PDA

View Full Version : Habemus Papam

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

taisteal
30/01/2015, 21:12
:confused:

Αναφερεις τους νεους ανθρωπους που το απαρτιζουν,και διαφωνω γιατι γνωριζω αρκετους,και μονο κολλημενα μυαλα
δεν εχουν.

:beer:

akis_trevor
30/01/2015, 21:13
Αναφερεις τους νεους ανθρωπους που το απαρτιζουν,και διαφωνω γιατι γνωριζω αρκετους,και μονο κολλημενα μυαλα
δεν εχουν.

:beer:

ξερω και εγω,γιαυτο το ειπα.απο τα 16 μου μεχρι και τωρα,εχω γνωστους σε διαφορα ποστα και ηλικιες και αυτα που βλεπω,με εκαναν να απομακρυνθω απο εκει...

KAWAMANRIDER
30/01/2015, 21:15
Το ΚΚΕ αυτό ήθελε πάντα, να παίζει τον ρόλο του ρυθμιστή και ν' αποκομίζει τα οφέλη, αυτό θα ήθελε και τώρα απλά δεν του έκατσε. Ο "μικρός" τους προσπέρασε και ούτε γύρισε να ρίξει μια ματιά. Δεν μπορούν να διαχειριστούν μεγαλύτερα ποσοστά και πολύ περισσότερο δεν θέλουν.
Όταν ήμουν μαθητής και μετά φοιτητής κατεβαίναμε στις πορείες και λέγαμε 10 συνθήματα. Αν τώρα μετά από 25-30 χρόνια βγω πάλι έξω και φωνάξω τα ίδια συνθήματα που έλεγα τότε πόσο μακρυά από την αγωνιστική πραγματικότητα του ΚΚΕ νομίζετε θα είμαι??

η παλια πλατφορμα του κκ και αγωνες εχει κανει και τον κοσμο μαζι του ειχε καποιες στιγμες , μπορει οχι κοσμο με απολυτη ιδεολογικη ταυτιση αλλα ανθρωπους που εχουν ταξικη συνειδηση , τωρα ενω πολυς κοσμος μεσα απο το κκε στηριξε με ψηφο τον συριζα και τελοσπαντων εκανε στην ακρη οτι ιδεολογικη διαφορα μπορει να αναστειλει την συμπραξη για το καλο ολου του λαου παντα μιλαμε , δυστυχως το επισημο κκ επιμενει σε μια σταση που εγω τουλαχιστον αυτην την δεδομενη στιγμη δεν μπορω να την εξηγησω και κατ 'επεκταση να την δικαιολογησω , τελοσπαντων κουβεντα να γινεται , αρκει το συριζα να μην παραμερισει τον λαο και καθε λεπτο να του λεει την αληθεια και να μην τον θαψει για το "καλο" του οπως εκαναν ολες οι π@υσταρες μεχρι τωρα

AUFGEBRACHT
30/01/2015, 21:19
Εννοείται πως δεν είναι κολλημένα μυαλά εκεί στο ΚΚΕ, εξ' ου και στο 18ο συνέδριο του κόμματος ασκήθηκε κριτική στην τακτική "αποσταλινοποίησης" επί καθεστώτος Χρουτσόφ και "αποκαταστάθηκε" ο Στάλιν, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και η επίσημη ανακοίνωση, «..Με το 20ό συνέδριο ανακόπηκε η δυναμική της σοσιαλιστικής πορείας, ενισχύθηκαν αντί να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες και διαφορές, η διαδικασία αναχαίτισης της επέκτασης και εμβάθυνσης των σοσιαλιστικών σχέσεων ενίσχυσε τα στοιχεία και τη δυνατότητα ανατροπής της σοσιαλιστικής οικοδόμησης». Πόσο πιο λιανά το θέλετε δηλ;

akis_trevor
30/01/2015, 21:21
Εννοείται πως δεν είναι κολλημένα μυαλά εκεί στο ΚΚΕ, εξ' ου και στο 18ο συνέδριο του κόμματος ασκήθηκε κριτική στην τακτική "αποσταλινοποίησης" επί καθεστώτος Χρουτσόφ και "αποκαταστάθηκε" ο Στάλιν, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και η επίσημη ανακοίνωση, «..Με το 20ό συνέδριο ανακόπηκε η δυναμική της σοσιαλιστικής πορείας, ενισχύθηκαν αντί να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες και διαφορές, η διαδικασία αναχαίτισης της επέκτασης και εμβάθυνσης των σοσιαλιστικών σχέσεων ενίσχυσε τα στοιχεία και τη δυνατότητα ανατροπής της σοσιαλιστικής οικοδόμησης».

κουτσουμπα,εσυ;;;;:bawl:

vaska
30/01/2015, 21:23

πρωτοΞάδερφος είναι ρε δεν το ήξερες??

:bawl:

KAWAMANRIDER
30/01/2015, 21:23

μπα το αναποδο λεει ;) , οπορτουνιστης τροτσικιστης ειναι :lol:

akis_trevor
30/01/2015, 21:25
πρωτοΞάδερφος είναι ρε δεν το ήξερες??

:bawl:

κι ελεγα οτι μοιαζει το επιθετο του γ.γ με το nickname του....:bawl:

AUFGEBRACHT
30/01/2015, 21:36
Τα σχόλιά σας οδηγούν στη συγκάλυψη μέσα από το πρίσμα της ταύτισης του συμφωνούντος ή διαφωνούντος με τον ταξικό εχθρό, εκτός του πλαισίου που πρέπει να διεξάγεται η ιδεολογικοπολιτική πάλη, είστε ρεβιζιονιστές, αναθεωρητές, προβοκάτορες που κατασυκοφαντείτε τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες, ρίχνετε στάχτη στα μάτια του λαού και στηρίζετε τα καπιταλιστικά μονοπώλια και τον ευρωμονόδρομο της λιτότητας διαρκείας που επιβάλλει το κεφάλαιο και η ΕΕ, ενώ η ανοχή σας στις καπιταλιστικές μοτοσυκλέτες του Τσίπρα και του Βαρουφάκη αντί της ταξικής URAL εξυπηρετεί αντιλαϊκούς στόχους μέσα στο moto.gr

akis_trevor
30/01/2015, 21:41
Τα σχόλιά σας οδηγούν στη συγκάλυψη μέσα από το πρίσμα της ταύτισης του συμφωνούντος ή διαφωνούντος με τον ταξικό εχθρό, εκτός του πλαισίου που πρέπει να διεξάγεται η ιδεολογικοπολιτική πάλη, είστε ρεβιζιονιστές, αναθεωρητές, προβοκάτορες που κατασυκοφαντείτε τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες, ρίχνετε στάχτη στα μάτια του λαού και στηρίζετε τα καπιταλιστικά μονοπώλια και τον ευρωμονόδρομο της λιτότητας διαρκείας που επιβάλλει το κεφάλαιο και η ΕΕ, ενώ η ανοχή σας στις καπιταλιστικές μοτοσυκλέτες του Τσίπρα και του Βαρουφάκη αντί της ταξικής URAL εξυπηρετεί αντιλαϊκούς στόχους μέσα στο moto.gr

ωχ...σοβαρευει....
αλεκα;;;;;;:cry:

vaska
30/01/2015, 21:46

Σύντροφε μην ξεχάσεις να αναφέρεις την φράξια. Κολλάει εδώ μια χαρά!

AUFGEBRACHT
30/01/2015, 21:59
Σύντροφε μην ξεχάσεις να αναφέρεις την φράξια. Κολλάει εδώ μια χαρά!

Σύντροφε εδώ και καιρό κάνω διερευνητικές εμφανίσεις επανεισόδου στο φόρουμ, οπότε κάθε πράγμα στον καιρό του και η φράξια με τον δικό της...
Ραντεβού στα γουναράδικα!!! (όχι στου Τζελάλη καλέ...)

amyroukai
30/01/2015, 22:01
Σαραφης στα Τρικαλα, Σαραφης στο Παρισι;

AUFGEBRACHT
30/01/2015, 22:09

Ποιος Σαράφης όμως...

330527

Billymuse
30/01/2015, 22:24

Ο Σαράφης του Μπαοκ ??

330531

el_hymador
31/01/2015, 00:12
Χωρίς γραβάτες, με μηχανάκια, χέρια στις τσέπες, σακίδια... δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μετά τις δηλώσεις βαρουφάκη στον chocobloom πεταγόταν κανένας από κάτω και έλεγε: "ωωωωω τι του είπεεεεε.... δεν σε χάλασε καθόλου... έλα πούλο τώρα!"

tsompanis
31/01/2015, 00:41
τι έγινε? σας χάλασα τον ειρμό σκέψεων στον καφενέ? στο ότι ναναι? και σβήνεται ποστ?
ότι ναναι!

και πολύ σημασία σας δώσαμε
άντε γειά.- :wave2:

Pan (dvs)
31/01/2015, 08:33
Αφηστε το ΚΚΕ στην ησυχια του.Εχει πετυχει εδω και χρονια αυτο που ηθελε.Το 5%, πληρης απασχοληση και ενσημα για τον πυρηνα του.

Και ασε τους αλλους να κουρευονται.

ggs
31/01/2015, 08:38
τι έγινε? σας χάλασα τον ειρμό σκέψεων στον καφενέ? στο ότι ναναι? και σβήνεται ποστ?
ότι ναναι!

?????????? Τι λες ?? Ποιο ποστ ????

spyro
31/01/2015, 08:43
και ενω τα κανάλια και τα ραδιόφωνα εχθές μεταφέρανε το πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι ο Τσίπρας και η παρεά του και πάνε τη χώρα στη καταστροφή. ως δια μαγείας σήμερα λένε "cool, δεν έγινε και τίποτα", έτσι είναι οι διαπραγματευσεις. όσο για το κόσμο στο ιντερνετ και τους δρόμους. περισσότερο αισιόδοξος απο ποτε!!!

εγώ παίδες πάντως δε το περήμενα. δηλώνω ψιλο εκπληκτος.

....

κριμα αν εγινε οντως έτσι

Pan (dvs)
31/01/2015, 09:03
?????????? Τι λες ?? Ποιο ποστ ????

Λες να ξεχασε να κανει αποθηκευση?:cry:

Εγω παντως ειμαι με τον συντοπιτη,μιας και δεν τον εχω δει να εκτρεπεται μεχρι τωρα.

MikeG
31/01/2015, 09:04
ότι ναναι!

Κώστα δεν έχει σβηστεί κανένα ποστ στο παρόν νήμα. Για τι ακριβώς αναφέρεσαι;

vaska
31/01/2015, 09:23

Εγω παντως ειμαι με τον συντοπιτη,μιας και δεν τον εχω δει να εκτρεπεται μεχρι τωρα.

Μπηνιά της ταμπλέτας λέω εγώ!

ggs
31/01/2015, 09:29

Κι εγώ με τον Κώστα ειμαι:lol:

Αλλά θα τιμωρηθεί για το λάθος του:D

Κώστα η ποινή σου είναι 2 κιλά προβατίνα και 4 μπύρες...και σύντομα γιατί θα έχει προσαύξηση:lol::beer:

Pan (dvs)
31/01/2015, 09:37

Τι τσιπουρο το βγαζεις εξω δηλαδη?

Κι εγώ με τον Κώστα ειμαι:lol:

Αλλά θα τιμωρηθεί για το λάθος του:D

Κώστα η ποινή σου είναι 2 κιλά προβατίνα και 4 μπύρες...και σύντομα γιατί θα έχει προσαύξηση:lol::beer:

2 κιλα προβατινα δεν ειναι ποινη αλλα προσβολη.Ποινη ειναι δυο κοπαδια προβατινες.

amyroukai
31/01/2015, 09:39
Με λετε τετοια και βλεπω κοντοσουβλια και κοκορετσια στην αμφισσα και τα περιξ. Δεν μας λυπαστε πρωι πρωι;

AUFGEBRACHT
31/01/2015, 10:00

O ΣΥ.ΡΙΖ.Α το έκανε, ο Αντώνης μας έλεγε την αλήθεια τελικά...

Cpt. Haddock
31/01/2015, 10:32
ότι ναναι!

Βγηκε καλο το τσιπουρο φετος αδερφε? :lol:

Billymuse
31/01/2015, 11:05
Για έργα δε μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα,σίγουρα επικροτουμε το γεγονός οτι έχουν κρατήσει τη προεκλογική
γραμμή για την αντιμετώπιση των πραγμάτων, αλλα εμένα τέτοιοι πολιτικοί μου δίνουν μια αισιοδοξία μπορεί να ειναι
η χαζομάρα μου μπορεί και όχι αλλα τουλάχιστον έχουμε Υπουργό με ''cojones'' μακάρι να είναι υπέρ μας αυτο το ατού...

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/varoyfakhs-sto-bbc-tha-syzhthsoyme-me-toys-daneistes-den-tha-synexisoyme-ena-programma-poy-den-vgainei.3277821.html

MikeG
31/01/2015, 11:34
Τωρα αυτο με τη επιστροφη στις δεσμες και γενικοτερα τα περισσοτερα που εχουν ειπωθει μεχρι στιγμης για τη παδεια γιατι μου φαινονται οπισθοδρομικα και σε λαθος κατευθυνση;

o_gavros
31/01/2015, 11:43
Και ολα σκατά να τα κάνουν οι sygamenos, δεν πήγαινε άλλο με τους πρώην!ΔΕΝ πήγαινε άλλο!
Δε γινεται να με κλέβεις/γαμάς/αφαιμάζεις/σκοτώνεις για 40 χρόνια, και εγω να δέχομαι ότι η μόνη λυση είσαι εσύ.

Αν αρχίσουν δε, να βαζουν μεγαλοφυντάνια στη φυλακή, τότε την επόμενη εκλογική περίοδο θα βγάλουν 180 έδρες χα-λα-ρα!

Pan (dvs)
31/01/2015, 17:07
Τωρα αυτο με τη επιστροφη στις δεσμες και γενικοτερα τα περισσοτερα που εχουν ειπωθει μεχρι στιγμης για τη παδεια γιατι μου φαινονται οπισθοδρομικα και σε λαθος κατευθυνση;

Mαλλον γιατι ετσι ειναι.Πολλα απο αυτα που ειπανε θα τα μαζεψουνε,εχουμε καιρο μπροστα μας.

amyroukai
31/01/2015, 19:59
Φιλοφασιστικη συγκεντρωση αποψε... Η χα θα βγει δικαιωμενη ειπε ο αλαλαζων εκπροσωπος. Ελπιζω ο πάπας να φροντισει να μην "δικαιωθει" η οργανωση. Γιατι ο αντουαν ψηφισε νομο για να τους βγαλει. Αυτον, αραγε, θα τον ακυρωσουν;

MikeG
31/01/2015, 20:37
Καμμένος: Αμεση καταβολή των αναδρομικών στις Ενοπλες Δυνάμεις

Την άμεση καταβολή των αναδρομικών για τους εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις προαναγγέλλει ο υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Realnews.
«Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, τα 60 εκατομμύρια για τους εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αφορούν στην εκτέλεση της απόφασης των αναδρομικών του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι το 50% από όσα έδωσε ο κ. Σαμαράς με μία τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Δηλώνει ότι η πρώτη εντολή που έδωσε είναι η άμεση πληρωμή του επιδόματος παραμεθορίου για τον Στρατό Ξηράς, το οποίο στοιχίζει περίπου δυο εκατομμύρια τον μήνα.
Επιμένει για την ανάγκη διατήρησης καλών σχέσεων με τη Ρωσία σημειώνοντας πως «οι καλές σχέσεις με τη Ρωσία δεν αποτελούν αιτία για σύγκρουση με την ΕΕ». Τονίζει πως για τους ΑΝΕΛ, η οριοθέτηση της ΑΟΖ αποτελεί προτεραιότητα και «...θα πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει αυτό το συντομότερο».

VASOS
31/01/2015, 20:51
Είπαμε Mike: οι πελάτες έχουν πάντα δίκιο.

tsompanis
02/02/2015, 19:20
Κώστα δεν έχει σβηστεί κανένα ποστ στο παρόν νήμα. Για τι ακριβώς αναφέρεσαι;

Είμαι δύο μέρες χωρίς σύνδεση και ρευμα.
Δεν ξέρω Μιχάλη τι να πω. Αν μου το λες εσύ δεν έχω κανένα λόγο να μην σε πιστέψω.
ήταν το ποστ 116 που τώρα είναι του χυμαδούρη.
απλά έγραψα κάτι για τον Βαρουφάκη και μόλις ξαναμπήκα να δω τι έγραψε ο Κώστας γύρω στις 1.00 είχε χαθεί και φόρτωσα
εμείς οι τσοπαναραίοι φορτώνουμε και ευκολα..ξέρεις ;)

MikeG
02/02/2015, 19:44
Δεν ξέρω Μιχάλη τι να πω. Αν μου το λες εσύ δεν έχω κανένα λόγο να μην σε πιστέψω.
απλά έγραψα κάτι για τον Βαρουφάκη και μόλις ξαναμπήκα να δω τι έγραψε ο Κώστας γύρω στις 1.00 είχε χαθεί και φόρτωσα

Και εμείς οι Κρητικοί φορτώνουμε εξίσου εύκολα γι'αυτό και κάνουμε χωριό. Το πόστ με αριθμό 116 είναι του Χυμαδόρυ και δεν υπήρξε κανένα δικό σου. Δεν έχει σβηστεί τίποτα στο παρόν & χαίρομαι ιδιαίτερα που σε ένα Thread τα βρίσκουμε και δε μανουριάζουμε.
Μπορείς αν θέλεις να το ξαναγράψεις αυτό που δεν ποσταρίστηκε.

Επίσης κάτι προς όλους. Λυπάμαι πολύ ρε παίδες που Γεφύρι της Πλάκας πάπαλα. Ακόμα και να το αναστηλώσουν δε θα είναι το ίδιο & δεν είχα προλάβει να το θαυμάσω γαμώτ.

Bob_o_mastoras
02/02/2015, 20:22

Καποιος δακτυλος του Συριζα χακαρε το moto και το διεγραψε! :lipssealed: :lol:
Αν το επαναποσταρεις θα χρειαστει να λαβουν πιο αποτελεσματικα μετρα. :vava:

vaska
02/02/2015, 21:41
Και εμείς οι Κρητικοί φορτώνουμε εξίσου εύκολα γι'αυτό και κάνουμε χωριό. Το πόστ με αριθμό 116 είναι του Χυμαδόρυ και δεν υπήρξε κανένα δικό σου. Δεν έχει σβηστεί τίποτα στο παρόν & χαίρομαι ιδιαίτερα που σε ένα Thread τα βρίσκουμε και δε μανουριάζουμε.
Μπορείς αν θέλεις να το ξαναγράψεις αυτό που δεν ποσταρίστηκε.

Επίσης κάτι προς όλους. Λυπάμαι πολύ ρε παίδες που Γεφύρι της Πλάκας πάπαλα. Ακόμα και να το αναστηλώσουν δε θα είναι το ίδιο & δεν είχα προλάβει να το θαυμάσω γαμώτ.

Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι κάτι σημαίνει αυτό όχι μόνο στο παρόν φόρουμ αλλά επειδή τα μέλη του είναι και μέλη μιας κοινωνίας το βλέπω σαν γενικότερη τάση του όλου. Λιγότερη γκρίνια περισσότερα χαμόγελα. Αν πάει και η βενζίνη στο 0,60 εκεί να δεις χαμόγελα με τις βόλτες που θα ξεφυτρώνουν κάθε Κυριακή και δεν θα ξέρεις ποια να διαλέξεις και σε ποια να συμμετέχεις.

amyroukai
03/02/2015, 02:15
Ευσεβείς πόθοι το τελευταίο.

stam2
03/02/2015, 09:13
427 ετών ήταν το γεφύρι του Μοσταρ στη Βοσνία πριν το κατεδαφίσουν το 1993 οι Κροάτες κατά τον Γιουγκοσλαβικό Πόλεμο.

https://www.youtube.com/watch?v=CM3B-6CFo9k

εν' τούτοις σε μία κατεστραμένη από τον πόλεμο χώρα, με φτωχή οικονομία, κατάφεραν μετά από μία περίπου 10ετία να το αναστηλώσουν με μεγάλη ακρίβεια...
Ελπίζουμε να συμβεί κάτι αντίστοιχο και για το γεφύρι της Πλάκας, σε λιγότερο χρόνο μάλιστα...

lykourgi
03/02/2015, 09:27
Ελπίζουμε να συμβεί κάτι αντίστοιχο και για το γεφύρι της Πλάκας, σε λιγότερο χρόνο μάλιστα

Για να δούμε...

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5205224/protash-twn-mylwn-loylh-na-analaboyn-thn-anasthlwsh-toy-gefyrioy-sthn-plaka/

Cpt. Haddock
03/02/2015, 12:02
My name is Bond. Perpetual Bond! :smokin:

330722

Perpetual bonds ειναι ομολογα χωρις ημερομηνια ληξης και ειναι αυτο που προτεινε ο Βαρουφ αντι για κούρεμα (το τελευταιο το ξεχναμε μετα βαΐων και κλαδων)

vaska
03/02/2015, 12:31

330722

Perpetual bonds ειναι ομολογα χωρις ημερομηνια ληξης και ειναι αυτο που προτεινε ο Βαρουφ αντι για κούρεμα (το τελευταιο το ξεχναμε μετα βαΐων και κλαδων)

Για διαφώτισέ μας φίλος μιας και είναι του αντικειμένου σου.

Αν το καταλαβαίνω σωστά πάλι θα χρωστάμε (όχι που δεν θα χρωστάγαμε) αλλά οι δανειστές - αγορές θα έχουν ομόλογα με ανοιχτή ημερομηνία??
Και όσο πιο αργά τα εξαγοράσουν - εξαργυρώσουν (δεν ξέρω ποιος είναι ο δόκιμος όρος), τόσο μεγαλύτερη αξία θα παίρνουν??

Και αυτό μας βολεύει εμάς γιατί δεν μπαίνουν καταληκτικές ημερομηνίες ??? Και ίσως γιατί το επιτόκιο θα είναι ευνοϊκότερο??

Για πε

Cpt. Haddock
03/02/2015, 12:43
Για διαφώτισέ μας φίλος μιας και είναι του αντικειμένου σου.

Αν το καταλαβαίνω σωστά πάλι θα χρωστάμε (όχι που δεν θα χρωστάγαμε) αλλά οι δανειστές - αγορές θα έχουν ομόλογα με ανοιχτή ημερομηνία??
Και όσο πιο αργά τα εξαγοράσουν - εξαργυρώσουν (δεν ξέρω ποιος είναι ο δόκιμος όρος), τόσο μεγαλύτερη αξία θα παίρνουν??

Και αυτό μας βολεύει εμάς γιατί δεν μπαίνουν καταληκτικές ημερομηνίες ??? Και ίσως γιατί το επιτόκιο θα είναι ευνοϊκότερο??

Για πε

Του αντικειμενου μου δεν ειναι πλέον, εγω ειμαι μπαρμαν-ρεσεΠΣιονιστ :p

Βασικα, αυτο που πολλοι λεγαμε καιρο τώρα οτι δεν ειναι το χρεος το προβλημα. Ετσι κι αλλιως, το ονομαστικο χρεος μιας χώρας ποτέ δεν αποληρώνεται. Μονο η Ρουμανια το εκανε επιΤσαουσέσκου, εξαγοντας ολα τα αγροτικα προϊοντα. Μηδενισε το χρεος και ο κοσμος δεν ειχε να φάει.

Πριν λιγο καιρο η Μεγ. Βρεττανια αποπληρωσε χρέος του 19ου αιώνα. Αυτη τη στιγμη, το ελληνικο χρέος, καιτοι μεγαλυτερο σε ονομαστικη τιμη, καιτοι ψηλοτερο σε ποσοστο του ΑΕΠ (και επειδη επεσε το ΑΕΠ), εχει καλυτερους όρους αποπληρωμης απο οτι ειχε πριν λιγα χρονια και με καλυτερο επιτόκιο.

Το προβλημα ειναι αλλου: Το διμηνο Ιαν-Φεβ οι υποχρεώσεις του κρατους (μισθοι κλπ) ειναι 17 δις, με αναμενομεα εσοδα 6 δις. Ακομα κι αν μηδενιζαμε το χρεος (το οποιο σημαινει οτι τερμα οι μηχανισμοι στηριξης, πλεον βγαινουμε στην αγορα για δανεικα - τριετες ομολογο στο 19%, 10ετες στο 10%), θελουμε περιπου 70 δις το χρονο για τα τρεχοντα. Δηλαδη σε 5 χρονια το εχουμε ξαναχτισει το χρέος και με επαχθεστερους όρους.

Γι' αυτο και τοσο καιρο που ο συριζα ειχε σαν μπροστάρη τη διαγραφη ελεγε μπαρουφες (pun intended) και τωρα καταλαβε οτι αλλου ειναι το ζητημα. Οποτε επιμηκυνουμε το χρεος, καλυτεροι όροι αποληρωμης και ταυτόχρονα αναλαμβανουμε τη δεσμευση ενωπιον εταίρων (έτσι λεγονται πλέον οι τοκογλυφοι) να εχουμε ισοσκελισμενους (πραγματικα όχι τεχνικα) προϋπολογισμους, το οποίο αναγκαστικα σημαινει δυο επιλογες: Ή υψηλοτερη φορολογία ή μικροτερο κράτος. Απλά πράγματα.

Δες τι ώραία το εθεσε ο κβερνητικος εκπροσωπος, όταν του είπαν οτι εκανε κωλοτουμπα ο Βαρουφ:

»Όταν λέμε διαγραφή, μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους. Ένας απ' αυτούς τους τεχνικούς τρόπους είναι αυτός που ακούστηκε χθες σε παρουσίαση του κ. Βαρουφάκη προς βρετανούς επενδυτές. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.

»Αυτό που μας νοιάζει εμάς είναι αυτή τη στιγμή να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος, να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία και να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την πραγματική ανάπτυξη».

Ανάλογες δηλώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας πάντα ότι «πολιτικά η θέση μας είναι η διαγραφή του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο. Τεχνικά είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών το πώς θα γίνει αυτό».

εεεεεειιιιι οοοοπ

vaska
03/02/2015, 12:52
Του αντικειμενου μου δεν ειναι πλέον, εγω ειμαι μπαρμαν-ρεσεΠΣιονιστ :p

Βασικα, αυτο που πολλοι λεγαμε καιρο τώρα οτι δεν ειναι το χρεος το προβλημα. Ετσι κι αλλιως, το ονομαστικο χρεος μιας χώρας ποτέ δεν αποληρώνεται. Μονο η Ρουμανια το εκανε επιΤσαουσέσκου, εξαγοντας ολα τα αγροτικα προϊοντα. Μηδενισε το χρεος και ο κοσμος δεν ειχε να φάει.

Πριν λιγο καιρο η Μεγ. Βρεττανια αποπληρωσε χρέος του 19ου αιώνα. Αυτη τη στιγμη, το ελληνικο χρέος, καιτοι μεγαλυτερο σε ονομαστικη τιμη, καιτοι ψηλοτερο σε ποσοστο του ΑΕΠ (και επειδη επεσε το ΑΕΠ), εχει καλυτερους όρους αποπληρωμης απο οτι ειχε πριν λιγα χρονια και με καλυτερο επιτόκιο.

Το προβλημα ειναι αλλου: Το διμηνο Ιαν-Φεβ οι υποχρεώσεις του κρατους (μισθοι κλπ) ειναι 17 δις, με αναμενομεα εσοδα 6 δις. Ακομα κι αν μηδενιζαμε το χρεος (το οποιο σημαινει οτι τερμα οι μηχανισμοι στηριξης, πλεον βγαινουμε στην αγορα για δανεικα - τριετες ομολογο στο 19%, 10ετες στο 10%), θελουμε περιπου 70 δις το χρονο για τα τρεχοντα. Δηλαδη σε 5 χρονια το εχουμε ξαναχτισει το χρέος και με επαχθεστερους όρους.

Γι' αυτο και τοσο καιρο που ο συριζα ειχε σαν μπροστάρη τη διαγραφη ελεγε μπαρουφες (pun intended) και τωρα καταλαβε οτι αλλου ειναι το ζητημα. Οποτε επιμηκυνουμε το χρεος, καλυτεροι όροι αποληρωμης και ταυτόχρονα αναλαμβανουμε τη δεσμευση ενωπιον εταίρων (έτσι λεγονται πλέον οι τοκογλυφοι) να εχουμε ισοσκελισμενους (πραγματικα όχι τεχνικα) προϋπολογισμους, το οποίο αναγκαστικα σημαινει δυο επιλογες: Ή υψηλοτερη φορολογία ή μικροτερο κράτος. Απλά πράγματα.

Δες τι ώραία το εθεσε ο κβερνητικος εκπροσωπος, όταν του είπαν οτι εκανε κωλοτουμπα ο Βαρουφ:

εεεεεειιιιι οοοοπ

Τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε επιμηκύνουμε το χρέος κε Μπαρμαν ΡεσεΠσιονιστ??

Πάμε πιο μακριά την αποπληρωμή του?? και αν ναι με τι κόστος??

Cpt. Haddock
03/02/2015, 13:04
Τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε επιμηκύνουμε το χρέος κε Μπαρμαν ΡεσεΠσιονιστ??

Πάμε πιο μακριά την αποπληρωμή του?? και αν ναι με τι κόστος??

Ναι. Αυτο έγινε επι της ουσιας με το μνημονιο, κουρευτηκαν 120 δις, δανειστηκαμε με πολυ χαμηλο επιτόκιο (1,5% οι τοκογλυφοι, οταν η δευτερογενης αγορα των ομολογων μας είχε στην κατηγορια junk bonds), επιμηκυνθηκε η αποπληρωμη του. Ο μέσος χρονος αποπληρωμης, απο 5 χρονια, πηγε στα 16.

Να ξεκαθαρίσουμε και κατι εδω(παρενθεση): Χρέος ποτέ δεν απληρωσαμε εμεις στην ουσία. Παντα για να πληρωσουμε ομολογα που έληξαν, εκδιδαμε καινουρια. Με το ευρω και την αστακομακαροναδα ειχαμε προσβαση στις αγορές με χαμηλο επιτόκιο και εκδιδαμε αβερτα για να δινει ο Χατζηδακης στους αγροτες "ολα τα κιλα, όλα τα λεφτα"

Η φάκα εδω (ή το τυρι αν αλλαξεις οπτικη), ειναι οτι η συμφωνια για όλα αυτα, προέβλεπε (τα γνωστα προαπαιτουμενα) μεταρυθμισεις του κράτους ωστε και να ξοδευει λιγότερα αλλα και να παράγει περισσότερα.

Διοτι ναι, τα 320 δις χρεους ειναι πολλα, ειδικα οταν το ελληνικο ΑΕΠ ειναι 180 δις. Αλλα αν ειχαμε το ΑΕΠ της Ολλανδιας (1/3 σε εκταση της Ελλαδας), 800 δις, θα το γραφαμε στα παπαρια μας το χρέος.

Εκανε καμια μεταρυθμιση η προηγουμενη κυβερνηση; Παπαρια. Απλα, έκανε το ευκολο, αυξησε τη φορολογια των μισθωτων, γαμησε τις συντάξεις, μπας και μαζεψει λιγο ευκολο χρημα. Σιγα μην πειραζε τους φορτηγατζηδες ή τον βαψομαλια τον ταριφα τον Λυμπεροπουλο.

Το ίδιο ερωτημα τιθεται και τώρα. Ασε το χρέος, τρόπους να μην ξοδέυει πολλα το κρατος και να αυξηθει το ΑΕΠ της Ελλαδας εχουμε;

el_hymador
03/02/2015, 13:05
Το καλό με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι έχουν μια κάβα από δηλώσεις και απόψεις στελεχών, έτοιμες να τις χρησιμοποιήσουν για ότι κάτσει... επιμήκυνση; διαγραφή; κούρεμα; επαναδιαπραγμάτευση; απ΄όλα έχει ο μπαχτσές... :lol: Μετά μπορούν να ισχυριστούν ότι "πετύχαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις"

Πάντως για να λέμε τα σύκα - σύκα, η διαγραφή ως ενέργεια αναφερόταν προεκλογικά ως "θα το παλέψουμε", όχι ως απόλυτη δέσμευση και υπόσχεση. Γενικά δεν βγάζεις εύκολα άκρη, τώρα η σκόπιμα το κάνουν ή ....ξέρετε... ότι του φανεί του λολοστεφανή...

Pan (dvs)
03/02/2015, 13:46

330722

Kαι αν δεν κανω λαθος,αυτος που τα αγοραζει,μπορει να παιρνει μονο τους τοκους απο το ομολογο και οχι το αρχικο ποσο.

KAWAMANRIDER
03/02/2015, 14:52
μην προτεχετε :nono: , χρονο χρειαζονται οι συντροφοι , υπαρχει παραλληλο κρυφο σχεδιο , το θεμα ειναι να συμφωνησουν και οι "αλλοι" εταιροι και αν πανε ολα καλα και κλεισουν και οι τελευταιες λεπτομερειες θα μιλαμε για "μεταβιβαση" της υποχρεωσης πλεον , αν δεν παει καλα το κρυφο σχεδιο εγω παλι δεν αγχωνομαι ..............................

................εχω προμηθευτει μουσι απο φυσικη τριχα , φυσικλικια και τουφεκι trendy και εχω κλεισει βουνοκορφη για βουκολικες lounge καταστασεις για πολυ ανταρτοglamour να ' ουμε :lol::lol:

κουραγιο συντροφοι :D

stam2
03/02/2015, 15:00
Να δώσουμε μία άλλη κατεύθυνση στο νήμα...?
ότι λέξη και να χρησιμοποιήσεις τα νούμερα ΔΕΝ βγαίνουν!

Βάζεις 5 στο ταμείο και βγάζεις 10...
Αν αυτοί που κύβερνούν δεν φροντίσουν ώστε τα 5 να γίνουν 10 δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα όσο ωραίες λέξεις και να χρησιμοποιουν...

Παρακάτω είναι τα στοιχεία της Στατιστικής από το 09 έως το 13.
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CC8QFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.seve.gr%2Finst%2Fseve%2Fgallery%2Fseve%2Fdeltia_tipou%2F%25CE%25A3%25CE%25A4050 314_%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%25A4.%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%259A%25CE%259C%25CE%2597%25CE %25A1%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%25A3%25CE%2597.doc&ei=1cfQVM3zIsWBUcm2hJgH&usg=AFQjCNFmmy2P9ZgRL404_CAwxFjKBfrMVg&bvm=bv.85076809,d.d24

Οι εξαγωγές ευτυχώς αυξήθηκαν 60% οι εισαγωγές μειώθηκαν 10%, κι εμείς συζητάμε για πρωτογενή πλεονάσματα που οφείλονται σε πετσόκομα και κατάργηση του κοινωνικού κράτους...

Δε λέω, είναι παρα πολύ σημαντικό το νοικοκύρεμα των οικονομικών μιας επιχείρησης ή ενός σπιτιού, και με αυτό ασχολούνται όλοι εκεί στο ΥΠ.ΟΙΚ. αλλά επίσης βασικό είναι τι παράγεις και τι καταναλώνεις... Και αν δεν ήταν η αύξηση εξαγωγών σε αυτά τα έρμα τα πετρελαιοειδή τα οποία είναι μή ανανεώσιμες πηγές ορυκτού πλούτου, και κάποια στιγμή θα τελειώσουν, θα ήταν ασήμαντη η θετική αλλαγή στο εμπορικό ισοζύγιο... Σαφώς βέβαια είναι ευχάριστο να βλέπεις έμπρακτα ότι μέσα από την κρίση οι Έλληνες έμαθαν να "μπορούν" και με τα ελληνικά προϊόντα και να μειώθηκαν έτσι οι εισαγωγές, ίσως όμως αυτό να οφείλεται απλά στη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα του μέσου νοικοκυριού...

Όπως και να χει για εμένα παράδειγμα "κλασσικής περίπτωσης βλάβης (βλ. Τσάκωνας)" (βλάβη στην πολιτική του κράτους) είναι η εταιρία Replicar
http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/rorsche-made-in-greece-kai-den-einai-asteio.3274523.html
η οποία παρά τις δυσκολίες του Ελληνικού κράτους κατάφερε, άνοιξε τα φτερά της και "καθαρίζει" κανα εκατομμύριο τζίρο ετησίως, ΌΛΑ σε εξαγωγές, ενώ το οξύμωρο είναι ότι ακόμα υπάρχουν δυσκολίες για την έγκριση τύπου και την ταξινόμηση τέτοιων αυτοκινήτων στη χώρα μας. Παρέα με τις άλλες δυσκολίες και με το γεγονός ότι ελλείψει επενδυτικών κεφαλαίων, το 80% των μερών των αυτοκινήτων εισάγεται, το προσωπικό περιορίζεται στα 15 άτομα ενώ θα μπορούσε να είναι +10 και φυσικά η παραγωγή υπερδιπλάσια... Χώρια την τεχνική υπεραξία που δημιουργείται σιγά σιγά με την εμπειρία και την ανάπτυξη... την έρευνα, την γόνιμη απορρόφηση επιστημόνων από ελληνικά πανεπιστήμια, την μετάβαση από βιοτεχνία σε βιομηχανία και άλλα πολλά....

ΑΥΤΟ είναι κλασσική περίπτωση, όπου η πολιτεία είναι ανύπαρκτη και δεν βοηθάει στην ανάπτυξη... Και για κάτι τέτοιες κλασσικές περιπτώσεις, θα συνεχίσουμε να τρώμε περισσότερα απ' όσα φτιάχνουμε...

Cpt. Haddock
03/02/2015, 15:07
Kαι αν δεν κανω λαθος,αυτος που τα αγοραζει,μπορει να παιρνει μονο τους τοκους απο το ομολογο και οχι το αρχικο ποσο.

Ναι. Ειχαμε πελατη ηλικιας 88 ετων στο Private banking o οποιος αγορασε perp bonds. Το τι γελιο ειχαμε ριξει τοτε....

ΑΥΤΟ είναι κλασσική περίπτωση, όπου η πολιτεία είναι ανύπαρκτη και δεν βοηθάει στην ανάπτυξη... Και για κάτι τέτοιες κλασσικές περιπτώσεις, θα συνεχίσουμε να τρώμε περισσότερα απ' όσα φτιάχνουμε...

Ναι και γι' αυτο λέω οτι ακομα κι αν μηδενιστει το χρεος, αν δεν αλλαξει το παραπανω, παλι σε λιγο καιρο στα ίδια θα ειμαστε.

KAWAMANRIDER
03/02/2015, 15:10
Να δώσουμε μία άλλη κατεύθυνση στο νήμα...?
ότι λέξη και να χρησιμοποιήσεις τα νούμερα ΔΕΝ βγαίνουν!

Βάζεις 5 στο ταμείο και βγάζεις 10...
Αν αυτοί που κύβερνούν δεν φροντίσουν ώστε τα 5 να γίνουν 10 δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα όσο ωραίες λέξεις και να χρησιμοποιουν...

Παρακάτω είναι τα στοιχεία της Στατιστικής από το 09 έως το 13.
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CC8QFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.seve.gr%2Finst%2Fseve%2Fgallery%2Fseve%2Fdeltia_tipou%2F%25CE%25A3%25CE%25A4050 314_%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%25A4.%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%259A%25CE%259C%25CE%2597%25CE %25A1%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%25A3%25CE%2597.doc&ei=1cfQVM3zIsWBUcm2hJgH&usg=AFQjCNFmmy2P9ZgRL404_CAwxFjKBfrMVg&bvm=bv.85076809,d.d24

Οι εξαγωγές ευτυχώς αυξήθηκαν 60% οι εισαγωγές μειώθηκαν 10%, κι εμείς συζητάμε για πρωτογενή πλεονάσματα που οφείλονται σε πετσόκομα και κατάργηση του κοινωνικού κράτους...

Δε λέω, είναι παρα πολύ σημαντικό το νοικοκύρεμα των οικονομικών μιας επιχείρησης ή ενός σπιτιού, και με αυτό ασχολούνται όλοι εκεί στο ΥΠ.ΟΙΚ. αλλά επίσης βασικό είναι τι παράγεις και τι καταναλώνεις... Και αν δεν ήταν η αύξηση εξαγωγών σε αυτά τα έρμα τα πετρελαιοειδή τα οποία είναι μή ανανεώσιμες πηγές ορυκτού πλούτου, και κάποια στιγμή θα τελειώσουν, θα ήταν ασήμαντη η θετική αλλαγή στο εμπορικό ισοζύγιο... Σαφώς βέβαια είναι ευχάριστο να βλέπεις έμπρακτα ότι μέσα από την κρίση οι Έλληνες έμαθαν να "μπορούν" και με τα ελληνικά προϊόντα και να μειώθηκαν έτσι οι εισαγωγές, ίσως όμως αυτό να οφείλεται απλά στη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα του μέσου νοικοκυριού...

Όπως και να χει για εμένα παράδειγμα "κλασσικής περίπτωσης βλάβης (βλ. Τσάκωνας)" (βλάβη στην πολιτική του κράτους) είναι η εταιρία Replicar
http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/rorsche-made-in-greece-kai-den-einai-asteio.3274523.html
η οποία παρά τις δυσκολίες του Ελληνικού κράτους κατάφερε, άνοιξε τα φτερά της και "καθαρίζει" κανα εκατομμύριο τζίρο ετησίως, ΌΛΑ σε εξαγωγές, ενώ το οξύμωρο είναι ότι ακόμα υπάρχουν δυσκολίες για την έγκριση τύπου και την ταξινόμηση τέτοιων αυτοκινήτων στη χώρα μας. Παρέα με τις άλλες δυσκολίες και με το γεγονός ότι ελλείψει επενδυτικών κεφαλαίων, το 80% των μερών των αυτοκινήτων εισάγεται, το προσωπικό περιορίζεται στα 15 άτομα ενώ θα μπορούσε να είναι +10 και φυσικά η παραγωγή υπερδιπλάσια... Χώρια την τεχνική υπεραξία που δημιουργείται σιγά σιγά με την εμπειρία και την ανάπτυξη... την έρευνα, την γόνιμη απορρόφηση επιστημόνων από ελληνικά πανεπιστήμια, την μετάβαση από βιοτεχνία σε βιομηχανία και άλλα πολλά....

ρε λεμε δεν μασαμε , υπαρχει σοβαρο plan "απο πισω" ε ......... στα κρυφα θελω να πω :lol:

ασε να γουσταρουμε , "ψωμι ελια και εξω η δεξια " :lol:

εσυ τι νομιζεις δηλαδη οτι ο συντροφος βαρουφοφσκι το εχει τυχαια το πουκαμισο χυμα , οχι βεβαια :nono:
το κανει για να αλλαζει γρηγορα :D

330724

εχει σχεδιο , λεμε , :rtr: ..................................................... πτησης :lol:

ManosPier
03/02/2015, 15:18
Γιατί τόσοι άλλοι που ψήφισαν ποτάμι.

Οι άλλοι ποιοί είναι άραγε;
Ο λαός, ή

Bob_o_mastoras
03/02/2015, 15:19
Εγω λεω να αναδιαρθρωσουμε την αγροτικη οικονομια (γραφωντας και στα @@ μας τους Ευρωπαιους).
Ελαιολαδο, καπνα, εσπερειδοειδη, αμπελουργια και φουλ εξαγωγες οπου γουσταρουμε.
Για βαρια βιομηχανια δεν εχουμε πορους. Μονο μεταποιηση προϊοντων μπορουμε να κανουμε.
Αλλα εχουμε ηλιο, γη και νερο. Ας τα εκμεταλευτουμε σωστα.
Με αυτα και τον τουρισμο μια χαρα θα τη βγαζουμε.

spyro
03/02/2015, 15:31

Και ως εκ τούτου αποτελούν κούρεμα του υφιστάμενου χρέους.

Παρ’ όλα αυτά έχει δίκιο ο captain για τα προβλήματα που παραμένουν περί εσόδων – εξόδων

stam2
03/02/2015, 15:35
Εγω λεω να αναδιαρθρωσουμε την αγροτικη οικονομια (γραφωντας και στα @@ μας τους Ευρωπαιους).
Ελαιολαδο, καπνα, εσπερειδοειδη, αμπελουργια και φουλ εξαγωγες οπου γουσταρουμε.
Για βαρια βιομηχανια δεν εχουμε πορους. Μονο μεταποιηση προϊοντων μπορουμε να κανουμε.
Αλλα εχουμε ηλιο, γη και νερο. Ας τα εκμεταλευτουμε σωστα.
Με αυτα και τον τουρισμο μια χαρα θα τη βγαζουμε.

Ακριβώς. Βέβαια ο τουρισμός είναι σαν να κρέμεσαι από τα @@ του άλλου, και η Γεωργία είναι μία υποδιαίρεση στο σύνολο των εξαγωγών μας αν δεις τους πίνακες που παρέθεσα.... Για μένα αυτό που λέει πολλά και δεν φαίνεται πουθενά σαν εξαγώγιμο προϊόν είναι η ενέργεια (ηλεκτρική). Έχεις Ηλιο, Αέρα, και Νερό, πηγές αστείρευτες και άπειρες για την παραγωγή ενέργειας, μπορείς να τροφοδοτείς όλη τη Μεσόγειο και να δημιουργήσεις εξαρτημένες σχέσεις, εξωτερική πολιτική αρχιδάτη δηλαδή, να επενδύσεις στην εδαφική σου ακεραιότητα συμφέροντα ξένα, και μετά να μην σε αγγίζει κανένας...

sniper
03/02/2015, 15:43
Ακριβώς. Βέβαια ο τουρισμός είναι σαν να κρέμεσαι από τα @@ του άλλου, και η Γεωργία είναι μία υποδιαίρεση στο σύνολο των εξαγωγών μας αν δεις τους πίνακες που παρέθεσα.... Για μένα αυτό που λέει πολλά και δεν φαίνεται πουθενά σαν εξαγώγιμο προϊόν είναι η ενέργεια (ηλεκτρική). Έχεις Ηλιο, Αέρα, και Νερό, πηγές αστείρευτες και άπειρες για την παραγωγή ενέργειας, μπορείς να τροφοδοτείς όλη τη Μεσόγειο και να δημιουργήσεις εξαρτημένες σχέσεις, εξωτερική πολιτική αρχιδάτη δηλαδή, να επενδύσεις στην εδαφική σου ακεραιότητα συμφέροντα ξένα, και μετά να μην σε αγγίζει κανένας...

Επειδή έχεις ήλιο κι αέρα;
Τα σκέφτεστε αυτα που γράφετε ή πατάτε τα πλήκτρα στην τύχη;

Bob_o_mastoras
03/02/2015, 15:50
Για να εκμεταλευτεις αυτη την ενεργεια πρεπει να επενδυσεις, αρχικα, τεραστια κεφαλαια ομως. Αλλιως ολες οι βορειοαφρικανικες χωρες με τις αχανεις ερημικες εκτασεις θα ηταν τιγκα στο φωτοβολταϊκο και θα μας πουλαγαν ενεργεια.
Σιγουρα ομως μπορουμε να καλυψουμε τις δικες μας αναγκες σαν χωρα, αυτονομα, σε ενεργεια με ανανεωσιμες πηγες. Και οχι να βασιζομαστε στο λιγνητη για την ηπειρωτικη χωρα και στα νησια (οπου φυσαει συνεχως και εχει ηλιοφανεια 365 μερες) στο ντιζελ.. :a21:

toyar
03/02/2015, 15:53
η αναπτυξη εκτος απο πορους κεφαλαια δουλεια μυαλο ενεργεια κλπ χρειαζεται ΥΠΟΜΟΝΗ
δηλαδη να ξεκινησεις κατι σημερα βαζοντας ολα τα παραπανω για να σου αποδωσει μετα απο 3,5,10 χρονια
ξερει κανεις κανεναν Ελληνα που να σκεφτεται ετσι;
καποτε εδινε η ΕΕ επιδοτησεις για τουριστικα καταλυματα
ετσι εφτιαξε ο καθενας το πατρικο του στο χωριο ή στο νησι <<rent a room>> και ξεκινησε να το παιζει επιχειρηματιας με τιμες στο θεο
κι οταν χρειαστηκε να βαλει λεφτα για να συντηρησει την (πληρωμενη απο αλλους) επενδυση του την αφησε να ρημαξει κι εκανε τα κερδη καγιεν και μπουζουκια
αυτο ειναι το ελληνικο μοντελο αναπτυξης:(

Bob_o_mastoras
03/02/2015, 15:57
ετσι εφτιαξε ο καθενας το πατρικο του στο χωριο ή στο νησι <<rent a room>>

Yes, that's me.. :look: (χωρις τα cayne και τα μπουζουκια ομως, με civic, nx650 και rock n roll :lol:)

stam2
03/02/2015, 15:58
η αναπτυξη εκτος απο πορους κεφαλαια δουλεια μυαλο ενεργεια κλπ χρειαζεται ΥΠΟΜΟΝΗ
δηλαδη να ξεκινησεις κατι σημερα βαζοντας ολα τα παραπανω για να σου αποδωσει μετα απο 3,5,10 χρονια
ξερει κανεις κανεναν Ελληνα που να σκεφτεται ετσι;
καποτε εδινε η ΕΕ επιδοτησεις για τουριστικα καταλυματα
ετσι εφτιαξε ο καθενας το πατρικο του στο χωριο ή στο νησι <<rent a room>> και ξεκινησε να το παιζει επιχειρηματιας με τιμες στο θεο
κι οταν χρειαστηκε να βαλει λεφτα για να συντηρησει την (πληρωμενη απο αλλους) επενδυση του την αφησε να ρημαξει κι εκανε τα κερδη καγιεν και μπουζουκια
αυτο ειναι το ελληνικο μοντελο αναπτυξης:(

ανεκδοτάκι δύο σειρών...

"Και σκόνη από την Αφρική φέραμε!
Πώς θα πάει μπορστά αυτή η χώρα αν δεν παράγει τίποτα...!?"

toyar
03/02/2015, 16:10
δεν γενικευω.......
δεν μπορω να ξεχασω ομως τον κάπελα εξω απο τα καλαβρυτα ο οποιος εφτιαξε δωματια πανω απο την ταβερνα του και μου ζητησε πριν 10 χρονια 90 ευρω για εναν υπνο ενω ταυτοχρονα ξεκοκκαλιζε ενα παιδακι (με διαλυτικα:D)

Bob_o_mastoras
03/02/2015, 16:19
ξεκοκκαλιζε ενα παιδακι (με διαλυτικα:D)

Τρομαξα στην αρχη!! :eek: :lol:

Συμφωνω απολυτα μαζι σου σε αυτο που λες. Επαιζε φοβερη αισχροκερδια, ειδικα προ κρισης. Αστα να πανε... :yuck:
Και οχι μονο στα δωματια αλλα και σε εστιατορια και λοιπα μαγαζια εμπορικου ενδιαφεροντος που βρισκονταν σε τουριστικες περιοχες.
Μετα φαγαν το @ και καλα να παθουν βεβαια και συνετηστηκαν καπως αλλα η πλειοψηφια παραμενουν ΓΤΠ και βλεπουν τον τουριστα σαν πορτοφολι με ποδια.
Τωρα με τα tripadvisor κλπ εχει γινει ενα καποιο ξεσκαρταρισμα παντως και οι μλκς παιρνουν σιγα σιγα τον (μ)πεο.

el_hymador
03/02/2015, 16:41
Αγροτοκτηνοτροφικά δεν παίζει η Ελλάδα να ανταγωνιστεί την παραγωγή γιγαντιαίας κλίμακας που γίνεται σε άλλα κράτη, δεν βοηθάει πρωτίστως η μορφολογία της χώρας για κάτι τέτοιο. Έχει τεράστια δυναμική όμως σε επιχειρήσεις μικρής κλίμακας που θα παράγουν premium προϊόντα. Ακόμα καλύτερα αν το γυρίζαμε αυστηρά στο βιολογικό... αλλά εκεί θέλει μεγάλα @@δια, τόσο από το κράτος όσος και από τους παραγωγούς... οπότε... μπα...

Bob_o_mastoras
03/02/2015, 17:17
Aυτο εννοω. Γιατι τα προϊοντα μας ειναι οντως premium απο τη μανα τους.
Πχ εχω φαει ελαιολαδο και απο Ιταλια και απο Ισπανια. Δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης με την ποιοτητα του ελληνικου. Και μιλαω για αυτα που θεωρουνται καλα λαδια εκει. Αμα παρεις τυγχαια απο το σουπερ μαρκετ ειναι ορυκτελαια 10w-40. Εδω ακομα και το πιο κλαϊν τυπου Αλτις κλπ ειναι σαφεστατα ανωτερο απο αυτα της Ισπανιας και Ιταλιας. Ειναι ανοητο το οτι εχουν καλυτερες εξαγωγες απο τις δικες μας σε λαδι..
Κρασια επισης εχουμε φοβερα οπως και εσπεριδοειδη και λαχανικα. Και φυσικα ειχαμε φοβερα καπνα πριν τα ξηλωσουμε ηλιθιωδως και βαλουμε σπαραγγια και αλλες μλκς.
Και ο καταλογος ειναι πραγματικα μακρυς...
Μεγαλης κλιμακας παραγωγη δεν μπορουμε να κανουμε διοτι, οπως σωστα λες, δεν εχουμε εκταση για να την κανουμε. Μπορουμε ομως να πουλαμε ποιοτητα και να κερδιζουμε απο τις υψηλες τιμες.

υ.γ Καλα, το να φτιαξουμε αποκλειστικα βιολογικη αγροτικη παραγωγη ειναι σχεδον απιθανο δυστυχως..

el_hymador
03/02/2015, 17:53
Πχ εχω φαει ελαιολαδο και απο Ιταλια και απο Ισπανια. Δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης με την ποιοτητα του ελληνικου. Και μιλαω για αυτα που θεωρουνται καλα λαδια εκει. Αμα παρεις τυγχαια απο το σουπερ μαρκετ ειναι ορυκτελαια 10w-40. Εδω ακομα και το πιο κλαϊν τυπου Αλτις κλπ ειναι σαφεστατα ανωτερο απο αυτα της Ισπανιας και Ιταλιας. Ειναι ανοητο το οτι εχουν καλυτερες εξαγωγες απο τις δικες μας σε λαδι..
Κρασια επισης εχουμε φοβερα οπως και εσπεριδοειδη και λαχανικα. Και φυσικα ειχαμε φοβερα καπνα πριν τα ξηλωσουμε ηλιθιωδως και βαλουμε σπαραγγια και αλλες μλκς.
Μεγαλης κλιμακας παραγωγη δεν μπορουμε να κανουμε διοτι, οπως σωστα λες, δεν εχουμε εκταση για να την κανουμε. Μπορουμε ομως να πουλαμε ποιοτητα και να κερδιζουμε απο τις υψηλες τιμες.

υ.γ Καλα, το να φτιαξουμε αποκλειστικα βιολογικη αγροτικη παραγωγη ειναι σχεδον απιθανο δυστυχως..

Aπλά θέλει την βοήθεια του κράτους, όχι στη φάση "πάρε επιδότηση" αλλά για να ανοίξει νέους και να αποκαταστήσει τους κατεστραμμένους διαύλους εξαγωγών των προιόντων μας στο εξωτερικό. Ο παραγωγός από μόνος του δεν παλεύει με την καμία να παρίσταται σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού... δυστυχώς βέβαια για να αποκατασταθεί το όνομα την Ελλάδας από την κατηγορία "κατσαπλιάς" σε "σοβαρός και έμπιστος συνεργάτης" θέλει πολλά χρόνια...

AUFGEBRACHT
03/02/2015, 18:56

Παίζει πάντως το λάδι που έφαγες -ιδιαίτερα το ιταλικό- να ήταν ελληνικό κατά το μεγαλύτερο μέρος του, αν όχι όλο... ιδιαίτερα φέτος οι Ιταλοί αγόρασαν τεράστιες ποσότητες ελληνικού λαδιού, το οποίο θα συσκευαστεί και θα πωληθεί σαν βέρο ιταλιάνικο. Κι είναι αυτονόητο ότι έχουν καλύτερες εξαγωγές γιατί ξέρουν να το προωθούν σωστά. Μπορεί το λάδι μας να είναι premium, η παρουσίασή του όμως, η προώθησή του και η διαφήμισή του δεν είναι καθόλου premium. Όταν είχα πάει Ιταλία όπου κι αν πήγα μου έκανε εντύπωση το πόσο προσεγμένα σου προωθούσαν το προϊόν τους, έκανες μετά τη σύγκριση με την Ελλάδα και σ' έπιανε ένας κόμπος. Πήγαινες ας πούμε σε ristorante, trattoria, osteria και σου έφερναν το λάδι σε καλαίσθητο μπουκαλάκι σφραγισμένο, που απ' έξω έγραφε την περιοχή συγκομιδής, το έτος και μικρές πληροφορίες για το προϊόν και την περιοχή. Η ελληνική πραγματικότητα ποια είναι; Λάδι (που τις περισσότερες φορές είναι λάδι μαζί με σπορέλαιο) σε ένα βρώμικο μπουκαλάκι μαζί με το ξύδι, συνήθως το καπάκι λείπει, θα είναι μέχρι τη μέση ή κάτω από αυτή... Σπάνια έχω πάει σε εστιατόριο ή απλή ταβέρνα και το λάδι χαίρεσαι να το χρησιμοποιείς.

Λέμε για τη μοναδικότητα της φέτας, θυμάμαι παλαιότερα νομικές μάχες με τους Δανούς για την ονομασία και σου πασάρουν "φέτα" με αγελαδινό γάλα ή βλέπεις ελληνικές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις να παράγουν "λευκό" τυρί... Γύρισα την Τοσκάνη και τους δρόμους του κρασιού, Strada del Chianti Classico συγκεκριμένα, απίστευτα αγροκτήματα περιποιημένα, αναπαλαιωμένα, με πεντακάθαρα κελάρια όπου μπορείς να δοκιμάσεις το κρασί του παραγωγού, αλλαντικά, τυριά, γάλα. Έχουμε και στην Ελλάδα Δρόμους του Κρασιού, στη Νεμέα, όπου η καταλληλότερη ονομασία θα ήταν Σοκάκια του Κρασιού, Αλάνες του Κρασιού, Παράδρομοι του Κρασιού. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, τα περισσότερα επισκέψιμα οινοποιία είναι της κακιάς ώρας, κακέκτυπο αντίγραφο της ιδέας φαντάζομαι των Ιταλών. Πας ας πούμε σε επισκέψιμο οινοποιείο και η πρώτη εικόνα που αντικρύζεις κάτι αποθήκες που έχουν ονομαστεί επισκέψιμοι χώροι, στην αυλή σίδερα, σκουπίδια, τσάντες, μηχανήματα, τρακτέρ, κλούβες σε ένα υπέροχο συνονθύλευμα ελληνικής βουκολικής ομορφιάς. Δεν μας αρέσει το ωραίο, το κάλλος που τόσο υμνήθηκε από αυτούς που κατοίκησαν αυτή τη γη χιλιάδες χρόνια πριν και αποτυπώθηκε σε μνημεία, αγάλματα, κτίρια, πολύ απλά δεν ενδιαφέρει τους σύγχρονους κατοίκους της.

Η αγροτική οικονομία απ' όπου κι αν το πιάσεις είναι πονεμένη ιστορία, τι να πρωτοπιάσεις... αγροτικούς συνεταιρισμούς, επιδοτήσεις, χαβούζες, επιδοτήσεις που έγιναν κωλάδικα, Βουλγάρες και BMW; Αγρότες που την είδαν μικρή ΔΕΗ και θα έπιαναν την καλή πουλώντας ρεύμα για να μη χρειάζεται να δουλεύουν; Αγροτική Τράπεζα (νυν Πειραιώς) και τον τρόπο που δούλευε; Άστο σου λέω... Βέβαια, προσωπική καθαρά άποψη, ακόμα κι αν καταφέρουμε να πουλάμε ποιότητα και πανάκριβα, ακόμα κι αν όλα τα κακώς κείμενα αλλάξουν, δε νομίζω πως μπορείς να σταθείς στα πόδια σου πουλώντας μόνο ελιές, φέτα και ζαρζαβατικά. Πολλοί βέβαια πιστεύουν ότι η Ελβετία έχει και γαμώ τα βιοτικά επίπεδα και κράτη επειδή φτιάχνει μόνο σοκολάτες και ρολόγια...

spyro
03/02/2015, 19:02
Παίζει πάντως το λάδι που έφαγες -ιδιαίτερα το ιταλικό- να ήταν ελληνικό κατά το μεγαλύτερο μέρος του, αν όχι όλο... ιδιαίτερα φέτος οι Ιταλοί αγόρασαν τεράστιες ποσότητες ελληνικού λαδιού, το οποίο θα συσκευαστεί και θα πωληθεί σαν βέρο ιταλιάνικο. Κι είναι αυτονόητο ότι έχουν καλύτερες εξαγωγές γιατί ξέρουν να το προωθούν σωστά. Μπορεί το λάδι μας να είναι premium, η παρουσίασή του όμως, η προώθησή του και η διαφήμισή του δεν είναι καθόλου premium. Όταν είχα πάει Ιταλία όπου κι αν πήγα μου έκανε εντύπωση το πόσο προσεγμένα σου προωθούσαν το προϊόν τους, έκανες μετά τη σύγκριση με την Ελλάδα και σ' έπιανε ένας κόμπος. Πήγαινες ας πούμε σε ristorante, trattoria, osteria και σου έφερναν το λάδι σε καλαίσθητο μπουκαλάκι σφραγισμένο, που απ' έξω έγραφε την περιοχή συγκομιδής, το έτος και μικρές πληροφορίες για το προϊόν και την περιοχή. Η ελληνική πραγματικότητα ποια είναι; Λάδι (που τις περισσότερες φορές είναι λάδι μαζί με σπορέλαιο) σε ένα βρώμικο μπουκαλάκι μαζί με το ξύδι, συνήθως το καπάκι λείπει, θα είναι μέχρι τη μέση ή κάτω από αυτή... Σπάνια έχω πάει σε εστιατόριο ή απλή ταβέρνα και το λάδι χαίρεσαι να το χρησιμοποιείς.

Λέμε για τη μοναδικότητα της φέτας, θυμάμαι παλαιότερα νομικές μάχες με τους Δανούς για την ονομασία και σου πασάρουν "φέτα" με αγελαδινό γάλα ή βλέπεις ελληνικές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις να παράγουν "λευκό" τυρί... Γύρισα την Τοσκάνη και τους δρόμους του κρασιού, Strada del Chianti Classico συγκεκριμένα, απίστευτα αγροκτήματα περιποιημένα, αναπαλαιωμένα, με πεντακάθαρα κελάρια όπου μπορείς να δοκιμάσεις το κρασί του παραγωγού, αλλαντικά, τυριά, γάλα. Έχουμε και στην Ελλάδα Δρόμους του Κρασιού, στη Νεμέα, όπου η καταλληλότερη ονομασία θα ήταν Σοκάκια του Κρασιού, Αλάνες του Κρασιού, Παράδρομοι του Κρασιού. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, τα περισσότερα επισκέψιμα οινοποιία είναι της κακιάς ώρας, κακέκτυπο αντίγραφο της ιδέας φαντάζομαι των Ιταλών. Πας ας πούμε σε επισκέψιμο οινοποιείο και η πρώτη εικόνα που αντικρύζεις κάτι αποθήκες που έχουν ονομαστεί επισκέψιμοι χώροι, στην αυλή σίδερα, σκουπίδια, τσάντες, μηχανήματα, τρακτέρ, κλούβες σε ένα υπέροχο συνονθύλευμα ελληνικής βουκολικής ομορφιάς. Δεν μας αρέσει το ωραίο, το κάλλος που τόσο υμνήθηκε από αυτούς που κατοίκησαν αυτή τη γη χιλιάδες χρόνια πριν και αποτυπώθηκε σε μνημεία, αγάλματα, κτίρια, πολύ απλά δεν ενδιαφέρει τους σύγχρονους κατοίκους της.

Η αγροτική οικονομία απ' όπου κι αν το πιάσεις είναι πονεμένη ιστορία, τι να πρωτοπιάσεις... αγροτικούς συνεταιρισμούς, επιδοτήσεις, χαβούζες, επιδοτήσεις που έγιναν κωλάδικα, Βουλγάρες και BMW; Αγρότες που την είδαν μικρή ΔΕΗ και θα έπιαναν την καλή πουλώντας ρεύμα για να μη χρειάζεται να δουλεύουν; Αγροτική Τράπεζα (νυν Πειραιώς) και τον τρόπο που δούλευε; Άστο σου λέω... Βέβαια, προσωπική καθαρά άποψη, ακόμα κι αν καταφέρουμε να πουλάμε ποιότητα και πανάκριβα, ακόμα κι αν όλα τα κακώς κείμενα αλλάξουν, δε νομίζω πως μπορείς να σταθείς στα πόδια σου πουλώντας μόνο ελιές, φέτα και ζαρζαβατικά. Πολλοί βέβαια πιστεύουν ότι η Ελβετία έχει και γαμώ τα βιοτικά επίπεδα και κράτη επειδή φτιάχνει μόνο σοκολάτες και ρολόγια...

υπερβολές. σιγά την επιστήμη.

οι εξήγησεις είναι απλές.

- η Ιταλική μετανάστευση στην Αμερική ηταν πολυ πιο έντονη και με τεράστια νουμερα συγκριτικά με της Ελλάδας. μόνο τα ιταλικά μαγαζιά στην Αμερική που προμήθευαν τόσα χρόνια στην Αμερική έφταναν τις εξαγωγές τους σε τεράστια επίπεδα.
- το βιοτικό επίπεδο των Ιταλών ήταν πολυ πιο πάνω εδώ και πολλούς αιώνες συγκριτικά με την Ελλάδα
- η Ιταλία βρίσκεται πολυ πιο κοντά στην Ευρώπη

Pan (dvs)
03/02/2015, 19:14
Και ως εκ τούτου αποτελούν κούρεμα του υφιστάμενου χρέους.

Παρ’ όλα αυτά έχει δίκιο ο captain για τα προβλήματα που παραμένουν περί εσόδων – εξόδων

Οτιδηποτε κανεις και σε βαθος χρονου βγαινεις κερδισμενος,ειναι καλο.Τωρα το πως θα το πουμε,δεν εχει σημασια για μενα.

Ουσιαστικα ειναι μια μορφη κουρεματος.

pipe_smoker
03/02/2015, 20:00
Μια ερώτηση.

Άντε κι έχω παραγωγή (premium ξεpremium δεν είναι εκεί το θέμα μου).

Έχω το δικαίωμα να εξάγω όσο θέλω ό,τι θέλω όπου θέλω?

Cpt. Haddock
03/02/2015, 20:03
Μια ερώτηση.

Ακαδημαϊκη η ερωτηση φυσικα, αλλα παρ΄ολα αυτα:

http://www.wto.org

;)

Επισης, οι εξαγωγες εχουν ενα κακό: Χρειάζονται και εισαγωγεις. Δε μπα να φτιαξεις το καλυτερο πορτοκαλι, αν δε βρεθει κανενας να το αγοράσει, θα το κοιταει ο δημαρχος αργους....

pipe_smoker
03/02/2015, 20:09
Ακαδημαϊκη η ερωτηση φυσικα, αλλα παρ΄ολα αυτα:

http://www.wto.org

;)

Δεν είναι ακαδημαϊκή, ρητορική κλπ.

Μπορεί κάτι να έχει αλλάξει και να μην το γνωρίζω, μπορεί να μην τα ξέρω και καλά.
Μας "δεσμεύει" η συνθήκη του Μάαστριχτ σχετικά με τις εξαγωγές ανάλογα το είδος, το πού μπορούμε να εξάγουμε, τις ποσότητες κλπ?

tsompanis
03/02/2015, 20:13
Μια ερώτηση.

Ανάλογα το προϊόν.
Για το αγελαδινό γάλα π.χ υπάρχει ποσόστωση (κάτι που μάλλον θα αλλάξει)
Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να έχεις τόσο μεγάλη παραγωγή που να αξίζει η εξαγωγή και το τρέξιμο με την χαρτούρα

pipe_smoker
03/02/2015, 20:19
Επισης, οι εξαγωγες εχουν ενα κακό: Χρειάζονται και εισαγωγεις. Δε μπα να φτιαξεις το καλυτερο πορτοκαλι, αν δε βρεθει κανενας να το αγοράσει, θα το κοιταει ο δημαρχος αργους....

Μπατ οφ κορς.
Και για το κατά πόσο μπορούμε να φτιάξουμε το καλύτερο πορτοκάλι και λοιπά premium προϊόντα έχω πάρα πολλές ενστάσεις τις οποίες πιθανόν να αναπτύξω σε διπλοσέντονο αργοτέρως:lol:

Ανάλογα το προϊόν.
Για το αγελαδινό γάλα π.χ υπάρχει ποσόστωση (κάτι που μάλλον θα αλλάξει)
Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να έχεις τόσο μεγάλη παραγωγή που να αξίζει η εξαγωγή και το τρέξιμο με την χαρτούρα

Βρε άντε κι αλλάζει και η χαρτούρα, κι έρχομαι εγώ και σου τα παίρνω, σου δίνω τα λεφτά κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις μια τζίφρα.

Αλλού είναι το πρόβλημα.

Ichigo
03/02/2015, 20:20
(http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/206359/varoyfakhs-se-ena-hrono-h-kleptokratia-tha-diavros.html)
Με διάθεση αυτοκριτικής αλλά και... διορατικότητας μίλησε στο BBC ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Χρειάζεται γρήγορος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, εκτιμά ο κ. Βαρουφάκης, λέγοντας πως να "ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει ένα χρόνο στην εξουσία, φοβάμαι, θα τον διαβρώσει η κλεπτοκρατία".

Μιλώντας στο δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου Robert Peston, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών λέει πως η Άνγκελα Μέρκελ θα δει ότι αυτή και εκείνος "έχουμε περισσότερα κοινά από όσα νομίζει.
Δηλώνει πάντως πως είναι μια σπάνια ευκαιρία η τωρινή κυβέρνηση να προχωρήσει σε βαθειές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αφού ο ίδιος "και οι συνάδελφοι μου στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε αουτσάιντερς ακόμη, δεν έχουμε σχέσεις με την πλούσια ελίτ που φοροδιαφεύγει", κάτι που όπως προαναφέρθηκε ο κ. Βαρουφάκης εκτιμά ότι ίσως δεν κρατήσει για πολύ.

Σχετικά με τη χθεσινή του συνάντηση με hedge fund managers και τραπεζίτες στο Λονδίνο, είπε πως και αυτοί έχουν "πολλά κοινά".
Το μήνυμα που ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ θέλησε πάντως να στείλει μέσα από τη συνέντευξη είναι ότι η κυβέρνηση χρειάζεται "μια πεντάμηνη περίοδο ηρεμίας οπότε και η κυβέρνηση και η Ευρωζώνη θα μπορέσουν να πάρουν ανάσα και απόθεμα ενέργειας".

(http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/206359/varoyfakhs-se-ena-hrono-h-kleptokratia-tha-diavros.html)http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/206359/varoyfakhs-se-ena-hrono-h-kleptokratia-tha-diavros.html

(http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/206359/varoyfakhs-se-ena-hrono-h-kleptokratia-tha-diavros.html)

Πάντως αυτό από μόνο του θέλει πολλά κιλά @@ να βγεις και να το πεις δημόσια! :a18:

Και για όσους δεν πληρώνουν χρέη νομίζοντας ότι ο ΤσύριζαΣ θα χαρίσει φόρους και χρέη!:lol: Ο μαστροτσιπρής είπε ότι το κράτος έχει συνέχεια! :D

Έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων, με ενεργοποίηση όλων των φοροελεγκτικών και εισπρακτικών υπηρεσιών, θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, για να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» στα κρατικά ταμεία που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Το ΣΔΟΕ ξαναβγαίνει στον δρόμο για ελέγχους, κινητοποιείται το κέντρο ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, ενώ εξετάζεται η παροχή κινήτρων σε όσους δηλώσουν τα κρυφά εισοδήματα, καθώς και η περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων ακινήτων.
Καταιγίδα ελέγχων από ΣΔΟΕ-Εφορίες
Σχέδιο άμεσης δράσης για την ενίσχυση των εισπράξεων του Δημοσίου και την ανασύνταξη του φοροελεγκτικού μηχανισμού θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για να κλείσει τη μαύρη τρύπα στα ταμεία που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο εξαιτίας της «άτυπης στάσης πληρωμών» από τους φορολογούμενους και τη χαλάρωση των ελεγκτικών υπηρεσιών.

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/maurh-trupa-enos-dis-eyrw-fernei-kataigida-elegxwn-apo-sdoe-efories.3283143.html

Pan (dvs)
03/02/2015, 20:20
Δεν είναι ακαδημαϊκή, ρητορική κλπ.

Μπορεί κάτι να έχει αλλάξει και να μην το γνωρίζω, μπορεί να μην τα ξέρω και καλά.
Μας "δεσμεύει" η συνθήκη του Μάαστριχτ σχετικά με τις εξαγωγές ανάλογα το είδος, το πού μπορούμε να εξάγουμε, τις ποσότητες κλπ?

Δεν υπαρχει οριο στις ποσοτητες εξαγωγων,ακομη και αν αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μεινει η εγχωρια αγορα χωρις αποθεματα.Εξαιρουνται οι χωρες στις οποιοες για καποιο λογο, εχει επιβληθει εμπαργο και εχει συμφωνησει η χωρα μας.

Για να μην υπαρξει ομως ο κινδυνος ελλειψεων σε καποια βασικα αγαθα,το κρατος φροντιζει να εχει δεσμευμενες ποσοτητες σε καποια απο αυτα.Π.χ.υπαρχουνε δεσμευμενες ποσοτητες ρυζιου σε σιλο,τα οποια κατω απο καποιες συνθηκες θα ριχτουνε στην καταναλωση.Αν δεν υπαρξει αναγκη το κρατος διαθετει αυτες τις ποσοτητες πριν βγει η νεα παραγωγη και τις αντικαθιστα με νεες.

ΥΓ Η ποσοστοση που λεει ο Κωστας ειναι λιγο διαφορετικη περιπτωση.

amyroukai
03/02/2015, 20:21
Δεν θυμάμαι με ποιόν μιλούσα και μου έλεγε ότι το ελληνικό κρέας επαρκεί μόλις για το 10-15% της ζήτησης.

Λέω εγώ τώρα αφελώς, αφού ζήτηση υπάρχει, γιατί δεν αυξάνεται η εγχώρια παραγωγή; Η μείωση των εισαγωγών είναι κέρδος από μόνη της συν το ότι δημιουργούνται δουλειές έτσι. Όπου κρέας, μπορεί να μπει οποιοδήποτε άλλο προϊόν...

Ακούω (από το ΚΚΕ τουλάχιστον) ότι έχουμε σπάνιες γαίες κλπ περιζήτητα ορυκτά. Αυτά, γιατί δεν... Ντάξ καταλάβατε που το πάω.

Η ανακύκλωση που στη χώρα μας δεν έχει πιάσει και η γενικότερη επεξεργασία απορριμάτων, στην Σουηδία "παρακαλάνε" μαθαίνω για σκουπίδια από τις γείτονες χώρες και μάλλον δεν είναι χαζοί...

Συν πόσα ακόμα. Αν αυτά δεν γίνουν πάλι από "φίλους του καθεστώτος" με το αζημίωτο και μείνουν στην ταμπέλα...

tsompanis
03/02/2015, 20:23
Παίζει πάντως το λάδι που έφαγες -ιδιαίτερα το ιταλικό- να ήταν ελληνικό κατά το μεγαλύτερο μέρος του, αν όχι όλο... ιδιαίτερα φέτος οι Ιταλοί αγόρασαν τεράστιες ποσότητες ελληνικού λαδιού, το οποίο θα συσκευαστεί και θα πωληθεί σαν βέρο ιταλιάνικο. Κι είναι αυτονόητο ότι έχουν καλύτερες εξαγωγές γιατί ξέρουν να το προωθούν σωστά. ...

Λάθος και να με συμπαθάς
Οι Ιταλοί φέτος είχαν ζημιά με τα ελαιοδεντρα τους,αλλά και έτσι να μην ήταν είναι οι μόνοι που έμποροι που έχουν σήμερα μετρητό
και έχουν σαρώσει τα πάντα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα σφάγια,νωπό αρνί και μοσχαρίσιο. Ιδίως αυτά τα δύο τα έχουν αποκλειστικότητα τα τελευταία 3 χρόνια.

Όσο για τους Ευρωπαίους αγρότες έχουν το ελεύθερο να κάνουν ότι θέλουν εύκολα και γρήγορα, σε αντίθεση με εμάς που για να κάνεις σήμερα τυροκομείο,καλύτερα να ζητήσεις 'αδεια για πυρηνικό εργοστάσιο!
Δηλαδή...
Εκείνος Ο Αυστριακός με τα κόκκινα μαγουλάκια που δίπλα απο την φάρμα του,φτιάχνει αλλαντικά και έχει και μια βιτρίνα για να μπορείς να δοκιμάσεις,
αν το έκανε στην Ελλάδα,θα έπρεπε να έχει άδεια χασαπέμπορα !

amyroukai
03/02/2015, 20:24
Επίσης όπως είχε πει ένας γνωστός μου κάποτε, λα μάφια είναι ο διακινητής του ελαιόλαδου. Σου αρέσει; Έχει καλώς. Δεν σου αρέσει; Θα φας πιτσέτι... το "τίμιο σνακ"...

Pan (dvs)
03/02/2015, 20:25
Ανάλογα το προϊόν.
......

Κωστα τα πραγματα δεν ειναι τοσο δραματικα.Η διαδικασια πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ειναι πολυ απλη.Γινονται εξαγωγες προιοντων ακομη και σε ποσοτητα παλετας.

pipe_smoker
03/02/2015, 20:32
Δεν υπαρχει οριο στις ποσοτητες εξαγωγων,ακομη και αν αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μεινει η εγχωρια αγορα χωρις αποθεματα.Εξαιρουνται οι χωρες στις οποιοες για καποιο λογο, εχει επιβληθει εμπαργο και εχει συμφωνησει η χωρα μας.

Για να μην υπαρξει ομως ο κινδυνος ελλειψεων σε καποια βασικα αγαθα,το κρατος φροντιζει να εχει δεσμευμενες ποσοτητες σε καποια απο αυτα.Π.χ.υπαρχουνε δεσμευμενες ποσοτητες ρυζιου σε σιλο,τα οποια κατω απο καποιες συνθηκες θα ριχτουνε στην καταναλωση.Αν δεν υπαρξει αναγκη το κρατος διαθετει αυτες τις ποσοτητες πριν βγει η νεα παραγωγη και τις αντικαθιστα με νεες.

ΥΓ Η ποσοστοση που λεει ο Κωστας ειναι λιγο διαφορετικη περιπτωση.

Μάλιστα.
Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνιση:beer:

Bob_o_mastoras
03/02/2015, 20:33
Aσε το ΚΚΕ και αλλους Χαρδαβελογραφικους να λενε για ορυκτα και πετρελαια.. Και να τα ειχαμε, αν ξεκινουσαμε την εξορυξη και εκμεταλευση.. αντιο περιβαλλον. Και προτιμω να ζω με 3 και 60 και να εχω το περιβαλλον σωο παρα να ζω σαν εμιρης σε μια μολυσμενη και κατεστραμενη γη. Και αυτο ειμαι διατεθειμενος να το υπερασπιστω με καθε μεσο ασχετως οποιουδηποτε κοστους.

Ενδιαφερον αυτο για τη Σουηδια. Μπορουμε να εξαγουμε σκουπιδια εκει λοιπον! Να μια εξαγωγικη πολιτικη!! :lol::lol: Γιναμε παλι! :D

amyroukai
03/02/2015, 20:34
Τα σκουπίδια είναι λεφτά Μπομπ. Αυτό εννοώ. Λεφτά κερδισμένα για όλους...

Bob_o_mastoras
03/02/2015, 20:37
Λάθος και να με συμπαθάς
Οι Ιταλοί φέτος είχαν ζημιά με τα ελαιοδεντρα τους,αλλά και έτσι να μην ήταν είναι οι μόνοι που έμποροι που έχουν σήμερα μετρητό
Το ίδιο συμβαίνει και με τα σφάγια,νωπό αρνί και μοσχαρίσιο. Ιδίως αυτά τα δύο τα έχουν αποκλειστικότητα τα τελευταία 3 χρόνια.

Ρε.. Λετε να τους κανουμε ντου τους Ιταλους;;; Η ιστορια εχει αποδειξει οτι τους "εχουμε" :a016: Να πως θα σωθουμε!!! :smokin:

:p:p :lol::lol:

Bob_o_mastoras
03/02/2015, 20:46
Τα σκουπίδια είναι λεφτά Μπομπ. Αυτό εννοώ. Λεφτά κερδισμένα για όλους...

Το ξερω και γι'αυτο συνειδητα ΔΕΝ κανω ανακυκλωση!! Γιατι ειναι λεφτα αλλα οχι για ολους.
Και εξηγουμαι:
Γιατι να βοηθησω εθελοντικα μια ιδωτικη βιομηχανια που σκοπο εχει το κερδος μεταποιωντας ενα προϊον που της προσφερω εγω δωρεαν;;;
Ας μου επιστρεψει κατι σαν ανταλαγμα ή ας προσλαβει και αλλο κοσμο να κανει το διαχωρισμο των απορριματων για να υπαρχει τουλαχιστον ενα κοινωνικο ωφελος.

Εθελοντικη εργασια σε κερδοσκοπικους, ειτε αμεσα ειτε εμεσα (βλπ Αθηνα '04, ατενιστας και λοιπους καραγκιοζηδες), σκοπους δεν προσφερω, ασχετα αν εχουν ενα καποιο κυβδηλο περιβαλοντικο προσημο.

AUFGEBRACHT
03/02/2015, 20:56
υπερβολές. σιγά την επιστήμη.

οι εξήγησεις είναι απλές.

- η Ιταλική μετανάστευση στην Αμερική ηταν πολυ πιο έντονη και με τεράστια νουμερα συγκριτικά με της Ελλάδας. μόνο τα ιταλικά μαγαζιά στην Αμερική που προμήθευαν τόσα χρόνια στην Αμερική έφταναν τις εξαγωγές τους σε τεράστια επίπεδα.
- το βιοτικό επίπεδο των Ιταλών ήταν πολυ πιο πάνω εδώ και πολλούς αιώνες συγκριτικά με την Ελλάδα
- η Ιταλία βρίσκεται πολυ πιο κοντά στην Ευρώπη

Αυτό το τελευταίο δεν το καταλαβαίνω...τι εννοείς η Ιταλία βρίσκεται πιο κοντά στην Ευρώπη; Πως γίνεται να είναι πιο κοντά σε μια ήπειρο της οποίας είναι ένα μέρος, ένα υποσύνολο; Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι Ευρώπη θεωρείς τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία και αυτό εννοείς. Όλα αυτά που λες να τα δεχτώ, αλλά δεν απαντούν στα ερωτήματά μου κι ιδιαίτερα στο θέμα νοοτροπία...

AUFGEBRACHT
03/02/2015, 21:13
Λάθος και να με συμπαθάς

Όσο για τους Ευρωπαίους αγρότες έχουν το ελεύθερο να κάνουν ότι θέλουν εύκολα και γρήγορα, σε αντίθεση με εμάς που για να κάνεις σήμερα τυροκομείο,καλύτερα να ζητήσεις 'αδεια για πυρηνικό εργοστάσιο!
Δηλαδή...
Εκείνος Ο Αυστριακός με τα κόκκινα μαγουλάκια που δίπλα απο την φάρμα του,φτιάχνει αλλαντικά και έχει και μια βιτρίνα για να μπορείς να δοκιμάσεις,
αν το έκανε στην Ελλάδα,θα έπρεπε να έχει άδεια χασαπέμπορα !

Σε συμπαθάω, αυτό να λέγεται! Το θέμα δεν είναι εάν οι Ιταλοί έχουν μετρητό και σαρώνουν την αγορά, το θέμα είναι ότι παρουσιάζουν ένα ξένο προϊόν για δικό τους και μαγκιά τους γιατί έχουν καλή προώθηση, κανάλια και διαφήμιση.

Η γραφειοκρατία μπορεί να είναι ένα εμπόδιο αλλά και πάλι δεν απαντά στο θέμα της νοοτροπίας και του μερακιού που είναι κι ελληνική λέξη και δεν απαντάται αλλού όπως λέγεται... Μπορεί να σου ζητάνε 15.000 χαρτιά και δικαιολογητικά και να τρέχεις από υπηρεσία σε υπηρεσία για να μπορέσεις να πουλήσεις και κρέας μαζί με το λάδι όπως λες, δεν είναι υπεύθυνο όμως για το ότι έχεις ένα γιαπί που έχεις κρεμάσει απ' έξω μια ταμπέλα WINE TEST, με μια αυλή μέσα στη λάσπη και στη λακούβα, με τα καφάσια, τα τρακτέρ και τα παλιοσίδερα φόρα παρτίδα και να περιμένεις να έρθει ο ξένος ή και ο Έλληνας για αγροτουρισμό. Σου μιλάω εκ πείρας για την περιοχή της Νεμέας, που παίζει να είναι η πιο βρώμικη και άχαρη πόλη της Ελλάδας, με ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ στις τουριστικές υποδομές και να διαφημίζεσαι για τους δρόμους του κρασιού και για τα αρχαία σου και να περιμένεις επισκέπτες... Λες για τον Αυστριακό με τα ροδαλά μάγουλα... Ο Γερμαναράς που ήρθε και αγόρασε ένα ερείπιο και μερικές ελιές στη Μάνη και ο άλλος στην Κρήτη και τώρα μοσχοπουλάνε λάδι κι εδώ κι έξω δεν είχαν να αντιμετωπίσουν γραφειοκρατία; Οι τύποι που παράγουν βιολογικό λάδι, το βάζουν σε ένα γυάλινο βαζάκι που μοιάζει με αρχαιοελληνικό αμφορέα και βρήκαν μόνοι τους κανάλια διανομής και το πουλάνε 25 ευρώ το μπουκαλάκι δεν είχαν γραφειοκρατία; Γιατί πέτυχαν; Μήπως λόγω νοοτροπίας και σωστού επαγγελματισμού;

pipe_smoker
03/02/2015, 21:24
...έχεις κρεμάσει απ' έξω μια ταμπέλα WINE TEST, με μια αυλή μέσα στη λάσπη και στη λακούβα, με τα καφάσια, τα τρακτέρ και τα παλιοσίδερα φόρα παρτίδα και να περιμένεις να έρθει ο ξένος ή και ο Έλληνας για αγροτουρισμό. Σου μιλάω εκ πείρας για την περιοχή της Νεμέας, που παίζει να είναι η πιο βρώμικη και άχαρη πόλη της Ελλάδας, με ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ στις τουριστικές υποδομές και να διαφημίζεσαι για τους δρόμους του κρασιού και για τα αρχαία σου και να περιμένεις επισκέπτες...

Τώρα χωρίς παρεξήγηση προς τους φίλους του ελληνικού κρασιού, αλλά μη σου πω ότι και καλά κάνανε και το είχανε γιαπί όπως το περιγράφεις.
Έτσι κι έμπαινε μέσα κανάς σοβαρός άνθρωπος και δοκίμαζε τα ξύδια των Ελλήνων οινοπαραγωγών και έπαιρνε γραμμή και τις τιμές που πουλάνε (στην πλειοψηφία αναφέρομαι), θα έφευγε τρέχοντας.

AristidisZ
03/02/2015, 21:28
Οινολογος φιλαράκι;

pipe_smoker
03/02/2015, 21:33
Οινολογος φιλαράκι;

Πρώην αλκοολικός :D

Bob_o_mastoras
03/02/2015, 21:44
Πρώην αλκοολικός :D

To ιδιο ειναι! :D

pipe_smoker
03/02/2015, 21:53
To ιδιο ειναι! :D

Χωρίς πλάκα τώρα, είχα πάει μια φορά σε μια γευσιγνωσία/δοκιμή κρασιών μαζί με ένα φίλο οινολόγο.

Εν τω μεταξύ, επειδή ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα, με είχε πιάσει μια κουλή ντροπή και δε γούσταρα να φτύσω.
Οπότε σε κάθε δοκιμή εγώ το κατέβαζα.
Ο άλλος ο μαλάκας δε με είχε πάρει χαμπάρι μέχρι που μετά από ούτε και θυμάμαι πόσες δοκιμές είχα αρχίσει να γίνομαι κουδούνι αλλά έδειξα χαρακτήρα και την τελειώσαμε ολόκληρη την έκθεση:lol:

Bob_o_mastoras
03/02/2015, 21:57
Χωρίς πλάκα τώρα, είχα πάει μια φορά σε μια γευσιγνωσία/δοκιμή κρασιών μαζί με ένα φίλο οινολόγο.

Εν τω μεταξύ, επειδή ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα, με είχε πιάσει μια κουλή ντροπή και δε γούσταρα να φτύσω.
Οπότε σε κάθε δοκιμή εγώ το κατέβαζα.
Ο άλλος ο μαλάκας δε με είχε πάρει χαμπάρι μέχρι που μετά από ούτε και θυμάμαι πόσες δοκιμές είχα αρχίσει να γίνομαι κουδούνι αλλά έδειξα χαρακτήρα και την τελειώσαμε ολόκληρη την έκθεση:lol:

:a013::beer:

Eτσι την πατησα και 'γω στο Βελγιο σε μια παραδοσιακη βιοτεχνια μπυρας που εκανε εκθεση για το πως παραγουν τις διαφορες μπυρες. Πιες απο 'δω πιες απο 'κει, ειναι και δυνατες οι βελγικες μπυρες, ηταν και τζαμπα.. ε, ζαντα εφυγα απο 'κει μεσα.

vaska
03/02/2015, 22:44

Πάντως αυτό από μόνο του θέλει πολλά κιλά @@ να βγεις και να το πεις δημόσια! :a18:

Και για όσους δεν πληρώνουν χρέη νομίζοντας ότι ο ΤσύριζαΣ θα χαρίσει φόρους και χρέη!:lol: Ο μαστροτσιπρής είπε ότι το κράτος έχει συνέχεια! :D

+ όσα θες

Ακριβώς την ίδια κουβέντα είχα με 2 φίλους σήμερα.

el_hymador
03/02/2015, 22:53
Είναι ακόμη λάθος οι νοοτροπίες. Αποκέντρωση και επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής πρέπει να γίνει άμεσα και η αλήθεια είναι ότι πολύς κόσμος το σκέφτεται αλλά σε εντελώς λάθος βάση. Πρώτα απ΄ όλα την ψάχνουν με ένα κάρο εναλλακτικές παπαριές εξετάζοντας τη σχέση επενδυόμενου χρόνου - κόπου σε σχέση με την απόδοση. Δηλαδή να κάθονται και να έρχονται τα λεφτά μόνα τους. Αρωματικά φυτά σου λέει ο άλλος, λεβάντα... ναι ρε μλκ βάλε λεβάντα στα 2 στρέμματα που έχεις να ανταγωνίζεσαι τον Γάλλο που καλλιεργεί σε εκτάσεις όσο το Περιστέρι... ιπποφαές, αλόη, σαλιγκάρια, τρούφες, τούφες, πο*τσες... και πεποίθηση ότι θα είναι σαν τους αγρότες στις διαφημίσεις της τράπεζας Πειραιώς... :rolleyes:

vaska
03/02/2015, 23:03
Είναι ακόμη λάθος οι νοοτροπίες. Αποκέντρωση και επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής πρέπει να γίνει άμεσα και η αλήθεια είναι ότι πολύς κόσμος το σκέφτεται αλλά σε εντελώς λάθος βάση. Πρώτα απ΄ όλα την ψάχνουν με ένα κάρο εναλλακτικές παπαριές εξετάζοντας τη σχέση επενδυόμενου χρόνου - κόπου σε σχέση με την απόδοση. Δηλαδή να κάθονται και να έρχονται τα λεφτά μόνα τους. Αρωματικά φυτά σου λέει ο άλλος, λεβάντα... ναι ρε μλκ βάλε λεβάντα στα 2 στρέμματα που έχεις να ανταγωνίζεσαι τον Γάλλο που καλλιεργεί σε εκτάσεις όσο το Περιστέρι... ιπποφαές, αλόη, σαλιγκάρια, τρούφες, τούφες, πο*τσες... και πεποίθηση ότι θα είναι σαν τους αγρότες στις διαφημίσεις της τράπεζας Πειραιώς... :rolleyes:

Και γιατί σου κάνει εντύπωση ρε Κώστα??? Αφού η αγροτική ανάπτυξη για τους περισσότερους σημαίνει "πάω στο πατρικό στο χωριό, του ρίχνω και μια ανακαίνιση και κάθομαι και περιμένω να έρθει το χρήμα δηλώνοντας Αγρότης".

Βρε 10 ρίζες ελιές πήγαν οι ΑγροτΑστοί να ραβδίσουν κι έπεσαν τέζα στο κρεβάτι για μιά εβδομάδα μετά.

Όλα μέχρι τώρα εκτός ελαχίστων περιπτώσεων έχουν γίνει χωρίς προγραμματισμό χωρίς γνώσεις χωρίς τπτ. Μακάρι ν' αλλάξει αυτό σε όλους τους τομείς γιατί και δημιουργικοί και παραγωγικοί είμαστε αν το θελήσουμε. Και όπως λένε και στα χωριά "το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη"

tzimidis
03/02/2015, 23:14
Δεν θυμάμαι με ποιόν μιλούσα και μου έλεγε ότι το ελληνικό κρέας επαρκεί μόλις για το 10-15% της ζήτησης.

Λέω εγώ τώρα αφελώς, αφού ζήτηση υπάρχει, γιατί δεν αυξάνεται η εγχώρια παραγωγή; Η μείωση των εισαγωγών είναι κέρδος από μόνη της συν το ότι δημιουργούνται δουλειές έτσι. Όπου κρέας, μπορεί να μπει οποιοδήποτε άλλο προϊόν...

Ακούω (από το ΚΚΕ τουλάχιστον) ότι έχουμε σπάνιες γαίες κλπ περιζήτητα ορυκτά. Αυτά, γιατί δεν... Ντάξ καταλάβατε που το πάω.

Η ανακύκλωση που στη χώρα μας δεν έχει πιάσει και η γενικότερη επεξεργασία απορριμάτων, στην Σουηδία "παρακαλάνε" μαθαίνω για σκουπίδια από τις γείτονες χώρες και μάλλον δεν είναι χαζοί...

Συν πόσα ακόμα. Αν αυτά δεν γίνουν πάλι από "φίλους του καθεστώτος" με το αζημίωτο και μείνουν στην ταμπέλα...m

γιατι αν ξαφνικα αυξησουμε την εγχωρια παραγωγη , θα πρεπει να μειωσουμε τα "βαφτίσια" του ολλανδικου-γαλλικου-σκοπιανου κλπ κλπ κρεατος απο ξένο σε ελληνικό καρπούμενοι τη μεγάααααλη διαφορά στην τιμη.

tzimidis
03/02/2015, 23:25
και μιας και καπου ειδα να λέτε για καπνά
το καλοκαίρι φέτος πέρασα από Αγρίνιο και σταμάτησα να πιω καφέ. πιάσαμε λοιπόν την κουβέντα στο καφενείο , και κάποια στιγμή μας εἰπε γελώντας ενας ντόπιος :

"είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία φίλε μου. παίρναμε τόσα χρόνια επιδοτήσεις για χιλιάδες στρέμματα καπνοκαλλιεργειών που δεν υπήρχαν , και τώρα που κοπήκανε οι επιδοτήσεις φυτέψαμε όλοι καπνά για να τα πουλάμε παράνομα και χύμα!!! "

vaska
03/02/2015, 23:44
και μιας και καπου ειδα να λέτε για καπνά
το καλοκαίρι φέτος πέρασα από Αγρίνιο και σταμάτησα να πιω καφέ. πιάσαμε λοιπόν την κουβέντα στο καφενείο , και κάποια στιγμή μας εἰπε γελώντας ενας ντόπιος :

"είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία φίλε μου. παίρναμε τόσα χρόνια επιδοτήσεις για χιλιάδες στρέμματα καπνοκαλλιεργειών που δεν υπήρχαν , και τώρα που κοπήκανε οι επιδοτήσεις φυτέψαμε όλοι καπνά για να τα πουλάμε παράνομα και χύμα!!! "

Κάποιοι όμως είναι πολύ πιο σοβαροί από τους Αγρινιώτες που αναφέρεις

http://wolfwaytobacco.com/