PDA

View Full Version : Δημοψήφισμα 2015

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20

Cpt. Haddock
02/07/2015, 01:09
(Να με συμπαθατε,πρεπει να παω να κοιμηθω και λιγακι.Δουλευω αυριο.Σε μια επιχειρηση που ο εργοδοτης μας πληρωσε στην ωρα μας.Και δινει ακομη Δωρο Πασχα-Χριστουγεννων-Αδειας.Και μαλλον θα ψηφισει και ΟΧΙ.Ελπιζω ο Μπαμπης και ο Πορτοσαλτε να τον συγχωρεσουν...)

Φυσικα θα ψηφισει ΟΧΙ. Λογικο, εκει που βρισκεται. ΓΙα να εξακολουθησει η φτωχομανα Σαντορινη να εχει προνομιακο ΦΠΑ. :wave2:

Δεινόσαυρος
02/07/2015, 01:10
Για πολλούς λόγους, γνωστοί οι περισσότεροι.

Ένα παράδειγμα:

Ψήφο ΟΧΙ στην παλιά συμφωνία, υποδηλεί ΝΑΙ στο νεο μνημόνιο που ζητάει τώρα ο Τσιπρας;
Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πού το πάνε...

Ζεύκας
02/07/2015, 01:11
Η μαγικη φραση ειναι "κατα το μεγαλυτερο μερος".Ξαναδιαβασε τον συλλογισμο μου.Κατοπιν δες την κατασταση.Δες τα καναλια τι βομβαρδισμο σου κανουν.Δες τι γινεται στην κοινωνια.Εχουμε φτασει στον πατο,και προσπαθουμε να δουμε αν εχει παρακατω.Εσυ δεν λες,ρε γαμωτο,φτανει πια?Τον σοφο δεν μπορω να τον κανω.Μεγαλο παιδι εισαι,δες,κρινε,αποφασισε.Σου δινεται επιτελους μια ευκαιρια να πεις την γνωμη σου...

Α δηλαδη δεν είναι το 50% της Ελλάδος παρτάκιδες, είναι το 35-40%. Μάλιστα.

Επίσης, δεν έχω τηλεόραση από το 2004, δεν έχω fb από το 2012.
Δεν διαβάζω ζούγκλα, τρωκτικό και όλα τα σκατομπλογκ.

Εχω συνειδητά αποβάλλει όλη τη βοθρίλα που υπάρχει. Προτιμώ να συνομιλώ
με ανθρώπους, να διαβάζω όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά sites και να
παρατηρώ τι γίνεται στην κοινωνία.

ΥΓ. το fb ώρες ώρες μου λείπει γιατί δεν μπορώ να μαλακιστώ με φίλους που
είναι μακρυά μου αλλά ακόμα αντέχω!

Ζεύκας
02/07/2015, 01:16
Ένα παράδειγμα:

Ψήφο ΟΧΙ στην παλιά συμφωνία, υποδηλεί ΝΑΙ στο νεο μνημόνιο που ζητάει τώρα ο Τσιπρας;

κοίταξε, μνημόνιο θα ψηφίσει ο Τσίπρας και με δανεικά θα συνεχίσουμε, είτε βγει το ΝΑΙ είτε βγει το ΟΧΙ

Αλλά ας μην χαλάσουμε το όνειρο των επαναστατών του πληκτρολογίου ακόμα. δώστους 4 μέρες ακόμα.
κάποιοι είναι τόσο πιεσμένοι ψυχολογικά που έχουν ανάγκη να το κάνουν, να χαλαρώσουν.

Δεινόσαυρος
02/07/2015, 01:23
Ζεύκα, λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι ακριβώς πιστεύω οτι είναι.

taisteal
02/07/2015, 01:25
338058

el_hymador
02/07/2015, 01:54
Μην ξεχνάτε ότι ο Τσίπρας έχει μια αριστερή πτέρυγα να ηρεμήσει και η Μέρκελ & όλη η Ευρώπη έχει τους μαλάκες που νομίζουν ότι τους τρώμε τα λεφτά...

Ψυχραιμία, νομίζω ότι απλώς πρέπει αμφότεροι να κατευνάσουν τους ακραίους τους και για αυτό το τραβάμε όλα.

Από εκεί και έπειτα, sorry αλλά οι εικόνες με τις γιαγιάδες και τους παππούδες σε ουρά να περιμένουν τα 120 ευρώ, είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που γινόντουσαν και γίνονται στο ΙΚΑ. Δεν λέω ότι καλώς γίνονται. Λέω ότι κάποιοι επιλεκτικά φωνάζουν και κλαίγουνε και οδύρονται. Τέτοια λυσσαλέα προπαγάνδα δεν έχει ξαναγίνει, πλέον ξεπερνά όλα τα όρια... και δεν είμαι καν Σύριζα, ούτε και έχει σημασία αυτό. Οποιοσδήποτε και αν ήταν απέναντι σε αυτό τον Γκεμπελισμό, τα ίδια θα έλεγα.

Ζεύκας
02/07/2015, 01:54
Ζεύκα, λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι ακριβώς πιστεύω οτι είναι.

Ειλικρινά, πιστεύω πως το δημοψήφισμα είναι βεβιασμένο χωρίς κάποιο σαφές λόγο.
Θέτει ένα ερώτημα το οποίο έχει πάψει πια να έχει ισχύ.

Αλλά θεωρώ πως είμαι ένας πολίτης που πιστεύει στα δημοκρατικά ιδεώδη γι'αυτό
θα αναγκαστώ να ταξιδέψω 600χλμ πηγαινέλα και θα ξοδέψω τον ανάλογο χρόνο και χρήμα.
Θα σεβαστώ τον πρωθυπουργό της χώρας μου και θα ακούσω αυτά που έχει να μου πει
στα διαγγέλματά του.

Παρολαυτά αδυνατώ να συμφωνήσω μαζί του. Γιατί αυτός και τα λοιπά μέλη της κυβερνήσεως
είναι επικίνδυνα άτομα που προκειμένου να πετύχουν τους πολιτικούς στόχους τους γέμισαν
το λαό με ψέμματα, τον τρομοκράτησαν, μετέθεσαν τις ευθύνες των πράξεων τους στους
"κακούς ξένους" και υπέβαλαν από το Φλέβαρη και μετά ένα έθνος και την οικονομία του
σε κινέζικα βασανιστήρια.

Αλλά δεν θα σταθώ ιδιαίτερα στο γεγονός ότι αποπροσανατόλισαν το λαο (πχ η διαβεβαίωση
ότι δεν θα υπάρξουν capital controls) ή ότι βόλεψαν δικούς τους άνθρωπους.
Υποτίθεται ότι οι ψηφοφόροι τους εμπιστεύτηκαν για να σκίσουν τα μνημόνια, να φέρουν δουλειά
στους ανέργους και να πατάξουν τη φτώχεια. Και αυτοί ζητιανεύουν πάλι μνημόνια!! πάλι δανεικά!

Ο λαός τόσα χρόνια είχε ανάγκη την Αξιοπρέπεια, την ανάγκη για μια καλύτερη ημέρα.
Εξι μήνες τώρα μας κράτησαν όλους με την ψυχή στο στόμα και για κερασάκι επάνεφεραν
τον τρόμο των πρώτων μνημονιακών ετών αλλά δέκα φορές χειρότερο. Αυτά στο εσωτερικό.
Στο εξωτερικό βάλθηκαν να τσακωθούν με όλους και για όλα, να μας έχουν οι συμμαχοί μας
στην μπούκα, να μας αντιπαθήσουν και φοβάμαι πως θα μας κάνουν να δεχτούμε μακράν
χειρότερους όρους.

Αυτή η κυβέρνηση είναι Ε ΠΙ ΚΙ ΝΔΥ ΝΗ.

Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. Θέλω μια χώρα περήφανη, ένα λαό με το χαμόγελο στο
στόμα και με λιακάδα στη καρδιά. Θέλω δουλειά για τα μέλη της οικογένειάς μου, για το γειτονά
μου, τον Έλληνα που ζει 500χλμ μακρυά μου. Θέλω να μην υπάρχει άστεγος κάτω από γέφυρα,
μάνα να μην περιμένει στο συσσίτιο να ταϊσει τα παιδιά της, πατέρα να μην σκεφτεται να αυτοκτονήσει
από τα στοιβαζόμενα χρέη. Αλλά πιστεύω πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι η κατάλληλη
να καταφέρει τις προσδοκίες τις δικές μου και φαντάζομαι, όλων των Ελλήνων.

Δεινόσαυρος
02/07/2015, 02:22

Καλά, λες και με τα κριτήρια που δίνεις κάποια άλλη δεν είναι...

Τελικά μου φαίνεται η αποχή - ουτε καν το άκυρο - είναι η πιο φρόνιμη θέση.

Καλη δύναμη σε όλους.

spyrakos35
02/07/2015, 04:21
Τελικά μου φαίνεται η αποχή - ουτε καν το άκυρο - είναι η πιο φρόνιμη θέση.

η αποχή σε αυτό το δημοψήφισμα είναι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η ό,τι και αν ψηφίζει κάποιος (σσ..... δε φωνάζω, τονίζω)

fkol k4
02/07/2015, 06:03
Βεβαιως και υπαρχουν,εννοειται.Ειναι αυτοι που δεν εμειναν ανεργοι,χωρις φαγητο και σε οικογενειες με κανεναν εργαζομενο.
Η ταξη των παρτακηδων δηλαδη.Δεν με πειραζει για τους γειτονες,εγω να 'μαι καλα.Να με συμπαθας,αλλα κανενα κοινο συμφερον,καμμια αξια ζωης,κανενα ιδανικο δεν με στοιχιζει με αυτους Ηλια μου.
Και στα ζορια που περναει η Ελλαδιτσα μας,εδω θα δεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφησεις πισω...

Eνώ οι σύγχρονοι Λεωνίδες, ε;
338059

fkol k4
02/07/2015, 06:13
Ωπ, τι έγινε;
Ξαφνικά γίναμε λιγότερο Ευρωπαϊστές; Τι έγινε το «εγγυόμαστε την Ευρωπαϊκή πορεία»; (http://www.cretalive.gr/m/view/filhs-monodromos-h-drachmh-se-periptwsh-pou-poun-ochi)

MG-KTiNoS
02/07/2015, 06:44
ΓΙα να εξακολουθησει η φτωχομανα Σαντορινη να εχει προνομιακο ΦΠΑ. :wave2:

Από περιέργεια τώρα, στην τράπεζα που δουλεύεις πρέπει να είσαι τεχνικός σε κομπιούτερ ή κάτι τέτοιο έτσι?
ΔΗλαδή δεν μπορεί να έχεις κάποια σχέση με οικονομικά και να γράψεις αυτό που έγραψες....
ΔΕΙ ΠΑΙΖΕΙ !!!!!
:rolleyes:

MG-KTiNoS
02/07/2015, 06:59
Εμ άλλο έπρεπε να έχουν ρωτήσει αλλά τι να λέμε τώρα...
Αλλά θεωρώ πως είμαι ένας πολίτης που πιστεύει στα δημοκρατικά ιδεώδη
Εσύ πιστεύεις ο Νταισεμπλούμ πιστεύει?
γι'αυτό
θα αναγκαστώ να ταξιδέψω 600χλμ πηγαινέλα και θα ξοδέψω τον ανάλογο χρόνο και χρήμα.
Δεν σε υποχρεώνει κανείς
στα διαγγέλματά του.

Παρολαυτά αδυνατώ να συμφωνήσω μαζί του. Γιατί αυτός και τα λοιπά μέλη της κυβερνήσεως
είναι επικίνδυνα άτομα που προκειμένου να πετύχουν τους πολιτικούς στόχους τους γέμισαν
το λαό με ψέμματα, τον τρομοκράτησαν, μετέθεσαν τις ευθύνες των πράξεων τους στους
"κακούς ξένους" και υπέβαλαν από το Φλέβαρη και μετά ένα έθνος και την οικονομία του
Οι ξένοι είναι καλοί άνθρωποι τόσα χρόνια εδώ το έχουμε διαπιστώσει.
Οι δικοί μας είναι κακοί άνθρωποι και δεν έκαναν ΟΛΑ όσα τους είπαν να γαμηθεί
εντελώς η Ελλάδα μην να έχουμε πρόβλημα

Αλλά δεν θα σταθώ ιδιαίτερα στο γεγονός ότι αποπροσανατόλισαν το λαο (πχ η διαβεβαίωση
Υποτίθεται ότι οι ψηφοφόροι τους εμπιστεύτηκαν για να σκίσουν τα μνημόνια, να φέρουν δουλειά
στους ανέργους και να πατάξουν τη φτώχεια. Και αυτοί ζητιανεύουν πάλι μνημόνια!! πάλι δανεικά!
Είχαν αυτή την ιδέα από παλιά, η Ευρώπη των λαών κλπ . ΑΠό την εποχή του ΚΚΕ εσ.
Σήμερα βλέπουν τι εστί Ευρώπη και Βερίκοκο γενικότερα.

Ο λαός τόσα χρόνια είχε ανάγκη την Αξιοπρέπεια, την ανάγκη για μια καλύτερη ημέρα.
Υπάρχει λαός που έχει ανάγκη από φαί και στέγη για να έχει αξιοπρέπια

Εξι μήνες τώρα μας κράτησαν όλους με την ψυχή στο στόμα και για κερασάκι επάνεφεραν
τον τρόμο των πρώτων μνημονιακών ετών αλλά δέκα φορές χειρότερο.
Λυπάμαι αλλά εδώ και 5 χρόνια το ένα μνημόνο έρχετε πάνω στο άλλο
Νορμάλ κατάσταση είναι
Αυτά στο εσωτερικό.
Στο εξωτερικό βάλθηκαν να τσακωθούν με όλους και για όλα, να μας έχουν οι συμμαχοί μας
στην μπούκα, να μας αντιπαθήσουν και φοβάμαι πως θα μας κάνουν να δεχτούμε μακράν
χειρότερους όρους.
Οι σύμμαχοί μας είναι οι Γερμανοί ????
Καλό ! :lol:

Ενώ οι άλλοι που μας έφεραν ως εδώ είναι τι???
Βάλε λέξη μόνος σου
Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. Θέλω μια χώρα περήφανη, ένα λαό με το χαμόγελο στο
στόμα και με λιακάδα στη καρδιά. Θέλω δουλειά για τα μέλη της οικογένειάς μου, για το γειτονά
μου, τον Έλληνα που ζει 500χλμ μακρυά μου. Θέλω να μην υπάρχει άστεγος κάτω από γέφυρα,
μάνα να μην περιμένει στο συσσίτιο να ταϊσει τα παιδιά της, πατέρα να μην σκεφτεται να αυτοκτονήσει
από τα στοιβαζόμενα χρέη.
Κι εγώ και όλοι μας.....

Αλλά πιστεύω πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι η κατάλληλη
και ειληκρινά στο λέω έτσι όμως μας έχωασαν οι Νεοφιλελέδες δεν βλέπω ούτε το πως
ούτε το πότε, ουτλε καν αν ποτε θα βγούμε από την κριση....
Για να τα λέμε και όλα, της Ευρώπης της γάμησαν τη μάνα
Ότι δεν έκαναν στο β ΠΠ το κάνουν τώρα.

Με λίγα λόγια
Μακάρι να ερχονταν ο Αντωνάκης ή ο ποτάμης και να τα έφτιαχνε.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ
Είναι τόσο χαζοί που νομίζουν ότι η ζωή είναι σαν το σκάκι που κανεις ματ
και πας σπίτι σου.
Η ζωή όμως δεν σταματά στο ΜΑΤ
κι ακόμα κι όταν θα τα πάρουν όλα, ακόμα κι όταν το κάθε γκαρσονάκι
θα είναι Πακιστανός και οι Έλληνες ΟΛΟΙ άνεργοι
θα κάθονται πάνω σε σε μια μπόμπα.
Έχουν ξαναγίνει όλα αυτά στην Ινδία πχ

;)

Billymuse
02/07/2015, 07:05
Kαλημέρα, η λυση όπως πάντα που προτίνει ο ''Στόκος''

338060

stam2
02/07/2015, 07:35
Eνώ οι σύγχρονοι Λεωνίδες, ε;
338059

ωραίος... ξεκινήσαμε τις ταμπέλες τώρα...??
Να προσπαθήσω να γραψω κάτι αντίστοιχο γιατί βαριέμαι να ψάχνω στο νετ...?

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ" ΝΑΙ:

έχω μια δουλίτσα που κουτσοτρέχει ή πάει με τα μπούνια, τη βγάζω καλά ρε παιδί μου, και δεν έχω πέσει στο βόθρο ακόμα μαζί με τους άλλους που σκούζουν. Ευεπλιστω πως θα συνεχίσει έτσι τουλάχιστον η κατάσταση ασχέτως αν οι υπόλοιποι γύρω μου αυτοκτονούν, πνίγονται στα χρέη κλείσαν οι δουλειές τους, επειδή εγώ είμαι ακόμα καλά. Θεωρώ άδικο ότι οι ευνοημένοι νησιώτες έχουν λιγότερο ΦΠΑ, καιρός ήταν να τους μπεί κι αυτωνώνε κανα σουβλάκι στο μπισινό, και οι συντάξεις από τους κωλόγερους που τους έχω στην πλάτη μου και τους πληρώνω πρέπει να πάνε στα 200 έως 450 ευρώ μηνιαίως. Ασχέτως αν εμένα μόνο οι βενζίνες από το καινουργί τσίλικο ντιζελάκι μου κοστίζουν κανά κατοστάρικο το μήνα... Επίσης η λέξη Τουρκία μου θυμίζει μόνο όμορφες διακοπές, χαμόγελα από καλοσυνάτους ανθρώπους και δερμάτινα μισοτιμής... Τέλος είμαι γκουρού των οικονομικών, παίζω τις θεωρίες και τις αγορές στα δάχτυλα και ξέρω πως μόνο παρέα με τα IMF,ECB, EC, ELA, EFSF και άλλα λατινικά ακρώνυμα των ημερών μπορώ να συνεχίσω να έχω το κινητό και τα κλειδιά της ρόδας στο χέρι, και να συνεχίσω τη ζωή που κάνω δίπλα και πάνω από τους μνημονιοχτυπημένους....
Στην τελική ας πρόσεχαν, εγώ πως αντέχω και τη βγάζω καθαρή ακόμα? Άρα κάτι λάθος κάνουν και δεν θα τους σώσω εγώ θυσιάζοντας αυτά που με κόπο κατέκτησα....

LogOutGoRide
02/07/2015, 07:40
Μην πέφτετε στην παγίδα.
Ηρεμία μάγκες. Ότι και αν γίνει πάλι εδώ θα ήμαστε.

Δεινόσαυρος
02/07/2015, 07:47
η αποχή σε αυτό το δημοψήφισμα είναι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η ό,τι και αν ψηφίζει κάποιος (σσ..... δε φωνάζω, τονίζω)
Κοίτα να δεις, δεν φανατίζομαι κι ολας, και αντιλαμβάνομαι οτι απλα εκφέρω μια ασήμαντη προσωπική γνώμη. Ιδίως εφσον δεν ψηφίζω, εκ των πραγμάτων.

Αλλά το βλέπω κάπως έτσι: Ναί ή Όχι τί να ψηφίσω αφου ακόμα δεν καταλαβαίνω ποιό ακτιβώς είναι το ερώτημα, και ζέχνει στημένο παιχνίδι.
- Με την λογική, και έχοντας δει τα οφέλη της Ευρώπης, ψηφίζω Ναι αλλά με τίποτα δεν μπορώ να στηρίξω την αλητεία της κλεψιάς που ψωφάει γι αυτό το Ναι.
- Με την καρδια ψηφίζω Οχι γιατί πραγματικά θα ήθελα να δώ μια νέα Ελλάδα να αναδομεί τον εαυτό της, αλλά ξέρω οτι αυτό είναι μια ρομαντική παπαριά, άσε που και με Οχι πάλι μνημόνιο ψηφιζω. Και γ@μω της κοροϊδίες.
- Οπότε κανονικά θα έριχνα άκυρο, πιστεύω στη δύναμη του άκυρου, αλλά σε αυτή την περίπτωση ούτε αυτό θα κάνω αφου φαίνεται να το καβατζάρησε το ΚΚΕ, και δεν έχω αρκετό χιούμορ να ψηφίσω Στάλιν.
- Πώς αλλιώς λοιπόν να πεί κανείς «Δεν μπαίνω στο στημένο παιχνιδάκι σας;» Και μην ξεχνάς οτι με συγκεκριμένο ποσοστό αποχής παίρνει πούλο το δημοψήφισμα, φαντάσου εκεί τί «αντίδραση» θα υπήρχε!!! Άρα είναι δυνατή θέση.
Πού το βλέπεις το Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο ;

Όχι οτι περιμένω για μια στιγμή να γινόταν κάτι τέτοιο. Θα σήμαινε οτι υπάρχει ελπίδα. Μια ζωή στη μειοψηφεία ρε γμτ ;)

fkol k4
02/07/2015, 08:06
ωραίος... ξεκινήσαμε τις ταμπέλες τώρα...??

Όσο άρχισαν τις ταμπέλες όσοι λένε τους άλλους γερμανοτσολιάδες δοσίλογους βολεμενους παρτάκηδες
...

Vstrommer71
02/07/2015, 08:24
Φυσικα θα ψηφισει ΟΧΙ. Λογικο, εκει που βρισκεται. ΓΙα να εξακολουθησει η φτωχομανα Σαντορινη να εχει προνομιακο ΦΠΑ. :wave2:
Στην θεση του,μην ανησυχεις,πολλοι θα εκαναν αλλιως.Οδηγουμενοι οπως παντα με αγνα,αγαθα,φιλοευρωπαικα κριτηρια απειλουν αβερτα εργαζομενους μην τυχον και ψηφισουν κανα οχι...

Vstrommer71
02/07/2015, 08:25
Ένα παράδειγμα:

ΟΧΙ γενικα σε αυτο το χαλι.ΟΧΙ αλλο σωσιμο.Απλα...

PortisHead
02/07/2015, 08:32
Το αστείο είναι οτι μιλαμε 80 σελιδες τωρα κι αλλες 10.000.000 σε ολο το διαδικτυο με επιχειρηματα για την κατασταση
που επικρατει ΤΩΡΑ, και κανεις δεν αναφερεται στο γεγονος οτι 40 χρονια τωρα , ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ (και οχι των εσκιμωων) μας εφεραν εδω που ειμαστε.

Κανεις δεν αναφερεται στο γεγονος του μεριδιου ευθυνης που φερει.
Λες και οι ΙΝΚΑΣ ανεβοκατεβαζαν 40 χρονια κυβερνησεις στην εξουσια σε αυτο τον τοπο.
Απλα τωρα ,σηκωθηκε η κουρτινα , και ειδαμε το χαος που κρυβόταν απο πισω.

Αν επιθυμουμε να επανορθωσουμε για τις μλ@κισμενες επιλογες μας θα πρεπει να περασουμε δια πυρος και σιδήρου.
Τα κλειστα ΑΤΜ , οι ουρες κ.λ.π. ειναι απλα η κορυφη του παγόβουνου και αστεια μπροστα σε αυτα που θα πρεπει να υποστουμε για να επανελθουμε....τουλαχιστον στο 1960.

Το θεμα ειναι οτι κανεις δεν ειναι διατεθειμένος να κανει τετοιες θυσιες πλεον...(μαλλον ουτε κι εγω προσωπικα)
Επισης κανεις δεν ξερει αν ενα τετοιο reset θα μας εδινε ελπίδες για το μελλον.
Καλυτερα το πουτανακι της ευρωπης λοιπον με ολα τα δεινα των μνημονιων , παρα χωρις Freddo, Nike και i-phone.

Αυτοι ειμαστε.

sam4g
02/07/2015, 08:44
Ας πω άλλη μια λαλακια... Αυτοί που θεωρούν ότι δεν υπάρχει σαφές ερώτημα και πως στην πραγματικότητα το δίλημμα είναι εντως ή εκτός ευρωζώνης γιατί δεν υποστηρίζουν το άκυρο;

Έτσι ούτε το ναι σε όλα θα έχει ισχύ και με ένα δυνατό ποσοστό ακυρων ψηφοδελτίων θα λάβουν το μνμα ότι θέλουμε Ευρώπη αλλά καλύτερη πρόταση.

Και μην ξεχνάτε ο προφορικός λόγος δεν έχει καμία σημασία. Τα γραπτά μένουν. Γτ τη δεύτερα ο φίλος μας ο Σόιμπλε μπορεί να πει ότι οι έλληνες ψήφισαν καθαρά υπέρ της πρότασης λιτότητας.

Αν έχει υπερισχύσει το όχι τι θα πει; Ότι οι έλληνες ψήφισαν έξοδο απ το ευρώ; Μα ή ερώτηση στο ψηφοδέλτιο δεν έλεγε αυτό. Ή θα πουν ότι αυτό εννοούσε; Δεν γίνεται να εννοεί ο καθένας ο,τι νομίζει. Τα ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ

GFawkes
02/07/2015, 08:57
Καλημέρα σε όλους
χθες μίλαγα με ένα φίλο μου ληστή τραπεζών
"Τέλος, μού λέει.Φεύγω στο εξωτερικό.Δεν υπάρχει πια δουλειά για μάς εδώ πέρα.
Ούτε μαγαζιά, ούτε χρηματαποστολές, τίποτα.Δυστυχώς, το επάγγελμά μας θα μείνει στο μουσείο, σαν αυτό τού τσαρουχά, του πεταλωτή και άλλα πολλά.
Με τι μούτρα θα πάω στην τράπεζα να πάρω 60 και 120 ευρώ?"
τι να πεις σ' αυτόν τον απόμαχο της ζωής και τής εργασίας?

spyrakos35
02/07/2015, 08:57
Κοίτα να δεις, δεν φανατίζομαι κι ολας, και αντιλαμβάνομαι οτι απλα εκφέρω μια ασήμαντη προσωπική γνώμη. Ιδίως εφσον δεν ψηφίζω, εκ των πραγμάτων.

Αλλά το βλέπω κάπως έτσι: Ναί ή Όχι τί να ψηφίσω αφου ακόμα δεν καταλαβαίνω ποιό ακτιβώς είναι το ερώτημα, και ζέχνει στημένο παιχνίδι.
- Με την λογική, και έχοντας δει τα οφέλη της Ευρώπης, ψηφίζω Ναι αλλά με τίποτα δεν μπορώ να στηρίξω την αλητεία της κλεψιάς που ψωφάει γι αυτό το Ναι.
- Με την καρδια ψηφίζω Οχι γιατί πραγματικά θα ήθελα να δώ μια νέα Ελλάδα να αναδομεί τον εαυτό της, αλλά ξέρω οτι αυτό είναι μια ρομαντική παπαριά, άσε που και με Οχι πάλι μνημόνιο ψηφιζω. Και γ@μω της κοροϊδίες.
- Οπότε κανονικά θα έριχνα άκυρο, πιστεύω στη δύναμη του άκυρου, αλλά σε αυτή την περίπτωση ούτε αυτό θα κάνω αφου φαίνεται να το καβατζάρησε το ΚΚΕ, και δεν έχω αρκετό χιούμορ να ψηφίσω Στάλιν.
- Πώς αλλιώς λοιπόν να πεί κανείς «Δεν μπαίνω στο στημένο παιχνιδάκι σας;» Και μην ξεχνάς οτι με συγκεκριμένο ποσοστό αποχής παίρνει πούλο το δημοψήφισμα, φαντάσου εκεί τί «αντίδραση» θα υπήρχε!!! Άρα είναι δυνατή θέση.
Πού το βλέπεις το Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο ;

Όχι οτι περιμένω για μια στιγμή να γινόταν κάτι τέτοιο. Θα σήμαινε οτι υπάρχει ελπίδα. Μια ζωή στη μειοψηφεία ρε γμτ ;)

οπότε μοιραία πας στους "ό,τι θέλετε κάντε, εγώ μαζί σας"... (εδιτ... όχι εσύ, όποιος επιλέξει αποχή)

αν εσύ είσαι εντάξει με αυτό, εγώ μαζί σου.... μην κράξεις όμως μετά, ναι?

Ktm.Prestige
02/07/2015, 09:06
Δημοψήφισμα λοιπόν. Ένας θεσμός που δεν είχε γνωρίσει η γενιά μου των 30άρηδων. Όμως αποτελεί τον πιο άμεσο και δημοκρατικό μηχανισμό απόφασης που αυτή τη στιγμή μας επιτρέπει το σύστημα. Κλείστε τα αυτιά σας για 1 εβδομάδα στην τρομοκρατία των ΜΜΕ που θα χτυπήσει αλύπητα ως τελευταία γροθιά στο στομάχι στην όση περηφάνεια απέμεινε μετά από 7 χρόνια συνεχούς τιμωρίας, οικονομικής εξαθλίωσης και κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Κλείστε τα αυτιά σας και ανοίξτε την καρδιά σας για το αν αντέχετε κι άλλο μαστίγιο και καρότο. Μην ξεχνάτε όμως κάτι. 1 καρότο δε φτάνει για όλους, ενώ ένα μαστίγιο μπορεί να χτυπήσει τους πάντες δίχως σταματημό. Οπλιστείτε με υπομονή, ψυχραιμία και αποφαστικότητα. Για να μπορείτε να κοιτάτε την επόμενη γενιά χωρίς τύψεις. Ο δρόμος προς ένα καλύτερο αύριο ποτέ δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και κανένας αγώνας δεν πέτυχε δίχως θυσίες. Αν το ΟΧΙ στους οικονομικούς κατακτητές σημαίνει οτι θα ματώσουμε, προσωπικά το δέχομαι και το κατανοώ για χάρην της επόμενης γενιάς. Κάποιος πρέπει να σηκώσει το βάρος και αφού μας έκατσε εμάς το τζόκερ, ας είναι. Σαν Γιώργος θέλω να παρακαλέσω όλους σας να λάβετε μέρος και να αντιληφθείτε τι σημαίνει δημοψήφισμα για κάτι τόσο σημαντικό. Όποιος δεν λάβει μέρος και προτιμήσει καμιά παραλία για καφέ, μπορεί από τώρα να πάει να γαμηθεί και αυτός και οι όμοιοί του. Όποιος παρεξηγηθεί από όσα γράφω μέχρι εδώ να πάει να γαμηθεί επίσης. Το να διεκδικείς την αξιοπρέπεια, το ήθος και ένα καλύτερο αύριο δε γίνεται από την καφετέρια και από το beach-ο-baro. Διεκδικήστε τη ζωή σας για να μπορείτε ξανά να ονειρεύεστε και να ερωτεύεστε ελεύθεροι.

https://www.youtube.com/watch?v=-Olh0R4m0Nw

Το ξέρω οτι είστε αρκετά ευαίσθητοι με τέτοια θέματα στο moto. Δε το φτιάχνω με σκοπό να γίνει μπάχαλο ούτε flame wars. Το φτιάχνω με σκοπό να δω τι σκέφτονται οι συνάνθρωποί μου για ένα τόσο σημαντικό γεγονός που η χώρα έχει να δει από το 1974.
Αν μπορεί κάποιος mod admin να το κάνει και poll με απάντηση ναι ή όχι, be my guest :)

Για κάποιο λόγο τα είπες έτσι ακριβώς όπως τα σκεφτόμουν!!!
Μπράβο απο εμένα Γιώργο και καλή δύναμη σε όλο το κόσμο αυτές τις μέρες.

VASOS
02/07/2015, 09:09
Από περιέργεια τώρα, στην τράπεζα που δουλεύεις πρέπει να είσαι τεχνικός σε κομπιούτερ ή κάτι τέτοιο έτσι?
ΔΗλαδή δεν μπορεί να έχεις κάποια σχέση με οικονομικά και να γράψεις αυτό που έγραψες....
ΔΕΙ ΠΑΙΖΕΙ !!!!!

Γελοιότητες :(

GFawkes
02/07/2015, 09:12
ΔΕΙ ΠΑΙΖΕΙ !!!!!
Εμπορος σκευασματων νομιζω ηταν....i-pher δλδ.

spyrakos35
02/07/2015, 09:17
ΕΛΛΗΝΕΣ.....

ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΜΑ

http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500009419

:lol:

υγ.... πετάω και καμμια μαλακία να χαλαρώνουμε που και που, ναι?

GFawkes
02/07/2015, 09:20
κρισιμες ωρες για την Δανια....

δεν στελνουν τιποτε Δανεζες εδω να τις ..."χαλαρωσουμε" ποικιλοτροπως....!!!!

devil's animal
02/07/2015, 09:28
οπότε μοιραία πας στους "ό,τι θέλετε κάντε, εγώ μαζί σας"... (εδιτ... όχι εσύ, όποιος επιλέξει αποχή)

αν εσύ είσαι εντάξει με αυτό, εγώ μαζί σου.... μην κράξεις όμως μετά, ναι?

οχι ρε Σπυρακο...
αν απεχεις και απεχουν πολλοι μαζι μ'εσενα, θα τους ακυρωσεις το δημοψηφισμα...

δεν θα εχει σημασια αν θα βγει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ...
θα ακυρωθει το πραγμα και θα πρεπει να βρεθει αλλη λυση...που να μην διχαζει τους Ελληνες...
δεν ξερω ποιος θα την βρει ή τι θα ειναι...αλλα παντως το να δινεις αξια με ψηφο (ειτε στο ΝΑΙ, ειτε στο ΟΧΙ) σ'ενα πραγμα εκ γενετης ΑΚΥΡΟ, ειναι μ@λακια...

οπως γραφτηκε, λουζ λουζ σιτσουεϊσον ειναι...ΚΑΙ ΔΙΧΑΖΕΙ...βολεμενοι, παρτακηδες, δοσιλογοι, γερμανοτσολιαδες οι μεν, συγχρονοι Λεωνιδες, Κολοκοτρωνηδες, Καραϊσκακηδες που σκιζουν καλσον, κανουν επαναστασεις και εχουν μεσανυχτα απο οικονομικα οι δε...:rolleyes:

Panos76
02/07/2015, 09:32
οχι ρε Σπυρακο...

Συμφωνώ, επιπλέον παίζεις το παιχνίδι τους. Πιστεύω πρέπει να βγούμε στο δρόμο όλοι μας, αλλά για άλλο λόγο και όχι για το (συγκεκριμένο) δημοψήφισμα.

GFawkes
02/07/2015, 09:33
Εσυ θα απεχεις και θα πανε οι μεν/δεν μονοι τους να μιλανε στο ονομα της νωπης εντολης ΣΟΥ....

δεν ξερω...δεν με βρισκει συμφωνο αυτο αυτο.

Διοτι εδω αλλα τους ψηφισαμε και αλλα εκαναν....που να τους αφησουμε και λασκα μονους τους...

Δεινόσαυρος
02/07/2015, 09:36

Μα και με την όποια ψήφο στο δημοψήφισμα το ίδιο δεν λές;

Ας έβγαινε όμως καμμιά τεράστια αποχή (αρκετή να ακυρώσει το δημοψήφισμα) και εκεί θα έβλεπες τι εστι βερύκοκο!

Ως προς το μακράν σοβαρότερο θέμα για τα πατατάκια - δαγκωτό στρογγυλό, άκου τετράγωνο! Τετράγωνες ρόδες να βάλουν στα αμάξια τους οι αλήτες.

====

ΥΓ. Σόρυ devil's δεν προλαβα να διαβάσω την ανάρτησή σου πριν γράψω - έτσι ακριβώς όπως το λες!

spyrakos35
02/07/2015, 09:41
και τι εστι βερύκοκο ρε παιδιά γιατί δεν το πιάνω.....

τι άλλο μήνυμα εκτός από το "ρίχτε φάπα και λούτσο ελεύθερα" (προσοχή: προς πάσα κατεύθυνση) βγαίνει από την αποχή?

tzimidis
02/07/2015, 09:44
338062

amyroukai
02/07/2015, 09:48

θα ακυρωθει το πραγμα και θα πρεπει να βρεθει αλλη λυση...που να μην διχαζει τους Ελληνες...

Θα "τους" ακυρώσεις. Των άλλων. Όχι θα "μας" ακυρώσεις. Βλέπεις πως ακόμα και στην πιο απλή φράση είναι το εμείς και εσείς.

Λύση που να μην διχάζει τους Έλληνες δεν υπάρχει ρε μαν. Η λύση που "λογικά" πρέπει να βρεθεί θα χαντακώσει τους κρατικοκαλοθρεμμένους εθνικούς προμηθευτές/εκδότες/καναλάρχες/μεγαλοεργολάβους κλπ που σε προπαγανδίζουν στην κατεύθυνση που εκείνοι βολεύονται και άρα ο διχασμός δεν θα πάψει ποτέ. Εκτρέφεται και συντηρείται συστηματικά για να κρατάει το εκάστοτε μαντρί σε τάξη για να κάνει ο βοσκός τη δουλίτσα του.

devil's animal
02/07/2015, 09:48
και τι εστι βερύκοκο ρε παιδιά γιατί δεν το πιάνω.....

τι άλλο μήνυμα εκτός από το "ρίχτε φάπα και λούτσο ελεύθερα" (προσοχή: προς πάσα κατεύθυνση) βγαίνει από την αποχή?

το ιδιο θα μπορουσε να ισχυει και για το ΝΑΙ...(αφου ουσιαστικα σε βαζεις να συμφωνησεις για μετρα)...
αντιστοιχα για το ΟΧΙ τους δινεις πραγματικα λευκη επιταγη να κανουν οτι αυτοι γουσταρουν...ειτε για μετρα (δικα τους), ειτε για εξοδο απο ΕΕ, ευρω και τα ρεστα...

δεν ειναι ετσι...
τους βγαζεις ΑΚΥΡΗ την διαδικασια...

τι δεν καταλαβαινεις? δεν υπαρχει ρε παιδι μου..σαν μην γενομενο το δημοψηφισμα...τους γυρνας στο βραδυ της Παρασκευης πριν το ανακοινωσουν...
δες το σαν χρονομηχανη...:lol: (για να ευθυμησουμε)..

nikos_abel
02/07/2015, 09:50

Μπάινεις στα χωράφια μου τώρα :lol:

devil's animal
02/07/2015, 09:53
Θα "τους" ακυρώσεις. Των άλλων. Όχι θα "μας" ακυρώσεις. Βλέπεις πως ακόμα και στην πιο απλή φράση είναι το εμείς και εσείς.

Λύση που να μην διχάζει τους Έλληνες δεν υπάρχει ρε μαν. Η λύση που "λογικά" πρέπει να βρεθεί θα χαντακώσει τους κρατικοκαλοθρεμμένους εθνικούς προμηθευτές/εκδότες/καναλάρχες/μεγαλοεργολάβους κλπ που σε προπαγανδίζουν στην κατεύθυνση που εκείνοι βολεύονται και άρα ο διχασμός δεν θα πάψει ποτέ. Εκτρέφεται και συντηρείται συστηματικά για να κρατάει το εκάστοτε μαντρί σε τάξη για να κάνει ο βοσκός τη δουλίτσα του.

το "τους" απευθυνοταν σε αυτους που το προκυρηξαν...στην κυβερνηση δλδ...σε αυτους που την προκειμενη στιγμη κανουν κουμαντο...γιατι παντα πρεπει να κανει καποιος κουμαντο...ετσι δεν ειναι?
αυτοι λοιπον, ουσιαστικα με αυτο που εθεσαν, διχασαν και προβληματισαν εναν λαο...που οπως ειπα δεν εχει ουσιαστικα επιλογη γιατι θα χασει either way...
οποτε τους ακυρωνεις την σκεψη...ναι σε αυτους...οχι σε αλλους...αν ηταν οι αλλοι, θα το εκανες στους αλλους..καμια διαφορα...;)

spyrakos35
02/07/2015, 09:57
το ιδιο θα μπορουσε να ισχυει και για το ΝΑΙ...(αφου ουσιαστικα σε βαζεις να συμφωνησεις για μετρα)...
αντιστοιχα για το ΟΧΙ τους δινεις πραγματικα λευκη επιταγη να κανουν οτι αυτοι γουσταρουν...ειτε για μετρα (δικα τους), ειτε για εξοδο απο ΕΕ, ευρω και τα ρεστα...

δεν ειναι ετσι...
τους βγαζεις ΑΚΥΡΗ την διαδικασια...

τι δεν καταλαβαινεις? δεν υπαρχει ρε παιδι μου..σαν μην γενομενο το δημοψηφισμα...τους γυρνας στο βραδυ της Παρασκευης πριν το ανακοινωσουν...

αν το βλέπεις έτσι, είσαι του ΝΑΙ και εγώ, δεν πρόκειται να σου βάλω καμμία ταμπέλα και να σε τσουβαλιάσω (εκτός της ταμπέλας του κάγκουρα :p)...

θα χαρώ να πας να ψηφίσεις και να ψηφίσεις το ΝΑΙ, το οποίο εμένα δε με εκφράζει, παρά το να απέχεις....

μια χαρά τα είπε και ο αμυρού παραπάνω....

υγ...
για να προλάβω τυχόν παραθέσεις
χτες με τα δεδομένα που είχαμε έγραψα οτι μετά τις τελευταίες εξελίξεις (μέχρι εκείνη τη στιγμή) δεν έχει νόημα το δημοψήφισμα με το κείμενο που έχει δοθεί....
όμως, οι εξελίξεις τρέχουν και τα δεδομένα αλλάζουν λεπτό προς λεπτό.....
βάσει των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να ψηφίσω....
όποιος θέλει ας με πει κωλοτούμπα, μπορεί να ξανακάνω καθότι είμαι και χέλι..... :lol:

BLiTzER
02/07/2015, 10:04

Όχι. Ψηφίζοντας "όχι", αντιτίθεσαι στα μνημόνια και την πολιτική λιτότητας ως ανεπιτυχή μέτρα, που δεν οδηγούν πουθενά. Είναι ξεκάθαρο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αν βγει "όχι" και μεθαύριο η κυβέρνηση περάσει "δικά της", πάρομοια μέτρα, πίστεψέ με, δε θα είναι με τη συγκατάθεση του λαού και ο λαός δε θα είναι πολύ ευχαριστημένος. Αυτό είναι δεδομένο. Και σίγουρα το καταλαβαίνει και η κυβέρνηση. Επίσης η έξοδος από το ευρώ δε βρίσκει σύμφωνο τον λαό, αφού αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε ως "καταργούμε τα μνημόνια, μένουμε ευρώ".

Όσον αφορά το "άκυρο", καταλαβαίνω ότι έχει κάποια λογική, αλλά μόνο αν ένας σεβαστός αριθμός ανθρώπων το επιλέξει. Αλλιώς είναι χειρότερο για όλους.

devil's animal
02/07/2015, 10:10
Όχι. Ψηφίζοντας "όχι", αντιτίθεσαι στα μνημόνια και την πολιτική λιτότητας ως ανεπιτυχή μέτρα, που δεν οδηγούν πουθενά. Είναι ξεκάθαρο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αν βγει "όχι" και μεθαύριο η κυβέρνηση περάσει "δικά της", πάρομοια μέτρα, πίστεψέ με, δε θα είναι με τη συγκατάθεση του λαού και ο λαός δε θα είναι πολύ ευχαριστημένος. Αυτό είναι δεδομένο. Και σίγουρα το καταλαβαίνει και η κυβέρνηση. Επίσης η έξοδος από το ευρώ δε βρίσκει σύμφωνο τον λαό, αφού αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε ως "καταργούμε τα μνημόνια, μένουμε ευρώ".

Όσον αφορά το "άκυρο", καταλαβαίνω ότι έχει κάποια λογική, αλλά μόνο αν ένας σεβαστός αριθμός ανθρώπων το επιλέξει. Αλλιώς είναι χειρότερο για όλους.

να κανω λιγο το δικηγορο του διαβολου ρε συ Γιωργο?
πες οτι βγαινει το ΟΧΙ...
και πανε λοιπον τα τζιμανια με αυτο το ΟΧΙ, το δυνατο, το αναμφισβητητο να (ξανα)διαπραγματευτουν...και οι αλλοι οι μαγκες, τους γραφουν στα παλαιοτερα των υποδηματων τους και τους λενε και αυτοι ΟΧΙ σ'αυτα που μας λετε...δεν μας νοιαζει τι ψηφισαν οι Ελληνες...εχετε βγει απο το προγραμμα...τα δανεια τρεχουν...εχετε οφειλες...κλπ...κλπ..και θα γινουν αυτα που σας λεμε...
τοτε τι?

θα επιστρεψει ο Τσιπρας Ελλαδα με νεο δημοψηφισμα?

ΝΤΙΚ
02/07/2015, 10:12
Βγάζει ο βοσκός κάθε μέρα το κοπάδι με τα πρόβατα για βοσκή στο λιβάδι
Περίτεχνα τα κατευθύνει στην κατεύθυνση που εκείνος θέλει, να βοσκήσουν ότι εκείνος θέλει,
Στην επιστροφή στο μαντρί τους δίνει ότι τροφή εκείνος θέλει, και όσο θέλει,
Τα αρμέγει με την σειρά που θέλει, χωρίζει για σφαγή αυτά που εκείνος θέλει,
Κρατάει τα αρνάκια που εκείνος θέλει, και τα υπόλοιπα ‘’δρόμο’’.
Αυτό είμαστε και εμείς μάγκες, ένα κοπάδι πρόβατα,
Άλλοι παραγωγικά, άλλοι μη παραγωγικά, άλλοι ‘’στέρφα’’
Άλλοι υπάκουα και άλλοι ατίθασα αλλά όλοι πρόβατα!
Την ημέρα που θα αλλάξουν τα πράγματα για τα πρόβατα θα αλλάξουν και για μας.
Και πείτε μου πόσες πιθανότητες υπάρχουν να σηκωθούν τα πρόβατα και να φωνάξουν
ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΣΟΠΑΝΗ ΌΧΙ ΆΛΛΟ ΆΧΥΡΟ!!!

BLiTzER
02/07/2015, 10:13
Το τί θα κάνει και πώς θα τα βγάλει πέρα είναι δικό του θέμα, όχι δικό μου. Η δική μου υποχρέωση είναι να εκφράσω τη γνώμη μου και η γνώμη μου είναι ότι τα μνημόνια δεν οδηγούν πουθενά, εκτός από το να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα.

devil's animal
02/07/2015, 10:14
αν το βλέπεις έτσι, είσαι του ΝΑΙ και εγώ, δεν πρόκειται να σου βάλω καμμία ταμπέλα και να σε τσουβαλιάσω (εκτός της ταμπέλας του κάγκουρα :p)...

θα χαρώ να πας να ψηφίσεις και να ψηφίσεις το ΝΑΙ, το οποίο εμένα δε με εκφράζει, παρά το να απέχεις....

μια χαρά τα είπε και ο αμυρού παραπάνω....

υγ...
για να προλάβω τυχόν παραθέσεις
χτες με τα δεδομένα που είχαμε έγραψα οτι μετά τις τελευταίες εξελίξεις (μέχρι εκείνη τη στιγμή) δεν έχει νόημα το δημοψήφισμα με το κείμενο που έχει δοθεί....
όμως, οι εξελίξεις τρέχουν και τα δεδομένα αλλάζουν λεπτό προς λεπτό.....
βάσει των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να ψηφίσω....
όποιος θέλει ας με πει κωλοτούμπα, μπορεί να ξανακάνω καθότι είμαι και χέλι..... :lol:

γιατι ειμαι του ΝΑΙ...??αφου δεν τα θελω τα μετρα..διαπιστωμενο καιρο τωρα...
ουτε τα ηθελα οταν μπηκαν πρωτη φορα..ουτε δευτερη...ουτε τελευταια που λεει ο λογος...
φαπα και λουτσος δεν ειναι το ΝΑΙ? παρτε μετρα απεχθη και σκαστε...

φαπα και λουτσος ομως μπορει να γινει και το ΟΧΙ...και ισως χειροτερος λουτσος απο του "ΝΑΙ"...η φαπα θα ειναι το ιδιο δυνατη...

οποτε δεν ειμαι με κανενα απο τα δυο...

spyrakos35
02/07/2015, 10:17

Το τί θα κάνει και πώς θα τα βγάλει πέρα είναι δικό του θέμα, όχι δικό μου. Η δική μου υποχρέωση είναι να εκφράσω τη γνώμη μου και η γνώμη μου είναι ότι τα μνημόνια δεν οδηγούν πουθενά, εκτός από το να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα.

1300 καφάσια :beer:

devil's animal
02/07/2015, 10:17

οχι φιλε...θα γινει και δικο σου θεμα...
γιατι ΑΝ..λεω ΑΝ...σε βγαλει απο το ευρω...και σου κουρεψει τις καταθεσεις...θα λες "μα τι μ@λακας ημουν! καλυτερα να ψηφιζα ΝΑΙ ή να μην πηγαινα καθολου"...

ας κοιταξουμε και 5-10 βηματα πιο μπροστα...σκακι παιζουμε εδω...οχι ταβλι...

spyrakos35
02/07/2015, 10:19
γιατι ειμαι του ΝΑΙ...??αφου δεν τα θελω τα μετρα..διαπιστωμενο καιρο τωρα...
ουτε τα ηθελα οταν μπηκαν πρωτη φορα..ουτε δευτερη...ουτε τελευταια που λεει ο λογος...
φαπα και λουτσος δεν ειναι το ΝΑΙ? παρτε μετρα απεχθη και σκαστε...

φαπα και λουτσος ομως μπορει να γινει και το ΟΧΙ...και ισως χειροτερος λουτσος απο του "ΝΑΙ"...η φαπα θα ειναι το ιδιο δυνατη...

οποτε δεν ειμαι με κανενα απο τα δυο...

οκ, κάτσε και περίμενε τότε από που θα σου έρθει....

και παρακάλα να είναι ο μικρός και όχι ο μεγάλος

φαντάσου να σου έρθει και καβάλα σε σκούτερ...... :lol:

spyrakos35
02/07/2015, 10:19
γιατι ΑΝ..λεω ΑΝ...σε βγαλει απο το ευρω...και σου κουρεψει τις καταθεσεις...θα λες "μα τι μ@λακας ημουν! καλυτερα να ψηφιζα ΝΑΙ ή να μην πηγαινα καθολου"...

αερολογούμε (όλοι μας), δεν παίζουμε ούτε καν το πουλί μας

nestormaxno
02/07/2015, 10:20

στα διαγγέλματά του.

τον τρόμο των πρώτων μνημονιακών ετών αλλά δέκα φορές χειρότερο. Αυτά στο εσωτερικό.
χειρότερους όρους.

από τα στοιβαζόμενα χρέη. Αλλά πιστεύω πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι η κατάλληλη

+100000000000

BLiTzER
02/07/2015, 10:21

Παρεξήγησις, ας χρησιμοποιήσω σωστότερες λέξεις. Είναι δική του ΔΟΥΛΕΙΑ, εννοούσα. Σαφώς είναι ΘΕΜΑ όλων. Αλλά κάποιος εκλέγεται και πληρώνεται 10 χιλιάρικα/μήνα για να βγάλει άκρη.

Λυπάμαι αν με έχεις για τόσο αφελή και κοντόφθαλμο.

devil's animal
02/07/2015, 10:24
οκ, κάτσε και περίμενε τότε από που θα σου έρθει....

και παρακάλα να είναι ο μικρός και όχι ο μεγάλος

φαντάσου να σου έρθει και καβάλα σε σκούτερ...... :lol:

τι μλκς εισαι??
:bawl::bawl::bawl:

Δεινόσαυρος
02/07/2015, 10:26
Όχι. Ψηφίζοντας "όχι", αντιτίθεσαι στα μνημόνια και την πολιτική λιτότητας ως ανεπιτυχή μέτρα, που δεν οδηγούν πουθενά. Είναι ξεκάθαρο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Μπα; Έτσι γράφει το ψηφοδέλτιο; Εδώ (http://www.moto.gr/forums/attachment.php?attachmentid=337938&d=1435658246) λέει άλλα.
Για το ερμηνεύει ο καθένας κατα το δοκούν;

Αν βγει "όχι" και μεθαύριο η κυβέρνηση περάσει "δικά της", πάρομοια μέτρα, πίστεψέ με, δε θα είναι με τη συγκατάθεση του λαού και ο λαός δε θα είναι πολύ ευχαριστημένος. Αυτό είναι δεδομένο.
Μπορεί να μην είναι με την «συγκατάθεση του λαού» (μη χε) αλλά θα είναι με την ευλογία του δημοψηφίσματος.
(Μα ο λαός είπε ξεκάθαρα όχι στο Μνη2, άρα ενέκρινε το Μνη3, για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν)

Ε, ναι είναι λίγο κυριλέ το μαγαζί, πως να το κάνουμε, έχει ένα κουβέρ.

Game (Theory) on!

kostas777
02/07/2015, 10:30
Οκ η κυβέρνηση δεν θέλει έξοδο από το ευρώ, το ίδιο και τα λοιπά Ευρωπαϊκά κράτη.

Όχι όλα, δυστυχώς κάποια μας θέλουν έξω, ακόμη και με οποιοδήποτε κόστος. Αλλά δεν είναι τσιφλίκι τους.

Επίσης από χθες σταμάτησαν τα δανεικά. ΤΕΛΟΣ τα λεφτά.
Από ΔΝΤ δεν πρόκειται να πάρουμε φράγκο κι από ESM πάλι τίποτα σε περίπτωση που βγεί το "ΟΧΙ"

Αυτό ήταν το δικό τους όπλο, το δικό μας ήταν το δημοψήφισμα. Γιαυτό άλλωστε μας έστειλαν την πρόταση-κοροϊδία τελευταία στιγμή πριν εκπνεύσει το πρόγραμμα, όντας σίγουροι ότι μετά λόγω κλείσιμο τραπεζών, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υπογράψει με την ουρά στα σκέλια.

Πες μου σε παρακαλώ, που θα βρεθούν λεφτά για να υπάρξει ρευστότητα στις τράπεζες, να
πληρωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, να γίνουν εισαγωγές σε πετρέλαιο, αγαθά πρώτης ανάγκης κτλ;

Την επόμενη του δημοψηφίσματος συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Τους όρους θα τους θέσει το αποτέλεσμα. Επίκειται επίτευξη συμφωνίας, το μόνο που παίζεται είναι οι όροι αυτής και το αν θα υπάρχει μετά το ίδιο καθεστώς (μνημόνια, αξιολογήσεις, εκβιασμοί και απειλές, καμία αναφορά στο χρέος παρά μόνον για να μεγαλώσει), ή διαφορετικό (μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη, αναδιάρθρωση χρέους καθιστώντας το βιώσιμο μακροπρόθεσμα, κλπ).

Με το που επιτευχθεί συμφωνία, ανοίγει αυτομάτως η κάνουλα και οι τράπεζες ξεμπλοκάρονται. Το CC είναι μέσο προστασίας τους, δεν είναι επειδή δεν έχουν διαθέσιμα.

Χειρότερο από το να πτωχεύσουμε και να το γυρίσουμε στη δραχμή
είναι να πτωχεύσουμε και να παραμείνουμε στο ευρώ

Το να γυρίσουμε στη δραχμή είναι το χειρότερο σενάριο, όμως δεν παίζεται αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει τέτοια προοπτική. Βέβαια είναι πιο πιθανή η επιστροφή στη δραχμή σε βάθος χρόνου αν ο λαός συμφωνήσει στο νέο «μνημόνιο». Τότε πραγματικά θα έχουμε παραδώσει τη χώρα με τα χέρια μας και τα κεφάλια μέσα.

Πάντα βάζαμε «κυβερνήσεις» να ξελασπώσουν, χωρίς να ξέρουμε, χωρίς να μας ρωτούν, χωρίς να θέλουμε να έχουμε εμείς την ευθύνη. Έτσι ώστε μετά να τους βρίζουμε και να χτυπιόμαστε στον δρόμο με την αστυνομία σε διαδηλώσεις.

Έχουμε ήδη πτωχεύσει εδώ και 20 χρόνια, αλλά αρνούμαστε να το καταλάβουμε και το παίζουμε μπρούκληδες.

Ο καθένας προσπαθεί να μασουλήσει και να αρπάξει ό,τι του λάχει (Τσοχατζόπουλος style)

Αν θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι, είμαστε άξιοι της τύχης μας και ας δεχτούμε ότι τελικά είμαστε γίδια και τέλος η συζήτηση.

BLiTzER
02/07/2015, 10:30
Μπα; Έτσι γράφει το ψηφοδέλτιο; Εδώ (http://www.moto.gr/forums/attachment.php?attachmentid=337938&d=1435658246) λέει άλλα.
Για το ερμηνεύει ο καθένας κατα το δοκούν;

Το ψηφοδέλτιο που μας παρέθεσες είναι ψεύτικο. Μπορείς να διαβάσεις το πραγματικό, το οποίο επιβεβαιώνει όσα λέω.

Μα ο λαός είπε ξεκάθαρα όχι στο Μνη2, άρα ενέκρινε το Μνη3, για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν

Μόλις 2 προτάσεις πριν, χρησιμοποίησες την έκφραση "κατά το δοκούν", αλλά μόλις έβγαλες το πιο άκυρο, παντελώς ανυπόστατο συμπέρασμα έβερ.

devil's animal
02/07/2015, 10:31
Παρεξήγησις, ας χρησιμοποιήσω σωστότερες λέξεις. Είναι δική του ΔΟΥΛΕΙΑ, εννοούσα. Σαφώς είναι ΘΕΜΑ όλων. Αλλά κάποιος ψηφίζεται και πληρώνεται 10 χιλιάρικα/μήνα για να βγάλει άκρη.

Λυπάμαι αν με έχεις για τόσο αφελή και κοντόφθαλμο.

οχι ρε φιλε δεν σε εχω ουτε για αφελη, ουτε για κοντοφθαλμο...
αλλα επειδη και αλλοι επαιρναν αυτο τον παχυλο μισθο, δεν μπορω να πω οτι εκαναν σωστα την ΔΟΥΛΕΙΑ τους...με αποτελεσμα να μην εχει βγει ακρη χροοοονια τωρα...

και μπορει να μην ηταν καν θεμα δικο τους, οσο και να ηθελαν να κανουν την δουλεια τους σωστα...(αφου οι περισσοτερες αποφασεις παιρνοντα απο αλλους πλεον)...

τεσπα, αερολογουμε...καλα λεει ο Σπυρακος...
:wave2:

dimmie_72
02/07/2015, 10:33
άλλος ένας έφηβος που στήριξε τις ελπίδες του για ένα καλύτερο μέλλον:

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/ellada/item/239787-k-mitsotakis-stiriksa-elpides-ston-aleksi-tsipra-%E2%80%93-me-apogoiteise

άλλος ένας εθνοσωτήρας-ακούραστος εργάτης νοιάζεται για το μέλλον μας:

http://www.protothema.gr/politics/article/489660/anamenetai-tileoptiko-minuma-karamanli-uper-tou-nai/

amyroukai
02/07/2015, 10:36
...

"Αυτοί" δίχασαν ένα λαό και μόνο που βγήκαν κυβέρνηση. Γιατί στη χώρα του μπλεπράσινου με την κόκκινη διακοσμητική ρίγα στην άκρη, δεν υπάρχει χώρος για τίποτα άλλο.

nestormaxno
02/07/2015, 10:37
http://www.capital.gr/forum/thread/5183455?page=2

Καλούνται όλοι οι υπέρμαχοι του ΟΧΙ όπως καταθέσουν τις οικονομίες τους, διότι όπως είπε ο σοφός και σοβαρός Υπ. Οικ. οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν. Α, το επιβεβαίωσε και ο Alexis...Εγγυάται προσωπικά ε?

sam4g
02/07/2015, 10:37
Όταν μπήκαμε στα μνημονια το χρέος ήταν στο 120% του ΑΕΠ. Τώρα το χρέος έχει φτάσει στο 180% παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των εταίρων μας που είχαν την πρόθεση να μας βοηθήσουν.

Ισότιμη Ευρώπη;;;;; Από που κι ως που; Σε ποιο άλλο κράτος υπήρξαν παρεμβάσεις από εξωτερικούς παράγοντες για το ποιος είναι σωστό να κυβερνησει.;

Αρνούνται να δεχτούν ότι τα σωτηρία προγράμματά τους απέτυχαν γτ έχουν να δώσουν λόγω και στους δικούς τους ψηφοφόρους.

Προφανώς για να ζήτησαν αυτά τα μέτρα που μόνο ανάπτυξη δεν φέρνουν αλλά θα κλείσουν κι αλλες επιχειρήσεις, έχουν κάποια αλλά συμφέροντα. Μη γελιομαστε δεν μπορούν να εφαρμοστούν αυτα τα μέτρα. Είτε είναι τα 8 δισ που πρότεινε ο Άλεξ είτε τα 9-10-11 που πρότειναν οι "εταίροι". Κι αν ψηφιστούν δεν θα ξανα βγαίνουν οι αριθμοί και στο τέλος θα μας πάρουν και τα σοβρακα.

Για μένα λέμε Ναι στην Ευρώπη αλλά σαν ισότιμο μέλος, αλλά ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ σ αυτή την Ευρώπη. Αν θέλουν να μας πετάξουν έξω και με Ναι μπορούν άνετα. Θα πάνε στη διαπραγμάτευση και θα τους πουν πάρε τώρα σκληρότερα μέτρα απ αυτά που σου δώσαμε πριν, φερε το λαό στην εξαθλίωση να μην μπορεί να αγοράσει ούτε τα βασικά και σ ένα χρόνο παπαλα. Θα έχουν ετοιμάσει κι ένα σχέδιο για grexit που τώρα σύμφωνα με τα λεγόμενα του ΟΟΣΑ δεν υπάρχει ο,τι και να λένε οι πολιτικαντιδες και όλοι κομπλε και ωραίοι..

Panos76
02/07/2015, 10:39
Παίδες στην πράξη τι θα παίξει;

Λέει η Μέρκελ κ η παρέα της, θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις μετά το δημοψήφισμα. Είτε βγει όχι είτε ναι, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν.

Αν δεν μας αρέσουν τα νέα μέτρα τί θα γίνει;

Νέο δημοψήφισμα με νέο αντικείμενο;

Θα φάμε τα μέτρα κ θα προχωρήσουμε κανονικά με νέα χρηματοδότηση;

Κάτι άλλο;

nestormaxno
02/07/2015, 10:41
Όταν μπήκαμε στα μνημονια το χρέος ήταν στο 120% του ΑΕΠ. Τώρα το χρέος έχει φτάσει στο 180% παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των εταίρων μας που είχαν την πρόθεση να μας βοηθήσουν.

Ισότιμη Ευρώπη;;;;; Από που κι ως που; Σε ποιο άλλο κράτος υπήρξαν παρεμβάσεις από εξωτερικούς παράγοντες για το ποιος είναι σωστό να κυβερνησει.;

Αρνούνται να δεχτούν ότι τα σωτηρία προγράμματά τους απέτυχαν γτ έχουν να δώσουν λόγω και στους δικούς τους ψηφοφόρους.

Προφανώς για να ζήτησαν αυτά τα μέτρα που μόνο ανάπτυξη δεν φέρνουν αλλά θα κλείσουν κι αλλες επιχειρήσεις, έχουν κάποια αλλά συμφέροντα. Μη γελιομαστε δεν μπορούν να εφαρμοστούν αυτα τα μέτρα. Είτε είναι τα 8 δισ που πρότεινε ο Άλεξ είτε τα 9-10-11 που πρότειναν οι "εταίροι". Κι αν ψηφιστούν δεν θα ξανα βγαίνουν οι αριθμοί και στο τέλος θα μας πάρουν και τα σοβρακα.

Για μένα λέμε Ναι στην Ευρώπη αλλά σαν ισότιμο μέλος, αλλά ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ σ αυτή την Ευρώπη. Αν θέλουν να μας πετάξουν έξω και με Ναι μπορούν άνετα. Θα πάνε στη διαπραγμάτευση και θα τους πουν πάρε τώρα σκληρότερα μέτρα απ αυτά που σου δώσαμε πριν, φερε το λαό στην εξαθλίωση να μην μπορεί να αγοράσει ούτε τα βασικά και σ ένα χρόνο παπαλα. Θα έχουν ετοιμάσει κι ένα σχέδιο για grexit που τώρα σύμφωνα με τα λεγόμενα του ΟΟΣΑ δεν υπάρχει ο,τι και να λένε οι πολιτικαντιδες και όλοι κομπλε και ωραίοι..

Όταν μπήκαμε στα μνημόνια είχαμε 15% του ΑΕΠ έλλειμμα....όταν σου χρηματοδοτούν το έλλειμμά σου για 5 χρόνια (δανείζεσαι δηλαδή για να το μειώσεις), τι περιμένεις να γίνει? Να μειωθεί το χρέος?

Θελω να πω οτι η αύξηση του χρέους ήταν αναμενόμενη. Δεν την έφερε το μνημόνιο. Την έφεραν οι πολιτικές '80-'90-'00. Δεν έφερε το μνημόνιο την κρίση. Η κρίση έφερε το μνημόνιο.

Ας πάρουμε χαμπάρι οτι είτε ναι είτε οχι προκύψει θα ματώσουμε. Ζητάνε απο τον λαό να επιλέξει μπαλτά ή τσεκούρι. Και τον διχάζουν γιατι είναι πολιτικοί νάνοι και αρνούνται να αναλάβουν το πολιτικό κόστος των προεκλογικών τους ψεμάτων. Λες και με δραχμή θα λύθεί αυτόματα το συνταξιοδοτικό. Λες και με δραχμή θα τρέξουν τα funds να επενδύσουν. Λες και με δραχμή ο ιδιωτικός τομέας θα μπορεί να σηκώσει το βαρος του δημοσίου...

Είτε ναι είτε οχι, είτε με € είτε με δραχμή θα ματώσουμε. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο. Απλά ας ζυγίσουμε ποιο περιβαλλον μας παρέχει περισσότερη ελπίδα για το μέλλον και περισσότερη ασφάλεια...

Αυτά

sam4g
02/07/2015, 10:44
Όταν μπήκαμε στα μνημόνια είχαμε 15% του ΑΕΠ έλλειμμα....όταν σου χρηματοδοτούν το έλλειμμά σου για 5 χρόνια (δανείζεσαι δηλαδή για να το μειώσεις), τι περιμένεις να γίνει? Να μειωθεί το χρέος?

Άρα;

Δεινόσαυρος
02/07/2015, 10:45
Οχι στο Μνη2 = Ναι στο Μνη3
μόλις έβγαλες το πιο άκυρο, παντελώς ανυπόστατο συμπέρασμα έβερ.

Εύχομαι ολόκαρδα να έβγαλα το πιο άκυρο, παντελώς ανυπόστατο συμπέρασμα, έβερ.
Σοβαρότατα το λέω.
Από Δευτέρα πλέον...

BLiTzER
02/07/2015, 10:45
αλλα επειδη και αλλοι επαιρναν αυτο τον παχυλο μισθο, δεν μπορω να πω οτι εκαναν σωστα την ΔΟΥΛΕΙΑ τους...με αποτελεσμα να μην εχει βγει ακρη χροοοονια τωρα...

Δε διαφωνώ. Στο ίδιο στρατόπεδο βρισκόμαστε όλοι (οι περισσότεροι τουλάχιστον), τα ίδια πράγματα ζητάμε. Αλλά δε μπορώ να κάνω εγώ τη δουλειά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Τονίζω απλά τα προφανή.

Εύχομαι ολόκαρδα να έβγαλα το πιο άκυρο, παντελώς ανυπόστατο συμπέρασμα, έβερ.
Σοβαρότατα το λέω.
Από Δευτέρα πλέον...

Καταλαβαίνω από πού πηγάζει όλο αυτό (το'χω ξανακούσει), αλλά νομίζω είναι προφανές ΚΑΙ για την κυβέρνηση ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο (το "όχι Μνη2 = Μνη3" εννοώ).

alex k8
02/07/2015, 10:46

στα διαγγέλματά του.

χειρότερους όρους.

ποια κυβερνηση ειναι καταλληλη να καταφερει τις προσδοκιες μας?

spyrakos35
02/07/2015, 10:47

πρέπει να αποφασίσεις τι θες

δεν είναι δυνατόν να λες κάνανε μαλακία οι προηγούμενοι (οποιοι) που δεχτηκαν την χρηματοδότηση (για τους λόγους που αναφέρεις παραπάνω) αλλά επειδή με αυτούς φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε (προσωπικα πιστεύω οτι αργά ή γρήγορα θα φτάναμε ανεξαρτήτως κυβερνώντος) θα τους "μαυρίσω"

νομίζω δλδ ετσι?

Cpt. Haddock
02/07/2015, 10:48
Όταν μπήκαμε στα μνημονια το χρέος ήταν στο 120% του ΑΕΠ. Τώρα το χρέος έχει φτάσει στο 180% παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των εταίρων μας που είχαν την πρόθεση να μας βοηθήσουν.[...]

Sου διαφευγει οτι τα τελευταία χρονια, επεσε το ΑΕΠ, οποτε λογικο το χρεος ως % να αυξηθει. Εχω ξαναγραψει στο αλλο θρεντ οτι το προβλημα ειναι κυριως το ΑΕΠ και οχι η το ποσοστο του χρεους ή ακομα και η ονομαστικη του αξια η οποια λογιζεται ως καθαρη τρεχουσα.

ΥΠάρχει τετοια φιλολογια για το χρεος και το δυσθεωρητο υψος του κλπ, που κανενας δεν κοιταει οτι η μεση περιοδος αποπληρωμης των ομολογων μετα την αναδιαρθρωση ειναι τα 30 χρονια και η επομενη πλξρωμη τοκων ειναι το 2023.

Δεν ειναι το χρεος το προβλημα (ή, καλυτερα, το μονο προβλημα).

@Φαρμακοτριφτης. Δε δουλευω σε τραπεζα καρδια μου :a07: , ενας ταπεινος καθηγητης αγγλικων ειμαι που στα ενδιαμεσα εμβολιαζω γουρουνακια :wave2:

spyrakos35
02/07/2015, 10:54
παρακαλώ να σταματήσει η καραμέλα "ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ"

ΜΟΝΟ αμα θες διχάζεσαι

ΠΑΝΤΑ υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν οι μεν και οι δε για όλα τα θέματα....

ελεος δηλαδή

sam4g
02/07/2015, 10:54
Όσοι είστε υπέρ αυτής της Ευρώπης ειλικρινά σκεφτείτε και το άκυρο. Μην ψηφίσετε το Ναι. Ειλικρινά θεωρώ πως θα καταστρέψετε τελείως τις νέες γενιές. Σέβομαι πως έχετε δίκιο όταν λετε " δουλεύω τόσα χρόνια και έχω κάποιες καταθέσεις στην τράπεζα που εξασφαλίζουν εμένα και την οικογένεια μου, αν μου τις δεσμευσουν;". Έχετε απόλυτο δίκιο.

Αλλά το θέμα είναι ότι κι εμείς οι νέοι ,όσοι έχουμε δουλειά, που τώρα ξεκινησαμε την επαγγελματική μας πορεία μετά από χρόνια σπουδών, δουλεύουμε σαν σκυλιά και δεν μας φτάνουν όχι να αποταμιευσουμε, ούτε καν να επιβιωσουνε ορισμένοι και ζητούν απ τη μαμά και το μπαμπά. Θεωρείτε ότι μπορούμε έτσι να έχουμε μελλον, να κάνουμε οικογένειες και να δημιουργήσουμε όνειρα; Μ αυτές τις πολιτικές;

Σκεφτείτε το.

sam4g
02/07/2015, 10:57
Sου διαφευγει οτι τα τελευταία χρονια, επεσε το ΑΕΠ, οποτε λογικο το χρεος ως % να αυξηθει. Εχω ξαναγραψει στο αλλο θρεντ οτι το προβλημα ειναι κυριως το ΑΕΠ και οχι η το ποσοστο του χρεους ή ακομα και η ονομαστικη του αξια η οποια λογιζεται ως καθαρη τρεχουσα.

ΥΠάρχει τετοια φιλολογια για το χρεος και το δυσθεωρητο υψος του κλπ, που κανενας δεν κοιταει οτι η μεση περιοδος αποπληρωμης των ομολογων μετα την αναδιαρθρωση ειναι τα 30 χρονια και η επομενη πλξρωμη τοκων ειναι το 2023.

Δεν ειναι το χρεος το προβλημα (ή, καλυτερα, το μονο προβλημα).

@Φαρμακοτριφτης. Δε δουλευω σε τραπεζα καρδια μου :a07: , ενας ταπεινος καθηγητης αγγλικων ειμαι που στα ενδιαμεσα εμβολιαζω γουρουνακια :wave2:

Δεν μου διαφεύγει. Έχεις απόλυτο δίκιο. Το ΑΕΠ γτ μειωθηκε;

byron
02/07/2015, 10:58
Με το που επιτευχθεί συμφωνία, ανοίγει αυτομάτως η κάνουλα και οι τράπεζες ξεμπλοκάρονται. Το CC είναι μέσο προστασίας τους, δεν είναι επειδή δεν έχουν διαθέσιμα.

όχι οτι συμφωνώ με τα υπόλοιπα, αλλά αυτό μου έκανε εντύπωση. Μπορείς να μου πεις απο που προκύπτει το παραπάνω?

Btw, ακριβώς τα ίδια είπε και ο τιτάνας των Ματάλων πριν λίγο, αλλά επειδή τα καρότα που έχει πετάξει είναι ατελείωτα δεν δίνω και πολύ σημασία...

VAROUFAKIS: WILL QUIT IF YES VOTE
VAROUFAKIS: IF NO VOTE WE WILL IMMEDIATELY RESTART TALKS
BFW 07/02 08:44 *VAROUFAKIS: IF YES VOTE WE WILL SIGN ON DOTTED LINE
BFW 07/02 08:43 *VAROUFAKIS: ECB ELA DECISION WILL DEPEND ON REFERENDUM RESULT
BFW 07/02 08:43 *VAROUFAKIS: ECB CAN EASILY INCREASE ELA
BFW 07/02 08:42 *VAROUFAKIS: EUROPE MAKES UP RULES AS IT GOES ALONG
BN 07/02 08:41 *GREECE'S VAROUFAKIS SPEAKS IN BLOOMBERG TV INTERVIEW
BFW 07/02 08:41 *VAROUFAKIS SAYS BANKS WILL OPEN TUESDAY AS NORMAL

Cpt. Haddock
02/07/2015, 10:59
ποια κυβερνηση ειναι καταλληλη να καταφερει τις προσδοκιες μας?

Στην παρουσα φαση, καμια. Δεν υπάρχει πολιτικος με ικανο αναστημα να παρει το πραγμα πανω του και να προχωρησει παρα τις αντιδρασεις.

Γι' αυτο και εγραψα οτι το δημοψηφισμα ειναι lose-lose κατασταση. Με το "Ναι" δεχομαστε μια συμφωνια, η οποια εχει αποσυρθει, αρα θα δεχτουμε μια αλλη, ή την προηγουμενη (χειροτερη), η αυτη τηε Τριτης (επισης χειροτερη). Εδω τιθεται ενα ζητημα σοβαρο μια και αν η συμφωνια που θα παει να υπογραψει ο Τσιπρας δεν ειναι αυτη του "Ναι", τυπικα δεν νομιμοποιείται να το κανει.

Ξεπερνωντας αυτο το "τυπικο", ακομα κι αν υπογραψει, θα ειναι αδυνατο να την εφαρμοσει. Στη βουλη δε θα περασει (αφου θα εχει εγκριθει απο το λαο - οχι η ιδια αλλα τελος παντων), αλλα οι εφαρμοστικοι νομοι θα πρεπει να περασουν με ΠΝΠ (αυτες για τις οποιες κατηγορουσε τον Σαμαρα). Φυσικα, οπως ειδαμε απο τα τελευταια 5 χρονια, ακομα κι αν περασουν, δε θα εφαρμοστουν στην πραξη, ολο θα κωλυσιεργουμε.

Αρα, μπορει να παραιτηθει, οποτε βασει συνταγματος ακολουθουν διερευνητικες εντολες (λογικα ακαρπες) και μετα εκλογες. Για να βγει ποιος; Τι; Με τι προγραμμα; Με τι σκοπο; Με τι συμμαχους;

Παμε στο "Οχι" τωρα. Με τα τωρινα δεδομενα, το "Οχι" σημαινει οτι θα πρεπει (εστω) να ξαναρχισει τις συνομιλιες απο την αρχη. Εκει τιθεται ενα σοβαρο θεμα με το ρευστο, που αυτη τη στιγμη ειναι περιπου 800 εκατομμυρια. Φτανει για 4 μερες ακομα (χοντρικα). Πώς θα ανοιξουν οι τραπεζες; Να κανουν τι;

Υπάρχει και το ΔΝΤ που περιμενει, καποια στιγμη θα επισημοποιησει την καθυστερηση (προς το παρον αναμενει) βαζοντας μας και απο πλευρας του σε καθεστως χρεωκοπιας.

Χρεωκοπια εντος ευρω, κανενα περιθωριο ελιγμων, αρα αλλαγη νομισματος. Σε τετοιο περιβαλλον. Με ανθρωπους που δε με πειθουν οτι μπορουν να προετοιμασουν τον κρατικο μηχανισμο.

Κατι που δεν εχει ακουστει πολύ, ειναι οτι αυτη τη στιγμη, βασει των συμφωνιων που εληξαν και με τις οποιες αφ' ενος χασαμε τα 11 δις που υπηρχαν (για δευτερη φορα - η πρωτη ηταν το Φεβρουάριο), βασει του γεγονοτος οτι δεν ειμαστε συνεπεις στις πληρωμες μας, τυπικα οι δανειστες μπορουν να απαιτησουν το συνολο των οφειλων, ειτε σε ρευστο (που δεν υπάρχει), ειτε σε περιουσιακα στοιχεια. Ξερετε ποια ειναι αυτα.

Δεν κανω πλακα για το τελευταιο. Διαβαστε προσεκτικα τα μνημονια.

Υ.γ. Το Πουερτο Ρικο πληρωσε τελικα τη δοση του...

nestormaxno
02/07/2015, 11:00
πρέπει να αποφασίσεις τι θες

δεν είναι δυνατόν να λες κάνανε μαλακία οι προηγούμενοι (οποιοι) που δεχτηκαν την χρηματοδότηση (για τους λόγους που αναφέρεις παραπάνω) αλλά επειδή με αυτούς φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε (προσωπικα πιστεύω οτι αργά ή γρήγορα θα φτάναμε ανεξαρτήτως κυβερνώντος) θα τους "μαυρίσω"

νομίζω δλδ ετσι?

Λέω οτι οι υπόλοιπες 18 χώρες του € μας έδωσαν με τα μνημόνια πίστωση χρόνου να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Αν τα είχαμε αλλάξει, αν είχαμε 5% ανάπτυξη, δεν ΔΕΝ θα μας έννοιαζε το χρεος. Ίσως μπορούμε ακόμα να συμαζέψουμε τα ασυμάζευτα.

Πολλοί Έλληνες απέναντί τους βλεπουν δανειστές βαμπιρ που τους πίνουν το αίμα. Εγώ θεωρώ οτι έχω εταίρους που έχουν πάθει πλάκα με την ελαφρότητα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι πολιτικοί τις εξελίξεις.

spyrakos35
02/07/2015, 11:04
Λέω οτι οι υπόλοιπες 18 χώρες του € μας έδωσαν με τα μνημόνια πίστωση χρόνου να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Αν τα είχαμε αλλάξει, αν είχαμε 5% ανάπτυξη, δεν ΔΕΝ θα μας έννοιαζε το χρεος. Ίσως μπορούμε ακόμα να συμαζέψουμε τα ασυμάζευτα.

Πολλοί Έλληνες απέναντί τους βλεπουν δανειστές βαμπιρ που τους πίνουν το αίμα. Εγώ θεωρώ οτι έχω εταίρους που έχουν πάθει πλάκα με την ελαφρότητα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι πολιτικοί τις εξελίξεις.

μαζί σου

είναι δυνατόν όμως να μη γνώριζαν τι μπουρδέλο κράτος ήμαστε/είμαστε???

εσύ, ως ιδιώτης, θα δάνειζες σε κάποιον (φίλο/συγγενή/γουατέβερ) που εξ ορισμού είναι αφερέγγυος???

δεν ερχόντουσαν κάθε τρεις και λίγο και ελέγχανε???

τι σκατά ελέγχανε???

el_hymador
02/07/2015, 11:04
Καλό είναι να ρίξουμε τους τόνους όλοι και να είμαστε ψύχραιμοι. Ας πρυτανεύσει η φωνή της λογικής, ας ακούσουμε χωρίς τις προσωπικές μας αγκυλώσεις και εμμονές τις αντίθετες με τις δικές μας απόψεις και όσο δύσκολο και αν ακούγεται αυτές τις ώρες, ας προσπαθήσουμε να αποστασιοποιηθούμε για λίγο και να δούμε τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Οι ύβρεις, οι απειλές και ο θυμός δεν βοηθούν πουθενά.

Για αυτό ας παρακαλουθήσουμε όλοι μαζί αυτό το video: https://www.youtube.com/watch?v=D1nt8L2d3Gk#t=54

nestormaxno
02/07/2015, 11:06
παρακαλώ να σταματήσει η καραμέλα "ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ"

ΜΟΝΟ αμα θες διχάζεσαι

ΠΑΝΤΑ υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν οι μεν και οι δε για όλα τα θέματα....

ελεος δηλαδή

Αφού το ερώτημα είναι εκ των πραγμάτων διχαστικό. Ότι και να ψηφίσουμε μέτρα θα έρθουν. Και πολύ χειρότερα απο το παρελθόν. Όποια τάση επικρατησει θα κατηγορείται απο την άλλη ως υπεύθυνη για την καταστροφή. Πολύ σωστά την αναφέρει ο καπετάνιος ως lose-lose κατάσταση.

nestormaxno
02/07/2015, 11:09
μαζί σου

είναι δυνατόν όμως να μη γνώριζαν τι μπουρδέλο κράτος ήμαστε/είμαστε???

εσύ, ως ιδιώτης, θα δάνειζες σε κάποιον (φίλο/συγγενή/γουατέβερ) που εξ ορισμού είναι αφερέγγυος???

δεν ερχόντουσαν κάθε τρεις και λίγο και ελέγχανε???

τι σκατά ελέγχανε???

Σαφώς και έχουν μερίδιο ευθύνης. Μας αντιμετώπισαν ως Ιρλανδία ενώ είμαστε Ζιμπάμπουε.
Βέβαια όταν μας πήραν χαμπάρι, και ζήτησαν ελέγχους (βλεπε τρόικα στα υπουργεία) πέσαμε να τους φάμε...Κάνω λάθος?

spyrakos35
Αφού το ερώτημα είναι εκ των πραγμάτων διχαστικό..

ένα ερώτημα είναι πάντα διχαστικο αν θες:

- δεν πιστεύω να έίσαι κωλόγαυρος?

- δεν πιστεύω να καβαλάς γαμωευρωπαικό μηχανάκι?

- δεν πιστεύω να είσαι γκέι?

......

υγ.... το ξεφτυλίζω το ξέρω αλλά δε μπορώ τα περί διχασμού, μια ζωή το διχασμό πασοκ ή νδ είχαμε και επεφτε και ξύλο (κάποτε), δεν επιβιώσαμε? δεν προχωρήσαμε? γιατί ξαναγυρνάμε πίσω?

BLiTzER
Πολύ σωστά την αναφέρει ο καπετάνιος ως lose-lose κατάσταση.

Το άλλο του όνομα είναι Captain Obvious.

byron
02/07/2015, 11:11
Εγώ έχω να καταγγείλω το πλαφόν των ΑΤμμ..., ε..στα vroom που μπορώ να βάλω.

Τι σημαίνει ρε παλληκάρια "έχετε δώσει πολλά vroom, δοκιμάστε ξανά σε 24 ώρες"...???

Είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένο το moto.gr ή όχι?
Τα vroom μας, είναι ασφαλή ή τα έχετε χρησιμοποιήσει για να καλύψετε ύποπτες συναλλαγές?
Οι συνταξιούχοι όπως εγώ, πόσα vroom δικαιούνται?

spyrakos35
02/07/2015, 11:13
Εγώ έχω να καταγγείλω το πλαφόν των ΑΤμμ..., ε..στα vroom που μπορώ να βάλω.

Τι σημαίνει ρε παλληκάρια "έχετε δώσει πολλά vroom, δοκιμάστε ξανά σε 24 ώρες"...???

Είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένο το moto.gr ή όχι?
Τα vroom μας, είναι ασφαλή ή τα έχετε χρησιμοποιήσει για να καλύψετε ύποπτες συναλλαγές?
Οι συνταξιούχοι όπως εγώ, πόσα vroom δικαιούνται?

ΤΙ???????????????????

ΑΝ ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΒΡΟΥΜ ΣΑΣ ΣΚΙΣΑΜΕ ΚΟΥΦ@ΛΕΣ ΜΟΔΙΣΤΡΕΣ

Cpt. Haddock
02/07/2015, 11:14
Δεν μου διαφεύγει. Έχεις απόλυτο δίκιο. Το ΑΕΠ γτ μειωθηκε;

Γιατι η οικονομια μπηκε σε υφεση. Πολύ απλα.

Γιατι ενω η παγκοσμια κριση ξεκινησε το 2008, εμεις πηραμε τα πρωτα μετρα το 2011. Ανοιξη του 2009, ο τοτε υπουργος οικονομιας, εκεινος ο ανεκδιηγητος Παπαθανασιου ελεγε οτι το ελλειμα θα κλεισει στο 4-5%. Τελικα εκλεισε στο 15%. Επεσε λιγο εξω. Το νουμερο το ειπε σε μια συσκεψη τραπεζιτων. Ο δικος μας γενικος διευθυντης τοτε που ηταν παρων, μας ειπε μετα οτι οταν ακουσαν τα νουμερα, αρχισαν να κοιτιουνται μεταξυ τους με απορια (και καποια χαχανα). Δεν κανω πλάκα.

spyrakos35
02/07/2015, 11:18

Γιατι ενω η παγκοσμια κριση ξεκινησε το 2008, εμεις πηραμε τα πρωτα μετρα το 2011. Ανοιξη του 2009, ο τοτε υπουργος οικονομιας, εκεινος ο ανεκδιηγητος Παπαθανασιου ελεγε οτι το ελλειμα θα κλεισει στο 4-5%. Τελικα εκλεισε στο 15%. Επεσε λιγο εξω. Το νουμερο το ειπε σε μια συσκεψη τραπεζιτων. Ο δικος μας γενικος διευθυντης τοτε που ηταν παρων, μας ειπε μετα οτι οταν ακουσαν τα νουμερα, αρχισαν να κοιτιουνται μεταξυ τους με απορια (και καποια χαχανα). Δεν κανω πλάκα.

Δεν είπαν τίποτα όμως οι γάτοι?

sam4g
02/07/2015, 11:20

Το κλείσιμο των επιχειρήσεων απ την υπερφορολογηση δεν παίζει ρόλο;

Cpt. Haddock
02/07/2015, 11:24

Τα ειπαν στους εξω.

Καπως ετσι χανεται η εμπιστοσυνη προς μια χωρα. Λιγο-λιγο. Σταδιακα. Μεχρι που φτανεις στο σημειο να λες "ρε δε μπατε να βουλιαξετε"

Το κλείσιμο των επιχειρήσεων απ την υπερφορολογηση δεν παίζει ρόλο;

Ναι. Κυριως παιζει ρολο οτι ολα τα μετρα που παρθηκαν ήταν τα "ευκολα" δλδ φοροι και παλι φοροι. Το να νοικοκυρεψουμε λιγο το κρατος, δλδ να πειραξουμε και να δυσαρεστησουμε τους πελατες, δεν το καναμε...

Οποτε :wave2:

byron
02/07/2015, 11:24
ΤΙ???????????????????

ΑΝ ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΒΡΟΥΜ ΣΑΣ ΣΚΙΣΑΜΕ ΚΟΥΦ@ΛΕΣ ΜΟΔΙΣΤΡΕΣ

ψηφίστε ΟΧΙ στην επιβολή των μνημονιακών πλαφόν στα vroom !!!
ψηφίστε ΟΧΙ στην συνέχεια της λιτότητας των vroom
Ψηφίστε ΝΑΙ στην επιβράβευση της γνώμης του άλλου
Ψηφίστε ΝΑΙ στην ελευθερία του να επιλέξετε πόσα vroom θα έχετε

Τερματισμός των μνημονίων λιτότητας των vroom την Κυριακή
Σκίσιμο του μνημονιακού πλαφόν στα vroom
Επαναφορά στα 751 vroom ημερησίως με ένα νόμο
Απαιτούμε Κωνσταντοπούλου για Administrator, Ραχήλ για moderator

Λαέ του moto.gr ξεσηκωθείτε, το μόνο που έχετε να χάσετε, είναι οι αλυσίδες σας !!!

:a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52:

byron
02/07/2015, 11:28

Κάτι αργκκκ ψέλλισαν απ΄το εγκεφαλικό, βλέποντας την Λαγκάρντ (Υπ.Οικονομικών τότε της Γαλλίας) να μιλάει για την ανάγκη συγκεκριμένων μέτρων και ο Παπαθανασίου τα σημείωνε σε χαρτοπετσέτα.

nicksior
02/07/2015, 11:29
@byron.
Κάτι έμαθες?

byron
02/07/2015, 11:30
@byron.
Κάτι έμαθες?

Δλδ?

amyroukai
02/07/2015, 11:34
Λαέ του moto.gr ξεσηκωθείτε, το μόνο που έχετε να χάσετε, είναι οι αλυσίδες σας !!!

ψηφιζω ΟΧΙ γιατι μονο ο σπυρακος ο τριανταπεντες (θα'θελε να ειναι τοσο) θα μεινει να βολταρει.

μαζι με τους "μισητουληδες" βαριατορ και τους αντβεντσουρ μλκ μου...

nicksior
02/07/2015, 11:36
Δλδ?

Σε βρίσκω χαρούμενο ..
και βάσει ψυχολογίας - θεωρίας παιγνίων - φαινομένου ντόμινο κλπ κλπ
λέω μήπως έμαθες κάτι..

Εγώ πιστεύω ακόμα πως δεν θα γίνει , για όλους αυτούς τους εκατομμύρια λόγους που ήδη έχουν αναφερθεί..

el_hymador
02/07/2015, 11:38
ψηφίστε ΟΧΙ στην επιβολή των μνημονιακών πλαφόν στα vroom !!!
ψηφίστε ΟΧΙ στην συνέχεια της λιτότητας των vroom
Ψηφίστε ΝΑΙ στην επιβράβευση της γνώμης του άλλου
Ψηφίστε ΝΑΙ στην ελευθερία του να επιλέξετε πόσα vroom θα έχετε

Τερματισμός των μνημονίων λιτότητας των vroom την Κυριακή
Σκίσιμο του μνημονιακού πλαφόν στα vroom
Επαναφορά στα 751 vroom ημερησίως με ένα νόμο
Απαιτούμε Κωνσταντοπούλου για Administrator, Ραχήλ για moderator

:a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52::a52:

Όχι!!! Τα Vroom ήταν εθνικό νόμισμα του forum, να μπούμε στη νομισματική ένωση του Like. H ισοτιμία μετά από μια γενναία υποτίμηση του Vroom να διαμορφωθεί στο 340,75 Vroom = 1 Like. Ζητείτε κοντό μέλος τους forum με ελιές που να κινεζοφέρνει, ώστε να εγκαινιάσει τα Likes.

LogOutGoRide
02/07/2015, 11:39
Εφόσον ξέρουν τι θα κάνουν και έχουν λάβει τα μέτρα τους, γιατί δεν μας πέταξαν έξω τόσο καιρό. Τι περιμένουν τώρα;
Είπαμε είναι έτοιμοι. Γιατί δεν ξεκαθαρίζουν ότι το game over που είπαν το εννοούν;
Μήπως νομίζουν πως είναι έτοιμοι; Μήπως έχουν προηγούμενο και ξέρουν;

Να πληρώσουμε αυτά που χρωστάμε. Έχουν υπογράψει άλλωστε την μάνα τους και τον πατέρα τους. Αλλά πως;

Αν ήσασταν εσείς αυτοί που διαπραγματεύοταν, θα υπογράφατε ότι σας έφερναν μπροστά σας χωρίς καν να το διαβάζατε; (Τι μου θυμίζει αυτό)

Ή αν το διαβάζατε τελικά και βλέπατε όλα αυτά, πάλι θα βγάζατε τζίφρα;

Μην μου πείτε "δεν είμαι εγώ πρωθυπουργός". Έχεις την ευκαιρία να "γίνεις" με το δημοψήφισμα.
Αν πιστεύεις πως πραγματικά δεν έχει νόημα γιατί δεν υπάρχει πρόταση στο τραπέζι κλπ, τι περιμένουν οι βάρβαροι την δεύτερα;

byron
02/07/2015, 11:39
Σε βρίσκω χαρούμενο ..
και βάσει ψυχολογίας - θεωρίας παιγνίων - φαινομένου ντόμινο κλπ κλπ
λέω μήπως έμαθες κάτι..

Εγώ πιστεύω ακόμα πως δεν θα γίνει , για όλους αυτούς τους εκατομμύρια λόγους που ήδη έχουν αναφερθεί..

Οχι, τίποτα σημαντικό. Εξακολουθώ να πιστεύω πως θα πάμε σε εκλογές σύντομα (κάτι που είναι πολύ κακό για πολλούς λόγους).

menelaos46
02/07/2015, 11:42
OXI ΔΑΓΚΩΤΟ!!!!

byron
02/07/2015, 11:42
ψηφιζω ΟΧΙ γιατι μονο ο σπυρακος ο τριανταπεντες (θα'θελε να ειναι τοσο) θα μεινει να βολταρει.

μαζι με τους "μισητουληδες" βαριατορ και τους αντβεντσουρ μλκ μου...

Το αγαπημένο μου spyrako125 τον βλέπω σύντομα να κάνει ανταλλαγή του ρυμουλκού με βαριατορμένο και μαλλοσιασμένο PCX125 που καίει 2,0 lt/100 να οργανώνει 24ωρο γύρο της λίμνης Μαραθώνα.

sam4g
02/07/2015, 11:43
http://www.newsbeast.gr/financial/greek-financial/arthro/1862224/ntaiselmploum-to-erotima-ine-ean-i-ellines-ine-etimi-gia-epiponi-litotita

Αυτό σημαίνει το Ναι.. Δλδ ή ψηφιστε ναι να σας τον ακουμπησουμε άγρια ή αει και πνιχτειτε.
Δημοκρατικοτατος!!!!

Α ρε ισότιμη και δημοκρατική ευρωπαϊκή ένωση...!!!

nicksior
02/07/2015, 11:43
Οχι, τίποτα σημαντικό. Εξακολουθώ να πιστεύω πως θα πάμε σε εκλογές σύντομα (κάτι που είναι πολύ κακό για πολλούς λόγους).

Πρώτα υπηρεσιακή θα έβλεπα (ήθελα) το άλλο καθυστερέι πολύ..

Τώρα μιλάει στον ριαλ ο φον Κορωνάκης