View Full Version : Δημοψήφισμα 2015
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Να παραιτηθεί... Και ποιος θα αναλάβει τηβ κυβέρνηση οταν το ΠΑΣΟΚ απλά δεν υφίσταται πλέον και η ΝΔ πήγε σε εκλογές γτ δεν μπορούσε να περασει στη Βουλή τα μέτρα που της ζητούσαν οι Ευρώ- Πεη..; Ούτε καν η ΝΔ δεν δέχθηκε τα μέτρα...
Μένει για το καλό μας δηλαδή μέχρι να υπάρξει σοβαρή αντιπολίτευση και επειδή δεν υπάρχει άλλη λύση. Τώρα το κατάλαβα.
Η αληθεια ειναι οτι στον Θεοδωράκης και να του ζητήσουν να κανει την μαϊμού μεσα στο euro group θα το έκανε για να μείνει μεσα στην ευρωζώνη και να κυκλοφορεί με 2€ στην τσέπη γτ τα υπόλοιπα θα τα εχει δώσει σε φόρους...
AUFGEBRACHT
27/06/2015, 16:17
Η αληθεια ειναι οτι στον Θεοδωράκης και να του ζητήσουν να κανει την μαϊμού μεσα στο euro group θα το έκανε για να μείνει μεσα στην ευρωζώνη και να κυκλοφορεί με 2€ στην τσέπη γτ τα υπόλοιπα θα τα εχει δώσει σε φόρους...
Ο Θεοδωράκης είναι η τσόντα που Μπόμπολα για άλλη βρωμοδουλειά και προς το παρόν δεν του έχει κάτσει παρά τους υπολογισμούς...τα ευρώ του μια χαρά τα έχει εξασφαλισμένα ο πρωταγωνιστής.
Billymuse
27/06/2015, 16:20
Ο Θεοδωράκης είναι η τσόντα που Μπόμπολα για άλλη βρωμοδουλειά και προς το παρόν δεν του έχει κάτσει παρά τους υπολογισμούς...τα ευρώ του μια χαρά τα έχει εξασφαλισμένα ο πρωταγωνιστής.
Mε το που είδε οτι ο Συριζα θα φορολογούσε νομιζω 29% τις διαδικτυακές εταιρίες τζόγου τρελάθηκε με αυτο ρε γμτ..
α ναι.. ξέχασα
το stoiximan.gr έχει τον μεγαλύτερο τζίρο στην Ελλάδα μετα τον οπαπ..και ανήκει στον γιοκα του Μπόμπολα...
Μένει για το καλό μας δηλαδή μέχρι να υπάρξει σοβαρή αντιπολίτευση και επειδή δεν υπάρχει άλλη λύση. Τώρα το κατάλαβα.
Δεν ειμαι με το ΣΥΡΙΖΑ φιλε μου... Δεν με νοιάζει πως θα λέγεται αυτός που θα κυβερνάει... Με ενδιαφέρει να μπορέσουν τα παιδια μου να ζουν χωρις να εχουν νταβαντζιδες αυτούς που πολέμησε ο παππούς μου..
Δεν τα κατάφεραν με τα όπλα και σας εχουν βάλει με το δάκτυλο στη σκανδάλη να ψηφίσετε το θάνατο των παιδιών σας..
Υ.Γ : σε περίπτωση δραχμής λόγω επαγγέλματος εγω ο ίδιος θα ειμαι απ τους πρώτους που θα πεινασω..
Αλλα δεν δέχομαι να ψηφίζω κυβέρνηση και να με κυβερνάει άλλος απ έξω
Billymuse
27/06/2015, 16:32
Ας πω και εγω το κομμάτι μου..
είμαι υπέρ της λογικής να σταματήσει ο παραλογισμός των μνημονίων γιατί απλούστατα δεν οδηγούν πουθενά. Όμως για πολλούς λόγους είμαι αντίθετος σε ένα δημοψήφισμα αυτή τη χρονική συγκυρία με αυτά τα δεδομένα, με έναν ελληνικό λαό αμόρφωτο, εξουθενωμένο, τσαντισμένο και διαχασμένο
και με την κάλυψη των πολιτικών επιλογών για να μην αναφέρω την προχειρότητα και την έλλειψη ουσιαστικού ερωτήματος
αλλα!!!
από την άλλη μεριά, για να μην είμαστε απόλυτοι να δούμε και την ευρωπαϊκή διάσταση
αν ήθελε να ρισκάρει ποντάροντας σε έναν αιφνιδιασμό τότε πρέπει είτε να έχει ένα Plan b σε περίπτωση
που δεν το πετύχει ή να είναι διατεθειμένος να αναλάβει τις συνέπειες νομίζω το πρώτο σίγουρα δεν το έχει
για το δεύτερο θα φανεί σε μία εβδομάδα το πολύ, είμαι της άποψης ότι η ανακοίνωση δημοψηφίσματος είναι επικοινωνιακό χαρτί αλλά θα δείξει
ολα πουτανα ηταν ετσι κι αλλιως ρε παιδες, τι να λεμε τωρα;
το λιγοτερο . γραφικοι οι τυποι που πανε σε ατμ και σουπερ, λες και με τα 800 που θα βγαλουν θα σωθουν,
μια μικρη παρατα σε περιπτωση .......γκουχ,.... θα παρουν.
η χωρα θελει καπετανιο με αρχίδια τετοιες ωρες , και αναθεμα αν υπαρχει εστω κι ενας αναμεσα στους 300......
ψυχραιμια, τιποτα αλλο, περασαν πριν απο μας αλλοι 3 φορες χειροτερα και να μαστε παλι...
κυκλους κανει η ζωη
Tycho Moon
27/06/2015, 16:58
Να παραιτηθεί... Και ποιος θα αναλάβει τηβ κυβέρνηση οταν το ΠΑΣΟΚ απλά δεν υφίσταται πλέον και η ΝΔ πήγε σε εκλογές γτ δεν μπορούσε να περασει στη Βουλή τα μέτρα που της ζητούσαν οι Ευρώ- Πεη..; Ούτε καν η ΝΔ δεν δέχθηκε τα μέτρα...
Aς αποφασίσει ο "σοφός" λαός για το ποιός θα αναλάβει την κυβέρνηση.
Ο λόγος όμως που μας φταίνε οι Ευρωπαίοι είναι γιατί όταν ήμασταν μικροί και τρέχαμε και σκοντάφταμε και χτυπάγαμε το κεφάλι μας πχ στη γωνιά του τραπεζιού και κλαίγαμε, τότε μας έπαιρνε η μάνα μας ή ο πατέρας μας από το χεράκι και μαζί κάναμε "ντα" το τραπέζι που ήταν κακό και μας χτύπησε.
Δεν μας έλεγαν ότι δεν μας έφταιγε το τραπέζι, αλλά εμείς που τρέχαμε.
skylaros
27/06/2015, 17:09
Δηλαδή εσύ πιστεύεις πως έχεις το μυαλό τρίχρονου?
Tycho Moon
27/06/2015, 17:19
Από ευγένια γράφω σε 1ο πληθυντικό σκύλαρος.
Θα μπορούσε να το καταλάβεις, μιας και αναφέρομαι σε "Ευρωπαίους" και όχι σε "Ευρωπέους".
skylaros
27/06/2015, 17:29
Δηλαδή από ευγένεια μας λες όλους ηλιθίους ... Και το συνεχίζεις αν κατάλαβα καλά λέγοντας ουσιαστικά πως θα έπρεπε να γράφεις σε δεύτερο πληθυντικό ?
Αν πιστεύεις πως μιλάς σε ηλίθιους τότε χάνεις το χρόνο σου γιατί εδώ η προπαγάνδα δεν έχει νόημα. Αν πάλι πιστεύεις πως μιλάς σε νοήμονα όντα άφησέ τα να κρίνουν μόνα τους το καλύτερο για τον εαυτό τους.
Η πιο σοφή τοποθέτηση για εμένα έχει γίνει από τον 7Tolis, " δεν είμαι σίγουρος θα το μελετήσω και θα αποφασίσω"
Tycho Moon
27/06/2015, 17:33
Δηλαδή από ευγένεια μας λες όλους ηλιθίους ... Και το συνεχίζεις αν κατάλαβα καλά λέγοντας ουσιαστικά πως θα έπρεπε να γράφεις σε δεύτερο πληθυντικό ?
Αν πιστεύεις πως μιλάς σε ηλίθιους τότε χάνεις το χρόνο σου γιατί εδώ η προπαγάνδα δεν έχει νόημα. Αν πάλι πιστεύεις πως μιλάς σε νοήμονα όντα άφησέ τα να κρίνουν μόνα τους το καλύτερο για τον εαυτό τους.
Η πιο σοφή τοποθέτηση για εμένα έχει γίνει από τον 7Tolis, " δεν είμαι σίγουρος θα το μελετήσω και θα αποφασίσω"
Καληνύχτα...:beer:
Μάλλον θα κληθούμε να επιλέξουμε υπό ποιο νόμισμα θα είμαστε φτωχοί.
για περαστε αρχιζει το γλεντη!!
χορεψτε τωρα ολοι μαζι!!αριστεροστροφα ο κυκλος του χορου παιδια γιατι εχουμε και μια ιδεολογια.
https://youtu.be/F0ZLJjahGb0
George_Sp
27/06/2015, 18:50
για περαστε αρχιζει το γλεντη!!
χορεψτε τωρα ολοι μαζι!!αριστεροστροφα ο κυκλος του χορου παιδια γιατι εχουμε και μια ιδεολογια.
https://youtu.be/F0ZLJjahGb0
μάλλον έχεις δίκιο....τα τελευταία 7 χρόνια ερχόταν η ανάπτυξη σιγα-σιγά.
copy paste από fb αν και η δική μου περίπτωση είναι αρκετά κοντά.
Είδα τα πάντα να χάνονται. Το πατρικό, το μαγαζί του πατέρα, τα πάντα. Είδα τον πατέρα μου να κλαίει για πρώτη φορά στη ζωή του, τον είδα να ντρέπεται που έπρεπε ο γιός του να του στείλει λεφτά για να πάρει μια φραντζόλα ψωμί. Είδα τον πατέρα να μην μπορεί να πάρει σύνταξη μετά από 42 χρόνια ασφάλισης, αν δεν πληρωθούν στο γαμοΤΕΒΕ και οι τελευταίοι μήνες ασφάλισης. Τον είδα στο αστυνομικό τμήμα να του παίρνουν αποτυπώματα, να τον τρέχουν στη σήμανση, για έξι γαμημένους μήνες ποινή ερήμην από δικαστήριο για "χρέος". Έναν άνθρωπο 77 χρονών, που δεν ξέρει τι θα πει "βγαίνω έξω".
Είδα τη μάνα μου να πνίγεται επειδή δεν μπορούσε να δώσει στο εγγόνι ούτε 10 ευρώ για ένα παιχνίδι
Είδα τους δικούς μου ανθρώπους να προσπαθούν να ζήσουν 4μελή οικογένεια με μια δουλειά part- time. Είδα κομμένη τη ΔΕΗ. Βρέθηκα απέναντι σε κάποιους που μου μιλούσαν για "προβλήματα" που για μένα ήταν λύσεις. Έμεινα μέρες με τα ψιλά στην τσέπη περιμένοντας να πληρωθώ έναντι από τον μισθό που έπρεπε να πληρωθεί πριν από 4-5 μήνες.
Είδα πολλά, αγαπητέ σκατόφλωρε, τιμητή των πάντων. Και μου λες ότι τώρα θα φοβηθώ ένα ...δημοψήφισμα;;;; Χαχαχα! Ένα δημοψήφισμα;
Ούτε που έχεις διανοηθεί τι σημαίνει φόβος και αγωνία. Γι αυτό άντε και γαμήσου που θα μου κάνεις μαθήματα ζωής και ψυχραιμίας.
μάλλον έχεις δίκιο....τα τελευταία 7 χρόνια ερχόταν η ανάπτυξη σιγα-σιγά.
To παραπάνω quote αφορά εσένα ή κάποιον που ξέρεις, ή το έκανες copy paste από κάπου (FB ας πούμε) ?
George_Sp
27/06/2015, 19:02
To παραπάνω quote αφορά εσένα ή κάποιον που ξέρεις, ή το έκανες copy paste από κάπου (FB ας πούμε) ?
έγινε διόρθωση.
nicksior
27/06/2015, 19:10
Τα πράγματα είναι απλά .
Το μενού αποτελείται από δυο κύρια πιάτα.
Ένα πιάτο σκατά ή ένα πιάτο σκατά με βύσσινο.
Ευκολάκι!
έγινε διόρθωση.
Δεν με απασχολεί αν έγινε copy. Θα σεβαστώ το δικό σου πρόβλημα, αλλά είμαι ας πούμε πολύ επιφυλακτικός στο "λεκτικό αντάρτικο" που σαρώνει τα social media, και επειδή στον τοίχο μου έχω φρίξει μιας και διαβάζω τα απίστευτα από ανθρώπους που ξέρω και στην καλύτερη θα έλεγα πως είναι υποκριτές...ας κρατάμε μια πισινή στο τι εξυπηρετεί ο καθένας.
Το παραπάνω δακρύβρεχτο κειμενάκι, που έγραψε κάποιος δημοσιογράφος Δημήτρης Σούλτας, υποψήφιος της παράταξης "Καινοτομία για τη Θεσσαλονίκη μας"... ας πούμε πως δεν ταιριάζει και πολύ στο προφίλ του ανέργου που στηρίζει την χτυπημένη από την κρίση οικογένεια του, μάλλον για ψιλο-troll τον κόβω.
Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αλλά ο επικεφαλής του συνδυασμού, τον θεωρεί πολύ κ@υλιάρη άνδρα...
Ο συνδυασμός Και. Θε. (Καινοτομία για τη Θεσσαλονίκη μας) πρότεινε στον Δημήτρη μια θέση υποψηφίου δημοτικού συμβούλου καθώς ταίριαζε τέλεια στο προφίλ του. Ο Επαμεινώνδας Φιλίππου αναγνώρισε αμέσως την αρρενωπότητα του Δημήτρη και το ακαταμάχητο σεξαπίλ του και του πρότεινε την θέση του αντιδημάρχου σε θέματα Πολιτισμού που είναι γνωστό ότι είναι και το δυνατό του στοιχείο.
http://www.trollradio.gr/vote-soultas/
337820
Nikol1979
27/06/2015, 19:19
(γιατι το ενα του χερι ειναι μαυρο???)
George_Sp
καταρχάς ευχαριστώ για την ενημέρωση.
έκανα την παράθεση κυρίως γιατί όσα έγιναν παράθεση δεν απέχουν πολύ από τη δική μου πραγματικότητα αλλά και από την πραγματικότητα αρκετών ανθρώπων που γνωρίζω γύρω μου.
ακόμα και τρολ να είναι το παρέθεσα κυρίως γιατί με αντιπροσωπεύει ως κείμενο και δεν έκατσα να ασχοληθώ με το ποιος είναι ο Σούλτας και τι καπνό φουμάρει.
MG-KTiNoS
https://www.facebook.com/wonderjlaw3/photos/a.243350699178434.1073741828.243195119193992/441462929367209/?type=1
:rotflmao:
Αν και καταλαβαίνω το ό,τι το θέμα για μέρες θα είναι στο μυαλό όλων, νομίζω πως δεν έχει και πολύ νόημα να το συζητούμε...
Όλοι έχουμε μια γνώμη για το κατά πόσο θα έπρεπε να γίνει ένα δημοψήφισμα.
Άλλοι συμφωνούν πως είναι καλή ιδέα, άλλοι πως είτε είναι λάθος ο χρόνος είτε λάθος το ερώτημα (φυσικά το δημοψήφισμα σαν θεσμός δεν μπορεί να είναι κακή ιδέα, μόνο το πλαίσιο στο οποίο το θέτεις), αλλά όπως πάντα κανείς δεν πρόκειται να πείσει κανέναν. Εξάλλου οι Έλληνες δεν είμαστε και τόσο γνωστοί για τη διαλλακτικότητά μας.
Ας γίνει λοιπόν ό,τι γίνει, μακάρι να μας φωτίσει ο Θεός να πάρουμε τη λιγότερο άσχημη απόφαση (γιατί καλή απόφαση δεν υπάρχει) και να μην καταλήξουμε να πολεμάμε ο ένας τον άλλον αντί για τη φτώχεια (με την οποία θα παλέψουμε ό,τι και να αποφασίσουμε) και ας δούμε με τι γράμματα θα γράψει η Ιστορία του τόπου τη γενιά μας...
Εγώ δεν θα γράψω ξανά για το θέμα αν δεν περάσει τουλάχιστον λίγος καιρός μετά την όποια απόφαση και αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματά της.
ΥΓ. Και επειδή ήδη έκανα αρκετή αρνητική κριτική στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ας κάνω και λίγη για τη ΝΔ, έτσι για αλλαγή.
Αν λοιπόν όπως ακούγεται καταθέσουν καμία πρόταση μομφής και φάμε και κανένα τριήμερο με αυτό, θα είναι ακόμα πιο ανεύθυνοι από όσο κατηγορούν τους άλλους του ΣΥΡΙΖΑ και θα έχουν κάνει τη μεγαλύτερη μαλακία στην ιστορία του κόμματός τους. Άμα γουστάρουν και πιστεύουν πως μπορούν να κερδίσουν ας ζητήσουν εκλογές, αλλά μέχρι εκεί...
ΥΓ2, τελευταίο και «γραφικό» από έναν «γραφικό» μάντη. I 'll just leave this here...
https://www.youtube.com/watch?t=54&v=aiOkmnwWa60
MG-KTiNoS
27/06/2015, 19:27
Εγώ ρε φίλε δε μπιστεύω ότι θα κληθείς ν αποφασίσεις για τίποτα.
Κάπου βαθιά μέσα μου λέω ότι όλα πάνε με τον αυτόματο πιλότο.
Σόρι που μπορεί ακούγομαι χαζός αλλά θα ήταν πολύ όμορφο για να είναι αληθινό....
Το να μπορείς ΠΡΑΓΜΑΤΙ ν αποφασίσεις τον τρόπο που...
θα πεθάνεις.
Για αυτό σας λέω μην βιάζεστε να τσακωθείτε για θέματα που είναι πολύ πέρα απ τον απλό σκλα... σόρι άνθρωπο !
Μακάρι να έρθει μια μέρα που οι γνώμες δεν θα είναι σαν τις κωλοτ....
αλλά η μέρα αυτή δεν νομίζω πως είναι σήμερα....
Φιλικά προς όλους
υγ
Εγώ είμαι στο ΟΧΙ
ΑΝ γίνει δημοψήφισμα ποτέ.
(γιατι το ενα του χερι ειναι μαυρο???)
Δείχνει πως η σκούφια του κρατάει απ΄τον Darth Vader
patsavour
27/06/2015, 19:34
Η κυβερνηση ψηφιστηκε για να αποφασιζει σε κρισιμα θεματα που απαιτουν τεχνογνωσια και οχι ο λαος που κατα μεγαλη πλειοψηφια δεν ξερει που του παν τα τεσσερα-ειδικα οταν συμφωνα με την ουνεσκο οι ελληνες σε ποσοστο 24% ειμαστε οργανικα αναλαφαβητοι-.
Ογανικα αναλφαβητος θεωρειται αυτος που με μεγαλη δυσκολια διαβαζει εφημεριδα,ουσιαστικα με δυσκολια την αρθρωνει,και δεν μπορει να καταλαβει σχεδον καθολου ενα κειμενο ,την δομη του και την εννοια του.
Ασε δε που τα ερωτηματα του δημοψηφισματος ειναι τουλαχιστον ηλιθια.
ΔΗΛΑΔΗ τι θελεις να απαντησει κανεις αμα τον ρωτας αν θελεις να σε φορολογησουν,να σου μειωσουν την συνταξη κλπ
ΟΧΙ θα απαντησει.
Το θεμα ειναι οτι αυτος που θα απαντησει αυτο δεν εχει plan B ,και δεν ξερει τις συνεπειες του ΟΧΙ που ουσιαστικα σημαινει εξω απο την ευρωπαικη ενωση και την ευρωπη.Ο ιδιος που τωρα θα σηκωσει την παντιερα της εθνικης αξιοπρεπειας και της εθνικης ανεξαρτησιας ,μολις δεν παρει την συνταξουλα του και τον μισθο του ,θα γυρισει κωλοτουμπα και ο ιδιος που φωναζε ΩΣΑΝΑ ,ο ιδιος θα πει ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΑΥΤΟΝ.Ηδη ο υπερηφανος και αδουλωτος λαος εδειξε τα πρωτα δειγματα στα ΑΤΜ ,στα βενζιναδικα ,και οσονουπω στα σουπερμαρκετ απο Δευτερα.Ενας λαος δυστυχως που αξιζει τους ηγετες του ενας λαος δυστυχως το λεω και βαζω και τον εαυτο μου μεσα Γ.Τ.Π. :(:(
paramedic
27/06/2015, 19:35
Οι καλοί μας εταίροι για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ευρωπαικής Ένωσης έδιωξαν τον Έλληνα απο το Eurogroup. Δημοκρατική ευρώπη πάνω απο όλα ρε σεις. Η επίσημη χρεοκοπία (γιατί η ανεπίσημη έχει γίνει χρόνια πριν) βαίνει καλώς με την υπογραφή των Ευρωπαίων εταίρων και θα γίνει μέσα στο πολυπόθητο € που τόσο αγαπήσαμε να μισούμε. Στα κανάλια η τρομοκρατία καλά κρατεί και τα μακαρόνια και το προσούτο εξαφανίστηκε απο τα ράφια των σούπερ μαρκετ γιατί χωρίς αυτά πως θα περάσει το ΣΚ!!
Πόσο μαλάκες είμαστε θεέ μου.
MG-KTiNoS πολλά vroom φίλε!!!
Ο πρωθυπουργός θα πρέπει μέχρι τη Κυριακή θεωρώ να κάνει ένα διάγγελμα και να δώσει την αντιπρόταση. Όμως σύντροχοι δε νομίζω ότι κάποιος διαφωνεί στο γεγονός ότι άλλη μια παράταση θα μας βοηθούσε σαν οικονομία και πρωτίστως σα κοινωνία.
p.s Με ποια λογική έπρεπε να βγει έξω η ελληνική αντιπροσωπεία όταν το Eurogroup θα συζητούσε για το Plan B ; Νομίζω ότι αφενός είναι παιχνίδια ψυχολογίας όλα αυτά, αφετέρου φοβούνται ότι αν φανεί έστω και προσωρινά μια ηλιαχτίδα θα υπάρξει ντόμινο.
Δεν ειμαι με το ΣΥΡΙΖΑ φιλε μου... Δεν με νοιάζει πως θα λέγεται αυτός που θα κυβερνάει... Με ενδιαφέρει να μπορέσουν τα παιδια μου να ζουν χωρις να εχουν νταβαντζιδες αυτούς που πολέμησε ο παππούς μου..
Δεν τα κατάφεραν με τα όπλα και σας εχουν βάλει με το δάκτυλο στη σκανδάλη να ψηφίσετε το θάνατο των παιδιών σας..
Υ.Γ : σε περίπτωση δραχμής λόγω επαγγέλματος εγω ο ίδιος θα ειμαι απ τους πρώτους που θα πεινασω..
Αλλα δεν δέχομαι να ψηφίζω κυβέρνηση και να με κυβερνάει άλλος απ έξω
Αέρα λοιπόν :(
καταρχάς ευχαριστώ για την ενημέρωση.
έκανα την παράθεση κυρίως γιατί όσα έγιναν παράθεση δεν απέχουν πολύ από τη δική μου πραγματικότητα αλλά και από την πραγματικότητα αρκετών ανθρώπων που γνωρίζω γύρω μου.
ακόμα και τρολ να είναι το παρέθεσα κυρίως γιατί με αντιπροσωπεύει ως κείμενο και δεν έκατσα να ασχοληθώ με το ποιος είναι ο Σούλτας και τι καπνό φουμάρει.
Αντιλαμβάνομαι, και ξέρω πως κατάσταση που περιγράφεις υπάρχει λιγότερο η περισσότερο γύρω μας, γύρω μου.
Η αντίδραση μου προκλήθηκε από τις "επαγγελματίες μοιρολογίστρες" που χάριν των εύκολων like γράφουν ότι παπαριά πουλάει.
Είδα γνωστούς που μου τα είχαν κάνει αερόστατο για να τους βγάλω τα λεφτά έξω, να ανεβάζουν το παρακάτω,
337822
Είδα γνωστούς που από το βαθύ V του καινούργιου φουσκωτού ποστάρουν πλέον Λ και Μολών Λαβέ, και γνωστούς που έχωναν φράγκα σε Matris M46R γιατί είναι καλύτερο από Ohlins TTX να γράφουν "ως εδώ".
Ακολουθώ το παράδειγμα του Fkol K4 και αποχωρώ απο παρόμοια θέματα, μιας και το πράγμα πηγαίνει σε διχασμό καλπάζοντας.
Διαφωνώ με τις καραμέλες των διλημμάτων του Α.Τ που προτίμησε να διχάσει τον λαό, από το να διχάσει την κοινοβουλευτική του ομάδα και εύχομαι το καλύτερο για όλους μας.
:beer:
Εδώ γνωστοί αρχιμαλάκες (και λίγα γράφω) πέταξαν ότι υπάρχει λέει ενδεχόμενο να γίνονται ζυμώσεις στο στρατό....
p.s Πάντως μόλις γύρισα από πρωινή ετοιμασία για camping (πήγα ο μ@λ@κ@ς να βάλω βενζίνη) και στα ΑΤΜ όντως είχε κάτι γεροντάκια να στέκουν στην ουρά. Ο λαός εδώ δεν είναι ούτε θα γίνει Ευρωπαίος. Είναι ανεγκέφαλος, απαίδευτος και χωρίς μα χωρίς καμία αλληλεγγύη. Sorry folks αλλά εγώ θα πράξω ότι λέει η συνείδηση μου και τα πιστεύω μου.
Και οι βουλευτές του Συριζα με πρώτο πρώτο το Λαπαβίτσα που στεγνώσανε σήμερα το ΑΤΜ της βουλής στη ίδια κατηγορία ανήκουν;
και ο φιλης και αλλοι λογικα!ειχαν λεφτα και μαλλον υπαρχουν λεφτα για να εχει τοσο κοσμο στα ΑΤΜ.
πανικος χωρης λογο!οτι ειναι να γινει θα γινει.δεν θα σωθει κανενας με 500 και 1000 ευρω στο σπιτι!
για εκλογες παει η δουλεια.
Από τις εξελίξεις είναι πλέον φανερό οτι το θέμα του δημοψηφίσματος δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός... Για τουν εξής απλό λόγο:
Η πρόταση συμφωνίας επί της οποίας θα κληθούμε να αποφασίσουμε παύει να ισχύει την Τρίτη κι εμείς υποτίθεται οτι θα ψηφίσουμε την Κυριακή. Αυτό ήταν γνωστό από 20 Φεβρουαρίου όταν η κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία παράτασης μέχρι τις 30 Ιουνίου. Αν λοιπόν ήθελαν πραγματικά να αποφασίσει ο λαός έπρεπε το δημοψήφισμα να είχε γίνει πριν τις 30 Ιουνίου. Κι σν έπρεπε να γίνει τώρα θα έπρεπε να είχαν πρώτα εξασφαλίσει την παράταση που παρακαλούσαν σήμερα, μια μέρα αφού είχαν προκηρύξει ήδη το δημοψήφισμα.
Αρα προς τι ο τζερτζελές; Δύο οι εξηγήσεις:
1. Αποτυχημένη απόπειρα εκβιασμού στη οποία δεν τσίμπησαν οι άλλοι, οπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο αφού εμείς καιγόμαστε και όχι εκείνοι
2. Ο Αλεξης αφού υπέγραψε την φορομπηχτική πρόταση των 8 δις είδε οτι αυτό δεν θα περνούσε απο το κόμμα και αποφάσισε το στρίβειν δια του δημοψηφίσματος
Αρα αδίκως συζητάμε τι να ψηφίσουμε και τι θα γίνει μετά. Τρίτη βράδυ game over και ο καθένας όπως έστρωσε έτσι θα κοιμηθεί...
Καλή τύχη αδέλφια...
paramedic
27/06/2015, 20:56
Game over γίνεται μόνο στα παιχνίδια φίλε μου. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές ξέρεις. Δεν έχει έρθει το τέλος του κόσμου. Και την επόμενη ημέρα θα ξυπνήσεις στα στρωσίδια που έστρωσες ξέρεις.
Μόλις τώρα ο Ντάισελμπλουμ και ο Σόιμπλε ανακοίνωσαν το game over...
Αντιλαμβάνομαι, και ξέρω πως κατάσταση που περιγράφεις υπάρχει λιγότερο η περισσότερο γύρω μας, γύρω μου.
Η αντίδραση μου προκλήθηκε από τις "επαγγελματίες μοιρολογίστρες" που χάριν των εύκολων like γράφουν ότι παπαριά πουλάει.
Είδα γνωστούς που μου τα είχαν κάνει αερόστατο για να τους βγάλω τα λεφτά έξω, να ανεβάζουν το παρακάτω,
337822
Είδα γνωστούς που από το βαθύ V του καινούργιου φουσκωτού ποστάρουν πλέον Λ και Μολών Λαβέ, και γνωστούς που έχωναν φράγκα σε Matris M46R γιατί είναι καλύτερο από Ohlins TTX να γράφουν "ως εδώ".
:beer:
Για αυτά που περιγράφεις Βύρωνα μαζί σου 100%. Οι τύποι αυτοί θα μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι είναι τραχανοπλαγιάδες παραλίες και ευθύνονται όσο τους αντιστοιχεί στο ξεπεσμό αυτής της κοινωνίας.
Και εδώ τι έχουμε ; http://www.tanea.gr/news/politics/article/5253048/sapen-h-gallia-etoimh-gia-thn-epanenarksh-twn-synomiliwn-ana-pasa-stigmh/
Η Γαλλία είναι διατεθειμένη να μεσολαβήσει ανά πάσα στιγμή για να βρεθεί μια συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
edit :
Έχει και άλλο :
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη πως είναι σαφές ότι η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρώπης και τόνισε πως, όπως ανακοίνωσε και η Κομισιόν, οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να βοηθήσουν την Ελλάδα και να συμπαρασταθούν στους Έλληνες σε αυτή τη δύσκολη φάση.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64209562
Game over γίνεται μόνο στα παιχνίδια φίλε μου. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές ξέρεις. Δεν έχει έρθει το τέλος του κόσμου. Και την επόμενη ημέρα θα ξυπνήσεις στα στρωσίδια που έστρωσες ξέρεις.
Ισως είναι υπερβολικός ο όρος αλλά φοβάμαι πολύ γι αυτά που έρχονται...
Μόλις τώρα ο Ντάισελμπλουμ και ο Σόιμπλε ανακοίνωσαν το game over...
Ζεις; Όλα εντάξει;
p.s Με χιουμοριστική διάθεση φίλε μου. Δεν υπάρχει game over. Δε παίζουμε Xbox ούτε υπάρχει μόνο μια λύση. Οι παππούδες μας γεννήθηκαν στο δρόμο και εμείς ζούμε σε κυριλάτα σπίτια και φοράμε παπούτσια, η ζωή κάνει κύκλους και απλά συνεχίζεται.
Εγώ ζω. Για άλλους φοβάμαι τι θα γίνουν. Ειλικρινά...
xarisiero
27/06/2015, 21:14
Αυτο παλι με τα γκαλοπ που το πατε....?οπου κοιταω και μιλαω η πλοιοψηφια λεει οχι....το βημα λεει εχει δημοσκοπηση με 60% ναι....κατι βρομαει...εχω την εντυπωση οτι αυτη τη βδομαδα θα βαλουν μπροστα ολους μα ολους τους προπαγανδηστικους μηχανισμους....μαγκες κρατηθειτε και φιλτραρετε οτι ακουτε....
skylaros
27/06/2015, 21:53
Μάγκες πουλάω τενεκέ λάδι έξτρα παρθένο 17 λίτρων, 1300 ευρό! Στη Βαρβάκειο οι τιμές ανέβηκαν μέχρι και 25% Lol Πάω να στοκάρω προφυλακτικά, καφέ και πιτόγυρα!
πωλείται φέτα σε τιμή σαφράν.
παρακαλώ όπως αποστείλατε πμ :wave2:
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσω, έτσι και αλλιώς θα δούμε αρκετά επεισόδια μέχρι την Κυριακή, μπορεί να το πάρουν και πίσω είναι δύσκολη απόφαση.
Υπάρχει ένα χρέος το οποίο ΔΕΝ βγαίνει με κανένα τρόπο και με οποιαδήποτε μέτρα. Πρέπει για να βγει να γίνει αναδιάρθρωση για να είναι βιώσιμο το ξέρουμε όλοι και μεις και αυτοί. Αναδιάρθρωση μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους αλλά με όποιον και να γίνει ουσιαστικά είναι κάτι σαν κούρεμα. Αν λοιπόν κάποια στιγμή στην διαπραγμάτευση έστω και τελευταία στιγμή βάλουν επιτέλους μέσα αυτό το πράγμα ή κάποια ρήτρα ανάπτυξης έστω, εγώ θα ήμουν σίγουρα υπέρ όσο και να πονέσει.
Μέχρι τότε ενώ θεωρούμαι από τους προνομιούχους που έχουν μια σχετικά καλή εργασία (που φτάσαμε!!!!!!) και θα έπρεπε να είμαι υπέρ του να μείνουμε στην Ευρωπαική Ένωση έστω και με αυτά τα μέτρα τελικά το βλέπω ότι προς το παρόν έχω τις 2 παρακάτω επιλογές να διαλέξω:
1) Να πονέσει και άλλο η γενιά μου και να συνεχίσουμε στο ίδιο τροπάρι παρόλο που δεν βγαίνει κάπου και να πονέσουν πάρα πολύ και όλες οι επόμενες γενιές μετά την δικιά μου.
2) Να πάμε 20 χρόνια πίσω σαν χώρα, τα πρώτα χρόνια να περάσουμε κόλαση, να διχαστούμε σαν λαός, να καταστραφεί τελείως η μεσαία τάξη αλλά μετά από κάποια (πολλά) χρόνια που θα πονέσουν πάρα πολύ, οι επόμενες γενιές να δουν καλύτερες μέρες.
Δεν μιλάω για πλούσιους που έχουν βγάλει τα χρήματα έξω (και κάποιοι θα βγάλουν και κέρδος από όλο αυτό), μιλάω για μας τους οιπόλοιπους όσους θα μείνουμε εδώ και δεν θα την κάνουμε για έξω. Αυτό είναι το δίλημα ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ για μένα και μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα διαλέγω το δεύτερο γιατί δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για τα τεινά των επόμενων γενιών.
Ξανατονίζω ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουμε σίγουρα εξελίξεις και μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό το δίλημα το δικό μου και το δικό σας. Του καθενός μας είναι διαφορετικό και τα παραπάνω είναι αποκλειστικά και μόνο οι σκέψεις μου. Μπορεί να είναι λάθος, απλά προς το παρόν έτσι το βλέπω. Τέλος δεν ανήκω σε καμία κομματική παράταξη και δεν είναι ώρα τώρα να μιλάμε για κόμματα νομίζω. Έχουμε μια κυβέρνηση καλή ή κακή, αυτήν έχουμε και μιλάμε για το δημοψήφισμα.
Μ' αρέσει που οι περισσότεροι που μιλάνε υπέρ του ΝΑΙ, έχουν κάποιο κληρονομικό χάρισμα,
έχουν καταφέρει να δούνε όλες τις εφιαλτικές εξελίξεις μετά το ενδεχόμενο ΟΧΙ, να τις συγκρίνουν με αυτό που ζήσαμε και ζούμε ως τώρα,
και έχουν καταλήξει ότι το ΝΑΙ είναι προς συμφέρον του λαού...
υπάρχει τηλεφωνική γραμμή και για άλλες προβλέψεις, ή το χάρισμα δουλεύει μόνο για μνημονιακά θέματα....?
maniatiakos
27/06/2015, 23:51
Μ' αρέσει που οι περισσότεροι που μιλάνε υπέρ του ΝΑΙ, έχουν κάποιο κληρονομικό χάρισμα...
Aυτοί που είναι υπέρ του ΝΑΙ, μάλλον έχουν "κασέρι" από καμιά πώληση ακινήτου ή παίρνουν κανά καλό μισθό από καμιά ΔΕΚΟ ή τους ζουν με καμιά καλή σύνταξη οι γονείς τους και υπάρχουν και τα λεφτά από το εφάπαξ ακόμα...
Γιατί όσο καλά και αν πηγαίνει η δουλειά σου, αν είσαι "ελευθ.εγκληματίας", με τη ρευστή κατάσταση που υπάρχει τριγύρω δεν είσαι σίγουρος τι σου ξημερώνει..
Ελ.επαγγελμ. 23%, 26% από το 1ο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος σε μια τελειωμένη αγορά.
Αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος σε καμιά πολυεθνική και παίρνεις και 1,5-2,5κ, ακόμα, και πλησιάζεις τα 40 πάλι δεν ξέρω πόσο σίγουρος πρέπει να αισθάνεσαι για το "κεκτημένο" σου...για τα ΗR των εταιρειών είσαι σε ηλικία για έξοδο...
Προσωπικά κουράστηκα 5 χρόνια να μου τα κάνουν τσουρέκια κάθε τρεις και λίγο, αν θα πάρουμε τη δόση, αν θα περάσουμε την αξιολόγηση, να πληρώνω και να πέφτουν όλα στη μαύρη τρύπα..
όποιος του αρέσει να ζει με μάσκα οξυγόνου, τουλάχιστον είναι βιτσιόζος...
devil's animal
28/06/2015, 00:18
και οι 2 πλευρες (του "ναι" και του "οχι") εχουν τα δικια και τις αδικιες τους...
και μαλλον ΤΩΡΑ θα φανει (δλδ την Κυριακη), ποιοι ειναι οι βολεμενοι και ποιοι οι αβολευτοι...ή μαλλον ποσοι ειναι οι μεν και ποσοι οι δε...
εννοειται οτι θα υπαρξουν και βλακες που θα ψηφισουν εναντια του συμφεροντος τους γιατι θα νομιζουν (εσφαλμενα) οτι ανηκουν στην αλλη κατηγορια...ελπιζω λιγοι...
και λεω ελπιζω...για να φανει επιτελους απο ποιους στον π0υτσο αποτελειται αυτη η γ@μημενη η Ελλαδα...εδω θα φανει...
αν θελουμε να προστατεψουμε τα "κεκτημενα" μας και τα λεφτα που εχουμε κρυμμενα στο στρωμα, την καλη θεση με τον παχυλο μισθο, το ωραιο σπιτι και εξοχικο, και ολα τα υλικα που με κοπο ή ακοπα αποκτησαμε, θα ψηφισουμε ΝΑΙ...
αν δεν εχουμε να χασουμε τιποτα περα απο την αξιοπρεπεια μας, θα ψηφισουμε ΟΧΙ...
καλως ή κακως ετσι ειμασταν, ετσι ημαστε και ετσι θα ημαστε...διχασμενοι...οι εχοντες και οι μη εχοντες...
εχω συζητησει με πολυ κοσμο...
κοσμο που εχει λεφτα..κοσμο που εχει πολλα λεφτα...κοσμο που δεν εχει λεφτα αλλα την βγαζει...κοσμο που ειναι φτωχος...δυστυχως δεν εχω πετυχει καποιον που να ειναι ΠΟΛΥ φτωχος...(οχι δυστυχως γενικα...δυστυχως που δεν εχω βρει να μιλησω)...
τα "στρατοπεδα" παραμενουν ιδια...
337860
nick_VFR
28/06/2015, 00:24
copy paste από fb αν και η δική μου περίπτωση είναι αρκετά κοντά.
Είδα τα πάντα να χάνονται. Το πατρικό, το μαγαζί του πατέρα, τα πάντα. Είδα τον πατέρα μου να κλαίει για πρώτη φορά στη ζωή του, τον είδα να ντρέπεται που έπρεπε ο γιός του να του στείλει λεφτά για να πάρει μια φραντζόλα ψωμί. Είδα τον πατέρα να μην μπορεί να πάρει σύνταξη μετά από 42 χρόνια ασφάλισης, αν δεν πληρωθούν στο γαμοΤΕΒΕ και οι τελευταίοι μήνες ασφάλισης. Τον είδα στο αστυνομικό τμήμα να του παίρνουν αποτυπώματα, να τον τρέχουν στη σήμανση, για έξι γαμημένους μήνες ποινή ερήμην από δικαστήριο για "χρέος". Έναν άνθρωπο 77 χρονών, που δεν ξέρει τι θα πει "βγαίνω έξω".
Είδα τη μάνα μου να πνίγεται επειδή δεν μπορούσε να δώσει στο εγγόνι ούτε 10 ευρώ για ένα παιχνίδι
Είδα τους δικούς μου ανθρώπους να προσπαθούν να ζήσουν 4μελή οικογένεια με μια δουλειά part- time. Είδα κομμένη τη ΔΕΗ. Βρέθηκα απέναντι σε κάποιους που μου μιλούσαν για "προβλήματα" που για μένα ήταν λύσεις. Έμεινα μέρες με τα ψιλά στην τσέπη περιμένοντας να πληρωθώ έναντι από τον μισθό που έπρεπε να πληρωθεί πριν από 4-5 μήνες.
Είδα πολλά, αγαπητέ σκατόφλωρε, τιμητή των πάντων. Και μου λες ότι τώρα θα φοβηθώ ένα ...δημοψήφισμα;;;; Χαχαχα! Ένα δημοψήφισμα;
Ούτε που έχεις διανοηθεί τι σημαίνει φόβος και αγωνία. Γι αυτό άντε και γαμήσου που θα μου κάνεις μαθήματα ζωής και ψυχραιμίας.
Μάλιστα...
...για το γεγονός ότι επί τόσα χρόνια υπήρχαν νόμοι που δεν σου επέτρεπαν να βγεις στην σύνταξη αν δεν έχεις συμπληρώσει κάποια χρόνια πληρωμής εισφορών, την στιγμή που σε άλλες χώρες, αν έχεις δουλέψει έστω 3-4 χρόνια, θα πάρεις έστω μια μικρή σύνταξη (και 10 € ακόμα το μήνα) στα 60κάτι αφού πλήρωσες εισφορές...
...για το ότι το ελληνικό κράτος είναι εχθρικό απέναντι σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει μια δική του δουλειά (μικρή ή μεγάλη) και ενδεχομένως να δώσει καμμιά δουλειά και σε κάποιον άλλο, αντί να προτιμήσει να παρακαλέσει τον βο(υ)λευτή για μια θέση στο δημόσιο...
...για το ότι επί τόσα χρόνια, τα δικαιώματα πολλών εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα παραβιάζονταν βάναυσα και το ελληνικό κράτος έκανε τα στραβά μάτια (επίτηδες, για να ικανοποιήσει συμφέροντα πολιτικών)...
...για αυτά και πολλά ακόμη, οι Ευρωπαίοι μας φταίνε!
Εντάξει, ο,τι πείτε. Να ψηφίσουμε "όχι". Να βγούμε και από το ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να δω μετά, αν η κατάσταση γίνει ακόμη χειρότερη και δεν βελτιωθεί έστω μακροπρόθεσμα, ποιος θα μας φταίει...
Αλλά τι λέω... πάλι οι Ευρωπαίοι θα μας φταίνε. Εξάλλου, τα έχουν ξανακάνει: ας θυμηθούμε το "δυστυχώς, επτωχεύσαμεν" του Τρικούπη το 1893, τον "ατυχή" ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και τον Διεθνή Οικονομικό έλεγχο. Ή πιστεύει κανείς ότι, αν δεν ξεπληρώσουμε τα δάνεια, οι δανειστές θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια;
George_Sp
28/06/2015, 00:26
ανήκεις και συ στην κατηγορία των προφητών του stam2?
είσαι σίγουρος δηλαδή οτι έξω από Ε.Ε. και με δραχμή θα είναι χειρότερα από οτι με ακόμα 5 χρόνια μνημονίων και περικοπές συντάξεων, φπα στο θεό και δε συμμαζεύεται.....μάλιστα.
337860
Νομίζω ότι το βλέπεις λάθος. Πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Ήρθε η ώρα να ΜΗΝ σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας αλλά και τον δίπλα μας και τις επόμενες γενιές. Η μεγαλύτερη καταστροφή δεν είναι τόσο η επερχόμενη πιθανη οικονομική. Η μεγαλύτερη καταστροφή είναι να στραφούμε για ακόμα μια φορά ο ένας απέναντι στον άλλο σαν τον εμφύλιο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και κύκλους κάνει αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να ανακυκλώνουμε μόνο τις άσχημες πτυχές της καθώς υπάρχουν και στιγμές στις οποίες είμασταν ενωμένοι. Δύσκολο μεν αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Ο ένας τρόπος να το δεις είναι τι μας χωρίζει και ο άλλος τι μας ενώνει.
nick_VFR
28/06/2015, 00:44
ανήκεις και συ στην κατηγορία των προφητών του stam2?
είσαι σίγουρος δηλαδή οτι έξω από Ε.Ε. και με δραχμή θα είναι χειρότερα από οτι με ακόμα 5 χρόνια μνημονίων και περικοπές συντάξεων, φπα στο θεό και δε συμμαζεύεται.....μάλιστα.
Σίγουρος 100% δεν είμαι για τίποτα (απλά το θεωρώ το πιο πιθανό σενάριο).
Από την άλλη όμως, οι υποστηρικτές της εξόδου από την ΕΕ είναι σίγουροι με την σειρά τους ότι εκτός θα είμαστε καλύτερα; Έστω μετά από 5, 10 ή 50 χρόνια;
Και αν είναι σίγουροι, πού το στηρίζουν; Ή μήπως και αυτοί ανήκουν σε μια άλλη κατηγορία προφητών;
Και άλλη τροφή για σκέψη: αν η ΕΕ είναι τόσο κακή, γιατί όλοι προσπαθούν να μπούνε; Γιατί παλεύαμε και εμείς μέχρι το 1981 που τα καταφέραμε; Γιατί προσπαθούσαν οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ μέχρι που το κατάφεραν; Γιατί τώρα το επιδιώκουν οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων (και όχι μόνο);
Lioulios
28/06/2015, 02:02
Ναι ή όχι , πάλι θα ξημερώσει .
Το αγγούρι θα είναι μεγάλο όπως και να χει . Φάγαμε λ7 που δεν ηταν δικά μας και μας χρεώσανε και κάτι εξτραδάκια στο λογαριασμό που πάνω στη σούρα μας , δεν πήραμε γραμμή .
Τα κουκιά ειναι μετρημένα και θα τα πληρώσουμε ότι και να γίνει ...Και αφού είναι έτσι , προτιμώ να το κάνω με το κεφάλι ψηλά και όχι με τα πόδια ανοιχτά .
....και ας μην έφταιξα .
Φιλιά σε όλους και καλές κάλπες .
George_Sp
28/06/2015, 05:00
Από την άλλη όμως, οι υποστηρικτές της εξόδου από την ΕΕ είναι σίγουροι με την σειρά τους ότι εκτός θα είμαστε καλύτερα; Έστω μετά από 5, 10 ή 50 χρόνια;
Και αν είναι σίγουροι, πού το στηρίζουν; Ή μήπως και αυτοί ανήκουν σε μια άλλη κατηγορία προφητών;
Και άλλη τροφή για σκέψη: αν η ΕΕ είναι τόσο κακή, γιατί όλοι προσπαθούν να μπούνε; Γιατί παλεύαμε και εμείς μέχρι το 1981 που τα καταφέραμε; Γιατί προσπαθούσαν οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ μέχρι που το κατάφεραν; Γιατί τώρα το επιδιώκουν οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων (και όχι μόνο);
εγώ είμαι υπερ της εξόδου και δραχμή. δε ξέρω αν θα είμαι καλύτερα....ξέρω όμως οτι αυτή η κατάντια της τελευταίας 7ετίας να γινόμαστε τα πουτ@νάκια του κάθε εργοδότη γιατί η Ε.Ε. και οι θεσμοί αποφάσισαν να διαλύσουν κάθε συνταγματικό μου δικαίωμα δε πάει άλλο. Και δεν έχω άλλη υπομονή και κάτι άλλο να χάσω. Οι καταθέσεις μου δε ξεπερνάνε το τριψήφιο νούμερο χρόνια τώρα, στον επαγγελματικό μου τομέα το επίπεδο γνώσης και εξειδίκευσης στην Ελλάδα πληρώνεται με 150ευρώ πάνω από το βασικό μισθό (ενώ σε χώρες ανεπτυγμένες ξεπερνά τα 3000ευρώ)...και ζω καθημερινά μια ζωή που έχει φτάσει σε ανθρωπιστικό τέλμα, που σου απαγορεύει να ονειρεύεσαι, να ερωτεύεσαι και να κάνεις σχέδια για το μέλλον.
Ας δοκιμάσω λοιπόν και το διαφορετικό και ας είναι και ο τελευταίος χορός.
όλοι προσπαθούν να μπούνε στην Ε.Ε.?
Μάλλον δεν ενημερώνεσαι και πολύ καλά. Πρόσφατα υπήρξαν κράτη που έδωσαν το λόγο στους πολίτες για το αν θέλουν Ε.Ε. και ο κόσμος απάντησε αρνητικά. Εμείς παλεύαμε από το 1981 γιατί κάτι τύποι σαν τον Παπανδρέου ήθελαν να χτίσουν πελατειακές σχέσεις και να εγκαθιδρύσουν ξένα συμφέροντα με ξένη χρηματοδότηση ακριβώς για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.
Όσες χώρες το προσπάθησαν ή το προσπαθούν το κάνουν γιατί είναι σε 3 φορές χειρότερη κατάσταση και ξέρουν οτι από μόνες τους δε γίνεται να ορθοποδήσουν ούτε σε 1000 χρόνια.
........ Γιατί προσπαθούσαν οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ μέχρι που το κατάφεραν; Γιατί τώρα το επιδιώκουν οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων (και όχι μόνο);
Μήπως γιατί χρειάζεται φρέσκο αίμα - νέους πελάτες η ελίτ της Ε.Ε;;;;;;;
Τιποτα δεν είναι σίγουρο. Προφήτες δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχει happy end σε αυτό. Ο καθένας προσπαθεί να τα ζυγήσει και να βρει ποια είναι η λιγότερη κακή λύση. Όποιος λέει να κάνουμε το Α ή το Β και όλα θα είναι μια χαρά είναι ή ηλίθιος ή πολύ πλούσιος.
Η ΕΕ δεν είναι καθόλου κακή, το θέμα είναι αν εσύ μπορείς να είσαι μέσα ή δεν μπορείς πια και σε έχει καταποιεί το χρέος, οπότε θα προτιμήσεις να κόψεις δικό σου νόμισμα με όλα τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της απόφασης.
bros400pgm
28/06/2015, 09:25
από 5, 10 ή 50 χρόνια;
Γιατι χωρις αυτην και το ΕΣΠΑ, δεν θα μπορουσαμε να φτιαχναμε υπερ-αυτοκινητοδρομους σαν την Εγνατια και μετα να τους διναμε στον Μπομπολα. Ουτε την πιστα για μοτο, Πατρων-Κορινθου που κοντευει (νομιζω το βαψιμο στα κερμ των S λειπει).
devil's animal
28/06/2015, 09:59
Νομίζω ότι το βλέπεις λάθος. Πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Ήρθε η ώρα να ΜΗΝ σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας αλλά και τον δίπλα μας και τις επόμενες γενιές. Η μεγαλύτερη καταστροφή δεν είναι τόσο η επερχόμενη πιθανη οικονομική. Η μεγαλύτερη καταστροφή είναι να στραφούμε για ακόμα μια φορά ο ένας απέναντι στον άλλο σαν τον εμφύλιο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και κύκλους κάνει αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να ανακυκλώνουμε μόνο τις άσχημες πτυχές της καθώς υπάρχουν και στιγμές στις οποίες είμασταν ενωμένοι. Δύσκολο μεν αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Ο ένας τρόπος να το δεις είναι τι μας χωρίζει και ο άλλος τι μας ενώνει.
συγνωμη φιλαρακο μου, αλλα δεν μπορω να σκεφτω τον 60αρη-65αρη, που εζησε τα παραγωγικα του χρονια (οταν ηταν 30 χρονων δλδ) επι Παπανδρεου και πακετα Ντελορ...και μετεπειτα συμμετειχε στο παρτυ, ειτε εν γνωση του, ειτε εν αγνοια του...μιλαμε για 3 τουλαχιστον χρυσες δεκαετιες '80s, '90s, '00s..και δεν μιλαω για τραγουδια...
μιλαω για χρημα που ερρεε αφθονο σε οποιο κλαδο και αν ησουν (δημοσιος, ιδιωτικος, επιχειρηματιας, ελ. επαγγελματιας) και ηταν ΔΑΝΕΙΚΟ...το οποιο φυσικα τωρα το ζητανε πισω γιατι δοθηκε υποτιθεται για επενδυσεις που δεν εγιναν...
οποτε οταν ο αλλος εχει φαει τοσα και εχει κανει καβατζες..ή και ας μην εχει κανει...δεν με νοιαζει...μπορει να τα'κανε ολα σκονη και να κλαιγεται....καρφακι δεν μου καιγεται...
εγω θα κοιταξω να ψηφισω αυτο που εγω πιστευω οτι θα ειναι καλυτερο για μενα και το παιδι μου...λυπαμαι αλλα ετσι ειναι...
και αν το κανουν ολοι αυτο, εχω την πεποιθηση οτι θα φανει επιτελους ποιος εχει και ποιος δεν εχει στην καβατζα και φοβαται μην τα χασει...
τελικα τι ειμαστε? μια χωρα που ζουσε και συνεχιζει να ζει μεσα στον πλουτο και φοβαται μην χασει τα ευρωπαϊκα κεφαλαια ή αυτοι που ζουν μεσα στον πλουτο ειναι ελαχιστοι και ολοι οι αλλοι ψιλοπορευονται οπως μπορουν?
Μάγκες για τα παιδιά σας να σκέφτεστε με το πάνω κεφάλι. Το κάτω είναι για τις γκόμενες.
Άντε και καλό κούγκι.
stefanos
28/06/2015, 11:28
συγνωμη φιλαρακο μου, αλλα δεν μπορω να σκεφτω τον 60αρη-65αρη, που εζησε τα παραγωγικα του χρονια (οταν ηταν 30 χρονων δλδ) επι Παπανδρεου και πακετα Ντελορ...και μετεπειτα συμμετειχε στο παρτυ, ειτε εν γνωση του, ειτε εν αγνοια του...μιλαμε για 3 τουλαχιστον χρυσες δεκαετιες '80s, '90s, '00s..και δεν μιλαω για τραγουδια...
μιλαω για χρημα που ερρεε αφθονο σε οποιο κλαδο και αν ησουν (δημοσιος, ιδιωτικος, επιχειρηματιας, ελ. επαγγελματιας) και ηταν ΔΑΝΕΙΚΟ...το οποιο φυσικα τωρα το ζητανε πισω γιατι δοθηκε υποτιθεται για επενδυσεις που δεν εγιναν...
οποτε οταν ο αλλος εχει φαει τοσα και εχει κανει καβατζες..ή και ας μην εχει κανει...δεν με νοιαζει...μπορει να τα'κανε ολα σκονη και να κλαιγεται....καρφακι δεν μου καιγεται...
εγω θα κοιταξω να ψηφισω αυτο που εγω πιστευω οτι θα ειναι καλυτερο για μενα και το παιδι μου...λυπαμαι αλλα ετσι ειναι...
και αν το κανουν ολοι αυτο, εχω την πεποιθηση οτι θα φανει επιτελους ποιος εχει και ποιος δεν εχει στην καβατζα και φοβαται μην τα χασει...
τελικα τι ειμαστε? μια χωρα που ζουσε και συνεχιζει να ζει μεσα στον πλουτο και φοβαται μην χασει τα ευρωπαϊκα κεφαλαια ή αυτοι που ζουν μεσα στον πλουτο ειναι ελαχιστοι και ολοι οι αλλοι ψιλοπορευονται οπως μπορουν?
Δεν είναι ελάχιστοι αυτοί που βγάλαν καμιά 150αρια δις € στο εξωτερικό είναι χιλιάδες απο τους παραπάνω καβατζομένους.
Και αυτοί έχουν άμεσο συμφέρον να πάμε σε νέο νόμισμα για να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη μας.
Χαλαρά λοιπόν όποιος βασίζεται στο μεροκάματο του θα χάσει το αντίστοιχο της συναλλαγματική ισοτιμίας που το ορίζουν ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ανάλογα με τα γούστα τους.
Και ακριβώς ίδιο κέρδος αυτός που είναι καβατζομένος σε συνάλλαγμα στο εξωτερικό.
Όσο για το χρέος αυτό θα μείνει σε € με όλες τις συνέπειες.
Αυτό άσχετα με το τι θα ψηφίσει ο καθένας.
MG-KTiNoS
28/06/2015, 11:53
Δεν είναι ελάχιστοι αυτοί που βγάλαν καμιά 150αρια δις € στο εξωτερικό είναι χιλιάδες απο τους παραπάνω καβατζομένους.
Και αυτοί έχουν άμεσο συμφέρον να πάμε σε νέο νόμισμα για να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη μας.
Χαλαρά λοιπόν όποιος βασίζεται στο μεροκάματο του θα χάσει το αντίστοιχο της συναλλαγματική ισοτιμίας που το ορίζουν ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ανάλογα με τα γούστα τους.
Και ακριβώς ίδιο κέρδος αυτός που είναι καβατζομένος σε συνάλλαγμα στο εξωτερικό.
Όσο για το χρέος αυτό θα μείνει σε € με όλες τις συνέπειες.
Αυτό άσχετα με το τι θα ψηφίσει ο καθένας.
1. Κατ αρχήν εμείς δεν πουλάμε χαρίζουμε οπότε αν φέρει κάποιος λεφτά θα είναι μια ΘΕΤΙΚΗ αλλαγή.
Το καλό κομμάτι ε? Γιατί το κακό το πληρώνουν οι μαλάκες (δηλαδή εμείς)
:cry:
2. Το οποίο χρέος όμως δεν είμαστε πια σε θέση να πληρώσουμε (ούτε με ευρώ ούτε με δραχμή)
οπότε αργά ή γρήγορα θα σκάσει. Στην περίπτωση αυτή δεν θα χρωστάμε τίποτε....
Τώρα μια και βλέπω πολλούς και λένε χο χο τι θα πάθει η ΕΕ
να ξεκαθαρίσω ότι ΕΜΕΙΣ θα πάθουμε πολύ χειρότερα όπως και να χει!
Τώρα για το ποιός φταίει, θα πάμε πολύ πίσω, αλλά 70 χρόνια ρεμούλας
κλεψιάς και απάτης.....
70 χρόνια καρπαζάς, καταπίεσης, φασισμού, νομεκλατούρας νεποτισμού
ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ και δεν ξέρω πως αλλιώς να τα περιγράψω....
Δεν τα λύνει κάποιος σε 6 μήνες.
Έχουμε σοβάρο πρόβλημα αδέρφια που ξεκινάει απ όλους αυτούς που χτες έτρεχαν στα ΑΤΜ.
Αυτό είναι το μοντέλου ανθρώπου που κατάφεραν να φτιάξουν τα 70 χρόνια που κυβερνούν
και αυτός είναι και ο λόγος της κατάντιαΖ μας.
:(
Μακάρι να κάνω λάθος
1.
Έχουμε σοβάρο πρόβλημα αδέρφια που ξεκινάει απ όλους αυτούς που χτες έτρεχαν στα ΑΤΜ.
Αυτό είναι το μοντέλου ανθρώπου που κατάφεραν να φτιάξουν τα 70 χρόνια που κυβερνούν
Μακάρι να κάνω λάθος
Tα είπες όλα σε αυτή την παράγραφο....οι ίδιοι που συμπεριφέρθηκαν για την "πάρτη" τους χτές και προχτές φοβάμαι για το πως θα συμπεριφερθούν σε πιθανότητα "σκληρών" καταστάσεων.Δυστυχώς είναι αρκετοί!Σ/Κ και να νοιώθω σα μαλάκας που δεν πήγα να σηκώσω λεφτά και να μη μπορώ χτες να πάρω ένα ρημαδοκαφέ γιατί τα λεφτά στα ΑΤΜ ήταν είδος υπο εξαφάνιση.Και απο άυριο πρώτα ο θεός που θα ανοίξουν οι τράπεζες να με αναγκάζει ο συμπολίτης και συνάνθρωπος να στηθώ στην ουρά για το αυτονόητο να έχω 20 ευρώ πάνω μου να βάλω βενζίνη ή να πρέπει να ψάχνω σα μαλακας βενζινάδικο για να πληρώσω με κάρτα....Να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ να πάρεις 3 βασικά πράγματα και να έχει πέσει περονόσπορος σε όλα τα ράφια....Για κλωτσιές μεγάλο μέρος του πλυθησμού μας.
stefanos
28/06/2015, 12:21
1. Κατ αρχήν εμείς δεν πουλάμε χαρίζουμε οπότε αν φέρει κάποιος λεφτά θα είναι μια ΘΕΤΙΚΗ αλλαγή.
Το καλό κομμάτι ε? Γιατί το κακό το πληρώνουν οι μαλάκες (δηλαδή εμείς)
2. Το οποίο χρέος όμως δεν είμαστε πια σε θέση να πληρώσουμε (ούτε με ευρώ ούτε με δραχμή)
οπότε αργά ή γρήγορα θα σκάσει. Στην περίπτωση αυτή δεν θα χρωστάμε τίποτε....
Τώρα μια και βλέπω πολλούς και λένε χο χο τι θα πάθει η ΕΕ
να ξεκαθαρίσω ότι ΕΜΕΙΣ θα πάθουμε πολύ χειρότερα όπως και να χει!
Τώρα για το ποιός φταίει, θα πάμε πολύ πίσω, αλλά 70 χρόνια ρεμούλας
κλεψιάς και απάτης.....
70 χρόνια καρπαζάς, καταπίεσης, φασισμού, νομεκλατούρας νεποτισμού
ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ και δεν ξέρω πως αλλιώς να τα περιγράψω....
Δεν τα λύνει κάποιος σε 6 μήνες.
Μακάρι να κάνω λάθος
Φυσικά κάνεις λάθος.
Τα χρέη δεν παραγράφονται ποτέ εκτός αν υπάρχει αμοιβαία συμφωνία.
Και ρεμούλα και κλεψιά υπάρχει σε όλο τον κόσμο (δεν είναι οι Έλληνες κάποιο είδος εξαιρετικά κλεφτάκου μην κολακευόμαστε)
χωρίς να καταρρέουν οικονομίες αντίθετα μάλιστα.
Τώρα αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να μου φορέσουν τα κοράκια του καπιταλισμού και τα ντόπια λαμόγια ,αυτόματα και χωρίς επιλογή
όσα μνημόνια γουστάρουν.
MG-KTiNoS
28/06/2015, 12:57
Φυσικά κάνεις λάθος.
Τα χρέη δεν παραγράφονται ποτέ εκτός αν υπάρχει αμοιβαία συμφωνία.
Και ρεμούλα και κλεψιά υπάρχει σε όλο τον κόσμο (δεν είναι οι Έλληνες κάποιο είδος εξαιρετικά κλεφτάκου μην κολακευόμαστε)
χωρίς να καταρρέουν οικονομίες αντίθετα μάλιστα.
Τώρα αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να μου φορέσουν τα κοράκια του καπιταλισμού και τα ντόπια λαμόγια ,αυτόματα και χωρίς επιλογή
όσα μνημόνια γουστάρουν.
1 Η Αργεντινή μετά το μπαμ δεν πλήρωσε ούτε το 25%.... (Η Κούβα τίποτε)
2 Πουθενά στην Ευρώπη ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έγινε η ΠΑΡΤΟΥΖΑ που έγινε στην Ελλάδα....
Φτάνει να δει κανείς τα Ολυμπιακά έργα σήμερα (μόνο)
3 Δεν ξέρω αν εννοείς το ΔΝΤ αλλά αυτό εννοείς θα σου παραθέσω ένα απλό κείμενο
από τη γουίκι πίντια....
---------------------------------------------------------------------------
Ο μύθος ότι τα κράτη δεν χρεοκοπούν συνδέεται με ένα διαδεδομένο τραπεζικό δόγμα που πήρε διαστάσεις τη δεκαετία του ’70 και κατόπιν. Η λογική του ήταν απλή. Αν ένα κράτος δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη του, δεν χάθηκε ο κόσμος. Κι αυτό γιατί η περιουσία του ίδιου του κράτους, οι πηγές εσόδων του, αλλά και ο πλούτος της χώρας είναι πάντα πολύ μεγαλύτερος από το μεγαλύτερο χρέος. Επομένως το θέμα είναι να αποτραπεί να χρεοκοπήσει ένα κράτος για να μπορέσουν οι δανειστές να επωφεληθούν από τον δημόσιο πλούτο και περιουσία της χώρας. Φυσικά, για να γίνει κάτι τέτοιο, απαιτούνται δυο εργαλεία στα χέρια των δανειστών: αφενός ένα φιλικά προσκείμενο πολιτικό κατεστημένο στο εσωτερικό και, αφετέρου, ένας διεθνής παρεμβατικός οργανισμός που θα αναλάβει τη δήμευση της χώρας. Από την εποχή που το ΔΝΤ ανέλαβε αυτόν τον ρόλο, οι διεθνείς τραπεζικοί κύκλοι αισθάνθηκαν σίγουροι ότι ξεμπέρδεψαν μια και καλή με τις κρατικές χρεοκοπίες. Όμως έπεσαν έξω.
Το 1998 η Ρωσία δηλώνει αδυναμία πληρωμής του εξωτερικού χρέους της και αρνείται να πληρώσει τα χρεολύσια των δανείων της.
Μετά την κίνηση αυτή της Ρωσίας, οι κυβερνήσεις της Ουκρανίας, του Πακιστάν, του Εκουαδόρ, της Ουρουγουάης, όπως επίσης και της Αργεντινής, αποφάσισαν να σταματήσουν την εξυπηρέτηση του χρέους τους. Όλες αυτές οι χώρες είχαν υποστεί την προηγούμενη δεκαετία την χημειοθεραπεία του ΔΝΤ και είχαν οδηγηθεί στην απόγνωση, την καταστροφή και την εξαθλίωση.
:cry: / :lol:
ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ ΔΗΛΑΔΗ
Ότι δηλαδή τώρα που η Αργεντινή, η Ουκρανία, το Πακιστάν, το Εκουαδόρ και η Ουρουγουάη, σταμάτησαν
την εξυπηρέτηση του χρέους τους, γλύτωσαν από την καταστροφή, την απόγνωση και την εξαθλίωση... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Μήπως μετατράπηκαν και σε βάθος πενταετίας και σε Ελβετία;
Γίνομαι πολύ σαρκαστικός; Ας πούμε τότε Καναδάς; Νορβηγία;
notakos600
28/06/2015, 13:16
Έχουμε βγει ήδη από το ευρώ αλλά δεν λέμε να το καταλάβουμε...
Καιρός λοιπόν ο καθένας μας να κάνει τα κουμάντα του από αύριο και πέρα.
Ας δεχτώ ότι το ΔΝΤ είναι ένα βαμπιρ και θέλει να μας ρουφήξει όλα τα λεφτα και την περιουσία.
ΟΚ άντε γαμήσου ΔΝΤ. Φεύγω από ΕΕ, ξαναφέρνω τη δραχμή, σταματάω να πληρώνω τα δάνεια ώστε να ευημερήσω σαν λαός, ναι;
το ΔΝΤ υπάρχει 70 χρόνια τώρα, μπορεί κάποιος να μου πει ΕΝΑ πετυχημένο παράδειγμα χώρας που αρνήθηκε να πληρώνει τα χρέη της
έδιωξε το ΔΝΤ από τη γη της και ήρθε η ανάπτυξη, η ευημερία, η καταπολέμηση της ανεργίας, η εξάλειψη της φτώχειας κτλ κτλ;
Έχουμε βγει ήδη από το ευρώ αλλά δεν λέμε να το καταλάβουμε...
αυτά τα ακούω 5 χρόνια τώρα. απ'ότι τσέκαρα, στο πορτοφόλι μου ευρώ υπάρχουν ακόμα.
notakos600
28/06/2015, 13:20
Ας δεχτώ ότι το ΔΝΤ είναι ένα βαμπιρ και θέλει να μας ρουφήξει όλα τα λεφτα και την περιουσία.
ΟΚ άντε γαμήσου ΔΝΤ. Φεύγω από ΕΕ, ξαναφέρνω τη δραχμή, σταματάω να πληρώνω τα δάνεια ώστε να ευημερήσω σαν λαός, ναι;
το ΔΝΤ υπάρχει 70 χρόνια τώρα, μπορεί κάποιος να μου πει ΕΝΑ πετυχημένο παράδειγμα χώρας που αρνήθηκε να πληρώνει τα χρέη της
έδιωξε το ΔΝΤ από τη γη της και ήρθε η ανάπτυξη, η ευημερία, η καταπολέμηση της ανεργίας, η εξάλειψη της φτώχειας κτλ κτλ;
Έχεις δίκιο και συμφωνώ σε όλα, άντε όμως να πείσεις όλο αυτό το φρενοκομείο που από τη μία δηλώνει περήφανο στο πλευρό του Τσίπρα και από την άλλη στήνεται ολονυχτίς στα ΑΤΜ...
notakos600
28/06/2015, 13:21
αυτά τα ακούω 5 χρόνια τώρα. απ'ότι τσέκαρα, στο πορτοφόλι μου ευρώ υπάρχουν ακόμα.
Κατάλαβες νομίζω πως το εννοώ.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης (GR PROPOSAL.pdf) και οι προτάσεις των εταίρων/δανειστών (EU.pdf).
Προέρχονται από εδώ ---> http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=716477
Διαβάστε, αναλύστε, κρίνετε. Το ναι ή το όχι (όπως και κάθε επιλογή που κάνουμε) δεν έχει -τελικά- σημασία.
Αρκεί σαν λαός να ξέρουμε γιατί επιλέξαμε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε.
Διαβάστε! Μην κάνετε σαν κάποιους που κάποτε ψήφισαν και δεν διάβασαν ούτε σελίδα. Κουράγιο και δύναμη σε όλους :beer:
notakos600
28/06/2015, 13:53
Η κυβέρνηση εξελέγη για να κυβερνά και να λαμβάνει αποφάσεις έχοντας ''νωπή εντολή'' και όχι να καταφεύγει στη λαική ετυμηγορία όταν εγκλωβίζεται.
stefanos
28/06/2015, 13:57
1 Η Αργεντινή μετά το μπαμ δεν πλήρωσε ούτε το 25%.... (Η Κούβα τίποτε)
2 Πουθενά στην Ευρώπη ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έγινε η ΠΑΡΤΟΥΖΑ που έγινε στην Ελλάδα....
Φτάνει να δει κανείς τα Ολυμπιακά έργα σήμερα (μόνο)
3 Δεν ξέρω αν εννοείς το ΔΝΤ αλλά αυτό εννοείς θα σου παραθέσω ένα απλό κείμενο
από τη γουίκι πίντια....
---------------------------------------------------------------------------
Ο μύθος ότι τα κράτη δεν χρεοκοπούν συνδέεται με ένα διαδεδομένο τραπεζικό δόγμα που πήρε διαστάσεις τη δεκαετία του ’70 και κατόπιν. Η λογική του ήταν απλή. Αν ένα κράτος δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη του, δεν χάθηκε ο κόσμος. Κι αυτό γιατί η περιουσία του ίδιου του κράτους, οι πηγές εσόδων του, αλλά και ο πλούτος της χώρας είναι πάντα πολύ μεγαλύτερος από το μεγαλύτερο χρέος. Επομένως το θέμα είναι να αποτραπεί να χρεοκοπήσει ένα κράτος για να μπορέσουν οι δανειστές να επωφεληθούν από τον δημόσιο πλούτο και περιουσία της χώρας. Φυσικά, για να γίνει κάτι τέτοιο, απαιτούνται δυο εργαλεία στα χέρια των δανειστών: αφενός ένα φιλικά προσκείμενο πολιτικό κατεστημένο στο εσωτερικό και, αφετέρου, ένας διεθνής παρεμβατικός οργανισμός που θα αναλάβει τη δήμευση της χώρας. Από την εποχή που το ΔΝΤ ανέλαβε αυτόν τον ρόλο, οι διεθνείς τραπεζικοί κύκλοι αισθάνθηκαν σίγουροι ότι ξεμπέρδεψαν μια και καλή με τις κρατικές χρεοκοπίες. Όμως έπεσαν έξω.
Το 1998 η Ρωσία δηλώνει αδυναμία πληρωμής του εξωτερικού χρέους της και αρνείται να πληρώσει τα χρεολύσια των δανείων της.
Μετά την κίνηση αυτή της Ρωσίας, οι κυβερνήσεις της Ουκρανίας, του Πακιστάν, του Εκουαδόρ, της Ουρουγουάης, όπως επίσης και της Αργεντινής, αποφάσισαν να σταματήσουν την εξυπηρέτηση του χρέους τους. Όλες αυτές οι χώρες είχαν υποστεί την προηγούμενη δεκαετία την χημειοθεραπεία του ΔΝΤ και είχαν οδηγηθεί στην απόγνωση, την καταστροφή και την εξαθλίωση.
:cry: / :lol:
ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ ΔΗΛΑΔΗ
Τα κράτη που αναφέρεις δεν νομίζω να είναι ούτε πρότυπα κοινωνιών ούτε πρότυπα οικονομιών :)
Και το γεγονός ότι δεν πληρώσανε κάποια χρέη τους δεν σημαίνει οτι δεν θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να πληρώσουν αργότερα.
Και όταν εννοώ κοράκια του καπιταλισμού εννοώ το διεθνές τραπεζικό σύστημα και τους κουμανταδόρους των διεθνών funds που θα φροντίσουν να γίνει η δραχμή σκουπίδι για να αγοράσουν τα πάντα.
christof40
28/06/2015, 13:58
Ότι δηλαδή τώρα που η Αργεντινή, η Ουκρανία, το Πακιστάν, το Εκουαδόρ και η Ουρουγουάη, σταμάτησαν
την εξυπηρέτηση του χρέους τους, γλύτωσαν από την καταστροφή, την απόγνωση και την εξαθλίωση... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Μήπως μετατράπηκαν και σε βάθος πενταετίας και σε Ελβετία;
Γίνομαι πολύ σαρκαστικός; Ας πούμε τότε Καναδάς; Νορβηγία;
οχι.ακομα κατεστραμενες ειναι και μπορει ποτε τους να μην καταφερουν να ορθοποδησουν αλλα ηταν καλυτερη η εναλλακτικη τους λυση;
η δικια μας εναλλακτικη ποια ειναι;
να συνεχισουμε ετσι οπως τα τελευταια 5 χρονια και με επιδεινωση καθε χρονο,μεχρι να αφησουμε αυτον τον ματαιο κοσμο (τουλαχιστον για αυτους που ειναι 35 και πανω);
την μεση λυση που θελει η κυβερνηση και υποσχεθηκε προεκλογικα και παλευει 5 μηνες τωρα και θα συνεχισει να παλευει,την θελουμε ολοι μας αλλα
αυτοι που εχουν το μαχαιρι και την πιτα (ευρωπαιοι ηγετες) δεν την θελουν μεχρι στιγμης
οποτε;εχει κανεις καμια καλυτερη ιδεα και δεν μας την λεει;
η απλα μας αρεσει να παραπονιομαστε και να ριχνουμε τις ευθυνες και τις αποφασεις σε αλλους;
blackbusa
28/06/2015, 13:59
Η κυβέρνηση εξελέγη για να κυβερνά και να λαμβάνει αποφάσεις έχοντας ''νωπή εντολή'' και όχι να καταφεύγει στη λαική ετυμηγορία όταν εγκλωβίζεται.
αν θες απαντάς....ψήφισες Σύριζα???εισαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα τον τελευταίων 5 χρόνων???
Οι προτάσεις της κυβέρνησης (GR PROPOSAL.pdf) και οι προτάσεις των εταίρων/δανειστών (EU.pdf).
Προέρχονται από εδώ ---> http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=716477
Διαβάστε, αναλύστε, κρίνετε. Το ναι ή το όχι (όπως και κάθε επιλογή που κάνουμε) δεν έχει -τελικά- σημασία.
Αρκεί σαν λαός να ξέρουμε γιατί επιλέξαμε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε.
Διαβάστε! Μην κάνετε σαν κάποιους που κάποτε ψήφισαν και δεν διάβασαν ούτε σελίδα. Κουράγιο και δύναμη σε όλους :beer:
Η ουσιαστική διαφορά των δύο προτάσεων είναι η άμεση αναδιάρθρωση του χρέους..
stefanos
28/06/2015, 14:11
οχι.ακομα κατεστραμενες ειναι και μπορει ποτε τους να μην καταφερουν να ορθοποδησουν αλλα ηταν καλυτερη η εναλλακτικη τους λυση;
να συνεχισουμε ετσι οπως τα τελευταια 5 χρονια και με επιδεινωση καθε χρονο,μεχρι να αφησουμε αυτον τον ματαιο κοσμο (τουλαχιστον για αυτους που ειναι 35 και πανω);
την μεση λυση που θελει η κυβερνηση και υποσχεθηκε προεκλογικα και παλευει 5 μηνες τωρα και θα συνεχισει να παλευει,την θελουμε ολοι μας αλλα
αυτοι που εχουν το μαχαιρι και την πιτα (ευρωπαιοι ηγετες) δεν την θελουν μεχρι στιγμης
η απλα μας αρεσει να παραπονιομαστε και να ριχνουμε τις ευθυνες και τις αποφασεις σε αλλους;
Φυσικά υπάρχει η αυτονόητη λύση.
Πάμε όπως είμαστε χωρίς νέο μνημόνιο και συμμαζεύουμε συνταξιοδοτικό και δημόσιο και τέρμα.
Οτι εισπράττουμε τρώμε και τέρμα.
Η ουσιαστική διαφορά των δύο προτάσεων είναι η άμεση αναδιάρθρωση του χρέους..
Θα με βοηθούσες αν μου επισήμαινες πού εντόπισες την εν λόγω διαφορά (σελίδα, παράγραφο).
Ειλικρινά, προσπαθώ να κατανοήσω τα δύο κείμενα όσο πιο πολύ μπορώ.
Θα ήθελα να μου πεις λοιπόν από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα.
christof40
28/06/2015, 14:13
η κυβερνηση εχει νωπη εντολη να εκτελεσει αυτα που υποσχεθηκε προεκλογικα και σε αυτα την ψηφισε ο λαος και οχι για τα ωραια της τα ματια.
τωρα δεν μπορει αυτα να τα εκτελεσει,δεν καταφερνει,πες το οπως θελεις το ιδιο κανει.
τι πρεπει να κανει τωρα;να κανει του κεφαλιου της (αντιθετα απο την εντολη που της δοθηκε);
οπως εχουν κανει κατα κορον οι προηγουμενες κυβερνησεις;
η πρεπει να κανει δημοψιφισμα για να αποφασισει ο λαος για την τυχη του;
notakos600
28/06/2015, 14:14
αν θες απαντάς....ψήφισες Σύριζα???εισαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα τον τελευταίων 5 χρόνων???
Δεν ψήφισα τσύριζα και όχι δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα των τελευταίων 5 χρόνων.
Δραχμή και φτωχοποίηση όμως δεν ψηφίζω.
christof40
28/06/2015, 14:29
Δεν ψήφισα τσύριζα και όχι δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα των τελευταίων 5 χρόνων.
και η εναλλακτικη σου ποια ειναι;
ευρω και φτωχοποιηση;
Θα με βοηθούσες αν μου επισήμαινες πού εντόπισες την εν λόγω διαφορά (σελίδα, παράγραφο).
Ειλικρινά, προσπαθώ να κατανοήσω τα δύο κείμενα όσο πιο πολύ μπορώ.
Θα ήθελα να μου πεις λοιπόν από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα.
Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι σημερινό ζήτημα, υπήρξε σαν έωλη υπόσχεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις για να υπογράψουν τα μνημόνια..
Όσο για τις πηγές μου δεν συνηθίζω να πατρονάρω, όσοι είναι υπεύθυνοι πολίτες οφείλουν να "ερευνούν"..
notakos600
28/06/2015, 14:30
και η εναλλακτικη σου ποια ειναι;
ευρω και φτωχοποιηση;
Η δική σου ποιά είναι;
Δραχμή και Βενεζουέλα;
stefanos
28/06/2015, 14:34
τωρα δεν μπορει αυτα να τα εκτελεσει,δεν καταφερνει,πες το οπως θελεις το ιδιο κανει.
Τι δεν καταφέρνει να δανειστεί περισσότερα όπως οι προηγούμενοι?
Δεν ήταν κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα της έτσι κι αλλιώς.
Είπαν θα σκίσουν τα μνημόνια οχι θα φτιάξουν καινούργια.
Και το γεγονός ότι ακολουθούν την πολιτική των προηγούμενων ακριβώς τους κάνει ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
christof40
28/06/2015, 14:35
Η δική σου ποιά είναι;
Δραχμή και Βενεζουέλα;
δεν θα ηθελα καμια απ τις δυο λυσεις,αλλα βλεπεις εσυ καμια τριτη λυση προς το παρον;
κοιτοντας τα γεγονοτα και αν εχω αναγκαστικα να αποφασισω μεταξυ των 2 λυσεων,θα προτιμησω να πεθανω μονος μου και οχι με την βοηθεια των φιλων μας ευρωπαιων
blackbusa
28/06/2015, 14:39
αρα το κόμμα που δεν ψήφισες, γιατί προφανώς δεν συμφωνούσες με το προγραμμά του,σου δίνει το δικαίωμα να αποφασήσεις ΕΣΥ ουσιαστικά για τι μέλλον θέλεις,αλλα ΕΣΥ δεν γούσταρεις/θέλεις/ξέρεις/ΔΞ/ΔΑ και περιμένεις να αποφασίσει εκέινο για εσένα για κάτι που δεν συμφωνείς αφου εχει νωπή εντολή???απο την άλλη δεν εισαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα των τελευταίων 5 χρόνων, κάποιων που έχοντας και εκείνοι νωπή εντολή έκαναν το αντίθετο απο αυτό που ελεγαν οτι θα κάνουν,γράφοντας κυριολεκτικά στα @@ τους ΟΛΟΥΣ, μαζι και αυτους που τους ψήφισαν???
πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω...τεσπα...ο καθένας ας κάνει η αποφασήσει οτι του κατεβάσει η κλάβα...αλλα αυτήν την φορά η δικαιολογία οτι φταίνε οι αλλοι δεν θα υπάρχει...εκτός αν εισαι και εσύ ανάμεσα σε αυτούς που λενε οτι ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, αρα παω πάσο...
ειλικρινέστατα φιλικά...:wave2:
notakos600
28/06/2015, 14:41
Ρε συ σύντροφε, το παιγνίδι είναι στημένο, πως αλλιώς να στο γράψω;
Τέσπα, καλύτερα με τα μηχανάκια παρά με τα μουνι@ τους πολιτικούς.
Τέλος από εμένα.
η επιδείνωση σταμάτησε το 2014. κάνοντας το σκατό μας παξιμάδι ισως το 2020 να καταφέρναμε να γινόμασταν όπως παλιά
κάνοντας την επαναστασή μας τώρα τι θα καταφέρναμε; θα απομονωθούμε από τη Δύση και θα μας έχουν μια ζωή στην μπούκα.
Μπορούμε να ζήσουμε τώρα ή σε ενα χρόνο χωρίς καμία χρηματοδότηση;
Έχουμε ικανό πρωτογενή τομέα; Ενεργειακή παραγωγή; Πετρέλαιο; Βιομηχανία;
Τον τουρισμό έχουμε άλλα ποιος ηλίθιος θα εμπιστευτει πια την Ελλάδα για τις διακοπές του;
Θα στραφούμε αλλού για δανεικά; Μα ο κύριος Τσίπρας έκανε λόγο για Εθνική Κυριαρχία στο διαγγελμά του.
Δλδ θα φύγουμε από τον ένα νταβα για να γίνουμε πουτανάκια του Ρώσου; Η του Κινέζου;
κοιτά ΟΚ καλά τα λέει η Αριστερά στα λόγια αλλά δεν κυβερνώνται έτσι τα κράτη.
δεν γίνενται να πας στο Κεφάλαιο να σου κόψει κάτι ή να σε αφήσει ήσυχο προς χάριν της αξιοπρέπειας και
της δημοκρατίας και της πεμπτουσίας της ευρωπαϊκης ενώσεως.
τόσες δεκαετίες που η Ελλάδα έπαιρνε δανεικά με τους τόνους και τα ξόδευε στο λαιφσταίλ ήταν καλά;
τώρα που ήρθε η ώρα της πληρωμής τώρα θυμηθήκαμε την αξιοπρέπεια;
και ας έρθουμε στην επόμενη μέρα μετά το δημοψήφισμα:
-Εαν ο λαός ψηφίσει ΝΑΙ, τότε λογικά πάμε σε εκλογές. Και ο μαλάκας ο έλληνας πάλι θα ψηφίσει Τσίπρα χαχαχαχ
-Εαν βγεί το ΟΧΙ, θα πάει ο Τσίπρας και θα πει: Θεσμοί, δεν δεχόμαστε τους όρους σας, θέλουμε καλύτερους πιο χαλαρούς.
Ξέρεις τι θα μας πει το Κεφάλαιο που έκανε υπομονή 6 μήνες τώρα; ΠΑΡΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑ.
Και τότε τι κάνουμε; Γινόμαστε Εκουαδόρ...Πακιστάν...Ουκρανία....
christof40
28/06/2015, 14:47
Τι δεν καταφέρνει να δανειστεί περισσότερα όπως οι προηγούμενοι?
Δεν ήταν κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα της έτσι κι αλλιώς.
Είπαν θα σκίσουν τα μνημόνια οχι θα φτιάξουν καινούργια.
Και το γεγονός ότι ακολουθούν την πολιτική των προηγούμενων ακριβώς τους κάνει ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
δεν ειναι ετσι ακριβως:nono:
υποσχεθηκαν μια συμφερουσα συμφωνια με τους εταιρους μας και κυριως να ειναι βιωσιμη και οπωσδηποτε μεσα στην Ε.Ε
τωρα που δεν το καταφερνουν μεχρι στιγμης( γιατι δεν ειπαν ουτε επαψαν να προσπαθουν),καταφευγουν στην λαικη ετυμηγορια για να αποφασισουμε πως θα πορευτουμε απο δω και περα ολοι μαζι.
τι πιο τιμιο και δημοκρατικο;
αρα το κόμμα που δεν ψήφισες, γιατί προφανώς δεν συμφωνούσες με το προγραμμά του,σου δίνει το δικαίωμα να αποφασήσεις ΕΣΥ ουσιαστικά για τι μέλλον θέλεις,αλλα ΕΣΥ δεν γούσταρεις/θέλεις/ξέρεις/ΔΞ/ΔΑ και περιμένεις να αποφασίσει εκέινο για εσένα για κάτι που δεν συμφωνείς αφου εχει νωπή εντολή???απο την άλλη δεν εισαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα των τελευταίων 5 χρόνων, κάποιων που έχοντας και εκείνοι νωπή εντολή έκαναν το αντίθετο απο αυτό που ελεγαν οτι θα κάνουν,γράφοντας κυριολεκτικά στα @@ τους ΟΛΟΥΣ, μαζι και αυτους που τους ψήφισαν???
πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω...τεσπα...ο καθένας ας κάνει η αποφασήσει οτι του κατεβάσει η κλάβα...αλλα αυτήν την φορά η δικαιολογία οτι φταίνε οι αλλοι δεν θα υπάρχει...εκτός αν εισαι και εσύ ανάμεσα σε αυτούς που λενε οτι ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, αρα παω πάσο...
Δικαίωμα? Επιλογή? Απόφαση? Μέλλον?
Αυτά σου τα έδωσε το κόμμα της ελπίδας?
Και μετά απορείς που δεν καταλαβαίνεις τους άλλους...:wave2:
PortisHead
28/06/2015, 14:53
Να ρωτησω εγω κατι αλλο ?
Χωρις εμπαθεια και προκαταληψεις , ειπα ΟΚ, φτασαμε εδω που φτασαμε και μου ζητανε να αποφασισω με ενα ναι η ενα οχι στην προταση των θεσμων.
ΟΚ.
Ψαχνω κι εγω, βρισκω αυτο εδω
http://www.zougla.gr/politiki/article/afti-ine-i-protasi-ton-8esmon-metafrasmeni-epi-tis-opias-8a-psifisete
και λεω κατσε να ξεστραβωθω να δω τι ειναι αυτο για το οποιο μου ζητανε τελικα να αποφασισω.
Περα απο το οτι ειναι ενα ελληνικο κειμενο, ομολογω πως δεν καταλαβα και πολλα.Ποσο μαλλον τι επιπτωσεις θα εχουν αυτα σε μενα στις 6 ιουλιου αν τα δεχτω η αν δεν τα δεχτω.
Δλδ. θα πρεπει ολοι οι ελληνες να εχουν την ικανοτητα του οικονομικου αναλυτη για να αποφασισουν?
Δλδ. ηλεκτρολογοι,υδραυλικοι,αρτοποιοι,σκουπιδαρηδες,συντ αξιουχοι κλπ κλπ θα πρεπει τωρα βασει αυτων να αποφασισουν για το μελλον ?
Τοτε τι σκατα εχω κυβερνηση που με εκπροσωπει?
Ειναι σα να πας στον δικηγορο σου για νομικη συμβουλη,κιαυτος να σου πει....α δεν ξερω....διαβασε το νομικο δικαιο ολο,ξεστραβωσου,κι αποφασισε έλευθερα και δημοκρατικα μονος σου για την τυχη σου.
Δλδ. ποσοι ειναι στην τελικη αυτοι που πραγματικα θα γνωριζουν τον λογο που ψηφιζουν ΝΑΙ η ΟΧΙ ?
Να ρωτησω εγω κατι αλλο ?
Χωρις εμπαθεια και προκαταληψεις , ειπα ΟΚ, φτασαμε εδω που φτασαμε και μου ζητανε να αποφασισω με ενα ναι η ενα οχι στην προταση των θεσμων.
ΟΚ.
Ψαχνω κι εγω, βρισκω αυτο εδω
http://www.zougla.gr/politiki/article/afti-ine-i-protasi-ton-8esmon-metafrasmeni-epi-tis-opias-8a-psifisete
και λεω κατσε να ξεστραβωθω να δω τι ειναι αυτο για το οποιο μου ζητανε τελικα να αποφασισω.
Περα απο το οτι ειναι ενα ελληνικο κειμενο, ομολογω πως δεν καταλαβα και πολλα.Ποσο μαλλον τι επιπτωσεις θα εχουν αυτα σε μενα στις 6 ιουλιου αν τα δεχτω η αν δεν τα δεχτω.
Δλδ. θα πρεπει ολοι οι ελληνες να εχουν την ικανοτητα του οικονομικου αναλυτη για να αποφασισουν?
Δλδ. ηλεκτρολογοι,υδραυλικοι,αρτοποιοι,σκουπιδαρηδες,συντ αξιουχοι κλπ κλπ θα πρεπει τωρα βασει αυτων να αποφασισουν για το μελλον ?
Τοτε τι σκατα εχω κυβερνηση που με εκπροσωπει?
Ειναι σα να πας στον δικηγορο σου για νομικη συμβουλη,κιαυτος να σου πει....α δεν ξερω....διαβασε το νομικο δικαιο ολο,ξεστραβωσου,κι αποφασισε έλευθερα και δημοκρατικα μονος σου για την τυχη σου.
Δλδ. ποσοι ειναι στην τελικη αυτοι που πραγματικα θα γνωριζουν τον λογο που ψηφιζουν ΝΑΙ η ΟΧΙ ?
Διάβασε και την ελληνική πρόταση για να έχεις μέτρο σύγκρισης/ σημείο αναφοράς. Την ανέβασα στην προηγούμενη σελίδα.
edit: α και αν βγάλεις άκρη πες μου κι εμένα :beer:
Και βέβαια ούτε είναι η δουλειά, ούτε είναι λογικό να ξέρει ο πολίτης όλα αυτά τα οικονομοτεχνικά. Προσωπικά όμως το βλέπω αλλιώς και εξηγούμαι.
Μήπως η τωρινή ελληνική κυβέρνηση με αυτό το δημοψήφισμα θέλει να δείξει στους "εταίρους" ότι κοιτάχτε αγόρια, αρκετά! Ως εδώ ήταν αυτό το σήριαλ, πάμε τώρα να το παίξουμε αλλιώς το έργο. Εσείς πιστεύετε ότι πιθανό ΟΧΙ από τους Έλληνες δε θα φέρει ντόμινο εξελίξεων στην ΕΕ; Και δεν εννοώ να βγούμε από euro. Αυτό δε παίζει και αν θέλετε συζητάμε και το γιατί.
Και τι είναι αυτός ο super φόβος και καταστροφολογία που υπάρχει; Ήμαρτον. Να δείτε που τελικά και αύριο θα φάμε ψωμί όσοι τρώγαμε, γιατί υπάρχουν αρκετοί που δεν.
Πάνο εγώ είμαι υπέρ του Δημοψηφίσματος σαν έννοια και εννοείται ότι την ερχόμενη Κυριακή θα ταξιδέψω 600 χλμ πηγαινελα
να κάνω το καθήκον μου σαν ελλην πολίτης
ΑΛΛΑ ο Τσίπρας δεν σου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσεις με ψυχραιμία. Δεν ζήτησε δημοψήφισμα το Φλεβάρη μετά τις
πρώτες διαπραγματεύσεις. Έρχεται τώρα που τελειώσαν τα λεφτά του κράτους και σου βάζει το μαχαίρι στην καρωτίδα και σου λέει:
"Διάλεξε παλιομαλάκα τώρα που είσαι στριμωγμένος στη γωνία"
Κανονικά ο Τσίπρας θα έπρεπε να σκίσει τα μνημόνια αφού αυτό υποσχέθηκε και γι'αυτό το λόγο έγινε πρωθυπουργός και ο Καμμένος ΥΕΘΑ.
Αλλά όχι, μέχρι τελευταία στιγμή ήθελε να υπογράψει καινούριο "βολικό" μνημόνιο και αφού δεν τα κατάφερε τότε την τελευταί
ξαναλέω στιγμή κατέφυγε στον ελληνικό λαό και ως άλλος Πόντιος Πιλάτος θέλει να πλύνει τα χέρια του. κλαπ κλαπ κλαπ.
Ο Τσίπρας έχει τόση σχέση με την ηγεσία όσο ο πρωτοετής φοιτητής ιατρικής με την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.
Εάν σιχαινόμουν μια φορά τη κεντροδεξιά για τα δεινά που έφερε στη χώρα, τον τσίπρα τον σιχαίνομαι δεκα
γιατι μας πηγαίνει κατευθείαν στο γκρεμό χωρίς φρένα. εύχομαι πάλι η Αριστερά να βγει κυβέρνηση το 2050
για ένα εξάμηνο πάλι και πολύ της είναι.
blackbusa
28/06/2015, 15:07
Δικαίωμα? Επιλογή? Απόφαση? Μέλλον?
Αυτά σου τα έδωσε το κόμμα της ελπίδας?
Και μετά απορείς που δεν καταλαβαίνεις τους άλλους...:wave2:
οπως και εσυ, ουτε εγω ειμαι Συριζα...αλλα γουστάρω που αντι για ΜΑΤ και δακρυγόνα μου λένε κάλπη και δημοψήφισμα....οι δικαιολογίες και η κλάψα τέλος...
αρα σε μια βδομαδουλα πας και ριχνεις το ωραιο ΝΑΙ σου...το κομμα της ελπίδας παραιτήτε,οπως εχει αλλωστε τονίσει, και γίνονται εκλογές....ψηφίζεις αυτον που πιστέυεις οτι θα σου προσφέρει το μέλλον που θέλεις/ελπίζεις και οραματίζεσε...σταματάς να γκρινιάζεις και να ψάχνεις για προδότες που δεν τίμισαν την ψήφο σου...
το δικαίωμα της επιλογής να αποφασησείς το μέλλον σου στο έδωσε το κόμμα την ελπίδας...η Ελλαδα, οπως και καθε χώρα, έχει 2 μέτωπα και σου δίνεται η ευκαιρία να εισαι με το σωστό με αδιαπραγμάτευτη πλειοψηφία...
so simple...:wave2:
christof40
28/06/2015, 15:09
η επιδείνωση σταμάτησε το 2014. κάνοντας το σκατό μας παξιμάδι ισως το 2020 να καταφέρναμε να γινόμασταν όπως παλιά
κάνοντας την επαναστασή μας τώρα τι θα καταφέρναμε; θα απομονωθούμε από τη Δύση και θα μας έχουν μια ζωή στην μπούκα.
Μπορούμε να ζήσουμε τώρα ή σε ενα χρόνο χωρίς καμία χρηματοδότηση;
Έχουμε ικανό πρωτογενή τομέα; Ενεργειακή παραγωγή; Πετρέλαιο; Βιομηχανία;
Τον τουρισμό έχουμε άλλα ποιος ηλίθιος θα εμπιστευτει πια την Ελλάδα για τις διακοπές του;
Θα στραφούμε αλλού για δανεικά; Μα ο κύριος Τσίπρας έκανε λόγο για Εθνική Κυριαρχία στο διαγγελμά του.
Δλδ θα φύγουμε από τον ένα νταβα για να γίνουμε πουτανάκια του Ρώσου; Η του Κινέζου;
κοιτά ΟΚ καλά τα λέει η Αριστερά στα λόγια αλλά δεν κυβερνώνται έτσι τα κράτη.
δεν γίνενται να πας στο Κεφάλαιο να σου κόψει κάτι ή να σε αφήσει ήσυχο προς χάριν της αξιοπρέπειας και
της δημοκρατίας και της πεμπτουσίας της ευρωπαϊκης ενώσεως.
τόσες δεκαετίες που η Ελλάδα έπαιρνε δανεικά με τους τόνους και τα ξόδευε στο λαιφσταίλ ήταν καλά;
τώρα που ήρθε η ώρα της πληρωμής τώρα θυμηθήκαμε την αξιοπρέπεια;
και ας έρθουμε στην επόμενη μέρα μετά το δημοψήφισμα:
-Εαν ο λαός ψηφίσει ΝΑΙ, τότε λογικά πάμε σε εκλογές. Και ο μαλάκας ο έλληνας πάλι θα ψηφίσει Τσίπρα χαχαχαχ
-Εαν βγεί το ΟΧΙ, θα πάει ο Τσίπρας και θα πει: Θεσμοί, δεν δεχόμαστε τους όρους σας, θέλουμε καλύτερους πιο χαλαρούς.
Ξέρεις τι θα μας πει το Κεφάλαιο που έκανε υπομονή 6 μήνες τώρα; ΠΑΡΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑ.
Και τότε τι κάνουμε; Γινόμαστε Εκουαδόρ...Πακιστάν...Ουκρανία....
συμφωνω μαζι σου και εχω τους ιδιους μελλλοντικους φοβους με αυτα που περιγραφεις αλλα η αλλη λυση βασει το σκεφτικο σου ειναι.
λεμε ναι και ο ελληνικος λαος δεν ειναι μαλακας και ψηφιζει Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΤΖΗΜΕΡΟ,παει στους θεσμους που εκανε 6 μηνες υπομονη και μας λενε
ΠΑΡΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑ.
το τι καναν οι προηγουμενες κυβερνησεις οπως λες (δανεικα,λαιφστιλ κλπ.)ανηκουν στο παρελθον και δεν ειναι του παροντος (ομως δεν ξεχνιουνται)
οκ και αρκετοι παρατρεχαμενοι τους καναν το ιδιο.
οχι ομως εγω και παρα παρα πολλοι που γνωριζω.
ηδη απαντησα σε πολλα ποστ αλλα δεν θελω να την πω σε κανενα.
αυτες τις κρισιμες στιγμες για την ελλαδα θα ηθελα να ακουσω λυσεις,τι μπορουμε καλυτερο να κανουμε απο εδω και περα και οχι ποιος εφταιξε,πως θα τον τιμωρησουμε,τι
μαλακες ειμαστε σαν λαος κλπ.
αυτα μπορουμε να τα δουμε αργοτερα....
τωρα τι κανουμε απο δω και περα και τι ψηφιζουμε στο δημοψιφισμα
stefanos
28/06/2015, 15:12
δεν ειναι ετσι ακριβως:nono:
υποσχεθηκαν μια συμφερουσα συμφωνια με τους εταιρους μας και κυριως να ειναι βιωσιμη και οπωσδηποτε μεσα στην Ε.Ε
τωρα που δεν το καταφερνουν μεχρι στιγμης( γιατι δεν ειπαν ουτε επαψαν να προσπαθουν),καταφευγουν στην λαικη ετυμηγορια για να αποφασισουμε πως θα πορευτουμε απο δω και περα ολοι μαζι.
τι πιο τιμιο και δημοκρατικο;
Συμφέρουσα και βιώσιμη υπάρχει μόνο στα διαφημιστικά φυλλάδια των τραπεζών:bawl:
Να αποφασίσεις τίμια και δημοκρατικά δεν διαφωνώ.
Αλλά ποιές θα είναι οι συνέπειες της απόφασής σου σου είπαν?
Αν μόλις βγείς απο την κάλπη και κάνουν καταμέτρηση των ψήφων και τελικά το καυλί το φάμε πάλι εμείς που είναι η τιμιότητα και η Δημοκρατία?
Η ακόμα καλύτερα αν και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι ακριβώς το ίδιο που είναι η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ?
Και πια τιμιότητα μιλάμε για τους "δεν πληρώνω δεν πληρώνω" που μετά έγινε "πατριωτικό καθήκον να πληρώνουμε":lol:
Και βέβαια ούτε είναι η δουλειά, ούτε είναι λογικό να ξέρει ο πολίτης όλα αυτά τα οικονομοτεχνικά. Προσωπικά όμως το βλέπω αλλιώς και εξηγούμαι.
Μήπως η τωρινή ελληνική κυβέρνηση με αυτό το δημοψήφισμα θέλει να δείξει στους "εταίρους" ότι κοιτάχτε αγόρια, αρκετά! Ως εδώ ήταν αυτό το σήριαλ, πάμε τώρα να το παίξουμε αλλιώς το έργο. Εσείς πιστεύετε ότι πιθανό ΟΧΙ από τους Έλληνες δε θα φέρει ντόμινο εξελίξεων στην ΕΕ; Και δεν εννοώ να βγούμε από euro. Αυτό δε παίζει και αν θέλετε συζητάμε και το γιατί.
Και τι είναι αυτός ο super φόβος και καταστροφολογία που υπάρχει; Ήμαρτον. Να δείτε που τελικά και αύριο θα φάμε ψωμί όσοι τρώγαμε, γιατί υπάρχουν αρκετοί που δεν.
Μιχάλη είναι αφελές να πιστεύεις εσύ η ο Τσίπρας ότι το δημοψήφισμα αποτελεί διαπραγματευικό χαρτί.
Αυτό πέτυχε το 2011 (νομίζω) που το χρησιμοποίησε ο Γιωργάκης και πάγωσε όλη η Ευρώπη.
Απο τότε όλοι οι έξω έχουν προετοιμαστεί και έχουν βγει εδώ και χρόνια σχέδια και οι τεχνοκράτες
είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την ΕΕ.
Μη γελιόμαστε, αποτελούμε μόνο το 2% του ΑΕΠ της Ευρώπης.
Μείνουμε ή φύγουμε το χρέος δεν θα σβηστει ΠΟΤΕ.
Ισως ο μόνος λόγος που μας κρατάει στην ΕΕ είναι ότι Μέρκελ και Ομπάμα δεν θέλουν να πέσει το Αιγαίο στους Ρώσους.
PortisHead
28/06/2015, 15:16
Διάβασε και την ελληνική πρόταση για να έχεις μέτρο σύγκρισης/ σημείο αναφοράς. Την ανέβασα στην προηγούμενη σελίδα.
edit: α και αν βγάλεις άκρη πες μου κι εμένα :beer:
Αν καταλαβα καλα, κλαιν μαιν.
Και την δικη μας προταση δλδ. να κανανε δεκτη,παλι γ@μησι και στρατιωτικος περιπατος θα ηταν.
Οποτε παμε με την ψευδαισθηση της δημοκρατιας και της ελευθεριας να βγαλουμε μονοι μας τα ματακια μας.
Ρε δεν παιζουμε κανα τζοκερ την αλλη κυριακη , περισσοτερες πιθανοτητες εχουμε να αποφασισουμε σωστα.
Μπάμπη πως ακριβώς σταμάτησε η επιδείνωση; Που το είδες αυτό ; πέρα από κάποιες οικονομοτεχνικές μελέτες; Επίσης θέλεις το 2020 να είμαστε όπως παλιά; Όπως πότε δηλαδή;
Προσωπικά θα ήθελα να είμαστε όπως δεν έχουμε ποτέ ξαναγίνει. Με σκεπτόμενο λαό, σοβαρές κυβερνήσεις ασχέτου χρώματος, αλληλεγγύη μεταξύ μας, σεβασμό, επιτυχία για τους ικανούς και αυτούς που προσπαθούν και δήμευση περιουσίας για τους καταστρατηγούντες δημοσίου χρήματος και νόμων. & στα @@ μου τα χρήματα, ας έχω ίσα ίσα για να ζω.
Αλλά δε θέλω να ξαναέχουμε χρήματα για να γ@μήσουμε το πλανήτη, να χτίσουμε βίλλες, να πάρουμε κάρα μεγάλα, να βρωμίζουμε το τόπο, να σφιγγόμαστε για να κάνουμε κορμάρες, να επικρατεί ο νόμος του γ@μ@ω και πάει λέγοντας.
spiridaus
28/06/2015, 15:19
Μια απλή ερώτηση, όλο αυτό το "πρόγραμμα" για το οποίο γίνεται συζήτηση τόσα χρόνια τελειώνει σε δύο μέρες. Μεθαύριο. Τέλος.
Απολογισμό θα κάνει κάποιος από τους ειδικούς; Τι πέτυχε;
Αν καταλαβα καλα, κλαιν μαιν.
Και την δικη μας προταση δλδ. να κανανε δεκτη,παλι γ@μησι και στρατιωτικος περιπατος θα ηταν.
Οποτε παμε με την ψευδαισθηση της δημοκρατιας και της ελευθεριας να βγαλουμε μονοι μας τα ματακια μας.
Ρε δεν παιζουμε κανα τζοκερ την αλλη κυριακη , περισσοτερες πιθανοτητες εχουμε να αποφασισουμε σωστα.
+799
Μετά θα βαράμε νταούλια και ζουρνάδες σ' ένα σχολασμένο γάμο.