View Full Version : Δημοψήφισμα 2015
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
επειτα ακους αυτον (https://www.youtube.com/watch?v=bcIrFV4NA-c) και λες:
αυτό για όσους αφελείς πίστευαν ότι το δημοψήφισμα θα είναι ένα διαπραγματευτικό χαρτί και μόνο
τις επιτυχημένες διασώσεις της Ιρλανδίας-Πορτογαλίας και Κύπρου.
(Τουρκία και Ν.Κορέα πχ)
Άσε φίλαι, καλύτερα Πακιστάν Εκουαδόρ και Ουκρανία
παρά Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος, Ν.Κορέα και Τουρκία
Ενδιαφέρον παράδειγμα η Ουκρανία..
spyrakos35
29/06/2015, 12:45
@ byron
καταρχάς να σε ευχαριστήσω που κάθεσαι και μας δίνεις την οπτική σου
να ρωτήσω όμως πώς μπορεί να θεωρείται το μοντέλο της ιρλανδίας/πορτογαλίας πετυχημένο όταν η ανεργία στις χώρες αυτές είναι σε δυσθεώρητα ύψη?
σε ότι αφορά στην Κύπρο, εξ όσων (νομίζω οτι) γνωρίζω, πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική περίπτωση....
τέλος, θεωρώ οτι το θέμα είναι πολιτικό.... οτι θα ερχόταν τρίτο μνημόνιο είναι δεδομένο, όποιος και αν κυβερνουσε.... ωστόσο, το να θεωρείς (ως τροικα) οτι το ένα μέτρο που σου προτείνουν είναι υφεσιακό ενώ το αντίστοιχο που προτείνεις εσύ δεν είναι (τη στιγμή που ουσιαστικά ίδια είναι), μάλλον για επιβολή/"σκάσε, φάπα" το βλέπω.... έχω φτάσει σε σημείο να πιστεύω οτι και "ναι" να λέγαμε σε όσα καταρχάς μας είχαν "προτείνει" συμφωνία δε θα υπήρχε....
υγ.... 1. την έξτρα φορολόγηση των επιχειρήσεων με κέρδη πάνω από 500.000€ γιατί δεν την δέχτηκαν? έλεος δλδ....
2. περιμένω το δεύτερο παρτ της ανάλυσης σου
:beer:
spiridaus
29/06/2015, 12:52
Αγαπητέ φίλε, οι αγορές δεν μπλοφάρουν ΠΟΤΕ.
Το οτι άνοιξαν τα χρηματιστήρια στο κόκκινο δεν λέει τίποτα. Το πόσο κόκκινα είναι δείχνει τον φόβο τους και το -2 ή -3 ή -4 που είναι ο DAX ή ο CAC40 είναι ασήμαντες απώλειες μιας απαγοητευμένης αγοράς. Αν υπήρχε φόβος και πανικός, απλά δεν θα υπήρχε bid (αγοραστής) και θα περίμεναν τις κεντρικές τράπεζες να βγάλουν τα κάστανα απ΄τη φωτιά, που απ΄όττι βλέπω είναι απούσες μιας και δεν υπάρχει λόγος. Ίσως μετά το Μπιστόλι στο ΔΝΤ να ανησυχήσουν λίγο ακόμα, but thats all folks...
.
Ακόμα σε πτώση είναι πάντως, μπορει όχι θεαματική αλλά πως ξέρεις ότι οι κεντρικές δεν έβαλαν το χεράκι τους για να την σταματήσουν; Ήδη η Ελβετική πχ δήλωσε ότι επενέβη για να σταθεροποιήσει την κατάσταση.
Bob_o_mastoras
29/06/2015, 13:02
Eχω ενα φιλαρακι πακιστανο που δουλευει διπλα απο το μαγαζι μου.
Τον ρωταω χθες αμα εχει ρουπιες (νομισμα πακισταν) να τις αγορασω και να του δωσω ευρω. :lol::lol:
taisteal
29/06/2015, 13:28
Βυρωνα ευχαριστω για τον κοπο σου να γραψεις την δικη σου οπτικη γωνια.
:beer::beer:
LogOutGoRide
29/06/2015, 13:29
Τώρα τι έγινε. Έκαναν κωλοτούμπα ή όχι;
Δεν ξέρω πραγματικά.
spyrakos35
29/06/2015, 13:31
ε, θα το γράψω....
βλέπω τον γιούνκερ, τι δηλώνει σε live feed.....
και σκάει αυτό
"Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, λένε ότι οι Έλληνες, οι ευγενείς Έλληνες, οι εργατικοί, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο και θέλουν να μείνουν στην ευρωζώνη"
αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι
αντε γαμίσου ρε μαλάκα που τώρα ξαφνικά γίναμε ευγενείς
spyrakos35
29/06/2015, 13:32
Τώρα τι έγινε. Έκαναν κωλοτούμπα ή όχι;
Δεν ξέρω πραγματικά.
εγώ το βλέπω για πουστιά από πίσω....
Ενδιαφέρον παράδειγμα η Ουκρανία..
και η Κορέα επίσης...
ε, θα το γράψω....
και σκάει αυτό
"Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, λένε ότι οι Έλληνες, οι ευγενείς Έλληνες, οι εργατικοί, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο και θέλουν να μείνουν στην ευρωζώνη"
:lol:
Ακόμα σε πτώση είναι πάντως, μπορει όχι θεαματική αλλά πως ξέρεις ότι οι κεντρικές δεν έβαλαν το χεράκι τους για να την σταματήσουν; Ήδη η Ελβετική πχ δήλωσε ότι επενέβη για να σταθεροποιήσει την κατάσταση.
Αν και έχω δουλειά...
Οι κεντρικές τράπεζες ΠΑΝΤΑ κάνουν γνωστή την παρέμβαση τους, καθώς δεν κάνουν trading. Δηλώνουν με ξεκάθαρο τρόπο οτι βάζουν πλάτη, και δεν το κάνουν αγοράζοντας μετοχές στα χρηματιστήρια...είτε μέσω επιτοκίων θα γίνει (ρευστότητα δλδ), είτε με μαζικές αγορές ομολόγων (ξανά ρευστότητα δλδ), είτε με παρέμβαση στα νομίσματα. Οι αγορές μασάνε μόνο σε παρεμβάσεις της FED & ECB πλέον, ενώ τα καλύτερα μηνύματα τα δίνουν οργανωμένα (FED+ECD+BOE+BOJ κλπ).
Δεν ξέρω που είδες την παρέμβαση, δεν έχω υπ΄όψη μου κάτι. Η ελβετική κεντρική τράπεζα μπορεί να είναι σε κάποια επιφυλακή, κάτι που είναι λογικό. Οι αγορές (ο κόσμος δλδ, τα τελευταία 50 χρόνια όταν υπάρχει κρίση και φόβος, καταφεύγει στο ελβετικό φράγκο, τα αμερικάνικα και γερμανικά ομόλογα και πιο σπάνια πλέον στο χρυσό. Fly to quality το λένε...
Δες το παρακάτω διάγραμμα, και πρόσεξε τι σημαίνει παρέμβαση κεντρικής τράπεζας τον Ιανουάριο του 15 και δες και την τελευταία γραμμούλα που είναι η σημερινή διακύμανση.
337904
να ρωτήσω όμως πώς μπορεί να θεωρείται το μοντέλο της ιρλανδίας/πορτογαλίας πετυχημένο όταν η ανεργία στις χώρες αυτές είναι σε δυσθεώρητα ύψη?
Ιρλανδία 9%
Πορτογαλία 12,5%
Και αυτές ακόμα έχουν πολλά να κάνουν για να φτάσουν το 5,5% της θατσερικής Βρετανίας
Α βγήκε και η Ραχήλ και δήλωσε πως επιτέλους χορεύουν οι αγορές πεντοζάλη...http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/1858428/rachil-makri-ke-ne-i-agores-chorevoun-pentozali
"Αλύπητα, εκεί που τους πονάει"
Τραγικό ρπμ...
LogOutGoRide
29/06/2015, 13:39
Μας αγαπάει λέει και ποτέ μα ποτέ δεν μας αφήσει μόνους.
Σίγουρα μας έχει γραμμένους αλλά κάτι κρύβει.
Το θέμα είναι τι είναι αυτό.
Cpt. Haddock
29/06/2015, 13:41
:wave2::wave2::wave2:
337905
ε, θα το γράψω....
και σκάει αυτό
Προβλέπω πάνω από 70% ναι.Έχεις άλλη άποψη ?
xristos x
29/06/2015, 13:43
Για άλλη μια φορά οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν κατά την διάρκεια του. Το ερώτημα αλλάζει αφού ήδη έχει τεθει . Εμείς δεν είπαμε, εμείς θέλαμε και μετά αυτοί δεν ήθελαν και τώρα εμείς θέλαμε αλλά ...
spyrakos35
29/06/2015, 13:43
Μας αγαπάει λέει και ποτέ μα ποτέ δεν μας αφήσει μόνους.
Σίγουρα μας έχει γραμμένους αλλά κάτι κρύβει.
Το θέμα είναι τι είναι αυτό.
πούτσ@, τι άλλο?
μέχρι και οι ξένοι τον κράζουν
Λυπάμαι κύριε Γιούνκερ αλλά δεν είναι αλήθεια ότι "δεν υπάρχουν περικοπές συντάξεων στο πακέτο" αναφέρει ο δημοσιογράφος Peter Spiegel
spyrakos35
29/06/2015, 13:44
Προβλέπω πάνω από 70% ναι.Έχεις άλλη άποψη ?
δε θέλω να μπω σε προβλέψεις γιατί έχει δρόμο ακόμα το παιχνίδι.....
el_hymador
29/06/2015, 13:45
Έχουμε την πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα... είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστικά *δέλα του κόσμου. Θα μπορούσε να είναι πανέμορφη, ανθρώπινη και εκπληκτική αλλά δεν είναι. Γιατί έγινε ένα ανεξέλεγκτο οικοδομικό μπουμ την δεκαετία του 60, χωρίς καμία απολύτως πρόβλεψη και σχεδιασμό. Ο καθένας έχτιζε όπου ήθελε και όπως ήθελε, οι πολεδομίες λαδωνόντουσαν και σημειώθηκε μια χαώδης "ανάπτυξη".
Το αποτέλεσμα είναι σήμερα αυτό που είναι. Μια βρώμικη, άσχημη πόλη, με ελάχιστους χώρους πράσινου κτλ-κτλ, πραγματικός βόθρος!
Έστω λοιπόν ότι καλούμαστε να εξωραΐσουμε την Αθήνα.
Δύο τα τινά:
1) Όλοι οι κάτοικοι της ανεξαιρέτως συνδράμουν σε αυτό... βάζουν πράσινο στα μπαλκόνια, στις ταράτσες και όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Βάφουν και επιδιορθώνουν τις πολυκατοικίες, καθαρίζουν και επιδιορθώνουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα σπίτια τους. Καθαρίζουν και φροντίζουν τα πάρκα, τα αλσύλια και "καταλαμβάνουν" οποιοδήποτε ελεύθερο αχρησιμοποίητο χώρο, με σκοπό να τον μετατρέψουν σε επωφελή έκταση για αναψυχή. Περιορίζουν τις μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα, προσέχουν τα απορίματα τους και δημιουργούν & φροντίζουν για την απρόσκοπτη λειτουργία τους πεζόδρομος και ποδηλατόδρομους.
2) Βομβαρδίζουμε τα πάντα και την κάνουμε ισάδι με σκοπό να την ξαναχτίσουμε ευελπιστώντας ότι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.
Αν έχεις ζήσει έστω και 6 μήνες στην Ελλάδα, ξέρεις ότι είμαστε τόσο παρτάκηδες, μουν*πανα και με μηδενική κοινωνική και πολιτική συναίσθηση, που το 1) δεν μοιάζει απλώς ουτοπικό σενάριο αλλά ξεπερνά την πιο αρρωστημένη επιστημονική φαντασία.
Χέστε λοιπόν τα διλήμματα ευρώ ή δραχμή, εντός ή εκτός και πο*τσες μπλε. Είτε μέσα, είτε έξω, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αλλάξουμε εμείς. Αν δεν κάνουμε έστω και μια μικρή προσπάθεια να διορθώσουμε την μαλακία στον εγκέφαλο μας, ακόμα και 500 τρις να μας δίνανε αύριο, σε 10 χρόνια πάλι τα ίδια θα αντιμετωπίζαμε γιατί θα κάναμε πάλι τις ίδιες μαλακίες...
Καλώ ή κακώς ,έτσι όπως είμαστε μόνο με κανά γερό ταρακούνημα ίσως να βάλουμε λίγο μυαλό... οπότε για εμένα τουλάχιστον και με πλήρη επίγνωση του τι γράφω, ψηφίζω να φάμε πραγματική πο*τσα και να την καταλάβουμε καλά. Άλλη περίπτωση δεν βλέπω....
nikos_abel
29/06/2015, 13:46
Έχουμε την πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα... είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστικά *δέλα του κόσμου. Θα μπορούσε να είναι πανέμορφη, ανθρώπινη και εκπληκτική αλλά δεν είναι. Γιατί έγινε ένα ανεξέλεγκτο οικοδομικό μπουμ την δεκαετία του 60, χωρίς καμία απολύτως πρόβλεψη και σχεδιασμό. Ο καθένας έχτιζε όπου ήθελε και όπως ήθελε, οι πολεδομίες λαδωνόντουσαν και σημειώθηκε μια χαώδης "ανάπτυξη".
Το αποτέλεσμα είναι σήμερα αυτό που είναι. Μια βρώμικη, άσχημη πόλη, με ελάχιστους χώρους πράσινου κτλ-κτλ, πραγματικός βόθρος!
Έστω λοιπόν ότι καλούμαστε να εξωραΐσουμε την Αθήνα.
Δύο τα τινά:
1) Όλοι οι κάτοικοι της ανεξαιρέτως συνδράμουν σε αυτό... βάζουν πράσινο στα μπαλκόνια, στις ταράτσες και όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Βάφουν και επιδιορθώνουν τις πολυκατοικίες, καθαρίζουν και επιδιορθώνουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα σπίτια τους. Καθαρίζουν και φροντίζουν τα πάρκα, τα αλσύλια και "καταλαμβάνουν" οποιοδήποτε ελεύθερο αχρησιμοποίητο χώρο, με σκοπό να τον μετατρέψουν σε επωφελή έκταση για αναψυχή. Περιορίζουν τις μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα, προσέχουν τα απορίματα τους και δημιουργούν & φροντίζουν για την απρόσκοπτη λειτουργία τους πεζόδρομος και ποδηλατόδρομους.
2) Βομβαρδίζουμε τα πάντα και την κάνουμε ισάδι με σκοπό να την ξαναχτίσουμε ευελπιστώντας ότι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.
Αν έχεις ζήσει έστω και 6 μήνες στην Ελλάδα, ξέρεις ότι είμαστε τόσο παρτάκηδες, μουν*πανα και με μηδενική κοινωνική και πολιτική συναίσθηση, που το 1) δεν μοιάζει απλώς ουτοπικό σενάριο αλλά ξεπερνά την πιο αρρωστημένη επιστημονική φαντασία.
Χέστε λοιπόν τα διλήμματα ευρώ ή δραχμή, εντός ή εκτός και πο*τσες μπλε. Είτε μέσα, είτε έξω, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αλλάξουμε εμείς. Αν δεν κάνουμε έστω και μια μικρή προσπάθεια να διορθώσουμε την μαλακία στον εγκέφαλο μας, ακόμα και 500 τρις να μας δίνανε αύριο, σε 10 χρόνια πάλι τα ίδια θα αντιμετωπίζαμε γιατί θα κάναμε πάλι τις ίδιες μαλακίες...
Καλώ ή κακώς ,έτσι όπως είμαστε μόνο με κανά γερό ταρακούνημα ίσως να βάλουμε λίγο μυαλό... οπότε για εμένα τουλάχιστον και με πλήρη επίγνωση του τι γράφω, ψηφίζω να φάμε πραγματική πο*τσα και να την καταλάβουμε καλά. Άλλη περίπτωση δεν βλέπω....
Άρα από όποια και οπτική γωνία να το δεις, πάλι ΟΧΙ βγαίνει.
LogOutGoRide
29/06/2015, 13:47
Και τον 13ο μισθό δεν μου τον ακούμπησαν αλλά όπως τον παίρνω, έτσι τον δίνω σε φόρους.
Ποιος κοροϊδεύει ποιον;
nikos_abel
29/06/2015, 13:48
τον παίρνω
Τα είπες όλα :tooth:
LogOutGoRide
29/06/2015, 13:49
Χαχαχαχααχ
Έλα ρε υποτίθεται εδώ μιλάμε σοβαρά.
el_hymador
29/06/2015, 13:51
Άρα από όποια και οπτική γωνία να το δεις, πάλι ΟΧΙ βγαίνει.
Ρε συ Νικόλα, για μένα το δίλημμα δεν είναι ΝΑΙ ή ΌΧΙ στα μέτρα και @@δια καπαμά... ή θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει αυτή η σκατονοοτροπία μας ή να πάμε να γαμηθούμε. Το αν θα αλλάξει εντός ή εκτός ευρώ, μου είναι αδιάφορο. Προσωπικά ψηφίζω ΝΑΙ στις συνθήκες που θα αποτελέσουν γόνιμο πεδίο για να συντελεστεί η αλλαγή αυτή, όποιος και αν είναι ο τρόπος. 11 μυρια καλομαθημένοι μαλάκες είμαστε, καιρός να απογαλακτιστούμε.
Ιρλανδία 9%
Πορτογαλία 12,5%
Και αυτές ακόμα έχουν πολλά να κάνουν για να φτάσουν το 5,5% της θατσερικής Βρετανίας
Γράφεις λές και δε σε βλέπω. Επί Θάτσερ η ανεργία έφτασε στο 14% το υψηλότερο ποσοστό της ζώρας από το 1881 έως και σήμερα. Η Βρετανία είχε πριν και μετά 5.5%. Μέσα σε 3 χρόνια διακυβέρνησής της οι άνεργοι έγιναι από 1.5 εκ, 3.5 εκ.
Α βγήκε και η Ραχήλ και δήλωσε πως επιτέλους χορεύουν οι αγορές πεντοζάλη...http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/1858428/rachil-makri-ke-ne-i-agores-chorevoun-pentozali
"Αλύπητα, εκεί που τους πονάει"
Τραγικό ρπμ...
αυτό το λινκ (http://www.naftemporiki.gr/finance/story/971989/epanerxetai-sta-111-dol-to-euro-periorizontai-oi-apoleies) φαντάζομαι δεν θα τρέξει να το κάνει share
nikos_abel
29/06/2015, 13:59
Ρε συ Νικόλα, για μένα το δίλημμα δεν είναι ΝΑΙ ή ΌΧΙ στα μέτρα και @@δια καπαμά... ή θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει αυτή η σκατονοοτροπία μας ή να πάμε να γαμηθούμε. Το αν θα αλλάξει εντός ή εκτός ευρώ, μου είναι αδιάφορο. Προσωπικά ψηφίζω ΝΑΙ στις συνθήκες που θα αποτελέσουν γόνιμο πεδίο για να συντελεστεί η αλλαγή αυτή, όποιος και αν είναι ο τρόπος. 11 μυρια καλομαθημένοι μαλάκες είμαστε, καιρός να απογαλακτιστούμε.
Αυτό εννοώ. ΝΑΙ στο ΟΧΙ.:panic:
(που θα φέρει τα πάνω κάτω και θα εξαναγκάσει πολύ κόσμο του ΟΧΙ να αναθεωρήσει)
Γράφεις λές και δε σε βλέπω. Επί Θάτσερ η ανεργία έφτασε στο 14% το υψηλότερο ποσοστό της ζώρας από το 1881 έως και σήμερα. Η Βρετανία είχε πριν και μετά 5.5%. Μέσα σε 3 χρόνια διακυβέρνησής της οι άνεργοι έγιναι από 1.5 εκ, 3.5 εκ.
κοίτα πως γυρίζουν μπούμερανγκ οι απεργίες :rolleyes:
κοίτα πως γυρίζουν μπούμερανγκ οι απεργίες :rolleyes:
Μιλάω για το 1982-1983. Αυτό που υπαινίσσεσαι είναι τα γεγονότα του 1984 -1985...;)
spyrakos35
29/06/2015, 14:10
Ιρλανδία 9%
Πορτογαλία 12,5%
άλλη εικόνα έχω εγώ....
337906
άλλη εικόνα έχω εγώ....
337906
έχεις καταλάβει τι δείκτη πόσταρες;
spyrakos35
29/06/2015, 14:20
έχεις καταλάβει τι δείκτη πόσταρες;
Για πες
Έχεις βάλει τους δείκτες για την ανεργία των ΝΕΩΝ (YOUTH unemployment rate)
Όχι την γενική ανεργία.
σε ότι αφορά στην Κύπρο, εξ όσων (νομίζω οτι) γνωρίζω, πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική περίπτωση....
υγ.... 1. την έξτρα φορολόγηση των επιχειρήσεων με κέρδη πάνω από 500.000€ γιατί δεν την δέχτηκαν? έλεος δλδ....
Το μοντέλο της Ιρλανδίας/Πορτογαλίας θεωρείται πετυχημένο,...γιατί πέτυχε αυτό που έπρεπε να πετύχει. Τα πακέτα διάσωσης σκοπεύουν στο να αποτρέψουν την κατάρρευση μιας οικονομίας, όχι να μειώσουν την ανεργία. Η ανεργία θα μειωθεί εφόσον σωθούν οι καταρρέουσες οικονομίες, και αυτή είναι δουλειά της κυβέρνησης και του οικονομικού προγράμματος που θα ακολουθήσει. Τουλάχιστον η θεωρία τους, αυτό λέει.
Η Ιρλανδία/Κύπρος είχαν όμως τραπεζικό πρόβλημα, ενώ η Πορτογαλία χρέους και εμείς δημοσιονομικό που είναι εξαιρετικό πιο περίπλοκο (και επώδυνο).
Συνήθως τα μοντέλα του ΔΝΤ είναι εξαιρετικά επιθετικά με περικοπές σε ότι προκαλεί αιμοραγία και έντονα αντιυφεσιακά.
Και ναι, η υπερο-φορολόγηση είναι έντονα υφεσιακό μέτρο. Οι επιρροές από το Αμερικάνικο μοντέλο διοίκησης είναι φανερή, οι οποίοι σε αντίθεση με την Ευρώπη που είναι περισσότερο κοινωνικό. Οι Αμερικάνοι και Αγγλοσάξωνες, όταν υπάρχει πρόβλημα κερδοφορίας σε μια επιχείρηση, προχωράνε άμεσα σε μεγάλες περικοπές κόστους (απολύσεις), και περιμένουν την επόμενη φάση ανάπτυξης για να επαναπροσλάβουν κόσμο.
Αυτό εξηγεί και την εσωτερική μετανάστευση εργατών/υπαλλήλων στις ΗΠΑ που είναι κάτι σύνηθες, σε αντίθεση με την Ευρώπη πχ.
Μην με ρωτάτε αν είναι σωστό/λάθος ή αν συμφωνώ/διαφωνώ. Απλά έτσι λειτουργεί.
ΥΓ. Ναι καλά έκαναν και δεν το δέχτηκαν. Η φορολόγηση αφορούσε ΜΙΚΤΑ κέρδη και όχι καθαρά, και οι συνέπειες του είναι γνωστές και από τον Γιωργάκη που το εφάρμοσε το 2010. Η έκτακτη εισφορά συνοδεύτηκε με απολύσεις και αύξηση ανεργίας από τις επιχειρήσεις που την έφαγαν καταρχήν, και μετακόμιση σε γειτονικές χώρες κατά δεύτερον, που έχουν δεν έχουν κουκουρούκου φορολογία.
ΥΓ2. Οι υφεσιακές πολιτικές, έγιναν και ηθελημένα (εσωτερική υποτίμηση) με τραγικά λάθη, ενώ τα έγινε της πόπης όταν συνδιάστηκαν με τα περίφημα φορομπηχτικά ισοδύναμα που αντικατέστησαν τις περικοπές που έπρεπε να γίνουν.
Μάγκες το ΝΑΙ είναι μονόδρομος...
Όχι γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε και θα γυρίσουμε στην δραχμή...αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα... Δεν κάνει το νόμισμα την χώρα και το βιοτικό της επίπεδο. Το αντίθετο συμβαίνει...
Ο μόνος λόγος που πρέπει να μείνουμε στο ευρώ είναι γιατί όλοι (τουλάχιστον εδώ μέσα) συμφωνούμε ότι είμαστε ένα μπουρδέλο και μισό και επιτέλους αυτή η χώρα πρέπει να αρχίζει να αλλάζει, να παράγει, να γίνεται δικαιότερη, κλπ...
Και οι αλλαγές (πολύ επώδυνες φυσικά) μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟ μέσα στο ευρώ - και αν είχαμε ξεκινήσει να τις κάνουμε 5 χρόνια πριν ήδη θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση... Αλλιώς στην περίπτωση δικού μας νομίσματος οι πάντα ανίκανοι, γελοίου επιπέδου και κοντόφθαλμοι πολιτικοί μας (αν φτάσουμε ομαλά στο νέο νόμισμα και δεν μεσολαβήσει για μερικά χρονάκια η κάννη ενός όπλου...) χαλαρά και κατ' εξακολούθηση και κατ' υπερβολή θα υποκύψουν στον πειρασμό του συνεχόμενου τύπωματος προκειμένου να είναι "αγαπητοί" στο πόπολο χωρίς να κάνουν τίποτε. Εξ' άλλου είναι πάντα πολύ πιο εύκολο να πουλάς στους ιθαγενείς πληθωρισμό παρά λιτότητα...
Και μην μου πείτε τώρα ότι τους εμπιστεύεστε ότι δεν θα το κάνουν...
Όλα τα άλλα λίγη αξία έχουν. Την φούτσα θα την φάμε και με το ΝΑΙ και με το ΟΧΙ... Απλά μένοντας στην τροχιά του ευρώ ότι μαλακία και να κάνουμε τελικά αργά ή γρήγορα, συνειδητά ή με εξαναγκασμό, θα πρέπει να προχωρήσουμε προς στις σωστές κατευθύνσεις. Στην περίπτωση δραχμής απλά παραμένουμε μπανανία (αλλά με βιοτικό επίπεδο πραγματικής μπανανίας τώρα πια...).
Εννοείται ότι η παρούσα ενεργή γενιά σε μεγάλο βαθμό θα θυσιαστεί και στις 2 περιπτώσεις... Για τα παιδιά μας μιλάμε... :wave2:
spyrakos35
29/06/2015, 14:31
Έχεις βάλει τους δείκτες για την ανεργία των ΝΕΩΝ (YOUTH unemployment rate)
Όχι την γενική ανεργία.
ναι ρε φίλε, νεο παιδί είμαι και γω....
πόσο λες να αλλάζει? θες να σου πω και τα γενικά?
27 η ελλάς
24 η ισπανία
κλπ κλπ
devil's animal
29/06/2015, 14:34
κατα οπως φαινεται, εχεις δικιο...δυστυχως...:(
δεν κρυβω οτι ημουν υπερ του οχι, γιατι ουσιαστικα δεν ειχα να χασω (σχεδον) τιποτα...
αλλα μετα απο σκεψη και λιγο παρακολουθηση των γεγονοτων, οφειλω να πω οτι το ΝΑΙ το σκεφτομαι σαν την καλυτερη λυση...
Pan (dvs)
29/06/2015, 14:35
Εχουμε απο τη μια τους ψευτες δανειστες και απο την αλλη τους ψευτες ελληνες πολιτικους.Πρεπει να διαλεξουμε ποιους ψευτες θα ακολουθησουμε.Μεγαλο το διλημμα και δυσκολη η αποφαση.
Οι δικοι μας ψευτες οι οποιοι τα λεγανε στους δανειστες ξεκαθαρα,αλλα αυτοι δεν καταλαβαιναν,ακομη δεν δωσανε ουτε σε εμας να καταλαβουμε τι ακριβως δημοψηφισμα θελουν να κανουν.Αν δεν ειναι ξεκαθαροι μαζι μας,γιατι να πιστεψω οτι ητανε με την τροικα?Μια εβδομαδα πριν παρουμε την σημαντικοτατη αυτη αποφαση και μας εχουνε στο σκοταδι.Δημιουργικη ασαφεια στους Ευρωπαιους,δημιουρικη και στους Ελληνες.Κατα τ αλλα περιμενουνε απο εμας σαφη απαντηση.
Ας μην γελιομαστε,η κυβερνηση μας θεωρει πως ο ασαφης αριστερος τροπος σκεψης θα μπερδευε τους κουτοφραγκους,οπως μπερδεψε μεγαλη μεριδα των Ελληνων και τους εκλεψε την ψηφο.Οι κουτοφραγκοι ομως δεν ειναι Ελληνες,ειδαν πολλες ασαφειες στο "αναπτυξιακο":rotflmao: μας προγραμμα ,το οποιο μονο αναπτυξιακο δεν ηταν και αντιπροτειναν ενα εξισου ασχημο,το οποιο ομως ητανε πιο κοντα στα συμφεροντα τους.
Αρα και οι μεν και οι δε κανουνε πειραματα "στου κασιδη το κεφαλι" χωρις ιχνος ντροπης,αυτοκριτικης και το κυριοτερο χωρις καμμια ευαισθησια για τους ανθρωπους.
Ολα τα παραπανω τα γραφω για μην με θεωρουνε λαλακα.Ξερω και ξερουμε τι γινεται ,ασχετο αν καποιοι εχουνε αναγκη να πιστεψουνε καπου,ακομη και αν βλεπουνε οτι ο απεναντι τους υποτιμα και τους παραμυθιαζει.
Ο hymador λεει μια μεγαλη αληθεια "Ρε συ Νικόλα, για μένα το δίλημμα δεν είναι ΝΑΙ ή ΌΧΙ στα μέτρα και @@δια καπαμά... ή θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει αυτή η σκατονοοτροπία μας ή να πάμε να γαμηθούμε. Το αν θα αλλάξει εντός ή εκτός ευρώ, μου είναι αδιάφορο. Προσωπικά ψηφίζω ΝΑΙ στις συνθήκες που θα αποτελέσουν γόνιμο πεδίο για να συντελεστεί η αλλαγή αυτή, όποιος και αν είναι ο τρόπος. 11 μυρια καλομαθημένοι μαλάκες είμαστε, καιρός να απογαλακτιστούμε."
Κυριοι (ισως και κυριες) η αληθεια παντα ποναει και καποια στιγμη πρεπει να την αποδεχτουμε.Η αλλαζουμε η βουλιαζουμε.Οσοι ειναι υπερ της δραχμης και ασχετα εαν αυτο γινεται η οχι,απ οτι εχω δει ειναι ανθρωποι απογοητευμενοι οι οποιοι νομιζουν οτι δεν εχουν να χασουν τιποτε.
Αν νομιζουνε οτι δεν εχουνε να χασουνε τιποτε,ειναι (με το συμπαθειο) βαθια νυχτομενοι.Βγαινοντας απο την Ευρωπη ,γιατι αυτο παμε να κανουμε,θα καταλαβουνε οτι το λιγο ειναι καλυτερο απο το τιποτε.
Οσοι πιστευουνε οτι υποστηριζω την πολιτικη καποιου η καποιων κανουνε λαθος.Επισης λαθος κανουνε και καποιοι που μπορει να θεωρουν οτι το παιζω ξερολας.Προσπαθω να προσγειωσω καποιους στη πραγματικοτητα,την οποια ζω καθημερινα.Δεν εχουμε αλλα περιθωρια.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΥΣΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ,ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.
ναι ρε φίλε, νεο παιδί είμαι και γω....
πόσο λες να αλλάζει? θες να σου πω και τα γενικά?
27 η ελλάς
24 η ισπανία
κλπ κλπ
οι δείκτες ανεργίας για Πορτογαλία/Ιρλανδία όμως είναι αυτοί που παρέθεσα
ματοσαμε 5 χρονια και τωρα θα βγουμε στη δραχμη να γινουμε αλβανια?
να παρετηθΟυν σημερα τα κολοπαιδα που παιζουν με τη χωρα ρουλετα για της προσοπικες τους φιλοδοξιες.
ΤΟ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ!
morpheus
29/06/2015, 14:38
Όχι γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε και θα γυρίσουμε στην δραχμή...αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα... Δεν κάνει το νόμισμα την χώρα και το βιοτικό της επίπεδο. Το αντίθετο συμβαίνει...
Ο μόνος λόγος που πρέπει να μείνουμε στο ευρώ είναι γιατί όλοι (τουλάχιστον εδώ μέσα) συμφωνούμε ότι είμαστε ένα μπουρδέλο και μισό και επιτέλους αυτή η χώρα πρέπει να αρχίζει να αλλάζει, να παράγει, να γίνεται δικαιότερη, κλπ...
Και οι αλλαγές (πολύ επώδυνες φυσικά) μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟ μέσα στο ευρώ - και αν είχαμε ξεκινήσει να τις κάνουμε 5 χρόνια πριν ήδη θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση... Αλλιώς στην περίπτωση δικού μας νομίσματος οι πάντα ανίκανοι, γελοίου επιπέδου και κοντόφθαλμοι πολιτικοί μας (αν φτάσουμε ομαλά στο νέο νόμισμα και δεν μεσολαβήσει για μερικά χρονάκια η κάννη ενός όπλου...) χαλαρά και κατ' εξακολούθηση και κατ' υπερβολή θα υποκύψουν στον πειρασμό του συνεχόμενου τύπωματος προκειμένου να είναι "αγαπητοί" στο πόπολο χωρίς να κάνουν τίποτε. Εξ' άλλου είναι πάντα πολύ πιο εύκολο να πουλάς στους ιθαγενείς πληθωρισμό παρά λιτότητα...
Και μην μου πείτε τώρα ότι τους εμπιστεύεστε ότι δεν θα το κάνουν...
Όλα τα άλλα λίγη αξία έχουν. Την φούτσα θα την φάμε και με το ΝΑΙ και με το ΟΧΙ... Απλά μένοντας στην τροχιά του ευρώ ότι μαλακία και να κάνουμε τελικά αργά ή γρήγορα, συνειδητά ή με εξαναγκασμό, θα πρέπει να προχωρήσουμε προς στις σωστές κατευθύνσεις. Στην περίπτωση δραχμής απλά παραμένουμε μπανανία (αλλά με βιοτικό επίπεδο πραγματικής μπανανίας τώρα πια...).
Εννοείται ότι η παρούσα ενεργή γενιά σε μεγάλο βαθμό θα θυσιαστεί και στις 2 περιπτώσεις... Για τα παιδιά μας μιλάμε... :wave2:
..μέτρησα 9 αξιώματα (=προτάσεις οι οποίες δεν αποδεικνύονται αλλά τις δεχόμαστε σαν αληθινές).
οι πιστοί του πίστευε ΚΑΙ ερεύνα έχουν πρόβλημα να κατανοήσουν τα παραπάνω.. όσοι δηλαδή πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή ιδέα, αλλά έχουν πρόβλημα με το άντρο της διαφθοράς (Βρυξέλλες) όπως έχει καταγραφεί από πλήθος επιφανών προσωπικοτήτων.
Δεν υπάρχει καλό ή κακό, παράδεισος ή κόλαση.
Υπάρχουν απλά δύο επιλογές και δύο δρόμοι. όποιος διατείνεται πως ο ένας δρόμος οδηγεί στον γκρεμό και ο άλλος στην αγκαλιά του θεού, είναι αξιωματικά φαιδρός.
Ας διαλέξει ο καθένας μας αυτό που πιστεύει καλύτερο για εκείνον και τα παιδιά του. Στο τέλος θα μετρήσουμε τα κουκιά. Αυτό είναι Δημοκρατία.
Αν νομιζουνε οτι δεν εχουνε να χασουνε τιποτε,ειναι (με το συμπαθειο) βαθια νυχτομενοι.Βγαινοντας απο την Ευρωπη ,γιατι αυτο παμε να κανουμε,θα καταλαβουνε οτι το λιγο ειναι καλυτερο απο το τιποτε.
Καλώς ή κακώς υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του πλυθησμού που είτε είναι άνεργοι/μακροχρόνια άνεργοι
ή δεν μπορούν να στεριώσουν σε καμία δουλειά και αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να χάσουν.
notakos600
29/06/2015, 14:44
Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι την Κυριακή.
Έτσι να πάρουμε όλοι μια πρόγευση πως θα είμαστε με το ΟΧΙ...
Καλώς ή κακώς υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του πλυθησμού που είτε είναι άνεργοι/μακροχρόνια άνεργοι
ή δεν μπορούν να στεριώσουν σε καμία δουλειά και αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να χάσουν.
Βabis Papadimitriou speaking? :uplate:
nicksior
29/06/2015, 14:48
Εγώ πάντως "ψήνομαι" για το ΟΧΙ...
Εχω και μια ιδέα να τα κονομήσω..
Θα κατασκευάζω μεγάλα πορτοφόλια γιατί τα παλιά θα είναι άχρηστα!
RaGe_Raptor
29/06/2015, 14:52
όποιος μπορεί να εμπιστευθεί αυτούς τους ερασιτέχνες-μαθητευόμενους μάγους που κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα υφάρπαξαν την ψήφο του θυμωμένου Ελληνικού λαού στις εκλογές του Ιανουαρίου και φυσικά δεν έκαναν τίποτα απ'ότι εξήγγειλαν στο περίφημο πια "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης",εκτός του ότι επαναπροσέλαβαν τις καθαρίστριες κι άνοιξαν την ΕΡΤ, ας τους ακολουθήσει και στο δημοψήφισμα,αν τελικά γίνει....
εγώ,ευχαριστώ δε θα πάρω..............................:mad:
Βabis Papadimitriou speaking? :uplate:
Συγνώμη τρόπος του λέγειν το "καλώς ή κακώς".
Έχω άτομα στην οικογένεια μου μακροχρόνια άνεργους και κατανοώ
όταν μου λένε: "Δεν έχω τίποτα να χάσω άμα γυρίσουμε στη δραχμή"
Είμαι περίεργος να δώ τι θα βγάλουν τα γκάλοπ σχετικά με το δημοψήφισμα.
Να ερθουν οι επαγγελματιες εδω και τώρα.
Ο λαός το απαιτεί.
Και εγώ ενώ βρισκόμουν πιο πολύ στο οχι βλέποντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και κοιτώντας γύρω μου την νοοτροπία του Ελληνα που επικρατεί γύρω μας με τα ατμ και τα βενζινάδικα απογοητεύτηκα και πλέον είμαι περισσότερο στο Ναι αν και αναποφάσιστος ακόμα. Μέχρι την Κυριακή θα παιχτουν πολλά επεισόδια.
Πάντως ότι και να γίνει ολόκληρη την αλήθεια θα την μάθουμε μερικά χρόνια μετά.
Τα ΜΜΕ ξέρουμε οτι είναι κατευθυνόμενα, αλλά πραγματικά ενώ κάποια κρατουν κάποια προσχήματα αλλα πραγματικά είναι οχετος και δεν παρουσιάζουν τα γεγονότα καθόλου. Το μόνο που κάνουν είναι να προαγουν τα συμφέροντα τους και δεν θα πω πολλά αλλά αυτα τα γελοια υποκείμενα που λέγονται δημοσιογράφοι θα έπρεπε να ντρέπονται πραγματικά. (Πάντα ισχύει το όχι όλλοι έτσι)
RaGe_Raptor
29/06/2015, 15:07
Να ερθουν οι επαγγελματιες εδω και τώρα.
Ο λαός το απαιτεί.
κατανοητό,ακόμη και το ύφος σου,ειλικρινά... χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης ή υποτίμησης προσωπικότητας κανενός κατέθεσα την άποψή μου για το πως βλέπω τα πράγματα.... ίσα και σταράτα...
nikos_abel
29/06/2015, 15:08
Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και ένα ψηφοδέλτιο που θα έλεγε ούτε "ΟΧΙ", ούτε "ΝΑΙ" και θε έλεγε "ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΡΕΜΑΛΙΑ"
αλλά τέλος πάντων.....
akis_trevor
29/06/2015, 15:08
απτο οχι στο ναι και απτο ναι στο οχι...
απτο κκε στην νδ και τουμπαλιν.....
αν και ειμαι σχεδον βεβαιος πως θα τα βρουν μεσα στην εβδομαδα,για τους δικους μου προσωπικους λογους,οτι και να κουβεντιασουν/συμφωνησουν η οχι εγω οχι θα ψηφισω.
καλη τυχη μαγκες...:wave2:
spyrakos35
29/06/2015, 15:10
κάτι το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν το δημοψήφισμα είναι επί της ουσίας ναι ή όχι στο ΕΥΡΩ.
κατά την ταπεινή μου άποψη, αν μπορούσαν να μας βγάλουν από το νόμισμα, θα το είχαν κάνει ήδη....
παρασκηνιακά, ζυμώσεις γίνονται πολλές, μη βιάζεστε να κρίνετε.... εχει δρόμο ακόμα μέχρι την κυριακή....
spyrakos35
29/06/2015, 15:11
Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και ένα ψηφοδέλτιο που θα έλεγε ούτε "ΟΧΙ", ούτε "ΝΑΙ" και θε έλεγε "ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΡΕΜΑΛΙΑ"
αλλά τέλος πάντων.....
ο γιούνκερ μας είπε "εργατικούς ελληνες", εσύ γιατί μας τα χαλάς τώρα?
RizlaPlusPlus
29/06/2015, 15:11
Αν και ειναι μεγαλη κουβεντα αυτο που θα πω, θα το ρωτησω μπας και ανοιξει:
Ειλικρινα πιστευετε οτι οι ανεργοι και οι χαμηλομισθοι δεν εχουν τιποτα να χασουν απο μια πιθανη εξοδο απο το ευρω; Και επισης, ειλικρινα πιστευετε οτι οι "εχοντες", εχουν να χασουν πολλα;
Θα μπορούσε εκτός του ΝΑΙ και του ΟΧΙ να υπήρχε και το ΤΙΠΟΤΑ.
Ούτε το ΝΑΙ ούτε το ΟΧΙ θα λύσει το πρόβλημα που είναι καθαρά το πως θα κάνουμε αυτή τη χώρα να σηκώσει το κεφάλι και να αναπτυχθεί, ώστε και οι άνεργοι επιτέλους να βρούνε δουλειές και το ΑΕΠ να γίνει θετικό κλπ κλπ
Αλλά οι μεν θέλουν τα λεφτά τους οι δε (όλοι, ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ/κλπ) δεν ξέρουν τι τους γίνεται και φοβούνται κι αυτοί την ανεργία..
Δηλαδή με το ΝΑΙ σε όποια μέτρα θεωρείτε ότι βάζουμε βάσεις για να γίνουμε καλύτερη κοινωνία; Να μην είμαστε απλά ανεγκέφαλα δίποδα με φρέντους, καπουτσίνους, κουρσάρες και κωλάρες ; Χμ....
Επίσης μήπως με το ΝΑΙ λέμε " Ψιτ βόρεια παλουκάρια, γαμήστε μας ασάλιωτα γιατί εμείς βλάχοι είμαστε και λέμε ναι.."
Τέλος πως στο διάολο θα αποκτήσει παιδεία και σύγχρονο πολιτισμό, αλληλεγγύη αυτή η χώρα; Μήπως πρέπει να ριχτεί εκεί το βάρος; Μήπως όμως δε πολυγουστάρουν βρε αδερφέ να σκεφτόμαστε λογικά, να σχεδιάζουμε και να πατάμε τα πόδια μας στη Γη;
Δώσε βυζιά στο κόσμο, μερικά ευρώ να ψωνίζουν ρουχαλάκια, κανά Μοχίτο στο ακρωτήρι και όλα να παν να γαμηθούν..
https://www.youtube.com/watch?v=JMEUD1qM27Q
RaGe_Raptor
29/06/2015, 15:14
κάτι το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν το δημοψήφισμα είναι επί της ουσίας ναι ή όχι στο ΕΥΡΩ.
κατά την ταπεινή μου άποψη, αν μπορούσαν να μας βγάλουν από το νόμισμα, θα το είχαν κάνει ήδη....
παρασκηνιακά, ζυμώσεις γίνονται πολλές, μη βιάζεστε να κρίνετε.... εχει δρόμο ακόμα μέχρι την κυριακή....
ούτε πρόκειται πιστεύω να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις επιλογές που έχουμε....... δυστυχώς θα πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε κάτι πολύ χειρότερο και κάτι πάρα πολύ χειρότερο ,έτσι χοντρικά.... ανάλογη της οπτικής του καθενός θα είναι και η επιλογή του...
akis_trevor
29/06/2015, 15:15
Ειλικρινα πιστευετε οτι οι ανεργοι και οι χαμηλομισθοι δεν εχουν τιποτα να χασουν απο μια πιθανη εξοδο απο το ευρω; Και επισης, ειλικρινα πιστευετε οτι οι "εχοντες", εχουν να χασουν πολλα;
ξερω φαμιλιες που πραγματικα δεν εχουν να χασουν και τιποτα.με μια συνταξη αναπηρικη να ζουν 2-3 ατομα κλπ κλπ..
για τους εχοντες,προσωπικα,στα @@ μου τι θα κανουν και αν θα χασουν...
Takata Dome
29/06/2015, 15:15
Έχω να γράψω 2 μήνες σε αυτό το forum.Όρεξη για αντιπαράθεση γενικά δεν έχω,γι'αυτό αποφεύγω το σχολιασμό σε τέτοια θέματα.Όμως το διακύβευμα αυτές τις ώρες είναι μεγάλο.
Σας είπαν λοιπόν ότι θα καταργήσουν τα Μνημόνια με έναν νόμο.Σήμερα ωρύονται γιατί δεν τους δίνεται παράταση του Μνημονίου από την Ευρώπη.Σας είπαν ότι θα φέρουν πρόγραμμα παροχών 10 δις.Σας έφεραν με την δική τους υπογραφή,πρόγραμμα για περικοπές 8 δίς.Σας είπαν ότι η Ευρωπαική πορεία της χώρας δεν απειλείται.Αυτή τη στιγμή,είμαστε με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης.Σας είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση capital controls.Σήμερα οι κλειστές τράπεζες δίνουν 60 ευρώ ανά άτομο.Σας είπαν ότι θα καταργήσουν το πελατειακό κράτος.Πριν 3 μέρες η Δούρου διόρισε τον γκόμενο στην ΕΥΔΑΠ,όπως έχει γίνει με τόσα αδερφοξάδερφα,γκόμενους και συγγενείς υπουργών,βουλευτών και παρατρεχάμενων τους τελευταίους 5 μήνες.Σας είπαν ότι θα ανοίξουν την ΕΡΤ με αξιοκρατικές αρχές.Ανοίξτε την τηλεόραση,δείτε,και μάθετε ότι διόρισαν εδώ στην Πάτρα 9 φύλακες για 1 κεραία της ΕΡΤ.Σας είπαν ότι η Ευρώπη θα φοβηθεί και θα κάνει πίσω.Η Ευρώπη σήμερα λέει,"η πόρτα είναι ανοιχτή".Σας είπαν για κραχ στις αγορές.Σήμερα υπάρχει πτώση 3% (και η μόνη που το θεωρεί νίκη είναι μια μαλακισμένη παράφρων πρώην ακροδεξιά νυν αριστερή).
Σας λένε σήμερα,ότι οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες,ότι στη δραχμή θα δυσκολευτούμε 3 μήνες και μετά όλα καλά,ότι δεν κινδυνεύει η Ευρωπαική πορεία από το "όχι".Δώστε μόνοι σας την απάντηση του τί θα γίνει.
Λέμε εκ των προτέρων όχι στη δραχμή; Ή απάντηση μου εδώ είναι όχι.Υπάρχει κυβέρνηση με σχέδιο,με στόχους,με συννενόηση ανάμεσα στα στελέχη της,που θα εκμεταλλευτεί το bonus της ανταγωνιστικότητας της υποτιμημένης δραχμής,θα δώσει χώρο στις επιχειρήσεις με ταυτόχρονη μείωση του δημοσίου τομέα,ώστε να δημιουργηθούν σιγά-σιγά δουλειές στον ιδιωτικό τομέα; Ξαναδώστε την απάντηση μόνοι σας.Υπάρχει η κυβέρνηση που έχουμε τώρα.Που ονειρεύεται να γίνει διάδοχος ενός μείγματος ΕΣΣΔ και ΠΑΣΟΚ δεκαετίας 80.Τα ίδια λάθη,από τους ίδιους ανθρώπους.Αλλά κάτι έχει αλλάξει.
Εκτός Ευρώ,δεν θα δούν αναπτυξιακά πακέτα.Δεν θα δούν κοινοτικά κονδύλια.Δεν υπάρχει ΕΣΠΑ.Δεν θα ξαναδωθούν δάνεια άνευ όρων.Δε θα ξαναβρέξει λεφτά.Ποιός μαλάκας θα πληρώσει το αυξημένο κατα ν% κόστος ζωής με τη δραχμή; Μήπως το δημόσιο; Εδώ γελάμε.Θα επιχειρηθεί να το πληρώσει πάλι ο ιδιωτικός τομέας.Τι κρίμα όμως που με τα capital controls αρχίζει η οριστική διάλυση για τις επιχειρήσεις,που δεν μπορούν να εισάγουν και να ανταποκριθούν σε διεθνείς υποχρεώσεις,και που θα τους γίνει ένα ξεγυρισμένο κούρεμα καταθέσεων.Και όταν θα πέσουν και αυτές,θα τρίβετε τα μάτια σας για το πού θα φτάσει η κοινωνική διάλυση και η ανεργία.
Σε μια δραχμή λοιπόν,όπου θα επιχειρηθεί η αναβίωση των δοξασμένων ημερών του ΠΑΣΟΚ,λέω με κάθε τρόπο όχι.30 χρόνια τα ίδια λάθη,έχω μάτια και μυαλό για να αντιληφθώ πού θα ξαναφτάσουμε.Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ρεαλιστική πρόταση εκτός ευρώ,απο κανέναν.Αν υπήρχε,θα την σκεφτόμουν σοβαρά.Και να θυμάστε κάτι: Σε αυτή τη ζωή πληρώνονται όλα.Ας ονειρεύονται διαγραφή χρέους αγγλικού δικαίου,θα δούμε πολύ σύντομα τί θα πάρουν.Αφήστε το Λαζόπουλο με τα 2 εκατομμύρια στο εξωτερικό να κλαίει απο χαρά που ήρθε επιτέλους η ρήξη.Είναι που θα μπορεί αύριο μεθάυριο να μας αγοράζει όλους για ένα κομμάτι ψωμί.Αφήστε και το Λαφαζάνη με το Στρατούλη να ονειρεύονται μια νέα Σοβιετική Ένωση.Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από συνδικάλες που μια ζωή έμαθαν να εκβιάζουν για να κερδίζουν χοντρά χρήματα (δείτε τις περιουσίες τους) στο όνομα του λαού.Σε όλους αυτούς μαζί,και σε εθνοσωτήρες τύπου Σημίτη και νοσταλγούς του εθνικού διχασμού και του εμφυλίου,ένα απαντώ: https://www.youtube.com/watch?v=xZ3GYOgaWBs#t=0m46s
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.Πολλοί απο εμάς δεν αποφασίζαμε όταν γινόταν το πάρτι με ξένα λεφτά.Ο λογαριασμός έφτασε,και θα πληρωθεί.Όλα πληρώνονται κάποια στιγμή.Δεν υπάρχει καμία εύκολη λύση.Υπάρχει το κακό,και το τρισχειρότερο.Θα με συγχωρήσετε που θα ψηφίσω το κακό,και ας με πούν γερμανοτσολιά και προδότη. Είναι επειδή δε βλέπω καμία αξιοπρέπεια στα αίσχη που θέλουν να έχουν το ελεύθερο να κάνουν κόμματικοί στρατοί και κυβέρνηση επί δραχμής.Αξιοπρέπεια είναι ένας σωστός βασικός μισθός,είναι μια σύνταξη σε λογική ηλικία και λογικού ύψους,είναι αξιολόγηση και αξιοκρατία,είναι η ζωή χωρίς να περιμένουμε λεφτά από έξω,αλλά να δημιουργούμε μόνοι μας.Απλά θεωρώ πως κάτι τέτοιο είναι πιο κοντά αν πώ ναί,παρά αν πώ όχι.Μακάρι να υπήρχαν σοβαροί άνθρωποι να υπηρετήσουν το όχι,αλλά δυστυχώς υπάρχουν μόνο καραγκιόζηδες λαικιστές εθνοσωτήρες. Οι ξένοι ήταν φίλοι τους όσο τους έδιναν λεφτά,και τώρα έγιναν ναζί και αυτοί οι απόγονοι του Λεωνίδα.Καλή επανάσταση εύχομαι.
Το τελευταία που θα πώ,είναι πως σιγά σιγά,μας τελειώνουν "οι ξένοι".Από εδώ και πέρα υπάρχουμε εμείς και ο καθρέφτης.Ό,τι αποφασίσουμε,είναι με δική μας ευθύνη.
RaGe_Raptor
29/06/2015, 15:17
..................Δηλαδή με το ΝΑΙ σε όποια μέτρα....................
για εμένα δεν έχει να κάνει με αυτό....άποψή μου.....
AUFGEBRACHT
29/06/2015, 15:19
Πουστιά και από μπροστά δεν γίνεται... ;)
spyrakos35
29/06/2015, 15:21
ούτε πρόκειται πιστεύω να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις επιλογές που έχουμε....... δυστυχώς θα πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε κάτι πολύ χειρότερο και κάτι πάρα πολύ χειρότερο ,έτσι χοντρικά.... ανάλογη της οπτικής του καθενός θα είναι και η επιλογή του...
δεν είναι χοντρικά...
ΑΥΤΟ είναι....
και το χειρότερο είναι οτι δεν ξέρουμε τι έχει από πίσω το κάθε σενάριο....
congate7
29/06/2015, 15:22
Το «όχι» σημαίνει όχι στα συγκεκριμένα μέτρα αλλά πάμε στα ίδια άτομα που μόλις απορρίψαμε τις προτάσεις τους για μία νέα συμφωνία(μνημόνιο,μέτρα όπως και να το πεις το ίδιο είναι)
Το «ναι» είναι αυτονόητο τι σημαίνει...
Πραγματικά εμένα δε με καλύπτει ούτε το ένα ούτε το άλλο
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ !!!
Σε περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεωκοπίας και δραχμής την "αραπίσια" φούτσα θα την φάνε αυτοί που ήδη τα φέρνουν δύσκολα βόλτα... Απλά η επιβίωσή τους (η διαβίωση είναι άλλη ιστορία...) θα εξαρτάται αποκλειστικά από πρόνοια - ελεημοσύνη - παραβατικότητα...
Αντίθετα οι έχοντες και κατέχοντες (και ακόμα περισσότερο αυτοί με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρωπουλάκια στις Ευρωπαικές τράπεζες που ουσιαστικά είναι τα κλεμμένα των προηγούμενων ετών) θα γίνουν πραγματικά πάμπλουτοι για τα Ελληνικά δεδομένα... Παίζει και αυτοί να είναι το προσεκτικά κρυμμένο λόμπι γύρω και πίσω από την κίνηση της "νομισματικής κυριαρχίας της χώρας"...
el_hymador
29/06/2015, 15:24
Tο θέμα είναι να αναρωτηθούμε επίσης (και όχι μόνο εμείς) τι σκατά σημαίνει Ευρωπαική Ένωση. Δεν εννοώ την ερμηνεία των λέξεων, εννοώ τι είναι στην πραγματικότητα αυτό το πράγμα...
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι αυτό που αρνήθηκε ο μπεκροκανάτας στην ομιλία του: ένα τεχνοκρατικό μόρφωμα στηριζόμενο μόνο σε αμφίδρομο διακρατικό οικονομικό αλισβερίσι, το οποίο αναπόφευκτα αβαντάρει τους ισχυρούς.
Η Ευρωπαική Ένωση έχει αργήσει χαρακτηριστικά να ενοποιηθεί στο βαθμό που όφειλε ώστε να αποτελέσει κάτι ουσιαστικότερο. Θα έπρεπε πέρα από το κοινό νόμισμα. να υπήρχαν κοινά σύνορα, κοινή πολιτική (εσωτερική και εξωτερική), κοινή οικονομία και ένα κοινοβούλιο.
Ως έχει είναι μια μαλακία και μισή για να κονομάνε οι Βόρειοι και ειδικά οι φρίτσιδες.
spyrakos35
29/06/2015, 15:25
Το «όχι» σημαίνει όχι στα συγκεκριμένα μέτρα αλλά πάμε στα ίδια άτομα που μόλις απορρίψαμε τις προτάσεις τους για μία νέα συμφωνία(μνημόνιο,μέτρα όπως και να το πεις το ίδιο είναι)
Το «ναι» είναι αυτονόητο τι σημαίνει...
Πραγματικά εμένα δε με καλύπτει ούτε το ένα ούτε το άλλο
το όχι εκτός από μέτρα περιλαμβάνει και ουσιαστική κουβέντα επί του χρέους
Έχω να γράψω 2 μήνες σε αυτό το forum.Όρεξη για αντιπαράθεση γενικά δεν έχω,γι'αυτό αποφεύγω το σχολιασμό σε τέτοια θέματα.Όμως το διακύβευμα αυτές τις ώρες είναι μεγάλο.
Εκτός Ευρώ,δεν θα δούν αναπτυξιακά πακέτα.Δεν θα δούν κοινοτικά κονδύλια.Δεν υπάρχει ΕΣΠΑ.Δεν θα ξαναδωθούν δάνεια άνευ όρων.Δε θα ξαναβρέξει λεφτά.Ποιός μαλάκας θα πληρώσει το αυξημένο κατα ν% κόστος ζωής με τη δραχμή; Μήπως το δημόσιο; Εδώ γελάμε.Θα επιχειρηθεί να το πληρώσει πάλι ο ιδιωτικός τομέας.Τι κρίμα όμως που με τα capital controls αρχίζει η οριστική διάλυση για τις επιχειρήσεις,που δεν μπορούν να εισάγουν και να ανταποκριθούν σε διεθνείς υποχρεώσεις,και που θα τους γίνει ένα ξεγυρισμένο κούρεμα καταθέσεων.Και όταν θα πέσουν και αυτές,θα τρίβετε τα μάτια σας για το πού θα φτάσει η κοινωνική διάλυση και η ανεργία.
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.Πολλοί απο εμάς δεν αποφασίζαμε όταν γινόταν το πάρτι με ξένα λεφτά.Ο λογαριασμός έφτασε,και θα πληρωθεί.Όλα πληρώνονται κάποια στιγμή.Δεν υπάρχει καμία εύκολη λύση.Υπάρχει το κακό,και το τρισχειρότερο.Θα με συγχωρήσετε που θα ψηφίσω το κακό,και ας με πούν γερμανοτσολιά και προδότη. Είναι επειδή δε βλέπω καμία αξιοπρέπεια στα αίσχη που θέλουν να έχουν το ελεύθερο να κάνουν κόμματικοί στρατοί και κυβέρνηση επί δραχμής.Αξιοπρέπεια είναι ένας σωστός βασικός μισθός,είναι μια σύνταξη σε λογική ηλικία και λογικού ύψους,είναι αξιολόγηση και αξιοκρατία,είναι η ζωή χωρίς να περιμένουμε λεφτά από έξω,αλλά να δημιουργούμε μόνοι μας.Απλά θεωρώ πως κάτι τέτοιο είναι πιο κοντά αν πώ ναί,παρά αν πώ όχι.Μακάρι να υπήρχαν σοβαροί άνθρωποι να υπηρετήσουν το όχι,αλλά δυστυχώς υπάρχουν μόνο καραγκιόζηδες λαικιστές εθνοσωτήρες. Οι ξένοι ήταν φίλοι τους όσο τους έδιναν λεφτά,και τώρα έγιναν ναζί και αυτοί οι απόγονοι του Λεωνίδα.Καλή επανάσταση εύχομαι.
Το τελευταία που θα πώ,είναι πως σιγά σιγά,μας τελειώνουν "οι ξένοι".Από εδώ και πέρα υπάρχουμε εμείς και ο καθρέφτης.Ό,τι αποφασίσουμε,είναι με δική μας ευθύνη.
Χωρίς ειλικρινά ίχνος αντιπαράθεσης αλλά καθαρά συζήτησης θα γράψω τα παρακάτω.
Προσωπικά δε θα ήθελα ποτέ ξανά ΕΣΠΑ, πακέτα ΝτεΛορ, χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ και ότι άλλο παρόμοιο γιατί το βασικό που έκαναν είναι να δημιουργήσουν 2 γενιές βολεψάκιδων, ψευτοεπιχειρηματιών, γκλαμουριάς. Και βέβαια δε φταίνε αυτά καθεαυτά τα πακέτα αλλά η παιδεία και η λογική των ανθρώπων εδώ. Και νομίζω ότι δε πρόκειται να αλλάξει και με άλλες χρηματοδοτήσεις.
Εδώ πρέπει ο άνθρωπος να μάθει να δουλεύει, να βάζει το μυαλό του να σκέφτεται, να προγραμματίζει. Δε λέω ότι όλοι οι Έλληνες είναι ζώα, αλλά αντικειμενικά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι. Και η όλη μας συμπεριφορά το δείχνει. Στα χωράφια χρειάζεται κόσμος, στο εξωτερικό υπάρχουν δουλειές, άνθρωποι που επένδυσαν σε καλές ιδέες και είχαν μυαλό για δουλειά ζουν αξιπρεπέστατα. Οι καφετέριες όμως είναι συνεχώς φουλ, με τις επιδοτήσεις φτιάχνουν καφετέριες, αγοράζουν αυτοκίνητα, πουτάνες, χτίζουν σπίτια που τα δηλώνουν διαμερίσματα και πολλά άλλα.
Δε θέλω ποτέ ξανά να πέσουν εύκολα χρήματα σε τούτο το τόπο. Να ξαναγίνει ο κόσμος εργατικός, να στύβει τη πέτρα να τη κάνει χρήμα. Να περιορίσει τις "ανάγκες" του.Το ένα φέρνει το άλλο.
Ξέρω μπλέκω πολλά αλλά ξέρετε το ποσοστό διαζυγίων στην Ελλάδα; Το ποσοστό γεννήσεων ; Στα σχολεία ξέρετε τι συμβαίνει;
spyrakos35
29/06/2015, 15:29
Προσωπικά δε θα ήθελα ποτέ ξανά ΕΣΠΑ, πακέτα ΝτεΛορ, χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ και ότι άλλο παρόμοιο γιατί το βασικό που έκαναν είναι να δημιουργήσουν 2 γενιές βολεψάκιδων, ψευτοεπιχειρηματιών, γκλαμουριάς. Και βέβαια δε φταίνε αυτά καθεαυτά τα πακέτα αλλά η παιδεία και η λογική των ανθρώπων εδώ. Και νομίζω ότι δε πρόκειται να αλλάξει και με άλλες χρηματοδοτήσεις.
Εδώ πρέπει ο άνθρωπος να μάθει να δουλεύει, να βάζει το μυαλό του να σκέφτεται, να προγραμματίζει. Δε λέω ότι όλοι οι Έλληνες είναι ζώα, αλλά αντικειμενικά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι. Και η όλη μας συμπεριφορά το δείχνει. Στα χωράφια χρειάζεται κόσμος, στο εξωτερικό υπάρχουν δουλειές, άνθρωποι που επένδυσαν σε καλές ιδέες και είχαν μυαλό για δουλειά ζουν αξιπρεπέστατα. Οι καφετέριες όμως είναι συνεχώς φουλ, με τις επιδοτήσεις φτιάχνουν καφετέριες, αγοράζουν αυτοκίνητα, πουτάνες, χτίζουν σπίτια που τα δηλώνουν διαμερίσματα και πολλά άλλα.
Δε θέλω ποτέ ξανά να πέσουν εύκολα χρήματα σε τούτο το τόπο. Να ξαναγίνει ο κόσμος εργατικός, να στύβει τη πέτρα να τη κάνει χρήμα. Να περιορίσει τις "ανάγκες" του.Το ένα φέρνει το άλλο.
Ξέρω μπλέκω πολλά αλλά ξέρετε το ποσοστό διαζυγίων στην Ελλάδα; Το ποσοστό γεννήσεων ; Στα σχολεία ξέρετε τι συμβαίνει;
+1300._
RizlaPlusPlus
29/06/2015, 15:34
ξερω φαμιλιες που πραγματικα δεν εχουν να χασουν και τιποτα.με μια συνταξη αναπηρικη να ζουν 2-3 ατομα κλπ κλπ..
για τους εχοντες,προσωπικα,στα @@ μου τι θα κανουν και αν θα χασουν...
Την περιπτωση του τι θα συμβει σε αυτους, οταν δεν υπαρχει τιποτα, την εχεις σκεφτει; Γιατι ο εχων θα οχυρωθει, εχοντας ακομα και την εξουσια μαζι του. Ενω ο μη εχων, θα διχαστει σε κυνηγο και θηραμα. Και η δευτερη κατηγορια θα ειναι ακριβως αυτοι που ειναι ηδη ανημποροι, στους οποιους αναφερεσαι.
Γιατι απο τη δικη μου (και οχι μονο, αποτι φαινεται) οπτικη γωνια, ολες οι χωρες με υποτιμημενο νομισμα εχουν ενα και μοναδικο κοινο: φτηνες ανηλικες πουτανες. (εδω να εξηγησω οτι δεν αναφερομαι στο συγκεκριμενο θεμα αυτο καθεαυτο, αλλα γενικα σας καλω να σκεφτειτε τι αντιμετωπιση εχουν ΟΛΟΙ απεναντι σε Βουλγαριες, Ταυλανδες, Λιθουανιες κτλ).
Ειλικρινα συγνωμη που το λεω ετσι, και αντιλαμβανομαι τη λογικη στο να διαγραφει το ποστ. Και επισης, Ακη, δεν εχω καμια διαθεση ουτε να αντιπαραταθω μαζι σου ουτε να υποτιμησω το μεγεθος της εξαθλιωσης στην οποια αναφερεσαι. Απλα οπως το βλεπω, το σημειο που ειμαστε δεν ειναι ΟΥΤΕ στη μεση της διαδρομης του πατου...
EDIT: Τα ειπε με πολυ καλυτερη γλωσσα απο τη δικη μου ο THEOD...
...
RaGe_Raptor
29/06/2015, 15:36
....Δε θέλω ποτέ ξανά να πέσουν εύκολα χρήματα σε τούτο το τόπο. Να ξαναγίνει ο κόσμος εργατικός, να στύβει τη πέτρα να τη κάνει χρήμα. Να περιορίσει τις "ανάγκες" του.Το ένα φέρνει το άλλο. ......
αυτό είναι το ζουμί..... και πιστεύεις ότι με αυτούς τους ανθρώπους που μας κυβερνάνε αυτή τη στιγμή θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο? εγώ εκτιμώ πως όχι.....
Cpt. Haddock
29/06/2015, 15:38
Δυο λογια μονο:
Πρώτον, απο το θεμα του δημοψηφισματος (αν γινει τελικα), λειπουν βασικες εξηγησεις απο την πλευρα του πρωθυπουργου. Εαν βγει το "Οχι" που αυτος υποστηριζει, τι θα σημαινει και τι προτιθεται να κανει (γιατι μετρα πρέπει να παρει ετσι κι αλλιως, η οικονομια λογιστικα δε βγαινει). Εαν βγει το "Ναι", δηλαδη καταψηφιστει η προτασή του, επισης τι σκοπευει να κανει. Θα εφαρμοσει τη συμφωνια; Θα παραιτηθει; Πρέπει να τα ξεκαθαρισει αυτα.
Δευτερον, επειδη πολυ γραφεται αυτες τις μερες μια παρομοιωση με το "Οχι" του 1940, το θεωρω ηλιθιο. Το 1940, ο δικτάτορας Μεταξας πηρε μονος του την αποφαση και την ευθυνη να στειλει ανθρωπους στο θανατο. Δε μετακυλισε το βαρος σε αλλους. Επισης ειχε προετοιμαστει καταλληλα (η 8η μεραρχια ήταν επιστρατευμενη απο το 1939).
Αυτα. Δουλευα ολο το ΣΚ και οταν μου ειπαν τα νεα δεν το πιστευα...
AUFGEBRACHT
29/06/2015, 15:39
Τω καιρώ εκείνω που κυκλοφορούσε ακόμα η Ελευθεροτυπία (και δεν είχε καταντήσει όπως την κατάντησαν) συνήθιζα να ξεκινώ την ανάγνωσή της από τη στήλη του...
http://www.iefimerida.gr/news/214392/o-kairos-tis-eleytherotypias-zitaei-sygnomi-poy-stirixe-syriza
Υ.Γ. Για όποιον βαριέται να το διαβάσει όλο ας ρίξει μια ματιά στο ψέμα τρίτο και ψέμα τέταρτο...
AUFGEBRACHT
29/06/2015, 15:41
Δυο λογια μονο:
Πρώτον, απο το θεμα του δημοψηφισματος (αν γινει τελικα), λειπουν βασικες εξηγησεις απο την πλευρα του πρωθυπουργου.
Βασικά αν δεν κάνω λάθος το κυριότερο θέμα είναι -δεχόμενοι την επίσημη θέση της κυβέρνησης- ότι ψηφίζουμε αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την πρόταση των δανειστών... η οποία ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, αφού έχει αποσυρθεί. Κάνω λάθος;;;
Takata Dome
29/06/2015, 15:42
Επί της ουσίας,λέμε το ίδιο πράγμα.Γιατί όμως πρέπει να μας κοπούν αυτές οι πηγές χρηματοδότησης για να βάλουμε μυαλό; Ξέρεις τι σημαίνει κατάργηση του ΕΣΠΑ για τις δημόσιες επενδύσεις; Ξέρεις σε τι κατάσταση είναι επιχειρήσεις που ζούσαν από τα δημόσια έργα; Δε μιλάμε για τους γνωστούς μεγαλοκαρχαρίες και φοροφυγάδες,μιλάμε για μικρές επιχειρήσεις.Συγγενικό μου πρόσωπο δουλεύει σε τέτοια επιχείρηση,και έχουν να δούν μισθό 9 μήνες.Ούτε ξέρω πως κρατιέται ανοιχτός αυτός ο άνθρωπος.Ξεκίνησαν δειλά δειλά πριν κάποιους μήνες να επανέρχονται,και πάλι στα σκατά αυτούς τους 5 μήνες.Τι θα κάνουν αυτές οι επιχειρήσεις απουσία κοινοτικών κονδυλίων,και με ένα χιλιοχρεωκοποημένο κράτος που κοιτάει πρώτα να βολέψει τους δικούς του;Ερευνητικά προγράμματα στα πανεπιστήμια,με τί θα χρηματοδοτηθούν; Αφού η ιδιωτική πρωτοβουλία στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι για αυτούς λίγο χειρότερη από τον καρκίνο.Πώς θα γίνει το παραμικρό έργο για να δουλέψει ο κόσμος αν κοπούν και τα τελευταία χρήματα απ'έξω; Είναι πρόβλημά τους,ή πρόβλημά μας που τα διαχειριζόμασταν σαν νεόπλουτοι κεφτέδες 30 χρόνια τώρα; Και εν πάση περιπτώσει,δες τι έγιναν αυτά τα κονδύλια σε άλλες χώρες όταν χρησιμοποιήθηκαν σωστά.
Στο ξαναλέω,λέμε το ίδιο πράγμα.Απλά εγώ δεν θεωρώ πως πρέπει να κόψουμε το κεφάλι μας για να μην το χτυπάμε στον τοίχο,πρέπει απλά να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και δράσης μας.Ούτε το ευρώ,ούτε η δραχμή μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε,αυτό μόνο εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε.Και σίγουρα όχι με κυβερνήσεις που ενώ δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις,αρχίζουν μαζικούς διορισμούς παντού και για τα πάντα. Δραχμή; Μαζί σου και εγώ.Με αυτούς τους ξεφτιλισμένους όμως,ποτέ και για κανέναν λόγο.
nikos_abel
29/06/2015, 15:42
Δυο λογια μονο:
Πρώτον, απο το θεμα του δημοψηφισματος (αν γινει τελικα), λειπουν βασικες εξηγησεις απο την πλευρα του πρωθυπουργου. Εαν βγει το "Οχι" που αυτος υποστηριζει, τι θα σημαινει και τι προτιθεται να κανει (γιατι μετρα πρέπει να παρει ετσι κι αλλιως, η οικονομια λογιστικα δε βγαινει). Εαν βγει το "Ναι", δηλαδη καταψηφιστει η προτασή του, επισης τι σκοπευει να κανει. Θα εφαρμοσει τη συμφωνια; Θα παραιτηθει; Πρέπει να τα ξεκαθαρισει αυτα.
Θα παραιτηθεί η κυβέρνηση είπε.
Δευτερον, επειδη πολυ γραφεται αυτες τις μερες μια παρομοιωση με το "Οχι" του 1940, το θεωρω ηλιθιο.
Δίκαιο και κωμικοτραγικό
Το 1940, ο δικτάτορας Μεταξας πηρε μονος του την αποφαση και την ευθυνη να στειλει ανθρωπους στο θανατο. Δε μετακυλισε το βαρος σε αλλους. Επισης ειχε προετοιμαστει καταλληλα (η 8η μεραρχια ήταν επιστρατευμενη απο το 1939).
Δεν την πήρε μόνος του, πιέστηκε. Εκτός αν εννοείς ότι πήρε τις συνέπειες της αποδοχής του να πει όχι και δεν προσπάθησε να ψευτοδικαιολογηθεί.
Άλλο που του έκατσε και έμεινε στην ιστορία ως ήρωας
AUFGEBRACHT
29/06/2015, 15:50
:cry:
337911
Flying Mythos
29/06/2015, 15:50
εγώ πάλι λέω να ψηφίσω το αντίθετο από αυτό που θα ψηφίσουν αυτοί που μας "σώζουν" πέντε χρόνια τώρα. έτσι για αλλαγή
αυτό είναι το ζουμί..... και πιστεύεις ότι με αυτούς τους ανθρώπους που μας κυβερνάνε αυτή τη στιγμή θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο? εγώ εκτιμώ πως όχι.....
Όλα εξαρτώνται από εμάς και όχι από την όποια κυβέρνηση. Εμείς ψηφίζουμε τους ίδιους συνέχεια. Εμείς ανεχόμαστε, εμείς γλύφουμε, εμείς ζητάμε ρουσφέτια, εμείς θέμε να βολευτούμε.
Επί της ουσίας,λέμε το ίδιο πράγμα.
Στο ξαναλέω,λέμε το ίδιο πράγμα.Απλά εγώ δεν θεωρώ πως πρέπει να κόψουμε το κεφάλι μας για να μην το χτυπάμε στον τοίχο,πρέπει απλά να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και δράσης μας.Ούτε το ευρώ,ούτε η δραχμή μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε,αυτό μόνο εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε.Και σίγουρα όχι με κυβερνήσεις που ενώ δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις,αρχίζουν μαζικούς διορισμούς παντού και για τα πάντα. Δραχμή; Μαζί σου και εγώ.Με αυτούς τους ξεφτιλισμένους όμως,ποτέ και για κανέναν λόγο.
Μα δεν είναι πρόβλημα ότι σχεδόν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι κρατικοδίαιτες; Δεν είναι πρόβλημα το κράτος να κάνει business; Η δουλειά του κράτους είναι να παρέχει εκπαίδευση, υγεία, ασφάλεια και να είναι ο διαιτητής του παιχνιδιού. Δε με νοιάζει πως θα λέγεται το νόμισμα. Με νοιάζει η νοοτροπία. Και στη τελική, ναι έχουμε ματώσει πολύ κάποιοι, ας ματώσουμε περισσότερο και ας κλείσουν κάποιες διαπλεκώμενες εταιρίας, δε χρειάζεται να γράψω ονόματα.
Ναι επιμένω να κοπούν οι χρηματοδοτήσεις. Να κάτσουμε να φτιάξουμε υγιές φορολογικό, να προσελκύσουμε εταιρίες να στήσουν εδώ παραρτήματα. Και δεν είναι μόνο το κόστος εργασίας που μετράει. HP και Huawei θέλουν να κάνουν την Ελλάδα τον "άνθρωπο" τους στην Ευρώπη, έτσι όμως πως ;
Άρα καταλήγοντας γιατί ΝΑΙ; Για να έρθει πάλι ο μ@λ@κ@ς ο σπόρος του Απέθαντου; Για να κάνουμε και άλλους Πασόκους; Χρειάζεται κάτι νέο, κάτι υγιές και στη κοινωνία μας υπάρχουν τέτοιες φωνές αλλά ο Έλληνας γουστάρει το πουλ μουρ και τα εύκολα φράγκα..
akis_trevor
29/06/2015, 15:55
Την περιπτωση του τι θα συμβει σε αυτους, οταν δεν υπαρχει τιποτα, την εχεις σκεφτει; Γιατι ο εχων θα οχυρωθει, εχοντας ακομα και την εξουσια μαζι του. Ενω ο μη εχων, θα διχαστει σε κυνηγο και θηραμα. Και η δευτερη κατηγορια θα ειναι ακριβως αυτοι που ειναι ηδη ανημποροι, στους οποιους αναφερεσαι.
Γιατι απο τη δικη μου (και οχι μονο, αποτι φαινεται) οπτικη γωνια, ολες οι χωρες με υποτιμημενο νομισμα εχουν ενα και μοναδικο κοινο: φτηνες ανηλικες πουτανες. (εδω να εξηγησω οτι δεν αναφερομαι στο συγκεκριμενο θεμα αυτο καθεαυτο, αλλα γενικα σας καλω να σκεφτειτε τι αντιμετωπιση εχουν ΟΛΟΙ απεναντι σε Βουλγαριες, Ταυλανδες, Λιθουανιες κτλ).
Ειλικρινα συγνωμη που το λεω ετσι, και αντιλαμβανομαι τη λογικη στο να διαγραφει το ποστ. Και επισης, Ακη, δεν εχω καμια διαθεση ουτε να αντιπαραταθω μαζι σου ουτε να υποτιμησω το μεγεθος της εξαθλιωσης στην οποια αναφερεσαι. Απλα οπως το βλεπω, το σημειο που ειμαστε δεν ειναι ΟΥΤΕ στη μεση της διαδρομης του πατου...
EDIT: Τα ειπε με πολυ καλυτερη γλωσσα απο τη δικη μου ο THEOD...
κουβεντα κανουμε,δεν τσακωνομαστε,παροτι οι αποψεις μας απεχουν αρκετα....
για καποιες περιπτωσεις,θα συμφωνησω οτι την κουτσοπαλευουν με 400-500 ευρω μισθο κλπ,και οκ,αν μεσω φορων το 500 γινει 450 θα κοψουν μια εξοδο τον μηνα που εκαναν και θα τα φερουν βολτα.
και;;τι ζωη ειναι αυτη;το τελευταιο διαστημα που εχω εξοδα σουπερμαρκετ,λογαριασμους κλπ,2 ατομα,δουλευουμε και οι 2 οι μισθοι στα ποσα που ειπα,και ειμαστε στο τσιμα τσιμα,και χωρις κρεπαλες,βραδινες εξοδους κλπ.και εγω εχω να χασω,εστω αυτην την μια βολτα στο τοσο που παω με το μηχανακι ας πουμε...η τα σουβλακια που τρωω μια στις 10 μερες..παραδειγματα φερνω...
η θεια μου που ζει με μια αναπηρικη λιγοτερα απο τα 400 ευρω,με εναν γιο ουσιαστικα αναπηρο(δεν ειναι της παρουσης) και αλλον ενα γιο που μια στο τοσο κανει κανα μεροκαματο γιατι δεν βρισκει,και ζει ουσιαστικα απο βοηθειες συγγενων κλπ,τι εχει να χασει;;;ειναι μια καταθλιπτικη κατασταση.δεν μιλαω για ανεργους που πανε σε σισιτια,για αστεγους που τα χασανε ολα σε μια μερα κλπ κλπ...
Συνέχεια αργότερα, με το τι παίζεται, πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που παίζεται πλέον, και πόσο αδιάφορο είναι το αν θα υπέγραφε 8 ή 8,5 δις μέτρα.
End of παπαροπλυμμύρα μου τώρα.
Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους, και επέλεξαν τα capital control μέσω του δημοψηφίσματος, και πραγματικά καταλήγω στην αρχική μου υποψία πως απλά είναι επικίνδυνα ανίδεοι. Δεν με ενδιαφέρει τι θα πράξει ο καθένας, απλά λέω να μην κρατήσω μέσα μου, αυτό που θα καταλήξουμε με μαθηματική ακρίβεια, άσχετα με την υπογραφή ή όχι των δύο προτάσεων.
Είναι απίστευτο πραγματικά σε τι κινδύνους μπαίνουμε για 500 εκ. διαφορά και γιατί η επιβολή capital controls ήταν απίστευτη μαλακία, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Αν διαφωνεί κάποιος με τον συλλογισμό μου, ευχαρίστως να μου πει που κάνω λάθος. Τα δεδομένα είναι :
* Οι δύο πλευρές ήταν πολύ κοντά. Τα 400-500 είναι ασήμαντο ποσό, αλλά κάτι μεσολάβησε που ωθησε τον ΑΤ να προκυρήξει δημοψήφισμα με την διαπραγμάτευση σε εξέλιξη. Όπως είναι γνωστό ο Χουλιαράκης και ο Δραγασάκης ενημερώθηκαν από tweet. Πιστεύω πως η αδυναμία προώθησης του προγράμματος στην ΚΟ του κόμματος του, τον έκανε να μεταφέρει την ευθύνη αλλού.(!!!!!!!)
* Τα capital controls τα κάνεις, για να αποτρέψεις την διαρροή καταθέσεων. Αυτός έκανε το ασύλληπτο, να επιβάλλει CC, όταν είχαν φύγει και τα συρτάρια. Η επιστροφή σε άλλο νόμισμα, θα δημιουργήσει αυτόματα 2 κατηγορίες πολιτών, και είναι αυτονόητο ποιοί θα υποστούν καταστροφή.
* Η εφαρμογή της θεωρίας Yannis ήταν το ύστατο διαπραγματευτικό χαρτί (!), καθώς έλεγε πως το κόστος κατάρρευσης του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος μετά την εγκατάλειψη απ΄τη ζώνη του € θα οδηγούσε σε αποδοχή των αιτημάτων μας. Οι δηλώσεις ΑΤ για 1/1εκ πιθανότητες, η βεβαιότητα πως ο Dragi δεν θα έκοβε ποτέ τον ELA (απίθανο όσο να μην ανατείλει ο ήλιος έλεγε ο Yani) και οι δηλώσεις πως θα μας παρακαλάνε και τα βαράμε τα νταούλια, μάλλον με πείθει πως το πίστευαν.
Ανόητος συλλογισμός μιας και αρκούσε να δει τις αγορές γύρω του, για να καταλάβει οτι οι εταίροι ήταν προετοιμασμένοι και έτοιμοι από πέρυσι. Το οτι ήταν απρόβλεπτος ήταν γνωστό καιρό, το θέμα είναι το πόσο επικίνδυνος ήταν, κάτι που φάνηκε.
*Το γιατί πάει σε δημοψήφισμα 2 μέρες πριν την εκπνοή του προγράμματος στήριξης, είναι μυστήριο για το μέγεθος της ανοησίας. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην γνώριζε πως η 30 ιουνιου ήταν το τέρμα.
Οι συνέπειες, και γιατί είναι καταστροφική απόφαση...
*Η ελληνική οικονομία "τζιράρει" 4 δις € την βδομάδα περίπου. ΔΕΝ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΖΙΡΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ 4 ΔΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!
* Η αγορά έχει πεθάνει. Βγείτε μια βόλτα στην "κυριακάτικη" Αθήνα, και πείτε μου αν έχουν ή δεν έχουν κάτι να χάσουν οι νοικοκυραίοι που κοροϊδεύετε, πείτε μου τι καταλαβαίνετε πως θα συμβεί σε μια οικονομία που της απαγορεύεις να υπάρχει. Το οτι δεν πληρώνει κανείς ΤΙΠΟΤΑ, το γνωρίζετε ήδη.
* Εχει σύγκλιση πολιτικών αρχηγών σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και στο G7, ΕΚΤΟΣ από ΕΔΩ !!! Και αυτό το περνάμε ως περήφανη νίκη του λαού, στις απαιτήσεις των δανειστών, και λήφθηκαν ΟΛΑ τα απαραίτητα μέτρα για την σταθερότητα...:moutza:
*Η μεγαλύτερη έννοια του Yannis εχθές, δεν ήταν αν θα υπογράψει την απόλυτη καταστροφή των CC, αλλά ποιός θα την υπογράψει !!! Ήθελε να μπει υπογραφή του Στουρνάρα ο οποίος απείλησε με παραίτηση και πολύ καλά έκανε, μιας και η ΤΕ εισηγείται, και ο Υπουργός αποφασίζει. Όταν ο υπουργός ανησυχεί για την υστεροφημία του, και όχι για τις συνέπειες, φοβάμαι πραγματικά.
*Οι τράπεζες θα ανόιξουν του αγίου ανήμερα, και κλείστε τα αυτία σας στις ΜΑΛΑΚΙΕΣ που λένε. Στην περιπτωση του ΟΧΙ, τι θα ανοίξουν να δώσουν? και στην περίπτωση του ΝΑΙ, θα χρειαστεί χρόνος γιατί ο κόσμος θα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο, μιας και δεν θα ρισκάρει κανείς να βρεθεί στην ίδια κατάσταση.
*Το μεγαλύτερο πρόβλημα των CC ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΡΕΕΕΕΕ!!!! Γιαυτό δεν τα χρησιμοποιούν παρά μόνο ως λύση απελπισίας ρε γάτοι.
* Το τι θα γίνει με τον κόσμο που ετοιμάζεται ή ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στο εξωτερικό, μήπως υπάρχει κάποιο σχέδιο?
* Γενικά, μήπως υπαρχει κάποιο σχέδιο, πέρα απο την δωρεάν μεταφορά με τα λεωφορεία ?
Προσωπικά, αν πάμε την Κυριακή σε δημοψήφισμα, περιμένω συντριπτικό ΝΑΙ, και υπομονή μέχρι να βρεθούμε σε μια φυσιολογική για την χώρα κατάσταση.
Billymuse
29/06/2015, 16:00
Ρε συ Βυρωνα δεκτα ολα αυτα που λες..αλλα για 400μυλουνια λες να τους τη βάρεσε και να έπραξαν έτσι..μηπως κατι άλλο μεσολάβησε ξαφνικά?
Πιστευω η αληθεια ειναι καπου στη μέση..ουτε αυτα που λεει ο Τσίπρας ουτε αυτα που λεει ο Γιουνκγερ για το τι έγινε στις διαπραγματευσεις μπορώ να πιστεψω..
paramedic
29/06/2015, 16:04
:cry:
337911
Δεν σε πιάνω...
AUFGEBRACHT
29/06/2015, 16:12
Δεν σε πιάνω...
Το λεκτικό... αφού δεν έχει πουθενά γραμμένη και τη φράση "ακολουθούν συνημμένα" πάλι καλά. Επίσης σκέφτηκα την εικόνα, να πάει ο παππούς και η γιαγιά που το '74 είχαν ψηφίσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην αβασίλευτη δημοκρατία, να κάτσει να διαβάσει ( ή μάλλον να προσπαθήσει) preliminary debt sustainability analysis... ευτυχώς πάντως που υπάρχει και η ελληνική απόδοση των όρων και διευκολύνει απίστευτα τα πράγματα...
el_hymador
29/06/2015, 16:12
Βύρωνα είναι όντως off trading ορισμένες Ιταλικές τράπεζες;
paramedic
29/06/2015, 16:16
Το λεκτικό... αφού δεν έχει πουθενά γραμμένη και τη φράση "ακολουθούν συνημμένα" πάλι καλά. Επίσης σκέφτηκα την εικόνα, να πάει ο παππούς και η γιαγιά που το '74 είχαν ψηφίσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην αβασίλευτη δημοκρατία, να κάτσει να διαβάσει ( ή μάλλον να προσπαθήσει) preliminary debt sustainability analysis... ευτυχώς πάντως που υπάρχει και η ελληνική απόδοση των όρων και διευκολύνει απίστευτα τα πράγματα...
Γιατί είναι επίσημο το χαρτί αυτό? Εννοώ οτι αυτό θα είναι στο δημοψήφισμα?
Pan (dvs)
29/06/2015, 16:17
End of παπαροπλυμμύρα μου τώρα.
Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους, και επέλεξαν τα capital control μέσω του δημοψηφίσματος, και πραγματικά καταλήγω στην αρχική μου υποψία πως απλά είναι επικίνδυνα ανίδεοι. Δεν με ενδιαφέρει τι θα πράξει ο καθένας, απλά λέω να μην κρατήσω μέσα μου, αυτό που θα καταλήξουμε με μαθηματική ακρίβεια, άσχετα με την υπογραφή ή όχι των δύο προτάσεων.
Είναι απίστευτο πραγματικά σε τι κινδύνους μπαίνουμε για 500 εκ. διαφορά και γιατί η επιβολή capital controls ήταν απίστευτη μαλακία, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Αν διαφωνεί κάποιος με τον συλλογισμό μου, ευχαρίστως να μου πει που κάνω λάθος. Τα δεδομένα είναι :
* Οι δύο πλευρές ήταν πολύ κοντά. Τα 400-500 είναι ασήμαντο ποσό, αλλά κάτι μεσολάβησε που ωθησε τον ΑΤ να προκυρήξει δημοψήφισμα με την διαπραγμάτευση σε εξέλιξη. Όπως είναι γνωστό ο Χουλιαράκης και ο Δραγασάκης ενημερώθηκαν από tweet. Πιστεύω πως η αδυναμία προώθησης του προγράμματος στην ΚΟ του κόμματος του, τον έκανε να μεταφέρει την ευθύνη αλλού.(!!!!!!!)
* Τα capital controls τα κάνεις, για να αποτρέψεις την διαρροή καταθέσεων. Αυτός έκανε το ασύλληπτο, να επιβάλλει CC, όταν είχαν φύγει και τα συρτάρια. Η επιστροφή σε άλλο νόμισμα, θα δημιουργήσει αυτόματα 2 κατηγορίες πολιτών, και είναι αυτονόητο ποιοί θα υποστούν καταστροφή.
* Η εφαρμογή της θεωρίας Yannis ήταν το ύστατο διαπραγματευτικό χαρτί (!), καθώς έλεγε πως το κόστος κατάρρευσης του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος μετά την εγκατάλειψη απ΄τη ζώνη του € θα οδηγούσε σε αποδοχή των αιτημάτων μας. Οι δηλώσεις ΑΤ για 1/1εκ πιθανότητες, η βεβαιότητα πως ο Dragi δεν θα έκοβε ποτέ τον ELA (απίθανο όσο να μην ανατείλει ο ήλιος έλεγε ο Yani) και οι δηλώσεις πως θα μας παρακαλάνε και τα βαράμε τα νταούλια, μάλλον με πείθει πως το πίστευαν.
Ανόητος συλλογισμός μιας και αρκούσε να δει τις αγορές γύρω του, για να καταλάβει οτι οι εταίροι ήταν προετοιμασμένοι και έτοιμοι από πέρυσι. Το οτι ήταν απρόβλεπτος ήταν γνωστό καιρό, το θέμα είναι το πόσο επικίνδυνος ήταν, κάτι που φάνηκε.
*Το γιατί πάει σε δημοψήφισμα 2 μέρες πριν την εκπνοή του προγράμματος στήριξης, είναι μυστήριο για το μέγεθος της ανοησίας. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην γνώριζε πως η 30 ιουνιου ήταν το τέρμα.
Οι συνέπειες, και γιατί είναι καταστροφική απόφαση...
*Η ελληνική οικονομία "τζιράρει" 4 δις € την βδομάδα περίπου. ΔΕΝ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΖΙΡΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ 4 ΔΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!
* Η αγορά έχει πεθάνει. Βγείτε μια βόλτα στην "κυριακάτικη" Αθήνα, και πείτε μου αν έχουν ή δεν έχουν κάτι να χάσουν οι νοικοκυραίοι που κοροϊδεύετε, πείτε μου τι καταλαβαίνετε πως θα συμβεί σε μια οικονομία που της απαγορεύεις να υπάρχει. Το οτι δεν πληρώνει κανείς ΤΙΠΟΤΑ, το γνωρίζετε ήδη.
* Εχει σύγκλιση πολιτικών αρχηγών σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και στο G7, ΕΚΤΟΣ από ΕΔΩ !!! Και αυτό το περνάμε ως περήφανη νίκη του λαού, στις απαιτήσεις των δανειστών, και λήφθηκαν ΟΛΑ τα απαραίτητα μέτρα για την σταθερότητα...:moutza:
*Η μεγαλύτερη έννοια του Yannis εχθές, δεν ήταν αν θα υπογράψει την απόλυτη καταστροφή των CC, αλλά ποιός θα την υπογράψει !!! Ήθελε να μπει υπογραφή του Στουρνάρα ο οποίος απείλησε με παραίτηση και πολύ καλά έκανε, μιας και η ΤΕ εισηγείται, και ο Υπουργός αποφασίζει. Όταν ο υπουργός ανησυχεί για την υστεροφημία του, και όχι για τις συνέπειες, φοβάμαι πραγματικά.
*Οι τράπεζες θα ανόιξουν του αγίου ανήμερα, και κλείστε τα αυτία σας στις ΜΑΛΑΚΙΕΣ που λένε. Στην περιπτωση του ΟΧΙ, τι θα ανοίξουν να δώσουν? και στην περίπτωση του ΝΑΙ, θα χρειαστεί χρόνος γιατί ο κόσμος θα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο, μιας και δεν θα ρισκάρει κανείς να βρεθεί στην ίδια κατάσταση.
*Το μεγαλύτερο πρόβλημα των CC ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΡΕΕΕΕΕ!!!! Γιαυτό δεν τα χρησιμοποιούν παρά μόνο ως λύση απελπισίας ρε γάτοι.
* Το τι θα γίνει με τον κόσμο που ετοιμάζεται ή ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στο εξωτερικό, μήπως υπάρχει κάποιο σχέδιο?
* Γενικά, μήπως υπαρχει κάποιο σχέδιο, πέρα απο την δωρεάν μεταφορά με τα λεωφορεία ?
Προσωπικά, αν πάμε την Κυριακή σε δημοψήφισμα, περιμένω συντριπτικό ΝΑΙ, και υπομονή μέχρι να βρεθούμε σε μια φυσιολογική για την χώρα κατάσταση.
Απλα πραγματα:D
Ρε συ Βυρωνα δεκτα ολα αυτα που λες..αλλα για 400μυλουνια λες να τους τη βάρεσε και να έπραξαν έτσι..μηπως κατι άλλο μεσολάβησε ξαφνικά?
Πιστευω η αληθεια ειναι καπου στη μέση..ουτε αυτα που λεει ο Τσίπρας ουτε αυτα που λεει ο Γιουνκγερ για το τι έγινε στις διαπραγματευσεις μπορώ να πιστεψω..
Ασύλληπτο? Την περασμένη εβδομάδα πήρατε χαμπάρι την απόσυρση για την έμμεση μείωση των συντάξεων που είχε προτείνει η ελληνική πλευρά? Διαβάσατε οτι μίλησε στις Βρυξέλλες ο Τσιπρας με Σκουρλέτη και Στρατούλη, και επιστρέφοντας απέσυρε την αύξηση εισφορών? Τι νομίζεις πως του είπαν?
Αν βρίσκεις κάτι λογικό στην παράλογη απόφαση των capital control μέσω του ελιγμού που προσπαθεί να κάνει, για να μην ακυρώσουν οι σύντροφοι την συμφωνία, πές μου και εμένα...
Εϊμαι ανοιχτός στο να ακούσω οποιοδήποτε σενάριο επιβολής CC στην Ελλάδα, κάτω απ΄τις συνθήκες που περιέγραψα.
Βύρωνα είναι όντως off trading ορισμένες Ιταλικές τράπεζες;
Δηλαδή?
Οχι, ήσυχα είναι όλα. Λίγο κάτω η Ευρώπη, και έχουν βελτιωθεί. Η Γερμανία ήταν -1,95% πριν λίγο. Τα ομόλογα του Νότου έχουν πέσει λίγο (έχουν ανέβει οι αποδόσεις δλδ), και το €/$ είναι στο 1,1143 τώρα που μιλάμε.
AUFGEBRACHT
29/06/2015, 16:27
Δηλαδή?
Οχι, ήσυχα είναι όλα. Λίγο κάτω η Ευρώπη, και έχουν βελτιωθεί. Η Γερμανία ήταν -1,95% πριν λίγο. Τα ομόλογα του Νότου έχουν πέσει λίγο (έχουν ανέβει οι αποδόσεις δλδ), και το €/$ είναι στο 1,1143 τώρα που μιλάμε.
Διαψεύδεις τη Ραχήλ;;;
el_hymador
29/06/2015, 16:29
Δηλαδή?
http://www.marketwatch.com/story/many-italian-banks-fail-to-start-trading-monday-2015-06-29
paramedic
29/06/2015, 16:37
Και η Εκκλησία υπερ του ΝΑΙ. Τώρα κλαίω εγώ...
https://youtu.be/RjKSSgXV5zQ
http://www.marketwatch.com/story/many-italian-banks-fail-to-start-trading-monday-2015-06-29
Μιλάει για το pre-opening που τα συστήματα τους προσπαθούν να ματσάρουν τις εντολές αγοράς και πώλησης. Στο άνοιγμα υπήρχαν πολλές εντολές πώλησης, άνοιξαν κάτω και ανέβηκαν μετά.
http://www.marketwatch.com/investing/index/ftsemib?countrycode=xx
Και η Εκκλησία υπερ του ΝΑΙ. Τώρα κλαίω εγώ...
https://youtu.be/RjKSSgXV5zQ
Και η Χρυσή Αυγή υπέρ του ΟΧΙ. Τώρα κλάψε περισσότερο.
el_hymador
29/06/2015, 16:39
Μιλάει για το pre-opening που τα συστήματα τους προσπαθούν να ματσάρουν τις εντολές αγοράς και πώλησης. Στο άνοιγμα υπήρχαν πολλές εντολές πώλησης, άνοιξαν κάτω και ανέβηκαν μετά.
http://www.marketwatch.com/investing/index/ftsemib?countrycode=xx
Ok, thanks!
Αυτό που ΔΕΝ σας λένε είναι ότι ακόμα και στο καλύτερο δυνατό σενάριο που ψηφίζεται ΝΑΙ και μια κυβέρνηση (γιατί δεν φαντάζομαι ότι αυτή θα είναι ο Τσίπρας...) αναλάβει να επανεκκινήσει τις διαπραματεύσεις για μια συμφωνία, αυτή που τελικά θα προκύψει δεν θα περιλαμβάνει πλέον μέτρα της τάξης των 8-9 δισ όπως η τελευταία διαθέσιμη, αλλά κάτι κοντά στα 12-13... Γιατί στο ενδιάμεσο η ζημιά που θα έχει γίνει στην Ελληνική οικονομία και το πόσο πίσω θα έχει πάει ο προυπολογισμός θα αυξήσει αναπόφευκτα το δημοσιονομικό κενό που θα πρέπει να καλυφθεί... Και αυτό είναι κάτι που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην το γνώριζε η κυβέρνηση όταν αποφάσισε να παίξει αυτήν την κωμωδία του δημοψηφίσματος...Περαστικά μας...
paramedic
29/06/2015, 16:43
Και η Χρυσή Αυγή υπέρ του ΟΧΙ. Τώρα κλάψε περισσότερο.
Εγώ έκλαιγα απο τα γέλια φίλε μου. Βιάστηκες.