PDA

View Full Version : Habemus Papam

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21

est
04/04/2015, 10:42
die anstalt numero 2 (http://cdnapi.kaltura.com/index.php/extwidget/openGraph/wid/1_bwh0jtdt)
:a014:

Αυτά τώρα τα λένε για να μας καλοπιάσουν ή για να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους οι δικοί τους;

ΥΓ. Ρητορική η ερώτηση.

Billymuse
04/04/2015, 10:47
die anstalt numero 2 (http://cdnapi.kaltura.com/index.php/extwidget/openGraph/wid/1_bwh0jtdt)
:a014:

Αυτά τώρα τα λένε για να μας καλοπιάσουν ή για να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά του οι δικοί τους;

ΥΓ. Ρητορική η ερώτηση.

Οι άνθρωποι λένε όσα δεν έχουν τολμήσει να πουν οι δημοσιογραφίσκοι των ''Ελληνικών" Καναλιών και γνκότερα όλων των
ΜΜΕ στη χώρα μας. Υπάρχει και αυτη η όψη φυσικά των Γερμανών που δε χαμπαριάζουν απο την γενικότερη προπαγάνδα που
θέλει να βγάλει η Γερμανία για τους Έλληνες.
Απλα το μόνο που δεν μου κολάει είναι οτι πρόκειται για Γερμανικό κρατικό κανάλι ...

Cpt. Haddock
04/04/2015, 11:11
[...]
Απλα το μόνο που δεν μου κολάει είναι οτι πρόκειται για Γερμανικό κρατικό κανάλι ...

Τα γερμανικα κρατικα καναλια (οπως και τα αγγλικα), δεν ειναι ΕΡΤ (ή ΥΕΝΕΔ :p ) να ειναι οργανα προπαγανδας της εκαστοτε κυβερνησης. Στις εκπομπες τους χωρανε ολες οι αποψεις, ειδικα σε σατιρικες οπως η Ανσταλτ.

Δε θελουν ουτε να μας καλοπιασουν, ουτε τιποτα, δε θεωρουν κακο να μιλανε για τα στραβα τους.

Ασχετα απ' οσα λεει και μας αρεσουν, το θλιβερο ειναι οτι τετοια εκπομπη σε ελληνικο κρατικο καναλι δε θα δουμε ποτέ...

est
04/04/2015, 11:56
Ας μην εστιάσουμε όμως στο που παίζεται η εκπομπή, κρατικό ή ιδιωτικό κανάλι.
Καλύτερα να κοιτάξουμε πως εξηγεί με απλό και σατιρικό τρόπο που καταλαβαίνει μέχρι και ένα 5χρονο παιδί πως ''δεν ξεδιψάς πίνοντας σναπς/σφηνάκια'', όπως λέει.
Να κοιτάξουμε πως με ένα απλό γράφημα εξηγεί στους εκεί θεατές που πήγαν τα τόσα χρήματα της διάσωσης.
Εντύπωση επίσης κάνει η ευστοχία που έχει, με μια παράγραφο μόνο, να χτυπήσει στο κέντρο και χωρίς υπεκφυγές το τραπεζικό σύστημα και το πως μετακύλησε τη χασούρα του στο δημόσιο.

dimmie_72
04/04/2015, 14:31
Πόσο δύσκολο είναι γμτ να στήνονται και εδώ τέτοια λιτά κι απέριττα έξυπνα low budget χιουμοριστικά και ταυτόχρονα ενημερωτικά σκετσάκια, αντί όλες οι χιουμοριστικές εκπομπές να επικεντρώνονται στην επανάληψη video από εκπομπές ανταγωνιστικών καναλιών και μάλιστα να μαζεύουν τηλεθέαση πάνω από 50% με κρυάδες; (Λαζόπουλος, ράδιοαρβύλα κλπ). :(

Billymuse
04/04/2015, 14:57
Πόσο δύσκολο είναι γμτ να στήνονται και εδώ τέτοια λιτά κι απέριττα έξυπνα low budget χιουμοριστικά και ταυτόχρονα ενημερωτικά σκετσάκια, αντί όλες οι χιουμοριστικές εκπομπές να επικεντρώνονται στην επανάληψη video από εκπομπές ανταγωνιστικών καναλιών και μάλιστα να μαζεύουν τηλεθέαση πάνω από 50% με κρυάδες; (Λαζόπουλος, ράδιοαρβύλα κλπ). :(

Kαλη και αυτη η σάτιρα, αλλά έχουμε μονο αυτη. Δυστηχώς σαν έχουν ξεμείνει απο ιδέες και επιλέγουν τον εύκολο δρόμο
να πάρουν κάτι έτοιμο και να το σχολιάζουν, βέβαια οι Αρβύλα κάνανε μια απόπειρα να ξαναφέρουν τα σκετσάκια αλα ΑΜΑΝ
αλλα δν τα λες και τοσο πετυχημένα..

gior-gos
04/04/2015, 18:21
Πόσο δύσκολο είναι γμτ να στήνονται και εδώ τέτοια λιτά κι απέριττα έξυπνα low budget χιουμοριστικά και ταυτόχρονα ενημερωτικά σκετσάκια..

Δυστηχώς σαν έχουν ξεμείνει απο ιδέες..

Και ανθρωποι με νεες ιδεες υπαρχουν και ποιοτικες εκπομπες θα μπορουσαν να υπαρχουν..
Σε μια χωρα ομως που θελει να διατηρησει και να ενδυναμωσει τη φαυλότητα και τον κοινωνικοπολιτικο αμοραλισμο, η Τέταρτη Εξουσία θα 'λογοκρινει' αυστηρα και εντέλει θα απορριψει οτιδηποτε και οποιονδηποτε αντιτιθεται με τις 'αρχες' της.
Απο την αλλη μερια βεβαια, θα μπορουσαμε να παρομοιασουμε τα μμε με την πολιτικη. Ισως να μας δινουν αυτο που εμεις θελουμε..

:beer:

Cpt. Haddock
04/04/2015, 21:16
Ε, ναι...

333605

buckley
07/04/2015, 12:11
Εγώ ξέρω ότι η κρίση θέλει κροίσους (άντε... μερακλήδες)

https://www.youtube.com/watch?v=YEHo5epHinU

Cpt. Haddock
07/04/2015, 12:24
Πρωτη φορα αριστερα
(πληροφοριες για κοκκαλα που τριζουν σε Γυαρο και Μακρονησο διαψευδονται απο την κυβερνηση ως προβοκατσια...)

333691

OldMan
07/04/2015, 14:20
Ισα ρε Διεθνιστή που μασας Γαλλική προίκα και κανεις χιουμορακι απαλλαγμενος από την καθημερινη τριβή με την μιερή ντόπια πλέμπα...:smokin:

(πληροφορίες για κοκκαλα που τρίζουν κυρίου με γυαλακια και goatee, φονευθετος υπο του λατρευτου πατερούλη διαψευονται από τον ggs ως προβοκατσια..)

SHOOTER045
07/04/2015, 14:36
Πρωτη φορα αριστερα
(πληροφοριες για κοκκαλα που τριζουν σε Γυαρο και Μακρονησο διαψευδονται απο την κυβερνηση ως προβοκατσια...)

333691

Θα ψοφήσουν τα φανταρια στο ψήσιμο
Θα χορτάσουν τσίκνα
Πάντως κρέας δεν νομίζω.
Δεν ξέρω αν θα πάνε άστεγοι ή όσοι τέλος πάντων δεν έχουν.
Σίγουρα θα πάνε κουστοματοι και κυρίες με ρούχα να βρωμάνε ναφθαλίνη που επειδή έχουν γνωστούς θα μασουληξουν στο τζάμπα.
Όποιος έκανε Πάσχα < μέσα > καταλαβαίνει

ggs
07/04/2015, 14:48
333692

Cpt. Haddock
07/04/2015, 15:59
Ισα ρε Διεθνιστή που μασας Γαλλική προίκα και κανεις χιουμορακι απαλλαγμενος από την καθημερινη τριβή με την μιερή ντόπια πλέμπα...:smokin:

Τι σου κανει εντυπωση; Τηρω πιστα τις παραδόσεις της ελληνικης αριστερης ιντελιγκεντσιας: Οταν τα πραγματ στην Ελλαδα σκουραινουν, την κανουμε για Γαλλια :smokin:

amyroukai
07/04/2015, 22:59
Όποιος έκανε Πάσχα < μέσα > καταλαβαίνει

Ελα ρε Μητσε, δυο εκανα. Για πες, περασες ασχημα εσυ; Εγω μια χαρα παντως.

Bob_o_mastoras
07/04/2015, 23:08

Βυσμα;; :lol::p

amyroukai
07/04/2015, 23:20
Βυσμα;; :lol::pκαθολου, εγραψε και 5φ το κοντερ, τα μοναδικα της θητειας, το ενα πασκουα. Αλλα εγω καλα περασα...

SHOOTER045
08/04/2015, 00:36

.Πάσχα 94 στο Μ.πεύκο περνούσα Λ. Υ. Β τότε.
Ψήνανε για όλους εκτός από εμάς

fkol k4
10/04/2015, 17:55
http://www.cityam.com/213451/secret-plans-are-being-drawn-kick-greece-out-eurozone
http://sputniknews.com/europe/20150410/1020709355.html

RaGe_Raptor
10/04/2015, 18:14
επανεκκίνηση της οικονομίας υποσχέθηκαν όλοι οι πρωθυπουργοί,μόνο ο Αλέξης θα το κάνει....πουτ@να όλα και πάμε απ'την αρχή....:cry:

RaGe_Raptor
10/04/2015, 18:18
αυτός ας πούμε δεν είναι αδικία να μείνει απλήρωτος ρε Αλέξη????
333816

MG-KTiNoS
12/04/2015, 00:20
επανεκκίνηση της οικονομίας υποσχέθηκαν όλοι οι πρωθυπουργοί,μόνο ο Αλέξης θα το κάνει....πουτ@να όλα και πάμε απ'την αρχή....:cry:

Φ'ιλε μου η οικονομία για να γίνει πουτάνα πρέπει να υπάρχει πριν.
Αυτό που γράφεις είναι περίπου να λες...
θα γμσ τον αέρα...
θα φάω τίποτα κλπ κλπ

Και κάτι άλλο.
Δεν τους έβγαλε ο Αλέξης στην σύνταξη όλους αυτούς, ούτε τους προσέλαβε.
Πολλοί δε απ αυτούς είναι στρατιωτικοί που παντού έτσι γίνεται.
Η αλήθεια όμως είναι μια άλλη...
Πως να σταθεί ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ ή όπως σκατά θες πέστο, με ανεργεία που σε πολλές πόλεις φτάνει το 50%...
Οχι τίποτε άλλο αλλά βαρέθηκα ν ακούω τα ίδια και τα ίδια.

υγ
Την Μακρόνυσο καλό είναι να μην την πιάνουμε καν γιατί ΑΥΤΑ μας έφαγαν τόσα χρόνια.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ

RaGe_Raptor
12/04/2015, 00:37
Φ'ιλε μου η οικονομία για να γίνει πουτάνα πρέπει να υπάρχει πριν.
Αυτό που γράφεις είναι περίπου να λες...
θα γμσ τον αέρα...
θα φάω τίποτα κλπ κλπ

Και κάτι άλλο.
Δεν τους έβγαλε ο Αλέξης στην σύνταξη όλους αυτούς, ούτε τους προσέλαβε.
Πολλοί δε απ αυτούς είναι στρατιωτικοί που παντού έτσι γίνεται.
Η αλήθεια όμως είναι μια άλλη...
Πως να σταθεί ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ ή όπως σκατά θες πέστο, με ανεργεία που σε πολλές πόλεις φτάνει το 50%...
Οχι τίποτε άλλο αλλά βαρέθηκα ν ακούω τα ίδια και τα ίδια.

υγ
Την Μακρόνυσο καλό είναι να μην την πιάνουμε καν γιατί ΑΥΤΑ μας έφαγαν τόσα χρόνια.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ
καλά ναι σίγουρα..είναι όμως πολλοί πασόκοι μέσα στου αλέξη το τσαρδί,ναι?
άσε που οι προσλήψεις έχουν αρχίσει και στην εποχή του αλέξη πάντα με αξιοκρατικά κριτήρια

MG-KTiNoS
12/04/2015, 00:50
καλά ναι σίγουρα..είναι όμως πολλοί πασόκοι μέσα στου αλέξη το τσαρδί,ναι?
άσε που οι προσλήψεις έχουν αρχίσει και στην εποχή του αλέξη πάντα με αξιοκρατικά κριτήρια

Κοίτα μην το κουράζουμε...
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διόρισαν τη μισή Ελλάδα και έκλεισαν όσες μπίζνες δεν άνοικαν στο συνάφι.
(τις πιο πολΛές δηλαδή)
Έχουμε να πούμε κάτι πέρα απ αυτό?
Δεν νομίζω.

ΥΓ
δΕς ΚΙ ΑΥΤΌ
http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2015/04/5000-3.html#.VSmlcJPCOjc

RaGe_Raptor
12/04/2015, 00:53
Κοίτα μην το κουράζουμε...
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διόρισαν τη μισή Ελλάδα και έκλεισαν όσες μπίζνες δεν άνοικαν στο συνάφι.
(τις πιο πολΛές δηλαδή)
Έχουμε να πούμε κάτι πέρα απ αυτό?
Δεν νομίζω.

ΥΓ
δΕς ΚΙ ΑΥΤΌ
http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2015/04/5000-3.html#.VSmlcJPCOjc

το ότι συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο.....δυστυχώς ίδιες νοοτροπίες

Cpt. Haddock
12/04/2015, 14:40
Δεν ξέρω αν το διαβασατε, αλλα πλέον οι ενεργοι ασφαλισμενοι του ΙΚΑ ειναι λιγοτεροι απο τους συνταξιούχους.

Σε γενικο επιπεδο, ο αριθμος ανεργων+συνταξιουχων ειναι μεγαλυτερος απο τον αριθμο των μισθωτων.

Οτι και να λέει ο καθε Στρατουλης και Λαφαζάνης, τα νουμερα ειναι αμειλικτα και το πραγμα ΔΕΝ βγαινει. Τελος.

dimmie_72
12/04/2015, 16:24
Από τον Ιανουάριο του '15 περιήλθαν στο ΙΚΑ με βάση την ενοποίηση των ταμείων και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Από το 2000 θυμάμαι αναλύσεις ότι μετά από 10 χρόνια θα αναλογεί 1 εργαζόμενος προς 2 συνταξιούχους.

Η κρίση μείωσε παρά αύξησε αυτούς που βγαίνουν στη σύνταξη μιας και γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ήδη περικομμένος μισθός τους μειώνεται κατά 50%.

AUFGEBRACHT
12/04/2015, 20:08
Δεν ξέρω αν το διαβασατε, αλλα πλέον οι ενεργοι ασφαλισμενοι του ΙΚΑ ειναι λιγοτεροι απο τους συνταξιούχους.

Σε γενικο επιπεδο, ο αριθμος ανεργων+συνταξιουχων ειναι μεγαλυτερος απο τον αριθμο των μισθωτων.

Οτι και να λέει ο καθε Στρατουλης και Λαφαζάνης, τα νουμερα ειναι αμειλικτα και το πραγμα ΔΕΝ βγαινει. Τελος.

Έχει δίκιο ο Σαμαράς που λέει ότι μέσα σε 2 μήνες γκρεμίζεται ό,τι έχτιζε ο ίδιος 2 χρόνια... Υγιές ασφαλιστικό σύστημα, εξαφανισμένη ανεργία, απασχόληση στα ύψη, δεν χάσαμε πρωθυπουργό, άγγελο χάσαμε!!!

Cpt. Haddock
13/04/2015, 14:14
:lol:

Βασικα εναν ακομα παπαρα χασαμε, ο οποιος επιπροσθετως δε λεει να ξεκουμπιστει και περιμενει να "ανακαμψει δικαιωμενος" σαν τον Σαρκοζι.

Δικαίωση πανω στα αποκαΐδια. :moutza:

sapila racing
13/04/2015, 14:44
αυτός ας πούμε δεν είναι αδικία να μείνει απλήρωτος ρε Αλέξη????
333816

Πήρες λοιπόν μια φωτό απο το νετ και την πόσταρες και με το ανάλογο σχόλιο...
Τυχαίνει να τον ξέρω αυτον τον άνθρωπο προσωπικά οπότε θα σου γραψω κι εγω μερικά πράγματα. Ναι ειναι συνταξιούχος εδω και μερικά χρόνια, και αυτό κάνει εντύπωση σε αρκετούς βέβαια. Εχουμε δυο εβδομαδες διαφορά στην ηλικία αλλά εγώ δεν ξερω αν και πότε θα παρω σύνταξη.
Αυτός πήρε λόγω του οτι απο 17 χρονών ηταν στον ΠΝ και για πάρα πολλά χρόνια ήταν σε υποβρύχιο. Εχεις μπει ποτέ σε υποβρύχιο? Εγώ μπήκα για λίγο στον ναύσταθμο σε ενα που επισκευαζόταν εξω απο το νερό και δεν παίζει να έμπαινα εκει μεσα με κανονικές συνθήκες.
Παμε παρακατω.
Ο συγκεκριμμενος ανθρωπος λοιπόν δεν βγαίνει με την μείωση της σύνταξης που εφαγε προφάτωςε και προσπαθεί να κανει αλλες δουλειές για να συμπλήρώσει. Δεν είναι ευκολο όμως όντας συνταξιούχος να δουλέψεις.
Εκανε λοιπόν το πρόγραμμά του σύμφωνα με το τι ίσχυε τότε και αποφάσισε να παει εκει από μικρός να γινει μονιμάς και να κανει αυτη τη δουλειά. Τωρα ομως που ηρθε η ώρα να τον πληρώνει το κράτος τα πράγματα άλλαξαν και το δάνειο του σπιτιού του, και η οικογένειά του δεν βγαίνει με την αρκετά μειωμένη συνταξη.
Τι ήθελες να πείς ακριβώς λοιπόν?

Σε τι διαφέρει αυτός απο τους άλλους συνταξιούχους? Οτι είναι νεότερος ισχύει, αλλά το οτι δεν αντέχουν όλοι να πανε στα υποβρύχια ισχύει επίσης.
Φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε υποβρύχιο που ευτυχώς επαθε βλάβη σε σχετικά ρηχά νερά κι εκατσε στον πατο μεχρι να το βγαλουν?

Δεν γραφω σε αυτό το θέμα, ούτε σε αντίστοιχα, γιατί δεν θεωρώ το moto.gr τόπο συζήτησης για τετοια θέματα.
Εδω όμως έπρεπε να το γραψω.

Οσο για το ποιοί ήταν στην Γυάρο, Μακρόνησο, Αη Στρατη, Λερο, και πόσοι απο αυτούς είχαν μεταγένεστερα σχέση με το ΠΑΣΟΚ και πηραν θεσεις στο δημοσιο κλπ, είστε βαθιά νυχτωμένοι.
Σας τα σερβίρουν και τα κατεβαζετε αμάσητα.

Αυτα απο μένα.

Δεν παει σε σενα προσωπικά το κατεβατό, αλλά ετυχε να βαλεις την φωτό του αδελφού ενός φίλου. Ο φίλος λοιπόν εχει ενα λειτουργικό χερι εδω και 25+ χρόνια αλλά αναπηρική σύνταξη δεν εχει καταφέρει ακόμα να παρει, ευτυχως που παίρνει (την μειωμένη πλέον) ο αδελφός του.

Μην τα ανακατεύουμε όλα, δεν είναι σούπα η κοινωνία.

cityfly
13/04/2015, 15:08
Από τον Ιανουάριο του '15 περιήλθαν στο ΙΚΑ με βάση την ενοποίηση των ταμείων και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Από το 2000 θυμάμαι αναλύσεις ότι μετά από 10 χρόνια θα αναλογεί 1 εργαζόμενος προς 2 συνταξιούχους.

Η κρίση μείωσε παρά αύξησε αυτούς που βγαίνουν στη σύνταξη μιας και γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ήδη περικομμένος μισθός τους μειώνεται κατά 50%.

επίσης θυμάμαι κι έναν Γιαννίτση να λέει για τα προβλήματα και ότι από τότε έπρεπε να γίνει αναμόρφωση, πείτε ποιος τον στήριξε;

Cpt. Haddock
13/04/2015, 15:16
[...]
Οσο για το ποιοί ήταν στην Γυάρο, Μακρόνησο, Αη Στρατη, Λερο, και πόσοι απο αυτούς είχαν μεταγένεστερα σχέση με το ΠΑΣΟΚ και πηραν θεσεις στο δημοσιο κλπ, είστε βαθιά νυχτωμένοι.
Σας τα σερβίρουν και τα κατεβαζετε αμάσητα. [...]

Το προβλημα Αρη ειναι πόσοι εξαργυρωσαν πολιτικα ένα δηθεν πέρασμα απο Γυαρο και αλλους τοπους αναπαύσεως. Ειναι σαν το Πολυτεχνείο που αν πιστέψουμε όσους λένε οτι ειναι μέσα, πρέπει να ειχε πιο πολύ κοσμο κι απο μια απο τις δεκαδες τελευταίες συναυλιες των πυξ-λαξ.

sapila racing
13/04/2015, 15:29
Το προβλημα Αρη ειναι πόσοι εξαργυρωσαν πολιτικα ένα δηθεν πέρασμα απο Γυαρο και αλλους τοπους αναπαύσεως. Ειναι σαν το Πολυτεχνείο που αν πιστέψουμε όσους λένε οτι ειναι μέσα, πρέπει να ειχε πιο πολύ κοσμο κι απο μια απο τις δεκαδες τελευταίες συναυλιες των πυξ-λαξ.

Το ξέρω Ηλία, αλλά έχει γίνει και πιπίλα για τους υπόλοιπους.

Αυτοί που εξαργύρωσαν και πολιτικά αλλά και οικονομικά κλπ τις διώξεις των τότε καθεστώτων ήταν έτσι κι αλλιώς άνθρωποι άλλου τύπου και είχαν και τα βύσματα για να το κάνουν.
Αυτοί που πραγματικά τράβηξαν το ζόρι, δεν είχαν ποτέ καμμία διάθεση ούτε για περγαμηνές ούτε για χρήματα ούτε ποτέ διατυμπάνισαν το τί τράβηξαν. Ασε που σε κάποιους δεν αναγνωρίστηκαν κάν ούτε τα συνταξιμα χρόνια λόγω παράνομων απολύσεων, φυλακίσεων κοκ ούτε τα γνωστά επιδόματα αντίστασης κλπ ενω τα πήραν άλλοι που δεν τα διακαιούνταν.
Αυτη είναι η Ελλάδα, δεν αλλάζει έτσι για πλάκα.

el_hymador
15/04/2015, 20:50
...αρχίσαμε... http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/810419/neo-vivlio-etoimazei-o-giannis-varoufakis-/

gior-gos
15/04/2015, 21:10
Ετσι! Να βγαλει τ απλυτα των Ευρωπαιων στη φορα! :lol:

..κι ακολουθει κατα ποδας.. http://www.iefimerida.gr/news/201531/rahil-makri-eimai-ntiva-eimai-gkazofonias-odigo-kai-akoyo-pantelidi

amyroukai
15/04/2015, 21:14
Bullying και στη βουλη; Ελεος...

Bob_o_mastoras
15/04/2015, 21:17

..κι ακολουθει κατα ποδας.. http://www.iefimerida.gr/news/201531/rahil-makri-eimai-ntiva-eimai-gkazofonias-odigo-kai-akoyo-pantelidi

333978

AUFGEBRACHT
15/04/2015, 21:18

:eyepop: Τι ρετούς και photoshop έχει πέσει!!! Η φωτογράφιση πάντως όπως και να το κάνεις και δε μπορεί να διαφωνήσει κανείς, φέρνει ένα επαναστατικό αριστερό αέρα, πολλές καθημερινές Ελληνίδες της μέσης τάξης θα πάρουν δύναμη από αυτή την κατάθεση ψυχής...

AUFGEBRACHT
15/04/2015, 21:18
Bullying και στη βουλη; Ελεος...

Εννοεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ...

AUFGEBRACHT
15/04/2015, 21:22
Αναμένω με ανυπομονησία την αποκάλυψη της Ραχήλ ότι έχει πέσει θύμα bullying στο Κολωνάκι στη μπουτίκ της Λουί Βιτόν επειδή ήταν από φτωχή οικογένεια...

gior-gos
15/04/2015, 21:32
Η φωτογράφιση πάντως όπως και να το κάνεις και δε μπορεί να διαφωνήσει κανείς, φέρνει ένα επαναστατικό αριστερό αέρα..

Αν βλεπω καλα παντως οι τιμες ειναι προσιτότατες για τη μεση Ελληνιδα πχ καπελο 137€ :lol:

el_hymador
15/04/2015, 22:00

Βρε την Ραχήλ... το έχει παρακάνει με τα καλλυντικά της Adobe... όλη την σειρά χρησιμοποιεί, τι Gaussian Blur, τι Spot Healing Brush, τι Frequency Seperation... μπράβο της! Πολύ ωραία δείχνει... σαν κέρινη...

333979

RaGe_Raptor
16/04/2015, 20:40
Πήρες λοιπόν μια φωτό απο το νετ και την πόσταρες και με το ανάλογο σχόλιο...
Τυχαίνει να τον ξέρω αυτον τον άνθρωπο προσωπικά οπότε θα σου γραψω κι εγω μερικά πράγματα. Ναι ειναι συνταξιούχος εδω και μερικά χρόνια, και αυτό κάνει εντύπωση σε αρκετούς βέβαια. Εχουμε δυο εβδομαδες διαφορά στην ηλικία αλλά εγώ δεν ξερω αν και πότε θα παρω σύνταξη.
Αυτός πήρε λόγω του οτι απο 17 χρονών ηταν στον ΠΝ και για πάρα πολλά χρόνια ήταν σε υποβρύχιο. Εχεις μπει ποτέ σε υποβρύχιο? Εγώ μπήκα για λίγο στον ναύσταθμο σε ενα που επισκευαζόταν εξω απο το νερό και δεν παίζει να έμπαινα εκει μεσα με κανονικές συνθήκες.
Παμε παρακατω.
Ο συγκεκριμμενος ανθρωπος λοιπόν δεν βγαίνει με την μείωση της σύνταξης που εφαγε προφάτωςε και προσπαθεί να κανει αλλες δουλειές για να συμπλήρώσει. Δεν είναι ευκολο όμως όντας συνταξιούχος να δουλέψεις.
Εκανε λοιπόν το πρόγραμμά του σύμφωνα με το τι ίσχυε τότε και αποφάσισε να παει εκει από μικρός να γινει μονιμάς και να κανει αυτη τη δουλειά. Τωρα ομως που ηρθε η ώρα να τον πληρώνει το κράτος τα πράγματα άλλαξαν και το δάνειο του σπιτιού του, και η οικογένειά του δεν βγαίνει με την αρκετά μειωμένη συνταξη.
Τι ήθελες να πείς ακριβώς λοιπόν?

Σε τι διαφέρει αυτός απο τους άλλους συνταξιούχους? Οτι είναι νεότερος ισχύει, αλλά το οτι δεν αντέχουν όλοι να πανε στα υποβρύχια ισχύει επίσης.
Φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε υποβρύχιο που ευτυχώς επαθε βλάβη σε σχετικά ρηχά νερά κι εκατσε στον πατο μεχρι να το βγαλουν?

Δεν γραφω σε αυτό το θέμα, ούτε σε αντίστοιχα, γιατί δεν θεωρώ το moto.gr τόπο συζήτησης για τετοια θέματα.
Εδω όμως έπρεπε να το γραψω.

Σας τα σερβίρουν και τα κατεβαζετε αμάσητα.

Αυτα απο μένα.

Δεν παει σε σενα προσωπικά το κατεβατό, αλλά ετυχε να βαλεις την φωτό του αδελφού ενός φίλου. Ο φίλος λοιπόν εχει ενα λειτουργικό χερι εδω και 25+ χρόνια αλλά αναπηρική σύνταξη δεν εχει καταφέρει ακόμα να παρει, ευτυχως που παίρνει (την μειωμένη πλέον) ο αδελφός του.

Μην τα ανακατεύουμε όλα, δεν είναι σούπα η κοινωνία.

αφού λοιπόν δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις επί προσωπικού (μηνύματος..:D) θεωρώ αναγκαίο να αναγνωρίσω το επιπόλαιο λάθος μου (πήρα μια φωτό από το twitter με το ανάλογο κράξιμο χωρίς ίχνος πληροφορίας για τον άνθρωπο) και να ζητήσω δημόσια συγνώμη...:wave2:

nikos_abel
16/04/2015, 21:59
αφού λοιπόν δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις επί προσωπικού (μηνύματος..:D) θεωρώ αναγκαίο να αναγνωρίσω το επιπόλαιο λάθος μου (πήρα μια φωτό από το twitter με το ανάλογο κράξιμο χωρίς ίχνος πληροφορίας για τον άνθρωπο) και να ζητήσω δημόσια συγνώμη...:wave2:

Επειδή αυτό το κάνουν λίγοι (όχι εδώ, παντού εντός της χώρας), μπράβο, πραγματικά :beer:

MG-KTiNoS
16/04/2015, 22:10

Eisai oreos...:beer:

alexandrosgs
16/04/2015, 22:23
Να ρωτησω κι εγώ τώρα;
Ωραία. Ο άνθρωπος έκανε κάτι πολύ δύσκολο τα χρονια που ηταν στην υπηρεσια και θα έπρεπε να πληρωθεί ακριβά γι αυτό απο την πολιτεία. Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και για αλλες ειδικότητες π.χ. πιλότοι σε μαχητικα .
Αυτό σημαίνει οτι ΟΛΟΙ οι ένστολοι θα έπρεπε να βγαίνουν στη σύνταξη πριν τα πενήντα και πενηταπεντε;
Δεν μπορούν να προσφέρουν σε προχωρημένη ηλικία απο κάποια θεση γραφείου ώστε να μην ξοδεύει το κράτος και κατ επέκταση ο φορολογουμενος χρήματα σε περιτους μισθούς;
Γιατί π.χ. να θεωρειται λογικό απο το ασφαλιστικό συστημα οτι ένας σοβατζης μπορεί να βγαίνει στη σκαλωσιά στα 66 του χρόνια ενω ένας ένστολος μετα τα 50-55 θα απολαμβάνει σύνταξη και εφάπαξ;

tsompanis
16/04/2015, 22:43
Να ρωτησω κι εγώ τώρα;
Ωραία. Ο άνθρωπος έκανε κάτι πολύ δύσκολο τα χρονια που ηταν στην υπηρεσια και θα έπρεπε να πληρωθεί ακριβά γι αυτό απο την πολιτεία. Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και για αλλες ειδικότητες π.χ. πιλότοι σε μαχητικα .
Αυτό σημαίνει οτι ΟΛΟΙ οι ένστολοι θα έπρεπε να βγαίνουν στη σύνταξη πριν τα πενήντα και πενηταπεντε;
Δεν μπορούν να προσφέρουν σε προχωρημένη ηλικία απο κάποια θεση γραφείου ώστε να μην ξοδεύει το κράτος και κατ επέκταση ο φορολογουμενος χρήματα σε περιτους μισθούς;
Γιατί π.χ. να θεωρειται λογικό απο το ασφαλιστικό συστημα οτι ένας σοβατζης μπορεί να βγαίνει στη σκαλωσιά στα 66 του χρόνια ενω ένας ένστολος μετα τα 50-55 θα απολαμβάνει σύνταξη και εφάπαξ;

η 20ετία στα υποβρύχια και σε κάποιες ακόμη ειδικές δυνάμεις έχει κλείσει.τώρα όλοι στα 35 χρόνια υπηρεσίας.;)
να προσθέσω επίσης πως δεν πληρώνεται κανείς ακριβά.κανονικό μισθό και ένα καταδυτικό επίδομα ανα δύο μήνες ή πτητικό για τους εναέριους

sniper
16/04/2015, 22:48
Να ρωτησω κι εγώ τώρα;

Είναι πολύ απλό. Δεν γίνεται γιατί υπάρχει υπάρχει επετηρίδα στην ιεραρχία κι ορισμένες θέσεις σε κάθε βαθμό και πάνω.

Δλδ, ακόμα κι όταν υπηρετήσουν όλη τους την θητεία των 35 ετών αν μπουν σε καποια από τις παραγωγικές σχολές στα 18 τους, στα 53 αποστρατεύονται. Δλδ τι θα ήθελες; Τον ΑΓΕΕΘΑ, ή τους ΑΓΕΝ ΑΓΕΑ κλπ να κάνουν τι μετά; Γραμματειακή υποστήριξη ή ΑΜ στην πύλη;

Και μην συγκρίνουμε τώρα τα επαγγέλματα μεταξύ τους. Τα λεφτά που εβγαζαν κάποτε οι οικοδόμοι, οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι κλπ τα έβλεπαν οι στρατιωτικοί και γουρλώνουν τα μάτια. Αυτοί μας πείραξαν; Δεν κοιτάμε που στα 8 χρόνια οι βουλευτες παίρνουν σύνταξη δια βίου;

Πάλι κανετε λάθος συγκρίσεις, μεταξύ των εργαζομένων δεν θα έπρεπε να υπάρχει εθρότητα. Κι εγώ δουλεύω 10-12 ώρες τη μέρα (και πολλά σ/κ κι αργίες) και πέρνω τον στανταρ μισθό μου (χωρις υπερωρίες κλπ, οκ; ) τι θα πρέπει να πω; Γιατί ο Μπόμπολας ή το αφεντικό μου βγάζει εκατομμύρια; Τα βγάζουν γιατί μπορουν. Ας ήμασταν όλοι το ίδιο μαγκες (ή λαμογια ή δεν ξερω εγω τι άλλο κάνει κάποιος για να βγάλει εκατομμύρια) να τα βγάλουμε.

Bob_o_mastoras
16/04/2015, 23:00
Είναι πολύ απλό. Δεν γίνεται γιατί υπάρχει υπάρχει επετηρίδα στην ιεραρχία κι ορισμένες θέσεις σε κάθε βαθμό και πάνω.

Δλδ, ακόμα κι όταν υπηρετήσουν όλη τους την θητεία των 35 ετών αν μπουν σε καποια από τις παραγωγικές σχολές στα 18 τους, στα 53 αποστρατεύονται. Δλδ τι θα ήθελες; Τον ΑΓΕΕΘΑ, ή τους ΑΓΕΝ ΑΓΕΑ κλπ να κάνουν τι μετά; Γραμματειακή υποστήριξη ή ΑΜ στην πύλη; ΑΜ στην πυλη ψηφιζω εγω!

Και μην συγκρίνουμε τώρα τα επαγγέλματα μεταξύ τους. Τα λεφτά που εβγαζαν κάποτε οι οικοδόμοι, οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι κλπ τα έβλεπαν οι στρατιωτικοί και γουρλώνουν τα μάτια. Αυτοί μας πείραξαν; Δεν κοιτάμε που στα 8 χρόνια οι βουλευτες παίρνουν σύνταξη δια βίου;
Καποτε η οικοδομη ειχε τρελα λεφτα οντως. Βοηθος και επερνα 80 ευρω τη μερα! Και γ@μω!!! Τωρα δεν εχει ουτε καν δουλεια... :cry:

Πάλι κανετε λάθος συγκρίσεις, μεταξύ των εργαζομένων δεν θα έπρεπε να υπάρχει εθρότητα. Κι εγώ δουλεύω 10-12 ώρες τη μέρα (και πολλά σ/κ κι αργίες) και πέρνω τον στανταρ μισθό μου (χωρις υπερωρίες κλπ, οκ; ) τι θα πρέπει να πω; Γιατί ο Μπόμπολας ή το αφεντικό μου βγάζει εκατομμύρια; Τα βγάζουν γιατί μπορουν. Ας ήμασταν όλοι το ίδιο μαγκες (ή λαμογια ή δεν ξερω εγω τι άλλο κάνει κάποιος για να βγάλει εκατομμύρια) να τα βγάλουμε.
Συμφωνω απολυτα μεχρι εκει που λες για το Μπομπολα.
Με αυτους φυσικα και θα πρεπει να ειμαστε εχθροι διοτι αν αποδεχεσαι να δουλευεις εσυ 12ωρο για βασικο και ο αλλος να θησαυριζει τοτε, συγνωμη, αλλα εισαι κοροϊδο..

Αλλα με το οτι τα βγαζουν αυτοι γιατι μπορουν συμφωνω μιας και ειμαστε ζωα σαν κοινωνια και τους αφηνουμε να μας εκμεταλευονται αν δεν τους λεμε και ευχαριστω σε καποιες φασεις...

MG-KTiNoS
16/04/2015, 23:02

Δλδ, ακόμα κι όταν υπηρετήσουν όλη τους την θητεία των 35 ετών αν μπουν σε καποια από τις παραγωγικές σχολές στα 18 τους, στα 53 αποστρατεύονται. Δλδ τι θα ήθελες; Τον ΑΓΕΕΘΑ, ή τους ΑΓΕΝ ΑΓΕΑ κλπ να κάνουν τι μετά; Γραμματειακή υποστήριξη ή ΑΜ στην πύλη;

Μέχρι το Μπόμπολα καλά το πήγες μετά του γάμησες το κέρατο...

byron
16/04/2015, 23:35
Βρε την Ραχήλ... το έχει παρακάνει με τα καλλυντικά της Adobe... όλη την σειρά χρησιμοποιεί, τι Gaussian Blur, τι Spot Healing Brush, τι Frequency Seperation... μπράβο της! Πολύ ωραία δείχνει... σαν κέρινη...

333979

Αποκαλύπτει τι τατουάζ έχει στο χέρι της
«Έχω μια περικεφαλαία των Σπαρτιατών πολεμιστών και ένα “λ” των Λακεδαιμονίων. Γενικά μου αρέσουν πολύ τα τατουάζ. Έζησα, όμως, την εποχή που όσοι είχαν tattoos τούς έδειχναν με το δάχτυλο! Ίσως αυτό με έκανε να αρκεστώ σε ένα μόνο.

:moutza:

Bob_o_mastoras
16/04/2015, 23:46
«Έχω μια περικεφαλαία των Σπαρτιατών πολεμιστών και ένα “λ” των Λακεδαιμονίων.

:eek: wtf?? :eek:

Ποιος της το βαρεσε το tattoo?? Ο Κασιδιαρης;;; :lol::lol:

334052

byron
16/04/2015, 23:56
:eek: wtf?? :eek:

Ποιος της το βαρεσε το tattoo?? Ο Κασιδιαρης;;; :lol::lol:

334052

Ε, ποιός? Ο Lorenzo?

sniper
17/04/2015, 09:35
Αλλα με το οτι τα βγαζουν αυτοι γιατι μπορουν συμφωνω μιας και ειμαστε ζωα σαν κοινωνια και τους αφηνουμε να μας εκμεταλευονται αν δεν τους λεμε και ευχαριστω σε καποιες φασεις...

Μέχρι το Μπόμπολα καλά το πήγες μετά του γάμησες το κέρατο...

Καλά, Venceremos σύντροφοι, η επανασταση αργεί. :a014:

dimmie_72
17/04/2015, 09:58

Τελικά αυτή η γκρίζα προπαγάνδα κατά των στρατιωτικών καλά κρατεί. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι και ο υποτιμητικός χαρακτηρισμός "ένστολοι" είναι μέρος αυτής.

Ο στρατιωτικός λοιπόν δεν κάνει τίποτε περισσότερο από τη χρήση του δικαιώματος συνταξιοδότησης που έχει ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, να συνταξιοδοτείται δηλαδή μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας. Γιατί στους υπολοίπους δημοσίους δεν είναι τόσο εμφανές αυτό το φαινόμενο; Μα γιατί είναι βολεμένοι σε μία θέση γραφείου όπως προαναφέρεις στον τόπο συμφερόντων τους ενώ αυτός και η οικογένειά του είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται κάθε 2-3 χρόνια.

Πόσο είναι το κόστος αυτής της μετακίνησης; Αφού παραβλέψω το κοινωνικό που είναι και το σημαντικότερο και κυρίως την επίδραση που έχει στα παιδιά η συνεχής αλλαγή περιβάλλοντος που όσο αυτά μεγαλώνουν γίνεται εντονότερο, θα μείνω στην διαμονή με τα τελευταία ενοίκια της αγοράς που κατά περίπτωση μπορεί η διαφορά τους να φτάνει και 100% με αντίστοιχη κατοικία που νοικιάστηκε πριν π.χ. μια 10ετία.

Στην απάντηση αυτά τα γνωρίζει εκ των προτέρων, απλώς θα αναφέρω ότι γνωρίζει ότι και σχετικά σύντομα θα μπορέσει να κατασταλάξει κάπου και να κάνει μια προσπάθεια να οργανώσει την ήδη αποδιοργανωμένη ζωή του, αποποιούμενος το μισό των απολαβών του που το πληρώνουν οι πολίτες και ελευθερώνοντας μια θέση για ανανέωση του δυναμικού αντί να ξεσκονίζει ένα γραφείο.

Επί πλέον και ενώ στον ιδιωτικό τομέα οι δυνατότητες εξέλιξης που έχει κάποιος ξεκινώντας είναι απεριόριστες ακόμη και για έναν οικοδόμο που μπορεί να φτάσει εργολάβος η μεγαλοκατασκευαστής, αυτός γνωρίζει εκ των προτέρων ότι οι δυνατότητες αυτές είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες. Αν λάβουμε υπόψη ότι στη σημερινή κοινωνία μετράει η οικονομική επιφάνεια του καθενός και όχι τα γαλόνια που φέρει, ίσως να πρέπει να γίνει γνωστό ότι ο μισθός ενός Α/ΓΕΕΘΑ είναι οριακά αυτός ενός εργοδηγού της ΔΕΗ.

el_hymador
17/04/2015, 10:01
«Έχω μια περικεφαλαία των Σπαρτιατών πολεμιστών και ένα “λ” των Λακεδαιμονίων. Γενικά μου αρέσουν πολύ τα τατουάζ. Έζησα, όμως, την εποχή που όσοι είχαν tattoos τούς έδειχναν με το δάχτυλο! Ίσως αυτό με έκανε να αρκεστώ σε ένα μόνο.

Άρα... ένα + ένα tattoo μας κάνουν ένα και επίσης μάθαμε ότι άλλο ο Σπαρτιάτης και άλλο ο Λακεδαίμονας

Προτείνω στη Ραχήλ, τώρα που οι εποχές έχουν αλλάξει και η κοινωνία μας είναι πολύ πιο δεκτική, να χτυπήσει Παντελίδη και No Fear tatoo...

el_hymador
17/04/2015, 10:09
...αρχίσαμε... http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/810419/neo-vivlio-etoimazei-o-giannis-varoufakis-/

...και συνεχίζουμε... να και οι ομιλίες...

http://www.enikos.gr/economy/310892,LIVE-H-omilia-Baroyfakh-sto-Institoyto-Brookings.html

dimmie_72
17/04/2015, 12:56
Καλά, Venceremos σύντροφοι, η επανασταση αργεί. :a014:

για ένα "πουκάμισο" ανοιχτό
για μια Ελένη.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/810330/diadilotria-ormise-sto-mario-dragi/

Panos76
17/04/2015, 13:08
Χαχα! Τρελό το μωβάκι ε;

Bob_o_mastoras
17/04/2015, 13:13
για ένα "πουκάμισο" ανοιχτό
για μια Ελένη.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/810330/diadilotria-ormise-sto-mario-dragi/

Aυτες οι γερμανιδες ρπστμ δεν εχουν κ@λο καθολου...
Α ρε Μεσογειος!!! :D

dimmie_72
17/04/2015, 13:18

Χαχα! Τρελό το μωβάκι ε;

σεξιστές... :p

teogtp
17/04/2015, 13:21

Λαθος γερμανιδες κοιτας...........

nikos_abel
17/04/2015, 13:24

Δε πα να έχουν κώλο, αν τη κατάλληλη στιγμή σου φωνάξουν EINFULLEN!!!!! εγώ θα τρομάξω πάντως :lol:

Bob_o_mastoras
17/04/2015, 13:25

To μεσο ορο κοιταω. Trust me... :winka:

teogtp
17/04/2015, 13:31
To μεσο ορο κοιταω. Trust me... :winka:

Τι γουστο να εχει καποιος που κοιτα μονο Χοντα............:lol:

dimmie_72
17/04/2015, 13:31

μόνο τρίχα... :yuck:

:bawl:

teogtp
17/04/2015, 13:33
μόνο τρίχα... :yuck:

:bawl:

Ξερεις οτι το ανατολικο μπλοκ επεσε......................ετσι;:D

Bob_o_mastoras
17/04/2015, 13:56
Το μπλοκ μπορει να επεσε..
Πριν ενα χρονο ομως που κοιταξα, το "δασος" ηταν ακομα εκει! :a42:

SHOOTER045
17/04/2015, 14:03
Το μπλοκ μπορει να επεσε..
Πριν ενα χρονο ομως που κοιταξα, το "δασος" ηταν ακομα εκει! :a42:

Εριξα καλό σπόρο φαίνεται

Bob_o_mastoras
17/04/2015, 14:10

:bawl::bawl:

dimmie_72
17/04/2015, 15:01

Nikol1979
18/04/2015, 00:37
+115

nick_VFR
18/04/2015, 01:53
Ρεζίλι των σκυλιών γίναμε... ο Ομπάμα είπε σε εκδήλωση "καλωσορίζουμε τον Βαρουφάκη που μας έφερε λεφτά"!!

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113504636

taisteal
18/04/2015, 02:00
Ρεζίλι των σκυλιών γίναμε... ο Ομπάμα είπε σε εκδήλωση "καλωσορίζουμε τον Βαρουφάκη που μας έφερε λεφτά"!!

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113504636

Ρεζιλι στους Αμερικλανους;;.....

alexandrosgs
18/04/2015, 07:52
Τελικά αυτή η γκρίζα προπαγάνδα κατά των στρατιωτικών καλά κρατεί. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι και ο υποτιμητικός χαρακτηρισμός "ένστολοι" είναι μέρος αυτής.

Ο στρατιωτικός λοιπόν δεν κάνει τίποτε περισσότερο από τη χρήση του δικαιώματος συνταξιοδότησης που έχει ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, να συνταξιοδοτείται δηλαδή μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας. Γιατί στους υπολοίπους δημοσίους δεν είναι τόσο εμφανές αυτό το φαινόμενο; Μα γιατί είναι βολεμένοι σε μία θέση γραφείου όπως προαναφέρεις στον τόπο συμφερόντων τους ενώ αυτός και η οικογένειά του είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται κάθε 2-3 χρόνια.

Πόσο είναι το κόστος αυτής της μετακίνησης; Αφού παραβλέψω το κοινωνικό που είναι και το σημαντικότερο και κυρίως την επίδραση που έχει στα παιδιά η συνεχής αλλαγή περιβάλλοντος που όσο αυτά μεγαλώνουν γίνεται εντονότερο, θα μείνω στην διαμονή με τα τελευταία ενοίκια της αγοράς που κατά περίπτωση μπορεί η διαφορά τους να φτάνει και 100% με αντίστοιχη κατοικία που νοικιάστηκε πριν π.χ. μια 10ετία.

Στην απάντηση αυτά τα γνωρίζει εκ των προτέρων, απλώς θα αναφέρω ότι γνωρίζει ότι και σχετικά σύντομα θα μπορέσει να κατασταλάξει κάπου και να κάνει μια προσπάθεια να οργανώσει την ήδη αποδιοργανωμένη ζωή του, αποποιούμενος το μισό των απολαβών του που το πληρώνουν οι πολίτες και ελευθερώνοντας μια θέση για ανανέωση του δυναμικού αντί να ξεσκονίζει ένα γραφείο.

Επί πλέον και ενώ στον ιδιωτικό τομέα οι δυνατότητες εξέλιξης που έχει κάποιος ξεκινώντας είναι απεριόριστες ακόμη και για έναν οικοδόμο που μπορεί να φτάσει εργολάβος η μεγαλοκατασκευαστής, αυτός γνωρίζει εκ των προτέρων ότι οι δυνατότητες αυτές είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες. Αν λάβουμε υπόψη ότι στη σημερινή κοινωνία μετράει η οικονομική επιφάνεια του καθενός και όχι τα γαλόνια που φέρει, ίσως να πρέπει να γίνει γνωστό ότι ο μισθός ενός Α/ΓΕΕΘΑ είναι οριακά αυτός ενός εργοδηγού της ΔΕΗ.

Πράγματι τα προνόμια των στρατιωτικών δεν είναι περισσότερα από άλλων προνομιούχων κοινωνικών ομάδων σε αυτή τη χώρα. Πριν όμως λέγαμε για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε στο ναυτικό.
Αλλά αυτό μας έφερε εδώ. Τα προνόμια κάποιων σε βάρος των υπολοίπων.
Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και τη δεκαετία του 2000 που δεν υπήρχε η κρίση που υπάρχει σήμερα, πέφτανε κορμιά για έναν διορισμό στο δημόσιο είτε μέσω ΑΣΕΠ είτε πλαγίως. Σε καμία χώρα όπου λειτουργεί η ελεύθερη οικονομία δεν είναι τόσο ελκυστική μια θέση στο κράτος γιατί παντού οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων είναι χαμηλότεροι σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και τα υπόλοιπα δικαιώματα παραπλήσια.
Για τις μετακινήσεις στρατιωτικών που αναφέρεις καλό είναι να ρωτήσεις τους χιλιάδες που πήραν το δρόμο για την ξενιτιά οι περισσότεροι από αυτούς με σοβαρά προσόντα και σπουδες.
Το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες και όσο συμβαίνει αυτό σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας η κατάσταση δε θα βελτιώνεται.

sniper
18/04/2015, 08:13
Πράγματι τα προνόμια των στρατιωτικών δεν είναι περισσότερα από άλλων προνομιούχων κοινωνικών ομάδων σε αυτή τη χώρα. Πριν όμως λέγαμε για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε στο ναυτικό.
Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και τη δεκαετία του 2000 που δεν υπήρχε η κρίση που υπάρχει σήμερα, πέφτανε κορμιά για έναν διορισμό στο δημόσιο είτε μέσω ΑΣΕΠ είτε πλαγίως. Σε καμία χώρα όπου λειτουργεί η ελεύθερη οικονομία δεν είναι τόσο ελκυστική μια θέση στο κράτος γιατί παντού οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων είναι χαμηλότεροι σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και τα υπόλοιπα δικαιώματα παραπλήσια.
Για τις μετακινήσεις στρατιωτικών που αναφέρεις καλό είναι να ρωτήσεις τους χιλιάδες που πήραν το δρόμο για την ξενιτιά οι περισσότεροι από αυτούς με σοβαρά προσόντα και σπουδες.
Το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες και όσο συμβαίνει αυτό σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας η κατάσταση δε θα βελτιώνεται.

Συμφωνώ με τα υπόλοιπα, αλλά μια κι εκανα και τα 2 που λες, δεν συγκρινεται η καθε η ταλαιπωρία της κάθε 2 (ή λιγοτερο ή περισσοτερο) χρόνια με το να φυγεις για να δουλέψεις στο εξωτερικό.

alexandrosgs
18/04/2015, 08:16
Δεν κατάλαβα, τι θεωρείς μεγαλύτερη ταλαιπωρία, να παίρνεις μετάθεση κάθε δύο χρόνια μέσα στην Ελλάδα ή να φεύγεις μετανάστης για άλλη χώρα;

leftos
18/04/2015, 08:38
Μεγαλυτερη ταλαιπωρια ειναι να ψαχνεις για δουλεια καθε 2 χρονια και ειδικα τετοιες περιοδους.
Κανεις δεν θα πηγαινε στο δημοσιο και δεν θα το σκεφτοταν καν αν υπηρχαν δουλειες οπως σε χωρες του εξωτερικου.
Εγω π.χ. εχω αυτην την στιγμη ενα καταστημα που αποτελειται απο 2 οικοπεδα το ενα σε κεντρικο δρομο που μου ειχαν στοιχισει 180000 ευρω πριν 10 χρονια.
Βαλε και το οικημα 100 τ.μ. στο ενα απο αυτα 70000 ευρω. παμε στα 250 χιλιαρικα . Οταν ειχα δουλεια δεν με πειραζε τιποτα τωρα τα βλεπω να καθονται και να μην βγαζουν τα εξοδα τους. Ε ναι τωρα σκεφτομαι οτι αν ημουν στο δημοσιο θα επερνα και 800 κατοσταρικα και θα ηταν δικα μου.
Το θεμα ειναι να υπαρχουν δουλειες και να προχωραμε μπροστα.
Ολα τ'αλλα ειναι για να μην βλεπουμε το πραγματικο προβλημα και να λεμε κλεφτες γιατρους υδραυλικους ηλεκτρολογους στρατιωτικους.

sniper
18/04/2015, 09:15
Δεν κατάλαβα, τι θεωρείς μεγαλύτερη ταλαιπωρία, να παίρνεις μετάθεση κάθε δύο χρόνια μέσα στην Ελλάδα ή να φεύγεις μετανάστης για άλλη χώρα;

H απίστευτη ταλαιπωρία είναι να μετακομίζεις καθε τόσο. Αν είσαι μόνος σου, μικρό το κακό. Όταν τραβάς και την οικογένεια μαζί, τα προβλήματα αυξάνονται. Σκέψου τα παιδιά να αλλάζουν πόλη, σχολείο, δασκάλους, φίλους κλπ καθε τόσο. Σκέψου το οικονομικό κόστος. Κι άλλα πολλά.

Εγώ από την 1η Δημ. μέχρι την 3η Λυκέιου άλλαξα 8 σχολεία, σε 8 διαφορετικές πόλεις, κάποιες φορές και στη μέση της χρονιάς.
Κι έφυγα για εξωτερικό παλιότερα (και βλακωδως επέστρεψα). Καμία σχέση.

Επίσης συνάδελφος που έφυγε για Αυστραλία με την γυναίκα και το παιδί του (για καθαρα ρατσιστικούς λόγους-δουλεια είχε και μάλιστα καλή, η γυναίκα του είναι Τουρκάλα κι εμείς εδω μαλάκες) λέει οτι έκανε την καλύτερη κίνηση της ζωής του.

pipe_smoker
18/04/2015, 09:24

Εννοεί ότι είναι πολύ χειρότερο το να παίρνεις μετάθεση κάθε 2 χρόνια (και κυρίως το να μεγαλώνει έτσι ένα παιδί, είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να υποστεί) σε σχέση με το να φύγεις να δουλέψεις στο εξωτερικό.

Τώρα, αν το να φύγεις να δουλέψεις στο εξωτερικό το έχεις στο μυαλό σου ως γεμιστής λουκάνικων και τυλιχτής πιτόγυρων στο Βούπερταλ, και δώσ'του ο Καζαντζίδης να λέει τα δικά του, ναι το πράγμα βαραίνει πολύ.

Άλλο το φεύγω για δουλειά στο εξωτερικό με σπουδές και πτυχία (με τις όποιες δυσκολίες έχει κι αυτό βεβαίως), κι άλλο "το ψωμί της ξενιτιάς είναι πικρό, το νερό είναι θολό κλπ" και με ένα παπούτσι να πλένω πιάτα.

pipe_smoker
18/04/2015, 09:25
H απίστευτη ταλαιπωρία είναι να μετακομίζεις καθε τόσο. Αν είσαι μόνος σου, μικρό το κακό. Όταν τραβάς και την οικογένεια μαζί, τα προβλήματα αυξάνονται. Σκέψου τα παιδιά να αλλάζουν πόλη, σχολείο, δασκάλους, φίλους κλπ καθε τόσο. Σκέψου το οικονομικό κόστος. Κι άλλα πολλά.

Εγώ από την 1η Δημ. μέχρι την 3η Λυκέιου άλλαξα 8 σχολεία, σε 8 διαφορετικές πόλεις, κάποιες φορές και στη μέση της χρονιάς.
Κι έφυγα για εξωτερικό παλιότερα (και βλακωδως επέστρεψα). Καμία σσχέση.

Επίσης συνάδελφος που έφυγε για Αυστραλία με την γυναίκα και το παιδί του (για καθαρα ρατσιστικούς λόγους-δουλεια είχε και μάλιστα καλή, η γυναίκα του είναι Τουρκάλα κι εμείς εδω μαλάκες) λέει οτι έκανε την καλύτερη κίνηση της ζωής του.

Με πρόλαβες.

dimmie_72
18/04/2015, 09:37

Πάντως φίλε μου εγώ ακόμα και τότε δεν είχα δει κανέναν απ αυτούς να έχει τη δυνατότητα να ανήκει στη συμπαθή τάξη των συντηρούντων τα μπουζούκια 7 μέρες τη βδομάδα. Αντιθέτως ενώ αυτοί διατήρησαν τη σταθερότητα των προνομίων τους :p αυτά κατέρρευσαν, αν λέει κάτι αυτό.

dimmie_72
18/04/2015, 09:56
Οταν ειχα δουλεια δεν με πειραζε τιποτα τωρα τα βλεπω να καθονται και να μην βγαζουν τα εξοδα τους. Ε ναι τωρα σκεφτομαι οτι αν ημουν στο δημοσιο θα επερνα και 800 κατοσταρικα και θα ηταν δικα μου.
Το θεμα ειναι να υπαρχουν δουλειες και να προχωραμε μπροστα.
Ολα τ'αλλα ειναι για να μην βλεπουμε το πραγματικο προβλημα και να λεμε κλεφτες γιατρους υδραυλικους ηλεκτρολογους στρατιωτικους.

Έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι μασήσαμε πολύ καλά το παραμύθι, που αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία του υποβουλιμιαίου σχεδίου των κυβερνήσεων της κρίσης, να στραφούν οι κατηγορίες των εργαζομένων η μια εναντίον της άλλης.

Όμως μη βαυκαλίζεσαι ότι και με τα 800 θα απολάμβανες τη σταθερότητα. Αυτά τα 800 που πρώτα ήταν 1300 και η σταθερότητα που είχαν στην εισροή τους οδήγησαν τον αποδέκτη να συνάψει ένα μακροπρόθεσμο δάνειο, το οποίο τώρα για να μπορεί να το εξυπηρετεί, απλώς ζει στην ανέχεια όπως και ο επενδυτής των 250.000.

Και για προλάβω κάποιον που πιθανόν θα μιλήσει για τοξικά δάνεια κλπ, θα προσθέσω ότι η δανειοδότηση αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και σε όλες τις υγιείς οικονομίες είναι ατμομηχανή προόδου. Η λελογισμένη συνεπώς χρηματοδότηση των σχεδίων του ιδιώτη που πλέον δεν μπορεί να αποπληρωθεί είναι άδικο να τον καθιστά εξ ορισμού ένοχο.

pipe_smoker
18/04/2015, 10:57
Έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι μασήσαμε πολύ καλά το παραμύθι, που αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία του υποβουλιμιαίου σχεδίου των κυβερνήσεων της κρίσης, να στραφούν οι κατηγορίες των εργαζομένων η μια εναντίων της άλλης.

Όμως μη βαυκαλίζεσαι ότι και με τα 800 θα απολάμβανες τη σταθερότητα. Αυτά τα 800 που πρώτα ήταν 1300 και η σταθερότητα που είχαν στην εισροή τους οδήγησαν τον αποδέκτη να συνάψει ένα μακροπρόθεσμο δάνειο, το οποίο τώρα για να μπορεί να το εξυπηρετεί, απλώς ζει στην ανέχεια όπως και ο επενδυτής των 250.000.

Και για προλάβω κάποιον που πιθανόν θα μιλήσει για τοξικά δάνεια κλπ, θα προσθέσω ότι η δανειοδότηση αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και σε όλες τις υγιείς οικονομίες είναι ατμομηχανή προόδου. Η λελογισμένη συνεπώς χρηματοδότηση των σχεδίων του ιδιώτη που πλέον δεν μπορεί να αποπληρωθεί είναι άδικο να τον καθιστά εξ ορισμού ένοχο.

Έχεις τα δίκια σου.
Και ειδικά για το ότι έχει στραφεί ο ένας απέναντι στον άλλον και τρωγόμαστε μεταξύ μας.

Και οι δανειοδοτήσεις είναι όπως τις περιγράφεις. Δυστυχώς ή ευτυχώς.
Απλά, η μεγάλη μαλακία με τα δάνεια, είναι ότι σε μια τελική ανάλυση κάποιος μπορεί να τα βάλει όλα στο ίδιο βαρέλι.
Δεν είναι έτσι.

Άλλο το διακοποδάνειο, αυτοκινητοδάνειο, θελωναταφαωστιςτάνεςδάνειο, κι άλλο το στεγαστικό, που για να πεις ότι μένεις σε δικό σου σπίτι, ή πρέπει να το έχεις κληρονομήσει από το σόι σου (ή της γυναίκας), ή να κάνεις οικονομίες και να το αγοράσεις στα 80 σου.

Τώρα, για το ποιός φταίει και σε τί ποσοστό ο καθένας, που τα δάνεια και οι πιστωτικές παίρνανε φωτιά αέρα πατέρα, τα έχουμε ξαναπεί κι ο καθένας το βλέπει από τη δική του πλευρά.

MG-KTiNoS
18/04/2015, 11:25

Εμένα η γυναίκα μου είναι Φινλανδέζα και δεν μπορείς να φανταστείς τι τράβηξα, που να ήταν και τουρκάλα δηλαδή ή μαυρη!!!!
:cry:
Ο Jr γύρισε στο γυναικοχώρι και έχω πάρει ανάσα !
Η καλύτερη κίνηση της ζωής μου (του)

-αλλά είναι μεγάλο μανίκι η μοναξία... είναι ώρες που μπαλεύεται ρε πστ μου-
:rolleyes:

byron
18/04/2015, 13:05
Έχεις τα δίκια σου.
Και ειδικά για το ότι έχει στραφεί ο ένας απέναντι στον άλλον και τρωγόμαστε μεταξύ μας.

εγώ πάλι ως εγκάθετος, δεν καταλαβαίνω από που πηγάζει το όμορφο παραμύθι της αλληλοκατανόησης και αλληλο-υποστήριξης των εργαζομένων, εφόσον είναι νόμος της αγοράς πως τα συμφέροντα συγκρούονται. Ανέκαθεν και παντού οι εκάστοτε επαγγελματικές συντεχνίες προωθούσαν και προωθούν τα δικά τους επαγγελματικά συμφέροντα "στο όνομα του λαού", και αν μπορούσαν να πηδήξουν το συμφέρον του λαού, (θα) το έκαναν με μεγάλη ευκολία. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Sorry κιόλας, αλλά αν εσείς νοιώθετε αλληλέγγυοι στους ΓΕΝΟΠ-ατζήδες, ταξιτζήδες, υδραυλικούς ή στον κάθε τσάτσο που πήδηξε σε μια θεσούλα στον Δήμο εγώ δεν νοιώθω καθόλου.

sniper
18/04/2015, 13:15
εγώ πάλι ως εγκάθετος, δεν καταλαβαίνω από που πηγάζει το όμορφο παραμύθι της αλληλοκατανόησης και αλληλο-υποστήριξης των εργαζομένων, εφόσον είναι νόμος της αγοράς πως τα συμφέροντα συγκρούονται. Ανέκαθεν και παντού οι εκάστοτε επαγγελματικές συντεχνίες προωθούσαν και προωθούν τα δικά τους επαγγελματικά συμφέροντα "στο όνομα του λαού", και αν μπορούσαν να πηδήξουν το συμφέρον του λαού, (θα) το έκαναν με μεγάλη ευκολία. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Sorry κιόλας, αλλά αν εσείς νοιώθετε αλληλέγγυοι στους ΓΕΝΟΠ-ατζήδες, ταξιτζήδες, υδραυλικούς ή στον κάθε τσάτσο που πήδηξε σε μια θεσούλα στον Δήμο εγώ δεν νοιώθω καθόλου.

Δεν είμαστε ρε φίλος αλλά εφαρμόζουμε fair play... (και μας πηδάνε ευκαιρίας δοθείσης)

pipe_smoker
18/04/2015, 14:04

Εμ αφού είσαι εγκάθετος πού να τα πιάσεις τα ψηλά νοήματα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης:lol:

Δε λέω αυτό Βύρωνα.

Λες: "Ανέκαθεν και παντού οι εκάστοτε επαγγελματικές συντεχνίες......." κλπ.
Αυτό το "ανέκαθεν και παντού" έχει μια αρχή. Θα μου πεις "Ναι, χέσε μας, φταίει ο καπιταλισμός, τράβα ζήσε σε κοινόβιο κι άσε μας στην ησυχία μας".

Αν αφήσουμε στην άκρη την αρχή αυτή καθ'αυτή, υπάρχει ένα σημείο που χειροτέρεψε πολύ το πράγμα.
Κι αυτό είναι φτιαχτό και βγάζει μάτι.

Έχουμε φτάσει ο καθένας να κοιτάει να σώσει το τομάρι του, (πάντα έτσι ήταν) αλλά σε πάρα πολύ έντονο βαθμό.
Δε βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας, ώστε να καταλάβουμε ότι το τομάρι μας εξαρτάται άμεσα σε ένα βαθμό και από το τομάρι του δίπλα.
Έστω κι εγωιστικά να το πάρουμε, ας είχαμε το μυαλό να δημιουργούμε συμμαχίες κι ας μην ήταν το νοιάξιμο ο νούμερο 1 παράγοντας που θα μας έσπρωχνε στο να σταθούμε στο πλευρό κάποιου.

Ο Φωτόπουλος κι ο Λυμπερόπουλος δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ΔΕΗτζίδων ή των ταριφατζίδων.
Φυτευτοί είναι και δημιουργήματα της απουσίας της αλληλεγγύης ή έστω συμμαχίας που λέμε.

Και φυσικά τα κάνουν χειρότερα, και φτάνεις να ακούς "απεργία ταξί" και να φτύνεις τον κόρφο σου.

Αυτό που περιγράφεις είναι το περιεχόμενο της φράσης μου που παρέθεσες.

Μας έχουν κάνει να στραφούμε ο ένας απέναντι στον άλλο, γιατί μας μοστράρουν ένα Λυμπερόπουλο για να μη φάει τα σκάγια ο υπουργός Μεταφορών, "κλείνουν τα νοσοκομεία οι αναίσχυντοι γιατροί και νοσοκόμοι" λέει η Τρέμη για να μη φάει τα σκάγια ο Άδωνάκος, και πάει λέγοντας.

Κι αντί να υπάρχει μια κατάσταση, ας ενώσουμε τους κWλους μας και να κυνηγήσουμε την τσαπού μπας και γλιτώσουμε λίγο γ@μήσι, εμείς το παίζουμε "my ass VS your ass" και η τσαπού ατσαλωμένη χαζεύει και γελάει.

Ξαναλέω, για να μην αρχίσουν τα "ωραίο το ρομάντζο σου, κοίτα να το εκδώσεις".
Δεν περιγράφω κανένα μανιφέστο, ούτε "Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος" και άλλα τέτοια όμορφα (κυριολεκτικά) αλλά από τα οποία απέχουμε έτη φωτός.

Άλλο λέω και νομίζω είναι ξεκάθαρο:beer:

alexandrosgs
18/04/2015, 14:31

Οφείλεις να είσαι αλληλέγγυος αλλιώς είσαι εχθρός του λαού.
Επίσης οφείλεις να διακατέχεσαι από εθνική υπερηφάνεια την ώρα των παρελάσεων.
Όπως οφείλει ο άνεργος να πληρώνει 1,5 ευρώ τη βενζίνη στο παπάκι του εκ των οποίων τα 1,2 είναι φόροι για να πληρωθεί ο τσάτσος που περιγράφεις.
Οι υπόλοιποι οφείλουμε να ξενιτευτούμε για να βρούμε δουλειές όξω από τούτο το μαντρί. Να μην ξεχνάμε να στέλνουμε εμβάσματα για να παίρνει ο δεητζής σάντουιτς και καφέ πληρωμένο από τον προϋπολογισμό.

byron
18/04/2015, 16:06
Εμ αφού είσαι εγκάθετος πού να τα πιάσεις τα ψηλά νοήματα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης:lol:

Δε λέω αυτό Βύρωνα.

Λες: "Ανέκαθεν και παντού οι εκάστοτε επαγγελματικές συντεχνίες......." κλπ.
Αυτό το "ανέκαθεν και παντού" έχει μια αρχή. Θα μου πεις "Ναι, χέσε μας, φταίει ο καπιταλισμός, τράβα ζήσε σε κοινόβιο κι άσε μας στην ησυχία μας".

Αν αφήσουμε στην άκρη την αρχή αυτή καθ'αυτή, υπάρχει ένα σημείο που χειροτέρεψε πολύ το πράγμα.
Κι αυτό είναι φτιαχτό και βγάζει μάτι.

Έχουμε φτάσει ο καθένας να κοιτάει να σώσει το τομάρι του, (πάντα έτσι ήταν) αλλά σε πάρα πολύ έντονο βαθμό.
Δε βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας, ώστε να καταλάβουμε ότι το τομάρι μας εξαρτάται άμεσα σε ένα βαθμό και από το τομάρι του δίπλα.
Έστω κι εγωιστικά να το πάρουμε, ας είχαμε το μυαλό να δημιουργούμε συμμαχίες κι ας μην ήταν το νοιάξιμο ο νούμερο 1 παράγοντας που θα μας έσπρωχνε στο να σταθούμε στο πλευρό κάποιου.

Ο Φωτόπουλος κι ο Λυμπερόπουλος δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ΔΕΗτζίδων ή των ταριφατζίδων.
Φυτευτοί είναι και δημιουργήματα της απουσίας της αλληλεγγύης ή έστω συμμαχίας που λέμε.

Και φυσικά τα κάνουν χειρότερα, και φτάνεις να ακούς "απεργία ταξί" και να φτύνεις τον κόρφο σου.

Αυτό που περιγράφεις είναι το περιεχόμενο της φράσης μου που παρέθεσες.

Μας έχουν κάνει να στραφούμε ο ένας απέναντι στον άλλο, γιατί μας μοστράρουν ένα Λυμπερόπουλο για να μη φάει τα σκάγια ο υπουργός Μεταφορών, "κλείνουν τα νοσοκομεία οι αναίσχυντοι γιατροί και νοσοκόμοι" λέει η Τρέμη για να μη φάει τα σκάγια ο Άδωνάκος, και πάει λέγοντας.

Κι αντί να υπάρχει μια κατάσταση, ας ενώσουμε τους κWλους μας και να κυνηγήσουμε την τσαπού μπας και γλιτώσουμε λίγο γ@μήσι, εμείς το παίζουμε "my ass VS your ass" και η τσαπού ατσαλωμένη χαζεύει και γελάει.

Ξαναλέω, για να μην αρχίσουν τα "ωραίο το ρομάντζο σου, κοίτα να το εκδώσεις".
Δεν περιγράφω κανένα μανιφέστο, ούτε "Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος" και άλλα τέτοια όμορφα (κυριολεκτικά) αλλά από τα οποία απέχουμε έτη φωτός.

Άλλο λέω και νομίζω είναι ξεκάθαρο:beer:

Ρομαντικέ μου moderator, σαφώς και οι Λυμπερόπουλοι και οι Φωτόπουλοι είναι εικόνα και ομοίωση όσων τους εκλέγουν. Σαφώς και ο Μιχαλολιάκος είναι εικόνα και ομοίωση των οπαδών και ψηφοφόρων τους. Και εκλέγονται, όχι επειδή είναι ωραία παιδιά, αλλά γιατί διαχρονικά καταφέρνουν με οποιονδήποτε τρόπο να προωθήσουν τα συμφέροντα της συντεχνίας τους.
Σαφώς και ο 1255ος υπάλληλος του δήμου πειραιά πχ, είναι οπαδός του μανιάτη δήμαρχου γιατί τον διόρισε και άρα εξυπηρετεί το συμφέρον του. Αν σταματήσει να το κάνει, ή αν φανεί κάποιος που προβάλλει ικανότερος...ο νυν γίνεται πρώην. Και όπως φαντάζεσαι, αυτό έχει ευρύτερη διάσταση...

Δεν έχει να κάνει με καπιταλισμό και οικονομικά συστήματα. Asabiyyah ονομάστηκε από τον Ibn Khaldun πριν 6 αιώνες, και περιέγραψε την έννοια που αφορά την ικανότητα μιας ομάδας (ή κράτους) για ενορχηστρωμένη, συλλογική δράση. Η ομάδα με υψηλή asabyia, θα επιχειρήσει να συνεργαστεί ή να προσαρτήσει ακόμα και με την βία άλλες ομάδες. Στην συνέχεια λόγω της asabyyia που προσδίδει ισχύ οι ομάδες αυτές καταλαμβάνουν την εξουσία και ιδρύουν νεα κοινωνικά συστήματα.
Σύντομα όμως η απόλυτη εξουσία, η αυταρέσκεια και η χλιδή που την συνοδεύουν υπονομεύουν την asabyyia. Τότε κάποια άλλη ομάδα που έχει αναπτύξει την δική της asabyyia καταλαμβάνει την εξουσία και ο κύκλος αρχίζει ξανα.

Αρχαιότατη παρατήρηση, που την συναντάμε ακόμα και σε κοινωνίες χιμπατζήδων.

Sorry που ο ρομαντισμός μου είναι αντίστοιχος της αξιοπιστίας του tuono μου...:tooth:

alexandrosgs
18/04/2015, 17:50
......Asabiyyah ονομάστηκε από τον Ibn Khaldun πριν 6 αιώνες, και περιέγραψε την έννοια που αφορά......

Πελατειακό Παρακράτος στην νεοελληνική.
Απλά και αποτελεσματικά.

pipe_smoker
18/04/2015, 18:47
Δεν έχει να κάνει με καπιταλισμό και οικονομικά συστήματα. Asabiyyah ονομάστηκε από τον Ibn Khaldun πριν 6 αιώνες, και περιέγραψε την έννοια που αφορά την ικανότητα μιας ομάδας (ή κράτους) για ενορχηστρωμένη, συλλογική δράση. Η ομάδα με υψηλή asabyia, θα επιχειρήσει να συνεργαστεί ή να προσαρτήσει ακόμα και με την βία άλλες ομάδες. Στην συνέχεια λόγω της asabyyia που προσδίδει ισχύ οι ομάδες αυτές καταλαμβάνουν την εξουσία και ιδρύουν νεα κοινωνικά συστήματα.
Σύντομα όμως η απόλυτη εξουσία, η αυταρέσκεια και η χλιδή που την συνοδεύουν υπονομεύουν την asabyyia. Τότε κάποια άλλη ομάδα που έχει αναπτύξει την δική της asabyyia καταλαμβάνει την εξουσία και ο κύκλος αρχίζει ξανα.

Αρχαιότατη παρατήρηση, που την συναντάμε ακόμα και σε κοινωνίες χιμπατζήδων.

Sorry που ο ρομαντισμός μου είναι αντίστοιχος της αξιοπιστίας του tuono μου...:tooth:

Λατρεμένε μου πρώην administrator (τί μλκσμένη προσφώνηση ήταν αυτή ρε?:lol:)

Αναφέρεσαι σε ένα πάρα μα πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα. (το πρώτο σκέλος που δεν το παρέθεσα δεν το σχολιάζω, συμφωνούμε.)
Η asabiyyah και πολλές προγενέστερες αλλά και μεταγενέστερες παρόμοιες θες θεωρίες, θες ερμηνείες, τέλος πάντων ας τις πούμε "ασαμπίγιες", είναι ο βασικός λόγος που έχω δηλώσει εδώ και χρόνια ότι κατά την ταπεινή μου άποψη in the long term δεν υπάρχει καμία σωτηρία και καμία ελπίδα.

Πολλά έχουν γραφτεί για τη "φύση" του ανθρώπου, αλλά αρκετά λιγότερα για τη "φύση" των ομάδων.
Το "Γιατί μια ομάδα είναι καταδικασμένη να οδηγηθεί στην αποτυχία από τη μέρα που γεννιέται" έχει εφαρμογές σε άπειρους τομείς.

Το ρεζουμέ, και το μόνο "ρομαντικό" της υπόθεσης, είναι το τί μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα την περίοδο της ακμής της.

Τα επί μέρους εμπόδια που αντιμετωπίζει και το πώς τα αντιμετωπίζει θα καθορίσει και το longevity και το έργο της.
Και αυτό είναι αυτό που κουβεντιάζουμε (ή έστω εγω προσωπικά) κάθε φορά που γίνεται πολιτικοκοινωνική συζήτηση.

byron
18/04/2015, 21:55
ας τις πούμε "ασαμπίγιες", είναι ο βασικός λόγος που έχω δηλώσει εδώ και χρόνια ότι κατά την ταπεινή μου άποψη in the long term δεν υπάρχει καμία σωτηρία και καμία ελπίδα.

Το ρεζουμέ, και το μόνο "ρομαντικό" της υπόθεσης, είναι το τί μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα την περίοδο της ακμής της.

Τότε, απομονώνοντας τις δύο παραπάνω προτάσεις, συμπεραίνω πως η εν ισχύ ασαμπίγια, πνέει τα λοίσθια ?

Μιας και υποψιάζομαι πως την λατρεμένη έννοια της asabyyiah και τον τρόπο που καθορίζει όχι μόνο συμπεριφορές, αλλά την ίδια την ιστορία, δεν θα με χάλαγε να το αναπτύξεις λίγοοοοο περισσότερο.
Θεωρώ πως η παρούσα κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει, ή νόμιζε πως μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια ασαμπίγια εκτός συνόρων, αλλά ξέχασε μια βασική λεπτομέρεια. Ότι η αντίπαλη ομάδα είναι πολύ πιο ισχυρή, όπως αντίστοιχα ξέχασε μια άλλη βασική λεπτομέρεια της περίφημης θεωρίας παιγνίων που μας τα έκαναν αερόστατα...πως η βασική αρχή της θεωρίας παιγνίων, είναι πως όλοι οι παίχτες είναι ισοδύναμοι.

Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε, με κίνδυνο να μπλέξουμε τα μπούτια μας, όπως πάνω κάτω έχει μπλέξει τα μπούτια της όλη η Ελλάδα. Από οικονομικά και μεταναστευτικό, μέχρι άσυλο και κοινωνική δικαιοσύνη.
Βασική καραμέλα των αντι-μνημονιακών δυνάμεων, αφορούσε πχ τις ελάχιστες απολύσεις/μετακινήσεις/διαθεσιμότητα των ΔΥ. Οι οποίοι συχνά πυκνά δικαιώνονται μέσω δικαστικών αποφάσεων, παραβλέποντας το γεγονός πως για τους 1,5 mio απολυμένους ΙΔ ισχύει από δεκαετίες άλλο εργατικό δίκαιο. Κατά συνέπεια η εργατική ανισότητα που ουδόλως ενδιέφερε την Α΄ομάδα, όταν θίχτηκαν τα συμφέροντα της χειραγώγησε την Β' ομάδα που αδυνατούσε να κινήθεί συντεταγμένα με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων της, στο όνομα "όλων". Κάνω λάθος?

Το οτι η ΑΔΕΔΥ στην 1η συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα υπουργό, 4 μέρες μετά τις εκλογές...ζήτησε αυξήσεις μισθών και κατάργηση αξιολόγησης (που κέρδισαν), κάτι που υφίσταται καθημερινά ο ΙΔ, και όχι πχ να δωθούν αυτά τα χρήματα που ίσως κέρδιζαν σε επιδόματα ανέργων ή ευπαθών ομάδων, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "κοινό μέτωπο" των εργαζομένων?

Δεν με εκπλήσσει το αίτημα τους, κατανοητό είναι λόγω asabyyah :D... αλλά εγώ τουλάχιστον δεν συμπάσχω μαζί τους.

Ave

MG-KTiNoS
18/04/2015, 23:38
Ξέχασε και κάτι άλλο η κυβέρνηση...
Ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σκουπίδια που για λίγα λεφτά θα πουλούσαν και τη μάνα τους, που προκειμένου να κάτσουν ξανά στην καρέκλα της εξουσίας είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα. Ακόμα και να ισοπεδώσουν τη χώρα.
Κανένας δεν περίμενε ότι η Ελλάδα θα κάνει τα μούτρα κρέας της Γερμανίας.
Αν μη τι άλλο όμως μέσα απ αυτή την ιστορία μάθαμε ποιός είναι ποιός και ποιός κάνει τι.
Όσο αφορά εμένα λοιπόν -το δηλώνω και δημόσια τονίζοντας το εμένα γιατί ούτε ανήκω κάπου ούτε προσπαθώ να πείσω κάποιον-
Επιστροφή στα προδοτάκια δεν υπάρχει.

υγ
Αλληλεγγύη....?
Όταν έβγαλα το μαγαζί μου το 12 σε σακούλες και το πέταξα στα σκουπίδια περνούσα μπροστά από ένα καφενείο...
Προς το μεσημέρι ο καφεντζής δάκρυσε και δεν δέχτηκε με τίποτα να πληρώσω τους καφέδες. Θα ήμουν λοιπόν αχάριστος αν έλεγα ότι δεν με αφορά το θέμα.
Ας αναρωτηθούμε ο καθένας λοιπόν, πριν αποφασίσουμε ότι είμαστε αρκετά "γενναιόδωροι" απέναντι στους άλλος, αν έχουμε δεχτεί εμείς το "δώρο" πρώτοι τότε ας πούμε που φάγαμε σαβούρδα και κάναμε το μηχανάκι πουτάνα ε???

-χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης απέναντι σε κανένα-

fkol k4
19/04/2015, 00:56
@ ΜG-KTiNoS

Αν ρωτήσεις 100 άτομα για το ποιος πιστεύουν πως είναι προδότης, είναι σίγουρο πως θα πάρεις πάνω από καμιά δεκαριά διαφορετικές απαντήσεις.
Σίγουρα μέσα σε κάποιες από αυτές θα συμπεριλαμβάνεται ο καθένας μας. Εγώ, εσύ, ο Χατζηπετρής κτλ...

Δεν αφήνουμε λοιπόν το προδοτοπαραμύθι μιας και είναι σίγουρο πως κανένας μας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση;
Είτε δεχόμαστε πως γενικότερα δεν έχουμε προδότες (ή προδοτοσύνολα αν προτιμάς) και απλά υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν στο πως μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα (και πιθανότατα όλοι κάπου κάνουν λάθος), είτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι μας είμαστε προδότες, οπότε καλύτερα να το βουλώσουμε όλοι μαζί.

Τα υπόλοιπα περί των «εμείς οι Χ είμαστε οι καλοί πατριώτες ενώ οι άλλοι Ψ είναι οι κακοί προδότες» είναι απλά για να σε καταφέρνουν να ψηφίζεις με νεύρα (ή ακόμα καλύτερα να μην ψηφίζεις καν)...

byron
19/04/2015, 07:38
Ξέχασε και κάτι άλλο η κυβέρνηση...
Ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σκουπίδια που για λίγα λεφτά θα πουλούσαν και τη μάνα τους, που προκειμένου να κάτσουν ξανά στην καρέκλα της εξουσίας είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα. Ακόμα και να ισοπεδώσουν τη χώρα.
Κανένας δεν περίμενε ότι η Ελλάδα θα κάνει τα μούτρα κρέας της Γερμανίας.
Αν μη τι άλλο όμως μέσα απ αυτή την ιστορία μάθαμε ποιός είναι ποιός και ποιός κάνει τι.
Όσο αφορά εμένα λοιπόν -το δηλώνω και δημόσια τονίζοντας το εμένα γιατί ούτε ανήκω κάπου ούτε προσπαθώ να πείσω κάποιον-
Επιστροφή στα προδοτάκια δεν υπάρχει.

υγ
Αλληλεγγύη....?
Όταν έβγαλα το μαγαζί μου το 12 σε σακούλες και το πέταξα στα σκουπίδια περνούσα μπροστά από ένα καφενείο...
Προς το μεσημέρι ο καφεντζής δάκρυσε και δεν δέχτηκε με τίποτα να πληρώσω τους καφέδες. Θα ήμουν λοιπόν αχάριστος αν έλεγα ότι δεν με αφορά το θέμα.
Ας αναρωτηθούμε ο καθένας λοιπόν, πριν αποφασίσουμε ότι είμαστε αρκετά "γενναιόδωροι" απέναντι στους άλλος, αν έχουμε δεχτεί εμείς το "δώρο" πρώτοι τότε ας πούμε που φάγαμε σαβούρδα και κάναμε το μηχανάκι πουτάνα ε???

-χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης απέναντι σε κανένα-

Ρε μαν, ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή απλά ήθελες να γράψεις ένα post για να πεις για τις ανθρώπινες αξίες που ασφαλώς υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν.

Το αν θα με δεις κάπου με χαλασμένο tuono (φτου κακά) και με πάς πατάκι μέχρι το βενζινάδικο, δεν θα αλλάξει σε τίποτα την θέληση σου να πουλήσεις (παράνομα, γιατί είναι αντισυνταγματικό από το Συμβ. Επικρατείας από το 2005) την άδεια φαρμακείου σου εάν αποφασίσεις να συνταξιοδοτηθείς.

Επίσης δεν θα αλλάξει την ευγνωμοσύνη μου για σένα εαν με βρεις νύχτα στον Όλυμπο και με πάρεις για να μη με φάνε οι λύκοι, το οτι στο καπάκι θα κάνεις απεργία διαρκείας για να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Στ.Ε για την μεταβίβαση αδειών, ή όσων αποφάσεων καθορίζουν ελεύθερα την πώληση βρεφικού γάλακτος ή την κατάργηση συγκεκριμένου ποσοστού κέρδους επειδή θα υπακούσεις στην απόφαση απεργίας του συλλόγου Φαρμακοποιών.

Ο φίλος μου ο Βασίλης που πάσχει από παιδικό διαβήτη και χρειάζεται ινσουλίνη, με αγαπάει το ίδιο είτε είμαι τραπεζικός, είτε φαρμακοποιός. Απλά γιατί έψαξα 10 φαρμακεία στον Πειραιά πριν κανένα χρόνο για να του βρω την ινσουλίνη που χρειάζεται μιας και τα φαρμακεία της Αθήνας ήταν σε απεργία διαρκείας προκειμένου να υπερασπιστούν "αγώνες δεκαετιών" και η ινσουλίνη είχε εξαφανιστεί από τα ελάχιστα φαρμακεία ασφαλείας.

Το ότι ο Βασίλης και κάποιοι χιλιάδες συμπολίτες χρειάζονταν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ φάρμακα για να ζούν, ουδόλως ενδιέφερε το σωματείο σας στις απεργίες. Ο λόγος που ένας φούρναρης δουλεύει για να φτιάξει ψωμί, είναι επειδή πεινάς δηλαδή?

Καμμία διάθεση αντιπαράθεσης φυσικά, κουβέντα κάνουμε. Αλλά #natalemeafta :tooth:

MG-KTiNoS
19/04/2015, 09:47
Όταν κάναμε απεργία -η Αθήνα γιατί ο Πειραιάς δεν έκανε οπότε δεν έμπαινε καν θέμα να μη βρεις φάρμακο- υπήρχαν εφημερεύοντα
Η έλλειψη στις ινσουλίνες είναι περίπου μόνιμη αλλά σ αυτό φταίνε 2 πράγματα μαζί.
Οι εξαγωγές και οι εταιρίες. Λέω μαζί γιατί αυτοί οι 2 είναι σε αρμονική σχέση συμβίωσης.
Η μάνα μου βγήκε στην σύνταξη και δεν πούλησε καμία άδεια. Το φαρμακείο της έκλεισε και η άδεια πήγε στη νομαρχία.
(εγώ είχα δική μου)

Δεν θέλω να δω τον επόμενο μήνα να πετιούνται στο δρόμο μερικές χιλιάδες τραπεζικών, ΔΥ, μεταλλωρύχων και δεν ξέρω κι εγώ ποιόν άλλο θέλουν να γαμήσουν...
Ούτε νομίζω πως το πρόβλημα της τράπεζας ή της χαλυβουργίας είναι ο μισθός του κάθε ανθρωπάκου.
Δεν είναι λοιπόν μακριά η αλληλεγγύη με τις ανθρώπινες αξίες.
Ένα στα αρχίδια μου δρόμος....

-να τα λέμε κι αυτά-
:)

byron
19/04/2015, 10:40
Όταν κάναμε απεργία -η Αθήνα γιατί ο Πειραιάς δεν έκανε οπότε δεν έμπαινε καν θέμα να μη βρεις φάρμακο- υπήρχαν εφημερεύοντα
Η έλλειψη στις ινσουλίνες είναι περίπου μόνιμη αλλά σ αυτό φταίνε 2 πράγματα μαζί.
Οι εξαγωγές και οι εταιρίες. Λέω μαζί γιατί αυτοί οι 2 είναι σε αρμονική σχέση συμβίωσης.
Η μάνα μου βγήκε στην σύνταξη και δεν πούλησε καμία άδεια. Το φαρμακείο της έκλεισε και η άδεια πήγε στη νομαρχία.
(εγώ είχα δική μου)

Δεν θέλω να δω τον επόμενο μήνα να πετιούνται στο δρόμο μερικές χιλιάδες τραπεζικών, ΔΥ, μεταλλωρύχων και δεν ξέρω κι εγώ ποιόν άλλο θέλουν να γαμήσουν...
Ούτε νομίζω πως το πρόβλημα της τράπεζας ή της χαλυβουργίας είναι ο μισθός του κάθε ανθρωπάκου.
Δεν είναι λοιπόν μακριά η αλληλεγγύη με τις ανθρώπινες αξίες.
Ένα στα αρχίδια μου δρόμος....

-να τα λέμε κι αυτά-
:)

Μαζί ρε, θα χορεύουμε στο γκαζόν, στις πλατείες, στα σοκάκια το "θα τον γυρίσουμε τον ήλιο" :tooth:

για τις ινσουλίνες, μια χαρά έλλειψη έπαιζε, μιας και όλοι οι Αθηναίοι είχαν την ίδια ιδέα. Στο πρόβλημα του φίλου, βοήθησε η Δανάη, μια κοπέλα φαρμακοποιός εδώ στον Πειραιά που είχε conne στην φαρμακαποθήκη και μου έφερε μετά από λίγο την παραγγελία.

ΥΓ. Για την ταμπακιέρα, δεν μίλησες όμως...προέβαλες τι κάνεις εσύ, εγώ, ο "άνθρωπος" ως μονάδα. Μιλούσαμε για ομάδες όμως και τα συμφέροντα τους που συνήθως λειτουργούν διαφορετικά. Μια χαρά παιδιά είναι κάποιοι αγρότες που ξέρω, και είμαι σίγουρος πως αν ζήταγα την βοήθεια τους, θα μου την έδιναν. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει σε τίποτα να κλείνουν την ΕΟ στην Λάρισα και να με στέλνουν γύρω γύρω τον Όλυμπο για να βγώ Κατερίνη στις 4 το πρωί.

Είδα τουλάχιστον το ξημέρωμα ένα γαμάτο χωριό, Αι-Δημήτρης λεγόταν νομίζω. Κάτι είναι κι αυτό, γνωρίσαμε τις ομορφιές του τόπου μας. :tooth:

dimmie_72
19/04/2015, 13:38
Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει σε τίποτα να κλείνουν την ΕΟ στην Λάρισα και να με στέλνουν γύρω γύρω τον Όλυμπο για να βγώ Κατερίνη στις 4 το πρωί.

Είδα τουλάχιστον το ξημέρωμα ένα γαμάτο χωριό, Αι-Δημήτρης λεγόταν νομίζω. Κάτι είναι κι αυτό, γνωρίσαμε τις ομορφιές του τόπου μας. :tooth:

Aν και δεν νομίζω με την αριστερή μας κυβέρνηση να ξαναχρειαστεί να παίρνουμε τα όρη και τα βουνά για να πάμε στη δουλειά μας :p και προκειμένου να μην πας και συ από Ελασσόνα και φτάνεις στην Κατερίνη στις 4 το πρωί, μια παρακαμπτήριος από άσφαλτο με ελάχιστο χάσιμο χρόνου που ποτέ δεν ανακοινώνεται επίσημα ως εναλλακτική είναι από Καλλιπεύκη. ;)

https://www.google.gr/maps/dir/%CE%A4%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%B7/%CE%9B%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%AC/@39.9475464,22.5250627,11z/data=!4m19!4m18!1m10!1m1!1s0x135876d843ae4e2b:0x1e09c5464c1b3866!2m2!1d22.5308681!2d39.8594893!3m4!1 m2!1d22.4229856!2d39.9796626!3s0x13586d6575b44859:0xcd2b16d051ed3be2!1m5!1m1!1s0x13580be89b481967:0x fefdc4fd2fcd8fc3!2m2!1d22.5627377!2d40.0600581!3e0

Την έχω βάλει να βγαίνει Λεπτοκαρυά για να απολαύσεις περισσότερο τον Όλυμπο, αλλά ανάλογα την προτίμηση και πόσο βιάζεσαι να επανέλθεις στο κανονικό δρομολόγιο μπορείς να βγεις κατά σειρά στους Ν. Πόρους, η στον Πλαταμώνα, η στη Σκοτίνα.

alexandrosgs
19/04/2015, 13:54
Δεν αφήνουμε λοιπόν το προδοτοπαραμύθι μιας και είναι σίγουρο πως κανένας μας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση;
......

Το κόλπο με τους καλούς και τους προδότες είναι πολύ παλιό και το έργο το έχουμε ξαναδεί.
1915 Βενιζέλικοι -αντιβενιζελικοι που κατέληξε στην μικρασιατική καταστροφή το 1922
1944 Δεκεμβριανά αριστεροί εθνικόφρονες που κατέληξε στον εμφύλιο 1946-48
Τώρα αυτός ο αχταρμάς μνημονικοι -αντιμνημονιακοι που ποιος ξέρει που θα βγάλει.
Η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεταιι με επιχειρήματα και όχι με χαρακτηρισμούς.
Είναι φασισμός να κολλάς ταμπέλες στους έχοντες αντιθετη άποψη αλλά είναι και εύκολο και αποτελεσματικό.