View Full Version : Δημοψήφισμα 2015
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
LogOutGoRide
28/06/2015, 22:10
Αν πούμε Ναι, θα έρθουν οι προηγούμενοι, που λίγο ακόμη και θα είχαμε χεστεί στο χρήμα; Αν πούμε Όχι, τι έχουν σκοπό να κάνουν; Με ποιους μίλησαν και από που περιμένουν λύσεις και επενδύσεις κλπ κλπ.
Δεν ξέρω Χριστό, δεν έχω λεφτά να βάλω από την τράπεζα και δεν πήρα και μακαρόνια.
Γάλα θα έχω στάνταρ
taisteal
28/06/2015, 22:11
Κακως υπαρχει αυτο το θρεντ στην παρουσα φαση.
Και το habemus papam.
Μακαρι να κλειδωναν.
Και ας ξανανοιξουν μετα το δημοψηφισμα.
Εδω οποιος διαμαρτυρεται το παιζει επαναστατης...οτι να'ναι
Τουμπεκι ολοι λοιπον.
Αμασητα ολα
LogOutGoRide
28/06/2015, 22:13
Άνοιξαν τα ασιατικά χρηματιστήρια;
Για να δούμε.
Billymuse
28/06/2015, 22:14
Την τρίτη έχει συγκέντρωση στο Σύνταγμα το ''μένουμε Ευρώπη'' με την ευγενική χορηγία του Σκαι,Μεγκα,Αντ1...
Δε νομιζω να εχει ξαναυπαρξει κυβερνηση στην ιστορια που να διαπραγματευεται για την χωρα,και η αντιπολιτευση να υποστηριζει τον αντιπαλο!
George_Sp
28/06/2015, 22:15
Εγω παντως τον τελευταιο εναμιση χρονο σηκωνω 60€ τη βδομαδα (και πολλα λεω) οπότε.. :a12:
+1 :beer:
Για να δούμε.
Πριν λιγο
http://www.businessinsider.com/euro-asia-open-2015-6
maniatiakos
28/06/2015, 22:18
Σ'αυτους που θα χόρευαν με τα νταούλια και τους ζουρνάδες που θα έπαιζε ο πρόεδρος του 15μέλους.
Δεν ξέρω πως να σωθείς..
Οπότε μόνο τις συνέπειες ξέρεις...οκ τις ξέρω και γω..α, για το psi ποία ήταν η γνώμη σου;
που το παρουσίαζαν σαν επιτυχία τότε..τη μεγαλύτερη προδοσία που έχει γίνει ποτέ.
Από κει και πέρα πρόεδρος του 15μέλους..ναι και απόφοιτος Ε.Μ.Π...όπως και πολλοί εδώ μέσα...
Δεν είναι χειρότερος από τους ΣαμαροΒενιζέλους...γιατί αν αρχίσω να μιλάω για το πώς έχουν πάρει πτυχία νομικής κάποιοι απ' αυτούς..άστο..
Όσο για το Μπένυ και τη μλκια που είπε χτες περί αντισυντ/τας του δημ/τος, γελάνε και τα σκυλιά..
Και πίστεψέ με, είναι από τους πιο ξεφτίλες και άσχετους συντ/γους...
Α, και για να ξεκαθαρίσω..όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο διαφωνούσα κάθετα με τους απαρχαιώμενους τρόπους "δράσης" και τα ανεπίκαιρα θέματα των αριστερών παρατάξεων, άσχετα αν ήμουν μέλος...βέβαια και οι "άλλοι", ξημεροβραδιάζονταν στον Τσαλίκη...από τους 2 αυτούς προτιμώ τους πρώτους
LogOutGoRide
28/06/2015, 22:19
Πριν λιγο
http://www.businessinsider.com/euro-asia-open-2015-6
Και η αποθήκη μας θα καεί και η κατσίκα του γείτονα.....
Την κόρη του την περιμένουμε το καλοκαίρι.
Πολεμάμε τον ίδιο μας το εαυτό (€) και το χαιρόμαστε κιόλας.
1. Καταρχήν πρέπει επιτέλους μια φορά αυτά τα τελευταία 7 χρόνια να μετρηθούμε. Όλοι μιλάνε εξ ονόματος του λαού. Κάποιος λέει ψέματα. Ας μάθουμε επιτέλους γιατί όλοι νομίζουμε ότι έχουμε δίκιο
2. Ήμουν υπέρ της ψήφισης και το 2011 επι ΓΑΠ. Τελικά πέσαν τα κοράκια τον κάνανε πέρα. Γιατί?
3. Όλοι όσοι πιστεύεται ότι ο λαός είναι ανώριμος να επιλέξει και θα κάνει λάθος αν του ζητηθεί η γνώμη και θα πρέπει να έχουμε μια πολιτική ελίτ (αριστερή η δεξιά) η οποία είναι γνώστης των πραγμάτων και μπορεί να μας οδηγήσει προς την ευημερία, μάλλον δε καταλαβαίνεται ότι συμφωνείτε εν μέρει με τον αποθανόντα Συνταγματάρχη Παπαδόπουλο. Η έννοια της διοίκησης των πολλών, αγράμματων, απαίδευτων, ανεύθυνων, άσχετων, μη άξιων, που δε ξέρουν τι τους γίνεται και δε μπορούν να ερμηνεύσουν τα δύσκολα σοβαρά και τεχνικά θέματα …… από κάποιους λιγότερους οι οποίοι έχουν τη δύναμη της γνώσης (ελέησον μας δέσποτα) και παίρνουν τις σωστότερες αποφάσεις εξ ονόματος τους είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ντροπή.
4. Για μένα η ερώτηση είναι μια, μέσα ή έξω από το ευρώ. Χαίρομαι που μου ζητείται η γνώμη. Χαίρομαι που ζητείται η γνώμη και όλων των Ελλήνων. Εδώ που φτάσαμε οτιδήποτε λιγότερο δε θα λειτουργήσει και δε θα συνεχίσει χωρίς ΜΑΤ. Εάν δε πάρουν όλοι την ευθύνη στα χέρια τους τότε όλοι θα βρίζουν όλους τους υπόλοιπους για τα δεινά του τόπου.
5. Το δίλημμα μεγάλο και δύσκολο. δεν είμαι σίγουρος οτι είτε το ένα είτε το άλλο θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα. δε νομίζω οτι φταίει το νόμισμα. Για παράδειγμα εμένα προσωπικά με καεί περισσότερο το πώς επιτέλους θα σταματήσει να κυβερνάει το βαθύ πασόκ, το οποίο ζει και βασιλεύει. Κανείς δε το κούνησε. Δεν είμαι σίγουρος ποια από τις 2 επιλογές θα το κάνει. Μάλλον καμία από τις 2. Μάλλον θα συνεχίσει να κυβερνάει έτσι ή αλλιώς. Κυβέρνησε με δικιά του κυβέρνηση, κυβέρνησε με κυβέρνηση δεξιών και από ότι έδειχνε θα συνέχιζε να κυβερνάει και με κυβέρνηση αριστερών.
Vstrommer71
28/06/2015, 22:24
Τωρα πως γινεται για τους φιλελε αυτη η ρημαδα η χωρα που δεν παραγει τιποτα,που ειναι ενα μηδενικο και κατι στην παγκοσμια οικονομια και μολις αποφασισε να πει ενα οχι,ξαφνικα...ανησυχουμε πως θα ανοιξουν οι αγορες,πραγματικα εχει πλακα.Πολυ Σκαει γαιδαρο βλεπετε μερικοι μερικοι :-)
60 ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ?????
Πως θα ζησω με 1800 ευρω το μηνα ρε πστμ...
Ρε taisteal, σε ξέρω και σε εκτιμω. Το αν παίρνεις ή δεν παίρνεις 500-800-1800 ή 10.800 δεν σημαίνει ότι έχεις άλλοθι για να πετάς τέτοιες εξυπνάδες. Καλώς ή κακώς για σένα, υπάρχουν άνθρωποι που τα παίρνουν ή παίρνουν λιγότερα. Και αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν σε επιχειρήσεις που κάνουν δουλειές με εξωτερικό. Και αυτοί θα πάρουν τα @@ τους, μιας και η δουλειά τους δεν θα έχει αντικείμενο εργασίας με τα capital controls...
Αυτός είναι ο σκοπός δλδ, να βρεθούν και οι υπόλοιποι στην ανεργία; τι δεν καταλαβαίνεις και κανείς χαβαλέ;
maniatiakos
28/06/2015, 22:34
Καλώς ή κακώς για σένα, υπάρχουν άνθρωποι που τα παίρνουν ή παίρνουν λιγότερα. Και αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν σε επιχειρήσεις που κάνουν δουλειές με εξωτερικό. Και αυτοί θα πάρουν τα @@ τους, μιας και η δουλειά τους δεν θα έχει αντικείμενο εργασίας με τα capital controls...
Αυτός είναι ο σκοπός δλδ, να βρεθούν και οι υπόλοιποι στην ανεργία; τι δεν καταλαβαίνεις και κανείς χαβαλέ;
Την καμπούρα του ο καθένας δηλαδή.
Εμείς να 'μαστε καλά και οι υπόλοιποι ας ψοφήσουν.
Εξάλλου ο μλκς ο Έλληνας, είναι αξιοπρεπής και όταν πεινάσει δεν πρόκειται να μπουκάρει σπίτι μου ούτε να με σκοτώσει..οπότε μια χαρά.
Μήπως να ψηφίσω ΝΑΙ...
Μάλλον μλκς είμαι με κλεισμένες δουλειές 4κ το μήνα αυτό και με πληρωμένα εισητήρια και δωματιο στις Άλπεις...
Την τρίτη έχει συγκέντρωση στο Σύνταγμα το ''μένουμε Ευρώπη'' με την ευγενική χορηγία του Σκαι,Μεγκα,Αντ1...
Δε νομιζω να εχει ξαναυπαρξει κυβερνηση στην ιστορια που να διαπραγματευεται για την χωρα,και η αντιπολιτευση να υποστηριζει τον αντιπαλο!
Billy από πότε όσοι θέλουν να παραμείνει η χώρα μέλος της Ευρώπης και του €...είναι οι αντίπαλοι σου?
Και μιας και τα θυμάσαι καλά όλα, για πες μου ποτε έχουν ξαναγίνει διαδηλώσεις μιας ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ υπέρ του εαυτού της;
Για πε, είμαι περίεργος να μάθω δλδ...
dimmie_72
28/06/2015, 22:34
ωχ, πλακώσανε κι οι γύφτοι... :bawl:
http://www.reuters.com/article/2015/06/28/eurozone-greece-macedonia-idUSL5N0ZE0ZJ20150628
taisteal
28/06/2015, 22:35
Ρε taisteal, σε ξέρω και σε εκτιμω. Το αν παίρνεις ή δεν παίρνεις 500-800-1800 ή 10.800 δεν σημαίνει ότι έχεις άλλοθι για να πετάς τέτοιες εξυπνάδες. Καλώς ή κακώς για σένα, υπάρχουν άνθρωποι που τα παίρνουν ή παίρνουν λιγότερα. Και αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν σε επιχειρήσεις που κάνουν δουλειές με εξωτερικό. Και αυτοί θα πάρουν τα @@ τους, μιας και η δουλειά τους δεν θα έχει αντικείμενο εργασίας με τα capital controls...
Η πραγματικη μου αποψη ειναι λιγα ποστ πιο κατω.
Η προπαγανδα παει συννεφο απο παντου,και κακως συζητειται εδω μεσα.
Αυτοι που κανουν δουλειες με εξωτερικο,ειναι οι τελευταιοι που θα σκεφτω.
Σκεφτομαι ολους αυτους που τα τελευταια 5 χρονια εμειναν ανεργοι και εξαθλιωθηκαν.
Και ο αριθμος αυξανεται,και ισως να ειμαι κι εγω ενας απο αυτους σε λιγο καιρο.
Δεν μπορω να επικροτω πολιτικες εξαθλιωσης,απλο.
Billymuse
28/06/2015, 22:38
Billy από πότε όσοι θέλουν να παραμείνει η χώρα μέλος της Ευρώπης και του €...είναι οι αντίπαλοι σου?
Και μιας και τα θυμάσαι καλά όλα, για πες μου ποτε έχουν ξαναγίνει διαδηλώσεις μιας ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ υπέρ του εαυτού της;
Για πε, είμαι περίεργος να μάθω δλδ...
Πριν κάτι μηνες κάνανε πορείες υπέρ της κυβέρνησης για τα πρώτα EuroGroup και περνάγανε το μήνυμα της στήριξης στην προσπάθεια τους.
Σίγουρα ειμαι μικρός για να απαντήσω σε αυτο που με ρωτάς πιο ολοκληρωμένα, αλλα ξέρω και τις πορείες που κανανε επι ΝΔ στο δευτερο μνημόνιο
ποσα κεφάλια ανοίξανε. Και είδα ποσες πορείες έχουν κανει επι Συριζα(λιγες σιγουρα αφου ειναι 5 μηνες στην εξουσια) αλλα δν είδα ουτε ρουθουνι να ανοίγει..
o_gavros
28/06/2015, 22:39
Σύντροχοι;
Ψυχραιμία, κι εδώ και εκτός ίντερνετ.
Ο κόμπος ήταν αναπόφευκτο να φτάσει στο χτένι.
Ψυχραιμία και αλληλεγγύη.
και προτρέψτε τους γυρω σας,να κλείσουν τη γαμημένη την τηλεόραση.
Ούτε που έχετε πάρει χαμπάρι τι διακυβεύεται στη χώρα, ούτε που έχετε υποψίαστεί σε τι κινδύνους μπαίνει η χώρα.
μπα αγρον ηγοραζαν..μπεε!!
Άλλοι εις το όνομα του μέλλοντος του παιδιού τους, λένε να δοκιμάσουν τι θα βγει από την κουρτίνα καταπίνοντας αμάσητη τη στημένη φάρσα που έφτιαξαν κάποιοι αποτυχημένοι νοσταλγοί της ΕΣΣΔ. Βασικά με τέτοια συνέπεια λόγων και έργων, με τέτοιο σχεδιασμό και οργάνωση...ούτε τα σκουπίδια μου μέχρι την γωνία δεν θα ήμουν σίγουρος να τους δώσω, όχι να τους εμπιστευτώ το μέλλον της χώρας μου.
Άλλος να μην ακούτε όσα δραματικά γίνονται, γιατί πέφτει προπαγάνδα. Όντως πέφτει, αλλά από ποια πλευρά...
ελα ντε!!:D
Έχετε υπ΄όψη παλληκάρια, πως το όνειρο για το καλύτερο μέλλον των παιδιών σας, μπορεί να γίνει (εύκολα) όνειρο για το πως θα φύγουν τα παιδιά σας από το μέλλον που ετοιμάζουν οι νοσταλγοί του Τσε-Παπανδρέου.
οι χαβαλεδες..δεν εχουμε να χασουμε τιποτα!!το λομπι της δραχμης..
Όσοι διαβάζετε τα post μου, γνωρίζετε ήδη πόσο έξω έχω πέσει...
το παιχνιδι ειναι στημενο!!κλεισετε δεν κλεισετε τις τηλεορασεις..
εχουν προετοιμασει το εδαφος...:cool:
LogOutGoRide
28/06/2015, 22:41
Εγω μόλις την άνοιξα την tv γιατί κάποιος μου την είπε
Billymuse
28/06/2015, 22:41
Πιθανο και αυτο σενάριο..δυστηχώς ειναι και πολλα επικοινωνιακά παιχνίδια απο πισω..δλδ εκει που έδειχνε κατα καποιο τρόπο η Μέρκελ να υποχωρεί
να σε λεει ο Σόιμπλε οτι τα μέτρα που πρότιναν οι θεσμοί ειναι πολυ απλά...
George_Sp
28/06/2015, 22:44
έπιασα 5άρι στο αποψινό τζόκερ! κάποιος να με ενημερώσει για την εξαργύρωση :lol:
337884
Αυτοι που κανουν δουλειες με εξωτερικο,ειναι οι τελευταιοι που θα σκεφτω..
Ε ?
Αυτό, τι είναι; επαγγελματικός σωβινισμος;
spiridaus
28/06/2015, 22:48
Byron γιατί θα έχουν πρόβλημα οι επιχειρήσεις που κάνουν μπίζνες με εξωτερικό με τα καπιταλ κοντρολς; Με αντικαταβολή μετρητά πληρώνουν; Επίσης ακομά και αν θέλουν να βγάλουν λεφτά εξώ, μπορούν με ειδική άδεια, τουλάχιστον έτσι συνέβη στην Κύπρο πχ. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα δηλαδή;
Επίσης και χωρίς να λέω ότι είναι σωστή στρατηγική, μήπως αυτό με τα νταούλια και τους ζουρνάδες που είχε πεί ο Τσίπρας ότι θα χόρευε τις αγορές εννοούσε αυτό που ξεκινά να συμβαίνει τώρα;
gior-gos
28/06/2015, 22:49
Και αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν σε επιχειρήσεις που κάνουν δουλειές με εξωτερικό. Και αυτοί θα πάρουν τα @@ τους, μιας και η δουλειά τους δεν θα έχει αντικείμενο εργασίας με τα capital controls...
Τότε ας στηριξουν τους Εταιρους.
Ή μηπως πρεπει να στηριξουμε ολοι τους Εταιρους για να μη χασουν τις δουλειες τους αυτοι που εχουν (δουλειες); :confused:
taisteal
28/06/2015, 22:50
Ε ?
Αυτό, τι είναι; επαγγελματικός σωβινισμος;
Σωβινισμος,οχι.
Προτεραιοτητα θα το ελεγα.
Πριν κάτι μηνες κάνανε πορείες υπέρ της κυβέρνησης για τα πρώτα EuroGroup και περνάγανε το μήνυμα της στήριξης στην προσπάθεια τους.
Σίγουρα ειμαι μικρός για να απαντήσω σε αυτο που με ρωτάς πιο ολοκληρωμένα, αλλα ξέρω και τις πορείες που κανανε επι ΝΔ στο δευτερο μνημόνιο
ποσα κεφάλια ανοίξανε. Και είδα ποσες πορείες έχουν κανει επι Συριζα(λιγες σιγουρα αφου ειναι 5 μηνες στην εξουσια) αλλα δν είδα ουτε ρουθουνι να ανοίγει..
Αύριο όπως και την προηγούμενη εβδομάδα έχει/είχε συγκέντρωση του σύριζα ΥΠΕΡ της κυβέρνησης.
Εγώ σε ρώτησα, μιας και σε ενοχλούν οι συγκεντρώσεις κατά μιας πολιτικής, πότε έχει ξαναγίνει συγκέντρωση από κυβέρνηση ΥΠΕΡ της πολιτικής της.
Μην μου απαντάς, για το πως αντιμετώπισαν οι διάφοροι τους διαφωνούντες. Ξέρω, εδώ ζω.
Billymuse
28/06/2015, 22:55
Δε το λεω σαν σοβαρό δεδομένο ουτε οτι επηρεάζει την κατάσταση της κοινης γνώμης...ουτε το μέσο που αναφέρω την πληροφορία είναι να
το πάρεις στα σοβαρά μιας και καλύπτει συγκεκριμένες ηλικίες και δν έχει την άποψη των γέρω που απτη προπαγάνδα θα έχουν χεστεί πανω τους για το μέλλον
τους λες και ειναι το ιδιο με το δικο μας σε διάρκεια....αλλα βγαίνει ενα πρώτο συμπέρασμα.
Στο facebook δημιουργήθηκαν 2 γκρουπ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ
Το ναι απαριθμει ας το πουμε 16000
Το οχι απαριθμει ας το πουμε 67000
Επαναλαμβάνω δεν ειναι σοβαρή πηγη αλλα δε παύει να δείχνει και τι επικράτει..
nick_VFR
28/06/2015, 22:57
Έχετε υπ΄όψη παλληκάρια, πως το όνειρο για το καλύτερο μέλλον των παιδιών σας, μπορεί να γίνει (εύκολα) όνειρο για το πως θα φύγουν τα παιδιά σας από το μέλλον που ετοιμάζουν οι νοσταλγοί του Τσε-Παπανδρέου.
Για όσους περιμένουν καλύτερο μέλλον με τη δραχμή, ας έχουν υπ΄όψη τους πως το βασικό νόμισμα συναλλαγών στις υποανάπτυκτες οικονομίες (Βαλκάνια πχ) είναι το € και το $. Ετσι απλά για να μην κάνετε όνειρα καλύτερου μέλλοντος με άλλο νόμισμα. Το γιατί, ας το βρείτε μόνοι σας.
Έτσι ακριβώς είναι! Σε κάποιες χώρες της Λατινικής Αμερικής, μόλις πληρωθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι (στο τοπικό νόμισμα), τρέχουν στην κυριολεξία να μετατρέψουν το νόμισμα τους σε δολάρια Αμερικής.
5. Το δίλημμα μεγάλο και δύσκολο. δεν είμαι σίγουρος οτι είτε το ένα είτε το άλλο θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα. δε νομίζω οτι φταίει το νόμισμα. Για παράδειγμα εμένα προσωπικά με καεί περισσότερο το πώς επιτέλους θα σταματήσει να κυβερνάει το βαθύ πασόκ, το οποίο ζει και βασιλεύει. Κανείς δε το κούνησε. Δεν είμαι σίγουρος ποια από τις 2 επιλογές θα το κάνει. Μάλλον καμία από τις 2. Μάλλον θα συνεχίσει να κυβερνάει έτσι ή αλλιώς. Κυβέρνησε με δικιά του κυβέρνηση, κυβέρνησε με κυβέρνηση δεξιών και από ότι έδειχνε θα συνέχιζε να κυβερνάει και με κυβέρνηση αριστερών.
+782
Αυτό ακριβώς! Με το βαθύ ΠΑΣΟΚ κάτι πρέπει να κάνουμε...
el_hymador
28/06/2015, 23:01
Είναι 5 χρόνια που η μόνη διαπραγμάτευση που κάνουμε είναι το χρώμα του προφυλακτικού που χρησιμοποιούν όταν μας διακορεύουν... είναι 3 μέρες που έγινε μια 'άκομψη; ηλίθια; χαζή; άσκοπη; καταστροφική; αλλαγή της παθητικής νοοτροπίας μας... ψυχραιμία.
Πάντως απ ότι θυμάμαι σε αυτά τα τελευταία 5 χρόνια παρ΄ότι δίναμε κ*λο αβέρτα, κάθε λίγο και λιγάκι έπεφτε η φοβέρα της χρεοκοπίας και της εξόδου... τι στο διάολο ρε γαμότο; ... άσε που μετά από 5 χρόνια κάτι θα έπρεπε να είχε φανεί στον ορίζοντα... που δεν φάνηκε. Ποτέ.
Η ψυχραιμία έχει απολεσθεί μαζί με τα τελευταία ψήγματα αυταπάτης περί ευρωπαϊκής ένωσης λαών.
Αυτά γίνονται οταν οι λογιστές χαρασουν πολιτική.
Και το τραγελαφικο είναι ότι ο συριζας θα χαρακτηριστεί και ακραίος...λες και δεν είχε προτείνει μνημόνιο στους....θεσμούς...τι γελοίος χαρακτηρισμός...
Παραπάνω ο εβερσμαν έβαλε δίπλα δίπλα τι πρότεινε ο ένας κι ο άλλος...
Και ένα άλλο παιδι έβαλε και τις δυο προτάσεις.
Ας τις δει ο καθένας ψύχραιμα και ας αποφασίσει ποιος έχει πιέσει τα πράγματα να φτάσουν εδώ και ,κυρίως,για ποιο λογο.
Ο βασιλιάς είναι γυμνός και μας τα κουνάει κι όλας.
Ας αποφασίσει ο καθένας ψύχραιμα τι θα πράξει και ,οτι και να γίνει, να έχει και τον νου του στον διπλανό του...ακόμη και αν δεν συμφωνεί μάζι του.
gior-gos
28/06/2015, 23:07
Εχει υπαρξει ομως κυβερνηση που να υποστηριζει τον αντιπαλο και αντιπολιτευση που να πολεμα για την χωρα.. στην Ελλαδα παλι αυτα ;)
Billymuse
28/06/2015, 23:14
Eνα ένα έρχονται τα κακα μαντάτα ... :(
https://twitter.com/PosidonioMHall/status/615251219792179200
καλο βράδυ παίδες και είπαμε ψυχραιμία
γιαυτο παιζει να τα κανουν πουτανα ολα!
Σύντροχοι;
Ψυχραιμία, κι εδώ και εκτός ίντερνετ.
Ο κόμπος ήταν αναπόφευκτο να φτάσει στο χτένι.
Ψυχραιμία και αλληλεγγύη.
και προτρέψτε τους γυρω σας,να κλείσουν τη γαμημένη την τηλεόραση.
Και απο που θα ενημερωθείς; ;)
Nostradamus
28/06/2015, 23:20
Λοιπον ειναι ο αλλος μελος του ελληνικου κυνοβουλιου απο το '08. εχει δηλαδη μεχρι τωρα απολλαβες κανενα μισο μυριο και βαλε σε μια επταετια... νομιμα και καθαρα..
Οι παλαιοτεροι βαλε αυτοι τι κουμαντα εχουν.. Και μιλαμε μονο για τα καθαρα, τα νομιμα κτλ κτλ.
Και ολοι αυτοι δεξιοι, αριστεροι, τσακ στην μεση κτλ κτλ, τους βγαλαμε να μας κανουν τα κουμαντα τα οικονομικα...
Και αυτοι λοιπον λενε τωρα, ρε καργιολια ευρωπαιοι που μας πινετε (ο πρωτος πληθυντικος τωρα ειναι χαρην κουβεντας) το αιμα, θα τα κανω κουγκι ρε, ως εδω και μην παρεκει...
Ο μισο μυριο παντελονατο θα τα κανει κουγκι.. για σενα και μενα και τις γριες με τα 300 ευρω συνταξη...
Αν ειχα λοιπον και εγω μισο μυριο, θα εδειχνα τις μπαλες μου απο το πρωι μεχρι το βραδυ στην μερκελ στο ολαντ και σε οποιον αλλον ηθελε να τις δει.. Και θα στα εκανα κουγκι απο το πρωι μεχρι το βραδυ....
Και ναι δεν συναντησα ποτε ανθρωπο που να βαζει πρωτα το συλλογικο καλο απο το δικο του... αντε στην καλυτερη να τα βαζει ισα.. αλλα οποιος λεει οτι δεν κοιταζει πρωτα το δικο του τον κωλο (της φαμιλιας του και των δικων του ανθρωπων) για μενα ειναι υποκριτης απο τους λιγους...
Δεν θελει ψυχολογια οχλου κατα την γνωμη μου.. Θελει να καθησει ο καθενας και να μετρησει, με τα λιγα η τα πολλα που ξερει και απο αυτα που μπορει να μαθει μεχρι εκεινη την ωρα τι ειναι καλυτερο.. για τον ιδιο και αν μπορει και για τους λοιπους...
nicksior
28/06/2015, 23:24
γιαυτο παιζει να τα κανουν πουτανα ολα!
Απλά κάποιοι (ακόμη) χάνουν τη δουλειά τους, αύριο εγώ ή εσύ , Δεν είναι για ειρωνία αυτά τα πράγματα..
christof40
28/06/2015, 23:36
ξερει κανεις γερμανικα;ειναι αληθινη η μεταφραση;
http://https://www.youtube.com/watch?v=gdxXUtMfL4s
tzimidis
28/06/2015, 23:54
ξερει κανεις γερμανικα;ειναι αληθινη η μεταφραση;
http://https://www.youtube.com/watch?v=gdxXUtMfL4s
αγγλικά είναι.
οι γερμανικοί υπότιτλοι καλύπτονται και δεν φαίνονται όλοι.
George_Sp
29/06/2015, 00:19
αγγλικά είναι.
οι γερμανικοί υπότιτλοι καλύπτονται και δεν φαίνονται όλοι.
https://www.youtube.com/watch?v=cESI_-H2wiU
MG-KTiNoS
29/06/2015, 00:26
Τωρα πως γινεται για τους φιλελε αυτη η ρημαδα η χωρα που δεν παραγει τιποτα,που ειναι ενα μηδενικο και κατι στην παγκοσμια οικονομια και μολις αποφασισε να πει ενα οχι,ξαφνικα...ανησυχουμε πως θα ανοιξουν οι αγορες,πραγματικα εχει πλακα.Πολυ Σκαει γαιδαρο βλεπετε μερικοι μερικοι :-)
και που να τους λέγαμε ότι φεύγουμε κι όλας ε?
:rolleyes:
Πάντως ως τώρα μάθαμε...
Ότι είμαστε ελεύθεροι να μιλάμε, όποτε μας ρωτάν και να απαντάμε ναι!
Ιδέες γα δημοψηφίσματα και τέτοιες σαχλαμάρες
απαγορεύονται !
:smokin:
και η ζωή συνεχίζεται
Ελπίζω φυσικά αύριο να έχω ακόμα πίστωση γιατί πρέπει να βρω κάποια πολύ σημαντικά φάρμακα....
και μια σκέψη για όσους έτρεχαν στα ΑΤΜ όλο το Σ/Κ
:moutza:
devil's animal
29/06/2015, 00:32
Τη γλάστρα όμως την έβαλαν στο μπαλκόνι αυτοί ακριβώς οι 178 εκπρόσωποι του ελληνικού λαού. Μήπως το ξέχασες ή θυμόμαστε μόνο ότι μας συμφέρει;
και που την εβαλαν τι σημαινει?
οτι μπορει με την "ψηφο" του να ριξει τις 178?
ακομα και να μετρουσε, θα πηγαινε 178-121 το σκορ...
σοβαρευτειτε...
tzimidis
29/06/2015, 01:17
https://www.youtube.com/watch?v=cESI_-H2wiU
βασικά μιλἀνε για αλλαγές στο πορτογαλικό πρόγραμμα και ο σόιμπλε λέει στον πορτογάλο να περιμένει πρώτα να παρθούν οι αποφάσεις για την ελλάδα.
εκεί που λέει ότι πρέπει να "πιστέψουν" ότι το εννοούμε , μπορεί να μεταφραστεί και :να "πειστούν" ότι το εννοούμε. Μία λέξη αλλάζει αλλά αλλάζει όλο το νόημα.
ούτε οι ίδιοι οι γερμανοί δεν συμφωνούν τι είπε.
βιντεάκι πυροτέχνημα στιλ espresso
εντιτ: τα ακριβη λόγια είναι :όσο δεν μας πιστεύουν ότι το εννοούμε σοβαρα, όπως δεν μας πίστεψαν με το θέμα της ελλάδας.
Οι υπότιτλοι είναι σκόπιμα λάθος μεταφρασμένοι, και οι γερμανικοί και οι αγγλικοί
337889
George_Sp
29/06/2015, 01:24
εις ωραίος.
dimmie_72
29/06/2015, 01:32
μια ψύχραιμη και αντικειμενική ανάλυση:
http://www.theguardian.com/world/2015/jun/28/the-guardian-view-on-greece-and-the-euro-no-money-left
devil's animal
29/06/2015, 01:39
τελικα μαλλον ειναι πολυ ευκολο να αποφασισεις τι θα ψηφισεις...
βλεπεις αυτον (https://www.youtube.com/watch?v=RjKSSgXV5zQ) και μετα αυτον (https://www.youtube.com/watch?v=jVnxSh2TKgw) και ξερεις...
οτι πουν το αντιθετο...
ο ενας υψηλομισθος υπαλληλος του κρατους και ενας απο τους διαχειριστες της τεραστιας περιουσιας της εκκλησιας που αλοιμονο και αν εχει βοηθησει τωρα στα δυσκολα...
και ο αλλος υπαλληλος του Μπ0μπ0λα, και της ΕΡΤ...και φυσικα υψηλομισθος, που μπηκε στην πολιτικη για να εξυπηρετησει συμφεροντα και μονο...
Ρε Βυρωνα, σαγαπαω, σεκτιμαω, εχεις κ μηχαναρα, αλλα τοσα χρονια δεν εκανα παρτυ με μας οι συναδελφοι σου σε ορισμενες χωρες?
Sorry ρε Κοσμά. Που να φανταστώ πως σου χαλάω τη φαντασίωση...Τόση περιέργεια να παίξεις ντε και καλά σε παρτούζα gang bang bukake?
Για να δούμε.
Sorry και σε ΄σενα, αλλά το μεγαλοφυές σχέδιο του Yanis για την θεωρία ντόμινο που έκανε καριέρα και παίζοντας τον μαγικό αυλό βρήκε και τα ποντίκια να τον ακουλουθήσουν, δεν πρόκειται να γίνει. Τζίφος η μπλόφα δλδ...
Αιντε να υπάρξει προσωρινά κάποια αστάθεια και κάποια διακύμανση στα χρηματιστήρια, στα νομίσματα και στα ομόλογα. Οι αγορές είναι προετοιμασμένες καιρό, οι εταίροι επίσης, και οι (μεγάλες) κεντρικές τράπεζες είναι πανίσχυρες. Οι περισσότεροι δεν θα ήθελαν να φύγουμε απ΄το €, κάποιοι το βλέπουν όμως ως πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προχωρήσουν στην οικονομική ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, με κανόνες που είναι απαράβατοι για τα μέλη της.
Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που αν χαθεί, δεν κερδίζεται εύκολα και οι γύρω μας, το παίρνουν πολύ σοβαρά αυτό.
Από κει και πέρα πρόεδρος του 15μέλους..ναι και απόφοιτος Ε.Μ.Π...όπως και πολλοί εδώ μέσα...
Μου κάνεις πλάκα, ναι? Μιλάς για τότεΝες που τα κομματικά κιόσκια μοίραζαν σημειώσεις και θέματα? Ή για τότε που οι κομματικές νεολαίες εξέλεγαν καθηγητές και πρυτάνεις?
Οκ, καλά είναι...έχω ένα φίλο που ήταν στους Τοπογράφους-Μηχανικούς του ΕΜΠ και εξαιρετικός ψαροντουφεκάς...
Πέρασε κάμποσα μαθήματα και τσίμπησε και μια ωραία θέση σε δωρεάν master, μαθαίνοντας 2-3 αποτυχημένους ψαράδες και νυν καθηγητές, τι σημαίνει μεγάλο ψάρι. 5-6 σφυρίδες από 8 μέχρι 14 κιλά χρειάστηκε...
Νομίζω πως την πρωτη φορά που πήρε τον έναν απ΄αυτούς μαζί του, και του έριξε μια 10άρα σφυρίδα στα πόδια, ο καθηγητής έκανε 2 ώρες να μιλήσει.
By the way, τώρα κάνει Ph.D με θέμα "Μέθοδοι επηρεασμού βαθμολογίας με χρήση μαγιάτικων" :D
337892
skylaros
29/06/2015, 02:21
Έχω αφήσει τα λεφτά στο κομοδίνο, αλλά η κιμωλία έχει πέσει στον γαλαξία με τα δώδεκα αυτοκίνητα πότε θα μου δώσεις το λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ ρε Μαριγώ την ώρα που ο ουρανός θα έχω δώσει στο σκύλο την τράπεζα...
Ευχαρίστως να κουβεντιάσουμε αν θέλεις κάτι, αλλά:
1) Θα πρέπει να μάθεις να κάνεις quote γιατί τα άναρθρα χάνονται
2) Θα πρέπει να εμπλουτίσεις λίγο τα επιχειρήματα σου. Επιχειρήματα Στέφανου Χίου μου θυμίζουν.
Byron γιατί θα έχουν πρόβλημα οι επιχειρήσεις που κάνουν μπίζνες με εξωτερικό με τα καπιταλ κοντρολς; Με αντικαταβολή μετρητά πληρώνουν; Επίσης ακομά και αν θέλουν να βγάλουν λεφτά εξώ, μπορούν με ειδική άδεια, τουλάχιστον έτσι συνέβη στην Κύπρο πχ. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα δηλαδή;
Επίσης και χωρίς να λέω ότι είναι σωστή στρατηγική, μήπως αυτό με τα νταούλια και τους ζουρνάδες που είχε πεί ο Τσίπρας ότι θα χόρευε τις αγορές εννοούσε αυτό που ξεκινά να συμβαίνει τώρα;
Δεν ξέρω και δεν νομίζω πως ξέρουν και οι ίδιοι. Ο Yanis είπε πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα, επομένως δεν ανησυχούμε...
Η λειτουργία των capital controls έχει ως σκοπό να απαγορεύει τις διαρροές προς τα έξω. Στα κράτη που έχει εφαρμοστεί, αφορούσε φυσικά τις εκροές σε συνάλλαγμα.
Στην Κύπρο υπάρχουν σημαντικές διαφορές για να πεις πως θα εφαρμοστεί με τον ίδιο τρόπο. Καταρχήν σε μέγεθος, μιας και το ΑΕΠ της Κύπρου ήταν 15 δις € ενώ το δικό μας είναι πάνω απ΄το δεκαπλάσιο.
Στην Κύπρο ο βασικός πυλώνας της οικονομίας ήταν οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και όχι το εμπόριο/βιομηχανία/εξαγωγές. Δεν ξέρω με τι λεφτά θα καλύπτουν οι εταιρίες/έμποροι τις εισαγωγές τους μιας και χρηματοδότηση από τράπεζες (στις υγιής υπήρχε)/επιταγές/όρια αλληλόχρεων κλπ προφανώς δεν θα υπάρχουν λεφτά για να γίνουν. Όσες έχουν μετρητά θα είναι σε καλύτερη θέση, αλλά μετά από διαδικασίες και εγκρίσεις.
Στην Κύπρο δεν σταμάτησε ο ELA ούτε υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα πληρωμών του €, Target 2. Ρευστότητα υπήρχε προς την κεντρική τράπεζα.
Στην Κύπρο, το πρόβλημα ήταν οι Κυπριακές τράπεζες (οι ξένες δεν είχαν πρόβλημα) και γιαυτό έφαγαν το κούρεμα. Σε εμάς το πρόβλημα είναι η ρευστότητα που έχει μεταφερθεί στο εξωτερικό και πως δεν μπορούμε να πάρουμε πλέον ρευστότητα απ΄τον ELA.
Αν φάμε ban από το target 2 (που χρωστάμε έναντι καταθέσεων που κάλυψαν πάνω από 130 δις), το πράμα γίνεται όσο χειρότερο μπορεί να γίνει, μιας και δεν ξέρω πως και πότε (κάποια στιγμή θα βρεθεί τρόπος) θα μπορούν να εκκαθαρίσουν συναλλαγές σε €, ακόμα και αν υπάρχουν τα λεφτά που στέλνονται έξω.
Δεν μιλάω για συναλλαγές με πιστωτικές, και φυσικά δεν μιλάω για την ζημιά που θα πάθει ο τουρισμός, μιας και ο τουρίστας ούτε φορτωμένος χαρτονόμισμα θα έρθει, ούτε χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιήσει πιστωτική. Νομίζω πως οι ακυρώσεις θα φανούν σύντομα.
Σωβινισμος,οχι.
Προτεραιοτητα θα το ελεγα.
Δεν σε καταλαβαίνω sorry. Ο τυπάκος που θα κάνει εισαγωγή τα λάδια του ΧΤ που θα θέλεις να αλλάξεις...κάπως πρέπει να τα πληρώσει για να του τα στείλουν.
Επίσης ο κρεοπώλης στέλνει λεφτά στην Ολλανδία για εισαγωγή, ο αρτοποιός στην Ρωσία για μαλακό σιτάρι κ.ο.κ...
Αντίστοιχα, ο κόσμος δεν θα χαλάει € λόγω φόβου, με ότι αυτό σημαίνει στην αγορά και στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Για αυτούς μιλάς πως δεν σε ενδιαφέρουν?
Οκ, πάσο.
taisteal
29/06/2015, 03:02
Βυρωνα ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι λογω του επαγγελματος σου,γνωριζεις πολυ περισσοτερα
απο πολλους εδω μεσα οσον αφορα αριθμους κτλ.
Θα ηθελα χωρις καμμια δοση ειρωνειας απο μερους μου,να μου πεις τι θα γινοταν αν
υπηρξε συμφωνια και ολα κυλουσαν οπως πριν.
Ειτε με Αντωνη ειτε με Αλεξη,δεν εχει σημασια.
Θα εβλεπες αναπτυξη σε βαθος χρονου;
Εγραψες ολα οσα αρνητικα πιστευεις σε περιπτωση που ο λαος πει οχι.
Θα ηθελα απλα και λιτα,χωρις χιλιαδες αριθμους κτλ,για να εισαι πιο κατανοητος.
Παντα με διαθεση συζητησης και οχι αντιπαραθεσης.
Βυρωνα ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι λογω του επαγγελματος σου,γνωριζεις πολυ περισσοτερα
Θα ηθελα χωρις καμμια δοση ειρωνειας απο μερους μου,να μου πεις τι θα γινοταν αν
Φίλε, σε 2,5 ώρες πρέπει να ξυπνήσω και δεν θα έχω και πολύ καλή μέρα. Κάποια στιγμή αύριο (ελπίζω), θα βρώ χρόνο να πούμε δυο πράγματα.
Καλημέρες :beer:
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/971799/erotiseis-kai-apantiseis-gia-ta-capital-controls
Σχετικά με το αν δουλεύουνε κάρτες κλπ
nicksior
29/06/2015, 05:44
Μετρημένοι στα δάχτυλα όσοι αντιλαμβάνονται την κατάσταση.
Κάποιοι θα ωριμάσουν, κάποιοι θα αρχίσουν να φαντασιώνονται τον εαυτό τους αυριανό ηγετίσκο και κάποιοι θα σταματήσουν να γράφουν..
Καλή τύχη σε όλους.
nicksior
29/06/2015, 05:55
EUR/USD 1,10177 1,10205 -1,28%
Κι εδώ απέτυχε ο "μάγος" της οικονομίας (περίμενε τουλάχιστον -12%)
Βέβαια δεν είναι καλό για μας.. Μπορούν οι κακές αγορές να ισχυριστούν πως είμαστε μια τρίχα απ τα ......... τους.
EUR/USD 1,10177 1,10205 -1,28%
Κι εδώ απέτυχε ο "μάγος" της οικονομίας (περίμενε τουλάχιστον -12%)
Βέβαια δεν είναι καλό για μας.. Μπορούν οι κακές αγορές να ισχυριστούν πως είμαστε μια τρίχα απ τα ......... τους.
Η Goldman Sachs το βλέπει στο 0,95 εδώ και καιρό, και ανεξαρτήτως Grexit...
Βέβαια τα τελευταία στοιχεία των ΗΠΑ δεν ήτανε και τόσο καλά, αλλά και πάλι το 1,05 το είχε άνετα.
Billymuse
29/06/2015, 07:20
Καλημέρα σας. Μιας και δουλευω σε κάβα μας ενημερωσε οτι για σήμερα η Αθηναική Ζυθοποιία(αμστελ,χαινικεν,αλφα..)
δεν τιμολογεί σήμερα μονο δέχεται?? παραγγελείες, και αυτο παίζει να το γυρίσει στο μετρητοίς. Η 3Ε κοκα κόλα για
την ώρα δν έχει αλλάξει κάτι στις παραγγελείες της. Το αναφέρω για το πως πράττουν μεγαλες Α.Ε. στο κλάδο μας...
Να δούμε τώρα πως θα ανακοινώσουμε στο προσωπικό οτι μισθοί και ημερομίσθια δε μπορούν να καταβληθούν μέχρι νεωτέρας...
Με κλειστές τράπεζες, και που θέλουμε, δε μπορούμε.
Billymuse
29/06/2015, 07:22
Δωρεάν τα μέσα μαζικης μεταφοράς μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες..
Σπίρτζης: Δωρεάν οι συγκοινωνίες στην Αθήνα μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες
Πολιτική
Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, μεταφορών και δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, οι συγκοινωνίες μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες θα είναι δωρεάν
nikos_abel
29/06/2015, 07:34
Να δούμε τώρα πως θα ανακοινώσουμε στο προσωπικό οτι μισθοί και ημερομίσθια δε μπορούν να καταβληθούν μέχρι νεωτέρας...
Με κλειστές τράπεζες, και που θέλουμε, δε μπορούμε.
Αν πληρώνετε μετρητοίς όντως υπάρχει πρόβλημα. Αν πληρώνετε μέσω μισθοδοσίας τραπέζης δεν υπάρχει θέμα.
bros400pgm
29/06/2015, 07:58
Sorry ρε Κοσμά. Που να φανταστώ πως σου χαλάω τη φαντασίωση...Τόση περιέργεια να παίξεις ντε και καλά σε παρτούζα gang bang bukake?
Συγνωμη και απο μενα για οτι ακολουθησει :beer:
PortisHead
29/06/2015, 08:19
Επισης,ενα αλλο ερωτημα,αντε και τρελλαινεται το αφεντικο και τους στελνει ολους στο διαολο.Τερμα.Δεν πληρωνουμε κανεναν.Γινομαστε Ουγκαντα.
Παυει να υφισταται το χρεος?
Σβηνει και παμε ολοι σπιτια μας?
Ποιο ειναι το νομιμο μεσο να διεκδικησουν τελικα τα χρηματα τους οι δανειστες σε μια τετοια περιπτωση.
Το ρωταω αυτο γιατι αντε και γυρισαμε στο '60 δεν υπαρχει ουτε coca-cola ουτε iphone ουτε NIKE.
Γινομαστε αυταρκεις και πορευομαστε φτωχικα μεν μονο με αυτα που εχουμε?
Το χρεος κανει φτερα?
Sorry , σε αυτό μπορει να μου απαντησει κάποιος που γνωρίζει ?
MG-KTiNoS
29/06/2015, 08:31
τι είναι μπουκάκε ρε ????
spyrakos35
29/06/2015, 08:33
μπανάκι.....
Sorry , σε αυτό μπορει να μου απαντησει κάποιος που γνωρίζει ?
Οταν αποφασιζεις να κανεις σταση πληρωμων ειναι μονομερης ενεργεια και δεν σημαινει οτι το χρεος σβηστηκε. Συνεχιζει κανονικα και υφισταται απλα εσυ σταματας να το αποπληρωνεις μεχρι νεοτερας.
Αντε ρε τρολλ......:lol:
Pan (dvs)
29/06/2015, 08:41
Πριν σου απαντησει ο Βυρωνας,να σου πω εγω δυο πραγματα,οπως τα εβλεπα στην αγορα του τροφιμου,που κακα τα ψεματα ειναι πολυ σημαντικη για την αγορα.
Πριν τις εκλογες η αγορα ειχε σταθεροποιηθει και ειχε παρει την ανιουσα.Βλεπαμε φως πλεον,στην ακρη του τουνελ.Ο κοσμος ειχε αρχισει να ζητα παλι ειδικα προιοντα,πχ τονος φιλετο 400 γρ με τιμη στο ραφι 8 ευρω.Οι επιχειρησεις (οσες μεινανε) ητανε σε γενικες γραμμες ενταξει στις υποχρεωσεις τους.Ειχανε κανει ρυθμισεις των παλιων ωφειλων και μπαινανε σε σειρα.
Η αισιοδοξια ,η οποια ειναι το 50% στο εμποριο,αρχισε να ανεβαινει και ακουγα σχεδια για επενδυσεις.Ο κοσμος
ειχε μαθει να κανει το κουμαντο του και ειχε μαθει να ζει,συμφωνα με τις νεες συνθηκες.
Με την προκυρηξη των εκλογων,ολα αυτα αλλαξαν.Ο κοσμος μαζευτηκε κουβαρι.Ναι μεν φαινοτανε αισιοδοξος,αλλα σταματησε να ξοδευει.Οσο γινοτανε αυτος ο γαμος του Κουτρουλη με τις "διαπραγματευσεις" ,κοντεψε να σταματησει η καταναλωση.Ακομη και βασικα ειδη,οπως το γαλα και το ψωμι ,δεν τα πλησιαζαν.
Αυτη ειναι η μια πλευρα.Η αλλη ειναι οτι τα νουμερα πραγματικα ΔΕΝ βγαινουνε.Απλα ειχαμε σαν κρατος συμαζευτει,πολλες φορες εις βαρος της κοινωνιας και περιμεναμε την ευκαιρια να επαναδιατυπωσουμε τις αποψεις μας στην τροικα,ελπιζοντας οτι θα κατανοησει το προβλημα.Πιθανοτατα αυτο που γινεται σημερα,θα γινοτανε ουτωσ η αλλως καποια στιγμη.Η διαφορα ειναι οτι αυτοι το κανανε αγαρμπα και χωρις καμμια προετοιμασια.
Οταν μια κυβερνηση μεσα στον κακο χαμο,περα απο τις διαπραγματευσεις,το μονο που εχει κανει ειναι η προσληψη των καθαριστριων και το ανοιγμα της ΕΡΤ,δειχνει οτι δεν ειναι καταλληλη να χειριστει τετοιες καταστασεις.Αφησε απροετοιμαστο τον κοσμο και θα υπαρξουνε σοβαρες επιπτωσεις.
Δεν υποστηριζω οτι οι αλλοι θα το χειριζοτανε καλυτερα,ουτε το παω πολιτικα.Χεσμενους τους εχω ολους,αλλα αυτοι εδω ειναι για τα πανηγυρια.
Billymuse
29/06/2015, 09:04
Καλημέρα σας. Μιας και δουλευω σε κάβα μας ενημερωσε οτι για σήμερα η Αθηναική Ζυθοποιία(αμστελ,χαινικεν,αλφα..)
δεν τιμολογεί σήμερα μονο δέχεται?? παραγγελείες, και αυτο παίζει να το γυρίσει στο μετρητοίς. Η 3Ε κοκα κόλα για
την ώρα δν έχει αλλάξει κάτι στις παραγγελείες της. Το αναφέρω για το πως πράττουν μεγαλες Α.Ε. στο κλάδο μας...
Edit: τελικα μας φερανε μπυρες..ηρθε η αναπτυξη
tsompanis
29/06/2015, 09:06
Μισό λεπτό ρε παιδιά. ..αύριο νομίζω ότι λήγει το πρόγραμμα του τελευταίου μνημονίου .
έγινε καμία αξιολόγηση από τους εταίρους? Πήγα με καλά? Πήγαμε χάλια? Είχαμε πλεόνασμα?
Γιατί στην τελική δεν μας λένε πέτυχαν μέχρι τώρα τους στόχους που ήθελαν?
LogOutGoRide
29/06/2015, 09:40
Θυμάμαι ένα ντοκυμαντέρ του Εξάντα το 2010.
Πόσο κοντά είναι στην Ελλάδα; Αυτό ήταν το όνειρό τους για μας;
Εκεί θα φτάναμε ή θα φτάσουμε;
Είναι και αυτό προπαγάνδα και δεν πρέπει να το θυμάμαι;
Όποιος δεν το είδε, καλό είναι να το κάνει τώρα κιολας.
Παίζει δωρεάν στο link
http://www.exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2010-2011/158-macroeconomics
Μήπως τελικά πιεζουμε κάπως; Πτώση 4,6% στο χρηματιστήριο της γαλλιας, 3,6% στην Κίνα, 3% στην Ιαπωνία. Πτώση της τιμής του πετρελαίου. Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο από τον Όλαντ και δήλωση του Σόιμπλε ότι μπορούμε ακόμα να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση για να βρεθεί μια λύση είτε την τέταρτη είτε μετά το δημοψήφισμα.
Μήπως τελικά πιεζουμε κάπως; Πτώση 4,6% στο χρηματιστήριο της γαλλιας, 3,6% στην Κίνα, 3% στην Ιαπωνία. Πτώση της τιμής του πετρελαίου. Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο από τον Όλαντ και δήλωση του Σόιμπλε ότι μπορούμε ακόμα να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση για να βρεθεί μια λύση είτε την τέταρτη είτε μετά το δημοψήφισμα.
lol...:tooth: :tooth: :tooth:
Αυτά βλέπει και ο φον Βαρουφάκεν, έχοντας στον τοίχο το πορτρέτο του Γκουντέριαν και του Ναπολέοντα και περιμένοντας την παράδοση των αγορώνΕ άνευ όρων.
Μην ξεχάσει να βάλει κρεμούλα στα χεράκια, γιατί θα βγάλει κάλους απ΄το πολύ παίξιμο ζουρνάδων και ταμπούρλων.
christof40
29/06/2015, 10:08
Φίλε, σε 2,5 ώρες πρέπει να ξυπνήσω και δεν θα έχω και πολύ καλή μέρα. Κάποια στιγμή αύριο (ελπίζω), θα βρώ χρόνο να πούμε δυο πράγματα.
Καλημέρες :beer:
περιμενω και γω με ενδιαφερων μια αναλυση απο εναν εμπειρο στα χρηματοοικονομικα για μια αλλη λυση που συναδει με το ναι στο δημοψηφισμα
maniatiakos
29/06/2015, 10:08
Οταν μια κυβερνηση μεσα στον κακο χαμο,περα απο τις διαπραγματευσεις,το μονο που εχει κανει ειναι η προσληψη των καθαριστριων και το ανοιγμα της ΕΡΤ,δειχνει οτι δεν ειναι καταλληλη να χειριστει τετοιες καταστασεις.Αφησε απροετοιμαστο τον κοσμο και θα υπαρξουνε σοβαρες επιπτωσεις.
Όντως, μεγάλο μέρος του "έργου" της είναι το άνοιγμα της ΕΡΤ και η επαναπρόσληψη των καθαριστριών.
Πέρασε όμως και τις 100 δόσεις στα ταμεία και στην εφορία, που οι άλλοι περίμεναν την άδεια των έξω για να το κάνουν...και έτσι μπήκαν κάποια λεφτά.
Κάποιος θα μου πει, ότι με εκείνη τη ρύθμιση για την εφάπαξ καταβολή με διαγραφή των προσαυξήσεων κλπ ευνοήθηκαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Όντως, αλλά ξέρω και πολλούς μικροφειλέτες των 2κ-3κ που πλήρωσαν εφάπαξ.
A, επίσης ποινική διώξη ασκείται για χρέη άνω των 50.000 ευρώ προς το δημόσιο.
Τη στιγμή που οι προηγούμενοι το είχαν κατεβάσει από τα 10.000 στα 5.000...
Με τα μέτρα που πρότεινε η Τρόικα ένα είναι σίγουρο: ότι όποια ανάκαμψη είχε παρατηρήθει σε κάποιους κλάδους θα γινόταν ανάμνηση.
Από κει και πέρα η μλκια είναι που ο Τσίπρας τους πήγε μέτρα 8 δις με την υπογραφή του...γιατί στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτή πάνω-κάτω θα είναι η συμφωνία εντός ευρώ...
AUFGEBRACHT
29/06/2015, 10:11
Μέχρι να αλλάξουν γνώμη οι ελλανοδίκες (ελληνικότατη λέξη εεε.....) στο MotoGP να δώσουν τη νίκη στο Mάρκεζ για το συμβάν στο Assen έχουμε δρόμο ακόμα...
AUFGEBRACHT
29/06/2015, 10:17
Αυτά βλέπει και ο φον Βαρουφάκεν, έχοντας στον τοίχο το πορτρέτο του Γκουντέριαν
Θλιβερέ εγκάθετε και παπαγαλάκι του ΝΑΙ... Πορτραίτο του Γκουντέριαν αριστερός άνθρωπος; Πορτραίτο του Tukhachevsky έχει, το δε έργο του περί Επιχειρησιακής τέχνης και μελέτης της σχέσης μαζικής ισχύος πυρός και ταχυκίνησης το διαβάζει κάθε βράδυ πριν πέσει για ύπνο.
Αυτά βλέπει και ο φον Βαρουφάκεν, έχοντας στον τοίχο το πορτρέτο του Γκουντέριαν και του Ναπολέοντα και περιμένοντας την παράδοση των αγορώνΕ άνευ όρων.
Μην ξεχάσει να βάλει κρεμούλα στα χεράκια, γιατί θα βγάλει κάλους απ΄το πολύ παίξιμο ζουρνάδων και ταμπούρλων.
Αχαχα.. Ο,τι να ναι!!! Ασε ρε φιλέ τι βλέπει ο Βαρουfuckης. Δεν είμαι συριζα, δεν υποστήριζω κανέναν από τα λαμογια τους πολιτικαντιδες.. Την πρόταση των δανειστών καθησα και διάβασα και είδα ότι θα μας εξεφτελιζαν οικονομικά.. Μ αρέσει που αλλάζουν στάση έστω και προσωρινά και περιμένω να δω τι θα γίνει τλκ.
Εσύ απ αυτά τα στοιχεία βλέπεις κάτι άλλο; Δλδ τι θεωρεις ότι μπλοφαρουν οι αγορές και άνοιξαν τα χρηματιστήρια στο κόκκινο για ποιο λόγο ακριβώς..; Ο Όλαντ κάλεσε υπουργικό συμβούλιο για να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ;
Ο,τι να ναι πραγματικά..
AUFGEBRACHT
29/06/2015, 10:29
Ο Όλαντ κάλεσε υπουργικό συμβούλιο για να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ;
Αυτός πιθανώς και να το κάλεσε για να τους ανακοινώσει ότι χωρίζει και την ηθοποιό γιατί βρήκε καινούρια γκόμενα...
Εσείς που τα ξέρετε όλα για πείτε μας και μας πως αυτή ή πρότασηhttp://www.newsbeast.gr/financial/greek-financial/arthro/1858124/afti-ine-i-protasi-pou-den-mathame-pote θα βοηθούσε την ανάκαμψη της οικονομίας;
Πως ακριβώς βοηθάει την επιχειρηματικότητα και κατ επέκταση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας; Πως βοηθάει τον τουρισμό (το μεγαλύτερο έσοδο της Ελλάδας);
Αυτο που με χαροποιεί σήμερα είναι ότι ο κόσμος συμπεριφερεται ψύχραιμα.
Αν πληρώνετε μετρητοίς όντως υπάρχει πρόβλημα. Αν πληρώνετε μέσω μισθοδοσίας τραπέζης δεν υπάρχει θέμα.
Πληρώνει κανείς μετρητοίς την μισθοδοσία τη σήμερον ημέρα; Μέσω τραπέζης πάντα. Πληροφορίες λένε πως θα ανοίξουνε σε κάθε συστημική τράπεζα 70 υποκαταστήματα, για να γίνουν και αυτές οι δουλειές. Δυστυχώς δεν χρησιμοποιούμε web banking, και με κάποιο τρόπο πρέπει να πάει η κατάσταση/στικάκι στην τράπεζα...
Για να δούμε...
AUFGEBRACHT
29/06/2015, 10:40
Αυτο που με χαροποιεί σήμερα είναι ότι ο κόσμος συμπεριφερεται ψύχραιμα.
Οι ελλείψεις και οι ουρές σε βενζινάδικα που βλέπω δεν μου επιτρέπουν να συμμεριστώ την άποψη...
Οι ελλείψεις και οι ουρές σε βενζινάδικα που βλέπω δεν μου επιτρέπουν να συμμεριστώ την άποψη...
Εδω η εικονα που εχω είναι διαφορετική.
Αλλα μην ξεχνάτε οτι έχουμε και μΠεο για δήμαρχο. .....:tooth:
paramedic
29/06/2015, 10:49
Και εδώ που μένω εγώ ούτε ουρές σε βενζινάδικα ούτε τίποτα. Κάτι δαίμονες και φωτιές που ξεπηδούν απο την γή που βλέπω τα θεωρώ προπαγάνδα και δεν τα πιστέυω επίσης....:evil:
maniatiakos
29/06/2015, 10:50
....
Κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν:
- Ότι οι όποιες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα είναι η εξαγορά των κερδοφόρων κρατικών επιχειρήσεων, με την πώλησή τους στα ετήσια κέρδη.
- Ότι οι ξένοι που ευαγγελίζονται ένα σταθερό φορολογικό, κάθε τρεις μήνες το αλλάζουν με τα ισοδύναμά τους.
- Ότι με τη ρήτρα μηδενικού ελλείματος, οι συντάξεις (που ζουν πολύ κόσμο και όχι μόνο αυτούς που τις παίρνουν) όχι στο πολύ μακρινό μέλλον θα πάνε στα 200 ευρώ.
- Ότι παντού στην Ευρώπη, το Φ.Π.Α στον τουρισμό είναι κάτω από 8% μαζί με ένα τέλος 2% για τους δήμους, όπως μέχρι σήμερα ήταν στη χώρα. Στη γειτονική Τουρκία είναι στο 8%, by the way.
- Ότι αρνήθηκαν τη φορολόγηση του διαδικτυακό τζόγου και των vlts, επειδή αποτελούν δικές τους επενδύσεις.
+
+
+
τα οποία βαριέμαι να γράφω...
Έχω βαρεθεί να βλέπω συμμαθητές μου με πτυχία όχι της πλάκας, να δουλεύουν σε ιντερνετ καφέ ή να μοιράζουν σουβλάκια το απογευματόβραδο και το πρωί να πηγαίνουν σε συνεντεύξεις το πρωί εδώ και 3 χρόνια...
kostas777
29/06/2015, 10:57
Το δημοψήφισμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση και συγκυρία, είναι διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης και μάλιστα το ισχυρότερο.
Το πρόβλημα: Οι «δανειστές / εταίροι», μετέτρεψαν τη διαπραγμάτευση σε φιάσκο, μετά το φιάσκο της συμφωνίας του Φεβρουαρίου. Κοροϊδεύοντας και μπλοφάροντας, λες και δεν είμαστε συνέταιροι αλλά αντίπαλοι σε παρτίδα πόκερ, εξάντλησαν κάθε περιθώριο. Ενώ φαινόταν ότι είχαν τη θέληση να βοηθήσουν και ότι έκαναν κάποιο παζάρι, ήρθαν τελευταία στιγμή κυριολεκτικά και έδωσαν τελεσίγραφο. Παράλληλα κατηγόρησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι είναι αντίθετη με τα θέλω του ελληνικού λαού, τον Τσίπρα προσωπικά (θυμάστε τι έχει γίνει και με τον Βαρουφάκη κάμποσο καιρό πριν) και την «αριστερή» πολιτική της χώρας. Προφανώς η συντηρητική ηγεσία της Ευρώπης δεν θέλει καμία αλλαγή (μη χάσουν και τις καρέκλες τους) και δεν εννοώ μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις δικές τους χώρες, διότι βλέπουν την «αριστερά», έστω και νοθευμένη να κερδίζει έδαφος, όπως επίσης και την ακροδεξιά (συγκοινωνούντα δοχεία).
Το πρόβλημα δεν είναι να ζυγίσουμε τις δύο προτάσεις και να επιλέξουμε σαν λαός μια από τις δύο λέγοντας ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Είναι δεδομένο νομίζω ότι δεν θέλουμε καμία τέτοια πρόταση.
Το πρόβλημα είναι να έχουμε φωνή στις διαπραγματεύσεις (η κυβέρνηση δλδ) και μέτωπο. Και όχι να μας εμπαίζουν σαν χώρα οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί. Αυτοί παίζουν το δικό τους παιχνίδι, γιατί η θέση τους είναι πολύ δύσκολη τον τελευταίο καιρό και όχι λόγω του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα.
Αν λοιπόν νικήσει το ΟΧΙ, την επόμενη φορά που ο Σόιμπλε θα θέλει να πει «είναι ανεύθυνη η κυβέρνηση της Ελλάδας», ή ο Σούλτς να πει «μου σπάει τα νεύρα ο Βαρουφάκης» πολύ απλά δεν θα μπορεί. Γιατί αντί αυτού θα πρέπει να πουν: «είναι ανεύθυνοι και μου σπάνε τα νεύρα οι Έλληνες» εννοώντας τους Έλληνες πολίτες, δηλαδή εμάς σαν λαό. Και θα μπορούμε τότε να το παίρνουμε και προσωπικά.
Δεν θα έχει κανένας δικαίωμα να μειώσει ή να απαξιώσει τον Τσίπρα, γιατί μέσω του δημοψηφίσματος θα έχει μαζί του τον Ελληνικό λαό, έτσι ώστε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση - το παζάρι έχοντας εμείς βάλει πλάτες.
Τώρα η καταστροφολογία, οι Ουγκάντες και οι Βενεζουέλες, τα ΑΤΜ και οι διακοπές μας, τα νούμερα ΦΠΑ, πλούσιοι-φτωχοί, αριστεροί-δεξιοί, για εμένα δεν έχουν κανένα νόημα. Και όταν λέω εμένα εννοώ, τον Έλληνα που εδώ και δεκαετίες βλέπει ότι προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε ένα οικονομικό μπουρδέλο, που το διαχειρίζονται νταβατζήδες και μαφιόζοι, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε απέραντο τρελοκομείο. Ως εκ τούτου, ο Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να σκεφτεί λογικά, ενίοτε κατευθύνεται από τα ΜΜΕ και τον τρόμο που σπέρνουν, παίρνει σπασμωδικές αποφάσεις (δεν είδα εκατομμύρια κόσμου στα ΑΤΜ, αναμενόμενο να γίνουν ουρές αλλά αυτά που ακούγονται είναι υπερβολικά, έχουν όμως τη χρήση τους στα εν λόγω ΜΜΕ), όμως με την κοινή του λογική δεν μπορεί να μην καταλαβαίνει.
Όπως είπε και ο Τσιπ, θα πολεμήσουμε «ον μπιχάλφ οβ δε πίπολ ιν ιούροπ». Για μια νέα ευρώπη όπου δεν θα κάνουν παγαποντιές εναντίον ολόκληρων χωρών φλούφληδες τύπου Ντάισελμπλουμ και αυτών που έχει πίσω του. Που δεν θα την κυβερνάει η Siemens, η Nestle, η HDW και τα λοιπά οικονομικά καρτέλ που μόνο στόχο έχουν να παράγουν χρήμα, χωρίς να υπολογίζουν το που και το πως. Ο στόχος είναι μια Ευρώπη των λαών και όχι των μεγιστάνων (που ούτε καν έχουν σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον να πούμε, τα έχουμε βάλει όλα αυτά σε δεύτερη μοίρα, θα πεθάνουμε από τη βρώμα στο τέλος πριν προλάβουμε να δούμε το χρέος να μειώνεται).
Θέλουμε να είμαστε και να νιώθουμε αδελφοί με τους ευρωπαίους πολίτες και όχι εχθροί. Να συνεργαζόμαστε και όχι να ανταγωνιζόμαστε. Να βοηθάει ο ένας τον άλλο και όχι ο θάνατός σου η ζωή μου. Αλλιώς, τι να την κάνουμε αυτή την Ευρώπη, πολύ καλύτερα θα είμαστε αν γίνουμε μια ακόμη πολιτεία της Αμερικής.
Αυτά μπορούν να πηγάσουν μόνο μέσα από τον λαό όπως έκανε η Ελλάδα στις προηγούμενες εκλογές. Από εδώ (την Ελλάδα) ξεκινούν ή σταματούν όλα. Τέλος διαγγέλματος :)
Αχαχα.. Ο,τι να ναι!!! Ασε ρε φιλέ τι βλέπει ο Βαρουfuckης. Δεν είμαι συριζα, δεν υποστήριζω κανέναν από τα λαμογια τους πολιτικαντιδες.. Την πρόταση των δανειστών καθησα και διάβασα και είδα ότι θα μας εξεφτελιζαν οικονομικά.. Μ αρέσει που αλλάζουν στάση έστω και προσωρινά και περιμένω να δω τι θα γίνει τλκ.
Εσύ απ αυτά τα στοιχεία βλέπεις κάτι άλλο; Δλδ τι θεωρεις ότι μπλοφαρουν οι αγορές και άνοιξαν τα χρηματιστήρια στο κόκκινο για ποιο λόγο ακριβώς..; Ο Όλαντ κάλεσε υπουργικό συμβούλιο για να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ;
Ο,τι να ναι πραγματικά..
Αγαπητέ φίλε, οι αγορές δεν μπλοφάρουν ΠΟΤΕ.
Το οτι άνοιξαν τα χρηματιστήρια στο κόκκινο δεν λέει τίποτα. Το πόσο κόκκινα είναι δείχνει τον φόβο τους και το -2 ή -3 ή -4 που είναι ο DAX ή ο CAC40 είναι ασήμαντες απώλειες μιας απαγοητευμένης αγοράς. Αν υπήρχε φόβος και πανικός, απλά δεν θα υπήρχε bid (αγοραστής) και θα περίμεναν τις κεντρικές τράπεζες να βγάλουν τα κάστανα απ΄τη φωτιά, που απ΄όττι βλέπω είναι απούσες μιας και δεν υπάρχει λόγος. Ίσως μετά το Μπιστόλι στο ΔΝΤ να ανησυχήσουν λίγο ακόμα, but thats all folks...
Ετσι όπως το βλέπω, ο καμικάζι αυτοκτονίας που είπε ο gixxerman είναι μόνος του σε άδειο γήπεδο και απειλεί τα χόρτα.
MG-KTiNoS
29/06/2015, 11:06
Τώρα η καταστροφολογία, οι Ουγκάντες και οι Βενεζουέλες, τα ΑΤΜ και οι διακοπές μας, τα νούμερα ΦΠΑ, πλούσιοι-φτωχοί, αριστεροί-δεξιοί, για εμένα δεν έχουν κανένα νόημα. Και όταν λέω εμένα εννοώ, τον Έλληνα που εδώ και δεκαετίες βλέπει ότι προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε ένα οικονομικό μπουρδέλο, που το διαχειρίζονται νταβατζήδες και μαφιόζοι, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε απέραντο τρελοκομείο.
+ 900
Όχι τελοκομείο ΖΟΥΓΚΛΑ !
Όποιος νομίζει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μαφιόζους αζ δει ότι διαφώνησαν για τη φορολογία στο τζόγο....
Ποιός άλλος θα μπορούσε να σκεφτεί να γ.... το φτωχό γεροντάκι με το ΕΚΑΣ αντί να βάλει φόρο στα κωλοφρουτάκια
που δεν έπρεπε να έχουμε ΚΑΘΟΛΟΥ ?
maniatiakos
29/06/2015, 11:13
+ 900
Όχι τελοκομείο ΖΟΥΓΚΛΑ !
Όποιος νομίζει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μαφιόζους αζ δει ότι διαφώνησαν για τη φορολογία στο τζόγο....
Ποιός άλλος θα μπορούσε να σκεφτεί να γ.... το φτωχό γεροντάκι με το ΕΚΑΣ αντί να βάλει φόρο στα κωλοφρουτάκια
που δεν έπρεπε να έχουμε ΚΑΘΟΛΟΥ ?
Έλα και συ τώρα...
σε πιάσε ο πόνος για το γεροντάκι, γιατί μετά θα χάσεις τα πελατάκια από το φαρμακείο...
Όπου να'ναι και αυτό θα το ακούσεις από τους τραγικούς Έλληνες:lol:
Γενοκτονία όλων των άνω των 70, να σωθεί το ασφαλιστικό:lol:
@byron
"Αγαπητέ φίλε, οι αγορές δεν μπλοφάρουν ΠΟΤΕ.
Το οτι άνοιξαν τα χρηματιστήρια στο κόκκινο δεν λέει τίποτα. Το πόσο κόκκινα είναι δείχνει τον φόβο τους και το -2 ή -3 ή -4 που είναι ο DAX ή ο CAC40 είναι ασήμαντες απώλειες μιας απαγοητευμένης αγοράς. Αν υπήρχε φόβος και πανικός, απλά δεν θα υπήρχε bid (αγοραστής) και θα περίμεναν τις κεντρικές τράπεζες να βγάλουν τα κάστανα απ΄τη φωτιά, που απ΄όττι βλέπω είναι απούσες μιας και δεν υπάρχει λόγος. Ίσως μετά το Μπιστόλι στο ΔΝΤ να ανησυχήσουν λίγο ακόμα, but thats all folks..."
Πολύ πιθανό.
Αλλά δεν πάει άλλο, για πολύ κόσμο.
Το καταλαβαίνεις και το καταλαβαίνω.
Με στεναχωρεί προσωπικά, δεν θέλω να το βλέπω, οπότε εξακολουθώ να στηρίζω το ασαφές "ΌΧΙ".
. Ο στόχος είναι μια Ευρώπη των λαών και όχι των μεγιστάνων (που ούτε καν έχουν σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον να πούμε, τα έχουμε βάλει όλα αυτά σε δεύτερη μοίρα, θα πεθάνουμε από τη βρώμα στο τέλος πριν προλάβουμε να δούμε το χρέος να μειώνεται).
Θέλουμε να είμαστε και να νιώθουμε αδελφοί με τους ευρωπαίους πολίτες και όχι εχθροί. Να συνεργαζόμαστε και όχι να ανταγωνιζόμαστε. Να βοηθάει ο ένας τον άλλο και όχι ο θάνατός σου η ζωή μου. Αλλιώς, τι να την κάνουμε αυτή την Ευρώπη, πολύ καλύτερα θα είμαστε αν γίνουμε μια ακόμη πολιτεία της Αμερικής.
Και πώς ακριβώς θα τα πετύχεις αυτά όντας εκτός Ευρώπης; Με διαγγέλματα και συλλαλητήρια όπως για την Νικαράγουα; Αν δεν είσαι μέσα στο σύστημα να παλέψεις και να αλλάξεις νοοτροπίες και κανονισμούς δεν πα να φωνάζεις όσο θέλεις...
kostas777
29/06/2015, 11:16
Και πώς ακριβώς θα τα πετύχεις αυτά όντας εκτός Ευρώπης; Με διαγγέλματα και συλλαλητήρια όπως για την Νικαράγουα; Αν δεν είσαι μέσα στο σύστημα να παλέψεις και να αλλάξεις νοοτροπίες και κανονισμούς δεν πα να φωνάζεις όσο θέλεις...
Εντός Ευρώπης, πιο εντός δεν γίνεται.
Την πραγματική καταστροφή που ζούμε δεν την έχει ακόμα αναφέρει κανένας...
Ένα σας λέω μόνο... ο Πλούταρχος ακύρωσε την εμφάνισή του στο Ποσειδώνειο... Σκέφτείτε μόνο τι τεράστιο πλήγμα θα υποστούμε ως χώρα άμα υπάρξουν κι άλλοι να τον μιμηθούν...
Αι στα διάλα αλήτες... Ούτε να χρεωκοπήσουμε με αξιοπρέπεια δεν μας αφήνετε... :moutza:
nicksior
29/06/2015, 11:27
Τουρισμός ? πέθανε! (και ο εσωτερικός).
capital-control ? Οποιος νομίζει πως θα φύγει αύριο κοιμάται με το κράνος.. (Κύπρος).
Αυτά τα δύο μόνα τους , ισοδυναμούν με πόσα μνημόνια?
Εμπιστοσύνη ? Ας μην αναφέρω τα ψέμματα και τις ανακολουθίες.
Κάποιοι θα την πληρώσουν και κάποιοι όχι ? Λάθος! Θα την πληρώσουν όλοι!
Μοναδική μου ελπίδα κάτι να γίνει πριν λήξει η προθεσμία (πρόγραμμα) και ακυρώσουν το Δημ/σμα..
Οσοι νομίζουν πως αυτά δεν τους αφορούν , απλά ζουν σε άλλο χωροχρόνο!
AUFGEBRACHT
29/06/2015, 11:58
Πάντως από μια βόλτα στους τηλεοπτικούς δέκτες και τη σύγκριση αυτών που άκουσα, κατάλαβα γιατί πρώτη προτεραιότητα ήταν η επαναλειτουργία της ΕΡΤ...
devil's animal
29/06/2015, 12:02
τελικα μαλλον ειναι πολυ ευκολο να αποφασισεις τι θα ψηφισεις...
βλεπεις αυτον (https://www.youtube.com/watch?v=RjKSSgXV5zQ) και μετα αυτον (https://www.youtube.com/watch?v=jVnxSh2TKgw) και ξερεις...
οτι πουν το αντιθετο...
ο ενας υψηλομισθος υπαλληλος του κρατους και ενας απο τους διαχειριστες της τεραστιας περιουσιας της εκκλησιας που αλοιμονο και αν εχει βοηθησει τωρα στα δυσκολα...
και ο αλλος υπαλληλος του Μπ0μπ0λα, και της ΕΡΤ...και φυσικα υψηλομισθος, που μπηκε στην πολιτικη για να εξυπηρετησει συμφεροντα και μονο...
επειτα ακους αυτον (https://www.youtube.com/watch?v=bcIrFV4NA-c) και λες: "που παμε ρπμ με ενα οχι?"
τι θα ξημερωσει αυριο?
αν δεν βοηθηθουν με καποιο τροπο οι επενδυτες- κεφαλαιουχοι για να επενδυσουν και να δημιουργηθουν δουλειες, πως θα προχωρησουμε?
και ολα αυτα πεφτουν στο κενο...
αχαρτογραφητα νερα το "ΟΧΙ"...κλπ...κλπ..
πραγματικα ειμαι μπερδεμενος...
Eversman
29/06/2015, 12:02
Σήμερα δουλειά κάργα και κλεισμένος για όλη τη βδομάδα!!!! Καλύτερα και από τρείς εβδομάδες πρίν! Τί γίνεται ρε πστ μου!!! Δέν θέλω να πώ "πάντα τέτοια" γιατί θα με κατατάξουν στους "ΝΑΙ".
Υ.Γ.
Ά ξέχασα ... Αβίαστα και αβάδιστα, αγοράζω τοις μετρητοίς, χρυσές λίρες Αγγλίας (Ελισάβετ)πρός 50 ευρώ το κομμάτι για τις μικρές και 100 για τις μεγάλες :D
Συγγνώμη για αυτό το τελευταίο τρολάρισμα, αλλά δεν περίμενα μία τόσο "κακή" ημέρα, να έχει τόση δουλειά. Έχω εκπλαγεί πραγματικά :confused:
δεν θα παρουμε φραγκο ολοι την βδομαδα!
τι δουλεια κανεις βρε φιλε?
taisteal
29/06/2015, 12:07
Σήμερα δουλειά κάργα και κλεισμένος για όλη τη βδομάδα!!!! Καλύτερα και από τρείς εβδομάδες πρίν! Τί γίνεται ρε πστ μου!!! Δέν θέλω να πώ "πάντα τέτοια" γιατί θα με κατατάξουν στους "ΝΑΙ".
Υ.Γ.
Ά ξέχασα ... Αβίαστα και αβάδιστα, αγοράζω τοις μετρητοίς, χρυσές λίρες Αγγλίας (Ελισάβετ)πρός 50 ευρώ το κομμάτι για τις μικρές και 100 για τις μεγάλες :D
Συγγνώμη για αυτό το τελευταίο τρολάρισμα, αλλά δεν περίμενα μία τόσο "κακή" ημέρα, να έχει τόση δουλειά. Έχω εκπλαγεί πραγματικά :confused:
Ετοιμαζουν τα αυτοκινητα για το φευγα
:lol:
Eversman
29/06/2015, 12:10
δεν θα παρουμε φραγκο ολοι την βδομαδα!
τι δουλεια κανεις βρε φιλε?
Είπα "δουλειά". Δέν είπα ότι θα πληρωθώ κιόλας, για όλη αυτή τη δουλειά :D
Pm ,γιατί δεν μου άρεσε ποτέ η αυτοδιαφήμιση.
https://www.facebook.com/pages/ARKAS-The-Original-Page/352589524877216?fref=ts
:smokin:
Ας κλείσω και με ένα τελευταίο πόστ, μιας και είπα πως θα το κάνω.
Ανάπτυξη...πως την εννοεί ο καθένας την ανάπτυξη είναι το θέμα φίλε. Για να έρθει ανάπτυξη χρειάζεται οικονομία που την βοηθάς να αναπτυχθεί, και εννοώ το κομμάτι που μπορεί να βγάλει λεφτά.
Για τον Δ.Υ. ανάπτυξη είναι να αυξηθεί ο μισθός του.
Για τον συνταξιούχο τουλάχιστον να μην μειωθεί.
Για τον επιχειρηματία, να ανέβει ο τζίρος του.
Για τον δανειολήπτη, να ρυθμιστεί το δάνειο του για να μπορέσει να αναπνεύσει.
Για την παλια Ελλάδα, να μπορεί να πάρει δάνειο.
Ως επαγγελματίας της αγοράς, ναι η αγορά το 2014 πήγαινε καλύτερα. Είχε βρει πάτο και γύριζε σε ανάπτυξη, οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες που βλέπω είχαν σαφέστατη βελτίωση, οι άνθρωποι με τα μαγαζάκια μέχρι τον Νοέμβριο τουλάχιστον τους άκουγα να ελπίζουν πως είδαμε τα χειρότερα, τα έσοδα πήγαιναν καλύτερα, και τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς τους ιδιώτες είχαν κατέβει απ΄τα 7 δις στα 3 με μεγάλο μέρος απ΄αυτά να πέφτει στην αγορά.
Το κράτος έβγαλε μετά από χρόνια ομόλογα 5-6 δις, κάτι που πιθανόν να σας είναι ασήμαντο. Η σημασία είναι τεράστια όμως, μιας και τα λεφτά που μπορείς να σηκώσεις απ΄την αγορά => μειωμένα μέτρα για τον κόσμο, μιας και οι αγορές το μόνο που θέλουν είναι το %, και εμπιστοσύνη πως δεν θα τους ντουφεκιάσεις. Σε αντάλλαγμα δεν δίνεις λογαριασμό τι θα τα κάνεις, πολύτιμο στη θέση που είμαστε.
Αντίστοιχα πέρυσι, κάποιες μεγάλες ελληνικές εταιρίες ΕΛ.ΠΕ, Τιτάνας κλπ, που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό (το γιατί το ξέρουμε), "πούλησαν" επίσης γύρω στα 6-7 δις ομόλογα στους ξένους.
Αυτά ως εικόνα της αγοράς που είχα. Το πρόβλημα ήταν, πως απ΄τα τέλη καλοκαιριού και μετά, το κάκιστο πρόγραμμα του Αντωνάκη (φορολόγηση κάργα, 0 μεταρρυθμίσεις) έπρεπε να αντιμετωπίσει την δυναμική των σκισμένων μνημονίων. Και αποφάσισαν να το κάνουν με ίδια όπλα, αγνοώντας τα μηνύματα που πήραν απ΄τους έξω. Και κάπου εκεί το παιχνίδι χάθηκε, μιας και τα άλυτα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ήταν γνωστό πως θα οδηγήσουν σε 3ο μνημόνιο.
Το πρόβλημα με τα μνημόνια, και όσα επιβάλλουν οι ξένοι, είναι πως ως λογιστές και γνώστες πλέον των προβλημάτων της οικονομίας σου αφού την ξέρουν πλέον απ΄έξω και ανακατωτά, θα σου επιβάλλουν τα μέτρα που θεωρούν σωστά στα μοντέλα τους για να διορθώσουν τα "χρηματοδοτικά κενά" που δημιουργεί η οικονομία σου.
Προφανώς κάνουν λάθη (χρεοκοπία αναπτυγμένης οικονομίας μέλους κοινού νομίσματος δεν έχει ξαναγίνει), προφανως έχουν συμφέροντα (τα VLT και οι άδειες 4G-5G είναι χαρακτηριστικά), προφανώς δεν τους νοιάζει απ΄την στιγμή που ζητάς τα λεφτά τους για να καλύψεις τις τρύπες σου, και προφανέστατα δεν μασάνε απ΄την ρητορική του μηνύματος που έδωσε ο ελληνικός λαός στις 26/1, μιας και ακούνε τον δικό τους λαό που σε κάποιες περιπτώσεις έχει χαμηλότερους βασικούς μισθούς, και χαμηλότερες συντάξεις.
Η εναλλακτική που έχεις, είναι η εξής μία. -> Αγορές
Το θέμα είναι πως οι αγορές, δεν έχουν πλέον καμμία εμπιστοσύνη σε εμάς για να δώσουν λεφτά, και δυστυχώς εμπιστεύονται (τυφλά) τους κακούς τεχνοκράτες του ΔΝΤή την τρόικα συνολικά, ειδικά μετά τις επιτυχημένες διασώσεις της Ιρλανδίας-Πορτογαλίας και Κύπρου. Μην νομίζεις οτι θα μπουν σε λεπτομέρειες των λαθών τους, την επικεφαλίδα βλέπουν που λέει οτι η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση.
Και τους εμπιστεύονται γιατί σε αντίθεση με ότι πιστεύει ο MG-Ktinos στο link που είχε βάλει, οι επώδυνες λύσεις που επιβάλλουν ως έσχατος δανειστής τις περισσότερες φορές πετυχαίνουν (Τουρκία και Ν.Κορέα πχ), κάποιες αποτυγχάνουν (Αργεντινή), αλλά με την εξαίρεση της Ζιμπάμπουε και της Σομαλίας που χάθηκαν κάτι ψιλά...ΠΑΝΤΑ παίρνουν τα λεφτά τους πίσω (και συνήθως και όσοι βάζουν μαζί τους).
Επομένως μην με ρωτάς, έτσι ξερά για το πως θα έρθει η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη θέλει εμπιστοσύνη, και σταθερότητα βασικά, κάτι που έχουμε χάσει προ πολλού αφού απλά είναι ανίκανοι (συνολικά οι Πασόκοι) να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που όλοι ανεξαιρέτως αναγνωρίζουν ώς βόμβες για την οικονομία. Πιστεύω, το έχω ξαναγράψει παλιότερα πως η χώρα απ΄το 1981 έχει κυβέρνηση Πασόκ, γιατί ο περήφανος λαός αυτή γουστάρει .-
Συνέχεια αργότερα, με το τι παίζεται, πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που παίζεται πλέον, και πόσο αδιάφορο είναι το αν θα υπέγραφε 8 ή 8,5 δις μέτρα.