PDA

View Full Version : Δημοψήφισμα 2015

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20

fkol k4
03/07/2015, 09:16
Είμαι της άποψης ότι άνθρωποι, τους οποίους θαυμάζουμε για τα επιτεύγματά τους στον αθλητισμό, τη μουσική κτλ κτλ, ΔΕΝ πρέπει να ανακατεύονται με την πολιτική. Ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο.

Οι άνθρωποι δεν είναι μονοδιάστατοι, έχουν πολλές πλευρές.
Το ότι κάποιος είναι καλός αθλητής, μουσικός, τραγουδιστής κτλ δεν του αφαιρεί την πολιτική υπόσταση.
Ίσα ίσα, πολλοί στον χώρο της τέχνης έχουν κάνει κάνει καριέρα ακριβώς λόγω της πολιτικής (και ενίοτε κομματικής) τους θέσης.

Με την πολιτική θα πρέπει να ασχολούνται όλοι. Αλλιώς αφήνουμε την άσκηση πολιτικής μόνο σε γόνους πολιτικών τζακιών.

και, κυρίως, υποστηρίζει την περαιτέρω υποδούλωση της χώρας.
Ναι, ο Πύρρος μαζί με αυτούς (http://www.protothema.gr/politics/article/489766/oi-stratigoi-veruvakis-grapsas-o-pterarhos-klokozas-kai-alloi-62-stratiotikoi-uper-tou-nai/) υποστηρίζει την υποδούλωση της χώρας, ενώ την ελευθερία της Πατρίδος θα την φέρουν

αυτός
338104
κι αυτός
338105

Βάσιμο επιχείρημα, δε λέω...:lol:

BLiTzER
03/07/2015, 09:20
Με την πολιτική θα πρέπει να ασχολούνται όλοι. Αλλιώς αφήνουμε την άσκηση πολιτικής μόνο σε γόνους πολιτικών τζακιών.

Ας παίξουμε με τις λέξεις λοιπόν.

Υπότιτλοι 1: Άλλο "ασχολούμαι με την πολιτική", άλλο "κατεβαίνω εκλογές με συγκεκριμένη κομματική παράταξη". Εγώ εννοούσα, προφανώς, το 2ο.

Υπότιτλοι 2: Δε με ενδιαφέρει τί υποστηρίζει. Ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ό,τι θέλει. Το να βγαίνει στα κανάλια να ΚΛΑΙΕΙ και να Ξανθοπουλίζει λέγοντας πόσο υπέφερε, όταν έχει κάνει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ψηφίζει ΝΑΙ, ε νομίζω πάει πολύ.

Ας μην παίξουμε το παιχνίδι του ποιος ψηφίζει τί.

cityfly
03/07/2015, 09:21
https://youtu.be/J2GO84ZqZao?t=42s

(για την ατάκα στο σημείο που αρχίζει το βάζω αλλά έχει και μία με λαφαζάνη μετά)

τώρα αν θέλετε φυσικά σχολιάστε και τα υπόλοιπα αλλά δείτε το και σαν παρένθεση για λίγη κωμωδία

fkol k4
03/07/2015, 09:25
Ας παίξουμε με τις λέξεις λοιπόν.

Υπότιτλοι 1: Άλλο "ασχολούμαι με την πολιτική", άλλο "κατεβαίνω εκλογές με συγκεκριμένη κομματική παράταξη". Εγώ εννοούσα, προφανώς, το 2ο.

Δεν παίζω ποτέ με τις λέξεις. Κι εγώ το 2ο εννοώ.

Ας μην παίξουμε το παιχνίδι του ποιος ψηφίζει τί.

Μα ακριβώς με αυτό το παιχνίδι βάλλεται και ο Πύρρος. Τον βάζεις στην ίδια ομάδα με τον ΓΑΠ ή τον Βενιζέλο και καθαρίζεις...

skylaros
03/07/2015, 09:31
Μια βδομάδα πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ο Μιχαλολιάκος είχε πει ότι πρέπει να μείνουμε στο ευρό. Η ΝΔ χρησιμοποίησε καλά τον υπάλληλό της μια βδομάδα μετά. Ο Γιαννακόπουλος που δείχνεις είναι φαρμακοβιομήχανος μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας και ενός τομέα που η Γερμανία θέλει να κλείσει για πάντα στη χώρα. Αφού λοιπόν fkol k4 θέλεις να λαϊκίσουμε Τι έχεις να πεις στους χιλιάδες εργαζόμενους των Ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών που θέλεις να χάσουν τη δουλειά τους? Πως θα ταΐσουν τις οικογένειες τους? ξέρεις πόσοι από αυτούς είναι μονογονείς, θέλεις τα παιδάκια τους να λιποθυμούν από την πείνα ? να στεγνώνει το σαλάκι τους στο αδυνατισμένο τους λαιμάκι? Επίσης ο Γιαννακόπουλος μοιάζει με πρεζάκιας αλλά ο φίλος σου ο Μαρινάκης που στηρίζει ΝΑΙ είναι πρεζέμπορας με μια καραβιά άσπρη , τους πρεζέμπορες θέλεις να υποστηρίξουμε? Έτσι μιλάς φίλος και εσύ και δεκάδες άλλοι αυτές τις μέρες, πως σου φαίνεται όταν στο επιστρέφουν ?

BLiTzER
03/07/2015, 09:34
Μα ακριβώς με αυτό το παιχνίδι βάλλεται και ο Πύρρος. Τον βάζεις στην ίδια ομάδα με τον ΓΑΠ ή τον Βενιζέλο και καθαρίζεις...

Δεν αμφισβητώ ότι είναι πιθανό να μην του αξίζει, αλλά, ασχέτως του τί έκανε ΠΡΙΝ στη ζωή του, είχε θέση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ήταν ένας από αυτούς που έφερε τα μνημόνια στην Ελλάδα. Δε μπορείς να κατηγορήσεις τον καημένο, μέσο Έλληνα αν τον βάζει στην ίδια ομάδα με τους παραπάνω ε;

spyrakos35
03/07/2015, 09:40
O Πύρρος είναι δημόσιο πρόσωπο και υπήρξε και πολιτικός (όχι σχόλια επ αυτού πλίζ)

Εχει μία άποψη καθότι και αυτός όπως εμείς, έχει τρύπα πίσω κάτω από την μέση του

Καλά (πολύ καλά) έκανε και την εξέθεσε δημοσίως

Οι ακροατές οφείλουν να τη σεβαστούν όπως και κάθε άλλη αποψη η οποία δεν παρεκτρέπεται

Ο Πύρρος θα ξέρει φαντάζομαι οτι θα υπάρξουν και αντιδράσεις.... και επιπλέον και ακραίες αντιδράσεις, δεν είναι βλάκας....

βλάκας είναι αυτός ο οποίος μέχρι χτες τον είχε ίνδαλμα, πανηγύριζε για τα χρυσά του και τώρα τον λοιδορεί για λόγους άλλους εκτός απο αυτούς για τους οποίους μίλησε με τρόπο τέτοιο που αυτοακυρώνεται....
(ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΛΒΑΝΟ ΚΛΠ)

Αυτά τα ολίγα από μένα που δεν θα ψηφίσω το ίδιο με τον Πύρρο

spyrakos35
03/07/2015, 09:41
Δεν αμφισβητώ ότι είναι πιθανό να μην του αξίζει, αλλά, ασχέτως του τί έκανε ΠΡΙΝ στη ζωή του, είχε θέση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ήταν ένας από αυτούς που έφερε τα μνημόνια στην Ελλάδα. Δε μπορείς να κατηγορήσεις τον καημένο, μέσο Έλληνα αν τον βάζει στην ίδια ομάδα με τους παραπάνω ε;

ορθόν

skylaros
03/07/2015, 09:45
Το να λες κάποιον Αλβανό, Πακιστανό κλπ και να θεωρείς πως είναι βρισιά πρέπει να έχεις μυαλό αμοιβάδας, όσοι το έκαναν είναι τρόμπες και δε χρειάζεται παραπάνω κουβέντα. Σιγά μη δίνουμε αξία στα φασισταριά από όπου και αν προέρχονται.

fkol k4
03/07/2015, 09:47
Μια βδομάδα πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ο Μιχαλολιάκος είχε πει ότι πρέπει να μείνουμε στο ευρό. Η ΝΔ χρησιμοποίησε καλά τον υπάλληλό της μια βδομάδα μετά. Ο Γιαννακόπουλος που δείχνεις είναι φαρμακοβιομήχανος μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας και ενός τομέα που η Γερμανία θέλει να κλείσει για πάντα στη χώρα. Αφού λοιπόν fkol k4 θέλεις να λαϊκίσουμε Τι έχεις να πεις στους χιλιάδες εργαζόμενους των Ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών που θέλεις να χάσουν τη δουλειά τους? Πως θα ταΐσουν τις οικογένειες τους? ξέρεις πόσοι από αυτούς είναι μονογονείς, θέλεις τα παιδάκια τους να λιποθυμούν από την πείνα ? να στεγνώνει το σαλάκι τους στο αδυνατισμένο τους λαιμάκι? Επίσης ο Γιαννακόπουλος μοιάζει με πρεζάκιας αλλά ο φίλος σου ο Μαρινάκης που στηρίζει ΝΑΙ είναι πρεζέμπορας με μια καραβιά άσπρη , τους πρεζέμπορες θέλεις να υποστηρίξουμε? Έτσι μιλάς φίλος και εσύ και δεκάδες άλλοι αυτές τις μέρες, πως σου φαίνεται όταν στο επιστρέφουν ?

Οκ, να λαϊκίσουμε λιγάκι...
Έχω να πω λοιπόν στους παραπάνω ότι πιστεύω πως αν βγει τι ΝΑΙ, ακόμα και αν χάσουν τις δουλειές τους (αλήθεια όμως, από που προκύπτει πως αν βγει ΝΑΙ θα χάσουν τις δουλειές τους;), υπάρχει έστω και μια ισχνή περίπτωση να βρουν κάποια άλλη δουλειά μετά από κάποιο διάστημα αν αρχίσουν να στρώνουν τα πράγματα, ενώ αν στην αντίθετη περίπτωση βγει ΟΧΙ, θα χάσουν τη δουλειά τους πολλοί περισσότεροι μονογονείς που τα παιδάκια τους θα λιποθυμούν από την πείνα και θα στεγνώνει το σαλάκι τους στο αδυνατισμένο τους λαιμάκι και μάλιστα με πολύ λιγότερες πιθανότητες αν ξαναβρούν δουλειά κάπου, απλώς γιατί:
θα ξεκινάμε από πολύ χαμηλότερο σημείο
όσοι υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν αν δώσουν δουλειά σε άλλους (οι «βολεμένοι» που θέλετε να πολεμήσετε δηλαδή) δεν θα μπορούν να το κάνουν.

Ελπίζω να μην λαϊκισα πολύ και να σε κάλυψα...

ΥΓ. Ο Μαρινάκης και ο Γιαννακόπουλος μου είναι το ίδιο απεχθείς και οι δύο, και μάλιστα για ακριβώς τον ίδιο λόγο. Ο ένας μου έκοψε το να βλέπω ποδόσφαιρο και ο άλλος το μπάσκετ και πολύ θα το ευχαριστιόμουν να μην τους ξανάβλεπα μπροστά μου και να μην ξανάκουγα ούτε νέα τους.

KRS
03/07/2015, 09:48
Έκανα λαθος. το ειδικό καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, σύμφωνα με την σχετική κοινοτική Οδηγία 2006/112/ΕΚ αφορά σε συγκεκριμένους νομούς και νησιωτικές περιοχές και όχι σε συγκεκριμένα νησιά.

Είναι κοινοτική οδηγία και όχι συνταγματικό δικαιωμα

Σύμφωνα με 28 παρ.1 " Oι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου"

Σκεφτείτε μια πυραμίδα.
Στην κορυφή της βρίσκονται τα νομοθετήματα της Ε.Ε. και μετά έπεται το Σύνταγμα και τα έγχωρια νομοθετήματα.

@ THEOD "Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι ακόμα και να το ανέφερε το Σύνταγμα πάλι στα παπάρια τους θα το γράφανε...Το κάνουν ήδη σε πολλές περιπτώσεις καταφανέστατα..."

Εδώ έχουν καταστρατηγήσει τις Συνθήκες...Το Δ.Ν.Τ. δεν νομιμοποιείται δημοκρατικά να βρίσκεται εντός Ε.Ε.
Η όποια "δημοκρατική νομιμοποίησή του", έγινε υπό τη μορφή ενός τριμερούς θεσμού, a.k.a Τρόικα, στο οποίο μετέχουν βέβαια η Ευρ.Επιτροπή και η Ε.Κ.Τ.

Τα άνω είναι περιληπτικά αρκετά και φυσικά δεν τα αναφέρω σύμφωνα με πηγές left.gr, epanastatis.com κλπ..
Μας τα είχαν διαδάξει έγκριτοι συνταγματολόγοι στη Νομική Αθηνών που καμία σχέση δεν είχαν με Σύριζα, ΑΝΕΛ, Κ.Κ.Ε....
π.χ Ηλιοπούλου-Στράγγα, Αντωνίου, Γεραπετρίτης (Ν.Δ), Παντελής κ.α, καμία σχέση με Βενιζέλους, Κατρούγκαλους κλπ...

Aυτά πλέον είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αλλά for the history...

ΝΤΙΚ
03/07/2015, 09:48
9 myths about the Greek crisis (http://www.politico.com/agenda/story/2015/07/9-myths-about-the-greek-crisis-000131)

εμενα το τελεταιο μου αρεσε

kostas777
03/07/2015, 09:57
Αυτό το τελευταίο από ποιά πρόταση της κυβέρνησης προκύπτει;

Γιατί από ότι θυμάμαι η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης (47 σελίδες και η επιστολή της Τρίτης) δεν ήταν και η πιο ανθρωπιστική.

Ανθρωπιστική δεν πρόκειται να είναι καμία πρόταση, σε κάθε περίπτωση πρέπει εμείς (οι πολίτες) πρώτα από όλα να γίνουμε άνθρωποι και να μην σκεφτόμαστε μόνο την τσέπη μας.

Αλλά κάποιες έστω και μικρές διαφορές στα μεγέθη και τις διατυπώσεις της συμφωνίας, αφήνουν κάποια περιθώρια ορθολογικότερου χειρισμού, εφόσον υπάρχει μια κυβέρνηση που μπορεί και κυρίως θέλει να τους κάνει, βεβαίως.

tzimidis
03/07/2015, 10:03
338108

nestormaxno
03/07/2015, 10:03
Οκ, να λαϊκίσουμε λιγάκι...
Έχω να πω λοιπόν στους παραπάνω ότι πιστεύω πως αν βγει τι ΝΑΙ, ακόμα και αν χάσουν τις δουλειές τους (αλήθεια όμως, από που προκύπτει πως αν βγει ΝΑΙ θα χάσουν τις δουλειές τους;), υπάρχει έστω και μια ισχνή περίπτωση να βρουν κάποια άλλη δουλειά μετά από κάποιο διάστημα αν αρχίσουν να στρώνουν τα πράγματα, ενώ αν στην αντίθετη περίπτωση βγει ΟΧΙ, θα χάσουν τη δουλειά τους πολλοί περισσότεροι μονογονείς που τα παιδάκια τους θα λιποθυμούν από την πείνα και θα στεγνώνει το σαλάκι τους στο αδυνατισμένο τους λαιμάκι και μάλιστα με πολύ λιγότερες πιθανότητες αν ξαναβρούν δουλειά κάπου, απλώς γιατί:
θα ξεκινάμε από πολύ χαμηλότερο σημείο
όσοι υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν αν δώσουν δουλειά σε άλλους (οι «βολεμένοι» που θέλετε να πολεμήσετε δηλαδή) δεν θα μπορούν να το κάνουν.

Ελπίζω να μην λαϊκισα πολύ και να σε κάλυψα...

ΥΓ. Ο Μαρινάκης και ο Γιαννακόπουλος μου είναι το ίδιο απεχθείς και οι δύο, και μάλιστα για ακριβώς τον ίδιο λόγο. Ο ένας μου έκοψε το να βλέπω ποδόσφαιρο και ο άλλος το μπάσκετ και πολύ θα το ευχαριστιόμουν να μην τους ξανάβλεπα μπροστά μου και να μην ξανάκουγα ούτε νέα τους.

Να πω δυο κουβέντες και εγώ...Δυστυχώς κάποιοι θα προσγειωθούν απότομα...
Εχθές ενημερώθηκα απο συγγενικό πρόσωπο που εργάζεται σε αλυσίδα εστιατορίων οτι Δευτέρα κλείνουν 3 μαγαζιά. Το κάθε κατάστημα έχει 30-40 άτομα προσωπικό και κοστίζει 3-4 εκατομμύρια € στην κατασκευή του.
Πριν μια εβδομάδα είχαν ανακοινώσει στο συγγενικό πρόσωπο απο τη διεύθυνση οτι η αλυσίδα ανοίγει 2 νέα καταστήματα (είχαν ήδη νοικιάσει το χώρο προ μηνών αλλά δίσταζαν να ξεκινήσουν εργασίες).

Δεν θέλω να τρομάξω κανένα. Ειλικρινά. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν νομίζει κανείς οτι στην Ελλάδα του Τσίπρα θα έρθει ΞΕΝΟΣ επενδυτής (Αμερικανός στην περίπτωσή μας) να ρίξει 15-20 εκατομμύρια και να δημιουργηθούν 200-300 θέσεις εργασίας είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αφελής.

Υ.Γ. Για να προλάβω τυχόν επίθεση για διασπορά ψευδών ειδήσεων και άλλες μπούρδες, πμ me να σας δώσω όνομα αλυσίδας. Δεν το γράφω για ν α μην τρομάξω εργαζόμενους που ίσως δεν το ξέρουν ακόμη.

Flying Mythos
03/07/2015, 10:04
Σύμφωνα με 28 παρ.1 " Oι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου"

Σκεφτείτε μια πυραμίδα.
Στην κορυφή της βρίσκονται τα νομοθετήματα της Ε.Ε. και μετά έπεται το Σύνταγμα και τα έγχωρια νομοθετήματα.

Είσαι σίγουρος ότι τα νομοθετήματα της Ε.Ε. υπερισχύουν και του Συντάγματος ?

George_Sp
03/07/2015, 10:04
Όσοι αντιληφθούν τη φράση χαίρομαι. για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει ελπίδα.

338109

kostas777
03/07/2015, 10:05
Οι εκροές θα σταματήσουν γιατί ΔΕΝ θα ανοίξουν οι τράπεζες, ακόμα και με ναι, ακόμα και με τον Σόιμπλε υπουργό οικονομικών που θα εγγυάται τις καταθέσεις.
Το πρόβλημα με τα CC, είναι πως είναι αδύνατον να τα αφαιρέσεις με τον ίδιο τρόπο που τα επιβάλλεις, γιατί χτυπούν την βάση του συστήματος που είναι η εμπιστοσύνη πως δεν θα χάσουν τα λεφτά τους οι καταθέτες. Γιαυτό και ήταν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ απόφαση να τα επιβάλλει, με 0 όφελος και τεράστια ζημιά που θα φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα.
Μια μικρή σύγκριση για να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να επανέλθει ο ELA στο 0, αφορούσε την κρίση του 2012 όπου η ECB είχε δώσει πάνω από 100 στον ELA για να στηρίξει τις εκκροές, υπήρξε "φιλική κυβέρνηση" προς τους καταθέτες, υπήρξε η δήλωση του Dragi "what ever it takes", και παρόλα αυτά ο ELA μηδένισε το 1ο τρίμηνο του 2014...Και αυτά με πρόγραμμα που κάλυπτε η τρόικα, και χωρίς capital controls.

Εγώ μόλις έμαθα για τα CC, αναρωτήθηκα γιατί αυτό δεν έγινε νωρίτερα, δεν το είδα σαν καταστροφή. Λες ότι σκοπός του Τσίπρα ήταν εξ αρχής να κλείσει τις τράπεζες επ'αόριστον; Κερδίζει ο ίδιος (ή η κυβέρνηση) κάτι από αυτό;

Για το άνοιγμα των τραπεζών, άκουσα live τον Βαρουφάκη να το λέει στις ειδήσεις. Είπε ότι αν τη Δευτέρα το πρωί γίνει συμφωνία, την άλλη μέρα οι τράπεζες θα ανοίξουν, χαρακτηριστικά είπε «ακόμη και το ίδιο βράδυ».

Τώρα βέβαια εσύ μπορεί να έχεις δίκιο και ο Βαρουφ να λέει παπάντζες, αλλά ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσουμε είναι να περιμένουμε...

To χρηματιστήριο δεν ξέρω γιατί το ανακατεύεις. Ακόμα και 200% να κάνει, αδιάφορο για την πραγματική οικονομία είναι και αφορά μόνο τα Hedge Funds/distressed funds (αυτοί μόνο ασχολούνται με Ελλάδα) και όσους κυνηγάνε το hot money. Για να πέσει πραγματικό χρήμα στην οικονομία (δηλαδή ομόλογα και αυξήσεις κεφαλαίων) θα χρειαστουν 2 χρόνια για πλάκα. Και αυτό στο αισιόδοξο σενάριο, εκτός και μεταμορφωθούμε σε Ιρλανδία (ως δομή οικονομίας) με κανένα ραβδάκι.

Το χρηματιστήριο δεν το ανακάτεψα, απλά δείχνει το κλίμα.. σαν μετεωρολογικός σταθμός ένα πράμα.

KRS
03/07/2015, 10:07
Είσαι σίγουρος ότι τα νομοθετήματα της Ε.Ε. υπερισχύουν και του Συντάγματος ?

Unfortunately...
'Ολο και κάποιος συνάδελφος νομικάριος, θα υπάρχει εδώ μέσα να το επιβεβαιώσει.

Flying Mythos
03/07/2015, 10:15
Unfortunately...
'Ολο και κάποιος συνάδελφος νομικάριος, θα υπάρχει εδώ μέσα να το επιβεβαιώσει.

Εγώ άλλα έμαθα τότε που μου έκαναν κοινοτικό (ήταν παλιά βέβαια) :

Σχέση συνταγματικού και ενωσιακού δικαίου

Το κοινοτικό, αρχικά, οικοδόμημα, με τα θεσμικά όργανα και τις ποικίλες αρμοδιότητές τους, διεκδίκησε, δια στόματος του δικαστή του [ΔΕΚ της 15.07.1964, 6/64, Costa/Enel, Συλλογή τόμος 1954-1964, σ. 1191] την υπεροχή του έναντι του εθνικού δικαίου, ως αναγκαία προϋπόθεση της ομοιόμορφης και αποτελεσματικής εφαρμογής της νέας έννομης τάξης. Από την άλλη πλευρά, όμως, η πλειονότητα των εθνικών εννόμων τάξεων παραμένει προσκολλημένη στην υπεροχή του εθνικού Συντάγματος, λόγω της ιδιότητάς του ως νομιμοποιητικού κειμένου της δράσης κάθε εθνικού δημοσίου οργάνου και έκφρασης εθνικής κυριαρχίας. Κατά συνέπεια, συνυπάρχουν δύο νομικά συστήματα, έκαστο των οποίων διεκδικεί μεν την υπεροχή του έναντι του ετέρου, αλλά αποδέχεται την ύπαρξή του και την επιδίωξη των σκοπών του. Μολονότι η παραγωγή κανόνων σε κάθε σύστημα διαφέρει, αμφότερα διέπονται από τις αρχές του κράτους δικαίου και της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η έλλειψη ιεραρχικής σχέσης απαιτεί, βεβαίως, μια προσπάθεια συντονισμού ως προϋπόθεση αποτελεσματικότητας. Στο παρόν στάδιο εξέλιξης της νομολογίας του ΔΕΕ, φαίνεται ότι επετεύχθη το ακατόρθωτο, δηλαδή ο συνδυασμός της υπεροχής του ενωσιακού δικαίου, αφενός, και της ανώτερης τυπικής ισχύος του Συντάγματος, αφετέρου με την ανάδυση της αξιακής ομοιογένειας των εννόμων τάξεων της Ένωσης και των κρατών μελών της [Προτάσεις Poiares Maduro στις αποφάσεις της 16.12.2008, C-127/07, Société Arcelor Atlantique et Lorraine κ.λπ., Συλλογή 2008, σ. I-9895, και της 16.12.2008, C-213/07, Michaniki A.E., Συλλογή 2008, σ. I-9999].

Έκτοτε δεν ξανασχολήθηκα βέβαια με κοινοτικό και μπορεί να έχω χάσει εξελίξεις.

nicksior
03/07/2015, 10:17
Η ουσία ..

Oλα τα άλλα είναι ..να χουμε να λέμε..

Το δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό , διχαστικό και επί ανύπαρκτου αντικειμένου αυτό το γνωρίζουν καλά ακόμη και οι υποστηρικτές του.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σύριζα , οι άλλοι συμπράττοντες , ανεξάρτητοι Έλληνες και χρυσαυγίτες παίζουν το ρόλο του χαζού της παρέας που θα πάει να φέρει τις τυρόπιττες .

Οι επανειλημμένες «τάχα» προσπάθειες που δήθεν πλησίαζαν το αίσιο αλλά ποτέ δεν τελεσφόρησαν , στάχτη στα μάτια .

Η εξάντληση κάθε χρονικού περιθωρίου , θα φανεί πεντακάθαρα στον ιστορικό του μέλλοντος , πόσο στοχευόμενη και μεθοδική υπήρξε .

Το επιχείρημα «να μην μειωθούν οι συντάξεις» έχει ήδη καταπέσει αφού όλοι γνωρίζουν ότι οι συντάξεις «τελείωσαν» και αν κάποτε ξανά υπάρξουν θα είναι σχεδιασμένες από την αρχή σε λευκό χαρτί.

Ήδη χτες μάθαμε από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος .. ΑΥΤΟΣ θα είναι ο διαπραγματευτής , άρα ΑΥΤΟ θα είναι το αποτέλεσμα , πηγαίνετε λίγες γραμμές πιο πάνω να το δείτε.

Παιδιά σαν τον Βύρωνα έχουν γράψει χιλιόμετρα κειμένου εδώ μέσα προσπαθώντας να εξηγήσουν το τεχνικό κομμάτι της λειτουργίας του συστήματος με απίστευτη λεπτομέρεια και ακρίβεια δίκην σεμιναρίου ..

Φίλε Βύρωνα και λοιποί οικονομικοί τεχνοκράτες , προσωπικά σας ευχαριστώ για όσα έμαθα αλλά φοβάμαι πως κι εσείς .. Πιαστήκατε «κώτσοι» Περιγράψατε άριστα τη λειτουργία ενός συστήματος που απλά ΔΕΝ μας ενδιαφέρει γιατί έχουμε κατά νου ένα Άλλο!!

Η παγίδα στήθηκε με την μεγαλύτερη επιμέλεια , αν κάποια δικαστική αρχή ή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τολμούσαν να μιλήσουν για την εγκυρότητα του δημοψηφίσματος θα έκαναν «κουγκι» τα πάντα μιλώντας για πραξικόπημα..

Όταν αποκαλυφθούν τα πραγματικά σχέδια τους και προκύψουν αντιδράσεις , ο Καμένος εν τη αφελεία του (ή μήπως όχι) μας προϊδέασε σχετικά με τη χρησιμότητα του Στρατού (δεν ξέρω βέβαια αν λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο) .

Η αποχή ίσως θα ήταν μια καλή αντίδραση , άλλα θα έπρεπε να οργανωθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εγκαίρως , τώρα δεν υπάρχει χρόνος . Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν ελάχιστοι και ανίκανοι να διαχειριστούν μια πραγματική κρίση .

Μοναδική μου ελπίδα κάποιοι πρώην σύντροφοι στον πάλαι-ποτέ Συνασπισμό , ευρωπαϊστές αριστεροί, που όπως μαθαίνω βρίσκονται ήδη στα κάγκελα αλλά δεν τολμούν να μιλήσουν (αν ζούσαν άνθρωποι σαν τους Κύρκος , Παπαγιαννάκης …. Αλλά δυστυχώς δεν ζουν)

Απευθύνομαι λοιπόν (το έχω κάνει επωνύμως) σ αυτούς τους παλιούς συντρόφους και τους λέω πως εγώ Αυτούς θα θεωρήσω περισσότερο όλων των υπολοίπων κύριους υπεύθυνους .

Η αυτοκριτική του μέλλοντός τους δεν πρόκειται να αναπαύσει τη συνείδησή τους .

Τελειώνοντας εύχομαι , αν και το φοβάμαι , κείμενα σαν αυτό να μην κρίνονται απαγορευμένα στο μελλον

Υγ. Δεν προτρέπω σε «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» γιατί καταλήγουν στο αυτό.

Υγ2 Το ΚΚΕ ευφυώς ποιών (πάντα είχε τους καλλίτερους αναλυτές) αποστασιοποιήθηκε και κανείς δεν πρόκειται να το κατηγορήσει .

Η πρότασή του για ουσιαστική ακύρωση του δημοψηφίσματος , μπορεί να ακουστεί αστείο αλλά είναι η λιγότερο κακή για την αστική δημοκρατία σήμερα!

JGALANAKIS
03/07/2015, 10:17
Παντως για να πουμε την αληθεια επρεπε η κυβερνηση εφοσον παει σε δημοψηφισμα να αναφερει στην τηλεοραση τι προβλεπει η συμφωνια με τους δανειστες.Δηλαδη να βγει ο Προθυπουργος και να διαβασει την συμβαση μεσα σε μιση ωρα σε ολα τα καναλια για να ξερει ο λαος τι θα ψηφισει εντελως αντικειμενικα.Τι προβλεπει το νεο μνημονιο ,γιατι συνανταω κοσμο στο δρομο που λενε ναι χωρις να ξερουν τι θελουν οι δανειστες αρκει να μεινουν στο Ευρω χωρις να ειναι σιγουρο οτι σε περιπτωση οχι βγαινεις απο το Ευρω.Αλλα αυτα τα τσοντοκαναλα που καλα τα λενε ετσι οι Χρυσαυγητες ειναι υπερ του ναι και δεν υπαρχει ουτε ενας μεσα να παρουσιαζεται υπερ του οχι.
Παντως ευχομαι ο Ελληνικος λαος να ψηφισει σοφα και να διαβασει τι προβλεπει το νεο μνημονιο .
Θα ειναι για γελια και για κλαμματα το μετα του δημοψιφισματος που ολοι θα βγαζουν την ουρα τους απ εξω οταν θα ερχονται τα ραβασακια της εφοριας και θα διαμαρτυρονται και θα τα λενε μεταξυ τους και δεν θα μπορουν να κανουν διαδηλωσεις γιατι θα τους λεει η κυβερνηση ,αφου εσεις τα ψηφισατε τι μιλατε τωρα.

nikos_abel
03/07/2015, 10:18
http://www.candianews.gr/2015/07/03/gelasane-ke-i-bougatses-to-pano-menoume-sklavi-sti-sigkentrosi-tis-thessalonikis/

MG-KTiNoS
03/07/2015, 10:22
Ο Πύρρος θα ξέρει φαντάζομαι οτι θα υπάρξουν και αντιδράσεις.... και επιπλέον και ακραίες αντιδράσεις, δεν είναι βλάκας....

βλάκας είναι αυτός ο οποίος μέχρι χτες τον είχε ίνδαλμα, πανηγύριζε για τα χρυσά του και τώρα τον λοιδορεί για λόγους άλλους εκτός απο αυτούς για τους οποίους μίλησε με τρόπο τέτοιο που αυτοακυρώνεται....
(ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΛΒΑΝΟ ΚΛΠ)

Αυτά τα ολίγα από μένα που δεν θα ψηφίσω το ίδιο με τον Πύρρο

Εγώ γούσταρα τρελά Π Δήμα αθλητή αλλά δεν τον ψήφισα...
Λέω άλλη η δουλειά του ναύτη κι άλλη του καντηλανάφτη.
Από την άλλη η δημοκρατία δεν επιτρέπει τέτοια λόγια...

KRS
03/07/2015, 10:25
....

Πολιτικό Νομικής;;

Όλα αυτά που παρέθεσες είναι σωστά, αλλά σε αποφάσεις του ΔΕΚ που μελετούσαμε και εξεταστήκαμε, ανώτερης ισχύος πάντα κρινόταν το ενωσιακό-κοινοτικό.

el_hymador
03/07/2015, 10:30
Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι ότι πολύς κόσμος έχει μπει στην απαγορευμένη ζώνη, αυτή που θέλουν πάντα να αποφεύγουν ως υπαρκτό πεδίο όσοι ασκούν εξουσία: Είναι αυτό που λέμε λαικιστή: δεν έχω να χάσω τίποτα, πουτ@ν@ όλα!

Μας αρέσει δεν μας αρέσει θα μας πάρουν μαζί τους. Γιατί όσο καιρό αυτοί εξαθλιώνονταν και φυτοζωούσαν δίπλα μας, εμείς τον παίζαμε αρκούμενοι στην μετριοπαθή αλλά όχι καταστροφική μιζέρια μας.

Flying Mythos
03/07/2015, 10:35
Πολιτικό Νομικής;;

Όλα αυτά που παρέθεσες είναι σωστά, αλλά σε αποφάσεις του ΔΕΚ που μελετούσαμε και εξεταστήκαμε, ανώτερης ισχύος πάντα κρινόταν το ενωσιακό-κοινοτικό.

Όχι, Νομική. Απλώς τα διδάχθηκα την προηγούμενη χιλιετία, υπηρετώ εδώ και αρκετά χρόνια το αγγλοσαξωνικό και δεν ξέρω τελευταία που το έχουν πάει το κοινοτικό, από άποψη ερμηνείας πάντα. Με βάση βέβαια τα όσα έχω διαβάσει υποθέτω ότι το ζήτημα είναι ζωντανό και κρίνεται σε κάθε υπόθεση.

Ενδεχομένως να ασχολούμαστε και με τυπικούρες βέβαια, καθώς από τη στιγμή που η οδηγία ενσωματώνεται στο εσωτερικό δίκαιο υπερισχύει κάθε αντίθετης διάταξης και υποθέτω επίσης ότι κανείς δεν θα ενσωμάτωνε αντισυνταγματική οδηγία.

peterTHErider
03/07/2015, 10:37
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε σε συνεντευξή του στο ραδιόφωνο του ABC τόνισε πως δεν είναι δυνατό να τυπώσει η Ελλάδα δραχμές, ακόμη και αν το επιθυμούσε. "Δεν έχουμε τη δυνατότητα. Ένα από τα πράγματα που έπρεπε να κάνουμε το 2000 πριν μπούμε στο ευρώ, ήταν να ξεφορτωθούμε τις εκτυπωτικές μας μηχανές, σαν μέρος της θέσης πως η νομισματική ένωση είναι ανεπίστρεπτη".

και τωρα???ενα ενα τα καστρα πεφτουν...

spyrakos35
03/07/2015, 10:40
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε σε συνεντευξή του στο ραδιόφωνο του ABC τόνισε πως δεν είναι δυνατό να τυπώσει η Ελλάδα δραχμές, ακόμη και αν το επιθυμούσε. "Δεν έχουμε τη δυνατότητα. Ένα από τα πράγματα που έπρεπε να κάνουμε το 2000 πριν μπούμε στο ευρώ, ήταν να ξεφορτωθούμε τις εκτυπωτικές μας μηχανές, σαν μέρος της θέσης πως η νομισματική ένωση είναι ανεπίστρεπτη".

lol

ποιο από όλα τα κάστρα???

ή μήπως όλα???

byron
03/07/2015, 10:41
Εγώ μόλις έμαθα για τα CC, αναρωτήθηκα γιατί αυτό δεν έγινε νωρίτερα, δεν το είδα σαν καταστροφή. Λες ότι σκοπός του Τσίπρα ήταν εξ αρχής να κλείσει τις τράπεζες επ'αόριστον; Κερδίζει ο ίδιος (ή η κυβέρνηση) κάτι από αυτό;

Tα CC είναι σαν high-side με πολλά, για να το περιγράψω με όρους δικούς μας. Όταν έρθει, το 954 ή το tuono μου (η οικονομία δλδ) θα γίνουν τροπέτο, ο αναβάτης (ο κόσμος) ακόμα και αν την βγάλει καθαρή, θα μείνει για πολύ καιρό στο νοσοκομείο.
Ο σκοπός του Τ, δεν ήταν να τις κλείσει. Ήταν η μόνη επιλογή του όταν κάποιος του είπε πως "αύριο καταρρέουν οι τράπεζες". Το μπλα μπλα μπλα είναι η προσπάθεια του να το χειριστεί με τις λιγότερες πολιτικές απώλειες.

Τώρα βέβαια εσύ μπορεί να έχεις δίκιο και ο Βαρουφ να λέει παπάντζες, αλλά ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσουμε είναι να περιμένουμε...

Ε, ας περιμένουμε τότε.

GFawkes
03/07/2015, 10:45
παω 10 χιλιαδες δραχμες στοίχημα πως δε θα βγουμε απ'το ευρω...

spyrakos35
03/07/2015, 10:47

ρε τσίπη, ούτε τριάντα γιουρια στοίχημα?

βάλε το μεροκάματο (50) να είσαι λαρτζ

nestormaxno
03/07/2015, 10:48

Με ποιά ισοτιμία?

Της Δευτέρας ή της τετάρτης?

GFawkes
03/07/2015, 10:49
ρε τσίπη, ούτε τριάντα γιουρια στοίχημα?

βάλε το μεροκάματο (50) να είσαι λαρτζ

Ποιο μεροκαματο....;

ποιος θα παιρνει 50€;

GFawkes
03/07/2015, 10:49
Με ποιά ισοτιμία?

Της Δευτέρας ή της τετάρτης?

Σημερινη :lol:

Manalishi
03/07/2015, 10:50

Εαν ανοίξουν οι τράπεζες , δηλάδη σταματήσει το CC, την επόμενη ώρα όσοι έχουν λεφτά θα πάνε/παμε να τα σηκώσουν.. Πόσο πιό απλό απο αυτό??? Αρα, πάλι θα βρεθουν οι τράπεζες σε απειλή, γιατί θα έχουμε εκροή αποταμιεύσεων.....

Πόσο πιό απλά, τι δεν καταλαβαίνει δηλ ο Βαρουφάκης που έχει ένα καρότσι Σκλαβενίτη πτυχία και το καταλαβαίνω εγώ με εντολή έξωσης 2ας γυμνασίου έπειτα απο 3ετή παραμονή στο ίδιο θρανίο???

kostas777
03/07/2015, 10:55
Εαν ανοίξουν οι τράπεζες , δηλάδη σταματήσει το CC, την επόμενη ώρα όσοι έχουν λεφτά θα πάνε/παμε να τα σηκώσουν.. Πόσο πιό απλό απο αυτό??? Αρα, πάλι θα βρεθουν οι τράπεζες σε απειλή, γιατί θα έχουμε εκροή αποταμιεύσεων.....

Και με αυτά τα λεφτά θα αδειάσουν τα σούπερ μάρκετ;

Δεν νομίζω να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα αν υπάρξει εντελώς διαφορετικό κλίμα και όχι κλίμα πανικού και τρομοκρατίας όπως τώρα. Τώρα υπάρχει λόγος (φόβος) να σηκώσουν λεφτά, μετά όχι. Σίγουρα θα υπάρξει πάντως αυξημένη κίνηση λόγω της στέρησης των προηγούμενων ημερών. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Δηλαδή υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα από αυτό.

KRS
03/07/2015, 10:55
Ενδεχομένως να ασχολούμαστε και με τυπικούρες βέβαια, καθώς από τη στιγμή που η οδηγία ενσωματώνεται στο εσωτερικό δίκαιο υπερισχύει κάθε αντίθετης διάταξης

+904

κανείς δεν θα ενσωμάτωνε αντισυνταγματική οδηγία.

Επειδή τα πρώτα 25 άρθρα του Σ είναι πολύ γενικά και αόριστα, επιδέχονται ερμηνείες.
Πολλές οδηγίες σχετικά με περιβάλλον - αειφόρο ανάπτυξη κλπ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αντισυνταγματικές.
Φυσικά ελέω της γενικότητας, πέρασαν ως συνταγματικές.

BLiTzER
03/07/2015, 10:56

Κάπου διάβασα (δεν ξέρω αν ισχύει) ότι μπορούμε να κρατήσουμε το ευρώ ως νόμισμα, απλά δε θα έχει σχέση με το ευρωπαϊκό ευρώ.

peterTHErider
03/07/2015, 10:58
Κάπου διάβασα (δεν ξέρω αν ισχύει) ότι μπορούμε να κρατήσουμε το ευρώ ως νόμισμα, απλά δε θα έχει σχέση με το ευρωπαϊκό ευρώ.

δυσκολο μου φαινεται αυτο...και πως θα τα ξεχωριζουμε?

nicksior
03/07/2015, 11:00

Παίξε το !

Flying Mythos
03/07/2015, 11:05
+904

Επειδή τα πρώτα 25 άρθρα του Σ είναι πολύ γενικά και αόριστα, επιδέχονται ερμηνείες.
Πολλές οδηγίες σχετικά με περιβάλλον - αειφόρο ανάπτυξη κλπ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αντισυνταγματικές.
Φυσικά ελέω της γενικότητας, πέρασαν ως συνταγματικές.

Συμφωνώ σε αυτό, λόγω αοριστίας μπορούν εντός πλαισίων να εμηνευτούν κατά το δοκούν και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Άλλωστε όταν στην ερμηνεία υπεισέρχεται η πολιτική τότε η ερμηνεία ενδεχομένως να επηρεαστεί ανάλογα με τους σκοπούς της πολιτικής.

case closed

THEOD
03/07/2015, 11:06

Το ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες ΔΕΝ σημαίνει ότι αυτόματα δεν θα υπάρχουν CC...
Στην καλύτερη περίπτωση θα αρχίσουν σταδιακά να αναιρούνται κάποιοι περιορισμοί και να αυξάνουν τα όρια αναλήψεων αλλά μέχρι να φτάσουμε στην προ κλεισίματος κατάσταση θα απαιτηθούν εβδομάδες - μήνες... Στην καλύτερη λέμε... Αν προσέξεις ακόμα και οι κυβερνητικοί μιλάνε για ΑΝΟΙΚΤΕΣ τράπεζες - δεν λένε λέξη για CC... :rolleyes:

εδιτ Ακόμα και με τέλειο σενάριο σε κατάσταση θαυμάτων να βρεθούμε, είναι τέτοιο το στέγνωμα σε ΦΥΣΙΚΟ χαρτονόμισμα που θα πρέπει να μεταφερθούν γρήγορα τεράστια αποθέματα από την ΕΚΤ και αυτό είναι μια φυσική διαδικασία που δεν γίνεται όπως μια λογιστική εγγραφή πατώντας ένα κουμπί στο PC... και να είσαι σίγουρος ότι η εκροή των χαρτονομισμάτων αμέσως μετά το άνοιγμα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από σήμερα... Σε ΚΑΘΕ περίπτωση η τραπεζική πίστη έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και θα κάνει ΧΡΟΝΙΑ να επανέλθει...

kachius
03/07/2015, 11:11
Μπορεί κάποιος να μου λύσει την εξής απορία?
Γιατί κλείσανε οι τράπεζες?!
Τον περιορισμό κεφαλαίου τον καταλαβαίνω, αλλά μια χαρά δε μπορούσε να ισχύει και με τις τράπεζες ανοιχτές?
Ενδεχομένως να έχουν απαγορευτεί και άλλες συναλλαγές κτλ, αλλά δε θα μπορούσαν να είναι ανοιχτές και "απλά" να μην εκτελούν εκείνες τις συναλλαγές?

Δε λέω ότι έχει γίνει από μλκια, πραγματική απορία είναι...

THEOD
03/07/2015, 11:18
Σε κατάσταση πανικού και εσπευσμένης αλλαγής νομίσματος, και επειδή ένα νέο νόμισμα κάνει μήνες να σχεδιαστεί και να τυπωθεί, μια λύση θα ήταν να σφραγίζονται με εμια ειδική σφραγίδα τα υπάρχοντα χαρτονομίσματα και να κυκλοφορούν ως "νέο νόμισμα" μέχρι την φυσική εισαγωγή του καινούργιου... Κάτι σαν χαρτονομίσματα Monopoly δηλαδή...

spyro
03/07/2015, 11:18
Τον περιορισμό κεφαλαίου τον καταλαβαίνω, αλλά μια χαρά δε μπορούσε να ισχύει και με τις τράπεζες ανοιχτές?
...

οχι

και πολυ άργησαν να τις κλείσουν λεω εγώ

THEOD
03/07/2015, 11:19

Προφανώς φοβήθηκαν ντου του κόσμου στις τράπεζες και στιγμές απείρου κάλλους μεσα σε αυτές... :lol:

nestormaxno
03/07/2015, 11:19
Ενδεχομένως να έχουν απαγορευτεί και άλλες συναλλαγές κτλ, αλλά δε θα μπορούσαν να είναι ανοιχτές και "απλά" να μην εκτελούν εκείνες τις συναλλαγές?

Οι τράπεζες έχουν 500m, και πρέπει να δώσουν μισθούς και συντάξεις 1b. Επιπρόσθετα υπάρχουν και 100-120b καταθέσεις.
Ο ELA δεν τις δανείζει. Φαντάσου τι είχε να γίνει αν άνοιγαν....

GFawkes
03/07/2015, 11:24
το μονο θετικο ειναι οτι ανοιξαν για καταθεσεις και ετσι αρχισε να ανακυκλωνεται το χρημα που ηταν εξω σε μετρητο
(βενζιναδικα, περιπτερα κλπ)

pipe_smoker
03/07/2015, 11:26

Μια πολύ πρόχειρη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό μου (το φτωχό πάντα) είναι ότι θα παίζανε "πιάσε-πέτα" με μολότοφ, πέτρες, και διάφορα αντικείμενα, οι υπάλληλοι με τους πελάτες και τους διάφορους αγανακτισμένους.

Άλλο να πηγαίνεις στο ΑΤιΜο το πράμα και να σου λέει "Σόρυ μάστορα" να του κατεβάζεις μια χριστοπαναγία και να φεύγεις, κι άλλο να σου το λέει υπάλληλος και δώσ'του παρακάλια, και μετά τα παρακάλια να αρχίζουν τα "Μακερόσο!" και "Τα κυτεί αίμα!".

Επίσης δεν έχουν απλώς απαγορευτεί ΚΑΙ άλλες συναλλαγές.
Έχουν παγώσει πολλά πράγματα για να μείνει η κατάσταση όπως ακριβώς ήταν πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.

Τέλος, για να βάλω και την προσωπική μου πινελιά:tooth:, άμα δεν ταμπουρωθεί ο φταίχτης ποιός θα ταμπουρωθεί?:D

THEOD
03/07/2015, 11:27
το μονο θετικο ειναι οτι ανοιξαν για καταθεσεις και ετσι αρχισε να ανακυκλωνεται το χρημα που ηταν εξω σε μετρητο

Δεν φαντάζομαι ότι θα γίνουν και τπτ τρελλές καταθέσεις... :lol: Κάποιες ελάχιστες ίσα για να μπουν στους όψεως τα απολύτως απαραίτητα ώστε μέσω του web banking να γίνουν μερικές εντελώς απαραίτητες πληρωμές που δεν μπορούν να γίνουν αλλιώς...

GFawkes
03/07/2015, 11:34
Ναι αλλα ετσι επιστρεφει το μετρητο πισω, να ανακυκλωνονται τα ΑΤΜ

Flying Mythos
03/07/2015, 11:36
Στην Κύπρο πάντως όταν άνοιξαν οι τράπεζες μετά από 3 βδομάδες, για πολύ καιρό θυμάμαι σεκιουριτά εντός και εκτός του καταστήματος. Μια βεβαίωση πήγαινες να πάρεις από το IBC και πέρναγες από πενήντα ελέγχους για να ανέβεις στους πάνω ορόφους.

THEOD
Ναι αλλα ετσι επιστρεφει το μετρητο πισω, να ανακυκλωνονται τα ΑΤΜ

Ναι αλλά η σχέση εισροών-εκκροών θα αλλάξει ελάχιστα Από 0 προς 100 σε κάτι κοντά στο 2 ή 3 προς 100... :bawl:

nicksior
Συμβαίνει τώρα

e-banking ??

Alpha ??

fkol k4
03/07/2015, 11:38

Υπάρχει και η εισαγωγή (δραχμές εισαγώμενες ρπστμ...:bawl:)

el_hymador
03/07/2015, 11:49
Δεν θα το δείξει κανένας οπότε το βάζω εδώ:

http://tvxs.gr/news/ellada/ekthesi-kolafos-apo-dnt-moni-lysi-gia-tin-ellada-i-meiosi-toy-xreoys

Μη βιώσιμο το χρέος σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Το γίνεται ρε παιδιά; Πως είναι δυνατόν να δημοσιοποιούνται αυτά πριν το δημοψήφισμα;

Pew
03/07/2015, 11:49
Συμβαίνει τώρα

e-banking ??

Alpha ??

Συμβαινει και σε eurobank. Τιποτα δε συμβαινει γιατι δεν φορτωνει ουτε αυτη δηλαδη!

spyrakos35
03/07/2015, 11:53
Συμβαινει και σε eurobank. Τιποτα δε συμβαινει γιατι δεν φορτωνει ουτε αυτη δηλαδη!

Μια χαρα δουλευει μη λετε οτι ναναι

Μη σπερνετε πανικο

toyar
03/07/2015, 11:53
κανανε λαθος που κλεισανε τις τραπεζες............
τα καναλια επρεπε να κλεισουνε, μιλαμε για τρομοκρατια επιπεδου τζιχαντιστων:rolleyes:

nicksior
03/07/2015, 11:58

Μη σπερνετε πανικο

Συνωστισμός.

OldMan
03/07/2015, 11:58
http://tvxs.gr/news/ellada/ekthesi-kolafos-apo-dnt-moni-lysi-gia-tin-ellada-i-meiosi-toy-xreoys
Το γίνεται ρε παιδιά; Πως είναι δυνατόν να δημοσιοποιούνται αυτά πριν το δημοψήφισμα;

Λαμβανοντας υπόψη ότι η έκθεση/πόρισμα φερει ημερομηνία 26 Ιουνιου, μάλλον αρκετα άντεξε....

byron
03/07/2015, 12:00

Το γιατί το απάντησαν παρακάτω τα παιδιά.

Η απορία σου θα έπρεπε να είναι γιατί δεν άνοιξαν ΟΛΑ τα υποκαταστήματα για να δίνουν συντάξεις προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι, και επέλεξαν κάποια και με αλφαβητική σειρά...

Ελα μου ντε....:rolleyes:

OldMan
03/07/2015, 12:04
Σε ΚΑΘΕ περίπτωση η τραπεζική πίστη έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και θα κάνει ΧΡΟΝΙΑ να επανέλθει...

Πέρασαν 150 χρόνια για να καταλαβουμε (αν καταλαβαμε..) τι ακριβώς εννούσε ο Προυντόν περί απρόσωπου χρήματος και προσωπικών κουπονιών αμοιβής...

Υ.Γ.
Σε περιμενω εναγωνίως Βυρωνακο μου αλλα νομίζω ότι πρέπει πια να σταματήσουμε να βρισκόμαστε έτσι...

GFawkes
03/07/2015, 12:05

Μη σπερνετε πανικο

Και εμενα αλφα μια χαρα

εκανα και μεταφορα

GFawkes
03/07/2015, 12:06

Αρα ο αλεκος παιζει βρωμικο παιχνιδι......!!!

el_hymador
03/07/2015, 12:08
Αρα ο αλεκος παιζει βρωμικο παιχνιδι......!!!

Πολύ! Γιατί τέτοιους λεονταρισμούς με δημοψηφίσματα και τσαμπουκάδες δεν τους κάνεις χωρίς πλάτες, δεν σε αφήνουν ούτε να το σκεφτείς...

byron
03/07/2015, 12:11

Ουαου...:lol:
Ρε Κώστα, είναι προκαθορισμένες οι ημερομηνίες παρόμοιων εκθέσων. Και δεν λέει και τίποτα καινούργιο, αυτά λέει το ΔΝΤ εδώ και χρόνια, άσχετα αν δεν ενδιαφερόταν κανείς εκτός χώρου να ασχοληθεί να διαβάσει. Το tvsx στο πετάει τώρα γιατί ενισχύει την ΟΧΙ... τόσο απλά.

Αν αμφιβάλλεις οτι είναι έτσι, μπορώ να σου δώσω 1500 ρεπορτάζ ελληνικά και ξένα, εκθέσεις και απόψεις του ΔΝΤ που το λένε (με διαφορετικά νούμερα) και ο Κούλογλου ή η Αυγή δεν είχαν καν ασχοληθεί.

BLiTzER
03/07/2015, 12:12
Που λέτε, μπήκα να δω ένα μουσικό βίντεο στο youtube και ξεκίνησε με το εξής διαφημιστικό:

338114

Είναι παντού!

GFawkes
03/07/2015, 12:13
Ισα ισα εγω θα ελεγα οτι ενισχυει το ΝΑΙ

διοτι ο αλεκος ηξερε οτι το ΔΝΤ ειναι υπερ του κουρεματος, και εβαλε παντιερα το ΟΧΙ στους κακους δανειστες που μας κλεινουν τις τραπεζες....

αρα ειναι ενας μικρος εκβιαστακος του λαου....

καθε μερα πεφτει κι'αλλο στα ματια μου.

el_hymador
03/07/2015, 12:15
Όπως και να έχει όταν ένας εκ των δανειστών σου, σου λέει ξεκάθαρα ότι δεν βγαίνει και προτείνει κουρέματα, είναι κάτι ε;

Pan (dvs)
03/07/2015, 12:16

Κανεις δεν παει να βαλει λεφτα σε κανεναν.Ολες οι αγορες γινονται με ζεστο χρημα.Μου δινεις λεφτα σου δινω εμπορευμα.Κανει δεν δεχεται να πληρωθει μεσω τραπεζας γιατι δεν μπορει να τα παρει μετρητα.

byron
03/07/2015, 12:19
Πέρασαν 150 χρόνια για να καταλαβουμε (αν καταλαβαμε..) τι ακριβώς εννούσε ο Προυντόν περί απρόσωπου χρήματος και προσωπικών κουπονιών αμοιβής...

Υ.Γ.
Σε περιμενω εναγωνίως Βυρωνακο μου αλλα νομίζω ότι πρέπει πια να σταματήσουμε να βρισκόμαστε έτσι...

Αγαπημένε μου Αντώνη, όταν κουβαλήθηκα στην Θεσ/νικη προ ολίγων μηνών, η γραμματέας σου δεν μπορούσε να βρει κάποιο κενό για να με χώσει.

Λέω να πρωτοτυπήσω και να ασχοληθώ λίγο με Τσάβες, μιας και αποτελεί και ίνδαλμα του κομμαντάντε Αλέκος. Ο Προυντόν είναι λίγο πασέ τελευταία, ούτε ο BoB o mastoras δεν τον αναφέρει...

fkol k4
03/07/2015, 12:22

Εδώ (http://www.protothema.gr/files/1/2015/07/02/Greece%20DSA.pdf) μπορείς να βρεις το πρωτότυπο κείμενο της έκθεσης του ΔΝΤ.

Αν το διαβάσεις, θα διθαπιστώσεις πως το πραγματικό συμπέρασμα δεν είναι αυτό που απλοϊκά διατείνεται το TVXS.
Μερικές επικεφαλίδες από την αρχή του Αγγλικού κειμένου:

At the time of the last review in May 2014 (the IMF’s Fifth Review under the extended arrangement), public debt dynamics were considered to be sustainable but highly vulnerable.
και

If the program had been implemented as assumed, no further debt relief would have been needed under the agreed November 2012 framework
Με λίγα λόγια, αυτό που λέει χοντρικά είναι πως το πρόγραμμα αυτό καθ' αυτό δεν ήταν και τόσο κακό, αλλά η ΝΔ μαλακίστηκε (κάτι στο οποίο θα συμφωνήσουμε απόλυτα πιστεύω!!) και το εφάρμοσε όσο λιγότερο μπορούσε, οπότε το χρέος θα ήταν βιώσιμο «στην τσίτα» και γι αυτό δεν βλέπαμε βελτίωση, ενώ με την φετινή πορεία της οικονομίας, απλά δεν βγαίνει.

Αυτό δε που αναφέρει το πόρισμα πως επιβάρυνε τα πράγματα, είναι πως δεν ολοκληρώθηκαν τα σημεία που υπεδείκνυε το πρόγραμμα (ιδιωτικοποιήσεις), αλλά και η απόκλιση από τις προβλέψεις (πχ δεν πιάσαμε το ποσοστό του πρωτογενούς που προβλέπαμε για φέτος και χαμηλώσαμε και τον στόχο για του χρόνου).

Το πόρισμα δηλαδή δεν επιβεβαιώνει πλήρως τη θέση της κυβέρνησης. Τη δικαιώνει μεν στο «εδώ που φτάσαμε πια θέλει κούρεμα», αλλά διαφωνεί με αυτήν στο «γιατί φτάσαμε εδώ».
Αυτό που περισσότερο κάνει είναι να τη «βγαίνει στην προηγούμενη» αλλά από την φιλελεύθερη πλευρά. Από αυτή δηλαδή που την βγήκαν και στη ΝΔ οι μισοί ψηφοφόροι της (πολλοί από τους οποίους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ).

Cpt. Haddock
03/07/2015, 12:23

Ειναι απλα άσχετος ή λέει οτι του ερχεται στο μυαλο; Σα μέρος της σύμβασης του ευρω, όλες οι χωρες τυπωνουν χαρτονομισματα και κοβουν νομισματα, τα νομισματοκοπεια ολων των χωρων δουλευουν κανονικα, δεν υπάρχει καποιο κεντρικο εργοστασιο. Τουλαχιστον, αυτο ειχαμε μαθει και δει το μακρινο 2002 και, απ' οσο ξερω το νομισματοκοπειο στη Μεσογειων δουλευει κανονικα. Απλα δεν εχει την εγκριση να τυπωσει.

Πόσο πιό απλά, τι δεν καταλαβαίνει δηλ ο Βαρουφάκης που έχει ένα καρότσι Σκλαβενίτη πτυχία και το καταλαβαίνω εγώ με εντολή έξωσης 2ας γυμνασίου έπειτα απο 3ετή παραμονή στο ίδιο θρανίο???

Μα ειναι αυτο που λέει ο Βυρωνας αρκετα ποστ πιο πανω. Τα καπιταλ κοντρολς, απαξ και μπουν βγαινουν πολύ δυσκολα. Ειναι πρωτιστως θεμα ψυχολογιας και εμπιστοσυνης η οικονομια.

Αντε και τη δευτερα σας λεω εγω συμφωνουμε σε κατι. Αντε και την Τριτη προσγειωνονται αεροπλανα με λεφτα (γιατι περι αυτου προκειται - πρέπει να ερθει χρημα σε φυσικη μορφη). Αντε και την Τεταρτη αιρονται οι περιορισμοι και ανοιγουν τραπεζες και δυνατοτητες εμβασματων.

Καταλαβαινετε τι εχει να γινει, ετσι; Γιουρουσι, ειτε στα ταμεια, ειτε στα ebanking για αναληψεις και εμβασματα. ΘΑ υπαρξει κοσμος μετα απο απο αυτο με λεφτα στην Ελλαδα που δε θα τα στειλει εξω;

Γενικότερα ολη η τελευταια βδομαδα ήταν ενα ρεσιταλ κακης σκεψης, κακου τάιμινγ, κακης εκτελεσης. Ολα λαθος.

Το χειροτερο ειναι (οπως το βλεπω), οτι η οποια πλευρα επικρατησει, θα επικρατησει με μικρο ποσοστο. Οποτε θα ειμαστε μια βαθια διχασμενη χωρα.... (σιγα το νεο θα μου πειτε)

Ενα ιταλικο περιοδικο στο εξωφυλλο του εχει τους Τσιπρα-Βαρουφακη σαν παλιατσους.

Λογικο.

La commedia è finita! (https://www.youtube.com/watch?v=H70qycTD4Lg)

byron
03/07/2015, 12:23
Κανεις δεν παει να βαλει λεφτα σε κανεναν.Ολες οι αγορες γινονται με ζεστο χρημα.Μου δινεις λεφτα σου δινω εμπορευμα.Κανει δεν δεχεται να πληρωθει μεσω τραπεζας γιατι δεν μπορει να τα παρει μετρητα.

Πάνο, κάνε κονέ με βενζινάδες...είναι οι τραπεζίτες του μέλλοντος.

Οι πρώτες συναλλαγές που άκουσα για να ξεπεραστούν τα CC, είναι πίστωση στον λογαριασμό του βενζινά μέσω internet banking και πληρωμή σε cash (έναντι κάποιας προμήθειας...) :wave2:

byron
03/07/2015, 12:34
Ειναι απλα άσχετος ή λέει οτι του ερχεται στο μυαλο; Σα μέρος της σύμβασης του ευρω, όλες οι χωρες τυπωνουν χαρτονομισματα και κοβουν νομισματα, τα νομισματοκοπεια ολων των χωρων δουλευουν κανονικα, δεν υπάρχει καποιο κεντρικο εργοστασιο. Τουλαχιστον, αυτο ειχαμε μαθει και δει το μακρινο 2002 και, απ' οσο ξερω το νομισματοκοπειο στη Μεσογειων δουλευει κανονικα. Απλα δεν εχει την εγκριση να τυπωσει.

Η επόμενη απάντηση μου, για να διαψεύσω τον υπουργό των Ματάλων.
Ή είναι άσχετος (πιθανόν) ή προσπαθεί να καθυσηχάσει τον κόσμο βάζοντας άλλη μια πινελιά δυσκολίας για να πείσει πόσο δύσκολο είναι να βγούμε απ΄το €.

Ο Ηλίας έχει δίκιο εν μέρει, απλά μάλλον δεν γνωρίζει οτι οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης δεν είχαν όλες δικά τους τυπογραφεία. Κάποιες (όπως το Βέλγιο πχ) τύπωναν τα εθνικά τους νομίσματα στην Γαλλία κλπ.

Απ΄όσο θυμάμαι, απ΄τα χέρια μου το μακρινό 2012 που γινόταν της πόπης στα γκισέ και τα αεροπλάνα έφερναν τις παλέττες με τα κολλαριστά χαρτονομίσματα απ΄την ECB (αυτά που ο Φλαμπουράρης έλεγε αέρα...), η τροφοδοσία των χωρών της Ευρωζώνης γινόταν από: 5€ και 20€ τα τύπωνε η Γαλλία, τα 10€ τα τύπωνε η Ελλάδα, 50€ & 500€ η Γερμανία, 100€ η Ιταλία, και δεν θυμάμαι τα 200άρια που τυπώνονταν.

Οι δεσμίδες είχαν πάνω τυπωμένο το GR/FR/IT κλπ ενώ τα τούβλα (10δεσμίδες) είχαν bar-codes της κεντρικής τράπεζας που τα τύπωσε.

OldMan
03/07/2015, 12:37
απ' οσο ξερω το νομισματοκοπειο στη Μεσογειων δουλευει κανονικα. Απλα δεν εχει την εγκριση να τυπωσει.

Σιγα μην περασει κανεις 4 η ωρα το πρωί να δει αν τυπωνει και τι τυπώνει...
(δεν ξερω τις δυνατότητες ρυθμού παραγωγής αλλα κανα δυο δις την μερα θα τα βγαζει μάλλον..);)

GFawkes
03/07/2015, 12:46
Το έχεις εξακριβωμένο αυτό ή το υποθέτεις βάσει τις πορείας των άστρων

Panos76
03/07/2015, 12:49

Μισές δουλειές θα κάνουμε; http://www.astrology.gr/PROBLEPSEIS/MINIAIES/item/76167-astrologiki-ektimisi-ioylioy-gia-tin-krisimi-katastasi-tis-elladas

OldMan
03/07/2015, 12:51

Καθόλου, απλα υποθέτω ότι μπορεί να γίνει...

Δηλ. θα βγαλεις τρελη την Ραχήλ τωρα..???

buckley
03/07/2015, 12:53
Η επόμενη απάντηση μου, για να διαψεύσω τον υπουργό των Ματάλων.
Ή είναι άσχετος (πιθανόν) ή προσπαθεί να καθυσηχάσει τον κόσμο βάζοντας άλλη μια πινελιά δυσκολίας για να πείσει πόσο δύσκολο είναι να βγούμε απ΄το €.

Ο Ηλίας έχει δίκιο εν μέρει, απλά μάλλον δεν γνωρίζει οτι οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης δεν είχαν όλες δικά τους τυπογραφεία. Κάποιες (όπως το Βέλγιο πχ) τύπωναν τα εθνικά τους νομίσματα στην Γαλλία κλπ.

Απ΄όσο θυμάμαι, απ΄τα χέρια μου το μακρινό 2012 που γινόταν της πόπης στα γκισέ και τα αεροπλάνα έφερναν τις παλέττες με τα κολλαριστά χαρτονομίσματα απ΄την ECB (αυτά που ο Φλαμπουράρης έλεγε αέρα...), η τροφοδοσία των χωρών της Ευρωζώνης γινόταν από: 5€ και 20€ τα τύπωνε η Γαλλία, τα 10€ τα τύπωνε η Ελλάδα, 50€ & 500€ η Γερμανία, 100€ η Ιταλία, και δεν θυμάμαι τα 200άρια που τυπώνονταν.

Οι δεσμίδες είχαν πάνω τυπωμένο το GR/FR/IT κλπ ενώ τα τούβλα (10δεσμίδες) είχαν bar-codes της κεντρικής τράπεζας που τα τύπωσε.

Σιγά μην αφήνανε άλλον να τυπώσει το 500ρικο...

devil's animal
03/07/2015, 12:54

αυτο παιζει απο χθες ρε Κωστα..18:10 για την ακριβεια...στο "μη αξιοπιστο" zougla.gr (http://www.zougla.gr/money/article/dnt-aparetiti-i-epimikinsi-xreous-gia-tin-elada)...

fkol k4
03/07/2015, 12:58
Βλέπω αυτό εδώ το δημοσίευμα: Μισή μονάδα μπροστά το «Όχι» σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας (http://www.matrix24.gr/2015/07/misi-monada-brosta-to-ochi-se-dimoskopisi-tou-panepistimiou-tis-makedonias/)

Και διακρίνω την αντιφατικότητα πάνω στα στοιχεία του (σιγά το πράμα θα μου πεις, οι Έλληνες ήταν πάντα πολυσχιδείς...)

Ενώ κατά 81% οι ερωτηθέντες απαντούν πως θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη, το δημοψήφισμα αυτό καθ' αυτό είναι 43%-42.5% ΟΧΙ.
Δεν βλέπει δηλαδή την άμεση συσχέτιση της απάντησης στο δημοψήφισμα με την δυνατότητα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.

Θα ήθελα να εξηγήσω γιατί τα 2 αυτά στοιχεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και γιατί το ΟΧΙ σημαίνει έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (και όχι απλά από τη ζώνη του Ευρώ):

Δεν θα πάρω την εκδοχή η Κυβέρνηση να θέλει να μας πάει στη Δραχμή, αλλά την άλλη, την καλόπιστη, πως δηλαδή το ΟΧΙ το θέλουμε απλά ως ενίσχυση της λαϊκής εντολής και ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Ας πούμε λοιπόν πως βγαίνει το ΟΧΙ. Έτσι, η διαπραγματευτική ομάδα αυτομάτως αποκτά «ταβάνι» στο που μπορεί να φτάσει ως προς μια συμφωνία. Ας πούμε δηλαδή μέχρι τις 47 σελίδε κ' όχι παραπέρα...
Έτσι λοιπόν, γυρνάει πίσω στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» με την πρόταση των 47 σελίδων, αλλά αυτή τη φορά με την οικονομία σε πολύ χειρότερη κατάσταση και χωρίς ελπίδα για φέτος (ανεξαρτήτως μέτρων) να πάμε σε μη ελλειματικό κλείσιμο της χρονιάς. Άρα, ακόμα και για να βγούν οι στόχοι του προγράμματος της Κυβέρνησης, χρειάζονται ήδη πολύ περισσότερα από τα 8 δι€ των 47 σελίδων, τα οποία όμως ακόμα και να θέλει να τα συμφωνήσει δεν θα μπορεί λόγω του δημοψηφίσματος.

Και προφανώς οι Ευρωπαίοι δεν θα γίνεται να συμφωνήσουν σε κάτι πιο ευνοϊκό, απλώς γιατί δεν θα περάσει από τα δικά τους κοινοβούλια το να μας πληρώνουν και τα τοκοχρεολύσια και τα ελλείμματα.

Έτσι, και οι δύο πλευρές θα είναι εγκλωβισμένες στην αδιαλλαξία τους.
Οι συζητήσεις θα συνεχίζουν ατέρμονες, οι δικές μας τράπεζες απλά θα στερέψουν κάποια στιγμή (σε 10 μέρες; 15 ίσως; ) και μετά θα αρχίσουν τα πραγματικά χοντρά προβλήματα.
Όταν φτάσουμε εκεί, εμείς οι ίδιοι θα παρακαλάμε για μια οποιαδήποτε λύση.

Η κυβέρνηση τότε τι επιλογές θα έχει; Ή εκλογές (που θα παρατείνουν το μαρτύριο κάνα μήνα τουλάχιστον), πολιτική αυτοκτονία (γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να τους ψηφίσει κανείς) και αμαύρωση της Αριστεράς εν γένει, ή το να τυπώσουν (εισάγουν...) Δραχμές.
Επειδή όμως δεν γίνεται να κυκλοφορήσουν Δραχμές επισήμως σε χώρα της Ευρωζώνης, θα πρέπει πρώτα να βγούμε από αυτήν.
Το πρόβλημα είναι πως από την Ευρωζώνη δεν βγαίνεις, δεν υπάρχει διαδικασία.
Το μόνο παραθυράκι είναι κάνεις ο ίδιος αίτηση και να βγεις από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση (οπότε εκπέφτεις αυτομάτως και της ιδιότητας του μέλους της Ευρωζώνης), οπότε τότε καθορίζεις απόλυτα τη νομισματική σου πολιτική και μπορείς να έχεις Δραχμή, Δολλάριο κτλ.

Οπότε, το ΟΧΙ όχι μόνο δεν διευκολύνει τη θέση της Κυβέρνησης, αλλά αντιθέτως την εγκλωβίζει χειρότερα από όσο ήταν εγκλωβισμένη αν δεν γινόταν καν το δημοψήφισμα.

Elesun
03/07/2015, 13:03
Βλέπω αυτό εδώ το δημοσίευμα: Μισή μονάδα μπροστά το «Όχι» σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας (http://www.matrix24.gr/2015/07/misi-monada-brosta-to-ochi-se-dimoskopisi-tou-panepistimiou-tis-makedonias/)

Και διακρίνω την αντιφατικότητα πάνω στα στοιχεία του (σιγά το πράμα θα μου πεις, οι Έλληνες ήταν πάντα πολυσχιδείς...)

Ενώ κατά 81% οι ερωτηθέντες απαντούν πως θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη, το δημοψήφισμα αυτό καθ' αυτό είναι 43%-42.5% ΟΧΙ.
Δεν βλέπει δηλαδή την άμεση συσχέτιση της απάντησης στο δημοψήφισμα με την δυνατότητα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.

Θα ήθελα να εξηγήσω γιατί τα 2 αυτά στοιχεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και γιατί το ΟΧΙ σημαίνει έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (και όχι απλά από τη ζώνη του Ευρώ):

Δεν θα πάρω την εκδοχή η Κυβέρνηση να θέλει να μας πάει στη Δραχμή, αλλά την άλλη, την καλόπιστη, πως δηλαδή το ΟΧΙ το θέλουμε απλά ως ενίσχυση της λαϊκής εντολής και ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Ας πούμε λοιπόν πως βγαίνει το ΟΧΙ. Έτσι, η διαπραγματευτική ομάδα αυτομάτως αποκτά «ταβάνι» στο που μπορεί να φτάσει ως προς μια συμφωνία. Ας πούμε δηλαδή μέχρι τις 47 σελίδε κ' όχι παραπέρα...
Έτσι λοιπόν, γυρνάει πίσω στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» με την πρόταση των 47 σελίδων, αλλά αυτή τη φορά με την οικονομία σε πολύ χειρότερη κατάσταση και χωρίς ελπίδα για φέτος (ανεξαρτήτως μέτρων) να πάμε σε μη ελλειματικό κλείσιμο της χρονιάς. Άρα, ακόμα και για να βγούν οι στόχοι του προγράμματος της Κυβέρνησης, χρειάζονται ήδη πολύ περισσότερα από τα 8 δι€ των 47 σελίδων, τα οποία όμως ακόμα και να θέλει να τα συμφωνήσει δεν θα μπορεί λόγω του δημοψηφίσματος.

Και προφανώς οι Ευρωπαίοι δεν θα γίνεται να συμφωνήσουν σε κάτι πιο ευνοϊκό, απλώς γιατί δεν θα περάσει από τα δικά τους κοινοβούλια το να μας πληρώνουν και τα τοκοχρεολύσια και τα ελλείμματα.

Οι συζητήσεις θα συνεχίζουν ατέρμονες, οι δικές μας τράπεζες απλά θα στερέψουν κάποια στιγμή (σε 10 μέρες; 15 ίσως; ) και μετά θα αρχίσουν τα πραγματικά χοντρά προβλήματα.
Όταν φτάσουμε εκεί, εμείς οι ίδιοι θα παρακαλάμε για μια οποιαδήποτε λύση.

Η κυβέρνηση τότε τι επιλογές θα έχει; Ή εκλογές (που θα παρατείνουν το μαρτύριο κάνα μήνα τουλάχιστον), πολιτική αυτοκτονία (γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να τους ψηφίσει κανείς) και αμαύρωση της Αριστεράς εν γένει, ή το να τυπώσουν (εισάγουν...) Δραχμές.
Επειδή όμως δεν γίνεται να κυκλοφορήσουν Δραχμές επισήμως σε χώρα της Ευρωζώνης, θα πρέπει πρώτα να βγούμε από αυτήν.
Το πρόβλημα είναι πως από την Ευρωζώνη δεν βγαίνεις, δεν υπάρχει διαδικασία.
Το μόνο παραθυράκι είναι να βγεις από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση (οπότε εκπέφτεις αυτομάτως και της ιδιότητας του μέλους της Ευρωζώνης), οπότε τότε καθορίζεις απόλυτα τη νομισματική σου πολιτική και μπορείς να έχεις Δραχμή, Δολλάριο κτλ.

Οπότε, το ΟΧΙ όχι μόνο δεν διευκολύνει τη θέση της Κυβέρνησης, αλλά αντιθέτως την εγκλωβίζει χειρότερα από όσο ήταν εγκλωβισμένη αν δεν γινόταν καν το δημοψήφισμα.

Μπορείς να μας αναλύσεις με την ίδια "αισιοδοξία" τι θα γίνει αν επικρατήσει το ΝΑΙ;

el_hymador
03/07/2015, 13:06
Προσωπικά αυτό που βλέπω είναι ΟΧΙ, επίτευξη ευνοικότερων όρων και δυστυχώς Τσιπρανδρέου για 15 χρόνια... (το οποίο είναι ο πραγματικά μεγάλος κίνδυνος)

ΝIKOLTSOS
03/07/2015, 13:14
Συζητούσαμε εχθές με ένα φίλο, και σήμερα μου έστειλε αυτό...
Δεν ξέρω αν είναι δικό του, δεν ξέρω ποιος το έγραψε.....

"...Δεν γνωρίζω τι συνεπάγεται με το όχι ή με το ναι ,ακριβώς.
Δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση και δεν γίνετε να υπάρξει κιόλας, όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι το λιγότερο χαζός.
Ενδεχομένως η οποιαδήποτε απόφαση να έχει κυρώσεις απέναντι στον λαό και να εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

Αναγκαστικά λοιπόν κρίνω εξετάζοντας τους εκπροσώπους.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να ταχθώ με απροκάλυπτα εντεταλμένους δημοσιογράφους , με οικογένειες πλουσίων αμφιβόλου ηθικής και με γνωστές καλοζωισμένες γλάστρες ....."

Δεν είμαι εμπαθής , απλά οι προαναφερθέντες κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να διαχωρίσουν τους εαυτούς τους από τους υπολοίπους και καλλιεργήσουν αυτήν την αναξιοπιστία χρόνια τώρα.
Αν δείχνανε πότε πότε λίγη ανθρωπιά , λίγους τρόπους ,λίγο διπλωματία στην τελική ,ίσως να κάναμε άλλη κουβέντα τώρα.

Γιατί να είμαι με κάποιους που δεν με θέλουνε ?...."

http://prospect.org/article/greece-only-no-can-save-euro

pipe_smoker
03/07/2015, 13:19

Ωραία έχεις δομήσει το επιχείρημά/συλλογισμό σου, αλλά πάσχει κατά τη γνώμη μου στο παραπάνω κομμάτι που παρέθεσα.

Κάπως "αυθαίρετα" if I may, έχεις προεξοφλήσει το τί θα κάνει η κυβέρνηση με το ΟΧΙ και πώς θα το χειριστούν οι λατρείες.

Η πρόταση των 47 σελίδων, πιστεύω ότι έχει φύγει από το τραπέζι όσο έχουν φύγει και οι αντίστοιχες προτάσεις που υπήρχαν μέχρι πρότινος από τους ξένοι.

el_hymador
03/07/2015, 13:21
Tάδε έΦοιΒος Δεληβοριάς:

01.
Ένας συμπαθής τυπάκος τον οποίο προσέλαβα να με υπερασπιστεί προκειμένου να ξεφύγω από έναν μαφιόζο στον οποίο χρωστάω ένα ασύλληπτο ποσό από κυνισμό άλλων που (τραγικά κι ανόητα) εμπιστεύτηκα , αποτυγχάνει στα όσα αφειδώς μου υποσχέθηκε. Ο άλλος είναι ανίκητος.
Κρύβεται λοιπόν πίσω από μένα και τα 2 αδέρφια μου μπροστά στον μαφιόζο λέγοντάς μου "φώναξέ του ότι δεν θες να σας πειράξει και δεν θα σας πειράξει".
Ο μαφιόζος μου λέει "Φώναξε και θα δεις τι θα πάθεις. Πες , αντιθέτως, πως θες να κάνω ό,τι θεωρώ εγώ σωστό και αφού σε βασανίσω λίγο, θα βγεις καλύτερος και δυνατότερος. Επίσης, ο ένας αδερφός σου θα πρέπει να σκοτωθεί, είναι χαραμοφάης έτσι κι αλλιώς".
Ο αδερφός μου αυτός με κοιτάει με τρόμο και σιχασιά, φοβούμενος πως θα δεχτώ το δεύτερο.
Ο τυπάκος, από πίσω μου, μου λέει "μη φοβάσαι, άνθρωπος είναι ο μαφιόζος, είναι υποχρεωμένος να ακούσει την επιθυμία σου".
Ο άλλος αδερφός μου, που δείχνει να θαυμάζει το μαφιόζο, μου λέει "καλά, ηλίθιος είσαι; Ξεφορτώσου το μαλάκα τον άλλο και ζήσε παιδάκι μου, η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Άσε και μένα να ζήσω, αυτός μου'πε ότι μόλις τελειώσει με μας, και μεγαλώσω και λίγο, θα'χω την προστασία του".
Μια πλευρά όλων μας θα πεθάνει μετά την Κυριακή. Ό,τι και να ψηφίσουμε. Και μετά να δεις «Μαζί το κάναμε».

02.
Πρωθυπουργός που υπόσχεται τα πάντα, που λέει πως θα τα πραγματοποιήσει εύκολα, αλλά δεν λέει πώς θα ξεπεράσει τα ανυπέρβλητα εμπόδια-και που, όταν φυσικά δεν τα ξεπερνάει, μας θέτει απλώς ένα αυτονόητο ερώτημα, δεν είναι καλός Πρωθυπουργός. Δεν θα χρεωθεί βεβαίως την χρεοκοπία και τις επιλογές των τελευταίων 40 χρόνων, θα προστεθεί όμως σαν θλιβερός τους επίλογος.
Ευρώπη που στηρίζει ο Άνθιμος κι ένα σωρό μεγάλοι Ελληνάρες πλούσιοι παράνομοι, ένα σωρό αδηφάγα πλάσματα που βούλιαζαν το Κράτος και που μάθαιναν και στον κόσμο να το αρμέγει ή να το απεχθάνεται, δεν είναι Ευρώπη. Και θα μας φτάσει ακόμα πολύ-πολύ χαμηλότερα από εκεί που μας είχε συνηθίσει.
Ας ψηφίσουμε ό,τι καταλαβαίνουμε-μην έχουμε όμως αυταπάτες. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μη χάσουμε.
03.
«Ακούστε κάτι, είμαι ο κόσμος και ψηφίζω.Γιατί να διχαστώ; Ό,τι βγει, είναι η συνισταμένη.Ό,τι νικήσει, είναι ό,τι θέλουν οι περισσότεροι.Θα μου πεις «είναι σαφές το ερώτημα που μου έθεσε η κυβέρνηση, λέγοντάς μου μάλιστα τι να ψηφίσω»; Μόνο το «ΝΑΙ» είναι σαφές: Κάποιοι άνθρωποι θα ψηφίσουν-οι ίδιοι πια, χωρίς να αναλαμβάνει το βάρος, την ντροπή και την ευθύνη η πολιτική και οι «θεσμοί» που θα το επιβάλουν- ένα φανερά λάθος μνημόνιο. Με το «ΟΧΙ» πάλι, κάποιοι άνθρωποι θα ελπίζουν ότι δεν ψήφισαν ένα μνημόνιο, ενώ θα ψηφίσουν -όπως δείχνει- κι αυτοί ένα μνημόνιο. Ή μια βουτιά σε κάτι άγνωστο, που ούτε μας εξηγείται ούτε μας κατονομάζεται, είναι δε εγκληματικά ασχεδίαστο-και καθόλου παλλαϊκό. Αυτό είναι το διχαστικό. Ότι αν δεν προτείνονται όλα αυτά με επαρκείς εξηγήσεις και ανοιχτό σχέδιο, τότε δεν έχουμε «άμεση δημοκρατία», έχουμε δυο πιστόλια –ένα στον δυνατό και ένα στον αδύνατο-. Κι αν τώρα νικήσει ο δυνατός, νικάει οριστικά. Ένας πολιτικός που ξέρει όλα τα παρασκήνια και λέει σε μένα να πάρω εγώ απόφαση –απληροφόρητος, μαντεύοντας απλώς τα πριν και τα μετά- μου δίνει μισή δημοκρατία. Και δίνει και τεράστιο επιχείρημα στους ολιγάρχες να λένε «ΝΑΙ» στην Ευρώπη, ενώ εννοούν «ΝΑΙ» στα λεφτά τους και «ΟΧΙ» στα δικά μας. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως Ευρώπη που την θέλει ο Άνθιμος, δεν είναι Ευρώπη. Αλλά και Ελλάδα που την θέλει ο Κασιδιάρης, δεν είναι Ελλάδα.»
Αυτά είπε. Και (εμείς τουλάχιστον) δεν τον ξαναείδαμε.

nicksior
03/07/2015, 13:22
Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι ότι πολύς κόσμος έχει μπει στην απαγορευμένη ζώνη, αυτή που θέλουν πάντα να αποφεύγουν ως υπαρκτό πεδίο όσοι ασκούν εξουσία: Είναι αυτό που λέμε λαικιστή: δεν έχω να χάσω τίποτα, πουτ@ν@ όλα!

Μας αρέσει δεν μας αρέσει θα μας πάρουν μαζί τους. Γιατί όσο καιρό αυτοί εξαθλιώνονταν και φυτοζωούσαν δίπλα μας, εμείς τον παίζαμε αρκούμενοι στην μετριοπαθή αλλά όχι καταστροφική μιζέρια μας.

Σωστό !
Και απο αυτούς θα συγκροτηθούν οι πρώτες ομάδες κρου*** (Δεν θέλω να το γράψω) όταν καταλάβουν το μέγεθος της εξαπάτησης..

pipe_smoker
03/07/2015, 13:23
Προσωπικά αυτό που βλέπω είναι ΟΧΙ, επίτευξη ευνοικότερων όρων και δυστυχώς Τσιπρανδρέου για 15 χρόνια... (το οποίο είναι ο πραγματικά μεγάλος κίνδυνος)

Κοίτα, μπροστά στα σενάρια που παίζουν καθημερινά, με γκοτζίλες που έχουν χαραγμένο το 666 κι από κάτω τη δραχμή να κατασπαράζουν δύσμοιρους συνταξιούχους και νήπια, το δικό σου σενάριο φαντάζει παράδεισος:lol:

spyrakos35
03/07/2015, 13:24
Η πρόταση των 47 σελίδων, πιστεύω ότι έχει φύγει από το τραπέζι όσο έχουν φύγει και οι αντίστοιχες προτάσεις που υπήρχαν μέχρι πρότινος από τους ξένοι.

στο τραπέζι εχουν μείνει τα ψίχουλα από τα κουλουράκια που έφαγαν την τελευταία φορα που βρέθηκαν τα παιδιά

el_hymador
03/07/2015, 13:24
Σωστό !
Και απο αυτούς θα συγκροτηθούν οι πρώτες ομάδες κρου*** (Δεν θέλω να το γράψω) όταν καταλάβουν το μέγεθος της εξαπάτησης..

...τα κανάλια μπορούμε να πάμε να τα κάνουμε ισάδι; Αυτό μόνο.

el_hymador
03/07/2015, 13:25
στο τραπέζι εχουν μείνει τα ψίχουλα από τα κουλουράκια που έφαγαν την τελευταία φορα που βρέθηκαν τα παιδιά

gluten free όμως!

fkol k4
03/07/2015, 13:29
Μπορείς να μας αναλύσεις με την ίδια "αισιοδοξία" τι θα γίνει αν επικρατήσει το ΝΑΙ;

Μπορώ να πιθανολογήσω αν θέλεις.

Αν παραμείνει η κυβέρνηση όπως έχει, τότε μάλλον θα υπογράψει μια συμφωνία με μέτρα κάπου 10+ δις€, πιθανώς με την προσθήκη μιας λεπτομερούς πρόβλεψης για την μείωση του χρέους.
Πιθανότατα αυτή θα είναι βασισμένη δημοσιονομικά στην αύξηση εσόδων μέσω φόρων (όπως οι 47 σελίδες), στη λογική του «να πληρώσουν οι πλούσιοι».
Θα πάμε έτσι για 6-12 μήνες, θα φτάσουμε στο ίδιο σημείο όπως τώρα και θα ξαναγίνουν εκλογές.

Αν αλλάξει η κυβέρνηση (συνεργασία από τα υπάρχοντα κόμματα), πιθανώς τα πράγματα να παν λίγο καλύτερα.
Μπορεί να γίνει μια συμφωνία πάλι με μέτρα κάπου 10+ δις€, πιθανώς πάλι με την προσθήκη μιας λεπτομερούς πρόβλεψης για την μείωση του χρέους, μόνο που αυτή τη φορά μάλλον θα είναι πιο ισορροπημένη δημοσιονομικά (πχ 50% φόροι 50% μείωση κρατικών δαπανών).
Αυτό αν εφαρμοστεί, μάλλον θα φέρει αρχικά αύξηση ανεργίας (πιθανότατα θα πρέπει να απολυθούν και Ιδ. υπάλληλοι, να κλείσουν υπηρεσίες κτλ). Αν γίνουν πολύ γρήγορα όμως οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις (φορολογικό, κατάργηση ΚΒΣ, άνοιγμα επαγγελμάτων), μπορεί να ανοίξουν κάποιες δουλειές και να ξανακατέβει η ανεργία.

Βασικά το στοίχημα είναι να κατέβει η ανεργία με κάθε τρόπο. Με χαμηλούς μισθούς μπορεί, με μειωμένα δικαιώματα, αλλά να μειωθεί. Ο άνθρωπος διαλύεται περισσότερο αν κάθεται σπίτι του και αισθάνεται βάρος, παρτά όταν αμοίβεται λιγότερο από όσο αξίζει.

Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι κεφαλαίων θα παραμείνουν για τουλάχιστον δύο χρόνια. Το πολύ πολύ αν σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να ανέβει το όριο των αναλήψεων

Όλα θα εξαρτηθούν όμως στο αν και κατά πόσο θα είναι εφικτό να εφαρμοστούν όλα αυτά.
Τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν η μισή Ελλάδα είναι εναντίον κάθε απόφασης.

pipe_smoker
03/07/2015, 13:30

Αυτό ακριβώς λέω και πιστεύω κι εγώ.

Πάμε για εκ νέου διαπραγματεύσεις/τσάρκες του Βαρουφάκη στας Ευρώπας/όπως θέτε πείτε το ο καθένας.

Αν θα είναι χειρότερες, ή καλύτερες (και ως προς τί) θα το μάθουμε κάποια στιγμή.

spyrakos35
03/07/2015, 13:31
gluten free όμως!

ναι μεν αλλά

putsus full

THEOD
03/07/2015, 13:33

Η Ελλάδα έχει την θεωρητική δυνατότητα εκτύπωσης. Φυσικά κατόπιν αδείας...
Εχει τα εκτυπωτικά μηχανήματα και τις μήτρες ΜΟΝΟ των 10ευρών...
Πέρα όμως από παράνομο είναι και δύσκολο έως ακατόρθωτο...Δεν υπάρχουν τα ειδικά μελάνια και ο ειδικός χαρτοβάμβακας και διεθνώς οι πηγές προμήθειάς τους είναι ελάχιστες και ελεγχόμενες...
Οπότε η Ραχήλ θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο... :lol:

H.A.Balafoutre
03/07/2015, 13:37
Από το 2002 οι καταθέσεις γίνανε τύπου cloud. Δεν υπάρχουνε εμπράγματες εγγυήσεις για τις καταθέσεις, των εδώ πολιτών. Όλα τα εγγυάται η ΕΚΤ. Αν και πέρασαν τα stress tests τον περασμένο Δεκέμβριο με τυμπανοκρουσίες...και τώρα συμβαίνουνε αυτά. Δόσαμε πολύ δύναμη σε έναν τομέα που και χωρίς αυτόν μια χαρά θα λειτουργούσανε οι υπόλοιποι τομείς της παραγωγής.

el_hymador
03/07/2015, 13:47
http://www.topontiki.gr/article/135319/epiko-trolarisma-stoys-menoyme-eyropi-ti-pano-toys-evalan-na-kratisoyn-photos#.VZYvO3lauvA.facebook

Το τρολάρισμα της 10ετιας!!!

Ααχαχχαχαχαχχα