Σύνδεση

View Full Version : Yamaha MT-09 Tracer

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

maxim46
28/09/2016, 07:10
στο site της γιαμαχα μπες! εκει τα είδα ολα.

amyroukai
28/09/2016, 07:37
στο site της γιαμαχα μπες! εκει τα είδα ολα.

Στο site γράφει "έτος μοντέλου 2016". Άρα ότι πωλείται φέτος, μάλλον είναι όπως το περιέγραψες, για το 2017 αλλάζουν τα χρώματα και ανεβαίνει λίγο η τιμή. Και αν δεν ήταν καθυστερημένοι εκεί στην Yamaha, οπως και στην ΚΤΜ, που "μούτρωσαν" για το ότι τους ξεμπρόστιασαν για τα "κουνιστά" μοντέλα, θα το είχαμε δει και στον περιοδικό τύπο...

εδιτ; χμ, μπορεί και να έχεις δίκιο και λέω μπορεί γιατί αν πας στο "2016" δεν έχει τα πλήρη τεχνικά, αλλά έχει την ίδια τιμή 10600 που δίνει για το αναβαθμισμένο. Οπότε δεν είναι ξεκάθαρο το πότε έγιναν οι προσθήκες αλλά για να γράφουν όλοι πως δεν αλλάζει τίποτα, φαντάζομαι πως πέρασαν μαζί με το euro4, το διαφορετικό κάρτερ κλπ, φέτος. Καμμιά πιο πλήρη πηγή; Το μηχανάκι πουλάει τρελά πάντως και το 2016...

nik69
28/09/2016, 07:41
368879

amyroukai
28/09/2016, 07:52
ΟΚ, σόρι κιόλας, αλλά ΓΕΛΑΩ μερικές φορές. Βρε Νίκο Αντωνίου μου, σου αρέσουν τα βίντεο του γιώργος676 στο σωλήνα, τα βίντεο με φεράρι, διαβάζεις το Sportbike Magazine ονλάιν, ψάχνεσαι με τα manual και... ενδιαφέρεσαι να "παίζεις" στο wankband για να φορτίζεις τις συσκευές σου. Ενδιαφέρον, αλλά άσχετο. Μήπως να προσέχετε λίγο με τα screenshots?

Ξαναματαλέω το είδα αυτό, ΟΚ, απλά δεν ήταν ξεκάθαρο αν "έρχεται" ή αν είναι ήδη εδώ, ελλείψει πλήρους τεχνικής περιγραφής στο μοντέλο του 2016. Σε κάθε περίπτωση, καλή δεν είναι η πρόοδος; Γιατί να κλαίνε όσοι αγόρασαν πέρυσι και φέτος δεν κατάλαβα. Τα μοντέλα αλλάζουν... Ή να μην αλλάζουν ποτέ για να μην στεναχωρηθούν όσοι αγοράζουν;

AristidisZ
28/09/2016, 08:04
Τελικά κουνάει μετά τα 170 ή όχι ;

notakos600
28/09/2016, 08:05

Λες να κόψει το ψάρεμα με τον μονόδρομο; :lol:

amyroukai
28/09/2016, 08:24

To ενδιαφέρον στην όλη είδηση ότι "κουνάει" είναι πως α) δεν μάθαμε από καμμία επίσημη πηγή αν διορθώνεται αλλάζοντας την τάση των ρουλεμάν του λαιμού, όπως είπε η εδώ αντιπροσωπεία (έστω και από χρήστες/ιδιοκτήτες) και β) ότι η Yamaha δήλωσε πως δεν δοκιμάζει τα μηχανάκια "σε υψηλές ταχύτητες".

kemmotar
28/09/2016, 09:10
1. η τιμη των 10,600 ευρω ειναι για το υπαρχον μοντελο
2. στο μοντελο του 2017 λογικα θα υπαρξει μια ανατιμηση, μακαρι να μεινει η ιδια
3. απο τις αλλαγες το τρακσιον κοντρολ 3 σταδιων το βρισκω αδιαφορο, ειτε το εχεις ενεργοποιημενο ειτε οχι.... ο σλιπερης κλατς ειναι γαματος αλλα μπαινει και αφτερμαρκετ στα παλια (το εχει κανει ενας σε μτ-09), οποτε γιατι να κλαινε οι παλιοι κατοχοι για την φισα του κουικ σιφτερ? δεν βρισκω σοβαρο λογο ανταλλαγης εφοσον το μηχανακι δεν αλλαζει κατι αλλο σε πλαστικα, ψαλιδι, αναρτησεις... βεβαια ας περιμενουμε να το δουμε.

4. το μοντελο ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΕΙ, εχει μια ευαισθησια λογω βασικων χαρακτηριστικων (πολυ ελαφρυ, οχι ιδανικη αεροδυναμικη, μεγαλο τιμονι και χουφτες). τεινει να ελαφραινει και αν δεν βοηθησει ο αναβατης, τοσο περισσοτερο μπορει να κουνησει.

nik69
28/09/2016, 09:38
Δεν το έχω οδηγήσει και με ενδιαφέρει σοβαρά. Αλλά έχω κάποιες απορίες

Πιθανόν (και σίγουρα μάλλον) είναι μοντέλο με γρήγορη γεωμετρία.
Όμως ότι έχει γραφεί γύρω-γύρω από διάφορους αντικρούει ότι ξέραμε (από δικές μας εμπερίες) ή ότι είχαμε ακούσει (σε θεωρητικό επίπεδο)

Άλλος λέει ότι θέλει χαμήλωμα εμπρός για να γίνει σταθερό (δεν μειώνεται έτσι το trail και έχεις αντίθετο αποτέλεσμα?)
Άλλος λέει ότι σφίγγει την προφόρτιση του ελατηρίου πίσω και σκληραίνει η ανάρτηση (από πότε σκληραίνει ένα ελατήριο με την προφόρτιση?)
Άλλος λέει ότι του λείπουν 1 cm μεταξόνιο (μια αλυσίδα με 2 κρίκους περισσότερους θα έχει αποτέλεσμα?)
Θέλει σφίξιμο ο λαιμός (Εδώ σοβαρεύουν τα πράγματα. Θα πάρει κανένα γατζόκλειδο κανά παιδί και θα σκοτωθεί. Το τιμόνι πρέπει να κινείται ελεύθερα δεξιά-αριστερά και χωρίς τζόγους. Ένα αμορτισέρ μπορεί να βοηθάει , αλλά προσοχή. Πολύ σφιχτά αμορτισέρ τιμονιού δημιουργούν αντίθετο αποτέλεσμα όταν ο τροχός πατάει έδαφος απότομα μετά από σούζα).
Ο μύθος με το ρουλεμάν του λαιμού ξεκίνησε από το moto που μούρλανε στις σούζες το μηχανάκι και προφανώς χαλάρωσε.Μπορεί να συμβεί παντού. Πλαίσιο να μην κόβει μόνο:lol:

Κάποιοι έχουν αναφέρει ότι με συνεπιβάτη ή αποσκευές δεν κουνάει (άρα τι θέλει χαμήλωμα?)

Πρόσφατο βίντεο που είδα έδειχνε κάποιον κάπου στην Αθήνα να αλλάζει ταχύτητες τέρμα γκάζι , να αφήνει επάνω στην αλλαγή τέρμα το γκάζι , να πατάει το συμπλέκτη βάζοντας όλην του τη δύναμη και να ανοίγει τέρμα το γκάζι αρχίζοντας τα κουνήματα. Ήταν εμφανές ότι ξεκίναγε το κούνημα μετά την προσγείωση του τροχού μετά από την ελαφριά σούζα που έκανε. Μήπως του έλειπε κανά quick-shifter τελικά?

Πάντως σε διάφορα τεστ από επίσημα περιοδικά στο youtube δεν αναφέρουν περίεργα κουνήματα.
Αντίθετα για το 1290 το motorcycle.com ήταν πολύ ξεκάθαρο. Στο βίντεο είπαν <<ξέρετε εμείς δεν πάμε πάνω από 100μίλια/ώρα , αλλά δοκιμάσαμε κει κούναγε (waving το ανέφεραν)

ionized
28/09/2016, 09:44
για το θεμα μετα τα 170 τσιμουδια η γιαμαπα?

spyrakos35
28/09/2016, 09:44
Σωστα αυτα που λες αλλα γεγονος ειναι οτι την επομενη χρονια κανανε κατι αλλαγουλες για διορθωση των κουνηματων

kemmotar
28/09/2016, 10:54
Δεν το έχω οδηγήσει και με ενδιαφέρει σοβαρά. Αλλά έχω κάποιες απορίες

Πιθανόν (και σίγουρα μάλλον) είναι μοντέλο με γρήγορη γεωμετρία.
Όμως ότι έχει γραφεί γύρω-γύρω από διάφορους αντικρούει ότι ξέραμε (από δικές μας εμπερίες) ή ότι είχαμε ακούσει (σε θεωρητικό επίπεδο)

Άλλος λέει ότι θέλει χαμήλωμα εμπρός για να γίνει σταθερό (δεν μειώνεται έτσι το trail και έχεις αντίθετο αποτέλεσμα?)
Άλλος λέει ότι σφίγγει την προφόρτιση του ελατηρίου πίσω και σκληραίνει η ανάρτηση (από πότε σκληραίνει ένα ελατήριο με την προφόρτιση?)
Άλλος λέει ότι του λείπουν 1 cm μεταξόνιο (μια αλυσίδα με 2 κρίκους περισσότερους θα έχει αποτέλεσμα?)
Θέλει σφίξιμο ο λαιμός (Εδώ σοβαρεύουν τα πράγματα. Θα πάρει κανένα γατζόκλειδο κανά παιδί και θα σκοτωθεί. Το τιμόνι πρέπει να κινείται ελεύθερα δεξιά-αριστερά και χωρίς τζόγους. Ένα αμορτισέρ μπορεί να βοηθάει , αλλά προσοχή. Πολύ σφιχτά αμορτισέρ τιμονιού δημιουργούν αντίθετο αποτέλεσμα όταν ο τροχός πατάει έδαφος απότομα μετά από σούζα).
Ο μύθος με το ρουλεμάν του λαιμού ξεκίνησε από το moto που μούρλανε στις σούζες το μηχανάκι και προφανώς χαλάρωσε.Μπορεί να συμβεί παντού. Πλαίσιο να μην κόβει μόνο:lol:

Κάποιοι έχουν αναφέρει ότι με συνεπιβάτη ή αποσκευές δεν κουνάει (άρα τι θέλει χαμήλωμα?)

Πρόσφατο βίντεο που είδα έδειχνε κάποιον κάπου στην Αθήνα να αλλάζει ταχύτητες τέρμα γκάζι , να αφήνει επάνω στην αλλαγή τέρμα το γκάζι , να πατάει το συμπλέκτη βάζοντας όλην του τη δύναμη και να ανοίγει τέρμα το γκάζι αρχίζοντας τα κουνήματα. Ήταν εμφανές ότι ξεκίναγε το κούνημα μετά την προσγείωση του τροχού μετά από την ελαφριά σούζα που έκανε. Μήπως του έλειπε κανά quick-shifter τελικά?

Πάντως σε διάφορα τεστ από επίσημα περιοδικά στο youtube δεν αναφέρουν περίεργα κουνήματα.
Αντίθετα για το 1290 το motorcycle.com ήταν πολύ ξεκάθαρο. Στο βίντεο είπαν <<ξέρετε εμείς δεν πάμε πάνω από 100μίλια/ώρα , αλλά δοκιμάσαμε κει κούναγε (waving το ανέφεραν)

εχει πεσει τρομερη παραπληροφορηση για το μηχανακι. τωρα να γραφουμε τα ιδια και τα ιδια 100 φορες δεν εχει νοημα.
1. οχι δεν θελει χαμηλωμα το μηχανακι, χειροτερο γινεται
2. εξαρταται το βαρος του οδηγου, σε αλλους θελει χαλαρωμα μια θεση σε αλλους να σκληρηνει. ακυρο και αυτο
3. ο λαιμος θελει τσεκαρισμα στα 1,8 οχι σφιξιμο σονι και και καλα γιατι ο κος κοσκινας (τεχν.διευθ.γιαμαχα) προετρεπε να πανε να τσεκαριστουν οι ροπες σισφηξης.
4. σε σχεση με αλλες μηχανες ναι ειναι κοντοτροχο, με μικρο μετατροχιο. αν ομως αλλαξεις αυτο το χαρακτηριστικο το μηχανακι χανει το fun to drive κοφτερο, με πολυ γρηγορη γεωμετρια χαρακτηρα του. το μηχανακι δεν ειναι τουριστικο ουτε ον-οφ, σπορτ ψηλο hyper motard ειναι με δυνατοτητες τουρισμου
5. εννοειται οτι με φορτωμενη βαλιτσα ή δευτερο αναβατη ειναι ακλονητο
6. ακλονητο ειναι και με ενα αναβατη ο οποιος δεν καθεται σαν τον ελ σιντ παλουκωμενο, δεν σφιγγει τιμονι και ειναι με χαλαρα χερια και εχει κανει μια υποτυπωδη ρυθμιση αναρτησης για τα κιλα του. οποιος τωρα γουσταρει να τα χωνει χωρις να δινει λογαριασμο σε κανενα, εχει αλλαξει αναρτησεις, εχει βαλει σταμπιλιζατερ ειναι σε αλλο επιπεδο μακραν.

kemmotar
28/09/2016, 10:56
Σωστα αυτα που λες αλλα γεγονος ειναι οτι την επομενη χρονια κανανε κατι αλλαγουλες για διορθωση των κουνηματων

και ποιες ειναι αυτες οι .... αλλαγουλες?

spyrakos35
28/09/2016, 11:04
και ποιες ειναι αυτες οι .... αλλαγουλες?

Κατι με ρουλεμαν, δε θυμαμαι....
Εχουν γραφτει πιο πριν

WiSe
28/09/2016, 11:06
Ειναι παντως κριμα η γιαμαχα να βγαζει νεο μοντελο και αυτο να ειναι προβληματικο σε βασικους τομεις οπως η ευσταθια του. Δε γινεται ανθρωπος που ειχε fazer και πηρε μτ09 να αναπολει το fazer που ειναι μηχανακι 10+ ετων (γεγονος αυτο).... :rolleyes:

amyroukai
28/09/2016, 11:17
Ειναι παντως κριμα η γιαμαχα να βγαζει νεο μοντελο και αυτο να ειναι προβληματικο σε βασικους τομεις οπως η ευσταθια του. Δε γινεται ανθρωπος που ειχε fazer και πηρε μτ09 να αναπολει το fazer που ειναι μηχανακι 10+ ετων (γεγονος αυτο).... :rolleyes:

καλά, λέμε κανένα αστείο να περνάει η ώρα;

υπάρχει άνθρωπος που από το ψοφίμι 600 πέρασε στο ολοζώντανο 900 και του λείπει το παλιό; Γιατί; Πρακτικά μόνο σε τελικές υστερεί και για ανθρώπους ας πούμε "φυσιολογικούς" ή του "μέσου όρου" αν θέλεις καλύτερα, ουδεμία σημασία έχει ο περιορισμός.

kemmotar
28/09/2016, 12:02

δηλαδη αντιστοιχως προβληματικα ειναι τα xr1000, ktm, multistrada etc?

amyroukai
28/09/2016, 12:04
καλά, μάζεψε κάτι, το BMW δεν είπε κανείς να κουνάει. το Multi πάλι, τρεις γενιές μετά ακόμα να το "φτιάξουν".

kemmotar
28/09/2016, 12:09
υπαρχουν βιντεο και μαρτυριες στο εξωτερικο που εδειχναν ελαφρωμα ακομα και σε αυτο. καλα για το μουλτι το λενε κατοχοι φιλοι. το κατεμι με βαλιτσες και χωρις τρικυμια. εγινε λεει ενα update στις ηλεκτρονικες αναρτησεις.
εν ολιγοις η κατηγορια ψηλα σπορτ μηχανακια ασχετως ιπποδυναμης αεροδυναμικως ψιλουποφερουν.
τωρα να συγκρινουμε το φειζερ με το τρεισερ ειναι επιεικως... αστειο σε βαθμο τρολαρισματος

WiSe
28/09/2016, 16:51
καλά, λέμε κανένα αστείο να περνάει η ώρα;

υπάρχει άνθρωπος που από το ψοφίμι 600 πέρασε στο ολοζώντανο 900 και του λείπει το παλιό; Γιατί; Πρακτικά μόνο σε τελικές υστερεί και για ανθρώπους ας πούμε "φυσιολογικούς" ή του "μέσου όρου" αν θέλεις καλύτερα, ουδεμία σημασία έχει ο περιορισμός.

Καλα κοψε κατι και συ... ψοφιμι λεει! Σιγα ρε τον 115 αλογων πυραυλο εδαφους εδαφους το μτ09! :rotflmao:

Ετσι μου ειπε στο φαναρι ετσι σας λεω, και μιλησε για την σταθεροτητα οχι για τα γκαζια.

δηλαδη αντιστοιχως προβληματικα ειναι τα xr1000, ktm, multistrada etc?

προφανως? δε ξερω πες μου εσυ!

basilis_k6
28/09/2016, 17:12
το ζαχαρωνα (οπως σχεδον ολα τα μηχανακια :lol:) και ανω ειχα διαβασει για το κοσκινισμα πετυχα εναν στα διοδια της αττικης οδου. η κουβεντα μας ηταν:

-ωραιο ειναι
-ναι
-κουνάει τελικά?
-ναι (με αντιστοιχο κουνημα κεφαλιου σε στυλ "δυστυχως το ατιμο")

αυτα ειπαμε ακριβως.
εκει σταματησε το ζαχαρωμα

AristidisZ
29/09/2016, 08:58
το ζαχαρωνα (οπως σχεδον ολα τα μηχανακια :lol:) και ανω ειχα διαβασει για το κοσκινισμα πετυχα εναν στα διοδια της αττικης οδου. η κουβεντα μας ηταν:

-ωραιο ειναι
-ναι
-κουνάει τελικά?
-ναι (με αντιστοιχο κουνημα κεφαλιου σε στυλ "δυστυχως το ατιμο")

αυτα ειπαμε ακριβως.
εκει σταματησε το ζαχαρωμα

Η πλάκα είναι ότι κάπως έτσι νιώθω και εγώ ακριβώς

Όλο κοιτάω να αλλάξω μηχανάκι και όλο με το ίδιο μένω (κάτι σαν τις γκόμενες ένα πράμα)

Πάντως το συγκεκριμένο ήταν (και είναι θα έλεγα) σε πολύ δελεαστική τιμή

Από ότι έχω καταλάβει όμως το ζήτημα που έχει δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο, καθώς δεν είναι μία παράμετρος που την ρυθμίζεις και τελειώνει εκεί η ιστορία

Είναι λίγο λαλακία να πάρεις μηχανάκι του κουτιού και να αρχίσεις να κάνεις 10 πειράματα μπας και σου κάτσει η μπίλια για να μην κοσκινίζει το τιμόνι και να κινδυνεύεις και να μην βρεις και άκρη στο τέλος

DrBig
29/09/2016, 09:22

Όλο κοιτάω να αλλάξω μηχανάκι και όλο με το ίδιο μένω (κάτι σαν τις γκόμενες ένα πράμα)

Από ότι έχω καταλάβει όμως το ζήτημα που έχει δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο, καθώς δεν είναι μία παράμετρος που την ρυθμίζεις και τελειώνει εκεί η ιστορία

Είναι λίγο λαλακία να πάρεις μηχανάκι του κουτιού και να αρχίσεις να κάνεις 10 πειράματα μπας και σου κάτσει η μπίλια για να μην κοσκινίζει το τιμόνι και να κινδυνεύεις και να μην βρεις και άκρη στο τέλος

Για δε βαζεις ενα σταμπ;

AristidisZ
29/09/2016, 09:27
Για δε βαζεις ενα σταμπ;

Κάνει δουλειά ;

Αν ήταν κάτι τόσο "απλό" γιατί πάνε και κάνουν όλοι 30 δοκιμές ;

WiSe
29/09/2016, 09:29

α γεια σου!

nik69
29/09/2016, 09:32

Το να ψάχνεις πληροφορίες από έμπειρους ανθρώπους ΟΚ. Από (πολλά) περιοδικά ΟΚ. Από ιδιώτες που σου δέιχνουν με video και παραδείγματα στα βιντεοκάναλα ΟΚ.
Το να αποφασίζεις επειδή κάποιος άγνωστος κούνησε το κεφάλι του στο φανάρι δεν είναι λίγο περίεργο?

AristidisZ
29/09/2016, 09:36
Το να ψάχνεις πληροφορίες από έμπειρους ανθρώπους ΟΚ. Από (πολλά) περιοδικά ΟΚ. Από ιδιώτες που σου δέιχνουν με video και παραδείγματα στα βιντεοκάναλα ΟΚ.
Το να αποφασίζεις επειδή κάποιος άγνωστος κούνησε το κεφάλι του στο φανάρι δεν είναι λίγο περίεργο?

Το quote το έκανα για το πρώτο κομμάτι, απλά βαριόμουν να το κάνω edit

Δεν έγραψα εγώ ότι αποθαρρύνθηκα επειδή μου κούνησε κάποιος το κεφάλι

Πάντως αν ήμουν στη θέση του Βασίλη κάπως έτσι θα ένιωθα και εγώ

Σκέψου να διαβάζεις για ένα πρόβλημα που έχει ένα μηχανάκι και ο πρώτος κάτοχος που συναντάς στο επιβεβαιώνει

Ε μια ξενέρα την τρως όσο να ναι

WiSe
29/09/2016, 09:44

Αμε! Πολυ περιεργο οχι λιγο! Και χαζο μη σου πω!

Αλλα επειδη την πηρε φιλος μου παρεα ψαξαμε και σε ξενα φορουμ τι γινεται. Μεχρι που διαβασαμε για μια ομαδικη επιστολη που στειλανε στην Yamaha για το προβλημα αυτο η οποια αδιαφόρησε! Κανε ενα ψαχτηρι θα το βρεις... δε θυμαμαι που το διαβασαμε.

spyrakos35
29/09/2016, 10:04

+1300 στον πελατη.....

Δε ζηταμε ουτε το πιο γρηγορο ουτε το πιο στριφτερο.

Ζηταμε να δουλευει σωστα.

kemmotar
29/09/2016, 10:13

Σκέψου να διαβάζεις για ένα πρόβλημα που έχει ένα μηχανάκι και ο πρώτος κάτοχος που συναντάς στο επιβεβαιώνει

αγνωστους καλο ειναι να μην εμπιστευομαστε. μπορει να εχεις πεσει σε κακοπροαιρετο που εχει μετανιωσει μια χ αγορα, σε ενα που βαριεται να μιλησει και να σου πει τι συμβαινει, σε καποιον πονηρουλη που λεει οτι κουναει ειναι χαλια μην το παρουν, σκεφτομενος οτι δεν γουσταρει να το βλεπει σε καθε γωνια παρκαρισμενο και καταντησει tdm κατασταση (με οτι αυτο συνεπαγεται και ο νοών νοείτω)...

εγω θα ελεγα οποιος ενδιαφερομενος ειναι διατεθειμενος να το παρει, να παει σε μια αντιπροσωπεια να το παρει τεστ ντραιβ να βγει μια εθνικη και να δει τι κανει. ας κοιταξει πρωτα και το που ειναι ρυθμισμενη η αναρτηση. αν τωρα εχει και κανα φιλο που το δινει ακομα καλυτερα....

η πλακα τωρα ειναι να διαμορφωνεται μια χ αποψη διαβαζοντας απο δω και απο κει διαφορες "πηγες" και καποιους που για τους χ,ψ,ω λογους κραζουν στο ιντερνετ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΚΑΤΟΧΟΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΩΣ και οχι κατοχους που εχουν την μηχανη 1,5 χρονο ειναι κατι που με ξεπερναει....

AristidisZ
29/09/2016, 10:18
αγνωστους καλο ειναι να μην εμπιστευομαστε. μπορει να εχεις πεσει σε κακοπροαιρετο που εχει μετανιωσει μια χ αγορα, σε ενα που βαριεται να μιλησει και να σου πει τι συμβαινει, σε καποιον πονηρουλη που λεει οτι κουναει ειναι χαλια μην το παρουν, σκεφτομενος οτι δεν γουσταρει να το βλεπει σε καθε γωνια παρκαρισμενο και καταντησει tdm κατασταση (με οτι αυτο συνεπαγεται και ο νοών νοείτω)...

εγω θα ελεγα οποιος ενδιαφερομενος ειναι διατεθειμενος να το παρει, να παει σε μια αντιπροσωπεια να το παρει τεστ ντραιβ να βγει μια εθνικη και να δει τι κανει. ας κοιταξει πρωτα και το που ειναι ρυθμισμενη η αναρτηση. αν τωρα εχει και κανα φιλο που το δινει ακομα καλυτερα....

η πλακα τωρα να εχει αποψη και να κραζει καποιος που διαβαζει την "πηγη" στο ιντερνετ και οχι κατοχους που εχουν την μηχανη 1,5 χρονο ειναι κατι που με ξεπερναει....

Ρε παλικάρι το γράφουν σε 150 φόρουμ ελληνικά - ξένα, σε 200 δημοσιεύσεις, έχεις βαλθεί να μας πείσεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, και όσοι το λένε το κάνουν για να μη γίνει το μηχανάκι TDM

Ήμαρτον δηλαδή που λέει και μια ψυχή...

Μα και test drive να το κάνεις, από ότι έχω καταλάβει δεν πάει να πει ότι το συγκεκριμένο μηχανάκι που θα πάρεις, με τις ρυθμίσεις που έχει, με τα λάστιχα που έχει, με τα κιλά μου, με το μπουφάν μου κ.ο.κ. θα κουνάει

Μπορεί να είναι όλα ΟΚ, και αν παραλάβω το δικό μου (λέμε τώρα) να μου βγάλει το ζήτημα που λέμε και να ψάχνομαι μετά

kemmotar
29/09/2016, 11:16
αυτο καταλαβες ρε παλικαρι? εγω εχω γραψει οτι το μηχανακι εχει μια αλφα ευαισθησια για συγκεκριμενους λογους, λογικους ή παραλογους. ολα ομως αυτα λυνονται πανευκολα γιατι τα εχουν κανει δεκαδες ατομα... τα εχω γραψει αναλυτικα

basilis_k6
29/09/2016, 12:45

ακριβως. Αν υπολογισεις οτι οι πανω απο τους μισους τα πηραν μετα απο στρομ, ειναι κουλοι οποτε πανε πολύ χαλαρα, το να πεσεις στον πρωτο και να στο πει... Ε ειναι καπως. Και προφανως επιρεαζει την κριση μου. Εσεις που έχετε αντιθετη αποψη απορω τι κανετε σε ενα φορουμ να διαβαζετε αποψεις αγνωστων.

Οπου υπαρχει καπνος υπαρχει φωτια. Αλλα και ετσι να μην ηταν εδω μιλαμε για πολύ καπνο. Και ναι, το γραφουν παντου. Δεν θα δωσω 10κ για να δω μήπως τελικα το δικο μου κουναει και τι θα κανω να το φτιαξω. Τα βιντεο ειναι αρκετα για να μην το προτεινεις καν σε φιλο σου. Στα 160-170 αρχιζει να κουναει και μαλιστα πολύ. Μπορει να θελει σφιξιμο ρουλεμαν, μπορει να θελει αγιασμο. Μέχρι να πει η yamaha αυτη ειναι η λυση, οριστε καντε το και να επιβεβαιωθει, το μηχανακι ειναι DOA για μένα.

DrBig
29/09/2016, 12:55
Κάνει δουλειά ;

Αν ήταν κάτι τόσο "απλό" γιατί πάνε και κάνουν όλοι 30 δοκιμές ;

Φυσικα και κανει. Απλα η γιαμαχα το τσιγκουνευτηκε. Αυτο ειναι στην ουσια το θεμα της μηχανης. Δεν μπορεις να εχεις και γρηγορη γεωμετρια και ψηλο μηχανακι και να μην κουναει....

johnmar
30/09/2016, 16:40
Τερμα το κοκκινο για το 2017 ?

aris xj
30/09/2016, 17:26
Φυσικα και κανει. Απλα η γιαμαχα το τσιγκουνευτηκε. Αυτο ειναι στην ουσια το θεμα της μηχανης. Δεν μπορεις να εχεις και γρηγορη γεωμετρια και ψηλο μηχανακι και να μην κουναει....

αννναααα γεια σου

σταμπιλιζατερ δεν βαζουν γιατι πας για πλακα για μια 300ρουμπα γιουρος....και ολοι θελουν να την βγαλουν με σφιξε-ξεσφιξε κανα ελατηριο....

johnmar
18/10/2016, 19:46
Παιδες σε ενα ξενο βιντεο που ειδα λεει οτι για το κοσκινισμα ευθυνεται η ζελατινα ως επι το πλειστον και κατα δευτερο λογο οι χουφτες.Αν αφαιρεθει ή αλλαχτει η μανισια ζελατινα με μια μικροτερη σταματαει (ή σχεδον σταματαει) το προβλημα.

Ζεύκας
18/10/2016, 20:01
με μικρότερη ζελατίνα σχεδόν σταματάει. ναι, εξαιρετική λύση.

άρα χωρίς ζελατίνα θα πάει τρένο. καλή ιδέα, θα φτιαχτεί και ένα εντελώς νέο γυμνό 900άρι.

oh wait....

amyroukai
18/10/2016, 20:07
και δίνει και η εταιρία μιά ακόμα μεγαλύτερη

Apache
18/10/2016, 22:43
Εγώ πιστεύω ότι εάν ανοιχτούν αεραγωγοί (τρύπες) στην μεγάλη ζελατίνα για να σπάσει η υποπίεση το πρόβλημα ίσως σταματήσει.

tx2z
20/10/2016, 19:16
Eχω την μικροτερη Sport της Puig, και το κουνημα παραμενει το ιδιο σε ορισμενες συνθηκες.Πηγα στην k-shock και μου εκαναν καποιες μικρορυθμίσεις στο πισω αμορτισέρ.Εχει βελτιωθεί λιγο το κουνημα, που το εμφανιζει πλεον απο τα 180 και πάνω, απο τα 140χλμ που κουνουσε πριν.Αν αλλάξω την θεση του σωματος μου, ποιο σκυφτος και ποιο πίσω ο κωλος, μέχρι τα 220 δεν κουνάει καθόλου.Το γενικο συμπέρασμα είναι οτι το κουνημα ειναι συνάρτηση πολλών πανω στην μηχανη.Καταρχήν το πισω αμορτισέρ παραειναι μαλακο,το πιρουνι ειναι ψηλότερο απο το γυμνο mt-09 που σε συναρτηση με το χάλια πίσω αμορτισέρ, βοηθάει στο κουνημα.Αλλοι λένε για ζελατινα, χουφτες, ενα δοντάκι στην μπροστινη ζαντα, που μπορεί ολα αυτά να συμβαλουν στο κουνημα.Κατα βαση παντως ειναι θεμα αναρτήσεων, που αν αλλαχθουν θα βελτωθει το κουνημα, αλλα δεν θα εξαφανισθει.
Ας μας πουν παιδια που εχουν κανει αλλαγή στο αμορτισερ και στα λαδια και ελατηρια του μπροστινου αν εχει εξαφανισθει το κουνημα.
Παντως ειναι απαραδεκτο να πρεπει να προσαρμοσεις το σωμα σου πανω στην μηχανη για να μην κουναει.Ειχα και αλλα ψηλα γρηγορα μηχανακια και σε κανενα δεν ειχα τετοιο φαινομενο και εντελως ορθιος να οδηγουσα μεχρι την τελικη τους.
Η Yamaha παντως ειναι απαραδεκτη γιατι κανει οτι δεν βλεπει κανενα προβλημα, ενω η πλειονοτητα των χρηστων το αντιμετωπιζει.Τους ειχα στειλει e-mail, 2 Μηνες τωρα και ουτε καν εκαναν τον κοπο να απαντησουν.Τους εστειλα βιντεο που τραβηξα που δειχνει ποσο εντονο ειναι το κουνημα https://www.youtube.com/watch?v=IkVP1gq9djA&feature=youtu.be .Απαντηση καμια.
Η μονη απαντηση στην παρατηρηση του περιοδικου moto οταν εκανε τεστ στο μηχανακι http://www.motomag.gr/news/reportaz/yamaha-mt-09-tracer-koskinisma-toy-timonioy-kai-i-apantisi-tis-etairias ηταν οτι ειναι φυσιολογικο και σε προειδοποιει το μηχανακι με αυτο τον τροπο να μην τρεχεις πολυ.Ποσο απαραδεκτος αυτος ο ανθρωπος της Yamaha που εδωσε αυτη την απαντηση.
Κριμα γιατι το γουσταρω πολυ το μηχανακι, και αναγκαζομαι να κανω συμβιβασμους στην οδηγηση μου για να το κρατησω.

alex14
20/10/2016, 19:21
:uplate:

Εκληματικα απαραδεκτο. Ακουγα για κουνημα αλλα τετοιο πραγμα δεν περιμενα να δω.

devil's animal
20/10/2016, 19:41
Eχω την μικροτερη Sport της Puig, και το κουνημα παραμενει το ιδιο σε ορισμενες συνθηκες.Πηγα στην k-shock και μου εκαναν καποιες μικρορυθμίσεις στο πισω αμορτισέρ.Εχει βελτιωθεί λιγο το κουνημα, που το εμφανιζει πλεον απο τα 180 και πάνω, απο τα 140χλμ που κουνουσε πριν.Αν αλλάξω την θεση του σωματος μου, ποιο σκυφτος και ποιο πίσω ο κωλος, μέχρι τα 220 δεν κουνάει καθόλου.Το γενικο συμπέρασμα είναι οτι το κουνημα ειναι συνάρτηση πολλών πανω στην μηχανη.Καταρχήν το πισω αμορτισέρ παραειναι μαλακο,το πιρουνι ειναι ψηλότερο απο το γυμνο mt-09 που σε συναρτηση με το χάλια πίσω αμορτισέρ, βοηθάει στο κουνημα.Αλλοι λένε για ζελατινα, χουφτες, ενα δοντάκι στην μπροστινη ζαντα, που μπορεί ολα αυτά να συμβαλουν στο κουνημα.Κατα βαση παντως ειναι θεμα αναρτήσεων, που αν αλλαχθουν θα βελτωθει το κουνημα, αλλα δεν θα εξαφανισθει.
Ας μας πουν παιδια που εχουν κανει αλλαγή στο αμορτισερ και στα λαδια και ελατηρια του μπροστινου αν εχει εξαφανισθει το κουνημα.
Παντως ειναι απαραδεκτο να πρεπει να προσαρμοσεις το σωμα σου πανω στην μηχανη για να μην κουναει.Ειχα και αλλα ψηλα γρηγορα μηχανακια και σε κανενα δεν ειχα τετοιο φαινομενο και εντελως ορθιος να οδηγουσα μεχρι την τελικη τους.
Η Yamaha παντως ειναι απαραδεκτη γιατι κανει οτι δεν βλεπει κανενα προβλημα, ενω η πλειονοτητα των χρηστων το αντιμετωπιζει.Τους ειχα στειλει e-mail, 2 Μηνες τωρα και ουτε καν εκαναν τον κοπο να απαντησουν.Τους εστειλα βιντεο που τραβηξα που δειχνει ποσο εντονο ειναι το κουνημα https://www.youtube.com/watch?v=IkVP1gq9djA&feature=youtu.be .Απαντηση καμια.
Η μονη απαντηση στην παρατηρηση του περιοδικου moto οταν εκανε τεστ στο μηχανακι http://www.motomag.gr/news/reportaz/yamaha-mt-09-tracer-koskinisma-toy-timonioy-kai-i-apantisi-tis-etairias ηταν οτι ειναι φυσιολογικο και σε προειδοποιει το μηχανακι με αυτο τον τροπο να μην τρεχεις πολυ.Ποσο απαραδεκτος αυτος ο ανθρωπος της Yamaha που εδωσε αυτη την απαντηση.
Κριμα γιατι το γουσταρω πολυ το μηχανακι, και αναγκαζομαι να κανω συμβιβασμους στην οδηγηση μου για να το κρατησω.

κουναει ακριβως οπως το xr μου μετα τα 160-170...αν τραβηχτεις πισω και χαλαρωσεις τα χερια, το κουνημα εξαφανιζεται ως δια μαγειας...
εγω το θεωρω φυσιολογικο για motard...γιατι δεν γινεται να θες να εχει τρελο κοψιμο το τιμονι, να ειναι ψηλο και να σου πηγαινει και με 180-190χλμ...

αλλα για τυπου on-off που ειναι το tracer, ειναι ψιλοαπαραδεκτο...
φαινεται οτι στην γεωμετρια του εδωσαν περισσοτερη σημασια στο ποσο "κοφτερο" ειναι εντος αστικου ιστου παρα την σταθεροτητα στα πολλα...
γιατι οπως και να εχει..900αρι τρικυλινδρο ειναι...θα το πας με καμποσα μολις βγεις σε ανοιχτο δρομο...

anyway, απο την στιγμη που το το μηχανακι κατα τ'αλλα ειναι καλο, δινεις εκει ενα 300αρι για ενα σταμπιλιζατερ και το ευχαριστιεσαι...
γιατι ειναι κατι που θα βγαλει τα λεφτα του και θα φανει η διαφορα αμεσως...δεν ειναι αχρηστο αξεσουαρ που απλα το βαζεις για την μουρη...

my 2 cents...
:wave2:

MG-KTiNoS
20/10/2016, 21:13
και το ΧΤ έτσι κουνάει στα 130.... :lol:

το ΤΔΜ όμως δε γκουνάει ποτές!
:a25:

MG-KTiNoS
20/10/2016, 21:26

371781

Τόσα λεφτά σκάτε... βάλε κι ένα τέτοιο και τέλος έλεος πια

tx2z
20/10/2016, 21:32
Σε ολους τους μαστορες και εμπορους για αμορτισερ που ρωτησα, μου ειπαν οτι ενα σταμπιλιζατερ για το Tracer, κοστιζει πανω απο 500ευρω.Ενα κιτ πισω αναρτησης και μπροστα λαδια-ελατηρια κοστιζει απο 550ευρω.
Ολοι μου προτειναν αλλαγη του αμορτισερ οπωσδηποτε και λαδια ελατηρια για το μπροστινο.Το φαινομενο οπως ειπαν με αυτα σχεδον εξαφανιζεται.
Με το σταμπιλιζατερ το κουνημα παλι θα υπάρχει αλλα σε ξεγελαει γιατι δεν θα φαινεται τοσο εντονα.Παντως η μηχανη δεν θα εχει την σταθεροτητα σε στριψιμο με πολλα, μονο με σταμπιλιζατερ.Γιαυτο ολοι μου προτειναν βελτιωση αναρτησεων και οχι σταμπιλιζατερ.Το κοστος ειναι παραπλησιο.
Δεν το εχω κανει ακομα γιατι ολοι αυτοι οι μαστορες δεν μου εγγυωνται οτι θα εξαφανιστει το κουνημα.Θελω μια ποιο ολοκληρωμενη λυση γιαυτο ρωταω αν καποιος εχει κανει αυτη την βελτιωση να μας πει αν το μηχανακι του κουνουσε πριν και μετα.

nik69
20/10/2016, 22:07

********************************************************************************************

Περί κουνήματος τώρα.
Οι ταλαντώσεις μπορούν να προέρθουν απο πολλούς λόγους.
1)Αεροδυναμικούς. Δεν μπορεί να φανεί κάτι στο βίντεο σου γιατί δεν επιταχύνεις ομαλά ή πηγαίνοντας σταθερά με 180 πχ.. Άμα έχεις όρεξη πήγαινε εθνική , ανέβασε με ποιό ομαλό τρόπο χιλιόμετρα και δες εάν ταλαντώνει και έτσι.

2)Ανομοιομορφία στις αναρτήσεις. Με ποιό μαλακό στις αποσβέσεις το ένα άκρο από το άλλο λόγω φθοράς ή οτιδήποτε άλλο χτυπώντας σε σαμαράκι ή επιταχύνοντας τέρμα με μια ψηλή-ροπάτη μηχανή αρχίζει το τσάμικο.

3)Πολύ σφιγμένος αναβάτης με απότομες κινήσεις. Στο 1:10" του βίντεο το μηχανάκι είναι σταθερό. Πας με με 150 περίπου , αλλάζεις από 4η σε 5η (έχοντας κλείσει το γκάζι) και μετά την αλλαγή ανοίγεις με ταχύτητα αστραπής τέρμα το γκάζι. Από αυτό που είδα (δεν κόβω τον λαιμό μου , ούτε μπορώ να είμαι σίγουρος από μια εικόνα σε ένα pc) μου φαίνεται με το απότομα άνοιγμα έσπρωξες ελαφρά το τιμόνι από την μεριά του γκαζιού.

A)Πάρε σταμπιλιζατέρ .
B)Μήπως πρέπει να ομαλοποιήσεις λίγο τους χειρισμούς σου?

Apache
20/10/2016, 22:41

Περί κουνήματος τώρα.
1)Αεροδυναμικούς. Δεν μπορεί να φανεί κάτι στο βίντεο σου γιατί δεν επιταχύνεις ομαλά ή πηγαίνοντας σταθερά με 180 πχ.. Άμα έχεις όρεξη πήγαινε εθνική , ανέβασε με ποιό ομαλό τρόπο χιλιόμετρα και δες εάν ταλαντώνει και έτσι.

2)Ανομοιομορφία στις αναρτήσεις. Με ποιό μαλακό στις αποσβέσεις το ένα άκρο από το άλλο λόγω φθοράς ή οτιδήποτε άλλο χτυπώντας σε σαμαράκι ή επιταχύνοντας τέρμα με μια ψηλή-ροπάτη μηχανή αρχίζει το τσάμικο.

3)Πολύ σφιγμένος αναβάτης με απότομες κινήσεις. Στο 1:10" του βίντεο το μηχανάκι είναι σταθερό. Πας με με 150 περίπου , αλλάζεις από 4η σε 5η (έχοντας κλείσει το γκάζι) και μετά την αλλαγή ανοίγεις με ταχύτητα αστραπής τέρμα το γκάζι. Από αυτό που είδα (δεν κόβω τον λαιμό μου , ούτε μπορώ να είμαι σίγουρος από μια εικόνα σε ένα pc) μου φαίνεται με το απότομα άνοιγμα έσπρωξες ελαφρά το τιμόνι από την μεριά του γκαζιού.

A)Πάρε σταμπιλιζατέρ .

Συγνώμη αλλά δεν συμφωνώ, μήπως δεν πρέπει ν"ανασαίνει στις αλλαγές ταχύτητας, να φοράει seethrough μπλουζάκι για να κάνει ανάδραση ο αέρας στο στήθος του και να βελτιώνει τον συντελεστή της μηχανικής ροής Reynold του αέρα ;
Με τί ροπή θα πρέπει να πιέζει τις μανέτες;
Εδώ μιλάμε για σχεδιαστικό πρόβλημα και η YAMAHA λέει να μην τρέχεις γιατί είναι επικίνδυνο......Κρίμα και σκεφτόμουν να το πάρω....

Ζεύκας
20/10/2016, 22:45
παιδιά είναι τραγικός σχεδιασμός της γιαμάχα. μόνο με ούλτρεξ δεν έχουν λούσει τα tracer για να δουν άσπρη μέρα.

τα σταμπιλιζατέρ κτλ ματζούνια δεν λένε κάτι. το μηχανάκι πρέπει να βγαίνει βράχος από το εργοστάσιο. 900 τούρερ είναι έλεος.

αλλά η γιαμάχα κάνει το κινέζο, τουλ η κτμ το παραδέχτηκε και έβγαλε μια λύση, η γιαμάχα τίποτα.
κρίμα γτ την είχα την εταιρεία σε εκτίμηση.

tx2z
20/10/2016, 22:48
Περί κουνήματος τώρα.

A)Πάρε σταμπιλιζατέρ .
Απαντωντας στα του κουνηματος της μηχανης:
1)Και σε ευθεια στην εθνικη το ιδιο πραγμα.Κουναει ειτε με ομαλο ειτε με βιαιο ανοιγμα.Υπαρχουν πολλα βιντεο απο χρηστες στο Youtube που σε αλλους κουναει και αλλους οχι ακομα και στην τελικη.
3)Το μηχανακι το οδηγαω οπως ακριβως οδηγουσα και το Tiger 1050 που ειναι αναλογο μηχανακι.Δεν εκανε κιχ ακομα και στην τελικη του με ορθια σταση σωματος.Επισης αναλογα οδηγησα σε test το 1190 adventure, 1290 super adv.,multistrada 1200,s1000xr.Κανενα δεν κουνησε ετσι βιαια.Παρολο που ολα αυτα εκτος του tiger και multistrada εχουν stabilizater. Οπως μου ειπαν και οι γνωστες η λυση ειναι στις αναρτησεις.Το stabilizater απλως σε ξεγελαει.Αλλα το κουνημα και η ασταθεια υπαρχει.
Γνωστος αντιπροσωπος και πρωην αγωνιζομενος(αντε το διορθωσα αφου δεν πρεπει να πω το ονομα του) μου ειπε οτι και το δικο του το μηχανακι που ειχε για τεστ drive κουνουσε στις ιδιες συνθηκες.Δεν ειναι θεμα οδηγου αλλα ασταθειας της μηχανης.Απο εκει και περα μπορει ο οδηγος να μην του εμφανιστει καθολου αυτο με μαμα το μηχανακι.Οδηγωντας σαν κυρια

kordix
20/10/2016, 22:48
Στο 17ρι έκαναν καμμιά βελτίωση ως προς το κούνημα;

tx2z
20/10/2016, 23:05
Συγνώμη αλλά δεν συμφωνώ, μήπως δεν πρέπει ν"ανασαίνει στις αλλαγές ταχύτητας, να φοράει seethrough μπλουζάκι για να κάνει ανάδραση ο αέρας στο στήθος του και να βελτιώνει τον συντελεστή της μηχανικής ροής Reynold του αέρα ;
Με τί ροπή θα πρέπει να πιέζει τις μανέτες;
Εδώ μιλάμε για σχεδιαστικό πρόβλημα και η YAMAHA λέει να μην τρέχεις γιατί είναι επικίνδυνο......Κρίμα και σκεφτόμουν να το πάρω....
Και για να μην λεμε μονο τα αρνητικα,που πιστευω ειναι μονο αυτο αν και πολυ σοβαρο.Ειναι ενα μηχανακι που σε αφηνει με ενα μονιμο χαμογελο.Πολυ διασκεδαστικο,δυνατο για καθε παιχνιδι,πολυ καλα φρενα,οικονομικο με χαμηλη καταναλωση,ανετο πολυ για επιβατη και συνεπιβατη,ευκολοδηγητο κυριως μεσα στην πολη,πολυ καλη τεχνολογια με πληρη ηλεκτρονικα traction control,abs,χαρτες οδηγησης,full led φωτα, και πολυ ομορφο σε πολυ καλη τιμη για την κατηγορια.Το κουνημα πιστευω διορθωνεται.Απλως περιμενω να μας απαντησει καποιος με βελτιωμενες αναρτησεις αν το ελυσε αυτο το θεμα.

Apache
20/10/2016, 23:15
Και για να μην λεμε μονο τα αρνητικα,που πιστευω ειναι μονο αυτο αν και πολυ σοβαρο.Ειναι ενα μηχανακι που σε αφηνει με ενα μονιμο χαμογελο.Πολυ διασκεδαστικο,δυνατο για καθε παιχνιδι,πολυ καλα φρενα,οικονομικο με χαμηλη καταναλωση,ανετο πολυ για επιβατη και συνεπιβατη,ευκολοδηγητο κυριως μεσα στην πολη,πολυ καλη τεχνολογια με πληρη ηλεκτρονικα traction control,abs,χαρτες οδηγησης,full led φωτα, και πολυ ομορφο σε πολυ καλη τιμη για την κατηγορια.Το κουνημα πιστευω διορθωνεται.Απλως περιμενω να μας απαντησει καποιος με βελτιωμενες αναρτησεις αν το ελυσε αυτο το θεμα.
Πάντως μέχρι στιγμής δεν μπορείς ν"ανεβάσεις πάνω από 140...... Τι Tracer και φ@ύτσες εγω με το σκούτερ μου (maxsym 600) πάω με 160 και πίνω και τον φρέντο μου (ναι έχω και ποτηροθήκη), βλέπεις λοιπόν;

basilis_k6
21/10/2016, 00:50
Σταμπι ελαχιστα θα βοηθήσει. Βελτιωση αναρτησεων μάλλον παλι μικρη διαφορα. Αρχικα θα δοκίμαζα κοντυτερο τιμονι και αν γινετε κατεβασμα τα μπροστινα στις πλακες. Εισαι ελαφρυς;

skylaros
21/10/2016, 01:14
Εισαι ελαφρυς;

Σε άλλες αποχές παίζει να σε μαχαίρωναν αν ρώταγες σερνικό τέτοια πράματα! :p

spam off!

tx2z
21/10/2016, 07:24
Εχω δοκιμασει πολλες αλλαγες στις αναρτήσεις.Οταν το χαμηλωσεις πολυ,σε αντιθεση με οτι θα νομιζες,φορτιζει πολυ το πισω μερος.Θελει μια ισοροπια στις ρυθμισεις που ειναο δυσκολο να πετυχεις με αυτο το πισω αμορτισερ.Στο τερμα σκληρο ειναι ακομα μαλακο.
Οπως εγραψα προηγουμενως,μπορω να το παω μεχρι την τελικη του χωρις να κουναει,αλλα με συμβιβασμους.Πολυ σκυφτη θεση,με τον κωλο τερμα πισω στην σελα,και με τις ρυθμισεις που εχω τωρα,πραγμα που δεν απαιτει ενα αλλο νορμαλ μηχανακι.
Ειμαι 80κιλα.Υποψιν, οτι με δικαβαλο το μηχανακι ειναι βράχος.Και σε αυτο συμφωνουν ολοι.Γιαυτο επιμενουν ολοι οτι η λυση ειναι η βελτιωση των αναρτήσεων.

notakos600
21/10/2016, 08:02
Ενώ κανονικά θα έπρεπε στις σελίδες αυτές να το εκθειάζουμε, γιατί κατά τα άλλα είναι καταπληκτική μοτοσυκλέτα, ασχολούμαστε με το ότι κουνάει και πως διορθώνεται...
Κρίμα για το μηχανάκι και ντροπή στη γιαμάχα....

PortisHead
21/10/2016, 08:40
Μιας και μου ετυχε να το δω απο κοντα (το πηρε ενας ξαδερφος μου)
αυτο που μου εκανε τεραστια εντυπωση,ειναι το ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ζυγισμενο ειναι.

Πηγα να το κουνησω για να το βγαλω απο ενα παρκινγκ και κοντεψα να το παρω
στα χερια σε σχεση με την δυναμη που βαζεις για να κουνήσεις το bandit.

Πουπουλο λεμε, πως το πετυχαν αυτο ?

notakos600
21/10/2016, 08:43
Μιας και μου ετυχε να το δω απο κοντα (το πηρε ενας ξαδερφος μου)
αυτο που μου εκανε τεραστια εντυπωση,ειναι το ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ζυγισμενο ειναι.

Πηγα να το κουνησω για να το βγαλω απο ενα παρκινγκ και κοντεψα να το παρω
στα χερια σε σχεση με την δυναμη που βαζεις για να κουνήσεις το bandit.

Πουπουλο λεμε, πως το πετυχαν αυτο ?

Εννοείς πως το πέτυχαν τόσο ζυγισμένο ή γιατί κουνάει;
Κοίταξε, το RR μου είναι πιο ζυγισμένο και πιο ελαφρύ από το XJ6...αλλά δεν κουνάει ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Κι εμένα πολύ περίεργο μου φαίνεται πάντως...

BLiTzER
21/10/2016, 08:50
Για τον ίδιο λόγο που δεν κουνάει το γυμνό ΜΤ-09 (ή το 07 ή οποιοδήποτε άλλο). Έχω ακούσει ότι οι τουρίστες τα γουστάρουν λίγο κουνιστά. :D

Το Bandit είναι 40 κιλά βαρύτερο.

PortisHead
21/10/2016, 08:51
Εννοείς πως το πέτυχαν τόσο ζυγισμένο ή γιατί κουνάει;
Κοίταξε, το RR μου είναι πιο ζυγισμένο και πιο ελαφρύ από το XJ6...αλλά δεν κουνάει ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Κι εμένα πολύ περίεργο μου φαίνεται πάντως...

Οχι, χωρις να ξερω ποσα κιλα ειναι ακριβως ,
οταν πας να το κουνεις σβηστο , μπρος πίσω ή να το γειρεις λιγο ,
γενικα να το μανουβραρεις,
ειναι σαν ποδηλατο,αυτο εννοω.
Παναλαφρο.

Τωρα για τα κουνηματα κ.λ.π δεν ξερω...παντως μου το επιβεβαιωνει
κι ο ξαδερφος πως ειναι εντονο.

PortisHead
21/10/2016, 08:52
Για τον ίδιο λόγο που δεν κουνάει το γυμνό ΜΤ-09 (ή το 07 ή οποιοδήποτε άλλο). Έχω ακούσει ότι οι τουρίστες τα γουστάρουν λίγο κουνιστά. :D

Το Bandit είναι 40 κιλά βαρύτερο.

Η αισθηση παντως ειναι οτι το bandit ειναι...240 κιλα βαρυτερο :lol:

DrBig
21/10/2016, 08:54
Παιξτε με την πισω προφορτιση για το κοσκινισμα.
Ειτε προς τα παν, ειτε προς τα κατ.
Το θεμα ειναι πιστευω συνδυασμος rake/trail/βαρους αναβατη.
Τσεκαρτε και πιεσεις ελαστικων. Καμια 30ρια psi για τετοιο μηχανακι θα ναι καλα.

Εντιτ
Εχω ενα απο τα πλεον κουνιστα μηχανακια, το 950SE και λιγο προφορτισουλα πισω το σιαζει μεχρι τα 200+. Και αυτα με ζαντες καθαρα εντουραδικες και διαδρομες αναρτησεων στο θεο.

Coyote.V
21/10/2016, 09:14
Για το κοσκίνησμα θα έπαιζα με την απόσβεση και όχι με την προφόρτιση. Ας τα δοκιμάσει και τα δύο ξεχωριστά να μας πει.

DrBig
21/10/2016, 09:16
Για το κοσκίνησμα θα έπαιζα με την απόσβεση και όχι με την προφόρτιση. Ας τα δοκιμάσει και τα δύο ξεχωριστά να μας πει.

Και με την αποσβεση.
Παιχνιδι να γινεται....

amyroukai
21/10/2016, 09:26
μάλιστα.

οπότε... "κοφτερό" μπροστινό, μαλακή πίσω ανάρτηση, γίνεται βράχος στο δικάβαλο όταν δηλαδή "κάθεται" πολύ το πίσω και άρα γίνεται λιγότερο κοφτερό το μπροστινό...

και του προτείνετε καποιοι να το ρίξει στις μπουκάλες για να το κάνει ακόμα πιο "κοφτερό". Κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ τώρα, αλλά δεν πειράζει.

Coyote.V
21/10/2016, 09:39
Και με την αποσβεση.
Παιχνιδι να γινεται....
Το πίσω αμορτισέρ το καταλαβαίνω από το κοσκίνησμα ότι έχει τσακίσει τα λάδια, όταν μου κουνάει το σφίγγω λίγο και σταματάει. όταν τερματίσω το βιδάκι πάω για καινούργιο, έτσι κι'αλλιώς βρίσκω το μαμά που είναι της sowa στο ebay με 150€ πιο φθηνά και από την επισκευή του παλιού. Σε αυτό το μηχανάκι που έχω τώρα δεν μου έχει χαλάσει ακόμα αλλά το έχω σφίξει περισσότερο από την μέση της διαδρομής που έχει.

Φυσικά μπορεί να μην είναι και σωστά ρυθμισμένη η προφόρτιση, αλλά το βρίσκω λίγο σπάνιο. Σε ένα φόρουμ είχα διαβάσει ότι ένας έσφιγγε την προφόρτιση επειδή του κούναγε και την έβρισκε τελείως ξέσφυκτη, έστησε καραούλι στην πυλωτή της πολυκατοικίας και έπιασε ένα 10χρονο πιτσιρίκο που την πείραζε :lol: αλλά του την ξέσφυγκε τελείως. Μπορεί να το διάβασα και εδώ μέσα.

alex14
21/10/2016, 10:07
Παιδες πολυ καλα τα λετε για αμορτισερ, σταμπιλιζατερ κτλ κτλ. αλλα μη ξεχναμε οτι προκειται για ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μηχανακι. Δεν πρεπει να κουναει πουθενα μεχρι και την τελικη του. Τελος.
Θα ηθελα να μαθω τι γινεται σε αλλες χωρες πχ usa,γερμανια σχετικα με το θεμα, οπως επισης πως ειναι δυνατον εν ετη 2016 να βγαινει μηχανακι με τετοιο σοβαρο προβλημα. Κανενας δεν ασχοληθηκε με δοκιμες πριν την παραγωγη ?

Coyote.V
21/10/2016, 11:03
Αν είναι καινούργιο τσέκαρε τις ρυθμίσεις να είσαι σίγουρος γιατί ποτέ δεν ξέρεις... Αν έχεις μπα γκαζιέρα το κούνημα δεν το αποφεύγεις ούτε επίσης το στραβό λάστιχο.

Coyote.V
21/10/2016, 11:07
Ουπς... τώρα διάβασα ότι είναι μόνιμο... σε όλα ;

amyroukai
21/10/2016, 15:28
το θέμα θα φάει φασίνα. Μην παρεξηγηθεί κανείς όταν δει ότι λείπουν τα γραπτά του.

Από τις 32 σελίδες, έχουν γράψει...4 ιδιοκτήτες; και όλα τα άλλα είναι να μην πω τι.

Ναι κουνάει, το ξέρουμε από πέρυσι τέτοιο καιρό; Αυτά...

AristidisZ
21/10/2016, 15:32
Ναι κουνάει, το ξέρουμε από πέρυσι τέτοιο καιρό; Αυτά...

Καλά δεν είναι τόσο απλό ή τόσο εύκολα προσπελάσιμο το γεγονός...

amyroukai
21/10/2016, 15:42
Καλά δεν είναι τόσο απλό ή τόσο εύκολα προσπελάσιμο το γεγονός...

προφανώς. αν το λέμε κάθε τρεις σελίδες, για τρεις σελίδες, πες μου σε τι βοηθάει ή τι εξυπηρετεί;

λύση όπως είχε γράψει ο Κεμμοταρ (νομίζω) κάποιοι έχουν βρει και τα έχουν γράψει στο φέισμπουκ... (δεν τα έχω δει "πρώτο χέρι" και δεν ξέρω αν έλεγε και αλήθεια γιατί δεν έγραψε ποτέ ότι η λύση είναι ΣΙΓΟΥΡΑ το τάδε πράγμα) αλλά εδώ ακόμα συζητάμε (με έκπληξη) ότι... υπάρχει αυτό που είναι γνωστό εδώ και καιρό. Να γίνει και λίγος χώρος για τα σοβαρά, αντί να γράφουμε μόνο τα προφανή;

εμένα πιο πολύ με ενδιαφέρει η άνεση (ένας μόνο έχει ταξιδέψει και μας είπε μία γνώμη), το πόσο καλά συμπεριφέρεται φορτωμένο, το πόσο καίει και σε τι συνθήκες, το πόσο ζουν τα λάστιχα, τα τακάκια, τις συμπεριφορές συνεργείων, κόστη σέρβις...

Και από τέτοια δεν έχουμε διαβάσει λέξη (σχεδόν). Μείναμε μόνο στο "κουνάει". Μου φαίνεται λίγο άκυρο αυτό. Αν έχεις άλλη άποψη φυσικά δεκτή, εμένα με κούρασε η μονότονη επανάληψη ενός και μόνο πράγματος.

AristidisZ
21/10/2016, 15:57
προφανώς. αν το λέμε κάθε τρεις σελίδες, για τρεις σελίδες, πες μου σε τι βοηθάει ή τι εξυπηρετεί;

λύση όπως είχε γράψει ο Κεμμοταρ (νομίζω) κάποιοι έχουν βρει και τα έχουν γράψει στο φέισμπουκ... (δεν τα έχω δει "πρώτο χέρι" και δεν ξέρω αν έλεγε και αλήθεια γιατί δεν έγραψε ποτέ ότι η λύση είναι ΣΙΓΟΥΡΑ το τάδε πράγμα) αλλά εδώ ακόμα συζητάμε (με έκπληξη) ότι... υπάρχει αυτό που είναι γνωστό εδώ και καιρό. Να γίνει και λίγος χώρος για τα σοβαρά, αντί να γράφουμε μόνο τα προφανή;

εμένα πιο πολύ με ενδιαφέρει η άνεση (ένας μόνο έχει ταξιδέψει και μας είπε μία γνώμη), το πόσο καλά συμπεριφέρεται φορτωμένο, το πόσο καίει και σε τι συνθήκες, το πόσο ζουν τα λάστιχα, τα τακάκια, τις συμπεριφορές συνεργείων, κόστη σέρβις...

Και από τέτοια δεν έχουμε διαβάσει λέξη (σχεδόν). Μείναμε μόνο στο "κουνάει". Μου φαίνεται λίγο άκυρο αυτό. Αν έχεις άλλη άποψη φυσικά δεκτή, εμένα με κούρασε η μονότονη επανάληψη ενός και μόνο πράγματος.

Noμίζω ότι είναι η φυσική ροπή του πράγματος - η συζήτηση να πηγαίνει προς το ελάττωμα - την στιγμή που μιλάμε μάλιστα για κάτι τόσο "χοντρό"...

Coyote.V
21/10/2016, 18:55

Σε τίποτα, αν θες σβήσε τα ποστ μου, έγιναν λόγω άγνοιας του προβλήματος, νόμιζα ότι κουνάει μόνο ένα μηχανάκι και προσπάθησα να βοηθήσω. Όταν άρχισα να διαβάζω τα παραπίσω πόστ τότε συνειδητοποίησα τι συμβαίνει.

basilis_k6
21/10/2016, 19:06
Το μηχανακι εχει ελαφρυ μπροστινο. Το δεύτερο ατομο βαραινει το συνολο. Ριξε μπουκαλες και αλλαξε πισω αμορτισέρ με καποιο που να εχει ρυθμιση υψους. Το 80% του προβληματος θα λυθει. Προφανως με ενα πιο κοντο τιμόνι θα έχεις και μικροτερες πιθανότητες να το ξεκινησεις να κουνάει. Εχει ηδη μεγαλο αν θυμαμαι καλα. Παιρνει ανετα ενα - 6cm.

Μπορεις να το κρυψεις πρόχειρα ριχνοντας τις πιέσεις. 31 μπροστα μαξ. 35 πισω

doctoras
21/10/2016, 20:18
Σίγουρα στα υπάρχων μοντέλα μια αφτερ μάρκετ ανάρτηση μπρος πισω θα δώσει λύση στους ιδιοκτήτες

οι γιαμαχαιοι κατασκευαστές αυτο που θα μπορούσαν να κανουν ειναι το εξής:
1. Λαιμό + μια μοίρα
2. 50mm Μακρύτερο ψαλίδι
Με τις υπάρχων αναρτήσεις (για να μη πανε στράφι τα στόκαρισμενα) θα ειχε λυθεί το πρόβλημα

DrBig
21/10/2016, 20:20
Σίγουρα στα υπάρχων μοντέλα μια αφτερ μάρκετ ανάρτηση μπρος πισω θα δώσει λύση στους ιδιοκτήτες

1. Λαιμό + μια μοίρα
2. 50mm Μακρύτερο ψαλίδι

Μολις μετετρεψες ενα tracer900 σε βεστρωμ.

basilis_k6
21/10/2016, 21:00

1. Λαιμό + μια μοίρα
2. 50mm Μακρύτερο ψαλίδι
Με τις υπάρχων αναρτήσεις (για να μη πανε στράφι τα στόκαρισμενα) θα ειχε λυθεί το πρόβλημα

στα supermoto ειχαμε τις πιο γαμαουα αναρτησεις αλλα παλι ειχαμε wooble. δεν λυνετε ολοκληρωτικα απλα βοηθανε. ειδικα το πισω ελαχιστα πιστευω θα βοηθησει. Το μπροστα ναι αλλα πρεπει να ειναι και λιγο σκληρο.

doctoras
21/10/2016, 22:07
Μαλλον χρησιμοποίησα την πιο τουρισταδικη γεωμετρία του μτ07 τρεισερ

στα supermoto ειχαμε τις πιο γαμαουα αναρτησεις αλλα παλι ειχαμε wooble. δεν λυνετε ολοκληρωτικα απλα βοηθανε. ειδικα το πισω ελαχιστα πιστευω θα βοηθησει. Το μπροστα ναι αλλα πρεπει να ειναι και λιγο σκληρο.

Ναι αλλα τα σούπερ μοτο(smc κλπ) διαθέτουν απο 250 μεχρι και 300mm διαδρομών αναρτήσεις
Το τρεισερ χρησιμοποιεί μτ07 135mm
Εχει μια διαφορα θαρρω

doctoras
21/10/2016, 22:09
μτ09 ήθελα να γράψω

Apache
21/10/2016, 22:15

:lol::lol::p

stefanos
22/10/2016, 08:23
.Και σε αυτο συμφωνουν ολοι.Γιαυτο επιμενουν ολοι οτι η λυση ειναι η βελτιωση των αναρτήσεων.

Όπως το περιγράφεις είναι θέμα γεωμετρίας και όχι αναρτήσεων.
Μπορείς να παίξεις με τις αναρτήσεις για να αλλάξεις ελάχιστα την γεωμετρία αλλά δεν είναι δουλειά των αναρτήσεων αυτό.

kemmotar
24/10/2016, 13:31

με το συμπαθειο φιλε μου... τι να γραψουμε εδω? τα εχουμε πει πολλακις. εδω γραφει ο καθενας το μακρι και το κοντο του.... απο οσους γραφουν ποσοι το εχουν καβαλησει και εχουν ιδία αποψη? ερωτώ....

εδω διαβαζω αστεια πραγματα... αλλος να το κανει βεστρομ ή τιντιεμ... αλλος λεει να κατεβασει μπουκαλες και να μειωσει την διαδρομη της αναρτησης λες και ειναι κανα ντραγκστερ... αλλος το λεει τουρερ το μηχανακι! δινουν συμβουλες σε κατοχο χωρις να ειναι κατοχοι. προς θεου δεν λεω πως απαγορευεται αλλα αν θελει απαντησεις ο φιλος σε λαθος μερος τις ψαχνει.

καλως ή κακως σε αυτην την κοινοτητα δεν γραφουν κατοχοι. οντως οπως ειπες φιλε υπαρχει γκρουπ στο facebook με καμια 300+ ατομα οπου εκει μπορει αμεσα οποιος θελει να παρει απαντησεις. προσωπικα τα εχω γραψει και εδω πολλες φορες.
εμενα δεν κουναει αλλα εγω γουσταρω το μηχανακι για ολα.... με το σωστο λαστιχακι και σωστες πιεσεις.....εχω αλλαξει αναρτησεις, φοραω σταμπιλιζατερ (οχι το ohlins).... το μηχανακι τα κανει ολα και συμφερει. πηγα διακοπες με γυναικα και τετραβαλιτσο. πηγα πιστα 2-3 φορες.... ειναι απιστευτα ζυγισμενο κοφτερο και με ροπη και γκαζι για μενα αρκετο. οικονομικο στην καταναλαωση και προσωπικα οδηγω σβελτα ως και επιθετικα (δυστυχως). καταναλωση μαξιμουμ 5,4 λιτρα στα 100 στο χλμετρητη... ο αλητης ομως κλεβει μισο λιτρο στα 100. οποτε οτι λεει υπολογιζετε 0,4-0,6 παραπανω πραγματικη καταναλωση. με ενα ρεζερβουαρ βγαζεις 270-280 χλμ. αν βαλει καποιος προγραμμα (καστομ χαρτη) μειωνεται η καταναλωση σε ολους (δεν το εχω κανει).

τωρα αν καποιος οδηγα σαν τον ελ σιντ παλουκωμενο ναι θα κουνησει. εχει κοντο μετατροχιο. οι μπουκαλες θα μπορουσαν να ειναι 43 οχι 41. το ψαλιδι λιγο μακρυτερο. αεροδυναμικα να εχει σχεδιαστει το μπροστινο μερος σαν μια επιφανεια με διαφορετικη ζελατινα και με μικροτερες χουφτες... ναι ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΕΙ. αλλα δεν θα ηταν tracer. το τρεισερ 700 το εχουν βγαλει 50 χιλιοστα μακρυτερο απο το απλο 7αρι. στο 900αρι δεν κανανε αλλαγη απο το 2015 ως το 2017.

ΑΛΛΑΓΕΣ 2017
χρωματα,
βιδα στο καρτερ στο μπροστινο μερος της χελωνας και οχι απο κατω (αλλαγη ειχε γινει απο τα μεσα 2016)
τεντωτηρας και σχεδιαση λιπανσης
Slippery clutch
optional quickshifter
τρακσιον 3 σταδιων (ενω τα παλια του 2015-6 εχουν ον και οφ...)...
τελος διαφορετικο πισω αμορτισερ (επικαλυψη ανοδιωσης διαφορετικο) και χοντρυτερο πισω μερος στην θεση του παξιμαδιου KAI
μπροστα στην αριστερη κουτση μποτα βαλανε ρυθμιση αποσβεσης...

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ?
μπαινει ο σλιπερης συμπλεκτης με 400 ευρω, αναμονη για quickshifter υπαρχει και στα παλια, το τρακσιον 3 σταδιων στα @@ μας τι νοημα εχει το μεσαιο? ή θα το εχεις ενεργοποιημενο ή οχι..., αν καποιος εχει αλλαξει αναρτησεις ειναι υπερκαλημενος σε σχεση με το μαμα συστημα... αν οχι τοτε η διαφορα στο μπροστινο σημαντικη, με ενα σκετο ελατηριακι και λαδακι θα ειναι κομπλε, πισω η αλλαγη αμορτισερ μονοδρομος, το μαμα ειναι μαπα!

amyroukai
24/10/2016, 13:39
για κάποιο περίεργο λόγο η Yamaha κατέβασε την σελίδα με το μοντέλο του '17 από το site.

Από την στιγμή που υπάρχει το νήμα, είναι επιθυμητό να γράφουν και οι κάτοχοι. Το να είστε σε ένα κλειστό γκρουπ στο fb μόνον, δεν διευκολύνει τον υποψήφιο αγοραστή στο να διαβάζει για πιθανές λύσεις στα προβλήματα που ακούει, άσε που μπορεί να μην έχει καν λογαριασμό fb. Οι απαντήσεις που έδωσες (κάποια τα έχεις ξαναγράψει) είναι πλήρεις και επαρκείς. :beer:

nik69
24/10/2016, 13:41
με το συμπαθειο φιλε μου... τι να γραψουμε εδω? τα εχουμε πει πολλακις. εδω γραφει ο καθενας το μακρι και το κοντο του.... απο οσους γραφουν ποσοι το εχουν καβαλησει και εχουν ιδία αποψη? ερωτώ....

Δεν μου λες μια και εσύ έχεις πειραματιστεί αρκετά με το μηχανάκι.
Έχεις δοκιμάσει το τιμόνι (που ρυθμίζεται κατά 15mm) στην μπροστά θέση καθώς και την σέλα (που επίσης ρυθμίζεται πάνω-κάτω 20mm)?
Και εάν ναι έχουν επιπτώσεις γενικότερα αυτές οι αλλαγές?

kemmotar
24/10/2016, 13:49
την σελα ναι. στην ψηλη θεση γλυστρας λιγο πιο μπροστα προς το ντεποζιτο στα φρενα (δεν μου αρεσει), ενω σου δινει λιγο καλυτερο χωρο στα ποδια και στην γωνια των γονατων (εχει ψηλα τα μασπιε το τρεισερ σε πιο σπορτ θεση). εχεις καλυτερο ελεγχο στην χαμηλη θεση μιας και το τρεισερ δεν σε βαζει μεσα στην μηχανη αλλα πανω... μοταρντιζει. οποτε το να το εχεις στην ψηλη θεση το σελακι εχει περισσοτερα αρνητικα απο θετικα. για μενα χαμηλη θεση εκτος και αν ο αλλος ειναι πανω απο 1.83-185

οσον αφορα το τιμονι οχι δεν το εχω παει μπροστα για 3 λογους. 1) σε τραβαει πιο μακρια και πρεπει να τεντωσεις χερια (δεν θελω τιντιεμ ευχαριστω), 2) θελουν αναδιαταξη πιθανως τα καλωδια ντιζες κλπ. 3) δεν θα δουλευει η βαση μετα για το σταμπιλιζατερ.

kemmotar
24/10/2016, 13:57
για κάποιο περίεργο λόγο η Yamaha κατέβασε την σελίδα με το μοντέλο του '17 από το site.

Από την στιγμή που υπάρχει το νήμα, είναι επιθυμητό να γράφουν και οι κάτοχοι. Το να είστε σε ένα κλειστό γκρουπ στο fb μόνον, δεν διευκολύνει τον υποψήφιο αγοραστή στο να διαβάζει για πιθανές λύσεις στα προβλήματα που ακούει, άσε που μπορεί να μην έχει καν λογαριασμό fb. Οι απαντήσεις που έδωσες (κάποια τα έχεις ξαναγράψει) είναι πλήρεις και επαρκείς. :beer:

κλειστο δεν ειναι, μπαινουν καθημερινα δεκαδες ατομα γιατι υπαρχει οπως ξερετε τεραστιο ενδιαφερον για το μηχανακι. πρωτο στις ταξινομησεις καθε μηνα εδω και καιρο. αυτα βλεπει η γιαμαχα και λεει μαλακες ειμαστε να το αλλαξουμε? αστο κουνηστρα...χαχαχαχαχα σοβαρα τωρα... υπαρχουν παιδια που προερχονται απο αλλο χωρο ή ειχαν αλλες μηχανες, αλλοι εχουν χαλαστει και αναφερουν μονο τα αρνητικα και κυριως τα μισα και πλεον βιντεο απο οτι βλεπετε ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ να το κανουν να κουνησει τραβοντας αποτομα το τιμονι ή ανοιγοντας καφρικα το γκαζι! επισης ειναι πραγματικοτητα οτι πρεπει να κατσεις λιγο πιο πισω απο οτι με αλλα μηχανακια, ναι χρειαζεται να χαλαρωσεις χερια. αν βγαλει καποιος χουφτες οντως βοηθα πααααααρα πολυ (εγω τις εχω βαλει πανω εδω και καιρο παλι) και κυριως το βασικοτερο θελει ρυθμιση η μαμα αναρτηση!!!!

τιμες sag για τρεισερ . ενδεδειγμενες τιμες

free sag μπροστα 20-30mm
free sag πισω 5-15mm

rider sag μπροστα 41 (με ανωτατο οριο για καποιον που το θελει ανετο) 45mm .... συνολικη διαδρομη μπροστινου 137mm
rider sag πισω 38 (καλο αυτο για μεικτη χρηση), για πιστα μπορεις να πεσεις λιγο πχ 36

basilis_k6
24/10/2016, 22:24
ωραια τα γραφεις αλλα τελικα τι να κανει ο ανθρωπος να μην κουναει αφου οι δικες μας συμβουλες δεν σου αρεσουν?

btw υπάρχουν πολλοί τροποι να μην κουναει και του ξερει και η yamaha αλλα δεν μπορουσε προφανως να αλλαξει ψαλιδι στο 17. Καμια εταιρια δεν κανει τετοιες αλλαγες κατοπιν εορτης οταν δεν αναγνωριζει ενα προβλημα.

kemmotar
25/10/2016, 07:44
επειδη κατανταει κουραστικο.... και τα εχουμε ξαναγραψει ας το κανω μια τελευταια φορα και ας το κανετε ενα sticky τι αλλο να πω

1. ρυθμιση αναρτησης της μαμα για καθε οδηγο. οι ρυθμισεις του ενος δεν δουλευουν στον αλλο. βαρος, υψος, θεση και στυλ οδηγησης παιζουν καθοριστικο ρολο!
2. τοποθετηση ενος καλυτερου ελαστικου απο το μαμα dunlop d222. εχει αποδειχθει σε πολλες περιπτωσεις κατοχων οτι για σπορτ τουρινγκ λαστιχο το καλυτερο που ταιριαζει στο τρεισερ ειναι το bridgestone t30 evo, και απο πλευρας κρατηματος αλλα και σταθεροτητας. το τρεισερ δεν θελει πολυ μαλακα λαστιχα.
3. αφαιρεση χουφτων εργοστασιακων (αν καποιος μενει με μαμα αναρτηση).

απο κει και περα, αν καποιος γουσταρει το μηχανακι και κρινει πως πρεπει και θελει να το κρατησει χρονια, αλλαγη αναρτησης.
4. το πισω αμορτισερ ειναι χαλια. επιλογες πολλες.
5. μπροστα η πιο οικονομικη αλλαγη ειναι η τοποθετηση γραμμικων ελατηριων ohlins με 150 ευρω. στα προ 2017 ομως εχουμε κουτση αριστερη μποτα. οι επιλογες των cartridge (αλλη κατηγορια το μηχανακι μετα) απο 480-1200 ευρω. στο καινουργιο του 2017 θα εχει και ρυθμιση αποσβεσης οποτε με ενα ελατηριο γραμμικο θα ειναι κρινω πολυ καλο. το τρεισερ φοραει dual rate ελατηρια, οχι progressive οπως λανθασμενα πολλοι πιστευουν.
6. stabilizater. απο 150 ευρω για κινεζο αντιγραφη του scotts μεχρι 550 το ολινς με βαση αντρεανι. βγαζει και 2 μοντελα η matris.

και για να προλαβω τους κακαντρεχεις. δεν σημαινει οτι πρεπει καποιος να κανει ολα τα παραπανω για να μην κουναει και να δωσει τοσα λεφτα.... λεω ολες τις επιλογες που εχουμε στην διαθεση μας. επισης κουναει δεν κουναει, σαν αφτερμαρκετ λυσεις αυτα υπαρχουν για ολα τα μηχανακια...

tx2z
25/10/2016, 08:09
κλειστο δεν ειναι, μπαινουν καθημερινα δεκαδες ατομα γιατι υπαρχει οπως ξερετε τεραστιο ενδιαφερον για το μηχανακι. πρωτο στις ταξινομησεις καθε μηνα εδω και καιρο. αυτα βλεπει η γιαμαχα και λεει μαλακες ειμαστε να το αλλαξουμε? αστο κουνηστρα...χαχαχαχαχα σοβαρα τωρα... υπαρχουν παιδια που προερχονται απο αλλο χωρο ή ειχαν αλλες μηχανες, αλλοι εχουν χαλαστει και αναφερουν μονο τα αρνητικα και κυριως τα μισα και πλεον βιντεο απο οτι βλεπετε ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ να το κανουν να κουνησει τραβοντας αποτομα το τιμονι ή ανοιγοντας καφρικα το γκαζι! επισης ειναι πραγματικοτητα οτι πρεπει να κατσεις λιγο πιο πισω απο οτι με αλλα μηχανακια, ναι χρειαζεται να χαλαρωσεις χερια. αν βγαλει καποιος χουφτες οντως βοηθα πααααααρα πολυ (εγω τις εχω βαλει πανω εδω και καιρο παλι) και κυριως το βασικοτερο θελει ρυθμιση η μαμα αναρτηση!!!!

τιμες sag για τρεισερ . ενδεδειγμενες τιμες

free sag μπροστα 20-30mm
free sag πισω 5-15mm

rider sag μπροστα 41 (με ανωτατο οριο για καποιον που το θελει ανετο) 45mm .... συνολικη διαδρομη μπροστινου 137mm
rider sag πισω 38 (καλο αυτο για μεικτη χρηση), για πιστα μπορεις να πεσεις λιγο πχ 36
Σε προηγουμενο ποστ ανεφερα τα παρα πολλά θετικά για το Tracer.Οσον αφορα εμενα στο βιντεο που ανεβασα δεν προσπαθω να προκαλεσω το κουνημα, ουτε εκανα τιποτα με τα χερια μου να το προκαλεσω.Αν ειναι δυνατο να λεμε σε τετοιο μηχανακι να μην ανοιγω τερμα το γκαζι.Θα τραβηξω βιντεο με ομαλο ανοιγμα σε ευθεια, και οδηγωντας με το ενα χερι που προκαλειται το κουνημα, χωρις καμια απο τις συνθηκες που λες παραπανω.Υπαρχουν πολλά βιντεο στο youtube, που δειχνουν το κουνημα με νορμαλ συνθηκες οδήγησης.Αλλά και να μην ειναι νορμαλ η οδήγηση, ή κάφρικη όπως λές ή καγκουρικη.Ας μας πουν οσοι εχουν αγορασει καινουριο, οτι μηχανακι να ειναι αυτο, ποσα απο αυτα κουνανε ετσι, σε οσο καφρικη οδηγηση τα οδηγανε.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑΕΙ ΕΤΣΙ.Το μηχανακι πρέπει να ειναι βραχος και με καφρικη οδηγηση.Σε οτι μηχανακι οδηγησα πριν με την ιδια οδηγηση δεν μου εχει εμφανιστει ποτε τετοια ασταθεια.Εχει μπ....... αμορτισέρ και δεν θα χαριστώ στον Κοσκινα της Yamaha και καθε ενα που τον ρωτανε τι φταιει και σου λεει οτι σε προειδοποιει να μη τρεχεις.
Εχω ξαναπει οτι το μηχανακι το γουσταρω πολυ και θα το κρατήσω.Θελω να βρω ομως την λύση για αυτο το πολυ σημαντικο πρόβλημα, χωρις να κανω συμβιβασμους, οδηγωντας ποιο ομαλα, με τον κωλο ποιο πισω, βγαζοντας χουφτες,κλπ.

DrBig
25/10/2016, 08:35
Σε προηγουμενο ποστ ανεφερα τα παρα πολλά θετικά για το Tracer.Οσον αφορα εμενα στο βιντεο που ανεβασα δεν προσπαθω να προκαλεσω το κουνημα, ουτε εκανα τιποτα με τα χερια μου να το προκαλεσω.Αν ειναι δυνατο να λεμε σε τετοιο μηχανακι να μην ανοιγω τερμα το γκαζι.Θα τραβηξω βιντεο με ομαλο ανοιγμα σε ευθεια, και οδηγωντας με το ενα χερι που προκαλειται το κουνημα, χωρις καμια απο τις συνθηκες που λες παραπανω.Υπαρχουν πολλά βιντεο στο youtube, που δειχνουν το κουνημα με νορμαλ συνθηκες οδήγησης.Αλλά και να μην ειναι νορμαλ η οδήγηση, ή κάφρικη όπως λές ή καγκουρικη.Ας μας πουν οσοι εχουν αγορασει καινουριο, οτι μηχανακι να ειναι αυτο, ποσα απο αυτα κουνανε ετσι, σε οσο καφρικη οδηγηση τα οδηγανε.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑΕΙ ΕΤΣΙ.Το μηχανακι πρέπει να ειναι βραχος και με καφρικη οδηγηση.Σε οτι μηχανακι οδηγησα πριν με την ιδια οδηγηση δεν μου εχει εμφανιστει ποτε τετοια ασταθεια.Εχει μπ....... αμορτισέρ και δεν θα χαριστώ στον Κοσκινα της Yamaha και καθε ενα που τον ρωτανε τι φταιει και σου λεει οτι σε προειδοποιει να μη τρεχεις.
Εχω ξαναπει οτι το μηχανακι το γουσταρω πολυ και θα το κρατήσω.Θελω να βρω ομως την λύση για αυτο το πολυ σημαντικο πρόβλημα, χωρις να κανω συμβιβασμους, οδηγωντας ποιο ομαλα, με τον κωλο ποιο πισω, βγαζοντας χουφτες,κλπ.

Υπαρχουν απειρα βιντεο που το δειχνουν να μην κουναει μεχρι την τελικη.
Αν δεν ασχοληθεις με τις ρυθμισεις των αναρτησεων δεν προκειται να σταματησει να κουναει απο μονο του.
Χωρις να το χω οδηγησει προσωπικα, πιστευω πως το ολο θεμα εχει να κανει με σαγκ και αποσβεση πισω.
Αν δεν καλυπτεσαι απο τις πισω ρυθμισεις ανεβασε 10μμ τα πηρουνια στις τιμονοπλακες. Ειναι 15 λεπτα υποθεση. Το αν βελτιωνεται η χειροτερευει θα σου δειξει την κατευθυνση που πρεπει να κινηθεις.

kemmotar
25/10/2016, 10:19
Υπαρχουν απειρα βιντεο που το δειχνουν να μην κουναει μεχρι την τελικη.
Αν δεν ασχοληθεις με τις ρυθμισεις των αναρτησεων δεν προκειται να σταματησει να κουναει απο μονο του.
Χωρις να το χω οδηγησει προσωπικα, πιστευω πως το ολο θεμα εχει να κανει με σαγκ και αποσβεση πισω.
Αν δεν καλυπτεσαι απο τις πισω ρυθμισεις ανεβασε 10μμ τα πηρουνια στις τιμονοπλακες. Ειναι 15 λεπτα υποθεση. Το αν βελτιωνεται η χειροτερευει θα σου δειξει την κατευθυνση που πρεπει να κινηθεις.

το αυτο!!!!
και εγω εχω ανεβασει βιντεο που δεν κουναει!
https://www.youtube.com/watch?v=-7Q9NRZvXY0 (απο pc παιζει)
https://www.youtube.com/watch?v=UPfPUt4s4Ik
https://www.youtube.com/watch?v=SVWEWKZmB5o
https://www.youtube.com/watch?v=Dj4iaeg__iE

σου φαινεται φιλε tx2z να μην ανοιγω τερμα το γκαζι? επισης εδω δεν φοραω καν αναρτηση αφτερμαρκετ ή σταμπι ε?
σημειωτεον! στα δυο τελευταια βιντεο φοραω και την πισω βαλιτσα v47 givi!

tx2z
25/10/2016, 12:49
Πριν παω στην k-shock ειχα δοκιμασει ολες τις ρυθμισεις με προφορτιση.Σε ολες τις ρυθμισεις το κουνημα μετατοπιζοταν σε ποιο πολλα ή ποιο λιγα χιλιομετρα.Στην k-shock μου ρυθμισε και την επαναφορα.Μου εδειξε με πληρη προφορτιση και επαναφορα οτι το αμορτισερ ειναι ακομα μαλακο.Οπως ειπε χαρακτηριστικα ο μαστορας το αμορτισερ αυτο στοιχιζει το πολυ 40 ευρω στην Yamaha, και εχει δει σε διαφορετικα Tracer, να συμπεριφερεται διαφορετικα.Σε αλλους δεν κουναγε καθολου επειδη δουλευε καλυτερα.Σε εμενα πλεον κουναει μετα τα 180 ενω πριν κουναγε απο τα 140.Τα εχω δει τα βιντεο που δεν κουναει και προφανως εχουν καλυτερο αμορτισερ, αν ειναι αυτο η αιτια με το δικο μου που κουναει.Αλλα οπως ειπε ο μαστορας, σε μηχανακια που κουνουσαν και τους αλλαξε αμορτισερ και λαδια-ελατηρια μπροστα, δεν επαψε να κουναει.Απλως κουνουσε κοντα στην τελικη του το μηχανακι και πολυ λιγότερο.
Γιαυτο ρωταω να μας πει καποιος που εβαλε αμορτισερ και λαδια-ελατηρια αν κουνουσε πριν και σταματησε να κουναει μετα.Αλλα προφανως δεν υπαρχει κανενας σε αυτο το φορουμ.Και δεν εχω facebook για να ξερω τι λετε στο γκρουπ του facebook.Μην μου πειτε να βαλω facebook, δεν βαζω.

basilis_k6
25/10/2016, 12:55
καταρχην το αμορτισερ απλα θα βοηθησει να σταματησει το κουνημα. Ναι ειναι φθηνο μαλλον αλλα δεν θα δωσεις 800 ευρω να μην κουναει.
2ον ΠΡΟΦΑΝΩΣ αν βαλεις πιο σκληρο λαστιχο σταματαει να κουναει αλλα αυτο το ειπαμε και πιο πισω. Ρίχνεις τις πιεσεις και σταματαει. Αυτο ειναι shortcut και οχι λυση.
3ον οσο κρατας την ιδια γεωμετρια θα κουναει. Εκτος βεβαια αν εισαι 100 κιλα η κατι τετοιο.

WiSe
25/10/2016, 14:00
Κεμμο δεν εισαι χθεσινος στα φορα..... το ξερεις το σεναριο οταν γραφεις σε αυτα μη τσαντιζεσαι βρε ανθρωπε.

Συγγνωμη προκαταβολικα που θα πω και εγω το μακρυ μου ή το κοντο μου οπως θελετε πεστε το.

Το κακεντρεχες σχολιο μου πιο πριν δε το πηρε ισως κανεις χαμπαρι, και εξηγω:

...ειχαμε τα ibiza cupra tsi τα οποια εκαιγαν λαδι με το κιλο γιατι ειχαν καποια θεμα στις βαλβιδες ή στα ελατηρια πιστονιων κ.ο.κ. αυτα λοιπον λυνοντουσαν στην αντιπροσωπια μεσα σε εγγυησεις διαδικασιες 40 κυμματα, προσευχες και ταματα.

Συμφωνα με το κατωθι ποστ του κεμοταρ δεν μιλαμε απλως για ενα ελλατωμα...:

εχει κοντο μετατροχιο. οι μπουκαλες θα μπορουσαν να ειναι 43 οχι 41. το ψαλιδι λιγο μακρυτερο. αεροδυναμικα να εχει σχεδιαστει το μπροστινο μερος σαν μια επιφανεια με διαφορετικη ζελατινα και με μικροτερες χουφτες... ναι ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΕΙ.

...μιλαμε για λαθος μηχανακι εξ αρχης δηλαδη?!

Και γιατι σε ενα τοσο σοβαρο θεμα δε κινειτε νομικες διαδικασιες?

Γιατι με τη μικρη μου εμπειρια ειναι θεμα χρονου καποιος μη φορουμιστας και μη ψαγμενος (υπαρχουν απειροι) να στριψει σε καποιο μεγαλο δρομο με 150+ να χασει προσφυση και να τον βρουν τα θυμαρακια.... σωστα? πες μου αν κανω λαθος.

Μπορεις να μου λυσεις αυτη την απορια σε παρακαλω? Φοβαστε να πατε να ζητησετε αυτο που δικαιουστε, ενα σωστο μηχανακι και οχι μια χανουμισα της ανατολης με δολοφονικες τασεις?

Καποιος στη θεση σου φιλε μου αν ειχε τετοιο προβλημα δε θα εσκαγε ενα χιλιαρικο σε ανταλλακτικα για να κουκουλωσει το θεμα αλλα τα μισα σε δικηγορο να αναλαβει την υποθεση και θα πηγαινε να παρατησει το μηχανακι στην αντιπροσωπια, και θα τον εβρισκα λογικοτερα σκεπτομενο.

Δεν κανω υποδειξεις..... απλα ειπαμε.... εδω ο καθενας γραφει το μακρυ του και το κοντο του! :beer:

BLiTzER
25/10/2016, 14:04
Να πάνε στα δικαστήρια να πούνε τι; Ότι σε ΚΑΠΟΙΑ μηχανάκια κουνάει στα ΕΚΑΤΟΝ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ χλμ/ώρα; :lol:

Sapadak
25/10/2016, 14:05
Να πάνε στα δικαστήρια να πούνε τι; Ότι σε ΚΑΠΟΙΑ μηχανάκια κουνάει στα ΕΚΑΤΟΝ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ χλμ/ώρα; :lol:

Ναι μέσα στη πίστα

BLiTzER
25/10/2016, 14:06
Δεν είναι μηχανάκι πίστας. Δεν είναι το μηχανάκι λάθος. Όσοι το επέλεξαν έκαναν (ή οδηγούν) λάθος.

WiSe
25/10/2016, 14:09

Ολα τα μηχανακια εχουν ενα φασμα χλμ/ω. Αυτα βαση προδιαγραφων πρεπει να κινουνται ασφαλη ρε μαν.... Αν πας στην autobahn δεν εχει οριο.

Επισης καποιος εμπειρογνωμονας μπορει να πιστοποιήσει το προβλημα και το εγγραφο αυτο να σταθει κανονικοτατα στο δικαστηριο.