View Full Version : Yamaha MT-09 Tracer
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
15
16
17
δεν είναι απαράδεκτο το λάστιχο,ίσα-ίσα κάνει πάρα πολύ καλά αυτό για το οποίο είναι φτιαγμένο= γρήγορες βόλτες και track-days με ss
To D222; OK.
RaGe_Raptor
24/07/2018, 14:54
To D222; OK.
όχι,το S21
DoctoR_k6
24/07/2018, 15:31
Sportsmart 2 και D222 ιδια...?
Πως γκενεν αυτο?
Διαφορετικα ελαστικα αν δεν κανω λαθος...
RaGe_Raptor
24/07/2018, 15:54
Πως γκενεν αυτο?
Καθόλου λάθος δεν κάνεις, σύμφωνα με ένα πρόχειρο Google-άρισμα :D
Τα roadsmart 2 φαίνεται να είναι ίδια με τα d222
DoctoR_k6
24/07/2018, 15:59
Καθόλου λάθος δεν κάνεις, σύμφωνα με ένα πρόχειρο Google-άρισμα :D
Τα roadsmart 2 φαίνεται να είναι ίδια με τα d222
Ειπα κ γω...
Στο δια ταυτα...ηταν που ηταν το tracer ασταθες (στα πολλα) του βαζεις κ ενα κορωνατο ελαστικο κ τρεχεις να ψαχνεις τι φταιει κ κουναει.
Θεωρητικα το θεμα λυθηκε στο καινουριο αλλα τα SS ελαστικα παντα πεφτουν καπως σε τετοιες μοτο.
Εγω θα βαζα ενα με πιο ηπια κορωνα κ τελος...
Limas_34
24/07/2018, 18:25
Φιλε Kas_Tracer καταρχας για πιο λογο να βαλεις ελαστικα SS και μαλιστα με κορωνα τυπου γκρεμος ??? Ας εβαζες BT16 εαν ηθελες να πας σε ενα νορμαλ SS ελαστικο.
Το πας τοσο ταπα το μηχανακι και το στριβεις χωρις αυριο με τα μπουνια και αποφασισες να βαλεις τα S21 ?
Kορωνα γκρεμος = ελαχιστη επαφη ελαστκου με τον δρομο σε ευθεια πορεια και οτι συνεπαγεται αυτο για μηχανακια εκτος SS κατηγοριας.
Ειδικα το μπροστινο ελαστικο στα S21 ειναι λες και το εχεις παρει με φαλτσετα, μιλαμε για γκρεμος κυριολεκτικα, στριβεις και πεφτεις ΜΠΑΜ.
Κατα δευτερον ακου και την μαμα Yamaha, εαν το μηχανακι ηταν για SS ελαστικα θα ειχε SS ελαστικα απο το εργοστασιο, δεν εχει ομως.
Ειχα κανει το λαθος εν ετη 2016 και ειχα βαλει και εγω τα S21 στο Versys 650 MK3, 1 μηνα τα κρατησα.
Χαμος με τους εμπειρογνωμονες της Bridgestone και τελικα μου τα αλλαξαν δωρεαν με τα Τ30Evo μετα απο τρελες μαχες-συζητησεις-συναντησεις και μετρησεις.
Το μηχανακι ηταν απιστευτα νευρικο και εμφανιζε εντονη ασταθεια μετα τα 160Κm/h.
Κλεινοντας να σου πω και κατι αλλο.
Οταν κινησε με μικρες ταχυτητες παρατηρησε οτι το μηχανακι θα εμφανιζει ταλαντωσεις λες και εισαι πανω σε πλακες πεζοδρομειου και περνας πανω απο τις ενδιαμεσες γραμμες τους.
Kas_Tracer
25/07/2018, 10:11
Με λίγο κατένασμα στην πίεση εμπρός (32 από 36) κατάφερα χθες το απόγευμα να βρω λίγο ελεύθερο πεδίο(δύσκολο πλέον με τόση κίνηση) και η κατάσταση ήταν εμφανώς καλύτερη αλλά όχι τέλεια.
Το μηχανάκι παρουσίαζε μια ελαφριά αίσθηση και ένα αδιόρατο κυματισμό στο τιμόνι , αλλά ευτυχώς καμία σχέση με το τρομακτικό σχεδόν tank-slap που έκανε την περασμενη Κυριακή.
Ελπίζω το 32 να μην είναι επικίνδυνο για το λάστιχο (και μηχανάκια αντίστοιχου βάρους τέτοια πίεση έχουν)
Τι σίγουρο είναι ότι υπάρχει κάποια σχεδιαστική ατέλεια και το μηχανάκι μπαίνει σε μια επικίνδυνη ζώνη κάτω από κάποιες συνθήκες .
Την ώρα που ξεκινάει πάντως αισθανόμουν και τους 2 τροχούς να χοροπηδάνε και να αδυνατούν να κάτσουν σταθερά στο έδαφος. Αλλά δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος.
Πιθανόν η λύση να είναι ένα ζευγάρι cartridge στο μπροστινό πηρούνι που θα ρυθμίζει αποσβέσεις και στις 2 μπουκάλες και όχι η πραγματικά φτηνιάρικη λύση της Yamaha.
Πιθανόν απλά το νέο στενότερο τιμόνι με τα νέα αντίβαρα-χούφτες να είναι αρκετό (βολεύει οικονομικά σαν λύση)
Πιθανόν μια τσόντα στην καδένα να είναι η λύση (και αυτό βολεύει οικονομικά)
Πιθανόν η μόνη λύση να είναι το νέο ψαλίδι. Έκατσα χθες και έκανα σύγκριση κωδικούς ανταλλακτικών του νέου μοντέλου με του 17.
Αμορτισερ,ρουλεμάν , αποστατικά, άξονες, βίδες, τσιμούχες είναι όλα ίδια. Αλλαγμένουτς κωδικούς έχουν μόνο το ψαλίδι το ίδιο , το πλαστικό φτεράκι , το φτερό της καδένα , η ίδια η καδένα με + 8 κρίκους
και το μαρκούτσι του φρένου. Το πισω ψαλίδι στο KFM-Motorrad είχε τιμή 1150€
Γι'αυτό ρώτησα να δω τι εμπειρίες έχουν οι παλιότεροι κάτοχοι.
Τα σπορτ λάστιχα (S20 1ης γενιάς & M7RR) τα έχω δοκιμάσει σε ΕΡ6 και ήταν μια χαρά. Πολύ καλύτερη αίσθηση ασφαλείας στην ελληνική γλύτσα με τίμημα (ειδικότερα για τα S20) την πρόωρη φθορά στο πίσω.
Τα s21 είναι εξέλιξη του S20 και μετά από 400Km περίπου απλά λέω ότι είναι πολύ έως πάρα πολύ καλά. Καμιά αίσθηση ανασφάλειας , ειδικά σε σχέση με το προφίλ τους . Σε χαμηλές ταχύτητες κανένας κραδασμός , αφήνω το τιμόνι με 50-60Km και όλα πάνε νορμάλ. Θα προτιμούσα να δοκιμάσω τα Pirelli Dialo Rosso III αλλά οι τιμές τους ήταν στο Θεό άγνωστο γιατί.
Τα S21 στα 270€ (250 με μία έκπτωση 20€ από ένα κουπόνι από την έκθεση που είχα) νομίζω είναι καλό deal.
Το ίδιο μηχανάκι σαν γυμνό έρχεται με S20 σαν εργοστασιακή τοποθέτηση. Η επιλογή του Tracer έγινε απλά γιατί είναι πιο πρακτικό , και στην πράξη σε εμένα έχει ταιριάξει σχεδόν τέλεια.
Δύναμη όση μπορώ να διαχειριστώ , ευκολία χρήσης και στρίψιμο και εάν δεν ανοίγεις το γκάζι οικονιμικό . Δεν νομίζω ότι χρειάζονται 200 άλογα και ένα GSXR για να στρίψεις σε ελληνικούς ορεινούς δρόμους.
Obilivion
25/07/2018, 10:39
Φίλε kas_tracer μάλλον είναι αυτό που υποψιάζομαι..κατέβασε και την πίσω λίγο. Επίσης τα λάστιχα είναι μια χαρά..απλά επιδεινώνουν την "προβληματική κατάσταση". Η αλλαγή της yamaha που λες στην αλυσίδα και το ψαλίδι είναι αυτή που δίνει την λύση. Μεγαλώνει το μεταξόνιο οποτε γίνεται πιο σταθερό το μηχανάκι. Αν θες να το διορθώσεις κάποια στιγμή οικονομικά κάνε τα εξής βήματα.. μόλις έρθει η ώρα αλλαγής αλυσιδογραναζων πάρε την μεγαλύτερη αλυσίδα που δίνει για το νέο μοντέλο και μεγάλωσε το μεταξόνιο στο τέρμα στο υπάρχον ψαλίδι.. αν η αλλαγή μήκους είναι μικρή τότε ψάξε αποστάτες για προέκταση ψαλιδιού για να έρθει κιαλο πίσω..
Stabilizer έχεις;
Ξανρωτάω, το μηχανάκι έχει Stab? Αφήστε τις πιέσεις και τα ψαλίδια/μεταξόνια ήσυχα.
Θα ήθελα κάποια βοήθεια από κατόχους με εμπειρία στο θέμα του κουνήματος του Tracer (της 1ης γενιάς).
Το ιστορικό έχει ως εξής.
Το μηχανάκι έχει αγοραστεί μεταχειρισμένο (με φθαρμένα λάστιχα) και μέχρι προχθές ήταν σταθερότατο μέχρι την τελική του.
Προχθές αλλάχθηκαν τα λάστιχα με νέα (Bridgestone S21).
Μετα από την χαρά της ασφάλειας που έδωσαν τα νέα λάστιχα στις στροφές ήρθε και ο εφιάλτης του κουνήματος ( τουλάχιστον σχετικά ψηλά πάνω από τα 200Km/h)
Μου φαίνεται χαζό να πω ότι φταίνε τα ίδια τα λάστιχα.
Δοκίμσα κάποια πράγματα μόνος μου.
1)Κατέβασα τέρμα κάτω την μπροστινή προφόρτιση ( μεγαλύτερη διάμετρο το νέο λάστιχο).
2)Χαλάρωσα την καδένα στα 20χιλιοστά τζόγο (την είχα στα μόλις 5!!! που δίνει η ίδια η Yamaha) . Έλεγξα και τους αποστάτες και είναι οκ και στις ίδιες γραμμές.
3)Μαλάκωσα τις αποσβέσεις και μπροστά και πίσω.
Δεν είδα κάποια σημαντική διαφορά.
Έφαγα ώρες ατελείωτες στο youtube και βρήκα αυτό.https://www.youtube.com/watch?v=ygQgDXrIX18
Ο τύπος είχε το πρόβλημα αγοράζοντας το καινούργιο το οποίο εξαφανίστηκε μετά από κάποια χιλιόμετρα. Το περίεργο έρχεται στα σχόλια από τον
ίδιο λίγο παρακάτω όπυ γράφει
+G Raymond I didn't change anything to the bike, like I said in the video :-) The problem went away on its own. BUT... it has since returned, after I had a new front tyre fitted. So, my theory now is that the wobble went away as the front tyre became more worn, thus resulting in a wider contact patch, making the steering a bit heavier than normal, which adds a bit of stability. A new front tyre has very narrow contact patch, which makes the steering very light, but which also causes the front end to start wobbling at higher speeds. Yes, I did have the new front tyre balanced. The problem is now less than when the tyre was new, which confirms my theory.
Δηλαδή το νέο μπροστινό λάστιχο του επανέφερε το πρόβλημα του κουνήματος.
Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα . Υπάρχει κάποια λύση(πέρα από το να περιμένω να φθαρεί το μπροστινό λάστιχο:p) ?
Ποιά είναι αυτή? Στενότερο τιμόνι ίσως? Κάποια καβαλέτα που να φάιρνουν το τιμόνι πιο μπροστά?. Μια αλλαγή στην καδένα με μεγαλύτερη (και πόσους κρίκους 1 ή 2?)
Ποιά είναι η λύση που δίνει μια αντιπροσωπία της Yamaha που αναφέρει κάποιος εδώ λίγες σελίδες πριν και ποιά είναι η αντιπροσωπία?
Τι στο διάολο είναι αυτό που κάνει ένα καινούργιο λάστιχο να κάνει το μηχανάκι να κουνιέται και γιατί?
Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση
Πολλοί κατεβάζουν και έως 2,5cm τις μπροστινες πλάκες και ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα λύνεται, πράγμα που ακούγεται λογικό.
Στο δικό μου δεν πρόλαβα να το κάνω, αλλά έμεινα στην Λύση ζάντα ,αλυσίδα,λάστιχα και ρύθμιση αναρτήσεων στα κιλά μου.
Το πρόβλημα λύθηκε αλλά όταν έβαζα Top Case κούναγε πάνω από τα 180-190 και μερικές φορές πάνω από 200χλμ/ω.
Μέχρι που το πούλησα και πήρα του 2018....
RaGe_Raptor
25/07/2018, 17:45
Πολλοί κατεβάζουν και έως 2,5cm τις μπροστινες πλάκες και ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα λύνεται, πράγμα που ακούγεται λογικό.
Στο δικό μου δεν πρόλαβα να το κάνω, αλλά έμεινα στην Λύση ζάντα ,αλυσίδα,λάστιχα και ρύθμιση αναρτήσεων στα κιλά μου.
Το πρόβλημα λύθηκε αλλά όταν έβαζα Top Case κούναγε πάνω από τα 180-190 και μερικές φορές πάνω από 200χλμ/ω.
Μέχρι που το πούλησα και πήρα του 2018....
25mm είναι πολύ μεγάλη αλλαγή σε γεωμετρία μοτοσυκλέτας . Κατεβάζοντας τόσο το μπροστινό μειώνεις την κάστερ και το ίχνος, άρα κάνεις το μηχανάκι πιο "στριφτερο" εις βάρους της σταθερότητας, η λογική λέει.
:confused:
25mm είναι πολύ μεγάλη αλλαγή σε γεωμετρία μοτοσυκλέτας . Κατεβάζοντας τόσο το μπροστινό μειώνεις την κάστερ και το ίχνος, άρα κάνεις το μηχανάκι πιο "στριφτερο" εις βάρους της σταθερότητας, η λογική λέει.
:confused:
Πολύ σωστά αλλά από την άλλη φορτίζεις το μπροστινό, εκεί δηλαδή που έπασχε το παλιό Tracer, εν πάση περιπτώσει, δεν χάνει τίποτα να το δοκιμάσει και ας το κατεβάσει λιγότερο για αρχή...
RaGe_Raptor
25/07/2018, 18:06
Πολύ σωστά αλλά από την άλλη φορτίζεις το μπροστινό, εκεί δηλαδή που έπασχε το παλιό Tracer, εν πάση περιπτώσει, δεν χάνει τίποτα να το δοκιμάσει και ας το κατεβάσει λιγότερο για αρχή...
Στο καινούριο, εκτός του μεγαλύτερου μεταξονίου μέσω μακρύτερου ψαλιδιού (άρα και περισσότερο ποσοστό βάρους εμπρός), υπάρχουν άλλες αλλαγές γεωμετρίας?
Eκτός από τα 60mm μακρύτερο ψαλίδι, κατεβάσανε και τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη και έτσι τώρα έχει πιό ανοικτές γωνίες στα πόδια, αλλαγές στα κουστούμια (το καινούργιο είναι πιό στρογγυλό), μικρότερο τιμόνι (αρκετά), έχει σίγουρα καλύτερο συμπλέκτη και εμένα μου φαίνεται ότι έχει πιό γραμμική απόδωση..αυτά...
Kas_Tracer
25/07/2018, 18:26
Steering Damber όχι δεν υπάρχει. Το μηχανάκι είναι εντελώς νορμαλ.
Στο ψάξιμο που είχα κάνει στο youtube βρήκα και αυτό εδώ https://www.youtube.com/watch?v=0yn_H3ZGi9c
Φαίνεται να τον βοηθά αλλά εγώ έχω το αποτέλεσμα αυτό μετά από λίγο ρύθμιση στις αναρτήσεις μόνο.
Το καινούργιο το έχω πααρτηρήσει στην τελευταία έκθεση. Σε σχέση με το παλιό αλλάζει το μήκος του ψαλιδιού και το στενότερο τιμόνι.
Το στένεμα του τιμονιού μου φαίνεται αρκετά ύποπτο.
Υπ'οψιν όλες οι δοκιμές γίνονται με την βαλίτσα επάνω (άδεια) μια και το (μοναδικό που έχω )μηχανάκι χρησιμοποιείται και για καθημερινή χρήση .
Η πολύ περίεργη αλλαγή που δημιουργήθηκε σε σχέση με τα λιωμένα λάστιχα είναι η εξής.
Στον ίδιο επαρχιακό δρόμο με τις αρκετές ανωμαλίες όταν χτυπάει κάποια πηγαίνοντας με 200+ είναι φυσιολογικό να υπάρχει και η αντίστοιχη αντίδραση στο τιμόνι (πιστεύω!)
Πριν με τα παλιά λάστιχα το τιμόνι επανερχόταν και σταθεροποιούνταν .
Στην 1η δοκιμή με τα νέα λάστιχα άρχισε μια συνεχόμενη ταλάντωση σαν εκρεμές που δεν σταμάταγε με τίποτα εάν δεν έκοβες γκάζι. (Γι'αυτό και μου φαίνεται
ύποπτη η αλλαγή του στενότερου τιμονιού)
Τέλος πάντων ελπίζω να βελτιωθεί ακόμα λίγο άμα πατήσουν λίγο παραπάνω τα λάστιχα. Τουλάχιστον τώρα δεν είναι επικίνδυνο , απλά δεν σου εμπνέι σιγουριά.
sapila racing
25/07/2018, 19:37
Τέλος πάντων ελπίζω να βελτιωθεί ακόμα λίγο άμα πατήσουν λίγο παραπάνω τα λάστιχα. Τουλάχιστον τώρα δεν είναι επικίνδυνο , απλά δεν σου εμπνέι σιγουριά.
Εγώ θα έβγαζα και την βαλίτσα, σίγουρα το χειροτερεύει, αν δεν το προκαλεί κιόλας.
RaGe_Raptor
25/07/2018, 19:55
Eκτός από τα 60mm μακρύτερο ψαλίδι, κατεβάσανε και τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη και έτσι τώρα έχει πιό ανοικτές γωνίες στα πόδια, αλλαγές στα κουστούμια (το καινούργιο είναι πιό στρογγυλό), μικρότερο τιμόνι (αρκετά), έχει σίγουρα καλύτερο συμπλέκτη και εμένα μου φαίνεται ότι έχει πιό γραμμική απόδωση..αυτά...
βασικά, μιλούσα μόνο για περαιτέρω αλλαγές σε γεωμετρία πλαισίου (caster,offset,trail,ξέρουμε ήδη για το μακρύτερο ψαλίδι) για να δούμε αν έκαναν κάτι εκεί για να διορθώσουν το πρόβλημα.
βασικά, μιλούσα μόνο για περαιτέρω αλλαγές σε γεωμετρία πλαισίου (caster,offset,trail,ξέρουμε ήδη για το μακρύτερο ψαλίδι) για να δούμε αν έκαναν κάτι εκεί για να διορθώσουν το πρόβλημα.
"Οχι, θεωρώ ότι διάλεξαν την πεπατημένη όπως στο 700 που έχει 50mm μακρύτερο ψαλίδι από το γυμνό, μάλλον δεν ήθελαν ν'αλλάξουν τον χαρακτήρα της μηχανής (και το κατάφεραν) γιαυτό δεν επενέβησαν σε άλλα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της μηχανής, πάντως αν μου ζητήσει κάποιος την γνώμη μου θα του πώ ότι όντως το παλιό είναι πιό ινδιάνος και ας μην αισθάνεται καλά στα πολλά, ότι χάνει στα πολλά το κερδίζει το καινούργιο που έχει τον χαρακτήρα της καμηλοπάρδαλης, όπως το χαρακτήρισαν κάποια ξένα sites, δεν το μετάνιωσα που το πήρα μιάς και το θέλω για πιό τουριστική χρήση, εάν ήμουν 10-15 χρόνια νεότερος θα κρατούσα το παλιό σαν πιό Street Fighter.
leonidas21
25/07/2018, 23:59
καλησπέρα παιδιά..μόλις ανακάλυψα ο ίδιος οτι όντος το tracer '17 ειναι πολύ ασταθές μετα τα 170-180χλμ.Τελικά υπάρχει καποια λύση? εχει δοκιμάσει κανείς stabilizer? εχει βρει κανείς μια αποτελεσματική λύση? ευχαριστώ.
Η λύση είναι να οδηγείς σύμφωνα με τον ΚΟΚ.
kemmotar
26/07/2018, 07:27
Πως γκενεν αυτο?
καλα τα λες. το d222 ειναι ιαπωνικη εκδοση σπορτ τουρινγκ. δεν εισαγεται ελλαδα. ειναι λαστιχα 1ης τοποθετησης και επιεικως μετρια!
kemmotar
26/07/2018, 07:29
Φιλε Kas_Tracer καταρχας για πιο λογο να βαλεις ελαστικα SS και μαλιστα με κορωνα τυπου γκρεμος ??? Ας εβαζες BT16 εαν ηθελες να πας σε ενα νορμαλ SS ελαστικο.
Το πας τοσο ταπα το μηχανακι και το στριβεις χωρις αυριο με τα μπουνια και αποφασισες να βαλεις τα S21 ?
Kορωνα γκρεμος = ελαχιστη επαφη ελαστκου με τον δρομο σε ευθεια πορεια και οτι συνεπαγεται αυτο για μηχανακια εκτος SS κατηγοριας.
Ειδικα το μπροστινο ελαστικο στα S21 ειναι λες και το εχεις παρει με φαλτσετα, μιλαμε για γκρεμος κυριολεκτικα, στριβεις και πεφτεις ΜΠΑΜ.
Κατα δευτερον ακου και την μαμα Yamaha, εαν το μηχανακι ηταν για SS ελαστικα θα ειχε SS ελαστικα απο το εργοστασιο, δεν εχει ομως.
Ειχα κανει το λαθος εν ετη 2016 και ειχα βαλει και εγω τα S21 στο Versys 650 MK3, 1 μηνα τα κρατησα.
Χαμος με τους εμπειρογνωμονες της Bridgestone και τελικα μου τα αλλαξαν δωρεαν με τα Τ30Evo μετα απο τρελες μαχες-συζητησεις-συναντησεις και μετρησεις.
Το μηχανακι ηταν απιστευτα νευρικο και εμφανιζε εντονη ασταθεια μετα τα 160Κm/h.
Κλεινοντας να σου πω και κατι αλλο.
Οταν κινησε με μικρες ταχυτητες παρατηρησε οτι το μηχανακι θα εμφανιζει ταλαντωσεις λες και εισαι πανω σε πλακες πεζοδρομειου και περνας πανω απο τις ενδιαμεσες γραμμες τους.
αυτα που λες δεν ισχυουν καν! με το συμπαθειο! 3 σετ σ21 εχω αλλαξει και τωρα φοραω pirelli rosso corsa II, που ειναι ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΡΩΝΑΤΟ! το μηχανακι ειναι ΒΡΑΧΟΣ ως τα 265
kemmotar
26/07/2018, 07:32
ο συμπλεκτης εινα ιδιος με το παλιο 2017 o οποιος μπαινει και στα 2015-2016 με κοστος 240 ευρω + εργασια (κιτ αμερικη αν γλυτωσεις το τελωνειο) ή περιπου 360-400 ευρω all included σε γιαμαχα αθηνα
kemmotar
26/07/2018, 07:33
:a014:
για κανε ενα search στον youtube με tracer woolich και θα δεις διαφορα ομορφα... δεν θα σου φτασει το ποπ κορν!
για κανε ενα search στον youtube με tracer woolich και θα δεις διαφορα ομορφα... δεν θα σου φτασει το ποπ κορν!
Βαλε εσυ κανα βιντεο δικο σου με gps.
850 3κυλινδρο, με 115 αλογα τροχο στην καλλιτερη, με αεροδυναμικη τρεησερ και 265 δε παιζει :lol:
kemmotar
26/07/2018, 07:52
Steering Damber όχι δεν υπάρχει. Το μηχανάκι είναι εντελώς νορμαλ.
Στο ψάξιμο που είχα κάνει στο youtube βρήκα και αυτό εδώ https://www.youtube.com/watch?v=0yn_H3ZGi9c
Φαίνεται να τον βοηθά αλλά εγώ έχω το αποτέλεσμα αυτό μετά από λίγο ρύθμιση στις αναρτήσεις μόνο.
Το καινούργιο το έχω πααρτηρήσει στην τελευταία έκθεση. Σε σχέση με το παλιό αλλάζει το μήκος του ψαλιδιού και το στενότερο τιμόνι.
Το στένεμα του τιμονιού μου φαίνεται αρκετά ύποπτο.
Υπ'οψιν όλες οι δοκιμές γίνονται με την βαλίτσα επάνω (άδεια) μια και το (μοναδικό που έχω )μηχανάκι χρησιμοποιείται και για καθημερινή χρήση .
Η πολύ περίεργη αλλαγή που δημιουργήθηκε σε σχέση με τα λιωμένα λάστιχα είναι η εξής.
Στον ίδιο επαρχιακό δρόμο με τις αρκετές ανωμαλίες όταν χτυπάει κάποια πηγαίνοντας με 200+ είναι φυσιολογικό να υπάρχει και η αντίστοιχη αντίδραση στο τιμόνι (πιστεύω!)
Πριν με τα παλιά λάστιχα το τιμόνι επανερχόταν και σταθεροποιούνταν .
Στην 1η δοκιμή με τα νέα λάστιχα άρχισε μια συνεχόμενη ταλάντωση σαν εκρεμές που δεν σταμάταγε με τίποτα εάν δεν έκοβες γκάζι. (Γι'αυτό και μου φαίνεται
ύποπτη η αλλαγή του στενότερου τιμονιού)
φιλε μου καλημερα και καλως ορισες στην οικογενεια! το μηχανακι περα απο 2-3 αδυναμιες που εχει ειναι φοβερο ειδικα για την ελληνικη πραγματικοτητα και θα το κατα ευχαριστηθεις! ΑΝ ΘΕΣ ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ γιατι οτι περασες και αναφερεις περα οτι τα εχουμε χιλιοαναφερει τα εχουμε λυσει εδω και παρα πολυ καιρο... αλιμονο 3 χρονια μετα, υπαρχουν λυσεις για ολα...
καταρχας το προβλημα υφισταται γιατι:
1. εχει πλαισιο ελαφρυ για σπορτ μηχανακι
2. εχει κοντο μεταξονιο
3. εχει φαρδυ τιμονι με κακη αεροδυναμικη αντισταση και επιφανειες (χουφτες + κενα πλαινα φερινγκ)
4. ειναι γενικα ελαφρυ μηχανακι 208-210 κιλα γεματο
5. εχει 41mm μπροστινα
6. αθλιες μαμα αναρτησεις και κυριως τα υδραυλικα τους. οχι τα ελατηρια πανε πισω... πολυ σκληρο πισω ελατηριο 100-105Νm, μπροστα 0,78Nm
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ....ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΩΝ
1. το μηχανακι ειναι ελαφρυ σπορτ τουρερ, δεν ειναι ο χιλιομετροφαγος ουτε σουπερσπορτ για τελικες... τα κανει ομως ολα αυτα λιγο ή πολυ καλα απο ολα....
2. δεν μπορεις να τα εχεις ολα και να στριβεις ταπα σε κλειστο επαρχιακο δικτυο, και να κοβει σαν παπακι στην κινηση (χωρις χουφτες) αλλα και να πηγαινει καρφι εχοντας αυτες τις κατασκευαστικες αδυναμιες. ΕΔΩ ΚΟΥΝΑΝΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ (ΜΟΥΛΤΙ + ΚΤΜ)
ΛΥΣΕΙΣ
1. ρυθμιζεις sag αναλογα με τα κιλα σου, με ενα φιλο, αν δεν εχεις φιλο πηγαινε σε μαγαζι ή γιαμαχα (νουμερο 1 vgr αμπελοκηποι, νουμερο 2 piperigos) ή παρε το slacker και καντο μονος σου.
οι τιμες για το sag ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, μετα απο παμπολες ρυθμισεις και σεταπ ειναι αυτες που σου παραθετω κατω ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ....
free sag μπροστα 28-30mm, rider sag 40-41mm
free sag πισω 7-8mm, rider sag 36-37mm
AN ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΕ ΜΑΜΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, αλλαζεις ελατηρια μπροστα με ολινς (βγαζει ολα τα νουμερα αλλα τα πιο διαδεδομενα ειναι τα 0,90-0,95mm)
οσο εισαι με μαμα αναρτηση αν εισαι περιπου 75-80 κιλα, δοκιμασε 5 γραμμες μπροστα προφορτιση, απο τα 13 κλικ επαναφορα ανοιξε απο full hard -5, και πισω ΑΝΟΙΞΕ ΠΡΟΦΟΡΤΙΣΗ απο το 4 στο 2 ή 3 (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΣΟΥ ΩΣ ΤΑ 75 ΘΕΛΕΙ 2) και δωσε επαναφορα στο βιδακι (μπροστινο μερος αμορτισερ) απο 3 βολτες που ειναι η διαδρομη ΑΝΟΙΞΕ απο τερμα σκληρο μια πληρη περιστροφη. αν θες μικρορυθμιση δωσε λιγο rebound ακομα δηλαδη 1/4 προς το σκληρο.
για να κλεισουμε το θεμα αναρτηση, αν θες να κρατησεις καιρο το μηχανακι και το γουσταρεις, μην πετας λεφτα για προγραμματα και ακραποβιτς και δωσε λιγα λεφτακια για ενα καλο κιτ αναρτησης μπρος πισω... ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ. ΜΕ 1200 ΕΥΡΩ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΑΝΟΥΛΑ....
2. ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ... χειροτερο θα το κανεις οχι καλυτερο! ειναι ηδη agile το μηχανακι γιατι να το κανεις περισσοτερο...
3. προσθεσε ενα ριβετ στην αλυσιδα, θα παει περιπου στα 2 εκατοστα πιο πισω... θα γινει πολυ πιο σταθερο (υπαρχει γιαμαχα που το κανει δωρεαν και σου φτιαχνει δωρεαν την ζαντα, με πμ σου αναφερω αν θες)
4. αν δεν τρελαινεσαι για τις χουφτες σουταρε τες, γιατι θα κερδισεις στην διηθηση και στην κινηση, ιδιαιτερη προστασια δεν παρεχουν και αεροδυναμικα ειναι χαλια.... δεν βοηθανε καθολου...
5. οσον αφορα την οδηγηση, πολυ χαλαρα χερια, σφιγγεις ποδια στο ντεποζιτο και δεν θα κουναει ποτε οταν επιταχυνεις
6. πιεσεις στα σ21 (εχω αλλαξει 3 σετ) αν εισαι μονοκαβαλος 33-36.
οτι θες με ρωτας.
kemmotar
26/07/2018, 07:57
Βαλε εσυ κανα βιντεο δικο σου με gps.
850 3κυλινδρο, με 115 αλογα τροχο στην καλλιτερη, με αεροδυναμικη τρεησερ και 265 δε παιζει :lol:
πρωτον δεν μιλησε κανεις για gps.. μιλαμε κοντερ. και επειδη εισαι γελαστο παλικαρι και καλοπροαιρετο για να σου λυσω την απορια η αποκλιση ειναι 7,8%, οποτε do the maths. το ποσοστο που αναφερω ειναι μεσα απο τον αλγοριθμο της ecu- ποσο ειναι προγραμματισμενη να κλεβει για λογους ασφαλειας.
δηλαδη οποτε μιλαμε για ταχυτητα λεμε στον κοσμο βαλε το gps? το gps to εχουμε βαλει, και απο τα gauges της gopro φαινεται η ταχυτητα η κανονικη μια χαρα...
το μηχανακι μαμα ειναι 102-103 αλογα τροχο, και με φπε (μονο ΦΠΕ δεν αναφερω αλλα σεταπ) παει τροχο απο 116-119 αλογα με 9 κιλα ροπη. τουλαχιστον σου αναφερω το συντριπτικο ποσοστο ολων των βελτιωμενων της κοινοτητας μας.
επισης για να σε προλαβω ακομα και με αλλαγη γραναζιου, δεν αλλαζει η ενδειξη ταχυμετρου γιατι ο αισθητηρας ειναι στην πισω ροδα στο abs...
KAI ΑΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, δεν ειναι μαμα το μηχανακι αλλα ΦΠΕ.
πρωτον δεν μιλησε κανεις για gps.. μιλαμε κοντερ. και επειδη εισαι γελαστο παλικαρι και καλοπροαιρετο για να σου λυσω την απορια η αποκλιση ειναι 7,8%, οποτε do the maths. το ποσοστο που αναφερω ειναι μεσα απο τον αλγοριθμο της ecu- ποσο ειναι προγραμματισμενη να κλεβει για λογους ασφαλειας.
δηλαδη οποτε μιλαμε για ταχυτητα λεμε στον κοσμο βαλε το gps? το gps to εχουμε βαλει, και απο τα gauges της gopro φαινεται η ταχυτητα η κανονικη μια χαρα...
το μηχανακι μαμα ειναι 102-103 αλογα τροχο, και με φπε (μονο ΦΠΕ δεν αναφερω αλλα σεταπ) παει τροχο απο 116-119 αλογα με 9 κιλα ροπη. τουλαχιστον σου αναφερω το συντριπτικο ποσοστο ολων των βελτιωμενων της κοινοτητας μας.
επισης για να σε προλαβω ακομα και με αλλαγη γραναζιου, δεν αλλαζει η ενδειξη ταχυμετρου γιατι ο αισθητηρας ειναι στην πισω ροδα στο abs...
KAI ΑΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, δεν ειναι μαμα το μηχανακι αλλα ΦΠΕ.
Ο,τι πεις!
Nostradamus
26/07/2018, 08:09
δηλαδη το μηχανακι εχει 250 πραγματικα περιπου τελικη? μαμα?
παει το V-STROM οτι πουλησε πουλησε...:( :(
δηλαδη το μηχανακι εχει 250 πραγματικα περιπου τελικη?
Πεταει λεμε. Εχει ιδια τελικη με S1000R και 155 αλογα τροχο.
kemmotar
26/07/2018, 08:13
δηλαδη το μηχανακι εχει 250 πραγματικα περιπου τελικη?
το μηχανακι εχει μαμα τελικη με ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΟΦΤΗ στροφων τα 225. υπαρχουν ομως μηχανακια που μπορουν και κλειδωνουν στα 228.
αν βγαλεις τον κοφτη μονο, χωρις αλλαγη στην καυσαναλυση παει οπως ειναι απο το εργοστασιο στα 235-238. ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΕΡΙΣΙΑ.
ΜΕ ΦΠΕ και Modified airbox (κοψιμο της μαμα προβοσκιδας) τα μηχανακια βλεπουν απο 255-265 αναλογα το μηχανακι. κοντερισια και δεν μιλαμε για γκρεμιλες.
Limas_34
26/07/2018, 08:14
αυτα που λες δεν ισχυουν καν! με το συμπαθειο! 3 σετ σ21 εχω αλλαξει και τωρα φοραω pirelli rosso corsa II, που ειναι ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΡΩΝΑΤΟ! το μηχανακι ειναι ΒΡΑΧΟΣ ως τα 265
Με αλλες αναρτησεις (NITRON π.χ.) και σταμπιλιζατερ εαν θελεις να το πας ενα βημα παραπερα θα ειναι βραχος.
Εχουμε και στην παρεα Tracer 900 που κατεβαζει 260Κμ με Ακραπα, προγραμμα και ξηλωμενους κοφτες.
Με το σταυρο στο χερι ειναι το παιδι στα χιλιομετρα αυτα, το εχει χαμηλωσει για να μην του παει τραμπαλετο, στα χιλιομετρα αυτα δεν παταει το μηχανακι, απλα πεταει.
kemmotar
26/07/2018, 08:15
Πεταει λεμε. Εχει ιδια τελικη με S1000R και 155 αλογα τροχο.
συγχαρητηρια για το υφος και την ειρωνια σας αγαπητε. ειστε και μοντ τρομαρα σας!
kemmotar
26/07/2018, 08:19
Με αλλες αναρτησεις και stab θα ειναι βραχος.
Εχουμε και στην παρεα Tracer 900 που κατεβαζει 260Κμ με Ακραπα και προγραμμα. Με το σταυρο στο χερι ειναι το παιδι στα χιλιομετρα αυτα, το εχει χαμηλωσει για να μην του παει τραμπαλετο, στα χιλιομετρα αυτα δεν παταει το μηχανακι, απλα πεταει.
η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι οτι πας και καθε μερα με αυτα τα χλμ ετσι? αλλα με αλλες αναρτησεις ειναι πραγματικα απολαυση και εντελως διαφορετικο μηχανακι! τα καλυτερα λεφτα που μπορει καποιος να επενδυσει! προσωπικα φοραω φουλ cartrirdge μπροστα και πισω φουλ ρυθμιζομενα.... το stabi δεν ειναι απαραιτητο απαξ και ρυθμισεις σωστα αναρτησεις αλλα καλο ειναι να υπαρχει... μαζευει αρκετα πραγματακια.... επισης εχω αλλαξει και 3 σταμπι. ειχα ενα κινεζικο το σουταρα, εβαλα το ολινς το πουλησα γιατι με περιοριζε η βαση αντρεανι (δεν μπαινει tankbag) + οτι στο τρωνε για πλακα και τωρα εχω βαλει το gpr v4....ΦΟΒΕΡΟ ΚΟΜΑΤΙ και διακριτικο.
RaGe_Raptor
26/07/2018, 08:19
συγχαρητηρια για το υφος και την ειρωνια σας αγαπητε. ειστε και μοντ τρομαρα σας!
Το να βγαίνω εγώ και να λέω ότι το GSXR μου πάει 320 χλμ/ω είναι λίγο "κάπως", συμφωνείς?
kemmotar
26/07/2018, 08:21
δηλαδη το μηχανακι εχει 250 πραγματικα περιπου τελικη? μαμα?
παει το V-STROM οτι πουλησε πουλησε...:( :(
κανετε edit στο edit μα γιατι? δεν διαβαζετε προσεχτικα?
Οπως βλεπω δεν εχεις την δυνατοτητα να ξεχωρισεις μεταξυ ειρωνιας σε δηλωσεις (αυτο που κανω εγω) και ειρωνιας σε προσωπο (αυτο που κανεις εσυ).
Αυτο συμφωνα με τους κανονισμους του φορουμ τιμωρειται με ανασκολοπισμο, αλλα δε θα σου κανω την χαρη :bawl:
Τελικά η Yamaha κατάφερε να βγάλει το νέο TDM..
kemmotar
26/07/2018, 08:28
Το να βγαίνω εγώ και να λέω ότι το GSXR μου πάει 320 χλμ/ω είναι λίγο "κάπως", συμφωνείς?
φιλε μου δεν εχουμε να αποδειξουμε κατι. οποιος θελει πιστευει οτι θελει. οτι αναφερω ειναι πληρως στοιχοιθετημενο, νομιζω οτι γενικα γραφω με σαφηνεια και παντα με επιχειρηματα.... δεν εχω διαθεση για την οποία αντιπαραθεση, να βοηθησουμε τον νεο φιλο και συντροχο θελουμε... το να το παμε ομως σε αλλο επιπεδο και ειρωνεια δεν νομιζω οτι ειναι και το σωστο... να μπαινω εγω λοιπον πχ σε αλλα θεματα οντας και ασχετος με το θεμα και να καυλαντιζω? ειναι σωστο? υπαρχουν τα βιντεο στο youtube. ειπα και λεξεις κλειδια... εσυ το ειδες ή απλα κρινεις εδω απο την παπαροκουβεντα? για ευνοητους λογους δεν ποσταρω εγω λινκ ΟΥΤΕ οικειοποιουμαι βιντεο σε δημοσια εκφορα λογου....
kemmotar
26/07/2018, 08:31
Οπως βλεπω δεν εχεις την δυνατοτητα να ξεχωρισεις μεταξυ ειρωνιας σε δηλωσεις (αυτο που κανω εγω) και ειρωνιας σε προσωπο (αυτο που κανεις εσυ).
Αυτο συμφωνα με τους κανονισμους του φορουμ τιμωρειται με ανασκολοπισμο, αλλα δε θα σου κανω την χαρη :bawl:
κυριε μοντ μην παιζεις με τις λεξεις... ειρωνευεσαι δηλωση συγκεκριμενου μελους ουσιαστικα λεγοντας οτι λεω ψεματα.
εγω σου απαντησα μια δυο φορες με επιχειρηματα. εσυ το συνεχιζεις.
και εγω τοποθετηθηκα μετα απο τα ποστ σου. δεν σε ξερω ουτε εχω τιποτα προσωπικο μαζι σου, κρινω ομως τον τροπο που χειριζεσαι την κουβεντα!
αν κρινεις οτι αυτο επισυρει ποινη, be my guest!
οντας μοντ πρεπει παντα να εισαι 2-3 φορες πιο προσεχτικος με τα μελη, οτι και αν γραφουν.
να με συμπαθας αλλα ετσι νομιζω οτι ειναι το ορθον της υποθεσης.... τουλαχιστον η προσωπικη μου εμπειρια αυτο λεει μετα απο χρονια διαχειρισης σε αλλα σαιτ και σε γκρουπ με 1000+ στο fb
κυριε μοντ μην παιζεις με τις λεξεις... ειρωνευεσαι δηλωση συγκεκριμενου μελους ουσιαστικα λεγοντας οτι λεω ψεματα.
εγω σου απαντησα μια δυο φορες με επιχειρηματα. εσυ το συνεχιζεις.
και εγω τοποθετηθηκα μετα απο τα ποστ σου. δεν σε ξερω ουτε εχω τιποτα προσωπικο μαζι σου, κρινω ομως τον τροπο που χειριζεσαι την κουβεντα!
αν κρινεις οτι αυτο επισυρει ποινη, be my guest!
οντας μοντ πρεπει παντα να εισαι 2-3 φορες πιο προσεχτικος με τα μελη, οτι και αν γραφουν.
να με συμπαθας αλλα ετσι νομιζω οτι ειναι το ορθον της υποθεσης.... τουλαχιστον η προσωπικη μου εμπειρια αυτο λεει μετα απο χρονια διαχειρισης σε αλλα σαιτ και σε γκρουπ με 1000+ στο fb
Δε ειπα οτι λες ψεμματα, απλα ειπα πως δε ξερεις τι λες. Εχει διαφορα.
Πηγαινε εδω στο 4ο λεπτο περιπου να δεις πως ενα "γυμνο" με 155 αλογα τροχο πλησιαζει την τελικη του και ποια ειναι αυτη.
Ολα τ αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε....
https://youtu.be/t1E4-3Za4vI
kemmotar
26/07/2018, 08:44
Δε ειπα οτι λες ψεμματα, απλα ειπα πως δε ξερεις τι λες. Εχει διαφορα.
Πηγαινε εδω στο 4ο λεπτο περιπου να δεις πως ενα "γυμνο" με 155 αλογα τροχο πλησιαζει την τελικη του και ποια ειναι αυτη.
Ολα τ αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε....
https://youtu.be/t1E4-3Za4vI
φανταζομαι αν ειχες δει τα βιντεο... δεν θα μου ελεγες αυτα τα πραγματα
https://www.youtube.com/watch?v=Mh3fXq0vDZ0
https://www.youtube.com/watch?v=ITym-V0lbI0
υπαρχει επισης και αυτο (ελληνικο)
https://www.youtube.com/watch?v=-adPnpkg-kE&feature=youtu.be (στο 0,32)
υπαρχει και ενας τουρκος ο bathu ο οποιος εχει και ενα ρ1 και σε αλλα βιντεο τρεχει αν το δεις συγκριτικα τοσο με το ρ1 οσο και με ρ6
αυτος πηγαινε κοντερισια 272 αλλα υποψιαζομαι οτι εχει και κλεφτη χλμ με speedohealer πειραγμενο (εκτος και αν ειχε τιποτα ροικες, εισαγωγες, εκκεντρα σωματα κλπ, τουρκικα δεν ξερουμε... )
https://www.youtube.com/watch?v=w_8RUesr6AM
φανταζομαι αν ειχες δει τα βιντεο... δεν θα μου ελεγες αυτα τα πραγματα
https://www.youtube.com/watch?v=Mh3fXq0vDZ0
https://www.youtube.com/watch?v=ITym-V0lbI0
υπαρχει και ενας τουρκος ο bathu ο οποιος εχει και ενα ρ1 και σε αλλα βιντεο τρεχει αν το δεις συγκριτικα τοσο με το ρ1 οσο και με ρ6
αυτος πηγαινε κοντερισια 272 αλλα υποψιαζομαι οτι εχει και κλεφτη χλμ με speedohealer πειραγμενο (εκτος και αν ειχε τιποτα ροικες, εισαγωγες, εκκεντρα σωματα κλπ, τουρκικα δεν ξερουμε... )
https://www.youtube.com/watch?v=w_8RUesr6AM
Εχω ενα χαγιαμπουσα του 2005. Στα 265 κοντερισια, ας πουμε γυρω στα 245-250 πραγματικα, το μοτερ στροφαρει στις 8000 στροφες στις οποιες βγαζει γυρω στα 135-140 αλογα ροδα, ενω ταυτοχρονα εχει την ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ αεροδυναμικη που κυκλοφορει σε δυο τροχους. Σ'αυτες τις ταχυτητες ο αερας ειναι τοιχος, οχι μαλακιες, και η αεροδυναμικη ειναι το ΠΑΝ.
Λοιπον....ΔΕΝ ειναι δυνατον το τρεησερ (με αεροδυναμικη τουβλου) να κανει το ιδιο με 115-120 αλογα. Το s1000r που εβαλα παραπανω χρειαζεται 155 αλογα για παραδειγμα για την ιδια τελικη, 20 πανω απο το μπουσα, που εχει σιγουρα καλλιτερη αεροδυναμικη απο το τρεησερ.
Εγω το αφηνω εδω, αρκετα ασχοληθηκα με την τελικη του τρεησερ. Καλες βολτες να εχεις :wave2:
kemmotar
26/07/2018, 09:10
Εχω ενα χαγιαμπουσα του 2005. Στα 265 κοντερισια, ας πουμε γυρω στα 245-250 πραγματικα, το μοτερ στροφαρει στις 8000 στροφες στις οποιες βγαζει γυρω στα 135-140 αλογα ροδα, ενω ταυτοχρονα εχει την ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ αεροδυναμικη που κυκλοφορει σε δυο τροχους. Σ'αυτες τις ταχυτητες ο αερας ειναι τοιχος, οχι μαλακιες, και η αεροδυναμικη ειναι το ΠΑΝ.
Λοιπον....ΔΕΝ ειναι δυνατον το τρεησερ (με αεροδυναμικη τουβλου) να κανει το ιδιο με 115-120 αλογα. Το s1000r που εβαλα παραπανω χρειαζεται 155 αλογα για παραδειγμα για την ιδια τελικη, 20 πανω απο το μπουσα, που εχει σιγουρα καλλιτερη αεροδυναμικη απο το τρεησερ.
Εγω το αφηνω εδω, αρκετα ασχοληθηκα με την τελικη του τρεησερ. Καλες βολτες να εχεις :wave2:
να μαστε παντα καλα και ορθιοι. τα βιντεο τα ελληνικα παντως ειναι αληθη γιατι γνωριζω τους κατοχους επι προσωπικου. ο cp3 της γιαμαχα ειναι διαμαντι!
devil's animal
26/07/2018, 09:28
να μαστε παντα καλα και ορθιοι. τα βιντεο τα ελληνικα παντως ειναι αληθη γιατι γνωριζω τους κατοχους επι προσωπικου. ο cp3 της γιαμαχα ειναι διαμαντι!
Αυτό που σου λέει ο DrBig είναι φυσική και δεν αμφισβητείται...
Αυτό που λες εσύ είναι μια εμπειρία που αποδέχεται αμφισβήτησης καθότι το 7,8% που αναφέρεις μπορεί να μην είναι σε όλες τις ταχύτητες...Δλδ αν πηγαίνει με 120 κοντερισια μπορεί πραγματικά να είναι 110,6 αλλά αν πηγαίνει με 200 να μην είναι πραγματικά 184,4...
Το κλέψιμο δλδ (συνήθως) αυξάνεται εκθετικά σύμφωνα πάντα με τα χλμ...
Άλλο ένα παράδειγμα με χάλια αεροδυναμική είναι τα μεγάλα adv της ΚΤΜ ...150-160 άλογα και βγάζουν κοντέρ 270χλμ...πραγματικά θα είναι κάπου στα 240-245...αλλά μιλάμε και για κυβικά ετσι...? Όχι 850...
Δλδ τα 260 που βλέπουν τα φιλαράκια σου να είναι πραγματικά περίπου στα 230-235...
RaGe_Raptor
26/07/2018, 09:49
Όλο και κάποιος θα υπάρχει που ξέρει "κάποιο παιδί απ'το χωριό " που μέτρησε την τελική του Tracer του με GPS ;)
kemmotar
26/07/2018, 10:23
Όλο και κάποιος θα υπάρχει που ξέρει "κάποιο παιδί απ'το χωριό " που μέτρησε την τελική του Tracer του με GPS ;)
εχει μετρηθει με gps σε διαφορα επιπεδα.... πχ στα 230 κοντερισια, στα 248, στα 261 η αποκλιση ειναι σταθερη. 7,8 - 8 % ... και βιντεο και φωτο...
Φυσικά, εδώ έχουν δει 240ρες hornet 600 του 2001, αυτό δεν τα πιάνει;
kemmotar
26/07/2018, 10:25
Δλδ τα 260 που βλέπουν τα φιλαράκια σου να είναι πραγματικά περίπου στα 230-235...
στα 248 εχεις 230 πραγματικα με κλειδωμα gps... αλλα μαλλον χαλασμενο θα ηταν και αυτο.
GogosLux
26/07/2018, 10:43
Ε................................ η αεροδυναμικη ειναι το ΠΑΝ.
Καπου διαβαζα για αυτοκίνητα, συγκεριμένα για το Mini R56 2007 που με ενδιέφερε για αναβαθμίσεις και άλογα.
Ελεγαν λοιπον οτι το συγκεκριμένο αμαξι ειναι περιορισμένο στα 220 λόγω αεροδυναμικής σχεδίασης όσα άλογα και να του βαλεις.
Τα αλογα θα στα φερουν νωρίτερα αλλα δεν μπορείς να τα υπερβείς λογω αεροδυναμικής αντίστασης.
Βλέπω η τελική του Tracer να γίνεται έπος, σαν το DL650 ενα πράμα....:tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:
RaGe_Raptor
26/07/2018, 10:57
Βλέπω η τελική του Tracer να γίνεται έπος, σαν το DL650 ενα πράμα....:tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:
Ε, ας βρεθεί ένας "χριστιανός" με βεστρόμ 6μιση να κουμπώσει μια 4η ίσα-ίσα για να μετρήσει την τελική του τρέισερ :bawl:
Eντάξει, λογικό είναι να θες το δικό σου υπερτούμπανο να είναι διαστημόπλοιο.
Απλά for the record, το 954, με 143 τροχό (με διάφορες επεμβάσεις) κι ελαφρωμένο όσο πάει, με φερινγκ κλπ έχει γράψει κοντέρ 291, και δεν το πιστεύω... άρα.....
DoctoR_k6
26/07/2018, 11:10
Παιρνει το Tracer 13-15hp με ΦΠΕ...? :confused:
Τι ειναι τα αλογα ρε παιδια στραγαλια?
Εμεις πηραμε βια 10 με ΦΠΕ κ λεμε κ ευχαριστω...
@Sniper...143 ε? Καλοοοο!!
142,9 :tooth:
Edit : Tα παραπάνω νούμερα τα είδα σε ευθεία πάρα πολλών χλμ, νηστικός, με λίγα καύσιμα και με ελαφριά κατηφόρα. Άνοιξη και χωρίς αντίθετο αέρα. Για ευνοϊκό δεν ξέρω.
Μετά δεν το επιδίωξα ποτέ ξανά. Δεν υπάρχει και λόγος.
kemmotar
26/07/2018, 11:11
Eντάξει, λογικό είναι να θες το δικό σου υπερτούμπανο να είναι διαστημόπλοιο.
Απλά for the record, το 954, με 143 τροχό (με διάφορες επεμβάσεις) κι ελαφρωμένο όσο πάει, με φερινγκ κλπ έχει γράψει κοντέρ 291, και δεν το πιστεύω... άρα.....
ααα και μενα εχει γραψει 291.... στο δυναμομετρο! :lol::lol::lol::lol::lol:
kemmotar
26/07/2018, 11:20
και ομως ναι φιλαρακι και μαλιστα αυστηρα αυστηρα με διορθωση sae, ή ece, οχι την κλοψιμεικη την din.... που μετρανε καποιοι πονηροι στα 122-123...
εμενα ειναι αυστηρα και με safe afr χωρις αβανς κλπ με ρυθμιση 100αρας 118.8. ψιλο νορμαλ. ακραπα εγω ολοσωμη.
η arrow δειχνει τα περισσοτερα κοντα 120. μετρησεις ιδιο δυναμομετρο (αυστηρο).
DoctoR_k6
26/07/2018, 11:21
και ομως ναι φιλαρακι και μαλιστα αυστηρα αυστηρα με διορθωση sae, ή ece, οχι την κλοψιμεικη την din.... που μετρανε καποιοι πονηροι στα 122-123...
Σε dynojet εγινε η μετρηση?
kemmotar
26/07/2018, 11:33
Σε dynojet εγινε η μετρηση?
ασχετο, εχω κανει ict (προγραμμα ανα κυλινδρο).
προσωπικα εχω μετρησει σε ενα μονο δυναμομετρο για να υπαρχει και το σημειο αναφορας. promoto ginosatis στον Υμηττο. το οποιο εχει καλη φημη για αξιοπιστο και ναι ειναι dyojet ...στο εγγύς μελλον ομως μαλλον αν τυχει να ξαναμετρηθω αν γινει καμια αναβαθμιση θα παιξει marolo που ειναι και customizable.
ta fuchs (αν το ερωτημα εκει απευθυνεται) δεν νομιζω οτι κανουν all gear.
προσωπικα εχω μετρησει σε ενα μονο δυναμομετρο για να υπαρχει και το σημειο αναφορας. promoto ginosatis στον Υμηττο. το οποιο εχει καλη φημη για αξιοπιστο και ναι ειναι dyojet ...στο εγγύς μελλον ομως μαλλον αν τυχει να ξαναμετρηθω αν γινει καμια αναβαθμιση θα παιξει marolo που ειναι και customizable.
Προφανώς έχω λίγο χρόνο για πέταμα....
Αντε και οκ, τα δεχόμαστε όλα αυτά... Γιατί να δεις τέτοια τελική με tracer; Και γιατί να κάνεις τέτοιες βελτιώσεις; Θα το βάλεις σε 400ρι; Και στην τελική, δίνεις ένα σκασμό € για να σε παιρνάνε μαμά γρήγορα μοτο....
DoctoR_k6
26/07/2018, 11:48
Δοκιμασε σε ενα Fuchs για να εχεις εικονα κ απο εκει.
Ειναι πασιγνωστο πως ειναι τα πιο αυστηρα κ δεν χαριζονται προς τέρψιν των ιδιοκτητων των μοτο.
kemmotar
26/07/2018, 11:53
Προφανώς έχω λίγο χρόνο για πέταμα....
Αντε και οκ, τα δεχόμαστε όλα αυτά... Γιατί να δεις τέτοια τελική με tracer; Και γιατί να κάνεις τέτοιες βελτιώσεις; Θα το βάλεις σε 400ρι; Και στην τελική, δίνεις ένα σκασμό € για να σε παιρνάνε μαμά γρήγορα μοτο....
εεεε.... i dont get the point to that.... δεν θα κατσω να χασω τον χρονο μου εξηγωντας γιατι καποιος βελτιωνει ενα μηχανακι. και το μηχανακι δεν εχει φτιαχτει για τελικες ουτε για ντραγκστερ! το αν πηγαμε 2-3-4 φορες μια εθνικη σε 5 λωριδες δρομο να δουμε ποσο παει δεν ειναι και στοχος ζωης... ενα πολιτικο καθημερινο μηχανακι ειναι.... απλα εχει ενα φπε... νομιζω οτι εχει ξεφυγει η συζητηση... η βελτιωση ειναι ασχολια... πες το και χομπι. με αυτην την λογικη και αυτος που εχει ενα r1 ή ενα h2r δεν κανει φπε γιατι θα βρεθει διαστημοπλοιο να τον περασει μαμα απο πανω...
αυτο το μηχανακι ειναι φτιαγμενο για ελαφρυ σπορτ τουρερ με χαρακτηριστικα fun bike. αποδιδει τα μεγιστα οταν το εχεις σε επαρχιακο δικτυο και το πλασαρεις σε ελεγχομενες στροφες. και επειδη εδω κανουμε την τριχα τριχια και πιανομαστε απο την λεξη και οχι απο το νοημα, προσφερει καθημερινη χαρα και απολαυση. διαφορετικα θα επρεπε να εχω 4-5 μηχανακια διαφορετικα (σκουτερ καθημερινο, ενα τουρερ, ενα σουπερσπορτ, ενα τρακμπαικ). ευλογια αλλα δυστυχως ουτε χρονος υπαρχει ουτε διαθεση...
εεεε.... i dont get the point to that.... δεν θα κατσω να χασω τον χρονο μου εξηγωντας γιατι καποιος βελτιωνει ενα μηχανακι. και το μηχανακι δεν εχει φτιαχτει για τελικες ουτε για ντραγκστερ! το αν πηγαμε 2-3-4 φορες μια εθνικη σε 5 λωριδες δρομο να δουμε ποσο παει δεν ειναι και στοχος ζωης... ενα πολιτικο καθημερινο μηχανακι ειναι.... απλα εχει ενα φπε... νομιζω οτι εχει ξεφυγει η συζητηση... η βελτιωση ειναι ασχολια... πες το και χομπι. με αυτην την λογικη και αυτος που εχει ενα r1 ή ενα h2r δεν κανει φπε γιατι θα βρεθει διαστημοπλοιο να τον περασει μαμα απο πανω...
αυτο το μηχανακι ειναι φτιαγμενο για ελαφρυ σπορτ τουρερ με χαρακτηριστικα fun bike. αποδιδει τα μεγιστα οταν το εχεις σε επαρχιακο δικτυο και το πλασαρεις σε ελεγχομενες στροφες. και επειδη εδω κανουμε την τριχα τριχια και πιανομαστε απο την λεξη και οχι απο το νοημα, προσφερει καθημερινη χαρα και απολαυση. διαφορετικα θα επρεπε να εχω 4-5 μηχανακια διαφορετικα (σκουτερ καθημερινο, ενα τουρερ, ενα σουπερσπορτ, ενα τρακμπαικ). ευλογια αλλα δυστυχως ουτε χρονος υπαρχει ουτε διαθεση...
A OK, είχα την εντύπωση ότι η Yamaha είχε βγάλει το TDM γι αυτά. ΟΚ όμως.
Merciless
26/07/2018, 11:59
Πάντως τα λεγόμενα του @kemmotar επιβεβαιώνονται και από τα λέγομενα ιδιοκτητών από ξένα φόρουμ και γκρουπ (Αμερική,Αγγλία) φ.π.ε το τρασερ τόσο πάει περίπου τελική στο κοντέρ πάντα... (το λέω γιατί γενικά σαν λαός είμαστε ενθουσιώδης)
RaGe_Raptor
26/07/2018, 12:01
A OK, είχα την εντύπωση ότι η Yamaha είχε βγάλει το TDM γι αυτά. ΟΚ όμως.
Έλα Νίκο, μια χαρά τα λέει το παιδί. Εσύ παπί δεν είχες? Sebring δεν έβαλες ποτέ? :D
Έλα Νίκο, μια χαρά τα λέει το παιδί. Εσύ παπί δεν είχες? Sebring δεν έβαλες ποτέ? :D
Δυστυχώς όχι. Ρε συ οκ, όλοι κάνουμε κάτι. Κι εγώ έχω αλλάξει πολλά αλλά εδώ μιλάμε για βελτιώσεις σε μηχανή που φτιάχτηκε για χαλαρό τουρινγκ... Οι άλλοι παραπονιούνται ότι κουνάει και τρέμει σαν το χέλι στη στεριά, κι εδώ ψάχνουμε να του δώσουμε κι άλλη δύναμη...
ΟΚ. Όλοι είμαστε ελεύθεροι να τρώμε τον χρόνο και το χρήμα μας όπως μας αρέσει. Δεκτό και σεβαστό. Απλά είπα να διατυπώσω τη διαφωνία μου. Φόρουμ είναι εδώ, όχι πάλκο για ζητωκραυγές.
kemmotar
26/07/2018, 12:17
Δυστυχώς όχι. Ρε συ οκ, όλοι κάνουμε κάτι. Κι εγώ έχω αλλάξει πολλά αλλά εδώ μιλάμε για βελτιώσεις σε μηχανή που φτιάχτηκε για χαλαρό τουρινγκ... Οι άλλοι παραπονιούνται ότι κουνάει και τρέμει σαν το χέλι στη στεριά, κι εδώ ψάχνουμε να του δώσουμε κι άλλη δύναμη...
ΟΚ. Όλοι είμαστε ελεύθεροι να τρώμε τον χρόνο και το χρήμα μας όπως μας αρέσει. Δεκτό και σεβαστό. Απλά είπα να διατυπώσω τη διαφωνία μου. Φόρουμ είναι εδώ, όχι πάλκο για ζητωκραυγές.
φιλε μου κοιτα να δεις τωρα το σκεπτικο.. το μηχανακι με αναρτησεις παλι ειναι φτηνοτερο σαν αγορα απο ταιγκερ 1050,800, κροσρανερ, μουλτι 950... κλπ... τα αντιστοιχα πες αγοραστικα.
εχει ισως τον πιο συγχρονο κινητηρα τρικυλινδρο, τρομερα αξιοπιστο, καλη κατασκευη. κατι παιδικες ασθενειες πχ τεντωτηρας - συστημα λιπανσης τα εφτιαξε με διαφορετικη σχεδιαση στο μπλοκ λιπανσης....
εχει καλη τεχνολογια, λεντ, χαρτες τρακσιον σιφτερ κλπ ποιοτητα κατασκευης μετριοτατη στα πλαστικα....
εν ολιγοις ενα οβερολ καλο πακετο
ενα τρεισερ λοιπον με φπε+αναρτηση+τακακια (και μια ροσα κορτα ναουμ + οταν ερθει η ωρα για δισκους κανεις απγκρειντ σε 320 απο μτ10 ή ρ1) ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΚΑΝΑΚΙ και το επομενο upgrade σε ψηλο σπορτ τουρερ μηχανακι για να εχει νοημα ειναι σε αυτα των 20.000 (οπως ειναι τωρα η αγορα μιλαμε παντα) σε ktm1290 - multi1260 - s1000 xr...
φιλε μου κοιτα να δεις τωρα το σκεπτικο.. το μηχανακι με αναρτησεις παλι ειναι φτηνοτερο σαν αγορα απο ταιγκερ 1050,800, κροσρανερ, μουλτι 950... κλπ... τα αντιστοιχα πες αγοραστικα.
εχει ισως τον πιο συγχρονο κινητηρα τρικυλινδρο, τρομερα αξιοπιστο, καλη κατασκευη. κατι παιδικες ασθενειες πχ τεντωτηρας - συστημα λιπανσης τα εφτιαξε με διαφορετικη σχεδιαση στο μπλοκ λιπανσης....
εχει καλη τεχνολογια, λεντ, χαρτες τρακσιον σιφτερ κλπ ποιοτητα κατασκευης μετριοτατη στα πλαστικα....
εν ολιγοις ενα οβερολ καλο πακετο
ενα τρεισερ λοιπον με φπε+αναρτηση+τακακια (και μια ροσα κορτα ναουμ + οταν ερθει η ωρα για δισκους κανεις απγκρειντ σε 320 απο μτ10 ή ρ1) ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΚΑΝΑΚΙ και το επομενο upgrade σε ψηλο σπορτ τουρερ μηχανακι για να εχει νοημα ειναι σε αυτα των 20.000 (οπως ειναι τωρα η αγορα μιλαμε παντα) σε ktm1290 - multi1260 - s1000 xr...
Whatever ναι.
Kαι χειρότερη σέλα συνεπιβάτη.
Kαι χειρότερη σέλα συνεπιβάτη.
Είναι υπό διερεύνηση, και η Νίκη το ίδιο μου λέει, ότι της άρεσε περισσότερο του παλιού (μοντ.2017), αλλά νομίζω ότι είναι η ιδέα της...
Ωπ, η χρησιμη πληροφορια της ημερας... :rolleyes:
Λογικα αυτο θα ισχυει και για το γυμνο αδερφακι, σωστα; Λες να την κανω την καφριλα ή θα με πεταξει σαν ταυρος του ροντεο με καμια πρωτη στο φαναρι; :lol:
kemmotar
26/07/2018, 14:27
Ωπ, η χρησιμη πληροφορια της ημερας... :rolleyes:
Λογικα αυτο θα ισχυει και για το γυμνο αδερφακι, σωστα; Λες να την κανω την καφριλα ή θα με πεταξει σαν ταυρος του ροντεο με καμια πρωτη στο φαναρι; :lol:
ε γινεται καφρικο πολυ ειδικα με 2η, 3η.... συνεση...
ε γινεται καφρικο πολυ ειδικα με 2η, 3η.... συνεση...
Sorry για το off topic, αλλα ξερουμε αν ισχυει οντως το ιδιο και για το ΜΤ-09;
Nostradamus
26/07/2018, 14:56
https://www.youtube.com/watch?v=U6JAENrQ5x4 χμμμμ....
https://www.youtube.com/watch?v=U6JAENrQ5x4 χμμμμ....
Αυτο μαλλον ειναι χωρις ABS. Στο δικο μου στο ιδιο σημειο που το συνδεει αυτος δεν υπαρχει φισα. Το ξερω γιατι ειχα ενα θεματακι με τη βιδα αυτη σε μια μετατροπη που ειχα κανει στην πισω αναρτηση.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137705&page=6&p=2919145&viewfull=1#post2919145
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137705&page=7&p=2922255&viewfull=1#post2922255
Το ιδιο και σε ΜΤ-09 2017 ABS
https://youtu.be/ZxN4hLbQ6es?t=78
Ζηταω την κατανοηση των mods, αλλα στο αρμοδιο topic για το MT-09 δεν παταει πελατης ποτε, οποτε αν μπορεσω να μαθω κατι μονο απο εδω. :D
kemmotar
27/07/2018, 08:43
ποιας χρονιας εχεις? γενικα τα μτ-09 ειδικα τα πρωτα 2014-2015 εχουν ακομα πιο snatchy αισθηση και χαρτογραφηση, κατι το οποιο η γιαμαχα εχει "βελτιωσει" συνεχως στις επομενες γενιες...
το τρεισερ βγηκε το 2015 με διαφορετικη χαρτογραφηση (παλι hypermotard αισθηση ειδικα στο Α και την μεταβαση απο το close loop sto open) και το εφτιαξε στα 2017.
στο 2018 μοντελο ειναι ακομα πιο γραμμικο ως και "νωχελικο" απο τα 2015-2017.
στο μτ09 του 2018 ειναι πολυ καλo το ride by wire...
φυσικα ολα αυτα λυνονται με προγραμματακι...
Είναι αγορασμένο 1/16, οπότε λογικά είναι 2015. Στο θέμα του γκαζιού είναι η δεύτερη γενιά (μαύρος σκελετός) με το ηπιότερο πρόγραμμα γκαζιού του tracer. Στα πρώτης γενιάς (γκρι σκελετός) η Yamaha είχε αναγνωρίσει ως λάθος τον προγραμματισμό του γκαζιού και σε όσους επιθυμούσαν έκανε δωρεάν επαναπρογραμματισμό.
Με το γκάζι δεν έχω θέμα, απλά λόγω στυλ οδήγησης (καθόλου ταξίδια, οδήγηση σε πόλη, λίγη πίστα, λίγη σούζα) στο ΜΤ-07 μου είχε ταιριάξει πολύ το ένα δόντι κάτω μπροστά. Αλλά δε μου άρεσε η αλλαγή στο κοντέρ (λεφτά για speedohealer τα θεωρώ πεταμένα από την άλλη). Πάντως αφού δεν υπάρχει η φισα του αισθητήρα πάνω στο μοτέρ μου, λογικά κι εμένα απ' το abs θα παίρνει. Θα το ρωτήσω και αλλού μπας και βγάλω άκρη.
Kas_Tracer
27/07/2018, 10:10
Το μηχανάκι επιτέλους επέστρεψε στην διασκεδαστική και ασφαλή συμπεριφορά του.
Η πίσω προφόρτιση ήταν στο 5 και το sag (που δεν είχα κοιτάξει ποτέ) ήταν πολύ χαμηλά.
Τώρα γιατί άλλαξε συμπεριφορά με τα λάστιχα? ίσως γιατί τα νέα έχουν πιο σκληρό σκελετό.
Κατεβάζοντας την προφόρτιση στο 3 και λίγο αέρα στο πίσω λάστιχα (38 από 40) τώρα είναι σταθερό και περνάει και ανετότερα πάνω από κατσαρή (με μικροανωμαλίες) άσφαλτο
οπότε μάλλον είχα δίκιο όταν νόμιζα ότι χοροπήδαγε σαν το κατσίκι πάνω από κάποια χιλιόμετρα.
Περίεργη είναι η κατάσταση με το θέμα του τζόγου της καδένας .
Σε όλα τα παλιότερα MT09 & Tracer η Yamaha δίνει τζόγο 5-15mm (και λέει μην περάσει τα 25 ποτέ γιατί θα γίνει ζημιά-γρατζουνιά στο ψαλίδι).
Το περίεργο είναι ότι στα νέα Tracer του 18 δίνει 35-45mm! (Τα εγχειρίδια χρήσης μπορεί να τα δει ο καθένας στην επίσημη σελίδα της Yamaha)
H διαφορά είναι τεράστια (7 φορές πάνω). Πως δικαιολογήτε όταν το μόνο που αλλάζει είναι το μήκος του ψαλιδιού κατά 60mm??
kemmotar
27/07/2018, 10:46
Το μηχανάκι επιτέλους επέστρεψε στην διασκεδαστική και ασφαλή συμπεριφορά του.
Η πίσω προφόρτιση ήταν στο 5 και το sag (που δεν είχα κοιτάξει ποτέ) ήταν πολύ χαμηλά.
Τώρα γιατί άλλαξε συμπεριφορά με τα λάστιχα? ίσως γιατί τα νέα έχουν πιο σκληρό σκελετό.
Κατεβάζοντας την προφόρτιση στο 3 και λίγο αέρα στο πίσω λάστιχα (38 από 40) τώρα είναι σταθερό και περνάει και ανετότερα πάνω από κατσαρή (με μικροανωμαλίες) άσφαλτο
οπότε μάλλον είχα δίκιο όταν νόμιζα ότι χοροπήδαγε σαν το κατσίκι πάνω από κάποια χιλιόμετρα.
Περίεργη είναι η κατάσταση με το θέμα του τζόγου της καδένας .
Σε όλα τα παλιότερα MT09 & Tracer η Yamaha δίνει τζόγο 5-15mm (και λέει μην περάσει τα 25 ποτέ γιατί θα γίνει ζημιά-γρατζουνιά στο ψαλίδι).
Το περίεργο είναι ότι στα νέα Tracer του 18 δίνει 35-45mm! (Τα εγχειρίδια χρήσης μπορεί να τα δει ο καθένας στην επίσημη σελίδα της Yamaha)
H διαφορά είναι τεράστια (7 φορές πάνω). Πως δικαιολογήτε όταν το μόνο που αλλάζει είναι το μήκος του ψαλιδιού κατά 60mm??
ειναι πολυ απλο το θεμα. η κινηση του μεγαλυτερου ψαλιδιου χρειαζεται μεγαλυτερη ανοχη στην αλυσιδα. αλλα εγω προσωπικα παλι θα την κραταγα στα 25-30 μαξ οπως καναμε και τα παλια... κανεις νοημων κατοχος δεν ειχε μεινει στο 5-15 χιλιοστα γιατι εφερνε πολυ κραδασμο ειδικα στο αριστερο γκριπ και μασπιε....
leonidas21
28/07/2018, 22:19
[QUOTE=kemmotar;2947907]φιλε μου καλημερα και καλως ορισες στην οικογενεια! το μηχανακι περα απο 2-3 αδυναμιες που εχει ειναι φοβερο ειδικα για την ελληνικη πραγματικοτητα και θα το κατα ευχαριστηθεις! ΑΝ ΘΕΣ ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ γιατι οτι περασες και αναφερεις περα οτι τα εχουμε χιλιοαναφερει τα εχουμε λυσει εδω και παρα πολυ καιρο... αλιμονο 3 χρονια μετα, υπαρχουν λυσεις για ολα...
καταρχας το προβλημα υφισταται γιατι:
1. εχει πλαισιο ελαφρυ για σπορτ μηχανακι
2. εχει κοντο μεταξονιο
3. εχει φαρδυ τιμονι με κακη αεροδυναμικη αντισταση και επιφανειες (χουφτες + κενα πλαινα φερινγκ)
4. ειναι γενικα ελαφρυ μηχανακι 208-210 κιλα γεματο
5. εχει 41mm μπροστινα
6. αθλιες μαμα αναρτησεις και κυριως τα υδραυλικα τους. οχι τα ελατηρια πανε πισω... πολυ σκληρο πισω ελατηριο 100-105Νm, μπροστα 0,78Nm
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ....ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΩΝ
1. το μηχανακι ειναι ελαφρυ σπορτ τουρερ, δεν ειναι ο χιλιομετροφαγος ουτε σουπερσπορτ για τελικες... τα κανει ομως ολα αυτα λιγο ή πολυ καλα απο ολα....
2. δεν μπορεις να τα εχεις ολα και να στριβεις ταπα σε κλειστο επαρχιακο δικτυο, και να κοβει σαν παπακι στην κινηση (χωρις χουφτες) αλλα και να πηγαινει καρφι εχοντας αυτες τις κατασκευαστικες αδυναμιες. ΕΔΩ ΚΟΥΝΑΝΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ (ΜΟΥΛΤΙ + ΚΤΜ)
ΛΥΣΕΙΣ
1. ρυθμιζεις sag αναλογα με τα κιλα σου, με ενα φιλο, αν δεν εχεις φιλο πηγαινε σε μαγαζι ή γιαμαχα (νουμερο 1 vgr αμπελοκηποι, νουμερο 2 piperigos) ή παρε το slacker και καντο μονος σου.
οι τιμες για το sag ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, μετα απο παμπολες ρυθμισεις και σεταπ ειναι αυτες που σου παραθετω κατω ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ....
free sag μπροστα 28-30mm, rider sag 40-41mm
free sag πισω 7-8mm, rider sag 36-37mm
AN ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΕ ΜΑΜΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, αλλαζεις ελατηρια μπροστα με ολινς (βγαζει ολα τα νουμερα αλλα τα πιο διαδεδομενα ειναι τα 0,90-0,95mm)
οσο εισαι με μαμα αναρτηση αν εισαι περιπου 75-80 κιλα, δοκιμασε 5 γραμμες μπροστα προφορτιση, απο τα 13 κλικ επαναφορα ανοιξε απο full hard -5, και πισω ΑΝΟΙΞΕ ΠΡΟΦΟΡΤΙΣΗ απο το 4 στο 2 ή 3 (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΣΟΥ ΩΣ ΤΑ 75 ΘΕΛΕΙ 2) και δωσε επαναφορα στο βιδακι (μπροστινο μερος αμορτισερ) απο 3 βολτες που ειναι η διαδρομη ΑΝΟΙΞΕ απο τερμα σκληρο μια πληρη περιστροφη. αν θες μικρορυθμιση δωσε λιγο rebound ακομα δηλαδη 1/4 προς το σκληρο.
για να κλεισουμε το θεμα αναρτηση, αν θες να κρατησεις καιρο το μηχανακι και το γουσταρεις, μην πετας λεφτα για προγραμματα και ακραποβιτς και δωσε λιγα λεφτακια για ενα καλο κιτ αναρτησης μπρος πισω... ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ. ΜΕ 1200 ΕΥΡΩ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΑΝΟΥΛΑ....
2. ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ... χειροτερο θα το κανεις οχι καλυτερο! ειναι ηδη agile το μηχανακι γιατι να το κανεις περισσοτερο...
3. προσθεσε ενα ριβετ στην αλυσιδα, θα παει περιπου στα 2 εκατοστα πιο πισω... θα γινει πολυ πιο σταθερο (υπαρχει γιαμαχα που το κανει δωρεαν και σου φτιαχνει δωρεαν την ζαντα, με πμ σου αναφερω αν θες)
4. αν δεν τρελαινεσαι για τις χουφτες σουταρε τες, γιατι θα κερδισεις στην διηθηση και στην κινηση, ιδιαιτερη προστασια δεν παρεχουν και αεροδυναμικα ειναι χαλια.... δεν βοηθανε καθολου...
5. οσον αφορα την οδηγηση, πολυ χαλαρα χερια, σφιγγεις ποδια στο ντεποζιτο και δεν θα κουναει ποτε οταν επιταχυνεις
6. πιεσεις στα σ21 (εχω αλλαξει 3 σετ) αν εισαι μονοκαβαλος 33-36.
οτι θες με ρωτας.[/
Φιλε μου καλησπέρα. Επειδή τα έχασα λίγο με τα free sag και rider sag ξέρεις κάποιον να μπορεί να κάνει αυτές τις ρυθμίσεις στις αναρτήσεις
μπας κ δούμε καμιά άσπρη μέρα με το κούνημα? μόλις το έστρωσα το μηχανάκι κ τωρα διαπίστωσα οτι κουνάει στα πολλά δεν εχω ψαχτεί ακομα οποτε θα με βοηθούσες πολύ.ευχαριστω
anavatis19
28/07/2018, 22:24
φιλε λεωνιδα ποιο πηρες? το 17αρι η το 18αρι μοντελο και κουναει?
leonidas21
28/07/2018, 23:33
το 17αρι απο τα λιγα κομμάτια που είχαν μείνει..και ο μοναδικος λογος που επέλεξα το 17αρι ειναι το χρώμα..στα 18αρια δεν μου άρεσε
κανένα..αν και ήξερα οτι το 18 ειναι βελτιωμένο ως προς ψαλίδι τιμόνι κτλ..έλπιζα να βρω την λύση..κ τωρα την ψάχνω.
kemmotar
29/07/2018, 00:21
Φιλε μου καλησπέρα. Επειδή τα έχασα λίγο με τα free sag και rider sag ξέρεις κάποιον να μπορεί να κάνει αυτές τις ρυθμίσεις στις αναρτήσεις
μπας κ δούμε καμιά άσπρη μέρα με το κούνημα? μόλις το έστρωσα το μηχανάκι κ τωρα διαπίστωσα οτι κουνάει στα πολλά δεν εχω ψαχτεί ακομα οποτε θα με βοηθούσες πολύ.ευχαριστω
δεν διαβασες προσεχτικα το ποστ μου.
αναφερω επαγγελματιες επισημες γιαμαχα αντιπροσωπους
Limas_34
29/07/2018, 00:27
Παιδια Tracer900 18ρι αγορασε κανενας να μας πει τι παιζει και εαν κουναει και αυτο? Θελω ενα μοτο για μεσα Αθηνα για σφηνες, χωσιματα και ταπες στον Κιοσπ... Και λεω για Tracer900ρι, αλλα αυστηρα του 2018 μπας και ειναι σωστο εκ εργοστασιου. Αν ομως ειναι με το καλημερα να θελω 1000κουμπα για αναρτησεις αντε γεια... Yamaha τα λεφτα μου να χα....
anavatis19
29/07/2018, 00:40
το 17αρι απο τα λιγα κομμάτια που είχαν μείνει..και ο μοναδικος λογος που επέλεξα το 17αρι ειναι το χρώμα..στα 18αρια δεν μου άρεσε
κανένα..αν και ήξερα οτι το 18 ειναι βελτιωμένο ως προς ψαλίδι τιμόνι κτλ..έλπιζα να βρω την λύση..κ τωρα την ψάχνω.
κακη επιλογη με το συμπαθειο μιας και τα 17αρια ακομα ειχαν τα θεματακια τους. γνωστο θεμα στο κλαμπ των τρεισεραδων το διπλο σταντ! παρωτρυναν μαλιστα σε εκδρομες και τρακ ντει να τα βγαζουν οι οδηγοι επειδη βρισκει κατω και χαλαει και βεβαια με κινδυνο να πεσεις. χωρις να γνωριζω αλλα πονηρα σκεπτομενος ηταν τοσο τυχαιο οτι τα εδιναν με ακραπα δωρο τα 17αρια? ηθελαν να ξεστοκαρουν αφου μαθευτηκαν αλλα τοσα προβληματα οπως επισης με το κοντερ που μπαζει νερα και δεν αντικαθισταται απο την εταιρια..ακουσον ακουσον! κατηγορουν τους χρηστες οτι τα πλενουν με πιεση και παιρνουν νερα. με αποκορυφωμα βεβαια και παλι τα γνωστα κουνηματα στα πολλα χλμ.
Obilivion
29/07/2018, 00:57
Όλα τα on-off έχουν θέμα με το διπλό σταντ σε γρήγορη οδήγηση και ειδικά σε td.....
Ίσως επειδή ό,τι έχει διπλό σταντ είναι μόνο για ψώνια ή/και ταξίδια.
leonidas21
30/07/2018, 10:00
Φίλε μου δεν το μετανιώνω γιατί δεν θα μπορούσα να έχω ενα μηχανάκι που δεν γουστάρω τον χρωματισμό του να το κοιτάω καθε μέρα κ να με χαλάει κάτι. Πιστεύω
πως θα βρεθεί μια φθηνή και αποτελεσματική λύση στο θέμα κουνήματος. Οσο για το σταντ και το κοντερ ειναι τα ιδια κ στα 18αρια κ δεν ειμαι κ σίγουρος κατα πόσο εχει βελτιωθεί και το κούνημα επίσης.θα κάνω τις κινήσεις που ανέφεραν τα παιδιά εδω κ βλέπουμε..
H.A.Balafoutre
30/07/2018, 11:16
Πρόσφατα έκανα ένα test ride ένα 2018 Tracer, το άνοιξα εκεί στα 160-200...να δω αν κουνάει...δεν παρατήρησα κάτι.... Πολύ ωραία μοτοσικλέτα με τα ηλεκτρονικά της, ωραίο πάτημα στο δρόμο, φρένα, θέση οδήγησης, κινητήρας...μου άρεσε. Είμαι 1.90 κι 100κιλά.
anavatis19
30/07/2018, 14:23
υπαρχει καποιος να εχει το 18αρι να δουμε τι γινεται?
RaGe_Raptor
30/07/2018, 14:33
υπαρχει καποιος να εχει το 18αρι να δουμε τι γινεται?
Ο Apache
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144510&page=21&p=2947836&viewfull=1#post2947836
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144510&page=21&p=2947847&viewfull=1#post2947847
anavatis19
31/07/2018, 22:43
Ναι εγώ το έχω.
εχει καμια επαφη με το 16αρι και το 17αρι? το μακρυτερο ψαλιδι δινει αλλη αισθηση? διορθωσαν γενικα μικροθεματακια του?
εχει καμια επαφη με το 16αρι και το 17αρι? το μακρυτερο ψαλιδι δινει αλλη αισθηση? διορθωσαν γενικα μικροθεματακια του?
Καμμία σχέση, άλλο μηχανάκι, δες τα προηγούμενα ποστ μου...
kemmotar
02/08/2018, 13:42
το μακρυτερο ψαλιδι το κανει πιο ηρεμο, προβλεψιμο και τουριστικο.
γενικοτερα η γιαμαχα αποφασισε να δωσει παραπανω εμφαση στο τουρινγκ, βελτιωσε 2-3 πραγματακια οπως τις χουφτες, την σελα και τον σχεδιασμο/λειτουργεια της ζελατινας.
επισης εκανε ακομα πιο smooth και ομαλη την αποκριση του γκαζιου αποτι το προηγουμενο μοντελο. το τιμονι το μικρυνε αρκετα περιπου 10 ποντους.
στην εκδοση gt εχει εγχρωμη οθονη (απο ρ1-μτ10), καλυτερο αμορτισερ πισω, σιφτερ και cruise control.
βεβαια οι βαλιτσες για σοβαρο τουρισμο ειναι πολυ μικρες παροτι πανεμορφες, και η αναρτηση η εμπρος στο απλο μοντελο παραμενει μουφα. οσον αφορα το gt πηρε την προηγουμενη αναρτηση του γυμνου 2017, με αποσβεση συμπιεσης στην μια μποτα μεν... μουφα υδραυλικα γενικοτερα και πολυ soft ελατηρια ..... δυστυχως δεν εβαλε την βελτιωμενη του γυμνου 2018 που εχει high-low compression damping (απο το r6). η βελτιωση στην συμπεριφορα της αναρτησης υφισταται αλλα δεν ειναι αυτο που θα επρεπε να ειναι συμφωνα με κατοχους και της προηγουμενης γενιας αλλα και ριβιου απο δημοσιογραφους και περιοδικα.
εν ολιγοις, το απλο μοντελο κατ εμε ειναι αχρηστη αγορα γιατι ουσιαστικα αγοραζεις ενα ιδιο μηχανακι με διαφορετικο μονο ψαλιδι ουσιαστικα και ζελατινα-τιμονι.
leonidas21
02/08/2018, 17:36
αυτό ομως σταμάτησε το κούνημα..είναι κάτι..
kemmotar
02/08/2018, 20:31
αυτό ομως σταμάτησε το κούνημα..είναι κάτι..
οχι φιλε μου δεν ισχυει αυτο που λες επετρεψε μου ως κατοχος απο το 2015. το μηχανακι σιγουρα ηρεμησε και εγινε πιο προβλεψιμο αλλα εφοσον καποιος ρυθμιζε τις αναρτησεις στα κιλα του (sag) και εβαζε ενα σωστο σετ ελαστικα με τις καταλληλες πιεσεις το μηχανακι ηταν και ειναι βραχος!
Live2ride
02/08/2018, 20:56
οχι φιλε μου δεν ισχυει αυτο που λες επετρεψε μου ως κατοχος απο το 2015. το μηχανακι σιγουρα ηρεμησε και εγινε πιο προβλεψιμο αλλα εφοσον καποιος ρυθμιζε τις αναρτησεις στα κιλα του (sag) και εβαζε ενα σωστο σετ ελαστικα με τις καταλληλες πιεσεις το μηχανακι ηταν και ειναι βραχος!
Ε ναι μωρέ, έτσι κι αλλιώς αυτά που αναφέρεις όπως και άλλα πολλά που έχουν ακουστεί κατά καιρούς για αλυσίδες γρανάζια κτλ, είναι πράγματα που ο κάθε υποψήφιος αγοραστής μοτό τα κάνει με την αγορά μιας μοτοσυκλέτας.
Απορώ δηλαδή γιατί ολόκληρη yamaha χάλασε τον χαρακτήρα της μηχανής στο νέο μοντέλο για να σταματήσει "τη βάρκα στο γιαλό" ενώ μπορούσε απλά να δώσει οδηγίες στις αντιπροσωπίες για κατάλληλες πιέσεις, sag ανάλογα το βάρος του υποψηφίου αγοραστή αν και εφόσον εκείνη την στιγμή που αγοράζει είναι γεμάτος ή έχει πάει τουαλέτα πιο πριν. :lol: