View Full Version : Δημοψήφισμα 2015
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
15
16
17
18
19
20
Έγκυρη δημοσιογραφία..Βούηξε ο τόπος με αυτό: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26527&subid=2&pubid=113578165
Και μερικές ώρες μετά εκπρόσωπος του δντ το διαψεύδει.. Η παραπληροφόρηση, οι διαρροές και οι φήμες πάνε σύννεφο..
Δεν χρειαζόσουνα τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ για να καταλάβεις ότι είναι μούφα...
Αν αληθεύει σαν γεγονός το πιθανότερο είναι ότι κάποιος ήθελε να πιστολιάσει και βρήκε μια "καλή" δικαιολογία... :lol:
Αγαπούλα το ίδιο ανέβασε σε λινκ, όχι σε πέντε τοστς ο Μπλίτσερ λίγο πιο πίσω, σχολιάστηκε λίγο πίσω επίσης και από τον Βύρωνα... (και αναφέρω τον Βύρωνα γιατί καταλαβαίνει λίγο ή πάρα πολύ παραπάνω, εμένα όλα "σωστά" μου φαίνονται και από τις δύο πλευρές γιατί είναι εντελώς εκτός γνωστικού αντικειμένου τα οικονομικά).
δεν παρακολουθείς...
Φίλε, έγραψα πριν πως όλες αυτές οι θεωρίες και στρατηγικές, είναι λανθασμένες γιατί στηρίζονται καταρχήν στον εντυπωσιασμό των αριθμών που σαστίζουν όσους δεν έχουν επαφή, και κατα 2ον στην βεβαιότητα του τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνει η αγορά σύμφωνα με αυτό που έχουν στο κεφάλι τους.
Δυστυχώς, η πικρή αλήθεια είναι ΤΙ κάνει η αγορά και αν έχει κάποια σημασία για εμάς. Προχθές ήταν -4, εχθές λίγο πάνω και τώρα στο +2,5%...οκ. Και? Εκτός της κατάρρευσης του μπαζούκα του Yani και του εγωισμού της μουρλής ξανθιάς, τι έχει αλλάξει για τους έξω? Για μας, ξέρουμε πολύ καλά.
paramedic
01/07/2015, 17:29
Τύπωνε αφίσες
338001
έραβε πανό
338002
ε, εντάξει, δεν λες κι ότι καθόταν...
Φτώχαι καταραμένη και οπισθοδρομικοί αυτοί οι αριστεροί ακόμα και σε αυτό. Ενώ οι άλλοι(γιατί δεν αναφέρουν κομματική ταυτότητα μπουχαχα) έφτιαξαν το βιντεάκι τους και το διαφημίζουν στις τηλεοράσεις σαν άνθρωποι μοντέρνοι.
amyroukai
01/07/2015, 17:35
...
Δεκτά όλα :)
Το ερώτημα για το τι άλλαξε στους έξω ρητορικό φαντάζομαι.
Pan (dvs)
01/07/2015, 17:38
Αγαπούλα το ίδιο ανέβασε σε λινκ, όχι σε πέντε τοστς ο Μπλίτσερ λίγο πιο πίσω, σχολιάστηκε λίγο πίσω επίσης και από τον Βύρωνα... (και αναφέρω τον Βύρωνα γιατί καταλαβαίνει λίγο ή πάρα πολύ παραπάνω, εμένα όλα "σωστά" μου φαίνονται και από τις δύο πλευρές γιατί είναι εντελώς εκτός γνωστικού αντικειμένου τα οικονομικά).
δεν παρακολουθείς...
Καταρχην μη με λες αγαπουλα.Υπαρχουνε νουμερα εδω μεσα που εχουνε στησει παρτουζα σε παραδιπλα θεμα και ψαχνουνε για τεταρτο.
Οχι δεν το ειχα δει.Ειναι πλεον παρα πολλες η απαντησεις και μου διεφυγε.
Pan (dvs) άστο...αν σε εντυπωσιάζουν τα νούμερα.
Κεφαλαιοποίηση Γερμανικού DAX (Oi 30 μεγαλύτερες εταιρίες μόνο) = 1,183,555,186,688 (1 τρίς 183 δις €)
Κεφαλαιοποίηση Eurostoxx50 ( Οι 50 μεγαλύτερες εταιρίες της Ευρώπης μόνο) = 2.661.103.250.000 €
Άλλο?
Περιμένει κανείς την καταστροφή?
Βυρωνα δεν εντυπωσιαζομαι,ουτε καθησα να το υπεραναλυσω.Σε καποια σημεια εχει τα δικια του,σε παρα πολλα οχι.Οπως εγραψα δεν το ασπαζομαι απλα το μεταφερω.
Φτώχαι καταραμένη και οπισθοδρομικοί αυτοί οι αριστεροί ακόμα και σε αυτό. Ενώ οι άλλοι(γιατί δεν αναφέρουν κομματική ταυτότητα μπουχαχα) έφτιαξαν το βιντεάκι τους και το διαφημίζουν στις τηλεοράσεις σαν άνθρωποι μοντέρνοι.
Ε καλά, μην τους υποτιμάς, έχουν κι άλλους πιο επίσημους τρόπους. Υπηρεσιακούς...
338003
Εγώ πάντως εκτός από το βιντεάκι που λες, είδα και ένα άλλο που λέει πως λέμε όχι αλλιώς θα έρθει ο Χίτλερ.
Έχει και κομμάτια από κάτι ομιλίες του Χίτλερ στο βιντεάκι, αλλά δεν ξέρω γερμανικά και δεν κατάλαβα αν λέει ακριβώς αυτό...
Μήπως να πω σ' αυτούς που το έφτιαξαν πως το πνευματικό παιδί του Χίτλερ στην Ελλάδα θέλει κι αυτός το «όχι», ή να το αφήσω μη στενοχωρεθούν;
Δεκτά όλα :)
Το ερώτημα για το τι άλλαξε στους έξω ρητορικό φαντάζομαι.
όσοι έπαιξαν το πάνω έβγαλαν λεφτά, όσοι έπαιξαν την καταστροφή έχασαν λεφτά, τόσο απλά.
Business as usual, and who gives a fuck...:wave2:
amyroukai
01/07/2015, 17:39
Καταρχην μη με λες αγαπουλα.Υπαρχουνε νουμερα εδω μεσα που εχουνε στησει παρτουζα σε παραδιπλα θεμα και ψαχνουνε για τεταρτο.
Σε χώρες σε κρίση το σεξ ευδοκιμεί.
Σε συνδυασμό με τις πληροφορίες του Κτήνους για μαζικές αγορές βιάγκρα, δεν σε βλέπω καλά αν πας...
Εγώ πάλι βλέπω δεξιά κ' αριστερα να εστιάζουν στο πέος που θα συνεχίσουμε να τρώμε από την Ευρώπη κι αγνοούμε επιδεικτικά την αγνώστου προελεύσεως μπούτζα που θα φάμε στην αντίθετη περίπτωση.
Έχω βαρεθεί τους επαναστάτες του fb να την έχουν δει Κολοκοτρώνηδες, να μιλάνε για άγνωστους στρατιώτες, να γυαλίζουν τα όπλα παράλληλα και γενικά να γουστάρουμε, πάμε πόλεμο να ούμε. Ή οι πιο λόου προφάιλ, να νομίζουν ότι θα πάμε εποχές '95, με υπεργαμάτη δραχμή, κανέναν στο κεφάλι μας και γενικά να γαμάμε και κανείς να μην ασχολείται μαζί μας.
Και σχέδιο μηδέν για το τι θα γίνει αν βαρέσουμε κανονιά.
Ο παρορμητισμός και η ασχετοσύνη χαρακτηριστικό του νεοέλληνα. Βουρ στη πατσαλίκα και οτι βγει.
kostas777
01/07/2015, 17:58
Βλέπω δεκάδες σελίδες με τη διαμάχη ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη δραχμή.
Από που προκύπτει αυτό; Αν το ερώτημα ήταν δραχμή ή ευρώπη/ευρωζώνη, δεν θα νικούσε το «ευρώπη/ευρωζώνη», με συντριπτική πλειοψηφία;
Άρα μήπως πρόκειται περί ωμού και άμεσου εκβιασμού; Στον οποίο από φόβο μήπως μας πετάξουν όξω, θα πάμε και θα εγκρίνουμε το μνημόνιο, που όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά πόσο σωστό, δίκαιο και αποτελεσματικό είναι;
Δεν έχουν το δικαίωμα να μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη και την Ευρώπη! Αλλά ούτε και τη δυνατότητα να το κάνουν. Απαντάμε σε ξεκάθαρο δημοψήφισμα και είτε θα πάμε με το κεφάλι ψηλά και θα συνεχίσουμε τον αγώνα, είτε θα πάμε με την όπισθεν. Προς το παρόν, το να πάμε στη δραχμή, το θεωρώ την απόλυτη ξεφτίλα και απάτη των Ευρωπαίων εταίρων και αν γίνει κάτι τέτοιο, όλος ο πλανήτης θα το καταλάβει. Θα δει με ποιούς έχουμε να κάνουμε τόσον καιρό. Αν εγκρίνουμε το μνημόνιο της «λιτότητας», συμφωνούμε με «αυτούς», άρα ό,τι αγώνα έχουμε κάνει μέχρι στιγμής πηγαίνει στα σκουπίδια και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.
Δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο από τη φωνή και την γνώμη μας, αν την ξεπουλήσουμε κι αυτή, καλύτερα να μην ξανακατέβουμε στις κάλπες. Θα έχουμε μια ωραία χούντα όλη δική μας και θα λέμε δόξα η Παναγιά. Όπως αυτή που είχαμε εδώ και κάτι δεκαετίες, να μας διαχειρίζεται μια μαφία ως επιχείρησή της. Το ΟΧΙ στο μνημόνιο της «λιτότητας» είναι ανοιχτός δρόμος και πρόσκληση προς μια Ευρώπη που έχουμε ονειρευτεί αλλά έχει μείνει όνειρο θερινής νυκτός.
Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι πολύ ανεύθυνα και προκλητικά, συνεχίζουν να πλασσάρουν το Grexit ως αποτέλεσμα της μη αποδοχής του μνημονίου, όπως έκαναν όχι μόνο με τον Τσίπρα, αλλά και με όλους. Ας μου δικαιολογήσουν γιατί η μη αποδοχή των μέτρων «λιτότητας» (για ξεκαθαρίσω τι εννοώ λιτότητα εν προκειμένω με λόγια «πεζοδρομίου», είναι να πληρώνουν οι φτωχοί για να πλουτίζουν οι πλούσιοι, να μπορεί ο καθένας να βγάζει τα λεφτά του έξω, να συνεχιστεί η διαπλοκή, να μεγαλώνει το χρέος, να αυξάνεται η ανεργία, να κλείνουν επιχειρήσεις, να εξαναγκαζόμαστε σε εξοπλισμούς, να έχουμε απευθείας αναθέσεις έργων, κλπ κλπ, όλα τα κακά της μοίρας μας δηλαδή) αποτελεί επιθυμία εξόδου από την ευρωζώνη/ευρώπη, με επιχειρήματα. Όποιος από αυτούς επιχειρήσει να το κάνει, θα χρησιμοποιήσει την ίδια ακριβώς παράλογη ρητορική. Μέχρι τώρα τη μια μιλάνε για διαπραγματεύσεις, για καλές βάσεις μέσω των ελληνικών προτάσεων, για πολλές δυνατότητας σύγκλισης και την άλλη λένε, περιμένουμε να δούμε τις ελληνικές προτάσεις και δίνουν τελεσίγραφα με προτάσεις ακόμη πιο μακριά από τη σύγκλιση αυτή. Ούτε παιδικό πάρτυ μιλάμε, ούτε μουσικές καρέκλες να έπαιζαν εκεί στο eurogroup.
Είναι παράλογο αυτό που ζητάμε δηλαδή; Θέλουμε να πληρώσουμε αυτά που χρωστάμε και όχι μόνο δεν μας αφήνουν, μας βάζουν κι άλλο χρέος από πάνω. Ούτε να συμμαζέψουμε το δημόσιο δεν μπορούμε έτσι, ούτε τίποτα να κάνουμε.
Με ένα ΝΑΙ στο μνημόνιο «λιτότητας», δεν υπάρχει ελπίδα για επιστροφή, απλά αποδεχόμαστε τη δίνη που θα μας ρουφήξει όλους σιγά σιγά, γιατί προσπαθώντας να πληρώσουμε ένα χρέος αδύνατον να πληρωθεί, θα φτάσουμε να γίνουμε σκλάβοι του κάθε φλούφλη, ο οποίος θα μας κοροϊδεύει και από πάνω. Δεν ξέρω, μόνος μου το έζησα αυτό το πράγμα; Μερικές φορές μου φαίνεται ότι ο έλληνας ξέχασε τι έκανε και τι έλεγε μόλις εχθές. Όταν θα ρίξω το ΟΧΙ (με το παρόν δημοψήφισμα, όπως το ξέρουμε τώρα, γιατί σε λίγες μέρες μπορεί και να έρθει ο κόσμος τα πάνω κάτω), δεν θα ψηφίσω όχι στο ευρώ και ναι στη δραχμή. Θα ψηφίσω μεγάλο ναι στο ΕΥΡΩ, γιατί είναι η μόνη περίπτωση να το έχω. Αλλιώς θα με ρημάξουν πάλι τα λαμόγια και θα δουλεύω για αυτούς μια ζωή. Και θα έχω μπάστακες αφεντικά κοκκόρια της κακιάς ώρας όπως τον Σπυρίδωνα. Και σοφούς ηγέτες όπως τον Βορίδη. Θα ξεράσω...
Αν το αποτέλεσμα βγάλει έγκριση του μνημονίου, πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να ξαναπάω σε κάλπες.
Πόσο κοστίζει η ελευθερία;
nestormaxno
01/07/2015, 18:07
Άκουσα άλλη μια επιχείρηση να προκαταβάλλει μισθούς 2 και τριών μηνών μέσω e-banking. Παίδες τέλος. Καταλάβετε το η επιχείρηση δεν προκαταβάλλει μισθούς γιατι σας αγαπάει. Αφού στο κάτω κάτω δεν μπορετείτε να τα σηκώσε. Γιατί σας τα δίνει? Ή για να σας το θέσω αλλιώς... Το έχει ξανακάνει ο εργοδότης σας στο παρελθόν? Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια... Και εγώ έχω χρήματα στην τράπεζα (της επιχείρησής μου). Θα πληρώσω τους πάντες (προμηθευτές, ενοίκια κλπ) και μάλιστα 2-3 μήμες μπροστάτζα. Αλλά έλεος όχι τους υπαλλήλους. Είναι ανήθικο και ο νοών νοείτω.
Υ.Γ. η πλάκα είναι οτι μπήκαν στον λογαριασμό γυναίκας φίλου οι παραπάνω μισθοί και ο δύστυχος φίλος πανηγύριζε....
LogOutGoRide
01/07/2015, 18:15
Μια φορά ακόμη που ήταν Σεπτέμβριος και εδώ είχαμε γιορτές.
Του ζήτησε το σωματείο και μας πλήρωσαν τρεις μέρες νωρίτερα.
Αλλού πάει το πράγμα και δεν μου αρέσει.
Η επιχείρηση στην Ελλάδα μόνο έχει περίπου 900 υπαλλήλους.
nestormaxno
01/07/2015, 18:17
Μια φορά ακόμη που ήταν Σεπτέμβριος και εδώ είχαμε γιορτές.
Του ζήτησε το σωματείο και μας πλήρωσαν τρεις μέρες νωρίτερα.
Αλλού πάει το πράγμα και δεν μου αρέσει.
Δεν είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Δεν πειράζει. Εύχομαι να κάνω λάθος.
Δεν τον βλέπω ρε Κώστα, μόνο μια ελληνική βλέπω. Την "Γράψε Κόλλιας" :tooth:
...
Spam: Tης γνωστής εργοστασιακής ομάδας GoPorn - StarXdiamas? :lol:
Βλέπω δεκάδες σελίδες με τη διαμάχη ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη δραχμή.
Από που προκύπτει αυτό; Αν το ερώτημα ήταν δραχμή ή ευρώπη/ευρωζώνη, δεν θα νικούσε το «ευρώπη/ευρωζώνη», με συντριπτική πλειοψηφία;
Άρα μήπως πρόκειται περί ωμού και άμεσου εκβιασμού; Στον οποίο από φόβο μήπως μας πετάξουν όξω, θα πάμε και θα εγκρίνουμε το μνημόνιο, που όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά πόσο σωστό, δίκαιο και αποτελεσματικό είναι;
Δεν έχουν το δικαίωμα να μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη και την Ευρώπη! Αλλά ούτε και τη δυνατότητα να το κάνουν. Απαντάμε σε ξεκάθαρο δημοψήφισμα και είτε θα πάμε με το κεφάλι ψηλά και θα συνεχίσουμε τον αγώνα, είτε θα πάμε με την όπισθεν. Προς το παρόν, το να πάμε στη δραχμή, το θεωρώ την απόλυτη ξεφτίλα και απάτη των Ευρωπαίων εταίρων και αν γίνει κάτι τέτοιο, όλος ο πλανήτης θα το καταλάβει. Θα δει με ποιούς έχουμε να κάνουμε τόσον καιρό. Αν εγκρίνουμε το μνημόνιο της «λιτότητας», συμφωνούμε με «αυτούς», άρα ό,τι αγώνα έχουμε κάνει μέχρι στιγμής πηγαίνει στα σκουπίδια και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.
Δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο από τη φωνή και την γνώμη μας, αν την ξεπουλήσουμε κι αυτή, καλύτερα να μην ξανακατέβουμε στις κάλπες. Θα έχουμε μια ωραία χούντα όλη δική μας και θα λέμε δόξα η Παναγιά. Όπως αυτή που είχαμε εδώ και κάτι δεκαετίες, να μας διαχειρίζεται μια μαφία ως επιχείρησή της. Το ΟΧΙ στο μνημόνιο της «λιτότητας» είναι ανοιχτός δρόμος και πρόσκληση προς μια Ευρώπη που έχουμε ονειρευτεί αλλά έχει μείνει όνειρο θερινής νυκτός.
Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι πολύ ανεύθυνα και προκλητικά, συνεχίζουν να πλασσάρουν το Grexit ως αποτέλεσμα της μη αποδοχής του μνημονίου, όπως έκαναν όχι μόνο με τον Τσίπρα, αλλά και με όλους. Ας μου δικαιολογήσουν γιατί η μη αποδοχή των μέτρων «λιτότητας» (για ξεκαθαρίσω τι εννοώ λιτότητα εν προκειμένω με λόγια «πεζοδρομίου», είναι να πληρώνουν οι φτωχοί για να πλουτίζουν οι πλούσιοι, να μπορεί ο καθένας να βγάζει τα λεφτά του έξω, να συνεχιστεί η διαπλοκή, να μεγαλώνει το χρέος, να αυξάνεται η ανεργία, να κλείνουν επιχειρήσεις, να εξαναγκαζόμαστε σε εξοπλισμούς, να έχουμε απευθείας αναθέσεις έργων, κλπ κλπ, όλα τα κακά της μοίρας μας δηλαδή) αποτελεί επιθυμία εξόδου από την ευρωζώνη/ευρώπη, με επιχειρήματα. Όποιος από αυτούς επιχειρήσει να το κάνει, θα χρησιμοποιήσει την ίδια ακριβώς παράλογη ρητορική. Μέχρι τώρα τη μια μιλάνε για διαπραγματεύσεις, για καλές βάσεις μέσω των ελληνικών προτάσεων, για πολλές δυνατότητας σύγκλισης και την άλλη λένε, περιμένουμε να δούμε τις ελληνικές προτάσεις και δίνουν τελεσίγραφα με προτάσεις ακόμη πιο μακριά από τη σύγκλιση αυτή. Ούτε παιδικό πάρτυ μιλάμε, ούτε μουσικές καρέκλες να έπαιζαν εκεί στο eurogroup.
Είναι παράλογο αυτό που ζητάμε δηλαδή; Θέλουμε να πληρώσουμε αυτά που χρωστάμε και όχι μόνο δεν μας αφήνουν, μας βάζουν κι άλλο χρέος από πάνω. Ούτε να συμμαζέψουμε το δημόσιο δεν μπορούμε έτσι, ούτε τίποτα να κάνουμε.
Με ένα ΝΑΙ στο μνημόνιο «λιτότητας», δεν υπάρχει ελπίδα για επιστροφή, απλά αποδεχόμαστε τη δίνη που θα μας ρουφήξει όλους σιγά σιγά, γιατί προσπαθώντας να πληρώσουμε ένα χρέος αδύνατον να πληρωθεί, θα φτάσουμε να γίνουμε σκλάβοι του κάθε φλούφλη, ο οποίος θα μας κοροϊδεύει και από πάνω. Δεν ξέρω, μόνος μου το έζησα αυτό το πράγμα; Μερικές φορές μου φαίνεται ότι ο έλληνας ξέχασε τι έκανε και τι έλεγε μόλις εχθές. Όταν θα ρίξω το ΟΧΙ (με το παρόν δημοψήφισμα, όπως το ξέρουμε τώρα, γιατί σε λίγες μέρες μπορεί και να έρθει ο κόσμος τα πάνω κάτω), δεν θα ψηφίσω όχι στο ευρώ και ναι στη δραχμή. Θα ψηφίσω μεγάλο ναι στο ΕΥΡΩ, γιατί είναι η μόνη περίπτωση να το έχω. Αλλιώς θα με ρημάξουν πάλι τα λαμόγια και θα δουλεύω για αυτούς μια ζωή. Και θα έχω μπάστακες αφεντικά κοκκόρια της κακιάς ώρας όπως τον Σπυρίδωνα. Και σοφούς ηγέτες όπως τον Βορίδη. Θα ξεράσω...
Αν το αποτέλεσμα βγάλει έγκριση του μνημονίου, πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να ξαναπάω σε κάλπες.
Πόσο κοστίζει η ελευθερία;
Εγώ να σε ρωτήσω κάτι άλλο.
Οκ η κυβέρνηση δεν θέλει έξοδο από το ευρώ, το ίδιο και τα λοιπά Ευρωπαϊκά κράτη.
Επίσης από χθες σταμάτησαν τα δανεικά. ΤΕΛΟΣ τα λεφτά.
Από ΔΝΤ δεν πρόκειται να πάρουμε φράγκο κι από ESM πάλι τίποτα σε περίπτωση που βγεί το "ΟΧΙ"
Πες μου σε παρακαλώ, που θα βρεθούν λεφτά για να υπάρξει ρευστότητα στις τράπεζες, να
πληρωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, να γίνουν εισαγωγές σε πετρέλαιο, αγαθά πρώτης ανάγκης κτλ;
Χειρότερο από το να πτωχεύσουμε και να το γυρίσουμε στη δραχμή
είναι να πτωχεύσουμε και να παραμείνουμε στο ευρώ
Cpt. Haddock
01/07/2015, 18:41
Πολλες απαντησεις, πολλα σχόλια. Λογικο.
Ενα πραγμα βλεπω. Ετσι οπως εφτασε το πραγμα, επισημως σε καθεστως χρεοκωπιας (με το τελος των καταραμενων μνημονιων που όλοι περιμεναμε...), η λυση ειναι μια.
Δαγκωτο ΟΧΙ. Δεν κανω πλακα.
Απορριψη προτασεων (ναι, εστω κι αυτων που εχουν αποσυρθει). Την αλλη εβδομαδα τελειωνει το ρευστο, παπαλα. Χρεοκωπια κανονικη εντος ευρω. Δε βγαινει, την κανουμε μονοι μας (παρακαλαμε δηλαδη να μας βγαλουν εξω) και μετα... τα γνωστα.
Εδω που φτασαμε, πρέπει να φαμε το σκατο μεχρι να γλυψουμε το πιατο. Να γινουν πουτάνα ολα.
Δε γινεται αλλιως. Πρέπει να νιώσουμε πραγματικα τι θα πει να μην υπάρχει σαλιο... πουθενα.
Τέλος :wave2:
Υ.γ. Αυτες τις μερες το "ελληνικο" facebook ειναι για κλαματα... εχω φιλους που ποσταρουν συνέχεια, 10-20 φορες την ημέρα, συνηθως δεν εχουν ιδεα τι ειναι αυτο που διαβαζουν απλα τους αρεσει ο τιτλος στο μπλογκ που το βρηκαν.
Καταρρευση πληρης. Αμετροέπεια και απολυτη συγχυση.
Μας αξιζει ο πατος, τον οποιο θα τρυπησουμε σε λιγο για να παμε πιο κατω
AUFGEBRACHT
01/07/2015, 18:54
Σκηνικό χτες το απόγευμα... ζευγαράκι 20-22 χρονών συζητάει σε παγκάκι με τους φραπέδες ανά χείρας για την κατάσταση. Σε κάποια στιγμή το αγόρι αναφέρει στην κοπέλα ότι θα ψηφίσει ΝΑΙ και τις απαριθμεί τα επιχειρήματά του. Ένας τύπος κάνει τζόκινγκ κι έρχεται τρέχοντας προς το μέρος τους. Εκείνη τη στιγμή ο νεαρός λέει στη φίλη του "σιγά τα πολλά προϊόντα που εισάγουμε από το εξωτερικό, κυρίως αυτοκίνητα, μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτά", οπότε ο άλλος σταματά να τρέχει και του πετάει:
-"Να φανταστώ γνωρίζεις ότι ο καφές που πίνετε είναι 100% εισαγόμενος" και συνεχίζει το τρέξιμο...
Με πόση ευκολία λέτε ορισμένοι "να γίνουν πουτάνα όλα"...
catmaster
01/07/2015, 19:03
Πολλες απαντησεις, πολλα σχόλια. Λογικο.
Ενα πραγμα βλεπω. Ετσι οπως εφτασε το πραγμα, επισημως σε καθεστως χρεοκωπιας (με το τελος των καταραμενων μνημονιων που όλοι περιμεναμε...), η λυση ειναι μια.
Δαγκωτο ΟΧΙ. Δεν κανω πλακα.
Απορριψη προτασεων (ναι, εστω κι αυτων που εχουν αποσυρθει). Την αλλη εβδομαδα τελειωνει το ρευστο, παπαλα. Χρεοκωπια κανονικη εντος ευρω. Δε βγαινει, την κανουμε μονοι μας (παρακαλαμε δηλαδη να μας βγαλουν εξω) και μετα... τα γνωστα.
Εδω που φτασαμε, πρέπει να φαμε το σκατο μεχρι να γλυψουμε το πιατο. Να γινουν πουτάνα ολα.
Δε γινεται αλλιως. Πρέπει να νιώσουμε πραγματικα τι θα πει να μην υπάρχει σαλιο... πουθενα.
Τέλος :wave2:
Υ.γ. Αυτες τις μερες το "ελληνικο" facebook ειναι για κλαματα... εχω φιλους που ποσταρουν συνέχεια, 10-20 φορες την ημέρα, συνηθως δεν εχουν ιδεα τι ειναι αυτο που διαβαζουν απλα τους αρεσει ο τιτλος στο μπλογκ που το βρηκαν.
Καταρρευση πληρης. Αμετροέπεια και απολυτη συγχυση.
Μας αξιζει ο πατος, τον οποιο θα τρυπησουμε σε λιγο για να παμε πιο κατω
Πρωτίστως ψυχραιμία χρειάζεται .... για να κόψεις τις αλυσίδες με την νομισματική ένωση χρειάζεσαι και ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης μετά ...
:wave2:
nicksior
01/07/2015, 19:04
Πολλες απαντησεις, πολλα σχόλια. Λογικο.
Ενα πραγμα βλεπω. Ετσι οπως εφτασε το πραγμα, επισημως σε καθεστως χρεοκωπιας (με το τελος των καταραμενων μνημονιων που όλοι περιμεναμε...), η λυση ειναι μια.
Δαγκωτο ΟΧΙ. Δεν κανω πλακα.
Μπράβο , αυτό υποστηρίζω κι εγώ ..
Ολοι "ΟΧΙ" αφου προσωπικά εγγυήθηκε συντάξεις μισθούς και καταθέσεις.
Πάρτο ρε Αλέξη ... 80% "οχι" Παίξε μπάλα...
Αλλά πρόσεξε....
Εμπρός γατάκια .. Ολοι ΟΧΙ ...
Απορριψη προτασεων (ναι, εστω κι αυτων που εχουν αποσυρθει). Την αλλη εβδομαδα τελειωνει το ρευστο, παπαλα. Χρεοκωπια κανονικη εντος ευρω. Δε βγαινει, την κανουμε μονοι μας (παρακαλαμε δηλαδη να μας βγαλουν εξω) και μετα... τα γνωστα.
Εδω που φτασαμε, πρέπει να φαμε το σκατο μεχρι να γλυψουμε το πιατο. Να γινουν πουτάνα ολα.
Δε γινεται αλλιως. Πρέπει να νιώσουμε πραγματικα τι θα πει να μην υπάρχει σαλιο... πουθενα.
Τέλος :wave2:
Υ.γ. Αυτες τις μερες το "ελληνικο" facebook ειναι για κλαματα... εχω φιλους που ποσταρουν συνέχεια, 10-20 φορες την ημέρα, συνηθως δεν εχουν ιδεα τι ειναι αυτο που διαβαζουν απλα τους αρεσει ο τιτλος στο μπλογκ που το βρηκαν.
Καταρρευση πληρης. Αμετροέπεια και απολυτη συγχυση.
Μας αξιζει ο πατος, τον οποιο θα τρυπησουμε σε λιγο για να παμε πιο κατω
Μπράβο , αυτό υποστηρίζω κι εγώ ..
Ολοι "ΟΧΙ" Αφου προσωπικά μας εγγυήθηκε συντάξεις μισθούς και καταθέσεις.
Πάρτο ρε Αλέξη ... 80% "οχι" Παίξε μπάλα...
Αλλά πρόσεξε.... Αλέξη... αλήθειες αυτή τη φορά...
Εμπρός γατάκια .. Ολοι ΟΧΙ ...
Cpt. Haddock
01/07/2015, 19:05
Πρωτίστως ψυχραιμία χρειάζεται .... για να κόψεις τις αλυσίδες με την νομισματική ένωση χρειάζεσαι και ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης μετά ...
:wave2:
Μα δεν ανησυχω. Χθες ο Λαφαζανης στο Russia radio (πρωην ΤΑΣΣ; :p ), διαβεβαιωσε οτι υπάρχει πλαν Β, αλλα δε μας το λέει. :lol:
Αν νομιζετε οτι το "πουτανα ολα" το λέω για ειμαι στο εξωτερικο και τη γλυτωσα, απατασθε φρικτα. Για πολλους λογους.
amyroukai
01/07/2015, 19:12
Ε όχι. Ακούω τώρα από Youtube το διάγγελμα.
Μα ρε φίλε Αλέξη, σοβαρά ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕXEI TIΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΘΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ; ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ; Η Μερκελ ας πούμε θα τραβήξει το αυτί της ζήμενς;;;;;;; Πέντε μήνες γιατί αγόρι μου δεν τους πάταξες εσύ να μην μας τρώνε τα λεφτά; Ε που να πάρει και να σηκώσει ρπμ... Ε αυτά ακούω και μου ανεβαίνει η πίεση.
Μα δεν ανησυχω. Χθες ο Λαφαζανης στο Russia radio (πρωην ΤΑΣΣ; :p ), διαβεβαιωσε οτι υπάρχει πλαν Β, αλλα δε μας το λέει.
Υπάρχει. Και λέγεται "δημιουργική ασάφεια" :lol:
Πολλες απαντησεις, πολλα σχόλια. Λογικο.
Ενα πραγμα βλεπω. Ετσι οπως εφτασε το πραγμα, επισημως σε καθεστως χρεοκωπιας (με το τελος των καταραμενων μνημονιων που όλοι περιμεναμε...), η λυση ειναι μια.
Δαγκωτο ΟΧΙ. Δεν κανω πλακα.
Απορριψη προτασεων (ναι, εστω κι αυτων που εχουν αποσυρθει). Την αλλη εβδομαδα τελειωνει το ρευστο, παπαλα. Χρεοκωπια κανονικη εντος ευρω. Δε βγαινει, την κανουμε μονοι μας (παρακαλαμε δηλαδη να μας βγαλουν εξω) και μετα... τα γνωστα.
Εδω που φτασαμε, πρέπει να φαμε το σκατο μεχρι να γλυψουμε το πιατο. Να γινουν πουτάνα ολα.
Δε γινεται αλλιως. Πρέπει να νιώσουμε πραγματικα τι θα πει να μην υπάρχει σαλιο... πουθενα.
Τέλος :wave2:
Υ.γ. Αυτες τις μερες το "ελληνικο" facebook ειναι για κλαματα... εχω φιλους που ποσταρουν συνέχεια, 10-20 φορες την ημέρα, συνηθως δεν εχουν ιδεα τι ειναι αυτο που διαβαζουν απλα τους αρεσει ο τιτλος στο μπλογκ που το βρηκαν.
Καταρρευση πληρης. Αμετροέπεια και απολυτη συγχυση.
Μας αξιζει ο πατος, τον οποιο θα τρυπησουμε σε λιγο για να παμε πιο κατω
+1000
Πολύ θα ψηφίσουν όχι και γι αυτό: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/1861509/gia-anikanotita-ke-pismatariki-ikonomiki-ideologia-egkali-tin-evrozoni-o-kourt-bagier
catmaster
01/07/2015, 19:21
Μα δεν ανησυχω. Χθες ο Λαφαζανης στο Russia radio (πρωην ΤΑΣΣ; :p ), διαβεβαιωσε οτι υπάρχει πλαν Β, αλλα δε μας το λέει. :lol:
ναι και εγώ το διάβασα στο "news exclusive" της Πράβδα :lol::moutza:
Αν νομιζετε οτι το "πουτανα ολα" το λέω για ειμαι στο εξωτερικο και τη γλυτωσα, απατασθε φρικτα. Για πολλους λογους.
άντε κατάπιε κάνα σκόρδο αμάσητο και κάνα φρομάζ μπλέ με τους μυτόγκες ρε ... που όταν εμείς οι απόγονοι του Λεονάιδας είχαμε ακρόπολη αυτοί ζούσαν στα δέντρα :p
(υπομονή) :beer::beer:
nicksior
01/07/2015, 19:26
Μπράβο , αυτό υποστηρίζω κι εγώ ..
Ολοι "ΟΧΙ" Αφου προσωπικά μας εγγυήθηκε συντάξεις μισθούς και καταθέσεις.
Πάρτο ρε Αλέξη ... 80% "οχι" Παίξε μπάλα...
Αλλά πρόσεξε.... Αλέξη... αλήθειες αυτή τη φορά...
Εμπρός γατάκια .. Ολοι ΟΧΙ ...
Γιατί και 90% "ναι" να βγει ποιος μας λέει ότι θα φύγει ?
Οοοχι δεν θα φύγει !!
Θα πάει να "διαπραγματευθεί" ...
Γιαυτό όλοι "ΟΧΙ"
Α ρε Κύρκο και Παπαγιαννάκη θα τρίζουν τα κοκκαλά σας απο το καπέλωμα!!
ΝIKOLTSOS
01/07/2015, 19:45
‘No new bailout unless Tsipras goes’ (http://www.thetimes.co.uk/tto/news/world/europe/article4484201.ece)
"Greece will not get a cent in new eurozone bailout loans while Alexis Tsipras and Yanis Varoufakis remain in power, because Germany will block any such deal, one of Europe’s most influential politicians has told The Times........."
Ο κ.Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει bail in (κούρεμα καταθέσεων)
Όπως ο κ.Σακελλαρίδης είχε υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξουν capital controls.
Βεβαίως στην μια μικρή (90%) πιθανότητα να χάσουμε όλοι τα λεφτά μας θα φταίνε οι ευρωπαίοι κλασικά.
Υ.Γ. Να τονίσω ότι ο ελληνικός λαός έχει την συμπαράσταση του λαού της Βενεζουέλας.
Πρώτη παγκοσμίως σε εγκληματικότητα και αγοράς τροφίμων με κουπόνια και σεκιούριτι
έξω από τα σουπερμάρκετ.
amyroukai
01/07/2015, 19:46
‘No new bailout unless Tsipras goes’ (http://www.thetimes.co.uk/tto/news/world/europe/article4484201.ece)
"Greece will not get a cent in new eurozone bailout loans while Alexis Tsipras and Yanis Varoufakis remain in power, because Germany will block any such deal, one of Europe’s most influential politicians has told The Times........."
Θα μας φέρουν τη δημοκρατία στη χώρα, να φύγει ο κομμουνισμός και μετά ξανασυζητάνε; :bawl:
Από ΔΝΤ δεν πρόκειται να πάρουμε φράγκο κι από ESM πάλι τίποτα σε περίπτωση που βγεί το "ΟΧΙ"
‘No new bailout unless Tsipras goes’ (http://www.thetimes.co.uk/tto/news/world/europe/article4484201.ece)
"Greece will not get a cent in new eurozone bailout loans while Alexis Tsipras and Yanis Varoufakis remain in power, because Germany will block any such deal, one of Europe’s most influential politicians has told The Times........."
Πρέπει να αρχίσω να βγάζω κανά φραγκάκι από αυτή την ιστορία ρε πστη μου. :rolleyes:
Να πάνε ανεκμετάλλευτες τόσες γνώσεις και πρόβλεψεις; :lol:
ΝIKOLTSOS
01/07/2015, 19:51
‘No new bailout unless Tsipras goes’ (http://www.thetimes.co.uk/tto/news/world/europe/article4484201.ece)
"Greece will not get a cent in new eurozone bailout loans while Alexis Tsipras and Yanis Varoufakis remain in power, because Germany will block any such deal, one of Europe’s most influential politicians has told The Times........."
Και στα ελληνικά για όποιον θέλει...
Times: Γερμανός πολιτικός αποκαλύπτει το σχέδιο ανατροπής της ελληνικής κυβέρνησης (http://tvxs.gr/news/ellada/germanos-politikos-apokalyptei-sxedio-anatropis-tis-ellinikis-kybernisis-stoys-times)
"Τη φιλοδοξία της Γερμανίας να ρίξει την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας αποκαλύπτουν οι βρετανικοί Times, που φιλοξενούν δηλώσεις κορυφαίου Γερμανού πολιτικού, ο οποίος δεν διστάζει να πει πως η Ελλάδα δεν θα πάρει «ούτε ένα λεπτό του ευρώ» αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμείνουν στη θέση τους. Αποκαλύπτει μάλιστα τις διεργασίες που γίνονται ώστε να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει αλλαγή κυβέρνησης με «αρεστό» πρωθυπουργό......"
AUFGEBRACHT
01/07/2015, 19:55
Υ.Γ. Να τονίσω ότι ο ελληνικός λαός έχει την συμπαράσταση του λαού της Βενεζουέλας.
Πρώτη παγκοσμίως σε εγκληματικότητα και αγοράς τροφίμων με κουπόνια και σεκιούριτι
έξω από τα σουπερμάρκετ.
O σύντροφος Μαδούρο σε δηλώσεις συμπαράστασης είπε πως μπορεί να χρειάστηκε ο λαός να τρώει ζωοτροφές αλλά έδιωξαν μια για πάντα το ΔΝΤ...
O σύντροφος Μαδούρο σε δηλώσεις συμπαράστασης είπε πως μπορεί να χρειάστηκε ο λαός να τρώει ζωοτροφές αλλά έδιωξαν μια για πάντα το ΔΝΤ...
Πάρε μλκ δηλώσεις
«Εμείς όλα αυτά τα έχουμε ήδη ζήσει. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε μαζί τους και να τους πούμε πως εδώ είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, πως είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, πως η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε. Και πώς σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» τονίζει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και καλεί τους Έλληνες πολίτες «να μη φοβούνται».
«Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε τον ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών. Αυτός είναι ο δρόμος», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και εκφράζει τον θαυμασμό του για τον ελληνικό λαό.
«Είναι ένας αγώνας δύσκολος, σύνθετος ενώ οι εκβιασμοί υψώνονται εναντίον του λαού της Ελλάδας, οι οικονομικοί εκβιασμοί. Είναι επίσης ένας πόλεμος με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να μην κάνει ούτε ένα βήμα προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία και η Ευρώπη γενικότερα να μην ξυπνήσει ποτέ από αυτό το λήθαργο, αυτή την κυριαρχία των "θεσμών" αυτών» καταλήγει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Πάρε και κλάψε που ο ψευτόμαγκας ο Έλληνας νομίζει ότι θα αποτάξει τον ζυγό από πάνω του.
Ξαναλέω: Στη Βενεζουέλα παίρνουν τροφή με το κουπόνι και έχουν τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα παγκοσμίως.\
Και η Βενεζουέλα έχει του κόσμου το πετρέλαιο. Απίστευτα κοιτάσματα
Μα δεν ανησυχω. Χθες ο Λαφαζανης στο Russia radio (πρωην ΤΑΣΣ; :p ), διαβεβαιωσε οτι υπάρχει πλαν Β, αλλα δε μας το λέει. :lol:
Λαφαζανης ...... εσπασε ρεκορ στο δελτιο του stαr πριν απο λιγο......
Στο πρωτο μισο..... Της πρωτης ερωτησης ( ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ) που του εκαναν.... Τα βροντηξε.... Και ετρεχε.....
Ελικρινα εχω δει και εχω δει αποχωρησεις αλλα αυτη σιγουρα χτυπαει ρεκορ.....
Pan (dvs)
01/07/2015, 20:28
76 σελιδες με αποψεις και λογια,μεσα σε αυτες και μερικες δικες μου μπαρουφολογιες.Λεμε λεμε και περιμενω να δω τη λυση στα προβληματα μας.ΝΑΙ,ΟΧΙ και πρασσινα αλογα.Μου φαινεται οτι δεν καταλαβαινουμε τι καιρος περναει.
Δεν βλεπετε τι γινεται γυρω σας?Τα καναλια λενε ψεματα,ενταξει.Κλειστε τις τηλεορασεις και βγειτε στους δρομους,ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Αυτη τη στιγμη υπαρχουνε επιχειρησεις που εχουνε να δουνε πελατη απο τη Δευτερα.Αλλες που οι αποθηκες τους δεν εχουνε ουτε καρφιτσα.Επιχειρησεις εχουνε στειλει τους εργαζομενους στα σπιτια τους.Η αγορα παθαινει μη αναστρεψιμη ζημια.Αυτα που εγιναν στις πρωτες τρεις μερες,θελουνε μηνες για να διορθωθουν.Αυτα που θα γινουνε τις επομενες μερες,θα χρειαστουνε χρονια και αν.Ο ελεγχος εχει αρχισει να χανεται,το καταλαβαινεται?
Βγαινει ο πρωθυπουργος της χωρας και μιλαει σαν να απευθυνεται σε παιδακια του δημοτικου.Λεει πραγματα που ξερει οτι δεν θα τα τηρησει,οπως δεν τηρησε τιποτε μεχρι τωρα.Δεν θα κανει ειπε κουρεμα των καταθεσεων.Που θα βρει τα λεφτα για να ανοιξει τις τραπεζες,τη στιγμη που δεν μπορει να πληρωσει τωρα μισθους και συνταξεις?
Αυτη τη στιγμη καλουμαστε να διαλεξουμε αναμεσα σε δυο ασχημες λυσεις.Και ολα αυτα γιατι καποιοι πιστεψανε τους πολιτικους.Δειτε καθαρα και οχι θεωρητικα.Μας παραμυθιαζουνε ΟΛΟΙ.
Ρε δεν πάμε παραλία, οπως είπε και ο ντεβιλος ποιο πίσω.
Αν είναι να βγάλουμε τα κουμπουρια και να φαγωθουμε μεταξύ μας το προτιμώ το μπανακι.
Λαφαζανης ...... εσπασε ρεκορ στο δελτιο του stαr πριν απο λιγο......
Στο πρωτο μισο..... Της πρωτης ερωτησης ( ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ) που του εκαναν.... Τα βροντηξε.... Και ετρεχε.....
Ελικρινα εχω δει και εχω δει αποχωρησεις αλλα αυτη σιγουρα χτυπαει ρεκορ.....
και που να δεις από τη Κυριακή το βράδυ τι θα πει άτακτη φυγή :lol:
paramedic
01/07/2015, 20:40
Ηρεμία και ψυχραιμία παίδες. Η σωτηρία έρχεται σε λίγο καιρό.
amyroukai
01/07/2015, 20:46
Ηρεμία και ψυχραιμία παίδες. Η σωτηρία έρχεται σε λίγο καιρό.
Η Μπέλλου με αεροπλάνα και παπόρια; (ή με μιά πιρόγα, του Χάρου; )
Θα φέρει και την Ελπίδα στη συναυλία;
Δεν θα κανει ειπε κουρεμα των καταθεσεων.Που θα βρει τα λεφτα για να ανοιξει τις τραπεζες,τη στιγμη που δεν μπορει να πληρωσει τωρα μισθους και συνταξεις?
Τραγικά πράγματα, απίστευτα...
Απλά και προς ενημέρωση, το ταμείο εγγύησης καταθέσεων είχε 2 δις € κεφάλαια...
Αμφιβάλλω αν έχει μείνει έστω και 1€, αλλά ακόμα και αν έχουν μείνει κάντε μια διαίρεση 2/120 για να υπολογίσετε το ύψος της κάλυψης.
Οκ, σε πανικό όλοι...αλλά μην νομίζουν ότι όλοι είναι άσχετοι.
“Ήδη υπάρχουν οι έλεγχοι στις τράπεζες, ήδη έχει υπάρξει μια σταθεροποίηση της κατάστασης. Αυτό, τις επόμενες ημέρες θα εξομαλυνθεί περισσότερο, όσο ο κόσμος θα συνηθίζει αυτή την κατάσταση, για τώρα. Άρα, δεν τίθεται θέμα κατάρρευσης αν ψηφίσουμε ΟΧΙ, γιατί υπάρχει έλεγχος” δηλώνει ο Κώστας Λαπαβίτσας ερωτηθείς στο News4all.gr με ποιον τρόπο μπορεί να καθησυχαστεί ο ελληνικός λαός ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση σε περίπτωση του “όχι” στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
“Εγώ νομίζω ότι το ΟΧΙ είναι η μόνη απάντηση η οποία μπορεί να δοθεί τη στιγμή αυτή για να ανοίξουν δυνατότητες για την κοινωνία και για τον λαό συνολικά. Δίνει επιλογές, σου λύνει τα χέρια και σου ανοίγει πολλούς δρόμους να πάρεις. Αν ψηφίσουμε NAI, είμαστε τελειωμένοι. Τώρα, τι επιλογή θα κάνει ο Ελληνικός λαός μετά το ΟΧΙ, ποιον δρόμο θα πάρει, αυτό είναι δικό του δικαίωμα” προειδοποιεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά τις εμπορικές δραστηριότητες, τις εισαγωγές και πώς θα πληρώνονται στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί, ο κ. Λαπαβίτσας διαβεβαιώνει ότι “θα εξομαλυνθούν και αυτά το επόμενο διάστημα, όσο οι έλεγχοι θα γίνονται πιο εξειδικευμένοι. Αυτή είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να γίνει μόνιμη, φυσικά. Αλλά το διάστημα αυτό, τις επόμενες ημέρες δηλαδή, θα πάρει μια πιο ξεκάθαρη μορφή και θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν. Ήδη, γίνεται αυτό σήμερα και θα γίνει και μετά το ΟΧΙ, όταν θα ψηφιστεί.”
Όσον αφορά την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ο βουλευτής δηλώνει “δεν νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό ερώτημα τη στιγμή αυτή. Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουν οι δανειστές και που θέτει και η τρόικα εσωτερικού, στη χώρα μας και δεν θέλω να μπω σε αυτή την κουβέντα. Δεν είναι αυτό το ερώτημα. Το θέμα είναι αν θέλουμε να επιστρέψουμε στα μνημόνια ή όχι.”
Διαβάστε χωριανοί τι λέει ο Λαπαβίτσας.
Αυτός βέβαια στ'@@ του. Έχει τη μισθάρα του στο Λονδίνο και όλα καλά.
Και ο Βαρουφάκης έτοιμη δουλίτσα στο Ωστιν, Τέξας.
Οι υπόλοιποι θα κάτσουμε να τον πιούμε
paramedic
01/07/2015, 20:53
Η Μπέλλου με αεροπλάνα και παπόρια; (ή με μιά πιρόγα, του Χάρου; )
Θα φέρει και την Ελπίδα στη συναυλία;
Η ελπίδα πάει πια εφυγε προ καιρού χαχαχα. Και δεν θα είναι συναυλία αλλά κηδεία και μνημόσυνο μαζί προφανώς.
akis_trevor
01/07/2015, 21:06
Διαβαζω οτι αυτες τις μερες ειναι δυσκολα,μαγαζια δεν εχουν πελατες,ο κοσμος ζοριζεται κλπ κλπ.
ΟΛΑ αυτα ειναι ασχημα σαφως,ομως για πειτε μου,ποσες επιχειρησεις εκλεισαν τοσα χρονια ευρωπαικης βοηθειας;;ποσοι ανθρωποι ταλαιπωρουνταν σε συσιτια,ποσοι μεινανε ανεργοι;;;
μην θυμομαστε μονο αυτα που γινονται την τελευταια βδομαδα,αλλα να θυμηθουμε την τελευταια 5ετια....
AUFGEBRACHT
01/07/2015, 21:09
@ Pan(dvs) Μιας και μίλησες για αλήθειες και τράπεζες και μιας και διανύω απ' ότι έχω καταλάβει τις τελευταίες μου ώρες ως τραπεζικός υπάλληλος και εργαζόμενος γενικά, άκουσα σήμερα τον Τσιπρίλ να μιλάει για αξιοπρέπεια και θα ήθελα πολύ να ήταν σήμερα στην τράπεζα που δούλευα και ήταν ένα από τα υποκαταστήματα τα οποία ήταν ανοικτά για την εξυπηρέτηση συνταξιούχων. Θα τον καλούσα λοιπόν πριν μιλήσει για αξιοπρέπεια να μπορούσε να δει την ηλικιωμένη με τις ιατρικές εξετάσεις που έκλαιγε με λυγμούς και μας παρακαλούσε να της δώσουμε όλη τη σύνταξή της γιατί είχε τον άντρα της στο νοσοκομείο στην Αθήνα και οι γιατροί της ζητούσαν λεφτά για τα φάρμακα και τις εξετάσεις και ότι τα €120 δεν έφταναν ούτε για ζήτω. Να κοιτάξει στα μάτια και να μιλήσει για αξιοπρέπεια στην άλλη ηλικιωμένη που έκλαιγε επειδή αναγκάστηκε για πρώτη φορά στη ζωή της να αγοράσει βερεσέ από τον μπακάλη και ήθελε να τρέξει με τα λεφτά που έβγαλε να τον πληρώσει για να μην δώσει δικαίωμα όπως έλεγε. Να μιλήσει για αξιοπρέπεια στη γιαγιά που περίμενε στην ουρά με την εγγονή της επειδή την φυλάει και δεν είχε αλλού να την αφήσει...
Να μου μιλήσει εμένα για αξιοπρέπεια που αποταμίευα από 15 χρονών και τώρα στα 39 μου βλέπω πως θα μείνω και άνεργος και χωρίς λεφτά επειδή είμαι πολύ μεγάλος μαλάκας και θεώρησα αντιεπαγγελματικό και ανήθικο να βγάλω τα λεφτά μου έξω ή να τα χώσω σε ένα στρώμα και την ίδια ώρα να λέω στον κόσμο να μη φοβάται και την ίδια ώρα να μου γυρνάνε τ' άντερα και να θέλω να ξεράσω βλέποντας άτομα που ξέρω ότι έχουν βγάλει 200 και 300 χιλιάρικα έξω να ποστάρουν περιχαρείς στο fb τσιτάτα για ΟΧΙ, ελευθερίες, ιδανικά και πατρίδα... Να μου μιλήσει εμένα για τους κακούς ευρωπαίους που μας έκλεισαν τις τράπεζες για να μας τιμωρήσουν, επειδή ξέρω πολύ καλά ποιος έκλεισε τις τράπεζες και για ποιο λόγο εν μία νυκτί με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του προέδρου Πάκη, του καταλληλότερου ανθρώπου για αυτή τη δουλειά όπως είχε πει (πολύ σωστά) ο Τσίπρας όταν τον πρότεινε. Να μου μιλήσει εμένα ο καριόλης για αξιοπρέπεια που δεν έχω φιλήσει μισή κατουρημένη ποδιά στη ζωή μου, που δεν έχω δανειστεί μισό ευρώ στη ζωή μου, που δεν χρωστάω μισό ευρώ σε κανέναν, που πάντα πληρώνω εφορία, λογαριασμούς, τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, ξΕΝΦΙΑ άμεσα και εμπρόθεσμα, που κάνω τη φορολογική μου δήλωση αδιάλειπτα εμπρόθεσμα και δεν περιμένω πότε θα γίνει παράταση, που είμαι ένας νοικοκύρης που ξέρω μόνο το δουλειά-σπίτι, σπίτι-δουλειά. Κι επειδή Τσίπρα δεν έχεις τσίπα ούτε αξιοπρέπεια, προσωπικά γράφω στα μεγάλα μου αρχίδια ότι αναλαμβάνεις προσωπικά την ευθύνη να βρεις βιώσιμη λύση, γιατί πολύ απλά αν είχες αρχίδια θα είχε αναφέρει στο σημερινό σου διάγγελμα και μια άλλη ευθύνη την οποία αποσιώπησες επαναστάτη της Γένοβα με το πουλοβεράκι και τα μοκασίνια.
Καλή σας νύχτα κύριοι...
Διαβαζω οτι αυτες τις μερες ειναι δυσκολα,μαγαζια δεν εχουν πελατες,ο κοσμος ζοριζεται κλπ κλπ.
ΟΛΑ αυτα ειναι ασχημα σαφως,ομως για πειτε μου,ποσες επιχειρησεις εκλεισαν τοσα χρονια ευρωπαικης βοηθειας;;ποσοι ανθρωποι ταλαιπωρουνταν σε συσιτια,ποσοι μεινανε ανεργοι;;;
μην θυμομαστε μονο αυτα που γινονται την τελευταια βδομαδα,αλλα να θυμηθουμε την τελευταια 5ετια....
Έχεις απόλυτο δίκιο. Αφού η τελευταία πενταετία ήτανε μια κόλαση, ας ρίξουμε και την μολότωφ να την κάψουμε εντελώς...
akis_trevor
01/07/2015, 21:13
Έχεις απόλυτο δίκιο. Αφού η τελευταία πενταετία ήτανε μια κόλαση, ας ρίξουμε και την μολότωφ να την κάψουμε εντελώς...
Προτεινεις λοιπον να την συνεχισουμε;;
Billymuse
01/07/2015, 21:16
338052
Διαβαζω οτι αυτες τις μερες ειναι δυσκολα,μαγαζια δεν εχουν πελατες,ο κοσμος ζοριζεται κλπ κλπ.
ΟΛΑ αυτα ειναι ασχημα σαφως,ομως για πειτε μου,ποσες επιχειρησεις εκλεισαν τοσα χρονια ευρωπαικης βοηθειας;;ποσοι ανθρωποι ταλαιπωρουνταν σε συσιτια,ποσοι μεινανε ανεργοι;;;
μην θυμομαστε μονο αυτα που γινονται την τελευταια βδομαδα,αλλα να θυμηθουμε την τελευταια 5ετια....
aki, sorry ρε φίλε, αλλά την ίδια απάντηση έδωσε εχθές ο Σκουρλέτης κάθιδρος όταν τον ρώτησαν για το κλείσιμο των τραπεζών. Και πριν έκλειναν οι επιχειρήσεις απ΄τα μνημόνια...:uplate:
Προτεινεις λοιπον να την συνεχισουμε;;
Όχι, να την αναστείλουμε και να την αντιστρέψουμε. Έχεις την λύση;
Billymuse
01/07/2015, 21:24
Επειδή ξεχνάμε και λίγο τα καλα της δεξιάς γιατί έχουμε κοντή μνήμη σαν λαος
Στην αρχη εσκιζε τα μνημονια χειροτερα κ απ'οτι ο Τσιπρας,εκανε κ 2 Ζαπεια κιολας.. μετα ψηφισε 654 νομουσ κ το εκανε τομο του κρατους... μετα ειπε για διαπραγματευση που ξεχαστικε αμεσω μετα τις εκλογες... μετα μιλησε για αναπτυξη.. μετα ειπε για grexit... μετα ειπε οτι βγηκαμε στις αγορες... μετα απειλησε οτι παμε στα βραχια αν βγει ο συριζα.. μετα το ευχηθικε κ το κηνυγισε κιολας πανηγυριζοντας τυχων μη συμφωνια... τωρα μιλαει για κωλοτουμπα...κ αισθανεται περηφανη(για τη καταντια που μας αφησε) η πατριωτικη δεξια παντα στον ιστορικο της ρολο... ΨΕΜΑΤΑ...ΨΕΜΑΤΑ...ΨΕΜΑΤΑ...
Pan (dvs)
01/07/2015, 21:27
Διαβαζω οτι αυτες τις μερες ειναι δυσκολα,μαγαζια δεν εχουν πελατες,ο κοσμος ζοριζεται κλπ κλπ.
ΟΛΑ αυτα ειναι ασχημα σαφως,ομως για πειτε μου,ποσες επιχειρησεις εκλεισαν τοσα χρονια ευρωπαικης βοηθειας;;ποσοι ανθρωποι ταλαιπωρουνταν σε συσιτια,ποσοι μεινανε ανεργοι;;;
μην θυμομαστε μονο αυτα που γινονται την τελευταια βδομαδα,αλλα να θυμηθουμε την τελευταια 5ετια....
Ακη δεν καταλαβαινεις γιατι πραγμα μιλαω.Δεν το συνδεω με καμμια βοηθεια και κανενα κομα.Μιλαω για την ωμη πραγματικοτητα.Αλλο να κλεινουνε σταδιακα καποιες επιχειρησεις και αλλο να ριχνεις ναπαλμ στη αγορα.Οι συνεπειες ειναι ανυπολογιστες και πιστεψε με δεν αβανταρω κανεναν.Τους εχω συχαθει ΟΛΟΥΣ.
@ Pan(dvs) Μιας και μίλησες για αλήθειες και τράπεζες και μιας και διανύω απ' ότι έχω καταλάβει τις τελευταίες μου ώρες ως τραπεζικός υπάλληλος και εργαζόμενος γενικά
............
Καλή σας νύχτα κύριοι...
Τωρα εσενα τι να σου πω?Οτι και να σου πω μαλακια θα φανει.Καληνυχτα.
Λαφαζανης ...... εσπασε ρεκορ στο δελτιο του stαr πριν απο λιγο......
Στο πρωτο μισο..... Της πρωτης ερωτησης ( ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ) που του εκαναν.... Τα βροντηξε.... Και ετρεχε.....
Ελικρινα εχω δει και εχω δει αποχωρησεις αλλα αυτη σιγουρα χτυπαει ρεκορ.....
Για του λόγου το αληθές
http://www.iefimerida.gr/news/214931/ekneyristike-o-lafazanis-kai-sikothike-kai-efyge-apo-deltio-eidiseon-vinteo
Pan (dvs)
01/07/2015, 21:30
Επειδή ξεχνάμε και λίγο τα καλα της δεξιάς γιατί έχουμε κοντή μνήμη σαν λαος
Στην αρχη εσκιζε τα μνημονια χειροτερα κ απ'οτι ο Τσιπρας,εκανε κ 2 Ζαπεια κιολας.. μετα ψηφισε 654 νομουσ κ το εκανε τομο του κρατους... μετα ειπε για διαπραγματευση που ξεχαστικε αμεσω μετα τις εκλογες... μετα μιλησε για αναπτυξη.. μετα ειπε για grexit... μετα ειπε οτι βγηκαμε στις αγορες... μετα απειλησε οτι παμε στα βραχια αν βγει ο συριζα.. μετα το ευχηθικε κ το κηνυγισε κιολας πανηγυριζοντας τυχων μη συμφωνια... τωρα μιλαει για κωλοτουμπα...κ αισθανεται περηφανη(για τη καταντια που μας αφησε) η πατριωτικη δεξια παντα στον ιστορικο της ρολο... ΨΕΜΑΤΑ...ΨΕΜΑΤΑ...ΨΕΜΑΤΑ...
Ρε γαμπρε.Ξεκολλα απο τα ποιος και τι.Ολοι την παρτη τους κοιτανε.Αυτη τη φορα πρεπει και μεις να κοιταξουμε την παρτη μας.Και μολις ξεκολλησουμε απο τα σκ@τα,να τους στειλουμε αδιαβαστους.
Shinji Ikari
01/07/2015, 21:30
θα μας δωσουν αυτα που θελουμε αλλιως θα δειξουν στον κοσμο οτι βαζουν το χρημα πανω απο την ευρωπαϊκη ενωση.
amyroukai
01/07/2015, 21:31
Λοιπον...
βγηκα για μια μπυρα στην παλια γειτονια στο Μαρουσι. Το μπαρακι εχει πιο πολυ κοσμο (πιτσιρικια ολοι εννοω 20συνπλην) απο οτι ολες τις αλλες Τεταρτες που ερχομαστε. Και ειναι ΟΛΟΙ χαρουμενοι και χαμογελαστοι, ακουγονται τα χαχανα πανω απο τη μουσικη. Εγω ηρθα με διαθεση γαμησετα, πριν μπω ειδα την ουρα στην αλφα παραδιπλα και στην πειραως απεναντι, αλλα μου περναει... Ζητω το παραλληλο συμπαν, καθομαι και σκαω ο μλκς.
εχει και ωραια τεμαχια για χαζι στην ουρα του ΑΤΜ...
akis_trevor
01/07/2015, 21:32
aki, sorry ρε φίλε, αλλά την ίδια απάντηση έδωσε εχθές ο Σκουρλέτης κάθιδρος όταν τον ρώτησαν για το κλείσιμο των τραπεζών. Και πριν έκλειναν οι επιχειρήσεις απ΄τα μνημόνια...:uplate:
Αποτι ειδες δεν ανεφερα το κλεισιμο των τραπεζων,που προφανως ειναι μαλακια,αλλα μαλλον δεν γινοταν αλλιως την δεδομενη στιγμη.
οχι για μενα.3 κατοσταρικα εχω μεσα και δεν παω να τα παρω..για τους εχοντες,που θα τραβουσαν **.**** ευρω.
μην παρεξηγηθω,δεν ειμαι με τον συριζα.καθε αλλο.
@nathair:αν ηξερα δεν θα μουν φαρμακουπαλληλος,αλλα θα εβγαζα διαγγελματα σημερα.
σε προηγουμενο ποστ μου ειπα πως εμενα απο τα early 20'ς μου μεχρι τα mid 30'ς μου με εχουν χαντακωσει αν υπογραφει η συμφωνια αυτη.το πεος το ενιωσα οντας 1.5 χρονο ανεργος παροτι νεος,με πτυχιο κλπ κλπ.
θελω να δω και την αλλη πλευρα.ισως να χει περισσοτερο,ισως και οχι...
Επειδή ξεχνάμε και λίγο τα καλα της δεξιάς γιατί έχουμε κοντή μνήμη σαν λαος
Στην αρχη εσκιζε τα μνημονια χειροτερα κ απ'οτι ο Τσιπρας,εκανε κ 2 Ζαπεια κιολας.. μετα ψηφισε 654 νομουσ κ το εκανε τομο του κρατους... μετα ειπε για διαπραγματευση που ξεχαστικε αμεσω μετα τις εκλογες... μετα μιλησε για αναπτυξη.. μετα ειπε για grexit... μετα ειπε οτι βγηκαμε στις αγορες... μετα απειλησε οτι παμε στα βραχια αν βγει ο συριζα.. μετα το ευχηθικε κ το κηνυγισε κιολας πανηγυριζοντας τυχων μη συμφωνια... τωρα μιλαει για κωλοτουμπα...κ αισθανεται περηφανη(για τη καταντια που μας αφησε) η πατριωτικη δεξια παντα στον ιστορικο της ρολο... ΨΕΜΑΤΑ...ΨΕΜΑΤΑ...ΨΕΜΑΤΑ...
Ναι μπράβο...
Ο Σαμαράς μας είπε ψέμματα πως θα φτιάξει τα πράγματα, το 1.500.000 άνεργοι παρέμειναν και οι συντάξεις είναι κουτσουρεμένες...
Οπότε, ας χάσουν και οι υπόλοιποι τη δουλειά τους, ας μην ξαναπληρώσουμε συντάξεις, ας κλείσουμε τα ρολλά στη χώρα...
Έτσι μπράβο, να του δείξουμε εμείς του Σαμαρά και του Βενιζέλου, δεν μασάμε...
Και γαμώ τις λογικές, έτσι;
Επειδή ξεχνάμε και λίγο τα καλα της δεξιάς γιατί έχουμε κοντή μνήμη σαν λαος
Στην αρχη εσκιζε τα μνημονια χειροτερα κ απ'οτι ο Τσιπρας,εκανε κ 2 Ζαπεια κιολας.. μετα ψηφισε 654 νομουσ κ το εκανε τομο του κρατους... μετα ειπε για διαπραγματευση που ξεχαστικε αμεσω μετα τις εκλογες... μετα μιλησε για αναπτυξη.. μετα ειπε για grexit... μετα ειπε οτι βγηκαμε στις αγορες... μετα απειλησε οτι παμε στα βραχια αν βγει ο συριζα.. μετα το ευχηθικε κ το κηνυγισε κιολας πανηγυριζοντας τυχων μη συμφωνια... τωρα μιλαει για κωλοτουμπα...κ αισθανεται περηφανη(για τη καταντια που μας αφησε) η πατριωτικη δεξια παντα στον ιστορικο της ρολο... ΨΕΜΑΤΑ...ΨΕΜΑΤΑ...ΨΕΜΑΤΑ...
Bill, καλά τα λες, αν και δεν ξέρω σε ποιούς τα λες και γιατί...το φρόνημα προς το ΟΧΙ είναι δυνατό, δεν έχει πρόβλημα.
Δεν κάνεις και μια λίστα με τα καλά της αριστεράς, έτσι να γελάσουμε λίγο? Α, θυμήθηκα...κατάργησε την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο.:ZZZ:
akis_trevor
01/07/2015, 21:33
Ρε γαμπρε.Ξεκολλα απο τα ποιος και τι.Ολοι την παρτη τους κοιτανε.Αυτη τη φορα πρεπει και μεις να κοιταξουμε την παρτη μας.Και μολις ξεκολλησουμε απο τα σκ@τα,να τους στειλουμε αδιαβαστους.
Μαζι σου πανω...δεν ειμαι κομματικα εξαρτημενος.ποτε δεν ημουν...
το δικο μας καλο πιο ειναι;;;;
Billymuse
01/07/2015, 21:34
Από τους πιο σφοδρούς πολέμιους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μίλησε στην γερμανική Βουλή και είπε ότι
"ο ελληνικός λαός είναι θύμα, εδώ και δεκαετίες, της διαφθοράς, της πολιτικής ελίτ, αμφότερων συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατών"
και πρόσθεσε ότι «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε λύσεις»
https://www.youtube.com/watch?v=9iraluljHMY δείτε τη δυσκολία του διερμηνέα
Billymuse
01/07/2015, 21:35
Bill, καλά τα λες, αν και δεν ξέρω σε ποιούς τα λες και γιατί...το φρόνημα προς το ΟΧΙ είναι δυνατό, δεν έχει πρόβλημα.
Δεν κάνεις και μια λίστα με τα καλά της αριστεράς, έτσι να γελάσουμε λίγο? Α, θυμήθηκα...κατάργησε την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο.:ZZZ:
Μαζι σου Βυρωνα η λίστα ειναι αστεία και τα βλέπουμε τωρα μετα απο τοσους μήνες τι ''αλλαγές'' κατάφεραν να κάνουν..αλλα καλο ειναι
σε αυτη τη φάση να μη ξεχνάμε καμια απο τις 2 πλευρες τι έλεγε και έκανε.. τα της αριστεράς τα λουζόμαστε τώρα και ειναι φρέσκα
... και την ίδια ώρα να λέω στον κόσμο να μη φοβάται και την ίδια ώρα να μου γυρνάνε τ' άντερα και να θέλω να ξεράσω βλέποντας άτομα που ξέρω ότι έχουν βγάλει 200 και 300 χιλιάρικα έξω να ποστάρουν περιχαρείς στο fb τσιτάτα για ΟΧΙ, ελευθερίες, ιδανικά και πατρίδα...
Δυσκολεύομαι να καταλάβω πως υπάρχει κόσμος πως θεωρεί πως οι "Γερμανοτσολιάδες" του "ΝΑΙ" είναι όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν βγάλει τα λεφτάκια τους έξω και νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους. Η αλήθεια μάλλον αντίθετη είναι, αν θέλεις να επωφεληθείς βγάζεις τα λεφτάκια σου έξω και πας με το "ΟΧΙ". Και σίγουρος είσαι, και πλουσιότερος θα γίνεις...
Καλό κουράγιο Αουφγκεμπράχτ πάντως, ελπίζω να μην είναι οι τελευταίες σου μέρες ως εργαζόμενος...
Billymuse
01/07/2015, 21:38
Ναι μπράβο...
Ο Σαμαράς μας είπε ψέμματα πως θα φτιάξει τα πράγματα, το 1.500.000 άνεργοι παρέμειναν και οι συντάξεις είναι κουτσουρεμένες...
Οπότε, ας χάσουν και οι υπόλοιποι τη δουλειά τους, ας μην ξαναπληρώσουμε συντάξεις, ας κλείσουμε τα ρολλά στη χώρα...
Έτσι μπράβο, να του δείξουμε εμείς του Σαμαρά και του Βενιζέλου, δεν μασάμε...
Και γαμώ τις λογικές, έτσι;
Φιλε δεν έχω προβλημα να αρχίσω να αραδιαζω και τα ψέματα της αριστεράς η την γελειότητα μεσα στο κόμμα που κάνουν κοντρα το ποιος ειναι
πιο αριστερός. Αλλα δε μπορω να βλέπω να κράζουμε μονο τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και να ξεχναμε το πριν τοσο εύκολα. Αυτο έχει να κάνει με
το οτι η αποφαση δε πρέπει να παρθει με την υπάρχουσα κατάσταση αλλα και με το τι μας λέγανε και πριν..
Billymuse
01/07/2015, 21:41
Ρε γαμπρε.Ξεκολλα απο τα ποιος και τι.Ολοι την παρτη τους κοιτανε.Αυτη τη φορα πρεπει και μεις να κοιταξουμε την παρτη μας.Και μολις ξεκολλησουμε απο τα σκ@τα,να τους στειλουμε αδιαβαστους.
Ευκολο για μας που μπορεί να σκεπτόμαστε χωρις να μπουμε σε πολιτικό καλούπι..αντε πείσε τον βαμμένο-βλαμμενο-βολεμένο...
Μαζι σου Βυρωνα η λίστα ειναι αστεία και τα βλέπουμε τωρα μετα απο τοσους μήνες τι ''αλλαγές'' κατάφεραν να κάνουν..αλλα καλο ειναι
σε αυτη τη φάση να μη ξεχνάμε καμια απο τις 2 πλευρες τι έλεγε και έκανε.. τα της αριστεράς τα λουζόμαστε τώρα και ειναι φρέσκα
Το θλιβερό είναι πως στις 3 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, όποιος έλεγε τα περισσότερα και πιο χοντρά ψέματα έβγαινε. Πρώτα ο ΓΑΠ, με το υπάρχουν λεφτά. Μετά ο Σαμαράς, που θα έσκιζε σελίδα σελίδα τα μνημόνια και θα έκανε την επανέναρξη της οικονομίας (κάτι σαν reboot στο pc του). Μετά ο Τσίπρας, που θα το έσκιζε με έναν νόμο ένα άρθρο και όλα αυτά που έλεγε. Κλιμάκωση του ψέματος και της υπόσχεσης... Ξέρω, πάντα οι υποσχέσεις και τα 'θα' κερδίζανε την μάχη, αλλά αυτή η κλιμάκωση της υπερβολής είναι πρωτοφανής...
Φιλε δεν έχω προβλημα να αρχίσω να αραδιαζω και τα ψέματα της αριστεράς η την γελειότητα μεσα στο κόμμα που κάνουν κοντρα το ποιος ειναι
πιο αριστερός. Αλλα δε μπορω να βλέπω να κράζουμε μονο τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και να ξεχναμε το πριν τοσο εύκολα. Αυτο έχει να κάνει με
το οτι η αποφαση δε πρέπει να παρθει με την υπάρχουσα κατάσταση αλλα και με το τι μας λέγανε και πριν..
Τι σχέση έχουν αυτά μωρέ;
Έχεις την εντύπωση πως θα πάθει τίποτα ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος αν εσύ βγάλεις το «όχι»;
Εμείς θα την πληρώσουμε, αυτοί θα φύγουν στο εξωτερικό και θα το παίζουν και δικαιωμένοι γιατί θα λένε πως η βόμβα δεν έσκασε στα χέρια τους.
Billymuse
01/07/2015, 21:44
Τι σχέση έχουν αυτά μωρέ;
Έχεις την εντύπωση πως θα πάθει τίποτα ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος αν εσύ βγάλεις το «όχι»;
Εμείς θα την πληρώσουμε, αυτοί θα φύγουν στο εξωτερικό και θα το παίζουν και δικαιωμένοι γιατί θα λένε πως η βόμβα δεν έσκασε στα χέρια τους.
Δεν έχω πει οτι υποστηρίζω οτι οχι..αλλα ουτε το ναι..ακομα προσπαθω να τα βάλω σε μια ζυγαριά..
Θα αυτοεξοοριστουν στο Παρίσι όπως ο Μητσοτάκης επι χούντας και μετα θα γυρίσουν να μας ξανασώσουν οταν φτιάξουν τα πράγματα :lol:
Από το live του news247 αλλά φαντάζομαι είναι κι αλλού
Βαρουφάκης: Όταν γνώρισα τον Ντάισελμπλουμ, μου είπε: "Μνημόνια, αλλιώς το πρόγραμμα θα καταρρεύσει". Του είπα, εννοείται πως θα καταρρεύσουν οι τράπεζες μας και θα έχουμε capital controls. Και μου είπε "ναι, προφανώς".
Σίγουρα τον ξέρει από την εποχή του γουάου. Αφού το ξερε από τότε γιατί δεν έκανε κάτι να το αποτρέψει;
Αφού λένε σήμερα ότι έχουν plan b γιατί δεν το κανα τότε; Και πολλά άλλα σχετικά γιατί.
Εκτός (εκτός λέμε τώρα) μας δουλεύουν ψιλό γαζί και μας δούλευαν από τότε.
Και μη μου πείτε τι έκαναν οι άλλοι, μαλακίες έκαναν το ξέρουμε, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία
Το θλιβερό είναι πως στις 3 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, όποιος έλεγε τα περισσότερα και πιο χοντρά ψέματα έβγαινε. Πρώτα ο ΓΑΠ, με το υπάρχουν λεφτά. Μετά ο Σαμαράς, που θα έσκιζε σελίδα σελίδα τα μνημόνια και θα έκανε την επανέναρξη της οικονομίας (κάτι σαν reboot στο pc του). Μετά ο Τσίπρας, που θα το έσκιζε με έναν νόμο ένα άρθρο και όλα αυτά που έλεγε. Κλιμάκωση του ψέματος και της υπόσχεσης... Ξέρω, πάντα οι υποσχέσεις και τα 'θα' κερδίζανε την μάχη, αλλά αυτή η κλιμάκωση της υπερβολής είναι πρωτοφανής...
Ένα λάθος κάνεις μόνο. Που έβαλες στη λίστα μόνο τις τελευταίες τρεις κυβερνήσεις
RaGe_Raptor
01/07/2015, 21:53
Ένα λάθος κάνεις μόνο. Που έβαλες στη λίστα μόνο τις τελευταίες τρεις κυβερνήσεις
μερικές σελίδες πίσω..... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=145739&page=64&p=2608789&viewfull=1#post2608789)
ΝIKOLTSOS
01/07/2015, 21:58
Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη για προσλήψεις στην ΕΒΖ (http://www.alterthess.gr/content/tis-epomenes-imeres-i-prokiryxi-gia-proslipseis-stin-evz)
Billymuse
01/07/2015, 22:08
Μια ενδιαφέρον ιστορια για το πρώτο δημοψήφισμα που δν έγινε επι ΓΑΠ
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε για το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο Γιώργος Παναδρέου τονίζοντας ότι είχε αποφασιστεί η 6.12.2011 ως ημερομηνία και ότι το ερώτημα θα ήταν «Είναι ο ελληνικός λαός διατεθειμένος να υποστεί τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να παραμείνει στο ευρώ ή προτιμά να αποχωρήσει από το ευρώ;». Συνέχισε δε εξιστορώντας ότι έχασε το στοίχημα με την Ισπανίδα ομόλογό του, η οποία, το ίδιο βράδυ, επέμενε ότι το δημοψήφισμα δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά. «Κατά τις 22:00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση (σσ. στις Κάννες) και ο κ. Παπανδρέου πέταξε πίσω μαζί με τον κ. Βενιζέλο. Και εμείς είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι έτσι θα γίνει. Εγώ έχασα ένα στοίχημα. Διότι η τότε Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, η οποία ήταν Σοσιαλίστρια και γνώριζε τους συντρόφους της, μου είπε ότι δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα. Εγώ της απάντησα, "μα ήμουν εκεί και το συμφωνήσαμε". "Θα δεις", μου είπε, "δεν θα γίνει". Στοιχηματίσαμε ένα μπουκάλι κρασί και το πλήρωσα. Διότι την επόμενη μέρα έριξαν τον Παπανδρέου, το ίδιο το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και είπε, απευθυνόμενος στην πτέρυγα της Αριστεράς: «Μην ξαναπείτε παρακαλώ στο μέλλον χωρίς να γνωρίζετε ότι εμείς εμποδίσαμε να γίνει το δημοψήφισμα τότε στην Ελλάδα. Όχι, το αντίθετο, εμείς συμφωνήσαμε μαζί τους. Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα άλλα είναι δεν είναι αλήθεια».
AUFGEBRACHT
01/07/2015, 22:14
Σημερινό διάγγελμα, 04:20 και μετά, "σας καλούν να πείτε κι εσείς ΝΑΙ σε όλα, να γίνετε κι εσείς ένα με αυτούς, συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων". :lipssealed:
ΝIKOLTSOS
01/07/2015, 22:50
‘No new bailout unless Tsipras goes’ (http://www.thetimes.co.uk/tto/news/world/europe/article4484201.ece)
"Greece will not get a cent in new eurozone bailout loans while Alexis Tsipras and Yanis Varoufakis remain in power, because Germany will block any such deal, one of Europe’s most influential politicians has told The Times........."
Και στα ελληνικά για όποιον θέλει...
Times: Γερμανός πολιτικός αποκαλύπτει το σχέδιο ανατροπής της ελληνικής κυβέρνησης (http://tvxs.gr/news/ellada/germanos-politikos-apokalyptei-sxedio-anatropis-tis-ellinikis-kybernisis-stoys-times)
"Τη φιλοδοξία της Γερμανίας να ρίξει την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας αποκαλύπτουν οι βρετανικοί Times, που φιλοξενούν δηλώσεις κορυφαίου Γερμανού πολιτικού, ο οποίος δεν διστάζει να πει πως η Ελλάδα δεν θα πάρει «ούτε ένα λεπτό του ευρώ» αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμείνουν στη θέση τους. Αποκαλύπτει μάλιστα τις διεργασίες που γίνονται ώστε να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει αλλαγή κυβέρνησης με «αρεστό» πρωθυπουργό......"
Are European authorities trying to force regime change in Greece? (http://www.theglobeandmail.com/report-on-business/rob-commentary/are-european-authorities-trying-to-force-regime-change-in-greece/article25201635/)
"....There is considerable evidence (http://america.aljazeera.com/opinions/2015/6/germany-is-bluffing-on-greece.html) that this has been the European authorities’ strategy since the anti-austerity Syriza party was elected in January. Just 10 days after the election, the ECB cut off its main line of credit to Greek banks, even though there was no obvious reason to do so. Shortly thereafter, the ECB put a limit on how much Greek banks could lend to the government – a limit that the previous government did not have...."
Eversman
01/07/2015, 22:57
Σημερινό διάγγελμα, 04:20 και μετά, "σας καλούν να πείτε κι εσείς ΝΑΙ σε όλα, να γίνετε κι εσείς ένα με αυτούς, συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων". :lipssealed:
Τρία πράγματα διαπίστωσα, βλέποντας το διάγγελμα του Τσίπρα.
Το πρώτο, αυτό που αναφέρει ο Αουφ, πιο πάνω. Διχάζει και διαιρεί τον λαό σε πατριώτες και συνενόχους. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!! Κόκκινη και σπίτι σου, αγόρι μου.
Το δεύτερο, η γλώσσα του σώματος. Ενώ σε άλλες συνεντεύξεις ο κορμός μένει σταθερός και οι χειρονομίες περιορίζονται, σε αυτό το διάγγελμα υπάρχει διαρκής κίνηση της κεφαλής, του κορμού και των χεριών, αλλά και μορφασμούς στο πρόσωπο.
Τα παραπάνω δηλώνουν ανασφάλεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Όπως ακριβώς και ή στάση σώματος του Σαμαρά, με τις θεατρικές κινήσεις των χεριών και του προσώπου.
Το τρίτο, ο καταλογισμός ευθυνών ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ από Έλληνα πρωθυπουργό, στους "προηγούμενους "!!!
Ναι ρε φίλε! Φταίνε και προηγούμενοι και ολοι πριν από αυτούς. Μην αποποιησε ομως και των δικών σου ευθυνών και λες ότι " οι πριν μας έφεραν εδώ, σήμερα ".
Κρίμα τα παντελόνια που φοράς. Αλλα περιμέναμε! Δεν κάνεις φίλε. Είσαι κι εσύ λίγος και μικρός, όπως και οι προηγούμενοι. Απλά, δεν υπάρχει λύση.
nicksior
01/07/2015, 22:59
ΟΤιτανικός βούλιαζε η ορχήστρα έπαιζε..
Συνεχίστε μελοντικοί πεινασμένοι..
θάψτε τον ορθολογισμό σας, βαθιά όμως μην βγεί και σας κυνηγάει ..
taisteal
01/07/2015, 23:14
Aυτο που δεν καταλαβαινετε (και δεν μπορω να καταλαβω γιατι :confused:) ειναι οτι ειμαστε προθυμοι να τα θυσιασουμε! ΟΛΑ!
Οχι βεβαια απλα για να βγουμε απο το ευρω ή να "σκισουμε" το μνημονιο (πραγματα που λιγη σημασια εχουν σε σχεση με το πως λειτουργει η κοινωνια).
Για ιδανικα και αξιες. Για αυτα που πιστευουμε και για αυτο που θεωρουμε δικαιο.
Μπομπ με προλαβες.
Παναβουρ,να μην σου πω καλυτερα ποιος ειναι αλλου γι'αλλου...
Και στην εφηβεια θα ειμαι παντα γιατι ετσι γουσταρω.
Εσυ που εισαι ενηλικος και ωριμος πραξε αναλογως.
Cpt. Haddock
01/07/2015, 23:31
Υπάρχει μια δυσαρεστη αναλογια με καποια παλιοτερα γεγονοτα.
Καλοκαιρι του 1974, εισβολη, πανικος, κινησεις ο,τι να 'ναι, επιστρατευση, αποκαλυψη της γυμνιας του κρατους. Πτωση της χουντας.
Καποια καθεστωτα δεν πεφτουν ουτε σταδιακα, ουτε με επανασταση. Πέφτουν οταν, σε μια κρισιμη κατασταση, αποκαλυπτεται το μεγεθος της ανικανοτητας τους μεσα απο βεβιασμενες κινησεις που τελικα φερνουν το αντιθετο αποτελεσμα.
Disclaimer: Προφανως και δε θελω να παρομοιασω την κυβερνηση με τη χουντα, τις - οποιες - ιστορικες αναλογιες τονιζω.
Vstrommer71
01/07/2015, 23:49
Yπαρχουν καποιες διαφορες Ηλια,να σου αναφερω την σημαντικοτερη:Δεν μπορει να κρυφτει η αληθεια οτι αυτη η κυβερνηση σε αυτα που ζηταει,εχει το δικιο με το μερος της.
Κοιταξε μονο και μονο ποιοι ειναι απεναντι της.Ποιοι βγαινουν με την ταμπελα του.."Ευρωπαϊστη".Η δεξια του Σαμαρα,το ποταμι που του κακοφαινεται που αποφασιζουν κι οι φτωχοι(ειδες καταντια?),η Εκκλησια και το τσουρμο των "νοικοκυραιων" που λενε δεν πειραζει εγω ειμαι απολιτικ και ευρωπαιστης,οι αλλοι φταινε που μεινανε ανεργοι και αφραγκοι γιατι δεν ηταν ανταγωνιστικοι.Σορυ,αλλα αυτη ειναι η Ελλαδα του Μεσαιωνα.Η γαγγραινα που κραταει αυτον τον ερημο τοπο δεκαετιες πισω.
Ειλικρινα μονο λυπαμαι πολλους αξιοπρεπεις ανθρωπους που στοιχιζονται στο ΝΑΙ λογω φοβου και εκβιασμων.Οσο ομως προχωραει η πιεση και το πατημα στο λαιμο,θα καταλαβουν κι αυτοι οτι η λυση ειναι μια.Μαζι εχουμε δυναμη.Και δεν θελουμε αλλο σωσιμο,αρκετα!
Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει με επιχειρήματα:
-Γιατί η τρόικα θέλει μια Ελλάδα μονίμως σε κρίση; φτώχεια,υψηλή ανεργία, αποχή από τις αγορές κτλ
-Γιατί συμφέρει την ΕΕ να υπάρχουν χώρες με υψηλά χρέη; Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα
-Γιατί θέλει η ΕΕ να σπρώχνει την Ελλάδα προς την έξοδο από το ευρώ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει
η αξιοπιστία της νομισματικής ένωσης;
-Γιατί να θέλουν οι ΗΠΑ μια Ελλάδα μέσα στην ανέχεια ώστε να ωθούν τον ελληνικό λαό να θέλει να
αποσχιστεί από την ΕΕ και αναπόφευκτα να περάσει μια χώρα με την γεωπολιτική θέση της Ελλάδος
στην αγκαλιά της Ρωσίας;
-Γιατί να θέλουν οι δανειστές μια χώρα να κυρήξει χρεωκοπία και παύση πληρωμών με αποτέλεσμα
να κινδυνεύσουν να χάσουν τα δισεκατομμύρια που επένδυσαν;
Yπαρχουν καποιες διαφορες Ηλια,να σου αναφερω την σημαντικοτερη:Δεν μπορει να κρυφτει η αληθεια οτι αυτη η κυβερνηση σε αυτα που ζηταει,εχει το δικιο με το μερος της.
Κοιταξε μονο και μονο ποιοι ειναι απεναντι της.Ποιοι βγαινουν με την ταμπελα του.."Ευρωπαϊστη".Η δεξια του Σαμαρα,το ποταμι που του κακοφαινεται που αποφασιζουν κι οι φτωχοι(ειδες καταντια?),η Εκκλησια και το τσουρμο των "νοικοκυραιων" που λενε δεν πειραζει εγω ειμαι απολιτικ και ευρωπαιστης,οι αλλοι φταινε που μεινανε ανεργοι και αφραγκοι γιατι δεν ηταν ανταγωνιστικοι.Σορυ,αλλα αυτη ειναι η Ελλαδα του Μεσαιωνα.Η γαγγραινα που κραταει αυτον τον ερημο τοπο δεκαετιες πισω.
Ειλικρινα μονο λυπαμαι πολλους αξιοπρεπεις ανθρωπους που στοιχιζονται στο ΝΑΙ λογω φοβου και εκβιασμων.Οσο ομως προχωραει η πιεση και το πατημα στο λαιμο,θα καταλαβουν κι αυτοι οτι η λυση ειναι μια.Μαζι εχουμε δυναμη.Και δεν θελουμε αλλο σωσιμο,αρκετα!
άκυρο επιχείρημα. η κυβέρνηση στην παρούσα φάση έχει υποστηρικτή τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
και ότι τι;
Cpt. Haddock
01/07/2015, 23:57
[...]
Κοιταξε μονο και μονο ποιοι ειναι απεναντι της.Ποιοι βγαινουν με την ταμπελα του.."Ευρωπαϊστη".[...]
Με προλαβε ο Μπαμπης. Κοιτα ποιοι ειναι μαζι της. Κοιτα με ποιες ψηφους υποστηριχθηκε το δημοψηφισμα στη βουλη.
Επισης, μη θεωρεις δεδομενο οτι οσοι στοιχιζονται στο "ναι" το κανουν απο φοβο και εκβιασμο. Θεωρησε οτι μπορει να υπάρχουν ανθρωποι που να εχουν σκεφτει καλα την επιλογη τους και να μπορουν να την στηριξουν.
Το "δικιο" ειναι μια υποθεση σχετικη και κυριως οπτικης γωνιας.
ΝIKOLTSOS
02/07/2015, 00:00
Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει με επιχειρήματα:
-Γιατί η τρόικα θέλει μια Ελλάδα μονίμως σε κρίση; φτώχεια,υψηλή ανεργία, αποχή από τις αγορές κτλ
-Γιατί συμφέρει την ΕΕ να υπάρχουν χώρες με υψηλά χρέη; Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα
-Γιατί θέλει η ΕΕ να σπρώχνει την Ελλάδα προς την έξοδο από το ευρώ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει
η αξιοπιστία της νομισματικής ένωσης;
-Γιατί να θέλουν οι ΗΠΑ μια Ελλάδα μέσα στην ανέχεια ώστε να ωθούν τον ελληνικό λαό να θέλει να
αποσχιστεί από την ΕΕ και αναπόφευκτα να περάσει μια χώρα με την γεωπολιτική θέση της Ελλάδος
στην αγκαλιά της Ρωσίας;
-Γιατί να θέλουν οι δανειστές μια χώρα να κυρήξει χρεωκοπία και παύση πληρωμών με αποτέλεσμα
να κινδυνεύσουν να χάσουν τα δισεκατομμύρια που επένδυσαν;
Δεν χάνουν βγάζουν...
Τα παραδείγματα έχουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σου...
Money As Debt (https://www.youtube.com/watch?v=DIKJCAe3XTQ)
+
Το παράδειγμα της Γουατεμάλας.
Το Δ.Ν.Τ. βρίσκεται στη Γουατεμάλα από το 1984.
Τα τελευταία εφτά χρόνια η χώρα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλά ανεπτυγμένα κράτη. Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%!
Δηλαδή αυτή η χώρα θεωρείται <<οικονομικά υγιής>>
Ωστόσο, 1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν από την πείνα και τον υποσιτισμό.....
κτλ.κτλ. κτλ.
Vstrommer71
02/07/2015, 00:06
άκυρο επιχείρημα. η κυβέρνηση στην παρούσα φάση έχει υποστηρικτή τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
και ότι τι;
Ε και?Ζητησε καμμια υποστηριξη?'Η θα πρεπει να ασχολειται με τις αλλαξοκωλιες της Δεξιας πολυκατοικιας?
ΟΚ,ειπαμε κακια κι ανικανη η κυβερνηση.
Ψηφιζουμε ευρωπη...
338057
η αναπτυξη οπως την εννοουν τα μεγαλα κεφαλια δεν εχει σχεση με την πραγματικη ευημερια των πολλων αλλα με τα κερδη των λιγων μεσα απο την ψευτικη ευημερια των πολλων
αναπτυξη γι αυτους ΔΕΝ ειναι δασκαλος και γιατρος σε καθε μακρινο χωριο ή νησι
αναπτυξη ειναι να αλλαζουμε κινητο καθε τριμηνο
το συστημα τους ειναι πανισχυρο και θελει πολεμο απο μεσα και οχι απο απεναντι
Vstrommer71
02/07/2015, 00:14
...Θεωρησε οτι μπορει να υπάρχουν ανθρωποι που να εχουν σκεφτει καλα την επιλογη τους και να μπορουν να την στηριξουν...
Βεβαιως και υπαρχουν,εννοειται.Ειναι αυτοι που δεν εμειναν ανεργοι,χωρις φαγητο και σε οικογενειες με κανεναν εργαζομενο.
Η ταξη των παρτακηδων δηλαδη.Δεν με πειραζει για τους γειτονες,εγω να 'μαι καλα.Να με συμπαθας,αλλα κανενα κοινο συμφερον,καμμια αξια ζωης,κανενα ιδανικο δεν με στοιχιζει με αυτους Ηλια μου.
Και στα ζορια που περναει η Ελλαδιτσα μας,εδω θα δεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφησεις πισω...
Cpt. Haddock
02/07/2015, 00:27
Βεβαιως και υπαρχουν,εννοειται.Ειναι αυτοι που δεν εμειναν ανεργοι,χωρις φαγητο και σε οικογενειες με κανεναν εργαζομενο.
Η ταξη των παρτακηδων δηλαδη.[...]
Φοβερη ισοπεδωση. Λυπάμαι, δεν εχουμε να πουμε κατι αλλο :wave2:
Δεν χάνουν βγάζουν...
Τα παραδείγματα έχουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σου...
Money As Debt (https://www.youtube.com/watch?v=DIKJCAe3XTQ)
+
Το παράδειγμα της Γουατεμάλας.
Το Δ.Ν.Τ. βρίσκεται στη Γουατεμάλα από το 1984.
Τα τελευταία εφτά χρόνια η χώρα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλά ανεπτυγμένα κράτη. Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%!
Δηλαδή αυτή η χώρα θεωρείται <<οικονομικά υγιής>>
Ωστόσο, 1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν από την πείνα και τον υποσιτισμό.....
κτλ.κτλ. κτλ.
έχω να αντιπροτείνω άλλο ισχυρότερο παράδειγμα εμπλοκής του ΔΝΤ: Νότιος Κορέα.
όλα τα στατιστικά εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_South_Korea
πχ πληθυσμός κάτω από τα όρια της φτώχειας 15%, ανεργία 3%
φαντάσου να μην είχε και τον μέγιστο πονοκέφαλο της Β.Κορέας και πόσο αιμοραγγεί οικονομικά από αυτόν
το βίντεο του λινκ θα το δω με την πρώτη ευκαιρία :wave2:
Vstrommer71
02/07/2015, 00:36
Φοβερη ισοπεδωση. Λυπάμαι, δεν εχουμε να πουμε κατι αλλο :wave2:
Εχουμε πολλα να πουμε Ηλια μου.Και παντα ειναι καλο να τα λεμε,ας διαφωνουμε.Κι ας πορευομαστε με αξιες και ιδανικα.Δεν αξιζει να τα θυσιαζουμε ουτε για ευρω ή δραχμες ή οβολους.Αχ Ελλαδιτσα μου...:beer:
Ε και?Ζητησε καμμια υποστηριξη?'Η θα πρεπει να ασχολειται με τις αλλαξοκωλιες της Δεξιας πολυκατοικιας?
ΟΚ,ειπαμε κακια κι ανικανη η κυβερνηση.
Ψηφιζουμε ευρωπη...
338057
α και σύμφωνα με τη λογική σου όσοι υποστηρίζουν το ΝΑΙ είναι χριστιανοί φονταμενταλιστές
που ζουν στον μεσαίωνα, δεξιοί, ολιγάρχες, χέστες νοικοκυραίοι και προδότες ανθέλληνες;
σοβαρά; κλαπ κλαπ κλαπ κλαπ
Vstrommer71
02/07/2015, 00:40
α και σύμφωνα με τη λογική σου όσοι υποστηρίζουν το ΝΑΙ είναι χριστιανοί φονταμενταλιστές
που ζουν στον μεσαίωνα, δεξιοί, ολιγάρχες, χέστες νοικοκυραίοι και προδότες ανθέλληνες;
σοβαρά; κλαπ κλαπ κλαπ κλαπ
Λυπαμαι αν θα σε απογοητευσω.Κατα το μεγαλυτερο μερος τους,ναι.Εσυ που βλεπεις γυρω γυρω,τι αποκομιζεις?
edit το προδοτες ανθελληνες δεν μου λεει κατι,ουτε το ειπα.Βολεμενοι,παρτακηδες και φιλελε ειναι καλυτερος ορισμος
Βεβαιως και υπαρχουν,εννοειται.Ειναι αυτοι που δεν εμειναν ανεργοι,χωρις φαγητο και σε οικογενειες με κανεναν εργαζομενο.
Η ταξη των παρτακηδων δηλαδη.Δεν με πειραζει για τους γειτονες,εγω να 'μαι καλα.Να με συμπαθας,αλλα κανενα κοινο συμφερον,καμμια αξια ζωης,κανενα ιδανικο δεν με στοιχιζει με αυτους Ηλια μου.
Και στα ζορια που περναει η Ελλαδιτσα μας,εδω θα δεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφησεις πισω...
δηλαδή όσοι Έλληνες έχουν δουλειά, έχουν ένα πιάτο φαγητό κ δεν μένουν σε οικογένεια που είναι όλοι άνεργοι...
όλοι αυτοί οι Έλληνες ειναι ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ;
μιλάμε έχουν πονέσει τα χέρια μου από τα παλαμάκια φίλαι.
Λυπαμαι αν θα σε απογοητευσω.Κατα το μεγαλυτερο μερος τους,ναι.Εσυ που βλεπεις γυρω γυρω,τι αποκομιζεις?
α ώστε συμπεραίνεις πως ας πούμε το 50% της ελληνικής κοινωνίας είναι αποβράσματα;
να προσθέσω πως είναι μέσα σε αυτούς και "έλληνες" που κοιτούν μόνο την πάρτη τους
τους νοιάζει το τελευταίο iphone, αμάξι τούμπανο και διακοπές στη Μύκονο.
Μιλάω με άτομα πρότυπα της δημοκρατίας. άτομα που ζητούν κρεμάλες.
άτομα που χαρακτηρίζουν τους μισούς έλληνες ως ηλίθιους, προδότες,
ως άτομα που πατούν επι πτωμάτων για να μη χάσουν τα κεκτημένα τους.
Αγανακτώ, πάω να ανάψω το πούρο μου με κατοστάευρο, να προσευχηθώ
στο ιδιωτικό μου παρεκκλήσι και να ξεσκονίσω τη κουκούλα του αρτέμη μάτσα.
Nostradamus
02/07/2015, 00:48
Βεβαιως και υπαρχουν,εννοειται.Ειναι αυτοι που δεν εμειναν ανεργοι,χωρις φαγητο και σε οικογενειες με κανεναν εργαζομενο.
Η ταξη των παρτακηδων δηλαδη.Δεν με πειραζει για τους γειτονες,εγω να 'μαι καλα.Να με συμπαθας,αλλα κανενα κοινο συμφερον,καμμια αξια ζωης,κανενα ιδανικο δεν με στοιχιζει με αυτους Ηλια μου.
Το να μην εχει χασει καποιος την δουλεια του τον κανει παρτακια ????? Αυτο ειναι μακραν το πλεον εγωιστικο σκεπτικο που διαβασα εδω μεσα...
... Εγω δεν ειμαι καλα, μακαρι να συμβει και στους αλλους τους παρτακιδες... Ειναι ντροπή!!
Και στο λεει αυτο καποιος που εκατσε 14 μηνες ανεργος σε ενα σπιτι 4αρων με αλλους 2 χωρις εισοδημα...
Εδω και 1,5 χρονο ειμαι εκτος Ελλαδας. Αν δηλωσω υπερμαχος του ΝΑΙ θα χαρακτηριστω στους βολεμενους γιατι δεν την τρωω μιας και ειμαι στην απ εξω.. Αν δηλωσω υπερμαχος του ΟΧΙ κοιτα να δεις, παλι στους βολεμενους ειμαι γιατι δεν εχω τιποτα να χασω....
Αλλα εδω που εφτασε το πραγμα ελπιζω και ευχομαι για το ΟΧΙ. γιατι ισως τελικα οντως να φοβουνται οι ευρωπΕοι και να κατσουν να δεχτουν τα θελω μας οποτε προγραμμα θες να το πεις, συμφωνια θες να το πεις, θα τα βρουμε και θα συνεχισουμε στα ιδια (χαλια)....
Ομως μπορει να μην φοβουνται τελικα οι ευρωπαιοι και τοτε θα δουμε πραγματα που λεει και ο Γοιουγκερ που ουτε τα εχουμε φανταστει... Αλλα ετσι μπορει και να καθαρισει λιγο η γκλαβα μας και να το στρωσουμε το πραγμα μια και καλη (με πολυ πονο)...
xarisiero
02/07/2015, 00:50
Βρε παιδιά...συγνώμη γιατι εγώ θα τρελαθώ τελικά σε αυτή τη χώρα....
Ο ίδιος λαός δεν είμαστε που λέγαμε σε όλα όχι ??????
Οι ίδιοι κλάδοι δεν ηταν που όποτε έβγαινε στην δημοσιότητα κάτι που τους επηρέαζε διαμαρτύρονταν και λέγανε με πορείες και απεργίες οχι?????
Εμείς δεν ήμασταν που μας ενοχλούσαν οι φόροι και οι μειώσεις????
Οι αξιοσέβαστοι συνταξιούχοι δεν πεινούσαν και δεν έφταναν τα λεφτα για τα φαρμακα??
Ολοι δεν ήθελαν εθνική κυριαρχία???
Ολοι δεν πείστηκαν απο τον Τσιπρα και τον ψήφισαν????
Ολοι δεν ξέρουμε (οχι μια και δυο αλλα εχει αποδειχτεί άπειρες φορές) οτι τα γαμοκαναλα εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα???
Τωρα ξαφνικα τι?????? ΔΕΝ θελουμε πια ολα τα παραπανω?? ΔΕΝ θελουμε να αντιδρασουμε????
Τι σκατα μεχρι τις ανεξοδες πορειες φτασαμε που,¨ ελα μωρε δεν μας κοστιζει και τιποτα ¨???
Φιλοι μου (γιατι μονο φιλους θεωρω οτι εχω εδω μεσα) αυτοι ειμαστε???? Οχι σε ολα λεγαμε.....
Ή πριν ήμασταν μαλάκες ή τώρα..... Ή απλά περιμένουμε παλι μια γενια 20αριδων να μας οδηγήσει στο αύριο.......
Υγ. θεωρούμαι από τους βολεμένους με ένα αξιοπρεπέστατο μισθό αλλά δεν μιλάμε για μένα εγώ έχω καταδικαστεί....μιλάμε μόνο για το ΑΎΡΙΟ....!
Υγ2 και αν για καποιους λεω μπαρουφες δεν πειραζει....:beer:
Δεινόσαυρος
02/07/2015, 00:51
Yπαρχουν καποιες διαφορες Ηλια,να σου αναφερω την σημαντικοτερη:Δεν μπορει να κρυφτει η αληθεια οτι αυτη η κυβερνηση σε αυτα που ζηταει,εχει το δικιο με το μερος της.
Αυτό είναι και το γαμώτω, γιατί αν δεν ήταν έτσι πολλες αποφάσεις θα ήταν πολύ απλότερες.
Δεν σημαίνει όμως οτι επειδή οι άλλοι αντιπροσωπεύουν έναν βρυκολακιασμένο στυγνό καπιταλισμό που χαριτολογόντας ονομάζουμε «νεοφιλ» (τί το «φιλ» έχει εκτος από φιλοκλεψία; ), δεν σημαίνει αυτό οτι δικαιολογεί τους μεν να το ρίχνουν στη παλαβή με την απαράδεκτη επιπολαιότητα και τον λαϊκισμό που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες. Με τίποτα! Και να μην ξαφνιάζονται που προκαλεί αηδία, ακόμα και σε κόσμο που τους υποστήριξε αρχικά.
Μου φαίνεται οτι κάτι εντελώς καινούργιο είναι το ζητούμενο, καί έχει σαλτάρει όλος ο κόσμος γιατί δεν έχει ιδέα πού να το ψάξει. Ούτε καί γω.
Vstrommer71
02/07/2015, 00:54
δηλαδή όσοι Έλληνες έχουν δουλειά, έχουν ένα πιάτο φαγητό κ δεν μένουν σε οικογένεια που είναι όλοι άνεργοι...
όλοι αυτοί οι Έλληνες ειναι ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ;
μιλάμε έχουν πονέσει τα χέρια μου από τα παλαμάκια φίλαι.
Η μαγικη φραση ειναι "κατα το μεγαλυτερο μερος".Ξαναδιαβασε τον συλλογισμο μου.Κατοπιν δες την κατασταση.Δες τα καναλια τι βομβαρδισμο σου κανουν.Δες τι γινεται στην κοινωνια.Εχουμε φτασει στον πατο,και προσπαθουμε να δουμε αν εχει παρακατω.Εσυ δεν λες,ρε γαμωτο,φτανει πια?Τον σοφο δεν μπορω να τον κανω.Μεγαλο παιδι εισαι,δες,κρινε,αποφασισε.Σου δινεται επιτελους μια ευκαιρια να πεις την γνωμη σου...
Vstrommer71
02/07/2015, 00:59
Το να μην εχει χασει καποιος την δουλεια του τον κανει παρτακια ????? Αυτο ειναι μακραν το πλεον εγωιστικο σκεπτικο που διαβασα εδω μεσα...
... Εγω δεν ειμαι καλα, μακαρι να συμβει και στους αλλους τους παρτακιδες... Ειναι ντροπή!!
Και στο λεει αυτο καποιος που εκατσε 14 μηνες ανεργος σε ενα σπιτι 4αρων με αλλους 2 χωρις εισοδημα...
Εδω και 1,5 χρονο ειμαι εκτος Ελλαδας. Αν δηλωσω υπερμαχος του ΝΑΙ θα χαρακτηριστω στους βολεμενους γιατι δεν την τρωω μιας και ειμαι στην απ εξω.. Αν δηλωσω υπερμαχος του ΟΧΙ κοιτα να δεις, παλι στους βολεμενους ειμαι γιατι δεν εχω τιποτα να χασω....
Αλλα εδω που εφτασε το πραγμα ελπιζω και ευχομαι για το ΟΧΙ. γιατι ισως τελικα οντως να φοβουνται οι ευρωπΕοι και να κατσουν να δεχτουν τα θελω μας οποτε προγραμμα θες να το πεις, συμφωνια θες να το πεις, θα τα βρουμε και θα συνεχισουμε στα ιδια (χαλια)....
Ομως μπορει να μην φοβουνται τελικα οι ευρωπαιοι και τοτε θα δουμε πραγματα που λεει και ο Γοιουγκερ που ουτε τα εχουμε φανταστει... Αλλα ετσι μπορει και να καθαρισει λιγο η γκλαβα μας και να το στρωσουμε το πραγμα μια και καλη (με πολυ πονο)...
Σαφως και δεν ειναι ολοι ιδιοι φιλε μου.Μιλαω για το μεγιστο ποσοστο.Κι αυτος ο παρτακισμος πολλων συνελληνων ειναι που με διαολιζει...
(Να με συμπαθατε,πρεπει να παω να κοιμηθω και λιγακι.Δουλευω αυριο.Σε μια επιχειρηση που ο εργοδοτης μας πληρωσε στην ωρα μας.Και δινει ακομη Δωρο Πασχα-Χριστουγεννων-Αδειας.Και μαλλον θα ψηφισει και ΟΧΙ.Ελπιζω ο Μπαμπης και ο Πορτοσαλτε να τον συγχωρεσουν...)
Δεινόσαυρος
02/07/2015, 01:06
Σου δινεται επιτελους μια ευκαιρια να πεις την γνωμη σου...
Μεγαλή κουβέντα είναι κι αυτή.
Για πολλούς λόγους, γνωστοί οι περισσότεροι.
Powered by vBulletin® Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.