PDA

View Full Version : Yamaha MT-09 Tracer

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17

kemmotar
30/06/2017, 12:03
με το καλο να το παραλαβεις. η διαφορα του 900 με το 700 ειναι μεγαλη και δεν μιλω για το γκαζι ή την ιπποδυναμη. ετυχε να εχω στην κατοχη μου για 2 βδομαδες ενα tracer 700 και το θεωρω πολυ μετριο μηχανακι σχεδον σε ολα. οπως και πανακριβο!

vaggelis
19/07/2017, 23:26
Εάν ρωτάς για το κόστος συντήρησης βάση επίσημου βιβλίου τα βασικά είναι
Λάδια κάθε 10.000 με αλλαγή φίλτρου κάθε 20.000
Κάθε 10.000 λίπανση ντίζες και φυσικά οπτικούς ελέγχους γύρω-γύρω
Κάθε 20.000 λίπανση λαιμού τιμονού
Κάθε 40.000 λίπανση ψαλιδιού και έλεγχος (ρύθμιση καπελότων)

Στα 40.000 δηλαδή θα τσούζει αρκετά ειδικά εάν θες και αλλαγή κάποιων καπελότων.

για τους κατόχους της μηχανής: στα πόσα χιλιόμετρα αλλάζετε λάδια? γενικά ακολουθείτε το βιβλίο σέρβις ως προς τα διαστήματα?

daz
20/07/2017, 01:17
Βαγγέλη δεν βλέπω γιατί οι ιδιοκτήτες είναι πιο κατάλληλοι να σου απαντήσουν σε αυτό, αλλά αφού έτσι θες...

:beer:

vaggelis
20/07/2017, 09:34
Βαγγέλη δεν βλέπω γιατί οι ιδιοκτήτες είναι πιο κατάλληλοι να σου απαντήσουν σε αυτό, αλλά αφού έτσι θες...

ανέφερα οι ιδιοκτήτες γιατί το έχουν ... ζήσει.
ευχαρίστως να μάθω από όποιον γνωρίζει, ακόμα καλύτερα αν είναι και μηχανικός
δεν ήθελα να μειώσω κανέναν για τις γνώσεις του :a012:

BLiTzER
20/07/2017, 09:36
Πάνω κάτω τα ίδια γράφει και το δικό μου βιβλιαράκι (ΜΤ-07) και τα κάνω έτσι ακριβώς, εκτός από τα λάδια, που αλλάζονται κάθε 5.000 χλμ, όπως μου έχει προτείνει και η αντιπροσωπεία. Στα 10.000 χλμ έχει και έλεγχο/ρύθμιση ψεκασμού, πολύ σημαντικό.

basilis_k6
20/07/2017, 22:32
αν βάζει φουλ συνθετικά κάθε 10κ ειναι κομπλε. αν βάζει ημισυνθετικο στην ελλάδα το αλλάζουμε στις 6-7-8 γιατι με τη ζέστη τα χαλάμε πιο γρήγορα.

vaggelis
21/07/2017, 09:00
έκανα την ερώτηση γιατί εμένα στα 10000 χιλιόμετρα μου άλλαξε και μπουζί και φίλτρο αέρα. τα μπουζί σύμφωνα με το βιβλίο αλλάζουν στα 20000 και το φίλτρο αέρα στα 40000.

όταν το είδα στο βιβλίο φυσικά και έγινε ένας ψιλοχαμός αλλά προσπάθησαν να το δικαιολογήσουν λέγοντας ότι είναι άλλες οι συνθήκες της Ελλάδας.

εννοείται ότι δεν πρόκειται να ξαναπατήσω στο συγκεκριμένο συνεργείο....

harris_x
21/07/2017, 09:03
έκανα την ερώτηση γιατί εμένα στα 10000 χιλιόμετρα μου άλλαξε και μπουζί και φίλτρο αέρα. τα μπουζί σύμφωνα με το βιβλίο αλλάζουν στα 20000 και το φίλτρο αέρα στα 40000.

όταν το είδα στο βιβλίο φυσικά και έγινε ένας ψιλοχαμός αλλά προσπάθησαν να το δικαιολογήσουν λέγοντας ότι είναι άλλες οι συνθήκες της Ελλάδας.

και καλά θα κάνεις.

για οτιδήποτε εκτός προγράμματος συντήρησης θα πρέπει να έχουν την έγκρισή σου.

θα μπορούσες να μην πληρώσεις τις επιπλέον εργασίες.

kemmotar
21/07/2017, 09:55
λαδια φιλτρο ανα 5000 εγω. βαζω τα spectro 10-40 golden.
ανα 10.000 ελεγχος ψεκασμου και 2 φορες αλλαξα (εγω ηθελα) μπουζι. αν και ο μηχανικος μου λεει οτι κανω μαλακια οτι τα αλλαζω τοσο νωρις! παιδες ημισυνθετικα ή φουλ συνθετικα?

nik69
21/07/2017, 12:17
λαδια φιλτρο ανα 5000 εγω. βαζω τα spectro 10-40 golden.
ανα 10.000 ελεγχος ψεκασμου και 2 φορες αλλαξα (εγω ηθελα) μπουζι. αν και ο μηχανικος μου λεει οτι κανω μαλακια οτι τα αλλαζω τοσο νωρις! παιδες ημισυνθετικα ή φουλ συνθετικα?

Έλεγχο ψεκασμού εννοείς τον συγχρονισμό των πιέσεων των σωμάτων ? Εντάξει καλό είναι να γίνεται αλλά και κάθε 10.000 και αυτό υπερβολικό μου ακούγεται.
Εάν το μηχανάκι το έχεις από καινούργιο καταλαβαίνεις ότι μπορεί να χρειάζεται από το λίγο ποιό τραχύ δούλεμα που θα αποκτήσει στο ρελαντί .
Βλέπω ότι πας και πίστα οπότε το να αλλάζεις εσύ λάδια κάθε 5.000 ή κάποιος που κάνει μόνο αστικές μετακινήσεις μοτιλιαρισμένος με 1η - 2η είναι νορμάλ.
Εγώ που κάνω επαρχιακές διαδρομές με μέτριους ρυθμούς δεν πρόκειται να αλλάξω πριν τα 10.000. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανένα όχημα που είχα από τον κινητήρα του λόγω λαδιών .
Δύσκολες συνθήκες έχει στην αφρική στην έρημο και στα πολύ Βόρεια ( ή Νότια ) τον αντίστοιχο χειμώνα. Στην Ελλάδα έχουμε τον καλύτερο καιρό

Οι προδιαγραφές λαδιού από το βιβλίο της Yamaha είναι SG (οι οποίες είναι πολύ παλιές πριν από το 2000 εάν θυμάμαι καλά) . Δεν αναφέρει τίποτα για συνθετικά ή ημισυνθετικά

Εάν βρείτε το βιβλίο συντήρησης του R1 (αυτό με τα 200 άλογα και το κόκκινο στις 14000) θα δείτε ότι έχει τα ίδια ακριβώς διαστήματα service με το Tracer.

Για το παιδί που του αλλάξανε φίλτρο αέρα και μπουζί στα 10.000 εάν δεν προειδοποιήθηκε πρόκειται περί κλοπής προφανώς. Και μένα τα ίδια πήγαν να μου κάνουν
σε ένα συνεργείο πριν χρόνια στο παλιότερο μηχανάκι και φυσικά δεν ξαναπήγα. Τα μπουζί τα αλλάζεις στα 20.000 και είναι σαν καινούργια.

Η τακτική συντήρηση φυσικά και πρέπει να γίνεται σε έμπειρο τεχνικό ώστε να ανακαλύπτονται πχ. ρωγμές σε σωληνάκια ή λαστιχιένες εισαγωγές ψεκασμού , λαιμοί που μπορεί να θέλουν σφίξιμο ή ρουλεμάν τροχών που θέλουν αλλαγή. Οι περισσότεροι βάζουν έναν βοηθό να αλλάξει λάδια - φίλτρα (πολλά-πολλά χιλιόμετρα πριν την ώρα τους ) και δεν παίρνουν τίποτα άλλο χαμπάρι

Επί την ευκαιρία έχεις κάποιο λάστιχο να προτείνεις (γιατί ετοιμάζεται και μεγάλη βόλτα τον Αύγουστο) ? Το πίσω (Dunlop D222 το λέει η Yamaha ) τελείωσε στα 7000 σχεδόν (σαν σχήμα είναι ίδιο με το Roadsmart2 ).

basilis_k6
21/07/2017, 17:48

τα μπουζι ειναι υπερβολή αν και κάποιες εταιριες τα αλλάζουν στα 12κ. Το φιλτρο αερα ειναι κλοπη στεγνα.

kemmotar
22/07/2017, 16:48
Επί την ευκαιρία έχεις κάποιο λάστιχο να προτείνεις (γιατί ετοιμάζεται και μεγάλη βόλτα τον Αύγουστο) ? Το πίσω (Dunlop D222 το λέει η Yamaha ) τελείωσε στα 7000 σχεδόν (σαν σχήμα είναι ίδιο με το Roadsmart2 ).

αν θες σπορτ τουρινγκ λαστιχο να σε βγαλει αρκετα χλμ bridgestone t30 evo
αν θες hypersport Λαστιχο που σου δινει καλο feedback continental sport attack 3
αν θες hypersport Λαστιχο που ειναι λιγο πιο σπορτ bridgestone s21 battlax.
εμενα με εβγαλαν 13.000 χλμ τα πρωτα σ21 με 3 φορες πιστα και καμια 10αρια καλες επαρχιακες στροφοδιαδρομες κυνηγιαρικες βολτες. τα αλλα χλμ μεσα στην αττικη και πολλες φορες φουλ φορτωμενος

Eddiex
04/09/2017, 15:33
Ξερει κανενας για το μοντελο της επομενης χρονιας κατι; Μου ειπαν απο το Μοτοδικτυο πως η Yamaha κανει καθε 3 χρονια ενα facelift και πως καθε 6 αλλαζει και βγαζει καινουργιο τελειως; Το 2018 βγαινει χρονολογικα για το facelift. Εχουμε ακουσει κατι;

sinuos
10/09/2017, 21:31
Καλησπέρα στη ομάδα.Θα ήθελα και εγώ να κάνω καμιά δυό ερωτήσεις.Ενδιαφέρομαι πολύ για το tracer 900 σχετικά με μικρή εμπειρία στο χώρο της μοτοσυκλέτας.Είχα στην κατοχή μου ένα σκούτερ sym gts f4 300 και ένα kawasaki z800 e-version.Και πλέον θα ήθελα να πάω σε κάτι πιο άνετο και πιο ταξιδιάρικο.Θεωρώ ότι το tracer τα προσφέρει αυτά.Είμαι στο εξής δίλημμα.
1.Μεταχειρισμένο του 2015-16 γύρω στσα 8500,καινούργιο του 2017 ή να περιμένω το 2018 μήπβς βγει κάποιο άλλο μοντέλο του tracer;
2.Ποιές οι διαφορές του μοντέλου του 2015-2016-2017; Εμφανισιακά ενα καπάκι είδα οτι άλλαξε κοντά στο συμπλέκτη.

Eddiex
11/09/2017, 12:35
Τraction control 3 επιπεδων, συμπλεκτης ολισθησης, αλλα χρωματα και μια ρυθμιση (δεν θυμαμαι τι ακριβως) στην αριστερη μποτα.

nik69
11/09/2017, 12:50
Τraction control 3 επιπεδων, συμπλεκτης ολισθησης, αλλα χρωματα και μια ρυθμιση (δεν θυμαμαι τι ακριβως) στην αριστερη μποτα.

Το τελευταίο (που είναι ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης )δεν ισχύει . Είναι μονο στο απλό Mt09 του 2017 .

Eddiex
11/09/2017, 12:56
Αααα οκ! Δεν το ηξερα! :)

costas81
25/09/2017, 10:51
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα σας,

Πριν μερικές μέρες αγόρασα και εγώ ένα καινούργιο tracer900 σε μαύρο χρώμα https://www.youtube.com/watch?v=-DjDz5Ny1X8&t= και θα ήθελα να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.

Να σας αναφέρω πριν ξεκινήσω ότι πρώτον διάβασα όλες τις σελίδες αυτού του Post και δεύτερον ότι το προηγούμενο μου μηχανάκι που πούλησα προχτές ήταν TDM900A.
Με την μηχανή έχω κάνει περίπου 700 χλμ και είμαι ακόμα σε διαδικασία στρωσίματος.

Θετικές εντυπώσεις:
- Ο κινητήρας. Μου αρέσει πολύ η απόκριση, η συμπεριφορά και κυρίος ο ήχος που κάνει
- Τα όργανα. Είναι πλήρη ευανάγνωστα και πολύ ωραία ειδικά το βράδυ!
- Τα φώτα. Είναι εξαιρετικά με πολύ καλή κάλυψη του δρόμου.
- Τα φρένα. Είναι δυνατά και αποτελεσματικά από όσο μπορώ να δοκιμάσω με τις ταχύτητες που κινούμαι μέχρι τώρα.
- Συμπεριφορά. Ελαφριά αίσθηση, γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης και αίσθηση σιγουρίας στις στροφές.
- Κατανάλωση. Μέση κατανάλωση στο στρώσιμο 4,2l
- Συμπλέκτης. Πολύ μαλακός!!

Τα αρνητικά τώρα:
- Σέλα. Παίζει να είναι η χειρότερη σέλα που έχω κάτσει ποτέ! Σε μια βόλτα μέχρι σούνιο και πίσω συνεχώς προσπαθούσα να αλλάζω θέση γιατί πραγματικά πόναγε ο κώλος μου!!
- Κιβώτιο. Όλοι το περιγράφουν ως βούτυρο αλλά δεν είναι. Είναι λίγο σκληρό και δεν του αρέσει οι αλλαγές να είναι σε πολύ χαμηλές στροφές. Θέλει να ανεβάζει λίγο στροφές για να είναι οι αλλαγές ομαλές. Ίσως βέβαια φταίει που είμαι ακόμα στο στρώσιμο και μαλακώσει αργότερα, αλλά ήδη μου λείπει το κιβώτιο του tdm
- Χειριστήρια - διακόπτες. Wtf? Ποιός σχεδιάσε και αποφάσισε την θέση τους; Ειδικά μετά την μετάβαση από το tdm μου φαίνονται ότι είναι ότι να ναι. Στο σημείο και στο πλήκτρο που σε όλες τις μηχανές είναι το σινιάλο στο tracer είναι το κουμπί του menu!! Σινιάλο κάνεις πατώντας προς τα κάτω το κουμπί που αλλάζεις μικρή-μεγάλη σκάλα! Τελείως άβολο το βρίσκω και δύσκολο να προσαρμοστώ σε αυτό. Τα αλάρμ έχουν πάει δεξιά σε ένα μικρό κουμπί που επίσης δεν με βολεύει.
- TCS. Δεν μπορώ να καταλάβω καμία διαφορά ανάμεσα στο 1 και το 2 mode. Επίσης δεν μου αρέσει που για να αλλάξεις mode ή να απενεργοποιήσεις πρέπει να είσαι τελείως σταματημένος!! Το ξέρω ότι είναι για την ασφάλεια μου και έτσι δεν θα αρχίζω τα ανάποδα με την πρώτη ευκαιρία, αλλά θα προτιμούσα να μπορώ να το απενεργοποιήσω και εν κινήση.
- Κλείδωμα τιμονιού. Δεν μου αρέσει που κλειδώνει μόνο αριστερά!! Στο γκαράζ μου και στο σημείο που την αφήνω με εξυπηρετεί να τιμόνι να κλειδώνει από την δεξιά πλευρά. Στο tdm αυτό με βόλευε πολύ.
- Ποιότητα κατασκευής - πλαστικά. Φαίνονται και είναι φθηνά πλαστικά.
- Δόνηση κινητήρα. Μεταφέρονται στο τιμόνι δονήσεις από τον κινητήρα. Όταν γυριζα από το Λαύριο στην αττική οδό άρχισε να ψιλομουδιάζει το χέρι μου. Με το tdm δεν είχα ξανανιώσει ποτέ έτσι.
- Ορθοστάτης/stand. Το σημείο που βρίσκεται είναι σκέτη μαλακία. Πρέπει να σηκώσεις ελαφριά το μαρσπιέ για να το κατεβάσεις όταν αφήνεις την μηχανή.

Και πάμε τώρα στο πρόβλημα με το κούνημα που τόσες σελίδες έχουν γραφτεί εδώ μέσα. Το μηχανάκι με ταχύτητα 100 χλμ και 6η στο κιβώτιο αν του κουνήσεις λίγο το τιμόνι για να το κάνεις επίτηδες να ταλαντευτεί, το έχει για πλάκα. Νιώθεις ότι ξεκινάει από την μούρη μέχρι και την ουρά μια απίστευτη μεταφορά της ταλάντευσης και την οποία θέλει να συνεχίσει η μηχανή. Δεν το έχω ξανανιώσει τόσο έντονα σε κανένα μηχανάκι ποτέ! Και αυτό με 100 χλμ ταχύτητα. Πιο κάτω όσο και αν προσπάθησα δεν μπορούσα να το πετύχω. Και ξαναλέω το προκαλούσα επίτηδες εγώ. Η μηχανή δεν φοράει ούτε βαλίτσα ούτε κάγκελα τίποτα. Στο tdm ποτέ και για κανένα λόγο (ποτέ δεν είχα βγάλει 46λ βαλίτσα) σε ταξίδια με αέρα με πολλά - λίγα χιλιόμετρα δεν είχα νιώσει καν κάτι τέτοιο.
Κάτι αντίστοιχο είχα στο vstrom κοντά στις τελικές του και το οποίο είχε διορθωθεί λίγο από εμένα από τον τρόπο που οδηγούσα και λίγο από τα λάστιχα όταν είχα κάνει την πρώτη αλλαγή.
Δυστηχώς δεν φταίνε οι αναρτήσεις, τα λάστιχα, η βαλίτσα, η ζελατίνα και όλα τα σχετικά που γράφουμε. Φτάει η γεωμετρία της μηχανής (γρήγορη γεωμετρία, ψηλό και κοντό μετατρόχιο) και όλες αυτές οι παρεμβάσεις έχουν σαν σκοπό την βελτίωση της συμπεριφοράς αυτής.
Είμαι σίγουρος ότι μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι στην συμπεριφορά αυτή της μηχανής και να το ξεπερνάς μαζί της, αλλά ότι έχω ξενερώσει ήδη ναι έχω.
Σε όλα τα άλλα είμαι super μαζί της και ουσιαστικά η χρήση που θα τις κάνω θα είναι κατά βάση μέσα στο αστικό κύκλο. Όμως την έχω μερικές μέρες και ήδη δεν μπορώ να την χαρώ γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι αυτό.

kemmotar
25/09/2017, 22:30
- TCS. Δεν μπορώ να καταλάβω καμία διαφορά ανάμεσα στο 1 και το 2 mode. Επίσης δεν μου αρέσει που για να αλλάξεις mode ή να απενεργοποιήσεις πρέπει να είσαι τελείως σταματημένος!! Το ξέρω ότι είναι για την ασφάλεια μου και έτσι δεν θα αρχίζω τα ανάποδα με την πρώτη ευκαιρία, αλλά θα προτιμούσα να μπορώ να το απενεργοποιήσω και εν κινήση.
- Δόνηση κινητήρα. Μεταφέρονται στο τιμόνι δονήσεις από τον κινητήρα. Όταν γυριζα από το Λαύριο στην αττική οδό άρχισε να ψιλομουδιάζει το χέρι μου. Με το tdm δεν είχα ξανανιώσει ποτέ έτσι.
- Ορθοστάτης/stand. Το σημείο που βρίσκεται είναι σκέτη μαλακία. Πρέπει να σηκώσεις ελαφριά το μαρσπιέ για να το κατεβάσεις όταν αφήνεις την μηχανή.

Και πάμε τώρα στο πρόβλημα με το κούνημα που τόσες σελίδες έχουν γραφτεί εδώ μέσα. Το μηχανάκι με ταχύτητα 100 χλμ και 6η στο κιβώτιο αν του κουνήσεις λίγο το τιμόνι για να το κάνεις επίτηδες να ταλαντευτεί, το έχει για πλάκα. Νιώθεις ότι ξεκινάει από την μούρη μέχρι και την ουρά μια απίστευτη μεταφορά της ταλάντευσης και την οποία θέλει να συνεχίσει η μηχανή. Δεν το έχω ξανανιώσει τόσο έντονα σε κανένα μηχανάκι ποτέ! Και αυτό με 100 χλμ ταχύτητα. Πιο κάτω όσο και αν προσπάθησα δεν μπορούσα να το πετύχω. Και ξαναλέω το προκαλούσα επίτηδες εγώ. Η μηχανή δεν φοράει ούτε βαλίτσα ούτε κάγκελα τίποτα. Στο tdm ποτέ και για κανένα λόγο (ποτέ δεν είχα βγάλει 46λ βαλίτσα) σε ταξίδια με αέρα με πολλά - λίγα χιλιόμετρα δεν είχα νιώσει καν κάτι τέτοιο.
Κάτι αντίστοιχο είχα στο vstrom κοντά στις τελικές του και το οποίο είχε διορθωθεί λίγο από εμένα από τον τρόπο που οδηγούσα και λίγο από τα λάστιχα όταν είχα κάνει την πρώτη αλλαγή.
Δυστηχώς δεν φταίνε οι αναρτήσεις, τα λάστιχα, η βαλίτσα, η ζελατίνα και όλα τα σχετικά που γράφουμε. Φτάει η γεωμετρία της μηχανής (γρήγορη γεωμετρία, ψηλό και κοντό μετατρόχιο) και όλες αυτές οι παρεμβάσεις έχουν σαν σκοπό την βελτίωση της συμπεριφοράς αυτής.
.

εισαι "φρεσκος" με το μηχανακι μιας και ακομα στρωνεις, οποτε δεν εχεις δει τιποτα...
καποιες παρατηρησεις μπας και σε βοηθησω ως κατοχος της μηχανης απο τον 04/2015.

1. το τρακσιον η διαφορα στα 17αρια ειναι οτι υπαρχει πια και ενδιαμεσο σταδιο που σε αφηνει να κανεις σουζες και ντριφτ χωρις να σε κοβει, δηλαδη ελεγχομενα. οπως πας εσυ μιας και στρωνεις ευλαβικα απο οτι διαβασα, αμφιβαλλω αν το εχεις ανοιξει με τετοιο τροπο ωστε να το ωθησεις να αντιδρασει ετσι.
2. οι δονησεις ειναι απο το slack της αλυσιδας, για καποιον περιεργο λογο το μανουαλ (αρα και το μηχανακι On the box οπως παραδιδεται) αναφερει 5-15mm στο διπλο σταντ. αν κατσεις πανω δηλαδη εσυ ειναι ΤΕΡΜΑ ΤΕΝΤΩΜΕΝΗ, με αποτελεσμα να οδηγει σε τρεμουλο αριστερα στο μασπιε και το τιμονι. πηγαινε με την πρωτη ευκαιρια στα 1000 χλμ που θα σου αλλαξουν λαδια (δωρεαν εργασια μην ξεχνιεσαι) και πες τους να σου χαλαρωσουν την αλυσιδα στο διπλο σταντ στα 20-25mm, μολις κατσεις πανω θα ειναι οκ.
3. ο ορθοστατης στην αρχη ειναι λιγο μπερδεμα αλλα μετα θα πηγαινει το ποδι σου απευθειας.
4. κουνημα ειναι νωρις να κρινεις μιας και δεν εχεις καμια εμπειρια απο το μηχανακι. σαφεστατα πρωτευον ειναι το κοντο μετατροχιο οπως εχω πει πολλακις, το 41αρι μπροστινο του (θα μπορουσαν να εχουν βαλει ευκολα 43mm) αλλα και αεροδυναμικα φορτιζεται περιεργα το μηχανακι (χουφτες, ζελατινα, φερινγκ). με σωστη ρυθμιση της αναρτησης για τα κιλα καθε οδηγου το βρισκεις και γινεται αρκετα σταθερο. αν δεν εισαι ψηλος θα σε βοηθησει στο θεμα ευσταθιας και το κιτ χαμηλωματος (δεν το εχω βαλει προσωπικα).

costas81
25/09/2017, 22:50
εισαι "φρεσκος" με το μηχανακι μιας και ακομα στρωνεις, οποτε δεν εχεις δει τιποτα...
καποιες παρατηρησεις μπας και σε βοηθησω ως κατοχος της μηχανης απο τον 04/2015.

1. το τρακσιον η διαφορα στα 17αρια ειναι οτι υπαρχει πια και ενδιαμεσο σταδιο που σε αφηνει να κανεις σουζες και ντριφτ χωρις να σε κοβει, δηλαδη ελεγχομενα. οπως πας εσυ μιας και στρωνεις ευλαβικα απο οτι διαβασα, αμφιβαλλω αν το εχεις ανοιξει με τετοιο τροπο ωστε να το ωθησεις να αντιδρασει ετσι.
2. οι δονησεις ειναι απο το slack της αλυσιδας, για καποιον περιεργο λογο το μανουαλ (αρα και το μηχανακι On the box οπως παραδιδεται) αναφερει 5-15mm στο διπλο σταντ. αν κατσεις πανω δηλαδη εσυ ειναι ΤΕΡΜΑ ΤΕΝΤΩΜΕΝΗ, με αποτελεσμα να οδηγει σε τρεμουλο αριστερα στο μασπιε και το τιμονι. πηγαινε με την πρωτη ευκαιρια στα 1000 χλμ που θα σου αλλαξουν λαδια (δωρεαν εργασια μην ξεχνιεσαι) και πες τους να σου χαλαρωσουν την αλυσιδα στο διπλο σταντ στα 20-25mm, μολις κατσεις πανω θα ειναι οκ.
3. ο ορθοστατης στην αρχη ειναι λιγο μπερδεμα αλλα μετα θα πηγαινει το ποδι σου απευθειας.
4. κουνημα ειναι νωρις να κρινεις μιας και δεν εχεις καμια εμπειρια απο το μηχανακι. σαφεστατα πρωτευον ειναι το κοντο μετατροχιο οπως εχω πει πολλακις, το 41αρι μπροστινο του (θα μπορουσαν να εχουν βαλει ευκολα 43mm) αλλα και αεροδυναμικα φορτιζεται περιεργα το μηχανακι (χουφτες, ζελατινα, φερινγκ). με σωστη ρυθμιση της αναρτησης για τα κιλα καθε οδηγου το βρισκεις και γινεται αρκετα σταθερο. αν δεν εισαι ψηλος θα σε βοηθησει στο θεμα ευσταθιας και το κιτ χαμηλωματος (δεν το εχω βαλει προσωπικα).

- Το traction το δοκίμασα σε ένα σημείο κοντά στο σπίτι μου που ήταν λιώμα τελείως και είχε και σκόνη οπότε ξεκόλησε για πλάκα. Και στην ρύθμιση 1 και στην 2 με έκοβε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Αυτά με 1η σχέση και ίσα ίσα γκάζι. Φυσικά και είναι ακόμα νωρίς θα το δούμε και στην πορεία.
- Την αλυσίδα την ρυθμίσαμε πριν πάρω το μηχανάκι, έκατσα πάνω και την φέραμε όπως έπρεπε οπότε δεν νομίζω να είναι αυτό.
- Τον ορθοστάτη θα τον συνηθίσω ναι αλλά όπως και να χει είναι μαλακία σημείο.
- Είχα μέχρι τώρα αρκετές μηχανές (5) και έχω οδηγήσει ακόμα περισσότερες για να μπορώ να καταλάβω την συμπεριφορά της δικής μου. Μπορεί να πηγαίνει μέχρι τα 250 και να είναι κυρία αυτό δεν μου λέει κάτι. Είμαι 1.80 100 κιλά και το μηχανάκι το ανάγκασα να αρχίσει να ταλαντεύετε, το οποίο το έκανε πολύ πρόθυμα.

nik69
25/09/2017, 23:37
Για τον ορθοστάτη (ή πλαγιοστάτη ??) η θέση στην αρχή είναι όντως λίγο περίεργη. Όλοι έχουμε συνηθίσει να τον κατεβάζουμε με τη φτέρνα και το πόδι με κλίση προς τα έξω.
Δοκίμασε ίσο το πόδι με κλίση προς τα κάτω και να σπρώχνεις το λεβιεδάκι με τα δάκτυλα (την καμάρα του ποδιού μάλλον) (σε μένα δουλεύει και πολύ καλά , απλά θες λίγο επαναπρογραμματισμό στις κινήσεις σου. Σχετικά κοντό μηχανάκι με θέση για βαλίτσες και κεντρικό σταντ έχουν σαν αποτέλεσμα την διαφορετική θέση

Οι κραδασμοί υπάρχουν μεταξύ 4500 και 5800 (περίπου έτσι!) Δυναμώνουν όσο περισσότερο ανοίγεις το γκάζι . Με μισά γκάζια δεν είναι αισθητοί αλλά με τέρμα γκάζι τους καταλαβαίνεις. Επίσης
καταλαβαίνεις ότι είναι χαμηλότερης συχνότητας από ένα τετρακύλινδρο . Για τον ίδιο λόγο και μυρμηγγιάζουν λιγότερο τα χέρια όσο και εάν σου φαίνεται παράλογο αυτό που λέω.
Πιθανολογώ ότι παραήσουν σφιγμένος στα γκριπ (60 Km λες ότι έκανες ) , αλλά αυτό που με προκαλεί απορία είναι που λες ότι το TDM είχε λιγότερους. Έχω οδηγήσει αρκετά παλιότερα και υποστηρίζω το αντίθετο . Εάν καβάλαγε DUKE 2ης γενιάς μάλλον θα το πέταγες στα 30 μέτρα! (βασικά και εγώ δεν πρόκειτα να πάρω κάτω από 3κύλινδρο ποτέ:lol:)

Η σέλα είναι όντως μέτρια , αλλά μέχρι το Σούνιο και πιάστηκες ? . Έχω κάνει 500Km με στάση μόνο για βενζίνη στην εθνική για Θεσσαλονίκη και 400 σε βόλτα σε επαρχιακό . Πιάστηκα ελαφρά λίγο
περισσότερο λόγω πιο όρθιας θέσης σε σχέση με το προηγούμενο 4κύλινδρο που είχα , αλλά ο χώρος είναι αρκετός για να αλλάξεις θέση και να ξεπιαστείς. Η μηχανή θέλει κίνηση . Δεν πρόκειται να σε σώσει κάποια κάποια παχιά σέλα εάν κάθεσαι ακίνητος σε μια θέση με τις ώρες . Για μένα το πρόσημο είναι ελαφρά θετικότερο από σπορτ-τούρινγ λόγω και πολλών αστικών και ορεινών χιλιομέτρων.

Λιώμα άσφαλτος και γαρμπίλι και δοκίμασες το traction? Τα ηλεκτρονικά έχουν σχεδιαστεί με βάση κάποιες ανοχές . Οι σχεδιαστές έχουν στα δεδομένα τους ότι η πρόσφυση στο δρόμο έχει κάποια ελάχιστη τιμή. Όταν χουφτώνεις το γκάζι με 1η τι περιμένεις να κάνει το traction. Δώσε 30000€ και πάρε όποιο σουπερ-ντούπερ θες. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Τα ηλεκτρονικά εξομαλύνουν καταστάσεις και ΔΕΝ δημιουργούν πρόσφυση. Γείρε περισσότερο από ότι σε παίρνει σε μια στροφή και απλά τρως τούμπα. Η σπαζοκεφαλιά είναι χειρότερη σε ένα πανάκριβο Ducati που πρέπει να επιλέξεις μεταξύ 8 ρυθμίσεων. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις.

Η θέση των χειριστηρίων έχει αλλάξει ακόμα και στα Honda (τούμπαραν την κόρνα με τα φλας). Γενικά με τόσα κουμπάκια είναι λίγο ζόρικα . Το προηγούμενο μηχανάκι είχε 2 χειριστήρια όλα κι όλα . Σημεία των καιρών.

costas81
27/09/2017, 09:31
Για τον ορθοστάτη (ή πλαγιοστάτη ??) η θέση στην αρχή είναι όντως λίγο περίεργη. Όλοι έχουμε συνηθίσει να τον κατεβάζουμε με τη φτέρνα και το πόδι με κλίση προς τα έξω.
Δοκίμασε ίσο το πόδι με κλίση προς τα κάτω και να σπρώχνεις το λεβιεδάκι με τα δάκτυλα (την καμάρα του ποδιού μάλλον) (σε μένα δουλεύει και πολύ καλά , απλά θες λίγο επαναπρογραμματισμό στις κινήσεις σου. Σχετικά κοντό μηχανάκι με θέση για βαλίτσες και κεντρικό σταντ έχουν σαν αποτέλεσμα την διαφορετική θέση

Οι κραδασμοί υπάρχουν μεταξύ 4500 και 5800 (περίπου έτσι!) Δυναμώνουν όσο περισσότερο ανοίγεις το γκάζι . Με μισά γκάζια δεν είναι αισθητοί αλλά με τέρμα γκάζι τους καταλαβαίνεις. Επίσης
καταλαβαίνεις ότι είναι χαμηλότερης συχνότητας από ένα τετρακύλινδρο . Για τον ίδιο λόγο και μυρμηγγιάζουν λιγότερο τα χέρια όσο και εάν σου φαίνεται παράλογο αυτό που λέω.
Πιθανολογώ ότι παραήσουν σφιγμένος στα γκριπ (60 Km λες ότι έκανες ) , αλλά αυτό που με προκαλεί απορία είναι που λες ότι το TDM είχε λιγότερους. Έχω οδηγήσει αρκετά παλιότερα και υποστηρίζω το αντίθετο . Εάν καβάλαγε DUKE 2ης γενιάς μάλλον θα το πέταγες στα 30 μέτρα! (βασικά και εγώ δεν πρόκειτα να πάρω κάτω από 3κύλινδρο ποτέ:lol:)

Η σέλα είναι όντως μέτρια , αλλά μέχρι το Σούνιο και πιάστηκες ? . Έχω κάνει 500Km με στάση μόνο για βενζίνη στην εθνική για Θεσσαλονίκη και 400 σε βόλτα σε επαρχιακό . Πιάστηκα ελαφρά λίγο
περισσότερο λόγω πιο όρθιας θέσης σε σχέση με το προηγούμενο 4κύλινδρο που είχα , αλλά ο χώρος είναι αρκετός για να αλλάξεις θέση και να ξεπιαστείς. Η μηχανή θέλει κίνηση . Δεν πρόκειται να σε σώσει κάποια κάποια παχιά σέλα εάν κάθεσαι ακίνητος σε μια θέση με τις ώρες . Για μένα το πρόσημο είναι ελαφρά θετικότερο από σπορτ-τούρινγ λόγω και πολλών αστικών και ορεινών χιλιομέτρων.

Λιώμα άσφαλτος και γαρμπίλι και δοκίμασες το traction? Τα ηλεκτρονικά έχουν σχεδιαστεί με βάση κάποιες ανοχές . Οι σχεδιαστές έχουν στα δεδομένα τους ότι η πρόσφυση στο δρόμο έχει κάποια ελάχιστη τιμή. Όταν χουφτώνεις το γκάζι με 1η τι περιμένεις να κάνει το traction. Δώσε 30000€ και πάρε όποιο σουπερ-ντούπερ θες. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Τα ηλεκτρονικά εξομαλύνουν καταστάσεις και ΔΕΝ δημιουργούν πρόσφυση. Γείρε περισσότερο από ότι σε παίρνει σε μια στροφή και απλά τρως τούμπα. Η σπαζοκεφαλιά είναι χειρότερη σε ένα πανάκριβο Ducati που πρέπει να επιλέξεις μεταξύ 8 ρυθμίσεων. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις.

Η θέση των χειριστηρίων έχει αλλάξει ακόμα και στα Honda (τούμπαραν την κόρνα με τα φλας). Γενικά με τόσα κουμπάκια είναι λίγο ζόρικα . Το προηγούμενο μηχανάκι είχε 2 χειριστήρια όλα κι όλα . Σημεία των καιρών.

Για το stand έχεις δίκιο, το δοκίμασα και βολεύει καλύτερα.
Στο tdm ποτέ δεν είχα νιώσει μούδιασμα στα χέρια, ούτε από εδώ ως Θεσσαλονίκη χωρίς πραγματική στάση, μόνο για βενζίνη.
Η μετάβαση από την μαλακή σέλα του tdm στου Tracer ήταν ένα σοκ. Όσο οδηγάω την μηχανή τόσο την συνηθίζω αλλά ναι οι πρώτες βόλτες και ειδικά ως το Σούνιο και πίσω είχε πόνο.
Λιώμα δρόμος με σκόνη από χώμα, όχι γαρμπίλι ρε φίλε! Ούτε χούφτωσα το γκάζι, το άνοιξα σταδιακά και σε αστεία ποσότητα. Απλά ήταν τόσο χάλια ο δρόμος που ξεκόλησε για πλάκα ο τροχός. Σε αυτή την διαδικασία δεν κατάλαβα καμία διαφορά στην ένδειξη 1-2 του traction.
Η θέση λοιπόν στα χειριστήρια δεν μου αρέσει καθόλου όπως και να έχει.

costas81
27/09/2017, 09:34

Και ενώ είχαμε υποτίθεται ρυθμίσει την αλυσίδα έπειτα του μυνήματος σου την τσέκαρα και έχεις δίκιο είναι αρκετά τεντωμένη! Οπότε θα πάω να την ξαναδούμε με την πρώτη ευκαιρία.
Σε ευχαριστώ

BLiTzER
27/09/2017, 09:51
Οι κραδασμοί είναι έντονοι στο 09, επειδή δεν έχει σινεμπλόκ στο τιμόνι όπως το 07. Κερδίζεις σε αίσθηση, χάνεις σε κραδασμούς.

costas81
28/09/2017, 12:18
Οι κραδασμοί είναι έντονοι στο 09, επειδή δεν έχει σινεμπλόκ στο τιμόνι όπως το 07. Κερδίζεις σε αίσθηση, χάνεις σε κραδασμούς.

Είναι άλλο οι κραδασμοί να έρχονται από το μοτέρ και άλλο από μια πολύ τεντψμένη αλυσίδα έτσι δεν είναι; Το πρώτο service είναι κοντά, θα την προσαρμόσουμε και θα δούμε.

BLiTzER
28/09/2017, 12:26
Ναι, πολύ πιθανό να βελτιωθεί η κατάσταση αν ρυθμίσεις την αλυσίδα σου. Αλλά θέλω να σου πω ότι πάντα θα έχεις αισθητούς κραδασμούς στο τιμόνι σου. Όχι σαν 640, αλλά θα έχεις.

costas81
28/09/2017, 13:21
Ναι, πολύ πιθανό να βελτιωθεί η κατάσταση αν ρυθμίσεις την αλυσίδα σου. Αλλά θέλω να σου πω ότι πάντα θα έχεις αισθητούς κραδασμούς στο τιμόνι σου. Όχι σαν 640, αλλά θα έχεις.

Θα μάζουμε να ζούμε με αυτό....

lykourgi
29/09/2017, 20:57
Είναι άλλο οι κραδασμοί να έρχονται από το μοτέρ και άλλο από μια πολύ τεντψμένη αλυσίδα έτσι δεν είναι;
Οι κραδασμοί από την αλυσίδα γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί στα πόδια, μέσω των μαρσπιέ.

costas81
02/10/2017, 15:50
Οι κραδασμοί από την αλυσίδα γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί στα πόδια, μέσω των μαρσπιέ.

Έχεις απόλυτο δίκιο!!

barimagas
03/10/2017, 10:44
Φιλε μου costas81 , καλοταξιδο το εργαλειο σου μαρεσει πολυ, αλλα σε ευχαριστω που με επεισες να κρατησω το tdm 900 μου!

Eddiex
03/10/2017, 14:07
:lol::lol::lol::lol::lol:

barimagas
04/10/2017, 10:38
Καλημερα, βλεπω οτι στο νεο tracer τοποθετουν απο το εργοστασιο τα dunlop roadsmart 2. Τα λαστιχα τα θεωρω επικινδυνα για την ελληνικη ασφαλτο. Δεν πατανε πουθενα και δεν εμπνεουν καμια εμπιστοσυνη. Τα ειχα φορεσει στο tdm 900 πριν 2 χρονια και μετα απο 14000χμ τα αλλαξα. Ο λογος? Το εμπρος ελαστικο ξεραθηκε τοσο που εκανε ρωγμες στα αυλακια μεχρι που ανοιξαν τα λινα και βγηκε ο αερας. Πιστευω καταπονειται πολυ ο σκελετος τους απο τις λακουβες. Μεχρι και η ζαντα μου ειχε στραβωσει. Απλα να το εχετε στο νου σας.

teo_g7
04/10/2017, 22:45
Τα ειχα φορεσει στο tdm 900 πριν 2 χρονια και μετα απο 14000χμ τα αλλαξα.

Πόσα χλμ ήθελες να βγάλεις με αυτά δηλαδή???

barimagas
04/10/2017, 23:34
Πόσα χλμ ήθελες να βγάλεις με αυτά δηλαδή???
Επειδη η μοτοσυκλετα αποτελει ακριβο σπορ στις μερες μας ευεπιλστουσα οτι θα μπορουσα να τρεναρω ενα χρονο ακομα, λιγο πιο προσεκτικα και συνειδητοποιημανα οτι προσεχουμε. Τακουνι ειχε αρκετο. Αλλα λαστιχα περνανε 20000χμ και εχουν ακομα τακουνι. Αυτα στα 14000χμ ανοιξαν τα λινα, δηλαδη ελεος.

kemmotar
05/10/2017, 06:31
Όχι φίλε μου ποιος στο πε ότι φορά αυτά. Η γιαμαχα τα εξοπλίζει με μια ιαπωνική έκδοση sport touring που είναι από μέτρια ως χάλια, την d222.
Δεν κυκλοφορεί καν Ευρώπη.

barimagas
05/10/2017, 10:46
Το σχημα ειδα, και ειναι ολοιδιο με τα roadsmart 2. Το ονομα εχει αλλαξει.

nik69
05/10/2017, 12:39

Το σχήμα είναι ίδιο αλλά το τι κάνουν με τις γόμες ποιός το ξέρει? Επίσης το D222 (εργοστασιακής τοποθέτησης) στο πλάι γράφει sportsmart (και όχι roadsmart που είναι η touring σειρά της Dunlop)
Άλλαξα το πίσω με αυτή την λογική (έβαλα roadsmart2) για να περάσουμε τον χειμώνα , αλλά μου βγήκε χειρότερο από το D222! (και σπινάρισμα μπόλικο και γλυστρήμματα πάνω από κάποια όρια κλίσης)

Τέλος πάντων θα πηγαίνω σιγά-σιγά μέχρι την άνοιξη που θα πέσει κάποιο sport σειράς.

kemmotar
06/10/2017, 08:07

φιλε μου τι εννοεις εχει αλλαξει το ονομα?

η γκαμα προιοντων της dunlop για το τρεισερ ειναι: ROADSMART III/II/QUALIFIER II. επισης καποιος μπορει να επιλεξει αντιστοιχα τα sportsmax και gp racer.
το d222 δεν υφισταται καν sto product range της dunlop ουτε ειναι εμπορικα διαθεσιμο.

kemmotar
06/10/2017, 08:09
Το σχήμα είναι ίδιο αλλά το τι κάνουν με τις γόμες ποιός το ξέρει? Επίσης το D222 (εργοστασιακής τοποθέτησης) στο πλάι γράφει sportsmart (και όχι roadsmart που είναι η touring σειρά της Dunlop)
Άλλαξα το πίσω με αυτή την λογική (έβαλα roadsmart2) για να περάσουμε τον χειμώνα , αλλά μου βγήκε χειρότερο από το D222! (και σπινάρισμα μπόλικο και γλυστρήμματα πάνω από κάποια όρια κλίσης)

Τέλος πάντων θα πηγαίνω σιγά-σιγά μέχρι την άνοιξη που θα πέσει κάποιο sport σειράς.

μακρια απο dunlop. οι περισσοτεροι που τα εχουν δοκιμασει δεν εμειναν ευχαριστημενοι, ειχαν δε ασταθεια χωρις να πειραξουν κατι σε ρυθμιση αναρτησης ή πιεση ελαστικων. για sport touring μονο τ30 evo στο tracer. εχουμε αλλαξει δεκαδες ελαστικα και σε αυτην την κατηγορια για τους ελληνικους δρομους και την συγκεκριμενη μηχανη, προτεινεται.

costas81
06/10/2017, 11:10
μακρια απο dunlop. οι περισσοτεροι που τα εχουν δοκιμασει δεν εμειναν ευχαριστημενοι, ειχαν δε ασταθεια χωρις να πειραξουν κατι σε ρυθμιση αναρτησης ή πιεση ελαστικων. για sport touring μονο τ30 evo στο tracer. εχουμε αλλαξει δεκαδες ελαστικα και σε αυτην την κατηγορια για τους ελληνικους δρομους και την συγκεκριμενη μηχανη, προτεινεται.

+1 και από εμένα. Μπορεί να βγάζει πολλά χιλιόμετρα σαν λάστιχο αλλά κατά τα άλλα δεν κάνει.

barimagas
06/10/2017, 14:53
φιλε μου τι εννοεις εχει αλλαξει το ονομα?

η γκαμα προιοντων της dunlop για το τρεισερ ειναι: ROADSMART III/II/QUALIFIER II. επισης καποιος μπορει να επιλεξει αντιστοιχα τα sportsmax και gp racer.
το d222 δεν υφισταται καν sto product range της dunlop ουτε ειναι εμπορικα διαθεσιμο.
Τελοσπαντων αυτο που εχω να πω ειναι οτι το roadsmart 2 ειναι ενα τελειως αχρηστο λαστιχο και ας πινει νερο στο ονομα του ο Περιστεράς, απο τον οποιο ζητησα ενα μαλακο λαστιχο να ζεστενεται γρηγορα μες την πολη και μου εδωσε λαστιχο που κανει πατιναζ. Τουλαχιστον απο τι βλεπω και εδω μεσα, σιγουρα ο κατοχος καθε τρεισερ δεν θα ξαναεπιλεξει το ιδιο.

costas81
06/10/2017, 15:01
Φιλε μου costas81 , καλοταξιδο το εργαλειο σου μαρεσει πολυ, αλλα σε ευχαριστω που με επεισες να κρατησω το tdm 900 μου!

Φιλαράκο αν δεν σου περισσεύουν τα χρήματα μην το αλλάξεις το TDM. Αν θες με μεγάλη μου χαρά να πιούμε καφέ να τα πούμε και πιο αναλυτικά.
Δες και εδώ: https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153671&p=2902177&viewfull=1#post2902177

costas81
06/10/2017, 15:05
Τελοσπαντων αυτο που εχω να πω ειναι οτι το roadsmart 2 ειναι ενα τελειως αχρηστο λαστιχο και ας πινει νερο στο ονομα του ο Περιστεράς, απο τον οποιο ζητησα ενα μαλακο λαστιχο να ζεστενεται γρηγορα μες την πολη και μου εδωσε λαστιχο που κανει πατιναζ. Τουλαχιστον απο τι βλεπω και εδω μεσα, σιγουρα ο κατοχος καθε τρεισερ δεν θα ξαναεπιλεξει το ιδιο.

Τα Dunlop γενικά τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση και μέχρι τώρα σχεδόν μόνο Dunlop έβαζα στις μηχανές μου. To D222 είναι απογοήτευση.

Johny the Fox
06/10/2017, 16:38

14000 χλμ ,δευτερο ζευγαρι αλλαγης με '' το τελειως αχρηστο λαστιχο ''
Ουτε πατιναζ ,ουτε εξω λινα ειναι ζεστο στα 500 μ. και ακομα το πισω εχει ψωμι για αλλα 5000.
Μουλτι 1200 ..
Μια φωτο -1000 λεξεις
388944388945

Μην θεωρεις θεσφατα τις εμπειριες σου. ''Στο δικο μου μηχανακι εγινε αυτο'' ειναι πολυ πιο σωστη αναφορα γιατι π.χ. πιθανα κλασμενες αναρτησεις και λαθος φουσκωμα , ενοχοποιουν ευκολα το λαστιχο.

costas81
06/10/2017, 17:19
Ουτε πατιναζ ,ουτε εξω λινα ειναι ζεστο στα 500 μ. και ακομα το πισω εχει ψωμι για αλλα 5000.
Μουλτι 1200 ..
Μην θεωρεις θεσφατα τις εμπειριες σου. ''Στο δικο μου μηχανακι εγινε αυτο'' ειναι πολυ πιο σωστη αναφορα γιατι π.χ. πιθανα κλασμενες αναρτησεις και λαθος φουσκωμα , ενοχοποιουν ευκολα το λαστιχο.

Δεν κάνουν όλοι την ίδια χρήση στην μηχανή τους, ούτε οδηγάνε όλοι με τον ίδιο τρόπο, ούτε μπορούν όλοι να ζεστάνουν τα ελαστικά τους στα 500 μέτρα. Ο καθένας μας κρίνει έλα ελαστικό βάση της δικής του εμπειρίας, των δικών του οδηγικών ικανοτήτων και της αίσθησης που είχε από το προηγούμενα κλπ.
Εγώ στο TDM ήμουν υπερευχαριστημένος με τα roadsmart και τα άλλαζα στα 30.000 και ακόμα και τότε τους είχα πολύ εμπιστοσύνη. Τα D222 δεν μου αρέσουν σαν αίσθηση καθόλου, δεν μου ταιριάζουνε και δεν τους ταιριάζω.

anavatis19
06/10/2017, 17:58
D222 τα πεταξα στο 7μηνο..ηταν τα μαμα λαστιχα με το βερσυς. ολοι μα ολοι λενε τα χειροτερα ειτε χρηστες με βερσυς ειτε με tracer που και αυτο τα φοραει μαμα. το λαστιχο ειναι ναυλον, δεν εχει καουτσουκ. abs εμπαινε για πλακα και γλυστραγε σχεδον παντα. με το Τ30 εβο σωθηκα απλα...λαστιχαρα για ολα..ακομα και πιστα

barimagas
07/10/2017, 11:54
Μουλτι 1200 ..
Μια φωτο -1000 λεξεις
388944388945

Κοιτα δεν κρατησα φωτογραφια για ηταν βραδυ και ετρεχα απο βενζιναδικο σε βενζιναδικο να φουσκωσω μεχρι να την βγαλω στο βουλκανιζατερ. Το πισω λαστιχο εμοιαζε με το δικο σου . Το μπροστα ηταν χαλια. Πολλα μπορει να φταινε. Ισως και οτι δεν εχω παρκιν και 2 καλοκαιρια τα εψησε ο ηλιος στην κυριολεξια.

Apache
07/10/2017, 19:44
Παιδιά μην το παλεύουμε, στο 900 Battlax S21 και μόνο....389010

kemmotar
09/10/2017, 00:52
Είμαι στο 2ο ζευγάρι κ εγώ σ21. Λαστιχαρα αν κ σκέφτομαι το επόμενο να είναι continental sportattack 3

anavatis19
09/10/2017, 01:34
Είμαι στο 2ο ζευγάρι κ εγώ σ21. Λαστιχαρα αν κ σκέφτομαι το επόμενο να είναι continental sportattack 3

Οπως και το road attack 3 καταπληκτικο οπως λενε και ειναι και πρωτο σε βαθμολογια. βεβαια τουρισταδικο σε σχεση με το sport attack

kemmotar
10/10/2017, 08:50
Οπως και το road attack 3 καταπληκτικο οπως λενε και ειναι και πρωτο σε βαθμολογια. βεβαια τουρισταδικο σε σχεση με το sport attack

δεν εχω εικονα, προσωπικα μετα απο 2 δοκιμες με sport touring κατεληξα στην κατηγορια hypersport Και δεν κοιταζω πισω... να εφχαριστιεμαι το μεκανακι!

ptc
10/10/2017, 10:52
Παιδια ειμαι ο μονος που με βολεψε πιο πολυ το STD απο το A για οδηγηση στην πιστα; Μπηκα χθες πρωτη φορα και το Α το βρηκα πολυ αποτομο για να πετυχω σωστο ανοιγμα του γκαζιου. Ειναι οντως ετσι ή να παλεψω λιγο παραπανω το Α την επομενη φορα; Εγω εχω το γυμνο βεβαια αλλα ειναι η δευτερη γενια με το remapping γκαζιου του tracer.

Giorgosv78
10/10/2017, 11:33
Παιδια ειμαι ο μονος που με βολεψε πιο πολυ το STD απο το A για οδηγηση στην πιστα; Μπηκα χθες πρωτη φορα και το Α το βρηκα πολυ αποτομο για να πετυχω σωστο ανοιγμα του γκαζιου. Ειναι οντως ετσι ή να παλεψω λιγο παραπανω το Α την επομενη φορα; Εγω εχω το γυμνο βεβαια αλλα ειναι η δευτερη γενια με το remapping γκαζιου του tracer.

Δεν εισαι ο μονος.. Το ιδιο και εγω. Ωραίο και διασκεδαστικό το Α για έξω, αλλα μέσα με std. Το χω δοκιμάσει κάμποσες φορές αλλά δεν έχει την ακρίβεια στον χειρισμό που θέλω...

nik69
10/10/2017, 11:42
Το Α είναι για σουζες (για αυτούς που μπορούν φυσικά ) Επιταχύνοντας απο μια στροφή χρειάζεσαι ακρίβεια και το standard είναι μια χαρά εκεί .

ptc
10/10/2017, 13:00
Ευχαριστώ. Είπα μήπως λόγω κουλαμάρας μου δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ σωστά και πρέπει να δουλέψω λίγο παραπάνω. Αλλά αφού συμφωνούμε, κρατάμε το Α μόνο για τα καγκουριλίκια. ;)

Giorgosv78
10/10/2017, 13:33
Καλα και γω κουλός είμαι, που προσπαθώ να να ξεκουλαθω όσο γίνεται.. Απλά, για μένα η οδήγηση είναι είναι και θέμα προσωπικής "αίσθησης". Τι μου κάθεται καλά. Με το Α στις χαμηλές στροφές (μέχρι 4000-5000) απλά δεν μπορώ να βρώ (σταθερά και επαναλαμβανόμενα) το neutral γκάζι..ή που θα δίνει λίγο παραπάνω ή που θα κόβει, και αυτό είναι πρόβλημα εντος..Οποτε STD και δεν έχω τέτοια θέματα

xaotikos
11/10/2017, 08:32
Έχετε κανει remapping και συνεχίζει αυτή η ανωμαλία στο A-mode;

nik69
11/10/2017, 08:56

Δεν μίλησε κανένας για ανωμαλία ή πρόβλημα.
Στο A-mode είναι σαν να μπαίνει ένα ενδιάμεσο γρανάζι μεταξύ της γκαζιέρας και της πεταλούδας του γκαζιού με αποτέλεσμα να ανοίγει πιο γρήγορα η πεταλούδα
(και με μεγαλύτερη επιτάχυνση) σε σχέση με το STD. Εάν και στα 2 ανοίξεις τέρμα το γκάζι απότομα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο (και η μέγιστη απόδοση του κινητήρα είναι επίσης η ίδια)
Στο Β η πεταλούδα ανοίγει ακόμα πιο μαλακά ( για να ελέγχεις τα σπινιαρίσματα σε γλιστερούς δρόμους ) και πέφτει και η απόδοση λίγο (στα 100 Hp) .

Ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες του και τις προτιμήσεις του χρησιμοποιεί αυτό που μπορεί.
Οι εταιρίες σου δίνουν απλά παραπάνω .

Giorgosv78
11/10/2017, 09:02
Δεν είναι ανωμαλία, το Α απλά είναι μια χαρτογράφηση για συγκεκριμένη χρήση. Και γενικά για να μην παρεξηγηθεί αυτό που έγραψα, το Α είναι άριστο για "διασκεδαστική" οδήγηση και να βγάζει γούστα. Απλά δεν είναι (για εμένα) για οδήγηση όπου θές απόλυτη ακρίβεια στο πως θα αντιδράσει η μηχανή. Επίσης, η συγκεκριμένη διαφορά μεταξύ των δύο mode γίνεται "ουσιαστική" (και αντιληπτή) μόνο σε συνθήκες οδήγησης πίστας... Δεν είναι κάτι που θα σε απασχολήσει σε μια γρήγορη βόλτα (εκτός πια και αν πηγαίνεις στις στροφές όπως εντός πίστας:lol:)

kemmotar
11/10/2017, 11:50

ανωμαλια? ουτε καν! 3 διαθεσιμοι χαρτες!

μετα απο remapping το Α ειναι πολυ δυνατο αλλα χωρις το jerkiness απο την αλλαγη open-close loop του ψεκασμου στον κινητηρα.
προσωπικα οδηγω παντα στο Α, ειδικα τωρα μετα απο το προγραμμα.
εχω μπει στα μεγαρα με Α και δεν προβληματιστηκα αν και με μαμα μηχανακι θυμαμαι οτι βολευε καλυτερα το standard, γιατι ειναι πιο ομαλο και διαχειρισιμο το γκαζι στην εξοδο απο την στροφη και πιο προβλεψιμο!

xaotikos
11/10/2017, 13:23
Ανωμαλια=μη ομαλό για να μην παρεξηγιέστε. Δεν μίλησα για τους χάρτες τα άλογα η οτι άλλο.
Πολλά μοντέλα λόγω ρύπων, closed loop κλπ έχουν αυτο το ανώμαλο transition στο άνοιγμα του γκαζιού απο χαμηλές στροφές. Σε πολλά υπάρχουν τρόποι να το διορθώσεις και το remapping ειναι ένας απο αυτούς(οπως και ο o2 controller http://www.fz09.org/forum/14-fz-09-performance-suspension/5803-02-controller.html )
Γιαυτο ρώτησα αν ο φίλος εχει βάλει custom χαρτη και εχει ακομα αυτο το απότομο transition. Να το διορθώσεις δεν σημαίνει να χάσεις απόδοση/απόκριση.

nik69
11/10/2017, 14:17
Ανωμαλια=μη ομαλό για να μην παρεξηγιέστε. Δεν μίλησα για τους χάρτες τα άλογα η οτι άλλο.
Πολλά μοντέλα λόγω ρύπων, closed loop κλπ έχουν αυτο το ανώμαλο transition στο άνοιγμα του γκαζιού απο χαμηλές στροφές. Σε πολλά υπάρχουν τρόποι να το διορθώσεις και το remapping ειναι ένας απο αυτούς(οπως και ο o2 controller http://www.fz09.org/forum/14-fz-09-performance-suspension/5803-02-controller.html )
Γιαυτο ρώτησα αν ο φίλος εχει βάλει custom χαρτη και εχει ακομα αυτο το απότομο transition. Να το διορθώσεις δεν σημαίνει να χάσεις απόδοση/απόκριση.

Ο 1ος που ξεκίνησε το θέμα αναρωτήθηκε τι πρόγραμμα προτιμάμε σε πίστα ή σε γρήγορη οδήγηση.
To MT09 (euro4 που έχω εγώ) έχει μια ελαφρά ανομοιόμορφη λειτουργία με σχεδόν κλειστό έως τέρμα κλειστό γκάζι και μέχρι 2200 rpm και κρύο κινητήρα
που το αντιλαμβάνεσαι περισσότερο σαν μια μικρή ανεπαίσθητη κλωτσιά στην καδένα κάθε 4-5 δευτερόλεπτα στην κίνηση στην πόλη. Είναι λίγο ενοχλητικό και σε αναγκάζει σε λίγο παραπάνω συμπλεκτάρισμα στο μποτιλιάρισμα
με χαμηλές ταχύτητες αλλά μέχρι εκεί.
Το γκάζι του όμως σε επιτάχυνση είναι απολύτως ομαλό και από τέρμα κλειστό και από μισά ανοίγματα.
Τώρα εάν κάποιος οδηγάει πίστα ή σβέλτα έξω στον δρόμο και του πέσουν οι στροφές στις 2000 τότε κάτι κάνει λάθος.

ptc
11/10/2017, 17:44
Μαλλον παρεξηγηθηκα λιγο. Οταν λεω οτι το Α ειναι αποτομο δεν εννοω το "σκαλοπατι" που εχει χαμηλα το γκαζι. Για μενα το Α ειναι σα να εχει η μηχανη μια υπερ-κοντη γκαζιερα: πας γρηγορα απο το 0 στο 100 αλλα ειναι πολυ πιο δυσκολο να πετυχεις με ακριβεια οτιδηποτε ενδιαμεσα (πχ 35% ανοιγμενο γκαζι). Για να το πω αλλιως, το Α ειναι καλυτερο για να σηκωσεις τη μηχανη σουζα αλλα το STD υπερτερει αν θες να κανεις σουζα διαρκειας, οπου θα χρειαστει να παιξεις ανοιγοκλεινοντας το γκαζι για βρεις την ισορροπια σου.

Υπο αυτην την οπτικη λοιπον λεω οτι μου φανηκε πως η οδηγηση με το Α μεσα στην πιστα ειναι λιγο σαν να προσπαθεις να κανεις εγχειρηση με μπαλτα. Στην εξοδο της στροφης θες μια γραμμικοτητα και μια ακριβεια στο γκαζι που το STD σου προσφερει καλυτερα (κατα την πρωτη μου εντυπωση).

Ελπιζω να εγινα καλυτερα κατανοητος.

Giorgosv78
11/10/2017, 18:02
Ο 1ος που ξεκίνησε το θέμα αναρωτήθηκε τι πρόγραμμα προτιμάμε σε πίστα ή σε γρήγορη οδήγηση.
To MT09 (euro4 που έχω εγώ) έχει μια ελαφρά ανομοιόμορφη λειτουργία με σχεδόν κλειστό έως τέρμα κλειστό γκάζι και μέχρι 2200 rpm και κρύο κινητήρα
που το αντιλαμβάνεσαι περισσότερο σαν μια μικρή ανεπαίσθητη κλωτσιά στην καδένα κάθε 4-5 δευτερόλεπτα στην κίνηση στην πόλη. Είναι λίγο ενοχλητικό και σε αναγκάζει σε λίγο παραπάνω συμπλεκτάρισμα στο μποτιλιάρισμα
με χαμηλές ταχύτητες αλλά μέχρι εκεί.
Το γκάζι του όμως σε επιτάχυνση είναι απολύτως ομαλό και από τέρμα κλειστό και από μισά ανοίγματα.
Τώρα εάν κάποιος οδηγάει πίστα ή σβέλτα έξω στον δρόμο και του πέσουν οι στροφές στις 2000 τότε κάτι κάνει λάθος.

nik69, να απαντήσω κ για μένα.. Λάθη πάρα πολλά- γι αυτό και μάλιστα πάω που και που πίστα, μπάς και γίνω καλύτερος οδηγός και μπορώ να ευχαριστιέμαι το μηχανάκι μου με περισσότερη ασφάλεια.. Όμως, σε διαβεβαιώ ότι οι στροφές πέφτουν άντε μέχρι τις 4500. Μέχρι εκεί είναι καλά ή το κρεμάω πολύ? Παρόλα αυτά όταν αρχίζω να δίνω (υπο κλίση) αισθάνομαι την "ασάφεια" του (με το Α πάντα).. Κάτι που δεν έχει το std. Δεν θα έπρεπε να το νιώθω αυτό?Αν εσύ σαν εμπειρότερος/καλύτερος οδηγός έχεις βάλει το μαμά 09 σου στην πίστα και μπορείς να με διαβεβαιώσεις ότι είναι απλά μια "φοβία μου" και δεν υπάρχει τίποτα εκεί που θα πρέπει να με κάνει να νιώθω άβολα, ευχαρίστως να το δοκιμάσω και γιατί όχι να βελτιωθώ..

Εγχειρηση με μπαλτα?? - :lol::lol::lol:ακριβώς αυτό ..

nik69
11/10/2017, 20:17
nik69, να απαντήσω κ για μένα.. Λάθη πάρα πολλά- γι αυτό και μάλιστα πάω που και που πίστα, μπάς και γίνω καλύτερος οδηγός και μπορώ να ευχαριστιέμαι το μηχανάκι μου με περισσότερη ασφάλεια.. Όμως, σε διαβεβαιώ ότι οι στροφές πέφτουν άντε μέχρι τις 4500. Μέχρι εκεί είναι καλά ή το κρεμάω πολύ? Παρόλα αυτά όταν αρχίζω να δίνω (υπο κλίση) αισθάνομαι την "ασάφεια" του (με το Α πάντα).. Κάτι που δεν έχει το std. Δεν θα έπρεπε να το νιώθω αυτό?Αν εσύ σαν εμπειρότερος/καλύτερος οδηγός έχεις βάλει το μαμά 09 σου στην πίστα και μπορείς να με διαβεβαιώσεις ότι είναι απλά μια "φοβία μου" και δεν υπάρχει τίποτα εκεί που θα πρέπει να με κάνει να νιώθω άβολα, ευχαρίστως να το δοκιμάσω και γιατί όχι να βελτιωθώ..

Εγχειρηση με μπαλτα?? - :lol::lol::lol:ακριβώς αυτό ..

Το Α είναι όπως το λέει ο PTC . Μια πολύ κοντή γκαζιέρα. Εάν το δουλεύεις συνέχεια πιθανόν να συντονιστεί το χέρι με τις μικρότερες κινήσεις που πρέπει να κάνει .
Τις φορές που το δοκίμασα περιστασιακά άνοιγε την πολύ την τροχιά μου στην έξοδο της στροφής . Αφού το STD με βολεύει το Α δεν το ξαναχρησιμοποίησα.
Απότομο πάντως με σκαλοπάτια δεν είναι. Μπορεί σε κάποιον άλλον να δουλεύει καλύτερα.

Giorgosv78
11/10/2017, 21:20
Το Α είναι όπως το λέει ο PTC . Μια πολύ κοντή γκαζιέρα. Εάν το δουλεύεις συνέχεια πιθανόν να συντονιστεί το χέρι με τις μικρότερες κινήσεις που πρέπει να κάνει .
Τις φορές που το δοκίμασα περιστασιακά άνοιγε την πολύ την τροχιά μου στην έξοδο της στροφής . Αφού το STD με βολεύει το Α δεν το ξαναχρησιμοποίησα.
Απότομο πάντως με σκαλοπάτια δεν είναι. Μπορεί σε κάποιον άλλον να δουλεύει καλύτερα.

Δεν νομίζω ότι γράφω κάπου για απότομο και σκαλοπάτια..Επίσης το Α το χρησιμοποιώ πάρα πολύ καιρό (κάτοχος απο το 15) σε καθημερινή βάση απλά γιατί κάνει την καθημερινή μετακίνηση "ποιοτικότερη".. Δεν έχει αλλάξει το γεγονός, ότι δεν με βολεύει εντός πίστας.Εμένα. Σαφώς έχει καλύτερα τιμόνια που μπορούν να δουλέψουν το Α καλύτερα απο μένα..

Το θέμα όμως είναι για πιο λόγο μας (με?) ισοπεδώνεις λέγοντας ουσιαστικά ότι στρίβουμε με βοηθητικές, όταν και συ ο ίδιος δεν χρησιμοποείς το Α (-εντός πίστας φαντάζομαι-) γιατί και συ (όπως και μείς) είχες θέμα στις εξόδους με το Α..?

costas81
12/10/2017, 11:34
STD mode και βραδινές βόλτες καθώς ακόμα το στρώνουμε.... Σας είπα πόσο μου αρέσουν τα φώτα του;;

389134

costas81
24/10/2017, 20:41
Μια ωραία κ αναλυτική παρουσίαση του tracer.

https://youtu.be/fG_NlwImah0

nik69
24/10/2017, 20:57
Μια ωραία κ αναλυτική παρουσίαση του tracer.

https://youtu.be/fG_NlwImah0

Καλός είναι ο Μουρίκης αλλά μερικά μου ακούγονται περίεργα.
Βαρύ τιμόνι !!!!!. Το αντίθετο.
Κοντές σχέσεις στην εθνική?. Όσα έχουν βγάλει τον περιοριστή ανεβαίνουν μέχρι τα 260 και δεν πλησιάζουν καν τον κόφτη στις 11000rpm . Εκεί επάνω εάν είχε την δύναμη θα έφτανε τα 260 πραγματικά
(δείτε στο gear commander). Η 6η μπορεί να χαρακτηριστεί και θεόμακρη. Συγκριτικά το ΜΤ10 έχει κοντύτερη. Δεν είναι βέβαια πρόβλημα γιατί από τα 65 Km/h το δουλεύεις άνετα με 6η.

kemmotar
25/10/2017, 10:49
Όσα έχουν βγάλει τον περιοριστή ανεβαίνουν μέχρι τα 260 και δεν πλησιάζουν καν τον κόφτη στις 11000rpm .

Στα 264 με 15αρι γραναζι εχω μολις περασει τις 11.000 στροφες.
πρεπει να δω με βιντεο με το 16αρι σε ποιες στροφες ειναι αλλα ναι θεωρω πως θα ειναι λιγο κατω απο 11.000 (255 χλμ 10.100 στροφες).

costas81
25/10/2017, 13:00
Καλός είναι ο Μουρίκης αλλά μερικά μου ακούγονται περίεργα.
Βαρύ τιμόνι !!!!!. Το αντίθετο.
Κοντές σχέσεις στην εθνική?. Όσα έχουν βγάλει τον περιοριστή ανεβαίνουν μέχρι τα 260 και δεν πλησιάζουν καν τον κόφτη στις 11000rpm . Εκεί επάνω εάν είχε την δύναμη θα έφτανε τα 260 πραγματικά
(δείτε στο gear commander). Η 6η μπορεί να χαρακτηριστεί και θεόμακρη. Συγκριτικά το ΜΤ10 έχει κοντύτερη. Δεν είναι βέβαια πρόβλημα γιατί από τα 65 Km/h το δουλεύεις άνετα με 6η.

Εννοεί ότι ενώ το μοτέρ μπορεί να τραβάει λόγω ροπής και με λιγότερες στροφές το σασμάν το κρατάει σε υψηλές στροφές δηλ ταξιδεύεις με 6.000-7.000rpm κλπ
Με 9.000rpm είσαι στα 225 που μπαίνει και ο κόφτης άρα ναι δεν ειναι κοντή η 6η. Όταν όμως ο κινητήρας την 6η μπορεί να την σηκώσει από τα 60 χλμ ξαφνικά στα 140-150 φαίνεται το μηχανάκι να δουλεύει ψηλά. Και εγώ εκεί θα ήθελα μια 7η σχέση για καλύτερη κατανάλωση και λιγότερες στροφές στο μοτερ.

Επίσης ότι λέει για τις αναρτήσεις και το βύθισμα του μπροστινού σε πολύ πίεση και το ελάφρωμα του πίσω κλπ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο!!
Όσο για το βαρύ τιμόνι και εγώ δεν συμφωνώ.

costas81
28/10/2017, 20:27
Εννοεί ότι ενώ το μοτέρ μπορεί να τραβάει λόγω ροπής και με λιγότερες στροφές το σασμάν το κρατάει σε υψηλές στροφές δηλ ταξιδεύεις με 6.000-7.000rpm κλπ
Με 9.000rpm είσαι στα 225 που μπαίνει και ο κόφτης άρα ναι δεν ειναι κοντή η 6η. Όταν όμως ο κινητήρας την 6η μπορεί να την σηκώσει από τα 60 χλμ ξαφνικά στα 140-150 φαίνεται το μηχανάκι να δουλεύει ψηλά. Και εγώ εκεί θα ήθελα μια 7η σχέση για καλύτερη κατανάλωση και λιγότερες στροφές στο μοτερ.

Επίσης ότι λέει για τις αναρτήσεις και το βύθισμα του μπροστινού σε πολύ πίεση και το ελάφρωμα του πίσω κλπ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο!!
Όσο για το βαρύ τιμόνι και εγώ δεν συμφωνώ.

Ένα βιντεάκι από την σημερινή βόλτα σχετικά με την σταθερότητα και το κούνημα του tracer στα χιλιόμετρα. Να επισημάνω ότι σήμερα είχε πολύ πλευρικό αέρα στην αττική οδό.
Ανοίγω από 1η μέχρι και 6η μέχρι να μπει ο ηλ κόφτης και μετά με 5η-6η.

https://www.youtube.com/watch?v=PmSJW1yIPWc&feature=youtu.be

costas81
28/10/2017, 20:50
.

Μετά από 2500km και αφού ττελείωσε το στρώσιμο να σου πώ ότι το traction δεν δουλεύει όπως αναφέρεις.
Σε λιωμένο δρόμο και οι 2 επιλογές του traction μπαίνουν πολύ έντονα και δεν σε αφήνουν να κάνεις τίποτα. Η 2 ρύθμιση δε είναι ακόμα πιο έντονη και παρεμβατική ενώ η 1 λίγο πιο ομαλή και είναι αυτή που χρησιμοποιώ συνέχεια. Σε δρόμο με σχετικά καλή ποιότητα πρόσφυσης η ρύθμιση 2 μπαίνει αρκετά εύκολα με την παραμικρή υποψία ότι ο τροχός θα σπινιάρει ή θα σηκωθεί το μπροστινό και παρεμβαίνει αρκετά έντονα. Η ρύθμιση 1 είναι πιο διακρητική και όχι τόσο έντονη η λειτουργία της, επιτρέποντας σου να ανοίγεις με τέρμα γκάζι χωρίς να σε κόβει ιδιαίτερα. Δεν μπορείς όμως ούτε να driftάρεις, ούτε σούζα να κάνεις. Με το που πάει να σηκωθεί ο μπροστινός τροχός μερικά εκατοστά παρεμβάινει και σε αφήνει να επιταχύνεις με τον τροχό οριακά να πατάει.

kemmotar
28/10/2017, 23:32
για το κατα ποσο επεμβατικο ειναι μπορεις να ρωτησεις και αλλα παιδια στην ομαδα στο facebook

costas81
29/10/2017, 01:33
για το κατα ποσο επεμβατικο ειναι μπορεις να ρωτησεις και αλλα παιδια στην ομαδα στο facebook

τι ακριβώς εννοείς; Τι να τους ρωτήσω αν συμφωνύν με αυτό που βλέπω κάθε μέρα που το οδηγάω;Ή ότι κάνει σούζες και driftaκια;

kemmotar
29/10/2017, 09:16
τι ακριβώς εννοείς; Τι να τους ρωτήσω αν συμφωνύν με αυτό που βλέπω κάθε μέρα που το οδηγάω;Ή ότι κάνει σούζες και driftaκια;
Εννοώ ότι άλλοι κάτοχοι 2017 έχουν αναφέρει πιο ελεύθερη λειτουργια. Πχ το δικό μου 2015 λόγω αλλαγών που έχει σηκωνει τοσο κανονικο σούζακι όσο και ντριφτακι με το τρακσιόν ενεργό . Το ηλεκτρονικό δεν είναι απόλυτο. You can bend the rule. ... οπως λένε και οι αμερικανοι

costas81
29/10/2017, 11:49
Εννοώ ότι άλλοι κάτοχοι 2017 έχουν αναφέρει πιο ελεύθερη λειτουργια. Πχ το δικό μου 2015 λόγω αλλαγών που έχει σηκωνει τοσο κανονικο σούζακι όσο και ντριφτακι με το τρακσιόν ενεργό . Το ηλεκτρονικό δεν είναι απόλυτο. You can bend the rule. ... οπως λένε και οι αμερικανοι

Ενένα πάντως δουλεύει ακριβώς όπως σου περιέγραψα. Με την πρώτη ευκαιρία θα σου ανεβάσω και video

nik69
29/10/2017, 12:48
Μετά από 2500km και αφού ττελείωσε το στρώσιμο να σου πώ ότι το traction δεν δουλεύει όπως αναφέρεις.
Σε λιωμένο δρόμο και οι 2 επιλογές του traction μπαίνουν πολύ έντονα και δεν σε αφήνουν να κάνεις τίποτα. Η 2 ρύθμιση δε είναι ακόμα πιο έντονη και παρεμβατική ενώ η 1 λίγο πιο ομαλή και είναι αυτή που χρησιμοποιώ συνέχεια. Σε δρόμο με σχετικά καλή ποιότητα πρόσφυσης η ρύθμιση 2 μπαίνει αρκετά εύκολα με την παραμικρή υποψία ότι ο τροχός θα σπινιάρει ή θα σηκωθεί το μπροστινό και παρεμβαίνει αρκετά έντονα. Η ρύθμιση 1 είναι πιο διακρητική και όχι τόσο έντονη η λειτουργία της, επιτρέποντας σου να ανοίγεις με τέρμα γκάζι χωρίς να σε κόβει ιδιαίτερα. Δεν μπορείς όμως ούτε να driftάρεις, ούτε σούζα να κάνεις. Με το που πάει να σηκωθεί ο μπροστινός τροχός μερικά εκατοστά παρεμβάινει και σε αφήνει να επιταχύνεις με τον τροχό οριακά να πατάει.

Το κλειδί είναι εκεί που λες ότι πήγες σε λιωμένη άσφαλτο. Σε τέτοια περίπτωση η τάση του τροχού είναι να σπινάρει και όχι να σηκώσει σούζα το μηχανάκι. Σε αυτήν την περίπτωση ο εγκέφαλος
κόβει τροφοδοσία και στην 1 και στην 2 θέση του traction control.
Βρες καλή άσφαλτο όπως αυτή που το τελίκιασες. Ξεκίνα με 1η (και traction στο 1 ) και σταθεροποιήσου για λίγο κάπου στις 4000rpm. Μετά καρύδωσε το γκάζι. Ο τροχός θα σηκωθεί κανονικά στον αέρα
(πρόσεξε μη φας κανένα καπάκι!!!!)

Δες πως γίνεται εδώ από κάποιον που ξέρει να το κάνει με ΜΤ09 17άρι βέβαια αλλά το ίδιο πράγμα είναι.
Στο 13:45 περίπου σηκώνει σούζα και στο 14:10 ενεργοποιεί το traction control πάντα στην θέση 1.
Βέβαια υπάρχει η πιθανότητα μετά την προσγείωση να σου βγάλει σφάλμα το ABS (μου έτυχε και λύνεται με σβήσιμο-επανεκκίνηση)
ή εάν είσαι καλός στη σούζα και την τραβήξεις μακρυά να σου βγάλει σφάλμα κινητήρα επειδή θα μηδενιστεί η ταχύτητα του μπροστινού τροχού.(νομίζω ότι δεν σβήνει στα 17άρια με τα κουμπιά του οργάνου αλλά θέλει κούμπωμα σε pc)
Ακόμα και ο τύπος στο βίντεο αναρωτιέται πως το καταφέρνει αυτό το μηχανάκι γιατί επισήμως δεν υπάρχει inertial unit για διαχωρίζει σούζα-γλύστριμα
https://www.youtube.com/watch?v=aPYEwK9JdLE&list=PLoIkhe-bQcoDGtNCjT4dHuS71r2tOqOQP&index=10

basilis_k6
29/10/2017, 13:43
Το κλειδί είναι εκεί που λες ότι πήγες σε λιωμένη άσφαλτο. Σε τέτοια περίπτωση η τάση του τροχού είναι να σπινάρει και όχι να σηκώσει σούζα το μηχανάκι. Σε αυτήν την περίπτωση ο εγκέφαλος
Βρες καλή άσφαλτο όπως αυτή που το τελίκιασες. Ξεκίνα με 1η (και traction στο 1 ) και σταθεροποιήσου για λίγο κάπου στις 4000rpm. Μετά καρύδωσε το γκάζι. Ο τροχός θα σηκωθεί κανονικά στον αέρα

Δες πως γίνεται εδώ από κάποιον που ξέρει να το κάνει με ΜΤ09 17άρι βέβαια αλλά το ίδιο πράγμα είναι.
Στο 13:45 περίπου σηκώνει σούζα και στο 14:10 ενεργοποιεί το traction control πάντα στην θέση 1.
Βέβαια υπάρχει η πιθανότητα μετά την προσγείωση να σου βγάλει σφάλμα το ABS (μου έτυχε και λύνεται με σβήσιμο-επανεκκίνηση)
ή εάν είσαι καλός στη σούζα και την τραβήξεις μακρυά να σου βγάλει σφάλμα κινητήρα επειδή θα μηδενιστεί η ταχύτητα του μπροστινού τροχού.(νομίζω ότι δεν σβήνει στα 17άρια με τα κουμπιά του οργάνου αλλά θέλει κούμπωμα σε pc)
Ακόμα και ο τύπος στο βίντεο αναρωτιέται πως το καταφέρνει αυτό το μηχανάκι γιατί επισήμως δεν υπάρχει inertial unit για διαχωρίζει σούζα-γλύστριμα
https://www.youtube.com/watch?v=aPYEwK9JdLE&list=PLoIkhe-bQcoDGtNCjT4dHuS71r2tOqOQP&index=10

δεν έχει σένσορα κλίσης εσωτερικά? δύσκολο το κόβω, ουτως η άλλως έχουμε για την πτώση και ο αισθητήρας ειναι φθηνος.

DrBig
29/10/2017, 14:31
Το τραξιον προλαμβανει την μεγαλη σουζα, αφου με τον μπροστινο τροχο στον αερα και καρυδωμενο γκαζι, επιταχυνεται μονο ο πισω.

kemmotar
30/10/2017, 08:08
δεν έχει σένσορα κλίσης εσωτερικά? δύσκολο το κόβω, ούτως η άλλως έχουμε για την πτώση και ο αισθητήρας ειναι φθηνος.

αν εννοεις σενσορα κλισης (επιταχυνσιομετρο γυροσκοπιου) για το τρακσιον οχι, ειναι απλο τρακσιον με αισθητηρα στους τροχους για μετρηση ταχυτητας περιστροφης αυτων.

costas81
30/10/2017, 10:49

Και σε πολύ καλής ποιότητας δρόμο (πχ ΑΟ) όταν προσπάθησα για σούζα, ακόμα και με πρώτη στο κιβώτιο το tcs με έκοψε!!Με απενεργοποιημένο το tcs σήκωνε για πλάκα. Μόλις βρώ χρόνο θα προσπαθήσω να βγάλω ένα videaki να το τσεκάρουμε. Πάντως drift που λέει ο φίλος πιο πάνω δεν παίζει με τίποτα στα όσα δοκίμασα.

kemmotar
31/10/2017, 09:31
Πάντως drift που λέει ο φίλος πιο πάνω δεν παίζει με τίποτα στα όσα δοκίμασα.

σε λεια ασφαλτο ακομα και με τρακσιον ενεργο στα 2015-2016 ντριφταρει με ξαφνικο ανοιγμα-αρπαγμα γκαζιου. βεβαια μετα σε κοβει και σε ξαναβαζει μεσα

costas81
31/10/2017, 09:50
σε λεια ασφαλτο ακομα και με τρακσιον ενεργο στα 2015-2016 ντριφταρει με ξαφνικο ανοιγμα-αρπαγμα γκαζιου. βεβαια μετα σε κοβει και σε ξαναβαζει μεσα

Και επειδή είναι καλό να παραδεχόμαστε τα λάθη μας... εχτές πήγα σε δρόμο με εξαιρετική ποιότητα ασφάλτου και όντως με το tcs στην θέση 1 κατάφερα να σηκώσω σούζα και μάλιστα αρκετά ψηλά. Το traction δεν ασχολήθηκε καθόλου! Η σούζα έγινε μόνο με γκάζι με 1η. Άρα είναι θέμα ποιότητας στην άσφαλτο τελικά και δικό μου λάθος αυτό που έλεγα.
George κερνάω μπύρες!!

Όμως drift εξακολουθεί να μην κάνει με το tcs στο 1 ότι και να κάνω!

kemmotar
31/10/2017, 10:26
Και επειδή είναι καλό να παραδεχόμαστε τα λάθη μας... εχτές πήγα σε δρόμο με εξαιρετική ποιότητα ασφάλτου και όντως με το tcs στην θέση 1 κατάφερα να σηκώσω σούζα και μάλιστα αρκετά ψηλά. Το traction δεν ασχολήθηκε καθόλου! Η σούζα έγινε μόνο με γκάζι με 1η. Άρα είναι θέμα ποιότητας στην άσφαλτο τελικά και δικό μου λάθος αυτό που έλεγα.
George κερνάω μπύρες!!

Όμως drift εξακολουθεί να μην κάνει με το tcs στο 1 ότι και να κάνω!

μην ξεχνας, καποιοι εχουν στην πλατη τους 2μιση χρονια με το μηχανακι στην κατοχη τους και εχουν μια αλφα εμπειρια με τα χουγια και ιδιαιτεροτητες αυτου. αν τωρα μπεις καποια στιγμη και στο τρυπακι της βελτιωσης.... εκει να δεις τζερτζελε

billy84
28/11/2017, 20:22
Μουλτι 1200 ..
Μια φωτο -1000 λεξεις
388944388945

Όντως μια φωτό 1000 λέξεις που μόνο σε εκθέτουν,λάστιχο δυο δάχτυλα απάτητο αδούλευτο και όχι πιεσμένο.Που να κάνει πατινάζ ετσι όπως το πας ρε μαστοραντζα?:lol:

Αλλες 10.000km έχει το πίσω έτσι οπως το βλέπω.

Ναι το λάστιχο είναι άχρηστο καλά λεει ο βαρύμαγκας απλα προφανώς θέλει να πιέζει και λίγο το μηχανάκι του.Για εσένα που πας χαλαρά είναι μια χαρα.:cool:

ptc
01/02/2018, 21:00
Προσφατα τοποθετησα στο ΜΤ09 μου πισω αμορτισερ απο ΖΧ10R. Απ'οσο γνωριζω ειναι μετατροπη που γινεται και στο αδερφο Tracer, οποτε αν καποιος ενδιαφερεται μπορει να διαβασει το σχετικο ποστ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137705&page=5&p=2918938&viewfull=1#post2918938) μου στο νημα του ΜΤ09.

:wave2:

George_Sp
06/06/2018, 12:23
καλησπέρα σε όλους , είμαι νέος κάτοχος ενός tracer 2018:D με πολύ λίγα χλμ ακόμη , θα ήθελα τη γνώμη κάποιου φίλου που έχει την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ασχέτως χρονολογίας αφού το μοτέρ είναι ακριβώς το ίδιο και δεν έχω εμπειρία με τρικύλινδρα, καποια στιγμη μετα τα 400 χλμ παρατήρησα ένα θόρυβο- ηχο που βγαζει που δεν τον κάνει πάντα αλλά τις περισσότερες φορές βεβαία τον οποίο ακούω κάτω από το ντεπόζιτο και σε εύρος στροφών 2.500- 4.000 και κάτι εντονότερα μετα ή χανεται η δεν τον ακουω εγω ο οποίος παρομοιος για να καταλαβετε με αυτόν που κάνουν πχ τα πυράκια του αυτοκινήτου εναν λιγο τραχύ ξερό επαναλαβανόμενο θόρυβο δηλαδή . Αν κατάλαβε κανείς περίπου αυτό που περιγράφω θα ήθελα να μου πεί αν έτσι ακούγετε το τρικυλινδρο η μηπως δεν παει κατι καλά.
ευχαριστώπολύ εκ των προτέρων και καλά χιλιόμετρα σε όλους

κρίμα το μοτεράκι

Kas_Tracer
24/07/2018, 08:50
Θα ήθελα κάποια βοήθεια από κατόχους με εμπειρία στο θέμα του κουνήματος του Tracer (της 1ης γενιάς).

Το ιστορικό έχει ως εξής.

Το μηχανάκι έχει αγοραστεί μεταχειρισμένο (με φθαρμένα λάστιχα) και μέχρι προχθές ήταν σταθερότατο μέχρι την τελική του.
Προχθές αλλάχθηκαν τα λάστιχα με νέα (Bridgestone S21).
Μετα από την χαρά της ασφάλειας που έδωσαν τα νέα λάστιχα στις στροφές ήρθε και ο εφιάλτης του κουνήματος ( τουλάχιστον σχετικά ψηλά πάνω από τα 200Km/h)

Μου φαίνεται χαζό να πω ότι φταίνε τα ίδια τα λάστιχα.
Δοκίμσα κάποια πράγματα μόνος μου.
1)Κατέβασα τέρμα κάτω την μπροστινή προφόρτιση ( μεγαλύτερη διάμετρο το νέο λάστιχο).
2)Χαλάρωσα την καδένα στα 20χιλιοστά τζόγο (την είχα στα μόλις 5!!! που δίνει η ίδια η Yamaha) . Έλεγξα και τους αποστάτες και είναι οκ και στις ίδιες γραμμές.
3)Μαλάκωσα τις αποσβέσεις και μπροστά και πίσω.
Δεν είδα κάποια σημαντική διαφορά.

Έφαγα ώρες ατελείωτες στο youtube και βρήκα αυτό.https://www.youtube.com/watch?v=ygQgDXrIX18
Ο τύπος είχε το πρόβλημα αγοράζοντας το καινούργιο το οποίο εξαφανίστηκε μετά από κάποια χιλιόμετρα. Το περίεργο έρχεται στα σχόλια από τον
ίδιο λίγο παρακάτω όπυ γράφει
+G Raymond I didn't change anything to the bike, like I said in the video :-) The problem went away on its own. BUT... it has since returned, after I had a new front tyre fitted. So, my theory now is that the wobble went away as the front tyre became more worn, thus resulting in a wider contact patch, making the steering a bit heavier than normal, which adds a bit of stability. A new front tyre has very narrow contact patch, which makes the steering very light, but which also causes the front end to start wobbling at higher speeds. Yes, I did have the new front tyre balanced. The problem is now less than when the tyre was new, which confirms my theory.

Δηλαδή το νέο μπροστινό λάστιχο του επανέφερε το πρόβλημα του κουνήματος.

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα . Υπάρχει κάποια λύση(πέρα από το να περιμένω να φθαρεί το μπροστινό λάστιχο:p) ?
Ποιά είναι αυτή? Στενότερο τιμόνι ίσως? Κάποια καβαλέτα που να φάιρνουν το τιμόνι πιο μπροστά?. Μια αλλαγή στην καδένα με μεγαλύτερη (και πόσους κρίκους 1 ή 2?)
Ποιά είναι η λύση που δίνει μια αντιπροσωπία της Yamaha που αναφέρει κάποιος εδώ λίγες σελίδες πριν και ποιά είναι η αντιπροσωπία?
Τι στο διάολο είναι αυτό που κάνει ένα καινούργιο λάστιχο να κάνει το μηχανάκι να κουνιέται και γιατί?

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση

BLiTzER
24/07/2018, 08:53
Δοκίμασε άλλες πιέσεις;

Kas_Tracer
24/07/2018, 08:56
Αυτό όχι . ήθελα χθες αλλά το βράδυ δεν πρόλαβα γιατί έβρεξε. Οι πίεσεις είναι στις εργοστασιακές τιμές (36 μπροστά 40 πίσω) σύμφωνα με το ταμπελάκι της μηχανής.

BLiTzER
24/07/2018, 08:59
Ναι, δε ρώτησα αν το έκανες. Συμβουλή ήταν, να το δοκιμάσεις. :p

Ρίχνε 1-2 psi ανά φορά και κάνε δοκιμές.

Obilivion
24/07/2018, 09:04
Από τις περιγραφές που είχα και έχω ακουσει, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι το πρόβλημα είναι συνδυασμός μεταξονίου και ελαστικών. Χωρίς να μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά ξανασφιξε την αλυσίδα και ρίξε πίεση στο 32-34 αν το Καβαλάς μόνος και τεσταρισετο

devil's animal
24/07/2018, 09:47
Θα ήθελα κάποια βοήθεια από κατόχους με εμπειρία στο θέμα του κουνήματος του Tracer (της 1ης γενιάς).

Το ιστορικό έχει ως εξής.

Το μηχανάκι έχει αγοραστεί μεταχειρισμένο (με φθαρμένα λάστιχα) και μέχρι προχθές ήταν σταθερότατο μέχρι την τελική του.
Προχθές αλλάχθηκαν τα λάστιχα με νέα (Bridgestone S21).
Μετα από την χαρά της ασφάλειας που έδωσαν τα νέα λάστιχα στις στροφές ήρθε και ο εφιάλτης του κουνήματος ( τουλάχιστον σχετικά ψηλά πάνω από τα 200Km/h)

Μου φαίνεται χαζό να πω ότι φταίνε τα ίδια τα λάστιχα.
Δοκίμσα κάποια πράγματα μόνος μου.
1)Κατέβασα τέρμα κάτω την μπροστινή προφόρτιση ( μεγαλύτερη διάμετρο το νέο λάστιχο).
2)Χαλάρωσα την καδένα στα 20χιλιοστά τζόγο (την είχα στα μόλις 5!!! που δίνει η ίδια η Yamaha) . Έλεγξα και τους αποστάτες και είναι οκ και στις ίδιες γραμμές.
3)Μαλάκωσα τις αποσβέσεις και μπροστά και πίσω.
Δεν είδα κάποια σημαντική διαφορά.

Έφαγα ώρες ατελείωτες στο youtube και βρήκα αυτό.https://www.youtube.com/watch?v=ygQgDXrIX18
Ο τύπος είχε το πρόβλημα αγοράζοντας το καινούργιο το οποίο εξαφανίστηκε μετά από κάποια χιλιόμετρα. Το περίεργο έρχεται στα σχόλια από τον
ίδιο λίγο παρακάτω όπυ γράφει
+G Raymond I didn't change anything to the bike, like I said in the video :-) The problem went away on its own. BUT... it has since returned, after I had a new front tyre fitted. So, my theory now is that the wobble went away as the front tyre became more worn, thus resulting in a wider contact patch, making the steering a bit heavier than normal, which adds a bit of stability. A new front tyre has very narrow contact patch, which makes the steering very light, but which also causes the front end to start wobbling at higher speeds. Yes, I did have the new front tyre balanced. The problem is now less than when the tyre was new, which confirms my theory.

Δηλαδή το νέο μπροστινό λάστιχο του επανέφερε το πρόβλημα του κουνήματος.

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα . Υπάρχει κάποια λύση(πέρα από το να περιμένω να φθαρεί το μπροστινό λάστιχο:p) ?
Ποιά είναι αυτή? Στενότερο τιμόνι ίσως? Κάποια καβαλέτα που να φάιρνουν το τιμόνι πιο μπροστά?. Μια αλλαγή στην καδένα με μεγαλύτερη (και πόσους κρίκους 1 ή 2?)
Ποιά είναι η λύση που δίνει μια αντιπροσωπία της Yamaha που αναφέρει κάποιος εδώ λίγες σελίδες πριν και ποιά είναι η αντιπροσωπία?
Τι στο διάολο είναι αυτό που κάνει ένα καινούργιο λάστιχο να κάνει το μηχανάκι να κουνιέται και γιατί?

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση

Μέσα στο φόρουμ των τρεισεραδων, νομίζω ότι έχουν βρει το πρόβλημα που δημιουργεί το κούνημα και είναι η στραβή μπροστινή ζάντα...
Δεν φαίνεται εύκολα και πρέπει να βγει το λάστιχο και να πάει σε μάστορα με καλιμπρα/τορνο να την μετρήσει και να το δει...
Εικάζω ότι επειδή ήταν στραβή η ζαντα, στραβοπατησε το προηγούμενο λάστιχο με αποτέλεσμα να μην έχεις κούνημα...και μόλις έβαλες νέο λάστιχο να επανεμφανίστηκε το πρόβλημα...
Βγάλε ζάντα και πήγαινε την για μέτρημα...

spyro
24/07/2018, 13:21
όταν ακούς οτι τόσα πολλά στατιστικά "λάθη" με θέματα τόσα κοινά όπως οι ζάντες και τα λάστιχα τότε κράτα μικρό καλάθι.

σίγουρα υπάρχουν προβληματικά λάστιχα και προβληματικές ζάντες σε Tracer όπως και σε πολλά μηχανάκια. Το γεγονός όμως οτι τα φαινόμενα είναι τόσο έντονα σημαίνει οτι η πηγή του προβλήματος είναι αλλού. Για παράδειγμα το δικό μου χρειάζεται να το βάλω μέσα για ακτινολόγηση. όλο το παρατείνω αλλά στη πράξη δε με επηρεάζει και πολύ. με ταχύτητες πολυ υψηλές δε μου κουνάει

Για μένα το Tracer δείχνει να έχει θέματα είτε στο πλαίσιο, είτε στη γεωμετρία του (γωνίες κάστερ / τρειλ, κέντρο βάρους, μεταξόνιο κτλ). όπως προσωπικά πιστεύω οτι αντίστοιχα θέματα έχουν όλα τα "όρθια street" της νέα γενιάς

RaGe_Raptor
24/07/2018, 14:46
σπορ λάστιχο με γρήγορη κορώνα,φτιαγμένο για ss σε δρόμους αλλά και track-days. αν υπάρχει και κάποιο ζελατινάκι μικρότερο ή και μεγαλύτερο πάνω στο τιμόνι,ε,δεν θέλει και πολύ.....

να ρωτήσω,με τι λάστιχο έρχεται από το εργοστάσιο?

anavatis19
24/07/2018, 14:49
dunlop sportsmart 2. αλλιως το λενε και D222
για το S21 απο φιλο με βερσυς εχω να πω πως ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα με κουνηματα. απαραδεκτο. το αποδεχτηκε και ο πραγματογνωμονας και αποζημιωθηκε με αλλαγη ελαστικων και παλι

sniper
24/07/2018, 14:52
Όταν εγώ λέω ότι η Dunlop πρέπει να φτιάχνει λάστιχα μόνο για τρακτέρ....

RaGe_Raptor
24/07/2018, 14:52
dunlop sportsmart 2. αλλιως το λενε και D222
για το S21 απο φιλο με βερσυς εχω να πω πως ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα με κουνηματα. απαραδεκτο. το αποδεχτηκε και ο πραγματογνωμονας και αποζημιωθηκε με αλλαγη ελαστικων και παλι

δεν είναι απαράδεκτο το λάστιχο,ίσα-ίσα κάνει πάρα πολύ καλά αυτό για το οποίο είναι φτιαγμένο= γρήγορες βόλτες και track-days με ss

RaGe_Raptor
24/07/2018, 14:53
Όταν εγώ λέω ότι η Dunlop πρέπει να φτιάχνει λάστιχα μόνο για τρακτέρ....

το ελάχιστο υπερβολικός, ρε Νικ......