View Full Version : Yamaha MT-09 Tracer
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
15
16
17
DoctoR_k6
13/02/2019, 16:55
Προφανώς δεν έχεις καταλάβει τι έγραψε ο άνθρωπος κ λες τα δικά σου όπως πάμπολλες φορές.
Θες να δείξεις τι..? Την ηλικία σου κ τα χλμ σου?
Δεν καταλαβαίνω γιατί τσιτωνεις κ γιατί κανείς διαφήμιση προϊόντων?? :lol:
Εγώ να ξέρεις σ έχω ΑΝΠΛΟΚ...
DoctoR_k6
13/02/2019, 16:59
ολα τα μηχανάκια με το υψος, βαρος, μήκος τιμονιου και λάστιχο με γρήγορη κορόνα φρέσκο ΚΟΥΝΑΝΕ. Και άλλη εταιρια να βγάλει αντιστοιχο σαν το tracer θα κουνάει. Λύσεις υπάρχουν και φθηνες αλλα θα αλλάξει το μηχανάκι. Πάλι θα κουνάει με φρέσκο λαστιχο αλλα λιγότερο.
33πσι ειναι μια χαρα. οταν ταξιδευεις ουτως η άλλως εισαι βαρύς, πας πιο αργα και θες πιεση για να γλυτωνεις λαστιχο. δεν νομιζω οτι το ταξιδι ειναι θεμα. Εκτός αν εισαι απο αυτούς που βάζουν τριβάλιστο με ολη τους την προίκα και μπροστα τίποτα. Ετσι κουνανε και τα χαρλευ.
Απ' ότι φαίνεται δεν κατάλαβες κ εσύ...
Διαβασε μια φορά ακόμα τι έγραψε ο σοφός γέροντας κ με τον κηδεμόνα σου. :p
Εγώ πάλι με το Tracer θα έβαζα κανονικά κ 38-40 σε touring καταστάσεις γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί το φαινόμενο λόγω νορμάλ ταχυτήτων.
Στα λοιπά το 33αρι θα με κάλυπτε.
georgetziker
14/02/2019, 20:12
Και πως περίπου το ξέρεις αυτό που λες?
Έχεις κάνει τουρισμό εξωτερικό με 33 και δεν είχε πρόβλημα ή έτσι νομίζεις?
Για τουρισμό πας και με 40psi
προτιμω το γυμνο παντως ειναι πιο καυλα!!
αλλα αν ειναι να δωσω 9.450 για να κουναει
στα πολλα και να κανω ολες αυτες τις αναβαθμισεις
Αστο!:wave2:
Μετά από ώριμη σκέψη, αφού πουλησα το CBF 600, παρήγγειλα το Yamaha Tracer GT σε χρώμα Phantom Blue.
Αναμένεται να είναι Κέρκυρα σε 1 με 1,5 μήνα.
Μετά από ώριμη σκέψη, αφού πουλησα το CBF 600, παρήγγειλα το Yamaha Tracer GT σε χρώμα Phantom Blue.
Αναμένεται να είναι Κέρκυρα σε 1 με 1,5 μήνα.
Εγω θα σε απογοητεύσω, αλλα το μηχανάκι εχει απαράδεκτη θεση οδήγησης, ειδικά σε ταξίδια. Ετσι μπήκε πωλητήριο και έφυγε.
Εγω θα σε απογοητεύσω, αλλα το μηχανάκι εχει απαράδεκτη θεση οδήγησης, ειδικά σε ταξίδια. Ετσι μπήκε πωλητήριο και έφυγε.
τώρα που το πήρε λέμε "καλοτάξιδο" ή κάτι παρόμοιο
το ότι δε ταιριάζει στον ένα κώλο/ανάστημα δε σημαίνει ότι δε θα ταιριάζει και σε κάποιον άλλο
Ο καθενας βολευεται διαφορετικα στο καθε μηχανακι.
Γνωρίζω άτομα που έχουν γυρίσει την μισή Ευρώπη με το Tracer και μονον καλά λόγια έχουν να πουν και άλλοι που θα έκαναν άλλη επιλογή
Εγώ για παράδειγμα στο μηχανάκι του κουμπάρου μου ( Honda VFR 800), ούτε 10 χλμ δεν μπορώ να καθήσω, καθόσον δεν μου αρέσει η θέση οδήγησης. Άλλοι έχουν οργώσει την μισή Ευρώπη με το VFR.
Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.
Μπράβο φίλε,καλοτάξιδο,ωραίο το τρεισερ.
Και τι πήρες αν επιτρέπεται?
Μπράβο φίλε,καλοτάξιδο,ωραίο το τρεισερ.
Ευχαριστώ!
Καλοτάξιδο, να το χαρείς και πάντα όρθιος.
Καλοταξιδο και παντα ορθιος! Πολυ ωραιο μηχανακι!
Καλοτάξιδο, να το χαρείς και πάντα όρθιος.
Ευχαριστώ!
Καλοταξιδο και παντα ορθιος! Πολυ ωραιο μηχανακι!
Ευχαριστώ!
Kas_Tracer
13/03/2019, 20:09
Ο καθενας βολευεται διαφορετικα στο καθε μηχανακι.
Γνωρίζω άτομα που έχουν γυρίσει την μισή Ευρώπη με το Tracer και μονον καλά λόγια έχουν να πουν και άλλοι που θα έκαναν άλλη επιλογή
Εγώ για παράδειγμα στο μηχανάκι του κουμπάρου μου ( Honda VFR 800), ούτε 10 χλμ δεν μπορώ να καθήσω, καθόσον δεν μου αρέσει η θέση οδήγησης. Άλλοι έχουν οργώσει την μισή Ευρώπη με το VFR.
Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.
Έχω κάνει 700 Km με στάση μόνο για βενζίνη χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα (και η σέλα για μένα είναι ΟΚ).
Περισσότερο με προβλημμάτισε πόνος ψηλά στους ώμους (μάλλον από τον κρύο αέρα εκείνη την ημέρα).
Γνώμη μου είναι ότι παρόλο σε αυτό το μηχανάκι μπορείς να κάθεσαι όριος με κάθετη τον κορμό , σε μεγαλύτερες διαδρομές καλύτερα είναι
να μάθεις να κάθεσαι ελαφρώς σκυφτά με αρκετά λυγισμένα τα χέρια (ελαφρώς καγκούρικα δηλαδή)
Έχω κάνει 700 Km με στάση μόνο για βενζίνη χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα (και η σέλα για μένα είναι ΟΚ).
Περισσότερο με προβλημμάτισε πόνος ψηλά στους ώμους (μάλλον από τον κρύο αέρα εκείνη την ημέρα).
Γνώμη μου είναι ότι παρόλο σε αυτό το μηχανάκι μπορείς να κάθεσαι όριος με κάθετη τον κορμό , σε μεγαλύτερες διαδρομές καλύτερα είναι
να μάθεις να κάθεσαι ελαφρώς σκυφτά με αρκετά λυγισμένα τα χέρια (ελαφρώς καγκούρικα δηλαδή)
Συμφωνώ μαζί σου!
και εγώ στα 200χλμ που έκανα μία φορά στους ώμους πόνεσα αλλά πιστεύω ότι με λίγο πείραγμα στο τιμόνι θα φτιάξει
και εγώ στα 200χλμ που έκανα μία φορά στους ώμους πόνεσα αλλά πιστεύω ότι με λίγο πείραγμα στο τιμόνι θα φτιάξει
Στο CBF είχε μια μικρή κλήση προς τα εμπρός το σωμα μου, ως θέση οδηγησης και πότε δεν κουράστηκα όσα χλμ και να έκανα. Βεβαιως το είχα φέρει στα μέτρα μου και είχα προσαρμοστεί σε αυτό.
Και με το Tracer το ίδιο θα γίνει.
Merciless
14/03/2019, 08:29
Καλοτάξιδο όρθιος πάντα με πολλά καλά χιλιόμετρα. Αν όλα πάνε καλά και εγώ από τον επόμενο μήνα θα μπω σε φάση αγοράς ενός tracer gt αλλά ακόμα δεν ξέρω σε πιο χρωμα είμαι ανάμεσα στο μπλε ματ και το μαυρο γυαλιστερό....
Καλοτάξιδο όρθιος πάντα με πολλά καλά χιλιόμετρα. Αν όλα πάνε καλά και εγώ από τον επόμενο μήνα θα μπω σε φάση αγοράς ενός tracer gt αλλά ακόμα δεν ξέρω σε πιο χρωμα είμαι ανάμεσα στο μπλε ματ και το μαυρο γυαλιστερό....
Ευχαριστώ, θα την παραλάβω σε ένα μήνα περίπου. Δεν υπήρχε μπλε σε στοκ και γενικά το μπλε έχει μεγάλη ζήτηση και φεύγει γρήγορα.
Όσον αφορά τα χρώματα ήμουν και εγώ στο ίδιο δίλημμα.
Μια εβδομάδα το σκεπτόμουν αν θα πρέπει να την πάρω σε μπλε ή σε μαύρο γυαλιστερό.
Τελικά προτίμησα το μπλε και προτίμησα το μπλε γιατί κάνει καταπληκτική αντίθεση με τα ανοδιωμενα χρυσά εμπρός καλάμια, γιατί είναι βαμμένη η μούρη και οι χούφτες μπλε, σε αντίθεση με την μαύρη, που είναι έβαφα πλαστικά και γιατί με αυτό το χρώμα, το οποίο είναι πολύ όμορφο το μηχανάκι φαίνεται, πιο ομοιογενές, αφού η μαύρη στην ουσία έχει 4 χρώματα πάνω της , το μαύρο, το ασημί, το μωβ (στους τροχούς ) και το χρυσό των καλαμιών. ενώ και αυτό το μαύρο γυαλιστερό των πλαϊνών βαλιτσών, κάπου με χάλαγε.
Βεβαίως και η μαύρη όμορφη είναι, αλλά τα παραπάνω στοιχεία και επιπλέον το γεγονός ότι αυτό το μπλε (phantom blue) είναι πανέμορφο, με έκαναν τελικά να το επιλέξω.
Σε κάθε περίπτωση το χρώμα είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα.
Συνεπώς, να πάρεις αυτή που αρέσει σ' εσένα και όχι στους άλλους.
Billymuse
14/03/2019, 21:56
Και τι πήρες αν επιτρέπεται?
Honda Goldwing λογικά
platanos
31/03/2019, 01:52
Ωραίος φίλε πολύ καλό το εργαλείο να ξέρεις!θα το ευχαριστηθεις απίστευτα!
Εγώ έχω το απλό tracer 2018 σε μαύρο και μόνο καλά λόγια έχω να πω για την μοτοσικλέτα,σαν το δικό σου χρώματακι το πήρε ένας φίλος(πολύ όμορφο)
Όσο για την θέση οδήγησης θα συμφωνήσω μαζί σου,ο καθένας όπως βολεύεται! Εμένα με βολεύει σε όλα κυριολεκτικα!:beer:
Ωραίος φίλε πολύ καλό το εργαλείο να ξέρεις!θα το ευχαριστηθεις απίστευτα!
Εγώ έχω το απλό tracer 2018 σε μαύρο και μόνο καλά λόγια έχω να πω για την μοτοσικλέτα,σαν το δικό σου χρώματακι το πήρε ένας φίλος(πολύ όμορφο)
Όσο για την θέση οδήγησης θα συμφωνήσω μαζί σου,ο καθένας όπως βολεύεται! Εμένα με βολεύει σε όλα κυριολεκτικα!:beer:
Να το χαίρεσαι το Tracer.
arisxios
05/04/2019, 18:39
Ευχαριστώ, θα την παραλάβω σε ένα μήνα περίπου. Δεν υπήρχε μπλε σε στοκ και γενικά το μπλε έχει μεγάλη ζήτηση και φεύγει γρήγορα.
Όσον αφορά τα χρώματα ήμουν και εγώ στο ίδιο δίλημμα.
Μια εβδομάδα το σκεπτόμουν αν θα πρέπει να την πάρω σε μπλε ή σε μαύρο γυαλιστερό.
Τελικά προτίμησα το μπλε και προτίμησα το μπλε γιατί κάνει καταπληκτική αντίθεση με τα ανοδιωμενα χρυσά εμπρός καλάμια, γιατί είναι βαμμένη η μούρη και οι χούφτες μπλε, σε αντίθεση με την μαύρη, που είναι έβαφα πλαστικά και γιατί με αυτό το χρώμα, το οποίο είναι πολύ όμορφο το μηχανάκι φαίνεται, πιο ομοιογενές, αφού η μαύρη στην ουσία έχει 4 χρώματα πάνω της , το μαύρο, το ασημί, το μωβ (στους τροχούς ) και το χρυσό των καλαμιών. ενώ και αυτό το μαύρο γυαλιστερό των πλαϊνών βαλιτσών, κάπου με χάλαγε.
Βεβαίως και η μαύρη όμορφη είναι, αλλά τα παραπάνω στοιχεία και επιπλέον το γεγονός ότι αυτό το μπλε (phantom blue) είναι πανέμορφο, με έκαναν τελικά να το επιλέξω.
Σε κάθε περίπτωση το χρώμα είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα.
Συνεπώς, να πάρεις αυτή που αρέσει σ' εσένα και όχι στους άλλους.
Καλά χιλιόμετρα !!!
Καλά χιλιόμετρα !!!
Ευχαριστώ πολύ!
Ενημερώθηκα σήμερα, από τον Αντιπρόσωπο στην Κέρκυρα, πως θα υπάρχει μια καθυστέρηση στην παραλαβή του Tracer δεδομένου ότι ενώ οι αρχική πρόβλεψη ήταν να γίνει εισαγωγή, από την Κεντρική αντιπροσωπία, TRACER 900 GT σε χρώμα Phantom Blue, τέλη Απριλίου το αργότερο αρχές Μαϊου, τελικά θα εισαχθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και μάλιστα σε λίγα κομμάτια.
Στα τέλη Απριλίου θα γίνει εισαγωγή σε μαύρο χρώμα και μετά θα ακολουθήσει η εισαγωγή σε μπλε χρώμα.
Μάλιστα ο τοπικός αντιπρόσωπος μου ανέφερε ότι αν βιάζομαι να παραλάβω το μηχανάκι να το πάρω σε μαύρο χρώμα, δηλαδή να αλλάξω την παραγγελία.
Φυσικά τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται αφού δεν με πειράζει να περιμένω λίγες ημέρες παραπάνω για να το παραλάβω στο χρώμα που αρχικά ζήτησα.
Από την άλλη, όμως, εντύπωση μου κάνει γιατί το μηχανάκι με ένα χρώμα που έχει μεγάλη ζήτηση εισάγεται σε δεύτερο χρόνο, σε σχέση με το μαύρο χρώμα και μάλιστα σε σχετικά λίγα κομμάτια.
Δεν καταλαβαίνω την Πολιτική της Yamaha, στον τομέα αυτό.
basilis_k6
18/04/2019, 00:12
Ενημερώθηκα σήμερα, από τον Αντιπρόσωπο στην Κέρκυρα, πως θα υπάρχει μια καθυστέρηση στην παραλαβή του Tracer δεδομένου ότι ενώ οι αρχική πρόβλεψη ήταν να γίνει εισαγωγή, από την Κεντρική αντιπροσωπία, TRACER 900 GT σε χρώμα Phantom Blue, τέλη Απριλίου το αργότερο αρχές Μαϊου, τελικά θα εισαχθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και μάλιστα σε λίγα κομμάτια.
Στα τέλη Απριλίου θα γίνει εισαγωγή σε μαύρο χρώμα και μετά θα ακολουθήσει η εισαγωγή σε μπλε χρώμα.
Μάλιστα ο τοπικός αντιπρόσωπος μου ανέφερε ότι αν βιάζομαι να παραλάβω το μηχανάκι να το πάρω σε μαύρο χρώμα, δηλαδή να αλλάξω την παραγγελία.
Φυσικά τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται αφού δεν με πειράζει να περιμένω λίγες ημέρες παραπάνω για να το παραλάβω στο χρώμα που αρχικά ζήτησα.
Από την άλλη, όμως, εντύπωση μου κάνει γιατί το μηχανάκι με ένα χρώμα που έχει μεγάλη ζήτηση εισάγεται σε δεύτερο χρόνο, σε σχέση με το μαύρο χρώμα και μάλιστα σε σχετικά λίγα κομμάτια.
Δεν καταλαβαίνω την Πολιτική της Yamaha, στον τομέα αυτό.
εχεις δώσει λεφτα?
εχεις δώσει λεφτα?
Προκαταβολή.
Δεν υπάρχει θέμα με τον τοπικό αντιπρόσωπο, είναι φίλος μου.
Απλώς σχολιάζω την πολιτική της Κεντρικής αντιπροσωπίας να εισάγει τα μοντέλα με το σταγονόμετρο.
Merciless
18/04/2019, 09:25
Η αντιπροσωπεία εισάγει μοντέλα αλλά στο μαυρο πχ εγώ χθες έδωσα την προκαταβολή και μου είπε Παρασκευή στην καλύτερη αλλιώς Δευτέρα και αυτο λόγω πινακίδας... τώρα και σε μένα το μπλε που ρωτησα μου είπε σε κανα μήνα θα έρθει
Σε τυραννάνε λίγο αλλά αξίζει,το μαύρο είναι λίγο μονότονο,το μπλέ πανέμορφο!
Σε τυραννάνε λίγο αλλά αξίζει,το μαύρο είναι λίγο μονότονο,το μπλέ πανέμορφο!
Δεν έχω πρόβλημα να περιμένω. Έχω και σκούτερ να κυκλοφορώ. Απλώς τονίζω ότι η ζήτηση είναι σε μπλε και η προσφορά σε μαύρο.
Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. Είμαι στη χαρά να μοιραστώ μαζί σας ότι ετοιμάζομαι για αγορά καινούργιου mt 09 tracer όχι το GT όμως. Το απλό. Θα ήθελα παρακαλώ πολύ αν γνωρίζει κανείς κατάστημα yamaha που θα μπορέσω να βγάλω μια άκρη ( γιατί κάποια θα δοθούν προκαταβολή και κάποια θα μπουν με δόσεις δανείου) είναι η πρώτη φορά που θα βάλω τράπεζα στη μέση και δεν ξέρω τι δικαιούμαι και τι όχι. Κάποια καλύτερη τιμή; κάποια "δώρα"; καταστήματα εντός Αττικής. Είμαι κάτοικος Νίκαιας αλλά δεν με νοιάζει να πάω και στο κατάστημα της παραλιακής δίπλα στη shell αρκεί να αξίζει να τραβικτω μέχρι εκεί. Απλά ρωτώ εδώ να μου πει κάποιος που γνωρίζει τι μπορώ να διεκδικήσω και ας μπαίνουν κάποια χρήματα με δόσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να έγινα κατανοητός σε αυτό που θέλω.
lleonidas
03/06/2019, 09:46
Καλημέρα γείτονα!
Κάνε μια βόλτα από αρκετά μαγαζιά, ούτως ή άλλως έχει ποικιλία ως προς αυτό η Yamaha( Μοτοδίκτυο, Νικολακόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Μπαρούς,Βύνιος, Παπαγεωργίου και άλλοι!) , πιθανότατα θα βρεις κάποια προσφορά που να σε καλύπτει.
Αν δεν έχεις χρόνο να πας, κάνε μια πρώτη κρούση τηλεφωνικά.
Για καλύτερη τιμή και πιθανά δώρα δεν ξέρω να σου πω...αν πλήρωνες μετρητοίς, σίγουρα θα είχες ένα διαπραγματευτικό ατού.
Καλημέρα γείτονα!
Κάνε μια βόλτα από αρκετά μαγαζιά, ούτως ή άλλως έχει ποικιλία ως προς αυτό η Yamaha( Μοτοδίκτυο, Νικολακόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Μπαρούς,Βύνιος, Παπαγεωργίου και άλλοι!) , πιθανότατα θα βρεις κάποια προσφορά που να σε καλύπτει.
Αν δεν έχεις χρόνο να πας, κάνε μια πρώτη κρούση τηλεφωνικά.
Για καλύτερη τιμή και πιθανά δώρα δεν ξέρω να σου πω...αν πλήρωνες μετρητοίς, σίγουρα θα είχες ένα διαπραγματευτικό ατού.
Καλημέρα και σε σένα αδελφέ μου. Χρόνο έχω δεν με κυνηγάει κάποιος λεφτά θα δώσω :-)
Σίγουρα αν τα 11.150 ήταν μετρητά θα είχες άλλον αέρα αλλά δυστυχώς δεν γίνεται να περιμένω να τα αποκτήσω μετρητά. Ο Βυνιος έχει κάποιο πακέτο για την τιμή δεν ξέρω βέβαια αν μιλάει μόνο για μετρητά. Καλύτερα από κοντά για να ρωτήσω και τι παίζει με το επιτόκιο
GogosLux
03/06/2019, 12:53
Καλημέρα και σε σένα αδελφέ μου. Χρόνο έχω δεν με κυνηγάει κάποιος λεφτά θα δώσω :-)
Σίγουρα αν τα 11.150 ήταν μετρητά θα είχες άλλον αέρα αλλά δυστυχώς δεν γίνεται να περιμένω να τα αποκτήσω μετρητά. Ο Βυνιος έχει κάποιο πακέτο για την τιμή δεν ξέρω βέβαια αν μιλάει μόνο για μετρητά. Καλύτερα από κοντά για να ρωτήσω και τι παίζει με το επιτόκιο
Πολλα χρονια τωρα δεν τους συμφέρει το μετρητο, απο το επιτόκιο βγαζουν και εκεινοι κατι τις ενω απο το μετρητό εσυ περιμένεις εκπτωση ;)
Πολλα χρονια τωρα δεν τους συμφέρει το μετρητο, απο το επιτόκιο βγαζουν και εκεινοι κατι τις ενω απο το μετρητό εσυ περιμένεις εκπτωση ;)
Πιστεύεις ότι μπορώ δηλαδή να πετύχω κάποια "εκτύπωση" και ας είναι κάποια χρήματα με δώσεις;; και όταν λέω εκτύπωση εννοώ 11.150 ας πούμε να το πάρω έτοιμο με πινακίδες γιατί αν δεν κάνω λάθος αυτή η τιμή είναι χωρίς πινακίδες. Εντάξει δεν λέω να πάρω του 2019 μοντέλο τσάμπα οκ αλλά αν μπορώ να γλυτώσω και εγώ κάτι γιατί όχι; η γνώμη σας;
basilis_k6
03/06/2019, 17:14
Πιστεύεις ότι μπορώ δηλαδή να πετύχω κάποια "εκτύπωση" και ας είναι κάποια χρήματα με δώσεις;; και όταν λέω εκτύπωση εννοώ 11.150 ας πούμε να το πάρω έτοιμο με πινακίδες γιατί αν δεν κάνω λάθος αυτή η τιμή είναι χωρίς πινακίδες. Εντάξει δεν λέω να πάρω του 2019 μοντέλο τσάμπα οκ αλλά αν μπορώ να γλυτώσω και εγώ κάτι γιατί όχι; η γνώμη σας;
περιμένεις τις εκπτωσεις της yamaha που θα κάνει λογικα αυγουστο για χρωματα που δεν πολύπουλάνε και ξανα τελος του έτους. αν θες να προλαβεις το καλοκαιρι οπως οι περισσοτεροι αγοραστες καινουργιου θα πλερωσεις λιγο παραπανω.
Φιλαρακι δεν υπαρχει εμπορος που να μην προτιμαει μετρητα,οτιδηποτε αλλο ειναι για να πουλανε μουρη.Μονο που τωρα στην κριση η μουρη πεθανε.Αν σου πουνε τη χιλιοειπωμενη μαλακια για μενα το ιδιο ειναι μετρητα η τραπεζα σηκω και φυγε και ουτε πισω να κοιταξεις.
Τα χρώματα του 2019 είναι το μαύρο - μπλε που αυτό θέλω και το Nimbus Grey με το κόκκινο πλαστικό όμως στα πλάγια ( του 2018 αυτό το χρώμα ήταν άσπρο το πλαστικό και ποιο όμορφο) θα κάνω υπομονή να δω μέχρι Αύγουστο τι θα κάνουν και θα μαζέψω και περισσότερα χρήματα. Βέβαια ξέρουμε αν για το 2020 θα βγάλει νέα μοντέλα;
Φίλε Μάκη για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς αναφέρεσαι στο αν μου πει κάποιος "χιλιοειπωμενη" μαλακια. 1 φορά στη ζωή μου έχω αγοράσει καινούργιο μηχανάκι και αυτό είναι ένα pcx και τα έσκασα ντούκου οπότε τώρα δεν ξέρω τι γίνεται με τις τράπεζες που θα μπουν στη μέση
basilis_k6
03/06/2019, 18:45
Τα χρώματα του 2019 είναι το μαύρο - μπλε που αυτό θέλω και το Nimbus Grey με το κόκκινο πλαστικό όμως στα πλάγια ( του 2018 αυτό το χρώμα ήταν άσπρο το πλαστικό και ποιο όμορφο) θα κάνω υπομονή να δω μέχρι Αύγουστο τι θα κάνουν και θα μαζέψω και περισσότερα χρήματα. Βέβαια ξέρουμε αν για το 2020 θα βγάλει νέα μοντέλα;θα αλλάξει χρωματα. άυγουστο δεν ειναι βεβαιο οτι θα κανει εκπτωση σε tracer. νοεμβρη σιγουρα.
θα αλλάξει χρωματα. άυγουστο δεν ειναι βεβαιο οτι θα κανει εκπτωση σε tracer. νοεμβρη σιγουρα.
Τα καινούργια μοντέλα οπότε και χρώμα γνωρίζεις πότε ανακοινοντε; δεν με βιάζει κάνεις όσο περισσότερη υπομονή κάνω τόσο μεγαλύτερη προκαταβολή θα δώσω. Βέβαια έτσι δεν θα το πάρω και ποτέ αχχαχα
basilis_k6
03/06/2019, 19:12
Τα καινούργια μοντέλα οπότε και χρώμα γνωρίζεις πότε ανακοινοντε; δεν με βιάζει κάνεις όσο περισσότερη υπομονή κάνω τόσο μεγαλύτερη προκαταβολή θα δώσω. Βέβαια έτσι δεν θα το πάρω και ποτέ αχχαχα
συνηθως λιγο πριν η κατα την διαρκεια της eicma 7/11/2019.
Σήμερα καθώς σχολασα πέρασα από το υποκατάστημα στη Θησέως του Βυνιου. Αν δεν θέλω τίποτα από δώρα μου το αφήνει 10.800 χωρίς πινακίδες φυσικά. Μέσα στη βδομάδα θα πάω και σε αντιπροσωπεία Yamaha να πάρω και από κει προσφορά και βλέπουμε. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
lleonidas
04/06/2019, 21:02
Σήμερα καθώς σχολασα πέρασα από το υποκατάστημα στη Θησέως του Βυνιου. Αν δεν θέλω τίποτα από δώρα μου το αφήνει 10.800 χωρίς πινακίδες φυσικά. Μέσα στη βδομάδα θα πάω και σε αντιπροσωπεία Yamaha να πάρω και από κει προσφορά και βλέπουμε. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
Ψάξ'το λίγο, θεωρώ πως θα βρεις καλύτερη προσφορά.
kemmotar
05/06/2019, 21:30
Έχω ακούσει για 10500 Και κάτω με κλειδί χέρι. Σίγουρα βρίσκεις καλυτερη προσφορα. Πήγαινε μοτοδικτυο, πιπεριγγο, παπαγεωργιου
Εννοείται ότι δεν θα πάω μόνο σε ένα κατάστημα. Θα ρωτήσω παντού. Στο φινάλε 11.150 θα δώσω. Όποια προσφορά μου ακουστεί καλύτερη θα την προτιμήσω. Εν αναμονή για νεότερα. Βέβαια να τολμούσα να ρωτήσω πόσο κοστίζει το πρώτο σέρβις και μετά κάθε πότε κάνεις σέρβις; ανόητες ερωτήσεις απλά να έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου
Εννοείται ότι δεν θα πάω μόνο σε ένα κατάστημα. Θα ρωτήσω παντού. Στο φινάλε 11.150 θα δώσω. Όποια προσφορά μου ακουστεί καλύτερη θα την προτιμήσω. Εν αναμονή για νεότερα. Βέβαια να τολμούσα να ρωτήσω πόσο κοστίζει το πρώτο σέρβις και μετά κάθε πότε κάνεις σέρβις; ανόητες ερωτήσεις απλά να έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου
Να ρωτήσεις και για διαθεσιμότητα στα χρώματα που σε ενδιαφέρουν, καθώς η Ελληνική Αντιπροσωπία της Yamaha, η μοτοδυναμική, δεν έχει μεριμνήσει σχεδόν καθόλου σ' αυτόν τον τομέα.
Για παράδειγμα έχω παραγγείλει από Tracer 900 GT σε μπλε χρώμα, από τις 13-03-2019, το οποίο θα παραλάμβανα, υποτίθεται, μέσα στο Πάσχα, μετά ο χρόνος παραλαβής έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Μαίου, μετά έγινε το δεύτερο δεαήμερο του Μαϊου, τώρα πήγαμε από μέρα σε ημέρα κλπ.
Τα ίδια βιώνει και ένας φίλος που παρήγγειλε 2 ημέρες μετά από εμένα το απλό μοντέλο σε μαύρο Ματ με μπλε.
Από μέρα σε μέρα τον έχουν κι αυτόν εδώ και έναμιση μήνα.
Και σημειώνω πως το μηχανάκι έχει προεξοφληθεί ολοσχερώς και από τους δύο μας εδώ και ενάμιση μήνα.
ΚΑι για να μην τα ρίξουμε σε κάποιον τοπικό αντιπρόσωπο να διετκρινήσω πώς έχουμε παραγγείλει από διαφορετικό αντιπρόσωπο, δεδομένου ότι διαμένουμε σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.
Sorry αλλά κάτι δεν πέι καθόλου καλά με την Αντιπροσωπία εδώ στην Ελλάδα, σε βαθμό να σκέφτομαι την ακύρωση της παραγγελίας.
basilis_k6
06/06/2019, 16:21
Να ρωτήσεις και για διαθεσιμότητα στα χρώματα που σε ενδιαφέρουν, καθώς η Ελληνική Αντιπροσωπία της Yamaha, η μοτοδυναμική, δεν έχει μεριμνήσει σχεδόν καθόλου σ' αυτόν τον τομέα.
Για παράδειγμα έχω παραγγείλει από Tracer 900 GT σε μπλε χρώμα, από τις 13-03-2019, το οποίο θα παραλάμβανα, υποτίθεται, μέσα στο Πάσχα, μετά ο χρόνος παραλαβής έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Μαίου, μετά έγινε το δεύτερο δεαήμερο του Μαϊου, τώρα πήγαμε από μέρα σε ημέρα κλπ.
Τα ίδια βιώνει και ένας φίλος που παρήγγειλε 2 ημέρες μετά από εμένα το απλό μοντέλο σε μαύρο Ματ με μπλε.
Και σημειώνω πως το μηχανάκι έχει προεξοφληθεί ολοσχερώς και από τους δύο μας εδώ και ενάμιση μήνα.
ΚΑι για να μην τα ρίξουμε σε κάποιον τοπικό αντιπρόσωπο να διετκρινήσω πώς έχουμε παραγγείλει από διαφορετικό αντιπρόσωπο, δεδομένου ότι διαμένουμε σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.
Sorry αλλά κάτι δεν πέι καθόλου καλά με την Αντιπροσωπία εδώ στην Ελλάδα, σε βαθμό να σκέφτομαι την ακύρωση της παραγγελίας.
δεν δινουμε λεφτα για μηχανακι που δεν υπαρχει. πρωτοι παραλαμβανουν αυτοι που χρωστανε ΟΧΙ αυτοι που εξόφλησαν.
sapila racing
06/06/2019, 16:33
Περίεργα πράγματα αλλά κατι μου θυμίζει.....
Οταν είχα παραγγείλει σε γνωστό έμπορο το Hornet 900 το 2005 με συμφωνία στην τιμή για μετρητά, είχα πέσει σε παρόμοια περίπτωση.
Είχα δώσει προκαταβολή, όχι όλο το ποσόν.
Οταν άρχισε το πρόγραμμα τύπου 'εχουν αργήσει απο τον Σαρακάκη να τα φέρουν', 'αν θέλεις υπάρχει ετοιμοπαράδοτο το προηγούμενο μοντέλο', 'αν θέλεις υπάρχει ετοιμοπαράδοτο σε άλλο χρώμα΄και με πήγαιναν απο εβδομάδα σε εβδομάδα κι απο μήνα σε μήνα τα πήρα άσχημα.
Επειδή δεν μπορούσα να ξέρω αν με δουλεύει ο έμπρος η όντως φταίει η αντιπροσωπεία (σαρακάκης) κι αφού περίμενα περίπου 2 μήνες ήδη, ενα πρωι πήγα στον Σαρακάκη.
Τους είπα οτι έχω κάνει την τάδε παραγγελία στον τάδε έμπορο κι έχω δώσει και προκαταβολή και μου λέει αυτα κι αυτά, ισχύουν?
Αρχισαν να μου τα μασάνε και να μου λένε οτι υπηρχε ενα πρόβλημα στην εισαγωγή της παρτίδας και μπλα μπλα μπλα και αν μπορώ να περιμένω και μπλα μπλά.
Τους απάντησα οτι μπορώ να περιμένω ακόμα 2 εβδομάδες το πολύ, κι αν δεν έχει έρθει θα πάρω Kawasaki και θα στείλω στην Honda στην Ιαπωνία και το αντίστοιχο γράμμα οπου θα περιγράφω τι συνέβη και πήρα το Kawasaki.
ε σε 10 μέρες ήρθε το Hornet ως δια μαγείας...
δεν δινουμε λεφτα για μηχανακι που δεν υπαρχει. πρωτοι παραλαμβανουν αυτοι που χρωστανε ΟΧΙ αυτοι που εξόφλησαν.
Αν δεν εξοφλούσα πλήρως το ποσό δεν μου εγγυόταν ο τοπικός αντιπρόσωπος ότι θα κατάφερνε να μου κρατήσει το μπλε χρώμα. Η Μοτοδυναμική έχει εισαγάγει πολύ περισσότερα μαύρα από ότι μπλε, για την ακρίβεια δεν έχει εισαγάγει σχεδόν κανένα Μπλε τους τελευταίους 3 μήνες και ενώ η ζήτηση είναι για μπλε. Για μαύρο χρώμα δεν μου ζήτησε προεξόφληση. Μόνο για το μπλε.
Έχω μια πληροφορία γιατί το έχει κάνει αυτό (εισαγάγει τα μαύρα σε χαμηλότερη τιμή από την Yamaha, από τα μπλε), αλλά σε κάθε περίπτωση εμένα δεν με απασχολεί καθόλου.
Αν δεν μου το παραδόσουν, το αργότερο μέχρι τις 15-06-2019 θα το ακυρώσω και θα κοιτάξω στην αγορά μεταχειρισμένων.
Είδα να πωλούνται δύο μπλε GT με μόλις 2.000 χλμ και 3500 χλμ αντίστοιχα.
Περίεργα πράγματα αλλά κατι μου θυμίζει.....
Οταν είχα παραγγείλει σε γνωστό έμπορο το Hornet 900 το 2005 με συμφωνία στην τιμή για μετρητά, είχα πέσει σε παρόμοια περίπτωση.
Είχα δώσει προκαταβολή, όχι όλο το ποσόν.
Οταν άρχισε το πρόγραμμα τύπου 'εχουν αργήσει απο τον Σαρακάκη να τα φέρουν', 'αν θέλεις υπάρχει ετοιμοπαράδοτο το προηγούμενο μοντέλο', 'αν θέλεις υπάρχει ετοιμοπαράδοτο σε άλλο χρώμα΄και με πήγαιναν απο εβδομάδα σε εβδομάδα κι απο μήνα σε μήνα τα πήρα άσχημα.
Επειδή δεν μπορούσα να ξέρω αν με δουλεύει ο έμπρος η όντως φταίει η αντιπροσωπεία (σαρακάκης) κι αφού περίμενα περίπου 2 μήνες ήδη, ενα πρωι πήγα στον Σαρακάκη.
Τους είπα οτι έχω κάνει την τάδε παραγγελία στον τάδε έμπορο κι έχω δώσει και προκαταβολή και μου λέει αυτα κι αυτά, ισχύουν?
Αρχισαν να μου τα μασάνε και να μου λένε οτι υπηρχε ενα πρόβλημα στην εισαγωγή της παρτίδας και μπλα μπλα μπλα και αν μπορώ να περιμένω και μπλα μπλά.
Τους απάντησα οτι μπορώ να περιμένω ακόμα 2 εβδομάδες το πολύ, κι αν δεν έχει έρθει θα πάρω Kawasaki και θα στείλω στην Honda στην Ιαπωνία και το αντίστοιχο γράμμα οπου θα περιγράφω τι συνέβη και πήρα το Kawasaki.
ε σε 10 μέρες ήρθε το Hornet ως δια μαγείας...
Νομίζω ότι είμαστε στην αντίστοιχη περίπτωση.
Προσπαθούν να μου πασάρουν μαύρο μοντέλο που έχουν σε απόθεμα από το '18.
Αλλά βρήκα το χρώμα που θέλω στην αγορά μεταχειρισμένων, χθες.
Ανέβηκαν δύο αγγελίες για μπλε GT με μόλις 2.000 χλμ και 3500 χλμ αντίστοιχα.
Το σκέφτομαι σοβαρά.
basilis_k6
06/06/2019, 21:03
Αν δεν εξοφλούσα πλήρως το ποσό δεν μου εγγυόταν ο τοπικός αντιπρόσωπος ότι θα κατάφερνε να μου κρατήσει το μπλε χρώμα. Η Μοτοδυναμική έχει εισαγάγει πολύ περισσότερα μαύρα από ότι μπλε, για την ακρίβεια δεν έχει εισαγάγει σχεδόν κανένα Μπλε τους τελευταίους 3 μήνες και ενώ η ζήτηση είναι για μπλε. Για μαύρο χρώμα δεν μου ζήτησε προεξόφληση. Μόνο για το μπλε.
Έχω μια πληροφορία γιατί το έχει κάνει αυτό (εισαγάγει τα μαύρα σε χαμηλότερη τιμή από την Yamaha, από τα μπλε), αλλά σε κάθε περίπτωση εμένα δεν με απασχολεί καθόλου.
Αν δεν μου το παραδόσουν, το αργότερο μέχρι τις 15-06-2019 θα το ακυρώσω και θα κοιτάξω στην αγορά μεταχειρισμένων.
Είδα να πωλούνται δύο μπλε GT με μόλις 2.000 χλμ και 3500 χλμ αντίστοιχα.
εχεις μιλήσει με την μοτοδυναμικη? αυτοι ξέρουν ακριβως την μέρα που θα έρθει στην ελλάδα μπλε χρωμα. αν δεν σου πουν ακυρωσε τωρα, τσαμπα χανεις χρονο. τσιμπα το μτχ και να πανε στο καλο. η διαδικασια να παρεις πισω τα χρήματα ειναι ευκολη ομως?
GogosLux
06/06/2019, 21:18
η διαδικασια να παρεις πισω τα χρήματα ειναι ευκολη ομως?
:rolleyes: :lol::lol::lol: στην ελλαδα δεν παιρνεις πισω τα λεφτα απο τσίχλα και θα παρεις τοσες χιλιαδες ευρω που εχουν ήδη κλείσει "τρύπες" ????
Κάλεσε μπροστά μου ο τοπικός αντιπρόσωπος τη Μοτοδυναμικη και του ανέφεραν ότι αναμένεται να έρθει αρχές Ιουνίου και πως θα έπρεπε να ήταν ήδη στην Ελλάδα το Μηχανάκι. Μου τον έβαλε ανοικτή ακρόαση και άκουσα τι είπε. Απλώς μια Γενική Αντιπροσωπία αν κάνει 3 μήνες να φέρει ένα μηχανάκι με τόση ζήτηση και ενω εχει παρει ολο το ποσό εδω και ενάμιση μηνα, τότε για εμένα δεν λειτουργεί καθόλου σωστά. Έχω πάρει πολλά μηχανάκια, στο παρελθόν, τέτοια περίπτωση δεν μου έχει ξανατυχει. Και δεν ειμαι ο μοναδικός που αντιμετωπιζεται ετσι. Σε κάθε περίπτωση αν δεν έρθει το μηχανακι την επομενη εβδομάδα θα ακυρώσω.
kemmotar
07/06/2019, 11:40
Το μπλε είναι σε γενικότερη έλλειψη. Όσον αφορά τη προκαταβολή εμένα όταν ακύρωσα την παραγγελία μου είχαν πει από μοτοδικτυο Καλλιθέας πως αν δεν τους βρω εγώ αγοραστή για το μηχανακι που είχα παραγγειλει και το ζητούσε κατά τ αλλα όλη η Ελλάδα (ποντικι χρωμα του 2015) δεν μπορούσαν να μου επιστρέφουν το υπέρογκο .... ποσό των 300 ευρώ προκαταβολή..... με παράδοση τότε άγνωστη 3 4 μηνών μίνιμουμ. Φυσικά τους βρήκα Αλλά από τότε δεν πάτησα ούτε έστειλα κανένα εκει
Παιδιά σας διαβάζω όλους. Ερώτηση ΣΟΣ. Πως θα δω ότι το μαύρο μπλε που θέλω εγώ ΤΟΥ 2019 ΌΜΩΣ είναι όντως του 2019 και δεν είναι μοντέλο του 2018 που έβγαζε το ίδιο χρώμα;
Παιδιά σας διαβάζω όλους. Ερώτηση ΣΟΣ. Πως θα δω ότι το μαύρο μπλε που θέλω εγώ ΤΟΥ 2019 ΌΜΩΣ είναι όντως του 2019 και δεν είναι μοντέλο του 2018 που έβγαζε το ίδιο χρώμα;
Από τον αριθμό πλαισίου.
https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Des-pws-na-diabazeis-ton-arithmo-plaisioy_119557.asp
Μπορώ να ρωτήσω κάποιον κάτοχο πόσο κοστίζουν τα service; δηλαδή το πρώτο στα 1000 μετά πότε γίνεται; και ένα μεγάλο σέρβις περίπου πόσα χρήματα φτάνει; ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
anavatis19
14/06/2019, 22:14
Μπορώ να ρωτήσω κάποιον κάτοχο πόσο κοστίζουν τα service; δηλαδή το πρώτο στα 1000 μετά πότε γίνεται; και ένα μεγάλο σέρβις περίπου πόσα χρήματα φτάνει; ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
ανα 5000 ειναι τα σερβις κατα το manual. αν το εχεις φουλ αθηνα, δεν θα ηταν κακο να του αλλαζεις ενα λαδι και φιλτρο στα 2500-3000. ειδικα το καλοκαιρι που βραζουν ολα. γενικα ειναι πολυ οικονομικο μηχανακι. δεν ζηταει τιποτα το τρελο πραγματικα. αν εχεις μαστορα να του πας και δικα σου λαδια και φιλτρα-μπουζι να του πληρωνεις εργασια μονο, μιλαμε για κοστος σερβις του 50ευρου σε μικρο σερβισακι.
DoctoR_k6
14/06/2019, 23:28
Μπορείς να τον φέρεις κ σπίτι σου να γλύτωσεις κ από την εργατοωρα κάτι...
ανα 5000 ειναι τα σερβις κατα το manual.
Ανα 10Κ δε λεει το manual; Λαθος θυμαμαι;
Merciless
15/06/2019, 08:16
Ναι το μανουαλ αυτο λέει αλλά νομίζω ότι είναι ένα τρικ της εταιρείας για να σου πούνε ότι έχεις χαμηλό κόστος συντηρήσης.... λάδι ημισυνθετικο (ειδικά τα yamalube) είναι δύσκολο να κρατήσουν 10.000... τις ταχύτητες θα πρέπει να της αλλάξεις με τούβλο...
Kas_Tracer
15/06/2019, 08:42
Πράγματι η συντήρηση του Tracer είναι πολύ φθηνή (και όλων των μηχανών φαντάζομαι).
Αθήνα-Ορεστιάδα και επιστροφή είναι : 10 λαδώματα αλυσίδας (καταμεσής του δρόμου με γκαζάκι για ζέσταμα) , μία αλλαγή λαδιών και ένα γενικό service .
Ναι το μανουαλ αυτο λέει αλλά νομίζω ότι είναι ένα τρικ της εταιρείας για να σου πούνε ότι έχεις χαμηλό κόστος συντηρήσης.... λάδι ημισυνθετικο (ειδικά τα yamalube) είναι δύσκολο να κρατήσουν 10.000... τις ταχύτητες θα πρέπει να της αλλάξεις με τούβλο...
και έχεις κάνει ανάλυση για να το λές αυτό φυσικά
δεν σου κατέβηκε στο μυαλό χωρίς καμία απολύτως απόδειξη
είναι εύκολο να μας ανεβάσεις τα αποτελέσματα?
Έχει μια βάση αυτό που είπε ,η Yamaha για το δικό μου λέει αλλαγή κάθε 6.000.
Βασικά δεν την εμπιστεύομαι σε αυτό το θέμα,σε αρκετά μοτέρ της στο παρελθόν είχε προβλήματα με κατανάλωση χωρίς να το θεωρεί η ίδια βλάβη,απλά έτσι δουλεύει νοοτροπία.
Και με άλλους ιδιοκτήτες που έχω μιλήσει, μετά τις 3.5-4.000 που χάνει το λάδι μέρος των ιδιοτήτων του ,βαράει το σαζμάν και αρχίζει να το καίει κιόλας.
Άλλη μοτοσυκλέτα βέβαια,πολύ πιο παλιά και λογικά δεν ισχύει για το ΜΤ,έχει όμως κακό ιστορικό σε αυτό το θέμα η Yamaha.
anavatis19
15/06/2019, 20:10
μια χαρα στα λεει ο φιλος. εσυ αν θες κρατα και 20.000 μεσα. ο καθενας κανει αυτο που νομιζει καλυτερο. ο χρονος θα δειξει ποιος εκανε τις σωστες επιλογες
basilis_k6
15/06/2019, 21:01
τα διαστήματα σερβις σε πολλά 4κύλινδρα yamaha ανέβηκαν στα 10κ πριν απο 15 χρόνια. Πως ξαφνικα τωρα αυτο ειναι πρόβλημα?
μια χαρα στα λεει ο φιλος. εσυ αν θες κρατα και 20.000 μεσα. ο καθενας κανει αυτο που νομιζει καλυτερο. ο χρονος θα δειξει ποιος εκανε τις σωστες επιλογες
εγώ σου λέω ότι το πολύ κράτα τα μέχρι 1000 μετά είναι για πέταμα
στο golf vi turbo-compressor
τα κρατάω μέχρι και 2 χρόνια με 15.000-20.000χλμ και στα 90.000 δεν καίει σταγόνα
βάζω long-life mobil 1 esp formula 5-30
Merciless
16/06/2019, 08:47
Αποτελέσματα και αποδείξεις δεν έχω... το μόνο που έχω είναι κάποιες συζητήσεις με μηχανικούς της yamaha και την εμπειρία μου με βάση τα γκαπα γκουπα που ακουω από το κιβώτιο μετά από κάποια χιλιόμετρα... Άλλωστε και στο Ίντερνετ λίγο που έχω ψάξει δεν έχω δει κάποιος να λέει ότι ημισυνθετικο λάδι μπορεί να κρατήσει τα συστατικά του για 10.000 χλμ για τα φουλ ναι το γράφουν... αλλά η Yamaha ημισυνθετικο προτείνει...
Τα εξουσιοδοτημενα συνεργεια στο Ελλαντα προτεινουν ημισυνθετικο ανα 5.
Το manual λεει ανα 10 και δε διευκρινιζει αν αυτο ειναι συνθετικο ή ημισυνθετικο, εχει μονο τα στανταρ που πρεπει να πληροι το λαδι. (ετσι θυμαμαι τουλαχιστον γιατι δεν εχω πλεον τη μηχανη και το μανουαλι)
Το οτι τα συνεργεια ζουνε απο τα σερβις και σιγουρα θελουν να τους επσικεπτομαστε οσο πιο συχνα γινεται ειναι κατι δεδομενο φυσικα. Τωρα για υπερβολες του στιλ αλλαζω λαδια τρεις και τεσσερεις φορες πιο συχνα απο αυτο που λεει ο κατασκευαστης... Κουβεντα χωρις τελειωμο, ο καθενας κανει ο,τι θελει αλλα δε χρειαζεται να το προωθει και στους αλλους ως σωστο.
Το τι λεει ο κατασκευαστης ειναι νομιζω το μονο αντικειμενικο μεγεθος, ολα τα αλλα ειναι εκτιμησεις του καθενος.
εγώ σου λέω ότι το πολύ κράτα τα μέχρι 1000 μετά είναι για πέταμα
στο golf vi turbo-compressor
τα κρατάω μέχρι και 2 χρόνια με 15.000-20.000χλμ και στα 90.000 δεν καίει σταγόνα
βάζω long-life mobil 1 esp formula 5-30
Καλά, τα λάδια θέλουν πέταμα μετά από 10-12 μήνες, ακομα και αν δεν έχουν κάνει ούτε 1000 χλμ. Αυτό επίσης το λένε οι κατασκευαστές κινητήρων, αλλά και όλοι οι κατασκευαστές λαδιών. Δεν εμπιστεύεστε τον κατασκευαστή που λέει αλλαγή κάθε 10.000χλμ και τον θεωρείται υπερβολικό αλλά ούτε και όταν λέει πέταμα κάθε 12μήνες. Τη λογική πίσω απ' αυτό θα μου την εξηγήσει κάποιος?
Τα εξουσιοδοτημενα συνεργεια στο Ελλαντα προτεινουν ημισυνθετικο ανα 5.
Το manual λεει ανα 10 και δε διευκρινιζει αν αυτο ειναι συνθετικο ή ημισυνθετικο, εχει μονο τα στανταρ που πρεπει να πληροι το λαδι. (ετσι θυμαμαι τουλαχιστον γιατι δεν εχω πλεον τη μηχανη και το μανουαλι)
Το οτι τα συνεργεια ζουνε απο τα σερβις και σιγουρα θελουν να τους επσικεπτομαστε οσο πιο συχνα γινεται ειναι κατι δεδομενο φυσικα. Τωρα για υπερβολες του στιλ αλλαζω λαδια τρεις και τεσσερεις φορες πιο συχνα απο αυτο που λεει ο κατασκευαστης... Κουβεντα χωρις τελειωμο, ο καθενας κανει ο,τι θελει αλλα δε χρειαζεται να το προωθει και στους αλλους ως σωστο.
Το τι λεει ο κατασκευαστης ειναι νομιζω το μονο αντικειμενικο μεγεθος, ολα τα αλλα ειναι εκτιμησεις του καθενος.
Ότι είπε ο ptc. Ο καθένας κάνει ότι θέλει αλλά η βάση είναι αυτό που λέει ο κατασκευαστής. Και επειδή δεν άκουσα κανένα επιχείρημα πέρα απ' την εμπειρία και την αίσθηση θα πω τα εξής για άλλη μια φορά. Οι αλλαγές λαδιών βγαίνουν με τον μέσο όρο στροφών σε συνδυασμό με την ποσοτητα λαδιού που χωράει το κάρτερ μας. Θέλουμε να αυξήσουμε τα διαστήματα σέρβις? Φτιάχνουμε μεγαλύτερα κάρτερ και κόβουμε και 1000 στροφές απ' τον κινητήρα και απλά τα διπλασιάσαμε. Ο ίδιος κατασκευαστής σου λέει οτι πρέπει να ελέγχεις και να συμπληρώνεις αν χρειάζεται όπως επίσης και να τα αλλάζεις νωρίτερα αν το σκίζεις. (τα ίδια λέει και για την αλλαγή-καθαρισμό φίλτρου κ.α). Δε θέλεις να ελέγχεις και να συμπληρώνεις? Τα αλλάζεις νωρίτερα και δε σου καίγεται καρφάκι. Και καλά κάνει όποιος το κάνει αυτό αλλά έχει μια μικρή διαφορά απ' την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι οτι αν κάνεις ότι λέει ο κατασκευαστής πρώτα θα διαλυθούν όλα τα υπόλοιπα γύρω απ' τον κινητήρα και μετά θα φθαρούν τα μέρη που λιπαίνονται.
Το ότι τα λάδια την ακούνε στα 1000χλμ είναι ανέκδοτο. Τα λάδια την ακούνε στα 1000χλμ στα αγωνιστικά που δουλεύουν κόφτες με ένα σκασμό στροφές επι 1000χλμ έχοντας μέσα στα κάρτερ μια χούφτα λάδι. Όχι σε πολιτικές μοτό με 3.5 λίτρα λάδι στο κάρτερ και κόκκινο στις μεσαίες.
Edit. Η κατανάλωση λαδιού δεν είναι ενδεικτικό οτι το λαδι θέλει πέταμα και το σασμάν μπορεί να χτυπάει και με καινούρια λάδια μέσα.
Καλά, τα λάδια θέλουν πέταμα μετά από 10-12 μήνες, ακομα και αν δεν έχουν κάνει ούτε 1000 χλμ. Αυτό επίσης το λένε οι κατασκευαστές κινητήρων, αλλά και όλοι οι κατασκευαστές λαδιών. Δεν εμπιστεύεστε τον κατασκευαστή που λέει αλλαγή κάθε 10.000χλμ και τον θεωρείται υπερβολικό αλλά ούτε και όταν λέει πέταμα κάθε 12μήνες. Τη λογική πίσω απ' αυτό θα μου την εξηγήσει κάποιος?
Η λογική είναι ότι τα γνωρίζεις λάθος :)
https://www.volkswagen.co.uk/owners/servicing/regimes
Ακολουθώ τις οδηγίες του κατασκευαστή μου και μερικές φορές και εγώ τα αλλάζω συχνότερα :facepalm: πχ. στον ενάμιση χρόνο/15.000χλμ ή όποτε βολέψει.
Στα δίτροχα αλλάζω στα διαστήματα +/-500χλμ και το μέγιστο στο χρόνο.
Στο SH300 που έπιανα τα 6.000χλμ/έτος βόλευε.
Στο ΜΤ07 που είναι ανα 10.000 αν και ήδη έχω 4500χλμ δε ξέρω αν θα τα προλάβω.
Edit. Η κατανάλωση λαδιού δεν είναι ενδεικτικό οτι το λαδι θέλει πέταμα και το σασμάν μπορεί να χτυπάει και με καινούρια λάδια μέσα.
Offtopic ίσως αλλά ωραία κουβέντα γίνεται ,σε λάθος ίσως τόπικ αλλά οκ.
Στην δικιά μου μότο ας πούμε δεν καίει σταγόνα ως τις 2.5-3.000 χλμ.Από εκεί και μετά τα καίει.
Λάδια βάζω 15/50 μοτούλ 5100 και στην τελευταία αλλαγή έβαλα τα BellRay τα ημί.Αυτό πως εξηγείται ;Δεν αφορά φυσικά τα ΜΤ αλλά την γενική κουβέντα περι λαδιώνε.
Η λογική είναι ότι τα γνωρίζεις λάθος :)
https://www.volkswagen.co.uk/owners/servicing/regimes
Ακολουθώ τις οδηγίες του κατασκευαστή μου και μερικές φορές και εγώ τα αλλάζω συχνότερα :facepalm: πχ. στον ενάμιση χρόνο/15.000χλμ ή όποτε βολέψει.
Στα δίτροχα αλλάζω στα διαστήματα +/-500χλμ και το μέγιστο στο χρόνο.
Στο SH300 που έπιανα τα 6.000χλμ/έτος βόλευε.
Στο ΜΤ07 που είναι ανα 10.000 αν και ήδη έχω 4500χλμ δε ξέρω αν θα τα προλάβω.
Καρατέο δεν τα γνωρίζω λάθος. Το ότι υπάρχουν εξαιρέσεις και σπέσιαλ λάδια που αντέχουν 2 χρόνια μέσα στο κινητήρα δεν το γνώριζα αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας.
Εσύ λοιπόν καλά κάνεις αφού κάνεις αυτό που σου προτείνει ο κατασκευαστής. (απ' τη στιγμή που όλα γίνονται by the book συμπεριλαμβανομένου του λαδιού που προτείνει ο κατασκευαστής και όχι αυτό που βάζει η εκάστοτε αντιπροσωπεία).
Η συζήτηση για τα λάδια επαναλαμβάνεται κάθε τόσο και λίγο πολύ, λέμε τα ίδια πράγματα. Κάποιος τα αλλάζει στο 1/3 των χλμτρων που προτείνει ο κατασκευαστής και θεωρεί οτι αυτό είναι το σωστό, άλλος τα αφήνει 2 χρόνια μέσα γιατί έχουν κάνει μόνο 500 χλμ και θεωρεί οτι αυτός ξέρει καλύτερα κτλ. Δεκτό και αποδεκτό να λέει ο καθένας την αποψή του, αλλά απ' την άλλη πάλι, οι απόψεις μας επι του θέματος δεν μπορουν να έχουν καμία ουσιαστική βάση. Η μόνη αντικειμενική τοποθέτηση είναι αυτή του κατασκευαστή. Και κανένας από εμάς δεν έχει την τεχνογνωσία να κρίνει αυτό που προτείνει!
Η μόνη αντικειμενική τοποθέτηση είναι αυτή του κατασκευαστή. Και κανένας από εμάς δεν έχει την τεχνογνωσία να κρίνει αυτό που προτείνει!
Συμφωνώ απόλυτα για αυτό και τηρώ ότι λέει ο κατασκευαστής σε όλα μου τα οχήματα και μή (σκαφτικό, κλαδοτεμαχιστή, κομπρεσέρ αέρα κλπ).
Απο εκεί ξεκίνησε η κουβέντα.
Χωρίς κάποια χημική ανάλυση ότι και να λέμε είναι μπούρδα.
Ισχύει ότι η συχνότερη αλλαγή σίγουρα δεν κάνει κακό στη μηχανή (μπορεί όμως στην τσέπη και στο περιβάλλον) και ισχύει ότι δε γνωρίζουμε αν προσφέρει τίποτα.
ΥΓ. Το ότι δε γνωρίζεις το ανέφερα για το συγκεκριμένο μοντέλο και τα συγκεκριμένα λάδια.
Παλικαρια μου καλησπέρα, κάτοχος και γω του tracer εδώ και ένα μήνα,και νέανουδι στις μεγάλες μηχανές μιας και προέρχομαι από ένα gp800. Είμαι στο στρωσιμο με 650 χλμ αλλά με προβληματίζει το ότι του χω κάνει 2 3 σκορτσαρισματα με σβήσιμο γερά για το λόγω ότι μου πετάχτηκαν από στοπ και κοκαλωσα. Υπάρχει περίπτωση μελλοντικα η και τωρα να δημιουργηθεί ζημιά από μερικά σκορτσαρισματα που εγιναν και λόγω της απειρίας μου στον συμπλέκτη; και εννοώ τα λίγο κακά κουμπώματα ταχυτήτων μέχρι να συνηθίσω......
Εχω φοβηθεί με όλα αυτά που έχω διαβάσει γενικότερα περί στρωσίματος..... Να σημειώσω ότι κατ τα άλλα ακολουθώ πιστά το μανουαλ..
Παλικαρια μου καλησπέρα, κάτοχος και γω του tracer εδώ και ένα μήνα,και νέανουδι στις μεγάλες μηχανές μιας και προέρχομαι από ένα gp800. Είμαι στο στρωσιμο με 650 χλμ αλλά με προβληματίζει το ότι του χω κάνει 2 3 σκορτσαρισματα με σβήσιμο γερά για το λόγω ότι μου πετάχτηκαν από στοπ και κοκαλωσα. Υπάρχει περίπτωση μελλοντικα η και τωρα να δημιουργηθεί ζημιά από μερικά σκορτσαρισματα που εγιναν και λόγω της απειρίας μου στον συμπλέκτη; και εννοώ τα λίγο κακά κουμπώματα ταχυτήτων μέχρι να συνηθίσω......
Εχω φοβηθεί με όλα αυτά που έχω διαβάσει γενικότερα περί στρωσίματος..... Να σημειώσω ότι κατ τα άλλα ακολουθώ πιστά το μανουαλ..
Καλησπέρα φίλε.. 900άρι είναι , όχι παπί!!! Μη φοβάσαι, όλα καλά.. Ξέρεις τι κάνεις λάθος, απλά διορθωσέτο! :a013:
Απλά λόγω της απειρίας μου φοβάμαι μην έχει γίνει η γίνει κάποια ζημιά ύστερα από μερικά σκορτσαρισματα με σβήσιμο που εγιναν......διαβάζω πολλά περί στρωσίματος και καταλαβαίνεις....
Απλά λόγω της απειρίας μου φοβάμαι μην έχει γίνει η γίνει κάποια ζημιά ύστερα από μερικά σκορτσαρισματα με σβήσιμο που εγιναν......διαβάζω πολλά περί στρωσίματος και καταλαβαίνεις....
Μην αγχὼνεσαι!!! Μια χαρά είναι το μοτόρι, απλά απόφυγε το στο μέλλον. Καλά χιλιόμετρα!
Καλησπέρα, τελικά μετά από σχεδόν 4 μήνες αναμονή παρέλαβα το μηχανάκι, Tracer 900 GT, Phantom Blue, πριν 5 ημέρες.
Δεδομένου, ότι σε ακριβώς μια εβδομάδα έχω προγραμματίσει ένα ταξίδι, έχω ξεκινήσει μια εντατική προσπάθεια να στρώσω το μηχανάκι.
Το στρώσιμο περιλαμανει διαδρομές σε επαρχιακκούς δρόμους με πολλές στροφές ανηφορικά και κατηφορικά κομμάτια.
Ιδανικές συνθήκες δηλαδή για να στρωθεί ένα μηχανάκι.
Ήδη έχω κάνει 740 χλμ και αναμένεται το στρώσιμο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Οι πρώτες εντυπώσεις μου για το μηχανάκι είναι οι εξής:
- Ελαφριά αίσθηση, το μηχανάκι αλλάζει πορεία για την πλάκα.
- Εξαιρετικός κινητήρας τραβάει από πολύ χαμηλά με τεράστια αποθέματα δύναμης και ροπής.
- Εξαιρετικά φρένα, ειδικά το πίσω καμία σχέση με αυτό που είχα στο προηγούμενο μηχανάκι HONDA CBF 600 SA, αρκετά δυνατό όπως και τα μπροστινά βεβαίως.
- Η θέση οδήγησης είναι καλή, αλλά η σέλα δεν είναι και τόσο καλή, έχει μια κλίση προς τα εμπρός και σε φέρνει κοντά στο ντεπόζιτο που εμένα δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, όσο με ενοχλεί η σκληρότητά της. ΄Εχω όμως ήδη προμηθευτεί τις comfort της Yamaha τις οποίες θα βάλω πολύ σύντομα. Ελπίζω να είναι πιο ξεκούραστες.
- Οι αναρτήσεις μου φαίνονται λίγο σκληρές. Δεν πρόκειται να τις πειράξω θα δω μετά την διαδικασία στρωσίματος, να στρώσουν λίγο.
-Στη διαδικασία στρωσίματος και ενώ ανεβάζω στροφές προδευτικά μέχρι τις 4.000 - 4.500, στους επαρχιακούς δρόμους της Κέρκυρας έχω μια μέση κατανάλωση 4,2 λίτρα/100 χλμ. Με Ένα ντεπόζιτο βγάζω άνετα πάνω από 400 χλμ. Μιλάμε για κατανάλωση σκούτερ από ένα μηχανάκι 850 κυβικών και 115 αλόγων. Ούτε στην πιο τρελή μου φαντασία δεν περίμενα τέτοια κατανάλωση, δεδομένου ότι με τους ίδιους ρυθμούς με το CBF 600 είχα μια κατανάλωση κοντά στα 5 λίτρα/ 100 χλμ, στις ίδιες διαδρομές. Και μιλάμε για ένα μοτέρ που είναι ακομη πολύ σφικτό.
- Πολύ ωραίος πίνακας οργάνων με πάρα πολλές πληροφορίες.
- Το Quick Shifter είναι όλα τα λεφτά. Δουλέυει τέλεια σε όλες τις ταχύτητες ακόμη κξαι στις χαμηλές στροφές (στις 4.000 στροφές το έχω δοκιμάζει και δουλεύει τέλεια).
- Εξαιρετικά δουλεύει και το Cruise Control.
Αυτά για την ώρα θα επανέλθω με νεότερες εντυπώσεις.
painterakis
02/07/2019, 17:50
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :wlae::wlae::wlae::wlae:
καλορίζικο και να το χαρείς !!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :wlae::wlae::wlae::wlae:
καλορίζικο και να το χαρείς !!!
Ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά!
Καλορίζικο !! :beer:
Ευχαριστώ πολύ να' σαι καλά!
Merciless
03/07/2019, 08:45
Καλορίζικο καλά χιλιόμετρα!!! Έχω και εγώ το ίδιο θέμα με την σέλα... περιμένω εντυπώσεις όταν βάλεις την άλλη της Yamaha...
giorgio7
03/07/2019, 11:58
Η comfort σελα της yamaha δεν κανει τιποτα.Η καλυτερη λυση ειναι να φτιαξετε μια στα μετρα σας σε γνωστο καταστημα που κατασκευαζει σελλες.
Καλορίζικο καλά χιλιόμετρα!!! Έχω και εγώ το ίδιο θέμα με την σέλα... περιμένω εντυπώσεις όταν βάλεις την άλλη της Yamaha...
Την Δοκίμασα για 150 συνεχόμενα χλμ σήμερα.
Είναι σαφώς καλύτερη από την Standard.
Με κούρασε λιγότερο δεν με έριξε μπροστά, αλλά έχει το μειονέκτημα να μην είναι από αντιολισθητικό υλικό, όπως η Standard.
Βεβαίως θα μπορούσε να έχει περισσότερο αφρώδες και να είναι ακόμη καλύτερη από θέμα άνεσης, αλλά προφανώς η Yamaha δεν ήθελε να σηκώσει πολύ το ύψος της σέλας. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.
Όποιος αναζητάει την απόλυτη άνεση θα πρέπει να φτιάξει μια σε εξειδικευμένο κατάστημα, σημειώνοντας όμως ότι, είχα φτιάξει μια τέτοια για το προηγούμενο μηχανάκι μου, το CBF 600 και συγκρίνοντας αυτές τις δύο θα έλεγα αυτή της Yamaha, η comfort είναι καλύτερη.
Σε κάθε περίπτωση όλα συνηθίζονται.
Και μερικές φωτογραφίες από το μηχανάκι.
407911
407912
407913
Sebastian1980
04/07/2019, 19:38
Καλορίζικο φίλε!.
Πολύ όμορφη μοτό. Το πιο ωραίο χρώμα.
Καλορίζικο φίλε!.
Πολύ όμορφη μοτό. Το πιο ωραίο χρώμα.
Ευχαριστώ πολύ να σαι καλά!
sapila racing
05/07/2019, 13:11
καλά χιλιόμετρα! :beer:
καλά χιλιόμετρα! :beer:
Ευχαριστώ πολύ να σαι καλά!
painterakis
06/07/2019, 08:38
Και μερικές φωτογραφίες από το μηχανάκι.
407911
407912
407913
τελικά άξιζε η αναμονή !!! πάρα πολύ ωραίο χρώμα !!!
ωραιο χρωμα! καλοβολτο να το χερεσαι!
μια acrapovic θελει για να ολοκληρωθει :p
blackharry
10/07/2019, 10:28
Πολύ όμορφο φίλε ! ! Καλούς δρόμους ! ! !
Μένεις Κέρκυρα ;
Εγώ θα το γράψω και ας σβηστεί , γκ@υλ@ το μηχανάκι,μπράβο φίλος.
Μερικές ερωτήσεις και από μένα.
1) Τι άλλαξε στα tracer του 2017 ( μονοδρόμος συμπλέκτης διαβάζω και κάτι με την τάπα του λαδιού) και πως διαπίστωνουμε εάν είναι όντως ένα tracer 17αρι.
2) Εκτός από την σταθερότητα στα πολλά και την καλύτερη σέλα στα μοντέλα 2018+, υπάρχουν κάποιες αλλαγές που θα το κάνουν διαφορετικό από τα προηγούμενα? Δηλαδή, αν κάνω test ride ένα μοντέλο 2019 (που βρίσκω σε εκθέσεις), θα έχω μια λάθος εικόνα για το πως είναι τα προηγούμενα μοντέλα (που σκέφτομαι για αγορά)?
Ευχαριστώ
Τα GT έχουν διορθώσει το "θεμα" των απλών και με δεδομένο ότι είναι "μακρύτερο" πλέον, ναι δεν θα έχεις εικόνα για τα tracer '17 και πίσω.... όλα αυτά στη θεωρία.
Σχετικά με την τάπα υπάρχουν και 16αρια με διορθωμένη την βλακώδη θέση της τάπας του λαδιού.
Ο πιο σίγουρος τρόπος για να ξέρεις τι είναι το μηχανάκι είναι ο κωδικός που αναφέρει η άδειά του.
Έχει και άλλες διαφορές φυσικά το GT με το απλό (άλλα όργανα, άλλη σέλα, διαφορετικά handguards κλπ κλπ) αλλά το πιο βασικό είναι το μακρύτερο ψαλίδι.
Πολύ όμορφο φίλε ! ! Καλούς δρόμους ! ! !
Μένεις Κέρκυρα ;
Ευχαριστώ.
Ναι μένω Κέρκυρα.