View Full Version : Yamaha MT-09 Tracer
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
16
17
kemmotar
03/08/2018, 08:02
Απορώ δηλαδή γιατί ολόκληρη yamaha χάλασε τον χαρακτήρα της μηχανής στο νέο μοντέλο για να σταματήσει "τη βάρκα στο γιαλό" ενώ μπορούσε απλά να δώσει οδηγίες στις αντιπροσωπίες για κατάλληλες πιέσεις, sag ανάλογα το βάρος του υποψηφίου αγοραστή αν και εφόσον εκείνη την στιγμή που αγοράζει είναι γεμάτος ή έχει πάει τουαλέτα πιο πριν. :lol:
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
οτι να ναι
το μακρυτερο ψαλιδι το κανει πιο ηρεμο, προβλεψιμο και τουριστικο.
γενικοτερα η γιαμαχα αποφασισε να δωσει παραπανω εμφαση στο τουρινγκ, βελτιωσε 2-3 πραγματακια οπως τις χουφτες, την σελα και τον σχεδιασμο/λειτουργεια της ζελατινας.
επισης εκανε ακομα πιο smooth και ομαλη την αποκριση του γκαζιου αποτι το προηγουμενο μοντελο. το τιμονι το μικρυνε αρκετα περιπου 10 ποντους.
στην εκδοση gt εχει εγχρωμη οθονη (απο ρ1-μτ10), καλυτερο αμορτισερ πισω, σιφτερ και cruise control.
βεβαια οι βαλιτσες για σοβαρο τουρισμο ειναι πολυ μικρες παροτι πανεμορφες, και η αναρτηση η εμπρος στο απλο μοντελο παραμενει μουφα. οσον αφορα το gt πηρε την προηγουμενη αναρτηση του γυμνου 2017, με αποσβεση συμπιεσης στην μια μποτα μεν... μουφα υδραυλικα γενικοτερα και πολυ soft ελατηρια ..... δυστυχως δεν εβαλε την βελτιωμενη του γυμνου 2018 που εχει high-low compression damping (απο το r6). η βελτιωση στην συμπεριφορα της αναρτησης υφισταται αλλα δεν ειναι αυτο που θα επρεπε να ειναι συμφωνα με κατοχους και της προηγουμενης γενιας αλλα και ριβιου απο δημοσιογραφους και περιοδικα.
εν ολιγοις, το απλο μοντελο κατ εμε ειναι αχρηστη αγορα γιατι ουσιαστικα αγοραζεις ενα ιδιο μηχανακι με διαφορετικο μονο ψαλιδι ουσιαστικα και ζελατινα-τιμονι.
Το GT έχει ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης και στα δύο καλάμια, όσο για αυτό που λές για την αγορά του απλού δεν συμφωνώ μαζί σου, πήρα το απλό μετά από πολύ σκέψη, προτίμησα να πάρω το απλό και την διαφορά των 2000€ στην τιμή να το ρίξω σε ohlins μπρός πίσω και το μηχανάκι να πάει σε άλλο πλανήτη ,από την στιγμή που δεν με ενδιαφέρουν οι έγχρωμες οθόνες και τα θερμαινόμενα γκρίπ, οσο για τις βαλίτσες των 22lit. μοίαζουν πιό πολύ νεσεσέρ για καλυντικά.
kemmotar
04/08/2018, 21:27
Το GT έχει ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης και στα δύο καλάμια, όσο για αυτό που λές για την αγορά του απλού δεν συμφωνώ μαζί σου, πήρα το απλό μετά από πολύ σκέψη, προτίμησα να πάρω το απλό και την διαφορά των 2000€ στην τιμή να το ρίξω σε ohlins μπρός πίσω και το μηχανάκι να πάει σε άλλο πλανήτη ,από την στιγμή που δεν με ενδιαφέρουν οι έγχρωμες οθόνες και τα θερμαινόμενα γκρίπ, οσο για τις βαλίτσες των 22lit. μοίαζουν πιό πολύ νεσεσέρ για καλυντικά.
το γραφω φιλε αποσβεση συμπιεσης... η αλλη λεγεται επαναφορας... τα υδραυλικα ειναι ΓΤΠΚ. Αν εχεις αποοφασισει να κρατησεις το μηχανακι πανω απο 3 προς 5 χρονια επενδυσε οπως πολυ καλα λες και βαλε μπρος πισω αναρτηση και ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ. trust me.... εχω μπρος πισω full ohlins και ειχα επισης πισω Nitron ntr3 πιο πριν.... τα θερμαινομενα ειναι εξαιρετικα. το κοστος πολυ χαμηλο οποτε δεν ειναι κατι τρομερο (150 ευρω) μπορεις να τα βαλεις οποτε γουσταρεις.
επισης το σιφτερ της γιαμαχα ειναι σκληρο και αργο στις αλλαγες, αν βαλεις αφτερμαρκετ καμια σχεση πολυ καλυτερο!
anavatis19
04/08/2018, 23:00
το γραφω φιλε αποσβεση συμπιεσης... η αλλη λεγεται επαναφορας... τα υδραυλικα ειναι ΓΤΠΚ. Αν εχεις αποοφασισει να κρατησεις το μηχανακι πανω απο 3 προς 5 χρονια επενδυσε οπως πολυ καλα λες και βαλε μπρος πισω αναρτηση και ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ. trust me.... εχω μπρος πισω full ohlins και ειχα επισης πισω Nitron ntr3 πιο πριν.... τα θερμαινομενα ειναι εξαιρετικα. το κοστος πολυ χαμηλο οποτε δεν ειναι κατι τρομερο (150 ευρω) μπορεις να τα βαλεις οποτε γουσταρεις.
επισης το σιφτερ της γιαμαχα ειναι σκληρο και αργο στις αλλαγες, αν βαλεις αφτερμαρκετ καμια σχεση πολυ καλυτερο!
το εχω ακουσει για το σιφτερ! οντως ειναι λιγο ΓΤΠΚ ε? κριμα ρε γαμωτο. αφτερμαρκετ τι σιφτερ προτεινεις και τι κοστος εχει? θελει και προγραμματισμο?
devil's animal
04/08/2018, 23:43
shifter...:rolleyes:
στο tracer...:facepalm:
για ποιο λογο ακριβως? για να μην χαθουν δεκατα στο γυρολογιο?
και οχι τιποτα αλλο...μετα δυσανασχετειτε και στραβωνετε (οι κατοχοι) που εχει αρχισει η καζουρα για την υπεργαματη τελικη του διαπλανητικου μηχανακιου σας...και σε λιγο θα αρχισουν και τα στριψιματα με τα γονατα κατω και τα τσαγιασματα σε ss....:a014::a014:
Live2ride
04/08/2018, 23:52
Interstellar! :bawl:
και οχι τιποτα αλλο...μετα δυσανασχετειτε και στραβωνετε (οι κατοχοι) που εχει αρχισει η καζουρα για την υπεργαματη τελικη του διαπλανητικου μηχανακιου σας...και σε λιγο θα αρχισουν και τα στριψιματα με τα γονατα κατω και τα τσαγιασματα σε ss....:a014::a014:
Γίνεσαι κακός, οι πιλότοι των διαπλανητικών δρομολογίων SS ας είναι πιο συγκρατημένοι.....Για μηχανάκια μιλάμε και όχι ποιός την έχει μεγαλύτερη....
devil's animal
05/08/2018, 09:21
Γίνεσαι κακός, οι πιλότοι των διαπλανητικών δρομολογίων SS ας είναι πιο συγκρατημένοι.....Για μηχανάκια μιλάμε και όχι ποιός την έχει μεγαλύτερη....
τις λεξεις "διαπλανητικο", "shifter" και "tracer" τις βαζετε στην ιδια προταση εσεις οι κατοχοι....και μετα ειμαι εγω ο κακος που εχω μεν ss αλλα δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε τετοιες λεξεις για το μηχανακι μου...μαλιστα...
keep going..in a far far away galaxy...
:wave2:
kemmotar
05/08/2018, 09:24
καλα ρε μαστορα, για τσιλ λιγουλακι γιατι την εχεις δει λιγο περιεργα.... σιφτερ δηλαδη πρεπει να φορανε μονο τα σουπερμπαικ? δεν ειπαμε να το γυρισουμε και σε αγωνιστικο πατερνννννν.....
καμια καζουρα δεν εχει αρχισει, οσοι ασχετοι με το θεμα σχολιαζουν για την τελικη της μηχανης ας πιστευουν οτι θελουν.... δηλαδη τι περιεργο αναφερθηκε. μπραβο στην γιαμαχα που με ενα κινητηρα διαμαντι με ενα απλο τιμιο ΦΠΕ και χωρις τους περιοριστες ταχυτητας μπορει το μηχανακι να εχει μια καλη ταχυτητα κοντερισια...
στην αρχη δεν πιστευαν την αναφορα στην ταχυτητα, μολις ανεβηκε το βιντεο το γυρισαμε στην πραγματικη ταχυτητα και στο κλεψιμο του κοντερ.... και στην παραινεση να αναβασουμε φωτο-βιντεο απο gps... λες και ειναι το τοσο σημαντικο θεμα.... εν πασει περιπτωσει για να σου απαντησω (αν και δεν θα επρεπε) σε αυτο, στην κοντερισια ταχυτητα των 264 το gps με εφαρμογη κλειδωνει στα 243 πραγματικη... do the maths... (περιπου 8%).
και ναι το μηχανακι μια χαρα στριβει και σε πιστα και στον δρομο με knee down. εδω με γονατο στριβουν τα γελαδια τα gs1200....
kemmotar
05/08/2018, 09:28
τις λεξεις "διαπλανητικο", "shifter" και "tracer" τις βαζετε στην ιδια προταση εσεις οι κατοχοι....και μετα ειμαι εγω ο κακος που εχω μεν ss αλλα δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε τετοιες λεξεις για το μηχανακι μου...μαλιστα...
keep going..in a far far away galaxy...
φιλαρακο το διαπλανητικο ηταν εκφραση... θελοντας να δωσουμε εμφαση οτι σε ενα τιμιο μηχανακι με αθλιες αναρτησεις απο το εργοστασιο το οποιο αδικειται καταφωρα λογω κακων υδραυλικων κυριως και λαθος επιλογης εμπρος ελατηριων το μηχανακι δεν λειτουργει σωστα ειδικα.... με αλλαγη στην αναρτηση γινεται ενα πολυ πολυ καλυτερο, ασφαλεστερο, ευχαριστο μηχανακι.... ελεος τα θελετε μασημενη τροφη... και εν πασει περιπτωσει τα σχολια σου δεν εχουν ουτε προσφερουν στο θεμα και την κοινοτητα τιποτα το εποικοδομητικο....
kemmotar
05/08/2018, 09:34
το εχω ακουσει για το σιφτερ! οντως ειναι λιγο ΓΤΠΚ ε? κριμα ρε γαμωτο. αφτερμαρκετ τι σιφτερ προτεινεις και τι κοστος εχει? θελει και προγραμματισμο?
στα δικα μας...
ναι φιλε ισχυει. στην κοινοτητα μας εχουμε 2-3 περιπτωσεις καλων φιλων (ο ενας σε γυμνο μτ09 2017) και ο αλλος σε τρεισερ 2017 (ιδιο σιφτερ με το ρ1 - μτ10 και του μτ09) που αλλαξανε σε αφτερμαρκετ.
ο ενας εβαλε την σουιτα woolich της οποιας το hardware ειναι απο την γνωστη και φουλ αξιοπιστη cordona (push-pull strain gauge) και ο αλλος εβαλε απο το πολυ οικονομικο και value for money shifting control (τσεχικη νομιζω)....
πολυ πιο αμεση λειτουργια και ευκολια στο ποδι...
εγω προτεινω cordona περιπου στα 250 ή αλλιως shifting control sta 170. προγραμματισμο εφοσον εχεις 2017 και μετα προσαρμοζεις την φυσα και ναι θες προγραμμα. παρτο αποφαση και στειλε μου πμ να σε κατευθυνω αναλογα.... αν βαλεις προγραμμα και δεν εχεις αποφασισει για σιφτερ οπου πας και καταληξεις απο πλευρας μαστορα-βελτιωτη ΦΤΙΑΞΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΦΥΣΣΑ αναμονη για το σιφτερ να εισαι Plug and play (δεν θυμαμαι ετος μηχανης που εχεις, τα 2017 και μετα εχουν αναμονη)
devil's animal
05/08/2018, 10:19
καλα ρε μαστορα, για τσιλ λιγουλακι γιατι την εχεις δει λιγο περιεργα.... σιφτερ δηλαδη πρεπει να φορανε μονο τα σουπερμπαικ? δεν ειπαμε να το γυρισουμε και σε αγωνιστικο πατερνννννν.....
καμια καζουρα δεν εχει αρχισει, οσοι ασχετοι με το θεμα σχολιαζουν για την τελικη της μηχανης ας πιστευουν οτι θελουν.... δηλαδη τι περιεργο αναφερθηκε. μπραβο στην γιαμαχα που με ενα κινητηρα διαμαντι με ενα απλο τιμιο ΦΠΕ και χωρις τους περιοριστες ταχυτητας μπορει το μηχανακι να εχει μια καλη ταχυτητα κοντερισια...
στην αρχη δεν πιστευαν την αναφορα στην ταχυτητα, μολις ανεβηκε το βιντεο το γυρισαμε στην πραγματικη ταχυτητα και στο κλεψιμο του κοντερ.... και στην παραινεση να αναβασουμε φωτο-βιντεο απο gps... λες και ειναι το τοσο σημαντικο θεμα.... εν πασει περιπτωσει για να σου απαντησω (αν και δεν θα επρεπε) σε αυτο, στην κοντερισια ταχυτητα των 264 το gps με εφαρμογη κλειδωνει στα 243 πραγματικη... do the maths... (περιπου 8%).
και ναι το μηχανακι μια χαρα στριβει και σε πιστα και στον δρομο με knee down. εδω με γονατο στριβουν τα γελαδια τα gs1200....
ειδες τι παιχτηκε τωρα?
εγω εγραψα 5 λεξεις...εσυ 300...:lol:
ειναι ξεκαθαρο το ποιος θιγεται και ποιος προσπαθει ΠΟΛΥ να αποδειξει πραγματα και καταστασεις...
και ναι, για να σου απαντησω, σιφτερ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ (και οχι "πρεπει να φορανε") μονο τα superbikes γιατι ειναι ενα πολυ συγκεκριμενο part που βοηθαει μονο σε πολυ συγκεκριμενες καταστασεις δλδ την πιστα και το κατεβασμα του γυρολογιου...και εννοειται οτι all around μηχανακια οπως ειναι το tracer δεν το χρειαζονται...
το οτι η μαμα εταιρεια το εβαλε σαν στανταρ εξοπλισμο δειχνει οτι εχει ψυχανεμιστει τον κοσμο που το αγοραζει και παει να κανει πωλησεις σαν να ειναι το σουπερ γαμαουα μηχανακι που μπαινει και πιστα αμα λαχει και τα γ@μαει οΥλα...
οποτε τσιλ εσυ γιατι μαλλον εσυ την εχεις δει περιεργα...
υ.γ. ειχες πει για 7,8% καποια στιγμη...τωρα εγινε 8%...
devil's animal
05/08/2018, 10:22
φιλαρακο το διαπλανητικο ηταν εκφραση... θελοντας να δωσουμε εμφαση οτι σε ενα τιμιο μηχανακι με αθλιες αναρτησεις απο το εργοστασιο το οποιο αδικειται καταφωρα λογω κακων υδραυλικων κυριως και λαθος επιλογης εμπρος ελατηριων το μηχανακι δεν λειτουργει σωστα ειδικα.... με αλλαγη στην αναρτηση γινεται ενα πολυ πολυ καλυτερο, ασφαλεστερο, ευχαριστο μηχανακι.... ελεος τα θελετε μασημενη τροφη... και εν πασει περιπτωσει τα σχολια σου δεν εχουν ουτε προσφερουν στο θεμα και την κοινοτητα τιποτα το εποικοδομητικο....
ε, βεβαια...αμα βρεθει καποιος να σας χαλασει το ονειρο λεγοντας οτι δεν υπαρχει λογος το μηχανακι σας να φοραει σιφτερ, δεν εχει να προσφερει κατι στο θεμα και στην κοινοτητα...:bawl::bawl::bawl:
εχω ψοφησει στο γελιο...
:roflmao::roflmao::roflmao:
Έλα ρε συ Σταύρο, δεν πάει έτσι. Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει στο μηχανάκι του. Εσύ είχες ρίξει τόσα λεφτά στο XR και πάλι ένα μαμά ΚΤΜ θα περνούσε από πάνω σου. Δε σημαίνει πως ήταν πεταμένα λεφτά, αυτό ήθελες αυτό έκανες.
Δε λέω πως βλέπω κάποια χρησιμότητα του quickshifter σε τέτοιες μηχανές, προφανώς όχι. Αλλά δε χρειάζεται να κοροϊδεύουμε κιόλας, στον καθένα ό,τι αρέσει.
devil's animal
05/08/2018, 11:30
Έλα ρε συ Σταύρο, δεν πάει έτσι. Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει στο μηχανάκι του. Εσύ είχες ρίξει τόσα λεφτά στο XR και πάλι ένα μαμά ΚΤΜ θα περνούσε από πάνω σου. Δε σημαίνει πως ήταν πεταμένα λεφτά, αυτό ήθελες αυτό έκανες.
ακυρο Πετραν...μαμα ΚΤΜ ΔΕΝ περνουσε απο πανω μου...ρωτα και τον Blitzer που ειχε το duke 690...
επισης εγω τα εριξα σε ουσιαστικη βελτιωση...φρενα, αναρτησεις, μοτερ...και στην τελικη ενα τετοιο μηχανακι θα ειχε λογο να βαλει σιφτερ...
αν δεις σιφτερ σε v-strom τι λογικη θα ειχε?
Δε λέω πως βλέπω κάποια χρησιμότητα του quickshifter σε τέτοιες μηχανές, προφανώς όχι. Αλλά δε χρειάζεται να κοροϊδεύουμε κιόλας, στον καθένα ό,τι αρέσει.
δλδ να μην πω οτι δεν εχει λογο υπαρξης ενα τετοιο ματζαφλαρι σε μια τετοια μηχανη? δεν το καταλαβαινω? την αποψη μου λεω...η οποια παρεπιπτοντως ειναι και σωστη και συμφωνεις και εσυ...
δλδ αν θελει ο αλλος να βαλει βαλιτσα στο ss...να πουμε "αα...αφου ειναι χρησιμη η βαλιτσα, ας την φοραει και το ss και ας του γ@μαει την αεροδυναμικη και ας κουναει στα 270..."
RaGe_Raptor
05/08/2018, 13:22
δλδ να μην πω οτι δεν εχει λογο υπαρξης ενα τετοιο ματζαφλαρι σε μια τετοια μηχανη? δεν το καταλαβαινω? την αποψη μου λεω...η οποια παρεπιπτοντως ειναι και σωστη και συμφωνεις και εσυ...
δλδ αν θελει ο αλλος να βαλει βαλιτσα στο ss...να πουμε "αα...αφου ειναι χρησιμη η βαλιτσα, ας την φοραει και το ss και ας του γ@μαει την αεροδυναμικη και ας κουναει στα 270..."
Ρε Σταύρε...
Η βαλίτσα στο ss δημιουργεί προβλήματα.
Το σίφτερ στο tracer (ή οποιαδήποτε μοτο) κάνει μόνο καλό. Είδες? :D
Εγώ είμαι υπέρ, πάντως. Γιατί όχι δλδ?
Εγω πιστευω οτι ο σταυρος θελει να πει με πλαγιο τροπο, οτι τα τρεισερ εχουν γινει η νεα γενια κακγουρο που ηρθε απο τα tdm πηγε στα tiger και κατέληξε στο γιαμαχα.
Δηλαδη να πετανε τζαμπα.λεφτα σε κατι που δεν χρειαζεται. Παρε ενα ss να εχεις και σιφτερ και γιοσομουρες και 287.3 τελικη με δορυφορο απ το φεγγαρι. Και ολα.αυτα τα κανουν ανθρωποι που πανε μια καφετερια και μια ευθεια. Απλα τα ξερα καικαν με τα χλωρά.
Και ολα.αυτα τα κανουν ανθρωποι που πανε μια καφετερια και μια ευθεια.
Ε ναι, αντίθετα με τα SS στην Ελλάδα, που ξημεροβραδιάζονται στις πίστες.
Ε ναι, αντίθετα με τα SS στην Ελλάδα, που ξημεροβραδιάζονται στις πίστες.
:cry::lol::lol:
Πλακα πλακα και ο σταυρος μονο για καφε ερχεται με.το τζιξερ :lol:
devil's animal
05/08/2018, 14:31
Ρε Σταύρε...
Η βαλίτσα στο ss δημιουργεί προβλήματα.
Το σίφτερ στο tracer (ή οποιαδήποτε μοτο) κάνει μόνο καλό. Είδες? :D
Εγώ είμαι υπέρ, πάντως. Γιατί όχι δλδ?
και το σιφτερ δημιουργει προβληματα...στο μυαλο των κατοχων του...νομιζουν οτι εχουν το νεας γενιας sbk...εσυ ειδες ή κανεις οτι δεν βλεπεις τι γινεται εδω μεσα?:lol:
:cry::lol::lol:
Πλακα πλακα και ο σταυρος μονο για καφε ερχεται με.το τζιξερ :lol:
ναι ρε...μονο για καφε!! :lol:
καφετεριας ειναι παιδια το μηχανακι...
μπας και πουλησω πιο ευκολα...σε κανενα ασχετο γκατζολοκαγκουρα που πριν ειχε tdm και tiger και νομιζει οτι η πιστα τα καταστρεφει τα μηχανακια...
basilis_k6
05/08/2018, 15:03
αν δεν μπαινεις πιστα ειναι αχρηστο. μπορεις να τις καρφωνεις.
RaGe_Raptor
05/08/2018, 15:10
και το σιφτερ δημιουργει προβληματα...στο μυαλο των κατοχων του...νομιζουν οτι εχουν το νεας γενιας sbk...εσυ ειδες ή κανεις οτι δεν βλεπεις τι γινεται εδω μεσα?:lol:
τελικές, στριψίματα,κόντρες,κερδισμένα δέκατα.... ότι γινόταν πάντα :lol:
αν δεν μπαινεις πιστα ειναι αχρηστο. μπορεις να τις καρφωνεις.
και στην πίστα μια χαρά τις καρφώνεις... :D χωρίς κανένα απολύτως θέμα,μιλάω εκ πείρας.
είναι ένα gadget ,μπαίνει εύκολα σε οποιοδήποτε μηχανάκι.αυτά.
Εγώ πήρα το Tracer για αυτό που είναι,All Around κανω τα ταξιδακια μου , παίζω στο στροφιλικι όσο πάνε τα χέρια μου και είμαι στην υπέρτατη Νιρβάνα επάνω του, το καγκουριλικι πως προκύπτει δεν μπορώ να καταλάβω....
Kas_Tracer
07/08/2018, 10:09
4. αν δεν τρελαινεσαι για τις χουφτες σουταρε τες, γιατι θα κερδισεις στην διηθηση και στην κινηση, ιδιαιτερη προστασια δεν παρεχουν και αεροδυναμικα ειναι χαλια.... δεν βοηθανε καθολου...
οτι θες με ρωτας.
Οι χούφτες βγήκαν αλλά έγιναν έντονοι οι κραδασμοί στο τιμόνι (ειδικά στο τέρμα γκάζι κάπου στις 5-6000 στροφές)
Ψάχνοντας διάβασα ότι τα αντίβαρα ουσιαστικά για είναι μείωση των κραδασμών .
Βγάζοντας τις χούφτες μάλλον μειώθηκε και το βάρος στα άκρα του τιμονιού με αυτό το αποτέλεσμα.
Τι λύση υπάρχει? Ταιριάζουν με κάποιο τρόπο αντίβαρα από mT09 που φαίνονται διαφορετικά από του Tracer?
RaGe_Raptor
07/08/2018, 13:59
Οι χούφτες βγήκαν αλλά έγιναν έντονοι οι κραδασμοί στο τιμόνι (ειδικά στο τέρμα γκάζι κάπου στις 5-6000 στροφές)
Ψάχνοντας διάβασα ότι τα αντίβαρα ουσιαστικά για είναι μείωση των κραδασμών .
Βγάζοντας τις χούφτες μάλλον μειώθηκε και το βάρος στα άκρα του τιμονιού με αυτό το αποτέλεσμα.
Τι λύση υπάρχει? Ταιριάζουν με κάποιο τρόπο αντίβαρα από mT09 που φαίνονται διαφορετικά από του Tracer?
σωστός,γι'αυτό τον λόγο υπάρχουν τα αντίβαρα. Σίγουρα ταιριάζουν διάφορα universal αντίβαρα,από κινέζικα των 3€ το ζευγάρι ,μέχρι πανάκριβα επώνυμα (rizoma πχ). απλώς μέτρα την εσωτερική διάμετρο του τιμονιού.
Υπάρχουν προτάσεις για την αναβάθμιση των αναρτήσεων για το μοντέλο 2018? Ohlins or Andreanni μπροστά? Ohlins or Sachs πίσω? Να ζει κανείς ή να μην ζεί?
kemmotar
08/08/2018, 00:32
Θα βάλεις του γυμνού 200 γραμμάρια το καθένα
kemmotar
08/08/2018, 00:33
Υπάρχουν προτάσεις για την αναβάθμιση των αναρτήσεων για το μοντέλο 2018? Ohlins or Andreanni μπροστά? Ohlins or Sachs πίσω? Να ζει κανείς ή να μην ζεί?
Ναι αμεεεε
kemmotar
08/08/2018, 08:56
ohlins
ya 538 (κωδικός S46DR1) το βασικο κιτ με προεπιλεγμενο ελατηριο 01092-31
ya 537 (κωδικός S46HR1C1S) με τα διπλα εξωτερικα κανιστρα προφορτισης και αζωτου για ρυθμιση συμπιεσης επαναφορας
στα μοντελα του 2015-2017 οι ως άνω κωδικοι ηταν ο 335 για το βασικο μοντελο και ο 535 για το κομπλε φουλ.
υπαρχει κια ενα ενδιαμεσο πακετο με 2 επιλογες... να βαλεις στο βασικο αμορτισερ μονο προφορτιση ειτε μονο ρυθμιση συμπιεσης...
κατ εμε απο την εμπειρια μου προσπαθησε να βαλεις το κομπλε ειναι μεγαλη ευκολια η ρυθμιση προφορτισης οχι για την αμεσοτητα μονο αλλα το γεγονος οτι σου λυνει τα χερια για fine tuning αναλογα με το φορτιο που εχεις... φαντασου οτι βγαζοντας μονο την σχαρα (χωρις το top case) Που ειναι 4 κιλα μετρημενη πρεπει να αλλαξεις την προφορτιση... σκεψου να εχεις και αδεια ή γεματη βαλιτσα ειτε δικαβαλο ειτε ειτε.....
για μπροστα ειναι τα ιδια ακριβως γιατι δεν εχει αλλαξει η αναρτηση στο ελαχιστο... ιδιες διαδρομες κλπ
απλα εχει κυκλοφορησει η ολινς τα καινουργια πιο οικονομικα cartridges τα FKS504 (800 ευρω συν κατι ψηλα) τα οποια ειναι μεν nix30 αλλα με φτηνοτερα εσωτερικα απο τα street/track fgk237 (1200 ευρω) ....
επισης andreanni στο 500αρικο
τα bitubo ech229 ειναι state of the art με εξαιρετικα υδραυλικα και ρυθμιση high low comp σε καθε μποτα (1300+)
κυκλοφορει και απο mupo, matris, nitron... η τελευταια ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με ποιοτητα κατασκευης καλυτερη και απο την ολινς και φινιρισμα (αεροπορικου τυπου αλουμινια και μεταλλα) αλλα δεν θα ηθελα να μπλεξω με τον μοναδικο αντιπροσωπο στην ελλαδα για σερβις και εμπορια (παιζει και απο εξωτερικο)... ειχα την Nitron ntr3 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ...
Βασικα οσες ειχαν προιοντα για το 2015-2017 θα βγαλουν και για το 2018 απλα λιγο υπομονη για να δεις τι θα βγαλουν....
κατ εμε ολινς γιατι σερβαρεται και επισκευαζεται οπουδηποτε, υπαρχουν ανταλλακτικα και το κοστος ειναι παρομοιο σε ολες τις επωνυμες (κερδιζεις και μεταπωληση).
ohlins
ya 538 (κωδικός S46DR1) το βασικο κιτ με προεπιλεγμενο ελατηριο 01092-31
ya 537 (κωδικός S46HR1C1S) με τα διπλα εξωτερικα κανιστρα προφορτισης και αζωτου για ρυθμιση συμπιεσης επαναφορας
στα μοντελα του 2015-2017 οι ως άνω κωδικοι ηταν ο 335 για το βασικο μοντελο και ο 535 για το κομπλε φουλ.
υπαρχει κια ενα ενδιαμεσο πακετο με 2 επιλογες... να βαλεις στο βασικο αμορτισερ μονο προφορτιση ειτε μονο ρυθμιση συμπιεσης...
κατ εμε απο την εμπειρια μου προσπαθησε να βαλεις το κομπλε ειναι μεγαλη ευκολια η ρυθμιση προφορτισης οχι για την αμεσοτητα μονο αλλα το γεγονος οτι σου λυνει τα χερια για fine tuning αναλογα με το φορτιο που εχεις... φαντασου οτι βγαζοντας μονο την σχαρα (χωρις το top case) Που ειναι 4 κιλα μετρημενη πρεπει να αλλαξεις την προφορτιση... σκεψου να εχεις και αδεια ή γεματη βαλιτσα ειτε δικαβαλο ειτε ειτε.....
για μπροστα ειναι τα ιδια ακριβως γιατι δεν εχει αλλαξει η αναρτηση στο ελαχιστο... ιδιες διαδρομες κλπ
απλα εχει κυκλοφορησει η ολινς τα καινουργια πιο οικονομικα cartridges τα FKS504 (800 ευρω συν κατι ψηλα) τα οποια ειναι μεν nix30 αλλα με φτηνοτερα εσωτερικα απο τα street/track fgk237 (1200 ευρω) ....
επισης andreanni στο 500αρικο
τα bitubo ech229 ειναι state of the art με εξαιρετικα υδραυλικα και ρυθμιση high low comp σε καθε μποτα (1300+)
κυκλοφορει και απο mupo, matris, nitron... η τελευταια ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με ποιοτητα κατασκευης καλυτερη και απο την ολινς και φινιρισμα (αεροπορικου τυπου αλουμινια και μεταλλα) αλλα δεν θα ηθελα να μπλεξω με τον μοναδικο αντιπροσωπο στην ελλαδα για σερβις και εμπορια (παιζει και απο εξωτερικο)... ειχα την Nitron ntr3 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ...
Βασικα οσες ειχαν προιοντα για το 2015-2017 θα βγαλουν και για το 2018 απλα λιγο υπομονη για να δεις τι θα βγαλουν....
κατ εμε ολινς γιατι σερβαρεται και επισκευαζεται οπουδηποτε, υπαρχουν ανταλλακτικα και το κοστος ειναι παρομοιο σε ολες τις επωνυμες (κερδιζεις και μεταπωληση).
Και εγώ στα Ohlins προσανατολίζομαι για πίσω, για μπροστά δεν ξέρω...
Δε νομιζω να χρειαζονται κατι ιδιαιτερο τα nitron σε σχεση με οποιοδηποτε αλλο αμορτισερ για σερβις, οποτε 99% θα το αναλαμβανουν ολοι. Στο κατω κατω μια τσιμουχα ειναι και λαδια. Στανταρ πραματα.
stergiosp
08/08/2018, 20:51
καλησπερα παιδες. καινουριος στο φορουμ. κατοχος tracer 900 απο 8/16. θα θελα να μοιραστουμε εμπειριες κ γνωμες απο ταξιδια. εγω εκανα ενα ωραιοτατο αθηνα-τρικαλα-χαλκιδικη και ειμαι υπερευτυχης. θα γραψω και αναλυτικα πως που ποσα χλμ ποσα εκαψα κτλ. φευγω κιολας το σαββατο για ναυπακτο το οποιο ειναι παιχνιδακι μετα το περσινο.
kemmotar
08/08/2018, 21:53
Δε νομιζω να χρειαζονται κατι ιδιαιτερο τα nitron σε σχεση με οποιοδηποτε αλλο αμορτισερ για σερβις, οποτε 99% θα το αναλαμβανουν ολοι. Στο κατω κατω μια τσιμουχα ειναι και λαδια. Στανταρ πραματα.
μαζι σου αλλα στον αντιπροσωπο ουτε απεξω
anavatis19
09/08/2018, 00:24
οδηγησα σημερα το tracer 900 MY2018. νεα σελα, λενε, επανασχεδιασμενη..σορρυ αλλα αισχος. το παραδεχτηκε ο εμπορος εννοειται οτι θελει φτιαξιμο, ανεση καμια..εξτρα λεφτα λοιπον για σελα..μετα, μασπιε...μα ειναι δυνατον να τα εχουν τοσο πισω? νιωθω οτι θα σακατευτουν τα γονατα μου. και προβλημα δεν εχω με γονατα, αθλητης ειμαι. πολυ χαλια η θεση οδηγησης. ο κινητηρας...απλα διαμαντι..πολυ ωραια ροπη απο χαμηλα και με ωραιο ηχο. νευρικο αρκετα..σπορτ τουρινγκ ακριβως δεν θα το ελεγα, καποιοι ειναι εντελως αντιθετοι οτι ειναι...το θεωρουν μια καγκουρια απλα, το συγχρονο tdm.
Δεν θα το ελεγα ετσι αλλα ειναι πιο μαχητικο, δεν προοριζεται 100% για ταξιδια..μπορει να κανει αλλα πχ το βερσυς 1000 ειναι αυτο που λες τουριστικο, η το multistrada, η το v-strom. με μπερδεψε παρα πολυ, μπορει να φταιει και οτι εχω συνηθισει το βερσυς αλλα μου εκανε πολυ κακη εντυπωση αμεσως. κουνηματα δεν παρατηρησα, βεβαια δεν το ανοιξα κιολας πανω απο 140 λογω κινησης, αλλα η αποτομη επιταχυνση θα το εδειχνε αυτο...ευτυχως λυθηκε το θεμα με το μακρυτερο ψαλιδι. θελει επισης οπωσδηποτε ζελατινα για τον αερα. ακομα και στην ψηλη θεση δεν με καλυπτε καθολου..και ειμαι 1,76, οχι μπασκετμπολιστας... μπατε σκυλοι αλεστε ο αερας απο παντου. λιγες οι προτασεις δυστυχως για την κατηγορια
stergiosp
09/08/2018, 08:03
ταξιδι με tracer 900 (08/2016)
διαρκεια: 12 ημερες
αποσταση: 2.300χλμ
κοστος μεταφορικων: 250€ με τα διοδια
βαθμολογια: 8/10
Καταρχας να πω οτι ειναι το πρωτο μου μεγαλο μηχανακι(ειχα παει μανη 2ημερο με τον κολλητο) και το πρωτο σοβαρο ταξιδι που εκανα, οποτε θα μιλησω για την εμπειρια μου χωρις να εχω μετρο συγκρισης με αλλα μοντελα. Ισως ενα μουλτι η ενα bmw να ειναι καλυτερα(λογικο μου φαινεται) απλα εγω δεν εχω εικονα. Τα εχω οδηγησει μονο στην αθηνα κ στην πιστα στα μεγαρα στο test ride του moto.
Το ταξιδι ξεκινησε απο αθηνα προς τρικαλα(γενετειρα) για να σπασουμε λιγο την αποσταση και να πουμε κ ενα γεια στην γιαγια. Ειχα προετοιμαστει σωστα πιστευω καθως ειχα βαλει πανω τριβαλιτσο, καγκελα μοτερ(για παν ενδεχομενο μακρια απο μας κ απ ολους), tankbag και ζελατινα τεραστια(ασχημη μεν) givi και σελα τζελ για να υπαρχει ανεση. η σελα εκανε τρομερη δουλεια γιατι δεν ενοχληθηκα ουτε στο ελαχιστο 12 ημερες(στην μανη μας κουρασε ελαφρως στο γυρνα. Η ζελατινα οσο ασχημη κι αν ειναι μας καλυψε και με το παραπανω(ειμαι 1,88). δηλαδη μεχρι τα 120 μιλαγαμε κανονικα και μεχρι τα 160 μπορουσες να εχεις το τζαμι του κρανους ανοιχτο χωρις να σε ενοχλει ο αερας.
μπορω να πω πως ειμαι απολυτα ευχαριστημενος γιατι δεν με κουρασε ουτε η θεση οδηγησης που το φοβομουν λιγο, ουτε τιποτα. δεν εκαψε σχεδον τιποτα. Ενδεικτικα, εντος χαλκιδικης που δεν ξεπερασα τα 100χλμ/ω το ντεποζιτο εβγαλε 364χλμ!! Στην εθνικη υπηρχαν στιγμες που πηγαινα στο πολυ ανετο 170 και το επισης καλο που εχει η συγκεκριμενη ζελατινα ειναι οτι ακους την ομορφια του κινητηρα(που να χα και εξατμισαρα). Σε στροφιλικια στα βουνα το δομοκου ηταν απολαυση. δεν μπορω να πω για κουνηματα γιατι δεν εκανα κατι τρελο σε ανοιγματα κτλ. Εφτασα μεχρι 210 αλλα με σκουνταγε απο πισω οποτε εβλεπε στο κοντερ μεγαλο νουμερο. Σπαστικο αλλα τι να κανουμε ειναι καλο κοριτσι
Η βαθμολογια μου δεν ειναι 10/10 πρωτον, γιατι πιστευω δεν υπαρχει τελειο μηχανακι και δευτερον, οπως προειπα, δεν εχω μετρο συγκρισης.
Σαββατο φευγω για ναυπακτο και σε 2 βδομαδες παω μανη με τον κολλητο εκεινος με ταιγκερ κ γω με τρεισερ. Θα κανει παρτυ η action camera!!
Καλα χιλιομετρα να εχουμε, υγεια κ ευτυχια για ολους
Brwmogazos
17/08/2018, 16:06
οδηγησα σημερα το tracer 900 MY2018. νεα σελα, λενε, επανασχεδιασμενη..σορρυ αλλα αισχος. το παραδεχτηκε ο εμπορος εννοειται οτι θελει φτιαξιμο, ανεση καμια..εξτρα λεφτα λοιπον για σελα..μετα, μασπιε...μα ειναι δυνατον να τα εχουν τοσο πισω? νιωθω οτι θα σακατευτουν τα γονατα μου. και προβλημα δεν εχω με γονατα, αθλητης ειμαι. πολυ χαλια η θεση οδηγησης. ο κινητηρας...απλα διαμαντι..πολυ ωραια ροπη απο χαμηλα και με ωραιο ηχο. νευρικο αρκετα..σπορτ τουρινγκ ακριβως δεν θα το ελεγα, καποιοι ειναι εντελως αντιθετοι οτι ειναι...το θεωρουν μια καγκουρια απλα, το συγχρονο tdm.
Δεν θα το ελεγα ετσι αλλα ειναι πιο μαχητικο, δεν προοριζεται 100% για ταξιδια..μπορει να κανει αλλα πχ το βερσυς 1000 ειναι αυτο που λες τουριστικο, η το multistrada, η το v-strom. με μπερδεψε παρα πολυ, μπορει να φταιει και οτι εχω συνηθισει το βερσυς αλλα μου εκανε πολυ κακη εντυπωση αμεσως. κουνηματα δεν παρατηρησα, βεβαια δεν το ανοιξα κιολας πανω απο 140 λογω κινησης, αλλα η αποτομη επιταχυνση θα το εδειχνε αυτο...ευτυχως λυθηκε το θεμα με το μακρυτερο ψαλιδι. θελει επισης οπωσδηποτε ζελατινα για τον αερα. ακομα και στην ψηλη θεση δεν με καλυπτε καθολου..και ειμαι 1,76, οχι μπασκετμπολιστας... μπατε σκυλοι αλεστε ο αερας απο παντου. λιγες οι προτασεις δυστυχως για την κατηγορια
Θα συμφωνησω μαζι σου , εχοντας το Tracer 900 GT στην κατοχή μου κοντά 3 μήνες όμως με μόλις 1000 χιλιόμετρα στρώνοντας.
Το αγορασα κυριως βαζοντας την λογική πάνω απο την κ@υλα (εμπορικότητα, 40αριζουμε σιγα σιγα, κανα ταξιδακι με γυναικα κτλ) και ανεβαίνοντας επάνω κατα την παραλαβή για πρώτη φορά με ξένισαν τα πισω τοποθετημένα μαρσπιέ και φυσικά η αβολη σελα...Μιλαμε για τετοιο πονο στα κωλομερια ειχα χρονια να νιώσω :p....2-3 Σουνιάδες και καθε 30 λεπτά έπρεπε να σταματάω. Τωρα 1000 χιλιόμετρα μετά πάλι πιανομαι αλλα σίγουρα λιγότερο...ειτε η σέλα πήρε το σχήμα των κωλομάγουλων και των καλαμπαλικίων :lol: είτε απέκτησαν αναισθησία τα μαλακά μου μόρια... Χαιρομαι που το μηχανακι ¨"βουταει" ομορφα και δεν ειναι καρεκλάδικο (αποχωρίστηκα το busa gen 2 μου για να καταληξω στο tracer τελικα) γιατι η χρηση του ειναι 99% βολτάδικη (ΣΚ σχεδον αποκλειστικά). Τωρα απο γκάζι θα ηθελα κανα 30αρι-40 αλογακια ακομα αν και 2-3 φορες το ανοιξα μετα την αλλαγή των πρώτων λιπαντικών (στρωσιματος)...ειδωμεν :cry:
stergiosp
02/09/2018, 09:45
καλημερα καλημερα
ποιος ξερει ποσο παει περιπου το μαλλι για ΦΠΕ....;
kemmotar
04/09/2018, 11:42
καλημερα καλημερα
ποιος ξερει ποσο παει περιπου το μαλλι για ΦΠΕ....;
Εξαρτάται τι εξάτμιση θα βάλεις βασικά (από 500-550 ως 1000 περιπου)
Πρόγραμμα, 250 με 280 ως 350
Φίλτρο από 50 60 ως 95...
stergiosp
04/09/2018, 16:21
ευχαριστώ φίλε μου. όταν με το καλό κάνω την μόντα θα ενημερώαω
georgetziker
06/09/2018, 20:01
Καλησπέρα παιδιά όσον αφορά την εξάτμιση ρίξτε μια ματιά και σε αυτή τη μόντα το έχω κάνει στο δικό μου και το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα γοητευτικό!
Και σου μένουν και τα χρήματα για ένα σετ ανάρτησης
https://www.fz09.org/forum/32-yamaha-fz-09-guides-how-s/10166-how-modify-stock-exhaust-hard-mode.html
https://www.youtube.com/watch?v=fe3h6Z6rCtU
Καλησπέρα παιδιά όσον αφορά την εξάτμιση ρίξτε μια ματιά και σε αυτή τη μόντα το έχω κάνει στο δικό μου και το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα γοητευτικό!
Και σου μένουν και τα χρήματα για ένα σετ ανάρτησης
https://www.fz09.org/forum/32-yamaha-fz-09-guides-how-s/10166-how-modify-stock-exhaust-hard-mode.html
https://www.youtube.com/watch?v=fe3h6Z6rCtU
Ωραιος. :cool:
Εκτος απο την εξατμιση εκανες κατι αλλο; Μιλαω για εγκεφαλο.
Αν οχι, ειδες διαφορα σε αποδοση, σκασιματα, κτλ;
georgetziker
07/09/2018, 13:50
Οχι δεν έχω κάνει κάτι άλλο !
Ο θόρυβος είναι μπάσος και αρκετά δυνατός για να τον ακούς με φορεμένο κράνος στα στροφηλίκια, στην πόλη είναι αρκετός χωρίς να ενοχλείς του γείτονες (σχεδόν...) έχει μερικά σκασίματα όχι όμως σαν ελευθέρας και από λευρά απόδοσης είναι κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω αν και τα δυναμόμετρα εξωτερικό που γίναν κάποιες δοκιμές δίνουν εώς 4-5 άλογα νομίζω!
Οχι δεν έχω κάνει κάτι άλλο !
Ο θόρυβος είναι μπάσος και αρκετά δυνατός για να τον ακούς με φορεμένο κράνος στα στροφηλίκια, στην πόλη είναι αρκετός χωρίς να ενοχλείς του γείτονες (σχεδόν...) έχει μερικά σκασίματα όχι όμως σαν ελευθέρας και από λευρά απόδοσης είναι κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω αν και τα δυναμόμετρα εξωτερικό που γίναν κάποιες δοκιμές δίνουν εώς 4-5 άλογα νομίζω!
Αν είδες διαφορά απόδοσης εννοούσα προς το χειρότερο αφού δεν έχεις πειράξει καθόλου την τροφοδοσία. Αν έχει αδειάσει σε κάποιο φάσμα πχ. Για να παίρνει 4-5 άλογα μόνο αδειάζοντας το καζανάκι το βλέπω πολύ δύσκολο.
basilis_k6
07/09/2018, 15:10
4 αλογα ειναι εξωφρενικη αυξηση. Με ολοσωμη δηλαδή ποσα παιρνεις, καμια 10αρια? Χωρις προγραμμα παντα.
Tα αισιόδοξα δυναμόμετρα δίνουν ότι θέλουν.
4 αλογα ειναι εξωφρενικη αυξηση. Με ολοσωμη δηλαδή ποσα παιρνεις, καμια 10αρια? Χωρις προγραμμα παντα.
Με τέτοια μόντα, ίσως πάρεις 1 άλογο, αν δε χάσεις. Φαντάζομαι οι περισσότεροι το κάνουν μόνο για τον ήχο.
Tα αισιόδοξα δυναμόμετρα δίνουν ότι θέλεις.
..............
georgetziker
07/09/2018, 18:42
Συμφωνώ ότι δεν πρόκειται για τα άλογα σε καμία περίπτωση αλλά για τον ήχο και μόνο!
Δεν μπορώ να καταλάβω εάν πήρε λίγο ή εάν έχασε λίγο να σου πω την αλήθεια και δε θα ήθελα να μπώ και στην λογική αυτή σε καμία περίπτωση μιας και 1-3 άλογα είτε πάνω είτε κάτω δεν είναι κάτι που με απασχολέι, από εκεί και πέρα θα ήθελα να ανοίξω με ένα εντελώς μαμά που δε νομίζω πως θα υπάρχει και καμία διαφορά απλά έτσι για να δω τι γίνεται!
Το κόστος αυτού εάν το κάνεις στη δική σου εξάτμιση είναι απο 20-30 Ε σε κάποιο συνεργείο έξω
Δεν ξέρω πως ακούγεται μαμά, στο βίντεο πάντως βγάζει ωραίο μπάσο ήχο!
georgetziker
07/09/2018, 19:13
Θα ήθελα να ρωτήσω και τις απόψεις σας για ανάρτηση μπρος πίσω!
Σκέφτομαι για ελατήρια μπροστά ohlins και αντίστοιχο πίσω αμορτισέρ το πιο απλό μοντέλο!
basilis_k6
07/09/2018, 19:39
Συμφωνώ ότι δεν πρόκειται για τα άλογα σε καμία περίπτωση αλλά για τον ήχο και μόνο!
Δεν μπορώ να καταλάβω εάν πήρε λίγο ή εάν έχασε λίγο να σου πω την αλήθεια και δε θα ήθελα να μπώ και στην λογική αυτή σε καμία περίπτωση μιας και 1-3 άλογα είτε πάνω είτε κάτω δεν είναι κάτι που με απασχολέι, από εκεί και πέρα θα ήθελα να ανοίξω με ένα εντελώς μαμά που δε νομίζω πως θα υπάρχει και καμία διαφορά απλά έτσι για να δω τι γίνεται!
Το κόστος αυτού εάν το κάνεις στη δική σου εξάτμιση είναι απο 20-30 Ε σε κάποιο συνεργείο έξω
ναι ειναι καλη μοντα αξιζει.
Αν είναι κάτι που δεν επηρεάζει αρνητικά το μοτέρ εφόσον δεν μπει και εγκέφαλος θα το έκανα. Το θέμα είναι πώς μπορούμε να το ξέρουμε αυτό...
georgetziker
08/09/2018, 13:18
Δε χρειάζεται να το ξέρεις απλά κάνε μια δοκιμη δεν έχεις να χάσεις τίποτα!
georgetziker
08/09/2018, 18:20
Για αναρτήσεις τι λέτε παιδιά?
Αξιζει, μπροστα οχι μονο ελατηρια αλλα Cartridge (καλη και οικονομικη λυση τα adreani) για να παρεις το 100% πισω εννοειται ohlins στο basic να δηλωσεις τα κιλα σου, διαβασε 2-3 σελιδες πιο πισω..
georgetziker
09/09/2018, 19:42
Επίσης κάτι άλλο που δε βλέπω να έχει συζητηθεί πολύ όσον αφορά το μικρότερο γρανάζι πίσω ή ένα κρίκο στην αλυσίδα για να μεγαλώσουμε λίγο το μεταξόνιο τι λέτε?
kemmotar
11/09/2018, 08:44
Έχει συζητηθεί πολλάκις. Πολλοι το έχουν κάνει. Απο 100 λινκς βάζεις αλλο ενα 112 Και πάει 2 εκατοστά πισω. Γραμαζωμα να το μακρυνεις δεν υπάρχει λόγος. Θα βάλεις ένα Ρίβετ με 2 ασφάλειες και αν αποφασίσεις να το κοντυνεις λιγο στο μέλλον βάζεις είτε 15αρι μπροστά είτε 46αρι ή 47 πίσω. Υπάρχει αντιπροσωπεία που στο φτιάχνει αν είσαι Αθήνα με μια μαμα αλυσίδα spare parts
Επίσης κάτι άλλο που δε βλέπω να έχει συζητηθεί πολύ όσον αφορά το μικρότερο γρανάζι πίσω ή ένα κρίκο στην αλυσίδα για να μεγαλώσουμε λίγο το μεταξόνιο τι λέτε?
Το είχα κάνει εγώ στο 2017mod. στον Γ. Πιπερίγκο.
georgetziker
11/09/2018, 11:54
Nitron R1 ή ohlins το απλό μοντέλο χωρίς ρυθμίσεις στο χέρι για πίσω αμορτισέρ?
georgetziker
11/09/2018, 11:54
Το είχα κάνει εγώ στο 2017mod. στον Γ. Πιπερίγκο.
και βοήθησε?
Με εξάτμιση και φίλτρο το μέγιστο που μπορείς να πάρεις ειναι 2-3 άλογα. Απλά η ιπποδύμαμη βγαίνει πιο γρήγορα κατα 2 με 3 δευτερολεπτα γι αυτό και σου δίνει την "αίσθηση" οτι πήρες 15 άλογα......και φυσικά ο ήχος που δεν είναι και κατ ανάγκη ευχάριστος ιδίως σε μεγάλα ταξίδια....
Kas_Tracer
11/09/2018, 16:44
Steering Damber έχει βάλει κανείς και με τι αποτελέσματα?
RaGe_Raptor
29/09/2018, 11:06
Άχρηστη πληροφορία:
(Θα το ξέρετε ήδη οι κάτοχοι φαντάζομαι.)
Το ακρωνύμιο MT σημαίνει "Master of Torque". Cool... :D
Ναι, διότι η Yamaha έχει ρυθμίσει τους κινητήρες για άφθονη ροπή χαμηλά. Οι Ιάπωνες έχουν βγάλει και σχετική σειρά με anime (https://www.youtube.com/results?search_query=master+of+torque). Εδώ (https://youtu.be/yAOFr550U0U?t=357) βλέπουμε μπροστάρη το Street Rally MT-09 του ptc.
Το ακρωνύμιο MT σημαίνει "Master of Torque".
Καλώς ήρθες στο 2014!
:D
RaGe_Raptor
29/09/2018, 15:23
Καλώς ήρθες στο 2014!
Παραποιηθηκαν οι δηλώσεις μου! Απομονώθηκε ένα κομμάτι! Αίσχος!! 1!!1
Καλώς ήρθες στο 2014!
Έχω κι εγώ την απορία αν όντως αυτό ήταν το νόημα από την αρχή ή απλά η Yamaha έπαιξε με τις λέξεις για να προωθήσει την καινούρια σειρά της. Γιατί όντως το "Masters of torque" το συναντάω πρώτη φορά σε άρθρα του 2013-2014 που βγήκαν τα σύγχρονα ΜΤ(7&9), ενώ το όνομα προϋπήρχε στη σειρά της Yamaha με τα πολύ παλαιότερα ΜΤ-01 και ΜΤ-03. Εκεί το όνομα φαίνεται να είναι συνέχεια των άλλων μοτοσυκλετών της εταιρείας, όπως ΧΤ, ΤΤ, DT, κτλ. Σε αυτά τα μοντέλα δε νομίζω το δεύτερο Τ να σημαίνει torque, οπότε έχω την υποψία πως το masters of torque παίζει να είναι ένα έξυπνο λογοπαίγνιο κάποιου μαρκετίστα της δεκαετίας μας και όχι η πρωτότυπη κωδική ονομασία των μηχανικών της Yamaha. Καθαρά δικά μου η σκέψη, καθώς δεν έχω βρει κάποια στοιχεία που να την υποστηρίζουν.
Η νέα σειρά ΜΤ, ξεκινώντας από το 2014 δηλαδή, δε νομίζω ότι έχει την παραμικρή σχέση με την παλαιότερη σειρά - *cough* παντελώς αδιάφορων μοτοσικλετών *cough* -, εκτός από το όνομα. Αυτό στηρίζεται κι από το γεγονός ότι σε άλλες αγορές είχαν διαφορετικά ονόματα (FZ, FJ κτλ).
Η νέα σειρά όντως κατασκευάστηκε με έμφαση στη ροπή. Τώρα αν πρώτα προέκυψε το ΜΤ ή το "master of torque" (για τη νέα σειρά πάντα), μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ και δε νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν, αλλά πιστεύω ότι προέκυψαν μαζί.
Η νέα σειρά ΜΤ, ξεκινώντας από το 2014 δηλαδή, δε νομίζω ότι έχει την παραμικρή σχέση με την παλαιότερη σειρά - *cough* παντελώς αδιάφορων μοτοσικλετών *cough* -, εκτός από το όνομα. Αυτό στηρίζεται κι από το γεγονός ότι σε άλλες αγορές είχαν διαφορετικά ονόματα (FZ, FJ κτλ).
Η νέα σειρά όντως κατασκευάστηκε με έμφαση στη ροπή. Τώρα αν πρώτα προέκυψε το ΜΤ ή το "master of torque" (για τη νέα σειρά πάντα), μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ και δε νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν, αλλά πιστεύω ότι προέκυψαν μαζί.
Σίγουρα τα σύγχρονα μοντέλα είναι μπροστά σε πολλά σημεία, αλλά δε θα πω πως δεν έχουν καμία σχέση. Δεν υπάρχει παρθενογένεση άλλωστε.
Η MT-01 ήταν μια torque sports μηχανή, δλδ μια μηχανή δρόμου που στήριζε την (όποια) ταχύτητα της στη ροπή και όχι την ισχύ. Το MT-03 από την άλλη ήταν το μοντέλο που έβαλε και το στοιχείο motard στη συνταγή. Τα δύο αυτά μαζί (ροπή αντί για ισχύς σε μηχανή street) μαζί με γρήγορη γεωμετρία και μικρό βάρος (σαν motard) έδωσαν τελικά τη σύγχρονη σειρά MΤ.
Η επιλογή του F στη νότιο Αμερική έγινε για εμπορικούς λόγους, παρουσιάζοντας τα μοντέλα αυτά ως συνέχεια των επιτυχημένων FZ(6,8,10). Φυσικά καμία σχέση δεν υπήρχε ανάμεσα στα μοντέλα αυτά. Άλλωστε ήδη έχει αλλάξει αυτό και η σειρά έχει την ίδια ονομασία και εκεί πλέον.
Έτσι όπως τα λες, δεν αποκλείεται.
Τα παλιά ΜΤ, πάντως, πρέπει να είχαν κάνει 8 πωλήσεις από την κατασκευή τους μέχρι και το 2014. Το ΜΤ-01 προφανώς ήταν ροπάτο, αφού ήταν σχεδόν δίλιτρο. :lol: Το άλλο... νταξ, οτιδήποτε φοράει τον κινητήρα του 660, δεν πάει πουθενά.
georgetziker
01/10/2018, 19:30
Ντίζα συμπλέκτη παιδιά SOS SOS έως 2016 μοντέλα αλλαγή ντίζας συμπλέκτη και χωρίς να σας έχει κοπεί.
Πολύ μικρό το κόστος μπροστά στην κατάσταση την οποία μπορεί να βρεθούμε( βρέθηκα τις προάλλες) και είναι κρίμα!
New 2019 Yamaha Tracer 900GT Revealed (https://www.youtube.com/watch?v=jOdUie2KLSU)
Καλησπέρα.Ηρθε η ωρα για αλλαγή των μαμα ελαστικων, μετα απο 17000χλμ.Και πολυ κρατησαν.Τι εχετε βάλει και εισαστε ευχαριστημένοι;
Την μηχανη την χρησιμοποιώ 90% στην Αθήνα,σε ανοιχτούς δρόμους,καμια εξορμηση και σπάνια κανενα track day.Θελω γρηγορο ζεσταμα,και στρίψημο οποτε δοθει η ευκαιρεία.Μιας και ειναι ηδη γνωστο το θεμα του wobbling, μου προτειναν σημερα απο γνωστο λαστιχαδικο το BT021 και Prelli Rosso II,ενω δεν ηταν θετικοι με το Metzeler M7RR που προτεινα εγω,μιας και εχω ακουσει πολλα καλα για αυτό.Εσεις τι γνωμη εχετε για αυτά ή κάποιο αλλο που εχετε δοκιμασει, για τέτοιο στιλ οδηγησης;
kemmotar
11/10/2018, 15:04
Πόσο συχνά εισαι διατεθειμένος να αλλάζεις λαστιχο. Ουσιαστικα θες hypersport ελαστικό. Για μένα ξεκάθαρα value for money, διαρκεια 13.000-15.000 περιπου, bridgestone s21 battlax Στα 250 ευρώ. Εναλλακτικά λίγο πιο ήπιο σαν πατημα , λίγο πιο γρήγορο ζέσταμα αλλα αρκετά μικρότερη διαρκεία ζωής (8.000 km) conti sport attack3.
Ότι αναφέρεις είναι πολύ παλιά ελαστικά από πλευράς τεχνολογίας. Pirelli rosso3 είναι το αντίστοιχο αλλα είναι ακόμα πιο καμπυλωτο το πισω από το σ21 θελει ιδιαίτερη προσοχή στις πιεσεις...
Εγώ φοράω τωρα pirelli rosso corsa II εξαιρετικό λαστιχο αλλα ακ8μα δεν ξέρουμε τι θα βγάλουν ούτε με νοιάζει... το επόμενο θα είναι το s22...
Θα αλλαζω λαστιχα οταν τρωγονται.Ελπιζω να κραταει πανω απο 8.000χλμ.Το μαμα κρατησε τοσο πολυ επειδη ειναι και κουτσουρο.
Ρωτησα 3 λαστιχαδες και οι 3 μου ειπαν πρωτη επιλογη το S21.Στην αρχη νομιζα οτι το προτεινουν για να ξεφορτωθουν στοκ ενοψει S22,οπως και για το Rosso II που μου προτειναν.Εγω τους προτεινα το Μ7RR, αλλα ειχαν αντιθετη αποψη.Μετα απο τοσες γνωμες εχω πειστει οτι το S21 ειναι αρκετα καλο για το μηχανακι μας.Παλαιοτερα ειχα βαλει το S16pro σε ενα R1 που ειχα και δεν ημουν τοσο ευχαριστημενος στην ευθεια,γιατι σπιναριζε παντου.Στο στροφιλικι ηταν βεβαια πολυ καλο.
Το Tracer βεβαια δεν εχει την δυναμη του R1 για να σπιναρει παντου στην ευθεια, και ελπιζω η κεντρικη λωριδα που ειναι ποιο σκληρη απο τις 3 του ελαστικου να παταει.
xaotikos
14/10/2018, 23:46
Το m7rr είναι πολύ καλό λάστιχο με γρήγορο ζέσταμα και καλή διαρκεια. Έχω αλλάξει 3 ζευγάρια. Αν ξανααλλαζα ζευγάρι (γιατί παίζω 2 πίσω 1 μπροστα) πιθανόν να δοκίμαζα και s21. Και για τα conti έχουν ακουστεί καλά λόγια αλλά με τα μαμα conti attack δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Σε άλλο μηχανάκι αλλά παρόμοιας φιλοσοφιας
Kas_Tracer
03/11/2018, 15:58
Θα ξεκινήσω από το τέλος.
Έχουμε να κάνουμε με μία σχεδιαστική πατάτα η οποία ή έχει αποκρυφτεί έντεχνα από τα διάφορα περιοδικά που το παρουσίαζαν ως μοτοσυκλέτα που τα κάνει όλα τέλεια
ή απλά ακόμα και οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι δεν περίμεναν ότι θα παρουστεί κακοσχεδιασμένο μηχανάκι εν έτη 2015 με τόσα σχεδιαστικά εργαλεία και προσομειωτές που υπάρχουν
Από ότι φαίνεται η Yamaha σχεδίασε και παρουσίασε το μηχανάκι χωρίς δοκιμές στον δρόμο (μάλλον τους απορροφούν πολλά λεφτά τα motogp).
Και γι'αυτόν τον λόγο φυσικά δεν θα ξαναπάρω Yamaha
Μπορεί το μηχανάκι να κάνει τέλεια έως πολύ καλά 999 πράγματα , μπορεί κάποιος να μην περάσει τα 150 γιατί είναι άχρηστα , μπορεί-μπορεί-μπορεί. Αλλά
όμως το μηχανάκι υπό προυποθέσεις και συνθήκες (ανωμαλίες δρόμου-πρόσφυση δρόμου - - φθορά ελαστικών-βάρους αναβάτη) παρουσιάζει το λεγόμενο Highspeed wave
Προσοχή wave και όχι wobbling όπως ονομάζεται παραπλανητικά στα διάφορα φόρα ή βίντεο.
Το wave δεν αποσβένεται με αμορτισερ τιμονιού (θα πετάξετε τα λεφτά σας!) και οι παράγοντες που το επηρεάζουν αφοροούν τα γενικότερα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας
και το κέντρο βάρους.
Από κει και πέρα σε έναν βαρύτερο (πχ εγώ που είμαι 100 κιλά ) το αντιμετωπίζει σε περισσότερα χιλιόμετρα από ότι ενας ελαφρύτερος ,
επίσης με φθαρμένο μπροστινό είναι πιο σταθερό από ότι με ένα καινούργιο (έτσι εξηγήται η ξαφνική εμφάνιση σε εμένα που το πήρα μεταχειρισμένο και άλλαξα λάστιχα)
επίσης με συνεπιβάτη είναι σταθερό (έχει αναφερθεί πολύ παλιότερα) αλλά με βαλίτσα στην ουρά φορτωμένη είναι χειρότερο (λογικό φυσικά. όλοι οι βαλιτσάδες ακόμα και η επίσημοι δίνουν όριο ταχύτητας)
Στα παρακάτω βίντεο (ένα της Dunlop και έναν από τον αξέχαστο για τους παλιότερους Murray Walker) εξηγούνται όλα. Προβλήμματα που έχουν παρουσιθαστεί από την γέννηση της μοτοσυκλέτας
αλλά (αι σιχτήρι Yamaha) κανείς δεν περίμενε να απρουσιαστούν το 2015-2017
https://www.youtube.com/watch?v=z3OQTU-kE2s
https://www.youtube.com/watch?v=fvsDIq3WwVA
Σύμφωνα με τις συμβουλές τους εάν πέσεις ψαράκι μπορεί να αντιμετωπιστεί. Γενικά δουλεύει στο Tracer αλλά όχι πάντα (μάλλον λόγω ψηλού τιμονιού-ντεπόζιτου δεν οριζοντιώνεσαι και εντελώς)
Το ερώτημα που θα με ταλανίζει από δω και πέρα είναι. Όλοι αυτοί οι δήθεν επαγγελματίες δημοσιογράφοι τι γνώσεις έχουν? Πόσο φοβούνται?
Ακόμα και το Γερμανικό Motorrad? Στη Γερμανία εξακολουθούν να υπάρχουν (πιστεύω) κάποια λίγα χιλιόμετρα εθνικής χωρίς όρια για να δοκιμάσεις.
Και στην Αγγλία φαντάζομαι έχει αρκετές πίστες για να δοκιμάσουν οι ανεκδιήγητοι του MCN.
Φυσικά η μεγαλύτερη νροπή ανήκει στην ιστορική εταιρία που το παρουσίασε για πώληση . Κρίμα
Lioulios
03/11/2018, 22:18
Τελικα , σταματησε να κουναει ;
Ενας που θελει να το παρει σημερα , τι να προσεξει ;
66 δισκοι ειναι πολλοι για να κατσει καποιος να βγαλει ακρη .
Τελικα , σταματησε να κουναει ;
Ενας που θελει να το παρει σημερα , τι να προσεξει ;
66 δισκοι ειναι πολλοι για να κατσει καποιος να βγαλει ακρη .
Ένας που θέλει να το πάρει σήμερα θα πρεπει να διαβάσει τις 66 σελίδες του θρεντ και μετά να αποφασίσει :smokin:
Lioulios
03/11/2018, 23:23
Δεν θα βγαλει ακρη
basilis_k6
04/11/2018, 00:15
το 2018 νομιζω εχει πιο μακρυ ψαλιδι κτλ. ε τι διαολο 3 χρονια περασανε θα το έμαθαν και στη yamaha οτι παει βαρκα γιαλο
RaGe_Raptor
04/11/2018, 06:55
Motorcycle engineers call oscillation of the front caster “wobble” and oscillation of the rear caster “weave.”
https://www.cycleworld.com/why-do-motorcycles-wobble-and-weave#page-4
Μιας και κακολογούμε τους δημοσιογράφους, αξίζει να αναφερθεί ότι το ελληνικό περιοδικό moto το είχε θίξει το θέμα στην παρουσίαση της μηχανής επί ελληνικού εδάφους.
Στο καινούριο tracer έχει λυθεί το θέμα πάντως.
Μιας και κακολογούμε τους δημοσιογράφους, αξίζει να αναφερθεί ότι το ελληνικό περιοδικό moto το είχε θίξει το θέμα στην παρουσίαση της μηχανής επί ελληνικού εδάφους.
Στο καινούριο tracer έχει λυθεί το θέμα πάντως.
100%...
anavatis19
04/11/2018, 15:18
ευτυχης κατοχος εδω και 2 μερες tracer 900 2018 μοντελο. το μηχανακι ειναι απαιχτο. σαφως πηρα το καινουργιο διοτι απο το 2017 και πισω υπηρχαν τα θεματα του. μεχρι τα 218 που ειδα στο κοντερ στο τεστ ραιντ δεν κουναει καν! μαλλον το προβλημα λυθηκε
Kas_Tracer
04/11/2018, 15:33
ευτυχης κατοχος εδω και 2 μερες tracer 900 2018 μοντελο. το μηχανακι ειναι απαιχτο. σαφως πηρα το καινουργιο διοτι απο το 2017 και πισω υπηρχαν τα θεματα του. μεχρι τα 218 που ειδα στο κοντερ στο τεστ ραιντ δεν κουναει καν! μαλλον το προβλημα λυθηκε
Μεγειές και καλά χιλιόμετρα.
Ο συνδυασμός επιδόσεων-ευκολίας χρήσης-και οικονομίας(όταν θέλεις) είναι για τις ελληνικές συνθήκες είναι πραγματικά ότι πρέπει.
Αυτός όμως ο συντονισμός που δημιουργείται με διαφορετική ένταση για κάθε οδηγό στο παλιό μοντέλο είναι πραγματικό ξενέρωμα. Και ακόμα χειρότερη είναι η αντιμετώπιση της εταιρίας.
Οι πελάτες έπρεπε να υποψιαστούν από την αρχή. Αυτός ο άχρηστος κόφτης είχε κάποιο λόγο (εκτός εάν είναι politically correct τα 220 στο κοντέρ ενώ τα 240 είναι παράνομα).
Υπ'όψιν ότι παράπονα και βίντεο υπάρχουν και για το απλό MT09 και για τα παρακλάδια του (XSR).
Λίγο ψάξιμο στον σωλήνα θέλει.
lleonidas
04/11/2018, 15:54
Καλορίζικο!!
Όταν διανύσεις κάποια χλμ, γράψε πιο αναλυτικά τις εντυπώσεις σου, αν θέλεις!Και βάλε φωτο :p
georgetziker
04/11/2018, 21:04
Κάτοχος tracer 900 2016 εδώ και κανα εξάμηνο. Να σας πω και εγώ τη γνώμη μου από το συγκεκριμένο μηχανάκι!
Αγοράστηκε μεταχειρισμένο με 7000χλμ και πλέον έχει 13.000 και το ερωτεύομαι κάθε μέρα που το βλέπω και περισσότερο!
Στην πρώτη γρήγορη βόλτα που το έκανα διαπίστωσα και εγώ πως ναι έχει τρέμουλο στα 180 χλμ έφαγα μια ξενέρα και μπήκα και εγώ στον φαυλο αυτό κύκλο που έχουμε μπεί όλοι για να κάνω το μηχανάκι μου τρένο!
Διάβασα site (άπειρα φόρουμ) έβγαλα ζελατίνες τις ξαναέβαλα έβγαλα χούφτες τις ξαναέβαλα πείραξα ρυθμίσεις αναρτήσεων με άπειρες δοκιμές στο δρόμο ...... τίποτα δε γινόταν.
Αργότερα κατάλαβα ότι ο τρόπος που μπόρεσα και έλυσα το πρόβλημα αυτό ήταν ο τρόπος που έπρεπε να οδηγήσω το μηχανάκι μου, χωρίς το μηχανάκι να έχει κανένα τρέμουλο και καμία ασάφεια έως τα 224χλμ παραμόνο όταν το επέτρεπα εγώ και η στάση του σωματός μου να το κάνει.
Οπότε αφήστε τα site και τους άλλους οδηγούς να δούν τα δικά τους μηχανάκια και εσείς φορτώστε τα δικά σας μηχανάκια με χλμ είναι ο μόνος τρόπος να λυθούν τα προβλήματα του κουνήματος.
Εδώ και μια βδομάδα του φόρεσα nitron αμορτισέρ πίσω kai ohlins ελατήρια μπροστά και πλέον προσπαθώ ειλικρινά να το κάνω να κουνήσει από μόνος μου και δεν το καταφέρνω οπότε είναι και αυτό μια επιλογή για αυτούς που θέλουν να το εξαφανήσουν το θέμα.
Το μηχανάκι έχει γίνει τρένο στις ευθείες και καταπληκτικό στις στροφές. Λάστιχα φοράω τα conti3
νομίζω το ερωτεύτηκα ακόμα μια φορά
anavatis19
04/11/2018, 23:40
οριστε και φωτο! πανεμορφο-πολυ δυνατο-υπεροχη αισθηση οδηγησης-κανενα κουνημα μεχρι τα 200+ στο κοντερ..προφανως επειδη του εφτιαξαν τα ελατωμματα που ειχε??? εγω απολυτα ικανοποιημενος παντως!!!
400869
anavatis19
04/11/2018, 23:44
Κάτοχος tracer 900 2016 εδώ και κανα εξάμηνο. Να σας πω και εγώ τη γνώμη μου από το συγκεκριμένο μηχανάκι!
Αγοράστηκε μεταχειρισμένο με 7000χλμ και πλέον έχει 13.000 και το ερωτεύομαι κάθε μέρα που το βλέπω και περισσότερο!
Στην πρώτη γρήγορη βόλτα που το έκανα διαπίστωσα και εγώ πως ναι έχει τρέμουλο στα 180 χλμ έφαγα μια ξενέρα και μπήκα και εγώ στον φαυλο αυτό κύκλο που έχουμε μπεί όλοι για να κάνω το μηχανάκι μου τρένο!
Διάβασα site (άπειρα φόρουμ) έβγαλα ζελατίνες τις ξαναέβαλα έβγαλα χούφτες τις ξαναέβαλα πείραξα ρυθμίσεις αναρτήσεων με άπειρες δοκιμές στο δρόμο ...... τίποτα δε γινόταν.
Αργότερα κατάλαβα ότι ο τρόπος που μπόρεσα και έλυσα το πρόβλημα αυτό ήταν ο τρόπος που έπρεπε να οδηγήσω το μηχανάκι μου, χωρίς το μηχανάκι να έχει κανένα τρέμουλο και καμία ασάφεια έως τα 224χλμ παραμόνο όταν το επέτρεπα εγώ και η στάση του σωματός μου να το κάνει.
Οπότε αφήστε τα site και τους άλλους οδηγούς να δούν τα δικά τους μηχανάκια και εσείς φορτώστε τα δικά σας μηχανάκια με χλμ είναι ο μόνος τρόπος να λυθούν τα προβλήματα του κουνήματος.
Εδώ και μια βδομάδα του φόρεσα nitron αμορτισέρ πίσω kai ohlins ελατήρια μπροστά και πλέον προσπαθώ ειλικρινά να το κάνω να κουνήσει από μόνος μου και δεν το καταφέρνω οπότε είναι και αυτό μια επιλογή για αυτούς που θέλουν να το εξαφανήσουν το θέμα.
Το μηχανάκι έχει γίνει τρένο στις ευθείες και καταπληκτικό στις στροφές. Λάστιχα φοράω τα conti3
νομίζω το ερωτεύτηκα ακόμα μια φορά
τα κοντι 3 τι λενε? θα τα βαλω απο βδομαδα.. τα road attack η τα sport attack?
georgetziker
05/11/2018, 06:49
τα sportattact 3 τα οποία είναι καταπληκτικά σε στροφηλίκια δεν έχουν γλυστρήσει σε καμία περίπτωση απλά σε πολύ γρήγορη οδήγηση χωρίς βλακείες μεσα στην πόλη και τα σχετικά πιστευώ ότι το πίσω θα με βγάλει γύρω στις 6000-7000 χλμ μετά θέλω αλλαγη
τα κοντι 3 τι λενε? θα τα βαλω απο βδομαδα.. τα road attack η τα sport attack?
Περίμενε τα Batlax S22...
georgetziker
05/11/2018, 10:53
Περίμενε τα Batlax S22...
Τι φάση θα είναι αυτά?
RaGe_Raptor
05/11/2018, 10:58
Τι φάση θα είναι αυτά?
Θα είναι σαν βελτιωμένα s21
Τι φάση θα είναι αυτά?
"Οπως τα είπε ο Giorgio_Rp φορούσα τα s21 στο παλιό Tracer και το μηχανάκι ήταν πραγματικά τραίνο, τώρα και εγώ τα περιμένω να τα βάλω στο καινούργιο.
georgetziker
05/11/2018, 12:28
Θα είναι σαν βελτιωμένα s21
Ωραία και τι φάση ειναι τα s21 γιατι δεν τα γνωρίζω καθόλου απόδοση / διαρκεια?
RaGe_Raptor
05/11/2018, 12:42
Sport oriented, street tires.
Σε ένα φετινό τεστ που διάβασα στο pb mag ήταν τα κορυφαία στην κατηγορία αυτή για Sport riding
Η μηχανή της δοκιμής ήταν ένα GSX-R1000 L8, αν λέει κάτι αυτό για αυτά τα λαστιχα
Lioulios
05/11/2018, 16:04
Δηλ απο 2018 και μετα εχει λυθει το σκοσκινισμα ;
Εγώ τα είχα 10000 χλμ και λίγο περισσότερο όλα σε ταξίδια και τις πιο πολλές φορές δικάβαλος και 3βάλιτσος, δεν είχαν κανένα θεμα μέχρι που το έδωσα (το μηχανάκι).
Α ήταν ανέλπιστα καλά και στο βρεγμένο.