Σύνδεση

View Full Version : Δημοψήφισμα 2015

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

christof40
28/06/2015, 15:24
Συμφέρουσα και βιώσιμη υπάρχει μόνο στα διαφημιστικά φυλλάδια των τραπεζών:bawl:
Να αποφασίσεις τίμια και δημοκρατικά δεν διαφωνώ.
Αλλά ποιές θα είναι οι συνέπειες της απόφασής σου σου είπαν?
Αν μόλις βγείς απο την κάλπη και κάνουν καταμέτρηση των ψήφων και τελικά το καυλί το φάμε πάλι εμείς που είναι η τιμιότητα και η Δημοκρατία?
Η ακόμα καλύτερα αν και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι ακριβώς το ίδιο που είναι η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ?
Και πια τιμιότητα μιλάμε για τους "δεν πληρώνω δεν πληρώνω" που μετά έγινε "πατριωτικό καθήκον να πληρώνουμε":lol:

εσυ πιστευεις οτι ετσι η αλιως δεν θα φας καυλι;
δεν πιστευω οτι υπαρχει ενας ελληνας που να πιστευει οτι δεν θα το φαει.
αν εχεις καμια καλυτερη λυση,πες την μου σε παρακαλω γιατι ειμαι παρθενα απο πισω και θα ηθελα να συνεχισω να ειμαι:lol:

Ζεύκας
28/06/2015, 15:25
ηδη απαντησα σε πολλα ποστ αλλα δεν θελω να την πω σε κανενα.

ούτε εγώ θέλω να την πω σε κανένα. κουβέντα κάνουμε :wave2:

dimmie_72
28/06/2015, 15:30
Ελπίζω οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μην είναι τόσο χειραγωγημένοι από την γραφειοκρατία και την τεχνοκρατία των Τραπεζών και κεφαλαίων και να εκτιμήσουν μέσα από πολιτικό πρίσμα την τρέχουσα κατάσταση, όπως κάνανε στο παρελθόν και οι χαρισματικοί προκάτοχοί τους. Σε αντίθετη περίπτωση η οικονομικά απροβλημάτιστη διέλευση των χωρών τους από τις συμπληγάδες μιας πιθανής πτώχευσης της Ελλάδος που ευαγγελίζεται ο κος Σόϊμπλε, θα είναι αμελητέα παράμετρος σαυτά που θα ακολουθήσουν.

Μια εξώθηση της ρήξης σε περιοχή μεταξύ Συρίας και εν υπνώσει ακόμη Σερβίας σε συνδυασμό με τα μηνύματα που στέλνουν οι αγανακτισμένοι των ΑΤΜ και των σούπερ μάρκετ είναι ένα μικρό δείγμα του τι θα συμβεί στην Ελλάδα σε περίπτωση δραχμής και υποτίμησης κατά 50%. Μιλάμε για άγριες καταστάσεις που δεν έχουν ξαναδεί οι βόρειοι σύμμαχοί μας στη νεώτερη ιστορία τη Ευρώπης.

Η επίσημη παρέμβαση Ομπάμα 2 φορές και οι άπειρες ανεπίσημες, ενός ηγέτη μιας χώρας όπου τα οικονομικά συμφέροντα που τον στηρίζουν είναι πολλαπλάσια (για καθένα εξ αυτών) από τον προϋπολογισμό πολλών χωρών της ΕΕ, δείχνει και τη σημασία της παραμονής στην ευρωζώνη και το ευρώ. Και μη γελιόμαστε το ΔΝΤ δικό τους όργανο είναι, εργαλείο για να ελέγχουν τους λαούς. Το συγκεκριμένο τραίνο δεν είναι σαν το Ευρωπαϊκό Orian Express με τις πολλές παρακάμψεις και διελεύσεις αλλά μετεξέλιξη της Wells Fargo που πάει καρφί απ την παγωμένη Αλάσκα στους βάλτους του Mississippi και σέρνει χιλιάδες τόνους σε κατοστοδόλλαρα.

Επίσης ελπίζω ο Αλαβάνος να ήταν αρκούντως προικισμένος ώστε να διαβλέψει ένα επίσης προικισμένο πνεύμα όταν τον επέλεξε και δεν είχε καταστροφικές βλέψεις για τη σύγχρονη Ελλάδα. Αν επίσης ο ίδιος παραμείνει και μετά την πτώχευση και συλλάβει κάποιο πολιτικό σχέδιο δυνατής αναθέρμανσης των σχέσεων με την "πεθαμένη" Σερβία αλλά και την Κύπρο που έχουν παραμεληθεί, ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης αυτονομείται και δημιουργεί ενεργό παράγοντα αποσταθεροποίησής της. Ούτε Ρωσίες, ούτε Κίνες, ούτε Ινδίες και λοιπές μ@λ@κίες μας χρειάζονται. Δείτε μόνο ποιές χώρες περιλαμβάνονται ενδιάμεσα απ αυτό το συγκεκριμένο τόξο.

Για να μη κουράζω, εύχομαι και πάλι και ελπίζω η Ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική να μην απαξιώθηκε από τη γραφειοκρατία και την κοντόφθαλμη τεχνοκρατία.

:)

Ζεύκας
28/06/2015, 15:31
Μπάμπη πως ακριβώς σταμάτησε η επιδείνωση; Που το είδες αυτό ; πέρα από κάποιες οικονομοτεχνικές μελέτες; Επίσης θέλεις το 2020 να είμαστε όπως παλιά; Όπως πότε δηλαδή;

Όποιος είναι μέσα στην αγορά ξέρει ότι το 2014 κυκλοφόρησε το χρήμα κουτσα στραβά.
Όποιος δεν είναι ας αρκεστεί στο χιλιοπαιγμένο "ανάπτυξη από 2014" & "πρωτογενές πλεόνασμα"

Προσωπικά θα ήθελα να είμαστε όπως δεν έχουμε ποτέ ξαναγίνει. Με σκεπτόμενο λαό, σοβαρές κυβερνήσεις ασχέτου χρώματος, αλληλεγγύη μεταξύ μας, σεβασμό, επιτυχία για τους ικανούς και αυτούς που προσπαθούν και δήμευση περιουσίας για τους καταστρατηγούντες δημοσίου χρήματος και νόμων. & στα @@ μου τα χρήματα, ας έχω ίσα ίσα για να ζω.

Αλλά δε θέλω να ξαναέχουμε χρήματα για να γ@μήσουμε το πλανήτη, να χτίσουμε βίλλες, να πάρουμε κάρα μεγάλα, να βρωμίζουμε το τόπο, να σφιγγόμαστε για να κάνουμε κορμάρες, να επικρατεί ο νόμος του γ@μ@ω και πάει λέγοντας.

Προσωπικά μου είναι δύσκολο να αναστήσω τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη το ίδιο κι εσύ.
Να μην μιλήσουμε λίγο με βάση την πραγματικότητα;

Viking
Αν καταλαβα καλα, κλαιν μαιν.
Και την δικη μας προταση δλδ. να κανανε δεκτη,παλι γ@μησι και στρατιωτικος περιπατος θα ηταν.
Οποτε παμε με την ψευδαισθηση της δημοκρατιας και της ελευθεριας να βγαλουμε μονοι μας τα ματακια μας.
Ρε δεν παιζουμε κανα τζοκερ την αλλη κυριακη , περισσοτερες πιθανοτητες εχουμε να αποφασισουμε σωστα.

Δεν ξέρω ρε φίλε πραγματικά. Στην αρχή σκέφτομαι ΟΧΙ με χίλια. Μετά λέω κάτσε να διαβάσω να δω τι και πώς.
Και βλέπω ότι ουσιαστικά δεν μπορώ να βρω και τρανταχτές διαφορές.
Σε σημείο που απορώ γιατί δεν δεχόμαστε την πρότασή τους και γιατί αυτοί δεν δέχονται τη δικιά μας.
Και όσο το ψάχνω τόσο χειρότερα.
"Μελανό σημείο η προείσπραξη του 100% των φόρων για επιχειρήσεις" σκέφτομαι.
Ορίστε τι ισχύει τώρα (ήδη από το 2013) ---> http://www.moneyguru.gr/Forologia/prokatavoli-foru-gia-epihirisis-k-epaggelmaties-2169
Το παράλογο αυτό μέτρο, ισχύει ήδη σε μεγάλο βαθμό.
Και σκέφτομαι και ξαναδιαβάζω.

Καλό το δημοψήφισμα, δε λέω. Αλλά θέλουμε ενημέρωση. Όχι ρητορική και επιχειρήματα.
Πρακτική ενημέρωση.
Για παράδειγμα, τι σημαίνει αυτή η απόκλιση 0.07% του ΑΕΠ (0.93% η ελληνική πλευρά, 1% η ΕΕ) ως πρόσθετα μέτρα ΦΠΑ?

Και με λυπεί ότι οι περισσότεροι θα πάμε, χωρίς να χουμε ιδέα, να ρίξουμε ένα ναι ή ένα όχι, έτσι γιατί μας κάνει καλύτερα κέφι.

PortisHead
Επισης,ενα αλλο ερωτημα,αντε και τρελλαινεται το αφεντικο και τους στελνει ολους στο διαολο.Τερμα.Δεν πληρωνουμε κανεναν.Γινομαστε Ουγκαντα.
Παυει να υφισταται το χρεος?
Σβηνει και παμε ολοι σπιτια μας?
Ποιο ειναι το νομιμο μεσο να διεκδικησουν τελικα τα χρηματα τους οι δανειστες σε μια τετοια περιπτωση.
Το ρωταω αυτο γιατι αντε και γυρισαμε στο '60 δεν υπαρχει ουτε cocacola ουτε iphone ουτε NIKE.
Γινομαστε αυταρκεις και πορευομαστε φτωχικα μεν μονο με αυτα που εχουμε?
Το χρεος κανει φτερα?

stefanos
28/06/2015, 15:32
αν εχεις καμια καλυτερη λυση,πες την μου σε παρακαλω γιατι ειμαι παρθενα απο πισω και θα ηθελα να συνεχισω να ειμαι:lol:

Το είπα και πρίν.
Το μνημόνιο τελειώνει σε 2 μέρες
ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ η οτιδήποτε άλλο τέτοιο.
Αλλιώς είχα να ψηφίσω και άλλους.

christof40
28/06/2015, 15:34
Ελπίζω οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μην είναι τόσο χειραγωγημένοι από την γραφειοκρατία και την τεχνοκρατία των Τραπεζών και κεφαλαίων και να εκτιμήσουν μέσα από πολιτικό πρίσμα την τρέχουσα κατάσταση, όπως κάνανε στο παρελθόν και οι χαρισματικοί προκάτοχοί τους. Σε αντίθετη περίπτωση η οικονομικά απροβλημάτιστη διέλευση των χωρών τους από τις συμπληγάδες μιας πιθανής πτώχευσης της Ελλάδος που ευαγγελίζεται ο κος Σόϊμπλε, θα είναι αμελητέα παράμετρος σαυτά που θα ακολουθήσουν.

Μια εξώθηση της ρήξης σε περιοχή μεταξύ Συρίας και εν υπνώσει ακόμη Σερβίας σε συνδυασμό με τα μηνύματα που στέλνουν οι αγανακτισμένοι των ΑΤΜ και των σούπερ μάρκετ είναι ένα μικρό δείγμα του τι θα συμβεί στην Ελλάδα σε περίπτωση δραχμής και υποτίμησης κατά 50%. Μιλάμε για άγριες καταστάσεις που δεν έχουν ξαναδεί οι βόρειοι σύμμαχοί μας στη νεώτερη ιστορία τη Ευρώπης.

Η επίσημη παρέμβαση Ομπάμα 2 φορές και οι άπειρες ανεπίσημες, ενός ηγέτη μιας χώρας όπου τα οικονομικά συμφέροντα που τον στηρίζουν είναι πολλαπλάσια (για καθένα εξ αυτών) από τον προϋπολογισμό πολλών χωρών της ΕΕ, δείχνει και τη σημασία της παραμονής στην ευρωζώνη και το ευρώ. Και μη γελιόμαστε το ΔΝΤ δικό τους όργανο είναι, εργαλείο για να ελέγχουν τους λαούς. Το συγκεκριμένο τραίνο δεν είναι σαν το Ευρωπαϊκό Orian Express με τις πολλές παρακάμψεις και διελεύσεις αλλά μετεξέλιξη της Wells Fargo που πάει καρφί απ την παγωμένη Αλάσκα στους βάλτους του Mississippi και σέρνει χιλιάδες τόνους σε κατοστοδόλλαρα.

Επίσης ελπίζω ο Αλαβάνος να ήταν αρκούντως προικισμένος ώστε να διαβλέψει ένα επίσης προικισμένο πνεύμα όταν τον επέλεξε και δεν είχε καταστροφικές βλέψεις για τη σύγχρονη Ελλάδα. Αν επίσης ο ίδιος παραμείνει και μετά την πτώχευση και συλλάβει κάποιο πολιτικό σχέδιο δυνατής αναθέρμανσης των σχέσεων με την "πεθαμένη" Σερβία αλλά και την Κύπρο που έχουν παραμεληθεί, ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης αυτονομείται και δημιουργεί ενεργό παράγοντα αποσταθεροποίησής της. Ούτε Ρωσίες, ούτε Κίνες, ούτε Ινδίες και λοιπές μ@λ@κίες μας χρειάζονται. Δείτε μόνο ποιές χώρες περιλαμβάνονται ενδιάμεσα απ αυτό το συγκεκριμένο τόξο.

Για να μη κουράζω, εύχομαι και πάλι και ελπίζω η Ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική να μην απαξιώθηκε από τη γραφειοκρατία και την κοντόφθαλμη τεχνοκρατία.

:)

+1000:a013:

MikeG
28/06/2015, 15:35
Μιχάλη είναι αφελές να πιστεύεις εσύ η ο Τσίπρας ότι το δημοψήφισμα αποτελεί διαπραγματευικό χαρτί.
Αυτό πέτυχε το 2011 (νομίζω) που το χρησιμοποίησε ο Γιωργάκης και πάγωσε όλη η Ευρώπη.
Απο τότε όλοι οι έξω έχουν προετοιμαστεί και έχουν βγει εδώ και χρόνια σχέδια και οι τεχνοκράτες
είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την ΕΕ.
Μη γελιόμαστε, αποτελούμε μόνο το 2% του ΑΕΠ της Ευρώπης.

Μείνουμε ή φύγουμε το χρέος δεν θα σβηστει ΠΟΤΕ.
Ισως ο μόνος λόγος που μας κρατάει στην ΕΕ είναι ότι Μέρκελ και Ομπάμα δεν θέλουν να πέσει το Αιγαίο στους Ρώσους.

Σύμφωνοι, είμαστε μόνο το 2% του ΑΕΠ. Σύμφωνοι δε θα σβηστεί το χρέος.

Θεωρώ ότι ο μεγάλη μερίδα του κόσμου στην υπόλοιπη Ευρώπη θα εξεγερθεί. Θεωρώ ότι ως ένα βαθμό κάτι θα αλλάξει σε ψυχολογία και έτσι ίσως σιγά σιγά, ίσως γράφω, μαζευτούν οι "εταίροι" διοικούντες. Εξάλλου πιστεύω ότι η ΕΕ θα τελματώσει και θα διαλυθεί. Ιστορικά στην Ευρώπη δεν υπήρχε ησυχία και η κατάσταση που βιώνει ο λαός της Ευρώπης είναι ψυχροπολεμική. Οπότε μελλοντικά η δικιά μας γεννιά μπορεί να ζήσει πόλεμο.

Και στη γωνία Κίνα και Ινδία θα θέλουν να αυξήσουν αρκετά τις εξαγωγές τους. Εξάλλου να το δούμε λίγο αλλιώς, πως παράγει χρήματα συνολικά η ΕΕ ; Μήπως τόσα χρόνια τρώει τα έτοιμα; Η Αμερικλάνοι κάνουν τις "επενδύσεις" τους εκτός ΓιουΕσΕη, οι Κινέζοι και οι Ινδοί κατασκευάζουν σχεδόν τα πάντα που χρησιμοποιεί ο πλανήτης, η Ρωσία τροφοδοτεί όλη τη Γηραιά Ήπειρο με αέριο και ελέγχει πόσες περιοχές και η ΕΕ ασχολείται με Ευρωσυντάγματα και παπαριές ενώ καραβιές μεταναστών έρχονται να διογκώσουν το ήδη μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα στο Νότο. Και σιγά σιγά ίσως καλλιεργούμε και τον ISIS.

ps.

Προσωπικά μου είναι δύσκολο να αναστήσω τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη το ίδιο κι εσύ.
Να μην μιλήσουμε λίγο με βάση την πραγματικότητα;

Χμ... Τη πραγματικότητα που ζούμε προσωπικά δε τη θέλω και έτσι προτιμώ να τη μπουρλωτιάσω και να προσπαθήσω για κάτι καλύτερο. Να είχαμε τη πραγματικότητα της Δανίας πχ να σε πω καλά είσαι δέσε. Αλλά με αυτή εδώ, χίλιες φορές φίλαι μου να μας πάρει ο διάολος μπας και στο μέλλον λάμψει αληθινός ήλιος.

PortisHead
28/06/2015, 15:41
Και με λυπεί ότι οι περισσότεροι θα πάμε, χωρίς να χουμε ιδέα, να ρίξουμε ένα ναι ή ένα όχι, έτσι γιατί μας κάνει καλύτερα κέφι.

Ναι αλλα το βραδυ θα αισθανεσαι 50 κιλα πιο δημοκρατης και 80 κιλα πιο ελευθερος.Γιατι αποφασισες εσυ.Μονος σου.
Ασχετα που δεν θα ξερεις τι ακριβως.
Οι τυποι και η ψευδαισθηση μετραει.
Ο τραγελαφος μας ως εθνος,δεν εχει ομοιο του...

christof40
28/06/2015, 15:43
Το είπα και πρίν.
Το μνημόνιο τελειώνει σε 2 μέρες
ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ η οτιδήποτε άλλο τέτοιο.
Αλλιώς είχα να ψηφίσω και άλλους.

νομιζω οτι ακουσες τα μισα απ οτι ελεγε ο συριζα και αυτα οχι ολοκληρωμενα και οχι προσφατα (ενα μηνα πριν τις εκλογες)
κκε ηθελες να ψηφισεις και μπερδευτηκες (σεβαστη γνωμη)
φιλικα παντα εεεε;

Eversman
28/06/2015, 15:45
Οι προτάσεις της κυβέρνησης (GR PROPOSAL.pdf) και οι προτάσεις των εταίρων/δανειστών (EU.pdf).
Προέρχονται από εδώ ---> http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=716477

Διαβάστε, αναλύστε, κρίνετε. Το ναι ή το όχι (όπως και κάθε επιλογή που κάνουμε) δεν έχει -τελικά- σημασία.
Αρκεί σαν λαός να ξέρουμε γιατί επιλέξαμε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε.

Διαβάστε! Μην κάνετε σαν κάποιους που κάποτε ψήφισαν και δεν διάβασαν ούτε σελίδα. Κουράγιο και δύναμη σε όλους :beer:

Διάβασα προσεκτικά και τις δύο προτάσεις:

Ελ.πρόταση: αύξηση της φορολογίας των εταιριών από 26 στο 28%.
Ε.Ε. : αύξηση της φορολογίας των εταιριών ΚΑΙ των ατομικών επιχειρήσεων από 26 στο 28%

Ελ.πρόταση: μείωση αμυντικών δαπανών κατά 200 εκ.
Ε.Ε. : μείωση αμυντικών δαπανών κατά 400 εκ.

Ελ.πρόταση: μείωση του ΕΚΑΣ κατά κάποιες μονάδες και αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων απο 4 στο 5%
Ε.Ε. : κατάργηση τελείως του ΕΚΑΣ και αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων από 4 σε 6%

Ε.Ε. : αλλαγη υπολογισμου φόρου εισοδήματος σε αγρότες και αυτό-απασχολούμενους.
Ε.Ε. : απαίτηση του 100% προκαταβολής φόρου για εταιρίες και ατομικές επιχειρήσεις!!!!!!
( δηλαδή αν προκαταβάλει 2000 ευρώ, να δίνεις αλλά 2000 νταβατζιλικι)

Ε.Ε. : ενιαίος ΦΠΑ 23% για εστιατόρια, ξενοδοχεία, μειωμένος 13% μόνο για είδη πρώτης ανάγκης κλπ, κλπ

Μιλάμε λοιπον για μείωση των συντάξεων, αύξηση της φορολογίας εισοδήματος, αύξηση προκαταβολής φόρου, αύξηση εισφορών, εξάλειψη προνομιακων τιμών πετρελαίου κίνησης για αγρότες και εξάλειψη προνομιακων τιμών πετρελαίου θερμανσης. κ.α. Δεν νομίζω οτι αυτές οι απαιτήσεις θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές από την συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Διαβασα, ενημερωθηκα και βλεπω οτι ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Και μεταξύ μας, προτιμώ το ρέμα, άσχετα αν δεν ξέρω που θα με ξεβράσει, από το να πέσω στο γκρεμό και να τσακιστω στα σίγουρα. Καλό κουράγιο μοταιοι!

Bob_o_mastoras
28/06/2015, 16:03
Παμε ρε!! Μη μασατε!! Αλλοι ζησανε πολεμους και 'μεις θα φοβηθουμε μια απλη χρεωκοπια...;; :cool:

Και 'μενα που εξαρτομαι απο τον τουρισμο παει η χρονια μου. Φραγκο δε θα βγαλω και θα μπω και μεσα 100%. Ποιος θα ερθει με την κατασταση ετσι και χωρις να ξερει αν θα μπορει να βγαλει λεφτα απο την τραπεζα και αν θα ειναι ανοικτη;;

Αλλα χαιρομαι που επιτελους τα πραγματα κινουνται και ας μην εχουμε φραγκο στην τσεπη. Και μακαρι να κινηθουν πιο γρηγορα και πιο δραστικα!
Πουλο Γερμανοι και λοιποι τσιρακες! Ετσι οπως την κανατε την ΕΕ να την βαλετε στο ξανθο σας πωπουδακι. :wave2: (δεν μιλαω για τους λαους αλλα για τα κατεστημενα των εκαστοτε χωρων)

nikos_abel
28/06/2015, 16:06
Meanwhile

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64209700

Nostradamus
28/06/2015, 16:08
Εκτιμω οτι δεν μας εχουν στειλει στο γερο διαολο μεχρι τωρα γιατι πρωτον ειναι καλυτερα να μας αρμεγουν και να παιρνουν τους τοκους και τα πανοτοκια τους και δευτερον γιατι δεν μπορουν να υπολογισουν 100% το αντικτυπο που θα ειχε μια τετοια κινηση οικονομικο αλλα και κοινωνικο...

Απο την αλλη αν μας "περασει" και κανουμε το δικο μας, ειναι επιφοβο μηνυμα για τους αριστεριζοντες ισπανους, ιταλους κτλ κτλ που μπορει να παρουν τα πανω τους και αυτοι και σιγουρα δεν το θελουν αυτο να γενικευεται...

Αληθεια δεν εχω ιδεα τι θα πρεπει να ψηφισει καποιος...

dimmie_72
28/06/2015, 16:10
...ενώ καραβιές μεταναστών έρχονται να διογκώσουν το ήδη μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα στο Νότο. Και σιγά σιγά ίσως καλλιεργούμε και τον ISIS.

Το χρήμα έχει ένα χαρακτηριστικό:

Κινείται πολύ γρήγορα.

Αν διαβλέψει αστάθεια μετακινείται.

Οι Ευρωπαίοι "εταίροι" μας (και όχι σύμμαχοί μας), αν γλυκονειρεύονται ότι οι επενδύσεις θα παραμένουν στη χώρα τους ενώ νοτιανατολικά το περιβάλλον βράζει... :rolleyes:

blackbusa
28/06/2015, 16:21
Πάνο εγώ είμαι υπέρ του Δημοψηφίσματος σαν έννοια και εννοείται ότι την ερχόμενη Κυριακή θα ταξιδέψω 600 χλμ πηγαινελα
να κάνω το καθήκον μου σαν ελλην πολίτης

ΑΛΛΑ ο Τσίπρας δεν σου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσεις με ψυχραιμία. Δεν ζήτησε δημοψήφισμα το Φλεβάρη μετά τις
πρώτες διαπραγματεύσεις. Έρχεται τώρα που τελειώσαν τα λεφτά του κράτους και σου βάζει το μαχαίρι στην καρωτίδα και σου λέει:
"Διάλεξε παλιομαλάκα τώρα που είσαι στριμωγμένος στη γωνία"

Κανονικά ο Τσίπρας θα έπρεπε να σκίσει τα μνημόνια αφού αυτό υποσχέθηκε και γι'αυτό το λόγο έγινε πρωθυπουργός και ο Καμμένος ΥΕΘΑ.
Αλλά όχι, μέχρι τελευταία στιγμή ήθελε να υπογράψει καινούριο "βολικό" μνημόνιο και αφού δεν τα κατάφερε τότε την τελευταί
ξαναλέω στιγμή κατέφυγε στον ελληνικό λαό και ως άλλος Πόντιος Πιλάτος θέλει να πλύνει τα χέρια του. κλαπ κλαπ κλαπ.

Ο Τσίπρας έχει τόση σχέση με την ηγεσία όσο ο πρωτοετής φοιτητής ιατρικής με την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.
Εάν σιχαινόμουν μια φορά τη κεντροδεξιά για τα δεινά που έφερε στη χώρα, τον τσίπρα τον σιχαίνομαι δεκα
γιατι μας πηγαίνει κατευθείαν στο γκρεμό χωρίς φρένα. εύχομαι πάλι η Αριστερά να βγει κυβέρνηση το 2050
για ένα εξάμηνο πάλι και πολύ της είναι.

Μπαμπίνο αυτο και τελος...τα λέφτα μας τα έδιναν οι έξω και ανα πάσα στιγμή θα μπορούσαν να κλείσουν την κάνουλα...ολες οι προηγούμενες αποφάσεις ηταν στο παρα 1 με το μαχαίρι στο λαιμό...βρίσκω δημοκρατικό απο μια κυβέρνηση, που κανείς μας δεν ψήφισε, να σου ζητάει να αποφασίσεις για τι μελλον θέλεις...αν οχι δημοκρατικό έστω έντιμο...δικαιολογίες του δεν μας λένε τι θα γίνει δεν τις δέχομαι γιατι τα τελευταία 6 χρόνια έχουμε πλήρη πληροφόρηση...τα υπερ τα ζούμε κάθε μέρα τα κατά μας τα εξηγουνε και μέσω τρομοκρατίας...αν εσυ εγω ο φούφουτος δεν ξέραμε τι μας γίνετε φταίμε έμεις που δεν ψαχτήκαμε να δούμε τι σκατα γίνετε αλλα περιμέναμε απο κάθε Ανατολάκη, Σέληνη, Μπουμπουκο κλπ να αποφασίσουν για τις ζώες μας...
δεν ξέρω ποσο σχέση εχει ο Τσίπρας με την πολιτική αλλα αν λιγότερο απο μήνα στην κυβερνήση σου ζήταγε δημοψήφισμα τα ίδια δεν θα έλεγες???οταν το ζήτησε ο ΓΑΠ το 2011 ,μετα απο διαπραγματέυσης και συμφωνίας για νέο Μνημόνιο, με χρονικό περιθώριο 2 μήνες θυμάσε τι έγινε???ρητορικές ερωτήσεις ειναι...

τέσπα...οπως ξαναείπα δεν ξέρω κατα πόσο εχει νόημα η μπόρει να αλλάξει κατι...έστω εχω την ψευδαίσθηση οτι μού ζητάνε πως θέλω το μέλλον μου..έμενα προσωπικά λιγότερο με φοβίζει το άγνωστο παρά το αρνητικά προδιαγεγραμμένο...καλο βόλι...

over and out...:wave2:

simoril
28/06/2015, 16:22
Για να ξέρουμε και λίγο πού πατάμε και να μη τρώμε αμάσητη τη παραμύθα.

Ας ξεδιπλώσω σεντόνι.

Ζούμε σε Αστική Δημοκρατία. Το οικονομικό σύστημα που κυριαρχεί είναι ο Καπιταλισμός με συνθήκες ελεύθερης αγοράς. Δηλαδή η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και η ελαχιστοποίηση του κόστους εργασίας για μεγιστοποίηση των κερδών. Τα παραπάνω καλύπτουν περίπου τα 4,5-5 από τα 7 δις του παγκόσμιου πληθυσμού.

Έκατσα και διάβασα όλο το θέμα. Θα περίμενε κανείς πως πλέον θα ήταν κοινός τόπος πως με τα παραπάνω δεδομένα, έχουμε σαν άτομα ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ σε οτιδήποτε καθορίζει τη ζωή μας. Απόλυτη. Δεν έχουμε καμία εξουσία σαν άνθρωποι. Δεν ελέγχουμε τίποτα. Οι αποφάσεις που μας επιτρέπονται έχουν απολύτως επιδερμικό χαρακτήρα, γι' αυτό κι ακόμα μας δίνεται το δικαίωμα να τις λάβουμε.

Τα εθνικά κράτη είναι διακοσμητικά τα τελευταία 150 χρόνια. Δεν υπάρχει καμία έννοια εγχώριας κυριαρχίας, γιατί ο έλεγχος του πλούτου υπερβαίνει τα κράτη. Αυτό που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει είναι η τάξη που ελέγχει τα μέσα παραγωγής και η τάξη που τα χρησιμοποιεί έμμισθα για να παράξει τον πλούτο της πρώτης.

Αυτή τη στιγμή συζητάμε αν θα σώσουμε τον καρκινοπαθή με ντεπόν ή με χάνσαπλαστ. Τόση βαρύτητα έχουν οι παρεμβάσεις που μπορούν να συμβούν σε διακρατικό επίπεδο από μεριάς των πολιτών. Οι οποίοι και είναι πολίτες μόνο στα χαρτιά, διότι στην πλειοψηφία μιλάμε για κινούμενους σάκους με αίμα, κρέας και κόκκαλα με κριτική ικανότητα πέστροφας και αντανακλαστικά βραδύπου. Αν ήμασταν πραγματικά πολίτες, όπως νοηματοδοτείται ο όρος, θα γνωρίζαμε τι συμβαίνει γύρω μας, γιατί συμβαίνει και πώς θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε πιθανές αρνητικές εκβάσεις. Αλλά δεν είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε καν για ότι διαμορφώνει τη ζωή και καθημερινότητά μας.

Και για να τελειώνω, πριν μου περαστεί και το τελευταίο μελάνι στην ταμπέλα του κνίτη:

Αποδεχτείτε ότι στην Αστική Δημοκρατία και τον Καπιταλισμό, είμαστε απλοί θεατές που επιλέγουν μια φορά στα τέσσερα χρόνια ποιοι θα διαχειρίζονται δρομολογημένες καταστάσεις από τους ελέγχοντες τα μέσα παραγωγής. Αν είστε δυσαρεστημένοι με αυτό, τότε επιδιώξτε ενεργά τη μεταβολή του πολιτεύματος και του οικονομικού συστήματος. Ειδάλλως, απλά θα κάνουμε ευχάριστη μεν, ατελέσφορη δε, κουβέντα.

taisteal
28/06/2015, 16:24

Ας ξεδιπλώσω σεντόνι.

Ζούμε σε Αστική Δημοκρατία. Το οικονομικό σύστημα που κυριαρχεί είναι ο Καπιταλισμός με συνθήκες ελεύθερης αγοράς. Δηλαδή η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και η ελαχιστοποίηση του κόστους εργασίας για μεγιστοποίηση των κερδών. Τα παραπάνω καλύπτουν περίπου τα 4,5-5 από τα 7 δις του παγκόσμιου πληθυσμού.

Έκατσα και διάβασα όλο το θέμα. Θα περίμενε κανείς πως πλέον θα ήταν κοινός τόπος πως με τα παραπάνω δεδομένα, έχουμε σαν άτομα ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ σε οτιδήποτε καθορίζει τη ζωή μας. Απόλυτη. Δεν έχουμε καμία εξουσία σαν άνθρωποι. Δεν ελέγχουμε τίποτα. Οι αποφάσεις που μας επιτρέπονται έχουν απολύτως επιδερμικό χαρακτήρα, γι' αυτό κι ακόμα μας δίνεται το δικαίωμα να τις λάβουμε.

Τα εθνικά κράτη είναι διακοσμητικά τα τελευταία 150 χρόνια. Δεν υπάρχει καμία έννοια εγχώριας κυριαρχίας, γιατί ο έλεγχος του πλούτου υπερβαίνει τα κράτη. Αυτό που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει είναι η τάξη που ελέγχει τα μέσα παραγωγής και η τάξη που τα χρησιμοποιεί έμμισθα για να παράξει τον πλούτο της πρώτης.

Αυτή τη στιγμή συζητάμε αν θα σώσουμε τον καρκινοπαθή με ντεπόν ή με χάνσαπλαστ. Τόση βαρύτητα έχουν οι παρεμβάσεις που μπορούν να συμβούν σε διακρατικό επίπεδο από μεριάς των πολιτών. Οι οποίοι και είναι πολίτες μόνο στα χαρτιά, διότι στην πλειοψηφία μιλάμε για κινούμενους σάκους με αίμα, κρέας και κόκκαλα με κριτική ικανότητα πέστροφας και αντανακλαστικά βραδύπου. Αν ήμασταν πραγματικά πολίτες, όπως νοηματοδοτείται ο όρος, θα γνωρίζαμε τι συμβαίνει γύρω μας, γιατί συμβαίνει και πώς θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε πιθανές αρνητικές εκβάσεις. Αλλά δεν είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε καν για ότι διαμορφώνει τη ζωή και καθημερινότητά μας.

Και για να τελειώνω, πριν μου περαστεί και το τελευταίο μελάνι στην ταμπέλα του κνίτη:

Αποδεχτείτε ότι στην Αστική Δημοκρατία και τον Καπιταλισμό, είμαστε απλοί θεατές που επιλέγουν μια φορά στα τέσσερα χρόνια ποιοι θα διαχειρίζονται δρομολογημένες καταστάσεις από τους ελέγχοντες τα μέσα παραγωγής. Αν είστε δυσαρεστημένοι με αυτό, τότε επιδιώξτε ενεργά τη μεταβολή του πολιτεύματος και του οικονομικού συστήματος. Ειδάλλως, απλά θα κάνουμε ευχάριστη μεν, ατελέσφορη δε, κουβέντα.

:beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer:

MG-KTiNoS
28/06/2015, 16:27
Αν καταλαβα καλα, κλαιν μαιν.
Και την δικη μας προταση δλδ. να κανανε δεκτη,παλι γ@μησι και στρατιωτικος περιπατος θα ηταν.
Οποτε παμε με την ψευδαισθηση της δημοκρατιας και της ελευθεριας να βγαλουμε μονοι μας τα ματακια μας.
Ρε δεν παιζουμε κανα τζοκερ την αλλη κυριακη , περισσοτερες πιθανοτητες εχουμε να αποφασισουμε σωστα.

Ρε καλώστονα
Χρόνια και ζαμάνια ρε ψυχή...

-----------------------------------
Τους κάναμε μια πρόταση η οποία είναι και πάνω από τις δυνατότητες μας. Μιλάμε για αίμα.
Μας είπαν όχι
Έγινε και σαφές ότι προστατεύουν τις δικές τους εταιρίες συμφέρονταν μετατοπίζοντας το βάρος προς τα κάτω.
(πχ δεν επιτρέπουν τη φορολόγηση του Τζόγου)
Τους είπαμε οκ θα κάνουμε τη θυσία ώστε να ρυθμιστεί το χρέος και να γυρίσουμε στην ανάπτυξη.
Μας είπαν και σ αυτό όχι.

Στο μεταξύ διάστημα οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία πίσω από την άλλη χάσαμε και τις εξαγωγές στη Ρωσία αφού κάνουμε και εμπάργκο -τρομάρα μας- και ζητούν ΦΠΑ στα ξενοδοχεία (αφού στην Τουρκία έχουν δικά τους) και λουκέτο στη βιομηχανία φαρμάκου.
Κατά τ άλλα το 20 θα έχουμε ανάπτυξη αν κάνουμε όλα αυτά...
Πως θα γίνει αυτό?
Ακόμα δεν έχω καταλάβει.
Το που μας πάνε όμως το έχω καταλάβει μια χαρά...

nick_VFR
28/06/2015, 16:34

Καμμιά καλή ιδέα για το τι ακριβώς μεταβολές πρέπει να επιδιώξουμε;

Διότι ακόμα και αν είναι έτσι όπως τα λες, ακόμα και έτσι είμαστε λιγότερο θεατές από ότι όταν είχαμε βασιλιάδες, ολιγαρχίες και δικτατορίες και από ότι όταν είχαμε κομμουνισμό και φεουδαρχία (όπου εφαρμόστηκαν). Αστική Δημοκρατία και Καπιταλισμό έχουν τα κράτη με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στον πλανήτη.

Χώρια που τουλάχιστον μπορούμε να κάνουμε έστω και την ατελέσφορη κουβεντούλα. Αλλού μπορεί να μας έστελναν και καμμιά εξορία...

thunder ace
28/06/2015, 16:48
Καμμιά καλή ιδέα για το τι ακριβώς μεταβολές πρέπει να επιδιώξουμε;

Διότι ακόμα και αν είναι έτσι όπως τα λες, ακόμα και έτσι είμαστε λιγότερο θεατές από ότι όταν είχαμε βασιλιάδες, ολιγαρχίες και δικτατορίες και από ότι όταν είχαμε κομμουνισμό και φεουδαρχία (όπου εφαρμόστηκαν). Αστική Δημοκρατία και Καπιταλισμό έχουν τα κράτη με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στον πλανήτη.

Χώρια που τουλάχιστον μπορούμε να κάνουμε έστω και την ατελέσφορη κουβεντούλα. Αλλού μπορεί να μας έστελναν και καμμιά εξορία...

Εδω και αρκετα χρονια δεν χρειαζεται να μας στειλουν εξορια........ειμαστε τοσο,μα τοσο ακινδυνοι.

Vstrommer71
28/06/2015, 17:16
Μια και καλη...
Για την ταπεινοτητα μου,οριζω την πορεια μου με την Αξιοπρεπεια.Αυτη δεν πωλειται,ουτε εξαρταται απο τα λεφτα,ειτε ειναι Ευρω ή δραχμες ή οβολοι.Προτιμω να πεινασω(εχω πεινασει),να περπατησω στο αγνωστο ή οτι αλλο γινει,αλλα με εναν ορο:Nα εχω αξιοπρεπεια και ησυχη την συνειδηση μου.
Οταν εχουνε ξεσκισει τον τοπο μου τα αρπακτικα(εντος και εκτος χωρας) και ζητανε συνεχεια λοιδορωντας με να σκυψω κι αλλο το κεφαλι,μια κουβεντα θα πω.Ως εδω και μη παρεκει...

MikeG
28/06/2015, 17:25
A...τώρα τα δημοσιοποιούν κιόλας και ωωω τελικά το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία το βάζουν στο 13%.. Ρε παιδιά έχουν ποτέ ξαναδημοσιοποιήσει επίσημα τις προτάσεις τους; Μήπως λίγο φοβούνται αυτό το δημοψήφισμα;

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-5270_el.htm

http://www.tovima.gr/files/1/2015/06/28/telpro.pdf

337874

christof40
28/06/2015, 17:32

Ας ξεδιπλώσω σεντόνι.

δεν προκειται να το αποδεχτω ΠΟΤΕ,και οποια μικρη,ελαχιστη,τοσοδουλα ευκαιρια μου δινετε( για να αλλαξω το συστημα) εστω και απατηλη-φαιδρα........
ΘΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΖΩ ΑΠ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ

υ.γ προσωπικη μου σταση-ιδεα

nikos_abel
28/06/2015, 17:35
Έλα ελάααααα του του ρουυυυ του του ρουυυυ

http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/264392/den-allazei-to-kathestos-tou-ela-i-evropaiki-kentriki-trapeza

Προς το παρόν θα βρίσκετε λεφτά στα ΑΤΜ.

Μυστήρια τα πράγματα πάντως.

MG-KTiNoS
28/06/2015, 17:38

http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/264392/den-allazei-to-kathestos-tou-ela-i-evropaiki-kentriki-trapeza

Δεν είναι μυστήριο... ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ
και αν τους περάσει ας τα να πάνε στο διάολο....

Πρέπει να μας δόσουν μια διέξωδο
:rolleyes:

MG-KTiNoS
28/06/2015, 17:42
η επιδείνωση σταμάτησε το 2014. κάνοντας το σκατό μας παξιμάδι ισως το 2020 να καταφέρναμε να γινόμασταν όπως παλιά

.....
Και τότε τι κάνουμε; Γινόμαστε Εκουαδόρ...Πακιστάν...Ουκρανία....

2 πράγματα θα σου πω....

Αυτό με το 2020 ούτε η τρώικα εσωτερικού δεν το πιστεύει !

Αυτή η σιγουριά πως η Ελλάδα είναι πιο καλή χώρα από τις άλλες
που τις έχουμε κάτω από τ @@ μας δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλή.
Βγάλε λοιπόν έξω την Ουκρανία που ζει τον πόλεμο και κράτα μια πισινή
για τους άλλους

dimmie_72
28/06/2015, 17:43

Αδυνατώ ειλικρινά να καταλάβω το ελπιδοφόρο του μηνύματος.
Μάλιστα αν οι εκροές της Κυριακής συναγωνίζονται αυτές του Σαββάτου, πάπαλα ELA τη Δευτέρα.

nikos_abel
28/06/2015, 17:54
Αδυνατώ ειλικρινά να καταλάβω το ελπιδοφόρο του μηνύματος.
Μάλιστα αν οι εκροές της Κυριακής συναγωνίζονται αυτές του Σαββάτου, πάπαλα ELA τη Δευτέρα.

Τίποτα το ελπιδοφόρο

Το του του ροουυυυ είναι από εδώ για χούμορ

https://www.youtube.com/watch?v=aKibLPORq2s

Pan (dvs)
28/06/2015, 17:54
δεν προκειται να το αποδεχτω ΠΟΤΕ,και οποια μικρη,ελαχιστη,τοσοδουλα ευκαιρια μου δινετε( για να αλλαξω το συστημα) εστω και απατηλη-φαιδρα........
ΘΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΖΩ ΑΠ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ

υ.γ προσωπικη μου σταση-ιδεα

Μπορει να μην θελεις να αποδεχτεις τα λεγομενα του simoril,αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Εκτος εαν το λες εννοωντας οτι,δεν σου αρεσει αυτο που γινεται και θελεις να το αλλαξεις.

nicksior
28/06/2015, 17:56
Δεν είναι μυστήριο... ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ
και αν τους περάσει ας τα να πάνε στο διάολο....

Πρέπει να μας δόσουν μια διέξωδο
:rolleyes:

Ρε Νίκο , είσαι με τα καλά σου...
Διάβασες τα που έπαθε ο Χουλιαράκης ..

Μπορεί να σε κόντραρα για πλάκα αλλά πάντα πίστευα ότι μπορείς να κρίνεις σωστά σε σοβαρές καταστάσεις.

Πως θα ξαναδιαβάσεις αυτά που γράφεις ένα μήνα μετά αν...

nikos_abel
28/06/2015, 18:01
Παρεπιπτόντως, το ΝΑΙ ως απάντηση είναι σαφές τι εννοεί και τι αποτέλεσμα θα έχει :a021:

Αυτό το ΟΧΙ είναι που έχει τόσες εκδοχές προς τα που θα πάει που με βάζει σε σκέψεις.

Αλλά έλα μου που όπως και να το δω, το ΝΑΙ είναι χειρότερο......

Υ.Γ. Και για όσους σκίζουν τα ρούχα τους ότι ο λαός δεν είναι ώριμος, δεν είναι γνώστης, δεν είναι λογικό να αποφασίσει κλπ

Δηλαδή η δημοκρατία είναι πολίτευμα που πρέπει να κάνει διακρίσεις; Οι ίδιοι δεν είναι αυτοί που αποφασίζουν ποιοι είναι οι
ικανότεροι να τους αντιπροσωπεύσουν και να πάρουν αποφάσεις για αυτούς; Τότε δεν είναι ανώριμοι; Δεν καταλαβαίνω τι αλλάζει.

Εκτός αν θεωρείτε ότι η δημοκρατία είναι λάθος.

nicksior
28/06/2015, 18:16
Παρεπιπτόντως, το ΝΑΙ ως απάντηση είναι σαφές τι εννοεί και τι αποτέλεσμα θα έχει :a021:

Αυτό το ΟΧΙ είναι που έχει τόσες εκδοχές προς τα που θα πάει που με βάζει σε σκέψεις.

Αλλά έλα μου που όπως και να το δω, το ΝΑΙ είναι χειρότερο......

Υ.Γ. Και για όσους σκίζουν τα ρούχα τους ότι ο λαός δεν είναι ώριμος, δεν είναι γνώστης, δεν είναι λογικό να αποφασίσει κλπ

Δηλαδή η δημοκρατία είναι πολίτευμα που πρέπει να κάνει διακρίσεις; Οι ίδιοι δεν είναι αυτοί που αποφασίζουν ποιοι είναι οι
ικανότεροι να τους αντιπροσωπεύσουν και να πάρουν αποφάσεις για αυτούς; Τότε δεν είναι ανώριμοι; Δεν καταλαβαίνω τι αλλάζει.

Εκτός αν θεωρείτε ότι η δημοκρατία είναι λάθος.

Κακό το ναι
Κανείς δε σου μιλάει για το μετά το Οχι
Νομίζεις πως θα έχεις κεκτημένα τότε?

RaGe_Raptor
28/06/2015, 18:30
ας μην κοροϊδευόμαστε.................

337876

nicksior
28/06/2015, 18:38
Νομίζω ότι ο Παπαδημούλης πιστεύει τα ίδια και τώρα.. Πιθανολογώ και ο Χρυσόγονος Ας τολμήσουν να το πουν ξεκάθαρα!

RaGe_Raptor
28/06/2015, 18:43
Νομίζω ότι ο Παπαδημούλης πιστεύει τα ίδια και τώρα.. Πιθανολογώ και ο Χρυσόγονος Ας τολμήσουν να το πουν ξεκάθαρα!

δεν έχει πάρει θέση ,νομίζω ,ακόμη..... τα ίδια έλεγε κι ο τσίπρας τότε... anyway ας πάνε όλα καλά... μαλάκες είμαστε αλλά ελπίζω δε θα δούμε τέρατα σ'αυτό το πολύ κρίσιμο διάστημα....

christof40
28/06/2015, 18:47
Μπορει να μην θελεις να αποδεχτεις τα λεγομενα του simoril,αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Εκτος εαν το λες εννοωντας οτι,δεν σου αρεσει αυτο που γινεται και θελεις να το αλλαξεις.

σαφως και αυτο εννοω,νομιζω το γραφω ξεκαθαρα,γι αυτο το υ.γ

nicksior
28/06/2015, 18:57
δεν έχει πάρει θέση ,νομίζω ,ακόμη..... τα ίδια έλεγε κι ο τσίπρας τότε... anyway ας πάνε όλα καλά... μαλάκες είμαστε αλλά ελπίζω δε θα δούμε τέρατα σ'αυτό το πολύ κρίσιμο διάστημα....

Δεν είμαστε μαλάκες , θυμωμένοι είμαστε , αλλά σε λάθος κατεύθυνση .
Και ο θυμός είναι κακός σύμβουλος.
δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία σου.

MikeG
28/06/2015, 19:00
Κακό το ναι
Κανείς δε σου μιλάει για το μετά το Οχι
Νομίζεις πως θα έχεις κεκτημένα τότε?

Αυτο ακριβως. Ολοι ζουνε για τα κεκτημενα. Ημαρτον ημαρτον με αυτη τη λογικη.

Δε κανω προσωπικη επιθεση φιλε μου. Σχολιαζω αυτη τη νοοτροπια που ολοι φοβουνται να μη χασουν οτι εχουν και δε βλεπουν κανενα καλητερο αυριο.

nicksior
28/06/2015, 19:05
Αυτο ακριβως. Ολοι ζουνε για τα κεκτημενα. Ημαρτον ημαρτον με αυτη τη λογικη.

Δε κανω προσωπικη επιθεση φιλε μου. Σχολιαζω αυτη τη νοοτροπια που ολοι φοβουνται να μη χασουν οτι εχουν και δε βλεπουν κανενα καλητερο αυριο.

Ακριβώς αυτό!
Νομίζω πως έχουμε πολλά που θα χάσουμε!
Αυτα που θεωρούμε δεδομένα εντος Ευρωπαικής ένωσης

thunder ace
28/06/2015, 19:09
παω να παρω απο το ΑΤΜ 50 ευρω(δεν εχει αλλα μεσα).Ετσι και δεν εχει να μου δωσει.......θα...θα...δεν ξερω τι θα κανω.....θα σκεφτω.:D

patsavour
28/06/2015, 19:21
Δεν ξερω ρε παιδια ισως ζω σε παραλληλο συμπαν.Ειναι κανεις που να πιστευει οτι ολα αυτα τα κρατη που αναφερετε -πακισταν αργεντινη ουκρανια ζιμπαμπουε ινδιες ρωσιες κλπ που δεν εχουν πληρωσει ΔΝΤ που ζουν ΤΟ ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΕ ΓΚΟΥΕΒΑΡΑ ,ειναι καλυτερα σε βιοτικο επιπεδο απο τα βδελυγρα εκεινα κρατη που ζουν τον ατοφιο Παλιοκαπιταλισμο και την ελευθερη παλιοοικονομια? -ΕΛΒΕΤΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΙΑΠΩΝΙΑ κλπ ???
Αν το πιστευετε αυτο τοτε ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ που ελεγε και η Σαπφω Νοταρα.Ακομα και η σημερινη Ελλαδα της κρισης την παρασκευη το βραδυ που ανακοινωθηκαν τα μετρα -επειδη ετυχε να ημουν λογω αδειας στην επαρχια- ηταν στα ουζερι της παραλιας στις ταβερνες και τις καφετεριες.Ακομα κι αυτη η Ελλαδα της ενδειας και της ανεργιας ειναι σε καλυτερη κατασταση απο ολες τις προαναφερομενες τριτοκοσμικες χωρες και το κυριωτερο ΧΩΡΙς ΠΟΛΕΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 65 ΧΡΟΝΙΑ
Μερικοι δυστυχως ειναι εκτος τοπου και χρονου και δεν καταλαβαινουν τα αυτονοητα.Καλυτερα σε μια ΣΥΜΜΑΧΙΑ παρα ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ .ΑΚΟΜΑ κιαν εισαι η τελευταια τρυπα του ζουρνα της συμμαχιας.

Και για να το ευθυμισουμε λιγο

https://www.youtube.com/watch?v=Hfec8Myi048

thunder ace
28/06/2015, 19:26
Δεν ξερω ρε παιδια ισως ζω σε παραλληλο συμπαν.Ειναι κανεις που να πιστευει οτι ολα αυτα τα κρατη που αναφερετε -πακισταν αργεντινη ουκρανια ζιμπαμπουε ινδιες ρωσιες κλπ που δεν εχουν πληρωσει ΔΝΤ που ζουν ΤΟ ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΕ ΓΚΟΥΕΒΑΡΑ ,ειναι καλυτερα σε βιοτικο επιπεδο απο τα βδελυγρα εκεινα κρατη που ζουν τον ατοφιο Παλιοκαπιταλισμο και την ελευθερη παλιοοικονομια? -ΕΛΒΕΤΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΙΑΠΩΝΙΑ κλπ ???
Αν το πιστευετε αυτο τοτε ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ που ελεγε και η Σαπφω Νοταρα.Ακομα και η σημερινη Ελλαδα της κρισης την παρασκευη το βραδυ που ανακοινωθηκαν τα μετρα -επειδη ετυχε να ημουν λογω αδειας στην επαρχια- ηταν στα ουζερι της παραλιας στις ταβερνες και τις καφετεριες.Ακομα κι αυτη η Ελλαδα της ενδειας και της ανεργιας ειναι σε καλυτερη κατασταση απο ολες τις προαναφερομενες τριτοκοσμικες χωρες και το κυριωτερο ΧΩΡΙς ΠΟΛΕΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 65 ΧΡΟΝΙΑ
Μερικοι δυστυχως ειναι εκτος τοπου και χρονου και δεν καταλαβαινουν τα αυτονοητα.Καλυτερα σε μια ΣΥΜΜΑΧΙΑ παρα ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ .ΑΚΟΜΑ κιαν εισαι η τελευταια τρυπα του ζουρνα της συμμαχιας.

Και για να το ευθυμισουμε λιγο

https://www.youtube.com/watch?v=Hfec8Myi048
H αληθεια ειναι οτι την Παρασκευη που πηγα στο κεντρο του ΑΓΡΙΝΙΟΥ 10 το βραδυ,ο κοσμος ηταν παντου και τα μαγαζια (καφε-φαγητο)ΦΙΣΚΑ.

taisteal
28/06/2015, 19:45
Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ε Τ Ι Σ Τ Η Λ Ε Ο Ρ Α Σ Ε Ι Σ

MG-KTiNoS
28/06/2015, 19:53

Οκ άμα μ αφήσουν να διαλέξω και δεν πω Ελβετία να με χέσεις....
:lol:

nathair
28/06/2015, 19:55
Λοιπόν, κλειστές οι τράπεζες αύριο;

costas_versys
28/06/2015, 20:02
Καλύτερα να μην λέμε υπερβολές και να μην κάνουμε βιαστικές κινήσεις.

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Τσίπρα, Βαρουφάκη και των λοιπών και ελπίζω την ανικανότητά του και τα λάθη να μην τα πληρώσουμε οι υπόλοιποι

menelaos46
28/06/2015, 20:02
Εγώ παραλία ήμουν, και δεν έχω τηλεόραση. Είδα κόσμο στα ΑΤΜ, τι έγινε???

congate7
28/06/2015, 20:05

Έλα μου ντε!!!!

Ένα 20ευρο έχω και δε μπορώ να το πάρω

MG-KTiNoS
28/06/2015, 20:07

Πρόλαβες να βγάλεις τα λεφτά σου ή στα κλειδωσαν μέσα?
:cool:

George_Sp
28/06/2015, 20:08
Κλειστές μέχρι την επόμενη Δευτέρα.
Αυτό δε σημαίνει οτι αν πάτε στο ΑΤΜ αύριο δε θα έχει λεφτά. Θα γίνει τροφοδότηση κανονικά αλλά με όριο ημερήσιων αναλήψεων τα 150 ευρώ ανάλογα των εξελίξεων και ανάλογα του πόσο ομαλά θα κυλήσουν οι συναλλαγές.

Αν τώρα κάθεστε και παρακολουθείτε τα κωλοκάναλα και την προπαγάνδα τρομοκρατίας να πάτε να τα σηκώσετε όλα και να πάτε και στα σούπερμαρκετ να μην αφήσετε κονσέρβα για κονσέρβα.....ε τα θέλει ο κώλος σας :)

congate7
28/06/2015, 20:11
Οι πληρωμές με κάρτα θα έχουν όριο?

Θέλω να πιστεύω πως όχι αλλά δεν ξέρω

teogtp
28/06/2015, 20:13
Κλείστε τις πουτανες τις τηλεοράσεις. ..........

nathair
28/06/2015, 20:14
Οι πληρωμές με κάρτα θα έχουν όριο?

Θέλω να πιστεύω πως όχι αλλά δεν ξέρω

Αυτό που ενδιαφέρει στα capital controls είναι να μην βγουν μετρητά από το σύστημα. Δηλαδή να μην πάνε σε στρώματα, τσέπες, έξω.
Με την πληρωμή του supermarket με την κάρτα, από τον δικό σου λογαριασμό πάνε στου supermarket. Αρα κανένα πρόβλημα.
Κανονικά, λέω.

nathair
28/06/2015, 20:14
Κλείστε τις πουτανες τις τηλεοράσεις. ..........
Και από που θα ενημερωθούμε;
Ή δε πρέπει;

teogtp
28/06/2015, 20:19
Η προπαγάνδα παει σύννεφο. ......
Νομίζω;

congate7
28/06/2015, 20:21
Αυτό που ενδιαφέρει στα capital controls είναι να μην βγουν μετρητά από το σύστημα. Δηλαδή να μην πάνε σε στρώματα, τσέπες, έξω.
Με την πληρωμή του supermarket με την κάρτα, από τον δικό σου λογαριασμό πάνε στου supermarket. Αρα κανένα πρόβλημα.
Κανονικά, λέω.

Ευχαριστώ :beer:

Και από που θα τρομοκρατηθούμε;
Ή δε πρέπει;

Φιξντ :tooth:

vkats
28/06/2015, 20:22
Κλειστές τράπεζες δε σημαίνει μόνο οτι δεν μπορείς να πάρεις λεφτά από το λογαριασμό σου.

Σημαίνει οτι δεν μπορείς να πληρώσεις για μια νόμιμη εμπορική συναλλαγή, να εξοφλήσεις οφειλή, να στείλεις έμβασμα στο παιδί σου που σπουδάζει εδώ ή έξω, να πληρώσεις μισθούς, ενοίκιο κλπ. Με οτι όλα αυτά συνεπάγονται...

Οτι και όλοι όσοι περίμεναν αυτά τα χρήματα για να τα διοχετεύσουν σε άλλες ανάγκες μένουν άφραγκοι. Οπως και όσοι περίμεναν από εκείνους και πάει λέγοντας...

sv1000s
28/06/2015, 20:23
κλειστη τοτε.

vkats
28/06/2015, 20:23
Η προπαγάνδα παει σύννεφο. ......
Νομίζω;

Το ποιός κάνει προπαγάνδα βέβαια σηκώνει μεγάλη συζήτηση....

nathair
28/06/2015, 20:24
Ευχαριστώ :beer:

Δεν είναι σίγουρο, ε :)

Φιξντ :tooth:
Άρα λες να πάμε στο δημοψήφισμα χωρίς να ενημερωθούμε, χμ...

costas_versys
28/06/2015, 20:31
Το δημοψηφισμα δεν είναι εκλογές, δεν είναι ομηρία δεν είναι πολιτική απόφαση.
Είναι μια επιλογή σε ένα εθνικό ερώτημα που ο Τσίπρας μας έδοσε λάθος ερώτηση !!!

Πολιτικά νομίζω ο Τσίπρας έφερε όλη την Ελλάδα εναντίον όλων των ευρωπαίων.

ΠΑΚΗ μην υπογράψεις την διαξαγωγή του δημοψηφίσματος. Μην μήνεις αμέτοχος !!

dimmie_72
28/06/2015, 20:33
Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα - Μέρκελ για την Ελλάδα

http://www.protothema.gr/politics/article/488607/tilefoniki-sunomilia-obama-merkel-gia-tin-ellada-/

;)

devil's animal
28/06/2015, 20:35
ΠΑΚΗ μην υπογράψεις την διαξαγωγή του δημοψηφίσματος. Μην μήνεις αμέτοχος !!

178 εκπροσωποι του ελληνικου λαου ειπαν ΝΑΙ και η γλαστρα του πολιτευματος να πει ΟΧΙ...μαλιστα..

vkats
28/06/2015, 20:37
178 εκπροσωποι του ελληνικου λαου ειπαν ΝΑΙ και η γλαστρα του πολιτευματος να πει ΟΧΙ...μαλιστα..

Τη γλάστρα όμως την έβαλαν στο μπαλκόνι αυτοί ακριβώς οι 178 εκπρόσωποι του ελληνικού λαού. Μήπως το ξέχασες ή θυμόμαστε μόνο ότι μας συμφέρει;

congate7
28/06/2015, 20:39
Άρα λες να πάμε στο δημοψήφισμα χωρίς να ενημερωθούμε, χμ...

Άλλο το να ενημερωθείς από το ηλεκτρονικό κουτί και άλλο το να φιλτράρεις το τι ακούς από τη μία ή την άλλη πλευρά και να αποφασίσεις στο τέλος με δικά σου κριτήρια.
Απλά πιστεύω ότι όσο λιγότερο ακούσεις το τι λένε και οι 2 πλευρές στα κανάλια και προσπαθήσεις να βγάλεις μία άκρη από μόνος σου τόσο πιο ικανοποιημένος θα είσαι από την απόφαση σου.

Γνώμη μου έτσι? Δεν την επιβάλω σε κανέναν :wave2:

vkats
28/06/2015, 20:41
Άλλο το να ενημερωθείς από το ηλεκτρονικό κουτί και άλλο το να φιλτράρεις το τι ακούς από τη μία ή την άλλη πλευρά και να αποφασίσεις στο τέλος με δικά σου κριτήρια.
Απλά πιστεύω ότι όσο λιγότερο ακούσεις το τι λένε και οι 2 πλευρές στα κανάλια και προσπαθήσεις να βγάλεις μία άκρη από μόνος σου τόσο πιο ικανοποιημένος θα είσαι από την απόφαση σου.

Δηλαδή προτείνεις να ενημερωθούμε μην ακούγοντας καμία από τις δύο πλευρές....!!! Εντυπωσιακό

George_Sp
28/06/2015, 20:42
Λίγο υπομονή μέχρι να ανοίξει ο Nikkei στο Τόκυο παιδιά....
Μέχρι τότε μπορεί να μιλήσει και κανένας Πούτιν αφού μίλησε ήδη και ο Ομπάμα. :)

nicksior
28/06/2015, 20:43

Ναι! Οι Δολοφόνοι του Φύσσα παρέα με τους συντρόφους του ..

Τρέλα

nathair
28/06/2015, 20:51

Εμ, ωραία, και από που θα την ακούσουμε την γνώμη;

vkats
28/06/2015, 20:52
Ναι! Οι Δολοφόνοι του Φύσσα παρέα με τους συντρόφους του ..

Τρέλα

Έλα τώρα κι εσύ, πως κάνεις έτσι... Ποιοί δολοφόνοι μωρέ τώρα; Ψηφίσανε την πρότασή μας; Εντάξει τότε...

congate7
28/06/2015, 20:52
Δηλαδή προτείνεις να ενημερωθούμε μην ακούγοντας καμία από τις δύο πλευρές....!!! Εντυπωσιακό

Υπάρχουν και άλλα μέσα να ενημερωθείς εκτός της τηλεόρασης.
Δηλαδή εσύ, με αυτές του καφενιακού τύπου συζητήσεις που γίνονται στα κανάλια μπορείς να βγάλεις άκρη?
Ειδικά την ώρα που οι του «ναι» μιλούν για δραχμή και καταστροφές ενώ οι του «όχι» δεν έχουν αναφέρει αυτή τη λέξη. Οι μόνοι που μιλάνε για δραχμή έχουν καλέσει σε αποχή τους ψηφοφόρους τους

Τον τρόπο που θα ενημερωθείς δε μπορώ να σου τον επιβάλω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος.

vkats
28/06/2015, 20:58
ενώ οι του «όχι» δεν έχουν αναφέρει αυτή τη λέξη.

Αυτό δεν σε προβληματίζει;

Το οτι δεν εξηγούν που θα βρούνε ευρά για να λειτουργήσουμε αφού δεν μας δίνουν άλλα; Και αφού δεν θα χουμε ευρά τι θα έχουμε; Δολλάρια, γιεν, ρούβλια, ρουπίες ή μήπως ΔΡΑΧΜΗ;;;;

congate7
28/06/2015, 21:13
Ας είναι και φοίνικας και μνα. Εμένα το μόνο που με νοιάζει είναι να μην έχω νταβατζήδες και τοκογλύφους πάνω από το κεφάλι μου

vkats
28/06/2015, 21:16
Ας είναι και φοίνικας και μνα. Εμένα το μόνο που με νοιάζει είναι να μην έχω νταβατζήδες και τοκογλύφους πάνω από το κεφάλι μου

Οκ. Οτι πεις. Αύριο έχουμε αξιοπρέπεια στο φούρνο με πατάτες. Έλα να φάμε

nicksior
28/06/2015, 21:16

Αχ ρε φίλε , τι να σε κάνουν τότε οι τοκογλύφοι?

Για τους νταβατζήδες δεν ξέρω.

congate7
28/06/2015, 21:26

Α όχι μη με βάζεις εκεί. Αλλού είμαι εγώ

byron
28/06/2015, 21:26
Ούτε που έχετε πάρει χαμπάρι τι διακυβεύεται στη χώρα, ούτε που έχετε υποψίαστεί σε τι κινδύνους μπαίνει η χώρα.

Ο ένας μιλάει για το επαγγελματικό μέλλον των γύρω του (και ουσιαστικά μιλάει για την πάρτη του) πλατειάζοντας σαν να μιλά εις το όνομα του λαού.

Ο άλλος βάζει ότι στοιχεία βρεί στο Wiki (που είναι μούφα) για να τεκμηριώσει την περήφανη άρνηση.

Ο άλλος κατηγορεί όσους ανησυχούν ως βολεμένους που έβγαλαν κασέρι από το ακίνητο που πούλησαν. (Btw χρωστάω καμμιά 100άρα σε στεγαστικό, αν θέλεις ευχαρίστως να σου κάνω μια αναδιανομή χρέους).

Άλλοι εις το όνομα του μέλλοντος του παιδιού τους, λένε να δοκιμάσουν τι θα βγει από την κουρτίνα καταπίνοντας αμάσητη τη στημένη φάρσα που έφτιαξαν κάποιοι αποτυχημένοι νοσταλγοί της ΕΣΣΔ. Βασικά με τέτοια συνέπεια λόγων και έργων, με τέτοιο σχεδιασμό και οργάνωση...ούτε τα σκουπίδια μου μέχρι την γωνία δεν θα ήμουν σίγουρος να τους δώσω, όχι να τους εμπιστευτώ το μέλλον της χώρας μου.

Άλλος να μην ακούτε όσα δραματικά γίνονται, γιατί πέφτει προπαγάνδα. Όντως πέφτει, αλλά από ποια πλευρά...

Έχετε υπ΄όψη παλληκάρια, πως το όνειρο για το καλύτερο μέλλον των παιδιών σας, μπορεί να γίνει (εύκολα) όνειρο για το πως θα φύγουν τα παιδιά σας από το μέλλον που ετοιμάζουν οι νοσταλγοί του Τσε-Παπανδρέου.

Για όσους περιμένουν καλύτερο μέλλον με τη δραχμή, ας έχουν υπ΄όψη τους πως το βασικό νόμισμα συναλλαγών στις υποανάπτυκτες οικονομίες (Βαλκάνια πχ) είναι το € και το $. Ετσι απλά για να μην κάνετε όνειρα καλύτερου μέλλοντος με άλλο νόμισμα. Το γιατί, ας το βρείτε μόνοι σας.

Αν ενοχλεί το ύφος μου, sorry...έχω κληρονομικό χάρισμα, μιας και κάποιοι ρώτησαν. Και μάλλον είναι επιτυχημενο μιας και με πληρώνουν 23 χρόνια για αυτό. Και μέσα σ΄αυτά τα χρόνια στις αγορές, έχω δει live από την επίθεση της δραχμής του 95 με τα επιτόκια στο 1600%, την κρίση στις ασιατικές τίγρεις, την κατάρρευση του LTCM, την πτώχευση της διαλυμένης Ρωσίας, την Αργεντινή και την κρίση του 2008. Αυτά για το cv μου...

ΥΓ. Λυπάμαι για την ανακολουθία των λόγων μου να απέχω, αλλά νομίζω πως οφείλω να τα πω. Όσοι διαβάζετε τα post μου, γνωρίζετε ήδη πόσο έξω έχω πέσει...

George_Sp
28/06/2015, 21:28

αν το ήξερα οτι συμπάσχεις τόσο θα σου έκανα το τραπέζι τα τελευταία 2 χρόνια.....από μισή μερίδα όμως ο καθένας γιατί τόσα χρόνια δυσκολεύομαι να μαγειρέψω 2πλή.

RaGe_Raptor
28/06/2015, 21:30
Ούτε που έχετε πάρει χαμπάρι τι διακυβεύεται στη χώρα, ούτε που έχετε υποψίαστεί σε τι κινδύνους μπαίνει η χώρα.

Ο ένας μιλάει για το επαγγελματικό μέλλον των γύρω του (και ουσιαστικά μιλάει για την πάρτη του) πλατειάζοντας σαν να μιλά εις το όνομα του λαού.

Ο άλλος βάζει ότι στοιχεία βρεί στο Wiki (που είναι μούφα) για να τεκμηριώσει την περήφανη άρνηση.

Ο άλλος κατηγορεί όσους ανησυχούν ως βολεμένους που έβγαλαν κασέρι από το ακίνητο που πούλησαν. (Btw χρωστάω καμμιά 100άρα σε στεγαστικό, αν θέλεις ευχαρίστως να σου κάνω μια αναδιανομή χρέους).

Άλλοι εις το όνομα του μέλλοντος του παιδιού τους, λένε να δοκιμάσουν τι θα βγει από την κουρτίνα καταπίνοντας αμάσητη τη στημένη φάρσα που έφτιαξαν κάποιοι αποτυχημένοι νοσταλγοί της ΕΣΣΔ. Βασικά με τέτοια συνέπεια λόγων και έργων, με τέτοιο σχεδιασμό και οργάνωση...ούτε τα σκουπίδια μου μέχρι την γωνία δεν θα ήμουν σίγουρος να τους δώσω, όχι να τους εμπιστευτώ το μέλλον της χώρας μου.

Άλλος να μην ακούτε όσα δραματικά γίνονται, γιατί πέφτει προπαγάνδα. Όντως πέφτει, αλλά από ποια πλευρά...

Έχετε υπ΄όψη παλληκάρια, πως το όνειρο για το καλύτερο μέλλον των παιδιών σας, μπορεί να γίνει (εύκολα) όνειρο για το πως θα φύγουν τα παιδιά σας από το μέλλον που ετοιμάζουν οι νοσταλγοί του Τσε-Παπανδρέου.

Για όσους περιμένουν καλύτερο μέλλον με τη δραχμή, ας έχουν υπ΄όψη τους πως το βασικό νόμισμα συναλλαγών στις υποανάπτυκτες οικονομίες (Βαλκάνια πχ) είναι το € και το $. Ετσι απλά για να μην κάνετε όνειρα καλύτερου μέλλοντος με άλλο νόμισμα. Το γιατί, ας το βρείτε μόνοι σας.

Αν ενοχλεί το ύφος μου, sorry...έχω κληρονομικό χάρισμα, μιας και κάποιοι ρώτησαν. Και μάλλον είναι επιτυχημενο μιας και με πληρώνουν 23 χρόνια για αυτό. Και μέσα σ΄αυτά τα χρόνια στις αγορές, έχω δει live από την επίθεση της δραχμής του 95 με τα επιτόκια στο 1600%, την κρίση στις ασιατικές τίγρεις, την κατάρρευση του LTCM, την πτώχευση της διαλυμένης Ρωσίας, την Αργεντινή και την κρίση του 2008. Αυτά για το cv μου...

ΥΓ. Λυπάμαι για την ανακολουθία των λόγων μου να απέχω, αλλά νομίζω πως οφείλω να τα πω. Όσοι διαβάζετε τα post μου, γνωρίζετε ήδη πόσο έξω έχω πέσει...

άσε μας ρε Βύρωνα,εδώ κάνουμε επανάσταση............................................................................

nathair
28/06/2015, 21:35

Ρουμανία, Σερβία. Οτιδήποτε έχει αξία (αγγούρια και ντομάτες εξαιρούνται) και πωλείται με πίστωση, πωλείται με ρήτρα Ευρώ. Δηλαδή σήμερα το αγοράζεις 30 Lei ήτοι 8 ευρώ, αν το πληρώσεις σε 1 μήνα θα το πληρώσεις όσο έχουνε τα 8 ευρώ τότε, π.χ. 40...

maniatiakos
28/06/2015, 21:37
....

Πες μας τη λύση...

Α, και να μας πεις ποια είναι η πρόβλεψή σου - αν ακολουθούσαν τις προτάσεις των δανειστών -, για τις μικρομεσαίες επιχείρησεις και τα νοικοκυριά..
Γιατί έχω βαρεθεί να κάνω ανακοπές και αιτήσεις αναστολής σε διαταγές πληρωμής και σε πρόστιμα του Ι.Κ.Α. (Π.Ε.Ε. και Π.Ε.Π.Ε.Ε.)..

Οικονομολόγοι=Σεισμολόγοι...καταγραφή και πρόβλεψη...

notakos600
28/06/2015, 21:41
Βύρωνα, άψογος όπως πάντα με τα γραφόμενά σου να αποτελούν μπούσουλα για κάθε εγκάθετο.
BTW το ημερήσιο όριο αναληψης θα είναι από αύριο 60 ευρώ!
Καληνύχτα σας.

bros400pgm
28/06/2015, 21:42
Καληνύχτα σας.

Πολυ ειναι. :smokin:

Billymuse
28/06/2015, 21:42
Βύρωνα, άψογος όπως πάντα με τα γραφόμενά σου να αποτελούν μπούσουλα για κάθε εγκάθετο.
Καληνύχτα σας.

Eκει θα σε έφτανε έτσι και αλλιως το Ζαπειο1,2,3 δε θυμάμαι ποσα ήθελε ο Αντωνάκης ακόμη λόγο ανάπτυξης..

RaGe_Raptor
28/06/2015, 21:44
Καληνύχτα σας.

αύριο??? ΔΝΤ (δε νομίζω Τάκη...) αύριο θα πρέπει να επέμβουν σε κάθε ATM ώστε να μη δίνει πάνω από 50-60€....από μεθαύριο...

maniatiakos
28/06/2015, 21:46
Πολυ ειναι. :smokin:

60/τη βδομάδα στους λευκούς αφρικάνους...
φαντάσου να ήταν ξυπόλυτοι και να μην είχαν και κανά ταβάνι να βάλουν την κουφιοκεφάλα τους μέσα...
μια ζωή χέστες..

taisteal
28/06/2015, 21:55
60 ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ?????

Πως θα ζησω με 1800 ευρω το μηνα ρε πστμ...

LogOutGoRide
28/06/2015, 21:56
Δηλαδή byron, μιας και βλέπεις τα πράγματα από "μέσα" και έχεις εμπειρία απο τράπεζες και αγορές, ποιο πιστεύεις πως είναι το σωστό που πρέπει να ρίξουμε;
Όλοι λένε ψέματα ή δεν λένε όλη την αλήθεια.
Εμείς που δεν ξέρουμε τίποτα από αυτά, τι θα ήταν καλό να ρίξουμε;

notakos600
28/06/2015, 21:58
Νταξ, προσέξτε μην σκίσετε το στριγκάκι όπως θα επαναστατείτε ορισμένοι.
Ρε σεις που είσασταν κρυμένοι τόσα χρόνια;

byron
28/06/2015, 22:00
Πες μας τη λύση...

Α, και να μας πεις ποια είναι η πρόβλεψή σου - αν ακολουθούσαν τις προτάσεις των δανειστών -, για τις μικρομεσαίες επιχείρησεις και τα νοικοκυριά..
Γιατί έχω βαρεθεί να κάνω ανακοπές και αιτήσεις αναστολής σε διαταγές πληρωμής και σε πρόστιμα του Ι.Κ.Α. (Π.Ε.Ε. και Π.Ε.Π.Ε.Ε.)..

Οικονομολόγοι=Σεισμολόγοι...καταγραφή και πρόβλεψη...

Οικονομολόγος είναι κάποιος που θα σου πει 10 τρόπους για να ρίξεις γκόμενα, χωρίς να έχει πηδήξει ποτέ.

Κερδοσκόπος είμαι, αυτό ξέρω να κάνω. Σ'αυτους που θα χόρευαν με τα νταούλια και τους ζουρνάδες που θα έπαιζε ο πρόεδρος του 15μέλους.

Δεν ξέρω πως να σωθείς, δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι οικονομολόγος που σου λέει τι έπρεπε να είχες κάνει αναλύοντας την κακή απόφαση που πήρες πριν μήνες.

Αυτό που ξέρω, είναι πως το πάρτι που έχει να γίνει εδώ από τους ξένους "συναδέλφους" μου, θα είναι τέτοιου μεγέθους που ούτε μπορείτε να φανταστείτε.
No worries, θα βάλει πλάτη ο Στρατουλης.

Billymuse
Πριν απο λίγο που γύρισα απο τη παλια εθνική Κορίνθου-Αθηνών..με ανυσήχησε αυτη η εικόνα..

337880

Πέρα απτη πλάκα πρέπει κάποιος να εξηγήσει στον Ελληνάρα που τον έπιασε πανικός και σηκωνει ολα τα λ7 του(οχι τους νορμαλ που θα σήκωναν ενα ποσο για κανα 2 μέρες ..βενζίνες,τσιγάρα,καφε) οτι διογκώνει το πρόβλημα πολυ χειρότερα γιατί το πρόβλημα μας λέγετε ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΕΕΕ

Bob_o_mastoras
Όλοι λένε ψέματα ή δεν λένε όλη την αλήθεια.
Εμείς που δεν ξέρουμε τίποτα από αυτά, τι θα ήταν καλό να ρίξουμε;

Nα σου πω τι να μη ριξεις;; Τα μουτρα σου.

LogOutGoRide
28/06/2015, 22:05
Σωστός αλλά.
Την μια περίπτωση την είδαμε και την βλέπουμε ακόμη.
Η άλλη ποια είναι; Ποιός θα μου πει.
Υπάρχουν και εθνικά ζητήματα και οι φιλικοί και αδερφοί γείτονες περιμένουν στην γωνία.

maniatiakos
28/06/2015, 22:06
Νταξ, προσέξτε μην σκίσετε το στριγκάκι όπως θα επαναστατείτε ορισμένοι.
Ρε σεις που είσασταν κρυμένοι τόσα χρόνια;

Από το '04 είχα να επαναστατήσω που πήραμε το euro και τη eurovision..
Ρε πάτε καλά μερικοί;
Τα μέτρα τα έχετε καταλάβει που έχουν προτείνει ή όχι;
Ήσαστε στην αγορά ή είστε εκτός;

Όποιος πιστεύει ότι η ορθολογιστική λύση είναι η αποδοχή των μέτρων, σόρυ, είναι βολεμένος.
Όπως και το κούγκι, φυσικά, δεν είναι ορθολογικό...

bros400pgm
28/06/2015, 22:08
Οικονομολόγος είναι κάποιος που θα σου πει 10 τρόπους για να ρίξεις γκόμενα, χωρίς να έχει πηδήξει ποτέ.

Κερδοσκόπος είμαι, αυτό ξέρω να κάνω. Σ'αυτους που θα χόρευαν με τα νταούλια και τους ζουρνάδες που θα έπαιζε ο πρόεδρος του 15μέλους.

Δεν ξέρω πως να σωθείς, δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι οικονομολόγος που σου λέει τι έπρεπε να είχες κάνει αναλύοντας την κακή απόφαση που πήρες πριν μήνες.

Αυτό που ξέρω, είναι πως το πάρτι που έχει να γίνει εδώ από τους ξένους "συναδέλφους" μου, θα είναι τέτοιου μεγέθους που ούτε μπορείτε να φανταστείτε.
No worries, θα βάλει πλάτη ο Στρατουλης.

Ρε Βυρωνα, σαγαπαω, σεκτιμαω, εχεις κ μηχαναρα, αλλα τοσα χρονια δεν εκανα παρτυ με μας οι συναδελφοι σου σε ορισμενες χωρες?
Κ αντε παει στο διαολο, εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο. 5plus χρονια δεν εχει αλλαξει τιποτα στο καλυτερο για τους μισους ελληνες. Τι ειναι αυτο που θα αλλαξει σε χρονο λιγοτερο με τον Σαμαρα, αποτι με τον Τσιπρα?

gior-gos
28/06/2015, 22:09
Εγω παντως τον τελευταιο εναμιση χρονο σηκωνω 60€ τη βδομαδα (και πολλα λεω) οπότε.. :a12:

Billymuse
28/06/2015, 22:09
Από το '04 είχα να επαναστατήσω που πήραμε το euro και τη eurovision..
Ρε πάτε καλά μερικοί;
Τα μέτρα τα έχετε καταλάβει που έχουν προτείνει ή όχι;
Ήσαστε στην αγορά ή είστε εκτός;

Όποιος πιστεύει ότι η ορθολογιστική λύση είναι η αποδοχή των μέτρων, σόρυ, είναι βολεμένος.
Όπως και το κούγκι, φυσικά, δεν είναι ορθολογικό...

:wave2: ακριβώς..ας πατάμε στα πτωματα των γύρω μας που ειναι στο όριο της φτώχειας το 60% για να μη χάσουμε τα 300 ευρο μισθο που θα έχουμε σε λίγα χρόνια μιας και εκει πήγαινε το πράγμα...
Κάτι ασχετο αλλα θα καθυσηχάσει τα πρόβατα
Μετά τις ουρές σε πρατήρια καυσίμων, με το φόβο ότι η αγορά θα στερέψει, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γρηγόρης Στεργιούλης, καθησυχάζει:

1)Τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ λειτουργούν κανονικά εξασφαλίζοντας πλήρως τις ανάγκες τις αγοράς.

2) Τα ΕΛΠΕ διατηρούν αποθέματα καυσίμων για πολλούς μήνες

3) Είναι εξασφαλισμένη και η περαιτέρω προμήθεια των διυλιστηρίων μας με αργό πετρέλαιο

4) Τα πρατήρια καυσίμων ΕΚΟ και ΒΡ λειτουργούν κανονικά με απόλυτα εξασφαλισμένη την τροφοδοσία τους

5) Οι πελάτες των πρατηρίων δύνανται, όπως πάντα, να εξυπηρετηθούν πληρώνοντας με κάθε νόμιμο τρόπο (μετρητά, κάρτες κ.λπ.).

el_hymador
28/06/2015, 22:10
...που να έκανε χαμηλή διέλευση κανά τούρκικο F16 δηλαδή... από ανακοπή θα πήγαινε ο μισός πληθυσμός... :rolleyes: