PDA

View Full Version : Habemus Papam

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21

fkol k4
18/05/2015, 11:58
http://www.koutipandoras.gr/article/140885/dafni-asthenis-dolofonise-astheni-sto-psyhiatreio

Χωρίς ανθρώπους τα νοσοκομεία.... Δεν έχουν καν νόημα ύπαρξης.
Ο ψυχιατρικός ασθενής όμως θέλει και τα πιο πολλά λεφτά.
Μια και η κουβέντα ήταν για το Μπουμπούκο χτες που θα γίνει και εθνικός ήρωας.
Τι έλεγε?
-Δεν θα μου πάρει εμένα η τρόικα τη δόξα. Εγώ τους απέλυσα !
Και το αποτέλεσμα να περνάει ντούκου.
:moutza:

(θα επανέλθω)

Δυστυχώς, αυτό που για μια προσωπική αντιπάθεια μπορούμε να παραβλέπουμε οτιδήποτε άλλο (και κυρίως την αλήθεια αυτών που λέμε), είναι πολύ συνηθισμένο στην ανθρώπινη φύση.

Η ακριβής φράση να θυμίσω ήταν «Δεν θα μου κλέψει εμένα τη δόξα ο Τόμσεν. Αν χρειαστεί να απολύσω κόσμο θα το κάνω από μόνος μου» και την προτιμώ χιλιάδες φορές από την ευθυνόφοβη «εγώ δεν θέλω να τα κάνω, ο Τόμσεν με βάζει» την οποία είχε κάνει πιπίλα η μισή ΝΔ.
Στην πράξη, καλό βέβαια θα ήταν να ανέφερες και πόσες απολύσεις έγιναν τελικά.

Αν θέλεις, μέσα στην αλαζονεία του και την έπαρσή του ο μπουμπούκος είναι μια από τις ελάχιστες φωνές λογικής στην πολιτική σκηνή. Ψυχρής λογικής ναι, αλλά λογικής. Και φυσικά το ότι είναι τόσο μισητός φυσικά και δεν έχει να κάνει με τις πράξεις του στα διάφορα υπουργεία (δεν θα ήταν άλλωστε και ο πρώτος κακός υπουργός του κόσμου), αλλά γιατί μόλις πας να ονειροπολήσεις και να φανταστείς μια εύκολη λύση, έναν σωτήρα ρε αδερφέ, τρέχει να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα, πως δηλαδή σωτήρες δεν υπάρχουν και πως όσοι τους τάζουν είναι απλώς ψεύτες. Είναι επίσης τόσο μισητός γιατί δεν γλύφει το λαό στα παράθυρα, βγαίνει χύμα και λέει πως είμαστε ένας λαός ονειροπαρμένων άσχετων που μόλις κάποιος αρχίζει να μας τάζει μας κάνει ό,τι θέλει.

Βέβαια, δεν είναι πως δεν τα ξέρουμε κι εμείς όλα αυτά, αλλά τι να κάνουμε αδερφέ, όταν σου τα λέει ο άλλος στα μούτρα πονάει αλλιώς βλέπεις...

byron
18/05/2015, 12:17
Ρε παλουκάρια, με το μπαρδό, αλλά να κάνω μια ερώτηση γιατί δεν καταλαβαίνω....

Τί σκατά θέλουμε να κάνει η ρημάδα η κυβέρνηση με το θέμα των διαπραγματεύσεων περί μέτρων, "πού θα βρεθούν τα μπικικίνια" κλπ?

Πάει να βάλει έκτακτη εισφορά σττις μεγάλες επιχειρήσεις, λέμε θα λακίσουν και θα φύγουν και θα μείνουμε με τα @@ στα χέρια. Ωραία.

Κράζουμε (ορθά) ότι δεν έχει τηρήσει (σχεδόν) τίποτα από τα όσα είχε πει στη φτωχομάνα τη Θεσ/νίκη, γυρνάει και λέει τουλάχιστον θα κρατήσω αυτά που είχα πει για εργασιακά κι ασφαλιστικό και δε θα ρίξω άλλο μισθούς και συντάξεις. Και δώσ'του πάλι κράξιμο. Θέλω να δω αν τελικά τα πειράξει, ποιοί θα είναι οι πρώτοι που θα βγουν να πουν "Α τσι πούστηδοι! Είδες? Πάλι κορόιδο μας πιάσανε!"

Ενοχλούν τις επιχειρήσεις. Κορόιδο μας πιάνουνε.
Δεν ενοχλούν τις επιχειρήσεις. Κορόιδο μας πιάνουνε.
Άμα πειράξουν τα μισθά και τις συντάξεις, κορόιδο θα μας έχουνε πιάσει.
Άμα δεν τα πειράξουνε, πάλι κορόιδο θα μας έχουνε πιάσει.

Μα τη μπαναγία δε βγάζω άκρη.....

η μπαναγιά μαζί μας...:wave2:

ΥΓ. Όλη η ιστορία, είναι πως δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους προηγούμενους. Παραμύθια και ψέματα στα αυτιά των ανίδεων πολιτών. Εκτός αυτού τους θεωρώ επικίνδυνα γραφικούς...πως να χαρακτηρίασεις δηλαδή έναν υπουργό χώρας που καταρρέει, όταν σκηνοθετεί ολόκληρη παράσταση στον δρόμο με τον Αυτιά για μια "αυθόρμητη" συνέντευξη "εφ΄όλης της ύλης"?

pipe_smoker
18/05/2015, 12:36
η μπαναγιά μαζί μας...:wave2:

ΥΓ. Όλη η ιστορία, είναι πως δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους προηγούμενους. Παραμύθια και ψέματα στα αυτιά των ανίδεων πολιτών. Εκτός αυτού τους θεωρώ επικίνδυνα γραφικούς...πως να χαρακτηρίασεις δηλαδή έναν υπουργό χώρας που καταρρέει, όταν σκηνοθετεί ολόκληρη παράσταση στον δρόμο με τον Αυτιά για μια "αυθόρμητη" συνέντευξη "εφ΄όλης της ύλης"?

Δεν αντιλέγω ρε Βύρωνα.

Και δεν προσπαθώ να "καταλάβω" την κυβέρνηση.
Χεσμένους τους έχω, ούτε τους ψήφισα, ούτε έχαψα τα μύρια όσα. Προσωπικά ίδιους με τους προηγούμενους δεν τους θεωρώ για πολλούς λόγους. Πρέπει να φάνε πολλά ψωμιά ακόμα (κυριολεκτικά) για να τους πω ίδιους. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία στην προκειμένη περίπτωση.

Εμάς προσπαθώ να "καταλάβω".
Όχι το μέσο Έλληνα ψηφοφόρο, ή τον κλασσικό το μαλάκα τον Έλληνα.

Γράφουμε 2 κουβέντες (όχι εγώ ή εσύ, γενικά μιλάω) και βλέπω ότι έρχεται σε αντίφαση η πρώτη με τη δεύτερη.

Πάρτε τα από αυτούς που τα έχουν. Όοοοοοχι!!!! Μη!!!!! Θα φύγουν!!!!!
Μην πειράξετε τους φτωχούς! Αφήστε ρε τις μαλακίες και πετσοκόψτε ό,τι υπάρχει να πάμε παρακάτω.
Δεν τηρήσατε τίποτα από αυτά που ειπατε προεκλγικά! Ρε ποιές κόκκινες γραμμές να τηρήσετε, περάστε στο παρασύνθημα καιγόμαστε.

Μου θυμίζει διάλογο με γκόμενα
-Θες να βγούμε σήμερα αγάπη μου.
-Όχι κάτσε να δεις την μπάλα σου.
-Δε με πειράζει. Πάμε να βγούμε.
-Όχι σου είπα μωρό μου. Δεν έχω πρόβλημα, κάτσε να δεις την μπάλα σου.
-Σίγουρα βρε μάτια μου?
-Ναι σου λέω.

Και μόλις ανάψεις την τηλεόραση βάζει τα κλάματα και φέυγει τρέχοντας στο δωμάτιο να πάρει τηλέφωνο τη μάνα της.

pipe_smoker
18/05/2015, 13:10
.....όταν σου τα λέει ο άλλος στα μούτρα πονάει αλλιώς βλέπεις...

Αυτό το τελευταίο είναι γεγονός και συμφωνώ. Είναι κάτι που ισχύει γενικά.

Με όλα τα υπόλοιπα επίτρεψέ μου να διαφωνήσω.

Ο μπουμπούκος δεν είναι απλά ένας ρεαλιστής, που μας πετάει την πραγματικότητα στα μούτρα και μας πονάει.

Είναι ένα σκουπίδι από αυτά που βρωμάνε περισσότερο, ένας φαντασμένος "πολιτικός" που πάσχει από αρχαιολαγνεία, ο οποίος νομίζει ότι έχουμε κάποιου είδους πόλεμο και είναι απολύτως λογικό να έχουμε απώλειες και να ψοφολογάει ο κόσμος αλλά χεστήκαμε γιατί συμβαίνουν αυτά, στο φινάλε και οι αρχαίοι δούλους είχανε, τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του νομίζοντας ότι θα αφήσει όνομα στην ιστορία αν συνεργαστεί με τους νικητές Γερμανούς, θεωρεί σωστό το δίκαιο να είναι το δίκαιο του δυνατού και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Αυτός που απλά βλέπει την πραγματικότητα είναι αυτός που μιλάει περιγραφικά. Δε χαίρεται κιόλας για την κατάσταση και προσπαθεί να την αλλάξει ή μπορεί καν να μην ασχολείται.
Ο συγκεκριμένος αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη πραγματικότητα κανονιστικά. Χαίρεται για την κατάσταση και τις ευκαιρίες που του ανοίγονται μέσα από αυτήν και προσπαθεί να την διαιωνίσει.

Τα λοιπά χαρακτηριστικά του, όπως αυτά του καραφασίστα του κερατά, αντικομμουνιστή, αγενέστατου, υπερόπτη/παντογνώστη κλπ τα αφήνω απλά στην άκρη γιατί αρκετά ανακατεύτηκα μεσημεριάτικα κι ευτυχώς που δεν έχω φάει ακόμα.

nikos_abel
18/05/2015, 13:21
Πάιπ, με βάση αυτά που έγραψες, αν δεις τι λέει ο Βαρούφ που όλοι τον έχουν πιάσει στο ψιλό γαζί (όχι εγώ) θα δεις πόσο μα πόσο δίκιο έχει.

Η λύσεις βρίσκονται ΜΟΝΟ out of the box.

Ναι, δε θα γίνει τίποτα, απλά θα τον πιούμε. Αλλά θα μπορούσαμε να μην τον πιούμε. Ούτε εμείς, ούτε οι άλλοι.

Cpt. Haddock
18/05/2015, 13:48
[...]
Ναι, δε θα γίνει τίποτα, απλά θα τον πιούμε. Αλλά θα μπορούσαμε να μην τον πιούμε. Ούτε εμείς, ούτε οι άλλοι.

Κι ο Λουκας θα μπορουσε να μην εχει βαλει τον Τζαρ-Τζαρ αλλα τον εβαλε. Με τα "θα" και "αν" δε γινεται δουλεια.

nathair
18/05/2015, 13:54
Ελα MG...

[I]Εισηγήσεις για επιβολή έκτακτης εισφοράς σε χιλιάδες επιχειρήσεις, δέχεται ο πρωθυπουργός.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113526347

Και επειδή δε θα τους φτάσουνε, θα πάνε και σε καμιά φορολόγηση του τζίρου...εκεί να δεις τι θα γίνει...

vaska
18/05/2015, 13:55
Αν θέλεις, μέσα στην αλαζονεία του και την έπαρσή του ο μπουμπούκος είναι μια από τις ελάχιστες φωνές λογικής στην πολιτική σκηνή.
...............

Βέβαια, δεν είναι πως δεν τα ξέρουμε κι εμείς όλα αυτά, αλλά τι να κάνουμε αδερφέ, όταν σου τα λέει ο άλλος στα μούτρα πονάει αλλιώς βλέπεις...

:eleison::eleison:
ήμαρτον, που είναι φωνή λογικής ο μπουμπούκος.

pipe_smoker
18/05/2015, 14:22
Πάιπ, με βάση αυτά που έγραψες, αν δεις τι λέει ο Βαρούφ που όλοι τον έχουν πιάσει στο ψιλό γαζί (όχι εγώ) θα δεις πόσο μα πόσο δίκιο έχει.

Εγώ δε λέω αν έχει δίκιο ή άδικο ο Βαρουφάκης.
Και προσωπικά κάποια από αυτά που έχει πει τα βρίσκω σωστά.
Συμφωνώ παρ'όλα αυτά με το Βύρωνα ότι ισχύει το ρητό περί οικονομολόγων πως ξέρουν να σου πουν 500 τρόπους να ρίξεις μια γκόμενα και οι ίδιοι δεν έχουν γ@μήσει μια φορά στη ζωή τους.

Να μην τον πιούμε ούτε γίνεται, ούτε γινόταν, ούτε θα γινόταν.
Όχι ο Βαρουφάκης να πρότεινε λύσεις, αλλά ο Θεός ο ίδιος.

Πρέπει να τον πιούμε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.-
(κι όχι δεν αναφέρομαι ούτε στην εκδοχή "φταίξαμε, μαζί τα φάγαμε, τάνες καθαρίστριες, πρέπει να πληρώσουμε" ούτε στην εκδοχή "μας έχουν στήσει παγίδα να μας φάνε τα πετρόλαδα και τα διαμάντια που κρύβονται κάτω από τον πάτο μας". Και τις δύο εκδοχές τις θεωρώ εξίσου γελοίες.)

Πρέπει να τον πιούμε λοιπόν, και θα τον πιούμε κατά πώς πρέπει.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για το κουβέντα να γίνεται, αλλά χρειάζεται κι αυτό.

nickald
18/05/2015, 14:39

Κάθε μερα το αποδεικνυει ο ανθρωπος (λεμε τωρα)......... το ακριβως αντιθετο......

cityfly
18/05/2015, 15:00
Εγώ δε λέω αν έχει δίκιο ή άδικο ο Βαρουφάκης.
Και προσωπικά κάποια από αυτά που έχει πει τα βρίσκω σωστά.
Συμφωνώ παρ'όλα αυτά με το Βύρωνα ότι ισχύει το ρητό περί οικονομολόγων πως ξέρουν να σου πουν 500 τρόπους να ρίξεις μια γκόμενα και οι ίδιοι δεν έχουν γ@μήσει μια φορά στη ζωή τους.

ενδιαφέρον ρητό
εγώ ήξερα το άλλο που λέει
οικονομολόγος είναι αυτός που θα σου πει αύριο γιατί αυτό που προέβλεψε χθες δε λειτουργεί σήμερα

byron
18/05/2015, 15:01

Οχι, μωρέ...μαλάκας είναι.

Προτιμώ τον Γλέζο να σφυροκοπά την ΕΕ για την ευθύνη που φέρει η διαχείριση καυσίμων στον σεισμό του Νεπάλ (https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/792456724177091/). :tooth:

dimmie_72
18/05/2015, 15:03
αν κάτι χαρακτηρίζει την οικονομία σαν επιστήμη (για όσους δέχονται ότι είναι), αυτό είναι ότι ΔΕΝ μπορεί να προβλέψει. ;)

nikos_abel
18/05/2015, 15:08
Κι ο Λουκας θα μπορουσε να μην εχει βαλει τον Τζαρ-Τζαρ αλλα τον εβαλε. Με τα "θα" και "αν" δε γινεται δουλεια.

Άσε μας βρε καημένε :p, με τα "τι θα γινόταν αν" υπάρχει ότι υπάρχει σήμερα. Και καλά και κακά. Να μην το πιάσω "αλλιώς" τώρα
και έχουμε κλειδαμπαρώματα και ασέλγειες στο πτώμα της ύπαρξης του θρεντ και του σύμπαντος :lol:

Εδώ συμφωνούμε όλοι νομίζω (και ο cityfly)

Να μην τον πιούμε ούτε γίνεται, ούτε γινόταν, ούτε θα γινόταν.
Όχι ο Βαρουφάκης να πρότεινε λύσεις, αλλά ο Θεός ο ίδιος.

OXI OXI OXI!!!! Μα αυτό είναι το πρόβλημα ρε φίλε, αυτό περνάει και μένει.
Όχι, να μην τον πιει κανένας.

Πρέπει να τον πιούμε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.

Οι λόγοι είναι επειδή.....έτσι. Ουσιαστικός λόγος δεν υπάρχει, μια εκδικητικότητα υπάρχει, είτε είναι εντός, είτε εκτός της χώρας.
Ή της ευρώπας ή ότι θες πες.

nikos_abel
18/05/2015, 15:10
αν κάτι χαρακτηρίζει την οικονομία σαν επιστήμη (για όσους δέχονται ότι είναι), αυτό είναι ότι ΔΕΝ μπορεί να προβλέψει. ;)

Ναι, γιατί οι οικονομικές επιστήμες είναι πιο τίγκα στις παραδοχές από τις κοινωνικές (που δεν τις λαμβάνουν έτσι κι αλλιώς υπόψιν) :a10:

nikos_abel
18/05/2015, 15:12
Και μη ξεχάσω ότι όλο το σκηνικό βασίζεται στην αρχή ότι το φυσιολογικό είναι να θέλουμε να εργαζόμαστε.

:uplate:

byron
18/05/2015, 15:16
Οι λόγοι είναι επειδή.....έτσι. Ουσιαστικός λόγος δεν υπάρχει, μια εκδικητικότητα υπάρχει, είτε είναι εντός, είτε εκτός της χώρας.
Ή της ευρώπας ή ότι θες πες.

Υπεραπλουστευση και κουβέντα καφενείου μετά τσίπουρου κάτω από τον ήλιο....

Sorry 're nikos_abel, αλλά αν πιστεύεις ότι τα πάντα γίνονται για λόγους εκδίκησης και αφανισμού του αρχαίου DNA...:wave2:

pipe_smoker
18/05/2015, 15:24
OXI OXI OXI!!!! Μα αυτό είναι το πρόβλημα ρε φίλε, αυτό περνάει και μένει.
Όχι, να μην τον πιει κανένας.

Εγώ δε μίλησα για εκδικητικότητα.
Χεστήκανε για τους συναισθηματισμούς.

Και δε γίνεται να μην τον πιει κανένας σε όποιο πλαίσιο κι αν γίνει η κουβέντα/διαπραγμάτευση/αλλαγή. Είτε μέσα στο κουτί, είτε έξω από το κουτί, είτε πετάξουμε το κουτί, είτε το βάλουμε στο γκWLο μας το κουτί.

Αν εσύ καθαρίζεις 60 μύρια το χρόνο, και σου τα κάνω 40 τον ήπιες. Υποκειμενικά? Ναι. Για τα δικά σου κριτήρια? Ναι.
Αν ο άλλος καθαρίζει 6 χιλιάρικα το χρόνο, και του τα κάνω 4 τον ήπιε. Υποκειμενικά? Όχι. Αντικειμενικότατα. Δε θα έχει για φαΐ.

Αυτό όμως δεν έχει καμία απολύτως σημασία!
Γιατί?

Γιατί αυτός που καθαρίζει τα 60 μύρια και φοβάται μην τον πιει κατά τα κριτήρια τα δικά του, μπορεί να βάλει το χεράκι του και να επηρεάσει καταστάσεις ώστε να τον πιει αυτός που καθαρίζει τα 6 χιλιάρικα.

Αυτός που καθαρίζει τα 6 χιλιάρικα και φοβάται μην τον πιει αντικειμενικότατα, το μόνο που μπορεί να κάνει με το χεράκι του είναι να το βάλει στο μπάτο του, να βγάλει το ματάκι του, να βγάλει το ματάκι του διπλανού του για να ξεδώσει και πολλά άλλα.
Πάντως σίγουρα δεν μπορεί να κάνει κάτι ώστε να τον πιει αυτός που καθαρίζει τα 60 μύρια.

Να το βάλω και το disclaimer αν και είναι ηλίου φαεινότερο....
Το παράδειγμα μπορεί να αφορά ομάδες ατόμων, μπορεί να αφορά χώρες, μπορεί η οικονομική δύναμη που φέρνω σαν παράδειγμα να μεταφράζεται σε άλλου είδους δύναμη και πάει λέγοντας.

nikos_abel
18/05/2015, 15:26
...για λόγους εκδίκησης και αφανισμού του αρχαίου DNA...:wave2:

Όχι, όχι, καμμία σχέση Βύρωνα, φτου φτου φτου, όχι εγώ τέτοια πράγμα!!!!

Από άλλες κουβέντες, θα έχεις καταλάβει ότι είμαι εντελώς υπέρ της εκπαίδευσης και του σωφρονισμού, με εντελώς διαφορετική
προσέγγιση από αυτή της τιμωρίας.

Ξέρω, συννεφάκια και αγγελάκια μυρίζουνε, αλλά εδώ το πράγμα έχει να κάνει όντως με υπεραπλούστευση, εν γνώση μου.

"Φάγατε τα λεφτά μας κ...ληδες, και για αυτό θα σας π...ξουμε"

Τόσο απλά.

Τώρα, το πως τα φάγαμε, ποιοι τα φάγαμε, πόσα φάγαμε, ο μύλος ο καλός όλα τα αλέθει.
Εδώ μπαίνει το "ανθρωπιστική κρίση" που τόσο εύκολα κοροϊδεύουμε και γελοιοποιούμε.

Αν ρωτάς βέβαια αν πιστεύω ότι οι παρόντες στη κυβέρνηση είναι ικανοί να αλλάξουν τα δεδομένα,
όχι, δεν το πιστεύω και φοβάμαι ότι είναι σίγουρο ότι αυτό θα αποδειχθεί.

Αν ρωτάς ποιοι θα ήταν ικανοί....δε νομίζω ότι υπάρχουν κάποιοι ικανότεροι από τους ποσαδιστές του ελ χυμαδόρ.

Πάντως με τον τρόπο που προχωράει η κατάσταση, δεν υπάρχει λύση.

nikos_abel
18/05/2015, 15:28
Εγώ δε μίλησα για εκδικητικότητα.
Χεστήκανε για τους συναισθηματισμούς.

Ακριβώς. Εγώ δεν χέστηκα όμως.

fkol k4
18/05/2015, 15:49
@ pipe_smoker, vaska, nickald

Λοιπόν, θα κάνω κάτι που δεν συνηθίζω. Θα σας τρολλάρω λιγάκι...:D

Τα παραπάνω προς το παρόν είναι απλά προσωπικές απόψεις, αλλά τους λείπει η αιτολόγηση.
Υπάρχει ένα ρητό, που λέει πως για να χτυπήσεις τον αντίπαλο πρέπει πρώτα να τον μάθεις καλά, να τον έχεις σπουδάσει.
Βάζω λοιπόν στοίχημα πως ο περί ου ο λόγος σας γυρίζει τόσο πολύ τα άντερα που δεν αντέχετε να τον βλέπετε πάνω από 1 λεπτό. Δεκτό, αλλά αυτό δημιουργεί μια ανισσοροπία άποψης.
Στην πραγματικότητα για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για κάτι θα πρέπει να ακούμε με προσοχή τους πάντες και ακόμα περισσότερο αυτούς που λένε αυτά με τα οποία διαφωνούμε. Το να είσαι φιλελεύθερος και να ακούς μόνο όσα λέει ο μπουμπούκος δεν έχει κανένα νόημα, όπως αντίστοιχα δεν έχει κανένα νόημα το να είσαι αριστερός και να ακούς μόνο τον Φίλη.

Επίσης, είναι λογικό πως για να έχουμε έγκυρη άποψη, δεν ακούμε απόψεις μέσω τρίτων. Για παράδειγμα, για να μάθεις τι είπε ο Χ-Ψ-Ω ακούς τον ίδιο τον Χ-Ψ-Ω να το λέει και όχι την περιγραφή από τον δημοσιογράφο ή τον πολιτικό αντίπαλο, διότε έτσι δεν έχουμε ιδία άποψη, απλώς αναπαράγουμε την άποψη κάποιου άλλου.

Θα σας βάλω λοιπόν μια πολύ δύσκολη δοκιμασία...:D
Πατήστε εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=BP7vQLxK_LY)για να δείτε μια σχετικά πρόσφατη συνέντευξη. Είναι 56 λεπτά. Αφού την δείτε, θα παρακαλούσα να μου υποδείξετε τα σημεία όπου αυτό που λέει στερείται λογικής (πχ «αυτό που λέει στο 16:30 μέχρι 18:00 δεν έχει λογική γιατί Α-Β-Γ.») και φυσικά γιατί...
Προσοχή, όχι τα σημεία με τα οποία διαφωνείτε (τα οποία προφανώς και θα υπάρχουν), αλλά τα σημεία που είναι παράλογα. Για παράδειγμα όταν βγαίνει ο Τσακαλώτος και σου περιγράφει το πως θα πρέπει η Ελλάδα να βγει εκτός ευρώ, μπορείς να διαφωνήσεις επί της αρχής, αλλά η άποψή του είναι λογικότατη. Θα ήθελα την ίδια ανάλυση...

ggs
18/05/2015, 16:20

Πατήστε εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=BP7vQLxK_LY)για να δείτε μια σχετικά πρόσφατη συνέντευξη. Είναι 56 λεπτά. Αφού την δείτε, θα παρακαλούσα να μου υποδείξετε τα σημεία όπου αυτό που λέει στερείται λογικής (πχ «αυτό που λέει στο 16:30 μέχρι 18:00 δεν έχει λογική γιατί Α-Β-Γ.») και φυσικά γιατί...
Προσοχή, όχι τα σημεία με τα οποία διαφωνείτε (τα οποία προφανώς και θα υπάρχουν), αλλά τα σημεία που είναι παράλογα. Για παράδειγμα όταν βγαίνει ο Τσακαλώτος και σου περιγράφει το πως θα πρέπει η Ελλάδα να βγει εκτός ευρώ, μπορείς να διαφωνήσεις επί της αρχής, αλλά η άποψή του είναι λογικότατη. Θα ήθελα την ίδια ανάλυση...

κάνε ακριβώς την ίδια δοκιμασία με μια ομιλία της Χ.Α.

μετα πες μας γιατι η ΧΑ είναι η ΧΑ , ο Αδωνις ο Αδωνις , ο Τσακαλωτος ο Τσακαλωτος κλπ αφού όλοι λένε κάποια λογικά πράγματα…
εκτος , κι αν όσοι λένε κάποια λογικά πράγματα , είναι όλοι ίδιοι…

fkol k4
18/05/2015, 16:38
κάνε ακριβώς την ίδια δοκιμασία με μια ομιλία της Χ.Α.

μετα πες μας γιατι η ΧΑ είναι η ΧΑ , ο Αδωνις ο Αδωνις , ο Τσακαλωτος ο Τσακαλωτος κλπ αφού όλοι λένε κάποια λογικά πράγματα…
εκτος , κι αν όσοι λένε κάποια λογικά πράγματα , είναι όλοι ίδιοι…

Θα μπορούσες να με βοηθήσεις λιγάκι για το που θέλεις να καταλήξεις;
Φυσικά και έχω ακούσει και χρυσή αυγή, και κκε και ανεξάρτητους έλληνες και σύριζα και πασόκ και νέα δημοκρατία και ποτάμι (και άλλους που δεν είναι στη βουλή)

Αν το ζητούμενο είναι το να σου υποδείξω εγώ τα σημεία όπου αυτό που λέει η χρυσή αυγή στερείται λογικής, πολύ ευχαρίστως να μου δώσεις μια συνέντευξη ενός μέλους της και να το κάνω...

Το ότι μια άποψη δεν είναι παράλογη δεν σημαίνει πως είναι και σωστή αδερφέ, σημαίνει απλώς πως αξίζει να εξεταστεί. Προφανώς δεν υπάρχει μόνο μια λογική άποψη για ένα θέμα και ακόμη προφανέστερα δεν υπάρχει η απόλυτη αλήθεια ή η χρυσή άποψη.

Επίσης, μπορείς να μου εξηγήσεις αν γίνεται γιατί μου φέρνεις ως παράδειγμα την χρυσή αυγή; Είναι αυτό κάποιος έμμεσος υπαινιγμός για τα δημοκρατικά μου ιδεώδη;

pipe_smoker
18/05/2015, 16:44
Για να μην υπάρξει καμιά παρεξήγηση, όσα γράφω τα γράφω με καλή διάθεση και φιλικά.
Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση.

Μη φάμε τα μουστάκια μας για τον μπουμπούκο. Ήμαρτον.

Εγώ πάλι θα κάνω αυτό που συνηθίζω.

I won't feed the troll:D

Παρ'όλα αυτά θα σου απαντήσω εν συντομία στα όσα ρώτησες/εξέφρασες.

Τα παραπάνω προς το παρόν είναι απλά προσωπικές απόψεις, αλλά τους λείπει η αιτολόγηση.

Καθόλου:nono:

Αιτιολόγησα τα όσα έγραψα όσο χρειάζεται και πάντα με το μέτρο της λογικής. Αν αρχίσουμε ένα ατέρμονο "Γιατί μπαμπά?" εννοείται πως δε θα τελειώσουμε ποτέ και δε θα αποδείξουμε ούτε το ότι η γη γυρίζει.

Υπάρχει ένα ρητό, που λέει πως για να χτυπήσεις τον αντίπαλο πρέπει πρώτα να τον μάθεις καλά, να τον έχεις σπουδάσει.
Βάζω λοιπόν στοίχημα πως ο περί ου ο λόγος σας γυρίζει τόσο πολύ τα άντερα που δεν αντέχετε να τον βλέπετε πάνω από 1 λεπτό. Δεκτό, αλλά αυτό δημιουργεί μια ανισσοροπία άποψης.

Κοίτα, θέλουμε δε θέλουμε, ο τύπος είναι τέτοιο μαϊντάνι που νομίζεις ότι έχει 3-4 κλώνους και βρίσκεται σε όλα τα κανάλια ταυτόχρονα.

Οπότε και να μη θες, τον τρως στη μούρη, εκτός κι αν κάνεις την απόλυτα σωστή κίνηση ματ και κλείσεις το χαζοκούτι.

Στην πραγματικότητα για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για κάτι θα πρέπει να ακούμε με προσοχή τους πάντες και ακόμα περισσότερο αυτούς που λένε αυτά με τα οποία διαφωνούμε. Το να είσαι φιλελεύθερος και να ακούς μόνο όσα λέει ο μπουμπούκος δεν έχει κανένα νόημα, όπως αντίστοιχα δεν έχει κανένα νόημα το να είσαι αριστερός και να ακούς μόνο τον Φίλη.

Επίσης, είναι λογικό πως για να έχουμε έγκυρη άποψη, δεν ακούμε απόψεις μέσω τρίτων. Για παράδειγμα, για να μάθεις τι είπε ο Χ-Ψ-Ω ακούς τον ίδιο τον Χ-Ψ-Ω να το λέει και όχι την περιγραφή από τον δημοσιογράφο ή τον πολιτικό αντίπαλο, διότε έτσι δεν έχουμε ιδία άποψη, απλώς αναπαράγουμε την άποψη κάποιου άλλου.

Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή θα πει κάποιος.

Η ζωή είναι μεγάλη, μην την κάνεις καρναβάλι παρακολουθώντας μπουμπούκους θα πει κάποιος άλλος:D

Συχνά συναντάμε το "Γιατί τον κράζεις τον τάδε? Έχεις διαβάσει όλα του τα βιβλία?", "Γιατί κράζεις το Ρουβά? Έχεις πάει σε συναυλία του να δεις πόσο ωραίο σόου κάνει?" και πάει λέγοντας.

Μανίτσα μου, άμα για να εκφέρω άποψη για το οτιδήποτε έπρεπε πρώτα να το λιώσω στο σπούδαγμα, θα χρειαζόμουν 3 ζωές μόνο και μόνο για να μπορώ να απαντήσω στις ερωτήσεις που πέφτουν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια ενός καφέ.

Με το μπαρδόν δηλαδή, αλλά μπορώ να κρίνω το Ρουβά και χωρίς να έχω πάει να τον ακούσω, και σόρρυ αλλά έχω και καλύτερα πράγματα να κάνω.

Επίσης, είναι απαραίτητο το να μαθαίνουμε από άλλους.
Απλά επιλέγουμε το ποιοί θα είναι αυτοί οι άλλοι.

Αν εγώ θέλω να μάθω για τη ζωή του Βοναπάρτη, ή πρέπει να πάρω ένα σακίδιο στον ώμο και να αρχίσω να τρέχω, να ψάχνω να ρωτάω κι όπως είπα και πριν θέλω 3 ζωές, ή θα εμπιστευτώ κάποιον ιστορικό.
Σιγά σιγά και με την εμπειρία που αποκτάς ως αναγνώστης, και μόνο τις πηγές που χρησιμοποιεί κάποιος συγγραφέας να δεις, μπορείς να καταλάβεις αν αξίζει τον κόπο να τον διαβάσεις ή όχι.

Δε γίνεται να περπατήσουμε όλα τα μονοπάτια με τα δικά μας πόδια, οπότε (από το τίποτα) καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη τη γνώση ανθρώπων που έχουν ήδη κάνει το δρομολόγιο.

Όπως κατάλαβες φαντάζομαι από το κείμενό μου, δεν υπάρχει περίπτωση να αφιερώσω ούτε 4 δευτερόλεπτα από το χρόνο μου για να ακούσω το μ@λάκα.
Πέραν από τους λόγους που προανέφερα:

1ον. Γιατί δε με ενδιαφέρει τί θα πει.
2ον. Γιατί ήδη ξέρω τί θα πει από τη στιγμή που ξέρω ποιά είναι η πρόθεσή του.
3ον. Γιατί ξέρω από ποιά θέση μιλάει, ποιός είναι ο σκοπός του, και τί θέλει να πετύχει λέγοντας αυτά που θα πει.

Και οι αναρχικοί, και οι χρυσαυγίτες, και ο Τσοχατζό, και το λεξικό, κι εγώ, θα συμφωνήσουμε ότι αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή δε λέγεται δημοκρατία.
Για άλλους λόγους και σκοπούς ο ένας, για άλλους ο άλλος.

Κάποιες φορές έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία το ποιός λέει κάτι και τί θέλει να πετύχει με αυτό το κάτι, παρά αυτό το ίδιο το κάτι. Είτε είναι τελικά αληθές, είτε όχι.

vaska
18/05/2015, 16:49

Εγώ θα με βγάλω από την δύσκολη δοκιμασία μιας κι έχω χαρακτηρίσει τον Μπουμπούκο (όχι από τα λεγόμενα άλλου αλλά από ίδια θέση) τελείως, εντελώς παντελώς ΑΣΟΒΑΡΟ (και είναι πολύ επιεικής ο χαρακτηρισμός μου). Δεν βλέπω λοιπόν τον λόγο να δαπανήσω 1 ώρα από την ζωή μου για να φτάσω στα ίδια συμπεράσματα με τα πριν της συνέντευξης.
Ο άνθρωπος στερείται της όποιας λογικής και της όποιας συνέχειας και αλληλουχίας στις σκέψις του (αν αυτό είναι δυνατόν να μπορεί δλδ ο μπουμπούκος να σκεφτεί) το αποδεικνύει περίτρανα καθημερινά ο ίδιος αλλά και αυτή καθαυτή η πολιτική του πορεία.
Επιτυχημένα λοβοτομημένος είναι, παντιέρα όπου φυσάει ο άνεμος είναι και μένει όπου βλέπει ότι έχει καρέκλα. Εκτός όλων των άλλων είναι και άκρως επικίνδυνος.

Πολύ ασχολήθηκα με τον συγκεκριμένο. Πάω να φκιάσω κανένα πισι.:wave2:

ggs
18/05/2015, 16:54
Θα μπορούσες να με βοηθήσεις λιγάκι για το που θέλεις να καταλήξεις;
Φυσικά και έχω ακούσει και χρυσή αυγή, και κκε και ανεξάρτητους έλληνες και σύριζα και πασόκ και νέα δημοκρατία και ποτάμι (και άλλους που δεν είναι στη βουλή)

Αν το ζητούμενο είναι το να σου υποδείξω εγώ τα σημεία όπου αυτό που λέει η χρυσή αυγή στερείται λογικής, πολύ ευχαρίστως να μου δώσεις μια συνέντευξη ενός μέλους της και να το κάνω...

Το ότι μια άποψη δεν είναι παράλογη δεν σημαίνει πως είναι και σωστή αδερφέ, σημαίνει απλώς πως αξίζει να εξεταστεί. Προφανώς δεν υπάρχει μόνο μια λογική άποψη για ένα θέμα και ακόμη προφανέστερα δεν υπάρχει η απόλυτη αλήθεια ή η χρυσή άποψη.

Επίσης, μπορείς να μου εξηγήσεις αν γίνεται γιατί μου φέρνεις ως παράδειγμα την χρυσή αυγή; Είναι αυτό κάποιος έμμεσος υπαινιγμός για τα δημοκρατικά μου ιδεώδη;

Να σε βοηθήσω λοιπον…
Αν μια άποψη είναι λογική ή όχι , έχει να κάνει με αυτόν που την ακούει και όχι (μόνο) με αυτόν που την λέει.
Την ΧΑ την εβαλα σαν παράδειγμα ακραίων απόψεων που όμως φαίνονται λογικές σε πολύ κόσμο.
Όταν π.χ. η ΧΑ λεει:
Τιμη και δοξα στο 3ο ραιχ , Ντουφεκατε τους μετανάστες στα σύνορα , δουλειά μόνο σε Έλληνες , να σβήσουμε το χαμογελο από τους μεταναστες (αυτό είναι του μπουμπουκού) κλπ

Κάποιοι τα βρίσκουν πολύ λογικά.. βέβαια λέει και άλλα ακόμη ποιο λογικά ,σοσιαλιστικά κλπ

Ετσι , όπως λες κι εσυ , η «λογικη» (για ποιον?) αποψη δεν σημαίνει ότι είναι και «σωστή» (παλι για ποιον?)

Οποτε , καταλήγω σε πολύ βασικές δικές μου αρχές που λένε ότι οι σκατανθρωποι (με τα δικα μου κριτήρια) , ακόμα και σωστά να πουν , παλι σκατανθρωποι είναι… και ο αδωνις είναι ενας απ αυτούς..

Τα δημοκρατικα σου ιδεώδη ούτε τα ξέρω , ούτε τα κρίνω.

fkol k4
18/05/2015, 17:11
Τα δημοκρατικα σου ιδεώδη ούτε τα ξέρω , ούτε τα κρίνω.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η φράση είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατηγορήσεις συγκεκαλλυμένα κάποιον για κάτι.
Είδες αν ξέρεις να χειρίζεσαι καλά τις λέξεις;

Ευχαριστώ για τους χαιρετισμούς και ανταποδίδω...

nick_VFR
18/05/2015, 19:53
Οποτε , καταλήγω σε πολύ βασικές δικές μου αρχές που λένε ότι οι σκατανθρωποι (με τα δικα μου κριτήρια) , ακόμα και σωστά να πουν , παλι σκατανθρωποι είναι… και ο αδωνις είναι ενας απ αυτούς..

Ελπίζω μόνο να μην ψήφισε κανείς Αλέξη Τσίπρα επειδή είναι "καλό παιδί"!

Και μιας και μιλάμε για προθέσεις σκοπούς (με τους οποίους κάποιος λέει κάτι), υπάρχει ένα ακόμη γνωμικό που λέει:
"Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις."

Sorry, αλλά αν είχα να επιλέξω, μάλλον θα προτιμήσω τον "σκατάνθρωπο" Γεωργιάδη από π.χ. τον με καλές προθέσεις Γλέζο. Δεν θέλω να τον προσβάλλω και σέβομαι ο,τι έχει κάνει, αλλά όπως και να το κάνουμε... απλά δεν.

Ας δούμε τώρα και κάτι άλλο:
https://www.youtube.com/watch?v=4d80PR5QjxU

Κάθε μα κάθε φορά που κάποιος στην Ελλάδα δημιουργεί κάτι κατά γενική ομολογία καλό, πάντα αναφέρει ότι "το μεγαλύτερο του πρόβλημα είναι η γραφειοκρατία"! Αν είναι δυνατόν! Αν κάποιος που σχεδίασε και υλοποίησε την κατασκευή που βλέπουμε στο βίντεο (κάτι που προφανώς δεν μπορεί να κάνει ο καθένας μας) έφτασε να πει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η γραφειοκρατία, τότε τι άλλο χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε πως έχουμε ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ??!!! :a37:

nickald
18/05/2015, 19:59

Αν αρχισω να ποσταρω βιντεα με τον βλαμμενο να δινει ρεσιταλ μπουρδας και παπαριας θα τελειωσουμε το bandwidth του moto.....

Μην βαζεις στοιχημα γιατι θα το χασεις..... δεν προκειται ποτε να εκφρασω αποψη για καποιον αν δεν τον παρακολουθησω....

Βαζω στοιχημα λοιπον οτι εχω παρακολουθησει περισσοτερο αυτον τον ημιβλακα απο το 99% των λοβοτομημενων που τον ψηφιζουν..... απλα απο ενα σημειο και μετα δεν μπορεις να τον αντεξεις αλλο....

Ο τυπος ειναι μανουλα στο να δινει συνεντευξεις στις οποιες το παιζει σοβαρος. Ετσι κ αλλιως αφου ειναι μονιμος μαϊντανός στα καναλια, ολο και θα υπαρχει καποια φορα που ειτε δεν ειχε ορεξη για τις συνηθισμενες παπαριες του ειτε απο επιλογη για να το παιξει δεν εβγαλε τον πραγματικο του εαυτο.

Αλλα ας παρουμε ενα απλο....

Τι ελεγε ο μπετοβλακας για τον Σαμαρα πριν παει στην νουδου και τι ελεγε αφου πηγε (αφου πολυ σωστα εκτιμησε οτι με τον καρατζαφυρερ δεν θα περνουσε ουτε απο εξω απο το βουλευτικο αξιωμα)?

nikos_abel
18/05/2015, 20:03
Sorry, αλλά αν είχα να επιλέξω, μάλλον θα προτιμήσω τον "σκατάνθρωπο" Γεωργιάδη από π.χ. τον με καλές προθέσεις Γλέζο. Δεν θέλω να τον προσβάλλω και σέβομαι ο,τι έχει κάνει, αλλά όπως και να το κάνουμε... απλά δεν.

Κρίμα, πραγματικά κρίμα.....

byron
18/05/2015, 20:37
Ας δούμε τώρα και κάτι άλλο:
https://www.youtube.com/watch?v=4d80PR5QjxU

Κάθε μα κάθε φορά που κάποιος στην Ελλάδα δημιουργεί κάτι κατά γενική ομολογία καλό, πάντα αναφέρει ότι "το μεγαλύτερο του πρόβλημα είναι η γραφειοκρατία"! Αν είναι δυνατόν! Αν κάποιος που σχεδίασε και υλοποίησε την κατασκευή που βλέπουμε στο βίντεο (κάτι που προφανώς δεν μπορεί να κάνει ο καθένας μας) έφτασε να πει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η γραφειοκρατία, τότε τι άλλο χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε πως έχουμε ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ??!!! :a37:

Ας πω τη μαλακία μου, μιας και είχα κάποια επαφή με το παραπάνω εξωφρενικό συμβάν...:rolleyes:
Πριν 1,5 - 2 χρόνια, δεν θυμάμαι, διάβασα σχετικά με το "πρόβλημα" που δημιουργούσε η ράμπα σε κάποιο site. Εκνευρίστηκα, θύμωσα, και στεναχωρέθηκα στην ιδέα και μόνο πως το πρόβλημα δεν είχε δημιουργηθεί από το λιμεναρχείο ή κάποια αόρατη υπηρεσία, αλλά από συμπολίτες μας που ενοχλήθηκαν από την εικόνα της ράμπας στην παραλία "τους".
Εστειλα email διαμαρτυρίας στο λιμεναρχείο Ραφήνας για την απαράδεκτη παρέμβαση τους σε μια μη μόνιμη κατασκευή, που δεν ήταν beachόμπαρο, αλλά βοηθούσε ανθρώπους να νοιώσουν (όσο είναι αυτό δυνατόν) ανεξάρτητοι.

Την επόμενη ή την μεθεπόμενη μέρα μου απάντησαν με cc στο Λιμεναρχείο Πειραιά στο οποίο υπάγεται η Ραφήνα, στον υπαρχηγό του λιμενικού σώματος και κάποιους άλλους φορείς. Η απάντηση έλεγε πως κλήθηκαν μετά από καταγγελίες λουομένων (!), για αυθαίρετη κατασκευή στον αιγιαλό. Αυτοί έκαναν αυτό που έλεγε ο νόμος, δλδ να ζητηθεί άδεια από κάποιον κρατικό φορέα που είναι αρμόδιος για τις αδειοδοτήσεις στις παραλίες.

Μετά από καμμιά 20αριά μέρες, μου ήρθε νέο email (με cc εκτός από εμένα, σε άλλον έναν πολίτη που είχε κάνει επίσης έγγραφη διαμαρτυρία, στην εταιρία, τα αρμόδια λιμεναρχεία και τους φορείς), πως το θέμα είχε ήδη λυθεί μετά από την έγκριση του φορέα που είπα (δεν θυμάμαι όνομα), και πως η ράμπα χρησιμοποιείτο ήδη στην παραλία της Λούτσας και σε κάποιες ακόμα, μιας και η έγκριση είχε πανελλαδική ισχύ.

Προσωπικά, το πρόβλημα δεν αφορούσε την γραφειοκρατία (που ειναι τερατώδης και παντού) μιας και λειτούργησαν γρήγορα σ΄αυτήν την περίπτωση, ενώ προσωπικά ένοιωσα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση. Το πρόβλημα αφορά, εμάς τους ίδιους.
Πόσο τραγικά καραγκιόζης μπορεί να είναι κάποιος που θα πάει στο λιμεναρχείο να καταγγείλει έναν άνθρωπο σε καροτσάκι που κάνει μπάνιο?

vaska
18/05/2015, 20:53
Ελπίζω μόνο να μην ψήφισε κανείς Αλέξη Τσίπρα επειδή είναι "καλό παιδί"!

Ρε συ εδώ βρέθηκαν καμπόσες χιλιάδες που ψήφισαν αυτή την ελεεινή χλαπάτσα, αυτή τη μαλαστούπα που ακούει στο όνομα Άδωνις και σε πείραξαν όσοι ψήφισαν Αλέξη?? Που στο κάτω κάτω είχε και παπάκι όταν ήταν πιτσιρικάς, ο άλλος μέχρι πρόσφατα με την σαλιάρα, την πιπίλα, και την κουδουνίστρα περιφέρονταν. Ο τσιρίδης.

Πόσο τραγικά καραγκιόζης μπορεί να είναι κάποιος που θα πάει στο λιμεναρχείο να καταγγείλει έναν άνθρωπο σε καροτσάκι που κάνει μπάνιο?

Δεν Μπάει ο νους σου πόσο παπάρας μπορεί να είναι ο "γείτονας". Αλλά πρόσεξε, μόνον ο γείτονας, εμείς είμαστε άμεμπτοι.
Πούστικος λαός φίλε, όταν δεν σε βλέπει κανείς χώνεις τις νάιλον σακούλες με τα σκουπίδια στην άμμο, αλλά όταν σε κοιτάνε 2-3 νοματαίοι το παίζεις οικολόγος.

Και να είσαι σίγουρος πως η ανωνυμία κρύβει καλά τον φασισμό. Επίσης να είσαι σίγουρος ότι οι καταγγελίες λουομένων ήταν ανώνυμες.

byron
18/05/2015, 21:29
Ρε συ εδώ βρέθηκαν καμπόσες χιλιάδες που ψήφισαν αυτή την ελεεινή χλαπάτσα, αυτή τη μαλαστούπα που ακούει στο όνομα .

Μέχρι εκείνο το σημείο, νόμιζα πως θα έγραφες για την αμαζόνα του κοινοβουλίου, τον ογκόλιθο της Δημοκρατικής αριστερής κυβέρνησης, τον θηλυκό Βελουχιώτη, την μετενσάρκωση του Λεωνίδα...την Ραχήλ Μακρή.

Μετά λέω...μπερδεύτηκε. Την Ξουλίδου ή τoν Μπάμπη με τη χαίτη aka Κωνσταντοπούλου εννοεί ο vaska...ασε ρε Βασίλη, που θα μετρήσουμε τα νούμερα ποιός είναι πιο μεγάλο...

pipe_smoker
18/05/2015, 21:58
Το μεγάλο πρόβλημα της γραφειοκρατίας μπορεί να λυθεί εν μία νυκτί.

Το ίντερνετ και τα πισιά τα κουμαντάρουν όλοι πλέον εκτός ελαχίστων (όπου και γι'αυτούς υπάρχει λύση), και τα "πάντα" μπορούν να γίνονται με ένα κουμπί.

Απλά με τη λύση του θέματος της γραφειοκρατίας θα προκύψουν κάποια θέματα πολύ σοβαρά (για κάποιους θετικά, για κάποιους αρνητικά).

1. Θα κλείσουν πολλές υπηρεσίες και μαζί πολλές θέσεις εργασίας (κάποιοι μπορεί να χαίρονται, να το θέλουν, ψόφος στους ΔΥ κλπ, κάποιοι όμως θα χάσουν τις δουλειές τους)
2. Θα είναι πολύ πιο εύκολος ο έλεγχος σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά (οπότε κάποιοι θα κλάψουνε τις μίζες τους)
3. Θα μπορεί να γίνεται διασταύρωση των στοιχείων του οποιουδήποτε για το οτιδήποτε, αλλιώς δεν έχει και νόημα να εφαρμοστεί "μισό" κάποιο τέτοιο σύστημα, το οποίο όμως σημαίνει τρελό φακέλωμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται........ Είτε το διάτρητο σύστημα να τα κάνει όλα τάνα, είτε τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πλέον να αποτελούν ανέκδοτο και πάει λέγοντας.

vaska
18/05/2015, 23:05
Μέχρι εκείνο το σημείο, νόμιζα πως θα έγραφες για την αμαζόνα του κοινοβουλίου, τον ογκόλιθο της Δημοκρατικής αριστερής κυβέρνησης, τον θηλυκό Βελουχιώτη, την μετενσάρκωση του Λεωνίδα...την Ραχήλ Μακρή.

Μετά λέω...μπερδεύτηκε. Την Ξουλίδου ή τoν Μπάμπη με τη χαίτη aka Κωνσταντοπούλου εννοεί ο vaska...ασε ρε Βασίλη, που θα μετρήσουμε τα νούμερα ποιός είναι πιο μεγάλο...

Σιγά μην κάτσω να μετρήσω ποιο είναι το ποιο μεγάλο νούμερο (το ξέρω ήδη :p)

Ο μπουμπούκος είναι εκτός συναγωνισμού λέμε.

pipe_smoker
18/05/2015, 23:32

Άλλο πράγμα τα νούμερα (είτε λέγεται Μακρή, είτε λέγεται Κοντή) κι άλλο το κάθε κατακάθι καραφασισταριό του κερατά (είτε λέγεται Βορίδης, είτε Μπουμπούκος, είτε ο γιόκας του Τέρη Χρυσού) που το μόνο πράγμα που του χρειάζεται είναι δωρεάν διακοπές σε γνωστό αξιοθέατο στην Άνω Μεσσηνία:wave2:

byron
19/05/2015, 08:10
Άλλο πράγμα τα νούμερα (είτε λέγεται Μακρή, είτε λέγεται Κοντή) κι άλλο το κάθε κατακάθι καραφασισταριό του κερατά (είτε λέγεται Βορίδης, είτε Μπουμπούκος, είτε ο γιόκας του Τέρη Χρυσού) που το μόνο πράγμα που του χρειάζεται είναι δωρεάν διακοπές σε γνωστό αξιοθέατο στην Άνω Μεσσηνία:wave2:

Προφανώς και διαφωνούμε. Τα νούμερα κατασκευάζουν συνειδήσεις, ενόχους, λύσεις, γαλουχούν γενεές σταρχιδιστών, θηλάζουν συντεχνίες. Είτε λέγονται μπαμπούκος, βορίδης, καμμένος, μακρή, διαμαντόπουλος, κουρουμπλής.

Καλημέρες και ave https://www.youtube.com/watch?t=36&v=PHzMhbxTfG8 :wave2:

GFawkes
19/05/2015, 08:40
Συντάσσομαι με τον Byron....

Οταν γεμιζεις την βουλη με γελοίες προσωπικότητες και καραγκιόζηδες,
η βουλη θα μοιαζει με μπερντε.....

Κάποιοι αφήνουν τις πολιτικες πεποιθήσεις τους να κυριαρχήσουν την κοινή λογική.

Ξανασκεφτείτε το.

Pan (dvs)
19/05/2015, 08:47

Μην ορκιζεσαι φιλε.Υπαρχουνε και αλλα χειροτερα και σκανε ενα ενα.

kostas777
19/05/2015, 09:42

Αυτό μου θυμίζει μια συζήτηση με έναν φίλο μου, που προφανώς ψηφίζει τον Σπυρίδωνα. Εγώ του έλεγα ότι οι διαφορές μεταξύ των αδελφών Γεωργιάδη είναι ότι ο ένας είναι πιο ηλίθιος από τον άλλον. Ο ημιηλίθιος (Αλέξανδρος), ο ηλίθιος (Λεωνίδας) και ο πανηλίθιος (Σπύρος-Άδωνις). Και μου λέει: «ναι αλλά, μήπως κάποια πράγματα που λέει είναι σωστά και λογικά;»
Και του λέω: «σωστά και λογικά» πράγματα σαν του Άδωνι και του κάθε Άδωνι θα σου πει και ο ταρίφας, ή ο χασάπης της γειτονιάς, αλλά ευτυχώς που οι παραπάνω δεν είναι βουλευτές.
«Σωστά και λογικά» πράγματα έλεγε και ο ΓΑΠ. Και ο Καραμανλής. Και ο Σαμαράς. Αλλά αν σκεφτείς ποιοί είναι και τα λένε και καταλάβεις τι ακριβώς εννοούν και θέλουν, βλέπεις ότι τα λόγια τους είναι σαν σκατά με κουβερτούρα σαντιγύ και φράουλα. Από πάνω τούρτα, από κάτω βόθρος.

pipe_smoker
19/05/2015, 10:47
Καλημέρες και ave https://www.youtube.com/watch?t=36&v=PHzMhbxTfG8 :wave2:

Πφφφφ.....
Ειδα το λινκ και πιστευα οτι θα μου ειχες βαλει τουλαχιστον απο Μπογιοπουλο και πανω για να αναψουν τα αιματα:lol:

Καλημερα ρεϊ:beer:

nikos_abel
19/05/2015, 11:38
Κι ο Χίτλερ στην εποχή του και στο κόσμο του και στις συνθήκες του, πολλά λογικά για εκείνους τους ανθρώπους είχε πει.

Cpt. Haddock
19/05/2015, 12:03
Το μεγάλο πρόβλημα της γραφειοκρατίας μπορεί να λυθεί εν μία νυκτί.

Το ίντερνετ και τα πισιά τα κουμαντάρουν όλοι πλέον εκτός ελαχίστων (όπου και γι'αυτούς υπάρχει λύση), και τα "πάντα" μπορούν να γίνονται με ένα κουμπί.

Απλά με τη λύση του θέματος της γραφειοκρατίας θα προκύψουν κάποια θέματα πολύ σοβαρά (για κάποιους θετικά, για κάποιους αρνητικά).

1. Θα κλείσουν πολλές υπηρεσίες και μαζί πολλές θέσεις εργασίας (κάποιοι μπορεί να χαίρονται, να το θέλουν, ψόφος στους ΔΥ κλπ, κάποιοι όμως θα χάσουν τις δουλειές τους)
2. Θα είναι πολύ πιο εύκολος ο έλεγχος σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά (οπότε κάποιοι θα κλάψουνε τις μίζες τους)
3. Θα μπορεί να γίνεται διασταύρωση των στοιχείων του οποιουδήποτε για το οτιδήποτε, αλλιώς δεν έχει και νόημα να εφαρμοστεί "μισό" κάποιο τέτοιο σύστημα, το οποίο όμως σημαίνει τρελό φακέλωμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται........ Είτε το διάτρητο σύστημα να τα κάνει όλα τάνα, είτε τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πλέον να αποτελούν ανέκδοτο και πάει λέγοντας.

Ρε συ Παναγιωτη, μονο εσυ θα εβρισκες αρνητικα στην εξαφανιση της γραφειοκρατιας. :lol:

Για τις θεσεις: Αναδιαρθρωση προσωπικου λεγεται, αυτοι που φευγουν δεν αντικαθιστανται και αυτοι που δε χρειαζονται στο να επικυρωνουν εγγραφα πανε να κανουν αλλες δουλειες (πχ διασταυρωση στοιχειων και αποστολη απο υπηρεσια σε υπηρεσια).
Ο ελεγχος στα οικονομικα ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ευκολος και να υπαρχουν εργαλεια τυπου διαυγειας (αλλιως δε θα μαθαιναμε οτι η Πρωτοψαλτη - η εταιρια της δλδ - θα αμοιβοταν με 63,000 ευρω για την παραγωγη των Τρωάδων του Εθνικου το καλοκαιρι).
Για το φακελωμα, απλα να σκεφτεις τι φακελωμα επεφτε επι χουντας και ακομα πιο πριν όταν αυτο που λέμε σημερα πισι τοτε ηταν κατι ντουλαπες με ταινιες και τα ελεγαν "ηλεκτρονικος εγκεφαλος".

Τι προσωπικα δεδομενα μπορει να εχει μια δημοσια υπηρεσια για σενα που μπορει να ειναι ευαισθητα δλδ?

Bob_o_mastoras
19/05/2015, 12:35
Kυριοι mods, προτεινω να φτιαχτει ψηφοφορια στο παρον thread για την επιστροφη σε εθνικο νομισμα.. :a01::D

pipe_smoker
19/05/2015, 14:11
Ρε συ Παναγιωτη, μονο εσυ θα εβρισκες αρνητικα στην εξαφανιση της γραφειοκρατιας. :lol:

Ε όλοι σε κάτι είμαστε καλοί και γι'αυτό μας χρειάζεται η κενωνία ρε Λιάκο μου:lol:

Το τόνισα μαν ότι τα "θέματα" που θα δημιουργηθούν είναι αρνητικά ή θετικά ανάλογα από την πλευρά που στέκεσαι.

Αν είσαι μιζαδόρος δε σε συμφέρει πχ. Δεν το λέω γιατί είμαι μιζαδόρος. Το φέρνω σαν παράδειγμα του γιατί δυστυχώς δεν προχωράει το θέμα λύσεως της γραφειοκρατίας.

Για τις θεσεις: Αναδιαρθρωση προσωπικου λεγεται, αυτοι που φευγουν δεν αντικαθιστανται και αυτοι που δε χρειαζονται στο να επικυρωνουν εγγραφα πανε να κανουν αλλες δουλειες (πχ διασταυρωση στοιχειων και αποστολη απο υπηρεσια σε υπηρεσια).

Μάλλον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά το θέμα.

Όταν εγώ μιλάω για λύση του προβλήματος της γραφειοκρατίας μιλάω για τα πάντα. Συνολικά.

Ποιά αναδιάρθρωση και ποιά αποστολή από υπηρεσία σε υπηρεσία?
Κατάργηση του hard copy μέχρι εκεί που δεν παίρνει, και φουλ αυτοματοποίηση των πάντων.

Ο ελεγχος στα οικονομικα ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ευκολος και να υπαρχουν εργαλεια τυπου διαυγειας (αλλιως δε θα μαθαιναμε οτι η Πρωτοψαλτη - η εταιρια της δλδ - θα αμοιβοταν με 63,000 ευρω για την παραγωγη των Τρωάδων του Εθνικου το καλοκαιρι).
Για το φακελωμα, απλα να σκεφτεις τι φακελωμα επεφτε επι χουντας και ακομα πιο πριν όταν αυτο που λέμε σημερα πισι τοτε ηταν κατι ντουλαπες με ταινιες και τα ελεγαν "ηλεκτρονικος εγκεφαλος".

Τι προσωπικα δεδομενα μπορει να εχει μια δημοσια υπηρεσια για σενα που μπορει να ειναι ευαισθητα δλδ?

Είσαι ο Λιάκος, κι αποτελείς σαν οντότητα έναν φάκελο στους σκληρούς δίσκους του κράτους.
Τα πάντα όλα σου βρίσκοντα εκεί μέσα, από το αν έχεις περάσει μαγουλάδες μικρός, μέχρι το πόσα ακίνητα/κινητά έχεις, πόσους και τί μεγέθους λογαριασμούς σε τράπεζες και πάει λέγοντας.

Όχι μόνο τα του δημοσίου.

Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα:

Με την παρούσα κατάσταση που δεν μπορεί να διασταυρωθεί τίποτα και πουθενά, μπορεί να είχες νοσηλευτεί με κρίση ψυχωσικού επεισοδίου σε ψυχιατρική κλινική, και λίγο καιρό μετά να πας σε έναν ψυχίατρο να του πεις το ποίημα που πρέπει και να σου δώσει το οκ για άδεια κυνηγετικού όπλου.
Σκοτώνεις όλο το χωριό.

Το θετικό με τη λύση της γραφειοκρατίας είναι ότι μόλις ο ψυχίατρος θα έμπαινε στο ηλεκτρονικό αρχείο σου, θα έβλεπε ότι είσαι κουνημένος και δε θα σου έδινε χαρτί για άδεια όπλου.

Το αρνητικό είναι ότι επειδή είμαστε στο Ελλαδιστάν, αν κάποιος θέλει να βγάλει πέντε φράγκα μπορεί να πουλήσει το φάκελό σου (ή επιμέρους πληροφορίες του φακέλου σου) κάπου και να βρεθείς φουλ εκτεθειμένος.
Ακολουθώντας το παραπάνω παράδειγμα ας πούμε, αν κάποιος έχει το χ ψ πρόβλημα υγείας, ο υποψήφιος εργοδότης του μπορεί να το μαθαίνει ανά πάσα στιγμή αν έχει τις σωστές άκρες και 2 φράγκα να διαθέσει.

Εννοείται ότι είμαι υπέρ της λύσεως της γραφειοκρατίας γιατί τσάμπα καίει η λάμπα και ταλαιπωρείται κόσμος χωρίς λόγο.

Απλά λέω ότι δεν είναι και ότι πιο απλό, όχι από πλευράς εφαρμογής τόσο, αλλά λόγω άλλων παραγόντων.

congate7
19/05/2015, 14:37
Να κάνω και εγώ την ερώτηση μου. Τι σημαίνει Habemus papam ρε παιδιά?

taisteal
19/05/2015, 14:38

Οταν βγαινει ο νεος Παπας στο βατικανο το λενε

gior-gos
19/05/2015, 15:33
Με την παρούσα κατάσταση που δεν μπορεί να διασταυρωθεί τίποτα και πουθενά, μπορεί να είχες νοσηλευτεί με κρίση ψυχωσικού επεισοδίου σε ψυχιατρική κλινική, και λίγο καιρό μετά να πας σε έναν ψυχίατρο να του πεις το ποίημα που πρέπει και να σου δώσει το οκ για άδεια κυνηγετικού όπλου.
Σκοτώνεις όλο το χωριό.

Το θετικό με τη λύση της γραφειοκρατίας είναι ότι μόλις ο ψυχίατρος θα έμπαινε στο ηλεκτρονικό αρχείο σου, θα έβλεπε ότι είσαι κουνημένος και δε θα σου έδινε χαρτί για άδεια όπλου.

Το θεμα ομως ειναι να χρησιμοποιούνται και απο τους σωστους ανθρωπους αυτα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Π.χ. η περιπτωση του λούμπιτς. Ηταν διπλωματουχος ψυχακιας, κι ομως του επετρεπαν να πεταει αεροπλανο. Σκοτωσε 150 ανθρωπους. Γιατι; Γιατι προφανως καποιοι εκαναν τα στραβα ματια. Παρολο που υπηρχαν τα δεδομενα που ελεγαν οτι ειναι ψυχακιας, η λαμογιά επικρατησε.

Αντε και το ελληνικο κρατος εκσυγχρονίζεται και διασταυρωνει τα παντα ολα. Αν οι υπαλληλοι ειναι λαμόγια, λαδωμένοι κτλ κτλ :rolleyes:, πολυ αμφιβαλλω αν το όποιο σουπερ ντουπερ αυτοματοποιημενο συστημα ειναι ικανο να διασφαλισει τη σωστοτητα των πραγματων.

Δε λεω, καλοδεχουμενος ο εκσυγχρονίσμος των δημοσιων υπηρεσιων (νταξει, αρκει να μην κοστολογηθει 10 φορες πανω ;)) αλλά κατα τη γνωμη μου για να διασφαλιστει η διαφανεια προεχουν άλλες αλλαγες..

:beer:

pipe_smoker
19/05/2015, 15:40
Το θεμα ομως ειναι να χρησιμοποιούνται και απο τους σωστους ανθρωπους αυτα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Π.χ. η περιπτωση του λούμπιτς. Ηταν διπλωματουχος ψυχακιας, κι ομως του επετρεπαν να πεταει αεροπλανο. Σκοτωσε 150 ανθρωπους. Γιατι; Γιατι προφανως καποιοι εκαναν τα στραβα ματια. Παρολο που υπηρχαν τα δεδομενα που ελεγαν οτι ειναι ψυχακιας, η λαμογιά επικρατησε.

Σωστότατο και δεν αντιλέγω εννοείται.

Κανένα σύστημα και τίποτα δεν μπορεί από μόνο του να λύσει όλα τα προβλήματα.

stefanos
19/05/2015, 16:31

Αντε και το ελληνικο κρατος εκσυγχρονίζεται και διασταυρωνει τα παντα ολα. Αν οι υπαλληλοι ειναι λαμόγια, λαδωμένοι κτλ κτλ :rolleyes:, πολυ αμφιβαλλω αν το όποιο σουπερ ντουπερ αυτοματοποιημενο συστημα ειναι ικανο να διασφαλισει τη σωστοτητα των πραγματων.

Δε λεω, καλοδεχουμενος ο εκσυγχρονίσμος των δημοσιων υπηρεσιων (νταξει, αρκει να μην κοστολογηθει 10 φορες πανω ;)) αλλά κατα τη γνωμη μου για να διασφαλιστει η διαφανεια προεχουν άλλες αλλαγες..

Ατυχές παράδειγμα.
Εκτός εάν εννοείς οτι οι πολυεθνικές πρέπει να έχουν πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία ώστε να μην προσλαμβάνουν ψυχάκιδες?

Cpt. Haddock
19/05/2015, 16:48

Π.χ. η περιπτωση του λούμπιτς. Ηταν διπλωματουχος ψυχακιας, κι ομως του επετρεπαν να πεταει αεροπλανο. Σκοτωσε 150 ανθρωπους. Γιατι; Γιατι προφανως καποιοι εκαναν τα στραβα ματια. Παρολο που υπηρχαν τα δεδομενα που ελεγαν οτι ειναι ψυχακιας, η λαμογιά επικρατησε.[...]

Οχι, καμια σχέση με λαμογια. Εχει να κανει με την πολύ αυστηρη νομοθεσια της Γερμανιας σε ιατρικα θέματα, η οποια εκπορευτηκε απο τα αισχη του ναζισμου στα οποια αρρωστοι κλπ, σταλθηκαν για "διακοπες" σε ευαερα, ευήλια μέρη. Αυτο τους οδηγησε στο απολυτο "ιατρικο απορρητο" με το αποτέλεσμα που ειδαμε (η κακη χρηση της προστασιας των ατομικων δεδομενων - ακους Παναγιώτη; :lol: )

pipe_smoker
19/05/2015, 19:00
Αυτο τους οδηγησε στο απολυτο "ιατρικο απορρητο" με το αποτέλεσμα που ειδαμε (η κακη χρηση της προστασιας των ατομικων δεδομενων - ακους Παναγιώτη; :lol: )

Εγώ αν ακούω?

Αυτό δεν είπα πριν?

Ρε να με τρελάνεις θες?
Αυτά που σου λέω παρά 5 μου τα λες και 20?:lol:

nikos_abel
19/05/2015, 19:07
Εγώ αν ακούω?

Αυτό δεν είπα πριν?

Ρε να με τρελάνεις θες?

Φταίει η διαφορά ώρας με τη Βρετάνη :lol:

Cpt. Haddock
19/05/2015, 19:16
Εγώ αν ακούω?

Αυτό δεν είπα πριν?

Ρε να με τρελάνεις θες?

Οχι βρε στουρνο, δεν ειπες αυτο πριν. Ειπες οτι πρεπει να προσεξουμε για τα ευαισθητα προσωπικα δεδομενα και σου εδειξα πώς η απολυτη προσοχη (δηλαδη το να μην τα δημοσιοποιησουμε γιατι υπάρχει ιατρικο απορρητο), εστειλε 150 ανθρωπους στον ταφο.

Μπουφο :lol:

amyroukai
19/05/2015, 19:29
Εγώ λέω να έρθεις ετήσια να το λύσουμε εκεί.

Αλλά για κάτσε....

Εμ....

Όχι καλά είσαι στη ΒΑ Γαλλία, μείνε εκεί. Ούτε να μας ευχηθείς φέτος, ε, καλέ μου καπετάνιε;

pipe_smoker
19/05/2015, 19:55
Οχι βρε στουρνο, δεν ειπες αυτο πριν. Ειπες οτι πρεπει να προσεξουμε για τα ευαισθητα προσωπικα δεδομενα και σου εδειξα πώς η απολυτη προσοχη (δηλαδη το να μην τα δημοσιοποιησουμε γιατι υπάρχει ιατρικο απορρητο), εστειλε 150 ανθρωπους στον ταφο.

Μπουφο :lol:

Ρε ασε τους μπουφους και τις κουκουβαγιες.

Ειπα οτι δε μιλαω μονο για δημοσιες υπηρεσιες, μονο για γιατρους, μονο για το ενα ή μονο για το αλλο.

Κι αν το θες κι αλλιως δε χρειαζοταν να ξερει η λουφτχανσα και η καθε λουφτχανσα αν ο τυπος ητανε σαλταρισμενος.

Αν βαραγε tilt το μηχανημα οταν καναν εισαγωγη του ονοματος του, σημαινει "ακαταλληλος".
Το γιατι και το πως ουτε που χρειαζοταν να το ξερουν.

Κι εκει μπορει να ερθει καποιος τριτος που δουλεια του ειναι να δει κατα ποσο μπορει να επιλυθει το προβλημα χωρις ουτε να κινδυνευουν οι ζωες των επιβατων και χωρις να ξερει ο εργοδοτης μου αν εχω αλλεργια στα φυστικια.

Καταλαβες τωρα γιατι το "να προσεξουμε" που ειπα εγω πριν και το "απολυτο ιατρικο απορρητο" το οποιο εστειλε τους 150 στον ταφο που σου μπολνταρα συνδεονται?

Μας εχεις ζαλισει με τον ηλιο που εχετε εκει περα αλλα το μυαλο σου δε λεει να ξεπαπαριασει απο τις βροχες που ετρωγες εδω:lol:

daz
19/05/2015, 20:03
Τι τη βροχή δε την πήρε μαζί του?

Bob_o_mastoras
19/05/2015, 20:03

Eχουμε Παπα στα λατινικα.

dimmie_72
19/05/2015, 20:08

;;;;;;;;;; :eek: !!!!!!!!!!

Ποιά χούντα, ποιό pc, ποιές ντουλάπες;

Ο Έλληνας χωροφύλακας, ο γείτονας, ο μπακάλης, ο περιπτεράς, ο δοσίλογος της γειτονιάς...
"περάστε απ το τμήμα δι υπόθεσίν σας"...
από εποχής Καποδίστρια "κάμερες, κάμερες παντού"...

Απλώς για να θυμόμαστε κατ αντιδιαστολή η εκ παραλλήλου με τους ναζί,
εμείς ποιοι είμαστε...;)

amyroukai
19/05/2015, 20:33

και όχι μόνο τη βροχή.... τους πήγε όλη την περσινή ετήσια με βροχή και χαλάζι και κακό χαμό :D

http://www.antenna.gr/news/World/article/405429/maios-me-kaysona-xionia-kai-plimmyres-

pipe_smoker
19/05/2015, 20:35

Πλάκα κάνεις έτσι? (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144016&page=4&p=2573324&viewfull=1#post2573324)

gior-gos
19/05/2015, 22:53
Ατυχές παράδειγμα.
Εκτός εάν εννοείς οτι οι πολυεθνικές πρέπει να έχουν πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία ώστε να μην προσλαμβάνουν ψυχάκιδες?

Δεν συμφωνω στο να εχουν προσβαση οι πολυεθνικες σε οποιοδηποτε αρχειο που περιεχει προσωπικα δεδομενα.

Συμφωνω ομως στο να εχει προσβαση στα ιατρικά αρχεία ο γιατρος του οποίου η αποφαση θα επιτρεψει σε εναν ανθρωπο να πιλοταρει ενα αεροπλανο που μεταφερει ανθρωπους.

Οχι, καμια σχέση με λαμογια. Εχει να κανει με την πολύ αυστηρη νομοθεσια της Γερμανιας σε ιατρικα θέματα, η οποια εκπορευτηκε απο τα αισχη του ναζισμου στα οποια αρρωστοι κλπ, σταλθηκαν για "διακοπες" σε ευαερα, ευήλια μέρη. Αυτο τους οδηγησε στο απολυτο "ιατρικο απορρητο" με το αποτέλεσμα που ειδαμε (η κακη χρηση της προστασιας των ατομικων δεδομενων - ακους Παναγιώτη; :lol: )

Αυτο περι γερμανικης νομοθεσιας για απολυτο ιατρικο απορρητο δεν το γνωριζα. Όντως, κακη χρηση..

Cpt. Haddock
20/05/2015, 08:49
Για να ξεφυγουμε λιγο απο τις θεωριες για τους τρελους ( :p ), σας προτεινω να δειτε τον παρακατω συνδεσμο:

https://medium.com/@tdel/the-story-of-the-greek-debt-crisis-in-20-charts-7e39ef9d6c2e

Ειναι μια σειρα απο διαγραμματα, εξηγει απλα τα μεγεθη της ελληνικης οικονομιας και πώς εξελιχτηκαν. Νουμερα ειναι. Αμα δε βγαινουν την εκατσες.

GFawkes
20/05/2015, 09:25
Απο το διαγραμμα η μεγαλη αυξηση στους Δ.Υ. ηταν το 1982, (Πασοκαρα, Αντρεας, αλλαγη)
το 1999 (Σημηταρα, ισχυρη Ελλαδα κλπ)κλπ

Η μεγαλη αυξηση το 2010 μαλλον ηταν διοτι τοτε εγινε η καταγραφη του ποσοι πραγματικα ειναι, και οχι οτι ο ελειμματικος νους ΓΑΠ εκανε προσληψεις....

Φυσικα το high-score στην διαφθορα επαιξε το ρολο του καθως και οτι πλεον ΔΕΝ κανουμε παιδια (κοψτε το χειρογλυκανο ρεεεε) και οπλυθισμος εχει γερασει...αρα η σχεση ενεργων/συνταξιουχων εχει διαταραχθει.

AUFGEBRACHT
20/05/2015, 09:35
Κεφάλαιο 19, "Τι χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα" σύμφωνα με τις συστάσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης: Raise labour market flexibility and tackle poverty :cry:

Cpt. Haddock
20/05/2015, 10:08
Μεγαλες στιγμές....

https://www.youtube.com/watch?v=GbKv5L9620c

Ζαν κλοντ βαν νταμ

AUFGEBRACHT
20/05/2015, 10:10
Απο το διαγραμμα η μεγαλη αυξηση στους Δ.Υ. ηταν το 1982, (Πασοκαρα, Αντρεας, αλλαγη)
το 1999 (Σημηταρα, ισχυρη Ελλαδα κλπ)κλπ

Όταν εγώ έλεγα και λέω ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση, ο δε Σημίτης να καταδικαστεί σε ισόβια ως μέγας καταστροφέας της Ελλάδος...

Έχω ένα βιβλίο από το πανεπιστήμιο σχετικά με την παραγωγική διαδικασία στο δημόσιο τομέα και την αύξηση των δημοσίων δαπανών, ένας πίνακας απεικόνιζε τους δείκτες εξέλιξης των μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ανά έτος για την περίοδο 1950-1986. Σε μια στήλη του πίνακα εμφανιζόταν ο δείκτης του μέσου μισθού στη δημόσιο προς τον αντίστοιχο του ιδιωτικού, δείκτης ο οποίος παρέμενε σχεδόν σταθερός στην περίοδο 1950-1980, ενώ από το 1981 και μετά εμφάνιζε αυξητικές τάσεις στους μισθούς του δημοσίου συγκριτικά με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Η παθογένεια του δημόσιου τομέα (με την έννοια της γενικής κυβερνήσεως δηλ κεντρική διοίκηση-τοπική αυτοδιοίκηση-ΝΠΔΔ-οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης) έγκειται στο πελατειακό καθεστώς όπου θέσεις καταλαμβάνονταν από αστοιχείωτα άτομα μόνο και μόνο για να προσληφθούν, το ανύπαρκτο management, ο υψηλός σχετικός λόγος κεφαλαίου εργασίας σε συνδυασμό με χαμηλή παραγωγικότητα, η κατανεμητική αναποτελεσματικότητα του παραγόμενου προϊόντος...

dimmie_72
20/05/2015, 10:35
Σε μια στήλη του πίνακα εμφανιζόταν ο δείκτης του μέσου μισθού στη δημόσιο προς τον αντίστοιχο του ιδιωτικού, δείκτης ο οποίος παρέμενε σχεδόν σταθερός στην περίοδο 1950-1980, ενώ από το 1981 και μετά εμφάνιζε αυξητικές τάσεις στους μισθούς του δημοσίου συγκριτικά με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Η παθογένεια του δημόσιου τομέα (με την έννοια της γενικής κυβερνήσεως δηλ κεντρική διοίκηση-τοπική αυτοδιοίκηση-ΝΠΔΔ-οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης) έγκειται στο πελατειακό καθεστώς όπου θέσεις καταλαμβάνονταν από αστοιχείωτα άτομα μόνο και μόνο για να προσληφθούν, το ανύπαρκτο management, ο υψηλός σχετικός λόγος κεφαλαίου εργασίας σε συνδυασμό με χαμηλή παραγωγικότητα, η κατανεμητική αναποτελεσματικότητα του παραγόμενου προϊόντος...

τπτ από αυτά δεν θα οδηγούσε μια χώρα στη χρεοκοπία εάν ο ιδιωτικός τομέας ήταν υγιής... n'est pas? ;)

...και δεν νομίζω ότι το έτσι κι αλλιώς καταδικασμένο δημόσιο ωθούσε τον ιδιωτικό τομέα στη διαφθορά και προσέκρουε στη σθεναρή του αντίσταση :D

nickald
20/05/2015, 10:59
Διαφθορα με ένα μελος δεν υπαρχει πουθενα στον παγκοσμιο χαρτη.....

Αν δεν τα εδινε η μιζενς δεν θα τα επαιρνε ο Χ και τουμπαλιν.....

Θα μπορουσε η Χ εταιρεια που συμμετεχει στον Ψ διαγωνισμο, μολις της ζητησουν να λαδωσει να βγει και να αποσυρθεί με μια ανακοινωση ότι αποσυρόμαστε για τον ταδε λογο.....

Όταν στα προϋπολογιζομενα κοστη εχουν συμπεριλαβει την απαιτουμενη μιζα καταλαβεναινεις τι παιζει......

Η πλακα είναι ότι μας κραζει η γερμανια για διαφθορα όταν το 90% των εταιρειων τους είναι πισω σχεδόν από κάθε μιζα στον πλανητη....

MG-KTiNoS
20/05/2015, 11:20

Θα μπορουσε η Χ εταιρεια που συμμετεχει στον Ψ διαγωνισμο, μολις της ζητησουν να λαδωσει να βγει και να αποσυρθεί με μια ανακοινωση ότι αποσυρόμαστε για τον ταδε λογο.....

Όταν στα προϋπολογιζομενα κοστη εχουν συμπεριλαβει την απαιτουμενη μιζα καταλαβεναινεις τι παιζει......

Η πλακα είναι ότι μας κραζει η γερμανια για διαφθορα όταν το 90% των εταιρειων τους είναι πισω σχεδόν από κάθε μιζα στον πλανητη....

Είχα πάει κάποτε σε μια φαρμακευτική και είχαν 2 τηλέφωνα. Ένα κόκκινο κι ένα άσπρο.
Στο ένα απαντούσαν - Αλι Μπαμπα Ε.Π.Ε
και στο άλλο
-40 κλέφτες Αε...

Τους λέω γιατί ρε παιδιά??
Γελόντας μου απάντησαν για τους διαγωνισμούς φυσικά....

Έπαθαν κάτι τόσα χρόνια?
Όχι φυσικά.

κατά τ άλλα μας πειράζει η Κωνσταντοπούλου.....
και ο Βαρούφ...

Ο Κλεφτούφ που μας ρίμαξε τόσα χρόνια?
Ε μα είναι νορμάλ!
Και ο Κλεφτούφ και ο Γερούν και δεν ξέρω ποιο άλλο @....
:D

nathair
20/05/2015, 11:28
Δε μπορείς να έχεις σωστό Ι.Τ. όταν ο Δ.Τ. είναι διεφθαρμένος, καθώς δεν ασκεί σωστά τον ελεγκτικό του ρόλο που πρέπει να ασκεί. Οπότε επιβιώνει μόνο ο Ι.Τ. που δίνει μίζες, που στήνει διαγωνισμούς, κλπ, καθώς ο 'αφελής' που πάει με τον σταυρό στο χέρι δεν επιβιώνει...

dimmie_72
20/05/2015, 11:44
Οπότε επιβιώνει μόνο ο Ι.Τ. που δίνει μίζες, που στήνει διαγωνισμούς, κλπ, καθώς ο 'αφελής' που πάει με τον σταυρό στο χέρι δεν επιβιώνει...

ο κρατικοδίαιτος.
άλλος μάλλον δεν υπάρχει η υπολειτουργεί...
οπότε a priori ασθενής.

GFawkes
20/05/2015, 11:52
To οτι εκβεβε Ο Κλεφτούφ

δεν νομιμοποιει την κλοπη απο τον Βαρουφ ουτε την ναζιστικη σταση απο την κωνσταντινουφ...

Διοτι αν παμε ετσι...οφθαλμος αντι οφθαλμου θα γινουν ολοι τυφλοι...

AUFGEBRACHT
20/05/2015, 14:28
τπτ από αυτά δεν θα οδηγούσε μια χώρα στη χρεοκοπία εάν ο ιδιωτικός τομέας ήταν υγιής... n'est pas? ;)

Και βέβαια μπορεί να την οδηγήσει, όπως και το αντίστροφο, ο ιδιωτικός τομέας να είναι χρεοκοπημένος (βλ. Ισλανδία, Ιρλανδία) και να την πληρώσουν οι πολίτες...

dimmie_72
20/05/2015, 14:53
Ο πίνακας της διεθνούς διαφάνειας (http://www.transparency.org/cpi2014/results) μας κατατάσσει στην ίδια θέση με την Ιταλία στο θέμα της διαφθοράς του δημοσίου, στην οποία όμως ο ιδιωτικός τομέας ευημερεί.

Αντίθετα χώρες με πολύ χαμηλότερο δείκτη διαφθοράς από την Ελλάδα όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση και με ιδιωτικό τομέα ασθμαίνοντα.

(ως αναφορά στο θέμα πριν μερικά ποστ ότι η βελτίωση και το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ δημοσίου-ιδιωτικού μετά το 81 είναι η απαρχή και μόνη αιτία της παθογένειας).

cityfly
20/05/2015, 15:05

...και δεν νομίζω ότι το έτσι κι αλλιώς καταδικασμένο δημόσιο ωθούσε τον ιδιωτικό τομέα στη διαφθορά και προσέκρουε στη σθεναρή του αντίσταση :D

υπάρχει κι άλλη προσέγγιση την έχεις σκεφτεί ποτέ:

ένα δημόσιο που λειτουργεί και σωστά, οικονομικά και γραφειοκρατικά, είναι σε θέση να εμποδίσει/τιμωρήσει τον ιδιωτικό τομέα από συμπεριφορές διαφθοράς και να βοηθήσει όσους επιχειρούν σωστά.

dimmie_72
20/05/2015, 15:20
ένα δημόσιο που λειτουργεί και σωστά, οικονομικά και γραφειοκρατικά, είναι σε θέση να εμποδίσει/τιμωρήσει τον ιδιωτικό τομέα από συμπεριφορές διαφθοράς και να βοηθήσει όσους επιχειρούν σωστά.

αυτό μάλλον κάνουν οι πρώτες θέσεις του παραπάνω πίνακα ;)

AUFGEBRACHT
20/05/2015, 15:22

Όπου διαγωνισμός επί γης και μίζα όταν μιλάμε για τέτοια μεγέθη, κανόνας αυτός. Δεν μιλάμε για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που είναι πεδίο δόξης λαμπρό... Ακόμα και οι "αδιάφθοροι" και ηθικοί Φινλανδοί που επαίρονται για την ακεραιότητά τους και είναι από τους πιο σκληρούς του πυρήνα που μας θέλουν εκτός Ευρώπης, μια χαρά μίζα έδωσαν στους Σλοβένους για να τους πουλήσουν 135 τεθωρακισμένα οχήματα Patria...

Δραττόμενος της συζήτησης περί μίζας και εξοπλισμών ένα περιστατικό που είναι σχετικά άγνωστο και ανέκδοτο. Το θωρηκτό Αβέρωφ αγοράστηκε κατά ένα μέρος από την κληρονομιά του ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ που διέθεσε το 1/5 της περιουσίας του σύμφωνα με τη διαθήκη του στο Ταμείο Εθνικού Στόλου, ενώ το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από ίδια κεφάλαια του ανωτέρω ταμείου. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν το 1909 και η τότε κυβέρνηση είχε αποταθεί στα ιταλικά ναυπηγεία Ορλάντο, καθώς κατασκεύαζαν ένα εύδρομο καταδρομικό για λογαριασμό του βραζιλιάνικου ναυτικού, παραγγελία η οποία τελικώς ακυρώθηκε. Για το ίδιο σκάφος είχαν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον και οι Τούρκοι και υπήρξε ένα σκληρό παζάρι για το που θα καταλήξει το Αβέρωφ. Όταν ευοδώθηκαν οι συζητήσεις για την αγορά του από την Ελλάδα, πριν υπογράψουν τα συμβόλαια, ο πλωτάρχης Παντιάς Κοντόσταυλος που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία ρώτησε τον ιδιοκτήτη του ναυπηγείου ποια θα ήταν η προμήθειά του. Η ιταλική αντιπροσωπεία σάστισε, ο πλωτάρχηε επανήλθε με το ίδιο ερώτημα ζητώντας συγκεκριμένη απάντηση και όταν οι Ιταλοί του ανέφεραν το ποσό το οποίο ήταν διατεθειμένοι να του δώσουν ως μίζα, εκείνος ζήτησε να αφαιρεθεί από το τίμημα της αγοράς του πλοίου...

AUFGEBRACHT
20/05/2015, 15:31
(ως αναφορά στο θέμα πριν μερικά ποστ ότι η βελτίωση και το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ δημοσίου-ιδιωτικού μετά το 81 είναι η απαρχή και μόνη αιτία της παθογένειας).

Εκτός του ότι ανέφερα ΑΝΟΙΓΜΑ της ψαλίδας στους μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, δεν έγραψα πουθενά ότι από το 81 και μετά είναι η απαρχή και μόνη αιτία της παθογένειας... Εάν έχω γράψει αυτό ακριβώς που λες, δίνουμε ραντεβού Αθήνα, πάμε στην αντιπροσωπεία της αρεσκείας σου και σου κάνω δώρο τη μοτοσυκλέτα της επιλογής σου...

vaska
20/05/2015, 16:25
Εκτός του ότι ανέφερα ΑΝΟΙΓΜΑ της ψαλίδας στους μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, δεν έγραψα πουθενά ότι από το 81 και μετά είναι η απαρχή και μόνη αιτία της παθογένειας... Εάν έχω γράψει αυτό ακριβώς που λες, δίνουμε ραντεβού Αθήνα, πάμε στην αντιπροσωπεία της αρεσκείας σου και σου κάνω δώρο τη μοτοσυκλέτα της επιλογής σου...

1) Πιάνω έναν "μόδιστρο" και τον μιζάρω με Χ ποσό ώστε να αλλάξει τα γραφόμενά σου.

2) σου δείχνω το πειραγμένο πόστ (ουδέν αληθέστερο τούτου)

3) Διαλέγω μηχανάκι και το πληρώνεις εσύ.

Ευκολάκι μαν, στην Ελλάδα βρισκόμαστε και όλα έχουν την τιμή τους.

Bob_o_mastoras
20/05/2015, 16:33
1) Πιάνω έναν "μόδιστρο" και τον μιζάρω με Χ ποσό ώστε να αλλάξει τα γραφόμενά σου.

2) σου δείχνω το πειραγμένο πόστ (ουδέν αληθέστερο τούτου)

3) Διαλέγω μηχανάκι και το πληρώνεις εσύ.

Περιμενε λιγο και παρε το καινουργιο Africa! :lol:

Συνεχιστε... :a014:

AUFGEBRACHT
20/05/2015, 17:28

Για μίζες μιλάγαμε, είσαι εντός θέματος...

MG-KTiNoS
20/05/2015, 17:33

Φυσικά...
Όμως αυτό είναι... βλακεία....
Ε?
ΝΑΙ ! Είμαστε βλάκες που κάνουμε τους έξυπνους....
https://hellenictalibanrepublic.wordpress.com/2015/04/15/%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1/

AUFGEBRACHT
20/05/2015, 17:47
OK, κάποιος ο οποίος είναι ένας από τους χαζότερους Ευρωπαίους δημοσίευσε στο ιστολόγιό του μια "έρευνα" που αναφέρει ότι η Ελλάδα βάσει Ι.Q. είναι χαμηλά σχετικά με τους Ευρωπαίους. So fucking what?

Τα σχόλια πάντως τόσο του διαχειριστή της σελίδας όσο και των θιγμένων για το εθνικό IQ θα μπορούσαν άνετα να χρησιμοποιηθούν ως πανηγυρική απόδειξη της ορθότητας της "έρευνας".

MG-KTiNoS
20/05/2015, 17:52
OK, κάποιος ο οποίος είναι ένας από τους χαζότερους Ευρωπαίους δημοσίευσε στο ιστολόγιό του μια "έρευνα" που αναφέρει ότι η Ελλάδα βάσει Ι.Q. είναι χαμηλά σχετικά με τους Ευρωπαίους. So fucking what?

Το κακό δεν είναι να είσαι χαζός...
Ξέρεις πόσοι χαζοί διέπρεψαν στη ζωή τους?
Το κακό είναι να παριστάνεις τον έξυπνο.
Τι θέλω να πω, γκούκλαρε τη φράση
-θα εξαιρεθούν, να εξαιρεθούν
και θα καταλάβεις....

:rolleyes:

AUFGEBRACHT
20/05/2015, 18:05
Το κακό δεν είναι να είσαι χαζός...
Ξέρεις πόσοι χαζοί διέπρεψαν στη ζωή τους?
Το κακό είναι να παριστάνεις τον έξυπνο.
Τι θέλω να πω, γκούκλαρε τη φράση
-θα εξαιρεθούν, να εξαιρεθούν
και θα καταλάβεις....

:rolleyes:

Δεν είναι ανάγκη να γκουγκλάρω τίποτα γιατί καταλαβαίνω πολύ καλά τι θέλεις να πεις, απλά τη συγκεκριμένη "έρευνα" δεν την θεωρώ έρευνα καν γιαυτό και την έβαλα εντός εισαγωγικών. Πιάνομαι και από αυτό που λες με τις εξαιρέσεις και το κολλάω στα παραπάνω αυτού του thread... Περίοδος φορολογικών δηλώσεων γαρ και παραδοσιακά εφημερίδες, κανάλια, ιστολόγια, διαδίκτυο έχουν την κλισέ φράση "πως να γλυτώσετε φόρο", "πως να αποφύγετε τις φορο-παγίδες", "πως να μην πληρώσετε φόρο" και δεν συμμαζεύεται... Κάνω λάθος; Δεν είναι ενδεικτικό της φορολογικής (μη) παιδείας που υπάρχει και της κλασσικής κουτοπονηριάς;

dimmie_72
20/05/2015, 18:50
Έχω ένα βιβλίο από το πανεπιστήμιο σχετικά με την παραγωγική διαδικασία στο δημόσιο τομέα και την αύξηση των δημοσίων δαπανών, ένας πίνακας απεικόνιζε τους δείκτες εξέλιξης των μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ανά έτος για την περίοδο 1950-1986. Σε μια στήλη του πίνακα εμφανιζόταν ο δείκτης του μέσου μισθού στη δημόσιο προς τον αντίστοιχο του ιδιωτικού, δείκτης ο οποίος παρέμενε σχεδόν σταθερός στην περίοδο 1950-1980, ενώ από το 1981 και μετά εμφάνιζε αυξητικές τάσεις στους μισθούς του δημοσίου συγκριτικά με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Επειδή καλοπροαίρετα προσπαθώ να κατανοήσω χωρίς μοτοσυκλέτες κλπ, στην 1η παράγραφο υπονοείται ότι οι μισθοί του Δημοσίου εκτινάχθηκαν σε σχέση με τον ιδιωτικό;
π.χ. ο διευθυντής μιας κρατικής υπηρεσίας όπως η εφορία η ενός κέντρου υγείας η του πρωτοδικείου αμείβεται από το 81 και μετά παραπάνω από τον manager μιας ιδιωτικής επιχείρησης;

AUFGEBRACHT
20/05/2015, 19:27
Επειδή καλοπροαίρετα προσπαθώ να κατανοήσω χωρίς μοτοσυκλέτες κλπ, στην 1η παράγραφο υπονοείται ότι οι μισθοί του Δημοσίου εκτινάχθηκαν σε σχέση με τον ιδιωτικό;
π.χ. ο διευθυντής μιας κρατικής υπηρεσίας όπως η εφορία η ενός κέντρου υγείας η του πρωτοδικείου αμείβεται από το 81 και μετά παραπάνω από τον manager μιας ιδιωτικής επιχείρησης;

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να βγει συμπέρασμα όπως αυτό του παραδείγματός σου, ο πίνακας απεικόνιζε όπως προανέφερα τον δείκτη του μέσου μισθού στο δημόσιο τομέα προς τον αντίστοιχο στον ιδιωτικό, βάσει στοιχείων της ΕΣΥΕ και του δελτίου στατιστικών στοιχείων προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών. Η μια στήλη απεικόνιζε το σύνολο των δαπανών για μισθούς προς τη συνολική απασχόληση στο δημόσιο τομέα και η δεύτερη στήλη το σύνολο των δαπανών για μισθούς προς τη συνολική απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα. Ο δείκτης τον οποίο ανέφερα λοιπόν ήταν η στήλη 1 (δημόσιος τομέας) προς στήλη 2 (ιδιωτικός τομέας) %.

Π.χ. Έτος αναφοράς WG/GLAB (δημόσιος τομέας) {1} WP/PLAB (ιδιωτικός τομέας) {2} {1}/{2}%
1957 44,4 46,9 94,8
1970 100 100 100
1980 129,8 151,1 85,9
1981 150,2 145,3 103,4
1985 178,6 154,7 115,4

Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός (κι ευχαριστώ για την αφορμή να ψάξω κιτρινισμένες πανεπιστημιακές σημειώσεις μετά από τόσα χρόνια).

patsavour
20/05/2015, 19:28

Αν βαλεις στην εξισωση οχι μονο τους απολυτους αριθμους αλλα την παραγωγικοτητα ,τις ωρες εργασιας το αγχος την αξιολογηση την κινητικοτητα,το rotation ,τους στοχους ,την απολυση αν δεν τους πιασεις ,τα προσοντα που εχεις κλπ ναι παιρνει παραπανω

stefanos
20/05/2015, 20:23
Αν βαλεις στην εξισωση οχι μονο τους απολυτους αριθμους αλλα την παραγωγικοτητα ,τις ωρες εργασιας το αγχος την αξιολογηση την κινητικοτητα,το rotation ,τους στοχους ,την απολυση αν δεν τους πιασεις ,τα προσοντα που εχεις κλπ ναι παιρνει παραπανω

Τώρα αυτά τα έβαλες για "φωτογραφία" του Ελληνα ιδιωτικού υπάλληλου?:)

dimmie_72
20/05/2015, 20:27
Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός (κι ευχαριστώ για την αφορμή να ψάξω κιτρινισμένες πανεπιστημιακές σημειώσεις μετά από τόσα χρόνια).

εξ αρχής ήμουν σίγουρος ότι κάτι τέτοιο θέλεις να πεις.
άρα πρόκειται αρχικά για κλείσιμο της ψαλίδας και μετά άνοιγμα.
επειδή όμως πρόκειται για δείκτες-λόγους (κλάσματα) όπου παρονομαστής είναι το σύνολο των απασχολουμένων της κάθε κατηγορίας, δεν μπορεί να ερμηνευτεί απλά σε αύξηση των μισθών του δημοσίου όπως λέει η 1η παράγραφος του αρχικού σου ποστ. ;)

VASOS
20/05/2015, 20:29
Τώρα αυτά τα έβαλες για "φωτογραφία" του Ελληνα ιδιωτικού υπάλληλου?:)

Ο φίλος αναφέρεται (μάλλον) σε μανατζαραίους δημοσιου/ιδιωτικού τομέα.

stefanos
20/05/2015, 20:57
Ο φίλος αναφέρεται (μάλλον) σε μανατζαραίους δημοσιου/ιδιωτικού τομέα.

Εκεί οι διαφορές υπέρ του ιδιωτικού τομέα είναι τεράστιες πλέον και ποτέ το Δημόσιο δεν έφτασε ούτε να μυρίσει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
Στο μόνο επίπεδο που μπορεί να υπάρχει ισότητα ή πλεονέκτημα στο Δημόσιο λόγω καλύτερων συνθηκών είναι στις κατώτατες βαθμίδες.

nathair
20/05/2015, 21:13
Εκεί οι διαφορές υπέρ του ιδιωτικού τομέα είναι τεράστιες πλέον και ποτέ το Δημόσιο δεν έφτασε ούτε να μυρίσει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
Στο μόνο επίπεδο που μπορεί να υπάρχει ισότητα ή πλεονέκτημα στο Δημόσιο λόγω καλύτερων συνθηκών είναι στις κατώτατες βαθμίδες.

Νομίζω πως είσαι πολύ μακριά από την αλήθεια, τουλάχιστον προ κρίσης...

nathair
20/05/2015, 21:17
http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/467034/meiosh-ton-apodohon-ton-golden-boys-ton-deko.html

"οι αμοιβές των συγκεκριμένων στελεχών των ΔΕΚΟ ξεπερνούν σήμερα τις 14 χιλιάδες ευρώ το μήνα, και η κυβέρνηση επιθυμεί να ρίξει το ποσό αυτό στις 6.000 ευρώ"

patsavour
20/05/2015, 21:30

Kαι στις κατωτερες ,και στις μεσες και πολλες φορες και παραπανω Μαλλον δεν θα εχεις δουλεψει ιδιωτικο τομεα και δεν θα ξερεις τις δυσκολιες.Ασε που τωρα με την κριση δεν βλεπω να θιχτηκε το δημοσιο σε σχεδον τιποτα,ολα σχεδον παραμενουν τα ιδια ,ενω ο ιδιωτικος τομεας εχει γονατισει-2000000 ανεργοι,κλεισιμο επιχειρησεων,ανασφαλιστη εργασια,απειρες ωρες απληρωτων υπερωριων,τρομοκρατια,κλπ κλπ.που θα χρειαζοταν πολυ γραψιμο για να τα αναφερω.Αμα απολυθει κανενας δημοσιος υπαλληλος - καθαριστριες υπ.οικονομικων π,χ με 1500-2000 μισθο τον μηνα -κουνιεται το συμπαν,αμα καθε μερα απολυθουν 500-600 του ιδιωτικου τομεα δεν κουνιεται φυλλο.Αστα δυστυχως το πραγμα βρωμαει απο παντου με το δημοσιο σ αυτη την μπουρδελοχωρα και δυστυχως με τους νεοκυβερνωντες δεν φαινεται να καλυτερευει ,τουναντιον μαλιστα Αλλα τι να περιμενεις απο μια κυβερνηση που τοποθετει προεδρο της ΔΕΗ εναν πρωην αρχισυνδικαλιστη και δινει και αυξησεις στα μισθολογια -ρετιρε- της ΔΕΗ οταν απ την αλλη μειωνει τα λεφτα στους μικροσυνταξιουχους.:a31:

dimmie_72
20/05/2015, 21:42
Ασε που τωρα με την κριση δεν βλεπω να θιχτηκε το δημοσιο σε σχεδον τιποτα,ολα σχεδον παραμενουν τα ιδια

αυτό μπορεί να εκληφθεί ως το συντομότερο ανέκδοτο; :cool:

Ichigo
20/05/2015, 21:46
Μιας και πιάσαμε τους ΔΥ και προνόμια εδώ θα ήθελα να ξέρω τι εννοούμε όταν λέμε να σταματήσει να είναι ο Νο1 προορισμός εύρεσης εργασίας (Και εδώ εννοώ τον λαουτζίκο (Big Μasses όχι μάσες :P)

Να σταματήσει το δημόσιο να έχει προνομιακούς μισθούς, ανελιξη, δώρα και επιδόματα (sic); :rolleyes:
Να σταματήσει να έχει σούπερ οργάνωση και δομές και φοβερά ελκυστικό περιβάλλον εργασίας (sic);:rolleyes:

Άντε εγώ σου λέω να καταργήσουμε τη μονιμότητα γιατί μόνο αυτό έχει μείνει και εγώ σου λέω ότι συμφωνώ να τροποποιηθεί το τρέχον καθεστώς μονιμότητας... μόνο που το Δημόσιο έχει πολύυυ καιρό να προσλάβει κόσμο. :rolleyes:

Να εφαρμόσουμε τις γνωστές ύπουλες απολύσεις του Ι.Τ. μετά την άδεια μητρότητας πχ και να κάνουμε τους μισθούς ακόμα χειρότερους;

Με ανεργία 25 26 27 % οι ιδιώτες δεν είναι ελκυστικότερος τομέας απασχόλησης;;; Αυτοί γιατί δεν προσλαμβάνουν;
Υπάρχουν δουλειές αξιοπρεπείς και ο κόσμος δεν πάει γιατί περιμένει το Δημόσιο (που δεν προσλαμβάνει);
Υπάρχει ικανός με skills κόσμος που περιμένει το Δημόσιο να πάει να δουλέψει διότι η μονιμότητα παρέχει ασφάλεια (sic);;

AUFGEBRACHT
20/05/2015, 21:51
εξ αρχής ήμουν σίγουρος ότι κάτι τέτοιο θέλεις να πεις.
άρα πρόκειται αρχικά για κλείσιμο της ψαλίδας και μετά άνοιγμα.
επειδή όμως πρόκειται για δείκτες-λόγους (κλάσματα) όπου παρονομαστής είναι το σύνολο των απασχολουμένων της κάθε κατηγορίας, δεν μπορεί να ερμηνευτεί απλά σε αύξηση των μισθών του δημοσίου όπως λέει η 1η παράγραφος του αρχικού σου ποστ. ;)

Μα και βέβαια αφορά αύξηση των μισθών στο δημόσιο τομέα. Υπάρχει και άλλος πίνακας που δείχνει πως ενώ στην περίοδο 1950-1986 η συμμετοχή των δαπανών για μισθούς του δημοσίου τομέα στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν διπλασιάστηκε, η συμμετοχή των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα στο συνολικό απασχολούμενο εργατικό δυναμικό αυξήθηκε κατά πολύ λιγότερο, άλλη μια ένδειξη πως οι μισθοί στο δημόσιο παρουσίαζαν αυξητική τάση. Δεν λέω κάτι διαφορετικό από το αρχικό μου ποστ...

AUFGEBRACHT
20/05/2015, 21:52
Να το πω και από την προσωπική μου εμπειρία άνευ πανεπιστημιακών σημειώσεων, πινάκων και στοιχείων; Μετά το πανεπιστήμιο δούλεψα με σύμβαση έργου σε ΝΠΔΔ στο λογιστήριο για ένα χρόνο. Οι μόνιμοι υπάλληλοι ήταν 4, όλοι απόφοιτοι γυμνασίου, έπαιρναν τον διπλάσιο+ μισθό από εμένα, διορισμένοι όλοι επί ΠΑΣΟΚ, μάλιστα μία από τις υπαλλήλους κάποτε την ρώτησα πως είχε μπει, είπε με σοβαρότατο ύφος "μα με εξετάσεις" και όταν την ρώτησα τι είδους εξετάσεις μου απάντησε σοβαρότατα ότι έγραψαν μια έκθεση με θέμα "Βιβλίο, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου"... :cry: Ξένη γλώσσα και Η/Υ εννοείται άγνωστα, ο δε διευθυντής ήταν ο πιο μορφωμένος καθότι είχε Lower. Η παραγωγικότητα και η εξυπηρέτηση ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, είχα φρίξει τόσο με αυτά που έβλεπα να συμβαίνουν που στο τέλος ένοιωθα δυστυχισμένος και μίζερος να δουλεύω με τέτοια άτομα. Κάθε μέρα που έρχονταν ο διευθυντής έκανε chat και cybersex στο internet (δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρότατα), η μια μίλαγε όλη μέρα με το γκόμενό της στο τηλέφωνο, μα κυριολεκτικά όλη ημέρα, η τρίτη έπλεκε ολημερίς κι ο τέταρτος ερχόταν όποτε το θυμόταν αλλά πληρωνόταν κανονικά. Όταν ερχόταν πελάτης να εξυπηρετηθεί μόνο που δεν τον πέταγαν έξω με τις κλωτσιές επειδή τόλμησε να τους διακόψει, ο δε διευθυντής έκλεινε την πόρτα και έλεγε να λέμε στον κόσμο ότι είναι σε τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο. Ζήτησε να αλλάξουν όλοι οι Η/Υ στο γραφείο (που δεν ήξεραν να τους δουλεύουν) και εντελώς τυχαία τη σύμβαση ανέλαβε ο γείτονάς του στην πολυκατοικία ο οποίος είχε κατάστημα εμπορίας Η/Υ. Εννοείται πως παραγγέλθηκε ένας εξτρά Η/Υ με τελευταίες κάρτες γραφικών κτλ ο οποίος κατέληξε σπίτι του...

Εκεί που εργάζομαι τώρα -εξαγορές γαρ και συγχωνεύσεις- με έστειλαν σε κατάστημα της πρώην ΑΤΕ. Σύνολο υπαλλήλων πρώην ΑΤΕ 5, ένας με πτυχίο, οι άλλοι με απολυτήριο λυκείου, ένας με απολυτήριο γυμνασίου. Μόνοι τους τα λένε, οι 4 μπήκαν επί ΠΑΣΟΚ επειδή ο τότε υπουργός γεωργίας ήταν συντοπίτης τους, ο άλλος μπήκε επίσης επί ΠΑΣΟΚ αλλά με μέσο της ΝΔ. Ο ένας ακόμα κρατάει σαν κόρη οφθαλμού την κάρτα μέλους του ΠΑΣΟΚ, απόφοιτος γυμνασίου, μόνος του έλεγε και γέλαγε ότι όταν έπαιζε το πρώτο Big Brother έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνα για να νικήσει ο Τσάκας και ήρθε στο κατάστημα λογαριασμός χιλιάδων ευρώ!!! Εννοείται πως κανείς δεν τον άγγιξε, δεν έγινε τίποτα και πες μου εάν αυτό είχε γίνει σε ιδιωτική τράπεζα που θα ήταν... Είναι όλοι τους τραπεζικοί υπάλληλοι 25 χρόνια και δεν ξέρουν την διαφορά τόκου-επιτοκίου, αυτό και μόνο φτάνει. Τον ταμία τον είχαν πιάσει να κλέβει λεφτά κατ' εξακολούθηση και ουδέποτε τιμωρήθηκε λόγω πολιτικών διασυνδέσεων, ξεκίνησε από κλητήρας χωρίς να υπάρχει θέση κλητήρα, οπότε το μόνο που έκανε κάθε μέρα ήταν να πηγαίνει στο ταχυδρομείο για την αλληλογραφία και τις υπόλοιπες ώρες ήταν στο καφενείο ή απλά δεν έκανε τίποτα. Ξέρεις πόσα έπαιρνε επί ΑΤΕ; Ξέρεις πόσα παίρνει ακόμα και τώρα; Δεν θέλω να πω γτ θα συγχυστώ... απόφοιτος γυμνασίου, τον μάζεψαν από το καφενείο και τον διόρισαν δημόσιο υπάλληλο επειδή κράταγε το μεγάφωνο στο αγροτικό όταν μίλαγε ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στο χωριό, δικά του λόγια, ο ίδιος το παραδέχεται χωρίς να ερυθριάσει από ντροπή. Η ξαδέρφη του ήταν καθαρίστρια στο υπουργείο Γεωργίας και εκείνη. Μέσα σε μια νύχτα από καθαρίστρια προβιβάστηκε σε διοικητικό υπάλληλο με απολυτήριο δημοτικού. Όλα αυτά τα χρόνια ξέρεις τι κάνει; Γράφει το πρωτόκολλο γιατί δεν ξέρει να κάνει ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Με όλα αυτά που έγιναν βρέθηκε στην περιφέρεια Πελοποννήσου με μετάθεση όπου τι κάνει; Και πάλι πρωτοκολλεί επειδή είπαμε δεν ξέρει τι άλλο να κάνει... 25 χρόνια γράφει την εισερχόμενη αλληλογραφία, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Το διανοείσαι;

Την ξαδέρφη μου, δεξιά από τα γεννοφάσκια της, την προσέλαβαν επί ΝΔ στον αμαρτωλό ΟΤΕ, το ευαγές ίδρυμα... Έχουμε ίδια ηλικία, βγάλαμε την ίδια σχολή, ο πρώτος μου μισθός στην τράπεζα το 2003 ήταν 652 ευρώ, ο πρώτος της μισθός στον ΟΤΕ ήταν 1.500 ευρώ... "Προσλήφθηκε" κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα, την πήραν τηλέφωνο 11 το βράδυ ένα Σάββατο, "κυρία τάδε που είσαστε" -"ετοιμαζόμουνα να πάω για ένα ποτό", "θέλετε να έρθετε αν και είναι αργά για μια συνέντευξη για τον ΟΤΕ μια κι έχετε κάνει αίτηση";;;; :eek: 11 το βράδυ της έκαναν ένα δεκάλεπτο interview πριν πάει για το ποτάκι της και την Δευτέρα είχε προσληφθεί στον ΟΤΕ. Έπαιρνε επίδομα βενζίνης 300 ευρώ το μήνα χωρίς να έχει αυτοκίνητο και όταν της είπα ότι είναι εξωφρενικό να παίρνει έξοδα καυσίμων ΙΧ χωρίς να έχει μου πέταξε το κορυφαίο "εάν όμως είχα αμάξι θα το δικαιόμουν".

Να πω και άλλα; Δεν μας φτάνει όχι το thread, όλοι οι server των Βαλκανίων δεν μας φτάνουν...