PDA

View Full Version : Yamaha MT-09 Tracer

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

BLiTzER
25/10/2016, 14:14
Μα εδώ μιλάμε για 2 άτομα που είχαν το πρόβλημα κι άλλα 100 που δεν το είχαν. Κι αυτά τα 2, μπορούμε εύκολα να τα αμφισβητήσουμε, γιατί το κούνημα μπορεί να οφείλεται σε 2354 διαφορετικούς παράγοντες (από οδηγικό λάθος, μέχρι σαμαράκια, λάστιχα, κακό στήσιμο, οτιδήποτε). Επίσης μιλάμε για ένα μηχανάκι, το οποίο γνωρίζουν όλοι εξ αρχής ότι έχει φθηνά περιφερειακά, γι'αυτό και έχει τόσο χαμηλή τιμή. Κι εμένα συμπεριφέρεται χάλια η ανάρτηση υπό πίεση, αλλά δεν τρέχω να κατηγορήσω τους πάντες. Ξέρω τι αγόρασα. Αν θέλω κάτι παραπάνω, θα αγοράσω aftermarket ανάρτηση. Αν το πιέσω και φάω τα μούτρα μου, επειδή δε στρίβει σαν SS, ε δε θα φταίει κανείς άλλος...

Νομίζω, γενικά, ότι έχετε φέρει την καταστροφή χωρίς λόγο.

Μπορεί και να κάνω λάθος, βέβαια.

WiSe
25/10/2016, 14:18
Μα εδώ μιλάμε για 2 άτομα που είχαν το πρόβλημα κι άλλα 100 που δεν το είχαν. Κι αυτά τα 2, μπορούμε εύκολα να τα αμφισβητήσουμε, γιατί το κούνημα μπορεί να οφείλεται σε 2354 διαφορετικούς παράγοντες (από οδηγικό λάθος, μέχρι σαμαράκια, λάστιχα, κακό στήσιμο, οτιδήποτε). Επίσης μιλάμε για ένα μηχανάκι, το οποίο γνωρίζουν όλοι εξ αρχής ότι έχει φθηνά περιφερειακά, γι'αυτό και έχει τόσο χαμηλή τιμή. Κι εμένα συμπεριφέρεται χάλια η ανάρτηση υπό πίεση, αλλά δεν τρέχω να κατηγορήσω τους πάντες. Ξέρω τι αγόρασα. Αν θέλω κάτι παραπάνω, θα αγοράσω aftermarket ανάρτηση. Αν το πιέσω και φάω τα μούτρα μου, επειδή δε στρίβει σαν SS, ε δε θα φταίει κανείς άλλος...

Δεν ειναι δικη σου δουλεια να τους βρεις αλλα της αντιπροσωπιας. Το προβλημα το ειδες στα βιντεακια? Πρεπει λοιπον να σπασει το κεφαλι της η αντιπροσωπεια που πουλησε ενα καινουριο μηχανακι να βρει τη λυση και το ελλατωμα εστω και για 2 μηχανακια. Τι παει να πει ειναι 2? Και ενα να ηταν. Εχουν προδιαγραφες? Τις τηρουν? οχι....

Και γω μπορει να κανω λαθος... ας βρεθει καποιος με στοιχεια να μας πει οτι ειμαι λαθος, γιατι μεχρι στιγμη με ολα αυτα που διαβαζω αυτο το συμπερασμα βγαζω.

basilis_k6
25/10/2016, 14:23

ελα ρε τωρα...Ολα το ιδιο προβλημα εχουν. Απλως οι μισοι που τα πηραν ειναι κουλοι και δεν ειδαν ποτε πανω απο 140, οι αλλοι μισοι δεν το ειπαν ποτε, οι αλλοι τους επεισαν οτι φταιει η βαλιτσα η τα λαστιχα και παει λεγοντας. Εχει βουηξει ο τοπος για αυτο το θέμα και μαλιστα στους πρωτους 6 μηνες κυκλοφοριας. Ξαναλέω οτι λογω της φυσης του προβλήματος ειναι πιθανο ενας πολύ βαρυς αναβατης να μην το καταλαβει ποτε. Επίσης αν δεν γινει trigger απο τα χερια σου, απο ανωμαλια, απο ριπη ανεμου κτλ δεν κανει wobble.

nickald
και θα βγαλουν ακρη με την γιαμαχα οσο εβγαλαν οι αλλοι με τους μαγνήτες που μπαινουν σε τροχια και κανουν το μηχανακι Βαγδατη.....

sniper
ΟΚ.

Οι δυσαρεστημένοι κάτοχοι μπορείτε να κάνετε μια αγωγή/μύνηση κατά του εισαγωγέα/αντιπροσώπου ή του εργοστασίου του ίδιου για ελλατωματικό προϊόν.

Εκεί θα λυθουν όλες οι απορίες και θα δικαιωθείτε αφού είστε τόσο σίγουροι.

Το κάνατε λάστιχο.

tx2z
25/10/2016, 14:52

Εγω ειμαι ο ενας απο τους 2 που λες οτι εχουν το προβλημα.Μαλλον δεν εχεις διαβασει το φορουμ απο την αρχη,ουτε εχεις δει τα βιντεο που κυκλοφορουν στο youtube.Κυκλοφορουν 10 τουλαχιστον βιντεο με κουνημα και αλλα 10 τουλαχιστον στις ταχυτητες που μιλαμε χωρις κουνημα.Και μην σου πω τα ξενα φορουμ που εχει γινει μεγαλο σουσουρο για αυτο το θεμα.Πλην ομως μονο στο φορουμ της Ιταλιας ξεκινησαν νομικα οι κατοχοι εναντιον της Yamaha.Εδω γνωριζουμε πως ειναι τα πραγματα αν μπλεξεις με δικαστηρια(μισθοι δικηγορων,αναβολες,κτλ.) που κανενας δεν το εχει σκεφτει να προχωρησει νομικα.Ολοι προτιμουν να αλλαξουν το αμορτισερ και να δουν ενα διαφορετικο μηχανακι και σε στριψιμο κατα γενικη ομολογια.Και εγω στο τελος θα δωσω το ελαχιστο 600€ για το κιτ της Hyperpro ή 720€ για το κιτ της Ohlins και θα εχω ενα πολυ καλυτερο μηχανακι και θα κουναει μονο στην τελικη.Το θεμα ειναι οτι αλλος που δεν το ανοιγει το μηχανακι και μια φορα το ανοιξει στην τελικη του θα φαει ενα tank slapping και σκοτωθει.Αυτο.
Γιατι ειναι ενα γαματο μηχανακι με φοβερο κινητηρα,παιχνιδιαρικο,ομορφο σε πολλη καλη τιμη και δεν ισχυει οτι εχει φτηνιαρικα πραγματα πανω του(εκτος του αμορτισερ).Δειτε το απο κοντα και συγκρινετε με αλλα σημερινα μηχανακια την ποιοτητα του.Απλα δεν ειναι μελετημενο σωστα πιστευω.Και οπως εχετε διαβασει σε αυτο το φορουμ δεν υπαρχει κανενα αλλο ψεγαδι για αυτο το μηχανακι.

basilis_k6
25/10/2016, 14:56
Εγω ειμαι ο ενας απο τους 2 που λες οτι εχουν το προβλημα.Μαλλον δεν εχεις διαβασει το φορουμ απο την αρχη,ουτε εχεις δει τα βιντεο που κυκλοφορουν στο youtube.Κυκλοφορουν 10 τουλαχιστον βιντεο με κουνημα και αλλα 10 τουλαχιστον στις ταχυτητες που μιλαμε χωρις κουνημα.Και μην σου πω τα ξενα φορουμ που εχει γινει μεγαλο σουσουρο για αυτο το θεμα.Πλην ομως μονο στο φορουμ της Ιταλιας ξεκινησαν νομικα οι κατοχοι εναντιον της Yamaha.Εδω γνωριζουμε πως ειναι τα πραγματα αν μπλεξεις με δικαστηρια(μισθοι δικηγορων,αναβολες,κτλ.) που κανενας δεν το εχει σκεφτει να προχωρησει νομικα.Ολοι προτιμουν να αλλαξουν το αμορτισερ και να δουν ενα διαφορετικο μηχανακι και σε στριψιμο κατα γενικη ομολογια.Και εγω στο τελος θα δωσω το ελαχιστο 600€ για το κιτ της Hyperpro ή 720€ για το κιτ της Ohlins και θα εχω ενα πολυ καλυτερο μηχανακι και θα κουναει μονο στην τελικη.Το θεμα ειναι οτι αλλος που δεν το ανοιγει το μηχανακι και μια φορα το ανοιξει στην τελικη του θα φαει ενα tank slapping και σκοτωθει.Αυτο.
Γιατι ειναι ενα γαματο μηχανακι με φοβερο κινητηρα,παιχνιδιαρικο,ομορφο σε πολλη καλη τιμη και δεν ισχυει οτι εχει φτηνιαρικα πραγματα πανω του(εκτος του αμορτισερ).Δειτε το απο κοντα και συγκρινετε με αλλα σημερινα μηχανακια την ποιοτητα του.Απλα δεν ειναι μελετημενο σωστα πιστευω.

εισαι σιγουρος οτι θα το λυσεις με ενα καλο πισω αμορτισερ? εγω εχω wobble στο στρομ με ohlins πισω+ελατηρια εμπρος οταν εχω λαστιχο με γρηγορη κορωνα και ειμαι 64 κιλα+top case+χουφτες. Και δεν γραφει κανεις για wobble στο στρομ...

Αλλα οπως ειπε ο μαστορας, σε μηχανακια που κουνουσαν και τους αλλαξε αμορτισερ και λαδια-ελατηρια μπροστα, δεν επαψε να κουναει.. exactly

Coyote.V
25/10/2016, 19:37
Να κάνω μια παρένθεση επειδή βλέπω να γράφονται διάφορα για μεταξόνια και καλάμια.

Η βαλίτσα όντως μπορεί να φταίει και ειδικά η βαλίτσα 45 λίτρων σε ένα ψηλό μηχανάκι που επηρεάζει άμεσα την αεροδυναμική της μηχανής.
Επίσης πρέπει να πω ότι και σε όλα τα Varadero που έχουν πιο μακρύ μεταξόνια και μπροστινό 43mm έναντι 41mm του tracer και μεταξόνιο 1559 mm έναντι του tracer πάλι με 1.440mm σε αυτά τα χιλιόμετρα με βαλίτσα κουνάει. Μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν όλοι οι κάτοχοι και να το διαβάσετε και στα φόρουμ του μοντέλου.

Και το δικό μου με βαλίτσα στα 170 -180 κουνάει.

Προσπάθησα να βάλω και το λινκ της συζήτησης από το forum όπου όλοι το μαρτυράνε, αλλά πρέπει να είσαι μέλος για να το δεις. Μιλάμε για on-off ψηλά μηχανάκια. Το πρόβλημα αυτό το λύνουμε με stabilaizer, όσους δηλαδή τους πειράζει.

Επίσης δεν έχω δοκιμάσει ποτέ street μηχανάκι με βαλίτσα για να έχω γνώμη αν κουνάει.

SHOOTER045
25/10/2016, 19:46
Να κάνω μια παρένθεση επειδή βλέπω να γράφονται διάφορα για μεταξόνια και καλάμια.

Η βαλίτσα όντως μπορεί να φταίει και ειδικά η βαλίτσα 45 λίτρων σε ένα ψηλό μηχανάκι που επηρεάζει άμεσα την αεροδυναμική της μηχανής.
Επίσης πρέπει να πω ότι και σε όλα τα Varadero που έχουν πιο μακρύ μεταξόνια και μπροστινό 43mm έναντι 41mm του tracer και μεταξόνιο 1559 mm έναντι του tracer πάλι με 1.440mm σε αυτά τα χιλιόμετρα με βαλίτσα κουνάει. Μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν όλοι οι κάτοχοι και να το διαβάσετε και στα φόρουμ του μοντέλου.

Και το δικό μου με βαλίτσα στα 170 -180 κουνάει.

Προσπάθησα να βάλω και το λινκ της συζήτησης από το forum όπου όλοι το μαρτυράνε, αλλά πρέπει να είσαι μέλος για να το δεις. Μιλάμε για on-off ψηλά μηχανάκια.

Επίσης δεν έχω δοκιμάσει ποτέ street μηχανάκι με βαλίτσα για να έχω γνώμη αν κουνάει.

Θα σας πω μετα για το TRACER.
Μιας και το εκανα μεγααααλη βόλτα απο φίλο.
Πάντως σε εμένα δεν κούνησε πουθενά.
Και είχε και βαλίτσα.
Και οι χάρτες είναι (οι δυο είναι για κουλους η για πάγο)

Coyote.V
25/10/2016, 19:49
45 Λίτρων η βαλίτσα;

SHOOTER045
25/10/2016, 19:58
Ορθόν

Coyote.V
25/10/2016, 20:11
Σε όσες περιπτώσεις πάντως που έχω ακούσει, τουλάχιστον για το δικό μου μηχανάκι να κουνάει χωρίς βαλίτσα φταίνε δύο πράγματα, ή το πίσω αμορτισέρ ή χαλαρό ρουλεμάν τιμονιού, το οποίο δεν το καταλαβαίνεις εύκολα ότι θέλει σφίξιμο σε φρένα και λακκούβες.
Περιμένω να μας πεις την γνώμη σου όταν μπορέσεις. :)

teogtp
25/10/2016, 20:59
Σε όσες περιπτώσεις πάντως που έχω ακούσει, τουλάχιστον για το δικό μου μηχανάκι να κουνάει χωρίς βαλίτσα φταίνε δύο πράγματα, ή το πίσω αμορτισέρ ή χαλαρό ρουλεμάν τιμονιού, το οποίο δεν το καταλαβαίνεις εύκολα ότι θέλει σφίξιμο σε φρένα και λακκούβες.
Περιμένω να μας πεις την γνώμη σου όταν μπορέσεις. :)

Κάτσε πρώτα να τον λύσει η Σοφία απ'τον στύλο. .......

:D

Coyote.V
25/10/2016, 21:03
Α... σε αυτά τα θέματα ΔΞ /ΔΑ :lol:

SHOOTER045
26/10/2016, 00:47
Κάτσε πρώτα να τον λύσει η Σοφία απ'τον στύλο. .......

:D

Την είχε αφήσει χαλαρή.
Και τώρα με μάζεψε.
Λοιπόν.
Το.μηχανάκι.που εκανα βόλτα ηταν μοντέλο 2014.
Με σταμπιλιζατερ,τρεις χάρτες TC 45 αρα βαλίτσα κλπ.
Ο ιδιοκτήτης πανω κάτω στα κιλά μού.
Αρα απο ρυθμίσεις αναρτήσεων κλπ δεν ασχολήθηκα για μια βόλτα.
Ουτε καν αέρα στα λάστιχα.
Αφού μιλήσαμε μου έβαλε τον μεσαίο χάρτη στο TC αφού είπε στον ποιο χαμηλό είναι τάφος.

Ξεκιναω μαζεμένα.
Το μηχανάκι ακούει.
Δοκιμαζω φρένα να αποκτησω αίσθηση.
Οκ
Σαζμαν μαλακό
Λιιιιγο στο.πρωτη δεύτερα το νιώθεις
Και πάνω που του παίρνω τον αέρα το ματσικωνω να μπανταρει
Π@@τσες μπλε σε θαλασσι βαζακι.
Το TC επεμβαίνει,κόβει,γονατίζει.
Φαντάζομαι το ποιο χαμηλό θα είναι για οδήγηση σε πάγο.

Αφού.εκανα γύρα την πόλη, ξαναπαω του λέω <βγαλτο>
Δεν θυμομουν αν μπαίνει εν κίνησή.
Το βάζει στο sport.
Άλλο μηχανάκι
Λαίδη και αλήτης.
Θυμίζει το multistrada ενος αλλου φίλου χωρίς την τραχιά λειτουργία.
Μπανταρει,σουζαρει
Σχεδόν με όλες.
Εδώ είμαστε....
Ροπή απο χαμηλά.
Στην τέταρτη με λιγα σκορτσαρε μόνο.
Φρεναρες.
Θέση οδήγησης με βολεψε.
Γουσταρω και το πάνω- ψηλά.
Το.τιμόνι θα μπορούσε να έκοβε ποιο πολύ.
Αυτές οι χούφτες θα εμπαιναν και σε επικαθημενο.
Ωραία η πόλη,η κίνηση
Ευέλικτο, χώνεται,χωράει.
Δεν τρομάζει το ύψος, αν και όπως είπε ρυθμίζεται η θέση .
Πάμε εξω να δουμε αν κουνάει.
Μέχρι 230/240 που το πήγα στον περιφερειακό
Δεν κουνάει.
Ίσως να φταίνε τα λάστιχα σε κάποιους, ίσως κακή ρύθμιση σταμπιλιζατερ,ίσως ,ίσως.
Σφιχτά το.τιμόνι δεν με κούνησε πουθενά.
Τον εκανα δυο φορες τον περιφερειακό.
Μετα πήγα μια ψιλή ορεινή με στροφές.
Γαμάτο
I m in love.
Είχε και αφτερ μάρκετ ζελατίνα της givi,ουτε αέρας ουτε τίποτα.
Αυτά

DrBig
26/10/2016, 06:04
Την είχε αφήσει χαλαρή.
Και τώρα με μάζεψε.
Λοιπόν.
Ο ιδιοκτήτης πανω κάτω στα κιλά μού.
Αρα απο ρυθμίσεις αναρτήσεων κλπ δεν ασχολήθηκα για μια βόλτα.
Ουτε καν αέρα στα λάστιχα.
Αφού μιλήσαμε μου έβαλε τον μεσαίο χάρτη στο TC αφού είπε στον ποιο χαμηλό είναι τάφος.

Ξεκιναω μαζεμένα.
Το μηχανάκι ακούει.
Δοκιμαζω φρένα να αποκτησω αίσθηση.
Οκ
Σαζμαν μαλακό
Λιιιιγο στο.πρωτη δεύτερα το νιώθεις
Και πάνω που του παίρνω τον αέρα το ματσικωνω να μπανταρει
Π@@τσες μπλε σε θαλασσι βαζακι.
Το TC επεμβαίνει,κόβει,γονατίζει.
Φαντάζομαι το ποιο χαμηλό θα είναι για οδήγηση σε πάγο.

Αφού.εκανα γύρα την πόλη, ξαναπαω του λέω <βγαλτο>
Δεν θυμομουν αν μπαίνει εν κίνησή.
Το βάζει στο sport.
Άλλο μηχανάκι
Λαίδη και αλήτης.
Θυμίζει το multistrada ενος αλλου φίλου χωρίς την τραχιά λειτουργία.
Μπανταρει,σουζαρει
Σχεδόν με όλες.
Εδώ είμαστε....
Ροπή απο χαμηλά.
Στην τέταρτη με λιγα σκορτσαρε μόνο.
Φρεναρες.
Θέση οδήγησης με βολεψε.
Γουσταρω και το πάνω- ψηλά.
Το.τιμόνι θα μπορούσε να έκοβε ποιο πολύ.
Αυτές οι χούφτες θα εμπαιναν και σε επικαθημενο.
Ωραία η πόλη,η κίνηση
Ευέλικτο, χώνεται,χωράει.
Δεν τρομάζει το ύψος, αν και όπως είπε ρυθμίζεται η θέση .
Πάμε εξω να δουμε αν κουνάει.
Δεν κουνάει.
Ίσως να φταίνε τα λάστιχα σε κάποιους, ίσως κακή ρύθμιση σταμπιλιζατερ,ίσως ,ίσως.
Σφιχτά το.τιμόνι δεν με κούνησε πουθενά.
Τον εκανα δυο φορες τον περιφερειακό.
Μετα πήγα μια ψιλή ορεινή με στροφές.
Γαμάτο
I m in love.
Είχε και αφτερ μάρκετ ζελατίνα της givi,ουτε αέρας ουτε τίποτα.
Αυτά

Ωραιος!

Ps
Αφου δεν κουνουσε ηταν ελατωματικο σιγουρα. Να πεις στο φιλο να στειλει γραμμα στην γιαμαχα.

kemmotar
26/10/2016, 07:27
Την είχε αφήσει χαλαρή.
Και τώρα με μάζεψε.
Λοιπόν.

Αυτά
αυτο δεν ειναι τρεισερ που αναφερεις, μηπως μπερδευεσαι? χαχαχαχαχα
το τρεισερ βγηκε αρχες 2015.
δεν εχει μεσαιο χαρτη στο traction control. εχει on kai off.
εχει 3 προγραμματα οδηγησης που επεμβαινουν στην "χαρτογραφηση"... std (standard), Β: πιο νωχελικο (για βροχη, γλιτσα κλπ) και Α: attack mode χουλιγκανια.... ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ απλα η αποκριστη στην γκαζιερα... εγω οδηγω παντα στο Α. ειναι θεμα συνηθειας.
εχει τελικη με ηλεκτρονικο κοφτη στα 225.
ειχες παρει τρεισερ με καστομ χαρτη μαλλον και βγαλμενο τον κοφτη φιλος! σουπερ!

AristidisZ
26/10/2016, 07:35
εχει 3 προγραμματα οδηγησης που επεμβαινουν στην "χαρτογραφηση"... std (standard), Β: πιο νωχελικο (για βροχη, γλιτσα κλπ) και Α: attack mode χουλιγκανια.... ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ απλα η αποκριστη στην γκαζιερα... εγω οδηγω παντα στο Α. ειναι θεμα συνηθειας.
ειχες παρει τρεισερ με καστομ χαρτη μαλλον και βγαλμενο τον κοφτη φιλος! σουπερ!

Εκτός από custom χάρτη και βγαλμένο κόφτη μάλλον ήταν και beta version

kemmotar
26/10/2016, 07:36
Γιατι ειναι ενα γαματο μηχανακι με φοβερο κινητηρα,παιχνιδιαρικο,ομορφο σε πολλη καλη τιμη και δεν ισχυει οτι εχει φτηνιαρικα πραγματα πανω του(εκτος του αμορτισερ).Δειτε το απο κοντα και συγκρινετε με αλλα σημερινα μηχανακια την ποιοτητα του.Απλα δεν ειναι μελετημενο σωστα πιστευω.Και οπως εχετε διαβασει σε αυτο το φορουμ δεν υπαρχει κανενα αλλο ψεγαδι για αυτο το μηχανακι.

το κιτ της hyperpro δεν ειναι κατι ιδιαιτερο. μιλαω για το απλο πισω αμορτισερ. δεν θα στο συνιστουσα. ουτε το απλο της ohlins το s46dr (YA335).

απο κει και περα, ακομα και με αλλαγμενη αναρτηση ΚΟΥΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ???? αυτο ποιος το πε? το επιβεβαιωνει κατοχος? ρυθμιση sag εχει κανει πριν και μετα? εμας απο οσους εχουν αλλαξει κανεις δεν εχει βγει να παραπονεθει.

οσον αφορα την μελετη και αν ειναι ελλατωματικο απο την μανα του αυτο ας το κρινει ο καθενας. εγω πιστευα οτι μετα απο 2 χρονια η γιαμαχα θα αλλαζε αυτα που κανανε το μηχανακι ελλατωματικο (οπως υποστηριζετε μερικοι). πχ θα μεγαλωνε το πισω ψαλιδι 1-1.5 ποντο, θα ειχε λιγο μεγαλυτερο wheelbase, θα εβαζε ενα καλυτερο αμορτισερ.... η αληθεια ειναι οτι για τις διαστασεις του ειναι κοντο το μετατροχιο. η γιαμαχα λεει ομως επιτηδες δεν το μεγαλωνει γιατι θα χασει το κοψιμο και την αμεσοτητα του....
ο λογος ειναι πως το μηχανακι αν του εκαναν τετοιες αλλαγες θα γινονταν μιας αλλης κατηγοριας μηχανακι. η γιαμαχα εχει φτιαξει μια νεα κατηγορια. το fun to ride and play μηχανακι με ελαφριες ως και καλες δυνατοτητες τουρισμου.
θα σε παει παντου, θα φορτωθει αρκετα (οχι υπερβολικα) απλα δεν θα σε παει τοοοοσο ξεκουραστα οσο ενα μαστοδοντο εννοειται! και εχουμε μελη στην κοινοτητα μας που εχουν παει 2-3 φορες τον γυρο της ευρωπης στην αδεια τους μονοκαβαλοι και δικαβαλοι και το μηχανακι ηταν εξαιρετικο παντα και παντου!

DrBig
26/10/2016, 07:47
Οπως βλεπω απο το gearingcommander, το μτ09 εχει 16/45 γραναζωμα.
Αν βαλει κανεις 15/42 ερχεται στην ιδια σχεση μεταδοσης με 16.5 χιλιοστα μακρυτερο μεταξονιο.
Υπο την προυποθεση οτι το ψαλιδι το παιρνει, θα μετατοπιστει πιο πολυ βαρος στην μπροστινη ροδα και θα βελτιωσει την κατασταση.
Εναλλακτικα, αλυσιδα με 2 παραπανω κρικους θα κανει το ιδιο.
Ολα αυτα υπο την προυποθεση πως υπαρχει η δυνατοτητα απο τους ρεγουλατορους....

kemmotar
26/10/2016, 08:04
DrBig αυτο το κανει μια αντιπροσωπεια στην αθηνα η οποια ειναι και ισως η μοναδικη που το ψαχνει. βαζει στην μαμα αλυσιδα 1 κρικο ή 2 κρικους δεν θυμαμαι (απο μαμα αλυσιδα ειναι οι κρικοι, οχι οτι να ναι) και το μηχανακι γινεται τραινο. ναι οι ρεγουλατοροι εχουν περιθωριο. το κανανε 2 - 3 φιλοι και ειδικα ο ενας πηγε μετα απο μια βδομαδα και το ξαναεβγαλε....χαχαχαχα
ελεγε αυτο δεν ειναι τρεισερ... ειχε ημερεψει πολυ. φυσικα ηταν τραινο αλλα δεν ηταν τοσο κοφτερο και αμεσο... ουτε σουζακια ουτε γλυστριματα εκανε με την ιδια ευκολια... smooth σε ολα ειχε γινει

notakos600
26/10/2016, 08:14
DrBig αυτο το κανει μια αντιπροσωπεια στην αθηνα η οποια ειναι και ισως η μοναδικη που το ψαχνει. βαζει στην μαμα αλυσιδα 1 κρικο ή 2 κρικους δεν θυμαμαι (απο μαμα αλυσιδα ειναι οι κρικοι, οχι οτι να ναι) και το μηχανακι γινεται τραινο. ναι οι ρεγουλατοροι εχουν περιθωριο. το κανανε 2 - 3 φιλοι και ειδικα ο ενας πηγε μετα απο μια βδομαδα και το ξαναεβγαλε....χαχαχαχα
ελεγε αυτο δεν ειναι τρεισερ... ειχε ημερεψει πολυ. φυσικα ηταν τραινο αλλα δεν ηταν τοσο κοφτερο και αμεσο... ουτε σουζακια ουτε γλυστριματα εκανε με την ιδια ευκολια... smooth σε ολα ειχε γινει

Πολύ καλή φάση...τα χαμένα χιλιοστά που κρύβονταν απλά σε 2 ρεγουλατόρους...:beer:

DrBig
26/10/2016, 08:23

Η αληθεια ειναι πως για το μεταξονιο του τρεησερ τα 16 χιλιοστα ειναι χαοτικη διαφορα. Εγω στο 950 που εχει 1570μμ μεταξονιο, βλεπω διαφορα με ενα μονο δοντι στο μπροστινο ητοι 3.7 χιλιοστα. Πιστευω λοιπον πως μονο με ενα 15ρι γραναζι μπροστα θα ειναι ταμαμ. Και ακομα πιο γκαζερο...

Απο την αλλη με 16/44 θα γινει ελαφρως πιο μακρυ γραναζωμενο, με 4.3 ( αντι 3.7 με 15ρι μπροστινο) χιλιοστα μακρυτερο μεταξονιο. Αυτο για τους πιο συντηρητικους...

SHOOTER045
26/10/2016, 08:41

Αυτό
Μπερδεψα τα μπλιμπλικια.
TC με χάρτες.
Είσαι σίγουρος οτι δεν αλλάζει η απόκριση?
Η εγώ κατάλαβα λάθος?
Αφού το μηχανάκι έκοβε,γονατιζε ,πως το λένε.
Φαντάζομαι σε γλίτσα θα κανει δουλειά.
Εσύ σαν κάτοχος θα ξέρεις κάτι παραπάνω.
Με μια βόλτα όσο μεγάλη και αν εκανα,δεν είναι η καθημερινή επαφή με αυτό που θα σε κανει να βγαλεις ασφαλή συμπεράσματα.
Τώρα τι μοντέλο είναι απ οτι θυμάμαι μου είπε 14 εκτός αν κάνω λάθος.
Το αγόρασε μεταχειρο(ελαφρώς) από Καστοριά με ελάχιστα χλμ,και πολύ προίκα.
3 ζελατινες,βαλίτσα, και ενα σωρό ακόμα.
Το έκανε τραμπα με το σκούτερ (είχε ενα 500αρι ο δικός μου)
Τώρα το γιατί το έδωσε ο πρώην, δεν ξέρω.
Πάντως το μηχανάκι γαζωνει,εμένα προσωπικά με ενθουσίασε.
Περισότερο απο ενα dorsoduro που είχα για καποιες μέρες (μέχρι που το επλυνα και τέλος....)
Αλλά αυτό είναι αλλη ιστορία.
Αν είχα τα φράγκα θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια.
Α και με την πρωτη ευκαιρία θα το βγάλω φωτό,τι στο διάολο, γερασα τόσο που δεν αναγνωριζω το tracer απο κάποιο άλλο....

kemmotar
26/10/2016, 08:55
Αυτό

Είσαι σίγουρος οτι δεν αλλάζει η απόκριση?
Η εγώ κατάλαβα λάθος?

λαθος καταλαβες :lol:
δες τι εχω γραψει

"ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ, απλα η αποκριση στην γκαζιερα"...

WiSe
26/10/2016, 08:57

Μπετο μεχρι τα 220 στο δικο μου με τις δυο σκληρες givi (χωρις την τραβερσα των βασεων που μπαινει πισω απο τη πινακιδα) οι οποιες εξεχουν τρελα.

Coyote.V
26/10/2016, 09:23
Μπετο μεχρι τα 220 στο δικο μου με τις δυο σκληρες givi (χωρις την τραβερσα των βασεων που μπαινει πισω απο τη πινακιδα) οι οποιες εξεχουν τρελα.
Εγώ για μονή βαλίτσα μίλησα. Αυτή που παίρνει στην σχάρα και είναι ψηλά.

Αν δεν κουνάνε τα on- off με τέτοια βαλίτσα στα πολλά τότε να πάω να το πετάξω ρε παιδιά... :)
Και με ένα άτομο... με δύο δεν κουνάει αλλά πέφτει παντόφλα.

kemmotar
26/10/2016, 09:28
Εγώ για μονή βαλίτσα μίλησα. Αυτή που παίρνει στην σχάρα και είναι ψηλά.

Αν δεν κουνάνε τα on- off με τέτοια βαλίτσα στα πολλά τότε να πάω να το πετάξω ρε παιδιά... :)

δες στην προηγούμενη σελίδα, εχω 2 βιντεο με βαλιτσα στο τρεισερ (με μαμα αναρτηση απλα ρυθμισμενη) που δεν κουναει πραμα! σημειωτεον ειναι η v47 givi (δεν την λες και μικρη, χωραει 2 full face κρανη) και βγαινει δυστυχως και αρκετα εξω απο την μηχανη!

panos_zip
26/10/2016, 09:31
Δεν ξέρω αν εχεις δει την μαμα βαλιτσα του tiger.
Ειναι πολύ πισω και πολύ ψηλά. Δεν κουνησε ποτέ. Διαφορά φαινοταν στα πολλά, αλλα δεν κουνούσε.
Ζελατίνα φαμπρί και μαμα αναρτηση ρυθμισμένη με βαση το μανιουαλ.

Coyote.V
26/10/2016, 09:33
δες στην προηγούμενη σελίδα, εχω 2 βιντεο με βαλιτσα στο τρεισερ (με μαμα αναρτηση απλα ρυθμισμενη) που δεν κουναει πραμα! σημειωτεον ειναι η v47 givi (δεν την λες και μικρη, χωραει 2 full face κρανη) και βγαινει δυστυχως και αρκετα εξω απο την μηχανη!

Αν κούναγε τόσο πολύ που να μπορεί να φανεί σε βίνδεο τότε θα το είχα πετάξει σίγουρα :lol: Μιλάμε για κάτι που ίσα ίσα το καταλαβαίνεις !

Coyote.V
26/10/2016, 09:46
Δεν ξέρω αν εχεις δει την μαμα βαλιτσα του tiger.
Ειναι πολύ πισω και πολύ ψηλά. Δεν κουνησε ποτέ. Διαφορά φαινοταν στα πολλά, αλλα δεν κουνούσε.
Ζελατίνα φαμπρί και μαμα αναρτηση ρυθμισμένη με βαση το μανιουαλ.
Όχι την 46 της givi που μου έδωσαν δώρο με την αγορά έχω.

Μιλάμε για ένα κουνηματάκι πολύ μικρό.. μικρότερο από αυτό που σου κάνει ο αέρας από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

tx2z
26/10/2016, 11:47
το κιτ της hyperpro δεν ειναι κατι ιδιαιτερο. μιλαω για το απλο πισω αμορτισερ. δεν θα στο συνιστουσα. ουτε το απλο της ohlins το s46dr (YA335).

απο κει και περα, ακομα και με αλλαγμενη αναρτηση ΚΟΥΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ???? αυτο ποιος το πε? το επιβεβαιωνει κατοχος? ρυθμιση sag εχει κανει πριν και μετα? εμας απο οσους εχουν αλλαξει κανεις δεν εχει βγει να παραπονεθει.

οσον αφορα την μελετη και αν ειναι ελλατωματικο απο την μανα του αυτο ας το κρινει ο καθενας. εγω πιστευα οτι μετα απο 2 χρονια η γιαμαχα θα αλλαζε αυτα που κανανε το μηχανακι ελλατωματικο (οπως υποστηριζετε μερικοι). πχ θα μεγαλωνε το πισω ψαλιδι 1-1.5 ποντο, θα ειχε λιγο μεγαλυτερο wheelbase, θα εβαζε ενα καλυτερο αμορτισερ.... η αληθεια ειναι οτι για τις διαστασεις του ειναι κοντο το μετατροχιο. η γιαμαχα λεει ομως επιτηδες δεν το μεγαλωνει γιατι θα χασει το κοψιμο και την αμεσοτητα του....
ο λογος ειναι πως το μηχανακι αν του εκαναν τετοιες αλλαγες θα γινονταν μιας αλλης κατηγοριας μηχανακι. η γιαμαχα εχει φτιαξει μια νεα κατηγορια. το fun to ride and play μηχανακι με ελαφριες ως και καλες δυνατοτητες τουρισμου.
θα σε παει παντου, θα φορτωθει αρκετα (οχι υπερβολικα) απλα δεν θα σε παει τοοοοσο ξεκουραστα οσο ενα μαστοδοντο εννοειται! και εχουμε μελη στην κοινοτητα μας που εχουν παει 2-3 φορες τον γυρο της ευρωπης στην αδεια τους μονοκαβαλοι και δικαβαλοι και το μηχανακι ηταν εξαιρετικο παντα και παντου!

Μιλαω παντα για την K-shock.Εκει μου εκανε ρυθμιση ο μαστορας και μου ειπε οτι στην τελικη μπορει να μου κουναει με βελτιωμενες αναρτησεις, και σε πολυ μικροτερο βαθμο.
Δεν ξερω απο εσας αν με βελτιωμενες αναρτησεις κουναει, αν κουναγε και πριν.
Απο εκει και περα με το βασικο κιτ πιστευω θα δω μεγαλη διαφορα με τις μαμα αναρτησεις.Τα ποιο ακριβα ξεφευγουν σε τιμες.

kemmotar
26/10/2016, 12:14
λαβε υποψη οτι η hyperpro το κατατασει στα σπορτ τουρινγκ (κυριως τουρινγκ) μηχανακια, οποτε επιλεγει οχι γραμμικα ελατηρια αλλα προοδευτικα. κρινω οτι στο συγκεκριμενο μηχανακι δεν ταιριαζουν αυτα. η ολινς και αλλες εταιριες δινουν γραμμικα για τα μτ-09 και 900.

kemmotar
26/10/2016, 12:16
Μιλαω παντα για την K-shock.Εκει μου εκανε ρυθμιση ο μαστορας και μου ειπε οτι στην τελικη μπορει να μου κουναει με βελτιωμενες αναρτησεις, και σε πολυ μικροτερο βαθμο.
Απο εκει και περα με το βασικο κιτ πιστευω θα δω μεγαλη διαφορα με τις μαμα αναρτησεις.Τα ποιο ακριβα ξεφευγουν σε τιμες.

σε καποιους κουναγε, σε αλλους δεν κουναγε συχνα, σε αλλους αναλογα με τον αναδρομο ερμη και τα φεγγαρια του. τα περισσοτερα παιδια αλλαζουν αναρτηση οχι φυσικα για το κουνημα αλλα για να μεταμορφωθει σε οδηγικη συμπεριφορα προς το καλυτερο.

BLiTzER
26/10/2016, 12:17
η ολινς και αλλες εταιριες δινουν γραμμικα για τα μτ-09 και 900.

H Ohlins δίνει γραμμικά για οτιδήποτε.

kemmotar
26/10/2016, 12:37
γνωστο:)

basilis_k6
26/10/2016, 12:38

+1 μονο η hyper επιμένει σε αυτα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μακρυνει ψαλιδι χωρις να κανει facelift γιατι θα πεσουν να τη φανε. Πρέπει να αλλαξει και κατι ακομα σαν νεο μοντελο αλλιως θα ξενερωσει πολύ κοσμο.

tx2z αν η αναρτηση ειναι τοσο κακη καλο ειναι να βρεις μια αφτερ ουτως η αλλως. ποσα χλμ εχεις στο μηχανακι και ποσα στα λαστιχα?

Coyote.V
26/10/2016, 12:45

Θα σου πρότεινα να τσεκάρεις και το ρουλεμάν του λαιμού να είναι σωστά σφιγμένο αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Λύσιμο και δυναμόκλειδο, όχι απλά το κουνάω το μπροστινό με το χέρι και βρίσκω εντάξει...

Δεν έχει σχέση αν είναι καινούργιο το μηχανάκι, σου το λέω αυτό γιατί η HONDA κοντεύει να χάσει την αξιοπιστία της από τότε που άνοιξε το εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Ισπανία. Το κατάφεραν και αυτό οι Ισπανοί.

Υ,Γ Ξέρω ότι μιλάμε για yamaha.. απλά λέω.

sapila racing
26/10/2016, 13:01
λαβε υποψη οτι η hyperpro το κατατασει στα σπορτ τουρινγκ (κυριως τουρινγκ) μηχανακια, οποτε επιλεγει οχι γραμμικα ελατηρια αλλα προοδευτικα. κρινω οτι στο συγκεκριμενο μηχανακι δεν ταιριαζουν αυτα. η ολινς και αλλες εταιριες δινουν γραμμικα για τα μτ-09 και 900.

Με τι δεδομένα κρίνεις οτι δεν είναι κατάλληλα τα προοδευτικά ελατήρια για το τάδε μηχανάκι?
Το θέμα προοδευτικά vs γραμμικά ελατήρια δεν είναι καθόλου απλό.

Λάθος. Πάρα πολλές μοτοσυκλέτες παραγωγής έχουν προοδευτικά ελατήρια στα πηρούνια τους.

amyroukai
26/10/2016, 13:03
Γραμμικά έχει και η Hyperpro. Αν μπείτε στον κόπο να πάτε τεκνο-μότο, έχει στον κατάλογο. Όταν έψαχνα για το fazer έδινε και το ένα και το άλλο, απλά όλοι οι "μάστορες" προτείνουν το διπλής ή προοδευτικό ή ότι είναι για "μεγαλύτερη άνεση". Η τιμή ήταν κάπου 20-25% πάνω από άλλα ανταγωνιστικά οπότε δεν ψώνισα.

basilis_k6
26/10/2016, 13:05
Λάθος. Πάρα πολλές μοτοσυκλέτες παραγωγής έχουν προοδευτικά ελατήρια στα πηρούνια τους.
στα αφτερ λεω. Μόνο hyper και μια ακομη (ματρις?) έχουν για το μπροστινο. Απο τις γνωστες τουλαχιστον.

sapila racing
26/10/2016, 13:17
στα αφτερ λεω. Μόνο hyper και μια ακομη (ματρις?) έχουν για το μπροστινο. Απο τις γνωστες τουλαχιστον.

Πολλές εταιρείες βγάζουν προοδευτικά ελατήρια, απλά η Hyperpro έχει γίνει γνωστή για τα προοδευτικά της ελατήρια.

Τα προοδευτικά ελατήρια έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όπως και τα γραμμικά. Ο υπολογισμός τους ειναι διαφορετικός βέβαια.

Η Honda λέτε να μην ξέρει τι της γίνεται που βάζει προοδευτικά ελατήρια σε πηρούνια μεγάλων μοτοσυκλετών? ;)

basilis_k6
26/10/2016, 13:23
Πολλές εταιρείες βγάζουν προοδευτικά ελατήρια, απλά η Hyperpro έχει γίνει γνωστή για τα προοδευτικά της ελατήρια.

Τα προοδευτικά ελατήρια έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όπως και τα γραμμικά. Ο υπολογισμός τους ειναι διαφορετικός βέβαια.

Η Honda λέτε να μην ξέρει τι της γίνεται που βάζει προοδευτικά ελατήρια σε πηρούνια μεγάλων μοτοσυκλετών? ;)

δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι καλα. και εγω προοδευτικο εχω.

kemmotar
26/10/2016, 13:24
Γραμμικά έχει και η Hyperpro. Αν μπείτε στον κόπο να πάτε τεκνο-μότο, έχει στον κατάλογο. Όταν έψαχνα για το fazer έδινε και το ένα και το άλλο, απλά όλοι οι "μάστορες" προτείνουν το διπλής ή προοδευτικό ή ότι είναι για "μεγαλύτερη άνεση". Η τιμή ήταν κάπου 20-25% πάνω από άλλα ανταγωνιστικά οπότε δεν ψώνισα.

η εταιρεια στο καταλογο της αλλα και το σαιτ της τεκνομοτο δειχνει επακριβως ποια ειναι τα προιοντα που κανουν στο τρεισερ. δεν εχει γραμμικα για αυτο.

στο γιουτιουμπη ο γερμανος εχει πει αναλυτικα γιατι και πως η εταιρεια τους κατεληξε σε αυτα τα προιοντα.
https://www.youtube.com/watch?v=Jpes338epSw

η ιδια η εταιρεια σε μαιλ μελους μας ειχε πει:

It will improve the bike’s riding with about 70% by the progressive springs.
Normally it will eliminate the speed wobble, since this is caused by the soft original suspension.
However: a speed wobble can have many causes. If you have a luggage system for instance, the bike will be lifted in the front due to this. So it is difficult to guarantee it for 100% without seeing the bike.
It will almost eliminate this problem but due to the large fairing of the MT-09 Tracer, some instability will probably always stay. We experienced that the results differ per bike / driver. Eight out of ten times the problem is gone after installing the kit.
With kind regards,
Verzonden: maandag 11 januari 2016 14:28

sapila racing
26/10/2016, 13:26
δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι καλα. και εγω προοδευτικο εχω.

Το είπε ο kemmotar
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144510&page=36&p=2817375&viewfull=1#post2817375

αλλά δεν νομίζω οτι μπορεί να το υποστηρίξει.

kemmotar
26/10/2016, 13:30
σαπηλα δεν ειπα οτι δεν ειναι καλα. ειπα οτι δεν ταιριαζουν στο τρεισερ.

amyroukai
26/10/2016, 13:32
και αυτό προκύπτει με απόλυτη βεβαιότητα, μετά από πείραμα σε δείγμα πόσων μοτοσικλετών και οδηγών;

sapila racing
26/10/2016, 13:34

Ναι αλλά δεν το δικαιολόγησες.

kemmotar
26/10/2016, 13:37
γιατι κατ εμε το μηχανακι δεν ειναι τουριστικο, ειναι ψηλο σπορτ μηχανακι (θα ελεγα hypermotard) και αν θες να το ευχαριστιεσαι σε στροφοδιαδρομες κλπ θελει γραμμικα. τα προοδευτικα χαρακτηριζονται απο ελαφρια σχετικα αισθηση ταιραζουν ιδανικα σε τουριστικα μηχανακια με μεγαλη διαδρομη αναρτησης. το μηχανακι βεβαια δεν εχει μικρη διαδρομη αναρτησης (137mm) ωστε να πεις οτι τερματιζει οποτε θελει σωνει και καλα γραμμικα. ειναι και θεμα οδηγου και προτιμησης. ξερω αλλον με σουπερσπορτ που εχει βαλει προοδευτικα γιατι το εχει daily use bike.
οσον αφορα τωρα το μηχανακι που εχω και επιτρεψτε μου να γνωριζω καλυτερα μιας και εχω δει και την μια και την αλλη πλευρα.... το τρεισερ μεταμορφωνεται προς το πολυ καλυτερο!
απο κει και περα, για την ενημερωση σας to tracer φοραει dual rate ελατηρια. ουτε καν progressive απο την μανα του !

sapila racing
26/10/2016, 14:08
γιατι κατ εμε το μηχανακι δεν ειναι τουριστικο, ειναι ψηλο σπορτ μηχανακι (θα ελεγα hypermotard) και αν θες να το ευχαριστιεσαι σε στροφοδιαδρομες κλπ θελει γραμμικα. τα προοδευτικα χαρακτηριζονται απο ελαφρια σχετικα αισθηση ταιραζουν ιδανικα σε τουριστικα μηχανακια με μεγαλη διαδρομη αναρτησης. το μηχανακι βεβαια δεν εχει μικρη διαδρομη αναρτησης (137mm) ωστε να πεις οτι τερματιζει οποτε θελει σωνει και καλα γραμμικα. ειναι και θεμα οδηγου και προτιμησης. ξερω αλλον με σουπερσπορτ που εχει βαλει προοδευτικα γιατι το εχει daily use bike.
οσον αφορα τωρα το μηχανακι που εχω και επιτρεψτε μου να γνωριζω καλυτερα μιας και εχω δει και την μια και την αλλη πλευρα.... το τρεισερ μεταμορφωνεται προς το πολυ καλυτερο!
απο κει και περα, για την ενημερωση σας to tracer φοραει dual rate ελατηρια. ουτε καν progressive απο την μανα του !

Ισα ίσα που επειδή ,όπως κι εσύ ο ίδιος λες, έχει σχετικά μεγάλη διαδρομή εμπρός θα ήταν ίσως ιδανικός υποψήφιος για σωστά υπολογισμένα προοδευτικά ελατήρια ή και αντίστοιχα dual rate, και ίσως και με διαφορετικό ιξώδες εφ όσον δεν έχουν ρύθμίσεις αποσβεσης.
Τα dual rate συνήθως επιλέγονται γιατί δίνουν μια ξεκάθαρη κι εύκολα υπολογίσιμη συμπεριφορά σε μεγάλο εύρος συνθηκών.
Επίσης τα μηχανάκια γενικώς δεν κουνάνε απο τα ελατήρια αλλά απο τις ανεπαρκείς αποσβέσεις.
Το MT09 δεν έχει ούτε ρύθμιση προφόρτισης εμπρός?
Εχει αλλά δεν επαρκεί το υπάρχον ελατήριο για να ρυθμιστεί σωστά το sag σε καποια κατηγορία αναβατών?

Είχα και έχω μοτοσυκλέτες και με γραμμικά και με προοδευτικά και με dual rate.
Μια χαρα στρίβει ακόμα και στην πίστα το Hornet 900 με dual rate εμπρός, μια χαρά και το bimota sb6 με γραμμικά.

Το MT09 το έχεις οδηγήσει με σωστά υπολογισμένα προοδευτικά ελατήρια και δεν σου άρεσε?

Εγώ απλά λέω να μην βγαζετε αυθαίρετα συμπεράσματα.

kemmotar
26/10/2016, 14:39
επιλεγουμε απο οτι προσφερει η αγορα. οταν ηρθε η ωρα αλλαγης και επελεξα cartridge, γραμμικο εδινε ο κατασκευαστης. δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να ψαχτω με αλλες λυσεις και παντρεματα.
το τρεισερ εχει ρυθμιση προφορτισης και στα 2 καλαμια φυσικα, τα 2015-2016 εχουν ρυθμιση rebound στο δεξι καλαμι, το αριστερο κουτσο.

στα τρεισερ 2017 βαλαν και ρυθμιση αποσβεσης στην αριστερη μποτα. ευτυχως! οι τιμες SAG βασει διαδρομων ειναι στανταρ για το τρεισερ. 41-45 μαξιμουμ για μπροστα 38 αντε βαρια 40 (εφοσον καποιος παει για το 45mm μπροστα) πισω με λογικη να ειμαστε ζεν χαλαρουιτα και χωρις να πιανεται η μεση μας...
ξαναλεω ομως το τρεισερ δεν το καβαλας με την λογικη οτι εχεις βστρομ ή βερσυς ή 1050. ειναι πιο κοφτερο, αγριο κατσικι και σου ζηταει να το πας πολεμικα. δεν ειναι φτιαγμενο για τελικες!
απο πλευρας οδηγικης συμπεριφορας και απολαυσης σε κλειστα κομματια οδηγιεται σαν μουλτιστραντα, χρ1000. το πρωτο το εχω καβαλησει αη γιαννη ρωσο (απο φιλο τα καναμε τραμπα) με τις skyhook της sachs και αφου ξανανεβηκα στο τρεισερ λεω οκ πιασανε κοπο τα λεφτα μου, τιμια τα λεφτα που κοστιζει ο σχιστοματης!

sapila racing
26/10/2016, 14:55
επιλεγουμε απο οτι προσφερει η αγορα. οταν ηρθε η ωρα αλλαγης και επελεξα cartridge, γραμμικο εδινε ο κατασκευαστης. δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να ψαχτω με αλλες λυσεις και παντρεματα.
το τρεισερ εχει ρυθμιση προφορτισης και στα 2 καλαμια φυσικα, τα 2015-2016 εχουν ρυθμιση rebound στο δεξι καλαμι, το αριστερο κουτσο.

στα τρεισερ 2017 βαλαν και ρυθμιση αποσβεσης στην αριστερη μποτα. ευτυχως! οι τιμες SAG βασει διαδρομων ειναι στανταρ για το τρεισερ. 41-45 μαξιμουμ για μπροστα 38 αντε βαρια 40 (εφοσον καποιος παει για το 45mm μπροστα) πισω με λογικη να ειμαστε ζεν χαλαρουιτα και χωρις να πιανεται η μεση μας...
ξαναλεω ομως το τρεισερ δεν το καβαλας με την λογικη οτι εχεις βστρομ ή βερσυς ή 1050. ειναι πιο κοφτερο, αγριο κατσικι και σου ζηταει να το πας πολεμικα. δεν ειναι φτιαγμενο για τελικες!
απο πλευρας οδηγικης συμπεριφορας και απολαυσης σε κλειστα κομματια οδηγιεται σαν μουλτιστραντα, χρ1000. το πρωτο το εχω καβαλησει αη γιαννη ρωσο (απο φιλο τα καναμε τραμπα) με τις skyhook της sachs και αφου ξανανεβηκα στο τρεισερ λεω οκ πιασανε κοπο τα λεφτα μου, τιμια τα λεφτα που κοστιζει ο σχιστοματης!

Αφού τα έχωσες κι έβαλες catridge φυσικά έκανες πολύ καλύτερη αναβάθμιση απο το να βαλεις άλλα ελατήρια και λάδια.
Φυσικά πλήρωσες και παραπάνω χρήματα.

Αφού όμως όπως λές το νέο μοντέολο έχει πλέον και ρυθμίσεις απόσβεσης εγώ δεν θα απέκλεια την χρήση ενός κιτ με προοδευτικά ή dual rate ελατήρια.
Mε ενα υποτυπώδες ψάξιμο είδα οτι η Wilbers, την οποία θεωρώ πολύ σοβαρή, προσφέρει και Linear και προοδευτικά.

tx2z
26/10/2016, 15:24
Αν θελεις kemmotar πες μας τι ακριβως εχεις βαλει,απο ποιον και ποσο σου κοστισε στις αναρτήσεις.Αν παλι δεν επιτρεπεται στο φορουμ, αν μπορεις στειλε μου πμ αυτα.

tx2z
26/10/2016, 15:28

Δεν υπάρχει περίπτωση να μακρυνει ψαλιδι χωρις να κανει facelift γιατι θα πεσουν να τη φανε. Πρέπει να αλλαξει και κατι ακομα σαν νεο μοντελο αλλιως θα ξενερωσει πολύ κοσμο.

tx2z αν η αναρτηση ειναι τοσο κακη καλο ειναι να βρεις μια αφτερ ουτως η αλλως. ποσα χλμ εχεις στο μηχανακι και ποσα στα λαστιχα?

Εχω 4000χλμ. Απο τα πρωτα 1500χλμ. που το ανοιγα παρατηρησα το κουνημα.
Πλεον ειναι μονοδρομος η βελτιωση των αναρτησεων.Γιαυτο ρωταω γνωμες απο κατοχους.

basilis_k6
26/10/2016, 15:32
Πλεον ειναι μονοδρομος η βελτιωση των αναρτησεων.Γιαυτο ρωταω γνωμες απο κατοχους.

χαμηλωσε λιγο τις πιεσεις για αρχη να μην εχεις σοβαρο θεμα. Δες και στα ξενα φορουμ τι λυσεις εχουν βρει. Εχει πουλησει αρκετα και θα βρεις πολύ πραμα...

amyroukai
26/10/2016, 17:51

Έχοντας δει το βίντεο πολλές-πολλές φορές, μονόδρομος είναι και η βελτίωση σου ως αναβάτη και του οδηγικού σου στιλ. Στην θέση σου, θα ρύθμιζα την μανέτα του συμπλέκτη σε σημείο τέτοιο που να την φτάνω χωρίς να αφήσω το γκριπ όπως κάνεις εσύ, γιατί σε κάθε αλλαγή ταχύτητας με τα "πιάσε-άσε" άθελά σου χτυπάς/τραβάς το τιμόνι, θα έπιανα διαφορετικά την γκαζιέρα που αναγκάζεσαι να στραμπουλήξεις τον καρπό σου (και να τεντώνεις τον δείκτη γιατί...; ) γυρνώντας την προς το τέρμα και γενικά βλέποντας το πόσο πολύ πετάνε οι τένοντές σου όταν κρατάς το τιμόνι, μάλλον το στραγγαλίζεις άσχημα κάνοντας το όποιο φαινόμενο ευαισθησίας χειρότερο. Την πρώτη φορά σου κουνάει περνώντας επιταχυνόμενος και υπό κλίση πάνω από ένωση παλιάς/καινούριας ασφάλτου, την δεύτερη σε σαμαράκι. Δεν ξέρω και δεν είναι του ενδιαφέροντος του νήματος το τι οδηγούσες πιο παλιά και τι εμπειρία έχεις γενικότερα (εννοώ δεν θέλω να ανοίξω pissing contest στο στιλ ξες ποιός είμαι εγώ κλπ). Από ότι είδα λέω δυό κουβέντες και αν θεωρείς ότι είναι λάθος, ε, αγνόησέ τις γιατί είναι λάθος και η ζωή συνεχίζεται όμορφα.

Επίσης, το τι "ακριβώς" έκανε ο άλλος, εκτός και αν έχετε εντελώς ίδιο σωματότυπο και βάρος και στιλ οδήγησης δεν θα πρέπει να είναι μπούσουλας για κανέναν. Αν αλλάξεις ελατήρια θα πρέπει να ταιριάξεις το δικό σου βάρος (και το πιθανό φόρτωμα/συνεπιβάτη), τις δικές σου απαιτήσεις στο πόσο πιέζεις και πως κινείσαι. Αυτό θα το κάνει κάποιος σοβαρός επαγγελματίας ή εσύ ο ίδιος αν ενδιαφερθείς να διαβάσεις όσο μπορείς περισσότερα και να κάνεις τους δικούς σου υπολογισμούς. Εμένα η δεύτερη λύση στο fazer μου βγήκε καλύτερα από τις έτοιμες προτάσεις της αγοράς. Και επειδή βλέπω ότι είσαι αδύνατος (κρίνοντας από τα χέρια δηλαδή) είναι εξαιρετικά πιθανό το πισινό να μην σε βγάζει εκτός "φυσιολογικού" sag οπότε η παρατήρηση για το "μαλακό" πίσω αμορτισέρ να μην ισχύει για εσένα.

nik69
26/10/2016, 22:41
Στα σχόλια για το mt07 tracer κάποιοι έλεγαν λόγο της μικρής διαφοράς στην τιμή να πάνε στο ΜΤ09.
Αναρωτήθηκα και γω τόσο εύκολο είναι να αγοράσεις κάτι με 40 ίππους περισσότερους?
Έγραψα και ότι το πράμα σηκώνεται ακόμα και με 4η(όχι το έχω κάνει εγώ-απλά το είχα διαβάσει) και προφανώς αμμέσως αρχίσανε τα γνωστά σχόλια.
Το συζήταγα με ένα συνάδελφο στην δουλειά και μου έστειλε την απόδειξη (στο βίντεο). Δεν γίνεται αβίαστα , αλλά ο τρελάρας που το πάει συμπιέζει το μπροστινό και μετά τραβάει τιμόνι και το σουζάρει με 4η.
Άμα δείτε όλο το βίντεο ριχνει και ένα τελίκιασμα και δεν κουνιέται φύλλο.
Όχι τίποτα άλλο , αλλά παραλίγο να βγάλουμε και τρελλό τον kemmotαr που είναι ιδιοκτήτης και όχι κάποιος που αναθεματίζει κάτι που δεν το έχει καν καβαλήσει.

Καμιά φορά πρέπει να ζυγίζουμε τις δικές μας ικανότητες (οικονομικές-οδηγικές).

https://youtu.be/YjzH470emmo?t=406

amyroukai
27/10/2016, 07:34
Ε, αυτό δεν κουνάει. https://youtu.be/97mRQ5n4-M0

Ούτε αυτό. https://youtu.be/mgYm1hgfGjU

Χαλασμένα.

byron
27/10/2016, 10:31
Στα σχόλια για το mt07 tracer κάποιοι έλεγαν λόγο της μικρής διαφοράς στην τιμή να πάνε στο ΜΤ09.
Αναρωτήθηκα και γω τόσο εύκολο είναι να αγοράσεις κάτι με 40 ίππους περισσότερους?
Έγραψα και ότι το πράμα σηκώνεται ακόμα και με 4η(όχι το έχω κάνει εγώ-απλά το είχα διαβάσει) και προφανώς αμμέσως αρχίσανε τα γνωστά σχόλια.
Το συζήταγα με ένα συνάδελφο στην δουλειά και μου έστειλε την απόδειξη (στο βίντεο). Δεν γίνεται αβίαστα , αλλά ο τρελάρας που το πάει συμπιέζει το μπροστινό και μετά τραβάει τιμόνι και το σουζάρει με 4η.
Άμα δείτε όλο το βίντεο ριχνει και ένα τελίκιασμα και δεν κουνιέται φύλλο.
Όχι τίποτα άλλο , αλλά παραλίγο να βγάλουμε και τρελλό τον kemmotαr που είναι ιδιοκτήτης και όχι κάποιος που αναθεματίζει κάτι που δεν το έχει καν καβαλήσει.

Καμιά φορά πρέπει να ζυγίζουμε τις δικές μας ικανότητες (οικονομικές-οδηγικές).

https://youtu.be/YjzH470emmo?t=406

Παίδες, μην το μπλέκουμε. Οι σούζες που τραβάει ένας οδηγός που το "έχει" δεν δείχνει τίποτα για τις δυνατότητες, εκτός και μιλάμε για powerwheelies που δείχνουν δύναμη. Διαφορετικά, οποιοδήποτε μηχανάκι θα σηκωθεί. Ο τύπος το σηκώνει με συμπλέχτη, τράβηγμα, και όρθιος με πόδι πίσω για να μεταφέρει βάρος.
Πιθανολογώ απ΄τον τρόπο που κινείται, πως θα σήκωνε και yamaha dragstar. Στις περισσότερες σούζες που τραβάει, το σηκώνει με 2-3 συμπλέχτη και τράβηγμα. Δεν χρειάζεται παραπάνω, και φαίνεται απ΄τα λίγα χλμ που κρατάει στην σούζα αφού το φέρνει ψηλά και δουλεύει μόνο φρένο.

kemmotar
27/10/2016, 10:55
to tracer σηκωνεται ΑΝΕΥ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ 1η-2η-3η (με powerwheelie)....

H 3η σχεση λιγο δυσκολοτερα και μονο οταν εισαι στην ροπη με αποτομο αρπαγμα γκαζιου. οι πρωτες δυο σχεσεις λαμπαδα.

φυσικα πρεπει να απενεργοποιηθει το traction control γιατι δεν σε αφηνει... εκει που παει να σηκωσει φρεναρει γκαζι ο κινητηρας.

tx2z
30/10/2016, 01:29
Καποιοι ειδημωνες κοιτανε το βιντεο και δινουν συμβουλες για την θεση οδηγησης,για την αποσταση της μανετας απο τα χερια,για το ποσο καφρικα οδηγανε αυτοι που τους κουναει το Tracer.Ενα ειναι το γεγονος οτι το μηχανακι εχει διαφορετικη συμπεριφορα απο το αμορτισερ σε διαφορετικα ατομα.Σε αλλους κουναει,σε αλλους οχι.Ειναι γεγονος που δεν μπορουμε να το παραβλεψουμε εμεις οι κατοχοι,οπως και πολλοι αλλοι που γραφουν σε ελληνικα και ξενα φορουμ.Και επειδη μαλλον και ο δημοσιογραφος του moto και αλλος γνωστος αντιπροσωπος της Yamaha,πρωην αγωνιζομενος οδηγουσε καφρικα ή με λαθος θεση οδηγησης ή δεν επιανε καλα η μανετα ή ηταν αδυνατουλης(ο αντιπρωσοπος ειναι 2μετρα και 95 κιλα,οι γνωστες ξερουν) κλπ. θα τους μεταβιβασω τις παρατηρησεις σας μηπως σταματησει να τους κουναει.Υποψιν οτι το δικο μου μηχανακι κουναει με τον ιδιο τροπο και σε αλλους 2 φιλους μου που το οδηγησαν.Αφου παραβλεπουν καποιοι οτι το μηχανακι θα πρεπει να ειναι βραχος και να μην κουναει απο κατασκευης.

Apache
01/11/2016, 20:53
Καποιοι ειδημωνες κοιτανε το βιντεο και δινουν συμβουλες για την θεση οδηγησης,για την αποσταση της μανετας απο τα χερια,για το ποσο καφρικα οδηγανε αυτοι που τους κουναει το Tracer.Ενα ειναι το γεγονος οτι το μηχανακι εχει διαφορετικη συμπεριφορα απο το αμορτισερ σε διαφορετικα ατομα.Σε αλλους κουναει,σε αλλους οχι.Ειναι γεγονος που δεν μπορουμε να το παραβλεψουμε εμεις οι κατοχοι,οπως και πολλοι αλλοι που γραφουν σε ελληνικα και ξενα φορουμ.Και επειδη μαλλον και ο δημοσιογραφος του moto και αλλος γνωστος αντιπροσωπος της Yamaha,πρωην αγωνιζομενος οδηγουσε καφρικα ή με λαθος θεση οδηγησης ή δεν επιανε καλα η μανετα ή ηταν αδυνατουλης(ο αντιπρωσοπος ειναι 2μετρα και 95 κιλα,οι γνωστες ξερουν) κλπ. θα τους μεταβιβασω τις παρατηρησεις σας μηπως σταματησει να τους κουναει.Υποψιν οτι το δικο μου μηχανακι κουναει με τον ιδιο τροπο και σε αλλους 2 φιλους μου που το οδηγησαν.Αφου παραβλεπουν καποιοι οτι το μηχανακι θα πρεπει να ειναι βραχος και να μην κουναει απο κατασκευης.

Μου είπανε ότι η ΥΑΜΥ αλλάζει μπροστινές ζάντες σαν υπαίτιο του κοσκινίσματος, αληθεύει;

kemmotar
01/11/2016, 20:57
οχι επισημα, μονο μια αντιπροσωπεια το κανει απο μονη της η οποια βρηκε ενα μικρο ελατωμα στο εσωτερικο της ζαντας. την στελνει στο νικο τζ. στο νεο κοσμο

Johny the Fox
01/11/2016, 23:12

Μια ευλογη απορια.Γιατι δεν τεκμηριωνετε την ασταθεια-κουνημα-η οπως αλλοιως εκφραζεται -εφ,οσον υφισταται-με την αρωγη ενος μηχανολογου ,ο οποιος να συνταξει μια εκθεση περιγραφης του προβληματος και να την διαβιβασετε στην συνεχεια εξωδικα στην αντιπροσωπια που αγορασατε την μοτοσυκλετα καλωντας την να ανταποκριθει εντος ευλογου χρονικου διαστηματος στις συμβατικες της υποχρεωσεις ,απεναντι στο περιγραφομενο απο την εκθεση προβλημα;Δεν εχω δει εκ μερους σας ,καποια νομικη απαιτηση αποκαταστασης σας ,μονο διαμαρτυριες στα φορα.

tx2z
02/11/2016, 00:04
Αν διαβαζες τις προηγουμενες σελιδες θα εβλεπες τις απαντησεις.Στην Ελλάδα πληρώνεις πολυ ακριβα τους δικηγορους, και τα δικαστήρια ειναι σκετη ταλαιπωρία, με αναβολές, και αλχημιες δικηγόρων υπεράσπισης, στην συγκεκριμενη περιπτωση της Yamaha.Στο εξωτερικο εχει ηδη ξεκινησει στην Ιταλια δικαστικη διεκδίκηση.
Εχω ξαναπεί.Σε αυτο το μηχανακι το μοναδικο ψεγαδι που του βρίσκω ειναι αυτο με το κουνημα.Εχω πει πολλές φορές τα παρα πολλά υπέρ του.Νομιζω το φορουμ ειναι για να ενημερώνονται ολοι για τα καλα και τα κακα του Tracer.

Johny the Fox
02/11/2016, 00:34
Αν διαβαζες τις προηγουμενες σελιδες θα εβλεπες τις απαντησεις.Στην Ελλάδα πληρώνεις πολυ ακριβα τους δικηγορους, και τα δικαστήρια ειναι σκετη ταλαιπωρία, με αναβολές, και αλχημιες δικηγόρων υπεράσπισης, στην συγκεκριμενη περιπτωση της Yamaha.Στο εξωτερικο εχει ηδη ξεκινησει στην Ιταλια δικαστικη διεκδίκηση.

με συγχωρεις αλλα αφηνεις να εννοηθει οτι το ιστορικο της αντιδρασης σας δεν περιλαμβανει ουτε καν νομικη συμβουλη .Ο δικηγορος (εκτος της μεγαλης φιρμας) δεν αμοιβεται με ραβδους χρυσου ,τα εξοδα επι ομαδικης προσφυγης ειναι υποτυπωδη για τον καθε ενα και η εξωδικαστικη διαδικασια προηγειται της οποιας δικαστικης και δεν ειναι και κανονας οτι θα καταληξετε σε αυτην.Εαν τεκμηριωθει σωστα η απαιτηση,οπως προανεφερα , απο ειδικο μηχανολογο και διαβιβαστει εξωδικαστικα η εκθεση του,ειναι υποχρεωμενη η τεχνικη υπηρεσια της αντιπροσωπειας να απαντησει γραπτως σε αυτην ,με αιτιολογηση της οποιασδηποτε απαντησης της.Διαβαστε και προ παντων κατανοειστε τις συμβατικες υποχρεωσεις της αντιπροσωπειας που υπαγορευουν την εγγυηση του προιοντος που αγορασατε.Εχω την υποψια οτι κανετε τα παντα ,εκτος απο αυτα που πρεπει.Και ειδικα εαν εχει αρχισει δικαστικη διεκδικηση απαιτησεων ομοιοπαθων στην Ιταλια,ειναι ενας λογος παραπανω ,να τους μιμηθειτε για να παρει επιπλεον διαστασεις το θεμα απο το να παραιτηθειτε απο τα δικαιωματα σας με απραξια.

kemmotar
02/11/2016, 08:21
στην Ιταλία που βρίσκονται με το θέμα? λογικά στο ιταλικό σαιτ θα γίνεται αναφορά αν έχουν (τις όποιες) εξελίξεις.

βεβαια για να είμαι ειλικρινής, επειδή εχω εικονα απο διαφορες αγορες (πχ στο γκρουπ στο facebook το διεθνες, εχει ατομα απο αγγλια, γαλλια, γερμανια, ολλανδια, τουρκια, σκοπια, σερβια, αυστρια, κλπ) και κανεις δεν εχει κανει καποια νομικη κινηση).

basilis_k6
02/11/2016, 12:33
στην Ιταλία που βρίσκονται με το θέμα? λογικά στο ιταλικό σαιτ θα γίνεται αναφορά αν έχουν (τις όποιες) εξελίξεις.

βεβαια για να είμαι ειλικρινής, επειδή εχω εικονα απο διαφορες αγορες (πχ στο γκρουπ στο facebook το διεθνες, εχει ατομα απο αγγλια, γαλλια, γερμανια, ολλανδια, τουρκια, σκοπια, σερβια, αυστρια, κλπ) και κανεις δεν εχει κανει καποια νομικη κινηση).

ουτε προκειτε. Στην ευρωπη αυτα ειναι πεταμενα λεφτα. Ειδικα σε τετοια περιπτωση που το πρόβλημα ειναι στα 140+. Δεν ξερω αλλωστε αν θελεις, θα σου προτεινει να στο παρει πισω αν ειναι μηνων η να στο επισκευαασει και δεν θες.

tx2z
02/11/2016, 13:53
Εχω μεγαλη εμπειρία λογω δουλειας με δικαστήρια και δικηγόρους και ειναι πραγματικα πολυ πικρη ιστορια.Οποιοι εχουν εχουν καποια υποθεση δικαστικη δεν θέλουν να ξαναμπλέξουν με δικαστήρια.Εκτος απο περιπτωσεις δικομανών που βγαίνουν και κερδισμένοι.Ειμαστε πολοι παθόντες αλλα δεν εχουμε οργανωθεί να κανουμε τα βασικα,εστω μια επιστολη ή εξωδικο στην Yamaha.Γιαυτο οταν τους εστειλα mail ουτε καν εκαναν τον κόπο να μου απαντήσουν.

basilis_k6
02/11/2016, 15:14
Εχω μεγαλη εμπειρία λογω δουλειας με δικαστήρια και δικηγόρους και ειναι πραγματικα πολυ πικρη ιστορια.Οποιοι εχουν εχουν καποια υποθεση δικαστικη δεν θέλουν να ξαναμπλέξουν με δικαστήρια.Εκτος απο περιπτωσεις δικομανών που βγαίνουν και κερδισμένοι.Ειμαστε πολοι παθόντες αλλα δεν εχουμε οργανωθεί να κανουμε τα βασικα,εστω μια επιστολη ή εξωδικο στην Yamaha.Γιαυτο οταν τους εστειλα mail ουτε καν εκαναν τον κόπο να μου απαντήσουν.

σιγα μην απαντουσαν. εγω ζητησα test ride και ειπα οτι θελω να αγοράσω μηχανακι και ακομα περιμενω να με παρουν να παω να κανω βολτα...

Johny the Fox
02/11/2016, 16:51

H μη απαιτηση προς τον πωλητη ,τηρησης των κανονων εγγυησης ειναι λαθος τακτικη.Και η λαθος τακτικη φερνει και λαθος αποτελεσμα.
Ιδια ελαστικη τακτικη προηγηθηκε απο τους Ιταλους για το Tracer,η οποια εξαντληθηκε σε προσπαθειες συνεννοησης μεσω out of the record επιστολης .

Lettera a Yamaha per Ondeggiamenti
Γραμμα στην Υamaha για το κουνημα

http://www.mt09.it/forum/tracer-generale-news/lettera-a-yamaha-per-ondeggiamenti-t3133.html

Η δε Ιταλικη αντιπροσωπεια απαντησε ''αναλογως '' σε υφος αλληλογραφιας προς ιδιωτες μη δινοντας καμμια απαντηση ουσιας και κυριως χωρις να αναφερθει στην εγγυηση που ειναι υποχρεη να παρεχει.

372469

( σε δικη μου μεταφραση ,σχετικης ακριβειας )

Ευγενεστατε κυριε Ταδε ....

απαντωντας στις εγραφες υποδειξεις που λαβαμε απο εσας και μερικους αλλους πελατες σχετικα με την συμπεριφορα του tracer σε υψηλες ταχυτητες

Ειμαστε ευτυχεις για την αποδοχη για πολλα απο τα χαρακτηριστικα που κανουν το tracer ξεχωριστο ,και λυπουμαστε για τα οποια παραπονα που εκφραζονται σε σχεση με την συμπεριφορα του σε υψηλες ταχυτητες.

Το MT-09 tracer ειναι μια μοτοσυκλετα εξαιρετικα ελαφρια η οποια κατασκευαστηκε με σκοπο να προσφερει ανεκτιμητη οδηγικη ευχαριστηση σε εντος δρομου διαδρομες με βαση την γρανιτενια και ακλονητη συμπεριφορα στις υψηλες ταχυτητες που αποτελει τυπικο χαρακτηριστικο πιο βαριων και λιγοτερο '' αιχμηρων '' μοτοσυκλετων

Κατα το σταδιο προπαραγωγης καθε μοντελου που κατασκευαζεται απο το εργοστασιο ,πραγματοποιουνται πολυαριθμοι ελεγχοι κατα την διαρκεια των οποιων ακολουθηθηκαν ολα τα προβλεπομενα υψηλα στανταρντς ασφαλειας ,μεταξυ των οποιων και αυτοι που αφορουν την οδηγηση σε υψηλες ταχυτητες με εναν η δυο επιβατες καθως και με πλαινες βαλιτζες

Επειδη η Γιαμαχα εχει παντα σαν κυρια κατευθυνση να υπερβαλει του σκοπου της που αφορα την ικανοποιηση των απαιτησεων των πελατων της , εχουμε ενεργοποιηθει εμβαθυνοντας σε καθε μια απο τις παρατηρησεις σας. Ετσι αφου επικοινωνησουμε με τους κατα τοπους αντιπροσωπους μας θα τους ενημερωσουμε για τις υποδειξεις σας.

Κοινως γτπ !

Κινητοποιηθειτε κατα της Μοτο δυναμικης οσο ακομα ισχυει η εγγυηση.Μετα '' μην τον ειδατε τον Παναη ''

maxim46
30/11/2016, 21:11
στην ιταλία έδωσαν κιολας τιμή για το μοντέλο του '17 με 300 εουρος παραπάνω απο την τιμή του '16!

374920

374921

Apache
10/02/2017, 10:20
Ρε παιδιά το TRACER 900 του 2017 τι διαφορές έχει με τα μοντέλα των προηγούμενων ετών;

amyroukai
10/02/2017, 10:48
Και εδώ ανέβηκε η τιμή του. Στα 10900 πλέον.

@γέροντα έχουν γραφεί λίγες σελίδες πίσω αυτά που ζητάς. Αν δεν με γελά η μνήμη μου, πλήρεις ρυθμίσεις στο εμπρός πιρούνι και μονόδρομος συμπλέκτης είναι τα πιο βασικά. Παίρνει και Quickshifter πλέον (δεν θυμάμαι αν είναι στάνταρ). Θα τα βρεις όμως.

Apache
10/02/2017, 11:11
Και εδώ ανέβηκε η τιμή του. Στα 10900 πλέον.

@γέροντα έχουν γραφεί λίγες σελίδες πίσω αυτά που ζητάς. Αν δεν με γελά η μνήμη μου, πλήρεις ρυθμίσεις στο εμπρός πιρούνι και μονόδρομος συμπλέκτης είναι τα πιο βασικά. Παίρνει και Quickshifter πλέον (δεν θυμάμαι αν είναι στάνταρ). Θα τα βρεις όμως.

Mε τρώει η τσέπη μου γιαυτό ρωτάω, με τα κοσκινίσματα τι γίνεται;

amyroukai
10/02/2017, 11:26

Η λαϊκή σοφία λέει πως τα κάνει όποιος βαριέται να ζυμώσει.

Δεν πας να οδηγήσεις ένα αντί να ρωτάς τον κάθε τυχαίο;

Apache
10/02/2017, 11:28
Η λαϊκή σοφία λέει πως τα κάνει όποιος βαριέται να ζυμώσει.

Δεν πας να οδηγήσεις ένα αντί να ρωτάς τον κάθε τυχαίο;

Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκω..

giorgio7
10/02/2017, 12:47

Ρωτησα την προχθες στη μαμα ΥΑΜΑΗΑ αν υπαρχουν καποιες αλλαγες στο μοντελο του 17 για βελτιωθει το προβλημα μου απαντησαν οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το κοσκινισμα!!!!!Βγαζεις τις χουφτες και σφιγγεις λιγο την πισω αναρτηση και ολα κομπλε!!!!!Μολις ειπα οτι το προβλημα υπαρχει αποδεδειγμενα σε πολλους κατοχους παγκοσμιως μου απαντησαν να μην δινω σημασια σε οτι γραφει ο καθε ενας στα φορουμ!!!!!Οι διαφορες στο καινουριο μοντελο ειναι traction 3 σημειων συμπλεκτης ολισθησης φισα τοποθετησης quickshifter και διαφορετικοι χρωματισμοι που δεν που αρεσουν καθολου...Δεν νομιζω παντως να ρισκαρω τοσα λεφτα για μια μηχανη που μπορει να μου βγαλει τετοιο προβλημα και η αντιπροσωπια να σφυριζει αδιαφορα!!!!!Α ρε μαμα YAMAHA τι μας κανεις!!!!!!Δεν βρισκω και κανενα smt της προκοπης να ηρεμησω!!!!!

Apache
10/02/2017, 12:49
Ρωτησα την προχθες στη μαμα ΥΑΜΑΗΑ αν υπαρχουν καποιες αλλαγες στο μοντελο του 17 για βελτιωθει το προβλημα μου απαντησαν οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το κοσκινισμα!!!!!Βγαζεις τις χουφτες και σφιγγεις λιγο την πισω αναρτηση και ολα κομπλε!!!!!Μολις ειπα οτι το προβλημα υπαρχει αποδεδειγμενα σε πολλους κατοχους παγκοσμιως μου απαντησαν να μην δινω σημασια σε οτι γραφει ο καθε ενας στα φορουμ!!!!!Οι διαφορες στο καινουριο μοντελο ειναι traction 3 σημειων συμπλεκτης ολισθησης φισα τοποθετησης quickshifter και διαφορετικοι χρωματισμοι που δεν που αρεσουν καθολου...Δεν νομιζω παντως να ρισκαρω τοσα λεφτα για μια μηχανη που μπορει να μου βγαλει τετοιο προβλημα και η αντιπροσωπια να σφυριζει αδιαφορα!!!!!Α ρε μαμα YAMAHA τι μας κανεις!!!!!!Δεν βρισκω και κανενα smt της προκοπης να ηρεμησω!!!!!

Δέν έχεις άδικο.....

DrBig
10/02/2017, 12:50

Θα συμφωνησω με τη γιαμαχα. Ειναι θεμα ρυθμισης αναρτησεων.

giorgio7
10/02/2017, 13:42
Θα συμφωνησω με τη γιαμαχα. Ειναι θεμα ρυθμισης αναρτησεων.

Αν ξερεις κατι παραπανω πες το και σε μας που ενδιαφερομαστε για τη μηχανη!!!!!

DrBig
10/02/2017, 14:00
Αν ξερεις κατι παραπανω πες το και σε μας που ενδιαφερομαστε για τη μηχανη!!!!!

Τα χουμε πει 100δες φορες. Το κοσκινισμα στο γκαζι σημαινει πως το μπροστινο ελαφρωνει. Οι τροποι να το διορθωσεις ειναι +προφορτιση πισω η/και -προφορτιση μπρος, ανεβασμα πηρουνιων στις τιμονοπλακες 5-10μμ και επιλογη δοντιων στα γραναζια κινησης ωστε να καταληξεις σε λιιιγο μακρυτερο μεταξονιο, -1 δοντι μπρος σου δινει +3.5μμ στο μεταξονιο που κανει διαφορα. Μεγαλυτερο μεταξονιο σημαινει μεταφορα βαρους στον μπροστινο τροχο και αυξημενη ευσταθεια.

Το πρωτο που κανεις ειναι να φτιαξεις σωστα σαγκ και αποσβεσεις. Πας βολτα. Αν κοσκινιζει παλι, ανεβαζεις λιγο πηρουνια στις τιμονοπλακες και ξανασεταρεις αποσβεσεις και σαγκ. Το πιθανοτερο ειναι να φτιαξει μονο απο αυτα. Αν και παλι εχει θεματακι βαζεις ενα γραναζι ενα δοντι κατω μπροστα, η ενα δοντι κατω πισω (η και τα δυο) αναλογα το πως θες να επεμβεις στην τελικη μεταδοση.

Υπαρχει βεβαια και σταμπιλιζατερ τιμονιου. Στα 11 που κανει το μηχανακι καινουργιο το να δωσεις μερικα κατοσταρικα ακομα δεν ειναι τραγικο και εξακολουθει να ειναι μια εξαιρετικη αγορα.

Apache
10/02/2017, 14:22
Mε τα κιλά μου, εάν το καβαλήσω το μεταξόνιο θα μεγαλώσει κανα μέτρο...:tooth::tooth::tooth:

amyroukai
10/02/2017, 14:22
όπως έχεις διαβάσει μάλλον, σε βαρείς αναβάτες ΔΕΝ κουνάει ;)

bulmont
10/02/2017, 14:29
όπως έχεις διαβάσει μάλλον, με βαρείς αναβάτες ΔΕΝ κουνάει ρούπι.......;)

:bawl:

buckley
10/02/2017, 15:18
:bawl:

Μου χύθηκε ο καφές ρε μλκουρα Βαγγέλη.

anavatis19
10/02/2017, 16:39
Τα χουμε πει 100δες φορες. Το κοσκινισμα στο γκαζι σημαινει πως το μπροστινο ελαφρωνει. Οι τροποι να το διορθωσεις ειναι +προφορτιση πισω η/και -προφορτιση μπρος, ανεβασμα πηρουνιων στις τιμονοπλακες 5-10μμ και επιλογη δοντιων στα γραναζια κινησης ωστε να καταληξεις σε λιιιγο μακρυτερο μεταξονιο, -1 δοντι μπρος σου δινει +3.5μμ στο μεταξονιο που κανει διαφορα. Μεγαλυτερο μεταξονιο σημαινει μεταφορα βαρους στον μπροστινο τροχο και αυξημενη ευσταθεια.

Το πρωτο που κανεις ειναι να φτιαξεις σωστα σαγκ και αποσβεσεις. Πας βολτα. Αν κοσκινιζει παλι, ανεβαζεις λιγο πηρουνια στις τιμονοπλακες και ξανασεταρεις αποσβεσεις και σαγκ. Το πιθανοτερο ειναι να φτιαξει μονο απο αυτα. Αν και παλι εχει θεματακι βαζεις ενα γραναζι ενα δοντι κατω μπροστα, η ενα δοντι κατω πισω (η και τα δυο) αναλογα το πως θες να επεμβεις στην τελικη μεταδοση.

Υπαρχει βεβαια και σταμπιλιζατερ τιμονιου. Στα 11 που κανει το μηχανακι καινουργιο το να δωσεις μερικα κατοσταρικα ακομα δεν ειναι τραγικο και εξακολουθει να ειναι μια εξαιρετικη αγορα.

θα παει να παρει καινουργια μηχανη και θα την πεθανει στις ρυθμισεις λογω ελλατωματος? αυτο ειναι μεγαλη κοροιδια και δεν αλλαζει το αποτελεσμα. εγω οταν πηρα τη δικια μου δεν εκανα καμια τετοια ακραια ρυθμιση και μαλιστα ακομα και χωρις σφιξιματα σε μπροστινη η πισω αναρτηση το μηχανακι ηταν αξιοπρεπεστατο. βεβαια εχω και νορμαλ κιλα..75. αλλα οχι να λεμε για αλλαγη δοντιων και σφραγισματων και τιμονοπλακες σε κουτατο εργαλειο! το μηχανακι ειναι διαμαντι σαν κινητηρας αλλα μαπα σαν συνολο! ευτυχως δεν το πηρα γιατι ηταν στα υποψηφια περσυ τετοια εποχη γιατι θα εκλαιγα τα λεφτα μου...το βερσυς μου βγηκε αξιοπρεπεστατο!

DrBig
10/02/2017, 17:39
θα παει να παρει καινουργια μηχανη και θα την πεθανει στις ρυθμισεις λογω ελλατωματος? αυτο ειναι μεγαλη κοροιδια και δεν αλλαζει το αποτελεσμα. εγω οταν πηρα τη δικια μου δεν εκανα καμια τετοια ακραια ρυθμιση και μαλιστα ακομα και χωρις σφιξιματα σε μπροστινη η πισω αναρτηση το μηχανακι ηταν αξιοπρεπεστατο. βεβαια εχω και νορμαλ κιλα..75. αλλα οχι να λεμε για αλλαγη δοντιων και σφραγισματων και τιμονοπλακες σε κουτατο εργαλειο! το μηχανακι ειναι διαμαντι σαν κινητηρας αλλα μαπα σαν συνολο! ευτυχως δεν το πηρα γιατι ηταν στα υποψηφια περσυ τετοια εποχη γιατι θα εκλαιγα τα λεφτα μου...το βερσυς μου βγηκε αξιοπρεπεστατο!

Εχεις δικιο.
Να μην την παρει.

xaotikos
10/02/2017, 18:20
Δεν βρισκω και κανενα smt της προκοπης να ηρεμησω!!!!!

Πες τι ψάχνεις να το ψάξουμε :p

kordix
10/02/2017, 21:34

Για να κάνεις τις ρυθμίσεις που λέει ο Drbig πλην της αλλαγής μπροστινού γραναζιού, θέλεις ενα τέταρτο με μισή ώρα αν εχεις φτιάξει και καφέ. Οι ρυθμίσεις στις αναρτήσεις υπάρχουν για να φέρνει ο καθένας την μοτο στα μέτρα του.

kordix
10/02/2017, 21:35
Α ρε μαμα YAMAHA τι μας κανεις!!!!!!Δεν βρισκω και κανενα smt της προκοπης να ηρεμησω!!!!!

Εχεις την εντύπωση πως θα πάρεις το smt και θα σου κάτσει κουτί; Πολύ αμφιβάλλω και σε εκείνο θα πρέπει να διαβάσεις για να το ρυθμίσεις. Και τα ΚΤΜμια θέλουν σωστό σαγκ στο αμορτισέρ για να πηγαίνουν όπως πρέπει.

anavatis19
10/02/2017, 23:23
Για να κάνεις τις ρυθμίσεις που λέει ο Drbig πλην της αλλαγής μπροστινού γραναζιού, θέλεις ενα τέταρτο με μισή ώρα αν εχεις φτιάξει και καφέ. Οι ρυθμίσεις στις αναρτήσεις υπάρχουν για να φέρνει ο καθένας την μοτο στα μέτρα του.

συμφωνω οτι πρεπει ο καθενας να την φερει στα μετρα συμφωνα με τον τροπο οδηγησης του και τα κιλα του. αλλα το συγκεκριμενο εχει γινει ολοκληρος ντορος και μηνυσεις σε αντιπροσωπειες για τα ελαττωματα του. δεν εχω κατι με τη γιαμαχα αλλα ας παραδεχτουν η εταιρια οτι εκανε πατατα. .κριμα παντως πραγματικα στα παιδια που την πατησαν

Apache
11/02/2017, 00:34
Πάντως απορίας άξιον είναι πώς το TRACER 700 είναι ακλόνητο ακόμα και στα 200+...

slzr
11/02/2017, 01:37
Τότε γιατί θες να βάλεις μπελά στο κεφάλι σου; :)

xaotikos
11/02/2017, 01:41
Εχεις την εντύπωση πως θα πάρεις το smt και θα σου κάτσει κουτί; Πολύ αμφιβάλλω και σε εκείνο θα πρέπει να διαβάσεις για να το ρυθμίσεις. Και τα ΚΤΜμια θέλουν σωστό σαγκ στο αμορτισέρ για να πηγαίνουν όπως πρέπει.
Όλα θέλουν ρύθμιση για να τα φέρεις στα μέτρα σου αναλόγως πόσο το ψάχνεις, συνήθως οι μαμά ρυθμίσεις αν δεν εισαι πολυ εκτος οριων κιλών ειναι οκ, αλλά μια καλή ανάρτηση που ακούει στα κλικ ρυθμίζεται πιο εύκολα απο μία με λίγες ρυθμίσεις ή σχεδιαστικό θεμα.

Apache
11/02/2017, 10:03
Τότε γιατί θες να βάλεις μπελά στο κεφάλι σου; :)

"Εχεις απόλυτο δίκιο, μάλλον θα περιμένω το επόμενο 900 που θα έχει μακρύτερο ψαλίδι αν βγάλει ποτέ.

kordix
11/02/2017, 13:38
Όλα θέλουν ρύθμιση για να τα φέρεις στα μέτρα σου αναλόγως πόσο το ψάχνεις, συνήθως οι μαμά ρυθμίσεις αν δεν εισαι πολυ εκτος οριων κιλών ειναι οκ, αλλά μια καλή ανάρτηση που ακούει στα κλικ ρυθμίζεται πιο εύκολα απο μία με λίγες ρυθμίσεις ή σχεδιαστικό θεμα.

Συμφωνώ αλλά δεν νομίζω πως εχουν πρόβλημα οι αναρτήσεις του tracer απλά είναι πολύ γρήγορο από γεωμετρία και με πολύ κοντό μεταξόνιο για στρίψιμο. Αυτό που θέλει είναι να ρυθμίσεις σωστα σαγκ μπροστά πίσω. Δεν πέρνω ποσοστά από την γιαμάχα, ούτε εχω, ούτε θέλω να πάρω tracer αλλά πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή επιλογή και αξίζει να ασχοληθεί κάποιος.

Από αυτά που διαβάζω εδώ, αν κάποιος που εχει παραπάνω κιλά δεν εχει θέματα με κουνήματα στο 900, αρα με το βάρος του προφορτίζει αρκετά το ελατήριο στο αμορτισέρ, άρα εχει λίγο παραπάνω δυναμικό σαγκ πίσω, τότε ίσως το μαμα ελατήριο στο αμορτισέρ να πέφτει σκληρό στους πιο αδύνατους. Σε αυτή τη περίπτωση θέλει άλλο ελατήριο πιο μαλακό. Μη με φάτε, ούτε είμαι σίγουρος, μια εικασία κάνω.

xaotikos
11/02/2017, 20:27
Εγώ από αυτά που έχω διαβάσει κυρίως από χρήστες είναι ένα πολύ καλό all around μηχανάκι, με κινητήρα διαμάντι, σε πολύ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει αλλα πάσχει από ποιότητα αναρτήσεων σε σχέση πάντα με τα ακριβότερα μοντέλα η οποία σε συνδυασμό με το επιθετικό στήσιμο δημιουργεί προβλήματα σε κάποιους αναβάτες. Λύσεις φαίνεται να υπάρχουν διάφορες, το θέμα ειναι πόσο και αν θέλει να επενδύσει κάποιος και εκεί ειναι η ένστασή μου με τη Yamaha. Αν κάποιος χρειαζεται να ρίξει ~1000 σε αναβαθμίσεις με την τιμή να πάει περίπου στα 11000 μειώνεται η ψαλϊδα με τα ακριβότερα μοντέλα. Δεν παύει όμως πάλι να ειναι φθηνότερο και να προσφέρει πολλά!

karellen
12/02/2017, 09:18
Με φίλο-κάτοχο που μιλούσα προσφάτως μου είπε πως το κούνημα το δημιουργούσαν οι στροβιλισμοί του φερινγκ και το έλυσε φέρνοντας το κεφάλι του λίγο πλαγια από τη ζελατίνα ,"σπάζοντάς" τους.
Μπακαλίστικο αλλά αποτελεσματικό κατ' αυτόν.

giorgio7
12/02/2017, 09:36
Συμφωνώ αλλά δεν νομίζω πως εχουν πρόβλημα οι αναρτήσεις του tracer απλά είναι πολύ γρήγορο από γεωμετρία και με πολύ κοντό μεταξόνιο για στρίψιμο. Αυτό που θέλει είναι να ρυθμίσεις σωστα σαγκ μπροστά πίσω. Δεν πέρνω ποσοστά από την γιαμάχα, ούτε εχω, ούτε θέλω να πάρω tracer αλλά πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή επιλογή και αξίζει να ασχοληθεί κάποιος.

Από αυτά που διαβάζω εδώ, αν κάποιος που εχει παραπάνω κιλά δεν εχει θέματα με κουνήματα στο 900, αρα με το βάρος του προφορτίζει αρκετά το ελατήριο στο αμορτισέρ, άρα εχει λίγο παραπάνω δυναμικό σαγκ πίσω, τότε ίσως το μαμα ελατήριο στο αμορτισέρ να πέφτει σκληρό στους πιο αδύνατους. Σε αυτή τη περίπτωση θέλει άλλο ελατήριο πιο μαλακό. Μη με φάτε, ούτε είμαι σίγουρος, μια εικασία κάνω.

Eικασιες κανουμε ολοι βασιζομενοι στα λεγομενα κατοχων tracer.H δικια μου εικασια ειναι οτι το κουνημα ειναι ενας συνδιασμος πολλων παραγοντων στη μηχανη.Κοντο μεταξονιο, μεγαλο υψος ,κακες σε ποιοτητα και ρυθμηση αναρτησεις,ακομα και ρουλεμαν λαιμου ολα αυτα μαζι η ξεχωριστα δημιουργουν το προβλημα.Ειναι μια πολυ καλη μηχανη συγχρονη με traction στριφτερη και ανετη.Τωρα το ποσο ειναι διατεθειμενος καποιος να δωσει σχεδον 11000 ευρω, που ειναι μια μικρη περουσια στις μερες μας και να μπει σε ενα κυκεωνα αλλαγων και ρυθμισεων με αμφιβολο αποτελεσμα ειναι καθαρα προσωπικο ζητημα.Νομιζω οτι αν υπηρχε δυνατοτητα απο πλευρας YAMAHA να δωθει λυση στο προβλημα αυτο θα ειχαν πουληθει πολυ περισσοτερες μοτοσυκλετες απο οτι τωρα!!!