Σύνδεση

View Full Version : Yamaha MT-09 Tracer

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

giorgio7
12/02/2017, 09:41
Εγώ από αυτά που έχω διαβάσει κυρίως από χρήστες είναι ένα πολύ καλό all around μηχανάκι, με κινητήρα διαμάντι, σε πολύ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει αλλα πάσχει από ποιότητα αναρτήσεων σε σχέση πάντα με τα ακριβότερα μοντέλα η οποία σε συνδυασμό με το επιθετικό στήσιμο δημιουργεί προβλήματα σε κάποιους αναβάτες. Λύσεις φαίνεται να υπάρχουν διάφορες, το θέμα ειναι πόσο και αν θέλει να επενδύσει κάποιος και εκεί ειναι η ένστασή μου με τη Yamaha. Αν κάποιος χρειαζεται να ρίξει ~1000 σε αναβαθμίσεις με την τιμή να πάει περίπου στα 11000 μειώνεται η ψαλϊδα με τα ακριβότερα μοντέλα. Δεν παύει όμως πάλι να ειναι φθηνότερο και να προσφέρει πολλά!

Εδω στην Κρητη μου ζητησαν 10900 συν τα τελη ταξινομησης κυκλοφοριας για το μοντελο του 17.Αρα παει πανω απο 11000 μαμα συν τα 1000 σε αναβαθμησεις αντιο ζωη!!!!:cry:

amyroukai
12/02/2017, 11:18
Φυσικά αυτό που λέτε δεν το έχει αποτρέψει από το να κυριαρχήσει στις πωλήσεις του 2016, αλλά οκ, κουβέντα να γίνεται.

xaotikos
12/02/2017, 11:26
Είναι λογικό να είναι best seller, ειναι το πιο value for money στην κατηγορία και πέρα από αυτούς που το ψειρίζουν πριν την αγορά υπάρχουν και εκείνοι που δεν θα πάνε ποτέ πάνω από τα 180 ή τα όρια τους ειναι αρκετά χαμηλότερα του συνόλου της μηχανής. Επίσης όπως είπαμε δεν το κάνει σε όλους οπότε ακόμα περισόσότεροι πηγαίνουν με την λογική το παίρνω και αν μου τύχει τότε ψάχνομαι. Και εγώ θα το έπαιρνα.

DrBig
12/02/2017, 15:07
Επισης ειναι πολλοι που λενε, δε μαμιεται, θα δωσω αλλα 400 για ενα σταμπιλιζατερ.

Apache
12/02/2017, 15:12
Επισης ειναι πολλοι που λενε, δε μαμιεται, θα δωσω αλλα 400 για ενα σταμπιλιζατερ.

Με σταμπιλιζατερ δεν λύνεται το πρόβλημα εν όσων ξέρω...

giorgio7
12/02/2017, 16:26
Δεν λυνεται το προβλημα με το σταμπιλιζατερ μονο!!!!Μακαρι να ηταν τοσο απλο αλλα δεν......

giorgio7
12/02/2017, 16:29
Φυσικά αυτό που λέτε δεν το έχει αποτρέψει από το να κυριαρχήσει στις πωλήσεις του 2016, αλλά οκ, κουβέντα να γίνεται.

Ειναι δεδομενο οτι ειναι best seler αλλα αν δεν ειχε και το συγκεκριμενο προβλημα θα πουλουσε ακομα πιο πολυ νομιζω!!!!

Ichigo
12/02/2017, 21:07
Βασικά σε γιαπωνέζικο αναμένεις ότι θα υστερεί σε φρένα αναρτήσεις αλλά στο συγκεκριμένο τα συγκεκριμένα θέματα που βγάζει με την εταιρεία να νίπτει τας χείρας της και το χρήστη να παλεύει να το φέρει με ρυθμίσεις εκεί που πρέπει, είναι επιεικώς απαράδεκτο! Άντε του χρόνου στο επόμενο ΜΤ09 να βάλουν και έρμα πίσω για να μην κοσκινίζει. Άμα είναι να πάω να δώσω τόσα φράγκα σόρρυ κιόλας θα πάω να τ' ακουμπήσω προς Mandello μεριά στο V9 Bobber να βγάζω και bike aristocracy γούστα!

ptc
12/02/2017, 21:58
Άμα είναι να πάω να δώσω τόσα φράγκα σόρρυ κιόλας θα πάω να τ' ακουμπήσω προς Mandello μεριά στο V9 Bobber να βγάζω και bike aristocracy γούστα!

Το μονο κοινο αναμεσα στα δυο μοντελα πρεπει να ειναι το νουμερο 9. :p
Απο τα τελευταια μηχανακια που θα σκεφτομουν ως ανταγωνιστες/εναλλακτικες του Tracer, αλλα ΟΚ...

Ichigo
12/02/2017, 22:23
Προφανώς και είναι εντελώς διαφορετικα! Αλλά τουλάχιστον στο ιταλικό ξέρεις που πας τι σε περιμένει... Ενω αντιθετα στο τζαπονι??? Εκεί δεν είναι που κάνουν χαρακιρι αμα σκανε θέματα αξιοπιστιας??? :p

bulmont
13/02/2017, 07:13
......... Εκεί δεν είναι που κάνουν χαρακιρι αμα σκανε θέματα αξιοπιστιας??? :p

.....last year............

amyroukai
13/02/2017, 09:05
στο V9 Bobber να βγάζω και bike aristocracy γούστα!

Ναι μωρέ, γιατί ένα μηχανάκι χωρίς δύναμη, χωρίς αναρτήσεις, χωρίς φρένα, χωρίς φώτα, χωρίς σέλα αλλά με μπόλικο χιΨτεροστιλ είναι ακριβώς ότι παράχθηκε για να ανταγωνιστεί τα ψηλοτίμονα στριτ τύπου τρέισερ, βέρσυς, κροσράνερ κλπ. Μήλα και πορτοκάλια. Αν θες να πουλάς στιλάκι ντιστίνγκουιστ τζεντλεμαν'ς ράιντ όλο το χρόνο προφανώς δεν κοιτάς tracer900, αλλά η συζήτηση για το "τι παίρνεις με σχεδόν έντεκα χιλιάδες" δεν είναι της παρούσης.

Κρατιέμαι μερικές μέρες αλλά το γέλιο μου βγαίνει άφθονο με την ιστορία, οπότε... Όσοι αγόρασαν Tracer900 ως το νέο TDM900 την πάτησαν, απλά. Το MT09 είναι χειρουργικό εργαλείο από πλευράς γεωμετρίας, στησίματος, νευρικότητας μοτέρ, στημένο έτσι επίτηδες για να κάνει σούζες και καφριλίκια. Προφανώς, βάζοντας ένα φέρινγκ και άλλη σέλα η βάση δεν αλλάζει. Όποιος το πήρε γιατί βρήκε φτηνά κυβικά (όπως παλιά), περαστικά του. Το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε η Yam να βγάλει μοτοσικλέτα τόσο ευέλικτη και τόσο ευαίσθητη και ποιός μπορεί να την οδηγήσει είναι άλλη συζήτηση. Διόρθωσε λίγο το μοτέρ "μαλακώνοντας" τους χάρτες για να μην σουζάρει τόσο εύκολα όταν άρχισαν οι γκρίνιες, τα υπόλοιπα όμως δεν φτιάχνονται χωρίς μεγάλες αλλαγές στην μοτοσικλέτα. Όπως επίσης καμία ανταγωνιστική του Tracer900 μοτοσικλέτα δεν δίνει πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ (ούτε και όσες πωλούνται σε ακριβότερες τιμές, από ότι θυμάμαι). Οπότε ας γνωρίζει τι αγοράζει όποιος αγοράζει πριν αγοράσει.

Για τα περί "τεράστιου κόπου" στο να φέρει κάποιος τις αναρτήσεις στα κιλά του, ε, αυτονόητο είναι και εντελώς αχρείαστη κάθε συζήτηση πάνω σε αυτό. Ή το κάνεις ή δεν είναι ποτέ ΟΚ η μοτοσικλέτα σου, όποια και να είναι αυτή, όποιας εταιρίας. Ακόμα λοιπόν και με ένα σετάκι αμορτισέρ/ελατήρια aftermarket είναι πιο φτηνό από ένα Honda Crossrunner, με σχεδόν σαράντα κιλά λιγότερο βάρος, με λίγο περισσότερη δύναμη, με αρκετά περισσότερη ροπή.

xaotikos
13/02/2017, 19:28
Όπως επίσης καμία ανταγωνιστική του Tracer900 μοτοσικλέτα δεν δίνει πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ (ούτε και όσες πωλούνται σε ακριβότερες τιμές, από ότι θυμάμαι).

Ducati multistrada 950
Ktm adventure 1090

amyroukai
13/02/2017, 19:40
Ducati multistrada 950
Ktm adventure 1090

Ναι, ακόμα ΔΕΝ έχουν ξεκινήσει να πωλούνται. Θα έχεις δίκιο, σε μερικούς μήνες. Το ξέρω ήδη. Φχαριστώ.

Επίσης έτσι για την πλάκα, το 1090 (το απλό) δεν έχει ρυθμιζόμενο μπροστινό παρά τα μερικά χιλιάρικα παραπάνω.

slzr
14/02/2017, 22:36
Στο traction (https://www.youtube.com/watch?v=V50pgAxgceI) ούτε καν αναφέρουν κούνημα, ίσα-ίσα το ψιλοπρομοτάρουν σαν αντικαταστάτη του TDM.

xaotikos
15/02/2017, 10:13
Θυμάμαι που είχα πάει στο test ride στο ΟΑΚΑ, ήταν και ο χούντρας εκεί. Νομίζω έχει μια σχέση "διαφημιστική" με την yamaha.
Πάντως ούτε στο test ride είχε παραδεχθεί κανέας ότι κουνάει.

Τέλως πάντων δεν είναι και κάτι καταστροφικό το θέμα ασχέτως αν το έχουμε πολυαναλύσει λόγω δημοτικότητας της μηχανής και σύγκρισης με άλλες.
Δεν κουνάει σε όλους, δεν κουνάει πάντα και φυσικά δεν κουνάει μέχρι κάποια χλμ.

KAGOURO
15/02/2017, 16:17
Πιστεύω ότι κάθε μοτοσυκλέτα όταν πρωτοπαρουσιάζεται κρίνεται αυστηρά κι εξονυχιστικά ίσως και υπερβολικά κάποιες φορές . Τα φρένα του ΒΣΤΡΟΜ....οι πλεύσεις του ΒΑΡΚΑΝΤΕΡΟ...τα φώτα του ΒΕΡΣΙΣ...κτλπ. Τα μηχανάκια πούλησαν και οι αναβάτες τους έγραψαν χιλιάδες όμορφα χλμ..!Αν τίθονταν θέμα ασφάλειας καμία , πιστεύω , εταιρεία δεν θα διακινδύνευε τη φήμη της για όποιο οικονομικό κόστος κι αν μιλάγαμε. Οδήγησα πρόσφατα ξανά ένα ΤRΕΙΣΕΡ και δεν με προβλημάτισε ακόμα και στην τελική του.

Το αίσθημα ασφάλειας ή μη ...σιγουριάς μάλλον ή όχι είναι και λίγο υποκειμενικό ,...... για μένα το ΤΡΕΙΣΕΡ είναι ένα εξαιρετικό μηχανάκι σε σχέση με την τιμή του. Γιατί κακά τα ψέματα αν μπορόυσαμε θα παίρναμε bmw 1000 xr....:rolleyes:

basilis_k6
15/02/2017, 16:33
για ενα μηχανακι που κάνει 10χιλιάρικα ειναι τοταλ φειλ το κουνημα. Μπορεί να κουνάει στους κοντούς, με φαλάκρα και μονό αριθμό πινακίδας. Δεν εχει καμία σημασια το ποσοστό απο την στιγμή που ο αγοραστής πλέρωσε και τον ήπιε κανονικά αφού δεν μπορεί να χαρεί το μηχανάκι του στα 140χλμ. Πόσο μάλλον οταν ουτε η yamaha δεν μπορει να στο διορθώσει.

amyroukai
15/02/2017, 16:40
Παίδες επειδή βαρέθηκα, η ιστορία με το κούνημα τέλος, τα 'παμε, τα συμφωνήσαμε, εξαντλήθηκε και δεν θα βγει σε άλλη έκδοση... Πλέον θα τα θεωρώ σπαμ και θα φεύγουν άκλαφτα. 42 σελίδες, οι μισές κλάψα και μάλιστα όχι από κατόχους κιόλας. Αρκεί.

Tracerakias
21/02/2017, 23:16
κατοχος tracer 900 , μοντελο του 16 , 5500 χιλιομετρα και πρωτη φορα κατοχος μοτοσυκλετας και δεν μου εχει κουνησει ποτεεε.. κατ εμε! οδηγεις ανετα στα 180 , στα 200 με ενα χερι!
το μονο που μπορω να πω ειναι οτι μπορει καποιες φορες να κανει ενα ελαφρυ κουνηματακι σε ανηφορικο δρομο ενω εχει αερα μονο ετσι!
το μονο που χρειαζεται ειναι οταν κανεις ενα ανοιγμα εντονο απο χαμηλα να μην εισαι καμαρωτος για να το ελέγχεις καλυτερα γιατι πολυ αρκετη δυναμη για τα κιλα του!

amyroukai
01/04/2017, 20:29
Σήμερα πήγα στα MT Days πως τα λένε στο ΟΑΚΑ και πήρα το Tracer 900... Πριν ξεκινήσουμε καβάλησα στατικά το 700άρι και μου άρεσε ΠΑΡΑ πολύ, καμμία σχέση με το 07 από το οποίο προέρχεται! Σαφώς πιο ευρύχωρο, πιο όρθιο, πολύ ωραία σέλα, φαρδύ ντεπόζιτο που δίνει κράτημα με τα πόδια, ικανοποιητική απόσταση από την σέλα και αρκετά μπροστά τα μαρσπιέ ώστε να σε φέρνει σε όρθια θέση. Αρκετός όγκος μπροστά σου, πραγματικά το χάρηκα. Ε... ναι, φυσικά αναρτήσεις "σούπα" όμως για τα κιλά μου...

Και γιατί το λέω όλο αυτό; Ήρθε η ώρα να καβαλήσω το 900άρι. Μετά τα διαδικαστικά, καβατζώνω ένα μαύρο (όχι φετινό μοντέλο, δεν είχε τα πιρούνια με τις πλήρεις ρυθμίσεις) και πρέπει να το πάω λίγα μέτρα πιο 'κει να μπω σε σειρά. Ζουλάω την σέλα με το χέρι, σαν ζελεδάκι, ωραία λέω θα είναι άνετο. Πέντε λεπτά μετά και όσο έπαιζα με τα μενού κλπ, απλά ανυπομονούσα να κατέβω γιατί μου έκοβε τα πόδια στους προσαγωγούς και πονούσα. Το ζελατινάκι εμπρός ήταν αστείο σε μέγεθος (για να είμαι δίκαιος, το 700άρι που καβάλησα είχε το έξτρα μεγάλο της προσφοράς που τρέχει ως 31 Ιουλίου). Τα πλαστικά όταν κάθεσαι βλέπεις ότι δεν σε καλύπτουν ιδιαίτερα και υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στο μούτρο και την ζελατίνα. Το δε τιμόνι ενώ είναι αρκετά φαρδύ και γενικότερα η όλη αίσθηση της μοτοσικλέτας είναι πουπουλένια, είναι χαμηλό και σε αναγκάζει να σκύψεις προς τα εμπρός, τα δε πόδια έρχονται πίσω και σε περίεργη θέση αν συνηθίζεις (όπως εγώ) να πατάς τα μαρσπιέ με το εμπρός μέρος του ποδιού και όχι με την καμάρα όπως κάνουν οι περισσότεροι. Οπότε έχεις ένα ψηλό στριτ (αποφεύγω να πω φευδο-ονοφ σκοπίμως) το οποίο σε βάζει σε θέση "επίθεση" η οποία είναι απλώς άκυρη για αστική μετακίνηση και δεν ξέρω κατά πόσον θα είχα την υπομονή να φτάσω έτσι ως επαρχιακό... Τα λεπτά περνούσαν, ο πόνος είχε γίνει "γαμώ το κερατόσαςΠΑΜΕεπιτέλους" και μαζευόμαστε και φεύγουμε...

Όλοι της γης οι κουλομαυλωμένοι πίσω από τον Θ. Χούντρα που ήταν με ΜΤ07 ανοίγουν τέρμα στην Λ. Κύμης. Το μοτέρ του tracer στροφάρει αβίαστα και δυνατά, αλλά αρκούντως χλιαρά σε σχέση με το fazer που μόλις είχα ξεκαβαλήσει και το φρένο του κινητήρα είναι μέτριο. Η αέρινη αίσθηση της μοτοσικλέτας υπάρχει και στην μετακίνηση με περισσότερα χιλιόμετρα, προφανώς όμως δεν έφτασα σε χιλιόμετρα που θα μου επέτρεπαν να δω αν κουνάει ή όχι όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Η κουλαμάρα των συναναβατών μου στο γκρουπ σημαίνει πως αφ' ενός άνοιγαν το γκάζι σε μηχανάκια που δεν τα είχαν (ακολουθούμενο από φρένα πανικού μόλις τα κακάκια έφταναν κάλτσα) και πολλά target fixation σε προπορευόμενα αυτοκίνητα με φρένα λίγο πριν τους προφυλακτήρες, επειδή δε ήταν και πανύβλακες και όλοι μαζί πάλευαν να αποδείξουν ότι μπορούν just like Houndras γινόταν ο κακός χαμούλης στην διήθηση. Εννοείται πως βλέποντας τον κίνδυνο (και ότι στην αναμονή πλην εμού ουδείς ρύθμισε καθρέφτες, ενώ πολλοί κόφτιασαν στατικά τα μοτέρ γιατί έτσι γιατί μπορούν) έμεινα πίσω μαζί με την σκούπα και έναν πιτσιρίκο/κουλάδι/mt07... Σκληρός ο χαρακτηρισμός αλλά πως αλλιώς να χαρακτηρίσω άνθρωπο που ενώ σπάει το 07 κόφτη, ταυτοχρόνως με την επιτάχυνση βλέπω το φως των φρένων να ανάβει; Τουλάχιστον το τεράστιο χαμόγελο που είχε μετά έδειξε πως το χάρηκε. Μιά που ανέφερα καθρέφτες, βλέπεις αρκετό αγκώνα και λίγο πίσω. Αλλά ΟΚ, είμαι και γοριλάκι, πάντως συγκριτικά με άλλα (και συγκριτικά με το δικό μου) δεν εντυπωσιάστηκα. Ωραίο σχήμα, αλλά ως εκεί.

Κυνηγάω λακκούβες για να δω την ενδοτικότητα της ανάρτησης γιατί λίγο πριν που το πίεσα στα φρένα για φανάρι (βοηθούντων και των προαναφερθέντων ηλιθίων) έδειξε ότι δεν δίνει την αίσθηση του "πατάω κάτω γερά και ελεγχόμενα". Δεν έκανε τίποτα περίεργο όμως η διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα σε αυτές τις αναρτήσεις και τις δικές μου που τις έχω φέρει στα μέτρα μου είναι παραπάνω από εμφανής. Μοιάζει να έχει λίγες περισσότερες στατικές τριβές, θα ήθελα περισσότερη απόσβεση στην συμπίεση και ίσως λίγο στην επαναφορά; Δεν κοπανάει αλλά δεν δίνει και ωραία αίσθηση του δρόμου. Τα δε φρένα δεν έχουν "άρπαγμα", σταματούν ικανοποιητικά την μοτοσικλέτα και είναι ικανοποιητικά γραμμικά αλλά αυτό το "μπαμ" που νιώθεις σε άλλα σύγχρονα μοντέλα εδώ λείπει. Πολύ φτηνιάρικη αίσθηση από τις μανέτες, σε μηχανάκι των 11,000 ευρώ δεν είναι μικρό πράγμα.

Η θέση οδήγησης συνεχίζει να με ενοχλεί σε όλη την βόλτα, όπως με ενοχλεί το στενό ντεπόζιτο γιατί δεν μου δίνει πιάσιμο στα πόδια και με αναγκάζει να ρίχνω βάρος στο τιμόνι. Με ξενίζουν οι μεγάλες διαδρομές του πεντάλ στις αλλαγές ταχυτήτων, αλλά οι ταχύτητες μόλις συνηθίσει το πόδι μπαίνουν εντελώς αθόρυβα και με σαφήνεια, η δε νεκρά βρίσκεται πανεύκολα.

amyroukai
01/04/2017, 20:29
Σε μία φάση που σε κλειστό ελεγχόμενο κομμάτι είδα 110+ η εμπρός ζελατίνα άρχισε να ταλαντώνεται... Δηλαδή στα 200 (αν επιτρεπόταν, λέμε) τι θα κάνει; Ή επίσης η έξτρα μεγάλη... Φάουλ.

Μιλώντας για φάουλ, οι διακόπτες για τι χέρια έχουν φτιαχτεί άραγε; Κατ' αρχήν ποιός φοβερός τύπος σχεδίασε όργανα που πρέπει να τα χειρίζεσαι κατά το ήμισυ από το τιμόνι και κατά το ήμισυ από το καντράν... Για να πιάσεις διακόπτη φλας είναι οριακά (γάντια XXL) για τον διακόπτη του μενού κινητήρα κλπ ούτε καν το συζητάμε, πρέπει να μετακινήσεις το χέρι από το γκριπ. Και τα κουμπιά είναι λίγο χοντροκομμένα.

Μέση κατανάλωση το όργανο έγραφε 6.4 που για σκισμένο 1η-2η από πύρκαυλους μηχανάκι αυτού του κυβισμού είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.

Το θέμα βέβαια είναι πως εγώ δεν κούμπωσα καθόλου επάνω στο μηχανάκι, αλλά εκτίμησα το ελαφρύ και άνετο στους ελιγμούς της πόλης στιλ του, το μοτέρ με τους μηδενικούς κραδασμούς και τον πολύ απαλό σφυριχτό ήχο (από την θέση του οδηγού ίσα που ακούς την εξάτμιση και τον κινητήρα). Θέλει κάμποσα λεφτάκια σε ανάρτηση, ναι το είπα ότι δεν έκανε τίποτα κακό αλλά ούτε και έδινε εμπιστοσύνη όμως, θέλει ένα κοίταγμα τα φρένα, ίσως ήταν άστρωτα, ίσως δεν μου ταιριάζει η μαμά πάστα στα τακάκια...; Τα υπόλοιπα δεν διορθώνονται οπότε θέλει οπωσδήποτε ένα test ride πριν το ταμείο. Εγώ πήγα ενθουσιασμένος αλλά είχα μετανιώσει στο πρώτο πεντάλεπτο και πραγματικά έμεινα με την απορία του τι στο καλό σκεφτόντουσαν... Καβάλησα και το ΜΤ10 στατικά, επίσης πολύ ωραία θέση για τον οδηγό, συνοδηγό μόνο αν είναι γυναίκα ΠTO (όχι δεν θα εξηγήσω το σεξιστικό) γιατί η απόσταση σέλας μαρσπιέ είναι για πόδια που ανήκουν σε άνθρωπο 1,40 το πολύ. Και το αναφέρω για να τονίσω το πως στο καλό το μικρότερο και το μεγαλύτερο είναι "σωστά" μελετημένα (τα εισαγωγικά γιατί προφανώς είναι υποκειμενική η κρίση μου περί ορθότητας) ενώ το 900 κάπου βγήκε... περίεργο.

Ήθελα να οδηγήσω και τα άλλα δύο, αλλά θα αργούσα στο ραντεβού με τα καλάμια του Vstrom που αλλάξαμε λαδάκια και... Εντάξει, όλα καλά. Απλά το Tracer 900 ΔΕΝ κάνει για εμένα, ούτε για 15 λεπτά βόλτας. Χάρηκα που το οδήγησα γιατί βγήκε από τα υποψήφια μελλοντικά μηχανάκια του φανταστικού γκαράζ. Το 10άρι για αυστηρά σόλο βόλτες όμως (όχι χωρίς τεστ ράιντ)... Και το 700 για μηχανάκι πόλης/γενικής χρήσης... Κρίμα που ειδικά το δεύτερο δεν μπορούσα να το πάρω (επέτρεπαν ένα ανά αναβάτη και δεύτερο αν περιμένεις να δεις μήηηηπως και υπάρχει κενό σε γκρουπ).

nik69
01/04/2017, 22:26
Σήμερα πήγα στα MT Days πως τα λένε στο ΟΑΚΑ και πήρα το Tracer 900

Κάποιες παρατηρήσεις από την δική μου οπτική γωνία (σαν ευτυχής κάτοχος πλέον). Εννοείται ότι είναι προσωπικές εκτιμήσεις και δεν έχω κανέναν σκοπό να πείσω κάποιον τι να αγοράσει
Το tracer του 17 δεν έχει ρυθμιζόμενη απόσβεση συμπίεσης (όπως το απλό MT09). Έχει όμως τον συμπλέκτη ολίσθησης που όντως κάνει δουλειά. Και μαλακός είναι και δεν μπλοκάρει ο τροχός στο κατέβασμα. Ένα μλιπ στο κατέβασμα όμως είναι ποιό ερεθιστικό για το αυτί:)
Το μηχανάκι είναι εντελώς ασφάλτινο με όρθια θέση οδήγησης και συγκεκριμένη αισθητική. Οι διαστάσεις των ζαντών και οι διαδρομές των αναρτήσεων δεν νομίζω ότι αφήνουν περιθώρια για κάτι άλλο εκτός και εάν εγώ δεν κατανοώ τον όρο adventure. Σαν φιλοσοφία κατασκευής θεωρώ σαν αντίπαλο του (όχι βέβαια σαν ιπποδύναμη) το BMW S1000XR
Ο κινητήρας έχει κραδασμούς μεταξύ 5 και 6000rpm όταν επιταχύνεις με μπόλικο γκάζι και αρκετούς. Σε σύκριση με το xj6 τους νιώθω ποιό έντονα αλλά κατα περίεργο τρόπο δεν δημιουργούν το χαρακτηριστικό μούδιασμα στα χέρια προφανώς γιατί έχουν άλλη συχνότητα. Στο xj6 η βάση των μαρσπιέ , τα ίδια τα μαρσπιέ καθώς και τα καβαλέτα του τιμονιού στηριζόντουσαν σε λάστιχα (silent blocks). Στο tracer όλα είναι σταθερά βιδωμένα στο πλάισιο οπότε είναι και διαφορετική η αίσθηση που νιώθεις.
Το κιβώτιο είναι το καλύτερο από όσα yamaha έχω δοκιμάσει και με διαφορά. Το κλικ προσπαθώντας όμως να βρω την νεκρά είναι δυσδιάκριτο αλλά το έχω συνηθισει.
Επίσης η σέλα για μένα είναι άνετη και για οδηγό και για συνοδηγό. Με τι όμως κάνουμε συγκρίσεις? Με FJ1300,BMW K1600 ή με kTM690?. Επίσης και οι γωνίες στα πόδια μου πέφτουν πολύ άνετες ακόμα και όταν η σέλα ήταν στην χαμηλή θέση (1.82 ύψος ). Και οι διακόπτες μου φαίνονται οκ. Βέβαια σταματημένος με πατημένο συμπλέκτη δεν μπορείς να φτάσεις το φλας εάν έχει ξεχαστεί αλλά αυτό το έχω αντιμετωπίσει και αλλού.
Προς θεού από το καντράν το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μηδενίσεις το χιλιομετρητή. Εγώ το κάνω στο βενζινάδικο και όχι στον δρόμο. Όλα τα υπόλοιπα τα ελέγχεις από τον διακόπτη στο τιμόνι.
Η ζελατίνα δείχνει μικρή αλλά ο αέρας φεύγει πάνω από τους ώμους και σκάει στην μέση του κράνου και πάνω. Το σώμα είναι προστατευμένο(καλύτερα από το xj) αλλά η φασαρία στο κράνος μεγάλη. Επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω ζελατίνα τύπου κατάρτι μάλλον θα κοιτάξω να βρω κάποια χαμηλότερη στο μέλλον.
Οι αναρτήσεις για μένα έχουν ασφάλτινο σπορ χαρακτήρα. Στην πόλη με χαμηλές ταχύτητες νιώθεις τις μικροανωμαλίες , αλλά σε μεγάλες ταχύτητες ή πιέζοντας δουλεύουν καλύτερα και έχουν σωστό έλεγχο. Το xj ήταν ακριβώς το αντίθετο και σε ανώμαλο δρόμο με πολλά χιλιόμετρα οι ταλαντώσεις ήταν πολύ έντονες. Για μένα δεν υπάρχει λόγος να επενδύσω σε κάτι άλλο με αμφίβολα αποτελέσματα. Όταν πέσουν ίσως.
Το ντεπόζιτο όντως είναι πραγματικά στενό. Και εγώ θα το ήθελα λίγο ποιό φαρδύ (και θα έπαιρνε 2-3 λίτρα παραπάνω). Όχι τίποτα άλλο αλλά δεν μ'αρέσει κάθε 3 και λίγο να σταματάω σε βενζινάδικα. Το έχω συνηθίσει και αυτό και δεν μου δημιουργεί κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.
Τα φρένα είναι πολύ δυνατά αλλά η αίσθηση στην αρχή ήταν λίγο περίεργη. Βελτιώθηκε πολύ η αίσθησή μου μετά από 300 περίπου χιλιόμετρα. Αποδίδω την λίγο μεγαλύτερη νεκρή διαδρομή στο πολύ μεγάλο μήκος των σωλήνων λόγω του ABS. Όχι όμως κάτι δραματικό και δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς με τον όρο φθηνιάρικη αίσθηση. Εάν κάποιος έχει αλλάξει σε μεταλλικά σωληνάκια ίσως μας λύσει την απορία
Οι καθρέπτες είναι μικροί (τριγωνικοί στις άκρες) για λόγους αισθητικής. ότι πρέπει για να θαυμάζεις τα μουσκουλά σου. Μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος όπως λένε.
Χορταστικό γκάζι και απίστευτη επιθυμία για στροφές. Μέχρι τα 300 χιλιόμετρα από την αγορά (στο στρώσιμο και χωρίς να υπερβαίνω τις 5000 στροφές) τα λάστιχα (ευχάριστη έκπληξη μέχρι τώρα σε χαμηλές θερμοκρασίες τα dunlop) είχαν πατηθεί σε όλο το πέλμα. Πραγματικά ευκίνητο κάνει το xj6 να μοιάζει με cruiser και το fazer νταλίκα με κατεβασμένο τον τεμπλέλη (νεκρος άξονας). Η πλάκα είναι ότι το Xj είναι ένα ευκίνητο και ευκολόχρηστο μηχανάκι.
Οικονομικό αναλογικά με το γκάζι του όταν δεν κυνηγάς αυτό και την τύχη σου, αλλά δεν μπορείς να κρατηθείς και πολύ με κλειστό το γκάζι. Ο ήχος και η γενικότερη άισθησή του σε προκαλούν.
Το πρόγραμμα Α δεν μου αρέσει , απότομο απευθύνεται σε αυτούς που οδηγούν με μια ρόδα. Το standard για μένα είναι το ιδανικό και το Β καλό άμα σε πιάσει βροχή.

Για το ανέκδοτο περί κουνήματος θα παραθέσω το παρακάτω video https://www.youtube.com/watch?v=ygQgDXrIX18. Για να καταλάβεται τι ακριβώς λέει ο τύπος πρέπει να δείτε και τα προηγούμενα βιντεό του.

amyroukai
01/04/2017, 22:53
Η διαφορά στις εντυπώσεις μας σχεδόν σίγουρα προέρχονται και από το ότι εσύ άλλαξες το XJ6 με Tracer 900 και εγώ ξεκαβάλησα το Fazer και ανέβηκα σε αυτό μέσα σε λίγη ώρα... Οπότε ναι, ότι γράφεις λογικό είναι, έκανες μεγάλη αναβάθμιση. Εγώ πάλι, όχι.

Επειδή το συγκρίνεις με το S1000XR, εμ... Ούτε το XR θα αγόραζα (χμ, ΟΚ, μάλλον, το αγάπησα και το "μίσησα") για άλλους λόγους, έχει 2-3 ΗΛΙΘΙΑ πράγματα που αμέλησε η BMW αλλά δεν έχει καμμία - καμμία - μα καμμία σχέση σε κανέναν τομέα με το Tracer. Και δέχομαι ότι στοιχίζει διπλά λεφτά και άρα ορθώς και τίμια δεν έχει σχέση... Το XR είναι ένα τρελαμένο στριτ. Υστερικό. Απλά δεν το φανταζόμουν ότι υπάρχουν τέτοιοι κινητήρες, τέτοια φρένα, τέτοιες αναρτήσεις και απίθανα σωστή αεροδυναμική. Απλά δεν μπορείς να το οδηγήσεις "ήρεμα" αυτό το πράγμα, είναι ένας κοκάκιας σαμουράι με σπαθί και σφάζει τα πάντα στο δρόμο, δεν μπορώ να το εξηγήσω και δεν μπορώ να το ξεχάσω (και καλό και κακό) και είναι για να χάνεις το δίπλωμα σε κάθε βόλτα, απλά δεν σε αφήνει να κάνεις κάτι διαφορετικό, εκτός και αν είσαι πεθαμένος μέσα σου. Κατέβηκα με την καρδιά να βαράει υπερωρίες και την ανάσα κομμένη, με τα χέρια να τρέμουν, το στόμα στεγνό και το μυαλό καμένο προσπαθώντας να αντιληφθεί τι έγινε... (και πρώτα επεξεργάστηκα την ξενέρα από τις ελλείψεις και μετά κατάλαβα τι με χτύπησε οδηγώντας το...) Η μόνη σχέση είναι η ομοιότητα στο γενικότερο λουκ και στους 17ρηδες τροχούς με το Tracer 900. Το 900άρι δεν είναι χτισμένο στην ίδια φιλοσοφία.

υ.γ. Επίσης, καλόβολτο το εργαλείο :) Το ότι εγώ δεν κούμπωσα καθόλου καλά δεν το μειώνει σε κάτι.

tx2z
18/04/2017, 14:08
Πριν λιγο μου ηρθε μια επιστολη απο την Yamaha και λεει για αντικατασταση εξαρτηματων,προκειμενου να βελτωθει το συστημα στηριξης του τιμονιου.Τηλεφωνησα εκει που πηρα την μηχανη και μου ειπαν οτι θα παραγγειλουν τα εξαρτηματα και θα με ειδοποιησουν για την αντικατασταση.Παντως μου ειπαν οτι δεν εχει σχεση με το τρεμουλο του τιμονιου.

Εχει ερθει σε κανενα αλλο αυτη η επιστολη;Γνωριζετε τι ακριβως αλλαζουν;

BLiTzER
18/04/2017, 14:11
Μήπως αυτό (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=152545&highlight=%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7);

dinos5559
18/04/2017, 14:11
Ναι έβγαλαν καινούργια καβαλετα τιμονιού κ τα αλλάζουν στα πλαίσια εγγύησης...δεν έχει να κάνει με τρέμουλο όντως...είναι αρκετά τα μηχανάκια που πιάνει η ανάκληση από το 2015-2017....τα καινούργια καβαλετα ξεχωρίζουν απτό ότι το κάτω μέρος που είναι κ η βίδα δεν είναι βαμμένα...μάλλον υπήρχε θέμα στη βίδα τους...

Apache
18/04/2017, 16:49
Κάποιες παρατηρήσεις από την δική μου οπτική γωνία (σαν ευτυχής κάτοχος πλέον). Εννοείται ότι είναι προσωπικές εκτιμήσεις και δεν έχω κανέναν σκοπό να πείσω κάποιον τι να αγοράσει
Το tracer του 17 δεν έχει ρυθμιζόμενη απόσβεση συμπίεσης (όπως το απλό MT09). Έχει όμως τον συμπλέκτη ολίσθησης που όντως κάνει δουλειά. Και μαλακός είναι και δεν μπλοκάρει ο τροχός στο κατέβασμα. Ένα μλιπ στο κατέβασμα όμως είναι ποιό ερεθιστικό για το αυτί:)
Το μηχανάκι είναι εντελώς ασφάλτινο με όρθια θέση οδήγησης και συγκεκριμένη αισθητική. Οι διαστάσεις των ζαντών και οι διαδρομές των αναρτήσεων δεν νομίζω ότι αφήνουν περιθώρια για κάτι άλλο εκτός και εάν εγώ δεν κατανοώ τον όρο adventure. Σαν φιλοσοφία κατασκευής θεωρώ σαν αντίπαλο του (όχι βέβαια σαν ιπποδύναμη) το BMW S1000XR
Ο κινητήρας έχει κραδασμούς μεταξύ 5 και 6000rpm όταν επιταχύνεις με μπόλικο γκάζι και αρκετούς. Σε σύκριση με το xj6 τους νιώθω ποιό έντονα αλλά κατα περίεργο τρόπο δεν δημιουργούν το χαρακτηριστικό μούδιασμα στα χέρια προφανώς γιατί έχουν άλλη συχνότητα. Στο xj6 η βάση των μαρσπιέ , τα ίδια τα μαρσπιέ καθώς και τα καβαλέτα του τιμονιού στηριζόντουσαν σε λάστιχα (silent blocks). Στο tracer όλα είναι σταθερά βιδωμένα στο πλάισιο οπότε είναι και διαφορετική η αίσθηση που νιώθεις.
Το κιβώτιο είναι το καλύτερο από όσα yamaha έχω δοκιμάσει και με διαφορά. Το κλικ προσπαθώντας όμως να βρω την νεκρά είναι δυσδιάκριτο αλλά το έχω συνηθισει.
Επίσης η σέλα για μένα είναι άνετη και για οδηγό και για συνοδηγό. Με τι όμως κάνουμε συγκρίσεις? Με FJ1300,BMW K1600 ή με kTM690?. Επίσης και οι γωνίες στα πόδια μου πέφτουν πολύ άνετες ακόμα και όταν η σέλα ήταν στην χαμηλή θέση (1.82 ύψος ). Και οι διακόπτες μου φαίνονται οκ. Βέβαια σταματημένος με πατημένο συμπλέκτη δεν μπορείς να φτάσεις το φλας εάν έχει ξεχαστεί αλλά αυτό το έχω αντιμετωπίσει και αλλού.
Προς θεού από το καντράν το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μηδενίσεις το χιλιομετρητή. Εγώ το κάνω στο βενζινάδικο και όχι στον δρόμο. Όλα τα υπόλοιπα τα ελέγχεις από τον διακόπτη στο τιμόνι.
Η ζελατίνα δείχνει μικρή αλλά ο αέρας φεύγει πάνω από τους ώμους και σκάει στην μέση του κράνου και πάνω. Το σώμα είναι προστατευμένο(καλύτερα από το xj) αλλά η φασαρία στο κράνος μεγάλη. Επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω ζελατίνα τύπου κατάρτι μάλλον θα κοιτάξω να βρω κάποια χαμηλότερη στο μέλλον.
Οι αναρτήσεις για μένα έχουν ασφάλτινο σπορ χαρακτήρα. Στην πόλη με χαμηλές ταχύτητες νιώθεις τις μικροανωμαλίες , αλλά σε μεγάλες ταχύτητες ή πιέζοντας δουλεύουν καλύτερα και έχουν σωστό έλεγχο. Το xj ήταν ακριβώς το αντίθετο και σε ανώμαλο δρόμο με πολλά χιλιόμετρα οι ταλαντώσεις ήταν πολύ έντονες. Για μένα δεν υπάρχει λόγος να επενδύσω σε κάτι άλλο με αμφίβολα αποτελέσματα. Όταν πέσουν ίσως.
Το ντεπόζιτο όντως είναι πραγματικά στενό. Και εγώ θα το ήθελα λίγο ποιό φαρδύ (και θα έπαιρνε 2-3 λίτρα παραπάνω). Όχι τίποτα άλλο αλλά δεν μ'αρέσει κάθε 3 και λίγο να σταματάω σε βενζινάδικα. Το έχω συνηθίσει και αυτό και δεν μου δημιουργεί κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.
Τα φρένα είναι πολύ δυνατά αλλά η αίσθηση στην αρχή ήταν λίγο περίεργη. Βελτιώθηκε πολύ η αίσθησή μου μετά από 300 περίπου χιλιόμετρα. Αποδίδω την λίγο μεγαλύτερη νεκρή διαδρομή στο πολύ μεγάλο μήκος των σωλήνων λόγω του ABS. Όχι όμως κάτι δραματικό και δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς με τον όρο φθηνιάρικη αίσθηση. Εάν κάποιος έχει αλλάξει σε μεταλλικά σωληνάκια ίσως μας λύσει την απορία
Οι καθρέπτες είναι μικροί (τριγωνικοί στις άκρες) για λόγους αισθητικής. ότι πρέπει για να θαυμάζεις τα μουσκουλά σου. Μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος όπως λένε.
Χορταστικό γκάζι και απίστευτη επιθυμία για στροφές. Μέχρι τα 300 χιλιόμετρα από την αγορά (στο στρώσιμο και χωρίς να υπερβαίνω τις 5000 στροφές) τα λάστιχα (ευχάριστη έκπληξη μέχρι τώρα σε χαμηλές θερμοκρασίες τα dunlop) είχαν πατηθεί σε όλο το πέλμα. Πραγματικά ευκίνητο κάνει το xj6 να μοιάζει με cruiser και το fazer νταλίκα με κατεβασμένο τον τεμπλέλη (νεκρος άξονας). Η πλάκα είναι ότι το Xj είναι ένα ευκίνητο και ευκολόχρηστο μηχανάκι.
Οικονομικό αναλογικά με το γκάζι του όταν δεν κυνηγάς αυτό και την τύχη σου, αλλά δεν μπορείς να κρατηθείς και πολύ με κλειστό το γκάζι. Ο ήχος και η γενικότερη άισθησή του σε προκαλούν.
Το πρόγραμμα Α δεν μου αρέσει , απότομο απευθύνεται σε αυτούς που οδηγούν με μια ρόδα. Το standard για μένα είναι το ιδανικό και το Β καλό άμα σε πιάσει βροχή.

Για το ανέκδοτο περί κουνήματος θα παραθέσω το παρακάτω video https://www.youtube.com/watch?v=ygQgDXrIX18. Για να καταλάβεται τι ακριβώς λέει ο τύπος πρέπει να δείτε και τα προηγούμενα βιντεό του.

Επειδή εδώ το Internet χρεώνεται με τον όγκο και δεν θέλω να μείνω από κάρτα, μπορείς να μου πείς τι λέει ο τύπος στο βίντεο και πως έλυσε το πρόβλημα;

nik69
18/04/2017, 17:24
Εάν δεις το τελευταίο video θα δεις ότι έχει και την ζελατίνα-κατάρτι (δεν ξέρω ποιά μάρκα). Στα προηγούμενα video είχε πειραματιστεί με την εργοστασιακή ζελατίνα και χωρίς αυτή επίσης.
Η ουσιαστικότερη διαφορά είναι ότι άλλαξε το πίσω λάστιχο (νομίζω pilot sport 4).
Δεν αποδίδει όμως ο ίδιος την εξαφάνιση του wobbling σε αυτό. Πιθανολογώ ότι απλά συνήθισε το μηχανάκι και έγινε καλύτερος επάνω του.

Προσωπική άποψη δική μου (μικρή σίγουρα εμπειρία μέχρι τώρα 2000Km) έχει πολύ ελαφρύ στρίψιμο (ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ) , αρκετό γκάζι (δεν είναι H2 ή MT10 αλλά σίγουρα δεν απευθύνεται σε άπειρους αναβάτες) . Εάν ανοιγοκλείνεις το γκάζι σαν διακόπτη ON-OFF θα την φας στα μούτρα κανονικά. Ακόμα και το TCS σε τέτοιες συνθήκες κόβει το μηχανάκι απότομα και σε κάνει να αισθάνεσαι σαν ηλίθιος. Δεν έχει εξελιγμένα ηλεκτρονικά σαν το R1 ή άλλες μηχανές που είναι στην σφαίρα των +20000€ με αδρανειακούς αισθητήρες, cornering ABS, slide control κλπ. Μετράει διαφορά ταχύτητας μεταξύ μπροστά-πίσω τροχού μόνο οπότε είναι και σχετικά αργές οι αντιδράσεις του σε σχέση με τα ποιό εξελιγμένα και ακριβά θηρία. Προοδευτικότητα και άνεση στους χειρισμούς χρειάζεται το εργαλείο.

Είχα και εγώ έντονες αμφιβολίες μέχρι που είδα κάποιον Τούρκο να τελικιάζει με βγαλμένο κόφτη (στην κατηφόρα βέβαια :lol:)
https://youtu.be/w_8RUesr6AM?t=513

Πέρα από αυτό που ίσως δεις στο βίντεο του τρελαμένου εξακολουθεί να είναι ευαίσθητο σε τέτοιες ταχύτητες. Δεν νομίζω όμως να σχεδιάστηκε για κάτι τέτοιο.
Για τέτοιες περιπτώσεις ας πάρει κάποιος κανένα hayabusa να ξεμπερδεύει

Apache
18/04/2017, 17:31
Εάν δεις το τελευταίο video θα δεις ότι έχει και την ζελατίνα-κατάρτι (δεν ξέρω ποιά μάρκα). Στα προηγούμενα video είχε πειραματιστεί με την εργοστασιακή ζελατίνα και χωρίς αυτή επίσης.
Η ουσιαστικότερη διαφορά είναι ότι άλλαξε το πίσω λάστιχο (νομίζω pilot sport 4).
Δεν αποδίδει όμως ο ίδιος την εξαφάνιση του wobbling σε αυτό. Πιθανολογώ ότι απλά συνήθισε το μηχανάκι και έγινε καλύτερος επάνω του.

Προσωπική άποψη δική μου (μικρή σίγουρα εμπειρία μέχρι τώρα 2000Km) έχει πολύ ελαφρύ στρίψιμο (ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ) , αρκετό γκάζι (δεν είναι H2 ή MT10 αλλά σίγουρα δεν απευθύνεται σε άπειρους αναβάτες) . Εάν ανοιγοκλείνεις το γκάζι σαν διακόπτη ON-OFF θα την φας στα μούτρα κανονικά. Ακόμα και το TCS σε τέτοιες συνθήκες κόβει το μηχανάκι απότομα και σε κάνει να αισθάνεσαι σαν ηλίθιος. Δεν έχει εξελιγμένα ηλεκτρονικά σαν το R1 ή άλλες μηχανές που είναι στην σφαίρα των +20000€ με αδρανειακούς αισθητήρες, cornering ABS, slide control κλπ. Μετράει διαφορά ταχύτητας μεταξύ μπροστά-πίσω τροχού μόνο οπότε είναι και σχετικά αργές οι αντιδράσεις του σε σχέση με τα ποιό εξελιγμένα και ακριβά θηρία. Προοδευτικότητα και άνεση στους χειρισμούς χρειάζεται το εργαλείο.

Είχα και εγώ έντονες αμφιβολίες μέχρι που είδα κάποιον Τούρκο να τελικιάζει με βγαλμένο κόφτη (στην κατηφόρα βέβαια :lol:)
https://youtu.be/w_8RUesr6AM?t=513

Πέρα από αυτό που ίσως δεις στο βίντεο του τρελαμένου εξακολουθεί να είναι ευαίσθητο σε τέτοιες ταχύτητες. Δεν νομίζω όμως να σχεδιάστηκε για κάτι τέτοιο.
Για τέτοιες περιπτώσεις ας πάρει κάποιος κανένα hayabusa να ξεμπερδεύει

Αν κατάλαβα καλά από τα σχόλια που είδα, το αποδίδει στο φάγωμα του εμπρός λάστιχου (προφανώς έγινε πιό flat) γιαυτό αναφέρει ότι το στρίψιμο έγινε "πιό βαρύ".
Λές με άλλα λάστιχα με πιο φαρδιά κορώνα πχ πιρελι το μηχανάκι να μην έχει κανένα πρόβλημα;
Τα Pilot 4 (αυτά φοράει το δικό μου) έχουν πράγματι πολύ στενή κορώνα...

doctoras
18/04/2017, 17:33
Με μονο χουφτες λεει αυτός εκανε δουλεία και οτι τον περνούσαν για μπατσο λογο κατι λεντακια που εβαλε
Ως εκει άντεξα..αμεριμακα..

nik69
18/04/2017, 17:51
Αν κατάλαβα καλά από τα σχόλια που είδα, το αποδίδει στο φάγωμα του εμπρός λάστιχου (προφανώς έγινε πιό flat) γιαυτό αναφέρει ότι το στρίψιμο έγινε "πιό βαρύ".
Λές με άλλα λάστιχα με πιο φαρδιά κορώνα πχ πιρελι το μηχανάκι να μην έχει κανένα πρόβλημα;
Τα Pilot 4 (αυτά φοράει το δικό μου) έχουν πράγματι πολύ στενή κορώνα...

Τον συγκεκριμένο (Βέλγος είναι) τον είχα παρατηρήσει περισσότερο επειδή ήταν αναλυτικός και έκανε αρκετές προσπάθειες . Όταν δοκίμασε με 6η δεν κουνιόταν καθόλου.
Όταν επιτάχυνε αλλάζοντας στον κόφτη κάπου μετά τα 170 άρχιζε να χορεύει τσάμικο. Τα κουνήματά του ξεκινούσαν μετά την αλλαγή (προφανώς από το απότομα ανασήκωμα και μετά πτώση του τροχού). Εγώ πιθανολογώ ότι απλά κούμπωσε στο μηχανάκι μετά από κάποια χιλιόμετρα.

Τώρα για το πίσω ελαστικό εξαρτάται σε τι κατάσταση είναι. Το M7RR που είχα μετά τα 9000Km δεν είχε εμφανή σημάδια τετραγωνίσματος ούτε είχε τελειωμένο πέλμα. Όμως επιταχύνοντας στην έξοδο των στροφών έκανε το xj6 να χορεύει κανονικά. Όταν αλλάχτηκε (με ίδιο) απλά το μηχανάκι γύρισε στην κανονική του συμπεριφορά.

Giorgosv78
20/04/2017, 10:04
Παιδιά μήπως γνωρίζει κανένας αν υπάρχει κάπου διαθέσιμο το service manual (όχι το owner's)?

nik69
24/04/2017, 08:46
Λίγο κουραστική η περασμένη παρασκευή.
Επιστρέφοντας από την δουλειά με όρεξη το μηχανάκι κούνησε περνώντας πάνω από ένα κάθετο "σκαλοπατάκι" του δρόμου κάπου επιταχύνοντας ατα 180. Αφήνοντας ελαφρά το γκάζι εξαφανίστηκε σχεδόν αμμέσως και μετά συνέχισα επιταχύνοντας μέχρι την τελική.
Η αίσθηση που είχα ήταν ότι παραήταν σκληρό το μπροστινό και έκανε τον τροχό να ανασηκωθεί. Ρύθμιση απόσβεση συμπίεσης δεν υπάρχει ανεξάρτητη από την επαναφορά οπότε το να μειώσω την επαναφορά 2-3 κλικ (η οποία τελικά επηρεάζει και την συμπίεση) μόνο ήταν μονόδρομος.
Η μαλακία μου ήταν ότι πήγα και μαλάκωσα και την πίσω ανάρτηση (ο κανόνας είναι ότι πειράζεις μόνο μία ρύθμιση για να δεις διαφορά αντιδράσεων). Μετά δοκιμάζοντας ήταν αδύνατον να ξεπεράσεις τα 200 (μέχρι εκεί όμως ήταν καλά). Το τιμόνι άρχιζε να κυμματίζει δεξιά-αριστερά , αλλά όχι με απότομο τρόπο που να εξελιχθεί σε tank-slap.
Καταλαβαίνοντας το λάθος ξαναέσφιξα την πίσω απόσβεση (και 1/3 της στροφής + από την εργοστασιακή ρύθμιση).
Τέλος καλό όλα καλά μετά από αυτό.
Έγινε και δοκιμή δικάβαλο μέχρι τα 170 (γιατί μετά η παντόφλα πήγε σύννεφο). Ο δρόμος ήταν δίπλα σε αννεμογεννήτριες (ξέρετε φυσσάει εκεί πέρα) και με έντονες ανωμαλίες του αρκετά παλιού δρόμου.

1η παρατήρηση είναι ότι το να έχεις μόνο μια ρύθμιση στην απόσβεση σου μειώνει τις διαθέσιμες επιλογές (εάν έχει όμως περισσότερες ρυθμίσεις πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις)
2η παρατήρηση είναι ότι το μπροστινό ελατήριο είναι λίγο περίεργο (είναι 2 σταδίων). Από πλήρη έκταση
το μπροστινό "τρώει" περίπου 40-45mm διαδρομής μόνο με το μηχανάκι επάνω και με εμένα πάνω (που πλησιάζω επικίνδυνα τα 100 κιλά) κατεβαίνει άλλα 15mm. Μου φαίνονται λίγο περίεργα τα νούμερα.
3. Μου φαίνονται λίγο παραπλανητικές οι αναφορές σε χούφτες-ζελατίνες. Δεν νομίζω να είναι αεροδυναμικό το φαινόμενο. Όταν διορθώθηκαν οι αναρτήσεις μπορώ να πω ότι είναι και αρκετά σταθερό σε πλάγιο αέρα. Πολύ περισσότερο σταθερό από την οπτική adventure-εντύπωση που δίνει.

devil's animal
27/04/2017, 06:30
Αρα είναι για τον π@...ο καβάλα το μηχανάκι, σιγά μην κάτσω να μετράω με το παχύμετρο το Sag,

εντελως λαθος η οπτικη που βλεπεις τα πραγματα...:a06::a06:
αν δεν ασχοληθεις με το μηχανακι σου για να το φερεις στα μετρα σου ποιος περιμενεις να το κανει?

το βαρος του αναβατη, το υψος του και γενικα η σωματοδομη του επηρεαζει πολυ τον τροπο που συμπεριφρεται στον δρομο...
ακομα και μια βαλιτσα πισω να βαλεις, εναν ανεμοθωρακα μεγαλυτερο..κλπ..κλπ...
γι'αυτο τα μηχανακια βγαινουν με ρυθμιζομενες αναρτησεις και σταμπ τιμονιου...

δεν ειναι αυτοκινητο που αν ειναι σκληρο απο το εργοστασιο ειναι σκληρο.-

amyroukai
27/04/2017, 07:25
Φίλτατε απάτσι επειδή φραστικά ξεφεύγεις πολύ και συχνά, θυμήσου ότι σε διαβάζουν μερικές χιλιάδες κόσμου και δεν είσαι με την παρέα σου σε καφέ να τα λέτε. Και μαζέψου λίγο, παρακαλώ.

Apache
27/04/2017, 17:23
Φίλτατε απάτσι επειδή φραστικά ξεφεύγεις πολύ και συχνά, θυμήσου ότι σε διαβάζουν μερικές χιλιάδες κόσμου και δεν είσαι με την παρέα σου σε καφέ να τα λέτε. Και μαζέψου λίγο, παρακαλώ.

"Εχεις δίκιο...

kemmotar
08/05/2017, 00:25
Ναι έβγαλαν καινούργια καβαλετα τιμονιού κ τα αλλάζουν στα πλαίσια εγγύησης...δεν έχει να κάνει με τρέμουλο όντως...είναι αρκετά τα μηχανάκια που πιάνει η ανάκληση από το 2015-2017....τα καινούργια καβαλετα ξεχωρίζουν απτό ότι το κάτω μέρος που είναι κ η βίδα δεν είναι βαμμένα...μάλλον υπήρχε θέμα στη βίδα τους...

το οποιο θεμα που υπηρχε ειναι οτι εσπαγε η βαφη και φοβοντουσαν για τυχον μποσικα. ειναι αβαφτο τωρα εκει. κλαην μαην...

οσον αφορα τα λαστιχα τωρα, χειροτερο λαστιχο για ελλαδα και τρεισερ απο το μισελεν pr4 δεν υπαρχει... το χα και ευτυχως το πουλησα. εχω δοκιμασει 4-5 διαφορετικα λαστιχα. το καλυτερο σπορτ τουρινγκ που δεν κουνα καθολου και ειναι σουπερ για το τρεισερ ειναι το τ30 εβο. απο hypersport δευτερη φορα εβαλα προχτες το σ21. δεν ειναι το πιο στριφτερο ή επιθετικο αλλα βγαζει αρκετα χλμ (12-13κ) σε σωστη κατασταση με μεικτη χρηση (πιστα+καταδρομικες+πολη+εθνικη+φορτωμα)

nik69
12/05/2017, 23:45
Σύμφωνα με το περιοδικό moto (http://www.motomag.gr/news/epikairotita/stin-paragogi-mwt-09)
βγήκε στην παραγωγή και το τρίκυκλο και έρχεται μέρχι το τέλος το 2017 !!

basilis_k6
13/05/2017, 00:33
Σύμφωνα με το περιοδικό moto (http://www.motomag.gr/news/epikairotita/stin-paragogi-mwt-09)

ουαου! παιζει να ειναι το πιο badass σχεδιο που βγαίνει οντως στην παραγωγη.

kordix
13/05/2017, 07:35

Κι άλλο "αναπηρικό" στη πιάτσα :facepalm:

toyar
14/05/2017, 06:21
''μαστορα αλλαξε 10 τακακια και 8 τσιμουχες μπροστινου''

oneos
17/06/2017, 10:14
Επαναφερω το θεμα με μια προσφατη απορια μου.. Γιατι πουλιουνται τοσα πολλα 09 (γυμνα και tracer) 1-2 ετων με ελαχιστα χιλιομετρα? Τοσοι πολλοι το μετανιωσαν?

basilis_k6
17/06/2017, 14:52
Επαναφερω το θεμα με μια προσφατη απορια μου.. Γιατι πουλιουνται τοσα πολλα 09 (γυμνα και tracer) 1-2 ετων με ελαχιστα χιλιομετρα? Τοσοι πολλοι το μετανιωσαν?

Πούλησε πολλά κομμάτια σαν καινούργιο μηχανάκι οπότε λογικό να βλέπεις και αρκετά στα μτχ. Δεν νομίζω οτι ειναι θέμα της μοτοσυκλέτας. Τα χλμ ειναι λίγα γιατι δεν γράφουμε πλέον τοσα χλμ οπως παλαίοτερα, λίγο η βενζίνη, λίγο τα εισοδήματα...

tx2z
17/06/2017, 21:29
Απο οτι ειδα στο car.gr ειναι 13 Tracer 900 μεταχειρισμενα.Δεν ειναι και πολλα για τον αριθμο που εχουν πουληθει στην Ελλαδα.Μην ξεχναμε οτι καθε μηνα απο τοτε που ηρθε πουλιουνται τουλαχιστον 30 Tracer 900.Για πανω απο 700 Tracer900 που κυκλοφορουν στην Ελλάδα, ειναι μικρος ο αριθμος που πουλιουνται.
Εγω παρολο που με ξενερωνει το κουνημα του στα πολλα, δεν βρηκα κατι καλυτερο μεχρι τα 15+ χιλιαρικα.Προσφατα οδηγησα και τα ΚΤΜ1090 adv,1290 super adv,S1000xr.Σαν το tracer σε χρηστικοτητα καθημερινη και οδηγικη ευχαριστηση δεν υπαρχει αλλο.

GogosLux
17/06/2017, 22:17
.............Προσφατα οδηγησα και τα ΚΤΜ1090 adv,1290 super adv,S1000xr.Σαν το tracer σε χρηστικοτητα καθημερινη και οδηγικη ευχαριστηση δεν υπαρχει αλλο.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: καλό :winka:

tx2z
17/06/2017, 23:13
:lol::lol::lol::lol::lol::lol: καλό :winka:

Οποιος τα εχει οδηγησει μπορει να κρινει.Καιει 30% λιγοτερο βενζινη,εχει πολυ χαμηλοτερα εξοδα συντηρησης,τελη,ασφαλειες,ειναι πολυ ποιο ελαφρυ και ανετο στην κινηση,δεν ανεβαζει θερμοκρασιες οπως αυτα,οσον αφορα την καθημερινη χρητικοτητα.Οσον αφορα την οδηγικη ευχαριστηση, ειναι η χαρα του οδηγου,γκαζι παντου,παντιλικια,σουζες,ευελικτο,με καλα φρενα.Τα αλλα ειναι τερατα δυναμης και λιγο καλυτερα φρενα,αλλα σε καθημερινες συνθηκες δεν τα ευχαριστιεσαι τοσο.Το bmw για να κανει παιχνιδια πρεπει να ανεβασει στροφες.Και σε ολα αυτα νοιωθεις εντονα το βαρος τους.

slzr
18/06/2017, 00:37
Δεν το έχω οδηγήσει το μηχανάκι, αλλά αν το έχει οδηγήσει κάποιος και του κουνάει στα πολλά ας το πει.. Γιατί φαίνεται τούμπανο!

Apache
18/06/2017, 00:51
Δεν το έχω οδηγήσει το μηχανάκι, αλλά αν το έχει οδηγήσει κάποιος και του κουνάει στα πολλά ας το πει.. Γιατί φαίνεται τούμπανο!

Λένε ότι του 2017 έχει "απωλέσει" τις αμαρτίες των προηγουμένων, αν κάποιος έχει οδηγήσει το καινούργιο ας μας πεί εντυπωσεις...ειδικά στα "πολλά"...

GogosLux
18/06/2017, 00:58
Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης και με όλο τον σεβασμό μιας και δεν γνωριζόμαστε

Οποιος τα εχει οδηγησει μπορει να κρινει. εννοείται αλλά εξαρτάται και το που τα έχει οδηγήσει, πόλη - στροφιλίκια - πίστα. Επίσης ποια είναι η εμπειρία του - τι μηχανάκια έχει οδηγήσει, τι απαιτήσεις έχει κλπ κλπ . Μην τα εξισώνουμε όλα.

Καιει 30% λιγοτερο βενζινη,εχει πολυ χαμηλοτερα εξοδα συντηρησης,τελη,ασφαλειες,. οποίος αγοράζει μηχανάκι 18Κ€+ και σκέφτεται βενζίνες και ασφάλεια άστο καλύτερα, δεν είναι για εκείνον. Τα μεταξωτά θέλουν και επιδέξιους

Οσον αφορα την οδηγικη ευχαριστηση, ειναι η χαρα του οδηγου,γκαζι παντου,παντιλικια,σουζες,ευελικτο,με καλα φρενα.Τα αλλα ειναι τερατα δυναμης και λιγο καλυτερα φρενα,αλλα σε καθημερινες συνθηκες δεν τα ευχαριστιεσαι τοσο.Το bmw για να κανει παιχνιδια πρεπει να ανεβασει στροφες.Και σε ολα αυτα νοιωθεις εντονα το βαρος τους.

Το S1000XR για παράδειγμα έχει cornering abs, electronic suspension, quick shifting κλπ κλπ και σε δοκιμή σε πίστα βγαίνει 1 μόλις δευτερόλεπτο πιο αργό απο το S1000RR με τον ίδιο οδηγό. Δεν το λέω εγώ, ψάξε το

Επισης, φυσικά το BMW πρέπει να ανεβάσει στροφές αφού είναι 4κυλινδρο αν και απο ροπή είναι καλό, τι σημαίνει ότι το tracer είναι καλύτερο απο το R1 που πρέπει να ανεβάσει στροφές ???

ΟΠΟΤΕ μάλλον η σύγκριση και ετυμηγορία είναι άστοχη, το tracer ας το συγκρίνουμε με τα αντίστοιχα μηχανάκια όπως απο Kawa-Suzuki και όχι με άλλης κατηγορίας

Για εμένα το tracer είναι ένα καλύτερο TDM που θα το κοιτούσα (ίσως) ενώ τα αλλά είναι άλλης κλάσης μηχανάκια, μέχρι εκεί όλα καλά !

Μην το παρακάνουμε .....................

Να είσαι καλά !

BLiTzER
18/06/2017, 01:02
Επισης, φυσικά το BMW πρέπει να ανεβάσει στροφές αφού είναι 4κυλινδρο αν και απο ροπή είναι καλό, τι σημαίνει ότι το tracer είναι καλύτερο απο το R1 που πρέπει να ανεβάσει στροφές ???

Ναι, όταν σου μιλάει για καθημερινό μηχανάκι, ένα μηχανάκι που τραβάει από τις 3.000 rpm είναι πολύ καλύτερο από ένα που ροπιάζει στις 9.

Τώρα, το να συγκρίνουμε ένα μηχανάκι των 10.000€ με ένα των 20, είναι επίσης κάπως αστείο. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να υπερέχει σε κάποια - λίγα - σημεία.

nik69
18/06/2017, 01:18
Λένε ότι του 2017 έχει "απωλέσει" τις αμαρτίες των προηγουμένων, αν κάποιος έχει οδηγήσει το καινούργιο ας μας πεί εντυπωσεις...ειδικά στα "πολλά"...

Τα παρακάτω προφανώς είναι προσωπικές απόψεις .
Δεν υπάρχει κάποια δομική διαφορά μεταξύ 16 και 17. Οι διάφορες είναι ο συμπλεκτης πραγματικό βούτυρο και σλιπερ το traction που έχει 2 ρυθμίσεις αντι για μια και πιθανόν η χαρτογραφηση γιατί το γκάζι του είναι ομαλό χωρίς αποτομο σκαλοπατι.
Το κούνημα μπορεί να αρχίσει επιταχύνοντας και αλλάζοντας στον κόφτη 2 και 3 ταχύτητα . Στα 135 και 180 περίπου που πιάνει η κάθε στην επόμενη σχέση το μηχανάκι είναι στην ροπή του και ανασηκωνει τον τροχό. Εάν δεν έχεις χαλαρά χέρια απλά αρχίζει ενα φαινόμενο σαν tank slapping . Εάν συνεχίσεις να έχεις σφιχτά χέρια το επιβαρύνσεις. Εάν εκείνη την στιγμή μπορέσει κάποιος να σου πάρει τα χέρια απο το τιμόνι απλά το μηχανάκι θα διορθώσει μονο του .
Την περασμένη Τρίτη που φυσαγε με πολλά μποφόρ δεν είχα κανένα πρόβλημα ακόμα και στην τελική του.
Όσοι έχουν ζήσει (και έχουν επιζήσει ) απο Suzuki rvg250 μπορούν να καταλάβουν περι τίνος πρόκειται.
Σίγουρα είναι πολυ ευέλικτο και ελαφρύ που κάνει το φαινόμενο του κουνηματος να ξεκινάει εύκολα σε σχέση με άλλες αντίστοιχες μηχανές . Επίσης η όρθια θέση επιβαρύνει . Σκύψε λίγο και χαλάρωσε την ώρα που χουφτωνεις τέρμα το γκάζι και δεν συμβαίνει τίποτα πέρα απο κάτι απολαυστικά power wheelies ακόμα και με 3η.
Τα περι λαστιχενιου ψαλιδιου πλαισίου είναι μυθεύματα
Το μηχανάκι πάρα είναι παιχνιδιάρικο και δεν απευθύνεται για όλους ούτε φυσικά για άπειρους και για 1η μηχανή
Το εάν σου κάνει εσένα η Εάν προτιμάς κάτι λιγότερο απότομο σε επιταχύνσεις αλλά με ίδια τελική δεν το κάνει κακο μηχανάκι .
Περισσότερο εσυ πρέπει να αποφασίσεις τι σε εκφράζει .
Η μανία των πωλητών να το προωθούν σαν αντικαταστάτη του tdm είναι αστεία . Θεωρώ σαν τέτοιο το 700άρι.

Για συμπλήρωμα δες εδώ πως επιταχύνει κάποιος γείτονας μέχρι τα 240 (έχει βγαλμένο κόφτη προφανώς)
https://youtu.be/pknq8I-BPHs?t=396
και τι στο διάολο προσπαθεί να κάνει κάποιος που πήγε σε αυτά τα τεστ ride της yamaha ???
https://www.youtube.com/watch?v=H4S4OCKRTDo

Δες και κάνε μια σύγκριση μεταξύ τους. Φταίει το μηχανάκι στον 2ο??

basilis_k6
18/06/2017, 02:54
Ναι, όταν σου μιλάει για καθημερινό μηχανάκι, ένα μηχανάκι που τραβάει από τις 3.000 rpm είναι πολύ καλύτερο από ένα που ροπιάζει στις 9.

Τώρα, το να συγκρίνουμε ένα μηχανάκι των 10.000€ με ένα των 20, είναι επίσης κάπως αστείο. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να υπερέχει σε κάποια - λίγα - σημεία.

ποιο ροπιάζει στις 9, πλακα κάνεις?

tx2z
18/06/2017, 15:10
Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης και με όλο τον σεβασμό μιας και δεν γνωριζόμαστε

εννοείται αλλά εξαρτάται και το που τα έχει οδηγήσει, πόλη - στροφιλίκια - πίστα. Επίσης ποια είναι η εμπειρία του - τι μηχανάκια έχει οδηγήσει, τι απαιτήσεις έχει κλπ κλπ . Μην τα εξισώνουμε όλα.

οποίος αγοράζει μηχανάκι 18Κ€+ και σκέφτεται βενζίνες και ασφάλεια άστο καλύτερα, δεν είναι για εκείνον. Τα μεταξωτά θέλουν και επιδέξιους

Το S1000XR για παράδειγμα έχει cornering abs, electronic suspension, quick shifting κλπ κλπ και σε δοκιμή σε πίστα βγαίνει 1 μόλις δευτερόλεπτο πιο αργό απο το S1000RR με τον ίδιο οδηγό. Δεν το λέω εγώ, ψάξε το

ΟΠΟΤΕ μάλλον η σύγκριση και ετυμηγορία είναι άστοχη, το tracer ας το συγκρίνουμε με τα αντίστοιχα μηχανάκια όπως απο Kawa-Suzuki και όχι με άλλης κατηγορίας

Για εμένα το tracer είναι ένα καλύτερο TDM που θα το κοιτούσα (ίσως) ενώ τα αλλά είναι άλλης κλάσης μηχανάκια, μέχρι εκεί όλα καλά !

Μην το παρακάνουμε .....................

Να είσαι καλά !

Οπως εγραψα το Tracer 900 ειναι πολυ καλυτερο απο ολα της κατηγοριας του μεχρι 15+ χιλιαρικα.Με τα S1000xr και KTM τα συγκρινα μονο απο θεμα καθημερινης ευχρηστιας.Και εγω ηθελα να παρω το Multi και το S1000xr,αλλα οδηγοντας τα και κρινοντας τις αναγκες μου που πλεον περιοριζονται σε καθημερινες μετακινησεις και κανενα track day μου ειναι αρκετο το Tracer.Θα ηθελα να ειχα το multi αλλα για να το εχω μονο για μοστρα χωρις να εκμεταλευομαι τις τεραστιες δυνατοτητες του για ταξιδια και πιστα θεωρω οτι με το Tracer καλυπτομαι.Και ξαναλεω οτι τον παιχνιδιαρικο χαρακτηρα του Tracer που τον χαιρεσαι απο φαναρι σε φαναρι και σε στροφιλικια δεν τον ενιωσα με τα αλλα που λεω παραπανω.Τα οδηγησα για πολλες ωρες σε δρομο μεσα και εξω απο την πολη και σε επαρχιακο στροφιλικι.

amyroukai
18/06/2017, 17:25
Boys ηρεμία... Έχοντας οδηγήσει και το 900 και το XR δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στα δύο. Το XR τρελαίνεται από μηδέν στροφές. Το 900 είναι απλά χλιαρό, παντού. Σαν vfm μπορεί να σταθεί αξιοπρεπέστατα, αλλά ως εκεί. Ουδεμία σχέση σε κανέναν τομέα, λογικό δεδομένης της διαφοράς τιμής.

DrBig
18/06/2017, 17:54
Κι εγω οδηγησα το xr και μου φανηκε οτι κατω απο τις 7000 δεν εχει ροπη ανταξια 1000ριου.

Bob_o_mastoras
18/06/2017, 18:07
Boys ηρεμία... Έχοντας οδηγήσει και το 900 και το XR δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στα δύο. Το XR τρελαίνεται από μηδέν στροφές. Το 900 είναι απλά χλιαρό, παντού. Σαν vfm μπορεί να σταθεί αξιοπρεπέστατα, αλλά ως εκεί. Ουδεμία σχέση σε κανέναν τομέα, λογικό δεδομένης της διαφοράς τιμής.

Δεν εχω οδηγησει το Tracer 900 αλλα κρινοντας απο το mt-09 που μοιραζονται το ιδιο μοτερ δεν θα το χαρακτηριζα χλιαρο. Ισα ισα ειναι πολυ σπιρτοζικο και ροπατο μοτερ με πολυ ευχαριστη λειτουργεια. Χαμογελουσα καθε φορα που ανοιγα το γκαζι.

amyroukai
18/06/2017, 18:10
Σε σύγκριση με το ντομινέιτορ και το 600...; Ε ναι. Με το XR;;;

basilis_k6
18/06/2017, 18:16
Δεν εχω οδηγησει το Tracer 900 αλλα κρινοντας απο το mt-09 που μοιραζονται το ιδιο μοτερ δεν θα το χαρακτηριζα χλιαρο. Ισα ισα ειναι πολυ σπιρτοζικο και ροπατο μοτερ με πολυ ευχαριστη λειτουργεια. Χαμογελουσα καθε φορα που ανοιγα το γκαζι.

εγω που το οδηγησα αμέσως μετα απο το κ6 1000 μου μπορω να πω οτι είχε το μισο γκάζι. Γιαυτο που ειναι εδινε ακριβως αυτο που περίμενα. Ο τρικύλινδρος εχει πολύ ροπη, και το daytona μοιάζει 800αρι χαμηλά.

devil's animal
18/06/2017, 18:29
το tracer στο μονο σημειο που τρομαζει εντος πολης ειναι στα ψηλα του οταν αρχιζει να ροπιαζει δλδ καπου στις 9000-9500 στροφες...

κατα τ'αλλα φιλικοτατο ειναι...και το γκαζι του μια χαρα ανταποκρινεται οπως πρεπει για τρικυλινδρο 900αρι...

σιγουρα σε καθημερινη χρηστικοτητα υπερτερει ενος 4κ επειδη σου δινει περισσοτερα με λιγοτερες στροφες (μεχρι καποιο σημειο), αλλα αν μαθεις να δουλευεις το 4κ ψηλα με 1 ή και 2 ταχυτητες κατω απ'οτι συνηθως δεν υπαρχει συγκριση στο fun factor (ή αλλιως στην οδηγικη ευχαριστηση γιατι περι αυτου συζηταμε....)
για να το κανεις αυτο βεβαια πρεπει να βαρυνουν λιγακι τα κακαλα σου παραπανω...:giggle:

Bob_o_mastoras
18/06/2017, 18:32
Σε σύγκριση με το ντομινέιτορ και το 600...; Ε ναι. Με το XR;;;

To XR το εξακουσαρ'..;; :p (σουζαρ', σπινιαρ', σηκων' σκον')

Ε, ναι, αμα το συγκρινεις με κατι τετοιο, οπως το bmw, φυσικα. Νομιζα αναφεροσουν γενικα. Και γενικα δεν το θεωρω χλιαρο μοτερ. Eιδικα στο mt που ειναι και ελαφρυ και μικροκαμωμενο.

kemmotar
18/06/2017, 19:35
ποιο κουναει?
383969

amyroukai
18/06/2017, 19:36
πόσο κλέβει το κοντέρ;

kemmotar
18/06/2017, 19:42
8,8%, τσεκαρισμενο απο 1) καταγραφικο, 2) απο το μενου του διαγνωστικου του denso yamaha εγκεφαλου.... σε μαμα μηχανακι με 225 κοφτη ηλεκτρονικο (μαμα με φιλτρο εξατμιση μπορει να ξεγελαστει ο κοφτης ελαφρως και δειχνει και 228 km). μαμα μεταδοση 16-45. με ενα δοντι μικροτερο μπροστα που εχω δει σε φιλο κανει παπαδες

kemmotar
18/06/2017, 19:50

δεν υπαρχουν αμαρτιες στο μηχανακι, και αν αναφερεσαι στην ευαισθησια του μπροστινου ειναι ακριβως τα ιδια... ιδια αναρτηση. το 2017 φυσικα εχει ολες τις βελτιωσεις του 2016 και τα νεα στοιχεια που ειπε πολυ σωστα ο φιλος νικ69

GogosLux
18/06/2017, 20:53
Ρε παιδιά, πείτε το ντε ότι πάει 257+, στρίβει , φρενάρει, κάνει παπάδες κλπ ώστε να ενημερώσουμε όλους :eek:

Κρίμα να πετάνε τα λεφτά τους σε ΧR και KTM των ηλεκτρονικών με 160 αλόγα και 20Κ€

Να πάρουν όλοι Yamapa που είναι τοοοοοόσο καλύτερα απο μηχανάκια διπλάσιας αξίας :lol:

Άι στο καλό πια, με τους κλεφτες τους ευρωπαίους :yuck:

Και στο κάτω με 20Κ€ παίρνεις 2 Tracer και έχεις διπλό αποτέλεσμα σε όλα :D

By the way, και εγώ γλυκοκοίταζα για 2ο μηχανάκι το τύπου café racer 900 MT που έχει, δεν θυμάμαι όνομα. Όλα καλά μέχρι που ανέβηκα πάνω και είδα την πλαστική ποιότητα και ξενέρωσα :yuck:

Apache
19/06/2017, 01:39
Ρε παιδιά, πείτε το ντε ότι πάει 257+, στρίβει , φρενάρει, κάνει παπάδες κλπ ώστε να ενημερώσουμε όλους :eek:

Κρίμα να πετάνε τα λεφτά τους σε ΧR και KTM των ηλεκτρονικών με 160 αλόγα και 20Κ€

Να πάρουν όλοι Yamapa που είναι τοοοοοόσο καλύτερα απο μηχανάκια διπλάσιας αξίας :lol:

Άι στο καλό πια, με τους κλεφτες τους ευρωπαίους :yuck:

Και στο κάτω με 20Κ€ παίρνεις 2 Tracer και έχεις διπλό αποτέλεσμα σε όλα :D

By the way, και εγώ γλυκοκοίταζα για 2ο μηχανάκι το τύπου café racer 900 MT που έχει, δεν θυμάμαι όνομα. Όλα καλά μέχρι που ανέβηκα πάνω και είδα την πλαστική ποιότητα και ξενέρωσα :yuck:
Να συμφωνήσω μαζί σου σε όλα, αλλά η ποιότητα δεν είναι τόσο τραγική όσο το περιγράφεις, ίσα ίσα αναλογία τιμής /με ποιότητα που παίρνεις πιστεύω ότι είναι εξαιρετική με high light η ποιότητα χρώματος στα 2017...

devil's animal
19/06/2017, 06:18
αρα ΚΑΙ ποιοτητα κυριες και κυριοι....
και στριβει και φρεναρει και 260αριζει και εχει και ροπη και κανει και 10χιλ€ και βγαινει και με ποιοτητα....

για περαστε..για περαστε, αγοραστε και θαυμαστε...:a46:

tx2z
19/06/2017, 20:20
Βλεπω το trollαρισμα απο ατομα που ουτε το εχουν ουτε το εχουν oδηγησει το Tracer, παει συνεφο.Και εγω τα γουσταρω τα ktm,και το s1000xr,και το multi,αλλα σε αυτα που θελω μου ειναι αρκετο το Tracer.
Τωρα αν παει με 257,η 225, αν εχει 160,165, η 115 αλογα λιγο με απασχολει.Ειχα busa και R1, και δεν το πηγαινα καθε μερα τελικη,και στα παιχνιδια ειναι ποιο ευχαριστο το tracer.
Τα ηλεκτρονικα του ειναι υπερεπαρκη,με το ξεκινημα τα απενεργοποιω,οποτε αντισουζα,cornering abs και τετοια μου ειναι αδιαφορα.Και ποιος καλος οδηγος δεν τα απενεργοποιει;Τσαμπα μαγκας εισαι με αυτα.
Τα πλαστικα του και η ποιοτητα τους ειναι αρκετα καλη.Δηλαδη ποσο παραπανω ποιοτητα εχουν τα ktm και bmw;
Το να ψαχνεσαι να παρεις ενα ktm η bmw η multi μεταχειρισμενο μετρας και τα εξοδα και βεβαια την καταναλωση.Ειδαλως θα το επαιρνες καινουριο.
Και τελος μην ξεχναμε οτι πριν λιγα χρονια τα ktm ηταν απο τα ποιο ζημιαρικα μηχανακια, ενω τα yamapa που λες οπως παντα κορυφη σε θεμα αξιοπιστιας.

GogosLux
19/06/2017, 21:24
Βλεπω το trollαρισμα απο ατομα που ουτε το εχουν ουτε το εχουν oδηγησει το Tracer, παει συνεφο. ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

Και εγω τα γουσταρω τα ktm,και το s1000xr,και το multi,αλλα σε αυτα που θελω μου ειναι αρκετο το Tracer. ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙΣ ΟΔΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ

Τα ηλεκτρονικα του ειναι υπερεπαρκη,με το ξεκινημα τα απενεργοποιω,οποτε αντισουζα,cornering abs και τετοια μου ειναι αδιαφορα.Και ποιος καλος οδηγος δεν τα απενεργοποιει;Τσαμπα μαγκας εισαι με αυτα. ΑΝΤΡΙΛΑ !!!!!! Ποιος τα χρειαζαιται τα ηλεκτρονικά ;;; :uplate: Να φανταστείς και εγώ θα τα ξηλώσω όλα όταν θα το πάρω :roflmao:

By the way μέχρι τώρα σχεδόν όλα μου τα μηχανάκια μου με μια μικρή εξαίρεση για ένα φεγγάρι δεν είχαν ούτε ΑΒS.

Τα πλαστικα του και η ποιοτητα τους ειναι αρκετα καλη.Δηλαδη ποσο παραπανω ποιοτητα εχουν τα ktm και bmw; Κάτι σαν να λέμε σύγκριση Fiat Panda με Audi S4

Το να ψαχνεσαι να παρεις ενα ktm η bmw η multi μεταχειρισμενο μετρας και τα εξοδα και βεβαια την καταναλωση.Ειδαλως θα το επαιρνες καινουριο.

Αν μιλάς για μένα έχεις δίκιο αλλά τότε που σκεφτόμουν το 1190 ήταν για 2ο μηχανάκι (το 1ο για πίστα) σε μια χώρα με 1/50 ηλιοφάνεια απο την Ελλάδα
Τώρα που έδωσα το πρώτο και θα έχω ένα, θα πάω για καινούργιο, άλλωστε λεφτάς δεν είμαι και το Budget είναι ένα έτσι και αλλιώς, όποτε θα το πάρω καινούργιο.

Και τελος μην ξεχναμε οτι πριν λιγα χρονια τα ktm ηταν απο τα ποιο ζημιαρικα μηχανακια, ενω τα yamapa που λες οπως παντα κορυφη σε θεμα αξιοπιστιας.

Χμμμμμ δεν έχεις άδικο αλλά δεν ρωτάς κανα κάτοχο του νέου R1 που έχει ένα σκασμό λεφτά αν τα πάει καλά με το κιβώτιο του :p

ΤΕΛΟΣ θεωρώ ότι τα ηλεκτρονικά δεν είναι θέμα μαγκιάς αλλά ασφαλείας.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Εύχομαι καλές βόλτες και να είσαι καλά να το χαίρεσαι !!!:beer:

ironcross
20/06/2017, 14:01
καλησπέρα σε όλους!45 σελιδες θεματος και ακρη δε εχει βγει..καλες οι διαφορες καλες οι αποψεις καλες και οι "κοντρες" αλλα σκεφτηκε κανεις και αυτους που θελουν να παρουν μια μηχανη καινουργια??
ζηταω συγνωμη για τον τροπο μου..αλλα ειναι απαραδεκτο να διαβαζεις 45 σελιδες θεματος και να μην εχεις βγαλει μια ακρη!ναι ειναι μια καινουργια μηχανη ναι ειναι ενα καινουργιο μοντελο..ας μη τα ισοπεδωνουμε ολα!η βαση που στηριζονται τα περισσοτερα θεματα ειναι τα γουστα και τα θελω του καθενος!!
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΗΧΑΝΗΣ!
Εχω κανει τεστ ραιντ τη συγκεκριμενη μηχανη μου αρεσε και θελω να την αγορασω..
βολευει σε ταξιδι?ειναι ανετη μηχανη?ποσο καει και τι παιζει με αυτο το κουνημα??
παω για το μοντελο 2017!
εαν εχει καποιος το 17αρι θα με βοηθουσε περισσοτερο!
ευχαριστω για τον χρονο σας και παλι συγνωμη για τον τροπο μου!

amyroukai
20/06/2017, 14:05
Αν διάβασες τις 45 σελίδες, είδες πως άλλοι κάτοχοι λένε κουνάει, άλλοι όχι. Διάβασες και όσα γράφτηκαν από διορθώσεις για να μην κουνάει σε όσους κουνάει. Αν ξαναγράψουν τα ίδια οι ίδιοι, έχει γίνει κάποια πρόοδος στην συζήτηση;

εσένα στο test ride σε βόλεψε; σου φάνηκε άνετη; σου κούνησε; αφού την οδήγησες, έχεις ίδια άποψη.

ironcross
20/06/2017, 15:48
amyrouki προοδο στη συζητηση δε βλεπω..!οι περισσοτεροι ακουσανε οτι κουναει δε τους κουνησε!
πηγα με εναν φιλο μου για τεστ ραιντ..ειτε θες να το πιστεψεις ειτε οχι σε μενα κουνησε στο φιλο μου οχι!ναι με βολεψε ναι με αρεσε και θελω να την αγορασω!
αρα με τον ορο κουναει τι εννοουμε?προσωπικα το εκανα τεστ στον καρεα (αλιμου-κατεχακη) στο ρευμα για κατεχακη πριν την μεγαλη ευθεια εχει 2 στροφες 1 αριστεροστροφη(μεγαλη) και μια δεξιοστροφη που σε βγαζει στην ευθεια..,μετα την 2η το ανοιξα και πανω στην αλλαγη με κανε το κουνημα!το κοντερ εγραφε 195χλμ
μπορει να ηταν φυσιολογικο?μπορει να βρηκα σε κανα "βουναλακι" ? μπορει να εκανα αποτομη αλλαγη και να κουνησε?
δε ξερω..γι αυτο θελω να ενημερωθω απο τους κατοχους ;)

Bob_o_mastoras
20/06/2017, 16:00
amyrouki προοδο στη συζητηση δε βλεπω..!οι περισσοτεροι ακουσανε οτι κουναει δε τους κουνησε!
πηγα με εναν φιλο μου για τεστ ραιντ..ειτε θες να το πιστεψεις ειτε οχι σε μενα κουνησε στο φιλο μου οχι!ναι με βολεψε ναι με αρεσε και θελω να την αγορασω!
αρα με τον ορο κουναει τι εννοουμε?προσωπικα το εκανα τεστ στον καρεα (αλιμου-κατεχακη) στο ρευμα για κατεχακη πριν την μεγαλη ευθεια εχει 2 στροφες 1 αριστεροστροφη(μεγαλη) και μια δεξιοστροφη που σε βγαζει στην ευθεια..,μετα την 2η το ανοιξα και πανω στην αλλαγη με κανε το κουνημα!το κοντερ εγραφε 195χλμ
μπορει να ηταν φυσιολογικο?μπορει να βρηκα σε κανα "βουναλακι" ? μπορει να εκανα αποτομη αλλαγη και να κουνησε?

Oπως καταλαβαινεις (μαλλον) η αγορα του εχει ενα ρισκο. Οτι και να σου πουνε καπνος χωρις φωτια δεν υπαρχει. Τη "μαγικη" λυση δεν την εχει βρει κανενας αλλιως θα την εφαρμοζε και η ιδια η Yamaha.
Για εμενα ειναι δομικο το προβλημα. Δεν μπορεις με συμβατικα πηρουνια να κανεις κατι ψηλο, ελαφρυ και τοσο ευελικτο και συναμα σταθερο σε μεγαλες ταχυτητες. Αμα ηταν ετσι τα sport touring τυπου Busa, Blackbird κλπ δεν θα ειχαν μεταξονιο νταλικας.

nik69
20/06/2017, 16:06

https://youtu.be/20Wx4YrZ55I
Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως .
Η απάντηση είναι στο βίντεο απο το 22 λεπτό και μετα
Λόγω αρκετά ροπατου μοτερ και θέσης οδηγησης το κάνει εύκολα η στα 140 στην αλλαγή απο 2 σε 3 ή στα 180 στην αλλαγή απο 3 σε 4.
Δεν είναι κάτι διαφορετικό απο αυτο που μπορεί να πάθει ο αναβάτης ενός zx10 πχ μετα τα 200 όταν επιταχύνει με τέρμα γκάζι .Απλά την 2η περίπτωση ξέρεις ότι οδηγας ενα τέρας και το αποδέχεσαι.
Μπορεί να στο κάνει με φουλ γκάζι μετα τα 170 όταν βρει ο τροχός υψοματακι.
Απο εμένα καταπολεμηθηκε μετα απο 1500km περίπου .
Θέλει λίγο συνήθεια .
Με ομαλό γκάζι δεν συμβαίνει τίποτα
Υγ: Το τιμόνι δεν είναι για να κάνουμε μονόζυγο.
Ρωτά εμπειροτερους για να μάθεις .

ironcross
20/06/2017, 16:16
Bob_o_mastoras εχεις δικιο σε αυτα που λες..συμφωνω μαζι σου!
Κατοχοι ομως της μηχανης υπαρχουν?αντιμετωπισανε το ιδιο προβλημα??μετανιωσανε για την αγορα τους??

Nik69 ωραιος το βιντεακι βοηθησε και τα λεγομενα σου ;)

basilis_k6
20/06/2017, 17:43
Ποσα κιλά εισαι εσυ και πόσα ο φίλος σου? Πάντως κουνάει δεν κουνάει μπορείς να το διορθώσεις με 300 ευρω και κάτι πατέντες.

tx2z
20/06/2017, 20:01
Ημουν απο τους πρωτους που ανεφερα το θεμα με το κουνημα.Πλεον εχω συμβιβαστει με το μηχανακι και απολαμβανω ολα τα υπολοιπα που προσφερει.Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αμελητεο θεμα.Οταν εχεις ενα μηχανακι πολυ καλο με 10χιλιαρικα δεν περιμενεις να κουναει.Καποιοι επεμεναν να αλλαξω θεση οδηγησης κτλ..Οπως και να το οδηγας ενα καλο μηχανακι δεν πρεπει να κουναει,και οχι να κουνας τον κωλο ποιο πισω και με ποιο σκυφτη θεση.Να σημειωσω οτι στο Tiger 1050 που ειχα, οπως και στα Multi 1200,S1000XR,KTM πλην του 1090adv κανενα δεν κουνουσε οπως και να οδηγουσα,οσο και να ανοιγα το γκαζι.Στο 1090 adv κουνουσε και αυτο μετα τα 140 με βιαιη επιταχυνση.Ολα αυτα φορουσαν μαμα σταμπιλιζατερ,εκτος του 1090 adv.
Eπισης με ποιο ομαλο ανοιγμα δεν κουναει καθολου μεχρι την τελικη.
Παρολα αυτα δεν μετανιωσα για την αγορα του Tracer.Mε αποζημιωνει καθημερινα με την ευχαριστηση στην οδηγηση.

Live2ride
20/06/2017, 23:58
https://www.youtube.com/watch?v=IkVP1gq9djA
Δες εδώ ακόμα ένα video Ελληνικό.
Και δες την άποψη ενός παιδιού (lari) στο club, από τους πρώτους που το είχε πάρει και τελικά το έδωσε αγανακτώντας.
http://www.fazerclub.eu/forumx/viewtopic.php?f=105&t=22077&start=120

nik69
21/06/2017, 00:08
https://www.youtube.com/watch?v=IkVP1gq9djA
Δες εδώ ακόμα ένα video Ελληνικό.
Και δες την άποψη ενός παιδιού (lari) στο club, από τους πρώτους που το είχε πάρει και τελικά το έδωσε αγανακτώντας.
http://www.fazerclub.eu/forumx/viewtopic.php?f=105&t=22077&start=120

Ο 1ος στο βίντεο είναι ο ιδιος που λέει ότι δεν μετάνιωσε για την αγορά της και όλα τα σχετικά.
Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι και δεν μας αρέσουν τα ίδια πράγματα .
Το πρόβλημα είναι να μην ξέρεις τι ζητάς και να είσαι γενικά άπειρος σε σχέση με αυτά που σου προσφέρει μια μοτοσυκλέτα .

ironcross
22/06/2017, 12:25
Ποσα κιλά εισαι εσυ και πόσα ο φίλος σου? Πάντως κουνάει δεν κουνάει μπορείς να το διορθώσεις με 300 ευρω και κάτι πατέντες.

και οι 2 στα 78 κιλα..εγω 1,75 εκεινος 1,80

ironcross
22/06/2017, 12:28
Ημουν απο τους πρωτους που ανεφερα το θεμα με το κουνημα.Πλεον εχω συμβιβαστει με το μηχανακι και απολαμβανω ολα τα υπολοιπα που προσφερει.Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αμελητεο θεμα.Οταν εχεις ενα μηχανακι πολυ καλο με 10χιλιαρικα δεν περιμενεις να κουναει.Καποιοι επεμεναν να αλλαξω θεση οδηγησης κτλ..Οπως και να το οδηγας ενα καλο μηχανακι δεν πρεπει να κουναει,και οχι να κουνας τον κωλο ποιο πισω και με ποιο σκυφτη θεση.Να σημειωσω οτι στο Tiger 1050 που ειχα, οπως και στα Multi 1200,S1000XR,KTM πλην του 1090adv κανενα δεν κουνουσε οπως και να οδηγουσα,οσο και να ανοιγα το γκαζι.Στο 1090 adv κουνουσε και αυτο μετα τα 140 με βιαιη επιταχυνση.Ολα αυτα φορουσαν μαμα σταμπιλιζατερ,εκτος του 1090 adv.
Eπισης με ποιο ομαλο ανοιγμα δεν κουναει καθολου μεχρι την τελικη.
Παρολα αυτα δεν μετανιωσα για την αγορα του Tracer.Mε αποζημιωνει καθημερινα με την ευχαριστηση στην οδηγηση.

ευχαριστω για όσα ειπες..για μια χρήση βολτα μεσα στην Αθηνα περιπου στα 60χλμ πηγαινε ελα ειτε κεντρο ειτε σε μεγαλους δρομους και σε διαφορα ταξιδια..εχεις καποιο παραπονο??

tx2z
22/06/2017, 14:09
Το μονο που πρεπει να συνηθισεις ειναι οι μεγαλες χουφτες, οι οποιες ομως δεν βρισκουν ευκολα σε καθρεφτες γιατι ειναι ποιο ψηλα.Θερμοκρασια δεν ανεβαζει ευκολα ουτε σε κινηση.Η σελα ρυθμιζεται σε 2 υψη ωστε να βρεις το ιδανικο για εσενα.Για Αθηνα θα το καταευχαριστηθεις, ειτε κεντρο ειτε μεγαλους δρομους.Εμενα μου κουναει μονο σε βιαιη επιταχυνση, καμια κοντρα δηλαδη,μετα τα 140-150,αλλα αλλαζοντας την θεση σου πανω στην μηχανη δεν κουναει καθολου μεχρι την τελικη.Σε ταξιδι, ειναι πολυ ανετο,και με ομαλα ανοιγματα δεν κουναει καθολου.Επισης δικαβαλο δεν κουναει σε καμια απο τις παραπανω περιπτωσεις.Εχει πολυ καλα φρενα και σε περιπτωσεις μειωμενης προσφυσης δεν γλυστραει καθολου γιατι εχει πολυ ευαισθητο abs.Καταναλωση εμενα μου δινει 5-6lt/100km,στην Αθηνα, αλλα κινουμαι σε ανοιχτους δρομους, και αναλογα ποσο παιζεις με μπαντιλικια και σουζες.Εξω εχει 5.5 με μεση ταχυτητα 130χλμ.Φωτα πολυ καλα,και συντηρηση φθηνη στην αντιπροσωπεια.

daz
22/06/2017, 14:37
Tx πόσα χλμ έχεις κάνει; Για να δω για την συντήρηση θέλω.

nik69
22/06/2017, 16:15
Tx πόσα χλμ έχεις κάνει; Για να δω για την συντήρηση θέλω.

Εάν ρωτάς για το κόστος συντήρησης βάση επίσημου βιβλίου τα βασικά είναι
Λάδια κάθε 10.000 με αλλαγή φίλτρου κάθε 20.000
Κάθε 10.000 λίπανση ντίζες και φυσικά οπτικούς ελέγχους γύρω-γύρω
Κάθε 20.000 λίπανση λαιμού τιμονού
Κάθε 40.000 λίπανση ψαλιδιού και έλεγχος (ρύθμιση καπελότων)

Στα 40.000 δηλαδή θα τσούζει αρκετά ειδικά εάν θες και αλλαγή κάποιων καπελότων.

tx2z
22/06/2017, 17:24
Εχω κανει 9000χλμ.Το πρωτο service εγινε στα 1000χλμ. και ηταν δωρεαν.Το 2ο λιπαντικο στα 5000χλμ. και κοστισε 40€.Τωρα για τα καπελοτα λεει ελγχος.Δεν γνωριζω αν ειναι τοσο ακριβα στην Yamaha.
Στο Tiger 1050 θυμαμαι το πρωτο Service στην αντιπροσωπεια ηταν πανω απο 150€.Και τα υπολοιπα πανω απο 200€.

zopas
22/06/2017, 19:17
ετυχε να το δω σημερα από κοντα, ένα ολοκαινουργιο 900σαρι..πανεμορφο σε όλα του, το ρεζερβουάρ υου μου θυμισε στο σχημα το νέο καπονορντ..απολυτα κατανοητο γιατι εχει κανει θραυση..παντως 5,5 λιτ/100 με μικρες ταχύτητες δεν το λες οικονομικο...τοσο καιει και το μαμουθ μου που είναι τεχνολογιας δεκαετιας 90..σιγουρα θα ηταν μια από τις επιλογες μου αν εψαχνα κατι άλλο...

basilis_k6
22/06/2017, 19:29
παντως 5,5 λιτ/100 με μικρες ταχύτητες δεν το λες οικονομικο...τοσο καιει και το μαμουθ μου που είναι τεχνολογιας δεκαετιας 90..σιγουρα θα ηταν μια από τις επιλογες μου αν εψαχνα κατι άλλο...

κόψε κάτι...

daz
22/06/2017, 19:46
Εάν ρωτάς για το κόστος συντήρησης βάση επίσημου βιβλίου τα βασικά είναι
Λάδια κάθε 10.000 με αλλαγή φίλτρου κάθε 20.000
Κάθε 10.000 λίπανση ντίζες και φυσικά οπτικούς ελέγχους γύρω-γύρω
Κάθε 20.000 λίπανση λαιμού τιμονού
Κάθε 40.000 λίπανση ψαλιδιού και έλεγχος (ρύθμιση καπελότων)

Στα 40.000 δηλαδή θα τσούζει αρκετά ειδικά εάν θες και αλλαγή κάποιων καπελότων.

Στα 20.000 η αντιπροσωπεία μου είπε 317 Ευρω για μονοκύλινδρο. Γι αυτό ρώτησα πόσα χλμ έχει. Ουσιαστικά έχει αλλάξει μόνο λάδια μια φορά.

Δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν κι άλλες εργασίες σύμφωνα με το βιβλίο. Πχ στα 20.000 αν έχει συμπληρώσει 2 χρόνια πρέπει να αλλαχθούν υγρά ψυγείου, υγρά φρένων, μπουζι + κανένα αναλώσιμο πχ τακάκια. Στα 40.000 αυτά θα τα ξανα εχεις μαζί με αλλαγή κολαρων, έλεγχος καπελωτων που ειπες, αλλαγή λαδιών στις μπουκάλες, μοχλικονκαι ψαλίδι κ.α.

Μιλάμε για serious money γιατί η αντιπροσωπεία τα κάνει αυτά.

Εχω κανει 9000χλμ.Το πρωτο service εγινε στα 1000χλμ. και ηταν δωρεαν.Το 2ο λιπαντικο στα 5000χλμ. και κοστισε 40€.Τωρα για τα καπελοτα λεει ελγχος.Δεν γνωριζω αν ειναι τοσο ακριβα στην Yamaha.
Στο Tiger 1050 θυμαμαι το πρωτο Service στην αντιπροσωπεια ηταν πανω απο 150€.Και τα υπολοιπα πανω απο 200€.

Δες παραπάνω.

Βέβαια αυτές είναι κοινές εργασίες για όλα σχεδόν τα μηχανάκια και γίνονται (και πρέπει να γίνονται) απ όλες τις αντιπροσωπείες.

Επόμενη λύση εξουσιοδοτημένο ή ανεξαρτητος, ώστε να πάρουν παράταση κάποιες προληπτικες αλλαγες, αν το μηχανάκι είναι καλοζωησμενο (κολάρα,μοχλικονκαι, ψαλίδι)
Η αλλαγή λαδιών στις αναρτήσεις πάντως χρειάζονται πάνω από 120 Ευρω σε αντιπροσωπεία και τα υγρά ψυγείου έχουν 30 Ευρω αγορά μόνο. Βάλτα αυτά μαζί με τα υπολοιπα!

Η σωστή συντήρηση της μηχανής είναι ακριβή υπόθεση όταν δεν μπορούμε να την κάνουμε μόνοι μας. Ειδικά με τιμές αντιπροσωπείας.

Edit. Ή μάλλον σωστότερα, ειδικά με τη συνέπεια της αντιπροσωπείας σε αυτές τις εργασίες.

ironcross
23/06/2017, 14:59
Το μονο που πρεπει να συνηθισεις ειναι οι μεγαλες χουφτες, οι οποιες ομως δεν βρισκουν ευκολα σε καθρεφτες γιατι ειναι ποιο ψηλα.Θερμοκρασια δεν ανεβαζει ευκολα ουτε σε κινηση.Η σελα ρυθμιζεται σε 2 υψη ωστε να βρεις το ιδανικο για εσενα.Για Αθηνα θα το καταευχαριστηθεις, ειτε κεντρο ειτε μεγαλους δρομους.Εμενα μου κουναει μονο σε βιαιη επιταχυνση, καμια κοντρα δηλαδη,μετα τα 140-150,αλλα αλλαζοντας την θεση σου πανω στην μηχανη δεν κουναει καθολου μεχρι την τελικη.Σε ταξιδι, ειναι πολυ ανετο,και με ομαλα ανοιγματα δεν κουναει καθολου.Επισης δικαβαλο δεν κουναει σε καμια απο τις παραπανω περιπτωσεις.Εχει πολυ καλα φρενα και σε περιπτωσεις μειωμενης προσφυσης δεν γλυστραει καθολου γιατι εχει πολυ ευαισθητο abs.Καταναλωση εμενα μου δινει 5-6lt/100km,στην Αθηνα, αλλα κινουμαι σε ανοιχτους δρομους, και αναλογα ποσο παιζεις με μπαντιλικια και σουζες.Εξω εχει 5.5 με μεση ταχυτητα 130χλμ.Φωτα πολυ καλα,και συντηρηση φθηνη στην αντιπροσωπεια.

κατανοητά ολα αυτά που γράφεις και σε ευχαριστώ!κάτι τελευταίο..ποιό μοντελάκι έχεις??

tx2z
23/06/2017, 23:18
2016

kemmotar
24/06/2017, 11:41
για οσα τελευταια παιδια ρωτησαν ή ενδιαφερονται για το μηχανακι και ρωτανε αριστερα ή δεξια για το αν στο 2017 διορθωθηκε η ευαισθησια....

η αναρτηση ειναι ιδια, το ιδιο οι διαστασεις της μηχανης... οποτε δυναται να υπαρχει η οποια ευαισθησια η οποια δεν ειναι ορατη σε ολους τους αναβατες. για εμενα δεν ειναι "προβλημα" μιας και λυνεται σχετικα ανεξοδα... δεδομενο και αιτια της ευαισθησιας αυτης ειναι η επιλογη καλαμιου 41 αντι για 43mm, το κοντο μετατροχιο το οποιο ομως δινει απαραμιλη ευελιξια και στριφτερη συμπεριφορα στην μηχανη, το μειωμενο συνολικο βαρος και τελος η σχετικα κακη αεροδυναμικη σχεδιαση που ελαφρωνει το μπροστινο (σχεδιασμος χουφτας- ζελατινας)....

η επιλογη αφτερμαρκετ αναρτησης μεταμορφωνει το μηχανακι σε ολα τα επιπεδα και βοηθα σε ολους τους τομεις της οδηγικης συμπεριφορας και σε φοβερη ποιοτητα κυλισης.

το μηχανακι ειναι φοβερο και εφοσον καποιος το επιλεξει, μια αντιπροσωπεια γιαμαχα αναλαμβανει χωρις καμια χρεωση απο μεριας του κατοχου να το κανει τραινο.

ironcross
24/06/2017, 15:46
για οσα τελευταια παιδια ρωτησαν ή ενδιαφερονται για το μηχανακι και ρωτανε αριστερα ή δεξια για το αν στο 2017 διορθωθηκε η ευαισθησια....

η αναρτηση ειναι ιδια, το ιδιο οι διαστασεις της μηχανης... οποτε δυναται να υπαρχει η οποια ευαισθησια η οποια δεν ειναι ορατη σε ολους τους αναβατες. για εμενα δεν ειναι "προβλημα" μιας και λυνεται σχετικα ανεξοδα... δεδομενο και αιτια της ευαισθησιας αυτης ειναι η επιλογη καλαμιου 41 αντι για 43mm, το κοντο μετατροχιο το οποιο ομως δινει απαραμιλη ευελιξια και στριφτερη συμπεριφορα στην μηχανη, το μειωμενο συνολικο βαρος και τελος η σχετικα κακη αεροδυναμικη σχεδιαση που ελαφρωνει το μπροστινο (σχεδιασμος χουφτας- ζελατινας)....

η επιλογη αφτερμαρκετ αναρτησης μεταμορφωνει το μηχανακι σε ολα τα επιπεδα και βοηθα σε ολους τους τομεις της οδηγικης συμπεριφορας και σε φοβερη ποιοτητα κυλισης.

το μηχανακι ειναι φοβερο και εφοσον καποιος το επιλεξει, μια αντιπροσωπεια γιαμαχα αναλαμβανει χωρις καμια χρεωση απο μεριας του κατοχου να το κανει τραινο.

:beer:;);)

basilis_k6
24/06/2017, 20:05
τι εννοεις με αυτο?

Apache
29/06/2017, 10:47
Eίμαι μια ανάσα να το πάρω....

Bob_o_mastoras
29/06/2017, 14:03
Eίμαι μια ανάσα να το πάρω....

Apache ναυτικος εισαι ή κανω λαθος..;;;

Apache
29/06/2017, 20:18
Apache ναυτικος εισαι ή κανω λαθος..;;;

Hμουν τώρα δουλεύω σε Ναυτιλιακή εταιρία..
Τελικά μόλις το έκλεισα και το παραλαμβάνω κατά την τετάρτη σε πρασινάκι...

lleonidas
29/06/2017, 20:26
Με το καλό να παραλάβεις!Είχες το μικρό tracer ή δε θυμάμαι σωστά;

Apache
29/06/2017, 20:35
Με το καλό να παραλάβεις!Είχες το μικρό tracer ή δε θυμάμαι σωστά;

Ευχαριστώ....Σωστά...

Bob_o_mastoras
29/06/2017, 20:42
Hμουν τώρα δουλεύω σε Ναυτιλιακή εταιρία..
Τελικά μόλις το έκλεισα και το παραλαμβάνω κατά την τετάρτη σε πρασινάκι...

A, οκ! Αντε με υγεια και καλοταξιδο!!! :beer:

Ρωτησα, διοτι αν ησουν ακομα και ταξιδευες, ουτως ή αλλως τα χιλιομετρα που θα εκανες θα ηταν λιγα και αποκλειστικα βολτες-ταξιδια οποτε ισως θα επρεπε να το λαβεις υπ'οψιν στην επιλογη, οπως και οτι η εξτρα αξιοπιστια του Ιαπωνα δεν θα χρειαζοτανε, ουσιαστικα.