Μου λύνει τα γόνατα αυτή η γλώσσα. Σαν την Jamie Lee Curtis όταν άκουγε τον Kevin Kline να μιλάει Γαλλικά νοιώθω...:a07:

Εμένα μου θυμίζει ΠΑΣΟΚ τα πρώτα χρόνια της "Αλλαγής"... Λαλιώτης κλπ.

Bob_o_mastoras
28/04/2015, 21:17
Εμένα μου θυμίζει ΠΑΣΟΚ τα πρώτα χρόνια της "Αλλαγής"... Λαλιώτης κλπ.

Kαι εμενα και σε ποοοολυυυ ακομα κοσμο απο διαφορα ιδεολογικα υποβαθρα. :a10:

MG-KTiNoS
28/04/2015, 21:25

Εγώ φίλτατε δεν μίλησα ποτέ για όλα αυτά.
Εγώ τους είχα πει προδοτάκια.
Και τι κάνουν τώρα αυτοί οι καλοί άνθρωποι?
Πάνε εκεί και λένε δεν υπάρχει πρόβλημα, μόλις πέσει η κυβέρνηση ΕΜΕΙΣ θα υπογράψουμε τα πάντα.
(και να μη σου πω τι λένε στις Βρυξέλες εδώ κι εκεί)
Με λίγα λόγια δεν ξέρω τι θα κάνεις εσύ, και δεν το κρίνω, αλλά σε ότι αφορά εμένα επιστροφή σ αυτά τα.... @τομα δεν υπάρχει.
Όσο κακός κι αν είναι ο Λαφαζάνης μπροστά σε κάτι Μπουμπούκους φαντάζει Αιν Στέιν...
Μια και πήρες φόρα...

υγ
Να σου βάλω κι εγώ ένα κουίζ?
Πως θα φέρεις επενδύσεις στην Ελλάδα όταν η ΕΕ απαιτεί τρελή φορολογία?
-Απλό... Δεν θα φέρεις !
Μόλις ξεπουλήσεις τα πάντα....
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !

SHOOTER045
28/04/2015, 21:42
Η ελπίδα ήρθε.
Τουλάχιστον τώρα θα αποφασίσει ο λαός.
Δηλαδή όλοι εμείς.
Και με την έγκριση από το δημοψήφισμα, θα προχωρήσουν.
Απ ότι διέρρευσε θέλουν παραμονή στην Ευρώπη, στο κοινό νόμισμα,αλλά να γίνει πράξη οι εξαγγελίες τής Θεσσαλονίκης( κατάργηση ενφια, κατώτατος μισθός ,αναδιάρθρωση κλπ κλπ κλπ)
Πώς μπορούν να γίνουν αυτά όταν αυτοαναιρουνται δεν μπορώ να καταλάβω.

Bob_o_mastoras
28/04/2015, 22:02
Η ελπίδα ήρθε.
Δηλαδή όλοι εμείς.
Απ ότι διέρρευσε θέλουν παραμονή στην Ευρώπη, στο κοινό νόμισμα,αλλά να γίνει πράξη οι εξαγγελίες τής Θεσσαλονίκης( κατάργηση ενφια, κατώτατος μισθός ,αναδιάρθρωση κλπ κλπ κλπ)

Ελαμ'ντε..;
Εδω σε θελω καβουρα να περπατας στα καρβουνα..
Παντως το δημοψιφισμα θα ειναι ενα καλο βημα για να ξεκαθαρισει και το τοπιο και αν ο κοσμος θελει ευρω κλπ τοτε οκ πασο.. ;)

el_hymador
28/04/2015, 22:17
Το δημοψήφισμα στην παρούσα φάση είναι ότι χειρότερο. Προφανώς φανερώνει το ότι η κυβέρνηση δεν έχει τα κάκαλα και την σοβαρότητα να αναλάβει τις όποιες ευθύνες και κατά δεύτερον, είτε εντός, είτε εκτός ψηφίσουμε, θα φάμε τέτοιο ασάλιωτο γ@μησι που αυτά που έχουμε περάσει μέχρι τώρα θα μοιάζουν με χαβαλέ. Δεν υπάρχει πιο "βούτυρο στο ψωμί" αυτών που ασκούν την εξουσία (την οικονομική χούντα στην περίπτωση μας) από το να πέσει το μπαλάκι στα χέρια του κάθε πολίτη. Το "εσύ προσωπικά το αποφάσισες" δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια μετά...

byron
28/04/2015, 22:20
υγ
-Απλό... Δεν θα φέρεις !
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !

Αυτό το παραμύθι πάλι πως σου κατέβηκε? :tooth:

Οι εταιρικοί φορολογικοί συντελεστές, είναι περίπου όσοι και τα κράτη μέλη. Επενδύσεις δεν έρχονται λόγω του φορολογικού συντελεστή που σου επιβάλλουν οι ξένοι, επενδύσεις δεν έρχονται γιατί το γαμάου κράτος αλλάζει τους φορολογικούς συντελεστές όποτε έχει ελλείματα....δηλαδή συνέχεια. Και ενίοτε σου βάζει και μια έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επενδύσεις, γιατι θέλει να είναι ο μεγαλομέτοχος.
Επενδύσεις δεν έρχονται γιατί για να επενδύσεις, πρέπει να λαδώσεις τους πάντες. Τόσο απλά. Όσο διεφθαρμένο είναι το ψάρι στο κεφάλι, άλλο τόσο είναι και στο σώμα. Και όποιος κάνει τον ανήξερο, μάλλον του αρέσουν τα Άρλεκιν.

Η υπ΄αριθμόν ένα ομάδα φοροφυγάδων στην Ελλάδα, οι ελευθεροι επαγγελματίες είναι τόσο υπεράνω αντιμετώπισης (ή προστασίας), που σε μία απ΄τις δεκάδες αναθεωρημένες λίστες που έστειλε ο Yanis, ως προσδοκώμενα έσοδα απ΄την φοροδιαφυγή σ΄αυτήν την ομάδα, υπολογίζει 20-25 εκατομμύρια :tooth:.

Αντε γειά λέμε. :lol:

fkol k4
28/04/2015, 22:23
Εγώ φίλτατε δεν μίλησα ποτέ για όλα αυτά.
Εγώ τους είχα πει προδοτάκια.
Και τι κάνουν τώρα αυτοί οι καλοί άνθρωποι?
Πάνε εκεί και λένε δεν υπάρχει πρόβλημα, μόλις πέσει η κυβέρνηση ΕΜΕΙΣ θα υπογράψουμε τα πάντα.
(και να μη σου πω τι λένε στις Βρυξέλες εδώ κι εκεί)
Με λίγα λόγια δεν ξέρω τι θα κάνεις εσύ, και δεν το κρίνω, αλλά σε ότι αφορά εμένα επιστροφή σ αυτά τα.... @τομα δεν υπάρχει.
Όσο κακός κι αν είναι ο Λαφαζάνης μπροστά σε κάτι Μπουμπούκους φαντάζει Αιν Στέιν...
Μια και πήρες φόρα...

υγ
-Απλό... Δεν θα φέρεις !
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !

Οκ, αλλά υπάρχει και η άλλη άποψη...
Αυτή που λέει πως ό,τι κι αν είναι ο μπουμπούκος και η υπόλοιπη παρέα, τον Λαφαζάνη και τον Τσίπρα προδότες δεν τους είπαν. Ανίκανους ναι, φαντασιόπληκτους ναι, αλλά προδότες όχι. Ούτε τους κατηγόρησε πως δουλεύουν για άλλο κράτος.
Αυτή που λέει πως ακόμη και σήμερα όταν κάποιος λέει σε οποιονδήποτε της κυβέρνησης «κάνετε μαλακίες», η μόνιμη απάντηση είναι «δεν είσαστε με μας, είσαστε με τους ξένους».
Αυτή που λέει πως όταν είσαι εξουσία και το πρώτο που κάνεις είναι να βαφτίζεις προδότες όλη την αντιπολίτευση (εντάξει, εκτός ΚΚΕ και ΧΑ :D ) γιατί δεν συμφωνεί (έεεεελα) μαζί σου, τότε το πράγμα αρχίσει να βρωμάει άσχημα...

Δηλαδή τι υπάρχει μετά; Ειδικά δικαστήρια; Φυλακές; Εξορίες;
Και άντε, τους αντίπαλους βουλευτές τους φυλάκισες, τους εκτέλεσες, οκ, χόρτασε αίμα το λαϊκό αίσθημα και τη βγάζεις για δυο τρεις μήνες ακόμη. Και μετά;
Θα ακολουθήσουν και αυτοί που δεν θα είναι ευχαριστημένοι από την Κυβέρνηση της Εθνικής Σωτηρίας;

Άντε κάποια στιγμή να αποφασίσυμε, τι σκατά είναι επιτέλους αυτοί οι ευρωπαίοι, είναι φίλοι και εταίροι ή τοκογλύφοι εκβιαστές;
Άμα είναι φίλοι και εταίροι, άντε να σταματήσουν οι παπάρες περί εκβιασμών εδώ μέσα (και στο φλόρουμ αλλά κυρίως στη χώρα) και να δούμε τι σκατά θα συννενοηθούμε.
Και άμα είναι τοκογλύφοι εκβιαστές, να βγει η κυβέρνηση να το πει στα ίσα, να τους πει «άντε και γαμηθείτε», να μας βγάλει κι από την ΕΕ και να τελειώνει η υπόθεση. Με τοκογλύφους εκβιαστές ποιος ο λόγος καν να συζητάμε;

Το πρόβλημα τόσο καιρό είναι το ότι οι οικογένειες τη βγάζουν με τη σύνταξη του παππού...
Λες και η λύση είναι να την κόψουμε κι αυτήν εντελώς ή να την κάνουμε δραχμές για να μη φτάνει ούτε για ένα λίτρο πετρέλαιο...

Θα μου πεις, μερικοί δεν έχουν πρόβλημα, τους δικούς τους πρόλαβαν και τους έστειλαν έξω, στις κακές χώρες που μας εκβιάζουν... Αλλίμονο σ' αυτούς που θα μείνουν πίσω στην περήφανη Ελλάδα...

stefanos
28/04/2015, 22:29
Η ελπίδα ήρθε.
Δηλαδή όλοι εμείς.

Ψευτοδιλήμματα και χοντροπροδοσία.
Λες και το πρόβλημα είναι το ευρώ και θα το λύσει η δραχμή :lol:
Το επόμενο πρωί οι αγορά θα καθορίσει την ισοτιμία αυτόματα ώστε ο βασικός μισθός να είναι 200€ και η κατώτατη σύνταξη 150€.
Απλά πλέον δεν θα υπάρχει κανενός είδους πολιτική παρέμβαση απλά αυτορύθμιση από τις αγορές.
Τρίτος κόσμος πάλι.

DrEvil
28/04/2015, 22:29
Ωρα για κουϊζ:
Τι σημαινει λαφαζανης στα κυπριακα;

εντιτ: ισως και οχι μονο στα κυπριακα. Το ψαχνω.

AUFGEBRACHT
28/04/2015, 22:32
Ωρα για κουϊζ:
Τι σημαινει λαφαζανης στα κυπριακα;

εντιτ: ισως και οχι μονο στα κυπριακα. Το ψαχνω.

Φαφλατάς...

AUFGEBRACHT
28/04/2015, 22:34
Η ελπίδα ήρθε. Τουλάχιστον τώρα θα αποφασίσει ο λαός. Δηλαδή όλοι εμείς.

25 Ιανουαρίου δηλ ποιος αποφάσισε; :confused:

Λευκάδιος
28/04/2015, 22:38
εντιτ: ισως και οχι μονο στα κυπριακα. Το ψαχνω.στα Αλβανικά 'αυτος που μιλάει πολύ' ή'φαφλατάς' που είπε και ο AUFGEBRACHT

DrEvil
28/04/2015, 22:44
στα Αλβανικά 'αυτος που μιλάει πολύ' ή'φαφλατάς' που είπε και ο AUFGEBRACHT

Εδω ειναι απλα ο ψευτης.
Μα ειναι στην ομπρελα του ορισμου που εωσε ο Αουγκενταλερ. Απλα πιο "του δε ποϊντ".

nathair
29/04/2015, 09:40
-Απλό... Δεν θα φέρεις !
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !

Εδώ κάνεις μεγάλο λάθος, η ΕΕ δεν απαιτεί τρελλή φορολογία. Η ΕΕ απαιτεί πλεόνασμα, εμείς επιλέξαμε την τρελή φορολογία σε όλα τα επίπεδα ως το μέσο για να πετύχουμε αυτό. Εμείς = οι κυβερνήσεις μας ως και τώρα.
Και όχι μόνο τρελή φορολογία, αλλά και περιβαλοντικά όρια βασιλικότερα του βασιλέως, και πολλά άλλα αντικίνητρα για επενδύσεις...

SHOOTER045
29/04/2015, 09:56
http://policenet.gr/article/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-30-%CE%BD%CE%B5%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD

Αρχίσαμε....

byron
29/04/2015, 10:17
Εδώ κάνεις μεγάλο λάθος, η ΕΕ δεν απαιτεί τρελλή φορολογία. Η ΕΕ απαιτεί πλεόνασμα, εμείς επιλέξαμε την τρελή φορολογία σε όλα τα επίπεδα ως το μέσο για να πετύχουμε αυτό. Εμείς = οι κυβερνήσεις μας ως και τώρα.
Και όχι μόνο τρελή φορολογία, αλλά και περιβαλοντικά όρια βασιλικότερα του βασιλέως, και πολλά άλλα αντικίνητρα για επενδύσεις...

Πέστα, μην τα λέω μόνο εγώ. Ιρλανδία και Κύπρος παρόλα τα προβλήματα που είχαν (μνημόνια κλπ) κράτησαν τους φορολογικούς συντελεστές στο 10% ή το πήγαν στο 12,5%
Σημασία έχει η σταθερότητα, όχι ο συντελεστής. Πριν την χρεωκοπία της Κύπρου, είχε απορριφθεί νομοσχέδιο αύξησης του συντελεστή από 10 στό 10,5% καθώς θα προκαλούσε αστάθεια στο επενδυτικό περιβάλλον που προσέλκυε επενδύσεις λόγω χαμηλού συντελεστή και σταθερότητας.

http://www.kathimerini.gr/792894/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/ta-kalytera-kai-ta-xeirotera-forologika-systhmata-ston-kosmo

byron
29/04/2015, 10:19
http://policenet.gr/article/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-30-%CE%BD%CE%B5%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD

Αρχίσαμε....

Καλά...πρέπει να είναι πολύ βλήμα για να πάει στο Γιάντες για φαγητό. Ασε που τον έσωσε η γυναίκα του και δεν ντρέπεται που το λέει.

Cpt. Haddock
29/04/2015, 10:21
Μα ειναι τόσο ρομαντικο καλέ μου...

"Γυρισε η Δαναη και με πηρε αγκαλια, οποτε για να χτυπησουν εμενα επρπε να χτυπησουν εκεινη πρωτα"

Και μουσκεμα οι βαρουφιτσες :lol:

STOYBI
29/04/2015, 10:28
Καλά...πρέπει να είναι πολύ βλήμα για να πάει στο Γιάντες για φαγητό. Ασε που τον έσωσε η γυναίκα του και δεν ντρέπεται που το λέει.

Ενω το να πας 30ατομα παρεα να την πεσεις σε ενα απροστατευτο ζευγαρι πρεπει να εισαι περηφανος...???

Ασχετα με τα υπολοιπα οικονομοπολιτικα .... Στην συγκεκριμενη περιπτωση το χειριστικε πολυ καλα το θεμα και μαγκια του....!!

Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση θα ξανακαιγοταν η αθηνα παλι ολο το βραδυ....!!

RaGe_Raptor
29/04/2015, 10:32
:bawl::winka::rotflmao::sad::eyepop:

Cpt. Haddock
29/04/2015, 10:33
Περι δημοψηφισματος:

«Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι αν επιχειρήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να θέσει τέτοια διλήμματα, η πραγματική και όχι η υποθετική πτώχευση θα επισυμβεί πολύ πριν φτάσουμε στην κάλπη. Μόνο και μόνο με την πιθανότητα να τεθεί αυτό το δίλημμα και να πάρει απάντηση αρνητική. Αρα, αν είναι έτσι όπως τα λέτε, τότε πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη ζαριά όχι για τον πρωθυπουργό, αλλά για τη χώρα»

Ποιος το ειχε πει και πότε; :tooth::tooth::tooth:

sniper
29/04/2015, 10:34
Ενω το να πας 30ατομα παρεα να την πεσεις σε ενα απροστατευτο ζευγαρι πρεπει να εισαι περηφανος...???

Ασχετα με τα υπολοιπα οικονομοπολιτικα .... Στην συγκεκριμενη περιπτωση το χειριστικε πολυ καλα το θεμα και μαγκια του....!!

Σόρρυ αλλά αν κάνεις μ@λακίες, θα το πληρώσεις κάποια στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορείς έτσι και να περιμένεις να συμπεριφέρονται όλοι όπως εσύ θες.
Αδιάφορο αν συμφωνώ ή διαφωνώ με το πέσιμο, δεν γίνεται ο Υπ. Οικονομικών μιας χώρας σε οικονομική κρίση να κυκλοφορεί όπου να 'ναι, πόσο δε σε "ευαίσθητες" περιοχές.

Δείχνει αφέλεια ή βλακεία.

Panos76
29/04/2015, 10:40

Θέλει να δείξει ότι είναι cool τύπος, κοντά στον κόσμο, λιτός, προσπελάσιμος για διάλογο, κλπ. για αυτό κ η επιλογή της περιοχής.

Ωστόσο άρχισαν νωρίς τα όργανα, δεν το περίμενα, θεωρώ ότι είναι κάπως νωρίς για τόσο ακραίες συμπεριφορές. Τους προηγούμενους τόσα χρόνια δηλ. τι θα έπρεπε να τους κάνουν;;

byron
29/04/2015, 10:58

Δεν συμφωνώ φίλε. Όχι επειδή δεν έχει το δικαίωμα να πάει, αλλά επειδή η παρουσία του ξέρει πως θα προκαλέσει. Αρκεί να είσαι φαλακρός ή με ξυρισμένο κεφάλι για να μπεις σε μεγάλους μπελάδες αν πας στα Εξάρχεια. Να σου θυμίσω το περιστατικό με τους μοτοσυκλετιστές που πήγαν για ποτό κοντά στο Γιάντες και τους σάπισαν στο ξύλο επειδή είχαν κοντό μαλλί?

Το γιατί είναι άβατο τα Εξάρχεια είναι άλλη ιστορία. Μην τα λέμε...Μια παρέα χουλιγκάνια κάνουν κουμάντο, ούτε καν αντιεξουσιαστές.

ΥΓ. Δεν υπήρχε περίπτωση να καεί η Αθήνα. Οι λογαριασμοί ξεπληρώνονται μια χαρά, αν κρίνω απ΄τα ν/σ που κατατέθηκαν προκειμένου να υπάρχει αστική ειρήνη.

RaGe_Raptor
29/04/2015, 11:05
...

STOYBI
29/04/2015, 11:16
Σόρρυ αλλά αν κάνεις μ@λακίες, θα το πληρώσεις κάποια στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορείς έτσι και να περιμένεις να συμπεριφέρονται όλοι όπως εσύ θες.
Αδιάφορο αν συμφωνώ ή διαφωνώ με το πέσιμο, δεν γίνεται ο Υπ. Οικονομικών μιας χώρας σε οικονομική κρίση να κυκλοφορεί όπου να 'ναι, πόσο δε σε "ευαίσθητες" περιοχές.

Μα δεν πληρωσε κατι.......

Για αυτο ειπα μαγκια του.....!!! Για το συγκεκριμενο περιστατικο...!!

Φυσιολογικα το λιγοτερο στην συγκεκριιμενη ....περιπτωση ηταν να τον ειχαν κανει τοπι στο ξυλο και να του ειχαν καψει το μηχανακι ( ειδικα την ωρα που ειχε βγει εξω απο το μαγαζι και ειχε πιασει κουβεντα...! Γιατι πρπει να μου κακοφανει το οτι λυθηκε το θεμα δια της συζητησεως....???

Τωρα σε ποιες περιοχες θα επρεπε να μην κυκλοφορουν καποιοι υπουργοι..... Αυτο αλλουνου παπα ευαγγελιο...!!

byron
29/04/2015, 11:27
Μα δεν πληρωσε κατι.......

Για αυτο ειπα μαγκια του.....!!! Για το συγκεκριμενο περιστατικο...!!

Κάλιστα θα μπορούσε να την πληρώσει η γυναίκα του, και δεν το κόβω για πολύ μαγκιά. Γνωστός έφαγε ξύλο λίγο παρακάτω λόγω...φαλάκρας, ενώ ψιλές έφαγε και η φίλη του που προσπάθησε να βοηθήσει.

sniper
29/04/2015, 11:31
Τώρα θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το ερώτημα "τσαμπουκάδες στα Εξάρχεια, ποιοι, αιτίες και άλλα μυστήρια της φύσης";

7Tolis
29/04/2015, 11:41
Κάλιστα θα μπορούσε να την πληρώσει η γυναίκα του, και δεν το κόβω για πολύ μαγκιά. Γνωστός έφαγε ξύλο λίγο παρακάτω λόγω...φαλάκρας, ενώ ψιλές έφαγε και η φίλη του που προσπάθησε να βοηθήσει.

Ψιλές και εδω όταν πήγα σε περιστατικό 2 vs 7 και ένα tetra σπασμένο συν ένα κράνος κλοπή.
Μας πέρασαν για αστυνομικούς μάλλον.

ΜπεεεεΈ.

STOYBI
29/04/2015, 11:44

Σε αυτην την περιπτωση μαγκια μπορει να μην ειναι πολλα πραγματα.......

Σημερα τα εξαρχεια.....

Αυριο το να κυκλοφορει με μηχανη ....

Μεθαυριο με το που θα σκαει στην αιγινα να τον πετανε με το μινι απο τον καταπελτη.....

Αναλογα το ποσο βαλς θα χορεψουν αντι για τσαμικα....!!

Εγω απλα μιλησα για την συγκεκριμενη περιπτωση....!!!

byron
29/04/2015, 11:53
Μεθαυριο με το που θα σκαει στην αιγινα να τον πετανε με το μινι απο τον καταπελτη.....

Δεν έχει φόβο στην Αίγινα. Ακουγα μια παρέα στο Nhsos, οπου κόντεψε να πατησει έναν απ΄αυτούς σε πεζόδρομο. Του ζήτησε συγνώμη και έλεγε να το βάλει στο cv του, πως είναι ο μοναδικός άνθρωπος απ΄τον οποίο ζήτησε συγνώμη ο Yanis.

Cpt. Haddock
29/04/2015, 12:48
Περι δημοψηφισματος:

Ποιος το ειχε πει και πότε; :tooth::tooth::tooth:

Ακομα να το βρειτε? :smokin:

tsompanis
29/04/2015, 13:09
Ακομα να το βρειτε? :smokin:

Τσιπρας:smokin:

κερδίζω κάτι? ?

dimmie_72
29/04/2015, 13:13
και να του ειχαν καψει το μηχανακι

δεν καίγονται τα Γιαπωνέζικα ρε... :cool:

GFawkes
29/04/2015, 13:20
Ασχετο-σχετικο....

τελικα η Δαναη ειναι πολυ ζορικο γκομενακι....και μεγαλη MILFαρα!!!

Για παρτη της γινομαι και ....βουδιστης....

OldMan
29/04/2015, 13:20
Έλεος ρε μαγκες...

Οϋτε staroespresso στο κομμωτήριο να διαβαζατε...

GFawkes
29/04/2015, 13:25
Έλεος ρε μαγκες...

Οϋτε staroespresso στο κομμωτήριο να διαβαζατε...

Σουλα εσυ;

http://www.xo.gr/profile/profile-906068914/el/

Billymuse
29/04/2015, 13:37
Aπτη μια βλακώδες να παει στα Χ-αρχεια ασυνοδεύτος απο την ασφάλεια του για να δειπνίσει και να δείξει την απλότητα του (που αυτη δν ειναι δήθεν)
απτην άλλη λες μπράβο που δεν πάει με 30 άτομα συνοδεία για να προκαλέσει εξάλλου αυτος δν έχει κάνει και κάτι για να φοβάτε να
κυκλοφορίσει όπως ο Αντώναρος κάποτε που έφαγε μονο γιαούρτια.. Δυστηχώς τα τα Εξάρχεια βολεύει πολλούς να βγαίνει η εικόνα προς τα έξω
οτι υπάρχει ανομία, αναρχία και ότι άλλο πουλάει στο κωλοΜΜΕ οπότε μια χαρα προβοκάτσια θα μπορούσε να ταν και αυτο το περιστατικό...
Εδω όταν έγιναν οι συλήψεις στην Πρυτανεία προ ολίγων ημερών οι 2 εκ των συληφθέντων ήταν Αλγερινής Καταγωγής εργαζόμενοι σε εργοστάσιο
καπνοβιομηχανίας στη Χώρα τους και η διαμονή τους ήταν στο ξενοδοχείο ''Μεγάλη Βρεταννία ...αλλα ποσο εύκολα έγινε γαργάρα απο τα ΜΜΕ...

RaGe_Raptor
30/04/2015, 09:04
ΔΙΑΣ ΔΙΑΣ ΔΙΑΣ ΔΙΑΣ

τεχνικό πρόβλημα , τεχνικό πρόβλημα , τεχνικό πρόβλημα ................

nick_VFR
30/04/2015, 19:06
Εν τω μεταξύ, στην Παιδεία τα έχουν γ@μhσ€i όλα!!! :moutza::moutza::moutza:

http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/13-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7

Εστιάζω ιδιαίτερα στην κατάργηση των αγγλόφωνων τμημάτων και την απομόνωση που επιδιώκουν, την στιγμή που οι υπόλοιπες χώρες προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσελκύσουν φοιτητές από το εξωτερικό.
Χώρια οι οικονομικές απώλειες....

Πρώτη φορά... τόση βλακεία μαζεμένη!!! :moutza:

DrEvil
30/04/2015, 19:24
Τσιπρας:smokin:

κερδίζω κάτι? ?

Κουρεμα στα πρατα;
Βοηθεια στη στρουγκα;

amyroukai
02/05/2015, 12:52
και εν τω μεταξυ, σε ενα παραλληλο συμπαν....

http://m.lifo.gr/now/greece/65472

AUFGEBRACHT
02/05/2015, 13:04
και εν τω μεταξυ, σε ενα παραλληλο συμπαν....

http://m.lifo.gr/now/greece/65472

Όχι ότι δεν γίνονται τέτοια και ότι αμφισβητείται, αλλά για τη συγκεκριμένη υπόθεση που αναφέρεις ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο εάν ήταν στρατιωτικοί ή τους παρίσταναν για να εξαπατούν τα θύματά τους, εάν προσέξεις γράφει " οικειοποιούνται την ιδιότητα του στρατιωτικού". Αλλού έχω διαβάσει ότι ήταν απλά απατεώνες που παρίσταναν τους στρατιωτικούς και αποσπούσαν ποσά.

byron
12/05/2015, 16:06
:tooth: :tooth: :tooth:

Οι «ψεκασμοί» της στέρησαν μια θέση στον ΕΦΕΤ

Kαταλυτική ήταν τελικά η δράση των «ψεκασμών» για την κυρία Φωτεινή Αθανασοπούλου καθώς μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε στη Βουλή αναγκάστηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά της για την θέση της αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ.Υπό αυτά τα δεδομένα και μετά από διακοπή της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία υπήρξαν οι απαραίτητες εξηγήσεις μεταξύ κυβέρνησης και υποψήφιας, η κυρία Αθανασοπούλου δήλωσε «θεώρησα ότι θα κριθώ από το βιογραφικό μου που είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Αν είναι να κριθώ από όσα έχω γράψει σε ιστοσελίδες :uplate: και ειδικά σε προσωπικές ιστοσελίδες :uplate:παραιτούμαι από την υποψηφιότητά μου και αποχωρώ».

Ορισμένες από αυτές-όπως καταγράφονται σε δικά της κείμενα που περιλαμβάνει ο φάκελος που κατατέθηκε στην επιτροπή- έχουν ως εξής:

-«Μας δολοφονούν από τον ουρανό! Ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!» παραπέμπει τους «ακολούθους» της στο facebook σε σχετικά άρθρα

-«Και όμως… εδώ και δύο μήνες που άλλαξαν οι καταστάσεις (σ.σ. εννοεί την άνοδο στην εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), δεν παρατηρούνται ψεκασμοί… για προσέξτε το…»

-«ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Νομίζεις είναι κουνούπι; κοίτα προσεκτικά! Αμερικάνοι ψέκασαν με μικροκάμερες Ελλάδα και Τουρκία!!»

Ωστόσο, το σημείο που εστιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ένα άρθρο-εισήγηση της κυρίας Αθανασοπούλου με το οποίο επιχειρεί να αποδομήσει τον Κώδικα Τροφίμων (Codex Alimentarius) που έχει υιοθετηθεί από την Ε.Ε.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Δριβελέγκας κάλεσε τον υπουργό να ξεκαθαρίσει εάν συμφωνεί με τις θέσεις της κυρίας Αθανασοπούλου «ο κώδικας αυτός είναι σχέδιο της διεθνούς σιωνιστικής ομάδας για να ελέγξουν την κοινωνία».

:uplate::uplate::uplate:

http://www.protothema.gr/politics/article/475277/oi-psekasmoi-tis-sterisan-mia-thesi-ston-efet/

byron
12/05/2015, 16:16
Γιατί οι εκλογές στην Ελλάδα είναι ένα αθεράπευτο τσίρκο

Γιατί οι Έλληνες ψηφίζουν αντιδραστικά και συμφεροντολογικά, με στόχο να εκδικηθούν τον προηγούμενο για να εκτονωθούν, και να καλοπιάσουν τον επόμενο για να ανταμειφθούν. Ο πολιτικός στοχασμός απουσιάζει απ’ το νοητικό τους – ψηφίζουν με την ίδια λογική που τσακώνονται και τα ξαναφτιάχνουν με τη γειτόνισσά τους.

Γιατί αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως πελάτες του κράτους και του πολιτικού του μηχανισμού. Ψηφίζουν για να λάβουν συγκεκριμένο αντάλλαγμα, αποβλέποντας ο καθένας στην εξυπηρέτηση του μικροσυμφέροντός του. Η πολιτική τους στάση και συνείδηση έχουν καταναλωτική χροιά, καθώς ερμηνεύουν την ψήφο τους όχι ως θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα στο πλαίσιο της κοινωνικής συλλογικότητας, αλλά ως εμπορική πράξη που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο ατομικό κέρδος.

Γιατί δεν έχουν πραγματική και γόνιμη ιδεολογία. Κατά το πλείστον, είναι είτε δέσμιοι εφηβικών αγκυλώσεων και ιδεοληψιών είτε ανερμάτιστοι τυχοδιώκτες.

Γιατί είναι σε μεγάλο βαθμό ανήθικοι. Θα ψήφιζαν οποιονδήποτε ικανοποιεί τις νευρώσεις τους, ακόμα κι αν αυτός δεν διαθέτει κανένα ρεαλιστικό εχέγγυο για να συμβάλει στο κοινό καλό και στη συλλογική πρόοδο. Τα τελευταία δεν τους απασχολούν καν – τα χρησιμοποιούν μόνο όταν θέλουν να δικαιολογήσουν το μένος τους εναντίον του αντιπάλου τους (ο τάδε πήγε τη χώρα πενήντα χρόνια πίσω!) και δεν τους παίρνει να παραδεχτούν ότι τον αντιπαθούν απλώς επειδή δεν τους βόλεψε.

Γιατί τα πολιτικά φρονήματα των Ελλήνων είναι κληρονομικά. Οι Έλληνες σε πολλές περιπτώσεις δεν επηρεάζονται απλώς από τις διδαχές των γονέων τους, αλλά τις ακολουθούν κατά γράμμα εντελώς άκριτα, και τις υπερασπίζονται σα να συμπυκνώνουν την οικογενειακή τους τιμή. Η αυτονομία της σκέψης και της αντίληψης είναι σπανιότατα στη χώρα των υπανάπτυκτων κλώνων, όπου η μία γενιά διαδέχεται την άλλη αναπαράγοντας τις νοσηρές της παθογένειες.

Γιατί οι Έλληνες είναι αμόρφωτοι ή τουλάχιστον ημιμαθείς. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έχουν για τον εαυτό τους πολύ μεγαλύτερη ιδέα απ’ ό,τι θα έπρεπε. Η έλλειψη παιδείας σε συνδυασμό με την αλαζονεία τους, τους προκαλεί σύγχυση ταυτότητας και θολώνει την κρίση τους ενώπιον των σημαντικότερων ζητημάτων. Γαλουχημένοι με διαστρεβλωμένα ιστορικά πρότυπα, ποτισμένοι με άφθονο σοβινισμό και μισαλλοδοξία, και στερημένοι από βασικότατα εργαλεία σκέψης και πολιτικής ανάλυσης, προσφέρουν την ψήφο τους ασμένως σε όποιον ερεθίσει καλύτερα τα πρωτόγονα ένστικτά τους, χωρίς να αντιλαμβάνονται τα πραγματικά του κίνητρα και την αληθινή του ποιότητα ως πολιτικού όντος. Στο τέλος καταλήγουν μονίμως εξαπατημένοι, να κυνηγούν φαντάσματα.

Γιατί διαπνέονται από ακραίο φανατισμό και δεν ψηφίζουν, ΨΗΦΙΖΟΥΝ. Υπερασπίζονται με ιερή μανία άτομα και παρατάξεις που δεν γνωρίζουν επί της ουσίας κι απ’ τα οποία δεν έχουν να λάβουν τίποτα πέρα από ένα στυγνό βόλεμα ή μία πληθωρική φαντασίωση. Αργότερα, αποκηρύσσουν με την ίδια τρομακτική απολυτότητα εκείνους που μόνοι τους στήριξαν προηγουμένως, αλλάζουν στρατόπεδο και ξεκινούν εμμανείς σταυροφορίες κατά των αλλοτινών τους συμμάχων. Δεν αναδιπλώνονται και αυτοαναιρούνται μόνο, δηλαδή, αλλά σκοτώνουν και κάμποσο κόσμο στην πορεία, με τον ίδιο τρόπο που διασκεδάζουν σπάζοντας πιάτα.

Γιατί δεν αντιλαμβάνονται τη βαρύτητα και το σημασιολογικό περιεχόμενο της ελεύθερης βούλησης, όπως αυτή εγγράφεται στην πολιτική μέσω της ψήφου. Ψηφίζουν, δηλαδή, πολιτικούς με επιφανειακά κριτήρια (για διορισμούς και χρήματα που δεν δικαιούνται π.χ), πράγμα που με μαθηματική ακρίβεια θα τους οδηγήσει στο κενό, και στο τέλος θεωρούν τους εαυτούς τους εξαπατημένους, επειδή η βλακώδης επιλογή τους γύρισε εις βάρος τους. Όχι απλώς δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη της ψήφου που κανείς δεν τους ανάγκασε να ρίξουν, αλλά δεν συνειδητοποιούν καν το σφάλμα ή έστω την αστοχία τους. Είναι τα μόνιμα θύματα ενός απρόσωπου πολιτικού συστήματος, χωρίς να κατανοούν ότι η ψήφος τους είναι αυτή που το διαμορφώνει.

Γιατί οι Έλληνες αγαπούν την παρανομία, αρκεί να επαυξάνει τα δικαιώματα και να μειώνει τις υποχρεώσεις τους. Η ψήφος τους, δηλαδή, σε συνειδησιακό επίπεδο δεν κινείται σε συνταγματικά πλαίσια – χέστηκαν για την καθαρότητά της και για το δημοκρατικό υπόβαθρο της διαδικασίας. Επομένως, θα ψηφίζουν πάντα όποιον ικανοποιεί τον διεστραμμένο αυτό ψυχισμό, χωρίς να τους αποδίδει ευθύνες. Με την ίδια λογική που εξέθρεψαν για χρόνια το “σοσιαλιστικό” ΠΑΣΟΚ, για να το μισήσουν όταν πια ήρθε η ώρα να δρέψουν τους καρπούς της ανοησίας τους, εκτρέφουν και τη Χρυσή Αυγή ή κάθε εν δυνάμει ΠΑΣΟΚ (καλησπέρα ΣΥΡΙΖΑ), για να αλλαξοπιστήσουν όταν τα βρουν σκούρα και να αποστασιοποιηθούν ως θύματα από το εκάστοτε έγκλημα.

http://thecurlysue.com/2014/12/29/giati-oi-ekloges-stin-ellada-einai-ena-atherapeuto-tsirko/

Pan (dvs)
12/05/2015, 18:45
Εδω και αρκετο καιρο εχω καταληξει στο οτι ,η μεγαλύτερη καταρα αυτου του τοπου ειναι ο Ελληνας ψηφοφορος.

Μικe777
12/05/2015, 21:44
Εδω και αρκετο καιρο εχω καταληξει στο οτι ,η μεγαλύτερη καταρα αυτου του τοπου ειναι ο Ελληνας .

ok!fixed..:wave2:

nathair
12/05/2015, 22:34

Η συγκεκριμένη είναι κτηνίατρος των 10 γατιών μας ;) Αλλού για αλλού δυστυχώς, στον κόσμο της πραγματικά...

byron
12/05/2015, 22:41
Η συγκεκριμένη είναι κτηνίατρος των 10 γατιών μας ;) Αλλού για αλλού δυστυχώς, στον κόσμο της πραγματικά...

Είσαι σίγουρος ότι είναι γάτες? Μήπως είναι πράκτορες των σιωνιστών?

Bob_o_mastoras
12/05/2015, 22:47

Εισαι σιγουρος οτι δεν διαβαζει moto.gr;;;; :tooth::tooth::tooth:

el_hymador
12/05/2015, 23:23

Kαταλυτική ήταν τελικά η δράση των «ψεκασμών» για την κυρία Φωτεινή Αθανασοπούλου καθώς μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε στη Βουλή αναγκάστηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά της για την θέση της αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ.Υπό αυτά τα δεδομένα και μετά από διακοπή της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία υπήρξαν οι απαραίτητες εξηγήσεις μεταξύ κυβέρνησης και υποψήφιας, η κυρία Αθανασοπούλου δήλωσε «θεώρησα ότι θα κριθώ από το βιογραφικό μου που είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Αν είναι να κριθώ από όσα έχω γράψει σε ιστοσελίδες :uplate: και ειδικά σε προσωπικές ιστοσελίδες :uplate:παραιτούμαι από την υποψηφιότητά μου και αποχωρώ».

Ορισμένες από αυτές-όπως καταγράφονται σε δικά της κείμενα που περιλαμβάνει ο φάκελος που κατατέθηκε στην επιτροπή- έχουν ως εξής:

-«Μας δολοφονούν από τον ουρανό! Ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!» παραπέμπει τους «ακολούθους» της στο facebook σε σχετικά άρθρα

-«Και όμως… εδώ και δύο μήνες που άλλαξαν οι καταστάσεις (σ.σ. εννοεί την άνοδο στην εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), δεν παρατηρούνται ψεκασμοί… για προσέξτε το…»

-«ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Νομίζεις είναι κουνούπι; κοίτα προσεκτικά! Αμερικάνοι ψέκασαν με μικροκάμερες Ελλάδα και Τουρκία!!»

Ωστόσο, το σημείο που εστιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ένα άρθρο-εισήγηση της κυρίας Αθανασοπούλου με το οποίο επιχειρεί να αποδομήσει τον Κώδικα Τροφίμων (Codex Alimentarius) που έχει υιοθετηθεί από την Ε.Ε.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Δριβελέγκας κάλεσε τον υπουργό να ξεκαθαρίσει εάν συμφωνεί με τις θέσεις της κυρίας Αθανασοπούλου «ο κώδικας αυτός είναι σχέδιο της διεθνούς σιωνιστικής ομάδας για να ελέγξουν την κοινωνία».

:uplate::uplate::uplate:

http://www.protothema.gr/politics/article/475277/oi-psekasmoi-tis-sterisan-mia-thesi-ston-efet/

...και χαλάσαν με αυτόν τον τρόπο την αντιπροεδρία της τύπισσας στον ΕΦΕΤ;;;!!!

Θα ρίχναμε τρελό γέλιο, μάλλον δεν έχουν χιούμορ...

RaGe_Raptor
13/05/2015, 14:39
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa..............!!!!!!!!!!!! (http://www.thepressproject.gr/article/76950/Pote-den-eipame-oti-tha-skisoume-ta-mnimonia):rotflmao::rotflmao::rotflmao: πάλι μαλάκας πιάστηκες λαέ....

Bob_o_mastoras
13/05/2015, 14:51
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa..............!!!!!!!!!!!! (http://www.thepressproject.gr/article/76950/Pote-den-eipame-oti-tha-skisoume-ta-mnimonia):rotflmao::rotflmao::rotflmao: πάλι μαλάκας πιάστηκες λαέ....

Ευτυχως, γιατι οταν τα λεγανε φοβομουν μη σκισουν και κανα καλσον μαζι με τα μνημονια και υπαρξει προβλημα.. :lol:

Aμα περιμενεις σωτηρες ριχνοντας ενα χαρτι μεσα σε ενα κουτι καθε 4 χρονια εκ προοιμιου μ@λακας εισαι..

RaGe_Raptor
13/05/2015, 14:54
Ευτυχως, γιατι οταν τα λεγανε φοβομουν μη σκισουν και κανα καλσον μαζι με τα μνημονια και υπαρξει προβλημα.. :lol:

Aμα περιμενεις σωτηρες ριχνοντας ενα χαρτι μεσα σε ενα κουτι καθε 4 χρονια εκ προοιμιου μ@λακας εισαι..

πιο πάνω παρέθεσε ο Βύρων τα χαρακτηριστικά του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου......:rolleyes:

taisteal
13/05/2015, 15:34

:a10:

byron
13/05/2015, 16:22
Δεν υπάρχει σωτηρία...

Στρατούλης: Να πάμε στους BRICS, να πάρουμε χρήματα χωρίς μνημόνια (http://www.iefimerida.gr/news/206335/stratoylis-na-pame-stoys-brics-na-paroyme-hrimata-horis-mnimonia)

Cpt. Haddock
13/05/2015, 16:32
:tooth::eleison::priest::plaf:

amyroukai
13/05/2015, 18:00
Δεν υπάρχει σωτηρία...

Στρατούλης: Να πάμε στους BRICS, να πάρουμε χρήματα χωρίς μνημόνια (http://www.iefimerida.gr/news/206335/stratoylis-na-pame-stoys-brics-na-paroyme-hrimata-horis-mnimonia)

Τον άκουσα τον θεούλη στο ράδιο. Αν μας αντιμετωπίσουν σαν κυρίαρχο ανεξάρτητο κράτος όμως, ε;

nathair
13/05/2015, 19:23
Εισαι σιγουρος οτι δεν διαβαζει moto.gr;;;; :tooth::tooth::tooth:

Μωρέ και να διαβάζει, εγώ της τα έχω πει και στην ίδια. Δε πας καλά κορίτσι μου...
Κάποτε της σχολίαζα και τις αναδημοσιεύσεις που έβαζε με το κιλό κάθε μέρα στο Φατσοβιβλίο. Βαρέθηκα, δεύτερη δουλειά είχε καταντήσει, την μπλόκαρα. Αφού αναδημοσίευε ότι ανοησία έγραφε κανένας και το υιοθετούσε ως πραγματικότητα... Οι "πσεκασμοί" είναι από τις λιγότερο φαντασιόπληκτες περιπτώσεις. Η "Ελεύθερη Ωρα" είναι τίποτα μπροστά της.
Τουλάχιστον είναι καλή κτηνίατρος, και οικονομική, γιατί με τόσα γατιά, και άλλα τόσα που κάθε λίγο μαζεύει η γυναίκα μου από τον δρόμο άρρωστα και θέλει να τα βοηθήσει, μάλλον πατίνια θα είχα αντί μηχανάκια...

nathair
13/05/2015, 19:25
Είσαι σίγουρος ότι είναι γάτες? Μήπως είναι πράκτορες των σιωνιστών?

Είμαι σίγουρος πως ήτανε πράκτορες των σιωνιστών ή των Ελ. Όμως τις ψέκασα και τώρα τώρα είναι πειθήνια όργανα μου. Καλά, μη λέω και υπερβολές, πειθήνια όργανα της γυναίκας μου...

Cpt. Haddock
13/05/2015, 19:27
Εχει και συνεπη πολιτικη διαδρομη: ΚΚΕ Εσωτερικου, Συνασπισμος, ΑΝΕΛ :tooth:

Μικe777
13/05/2015, 21:48
εγω να την πω την μαλακια μου!
διαφοροι αλλοι εδω γραφανε..κατι
ομορφα!
πριν και μετα τις εκλογες..:rolleyes:
..αλλα ενταξει δεν πειραζει..;)
keep..walking..:a014:

byron
15/05/2015, 16:47
Αχχχαχχχ
αχαχχαχχαχαχχα
αχαχχαχαχαχχαχχαχχαχχχαχαχχ

Τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας συνάντησε ο υπουργός. Εκδηλώθηκε κοινή βούληση να προχωρήσουν σε συνεργασίες σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και ιδιαίτερα στον αγροτο-διατροφικό τομέα και την μεταποίηση.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε στο υπουργείο με τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα Fernandez Farit. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος και η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σοφία Σταματάκη.
Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στην ελληνική κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να δώσει μια εναλλακτική προοδευτική διέξοδο για τον ελληνικό λαό και τον τόπο.
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης, αφού τον ευχαρίστησε, εξέφρασε την εκτίμησή του στον πρωτοπόρο ρόλο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα όχι μόνο για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Τόνισε ότι ο αγώνας αυτός του λαού της Βενεζουέλας, που εμπνέεται από τις αρχές και τις αξίες της Μπολιβαριανής επανάστασης, δείχνει ότι και μικρές χώρες μπορούν να σηκωθούν όρθιες και να αντιμετωπίσουν τις ιμπεριαλιστικές πιέσεις και απειλές.
Κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές εκδήλωσαν την κοινή τους βούληση να προχωρήσουν σε συνέργιες και συνεργασίες σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και ιδιαίτερα στον αγροτο-διατροφικό τομέα και την μεταποίηση. Δεσμεύτηκαν, επίσης, να προχωρήσουν στην υπογραφή συμφωνίας για μια ευρεία και ουσιαστική συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στα θέματα του πετρελαίου και της εξόρυξης υδρογονανθράκων.
Τέλος, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης δεσμεύτηκε να αποστείλει πρόσκληση στον ομόλογό του υπουργό Ενέργειας της Βενεζουέλας να επισκεφθεί άμεσα την Ελλάδα. Ανάλογη πρόσκληση θα αποσταλεί και στους επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA.

:a08::a09::a012::a33::a49::a46::a54::whiteflag::hunter::rockon::panic::wlae:

byron
15/05/2015, 16:50
Κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές εκδήλωσαν την κοινή τους βούληση να προχωρήσουν σε συνέργιες και συνεργασίες σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και ιδιαίτερα στον αγροτο-διατροφικό τομέα και την μεταποίηση.

δεν θα μείνει γλάρος για γλάρος στον Σκλαβενίτη :tooth: