View Full Version : Habemus Papam
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
[
21]
AUFGEBRACHT
20/05/2015, 22:00
αυτό μπορεί να εκληφθεί ως το συντομότερο ανέκδοτο; :cool:
Το συντομότερο ανέκδοτο είναι πως στον ιδιωτικό τομέα έχουν απολυθεί ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άνθρωποι και δεν έχει ανοίξει ΡΟΥΘΟΥΝΙ. Το δικαίωμα της εργασίας είναι ιερό ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, μόνο αυτοί απαγορεύεται να απολυθούν. Για εμένα που αύριο θα βρεθώ στο δρόμο γιατί δεν θα ενδιαφερθεί κανένας; Η παραγωγικότητα και η εξυπηρέτηση εξακολουθεί να βρίσκεται στα τάρταρα, ενώ οι μισθολογικές απώλειες και τα κομμένα προνόμια κάνουν ακόμα χειρότερη την κατάσταση, "σιγά μην κάτσω να χαλάσω τη ζαχαρένια μου για 900 και 1.000 ευρώ".
Να το πω και από την προσωπική μου εμπειρία
Πες τα όλα!
skylaros
20/05/2015, 22:10
Αυτή η μαλακία με το ποιος εργάτης ή υπάλληλος είναι ευνοημένος ποτέ δε το κατάλαβα! Οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικούν πάντα προς τα πάνω! Καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες, καλύτερα ωράρια! Αλλά στην Ελλάδα μας νοιάζει να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα! Άνεργος είμαι και ότι δουλειά έχω κάνει ήταν στον ιδιωτικό τομέα με εξαίρεση ένα δίμηνο πρόγραμμά σε δημόσιο φορέα (αυτά του ΟΑΕΔ) Όπου και να πήγα είχα καλό κόσμο είχε και τσουτσέκια στη συντριπτική πλειοψηφία ήταν τσουτσέκια, ρουφιάνοι και κοπρίτες και όχι κοπρίτες επειδή ένιωθαν πως εκμεταλλεύονταν την υπεραξία τους αλλά κοπρίτες γιατί μπορούσαν! Δεν έχω πρόβλημα με την τεμπελιά με τη μιζέρια όμως έχω! Ξύσου όσο θες και όσο μπορείς αλλά μη κλαψουρίζεις και γκρινιάζεις συνέχεια ΔΕ τον αντέχω!
Η διαφορά στην κοπροσύνη μεταξύ και ιδιωτικού που παρατήρησα ήταν ότι στον ιδιωτικό τομέα γινόταν με πλάγιο τρόπο (γκρίνια, συνεχή διαλείμματα για κατούρημα του τετάρτου, χαζολόγημα, χώσιμο άλλου συναδέλφου κλπ ενώ στο Δημόσιο ήταν λίγη γκρίνια και απλά εξαφάνιση! Στον μεν ιδιωτικό τομέα το χώσιμο το έτρωγαν μετά όλοι, στο δημόσιο το έτρωγε ο πιο ανασφαλής (Στην υπηρεσία που ήμουν από τα 17 άτομα ήταν 4 που δούλευαν 9-9 κάθε μέρα για να καλύπτουν τη λούφα των 5-6 που ήταν σα να μην υπήρχαν και φυσικά ΔΕΝ πληρώνονταν υπερωρίες) Σε μισθοδοσίες τώρα όλα είναι σχετικά, έχω πάρει και 50 ευρό μαύρα για χαμαλοδουλειές του τρίωρου, έχω πάρει και 3 ευρό την ώρα μαύρα, έχω πάρει και 750 το οκτάωρο και πληρωμένη η όποια υπερωρία με τα ένσημά μου αλλά και 500 με τα ίδια και πάει λέγοντας.
Σε μεγάλες εταιρίες έχω δει να παίρνουν από 700 μέχρι και 12.000 το μήνα και να υπάρχει αυτή η μισθολογική διαφορά και σε άτομα που έκαναν παραπλήσια δουλειά και ό ναι τι περίεργο @@ μέτραγε το πόσο καλός είσαι... τι βύσμα έχεις όμως ή σε μικροχάρες πόσο καλά τα έχεις με τον προϊστάμενο αυτό μέτραγε! Σε ΜΚΟ που δε στηριζόταν από το δημόσιο το 2010 υπήρχε άτομο που έπαιρνε 2.800 για 3 ώρες παρουσία τα πρωινά(φυσικά με ένσημα) όταν σε εμάς μας έδιναν 3,9 την ώρα μαύρα! Τη μεγαλύτερη τεμπελιά από όπου έχω πάει την έχω δει στο στρατό και επειδή ήταν και παραμεθόριος οι μισθοί ενός ΕΠΟΠ στρατιώτη έφταναν κοντά στο 1,5 χιλιάρικο (πάνε και χρόνια ίσως να έχει αλλάξει) Στο λόχο που ήμουν τον περισσότερο καιρό 100 άτομα σύνολο οι 95 μόνιμοι, 10 υπάξ και αξιωματικοί και από όλους τους μόνιμους δούλευε ΈΝΑΣ! Ένας ΕΠΟΠ δεκανέας (ακόμα θυμάμαι το όνομά του) στο λόχο συντηρήσεως, μερικοί έκαναν πως δούλευαν λες και ήταν παιδάκια στο σχολείο και όλοι οι άλλοι έβγαζαν και μέτραγαν τα βύσματα τους!
Όπως και να έχει αυτό που θέλω να πω είναι πως όλα είναι σχετικά! Ο κάθε τομέας πρέπει να διεκδικεί περισσότερα από κάτω προς τα πάνω. Αν υπάρχει αλληλεγγύη και γερές δομές μεταξύ των υπαλλήλων τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για όλους. Εδώ όμως κοιτάει να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου και καταλήγουν και οι δύο τυφλοί!
dimmie_72
20/05/2015, 22:11
θα μπορούσα στα πεταχτά να αναφέρω για το κόψιμο δώρων και επιδομάτων των υπαλλήλων του δημοσίου εδώ και 2-3 χρόνια από κυβερνήσεις που πριν από τις γιορτές κάθε χρόνο προειδοποιούν με αυτόφωρο τους εργοδότες που θα το τολμήσουν, αλλά σταματώ εδώ γιατί νομίζω η διαμάχη δημοσίου-ιδιωτικού είναι μια εντελώς λάθος θεώρηση που αποπροσανατολίζει παρά δίνει λύσεις.
Cpt. Haddock
20/05/2015, 22:24
Κατι που θα πρέπει να καταλάβουμε ειναι οτι προσπαθουμε να πεισουμε για διαφορα κεκτημενα (13ος, 14ος μισθος) και να ζητησουμε δανεικα, απο χωρες που τετοια προνομια δεν υπάρχουν.
Πώς μπορει ο γαλλος που όταν βγει στη συνταξη στα 60+ χωρις εφαπαξ και με 12 μισθους, έχοντας πληρωσει όλα τα χρονια καθε χρονο τον αντιστοιχο ΕΝΦΙΑ, να καταλάβει γιατι εμεις εχουμε προβλημα στις περικοπες σε κατι που αυτος δεν ειχε ποτέ.
Αφηστε επιτελους την ιστορια με την κατσικα του γειτονα, εχει γινει αφορητο κλισέ πια...
dimmie_72
20/05/2015, 22:26
Μα και βέβαια αφορά αύξηση των μισθών στο δημόσιο τομέα. Υπάρχει και άλλος πίνακας που δείχνει πως ενώ στην περίοδο 1950-1986 η συμμετοχή των δαπανών για μισθούς του δημοσίου τομέα στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν διπλασιάστηκε, η συμμετοχή των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα στο συνολικό απασχολούμενο εργατικό δυναμικό αυξήθηκε κατά πολύ λιγότερο, άλλη μια ένδειξη πως οι μισθοί στο δημόσιο παρουσίαζαν αυξητική τάση. Δεν λέω κάτι διαφορετικό από το αρχικό μου ποστ...
Ο πίνακας που παρέθεσες αναλυόμενος δεν λέει αυτό, αλλά το παραβλέπω. Δεν αντιδικώ ότι δεν έγιναν προσλήψεις, αλλά ο ιδιωτικός τομέας συρρικνώθηκε γιατί ακριβώς οι μεγάλες επιχειρήσεις διείδαν ότι παύουν οι επιχορηγήσεις προκειμένου να απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, κλείνοντας η οδηγώντας στο μαρασμό τις μεγάλες παραγωγικές μονάδες Nissan, ΠΕΙΡΑΪΚΗ-ΠΑΤΡΑΪΚΗ, Ναυπηγεία, Χαλυβουργία κ.α. η γυρνώντας το στην πώληση και την παροχή υπηρεσιών.
Μη ξεχνάμε ότι η συζήτηση ξεκίνησε με την αφορμή ότι το διεφθαρμένο δημόσιο και μόνον είναι η απαρχή και η αιτία του κακού. Το ίδιο ήταν και ο ιδιωτικός τομέας από την 10ετία του 50 ακόμη στην Ελλάδα των μονοπωλίων και των "ευεργετών" Ωνάση, Νιάρχου, Μποδοσάκη, Αγγελόπουλων κλπ.
AUFGEBRACHT
20/05/2015, 22:31
θα μπορούσα στα πεταχτά να αναφέρω για το κόψιμο δώρων και επιδομάτων των υπαλλήλων του δημοσίου εδώ και 2-3 χρόνια από κυβερνήσεις που πριν από τις γιορτές κάθε χρόνο προειδοποιούν με αυτόφωρο τους εργοδότες που θα το τολμήσουν, αλλά σταματώ εδώ γιατί νομίζω η διαμάχη δημοσίου-ιδιωτικού είναι μια εντελώς λάθος θεώρηση που αποπροσανατολίζει παρά δίνει λύσεις.
Να αναφέρω στα πεταχτά που δεν έχω πληρωθεί ούτε 1 δευτερόλεπτο υπερωρία 12 χρόνια τώρα και όταν κάποτε το ζήτησα η απάντηση ήταν "αν θες να απολυθείς ζήτα;" Να αναφέρω ότι εάν μετά από τριήμερο πάρω άδεια από τη σημαία για να το κάνω τετραήμερο θα με πάρει και θα με σηκώσει; Να αναφέρω ότι τη Μεγάλη Πέμπτη η γυναίκα μου δεν έχει ημιαργία για να πάει να φτιάξει τσουρέκια και παραμονή Χριστουγέννων δεν ημιαργία να πάει να φτιάξει κουραμπιέδες; Να αναφέρω ότι εάν έρθει ο πελάτης στο γραφείο μου να τον εξυπηρετήσω και δεν γυρίσω καν να τον κοιτάξω επειδή δεν έχω αποφασίσει ακόμα με τον δίπλα μου αν θα παραγγείλουμε τυρόπιτα ή μπουγάτσα την άλλη μέρα θα ζητιανεύω να φάω μια τυρόπιτα; Να αναφέρω ότι 2-3 χρόνια σας έκοψαν τα δώρα αλλά 5 και 6 χρόνια υπάρχουν υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα που τους απειλεί ο εργοδότης τους αν ζητήσουν δώρο και επίδομα άδειας το οποίο δεν είναι κομμένο αλλά υπάρχει τυπικά αλλά όχι ουσιαστικά; Να αναφέρω ότι όταν πήγα στη διεύθυνση μεταφορών 8 παρά 5 και ζήτησα να εξυπηρετηθώ ο υπάλληλος σε ενικό αγενείας μου είπε "να έρθεις στις 8 που ανοίγουμε" και όταν ο νεαρός συνάδελφός του (προφανώς από ΑΣΕΠ) μου απάντησε "ελάτε να σας εξυπηρετήσω κύριε, για 5 λεπτά δεν χάλασε ο κόσμος" (γιατί προφανέστατα υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι με φιλότιμο και παιδεία και παράγουν έργο αλλά χάνονται στον ωκεανό των αχρήστων) ο παλαιάς κοπής γαμάουα ΔΥ τον κατσάδιασε λέγοντάς του "όχι ρε δεν θα τον εξυπηρετήσουμε, μετά θα μας έρχονται όλοι 8 παρά, να μάθει να έρχεται στην ώρα του" και συνέχισε να πίνει το φραπέ του...
stefanos
20/05/2015, 22:33
Kαι στις κατωτερες ,και στις μεσες και πολλες φορες και παραπανω Μαλλον δεν θα εχεις δουλεψει ιδιωτικο τομεα και δεν θα ξερεις τις δυσκολιες.Ασε που τωρα με την κριση δεν βλεπω να θιχτηκε το δημοσιο σε σχεδον τιποτα,ολα σχεδον παραμενουν τα ιδια ,ενω ο ιδιωτικος τομεας εχει γονατισει-2000000 ανεργοι,κλεισιμο επιχειρησεων,ανασφαλιστη εργασια,απειρες ωρες απληρωτων υπερωριων,τρομοκρατια,κλπ κλπ.που θα χρειαζοταν πολυ γραψιμο για να τα αναφερω.Αμα απολυθει κανενας δημοσιος υπαλληλος - καθαριστριες υπ.οικονομικων π,χ με 1500-2000 μισθο τον μηνα -κουνιεται το συμπαν,αμα καθε μερα απολυθουν 500-600 του ιδιωτικου τομεα δεν κουνιεται φυλλο.Αστα δυστυχως το πραγμα βρωμαει απο παντου με το δημοσιο σ αυτη την μπουρδελοχωρα και δυστυχως με τους νεοκυβερνωντες δεν φαινεται να καλυτερευει ,τουναντιον μαλιστα Αλλα τι να περιμενεις απο μια κυβερνηση που τοποθετει προεδρο της ΔΕΗ εναν πρωην αρχισυνδικαλιστη και δινει και αυξησεις στα μισθολογια -ρετιρε- της ΔΕΗ οταν απ την αλλη μειωνει τα λεφτα στους μικροσυνταξιουχους.:a31:
1500-2000 το μήνα καθαρίστρια μόνο αν έχει 21+ χρόνια προυπηρεσίας βαθμό διευθύντριας και είναι απόφοιτη ανωτάτης σχολής.:lol:
Τόσα αν παίρνει φίλε μου καθηγητής στο πανεπιστήμιο και ούτε.(στο ιδιωτικό νοσοκομείο που δουλεύει το απόγευμα 4ωρο παίρνει τα 5πλάσια χαλαρά).
AUFGEBRACHT
20/05/2015, 22:42
Μη ξεχνάμε ότι η συζήτηση ξεκίνησε με την αφορμή ότι το διεφθαρμένο δημόσιο και μόνον είναι η απαρχή και η αιτία του κακού. Το ίδιο ήταν και ο ιδιωτικός τομέας από την 10ετία του 50 ακόμη στην Ελλάδα των μονοπωλίων και των "ευεργετών" Ωνάση, Νιάρχου, Μποδοσάκη, Αγγελόπουλων κλπ.
Η θέρμη με την οποία αντικρούεις τα γραφόμενά μου με κάνει να υποθέτω πως είσαι δημόσιος υπάλληλος. Δυστυχώς μόνο εσύ μέχρι τώρα έχει κάνει αυτό το συλλογισμό ότι το δημόσιο είναι η απαρχή και αιτία του κακού. Είναι λυπηρό να υποστηρίζεις κάτι το οποίο δεν έχει ειπωθεί. Ανέφερα τις παθογένειες του δημοσίου τομέα, τώρα εσύ που είδες να αναφέρω ότι είναι η απαρχή του κακού... ειλικρινά απορώ. Η δε συζήτηση ξεκίνησε με ένα υποπίνακα από την ανάλυση που παρέθεσε ο Καπ10, κάποιος παρατήρησε την αύξηση των ΔΥ επί ΠΑΣΟΚ κι εγώ έσπευσα να του απαντήσω πως εκείνη την περίοδο ξεκίνησε και το άνοιγμα της ψαλίδας μέσου μισθού υπέρ του δημοσίου τομέα. Scripta manent...
Επειδή διευθύνω, και έχω διευθύνει επί πολλά χρόνια, αρκετά μεγάλο αριθμό Ι.Υ., η πραγματικότητα είναι πως ο μέσος Ι.Υ. δεν διαφέρει σε ικανότητες και όρεξη από τον μέσο Δ.Υ. Δε θέλει να δουλέψει, δεν αναγνωρίζει τις αδυναμίες του και κατά συνέπεια δε προσπαθεί να βελτιωθεί. Αξιολογήσεις και κρίσεις προσωπικού, είναι σαν να βαράς στου κουφού την πόρτα... Τα ξύνει (αν τον αφήσεις) στο 8ωρο, και κάθεται παραπάνω για να δουλέψει (αν πληρώνονται οι υπερωρίες) μετά. Όλοι ανεξαιρέτως θεωρούν πως δεν παίρνουν αυτά που αξίζουνε, ακόμα και αν δε μπορούνε να προσθέσουνε το 1 με το 1 και να βγάλουνε σωστό άθροισμα. Και περιμένουνε πρώτα να ανταμειφθούν, και μετά να αποδώσουνε... ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Στο τέλος όμως κανείς σχεδόν δεν αμείβεται (αναλογικά με τη δουλειά του) καλύτερα από έναν Δ.Υ. Πλήν εξαιρέσεων φυσικά...
Όλοι σχεδόν επίσης ζηλεύανε (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα) τους Δ.Υ. Έχω χάσει μεσαία και ανερχόμενα και ικανά στελέχη, για θέσεις στο Δημόσιο. Αιτιολογία; Σιγουριά, και η δυνατότητα να κάνουνε 2η δουλειά...
Η διαφορά με το δημόσιο είναι πως πάντα, υπάρχει κάποιος από πάνω που ξέρει πως κρίνεται ανάλογα με την απόδοση όχι μόνο του εαυτού του αλλά και του τμήματός του. Επομένως φροντίζει όσο μπορεί για την απόδοση των από κάτω του. Αν τους άφηνε όμως ανεξέλεγκτους, όπως γίνεται στο Δημόσιο...
Η κρίση βέβαια έχει φροντίσει και εδώ. Το μέσο επίπεδο του Ι.Υ. έχει ανέβει τα τελευταία 6 χρόνια. Δυστυχώς, λόγω απολύσεων...
AUFGEBRACHT
20/05/2015, 22:47
Αφηστε επιτελους την ιστορια με την κατσικα του γειτονα, εχει γινει αφορητο κλισέ πια...
Δεν είναι όμως κλισέ να αφήσουμε την κατσίκα του γείτονα επειδή κάποιοι άλλοι γείτονες δεν είχαν ποτέ κατσίκα;
H διαφορά μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού υπαλλήλου...http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=120541&p=2049953&viewfull=1#post2049953
Συνεχίστε, απλά παρακολουθώ. :wave2:
dimmie_72
20/05/2015, 22:58
Η θέρμη με την οποία αντικρούεις τα γραφόμενά μου με κάνει να υποθέτω πως είσαι δημόσιος υπάλληλος.
προσωπικά ξενερώνω αφάνταστα όταν μια ανταλλαγή επιχειρημάτων καταλήγει στο ποιος είσαι και που κατοικείς... :wave2:
AUFGEBRACHT
20/05/2015, 23:06
προσωπικά ξενερώνω αφάνταστα όταν μια ανταλλαγή επιχειρημάτων καταλήγει στο ποιος είσαι και που κατοικείς... :wave2:
Δεκτή η δυσφορία και το ξενέρωμα για αυτό που λες, απλά κι εγώ δεν μπορώ όταν έχω γράψει συγκεκριμένα πράγματα να βγαίνουν αυθόρμητα συμπεράσματα και να μου χρεώνονται απόψεις οι οποίες δεν είναι δικές μου αλλά εμφανίζονται ως δικές μου. Όπως και να έχει εγώ ζητάω συγγνώμη εάν σε ξενέρωσε η διαπίστωση περί επαγγελματικής ιδιότητας.
dimmie_72
20/05/2015, 23:14
Όπως και να έχει εγώ ζητάω συγγνώμη εάν δε ξενέρωσε η διαπίστωση περί επαγγελματικής ιδιότητας.
δεκτό και ανταποδίδω από πλευράς μου.
pipe_smoker
21/05/2015, 01:04
Κατι που θα πρέπει να καταλάβουμε ειναι οτι προσπαθουμε να πεισουμε για διαφορα κεκτημενα (13ος, 14ος μισθος) και να ζητησουμε δανεικα, απο χωρες που τετοια προνομια δεν υπάρχουν.
Πώς μπορει ο γαλλος που όταν βγει στη συνταξη στα 60+ χωρις εφαπαξ και με 12 μισθους, έχοντας πληρωσει όλα τα χρονια καθε χρονο τον αντιστοιχο ΕΝΦΙΑ, να καταλάβει γιατι εμεις εχουμε προβλημα στις περικοπες σε κατι που αυτος δεν ειχε ποτέ.
Άρα να υποθέσω ότι αν αποτύχουν τα σχέδια δανεισμού από την Ευρώπη και φτάσουμε να ζητήσουμε από καμιά Κίνα που πληρώνονται σε ρύζι εκεί κι αν τη φουτσίσαμε:tooth:
Ο Γάλλος κι ο κάθε Γάλλος μπορεί να έχει ή να μην έχει πράγματα που έχει ή δεν έχει ο Γερμανός, που έχει ή δεν έχει ο Ιταλός, ο Έλληνας κι ο κάθε παπάρας, αλλά από τη στιγμή που έχουν "συμφωνήσει" ότι υποτίθεται πως θα αλληλοβοηθιούνται τίποτα δε χρειάζεται να καταλάβει.
Η γκρίνια και το παρακαλετό για να γ@μηθεί κι ο άλλος όσο γ@μιόμαστε κι εμείς κι αν έχει καταντήσει αφόρητη.
Το συντομότερο ανέκδοτο είναι πως στον ιδιωτικό τομέα έχουν απολυθεί ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άνθρωποι και δεν έχει ανοίξει ΡΟΥΘΟΥΝΙ. Το δικαίωμα της εργασίας είναι ιερό ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, μόνο αυτοί απαγορεύεται να απολυθούν. Για εμένα που αύριο θα βρεθώ στο δρόμο γιατί δεν θα ενδιαφερθεί κανένας;
Το έθεσες ωραία και απλά, κι επίτρεψέ μου να απαντήσω χωρίς να απευθύνομαι σε εσένα εννοείται αλλά γενικά.
Να ανοίξει ρουθούνι ΚΑΙ για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Ποιός να το ανοίξει? Να κατέβουν σε πορεία οι δημόσιοι για τα δικαιώματα των ιδιωτικών? Να κατέβουν σε πορεία οι ιδιωτικοί? Να κατέβουν σε πορεία για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να κατεβαίνουν σε πορείες?
Το "ιερό" του δικαιώματος της εργασίας δεν είναι το να μην μπορείς να απολυθείς. Άλλο το δικαίωμα στην εργασία, άλλο το δικαίωμα στο κωλοβάρεμα, άλλο το δικαίωμα στο "μπήκα στο χορό, πρέπει να χορέψω, θα δουλέψω και 12ωρο στο φινάλε για να μή με διώξουν".
Εννοείται πως θα ενδιαφερθεί κάποιος και πολλοί μάλιστα αν βρεθείς στο δρόμο αύριο. Κι αν μη τι άλλο, δε θα βρεθεί και κανείς να σου πει ότι καλά να πάθεις τα ήθελε ο κώλος σου που βρέθηκες στο δρόμο για να σωθεί η χώρα από τη βρωμιά σου.
Τώρα αν εννοείς αν θα ρίξουν τα δάκρυά τους τα χορχοδείλια τα διάφορα κανάλια, οι φορείς, τα @@ μας τα 2, όχι. Αλλά σε ενδιαφέρει αυτό?
Αν θέλουμε λοιπόν να βρεθεί λύση και στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να υπάρξει κρατική παρέμβαση.
Θέμε για δε θέμε?
Να μπει το κράτος στην επιχείρησή μου και να μου πει πόσους επιτρέπεται να διώχνω ανάλογα τα πόσα βγάζω?
Να χώσει τη μύτη του και να μου τραβήξει ένα μανίκι ΝΑ αν πχ εγώ πηδάω τον προμηθευτή μου (που έχει μια Χ επιχείρηση και θέλει να είναι σωστός απέναντί στους εργαζομένους του), και του λέω ότι θέλω να μου κάνει τις παραδόσεις βράδυ/πιο γρήγορα/με υπέρβαρο κλπ αλλιώς θα πάω αλλού?
Να μου βάζει λουκέτο και να κάνει κατάσχεση σε όλα όσα ανοίκουν στο όνομά μου ή στην εταιρεία και να μη με αφήνει να ξανανοίξω ούτε τυροπιτάδικο αν δεν αλλάξω όνομα, φάτσα και φύλο, στην περίπτωση που βρει έστω και έναν (1) ανασφάλιστο εργαζόμενο?
Να βγαίνει με τη μία διαταγή πληρωμής προς όλους τους εργαζομένους στην περίπτωση που έχουν να πληρωθούν πάνω από 1 μήνα?
Να μου στέλνει για έλεγχο όποτε γουστάρει όποιον γουστάρει κι αν δει υπάλληλο να δουλεύει πάνω από 8ωρο να μου γ@μήσει ότι έχω και δεν έχω? Και αν του αποδείξω ότι πρέπει αναγκαστικά να έχω τον υπάλληλο γιατί το απαιτεί ο πελάτης αλλιώς θα δώσει σε άλλον τη δουλειά να του γ@μήσει κι εκείνου ό,τι έχει και δεν έχει επί 5?
Θέλουμε ή θα αρχίσουμε να λέμε για σοβιετίες, τσαουσέσκου, κΟΥμούνια και το κακό συναπάντημα?
Επίσης, ακόμα κι αν θέλουμε, ένα καλό ερώτημα είναι πού θα βρεθεί το υπεύθυνο κράτος να τα κάνει όλα αυτά και να μη γυρίσει απ'την άλλη να κάνει ότι δε βλέπει μόλις εγώ του σκάσω έναν ΝΤενεκέ λάδι.
Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι με το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον για το ποιός βγάζει περισσότερα, ποιός δουλεύει λιγότερο, να κάνουμε τους μαλάκες γιατί στη Γερμανία δε σουβλίζουν αρνί το Πάσχα και δε χρειάζονται το δώρο, μόνο άκρη δε βγαίνει.
Να το πω και από την προσωπική μου εμπειρία..............
................ Δεν μας φτάνει όχι το thread, όλοι οι server των Βαλκανίων δεν μας φτάνουν...
+1200
MG-KTiNoS
21/05/2015, 07:41
H διαφορά μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού υπαλλήλου...http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=120541&p=2049953&viewfull=1#post2049953
Συνεχίστε, απλά παρακολουθώ. :wave2:
πΆΡΕ ένα τηλέφωνο τη φορθνετ (ή όποια θες) να πεις έχει βλάβει το ιΝΤερνέτ....
:rotflmao:
Να δεις πως θα ... γεφυρωθούν οι διαφορές...
:beer:
Cpt. Haddock
21/05/2015, 08:04
[...]
Ο Γάλλος κι ο κάθε Γάλλος μπορεί να έχει ή να μην έχει πράγματα που έχει ή δεν έχει ο Γερμανός, που έχει ή δεν έχει ο Ιταλός, ο Έλληνας κι ο κάθε παπάρας, αλλά από τη στιγμή που έχουν "συμφωνήσει" ότι υποτίθεται πως θα αλληλοβοηθιούνται τίποτα δε χρειάζεται να καταλάβει.[....]
Η αλληλοβοήθεια ξέρεις, δε μπορει να διδεται ουτε επ' αόριστον, ουτε χωρις προϋποθέσεις. Ειδικα οταν μεσα στις χώρες που ζηταμε τα δανεικα ειναι αρκετες με κατώτατο μισθο λιγοτερο απο τον ελληνικο.
Επειδη πιο πριν αναφερθηκαμε σε μιζες, σε κλεφτες σε (κλασσικα) Γερουν - αυτος φταίει για όλα - και λαμογιές, διαβαστε το παρακατω να δείτε πόσο εύκολα ανοιγουν τα μικρα παραθυράκια:
«για θέματα στέγασης, σίτισης, υγιεινής, ίδρυσης και λειτουργίας υποδομών... είναι δυνατή στις σχετικές συμβάσεις δημόσιων έργων, εκπόνησης μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών, κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις, η εφαρμογή της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού».
Να σας βοηθησω. Ειναι τροπολογία απο το νομο του "12%" Κατρούγκαλου με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της δημόσιας διοίκησης»
Αnd so it begins που έλεγαν και στο Babylon 5 :wave2:
+ποσα θες
Δεν σε κατάλαβα.
tzimidis
21/05/2015, 09:33
Δεν σε κατάλαβα.
Apo ti diki mou empeiria se ayti tin periptosi paizei oi ypalliloi tis forthnet na einai xeiroteroi apo ton klasiko ellina dimosio ypallilo......
Apo ti diki mou empeiria se ayti tin periptosi paizei oi ypalliloi tis forthnet na einai xeiroteroi apo ton klasiko ellina dimosio ypallilo......
Δεν έχω ιδέα τι κάνουν οι υπάλληλοι της forthnet, γιατί έχω hol. Θεωρώ πιο πιθανόν να μην έχει γνωρίσει κανείς σας υπάλληλο του ΟΤΕ επι εποχής παντοκρατορίας του, για να κάνετε τέτοιες συγκρίσεις.
Cpt. Haddock
21/05/2015, 10:16
Δεν έχω ιδέα τι κάνουν οι υπάλληλοι της forthnet, γιατί έχω hol. Θεωρώ πιο πιθανόν να μην έχει γνωρίσει κανείς σας υπάλληλο του ΟΤΕ επι εποχής παντοκρατορίας του, για να κάνετε τέτοιες συγκρίσεις.
+955
+ οσα θελεις
Η συγκριση βεβαια οτετζηδων και λοιπων καλωδιακηδων με ΔΥ ειναι λιγο συγκριση μηλα με πορτοκαλια στο παρον θεμα (οχι οτι δεν ισχυουν καποια απο αυτα που λετε για τους Οτετζηδες :-P) εχουν αλλαξει πολλα εδω και μια δεκαετια αλλα προς το καλύτερο και αλλα προς το χειροτερο... Α και υπ οψιν ο ΟΤΕ ειναι ΑΕ με ιδιωτες μετοχους και τα σχετικα εδω και πολλα πολλα χρονια :D
AUFGEBRACHT
21/05/2015, 14:10
Η συγκριση βεβαια οτετζηδων και λοιπων καλωδιακηδων με ΔΥ ειναι λιγο συγκριση μηλα με πορτοκαλια στο παρον θεμα (οχι οτι δεν ισχυουν καποια απο αυτα που λετε για τους Οτετζηδες :-P) εχουν αλλαξει πολλα εδω και μια δεκαετια αλλα προς το καλύτερο και αλλα προς το χειροτερο... Α και υπ οψιν ο ΟΤΕ ειναι ΑΕ με ιδιωτες μετοχους και τα σχετικα εδω και πολλα πολλα χρονια :D
Κάποιες συνήθειες όμως δεν αλλάζουν ποτέ... Χάλασε μια τηλεφωνική γραμμή στη δουλειά και δηλώθηκε από το τμήμα τηλεπικοινωνιών βλάβη, την άλλη μέρα έσκασαν μύτη 4 άτομα εκ των οποίων μια κοπελίτσα θα' ταν δεν θα ΄ταν 20 χρονών, μάλλον αν κατάλαβα καλά ήταν φρεσκοδιορισμένη. Ο δε επικεφαλής του συνεργείου φτυστό αντίγραφο του Τσουκαλά αλλά με μαλλί περμανάντ στυλ Μύρτσος τερματοφύλακας... Έκατσαν καμιά ώρα, ο προϊστάμενος έριξε ό,τι βλαστήμια είχε για τους άσχετους που του έστειλαν, ανέλαβε αυτός να εντοπίσει τη βλάβη και οι άλλοι 3 κοίταγαν, ή για να είμαι ακριβέστερος ο ένας κράταγε ένα λάπτοπ το οποίο είχε την περιγραφή της βλάβης, η κοπελίτσα απλά κοίταγε, και ο τρίτος κοίταγε και κάθε 20 λεπτά πεταγόταν στα κεντρικά του ΟΤΕ να δει αν είχε διορθωθεί η βλάβη... κλαυσίγελος, αφού μερικοί κρατιόνταν να μην τους τραβήξουν βίντεο να τους βγάλουν στο youtube. Όπως είπα η βλάβη δεν κατορθώθηκε να εντοπιστεί και να διορθωθεί.
Cpt. Haddock
21/05/2015, 17:42
Δε σωζεται αυτη η χωρα...
335927
tsompanis
21/05/2015, 18:15
335927
Με τίποτα όμως. ....:cry:
MG-KTiNoS
21/05/2015, 18:18
tzimidis
21/05/2015, 19:08
Lypiro alla toso alithino..........
RaGe_Raptor
21/05/2015, 21:10
ρε μλκς έλεος......... :facepalm:
335931
MG-KTiNoS
21/05/2015, 21:18
335931
Μερικοί άνθρωποι είναι από τη φύση τους αισιόδοξοι....
Μετά έρχεται ο ΛΟΥΤΣΟΣ
ΓΚΟΥΠ !!!!
SHOOTER045
21/05/2015, 21:47
335931
Όπως τα μυρμήγκια με τον ελέφαντα, που ανέβηκαν όλα πάνω του, ο ελέφαντας κουνήθηκε λίγο και έπεσαν όλα εκτός απο ένα που έμεινε στο σβέρκο του φωνάζοντας στα άλλα.
- μην μασάτε του έκανα κεφαλωκλειδωμα....
Για δείτε και αυτό http://aridaianews.blogspot.gr/2015/05/blog-post_831.html?m=1
MG-KTiNoS
22/05/2015, 07:57
Όπως τα μυρμήγκια με τον ελέφαντα, που ανέβηκαν όλα πάνω του, ο ελέφαντας κουνήθηκε λίγο και έπεσαν όλα εκτός απο ένα που έμεινε στο σβέρκο του φωνάζοντας στα άλλα.
- μην μασάτε του έκανα κεφαλωκλειδωμα....
Δε λέει έτσι όμως ανέκδοτο...
Λέει ότι μόνο ο ΤΖο κατάφερε να τον πιάσει από το λαιμό και οι άλλοι κάτω φώναζαν....
ΠνίχτονΑΤζο πνίχτονΑ....
============================================
Πέρα από τη μπλάκα όμως αν η Ελλάδα δεν αναγνώριζε τα χρέη της θα είχαν πρόβλημα....
Και μεταξύ μας όταν έκαναν μπίζνες με υποβρύχια και έδιναν δάνεια για ν αγοραστούν ΜΙΑ ΕΥΘΎΝΗ θα έπρεπε να έχουν ΚΑΙ εκείνοι...
Κάτι δηλαδή έπρεπε να πάθουν κια αυτοί δηλαδή για τη μαλακία που έκαναν.
=================================================
Ακόμα κάποτε ο Φιντέλ Κάστρο είχε προτείνει σ όλ τον 3ο κόσμο να μην τους δώσει μια αλλά εκείνοι έκλασαν μέντες και δεν το τόλμησαν.
Δυστυχώς για όλους μας....
(και θα σου έλεγα τότε ποιος είναι πλούσιος....)
MG-KTiNoS
22/05/2015, 08:01
Για δείτε και αυτό http://aridaianews.blogspot.gr/2015/05/blog-post_831.html?m=1
Εγώ δεν ξέρω τι λέει ο καθένας
Εγώ ξέρω ότι η Β Ελλάδα πάει Μπουζούκια στα καζίνο της πώς τη λένε αυτή τη χώρα κάθε Σ/Κ και ακούει Στανίση και άλλους καλλιτέχνες
(δεν σου λέω ούτε για βενζίνη ούτε για φαί...)
ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ
Για πουτάνες κλπ δεν το κουβεντιάζω καν....
Ως εκ τούτου hestika για όλα τ άλλα.
ρε μλκς έλεος.........
335941
spyrakos35
22/05/2015, 08:30
335927
Lypiro alla toso alithino..........
335941
τόσο πολύ δε σας άρεσε η νέα κουπ του δήμαρχου πσινάκη????
:lol:
τόσο πολύ δε σας άρεσε η νέα κουπ του δήμαρχου πσινάκη????
:lol:
Βασικα μας ενοχλει που εχει μαλλια για να κανει κουπ....
Οσο για καποια αλλα σχολια.....
Legalize it!!!και μην τα μπλεκετε!!!
Cpt. Haddock
22/05/2015, 09:01
Εγώ ξέρω ότι η Β Ελλάδα πάει Μπουζούκια στα καζίνο της πώς τη λένε αυτή τη χώρα κάθε Σ/Κ και ακούει Στανίση και άλλους καλλιτέχνες
ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ [...]
Να ρωτησουμε και τον Dimchios να μας πει που τα εχει προσφατα :smokin::lol:
Στανίση .
Δεν άκουσα. Πώς είπατε; Ορίστε; Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;
https://www.youtube.com/watch?v=RtId3-dCZWc
Ακόμα κάποτε ο Φιντέλ Κάστρο είχε προτείνει σ όλ τον 3ο κόσμο να μην τους δώσει μια αλλά εκείνοι έκλασαν μέντες και δεν το τόλμησαν.
Δυστυχώς για όλους μας....
(και θα σου έλεγα τότε ποιος είναι πλούσιος....)
Ετσι φώναζε ο Φιντέλ, με τα δις των Σοβιετικών καβάτζα...
Viva la revolution
Cpt. Haddock
22/05/2015, 10:17
Να θυμηθουμε εδω οτι ο "τριτος κοσμος" περιελαλβανε και κατι ωραιους τυπους σαν τον Ιντι Αμιν Νταντα, τον Ντυβαλιε, τον Σουχαρτο, τον Γκαλτιερι και αλλα καλα παιδια...
SHOOTER045
22/05/2015, 13:53
ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ
Για πουτάνες κλπ δεν το κουβεντιάζω καν....
Ως εκ τούτου hestika για όλα τ άλλα.
Δεν έχεις άδικο
MG-KTiNoS
23/05/2015, 09:42
Κανένας φραγμός.... ΜΟΝΟ ΜΑΣΑ.... ΜΑΣΑ ΜΑΣΑ ΜΑΣΑ....
Μα πόσο πια????
Ούτε τυφλός, ούτε άνεργος.... κανένας φραγμός, κανένα όριο... κανένας ηθικός φραγμός
http://www.naftemporiki.gr/story/955394/r-antonopoulou-ta-xrimata-ton-programmaton-einai-gia-tous-anergous-oxi-gia-ta-kentra-mathisis
Κλειδώνει καθώς ξεπέρασε τα 2.000 posts.
Συνεχίστε κάπου αλλού...